Επιστροφή στο Forum : Άκουα Τζιούελ [Aqua Jewel, Nissilios]
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
panagosk13
02-07-2013, 13:37
Το Σπίριτ καλύπτει απόλυτα τα ενδοκυκλαδικά. Οπότε να υποθέσω ότι αναφέρεσαι στο ότι θα ήθελες και ένα δεύτερο πλοίο. :distrust:
Νομίζω πως δεν καλύπτει απόλυτα το Σπίριτ καθώς τα δρομολόγια του Τζιούελ που κάλυπτε το Άκουα Μαρία μέχρι και προχτές ήταν οι Δυτικές Κυκλάδες αν δεις και στο site της Νελ.
Σύνδεση Μήλου-Σίφνου-Σερίφου με τις υπόλοιπες Κυκλάδες δεν υπάρχει. :bi_polo:
karavofanatikos
19-07-2013, 10:40
Άραγε τον Αύγουστο θα το δούμε ξανά να ταξιδεύει ή μπάαααααα.
cpt. mimis
19-07-2013, 11:23
Θα δείξει.....
Αμα φτιαχτει απο μονο του μπορει γιατι για την ωρα κανεις δεν εχει ασχοληθει με τη βλαβη του
karavofanatikos
29-07-2013, 16:31
Σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων που έχει αναρτήσει η ΝΕΛ στην ιστοσελίδα της, το πλοίο πρόκειται να επανέλθει στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια τη Δευτέρα 12 Αυγούστου. Επίσης, το Άκουα Μαρία με τη σειρά του επανέρχεται στη γραμμή των Ψαρών και Χίου.
parianos
08-08-2013, 19:47
Σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων που έχει αναρτήσει η ΝΕΛ στην ιστοσελίδα της, το πλοίο πρόκειται να επανέλθει στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια τη Δευτέρα 12 Αυγούστου. Επίσης, το Άκουα Μαρία με τη σειρά του επανέρχεται στη γραμμή των Ψαρών και Χίου.
Ειναι σιγουρο αυτο οτι θα μπει στα ενδοκυκλαδικα το Aqua Jewel; Ρωταω απλως λογω την ερχομενη Τριτη σχεδιαζω με την γυναικα μου να παμε Σεριφο για μονοημερη εκδρομη.....Φυσικα θα κανω φωτορεπορταζ του πλοιου εφοσον ταξιδεψει το πλοιο....
mitilinios
09-08-2013, 22:01
Ειναι σιγουρο αυτο οτι θα μπει στα ενδοκυκλαδικα το Aqua Jewel; Ρωταω απλως λογω την ερχομενη Τριτη σχεδιαζω με την γυναικα μου να παμε Σεριφο για μονοημερη εκδρομη.....Φυσικα θα κανω φωτορεπορταζ του πλοιου εφοσον ταξιδεψει το πλοιο....
Δεν ξέρω αν θα σε στεναχωρήσω αλλά αποκλείεται να πας με το Aqua Jewel καθώς δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι διαδικασίες αποκατάστασης της βλάβης στη μηχανή του πλοίου.
Μπορείς όμως να επιλέξεις το Aqua Maria, φέτος το καλοκαίρι είναι αξιοπρεπέστατο και συνεπέστατο στα ωράριά του, να μας πεις εντυπώσεις και να κάνεις και φωτορεπορτάζ.
Λογικά οι ώρες αφιξοαναχωρήσεων δεν θα αλλάξουν, ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.nel.gr/routes/dromologia/syros-paros-serifos-sifnos-kimwlos-milos.html) στο κάτω μέρος της σελίδας.
Σε κάθε περίπτωση καλό ταξίδι.
parianos
10-08-2013, 09:44
Δεν ξέρω αν θα σε στεναχωρήσω αλλά αποκλείεται να πας με το Aqua Jewel καθώς δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι διαδικασίες αποκατάστασης της βλάβης στη μηχανή του πλοίου.
Μπορείς όμως να επιλέξεις το Aqua Maria, φέτος το καλοκαίρι είναι αξιοπρεπέστατο και συνεπέστατο στα ωράριά του, να μας πεις εντυπώσεις και να κάνεις και φωτορεπορτάζ.
Λογικά οι ώρες αφιξοαναχωρήσεων δεν θα αλλάξουν, ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.nel.gr/routes/dromologia/syros-paros-serifos-sifnos-kimwlos-milos.html) στο κάτω μέρος της σελίδας.
Σε κάθε περίπτωση καλό ταξίδι.
Ηδη εκανα φωτορεπορταζ του Aqua Maria και πηγαινε στο θεμα του πλοιου να δεις τις φωτο....
karavofanatikos
11-08-2013, 11:55
Χθες το πρωί ταξίδεψα με το Άκουα Μαρία από το Λαύριο (09:00) και ρώτησα μέλος του πληρώματος αν απ' τη Δευτέρα το Τζούελ θα επανέλθει στα ενδοκυκλαδικά και με τη σειρά του η Μαρία στο Ψαρά - Μεστά. Μου είπε πως ακόμη τα πράγματα είναι ρευστά κι όλα θα εξαρτηθούν απ' το πως θα πάει το δοκιμαστικό του Τζούελ. Πάντως από Δευτέρα αδύνατον. Στο πρακτορείο της ΝΕΛ στο Λαύριο που ρώτησα το ίδιο, μου είπαν ότι ίσως ξεκινήσει. Τι να πουν και οι άνθρωποι, αφού η ίδια η εταιρεία δεν ξέρει το πότε θα είναι έτοιμο το πλοίο της. Το δικό μου συμπέρασμα είναι πως το Τζούελ θα αργήσει κι άλλο μέχρι να μπει στη γραμμή άρα απ' ότι φαίνεται η ΝΕΛ θα αλλάξει ξανά τον πίνακα δρομολογίων.
BEN BRUCE
11-08-2013, 12:33
To Aqua Jewel απο οτι ξερω μαζι με την ζημια στην μηχανη εχει δημιουργηθει και αλλο προβλημα που ειναι εξαιρετικα κοστοβορο και καθιστα το μελλον του πλοιου αβεβαιο στον παρον οικονομικο πλαισιο
mitilinios
11-08-2013, 22:17
Χθες το πρωί ταξίδεψα με το Άκουα Μαρία από το Λαύριο (09:00) και ρώτησα μέλος του πληρώματος αν απ' τη Δευτέρα το Τζούελ θα επανέλθει στα ενδοκυκλαδικά και με τη σειρά του η Μαρία στο Ψαρά - Μεστά. Μου είπε πως ακόμη τα πράγματα είναι ρευστά κι όλα θα εξαρτηθούν απ' το πως θα πάει το δοκιμαστικό του Τζούελ. Πάντως από Δευτέρα αδύνατον. Στο πρακτορείο της ΝΕΛ στο Λαύριο που ρώτησα το ίδιο, μου είπαν ότι ίσως ξεκινήσει. Τι να πουν και οι άνθρωποι, αφού η ίδια η εταιρεία δεν ξέρει το πότε θα είναι έτοιμο το πλοίο της. Το δικό μου συμπέρασμα είναι πως το Τζούελ θα αργήσει κι άλλο μέχρι να μπει στη γραμμή άρα απ' ότι φαίνεται η ΝΕΛ θα αλλάξει ξανά τον πίνακα δρομολογίων.
Βρε λες να γίνει κανένα μικρό θαύμα...αύριο το απόγευμα στις 17 φαίνεται να επανέρχεται στα δρομολόγια το πλοίο, αν και πολλά θα κριθούν στο αυριανό δοκιμαστικό. Πάντως είμαι αρκετά δύσπιστος και συμπλέω με την άποψη του συμφορουμίτη παραπάνω, ότι πάλι το Aqua Maria θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά!!!
Εις αύριο τα σπουδαία.
thanos75
12-08-2013, 10:56
Το κακό είναι πως χωρίς να είναι τίποτε σίγουρο, η ΝΕΛ έχει στο online της σύστημα περασμένα τα νέα δρομολόγια του Aqua Maria για Ψαρά-Μεστά. Έτσι εάν κάποιος δεν είναι πολύ σχετικός με τα ακτοπλοικά τεκταινόμενα της ΝΕΛ και με το θέμα του Jewel, κινδυνεύει τελευταία στιγμή είτε να μην ταξιδέψει, είτε να αλλάξει τελευταία στιγμή τα πλάνα του και να υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία. Και όλα αυτά μέσα στην κορύφωση της κίνησης
yiannissin
12-08-2013, 13:19
διαβάζοντας τις απόψεις σας και λαμβάνοντας υπ΄όψη μου τα δρομολόγια της ΝΕΛ και θέλοντας να βοηθήσω όσους προγραμματίζουν "ταξίδεμα" με το Jewel,
ξεκινάω πρώτος.....θα ταξιδέψει!!!!! :fat:
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQLbKg4HwmzoqXTXHDjvttGExAr3epxG JqozcZu-vUyDw6guu9lnw
ναι έγινε θαύμα και ξεκίνησε
karavofanatikos
12-08-2013, 16:27
Εδώ και λίγη ώρα το πλοίο έχει αφήσει πίσω του το λιμάνι του Λαυρίου! Άραγε πρόκειται για δοκιμαστικό ή επανέρχεται στα δρομολόγιά του;;;
Ας το δούμε δεμένο το πρωί του Σαββάτου στο Λαύριο, ενώ βαφόταν η αριστερή του μπάντα.
147729
parianos
12-08-2013, 18:38
Το κακό είναι πως χωρίς να είναι τίποτε σίγουρο, η ΝΕΛ έχει στο online της σύστημα περασμένα τα νέα δρομολόγια του Aqua Maria για Ψαρά-Μεστά. Έτσι εάν κάποιος δεν είναι πολύ σχετικός με τα ακτοπλοικά τεκταινόμενα της ΝΕΛ και με το θέμα του Jewel, κινδυνεύει τελευταία στιγμή είτε να μην ταξιδέψει, είτε να αλλάξει τελευταία στιγμή τα πλάνα του και να υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία. Και όλα αυτά μέσα στην κορύφωση της κίνησης
Νελ ειναι αυτη...τι να πεις....
karavofanatikos
12-08-2013, 18:52
ναι έγινε θαύμα και ξεκίνησε
Όντως όπως το λες είναι φίλε ayfa74! Το πλοίο ξεκίνησε κανονικά τα δρομολόγιά του ύστερα από 3 μήνες "παροπλισμού" στο Λαύριο. Σύμφωνα με το ΑΙS το πλοίο κινείται με ταχύτητες γύρω στους 13+ κόμβους, πιστεύω απόλυτα δικαιολογημένες μετά από ένα τόσο μεγάλο νεκρό διάστημα. Ας του ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο κι από εδώ και πέρα να μην αντιμετωπίσει ξανά τέτοια προβλήματα.
Υ.Γ: Άρα, αγαπητέ pariane το ταξίδι σου θα το πραγματοποιήσεις με το στολίδι! Καλά να περάσεις!
Μερικές φορές θα ήταν καλό να δείχνουμε και λίγη καλή πίστη κι όχι να γλωσσοτρώμε τα πλοία και τις εταιρείες τους. Ο φίλος karavofanatikos έχει από τις 29/07 επισημάνει σε μήνυμά του τα δρομολόγια του AJ και ότι αυτό θα ξεκίναγε στις 12/08, όπερ και εγένετο. Το πλοίο ήταν σχεδόν έτοιμο από την Παρασκευή για το σημερινό του δρομολόγιο, είχε πάρει κι όλας και πετρέλαια. Απόμενε η επιβεβαίωση αποκατάστασης της βλάβης από τον Νηογνώμονά του η οποία επιτελέσθει την Κυριακή με όλα τα σχετικά έντυπα.
Το ότι ξεκίνησε την ημέρα που προγραμματίστηκε ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που το έχασαν κάμποσοι όπως αντιλαμβάνομαι. Ελπίζω να το κέρδισε το πλοίο, η εταιρεία και το πλήρωμά του. Καλά ταξίδια του εύχομαι χωρίς άλλα απρόοπτα.
Psarianos
12-08-2013, 21:17
Το ότι το πλοίο είναι πάνω απο την Κύθνο και κανονικά στις 10 έπρεπε να είχε φτάσει στην Σύρο,έχει σχέση με στοιχήματα που χάνει ή κερδίζει κανείς?
Δυστυχώς λόγω κρίσης έχουν παρεξηγηθεί πολλά,απο σχεδόν όλες τις εταιρίες.Είναι φυσιολογικό οι επιβάτες να περιμένουν ώρες στα διάφορα λιμάνια,να χάνουν δουλειές απο τις καθυστερήσεις των πλοίων επειδή είναι δήθεν καλό να υπάρχει απλά ένα πλοίο που πηγαίνει με 10-12μίλια(και όχι με 14 που λένε τα δρομολόγια του)για να παίρνει την επιδότηση η εταιρία του:mask:
Το ίδιο βεβαία ισχύει για όλα τα πλοία που δέν εκτελούν τα δρομολόγια τους στα ωράρια που έχουν διαθέσει στο ευρύ κοινό(και υπάρχουν αρκετά στο Αιγαίο,είτε σε άγονες γραμμές,είτε όχι)και συνεχίζουν κανονικά χωρίς να ενοχλούνται απο Λιμενικό,Υπουργείο και υπεύθυνους για αυτά τα ζητήματα.
Κι άν πεί κάποιος 'δέν πειράζει φίλε,ας πηγαίνουν τα πλοία με 10,11,12μίλια αρκεί να τρώνε ψωμί οι ναυτικοί μας',θα απαντήσω ότι δέν μπορούν να ταλαιπωρούνται εκατοντάδες ή χιλιάδες επιβάτες για να παίρνουν τον μισθό τους 100-1000 άτομα και να γλεντάνε τα λεφτά του κοσμάκη(επιδοτήσεις)άνθρωποι που δέν πληρώνουν τα πληρώματα τους και οδηγούν τις εταιρίες τους στο λουκέτο.
Δυστυχώς στην χώρα μας(άν νοείται χώρα πιά αυτό το πράγμα)είναι πλέον φυσιολογικό το 'ας ζώ εγώ καλά και όλοι άλλοι να πάνε να πνιγούν'.Κανείς όμως δέν καταλαβαίνει ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά του,καθώς αυτός ο βούρκος τραβάει σιγά σιγά όλους προς τον πάτο.
Συγνώμη άν ξέφυγα απο το θέμα αλλά δέν μπορώ να διαβάζω ότι όλα είναι καλά και για τα κακά φταίει η γλωσσοφαγιά και η κακοπιστία των αθρώπων.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ ότι μέλημα της πολιτείας θα έπρεπε να ειναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Αν ήμουν εταιρεία θα προσπαθούσα για το ίδιο γνωρίζοντας πως αυτά που θα επενδούσα προς αυτη την κατεύθυνση θα μου έφερναν περισσότερο κέρδος. Αυτά ως τοποθέτηση στα περί εταιρειών, που ας μην ξεχνάμε πως είναι επιχειρήσεις και κοιτούν πάνω απ όλα το συμφέρον τους, και στα πολλά καράβια που υπάρχουν στο Αιγαίο που δεν τηρούν τα ωράριά τους όπως ελέχθει.
