Επιστροφή στο Forum : Πηνελόπη Α [Penelope A, Εξπρές Πηνελόπη, Stena Horsa, Horsa]
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
scoufgian
29-11-2008, 17:59
(για όσους δεν ξέρουν αν και ξεχωρίζει είναι ο τύπος δεξιά πηγαίνοντας προς επιβίβαση;), δικιά σου λοιπόν
23460
πολυ ανετο τον βλεπω τον ¨αγαπητικο ¨της Πηνελοπης.Καλα ρε συ πας στη Πηνελοπιτσα χωρις κοστουμι?:D:D:D
yannisa340
29-11-2008, 19:12
Με κοντομάνικο ο καπετάνιος στις 21/11 :confused::confused:
Όπως λες κι εσύ είναι μανιτζέβελος ο κάπτεν μας και δεν κρυώνει:D:D!!!
Έχει μάθει τόσα χρόνια στις ανοιχτές βαρδιόλες της Πηνελόπης!!!
Απο το σχολειο κατευθειαν στο λιμανι.
Ενας υπεροχος ανθρωπος χαιρετα ενα υπεροχο πλοιο...
23435
Μια φωτογραφία ίσον χίλλιες λέξεις(και λίγες είναι για τη συγκεκριμένη).Γεια σου Φανούλα με την Πηνελόπη σου!!!!!!!!!!
Rocinante
29-11-2008, 21:02
πολυ ανετο τον βλεπω τον ¨αγαπητικο ¨της Πηνελοπης.Καλα ρε συ πας στη Πηνελοπιτσα χωρις κοστουμι?:D:D:D
Εχω πολλα πραγματα να σας πω και και να σας δειξω. Ας ξεκινησω απο το Γιαννη. Οπως βλεπετε ολοι εχουν επιβιβαστει και μπαινω τελευταιος. Ενω το πλοιο ετοιμαζεται να αναχωρησει και εγω περιμενω λαμβανω ενα μηνυμα ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΕΡΧΟΜΑΙ. Αφου δεν το εχασα παλι καλα.
Φανουλα φταιω εγω να δειξω στα παιδια το υφος σου ενω φωτογραφηζες το πλοιο;
Και τωρα κατι πιο σοβαρο. Εκανα ενα ταξιδι με αυτο το πλοιο που ολοι ξερετε τη αδυναμια που του εχω. Θεωρω καθηκον μου περα απο την πλακα που κανουμε να σας πω τις εντυπωσεις μου οσο γινεται πιο αντικειμενικα και ας στεναχωρισω καποιες ψυχες. Θα γινει προσεχως. Εκανα και μια ερευνα για το φλεγον θεμα του καπνισματος οπου θα σας δειξω τα αποτελεσματα με φωτογραφιες. Και μην βιαστειτε πριν το δειτε να πειτε οτι ο Rocinante θα παρουσιασει μουφα ρεπορταζ. Γιατι απλα καπνιζει...
Rocinante
29-11-2008, 22:03
Ας περασουμε στο πρωτο θεμα που ειναι και αιτια πολλων φιλικων πειραγματων του Leo σε μενα και αντιστροφα.
Αγαπημενε μου φιλε σου εχω πει οτι ο Rocinante αλλα πολυ περισσοτερο o Αντωνης (πιστεψε με) ειναι απροβλεπτοι. Και σιγουρα δεν θα μπορουσες να φανταστεις οτι θα εκανα αυτο που ακολουθει.
5 φωτογραφιες...
Θα παρακαλουσα τους υπευθυνους να μην τις ανοιξουν γιατι παρολο που θεωρω οτι εντελως τυχαια ειναι απο τις καλλιτερες μου λογω του φωτισμου ισως κουρασουν γιατι ειναι πανομοιοτυπες.
Εχουν ληφθει με χρηση χρονομετρου!!! με την εξης σειρα
Η πρωτη 10 δευτερα μετα το φουλαρισμα 7:37
Η δευτερη 30 δευτερα μετα 7:37
Η τριτη 1 λεπτο μετα 7:38
η τεταρτη 1 λεπτο μετα 7:39
και η τελευταια 1 λεπτο μετα 7:40
Σε ολο το υπολοιπο ταξιδι επικρατουσε η ιδια κατασταση σαν την 5 φωτογραφια ενω στις αφιξεις η κατασταση ηταν σαφως καλυτερη απο παραπανω.
Τα στοιχεια απο τις παρακατω φωτογραφιες απο το ψηφιακο αποτυπωμα ( αλλοστε καποιος εμπειρος μπορει να το καταλαβει και απο την θεση του ηλιου οτι το πλοιο αλλαζει κατευθυνση στο λιμανι ) ειναι στην διαθεση οποιου τα θελησει.
Θεωρω την κατασταση ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ και καμια σχεση με οτι γινεται προσπαθεια να συγκριθει.
Το προβλημα του πλοιου δεν ειναι αυτο, φανταζει σαν ανεκδοτο σε μενα.
Αλλο ειναι που θα σας το αναλυσω καποια αλλη στιγμη και ειναι σημαντικο...Φανουλα sorry αλλα πρεπει να τα πω...
23532
23533
23534
23535
23536
Ας περασουμε στο πρωτο θεμα που ειναι και αιτια πολλων φιλικων πειραγματων του Leo σε μενα και αντιστροφα.
Αγαπημενε μου φιλε σου εχω πει οτι ο Rocinante αλλα πολυ περισσοτερο o Αντωνης (πιστεψε με) ειναι απροβλεπτοι. Και σιγουρα δεν θα μπορουσες να φανταστεις οτι θα εκανα αυτο που ακολουθει.
5 φωτογραφιες...
Θα παρακαλουσα τους υπευθυνους να μην τις ανοιξουν γιατι παρολο που θεωρω οτι εντελως τυχαια ειναι απο τις καλλιτερες μου λογω του φωτισμου ισως κουρασουν γιατι ειναι πανομοιοτυπες.
Σε ολο το υπολοιπο ταξιδι επικρατουσε η ιδια κατασταση σαν την 5 φωτογραφια ενω στις αφιξεις η κατασταση ηταν σαφως καλυτερη απο παραπανω.
Τα στοιχεια απο τις παρακατω φωτογραφιες απο το ψηφιακο αποτυπωμα ( αλλοστε καποιος εμπειρος μπορει να το καταλαβει και απο την θεση του ηλιου οτι το πλοιο αλλαζει κατευθυνση στο λιμανι ) ειναι στην διαθεση οποιου τα θελησει.
Θεωρω την κατασταση ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ και καμια σχεση με οτι γινεται προσπαθεια να συγκριθει.
Αλλο ειναι που θα σας το αναλυσω καποια αλλη στιγμη και ειναι σημαντικο...Φανουλα sorry αλλα πρεπει να τα πω...
23532
23533
23534
23535
23536
Είσαι απίστευτος!!! Για διάφορους λόγους (ένας από αυτούς είναι τα καταπληκτικά χρώματα!) μου αρέσουν πάρα πολύ!!;)
mastrokostas
30-11-2008, 10:15
5 φωτογραφιες...
23532
23533
23534
23535
23536
Αντώνη ,το Πηνελόπη καπνίζει, διότι ανάβουν τζάκι τώρα με τα κρύα !!:D
sylver23
30-11-2008, 10:18
1ον ροσι βγαλτα ολα στην φορα......
2ον καταπληκτικες φωτο
3ον ασε τωρα που νομιζεις οτι μας επεισες...συνεννοηθηκες με το καπετανιο να το ''σβησει'' για να βγαλεις φωτο:p:p
Rocinante
30-11-2008, 11:15
Ας αναλυσουμε λοιπον αυτο το χειμωνιατικο ταξιδι. Κοσμος οπως αναμενοταν ελαχιστος για την εποχη στα εξωτερικα ουδης πλην εμου. Βρηκα το πλοιο σε καλυτερη κατασταση απο το καλοκαιρι μιας και λογω της απλας το πληρωμα εκανε πιο ευκολα τις εργασιες. Στο επανω καταστρωμα τα παντα ειχαν καθαριστει και επεφταν οι τελευταιες πινελιες ενω με εντυπωσιασε ο εκτεταμενος καθαρισμος της πλωρης που εντυπωσιασε μεχρι τον καπετανιο που δηλωσε οτι ειχε να γινει τετοια δουλεια χρονια. Εν πλω αντικατασταθηκαν και οι καμενες λαμπες της γιρλαντας (ειχε θιχθει παλαιοτερα) ενω το Self service (Το πανεμορφο Pantry ) πεντακαθαρο σε μετεφερε στην ατμοσφαιρα της εποχης των ταξιδιων στο καναλι. Γενικα το πληρωμα κανει φιλοτιμες προσπαθειες να το διατηρησει σε καλη κατασταση. Τα σαλονια καθαρα αν και ο χρονος πανω τους ειναι εμφανης και οι τουαλετες αψογες. Απολαυστικα περασματα απο τον καβοντορο που παρολη την ελειψη αερα η χειμωνιατικη θαλασσα λικνιζε το σκαρι με ενταση που χρονια ειχα να χαρω.
Οσακις ταξιδευω στην Τηνο η αφιξη με βρισκει ειτε παλαιοτερα μπροστα στην πορτα ειτε αργοτερα οταν απεκτησα αμαξι (Αρχικα με τον D Artanian τωρα με τον Rocinante!!!)στο γκαραζ. Αιφνιδιαστηκα οσο εσεις οταν ειδα εκεινη τη καλοκαιρινη φωτογραφια μου του πλοιου με την κλιση να μπαινει στο λιμανι. Κατω στο γκαραζ δεν αισθανομουν τιποτα. Ειπα να νιωσω την εμπειρια. Το πλοιο πλησιαζε και εγω στο καταστρωμα ετοιμος οταν δεσει να τρεξω κατω.
Πλησιαζει και περιμενω να κοψει.
Περιμενω να κοψει
Περιμενω.....
Μα τι γινεται εχει περασει το λιμενοβραχιωνα.
Και τοτε...
Ξεκινα η τρομερη Αριστερη της Τηνου
Αρχικα ενα μουγκριτο και μετα ενα ασυλυπτο Vibration. Το πλοιο γερνει και γερνει πρεπει να πιαστω. Αερας ασυλυπτος και ολα περιστρεφονται. Η πρυμνη και εγω πανω κατευθυνεται με ταχυτητα στο μωλο και η πλωρη σε ενα γκαζαδικο. Το πλοιο οταν φτανει παραληλλα και σε αποσταση λιγων μετρων ηρεμει. Με προσεκτικες κινησεις γυρνα και δενει. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. Για την Φανουλα ισως ειναι η Ντελικατη Πηνελοπη Α. για μενα ομως θα ειναι παντα ο αιμοδιψεις Horsa...
2μιση ωρες μετα ξανα στο πλοιο. Κονβοι στο καβοντορο και πλησιαζοντας στη Ραφηνα βγαζω το εξης συμπερασμα.
Το πλοιο κρατα ακομα τουλαχιστον μηχανικα αλλα ειναι ενα γερασμενο πλοιο.
Εντονο Vibration σε ολη τη διαρκεια ειδικα στην πρυμνη και στα μετασκευαμενα τμηματα ειναι απαγορευτικη η εναποθηση καφε στα επανω τραπεζακια. Εντονος θορυβος απο τριξιματα ιδιετερα κουραστικο για καποιον που ταξιδευει μονος.Ισως να επιρεασε το οτι ημουν σχεδον συνeχεια 8 ωρες.
Για καποιον που θελει να κατσει στο σαλονι και να απολαυσει ενα ησυχο ταξιδι δεν ξερω αν θα ηταν η καλυτερη επιλογη. Για καποιον καραβολατρη που θελει να γυρισει τα καταστρωματα να παει στη γεφυρα να δει ενδιαφεροντα πραγματα και να μεταφερθει νοερα στα χρονια του καναλιου συστηνω ανεπιφυλακτα Horsa...
Συγνωμη αν σας κουρασα με το ευρος του μηνυματος δεν θα επαναληφθει...
23553
23554
23555
23556
23557
mastrokostas
30-11-2008, 11:23
Εντονο Vibration σε ολη τη διαρκεια ειδικα στην πρυμνη και στα μετασκευαμενα τμηματα ειναι απαγορευτικη η εναποθηση καφε στα επανω τραπεζακια
Έχω όταν ταξιδεύω με αυτό το βαπόρι δεν παω πρίμα διότι μου πέφτει το παντελόνι απο το Vibration .
sylver23
30-11-2008, 11:36
:p:pχαχα:pαχαχαχα.μαστροκωστα δεν παιζεσαι
ροσι σε ευχαριστουμε για το ρεπορταζ.τωρα και λιγο vibration δεν πειραζει.δωρεαν μασαζ....
επισης οι φωτο σου ειναι καταπληκτικες.σου ευχομαι να το βλεπεις και να το χαιρεσε το καραβι σου παρα πολλα χρονια ακομα και εσυ και η φανουλα...
