Επιστροφή στο Forum : Ταξιάρχης [Taxiarchis,Euromantique,Αγία Μεθοδία,Seaway I,Seaway Hobart,Union Hobart]
giorgos_249
23-04-2013, 13:34
http://www.zougla.gr/zouglaport/aktoploia/article/sinelif8i-o-pliarxos-tou-egog-taksiarxis#.UXZpS6_Ybds.facebook
Apostolos
23-04-2013, 13:48
Ακόμα και γι αυτό φταίει ο Πλοίαρχος; Με χειροπέδες τον πήγαν;
Ακόμα και γι αυτό φταίει ο Πλοίαρχος; Με χειροπέδες τον πήγαν;
Και εγω το ίδιο ερώτημα έχω. Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, εφόσον ξέρεις απο πριν οτι θα καθυστερήσουν τα πετρέλαια, σε συνεννόηση με την εταιρεία κάνεις ένα σήμα στο υπουργείο και λες τα σχετικά.
sylver23
23-04-2013, 18:26
Aς κρατάμε και τις επιφυλάξεις μας γιατί το Ζουγκλα από αηδιούλες είναι πρώτο..
MYTILENE
24-04-2013, 08:17
Και εγω το ίδιο ερώτημα έχω. Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, εφόσον ξέρεις απο πριν οτι θα καθυστερήσουν τα πετρέλαια, σε συνεννόηση με την εταιρεία κάνεις ένα σήμα στο υπουργείο και λες τα σχετικά.
Λογικά δεν έπεφτε το ''κασεράκι'' και δε τσουλούσε το βυτιάκι.....:uncomfortableness:
Psarianos
27-04-2013, 15:52
Ταξίδι-μαρτύριο!
http://www.zougla.gr/greece/article/taksidi-martirio
Psarianos
28-04-2013, 14:31
8 ώρες Λήμνο -Καβάλα με τον Ταξιάρχη
http://www.limnosreport.gr/archives/15876
Με βλάβη το Ε/Γ-Ο/Γ «Ταξιάρχης», απαγόρευση απόπλου
http://www.limnosreport.gr/archives/15886
gpap2006
28-04-2013, 14:46
Ανεβηκε το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ Καβαλα για να παρει επιβατες και απο τα νησια..Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ κατα τις 14.30 την εκανε για κατω με μειωμενη ταχυτητα.
karavofanatikos
28-04-2013, 15:05
Ανεβηκε το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ Καβαλα για να παρει επιβατες και απο τα νησια..Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ κατα τις 14.30 την εκανε για κατω με μειωμενη ταχυτητα.
'Ετσι όπως το λες! Πάντως δεν πρέπει να είναι σοβαρή η βλάβη που εμφάνισε καθώς σε ανακοίνωσή της η ΝΕΛ λέει πως από αύριο Μεγ.Δευτέρα θα επιστρέψει κανονικά στα δρομολόγιά του (Λαύριο-Αη Στράτης-Λήμνος-Καβάλα , 20:00)
http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=1288
pantelis2009
28-04-2013, 15:33
Δεν ξέρω ....τι λέει η εταιρεία του, πάντως ακόμη ανοικτά απο τη Θάσο είναι ακόμη με 9,1 μίλια. Πότε θα φτάσει Λαύριο;;;;;;;;
Espresso Venezia
28-04-2013, 21:41
.....σε ανακοίνωσή της η ΝΕΛ λέει πως από αύριο Μεγ.Δευτέρα θα επιστρέψει κανονικά στα δρομολόγιά του (Λαύριο-Αη Στράτης-Λήμνος-Καβάλα , 20:00)
.....ακόμη ανοικτά απο τη Θάσο είναι ακόμη με 9,1 μίλια. Πότε θα φτάσει Λαύριο;;;;;;;;
Βορειοδυτικά του Άι Στράτη αυτήν την ώρα το πλοίο, και αν διατηρήσει σε όλο του το ταξίδι την ίδια ταχύτητα, γύρω στα 10 μίλια, προλαβαίνει να είναι αύριο το μεσημέρι στο Λαύριο. Τώρα βέβαια, για να αναχωρήσει και πάλι στις 20.00 για κανονικό δρομολόγιο, θα πρέπει λογικά στο Λαύριο να βρίσκεται κάποιο κλιμάκιο μηχανικών, που θα προλάβει σε λίγες ώρες να αποκαταστήσει την βλάβη.
Παναγιώτης
28-04-2013, 22:40
Υποθέτω ότι ο Α μηχανικός και το υπόλοιπο πλήρωμα της μηχανής θα παλέυουν να φτιάξουν τη ζημιά, πιθανότατα θα περιμένουν να τους έλθουν ανταλλακτικά στο Λάυριο. Είναι από τις δύσκολες καταστάσεις που συζητούσαμε στο σχετικό θέμα (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?25176-%BE%EC%ED%EF%F2-%F3%F4%EF%ED-%B8%EB%EB%E7%ED%E1-%EC%E7%F7%E1%ED%E9%EA%FC-%F4%EF%F5-%C5-%CD).
express adonis
03-05-2013, 23:42
Ο ταξιαρχης στο Λαύριο - Μ.Δευτέρα (29.04.2013)
Μετά τη βλάβη...
Νες μεγάλη (http://limnosfm100.gr/index.php/limnos-menou/3566-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-05-40-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%80%CF%89%CF%81%C E%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%C E%B7%C2%BB.html) ταλαιπωρία
Η ταλαιπωρία των επιβατών δεν έχει τελειωμό … Αφού ξανά έβγαλε βλάβη το πλοίο ! Αλλά τι να περιμένεις από μια εταιρία που δίνει τσίμα τσίμα πετρέλαιο ίσα ίσα για να βγάλει το δρομολόγιο με μια συγκεκριμένη ταχύτητα , Όταν χρησιμοποιούν τα ήδη χρησιμοποιημένα λαδιά και πολλά αλλά … Δεν φταίει το πλοίο ούτε το πλήρωμα του αλλά η Εταιρία … δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και ντρέπομαι που το λέω .. Και δεν είναι τυχαίο που σε κάθε βλάβη κλείνουν το Αις του πλοίου για να μην δει ο κόσμος την ταχύτητα που πήγαινε το βαπόρι !!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-05-2013, 10:28
Δυστυχώς υπάρχουν 1-2 εταιρείες που είναι Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ γιά την ακτοπλοϊα μας.
Και μη χειρότερα!!:distrust::uncomfortableness:
Ilias 92
04-05-2013, 11:46
Έλα παιδιά υπομονή, κοντεύουμε στην Ανάσταση εγώ δεν έχω καταλάβει το υπουργείο συνεταίρο την έχει την ΝΕΛ, με τα δικά μας λεφτά παίζει?
Τι να του πεις τώρα εκείνου του επιβάτη που είναι μέσα?
Νομίζω πως θα έπρεπε να προεκτείνουν την γραμμή από Λέσβο έστω και για 3-4 έκτακτα δρομολόγια να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Δεν θα ταξίδευε κανείς με την ΝΕΛ αν ήξερε ότι πάει το Χίος ή το Πάτμος στο νησί τους.
Έλα παιδιά υπομονή, κοντεύουμε στην Ανάσταση εγώ δεν έχω καταλάβει το υπουργείο συνεταίρο την έχει την ΝΕΛ, με τα δικά μας λεφτά παίζει?
Τι να του πεις τώρα εκείνου του επιβάτη που είναι μέσα?
Νομίζω πως θα έπρεπε να προεκτείνουν την γραμμή από Λέσβο έστω και για 3-4 έκτακτα δρομολόγια να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Δεν θα ταξίδευε κανείς με την ΝΕΛ αν ήξερε ότι πάει το Χίος ή το Πάτμος στο νησί τους.
Για να σας πληροφορήσω ότι στη Μυτιληνη είδη λένε που είσαι Νελ με τις τιμές που έχουν οι άλλοι από απλούς επιβάτες μέχρι και επαγγελματίες του νησιού ΑΣΕ τους φορτηγατΗδες μήπως ξέρετε πόσο πήγε το μετρό στα φορτηγά από τη μέρα που έφυγε η Νελ. Δε τη υποστηρίζω αλά είναι καλύτερα για εμάς που ζούμε εκεί καλή ανασταση
MYTILENE
04-05-2013, 17:52
Αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην εταιρεία φίλε μου δε βλέπω να φτιάχνει τπτ όμως,να χαλάσει μπορεί να φτιάξει δύσκολο.Και μη ξεχνάς:ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ:uncomfortableness::uncomfortableness:!!!
nikosnasia
04-05-2013, 19:45
Δώστε όλες τις γραμμές στην Β S για να ''σωθούν''. Μετά όμως μη φωνάζετε με ότι θα συμβεί, μη ζητάτε ''Ανάσταση'' των νησιών έτσι.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Flying Dolphin XVII
06-05-2013, 04:23
Φυσικά και δεν είναι λύση το μονοπώλειο μιας εταιρίας όποια και αν είναι αυτή αλλά αυτό με τις βλάβες οι οποίες είναι απανωτές παραπάει. Τουλάχιστον η BS σε τέτοια θέματα δε δίνει δικαίωμα..
IONIAN STAR
06-05-2013, 22:07
O Tαξιαρχης στην Ικαρια τον Αυγουστο του 2011,οταν εκτελουσε δρομολογια στην γραμμη Καβαλα - Αγ.Κηρυκος !!