Για την κάπως μειωμένη ταχύτητα του ΑJ εύχομαι απλά να είναι η 'αναγκαστική' μειωση και προσοχή που απαιτείται σε περιπτώσεις εκτεταμένων αλλαγών κι αντικαταστάσεων στις μηχανές. Ας μη ξεχνάμε ότι άλλαξε σχεδόν όλη η ΔΕ ΚΜ. Ας δώσουμε λοιπόν λίγο χρόνο ακόμα στο βαποράκι με όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία όλων μας.
Δυστυχώς, απ' ότι καταλαβαίνω, μάλλον κάτι συμβαίνει με το πλοίο κι έχει τελικά αυτή την καθυστέρηση. Πάντως δεν είναι πρόβλημα με τις μηχανές του.
karavofanatikos
13-08-2013, 09:07
13/8/2013Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL
Λόγω δυσλειτουργίας του κεντρικού υδραυλικού συστήματος άγκυρας του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL, το σημερινό δρομολόγιο της Τρίτη 13/08/2013 του πλοίου από Σύρο προς Μύκονο – Πάρο – Σέριφο – Σίφνο – Κίμωλο - Μήλο και επιστροφή δεν θα εκτελεστεί.
Espresso Venezia
13-08-2013, 09:26
Λόγω δυσλειτουργίας του κεντρικού υδραυλικού συστήματος άγκυρας του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL, το σημερινό δρομολόγιο της Τρίτη 13/08/2013 του πλοίου από Σύρο προς Μύκονο – Πάρο – Σέριφο – Σίφνο – Κίμωλο - Μήλο και επιστροφή δεν θα εκτελεστεί.
Μερικές φορές θα ήταν καλό να δείχνουμε και λίγη καλή πίστη κι όχι να γλωσσοτρώμε τα πλοία και τις εταιρείες τους.
Έτσι είναι. Αυτή η γλωσσοφαγιά (αθάνατη Γεωργία Βασιλειάδου, τα 'λεγες και δεν σε πιστεύαμε !!!) δεν αφήνει μήτε άνθρωπο, μηδέ πλεούμενο να προκόψει. Αν δείχναμε λίγη καλή πίστη, είμαι βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή το πλοίο θα ταξίδευε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Να ευχηθούμε ολόψυχα (οι ευχές και τα τρισάγια πάντα φέρουν αποτελέσματα) να επανέλθει γρήγορα το "βαποράκι μας" και να του δώσουμε βέβαια και τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής (και ημείς και οι επιβάτες βεβαίως που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες). Υπομονή και καλή πίστη !!!
Σημ. Πριν την επαναδραστηριοποίηση του, είχε πραγματοποιηθεί κάποιο (έστω και ένα) δοκιμαστικό ως είθισται ???
parianos
13-08-2013, 09:37
χα χα χα το περιμενα αυτο!!!! Ηξερα οτι κατι θα γινοτανε και με ενημερωσε το πρακτορειο οτι δεν θα γινει το σημερινο του δρομολογιο....και παλι νελ ειναι αυτη και τι να πω....
yiannissin
13-08-2013, 10:28
χχχμμμμμ....έχουμε μέλλον μάλλον....
συνεχίζω ....δεν θα ταξιδέψει!!!!:apologetic:
147757
πέρα από τα αστεία,θέλω να ταξιδέψω ενδοκυκλαδικό με το πλοίο...είχα-έχω επιφυλάξεις γιά το αν θα τα καταφέρει το πλοίο,δεν είμαι προκατειλημμένος(κάθε άλλο μάλιστα), αλλά θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό ένα σύνθετο "μηχάνημα"-πλοίο,μετά από εκτεταμένη ακινησία και επισκευή(και υποθέτω με οικονομία ανταλλακτικών λόγω της οικονομικής κατάστασης φυσιολογικά),να παρουσιάσει το οποιοδήποτε πρόβλημα,πολύ δε περισσότερο όταν μπαίνει κατ΄ευθείαν σε δρομολόγια χωρις δοκιμαστικά.
Εγώ είμαι υποψιασμένος και προετοιμασμένος γιά κάθε ενδεχόμενο ακύρωσης δρομολογίου,ποιός μπορεί να πεί όμως το ίδιο για τις δεκάδες ακυρώσεις που συνεπάγεται ένα ακυρωθέν δρομολόγιο.Αυτός που προγραμμάτισε π.χ. Μύκονο-Μήλο τι κάνει??????πρέπει ο κάθε επιβάτης-τουρίστας να ξέρει και το ιστορικό παρασκήνιο κάθε πλοίου?ποιός είναι εντεταλμένος να κάνει τη δουλειά αυτή και ποιά η υπευθυνότητα της εταιρίας απέναντι στους επιβάτες?
Υ.Γ.μέχρι τις 25 Αυγούστου θα συνεχίσω μάλλον να μαδάω τη μαργαρίτα:uncomfortableness:
Αναρωτιέμαι αν δίνεται από τον Νηογνώμονα Τύπου Β μετά από βλάβη, διαπίστωση δηλαδή αποκατάστασης βλάβης -ιδιαίτερα για βλάβη μηχανής- χωρίς δοκιμαστικό. Σίγουρα πρέπει να πραγματοποιήθηκε δοκιμαστικό τουλάχιστον εν όρμω, με φορτίο κλπ. Εξάλλου, το νέο συμβάν αφορά δυσλειτουργία του υδραυλικού συστήματος αγκυρών κι όχι εκ νέου βλάβη μηχανών, για αυτό και δεν πολυκαταλαβαίνω την επιμονή για δοκιμαστικό πλου.
Κατά τα υπόλοιπα, δικαιολογώ τα ειρωνικά σχόλια κάποιων συμφορουμιτών απέναντι στο προηγούμενο δικό μου, λόγω της ατυχούς τελικά επανόδου του πλοίου στις θάλασσες και της αδιαμφισβήτητης ταλαιπωρίας που θα υποστούν κάμποσοι επιβάτες, ενόψει κι όλας της κορύφωσης της επιβατικής κίνησης.
Θέλω να πιστεύω όμως πως και οι ίδιες οι εταιρείες, εφόσον δεν θέλουν να έχουν δυσάρεστα περιστατικά στα πλοία τους, πρέπει να μεριμνούν αποτελεσματικότερα για καλύτερη παροχή υπηρεσιών.
T.S.S. APOLLON
15-08-2013, 23:19
To Aqua Jewel στο λιμανι της Τηνου 15-8-2013
147870147871147872
Αναρωτιέμαι αν δίνεται από τον Νηογνώμονα Τύπου Β μετά από βλάβη, διαπίστωση δηλαδή αποκατάστασης βλάβης -ιδιαίτερα για βλάβη μηχανής- χωρίς δοκιμαστικό. .χωρίς δοκιμαστικό. Σίγουρα πρέπει να πραγματοποιήθηκε δοκιμαστικό τουλάχιστον εν όρμω, με φορτίο κλπ.
Να κανω μια ερωτηση? Ειχε προβλημα Κυριας Μηχανης και απαιτηται αυτο το παραπανω?
Ναι, η ζημιά που καθήλωσε το πλοίο για 3 μήνες ήταν, αν δεν κάνω λάθος, βλάβη ΔΕ ΚΜ.
Εξ' όσων γνωρίζω, για ελληνικής σημαίας πλοία που δραστηριοποιούνται στις ενδομεταφορές, προκειμένου να επιτραπεί ο απόπλους μετά από ζημιά που επηρεάζει τη κλάση του, οι Νηογνώμονες είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν Βεβαιωτικό Διατήρησης Κλάσης μετά από ζημιά (Τύπου Β) εφόσον, εννοείται, διαπιστωθεί η οριστική αποκατάσταση της κάθε βλάβης.
express adonis
18-08-2013, 16:14
147981147982
Giannis G.
18-08-2013, 16:29
Αναχώρηση από το λιμάνι της Τήνου στις 15/8/2013
147988
Τα ξημερώματα της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 1 η ώρα το πλοιο έκανε έκτακτο δρομολόγιο για Ανδρό απο Συρο λόγο της μεγάλης φωτιάς που είχε ξεσπάσει στο άνω γαυριο και απειλούσε σπίτια για να μεταφέρει πυροσβεστικά οχήματα!
Ενα μεγάλο ευχαριστω σε όλους και ειδικά στο πλήρωμα γιατι με τα λίγα μεσα που υπάρχουν στην Ανδρό η κατάσταση είχε ξεφεύγει!
thanos v
23-08-2013, 15:30
Τα ξημερώματα της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 1 η ώρα το πλοιο έκανε έκτακτο δρομολόγιο για Ανδρό απο Συρο λόγο της μεγάλης φωτιάς που είχε ξεσπάσει στο άνω γαυριο και απειλούσε σπίτια για να μεταφέρει πυροσβεστικά οχήματα!
Ενα μεγάλο ευχαριστω σε όλους και ειδικά στο πλήρωμα γιατι με τα λίγα μεσα που υπάρχουν στην Ανδρό η κατάσταση είχε ξεφεύγει!
ερώτηση.. κοιτάζοντας την εικόνα από το Γαύριο (http://users.otenet.gr/~grandros/), φάνηκε να μην μπορεί να δέσει το πλοίο.. τελικά τα κατάφερε?
roussosf
24-08-2013, 06:39
ερώτηση.. κοιτάζοντας την εικόνα από το Γαύριο (http://users.otenet.gr/~grandros/), φάνηκε να μην μπορεί να δέσει το πλοίο.. τελικά τα κατάφερε?
όπως ακριβώς το είπες "φάνηκε" δεν είναι όμως έτσι
γενικά το πλοίο σε όλα του είναι ποιό αργό και από το..... replay
προχθες στο λιμάνι της Συρου ....κουράστηκα να το βλέπω από την ώρα που περασε το φανάρι μέχρι που έδεσε
yiannissin
26-08-2013, 14:08
Χθεσινή αναχώρηση από Σύρο.
Τελικά τα κατάφερε το πλοίο, αν και μας κοψοχόλιασε λίγο, αναχώρηση από Σύρο με 4-5 μίλια λόγω εμπλοκής των αγκυρών του(μεταξύ τους),1 ώρα καθυστέρηση μέχρι να ξεμπλέξουν με εν πλώ προσπάθειες μέχρι να πιάσει Μύκονο,κατά τα άλλα όλα ΟΚ :fat:
148455
ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 31/08/2013
karavofanatikos
14-10-2013, 17:08
Έκτακτο δρομολόγιο για το πλοίο απόψε από Λαύριο για Ψαρά - Αη Στράτη - Λήμνο - Καβάλα!!!
Περισσότερα: http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=1385
Psarianos
14-10-2013, 17:10
To Aqua Jewel στην θέση του Aqua Maria σήμερα με ακύρωση του αυριανού δρομολογίου του για Κυκλάδες http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=1385
ΥΓ.Με πρόλαβε ο φίλος karavofanatikos
nikos_kos
14-10-2013, 20:39
καμπινες θα υπαρχουν για το εκτακτο δρομολογιο? ειναι πολλες οι ωρες
Γιατί εχω την αισθηση οτι ειναι ημεροπλοιο? Νομιζω στη μετασκευη χωρητικοτητα του γκαραζ και τους κοινοχρηστους χωρουςδεν καναν?
Μου φαινεται εχει να πεσει υπνος σε καρεκλα κ βα βγαινουν ολοι σαν σιγμα τελικο...
Περαν αυτου μου αρεσει το δρομολογιο που εδωσε η ΝΕΛ, αφου εφτασε που εφτασε μεχρι κατω κυκλαδες, δεν κανει και μια Ιοσ - Σαντορινη ετσι για να το δεσουμε το γλυκο??
Τελικα καλα κανουν και εχουν βγει ολοι αυτοι οι κανονισμοι περι ILO και MLC. Και αν δεν εφαρμοζονται τωρα, το μελλον θα ειναι διαφορετικο. Δεν μπορουν να κανουν τι ζωη των ναυτικων κωλοπανιδα.....!!!!!!!! Ετσι γιατι απλα πρεπει να καλυψουμε οτι μπορουμε. Και εδω δεν δεχομαι κουβεντα περι εξυπηρετησης νησιων! Αυτα ειναι για το καφενιο μερια!! Αν καιγοταν για εξυπηρετηση υπαρχουν αλλοι τροποι να το κανεις και οχι σκιζοντας ενα βαπορι - που δεν κανει καν για τη γραμμη.
Αυτα, παω να ξεκαπνισω τη σαρωση τωρα.!!!
thanos75
15-10-2013, 09:21
Θυμάμαι από την εποχή που δούλευε στη Ραφήνα πως είχε ελάχιστες καμπίνες και μάλιστα η μία από αυτές είχε νομίζω και μπαλκονάκι:worked_till_5am:! Δεν ξέρω εάν ακόμα υπάρχουν
Εννοείται βέβαια πως το πλοίο είναι καθαρά ημερόπλοιο και εννοείται πως θα είναι μια κάποια ταλαιπωρία τόσες ώρες βραδυνό δρομολόγιο σε καρέκλα για τους περισσότερους επιβάτες. Μια απορία δική μου: Αφού κάνουν που κάνουν οι εταρείες αυτές τις αντικαταστάσεις γιατί δεν κάνουν και μια μικροτροποποίηση στις ώρες΄των δρομολογίων προκειμένου να είναι πιο βολικές ανάλογα με τον τον τύπο του πλοίου? Μια χαρά θα ήταν το Aqua Jewel εάν εφευγε από Λαύριο κατά τις 7 το πρωί και έφτανε αργά το βράδυ Καβάλα, δεδομένης της έλλειψης καμπίνων
karavofanatikos
15-10-2013, 09:35
Μια χαρά θα ήταν το Aqua Jewel εάν εφευγε από Λαύριο κατά τις 7 το πρωί και έφτανε αργά το βράδυ Καβάλα, δεδομένης της έλλειψης καμπίνων
Μα το πλοίο δεν θα μπει για έναν αριθμό δρομολογίων, αλλά εκτάκτως για ένα και μόνο δρομολόγιο. Έφυγε άρον άρον στις 8 το βράδυ γιατί είχε να πάει καράβι στα νησιά 5 μέρες, άρα έπρεπε να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το πλοίο διαθέτει 20 δίκλινες καμπίνες, εκ των οποίων και δύο vip όπως είπες με δικό τους μπαλκονάκι σαν τα κρουαζιερόπλοια!
Μα το πλοίο δεν θα μπει για έναν αριθμό δρομολογίων, αλλά εκτάκτως για ένα και μόνο δρομολόγιο. Έφυγε άρον άρον στις 8 το βράδυ γιατί είχε να πάει καράβι στα νησιά 5 μέρες, άρα έπρεπε να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το πλοίο διαθέτει 20 δίκλινες καμπίνες, εκ των οποίων και δύο vip όπως είπες με δικό τους μπαλκονάκι σαν τα κρουαζιερόπλοια!