Ας αναλυσουμε λοιπον αυτο το χειμωνιατικο ταξιδι. Κοσμος οπως αναμενοταν ελαχιστος για την εποχη στα εξωτερικα ουδης πλην εμου. Βρηκα το πλοιο σε καλυτερη κατασταση απο το καλοκαιρι μιας και λογω της απλας το πληρωμα εκανε πιο ευκολα τις εργασιες. Στο επανω καταστρωμα τα παντα ειχαν καθαριστει και επεφταν οι τελευταιες πινελιες ενω με εντυπωσιασε ο εκτεταμενος καθαρισμος της πλωρης που εντυπωσιασε μεχρι τον καπετανιο που δηλωσε οτι ειχε να γινει τετοια δουλεια χρονια. Εν πλω αντικατασταθηκαν και οι καμενες λαμπες της γιρλαντας (ειχε θιχθει παλαιοτερα) ενω το Self service (Το πανεμορφο Pantry ) πεντακαθαρο σε μετεφερε στην ατμοσφαιρα της εποχης των ταξιδιων στο καναλι. Γενικα το πληρωμα κανει φιλοτιμες προσπαθειες να το διατηρησει σε καλη κατασταση. Τα σαλονια καθαρα αν και ο χρονος πανω τους ειναι εμφανης και οι τουαλετες αψογες. Απολαυστικα περασματα απο τον καβοντορο που παρολη την ελειψη αερα η χειμωνιατικη θαλασσα λικνιζε το σκαρι με ενταση που χρονια ειχα να χαρω.
Οσακις ταξιδευω στην Τηνο η αφιξη με βρισκει ειτε παλαιοτερα μπροστα στην πορτα ειτε αργοτερα οταν απεκτησα αμαξι (Αρχικα με τον D Artanian τωρα με τον Rocinante!!!)στο γκαραζ. Αιφνιδιαστηκα οσο εσεις οταν ειδα εκεινη τη καλοκαιρινη φωτογραφια μου του πλοιου με την κλιση να μπαινει στο λιμανι. Κατω στο γκαραζ δεν αισθανομουν τιποτα. Ειπα να νιωσω την εμπειρια. Το πλοιο πλησιαζε και εγω στο καταστρωμα ετοιμος οταν δεσει να τρεξω κατω.
Περιμενω να κοψει
Περιμενω.....
Και τοτε...
Αρχικα ενα μουγκριτο και μετα ενα ασυλυπτο Vibration. Το πλοιο γερνει και γερνει πρεπει να πιαστω. Αερας ασυλυπτος και ολα περιστρεφονται. Η πρυμνη και εγω πανω κατευθυνεται με ταχυτητα στο μωλο και η πλωρη σε ενα γκαζαδικο. Το πλοιο οταν φτανει παραληλλα και σε αποσταση λιγων μετρων ηρεμει. Με προσεκτικες κινησεις γυρνα και δενει. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. Για την Φανουλα ισως ειναι η Ντελικατη Πηνελοπη Α. για μενα ομως θα ειναι παντα ο αιμοδιψεις Horsa...
2μιση ωρες μετα ξανα στο πλοιο. Κονβοι στο καβοντορο και πλησιαζοντας στη Ραφηνα βγαζω το εξης συμπερασμα.
Εντονο Vibration σε ολη τη διαρκεια ειδικα στην πρυμνη και στα μετασκευαμενα τμηματα ειναι απαγορευτικη η εναποθηση καφε στα επανω τραπεζακια. Εντονος θορυβος απο τριξιματα ιδιετερα κουραστικο για καποιον που ταξιδευει μονος.Ισως να επιρεασε το οτι ημουν σχεδον συνeχεια 8 ωρες.
Για καποιον που θελει να κατσει στο σαλονι και να απολαυσει ενα ησυχο ταξιδι δεν ξερω αν θα ηταν η καλυτερη επιλογη. Για καποιον καραβολατρη που θελει να γυρισει τα καταστρωματα να παει στη γεφυρα να δει ενδιαφεροντα πραγματα και να μεταφερθει νοερα στα χρονια του καναλιου συστηνω ανεπιφυλακτα Horsa...
23553
23554
23555
23556
23557
Έχω όταν ταξιδεύω με αυτό το βαπόρι δεν παω πρίμα διότι μου πέφτει το παντελόνι απο το Vibration .
:pχαχααχαχαχα.μαστροκωστα δεν παιζεσαι
ροσι σε ευχαριστουμε για το ρεπορταζ.τωρα και λιγο vibration δεν πειραζει.δωρεαν μασαζ....
επισης οι φωτο σου ειναι καταπληκτικες.σου ευχομαι να το βλεπεις και να το χαιρεσε το καραβι σου παρα πολλα χρονια ακομα και εσυ και η φανουλα...
Τώρα Roci επέτρεψέ μου να υποκλιθώ εγώ, και μάλιστα πολλές φορές:
Για την καραβολατρική σου περιγραφή, η οποία μας κάνει να νιώθουμε σα να είμαστε μαζί σου στο βαπόρι!!
Για τις πανέμορφες φωτογραφίες σου!!! Ειδικά η πρώτη είναι Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Η ! ! !!
Και επέτρεψέ μου να υποκλιθώ και στο αστείρευτο χιούμορ της απίστευτης παρέας μας!!! Είστε καταπληκτικοί παιδιά!!!:D:D
(Φυσικά η μακριά περιγραφή σου δε μας κούρασε, ελπίζω να την επαναλάβεις και σε άλλα σου ταξίδια!!;))
Εχετε σαλτάρει όλοι μαζί .... δεν έχω λόγια :D:D... απο που να αρχίσω? Απο το παντελόνι που πέφτει μέχρι τις απίστευτες περιγρφές... βασικά το vibration έχει μετακομίσει στα κεφάλια σας, ενώ σ εμάς μεταδίδεται απο τους κραδασμούς του απίστευτου γέλιου....
δανίζομαι και κλείνω με τα λόγια του trakman
Και επέτρεψέ μου να υποκλιθώ και στο αστείρευτο χιούμορ της απίστευτης παρέας μας!!! Είστε καταπληκτικοί παιδιά!!!:grin::grin:
Να είστε καλά όλοι, μικροί-μεγάλοι, πλώρα-πρύμα, πάνω-κάτω να μας χαρίζετε όμορφες στιγμές
mastrokostas
30-11-2008, 14:30
-μεγάλοι,
Μεγάλοι ?ποιοι μεγάλοι ??:D:D:D
Εγωωωωωώ ας πούμε και η Πηνελόπη Α:p
mastrokostas
30-11-2008, 18:55
ΑΑΑΑΑΑΑ!!!!Μα λεω και εγω! :confused:
Roi Baudoin
30-11-2008, 19:48
Αυτό φίλε Rocinante, δεν ήταν ένα απλό ταξίδι.
Ένα παραλήρημα χρωμάτων, σκέψεων, συναισθημάτων, αισθήσεων και παραισθήσεων.
Μια συναισθηματική απογείωση.
Και κατάφερες να μας τα μεταφέρεις όλα αυτά με τόσο λίγες γραμμές.
Απίστευτο.
Μακάρι να επαναληφθεί.
Ο αιμοδιψής Horsa και ο καταγραφέας της ιστορικής μνήμης Rocinante.
Από τις πολύ λίγες περιπτώσεις που τα λόγια λένε πολύ περισσότερα από τις φωτογραφίες.
Εύχομαι αυτά τα ταξίδια να συνεχιστούν για χρόνια.
Στο θέμα του Appia παρέθεσα ένα αγαπημένο κομμάτι από τον Ζορμπά του Καζαντζάκη.
Το κείμενο τελειώνει με τη φράση
"Το θάμα είναι ο σίγουρος ανθός της ανάγκης".
Ταιριάζει γάντι και εδώ.
Καλύτερα, για μένα, με το "Πηνελόπη Α" και τις όποιες αδυναμίες της, παρά με κάποιο κλειστοφοβικό πλοίο Νέας Τεχνολογίας, ή κάποιο νεότευκτο χωρίς τα καταστρώματα της Πηνελόπης (φυσικά και του εξαιρετικού συντρόφου της, του "Superferry II)".
Rocinante
30-11-2008, 19:59
Φιλε Roi Antoine σε ευχαριστω. Οπως ισως ξερεις την τεταρτη δεν θα ειμαι μαζι σας. Ολο λεω οτι θα ελθω στη Ραφηνα μα γνωριζεις πολυ καλα ποσο δυσκολο ειναι αυτη την εποχη. Κανω υπομονη και περιμενω 2-3 μηνες ακομα. Και τοτε θα ειναι πολλα αυτα που θα πουμε απο κοντα.
Roi Baudoin
30-11-2008, 20:03
Το σίγουρο είναι ότι θα μας λείψεις πολύ.
Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα μοιράζεσαι μαζί μας.
Περιμενω να κοψει
Περιμενω.....
Και τοτε...
23553
23554
23555
23556
23557
Roci είσαι καταπληκτικός.Σε ευχαριστούμε πολύ.
Maroulis Nikos
01-12-2008, 20:30
Roci το σε ευχαριστούμε είναι λίγο για τα όσα μοιράζεσαι μαζί μας ...
Πραγματικά θα μας λείψεις την Τετάρτη, η παρέα σου είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ και το χιούμορ σου. Εύχομαι την επόμενη φορά όλα να σου έρθουν βολικά και να μπορέσεις να έρθεις.
jimmy_techsound
02-12-2008, 10:55
23648
καλοκαιρι 2008
jimmy_techsound
02-12-2008, 10:59
23649
μανουβρα στο λιμανι ανδρου
φορτωμενο......................................... ..........
Nautikos II
02-12-2008, 11:19
23649
μανουβρα στο λιμανι ανδρου
φορτωμενο......................................... ..........
Πολυ ωραια μανουβρα, και η φωτο βεβαια
Nick_Pet
02-12-2008, 11:31
Πολύ ωραίες φωτό :):):)
Roi Baudoin
04-12-2008, 18:34
Απαγορευτικό στη Ραφήνα.
Τα τρία πλοία δεμένα στο λιμάνι από εχθές.
Ο νοτιάς φέρνει το κύμα ζεστό ζεστό μέσα στο λιμάνι.
Δεν είμαι σίγουρος ότι ο άνεμος είναι γαρμπής (ο γαρμπής είναι νοτιοδυτικός άνεμος).
Αλλά, νομίζω ότι οι στίχοι του Καββαδία ταιριάζουν γάντι.
"Έβραζε το κύμα του γαρμπή.
Ήμασταν σκυφτοί κ' οι δυο στο χάρτη
γύρισες μαι μου 'πες πως το Μάρτη
σ' άλλους παραλλήλους θα' χεις μπει."
Στη Ραφήνα με το νοτιά
23809
Και μια ακόμα σημαντική στιγμή.
Στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Ραφήνας.
Βλέποντας το κύμα να έρχεται ζωντανό.
Δίλημα: γυρίζουμε ή μένουμε;
Μένουμε και ότι βγει.
Εμείς βραχόμαστε στα πόδια,.
Η φωτογραφία, όμως, βγαίνει.
Κάποια άλλη φορά μπορεί και να βρεθούμε στη θάλασσα.
23810
Αφιερωμένες εξαιρετικά σε όλους τους τους φίλους.
Και βέβαια στη Φανούλα, τον Rocinante, τον paroskayak, τον Avenger, τον Appia 1978, τον Mastrokosta, τον Παναγιώτη, τον Καπεταν Ανδρέα, τον Vortigern, τον Α. Μώλο και τον Έσπερο.
Και στους δύο καλούς φίλους που είμασταν εκείνη την ώρα μαζί, επάνω στον λιμενοβραχίονα...
jimmy_techsound
04-12-2008, 19:17
ότι
και να πούμε είναι λίγο
φοβερές
Α ρε Αντωνη παλι ζωγραφισες... τελειες φοτο ευχαριστουμε!!!!!!!!!
Rocinante
04-12-2008, 22:58
Αντωνη σε ευχαριστω για ακομα μια φορα για τις υπεροχες φωτογραφιες της τωρινης συμπαθειας μου μιας που ως γνωστον το αγαπημενο μου πλοιο ειναι καποιο αλλο που δυστυχως δεν ταξιδευει πια
Vortigern
04-12-2008, 23:02
Να σε ευχαριστησω και εγω με την σειρα μου Αντωνη...τα λογια περιττα...;)
Captain_Nionios
05-12-2008, 00:27
Αντωνη σε ευχαριστω για ακομα μια φορα για τις υπεροχες φωτογραφιες της τωρινης συμπαθειας μου μιας που ως γνωστον το αγαπημενο μου πλοιο ειναι καποιο αλλο που δυστυχως δεν ταξιδευει πια
Αφου ευχαριστησω και εγω θερμα τον Αντωνη για εκτος της ομορφιας αυτης της φωτογραφιας, μας φερνει νοητα στη θεση που σχεδον ολοι μας εχουμε βρεθει... Δηλαδη να απαθανατιζουμε ενα κυμα χωρις να φοβομαστε οτι θα ερθουμε σε επαφη μαζι του. Αληθεια Rocinante για πιο βαπορι εννοεις; Γι' αυτο του οποιου οι διαστασεις βρισκονται στην υπογραφη σου; :p
Xαμός λοιπόν χθες στην Ραφήνα.Παραθέτω μία φωτό ,όπου από το αντιμάμαλο που επικρατούσε μέσα στο λιμάνι κάποια στιγμή ,φάνηκε το πηδάλιο της Πόπης...:D
23841
Παρέα με τον Θεολόγο.
23845
Γειά τον Rοci και την Φανούλα....:D
23846
23847
Απαγορευτικό στη Ραφήνα.
Τα τρία πλοία δεμένα στο λιμάνι από εχθές.
Ο νοτιάς φέρνει το κύμα ζεστό ζεστό μέσα στο λιμάνι.
Δεν είμαι σίγουρος ότι ο άνεμος είναι γαρμπής (ο γαρμπής είναι νοτιοδυτικός άνεμος).
Αλλά, νομίζω ότι οι στίχοι του Καββαδία ταιριάζουν γάντι.