143743143744143745
Captain_Nionios
06-05-2013, 22:21
Ομορφες εικονες και ιδιαιτερες. Στην τελευταια φαινεται στο βαθος ο Κερκης της Σαμου!!!
sylver23
06-05-2013, 22:52
Kαι σε μη συνηθισμένη θέση (αν και έχουν περάσει και άλλα από εκεί)
opelmanos
07-05-2013, 19:38
Δώστε όλες τις γραμμές στην Β S για να ''σωθούν''. Μετά όμως μη φωνάζετε με ότι θα συμβεί, μη ζητάτε ''Ανάσταση'' των νησιών έτσι.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Μην τους βάζεις ιδέες κύριε Νίκο μου,,όχι άλλη πλού -στάρ πουθενά
Ilias 92
07-05-2013, 23:44
Μην τους βάζεις ιδέες κύριε Νίκο μου,,όχι άλλη πλού -στάρ πουθενά
Στην Λήμνο άραγε τι λένε για αυτό??
Akis Dionisis
08-05-2013, 00:41
Aπορούν με αυτά που λέει ο Μάνος. Τα σκέφτεται πρώτα πριν τα γράψει ??
Νομίζω ότι η ΝΕΛ έχασε την αξιοπρέπειά της σαν μία υποτίθεται σοβαρή εταιρία απέναντι το επιβατικό κοινό της.
Παρακαλάνε να δούνε Blue Star Patmos στη Λήμνο.
Θα μου πεις τι λέω τώρα...
Εδώ αφήσανε την Θεσσαλονίκη χωρίς πλοίο μέσα στο Πάσχα και ο despo μου λέει ότι αν ψάξω στην ιστοσελίδα της ΝΕΛ θα βρω δρομολόγια και από τη Θεσσαλονίκη.
Πως θα τη βρω ?? Σε φωτογραφία με τον Λευκό Πύργο να φοράει σωσίβιο ??
nikosnasia
08-05-2013, 08:14
Της ΝΕΛ (έτσι που κατάντησε) να της ''σέρνετε'' όσα θέλετε αλλά όχι εδώ,στο δικό της θέμα. Αλλά τα πλοία και τα πληρώματα τι φταίνε. Το Ταξιάρχης δουλέυει ασταμάτητα μήνες , ε έπαθε βλάβη φυσιολογικά μηχανές είναι χαλάνε, λάθος μέρες ναι αλλά τα διαλέγεις αυτά τα πράγματα ;Να παρακαλάτε πάντως να μείνει γιατί δεν ξέρετε τι σημαίνει μονοπώλειο.
Ilias 92
08-05-2013, 13:27
Που είναι αλήθεια το βαπόρι τώρα, εκτελεί κανονικά τους εθνικά επιδοτούμενους πλόες?
Γιατί τόση μυστικοπάθεια….
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-05-2013, 14:16
Γιά τους σεσημασμένους πρέπει να υπάρχει σοβαρός έλεγχος. Να τους ξετινάζουν σαν πλοίο κ σαν εταιρεία.
Δεν μπορείς κύριε; ¶ντε γειά! ¶λλος!
Δεν μόνο η ταλαιπωρία του κόσμου.Να μην συμβεί κ κάτι πιό σοβαρό...
Αλλά τι να λέμε τώρα,στην Ελλάδα ζούμε.
Εγώ ήταν σήμερα να ταξιδέψω με το πλοίο για Λήμνο αλλά επειδή δεν αποκαταστάθηκε η βλάβη θα ταξιδέψω με το Aqua Maria , αλλά αντί για να φτάσω στις 6,30 το πρωί στην Λήμνο θα φτάσω στις 15,00 γιατί θα πιάσει ψαρά και μεστά .
Και πες εγώ αντέχω γιατί είμαι νέος και μου αρέσει και η θάλασσα αλλά άνθρωποι μεγάλης ηλικίας τι κάνουνε τόσες ώρες μέσα στο πλοίο ?? Δυστυχώς ντρέπομαι για την Εταιρία και έτσι όπως πάει θα βάλει λουκετο .. Οι μονοί που λυπάμαι είναι οι ναυτικοί όμως .. Αλλιώς στοκαλο να πάει η Εταιρία !! Και πάλι ντρέπομαι που το λέω αλλά παρατράβηξε το κακό !!!
Γιά τους σεσημασμένους πρέπει να υπάρχει σοβαρός έλεγχος. Να τους ξετινάζουν σαν πλοίο κ σαν εταιρεία.
Δεν μπορείς κύριε; ¶ντε γειά! ¶λλος!
Δεν μόνο η ταλαιπωρία του κόσμου.Να μην συμβεί κ κάτι πιό σοβαρό...
Αλλά τι να λέμε τώρα,στην Ελλάδα ζούμε.
Καλά και άγια τα λές, αλλά ποιος άλλος να κάνει το δρομολόγιο ;; όχι πως αυτό αποτελεί δικαιολογία για την βλάβη του όποιου πλοίου, αλλά μπορεί πχ στη Λήμνο να παρακαλάνε για το Πάτμος (όπως διάβασα πιο πάνω) αλλά δεν είδα την Μπλου Σταρ να τσακίζεται να δηλώσει συμμετοχή. Και όχι δεν αναφέρομαι μόνο στο Πάτμος το οποίο έτσι κι αλλιώς οικονομικά μάλλον ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ στη Χίο Μυτιλήνη (πόσο μάλλον σε Λήμνο κλπ) παρά μόνο τις ημέρες αιχμής.
Από κει και έπειτα ο Ταξ ειναι βαπόρι μιας κάποιας ηλικίας, οι βλάβες ειναι μέσα στο πρόγραμμα κι αυτές. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πλοίο ειναι αναξιόπλοο, και δεν νομίζω ότι κανείς μας μπορεί να πει με βεβαιότητα κάτι τέτοιο.:uncomfortableness:
Εγώ ήταν σήμερα να ταξιδέψω με το πλοίο για Λήμνο αλλά επειδή δεν αποκαταστάθηκε η βλάβη θα ταξιδέψω με το Aqua Maria , αλλά αντί για να φτάσω στις 6,30 το πρωί στην Λήμνο θα φτάσω στις 15,00 γιατί θα πιάσει ψαρά και μεστά .
Και πες εγώ αντέχω γιατί είμαι νέος και μου αρέσει και η θάλασσα αλλά άνθρωποι μεγάλης ηλικίας τι κάνουνε τόσες ώρες μέσα στο πλοίο ?? Δυστυχώς ντρέπομαι για την Εταιρία και έτσι όπως πάει θα βάλει λουκετο .. Οι μονοί που λυπάμαι είναι οι ναυτικοί όμως .. Αλλιώς στοκαλο να πάει η Εταιρία !! Και πάλι ντρέπομαι που το λέω αλλά παρατράβηξε το κακό !!!
Μα το Aqua Maria εχει βλαβη σημερα, πως ακριβως θα ταξιδεψεις;;;;
Aπορούν με αυτά που λέει ο Μάνος. Τα σκέφτεται πρώτα πριν τα γράψει ??
Νομίζω ότι η ΝΕΛ έχασε την αξιοπρέπειά της σαν μία υποτίθεται σοβαρή εταιρία απέναντι το επιβατικό κοινό της.
Παρακαλάνε να δούνε Blue Star Patmos στη Λήμνο.
Θα μου πεις τι λέω τώρα...
Εδώ αφήσανε την Θεσσαλονίκη χωρίς πλοίο μέσα στο Πάσχα και ο despo μου λέει ότι αν ψάξω στην ιστοσελίδα της ΝΕΛ θα βρω δρομολόγια και από τη Θεσσαλονίκη.
Πως θα τη βρω ?? Σε φωτογραφία με τον Λευκό Πύργο να φοράει σωσίβιο ??
Δηλαδή ήθελες σώνει και καλά να μην κάνει το πλήρωμα Πάσχα και να έρθει στη Θεσσαλονίκη ; Απλώς για κάποιον που μπορεί να μην είχε δεί τα δρομολόγια, τα οποια έχουν δημοσιευθεί.
Οσον αφορά την Μπλου Σταρ, βρες και κανένα φορτηγατζή να σου πεί τι σημαίνει η απουσία της ΝΕΛ αυτό το χρονικό διάστημα, οπως και κανένα με γκρουπς να σου πούν τι πληρώνουν.
Μα το Aqua Maria εχει βλαβη σημερα, πως ακριβως θα ταξιδεψεις;;;;
Εχεις μπερδέψει τα πλοία, το Jewel έχει πρόβλημα.
Akis Dionisis
08-05-2013, 18:42
Δηλαδή ήθελες σώνει και καλά να μην κάνει το πλήρωμα Πάσχα και να έρθει στη Θεσσαλονίκη ; Απλώς για κάποιον που μπορεί να μην είχε δεί τα δρομολόγια, τα οποια έχουν δημοσιευθεί.
Οσον αφορά την Μπλου Σταρ, βρες και κανένα φορτηγατζή να σου πεί τι σημαίνει η απουσία της ΝΕΛ αυτό το χρονικό διάστημα, οπως και κανένα με γκρουπς να σου πούν τι πληρώνουν.
Ποιος είπε να μην κάνει Πάσχα το πλήρωμα ?? Οι οδηγοί των αστικών συγκοινωνιών κάνανε Πάσχα άραγε ?? (ρωτάω τώρα).
¶λλο εννοώ και άλλα γράφεις και κακώς απαντάω γιατί βγήκαμε πολύ εκτός θέματος.
Γιατί να μη βάλουν ένα δρομολόγιο τη Μ. Τετάρτη για παράδειγμα ?? Γιατί αναγκάζει τον κάτοικο της Θεσσαλονίκης να τρέχει στη Καβάλα ??
Και στο κάτω κάτω, επειδοτείται ή όχι αυτό το δρομολόγιο ?? Έπρεπε ή δεν έπρεπε να υπάρξει ένα δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη τη Μ. Βδομάδα ??
