PDA

Επιστροφή στο Forum : Cat I [Αλκυόνη - Alkioni, Hayabusa]

Σελίδες : 1 [2] 3

owner
26-07-2010, 09:23
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΙΛΕ DIMITRISVOLOS ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ.ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

pantelis2009
26-07-2010, 16:51
Υπέροχες φωτο φίλε Dimitrisvolos. ευχαριστούμε για την ανταπόκριση, απο τα μέρη σου.:p

ΑΝΔΡΟΣ
26-07-2010, 17:34
Τελικα απο Βολο ή Θεσσαλονικη θα εχει δρομολογια γιατι μπερδευτηκα?

Akis Dionisis
26-07-2010, 17:53
Τελικα απο Βολο ή Θεσσαλονικη θα εχει δρομολογια γιατι μπερδευτηκα?
Και από τα δύο Λιμάνια...
Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή πάντως έχει δρομολόγια από Θεσσαλονίκη.
Από Βόλο ας μας πει όποιος ξέρει..:rolleyes:

Dimitrisvolos
26-07-2010, 19:03
Και από τα δύο Λιμάνια...
Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή πάντως έχει δρομολόγια από Θεσσαλονίκη.
Από Βόλο ας μας πει όποιος ξέρει..:rolleyes:

Απο οτι ειδα στο openseas έχει όλες τις υπολοιπες που δεν έχει απο θεσσαλονίκη δηλαδη τρίτη,τετάρτη,πεμπτη,σαββατο,κυριακη

ΑΝΔΡΟΣ
26-07-2010, 22:04
Οποτε ετσι υπαρχει καθε πεμπτη και κυριακη ακτοπλοικη συνδεση μεταξυ Βολου και Θεσσαλονικης
Αυτη την ωρα πλεει για Σποραδες απο Βολο μαλλον εχει βγει για πιστοποιηση

lostromos
27-07-2010, 11:34
Απ' το πρωί σήμερα, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Άρα μάλλον τη Παρασκευή 30/7 είναι το πρώτο δρομολόγιο...

speedrunner
28-07-2010, 18:37
Τα δρομολόγια του πλοίου εξαφανίστηκαν απο το σύστημα:-?:-?:-?

despo
28-07-2010, 19:44
Και που υπήρχαν, δεν μπορούσε να κάνει κανεις κράτηση.

owner
28-07-2010, 22:11
ΙΣΑ ΙΣΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 30

giorgos_249
29-07-2010, 09:40
Σήμερα θα ήταν το πρώτο δρομολόγιο από Βόλο. Είναι έτοιμο αλλά αργεί να ξεκινήσει για κάποιο λόγο...

Akis Dionisis
29-07-2010, 12:06
Σήμερα θα ήταν το πρώτο δρομολόγιο από Βόλο. Είναι έτοιμο αλλά αργεί να ξεκινήσει για κάποιο λόγο...

Προφανώς θα το ξεκινήσουν από Θεσσαλονίκη το πρώτο δρομολόγιο...

Παίζει να γίνουν κάτι σαν "εγκαίνια" (υποθέτω) από τους πράκτορες και τον Νομάρχη τον Ψωμιάδη... (κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και όταν άρχισε και ο Αίολος Κεντέρης από εδώ.)

csa73
29-07-2010, 12:30
Όντως το γκαράζ είναι ψηλό αλλά είναι μακρυά και ο καταπέλτης επομένως οπτικά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με την φόρτωση στο Αλκυώνη εκείνο που δεν βλέπω είναι χειρολαβές στον καταπέλτη του πλοίου αλλά δεν υπάρχουν και μάπες για υποδοχή επομένως εκεί χρειάζεται προσοχή γενικά το πλοίο είναι στολίδι και μακάρι να μείνει και χειμώνα στην γραμμή των Σποράδων αλλά όχι από Θεσσαλονίκη

Akis Dionisis
29-07-2010, 12:39
.............. μακάρι να μείνει και χειμώνα στην γραμμή των Σποράδων αλλά όχι από Θεσσαλονίκη
Γιατί, η Θεσσαλονίκη στο πηγάδι κατούρησε??
Ο Βόλος ήδη εξυπηρετείται από το Εξπρές Σκιάθος...
Τι πειράζει να κάνει το Αλκυόνη τον Χειμώνα 2-3 Δρομολόγια από Θεσσαλονίκη και άλλα τόσα από Βόλο??
Να έχουν μία λογική αυτά που λέμε...

Apostolos
29-07-2010, 12:46
Την στιγμή που η Θεσσαλονίκη έχει τον τετραπλάσιο πληθυσμό και πολύ μεγαλύτερο εμπόριο... Θα δώσει πνοή στα πανέμορφα νησιά των Σποράδων που κατα την γνώμη μου ειναι απο τα ομορφότερα στη Μεσόγειο...
Οχι και τίποτε, να μάθουν οι Βόριοι να ταξιδεύουν και με βαπόρια...

Akis Dionisis
29-07-2010, 12:53
Την στιγμή που η Θεσσαλονίκη έχει τον τετραπλάσιο πληθυσμό και πολύ μεγαλύτερο εμπόριο... Θα δώσει πνοή στα πανέμορφα νησιά των Σποράδων που κατα την γνώμη μου ειναι απο τα ομορφότερα στη Μεσόγειο...
Ήρθες στα λόγια μου...;)

Φέτος πάντως Flyingcat από Θεσσαλονίκη για Σποράδες δεν έχει όπως είχε κάθε χρόνο...
Ο κόσμος αναγκάζεται και ταλαιπωρείται να πηγαίνει στο Βόλο είτε οδικώς είτε σιδηροδρομικώς για να πάρει το πλοίο για Σποράδες...:rolleyes:

opelmanos
29-07-2010, 13:01
Ήρθες στα λόγια μου...;)

Φέτος πάντως Flyingcat από Θεσσαλονίκη για Σποράδες δεν έχει όπως είχε κάθε χρόνο...
Ο κόσμος αναγκάζεται και ταλαιπωρείται να πηγαίνει στο Βόλο είτε οδικώς είτε σιδηροδρομικώς για να πάρει το πλοίο για Σποράδες...:rolleyes:
Καμιά φωτογραφία θα δούμε φίλε Άκη από την συμπρωστεύουσα??

Akis Dionisis
29-07-2010, 13:05
Καμιά φωτογραφία θα δούμε φίλε Άκη από την συμπρωστεύουσα??
Δεν πήγα ακόμα... Όλο λέω θα πάω κι όλο κάτι μου τυχαίνει...:rolleyes:
Θα προσπαθήσω σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί...

csa73
29-07-2010, 14:03
Γιατί, η Θεσσαλονίκη στο πηγάδι κατούρησε??
Ο Βόλος ήδη εξυπηρετείται από το Εξπρές Σκιάθος...
Τι πειράζει να κάνει το Αλκυόνη τον Χειμώνα 2-3 Δρομολόγια από Θεσσαλονίκη και άλλα τόσα από Βόλο??
Να έχουν μία λογική αυτά που λέμε...

Φίλε μου 1ον)Μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει Θεσσαλονίκη Σποράδες χειμώνας
2ον ) Όλες οι τοποθετήσεις είναι σεβαστές αλλά πρέπει να είναι και κόσμιες
3ον)Εάν και 73 ετών με 38,5 χρόνια Πλοίαρχος νομίζω ότι είμαι λογικός σε ότι λέω. Ευχαριστώ και συγνώμη εάν σε έθιξα σε κάτι κύριε Akis Dionisis

csa73
29-07-2010, 14:13

Αγαπητέ κύριε Apostolos θα ήθελα να σας αναφέρω ότι σε σχετική οικονομοτεχνική μελέτη που έγινε σε εταιρεία όπου συνεργάζομαι η σύνδεση Θεσσαλονίκης Σποράδων δεν ευδοκιμεί για τους εξής απλούς λόγους Α)ότι όλες οι μεταφορικές συνεργάζονται και έχουν γραφεία στην Αθήνα Λάρισα Βόλο και αυτό μόνο για το καλοκαίρι γιατί τον χειμώνα ελπίζω να ξέρετε πώς γίνεται η τροφοδοσία απο πλευράς μεταφορικών μέσων και ποσότητας και Β) το 98% των επιβατών όπου διακινούνται στα νησιά των Σποράδων κατά τους χειμερινούς μήνες είναι λόγο του ότι πηγαίνουν στις δημόσιες υπηρεσίες του Βόλου όπου ανήκουν ενώ μεγάλος αριθμός αυτών τον χειμώνα διαμένουν μόνιμα στον Βόλο. Ευχαριστώ

Akis Dionisis
29-07-2010, 15:17
Φίλε μου 1ον)Μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει Θεσσαλονίκη Σποράδες χειμώνας
2ον ) Όλες οι τοποθετήσεις είναι σεβαστές αλλά πρέπει να είναι και κόσμιες
3ον)Εάν και 73 ετών με 38,5 χρόνια Πλοίαρχος νομίζω ότι είμαι λογικός σε ότι λέω. Ευχαριστώ και συγνώμη εάν σε έθιξα σε κάτι κύριε Akis Dionisis
Δεν με έθιξες, απλά η Θεσσαλονίκη δεν έχει σύνδεση σχεδόν προς Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη...
Είναι καθαρά μία Άγονη Γραμμή...
Θα τα πούμε στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εάν θα είσαι εδώ...;)

csa73
29-07-2010, 15:40
θα χαρώ να σε γνωρίσω αλλά δεν πολυέρχομαι Σαλονίκη εάν σε φέρει ο δρόμος Πειραιά τα λέμε εδώ.....

Giovanaut
29-07-2010, 19:10
Το πλοιο συνεχιζει να μην εχει μπει στο συστημα κρατησεων ουτε απο Βολο ουτε απο Θεσσαλονικη...!!!

Akis Dionisis
30-07-2010, 01:50
Το πλοιο συνεχιζει να μην εχει μπει στο συστημα κρατησεων ουτε απο Βολο ουτε απο Θεσσαλονικη...!!!
Ακριβώς αυτό, όπως τα λέει ο Γιάννης...

Το Πλοίο δεν θα αναχωρήσει ούτε την Παρασκευή 30/07/2010 από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης...

Μάλλον το Σαββατοκύριακο θα την βγάλει εδώ και την Παρασκευή θα έχουμε κορυφαία συνάντηση ΛΙΣΣΌΣ με ΑΛΚΥΌΝΗ...

Εκτός αυτού, πως θα φύγει? Με τι πετρέλαιο, ΟΈΟ?? Κάποιοι κάνουν απεργίες, το ξεχάσατε??
Τα χαρτιά του επίσης ακόμα δεν είναι έτοιμα...

Εκτός από αυτά όμως ας το δούμε στην πρώτη του και παρθενική του εμφάνιση στο Λιμάνι Της Νύφης Του Θερμαϊκού...

http://a.imageshack.us/img809/8193/dsc00115s.jpg

http://a.imageshack.us/img194/6551/dsc00116khg.jpg

http://a.imageshack.us/img843/3209/dsc00119a.jpg

http://a.imageshack.us/img62/5528/dsc00124ht.jpg

http://a.imageshack.us/img17/8140/dsc00140ur.jpg

giorgos_249
30-07-2010, 09:35
Επιτέλους φωτογραφίες του πλοίου με τον καταπέλτη επιβατών ανοιχτό. Οι πρώτες που βλέπω. Ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Akis Dionisis
30-07-2010, 12:37
Να'σαι καλά Γιώργο...

Πάντως εδώ που τα λέμε, δεν τρελλάθηκα κιόλας τώρα που το ειδα από κοντά...
Ένα ακόμα μειονέκτημα που φαίνεται και στις φωτογραφίες μου, είναι, ότι το πλοίο είναι ψηλό...
Τα αυτοκίνητα άντε μπαίνουν... Οι νταλίκες όμως???
Έχουν απότομη κλίση οι καταπέλτες πίσω...:rolleyes:

ΑΝΔΡΟΣ
30-07-2010, 12:38
Ο καταπελτης επιβατων ανοιχτος αλλα η πορτα κλειστη να δουμε ποτε θα ανοιξει αν χασει και το μισο αυγουστο τοτε δεν κανουμε δουλεια

Akis Dionisis
30-07-2010, 17:34
Ο καταπελτης επιβατων ανοιχτος αλλα η πορτα κλειστη να δουμε ποτε θα ανοιξει αν χασει και το μισο αυγουστο τοτε δεν κανουμε δουλεια
Σύμφωνα με ότι μου είπαν κάποια άτομα του πλοίου σε μία σύντομη συζήτηση που είχα μαζί τους, μου είπαν ότι μάλλον μόνο για τον Αύγουστο ίσως και μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη θα κάνει δρομολόγια το πλοίο...
Μετά άγνωστο...

ΑΝΔΡΟΣ
30-07-2010, 17:45
Σύμφωνα με ότι μου είπαν κάποια άτομα του πλοίου σε μία σύντομη συζήτηση που είχα μαζί τους, μου είπαν ότι μάλλον μόνο για τον Αύγουστο ίσως και μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη θα κάνει δρομολόγια το πλοίο...
Μετά άγνωστο...
Δηλαδη εδωσε η ΝΕΛ τοσα λεφτα για να το φτιαξει και θα το δουλεψει για 45 μερες και αυτες δεν ειναι και σιγουρες? Γιατι κατι δεν μου κολλαει εδω

DimitrisT
30-07-2010, 18:06
Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των φορτηγών βυτίων Δ.Χ. και αδυναμία εφοδιασμού του πλοίου της εταιρίας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ με καύσιμα, το δρομολόγιο της Παρασκευής 30/07/2010 από Θεσσαλονίκη, Σκόπελο, Σκιάθο, Βόλο θα παραμείνει ανεκτέλεστο.
Σας ενημερώνουμε ότι για το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν έχουν εκθοδεί εισητήρια.
Βάσει των εξελίξεων των απεργιακών κινητοποιήσεων θα σας ενημερώσουμε με νεότερο σήμα.

