PDA

Επιστροφή στο Forum : ΕΓ/ΟΓ Ανοιχτού τύπου (Open Type Ferries)

Σελίδες : 1 [2] 3

Thanasis89
15-04-2010, 00:33
Βασικά δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις... Αν κοιτάξεις όλα τα θέματα των πλοίων που ναυπηγούνται θα δεις ότι είναι ημιτελή... ;)

leo85
15-04-2010, 16:45
φιλοι καλησπερα σε 1/5 περιπου μηνα το ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μ θα πεση:rolleyes:

pantelis2009
15-04-2010, 17:43
καλησπέρα σε όλο το Nautilia. Βρήκα σήμα και μπήκα.;) Ένα απίστευτα ωραίο ταξίδι με το θρυλικό Νήσος Θηρασιά. 14/04/2010 ώρα 06.30. επικοινωνία με Κ.Λ.Πειραιά για απόπλου απο Σαλαμίνα με τελικό προορισμό τη Σαντορίνη. Υπέροχος καιρός κατα το ταξίδι (αν και 05.00 που έφυγα απο το σπίτι μου έβρεχε).΄Ο Cpt Γιώργος επι το έργο και το πλήρωμα του, καταπληκτική ανθρώποι. Τους ευχαριστώ για όλα. Μερικές φωτο απο το ταξίδι χαρισμένες σε Leo, CORFU, Thanasis89, ΓιάννηςΤ,polykas,ιθακη, manoubras, rocinante, vinman, BEN BRUCE,Leo85 και όσους ξέχασα.:rolleyes:

84982

84983

84984

84985

84986

Akis Dionisis
15-04-2010, 18:08
Ας βάλουμε κι ένα "Σαλονικιότικο" σκαρί που κάνει βόλτες στη Σαλαμίνα και στο Πέραμα...

http://img260.imageshack.us/img260/2207/dsc02635edited.jpg

CORFU
15-04-2010, 19:19
φιλε Ακι που ειναι το σκαρι????

CORFU
15-04-2010, 19:22
περιμενω και αλλεs φωτο;)
εσυ εκανεs λιγο τιμονι???:D:D

pantelis2009
15-04-2010, 19:26
όταν αρχίσει δρομολόγια, φίλε CORFU.:p:p

Thanasis89
15-04-2010, 22:35
Παντελή τα χειρηστήρια στο αργά τα βλέπω. Θα πηγαίνατε με καμιά 8-9 εεε ;
Πραγματικά σε ζηλεύω ! Σ' Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις φωτογραφίες ! Περιμένουμε νέα σου ! Καλή συνέχεια να έχεις...

pantelis2009
15-04-2010, 22:40
Επιδή έκανε επισκευή και στις μηχανές δεν το άνοιγε. Δεν ξέρω αν το άνοιξε όλο κάποια στιγμή. Πάντος με 10 μίλια πήγαινε την ώρα που το τράβηξα.

85062

Thanasis89
15-04-2010, 22:46
Το έχω αυτό σήμερα... Πέφτω μια μονάδα κάτω από το κανονικό σ' αυτά που υπολογίζω... :D
Καλά έκανε ο άνθρωπος και δεν το άνοιξε ! Εξάλλου δεν τον κυνηγούσε κανένας ! ;)

vinman
15-04-2010, 22:50
...κρουαζιέρα δηλαδή κανονική Παντελή μεχρι να φτάσεται Σαντορίνη..!!

pantelis2009
15-04-2010, 23:00
...κρουαζιέρα δηλαδή κανονική Παντελή μεχρι να φτάσεται Σαντορίνη..!!

Ναι φίλε vinman, αλλά το πλήρωμα και το ταξίδι ήταν φανταστικόοοοοοοο.
Thanasis89 όλοι την πατάμε καμιά φορά;)

vinman
15-04-2010, 23:01
Ναι φίλε vinman, αλλά το πλήρωμα και το ταξίδι ήταν φανταστικόοοοοοοο.
Thanasis89 όλοι την πατάμε καμιά φορά;)

...φαντάζομαι...και ζηλεύω...;)
Πάντα τέτοια...;)

ΓιαννηςΤ
15-04-2010, 23:49
ευχαριστουμε παντελη
σε περιμενουμε παλι συντομα κοντα μας

Akis Dionisis
16-04-2010, 00:09
Ας βάλουμε κι ένα "Σαλονικιότικο" σκαρί που κάνει βόλτες στη Σαλαμίνα και στο Πέραμα...

http://img260.imageshack.us/img260/2207/dsc02635edited.jpg

Φίλε Άκη που είναι το σκαρί????

Εδώ είναι... Με τη γρηγοράδα που τα κάνω όλα ξέχασα να βάλω την εικόνα...:rolleyes:

http://img682.imageshack.us/img682/2207/dsc02635edited.jpg

Thanasis89
19-04-2010, 11:06
Δεν ξέρω... έχει τρομάξει το μάτι μου... κάποια χρόνια πριν αν μου έλεγες για τέτοιο σκαρί που παίρνει 200 ΙΧ θα έλεγα ότι είναι επιστημονική φαντασία. Με αυτά που έχω δει τα τελευταία χρόνια, όλα τα περιμένω...

O αριθμος του πληρωματος όμως δεν ανεβαινει αντιστοιχα με αποτελεσμα αυτοί που διαχειριζονται το γκαραζ να περνανε δυσκολα.Υπαρχει και το κοματι της συντηρησης που οι επιφανιες εχουν πολλαπλασιαστει

Μεταφέρω εδώ την συζήτηση καθώς θα την γενικεύσω λίγο. Ο Κωστάς σημείωσε κάποια σημεία που πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σχετικά με τα καινούρια σκαριά. Παρ' όλο λοιπόν που είναι πολύ καλοφτιαγμένα πλοία και αρκετά στιβαρά, ένεκα και ο μάστορας - ναυπηγείο, πιστεύω ότι πρέπει να επενδύουμε περισσότερο στο πνεύμα της ευελιξίας, παρά του μεγέθους. Πλοία μικρά, οικονομικά, στιβαρά - άμπασα, ευέλικτα - γρήγορα, ικανά να μεταφέρουν σημαντικό αριθμό οχημάτων και ανθρώπων είναι πιστεύω αυτό που χρειάζεται η κάθε γραμμή. Δεν πρέπει ξεφεύγουμε από τον αρχικό σκοπό της "παντόφλας" ο οποίος είναι οικονομία και η ευελιξία. Ωστόσο κάθε πλοιοκτήτης, έχοντας στο νου του μια συγκεκριμένη ρότα, πράττει ανάλογα...

Appia_1978
19-04-2010, 23:37
Συμφωνώ Θανάση, αλλά δεν είναι αξιοπερίεργο που δε φαίνεται να εφαρμόζεται αυτό που αναφέρεις στην τελευταία γραμμή;

Ωστόσο κάθε πλοιοκτήτης, έχοντας στο νου του μια συγκεκριμένη ρότα, πράττει ανάλογα...

Διαπιστώνει κανείς τα τελευταία χρόνια, ότι αυτά που παραγγέλνονται και κατασκευάζονται ολοένα και μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους! Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, αλλά η πλειοψηφία είναι δίδυμα, από σχεδόν κάθε άποψη.

Βγαίνει λοιπόν το συμπέρασμα, ότι οι εταιρείες δε βλέπουν διαφορές στις εκάστοτε γραμμές. Παραγγέλνουν πλοία, που θα μπορούσαν, κατά τη γνώμη τους, να ταξιδέψουν το ίδιο καλά στη Σαλαμίνα, στην Καβάλα κτλ.

Δεν είναι λίγο παράξενο αυτό; Είμαι πρωτοετής στην παντοφλολογία και για αυτό ρωτάω εσάς, τους πιο μεγάλους :mrgreen:, έχουν εξαλείψει πια οι χαρακτηριστικές ιδιαιτερότητες της κάθε πορθμειακής γραμμής;

Thanasis89
20-04-2010, 00:44
Μάρκο όσο κι αν προσπάθησα να βρω σύντομη απάντηση, δεν μπόρεσα να τα καταφέρω. Ας χωρίσουμε λοιπόν αυτή την απάντηση σε δύο τομείς (μπας και μικρύνει) :D : τα πλοία και τις γραμμές.

Τα πλοία : Δεν είναι παράξενο. Βασικός, παράγοντας ο οποίος επηρεάζει την ναυπήγηση τέτοιου είδους πλοίων (και όχι μόνο) είναι το κόστος. Κάθε καινούριο σχέδιο από την γάστρα μέχρι το κομοδέσιο έχει ένα επιπλέον κόστος, οπότε αυτό αυτόματα σημαίνει ότι δεν θα δεις εύκολα κάποια ξεχωριστή ναυπήγηση. Βέβαια, θα ήταν λάθος μου να μην σου πω ότι υπάρχουν κι αυτές αλλά είναι εξαίρεση [π.χ. το Αιχαιός, το Άννα - Μαρία, οι Πρωτοπόροι, το Άνω Χώρα ΙΙ με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Άνω Χώρα είναι από τα πρωτότυπα πλοία του είδους (και μπορώ να σου πω γιατί το κάθε ένα είναι ξεχωριστό)]. Τώρα τελευταία φαίνεται κάτι να κινείται και στα νέου τύπου μονόπλωρα (δες Στύρα Νταιμοντ, Αποστόλης Τ., Ποσειδώνας κ.α.). Το Στύρα Νταιμοντ για παράδειγμα είναι από τα πρώτα ( ; ) του είδους με γάστρα άνω των 16 κόμβων (!). Γενικά όμως, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε (λάθος μου που το έκανα) ότι δεν είναι καθ' όλα ευέλικτα (σε σύγκριση με τα παλιά) τα ήδη ναυπηγηθέντα πλοία. Αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι εν μέρει στερούνται δυναμικότητας και ευρυματικότητας όχι εξαιτίας των ναυπηγών, αλλά κυρίως των πλοιοκτητών (οι οποίοι περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό από πολλούς παράγοντες). Πιστεύω ότι τα πλοία θα μικραίνουν και πρέπει να μικραίνουν σιγά σιγά γιατί είναι ήδη πολύ μεγάλα και δεν γεμίζουν με τίποτα. Παράλληλα, το κράτος φαίνεται διατεθιμένο (παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει) να κάνει έργα - τα οποία έχουν "κόστος" για τα πορθμεία και είναι μια παράμετρος την οποία δεν πρέπει να παραβλέψουμε.
Οι γραμμές : Σχετικά τώρα με τις γραμμές όντως δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους, αλλά ούτε και είχαν. Σήμερα στα δικά μου μάτια υπάρχουν περισσότερες ιδιαιτερότητες από ό,τι παλιά. Δύο σίγουρες ιδιαιτερότητες είναι εκείνες που διαμορφώνουν την απόφαση σχετικά με την γραμμή δρομολόγησης, το κράτος και ο καιρός. Δυνητικά όλα τα πλοία είναι σε θέση να ταξιδέψουν σε όλες τις γραμμές. Πάντα όμως υπάρχουν περιορισμοί.