Ας καταφέρει να ξαναγίνει σωστή εταιρεία η ΝΕΛ και μετά θα δω αν θα μου πουν τι σημαίνει η απουσία της. Γιατί στη προκειμένη περίπτωση τα έχουμε βάλει με τους διοικούντες και ΌΧΙ με τα πληρώματα (να τα λέμε αυτά)
Αν ποτέ δω σωστές κινήσεις, τότε ΝΑΙ, θα της βγάλω και το καπέλο.
sylver23
09-05-2013, 12:49
Καλή Ανάσταση...Ξεκολήστε , το Πάσχα πέρασε. Ας δούμε από δω και πέρα...:fat:
pantelis2009
09-05-2013, 14:28
Έτσι για να ....ξεκολλήσουμε, ας δούμε τον ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ όταν στις 06-10-2011 ήταν στον Πειραιά.
143875
opelmanos
09-05-2013, 22:33
Στην Λήμνο άραγε τι λένε για αυτό??
Θα σου πω τι θα λενε όταν δούν πόσο εισητήριο θα πληρώνουν για να πάνε Πειραιά
george Xios
19-05-2013, 23:21
Λόγω δυσλειτουργίας στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ τα δρομολόγια του πλοίου, σήμερα Κυριακή 19/05/2013 από Καβάλα προς Λήμνο – Αγ. Ευστράτιο – Λαύριο και αύριο Δευτέρα 20/05/2013 από Λαύριο προς Αγ. Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
MYTILENE
20-05-2013, 08:44
Λόγω δυσλειτουργίας στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ τα δρομολόγια του πλοίου, σήμερα Κυριακή 19/05/2013 από Καβάλα προς Λήμνο – Αγ. Ευστράτιο – Λαύριο και αύριο Δευτέρα 20/05/2013 από Λαύριο προς Αγ. Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
ANAMENOMENO.....
Akis Dionisis
22-05-2013, 01:11
Μη μασάτε ρε... Ανεβαίνει η Ποπάρα στη θέση του.
Ετοιμάστε τις φωτογραφικές σας μηχανές, αν αληθεύει όντως αυτό. Πολύ το βλέπω να κυκλοφορεί στο facebook.
Ο/Η εκπρόσωπος της ΝΕΛ despo θα ξέρει καλύτερα...:sour:
Το πλοίο θα επανέλθει στα τακτικά του δρομολόγια την Παρασκευή 24/05/2013 από Λαύριο 13:00.
Μη μασάτε ρε... Ανεβαίνει η Ποπάρα στη θέση του.
Ετοιμάστε τις φωτογραφικές σας μηχανές, αν αληθεύει όντως αυτό. Πολύ το βλέπω να κυκλοφορεί στο facebook.
Ο/Η εκπρόσωπος της ΝΕΛ despo θα ξέρει καλύτερα...:sour:
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Δεν εκπροσωπώ καμμία εταιρεία, δεν ξέρω μήπως εσύ ...
και οι 10000 χρηστες του ναυτιλια γελασαν αποψε με την ψυχη τους :glee:
Giovanaut
22-05-2013, 21:02
Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι, αλλά το δρομολόγιο απο Λαύριο χαράματα Κυριακής ειναι περασμένο..
BEN BRUCE
22-05-2013, 21:56
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ o καθρεφτης του στιβαρου νορβηγικου πλοιου
144570
Akis Dionisis
23-05-2013, 00:11
Τα αβαταρ μας, μιλάνε από μόνα τους...
Δε βαριέσαι... Όλους (προσωπικά) τους έχω βγάλει κι από ενα παρατσούκλι κι ας μη τους αποκαλώ έτσι. Εσένα σε βάπτισα αντιπρόσωπο της ΝΕΛ. Αν θες σε κάνω και κατα φαντασίαν διευθυντή !!! Νο problem my friend... Κι όπως λέει ο αξέχαστος... (http://www.youtube.com/watch?v=-0D3cotZvAc)
giorgos_249
23-05-2013, 01:54
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ o καθρεφτης του στιβαρου νορβηγικου πλοιου
Εγώ πάλι γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι γερμανικό σκαρί;;
karavofanatikos
23-05-2013, 08:40
O Ταξιάρχης είναι νορβηγικό σκαρί και συγκεκριμένα δημιούργημα των ναυπηγείων Framnaes Mekaniske Verksted απ' το Sandefjord της Νορβηγίας. Ένα άλλο πλοίο της εταιρείας που καταγόταν απ' την ίδια "μάνα" ήταν το Ro/Ro Φίλιππος.
BEN BRUCE
23-05-2013, 09:03
Πολλα ηταν τα αδελφα μπορει και πανω απο 7 ορισμενα ειχαν υποστει επιμηκυνση
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
23-05-2013, 09:24
O Ταξιάρχης είναι νορβηγικό σκαρί και συγκεκριμένα δημιούργημα των ναυπηγείων Framnaes Mekaniske Verksted απ' το Sandefjord της Νορβηγίας. Ένα άλλο πλοίο της εταιρείας που καταγόταν απ' την ίδια "μάνα" ήταν το Ro/Ro Φίλιππος.
Eπίσης το ΑΕGEAN SKY του Κ.Αγαπητού με επιμήκυνση όπως το ΦΙΛΙΠΠΟΣ.
και οι 10000 χρηστες του ναυτιλια γελασαν αποψε με την ψυχη τους :glee:
Και εγω το ίδιο μαζι σου !!!
nickosps
23-05-2013, 10:26
Eπίσης το ΑΕGEAN SKY του Κ.Αγαπητού με επιμήκυνση όπως το ΦΙΛΙΠΠΟΣ.
Επίσης και το Αρχάγγελος...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
23-05-2013, 12:48
Επίσης και το Αρχάγγελος...
Kαι το ΑΕGEAN STAR...ένα,ένα τα θυμόμαστε:fat:.
giorgos_249
23-05-2013, 12:55
Τοτε και γω επεσα θύμα παραπληροφόρησης.....
ΜΑ ΚΑΛΑ, ΣΤΗ ΝΕΛ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑΥΠΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥΣ ;;;; ΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΝΕ;;; :o:o:tears_of_joy::o:o
144584
Το πλοίο θα επανέλθει στα τακτικά του δρομολόγια την Παρασκευή 24/05/2013 από Λαύριο 13:00.
Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι, αλλά το δρομολόγιο απο Λαύριο χαράματα Κυριακής ειναι περασμένο..
Τελικά, απ' ότι φαίνεται, το πλοίο θα επανέλθει Δευτέρα 27/05 στις 20:00 από Λαύριο.
Απολύτως ορθά τα παραπάνω του φίλου karavofanatikos.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
24-05-2013, 08:35
Τοτε και γω επεσα θύμα παραπληροφόρησης.....
ΜΑ ΚΑΛΑ, ΣΤΗ ΝΕΛ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑΥΠΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥΣ ;;;; ΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΝΕ;;; :o:o:tears_of_joy::o:o
144584 Aπό απλά πράματα καταλαβαίνει κανείς ...πόσο σοβαρή είναι η ΝΕΛ.
Πάντως ήταν μιά επιτυχημένη σειρά ρο-ρό του νορβηγικού ναυπηγείου Framnas,εκεί μετά τα μέσα του '70.
T.S.S. APOLLON
29-05-2013, 11:36
Το Ταξιαρχης στο λιμανι του Πειραια το καλοκαιρι του 2000
144936
Για τον φιλο despo
BEN BRUCE
29-05-2013, 12:17
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στο περαμα το 2000
144937
Το Ταξιαρχης στο λιμανι του Πειραια το καλοκαιρι του 2000
Για τον φιλο despo
Ευχαριστώ φίλε Απόλλων - είναι απο τον καιρό που και η εταιρεία, αλλά και η ακτοπλοία μας ήταν σε καλύτερες μέρες.
aegeansea2009
07-06-2013, 14:43
Πάλι off o ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Δελτία τύπου
7/6/2013
Δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ 07/06
Σας ενημερώνουμε ότι παρατηρήθηκε ξαφνική αύξηση φορτίου στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ που είχε ως συνέπεια την κράτηση της μηχανής.
Το πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Λαυρίου περί τις 22.00.
Το σημερινό δρομολόγιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 22:00, μετά την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος θα εκτελεστεί τη Κυριακή το πρωί από Λαύριο 01:30 προς ¶γιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα, ως κάτωθι: ...
gpap2006
07-06-2013, 15:28
Πάλι off o ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Δελτία τύπου
παρατηρήθηκε ξαφνική αύξηση φορτίου στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου της εταιρείας μας ...
Τι ειναι τουτο παλι...
pantelis2009
07-06-2013, 15:32
Τερτίπια νομίζω για να αποφύγουν το .......ΠΑΜΕ.
karavofanatikos
08-06-2013, 18:01
Μέχρι τις 12/6 θα βγει εκτός δρομολογίων το πλοίο!! Όπως μας ενημερώνει η εταιρεία αιτία για το τελευταίο συμβάν ήταν το μπλέξιμο κάβων και συρματόσχοινων στον δεξιό άξονα του πλοίου. Λόγω συγκοινωνιακών αναγκών θα υπάρξει αντικατάσταση του πλοίου από κάποιο άλλο. Απ' όσο μπορώ να φανταστώ θα είναι το ¶κουα Μαρία.
Έρε μεγαλεία για τη Μαριώ! Για λίγες μόνο ημέρες θα παίξει μπάλα σε 3 γραμμές!!
Giovanaut
08-06-2013, 18:06
Kαι τα δελτία τύπου...
145324145323
T.S.S. APOLLON
08-06-2013, 23:02
Το Ταξιαρχης στο λιμανι του Λαυριου χθες 8-6-2013
145347
Μέχρι τις 12/6 θα βγει εκτός δρομολογίων το πλοίο!! Όπως μας ενημερώνει η εταιρεία αιτία για το τελευταίο συμβάν ήταν το μπλέξιμο κάβων και συρματόσχοινων στον δεξιό άξονα του πλοίου. Λόγω συγκοινωνιακών αναγκών θα υπάρξει αντικατάσταση του πλοίου από κάποιο άλλο. Απ' όσο μπορώ να φανταστώ θα είναι το ¶κουα Μαρία.
