Επιστροφή στο Forum : Θεόφιλος [Theofilos, Pollux, Abel Tasman, Nils Holgersson]
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Speedkiller
17-06-2008, 19:11
Μιας και σε προηγούμενε ποστ μιλάγαμε για την κίνηση στο πλοίο να πω πως σήμερα ηταν γεμάτο μέχρι καταπέλτη και Γύρω στα 80-120 το πολύ άτομα!Εκεί που θέλω να καταλήξω όμως είναι αυτό το φοβερό παρκαρισμα...:p:p:p
Τα κεφάλια τα έχω μαυρίσει για ευνόητους λόγους...
scoufgian
17-06-2008, 19:36
http://www.ellinikiaktoploia.net (http://www.ellinikiaktoploia.net/)
Speedkiller
17-06-2008, 19:42
Τσσσσ...:cool:
Ωραίος!!!
Έχει πλώράκλα πάντως που δυστυχώς δεν έχει οπτική επαφή ο μέσος επιβάτης.θλίβομαι μόνο για το άθλιο εξωτερικό βάψιμο κάθε φορά που βλέπω το βαπόρι,κρίμα για τη θεοφιλάρα
MYTILENE
18-06-2008, 08:46
Μιας και σε προηγούμενε ποστ μιλάγαμε για την κίνηση στο πλοίο να πω πως σήμερα ηταν γεμάτο μέχρι καταπέλτη και Γύρω στα 80-120 το πολύ άτομα!Εκεί που θέλω να καταλήξω όμως είναι αυτό το φοβερό παρκαρισμα...:p:p:p
Τα κεφάλια τα έχω μαυρίσει για ευνόητους λόγους...
Από Πειραιά είναι η φώτο φίλε?Αγγίζει τη τελειότητα:p
MYTILENE
18-06-2008, 08:48
με πλωρη προς το ακρωτηρι Αγριλια της Ν.Λεσβου
7801
Που χώθηκες έκει φίλε scoufgian??:pΠολύ καλή φώτο...
scoufgian
18-06-2008, 09:35
Που χώθηκες έκει φίλε scoufgian??:pΠολύ καλή φώτο...
κοιταξε αμα προσεξεις ,ακριβως απο πανω, υπαρχουν τα τζαμια της γεφυρας.μου προτεινανε, να τους καθαρισω τα τζαμια ,με ανταλλαγμα ,2-3 φωτο:mrgreen::mrgreen:
Speedkiller
18-06-2008, 13:19
Φίλε Mytilene από Πειραιά είναι!Τέτοια φόρτωση να μαι ειλικρινής πρώτη φορά βλέπω...
scoufgian
18-06-2008, 17:42
gvaggelas
20-06-2008, 20:26
Μόλις ήρθε ο Θεόφιλος στην Χίο από Μυτιλήνη. Για μία ώρα θα κάνει παρέα με τον Ταξιάρχη ο οποίος βρίσκεται ήδη μέσα. Πάντως με τα όσα βλέπω στην προβλήτα η κίνηση θα είναι πεσμένη σήμερα. Συγνώμη για την ποιότητα αλλά οι φωτό είναι από κινητό.
7896
7899
7901
MYTILENE
20-06-2008, 21:54
Ας βάλω και μια του αγαπημένου μου ΤΕΟ!Αφιερωμένη σε όλους τους φίλους και ιδιαίτερα στους scoufgian-navigation:p7911
scoufgian
20-06-2008, 21:58
τα σεβη μου .................σε ευχαριστω....................
navigation
20-06-2008, 22:05
Εδώ και εγώ.....Θερμές ευχαριστίες...επιφυλάσομαι!!!!!;)
scoufgian
20-06-2008, 22:10
Speedkiller
20-06-2008, 22:12
Και μία από μένα αφιερωμένη σε.... μένα:p
Σε όσους πάνε τον Θεόφιλο!!!
Αυτή αν μπορούσα θα την έριχνα στη θάλασσα:twisted:!!!Μου χάλασε τη φωτογραφία...
7913
ps:Αν κάποιος την γνωρίζει πείτε της πως την γυρεύω...:twisted:
scoufgian
20-06-2008, 22:15
ps:Αν κάποιος την γνωρίζει πείτε της πως την γυρεύω...:twisted:
γνωστη barwoman της μυτιληνης και οχι μονο.............;);)
Speedkiller
20-06-2008, 22:20
Τότε τόσο το χειρότερο γι αυτήν...:twisted:
navigation
20-06-2008, 22:30
Πως φένεται ο αντρας που γυρνάει στα bar!!!!Κατευθείαν την αναγνώρησε!!ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!;)
Ας βάλω και μια του αγαπημένου μου ΤΕΟ!Αφιερωμένη σε όλους τους φίλους και ιδιαίτερα στους scoufgian-navigation:p7911
Απο που είναι τραβηγμένη αυτή η φωτογραφία
Rocinante
20-06-2008, 22:42
Θελω κανας γνωστος της να ειναι καραβολατρης και να μας βλεπει. Θα σου πω εγω...
Espresso Venezia
20-06-2008, 22:49
....Αυτή αν μπορούσα θα την έριχνα στη θάλασσα:twisted:!!!Μου χάλασε τη φωτογραφία...
Φίλε μου διαφωνώ. Μ' αρέσει η φωτογραφία σου, και όχι βέβαια επειδή είναι ...καλλίγραμμη η ανθρώπινη παρουσία.
mastrokostas
20-06-2008, 22:56
Ρε παιδιά αυτό το περίπτερο στην πρύμη του ,εδώ στην Ελλάδα το βάλαμε ?
κατω τα χέρια μου απο την πρώην μου...! αστειεύομαι...καλα βαγγο σημερα γτ ο ταξιάρχης κορναρε επίμονα οταν έφευγε??
οχι φίλε μου το είχε ήδη...
scoufgian
21-06-2008, 05:46
αυτο το περιπτερο ή αλλιως κουτι, οπως το λεει καποιος,το εχει αγορασει ,ο leo για να σου βγαζει φωτογραφιες ,το Δημητρουλα, απο ψηλα...........:mrgreen::mrgreen:
scoufgian
21-06-2008, 05:48
Θελω κανας γνωστος της να ειναι καραβολατρης και να μας βλεπει. Θα σου πω εγω...
don't worry.............its true.........;);)
Speedkiller
21-06-2008, 08:14
Εγώ παιδιά πλάκα έκανα!!!Απλά η φωτογραφία είχε στοχο μόνο τον θεόφιλο και όχι την πλάτη της κυρίας...Δεν λέω πως είναι άσχημη (η φωτογραφία) αλλά θα μου άρεσε πολύ περισσότερο αν δεν υπήρχε η εν λόγω κυρία...
Rocinante
21-06-2008, 11:23
Μαστροκωστα ο cmitsos σου απαντησε εγω σου δινω και αλλες πληροφοριες και φωτογραφιες απο το παρελθον με και χωρις το αυθεραιτο...http://www.faktaomfartyg.se/nils_holgersson_1975.htm
Rocinante
21-06-2008, 11:24
don't worry.............its true.........;);)
καλα θα τα πουμε απο κοντα...
MYTILENE
21-06-2008, 17:19
Απο που είναι τραβηγμένη αυτή η φωτογραφία
Από το μπαλκόνι του σπιτιού μου:p:p!!!!Ωραία η φώτο?
Λογικά θα μένεις προς χάλικα αλκειδιού κλπ,πάντως είσαι πολύ τυχερός πάντα ήθελα να είχα σπίτι με θέα τα πλοία
Μαστροκωστα ο cmitsos σου απαντησε εγω σου δινω και αλλες πληροφοριες και φωτογραφιες απο το παρελθον με και χωρις το αυθεραιτο...http://www.faktaomfartyg.se/nils_holgersson_1975.htm
μια χαρα ενημερωμένο σε βλέπω φίλε μου!! μπράβο!
scoufgian
21-06-2008, 19:09
θυμαμαι μια φιγουρα της νελ δεν θα τον ονομάσω καν που έλεγε κάναμε μια μεγάλη συμφωνία με τους κορεάτες!!! τεράστια εταιρια και πολλά λεφτα!
Apostolos
22-06-2008, 12:33
Ποιός τα έφαγε???
MYTILENE
22-06-2008, 14:31
Οι Αίολοι...
Και όχι μόνο;)..........
Espresso Venezia
27-06-2008, 11:21
Όσο κι αν είναι ασυγχώρητο για σύζυγο καραβολάτρη, είναι 100% αληθινό και δεν αντέχω στον πειρασμό να μην το μοιραστώ μαζί σας.
Αυτό το Σ/Κ θα είμαστε οικογενειακώς στη Χίο για ένα γάμο συγγενούς.
Εγώ θα φύγω σήμερα, η σύζυγος με τον γιό φύγανε χθες με το Νήσος Χίος.
Χθες το βράδυ λοιπόν αφού φτάσανε στη Χίο και εγκατεστάθησαν στο ξενοδοχείο (στο Βροντάδο) με παίρνει τηλέφωνο η γυναίκα μου (κατά τις 9), καταμαγεμένη (δεν είχε ξαναπάει στη Χίο), και ακολουθεί η παρακάτω περιγραφή :
''Γιώργο μου δεν σου λέω τίποτα !!! Μια μαγεία !!! Φτάσαμε στο ξενοδοχείο που μας κλείσανε δωμάτιο. Είναι μπροστά στη θάλασσα και απέναντι βλέπεις τα φωτάκια από την Τουρκία. Η θάλασσα είναι φανταστική (σούρουπο γαρ), γεμάτη με μικρές βαρκούλες και αυτή τη στιγμή περνάει ακριβώς μπροστά ένα πλοίο που το λένε .........''ΝΕL LINES''. :lol::lol::lol:
Όπως καταλάβατε βέβαια το πλοίο που λεγόταν ...''NEL LINES'' ήταν ο Θεόφιλος που χθες το βράδυ βρισκόταν στη Χίο.
scoufgian
27-06-2008, 11:35
Γιωργο καταπληκτικο το κειμενο............:D:D
nautikos
27-06-2008, 13:59
Όσο κι αν είναι ασυγχώρητο για σύζυγο καραβολάτρη, είναι 100% αληθινό και δεν αντέχω στον πειρασμό να μην το μοιραστώ μαζί σας.