Γενικά θα μπορούσα να σου πω ότι τα πλοία που περιέγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου είναι αυτά που, κατά την γνώμη μου, θα μπορούσαν να καλύψουν κάθε γραμμή. Οικονομία στο πετρέλαιο, καλές χωρητικότητες, μικρά λιμενιάτικα (όπου είναι δυνατόν), ταχύτητα και σταθερότητα (λιγότερο μπότζι - πρόβλημα όλων των αμφίπλωρων). Όσο για τους πλοιοκτήτες, όντως προσπαθούν να καλύψουν μεγάλα και διαφορετικά φάσματα ιδιαιτεροτήτων προκειμένου να καταστήσουν τα πλοία τους όσο το δυνατόν πιο εύκολα προσαρμόσιμα στις εκάστοτε συνθήκες, με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος έχοντας όμως παράπλευρες απώλειες, Μπράβο τους όμως για την προσπάθεια τους αυτή. Αυτά τα ολίγα... :D

Φωτογραφία από το γνωστό μας πορθμείο, για προβληματισμό σχετικά με το θέμα.

85730

Υ.Γ. Το γράφω εδώ και μία ώρα και προσπάθησα να είμαι περιεκτικός. Δεν ξέρω και πολλά, καθ' ότι "σπουδάζω" εδώ και 2 περίπου χρόνια στην σχολή, απλά σου λέω την γνώμη μου και κάπου εκεί μέσα είναι... Ελπίζω να μην κούρασα και να απάντησα επαρκώς ! :oops: :D

Leo
20-04-2010, 08:18
Επιτέλους μια όμορφη κουβέντα, την οποία επικροτώ και στην οποία θα λάβω μέρος σαν λάτρης των παντόφλων και όχι σαν ειδικός (όπως ο Παντελής ή ο Θανάσης).

Επειδή ταξιδεύω συχνά πυκνά με παντόφλες σε όλες τις γραμμές γύρω από την Αττική (ξε-δίνω), θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν πολλά δίδυμα ή τρίδυμα πλοία. Πολλές φορές ψάχνω να βρω ομοιότητες μεταξύ τους αλλά δεν είναι πολλές. Σαφώς υπάρχουν αδελφά, αλλά μέσα στην μεγάλη σειρά που φαίνεται στη μισή σειρά (από την φωτογραφία του Θανάση), υπάρχουν άλλες τόσες αριστερότερα. Γεγονός είναι ότι είναι ένας νεότατος στόλος πλοίων που συνεχώς κυκλοφορεί, αλλάζει χέρια, ανανεώνεται και είναι ένας ζωντανός τομέας της ακτοπλοΐας μας. Βλέπουμε ακόμη τελευταία ο κλάδος της παντόφλας ρο-ρο να κινείται, κυρίως όμως με παλαιότερα πλοία.

Appia_1978
21-04-2010, 01:51
Θανάση,

πώς σου πέρασε καν η ιδέα από το μυαλό, ότι μπορεί να με κούρασες με τα γραφόμενά σου; Θα πρέπει να σε μαλώσω, μου φαίνεται ;)

Απεναντίας, διάβασα 3-4 φορές την απάντησή σου, όχι γιατί είναι ακαταλαβίστική, αλλά επειδή (και εδώ θα συμφωνήσω με το φίλο Λεο) είναι ένα από τα καλύτερα και πιο πληροφοριακά κείμενα που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό στο φόρουμ!

Σχετικά με τα πλοία:
Συμφωνώ, ότι εφόσον το εκάστοτε πλοίο δουλεύει ομαλά από τεχνικής, ναυτιλιακής και οικονομικής απόψεως, δε συντρέχει απολύτως κανένας λόγος να αλλάξεις το επιτυχημένο σχέδιο.
Υπάρχουν βέβαια οι εξαιρέσεις που ανέφερες, αλλά από ότι φαίνεται, για διάφορους λόγους δεν πρέπει να ήταν και τόσο επιτυχημένες. Ίσως, επειδή στην περίπτωση των αγαπημένων μου Φαίδρα και Korcula να ήταν πολύ ακριβά σε τελική ανάλυση και όχι τόσο κατάλληλα για τις κατά κανόνα πιο σύντομες συνηθισμένες Ελληνικές διαδρομές. Ίσως, επειδή στην περίπτωση του Αχαιός να μην απέδωσε από τεχνικής απόψεως τα υποσχόμενα. Για το Άνω Χώρα ΙΙ δεν μπορώ να πω πολλά. Το ξέρω δυστυχώς πολύ λίγο για να μπορώ να εκφέρω γνώμη. Μοιάζει βεβαίως με π.χ. το Πρωτοπόρος IV, αλλά παρουσιάζει μερικές σημαντικές διαφορές (εάν μπορούσες να μου παρουσιάσεις λίγο το πλοίο, θα σου ήμουν ευγνώμων!).
Όλα τα υπόλοιπα και ας με συγχωρέσουν για αυτό οι φίλοι τους, μοιάζουν μεταξύ τους και είναι άνα πάσα στιγμή αντικαθιστόμενα μεταξύ τους.
Σίγουρα για αυτή την έλλειψη φαντασίας δεν ευθύνονται τα ναυπηγεία. Αυτό αποτελεί καθαρά απόφαση των πλοιοκτητών!
Σε πολλά από τα καινούργια πλοία, σχηματίζω την εντύπωση, ότι ναυπηγούνται εξαρχής με το σκεπτικό της γρήγορης πώλησής τους στο εξωτερικό! Οι εταιρείες, δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τις γραμμές που εξυπηρετούν, αλλά σκέφτονται πως θα καταφέρουν να πουλήσουν γρήγορα και ακριβά τα νέα τους πλοία. Το ότι έτσι αναβαθμίζονται συνάμα τα πορθμεία μας, είναι ένα επακόλουθο φαινόμενο, πολύ θετικό για όλους μας, αλλά παντελώς αδιάφορο για τις εταιρείες ...
Μπορεί να με θεωρήσετε παράξενο, αλλά προσωπικά προτιμώ ένα πιο παλιό πλοίο που έχει στεριωθεί σε μια γραμμή, που ο κόσμος γνωρίζει το καράβι και το πλήρωμα (και το πλήρωμα το καράβι!), παρά ένα ολοκαίνουργιο πλοίο κάθε λίγο και λιγάκι, που ούτε εμείς το συνηθίζουμε, ούτε αυτό συνηθίζει τη γραμμή ...
Κάπου ποιο πάνω αναφέρθηκε (πιστεύω από εσένα), ότι οι επόμενοι Πρωτοπόροι θα είναι ακόμα μεγαλύτεροι! Αυτό αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, απόδειξη για τα γραφόμενά μου! Έχω ελάχιστες γνώσεις για τις πορθμειακές γραμμές στα μέρη σας, αλλά δεν πιστεύω να βγάζει κανείς κέρδος από μια πορθμειακή γραμμή την οποία εξυπηρετούνε 4, 5, 6, ... 100-μετρα πλοία! Άρα, άλλο είναι το σκεπτικό ναυπήγησής τους.
Α, και κάτι άλλο ακόμα. Με τη μείωση της ποικιλίας, πιστεύω, θα δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια σε ορισμένες γραμμές ένα πρόβλημα αντικατάστασης των παλαιοτέρων πλοίων. Γιατί, θεωρητικά και βεβαίως μπορεί οποιοδήποτε από τα νέα αμφίπλωρα να αναλάβει οποίαδηποτε γραμμή, αλλά πρακτικά δε θα είναι πάντοτε εύκολη η εκάτοτε προσαρμογή. Με το φτωχό μου μυαλό, πιστεύω, ότι άλλο να ταξιδεύεις προς τη Σαλαμίνα και άλλο π.χ. προς τον Αστακό ή την Κέρκυρα. Άρα θα πρέπει να υπάρχουν και μελλοντικά εναλλακτικές λύσεις!

