Επιστροφή στο Forum : Επτάνησος [Eptanissos, Pollux, Valencay]
Captain_Nionios
30-01-2009, 13:26
Φιλε Νικο ενα μεγαλο ευχαριστω. Δεν παιρνω συχνα πλεον το περιοδικο και δεν ειχα δει αυτο το αρθρο. Να σαι καλα που μας ανοιγεις τα ματια.
Rocinante
30-01-2009, 21:49
Νικο φιλε μου οχι απλως δεν το ειχα μυριστει. Υπνος κανονικος...
Giorgos_D
01-02-2009, 14:19
Για μένα, μακάρι αυτό το άρθρο να είναι μια εισαγωγή σε ένα μελλοντικο μεγάλο αφιέρωμα στον βάπορα. Συγχαρητήρια στους δύο Τάσους που έδωσαν το έναυσμα στον κ. Μαρτίνο για να γράψει αυτό το αρθρο που μας μεταφέρει στις πρώτες μέρες δρομολόγησης της ΕΠΤΑΝΗΣΑΡΑΣ στην Ελλάδα....
proussos
09-02-2009, 14:50
Δεν θα δείτε κάτι πρωτότυπο ή συγκλονιστικό...ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ στην Κυλλήνη.
Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές και να δεις αυτό το πλοίο...όπου και να το δεις...από όπου κι αν το δεις...δεν το χορταίνεις !
Για όλους τους λάτρες του είδους λοιπόν...
29215
29216
29217
Apostolos
09-02-2009, 15:07
Το Magnum Opus (http://www.efoplistis.gr/pdf/EF_0209_094.pdf) του κου Μαρτίνου...
Ίσως ενα απο τα καλυτερα άρθρα του Εφοπλιστη που έχω διαβάσει. Συγχαρητήρια! Εκείνο πάντως το περιστατικό που προσπαθούν να αναγνωρίσουν στην Γέφυρα του 7νησσος αν ειναι το Σαπφώ η το Όμοιρος αναδικνύει την γλυκήτητα της εποχής. Που τότε προσπαθούσαμε να μαντέψουμε τα πλοία απο την θέση των φανων τους, απο την γυρλαντα τους ή απο το σχήμα και την θέση της τσιμινιέρας... Ενω τώρα πίσω απο τα Pixel και τα bytes του υπολογιστη τα βλέπουμε όλλα real time στο syros observer...
Captain_Nionios
09-02-2009, 15:17
Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές και να δεις αυτό το πλοίο...όπου και να το δεις...από όπου κι αν το δεις...δεν το χορταίνεις !
Φιλε Prousso μας εκανες μεγαλη ζημια με αυτες τις υπεροχες φωτογραφιες πανω στο διαβασμα κιολας. Εχω τονισει τα παραπανω λογια σου γιατι δεν μποσουσες να το θεσεις καλυτερα... Ενα μεγαλο ευχαριστω σε εσενα για τις φωτογραφιες, ενα μεγαλο ευχαριστω και στην τυχη που το διαστημα 1992-2000 μου εδωσε τη δυνατοτητα να το ταξιδεψω, να το γνωρισω, να το αγαπησω και να μην χορταινω να το βλεπω.;)
Δεν θα δείτε κάτι πρωτότυπο ή συγκλονιστικό...ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ στην Κυλλήνη.
Για όλους τους λάτρες του είδους λοιπόν...
29215
29216
29217
Εξαιρετικές!!
Να είσαι καλά!!
Appia_1978
09-02-2009, 22:13
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα, φίλε Prousso :D
Ειλικρινά συγκινήθηκα πολύ που τις είδα τώρα βραδυάτικα ... Μου θύμισαν μια άλλη εποχή, διαφορετική, χρονικά όχι πολύ μακρινή, αλλά συναισθηματικά άλλος αιώνας ...
Roi Baudoin
09-02-2009, 23:26
Νομίζω ότι η αποψινή νύχτα μας γύρισε κάποια χρόνια πίσω.
Τόσο κοντά, μα συνάμα και τόσο μακριά, όπως γράφει ο καλός φίλος Appia 1978.
O prousssos μας έδειξε το δρόμο.
Παλιά αξεπέραστα σκαριά στη θάλασσα και στο όνειρο.
Η "Παναγία", το "Επτάνησος", το "Ναϊάς Εξπρές", το "Ναϊάς ΙΙ".
Ας πάμε, λοιπόν, και στον Πόρο της Κεφαλλονιάς.
Τελευταίο καλοκαίρι.
Στο λιμάνι του Πόρου το "Επτάνησος" της ομορφιάς.
Αφιερωμένη εξαιρετικά στον proussos, τον Captain Nionios, τον Appia 1978, τον Captain 4, τον paroskayak, τον Ben Bruce, τον Rocinante, τον vinman, τον Giorgos D, τον Απόστολο, τον Polyka, Bulkerman, τον A. Μώλο, τον f/b kefallonia τον scoufgian, τον moutsokwstas και τον Ναυτικό ΙΙ.
29325
f/b kefalonia
09-02-2009, 23:31
Πανεμορφος ο βαπορας!!!Τελεια φωτο!!!!!
Captain_Nionios
09-02-2009, 23:35
Καλοκαιρι 1999 φιλε Roi; Αυτο ηταν το τελευταιο καλοκαιρι του βαπορα στα νερα του Πορου... Μια εξαιρετικη φωτογραφια που επιβεβαιωνει αυτο που ειπε ο proussos. Απο οπου και αν το κοιταξεις δεν το χορταινεις... Ποσο ομορφη ειναι η πλωρη και ποσο τελεια υψωνεται ο καθρεφτης βλεποντας τον απο προφιλ. Να σαι καλα και παλι Roi, αψογος. ;)
Rocinante
09-02-2009, 23:37
Το μονο σχολιο που θελω να κανω αφου ευχαριστησω τους δυο φιλους Proussos Και Roi Baudoin ειναι οτι σπανια βλεπαμε αυτο το βαπορι παραμελημενο λες και βαφτηκε μια φορα και η βαφη ηταν αθανατη. Σαν και τον θρυλο του δηλαδη...
Νομίζω ότι η αποψινή νύχτα μας γύρισε κάποια χρόνια πίσω.
Τόσο κοντά, μα συνάμα και τόσο μακριά, όπως γράφει ο καλός φίλος Appia 1978.
O prousssos μας έδειξε το δρόμο.
Παλιά αξεπέραστα σκαριά στη θάλασσα και στο όνειρο.
Η "Παναγία", το "Επτάνησος", το "Ναϊάς Εξπρές", το "Ναϊάς ΙΙ".
Ας πάμε, λοιπόν, και στον Πόρο της Κεφαλλονιάς.
Τελευταίο καλοκαίρι.
Στο λιμάνι του Πόρου το "Επτάνησος" της ομορφιάς.
Αφιερωμένη εξαιρετικά στον proussos, τον Captain Nionios, τον Appia 1978, τον Captain 4, τον paroskayak, τον Ben Bruce, τον Rocinante, τον vinman, τον Giorgos D, τον Απόστολο, τον Polyka, Bulkerman, τον A. Μώλο, τον f/b kefallonia τον scoufgian, τον moutsokwstas και τον Ναυτικό ΙΙ.
29325
...ότι και να γράψουμε θα είναι λίγο...
Σε ευχαριστούμε Roi...!!!
Appia_1978
10-02-2009, 11:27
Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ Roi!!!
Κάτι τέτοια να ανεβάζεις, για να πάθουμε κανένα καρδιακό επεισόδιο ;)
Giorgos_D
12-02-2009, 09:49
Φιλε "proussos" μπορει για σενα να ειναι απλές καθημερινές φωτογραφιες της ΕΠΤΑΝΗΣΑΡΑΣ στην Κυλλήνη, για εμάς όμως που δεν το ειχαμε ζήσει στο πόστο του στο Ιόνιο, ειναι σπάνιες εικόνες....
Πολύ ωραία και σπάνια η φωτογραφία σου Roi, με αυτά τα χρώματα στην τσιμινιέρα, αλλά όλοι εμείς οι φίλοι του βαποριού θα το προτιμούσαμε με το αυθεντικό"Σ" στην τσιμινιέρα, χωρις κόκκινες γραμμές και με καθαρή την πλευρά του πλοίου... Και για κάποιους άλλους, πριν μετασκευαστεί η πρυμη του και με την περιεργη κατασκαευή για τον καταπέλτη του visor στην πλώρη.... ;)
Μία αεροφωτογραφία του ιστορικού καραβιού στην Τήνο από το αρχείο ενός πολύ καλού φίλου μου.Τον ευχαριστώ πολύ.Η φωτό είναι από κάνδρο και η ποιότητα δεν είναι τόσο καλή.
31797
Rocinante
09-03-2009, 17:41
Polykas σε ευχαριστουμε για αυτο το ομορφο ταξιδι στο παρελθον.
Πριν απο λίγα χρόνια, το ΕΠΤΑΝΗΣΣΟΣ στην Κυλλήνη, στα τελευταία του δρομολόγια στο Ιόνιο.
37217
Rocinante
30-04-2009, 22:23
Ευχαριστουμε Αντωνη.
Για να βλεπω να ζωντανευει λιγο το θεμα γιατι μου φαινεται οτι το ξεχασαμε λιγο το number 1 ;)
f/b kefalonia
01-05-2009, 18:11
Ωραια φωτογραφια φιλε μου!!!!Τι πλωρακλα ειχε ο βαπορας!!!
Roi Baudoin
02-05-2009, 00:47
Ας δούμε μια φωτογραφία που μας έστειλε η καλή φίλη ¶ννα Κ.
Το "Επτάνησος" στην Κυλλήνη, φωτογραφημένο μέσα από το ζακυνθινό πλοίο.
Ευχαριστούμε πολύ την ¶ννα Κ.
37453
Captain_Nionios
07-05-2009, 01:41
Αααααχχ να σαι καλα ρε Αντωνη, που μας θυμιζεις για ακομα μια φορα το ΒΑΠΟΡΑ.
T.S.S. APOLLON
09-05-2009, 23:45
F/B Επτάνησος...Χαρισμένη στον φίλο Rocinante.
38543
f/b kefalonia
09-05-2009, 23:54
Φανταστικη φωτογραφια!!!!Σε ευχαριστουμε πολυ!!!
Captain_Nionios
10-05-2009, 00:04
Φιλε T.S.S. APOLLON να σαι καλα η φωτογραφια ειναι υπεροχη και δειχνει ενα προς ενα τα πανεμορφα σημεια του βαποριου, απο την αλλη μας κανεις και κακο γιατι παμε να συνηθισουμε τη νεα γενια βαποριων και μας θυμιζεις ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ της παλιας γενιας.
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ ΦΙΛΕ ΑΠΟΛΛΩΝ !!ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1990 Ε ?
ΛΟΙΠΟΝ...ΔΥΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ...ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ Ο ΒΑΠΟΡΑΣ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΚΟΝΟΣ 2.Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ....ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΓΚΡΑΒΟΥΡΑ ?....
38549
38550
Rocinante
10-05-2009, 11:04
F/B Επτάνησος...Χαρισμένη στον φίλο Rocinante.
Βλεποντας τις φωτογραφιες αλλων θρυλικων πλοιων ημουν σιγουρος οτι θα εχεις ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο το πλανο και περιμενα.
Ελπιζω το καλοκαιρι να συναντηθουμε κατω και να τα πουμε βλεποντας το Traffic αν και δεν θα ειναι το ιδιο συγκλονιστικο οπως καποτε.
Σε ευχαριστω πολυ TSS APOLLON.
Rocinante
10-05-2009, 11:08
.Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ....ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΓΚΡΑΒΟΥΡΑ ?....
Ειναι αδυνατον να θυμηθω. Παντως για οποιον εχει απορια τι απεικονιζει προφανως και ειναι ΑΥΤΟ (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Chateau_Valencay_20050726.jpg) ;);)
T.S.S. APOLLON
10-05-2009, 11:15
Βλεποντας τις φωτογραφιες αλλων θρυλικων πλοιων ημουν σιγουρος οτι θα εχεις ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο το πλανο και περιμενα.
Ελπιζω το καλοκαιρι να συναντηθουμε κατω και να τα πουμε βλεποντας το Traffic αν και δεν θα ειναι το ιδιο συγκλονιστικο οπως καποτε.
Σε ευχαριστω πολυ TSS APOLLON.
Να εισαι καλα φιλε rocinante , θα τα πουμε και στο νησι .
BULKERMAN
10-05-2009, 11:28
Η γκραβουρα αυτη πρεπει να ηταν οπως ανεβαιναμε για την πρωτη θεση !
Appia_1978
10-05-2009, 23:03
Μέχρι πότε είχε αυτή τη γκραβούρα;
Κατά τα τελευταία έτη στην Κεφαλλονιά, δεν υπήρχε άλλο ...
T.S.S. APOLLON
26-05-2009, 21:39
F/B Επτάνησος στο λιμάνι της Τήνου,το 1985...
40888
Roi Baudoin
26-05-2009, 21:43
Φωτογραφία-ύμνος για τους φανατικούς του πλοίου.
Και στην πλώρη το χαρακτηριστικό "απομεινάρι" από τα ταξίδια του στη Μάγχη.
Ενδιαφέρουσα φωτογραφία... Δεν έχουμε ξαναδεί φέρυ πρυμάτσα στο μώλο των πλαγιοδετήσεων στην Τήνο.... Τολμώ να πώ ότι είναι Μοναδική....:eek:
nikosnasia
26-05-2009, 22:20
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ΑΠΟ ΚΥΛΛΗΝΗ ΓΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΤΟ 1996.