"Έβραζε το κύμα του γαρμπή.
Ήμασταν σκυφτοί κ' οι δυο στο χάρτη
γύρισες μαι μου 'πες πως το Μάρτη
σ' άλλους παραλλήλους θα' χεις μπει."
Στη Ραφήνα με το νοτιά
23809
Και μια ακόμα σημαντική στιγμή.
Στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Ραφήνας.
Βλέποντας το κύμα να έρχεται ζωντανό.
Δίλημα: γυρίζουμε ή μένουμε;
Μένουμε και ότι βγει.
Εμείς βραχόμαστε στα πόδια,.
Η φωτογραφία, όμως, βγαίνει.
Κάποια άλλη φορά μπορεί και να βρεθούμε στη θάλασσα.
23810
Αφιερωμένες εξαιρετικά σε όλους τους τους φίλους.
Και βέβαια στη Φανούλα, τον Rocinante, τον paroskayak, τον Avenger, τον Appia 1978, τον Mastrokosta, τον Παναγιώτη, τον Καπεταν Ανδρέα, τον Vortigern, τον Α. Μώλο και τον Έσπερο.
Και στους δύο καλούς φίλους που είμασταν εκείνη την ώρα μαζί, επάνω στον λιμενοβραχίονα...
Και η συνέχεια...;)
23857
Ας δούνε ορισμένοι πόσο δύσκολο και ριψοκίνδυνο είναι το να είσαι ανταποκριτής ΄΄παντός καιρού΄΄ :D
Roci και polykas τα λόγια περιττά για ακόμα μια φορά;);)
Ευχαριστούμε πάρα πολύ:p:p
Roi Baudoin
05-12-2008, 21:14
Φίλε polyka, αξίζει να είναι κανείς ανταποκριτής παντός καιρού.
Μπορεί να βρέχεσαι λίγο, να την αρπάζεις και λίγο, αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει.
Ο χειμώνας είναι μπροστά.
Καλή συνέχεια.
Rocinante
05-12-2008, 22:22
Απαντηση σε Captain Nionios : Μαλιστα κυριε Διονυση μας το βαπορι της υπογραφης μου εννοω:D
Σχολιο 1 σε Polykas : Υπεροχες φωτογραφιες Γιωργο απο αυτες που σπανια βλεπουμε και οπως γνωριζεις εχω αδυναμια. Βλεπω μαλιστα και σπασμενους καβους στην προσπαθεια να κρατηθει το θηριο.
Σχολιο 2 σε Polykas : Σε οτι αφορα τους κινδυνους των ανταποκριτων να μου θυμησεις στη γιορτη σου ζαβοντηνιακε να σου παρω μια ολοσωμη στολη δυτη γιατι φανταζομαι οτι η καταληξη του κυματος αυτου θα ηταν "μουσκεμα ως το γονατο". Και δεν πειραζει εσυ αλλα μηπως ηταν και κανενας αλλος μαζι σου και τον πηρες στο λαιμο σου και γυρισε ο ανθρωπος σπιτι με ενα παπουτσι και τουρτουριζοντας.
Γιωργο παντα τετοια ευχαριστουμε θερμα.
Rocinante
06-12-2008, 22:10
Εχω λησμονησει να σας περιγραψω ενα περιεργο συναισθημα που εζησα στο προσφατο ταξιδι μου στην Τηνο.
Περιμενω το πλοιο (και καποια αργοπορημενη:D ). Καποια στιγμη το πλοιο εμφανιζετε πισω απο το Πασακρωτηρι και στριβοντας ανοιχτα δεξια εισερχεται με ταχυτητα στο λιμανι. Λογω των ελαχιστων ταξιδιωτων τωρα το χειμωνα τα μετρα ειναι πιο χαλαρα και ετσι μπορω να πλησιασω πιο κοντα. Τωρα πια το βλεπω να πλησιαζει μεσα απο την οθονη της μηχανης και τοτε ανατριχιαζω.
Μεταφερομαι 20 σχεδον χρονια πριν λιγες δεκαδες μετρα πιο ανατολικα και βλεπω ενα αλλο πλοιο κυανου χρωματος κατασκευασμενο και εκεινο απο Γαλλικα χερια. Και σκεφτομαι οτι αυτη την εικονα την εχω περιγραψει στο θεμα του.
Πλησιαζει πλησιαζει πλησιαζει και στριβει.
Ισως τοτε να ηταν πιο εντυπωσιακο λογω της στενοτητας του χωρου ισως εκεινο το πλοιο να ηταν πιο αγαπητο ισως η μανουβρα να ηταν ακομα πιο κλειστη.
Βλεποντας τα ομως ολα αυτα μεσα απο την οθονη της μηχανης ο χρονος και η εικονα εστω για λιγο στρεβλωθηκαν.
Εξαιρετικα αφιερωμενη στον Captain Nionios...
23998
Captain_Nionios
08-12-2008, 06:37
Αντωνη σε ευχαριστω παρα πολυ και πραγματικα το ευχαριστω δεν παει τοσο στη φωτογραφια. Παει στην περιγραφη σου, παει στο γεγονος οτι υπαρχουν ανθρωποι που αγαπουν το παρον αλλα σε καθε ευκαιρια αναπολουν τις μεγαλες, αυθεντικες και πιο αγνες ισως στιγμες του παρελθοντος... Η περιγραφη σου ειναι καθαρα για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι, να εισαι καλα και να θυμασαι ολα τα βαπορια και κυριως τη μεγαλη αγαπη που ΛΕΓΕΤΑΙ (στις μνημες δεν πεθανε ποτε) Επτανησος. Ευτυχως για εμας υπαρχει η αμεσως επομενη γαλλικη γενια για να απολαμβανουμε, μεχρι ποτε;
Εκτός θέματος μεν κολάει δε. Αυτά και άλλα όμορφα χάσατε απο την συνάντηση της Ραφήνας. Μιλάω για το μπλέ και την στροφή...κλπ Off topic αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Πάθαμε :shock:! Καλημέρα!
Rocinante
08-12-2008, 22:11
Αντωνη σε ευχαριστω παρα πολυ και πραγματικα το ευχαριστω δεν παει τοσο στη φωτογραφια. Παει στην περιγραφη σου, παει στο γεγονος οτι υπαρχουν ανθρωποι που αγαπουν το παρον αλλα σε καθε ευκαιρια αναπολουν τις μεγαλες, αυθεντικες και πιο αγνες ισως στιγμες του παρελθοντος... Η περιγραφη σου ειναι καθαρα για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι, να εισαι καλα και να θυμασαι ολα τα βαπορια και κυριως τη μεγαλη αγαπη που ΛΕΓΕΤΑΙ (στις μνημες δεν πεθανε ποτε) Επτανησος. Ευτυχως για εμας υπαρχει η αμεσως επομενη γαλλικη γενια για να απολαμβανουμε, μεχρι ποτε;
Ακριβως Διονυση εως ποτε; Και μετα τι;
Nautikos II
09-12-2008, 20:32
Μια σημερινη για ολους τους Τηνιους, και οχι μονο
24141
Αυτό σημαίνει ....
Μόλα όλα η πρύμη
Νέτα η πρύμη
25 το πρόσω δια χειρός Βελαλόπουλου
ντρ ντρ ντρ η ποπάρα και αμέσως μετά το μαγικό και μοναδικό σφύριγμα 3ρεις+1ια... όοοοοολα τα λεφτά.. Φίλε φωτογράφε ουάου!!! ;)
Rocinante
09-12-2008, 22:05
Μια σημερινη για ολους τους Τηνιους, και οχι μονo
Σε ευχαριστουμε πολυ. Λες και ειναι η συνεχεια της προηγουμενης που ανεβασα. Και ειναι μια ωρα που ποτε αλλοτε δεν ειχα ξαναζησει και μπορω να το περιγραψω μονο ως "Χειμωνιατικος φωτισμος". Υπεροχα χρωματα και σκιες.
Nautikos II
10-12-2008, 12:59
Μια ακομη απο την πανεμορφη Τηνο
24205
Τι ζωγραφιές είναι αυτές.... Να 'ναι καλά ο δημιουργός τους:cool:!!!
eliasaslan
10-12-2008, 13:44
Εδώ θα πρέπει να συμφωνήσω με τη Φανούλα!
Κάνε στην άκρη να περάσω....:o
24268
Speedkiller
10-12-2008, 19:19
Κάνε στην άκρη να περάσω....:o
24268
Κουβαδάκι η πόπη μπροστά στο Blue Star!!!:D
πανεμορφος κουβας ομως.....
scoufgian
10-12-2008, 20:01
πανεμορφος κουβας ομως.....
??????????????
Ε όχι και κουβαδάκι τέτοιο καράβι;).... Απλά φαντάζει σαν ΚΟΤΕΡΟ μπροστά στα μεγάλα!!! Πολύ ωραίο κότερο:D:D!!!
Mπαίνοντας στο Γαύριο...;)
24283
δεν ηθελα να εννοησω το αντιθετο....θεωρω οτι τα 3 αυτα αδελφια ειναι τα ομορφοτερα καραβια του 20 αιωνα (γιατι μετα βγηκε το μυκονος...:-P).εχουν αφφησει ιστορια και καθε μερα εξακολουθουν να γραφουν φυσικα...φανουλα,συγνωμη αν νομιζες οτι σου προσεβαλα στο προηγουμενο την ποπη...δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου...
Όχι Έργη μου πλάκα έκανα μη σε νοιάζει it's ok:D:D!!
Αυτό είναι είδηση.Η Πόπη και το Άκουα αυτή την στιγμή βρίσκονται στο λιμάνι του Μαρμαρίου...:DΠοιός θα αποθανατήσει αυτή την σπάνια εικόνα?
BULKERMAN
12-12-2008, 08:25
polyka τετοιος πανικος γινεται στη ραφηνα??
στο γαυριο παντως στην ανδρο πλυμμυρησαμε!!
Moυ είπαν ότι γίνεται χαμός.Το απόγευμα κάποιος ανταποκριτής θα πεταχτεί μέχρι το λιμάνι.
τηνος εξπρες
12-12-2008, 09:40
[quote=polykas;147242]Moυ είπαν ότι γίνεται χαμός.Το απόγευμα κάποιος ανταποκριτής θα πεταχτεί μέχρι το λιμάνι.[/quote
στη ραφηνα τα πραγματα δεν ειναι και τοσο χαλια για να φυγουν τα πλοια και να πανε στο μαρμαρι πιστευω οτι εχουμε δει πολυ χειροτερες καταστασεις, παντος αυτη την ωρα το πηνελοπη μαλλον γυριζει πισω (10.40)
papaioa_george
12-12-2008, 10:22
Πολύ αργά. Αυτήν την στιγμή ΄το Ακουα πηγαίνει προς την Άνδρο. Όσο για την Πηνελόπη έχει σχεδόνα αράξει στη Ραφήνα. Έίχε αγκυροβολήσει απέξω ή είχε μπει στο λιμάνι του Μαρμαρίου;
Μια φωτό από το ais.
captain 83
12-12-2008, 10:43
Εγώ γιατί βλέπω το ΑΚΟΥΑ να εξακολουθεί να είναι δεμένο στο Μαρμάρι;
nickosps
12-12-2008, 10:54
+1
Επιβεβαιώνω. Μόλις το είδα στο ais. Στο Μαρμάρι βρίσκεται.
Το Ακουα Τζιουελ και το Πηνελόπη Α πήγαν στο αγκυροβόλιο έξω από το Μαρμάρι για να ποδίσουν (απαγκιάσουν, προφυλαχθούν) απο την κακοκαιρία, αφού το λιμάνι της Ραφήνας δεν παρέχει καμιά ασφάλεια. Ούτε στην Άνδρο πήγανε ούτε δεμένα ήταν.
mastrokostas
12-12-2008, 12:25
μιας που ως γνωστον το αγαπημενο μου πλοιο ειναι καποιο αλλο που δυστυχως δεν ταξιδευει πια
Αντώνη ποιο εννοείς το τσιμεντοπλοιο της Ραφήνας ???:D
papaioa_george
12-12-2008, 17:38
Προφανώς βιάστηκα να βγάλω συμπεράσματα. Όντως το Άκουα ήταν στο Μαρμάρι αλλά απ΄ότι εγώ έβλεπα έκανε κύκλους. Τελικά έδεσε;
Όπω λέει και ο Leo μας δεν είχαν αράξει στο λιμάνι στο Μαρμάρι αλλά είχαν πάει για να προφυλαχθούν μένοντας λίγα μέτρα πιο πέρα από την ακτή(αγκυροβόλιο)
Rocinante
12-12-2008, 19:26
Αντώνη ποιο εννοείς το τσιμεντοπλοιο της Ραφήνας ???:D
Ωχ με συγχωρεις δεν ημουν σαφης το Bounty εννοουσα...:D
Ως Μαρμαριώτης αυτό το οποίο ξέρω είναι οτι όταν τα πράγματα στο λιμάνι της Ραφήνας είναι δύσκολα τότε τα πλοία πάνε στον κόλπο του Μαρμαρίου να απαγκιάσουν.Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές και σε κάποιες περιπτώσεις η διαδικασία αυτή έχει κρατήσει ολόκληρη νύχτα, δυστυχώς δέν έτυχε ποτέ να είμαι στο Μαρμάρι σε τέτοια περίπτωση. Πάντως τα πλοία δέν δένουν στο λιμάνι γιατί δέν χωράνε.
Βρε παιδιά τι δουλειά έχει το καμάρι μου στη Ραφήνα τέτοια ώρα αντί να είναι στο λιμάνι μας:(:(???