Εχει πλακα οντως:D. Παντως ειναι ακριβως η (αναμενομενη και φυσιολογικη)αντιδραση οσων δεν ασχολουνται με τα πλοια και μαλιστα σε βαθμο οπως εμεις. Λιγο πολλοι ολοι μας εχουμε ζησει πολλες παρομοιες φασεις. Παντως οφειλεις τωρα στη Χιο να κανεις στην οικογενεια μερικα μαθηματα καραβολατρειας:D.
sylver23
27-06-2008, 15:11
kala να περασεις στην χιο εσπρεσσο .χαιρετησματα στο σοι μου στο βρονταδο.χαχα.ακουω κ εγω τους φιλους μου που ακουνε superfast k nomizoun oti einai ta highspeed ,superferry κ νομιζουν παλι το ιδιο κ γενικα μπλεκουν τα μπαντζακια τους.παμε κ ενα κουιζ .ποσες ωρες θα κανει ο εσπρεσσο με θεοφιλο για χιο??(ή να πω καλυτερα μερες???:p:p)καλο ταξιδι
scoufgian
27-06-2008, 21:43
marioskef
27-06-2008, 23:44
Τιν Τιν Τιν επισης παρακαλείται να κυκλώσει την φιγούρα του στην φωτογραφία γιατί σίγουρα εκείνη την ώρα ήταν στο κατάστρωμα.
gvaggelas
28-06-2008, 01:40
Θα δω μήπως τον εντοπίσω στο λιμάνι την ώρα που κατεβαίνει από το πλοίο.
geogre222
28-06-2008, 20:09
στις ειδησεισ λενε για το θεοφιλο οτι προσαραξε σε ξερα μεταξυ ινουσον και χιου το ais χιου το δινει εκει www.pmi.gr/pmi.gr/aischios.htm
Άνοίχθηκε νέο θέμα " Ρήγμα στο Θεόφιλος (http://forum.nautilia.gr/showthread.php?p=87691#post87691)". Παρακαλώ γράφετε εκεί τα σχετικά με αυτό.
JASON12345
28-06-2008, 22:17
Τιν!Τιν!Τιν!Ανακοινωση:Παρακαλειται ο κυριος ,που επεβαινε, στο παρακατω πλοιο ,σημερα,να προσελθει με υλικο,τη Δευτερα ,το αργοτερο τη Τριτη, γιατι αλλιως θα χει κυρωσεις.........Ευχαριστω!Τιν!Τιν!Τιν!
8366
Πιανής μέρας είναι η φωτό;
scoufgian
29-06-2008, 06:11
Πιανής μέρας είναι η φωτό;
της Παρασκευης 27-6-2008
Espresso Venezia
30-06-2008, 13:54
Καλώς σας βρήκα θαλασσόλυκοι !!!
Άρε Γιάννη, εσύ καλά μου τα 'λεγες, εγώ δεν σ' άκουγα. ;)
Φίλε μου sylver23 κάναμε για Χίο με τον Θεόφιλο την Παρασκευή 9,5 ώρες γεμάτες.
Φύγαμε από Πειραιά 7 το απόγευμα και φτάσαμε 4,5 το πρωί του Σαββάτου.
Φίλε marioskef δυστυχώς δεν φαίνομαι στην φώτο του φίλου scoofgian, γιατί εκείνη τη στιγμή το ...φωτογραφικό ενδιαφέρον
ήταν στην αριστερή πλευρά του πλοίου όπου και βρισκόμουν.
Εντυπώσεις μου από το πλοίο ίσως σας μεταφέρω κάποια άλλη στιγμή, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πρόβλημα και δεν θα ήταν σωστό. ;)
Εύχομαι πάντως να μην ισχύουν αυτά που διάβασα στο thread με το ατύχημα του, σχετικά με το αν θα ξαναταξιδέψει,
και να μην ήταν αυτός (στον οποίο βρισκόμουν και εγώ) ο τελευταίος του απόπλους από το λιμάνι του Πειραιά.
ΕΝ ΠΛΩ ΓΙΑ ΧΙΟ... ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-6ου.
8519
scoufgian
30-06-2008, 13:58
ουτε στην οικογενεια Μητσοτακη να ανηκαμε βρε Γιωργο................................:mrgreen::mr green:
JASON12345
30-06-2008, 18:34
Γρουσούζηδες...:mad::mad::mad:
dimitris!
01-07-2008, 14:37
Εχω κλείσει 19 Αυγούστου επιστροφή δε πιστεύω μέχρι τότε ο βαπόραρος μας να είναι εκτός???
Αισιόδοξο σε βρίσκω Δημήτρη!!!
χαχαχα με λισσος θα πας φίλε μου αποτι φαινεται;)
Espresso Venezia
01-07-2008, 21:52
3.30, άγρια μεσάνυχτα, Σάββατο 28 Ιουνίου στην πρύμη του Θεόφιλος, εν πλω για Χίο. Μία ...διαφορετική φωτογραφία, που ελπίζω να σας αρέσει.
Ξέρετε πολλούς τρελλούς που άγρια μεσάνυχτα τριγυρνάνε για να τραβήξουν φωτογραφίες σε ένα μισοσκότεινο πλοίο ??? :p
8590
φίλε μια φότο π μ αρέσει αφάνταστα μπράβο φίλε αν σου πω ότι και γώ όταν ταξιδεύω προτειμώ να κάνω βόλτες από το να πάω να κλειστώ μέσαα
ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΕΣ!!!!!!!!!:D
Speedkiller
01-07-2008, 22:44
Εγώ παιδιά από τις 12-13 ώρες που κάνω με τη Νελ για Μυτιλήνη τις 10 τις περνάω στα καταστρώματα...Πονάνε τα πόδια μου από την ορθοστασία (γιατι αν δεν πας στα κάγκελα δε λέει) αλλά δε φεύγω...Μόνο στο θεόφιλο είχε καθίσματα κοντα στα κάγκελα στην πρύμνη να χαζέυεις τη θάλασσα...Α ρε κακόμοιρε Θεόφιλε τι σου μελλε να πάθεις...:(:(:(
Speedkiller
02-07-2008, 22:30
O Θεόφιλος με τα συνιάλα της LG εν πλω...Την έχω πάρει από την gallery του εφοπλιστή! (http://www.efoplistis.gr/gallery/displayimage.php?album=109&pos=25)
Η φωτογραφία είναι πραγματικά εξαιρετική!!!Ο θεόφιλος σχίζει το ατελείωτο πέλαγος...Αυτό το ατελείωτο μπλε...Μακάρι να ξερα από που έχει τραβηχθεί...
8642
Captain_Nionios
04-07-2008, 00:41
Για ΟΛΟΥΣ τους φιλους ΝΕΛιτες.Ο Θεοφιλος με τα χρωματα που τον αγαπησατε αναχωρει ενδοξος απο το λιμανι του Πειραια στις 1/8/2007.;)
MYTILENE
04-07-2008, 10:07
Και αφού έβαλε ο φίλος μας το ΤΕΟ να φεύγει από το Πειραιά ,ας βάλω και γώ μια με τα παλιά του χρώματα να φτάνει στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ένα χειμωνιάτικο απόγευμα -μετά από απαγορευτικό-!!!Για όλους τους Μυτιλήνιούς του forum-και όσους αισθάνονται Μυτιληνιοί:D;)8746
dimitris!
04-07-2008, 11:02
Παιδιά επειδή το θεωρώ πολύ σημαντικό να ξεκαθαριστει το εξής:όσοι είχαμε κλείσει τον Αυγουστο εισιτήρια με Θεόφιλο(και λογικά είμαστε αρκετοί χιλιάδες ) τι γίνεται με αυτά τα εισιτήρια???τα χάνουμε??? μεταφέρονται στο Λισσός????οποιος γνωρίζει ας απαντήσει παρακαλώ...
scoufgian
04-07-2008, 11:09
Για όλους τους Μυτιλήνιούς του forum-και όσους αισθάνονται Μυτιληνιοί
μονο και μονο, γι αυτο που ειπες,εχεις ενα τραπεζι κερασμα ,απο μενα ,οταν ερθεις Αθηνα.Προσωπικα με σκλαβωσες.............
O Θεόφιλος με τα συνιάλα της LG εν πλω..Μακάρι να ξερα από που έχει τραβηχθεί..
Λογικά απο κάποιο ύψωμα σε Σκαμνιά η Εφταλού περναει αρκετά κοντά απο κεί όταν πάει θεσσαλονική,είχα πάει και εγώ μια μέρα εκεί έτοιμος με το 12καρι ζουμ για απίστευτες φωτογραφίες και η θεοφιλάρα έξυσε τη τουρκία,οπότε μείναμε με το ζούμ
Speedkiller
04-07-2008, 11:25
Σε Ευχαριστούμε πολύ φίλε MYTILENE!!!(προσωπικά και είμαι κ αισθάνομαι έτσι...)
Speedkiller
04-07-2008, 11:47
Και να αφιερώσω και γω αυτήν σε όλους τους Μυτιληνιούς και μη που αγάπησαν αυτό το πλοίο...Εγώ το αγαπώ όσο κανένα!!!
Ο θεόφιλος λίγα μόλις μέτρα έξω απ το λιμάνι της Μυτιλήνης...
8747
marioskef
04-07-2008, 21:22
Παιδιά επειδή το θεωρώ πολύ σημαντικό να ξεκαθαριστει το εξής:όσοι είχαμε κλείσει τον Αυγουστο εισιτήρια με Θεόφιλο(και λογικά είμαστε αρκετοί χιλιάδες ) τι γίνεται με αυτά τα εισιτήρια???τα χάνουμε??? μεταφέρονται στο Λισσός????οποιος γνωρίζει ας απαντήσει παρακαλώ...
Προφανώς δεν χάνεις τα χρήματα σου. Δικαιούσαι επιστροφή στο ακέραιο... Ή αλλαγή ημερομηνίας σε κάποιο από το δρομολόγιο του Μυτ/Ταξ.
Από αυτά που έχω καταλάβει μέχρι νεοτέρας το Λισσός είναι ανεξάρτητο στη γραμμή,οπότε τα εισητήρια δεν μεταφέρονται αυτόματα σε αυτό. Τώρα αν σε βολεύεουν οι ημερομηνίες πολύ απλά ακυρώνεις το εισητήριο με το Θεόφιλος και αγοράζεις εκ νέου με το Λισσός.
Αλήθεια τιμές από ΑΝΕΚ έχουμε; φαντάζομαι χονδρικά στα επίπεδα της ΝΕΛ.
Τα εισιτήρια έχουν να κάνουν με το δρομολόγιο κυρίως και μετά με το πλοίο. Οπότε αφού το Λισσός αναλαμβάνει τα συγκεκριμένα δρομολόγια σίγουρα τα εισιτήρια ισχύουν. Καλό πάντως θα είναι να επικοινωνήσεις με την ΝΕΛ μήπως και χρειάζονται κάποια αλλαγή (που το θεωρώ απίθανο) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
marioskef
04-07-2008, 21:30
Από όσο έχω καταλάβει το Λισσός δεν αναλαμβάνει τα δρομολόγια του Θεόφιλος... Και είμαι σχεδόν βέβαιος για αυτό.
Ως εκ τούτου τα εισητήρια δεν μεταφέρονται αυτόματα στο Λισσός. Πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να κινήσει την διαδικασία όσο είναι νωρίς, γιατί μπορεί να μπήκε έκτατα στη γραμμή αλλά πιστέψτε με τα εισητήρια του Αυγούστου θα εξαντληθούν αρκετά σύντομα. Και ενδεχομένος κάποιος που δεν το γνώριζε να πάει στο Λιμάνι την συγκεκριμένη μέρα και να ...ψάχνετε. Γιατί εντάξει, αυτές τις μέρες, όποιος έρθει θα μπορεσει να αλλάξει εύκολοα σε ΑΝΕΚ, 15αυγουστο όμως?