40901
40902
ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ....ΤΙ ΒΑΛΑΤΕ ΠΑΛΙ ΒΡΑΔΥΑΤΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!! ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ !!!!
T.S.S. APOLLON
27-05-2009, 00:11
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ΑΠΟ ΚΥΛΛΗΝΗ ΓΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΤΟ 1996.
40901
40902
Φιλε nikosnasia οπως παντα η φωτο σου ειναι καταπληκτικη!
T.S.S. APOLLON
27-05-2009, 00:15
ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ....ΤΙ ΒΑΛΑΤΕ ΠΑΛΙ ΒΡΑΔΥΑΤΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!! ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ !!!!
Φιλε capten4 δυναμωσε γιατι θα ανεβουν και αλλες φωτο!
Γρήγορα έναν γιατρό στο κάπτα-Νιόνιο και τους υπόλοιπους λάτρες του Επτάνησος! Απόλλωνα, αν σου ζητούσα και μία καλή του Δήλος θα ήμουν φορτικός; Όλο Επτάνησος, Επτάνησος, ας δούμε και κάνα διαφορετικό πλοίο όπως το Δήλος ή το Ολύμπια. Σωστά;
T.S.S. APOLLON
27-05-2009, 00:31
Γρήγορα έναν γιατρό στο κάπτα-Νιόνιο και τους υπόλοιπους λάτρες του Επτάνησος! Απόλλωνα, αν σου ζητούσα και μία καλή του Δήλος θα ήμουν φορτικός; Όλο Επτάνησος, Επτάνησος, ας δούμε και κάνα διαφορετικό πλοίο όπως το Δήλος ή το Ολύμπια. Σωστά;
Σωστα φιλε Ναξος σωστα!
Πάρτε καί το Δήλος στήν Ραφήνα με τήν καλησπέρα μου.
41088
Captain_Nionios
27-05-2009, 23:54
Δεν ειναι σωστα πραγματα αυτα που κανετε. Δεν ειναι δυνατον να βαζετε τετοιες φωτογραφιες του βαπορα. Σας υπερευχαριστω καλοι μου φιλοι...;)
Naias II
28-05-2009, 17:55
Μια παλιά φωτογραφία που ανακάλυψα πρόσφατα, δυστυχώς χαμηλής ποιότητας.
Λιμάνι Ραφήνας, Ιούλιος 1988.
41193
Μια παλιά φωτογραφία που ανακάλυψα πρόσφατα, δυστυχώς χαμηλής ποιότητας.
Λιμάνι Ζακύνθου, Ιούλιος 1988.
41193
Φίλε μας καλέ Naias II, μιά διόρθωση να κάνω, εδώ είμαστε στό λιμάνι τής Ραφήνας, καί εάν δέν κάνω λάθος είναι το Δήλος.
Φυσικά με τήν καλησπέρα μου.
Naias II
28-05-2009, 22:37
Φίλε μου καλέ C. Κάρολος :p σε ευχαριστώ για τη σημείωσή σου.
Πίσω από τη φωτογραφία έγραφε τις πληροφορίες που παρέθεσα παρακάτω, αν είναι όντως έτσι πείτε μου με σιγουριά να το διορθώσω :rolleyes:
sylver23
28-05-2009, 23:13
Για το πλοιο δεν ξερω αλλα η ραφηνα ειναι 100%
Naias II
29-05-2009, 10:22
Αυτό σημαίνει ότι ο μπάρμπας μου τα μπέρδεψε :p
Πιστεύω ότι αφού έχουμε: Λιμάνι Ραφήνας θα είναι το Επτάνησος που ήταν δρομολογημένο ¶νδρο-Τήνο-Μύκονο
Ενώ το Δήλος ήταν στο Ιόνιο. Αυτά από πληροφορίες που βρήκα στο fakta.
Γνωρίζει κανείς αν είχε κάνει το 1988 Ραφήνα? :rolleyes:
Υ.Γ: Για να μην γίνει μπέρδεμα παρακάτω έκανα την διόρθωση για το λιμάνι.;)
Αυτό σημαίνει ότι ο μπάρμπας μου τα μπέρδεψε :p
Πιστεύω ότι αφού έχουμε: Λιμάνι Ραφήνας θα είναι το Επτάνησος που ήταν δρομολογημένο ¶νδρο-Τήνο-Μύκονο
Ενώ το Δήλος ήταν στο Ιόνιο. Αυτά από πληροφορίες που βρήκα στο fakta.
Γνωρίζει κανείς αν είχε κάνει το 1988 Ραφήνα? :rolleyes:
Υ.Γ: Για να μην γίνει μπέρδεμα παρακάτω έκανα την διόρθωση για το λιμάνι.;)
Είναι τό Δήλος 1.000.000%
Rocinante
29-05-2009, 20:45
Είναι τό Δήλος 1.000.000%
Ναι ειναι το Δηλος. Δεν ξερω Καρολε πως τα ξεχωριζεις εσυ αλλα εγω χρησιμοποιω το κολπο του κλειστου παραθυρου ;)
Ναι ειναι το Δηλος. Δεν ξερω Καρολε πως τα ξεχωριζεις εσυ αλλα εγω χρησιμοποιω το κολπο του κλειστου παραθυρου ;)
Έχω φάει το Επτάνησος με τό κουτάλι. ΜΕΣΑ_ΕΞΩ_ΠΑΝΩ_ΚΑΤΩ.
Giorgos_D
30-05-2009, 20:57
Το ΔΗΛΟΣ ειναι, και εγω χρησιμοποιώ το κόλπο της πρύμνης, ή το κόλπο της βαρδιόλας. Το ΔΗΛΟΣ ηταν στη Ραφήνα μέχρι και το 1988. Το 1989 "μετακόμισε" στο Ιόνιο...
Τα σχόλια για τις φωτογραφίες που ανεβάζετε είναι περιττά.....
Naias II
30-05-2009, 22:05
Σκέφτομαι να τη μετακινήσω στο θέμα ΔΗΛΟΣ αλλά φαντάζομαι με τις απαντήσεις θα γίνει μπάχαλο :rolleyes:
Rocinante
30-05-2009, 22:20
Σκέφτομαι να τη μετακινήσω στο θέμα ΔΗΛΟΣ αλλά φαντάζομαι με τις απαντήσεις θα γίνει μπάχαλο :rolleyes:
Αστην δεν πειραζει αλλωστε εγινε η αιτια να μαθουμε και καποια μυστικα ;)
T.S.S. APOLLON
09-06-2009, 19:25
F/B Eπτανησος...
Φωτο ΛΕΑΝΔΡΟΣ
43047
Roi Baudoin
23-06-2009, 23:00
Επιστροφή στην Κυλλήνη.
Η πλώρη του "Επτάνησος" σε όλο της το μεγαλείο.
Χωρίς πολλά λόγια.
Αφιερωμένη εξαιρετικά σε όλους.
45497
Captain_Nionios
23-06-2009, 23:49
Οπως παντα εξαιρετικος με αστειρευτη πηγη φωτογραφιων αλλα και δημιουργιας συναισθηματων. Να σαι καλα και παλι Αντωνη.;)
f/b kefalonia
24-06-2009, 08:32
Τι περιποιηση αυτα τα βαπορια του Στριντζη!!!!!:rolleyes:Ωραιες καραβολατρικες εποχες!!!!!
Roi Baudoin
03-07-2009, 22:09
Πάμε να δούμε μια φωτογραφία από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, τραβηγμένη από το καραβάκι.
Βλέπουμε τον "Ερωτόκριτο", τον "Θεόφιλο", το "Επτάνησος", το "Κρήτη V" ("Λευκά Όρη") και ένα ακόμα πλοίο.
Ερώτηση προς ναυτιλομένους.
Κάποια από τα πλοία της φωτογραφίας έχουν μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους. Ποια πιστεύετε ότι είναι;
47510
BULKERMAN
03-07-2009, 22:24
Πάμε να δούμε μια φωτογραφία από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, τραβηγμένη από το καραβάκι.
Βλέπουμε τον "Ερωτόκριτο", τον "Θεόφιλο", το "Επτάνησος", το "Κρήτη V" ("Λευκά Όρη") και ένα ακόμα πλοίο.
Ερώτηση προς ναυτιλομένους.
Κάποια από τα πλοία της φωτογραφίας έχουν μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους. Ποια πιστεύετε ότι είναι;
αν ειναι αυτο που πιστευω τοτε εχουμε : Επτανησος και Θεοφιλος εχουν δουλεψει και τα δυο με τα σηματα της Ventouris Ferries αλλα και με το ιδιο ονομα.....POLLUX... ποσο μικρο φαινεται το ΒΑΠΟΡΙ μας αλλα οσο ογκος του ελειπε τοση αγαπη ειχαμε για αυτο!!
Roi Baudoin
04-07-2009, 10:43
Ακριβώς, φίλε BULKERMAN.
Το ένα ("Θεόφιλος")ξεκίνησε ως "Pollux", στις γραμμές της Αδριατικής.
Το άλλο ("Επτάνησος") έπαιξε τον τελευταίο ρόλο της καριέρας του, ως "Pollux" στη γραμμή Αλβανίας-Ιταλίας (Μπάρι).
Appia_1978
02-08-2009, 19:22
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από το τελευταίο μήνυμα!!! Μεγάλη αμαρτία :mrgreen:
Για να ζωντανέψει ξανά το θέμα, ορίστε μια φωτογραφία που ξαναβρήκα τυχαία σήμερα. Το Επτάνησος στην Πάτρα, πιστεύω αρχές του 2000 σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του με τα χρώματα του Στρίντζη! Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι την άνοιξη πήγαινε Σάμη - Πάτρα; Ειδάλλως, η φωτογραφία είναι από το καλοκαίρι του 1999 ;)
51350
Rocinante
09-08-2009, 11:15
Για να ζωντανέψει ξανά το θέμα, ορίστε μια φωτογραφία που ξαναβρήκα τυχαία σήμερα. Το Επτάνησος στην Πάτρα, πιστεύω αρχές του 2000 σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του με τα χρώματα του Στρίντζη! Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι την άνοιξη πήγαινε Σάμη - Πάτρα; Ειδάλλως, η φωτογραφία είναι από το καλοκαίρι του 1999 ;)
Προφανως ολοι οι οπαδοι λειπουν για διακοπες γιαυτο και δεν υπαρχει απαντηση γιατι με τετοια φωτογραφιαρα τουλαχιστον θα ειχαμε τα γνωστα επιφωνηματα. Ευχαριστουμε.
T.S.S. APOLLON
10-08-2009, 10:09
Πανεμορφη φωτογραφια του Επτανησος! Ευχαριστουμε τον φιλο Appia1978 που την μοιραστηκε μαζι μας.
Appia_1978
10-08-2009, 23:27
Σας ευχαριστώ, παιδιά!
Καλές διακοπές σε όλους σας :-D
Captain_Nionios
11-08-2009, 06:08
51350
Φιλε Appia μιλαμε για μια εξαιρετικη φωτογραφια, να εισαι παντα καλα. Η φωτογραφια πρεπει να ειναι απο το Πασχα του 2000 τοτε που ειχε παει το Κεφαλονια να αλλαξει σινιαλα σε Blue Ferries και το ειχε αντικαταστησει ο βαπορας, ενα μηνα μετα πουληθηκε στο Βεντουρη...
Appia_1978
11-08-2009, 23:10
Σε ευχαριστώ πολύ :D
Φιλε Appia μιλαμε για μια εξαιρετικη φωτογραφια, να εισαι παντα καλα. Η φωτογραφια πρεπει να ειναι απο το Πασχα του 2000 τοτε που ειχε παει το Κεφαλονια να αλλαξει σινιαλα σε Blue Ferries και το ειχε αντικαταστησει ο βαπορας, ενα μηνα μετα πουληθηκε στο Βεντουρη...
nikosnasia
13-08-2009, 18:24
ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ VIDEO ΤΟ ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ.
52245
Αυτό είναι το αντιπροσωπευτικότερο ναυτικό δίδυμο Νίκο, Επτάνησος και Καββαδίας, ευχαριστούμε για το μοντάζ και την παρουσίαση.
f/b kefalonia
13-08-2009, 20:00
Σεπτεβρη του 1996 ειχα ταξιδεψει με τον βαπορα!!!!:rolleyes:Γυρισα τοτε απο Αργοστολι πιτσιρικι ημουν αλλα το θυμαμαι το ταξιδι!!!!!
Appia_1978
14-08-2009, 09:26
Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! :D
ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ VIDEO ΤΟ ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ.
52245
Rocinante
12-10-2009, 21:49
Δεν έχω να προσθέσω κάτι.
Απλώς είδα ότι έχουμε τον Αύγουστο το τελευταίο ποστάρισα.
Είπα να ξυπνήσω το θέμα. Από τότε μπορεί κάτι να έχει συμβεί.
¶λλωστε έχουν γίνει στο Ναυτιλία πολλά νέα μελή. Ίσως κάποιος να έχει καμία φωτογραφία ή να έχει να μας διηγηθεί κάτι από το παρελθόν και να μην γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για κάποιους από εμάς αυτό το ΠΛΟΙΟ.
Ευχαριστώ.
Roi Baudoin
12-10-2009, 21:53
Φίλε Rocinante, θα γράψω εδώ ένα μήνυμα που αφορά το "Δήλος".
Η αδελφή μου είχε βιντεοσκοπήσει τον κατάπλου του "Δήλος" στον Πόρο της Κεφαλλονιάς πριν από κάποια χρόνια.