Απαγορευτικό απόπλου άκουσα στη ΝΕΤ
Τα άλλα όμως ταξιδεύουν....γι αυτό το λέω!!! Πηνελόπη μου ΕΛΑ ΕΔΩ:(:(!!!
Βρε παιδιά τι δουλειά έχει το καμάρι μου στη Ραφήνα τέτοια ώρα αντί να είναι στο λιμάνι μας:(:(???
Καλά δεν πήρες χαμπάρι ότι με νοτιά δεν έχετε λιμάνι?:p
Εδώ ήρθε το Άκουα Λέο μου και δε μπορεί να έρθει το δικό μου???
ΛΟΙΠΟΝ...ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗΣ ΒΡΑΔΥΝΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ....
25052
25057
25058
25059
25060
:shock::shock: Υπέροχες φώτο capten4 από τις πιο όμορφες της Πηνελόπης μας μπορώ να πω!!!!!!!!!!!!! Σε ευχαριστώ πάαααααααααααααρα πολύυυυυυυυυ!!!!!!!
capten4, τα σέβη μου!! Φωτογραφίες που δεν έχουμε ξαναδεί. Σ ευχαριστούμε πολύ που τις μοιράστηκες μαζί μας.
Ένα υπογλώσσιο για τον φίλο μου rocinante..... :D. H φανούλα, σαν νέα το ξεπέρσε το σοκ με ένα :shock: ...
ΛΟΙΠΟΝ...ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗΣ ΒΡΑΔΥΝΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ....
25052
25057
25058
25059
25060
Πω πω!!
Απίστευτες, μαγευτικές, εκπληκτικές.......(και πάει λέγοντας)
Εδώ ταιριάζουν όλα αυτά τα επίθετα και άλλα τόσα που δεν μου έρχονται (στο μυαλό αυτή τη στιγμή), όλα μάζι!!!
ΜΠΡΑΒΟ!!!;)
Μας έκανες πολύ μεγάλη ζημιά μεσημεριάτικα φίλε capten4!!!
Εξαιρετικές!!!
sylver23
20-12-2008, 15:19
capten4 σου εχω πει να μην δειχνεις βραδυνες εν πλω.κατι τετοια μου εδειξες και στην ραφηνα και αμα θυμασαι καλα ηθελα να πεταξω την μηχανη μου στο λιμανι.
εξαιρετικος ...
apollo_express
20-12-2008, 15:57
Απο τις πιο ωραίες φωτογραφίες του forum!
raflucgr
20-12-2008, 22:07
Entering in Rafina harbor on 28/08/06.
Lucas
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ.ΑΛΛΕΣ 5 ΦΩΥΟ ΑΠΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΡΕΜΕΤΖΟ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ....
25131
25132
25133
25134
25135
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ.ΑΛΛΕΣ 5 ΦΩΥΟ ΑΠΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΡΕΜΕΤΖΟ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ....
25131
25132
25133
25134
25135
Θα πω οτι ακριβως είπα και στις προηγούμενες φωτογραφίες σου φίλε μου!!!!;)
Rocinante
21-12-2008, 20:23
Πανεμορφες εικονες του βαποριου που του εχω αδυναμια, απο εναν ανθρωπο που εχουμε ενα κοινο παθος για κατι απο το παρελθον ,κυανο, αλησμονητο, αξεπεραστο ,θρυλικο. Και Γαλλικο...
Σε ευχαριστω Capten 4
Nissos Mykonos
21-12-2008, 21:16
capten4 πολυ ωραιες φωτογραφιες!Συγχαρητηρια!!!
Maroulis Nikos
23-12-2008, 02:35
Tα βίντεο που ανεβάζετε αυτές τις μέρες πραγματικά ειναι υπέροχα όπως και αυτο του φίλου μας του rosinante αξίζει νατο δείτε και να σχολιάσετε ...
http://www.nautilia.gr/vgallery.asp?ContentType=Videos&ContentID=1917
.voyager
23-12-2008, 12:37
Η Πηνελόπη Α. (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentID=1919), μεταξύ Μυκόνου και Τήνου, φωτογραφημένη από το Highspeed4.
maro-themos
24-12-2008, 11:06
στο ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α' ειναι ο πατερας μου... :D:D
Τάσο είναι καταπληκτικές.Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!!!
Rocinante
25-12-2008, 23:25
Μερες που ειναι δεν πρεπει να ξεχναμε και καποιες συμπαθειες.
Ευχομαι καλα χριστουγενα και καλα ταξιδια στο πληρωμα που Πηνελοπη Α. και τους αφιερωνω μια φωτογραφια που απεικονιζει μια στιγμη ρουτινας για αυτους αλλα για μενα οσες φορες και αν δω αυτη τη σκηνη ζωντανα με καθηλωνει.
Rocinante
25-12-2008, 23:27
Μερες που ειναι δεν πρεπει να ξεχναμε και καποιες συμπαθειες.
Ευχομαι καλα χριστουγενα και καλα ταξιδια στο πληρωμα που Πηνελοπη Α. και τους αφιερωνω μια φωτογραφια που απεικονιζει μια στιγμη ρουτινας για αυτους αλλα για μενα οσες φορες και αν δω αυτη τη σκηνη ζωντανα με καθηλωνει.
Και βεβαια ξεχασα τη φωτογραφια...
25538
Nissos Mykonos
25-12-2008, 23:34
Και βεβαια ξεχασα τη φωτογραφια...
25538
ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!!Μπραβο Roci!!!!!
Rocinante
25-12-2008, 23:42
ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!!Μπραβο Roci!!!!!
Σε ευχαριστω Nissos Mykonos αλλα...
Photo copyright : Rocinante
Manouvra copyright : Cpt Velalopoulos:D:D
manolis m.
27-12-2008, 22:38
Fanoula gia tin giorti sou! Xronia polla kai ena strofiliki tis Poparas gia esena!
25651
Να 'σαι καλά Manoli μου πολύ όμορφη φώτο!!!! Ευχαριστώ πάρα πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!! Και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να γιόρταζες κι εσύ εχθές!!! Να σε χαιρόμαστε λοιπόν, ότι επιθυμείς και αύριο υπόσχομαι κι εγώ να ανεβάσω φώτος της όμορφης αρχόντισσας.........
manolis m.
27-12-2008, 22:55
Se euxarsitw poli Fanoula gia tis euxes!
leonidas
28-12-2008, 09:33
Μανωλη φανταστικη η φωτογραφια σου !
Ενα τελειο δωρο...
Χρονια πολλα κι απο μενα Φανουλα...
leonidas
28-12-2008, 14:30
Οπως ειπα και πιο πριν...
Χρονια πολλα Φανουλα!:D
Οριστε το δωρο μου!
Επισης αφιερωμενη στους Leo,vorti,roi,roci,elia και στους λατρες του βαπορα...;)
1) (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentID=2168) 2) (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentID=2169)
Υ.Σ.
-Ερχονται κι αλλες πιο μετα...:p
Λεονίδα μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου αλλά και για το υπέροχο "δώρο" σου:p:p!!!!!!!!
Ορίστε λοιπόν κι από μένα ο βάπορας μου όπως υποσχέθηκα..αφιερωμένο σε όλους!!!!!!!!
eliasaslan
28-12-2008, 17:21
Λεωνίδα και φανούλα πολύ όμορφες οι φωτοιγραφίες σας, να είστε πάντα καλά και να ομορφαίνετε το φόρουμ!!
Mixalhs_13
29-12-2008, 11:43
25651
Να εισαι καλα Μανωληηη :p:p:p
Αν και απαίσια η ανάλυση(σόρυ αλλά δεν πρόλαβα να ρυθμίσω τη φωτογραφική..) σκέφτηκα να τις ανεβάσω γιατί είναι η τελευταία φορά που η Πηνελόπη μας έρχεται στην Τήνο για το 2008 (και για να μην ανησυχούν κάποιοι που δεν ήξεραν που είναι εχθές το καμάρι μου... Φυσικά όμως ο βάπορας είναι κάπου κοντά)!!! Επίσης η δεύτερη αν και δεν είναι σημερινή την ανεβάζω για το "Μυκονάκι"(συχνός και όμορφος επισκέπτης του νησιού(φορτηγό ποστάλι)) που δεν πρόλαβα να το βγάλω καθόλου που πέρασε λίγο πιο πριν...
Τέλος 2009 ευχές στο φόρουμ μας και στα καράβια μας(όλων των τύπων;)), καλή χρονιά και γαλήνιες θάλασσες.......
Φωτό αφιερωμένες σε όλους
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Φανούλα....:D
25870
:shock::shock: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ POLYKA!!!! ΕΠΙΣΗΣ:D:D...........
Kαι άλλη μία φωτό με την Πόπη για τους fun του πλοίου...:D
25874
Γειά τον φίλο Roci....:D
25875
25876
25877
Άντε να συνεχίσω τις δουλειές μετά από αυτό!!! Αμ οι άλλοι?? Ο Ρόσι ψάχνει τα υπογλώσσια τώρα:p;)....Με ρέγουλα Polyka:D:D!!!!!!!!!!!
Roci και Φανούλα σας ψάχνει ο Cpt Κώστας...:D
25890
Nissos Mykonos
31-12-2008, 14:34
Polyka εισαι καταπληκτικος για ακομα μια φορα οι φωτογραφιες σου ειναι παρα πολυ ωραιες!!!!!
25890
.............:lol::lol::lol:...........
leonidas
31-12-2008, 15:12
Καλα ε εμεινα με το στομα ανοιχτο POLYKA !!!
Πρεπει να προειδοποιεις...
Αν και μικρος σε ηλικια θα τα χρειαστω και 'γω τα υπογλωσσια!:p
Ποπο...πλουτισε με δωρα η Φανουλα μας απο ολους μας!
Γιώργο ήρεμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)Ανάσα δεν προλαβαίνω να πάρω.Είναι όμως πράγματι β α π ό ρ ι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Καλή Χρονιά!!!!!!!!!!!!!:D
Mixalhs_13
31-12-2008, 15:49
25890
:D:D:D !!!
Καλα ε εμεινα με το στομα ανοιχτο POLYKA !!!
Πρεπει να προειδοποιεις...
Αν και μικρος σε ηλικια θα τα χρειαστω και 'γω τα υπογλωσσια!:p
Ποπο...πλουτισε με δωρα η Φανουλα μας απο ολους μας!
Ευτυχώς δεν πιάνουν πολύ χώρο:p;)!!!!!!!!!
Rocinante
31-12-2008, 19:17
Εεεεε... Καπτακωστ δω ειμι ιντα ψαχνς
Χρονια σ πολλα σ σεν και τς αλλοι στο βαπορ να χετε καλα ταξιδιαααααα...
cambria49
05-01-2009, 02:36
Happy Days!!! :D:D:D
Scoufgian, να 'σαι καλά για τις άκρως ενημερωτικές και σπάνιες φωτογραφίες από τη δεξαμενή. Για να ανταποδώσω, ξεσκόνισα μια παλιά φωτογραφία στα νιάτα της Ποπάρας ως Horsa στην Ostende.
Copyright - Πηγή (http://picasaweb.google.com/fbowles/)
5068
cambria49
05-01-2009, 05:30
The Horsa leaving Holyhead in 1990. The St Columba in the background! (C) Justin Merrigan
http://www.sealink-holyhead.com/ships/Horsa/Horsa-Columba.jpg
Horsa always was and will be a beautiful ship just like St Columba:D:D!!!
Thank you Justin!!!!!
Finnpartner_1966
05-01-2009, 10:52
Hey Cambers!!! Glad you came onboeard! Tell me, was Horsa on relief duty at Holyhead, or she was a regular visitor, like Columba?
Rocinante
05-01-2009, 11:52
Hey Cambers!!! Glad you came onboeard! Tell me, was Horsa on relief duty at Holyhead, or she was a regular visitor, like Columba?
I think here is the answer http://www.sealink-holyhead.com/ships/Horsa/horsa.htm from my favorite site:D.
Many thanks Justin for all this treasures.
Και φυσικα εδω ειναι και η απαντηση σε ενα κουιζ (http://nautilia.gr/forum/showpost.php?p=98922&postcount=166) που ειχα βαλει παλαιοτερα και δεν απαντηθηκε φιλοι μου.:D
cambria49
05-01-2009, 11:55
Hi Finnpartner!
She was a regular in 1990 - reintroducing second passenger ship sailings on the route since the St David left in 1985. She was replaced in 1991 by the Stena Cambria.
cambria49
05-01-2009, 11:56
I think here is the answer http://www.sealink-holyhead.com/ships/Horsa/horsa.htm from my favorite site:D.
Many thanks Justin for all this treasures.
Και φυσικα εδω ειναι και η απαντηση σε ενα κουιζ (http://nautilia.gr/forum/showpost.php?p=98922&postcount=166) που ειχα βαλει παλαιοτερα και δεν απαντηθηκε φιλοι μου.:D
Hi Rocinante,
Really pleased you like my site - thank you!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Φανούλα....:D
25870
τα λογια ειναι περιττα νομιζω.....κα τα πλη κτι κη.....