Πηγή :www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=595

ΑΝΔΡΟΣ
30-07-2010, 18:28
Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των φορτηγών βυτίων Δ.Χ. και αδυναμία εφοδιασμού του πλοίου της εταιρίας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ με καύσιμα, το δρομολόγιο της Παρασκευής 30/07/2010 από Θεσσαλονίκη, Σκόπελο, Σκιάθο, Βόλο θα παραμείνει ανεκτέλεστο.
Σας ενημερώνουμε ότι για το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν έχουν εκθοδεί εισητήρια.
Βάσει των εξελίξεων των απεργιακών κινητοποιήσεων θα σας ενημερώσουμε με νεότερο σήμα.

Πηγή :www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=595 (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=595)
Τωρα ομως μου διμιουργειται μια αλλη απορια την πεμπτη στην Ραφηνα υπηρχε μικρο γκαζαδικο που φορτωνε τα πλοια της γραμμης δεν θα μπορουσε και εδω να γινει κατι αναλογο?

Παναγιώτης
30-07-2010, 19:34
Μήπως το ποκεράδικο είχε βαρύ ντήζελ (bunker fuel ή HFO Heavy Fuel Oil, περισσότερα μπορέιτε να δείτε εδώ) που δεν κάνει για τις μηχανές του; Υπόθεση κάνω μια και από τα στοιχέια στη σελίδα του Ελληνικού Νηογνώμονα (σελίδα 19 του αρχειου αυτού (http://www.hrs.gr/pdfs/hrs_register.pdf) ) έχει τέσσερις μηχανές Caterpillar, που δίνει πρέπει να είναι Caterpillar C280-12 (δωδεκακύλινδρες V) για αυτές τις μηχανές διαβάζουμε στις προδιαγραφές καυσίμων στη σελίδα 40 του αρχείου εδώ (http://www.cat.com/cda/files/602959/7/sebu7003.pdf) DO NOT use heavy fuel oil in C280 Series diesel engines.

Και πάλι υπενθυμίζω ότι κάνω υπόθεση μια και δεν ξέρω τι είχε το ποκεράδικο.

ΑΝΔΡΟΣ
30-07-2010, 19:49
Τι να σου πω ουτε εγω ξερω εμενα μου φαινεται παραξενο μια εταιρεια να κρεμεται απο το ποτε θα ληξει η απεργεια των βυτιων για να δουλεψει το πλοιο τοσα εξοδα και το πλοιο να καθεται δεν νομιζω οτι ειναι οτι το καλυτερο

Giovanaut
30-07-2010, 23:01
Ακη με 'γεια......!!!!

Ωρα να δουμε το νεο αστερι της Ναυτιλιακης, κατω απο το φως του φεγγαριου και με καλη παρεα στη Συμπρωτευουσα...!!!

Ομολογουμενως απο κοντα μου αρεσε πολυ, αν και στην αρχη δεν το πολυ συμπαθησα....!!!

100305

100306

100307

100308

100309

Akis Dionisis
31-07-2010, 01:51
Άκη με "γεια....!!!!"

Φιλαράκι ευχαριστώ!!!

Επειδή ακόμα τη μαθαίνω τη μηχανή μου, έκανα κι εγώ κάποιες προσπάθειες να αποκτήσω ένα ταλέντο στις νυχτερινές φωτογραφίες...

Για να δούμε, έκανα τίποτα??:p

ΑΛΚΥΌΝΗ επάνω από το ΛΙΣΣΌΣ!!!

http://a.imageshack.us/img841/1299/dsc00220q.jpg

ΑΛΚΥΌΝΗ, λίγα λεπτά μετά που έφυγε το ΛΙΣΣΌΣ!!!
http://a.imageshack.us/img217/156/dsc00248u.jpg

ΑΝΔΡΟΣ
31-07-2010, 12:01
Μήπως το ποκεράδικο είχε βαρύ ντήζελ (bunker fuel ή HFO Heavy Fuel Oil, περισσότερα μπορέιτε να δείτε εδώ) που δεν κάνει για τις μηχανές του; Υπόθεση κάνω μια και από τα στοιχέια στη σελίδα του Ελληνικού Νηογνώμονα (σελίδα 19 του αρχειου αυτού (http://www.hrs.gr/pdfs/hrs_register.pdf) ) έχει τέσσερις μηχανές Caterpillar, που δίνει πρέπει να είναι Caterpillar C280-12 (δωδεκακύλινδρες V) για αυτές τις μηχανές διαβάζουμε στις προδιαγραφές καυσίμων στη σελίδα 40 του αρχείου εδώ (http://www.cat.com/cda/files/602959/7/sebu7003.pdf) DO NOT use heavy fuel oil in C280 Series diesel engines.

Και πάλι υπενθυμίζω ότι κάνω υπόθεση μια και δεν ξέρω τι είχε το ποκεράδικο.
Παναγιωτη τελικα ειχε καυσιμα για τα πλοια και μαλιστα συμφωνα με τα μυνηματα στο δελτιο λιμανιου Ραφηνας εχει και φωτο

Παναγιώτης
31-07-2010, 14:24
Προφανώς ότι για να έρθει ποκεράδικο για να ανεφοδιάσει πλοία θα έρθει αυτή είναι η δουλειά του. Αναφέρεσαι σε αυτή τη φωτογραφία. Μόνο που όπως είπα πιο πριν δεν πάιρνουν όλα τα βαπόρια το ίδιο πετρέλαιο. Οι Pielstick της Πηνελόπης δουλεύουν στο 500 στροφές το λεπτό ενώ οι Caterpillar της Αλκυόνης δουλεύουν στις 900 με 1000 στροφές το λεπτό. Οι Pielstick μπορούν να δουλέψουν και με πετρέλαιο με ιξώδες μέχρι 388 centistokes (1500 s Redwood 1 Standard) ενώ όπως μπορείς να δεις στον οδηγό καυσίμων στο προηγούμενο μήνυμα οι Caterpillar μπορούν αν δουλέψουν με πετρέλαιο με ιξώδες μέχρι 20 centistokes.
Για να καταλάβεις όπως μπορείς να δεις εδώ (http://www.ampni.com/service_centers.asp?menuid=4&which=1) το Aegean Orion μπροεί να μεταφέρει 450 τόνους IFO (Intermediate Fuel Oil)και όπως είδαμε η πηνελόπη μπορεί να κάψει και IFO 380 και 100 τόνους MGO που μπορέι να κάψει η Αλκυόνη αλλά δεν ξερουμε αν είχε. Δεν ξέρουμε με τί ήταν φορτωμένο το ποκεράδικο.

Giovanaut
31-07-2010, 15:40
Ουτε τη Δευτερα θα φυγει το πλοιο, καθως και το ΘΕΟΦΙΛΟΣ που τροφοδοτειται απο Θεσσαλονικη εχει κανονισει την τροφοδοσια του απο αλλου...!!!

Akis Dionisis
01-08-2010, 01:34
Τελικά έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα με την τροπή που πήραν,

το πλοίο θα αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη την Δευτέρα το πρωί στις 08:00!!!

Ας το δούμε και σήμερα, να ξεκουράζεται στην γωνία του στο ντόκο του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης...

http://a.imageshack.us/img529/3958/dsc00285ue.jpg

captain 83
02-08-2010, 17:19
Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις 07:30 τα δρομολόγιά του το ΑΛΚΥΩΝΗ, από Θεσσαλονίκη για Σκόπελο-Σκιάθο-Βόλο, όπου και έφτασε πριν λίγο με σχεδόν μιάμιση ώρα καθυστέρηση.
Εδώ (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=598) και η ανακοίνωση της εταιρείας.

Akis Dionisis
07-08-2010, 00:59
Σήμερα Παρασκευή 06/08/2010,

το πλοίο πήρε καμιά 200αριά επιβάτες και μερικά αυτοκίνητα...

Για δεύτερο δρομολόγιο, νομίζω ακούγεται καλούτσικος ο αριθμός των επιβατών...

Ίδωμεν για την συνέχεια...:rolleyes:

Akis Dionisis
13-08-2010, 00:41
AΛΚΥΌΝΗ απόψε στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!!!

http://a.imageshack.us/img34/9499/dsc005111.jpg

http://a.imageshack.us/img401/7477/dsc005121.jpg

captain 83
13-08-2010, 17:16
Προχτές έχασε την αριστερή του άγκυρα (http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=36190) στο λιμάνι της Σκιάθου.

Leo
13-08-2010, 20:46
Captain 83, ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Τα σχόλια μου αφορούν τους συντάκτες και όχι εσένα.

Αντιγράφω την ανακοίνωση
----
Την αριστερή του άγκυρα απώλεσε, χθες στις 22.00, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ν.Π. 12000, μετά τον απόπλου από Σκιάθο και ενώ κατευθυνόταν προς Βόλο, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Αλόννησος – Σκόπελος – Σκιάθος - Βόλος), με 160 επιβάτες.
Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στις 23.55 στο λιμάνι του Βόλου, όπου από την τοπική Λιμενική Αρχή, απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να αντικατασταθεί η άγκυρα και να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
-----

Δηλαδή εγώ καταλαβαίνω ότι εν πλώ προς Βόλο, είπε η άγκυρα, τι δουλειά έχω εγώ στο βαπόρι.... Άντε γεια καημένε κόσμε.... και μπλούμ έπεσε?

Αν ήταν κατά την διάρκεια των χειρισμών της άπαρσης για απόπλου το καταλαβάινω, αλλά έτσι όπως έχει γραφεί μου κάνει εντύπωση τι ακριβώς συνέβη.... Οι αρμόδιοι τελικά είναι καλοί μόνο σε αυτό:
.......από την τοπική Λιμενική Αρχή, απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να αντικατασταθεί η άγκυρα και να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί...... Στα σίγουρα, τα άλλα ότι να' ναι.... ίσα πέρα δουλειές :mad:

opelmanos
17-08-2010, 20:20
Captain 83, ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Τα σχόλια μου αφορούν τους συντάκτες και όχι εσένα.

Αντιγράφω την ανακοίνωση
----
Την αριστερή του άγκυρα απώλεσε, χθες στις 22.00, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ν.Π. 12000, μετά τον απόπλου από Σκιάθο και ενώ κατευθυνόταν προς Βόλο, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Αλόννησος – Σκόπελος – Σκιάθος - Βόλος), με 160 επιβάτες.
Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στις 23.55 στο λιμάνι του Βόλου, όπου από την τοπική Λιμενική Αρχή, απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να αντικατασταθεί η άγκυρα και να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
-----

Δηλαδή εγώ καταλαβαίνω ότι εν πλώ προς Βόλο, είπε η άγκυρα, τι δουλειά έχω εγώ στο βαπόρι.... Άντε γεια καημένε κόσμε.... και μπλούμ έπεσε?

Αν ήταν κατά την διάρκεια των χειρισμών της άπαρσης για απόπλου το καταλαβάινω, αλλά έτσι όπως έχει γραφεί μου κάνει εντύπωση τι ακριβώς συνέβη.... Οι αρμόδιοι τελικά είναι καλοί μόνο σε αυτό:
.......από την τοπική Λιμενική Αρχή, απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να αντικατασταθεί η άγκυρα και να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί...... Στα σίγουρα, τα άλλα ότι να' ναι.... ίσα πέρα δουλειές :mad:
Αφού δεν έχασε και καμια μηχανή πάλι καλά να λέμε:mrgreen:

tankerman
17-08-2010, 20:59
.......από την τοπική Λιμενική Αρχή, απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να αντικατασταθεί η άγκυρα και να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί...... [/I]Στα σίγουρα, τα άλλα ότι να' ναι.... ίσα πέρα δουλειές :mad:

Εφοσον η μεγαλητερη Ναυτικη δυναμη της ευρωπης διεπεται απο τετοιου ειδους νομοθεσιες ΅καλα να παθουμε. Aφου ο καθε τσελιγκας μπορει να διοριστει στο Δυναμικο του hellenic coast guard καλα να παθουμε.Αφου οι τσελιγκες νομιζουν οτι απο μια αγκυρα καθηστατε το πλοιο μη αξιοπλοο και ζητουν πιστοποιητικο διατηρησης Κλασης, καλα να παθουμε.

Μηπως εφτεσε ο καιρος να τους κλακωσουμε στις φαπες?????

BEN BRUCE
17-08-2010, 22:00
Ενταξη στο Λιμενικο Σωμα υπαρχουν και πολλα ικανα στελεχοι.Μηπως δεν εχουν ομως την ελευθερια που χρειαζεται ουτως ωστε να δρασουν και να κανουν τις αλλαγες που αυτοι ξερουν?

DimitrisT
18-08-2010, 09:24
Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, διαπιστώθηκε διαρροή νερού ψύξης στη πλωριαία δεξιά μηχανή του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ. Γίνονται ήδη ενέργειες εντοπισμού και αποκατάστασης της βλάβης.
Το δρομολόγιο της Τετάρτης 18/08/2010 θα παραμείνει ανεκτέλεστο. Οι επιβάτες ενημερώνονται και θα προωθηθούν σε πλοία άλλων εταιριών με μέριμνα της εταιρείας.