Τα πλάνα κρατούν κάποια λεπτά.
Νομίζω ότι θα πρέπει να αξίζει να το δούμε.
Λίαν συντόμως.
Appia_1978
12-10-2009, 23:12
Αυτό θα ήταν καταπληκτικό, φίλε Roi :D
Φίλε Rocinante, θα γράψω εδώ ένα μήνυμα που αφορά το "Δήλος".
Η αδελφή μου είχε βιντεοσκοπήσει τον κατάπλου του "Δήλος" στον Πόρο της Κεφαλλονιάς πριν από κάποια χρόνια.
Τα πλάνα κρατούν κάποια λεπτά.
Νομίζω ότι θα πρέπει να αξίζει να το δούμε.
Λίαν συντόμως.
Captain_Nionios
19-10-2009, 02:01
Φιλε μου Αντωνη περιμενω οσο τιποτα τη μερα που θα δω αυτα τα πλανα, παντα μας εκπλησεις ευχαριστα... Προς το παρον ο Ρακιτζης μας χαριζει συγκινηση στο τραγουδι του "Σ'ενα καταστρωμα"... Στο 00:09, στο 00:13 στο 03:06 και στο 3:16 ο βαπορας ειναι πιο ζωντανος απο ποτε. Capten4 και Rocinante δικος σας http://www.youtube.com/watch?v=9jo0kP6fmXM ...;)
Έλα που είναι και ένας άλλος βάπορας στο κλιπάκι..........δεν εννοώ το Αρκάδι φυσικά!Και μάλιστα παίζει και πιο πολλά δευτερόλεπτα!!!!!!!!!
T.S.S. APOLLON
19-10-2009, 15:54
Έλα που είναι και ένας άλλος βάπορας στο κλιπάκι..........δεν εννοώ το Αρκάδι φυσικά!Και μάλιστα παίζει και πιο πολλά δευτερόλεπτα!!!!!!!!!
Ο Ιπταμενος Ολλανδος... ο φτερωτος θρυλος της Συροτηνομυκονιας...
Captain_Nionios
19-10-2009, 16:04
Επειδη ομως εμενα η καρδια μου χτυπουσε δυνατα τα ελαχιστα δευτερολεπτα που εβλεπα το θρυλο της ανδρο-τηνο-μυκονιας εβαλα το link εδω... Νομιζω οτι θα συγκινησει πολλους φιλους και των δυο βαποριων...
T.S.S. APOLLON
19-10-2009, 16:16
Επειδη ομως εμενα η καρδια μου χτυπουσε δυνατα τα ελαχιστα δευτερολεπτα που εβλεπα το θρυλο της ανδρο-τηνο-μυκονιας εβαλα το link εδω... Νομιζω οτι θα συγκινησει πολλους φιλους και των δυο βαποριων...
Σωστος!!! φιλε Captain Nionios.
cpt Nionio,μην ξεχνας οτι αυτο το καραβι ηταν θρυλος και για τα επτανησα...ακομα θυμαμαι εκεινο το απογευμα στην τελευταια του αφηξη στην ιθακη που απο πισω του εσκαγε μυτη ο σημερινος κατοχος της γραμμης...και τα τρελα σφυριγματα με τα οποια τον αποχερετισαμε ολοι μαζι...
Captain_Nionios
19-10-2009, 19:58
Φιλε μου αν ανατρεξεις στις προηγουμενες σελιδες θα δεις οτι καταγομαι απο Κεφαλονια και οτι το βαπορι το ταξιδεψα και το λατρεψα στις γραμμες του Ιονιου... Απλα επειδη ο φιλος T.S.S. Apollon μιλησε για το θρυλο της Συρο-Τηνο-Μυκονιας Παναγια Τηνου χαρακτηρισα σε αντιπαραβολη το Επτανησος θρυλο της Ανδρο-Τηνο-Μυκονιας γιατι στο Αιγαιο ηταν μεγαλυτερος θρυλος απ'οτι στο Ιονιο, μιας που στο Ιονιο μεγαλη αγαπη ηταν και το αδερφο Δηλος οπως και το Κεφαλληνια. Μιας που το ανεφερες για πες μας δυο παραπανω λογια για την ανταμωση Κεφαλονια-Επτανησος. Επισης δεν το ταξιδεψες το Πασχα του 2000 οταν ειχε ερθει στη γραμμη Πατρα-Σαμη-Ιθακη σε σκατζα του Κεφαλονια που αλλαζε σινιαλα;;)
Φιλε μου αν ανατρεξεις στις προηγουμενες σελιδες θα δεις οτι καταγομαι απο Κεφαλονια και οτι το βαπορι το ταξιδεψα και το λατρεψα στις γραμμες του Ιονιου... καπτα νιονιο μου,ξερω πολυ καλα απο που καταγεσε,και αν θυμασε σου ειχα κανει και αφιερωση στο θεμα του κεφαλλονια για την συγχρονη αγαπη μας
μιας που στο Ιονιο μεγαλη αγαπη ηταν και το αδερφο Δηλος οπως και το Κεφαλληνια.για το δηλος δεν το θυμαμαι ποτε στην γραμμη της ιθακης,για το αλλο ομως αστα ποναει η καρδια μου εκει που ειναι και το τρωνε τα μυδια....καποτε ειχα κανει κουβεντα με τον τελευταιο πλοιαρχο του τον κ Παριση που ειχε προσφερθει να το θερει πισω αφιλοκερδος...
Μιας που το ανεφερες για πες μας δυο παραπανω λογια για την ανταμωση Κεφαλονια-Επτανησος.θυμαμαι ηταν καλοκαιρι του 95 ιουλιος η αυγουστος οταν στο ενα δρομολο που ειχαμε τοτε και εφτανε στις 6 το απογευμα,οταν μπηκε μεσα στο λιμανι και εδεσε μετα απο λιγο εσκασε μυτη και το κεφαλονια,χαμος απο σφυριγματα απο τα καικια που ηταν στο λιμανι και απο το επτανησος,το επτανησος εκανε την κλασικη του πλαγιοδετιση (περιπου δηλαδη,οπως πεφτει τωρα το κεφαλονια στις φωτο απο την διανυχτερευση του) ενω το νεο εδεσε στην καθετη προβλητα και το καλυψε με το ταιραστιο συγκριτικα του μεγεθος...και ξαφνικα εβαλε ο "μικρος" μπροστα τις μηχανες για την τελαυταια αναχωριση και πνηγικε το νησι στα σφυριγματα που το κεφαλονια αποχαιρετουσε οριστηκα τον θρυλικο του προκατοχο...
Επισης δεν το ταξιδεψες το Πασχα του 2000 οταν ειχε ερθει στη γραμμη Πατρα-Σαμη-Ιθακη σε σκατζα του Κεφαλονια που αλλαζε σινιαλα;;)
οχι καπετανιο μου ημουν τοσο γκαντεμης που εκεινο το πασχα ειχα παει για πασχα στο αλλο μου χωριο στην ευριτανια γ******** το σ******* μου
Με το καρδιοχτύπι σου φίλε Captain Nionios καρδιοχτύπησες και άλλους πολλούς!Φίλε Apollon πράγματι είναι το αγαπημένο μας Παναγία σαν ¶ρτεμις απο ότι διακρίνω.Το καλύτερο ελληνικό video clip.....τέλος!!!!!!!
T.S.S. APOLLON
19-10-2009, 21:40
Με το καρδιοχτύπι σου φίλε Captain Nionios καρδιοχτύπησες και άλλους πολλούς!Φίλε Apollon πράγματι είναι το αγαπημένο μας Παναγία σαν ¶ρτεμις απο ότι διακρίνω.Το καλύτερο ελληνικό video clip.....τέλος!!!!!!!
Σωστα ΑΡΗ.
T.S.S. APOLLON
19-10-2009, 22:05
F/B Eπτανησος...στην Τηνο.
61277
χαρισμενη στους φιλους capten4, Captain_Nionios, ΑΡΗΣ,rocinante,ιθακι,Appia1978.
Captain_Nionios
19-10-2009, 22:09
Το λεω για αλλη μια φορα. Το πιο ομορφο σκαρι που εχω δει, δεν χορταινω και δεν θα χορτασω ΠΟΤΕ να το βλεπω... Σε υπερευχαριστω καλε μου φιλε, αν και δε φτανει...
ΥΓ: Εδω με τη μετασκευη της πρυμης να μην ειναι ολοκληρωμενη...
Captain_Nionios
19-10-2009, 22:11
θυμαμαι ηταν καλοκαιρι του 95 ιουλιος η αυγουστος οταν στο ενα δρομολο που ειχαμε τοτε και εφτανε στις 6 το απογευμα,οταν μπηκε μεσα στο λιμανι και εδεσε μετα απο λιγο εσκασε μυτη και το κεφαλονια,χαμος απο σφυριγματα απο τα καικια που ηταν στο λιμανι και απο το επτανησος,το επτανησος εκανε την κλασικη του πλαγιοδετιση (περιπου δηλαδη,οπως πεφτει τωρα το κεφαλονια στις φωτο απο την διανυχτερευση του) ενω το νεο εδεσε στην καθετη προβλητα και το καλυψε με το ταιραστιο συγκριτικα του μεγεθος...και ξαφνικα εβαλε ο "μικρος" μπροστα τις μηχανες για την τελαυταια αναχωριση και πνηγικε το νησι στα σφυριγματα που το κεφαλονια αποχαιρετουσε οριστηκα τον θρυλικο του προκατοχο...
Φιλε ιθακη να σαι καλα για την τοσο ομορφη περιγραφη. Πολυ θα ηθελα να πεις και αλλες ιστοριες αν θυμασαι. Ολο και κατι θα σου εχει μεινει απο τα τρια χρονια που απολαμβανες το βαπορα στη γραμμη...
Rocinante
19-10-2009, 22:14
Αααα πολυ το χαιρομαι που ξαναζωντανεψε το θεμα μετα απο καιρο. Αναμενουμε την συνεχεια.
Ευχαριστω TSS APOLLON.
Appia_1978
19-10-2009, 23:12
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και εκ μέρους μου για τις πολύτιμες ιστορίες και φωτογραφίες σας :D
Ανυπομονώ τη συνέχεια!!!
εγω παω να παρω τα χαπια μου.... !!ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιωργο μου (μας) !!!!
Φιλε ιθακη να σαι καλα για την τοσο ομορφη περιγραφη. Πολυ θα ηθελα να πεις και αλλες ιστοριες αν θυμασαι. Ολο και κατι θα σου εχει μεινει απο τα τρια χρονια που απολαμβανες το βαπορα στη γραμμη...
λοιπον καπτα νιονιο αυτο που θυμαμαι χαρακτηριστικα ειναι οτι στα διαγονοια χαρακτιριστικα φυνιστρινια που εχει,απο μεσα ειχε 3-4 μικρα σκαλακια και στο τελιομα τους αεροπορικες θεσεις που κοιτουσαν πλωρη και ενα γιουκα ...εγω σαν μικρο παιδι επερνα φορα τα πηδουσα και εσκαγα στον καναπε...και το αλλο που θυμαμαι και μου λοιπει τωρα απο το κεφαλονια οτι το επτανησος παντα σφυριζαι οταν εμπενε στο λιμανι,ενω τωρα δεν...απο την γεφυρα δεν θυμαμαι και πολλα γιατι παρολο που με επερναν πανω εγω καθομουνα με τον δοκιμο που εκανε βαρδια και εκανα οτι το οδηγουσα....
ΛΟΙΠΟΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΝΕΚΡΑ ΕΠΕΣΕ....ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1990 , ΤΗΝΟΣ , Η ΩΡΑ 1140....ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΞΩ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΕ 18 ΜΙΛΙΑ....ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ....
64119
Captain_Nionios
08-11-2009, 01:27
Ενα μεγαλο ευχαριστω Τασο, ο ερωτας με το βαπορι δεν περνα ποτε. Ευχαριστω που ξυπνας παλι το θεμα του βαπορα!
ΛΟΙΠΟΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΝΕΚΡΑ ΕΠΕΣΕ....ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1990 , ΤΗΝΟΣ , Η ΩΡΑ 1140....ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΞΩ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΕ 18 ΜΙΛΙΑ....ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ....
Θα μας αφήσεις να κοιμηθούμε απόψε ;
64126
Νομίζεις...... Πάρε λοιπόν 1989_Ραφήνα, η ώρα 06:30 το πρωί με σηκωμένη τήν πλώρη, μετά από τήν ετήσια συντηρησή του.
Επίσης αφιερωμένη σε όλους.
Captain_Nionios
08-11-2009, 03:46
Κανω ολονυχτια εργασια και παει ο Καρολος και βαζει αυτη την μαγικη φωτογραφια. Να εισαι παντα καλα, δινεις κεφι για μια σωστη εργασια!!!;)
Rocinante
08-11-2009, 10:28
Αμαααν ζημια. Εχουμε τον capten4 να ανεβαζει φωτο στην αγαπημενη μου ποζα και τον πατριωτη μου σε ιστορικη φωτογραφια οχι μονο λογω του visor αλλα γιατι διπλα ειναι και ενα πλοιο που εκανε καποτε το ιδιο δρομολογιο. Η διαφορα ειναι εμφανης. Πως να μην παθουμε σοκ οταν προτοειδαμε το Επτανησος ;
Κυριοι τα σεβη μου.
64126
Νομίζεις...... Πάρε λοιπόν 1989_Ραφήνα, η ώρα 06:30 το πρωί με σηκωμένη τήν πλώρη, μετά από τήν ετήσια συντηρησή του.
Επίσης αφιερωμένη σε όλους.
