Επιστροφή στο Forum : Κεφαλονιά [Nissos Kefalonia, Kefalonia, Venus]
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
vaggelis
22-02-2013, 22:21
kefalonian lines η νεα εταιρια.
Κινητικότητα όμως ούτε σήμερα υπήρξε στο πλοίο....
sylver23
23-02-2013, 16:33
Η είδηση που έφερε αποκλειστικά το e-kefalonia.net για την αγοροπωλησία του «θρυλικού» καραβιού «Κεφαλονιά» από την οικογένεια Στρίντζη σε ομάδα επιχειρηματιών με επικεφαλή τον Διονύση Λυκούδη έχει προκαλέσει κλίμα εφορίας στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη αλλά και στους ετεροδημότες σε Αθήνα και Πάτρα. Ένα καράβι που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο επιστρέφει στο νησί μας, στη γραμμή που όλοι το ξέραμε.. Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι το όνομα της νέας Κεφαλλονίτικης εταιρίας. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του e-kefalonia.net η νέα εταιρία θα ονομάζεται «Kefalonia Lines». Τα κεντρικά γραφεία της νέας Κεφαλλονίτικης εταιρίας στην Αθήνα ετοιμάζονται σε κεντρικό κτίριο της λεωφόρου Συγγρού. Εκεί θα στηθεί το «στρατηγείο» της νέας εταιρίας.
Όπως έγραφε χθες η ημέρα τση Ζάκυνθος , η επενδυτική κίνηση των Κεφαλλονιτών, αποδεικνύει περίτρανα ότι, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Νότιο Ιόνιο έχουν εξόχως μεγάλο ενδιαφέρον, παρά την κρίση που διανύουμε, με τη λογική, όχι να παράγουν τα αλλοτινά κέρδη, αλλά ότι όταν κλείνουν και χρεοκοπούν τα πάντα, η συγκοινωνία είναι κάτι το οποίο προϋπάρχει από δημιουργίας κόσμου.
Σημείωση: το πλοίο σε περίπου 40 ημέρες θα «σφυρίξει» ξανά στη Κεφαλονιά!
e-kefalonia (http://www.e-kefalonia.net/2013/02/22/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82/)
Αγιος Γερασιμος
23-02-2013, 16:39
Μακαρι να αγοραζαν και το Επτανησος.
Captain_Nionios
24-02-2013, 09:12
Γιωργο και Ανδρεα ετοιμοι για να ξαναντικρισετε το μακρυ "γιουρτωμενο" μονοπατι με θεα το Παναχαικο;
138985
έσω έτοιμος Διονύσιε να ξαναδώ την γοργόνα μας
138997
να χαράζει την αφρισμένη ρότα της....
και αν είναι και τα δύο αγαπημένα στην γραμμή, ξέρεις τι θα κάνω....
aprovatianos
24-02-2013, 13:08
έσω έτοιμος Διονύσιε να ξαναδώ την γοργόνα μας
138997
να χαράζει την αφρισμένη ρότα της....
και αν είναι και τα δύο αγαπημένα στην γραμμή, ξέρεις τι θα κάνω....Αντε, με το καλο γιωργο να την εχετε συντομα κοντα σας!!!:fat:
pantelis2009
24-02-2013, 16:14
Επιτέλους ακούσαμε και κάτι ευχάριστώ. Μακάρι σύντομα να είναι κοντά σας.
Από ότι φαίνεται θα χωριστούν σύντομα τα δύο μπλε...
βαγγελις ροκκος
05-03-2013, 17:08
πληροφορια απο το περιοδικο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ λενε οτι πλοιαρχος στο πλοιο ανελαβε ο καπτα Αγγελος Αντωνατος πρωην πλοιαρχος στο ΙΟΝΙΑΝ ΚΟΥΙΝ.
πληροφορια απο το περιοδικο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ λενε οτι πλοιαρχος στο πλοιο ανελαβε ο καπτα Αγγελος Αντωνατος πρωην πλοιαρχος στο ΙΟΝΙΑΝ ΚΟΥΙΝ.
Φίλε Βαγγέλη, το έχουμε πει από τις 28-02 εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?146510-Kefalonia-Lines&p=468903#post468903) και όπως έχω ξαναπεί, ακόμα δεν έχει πάει κανείς στο πλοίο.
Λένε ότι έχει δωθεί ένα εύλογο ποσό σαν προκαταβολή, και περιμένουμε εξελίξεις....
pantelis2009
05-03-2013, 17:32
Το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ όταν στις 24-01-2012 ήταν δεμένο στον Πειραιά. Ας ελπίσουμε γρήγορα να μπεί σε δρομολόγια.
Για το φίλο Ιθάκη, που ξέρει πολλά για το πλοίο.:fat:
139710
χαχα, Τι να κάνουμε Παντέλο, οι αδυναμίες δεν κρύβονται..... αν και πλέον στην καρδιά μου έχει μπει σε ισάξια ανταγωνιστική θέση το λατρεμένο μικρό του Ιονίου
trelaras
06-03-2013, 17:01
Από ότι φαίνεται θα χωριστούν σύντομα τα δύο μπλε...
Aς χωριστουν τα δυο τους φιλε ithakos....1000 φορες να δω το Κεφαλονια να ταξιδευει παρα το Επτανησος....ποτε δεν το χωνεψα αυτο το πλοιο....
Αγιος Γερασιμος
06-03-2013, 17:33
Aς χωριστουν τα δυο τους φιλε ithakos....1000 φορες να δω το Κεφαλονια να ταξιδευει παρα το Επτανησος....ποτε δεν το χωνεψα αυτο το πλοιο....
Εγω θα ελεγα το αντιθετο για το Κεφαλλονια.
rafina-lines
06-03-2013, 18:39
1000 φορες να δω το Κεφαλονια να ταξιδευει παρα το Επτανησος....ποτε δεν το χωνεψα αυτο το πλοιο....
Ωραία, φίλε μου!!! Μια χαρά! Δώστο μας εμάς στη Ραφήνα αφού δεν το θες! Το θέλουμε με χίλια!!! Χα-χα! Αμ πώς! :o
χαχαχα, γειά σου ρε Φάνη ομοιοπαθή.... Αλλά κάτι καλό μωρέ είχε και ο Τάνι, για παράδειγμα την δυνατή και μπάσα μπουρού του
Ωραία, φίλε μου!!! Μια χαρά! Δώστο μας εμάς στη Ραφήνα αφού δεν το θες! Το θέλουμε με χίλια!!! Χα-χα! Αμ πώς! :o
Αν σας το βάλουν στην γραμμή και το γνωρίσεις στα μελτέμια σας, θα μας στο στείλεις πίσω σούμπιτο.....:o
trelaras
06-03-2013, 20:46
[QUOTE=ιθακη;470513]χαχαχα, γειά σου ρε Φάνη ομοιοπαθή.... Αλλά κάτι καλό μωρέ είχε και ο Τάνι, για παράδειγμα την δυνατή και μπάσα μπουρού του
Μονο αυτο ειχε....Γιωργο ενα χειμωνα ειχα φαει τοσο κουνημα στον Τανι...που μου εμεινε αξεχαστο!!!sorry για το of-topic!
Ελπιζω να πανε ολα καλα με το Κεφαλονια και να το δουμε να ξανα ταξιδευει στο Ιονιο!!!(και το πιστευω αυτο οτι αργα η γρηγορα θα επανελθει...)
aprovatianos
06-03-2013, 21:59
χαχαχα, γειά σου ρε Φάνη ομοιοπαθή.... Αλλά κάτι καλό μωρέ είχε και ο Τάνι, για παράδειγμα την δυνατή και μπάσα μπουρού του
Αν σας το βάλουν στην γραμμή και το γνωρίσεις στα μελτέμια σας, θα μας στο στείλεις πίσω σούμπιτο.....:o
Εαν ειναι ετσι οπως τα λες γιωργη,ασε καλυτερα!! Οι ανδροτηνομυκονιατες εχουν θαψει το Αικατερινη για το κουνημα, δεν σηκωνει αλλο!!!!
giorgos_249
07-03-2013, 00:22
Το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ, αν το αικατερίνη κοπανάει 5 στην κλίμακα των 10, το Επτάνησος είναι στο 7 και βαλε!!!! Για ραφήνα κάνει από όλες τις απόψεις (χωρητικότητα - λογικη κατανάλωση - ηλικια - σχεδον νετο γκαραζ με ενα χωρισμα χωρις κολωνακια εδω κι εκει κτλπ ) , απλα θα κοπανάει πάρα πολύ ! Εκτος θεματος βεβαια.....
rafina-lines
07-03-2013, 00:22
Οι ανδροτηνομυκονιατες εχουν θαψει το Αικατερινη για το κουνημα, δεν σηκωνει αλλο!!!!
Μιχάλη μου, να πεις στους Ανδροτηνομυκονιάτες ότι οι καιροί τώρα δεν είναι για να διαλέγουμε τα πλοία όπως πριν κάποια χρόνια. Να λέμε κι ευχαριστώ που υπάρχουν ακόμη κάποιοι χριστιανοί και ενδιαφέρονται να δρομολογήσουν κάποια πλοία σε γραμμές, έστω κι αν αυτά κουνάνε και λίγο. Αν δεν υπήρχαν καθόλου υποψήφια πλοία για δρομολόγηση να δω τι θα λέγανε... Το είδαμε το παράδειγμα στην Ικαροσαμία με το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ πώς το μουτζώνανε όταν πρωτομπήκε γιατί είχαν συνηθίσει το αρχοντοβάπορο! Μετά που τους πήγε το ΜΥΤΙΛΗΝΗ όμως, όλοι έλεγαν πού είναι το (μουτζωμένο) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ... :o
Οπότε ναι, για να μην βγαίνουμε εκτός θέματος άλλο, ας επικεντρωθούμε στο Κεφαλονιά
Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από το νησί της Κεφαλλονιάς η επιστροφή του πλοίου μοιάζει λίγο δύσκολη....κινήσεις εντυπωσιασμού απλά.....
Appia_1978
10-03-2013, 21:32
Εντυπωσιασμού ποιανού; Δεν έχει λογική. Ή κάτι κάνουν, οπότε δεν τίθεται θέμα εντυπωσιασμού ή δεν κάνουν τίποτα, οπότε δε χρειάζονται και ανακοινώσεις. Τι νόημα θα είχανε και ποιον θα εντυπωσιάζανε δηλώσεις για επικείμενη δρομολόγηση χωρίς να πραγματοποιηθεί τελικά; ;)
O σοφός λαός Μάρκο μου λέει "χτυπάμε το σαμάρι να ακούσει ο γαιδαρος".....
Αναλύω λοιπόν τη κουβέντα "κίνηση εντυπωσιασμού".. Πρώτο η Κεφαλλονιά έχει συνδεθεί με το όνομα Στρίντζης....πολλοί από τότε που εγκατέλειψε θέλουν να μπουν στη θέση του και να συνδέσουν το όνομα τους με το σημαντικό αυτό κλάδο του νησιού που λέγεται θαλάσσια συγκοινωνία.
Δευτερο με τέτοιες ανακοινώσεις και φήμες η κοινοπραξία ανακοίνωσε ότι την υψηλή περίοδο θα έχει δύο δρομολόγια αλλιώς δεν θα το έκανε και ας άφηνε κόσμο έξω.
Τρίτο σαν Κεφαλλονίτης που είσαι μπορείς να γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα για τα ονόματα που ακούγονται στο νέο σκηνικό άρα υπάρχει μία βάση στα λεγόμενα μου.
Προσωπικά σαν Αντρέας θα ήθελα το Κεφαλλονιά να ξαναταξιδεψει στη γραμμή αλλά να παραμείνει και όχι να το ξαναέχουμε για λίγο...πιστευω στον υγειή ανταγωνισμό και παρόλο που το Ιονις είναι το αγαπημένο μου πλοίο θα ήθελα το μεγάλο μπλε στα νερά μας πίσω.Ταξίδεμα σαν του Κεφαλλονιά δεν ξαναείχε πλοίο της γραμμής.
...πιστευω στον υγειή ανταγωνισμό και παρόλο που το Ιονις είναι το αγαπημένο μου πλοίο θα ήθελα το μεγάλο μπλε στα νερά μας πίσω.Ταξίδεμα σαν του Κεφαλλονιά δεν ξαναείχε πλοίο της γραμμής.
έλα ρε..... ήταν ανάγκη να πάθω ωτίτιδα μέχρι να σε ακούσω να το λες...... Βέβαια Αντρίκο εγώ έχω να πω πως μπορεί το μεγάλο να είναι βασιλοβάπορας στον καιρό, αλλά και το μικρό μας τέκνο με τις γρήγορες επαναφορές στέκεται ισάξια ειδικά που το καλοκαίρι η θάλασσα μας είναι σχεδόν γιαούρτι
Όσο για τις φήμες, εγώ θα πω αυτό που είπε και η Λαίδη Άντζελα (http://youtu.be/5rMiFwFArT4?t=1m11s)
Δώσε πόνο Γιώργο!!!!!!!!!
Appia_1978
12-03-2013, 08:34
O σοφός λαός Μάρκο μου λέει "χτυπάμε το σαμάρι να ακούσει ο γαιδαρος".....
Αναλύω λοιπόν τη κουβέντα "κίνηση εντυπωσιασμού".. Πρώτο η Κεφαλλονιά έχει συνδεθεί με το όνομα Στρίντζης....πολλοί από τότε που εγκατέλειψε θέλουν να μπουν στη θέση του και να συνδέσουν το όνομα τους με το σημαντικό αυτό κλάδο του νησιού που λέγεται θαλάσσια συγκοινωνία.
Δευτερο με τέτοιες ανακοινώσεις και φήμες η κοινοπραξία ανακοίνωσε ότι την υψηλή περίοδο θα έχει δύο δρομολόγια αλλιώς δεν θα το έκανε και ας άφηνε κόσμο έξω.
Τρίτο σαν Κεφαλλονίτης που είσαι μπορείς να γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα για τα ονόματα που ακούγονται στο νέο σκηνικό άρα υπάρχει μία βάση στα λεγόμενα μου.
Προσωπικά σαν Αντρέας θα ήθελα το Κεφαλλονιά να ξαναταξιδεψει στη γραμμή αλλά να παραμείνει και όχι να το ξαναέχουμε για λίγο...πιστευω στον υγειή ανταγωνισμό και παρόλο που το Ιονις είναι το αγαπημένο μου πλοίο θα ήθελα το μεγάλο μπλε στα νερά μας πίσω.Ταξίδεμα σαν του Κεφαλλονιά δεν ξαναείχε πλοίο της γραμμής.
Ανδρέα, κατάλαβα πως το εννοείς, αλλά αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι ;)
Εντάξει, η κοινοπραξία κάτω από την πίεση των ανακοινώσεων για δρομολόγηση του Κεφαλονιά, ανακοίνωσε διπλά δρομολόγια. Εάν όμως π.χ. το Κεφαλονιά δεν έρθει; Ποιος θα την αναγκάσει να το τηρήσει; Μπορεί να επικαλεστεί ό,τι θέλεις για να μην τα πραγματοποιήσει συν ό,τι ο λαός δυστυχώς έχει κοντή μνήμη και μέχρι το καλοκαίρι ποιος θα θυμάται αυτή την ανακοίνωση;
Οι του Κεφαλονιά τώρα, εάν δεν έρθουν δεν μπορούν να ξαναπατήσουν στο νησί ... Θα έχουν ξεφτιλιστεί τελείως.
Επίσης, σαν Κεφαλλονίτης, γνωρίζω μερικά από τα ονόματα που εμπλέκονται και ας πούμε ... πως δεν έχουν και την καλύτερη φήμη. Και μην ξεχνάς, πως είμαστε λίγο παράξενοι, άρα όλα είναι δυνατά να συμβούν, από τις καλύτερες εκπλήξεις μέχρι τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις!
Σύμφωνα με το τελευταίο ΣΑΣ αλλά και τα Νεα απο την Κεφαλονιά το πλοίο 25 ξεκινάει δρομολόγια πάλι....εχουν καλέσει και πλήρωμα το οποίο μεχρι στιγμής ειναι μονο Κεφαλλονίτες.. ..ιθακησιος κανείς
Appia_1978
14-03-2013, 19:48
Απριλίου έτσι, όχι Μαρτίου;
Σύμφωνα με το τελευταίο ΣΑΣ αλλά και τα Νεα απο την Κεφαλονιά το πλοίο 25 ξεκινάει δρομολόγια πάλι....εχουν καλέσει και πλήρωμα το οποίο μεχρι στιγμής ειναι μονο Κεφαλλονίτες.. ..ιθακησιος κανείς
ξέρω τουλάχιστον 1 Θιακό που θα είναι μέσα
Appia_1978
15-03-2013, 08:39
Από χτες το βράδυ γίνεται χαμός στα διάφορα Κεφαλλονίτικα ειδησεογραφικά σάιτ. Τα μεν λένε πως δόθηκε η άδεια από το ΣΑΣ και τα δε, πως δε δόθηκε λόγω ελλειπής τεκμηρίωσης.
Γίνεται ένας χαμός γενικά...οι επόμενες μέρες είναι πολύ κρίσιμες...
http://www.ithacanews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=9274&Itemid=1
Ρίξτε μια ματιά και εδώ...