Πηγή:http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=605

roussosf
18-08-2010, 20:09
Ενταξη στο Λιμενικο Σωμα υπαρχουν και πολλα ικανα στελεχοι.Μηπως δεν εχουν ομως την ελευθερια που χρειαζεται ουτως ωστε να δρασουν και να κανουν τις αλλαγες που αυτοι ξερουν?
την οποιαδηποτε ελευθερια ειναι κατι που δεν σου την δινουν ανετα ισως και καθολου
η ελευθερια κατακταται με διαφορους τροπους πχ αγωνες-γνωση-παιδεια-θα ελεγα και επαγγελματικη συνείδηση αλλα αυτο για τους ενστολους ειναι υποκειμενικο
σε αυτο το τελευταιο κολανε οι περισσοτεροι και ενω μπορει να ειναι ικανοι εν τουτοις δεν κανουν καμια κινηση για να αναλαβουν πρωτοβουλιες
η για την συγκεκριμενη περιπτωση δεν υπηρχε ο υπευθυνος οπως συνηθιζετε να λεγετε

lostromos
20-08-2010, 16:09
Εφοσον η μεγαλητερη Ναυτικη δυναμη της ευρωπης διεπεται απο τετοιου ειδους νομοθεσιες ΅καλα να παθουμε. Aφου ο καθε τσελιγκας μπορει να διοριστει στο Δυναμικο του hellenic coast guard καλα να παθουμε.Αφου οι τσελιγκες νομιζουν οτι απο μια αγκυρα καθηστατε το πλοιο μη αξιοπλοο και ζητουν πιστοποιητικο διατηρησης Κλασης, καλα να παθουμε.

Μηπως εφτεσε ο καιρος να τους κλακωσουμε στις φαπες?????

Φίλε μου, εδώ δεν είναι το θέμα άν το πλοίο είναι αξιόπλοο ή όχι.
Σίγουρα είναι "αξιόπλοο", αλλά με τη στενή εννοια των κανονισμών δεν είναι. Οφείλει να έχει 2 άγκυρες, σωστικά, ραντάρ, βυθόμετρο κλπ κλπ, όλα σε λειτουργία, όπως απαιτείται για ένα πλοίο της κλάσης του. Γιατί σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφάλεια θα τα ψάξει όλα αυτά πριν πληρώσει.
Το θέμα μας είναι, ο τρόπος με τον οποίο το "Υπ.ΟιΑΝ - Υπ.ΠτΠ" (το ΥΕΝ στις μέρες μας), αναφέρει το γεγονός στα "Συμβάντα", λες και απευθύνεται σε άτομα που δεν σκέπτονται.
Προσυπογράφω τα σχόλια του Leo παραπάνω, που είναι λογικά και αυτονόητα για έναν άνθρωπο του χώρου.

Akis Dionisis
03-09-2010, 00:50
Σήμερα είχα που είχα free time, είπα να πάω να κάνω μία γύρα από το Λιμάνι...

Παρ'όλο που στην είσοδο που είπε ο φύλακας ότι απαγορεύεται, εγώ πήγα...

Αφού την Δευτέρα είναι το τελευταίο της δρομολόγιο από Σαλόνικα, ας την απολαύσουμε σήμερα στην προτελευταία εμφάνισή της, στο Λιμάνι της Νύφης Του Θερμαϊκού!!!

http://a.imageshack.us/img833/2684/dsc00807v.jpg

http://a.imageshack.us/img3/4636/dsc00811i.jpg

http://a.imageshack.us/img823/946/dsc00815l.jpg

xidianakis
03-09-2010, 10:01
απο κοσμο πως πηγε τη σεζον αυτη??

Akis Dionisis
03-09-2010, 11:35
απο κοσμο πως πηγε τη σεζον αυτη??
Σύμφωνα με όσα ξέρω, πήγε μέτρια προς καλά...
Περισσότερα δεν γνωρίζω..:rolleyes:

giorgos_249
04-09-2010, 20:27
Και τώρα τι θα κάνει από 7/9 ; Χειμερία νάρκη;

Akis Dionisis
05-09-2010, 01:50
Και τώρα τι θα κάνει από 7/9 ; Χειμερία νάρκη;
Άγνωστη η τύχη του...:rolleyes:

giorgos_249
06-09-2010, 21:09
Σημερινή άφιξη στο Βόλο.

104818
104819
104820
104821
104822

giorgos_249
06-09-2010, 21:10
Άλλη μία:
104823

hayabusa
06-09-2010, 21:11
ωραίες, μπράβο. πολύ έμπλωρο ειναι το βαποράκι ε;

Apostolos
07-09-2010, 11:56
Αν και ειναι λιγάκι παράξενο στην όψη εν τούτης τα περισσότερα πλοία και δή τα ταχύπλοα τρέχουν λίγο παραπάνω έμπλωρα...

Giovanaut
07-09-2010, 12:06
Τελευταια αφιξη στη Θεσσαλονικη...!!!!
Κυριακη απογευμα...!!!!

104918

104919

104921

104922

Και λιγη σιεστα...!!!

104923

Καλη σου τυχη ΑΛΚΥΟΝΗ...!!!

Akis Dionisis
13-09-2010, 00:35
Αυτό το κακόμοιρο που χάθηκε??

giorgos_249
13-09-2010, 07:57
Από ότι ξέρω παραμένει στο Βόλο δεμένο.

Dimitrisvolos
13-09-2010, 11:29
Εχει δρομολόγια Παρασκευη-Σαββατο-Κυριακη γι αυτην την εβδομαδα οπως εκανε και αυτο το σαββατοκυριακο απο Βολο-Σποραδες ... Μετα δεν ξέρω τι θα κάνει .....

DimitrisT
24-09-2010, 18:50
Ακύρωση δρομολογίου Ε/Γ Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ 25/09/2010 (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=630)
Πηγή : nel.gr

giorgos_249
10-10-2010, 22:47
Για τους Maroulis Nikos , pantelis 2009 και όλους τους υπόλοιπους στους οποίους είχα υποσχεθεί φωτογραφίες του πλοίου από τη Ραφήνα αν ερχόταν. Το περιμένουμε ακόμα.......

Γνωρίζει κανείς πότε τελειώνει δρομολόγια και αν θα παραταθεί η ναύλωση στη ΝΕΛ;

110577

pantelis2009
10-10-2010, 23:00
Ευχαριστώ για την αφιέρωση φίλε giorgos_249, καταπληκτική φωτο;):eek:.

giorgos_249
17-10-2010, 19:24
Πάντως στο openseas είναι περασμένα δρομολόγια ως 7 Νοεμβρίου. Για να δούμε........

giorgos_249
23-10-2010, 20:31
Σήμερα το απόγευμα στο Βόλο:
Για όλους τους φίλους

112284

giorgos_249
30-10-2010, 17:17
H παρακάτω φρέσκια, πριν από καμια ώρα:
Αφιερωμένη στους GiorgosVitz , aegeanspeedlines , stylianos , fb delfini , nissos mykonos , nissos mikonos , pantelis2009 , leo , capten4, roi baudoin , nikos maroulis, highspeed 4

113550

f/b delfini
30-10-2010, 17:24
H παρακάτω φρέσκια, πριν από καμια ώρα:
Αφιερωμένη στους GiorgosVitz , aegeanspeedlines , stylianos , fb delfini , nissos mykonos , nissos mikonos , pantelis2009 , leo , capten4, roi baudoin , nikos maroulis, highspeed 4

113550
Τελεια, ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!

Akis Dionisis
06-11-2010, 12:09
Αυτό το ζει??

Mία φωτογραφία από το καλοκαίρι που μας πέρασε, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης...

http://img97.imageshack.us/img97/2848/dsc00804ax.jpg

giorgos_249
06-11-2010, 17:24
Αυτό το ζει??

Mία φωτογραφία από το καλοκαίρι που μας πέρασε, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης...

Η Αλκυόνη ζει και βασιλεύει ....... και το Βόλο κυριεύει, και θα τον κυριεύει για μια μέρα ακόμα. Μετά ξεκούραση.........

Ευχαριστώ φίλε για την αφιέρωση, υπέροχη φωτο;).

Παρακαλώ!

Μια σημερινή φρέσκια φωτογραφία από το λιμάνι του Βόλου στην προτελευταία της άφιξη σήμερα στις 15.55. Καλή τύχη όπου και αν πας όμορφο ταχύπλοο! Για όλο το φόρουμ!

114296

giorgos_249
08-11-2010, 09:30
Kαι από σήμερα στο Λαύριο..........
Καμιά σκάντζα να υποθέσω;
Παναγία Θαλασσινή;

chiotis
10-11-2010, 20:17
Kαι από σήμερα στο Λαύριο..........
Καμιά σκάντζα να υποθέσω;
Παναγία Θαλασσινή;

Για τους καιρους που κανει στο κεντρικο Αιγαιο δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο καταληλο.

dokimakos21
17-11-2010, 18:42
ΑΛΚΥΟΝΗ-Σημερα στο Λαυριο οπου θα ξεχειμωνιασει...
115812

giorgos_249
17-11-2010, 21:44
Kαι σκεφτόμουν τώρα , δεν θα πάει κάποιος από Αθήνα ως το Λαύριο να τη φωτογραφίσει , δεν μπορεί......

Η απουσία της από το Βόλο είναι αισθητή!

Για σένα και όλους τους φίλους:

115828

speedrunner
19-11-2010, 09:47
Για που το έβαλε το πλοίο???

pantelis89
19-11-2010, 11:26
Για που το έβαλε το πλοίο???
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣ ΨΑΡΑ Η ΠΡΟΣ ΜΕΣΤΑ...

Akis Dionisis
19-11-2010, 12:27
Πάντως, είναι η πρώτη φορά που το βλέπω μετά από πολύ καιρό στο ΑΙΣ...

chiotis
19-11-2010, 12:48
ΑΛΚΥΟΝΗ!!!!!! :
http://nautiliakaneaxiou.blogspot.com/

giorgos_249
20-11-2010, 11:33
Και όπως ακριβώς είχα υποθέσει από σήμερα στη θέση του θαλασσινή ως και μέσα Γενάρη περίπου ίσως και αργότερα........
Πρώτη αναχώρηση από Λαύριο για το παρθενικό της εμπορικό δρομολόγιο από λιμάνι της Αττικής σήμερα στις 17.00.

mpal21
23-11-2010, 11:16
23/11/2010

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ σήμερα Τρίτη 23/11/2010 παραμένει στο λιμένα Μεστά Χίου με απαγορευτικό απόπλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές πλόων του.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέο δελτίο τύπου.

mpal21
24-11-2010, 08:43
24/11/2010

Άρση απαγορευτικού Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, μετά την άρση του απαγορευτικού το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΛΚΥΟΝΗ, όπου παραμένει από την Τρίτη 23/11/2010 στο λιμένα Μεστά Χίου, θα αναχωρήσει σήμερα Τετάρτη 24/11/2010 στις 14:30' για τη συνέχιση των δρομολογίων του, ώστε να ενταχθεί στα τακτικά του δρομολόγια την Κυριακή 28/11/2010. Τα δρομολόγια διαμορφώνονται ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/11: ΜΕΣΤΑ (αν 14:30) - ΨΑΡΑ (αφ 15:45 αν 16:00) - ΛΑΥΡΙΟ (αφ 21:00)

ΠΕΜΠΤΗ 25/11: ΛΑΥΡΙΟ (αν 17:00) - ΨΑΡΑ (αφ 22:00 αν 22:15) - ΜΕΣΤΑ (αν 23:30)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/11: ΜΕΣΤΑ (αν 14:30) - ΨΑΡΑ (αφ 15:45 αν 16:00) - ΛΑΥΡΙΟ (αφ 21:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/11: ΛΑΥΡΙΟ (αν 17:00) - ΨΑΡΑ (αφ 22:00 αν 22:15) - ΜΕΣΤΑ (αν 23:30)

Tasos@@@
25-11-2010, 10:15
Για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρετως τους φιλους του ταχυπλοου...
Αφιξη της το καλοκαιρι που μας περασε στην ομορφη Σκιαθο...

PART I

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/IMG_7153.jpg

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/IMG_7154.jpg

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/IMG_7157.jpg

Tasos@@@
25-11-2010, 10:17
PART II

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/IMG_7158.jpg

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/IMG_7159.jpg

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/IMG_7161.jpg

Tasos@@@
25-11-2010, 10:19
PART III (και τελευταιο!!)

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/IMG_7163.jpg

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/IMG_7164.jpg

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/IMG_7166.jpg

pantelis2009
25-11-2010, 16:14
Υπέροχες φίλε Tasos@@@ και σ' ευχαριστούμε;).

chiotis
02-12-2010, 13:59
Mηπως ξερει καποιος ποσα ατομα πληρωμα εχει το πλοιο τωρα που ταξιδευει για Μεστα-Ψαρα????