Οι υπόλοιποι θα κοιμηθούν στα σπιτάκια των σκύλων.....
rafina-lines
15-10-2013, 15:41
Το πλοίο διαθέτει 20 δίκλινες καμπίνες, εκ των οποίων και δύο vip όπως είπες με δικό τους μπαλκονάκι σαν τα κρουαζιερόπλοια!
Σωστά, μόνο που δύο ήταν πριν την επιμήκυνση. Μετά την επιμήκυνση προστέθηκαν άλλες δύο, οπότε έγιναν τέσσερις συνολικά. Η διαμονή σ' αυτές τις VIP καμπίνες είναι φανταστική! Πραγματικά ο επιβάτης έχει την αίσθηση ότι ταξιδεύει με κανένα υπερπολυτελές μεγάλο κρουαζιερόπλοιο!!! :)
thanos75
15-10-2013, 15:45
Και νομίζω πως πρέπει να είναι το μόνο ποστάλι στο Αιγαίο που έχει τέτοιες καμπίνες. Πρέπει πραγματικά να είναι ωραία εμπειρία ακόμα και ένα ημερήσιο ταξίδι σε αυτές.
rafina-lines
15-10-2013, 16:00
Και νομίζω πως πρέπει να είναι το μόνο ποστάλι στο Αιγαίο που έχει τέτοιες καμπίνες. Πρέπει πραγματικά να είναι ωραία εμπειρία ακόμα και ένα ημερήσιο ταξίδι σε αυτές.
Πραγματικά, Θάνο, έχεις δίκιο!!! Όταν ήταν σε μας, ήθελα να πάρω μια τέτοια καμπίνα στην κάθοδό μου για Πάρο. Όμως μόλις άκουσα την τιμή, λέω άστο καλύτερα! Όμως τώρα το μετανιώνω, γιατί σίγουρα θα ήταν μοναδική εμπειρία. Τουλάχιστον κατάφερα να δω μία όταν πρωτοήρθε το πλοίο στη Ραφήνα. Πριν την επιμήκυνση βέβαια. Στα ενδοκυκλαδικά που κάνει τώρα είναι κλειστές φυσικά, αλλά σ' αυτό το δρομολόγιο φαντάζομαι θα χρησιμοποιηθούν... :)
speedrunner
31-10-2013, 18:25
Τροποποίηση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL 01/11/2013
Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL θα αναχωρήσει αύριο Παρασκευή 01/11/2013 από Λαύριο 15:00 αντί 07:00, λόγω έκτακτων συγκοινωνιακών αναγκών.
Το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως κάτωθι:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/11: ΛΑΥΡΙΟ (ΑΝ 15:00) - ΚΕΑ (ΑΦ 16:00 ΑΝ 16:15) - ΚΥΘΝΟΣ (ΑΦ 17:25 ΑΝ 17:40) - ΣΥΡΟΣ (ΑΦ 20:00 ΑΝ 20:10) - ΠΑΡΟΣ (ΑΦ 21:35 ΑΝ 21:50) - ΝΑΞΟΣ (ΑΦ 22:55 ΑΝ 23:10) -
ΣΑΒΒΑΤΟ 02/11: ΙΟΣ (ΑΦ 00:30 ΑΝ 00:40) - ΣΙΚΙΝΟΣ (ΑΦ 01:10 ΑΝ 01:20) - ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ (ΑΦ 02:10 ΑΝ 02:20) - ΚΙΜΩΛΟΣ (ΑΦ 03:30 ΑΝ 03:40) - ΜΗΛΟΣ (ΑΦ 04:50)
karavofanatikos
25-12-2013, 15:02
Το Aqua Jewel καθώς ξεκουράζεται στο λιμάνι του Λαυρίου!
151255 151254
Ακόμα και το ποδόσφαιρο στα νησιά μας είναι πάρα πολύ δύσκολο....πατήστε εδώ (http://syrosnews.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=5168%3A%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%C E%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%80%CF%89%CF%81%C E%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%86%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%8E%C E%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%AF%CF%86%CE%BD%CE%BF) και θα καταλάβετε!!!!
manoubras 33
22-01-2014, 17:25
Το βαπορι απο το μεσημερι εχει μεθορμισει στο Νεωριον, εργασιες στα πεδιλα του καταπελτη.
Το βαπορι απο το μεσημερι εχει μεθορμισει στο Νεωριον, εργασιες στα πεδιλα του καταπελτη.
Και προηγουμένως έκανε δοκιμές στο μελλοντικό νέο λιμάνι του νησιού μας!!!!!!!!!!!
151882151883151884
manoubras 33
22-01-2014, 18:57
Σωστος ο zozef! Μεγαλεια σημερα η γειτονια μου (Ταρσανας) το χαζευα ωρα απο διπλα, φωτο ομως δεν βαζω, μας καλυψες και με το παραπανω!
Παρα πολυ ομορφες φωτο.. Και ωραια καμερα...;)
karavofanatikos
23-01-2014, 20:35
Τα πέδιλα του καταπέλτη αποκολλήθηκαν στον ντόκο της Ψάθης στην Κίμωλο! Ένα βιντεάκι απ' τις προσπάθειες του πληρώματος να τα φορτώσει στο γκαράζ!
http://www.youtube.com/watch?v=yHnJtRFeLA0
speedrunner
26-01-2014, 11:37
Ανεκτέλεστο και το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου απο το Λαύριο, την Παρασκευή δεν έκανε το δρομολόγιο του λόγω καιρού όπως έλεγε το δελτίο τύπου της ΝΕΛ (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=1430), (μόνο το Aqua Jewel είχε τέτοιο πρόβλημα την Παρασκευή) για σήμερα δεν έχει αξιωθεί ακόμα η ΝΕΛ να βγάλει δελτίο τύπου για να μας πει τον λόγο που δεν έκανε και σήμερα δρομολόγιο!!!!!
express adonis
27-01-2014, 18:51
ΤΟ AQUA JEWEL ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΜΗΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ..
karavofanatikos
02-02-2014, 11:21
Σε επίσχεση εργασίας υπάρχει πιθανότητα να προβεί το πλήρωμα του πλοίου τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες! :apologetic:
http://cyclades24.gr/index.php/component/k2/item/9856-ena-bhma-prin-thn-apomonosh
Apostolos
02-02-2014, 20:08
Βλάβη στο bow είχε το πλοίο... Σε 15 μέρες το πλοίο βγαίνει σε επισκευή
5 μήνες απλήρωτος ο κόσμος...
karavofanatikos
04-03-2014, 10:43
Το πλοίο από μεθαύριο πρόκειται να ξεκινήσει την ετήσια ακινησία του (επιστρέφει το Aqua Spirit) και θα επανέλθει στα ενδοκυκλαδικά λίγο πριν το Πάσχα (Μ.Δευτέρα).
Nautilia News
16-04-2014, 09:53
154504
(http://Δοκιμαστικό για το ΕΓ/ΟΓ AQUA JEWEL)Δοκιμαστικό για το ΕΓ/ΟΓ AQUA JEWEL (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1454:-aqua-jewel&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)
GiorgosVitz
29-06-2014, 11:42
Σήμερα στο λιμάνι της Νάξου
156674 156675
giorgos....
30-07-2014, 11:22
Το AQUA JEWEL φθάνοντας στο λιμάνι της Σερίφου!!
158046
pantelis2009
06-08-2014, 17:32
Υπέροχη φωτο και σ' ευχαριστούμε.:fat:
DeepBlue
08-08-2014, 09:34
Σύρος 18-06-14.158417158418
nikos.man
13-08-2014, 13:46
Συνάντηση πλοίου ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-AGUA JEWEL ανοιχτά του λιμανιού του ΜΕΡΙΧΑ στην ΚΥΘΝΟ:
158585158586158587158588158589
Σύρα, 27/08/14. Εξωτερικά τουλάχιστον, αρκετά ταλαίπωρο :apologetic:
Το μεσημεράκι μάλιστα, μεθόρμισε απέναντι (στο τελωνείο), όπου και φόρτωσε καύσιμο.
159051159052159053159054159055
ΜΦΧ
T.S.S. APOLLON
08-09-2014, 11:10
Agua Jewel καταπλους στο λιμανι της Τηνου το καλοκαιρι του 2004
159371
karavofanatikos
07-10-2014, 11:42
Ξέρει κανείς αν παραμένει ανοιχτό το πλωριό σαλόνι της πρώτης θέσης; (Φωτό: shipspotting)
160315
Την 1η Σεπτεμβρίου έκανα το δρομολόγιο Κύθνος - Λαύριο και το πάνω πλωριό σαλόνι ήταν κλειστό.
Και μια φωτό από εκείνη την ημέρα στην Κύθνο πριν δέσει στον Μέριχα.
Μηχανική βλάβηπαρουσίασε το Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA JEWEL'' Ν.Π. 11045, πρωινές ώρες σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Φολεγάνδρου. Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου, ότι κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από την ν. Κίμωλο στη ν. Φολέγανδρο, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και ότι συνεχίζει τον πλου με τη δεξιά κύρια μηχανή χωρίς να αιτεί συνδρομή. Το''AQUA JEWEL'' το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο για Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Νάξο – Πάρο – Σύρο, κατέπλευσε στους λιμένες Φολεγάνδρου, Ίου, Νάξου με καθυστέρηση. Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του''AQUA JEWEL'', μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Οι σαράντα τρεις επιβάτες (43) και ένα (01) Ι.Χ με προορισμό την Πάρο μετακινήθηκαν με το “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ” Ν.Π.10990, ενώ οι οκτώ (08) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ. για Σύρο θα μετακινηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
πηγη: www.hcg.gr
Espresso Venezia
12-10-2014, 20:18
Σε συνέχεια του προηγούμενου ποστ σχετικά με την βλάβη που παρουσιάστηκε στην αριστερή κύρια μηχανή του, να πούμε ότι σήμερα το απόγευμα το πλοίο έφυγε από το λιμάνι της Νάξου, και αυτοδύναμο μεν αλλά με χαμηλή ταχύτητα κατευθύνεται προς τα πέριξ του Πειραιά (σύμφωνα με το AIS).
pantelis2009
20-11-2014, 07:57
Το Aqua Jewel έφυγε από το Λαύριο πριν 2,5 ώρες με προορισμό τον Πειραιά όπως γράφει στο AIS του, ακόμη είναι ανοικτά από το Θυμάρι και τώρα προσπαθεί να μπει από τη Νότια πλευρά στο separation. Η ταχύτητα του δεν έχει ξεπεράσει τα 7,2 μίλια, ενώ τώρα πάει με 6,4 μίλια.
Ας δούμε το AQUA JEWEL όταν στις 11-04-2013 ήταν μέσα στον Πειραιά.
161891
andria salamis
20-11-2014, 12:05
πριν λιγο ο καταπλους του Aqua Jewel στο Ν.Μ.Δραπετσωνας,και κατα τυχη ημουν εκει.:single_eye:
161903
To Αqua Jewel σήμερα στον Ν.Μ.Δ.
163387
manoubras 33
10-03-2015, 18:05
Τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ερμούπολη.
164825
pantelis2009
19-03-2015, 16:37
Άραγε τι γίνεται με αυτό το πλοίο!!!!!!!! 4 μήνες είναι δεμένο στο ΝΜΔ, κάνουν καμιά δουλειά ......η απλά το παράτησαν εκεί.
165068
Espresso Venezia
05-04-2015, 18:30
Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, ανεβαίνουνε, αλλάζουνε, αλλά τα .....πεζά προβλήματα των εργαζομένων είναι πάντα εδώ και ζητάνε λύσεις.
Σήμερα, στον νέο μώλο Δραπετσώνας.
165473__165472
Μώλος Δραπετσώνας - 05/04/2015
Ilias 92
01-06-2015, 23:22
Γράφτηκε ότι ο Περογιαννακης του βρίκε μηχανή, και θα το δουλέψει ο ίδιος.
Λογικα καλοκαίρι δεν θα προλάβει με τίποτα.
Μακαρι γιατι ειναι απο τις πιο αξιόλογες μονάδες του στόλου μας.
τηνος εξπρες
03-06-2015, 21:13
Να μην περναει καβο ντορο ομως .
BEN BRUCE
04-06-2015, 08:07
Αμα δεις την πορεια του πλοιου απο καθελκυσεως θα δεις οτι δεν ειναι <αξιολογη μοναδα> αλλα ενα λαθος με βελτιωσεις
gpap2006
04-06-2015, 08:11
Για ενδοκυκλαδικά με 15-16 κόμβους είναι ότι πρέπει.Μακάρι να μονιμοποιηθεί στη γραμμή.
speedrunner
04-06-2015, 09:39
Για ενδοκυκλαδικά με 15-16 κόμβους....ι.
Για άλλο πλοίο μιλάμε?????
gpap2006
04-06-2015, 12:35
Εννοώ στην ιδεατή περίπτωση που θα το προσέξει και θα το επισκευάσει ο Περογιαννάκης..
emmanouil
04-06-2015, 19:24
Και παλι χλωμο το βλεπω. Οποιος ξερει την ιστορια του πλοιου καταλαβαινει.
Ilias 92
04-06-2015, 20:40
Γιατι ρε παιδιά τι ζημιά εχει και δεν του επιτρέπει ακομα και αν αλλάξει μηχανή να πιάσει μια ταχύτητα 17+?
Το καραβι ειναι αξιόλογο μπορει να μπει Σαρωνικο Σποραδες αγονη απο Καβάλα Λήμνο, Δυτικές Ιόνιο και που δεν μπαίνει.
Απο αυτή την άποψη το λέω αξιόλογο το βαπορι, λίγο πολυ όλοι ξέρουμε την πορεία του αλλα ο πλοιοκτήτης δεν νομίζω να το αφήσει έτσι το πονάει το καραβάκι.
Espresso Venezia
02-08-2015, 11:13
Μάλλον θετικό σημάδι για το πλοίο η αναχώρηση του από τον μώλο Δραπετσώνας, "σπάζοντας" έτσι την εδώ και καιρό τετράδα (http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=163040&d=1419627970) των αδρανών ΝΕΛόπλοιων.
Βρίσκεται πλέον πρυμοδετημένο στο ναυπηγείο Τσαγγαρινού στο Πέραμα.
... ο πλοιοκτήτης δεν νομίζω να το αφήσει έτσι το πονάει το καραβάκι.
Οταν το πλοίο ήταν στην Ραφήνα, το μόνο που δεν μπορούσε να πει κανείς για τον Περογιαννάκη είναι ότι δεν το πάλεψε (απέναντι σε θηρία). Σχεδόν κάθε χρόνο στο βαποράκι γίνονταν σοβαρές βελτιώσεις - επενδύσεις όπως η επιμήκυνση, ο καταπέλτης επιβατών, το πατάρι στο γκαράζ (νομίζω και stabilizers), κάτι που δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του προσπάθησε αρκετά να το φέρει κοντά στα άλλα της γραμμής. Επίσης δεν θυμάμαι να είχε ποτέ μηχανική βλάβη (τουλάχιστον σοβαρή). Και μεγαλύτερο ατού για εμένα είναι οι εξωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι και το τεράστιο ανοιχτό κατάστρωμα στο ντεκ της κόντρα γέφυρας!