Σχετικά με τις γραμμές:
Βασικά, επικροτώ την ύπαρξη τόσων πολλών πορθμείων στην πατρίδα μας! Βλέπω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άλλες χώρες, π.χ. η Δανία. Από τότε που καταργήθηκε ένα ολόκληρο μάτσο από εσωτερικές γραμμές, η ποιότητα ταξιδιού έχει πέσει. Η πλειοψηφία των οδηγών δεν ξεκουράζεται πια όσο θα έπρεπε επειδή, κακά τα ψέματα, άλλο να πας 30 λεπτά με πλοίο, όπου αναγκαστικά θα ξεμουδιάσεις και άλλο να οδηγάς στον αυτοκινητόδρομο και να κάνεις μόνο μια μικρή στάση για να πας ίσα ίσα στο μπάνιο.
Μετά, είναι και το οικονομικό. Π.χ., παλαιότερα, όταν ταξιδεύαμε οικογενειακώς στη Σουηδία πληρώναμε με το καράβι από τη Δανία στη Σουηδία περίπου 20 Ευρώ. Πέρυσι, η γέφυρα ζητούσε ήδη 38 Ευρώ!!!
Για αυτό και θεωρώ, ότι στα δύο μεγάλα έργα που εκτελέστηκαν στην Ελλάδα και αφορούν την πλήρη (τούνελ Ακτίου) ή τη μερική (γέφυρα Ρίου) παύση λειτουργίας πορθμείων, οι πλοικτήτες έκαναν μεγάλο λάθος που δεν έμειναν και δεν επένδυσαν στις γραμμές.
2 παντόφλες να πηγαινοέρχονται πιστεύω θα ήταν βιώσιμες στην Πρέβεζα.
Στο Ρίο, το πρόβλημα είναι άλλο. Έχουν μαζευτεί όλες οι παλιές παντόφλες. Καλό για τους λάτρες του είδους :mrgreen:, αλλά δεν κερδίζονται έτσι νέοι επιβάτες. Δεν πιστεύετε, ότι εάν κυκλοφορούσαν στη γραμμή 6-8 αμφίπλωρα, με σύγχρονο σέρβις θα κέρδιζαν ένα σημαντικό μερίδιο της πίτας; Απεναντίας, εάν εξακολουθήσουν έτσι θα πάνε και οι εναπομείνοντες περίπατο ...
Δεν ξέρω, μήπως θα ήταν σκόπιμο να καθορίσει το κράτος ανώτατες διαστάσεις για τα πορθμεία ... Γιατί με την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση αυτών των πλοίων, δύο περιπτώσεις υπάρχουν. Ή θα κλείσεις την εταιρεία σου ή θα εκτοπίσεις τον ανατγωνισμό. Καμία από τις δύο αυτές περιπτώσεις δε συμφέρει εμάς, τους επιβάτες ή το κράτος γενικότερα!

Αυτά τα ολίγα εκ μέρους μου. Συγγνώμη που τα έγραψα κάπως ανακατεμένα! Ελπίζω, παρόλα αυτά, να βγαίνει νόημα ;)

john85
22-04-2010, 20:08
Με την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα ο Ελληνας θα σκεφτεί αν θα πάει και ένα σαββατοκύριακο φέτος διακοπές και αύτο θα έχει επίπτωση και στους πλοιοκτήτες που δαπανούν λεφτά για νέα φέρυ μποτ στις πορθμειακές γραμμές .

Thanasis89
22-04-2010, 21:38
Βγαίνει απόλυτο νόημα και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που μου δίνεις την ευκαιρία να συνεχίσω μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.
Συνεχίζοντας λοιπόν, τον διαχωρισμό της απάντησης σε πλοία και γραμμές, θα αρχίσω από τα πλοία :

Τα Φαίδρα και Korcula (αγάπη) όπως και το ΣΑΟΣ ΙΙ (ίδιας νοοτροπίας) είναι πλοία που θα κάλυπταν άνετα το κενό που θα άφηναν πλοία όπως το Αρτεμισία ή το Εύβοια Σταρ ή ο Μακεδόνας ή το Μαρμάρι Εξπρές (με τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις στο μέγεθος). Δηλαδή, είναι πλοία για κάτι παραπάνω από μια απλή πορθμειακή γραμμή και η χρήση τους ίσως δεν ήταν αντίστοιχη των δυνατοτήτων τους. Δηλαδή μόνο τώρα πιστεύω ότι το Φαίδρα βρήκε τον δρόμο του. Θα τα ονόμαζα πλοία ημί-κοντινών αποστάσεων και θα κάλυπταν νησιά όπως η Κέρκυρα, η Σαμοθράκη, η Σκύρος, η Αίγινα (όπως κάνουν), η Κέα (Τζια) καθώς και τα ενδοκυκλαδικά. Αλλά μην αναλωθώ πολύ σ’ αυτά καθώς δεν είναι σχετικά με το θέμα, ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι απάντησα επαρκώς.
Παρακάτω, πλησιάζοντας στα σχετικά με το θέμα, ανοιχτού τύπου ή τουλάχιστον κλειστού τύπου για μικρές πορθμειακές γραμμές, και σχετικά με τον Αχαιό θα έλεγα ότι είναι επιτυχημένο πλοίο και αρκετά καινοτόμο για την εποχή που φτιάχτηκε. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή με πολλά θετικά αλλά και ένα βασικό αρνητικό. Τα θετικά έχουν σχέση με τις προπέλες, με την χρηστικότητα του γκαράζ, των κοινόχρηστων χώρων καθώς και με την ταχύτητά του. Το μόνο αρνητικό ίσως για τους υποψήφιους αγοραστές του (όχι για μένα) είναι η διπλή γέφυρα. Δηλαδή, ο καπετάνιος είναι αναγκασμένος να πηγαινοέρχεται (που να κουβαλάς τσιγάρα, κινητά κλπ) και πραγματικά τον καταλαβαίνω τι τραβάει. Ευτυχώς όμως η γραμμή που κάνει τώρα ή που έκανε (Αίγινα) δεν ήταν τόσο μικρή και δεν είχε αυτό το πρόβλημα κάθε λίγο και λιγάκι. Αλλά για φαντάσου να έκανε Στύρα ή Ωρωπό ; Τρελό ! Το Άνω Χώρα ΙΙ ούτε εγώ το γνωρίζω ιδιαίτερα αλλά θεωρώ πως ξεφεύγει αρκετά από αυτά που γνωρίζουμε για τα αμφίδρομα πλοία του είδους καθώς φέρει αρκετές καινοτομίες που στα μάτια μου κάνουν την διαφορά. Το Πρωτοπόρος IV, τώρα, εξωτερικά όντως είναι ένα πρωτότυπο πλοίο και ομολογουμένως η Tsokos Lines έχει την πατέντα γι’ αυτό το σχέδιο αρχής γενομένης από το ΙΙ. Έχει την γάστρα του Φαίδρα (τουλάχιστον στην πλώρη) όσο κι αν αυτό φαίνεται παράξενο και καταπίνει υπερβολικά πολλά αυτοκίνητα για το μέγεθός του. Επίσης, έχει ένα χρηστικότατο κατάμπαρο γκαράζ (πράγμα σπάνιο), αυτό γιατί η ράμπα του δεν βρίσκεται στο κέντρο αλλά στην άκρη επιτρέποντας την φόρτωση και του κυρίως γκαράζ και του υπογείου. Συνάμα οι δύο μεγάλες ράμπες στα πλαϊνά του αυξάνουν το γκαράζ σε σημαντικό βαθμό. Είναι οικονομικό δεδομένου του μεγέθους, είναι άνετο στους χώρους, με μεγάλα σαλόνια ευάερους - ευήλιους χώρους. Επίσης η πατέντα του ΙΙΙ που υιοθετείται κι εδώ είναι ότι το καπόνι του καταπέλτη είναι προσβάσιμο από τους επιβάτες και δίνει άλλη αίσθηση στο ταξίδι ειδικά το καλοκαίρι, κάτι που παραδέχονται όλοι στην γραμμή. Τέλος, είναι ένα στιβαρό πλοίο.
Τώρα όσο αφορά την ομοιότητα, έχεις απόλυτο δίκιο και τα πράγματα είναι κάπως περιορισμένα καθώς το «πατρόν» δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ωστόσο παρά τους περιορισμούς έχουμε κάνει την διαφορά σε σχέση με τους Ευρωπαίους (είδες στο ταξίδι σου τα άσχημα αμφίδρομα στην Σουηδία). Δεν ξέρω τώρα με ποιες βλέψεις ναυπηγούνται καθώς αυτό εναπόκειται στην καθαρή κρίση του πλοιοκτήτη. Δηλαδή, βλέπεις πλοία με μεράκι όπως τα νεότευκτα στα Στύρα ή τα νεότευκτα στον Ωρωπό ή μερικά στην Σαλαμίνα, τα οποία δεν ναυπηγούνται με την προοπτική να τα πουλήσουν απλά τα αναρτούν σε διάφορα γραφεία και αν τα πάρουν τα πήραν. Χαρακτηριστικά θα σου γράψω τα λόγια ενός πλοιοκτήτη και είναι από προσωπική συζήτηση που είχα μαζί του, τα οποία μου είπε μετά από ερώτησή μου σχετική με το θέμα : “Όχι ρε Θανάση δεν το πουλάω το καράβι. Γιατί το έφτιαξα ; Για να το πουλήσω ; Εξάλλου είναι σπάσιμο να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι καράβι, αλλά αν το θέλει κάποιος να το πάρει το πουλάω αρκεί να μου δώσει τα λεφτά που ζητάω ή έστω μια προκαταβολή κατάλληλη ώστε να ξεκινήσω το επόμενο. Δεν κόβομαι δηλαδή, αλλά δεν λέω κι όχι” (δεν είναι ο κανόνας όμως) και νομίζω ότι μ’ αυτό σου δείχνω ότι συμφωνώ, καθώς ενστερνίζομαι την παραπάνω άποψη, με το σημείο που λες για την εξοικείωση της γραμμής με το πλοίο και το πλήρωμα. Δηλαδή, δεν έχω χειρότερο καθώς το έζησα με τον Αίολο να στήνω ένα καράβι. Ήταν το βάσανο και παρά τις καλές προθέσεις της εταιρείας μόχθησα για να το φτάσω εκεί που έπρεπε να είναι. Απλά, θεωρώ ότι έχουμε τόσο εύκολη μεταπώληση στο συγκεκριμένο τομέα γιατί η Ελλάδα έχει μια πάρα πολύ φήμη γύρω από τέτοιου είδους ναυπηγήσεις και όχι μόνο (βλ Αδαμάντιος Κοραής – Sonia).
Τώρα το μέγεθος των Πρωτοπόρων δεν θα ήθελα να το κρίνω και συνάμα η απάντηση μου για μικρότερα και πιο οικονομικότερα πλοία είχε ως αφορμή μια συζήτηση στο ΙΙΙ, οπότε απαντώ έμεσα. Όπως επίσης δεν θέλω να αναλύσω δημοσιεύματα του τύπου “ετοιμάζουμε μεγαλύτερα πλοία”, απλά θα πω αυτό μόνο : “Τι θα τα κάνετε ; Θέλετε τα καλά της ακτοπλοΐας του Αιγαίου που μαστίζεται από έλλειψη πλοίων ικανών να προσεγγίσουν τα κατ’ ευφημισμόν λιμάνια ;” (παρεμπιπτόντως τα ζήσαμε στον Ωρωπό που εδώ και 3 χρόνια το “λιμάνι”, δεν ξέρω τι να πω...).
Τέλος, όντως χρειάζονται οι εναλλακτικές λύσεις. Και εν τέλει ας είμαστε ρεαλιστές : Σε πόσες πραγματικά γραμμές μπορούν να δρομολογηθούν αμφίδρομα και να εκτελούν ασφαλείς πλόες ; Δύο ; Τρεις ; Η καλύτερη λύση πλοίων για όλες τις υπόλοιπες πορθμειακές γραμμές, εξαιρουμένης της Σαλαμίνας, είναι τα κλασσικά πλοία με δύο καταπέλτες και με σχετικά κλειστό γκαράζ. Θα δώσουν λύσεις σε πολλές γραμμές και είναι σίγουρα καλύτερα από τα αμφίδρομα στον καιρό. Τώρα δεν ξέρω αν στ’ αυτιά ακούγονται ορθά όσα είπα αλλά αφορούν προσωπικές απόψεις, οπότε...