Apostolos
04-12-2010, 19:18
Αναρωτιέμε τον λόγο την ερώτησης? Απλά περιέργεια???

chiotis
05-12-2010, 12:33
ναι φιλε Αποστολε.Περιεργιες καραβολατρη....

chiotis
12-12-2010, 18:45
Λιγες φωτο του πλοιου στο Λαυριο..........
[αφιερομενες στους:Pantelis2009,Apostolos,giorgos_249,Akis Dionisis,Tasos_@@@ και σε ολους τους φιλους του πλοιου..

pantelis2009
12-12-2010, 19:01
Ευχαριστώ φίλε chiotis για την αφιέρωση;).

giorgos_249
16-12-2010, 13:39
Ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε chiotis. Η παρακάτω για σένα, τον nkr ,τον Παντελή βέβαια ,τον aegeanspeedlines, τον fb delfini , όλους όσους μου έχουν κάνει αφιερώσεις και δεν τους έχω ευχαριστήσει (είναι πολλοί) και όλους τους ραφηνιώτες:

Αλκυόνη ξεκουράζεται στο Βόλο:

119022

chiotis
17-12-2010, 23:29
Ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε chiotis. Η παρακάτω για σένα, τον nkr ,τον Παντελή βέβαια ,τον aegeanspeedlines, τον fb delfini , όλους όσους μου έχουν κάνει αφιερώσεις και δεν τους έχω ευχαριστήσει (είναι πολλοί) και όλους τους ραφηνιώτες:

Αλκυόνη ξεκουράζεται στο Βόλο:

Πολυ ωρια φωτο ;) .Πρωτη φορα που πιανει το ais πλοιου μεσα στο λιμανι των Μεστων .Το αλκυονη φενεται αυτη την ωρα δεμενο στην μπροστα προβλητα..

chiotis
27-01-2011, 18:02
Το ταχυπλοο ''ΑΛΚΥΟΝΗ'' εξυπηρετει απο την Δευτερα 22-11-10 την γραμμη Λαυριο-Ψαρα-Μεστα σε αντικατασταση του πλοιου Παναγια Θαλασσινη το οποιο εκτελει την ετησια ακινησια του.Συμφωνα με πληροφοριες το πλοιο (Αλκυονη) θα παραμεινει στη γραμμη μεχρι το τελος Φεβρουαριου οπου θα επιστρεψει το Παναγια Θαλασσινη.Το πλοιο εχει μηκος 100 μετρα και πλατος 20 μετρα.Το ευγενεστατο και εξυπηρετικο πληρωμα του αποτελειται απο 24 ατομα.Το υπερσυγχρονο ταχυπλοο φτανει στα Ψαρα σε 5 ωρες και στα Μεστα σε 6 ωρες και 30 λεπτα με ολιγολεπτη σταση στα υπεροχα Ψαρα.Η αναχωριση απο το Λαυριο γινεται καθε Δευτερα-Τεταρτη-Παρασκευη στις 17:00 μ.μ.Η αναχωριση απο Μεστα γινετε καθε Τριτη-Πεμπτη-Κυριακη στις 14:30 μ.μ. και απο Ψαρα στις 16:00 μ.μ.Εχει τη δυνατοτητα να μεταφερει στα υπερπολυτελη σαλονια του εως και 1125 επιβατες και στα γκαραζ του 173 Ι.Χ.Το πλοιο εχει ανετους χωρους και διαθετει ολες τις ανεσεις.Ετσι το ταξιδι ειναι ξεκουραστο και οι ωρες λιγες και για τους δυο υπεροχους προoρισμους.
(μπορειτε να βρειτε την παρουσιαση και στα nautiliakaneaxiou.blogspot.com)

chiotis
27-01-2011, 18:05
Mερικες ακομη φωτο..απο τα υπεροχα σαλονια του.Αφιερωμενες στους : pantelis2009,AkisDionisis,giorgos_249 και σε ολους τους φιλους του πλοιου!!!
Εκεινη τη μερα ειχε 76 επιβατες,38 Ι.Χ.,1 φορτηγο(44 επιβατες για Μεστα,32 για Ψαρα,21 Ι.Χ. για Ψαρα,17 για Μεστα και η νταλικα για Ψαρα).

pantelis2009
27-01-2011, 18:40
Πολύ ωραία παρουσίαση απο το φίλο chiotis. Ευχαριστώ για την αφιέρωση;).

giorgos_249
27-01-2011, 19:38
Όταν ήταν στο Βόλο είχα μπει ένα μεσημέρι και ομολογώ πως με εντυπωσίασε πολύ! Όμως δεν τράβηξα φωτογραφίες..............Πάντως εσωτερικά για μένα είναι το 2ο στο Αιγαίο μετά το χαισπιντ 5. Ευχαριστώ για την αφιέρωση! Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ε ; Βλέπω πολύ χαμηλή κίνηση. Το ταχύπλοο έφαγε πολλά "καρφώματα" πλώρα;

chiotis
27-01-2011, 20:29
Όταν ήταν στο Βόλο είχα μπει ένα μεσημέρι και ομολογώ πως με εντυπωσίασε πολύ! Όμως δεν τράβηξα φωτογραφίες..............Πάντως εσωτερικά για μένα είναι το 2ο στο Αιγαίο μετά το χαισπιντ 5. Ευχαριστώ για την αφιέρωση! Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ε ; Βλέπω πολύ χαμηλή κίνηση. Το ταχύπλοο έφαγε πολλά "καρφώματα" πλώρα;

Εν πλω ,ειναι αλλα ειναι μετα τα Ψαρα και αυτα ειναι τα μπροστινα και πανω σαλονια..Τα πανω ηταν κλειστα στους επιβατες και κατω σχεδον ολοι καθονταν πισω-πισω...Οι επηβατες και τα Ι.Χ. που ταξιδευαν αναφερονται ποιο πανω (ειχε αρκετη κινηση)

Apostolos
27-01-2011, 21:39
Πραγματικα έστω και απο ένα σαλόνι φαίνετε οι χώροι του να ειναι ιδιαίτερα ζεστοί και φιλικοί για ένα τέτοιο ταξίδι. Δεν θα αφήσουμε ασχολίαστο ότι το πλοίο έχει και εξωτερικούς χώρους που θυμίζουν συμβατικό. Αραγέ και η πλέυση του ειναι καλύτερη απο τα άλλα αναλόγους μεγέθους πλοία? Πάντως το πλοίο για την γραμμή ειναι αναβάθμιση...

chiotis
27-01-2011, 21:45
Πραγματικα έστω και απο ένα σαλόνι φαίνετε οι χώροι του να ειναι ιδιαίτερα ζεστοί και φιλικοί για ένα τέτοιο ταξίδι. Δεν θα αφήσουμε ασχολίαστο ότι το πλοίο έχει και εξωτερικούς χώρους που θυμίζουν συμβατικό. Αραγέ και η πλέυση του ειναι καλύτερη απο τα άλλα αναλόγους μεγέθους πλοία? Πάντως το πλοίο για την γραμμή ειναι αναβάθμιση...

Το πλοιο οντως ειναι πολυ καλο....ομως το Παναγια Θαλασσινη κουναει πολυ λιγοτερο
(το Αλκυονη κουναει αρκετα) και δεν ειχε ποτε σχεδον καθυστερησεις.....αλλα και το Θαλασσινη ειναι εξαιρετικο εσωτερικα.

Λιγες ακομη φωτο απο το εσωτερικο και τα καταστρωματα του πλοιου...

giorgos_249
27-01-2011, 21:56
Δε συγκρίνεται με τίποτα όμως με το αλκυόνη εσωτερικά.

IONIAN STAR
27-01-2011, 22:03
Φιλε chioti εξαιρετικο φωτορεπορταζ , μπραβο σου !!! :D
Επισης θελω να σε ρωτησω αν γινεται να βγεις στο καταστρωμα την ωρα που το πλοιο ειναι εν πλω ;

chiotis
27-01-2011, 22:03
Δε συγκρίνεται με τίποτα όμως με το αλκυόνη εσωτερικά.

Οχι αλλα και το Θαλασσινη ειναι τελειο ....καμια σχεση οπως φενεται στο site της νελ και δεν κανει ιδιες η παραπανω ωρες απο το european express.Ενας λογος που δεν προτιμουν ορισμενοι το δρομολογιο πλεων.......(νησος Χιος 6.30-7 ωρες ,Aλκυονη 7 ωρες)Οταν πηγα τα Χριστουγεννα κατεβηκα πο το Αλκυοη 12:10 ενω εφτανε 11:30...ενω με το θαλασσινη ειμουν11:30 παντα εκει(οσες φορες εχω ταξιδεψει)Τελος παντον και τα δυο πλοια ειναι εξερετικα και κακως που καποιοι δεν προτιμουν το δρομολογιο και κακως που δεν το εχει διαφιμησει καλα η Νελ στις τοπικες τηλεορασεις...(καποιοι δεν ξερουν οτι υπαρχει δρομολογιο)Εγω παντος κανω οτι μπορω....

Apostolos
27-01-2011, 22:11
Αυτο πάντως που θεωρώ εντελός παράλογο ειναι γιατι το πλοίο να πηγαίνε πρώτα στα Ψαρά και μετά στη Χίο... Εχει κάποια παραμονή εκει? Ειναι προτοφανές να πηγαίνεις πρώτα στο λιμάνι με την μεγαλύτερη απόσταση και μετα σε αυτό με την κοντινότερη (απο το Λαυριο) Ασε που έτσι χάνεις και μεγάλο μέρος της πελατίας σου για την Χίο... Πιστευω πώς αν το πλοίο (το εκάστοτε φυσικα) ειχε 20 κόμβους ταχύτητα και πρώτο λιμάνι τα Μεστα ειναι ειχε μεγαλύτερες πληρώτητες

chiotis
27-01-2011, 22:31
Αυτο πάντως που θεωρώ εντελός παράλογο ειναι γιατι το πλοίο να πηγαίνε πρώτα στα Ψαρά και μετά στη Χίο... Εχει κάποια παραμονή εκει? Ειναι προτοφανές να πηγαίνεις πρώτα στο λιμάνι με την μεγαλύτερη απόσταση και μετα σε αυτό με την κοντινότερη (απο το Λαυριο) Ασε που έτσι χάνεις και μεγάλο μέρος της πελατίας σου για την Χίο... Πιστευω πώς αν το πλοίο (το εκάστοτε φυσικα) ειχε 20 κόμβους ταχύτητα και πρώτο λιμάνι τα Μεστα ειναι ειχε μεγαλύτερες πληρώτητες

Εχεις αποοοοολυτο δικιο αλλαποιος σε ακουει .....Η απαντηση της Νελ σε αυτο ειναι οτι τα Ψαρα δν ειναι ασφαλες λιμανι για να διανικτερευσει εκει το πλοιο της (μετα τις εργασιες που εγιναν περσυ τα Ψαρα ειναι ενα ασφαλεστατο λιμανι).Αν πηκαινε Μεστα πρωτα θα εκανε περιπου 5 ωρες δηλαδη μαλ******κια της νελ που το εχει ετσι δεν θα ηταν ουτε καν αγονη η γραμμη αν πηγαινε πρωτα στα Μεστα αλλα με 22.000 που περνει το δρομολογιο τη μερα δεν την νοιαζει και κενο επιβατων να πηγαινοερχετε !!!
Απο την αλλη μπορω να πηγαινω να το βλεπω τα βραδια!!!!Αλλα αν πηγαινε πρωτα Μεστα θα επερνε πολυ κοσμο απο το Νησος Χιος και πολλες φορες θα εφευγε και γεματο...

Φιλε chioti εξαιρετικο φωτορεπορταζ , μπραβο σου !!! :D
Επισης θελω να σε ρωτησω αν γινεται να βγεις στο καταστρωμα την ωρα που το πλοιο ειναι εν πλω ;

Ευχαριστω!!! Γινεται οτι ωρα θες....στο Θαλασσινη δεν γινετε.......:(
(αυριο θα ανεβασω βιντεο με αναχωρηση απο λαυριο - αφηξη στα Ψαρα )

Akis Dionisis
27-01-2011, 23:22
Έπαθα πλάκα τώρα...
Δεν περίμενα να είναι τόσο όμορφο εσωτερικά αυτό το πλοίο/ταχύπλοο!
Εξαιρετικές φωτογραφίες φίλε chiotis!
121661

gnikles
28-01-2011, 00:15
Πραγματικά είναι πολύ όμορφο και το είχα παρεξηγήσει!!!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-01-2011, 09:59
Εχεις αποοοοολυτο δικιο αλλαποιος σε ακουει .....Η απαντηση της Νελ σε αυτο ειναι οτι τα Ψαρα δν ειναι ασφαλες λιμανι για να διανικτερευσει εκει το πλοιο της (μετα τις εργασιες που εγιναν περσυ τα Ψαρα ειναι ενα ασφαλεστατο λιμανι).Αν πηκαινε Μεστα πρωτα θα εκανε περιπου 5 ωρες δηλαδη μαλ******κια της νελ που το εχει ετσι δεν θα ηταν ουτε καν αγονη η γραμμη αν πηγαινε πρωτα στα Μεστα αλλα με 22.000 που περνει το δρομολογιο τη μερα δεν την νοιαζει και κενο επιβατων να πηγαινοερχετε !!!
Απο την αλλη μπορω να πηγαινω να το βλεπω τα βραδια!!!!Αλλα αν πηγαινε πρωτα Μεστα θα επερνε πολυ κοσμο απο το Νησος Χιος και πολλες φορες θα εφευγε και γεματο...
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΨΑΡΙΑΝΟΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ!

DimitrisT
28-01-2011, 11:28
Φίλε και συμπατριώτη Γιάννη πολυ ωραία η παρουσίαση σου,σε ευχαριστούμε.

chiotis
28-01-2011, 11:57
Φίλε και συμπατριώτη Γιάννη πολυ ωραία η παρουσίαση σου,σε ευχαριστούμε.

Παρακαλω!! ,συμπατριωτη!

giorgos_249
06-02-2011, 22:18
Τελευταίο δρομολόγιο από Λαύριο σήμερα το πρωί για το όμορφο βαποράκι...........Ξέρουμε για το μέλλον του;

Παντως νομίζω, προσωπική κρίση ότι η Ν.Ε.Λ. δεν θα το κρατήσει, το ίδιο και για το Κυκλάδες Εξπρές. Μακάρι να παραμείνει στα Ελληνικά νερά πάντως!

chiotis
07-02-2011, 14:42
Τελευταίο δρομολόγιο από Λαύριο σήμερα το πρωί για το όμορφο βαποράκι...........Ξέρουμε για το μέλλον του;

Παντως νομίζω, προσωπική κρίση ότι η Ν.Ε.Λ. δεν θα το κρατήσει, το ίδιο και για το Κυκλάδες Εξπρές. Μακάρι να παραμείνει στα Ελληνικά νερά πάντως!