Πριν από 2-3 χρόνια, επί ΝΕΛ, ταξίδεψα με αυτό από Ιο για Νάξο και πραγματικά απογοητεύτικα. Το εξωτερικό κατάστρωμα μέσα στην βρώμα (τα παγκάκι από λευκά είχαν γίνει σχεδόν μαύρα) και στις κλίμακες που οδηγούσαν στο πάνω ντεκ σχοινάκι με απαγορευτική πινακίδα. Επίσης με το απλό εισιτήριο (αν θυμάμαι καλά 10Ε κόστιζε και η γραμμή ήταν επιδοτούμενη) δεν επιτρεπόταν η είσοδος στο σαλόνι της οικονομικής!!! Μόνο έξω σαν σκυλιά!!!
Μακάρι να το επισκευάσει ο Περογιαννάκης και να μπει σε μια γραμμή που θα αγαπηθεί όπως του αξίζει!
pantelis2009
04-08-2015, 14:12
Το AQUA JEWEL φωτογραφημένο στις 15-03-2015 ....όσο μπορεί να φανεί, από το ναυπηγείο Ατσαλάκη στο ναυπηγείο Τσαγκαρινού που βρίσκετε. Ας ελπίσουμε να το δούμε να ......κυκλοφορεί ξανά στα νησιά μας.
168597
...Και μεγαλύτερο ατού για εμένα είναι οι εξωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι και το τεράστιο ανοιχτό κατάστρωμα στο ντεκ της κόντρα γέφυρας!
...
Αυτό φίλε μου ξαναπέστο. Σε επιστροφή από Μύκονο με γεμάτο 6αράκι τον Σεπτέμβριο του '06, την έβγαλα εκεί όλο το απόγευμα και μέχρι που φτάσαμε Ραφήνα, απολαμβάνοντας το ταξίδι. Δεν μπορούσα να ξεκολλήσω από κεί πάνω και εκ των υστέρων αντιλήφθηκα ότι από το σπρέυ και την αλμύρα κόλλαγα ολόκληρος και είχα ξεπαγιάσει από την υγρασία. Αλλά το φχαριστήθηκα: Έφαγα όλο τον καιρό και το δρόμο του βαποριού στα μούτρα, έφαγα μπόλικο κούνημα, "έφτυσα" την υπόλοιπη παρέα που ήταν στο σαλόνι και θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή :pride:
ΜΦΧ
rafina-lines
04-08-2015, 23:44
Αυτό φίλε μου ξαναπέστο. Σε επιστροφή από Μύκονο με γεμάτο 6αράκι τον Σεπτέμβριο του '06, την έβγαλα εκεί όλο το απόγευμα και μέχρι που φτάσαμε Ραφήνα, απολαμβάνοντας το ταξίδι. Δεν μπορούσα να ξεκολλήσω από κεί πάνω και εκ των υστέρων αντιλήφθηκα ότι από το σπρέυ και την αλμύρα κόλλαγα ολόκληρος και είχα ξεπαγιάσει από την υγρασία. Αλλά το φχαριστήθηκα: Έφαγα όλο τον καιρό και το δρόμο του βαποριού στα μούτρα, έφαγα μπόλικο κούνημα, "έφτυσα" την υπόλοιπη παρέα που ήταν στο σαλόνι και θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή :pride:
ΜΦΧ
Αυτό ακριβώς φίλε μου έκανα κι εγώ κάποτε μ'αυτό το καραβάκι... Από Ραφήνα μέχρι Πάρο μέσω ΑΤΜνίας φχαριστήθηκα το καλύτερό μου ταξίδι. 7 ώρες δεν έφυγα ούτε για κατούρημα απ'αυτό το σημείο της κόντρα γέφυρας!!! Γι'αυτό το συμπαθούσα πάρα πολύ αυτό το πλοίο όταν το είχαμε εδώ, άσχετα τι λέγανε (και λένε ακόμη) διάφορες κακές γλώσσες. Σ'ευχαριστώ πολύ που μου θύμησες αυτή την πανέμορφη ανάμνηση! Μακάρι να μπορούσα να το ξαναζήσω αυτό... :)
Αυτό ακριβώς φίλε μου έκανα κι εγώ κάποτε μ'αυτό το καραβάκι... Από Ραφήνα μέχρι Πάρο μέσω ΑΤΜνίας φχαριστήθηκα το καλύτερό μου ταξίδι. 7 ώρες δεν έφυγα ούτε για κατούρημα απ'αυτό το σημείο της κόντρα γέφυρας!!! Γι'αυτό το συμπαθούσα πάρα πολύ αυτό το πλοίο όταν το είχαμε εδώ, άσχετα τι λέγανε (και λένε ακόμη) διάφορες κακές γλώσσες. Σ'ευχαριστώ πολύ που μου θύμησες αυτή την πανέμορφη ανάμνηση! Μακάρι να μπορούσα να το ξαναζήσω αυτό... :)
Να 'σαι καλά!
Τελικά, πρέπει να έχει σκαλώσει πολύς κόσμος με αυτή την "κόντρα γέφυρα" κατά καιρούς και να έχει βγάλει όλο το ταξίδι εκεί πάνω :)
BEN BRUCE
05-08-2015, 08:47
.....και τρως και την ακτινοβολια απο το σκανερ του ρανταρ που ειναι χαμηλα
Espresso Venezia
11-08-2015, 16:10
Βρίσκεται πλέον πρυμοδετημένο στο ναυπηγείο Τσαγγαρινού στο Πέραμα.
Να το δούμε στο ναυπηγείο Τσαγγαρινού, και μόνο αλλά και με καλή παρέα.
168752__168753
Πέραμα - 11/08/2015
Ilias 92
06-09-2015, 16:15
Επέστρεψε στην πλοιοκτησία Περογιαννακη το πλοιο. Πρώτο βήμα ειναι η αλλαγή της μιας μηχανής, ας ευχηθούμε όλα να πανε καλά γιατι το καραβάκι το αξίξει. Στην συνέχεια πρέπει να διευθετηθούν τα χρέη της ΝΕΛ που το βαρύνουν.
manolisfissas
08-10-2015, 12:39
Το πλοίο έχει ανοίξει το AIS του.
proussos
09-10-2015, 00:08
169864
AQUA JEWEL μπαίνοντας στην Ερμούπολη...11 Μαρτίου 2011.
Μακάρι να το ξαναδούμε ενεργό !
avvachrist
08-02-2016, 20:25
Στις δηλώσεις τακτικής δρομολόγησης περιόδου 1/11/2016 - 31/10/2017 το πλοίο έχει δηλωθεί στις γραμμές Α) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΙΓΙΝΑ, Β) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΙΓΙΝΑ-ΠΟΡΟΣ, Γ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΟΡΟΣ από την εταιρεία "ΑΛΦΑ ΦΕΡΡΥΣ Ν.Ε.".
Για να δούμε...
BillSaronic
08-02-2016, 22:50
Στις δηλώσεις τακτικής δρομολόγησης περιόδου 1/11/2016 - 31/10/2017 το πλοίο έχει δηλωθεί στις γραμμές Α) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΙΓΙΝΑ, Β) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΙΓΙΝΑ-ΠΟΡΟΣ, Γ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΟΡΟΣ από την εταιρεία "ΑΛΦΑ ΦΕΡΡΥΣ Ν.Ε.".
Για να δούμε...
Μακάρι να γίνει. Το έχω ταξιδέψει στο παρελθόν και είχα αναρωτηθεί πόσο θα άρεσε για Αργοσαρωνικό
express adonis
09-02-2016, 09:37
το πλοιο εχει γυρισει κυκλαδες και βορειο αιγαιο...τωρα ενας αργοσαρωνικος ειναι πολυ λιγος "υποβαθμιση" του πλοιου...
BEN BRUCE
09-02-2016, 10:01
Eιναι ομως απο τις πιο χρυσοφορες γραμμες της Ελλαδας, με λιγοτερο πληρωμα και λιγοτερες απαιτησεις.Εξαρχης πιστευα οτι για μεχρι εκει ηταν το κοντο τοτε (2003) πλοιο πριν μπει σε πολυ ανταγωνιστικη γραμμη
express adonis
09-02-2016, 10:16
Eιναι ομως απο τις πιο χρυσοφορες γραμμες της Ελλαδας, με λιγοτερο πληρωμα και λιγοτερες απαιτησεις.Εξαρχης πιστευα οτι για μεχρι εκει ηταν το κοντο τοτε (2003) πλοιο πριν μπει σε πολυ ανταγωνιστικη γραμμη
χαχα...το κοντο πλοιο ειχα την ατυχια να το ζησω τη εποχη που λες απο ραφηνα για τηνο...δεν ειχε μεινει τπτ ορθιο..αυγουστος...οτι μπουκαλι στα ψυγεια ειχε σπασει....δεν το εχω ξαναζησει τοσο κουνημα σε αλλο πλοιο...
karavofanatikos
22-04-2016, 20:49
Εγκρίθηκε η έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου από 13 Ιουνίου στη γραμμή Πειραιάς - Αίγινα - Μέθανα - Πόρος! Θετική εξέλιξη για ένα άξιο πλοίο που μπορεί να προσφέρει ακόμη πολλά. Τώρα μένει να δούμε αν θα δουλέψει υπό την διαχείριση της Leve Ferries επιβεβαιώνοντας έτσι την υπόσχεση της εταιρείας για την έλευση και δεύτερου πλοίου στη γραμμή.
Εγκρίθηκε η έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου από 13 Ιουνίου στη γραμμή Πειραιάς - Αίγινα - Μέθανα - Πόρος! Θετική εξέλιξη για ένα άξιο πλοίο που μπορεί να προσφέρει ακόμη πολλά. Τώρα μένει να δούμε αν θα δουλέψει υπό την διαχείριση της Leve Ferries επιβεβαιώνοντας έτσι την υπόσχεση της εταιρείας για την έλευση και δεύτερου πλοίου στη γραμμή.
Και ετσι ... ξαναθεριεύουν τα πλοία του Αργοσαρωνικού μετα απο μερικά χρόνια οταν είχαμε τα πρώην 'Κίμωλος' και 'Κυκλάδες' στη γραμμή !
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
23-04-2016, 09:44
Και ετσι ... ξαναθεριεύουν τα πλοία του Αργοσαρωνικού μετα απο μερικά χρόνια οταν είχαμε τα πρώην 'Κίμωλος' και 'Κυκλάδες' στη γραμμή !
Mήπως κ ο ΦΟΙΒΟΣ δεν είναι στο μέγεθος των βαποριών που πήγαιναν κάποτε οπουδήποτε στο Αιγαίο ή ακόμα κ στην Ιταλία;
Έχουν αλλάξει τα μεγέθη τόσο που ο αδαής επιβάτης αν υποτεθεί ότι κάποιο από τα αναφερόμενα έμπαινε τώρα σε μακρυνό δρομολόγιο,μάλλον θα φοβόταν να ταξιδέψει!
Espresso Venezia
23-04-2016, 16:43
Εγκρίθηκε η έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου από 13 Ιουνίου στη γραμμή Πειραιάς - Αίγινα - Μέθανα - Πόρος !
Λέτε να περιμένανε να εγκριθεί πρώτα η δρομολόγηση και κατόπιν να αρχίσουν εργασίες στο πλοίο ??? Τουλάχιστον εξωτερικά δεν έχει αλλάξει επάνω του τίποτα από την εποχή της ΝΕΛ, ούτε καν τα σινιάλα στα πλαινά και στις τσιμινιέρες έχουν σβηστεί.
Είμαι περίεργος πάντως να δω το μερίδιο που μπορεί να πάρει από την "πίτα", σε μια γραμμή με άφθονα πλοία, από μεγάλα συμβατικά, ιπτάμενα δελφίνια, ταχύπλοα μέχρι και παντόφλα και μικρό επιβατηγό.
Το μελλον του Φοιβου πιο ειναι ; Αν δεν μπει στη γραμμη και σε συνδιασμο με την αποχωρηση του Απολλονα τοτε εχουμε και παλι πεντε πλοια .Αναλογα τις ωρες των δρομολογιων του οσο για την παντοφλα αυτη εξυπηρετει μονο βορεια Αιγινα και τα δρομιλογια της ειναι κυκλικα οποτε πολλοι θα το σκεφτονται αν θα την χρησιμοποιουν στην επιστροφη.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
25-04-2016, 10:35
οσο για την παντοφλα αυτη εξυπηρετει μονο βορεια Αιγινα και τα δρομιλογια της ειναι κυκλικα οποτε πολλοι θα το σκεφτονται αν θα την χρησιμοποιουν στην επιστροφη.
Όμως κάτι θα τσιμπήσει από την πίτα.
emmanouil
25-04-2016, 13:50
Ο Φοιβος επιστρεφει πιο ανανεωμενος απο ποτε
SteliosK
06-05-2016, 22:58
174813
Δρομολόγηση ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ-Nautilia.gr (http://www.nautilia.gr/eidiseis/dromologisi-akoua-tziouel/)
Nautilia News
02-06-2016, 17:55
175381
ALPHA FERRIES: Διαψεύδει τις φήμες (http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/alpha-ferries-diapsevdi-tis-fimes/)
(http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/alpha-ferries-diapsevdi-tis-fimes/)
Nautilia News
21-09-2016, 10:21
Δρομολόγηση AQUA JEWEL στη γραμμή ΒΟΛΟY- ΣΠΟΡΑΔΩΝ
Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/dromologisi-aqua-jewel-sti-grammi-voloy-sporadon/ .
karavofanatikos
24-02-2017, 17:31
Το πλοίο απ' τις 6 έως τις 12 Μαρτίου θα βρεθεί στη μεγάλη μόνιμη δεξαμενή της Ακτής Βασιλειάδη.
Μακάρι οι δύσκολες ημέρες για το πλοίο να αποτελούν πια παρελθόν και όλοι ευχόμαστε να το δούμε σύντομα να στολίζει και πάλι τις θάλασσές μας.
pantelis2009
07-03-2017, 13:47
Για να βγήκε για δεξαμενισμό .....σημαίνει ότι κάτι έχουν στο νου τους!!!!! Δεν κάνεις τόσα έξοδα .....για το τίποτα.
Εδώ σήμερα το πρωί στη δεξαμενή Βασιλειάδη που έχει αρχίσει ο καθαρισμός του στα ύφαλα.
181457 181458
mitsakos
08-03-2017, 14:59
Δυο φώτο λίγη ώρα αφότου είχαν ανοίξει τα MES του πλοίου...