Έρε μεγαλεία για τη Μαριώ! Για λίγες μόνο ημέρες θα παίξει μπάλα σε 3 γραμμές!!
μεχρι να ερθει και η σειρα της......χαλια μαυρα παντου....
2nd mate
10-06-2013, 08:42
Kαι τα δελτία τύπου...
145324145323
Πολύ θα ήθελα να ήξερα αν πληρώνουν άτομα για να γράφουν τέτοιου είδους δελτία τύπου :fat:
MYTILENE
10-06-2013, 08:55
Μπααα θα είναι και αυτός/αυτή στην ουρά:sour::uncomfortableness:
Psarianos
17-09-2013, 19:09
Το πλοίο έπρεπε να είχε φτάσει ήδη Λήμνο αλλά με τα 12-13 μίλια ταχύτητα θέλει παραπάνω απο μία ώρα ακόμα.Οι Λημνιοί δηλαδή είναι αδύνατο να μήν ταξιδεύουν με καθυστέρηση στο νησί τους,με όποιο πλοίο της ΝΕΛ κι άν πάνε.Απορώ γιατί υπάρχουν τα λιμεναρχεία,η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως και κανείς δέν επεμβαίνει να λυθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Psarianos
20-09-2013, 15:56
Τελικά μετά απο τρείς μέρες το σταματάει η ίδια η εταιρία το πλοίο βγάζοντας ανεκτέλεστα τα δρομολόγια σήμερα και αύριο http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=1374
Τα λιμεναρχεία δέν μπήκαν κάν στον κόπο να σταματήσουν το πλοίο όταν έφτανε με τέσσερις,πέντε και έξι ώρες καθυστέρηση στα δίαφορα λιμάνια:mad-new:
Να δούμε πότε επιτέλους θα βάλει κάποιος φρένο σε αυτά που γίνονται στο Βόρειο Αιγαίο και την ακτοπλοία γενικότερα.
Giovanaut
20-09-2013, 16:09
NEL LINES εδω ειναι το ταξιδι...
Ilias 92
20-09-2013, 17:36
Οι νησιώτες φταίνε!!!!
Κλείνεις 4-5 φορές το λιμάνι με ψαρόβαρκες, δεν δηλώνεται η προσέγγιση, δεν παίρνει την επιδότηση και σοβαρεύονται και η εταιρεία και το υπουργείο που μας δουλεύει ότι δεν μπορεί να κηρύξει την ΝΕΛ έκπτωτη που σε 2 χρόνια έχουν περάσει από την γραμμή 4 πλοία!!!
Έδεσε στον Ν.Μ.Δ το μεσημέρι.
karavofanatikos
05-10-2013, 18:00
Όπως μας είπε ο φίλος Λεωνίδας το πλοίο βρίσκεται δεμένο στη Δραπετσώνα. Ας το δούμε λοιπόν, όπως ήταν σήμερα το μεσημέρι κάτω απ' την όμορφη λιακάδα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας το πλοίο μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου δεν πρόκειται να αναλάβει δράση.
149459
Apostolos
05-10-2013, 18:41
Στο πλοίο υπάρχουν πλέον οι 2 στρόφαλοι του Αρχάγγελου καθώς και πλήθως μηχανολογικών τμημάτων του που θα χρησιμοποιηθούν στην επισκευή του. Όσο ζούσε ο Αρχάγγελος πάντα είχε spare για τον Ταξιάρχη, και τώρα που "εφυγε" πάλι του δήνει ζωή!
opelmanos
03-11-2013, 20:12
Προσεγγίζοντας στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε μια κρύα μέρα του Απρίλη το 2011
opelmanos
03-11-2013, 20:14
Όπως μας είπε ο φίλος Λεωνίδας το πλοίο βρίσκεται δεμένο στη Δραπετσώνα. Ας το δούμε λοιπόν, όπως ήταν σήμερα το μεσημέρι κάτω απ' την όμορφη λιακάδα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας το πλοίο μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου δεν πρόκειται να αναλάβει δράση.
149459Ας ελπίσουμε ότι θα το φρεσκάρουν καλά γιατί του χρειάζεται μετά από τόσο καιρό ταξίδια
Πάντως μέχρι και σήμερα δεν έχουν κάνει κάτι εξωτερικά, ας το δούμε και από την αριστερή πάντα.
150165
george Xios
03-11-2013, 21:38
H NEΛ κατέθεσε αίτημα για ακινησία ακόμα 2 μηνών οπότε από Γενάρη στην ενεργώ δράση
karavofanatikos
15-12-2013, 21:06
Χθες που πέρασα υπήρχε κινητικότητα στο πλοίο. Συγκεκριμένα είχαν αφαιρέσει τα πέδιλα του καταπέλτη και τα επιδιόρθωναν.
Apostolos
11-01-2014, 20:48
Εχουν πέσει απίστευτα χρήματα στο πλοίο... Σύντομα όμως θα το δούμε να φοράει και sponsons...
Giovanaut
11-01-2014, 21:13
Εχουν πέσει απίστευτα χρήματα στο πλοίο... Σύντομα όμως θα το δούμε να φοράει και sponsons...
Όλο βόμβες μας είσαι σήμερα... ;)
Για ποιον λόγο όμως τα sponsons? Tι άλλαξε?
opelmanos
11-01-2014, 21:43
Tί είναι τα sponsons??Που μπορώ να μάθω πληροφορίες για αυτό?
karavofanatikos
11-01-2014, 22:01
Tί είναι τα sponsons??Που μπορώ να μάθω πληροφορίες για αυτό?
Τα sponsons είναι κάτι σαν επιπρόσθετα μεταλλικά "μάγουλα" που μπαίνουν στα πλαινά ενός πλοίου. Συνήθως τοποθετούνται μετά από κάποια μετασκευή για την ικανοποίηση των κανονισμών γύρω απ' την ευστάθεια. Τέτοια έχει το Ιονίς, το Ionian Spirit, το Αιολίς κ.α
gpap2006
11-01-2014, 23:44
Άρα παρατείνεται ακόμα η ακινησία του και δεν ξεκινάει 20/1 όπως έλεγε η εταιρία στους Λημνιους.
nikosnasia
12-01-2014, 00:12
Λημνιός είσαι gpap2006 ;
gpap2006
12-01-2014, 09:28
Λημνιός είσαι gpap2006 ;
όχι δυστυχώς..
karavofanatikos
23-01-2014, 18:09
Δοκιμαστικό εκτέλεσε το πλοίο σήμερα νωρίς στο Σαρωνικό! Κοιτώντας στο ais την πορεία που ακολούθησε, παρατήρησα κάτι σαν κύκλο στροφής. Παίζει κάτι ενόψει sponsons;
george Xios
23-01-2014, 20:02
Ρότα για Λαύριο (από ότι φαίνεται) έβαλε το πλοίο.
express adonis
27-01-2014, 18:55
ΣΤΑ ΨΑΡΑ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ....
karavofanatikos
27-01-2014, 19:23
ΣΤΑ ΨΑΡΑ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ....
Έχεις κάποια περαιτέρω πληροφόρηση; Γιατί και το δρομολόγιο είναι περασμένο στο σύστημα κρατήσεων και το πλοίο πριν λίγα λεπτά ξεκίνησε κανονικά απ' το Λαύριο!
lavriotis
21-03-2014, 23:01
Ο Ταξιάρχης λίγο πριν αναχωρήσει για το γνώριμο του δρομολόγιο!!!
Giovanaut
03-04-2014, 19:33
just ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ..
154018
PORTO LAFIA
03-04-2014, 22:15
Πολύ όμορφη και ζωντανή νυχτερινή φωτογραφία.
Να υποθέσω dslr τρίποδας κτλ…..
Giovanaut
04-04-2014, 16:06
Πολύ όμορφη και ζωντανή νυχτερινή φωτογραφία.
Να υποθέσω dslr τρίποδας κτλ…..
Σ ευχαριστώ πολυ.. το τριπόδι μου ηταν ένα ντουβάρι αλλά κάνει όπως πρέπει τη δουλειά του... ;)
just ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ..
154018
απο το καφε ''μπρικι'' φανταζομαι....
lavriotis
09-04-2014, 15:33
Η μανούβρα του Ταξιάρχη!!!
karavofanatikos
06-05-2014, 14:36
Το πλοίο απ' τις 10 έως τις 12 Ιουνίου θα βρεθεί στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος για τον καθιερωμένο δεξαμενισμό του!
Takerman
29-05-2014, 07:58
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ψαρρών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» N. Μυτιλήνης 36, για βλάβη στη αριστερή κύρια μηχανή.
Το «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Καβάλα για Λήμνο - Άγιο Ευστράτιο - Ψαρρά και Λαύριο. Κατόπιν δήλωσης Πλοιάρχου δεν κατέστη δυνατός ο κατάπλους στο λιμένα των Ψαρρών και συνέχισε το δρομολόγιό του για Λαύριο με 37 επιβάτες, 57 Φ/Γ, 3 Ι.Χ.Ε. και 5 Δ/Κ.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
express adonis
29-05-2014, 09:38
Εχουμε βαρεθει να διαβαζουμε για βλαβη στις μηχανες του πλοιου ελεος η νελ απο τις πιο αγαπητες εταιρειες εχει καταντησει της γειτονιας....
maria korre
29-05-2014, 14:13
Φωτογραφία απ' την Πρωτομαγιά στο Λαύριο, αλλά θα μπορούσε να είναι και σημερινή μιας και είναι τώρα πάλι μαζί...
155781
pantelis2009
14-07-2014, 08:14
To ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ όταν στις 13-06-2014 ετοιμαζόταν να μπει στη μεγάλη του Περάματος για το δεξαμενισμό του.
157313
Για όλους τους φίλους και φίλες του θέματος.