Για το κυκλαδες Εξπρες δεν ξερω παντος το Αλκυoνη στο Βολο τα πηγιανε πολυ καλα και ανετα αμα θελει μπορει να το βαλει να κανει και ενα δρομολογιο τη μερα απο Αγιο Κωνσταντινο οποτε δεν νομιζω να το δωσει!

rafina-lines
07-02-2011, 15:24
Η Ραφήνα δηλ, πάλι δεν παίζει, έτσι?? Από κει που θα είχαμε αυτό το πλοίο από το 2006 (μέχρι και ιδιαίτερη προβλήτα του φτιάξαμε τότε) τελικά έχει περάσει απ' όπου μπορεί κανείς να φανταστεί, εκτός από τη Ραφήνα! Τι να πούμε..... :-( :-(

giorgos_249
07-02-2011, 19:55
Φίλε Χιώτη προσωπικά ξέρω και είδα και από μόνος πως δεν είχε κίνηση στις σποράδες. Το θαλασσινή είχε κάνει πολλά περισσότερα. Θα ήταν μια κίνηση ασύμφορη το να κρατηθεί το πλοίο στη ΝΕΛ όταν στις σποράδες κατεβάζει 10-15 αμάξια το πολύ και καμιά 80αριά άτομα σε Σ/Κ αυξημένης κίνησης, παρών ήμουν στο λιμάνι σε πολλές αφίξεις και ήταν και λιγότερα πολλές φορές. Ας μην ξεχνάμε πως η comarit ήθελε να επιστρέψει το highspeed 2 επειδή είχε ακριβώς την ίδια κίνηση στη γραμμή του............Στα Μεστά η Αλκυόνη πήγε καλύτερα από τις Σποράδες.

Ergis
08-02-2011, 11:36
Ας μην ξεχνάμε πως η comarit ήθελε να επιστρέψει το highspeed 2 επειδή είχε ακριβώς την ίδια κίνηση στη γραμμή του............

αλλο παλι και τουτο.......:confused:

giorgos_249
08-02-2011, 17:45
Αυτό όμως φίλε Έργη όταν το είχε ναυλωμένο πέρυσι το χειμώνα. Τελικά αποφάσισε την αγορά και την αγορά και του αδερφού έπειτα από πολύ σκέψη καθώς πίστεψε ότι θα αυξηθεί έτσι η κίνηση. Μη φανταστεί κανείς ότι θέλει ακόμα να το επιστρέψει.............

KNIK
15-02-2011, 19:11
Στα Μεστά η Αλκυόνη πήγε καλύτερα από τις Σποράδες.

Αυτό δεν μπορεί να ισχύει

giorgos_249
15-02-2011, 19:19
Κι όμως έτσι είναι αν ηταν καμια 100αρια ατομα σε καθε δρομολόγιο κατά μέσο όρο. Θα μπορούσες να μας πεις όμως για ποιο λογο νομιζεις δεν ισχυει;

pantelis2009
15-02-2011, 20:39
Το Αλκυόνη.... όσο μπορεί να φανεί εκεί που έχει αράξει φωτογραφημένο στις 11/02/2011.;)
Χαρισμένη σε giorgos_249, Εργης, rafina-lines, chiotis, DimitrisT και όλους τους φίλους του πλοίου:cool:.

123512

chiotis
15-02-2011, 20:44
Το Αλκυόνη.... όσο μπορεί να φανεί εκεί που έχει αράξει φωτογραφημένο στις 11/02/2011.;)
Χαρισμένη σε giorgos_249, Εργης, rafina-lines, chiotis, DimitrisT και όλους τους φίλους του πλοίου:cool:.

123512
Eυχαρηστουμε!!!!Παντως στα Μεστα σχεδον ποτε δεν ειχε 100 ατομα αλλα απο την αλλη ειναι επιδοτουμενο.......

giorgos_249
15-02-2011, 21:02
Κοιτα. Στις Σποράδες τις πρώτες 15-20 μερες του είχε πολύ κόσμο και οντως εκεινες τις μερες πηγαινε πολυ καλα. Μετά έκανε δρομολόγια μόνο τα Σαββατοκύριακα με αποτέλεσμα η κίνηση να πέσει πάρα πολύ και να μιλάμε πλέον για 80-100 ατομα και 15 αμαξια περιπου ανα δρομολογιο και λιγοτερα πολλες φορες.....

Φιλε pantelis2009 ευχαριστώ πάρα πολύ για την αφιέρωση! Πως ξεχωρίζουν απο μακριά οι Ιαπωνέζες πλώρες..........

Ergis
16-02-2011, 11:29

123512

σευχαριστω πολυ παντελη:D

speedrunner
05-03-2011, 11:28
Προς τα ναυπηγία της Αυλίδας κατευθύνετε το ταχύπλοο για να πραγματοποιήσει τον δεξαμενισμό του !!!

giorgos_249
05-03-2011, 13:38
Εκανε μια μικρη σταση μιας ωρας περιπου στο Λαύριο και τώρα αναχωρεί. Τώρα που θα περάσει έξω από το λιμάνι της Ραφήνας καλά θα ήτανε αν βλέπαμε καμία φωτογραφία του από τα νερά για τα οποία μετασκευάστηκε στη Σαλαμίνα εστω και θολή.........Ελπίζω να μην έχει ομίχλη εκεί.........

giorgos_249
05-03-2011, 14:23
Αυτη την ωρα λοιπον εξω απο τη Ραφηνα........

Κωστάκης
05-03-2011, 14:43
Πριν απο λίγο έξω απο τη Ραφήνα...
125267 125268

giorgos_249
05-03-2011, 19:20
Οοοοοο! Ευχαριστούμε ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολυ! Ποσο πιο ομορφο φαινεται σε αυτα τα νερα.........

speedrunner
14-03-2011, 11:37
Επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά αυτή την ώρα το πλοίο καθώς ολοκλήρωσε τον δεξαμενισμό του στα ναυπηγεία της Αυλίδας!!!
Το πλοίο ξεκινάει δρομολόγια στις 15/04 απο Βόλο προς Σποράδες!!! (http://www.nel.gr/routes/dromologia/volos-skiathos-skopelos-alonnisos-thessalonikh.html)

Κωστάκης
14-03-2011, 13:55
Απ' οτι βλέπω τα δρομολόγια τελιώνουν στις 7/7. Έπειτα υπάρχει πιθανότητα να το δούμε στην Ραφήνα;

johny18
14-03-2011, 13:59
Με το καλό να ξεκινίσει το πλοίο ....

speedrunner
14-03-2011, 14:01
Απ' οτι βλέπω τα δρομολόγια τελιώνουν στις 7/7. Έπειτα υπάρχει πιθανότητα να το δούμε στην Ραφήνα;

Δεν τελειώνουν απλά μέχρι τότε είναι περασμένα...απο 07/07 και μετα θα πηγαίνει και Θεσσαλονίκη!!!

Eng
14-03-2011, 14:07
Μπραβο τους! Επιτελους τα νησακια θα εχουν συγκοινωνια!

Κωστάκης
14-03-2011, 14:37
Ποσα πια πλοία θα πάνε στις σποράδες;
Αλκυονη,Εξπρες Σκιάθος, Παναγία Πάρου, Flying Cat 5, Flying Cat 6, Flying Dolfing XVIII, Speed Cat 1, Εξπρες Πήγασος(?). Ολα αυτα τα 8 πλοία άδεια θα πηγαινοέρχονται.

Akis Dionisis
14-03-2011, 14:45
Αλκυονη,Εξπρες Σκιάθος, Παναγία Πάρου, Flying Cat 5, Flying Cat 6, Flying Dolfing XVIII, Speed Cat 1, Εξπρες Πήγασος(?). Ολα αυτα τα 8 πλοία άδεια θα πηγαινοέρχονται.
Ε, ας ανέβει και κανένα πλοίο στη Θεσσαλονίκη...

Eng
14-03-2011, 14:50

Εχουμε και λεμε...
1. "Εξπ. Σκιαθος", στον Ν.Μωλο Δραπετσωνας περιμενοντας να ερθει ο στροφαλος απο Αγγλια (αν ερθει..).
2. Αλκυόνη - Ειναι μια αντιπαλη εταιρια με ιδιαιτερο πλοιο και με γραμμη που το καλοκαιρι θα πηγαινει Θεσ/κη. Αρα αναγεται στον θεμιτο ανταγωνισμο.
3. Παναγια Παρου - δεν εχει ερθει. Αν ερθει το ξανα βλεπουμε...
4. F/Cat 5+6 ειναι τα μόνα ταχυπλοα στις Β.Σποραδες. Το F/D 18 (αν και εχω την αισθηση πως ειναι το 23 η Κομετα) ασχολειται με τη γραμμη Β.Σποραδες - Αγ. Κων/νο. Απλα "πιανει" Βολο οταν ενα απ τα δυο F/Cats παει για επισκευη.
5. Speed Cat 1 - Δεν εχει ερθει αλλα η εμπειρια εδειξε οτι δεν ειχε και τοσο περαση στη γραμμη.. Θα το δουμε στην πορεια. Μαλλον ομως θα ερθει καλοκαιρι οταν θα εχει κινηση η γραμμη. Καθαρα εποχιακο σκαφος.
6. Εξπ. Πηγασος, ειναι το πλοιο της γραμμης. Η Hellenic παντα εχει μονο ΕΝΑ πλοι εκει πανω. Οχι δυο οποτε αν ποτε φτειαχτει το "Σκιαθος" τοτε ο "Πηγασος" αποδρομολογειται.
Οποτε λοιπον η Γραμμη δεν εχει 8 πλοια αλλα λιγοτερα. Και αυτα μονο το καλοκαιρι απο τελη μαιου μεχρι Αρχες σεπτεμβρη. Ειδάλλως ολη την υπολοιπη χρονια, ειναι ενα συμβατικο και ενα ταχυπλοο.

Κωστάκης
14-03-2011, 14:54
Συμφωνα μη πληρωφωρίες όμως η κίνηση του Αλκυόνη πέρισι ήταν άκρως απογοητετική. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην γραμμή Ραφήνα-Πάρο-Νάξο με πρωινα δρομολόγια. Εαν πάει με ταχύτητα 28+ τότε θα "κλεψει" πολούς επιβάτες απο την Blue Star.

captain 83
14-03-2011, 15:05
Εχουμε και λεμε...
1. "Εξπ. Σκιαθος", στον Ν.Μωλο Δραπετσωνας περιμενοντας να ερθει ο στροφαλος απο Αγγλια (αν ερθει..).
2. Αλκυόνη - Ειναι μια αντιπαλη εταιρια με ιδιαιτερο πλοιο και με γραμμη που το καλοκαιρι θα πηγαινει Θεσ/κη. Αρα αναγεται στον θεμιτο ανταγωνισμο.
4. F/Cat 5+6 ειναι τα μόνα ταχυπλοα στις Β.Σποραδες. Το F/D 18 (αν και εχω την αισθηση πως ειναι το 23 η Κομετα) ασχολειται με τη γραμμη Β.Σποραδες - Αγ. Κων/νο. Απλα "πιανει" Βολο οταν ενα απ τα δυο F/Cats παει για επισκευη.
5. Speed Cat 1 - Δεν εχει ερθει αλλα η εμπειρια εδειξε οτι δεν ειχε και τοσο περαση στη γραμμη.. Θα το δουμε στην πορεια. Μαλλον ομως θα ερθει καλοκαιρι οταν θα εχει κινηση η γραμμη. Καθαρα εποχιακο σκαφος.
6. Εξπ. Πηγασος, ειναι το πλοιο της γραμμης. Η Hellenic παντα εχει μονο ΕΝΑ πλοι εκει πανω. Οχι δυο οποτε αν ποτε φτειαχτει το "Σκιαθος" τοτε ο "Πηγασος" αποδρομολογειται.
Οποτε λοιπον η Γραμμη δεν εχει 8 πλοια αλλα λιγοτερα. Και αυτα μονο το καλοκαιρι απο τελη μαιου μεχρι Αρχες σεπτεμβρη. Ειδάλλως ολη την υπολοιπη χρονια, ειναι ενα συμβατικο και ενα ταχυπλοο.

4. Στις Σποράδες είναι δρομολογημένο το ιπτάμενο δελφίνι 15. Το 23 αποσύρθηκε λόγω ηλικίας. Τον χειμώνα το δελφίνι κάνει μόνο τα δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο και ειδικά φέτος ο Βόλος είχε εξυπηρέτηση όλο τον χειμώνα με τα ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ. Το καλοκαίρι το δελφίνι εκτελεί κανονικά δρομολόγια από Βόλο και Άγιο.
5. Η περσινή βλάβη που το έβγαλε εκτός δρομολογίων μέσα στο καλοκαίρι επιδιορθώθηκε για να ξεκινήσει πάλι δρομολόγια; Και αν θυμάμαι καλά στην καριέρα του στις Σποράδες είναι η δεύτερη βλάβη που το βάζει εκτός μάχης.

speedrunner
14-03-2011, 16:38
Εχουμε και λεμε...

1. Το Εξπρές Σκιάθος σύμφωνα με την εταιρία θα ξεκινήσει κανονικά
3. Το Παναγία Πάρου έχει πάρει έγκριση και απο το ΣΑΣ και εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει δρομολόγια απο Άγιο Κων/νο για Σποράδες
5. Σύμφωνα με πληροφορίες το Speed Cat 1 θα δοκιμάσει για άλλη μια χρονιά και θα δούμε!!!
6. Το Πήγασος δεν αποδρομολογείται αλλά όπως και πέρυσι θα κάνει δρομολόγια απο Άγιο Κων/νο για Σποράδες σύμφωνα και με το τελευταίο ΣΑΣ.