181476181477
pantelis2009
08-07-2017, 10:45
Αυτή την ώρα το Aqua Jewel έχει βγει δοκιμαστικό και είναι ΒΑ από την Αίγινα με 12,9 μίλια. Καλή συνέχεια.
alekoskit
08-07-2017, 11:59
Μήπως το βολιδοσκοπούν για αντικατάσταση του Κορνάρου? Γιατί το μέγεθός του είναι κατάλληλο. Δεν ξέρω βέβαια σε τι κατάσταση είναι σήμερα, αλλά όποια και αν είναι αυτή, σίγουρα θα είναι καλύτερη από του Κορνάρου...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-07-2017, 12:16
Γιά αντικατάσταση του ΑQUA SPIRIT το πήραν.
gpap2006
08-07-2017, 12:22
Το βλεπω τωρα με 17,4 και εντυπωσιαζομαι ειναι η αληθεια. Καλο θα ηταν προσωρινα για Κυθηρα μεχρι να φυγει το spirit για τα ξενα. Αν και μαλλον κατευθειαν για ενδοκυκλαδικα το προοριζουν.
Espresso Venezia
08-07-2017, 14:40
Αφού πούμε ότι στο δοκιμαστικό του έφτασε μέχρι νότια της Αίγινας και κατόπιν επέστρεψε και πάλι στο ναυπηγείο Τσαγγαρινού του Περάματος, να το δούμε και πάλι εν πλω μετά από πολύ καιρό σε σημερινές φωτό την ώρα που περνούσε έξω από το λιμάνι του Πειραιά.
183748__183749
8 Ιουλίου 2017
hayabusa
09-07-2017, 10:42
Και ένα ενάεριο βίντεο από το χθεσινό δοκιμαστικό του πλοίου :
https://www.youtube.com/watch?v=tRWncpvFSVI
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-07-2017, 09:04
Βαπόρι που χτίστηκε με...δόσεις κ από ταξίδεμα; Φτερό στον άνεμο!
Μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν σβήσει ακόμα το ΝΕL LINES.
hayabusa
10-07-2017, 15:43
Και τσιμινιέρα αν προσέξεις έχει το σινιάλο της Alpha Ferries ακόμη.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-07-2017, 08:41
Και τσιμινιέρα αν προσέξεις έχει το σινιάλο της Alpha Ferries ακόμη.
Στάθηκα στη ΝΕΛ γιατί η επιγραφή είναι πιό παλιά κ κάνει μπαμ.Αντίθετα το σινιάλο της Αlpha μπήκε όταν πήραν πίσω το βαπόρι.
Όπως κ να'ναι,συνήθως πρώτη κίνηση ενός αγοραστή είναι να σβήσει παλιά σινιάλα/επιγραφές.
pantelis2009
24-07-2017, 16:34
Για δοκιμαστικό αυτή την ώρα ανατολικά από την Αίγινα και ταχύτητα έως 16,5 μίλια.
pantelis2009
02-08-2017, 17:56
To Aqua Jewel .......όσο φαινόταν σήμερα από το ναυπηγείο Φραντζή που είχα πάει για την καθέλκυση του Ωρίων ΙΙ.
184056
pantelis2009
03-08-2017, 17:50
Για δοκιμαστικό στον Αργοσαρωνικό αυτή την ώρα το πλοίο.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-08-2017, 09:31
H επιγραφή είναι πολύ πρύμα ίσως γιά να ταιριάζει με το φουγάρο αλλά "χτυπάει" πολύ άσχημα.
andria salamis
04-08-2017, 19:00
Πέρας δοκιμαστικού.Μια χαρά ειναι Φίλε Βίκτωρ,χάρηκα που το ειδα,εν πλω!
184076
Espresso Venezia
11-08-2017, 09:47
Χθεσινή φωτό του πλοίου από το ναυπηγείο Τσαγγαρινού στο Πέραμα.
184179
Πέραμα - 10/08/2017
Espresso Venezia
13-08-2017, 18:57
Το έχει βάλει στο ...σημάδι (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?57458-%CD%E1%F5%F0%E7%E3%EF%E5%F0%E9%F3%EA%E5%F5%E1%F3%F 4%E9%EA%DE-%C6%FE%ED%E7-%D0%E5%F1%DC%EC%E1%F4%EF%F2&p=591018#post591018) το πρώην ομόσταβλο του EUROPEAN EXPRESS, και ας ελπίσουμε ότι δεν έχει πάθει σημαντικές ζημιές.
Γιατι ακομα τα σινιάλα της alpha ??
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-08-2017, 09:41
Γιατι ακομα τα σινιάλα της alpha ??
Μάλλον ξεχασμένα...
karavofanatikos
18-08-2017, 17:21
Ύστερα από πολύμηνο παροπλισμό, αλλαγή ιδιοκτησίας κι άλλες περιπέτειες, το Aqua Jewel πανέτοιμο επιστρέφει από αύριο στα γνώριμα νερά του Αιγαίου, αναλαμβάνοντας και πάλι, όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει, την εξυπηρέτηση των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων καλύπτοντας έτσι το κενό που θα αφήσει η πώληση του Aqua Spirit στον Καναδά.
pantelis2009
18-08-2017, 17:23
Το Aqua Jewel έφυγε από το Πέραμα και αυτή την ώρα είναι ανοικτά από το Ελληνικό. ¶ραγε ....δοκιμαστικό ή θα ξεκινήσει τα ενδοκυκλαδίτικα????? Καλή συνέχεια σε όλους.
Espresso Venezia
18-08-2017, 17:39
Για να ξεκινήσει πρέπει πρώτα να σταματήσει το ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ. Διόλου όμως απίθανο να πηγαίνει κατά Λαύριο μεριά αν δεν πρόκειται για δοκιμαστικό.
EDIT : Άκυρο το Λαύριο, για Σύρο πάει σύμφωνα με το AIS του.
threshtox
18-08-2017, 19:41
Ξεκινάει αύριο το πρωί..
Καλά ταξίδια στο καράβι και στο πλήρωμα...
andria salamis
18-08-2017, 20:03
Πορεία για την ιδιαίτερη πατριδα μου!!!Ας δουμε και μια φωτογραφια,
στην Ερμούπολη 3 χρόνια πριν.Καλοταξιδο να ειναι.
184247
Dream Star Glaros
19-08-2017, 08:51
............
Απόπλους από την Ίο, στο πρώτο του δρομολόγιο με τα σινιάλα της Seajets(Ferries).
184274
184275
184273
Ferdinard
05-09-2017, 12:33
Το Aqua Jewel στον όρμο της Παροικιάς στις 04/09/2017.
184495184496184497184498
T.S.S. APOLLON
06-09-2017, 10:59
Aqua Jewel καταπλους στην Τηνο 25-8-2017
184506
T.S.S. APOLLON
12-09-2017, 13:16
Το Aqua Jewel στο λιμανι της Τηνου 25-8-2017
184581
T.S.S. APOLLON
04-10-2017, 16:16
Aqua Jewel στο λιμανι της Τηνου 28-9-2017
184812
Καταπληκτικη φωτο .Παρατηρησα οτι η τσιμινιερα δεν εχει τα σινιαλα της seajets γιατι ομως ;;
Καταπληκτικη φωτο .Παρατηρησα οτι η τσιμινιερα δεν εχει τα σινιαλα της seajets γιατι ομως ;;
Ούτε και στο Aqua Spirit υπήρχε.
giannis z.
08-10-2017, 17:19
Σίκινος
184866
proussos
08-10-2017, 18:45
184867
AQUA JEWEL παντός καιρού !
pantelis2009
16-10-2017, 07:19
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ'' Ν.Π. 11045, το οποίο ερχόταν από Ανάφη-Θήρα-Θηρασιά-Ίο-Σίκινο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του προς Νάξο-Πάρο-Σύρο.
Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση έντεκα (11) άτομα και ένα (01) Ι.Χ.Ε όχημα, ενώ επρόκειτο να επιβιβαστούν οκτώ (08) επιβάτες, ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα και τρία (03) Δ/Κ, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας
ΠΗΓΗ (http://www.hcg.gr/node/16238)
T.S.S. APOLLON
22-11-2017, 10:51
Aqua Jewel καταπλους στο λιμανι της Τηνου 28-9-2017
185572
T.S.S. APOLLON
27-01-2018, 20:56
Aqua Jewel καταπλους στο λιμανι της Ραφηνας 7-11-2009
186703
T.S.S. APOLLON
28-01-2018, 10:21
Το Aqua Jewel στο λιμανι της Ραφηνας 7-11-2009
186708
T.S.S. APOLLON
29-01-2018, 17:33
Το Aqua Jewel στο λιμανι της Ναξου 29-1-2011
186756
Το Aqua Jewel στο λιμανι της Ραφηνας 7-11-2009
186708
Ωραίες εποχές...
avvachrist
19-02-2018, 18:34
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πλοίο μας αφήνει τον Απρίλιο λόγω ναύλωσης στις Αζόρες. Στη θέση του φαίνεται να αναλαμβάνει το Andros Jet.
thanos75
20-02-2018, 08:33
Ακριβώς η Seajets αναλαμβάνει γενικά στη γραμμή των Αζορών (όπως και πέρσι), μόνο που αντί για 2 ταχύπλοα, φέτος θα έχει ένα ταχύπλοο και ένα συμβατικό κατά πως φαίνεται (Aqua Jewel & Master Jet για την ακρίβεια). Πάντως αυτό το andros jet από φωτογραφίες που το έχω δει αρκετά μικρό μου φαίνεται.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-02-2018, 08:34
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πλοίο μας αφήνει τον Απρίλιο λόγω ναύλωσης στις Αζόρες. Στη θέση του φαίνεται να αναλαμβάνει το Andros Jet.
Να δούμε πως θα τα πάει με τους καιρούς εκεί,αφού το καραβάκι είναι κουνίστρα.
speedrunner
20-02-2018, 10:46
Ακριβώς η Seajets αναλαμβάνει γενικά στη γραμμή των Αζορών (όπως και πέρσι), μόνο που αντί για 2 ταχύπλοα, φέτος θα έχει ένα ταχύπλοο και ένα συμβατικό κατά πως φαίνεται (Aqua Jewel & Master Jet για την ακρίβεια). Πάντως αυτό το andros jet από φωτογραφίες που το έχω δει αρκετά μικρό μου φαίνεται.
Νομίζω ότι θα είναι το Mega Jet και όχι το Master Jet. Πάντως σύμφωνα με τον Σουηδό το Andros Jet είναι 59,9 μέτρα και αν θυμάμαι καλά στις συμβάσεις που έχει το Aqua Jewel απαιτητέ πλοίο πάνω απο 75 μέτρα, για να μην μιλήσουμε και για το μέγεθός του γκαράζ που επίσης δεν νομίζω ότι καλύπτει τις απαιτήσεις της σύμβασης.
T.S.S. APOLLON
20-02-2018, 10:54
Tο Aqua Jewel στο Γαυριο τον Ιουλιο του 2009
187019
pantelis2009
21-04-2018, 10:10
Το Aqua Jewel έφυγε εχθές από την Χαλκίδα και πήγε στο Λαύριο .....μάλλον για πετρέλευση. Αυτή την ώρα αναχωρεί με προορισμό όπως λέει στο AIS το Ponta Delgada στις Αζόρες. Κανείς φίλος από Λαύριο να μας δείξει τα σινιάλα του???Καλή συνέχεια.
dionisos
25-04-2018, 18:39
Εφθασε στην CEUTA για ανεφοδιασμο. Καλο υπολοιπο
dionisos
27-04-2018, 09:19
Το πλοιο εχει βγει στον Ατλαντικο με πορεια προς MADEIRA.
dionisos
29-04-2018, 10:20
Λογω καιρικων συνθηκων το πλοιο ακολουθησε πορεια μεταξυ Αζορων και Μαδειρα. Τωρα βρισκεται Δυτικα της Νησου SANTA MARIA και αφιξη στην PUNTA DELGADA σημερα στις 12.00 GMT. Καλη αφιξη.
pantelis2009
03-05-2018, 18:35
Και η πρώτες φωτογραφίες από την πρώτη αναχώρηση του Aqua Jewel που ανέβασε η εταιρεία Atlanticoline (https://www.facebook.com/search/top/?q=atlanticoline) στο fb. Καλή συνέχεια.
188090 188091
nikos.man
05-05-2018, 17:33
Τα πρώτα video από την παρουσια του πλοίου στις Αζόρες και συγκεκριμένα στην Πόντα Ντελγάδα.
https://www.youtube.com/watch?v=HFi2bx1V8YA, https://www.youtube.com/watch?v=DmQ8BBhygj0
Πηγή:https://www.youtube.com/channel/UCPsqB6GOZfptxHio6AUIvRg
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-05-2018, 09:35
Τα πρώτα video από την παρουσια του πλοίου στις Αζόρες και συγκεκριμένα στην Πόντα Ντελγάδα.
https://www.youtube.com/watch?v=HFi2bx1V8YA, https://www.youtube.com/watch?v=DmQ8BBhygj0
Πηγή:https://www.youtube.com/channel/UCPsqB6GOZfptxHio6AUIvRg
Πολύ χαίρομαι τους φίλους που εξακολουθούν να γράφουν τα ξένα τοπωνύμια με ελληνικούς χαρακτήρες:congratulatory: διότι έχει καταντήσει στις μέρες μας να γράφονται με λατινικούς χαρακτήρες ακόμα κ αυτά που είναι καθιερωμένα στα ελληνικά από παλιά:disgust:.
pantelis2009
08-09-2018, 09:54
kaipou theos (https://plus.google.com/108530232758743479078) Σεπτεμβρίου 07, 2018 Κυκλάδες (http://www.kaipoutheos.gr/search/label/%CE%9A%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82?&max-results=7), Πλοία (http://www.kaipoutheos.gr/search/label/%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%B1?&max-results=7)
https://2.bp.blogspot.com/-Zuou9x9eq18/W5LTcyK1r1I/AAAAAAAAL68/nsB_lMaUM-UqR-9oY_3cWGLZbRG2YwnuACLcBGAs/s640/AQUA%2BJEWEL.jpeg (https://2.bp.blogspot.com/-Zuou9x9eq18/W5LTcyK1r1I/AAAAAAAAL68/nsB_lMaUM-UqR-9oY_3cWGLZbRG2YwnuACLcBGAs/s1600/AQUA%2BJEWEL.jpeg)
Λύσεις στα πιο σημαντικά προβλήματα των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων των ομάδων από τις Κυκλάδες απέφερε η χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μεταξύ του Υπουργού, του προέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων, και όλων των αρμοδίων φορέων.