Οι γραμμές τώρα :
Μαζί σου Μάρκο με χίλια ! Και για όλες τις γραμμές που υποτίθεται ότι καλύπτονται από γέφυρες και λοιπά, καθώς και για την γραμμή του Ρίο – Αντίρριο, την οποία επισκέφθηκα πολύ πρόσφατα και με δεδομένης της κατάστασης των δρομολογημένων σε εκείνη πλοίων είχε πολύ καλές πληρότητες (να σημειώσω ότι το ρεύμα για πάτρα είχε ελάχιστη κίνηση). Τώρα για το κράτος, ότι και να πω είναι λίγο. Πάντως, ο συγκεκριμένος τομέας, από τα ναυπηγεία μέχρι την δρομολόγηση και την λειτουργία, χρήζει ενός νομικού πλαισίου, το οποίο είτε είναι αναχρονιστικό είτε απλά δεν υπάρχει. Τέλος, η επιβίωση των εταιρειών είναι κάτι που αφήνεται στην "ορθή" κρίση της αγοράς, στα μάτια των "φωστήρων", οπότε περί ορέξεως.

Υ.Γ. Πραγματικά σκέτη απόλαυση η όλη κουβέντα… Μάρκο να είσαι καλά ! :D

john85
23-04-2010, 21:26
Γιατί δεν έχει κουβεντούλα σήμερα για τις αγαπημένες παντοφλίτσες φύγατε όλοι

Appia_1978
23-04-2010, 23:23
Μην ανησυχείς :D Απλώς έτυχε δουλειά ...
Το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί η κουβέντα!

Γιατί δεν έχει κουβεντούλα σήμερα για τις αγαπημένες παντοφλίτσες φύγατε όλοι

john85
24-04-2010, 12:11
Παιδία σήμερα θα έχουμε κουβεντούλα ή θα υπάρχει ερημία όπως χθές?

Thanasis89
24-04-2010, 12:15
Θα περιμένουμε λιγάκι... Κι εγώ έχω την ίδια επιθυμία να την συνεχίσω... ;)

john85
24-04-2010, 12:17
Μεγάλη ξεραιλά Θανάση.Πήγαν όλοι για μπάνια.Ο Παντελής πότε γυρνάει?

Thanasis89
24-04-2010, 13:05
Γιάννη είναι Σάββατο σήμερις και όσο να 'ναι έχουν προτεραιότητα τα μεζεδάκια... ;)

john85
24-04-2010, 13:09
Πάω και εγώ κάτω στην παραλία για καφέ εδώ στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

Appia_1978
24-04-2010, 13:26
Καιρός να συνεχίσουμε την κουβέντα μας, τι λες;

Πρώτα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την καταγραφή των σκέψεών σου! Ειδικά για έναν αδαή και άπειρο σε τέτοια θέματα όπως εμένα, είναι πολύ σημαντική μια τέτοια κουβέντα, από την οποία μπορώ να εξάγω ορισμένα συμπεράσματα.

Πιστεύω, ότι τα κύρια προβλήματα (εάν μπορούμε να τα αποκαλέσουμε έτσι) είναι κυρίως τρία:

- Η έλλειψη διορατικότητας και μακρόπνοου σχεδιασμού εκ μέρους ορισμένων πλοιοκτητών/εταιρειών
- Η αντίληψη των περισσοτέρων συμπατριωτών μας, ότι καλό και σίγουρο είναι μόνο το καινούργιο και μεγάλο
- Η έλλειψη κατάλληλων προγραμμάτων υποστήριξης από το κράτος

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Κλασσικό παράδειγμα για την έλλειψη διορατικότητας και μακρόπνοου σχεδιασμού αποτελεί για μένα η γραμμή του Ρίου. Αδυνατώ να καταλάβω, γιατί η κοινοπραξία άφησε αμάχητι τη γραμμή και την έχει τώρα στα μαύρα της τα χάλια!

Μόλις αποφασίστηκε η κατασκευή της γέφυρας, έπρεπε να είχαν περάσει στην αντεπίθεση. Ανάδειξη του τρόπου ταξιδιού με το πλοίο ως κάτι το μαγευτικό, επικέντρωση στην ξεκούραση των οδηγών, εκπτώσεις ιδιαίτερα για τα φορτηγά και τα ΚΤΕΛ και προπαντώς, αναβάθμιση των πλοίων με την απόσυρση ενός μεγάλου μέρους των παλιών και τη δρομολόγηση νέων όπως π.χ. τα Σαλαμινιώτικα. Και το κυριότερο, παντού διαφήμιση, ραδιόφωνο, εημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας, τηλεοπτικοί σταθμοί, αφίσες στην εθνική οδό κτλ.

Αντί αυτού τι έγινε; Οι περισσότεροι αναγκαστήκανε να κλείσουν το μαγαζί και η γραμμή έμεινε με ελάχιστα και παλαιά πλοία ... Και όπως αναφέρεις, ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, η γραμμή εξακολουθεί να έχει πολύ καλές πληρότητες!

Σχετικά με το δεύτερο πρόβλημα, θα επικεντρωθώ στις γραμμές της Εύβοιας. Επειδή, ότι ξέρω για αυτές τις γραμμές, το ξέρω από εσένα και τους υπόλοιπους φίλους της τρελοπαρέας μας καθώς και από δημοσιεύματα στον τύπο, μπορεί να κάνω τεράστιο λάθος στην εκτίμησή μου. Εάν είναι έτσι, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη και σε παρακαλώ να με διορθώσεις άμεσα!

Είμαι σίγουρος, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες τα πλοία γεμίζουν. Τι γίνεται όμως τον υπόλοιπο χρόνο; Τι κάνουν πλοία όπως τα Πρωτοπόρος με το τεράστιο γκαράζ, όπως αναφέρεις; Ή θα βγάλουν ζημιά ή θα εκτοπίσουν μικρότερα. Θα μπορούν όμως έτσι οι μικρότεροι να επεζήσουν το χειμώνα; Δυστυχώς, δεν το πιστεύω ... Δηλαδή, όσο ευέλικτα είναι τα πλοία το καλοκαίρι λόγω της μεγάλης τους χωρητικότητας, άλλο τόσο θεωρώ ότι αυτό τους έρχετε μπούμερανγκ το χειμώνα.

Με την κρίση που μας μαστίζει τώρα, πιστεύω δυστυχώς ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολλά από τα ναυτικά καμάρια μας, να πωλούνται αναγκαστικά στο εξωτερικό όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτά.

Μην ξεχάσω να αναφέρω και το πορθμείο της Πρέβεζας. Θυμάμαι που διάβαζα τότε στον Κεφαλλονίτικο τύπο, ότι επιτέλους θα μπορούμε να πάμε στην Ήπειρο χωρίς αυτό το <<μεγάλο>> εμπόδιο να μας χωρίζει και κρίμα που η απόσταση της Κεφαλλονιάς από τη Λευκάδα είναι πολύ μεγάλη για γέφυρα ή σήραγγα ...

Αυτό που με προβληματίζει (και περνάμε έτσι από το δεύτερο πρόβλημα στο τρίτο) είναι το γεγονός, ότι δεν άφησαν στην προκειμένη περίπτωση (Πρέβεζα) καμία εναλλακτική λύση στον πελάτη! Αναγκαστικά θα πρέπει να διαβώ μέσω της σήραγγας ή θα πρέπει να κάνω όλο το γύρο!!! Κατά τη γνώμη μου, αυτά είναι παράνομα πράγματα.
Θα έπρεπε να εφαρμόσουν κάτι παρόμοιο, όπως με τους αυτοκινητοδρόμους στη Γαλλία. Στη Γαλλία, για τους περισσότερους αυτοκινητόδρομους πρέπει να πληρώσεις. Υπάρχει όμως νόμος, ότι όπου πληρώνεις θα πρέπει να υπάρχει σχετικά κοντά παράλληλος δρόμος, σχεδόν ίδιας κατηγορίας, χωρίς κόστος. Δηλαδή, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτοκινητόδρομο με 6 λωρίδες κυκλοφορίας και διόδια ή ανάμεσα σε εθνική οδό με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς διόδια!