Ενώ στην Ραφήνα δεν υπάρχουν καθόλου πλοία...

1. Superferry II
2. Πηνελόπη Α
3. Θεολόγος Π
4. Blue Star Ithaki
5. Seajet 2
6. Flyinat 3

6 πλοία για 3 νησιά εκ των οποίων τα 2 εξυπηρετούνται και απο Πειραιά με πολλά δρομολόγια!!!

Akis Dionisis
14-03-2011, 16:43
Συμφωνα μη πληρωφωρίες όμως η κίνηση του Αλκυόνη πέρισι ήταν άκρως απογοητετική. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην γραμμή Ραφήνα-Πάρο-Νάξο με πρωινα δρομολόγια. Εαν πάει με ταχύτητα 28+ τότε θα "κλεψει" πολούς επιβάτες απο την Blue Star.
Ήταν άκρως απογοητευτική, γιατί η θερινή σεζόν είχε ξεκινήσει και κάπου προς τα μέσα με τέλη της θερινής σεζόν δρομολογήθηκε το πλοίο!
Ε, τωρα τι θες να σου κάνει στο μέσο της σεζόν και κυρίως χωρίς διαφήμιση και τα σχετικά!!!
Τέλος πάντων.. Ας το θυμηθούμε πέρισυ το καλοκαίρι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!!!
126407

Κωστάκης
14-03-2011, 16:43
ναι αλλα για Πάρο-Ναξο-Σύρο απο ραφήνα υπάρχουν 2 πλοία (Ιθάκι Σύρο-Πάρο-Ναξο, Sea Jet πάρο, Flying Cat Νάξο) εκ των οποίων κανένα ταχύπλοο που να πέρνει και οχύματα.

pantelis2009
14-03-2011, 20:28
Ήταν άκρως απογοητευτική, γιατί η θερινή σεζόν είχε ξεκινήσει και κάπου προς τα μέσα με τέλη της θερινής σεζόν δρομολογήθηκε το πλοίο!
Ε, τωρα τι θες να σου κάνει στο μέσο της σεζόν και κυρίως χωρίς διαφήμιση και τα σχετικά!!!
Τέλος πάντων.. Ας το θυμηθούμε πέρισυ το καλοκαίρι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!!!
126407
Υπέροχη φωτο και σ' ευχαριστούμεεεεεεεεεεεεε;):D.

giorgos_249
14-03-2011, 20:44
ναι αλλα για Πάρο-Ναξο-Σύρο απο ραφήνα υπάρχουν 2 πλοία (Ιθάκι Σύρο-Πάρο-Ναξο, Sea Jet πάρο, Flying Cat Νάξο) εκ των οποίων κανένα ταχύπλοο που να πέρνει και οχύματα.

Για το οτι δεν θα εχουμε Ο/Γ ταχυπλοο ας μην παρουμε ορκο ακομα.........;) Παντως το πλοιο μπορουσε ανετα να δρομολογηθει στις Κυκλαδες με μια ταχυτητα ανω των 29 αλλα δεν εγινε λογω ελλειψης σχεδιου απο την εταιρεια που ανηκει. Αν υπηρχε καποιο σχεδιο δεν θα πηγαινε ποτε στην Ερυθρά, εδώ απλά κυνηγάνε από ότι βλέπω το μεγαλύτερο συμφέρον...............

sg3
14-03-2011, 20:51
[QUOTE=captain 83;436740]Στις Σποράδες είναι δρομολογημένο το ιπτάμενο δελφίνι 15. Το 23 αποσύρθηκε λόγω ηλικίας. QUOTE]
αρα στο σαρωνικο η χελλενικ θα παιζει με -1 δελφινια !( 4 κολχιδες ) και (2 φλαινγκατ) για να δουμε.....

Eng
14-03-2011, 20:55
Απο την αλλη πλευρα καλα και τα 29 μιλια αλλα στη γραμμη πανω δεν πηγαινε πανω απο 24-25. Αυτο σημαινει οικονομια. Ισως γι'αυτο να επιλεχθηκε αυτη η Γραμμη. Μην ξεχνατε πως στην ουσια ειναι ασυναγωνιστο. Ο "αντιπαλος" ειναι ενα πλοιο των 17-18 κομβων. Οποτε οταν παει με 24 ειναι απλα "σφαιρα" αφου η Μηχανη θα δουλευει στο 70% το πολυ!
Και να πω και κατι αλλο , ακομα και με το "Θαλασσινη" ειναι πιο συναγωνισιμο γιατι απλα το τελευταιο δεν μπορει να φορτωσει τοσα πολλα φορτηγα - πραγμα που ειναι πολυ σημαντικο στη Γραμμη αυτη.

Akis Dionisis
15-03-2011, 01:13
Υπέροχη φωτο και σ' ευχαριστούμεεεεεεεεεεεεε;):D.
Έλα, σου πασάρω κι άλλη!
Πιάσεεεεεεε...:D...και για όλους τους φίλους του σκαριού!
126460

pantelis2009
15-03-2011, 07:32
Έλα, σου πασάρω κι άλλη!
Πιάσεεεεεεε...:D...και για όλους τους φίλους του σκαριού!
126460
Δώσεεεεεεεεεε:eek:. Ευχαριστώ φίλε μου.:cool:

Maroulis Nikos
21-03-2011, 16:14
Η NEL LINES βάζει πλέυση για Σποράδες...

Η NEL LINES με στόχο να καλύπτει τις ταξιδιωτικές ανάγκες και αποσκοπώντας πάντα στην καλύτερη
εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού, δρομολόγησε το Ε /Γ-Ο/Γ Ταχύπλοο ΑΛΚΥΟΝΗ στη γραμμή
Βόλος – Σκιάθος - Σκόπελος – Αλόννησος - Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο Link :
http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=298:-nel-lines-----&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98

owner
21-03-2011, 16:18
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ .ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.

Akis Dionisis
21-03-2011, 16:55
Διέκρινα καλά??
Μόνο ένα δρομολόγιο θα κάνει από Θεσσαλονίκη??:roll:

despo
21-03-2011, 19:27
Μακάρι τα πλοία να μείνουν, προκειμένου να σταματήσει το μονοπώλιο της Ελλένικ.

pantelis2009
21-03-2011, 19:41
Το Αλκυόνη όσο μπορεί να φανεί, φωτογραφημένο στο μόλο της ΔΕΗ στις 18/03/2011;).
Χαρισμένη σε Maroulis Nikos, despo, Akis Dionisis, Eng, giorgos_249, owner, sg3, Κωστάκης και όλους τους φίλους του πλοίου:p.

127264

Akis Dionisis
22-03-2011, 01:05
Ωραιός ο Παντελής!!!
Ακομα μία από μένα από το καλοκαίρι που μας πέρασε...!!!8)
Για όλους τους φίλους του πλοίου...!!!
127315

Νικόλας
22-03-2011, 01:45
ααα ρε Θεσσαλονίκη χτύπα αλύπιτα :mrgreen:
ωραίος ο φίλος Άκης ! ευχαριστούμε

pantelis2009
22-03-2011, 08:19
Ωραίος και ο Άκης. Σ' ευχαριστώ.;)

giorgos....
03-04-2011, 03:34
κάτι ακούγεται τις τελευταίες μέρες για πώληση του Αλκυόνη που μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα.. ο χρόνος θα μας δίξει.

rafina-lines
03-04-2011, 08:45
κάτι ακούγεται τις τελευταίες μέρες για πώληση του Αλκυόνη που μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα.. ο χρόνος θα μας δίξει.

Μήπως το πάρει πίσω ο Λελάκης?? ;-)

giorgos_249
03-04-2011, 10:34
Μήπως το πάρει πίσω ο Λελάκης?? ;-)

Πολύ φοβάμαι ότι αν το πάρει πίσω ο Λελάκης είναι που θα μας χαιρετήσει και ποιος να ξέρει πότε θα ξαναγυρίσει από τη νέα ναύλωση................

Αν και από ότι καταλαβαίνω λέμε για πώληση στη ΝΕΛ;;

giorgos_249
09-04-2011, 21:39
Τελικα δεν ειναι η ΝΕΛ. Αλλος πλοιοκτητης είναι που απλα το κοιταξε πριν λιγες μερες ,από τους γνωστούς, Έλληνας, μην ανησυχείτε.......Βεβαια αυτο δεν παει να πει τιποτα........Για να δουμε τι θα γίνει τελικά..........

Ας δούμε το πλοίο στο Βόλο πέρυσι να το θυμηθούμε μιας και την Πέμπτη αναχωρεί για το παραπάνω λιμάνι:

Ευχαριστώντας για τις αφιερώσεις, αφιερωμένη σε όσους αναφέρει παραπάνω ο pantelis2009 και σε αυτόν........

Τραβηγμένη με μηχανή χαμηλής ανάλυσης το φθινόπωρο πέρυσι........

129155

rafina-lines
09-04-2011, 22:01
Γιώργο, μήπως είναι ο Ηλιόπουλος? Γιατί κάτι άκουσα και για το ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΞΠΡΕΣ... :-/

pantelis2009
11-04-2011, 08:12
Ευχαριστώ φίλε giorgos_249 για την φωτο.;) Δεν χρειάζετε να είναι με μεγάλη ανάλυση μια φωτο για να δεις και να χαρής ένα πλοίο. Δεν διαθέτουν όλοι οι φίλοι ακριβές μηχανές. Καμιά φορά αρκεί η προσπάθεια απο κάποιο φίλο και η μεταφορά της στο αγαπημένο μας Nautilia. Αυτό φτάνει;).

giorgos_249
11-04-2011, 18:20
Από κινητό είναι για την ακρίβεια..είχα ξεμείνει από μπαταρία..................αυτες ειναι οι ατυχιες........ας έρθει από την Πέμπτη.............;):D:mad::mad:

Κωστάκης
12-04-2011, 07:18
Ξεκίνησε πριν απο 10 λεπτα το πλοίο απο τον Μόλο της ΔΕΗ με προορισμό τον Βόλο. Καλα ταξίδια να έχει!

pantelis2009
12-04-2011, 07:46
Δεν ξεκίνησε για Βόλο ακόμη, μέσα στον Πειραιάείναι στο Πράσινο.;)

Κωστάκης
13-04-2011, 15:25
Αναχώρησε τελικα πριν απο λίγα λεπτα το πλοίο απο τον Πειραιά με προορισμό τον Βολο.

dokimakos21
13-04-2011, 16:35
Παιδιά μην βιαζόμαστε... Το πλοίο αυτή την ώρα εκτελεί δοκιμαστικό στον Σαρωνικό..!!
Και μία φωτογραφία του πλοίου εχθές στον προλιμένα....
Χαρισμένη σε όλους εσάς..!

129487

skopelos
15-04-2011, 19:01
http://skopelos-news.blogspot.com/2011/04/blog-post_6484.html

despo
15-04-2011, 19:08
Ποιός να είναι άραγε αυτός ?. Είναι πραγματικά τρομερό, πρέπει να βοηθάει και το πλοίο βέβαια !

giorgos_249
16-04-2011, 20:59
ΑΛΚΥΟΝΗ στο Βόλο Σήμερα!

Αφιερωμένες σε Κωστάκης, rafina-lines,aegeanspeedlines,pantelis2009,fb delfini,dokimakos21,capten4,Κάρολος,giorgos_vitz,d imitris_10,nkr,Νικόλας

Η αφιξοαναχώρηση του πλοίου. Το πρόγραμμα προέβλεπε άφιξη 11.40 και αναχώρηση 12.30. Και αναρρωτιέμαι. Είναι δυνατό να μην ξέρουν ότι η πετρέλευση δε μπορεί να τελειώσει μόνο μέσα σε 40 λεπτά;; 1 ώρα και 30 λεπτά καθυστέρηση είχε παρακαλώ η αναχώρηση...........Και ο κόσμος περίμενε έξω γιατί απαγορεύεται να είναι μέσα την ώρα του ανεφοδιασμού σύμφωνα με τους κανονισμούς............Πάντως το πλοίο είναι ΚΟΥΚΛΑ και πείτε ότι θέλετε.........Αστράφτει ολόκληρο μετά το δεξαμενισμό.........

Μέρος 1:

129861

129860

Η έμπλωρη διαγωγή όπως βλέπετε σήμερα δεν ήταν και τόσο εμφανής...........

129863

Πανέμορφη Πλωράκλα (μπορεί να είναι κουτί αλλά του δίνει χάρη......)

129862

Τουρμπίνες:

129864

giorgos_249
16-04-2011, 21:03
ΜΕΡΟΣ 2- Ρεμέτζο........
129858

129859

129857

Κωστάκης
16-04-2011, 21:10
Ευχαριστώ για την αφιέρωση! Πολύ ωραίες!!!

giorgos_249
16-04-2011, 21:11
Μέρος 3 - Αναχώρηση:

Τα πειστήρια της καθυστέρησης - 1η φώτο......
129849

129848

129851

129850

129852

dokimakos21
17-04-2011, 01:49
Υπέροχες φωτογραφίες από τον Βόλο...!Γιώργο σ ευχαριστουμε πολύ...!

MYTILENE
17-04-2011, 08:24
ΣΕ ευχαριστώ και γώ με τη σειρά μου για τις ωραίες φώτο του πλοίου,από κινηση το πλοίο πήγε πολύ καλά αυτό το διημεράκι πάντως.Καλή αρχή και καλά ταξίδια στο πλήρωμα του.