Του Σπύρου Μάκαρη (sportcyclades.gr) (https://www.sportcyclades.gr/podosfero/eps-kykladon/item/32030-elyse-xronizonta-provlimata-i-episkepsi-freri-sto-y-e-n.html)
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ειρηναίος Φρέρης, ανέλαβε μία σημαντική πρωτοβουλία που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, η οποία εκ του αποτελέσματος έφερε κομβικής σημασίας αποφάσεις που αν εφαρμοστούν θα λύσουν σημαντικά θέματα που ταλαιπωρούν τις ομάδες, ειδικά των Δυτικών Κυκλάδων.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο αρχηγός του Λιμενικούς σώματος, οι Βουλευτές κ.κ.. Μανίος και Συρίγος και εκπρόσωποι της Blue Star Ferries, Hellenic Sea Ways και Sea Jets, άκουσαν με προσοχή τα όσα τους είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, ο οποίος τους έκανε μία πλήρη αναφορά σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τη δυναμική του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, επικεντρώνοντας βέβαια στα προβλήματα των μετακινήσεων, τα οποία αποτελούν τον σημαντικότερο ανασταλτικό παράγοντα στην διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.
Παροντες στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης, ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Γιώργος Λαρετζάκης, όπως και εκπρόσωποι του ΑΟ Σερίφου (κ. Γεροντάρης) και του Παμμηλιακού (κ. Κυπραίος).
Δεσμεύσεις
Η σημαντικότερη απόφαση που θα έχει άμεση εφαρμογή λύνει το πρόβλημα που ουσιαστικά λίγο έλειψε την περσινή σεζόν να «τινάξει στον αέρα» το πρωτάθλημα. Και αυτό βέβαια δεν είναι άλλο από την διακοπή των δρομολογίων του "¶ρτεμις" για τις Δυτικές Κυκλάδες, όπου για ένα μήνα έφερε «συμφόρεση» στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
https://1.bp.blogspot.com/-l7uU8rnn22M/W5LT26H1DXI/AAAAAAAAL7I/o2P6cgxcqIsC6QLyPn52RTeQDA9pwaFvQCLcBGAs/s640/SYSKEPSI.jpg (https://1.bp.blogspot.com/-l7uU8rnn22M/W5LT26H1DXI/AAAAAAAAL7I/o2P6cgxcqIsC6QLyPn52RTeQDA9pwaFvQCLcBGAs/s1600/SYSKEPSI.jpg)
Μετά από αίτημα του κ. Φρέρη, ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Κάτσαρης δεσμεύθηκε για την συνέχιση των δρομολογίων και κατά την περίοδο, που το πλοίο θα βγει σε αναγκαστική ακινησία, καθώς θα αντικατασταθεί με άλλο πλοίο της εταιρίας.
Επίσης, ο εκπρόσωπος της Hellenic Seaways ζήτησε από την ΕΠΣ Κυκλάδων ένα πλάνο των αγωνιστικών προκειμένου να προχωρήσει σε μόνιμες αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια, τα οποία μέχρι χθες άλλαζαν μόνο μετά από αιτήματα ομάδων και της ΕΠΣΚ.
Πολλή σημαντική ήταν και η συζήτηση σχετικά με το δρομολόγιο του Σαββάτου, το οποίο μπορεί αν συνδέσει τις Δυτικές Κυκλάδες με την Πάρο και θα λύσει πολλά προβλήματα.
Όσον αφορά την sea jets, ο εκπρόσωπος της κ. Καβαλιερος, δεσμεύθηκε ότι, όπου είναι απαραίτητο η εταιρία του είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην ομαλή μετακίνηση των αθλητών και να κάνει τις όποιες αλλαγές είναι εφικτές.
Ίσως μία από τις ομάδες που αντιμετωπίζουν το σημαντικότερο πρόβλημα να είναι ο ΑΠΣ Κύθνου, καθώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα δρομολόγια και η ομάδα του νησιού μπαίνει σε μεγάλα έξοδα κάθε φορά που έχει κάποιον αγώνα, δεδομένου ότι, λόγω απουσίας γηπέδου, δίνει όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας (θα έχει έδρα την Σέριφο).
Τόσο ο υπουργός κ. Σαντορινιός, όσο και ο κ. Κάτσαρης, προχώρησαν σε μία σημαντική δέσμευση, καθώς όπως τόνισαν ότι, αίτημα καταθέσει ο ΑΠΣ Κύθνου, αυτό θα γίνει δεκτό.
Ένα ακόμα θετικά στοιχείο που προέκυψε από τη συνάντηση ήταν η γνωστοποίηση ότι, στην ενδοκυκλαδική γραμμή επιστρέφει το aqua jewel, το οποίο θα αντικαταστήσει το ταχύπλοο Andros Jet που πραγματοποιεί στη παρούσα φάση αυτά τα δρομολόγια, πράγμα που σημαίνει την πιο ομαλή διεξαγωγή τους. Να σημειώσουμε ότι το Aqua Jewel ναυλώθηκε από την Atlanticoline, το φετινό καλοκαίρι εκτελεί δρομολόγια στις πορτογαλικές Αζόρες, έχει διατηρήσει το όνομά του και αναμένεται να επιστρέψει...
Σημαντικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή παίζει και το δρομολόγιο του Αδαμάντιος Κοραής, το οποίο συνδέει την Κύθνο με τα άλλα νησιά του συμπλέγματος των Δυτικών Κυκλάδων. Και πάνω σε αυτό υπήρξε ακόμα μία σημαντική και ελπιδοφόρα είδηση, καθώς από την εταιρία ZANTE, στην οποία ανήκει το πλοίο έγινε γνωστό ότι υπάρχει η σκέψη για τη συνέχιση της σύνδεσης και κατά τους χειμερινούς μήνες.
Attika group
Λίγο πριν τη συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων επισκέφθηκε τα γραφεία της Attika Group προκειμένου να συναντηθεί με το υψηλόβαθμο στέλεχος κ. Σακέλλης. Στη συνάντηση τέθηκε από τον κ. Φρέρη μία πλήρη εικόνα για τις μετακινήσεις που πραγματοποιούν τα Κυκλαδίτικα σωματεία, με τον ίδιο να αναφέρεται και στα σωματεία του Μπάσκετ και του Βόλεϊ.
Ένα αίτημα που κατέθεσε στη συνάντηση ο πρόεδρος, ήταν το δρομολόγιο του Σαββάτου από την Σαντορίνη προς τη Νάξο, το οποίο έχει σταματήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις ομάδες της Σαντορίνης και την ομαλή διεξαγωγή του 3ου ομίλου.
Όσο αφορά το οικονομικό σκέλος και τις εκπτώσεις, η εταιρία έδειξε την πρόθεση της ν βοηθήσει τα σωματεία, συνεχίζοντας να παρέχει χαμηλά εισιτήρια, ενώ κατόπιν σχετικού αιτήματος που θα καταθέσει η ΕΠΣ Κυκλάδων θα μπορέσει ν παρακαμφθεί η διαδικασία των αιτημάτων που αποστέλλουν τα σωματεία και η όλη διαδικασία να γίνεται αυτόματα.
πηγή naxospress.gr (http://naxospress.gr/)
thanos75
19-09-2018, 08:40
Ισως το χειμώνα να το δούμε στα λημέρια και τα στέκια τα παλιά....
https://cyclades24.gr/2018/09/epistrefei-to-aqua-jewel/
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-09-2018, 13:16
https://cyclades24.gr/2018/09/epistrefei-to-aqua-jewel/
Στις Πορτογαλικές Αζόρες...Η μ@λ@κι@ που δέρνει ορισμένους δεν λέγεται! Λες κ υπάρχουν κ άλλες Αζόρες.
sylver23
19-09-2018, 15:28
Προφανώς επείδή όλος ο κόσμος δεν γνωρίζει γεωγραφία το προσδιορίσανε. Ίσως με λίγο λάθος συντακτικό. '' Στα νησιά Αζόρες της Πορτογαλίας΄΄ θα ήταν καλύτερο. Όπως λένε στο εξωτερικό πχ Τα επτάνησα της Ελλάδας κτλ καθώς δεν γνωρίζει ο καθένας που πέφτουν . Μην κολλάμε σε λεπτομέρεις όμως..
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-09-2018, 09:18
Προφανώς επείδή όλος ο κόσμος δεν γνωρίζει γεωγραφία το προσδιορίσανε. Ίσως με λίγο λάθος συντακτικό. '' Στα νησιά Αζόρες της Πορτογαλίας΄΄ θα ήταν καλύτερο. Όπως λένε στο εξωτερικό πχ Τα επτάνησα της Ελλάδας κτλ καθώς δεν γνωρίζει ο καθένας που πέφτουν . Μην κολλάμε σε λεπτομέρεις όμως..
Επειδή ήθελαν να είναι διαφωτιστικοί ( ...στον Β.Ατλαντικό ) πιό σωστό θα ήταν "που ανήκουν στην Πορτογαλία".
Είθισται επιθετικός προσδιορισμός να μπαίνει σε συμπλέγματα νησιών που ανήκουν σε 2 χώρες.
Πχ Σαμόα / Αμερικανικές Σαμόα κ νήσοι της Παρθένου, Αμερικανικές/Βρετανικές.
Dream Star Glaros
21-09-2018, 11:47
Επειδή ήθελαν να είναι διαφωτιστικοί ( ...στον Β.Ατλαντικό ) πιό σωστό θα ήταν "που ανήκουν στην Πορτογαλία".
Είθισται επιθετικός προσδιορισμός να μπαίνει σε συμπλέγματα νησιών που ανήκουν σε 2 χώρες.
Πχ Σαμόα / Αμερικανικές Σαμόα κ νήσοι της Παρθένου, Αμερικανικές/Βρετανικές.
Ναι, ή θα μπορούσε να γράφει "...στις Αζόρες (Πορτογαλία)" ή "...στο πορτογαλικό νησιωτικό σύμπλεγμα των Αζορών(Βόρειος Ατλαντικός)". Είναι γεγονός,άλλωστε, ότι υπάρχει και κόσμος που δεν γνωρίζει όχι μόνον ότι οι Αζόρες είναι πορτογαλικές, αλλά ούτε που βρίσκονται.
Εδώ υπάρχουν Έλληνες που δεν γνωρίζουν που βρίσκεται η Λέσβος και που η Μυτιλήνη!! ;) ;)
Δεν τολμώ να διατυπώσω προτάσεις για το πώς θα πρέπει να διευκρινίζεται η Μακεδονία! :(
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-09-2018, 12:08
Εδώ υπάρχουν Έλληνες που δεν γνωρίζουν που βρίσκεται η Λέσβος και που η Μυτιλήνη!! ;) ;)
Δεν τολμώ να διατυπώσω προτάσεις για το πώς θα πρέπει να διευκρινίζεται η Μακεδονία! :(
Το πιάσαμε το υπονοούμενο!
Αυτό άστο καλύτερα.Ξεπουλήθηκε...:disgust:
rafina-lines
21-09-2018, 12:55
Παιδιά, δεν τα ξέρουνε. Παίζει να τις άκουσαν και πρώτη φορά τις Αζόρες στη ζωή τους. Εδώ εγώ φέτος γύρισα στη δουλειά μετά το καλοκαίρι, τους είπα ότι πήγα Αστυπάλαια διακοπές και με ρωτούσαν "Πού είναι αυτό"?? Τι ψάχνουμε τώρα...?? :)
Espresso Venezia
22-09-2018, 13:34
...τους είπα ότι πήγα Αστυπάλαια διακοπές και με ρωτούσαν "Πού είναι αυτό"?? Τι ψάχνουμε τώρα...?? :)
Εμείς τα γνωρίζουμε, και πολύ καλά κάνουμε και τα γνωρίζουμε. Άλλοι δεν τα γνωρίζουν, και πολύ καλά κάνουν και δεν τα γνωρίζουν, ή τουλάχιστον δεν διαπράττουν και κανένα έγκλημα που δεν τα γνωρίζουν. Και στο φινάλε, δεν το βρίσκω και τόσο τρομακτικό το να μην γνωρίζει ένας Έλληνας το που ακριβώς βρίσκεται -επί του χάρτου- το κάθε Ελληνικό νησί (*), αρκεί βέβαια να γνωρίζει ότι είναι Ελληνικό και ότι είναι νησί, εν προκειμένω είτε η Λέσβος είτε η Αστυπάλαια.
(*) Πόσω δε μάλλον ...οι Αζόρες.
Προφανώς επείδή όλος ο κόσμος δεν γνωρίζει γεωγραφία το προσδιορίσανε. Ίσως με λίγο λάθος συντακτικό. ''Στα νησιά Αζόρες της Πορτογαλίας" θα ήταν καλύτερο. Όπως λένε στο εξωτερικό πχ Τα επτάνησα της Ελλάδας κτλ καθώς δεν γνωρίζει ο καθένας που πέφτουν. Μην κολλάμε σε λεπτομέρεις όμως..
Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου Συλβέστρο και προσυπογράφω (ειδικά μάλιστα την τελευταία σου επισήμανση).
Espresso Venezia
03-10-2018, 08:59
Το πλοίο το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσε τα δρομολόγια του στις Αζόρες, ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα για το ταξίδι της επιστροφής του και παραμένει για τέταρτη ημέρα στο λιμάνι της Ponta Delgada.
pantelis2009
03-10-2018, 16:29
Ήδη στο Aqua Jewel γράφει προορισμός Πειραιάς και άφιξη στις 11/10/2018. Εδώ με τα παλαιά του σινιάλα πριν 5 χρόνια στον Πειραιά. Καλή επιστροφή σε πλήρωμα και πλοίο.
190518
pantelis2009
06-10-2018, 18:14
Σήμερα πέρασε το Γιβραλτάρ και έρχεται. Καλή συνέχεια.
Espresso Venezia
07-10-2018, 10:23
Για να αστειευτούμε και λίγο, λογικό μου φαίνεται ότι πέρασε το Γιβραλτάρ. Η είδηση θα ήταν, ερχόμενο από τις Αζόρες, να είχε περάσει το .....Σουέζ.
Όπως λένε και οι Κινέζοι (ή οι Ιάπωνες, δεν θυμάμαι), δεν είναι είδηση όταν ένας σκύλος δαγκώσει κάποιον άνθρωπο, αλλά όταν ένας άνθρωπος .....δαγκώσει κάποιον σκύλο !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png
pantelis2009
09-10-2018, 08:30
Κάτω από την Σικελία αυτή την ώρα.
Το καραβάκι έφτασε στη ράδα του Πειραιά,
Το καραβάκι έφτασε στη ράδα του Πειραιά,
pantelis2009
11-10-2018, 08:56
To Aqua Jewel έφτασε εχθές κατά τις 21.00 μ.μ στη ράδα του Πειραιά προερχόμενο από της Αζόρες και λόγο απαγόρευσης τη νύχτα από την δίαυλο Σαλαμίνας, ξεκίνησε πριν λίγο και αυτή την ώρα έφτασε στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Εδώ την ώρα που περνούσε από το Ικόνιο φωτογραφημένο από την Κυνόσουρα. Καλή συνέχεια.
190634
Espresso Venezia
11-10-2018, 09:05
Αχχχχχχχ, τι δεν θα 'δινα να είχα ένα σπιτάκι στην Κυνόσουρα, έστω και ένα αντίσκηνο !!!