Από όσο έχω καταλάβει το Λισσός δεν αναλαμβάνει τα δρομολόγια του Θεόφιλος... Και είμαι σχεδόν βέβαιος για αυτό.
Ως εκ τούτου τα εισητήρια δεν μεταφέρονται αυτόματα στο Λισσός. Πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να κινήσει την διαδικασία όσο είναι νωρίς, γιατί μπορεί να μπήκε έκτατα στη γραμμή αλλά πιστέψτε με τα εισητήρια του Αυγούστου θα εξαντληθούν αρκετά σύντομα. Και ενδεχομένος κάποιος που δεν το γνώριζε να πάει στο Λιμάνι την συγκεκριμένη μέρα και να ...ψάχνετε. Γιατί εντάξει, αυτές τις μέρες, όποιος έρθει θα μπορεσει να αλλάξει εύκολοα σε ΑΝΕΚ, 15αυγουστο όμως?
Αν δεν έχει αναλάβει τα δρομολόγιά του Θεόφιλου τότε πολύ σωστά τα λες. Πρέπει να ακυρωθούν τα παλιά (η ΝΕΛ νομίζω ότι είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει τα χρήματα και όχι να τα κάνει απλά open) και να εκδοθούν εγκαίρως για το Λισσός ή άλλο.
marioskef
04-07-2008, 23:05
Ναι είναι υποχρεωμένη αν το θέλει ο επιβάτης να επιστραφούν τα χρήματα.
Τώρα για την έγκαιρη έκδοση του νεου εισητηρίου αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από το κάθε επιβάτη
APTERAKIAS
05-07-2008, 22:34
Μόλις είδα στο ais ότι είναι πίσω από την Άνδρο και κινήται με πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα κάτω των 10 κόμβων,που λογικά έρχεται στο Πέραμα.
navigation
05-07-2008, 22:37
Τελικά που θα πάει?Πέραμα...Ελευσίνα...Σκαραμαγκα...ή Πειραιά? Μην τ΄ρεχουμε άδικα σε λάθος μέρος;)
Και τα ΙΧ που θα τα ξεφορτώσει?
dimitris
05-07-2008, 23:15
Το AIS δινει αφιξη Πειραια 09:45 τωρα που θα παει αγνωστο...
Espresso Venezia
05-07-2008, 23:49
Τελικά που θα πάει?Πέραμα...Ελευσίνα...Σκαραμαγκα...ή Πειραιά? Μην τ΄ρεχουμε άδικα σε λάθος μέρος;)
Φίλε μου navigation αν θέλεις στα σίγουρα να δεις το πλοίο και να το φωτογραφήσεις πήγαινε και στήσου το πρωί στο κόκκινο του Πειραιά.
Όπου και να πάει από εκεί θα περάσει σίγουρα.
...
Δεν τα ξεφόρτωσε στη Χίο ??? Δεν ξέρω, ρωτάω.
sylver23
06-07-2008, 01:34
αυτην την στιγμη θεοφιλος κ μυτιληνη με κατευθυνση προς πειραια συναντιοντε στο καβο ντορο(στενο καφηρεα)
θεοφιλος=8 κομβοι
μυτιληνη=17.2
http://www1.picturepush.com/photo/a/892754/640/892754.bmp (http://www.picturepush.com/public/892754)
Στην πρωινή εκπομπή στην ΝΕΤ είπαν οτι έχει ξεφορτώσει τα οχηματα στην Χιο και οτι κατευθύνεται προς Σκαραμαγκα με αναμενόμενη ώρα άφιξης τις 10:00
Espresso Venezia
06-07-2008, 08:25
Αν σκεφτείς ότι η ώρα είναι 09.30 και το πλοίο βρίσκεται στο ύψος του Ελληνικού, υπολόγιζε κατά τις 11 για να είσαι μέσα. ;)
dimitris
06-07-2008, 08:46
Ο Θεοφιλος ειναι στην κιτρινη και περιμενει πλοηγο... Καλημερες!
παρελαβε πλοηγο και παει Σκαραμαγκα.
dimitris
06-07-2008, 08:56
το traffic μας δουλευει μια Σκαραμαγκα λεει , μια Ελευσινα...
mastrovasilis
06-07-2008, 09:25
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ? ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 11......... ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΦΩΤΟ!!!!!!! ΤΟ AIS TVRA TO DEIXNEI 10.5 knots ΠΡΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
JASON12345
06-07-2008, 11:57
Έφτασε!!!Επιτέλους τέλειωσε αυτή η ταλαιπωρία!!
giannisk88
06-07-2008, 14:45
Έφτασε!!!Επιτέλους τέλειωσε αυτή η ταλαιπωρία!!
Δόξα το Θεο πραγματικά έφτασε χωρίς κανένα πρόβλημα.Αν είναι κάποιος εκει κοντά ας μας λέει τις εξελίξεις.
Espresso Venezia
06-07-2008, 20:51
Φίλε μου giannisk88 αν το πλοίο πήγαινε σε οποιαδήποτε άλλη δεξαμενή όλο και κάτι θα βλέπαμε, όλο και κάποια φωτογραφία θα τραβαγαμε.
Στο Σκαραμαγκά όμως, πολύ δύσκολα τα πράγματα.....:(
scoufgian
06-07-2008, 21:42
Σήμερα σκάνε κάτι επιβάτες το πρωί στο ΜΥΤΙΛΗΝΗ περίπου μισή ώρα η μία δεν θυμάμε καλά και ρωτάνε τον πατέρα μου ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΥΡΙΕ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΣΤΕ λεει ναι και αρχιζει ο επιβάτης ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ Π ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΧ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ Π ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10 ΜΕ 11 ε και του λέει ο πατέρασ μου ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ και αμέσως μετά έφυγε νευριασμένος με το βαπόρι και την εταιρία και πηγε και ΄ρωτησε εκεί π βγάζουν εισιτήρια και μια άλλη φόρα πετάχτηκε μια και άρχιζε και έλεγε από τύχη σωθήκαμε η παναγία μας έσωσε και τετοια τρελά αχ αχ τι να πεις ο καθ ένας το βλέπει αλλίως
Παιδια δικιο εχει και ο κοσμος να φωναζει.Εχουν μενει τοσες μερες χωρις τα αμαξια τους και μερικοι μπορει να μην εχουν και αλλο μεταφορικο μεσο.Για καθηστε εχει περασει πανω απο 1/5 βδομαδα να περιμενουν τα Ι.Χ τους οι ανθρωποι.Λογικο να εχουν αγανακτησει και να τα βαζουν με ολους!
Speedkiller
07-07-2008, 13:25
Έχει δίκιο όντως αλλά θα προτιμούσε να μετακινηθεί το πλοίο βιαστικα με κινδυνο να χαθούν όλα ή να περιμένουν για να πάρουν τα πράγματα τους σώα???Το όποιο λάθος έγινε κατα την πρόσκρουση!Η εταιρεία μετά δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο..
Φιλε Speedkiller αυτη ειναι η αλλη οψη του νομισματος που δεν νοιαζει το κοσμο.Δηλαδη τι θα πρεπει να ζητησουν και συγνωμη στη ΝΕΛ που φωναζουν για τα αυτοκινητα τους,η να τους ευχαριστησουν που τελικα ηρθανε τα αμαξια τους?Οσο για το τι θα επρεπε να κανει η εταιρια δεν θα κρινω εγω τι,αυτοι αλλωστε ξερουν καλυτερα.Δεν μιλαμε ομως για 3-4 μερες αναμονης αλλα σχεδον 2 βδομαδες.Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη,μπορει να ειμαι και λαθος..
Speedkiller
07-07-2008, 13:38
Όχι δεν με κατάλαβες...Συμφωνώ μαζί σου!!!Απλά είναι μάταια η αντίδραση του κόσμου(όσον αφορά την τροπή των γεγονότων)...Αυτό θέλω να πω!Το μόνο που προσφέρει είναι συναισθηματική εκτόνωση...Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι υπομονή!!!Τίποτα άλλο...
Φίλε marsant, θα είχες να προτείνεις μια άλλη λύση? Θεωρώ έχοντας επίγνωση του τι και πώς το λέω ότι η ΝΕΛ χειρίστηκε το θέμα του Θεόφιλος υποδειγματικά. Κραυγές θα υπήρχαν έτσι κι αλλιώς, τώρα το θέμα της καθυστέρισης παράδοσης τον αυτοκινήτων/αποσκευών θα έχεις ακουστά τον όρο " ανωτέρα Βία " ε? Αυτό λοιπόν είναι και όποιος είναι δισαρετημένος έχει και δικαστική οδό για τα περαιτέρω.
Φιλε Speekiller δεν διαφωνησα μαζι σου πουθενα.Σωστα τα ειπες απλα ειπα οτι αυτο δεν ενδιαφερει τον κοσμο αν εδρασε σωστα η εταιρια κ.τ.λ.Κοιτανε την ουσια που ετσι και αλλιως και εμεις να ειμασταν στη θεση τους, να ειμασταν καπως.Εμεις τα βλεπουμε πιο 50-50 γιατι ειμαστε απ'εξω.Η ουσια λοιπον ειναι οτι κατληγουμε και οι 2 οτι η εκτονωση που βγαινει ειναι δικαιολογμενη απο τον κοσμο.
Χωρίς να έχω σκοπό να υποστηρίξω την εταιρεία (για να μη παρεξηγηθώ) νομίζω πως είναι γενικά στη νοοτροπία του κόσμου να φωνάζει και να χαλάει το κόσμο,δεν είναι αυτός ο κανόνας αλλά το 90% ζεί για τη φασαρία και τον εντυπωσιασμό όποιος έχει βρεθεί στο λιμάνι σε γεγονότα όπως καθυστερήσεις και βλάβες και έχει δεί πως ορμάνε στις κάμερες να βρίσουν και να κατασπαράξουν τιες κακές εταιρείες με καταλαβαίνει,είναι λοιπόν καθαρά θέμα επιπέδου πως άλλοι κάνουν υπομονή και δεν προκαλούν ακόμα και αν μέσα τους βράζουν,απλά είναι εκείνοι που κατανοούν ότι κάποτε μπορεί να πάει κάτι στραβά και δεν ξεσπάνε σε κάμερες και σε όποιον υπάλληλο της εταιρείας βρούν μπροστά τους.Δεν λέω τους λείπουν τα αυτοκίνητα τους και έχουν δίκιο,αλλά στη τελική έγινε ένα ατύχημα λίγο λογική επιτέλους
stefane P μαζί σου δίκαιο έχεις και έχει αποδειχθεί σε ότι συμβαίνει αυτό π λές και στο κάτω κάτω την αποζημίωση θα την πάρουν τα αμάξια και αποσκευές θα τις πάρουν δεν έπαθα ούτε γρατζουνιά και μετά έρχεται και βρίζει φωνάζει και λέει διάφορες ασυναρτησίες ε δεν γίνεται
Espresso Venezia
07-07-2008, 17:23
Όλοι έχουν δίκιο. Και δεν το λέω ειρωνικά.