Mία ακόμη σπάνια φωτό από την Ραφήνα από τον μέτρ του είδους Κάρολο.Τον ευχαριστούμε πολύ...:D
Αμαααν ζημια. Εχουμε τον capten4 να ανεβαζει φωτο στην αγαπημενη μου ποζα και τον πατριωτη μου σε ιστορικη φωτογραφια οχι μονο λογω του visor αλλα γιατι διπλα ειναι και ενα πλοιο που εκανε καποτε το ιδιο δρομολογιο. Η διαφορα ειναι εμφανης. Πως να μην παθουμε σοκ οταν προτοειδαμε το Επτανησος ;
Κυριοι τα σεβη μου.
64203Roci aπό εδώ δεν είναι καλύτερο ;
Πρώτον, γιά να ξαναθυμηθούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
Δεύτερον, όταν τα βαπόρια είχαν δύο άλμπουρα και στήν μέση τζιμινιέρα.
Τρίτον, αφιερωμένη στούς: TSS Apollon, rocinante, polykas, capten4, Captain_Nionios
Captain_Nionios
08-11-2009, 16:00
Τα λογια ειναι περιττα φιλε μου, 20 ολοκληρα χρονια πριν μας ταξιδευεις, με το βαπορα να ειναι ετοιμος να καταπιει ολο τον ανταγωνισμο;):p!!! Ηταν εργασιες συντηρησης η το συνηθιζε τοτε να "αεριζεται";
Rocinante
08-11-2009, 16:22
Πες τα πες τα.
Αμα πια.
Καιρο το σκεφτομουν.
Αν παιρνατε πριν λιγα χρονια ενα παιδι και του ζητουσατε να κανει ενα πλοιο σε ενα χαρτι τι θα εκανε;
Θα ξεκινουσε με το βασικο κορμο την πλωρη με την κλασσικη κλιση θα εφτανε στον καθρεπτη τον οποιο θα ανεβαζε λιγο θα εφτιαχνε το αλμπουρο, θα εκανε ενα μικρο παραλληλογραμο για φουγαρο με στριφογυριστη γραμμη απο πανω για καπνο το δευτερο αλμπουρο θα κατεβαινε για να αφησει κενο στην πλωρη και θα εκλεινε μεχρι την ισσαλο.Θα τραβαγε και δυο γραμμες κατα μηκος για να ξεχωρισει τα δυο ντεκ των επιβατων και θα εβαζε και ανθρωπακια στα καταστρωματα.
Τωρα; Θα εκανε μια μικρη πλωρη που θα ανεβαινε στα υψη, ισα πισω που θα εκανε μια τζιμινιερα τερας θα συνεχιζε ως το τελος που θα κατεβαινε η γραμμη 90 μοιρες ως την ισσαλο και μπορει να εβαζε και τιποτα τεραστια παραθυρα χωρις πολλα πολλα στολιδια. Αυτο. Θα του βαλει και ενα βαρυγδουπο ονομα Blue -Super - Hyper -Star -Thunder - XXVII και αυτο ειναι ολο.
Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση να φτιαξει και ενα πραγμα σαν κατσαριδα με αναποδες γραμμες και να το ονομασει Highspeed 4598x32:5432-54%.
Αυτα απο το απογευματινο μου παραλληρημα ευχαριστω πατριωτη.
Τα λογια ειναι περιττα φιλε μου, 20 ολοκληρα χρονια πριν μας ταξιδευεις, με το βαπορα να ειναι ετοιμος να καταπιει ολο τον ανταγωνισμο;):p!!! Ηταν εργασιες συντηρησης η το συνηθιζε τοτε να "αεριζεται";
Ηταν μετά από ετήσια συντήρηση.
Εγώ πάντως ήταν αυτή η μιά και μοναδική φορα πού το είδα έτσι καί ευτυχώς είχα καί τήν γκόμενα μαζί μου.
Γκόμενα = φωτογραφική μηχανή.
Captain_Nionios
08-11-2009, 18:10
Ειδες τι ομορφες στιγμες σου χαριζει μια γκομενα;:p Να σαι καλα και παλι.
T.S.S. APOLLON
08-11-2009, 23:50
64203Roci aπό εδώ δεν είναι καλύτερο ;
Τρίτον, αφιερωμένη στούς: TSS Apollon, rocinante, polykas, capten4, Captain_Nionios
Απιθανη φωτογραφια απο τον φιλο C. Καρολος Ευχαριστουμε!
Πες τα πες τα.
Αμα πια.
Καιρο το σκεφτομουν.
Αν παιρνατε πριν λιγα χρονια ενα παιδι και του ζητουσατε να κανει ενα πλοιο σε ενα χαρτι τι θα εκανε;
Θα ξεκινουσε με το βασικο κορμο την πλωρη με την κλασσικη κλιση θα εφτανε στον καθρεπτη τον οποιο θα ανεβαζε λιγο θα εφτιαχνε το αλμπουρο, θα εκανε ενα μικρο παραλληλογραμο για φουγαρο με στριφογυριστη γραμμη απο πανω για καπνο το δευτερο αλμπουρο θα κατεβαινε για να αφησει κενο στην πλωρη και θα εκλεινε μεχρι την ισσαλο.Θα τραβαγε και δυο γραμμες κατα μηκος για να ξεχωρισει τα δυο ντεκ των επιβατων και θα εβαζε και ανθρωπακια στα καταστρωματα.
Τωρα; Θα εκανε μια μικρη πλωρη που θα ανεβαινε στα υψη, ισα πισω που θα εκανε μια τζιμινιερα τερας θα συνεχιζε ως το τελος που θα κατεβαινε η γραμμη 90 μοιρες ως την ισσαλο και μπορει να εβαζε και τιποτα τεραστια παραθυρα χωρις πολλα πολλα στολιδια. Αυτο. Θα του βαλει και ενα βαρυγδουπο ονομα Blue -Super - Hyper -Star -Thunder - XXVII και αυτο ειναι ολο.
Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση να φτιαξει και ενα πραγμα σαν κατσαριδα με αναποδες γραμμες και να το ονομασει Highspeed 4598x32:5432-54%.
Αυτα απο το απογευματινο μου παραλληρημα ευχαριστω πατριωτη.
Αυτό το μήνυμά σου φίλε Ρόση μεταφέρει μια αλήθεια. Αυτήν που μαθαίνεις από ένα μικρό ή ένα τρελό. Όταν ήμουν 5 χρονών ζωγράφιζα βαπόρια με μαρκαδόρους, κραγιόνια και τα σχετικά σύνεργα. Η προσέγγιση ήταν απλοϊκή και το αποτέλεσμα τραγικό καθώς ένα παιδάκι δύσκολα μπορούσε να αποτυπώσει τις περίτεχνες καμπύλες των πλοίων της εποχής εκείνης.
Τώρα τα παιδιά δε δυσκολεύονται καθόλου στο να ζωγραφίσουνε ένα βαπόρι. Ένα ωραίο τετράγωνο κουτί, 5 τρύπες και μια τρίγωνη τζιμινιέρα τέρας όπως πολύ σωστά λες. Τα hyper, super, jet, fast, star, mega πλεούμενα έχουν μεγάλη συμβολή στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Οι υπεραπλουστευμένες τους γραμμές βοηθάνε τα παιδιά α) στο να αντιληφθούν πρισματικά αντικείμενα με μεγάλη ευχέρεια β) να κατανοήσουν την Αρχή του Αρχιμήδη εις βάθος. Και όμως επιπλέει!
Για να κλείσει η χρονιά καλά, μια καρτ ποστάλ του πλοίου ως VALENCAY, τότε που ήταν βαμμένο το σκαρί του μαύρο.
70952
Rocinante
31-12-2009, 17:42
Για να κλείσει η χρονιά καλά, μια καρτ ποστάλ του πλοίου ως VALENCAY, τότε που ήταν βαμμένο το σκαρί του μαύρο.
Φιλε Ellinis πριν ανοιξω τον υπολογιστη σκεφτομουν να ζητησω στο θεμα αυτο ενα πρωτοχρονιατικο δωρο.
Φαινεται υπηρξε μεταβιβαση σκεψης και ετσι λοιπον το δωρο ηλθε.
Σε ευχαριστουμε πολυ, χρονια πολλα σε σενα και ολους τους φιλους του nautilia.
70986
Εγώ αυτή την πλώρη δέν την ξεχνώ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
καλή χρονιά........
Φιλε Ellinis πριν ανοιξω τον υπολογιστη σκεφτομουν να ζητησω στο θεμα αυτο ενα πρωτοχρονιατικο δωρο.
Φαινεται υπηρξε μεταβιβαση σκεψης και ετσι λοιπον το δωρο ηλθε.
Σε ευχαριστουμε πολυ, χρονια πολλα σε σενα και ολους τους φιλους του nautilia.
Το μεγάλο δώρο ήρθε όμως απο τον Κάρολο. Όρθα κοφτά όπως η πλώρη του καραβιού! ¶ψογος τρόπος για να ξεκινήσει μια καραβολατρική χρονιά!!
Nick_Pet
01-01-2010, 15:02
Αμάν, τι ξυραφιά ήταν αυτή? Μοναδική!:D
Rocinante
01-01-2010, 15:09
Το μεγάλο δώρο ήρθε όμως απο τον Κάρολο. Όρθα κοφτά όπως η πλώρη του καραβιού! ¶ψογος τρόπος για να ξεκινήσει μια καραβολατρική χρονιά!!
Αυτη η ανεπαναληπτη πλωρη θα μεινει βαθια χαραγμενη στην μνημη μας.
Οσο για την φωτογραφια του Καρολου δεν μπορω να πω πολλα διοτι λογω της υψοφοβιας που εχω την βλεπω και ζαλιζομαι.
Πρωτη φορα το παθαινω αυτο με φωτογραφια :D:D
Γεια σου ρε Καρολε πατριδα.
express naias
02-01-2010, 17:41
70952
Βλέπω πως είχε μετασκευαστεί και πριν έρθει στην Ελλάδα. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του Εllinis, η άγκυρά του είναι πιο μπροστά(δεν διέθετε visor), το φουγάρο είναι πιο κοντό, οι βαρδιόλες του δεν προεξείχαν και τα γνωστά τρία παράθυρα στις μπάντες δεν είναι κλιμακωτά, αλλά είναι ενωμένα με άλλα παράθυρα.
Rocinante
02-01-2010, 17:57
Η μεγαλη μετασκευη του πλοιου πραγματοποιηθηκε στο εξωτερικο. Σε σχεση με αυτο που εγινε οι οποιες επεμβασεις εγιναν εδω ηταν λεπτομεριες.
Αν δεν κανω λαθος ηταν το 1977.
Έχεις δίκιο, τα πλοία είχαν ναυπηγηθεί χωρίς πλωριο visor το οποίο τοποθετήθηκε και στα τρία το χειμώνα του 76/77. Και ο λόγος ήταν οτι τα φορτία σε οχήματα είχαν αυξηθεί δραστικά (πέρα από τις προβλέψεις με βάση τις οποίες ναυπηγήθηκαν) και τα πλοία έπρεπε να γίνουν πιο χρηστικά.
Rocinante
02-01-2010, 21:42
Έχεις δίκιο, τα πλοία είχαν ναυπηγηθεί χωρίς πλωριο visor το οποίο τοποθετήθηκε και στα τρία το χειμώνα του 76/77. Και ο λόγος ήταν οτι τα φορτία σε οχήματα είχαν αυξηθεί δραστικά (πέρα από τις προβλέψεις με βάση τις οποίες ναυπηγήθηκαν) και τα πλοία έπρεπε να γίνουν πιο χρηστικά.
Να τα!!! Με επιασες αδιαβαστο. Οταν λες και στα 3 τι εννοεις; Ξερω οτι το αλλο ηταν το Villandry. Το τριτο ηταν το Chantilly;
Σωστά, τα καράβια αυτά ήταν ένα πέρασμα από τα αμιγώς επιβατηγά ποστάλια στα σύγχρονα "drive through" φέρις. Φαντάσου οτι όταν μπήκε στη γραμμή το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ υπήρχε ακόμη στο Ντόβερ (δεμένο και στα τελευταία) του το 3.000 τόνων αρχαιοπρεπές ποστάλι CANTERBURY (http://www.faktaomfartyg.se/canterbury_1929.htm)του 1928. 'Οταν έφυγε και το τελευταίο των τριών, κυκλοφορούσε στο κανάλι το 30.000 τόνων KONINGIN BEATRIX (http://www.faktaomfartyg.se/koningin_beatrix_1986.htm)....
Rocinante
02-01-2010, 22:04
Σωστά, τα καράβια αυτά ήταν ένα πέρασμα από τα αμιγώς επιβατηγά ποστάλια στα σύγχρονα "drive through" φέρις. Φαντάσου οτι όταν μπήκε στη γραμμή το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ υπήρχε ακόμη στο Ντόβερ (δεμένο και στα τελευταία) του το 3.000 τόνων αρχαιοπρεπές ποστάλι CANTERBURY (http://www.faktaomfartyg.se/canterbury_1929.htm)του 1928. 'Οταν έφυγε και το τελευταίο των τριών, κυκλοφορούσε στο κανάλι το 30.000 τόνων KONINGIN BEATRIX (http://www.faktaomfartyg.se/koningin_beatrix_1986.htm)....
Ellinis θυμησε μου που ειναι δεμενο το El Salam 93 ?
Νομιζω εσυ ησουν που ειχες ανεβασει καπου μια φωτο αν δεν κανω λαθος βαμενο πρασινο αλλα δεν το ειδα στο θεμα του.