MYTILENE
17-04-2011, 10:50
Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ ΚΑΠΤΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΤΕΝ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ!!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ.ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΠΤΕΝ.

Dimitrisvolos
17-04-2011, 11:24
Οντως το πλοιο λαμπει .. ευχαριστούμε πολυ για τις φώτο ... εγω ακομη δεν καταφερα να παω να το δω.. αλλα ελπιζω να γινει συντομα :p

BULKERMAN
17-04-2011, 11:25
Ρε παιδιά τι τρομερό κ καπετάνιος με α...δια που λέει ο τιτλος στο βιντεο????

Αν ο τα α...δια του καπετάνιου φαίνονται σε λάδι θάλασσα και πηγαίνοντας το πλοίο πιο αργά κ από χελώνα αλλά το παρουσιάζουμε σαν επίτευγμα τι να πω???

Μήπως πρέπει να του δώσετε κ το χρυσό κλεδί του ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ που κατάφερε κ μπήκε στο λιμάνι με 0 ΜΠΟΦΟΡ ??:lol:

Αυτό το θέμα ήταν ότι πιο άσχετο έχει παρουσιαστεί στο foroum...

'Ελεος πια!!!

flash13
17-04-2011, 12:02
φιλε Bulkerman ετσι ενιωσε ο φιλος ετσι μας το αποτυπωσε.εσυ αμα δεν συμμεριζεσαι αυτη την αποψη δεν χρειαζεται να μας το δειχνεις.κρατα το για σενα.

pantelis2009
17-04-2011, 18:56
Να ευχαριστήσω και γω το φίλο giorgos_249 για τις υπέροχες φωτο και την αφιέρωση.:D
Φίλε BULKERMAN ο καθ΄ένας έχει τον δικό του τρόπο να δείξει ή να προβάλει κάτι. Ας το κάνει ο καθ' ένας με τον τρόπο που ξέρει και μπορεί.;)

giorgos_249
18-04-2011, 12:38
Καταρχήν για ποιο βίντεο μιλάμε; Και 2ον τις ικανότητες ενός πλοιάρχου είμαι της άποψης ότι μπορούν να τις κρίνουν μόνο συνάδελφοί του, ακόμα και με 0 μποφώρ να βάζει ένα πλοίο σε ένα λιμάνι, εφ όσον εμείς δεν το μπορούμε ούτε με πλήρη ηρεμία είναι σε καλύτερη θέση από εμάς..........Όπως νιώθει ο καθένας κρίνει..............

Για να γυρίσουμε στο θέμα: ΑΛΚΥΟΝΗ στο Βόλο 16/4/2011 , με ένα τερατάκι να <<παίζει κρυφτό>> πίσω από την πλώρη της..............

Για όλους τους φίλους:

130032

johny18
18-04-2011, 13:31
Φίλε giorgos 249 υπέροχες οι φωτογραφίες σου !!!!:):):)

pantelis2009
21-12-2012, 19:19
Το ΑΛΚΥΟΝΗ σήμερα στις 10.45 π.μ. την ώρα που τα ρυμουλκά Άτλας & Ιάσων του Λεμπουσάκη του άλαζαν.....θέση, φωτογραφημένο απο το ναυπηγείο Σπανόπουλου.

132748

ithakos
21-12-2012, 23:57
Mε αυτό το πλοίο τι θα γίνει?

pantelis2009
22-12-2012, 08:34
Όπως βλέπεις ακόμη γράφει NEL. Προφανώς ήθελαν απο το ναυπηγείο τον μόλο και το μεταφέρανε.

leo85
22-12-2012, 17:13
Όλα τα ταχύπλοα τις ΝΕΛ τα έχει φάει η ακινησία, κρίμα τέτοια πλοία να κάθονται.

sunbird
22-12-2012, 18:42
Όλα τα ταχύπλοα τις ΝΕΛ τα έχει φάει η ακινησία, κρίμα τέτοια πλοία να κάθονται.

Νομίζω ότι δεν ανήκει πλέον στή νελ το ταχύπλοο.

despo
22-12-2012, 19:27
Σίγουρα δεν ανήκει πλεον στην ΝΕΛ.

Eng
22-12-2012, 19:30
Εκατομμυρια να καθονται και να σκουριαζουν θυματα μιας ισως..αγνομων ή κοντοφθαλμης πολιτικης... Ποιος ξερει...

Aquaman
22-12-2012, 19:44
Εκατομμυρια να καθονται και να σκουριαζουν θυματα μιας ισως..αγνομων ή κοντοφθαλμης πολιτικης... Ποιος ξερει...

Οπως το ειπες,κοντοφθαλμης.Οι οικονομικοι διευθυντες της νελ (και της καθε νελ) δεν ειδαν την κριση και την ανοδο των τιμων καυσιμων που κοντοζυγωναν και εκαναν εσφαλμενες επενδυσεις σε ταχυπλοα.
Ας δουμε την Αλκυωνη σε μια αναχωρηση απο Σκιαθο.

Eng
22-12-2012, 19:50
Και ετσι θαρρω πως ειναι. Παντως αν το ειχαν συμβατικο εκει στις Β.Σποραδες και με κανονικο εισητηριο, θα ητνα καλα.. Αυτο με 19 να πηγαινε μια χαρα θα ηταν στη Γραμμη.

Aquaman
22-12-2012, 20:16
Ομως ενα ταχυπλοο που πηγαινει με 19,θα εχει την ιδια καταναλωση με ενα συμβατικο ιδιας ακριβως ταχυτητας 19?

Eng
22-12-2012, 20:25
Ομως ενα ταχυπλοο που πηγαινει με 19,θα εχει την ιδια καταναλωση με ενα συμβατικο ιδιας ακριβως ταχυτητας 19?

Οχι ποτε.. και μακαρι να υπηρχε επανω ενα καλο συμβατικο εκτος του "Χαρουλα". Ομως δεν θα εμπαινε και μεσα..

manolisfissas
16-03-2013, 16:41
Το Αλκυόνη στο μόλο της ΔΕΗ.Στης 11-12-2011.

140445:apologetic:

giorgos_249
17-03-2013, 15:21
Μακράν το πιο πρωτοποριακό ταχύπλοο που έχει έρθει στα ελληνικά νερά, και από τα πρώτα οχηματαγωγά ταχύπλοα παγκοσμίως - πλοίο της χρονιάς 1994 ..... Είναι κρίμα το συγκεκριμένο πλοίο να κάθεται......Μπορεί να δουλέψει άνετα με ταχύτητες συμβατικού καθώς είναι ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση και δεν έχει τις καταναλώσεις όλων των υπόλοιπων ταχυπλόων....Αν είχε μπει σε μια γραμμη των Κυκλάδων, για τον πλοιοκτήτη του - και δε ναυλωνότανε στη ΝΕΛ, σίγουρα σήμερα δε θα καθότανε χωρίς ρόλο....

Πλέον ο πλοιοκτήτης έχει πεθάνει, και η τύχη του πλοίου παραμένει άγνωστη.......Δεν το βλέπω να ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι πάντως, αν θέλετε τη γνώμη μου.....Ισως αν ναυλωθεί κάπου εξω.........

Aquaman
28-03-2013, 18:45
Αραγε ποιος ο ρολος του φετος?Ας το δουμε στο Λαυριο το 2010.

pantelis2009
28-03-2013, 19:00
Το ΑΛΚΥΟΝΗ φωτογραφημένο στις 12-01-2013 παραμένει δεμένο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.

141383

giorgos_249
29-03-2013, 00:17
Ας το θυμηθούμε και στο Βόλο.......

Και στη μανούβρα, αλλα και όταν πλησίαζε το βουητό των μηχανών του ακούγονταν από πολύ μακριά.....

141397

giorgos_249
29-03-2013, 00:25
Στη Ραφήνα...

141398

Εξαιρετικά αφιερωμένη στους λάτρεις του όμορφου πλοίου......

thanos75
31-03-2013, 19:05
Στη Ραφήνα...

141398

Εξαιρετικά αφιερωμένη στους λάτρεις του όμορφου πλοίου......

Πολύ ωραία Γιώργο, μπράβο! Να υποθέσω ότι ανέβαινε Χαλκίδα εκείνη τη στιγμή για δεξαμενισμό? Θυμάμαι πάντως πέρσι το καλοκαίρι αν δεν απατώμαι το είχα πετύχει και εγώ στον ορίζοντα στον Ευβοικο με -αντίστροφη- πορεία από Χαλκίδα-Πειραιά

aprovatianos
02-04-2013, 21:08
Η φωτογραφια σου γιωργο ειναι ακρως καλλιτεχνικη!!!

Aquaman
02-04-2013, 21:53
’φιξη στη Σκιαθο με οχι ιδιαιτερα καλες συνθηκες για φωτογραφιση.

thanos75
03-04-2013, 09:00
’φιξη στη Σκιαθο με οχι ιδιαιτερα καλες συνθηκες για φωτογραφιση.

Και όμως φίλε μου είναι πολύ χαρακτηριστική της πλεύσης του:o

pantelis2009
03-04-2013, 10:05
Το Αλκυόνη .....σε κοκκινάκι, τον 05/2010 στον πρώτο του δεξαμενισμό στη μεγάλη του Περάματος με σημαία Παναμά.....ακόμη.

141749

Aquaman
03-04-2013, 10:18
Παντελη φοβερη ι φωτο σου απο την δεξαμενη,δεν βλεπουμε συχνα τετοια σκαφη εκτος νερου.

Και όμως φίλε μου είναι πολύ χαρακτηριστική της πλεύσης του:o
Εννοεις Θανο το χαρακτηριστικο βουλιαγμα που κανει στην πλωρη?

manolisfissas
30-04-2013, 11:45
Το ΑΛΚΥΟΝΗ στα ναυπηγία Σαλαμίς, φωτογραφημένο από τον τύμβο τον Σαλαμινομάχων.

143440

Akis Dionisis
30-04-2013, 17:42
Στη Θεσσαλονίκη κάποτε....
143458

fotis
20-06-2013, 14:49
Εχουμε τελικά κάποιο νεώτερο για την εφετινη τυχη του πλοίου ?? Να ελπίζει κανεις σε δρομολόγια του στο Αιγαίο τους επόμενους μήνες ή οχι?

karavofanatikos
20-06-2013, 14:58
Να ελπίζει κανεις σε δρομολόγια του στο Αιγαίο τους επόμενους μήνες ή οχι?

Μπααααααα! :apologetic:

pantelis2009
20-06-2013, 15:20
’λλη μία την ίδια εποχή με την προηγούμενη, αλλά πλώρα.
Το πλοίο βρίσκετε δεμένο στα Αμπελάκια - Σαλαμίνας, ακόμη με τα σινιάλα της ΝΕΛ.

145942

dimitris10
12-07-2013, 10:56
Πριν λίγες μέρες...

αφιερωμένη στον φίλο Giorgos_249 και σε όλους τους φίλους του πλοίου.

146768

giorgos_249
07-12-2013, 13:18
Βόλος - αρχές αυγούστου 2010, σε μια από τις πρώτες του προσεγγίσεις στο θεσσαλικό λιμάνι.... Για την ιστορία είχε ξεμείνει στη Θεσσαλονίκη 4-5 μερες λόγω απεργίας στα καύσιμα πριν ξεκινήσει για πρώτη φορά δρομολόγια....

150946

Apostolos
03-04-2014, 23:27
Σήμερα κίνηση είχε στο πλοίο με πιθανούς αγοραστές/ναυλωτές...

Akis Dionisis
04-04-2014, 05:51
Όταν ερχόταν Θεσσαλονίκη...
154023

seajets
12-07-2014, 18:40
ΕΚΤΑΚΤΟ! Το πλοίο πωλείται!!!

http://www.hellasshipsales.com/ships-for-sale.php?pageno=1&id=63

Apostolos
12-07-2014, 21:35
Εδώ και 6 μήνες έχω δεί αρκετούς να το επισκεπτονται για να το πάρουν. Το πλοίο έχει βγεί πρως πώληση απο καιρό τώρα και δέν ειναι κάτι καινούργιο

pantelis2009
13-07-2014, 08:15
Στην ίδια θέση που βρίσκετε εδώ και 1,5 χρόνο φωτογραφημένο από άλλη γωνία, περιμένοντας τη μοίρα του.

157240

pantelis2009
04-02-2016, 10:59
To Αλκυόνη μετακόμισε εχθές δεξιότερα από εκεί που βρισκόταν και πλέον έχει δέσει στο ντοκ του ναυπηγείου Κόρου, μπροστά από το Paraguana.

172459

nikos.man
04-02-2016, 17:50
Διάβασα ότι πουλήθηκε,από την τράπεζα η οποία το διαχειριζόταν,μαζί με το CYCLADES EXPRESS στην SEAJETS.http://www.ellinikiaktoploia.net/ston-stolo-tis-seajets-perase-to-cyclades-express/

pantelis2009
08-02-2016, 19:26
Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο το ....κοιτάει εταιρεία από Αζόρες. Για να δούμε θα βγουν αληθινές οι πληροφορίες μου.

Espresso Venezia
14-02-2016, 21:59
Επειδή διάφορα γράφτηκαν αυτές τις ημέρες, που αφορούσαν .....περιπλανήσεις του πλοίου (Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Τούνεζι και Μπαρμπαριά !!!!!), να διαβεβαιώσουμε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, στην ίδια ακριβώς θέση που βρισκόταν και προ μίας εβδομάδας,

172717
Σαλαμίνα - 06/02/2016

μπροστά από το PARAGUANA δηλαδή, και παραπλεύρως του ΕΛΛΗ Τ !!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-02-2016, 12:20
Οριακά ταχύπλοο...26 κ. μετά την μετασκευή.