Και η εταιρεία, αλλά και όσοι ταξίδευαν και στερήθηκαν για πάνω από μία εβδομάδα τα οχήματα τους.
Η εκ του ασφαλούς κριτική είναι πάντα η καλύτερη και πιό άνετη κριτική.
Όταν όμως βρισκόμαστε εμείς στην δύσκολη θέση τι γίνεται ???
Δεν τολμώ καν να φανταστώ πως θα είχα αντιδράσει αν δεν ήμουν επιβάτης του Θεόφιλου την προηγούμενη μέρα του ατυχήματος, και βρισκόμουν στο πλοίο όταν έγινε το ατύχημα. Σίγουρα όμως θα είχα τρελλαθεί.
Μέσα στο αυτοκίνητο είχα ΟΛΟ τον επαγγελματικό μου εξοπλισμό. Φωτογραφικές μηχανές, φακούς, στούντιο φλας, τρίποδα, βιντεοκάμερες, φωτιστικά.......... Και το αυτοκίνητο ''απροσπέλαστο''. Ξέρετε όλοι πολύ καλά πως στριμώχνουν τα αυτοκίνητα στα πλοία. Όταν είχα φτάσει στη Χίο περίμενα γύρω στα δέκα λεπτά όχι για να μπω στο αυτοκίνητο, αλλά απλά και μόνο για να μπορέσω να φτάσω σε αυτό.
Επαναλαμβάνω, δεν ξέρω πως θα είχα αντιδράσει, και η εκ του ασφαλούς κριτική είναι πάντα η καλύτερη. Ξέρω όμως ότι για μία εβδομάδα και, θα ήμουν ''τελείως νεκρός'' σαν επαγγελματίας και μαζί και ο οπερατέρ που ήταν μαζί μου.
ο θεοφίλαρος άσπρος και γερός το καλοκαίρι του 07 έξω απο τη μυτιλήνη
Έλα Στέφανε και μία από μένα για σένα και για τον Polykas.
9200
Speedkiller
08-07-2008, 22:22
Espere γιατι μόνο σε αυτούς????Ε????Για απολογήσου...:p:p:p
kalispera uparxei kanena neo apo ton theo k kamia foto apo t naupigeia pou einai twra????
παιδιά εγώ ξέρω ότι το πλοίο χάνει την καλοκαιρινή σεζόν
Espresso Venezia
09-07-2008, 21:49
Νικόλα αυτό είναι το μόνο σίγουρο, και ταυτόχρονα το πιό καλό σενάριο που μπορούμε να περιμένουμε για το πλοίο.
Μετά από όσα έχουμε ακούσει, το να χάσει μόνο την καλοκαιρινή σεζόν είναι ''ότι το καλύτερο''. :D
pantws dn perimena na exei tetoia tyxh to vapori thimamai teleutaia fora pou taksidepsa mazi tou to 2004! tote pou htan me ta xromata ths LG htan ena apo ta kalutera taksidia m sti MYTILENE mias kai eimai apo ekei pantos tis perissoteres fores taksideva me to MYTILENE K 2 FORES ME TO MYKONOS
παιδιά εγώ ξέρω ότι το πλοίο χάνει την καλοκαιρινή σεζόν
Δλδ έχει άρχισει η επισκευή και μας απασχολεί μόνο το πότε θα τελιώσει,μακάρι να είναι έτσι
Starfane P περιμένουν να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου για να το ανεβάσουν σεξαμενή αλλίως δεν μπορεί να πάει
se ligo anevazw foto tou THEO apo ta naupigeia Skaramaga
Πολύ ωραίες,αλλά αν ήταν απο μεσα θα ήταν πολύ καλύτερα...
hmoun kapou ekei kontak eipa n vgalw merikes den mporousa n paw apo konta gt den prolavena isws kapoios allos na ta kataferei
Speedkiller
11-07-2008, 19:58
Δεν πειράζει φίλε Άρη!Και αυτό είναι υπεραρκετό!!!Ευχαριστούμε!!!
thelw na sas po oti aurio to proi stin proini ekpompi tou ALPHA tha deiksoun video dokomento apo tin topothetisi twn epithematwn apo tous dites ston THEO alla kai tin ksefortosi twn oxhmatwn k.t.l prin apo ligo to akousa sto kentriko deltio eidisewn opoios thelei mporei na tin parakolouthisei
sylver23
11-07-2008, 20:17
οταν λες το πρωι?
Λογικα θα λεει μετα τις 7 το πρωι στην εκπομπη του Αυτια.
sylver23
11-07-2008, 20:27
ωχ ωχ κ δεν μπορω να τον βλεπω...........:mad::mad::mad:
dimitris
11-07-2008, 20:29
Nαι ειναι στην πρωινη εκπομπη του ALPHA που ξεκινα στις 06:00 εως 10:00 νομιζω, δεν ειναι ο Αυτιας...
Espresso Venezia
11-07-2008, 20:32
Γιατί το λες αυτό φίλε μου ??? Μέλι ...στάζει το στόμα του ανθρώπου. :p
Ένα πρόχειρο παράδειγμα του τι θα ακούσεις αύριο :
''Το Θεοφιλάκι, που χτύπησε στο βραχάκι, και οι καυμένοι οι επιβατούληδες που κατέβηκαν με τις βαρκούλες στην θαλασσίτσα.....'' :p
sostos o dimitris einai h ekpompi tou Nikou Manesi STUDIO ALPHA twra h ekpompi ksekina stis 6 allo pote tha deiksei to thema tou THEO den to gnorizw
dimitris
11-07-2008, 20:33
xaxaxa...Espresso Venezia σωστα:p
ναι κανονικα ειναι η εκπομπη του Μανεση αλλα καποιοι αλλοι την κανουν τωρα λογο οτι οι γνωστοι τηλεσταρ εχουν πιασει τις παραλιες...
sylver23
11-07-2008, 20:36
χαχα.ωραιος.κ περιμενει τωρα να μπει στην δεξαμενουλα αμα σταματησουν τα πετραιλεακια,για να δουνε το -τεραστιο ρηγμα-ωπ εδω δεν τον συμφερει να βαλει υποκοριστικα.χααχχαχαχ σε πιασαμε αυτια
(συνεχεια απο εσπρεσο)
Μπραβο σας παιδάκια εσπρεσσάκια, δημητράκια και συλβεράκια με κάνατε και γέλασα πολύ... είστε ωραίοιιι:D:D:D
παιδιά επειδή εγώ θα κοιμάμαι αν θέλετε ανεβάστε το βίντεο εδω:D
λέτε να το κάνει κομματάκια η νελ??
mastrovasilis
13-07-2008, 17:17
Τελικά το βιντεάκι το είδε κάποιος?:confused:
apollo_express
14-07-2008, 12:10
Είδα ένα απόσπασμα που ήταν ο δύτης μπροστά από ένα τμήμα του ρήγματος και μετά ένα άλλο που συγκολλούσε ένα έλασμα.
giannisk88
14-07-2008, 12:23
Έχει ανέβει μήπως αυτό το βίντεο ή κατι παρόμοιο πουθενά??
youtube κτλ?
Είδα ένα απόσπασμα που ήταν ο δύτης μπροστά από ένα τμήμα του ρήγματος και μετά ένα άλλο που συγκολλούσε ένα έλασμα. ti sigkekrimeno video to eida kai egw alla den xerw an exei kiklofwrisei sto internet
Δείτε σας παρακαλώ λίγο αυτό και πείτε μου σε περίπτωση σύγκρουσης ποιος έχει την ευθύνη!!!!Ελλάς το μεγαλείο σου...Κόντρες στη θάλασσα!!!και μετά αναρωτιόμαστε ποιός φταίει για τα ατυχήματα...http://www.youtube.com/watch?v=M62FuuJ2H6g
giannisk88
14-07-2008, 17:56
Δείτε σας παρακαλώ λίγο αυτό και πείτε μου σε περίπτωση σύγκρουσης ποιος έχει την ευθύνη!!!!Ελλάς το μεγαλείο σου...Κόντρες στη θάλασσα!!!και μετά αναρωτιόμαστε ποιός φταίει για τα ατυχήματα...http://www.youtube.com/watch?v=M62FuuJ2H6g
Πιστεύω οτι δεν είνια και τόσο τραγικό γεγονός!!
Είναι μια προσπέραση κατα τη γνώμη μου απλά!!!Δε το θεωρώ ως κόντρα και δέ θεωρώ οτι είναι και πολύ επικίνδυνο καθως οι αποστάσεις είναι πολύ καλές αν και στην αρχή λίγο περίεργες!!
Και αν φιλε Γιαννη γινόταν εκεί το πραφ?τι θα λέγαμε παλι μετα?
giannisk88
14-07-2008, 18:04
Και αν φιλε Γιαννη γινόταν εκεί το πραφ?τι θα λέγαμε παλι μετα?
Αν γινόταν το μπάμ φίλε μου πραγματικά θα ήταν το πιό βλακώδες και ηλίθειο λάθος που έχει κάνει ποτε καπετάνιος!!!Ηταν όντως όμως ριψοκίνδυνο καθώς αν ου μη γένειτω κολούσε το τιμόνι π.χ. θα θρυνούσαμε διστυχώς πάρα πολλά θύματα απο βλακεία!!
Ακριβώς αυτό ήθελα να επισημάνω και εγώ!!!Αυτές οι εξυπνάδες να έλλειπαν και όλα θα ήταν μια χαρά!!
sylver23
14-07-2008, 18:26
εμενα δεν μου φανηκε τραγικο.το τιμονι τινος να κολλουσε??γιατι κ να κολλουσε δεν πιστευω να γινοτανε κατι,αφου στην αρχη το δημητρουλα πηγαινε πισω απο το θεοφιλο κ μετα εστριψε αριστερα.η μονη περιπτωση τρακαρισματος θα ηταν να τραβηξει χειροφρενο ο θεοφιλος.φυσικα κανω πλακα με την λεξη χειροφρενο .
giannisk88
14-07-2008, 18:29
εμενα δεν μου φανηκε τραγικο.το τιμονι τινος να κολλουσε??
Του Δημητρούλα εννοούσα αλλα το ανέφερα ως παράδειγμα φίλε μου.Ο δίαβολος έχει πολλα ποδάρια!!!
sylver23
14-07-2008, 18:33
ki egv θα θελα να μουν.βασικα στο δημητρουλα εκει που ηταν αυτος με την καμερα.κατω απο την γεφυρα
Παιδια μην τα βλεπουμε ολα τραγικα!Φανταστειτε οτι την προηγουμενη δεκαετια ολο τετοιες κοντρες γινοντουσταν.Παντως αυτοι που ηταν πανω στα πλοια το απολαυσαν,πολυ θα ηθελα να ημουν στη θεση τους.
mike_rodos
14-07-2008, 19:28
Καλά το βιντεάκι είναι τέλειο!!! Τρελένομαι για τέτοια σκηνικά... Ο καπετάνιος του Δημητρούλα βλεποντας τους επιβάτες στο κατάστρωμα πρέπει να τσίταρε το καράβι...