Πηνελόπη Α (http://www.nautilia.gr/vgallery.asp?ContentType=Videos&ContentID=2397) αυτό το video είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στον Nikos, διότι είμασταν μαζί εκείνη τη μέρα, στον Rocinante διότι δεν μπορούσε να είναι κοντά μας εκείνη την ώρα ενω το ήθελε παρα πολύ, και σε δυο πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα... απολαύστε το.
scoufgian
06-01-2009, 12:07
φιλε frost τσιμπα μια ταλιρουμπα απο μενα για το θαυμασιο επιτευγμα σου.....:p:p
Maroulis Nikos
06-01-2009, 16:36
Πηνελόπη Α (http://www.nautilia.gr/vgallery.asp?ContentType=Videos&ContentID=2397) αυτό το video είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στον Nikos, διότι είμασταν μαζί εκείνη τη μέρα, στον Rocinante διότι δεν μπορούσε να είναι κοντά μας εκείνη την ώρα ενω το ήθελε παρα πολύ, και σε δυο πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα... απολαύστε το.
Σε ευχαριστώ πολύ για το video αφιέρωση, μου έρχονται υπέροχες στιγμές πραγματικά απο εκείνο το ταξίδι ....
Να συμπληρώσω ότι το πλοίο εκείνη την ημέρα ήταν σημαιοστολισμένο λόγω ότι ήταν του Α. Αλεξάνδρου ;)
παντως ειναι να αναρωτιεσαι τι ειναι καλυτερο....να απολαμβανεις το μαγικο ταξιδι ενος καραβιου οπως αυτο η το να το βλεπεις να ταξιδευει....ειναι πραγματικα υπεροχο βιντεο.συγχαριητιρια στον φιλο frost.και απο μενα 5
jimmy_techsound
06-01-2009, 18:56
26474
Δεν είναι πολύ καλή η ποιότητα επειδή είναι από webcam
Αλλά την βάζω να δούμε διαφορές
Και για να μην παρεξηγηθώ εδώ κολλάει αυτό
{τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρό μπουκάλι}
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε!!:D
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Πόπη σημερινή φωτό ---αριστερή και με σημαιάκια παρακαλώ...:D
Cοpyright Lakis
26481
Γιώργο φοβερή.Πάντοτε οι μεγάλες κλίσεις στη μανούβρα με ενθουσίαζαν!
Rocinante
06-01-2009, 22:26
Εχω δει αυτη τη σκηνη παμπολες φορες και ζωντανα και πανω στο πλοιο:D αλλα καθομουν τωρα ενα διλεπτο και την κοιτουσα σαν να μην το εχω ξαναδει. Τωρα θα ειναι διαφημηση αν πω το καλοκαιρι να ελθετε στην Τηνο να τα δειτε απο κοντα?
Παντος εχω συναντησει τον τελευταιο καιρο αρκετους που εχουν εκφρασει την επιθυμια να κανουν ενα ταξιδι εστω και ημερισιο με την Πηνελοπη Α. και να ζησουν ειδικα αυτη τη στιγμη. Αρκει να μην εχει μπουνατσα...
Lakis σε ευχαριστουμε. (και Γιωργο βεβαια...)
Βλεπω ομως οτι η κυρια θελει ενα μπανακι και ενα μεικαπ. Υπομονη ενα μηνα ακομα...
Διευκρίνιση:
Έχουμε μάλλον παρεξηγήσει τον όρο δεξαμενισμού με το μπανάκι. Τα πλοία ανεβαίνουν στις δεξαμενές για να στεγνώνουν, δεν κάνουν μπάνιο εκεί. Στεγνά καθαρίζονται και βάφονται. Η υδροβολή δεν μπορεί να θεωρείται μπανάκι όταν τρώει στον καβο-ντόρο τη θαλασσιά στο δόξα πατρί και λούζεται με "badedas". Μπανάκι κάνουν όταν ξαναπέσουν στο νερό. Έτσι δεν έιναι?:D
Rocinante
06-01-2009, 23:50
Διευκρίνιση:
Έχουμε μάλλον παρεξηγήσει τον όρο δεξαμενισμού με το μαπνάκι. Τα πλοία ανεβαίνουν στις δεξαμενές για να στεγνώνουν, δεν κάνουν μπάνιο εκεί. Στεγνά καθαρίζονται και βάφονται. Η υδροβολή δεν μπορεί να θεωρείται μπανάκι όταν τρώει στον καβο-ντόρο τη θαλασσιά στο δόξα πατρί και λούζεται με "badedas". Μπανάκι κάνουν όταν ξαναπέσουν στο νερό. Έτσι δεν έιναι?:D
Πολυ σωστα αλλα εγω εννοω το καθαρισμα. Ισως επειδη οπως ξερεις εχω μια σχεση και με το στεγνο καθαρισμα:D
Captain_Nionios
06-01-2009, 23:58
Παντος εχω συναντησει τον τελευταιο καιρο αρκετους που εχουν εκφρασει την επιθυμια να κανουν ενα ταξιδι εστω και ημερισιο με την Πηνελοπη Α. και να ζησουν ειδικα αυτη τη στιγμη. Αρκει να μην εχει μπουνατσα...
Lakis σε ευχαριστουμε. (και Γιωργο βεβαια...)
Roci αν τυχουν κοινες ημερομηνιες και εχει καιρο, εγω ειμαι μεσα με τα δοντα δαγκωμενα στη λαμαρινα της Ποπης (αυτο ειναι το λεγομενο βαπορο-Ποπησιο δαγκωτο)... Δεν κατεβαινουμε καν κατω απο το βαπορα.
Rocinante
07-01-2009, 00:02
Roci αν τυχουν κοινες ημερομηνιες και εχει καιρο, εγω ειμαι μεσα με τα δοντα δαγκωμενα στη λαμαρινα της Ποπης (αυτο ειναι το λεγομενο βαπορο-Ποπησιο δαγκωτο)... Δεν κατεβαινουμε καν κατω απο το βαπορα.
Καταρχην καλως μας ορισες και παλι ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ αδερφε μου.
Κατα δευτερον εισαι ενας απο αυτους που εννοουσα παραπανω:D:D
cambria49
08-01-2009, 08:20
The Horsa leaving Holyhead in 1990. Justin Merrigan
http://www.sealink-holyhead.com/ships/Horsa/horsa.jpg
Rocinante
08-01-2009, 10:54
Great photo!!! But Justin i think something happened at the left side of the ship. Do you know something?
Finnpartner_1966
08-01-2009, 13:39
What exactly has happened? You mean below the Sealink logo?
Rocinante
08-01-2009, 13:57
What exactly has happened?
Εμενα μου φαινεται σαν χτυπημενο το βαπορι. Δεν ξερω φιλε Finnpartner μηπως ετσι νομιζω, για βοηθα.
Naias II
08-01-2009, 14:00
Horsa had clashed with the Lord Warden in Calais.
Source: faktaomfartyg
Finnpartner_1966
08-01-2009, 14:04
Excuse me, but Cambers said that the photo was taken in 1990. The collision with Lord Warden, happened in 1975!! Horsa would be in Sealink livery, with the double ended arrow on the funnel!!! Watch what you write!
Rocinante
08-01-2009, 14:04
Horsa had clashed with the Lord Warden in Calais.
Source: faktaomfartyg
Yes but this Photo is from Holyhead...
Apostolos
08-01-2009, 15:53
Εγω δεν βλέπω κανένα χτύπημα εκτος απο καποια γδαρσίματα απο τα link-span
Naias II
08-01-2009, 19:41
Δεν ξέρω ακριβώς ποιο χτύπημα αναφέρουν τα παιδιά, πάντως εγώ δεν ξέρω μπορεί να ξεγιελιέμαι από την φώτο αλλά σας παραθέτω το χτύπημα σαν μια "γούβα" που φαίνεται ότι βλέπω. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.
πραγματι....πρεπει να υπαρχει κατι εκει.....μεχρι και πιο πισω κατω απο το ferries.
:shock::mad: Ποιος τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο??? Τυχερός ήταν που δε ζούσα τότε:???:;)
leonidas
09-01-2009, 20:19
Τρακα η Πηνελοπη...????:shock:
Ευτυχως ζει και βασιλευει τωρα...:D
leonidas
09-01-2009, 20:36
Ναι..ας μην θυμομαστε τα κακα...:cool:
cambria49
09-01-2009, 22:00
Hi there!
I am not sure what you mean!! Can you explain?!
Many thanks!
Justin
Great photo!!! But Justin i think something happened at the left side of the ship. Do you know something?
Rocinante
09-01-2009, 22:16
Hi there!
I am not sure what you mean!! Can you explain?!
Many thanks!
Justin
I am not sure but i think i see something bellow the Sealink logo.
Roi Baudoin
09-01-2009, 22:26
A photo of Miles Cowsil from the book "Holyhead-Dun Laoghaire - From Car Ferry to HSS" of Miles Cowsill - John Hendy of Ferry Publications.
To Horsa αναχωρεί για το Holyhead.
26681
Χάρτης της περιοχής που δείχνει τη γραμμή Holyhead (Ουαλία) - Dan Laoghaire (Ιρλανδία).
Από τη γραμμή αυτή έχουν περάσει πολλά πλοία που μετά ήρθαν και σε μας.
Ανάμεσα τους το "Εξπρές Αφροδίτη", το "Θησεύς", το "Δήμητρα" ("Ναϊάς Εξπρές"), το "Μήλος Εξπρές", το "Δήλος", το "Άγιος Γεώργος", το "Παναγία Σουμελά".
26682
Roi Baudoin
09-01-2009, 22:27
Maybe, Rocinante means a little scratch below the logo of Sealink.
It' a a real great photo.
Thank you very much.
Rocinante
09-01-2009, 23:23
Αντωνη σε ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για τα στοιχεια που μας εδωσες. Γιατι μπορει μεν να ειναι για μενα γνωστα αλλα υπαρχουν πολλοι που θελουν να μαθουν την ιστορια των πλοιων της Ελληνικης ακτοπλοιας. Ονοματα, λιμανια,εικονες απο τα ταξιδια τους μακρυα. Γιαυτο θαυμαζω αυτα τα πλοια. Δυσκολες οι Ελληνικες θαλασσες αλλα η Ιρλανδικη θαλασσα και το καναλι ξεχωριζει τα βαπορια απο τις βαρκες.(κατα τη γνωμη μου παντα)
cambria49
10-01-2009, 08:03
I understand! I think it is just wear and tear - marine growth on some damaged paintwork.
Rocinante
10-01-2009, 17:20
I understand! I think it is just wear and tear - marine growth on some damaged paintwork.
OK Justin. Many thanks.
THNOΣ 11-1-2009
26879
Copyright Lakis
Nick_Pet
12-01-2009, 13:15
Φοβερά μπαντιλίκια!!! Καταπληκτική φωτό :D :D :D
Τι είστε εσείς... θα το τουμπάρετε το βαπόρι όπως πάτε...:shock: !!
Κι εγώ κάπου εκεί κοντά ήμουν:D:D.....
Kαι η συνέχεια.....;)
26882
Vortigern
12-01-2009, 13:48
Κι εγώ κάπου εκεί κοντά ήμουν:D:D.....
Δν σε πιστευουμε αμα δν βαλεις καμια φωτο.
Γιωργο πολυ ομορφες...
Σιγά που θα χτυπούσε ο Γιώργος μόνο μία φορά:D
Θάνο το απόγευμα τα πειστήρια;)......
Rocinante
12-01-2009, 13:54
Τι είστε εσείς... θα το τουμπάρετε το βαπόρι όπως πάτε...:shock: !!
Αν εισαι γνωστος του βαποριου
Θα ξερεις τι να κανεις
Αν ομως εισαι αμαθητος
οταν θα φτασεις στο νησι
Για να μην φας τα μουτρα σου
κρατα καλα την κουπαστη
Κι αν τραπεζακι εχεις μπροστα
και πραγματα επανω
το ενα χερι στον καφε
το αλλο στο μπουκαλι
και ζητα κι απ τη γυναικα σου
να σου κρατα το Laptop
Δεν θα διαρκεσει και πολυ
με μια μανουβρα μαγικη
ο βαπορας θα δεσει
με ΚαπταΚωστα αρχηγο
και μ ενα πληρωμα σωστο
θα δεις που θα σ αρεσει
Εμεις οι ζαβοντηνιακοι
που χουμε ομορφο νησι
την Ποπη εχουμε ολοι μας
βαθια μες την καρδια μας
και οποιος δεν μας ακολουθει
Ας παει με το Aqua....
Αν εισαι γνωστος του βαποριου
Θα ξερεις τι να κανεις
Αν ομως εισαι αμαθητος
οταν θα φτασεις στο νησι
Για να μην φας τα μουτρα σου
κρατα καλα την κουπαστη
Κι αν τραπεζακι εχεις μπροστα
και πραγματα επανω
το ενα χερι στον καφε
το αλλο στο μπουκαλι
και ζητα κι απ τη γυναικα σου
να σου κρατα το Laptop
Δεν θα διαρκεσει και πολυ
με μια μανουβρα μαγικη
ο βαπορας θα δεσει
με ΚαπταΚωστα αρχηγο
και μ ενα πληρωμα σωστο
θα δεις που θα σ αρεσει
Εμεις οι ζαβοντηνιακοι
που χουμε ομορφο νησι
την Ποπη εχουμε ολοι μας
βαθια μες την καρδια μας
και οποιος δεν μας ακολουθει
Ας παει με το Aqua....
θεος!!!;):p:D
:lol::lol::lol:Τι είπε πάλι το άτομο!!!! Να μου ζήσεις ζαβοντηνιακέ:D!!!!!!!!!