Αντώνη, το El Salam 93 δεν ξέρω αν είναι δεμένο ή αν ταξιδεύει. Το ΑΙS μήπως θα βοηθήσει σε μια αναζήτηση του;
Αυτό που είχα επισημάνει ήταν το ΙΟΝΙΑΝ GLORY που φυτοζωεί εδώ και χρόνια στην Αλεξάνδρεια.
ΙΟΥΛΙΟΣ 1991 , ΡΑΦΗΝΑ ΡΕΜΕΤΖΟ ΣΤΙΣ 1910, Η ΠΛΩΡΗ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ....
71252
Διαχρονική μανούβρα capten4.... χρόνια τώρα!!!!;)
71270
Λιμένας Τήνου περίπου 1985 καλοκαίρι
άγνωστη.
Πρώτη αναφορά για τη δρομολόγηση του Επτάνησος στη εφημερίδα "Τα Νέα" της 2ας Απριλίου 1985:
71378
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1985, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ.....Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΒΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΦΙΛΜ....
71404
Rocinante
04-01-2010, 20:05
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1985, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ.....Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΒΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΦΙΛΜ....
25 χρονια περασαν λοιπον...
Καποιοι απο εσας ηταν αγεννητοι παρολλα αυτα εχετε επειρεαστει απο τον παταγο που εκανε αυτο το βαπορι.
Πριν 25 χρονια οταν αλλαξαν ολα...
Αν τα λεει καλα ο Μαγος, 14 Απριλιου.
Φετος 14 Απριλιου θα ειναι τεταρτη.
Τι θα λεγατε για εναν καφε και μια χαλαρη κουβεντα στη Ραφηνα;
Βεβαια εχουμε πολυ καιρο ως τοτε αλλα εγω το ριχνω σαν ιδεα.
25 χρονια περασαν λοιπον...
Καποιοι απο εσας ηταν αγεννητοι παρολλα αυτα εχετε επειρεαστει απο τον παταγο που εκανε αυτο το βαπορι.
Πριν 25 χρονια οταν αλλαξαν ολα...
Αν τα λεει καλα ο Μαγος, 14 Απριλιου.
Φετος 14 Απριλιου θα ειναι τεταρτη.
Τι θα λεγατε για εναν καφε και μια χαλαρη κουβεντα στη Ραφηνα;
Βεβαια εχουμε πολυ καιρο ως τοτε αλλα εγω το ριχνω σαν ιδεα.
Πατρίδα είναι σωστή αυτή η ιδέα Μέσααααααααα..........
karystos
05-01-2010, 14:16
http://www.youtube.com/watch?v=On8SoKkzOB4 (http://www.youtube.com/watch?v=On8SoKkzOB4)
Ανέβασα ένα βίντεο από ένα απογευματινό με το ΕΠΤΤΑΝΗΣΟΣ την Παρασκευή 23.8.1991. Δυστυχώς τότε δεν είχαμε μυαλά και αντί να τραβάω το βαπόρι τραβούσα τη θάλασσα. Παρ’ όλα αυτά όλο και κάτι δείχνει. Έχει κι ένα κροσσάρισμα με το ΚΥΘΝΟΣ και λίγο ΜΠΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ. Στο Χάρακα και στην ¶νδρο ακούγονται λίγο και οι μηχανές του. Φαίνεται κι ακούγεται κι ο καπετάνιος του. Ο τιμονιέρης που απαντάει μέσα από τη γέφυρα είναι ο Θύμιος. Φύγαμε από τη Ραφήνα με μπουνάτσα αλλά στον Κάβο Ντόρο δεν είχαμε μπουνάτσα. Την άλλη μέρα βγήκε απαγορευτικό
BULKERMAN
05-01-2010, 15:21
http://www.youtube.com/watch?v=On8SoKkzOB4 (http://www.youtube.com/watch?v=On8SoKkzOB4)
Ανέβασα ένα βίντεο από ένα απογευματινό με το ΕΠΤΤΑΝΗΣΟΣ την Παρασκευή 23.8.1991. Δυστυχώς τότε δεν είχαμε μυαλά και αντί να τραβάω το βαπόρι τραβούσα τη θάλασσα. Παρ’ όλα αυτά όλο και κάτι δείχνει. Έχει κι ένα κροσσάρισμα με το ΚΥΘΝΟΣ και λίγο ΜΠΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ. Στο Χάρακα και στην ¶νδρο ακούγονται λίγο και οι μηχανές του. Φαίνεται κι ακούγεται κι ο καπετάνιος του. Ο τιμονιέρης που απαντάει μέσα από τη γέφυρα είναι ο Θύμιος. Φύγαμε από τη Ραφήνα με μπουνάτσα αλλά στον Κάβο Ντόρο δεν είχαμε μπουνάτσα. Την άλλη μέρα βγήκε απαγορευτικό
ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΑΤΙΚΑ ΡΕ ΚΑΡΥΣΤΟΣ?????:D
ΕΠΤΑΝΗΣΑΡΑ...ΚΥΘΝΟΣ ΚΑΤΑΣΠΡΟ...ΜΠΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ...ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΜΑΣ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟ...
ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!
Να το σχολιάσω? Αν είχαμε μυαλό τότε, θα πετούσαμε τώρα :D!!.
Φανταστικό! μια δυνατή συγκίνηση για εμένα και όχι μόνο αφού ο BULKERMAN με πρόλαβε. Ο πιτσιρικάς της παρέας καραβολάτρης από τα γεννοφάσκια του στις γέφυρες είπε: "... γειά σου Μπάρι Εξπρές...".
O Τζώρτζης απο μικρός " το είχε " απο μικρός ;), δεμένος με τισ ανοιχτες βαρδιόλες. Ευχαρστούμε karystos αξίζει!
Γιά τον φίλο karystos.
Απλά σε ευχαριστω και εγώ πολύ, να είσαι καλά.
Nick_Pet
05-01-2010, 19:16
Το βίντεο του Karystos είναι μοναδικό ντοκουμέντο!:D
Μακάρι να υπάρξουν και άλλα τέτοια.
Rocinante
05-01-2010, 22:19
Πραγματοποιησαμε ενα υπεροχο ταξιδι με το αγαπημενο μας πλοιο και καπετανιο.
Karystos εχαριστουμε πολυ.
T.S.S. APOLLON
05-01-2010, 22:35
Φιλε Karystos καταπληκτικο! Ευχαριστουμε.
karystos
06-01-2010, 10:17
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Να είστε όλοι καλά.
Captain_Nionios
06-01-2010, 12:12
Τοσες μερες δεν ειχα δει τι γινοταν στο θεμα της μεγαλης αγαπης. Παιδες ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω για ΟΛΑ. Τις φωτογραφιες, τα κειμενα και κυριως για το βιντεο του karystos. Να ειστε παντα καλα.
Φίλοι μου καλοί πολύ θα θέλατε να τα δείτε και τα δύο μαζί, έτσι δεν είναι ;
71813
Αφιερωμένη στόν Capten4
T.S.S. APOLLON
07-01-2010, 21:32
Αψογος ο φιλος C. Kαρολος!!! Ουδεν σχολιον!
Rocinante
07-01-2010, 21:48
Μοιαζει να τραβηχτηκε μολις χθες.
Σαν να μην εφυγαν ποτε...
Πατριδα ευχαριστουμε.
Μοιαζει να τραβηχτηκε μολις χθες.
Σαν να μην εφυγαν ποτε...
Πατριδα ευχαριστουμε.
Οί αναμνήσεις μας δέν θα φύγουν ποτέ.
Αυτό πατρίδα στό υπογράφω.
Rocinante
07-01-2010, 22:52
Λοιπον δεν ξερω τι εγινε αλλα μαλλον μας μυριστικαν οι ξενοι.
Μετα απο καιρο χωρις βομβες σκασανε ολες μαζι στο shipnostalgia.
Και Επτανησος και Δηλος !!!!!
http://www.shipsnostalgia.com/gallery/showphoto.php/photo/214769
Appia_1978
08-01-2010, 11:24
Σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας :D :D :D
71813
Αφιερωμένη στόν Capten4
express naias
08-01-2010, 15:41
71813
Αφιερωμένη στόν Capten4
Koλάζ είναι; Αναρωτιέμαι, γιατί τα καταστρώματα της πρύμνης του Επτάνησος φαίνονται κομμένα:).
Χεχε, όντως! :p
Ρέ παίδες Ελλήνων φυσικά και είναι μοντάζ.
Μιά επιθυμία μου έκανα και σας τήν δείχνω και σε εσάς .
Εάν πάλι δεν σας αρέσει, δέν συνεχίζω ,γιατί μού έρχοντε κάτι τρελές ιδέες, και γιά άλλα βαπόρια .:oops:
T.S.S. APOLLON
08-01-2010, 19:34
Τωρα που πηρες φορα μην σταματας Συνεχισε!!!
Στον Πόρο Κεφαλλονιάς το καλοκαίρι του '98.
75388
72084
Captain_Nionios
10-01-2010, 02:08
Μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου να σε καλα φιλε μου! Οι μανουβρες του βαποριου στον Πορο ηταν εξαιρετικες, ενω εδενε τρομερα με το τοπιο!!!
Appia_1978
10-01-2010, 16:19
Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο Captain_Nionios :D
Εξαιρετικές!!!
Nissos Mykonos
10-01-2010, 17:31
Εξαιρετικές φωτογραφίες φίλε harlek!Θα συμφωνήσω με τον φίλο Captain Nionios ότι το πλοίο έδενε τέλεια με το τοπίο!Σε ευχαριστούμε πολύ!!
Στον Πόρο Κεφαλλονιάς το καλοκαίρι του '98. Η κακή ποιότητα οφείλεται στη μέθοδο ψηφιοποίησης: Φωτογράφιση με ψηφιακή της... τυπωμένης φωτογραφίας! (ελλείψει σκάνερ).
72083
72084
Ειδικά η πρώτη όλα τα λεφτά. Το πλοίο τι να λέμε, το τοπίο όμορφο και το φως εξαιρετικό.
Φίλε harlek σε ευχαριστούμε.
karystos
10-01-2010, 20:43
http://www.youtube.com/watch?v=T-vETSe0gak (http://www.youtube.com/watch?v=T-vETSe0gak)
Ένα βίντεο με αριστερή μανούβρα του ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ στο μέσα λιμάνι της Τήνου. Οι φίλοι του πλοίου φαντάζομαι ότι θα την απολαύσουν. Όλα τα λεφτά κατά τη γνώμη μου το «φούντο η δεξιά» του καπετάνιου. Οι αποστάσεις μετριούνται σε εκατοστά.
Rocinante
10-01-2010, 20:54
Karystos αν δεις τα ποσταρισματα πριν ενα χρονο και, θα δεις οτι εψαχνα ενα βιντεο με αριστερη στην Τηνο.
Εφτασα να ψαχνω στο internet για τυχων ληψη βιντεο ισως καποιου τουριστα που το ανεβασε σαν κατι εντυπωσιακο.
Παντα κατι μου ελεγε οτι θα δω το αγαπημενο πλοιο να πλησιαζει, να σφυριζει (ανατριχιασα) και να εκτελει τη μανουβρα που καποτε ειχα αποκαλεσει με τον ορο "Κυανη μπαλαρινα"
Το βλεπω σημερα.
Τι να πω;
Θεωρω οτι ειναι το σημαντικοτερο βιντεο που εχουμε δει εως σημερα.
Δεν θελω να πω περισσοτερα βασικα δεν ξερω τι να πω.
Ευχαριστω; Νομιζω οτι ειναι πολυ λιγο...
Μετά μου λέτε αρχείο.... Ενα ευχαρσιτώ δεν φθάνει σίγουρα. Ο Captain Ninios θα πάθει καρδιακό επισόδειο και όχι μόνο εκείνος, αυτός θα ακολουθήσει εμάς :p. Φανταστικό ντοκουμέντο!!!!!
Nissos Mykonos
10-01-2010, 22:06
Κάπτεν παραλίγο να πάθω εγώ εγκεφαλικό, που είμαι και μικρός!Το βίντεο του φίλου karystos είναι ένα καταπληκτικό ντοκουμέντο!Ειδικά όταν άκουσα την κόρνα του(για πρώτη φορά στην ζωή μου) ανατρίχιασα!!
Ένα απλό ευχαριστώ σίγουρα δεν φτάνει...
express naias
10-01-2010, 22:08
Ρέ παίδες Ελλήνων φυσικά και είναι μοντάζ.
Μιά επιθυμία μου έκανα και σας τήν δείχνω και σε εσάς .
Εάν πάλι δεν σας αρέσει, δέν συνεχίζω ,γιατί μού έρχοντε κάτι τρελές ιδέες, και γιά άλλα βαπόρια .:oops:
Μας παρεξήγησες! Δεν είπαμε οτι είναι άσχημο. Κάθε άλλο, συνέχισε;).
Rocinante
10-01-2010, 22:12
Κάπτεν παραλίγο να πάθω εγώ εγκεφαλικό, που είμαι και μικρός!Το βίντεο του φίλου karystos είναι ένα καταπληκτικό ντοκουμέντο!Ειδικά όταν άκουσα την κόρνα του(για πρώτη φορά στην ζωή μου) ανατρίχιασα!!
Ένα απλό ευχαριστώ σίγουρα δεν φτάνει...
Ετσι ειναι Γιαννη μου. Η κορνα...
Αυτη η κορνα που δεν μοιαζει με καμια αλλη σαν να σε χτυπα ρευμα.
Ειδατε το πλοιο να γυρνα υπο αυτες τις συνθηκες. Φανταστητε να το κανει αυτο με 8 μποφορ...