Αλλά εδώ πιστεύω φταίει και η νοοτροπία του μέσου Νεοέλληνα, ο οποίος δεν έχει πια καμία απολύτως σχέση με τη θάλασσα. Προσπαθεί να αποφύγει όσο περισσότερο μπορεί τα ταξίδια με αράβια και εάν ήταν τεχνικά εφικτή η σύνδεση όλων των νησιών μεταξύ τους με γέφυρες και σήραγγες, θα το επικροτούσε μετά μανίας ...

Στο κρατικό πρόβλημα ανήκει βεβαίως και το τεράστι ζήτημα των λιμανιών!
Εδώ θα πρότεινα, την επιβολή ενός φόρου επί του εισιτηρίου που να πηγαίνει κατευθείαν στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των λιμανιών μας! Δε γνωρίζω εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, αλλά και εάν υπάρχει τα λεφτά διοχετεύονται αλλού, όπως φαίνεται ...

Εάν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να εστιάσω τώρα την προσοχή μου, σε ορισμένα πράγματα που ανέφερες.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όσον αφορά τα πλοία τύπου Αρήτη! Πιστεύω, ότι με τη βοήθεια ενός π.χ. κρατικού προγράμματος κατασκευής 5-6 τέτοιων πλοίων, θα λυνόταν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις συγκοινωνίες μας. Ιδιαίτερα το χειμώνα, όπου μικρότερα πλοία αντιμετωπίζουν πολλές φορές τεράστια προβλήματα με συνέπεια τον αποκλεισμό πολλών μικρών νησιών για ημέρες και εβδομάδες ολόκληρες!!! Για φαντάσου ένα μικρό στόλο τέτοιων πλοίων να οργώνουν τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, κτλ. ...!

Αναφορικά με τον Αχαιό, σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Κατανοώ, ότι υπέρβαλα λίγο όταν έγραψα ότι δεν αποτελεί επιτυχία. Το εννοούσα από την άποψη, ότι δεν είδαμε έως τώρα να επαναλαμβάνεται η κατασκευή ενός τέτοιου πλοίου. Σίγουρα θα παίζει ρόλο και το κόστος ναυπήγησής του. Δεν πιστεύω να ήταν και τόσο φθηνό.

Το Άνω Χώρα ΙΙ θεωρώ ότι έχει βρει μια γραμμή που του πάει και ο κόσμος το έχει αγαπήσει. Επι αυτού, θα μπορούν σίγουρα να μας διαφωτίσουν οι φίλοι Κερκυραίοι! Το θεωρώ πάντως πολύ πρωτοποριακό για το είδος του.

Σχετικά με το κατάμπαρο γκαράζ του Πρωτοπόρος IV, το είχα δει σε ορισμένες φωτογραφίες αλλά δεν του είχα δώσει περαιτέρω σημασία. Πάρα πολύ ενδιαφέροντα αυτά που αναφέρεις!

Από την εμπειρία σου, σε χρονικό διάστημα μιας ημέρας (12 ώρες), σε πόσο θα υπολόγιζες το χρόνο που εξοικονομάς με ένα αμφίδρομο σε σχέση με μια κλασσική παντόφλα; Αναφέρομαι στις μανούβρες στα λιμάνια. Ίδιας χωρητικότητας και μεγέθους.

Η κατασκευή τέτοιων πλοίων, είναι κάτι που μπορεί να μας κάνει όλους υπερήφανους! Είναι ένας τομέας, που θα έπρεπε να υποστηριχτεί και από το κράτος ώστε να υπάρξει ένα εξαγωγικό πρόγραμμα, π.χ. στην Ιταλία. Για το Τυρρηνικό πέλαγος με τα πολλά μικρά νησιά πλοία του τύπου Φαίδρα, θα ήταν ιδανικά. Ή π.χ. για τα πορθμεία της Σαρδηνίας.
Υπάρχουν βέβαια και οι άσχημες στιγμές, όπως η υπόθεση με την παραγγελία της Samson από τη Δανία. Δεν ξέρω τι έφταιξε στην προκειμένη περίπτωση ακριβώς, αλλά χάθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαφημιστούμε και στη Βόρεια Ευρώπη ...

Να ρωτήσω ακόμα δύο πράγματα και συγγνώμη, εάν ρωτώ ανοησίες ...
Το Πρωτοπόρος IV μέχρι ποια ένταση ανέμου επιτρέπεται να ταξιδεύει;
Στα κλειστού τύπου, όπως π.χ. το Ιόνιον Πέλαγος, το Θάσος VI ή το Styra Diamont πώς ασφαλίζεται το γκαράζ; Δηλαδή, εννοώ, υπάρχει και δεύτερη <<πόρτα>> πίσω από τον κύριο καταπέλτη;

Αυτά ...

Καλό Σαββατοκύριακο!

Thanasis89
24-04-2010, 17:26
Φυσικά Μάρκο...
Και να ξέρεις η όλη κουβέντα οφελεί και μένα το ίδιο καθώς βάζω τα πράγματα κάτω και τα επεξεργάζομαι καλύτερα, ώστε να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα και να μην σε παραπληροφορώ.

Μάρκο,ναι , τα "προβλήματα" θα μπορούσες να πεις ότι είναι αυτά και επίσης ότι ο κόσμος δεν ταξιδεύει πλέον με πλοία γιατί βαριέται.

Συμφωνούμε στις ιδέες για την γραμμή του Ρίο. Στα δικά μου μάτια έχει ακόμα μέλλον. Πραγματικά, έχω πάνω από 6 χρόνια να δω τέτοιες παντόφλες, με ότι συνεπάγεται αυτό. Επίσης, να προσθέσω σ’ όλα αυτά που σωστά ανέφερες, την τρομακτική παράλειψη των πλοιοκτητών (και όχι κοινοπραξίας, καθώς αποτελεί παρελθόν), την διαμόρφωση της τιμής του εισιτηρίου σε ένα τέτοιο επίπεδο, ώστε να καταστεί εξαιρετικά συμφέρουσα για τους οδηγούς (αν και κάτι μου λέει πως έχει γίνει), απλά δεν έχει ακολουθηθεί, από άλλες επικουρικές στην διαμόρφωση, κινήσεις. Δηλαδή, με μια καλή διαφήμιση της διαφοράς του κόστους (+βενζίνη) μεταξύ γέφυρας και πλοίου και με την χρήση ενός νεότερου στόλου, θα επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και να σου πω κάτι, δεν αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν, απλά δεν είχαν τα ίδια κέρδη που είχαν τα προηγούμενα χρόνια και αυτό δεν τους καλάρεσε, γι’ αυτό μαράζωσε η γραμμή. Αν μου έλεγε κανείς πάω να βάλω πλοίο στο Ρίο τώρα, θα του έλεγα κοίτα να κάνεις πρώτα μια μικρή κοινοπραξία με μια καλή τιμή και διαφήμιση, να βάλεις ένα σχετικά καινούριο πλοίο και θα είσαι μια χαρά. Δεν θα βγάζεις τα τρελά λεφτά, αλλά θα έχεις μια υγιή εταιρεία και ένα καλό ποσό στην τσέπη σου κάθε χρόνο. Ξέρετε με τι χασούρα δρομολογούν τα πλοία στην Σαλαμίνα, σε σύγκριση με το να έπαιζαν ο καθένας μόνος του ; Προτιμούν να δουλεύουν με 5% λιγότερο κέρδος αλλά έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, και είμαι μαζί τους σ’ αυτό.

Τώρα τα πλοία στην Εύβοια και συγκεκριμένα στον Ωρωπό «γέμιζαν», με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και όλο το χειμώνα τα πλοία μπαίνουν μέσα (μηδενός εξαιρουμένου). Το καλοκαίρι, θα μπορέσω να σου πω πως έχει η πραγματική κατάσταση. Οι υπόλοιπες γραμμές δεν έχουν μέχρι στιγμής πρόβλημα καθώς έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα : δεν βρίσκεται κοντά τους αξιόλογο-γρήγορο οδικό δίκτυο που να αντισταθμίζει την διαφορά τους, αποτελώντας ουσιαστικά μονόδρομο. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα και νομίζω θα καταλάβεις την τρομακτική διαφορά : Έχουμε θέσει ως προορισμό του ταξιδιού μας την Αιδηψό και σημείο αφετηρίας μας την Αθήνα. Βάσει λοιπόν του προορισμού μας έχουμε δύο επιλογές, αφενός μέσω Χαλκίδας και οδικώς από την "ενδοχώρα" της Εύβοιας και στην οποία θα ξοδέψεις ούτε λίγο ούτε πολύ 3 ώρες και 25 λεπτά (πηγή : Google Earth) και αφετέρου μέσω της Εθνικής οδού και του πορθμείου στην οποία θα χρειαστείς 2 ώρες και 17 λεπτά (η ίδια πηγή). Ακόμα και με το κόστος των διοδίων εδώ που έχει φτάσει η βενζίνη η επιλογή είναι μονόδρομος. Τα συμπεράσματα δικά σου για την κίνηση της γραμμής. Πάνω κάτω το ίδιο συμβαίνει και στην γραμμή Στύρα-Αγία Μαρίνα ( 1 ώρα και 50 λεπτά από Γραμματικό και μέσω του πορθμείου).

Τώρα την γραμμή της Πρέβεζας δεν την ήξερα ποτέ και να σου πω ότι δεν έχω αξιωθεί ακόμα να περάσω από το Άκτιο, δηλαδή δεν ξέρω καθόλου πως έχουν τα πράγματα εκεί. Αλήθεια υπάρχουν διόδια και τι μέγεθος έχει η σήραγγα ; Πάντως αυτό που αναφέρεις για τους αυτοκινητοδρόμους, έχεις απόλυτο δίκιο και τώρα οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Αττικής και της Βοιωτίας ήδη βελτιώνουν το εναλλακτικό οδικό δίκτυο (αλά ελληνικά πάντα, μην ξεχνιόμαστε και πάθουμε τίποτα). Όσο για την νοοτροπία θα κρατήσω αυτό που έγραψες αυτούσιο καθώς συμφωνώ μαζί σου : "Αλλά εδώ πιστεύω φταίει και η νοοτροπία του μέσου Νεοέλληνα, ο οποίος δεν έχει πια καμία απολύτως σχέση με τη θάλασσα. Προσπαθεί να αποφύγει όσο περισσότερο μπορεί τα ταξίδια με καράβια και εάν ήταν τεχνικά εφικτή η σύνδεση όλων των νησιών μεταξύ τους με γέφυρες και σήραγγες, θα το επικροτούσε μετά μανίας".