Φίλιππος Αίγιο
15-02-2016, 12:28
απο ταχυτητα οντως δεν λεει και πολλα πραγματα αλλα εχει καλο γκαραζ και πολλη ωραιους εσωτερικους χωρους και πολλα εξωτερικα καταστρωματα.αν ταξιδευει με μια ταχυτητα γυρω στους 24 κομβους καλο θα ειναι.απο εκει και περα θα ειχε ενδιαφερον να μαθουμε τι καταναλωση εχει σε αυτες τις ταχυτητες.

Espresso Venezia
25-05-2016, 18:45
Σήμερα το πρωί μου έκανε εντύπωση που έλειπε από μπροστά του το Αλκυόνη και το φωτογράφησα.

Και το ΑΛΚΥΟΝΗ που πήγε ??? Παρέμεινε κάπου στα Αμπελάκια ???

pantelis2009
27-05-2016, 16:37
Ναι Γιώργο παραμένει στο Ναυπηγείο Κόρου και μάλιστα πήγε στη θέση του Εμπεδοκλή, όπως βλέπουμε βεβαίως ....βεβαίως.:kiwi-fruit:

175256

pantelis2009
14-08-2018, 10:33
Επίσης, το πλοίο Αλκυόνη (3.330 gt, κατασκευής 1995) της NEL Lines πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό στις 29 Αυγούστου, με τιμή εκκίνησης στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: mononewsgr

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-08-2018, 11:47
Επίσης, το πλοίο Αλκυόνη (3.330 gt, κατασκευής 1995) της NEL Lines πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό στις 29 Αυγούστου, με τιμή εκκίνησης στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: mononewsgr Tης ΝΕL είναι στα σινιάλα.

rafina-lines
14-08-2018, 13:07
Απορώ πώς δεν το έχει πάρει ο Ηλιόπουλος αυτό ακόμη... :)

Akis Dionisis
14-08-2018, 21:06
Απορώ πώς δεν το έχει πάρει ο Ηλιόπουλος αυτό ακόμη... :)

Ε, ας πάρει και κανένα συμβατικό.... Βλέπω το ΔΑΙΔΑΛΟΣ να κάθεται και με πιάνει θλίψη...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-08-2018, 08:44
Ε, ας πάρει και κανένα συμβατικό.... Βλέπω το ΔΑΙΔΑΛΟΣ να κάθεται και με πιάνει θλίψη...
Kαλά εσύ τι κόλλημα έχεις με το βαπόρι!:friendly_wink:

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-08-2018, 08:47
Εδώ που τα λέμε το ΑΛΚΥΟΝΗ με την υπερκατασκευή που του είχαν προσθέσει δεν είναι κ τόσο ταχύπλοο.
26 μίλια έπιανε...

Akis Dionisis
16-08-2018, 20:10
Kαλά εσύ τι κόλλημα έχεις με το βαπόρι!:friendly_wink:

Α, όλο κι όλο. Το έβλεπα για ένα διάστημα στη Θεσσαλονίκη και του εκτρέφω μία συμπάθεια.... :rolleyes:

pantelis2009
10-11-2018, 10:34
Ξέρει κανείς να μου πει πόσους επιβάτες και πόσα Ι.Χ παίρνει ????? με ρώτησε ένας φίλος.

Espresso Venezia
10-11-2018, 16:45
1125 επιβάτες, 173 Ι.Χ. σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που αναφέρει το Hellas Ship Sales.

Loa 99.78 m

Beam 19.98 m

Draft 3.19 m

Engine Caterpillar x 4 with total 9480kw

Speed 26

Cars 173

Passengers 1125

DWT 328

Built by Kawasaki Heavy Industries in 1994, RINA class (now expired), 99.78m x 19.98m, DWT 328mt. 1125 passengers and 26 crew. 173 European type cars. 2 x Caterpillar 3616 plus 2 x Caterpillar 3612 meaning total 9480kw. Kawasaki water jets x 4, Yanmar gensets x 3. 26 knots service speed. 2 x aft ramp plus 1 aft ramp for passengers.

pantelis2009
10-11-2018, 17:08
Ευχαριστώ Γιώργο. Για να δούμε τι ...θα δούμε??

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-11-2018, 08:26
To shippax δίνει 834 επιβάτες.

Espresso Venezia
11-11-2018, 17:41
Γουάου, αρκετά μεγάλη διαφορά !!! Συν - πλην διακόσιους ενενηνταένα (291) νοματαίους..... δεν του λες και λίγους !!!

Για να δούμε λοιπόν. Aν αποκλείσουμε την περίπτωση και οι δύο αριθμοί να είναι πραγματικοί (κάτι δηλαδή σε "επιβάτες θέρους και επιβάτες χειμώνα"), και την περίπτωση το shippax να αναφέρει στοιχεία του πλοίου από τις προδιαγραφές της ναυπήγησης του ή από τα χρόνια που δούλευε στην Ιαπωνία (το πλέον πιθανό), τότε το μόνο που μένει είναι να πρόκειται για λάθος του shippax. Προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο τα σημερινά - επίκαιρα στοιχεία που αναφέρονται στο Hellas Ship Sales.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-11-2018, 09:05
Kατά το Shipbuilding and Marine Engineering in Japan 1995 η ισχύς των μηχανών είναι 18960 kw.Επιβάτες 460 κ αυτό διότι είχε διαφορετική διαρρύθμιση.
Εναλλακτικά βάζει 24 12μετρα φορτηγά,σπάνιο γιά ταχύπλοο.Σύμφωνα με το equasis 5108 grt.

Δυστυχώς αυτό το εξαιρετικό γιαπωνεζάκι είχε την ατυχία να το φέρει ο Λελάκης ένας κομήτης στην ακτοπλοϊα κ εν συνεχεΙα να πέσει στην ΝΕΛ.
Να δούμε ποιό θα είναι το μέλλον του αν κ όσο περνάει ο καιρός...

Espresso Venezia
13-11-2018, 19:45
Μιας και πάνε δυόμισι χρόνια από την τελευταία φορά που το είχαμε δει στα Αμπελάκια, να δούμε μία πρόσφατη, προχθεσινή φωτογραφία του από την ίδια - μόνιμη θέση στο ναυπηγείο Σαλαμίς.

191196
Σαλαμίνα - 11/11/2018

pantelis2009
14-11-2018, 10:14
Κάτι ακούγεται για το Αλκυόνη, να δούμε αν θα βγει η είδηση αληθινή.

vag_
23-11-2018, 19:26
Δύο φώτο του πλοίου στη Σκόπελο, αρχές Σεπτεμβρίου 2010. Στην πρώτη, καταφθάνει στο βάθος πίσω από τον βράχο γνωστό και ως «Χαδούλα» και στη δεύτερη ενώ μανουβράρει για να δέσει μέσα στο λιμάνι.
191282 191281
Το μόνο που θυμάμαι από το πλοίο είναι τα ρεζιλίκια της ΝΕΛ το καλοκαίρι του 2012 που ενώ είχε πουλήσει εισιτήρια για τα πρώτα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Σποράδες, δύο μέρες πριν ξεκινήσει το πλοίο τα ακύρωσε όλα.

thanos75
27-11-2018, 08:20
Δύο φώτο του πλοίου στη Σκόπελο, αρχές Σεπτεμβρίου 2010. Στην πρώτη, καταφθάνει στο βάθος πίσω από τον βράχο γνωστό και ως «Χαδούλα» και στη δεύτερη ενώ μανουβράρει για να δέσει μέσα στο λιμάνι.
191282 191281
Το μόνο που θυμάμαι από το πλοίο είναι τα ρεζιλίκια της ΝΕΛ το καλοκαίρι του 2012 που ενώ είχε πουλήσει εισιτήρια για τα πρώτα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Σποράδες, δύο μέρες πριν ξεκινήσει το πλοίο τα ακύρωσε όλα.

Τί μου θύμησες βρε φίλε τώρα...είχα κλείσει και εγώ εκείνο το καλοκαίρι εισιτήρια για Σκόπελο (από Άγιο στον οποίο επίσης το ταχύπλοο θα προσέγγιζε) μέσω ταξιδιωτικού γραφείου (το online σύστημα ήταν στα σπάργανα τότε) και ξαφνικά μαθαίνω από αυτό το site τα τεκταινόμενα στη ΝΕΛ. Πηγαίνω στο ταξιδιωτικό γραφείο να αλλάξω εισιτήρια και δεν είχαν ιδέα!!! Κατ'ουσία εγώ τους ενημέρωσα και μετά πήραν τηλέφωνο και άλλους πελάτες τους (καλά το να ενημερώσει η ίδια η ΝΕΛ τους επιβάτες...."εδώ γελάμε"). Τελικά ταξίδεψα με τον ΠΗΓΑΣΟ.:cupcake:

vag_
27-11-2018, 21:42
Βρήκα και ένα σχετικό άρθρο (https://efimerida-sporades.blogspot.com/2012/07/blog-post_3867.html) από εκείνες τις ημέρες. Ήθελα κι εγώ να ταξιδέψω από Θεσσαλονίκη για Σκόπελο με την Αλκυόνη τέλη Αυγούστου και παρακολουθούσα τα τεκταινόμενα. Από το παρόν φόρουμ βγήκε η είδηση (https://efimerida-sporades.blogspot.com/2012/07/h-nel-lines.html)μιας και έβλεπαν το πλοίο στη Σαλαμίνα...

pantelis2009
26-06-2019, 08:19
Σύμφωνα με το Equasis το Αλκυόνη εμφανίζεται με το όνομα CAT 1 και σημαία Κύπρου. Σαν νέος ιδιοκτήτης εμφανίζεται η εταιρεία Plaxiven Consulting Ltd με έδρα την Αιτωλικού 8 στον Πειραιά και οι πληροφορίες μου λένε για κάποιον κο. Γιολατζόγλου, που αναμένετε να φέρει και άλλα ταχύπλοα. Οι πρώτες σκέψεις είναι για δρομολόγηση στις Σποράδες. Μένει να δούμε αν θα βγουν αληθινές αυτές οι πληροφορίες. Οι φωτο είναι από το αρχείο μου όταν στις 22/05/2010 είχε βγει για δεξαμενισμό στην Πειραιάς Ι. Καλή συνέχεια.

193979 193980

Espresso Venezia
26-06-2019, 09:08
Να δούμε και τα στοιχεία του πλοίου από το equasis.org.

CAT I (since 01/06/2019)
IMO 9106211
Flag : (Cyprus) since 01/06/2019
Call Sign : UNKNOWN
Gross tonnage : 5108 (since 01/02/2006)
DWT : 570
Type of ship : Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (since 01/04/1994)
Year of build : 1994

Registered owner & Ship manager/Commercial manager : PLAXIVEN CONSULTING LTD - 8, Etolikou Street, 185 45 Piraeus, Greece (since 10/06/2019)

pantelis2009
27-06-2019, 05:24
Ευχαριστώ Γιώργο.

pantelis2009
12-07-2019, 09:52
Το CAT 1 (ex. Alkioni, Hayabusa) που βρισκόταν στο ναυπηγείο Κόρου στα Αμπελάκια δεμένο εδώ και 6 χρόνια, σήμερα με την βοήθεια των P/K Christos XXXVII, Ifestos 2, Άγιος Φανούριος & άλλο ένα μικρό του Σπανόπουλου (δεν φαίνεται το όνομα) θα αναχωρήσει για το μόλο της ΔΕΗ. Εδώ φωτογραφημένο από την Κυνόσουρα αλλά οι άγκυρες δεν λέγανε να μαζευτούν και η ζέστη με κτύπησε στο κεφάλι. Για να δούμε τι θα γίνει και με αυτό!!! Εύχομαι καλή συνέχεια.

194175

pantelis2009
26-07-2019, 08:14
Το CAT 1 (ex. Alkioni, Hayabusa) φωτογραφημένο στο μόλο ΔΕΗ που έχει πάει εδώ και 15 περίπου μέρες. Για να δούμε τι θα δούμε και με αυτό....και πότε? Καλή συνέχεια.

194352

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-07-2019, 09:13
Το CAT 1 (ex. Alkioni, Hayabusa) φωτογραφημένο στο μόλο ΔΕΗ που έχει πάει εδώ και 15 περίπου μέρες. Για να δούμε τι θα δούμε και με αυτό....και πότε? Καλή συνέχεια.

194352
Aκόμα ΑLKIONI λέει στην πλώρη.

Espresso Venezia
26-07-2019, 09:22
Λογικό. Μετά τόσο μακροχρόνιο παροπλισμό, προτεραιότητα είναι οι απαιτούμενες επισκευές, η αναγραφή του νέου ονόματος μπορεί (ως συνήθως) να περιμένει. Στο δελτίο επισκευής πλοίων (ΝΕΖ) πάντως του ΟΛΠ αναφέρεται ως "CAT I (EX ΑΛΚΥΟΝΗ)".

pantelis2009
26-07-2019, 09:44
Να δούμε και τα στοιχεία του πλοίου από το equasis.org.

CAT I (since 01/06/2019)
IMO 9106211
Flag : (Cyprus) since 01/06/2019
Call Sign : UNKNOWN
Gross tonnage : 5108 (since 01/02/2006)
DWT : 570
Type of ship : Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (since 01/04/1994)
Year of build : 1994

Registered owner & Ship manager/Commercial manager : PLAXIVEN CONSULTING LTD - 8, Etolikou Street, 185 45 Piraeus, Greece (since 10/06/2019)

Και εδώ φίλε μου το ίδιο γράφει.