Captain_Nionios
15-03-2013, 19:31
Μερικα πραγματακια δεν μου πανε καλα σε αυτα που διαβασα.
Πρωτον, οπως εγραψα στο θεμα της Kefalonia Lines οι Ζακυνθινοι εφαγαν ολες τις δυσκολιες του Χειμωνα και ειναι λογικο να αντιδρουν και να νιωθουν αδικημενοι, αλλα δεν πιστευω πως εχουν μπει μεσα 1.000.000 σε 4.5 μηνες που ειναι στη γραμμη... Πανω σε αυτο, το να πουν απο το Σ.Α.Σ. γενικα για την προσφορα των Ζακυνθινων το Χειμωνα το θεωρω δικαιο, ειναι ομως δυνατον τα ιδια τα μελη του Σ.Α.Σ. να υιοθετουν την αποψη για τη ζημια του 1.000.000 και να τη αναφερουν; Δε νομιζω, γιατι ο καθενας πλοιοκτητης μπορει να λεει οτι θελει, αλιμονο αν τον πιστευουν κατευθειαν.
Δευτερον η γραμμη που ειχε ζητηθει ηταν η Πατρα-Σαμη-Ιθακη, τι μας λενε εδω για Πατρα-Πορο κ' Κυλληνη-Πορο; Αλλαξαν αιτημα την ωρα του Σ.Α.Σ., ειναι δυνατον;
Και εγώ τις ίδιες απορίες έχω!!!
Captain_Nionios
28-03-2013, 17:12
Το e-kefalonia μας ενημερωνει οτι εγινε η μεταβιβαση στη νεα εταιρεια χθες και συμφωνα με τον Γιωργο (ιθακη) απο σημερα πηγε πληρωμα παραλαβης. Περισσοτερα θας μας πει ο ιδιος...
http://www.e-kefalonia.net/2013/03/28/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%C E%AC/
Eυχαριστα πράγματα αυτά...αναμένουμε λοιπόν το Κεφαλλονιά στη γραμμή!!!!!!!
Captain_Nionios
29-03-2013, 16:17
Απο το kefaloniapress:
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=38096&Itemid=38
Απο το θεμα της εταιρειας και το ποστ του trelara ενημερωνομαστε επισημα οτι το βαπορι πλεον θα λεγεται "Νησος Κεφαλονια"...
karavofanatikos
29-03-2013, 16:44
Σπάει λίγο την μονοτονία του Κεφαλονιά - Kefalonian Lines στις μπάντες του και ταυτόχρονα δεν βεβηλώνει το όνομα με το οποίο έγινε ξακουστό στα όμορφα νερά του Ιονίου! Πιστεύω είναι μία καλή επιλογή.
To πλοίο θα έπρεπε να Έχει το παλιό του όνομά.. ....
Τα συναισθήματά μου είναι έντονα. Και οι δύο ηλεκτομηχανές του πλοίου είναι σε λειτουργία, τα ματσακόνια έχουν βάλει μπροστά και δουλεύουμ.... Πραγματικά έννοιωσα μεγάλη συγκίνηση που ξανα είδα τα παλιά γνώριμα άτομα, τους φίλους που έκανα μέσα σε τόσα χρόνια ταξιδεύοντας με αυτό το πλοίο....
Επιβεβαιώνετε και η (κατά 99.9%) αλλαγή του ονόματος (αν και εδώ είμαι αντίθετος, το βαπόρι έπρεπε να κρατήσει το όνομά του)
Η δήλωση γραμμής δεν είναι ακόμα αποφασισμένη...
και τώρα όμως θα το πώ.... Μάρκο, τι σου έλεγα τόσους μήνες πρίν, κοντά ένα χρόνο ότι δεν πρόκειται να δωθεί για σκράπ....Και, Μάρκο και Διονύση, τελικά αυτά που λέγαμε τότε τον μακρινό Νοέμβρη για επιστροφή τον Απρίλη, τελικά ήταν αλήθεια......
pantelis2009
30-03-2013, 08:45
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι .......και στη νέα του εταιρεία.
Τωρα για το όνομα, δεν άλλαξε απλά προστέθηκε το ΝΗΣΟΣ .......αλλά όλοι πάλι ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ θα το λέτε:fat:.
gpap2006
30-03-2013, 08:51
Την κινηση του πασχα θα την προλαβουν?
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι .......και στη νέα του εταιρεία.
Τωρα για το όνομα, δεν άλλαξε απλά προστέθηκε το ΝΗΣΟΣ .......αλλά όλοι πάλι ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ θα το λέτε:fat:.
παντελή, σε αυτό δίκιο έχεις.... Για παράδειγμα και το BS Ιθάκη, σκέτο Ιθάκη το λέει ο κόσμος
Την κινηση του πασχα θα την προλαβουν?
Αυτό τρέχουν να προλάβουν, την Μ. εβδομάδα
trelaras
30-03-2013, 10:53
Το ήξερα ότι θα πήγαιναν όλα καλά!!!!!!!
δεν πάει να έχει ότι όνομα θέλει (ακόμα και aqua kefalonia να το λέγανε....)να το βλέπω μόνο να ταξιδεύει θέλω!!!!!:fat:
BULKERMAN
30-03-2013, 11:39
http://www.kefalonianlines.com/Pages/default.aspx
Δεν ξερω αν κάποιος φίλος το είχε ξαναβάλει. αλλά μιας κ το βρήκα ας το δούμε.
Espresso Venezia
31-03-2013, 09:31
Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα τους λόγους που στα ονόματα νησιών που φέρουν κάποια πλοία προσετίθετο και το "ΝΗΣΟΣ".
ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ κλπ. κλπ. Πιό όμορφο και απλό θα ήταν τα ΧΙΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ, ΚΑΛΥΜΝΟΣ, και εξ' άλλου δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι φερ' ειπείν το όνομα ΜΥΚΟΝΟΣ ανεφέρετο σε κάποιο ...άλλο μέρος και όχι στο ομώνυμο νησί ώστε να χρειάζεται προσδιορισμό.
Έτσι και στο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, σαφώς και θα ήταν καλύτερο να παρέμενε όπως ήταν το όνομα, χωρίς την προσθήκη του περιττού προσδιορισμού. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έγινε είτε αναγκαστικά (να είχε τεθεί ως όρος για την πώληση του η μετονομασία του, ή ίσως κάποια άλλη τυπική δέσμευση), είτε επειδή οι νέοι του πλοιοκτήτες θέλησαν να σηματοδοτήσουν αυτήν την "νέα εποχή" για το πλοίο με ένα καινούργιο όνομα. Όποια και από τις δύο περιπτώσεις να ισχύει πάντως, η επιλογή του νέου ονόματος είναι θετική. Και -τυπικά- άλλαξε αλλά και -ουσιαστικά- το ίδιο παρέμεινε.
manolisfissas
31-03-2013, 10:21
Το ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΆ όταν έκανε την ακινησία του στα ναυπηγία του Σπανώπουλλου.Στης 1-8-2012.:apologetic:
141528:apologetic::apologetic::apologetic::apologe tic:
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-04-2013, 11:49
Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα τους λόγους που στα ονόματα νησιών που φέρουν κάποια πλοία προσετίθετο και το "ΝΗΣΟΣ".
ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ κλπ. κλπ. Πιό όμορφο και απλό θα ήταν τα ΧΙΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ, ΚΑΛΥΜΝΟΣ, και εξ' άλλου δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι φερ' ειπείν το όνομα ΜΥΚΟΝΟΣ ανεφέρετο σε κάποιο ...άλλο μέρος και όχι στο ομώνυμο νησί ώστε να χρειάζεται προσδιορισμό.
Έτσι και στο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, σαφώς και θα ήταν καλύτερο να παρέμενε όπως ήταν το όνομα, χωρίς την προσθήκη του περιττού προσδιορισμού. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έγινε είτε αναγκαστικά (να είχε τεθεί ως όρος για την πώληση του η μετονομασία του, ή ίσως κάποια άλλη τυπική δέσμευση), είτε επειδή οι νέοι του πλοιοκτήτες θέλησαν να σηματοδοτήσουν αυτήν την "νέα εποχή" για το πλοίο με ένα καινούργιο όνομα. Όποια και από τις δύο περιπτώσεις να ισχύει πάντως, η επιλογή του νέου ονόματος είναι θετική. Και -τυπικά- άλλαξε αλλά και -ουσιαστικά- το ίδιο παρέμεινε.
To "Nήσος" (δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα) μπαίνει γιά λόγους έμφασης,δείχνει κάτι το μεγάλο.
Γιά το συγκεκριμένο είναι λάθος κ τα έχω πει στο θέμα του.Αν έπρεπε ή ήθελαν να αλλάξουν όνομα το σωστό θα ήταν ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ διότι καθαρεύουσα κ δημοτική δεν πάνε μαζί.
Έτσι και στο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, σαφώς και θα ήταν καλύτερο να παρέμενε όπως ήταν το όνομα, χωρίς την προσθήκη του περιττού προσδιορισμού. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έγινε είτε αναγκαστικά (να είχε τεθεί ως όρος για την πώληση του η μετονομασία του, ή ίσως κάποια άλλη τυπική δέσμευση), είτε επειδή οι νέοι του πλοιοκτήτες θέλησαν να σηματοδοτήσουν αυτήν την "νέα εποχή" για το πλοίο με ένα καινούργιο όνομα...
Μπορεί να είχε πολλά χρέη απο τους προηγούμενους ιδιοκτήτες προς τριτους και άλλαξε το όνομα. Βεβαια αυτά τα ξέρει καλύτερα ο Λυκούδης.....
Η Εργασίες ξεκίνησαν αλλά το δίχτυ παραμένει πρίμα.
141627 141628
δεν είπε κανείς ότι θα μετακινηθεί το δίχτυ παίδες..... Ίσα ίσα προσφέρει και μιά ασφάλεια από τα αδιάκριτα βλέμματα
και για πρώτη φορά, μετά από 16 χρόνια παρουσία στις πέτρινες, στις 20-04 θα μπει στην μεγάλη πλωτή του Περάματος....
pantelis2009
02-04-2013, 08:33
και για πρώτη φορά, μετά από 16 χρόνια παρουσία στις πέτρινες, στις 20-04 θα μπει στην μεγάλη πλωτή του Περάματος....
Ευχαριστούμε φίλε Γιώργο για την πληροφορία. Άρχισε να δουλεύει και η μεγάλη Περάματος και απ' ότι έμαθα θα βγεί και ο Παντοκράτωρας σε αυτή για 2 μέρες.
Ετοιμάσου να το φωτογραφήσεις,από εκεί που θα έχεις καλή οπτική γωνία...
diomides
02-04-2013, 20:02
Το ζήτημα του συνθετικού «νήσος» με έχει προβληματίσει και εμένα. Σε μια σχετική με το πλοίο ερευνητική εργασία στη σχολή μου, έκανα μερικές παρατηρήσεις:
Το πλοίο αποτελεί ένα είδος κλειστής πόλης [πόσες φορές έχουμε ακούσει το χαρακτηρισμό «πλωτή πολιτεία»]
Ως αυτό-αναφορικός, αυτο-εξυπηρετούμενος τόπος εξετάζεται και αναγιγνώσκεται πάντα σε σχέση με το άμεσο περιβάλλον του, τη θάλασσα, από την κατασκευή του κύτους βάσει των εκάστοτε ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της έως την προσπάθεια επίτευξης της καλύτερης ευστάθειάς του και μέχρι τα ποιήματα ρομαντικών ποιητών.
Τα περισσότερα ουτοπικά σχέδια επιχειρούν να απεικονίσουν την τέλεια ουτοπία καταμεσής του ωκεανού. Η θάλασσα παρέχει το απαραίτητο «κενό» και τη μεταφορά της έννοιας του «αποκλεισμού» ως χειροπιαστής ύλης, στο μέγιστο βαθμό που μπορεί να τη συναντήσει ο άνθρωπος εκτός των ιδανικών και άυλων συνθηκών της επιστήμης της φυσικής, ώστε να αναπτυχθεί το εκάστοτε φανταστικό σενάριο. [πολλές εταιρείες διαφημίζουν τα νεότευκτα κρουαζιερόπλοια-μαμούθ ως απίστευτα, φανταστικά κτίσματα]
Ο φιλόσοφος Foucault στο κείμενό του «Περί αλλοτινών χώρων [Des espaces autres]» όρισε έναν τύπο ουτοπίας, την ετεροτοπία [ως ένα είδος τόπου έξω από όλους τους τόπους, που ακόμη κι αν είναι εύκολο να προσδιοριστεί η τοποθεσία του, είναι τελείως διαφορετικός από όλες τις άλλες θέσεις τις οποίες αντανακλά και στις οποίες αναφέρεται], καταλήγοντας στο ότι το πλοίο αποτελεί χαρακτηριστικό είδος ετεροτοπίας.
Συνεπώς ως ένα βαθμό, το συνθετικό «νήσος» αντανακλά όλα τα παραπάνω.
παιδιά, πραγματικά με κάψατε με την ετοιμολογία για το "νήσος".... πραγματικά δεν ξέρω αν βρίσκομαι στο αγαπημένο μου φόρουμ, στο θέμα του λατρεμένου μου καραβιού ή αν επέστρεψα στα θρανία και είναι η πρώτη διδακτική ώρα μιας καταραμένης Δευτέρας και έχω την φιλόλογο να με @!#$%&%$#@!
Ας γυρίσει, ας πάει σε όποια γραμμή θέλουν και ας ονομαστεί και Λασκαράτος...
Ας δούμε δύο φωτό του, μία γην λατρεμένη γοργόνα της γέφυρας
141717
και μία από τις πρωινές αναχωρήσεις του από το Βαθύ, το τελευταίο καλοκαίρι που μας έκανε παρέα
141715
για τους φίλους captain nionios, Nikos Maroulis, Ithakos, Appia1978, aprovatianos και Pantelis2009 (από τον οποίο περιμένω φωτό στο Πέραμα-ξέρεις από ποια γωνία μου αρέσει)
Espresso Venezia
02-04-2013, 20:52
Αγαπητέ diomides, προσωπικά σε ευχαριστώ για αυτή σου την ανάλυση. Μπορεί όπως έγραψα σε παλαιότερο μου ποστ να διαφωνώ με την χρήση του συνθετικού "Νήσος" στα ονόματα των πλοίων, μου έδωσες όμως να καταλάβω τους λόγους τους οποίους εξυπηρετεί αυτή η "προσθήκη".
diomides συγχαρητήρια για την θεωρητική ανάλυση που έχεις κάνει, και πρέπει η εργασία σου να είναι εξαιρετική. Παρόλα αυτά, θα εκπλαγώ αν έστω και ένα κομμάτι του (για μένα σωστού) θεωρητικού υποβάθρου που παραθέτεις έχει επηρεάσει τις ονοματολογικές αποφάσεις στελεχών ακτοπλοϊκών εταιρειών. Πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση πλοίου έγινε για λόγους marketing (νέα αρχή με καταξιωμένο υπόβαθρο, πλοίο δηλαδή), και μάλιστα στα πλαίσια του παραδείγματος της Hellenic, όπου και εκεί θεωρώ πως ήταν σε απάντηση στο πρόθεμα "Blue Star" της ομώνυμης εταιρείας (της οποίας το προφίλ της σύγχρονης εταιρείας με νεότευκτα πλοία προσπάθησε να κοντράρει). Μπορεί να είμαι και απλά απαισιόδοξος βέβαια.. :)
diomides
03-04-2013, 01:37
Αγαπητοί Agrino και Espresso Venezia ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. [Ithaki και εμείς το αγαπάμε το Κεφαλονιά, Πάτρα σπουδάζαμε!]
Ζητώ συγγνώμη από όλους για το off topic mode, οι moderators ας πράξουν αναλόγως!
Agrino, το post μου αφορούσε στην «ετεροτοπολογική» διάσταση του πλοίου και όχι τόσο στην επικοινωνιακή [που συνδέονται, γι αυτό προφανώς συμφωνώ μΆ αυτά που γράφεις]. Η συγκεκριμένη διάσταση επιφέρει ολοένα και περισσότερες αλλαγές στα παραδοσιακά ονόματα, χρώματα και σινιάλα των πλοίων που για δεκαετίες έδρασαν ως ισχυρά σύμβολα, ως «υπογραφές» , είτε ως χειρονομίες αγάπης ή πρόθεσης οικειοποίησης [Δημητρούλα].
Στην αγγλική γλώσσα, η λέξη ship αναφέρονταν ανέκαθεν ως γένους θηλυκού, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, όπου η εξέλιξη της φεμινιστικής συνείδησης ενθάρρυνε μια γλώσσα απαγκιστρωμένη από διαχωρισμούς κατά γένη.
Μάλιστα μια συγγραφέας, η Katherine Anne Porter περιγράφει το πλοίο Vera ως «ειλικρινές και αξιόπιστο, όπως μια γερμανίδα σπιτονοικοκυρά». [Έχει πλάκα ένα googlαρισμα της λέξης Δημητρούλα. Σχεδόν παντού αναφέρεται ως "Η Δημητρούλα" και όχι "Το"]
Παρόμοια περίπτωση είναι η χρησιμοποίηση ονομάτων αγίων, σημαντικών, επιφανών προσώπων, ή φαινομένων της φύσης, με στόχο την αντανάκλαση και την «οπτική μεταφορά» των στοιχείων της δύναμης, του ηρωισμού, της μυθολογίας.