NGV Liamone
25-07-2014, 12:42
Κάποιος φίλος που ταξιδεύει αυτή την ώρα με τον Ταξιάρχη για Λήμνο μου είπε θα κάνουμε 14 ώρες!!!!:sour:
Του απάντησα ότι δεν παίζει αλλά τώρα που βλέπω πως σέρνεται μάλλον θα αναθεωρήσω....
mitilinios
25-07-2014, 16:26
Τόσες ώρες είναι προγραμματισμένο να κάνει καθώς περνάει και από Ψαρά - ¶γιο Ευστράτιο.
Και για να είμαι πιο ακριβής 13 ώρες και 40 λεπτά (10:00-23:40):cocksure::cocksure:
¶λλωστε το ΤΑΞΙΑΡΧΕΛ δεν φημίζεται για την ταχύτητά αλλά για το ταξίδεμά του!!!
karavofanatikos
13-12-2014, 14:02
Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου για τις 24/12 από Λαύριο (18:00) προς Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο & Καβάλα θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 λόγω της εορτής των Χριστουγέννων.
karavofanatikos
13-03-2015, 16:04
Ύστερα από 21 ημέρες επίσχεσης εργασίας, το πλοίο επανέρχεται σήμερα στα δρομολόγιά του από Λαύριο (23:00) για Άγιος Ευστράτιο, Λήμνο & Καβάλα!
pantelis2009
28-03-2015, 18:26
Ας δούμε το Ταξιάρχης φωτογραφημένο πριν 2 ώρες σήμερα 28/03 στην Καβάλα. Για όλους τους φίλους του.
165239
Όταν έχεις φίλους παντού ότι και να ζητήσεις ....στο στέλνουν.
Το Μόνο καράβι που δουλεύει της ΝΕΛ.
karavofanatikos
30-03-2015, 22:15
Το πλοίο την Μεγάλη Παρασκευή θα εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο από Λαύριο στις 9 το πρωί για Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο & Καβάλα. Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα του Πάσχα απ' την Καβάλα στη 1 το μεσημέρι.
Επίσης, ανακοινώθηκαν τα καλοκαιρινά δρομολόγια με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Από Λαύριο: Δευτέρα (18:00), Τετάρτη (18:00), Παρασκευή (10:00), Κυριακή (01:00)
Από Καβάλα: Τρίτη (13:00), Πέμπτη (13:00), Σάββατο (07:00), Κυριακή (20:00)
giorgos_249
23-04-2015, 02:32
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ......Απο τα ωραιοτερα και τα πιο ναυτικα πλοια του Αιγαίου.......
165861 165859 165860
maria korre
26-04-2015, 19:01
25-4-2015 στο Λαύριο.
165946
Amorgos66
27-04-2015, 20:40
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231401716
thanos75
30-04-2015, 14:18
<Διάβασα αυτό το δημοσίευμα στο παρακάτω μυτιληνιό site...μάλλον θα έχουμε εξελίξεις ενδεχομένως και πολύ σύντομα. Πάντως ότι και να γίνει με τη ΝΕΛ, ας ελπίσουμε ο Ταξιάρχης να συνεχίζει με κάποιον τρόπο να κοσμεί το Αιγαίο. Όπως είπε και ο Γιώργος πιο πάνω, από τα πιο ναυτικά σκαριά....
http://www.emprosnet.gr/article/72164-metraei-meres-taxiarhis (http://www.emprosnet.gr/article/72164-metraei-meres-taxiarhis)
lavriotis
25-05-2015, 00:32
http://www.lavriaki.gr/?p=46403&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Η τελευταια φορα που ταξιδεψα μ' αυτο το πλοιο, ηταν πριν 2 χρονια. Θυμαμαι μαλιστα σαν να ηταν χτες το γεγονος οτι μας ειπανε οτι ειχαν ξεμεινει απο καυσιμα και δεν θα αναχωρουσαμε για Μυτιληνη. Ακουσα οτι τα καυσιμα εφταναν για να μας πανε μεχρι τη Λημνο, αλλα μετα... τιποτα. Θυμαμαι επισης πως το ανακοινωσαν για να γλιτωσουν το ρεζιλικι: Σας ανακοινωνουμε οτι λογω μη εγκαιρης παραδωσης καυσιμων, το πλοιο θα αναχωρησει στις 23:59!... Ενα αλλο πραγμα που θυμαμαι και απο αλλα ταξιδια μου τα πλοια της εταιριας, ειναι κατα τη διαρκεια της ανακοινωσης στην αρχη και το τελος του ταξιδιου, οταν ειναι να κανει ενδιαμεση σταση, ενα εμβατηριο... Το ακουσα οταν πηγαινα Καβαλα και ηθελα να το ακουσω και φευγοντας απο Θεσ/νικη, αλλα με πηρε ο υπνος... Και αυτος ειναι και ο λογος της δημοσιευσης: Να μαθω γι' αυτο το εμβατηριο...
Αν κανεις απο σας που το εχετε ζησει καλυτερα απο μενα το πλοιο, ξερει κατι γι' αυτο το εμβατηριο, θα ηθελα να μου πει κι εμενα...
Ευχαριστω για το χρονο σας!!!:o:o:o
express adonis
11-07-2015, 15:37
Η τελευταια φορα που ταξιδεψα μ' αυτο το πλοιο, ηταν πριν 2 χρονια. Θυμαμαι μαλιστα σαν να ηταν χτες το γεγονος οτι μας ειπανε οτι ειχαν ξεμεινει απο καυσιμα και δεν θα αναχωρουσαμε για Μυτιληνη. Ακουσα οτι τα καυσιμα εφταναν για να μας πανε μεχρι τη Λημνο, αλλα μετα... τιποτα. Θυμαμαι επισης πως το ανακοινωσαν για να γλιτωσουν το ρεζιλικι: Σας ανακοινωνουμε οτι λογω μη εγκαιρης παραδωσης καυσιμων, το πλοιο θα αναχωρησει στις 23:59!... Ενα αλλο πραγμα που θυμαμαι και απο αλλα ταξιδια μου τα πλοια της εταιριας, ειναι κατα τη διαρκεια της ανακοινωσης στην αρχη και το τελος του ταξιδιου, οταν ειναι να κανει ενδιαμεση σταση, ενα εμβατηριο... Το ακουσα οταν πηγαινα Καβαλα και ηθελα να το ακουσω και φευγοντας απο Θεσ/νικη, αλλα με πηρε ο υπνος... Και αυτος ειναι και ο λογος της δημοσιευσης: Να μαθω γι' αυτο το εμβατηριο...
Αν κανεις απο σας που το εχετε ζησει καλυτερα απο μενα το πλοιο, ξερει κατι γι' αυτο το εμβατηριο, θα ηθελα να μου πει κι εμενα...
Ευχαριστω για το χρονο σας!!!:o:o:o
φιλε μου δεν ξερω για το εμβατηριο αλλα ξερω πως ο ταξιαρχης ειναι το αγαπημενο μου βαπορι εδω και αρκετα χρονια απο το 2002 που ταξιδεψα μαζι του....δυστυχως ομως πολυ δυστυυχως το πλοιο δεν προκειται να ξαναταξιδεψει και ξ κατευθυνση του θα ειναι μια αφου πρωτα σαπισει και γινει φαντασμα στο λαυριο για να μην χαλασει η μαγια....πολυ κριμα πολυ κριμα που μπορουσε να μεταφερει νταλικες καλλιστα αν δεν το θελουν σαν επιβατηγο...η καλυτερη καμπινα που εχω μπει στον ταξιαρχη αριστερα μπροστα με δυο φινιστρινια παρακαλω και μπανιο να παιξεις 5 επι 5...
express adonis
11-07-2015, 15:42
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ψαρρών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» N. Μυτιλήνης 36, για βλάβη στη αριστερή κύρια μηχανή.
Το «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Καβάλα για Λήμνο - Άγιο Ευστράτιο - Ψαρρά και Λαύριο. Κατόπιν δήλωσης Πλοιάρχου δεν κατέστη δυνατός ο κατάπλους στο λιμένα των Ψαρρών και συνέχισε το δρομολόγιό του για Λαύριο με 37 επιβάτες, 57 Φ/Γ, 3 Ι.Χ.Ε. και 5 Δ/Κ.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
δεν ηξερα που να το γραψω αλλα επειδη εχει σχεση με μηχανες ειπα να το γραψω εδω...επειδη δεν γνωριζω πολλα για μηχανικα ας πουμε ενα πλοιο παει με μεγιστη 25 και ταξιδευει συνεχως με 15 η ενα ταχυπλοο παει με 35 και παει συνεχως με 20 υπαρχει προβλημα "μπουκοματος"και βλαβης των μηχανων η κανενα προβλημα??
maria korre
13-07-2015, 08:04
Μόνιμη φιγούρα πλέον στο κεντρικό λιμάνι του Λαυρίου! Θυμίζει ένα άλλο αρχοντοβάπορο,-EXPRESS LIMNOS- που για καιρό βλέπαμε στην ίδια θέση να περιμένει... Εδώ μια χτεσινή φωτογραφία του ΤΑΞΙΑΡΧΗ.
167999
lavriotis
28-08-2015, 11:59
Μόνος του ο Ταξιάρχης στο λιμάνι του Λαυρίου!!! Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχει την κατάληξη του Εξπρες Λήμνος που βρισκόταν στη ίδια θέση!!!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-08-2015, 12:16
Πιστεύω ότι αυτό συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γλυτώσει αλλά όσο περνάει έτσι ο καιρός είναι εις βάρος του.
Η ΝΕΛ, θα μπορούσε να επωφεληθεί από την κατάσταση με τους πρόσφυγες και σε συνενόηση με τους αρμόδιους φορείς, να αναλάβει να μεταφέρει αυτούς τους ανθρώπους με το Ταξιάρχης... Έτσι από τα λεφτά που θα έβγαζε και θα πληρωνόταν οι ναυτικοί που θα έκαναν τα ταξίδια και θα πλήρωναν τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών που κυριολεκτικά πεινάνε και εξοφλούνταν και μέρος των χρωστούμενων στο ΝΑΤ...
... Αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα... πάλι...
express adonis
16-09-2015, 17:05
Η ΝΕΛ, θα μπορούσε να επωφεληθεί από την κατάσταση με τους πρόσφυγες και σε συνενόηση με τους αρμόδιους φορείς, να αναλάβει να μεταφέρει αυτούς τους ανθρώπους με το Ταξιάρχης... Έτσι από τα λεφτά που θα έβγαζε και θα πληρωνόταν οι ναυτικοί που θα έκαναν τα ταξίδια και θα πλήρωναν τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών που κυριολεκτικά πεινάνε και εξοφλούνταν και μέρος των χρωστούμενων στο ΝΑΤ...
... Αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα... πάλι...
νελ δεν υπαρχει πια δυστυχως για τον κοσμο που δουλευε και αλλοι επαιρναν το χρημα...
Φίλιππος Αίγιο
16-09-2015, 17:20
και σε συννενοηση να ερχοταν και να τους αφηναν (που δεν υπαρχει περιπτωση) το πλοιο ειναι παροπλισμενο τοσο καιρο.Θελει μια καποια συντηρηση.αυτην ποιος θα την πληρωνε.Απο εκει και περα ψαχνουν πλοια με μεγαλα πρωτοκολα επιβατων.
Σωστό και αυτό... Τι να πρωτοπληρώσουν κι αυτοί???:apologetic:
babis nic
09-04-2017, 22:33
182368182369
Εκει στο Λαυριο σημερα το πρωι ξεκουραζεται και απολαμβανει τι ηλιολουστο πρωινο!!!!!!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-04-2017, 09:36
182368182369
Εκει στο Λαυριο σημερα το πρωι ξεκουραζεται και απολαμβανει τι ηλιολουστο πρωινο!!!!!!
Mόνο που η ξεκούραση φαίνεται να είναι οριστική.
antonis01
10-04-2017, 09:59
Mόνο που η ξεκούραση φαίνεται να είναι οριστική.
Δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο απαισιόδοξοι εδώ επανέρχεται το ιεράπετρα τα πάντα μπορούν να συμβούν
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-04-2017, 10:35
Δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο απαισιόδοξοι εδώ επανέρχεται το ιεράπετρα τα πάντα μπορούν να συμβούν
Αν παρακολουθείς εγώ είμαι εκείνος που είπα ότι το βαπόρι όταν έδεσε έχει μέλλον κ ότι στη ναυτιλία ποτέ μη λες ποτέ.
Όμως όσο περνάει ο καιρός οι πιθανότητες λιγοστεύουν,ειδικά αν έχει κάποιο μπλέξιμο.Το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ δεν είναι ίδια περίπτωση κ εάν βγει σαν ρο-ρό,ένα συμμάζεμα θέλει.Ε δεν θα βρίσκεται ένας Ηλιόπουλος να τα μαζεύει όλα.
Espresso Venezia
17-08-2017, 10:24
Σημ. Άντε μπρε, με το καλό, να παίρνουν μετά σειρά για επαναδραστηριοποίηση ΜΥΤΙΛΗΝΗ και ΘΕΟΦΙΛΟΣ και ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ !!! Τώρα που το σκέφτομαι, γιατί όχι και το ΑΛΚΥΩΝ (https://forum.nautilia.gr/attachment.php?attachmentid=152785&d=1393182833) στο Κερατσίνι !!!
Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ δεν θα ήταν κ τόσο έκπληξη αν ξανακινήσει.
Σαφώς και δεν θα ήταν έκπληξη. Από όσο θυμάμαι το πλοίο δεν έδεσε λόγω μηχανικών ή άλλων του προβλημάτων (όπως εξ άλλου και τα περισσότερα πλοία της ΝΕΛ) αλλά λόγω οικονομικών της εταιρείας. Θα επαναλάβω για μία ακόμα φορά ότι η περίπτωση του MENHIR - ΝΕΑΡΧΟΣ υπήρξε καθοριστική και κατέστησε σαφές το ότι κανένα πλοίο δεν μπορεί να θεωρείται ξεγραμμένο πριν διαβεί οριστικά την..... λεπτή διαχωριστική γραμμή της θάλασσας με την παραλία κάποιου διαλυτηρίου.
Και μιας και ξαναθυμηθήκαμε το πλοίο, ας το δούμε σε μία παλιά φωτό έξω από το μεγάλο λιμάνι, καθ' οδόν προς τον μώλο Δραπετσώνας.
184230
Πειραιάς - Φεβρουάριος 2010
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-08-2017, 10:49
Το ξαναείπα κ παλιά,στα πενήντα περίπου χρόνια ενασχόλησής μου με το αντικείμενο έχω δει πράματα κ θάματα.Απευθυνόμενος μάλιστα σε κάποιους που έσπευδαν να θεωρούν ξωφλημένα,βαπόρια που σήμερα ζουν κ βασιλεύουν.
Όσο για τη διαχωριστική γραμμή θάλασσας - διαλυτηρίου που λες,μερικές φορές τη γλυτώνουν κ μέσα από το διαλυτήριο.
pantelis2009
17-08-2017, 15:58
Αυτό θα ήταν ότι πρέπει για τα Κύθηρα.
avvachrist
10-07-2018, 12:50
Με ανοιχτό AIS σήμερα το πλοίο... Τι να περιμένουμε άραγε...;;;
cpt.xristos-kefalonia
10-07-2018, 14:43
Μπορεί να ναι και καλό σημάδι μπορεί να είναι και κακό
Espresso Venezia
10-07-2018, 15:50
Μπορεί να είναι και αδιάφορο (για να καλύψουμε όλες τις ...σημαδιακές περιπτώσεις !!!) https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon6.png
cpt.xristos-kefalonia
10-07-2018, 23:56
ενα ρυμουλκο εχει έρθει εκει στο λαύριο,λέτε να έχει ερθει για τον Ταξιάρχη;;;
pantelis2009
24-07-2018, 05:46
Οι πρώτες πληροφορίες που μου ήρθαν λένε ότι.....εχθές στον Ταξιάρχη υπήρχε μεγάλη κινητικότητα και σήμερα ή αύριο θα έρθει με P/K στο Πέραμα γιατί πουλήθηκε, για να αρχίσουν οι εργασίες για την ....ανάσταση του. Μακάρι να το δούμε να ταξιδεύει πάλι. Αναμένουμε να δούμε αν θα βγουν αληθινές (αν και ότι μου έχει πει η πηγή μου ...έχει βγει). Εδώ φωτογραφημένο στις 27/11/2012 στο ΥΕΝ.
189345
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
24-07-2018, 07:40
Γνωρίζουμε σε ποιόν πουλήθηκε;
pantelis2009
24-07-2018, 07:45
Όχι ακόμα ΒΊΚΤΩΡ
Γνωρίζουμε σε ποιόν πουλήθηκε;
το εβλεπε αυτος που ειχε το ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ...
pantelis2009
24-07-2018, 15:49
Και να μια απάντηση που μου ήρθε στο Nautilia. gr (https://www.oll.gr/images/1/taxiarxis/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A1%CE%A5%CE%9E%C E%97_%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%99%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE %97%CE%A3_2018_.pdf)του fb από τον Jonathan Boonzaier (https://www.facebook.com/jonathan.boonzaier?fref=gc&dti=36166576461)
Άρα το απομακρύνουν οι κάτοχοι του προκειμένου να προλάβουν τον πλειστηριασμό του Ο.Λ.Λαυρίου.
OfTheHighSeas
24-07-2018, 16:30
Και να μια απάντηση που μου ήρθε στο Nautilia. gr (https://www.oll.gr/images/1/taxiarxis/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A1%CE%A5%CE%9E%C E%97_%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%99%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE %97%CE%A3_2018_.pdf)του fb από τον Jonathan Boonzaier (https://www.facebook.com/jonathan.boonzaier?fref=gc&dti=36166576461)
Κατά το άρθρο 13 της υπόψη διακρύξεως το αντικείμενο της είναι η εκτέλεση του πλοίου.
«ΑΡΘΡΟ 13
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Α. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Αντικείμενο της παρούσας είναι η επιλογή φυσικού ή νομικού προσώπου, που διαθέτει την αποδεδειγμένη εμπειρία και τεχνογνωσία στην απομάκρυνση ναυαγίων, για την εκτέλεση του Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ που βρίσκεται στη λιμενική περιοχή αρμοδιότητας του Ο.Λ.Λ. Α.Ε., όπως περιγράφεται στο Παράρτημα 1»
Espresso Venezia
25-07-2018, 07:52
Δεν ξέρω, μπορεί και να μην γνωρίζω καλά Ελληνικά, αλλά αυτό το "εκτέλεση του Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ" προσωπικά μου ακούγεται γελοίο. Στο εκτελεστικό απόσπασμα θα το στήσουν το πλοίο ???
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
25-07-2018, 08:21
Δεν ξέρω, μπορεί και να μην γνωρίζω καλά Ελληνικά, αλλά αυτό το "εκτέλεση του Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ" προσωπικά μου ακούγεται γελοίο. Στο εκτελεστικό απόσπασμα θα το στήσουν το πλοίο ???
Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να πει ο "ποιητής" αλλά όλα αυτά προέρχονται από τον δημόσιο χαρακτήρα αυτών των οργανισμών με συνέπεια την ξύλινη γλώσσα,ίσως κ κακή μετάφραση αγγλικών όρων.
pantelis2009
31-07-2018, 12:25
Και πριν προλάβουν άλλοι να το φωτογραφήσουν στα πέριξ του Πειραιά όταν φτάσει για να πάει ή στο Σπανόπουλο ή στην Ελευσίνα, ας το δούμε πριν λίγο κοντά στον Πάτροκλο ρυμουλκούμενο από το P/K Christos XL, φωτογραφημένο πάνω από το Paros Jet που πάει Ραφήνα. Γιατί το Nautilia.gr .....είναι παντού.