Κουφέτο το καραβάκι, πανέμορφη η φωτογραφία σου Παντελή, ευχαριστούμε !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png
Πραγματικά το έχουν κρατήσει σε πολύ καλή κατάσταση εξωτερικά! Ούτε ίχνος σκουριάς! Λες και βγήκε τώρα από δεξαμενισμος!
Καλη ξεκούραση στο πλήρωμα ( Όσο κάτσει και δεν ξεκινήσει καμιά αγονη)!
andria salamis
22-10-2018, 17:06
Πρίν λίγο στο Σαρωνικό.( Δοκιμαστικό)
Amorgos66
24-10-2018, 22:10
...το σκαφος μετεβει σημερα το απογευμα στο
Λαυριο,απο οπου αυριο μπαινει
στα ενδοκυκλαδικα...
thanos75
25-10-2018, 07:54
Στα δρομολόγια του Andros jet κατ'ουσίαν...
pantelis2009
29-11-2018, 16:35
Το Aqua Jewel πριν από λίγο στο Λαύριο, λόγο απαγορευτικού. Καλή συνέχεια.
191340
pantelis2009
09-01-2019, 06:58
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα του ΟΛΠ στο Aqua Jewel η συντήρηση του και θα γίνει στη μεγάλη δεξαμενή Βασιλειάδη από 28/02 έως 09/03/2019.
Amorgos66
19-01-2019, 09:26
...μια παλια ιστορια Ελληνικης Ακτοπλοϊας..
https://www.enandro.gr/2014-11-20-12-30-52.html
pantelis2009
31-01-2019, 09:51
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA JEWEL'' Ν.Π. 11045, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Ανάφης και ότι θα συνεχίσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο του για Θήρα -Θηρασιά- Ίο- Σίκινο- Φολεγανδρο-Νάξο-Πάρο-Σύρο-Κύθνο-Κέα-Λαύριο.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστεί στο λιμένα της Ανάφης ένας (01) επιβάτης, ο οποίος θα προωθηθεί στον προορισμό του με μέριμνα της εταιρείας
ΠΗΓΗ (http://hcg.gr/node/19491)
Amorgos66
27-02-2019, 19:42
Το Τζιουελ αποσυρετε απο τα ενδοκυκλαδικα
απο 1/3...??
Δεν εμφανιζεται στο συστημα κρατησεων...
Παιζει Πορτογαλια κ φετος...??
Αποκλείεται τόσο νωρίς να φύγει για την Πορτογαλία, αν τελικά πάει και φέτος.
Amorgos66
03-03-2019, 00:55
Το Τζιουελ αποσυρετε απο τα ενδοκυκλαδικα
απο 1/3...??
Δεν εμφανιζεται στο συστημα κρατησεων...
Παιζει Πορτογαλια κ φετος...??
Παραταση δρομολογιων για μια εβδομαδα
κ βλεπουμε...
Amorgos66
07-03-2019, 22:48
...τελος δρομολογιων,πορεια για Αυλιδα...
192480
Amorgos66
08-03-2019, 16:55
...20 μερες συντηρηση...
http://www.kaipoutheos.gr/2019/03/20-aqua-jewel.html?m=1
pantelis2009
05-04-2019, 15:39
Τελείωσε με την συντήρηση του στη Χαλκίδα και έβαλε πλώρη για Πειραιά. Καλή συνέχεια.
karavofanatikos
01-05-2019, 13:43
Σύμφωνα με το μακραίωνο έθιμο της Φολεγάνδρου, η εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται όλο το χρόνο στο μοναστήρι με το φημισμένο φιδίσιο μονοπάτι, λιτανεύεται απ' το πρωί της Κυριακής του Πάσχα και για τρεις ολόκληρες ημέρες σε όλους τους οικισμούς του νησιού. Την Τρίτη του Πάσχα είναι η σειρά του Καραβοστάση, όπου χθες συνέπεσε με την ταυτόχρονη άφιξη του Aqua Jewel στο λιμάνι. Έτσι, η εικόνα εισήλθε για ευλογία στη γέφυρα και τους υπόλοιπους χώρους του πλοίου, ενώ οι ιερείς και οι κάτοικοι προσέφεραν πασχαλινά γλυκίσματα κι ευχήθηκαν στο πλήρωμα του πλοίου.
Και του χρόνου! Χριστός Ανέστη & Χρόνια Πολλά!
193269 193270 193271 193272 193273
Φωτό: Μητρόπολη Σύρου
Amorgos66
13-05-2019, 08:07
...μια βδομαδα ξεκουραση...
https://cyclades24.gr/2019/05/ektos-dromologiwn-aqua-jewel/
Amorgos66
18-05-2019, 17:47
...μια βδομαδα ξεκουραση...
https://cyclades24.gr/2019/05/ektos-dromologiwn-aqua-jewel/
...τελικα πριν κλεισει εβδομαδα ,σημερα
επανηλθε στα δρομολογια του....
Ηδη ειναι στην Αναφη για την
καθιερωμενη διανυχτερευση του
Σαββατου...
Amorgos66
12-06-2019, 00:16
...και ενω εσκασε το κανονι οτι θα μεινει δυο εβδομαδες
εκτος δρομολογιων λογω...συντηρησης...
https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/kyklades-ektos-dromologion-aqua-jewel-apo-12-eos-28-ioynioy#.XP90OyjHo2s.facebook
...και τα σεναρια δινουν κ παιρνουν,το πλοιο εφυγε
απο την Αναφη και τραβαει ευθεια προς τη δυση...
193787
Amorgos66
12-06-2019, 06:07
...στην Καλαματα θα γινει η...συντηρηση...??
...στην Καλαματα θα γινει η...συντηρηση...??
Στις Αζόρες πάει το πλοίο, για να ξεκινήσει δρομολόγια 22/6.
Φυσικά, άφησε ξεκρέμαστους τους επιβάτες και τους ανθρώπους τού τουρισμού διαφόρων νησιών.
Σήμερα π.χ. το δρομολόγιο από Ανάφη προς Σαντορίνη έγινε με μια λάντζα, χωρίς δυνατότητα μεταφοράς αυτοκινήτων, και χωρίς να μπορεί να μπει σε αυτήν κάποιος ηλικιωμένος ή κάποιος άλλος με ειδικές ανάγκες.
Ας σημειωθεί πως η "έτσι μού γουστάρει έτσι κάνω" αποδρομολόγηση (με την συνοδεία ψευδούς ανακοίνωσης περί συντήρησης) έγινε ώστε το πλοίο να κάνει δρομολόγια στις Αζόρες αντί τού Azores Express, που ποτέ δεν πήγε εκείως όφειλε από την ναύλωση, σύμφωνα με τα Πορτογαλικά μέσα.
threshtox
12-06-2019, 06:57
Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος.
pantelis2009
12-06-2019, 09:15
Οι πληροφορίες μου λένε ότι σταμάτησε Καλαμάτα για ανεφοδιασμό και θα πάει Αζόρες, σε αντικατάσταση του Azores Express.
rjjjh2004
12-06-2019, 14:17
Ποιό θα βάλουν στη θέση του; Αλεξάνδρα Λ. ή Αζόρες;;;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-06-2019, 17:22
Ποιό θα βάλουν στη θέση του; Αλεξάνδρα Λ. ή Αζόρες;;;
Τι σχέση έχει το δεύτερο με τα ενδοκυκλαδικά του Ηλιόπουλου;;;
Μπορεί να το δέσουν ή να ψάξουν γιά αλλού.
Amorgos66
12-06-2019, 23:34
...11.30 το βράδυ έφυγε από Καλαμάτα και με βημα ταχύ (16+) έχει προορισμό Μάλτα
αν πιστέψουμε το ΑIS...
Amorgos66
14-06-2019, 00:24
...Μαλτα δεν επιασε βεβαια,...
τελικος προορισμος Ponta Delganda
της Πορτογαλιας...
193816
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-06-2019, 13:05
...Μαλτα δεν επιασε βεβαια,...
τελικος προορισμος Ponta Delganda
της Πορτογαλιας...
193816Ponta Delgada=αδύνατη πούντα!
pantelis2009
20-06-2019, 06:50
To Aqua Jewel έφτασε στο Ponta Delgada. Καλή συνέχεια.
OfTheHighSeas
20-06-2019, 09:45
To Aqua Jewel έφτασε στο Ponta Delgada. Καλή συνέχεια.
Ένα συμπέρασμα από όλο αυτό είναι ότι λόγω των επιδοτήσεων των χειμερινών δρομολογίων στην Ελλάδα υπάρχουν αξιόπιστα πλοία για τα θερινά δρομολόγια των πορτογαλικών νησιών.
Μου θυμίζει την παρατήρηση ότι η κύρια συνέπεια των αυξημένων κονδυλίων για τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι να έχουν καλύτερους καθηγητές τα αμερικανικά πανεπιστήμια.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-06-2019, 13:47
Ένα συμπέρασμα από όλο αυτό είναι ότι λόγω των επιδοτήσεων των χειμερινών δροτεμολογίων στην Ελλάδα υπάρχουν αξιόπιστα πλοία για τα θερινά δρομολόγια των πορτογαλικών νησιών.
Λάβετε υπ'όψιν σας τα κάτωθι:
Από πλευράς επιπέδου η Πορτογαλία είναι πλησιέστερα στην Ελλάδα παρά σε μιά βορειοευρωπαϊκή χώρα άρα λιγότερο απαιτητική.
Το ΕΞΠPEΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ κ το ξαδελφάκι του ΑΖΟRES EXPRESS είναι μεν θαλασσοβάπορα αλλά κάποιας ηλικίας δε.
Το AQUA JEWEL είναι σχετικά μικρής ηλικίας αλλά σαν αποτέλεσμα ελληνικής κοπτοραπτικής..."κουνίστρα" κ εκεί η θάλασσα δεν αστειεύεται.
Ο φορέας εκεί στις Αζόρες,η Αtlantico Line είναι κρατικοδίαιτος.
Συμπέρασμα,δύσκολα κάποιος δυτικο/βορειοευρωπαίος θα μπορούσε να πάρει την γραμμή.
Το ΕΞΠPEΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ κ το ξαδελφάκι του ΑΖΟRES EXPRESS είναι μεν θαλασσοβάπορα αλλά κάποιας ηλικίας δε.
.
Δε το λες και θαλασσοβαπορο το Σαντορινη σε σχεση με τα υπολοιπα κρανη...Το ταξιδεμα σε ασχημο καιρο ταλαιπωρουσε...Οσο για το Τζουελ....ψαχνω να βρω χειροτερο σε συμπεριφορα στα μετρα του...
OfTheHighSeas
20-06-2019, 15:39
Λάβετε υπ'όψιν σας τα κάτωθι:
Από πλευράς επιπέδου η Πορτογαλία είναι πλησιέστερα στην Ελλάδα παρά σε μιά βορειοευρωπαϊκή χώρα άρα λιγότερο απαιτητική.
Το AQUA JEWEL είναι σχετικά μικρής ηλικίας αλλά σαν αποτέλεσμα ελληνικής κοπτοραπτικής..."κουνίστρα" κ εκεί η θάλασσα δεν αστειεύεται.
Ο φορέας εκεί στις Αζόρες,η Αtlantico Line είναι κρατικοδίαιτος.
Συμπέρασμα,δύσκολα κάποιος δυτικο/βορειοευρωπαίος θα μπορούσε να πάρει την γραμμή.
Οσο για το Τζουελ....ψαχνω να βρω χειροτερο σε συμπεριφορα στα μετρα του...
Με βάλατε στη θέση μου και καλά κάνατε, δεν έπρεπε να σχολιάσω σε θέμα που αγνοώ.
Σας ευχαριστώ
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-06-2019, 22:49
Δε το λες και θαλασσοβαπορο το Σαντορινη σε σχεση με τα υπολοιπα κρανη...Το ταξιδεμα σε ασχημο καιρο ταλαιπωρουσε...Οσο για το Τζουελ....ψαχνω να βρω χειροτερο σε συμπεριφορα στα μετρα του...
Έχω ταξιδέψει με το ΕΣ με καιρό κ δεν ήταν καθόλου άσχημα κ από πρώτο χέρι ξέρω ότι στις Αζορες τα ειχε πάει καλά.
Γενικά τα τραιναδικα έχουν ένα θεματάκι με την έλλειψη σιμότητας αλλά καμία σχέση το AJ.
Έλα Ιάλυσσε, είναι το ΝΗΣΙΛΙΟΣ που η μετεξέλιξη του σήμερα είναι το AQUA JEWEL.
Μα καλα, Linz, ποτε ξεκινησε η κατασκευη του?? Για αλλου αρχισε και για αλλου τελειωσε???
H ναυπήγηση του ξεκίνησε το 1986 ως κρουαζιερόπλοιο 2950 περίπου κόρων με δυνατότητα φιλοξενείας 80 επιβατών και εκτιμώμενο κόστος ναυπήγησης τότε 25 εκατ. $. Στο δρόμο όμως όλα αυτά εξατμίστηκαν και στην συνέχεια κατέληξε αυτό που είναι σήμερα.
..... Από κει και πέρα όμως κι επειδή συμφωνώ με τον che ότι ένα πλοί δεν είναι μόνο τα σαλόνια του, μην ξεχνάμνε ότι το πλοίο αυτό ξεκίνησε να φτιάχνεται στα μέσα της δεκαετίας του 80 (το 86 αν θυμάμαι καλά παραγγέλθηκε ως NISSILIOS) και όχι σαν Εγ/Ογ αλλά ως κρουαζιερόπλοιο και για άλλη τελείως γραμμή από αυτή που είναι. Επισής λόγω κατάσχεσης παρέμενε μέχρι το 1998 παρατημένο. ...
Μπορεί να είναι γνωστό οτι το πλοίο είχε ξεκινήσει να φτιάχνεται 15 χρόνια πριν παραδοθεί, αλλά φαίνεται πως για τις επίσημες αρχές αυτά είναι ψιλά γράμματα. Έτσι τον Σεπτέμβρη του 2002 κατά την νηολόγηση του πλοίο ως ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ φρόντισαν να καταγράψουν οτι επρόκειτο για νεότευκτο :distant: και μάλιστα με λεπτομέρειες! Συγκεκριμένα καταχωρήθηκε το 1997 ως έτος τοποθέτησης της τρόπιδας, το 1998 ως έτος καθέλκυσης και το 2002 έγινε η ολοκλήρωση της σιδηροκατασκευής. Ε, αυτό το τελευταίο το πέτυχαν... :suspicion:
BEN BRUCE
01-07-2019, 18:09
& oxι μονο αυτο αλλα οταν δρομολογηθηκε τον Μαρτιο του 2003 ,ειχε και επιναυλο ,οπως ειχε θεσπιστει τοτε για τα πλοια εως 10 ετων....τοτε ηταν ομως βαση της ημερομηνιας καθελκυσης ηδη 10 ετων
Πονηριές αλα γκρεκα...😬
Θυμάμαι και φωτογραφία του "νεοτευκτου" σε σαλονι του γνωστού περιοδικού κάπου στα μεσα δεκαετιας του 90.
rjjjh2004
18-07-2019, 06:49
http://www.toperiodiko.gr/aqua-jewel-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%af%ce%bf-%cf%86%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%ac%ce%b4%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5/#.XS_5k9C_w0O
pantelis2009
06-10-2019, 15:26
To AQUA JEWEL της εταιρείας SEA JET έφυγε από το λιμάνι Ponta Delgada στις Αζόρες, για να επιστρέψει στον Πειραιά στις 13/10 όπως γράφει στο AIS του. Εδώ φωτο από το αρχείο μου έχοντας φύγει από Αθηνιό στις 18/04/2010. Καλή συνέχεια.