Τώρα ως προς το brand name και την αναγνωρισιμότητά του, αυτό δεν αποτελεί μόνο αποτέλεσμα κατάλληλης προώθησης, αλλά ενδεχομένως [κατά το δικό μας Frampton] και κοινωνικό δείκτη. Η αρχιτεκτονική του πλοίου υπερνικάται από τη διακοσμητική υπόσταση της επιφάνειας, και το πλοίο μετατρέπεται σε κινητή διαφήμιση.
'το περιττό στοιχείο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού μέσα σε μια κοινωνία, που κινείται αποκλειστικά και μόνον από αδίστακτες οικονομικές δραστηριότητες. Μια κοινωνία που δεν έχει τίποτα σημαντικότερο να αναπαραστήσει από το γιγαντιαίο φωτεινό σήμα νέον των διαφημίσεων' [τεράστιο SAOS/ κόκκινο-λαχανί highspeed]
Τα σινιάλα στις όψεις αλλά και τα μεγάλα, τρισδιάστατα ανάγλυφα γράμματα του ονόματος του πλοίου υπενθυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τον αρχιτέκτονα Venturi, ο οποίος υποστήριζε πως μια ταμπέλα αρκεί για να δηλώσει την ιδιότητα ενός κτιρίου. Δηλαδή αν βάζαμε σΆ ένα κρεοπωλείο μια ταμπέλα που έγραφε ΅monumentΆ, τότε το κρεοπωλείο γινόταν αυτομάτως μνημείο. Είσαι δηλαδή ότι δηλώνεις.
Συνεπώς ίσως και κάποιοι να θέλουν να φαντάζονται το Κεφαλονιά ως νησί.!
[¶σχετο, αλλά υπήρχαν κάποτε και αεροπλάνα της ολυμπιακής με αυτό το πρόθεμα]
Δεν γράφω συχνά αλλά το παρατράβηξα,ζητώ ξανά συγγνώμη για το χώρο!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-04-2013, 08:03
παιδιά, πραγματικά με κάψατε με την ετοιμολογία για το "νήσος".... πραγματικά δεν ξέρω αν βρίσκομαι στο αγαπημένο μου φόρουμ, στο θέμα του λατρεμένου μου καραβιού ή αν επέστρεψα στα θρανία και είναι η πρώτη διδακτική ώρα μιας καταραμένης Δευτέρας και έχω την φιλόλογο να με @!#$%&%$#@!
Ας γυρίσει, ας πάει σε όποια γραμμή θέλουν και ας ονομαστεί και Λασκαράτος...
Ας δούμε δύο φωτό του, μία γην λατρεμένη γοργόνα της γέφυρας
141717
και μία από τις πρωινές αναχωρήσεις του από το Βαθύ, το τελευταίο καλοκαίρι που μας έκανε παρέα
141715
για τους φίλους captain nionios, Nikos Maroulis, Ithakos, Appia1978, aprovatianos και Pantelis2009 (από τον οποίο περιμένω φωτό στο Πέραμα-ξέρεις από ποια γωνία μου αρέσει)
Φίλε ιθάκη η Νο2 είναι καταπληκτική. Εσύ που το παρακολουθείς τόσο,θυμάσαι αν έχει ανοίξει ποτέ τον καταπέλτη πλώρα δεξιά; Εγώ τουλάχιστον μετά την μετασκευή δεν το έχω ξαναδεί.
pantelis2009
03-04-2013, 08:47
Φίλε Γιώργο (Ιθάκη) πότε θα μπεί δεξαμενή;;;;;;; για να πάω.:fat:
Καθομαι και διαβαζω ολα τα τελευταια ποστ και ενω πολλες σκεψεις με κατακλησαν θα απευθυνθω στον φιλο μου Γιωργο (ΙΘΑΚΗ) και θα του πω με μεγαλη υπερυφανια αλλα και ενθουσιασμο, πως ΝΑΙ ειμαστε στο αγαπημενο φορουμ, γιατι πουθενα αλλου δεν εχω ξαναδει να συνδιαζονται τοσες πολλες οπτικες γυρω απο ενα αντικειμενο (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ] η καραβολατρια, η επιστημη, η ποιηση και αν εγραφα εγω ισως και η μηχανολογια. Και ολα ομως ζουν κατω απο αυτο που ονομαζουμε ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ. Ειναι μοναδικο αυτο και πραγματικα με ενθουσιασαν ολες υποψεις - οπτικες που εμφανιστηκαν παραπανω και μονο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ολους αλλα και ξεχωριστα στον καθεναν σας.
Keep it up...
Φίλε Γιώργο (Ιθάκη) πότε θα μπεί δεξαμενή;;;;;;; για να πάω.:fat:
20/04 Παντέλο.... σε περιμένω στις επάλψεις από απέναντι και σίγουρα κάπου μέσα στο κάδρο σου θα με πετύχεις...
Καθομαι και διαβαζω ολα τα τελευταια ποστ και ενω πολλες σκεψεις με κατακλησαν θα απευθυνθω στον φιλο μου Γιωργο (ΙΘΑΚΗ) και θα του πω με μεγαλη υπερυφανια αλλα και ενθουσιασμο, πως ΝΑΙ ειμαστε στο αγαπημενο φορουμ, γιατι πουθενα αλλου δεν εχω ξαναδει να συνδιαζονται τοσες πολλες οπτικες γυρω απο ενα αντικειμενο (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ] η καραβολατρια, η επιστημη, η ποιηση και αν εγραφα εγω ισως και η μηχανολογια. Και ολα ομως ζουν κατω απο αυτο που ονομαζουμε ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ. Ειναι μοναδικο αυτο και πραγματικα με ενθουσιασαν ολες υποψεις - οπτικες που εμφανιστηκαν παραπανω και μονο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ολους αλλα και ξεχωριστα στον καθεναν σας.
Keep it up...
Ειδικά την άποψη σου για τα μηχανολογικά Γιώργο, πολύ θα ήθελα να την ακούσω.... Πάνω στο αν ένα βαπόρι, αυτής της ηλικίας, καλοσυντηριμένο όπως ήταν, αν μπορεί να πιάσει τις παλιές δοξασμένες ταχύτητες, όχι των 21 μιλίων, αλλά των 19,5-20,5 μετά από σχεδόν 2 χρόνια ακινησίας, στην οποία όμως οι ηλεκτρομηχανές λειτουργούσαν καθυμερινά και οι άξονες γυρνούσαν με πολύ αργό ρυθμό (δεν ξέρω πως το λέτε αυτό)
20/04 Παντέλο.... σε περιμένω στις επάλψεις από απέναντι και σίγουρα κάπου μέσα στο κάδρο σου θα με πετύχεις...
** Να υπολογισεις και μενα μεσα εκεινη τη μερα... :fat:
Ειδικά την άποψη σου για τα μηχανολογικά Γιώργο, πολύ θα ήθελα να την ακούσω.... Πάνω στο αν ένα βαπόρι, αυτής της ηλικίας, καλοσυντηριμένο όπως ήταν, αν μπορεί να πιάσει τις παλιές δοξασμένες ταχύτητες, όχι των 21 μιλίων, αλλά των 19,5-20,5 μετά από σχεδόν 2 χρόνια ακινησίας, στην οποία όμως οι ηλεκτρομηχανές λειτουργούσαν καθυμερινά και οι άξονες γυρνούσαν με πολύ αργό ρυθμό (δεν ξέρω πως το λέτε αυτό)
Αν σου ελεγα ενα ΝΑΙ ή ενα ΟΧΙ θα με επερνες στα σοβαρα? Εχω παντα κατανου οτι η φθορα των ετων υφησταται ακομα και μετα την καλυτερη και ακριβοτερη επισκευη. Ομως με ενα full overhauling των κυριων μηχανων (καινουργιους καυστηρες, εμβολα, χιτωνια, ελεγχο κουζινετων βασης, ελεγχο και καθαρισμο του τουρμο, κλπ..) θα μπορουσα να πω πως ενα 18-19αρι το εχεις. Επισης ηλεκτρομηχανες, εκτος απο τα προηγουμενα θα πρεπει να ανοιχθει η γεννητρια, να καθαριστει και να πληθει καλα και να στεγνωσει, να γινει ελεγχος κουζινετων και ευθυγραμμηση, τοτε μπορουν να επανελθουν στα 80-85% φορτωσης. Εχουμε ομως και τον Main Switchboard που πρεπει επισης να ελεγχθει και να τεσταριστουν τα safety αλλα και οι αυτοματισμοι παραλληλισμων των γεννητριων. Βεβαια υπαρχουν ομωςκαι αλλα, τα βοηθητικα μηχανηματα οπως αντλιες αλλα και σωλινωσεις, οι μεν αντλιες (λαδιου, καυσιμου, νερου ψυξης) πρεπει να ελεγχθουν οτι αποδιδουν στην απαιτουμενη πιεση λειτουργιας αλλα και οτι δεν υπαρχουν διαρροες. Επισης σωλινες να μην χανουν και οσες ειναι να "πιαστουν". Εχουμε βεβαια και τα ταγκια πετρελαιου που χρειαζεται να ανοιχθουν, και αναφερομαι στα daily + service των Κ/Μ αλλα και Ηλεκ/νων, απο κατακρατησεις πετρελαιων λογω τοοοσο χρονο ακινησιας. Μετα να μην πιασουμε και κανενα καζανι σε τι κατασταση βρισκεται?
Βλεπεις το να σου απαντησω αν θα πιασει τους 21 ειναι παραμετρος πολλων πραγματων που μονο - ας χρησιμοποιησω τον ορο "βαθμος αποδοσης" της εταιριας, θα το δειξει..
Ελπιζω καααπως να σε καλυψα.
Αν σου ελεγα ενα ΝΑΙ ή ενα ΟΧΙ θα με επερνες στα σοβαρα? Εχω παντα κατανου οτι η φθορα των ετων υφησταται ακομα και μετα την καλυτερη και ακριβοτερη επισκευη. Ομως με ενα full overhauling των κυριων μηχανων (καινουργιους καυστηρες, εμβολα, χιτωνια, ελεγχο κουζινετων βασης, ελεγχο και καθαρισμο του τουρμο, κλπ..) θα μπορουσα να πω πως ενα 18-19αρι το εχεις. Επισης ηλεκτρομηχανες, εκτος απο τα προηγουμενα θα πρεπει να ανοιχθει η γεννητρια, να καθαριστει και να πληθει καλα και να στεγνωσει, να γινει ελεγχος κουζινετων και ευθυγραμμηση, τοτε μπορουν να επανελθουν στα 80-85% φορτωσης. Εχουμε ομως και τον Main Switchboard που πρεπει επισης να ελεγχθει και να τεσταριστουν τα safety αλλα και οι αυτοματισμοι παραλληλισμων των γεννητριων. Βεβαια υπαρχουν ομωςκαι αλλα, τα βοηθητικα μηχανηματα οπως αντλιες αλλα και σωλινωσεις, οι μεν αντλιες (λαδιου, καυσιμου, νερου ψυξης) πρεπει να ελεγχθουν οτι αποδιδουν στην απαιτουμενη πιεση λειτουργιας αλλα και οτι δεν υπαρχουν διαρροες. Επισης σωλινες να μην χανουν και οσες ειναι να "πιαστουν". Εχουμε βεβαια και τα ταγκια πετρελαιου που χρειαζεται να ανοιχθουν, και αναφερομαι στα daily + service των Κ/Μ αλλα και Ηλεκ/νων, απο κατακρατησεις πετρελαιων λογω τοοοσο χρονο ακινησιας. Μετα να μην πιασουμε και κανενα καζανι σε τι κατασταση βρισκεται?
Βλεπεις το να σου απαντησω αν θα πιασει τους 21 ειναι παραμετρος πολλων πραγματων που μονο - ας χρησιμοποιησω τον ορο "βαθμος αποδοσης" της εταιριας, θα το δειξει..
Τόσα πράματα πρέπει να ελεγχθούν??? Εγώ το είχα στο μυαλό μου σαν το σέρβις των 100.000 χλμ. Και όλο αυτό για να έχουμε στάνταρ μια απόδωση του 85,7%- 90,5% της αρχικής ταχύτητας του. Επίσης αυτό που ξέρω εγώ με το "μπακαλίστικο" μάτι μου, είναι πως δεν έβγαζε ντουμάνι όταν ξεκινούσε ποτέ.... Επίσης θέλω να πιστεύω πως η νέα εταιρεία θα επενδύσει λεφτά στο βαπόρι (για γερές επισκευές εννοώ)
Παντα μια ακινησια ειναι πολυ χειροτερη.. ;)
trelaras
03-04-2013, 15:36
Aς το πουν και ΑQUA Kefalonia!!!!!!
Εγώ και πάλι θα ταξιδέψω!!!!
Όλα ως θα πάνε καλά και θα το ξαναδούμε να σκίζει τα νερά του Ιονίου...όσο για όλους εμάς θα το ξέρουμε ως Κεφαλλονιά και θα το ταξιδεψουμε πολλές φορές!!!!!
Όλα ως θα πάνε καλά και θα το ξαναδούμε να σκίζει τα νερά του Ιονίου...όσο για όλους εμάς θα το ξέρουμε ως Κεφαλλονιά και θα το ταξιδεψουμε πολλές φορές!!!!!
Αυτα ειναι σχολια!!!!!! και για μενα καποια ονοματα ειναι σταθερα π.χ. "ΛΗΜΝΟΣ" ή "ΧΑΡΟΥΛΑ"....
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-04-2013, 08:09
Φίλε Εng είχαμε στο παρελθόν περιπτώσεις παλιών βαποριών που διατήρησαν την αρχική ταχύτητα ή τουλάχιστον πήγαιναν κοντά στην αρχική κ άλλα που με προσθήκη βολβού έπιαναν κανένα μιλάκι παραπάνω.
Για μενα η εννοια αρχικη ταχυτητα ειναι η ταχυτητα των trilas του πλοιου στα δοκιμαστικα προ της παραδοσης απο το ναυπηγειο. Τωρα στην προκειμενη περιπτωση μετα απο ακινησια, αν το πλοια το δουλεψουν καλα ενδεχομενος να πιασει τους κομβους που επιανε προ της ακινησιας και αυτο το λεω ορμομενος απο την τεχνικη μου φυση - βαση της οποια προερχεται το μηνυμα που παρεθεσες. Τωρα σας καραβολατρης που ειναι η εταιρη φυση μου, μακαρι να πιασει και 22 κομβους.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-04-2013, 07:32
Για μενα η εννοια αρχικη ταχυτητα ειναι η ταχυτητα των trilas του πλοιου στα δοκιμαστικα προ της παραδοσης απο το ναυπηγειο. Τωρα στην προκειμενη περιπτωση μετα απο ακινησια, αν το πλοια το δουλεψουν καλα ενδεχομενος να πιασει τους κομβους που επιανε προ της ακινησιας και αυτο το λεω ορμομενος απο την τεχνικη μου φυση - βαση της οποια προερχεται το μηνυμα που παρεθεσες. Τωρα σας καραβολατρης που ειναι η εταιρη φυση μου, μακαρι να πιασει και 22 κομβους.
Γιά να είμαι σαφέστερος,εννοούσα την υπηρεσιακή αρχικά.Καλά,την ταχύτητα στις δοκιμές είναι απίθανο να την ξαναπιάσουν.
Εδώ σε αυτή την παρέα αρκετοί έχουμε κ έτερη (ναυτική) φύση. Πχ εγώ πρώην μαρκόνης κ μάλιστα πάντα ενδιαφερόμουνα γιά όλό το βαπόρι ακόμα κ γιά την μηχανή.
Εδώ σε αυτή την παρέα αρκετοί έχουμε κ έτερη (ναυτική) φύση. Πχ εγώ πρώην μαρκόνης κ μάλιστα πάντα ενδιαφερόμουνα γιά όλό το βαπόρι ακόμα κ γιά την μηχανή.
Και εχεις απολυτο δικιο, καταλαβαινω πως εισαι και απο τη παλια γενια ναυτικων και προσωπικα εκτιμω την παραπανω τοποθετηση, γιατι οι νεοι ναυτικοι εμφανιζουν μια κοντοφθαλμια (αν μου επιτραπει η εκφραση) ειτε απο μη ενδιαφερον - αγαπη για το επαγγελμα ή ακομα και απο αξιωματικους που εχουν κουραστει καπως. Ομως αρκετα, ας μην ειμαι εκτος θεματος, αλλα τετοια ζητηματα καλο ειναι να τονιζονται...
Συνεχιζουμε επι του θεματος και παλι ευχαριστω για την ευστοχη τοποθετηση σου.
To δίχτυ έχει σχεδόν αφαιρεθεί (τραβηχτεί στο πλάι)
Captain_Nionios
06-04-2013, 17:14
Εκτος της γραμμης Κυλληνης-Πορου που ειναι πολυ πιθανο σεναριο, στον παρακατω συνδεσμο αναφερεται κατι και για τη γραμμη Κυλληνης-Αργοστολιου.