Για τα λιμάνια, υπάρχει ένα ποσό μέσα στην τιμή του εισιτηρίου αν δεν κάνω λάθος που καταβάλλεται στο λιμενικό ταμείο. Επίσης, κάθε πλοίο που προσεγγίζει ένα λιμάνι πληρώνει λιμενιάτικα (αν δεν είναι περασμένα μέσα στην τιμή του εισιτηρίου) τα οποία δεν είναι και λίγα. Όλα αυτά τα λεφτά κάπου πάνε και μακάρι να ήξερα που.

Τα πλοία αυτά είναι ο τομέας μας. Είναι αμαρτία να αγοράζουμε πλοία από το εξωτερικό τέτοιου μεγέθους την στιγμή που έχουμε την δυνατότητα να τα ναυπηγήσουμε. Πραγματικά με λυπεί το γεγονός ότι η Dodekanisos Sea Ways αγόρασε από το εξωτερικό τα πλοία της ενώ θα μπορούσε να παραγγείλει πλοία από το Πέραμα. Βέβαια δεν φταίει κι εκείνη καθώς δεν έχουμε εξελίξει την κατασκευή τέτοιου είδους πλοίων. Τώρα μαθαίνω ότι ΑΝΕΣ ψάχνει πλοίο και πουλάει τον Άγιο Νεκτάριο. Να μια καλή ευκαιρία, αν μπορεί να παραγγείλει ένα νέο πλοίο για την γραμμή Ρόδο-Καστελόριζο και Ρόδο – Σύμη – Τήλο - Νίσυρο - Κω. Ο Πρωτέας, το καμάρι τους, που είναι από ελληνικά χέρια, δεν τους έχει δυσαρεστήσει, βέβαια και εκείνοι το προσέχουν πολύ. Δηλαδή, θα ήθελα πολύ να δω να βγαίνουν κι άλλα πλοία σαν αυτά (ένας σύγχρονος Πρωτέας), γιατί έχουν πραγματικά δυνατότητες και δεν τις έχουν δείξει ακόμα. Ωστόσο είμαι αισιόδοξος. Πάντως, Μάρκο από το κράτος δεν περιμένω και πολλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο. Αν βρεθεί κανένας Άγιος άνθρωπος έχει καλώς. Το μόνο που παρακαλώ είναι να δω πλοία σαν κι αυτά, δικά μας, να οργώνουν τις θάλασσές μας και θα είναι ένα όνειρο για μένα πραγματικά και η χαρά για τον ταξιδιώτη !

Τώρα, η διαφορά είναι 1 με 2 λεπτά σε κάθε δρομολόγιο από κάθε λιμάνι, την οποία πραγματικά θεωρώ αμελητέα.
Το Πρωτοπόρος IV υπόκειται κι αυτό στους κανονισμούς όλων των πορθμείων. Στην ουσία όμως επειδή το έχω δει στον καιρό, το 7άρι το βγάζει πέρα.

Σωστά. Στα πλοία, που υπάρχει πλωριός καταπέλτης εσωτερικά κάτω από το καπόνι υπάρχει και μία δεύτερη πόρτα η οποία κατά την διάρκεια του πλου παραμένει κλειστή. Υπάρχουν φωτογραφίες στο Στύρα Νταιαμόντ όπως και στον Αχαιό, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πως είναι διαμορφωμένο αυτό το σύστημα. Το ίδιο ισχύει για όλα τα πλοία που έχουν visor εκτός από τους Πρωτοπόρους ΙΙΙ και IV καθώς οι πλόες τους δεν χρειάζονταν την ύπαρξη τέτοιων συστημάτων.

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου Μάρκο. Πιστεύω είμαστε και πρέπει να είμαστε περήφανοι για τα σκαριά που ναυπηγούμε. Αλλά, δεν πρέπει να επαναπαυθούμε. Δηλαδή αν δεις σε τι ναυπηγεία κατασκευάζονται αυτά τα διαμάντια θα τρελαθείς. Θα τρελαθείς γιατί θα νομίσεις ότι άλλαξες χώρα και μεταφέρεσαι κάπου στην Αφρική. Αλλά και πάλι δεν φταίνε οι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων καθώς δεν τους δίνουν άδειες να βελτιώσουν τις υποδομές τους. Δηλαδή, και να υπάρξει η θέληση και η ζήτηση για την ναυπήγηση πλοίων, δεν υπάρχει ο χώρος και τα μέσα. Σειρά κάνουν τα πλοία για τις ετήσιές του στην Σαλαμίνα και στο Πέραμα. Λοιπόν τι περιμένεις ; Αλλά επειδή έχουν όρεξη και μεράκι πιστεύω ότι θα συνεχίσουν την ήδη ποιοτική δουλειά τους και θα συνεχίσουν να τα καταφέρνουν μια χαρά, ακόμα και με το κράτος που έχουν μπλέξει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να γίνουν πολλά και δεν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο κράτος να τα υποστηρίξει. Αλλά μην σταματήσεις να ελπίζεις ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανένας γιατί είναι το μοναδικό εφόδιο που μας έχει απομείνει σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς.

κ. Βαγγέλη (CORFU) θα μας πείτε την γνώμη σας για την πορθμειακή γραμμή της Κέρκυρας γενικά ; Θα σας ήμουν ιδιαιτέρως ευγνώμων αν συμμετείχατε στην συζήτηση με το να μας αναφέρετε την εικόνα που έχετε για το μέλλον και την πορεία εξέλιξης της γραμμής σας. Σας Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Παράλληλα, θα ζητούσα και την γνώμη του κ. Παντελή που είναι ο κατ' εξοχήν γνώστης του ναυπηγικού τομέα εδώ μέσα. Θα βοηθούσε πολύ στο να μάθουμε περισσότερα και να προτείνουμε λύσεις στα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Μάρκο πραγματικά δεν ξέρω αν απαντώ ή κουράζω. Ωστόσο μ' αρέσει πολύ αυτό και θεωρώ πως έχουμε δημιουργήσει ένα βήμα διαλόγου το οποίο θα ήθελα να συνεχιστεί και με την συμμετοχή ανθρώπων που είναι σ' αυτή την "πιάτσα".

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ όλους και μετά από το σημείο θα χαιρόμουν να συνεχίζαμε πιο δυναμικά.

john85
24-04-2010, 19:26
Για την γραμμή των Νέων Στύρων η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί σε σχέση με την γραμμή Ραφήνας-Μαρμαρίου και Ραφήνας-Καρυστού συμφέρει πιο πολύ να πάει καποίος μέσω Αγίας Μαρίνας?

Thanasis89
24-04-2010, 19:52
Μπα δεν νομίζω... Πέφτουν λίγο μακριά τα Στύρα από το Μαρμάρι... ;)

Appia_1978
25-04-2010, 14:25
Καταρχάς, θέλω να υποστηρίξω την έκκληση του φίλου Θανάση και να προσκαλέσω με τη σειρά μου και τους υπόλοιπους φίλους των πορθμείων, να συμμετάσχουν στη συζήτησή μας. Δεν πρόκειται για κλειστό κύκλο! Απεναντίας, θα ήταν πολύ εποικοδομιτικό να ακούγαμε και απόψεις για άλλες γραμμές και πλοία.

Τι να απαντήσω σχετικά με αυτό που αναφέρεις για το Ρίο ...; Με λυπεί ιδιαίτερα, ότι έχουμε καταντήσει οι περισσότεροι καθαροί κερδοσκόποι. Εάν δεν μπορούμε να έχουμε τα 100, δε συμβιβαζόμαστε με τα 90 αλλά υποβαθμίζουμε το πρωιόν μας και ανεβάζουμε τις τιμές για να βγάλουμε όχι μόνο 100, αλλά 105 τώρα πια! Και άμα δεν πιάσει το «κόλπο», τα παρατάμε και τραβάμε για αλλού ...

Αλλά, ρε φίλε Θανάση, δεν το βλέπει κανείς από τους πλοιοκτήτες ότι η γραμμή έχει μέλλον; Μόνο εμείς στην παρέα μας το βλέπουμε; Λες να απέχουμε τόσο πολύ από την πραγματικότητα που δεν ξέρουμε πια τι σκεφτόμαστε και λέμε; Δεν μπορεί ...!!!

Αναφορικά με τη γραμμή του Ωρωπού, βγάζουν τόσα πολλά τρελά λεφτά που τους φτάνουν και τους περισσεύουν για το χειμώνα; Μπράβο ...
Σχετικά με τις δύο άλλες γραμμές, πολύ καλό παράδειγμα. Σε ευχαριστώ! Είναι αυτό που λέγαμε. Όταν υπάρχει καλή πρόσβαση στα λιμάνια, ο κόσμος θα παίρνει το πορθμείο. Η κατάσταση βέβαια θα αναστρεφόταν, εάν φτιαχνόταν καμιά μέρα το οδικό δίκτυο της Εύβοιας. Τότε θα επικρατούσε το άλλο που λέγαμε, τα πλοία δε θα ξαναβλέπανε επιβάτες εκτός από μερικούς ανεπανόρθωτα τρελαμμένους με αυτά ;-)

Η υποθαλάσσια σήραγγα στο Άκτιο εγκαινιάστηκε το 2002. Έχει μήκος 910 μέτρα και βάθος 27 μέτρα. Πέρυσι που ταξίδεψα, το κόστος ήταν 3 ή 5 Ευρώ για το Ι.Χ. Δε θυμάμαι δυστυχώς ... Άκουσα, ότι από πέρυσι έχει προκύψει ένα μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής, επειδή η εταιρεία της σήραγγας δεν εκδίδει πια κάρτες πολλαπλών διαδρομών. Δεν υπάρχει δηλαδή, απολύτως καμία έκπτωση! Δε γνωρίζω, εάν δώθηκε τελικά λύση στο πρόβλημα.