Captain_Nionios
12-01-2009, 15:14
Φιλε Αντωνη, εκπληκτικο, ευρηματικο, συναισθηματικο, απλα ROCINANTIKO. Να σαι παντα καλα και να παραμεινουν εν ζωη βαπορια που μπορουν να σου βγαλουν τετοια εμπνευση ωστε διαβασουμε και αλλα τετοια αναλογα στο μελλον.Να κλεισω λεγοντας (κεφαλλονιτικα) οτι εισαι γνησιος κουρλος και τους κουρλους τους αγαπαμε. ;)
Rocinante
12-01-2009, 15:41
Να στε καλα παιδια. Καταγωγη Τηνος και μακρυνη Κεφαλλονια και ιδου το αποτελεσμα. Παντως για να επανελθουμε στο θεμα μας η Τηνος ειναι απο τα λιγα μερη που προσφερει θεαμα οπως το παραπανω που εχει την καλοσυνη ο φιλος Lakis να μας στειλει και ο Polykas να μεσολαβησει. Και ολο το χρονο μιας και σπανια κλεινει η πορτα του ανακτορου του Αιολου.
Διονυση πρεπει να το κανουμε το ταξιδι με το Horsa μονο να μην ελθει μαζι μας ο Leo γιατι ειναι σιγουρο οτι θα κανει μπουνατσα...
Vortigern
12-01-2009, 19:30
Roci τελειο!!Αντε και σε καμια συναντηση με την κιθαρα να μας το τραγουδας....:D
leonidas
12-01-2009, 19:57
Πολυ ωραιο το τραγουδι Ροση...
Εξαιρετικο!!!:D
Καλα τοσο πολυ γερνει στη μανουβρα ???
Γιατι?
Rocinante
12-01-2009, 20:08
Πολυ ωραιο το τραγουδι Ροση...
Εξαιρετικο!!!:D
Καλα τοσο πολυ γερνει στη μανουβρα ???
Γιατι?
Ειναι συνδυασμος. Ταχυτητα εισοδου, στροφη και Τηνιακη αυρα:rolleyes:
Καλά απο νωρίς με ρώταγε ο ρόσι αν μου άρεσε το ποιηματάκι..., επειδή μιλήσαμε στο τηλέφωνο νωρίς το μεσημέρι, νόμισα μου είπε κανένα ποίημα... και δεν το κατάλαβα. είπα ¨ναι ωραίο είναι¨
Τώρα διάβασα τον σύγχρονο Καβαδία...... Απολογούμαι Αντώνη, για την εκ των υστέρων ανάγνωση, αλλά είμαι μέχρι " τα μπούνια ", δεν είχα καταλάβει γαιτί δεν είχα διαβάσει.. Ξέρεις ότι είμαι θαυμαστής σου ... ότι και να πώ είναι λίγο.... Θα προτιμίσω την λύση του κάπτεν Νιόνιου, γιατί αν έρθω μαζί σας με την Ποπάρα, θα βγούμε έξω αγκαλία με το τραπεζάκι ... το ριμάδι για τραπεζάκι ..... να ησυχάσεις :p:p
Θάνο ιδού τα πειστήρια... Αφιερωμένη εξαιρετικά σε όλους μα πιο πολύ στην αξεπέραστη τριάδα που θα επισκεφτεί το νησί (Ρόσι, Λέο, Κάπτεν Νιόνιος) και στον Θανάση89 μαζί με το Στάθη για την καταπληκτική δουλειά που κάνανε να βγάλουν ένα από τους βάπορές μας φώτο!!!
Υ.Γ. Τα βράχια είναι επίτηδες μες τη μέση γιατί τώρα τελευταία εκτελούνται πάσης φύσεως;):cool:.......
Vortigern
12-01-2009, 21:51
Θάνο ιδού τα πειστήρια... Αφιερωμένη εξαιρετικά σε όλους μα πιο πολύ στην αξεπέραστη τριάδα που θα επισκεφτεί το νησί (Ρόσι, Λέο, Κάπτεν Νιόνιος) και στον Θανάση89 μαζί με το Στάθη για την καταπληκτική δουλειά που κάνανε να βγάλουν ένα από τους βάπορές μας φώτο!!!
Υ.Γ. Τα βράχια είναι επίτηδες μες τη μέση γιατί τώρα τελευταία εκτελούνται πάσης φύσεως;):cool:.......
Φανουλα μην ανησυχεις μπορουμε πολυ ωραια και καλα να βγαλουμε τα βραχια απο μπροστα καλιβοντας τα με κομματια απο το πλοιο και την θαλλασα...ευχαριστουμε που μας εδωσες ακομα μια φωτο της Ποπης εις την ευθειαν!Σου υποσχομαι ''ομορφες'' μετασκευες στο ''mellon''!:D
Thanasis89
12-01-2009, 21:58
Σ' Ευχαριστώ Φανούλα μου ! Εγώ το είπα θα έρθω στο νησί και θα το κάνω ! Κοντός ψαλμός... ;)
Rocinante
12-01-2009, 22:32
Σ' Ευχαριστώ Φανούλα μου ! Εγώ το είπα θα έρθω στο νησί και θα το κάνω ! Κοντός ψαλμός... ;)
Διονυση θυμασε που ειχα αναφερει για καποιους που ξερω οτι θελουν να κανουν το ταξιδι, ειδου και ο δευτερος:D:D
Captain_Nionios
12-01-2009, 23:38
Ειπαμε ομως με 6+ μποφορ, γιατι δεν γουσταρω να κανω το κουταλι πανω στο γιαουρτι... Πρεπει να δουμε την Ποπαρα να φλερταρει.;)
Rocinante
12-01-2009, 23:48
Ειπαμε ομως με 6+ μποφορ, γιατι δεν γουσταρω να κανω το κουταλι πανω στο γιαουρτι... Πρεπει να δουμε την Ποπαρα να φλερταρει.;)
No problem.
X B. + 2 = Tinos B.
Β = Βeauforts
X = Οτι λεει η ΕΜΥ για το υπολοιπο Αιγαιο:D
No problem.
X B. + 2 = Tinos B.
Β = Βeauforts
X = Οτι λεει η ΕΜΥ για το υπολοιπο Αιγαιο:D
:confused: έχω μπερδευτεί. Εδώ θα χρειαστούμε φροντιστήριο σε λίγο να λύνουμε τα μαθηματικά σου..... Τα λένε όπως τα λένε οι μετεωρολόγοι... τα διανθίζεις και εσύ με ζαβάδες, πάει η λολάδα σ' άλλα χέρια...Έχεις και τα "κουζουλά" απο την Κρήτη:twisted:, τα είδαμε όλα παλί.... Ταξίδι έιναι αυτό ή γρίφος? :p
Rocinante
13-01-2009, 11:03
:confused: έχω μπερδευτεί. Εδώ θα χρειαστούμε φροντιστήριο σε λίγο να λύνουμε τα μαθηματικά σου..... Τα λένε όπως τα λένε οι μετεωρολόγοι... τα διανθίζεις και εσύ με ζαβάδες, πάει η λολάδα σ' άλλα χέρια...Έχεις και τα "κουζουλά" απο την Κρήτη:twisted:, τα είδαμε όλα παλί.... Ταξίδι έιναι αυτό ή γρίφος? :p
Ειναι πολυ απλο και θα στο περιγραψω με τηνιακο τροπο για να το καταλαβεις.
ΩΡΑ: πριν το μεσημερι
ΧΡΟΝΟΣ: Ιουνιος 08
ΤΟΠΟΣ : Περιοχη Λειβαδας Τηνου
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ :Κατω απο μια μουρια ενα ξυλινο τραπεζι ενα μπουκαλι απο κετσαπ με ρακι και για να μην χτυπησει ληγμενα μπισκοτα, κρακερς Παπαδοπουλου και καραμελες ζελεδακια...
ΑΤΟΜΑ : 4
ΔΙΑΛΟΓΟΣ : -Τίφτα δεν κανα πάλι σήμρα
-Για δε πήγες για ψάρμα
-Ουοοο σκώθηκα για τς πατάτς αλλα δεν... αλλα θα παω αυριο. Πόσο τον λέει;
- Θα γυρίς. Τον δινει λέει πέντε μ εξ
-ΑΑΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΤΑ Μ ΟΥΚΤΩ ΤΟΠΚΑ. ΠΑΝ ΤΑ ΨΑΡΙΑ!!!!
-Μα τι ωρα ειν;
- Η ωρα ειναι περιπου 12 παρα εικοσι.
- Και που το ξερς δεν ειδες ρουλοι;;;
-Μα δεν ακουσες τη Πηνελοπη που σφυριξε;
-Α ναι...
Οι Τηνιακοι ξερουν που ειναι η Λειβαδα. Για οσους δεν ξερουν βρισκεται σε αποσταση 9.5 χιλιομετρων σε ευθεια απο το λιμανι οπου παρεμβαλονται βουνα και λαγκαδια. Οταν ο καιρος ειναι ευνοικος δηλαδη ασθενεις νοτιας ακουγονται δυο πραγματα που λογικα δεν θα επρεπε. Η Πηνελοπη να σφυριζει και η μεγαλη καμπανα της Παναγιας της Τηνου.
Thanasis89
13-01-2009, 13:03
Η Πηνελοπη να σφυριζει και η μεγαλη καμπανα της Παναγιας της Τηνου.
Περιστατικό στην Ραφήνα. Τόπος Mira Mare. Ημερομηνία Παρασκευή 9-01-09. Περίμενα με ανυπομονησία την υπόλοιπη παρέα πίνοντας τον γαλλικό μου (τρομάρα μου). Κάποια στιγμή ακούω ένα απόκοσμο θόρυβο και ένιωσα όλη τη γη να σύεται. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ ! Ήταν υπέροχο αλλά και τρομακτικό αν δεν το είχες ξανακούσει. Δεν σκέφτηκα να κοιτάξω στην θάλασσα. Όταν άρχισε να χάνεται ο απόκοσμος ήχος μέσα στους λόφους της Ραφήνας, κοίταξα στο λιμάνι. Στο βάθος με το ζόρι είδα το πράσινο και το κόκκινο ενός καραβιού. Και λέω εδώ είμαστε.Με περισσή άνεση σκέφτομαι : Η Πηνελόπη ! Ήταν υπέροχο !
Αυτά με αφορμή την ιστορία του Rocinante για την σφυρίκτρα την Πηνελόπης Α. Και εδώ ισχύει αυτό που λέμε έρωτας με το πρώτο άκουσμα ! :p
Και όπως είπα χθες θα το ξανασκούσω ο κόσμος να χαλάσει !
leonidas
22-01-2009, 18:02
Νομιζω πως ειμαι πολυ τυχερος που θα ταξιδεψω την Δευτερα
26/1/09 για Ανδρο για πρωτη φορα με την Κυρια της Ραφηνας...
Ειμαι σιγουρος πως θα μου αφησει ευχαριστες εντυπωσεις βεβαια και
σας εγγυωμαι ενα ομορφο ρεπορταζ...!:cool:
AegeanIslands
22-01-2009, 22:07
Αφου πας Ανδρο,χανεις τα καλυτερα,αν και υπαρχει τροπος, αντι να κατεβεις το πρωι να κατεβεις το απογεμα.Προτεινω να πας καταπρυμα κατα τη διαρκεια των ρεμετζων με τη φωτογραφικη και να κρατιεσαι...:razz:
Λίγο δύσκολο να πάει απόγευμα αφού η Ποπάρα δεν έχει δρομολόγιο!
Εκτός κάνει όλο το δρομολόγιο μέχρι Μύκονο και κατέβει στην επιστροφή! ;)
Apostolos
23-01-2009, 15:40
Σε ένα μήνα βγαίνει για επισκευή
Σωστά. Και επιστρέφει λίγο πριν το Πάσχα.
Ας το απολαύσουμε, λοιπόν, πριν δέσει ,όπως ορθά μας λέει ο καλός φίλος Απόστολος, σε μία χθεσινή μανούβρα στην Τήνο με τον υπέροχοΚώστα Βελαλόπουλο, από το φακό μιας καραβολάτρισσας, την οποία ευχαριστούμε από καρδιάς.
27707
27708
27709
27710
27711
hayabusa
23-01-2009, 21:31
έχει και στην πρύμνη προπελάκι-α η Πόπη μας ; :D
Thanasis89
23-01-2009, 22:49
Είναι τα χρυσά προσανάποδα ! :D
Υ.Γ. ελπίζω να μην κάνω λάθος στους χειρισμούς...
hayabusa
23-01-2009, 22:52
τελικά δεν κατάλαβα, έχει ή δεν έχει; :P
Thanasis89
23-01-2009, 22:54
Σωστά ! Δεν έγινα σαφής ! Δεν έχει φίλε μου !
Speedkiller
23-01-2009, 22:54
Οχι παίδες δεν έχει!!!μια προπέλλα δίνει πρόσω η άλλη ανάποδα και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα...Νομίζω σωστά τα πε ο Θανάσης!!!Που με προλλαβε κιολας... :-D
hayabusa
24-01-2009, 13:21
πάρα πολύ ενδιαφέρον. αν δεν το διευκρινίζατε και κρίνοντας από την κατεύθυνση που έχουν τα απόνερα της δεύτερης φωτογραφίας θα πίστευα πως έχει.