Γενικα αυτη η γραμμη ποτε δεν ηταν σταθερη, ακομα και τις καλες μερες λειτουργουσε εποχιακα και τα τελευταια χρονια απο το Ιονις που η κοινοπραξια το ειχε, κακως, σε ρολο κομπαρσου. Αν το πλοιο παει για πρωτη φορα και σε αυτα τα νερα γνωμη μου ειναι πως δεν θα ειναι επιλογη της εταιρειας αλλα ισως καποιο καψονι για την αργοπορημενη αιτηση δρομολογησης...
http://www.kefalonitikanea.gr/2013/04/blog-post_3200.html#ixzz2PgXfMKfR
Εγώ λοιπόν να θυμήσω, πως η γραμμή Κυλλήνη - Ληξουρίου, είναι η πλάγια γραμμή προσέγγισης του απώτερου στόχου... Τι εννοώ
Να θυμήσω πως εν έτη 2003, όταν η Στρίντζης Φέρρυς αγόρασε το Επτάνησος, η γραμμή Κυλλήνη- Πόρος καλύπτονταν επαρκέστατα από την Ζακυνθινή κοινοπραξία, οπότε και το τότε ΣΑΣ δεν θα ενέκρινε την προσθήκη επίπλέον πλοίου.... Έτσι οι τότε της εταιρείας δήλωσαν σαν γραμμή το Κυλλήνη- Ληξούρι- Αργοστόλι, ώστε να μπούν στο ίδιο λιμάνι με την κοινοπραξία χωρίς να τους το αρνηθούν.... Στην συνέχεια αποδείχθηκε πως δεν ήταν βιώσιμη η γραμμή και ζήτησαν τροποποίηση δρομολογίων, αρχικά σαν Κυλλήνη- Πόρο/ Αργοστόλι- Ληξούρι και εν συνεχεία ακύρωσαν το μεγάλης απόσταση δρομολόγιο, για να μείνει αυτό που ήθελαν.....
Έτσι προβλέπω να γίνει και τώρα....
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-04-2013, 08:08
Xθες που πήγα ΝΜΔ,είδα ότι γράφει ακόμα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.Έχω την κρυφή ελπίδα ότι η εταιρεία αργά ή γρήγορα θα αλλάξει αυτό το λανθασμένο ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...
karavofanatikos
08-04-2013, 18:14
Σημερινή ανακοίνωση απ' την εταιρεία Kefalonian Lines σχετικά με την επαναδρομολόγηση του πλοίου!
http://www.inkefalonia.gr/enimerosi/koinonia/item/11439-i-kefalonian-lines-gia-ta-dromologia-tou-nisos-kefalonia.html
142104
karavofanatikos
09-04-2013, 14:59
Ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος δεξαμενισμός που είχε ανακοινωθεί για το πλοίο στη μεγάλη του Περάματος. Γνωρίζει κάποιος τον λόγο;
Πολύ ωραία..ευχομαι να πάει καλά....
Βέβαια η Ιθάκη πάλι έξω από το παιχνίδι....
Μακάρι να συννεχίσει να πηγαίνει όλη τη σεζόν με 21 knots και όχι μόνο στην αρχή...
Κρατάω μία επιφύλαξη για αυτό...γιατί πολύ καλές οι δηλώσεις αλλά το πλοίο δεν είναι και το οικονομικότερο που υπάρχει για να μιλάμε για τέτοιες ταχύτητες...
Καλή αρχή πάντως και θα είμαι από τους πρώτους που θα το ταξιδεψουν....μια και μου έχει λείψει πολύ...
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
1) ΑΠΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 6.30 π.μ.
2) ΑΠΟ ΠΟΡΟ 11.30 π.μ.
3) ΑΠΟ ΠΟΡΟ 16.00 μ.μ.
4) ΑΠΟ ΠΟΡΟ 20.00 μ.μ.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΛΛΗΝΗ
1) ΓΙΑ ΠΟΡΟ 9.30 π.μ.
2) ΓΙΑ ΠΟΡΟ 14.00 μ.μ.
3) ΓΙΑ ΠΟΡΟ 18.00 μ.μ.
4) ΓΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 22.00 μ.μ.
Captain_Nionios
09-04-2013, 19:31
Αυτα ειναι επισημα απο την εταιρεια ή φημη απο site; Γιατι χθες τα ειχα δει στο Ionianpress.
Captain_Nionios
09-04-2013, 20:09
Οπως εγραψε και ο Ανδρεας παραπανω, τελικα τα δρομολογια ειναι αυτα. Οπως βλεπουμε εδω (http://www.e-kefalonia.net/2013/04/09/%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%C F%8D%CE%BB%CE%B7-%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC/) η εταιρεια δηλωνει οτι εγκριθηκαν σημερα απο τον υπουργο Κωστη Μουσουρουλη. Επειδη δεν γνωριζω ακριβως τις διαδικασιες νομιζα οτι θα επρεπε να περιμενουμε μεχρι το επομενο Σ.Α.Σ. για να εξεταστει το αιτημα της εταιρειας αλλα απ' οτι φαινεται κατι τετοιο μπορει να το κανει και ο υπουργος.
Τα δρομολογια παντως ειναι πολυ σφιχτα και το πληρωμα θα εχει δυσκολο εργο, κουραγιο...
Maroulis Nikos
10-04-2013, 04:54
Σχετική ανακοίνωση για τα δρομολόγια του πλοίου http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=945:-l-r&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98
karavofanatikos
10-04-2013, 15:12
Απ' ότι φαίνεται η παράδοση δεν λέει να σπάσει!!! Μετά την χθεσινή ακύρωση για την μεγάλη του Περάματος έρχεται η σημερινή επιβεβαίωση! Στη μεγάλη Βασιλειάδη λοιπόν από μεθαύριο (12/4) έως και τις 15/4. ¶ντε με το καλό, το περιμένουμε πως και πως!
καλύτερα, οι παραδόσεις δεν είναι για να σπάνε, αλλά για να διαιωνίζονται...
Σήμερα που πέρασα είχαν, βγάλει τα βαρελάκια και έκαναν εργασίες στον καταπέλτη.
pantelis2009
11-04-2013, 07:36
Στον Πειραιά κατευθύνετε το Κεφαλονιά. Θα μπεί απο σήμερα στη δεξαμενή;;;;;;
Captain_Nionios
11-04-2013, 10:40
Κάνει ήδη μπανάκι...
manolisfissas
11-04-2013, 19:57
Το Κεφαλονιά σήμερα το πρωί στον Πειραιά όταν ετοιμαζόταν να μπει δεξαμενή του Βασιλειάδη. :) :) :)
142267
Captain_Nionios
13-04-2013, 16:23
Συμφωνα με τα επισημα δρομολογια, το βαπορι θα ξεκινα στις 6:30 το πρωι και μαζι με τη μανουβρα θα ειναι στο Αργοστολι γυρω στις 00:15-00:20 το βραδυ. Στο ενδιαμεσο ολη τη μερα θα εχει κατα βαση 40 λεπτες παραμονες στα λιμανια και μια που θα ειναι 1 ωρα και 10 λεπτα στην Κυλληνη το μεσημερι. Κοινως ξεκουραση δεν θα υπαρχει ουτε γι'αστειο. Στην γραμμη Πατρα-Σαμη-Ιθακη οταν το βαπορι εκανε διπλα δρομολογια ειχε δυο καπετανιους εν προκειμενω δεν θα ισχυει το ιδιο;
Το banner απο το http://www.e-kefalonia.net/ .
142368
pantelis2009
13-04-2013, 18:40
Το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (όσο φαίνετε) στις 11-04-2013 φωτογραφημένο απο το Γ. Μπρούφας, στη μεγάλη του Πειραιά. Για τους πολλούς φίλους του.
142375
Λοιπόν όλα τρέχουν με γοργούς ρυθμούς για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους...
Στα εξωτερικά, ακόμα δεν έχει γραφτεί το "νέο" όνομα, αλλά έχει αρχίσει (δυστυχώς) να αφαιρείτε η μπλε ρίγα από το ντεκ των σαλονιών, για να επανέλθει στην αρχική του μορφή
142395
Υ.Γ Συγνώμη που δεν την βάζω στους δεξαμενισμούς όπως πρέπει, βάση κανονισμών, αλλά είναι μία από τις "ιστορικές" αλλαγές του πλοίου και μάλλον πρέπει να υπάρχει στο θέμα του
trelaras
14-04-2013, 14:32
Λοιπόν όλα τρέχουν με γοργούς ρυθμούς για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους...
Στα εξωτερικά, ακόμα δεν έχει γραφτεί το "νέο" όνομα, αλλά έχει αρχίσει (δυστυχώς) να αφαιρείτε η μπλε ρίγα από το ντεκ των σαλονιών, για να επανέλθει στην αρχική του μορφή
142395
Υ.Γ Συγνώμη που δεν την βάζω στους δεξαμενισμούς όπως πρέπει, βάση κανονισμών, αλλά είναι μία από τις "ιστορικές" αλλαγές του πλοίου και μάλλον πρέπει να υπάρχει στο θέμα του
Δωσε φωτογραφιες Γιωργο στο λαο!!!!!
Εγώ χαίρομαι που έβγαλαν τη ρίγα, κατά τη γνώμη μου δεν του πήγαινε καθόλου!
Σημερινή του πλοίου Χαρισμένη για τον ΛΑΟ :fat:
142482
Η Υπόλοιπες στους δεξαμενισμος.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-04-2013, 08:07
Το Κεφαλονιά σήμερα το πρωί στον Πειραιά όταν ετοιμαζόταν να μπει δεξαμενή του Βασιλειάδη. :) :) :)
142267 Θυμάται κανείς πότε αφαιρέθηκαν τα νύχια από αυτόν τον καταπέλτη;
karavofanatikos
15-04-2013, 09:34
Το πλοίο βγήκε απ' τη δεξαμενή κι επέστρεψε στη Δραπετσώνα.
Τα νέα του σινιάλα που απ' ότι φαντάζομαι θα βαφτούν τις επόμενες ημέρες στις μπάντες του, πιστεύω να μην έχουν τη μορφή www. kefalonianlines. gr που διαφημίζει η ιστοσελίδα του, αλλά σκέτο Κefalonian Lines κι αν θέλει να βάλει και το site, σε μια γωνίτσα στην πρύμνη!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-04-2013, 12:15
Το πλοίο βγήκε απ' τη δεξαμενή κι επέστρεψε στη Δραπετσώνα.
Τα νέα του σινιάλα που απ' ότι φαντάζομαι θα βαφτούν τις επόμενες ημέρες στις μπάντες του, πιστεύω να μην έχουν τη μορφή www. kefalonianlines. gr που διαφημίζει η ιστοσελίδα του, αλλά σκέτο Κefalonian Lines κι αν θέλει να βάλει και το site, σε μια γωνίτσα στην πρύμνη!
K με το "Νιssos"/"Νήσος" γραμμένο με μικρότερη,καλλιγραφική γραμματοσειρά σε στυλ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ. Μπορεί να έβαλα κ εγώ ένα λιθαράκι σ'αυτό αφού είπα στην εταιρεία εάν θέλουν να προβάλλουν το όνομα "Κεφαλονιά",υπάρχει κ αυτός ο τρόπος.
pantelis2009
15-04-2013, 16:42
Ναι αλλά δεν μας το δείξατε με το νέο του όνομα. Γιώργο (ιθάκη) που είσαι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:fat:
Θυμάται κανείς πότε αφαιρέθηκαν τα νύχια από αυτόν τον καταπέλτη;
Mε την πώληση του από την BSF στην Στρίντζης φέρρυς εν έτη 2004
Ναι αλλά δεν μας το δείξατε με το νέο του όνομα. Γιώργο (ιθάκη) που είσαι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:fat:
Παρακαλώ αγαπητέ μου....
Ορίστε με το νέο του όνομα
142571
εκ δεξιών
142569
και εκ αριστερών
142570
Appia_1978
15-04-2013, 23:53
Τα συναισθήματά μου είναι έντονα. Και οι δύο ηλεκτομηχανές του πλοίου είναι σε λειτουργία, τα ματσακόνια έχουν βάλει μπροστά και δουλεύουμ.... Πραγματικά έννοιωσα μεγάλη συγκίνηση που ξανα είδα τα παλιά γνώριμα άτομα, τους φίλους που έκανα μέσα σε τόσα χρόνια ταξιδεύοντας με αυτό το πλοίο....
Επιβεβαιώνετε και η (κατά 99.9%) αλλαγή του ονόματος (αν και εδώ είμαι αντίθετος, το βαπόρι έπρεπε να κρατήσει το όνομά του)
Η δήλωση γραμμής δεν είναι ακόμα αποφασισμένη...
και τώρα όμως θα το πώ.... Μάρκο, τι σου έλεγα τόσους μήνες πρίν, κοντά ένα χρόνο ότι δεν πρόκειται να δωθεί για σκράπ....Και, Μάρκο και Διονύση, τελικά αυτά που λέγαμε τότε τον μακρινό Νοέμβρη για επιστροφή τον Απρίλη, τελικά ήταν αλήθεια......
Σωστά Γιώργο :)
Προσωπικά θεωρώ λάθος την αλλαγή του ονόματος ... Έπρεπε ή να κρατήσουν το παλιό όνομα, ή εάν αυτό σκόνταφτε σε νομικά κωλύματα, να διαλέξουν ένα όνομα που να καλύπτει την Κεφαλονιά και το Θιάκι!
filippos1
16-04-2013, 07:33
Σίγουρα δε είναι ωραίο ΝΑ αλλάζειΣ όνομα σε ένα πλοίο το οποίο έχει ιστορία με αυτό το όνομα αλλά ευτυχώς το γράψανε με μικρά γράμματα και δεν πολύ φαίνεται καθώς ,και ότι κράτησαν την γραμματοσειρά του Κεφαλονιά ίδια !πιστεύω μην είμαστε τόσο αρνητικοί στο κάτω κάτω αυτή η εταιρεία ζωντάνεψε ένα πλοίο Θρύλος!!
pantelis2009
16-04-2013, 08:11
Έτσι και αλλιώς το Νήσος.......γράφετε με μικρά γράμματα και το Κεφαλονιά με τεράστια. Οι περισσότεροι σκέτο Κεφαλονιά θα το λένε/τε.:fat:
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-04-2013, 08:21
'Εχω πει την άποψή μου γιά το όνομα κ επιπλέον ότι υπήρχε όρος των πωλητών ότι πρέπει να αλλάξει.
BEN BRUCE
16-04-2013, 09:29
Mια και το ομορφο βαπορι κανει ενα νεο ξεκινημα βαζω μια φωτο απο τον πρωτο του δεξαμενισμο στην Ελλαδα το 1995 λιγο πριν το περας της μετασκευης
142585
Κώστα όταν ξεκινάμε κάτι, περιμένουμε να το τελειώσεις κιόλας.... ξέρεις πως περιμένω για να δώ αυτές τις στιγμές του '95....,. τρελανέ μας
Express Pigasos
16-04-2013, 14:04
Τα γλαρακια που φτιαξουν το Κ ηδη εχουν σχηματιστει..υπολογιζω μεχρι το βραδυ θα εχουν βαφτει... Ας το θυμηθουμε λιγες μερες πριν με τα Στριντζαιικα (http://www.youtube.com/watch?v=gTGaTVHF1cg)
trelaras
16-04-2013, 17:50
Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά με το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!
Θυμάμαι από τα εφηβικά μου χρόνια την προσμονή μου να ταξιδέψω με αυτό...και στην Σάμη να με περιμένει η πολύ αγαπημένη μου Γιαγια!!!!
όταν πλέον μεγάλωσα έτυχε να ερωτευτώ μια Κεφαλονιτισα!Όποιος θέλει το πιστεύει ότι κάθε 2ο Σ.Κ ήμουν Λαμία - Κεφαλονια επί 2χρονια συναπτά(μην ρωτήσετε πως το πάλευα αυτό!)και επίτηδες διάλεγα να ταξιδεύω με ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!τώρα πλέον που το βλέπω ξανά ετοιμάζεται να σκίσει τα νερά του Ιονίου μου θυμίζει όλα αυτά....
Σορρυ για το Off topic άλλα ήθελα τόσο καιρό να το γράψω αυτό!
Υ.Σ Την Μεγάλη Εβδομάδα που είναι να κατέβω στο Νησί και πάλι θα ξανά επιλέξω να ταξιδευψω με αυτό!Με ότι όνομα και ας του έχουν δώσει ή σε οποία γραμμή το έχουν βάλει!!!(ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που έστειλε mail στην εταιρία να μην αλλάξει το όνομα!)
Espresso Venezia
16-04-2013, 17:51
.....κ επιπλέον ότι υπήρχε όρος των πωλητών ότι πρέπει να αλλάξει.
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ήταν όρος των πωλητών η αλλαγή του ονόματος ή αν οφείλεται σε νομικές διαδικασίες - κωλύμματα. Από τον τρόπο όμως που γράφτηκε το "ΝΗΣΟΣ" πιστεύω ότι είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι δεν ήταν επιλογή της νέας του εταιρείας να μετονομαστεί το πλοίο, αλλά προέβη σε αυτήν αναγκαστικά για τον ένα ή άλλο λόγο.