189477
Espresso Venezia
01-08-2018, 09:26
Μάθαμε τελικά που οδηγήθηκε το πλοίο ???
στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, στο Σπανόπουλο
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-08-2018, 09:47
Με τις κρατούσες συνθήκες το βαπόρι έχει ψωμί ακόμα.Είτε όπως είναι ως ro-pax,είτε σκέτο ro-ro.
Δεν πιστεύω να το μαζέψει κ αυτό κανένας Ηλιό!!
Espresso Venezia
01-08-2018, 09:48
Ευχαριστώ φίλε μου.
Κι από ότι βλέπω στο marinetraffic, βρίσκεται στην βόρεια προβλήτα του ναυπηγείου, σε καλή θέση για φωτογράφηση. Ίσως αυτό να είναι και ένα θετικό σημάδι για το όποιο μέλλον του, όχι βέβαια ότι δεν έχουν περάσει από την ίδια θέση άλλα πλοία που κατόπιν φύγανε για scrap, αλλά για το ότι δεν ρυμουλκήθηκε απ' ευθείας σε κάποια ντάνα της Ελευσίνας.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-08-2018, 09:58
Άντε να δούμε πόσα θα χωρέσει αυτός ο έρημος-τρόπος του λέγειν-ο όρμος στο Αμπελάκι!!!
pantelis2009
01-08-2018, 17:23
Πάμε στο ναυπηγείο Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα να δούμε το Ταξιάρχης στην πρώτη του φωτογραφία εκεί που έχει δέσει δίπλα στο synhrolift. Καλή συνέχεια.
189526
thanos75
01-08-2018, 17:36
Καλή συνέχεια κ μακάρι οι φήμες περί "αναστασεως" του να ευσταθούν
Espresso Venezia
04-08-2018, 21:45
Να δούμε το ταλαιπωρημένο πλοίο σε σημερινές φωτογραφίες από το ναυπηγείο Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα.
189579__189580__189581
Σαλαμίνα - 04/08/2018
pantelis2009
05-08-2018, 08:50
Ξανά στις θάλασσες το «Ταξιάρχης» της ΝΕΛ!
Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε πλοιοκτήτης που πλειοδότησε σε διαγωνισμό και το πλοίο μπαίνει πλέον σε φάση επισκευής
https://www.emprosnet.gr/media/k2/items/cache/1a42c90530e5cf86a128200f5045e32e_L.jpg
https://www.emprosnet.gr/media/k2/users/18.png Βαγγέλης Παπαντώνης (https://www.emprosnet.gr/article/author/32015-baggelhspapantwnhs) - 04|08|2018 10:19
Μετά από 3,5 χρόνια παροπλισμού του στο λιμάνι του Λαυρίου, το «Ταξιάρχης» της πάλαι ποτέ κραταιής NEL Lines, αναχώρησε ρυμουλκούμενο από το «Christos XL» για τα Αμπελάκια Σαλαμίνας και το δρομολόγιο αυτό αναμένεται να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας «ζωής» για το νορβηγικό σκαρί, που κατασκευάστηκε το μακρινό 1976 και «φορά» τα σινιάλα της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου από το 1999 ως και σήμερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός από τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου με σκοπό την εκποίηση και απομάκρυνση του πλοίου εκτός λιμένα, ως επικίνδυνο και επιβλαβές. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα με πληροφορίες για το «Ταξιάρχης» φέρεται όχι απλώς να έχει εκφράσει ενδιαφέρον, αλλά να προχώρησε εν τέλει και σε προσφορά αγοράς γνωστός πλοιοκτήτης, που δραστηριοποιείται ήδη στο Αιγαίο με άλλα οχηματαγωγά (Ro/Ro) πλοία. Κάτι που αναμένεται να δώσει την ευκαιρία στο μήκους 136 μέτρων σκαρί για μια νέα «καριέρα» στις ελληνικές θάλασσες.
Τις επόμενες ημέρες κιόλας αναμένεται να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής του πλοίου, το οποίο δεν είχε την ίδια τύχη με τα υπόλοιπα της NEL Lines, που είτε «βουλιάζουν»
παροπλισμένα σε κάποιο μώλο είτε οδηγήθηκαν σε κάποιο διαλυτήριο.
Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς πως μόλις πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε από τη γραμμή της Λέσβου ένα άλλο οχηματαγωγό πλοίο, που συνέδεε το νησί μας (αλλά και τη Λήμνο) με τη Βόρεια Ελλάδα, το «Πελαγίτης», δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δούμε το «Ταξιάρχης» να επιστρέφει στα νερά του Βορείου Αιγαίου μετά από αρκετά χρόνια, εξυπηρετώντας ξανά, ακούραστα, τους κατοίκους του νησιού μας.
ΠΗΓΗ (https://www.emprosnet.gr/oikonomia/ksana-stis-thalasses-to-taksiarxis-tis-nel)
threshtox
22-08-2018, 21:34
Χθεσινές από το φέρυ για Παλούκια. Ταλαιπωρημένο σκαρί. Στενάχωρες εικόνες.
189882189883189884
Kostis cruise lines
23-08-2018, 11:19
https://m.youtube.com/watch?v=BjNbqZf6P6o&t=28s
pantelis2009
28-08-2018, 10:25
Το Ταξιάρχης παραμένει στο ναυπηγείο Σπανόπουλου στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, χωρίς να φαίνεται ότι γίνεται κάποια εργασία.....τουλάχιστον εξωτερικά. Για να δούμε....τί θα δούμε????
189981
thanos75
28-08-2018, 13:24
Χτες το βράδυ το εντόπισα και στο marinetraffic και πολύ το χάρηκα:lemo:. Θέλει όμως αρκετή δουλειά για να πούμε ότι δρομολογείται κάπου σοβαρά...
pantelis2009
24-09-2018, 08:50
Οι πληροφορίες που μου ήρθαν λένε ότι δεν έχει γίνει καμιά εργασία στο πλοίο Ταξιάρχης μέχρι τώρα.
190385
Espresso Venezia
06-10-2018, 22:39
Κάθεσαι που κάθεσαι, δεν φουντάρεις και καμμιά άγκυρα παραπάνω να 'χουμε το κεφάλι μας ήσυχο ??? https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png
190548
Σαλαμίνα - 06/10/2018
Espresso Venezia
13-01-2019, 17:13
Μία ενδιαφέρουσα φωτογραφία (http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=2955755) του πλοίου ως ΑΓΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ, από τον Απρίλιο 1995 στο λιμάνι Sheerness στην Μεγάλη Βρετανία.
Όμορφη εικόνα που σε ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω.
Του πάει το άσπρο χρώμα! Ξέρει κανείς γιατί ενώ είχε τα καπονια, δεν είχε τις βάρκες επάνω? Όταν έγινε ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ του πρόσθεσαν εν ζευγάρι βάρκες ακομα?
VASILIS CRETA
15-01-2019, 07:56
Στις υπόλοιπες φωτό του Shipspotting βλέπουμε ότι σαν Euromantique τις έχει φορέσει. Προσωπικά στη συγκεκριμένη δεν ξέρω αν τις είχε από πριν και τις έβγαλε για κάποιο λόγο ή τις έβαζε τότε. Επι ΝΕΛ μετά από πολύ καιρό (αρχές 2007 νομίζω) έβαλε την 5η και 6η.
Επι της ευκαιρίας ξέρει να μας πει (ή να μας θυμίσει) κανεις τι εταιρεία ήταν η Eurolink Ferries και την προ ΝΕΛ καριέρα του πλοίου;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-01-2019, 11:45
Επι της ευκαιρίας ξέρει να μας πει (ή να μας θυμίσει) κανεις τι εταιρεία ήταν η Eurolink Ferries και την προ ΝΕΛ καριέρα του πλοίου;
Την ιστορία του πλοίου μπορείς να την δεις συνοπτικά στο faktaomfartyg.
H Eurolink Ferries ήταν μιά εταιρεία κομήτης που δούλεψε στην Μάγχη κ μάλιστα ο Απόστολος Βεντούρης τους ναύλωσε to ίδιο διάστημα κ ένα άλλο βαπόρι το ρο-ρό ΑΤΤΙΚΑ που μετονομάσθηκε σε ΕUROMAGIQUE,οι παλιές καραβάνες το θυμόμαστε δεμένο στο Καλυμπάκι της Ελευσίνας.Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ είναι μέλος μιάς σειράς 10 ρο-ρό τα οποία χτίστηκαν στην Νορβηγία αρχές μέσα δεκαετίας 70. Αδελφά του ήταν κ τα ΑEGEAN STAR,ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ,ΦΙΛΙΠΠΟΣ.ΑΕGEAN SKY.
Την εποχή της ναύλωσής του στην Εurolink ήταν κάτι πολύ σπάνιο γιά ελληνικό φέρρυ κ μάλιστα σε μιά απαιτητική γραμμή γιά την οποία προσαρμόστηκε ανάλογα,εξ άλλου ήταν αρκετά νεότερο σε ηλικία,19 ετών.
pantelis2009
02-03-2019, 09:31
Το Ταξιάρχης από την βόρεια πλευρά του ναυπηγείου Σπανόπουλου που βρισκόταν, δηλαδή την πλευρά που βλέπει προς το Πέραμα, το μετακόμισαν και το πήγαν στον κόλπο των Αμπελακίων δίπλα στο Παναγία Αγιάσου. Εδώ φωτογραφημένο σήμερα το πρωί από την Κυνόσουρα. Για να δούμε ...τι θα δούμε???