Σας ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση :D
yannisa340
24-01-2009, 18:33
Ρε παιδιά δεν κατάλαβα. Τι κάνει στις φωτό; Ψάχνει να βρει πού θα παρκάρει; Μπαίνει , βγαίνει γυρνάει από δω κι από κει. Στις δυο πρώτες μπήκε στο μέσα λιμάνι και πάει να παρκάρει. Στις άλλες;
Vortigern
24-01-2009, 18:34
Ρε παιδιά δεν κατάλαβα. Τι κάνει στις φωτό; Ψάχνει να βρει πού θα παρκάρει; Μπαίνει , βγαίνει γυρνάει από δω κι από κει. Στις δυο πρώτες μπήκε στο μέσα λιμάνι και πάει να παρκάρει. Στις άλλες;
Γυρναει πισω για να βγαλει ο polykas φωτο:D
Rocinante
25-01-2009, 12:38
Ευχαριστουμε Γιωργο την καραβολατρισσα. Πες της σε παρακαλω αν επαναλειφθει η ιστορια αν μπορει να κατεβει μεχρι το κοκκινο. Αλλα να προσεχει εκει που θα ειναι και να σκυψει την ωρα που μπαινει το βαπορι για να περασει απο πανω της ο καταπελτης:D
Μία μακρινή φωτό με την Πόπη σε όλο το μεγαλείο της...:D
Copyright Lakis
27870
hayabusa
26-01-2009, 11:18
μαγική φωτογραφία :D
Μπάσιμο στο λιμάνι της Τήνου...:D
Copyright Lakis
27871
Πάμε για την στροφούλα μας...:D
27872
hayabusa
26-01-2009, 11:51
κανονιοβολισμοι από το Πολύκα σήμερα :D
H θάλασσα σκεπάζει τον πέτρινο μώλο...:D
27874
Aναχώρηση για Ραφήνα...:D
27875
hayabusa
26-01-2009, 12:19
άψογο το ρεπορτάζ ! ! !
Και τα βραβεία πάνε στο Λάκη ενώ τα εύσημα στον Polyka...... Για τον καπτάν Κώστα τι να πείς ??? Home sweet home!! :D
cambria49
27-01-2009, 11:32
WOW!!!!! :o
cambria49
27-01-2009, 11:35
WOW!!!! :o
Μπάσιμο στο λιμάνι της Τήνου...:D
Copyright Lakis
27871
WOW!!!! :o
Only one? :D;).... It's magic to be there and seet it live..
Nissos Mykonos
27-01-2009, 13:54
WOW!!!Ολες οι φωτο της Πηνελοπης ειναι φοβερες!!!Ακομα θελω να δωσω συγχαρητηρια στον Λακη και στον Polykas για τις καταπληκτικες φωτογραφιες που μας χαριζουν!!!Σας ευχαριστουμε!!!
Δεν γνωριζω αν εχει γινει σχετικη αναφορα, αλλα αληθευει οτι το πλοιο στο παρελθον ειχε μπαταρει?? Αν ναι υπαρχουν φωτογραφιες απο το εν λογω ατυχημα???
Vortigern
27-01-2009, 23:26
Δεν γνωριζω αν εχει γινει σχετικη αναφορα, αλλα αληθευει οτι το πλοιο στο παρελθον ειχε μπαταρει?? Αν ναι υπαρχουν φωτογραφιες απο το εν λογω ατυχημα???
Για το αδελφο του Hengist ξερω σιγουρα αλλα για αυτο δν ξερω....σιγουρα θα ξερει καποιος Rocinante!!
δεν ειχε μπαταρει ακριβως....απλα ειχε βγει λιογο "εξω απ'τα νερα του..."
(το hengist)
Rocinante
28-01-2009, 11:47
Σχεδον σωστο αλλα λαθος πλοιο. Αυτο που ειχε μπαταρει ηταν το Πηνελοπη (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=405&highlight=flavia) (Flavia) οπου υπαρχει αναφορα στο θεμα του. Γενικα και τα τρια πλοια δεν ειχαν ποτε σοβαρα ατυχυματα εκτος του Hengist που ειχε την ατυχια να βρεθει στη φοβερη θυελλα αλλα και την τυχη να κρατηθει ορθιο και να μην υποστει σημαντικες ζημιες
leonidas
29-01-2009, 22:28
Εκανα ενα εκπληκτικο ταξιδι στην Ανδρο με ενα απο τα ομορφοτερα πλοια της Ελληνικης Ακτοπλοϊας το Πηνελοπη Α.
Το Πηνελοπη Α. ειναι ενα πολυ ομορφο βαπορι και παρα πολυ καλα συντηριμενο προσπαθωντας πολυ το πληρωμα να βοηθησει τους επιβατες να απολαυσουν το ταξιδι τους...
Για να τα λεμε ολα,τα καλα ειναι πολλα οπως τα σαλονια η εξυπηρετηση του πληρωματος και γενικα ολο το πλοιο στα ντεκ.Το μονο κακο ειναι οτι τρανταζοταν υπερβολικα στη μανουβρα(αν κ εμενα δεν με πειραζε) και επισης μυριζε ασχημα λαδιλα απ'εξω απ'τον παιδοτοπο!!!Τελοςπαντων... :D
Εγω προσωπικα δεν περιμενα ετσι το Πηνελοπη οπως μπορει να διακρινει κανεις εξωτερικα αλλα αλλο εξωτερικα και αλλο εσωτερικα...Οι εντυπωσεις οι δικες σας...παρακατω...
Ενα ομορφο ρεπορταζ με ολη μου την αγαπη για ολο το φορουμ αλλα συγκεκριμενα αφιερωμενο ιδιαιτερα στην ΦΑΝΟΥΛΑ , στον ROCINANTE και στον ROI BAUDOIN , λογο του οτι αγαπουν 'λιγο'...πιο πολυ απο εμας αυτον τον βαποραρο,την Πηνελοπη Α.
(επισης ηθελα να σημειωσω οτι εχω με σειρα ντεκ τις φωτο γι'αυτο δεν ειναι την ιδια ωρα...)
ειμαι σιγουρος οτι σας κουρασα , γι'αυτο ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ
Αφιξη στη Ραφηνα 6:59 (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296796717279017618)
Αφιξη Αρτεμισια (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296796933316142946)
Μετα ανεβαινουμε στο πλοιο και συνανταμε αυτο (ντεκ 5) (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296796975675919138)
Προχωραμε και συνανταμε ενα σαλονι (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797814401163554) που βρισκεται πρυμα.
(Εδω (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797865393269810)-Εδω (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797915381909922) και εδω) (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797970227409106)με τα ωραια ψηλα παραθυρα. (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797013471382722)
Αμεσως μετα συνανταμε δεξια (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797384575859394) και αριστερα (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296798226372883554) 2 σαλονια με
αναπαυτικες θεσεις...
Προχωροντας προς πλωρη συνανταμε το καταστημα (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296798498552729186) του πλοιου και σκαλια που ενωνουν τα ντεκ 5,6 κ 7 του πλοιου με ομορφες τοιχογραφιες (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296798454831431410)...
Αμεσως μετα συνανταμε το πλωριο σαλονι οικονομικης θεσης (που δυστηχως δεν εβγαλα φωτο γιατι ειχε κοσμο και με κοιταζαν...)
Παμε πρυμα στο λογιστηριο που βρισκεται μετα το πρυμνιαιο σαλονι και ανεβαινουμε σκαλια (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797285173231058) που οδηγουν στο ντεκ 6 (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296811594315522610)και βρισκουμε ενα μικρο χωλ (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797436260729026)που πλωρα υπαρχει restaurant επιβατων και πληρωματος αλλα και πλωρα πλωρα τη διακεκριμενη θεση.(θα ξεναγηθουμε εκει απο αλλου.)
Ανοιγουμε μια πορτα πρυμα και συνανταμε το εξωτερικο καταστρωμα . (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797203389639442)
Αφηνουμε τη Ραφηνα (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797073233186338)(7:34) και βαζουμε ροτα για Γαυριο.
Κοιταμε την ωραια θεα ...(πολυ πιο μετα) (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296813664184373442)
Γυριζουμε πλωρα και προχωραμε δεξια στον εξωεσωτερικο διαδρομο... (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797244389719474)
Πιο πλωρα συνανταμε την διακεκριμενη θεση αυτου του διαδρομου (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296798012868851170) με αναπαυτικα καθισματα.Μπαινουμε σε μια πορτα και συνανταμε το πανεμορφο σαλονι διακεκριμενης θεσης (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296798364597141202) στην πλωρη.Πισω του υπαρχει το σαλονι Poseidon. (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296798395097803794)
Προχωραμε ολο πρυμα στο καταστρωμα και ανεβαινουμε τα σκαλια (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296798050299841154) που οδηγουν στο sun deck. Ανεβαινοντας τα διακρινουμε αυτη τη μαγεια (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797161736720850)...
Αριστερα μας διακρινουμε παγκακια (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797764354139026) και απο πρυμα - (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797120662981058).
Προχωροντας πλωρα δεξια η αριστερα υπαρχουν οι σωσιμβιες λεμβοι (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797713033314002).Μετα απο αυτα υπαρχουν καμπινες.
Παλι πισω στο στα παγκακια για να ανεβουμε (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296798306843188850) στο 8ο ντεκ ,το ντεκ της γεφυρας,βλεποντας αμεσως την επιβλητικη τσιμινιερα (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797473746620418) του πλοιου με το ομορφο λογοτυπο (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797518028532770) της εταιριας.Προχωροντας πλωρα συνανταμε παγκακια και τη γεφυρα με την δεξια (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797569306707538) και την αριστερη (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797650522670642) βαρδιολα.
Αμεσως το ματι μας παει στα ψηλα ρανταρ (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296797613835398914).
Προχοραμε πισω πρυμα και βλεπουμε το ελικοδρομιο (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296798260583494050) πισω απο τη τσιμινιερα και την θεα στο πελαγος (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296798194493799346).
'Ξαφνικα' φτανουμε Ανδρο στην ωρα μας...
Εδω η μανουβρα (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296820991529528034) του καπτεν Βελαλοπουλου.
Κατεβαινουμε τα σκαλια (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296798111407905762) και παμε για γκαραζ (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/Forum#5296798146324768338) που εχει πολυ κοσμο.
Η Ποπη στο Γαυριο (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296821557368120594)και εδω (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296821610991723186) πιο μακρια
Την αλλη μερα η ωρα 4 το μεσημερι ξαναμπαινω στην Ποπαρα για Ραφηνα...
Αφιξη στο Γαυριο... (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824129636020978)
εδω (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824182739495314) εδω (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824254216072578) εδω (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824301221933458) εδω (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824343924664306) εδω (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824424924884210) εδω (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824524980148082) εδω (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824600224243442) εδω (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824637819514546) /μπαινουμε στο γκαραζ (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824666269681346) εισοδος επιβατων (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824713468870962)
Αναχωρηση (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824768446813906) απο Γαυριο...
Οπως ταξιδευαμε ξαφνικα με παιρνει η καθηγητρια μου και με παει στη γεφυρα!!!!:shock::shock::shock:
Τα επαιξα...
Γνωρισα τον υπεροχο πλοιαρχο Βελαλοπουλο και τιμονευσα την Ποπαρα (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824826001727074)...
Η πλωρη δεξια (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824874141582642) και αριστερα (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824959361770034) μεσα απ'η γεφυρα...
Το τιμονι (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296824906571148194)...
Μετα ο καπτεν εδωσε εντολη να μου δειξουν ολα τα μηχανηματα της γεφυρας μιας και του ειπα οτι θελω να γινω πλοιαρχος...μου τα εδειξαν και μετα εβγαλα μια φωτο αναμνηστικη με τον Yποπλοιαρχο... (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296825017550216994)
Για να στανιαρω πηγα και αγναντεψα τα απονερα (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296825087684218050)
και ηπια εναν καφε (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296825123927700786) ...
Τελικα φτασαμε (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296825209568268434) Ραφηνα στην ωρα μας...
Εγω τελειωσα...
Σας ζητω συγνωμη αν εκανα κανενα λαθος η αν σας κουρασα...
Ελπιζω να σας αρεσε...
Με αγαπη για το nautilia.gr
Μακρης Λεωνιδας.
Roi Baudoin
29-01-2009, 23:05
Σ' ευχαριστούμε πολύ φίλε Λεωνίδα.
Η περιγραφή σου είναι μοναδική.
Έμπνευση και οίστρος.
Δεν φαντάζομαι ο σκοπός του ταξιδιού να ήταν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου Άνδρου;
Την άλλη φορά να κανονίσουμε να πάμε όλοι μαζί ταξίδι με το "Πηνελόπη".
Και να πιούμε και έναν καφέ στο γνωστό τραπεζάκι ....
Vortigern
29-01-2009, 23:07
Καλως ορισες πισω junior Leo!!!Μπραβο καταπληκτηκο φωτορεπορταζ...βλεπω το καραβι εχει πολλα κοινα με το δικο μας...μεχρι που μπορω να σου πω οτι ειναι και αδελφα:D:p.Μερικες διαφορες που ειδα ειναι στο πρυμνιεο σαλονι και εκει που λες οτι ειναι η τοιχογραφια στο δικο ειναι ετσι ακριβως μονο που τα αναφλυφα να τα πω?...ειναι βαμενα ασπρο με μπλε και στην μεση πρεπει να εχουν τον Βασιλεια Hengist!!Αναλογο φωτορεπορταζ λοιπον την αλλη εβδομαδα για το αδελφακη του...:D
Και παλι μπραβο και σε ευχαριστουμε...
Nissos Mykonos
29-01-2009, 23:08
Λεονιδα η δουλεια σου ειναι καταπληκτικη μπραβο φιλε!!!!Μου θυμησες το 2005 οταν ειχα ταξιδεψει με την Ποπορα και τοτε καταλαβα οτι ειμαι καραβολατρης!!!Μεσα απο τις φωτογραφιες σου θυμηθικα ολους τους χωρους τους οποιους εκανα βολτες με τον πατερα μου σαν παιδακι τοτε!!Ακομα θελω να σε ευχαριστω προσωπικα γιατι μου θυμησες πολλα πραγματα που δεν θυμομουν απο ενα πολυ αγαπητο σε εμενα πλοιο!!!!Μπραβο και παλι για την φανταστικη δουλεια που εκανες!!