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ήταν όρος των πωλητών η αλλαγή του ονόματος ή αν οφείλεται σε νομικές διαδικασίες - κωλύμματα.
Στα "πηγαδάκια" των ναυτικών πάντως, κάνουν λόγο για κωλύμματα και όχι απαίτηση των πωλητών:uncomfortableness:
Ας ξαναδρομολογηθεί και ας το λένε και Ιόνιο Πέλαγος:fat:
Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά με το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!
Θυμάμαι από τα εφηβικά μου χρόνια την προσμονή μου να ταξιδέψω με αυτό...και στην Σάμη να με περιμένει η πολύ αγαπημένη μου Γιαγια!!!!
όταν πλέον μεγάλωσα έτυχε να ερωτευτώ μια Κεφαλονιτισα!Όποιος θέλει το πιστεύει ότι κάθε 2ο Σ.Κ ήμουν Λαμία - Κεφαλονια επί 2χρονια συναπτά(μην ρωτήσετε πως το πάλευα αυτό!)και επίτηδες διάλεγα να ταξιδεύω με ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!τώρα πλέον που το βλέπω ξανά ετοιμάζεται να σκίσει τα νερά του Ιονίου μου θυμίζει όλα αυτά....
Σορρυ για το Off topic άλλα ήθελα τόσο καιρό να το γράψω αυτό!
Υ.Σ Την Μεγάλη Εβδομάδα που είναι να κατέβω στο Νησί και πάλι θα ξανά επιλέξω να ταξιδευψω με αυτό!Με ότι όνομα και ας του έχουν δώσει ή σε οποία γραμμή το έχουν βάλει!!!(ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που έστειλε mail στην εταιρία να μην αλλάξει το όνομα!)
Σε τρώω λάχανο..... Επί 1,5 χρόνο μία φορά τον μήνα, Αθήνα- Δράμα..... Και εν συνεχεία για 3 μήνες Αθήνα - Άρτα μια φορά τον μήνα.....:o
Ας δούμε το νήσος Κεφαλονιά με τα νέα του σινιάλα λοιπόν
Αριστερά δεν έχει λογότυπο
142631
Δεξιά έχει τα περισσότερα γράμματα
142633
και είναι η πρώτη μέρα μετά από μήνες που άνοιξε ο καταπέλτης των επιβατών
142632
Captain_Nionios
16-04-2013, 23:39
Γιωργη πολυ ευχαριστες εικονες, τα σινιαλα ετοιμαζονται και μαλλον θα ειναι ομορφα. Αν δεν εχουν και το com θα ειναι ακομα καλυτερα!!!
Ευχαριστουμε πολυ.
pantelis2009
17-04-2013, 10:00
Ο Γιώργος πάντα πρώτος στις επάλξεις. Ευχαριστούμε για τα ωραία σου.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-04-2013, 11:04
Στα "πηγαδάκια" των ναυτικών πάντως, κάνουν λόγο για κωλύμματα και όχι απαίτηση των πωλητών:uncomfortableness:
Ας ξαναδρομολογηθεί και ας το λένε και Ιόνιο Πέλαγος:fat:
Έγραψα κ στο θέμα της εταιρείας ότι σε απάντηση στο mail μου είπαν ότι ήταν απαίτηση των πωλητων την τελευταία στιγμή.Αλήθεια ή ψέμματα,ποιός ξέρει;
BEN BRUCE
17-04-2013, 12:44
Βλεπω οτι υπαρχει μερακι σε στο ολο ενχειρημα.Ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην καταφυγουν σε <ραδιομαραθωνιους>
Appia_1978
17-04-2013, 13:14
Γιώργο,
ευχαριστώ για τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο!
filippos1
17-04-2013, 13:23
.παιδιά εμένα όλη η αγορά μου θυμίζει.golden star ευζομα
filippos1
17-04-2013, 13:25
Παιδιά όλη η επιχειρήση μου θυμίζει golden star εύχομαι όλα να πάνε καλά γιατί το πλοίο μου φαίνεται να έχει πεσει πολύ μεράκι στο Πλοίο
karavofanatikos
17-04-2013, 13:48
Παιδιά όλη η επιχειρήση μου θυμίζει golden star εύχομαι όλα να πάνε καλά γιατί το πλοίο μου φαίνεται να έχει πεσει πολύ μεράκι στο Πλοίο
Έτσι ακριβώς Φίλιππε! Πρόκειται για το Superferry II του Ιονίου! Προς το παρόν μας δείχνει ότι πέφτει απ' τα καλά χέρια στα καλύτερα! Εύχομαι όλα να πάνε κατ' ευχήν και στις 25 Απριλίου η Κεφαλονιά να υποδεχτεί ξανά αυτό που της έλλειπε όλους τους προηγούμενους μήνες, δηλαδή το αγαπημένο της βαπόρι!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-04-2013, 14:12
Βλεπω οτι υπαρχει μερακι σε στο ολο ενχειρημα.Ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην καταφυγουν σε <ραδιομαραθωνιους>
Καλά στους άλλους φαινόταν ότι ήταν καταδικασμένο εξ αρχής το εγχείρημα. Τώρα το βαπόρι τους είναι συμπτωματικά δεμένο εκεί δίπλα προς τα αριστερά κ περιμένει την μοίρα του...
Ilias 92
17-04-2013, 16:21
Καλά στους άλλους φαινόταν ότι ήταν καταδικασμένο εξ αρχής το εγχείρημα. Τώρα το βαπόρι τους είναι συμπτωματικά δεμένο εκεί δίπλα προς τα αριστερά κ περιμένει την μοίρα του...
Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Διέψευσε πάντως όσους το υπολόγιζαν για Τουρκία το βαπόρι.
Express Pigasos
17-04-2013, 16:26
Συγνωμη κιολας...χωρις να θελω να υποστηριξω κανεναν..η κοινη λογικη αυτο ελεγε..πλοιο παροπλισμενο 1 χρονο...και σε τετοιες εποχες..μονο καποιος πολυ συνειδοτοποιημενος..και αρκετα τρελος για το νησι του θα εκανε τετοιο εγχειρημα.. οπως ακριβως και οι Αφοι Στεφανου με το Σουπερφερρυ ΙΙ... Και μενα αν με ρωτουσες μεχρι και που το δα να μπαινει στα προγραμμα του ΟΛΠ για δεξαμενισμο..για απεναντι το χα...δεν ειναι χαρτινο καραβακι το πλοιο για να το φτιαξεις και να το βαλεις να ταξιδευει..
Ilias 92
17-04-2013, 16:42
Εδώ έλεγε ότι και το Επτάνησος κινδυνεύει και αυτό για απέναντι, άσε τώρα….
Τα καράβια δεν είναι φιλανθρωπίες ή ποδοσφαιρικές ομάδες όπως παρουσιάζονται τώρα τελευταία, αν δεν έχει φράγκα ή άλλης μορφής ωφέλεια για αυτούς που την κάνουν δεν μπαίνουν σε τέτοιες περιπέτειες.
Για την ψυχή της μάνας του δεν κάνει κανείς τίποτα.
(Γιατί κολλάει το Enter όταν αλλάζω γραμμή??)
Express Pigasos
17-04-2013, 17:03
και κινδυνευει για απεναντι... η κατασταση στην ακτοπλοια ειναι τραγικη... και οι ανθρωποι που πηραν το κεφαλλονια ξερουν πως θα μπουν μεσα απο οικονομικης αποψης (οχι φυλακη :P :P) ....μονο και μονο τα λεφτα που εριξαν... απλα ξαναλεω εχουν παυλα για το νησι τους απ'οτι φαινεται και μονο για αυτο τους παραδεχομαι...και σιγουρα φαινεται πως υπαρχει $$ απο πισω...και αυτο επισης ειναι πολυ καλο... και επειδη πηραν το πλοιο δεν χρειαζεται να αρχισει η παραφιλολογια πως πανε και για 2ο...οπως γινεται με τη Golden Star :p ... λαου λαου...για το καλο του λαού :p
Captain_Nionios
17-04-2013, 17:13
Το πλοιο κανει δοκιμαστικο αυτη τη στιγμη. :tears_of_joy:
Τώρα το βαπόρι τους είναι συμπτωματικά δεμένο εκεί δίπλα προς τα αριστερά κ περιμένει την μοίρα του...
Το δανεικο βαπόρι τους που χαριστικά είναι ακόμα "τους γιατί ο πλοιοκτήτης μονο για απέναντι το χει... Καταδικασμένοι αυτοί απο την αρχή! Κατα τ' άλλα μας λέγανε κοράκια :)
Το πλοιο κανει δοκιμαστικο αυτη τη στιγμη. :tears_of_joy:
Γρήγορα γρηγορα βλέπω! Λογικά έχουν τελειώσει και με τα σινιάλα! Να δουμε πόσο θα πιάσει! Πολύ μεράκι η υπόθεση!
μονο και μονο τα λεφτα που εριξαν... απλα ξαναλεω εχουν παυλα για το νησι τους απ'οτι φαινεται και μονο για αυτο τους παραδεχομαι...και σιγουρα φαινεται πως υπαρχει $$ απο πισω...και αυτο επισης ειναι πολυ καλο... και επειδη πηραν το πλοιο δεν χρειαζεται να αρχισει η παραφιλολογια πως πανε και για 2ο...οπως γινεται με τη Golden Star :p ... λαου λαου...για το καλο του λαού :p
Σωστός σε όλα. Δυστυχώς φημολογία υπάρχει ειδικά τωρα με την κρίση αν δουν μια καλή κίνηση λυσάνε λες και απο το μηδεν θα αγοράσει καποιος ότι καραβι υπάρχει στην χώρα :P
Espresso Venezia
17-04-2013, 21:41
Και στο σύστημα AIS το πλοίο ως ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ και πιστεύω ότι θα πρέπει πλέον να αλλάξει και ο τίτλος του θέματος.
Συγνώμη, αλλά εγώ από την πρώτη στιγμοί που σε όλα τα φόρουμ έλεγαν πως το βαπόρι πάει για απέναντι, εγώ φώναζα πως το βαπόρι ΘΑ επανέλθει, με βάση κάποιες εμφανή κινήσεις..... ένα πλοίο που είναι να το στείλεις άκλαυτο, δεν κάθεσε επί 16 ,ήνες να πληρώνεις βατσιμανέουν και λαδάδες και πάνω απ όλα κάυσιμα και λιμανιάτικα.....Μόνο 2 φίλοι με πίστεψαν από την πρώτη στιγμή
Τυχαίο????? δεν νομίζω.... οπως έλεγα και για το κεφαλονιά ότι θα ταξιδέψει, τώρα θα το πώ και γι αυτό..... θα έρθει η ώρα του που θα διαψεύσει πολλούς.... ο καιρός γαρ εγγύς και γι αυτό
ας δούμε το σημερινό δοκιμαστικό του πλοίου
142705 142706 142707 142702 142708
Οι φωτό αφιερωμένες σε όλους τους φίλους μου captain nionios,appia1978, ithakos, aprovatianos,Nikos Maroulis,pantelis2009 και όσους ξεχνάω
στο όνομα που φάνηκε για λίγο σταθήκαμε.....
Το ότι έπιασε 19,5 ασχολίαστο????
142703
karavofanatikos
17-04-2013, 22:12
Το ότι έπιασε 19,5 ασχολίαστο????
Το είδαμε, το είδαμε! Όμως περιμέναμε το πρώτο σχόλιο από εσένα. Αν και έχουμε πει πως σ' ένα δοκιμαστικό δεν βάζουμε φουλ το πρόσω και περιμένουμε να δούμε πόσο θα πιάσει, αλλά γίνονται χίλοι δυο έλεγχοι και μετρήσεις, πιστεύω για ένα πλοίο τόσους μήνες δεμένο και κατευθείαν 19,5 είναι ένα πάρα πολύ καλό δείγμα. Απ' ότι φαίνεται τα 21 που σκοπεύει η εταιρεία με λίγο στρώσιμο θα τα πιάσει!
Σιγά σιγά ανανεώνεται και το site της εταιρείας. Αυτό το .com στις μπάντες μακάρι να μην μπει!:distrust:
142704
Captain_Nionios
17-04-2013, 22:36
Γιωργο ευγε για τις πρωτες φωτογραφιες του βαποριου εν πλω μετα απο τοσο καιρο. Πεντακαθαρες και λεβεντικες. Πολυ ομορφο συναισθημα να το ξαναβλεπουμε αυτοδυναμο να σκιζει τα νερα.
Οσον αφορα για την ταχυτητα επιασε 19.5 για ελαχιστον χρονικο διαστημα και οχι σταθερα, μετα απο τοσο καιρο θα ηταν αλλωστε παραλογο να το ζορισουν με τν πρωτη.
ΥΓ: Σε λιγο ανεβαζω στις μετασκευες κατι που εχει ξανανεβει αλλα τωρα ειναι λιγο διαφορετικο, θελω τη γνωμη σου-σας. :chuncky:
Καλή αρχή στο πλοίο και την εταιρεία, είναι πολύ ευχάριστο ειδικά σε τέτοιους καιρούς να βλέπει κανείς τέτοιες κινήσεις. Το πλοίο είναι φροντισμένο με μεράκι εξωτερικά, και εύχομαι να ισχύει το ίδιο και εσωτερικά. Σας ευχαριστούμε όλους για την ενημέρωση όλον αυτόν τον καιρό που το πλοίο ετοιμάζεται.
Φίλε Ιθάκη, αφότου σε ευχαριστήσω και εγώ για τις φωτογραφίες, να σημειώσω ότι η 4η φωτογραφία είναι πολύ βαθιά, υπό την έννοια ότι δείχνει ένα πλοίο που χάρη στην φροντίδα των προηγούμενων εταιρειών του και την αγάπη αυτών που εξυπηρετούσε τόσα χρόνια έγινε θρύλος και απέκτησε επάξια μια 2η ευκαιρία, και στο βάθος ένα άλλο πλοίο που απλά δεν στάθηκε τόσο τυχερό, από κάθε άποψη..
Espresso Venezia
17-04-2013, 22:58
Αυτό το .com στις μπάντες μακάρι να μην μπει!:distrust:
Από ότι διακρίνω σε αυτή (http://photos.marinetraffic.com/ais/showphoto.aspx?photoid=1172803&size=full) τη φωτό (κλικ για μεγέθυνση), το ".com" έχει ήδη γραφτεί, τουλάχιστον στη δεξιά πλευρά του πλοίου.
Appia_1978
17-04-2013, 23:01
Γιώργο, ξανά ευχαριστώ για τις φωτογραφίες. Είναι πολύ ιστορικές!
Πολύ καλά νέα που φαίνεται πως μπορεί να ξαναπιάσει την ταχύτητά του. Το μόνο που με προβληματίζει λιγάκι, είναι τα πολύ σφιχτά δρομολόγια. Το πλήρωμα και το πλοίο θα ζορίζονται πολύ. Κάτι τέτοιο ενδείκνυται για βλάβες δυστυχώς ...
MARGARITIS24
17-04-2013, 23:09
τα νεα σινιαλα
142710
Captain_Nionios
17-04-2013, 23:28
Ειχε ανεβασει ηδη το link ο Espresso και δεν το ειχα δει, ζητω συγνωμη.
Κουκλα.... το μονο που νομιζω ψιλοχαλαει ειναι το ...com ,οταν το βλεπεις απο λιγο πλαγια..χαλαλι !!!!
filippos1
18-04-2013, 07:57
Δυστυχώς το com στα πλαγιά δεν μου πολύ αρέσει θα προτιμούσα με μικρά γράμματα στη πρύμνη το site της εταιρείαΣ αλλά αυτό είναι το λιγότερο αυτή τη στιγμή.Με το καλό να ξεκινήσει!!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-04-2013, 08:14
και κινδυνευει για απεναντι... η κατασταση στην ακτοπλοια ειναι τραγικη... και οι ανθρωποι που πηραν το κεφαλλονια ξερουν πως θα μπουν μεσα απο οικονομικης αποψης (οχι φυλακη :P :P) ....μονο και μονο τα λεφτα που εριξαν... απλα ξαναλεω εχουν παυλα για το νησι τους απ'οτι φαινεται και μονο για αυτο τους παραδεχομαι...και σιγουρα φαινεται πως υπαρχει $$ απο πισω...και αυτο επισης ειναι πολυ καλο... και επειδη πηραν το πλοιο δεν χρειαζεται να αρχισει η παραφιλολογια πως πανε και για 2ο...οπως γινεται με τη Golden Star :p ... λαου λαου...για το καλο του λαού :p
To ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ δύσκολο γιά απέναντι, αργά ή γρήγορα είτε εδώ είτε έξω κάτι θα βρεθεί γι'αυτό.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-04-2013, 08:25
Εκεί είδαμε συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης κ ανθρώπους άσχετους με ενέργειες πρωτόγνωρες γιά την ναυτιλία. Γιά την Τουρκία απλώς πήρε αναστολή κ εάν τυχόν την γλυτώσει θα είναι γιατί στην ακτοπλοϊα κάνουμε "ανάποδα ολοταχώς".:uncomfortableness:
pantelis2009
18-04-2013, 09:40
Εγώ προσωπικά δεν αμφέβαλα γαι ατ λεγόμενα του φίλου Ιθάκη, γιατί ξέρω ότι γνωρίζει πολλά για τοθέμα και το πλοίο.