Πραγματικά μόλις πήρε χαμπάρι ο καπετάνιος του Δημητρούλα κάμερα πρέπει να το σανίδωσε. Αυτός πάλι του Θεόφιλου δεν έκανε κάτι. Δεν ξέρω μήπως το Δημητρούλα έχει τόσο μεγάλη διαφορά σε κόμβους;;
Παλιότερα τέτοιου είδους κόντρες ήταν πιο συχνές ιδιαιτέρως πηγαίνοντας προς Πειραιά!
Speedkiller
14-07-2008, 22:24
Αυτή τη διαφορά φίλε μου μόνο αν ήταν Blue Star θα την έβλεπες που τα "πατάνε" τα πλοία τους!Τώρα από ΝΕΛ και GA ποτέ μην είσαι σίγουρος για το πόσο πάει το καθένα...Εκεί η ταχύτητα των πλοίων μετριέται καθαρά σε ευρώ...:p
Espresso Venezia
14-07-2008, 22:30
...Κόντρες στη θάλασσα!!!και μετά αναρωτιόμαστε ποιός φταίει για τα ατυχήματα...
Φίλε μου konigi θα ήμουν ο τελευταίος που θα επικροτούσε οποιουδήποτε είδους ''κόντρες''. Τις θεωρώ αχρείαστες και βλακώδεις.
Από την άλλη όμως όσο και να ανατρέξω στο παρελθόν δεν μπορώ να θυμηθώ κανένα ατύχημα που να οφειλόταν σε κάποια κόντρα.
Κι αν πάμε στα πιο σύγχρονα ατυχήματα, ούτε του Σαμίνα, ούτε του Sea Diamond, ούτε το πιό πρόσφατο του Θεόφιλου.
Στην ανθρώπινη βλακεία και έπαρση ναί, αλλά στις κόντρες..... :confused:
STRATHGOS
14-07-2008, 23:04
AFOU DEN FAGANE KAMIA KLISI APO TO LIMENARXEIO PALI KALA NA LEME!!!:?
Το πλοίο φαίνεται να πήγε στα Αμπελάκια σύμφωνα με το ais.Δε μου αρέσει αυτό το νέο.Γνωρίζει κανείς γιατί πήγε εκεί;
Kαι εγω το παρατηρησα αυτο και απορρησα.Μακαρι να μην ειναι αυτο που μου περναει και απο το δικο μυαλο φιλε Jumpman.
Espresso Venezia
16-07-2008, 17:11
Χωρίς καν να ανέβει δεξαμενή ??? Πράγματι περίεργο και όχι ευοίωνο νέο...:(
Ας ελπίσουμε πως πήγε εκεί για κάποιο τεχνικό λόγο που δεν μπορούμε να φανταστούμε...... :(
Speedkiller
16-07-2008, 17:39
Μήπως,λέω μήπως ανέβει δεξαμενή στο Πέραμα???:confused:
Espresso Venezia
16-07-2008, 18:01
Και να είναι έκθετο μπροστά σε εκατοντάδες διερχόμενα μάτια και δεκάδες φωτογραφικές μηχανές ???
Και γιατί δεν ανέβηκε στου Σκαραμαγκά όπου βρισκόταν επί δέκα μέρες ??? Δεν τα βρήκαν στην τιμή και στο Πέραμα του κάναν σκόντο ???
Δεν ξέρω, τίποτα βέβαια Κώστα μου δεν αποκλείεται, αλλά.......
Και για να έχουμε και μία εικόνα, το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αυτό το σημείο (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=91944&postcount=67), στην Κυνοσούρα και όχι στα Αμπελάκια.
karystos
16-07-2008, 18:11
Δυστυχώς οι προοπτικές δεν ήσαν ευοίωνες από την πρώτη στιγμή. Το κύριο πρόβλημα είναι η μηχανή, αλλά και η γάστρα έχει πάθει φοβερή ζημιά. Είναι πολύ πιθανό ότι το πλοίο δεν θα ανέβει καθόλου σε δεξαμενή και ότι βρισκόμαστε στο στάδιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ πλοιοκτητών, ασφαλιστών και ενδιαφερομένων αγοραστών για προφανή χρήση. Κρίμα.
Δυστυχώς οι προοπτικές δεν ήσαν ευοίωνες από την πρώτη στιγμή. Το κύριο πρόβλημα είναι η μηχανή, αλλά και η γάστρα έχει πάθει φοβερή ζημιά. Είναι πολύ πιθανό ότι το πλοίο δεν θα ανέβει καθόλου σε δεξαμενή και ότι βρισκόμαστε στο στάδιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ πλοιοκτητών, ασφαλιστών και ενδιαφερομένων αγοραστών για προφανή χρήση. Κρίμα.
Το πες και το ΄κανες ότι θα μας τυρανίοσεις..... Πάντως γύρω γύρω τό 'φερνες φίλε karystos, είχες προειδεάσει το πολυπληθές fan club του πλοίου..:(
scoufgian
16-07-2008, 18:27
Τι δυσαρεστη ειδηση ειναι αυτη!!!Απο την αλλη ομως δεν μπορω να πω οτι ηταν κεραυνος εν αιθρια.Λιγο πολυ ελπιζαμε σε κατι καλυτερο ,αλλα απ οτι βλεπουμε, δυστυχως ,οδηγουμαστε προς την αντιθετη πορεια.Κριμα.................
karystos
16-07-2008, 18:36
Φίλε Leo η ζημιά είχε προειδοποιήσει όχι εγώ. Δεν ξέρω αν έχεις εικόνα, αλλά αν κάποια στιγμή δεις πως έγινε το πλοίο από κάτω θα καταλάβεις ότι δεν άφηνε και πολλά περιθώρια. Παρ' όλα αυτά όσο το πλοίο υπάρχει, υπάρχει και η ελπίδα. Στην Ελλάδα ζούμε, όλα γίνονται. Να φύγει ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ αλλά να φύγει με το κεφάλι ψηλά, ως "ευδοκίμως τερματίσας". Όχι έτσι.
Κανείς δεν περίμενε ότι το πλοίο θα είχε αυτο το τέλος ήταν πολύ άδικο και ξαφνικό αλλά απο τη στιγμή που έγινε το ατύχημα δυστυχώς η ευτυχώς είχαμε καταλάβει το μέλλον
Speedkiller
16-07-2008, 18:52
Κρίμα...Μόνο αυτό...
Βεβαια κριμα γιατι χανουμε ενα ωραιο ποσταλι που δυστηχως ολο και μειονονται..
Speedkiller
16-07-2008, 20:04
Που είσαι ρε Θεόφιλε με τα ωραία σου...:(:(:(
9689
nautikos
16-07-2008, 20:10
Το πλοιο βρισκεται λιγο πιο κοντα προς τα Αμπελακια απο τη φωτο που δειχνει ο Espresso, με αντιρρυπαντικο φραγμα τριγυρω. Δεξαμενισμος στη μεγαλη Περαματος δεν παιζει, αφου η δεξαμενη ειναι σε φαση service.
παιδία ήρεμα τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα η πληροφορίες μου λένε ότι το πλοίο θα φτιαχτεί κανονικότατα και στόχος της εταιρίας είναι να το φτιάξουν σε ένα μήνα να προλάβουν τις επιστροφές
JASON12345
16-07-2008, 23:14
Που είσαι ρε Θεόφιλε με τα ωραία σου...:(:(:(
9689
Υστερα από όλα τα προηγούμενα,από τα δικά σου,ποστ η φωτογραφία έγινε πολύ συγκινητικιά
ΝΙΚΟΛΑ μακάρι να είσαι εσύ πιο κοντά...
πληροφορίες μου ανέφεραν οτι υπάρχει και πρόβλημα στη μηχανή...ότι και να γίνει μακάρι να αντικαταστα8εί απο ένα νεότευκτο φοβερο που θα έλεγε και ο αλεφαντος
εμένα παιδιά κατα την γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος και σενάρια ούτε για πώληση ούτε για τίποτα το πλοίο έχει ψωμιά ακόμα και μια χαρά πήγαινε και θα πηγαίνει στη γραμμή του απλά όπως έχω ξαναπεί το πλοίο εσωτερικά έχει πολύ εως τεράστια ζημιά και πρώτο μέλημα είναι να σταματήσουν την διαρροή καυσίμων αλλιώς το πλοίο δεν γίνεται να πάει δεξαμενή
Espresso Venezia
16-07-2008, 23:31
Με συγχωρείς βρε φίλε μου Μήτσο, αλλά δεν μπορώ να μην το πω.
Τι ειδους πληροφορίες δηλαδή σου ...ανεφέρθησαν ??? Από την πρώτη κιόλας ημέρα του ατυχήματος γνωρίζουμε ότι έχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο η μία του μηχανή.
Για όνομα του θεού ρε παιδιά, μην πετάμε ότι θέλουμε..... :(
''...πληροφορίες μου ανέφεραν...'' :shock:
ρε φίλε mitcos είσαι τόσο άψυχος θες να πετάξουμε την ΘΕΟΦΙΛΑΡΑ???
και μάλιστα από ένα νεόκτυτο κιόλας καλά κάποτε θα γίνει και αυτό αλλά όχι τωρα ας περιμένουμε λίγο
δεν είμαι άψυχος νικόλα:). Απλά αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα στην περιπτωση που έχει ανεπανόρθωτη βλάβη τότε ναι ένα καινούργιο χρειάζεται! Αν όχι τότε ας γίνει η επισκευή. Νικόλα έχει ταξιδέψει ποτέ μαζί του?
ε ναι και μάλιστα αρκετές εως πυκνές μπορώ να πω
Espresso Venezia
17-07-2008, 06:23
...και πρώτο μέλημα είναι να σταματήσουν την διαρροή καυσίμων αλλιώς το πλοίο δεν γίνεται να πάει δεξαμενή
Συγγνώμη αλλά με τις όποιες (λίγες πράγματι) γνώσεις που διαθέτω δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.
Τι σημαίνει ''να σταματήσουν την διαρροή καυσίμων'' ???
Γιατί δεν έχουν μπορέσει να το κάνουν αυτό εδώ και 20 ημέρες ???
Και γιατί να χρειάζεται ''αντιρυπαντικό φράγμα τριγύρω'' όπως χθες μας είπε ο φίλος μας nautikos ???
Δεν μπορεί απλά (έτσι πιστεύω) να γίνει απάντληση καυσίμων από το πλοίο ???
Από ότι ξέρω στην περίπτωση του Sea Diamond το οποίο είναι και 200 μέτρα υπό της επιφανείας γινόντουσαν προσπάθειες για την απάντληση των καυσίμων άσχετα αν δεν ευοδώθησαν στο 100% λόγω του μεγάλου βάθους και της θέσης που έχει το πλοίο.