Ειδατε το πλοιο ζωντανο.
Και τωρα ισως καταλαβετε γιατι αυτο το πλοιο ειναι αναντικαταστατο στην καρδια τους για καποιους...
diagoras
10-01-2010, 22:14
http://www.youtube.com/watch?v=T-vETSe0gak (http://www.youtube.com/watch?v=T-vETSe0gak)
Ένα βίντεο με αριστερή μανούβρα του ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ στο μέσα λιμάνι της Τήνου. Οι φίλοι του πλοίου φαντάζομαι ότι θα την απολαύσουν. Όλα τα λεφτά κατά τη γνώμη μου το «φούντο η δεξιά» του καπετάνιου. Οι αποστάσεις μετριούνται σε εκατοστά.
Εμεινα!!!Το βαπορι με πολυ δρομο και απιθανη αριστερη.Cpt Tζωρτζης να υποθεσω???Αν κανω λαθος συγχωρεστε με
nikosnasia
10-01-2010, 22:26
¨Οντως από τα καλύτερα video με ένα πλοίο "λατρεία" που αξιώθηκα να ταξιδέψω μαζί του για Κεφαλλονιά το 1996.
karystos
10-01-2010, 22:27
Ο καπτα Κώστας είναι βέβαια. Όσο έμεινε στη Ραφήνα το πλοίο, δεν έφυγε ούτε μια μέρα από τη γέφυρα, παρά μόνο τις μέρες εκείνες του 1991 όταν πήρε φωτιά το GALAXY, πήγε το SUN με τον Μαντζουράτο να το σκαντζάρει κι ο Τζώρτζης πήγε στο SEA για να κάνει τα δρομολόγια του SUN για τα Δωδεκάνησα. Το άτιμο το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ήτανε μοναδικό βαπόρι κι ο συνδυασμός με τον Τζώρτζη έκαναν ένα αποτέλεσμα εκρηκτικό. Το βαπόρι κόβει δρόμο μέσα από το μέσα κόκκινο. Η μανούβρα διαρκεί (δυστυχώς για εμάς) τρία λεπτά. Ο άνεμος δε φαίνεται αλλά ήταν γύρω στο εξάρι κι ανέβαζε.
Μοναδικο βιντεο,εντυπωσιακη στροφη στο λιμανι που κοβει την ανασα καθως το περναει στα χιλιοστα και ολα αυτα σε κατι λιγοτερο απο 3 λεπτα(!!!) και ο βαπορας ειναι δεμενος!Οτι και να πουμε ειναι λιγο, σε ευχαριστουμε πλου φιλε karystos!
τα λογια πιστευω ειναι περιτα....παρομοιες μανουβρες παιδια εκαμε και στο βαθυ ιθακης,αλλα δυστιχως τοτε στην ηλικια εκηνη δεν ειχα καμερα....
Ετσι ειναι Γιαννη μου. Η κορνα...
Αυτη η κορνα που δεν μοιαζει με καμια αλλη σαν να σε χτυπα ρευμα.
Ειδατε το πλοιο να γυρνα υπο αυτες τις συνθηκες. Φανταστητε να το κανει αυτο με 8 μποφορ...
Ειδατε το πλοιο ζωντανο.
Και τωρα ισως καταλαβετε γιατι αυτο το πλοιο ειναι αναντικαταστατο στην καρδια τους για καποιους...
καλα,με αυτο το σφυριγμα και αν ανατριχιασα...πραγματικα σαν να σε διαπερνα ρευμα....και ειναι ακομα τοσο ζωντανη στα αυτια μου,οπως τοτε που τελευταια φορα αποχαιρετουσε την ιθακη το 95 αφηνοντας πισω του τον νυν κατοχο της γραμμης
Και πού να δείτε τήν είδια μανούβρα, να είναι πλαγιοδετημένο και το Ναιάς ΙΙ.
Εάν είσουν στήν πλώρη το χέρι σου δέν χορούσε από τήν πάντα του Ναιάς.
Εκεί να δείς πως πεταγώταν ο κόσμος από τα καφενεία.
Δεν πιστεύω η Τηνιακή παρέα να μήν τα θυμάτε;
Ευχαρηστώ πολύ καί εγω.
Captain_Nionios
11-01-2010, 13:37
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το καλυτερο δωρο, το καλυτερο δυνατο βιντεο, το πιο αντιπροσωπευτικο, του ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΥ ,κατα την αποψη μου, βαποριου που περασε ποτε απο τα νερα μας και ενος απο τα καλυτερα σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις για την εποχη του. Εμφανιση, ηχος μηχανων, ηχος μπουρους, ταχυτητα, ταχυτητα στη μανουβρα, ταξιδεμα, χωροι επιβατων, μεγαλα ξυλινα (στις περατζαδες) εξωτερικα καταστρωματα με πολλες θεσεις!!! Τα περισσοτερα απο αυτα τα βλεπουμε σε αυτο το βιντεο. Να σαι καλα φιλε Karystos για αυτον τον θησαυρο!!!;)
Κι άλλο......
Κι άλλο......
Καταπληκτικό το video σου "karystos"
Σε ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!
Κάρυστος, τι μπουκιά ήταν κι αυτή. Την ταρατσώσαμε κι ακόμα να χωνέψουμε. ;) Φαίνεται ξεκάθαρα πόσο μαϊτζέβελο ήταν το εργαλείο. Από το προπελάκι πετάγονται πίδακες νερού και γυρίζει την πλώρη σαν παιχνιδάκι. Γνωρίζετε πόσων hp ήταν το bow thruster?
Appia_1978
11-01-2010, 19:55
Καταπληκτικό βίντεο :D
Τι όμορφο που είναι ...
Κρίμα που δεν υπάρχει βίντεο από τη μανούβρα της στον Πόρο. Για όποιον δε γνωρίζει, στο παλιό λιμάνι σταματούσε μόλις λίγα εκατοστά μπροστά από τα βράχια. ¶μα βλέπατε πώς τρομάζανε πάντα οι τουρίστες :mrgreen:
Captain_Nionios
11-01-2010, 21:34
Καταπληκτικό βίντεο :D
Τι όμορφο που είναι ...
Κρίμα που δεν υπάρχει βίντεο από τη μανούβρα της στον Πόρο. Για όποιον δε γνωρίζει, στο παλιό λιμάνι σταματούσε μόλις λίγα εκατοστά μπροστά από τα βράχια. ¶μα βλέπατε πώς τρομάζανε πάντα οι τουρίστες :mrgreen:
Ακριβως, ειδικα το Δηλος, δυστυχως δεν θυμαμαι με ποιο καπετανιο, εστριβε με ολο το δρομο και εκανε την τελευταια στιγμη φουλ αναποδα,με την πλωρη να φτανει ελαχιστα μετρα απο τα βραχια!!! Κατοπιν με φουλ αναποδα κατευθυνοταν προς το ντοκο φρεναροντας με φουλ προσω! Πραγματικα μοναδικο.
karystos
11-01-2010, 23:21
Να ευχαριστήσω όλους όσους έγραψαν τόσα καλά λόγια για το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ.
Να ευχαριστήσω όλους όσους έγραψαν τόσα καλά λόγια για το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ.
Κι εμείς εσένα για την μοναδική εμπειρία που μας χάρισες. Να πάντα είσαι καλά!!!!!
BEN BRUCE
17-01-2010, 01:08
EPTANISSOS στην πατρα του 1996
73152
Ειδικη αφιερωση στον ανεπαναληπτο καραβολατρη capten 4
Captain_Nionios
17-01-2010, 01:13
Ωχ ωχ ωχ. Τι φωτογραφιαρα ειναι αυτη; Απιστευτα καθαρη και με πολυ ομορφα χρωματα. Υπαρχει και σε αλλη που να φαινεται ολοκληρο;
Μια ερωτηση. Στη γραμμη Πατρα-Σαμη ηταν απο το 1992 εως τα μεσα του 1995 μιας που τοτε ηρθε το Κεφαλονια. Αυτη που ειναι του 1996 ειναι σε αντικατασταση του Κεφαλονια;
Γνωρίζετε πόσων hp ήταν το bow thruster?
Ο γρίφος λύθηκε. Το προπελάκι της μπαλαρίνας ήταν φυσικά KaMeWa και απέδιδε ισχύ 500 ίππων στις 980 στροφές. :)
Το βαπόρι είχε φωτογένεια και δεν γλύτωσε από καμιά γωνία λήψης. Εύγε στους φωτογράφους.
Appia_1978
17-01-2010, 11:43
Φίλε BEN :D
EPTANISSOS στην πατρα του 1996
73152
Ειδικη αφιερωση στον ανεπαναληπτο καραβολατρη capten 4
Giorgos_D
19-01-2010, 16:57
Απίστευτα τα 2 βιντεο που ζωντανεύουν ξανά τον ΒΑΠΟΡΑ...
Αξιζουν παρα πολλά συγχαρητήρια φιλε Karystos!!!
Το "φουντο η δεξια" ειναι ενα δειγμα της σωστής οργανωσης αυτου του πλοίου, με αποτελεσμα τις ασκησεις απόλυτης ακριβείας στα νερά της Τήνου!!!
:shock::shock::shock::shock:
BEN BRUCE
19-01-2010, 17:31
Ο γρίφος λύθηκε. Το προπελάκι της μπαλαρίνας ήταν φυσικά KaMeWa και απέδιδε ισχύ 500 ίππων στις 980 στροφές. :)
Το βαπόρι είχε φωτογένεια και δεν γλύτωσε από καμιά γωνία λήψης. Εύγε στους φωτογράφους.
Kαι χωρις προπελακι, ο καπετανιος που εκμεταλευεται σωστα τις καιρικες συνθηκες, θα μπορουσε να κανει αυτη την αριστερη μανουβρα στην τηνο.Ο λογος ειναι σχετικα απλος, ο βοριας ανοιγει το βαπορι και το βοηθαει να ερθει στη θεση του.Αυτην την αριστερη στροφη την βλεπουμε πια και στο εξω της τηνου με το ιδιο σκεπτικο παντα
Captain_Nionios
20-01-2010, 01:25
Για ολους του φιλους του βαποριου αλλα και γενικοτερα της ομορφιας. Μια καταπληκτικη φωτογραφια του βαποριου σε καταπλου στην Πατρα με το ημερολογιο να γραφει 1/8/1993. Η φωτογραφια ειναι απο το http://www.shipsnostalgia.com και την εχει ανεβασει ο χρηστης Jim McFaul (http://www.shipsnostalgia.com/member.php?userid=26395)
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ.
73503
Προσθηκη: Εχοντας ξεχασει τον κωδικο στο shipnostalgia δεν ειχα δει τα link του Roci μερες πριν. Οταν καταφερα και ξαναμπηκα σημερα στο ξενο site δεν υπολογισα οτι μπορει να την εχει βαλει σε link ο ΘΕΟΣ Roci. Οπως και να εχει ας την απολαυσουμε κατευθειαν εδω και ας ειναι πλεονασμος. Πραγματικα αξιζει για ενα τετοιο βαπορι.
Captain_Nionios
20-01-2010, 02:00
Αλλο ενα δωρακι, σε περιπτωση που δεν εχει μπει!!! Σε ολους τους συνκαψουρηδες.
http://www.ournewhaven.org.uk/page_i...69p87p70p.aspx (http://www.ournewhaven.org.uk/page_id__1377_path__0p69p87p70p.aspx)
Επισης δεν ξερω αν εχει ξαναμπει αυτο εδω http://www.ournewhaven.org.uk/page_id__1487_path__0p69p87p70p.aspx αλλα καντε τον κοπο να το διαβασετε. Εχει δυο ιστοριες μια για το Επτανησος και μια για το Εξπρες Σαντορινη. Για το Επτανησος εχει λεπτομερειες για το συμβαν που εχουμε ηδη δει σε φωτογραφιες. Ηταν το Σεπτεμβρη του 1974 και η ενταση ηταν 10-11 μποφορ. Για το Σαντορινη λεει οτι ξεκινησε με προβλεψη για 8 μποφορ που εγιναν 10 και κατοπιν 11-12 !!! Τα κυματα χτυπουσαν τη γεφυρα και καποια στιγμη τα ηλεκτρικα του βαποριου χαλασαν, κατοπιν αυτου και οι κυριες μηχανες, οπουε εμεινε ακυβερνητο για περιπου 45 λεπτα. Νερα ειχαν μπει στα σαλονια απο τα σπασμενα παραθυρα. Οταν εφτασε εν τελει στη Γαλλια δυστυχως οι ανεμοι το εριξαν δυο φορες στη αποβαθρα δημιουργωντας ριγμα και παραληγω το πλοιο να χαθει αλλα ευτυχως με παρεμβαση των ρυμουλκων σωθηκε. Αυτα. Συγνωμη και για το offtopic αλλα ηταν μαζι στο αρθρο.