195396
pantelis2009
13-10-2019, 12:22
Λάθος βγήκε το ΜΝΜ 2 φορές.
pantelis2009
13-10-2019, 12:35
Το AQUA JEWEL της εταιρείας Sea Jet έφτασε πριν από λίγο στο ΝΜΔ (Κερατσίνι) μετά από μια εβδομάδα ταξίδι από το λιμάνι Ponta Delgada στις Αζόρες. Εγώ ήμουν στην Κυνόσουρα για να το προϋπαντήσω. Καλή συνέχεια.
195523
Γενέθλια σήμερα, από 21 έγινε 17 χρονών :)
Αδιαμφισβήτητα θηλυκού γένους... που κρύβει τα χρινια του 😉
Amorgos66
30-10-2019, 18:11
... ξεκινάει 1/11...??
https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/kyklades-aqua-jewel-pianei-kai-pali-doyleia-0111
Amorgos66
30-10-2019, 20:09
... ξεκινάει 1/11...??
https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/kyklades-aqua-jewel-pianei-kai-pali-doyleia-0111
...εδώ λέει αντίστροφα πράγματα...
195793
flokythera
05-01-2020, 16:38
Τελικά το πλοίο θα έρθει στην γραμμή τον Κυθήρων;
Amorgos66
10-02-2020, 21:00
...ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι από
1/3/20 θα μπει στη γραμμή Κυθήρων
(...και το Ιονίς από Λαύριο για Τζια,Κυθνο)
υπάρχουν και άλλα δημοσιεύματα που
μοιάζουν με ανέκδοτο...
https://cyclades24.gr/2020/02/pliou/
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-02-2020, 21:14
...ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι από
1/3/20 θα μπει στη γραμμή Κυθήρων
(...και το Ιονίς από Λαύριο για Τζια,Κυθνο)
υπάρχουν και άλλα δημοσιεύματα που
μοιάζουν με ανέκδοτο...
https://cyclades24.gr/2020/02/pliou/
Ωραία να κάνει λίφτινγκ.Από ταχύτητα τι γινεται;;;;
thanos75
10-02-2020, 22:25
Έχω την αίσθηση ότι το aqua jewel έχει πάρει την άγονη των Κυθήρων γίά 2 χρόνια, επομένως τη σεζόν 2020-2021 δε νομίζω να το δούμε Σύρο-Τηνο-Μυκονο
Εδω γελανε και οι ιδιοι...
Φυσικα μονο αστειο ειναι αυτο....εκτος αν βαλει π.χ ενα τυπου Τερα-Τζετ....οποτε εκει υπαρχει θεμα...
Amorgos66
29-02-2020, 20:49
Πέμπτη 5/3 ξεκινά στην άγονη Κυθήρων-
Κρήτης
Amorgos66
01-03-2020, 10:03
Πέμπτη 5/3 ξεκινά στην άγονη Κυθήρων-
Κρήτης
...αναρτήθηκαν τα δρομολόγια...
https://www.pireaspiraeus.com/aqua-jewel-αυτά-είναι-τα-δρομολόγια-του-για-κύθ/
Amorgos66
04-03-2020, 14:44
...σήμερα εκτέλεσε ένα δοκιμαστικό και
επέστρεψε στη θέση του...
Αύριο Πέμπτη ώρα 15.00 έχει προσδιοριστεί το πρώτο
του ταξίδι...
196681
threshtox
05-03-2020, 09:27
...σήμερα εκτέλεσε ένα δοκιμαστικό και
επέστρεψε στη θέση του...
Αύριο Πέμπτη ώρα 15.00 έχει προσδιοριστεί το πρώτο
του ταξίδι...
196681
Πάει για Παρασκευή το πρώτο δρομολόγιο τελικά..
Μπορεί να είναι γνωστό οτι το πλοίο είχε ξεκινήσει να φτιάχνεται 15 χρόνια πριν παραδοθεί, αλλά φαίνεται πως για τις επίσημες αρχές αυτά είναι ψιλά γράμματα. Έτσι τον Σεπτέμβρη του 2002 κατά την νηολόγηση του πλοίο ως ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ φρόντισαν να καταγράψουν οτι επρόκειτο για νεότευκτο :distant: και μάλιστα με λεπτομέρειες! Συγκεκριμένα καταχωρήθηκε το 1997 ως έτος τοποθέτησης της τρόπιδας, το 1998 ως έτος καθέλκυσης και το 2002 έγινε η ολοκλήρωση της σιδηροκατασκευής. Ε, αυτό το τελευταίο το πέτυχαν... :suspicion:
& oxι μονο αυτο αλλα οταν δρομολογηθηκε τον Μαρτιο του 2003 ,ειχε και επιναυλο ,οπως ειχε θεσπιστει τοτε για τα πλοια εως 10 ετων....τοτε ηταν ομως βαση της ημερομηνιας καθελκυσης ηδη 10 ετων
Πονηριές αλα γκρεκα...😬
Θυμάμαι και φωτογραφία του "νεοτευκτου" σε σαλονι του γνωστού περιοδικού κάπου στα μεσα δεκαετιας του 90.
Μιας και ξεσκόνιζα κάποια παλιά περιοδικά, να βάλω και μια φωτογραφία δημοσιευμένη τον Ιούλη του 1998 στον "Εφοπλιστή" με το ημιτελές ΝΗΣΗΛΙΟΣ να έχει επιστρέψει στο Κερατσίνι μετά από 3ετή παροπλισμό στην Ελευσίνα.
197039
Aναχώρηση του πλοίου από τα γραφικά Αντικύθηρα. Το δρομολόγιο της Τετάρτης ενδείκνεται για μια αυθημερόν επίσκεψη στο νησί από Κίσσαμο. Βέβαια άλλη ώρα (20.20) έχει αναχώρηση η seajets στην ιστοσελίδα της, άλλη (21.00) εκδίδει το πρακτορείο και τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 22.00... Με τέτοια οργάνωση απορώ πως κάποιοι πιστεύουν οτι θα ασχοληθεί και με την κρουαζιέρα.
197929
197928
karavofanatikos
17-10-2020, 09:44
Χθες βράδυ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο λιμάνι του Διακοφτίου, το Aqua Jewel επέλεξε και έδεσε επιτυχώς στο παλιό λιμάνι της Αγίας Πελαγίας.
Έτσι, με αυτό τον απροσδόκητο τρόπο, η Αγία Πελαγία έπειτα από πολλά χρόνια, είδε να δένει και πάλι ακτοπλοϊκό πλοίο στην μικρή της προβλήτα.
198276 198277 198278
Φωτό: Γιώργος Πολίτης (Adelin FM Κύθηρα)
threshtox
16-02-2021, 10:59
Aqua (nix) jewel
198727
karavofanatikos
30-03-2021, 19:43
Το Aqua Jewel στις 6/3 συμπλήρωσε επιτυχώς, έναν χρόνο αδιάλειπτης παρουσίας στη γραμμή των Κυθήρων. Όμως έφτασε και ο καιρός της ξεκούρασης κι έτσι απ' τις 26/3 βρίσκεται εκτός δρομολογίων για ολιγοήμερη επισκευή και δεξαμενισμό στα Ναυπηγεία Χαλκίδας, ενώ απ' τα μέσα Απριλίου θα επιστρέψει και πάλι στην ενεργό δράση.
Επίσης, πριν από λίγες ημέρες μία ετοιμόγεννη επιβάτιδα αισθάνθηκε ότι πλησιάζει η ώρα του τοκετού κι έτσι με την βοήθεια του άξιου πληρώματος κατάφερε να γεννήσει εν πλω ένα υγιέστατο παιδάκι.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, ότι για όσο διάστημα απουσίαζε το Πορφυρούσα για επισκευή, το πλοίο προσέγγιζε εκτάκτως κάθε Πέμπτη και στο λιμάνι της Νεάπολης, κρατώντας έτσι ενεργή τη σύνδεση του πορθμείου.
199253
Το Aqua Jewel στο λιμάνι της Νεάπολης
karavofanatikos
15-06-2021, 17:42
Πριν λίγες ημέρες είχα την ευκαιρία επισκεφτώ το νησί της Αφροδίτης, ταξιδεύοντας με το συμπαθέστατο Aqua Jewel. Το πλοίο είναι ακριβώς ότι πρέπει για την γραμμή των Κυθήρων.
Άνετο γκαράζ, προσεγμένοι εσωτερικοί χώροι, ικανοποιητική ταχύτητα (17+ knots), ενώ εγκαινίασε για πρώτη φορά την διευκόλυνση της κυλιόμενης σκάλας στη γραμμή. Στα δυνατά σημεία παραμένει το καλαίσθητο πλωριό σαλόνι της διακεκριμένης θέσης (το οποίο ακόμη υπολειτουργούσε λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης), ενώ όμορφη πινελιά αποτελεί και ο παιδότοπος για τους μικρούς ταξιδιώτες.
200350 200351 200353 200352
Τέλος, απ' την προσεχή Κυριακή και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο προστίθεται και δεύτερο τοπικό δρομολόγιο για Γύθειο, πράγμα που αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών που θα εξυπηρετεί. Αναλυτικά το νέο πρόγραμμα δρομολογίων και οι αλλαγές που θα επιφέρει:
200354
Πριν λίγες ημέρες είχα την ευκαιρία επισκεφτώ το νησί της Αφροδίτης, ταξιδεύοντας με το συμπαθέστατο Aqua Jewel. Το πλοίο είναι ακριβώς ότι πρέπει για την γραμμή των Κυθήρων.
Άνετο γκαράζ, προσεγμένοι εσωτερικοί χώροι, ικανοποιητική ταχύτητα (17+ knots), ενώ εγκαινίασε για πρώτη φορά την διευκόλυνση της κυλιόμενης σκάλας στη γραμμή. Στα δυνατά σημεία παραμένει το καλαίσθητο πλωριό σαλόνι της διακεκριμένης θέσης (το οποίο ακόμη υπολειτουργούσε λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης), ενώ όμορφη πινελιά αποτελεί και ο παιδότοπος για τους μικρούς ταξιδιώτες.
200350 200351 200353 200352
Τέλος, απ' την προσεχή Κυριακή και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο προστίθεται και δεύτερο τοπικό δρομολόγιο για Γύθειο, πράγμα που αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών που θα εξυπηρετεί. Αναλυτικά το νέο πρόγραμμα δρομολογίων και οι αλλαγές που θα επιφέρει:
200354
Με καιρο δε νομθζω οτι θα το συμπαθουσες και πολυ...
karavofanatikos
21-06-2021, 09:44
Με καιρο δε νομθζω οτι θα το συμπαθουσες και πολυ...
Πράγματι, έχω ταξιδέψει μαζί του το 2007 από Άνδρο για Ραφήνα με 7αρι και είχε αρκετό κούνημα. Απ' την μία το μικρό του βύθισμα, απ' την άλλη η ελαφριά του κατασκευή, λόγω εκτεταμένης χρήσης αλουμινίου, το κάνουν να μην έχει σχετικά καλή συμπεριφορά στους κυματισμούς.
Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο τότε πλοίαρχός του Cpt Τάσος Τρέσσος, η θαλάσσια συμπεριφορά του πλοίου στο δύσκολο 20λεπτο του Κάβο Ντόρο και στο επίσης δύσκολο 10λεπτο του Τσικνιά ήταν καθοριστικά, ώστε να μειωθεί η προτίμηση των επιβατών και τελικά να αλλάξει γραμμή.
lissos95
16-07-2021, 00:07
Αναχώρησε το πλοίο με προορισμό την Σάμο με Πυροσβεστικές δυνάμεις, γιά νά συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Νησί!
karavofanatikos
10-12-2021, 14:19
Σε αβαθή μέσα στο λιμάνι του Γυθείου κόλλησε το Aqua Jewel και χρειάστηκε η συνδρομή ρυμουλκού απ' την Νεάπολη για την αποκόλληση και ασφαλή πρόσδεσή του στην προβλήτα.
201027
Τέλος, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, τις Παρασκευές 24/12 & 31/12 θα υπάρξει η εξής τροποποίηση:
Πειραιάς (12:00) - Κύθηρα (18:30 - 19:00) - Αντικύθηρα (20:30 - 20:35) - Κίσσαμος (22:45). Καλά Χριστούγεννα!
Να σημειωθεί οτι το πίσω μέρος της τζιμινιέρας του έχει βαφτεί λευκό όπως και με το Superferry. Φαίνεται και στην πιο πάνω φωτογραφία.
lissos95
23-05-2022, 18:30
Για Δεξαμενισμο την 3 εβδομαδα του Ιουνιου για 6 ημερες!!!
karavofanatikos
05-08-2022, 12:09
Έκτακτη προσέγγιση στο νησάκι των Αντικυθήρων θα πραγματοποιήσει το Aqua Jewel με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσκυνητών και επισκεπτών, ενόψει της εορτής του Αγίου Μύρωνος.
Τρίτη 16/8: Πειραιάς (10:00) - Κύθηρα (16:30 - 17:10) - Αντικύθηρα (18:50 - 19:00) - Κίσσαμος (21:20)
karavofanatikos
31-08-2022, 12:53
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
Για άλλη μια χρονιά η εορτή του Αγίου Μύρωνος στο ακριτικό προς νότο νησάκι των Αντικυθήρων, προσέλκυσε αρκετούς προσκυνητές κι επισκέπτες από Κρήτη, Κύθηρα και Λακωνία.
Η ώρα της επιστροφής μόλις ξεκίνησε. Το Aqua Jewel εισέρχεται στον όρμο του Ποταμού, με την άλλοτε ερημική προβλητούλα του χειμώνα των 25 μόνιμων κατοίκων, να είναι τώρα γεμάτη από κόσμο και δεκάδες Ι.Χ.
Τα Αντικύθηρα αποτελούν ένα απ' τα τελευταία νησιά - ησυχαστήρια που έχουν απομείνει, προσφέροντας όμορφες στιγμές ηρεμίας στον επισκέπτη που θα τα επιλέξει.
202557 202558 202559 202560 202561
karavofanatikos
01-09-2023, 10:35
Έκτακτο δρομολόγιο θα εκτελέσει το Aqua Jewel, ενόψει της εορτής της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσκυνητών. Αναλυτικά:
Σάββατο (23/9): Κίσσαμος (08:00) - Κύθηρα (11:15 - 12:00) - Γύθειο (14:30 - 17:00) - Κύθηρα (19:25 - 20:00) - Κίσσαμος (23:15)