Είναι τόσο δύσκολο να γίνει στο Θεόφιλος (που στο κάτω - κάτω ούτε καν ''κλίση'' δεν έχει), ώστε και στη δεξαμενή να μπορέσει να ανέβει, αλλά και να μην προκαλεί την όποια θαλάσσια ρύπανση και τα έξοδα (αντιρυπαντικό φράγμα) και τυχόν πρόστιμα που αυτή συνεπάγεται ? :confused::confused::confused:
MYTILENE
17-07-2008, 08:34
Δύσκολα τα πράγματα:(:(!!!Θα ξαναέρθει προς τα μέρη μας αλλά θα περάσει και δεν θ'ακουμπήσει.Μάλλον για Τουρκία μεριά πάει.:(!!!Μακάρι να βγώ ψεύτης
Με grain of salt όλα τα παρακάτω, διότι δεν είμαι ειδικός. Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι το κάθε πλοίο έχει το δικό του docking plan με συγκεκριμένα σχέδια για τον ασφαλή δεξαμενισμό του. Μήπως υπάρχουν κάποιες τεχνικές λεπτομερείες που δεν επιτρέπουν με ασφάλεια το drydocking του Θεόφιλου???
Giorgos_D
17-07-2008, 10:05
Δύσκολα τα πράγματα:(:(!!!Θα ξαναέρθει προς τα μέρη μας αλλά θα περάσει και δεν θ'ακουμπήσει.Μάλλον για Τουρκία μεριά πάει.:(!!!Μακάρι να βγώ ψεύτης
Για επισκευή ή για διαλυση?
Speedkiller
17-07-2008, 10:09
Για να μην ακουμπησει φίλε Γιώργο και να παέι Τουρκία ενώ είναι ήδη κοντά σε επισκευαστική ζώνη καταλαβαίνεις την άμοιρη τη μοίρα του...:(
Espresso Venezia
17-07-2008, 11:26
Δύσκολα τα πράγματα:(:(!!!Θα ξαναέρθει προς τα μέρη μας αλλά θα περάσει και δεν θ'ακουμπήσει.Μάλλον για Τουρκία μεριά πάει.!!!Μακάρι να βγώ ψεύτης
Για να μην ακουμπησει φίλε Γιώργο και να παέι Τουρκία ενώ είναι ήδη κοντά σε επισκευαστική ζώνη καταλαβαίνεις την άμοιρη τη μοίρα του...
Συγγνώμη ρε παιδάκια αλλά για τι πράγμα συζητάτε ? Απεφασίσθη οριστικώς η τύχη του πλοίου ? Φεύγει για Aliaga, θα περάσει από Χίο αλλά δεν θα σταματήσει ?
Είναι σίγουρα αυτά που μας λες φίλε μου MYTILENE, τα έμαθες από αξιόπιστη πηγή, ή είναι απλώς εικασίες και δικές σου σκέψεις ??? :confused:
Όχι τίποτα άλλο, αλλά μας διαβάζει και πολύς κόσμος..... :?
MYTILENE
17-07-2008, 11:59
Συγγνώμη ρε παιδάκια αλλά για τι πράγμα συζητάτε ? Απεφασίσθη οριστικώς η τύχη του πλοίου ? Φεύγει για Aliaga, θα περάσει από Χίο αλλά δεν θα σταματήσει ?
Είναι σίγουρα αυτά που μας λες φίλε μου MYTILENE, τα έμαθες από αξιόπιστη πηγή, ή είναι απλώς εικασίες και δικές σου σκέψεις ??? :confused:
Όχι τίποτα άλλο, αλλά μας διαβάζει και πολύς κόσμος..... :?
Σκέψεις δικές μου δεν είναι πάντως.;):(
Συγγνώμη αλλά με τις όποιες (λίγες πράγματι) γνώσεις που διαθέτω δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.
Τι σημαίνει ''να σταματήσουν την διαρροή καυσίμων'' ???
Γιατί δεν έχουν μπορέσει να το κάνουν αυτό εδώ και 20 ημέρες ???
Και γιατί να χρειάζεται ''αντιρυπαντικό φράγμα τριγύρω'' όπως χθες μας είπε ο φίλος μας nautikos ???
Δεν μπορεί απλά (έτσι πιστεύω) να γίνει απάντληση καυσίμων από το πλοίο ???
Από ότι ξέρω στην περίπτωση του Sea Diamond το οποίο είναι και 200 μέτρα υπό της επιφανείας γινόντουσαν προσπάθειες για την απάντληση των καυσίμων άσχετα αν δεν ευοδώθησαν στο 100% λόγω του μεγάλου βάθους και της θέσης που έχει το πλοίο.
Είναι τόσο δύσκολο να γίνει στο Θεόφιλος (που στο κάτω - κάτω ούτε καν ''κλίση'' δεν έχει), ώστε και στη δεξαμενή να μπορέσει να ανέβει, αλλά και να μην προκαλεί την όποια θαλάσσια ρύπανση και τα έξοδα (αντιρυπαντικό φράγμα) και τυχόν πρόστιμα που αυτή συνεπάγεται ? :confused::confused::confused:
φίλε μου και γω απορρώ γιατί δεν έγινε απάντληση αλλά για να τοποθετούν και γράγμα μάλλον δεν έχει γίνει πάντως αυτά περι διάλυσης νομίζω πως είναι νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι τέτοιο χωρις να θέλω να προσβάλλω τον φίλο που το είπε
έλα μου ντε! σωστός ο νικόλας
Espresso Venezia
17-07-2008, 20:21
Ο Θεόφιλος σήμερα στη Σαλαμίνα. Θλίψη με γέμισε ειλικρινά το συναπάντημα του.
Μου φαίνεται σαν ψέμματα ότι σε αυτή την πρύμη είχα περάσει όλη την νύχτα μου στο τελευταίο ταξίδι του (μέχρι στιγμής) από Πειραιά για Χίο. :(
Εξαιρετικά αφιερωμένες στον φίλο μου τον Κώστα (Speedkiller). :(
9720
9721
9722
Speedkiller
17-07-2008, 20:31
Ευχαριστώ πολύ φιλε espresso!!!Και αν μου επιτρέπεις θέλω να τις κρατήσω στον υπολογιστή μου...
marioskef
17-07-2008, 20:55
Αν και δεν το συνηθίζω, πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσε φωτογραφίες...
Μπράβο για το κόπο σου. Εκανες τρελή πορία.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, μήπως θα πρέπει η ΝΕΛ να αρχίζει να ψάχνει τον αντικαταστάτη του για τη θερινή περίοδο του 2009!
Apostolos
17-07-2008, 21:44
Μου θυμίζει τον Αρίωνα... στο ίδιο μέρος εγκατελημένο....
scoufgian
17-07-2008, 22:13
καταρχην ,Γιωργο ,να σ ευχαριστησω ,για το κοπο σου.Βλεποντας, το Θεοφιλο ,σε αυτη τη κατασταση ,νοιωθω ,οτι τη NEL ,πια, δεν την ενδιαφερει το πλοιο.Κοινως τα φαγε τα ψωμια του.Κριμα..............
giannisk88
17-07-2008, 22:20
καταρχην ,Γιωργο ,να σ ευχαριστησω ,για το κοπο σου.Βλεποντας, το Θεοφιλο ,σε αυτη τη κατασταση ,νοιωθω ,οτι τη NEL ,πια, δεν την ενδιαφερει το πλοιο.Κοινως τα φαγε τα ψωμια του.Κριμα..............
Η ελπίς όμως πεθαίνει πάντα τελευταία!!!Εγω ελπίζω ακόμα οτι θα το φτιάξουν!!Ας μιλήσουν τώρα οι πράξεις και ας το κρίνουμε τότε.
φίλε epresso τέλειες φότο και ευχαρηστούμε τώρα όσο για την δεξαμενή το καράβι δεν έχει κάνει πλήρες απάντληση υδάτων για να δουλέουν οι ηλεκτρομηχανές και μην ξεχνάμε ότι το καράβι έχει μέσα άτομα και δουλέουν ασταμάτητα λοιπόν αν ήταν να πάει για διάλυση πιος ο λόγος να δουλέουν οι άνθρωποι και να χαλάνε τσάμπα πετρέλαια για ηλεκτομηχανές και να πληρώνουν τσάμπα το πλήρωμα????
Speedkiller
18-07-2008, 17:32
Να ρωτήσω κάτι φίλε Espresso?Παρατήρησα πως στην αριστερή πλευρά υπάρχουν κάτι μαυρίλες (κάτω από τι "Ι" και το "S") σαν χτυπηματα..Μήπως γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται?Ρωτώ εσένα επειδή το είδες το βαπόρι από κοντα!
JASON12345
18-07-2008, 17:39
Και σε άλλα σημεία φαίνεται να έχει τέτοια αλλά πολύ λιγότερο έντονα...
Σα μαύρες βούλες
Espresso Venezia
18-07-2008, 17:46
Κώστα την ίδια απορία έχω και εγώ.
Από μακρυά που τράβαγα τις φωτό φαινόντουσαν σαν ''κοψίματα'' πάνω στο πλοίο. Όταν όμως έφτασα στο σπίτι και μεγένθυνα όσο έπαιρνε τις φωτό, φάνηκε ότι είναι μαυρίσματα, σαν να έχει βαφτεί με μαύρη μπογιά.
Δεν ξέρω, αν κάποιος φίλος μπορεί να μας διαφωτίσει...
Να υπενθυμίσω πάντως ότι είναι από την πλευρά που ''βρήκε'' το πλοίο κατά την πρόσκρουση.
Μήπως είναι σημάδια ή σημεία αναφοράς για το ρήγμα;
JASON12345
18-07-2008, 17:55
Μα πέρα από τα δύο κεντρικά που φαίνονται πιο καθαρά έχει και στις μπάτες κάτι μικρές μαύρες βούλες όπως είπα πριν,εκτός αν τα μάτια μου έχουν μάυρες βούλες
Espresso Venezia
18-07-2008, 17:57
Φίλε μου Έσπερε ομολογώ ότι ήταν το πρώτο πράγμα που υπέθεσα όταν -από την μεγέθυνση- απέκλεισα την πιθανότητα να είναι ''κοψίματα''.
Δεν ήθελα όμως να το πω γιατί δεν τα γνωρίζω καλά αυτά τα πράγματα και δεν ήθελα να φανώ ''αστείος'' ίσως.
Τώρα όμως για να το λες ειδικά εσύ..........
Giorgos_D
18-07-2008, 18:07
Ή μήπως καψίματα της μπογιάς από ηλεκτροκόλληση.....
Speedkiller
18-07-2008, 21:36
Ηλεκτροκόλληση εκεί για ποιό λόγο όμως???
Μπορεί τα βράχια να το έσκισαν και σε αυτό το σημείο δεν είναι απαραίτητο όλα τα ρήγματα να ήταν κάτω απο το νερό υποχρεωτικά
Speedkiller
19-07-2008, 10:52
Μου φαίνεται λίγο απίθανο αυτό το σενάριο...Και θα μπορούσε να αποκκοληθεί μόνο του με μιά μηχανή τότε?Δεν ξέρω!Απλά προβληματίζομαι...