Rocinante
20-01-2010, 13:04
Αλλο ενα δωρακι, σε περιπτωση που δεν εχει μπει!!! Σε ολους τους συνκαψουρηδες.
http://www.ournewhaven.org.uk/page_i...69p87p70p.aspx (http://www.ournewhaven.org.uk/page_id__1377_path__0p69p87p70p.aspx)
Επισης δεν ξερω αν εχει ξαναμπει αυτο εδω http://www.ournewhaven.org.uk/page_id__1487_path__0p69p87p70p.aspx αλλα καντε τον κοπο να το διαβασετε. Εχει δυο ιστοριες μια για το Επτανησος και μια για το Εξπρες Σαντορινη. Για το Επτανησος εχει λεπτομερειες για το συμβαν που εχουμε ηδη δει σε φωτογραφιες. Ηταν το Σεπτεμβρη του 1974 και η ενταση ηταν 10-11 μποφορ. Για το Σαντορινη λεει οτι ξεκινησε με προβλεψη για 8 μποφορ που εγιναν 10 και κατοπιν 11-12 !!! Τα κυματα χτυπουσαν τη γεφυρα και καποια στιγμη τα ηλεκτρικα του βαποριου χαλασαν, κατοπιν αυτου και οι κυριες μηχανες, οπουε εμεινε ακυβερνητο για περιπου 45 λεπτα. Νερα ειχαν μπει στα σαλονια απο τα σπασμενα παραθυρα. Οταν εφτασε εν τελει στη Γαλλια δυστυχως οι ανεμοι το εριξαν δυο φορες στη αποβαθρα δημιουργωντας ριγμα και παραληγω το πλοιο να χαθει αλλα ευτυχως με παρεμβαση των ρυμουλκων σωθηκε. Αυτα. Συγνωμη και για το offtopic αλλα ηταν μαζι στο αρθρο.
Και αφου το εκανες που το εκανες το off topic συνεχισε το μεχρι τελους.
Δεν μας ειπες ποιο πλοιο αντικατεστησε προσωρινα στη γραμμη το Chartres:D:D:D
Captain_Nionios
20-01-2010, 16:03
Το Prince Laurent, το ξερουμε;;;;):D
Captain_Nionios
21-01-2010, 06:33
Για ολους του λατρεις ενα καλο link http://www.doverferryphotos.co.uk/pastandpresent/val.htm για το βαπορι μαζι με μια εξαιρετικη φωτογραφια του Bernd Crause στην Πατρα. Αφιερωμενη στους capten4, Rocinante, Appia, Bulkerman, Ναξος, Roi Baudoin, ιθακη και σε ολους τους καψουρηδες!!!
73669
καπετανιο μου πριν λιγο γυρισα σπιτι,πικραμενος απο την αποτυχια της εξεταστικης στο πανεπηστιμειο και πιστευα ως τιοτα δεν θα μου εφτιαχνε το κεφι...ειχα αδικο ομως...τα λογια ειναι περριτα...εγραψες παλι
Πόρος Κεφαλλονιάς, Ιούλιος 1998.
73796
73797
Appia_1978
21-01-2010, 23:21
Ευχαριστούμε :D
Για ολους του λατρεις ενα καλο link http://www.doverferryphotos.co.uk/pastandpresent/val.htm για το βαπορι μαζι με μια εξαιρετικη φωτογραφια του Bernd Crause στην Πατρα. Αφιερωμενη στους capten4, Rocinante, Appia, Bulkerman, Ναξος, Roi Baudoin, ιθακη και σε ολους τους καψουρηδες!!!
73669
Captain_Nionios
24-01-2010, 07:34
Φιλοι μου οπως ειπε ο Roci στο θεμα του Δηλος πριν δυο μερες, εχω να σας παρουσιασω κατι. Μαλιστα αυτο το κατι εγινε πολυ πιο ισχυρο μετα την εξαιρετικη βοηθεια του Roci. Ολα αρχισαν οταν ειδα αυτο το link http://www.ferry-site.dk/ferry.php?id=6508157&lang=en . Η τελευταια φωτογραφια κατω δειχνει το Επτανησος ως Nisma στον τελευταιο του προορισμο στο Gadani Beach. Μπαινοντας λοιπον στο Google Earth αναζητησα και βρηκα το Gadani Beach εκανα πανω κατω την παραλια για να ανακαλυψω το παρακατω:
74113
74153
Οι λεπτομερειες συμπιπτουν τρομερα με το Επτανησος, η θεση του φουγαρου, οι βαρκες, τα δυο ασπρα "κουτια" μπρος και πισω απο το φουγαρο, τα δυο παραλληλα ασπρα σιδερα στην ακρη της πλωρης, το τελειωμα της πρυμης... Στελνοντας τις συντεταγμενες ( 25 02' 18.49 και 66 42' 35.87 ) στο Roci για να δει και αυτος μου εδωσε αλλα τρια τρομερα στοιχεια. Μου ειπε ο Roci οτι η περιοχη αυτη φωτογραφηθηκε απο το Google Earth στις 22/5/2004 με το Επτανησος να πωλειται για διαλυση μαλλον τον 3/2004. Επισης με εργαλειο του Google Earth ο Roci μετρησε μηκος 107 μ , πλατος 17,3 μ και εννοειται πως δεν ειναι ευκολο να μετρησεις με ακριβεια σε τοσο θαμπη φωτογραφια οποτε το σφαλμα ειναι ελαχιστο σε σχεση με τις πραγματικες διαστασεις του βαπορα. Μηπως λοιπον το εικονιζομενο βαπορι ειναι το Επτανησος; Ζει εστω σε μια εικονα του Google;
κάπτεν Nιόνιο, νομίζω πως εντόπισες την τελευταία φωτογραφία του Επτάνησος, και μάλιστα δορυφορική! Με τη ρέντα που έχεις καλό θα ήταν να μπείς και στο δορυφορικό κυνήγι του Νάξος!
Αυτό βλέπω και εγώ.
Παιδιά είναι όντως Ο ΒΑΠΟΡΑΣ
Τρομερή ανακάλυψη...έχω μείνει άφωνος...!!
Μπράβο Νιόνιο...μπράβο Roci...μπράβο και στον φίλο harlek!!!
Rocinante
24-01-2010, 13:42
Συγχαρητηρια Διονυση.
Η ανακαλυψη ειναι δικη σου.
Ο Διονυσης μου εδωσε το στιγμα ουτε καν τη φωτογραφια.
Καταλαβαινετε την αγωνια μου μεχρι να δω την εικονα να καθαριζει...
Και ηταν εκει. Καθαρισα και την εικονα και φανηκαν καποιες λεπτομεριες.
Αρχισαν οι συγκρισεις. Ολα ηταν ενταξει. Μα ολα.
Μονο ενα δεν κολλουσε. Το Gaddani beach.
Οταν o Διονυσης ομως μου εδωσε το Link με τη φωτογραφια του Nisma συνεκρινα την περιοχη της φωτογραφιας με το Earth google.Ταιριαζε.
Το αναγνωριζει και ο Καρολος μεγας γνωστης του πλοιου.
Ειναι η τελευταια φωτογραφια ενος θρυλου. Σε λιγο καιρο το Earth google πιθανα να κανει ενημερωση των φωτογραφιων. Κρατηστε την.
Φιλε Διονυση δεν ειναι τυχαιο που η αγαπη σου για αυτο το πλοιο σε οδηγησε απο ενστικτο εκει. Το αξιζες.
Captain_Nionios
24-01-2010, 13:46
Μια σημαντικη λεπτομερεια. Ο βαπορας ειναι φωτογραφισμενος με τη θαλασσα σε αγρια κατασταση. Ε να μην ειχε με κατι να παιζει;;)
Ζούμε μεγάλες μέρες σοτ φόρουμ. Νιόνιο και harlek κάνατε εξαιρετική δουλειά!
BEN BRUCE
01-02-2010, 01:57
ΕPTANISSOS γλυστραει στα ησυχα νερα του λιμανιου της Πατρας του 1996
75248
Για τους κυριους capten4 , Karystos, Rocinante και Καρολος
...είσαι μπουρλοτιέρης...τέλος....:D
Δεν ανάβουν φυτίλια τέτοια ώρα Κώστα...
Captain_Nionios
01-02-2010, 03:10
Να σαι καλα BEN, εξαιρετικη ληψη της καψουρας μας. Νομιζω σε εχω ξαναρωτησει σε αλλη φωτογραφια. Ποια εποχη του 1996 ηταν περιπου γιατι το βαπορι ειχε φυγει απο τη γραμμη τον Ιουλιο του 1995 και πηγε Κυλληνη. Ειχε σκατζαρει το Κεφαλονια;
Έτσι όπως το είπες φίλε μου. Το πλοίο στην κυριολεξία γλιστρά. Πάλι δεν κοιμηθήκαμε απόψε…!
75248
Σε ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση, πολυ όμορφη η φωτογραφία, γιατί η μοντέλα είναι κανόνι.
και ο φωτογράφος άψογος.
diagoras
01-02-2010, 20:20
75248
Φοβερη φωτογραφια.Ευχαριστουμε πολυ
Rocinante
01-02-2010, 21:00
Υπεροχη φωτογραφια BEN BRUCE ευχαριστουμε. Καθε φωτο του πλοιου μου ξυπνα ομορφες μνημες.
Και μια καινουρια απο το SHIPNOSTALGIA για ολους τους φιλους του πλοιου. http://www.shipsnostalgia.com/gallery/showphoto.php/photo/218891
BEN BRUCE
01-02-2010, 22:43
EPTANISSOS αλλο ενα γλυστρημα στα ησυχα νερα του λιμανιου της πατρας του 1996 απο την νοτια για κεφαλλονια
75381
Για τους κυριους, Καρολος, rocinante, karystos και ασφαλως τον μαγο της ραφηνας capten4
T.S.S. APOLLON
01-02-2010, 22:50
Εξαιρετικη- Καταπληκτικη-Απιθανη η φωτογραφια του Επτανησος ευχαριστουμε Ben Bruce!
εκπληκτικη, και "γαληνια" φωτο !!!!ευχαριστουμε
EPTANISSOS αλλο ενα γλυστρημα στα ησυχα νερα του λιμανιου της πατρας του 1996 απο την νοτια για κεφαλλονια
75381
Για τους κυριους, Καρολος, rocinante, karystos και ασφαλως τον μαγο της ραφηνας capten4
Κύριε Κώστα μας θα καθήσετε καλά ;
Captain_Nionios
01-02-2010, 23:42
Καταπληκτικη και γεματη ζωντανια φωτογραφια της πρυμης του βαπορα μας, να σαι καλα.
Σε παρακαλω αν μπορεις απαντησε μου στο παρακατω.
Νομιζω σε εχω ξαναρωτησει σε αλλη φωτογραφια. Ποια εποχη του 1996 ηταν περιπου γιατι το βαπορι ειχε φυγει απο τη γραμμη τον Ιουλιο του 1995 και πηγε Κυλληνη. Ειχε σκατζαρει το Κεφαλονια;
cpt babis
01-02-2010, 23:50
75381
Εγω τον captain nionios λυπαμαι...;)
Πανεμορφη ΒΕΝ !!!!!:D
Απογευματινή είσοδος στον Πόρο, καλοκαίρι του 1998
75399
Captain_Nionios
02-02-2010, 00:13
Τι θα γινει ρε παιδες; Τι ειναι τουτα; Εξαιρετικη φωτογραφια κατατεθεν του Πορου εκεινης της εποχης. Θυμαμαι ακομα ειχαμε το Yugo (με κινητηρα 1100 της Lancia Delta) και πηγαιναμε να χαζεψουμε το Επτανησος απο την Πυλαρο περιπου 45 χλμ αποσταση. Τοτε μικρος δεν ειχα φωτογραφικη :( απλα πηγαιναμε να το χαζεψουμε. Harlek εξαιρετικη. Να σαι ρωτησω, αν το ταξιδεψες το 98 μηπως εχεις και καμια εσωτερικη να μας τρελανεις;
ΥΓ1: Δειτε το φουγαρο ειχε νεο βαψιμο με κοκκινες γραμμες!!!
ΥΓ2: Δειτε τον κοσμο μαζεμενο στο ρεμετζο της πρυμης. Μολις ειχε βγει απο το πρυμιο σαλονι και περιμενε για να κατεβει απο τις δυο εσωτερικες κυκλικες σιδερενιες σκαλες που ειχε το βαπορι στις δυο μπαντες. Η διαταξη της απο-επιβιβασης ηταν ακριβως ιδια με το Απολλων Εξπρες. Μολις ανεβαινες εβγαινες πισω απο το ρεμετζο και ανοιγες την πορτα για να μπει στο σαλονι!!!
Appia_1978
05-02-2010, 21:51
Και μια καρτ-ποστάλ από τα νεανικά του χρόνια στη μητέρα-πατρίδα:
75806
Captain_Nionios
05-02-2010, 22:14
Πανεμορφο οπως παντα πατριωτη να σαι καλα!!! Παντως μου αρεσε περισσοτερο με τη μετασκευη που ψηλωσε το γκαραζ και αντικατεστησε την πισω γεφυρα, ενω οταν ηρθε στην Ελλαδα και εβαλαν τη λαμαρινα πανω απο το ρεμετζο εγινε ακομα πιο αρμονικο. ;)
Appia_1978
05-02-2010, 22:25
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Πιστεύω και εγώ, ότι εδώ το κάνανε σκέτο κουκλί!
Πανεμορφο οπως παντα πατριωτη να σαι καλα!!! Παντως μου αρεσε περισσοτερο με τη μετασκευη που ψηλωσε το γκαραζ και αντικατεστησε την πισω γεφυρα, ενω οταν ηρθε στην Ελλαδα και εβαλαν τη λαμαρινα πανω απο το ρεμετζο εγινε ακομα πιο αρμονικο. ;)
Τό κουκλί, η ομορφιά, το μανεκέν, έτοιμη γιά αναχώρηση κάποιο πρωινό από την Ραφήνα
75830
Αφιερωμένη σε όλους τούς λάτρεις του βαπόραρου.
Και εδώ η συνέχεια.
75834
Και οι τρείς είναι από σκαναρισμένα slides το ίδιο πρωινό απο τη Ραφήνα.