Σημειωτέων, ότι ο γύρος του Αμβρακικού είναι περίπου 150 χιλιόμετρα!

Όσο για την απορία σου: «Όλα αυτά τα λεφτά κάπου πάνε και μακάρι να ήξερα που», πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε τέτοιου είδους απορίες, για πολλά οικονομικά τεκταινόμενα στην πατρίδα μας ... ;-) Λεφτά υπάρχουν , αλλά πού πάνε;

Πιστεύω, ότι οι εταιρείες θα παράγγελναν και μεγαλύτερα πλοία από Ελληνικά ναυπηγεία, όπως τη δεκαετία του 70, εφόσον ήταν σίγουροι ότι θα τηρούνταν το εκάστοτε χρονοδιάγραμμα! Εάν χρειάζομαι το πλοίο σε 1,5 χρόνο, συμφωνήσω τα σχετικά και μετά το λάβω με καθυστέρηση 6-12 μηνών, απλούστατα δεν ξαναπαραγγέλνω από το συγκεκριμένο ναυπηγείο. Εδώ πιστεύω υπάρχει το πρόβλημα. Όσο πιο μεγάλο το πλοίο, τόσο πιο μεγάλο το ρίσκο εάν το παραγγείλω από εδώ. Αλλά, αυτό ξεφεύγει λίγο από τη συζήτηση για τις αγαπημένες παντόφλες και τις γραμμές τους :-)
Πάντως, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ότι πλοία σαν το Πρωτέας ή το Ιονίς ήταν από κάθε άποψη καταπληκτικά για την εποχή τους και εξακολουθούν να προσφέρουν ένα τεράστιο έργο και τη σήμερον εποχή!!!

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις στις «λίγο αφελείς» ερωτήσεις μου!

Έχω δει εικόνες εδώ στο φόρουμ από τα ναυπηγεία μας και ειλικρινά τρόμαξα. Εάν αναλογιστεί κανείς, κάτω από ποιες συνθήκες εργάζονται και τι διαμάντια βγάζουν είναι άκρως άξιον απορίας, γιατί δεν τα υποστηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας ...!!!
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς, με το ότι απαγορεύουν στα μικρά ναυπηγεία να επεκταθούνε. Γιατί; Με ποια δικαιολογία; Αυτά τα μικρά ναυπηγεία, αποτελούν αυτή την εποχή μια χρυσή ευκαιρία για εξαγωγές και τόνωση της οικονομίας μας. Και μην ξεχνάμε βεβαίως και την απορρόφηση εργατικού δυναμικού που πάσχει από τη μεγάλη ανεργία!!!

Σε τελική ανάλυση, ας ελπίσουμε να βγούμε όλοι πιο δυνατή από την κρίση που μας μαστίζει και να αποδείξουμε για πολλοστή φορά στον κόσμο, τι σημαίνει Ελληνικό δαιμόνιο με την καλή έννοια της λέξεως :-)

Ανυπομονώ ήδη για την περαιτέρω εξέλιξη της συζήτησής μας. Ελπίζω σιγά σιγά να προσχωρήσουν και οι υπόλοιποι φίλοι σε αυτήν!

Υ.Γ.: Συγγνώμη που χαλάω λίγο τη συζήτηση με τα προσωπικά μου ζητήματα, αλλά όπως ξέρουν ήδη πολύ εδώ μέσα, το χόμπι μου είναι η συλλογή μπροσούρων με τα δρομολόγια των διαφόρων εταιρειών. Ήθελα να παρακαλέσω, εάν σε κανέναν από εσάς τους παντοφλολόγους έχει ξεμείνει κάτι, ανεξαρτήτως του έτους, και είναι διατιθειμένος να μου τα πουλήσει/παραχωρήσει, να με ενημερώσει πέρι ταύτα! Ευχαριστώ πολύ

pantelis2009
25-04-2010, 14:25
Γιατη γραμμή Παλούκια-Πέραμα ξέρω ότι σχεδόν πάντα έχει κίνηση. Είναι η μοναδική νομίζω γραμμή που δουλεύει σε 24άρη βάση. Επειδή μένω μόνιμα πλέον Σαλαμίνα, έχει τύχη πολλές φορές να γυρίσω 2.00-3.00 και 4.00 τα ξημερώματα. Ακόμη και έκείνες τις ώρες υπάρχουν 10-20 αυτ/τα. Εδώ οι κάτοικοι δεν μπορούν να φύγουν με άλλο τρόπο, ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει γέφυρα. Πρέπει να δουν το θέμα αυτό οι κοινοπραξίες, μήπως με κάτι ανάλογο του e-pass της Αττικής οδού, βόλευε και τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.
Οι κατασκευές προχωρούν συνέχεια, είτε για εσωτερική είτε για εξωτερική κατανάλωση. Ο κάθε πλοιοκτήτης ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτει βάζει και τα δικά του standar, αλλά αυτά γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικά. Αυτό βεβαια είναι προς όφελος του επιβατικού κοινού.
Οι υποδομές στα ναυπηγεία είναι μηδαμινές, αλλά απ' αυτά βγαίνουν διαμάντια. Σε ερώτηση που είχα κάνει σε γνωστό ναυπηγείο του Περάματος για τα προβλήματα της επισκευαστικής ζώνης καιτου κλάδου γενικά, μου είχε πεί: 1) Η παρουσία του κράτους είναι σχεδόν ανύπαρκτη, δεν υπάρχει καμία βοήθεια στην επισκευαστική ζώνη από κανέναν, και 2) Βασικό πρόβλημα είναι ότι οι παλαιοί καλοί τεχνίτες σιγά-σιγά φεύγουν, χωρίς μέριμνα από το κράτος να δημιουργηθούν σχολές μαθητείας με επιδοτήσεις ώστε να προσελκύσουν νέα παιδιά στο χώρο αυτό, ο οποίος είναι μια μεγάλη πηγή εσόδων και συναλλάγματος για την χώρα μας. Σε ημερήσια βάση πάρα πολλά άτομα διαφόρων ειδικοτήτων δουλεύουν στις εγκαταστάσεις των αφών Κανέλλου με μισθούς της επισκευαστικής ζώνης. Παρ` όλα αυτά δεν είμαστε καθόλου ανταγωνιστικοί σε σχέση με άλλες χώρες γειτονικές και μη, που έχουν φθηνότερα εργατικά, αλλά όχι τόσο καλή και προσεγμένη δουλειά όσο η δική μας. Δεν μας μένει λοιπόν τίποτε άλλο παρά να προγραμματιστούμε πιο σωστά και να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο.
Εύχομαι στο μέλλον να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη ναυπηγο-επισκευαστική ζώνη από την κυβέρνηση, ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να πάρουμε ξανά τη θέση που μας αξίζει στη ναυτιλία.
Ελπίζω να μην κούρασα......πολύ;)

Thanasis89
25-04-2010, 15:42
Αυτή την φορά δεν θα σας κουράσω με μια τεράστια απάντηση... :oops:

Μάρκο Σ' Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Πραγματικά, δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο για το Ριο. Αλλά δεν αλλάζω την γνώμη μου για την γραμμή αν δεν δω στοιχεία. Δεν μπορεί να κάνουμε τόσο λάθος...

Η γραμμή του Ωρωπόυ δεν βγάζει τόσα χρήματα πλέον και νιώθω ότι δεν τους φτάνουν για τον χειμώνα. Το καλοκαίρι θα δείξει πολλά... ;)

Έχω την εντύπωση, ότι οι μικρές ελληνικές εταιρείες παραγγέλνουν πλοία αντίστοιχα των δυνατοτήτων τους... Βέβαια περί των ναυπηγείων γενικότερα νομίζω ότι τα γνωρίζει καλύτερα ο Παντελής μιας και τα ζει καθημερινά... Και νομίζω ότι είπε αρκετά σχετικά με εκείνα... Αλλά πιστεύω ότι η εξέλιξη τους εμποδίζεται από την διεφθαρμένη γραφειοκρατία και από αναχρονιστικά νομικά πλαίσια.

Μάρκο δεν υπάρχουν αφελείς ερωτήσεις ! Για μένα υπάρχουν ερωτήσεις... Όλοι κάπως πρέπει να μάθουμε... Δεν θα μπορούσαμε να μάθουμε αν δεν είχαμε την ερώτηση ή την περιέργεια (που είναι ένα μεγάλο "γιατί")...

Ο Παντελής είπε κάτι που είχα προτείνει για τους μόνιμους επιβάτες του Ωρωπού - Ερετρίας στην μια εταιρεία αλλά δεν ήταν εφικτό για δύο λόγους αφ' ενός δεν υπάρχει κοινοπραξία και αφ' ετέρου άλλαξαν τα δρομολόγια για να μην έχουν σταθερούς πελάτες... Στην Σαλαμίνα είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί... Φοβερή Ιδέα πάντως Παντελή !

Σας Ευχαριστώ Μάρκο και Παντελή... Παντελή φυσικά δεν κούρασες ! Αντίθετα μας χάρισες σημαντική βοήθεια...

Περιμένουμε την βοήθεια όλων σας... Όσων εκείνων γνωρίζουν ή θέλουν να ρωτήσουν κάτι σχετικά με τα είπαμε !