Γενικά ότι αποκολήθηκε και άντεξε τη ζημιά είναι απο μόνο του πολύ ευχάριστο με δεδομένο πως το sea diamond στη προσπάθεια αποκόλησης απο τα βράχια μεγάλωσε το ρήγμα και τελικά δεν τα κατάφερε
MYTILENE
19-07-2008, 14:11
Φρέσκο πράμα......και ευχάριστο!!!!!!!!Ο ΤΕΟ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ
Κ Α Ν Ο Ν Ι Κ Α :):p!!!!
ΥΓ:Θα με βρίζεται τώρα αλλά δεν φταίω..............espresso;)
Speedkiller
19-07-2008, 14:15
Φίλε Μytilene επειδή δεν κατάλαβα...Μιλάς σοβαρά η αστειεύεσαι???
MYTILENE
19-07-2008, 14:19
Φίλε Μytilene επειδή δεν κατάλαβα...Μιλάς σοβαρά η αστειεύεσαι???
ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΦΙΛΕ
Speedkiller
19-07-2008, 14:23
Αντε να δούμε...Θα αναστηθεί ο θεοφιλάρας???
απο την εταιρεία είναι λογικό να θέλουν να φτιαχτεί γιατί δεν θέλουν να αγοράσουν καινούργιο πλοίο,κατά τη γνώμη μου αν φτιαχτεί (όχι ότι δεν θέλω να φτιαχτεί) η γραμμή δεν θα δεί ποτέ νέο πλοίο απο την ΝΕΛ θα μου πείτε κάτι μας είπες τώρα,άλλα μια ελπίδα ίσως την είχαμε
MYTILENE
19-07-2008, 14:51
απο την εταιρεία είναι λογικό να θέλουν να φτιαχτεί γιατί δεν θέλουν να αγοράσουν καινούργιο πλοίο,κατά τη γνώμη μου αν φτιαχτεί (όχι ότι δεν θέλω να φτιαχτεί) η γραμμή δεν θα δεί ποτέ νέο πλοίο απο την ΝΕΛ θα μου πείτε κάτι μας είπες τώρα,άλλα μια ελπίδα ίσως την είχαμε
Μπρός κρεμός και πίσω ρέμα φίλε Στέφανε.Από τη μία στεναχωρήθηκα όταν μου είπαν πως πάει για φούντο αλλά είπα οτι άντε κάτι θα φέρουν τώρα.Από την άλλη σκέφτομαι πως άν φτιαχτεί ο ΤΕΟ θα μπαίνει ο κόσμος το ίδιο άνετα πλέον σε ένα πλοίο με τόσο ντόρο γύρω του και ένα 15αρι ρήγμα-έστω και φτιαγμένο-πάνω του??????;)
Από Οκτώβρη λένε οτι θα ξαναμπεί....σιγάααα σιγάααα!!!
ΥΓ:Το ΛΙΣΣΟΣ ξεχάστε το, με το που μπεί ο ΤΕΟ θα την κάνει με ελαφρά:p
sylver23
19-07-2008, 14:56
ο κοσμος ξεχναει.κ οι χιωτες κ μυτιλινιοι το αγαπανε.οποτε δεν νομιζω να εχει προβλημα
2nd mate
19-07-2008, 15:20
πολυ καλο νεο αυτο μπραβο.οπως και να γινει ηταν κριμα ενα τετοιο πλοιο να φυγει απο τα νερα μας με αυτο το τροπο.Καλο θα ηταν να ερχοταν καινουργιο πλοιο...αλλα εμεις ειμαστε αρρωστοι με ορισμενα πλοια πως να γινει....
Ε ρε θηριο THEO!!!!!
Διαφωνώ ότι ο κόσμος των νησιών το αγαπάει μάλλον το αντίθετο,ταξιδέυει απλά γιατί δεν έχει άλλη λύση,είναι καλό καράβι αλλά το όνομα του έχει γίνει συνόνυμο της ταλαιπωρίας της καθυστέρησης και της βλάβης
MYTILENE
19-07-2008, 16:23
Διαφωνώ ότι ο κόσμος των νησιών το αγαπάει μάλλον το αντίθετο,ταξιδέυει απλά γιατί δεν έχει άλλη λύση,είναι καλό καράβι αλλά το όνομα του έχει γίνει συνόνυμο της ταλαιπωρίας της καθυστέρησης και της βλάβης
Ο φίλος Στέφανος από ΝΕΛΑΚΙΑΣ έγινε ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ και μας κατηγορεί το ΤΕΟ μας:p:D:p?????Τώρα συνώνυμο και της ΣΤΟΥΚΑΣ φίλε Στέφανε;)
2nd mate
19-07-2008, 16:42
σιγουρα ο πολυς κοσμος θελει τα καινουργια πλοια και ταξιδευει απο συνηθεια και αναγκη με τα παλια, εγω ομως αναφερομαι σε καποιους "καραβοκαψουριδες" σαν εμενα
Espresso Venezia
19-07-2008, 17:04
Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Στέφανος είναι.
Το έχω ξαναγράψει, απλά να το θυμίσω, ότι βρισκόμενος στη Χίο το διήμερο που έγινε το ατύχημα, όταν και όλοι μιλάγανε για τον Θεόφιλο, δεν είχα ακούσει λόγια ''αγάπης και λατρείας" (για να το πω ευγενικά) από τους ντόπιους για το πλοίο.
Και για να μην πάμε μακρυά, εδώ εμείς ''τρελλοί καραβολάτρες'' και το τι έχουμε γράψει κατά καιρούς για το πλοίο (δίκαια ή άδικα) δεν λέγεται !!!
Κακά τα ψέμματα παιδιά.
sylver23
19-07-2008, 17:05
επειδη ξερω πολλους χιωτες κ μυτηλινιους το ειπα.βασικα ειναι κ πιο φτηνη η νελ.οποτε πολλοι δεν πανε με το χιος για αυτο τον λογο
Να ρωτήσω κάτι φίλε Espresso?Παρατήρησα πως στην αριστερή πλευρά υπάρχουν κάτι μαυρίλες (κάτω από τι "Ι" και το "S") σαν χτυπηματα..Μήπως γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται?Ρωτώ εσένα επειδή το είδες το βαπόρι από κοντα!
τα σημάδια δημιουργήθηκαν απο το γρατσούνισμα που έκαναν οι βάρκες καθώς κατέβαιναν στη θάλασσα....:(
marioskef
19-07-2008, 18:36
τα σημάδια δημιουργήθηκαν απο το γρατσούνισμα που έκαναν οι βάρκες καθώς κατέβαιναν στη θάλασσα....:(
Καλό είναι όταν λέμε κάτι με τόση βεβαιότητα και όχι σαν υπόθεση (φαντάζομαι απλά το υποθέτεις φίλε cmitsos) να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί.
Κατά πρώτον από όσο θυμάμαι οι βάρκες δεν ακούμπησαν θάλασσα παρότι κατέβηκαν...(σε αυτό μπορεί να κάνω λάθος)
Αλλά αν απλά κοιτάξεις τα σημάδια θα δεις οτι δεν είναι καν κάτω από την πορεία της βάρκας άρα δεν μπορεί να είναι από αυτές...
navigation
19-07-2008, 18:50
Καλό είναι όταν λέμε κάτι με τόση βεβαιότητα και όχι σαν υπόθεση (φαντάζομαι απλά το υποθέτεις φίλε navigation) να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί.
Κατά πρώτον από όσο θυμάμαι οι βάρκες δεν ακούμπησαν θάλασσα παρότι κατέβηκαν...(σε αυτό μπορεί να κάνω λάθος)
Αλλά αν απλά κοιτάξεις τα σημάδια θα δεις οτι δεν είναι καν κάτω από την πορεία της βάρκας άρα δεν μπορεί να είναι από αυτές...
Τι έγινε? Δεν το πιασα????
mike_rodos
19-07-2008, 19:02
Κάποιο λάθος πρέπει να έγεινε από τον φίλο μας marioskef γιατί παραθέτει μύνημα του του μέλους cmitsos.
το λένε και άλλοι φίλοι μας στο θέμα ρήγμα στο θεόφιλος και παραθέτουν και αναλυτικό φωτορεπορτάζ:)
Speedkiller
19-07-2008, 23:30
Δεν παίζει με τίποτα να είναι από βάρκα...Να είμαι ειλικρινής τώρα που το κοιτάω οι μαυρίλες μοιάζουν με σταυρούς...Μήπως όντως είναι τα σημάδια για την αρχή και το τέλος του ρήγματος???
mike_rodos
19-07-2008, 23:32
Αυτή είναι μία πιθανή εξήγηση...
Ανάμεσα στα σημεία αυτά πρέπει να είναι μηχανοστάσιο οι δεξαμενές καυσίμων στις οποίες λέγεται πώς είναι το μεγαλύτερο μέρος του ρήγματος είναι πιο πλώρα,τέλος πάντων πόλυς ντόρος για το τπτ άλλα είναι αυτά που πρέπει να μας απασχολούν τώρα σχετικά με τον theo
παιδιά ο ΤΕΟ είναι σίγουρο ότι φτιάχνετε όπως είχαμε πει από την αρχή αλλά τελικά ο λόγος τον οποίον το πλοίο δεν πάει δεξαμενή είναι οτι το μεγαλύτερο ρίγμα το δέχθηκε στα tagia το πλοίο ακόμα μπάζει σιγά σιγά νερά και έτσι γεμίζει το τάγκι με αποτέλεσμα τα πετρέλαιο να ανεβαίνει στην επιφάνεια γιατί είναι πιο ελαφρύ και έτσι σιγά σιγά βγάζουν το πετρέλαιο και μετά δεξαμενή
karystos
20-07-2008, 13:06
Τα σημάδια στο "I" και στο "S" έγιναν στο Σκαραμαγκά. Όταν κατέβηκε το πλοίο δεν τα είχε. Τα μικρότερα υπήρχαν και πιο πριν από το ατύχημα.
Espresso Venezia
20-07-2008, 13:26
Φίλε Karystos ευχαριστούμε για την βοήθεια.
Από ότι φαίνεται μάλλον δικαιώνεται για το σχόλιο (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=93651&postcount=432) του ο εμπειρότατος φίλος μας esperos.
http://forum.nautilia.gr/showthread.php?t=27891&page=27 εδω αν κοιτάξουμε προσεκτικά τις φώτος του φίλου george222 θα δούμε ότι πάνω απο το lines και συγκεκριμένα απο το nes tou lines είναι χαραγμένο το σημείο απο τις βάρκες. Αυτό εννοώ εγώ. Τώρα για τις άλλες μαυρίλες δε γνωρίζω.
karystos
20-07-2008, 19:52
Το ρήγμα είναι πολύ πιο μπροστά, περίπου στο νομέα 128. Η απόσταση των νομέων είναι 0,80 μ. οπότε το ρήγμα είναι περίπου στα 100 μέτρα από την πρύμη. Το μηχανιοστάσιο είναι στον 60 περίπου δηλαδή στα 45 μ. από την πρύμη. Επειδή έχει έρθει "πίσω" όλο το αξονικό περίπου 10 πόντους, υπάρχει περίπτωση να έχει φύγει από τις βάσεις της η αριστερή μηχανή, οπότε τα σημάδια ίσως είναι η εξωτερική λαμαρίνα που πρέπει να κοπεί.