Captain_Nionios
05-02-2010, 23:30
Καρολε ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ, να εισαι καλα φιλε μου. Το μανεκεν δεν παιζεται!!! Να σε ρωτησω οι φωτογραφιες ειναι του 1989; Εχουν καλυψει την πρυμη αλλα δεν εχει τα σινιαλα στις μπαντες.;)
Τώρα πάρτε και μία φωτοσοπιά για να δέσει το γλυκό.
75839
Captain_Nionios
05-02-2010, 23:31
Εδώ είναι εν πλώ
75833
Ειδικα γι'αυτη τι να πει κανεις. Πειτε μου αν θελετε κατι ασχημο σε αυτο το χαρμα οφθαλμον. Κοιταξτε πλωρη!!!
Captain_Nionios
05-02-2010, 23:32
Τώρα πάρτε και μία φωτοσοπιά για να δέσει το γλυκό.
75839
ΚΑΤΑΝΑ VS ΚΑΤΑΝΑ. Καρολε τα σεβη μου.
T.S.S. APOLLON
05-02-2010, 23:35
Αψογος ο φιλος Καρολος!!!
Κάρολε και Appia_1978...άψογοι και οι δυο σας!!!
Roi Baudoin
06-02-2010, 09:01
Όλες αυτές οι φωτογραφία αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης.
Απλά πολλά πολλά μπράβο !!!!
BEN BRUCE
06-02-2010, 11:10
O μετρ της φωτογραφικης τεχνης Καρολος <πυροβολει> με το αγαπημενο σκαρι.Αψογες φωτο και ποζες!
BEN BRUCE
06-02-2010, 21:53
POLLUX το 2001 στο περαμα
75965
Για τους capten 4 και Καρολος
Αν διακρίνω καλά, ηταν και η τελευταία του χρονιά με Ελληνική σημαία ?.
POLLUX το 2001 στο περαμα
75965
Για τους capten 4 και Καρολος
Ευχαριστώ για την αφιέρωση και ανταποδίδω.
Ρε φίλε, ότι και φορεσιά να του έβαζες, αυτό ήταν ενα κουκλί !!!
75970
Σκαναρισμένο slide τραβηγμένo απο το Bari εν πλώ για Τήνο απόγευμα έξω από τήν Κάρυστο. Το κουκλί επέστρεφε για Ραφήνα.
Μία από τις ωραιότερες φωτογραφίες που έχουμε δει ποτέ του πλοίου. Πραγματικά καταπληκτική.
Ειλικρινή συγχαρητήρια.
Λέει πάρα πολλά αυτή η φώτο Κάρολε;)
nikosnasia
06-02-2010, 23:50
Βλέποντας αυτά τα ιστορικά ντοκουμέντα και συγχρόνως αριστουργήματα περνούν από το μυαλό μου σκέψεις όπως , ότι στη δεύτερη πενταετία του το nautilia έχει "υποχρέωση" να αφήσει μια παρακαταθήκη δημιουργώντας μια ηλεκτρονική εθνική βιβλιοθήκη για τις επόμενες γενιές με την ιστορία των πλοίων που κατά καιρούς ταξίδεψαν τους Έλληνες και με ιστορικές φωτογραφίες των από τα ελληνικά λιμάνια. Σίγουρα θα υπάρχει τρόπος. Ας το σκεφθούν οι υπεύθυνοι του forum. Θεωρώ ότι είναι άξιοι να το κάνουν.
Και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να βρεθούν καραβολάτρεις και από άλλα λιμάνια "αδικιμένα", όπως το Βαθύ , το Καρλόβασι, Ο Αγιος Κϋρηκος, ο Εύδηλος, η Πάτμος, η Κάλυμνος , η Ρόδος, η Μύρινα, ακόμη ακόμη η Πάρος , η Σαντορίνη και όλα τα άλλα μικρότερα για νάχουμε από όλη την ναυτική Ελλάδα συχνότερες ανταποκρίσεις και φωτογραφικό υλικό σύγχρονο και παλαιότερο.
Πολλά είπα, ίσως σας ζάλησα δεν ξέρω τι μ΄έπιασε βλέποντας το Επτάνησος που λατρεύω άν και ταξίδεψα μαζί του μόνο μιά φορά από Κυλλήνη για Αργοστόλι.
Captain_Nionios
07-02-2010, 04:14
75970
Σκαναρισμένο slide τραβηγμένo απο το Bari εν πλώ για Τήνο απόγευμα έξω από τήν Κάρυστο. Το κουκλί επέστρεφε για Ραφήνα.
Φωτογραφια του 91' η του 92' γιατι απο οτι μου εχει πει ο μετρ capten4 η γραμμη των σινιαλων στις μπαντες ειχε τριγωνικο τελειωμα απο το 1991 και μετα. Καρολε πραγματικα το βαπορι ΣΚΙΖΕΙ στη φωτογραφια με τη φρεσκαδουρα να φαινεται τοσο ομορφη.
ΥΓ: Σε εχω ικανο να ταξιδευες πολλες φορες με το Μπαρι ωστε να συναντας το Επτανησος για φωτογραφιες...;)
Φωτογραφια του 91' η του 92' γιατι απο οτι μου εχει πει ο μετρ capten4 η γραμμη των σινιαλων στις μπαντες ειχε τριγωνικο τελειωμα απο το 1991 και μετα. Καρολε πραγματικα το βαπορι ΣΚΙΖΕΙ στη φωτογραφια με τη φρεσκαδουρα να φαινεται τοσο ομορφη.
ΥΓ: Σε εχω ικανο να ταξιδευες πολλες φορες με το Μπαρι ωστε να συναντας το Επτανησος για φωτογραφιες...;)
1992 Kαλοκαίρι.
Αρκετές φορές και μην ξεχνάτε, η όσοι δεν το γνωρίζετε στόν καιρό το Bari είχε καλύτερο ταξίδεμα.
Μιά παλιά φωτογραφία απο πρωινή αναχώρηση απο την Ραφήνα αφιερωμένη σε όλους.
75997
91 ειναι παιδια...το 92 ειχαμε στη γραμμη το θηριο SUPERFERRY....
Captain_Nionios
07-02-2010, 16:02
Ελεγα μην ηταν αρχες του 92' γι'αυτο.;)
Appia_1978
07-02-2010, 17:19
Το Επτάνησος, με την κλασική του πόζα στον Πόρο:
76074
75970
76074
Eυχαριστούμε πολύ.Όμορφες εικόνες...:D
Captain_Nionios
08-02-2010, 00:10
76074
Πατριωτη εισαι πραγματικα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Τολμω να πω πως ειναι η καλυτερη φωτογραφια του βαπορα στον Πορο!!! Να εισαι καλα!!!
trelaras
21-02-2010, 23:47
Τωρα ξερουμε που βρισκεται?με τι ονομα?
Τωρα ξερουμε που βρισκεται?με τι ονομα?
δυστιχως φιλε μου δεν υπαρχει ποια αυτο το ονειρεμενο σκαρι....
τελευταια το ονομασια ηταν NISMA και εγκαταληθφηκε στο GADANI BEACH οπου και ανακαλιφθηκε απο τους φιλους captain nionio και rocinande
εδω και το αναλογο ποστ
http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=304838&postcount=434
trelaras
22-02-2010, 08:00
τι κριμα :-(
Captain_Nionios
12-03-2010, 06:24
Απο συνεντευξη του Γερασιμου Παξινου στον Εφοπλιστη τον Φεβρουαριο του 2002: "Για το Επτανησος οτι και να πω ειναι λιγο. Η 'κυρα' της θαλασσας.Ειναι το αγαπημενο μου. Τα ειχε ολα. Πλοιο 'για κουτους'." Φιλε ιθακη ειχες πει κατι πριν λιγο καιρο...
Απο συνεντευξη του Γερασιμου Παξινου στον Εφοπλιστη τον Φεβρουαριο του 2002: "Για το Επτανησος οτι και να πω ειναι λιγο. Η 'κυρα' της θαλασσας.Ειναι το αγαπημενο μου. Τα ειχε ολα. Πλοιο 'για κουτους'." Φιλε ιθακη ειχες πει κατι πριν λιγο καιρο...
καπτεν αν την εχεις αυτη τη συνεντευξη σε παρακαλω στειλτο μου στο μαιλ μου....θελω να το εχω αυτο το θεικο "μονο κατα λαθος θα μπορουσαν να το κανουν τοσο καλο" που ειχα ακουσει να το συζητουσαν και στην γεφυρα τα δυο ξαδερφια (ο Μακης με τον πατερα μου),και το ξανα διαβασα απο τον φιλο cortomaltese στις πρωτες σελιδες του thread, και μου ειχε κανει τοση περιεργια στο μυαλο μου,σαν μικρο παιδι που ημουν...
Captain_Nionios
13-03-2010, 03:34
Οριστε, καλη αναγνωση!!!;)
http://www.efoplistis.gr/interviews/1216302487.pdf
Διονυση σε ευχαριστω πολυ...αυτο για την γυμναστικη ειναι αληθεια,ο πατερας μου ειχε κυπελα στους τοπικους αγωνες που εκαμε κολυμβηση (ελευθερο ), ο αδερφος του στην πεταλουδα,ο μπαρμπας ο Μακης στο αλμα εις υψος...
επειδη βλεπω μετα λυπης μου οτι εχει πεσει νεκρα στο θεμα εναν μηνα τωρα, ανεβαζω αυτη την φωτο.ειναι καλοκαιρι του 1990, αυγουστος, και ενας νεαρος με πολυ τρελα για το πλοιο "του", το απαθανατιζει με την ταπεινη του kodak...η ποιοτητα ειναι κακη, και χωρις την πρυμη, αλλα νομιζω οτι αξιζει να την δουμε...διπλα του, το Καπεταν αλεξανδρος ρεμετζαρει....
84912
BEN BRUCE
15-04-2010, 08:30
επειδη βλεπω μετα λυπης μου οτι εχει πεσει νεκρα στο θεμα εναν μηνα τωρα, ανεβαζω αυτη την φωτο.ειναι καλοκαιρι του 1990, αυγουστος, και ενας νεαρος με πολυ τρελα για το πλοιο "του", το απαθανατιζει με την ταπεινη του kodac...η ποιοτητα ειναι κακη, και χωρις την πρυμη, αλλα νομιζω οτι αξιζει να την δουμε...διπλα του, το Καπεταν αλεξανδρος ρεμετζαρει....
84912
Aυτες ηταν εποχες!Μαλλον πρεπει να ησουν απο τους πρωτους, οχι πανω απο 15 νομιζω, που τραβαγαν φωτογραφιες τοτε
Captain_Nionios
15-04-2010, 12:04
Πολυ ωραιες μνημες απο πολυ ωραιες εποχες. Να σαι καλα Τασο!!!
Captain_Nionios
06-05-2010, 10:54
Μετα απο επισκεψη μου στην Αθηνα ξεθαψα αυτο!!! Παλια μου ζωγραφια του λατρεμενου βαπορα. Αφιερωμενη σε οσους το αγαπουν. ;)
88598
trelaras
06-05-2010, 12:43
Μετα απο επισκεψη μου στην Αθηνα ξεθαψα αυτο!!! Παλια μου ζωγραφια του λατρεμενου βαπορα. Αφιερωμενη σε οσους το αγαπουν. ;)
88559
Πολυ ομορφη η ζωγραφια σου!!!:)Σ'ευχαριστουμε!!!
88559
...εκτός απο φλέβα ''γρήγορου'' έχεις και καλλιτεχνική φλέβα...!!!
Αμα είσαι ''χεράς''....:D:D
Ωραίος ο Νιόνιος!!!;)
Captain_Nionios
06-05-2010, 20:10
Μετα το παραπανω να σας δωσω και αλλο ενα δωρακι.
Οπως εγραψα και στο θεμα του Horizon, σε ενα Rocinantικο ψαξιμο σου στο net βρηκα ενα παλιο μεσιτικο γραφειο βαποριων. Το αποτελεσμα ηταν να βρω βαπορια της τοτε Strintzis Lines προς πωληση.
Για ολους του καψουροκαψουρους.
http://www.albertashipping.com/eptanisos.pdf
Rocinante
06-05-2010, 20:19
Μετα το παραπανω να σας δωσω και αλλο ενα δωρακι.
Οπως εγραψα και στο θεμα του Horizon, σε ενα Rocinantικο ψαξιμο σου στο net βρηκα ενα παλιο μεσιτικο γραφειο βαποριων. Το αποτελεσμα ηταν να βρω βαπορια της τοτε Strintzis Lines προς πωληση.
Για ολους του καψουροκαψουρους.
http://www.albertashipping.com/eptanisos.pdf
Ε δεν ειμαστε καλα. Εδω εχει λεπτομερη στοιχεια που δεν ηξερα!!!!!
Μπραβο Διονυση.
Captain_Nionios
06-05-2010, 20:22
Σε βλεπω εγω, μετρας καταναλωσεις...
Appia_1978
07-05-2010, 22:16
Καταπληκτικό εύρημα, Διονύση! Όσο για τη ζωγραφιά, τι να πούμε ...; ¶λλο πράγμα :D
Roi Baudoin
09-05-2010, 23:21
Η ζωγραφιά, φίλε Captain_Nionios, είναι υπέροχη.
και ξυπνά τόσες πολλές μνήμες ...
Προσέξτε ότι τα μηνύματα για το πλοίο έφτασαν τα πεντακόσια.
Με το καλό να τα χιλιάσουμε.
Ἕνα μεγάλο «εὖγε» στὸ Νιόνιο μὲ τοὺς Θησαυρούς του!