Υπέροχες φωτο και σ' ευχαριστούμε. Περιμένουμε φωτο και απο τα πρώτα του ταξίδια ....στα πάτρια εδάφη.
Captain_Nionios
18-04-2013, 16:19
Υπεροχο βιντεο απο την εναρξη του χθεσινου δοκιμαστικου με το πλοιο να πλεει αυτοδυναμο προς την εξοδο απο το ΝΜΔ, ηχοι και εικονες που εχουμε δει τοσες και τοσες φορες ξαναζωντανευουν... Δειτε το σε HD εχει μεγαλη διαφορα.
http://www.youtube.com/watch?v=BMGSmA-VMLg
ΕΔΩ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?146510-Kefalonian-Lines&p=478945#post478945) οι τιμες των εισητηριων.
mariossss
19-04-2013, 20:00
Μολις βγηκε ενημερωση οτι την Κυριακη στις 8 το πρωι θα βρισκεται στο λιμανι του Πορου και στις 11 θα ξεκινησει για το λιμανι του Αργοστολιου οπου θα διανυκτερευσει ως την Πεμπτη που θα ξεκινησουν τα δρομολογια. Το Σαββατο το βραδυ θα ξεκινησει απο την Δραπετσωνα! Μαλιστα μεχρι την Πεμπτη το πλοιο θα ειναι ανοιχτο για ξεναγηση για τους πολιτες με ελευθερη εισοδο!
Captain_Nionios
19-04-2013, 20:16
Αντε να ξεκινησει σιγα σιγα, σιγουρα θα το υποδεχτουν με χαρα στο νησι. Αν θες δειξε μας την πηγη της ειδησης.
Μαλιστα μεχρι την Πεμπτη το πλοιο θα ειναι ανοιχτο για ξεναγηση για τους πολιτες με ελευθερη εισοδο!
Να γνωρισουν το πλοιο που το ξερουν απ' εξω;:tears_of_joy:
mariossss
19-04-2013, 20:55
http://www.e-kefalonia.net/2013/04/19/%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%C E%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF/
Απο εδω το διαβασα!
Και εδω φωτογραφιες απο τις εργασιες που γινονται στο εσωτερικο του
http://www.e-kefalonia.net/2013/04/08/%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%AC%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%C E%AC/
Και μια ωραια φωτογραφια απο το ιδιο site που βρηκα
142808
Captain_Nionios
19-04-2013, 21:25
Ωραιος Μαριε ευχαριστω πολυ.
Να αφιερωσω και μια φωτογραφια του βαποριου στο Γιωργαρο. Πλεοντας στον κολπο της Σαμης στη ροτα για Πισαετο με πλοιρχο τον Παναγη Νεοφυτο που αγαπησε πολυ το πλοιο.
142810
mariossss την συγκεκριμένη φωτογραφία ορκίζομαι ότι την έχω δει εδώ στο φόρουμ, νομίζω ποσταρισμένη από κάποιο μέλος, και κατά πάσα πιθανότητα (επειδή την είχα σχολιάσει και έψαξα τα ποστς μου) χάθηκε με την απώλεια δεδομένων του φόρουμ τους προηγούμενους μήνες..
mariossss
19-04-2013, 21:33
Ειμαι και καινουριος στο forum και οσα ποστ μπορεσα να δω (116 σελιδες που να τα δεις ολα :witless:) δεν την πετυχα.
http://www.e-kefalonia.net/2013/04/19/%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%C E%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF/
Απο εδω το διαβασα!
Και εδω φωτογραφιες απο τις εργασιες που γινονται στο εσωτερικο του
http://www.e-kefalonia.net/2013/04/08/%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%AC%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%C E%AC/
Και μια ωραια φωτογραφια απο το ιδιο site που βρηκα
142808
mariossss την συγκεκριμένη φωτογραφία ορκίζομαι ότι την έχω δει εδώ στο φόρουμ, νομίζω ποσταρισμένη από κάποιο μέλος, και κατά πάσα πιθανότητα (επειδή την είχα σχολιάσει και έψαξα τα ποστς μου) χάθηκε με την απώλεια δεδομένων του φόρουμ τους προηγούμενους μήνες..
Φίλε Μάριε όπος πολύ σωστά αναφέρει ο φίλος agrinio η συγκεκριμένη φωτό την έχει ποστάρει παλαιότερα εδώ ο Ithakos, και είναι τραβηγμένη στον Αι Γιάννη (στην μούντα- το εκκλησάκι που φαίνεται από κάτω) στο Νότιο ακρωτήρι της Ιθάκης, με τα παλιά σινιάλα, και πλοίαρχο τον μοναδικό Μάκη Παξινό
Ωραιος Μαριε ευχαριστω πολυ.
Να αφιερωσω και μια φωτογραφια του βαποριου στο Γιωργαρο. Πλεοντας στον κολπο της Σαμης στη ροτα για Πισαετο με πλοιρχο τον Παναγη Νεοφυτο που αγαπησε πολυ το πλοιο.
142810
Διονύση αγαπητέ μου φίλε σε ευχαριστώ πολύ για την φωτο του αγαπημένου πλοίου, που είναι σε μια στιγμή, με αυτό τον υπέροχο πλοίαρχο τον καπτα Παναγή στην γέφυρα, που πραγματικά είναι ένας από τους λίγους που αγάπησαν τόσο πολύ αυτό το καράβι...
Για σένα και τον καπτα Παναγή, η επόμενη σημερινή φωτό
142830
Υ.Γ να σημειώσουμε πως μετά από 16 χρόνια ζωής, δεν άλλαξε μόνο όνομα (τυπικά) αλλά και νηολόγιο (πάλι τυπικά) μιας και πάντα έγραφε Πειραιεύς (http://photos.marinetraffic.com/ais/showphoto.aspx?photoid=765714&size=full), ενώ τώρα Πειραιάς
Captain_Nionios
20-04-2013, 02:51
Να τα και τα σινιαλα απο αριστερα, ετοιμα και αυτα... Περιμενουμε ανταποκριση αυριο Γιωργη.
Α και κατι αλλο το βαπορι φετος κλεινει τα 18 χρονια στη χωρα μας, μακαρι να ηταν 16 θα ημασταν πιο μικροι...
pantelis2009
20-04-2013, 07:56
Πριν απο λίγο το Κεφαλονιά έφυγε απο το ΝΜΔ και μπήκε Πειραιά. Γιατί άραγε;;; Τί εργασίες θα κάνει στο μεγάλο λιμάνι;;;;
Να τα και τα σινιαλα απο αριστερα, ετοιμα και αυτα... Περιμενουμε ανταποκριση αυριο Γιωργη.
Α και κατι αλλο το βαπορι φετος κλεινει τα 18 χρονια στη χωρα μας, μακαρι να ηταν 16 θα ημασταν πιο μικροι...
αμαν???? μπήκα μέσα του πρώτη φορά στα 10 μου???????? Τραγικό.... Καλά Νιόνιο, εδώ κόβω ηλικία απο μένα, από το καράβι δεν θα κόψω???
Πριν απο λίγο το Κεφαλονιά έφυγε απο το ΝΜΔ και μπήκε Πειραιά. Γιατί άραγε;;; Τί εργασίες θα κάνει στο μεγάλο λιμάνι;;;;
Χαρτιά μάλλον παντέλο
pantelis2009
20-04-2013, 09:45
αμαν???? μπήκα μέσα του πρώτη φορά στα 10 μου???????? Τραγικό.... Καλά Νιόνιο, εδώ κόβω ηλικία απο μένα, από το καράβι δεν θα κόψω???
Χαρτιά μάλλον παντέλο
Μικρός είσαι ακόμη, μην βιάζεσε.
:fat:Απο μένα καλοτάξιδο να είναι το αγαπημένο πλοίο και περιμένουμε απ' όλους τους φίλους του πλήρες ρεπορτάζ.
mariossss
20-04-2013, 13:20
Ας το δουμε για τελευταια φορα ως Strintzis Ferries σε animation εκδοση!
http://www.youtube.com/watch?v=BkwTEn_oh5M
Χωρίς λόγια
142869
Νιόνιο και Παντέλο, για 'σας.....
pantelis2009
20-04-2013, 18:15
Υπέροχη φίλε Γιώργο. Λάμπει το κουκλί.
Express Pigasos
20-04-2013, 18:35
Εχουμε καμια ιδεα τι ωρα θα αναχωρησει απο το Πειραια?
Espresso Venezia
20-04-2013, 20:59
Έφυγε το πλοίο για τον Πόρο. Καλή του επάνοδο στην ενεργό δράση και καλά του ταξίδια.
Appia_1978
20-04-2013, 21:24
Ευχαριστούμε Γιώργο!
Δεν ήταν δεμένο δίπλα στο Superferry Hellas; Έχεις καμιά φωτογραφία και με τα δύο μαζί;
pantelis2009
20-04-2013, 21:38
Με 19,9 αυτή την ώρα και πορεία για τον Ισθμό. Περιμένουμε βίντεο απο την άφιξη του.:fat:
Captain_Nionios
20-04-2013, 22:17
Ζητω συγνωμη για την καταχρηση του AIS απλα οταν βλεπεις ενα βαπορι μετα απο 16 μηνες παροπλισμου να πηγαινε επι ωρα με 20+ και νε πιανει 20.2 ειναι ομορφο θεαμα... Σκορδα στην αειθαλη Γιαπωνεζα σκορδα.
142889
Περνάει τον Ισθμό αυτή την ώρα ο Βάπορας του Ιονίου....
mariossss
20-04-2013, 23:41
Μηπως αποφασισε να ερθει οδικως?:witless:
142890
142891
Captain_Nionios
21-04-2013, 00:13
Απ'οτι φαινεται απο το αρθρο (http://www.e-kefalonia.net/2013/04/20/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B9%C E%B4%CE%BF/) του e-kefalonia η νεα εταιρεια με το καλημερα εκανε και ανανεωτικες αλλαγες στους εσωτερικους χωρους του βαποριου. Η διαταξη των θεσεων δεν πρεπει να αλλαξε αλλα στο πλωριο σαλονι σκουρυναν τα υφασματα και στο πρυμιο-αιθριο αλλαχτηκαν οι καρεκλες. Εφυγαν οι αβολες μικρες μεταλλικες και μπηκαν πιο μεγαλες σκουροχρωμες μαλλον με δερμα ή κατι σαν δερμα. Φαινονται καθαρα στη 13η φωτογραφια.
Γενικα δεν μου αρεσουν τα σκουροχρωμα διακοσμιμενα βαπορια αλλα μπορω να πω οτι η δουλεια που εγινε δειχνει ποιοτικη, σοβαρη και καλογουστη.
Μπορώ να πω οτι το χρειαζόταν το βαπόρι...
Με 19,9 αυτή την ώρα και πορεία για τον Ισθμό. Περιμένουμε βίντεο απο την άφιξη του.:fat:
Ζητω συγνωμη για την καταχρηση του AIS απλα οταν βλεπεις ενα βαπορι μετα απο 16 μηνες παροπλισμου να πηγαινε επι ωρα με 20+ και νε πιανει 20.2 ειναι ομορφο θεαμα... Σκορδα στην αειθαλη Γιαπωνεζα σκορδα.
142889
Όπως πολύ σωστά είδαμε στο ais η ταχύτητα των δοκιμαστικών ήταν 19,5.... Στον σημερινό απόπλου του είδαμε 19,9 εως 20.2 και είναι αξιοθαύμαστο πως ένα τέτοιο πλοίο μετά από 16 μήνες ακινησία να τα πιάνει τόσο εύκολα.... Να πούμε όμως πως η ταχύτητα που έποιασε στα δοκιμαστικά του ήταν κατά κάτι παραπάνω...
Συγκεκριμένα 20,4 χωρίς να το ζορίσουν.....
και για λόγους επαλήθευσης ιδού και η φωτό
142895
Ευχαριστούμε Γιώργο!
Δεν ήταν δεμένο δίπλα στο Superferry Hellas; Έχεις καμιά φωτογραφία και με τα δύο μαζί;
Να σου πώ, από άλλο Γιώργο το ζήτησες.... Πειράζει να στο δείξω εγώ???
142901
Επίσης εδώ η ηρωική του "έξοδος" από το μεγάλο λιμάνι, την στιγμή που χαιρέτησε με μια σφυριξιά
142897 142898
Φίλε Μάριε, γι αυτό που λες παρακάτω
142890
142891
μπορώ να σου διαβεβαιώσω, μιας και ήμουν από πάνω του, ότι έρχεται δια μέσου θαλάσσης
142899 142900
Οι φωτό αφιερωμένες στους καπετάνιους και το πλήρωμα του, με την ευχή να είναι καλοτάξιδοι και να έχουν μαζί τους τον Άι Νικόλα και τον Άι Γεράσιμο, και στους καλούς μου φίλους captain nionios, Ithakos, Appia1978, Nikos Maroulis, Trelaras, Pantelis 2009
pantelis2009
21-04-2013, 07:59
Φίλε Γιώργο σ' ευχαριστουμε για το πλήρες φωτορεπορτάζ. Κάλά ταξίδια σε πλήρωμα και πλοίο.
mariossss
21-04-2013, 09:16
Το παπορο ξεκινησε για το Αργοστολι!
142910
FONIADAKIS
21-04-2013, 10:45
142890
142891
μπορει να ηθελε να γλυτώσει την κινηση...
mariossss
21-04-2013, 13:39
Βιντεο απο την αφιξη αφιξη στον Πορο:
http://www.youtube.com/watch?v=qBgdEd8qO9I
mariossss
21-04-2013, 13:41
Και στο Αργοστολι!
http://www.youtube.com/watch?v=qfUm9vlTIjg
aprovatianos
21-04-2013, 14:49
Να σαι καλα φιλε Μαριε για τα βιντεακια σου!!!! Ευχαριστουμε πολυ!! Και για ακομη μια φορα καλα ταξιδια στο πανεμορφο βαπορι!!!
mariossss
21-04-2013, 15:18
Και ενα πιο πληρες βιντεο απο την αφιξη στο Αργοστολι
http://www.youtube.com/watch?v=akcblYBb-fM
Mπράβο σε όλους για το φωτορεπορταζ...!!!!!!!!!!
Καλορίζικο ξανά στα νερά μας....
Captain_Nionios
21-04-2013, 17:31
Να σου πώ, από άλλο Γιώργο το ζήτησες.... Πειράζει να στο δείξω εγώ???
142901
Επίσης εδώ η ηρωική του "έξοδος" από το μεγάλο λιμάνι, την στιγμή που χαιρέτησε με μια σφυριξιά
142897 142898
Φίλε Μάριε, γι αυτό που λες παρακάτω
μπορώ να σου διαβεβαιώσω, μιας και ήμουν από πάνω του, ότι έρχεται δια μέσου θαλάσσης
142899 142900
Οι φωτό αφιερωμένες στους καπετάνιους και το πλήρωμα του, με την ευχή να είναι καλοτάξιδοι και να έχουν μαζί τους τον Άι Νικόλα και τον Άι Γεράσιμο, και στους καλούς μου φίλους captain nionios, Ithakos, Appia1978, Nikos Maroulis, Trelaras, Pantelis 2009
Γεια σου ρε Γιωργη με τσι ομορφιες σου. Πανεμορφες και ιστορικες βραδινες φωτογραφιες και ειδικα αυτες του Ισθμου ειναι οι πιο συγκινητικες. Ξαναπερασε με αντιθετη κατευθυνση για ενα ελπιφοδορο νεο ξεκινημα!!!
Τελικα εισαι ο μονος αυθεντικος κουρλος...
mariossss
21-04-2013, 17:57
Μια ωραια φωτογραφια με φοντο το Αργοστολι!
142946
Και ενα βιντεο απο την γεφυρα την ωρα της εισοδου στο Αργοστολι!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Cz40fbQoih4
Μάριε και Γιώργο σας ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες εικόνες που μας χαρίσατε!
Καλά ταξίδια στο όμορφο Νήσος Κεφαλονιά!
Appia_1978
21-04-2013, 19:59
Αγαπητοί φίλοι και λοιποί συμφορουμίτες,
μετά από ένα πολύ άγριο ξύπνημα χαράματα μέσα στο σκοτάδι, έφτασα τελικά εγκαίρως με τον αδερφό μου στον Πόρο, για την πολυαναμενόμενη πρώτη άφιξη του αγαπημένου μας Κεφαλονιά στο ομώνυμο νησί, μετά από 16 ολόκληρους μήνες.
Όταν φτάσαμε στον Πόρο, βρισκόταν ακόμα στο λιμάνι ο Κάλβος. Στον ορίζοντα αχνοφαινόταν ήδη το Κεφαλονιά! Αφού βρήκαμε ένα ωραίο μέρος να καθίσουμε (κοντά στο φάρο στην είσοδο του λιμανιού) βάλαμε στοίχημα εάν τα δύο πλοία θα ανταλλάζανε σφυριξιές ή όχι. Τελικά, λίγο μετά τις 8:00 ο Κάλβος αναχώρησε για την Κυλλήνη και συνάντησε λίγο έξω από το λιμάνι το Κεφαλονιά. Και έχασα το στοίχημα ... τίποτα, ούτε κιχ ... λίγο λυπητερό ...