παιδιά η μηχανή του πλοίου είναι καλά και είναι στην θέση της το μόνο πρόβλημα που έχει πάθει ειναι ο άξονας ο οποίος θέλει αλλαγή και ψάχνουν να βρούν αν έχει κανέναν το αδερφάκι του που απ ότι μου είπαν έχει έναν άξονα αλλίως θα παραγγείλουν έναν καινούργειο ο οποίος για να τελειώσει θέλει 6 μήνες(αν δεν βρεθεί άξονας) αλλίως όπως έιπε ένας φίλος οκτώμβριο τώρα όσο για το πετρέλαιο το πλοίο έχει μέσα 130 τόνους το οποίο τα μεταφέρουν στα τάγκια που είναι οκ αύριο στο πλοίο θα πάνε και δύτες για έλεγχο να δούν τι γίνεται
Speedkiller
20-07-2008, 22:21
Νικόλα όταν λες πως το αδερφάκι του έχει τι εννοείς?Άξονα-Περίσσευμα???Πάντως σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!!
Χωρίς να θέλω να αμφισβητίσω τις πληροφορίες σου μου φαίνεται πολύ περίεργο πως χρειάζεται αλλαγή μόνο ο άξονας και η μηχανή δεν έχει πάθει τπτ,για κουζινέτα και μειωτήρα ξέρεις κάτι η την έχουν σκαπουλάρει και αυτά
ναί φίλε speedkiller περίσευμα stafane P δεν ξέρω ακόμα κάτι άλλο για την μηχανή αλλά μάλλον την γλύτωσαν
sylver23
28-07-2008, 00:47
http://www4.picturepush.com/photo/a/935087/640/935087.jpg (http://www.picturepush.com/public/935087)
δεμενος ο θεοφιλος κ αφιξη του μυρτιδιωτισσα.
τραγικη ειρωνια;κ τα 2 ειναι με ρηγμα αυτην την ωρα.
λοιπόν τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα όπως έμαθα από ΈΓΚΥΡΗ πηγή οι αραπάδες πήγαν και στον Θεόφιλο αφού πρώτα πέρασαν από το Μυτιλήνη και το Θαλασσινή το Μυτιλήνη δεν τους άρεσε καθόλου σαν πλοίο το θαλασσινή το κοιτούσαν 100 ώρες αλλά δεν τους άρεσε και τόσο αλλά ο Θεόφιλος τους άρεσε και τρελά μάλιστα και να σας πω πως είχε δεχτή πρόταση και τα χάλασαν για πολύ λίγα λεφτά και μάλιστα ούτε που έδωσαν σημασία στην ζημιά κοίταξαν τα χαρτιά μόνο και είπαν οκ τώρα να δούμε στα λεφτα τι θα γίνει και 2 φότο απο τον ΘΕΟΦΙΛΟ για να το βλέπουμε αλλά δεν ξέρω για πόσο
10630
10631
scoufgian
29-07-2008, 13:34
λοιπόν τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα όπως έμαθα από ΈΓΚΥΡΗ πηγή οι αραπάδες πήγαν και στον Θεόφιλο αφού πρώτα πέρασαν από το Μυτιλήνη και το Θαλασσινή το Μυτιλήνη δεν τους άρεσε καθόλου σαν πλοίο το θαλασσινή το κοιτούσαν 100 ώρες αλλά δεν τους άρεσε και τόσο αλλά ο Θεόφιλος τους άρεσε και τρελά μάλιστα και να σας πω πως είχε δεχτή πρόταση και τα χάλασαν για πολύ λίγα λεφτά και μάλιστα ούτε που έδωσαν σημασία στην ζημιά κοίταξαν τα χαρτιά μόνο και είπαν οκ τώρα να δούμε στα λεφτα τι θα γίνει και 2 φότο απο τον ΘΕΟΦΙΛΟ για να το βλέπουμε αλλά δεν ξέρω για πόσο
10630
10631
γεια σου βρε Νικολα με τις φωτο σου.Πολυ ωραιες ;);)
Δε τους άρεσε το Μυτιλήνη ε? τόσο γούστο έχουν οι αραπάδες αλλά δεν μας χαλαει τουλάχιστον και με άλλα σινιάλα να το βλέπουμε υπάρχει ελπίδα να το έχουμε για καιρό ακόμα στις θάλασσες μας
STRATHGOS
29-07-2008, 17:07
Aμα επρεπε να διαλεγα αναμεσα ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΘΕΟΦΙΛΟΣ θα ελεγα να πηγενε το θεοφιλος και γιατη αυτο? γιατη το θεοφιλος οταν το πηρε η ΝΕΛ δεν εκανε συμαντηκες μετασκευες ενο το μυτιληνη το χτισας μεσα απο την αρχει οποτε αυτο το πλοιο εχει γινει με μερακι μυτιληνιο και δικαιος εχει παρει τοσα βραβια και επαινους !! οποτε ας παει το ΘΕΟΦΙΛΟΣ..;)
Eγω δεν εχω ταξιδεψει με κανενα απο τα 2 αλλα πιστευω οτι το καλυτερο πλοιο της ΝΕΛ ειναι το Μυτιληνη.Κατα την γνωμη μου ειναι και πιο δεμενο με τους Μυτιληνιους λογο ονοματος(οχι πως το Θεοφιλος δεν ειναι αλλα το Μυτιληνη εχει ενα κλικ περισσοτερο),αλλα εχει και καλυτερη ταχυτητα.
mastrovasilis
29-07-2008, 18:41
Επειδή διάβασα άσχημα νέα πριν απο λίγο εδώ μέσα για το αγαπημένο καράβι των Νελιτών και οχι μόνο σας παραθέτω την ιστορία του και κάποιες σπάνιες φωτό απο τα νιάτα του.
Το Abel Tasman κατασκευάστηκε σαν το Nils Holgersson (3) το 1975 από την Werft Nobiskrug, Rendsburg για την ΤΤ Line Travemünde-Trelleborg. Το 1984 πουλήθηκε στην
Transport Tasmania για να εξυπηρτεί την γραμμή μεταξύ Devonport (Tasmania) και Melbourne (Australia). Το 1993 αντικαταστάθηκε απο το
Spirit of Tasmania και τον επόμενο χρόνο πουλήθηκε στον Βεντούρη και μετανομάστηκε σε Pollux εξυπηρετόντας την γραμμή Ιγουμενίτσα - Μπάρι.
Το 1995 πουλήθηκε στην NEL Lines και χρησιμοποιήθηκε στην γραμμή Πειραιάς - Λέρος - Χίος - Θεσαλλονίκη.
10640
10641
10642
πηγή simplonpc.co.uk
mike_rodos
29-07-2008, 18:48
Στο ΘΕΟΦΙΛΟΣ αν δεν υπήρχε στην πρύμη η κατασκευή στο τελευταίο deck θα ήταν από τα ποιό ωραία καράβια στο Αιγαίο κατά την γνώμη μου. Αυτή η κατασκευή μου χαλάει την όλη όψη του καραβιού!!! Δεν δένει στο μάτι....
mastrovasilis
29-07-2008, 18:51
Το καθετί έχει την ομορφιά του φίλε mike_rodos. Είναι κατι το διαφορετικό.;)
Πήγε ο Θεόφιλος στην Λέρο και δεν το ήξερα;:confused:
mastrovasilis
29-07-2008, 19:29
Ο΄θτε εγώ δεν το ήξερα και το διάβασα πριν απο λίγο.
giannisk88
29-07-2008, 20:17
Στο ΘΕΟΦΙΛΟΣ αν δεν υπήρχε στην πρύμη η κατασκευή στο τελευταίο deck θα ήταν από τα ποιό ωραία καράβια στο Αιγαίο κατά την γνώμη μου. Αυτή η κατασκευή μου χαλάει την όλη όψη του καραβιού!!! Δεν δένει στο μάτι....
Συμφωνώ φίλε μου.Μετα απο τόσα χρόνια όμως το έχω συνηθήσει είναι η αλήθεια.
STRATHGOS
29-07-2008, 21:51
Mηπος γιατη για λερο πηγενα απο λυμνο??? για θεσσαλονικη:confused: λεω!!
STRATHGOS
31-07-2008, 20:25
KOYKLOS:p
10806
10807
η μυτιλήνη είναι κούκλα !!! χαχαχα
Ερώτηση κρίσης....Ξέρει μήπως κανείς πόσες χιλιάδες ναυτικά μίλια έχει διανύσει το συγκεκριμένο πλοίο στις θάλασσες του κόσμου?Απο Αυστραλία Ιταλία και απο Ιταλία Λέρο και Λήμνο...χιχιχιχι;);):confused:
Άλλος κανείς?όποιος πέσει πιο κοντά κερδίζει ένα δορεάν ταξίδι με το Λισσός....:rolleyes:
sylver23
31-07-2008, 23:45
καταξοδευτηκες.ξερεις εσυ??ή να πουμε κατι στην τυχη κ να λεμε οτι ταχα μου ετσι ειναι κ εχω αποδειξεις κτλ
εννοείτε πως δεν ξέρω!!!άμα ήξερα θα ήμουν μέντιουμ και δεν θα καθόμουν εδώ...
πάντως πρέπει να έχει κάμποσα...αν κρίνω από τις μηχανές του...
sylver23
31-07-2008, 23:51
δες στο κοντερ ποσα εχει γραψει.χχαχαχα
Αυτό πρέπει να έχει τερματήσει και να έχει ξαναγυρήσει πάλι από την αρχή...΄και κάτσε να δεις που παίζει να συνεχήσει να γράφει...αν τελικά το πάρουν οι Άραβες όπως λέγατε χθές...
mastrovasilis
01-08-2008, 00:19
KOYKLOS:p
10807
Πλώρη με τα ούλα της.!εεεεεε!!!!
μπράβο STRATHGOS...
marioskef
01-08-2008, 01:14
Αλήθεια έχουν ξεκινήσει καθόλου οι εργασίες?
manolis m.
01-08-2008, 14:59
ama paw kai sou pw..isxuei to dwrean taksidi ??? giati thelw na paw
kai mia mytilini fetos to kalokairaki...xaxaxa:p
Όπως λένε και στο χωριό μου...ότι βάλεις πάει...:D;)
grangelo
03-08-2008, 13:51
Στον Πειραια πριν απο λιγους μηνες οταν ακομα ταξιδευε!
11000
11001
Στην Κυνόσουρα.
11025
11026
Και μία φωτό με φόντο την πλώρη του Μακεδονία.
11028