Rocinante
29-01-2009, 23:18
Λεωνιδα σε ευχαριστουμε πολυ για τον κοπο σου να αφιερωσεις τοσο χρονο για να μας ξεναγησεις στο πλοιο.
Για μενα ειναι πολυ σημαντικα τα σχολια σου μιας και εσυ δεν μπορει να θεωρηθεις προκατειλημενος σαν εμενα. Οι διαπιστωσεις σου ειναι ολοσωστες και για την κατασταση του πλοιου και για την ατμοσφαιρα καθως και τη ζεστασια της γεφυρας.
Σε ζηλευω πολυ θα ηθελα να ταξιδεψω για....... ουτε που θυμαμε ποσες φορες και να σου δειξω καποιες μικρες ενδιαφερουσες λεπτομερειες. Ελπιζω στη γεφυρα να μην ξεμυαλυστικες με τα οργανα και να λησμονησες να δεις καποια σημεια που αναφερεται το ονομα Horsa.
Και βεβαια οι φωτογραφιες σου με μετεφεραν εκει.
Εκτος απο μια που δεν ηθελα να τη δω. Τον καθρεπτη ανεβαινοντας στη σκαλα για την διακεκριμενη θεση που εχει για μενα ισως το μοναδικο αλλα πολυ σημαντικο μελανο σημειο του πλοιου...
Λεωνιδα σε ευχαριστω πολυ και για το ρεπορταζ και για τις φωτογραφιες αλλα και για το ταξιδι.
Vortigern
29-01-2009, 23:24
Εκτος απο μια που δεν ηθελα να τη δω. Τον καθρεπτη ανεβαινοντας στη σκαλα για την διακεκριμενη θεση που εχει για μενα ισως το μοναδικο αλλα πολυ σημαντικο μελανο σημειο του πλοιου...
Λεωνιδα σε ευχαριστω πολυ και για το ρεπορταζ και για τις φωτογραφιες αλλα και για το ταξιδι.
Προφανος αναφερεσαι σε αυτο που ειπα εγω με το Αγιος Γεωργιος οτι εχουν αφησει το καδρο με τον βασιλια Hengist ενω αποτι ειδα στην Πηνελοπη το εχουν αφαιρεση και εχουν βαλει το σημα της εταιριας.Σωστα τα λεω Αντωνη?
Κριμα παντος....
Rocinante
29-01-2009, 23:27
...ειναι βαμενα ασπρο με μπλε και στην μεση πρεπει να εχουν τον Βασιλεια Hengist!!
Γιατι με πληγωνεις εγω που σε συμπαθω;;;;
Ο Θανος χτυπησε διανα.
Στον Αγ. Γεωργιο υπαρχει ο βασιλιας Hengist απλως εχει καλυφθει το ονομα του.
Εδω σφαγιαστηκε ο Horsa για να μπει ενας καθρεφτης παρολο που δεν ειναι μια συνθεση καποιου αγνωστου αλλα ενος διασημου Τσεχου γλυπτη της εποχης εκεινης.Του Franta Belsky...
Vortigern
29-01-2009, 23:31
Γιατι με πληγωνεις εγω που σε συμπαθω;;;;
Ο Θανος χτυπησε διανα.
Στον Αγ. Γεωργιο υπαρχει ο βασιλιας Hengist απλως εχει καλυφθει το ονομα του.
Εδω σφαγιαστηκε ο Horsa για να μπει ενας καθρεφτης παρολο που δεν ειναι μια συνθεση καποιου αγνωστου αλλα ενος διασημου Τσεχου γλυπτη της εποχης εκεινης.Του Franta Belsky...
Σορρυ βρε Αντωνη...Για κατσε την πεμπτη να δω αν τον εχουν στην θεση τους τον δικο μας γιατι αρχιζω και φοβαμε...
Rocinante
29-01-2009, 23:40
Συγνωμη που ξαναγραφω αλλα το ρεπορταζ του Λεωνιδα ηταν τοσο πληρες που δεν μπορω να μην τον ευχαριστησω για ακομα μια φορα αλλα και να του πω οτι εκανε ενα σημαντικο λαθος. Ειπιε τον καφε του σε λαθος τραπεζακι:D:D:D.
Λεωνιδα να εισαι καλα και να εισαι μαζι μας γιατι νεοι σαν εσενα (και οχι μονο)αποτελουν ορισμενες φορες προτυπο καποιες φορες και για μας τους μεγαλυτερους.
Μεγαλυτερους ενταξει δεν μας πηραν και τα χρονια δεν ειμαι και σαν τον Leo...
dimitris
29-01-2009, 23:44
leonidas ευχαριστουμε πολυ για τ'ομορφο ταξιδι που μας πηγες:)
θα συμφωνησω και με τον Αντωνη στο τελευταιο ποστ που λεει: δεν ειμαι και σαν τον Leo... θα προσθεσω κι εγω... λιγο μεγαλυτερος:p:p:p
Captain_Nionios
30-01-2009, 00:00
Φιλε μου Λεωνιδα πραγματικα ενα τοσο εξαιρετικο ποστ το ειχαμε ολοι αναγκη. Η χαρα ακομα μεγαλυτερη μιας που εισαι και πιτσιρικας (λες και εμεις μεγαλωσαμε:D... Δεν ειμαστε δα και σαν τον Roci :rolleyes:). Η περιγραφη σου ειναι εξαιρετικη, ποιοτικη, ζωντανη, παραστατικη, συναισθηματικη. Βεβαια ησουν και σε ενα υπεροχο βαπορι, σε ενα υπεροχο ταξιδι. Αν η εκρδομη ηταν εκπαιδευτικη κρατα τις αναμνησεις οχι μονο του ταξιδιου, αλλα και ολες τις στιγμες με συμμαθητες και φιλους. Θα τις θυμασαι για παντα.
ΥΓ: Roci τελος, κλεισε εισητηρια για πρωινο δρομολογιο της Ποπης. Θελω να φωτογραφισω την ανατολη του ηλιου απο τη βαρδιολα και να δω ολα αυτα τα χρωματα μεσα απο ενα τετοιο βαπορι....
Rocinante
30-01-2009, 00:08
(λες και εμεις μεγαλωσαμε:D... Δεν ειμαστε δα και σαν τον Roci :rolleyes:).
ΥΓ: Roci τελος, κλεισε εισητηρια για πρωινο δρομολογιο της Ποπης. Θελω να φωτογραφισω την ανατολη του ηλιου απο τη βαρδιολα και να δω ολα αυτα τα χρωματα μεσα απο ενα τετοιο βαπορι....
Ελα εσυ και θα το κανονισουμε γιε μου...
Captain_Nionios
30-01-2009, 00:09
Απλα Roci, μονο αυτος μπορει να απαντησει τοσο ευστοχα...;)
Nick_Pet
30-01-2009, 08:23
Λεωνίδα, καταπληκτικό το ρεπορτάζ σου, συγχαρητήρια :D! Και παρατήρησα (άφιξη του πλοίου στην Άνδρο τη δεύτερη μέρα) ότι και ο Cpt. Βελαλόπουλος κάνει την πλήρη περιστροφή a la Cpt Τζ'ωρτζη. Όλα τα χρόνια που πάω Άνδρο, δεν είχε τύχει να το δω από την Πόπη ;)!
leonidas
30-01-2009, 09:12
Σαε ευχαριστω θερμα ολους που σας αρεσε αυτο το ρεπορταζ...
Αυτο ηθελα,να σας αρεσει και να χαιρομαστε να ξεναγουμαστε
ευκολα και οχι βαρετα στους ομορφους χωρους του βαποριου...
Ευχαριστω πολυ ολους και παλι...:D
Εκανα .................................................. ......................Τελικα φτασαμε (http://picasaweb.google.com/leonidassssssssss/PENELOPEA#5296825209568268434) Ραφηνα στην ωρα μας...
Εγω τελειωσα...
Σας ζητω συγνωμη αν εκανα κανενα λαθος η αν σας κουρασα...
Ελπιζω να σας αρεσε...
Με αγαπη για το nautilia.gr
Μακρης Λεωνιδας.
Mπράβο και από εμένα Λεωνίδα για την πολύ όμορφη παρουσίαση της Πόπης.
eliasaslan
30-01-2009, 13:33
Λεωνίδα αν και με κάλυψαν οι υπόλοιποι συμφορουμίτες μου, θα ήθελα να σου εκφράσω τις ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήρια μου για αυτήν την πολύ προσεκτική και όμορφη δουλειά που έκανες για μας.! Με έκανες να γνωρίσω αυτό το πλοίο εσωτερικά, πράγμα που το ήθελα πολύ.! Να είσαι πάντα καλά..
Ηλίας
scoufgian
30-01-2009, 16:02
να πω κι εγω με τη σειρα μου, ενα μπραβο στο Λεωνιδα ,για την υπεροχη δουλεια που πραγματοποιησε;);)
Λεωνίδα ένα μεγάλο μπράβο και από εμένα!!!
Μετά το μεγάλο σοκ που υπέστην θέλω να ευχαριστήσω τον Λεωνίδα για το υπέροχο ρεπορτάζ που έκανε στην Πηνελόπη μας καθώς και τον Πολύκα με τους "συνεργάτες" του:p;)!!!! Επίσης να πω ότι σε λίγο καιρό η εταιρία θα πρέπει να βγάλει διαφημιστικά φυλλάδια λόγω διακοπών κτλ και σας έχει λάβει σοβαρά υπόψιν ώστε να το καλύψετε εσείς:-D!!!
Λοιπόν τώρα θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να αφιερώσω μια στιγμή της Πηνελόπης (αν και όχι καλή σε ποιότητα pixel) αλλά μοναδική σε εμένα αφού δε γίνεται συχνά αυτό... Πέμπτη 22 Ιανουαρίου η Πηνελόπη μας προφυλάσεται από τον καιρό στο μέσα λιμάνι της Τήνου!!!!
Αφιερωμένη λοιπόν στους: Λεωνίδα, Πολύκα(και συνεργάτες), Ρόσι, Ρόι, Σύλβερ, Μαστροπανάγο, Νίκο, Θανάσης89, Vortigern, Άρη, Eng, Λάζ, Ηλία, Πόντιος Θεσσαλονίκη, Έργη, frost, capten4, Captain Nionios και σε όσους αγαπούν αυτό το βαπόρι!!!(Λέο όχι σε σένα:D, εσένα σου ετοιμάζω κάτι άλλο σε λίγο καιρό)...
Λεωνιδα Ε Υ Γ Ε!!!!!:D:oΝα συνεχισεις ετσι!!!
Αφιερωμένη λοιπόν στους: Λεωνίδα, Πολύκα(και συνεργάτες), Ρόσι, Ρόι, Σύλβερ, Μαστροπανάγο, Νίκο, Θανάσης89, Vortigern, Άρη, Eng, Λάζ, Ηλία, Πόντιος Θεσσαλονίκη, Έργη, frost, capten4, Captain Nionios και σε όσους αγαπούν αυτό το βαπόρι!!!(Λέο όχι σε σένα:D, εσένα σου ετοιμάζω κάτι άλλο σε λίγο καιρό)...[/quote]
Ευχαριστώ πολύ φανούλα...σε λίγες μέρες θα έχω έτοιμο κι εγώ κάτι για σένα...;)
dimitris
31-01-2009, 16:28
Φανουλα στο Ροσι ειπες? που αγαπαει το πλοιο?:rolleyes:
για δες εδω (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=165894&postcount=300) ποια ειναι η μεγαλη του αγαπη...
Rocinante
31-01-2009, 16:55
Φανουλα στο Ροσι ειπες? που αγαπαει το πλοιο?:rolleyes:
για δες εδω (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=165894&postcount=300) ποια ειναι η μεγαλη του αγαπη...
Φιδι.......
:lol::lol::lol: Δημήτρη το ξέρω το είχα δει το πρωί αλλά λέω άστο να πάει στο καλό, θα το υποστώ;)....
scoufgian
31-01-2009, 17:38
Φιδι.......
τι φιδι ειναι?βοας,κροταλιας?χελοφιδο?τι?
φανούλα σε ευχαριστώ πολύ!;););)
Rocinante
31-01-2009, 17:53
τι φιδι ειναι?βοας,κροταλιας?χελοφιδο?τι?
Γιαννη μου απλα την αλλη Κυριακη θα τον πλησιασω θα τον χαιρετησω και θα του πω ποσο ευτυχης ειμαι που τον συνανταω :rolleyes:
dimitris
31-01-2009, 18:39
Παει η κοπη της πιτας ακυρωνετε με αυτα που λεει ο καντεμης.:p
Ακους εκει... φιδι...:rolleyes:
Χαχαχα άντε μετά να μπούμε σε καράβι της ΑΝΕΚ θα μας ρίχνουν στη θάλασσα με το που καταλαβαίνουν ποιοι είμαστε:D:D
Rocinante
31-01-2009, 22:22
Ελα ρε Δημητρη τι φοβασε. Δηλαδη την προηγουμενη φορα που βρεθηκαμε στο λιμανι τι εγινε; Κατι καραβια τρακαραν κατι φωτιες αναψαν κατι ταμπελες πεσαν στο λιμανι ε ενταξει...