Μετά από αυτό έφτασε η πολυπόθητη στιγμή. Να ξαναδούμε το Κεφαλονιά στα γνώριμα νερά του από κοντά! Αφού έστριψε μεγαλόπρεπα για το λιμάνι, σφύριξε (δυστυχώς απαίσιος ήχος, καθόλου δυνατός. Πολύ καλύτερος του Επτάνησος!) μανουβράρισε σβέλτα (ειλικρινά!) και έδεσε στο γραφικό λιμάνι του Πόρου. Εκεί τον υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της περιοχής και σήμαναν οι καμπάνες του χωριού.
142956
142957
Αφού έκατσε κάτι λιγότερο από μια ώρα, αναχώρησε για το Αργοστόλι.
142958
Οι πρώτες μου εντυπώσεις;
Το πλοίο εξωτερικά λάμπει και αστράφτει σαν καινούργιο!!! Κυριολεκτικά εντυπωσιακό. Μόλις το αντίκρυσα, κατάλαβα πόσο μου είχε λείψει τα τελευταία 2 χρόνια ... Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα πλοία πολύ νεότερα στην ηλικία. Εάν το προσέξουν, βλέπω να γιορτάζει τα 50στά του γενέθλια μαζί μας στο Ιόνιο.
Το πιο ωραίο σχεδόν ήταν ο θόρυβος από τις μηχανές του. Απλά καταπληκτικός!!!
Μετά την αναχώρηση του Κεφαλονιά και πλήθος νέων φωτογραφιών, αναχωρήσαμε και εμείς μαζί του (οδικώς ...) για το Αργοστόλι. Το πλοίο κάλυψε την απόσταση πολύ γρήγορα.
Από τη στιγμή που μπήκε στον κόλπο του Αργοστολίου άρχισε να σφυρίζει σαν τρελό. Πέρασε από το Φανάρι και πλέοντας πολύ κοντά στην ακτή της Παλικής έφτασε έξω από το μόλο του Ληξουρίου. Αφού ξύπνησε όλη την Παλική με τις σφυριξιές του, έκανε μια στροφή επί τόπου και έβαλε πορεία για το Αργοστόλι.
Εκεί τα ίδια, σφυριξιές, μια σβέλτη μανούβρα και να ’το, το Κεφαλονιά άραξε για πρώτη φορά στο Αργοστόλι!
142959
142960
Appia_1978
21-04-2013, 20:04
142965
142966
Εκεί, εντυπωσιαστήκαμε με τον αριθμό του κόσμου που περίμενε να το δει και να το επισκεφτεί! Το πλοίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό έως την Πέμπτη, που ξεκινάει πλέον με τα δρομολόγια. Το πλήρωμα δε σταματούσε να λέει, πόσο ενθουσιασμένοι και συγκινημένοι αισθάνονται λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Είχε περισσότερο κόσμο απ’τον Δεκαπενταύγουστο! Στο πλοίο, όλα ήταν ανοιχτά για το κοινό, ακόμα και η γέφυρα! Μάλιστα, είχαν στήσει και έναν μεγαλοπρεπή μπουφέ με κάθε λογής γλυκίσματα (όλα δωρεάν) και είχαν και κανταδόρους προς τέρψιν του κόσμου στο πλώριο σαλόνι!
142968
Appia_1978
21-04-2013, 20:08
142972
Στα εσωτερικά του πλοίου τώρα:
Έχουν αλλάξει στα δύο σαλόνια τις καρέκλες. Είναι τώρα πιο σκούρες. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι και τόσο αναπαυτικές ... Το χρώμα της εταιρείας είναι το σκούρο γκρι. Οι νεές καρέκλες έχουν αυτό το χρώμα καθώς και τα γιλέκα των επίκουρων. Για τις αεροπορικές δεν είμαι σίγουρος. Πιστεύω, πως είναι οι ίδιες. Δεξιά και αριστερά στις αεροπορικές, έχουν τοποθετήσει μερικά μεταλλικά τραπεζάκια με καρέκλες. Ο ναυτιλιακός χάρτης της θαλάσσιας περιοχής Κεφαλληνίας-Πατρών, εξακολουθεί να βρίσκεται στο μέρος του. Οι τουαλέτες πεντακάθαρες. Όπως παλιά, όλη η επένδυση είναι ξύλινη. Το πλοίο κυριολεκτικά λάμπει. Είναι πεντακάθαρο. Τα καταστρώματα το ίδιο. Πουθενά ίχνος σκουριάς. Μυρίζει παντού φρέσκα μπογιά! Το κατάστημα εξακολουθεί να υπάρχει και θα λειτουργεί. Γενικώς, είναι λίγο ρετρό εσωτερικά, αλλά αυτό του αποδίδει μια ιδιαίτερη χάρη. Και το γκαράζ, θεόρατο!
142970
142971
142973
142969
Appia_1978
21-04-2013, 20:18
142980
142979
142981
Γενικά μπορώ να πω, πως από πλευρά της εταιρείας ήταν όλα άψογα. Η μικρή εκδήλωση πάνω στο πλοίο στέφθηκε με επιτυχία. Ένιωθες πως νοιάζονται για τον κόσμο και τα νησιά. Ο κόσμος το ένιωσε αυτό και πιστεύω πως αυτό τον έδεσε ακόμα περισσότερο με το πλοίο. Το αισθάνεται περισσότερο απ’ότι επί Στρίντζη ως ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ!!! Και όλα αυτά σε συνδυασμό με το καταπληκτικό του πλήρωμα. Ειλικρινά, σε 30 χρόνια ταξιδιών, ελάχιστες φορές έχω δεί τόσο ευγενικό, καλοσυνάτο και πρόθυμο πλήρωμα!!! Ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν, απαντούσαν σε κάθε ερώτηση που τους έκανες και γενικώς φαινόταν πως απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και νιώθουν την αγάπη του κόσμου. Αυτό, σε συνδυασμό με τις σχετικά χαμηλές τιμές θα επιφέρει στην εταιρεία ένα πολύ σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Εάν διατηρήσουν αυτό το επίπεδο εξυπηρέτησης, πιστεύω χωρίς υπερβολές πως θα κάνουν θραύση στη γραμμή του Πόρου.
manolisfissas
21-04-2013, 20:24
Στην Ε1 στης 20 απριλίου λίγο πριν φύγει για την επιστροφή του στην Κεφαλλονιά.
142982 142983
Καλά ταξίδια σε πλήρωμα και πλοίο.
Ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση από Πειραιά έως Αργοστόλι, πολύ ωραία τα βιντεο και οι φωτογραφίες.
pantelis2009
21-04-2013, 21:01
Ωραίο φωτορεπορτάζ απ' όλους σας και σας ευχαριστούμε.
Captain_Nionios
21-04-2013, 21:01
Μαρκο ΜΠΡΑΒΟ, εισαι μερακλης!!! Πραγματικα ενα πολυ ομορφο ρεπορταζ με λεπτομερη περιγραφη και ομορφες φωτογραφιες. Ειδικα αυτες του Πορου με τον ηλιο να φωτιζει ιδανικα ειναι φανταστικες. Εσωτερικα τωρα που το ειδα πιο καλα θα πω παλι αυτο που ειπα και χθες, ειναι καλογουστο, λιτο, ομοιομορφο και σοβαρο. Να 'σαι καλα!!!
H αρχή έγινε και είναι πολύ καλή...ευχομαι από καρδιάς και πιστευω να είναι η καλύτερη εποχή του πλοίου....
Ελπίζω πως θα το δούμε σύντομα και στην Πάτρα-Ιθάκη!!!!
Appia_1978
21-04-2013, 21:20
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ Νιόνιο, Ανδρέα και βεβαίως και όλους τους υπόλοιπους φίλους :)
Άξιζε το πρωινό ξύπνημα. Ήταν πολύ όμορφο συναίσθημα να ξαναβλέπω το Κεφαλονιά στο νησί του. Μακάρι να λάβουν αργά ή γρήγορα και έγκριση για τη γραμμή της Πάτρας για να το απολαύσουν και οι Θιακοί.
Μάρκο χίλια μπράβο και από μεριάς μου.... Η περιγραφή σου πραγματικά με κάλυψε σαν να ήμουν στο νησί κι εγώ.... και οι φωτό από τον Πόρο, πολύ όμορφες.... δεν ξέρω αλλά αυτό το λιμανάκι μου αρέσει πάρα πολύ
Να πω πως έχεις απόλυτο δίκιο, η καρέκλες των αεροπορικών δεν έχουν αλλαχτεί, μιας και είναι φορεμένες την άνοιξη του 2011... Επίσης δεν έχει αλλάξει καθόλου ούτε το μικρό σαλονάκι αεροπορικών (με τα ηλεκτρονικά)
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν έχει και την καλύτερη μπουρού (σαφώς το Επτάνησος είναι πολύ ποιο μπάσα και δυνατή), και πραγματικά με ανατρίχιασαν τα λόγια σου για τις μηχανές του (όχι για να μην νιώθω μόνο εγώ τρελός που τον θεωρώ πολύ ξεχωριστό στα αυτιά μου)
Τώρα θα σταθώ στο άλλο που είπες
Αγαπητοί φίλοι και λοιποί συμφορουμίτες,
....... Το πλοίο κάλυψε την απόσταση πολύ γρήγορα.
Από τη στιγμή που μπήκε στον κόλπο του Αργοστολίου άρχισε να σφυρίζει σαν τρελό. Πέρασε από το Φανάρι και πλέοντας πολύ κοντά στην ακτή της Παλικής έφτασε έξω από το μόλο του Ληξουρίου. Αφού ξύπνησε όλη την Παλική με τις σφυριξιές του, έκανε μια στροφή επί τόπου και έβαλε πορεία για το Αργοστόλι.
Αυτό κάτι σημαίνει...... Αλλά θα το αναλύσουμε σε βάθος χρόνου....
Επίσης οι παρακάτω φωτό εκτός από πανέμορφες (απίστευτες φωτο!!!! :uncomfortableness: ) ξέρεις πως είναι άκρως ιστορικες
........ το Κεφαλονιά άραξε για πρώτη φορά στο Αργοστόλι!
142959
142960
Πραγματικά Μάρκο ΕΥΧΑΡΙΤΩ!!!!!! πιστεύω ότι άξιζε το πρωινό ξύπνημα
Appia_1978
21-04-2013, 21:58
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο!
Το άξιζε και το παράξιζε :)
Όσο για το Ληξούρι, πιστεύω πως καταλαβαίνω τι εννοείς :D Γιατί όχι; Πιστεύω καλά θα ήταν.
Οι μηχανές του είναι το κάτι άλλο, αλλά αυτή η μπουρού είναι για ... κλάματα ...
Mαρκο, ξ'ερεις πόσες φορές σκέφτηκα να του πω να την κάνουν τράμπα!!!!!!!!!!!!!!!!
όσο γι αυτό
Όσο για το Ληξούρι, πιστεύω πως καταλαβαίνω τι εννοείς :D Γιατί όχι; Πιστεύω καλά θα ήταν.
...
Δεν εννοώ αυτό (το να έποιανε Ληξούρι.....). Μ.Τρίτη από κοντά θα το πούμε.....
trelaras
21-04-2013, 22:15
Mαρκο, ξ'ερεις πόσες φορές σκέφτηκα να του πω να την κάνουν τράμπα!!!!!!!!!!!!!!!!
όσο γι αυτό
Δεν εννοώ αυτό (το να έποιανε Ληξούρι.....). Μ.Τρίτη από κοντά θα το πούμε.....
Αν θελετε στην συναντηση σας Μαρκο και Γιωργο βαλτε και εμενα μεσα!!!θα ειμαι στο νησι και εγω!!!
Appia_1978
22-04-2013, 09:05
Ευχαρίστησή μας Φάνη.
Γιώργο, όχι, δεν εννοούσα να προσεγγίζει στο Ληξούρι (που φαίνεται ότι θα γίνεται το καλοκαίρι). Άλλο εννοούσα ;)
ας δούμε μια συνέντευξη που παρέθεσε στο e-kefalonia (http://www.e-kefalonia.net/2013/04/22/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B9%C E%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%C E%AC-%CE%AC%CE%B3/) ο νέος κάπτεν του πλοίο, ο καπτα Άγγελος Αντωνάτος
Ερνεστος
23-04-2013, 06:34
Σκεφτομαι οτι το καλυτερο δρομολογιο ειναι πατρα αργοστολι με 21 μιλακια, δηλαδη ιδιος χρονος περιπου με πατρα σαμη.
Ερνεστος
23-04-2013, 06:40
Σκεφτομαι οτι το καλυτερο δρομολογιο -ειναι πατρα αρπαγοστολι με 21 μιλακια, δηλαδη ιδιος χρονος περιπου με πατρα σαμη.
ποιος αργοστολιωτης δεν θα μπει 7 το πρωι και 10.30 να ειναι πατρα. Το απολυτο δρομολογιο.
Και αν κρατησει καλες τιμες παει ο ανταγωνισμος
Appia_1978
23-04-2013, 09:35
Καλή ιδέα, αλλά Κεφαλλονιά δεν είναι μόνο το Αργοστόλι ;)
Για να πας από τον Πόρο στο Αργοστόλι χρειάζεσαι περίπου 45 λεπτά, από το Φισκάρδο 1 ώρα. Αυτούς, δεν τους συμφέρει.
Ερνεστος
23-04-2013, 11:12
Και μονο που γλιτωνεις 85 χλμ την καρμανιολα πατρα κυλληνη αρκει
Απλα δεν το βαζουν γιατι τοτε θα πεθανει το κτελ.
Ολοι θα μπαινουν πεζοι και θα περνουν απο την πατρα το λεωφορειο. Τωρα τα κτελ εκμεταλευονται το αργοστολι σαμη.
Και κανεις δεν θελει να κανει το κτελ εχθρο
GameManiacGR
23-04-2013, 13:24
Καλά και ήρεμα ταξίδια να έχει το πλοίο και το πλήρωμα του!Τολμώ να πω οτι του πάει το Αργοστόλι..!
Φίλε appia επέτρεψέ μου να διαφωνήσω :fat: Μπορεί Κεφαλονιά να μην είναι μόνο το Αργοστόλι αλλά μην ξεχνάμε πως είναι η μεγαλύτερη πόλη του νησιού.Ο Πόρος και το Φισκάρδο είναι χωριά και επιπλέον το πρώτο έχει λιμάνι και το δεύτερο έχει κοντά και τη Σάμη.Εμένα προσωπικά με βολεύει να μπω στο πλοίο απ την Κυλλήνη και να βγω κατευθείαν στο Αργοστόλι ή το αντίθετο και να γλυτώσω όλο τον καρόδρομο και τη δυστυχία από τον Πόρο.Φίλε Ερνέστο (έχω την εντύπωση οτι είμαστε και γνωστοί κιόλας!) θα ήταν τέλειο δρομολόγιο αλλά δυστυχώς δεν γίνεται λόγω του ΚΤΕΛ όπως πολύ σωστά είπες.
Τέλος ελπίζω οι Κεφαλονίτες να στηρίξουν και τις 2 εταιρίες (αν και δε πιστεύω να γίνει) γιατί και οι 2 χρειάζονται στο νησί και να μην δούμε εικόνες όπως στο παρελθόν (άτυπη συμφωνία ΚΤΕΛ-Στρίντζη,φορτηγών κλπ).
Appia_1978
23-04-2013, 13:49
Όταν έγραφα Φισκάρδο και Πόρο, εννοούσα φυσικά και τις τριγύρω περιοχές (Πρόννοι, Έρυσσος, Πύλαρος, κτλ.). Δεν ξέρω εάν τους βολεύει να ταξιδεύουν έως το Αργοστόλι. Επιπλέον, από τη Σάμη έχει μικρότερα και αργότερα πλοία, άρα δε συγκρίνουμε όμοια πράγματα ;) Τέλος πάντως, τα ΚΤΕΛ όντως έχουν πολύ μεγάλη επιρροή! Για να δούμε πως θα τροποποιήσουν τα δρομολόγια τους και με ποιον θα πάνε.
ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ
23-04-2013, 15:07
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/529089_488227304565720_105281179_n.jpg
ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ
23-04-2013, 15:15
ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗΣ 21/04/2013https://www.facebook.com/photo.php?fbid=488228581232259&set=o.36166576461&type=1&relevant_count=1&ref=nf
Να πούμε πως, όπως έμαθα χθές, το πλοίο καθ όλη την διάρκεια του ταξιδιού του, από Ισθμό μέχρι Πόρο, έπιασε ανώτερη τα 20.2 με τα οποία και ταξίδευε σταθερά μέχρι τον Πόρο... Δεν υπήρξε λόγος να πάει παραπάνω, μιας και στον Πόρο έπρεπε να είναι συγκεκριμένη ώρα
Sylver ή όποιος άλλος μπορείτε να μου κάνετε μια μεγάλη χάρη??????
Βάλτε σας παρακαλώ στον τίτλο και το τελευταίο, δοξασμένο, όνομα του πλοίου, έτσι όπως όλοι το μάθαμε και το αγαπήσαμε....