192412
Espresso Venezia
07-08-2019, 19:09
Κι ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ "είναι ακόμα εδώ, κι αυτό το καλοκαίρι". Τώρα, για το επόμενο, δεν παίρνω και όρκο, παρόλους τους Λάζαρους που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.
194625
Σαλαμίνα - 06/08/2019
pantelis2009
09-09-2019, 17:06
Τα Ταξιάρχης και Παναγιά Αγιάσσου βολοδέρνουν εδώ και 6-6,5 χρόνια με τον κυκεώνα που δημιούργησε η ΝΕΛ, από λιμάνι σε λιμάνι και από ναυπηγείο σε ναυπηγείο περιμένοντας την ώρα που θα πάνε για διάλυση. Εδώ και 1 - 1,5 χρόνο είναι δεμένα δίπλα-δίπλα στο ναυπηγείο Σπανόπουλου στα Αμπελάκια, απ' όπου και η σημερινή φωτογραφία τους.
195083
Giovanaut
29-12-2021, 10:55
To ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ μαζί με το ΜΥΤΙΛΗΝΗ στο λιμάνι της Καβάλας...
https://www.youtube.com/watch?v=fIJeWB43Kgo
Επόμενο στη σειρά για διάλυση ο Ταξιάρχης... Ένα πλοίο εργάτης για τη ναυτιλία και την ΝΕΛ, το τελευταίο πλοίο της ΝΕΛ που μπήκα και το πλοίο που με πήγε το πρώτο ταξίδι μόνο μου, σε πενταήμερη... Ένα πλοίο σταθμός για εμένα και κάθε Λέσβιο!
Για να δούμε τι τελευταίο ονομα θα του δώσουν? Ελπίζω να μην γράψουν κανα ΤΑΞΙ:beguiled:
Καλημέρα και καλό ξημέρωμα!
Έχουμε κανένα νέο για το πλοίο, τη γλίτωσε προσωρινά? Ή πρόκειται να φύγει σύντομα?
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-09-2022, 07:45
Καλημέρα και καλό ξημέρωμα!
Έχουμε κανένα νέο για το πλοίο, τη γλίτωσε προσωρινά? Ή πρόκειται να φύγει σύντομα?
Δεμένο στο Αμπελάκι,Σαλαμίνα αλλά δεν έχει μέλλον.
Δεμένο στο Αμπελάκι,Σαλαμίνα αλλά δεν έχει μέλλον.
Αυτο λίγο πολύ το έχουμε πάρει απόφαση... Η κατάστασή του, ηλικία του και τα χρέη που το βαραίνουν το καθιστούν την αγορά του ασύμφορη... Ακόμη κι αν έχει κάποιος τα λεφτά για να το αγοράσει να πληρώσει τα χρέη που το βαραίνουν και να το επισκευάσει για να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί άλλα πλοία της ίδιας ηλικίας, ωστε να μπορέσει να διεκδικήσει καμια άγονη, για ποιό λόγο να τα ξοδέψει σε ένα τέτοιο βαπόρι, ενώ με τα ίδια λεφτά, φέρνει ένα πλοίο από Ιαπωνία για παράδειγμα (όπως γινότανε τόσα χρόνια και ακόμα γίνεται) να το μετασκευάσει και να το ρίξει στη θάλασσα... και να του μείνουν και λεφτά στην άκρη?
Αυτό που έκανε τα άλλα δύο πλοία (Θεόφιλος και Μυτιλήνη) να φύγουν για το Αλιάγα φέτος είναι η ζήτηση σε χάλυβα και αύξηση στην τιμή του, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία...
Απλώς αναρωτιέμαι γιατί αυτό δεν ακολούθησε τα άλλα δύο... το περίμεναν κιόλας, καθώς δημοσιεύματα σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν πως μετά το Μυτιλήνη, σειρά έχει το Ταξιάρχης για απέναντι...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-09-2022, 08:34
Απλώς αναρωτιέμαι γιατί αυτό δεν ακολούθησε τα άλλα δύο... το περίμεναν κιόλας, καθώς δημοσιεύματα σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν πως μετά το Μυτιλήνη, σειρά έχει το Ταξιάρχης για απέναντι...
Αυτά τα είχε πάρει άλλη εταιρεία η ΑΝΕΝ,κάποια κομπίνα θα έγινε με τα χρέη.
Το βαπόρι μέχρι πριν λίγα χρόνια είχε ελπίδες να ταξιδέψει σαν ρο-ρό τουλάχιστον.
Καλησπέρα! Το Ταξιάρχης ποιά εταιρία το έχει στην πλοιοκτησία της?
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-09-2022, 08:05
Kαλημέρα, η C-Link Ferries του Απόστολου Βεντούρη στην ίδια διεύθυνση στον Πειραιά όπου φέρεται να είναι κ η ανύπαρκτη ΝΕΛ.
Kαλημέρα, η C-Link Ferries του Απόστολου Βεντούρη στην ίδια διεύθυνση στον Πειραιά όπου φέρεται να είναι κ η ανύπαρκτη ΝΕΛ.
Η C-Link είναι/ήταν θυγατρική εταιρία της ΝΕΛ, μαζί με την Inter Lines, στην οποία είχε μεταβιβάσει και την πλοικτησία του Κωνσταντινος Γ όταν το είχε αγοράσει και έκανε ταξίδια Μυτιλήνη - Αιβαλί... Νομίζω η δεύτερη έχει κλείσει η άλλη δεν ήξερα ότι υπάρχει ακόμα...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-09-2022, 10:10
Η C-Link είναι/ήταν θυγατρική εταιρία της ΝΕΛ, μαζί με την Inter Lines, στην οποία είχε μεταβιβάσει και την πλοικτησία του Κωνσταντινος Γ όταν το είχε αγοράσει και έκανε ταξίδια Μυτιλήνη - Αιβαλί... Νομίζω η δεύτερη έχει κλείσει η άλλη δεν ήξερα ότι υπάρχει ακόμα...
Στα χαρτιά φαίνεται ότι υπάρχει.Ιnter Lines είναι μιά εταιρεία στο Μαρόκο,αυτή που είχε ναυλώσει το ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ.
Καλημέρα! Ξέρουμε αν έχει η Inter Lines κανένα καράβι στην πλοιοκτησία της?
PireasPiraeus
04-01-2023, 19:08
Εκπλειστηριάστηκε το καράβι σημερα και κατοχυρώθηκε σε νέο ιδιοκτήτη. Αρχική τιμή μόλις 120.000 ευρώ(!)
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-01-2023, 21:15
Εκπλειστηριάστηκε το καράβι σημερα και κατοχυρώθηκε σε νέο ιδιοκτήτη. Αρχική τιμή μόλις 120.000 ευρώ(!)
Που σημαίνει ταξίδι χωρίς επιστροφή στην γνωστή παραλία;; Αν τα καταφέρει να φθάσει δλδ...
¶ρα θέμα ωρών, να ανεβάσει ξένη σημαία, αν δεν το έχει κάνει ήδη και να αλλάξει όνομα για να αρχίσει να ρυμουλκείται για απέναντι... Λέτε να κάνουνε κανένα πέρασμα κι από εδώ για να μας αποχαιρετήσει όπως το Μυτιλήνη;
Κρίμα πάντως, αυτό το πλοίο ήταν εργάτης πραγματικός και έβγαλε πολλά λεφτά για την ΝΕΛ... και θα μπορούσε να βγάλει ακόμα πιο πολλά αν δεν κράταγαν οι συγκυρίες. Θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-01-2023, 20:51
¶ρα θέμα ωρών, να ανεβάσει ξένη σημαία, αν δεν το έχει κάνει ήδη και να αλλάξει όνομα για να αρχίσει να ρυμουλκείται για απέναντι... Λέτε να κάνουνε κανένα πέρασμα κι από εδώ για να μας αποχαιρετήσει όπως το Μυτιλήνη;
Κρίμα πάντως, αυτό το πλοίο ήταν εργάτης πραγματικός και έβγαλε πολλά λεφτά για την ΝΕΛ... και θα μπορούσε να βγάλει ακόμα πιο πολλά αν δεν κράταγαν οι συγκυρίες. Θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα...
Μπορούσε αν είχε πουληθεί πιό νωρίς,τότε που ήταν ακόμα στο Λαύριο.
Ένα εκτενές άρθρο για τα "βάρη" του πλοίου και της ΝΕΛ έχει ανέβει εδώ (https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/business-stories/taxiarchis-protochroniatiko-sfiri-gia-to-allote-kamari-tis-nel-lines-pic/)
Και εγώ το βλέπω να καταλήγει στα απέναντι παράλια για σκράπ
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-04-2023, 19:38
Κανένα νέο από το πλοίο;
Στην κατάσταση που είναι τι νέο να υπάρχει Κάποια στιγμή θα ακούσουμε ότι θα ρυμουλκηθεί στην γνωστή παρλία.
Στην κατάσταση που είναι τι νέο να υπάρχει Κάποια στιγμή θα ακούσουμε ότι θα ρυμουλκηθεί στην γνωστή παρλία.
Κι εγώ για τέτοιο νέο ρωτάω; Είχανε γράψει ότι ετοιμαζότανε κι αυτό μετά τα άλλα 2 για να πάει απέναντι... Από τη στιγμή, που εκπληστειριάστηκε και βρίσκεται σε αναμονή, μου φάνηκε περίεργο που ακόμα δεν εστάλη στο διαλυτήριο... Περιμένουνε τις τιμές του χάλυβα να ανέβουν, ίσως;
Καθώς το πλοίο πλέον οδεύει για την ακτή των διαλύσεων να το δούμε όταν ακόμη ήταν ζωντανό...
να αποπλέει από την Καβάλα το 2010
203513
θέα από το φιλιστρίνι
203514
της καμπίνας
203515
άφιξη στη Μύρινα
203517
με την πλώρη να φθάνει μπρος στα βράχια του κάστρου
203516