[Κεφαλονιά]
sylver23
23-04-2013, 18:35
Χαλάμε χατήρι;
Ευχαριστώωωωωω!!!!!!!!!!!
Aγαπητοί φίλοι, θυμάται κανείς αν τη δεκαετία του '80 υπήρχε (θερινό) δρομολόγιο Αργοστόλι-Πάτρα και αν ναι από ποοιο πλοίο εκτελείτο;
Ερνεστος
23-04-2013, 19:32
σε ποιο καραβι θα εμπαινες μικρο παιδι και θα εβγαινες παληκαρι; 5.30 ωρες με το φ/β αργοστολι καποιο καλοκαιρι που φτιαχναν το δρομο πατρα κυληνη.
Μπηκα ενα μεσημερι φρεσκοξυρισμενος στο αργοστολι και στην πατρα ειχα γενια
Appia_1978
23-04-2013, 19:51
Το 1980 και για μερικές μόνο ημέρες έκανε το Αίνος δρομολόγια από Αργοστόλι για Πάτρα.
Το 1985 το Ιονίς τις αρχές του έτους.
Το 1988 το Αργοστόλι λόγω σεισμού στην Κυλλήνη (και το Αίνος Πόρος-Πάτρα).
Ευχαριστώ και τους δυο σας.
σε ποιο καραβι θα εμπαινες μικρο παιδι και θα εβγαινες παληκαρι; 5.30 ωρες με το φ/β αργοστολι καποιο καλοκαιρι που φτιαχναν το δρομο πατρα κυληνη.
Μπηκα ενα μεσημερι φρεσκοξυρισμενος στο αργοστολι και στην πατρα ειχα γενια
Φίλε Ερνέστο, και μετά νόμιζα ότι το "Ιόνιον" ήταν αυτό που φώναζαν, στα νερά μας, "Αιώνιον" ..... Χαχαχαχα
Το 1980 και για μερικές μόνο ημέρες έκανε το Αίνος δρομολόγια από Αργοστόλι για Πάτρα.
Το 1985 το Ιονίς τις αρχές του έτους.
Το 1988 το Αργοστόλι λόγω σεισμού στην Κυλλήνη (και το Αίνος Πόρος-Πάτρα).
Για μία ακόμα φορά με εκπλήσεις με το αρχείο σου Μάρκο
Ερνεστος
24-04-2013, 06:45
το μονο πραγμα που δεν αντεχω στο κεφαλονια οπως και στο αργοστολι παλαιοτερα ειναι η ελειψη προσβασης επιβατων στην πλωρη ή εστω οπτικης επαφης απο τα εξωτ ντεκ. Μεγαλωσα στο κεφαλληνια και αγριευομαι οταν δεν μπορω να δω ντουγρου''
karavofanatikos
24-04-2013, 13:01
Η νέα ιστοσελίδα της εταιρείας είναι πλέον απολύτως ενεργή! Αυτό που με εκκπλήσει όμως, είναι ότι με το καλημέρα η εταιρεία ας μου επιτραπεί η έκφραση, δεν κάθεται ήσυχη. Αναφέρει ότι στόχος της είναι η επέκταση του σινιάλου της Kefalonian Lines και σε θάλασσες εκτός Ιονίου! Λέτε οι προετοιμασίες στο Επτάνησος να βγάζουν κάποιο συμπέρασμα;;
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή μου (φίλος) στην Κεφαλονιά, πριν λίγο τελείωσε η επίσημη δεξίωση και ο αγιασμός που τελέστηκε στο πλοίο, παρουσία πάρα πολύ κόσμου, με εμφανή την ικανοποίηση και την χαρά στα πρόσωπά τους...
Αύριο 6.30 είναι η πρώτη αναχώρηση του Πλοίου για Κυλλήνη.
Καλά ταξίδια να ευχηθούμε στο πλήρωμα του
Δημοσίευμα του e-kefalonia.net (http://www.e-kefalonia.net/2013/04/29/%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%C E%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B5/) στο οποίο λέει για την μέχρι τώρα πορεία του πλοίου, και έχει και φωτό από την ταχύτητα με την οποία το πλοίο εκτελεί τα δρομολόγια του
143488
Την πηγή της φωτό την αναφέρω παραπάνω
seaways_lover
01-05-2013, 14:57
το μονο πραγμα που δεν αντεχω στο κεφαλονια οπως και στο αργοστολι παλαιοτερα ειναι η ελειψη προσβασης επιβατων στην πλωρη ή εστω οπτικης επαφης απο τα εξωτ ντεκ. Μεγαλωσα στο κεφαλληνια και αγριευομαι οταν δεν μπορω να δω ντουγρου''
Πες τα μεγάλε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
trelaras
01-05-2013, 17:10
Κεφαλονια στο λιμάνι του Αργοστολίου!!!!
143506143507143508143509143505
trelaras
01-05-2013, 17:17
Μέρος 2ο:
143510143511143512143513143514
Κουκλί το άτιμο!!!!
Appia_1978
01-05-2013, 19:31
Πολύ όμορφες :)
Captain_Nionios
02-05-2013, 23:47
Παρα πολυ ομορφες Φανη, ειδικα αυτες της δεξιας μπαντας που ειναι καταφωτο!!!
Captain_Nionios
03-05-2013, 20:34
Χθες καναμε ενα ταξιδι με το γιαπωνεζικο αειθαλες σκαρι, το σκαρι που οσα χρονια και αν περασουν δεν λεει να χασει την ταχυτητα και τα εντυπωσιακα απονερα του τα οποια τοσα και τοσα χρονια εχουμε απολαυσει απο τα καταστρωματα του. Το ειδαμε απαστραπτον, ανανεωμενο, με καιριες αλλαγες στη διακοσμιση και με διαθεση για να μεινει στα νερα μας μεχρι τα βαθια γεραματα.
Εδω και δυο μερες με θαλασσα λαδι το βαπορι φαινεται στο marinetraffic χωρις διακοπες και στη γραμμη Κυλληνη-Πορος η ταχυτητα του κυμαινεται μεταξυ 19.8-20.6 αναλογα με τα ρευματα, ενω κατα βαση ειναι γυρω στα 20.2 πραγμα ιδιαιτερα εντυπωσιακο για τις μερες μας αλλα και για τα δεδομενα της γραμμης.
Στο ταξιδι μας για Κυλληνη πηγαιναμε σταθερα με 20.3-20.5 και στην επιστροφη με 19.8.
Παρακατω παραθετω δυο φωτογραφιες.
Μια το "παχυ θαλασσινο γιαουρτι" με θεα τον επιβλητικο Αινο...
143606
...και αλλη μια με τις ενδειξεις του gps εκεινη την ωρα.
143607
Τα υπολοιπα απο τα παιδια που ημασταν μαζι.
Τελος να ευχαριστησω παρα πολυ τον καπεταν Αγγελο Αντωνατο για την ομορφη φιλοξενια στη γεφυρα του πλοιου και βεβαια για τη δεξια στροφη που εσκαψε την Κυλληνη...
Νιόνιο, μας απέδειξε ότι αντέχει καλά ακόμα, για να διαψεύσει όλους αυτούς που 16 μήνες τώρα το έστελναν Τουρκία...
Εδώ στιγμιότυπο από την άφιξη του στον Πόρο
143621
Πριν επιβιβαστούμε
143622
και εδώ στην Κυλλήνη αφού "έσκαψε" με την υπέροχη δεξιόστροφη χορευτική του φιγούρα
143623
Ένα μεγάλο ευχαριστώ με την σειρά μου στον cpt Άγγελο Αντωνάτο και όλο το πλήρωμα για την φιλοξενία
Appia_1978
04-05-2013, 07:09
Αφού ευχαριστήσω πρώτα εσάς καλοί μου φίλοι για την υπέροχη παρέα, θέλω με τη σειρά μου να ευχαριστήσω θερμά τον κάπτεν Άγγελο Αντωνάτο, τους αξιωματικούς της γέφυρας και όλο το πλήρωμα του (Νήσος) Κεφαλονιά για την καταπληκτική φιλοξενία τους! Περάσαμε τέλεια :)
Εδώ κατά την άφιξή του στον πανέμορφο καταπράσινο Πόρο:
143626
Και όσο για την πιρουέτα στην Κυλλήνη, ότι και να πούμε θα είναι λίγο. Απλά φανταστική!
Γενικώς, το πλοίο απέδειξε πως ... τα έχει ... ;)
trelaras
04-05-2013, 09:27
Οι φωτογραφίες σας και των τριών Μάρκο,Γιώργο,Διονύση καταπληκτικές!!!τώρα που σας γνώρισα ελπίζω να μου μεταδώσετε λίγο από την τρέλα σας!!!!Καλή ανάσταση!!!
Appia_1978
04-05-2013, 13:48
Ευχαρίστως Φάνη :) Χαρά μας που σε γνωρίσαμε και από κοντά!
Captain_Nionios
04-05-2013, 20:46
Σημερα το μεσημερι ηλιολουστο και παντα πατημενο σκιζει το πελαγος. Συμφωνα με το AIS στο σημειο που συναντηθηκαμε πηγαινε πανω απο το "ψυχολογικο" οριο των 20 κομβων, 20.3 για την ακριβεια.
Ευχαριστω παρα πολυ το Γιωργο και τον "συνεργατη" του για την πολυ μεγαλη βοηθεια τους και βεβαια τους τις αφιερωνω.
143690
143692
143691
Appia_1978
04-05-2013, 23:16
Νιόνιο, πανέμορφες. Αλλά λάθος καράβι διάλεξες να ταξιδέψεις :D
Σημερα το μεσημερι ηλιολουστο και παντα πατημενο σκιζει το πελαγος. Συμφωνα με το AIS στο σημειο που συναντηθηκαμε πηγαινε πανω απο το "ψυχολογικο" οριο των 20 κομβων, 20.3 για την ακριβεια.
Ευχαριστω παρα πολυ το Γιωργο και τον "συνεργατη" του για την πολυ μεγαλη βοηθεια τους και βεβαια τους τις αφιερωνω.
143690
143692
143691
Εμένα ευχαριστείς???? Εγώ πρέπει να σε ευχαριστήσω για τις τόσο ωραίες φωτό που μας χάρισες (την πρώτη την θέλω, μου αρέσει πάρα πολύ)....
Για μία ακόμη φορά να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους καπετάνιους του πλοίου, τον πλοίαρχο cpt Άγγελο Αντωνάτο, τον ύπαρχο cpt Χρήστο Μωραΐτη, τον υποπλοίαρχο cpt Γιώργο Απέργη και τον ανθυποπλοίαρχο cpt Γεράσιμο Μπούρη (το Θιακόπουλο της όμορφης αυτής παρέας) αλλά και σε όλο το πλήρωμα
Χριστός Ανέστη!!!!
Captain_Nionios
05-05-2013, 13:07
Το κερασακι στην τουρτα. Μια πολυ ομορφη δεξιοστροφη μανουβρα στην Κυλληνη με το μονοτιμονο και τουμπαριστο γιαπωνεζικο σκαρι. Με καλη διαθεση και ναυτικο μερακι ολα γινονται και ολα τα βαπορια γυρνανε. Ευχαριστουμε παρα πολυ τον καπεταν Αγγελο για αλλη μια φορα.
Καλο Πασχα σε ολους, ευχομαι υγεια και καθε χαρα σε ολους τους φιλους.
https://www.youtube.com/watch?v=V4tT4c3Zrck
IONIAN STAR
05-05-2013, 17:36
Ευχαριστουμε για το πολυ ομορφο βιντεο του πλοιου απο την Κυλληνη !!
Το κερασακι στην τουρτα. Μια πολυ ομορφη δεξιοστροφη μανουβρα στην Κυλληνη με το μονοτιμονο και τουμπαριστο γιαπωνεζικο σκαρι. Με καλη διαθεση και ναυτικο μερακι ολα γινονται και ολα τα βαπορια γυρνανε. Ευχαριστουμε παρα πολυ τον καπεταν Αγγελο για αλλη μια φορα.
Καλο Πασχα σε ολους, ευχομαι υγεια και καθε χαρα σε ολους τους φιλους.
https://www.youtube.com/watch?v=V4tT4c3Zrck
Κο'υρλανεμε ...... Είναι σαν να το ξαναζώ.....
trelaras
12-05-2013, 16:41
Μεγάλο Σάββατο από το μπαλκόνι του σπιτιού μου!
144106
Captain_Nionios
12-05-2013, 17:56
Ωραια θεα εχεις ρε μπαγασα, φατσα φορα ο βαπορας.
Espresso Venezia
12-05-2013, 18:36
Μεγάλο Σάββατο από το μπαλκόνι του σπιτιού μου!
144121
Πολύ όμορφη εικόνα, και δεν άντεξα στον πειρασμό να την αναδείξω με λίγα μικρά πειράγματα σε μία καταπληκτική καρτ ποστάλ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές που χαζεύουμε στα περίπτερα. Ελπίζω ο φίλος που την ανέβασε και στον οποίον ανεξαρτήτως οποιασδήποτε επεξεργασίας ανήκει, να μην έχει αντίρρηση.
144119
trelaras
12-05-2013, 18:44
Πολύ όμορφη εικόνα, και δεν άντεξα στον πειρασμό να την αναδείξω με λίγα μικρά πειράγματα σε μία καταπληκτική καρτ ποστάλ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές που χαζεύουμε στα περίπτερα. Ελπίζω ο φίλος που την ανέβασε και στον οποίον ανεξαρτήτως οποιασδήποτε επεξεργασίας ανήκει, να μην έχει αντίρρηση.
144119
KAMIA φίλε μου!!!!
pantelis2009
12-05-2013, 21:11
Αυτό είναι που λέμε...........σπίτι με υπέροχη θέα. :fat:
trelaras
30-06-2013, 00:07
Γιώργο αφιερωμένη....!!!!!
146345
Γειά σου ρε Φάνη, σε ευχααριστώ για την φωτό του κουκλιού.... Κρίμα που δεν έχω κάτι ναπό Βαθύ να σου δείξω... Θα πάω τώρα το απόγευμα να βγάλω το μικρό κουκλί......
IONIAN STAR
15-07-2013, 18:23
Ας δουμε το Νησος Κεφαλονια στο λιμανι της Κυλληνης χτες το απογευμα!!
146855146856146858146859146860
Χαρισμενες στους φιλους του πλοιου !
Η βλάβη που ταλαιπώρησε το Νήσος διορθώθηκε. Λογικά χθες έμειναν ανεκτέλεστα τα δύο πρώτα δρομολόγια ενώ τα άλλα δύο έγιναν από τα πλοία της Ionian Ferries. Διαβάστε εδώ:
http://inkefalonia.gr/enimerosi/koinonia/item/14430-2013-07-22-19-30-04.html
Όλα μα όλα τα λεφτά η τελευταία παράγραφος.Και εδώ:
http://www.ionianpress.gr/news/local-news/social/13655-2013-07-22-18-53-12
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
23-07-2013, 11:24
Tι ζημιά έπαθε;
Πάμε να δούμε και το αγαπημένο πλοίο του Ιονίου, σε μία άφιξη του στην Κυλλήνη στις 31-07-13, που συνοδεύτηκε από σφυρίγματα του καπτα Χρήστου πρός τους δύο τρελούς φίλους του πλοίου που τον φωτογράφιζαν
147509 147508 147507 147506 147505
Για τον καπτα Χρήστο λοιπόν, και για όλους τους λάτρεις του
trelaras
12-08-2013, 12:00
Ο ερωτας!!!Σημερα το ξημερωμα....
147724
Αναχώρηση από Κυλλήνη, στις 31-07-13 μέσα από σφυρίγματα του καπτά Χρήστου
148449 148450 148451 148452 148453
Ειδικά για τον Trelara και για τους υπόλοιπους της τρελοπαρέας του Πάσχα που κάναμε το ταξίδι
trelaras
02-09-2013, 17:11
Αναχώρηση από Κυλλήνη, στις 31-07-13 μέσα από σφυρίγματα του καπτά Χρήστου
148449 148450 148451 148452 148453
Ειδικά για τον Trelara και για τους υπόλοιπους της τρελοπαρέας του Πάσχα που κάναμε το ταξίδι
Αν σου πω Γιωργο οτι 10 μερες που εκατσα στο νησι ημουν εκει και το χαζευα καθε βραδυ!!!!Ερωτας μεγαλος!!!!!
Φάνη στέκομαι σε αυτό που είπες μόνο
....10 μερες που εκατσα στο νησι ημουν εκει και το χαζευα καθε βραδυ!!!!.....
Είδες τι ομορφιά είναι το πλοίο να μπαίνει μέσα στο λιμάνι???? Πόσα χρόνια έχετε να δείτε πλοίο να διανυχτερέυει στο Αργοστόλι?Και δεν μετράω τις τοπικές παντόφλες....
Φαντάσου πως ένοιωσα πέρυσι που στην αρχή του καλοκαιριού δεν έβλεπα πλοίο στο λιμάνι, εκεί που 29 χρόνια, και από αυτά τα 15 ήταν το Κεφαλονιά, θυμάμαι πλοίο πάντα να διανυχτερεύει μέσα....