CORFU
25-04-2010, 22:31
λοιπον καταρχην μπραβο σε ολουs για τα γραφομενα και για τηs γνωμεs σαs τωρα εχουμε και λεμε για την γραμμη Κερκυραs-Ηγουμενιτσαs δεν ξερω αν το γνωριζετε αλλα ο πλυθησμοs του νησιου ειναι 120.000 και δεν γινεται ρε παιδια με ενα 6-7 νοτια να κλεινει η γραμμη απο τα ανοικτου τυπου και το νησι να μενει αποκλεισμενο για αυτο οποιον και να ρωτησειs εδω στο νησι δεν θελει τηs παντοφλεs και μαλιστα ακομα και τα τοπικα τηλεοπτικα καναλια δεν αναφεροντε με τα καλητερα λογια για τηs παντοφλεs τουλαχιστον εδω ο ανταγονισμοs ειναι μεγαλοs και αυτο ειναι καλο για τα ανοικτου-κλειστου τυπου και καθε χρονο γινεται χαμοs για τηs ωρεs δρομολογιων τωρα υπαρχει μεγαλη γκρινια και για τον χρονο ταξιδιου αλλα ο απλοs κοσμοs δεν γνωριζει καποια πραγματα οπωs οτι στον διαυλο τηs Ηγουμενιτσαs υπαρχει οριο ταχυτηταs και νομιζουν οτι τα πλοια δεν καλυπτουν σε χρονο που θελει ο καθεναs και του αρεσει για οικονομια καταναλωσειs.
Η δικη μου γνωμη ειναι οτι η γραμμη παει καλα αυτη την στιγμη με τα πλοια που υπαρχουν και τα εργα στο λιμανι τηs Κερκυραs και τηs Ηγουμενιτσαs ειναι καλα βεβαια θα μπορουσαν να ειναι και καλητερα οπωs κατα την γνωμη μου να μην υπηρχε ο διαυλοs στην Ηγουμενιτσα αλλα και να μην ξεχνατε οτι ο Κερκυραιοs εχει και την σχεδον καθημερινη λυση στο να παρει το πλοιο και να παει στην Πατρα οπου και αυτο τον βολευει πολυ αυτα γιατην τοπικη γραμμη οσο για την Πρεβεζα και εμενα μου αρεσε να περνω το φερρυ απο την Πρεβεζα στο Ακτιο αλλα επρεπε να ειμαι με το ρολοι στο χερι για τι τα δρομολογια δεν ηταν τοσο συχνα αν θυμαμαι καλα καθε ακριβωs και μιση απο την Πρεβεζα και καθε τεταρτο και παρατεταρτο απο το Ακτιο δηλαδη αν εχανεs το φερρυ για λιγο επρεπε να περιμενειs 30 λεπτα παμε τωρα στο Ριο για εμενα που ειμαι απο την Κερκυρα γεφυρα και παλε γεφυρα και θα σαs πω το γιατι.
Εχω φαει ταλαιπωρεια και αναμονη και ακομα το γυρο απο Ιτεα για να παω Αθηνα και κατι ακομα 1 ωρα πιο λιγο ταξιδι με την γεφυρα αλλα θα μου αρεσε να την εβλεπα αναβαθμισμενη την γραμμη και δεν ξερειs που θα εβγαζε αυτο αλλα οχι νομιζω για καποιον που εχει πολλεs ωρεs ταξιδι ακομα μποστα του οτι θα επαιρνε το φερρυ ξανα. Αυτα για τωρα περιμενω σχολια και θα τα ξανα πουμε

Appia_1978
25-04-2010, 23:23
Παντελή, συμφωνώ και εγώ ότι η πρότασή σου για ένα είδος e-pass είναι καταπληκτική. Πιστεύω, θα ήταν εφαρμόσιμη με λίγη καλή θέληση και σε αρκετές άλλες πορθμειακές γραμμές, μεγάλες και μικρές (π.χ. Αργοστόλι-Ληξούρι :wink:)!

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί αυτός ο μη υπαρκτός σεβασμός απέναντι στις επιδόσεις του ναυπηγικού κλάδου από τις διάφορες κυβερνήσεις; Αλοίμονο, δεν μπορεί όλοι μα όλοι στις κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως κόμματος, να είναι τόσο ανημέρωτοι στα ναυτιλιακά! Ότι αποτελεί έναν από τους λίγους τομείς εξαγωγικής επιτυχίας της χώρας μας, το βλέπει και ένα μικρό παιδί!

Φίλε Corfu, μου γεννήθηκε μια απορία. Εφόσον, ο κόσμος είναι εχθρικά προσκείμενος στα ανοιχτά πλοία, γιατί δραστηριοποιούνται για το μέγεθος του νησιού, τόσα λίγα κλειστά;
Στη Ζάκυνθο έχουνε 3, στην Κεφαλλονιά έχουμε 3 και εσείς έχετε επίσης 3, αλλά μικρότερα στο μέγεθος και συνάμα με πολλαπλάσιο πληθυσμό! Άρα, κάποιος τους υποστηρίζει. Εάν όχι οι επιβάτες, τότε οι μεταφορικές εταιρείες ή οι αρμόδιες υπηρεσίες, δεν ξέρω ...

Ζητώ συγγνώμη που θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά να ξέρεις, ότι είναι πάντοτε με όλη μου την καλή διάθεση :D

Θα υποστήριζα, ότι ένας που έχει πολλές ώρες ταξιδού ακόμα μπροστά του, θα υποδεχόταν ευχαρίστως την ξεκούραση που θα του προσέφερε για λίγο, το πέρασμα με το πλοίο από το Ρίο στο Αντιρίο. Έτσι τουλάχιστον, θα το εκλάμβανα εγώ, δηλαδή ως ένα σύντομο καλοδεχούμενο διάλειμμα από την ταλαιπωρία του ταξιδιού με το αυτοκίνητο. Αλλά, αυτά είναι προσωπικά γούστα του καθενός ... :wink:

Για να μείνουμε στα του τόπου μας, τι γνώμη έχετε για τη γραμμή του Αστακού; Πιστεύω, ότι λόγω της μεγάλης ώρας ταξιδιού, η γραμμή αυτή δεν αποτελεί πια πορθμείο με την κλασσική έννοια του όρου. Από ότι καταλαβαίνω, ιδιαίτερα το καλοκαίρι έχει πολύ κίνηση. Κατ&acute;εμέ, η γραμμή χρειάζεται ένα πλοίο τύπου Άγιος Ανδρέας, με ταυτόχρονη επιστροφή του Ιόνιον Πέλαγος στη γραμμή Πεσσάδα-Ζάκυνθος.

Η γραμμή αυτή έχει πολύ ενδιαφέρον. Το καλοκαίρι, υπάρχουν μέρες που αδυνατείς να βρεις θέση για το αυτοκίνητό σου λόγω των πολλών τουριστικών λεωφορείων! Αυτό, σε συνάρτηση με το ανοιχτό πέλαγος που καλείται το εκάστοτε πλοίο να διανύσει, με κάνει να έχω την άποψη, ότι η Άντζελα δεν είναι το κατάλληλο καράβι για τη γραμμή. Το Ιόνιον Πέλαγος έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και είναι (ψυχολογικά τουλάχιστον) ασφαλέστερο. Να σκεφτεί κανείς, ότι παλαιότερα υπήρχε η γραμμή Αργοστόλι-Πόλη της Ζακύνθου απευθείας με το αγαπημένο Μάρθα!

Θανάση, είμαι πραγματικά πολύ περίεργος για το πως θα εξελιχθεί η γραμμή του Ωρωπού αυτό το καλοκαίρι και τι θα έχουμε να λέμε το φθινόπωρο!

Thanasis89
25-04-2010, 23:29
Βαγγέλη καλώς όρισες στην κουβέντούλα μας... Θέλω να σε ευχαριστήσω για την συμμετοχή σου... Πιστεύω ότι δίνεις νέο αέρα στην κουβέντα.

Επί της ουσίας όμως, απ' όσο μας είπες η γραμμή της Κέρκυρας πάει καλά και αυτό νομίζω ότι φαίνεται. Ωστόσο, θα ήθελα να σε ρωτήσω μαζί με την απαγόρευση του απόπλου για τις παντόφλες δεν σταματούν και τα κλειστού τύπου. Επίσης, μαζί με τα Ανοιχτού τύπου δεν κάνουν "δρομολόγια" και τα "κλειστού", πάει εναλλάξ (μία μέρα "ανοιχτού" μία μέρα "κλειστού") ή συνδυασμένα (ένα "ανοιχτού", ένα "κλειστού" την ίδια μέρα) ; Πάντως, σχετικά με τον δίαυλο έπρεπε να βγαίνει ανακοίνωση μέσα στα πλοία ότι "βάσει του κανονισμού τάδε υποχρεούμαστε να πηγαίνουμε με μειωμένη ταχύτητα" ώστε να γνωρίζει ο κόσμος για ποιον λόγο γίνεται. Επίσης κάθε φορά που βλέπω γεμάτα τα "Ανοιχτού τύπου" ο κόσμος τα επιλέγει με το ζόρι καθώς πρέπει να περιμένει για το "κλειστού" ; Δεν ξέρω... Άλλη μια απορία που μου γεννιέται είναι ότι ενώ το Αγία Θεοδώρα ή το Αικατερίνη Π. ή το Παντοκράτωρας ενώ δεν είναι μικρά αδυνατούν να καλύψουν την κίνηση σε μέρες με άσχημο καιρό ; Μου φαίνεται παράξενο !

Πάντως, το πλοίο από Κέρκυρα για Πάτρα είναι μια φοβερή εναλλακτική λύση, απέναντι στο άθλειο οδικό δίκτυο και πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στην επιθυμία των Κερκυραίων (και όχι μόνο) για μια γρήγορη και ασφαλή σύνδεση με την Αθήνα.

Αυτό δεν το γνώριζα για την γραμμή της Πρέβεζας. Ίσως ευθύνεται το ότι δεν υπήρχαν αρκετά πλοία. Τώρα δεν γνωρίζω περισσότερα, αλλά όσα μας είπες είναι σημαντικά.

Όντως ο κοινός ταξιδιώτης και όχι ο τρελαμένος μπορεί να χρησιμοποιήσει την γέφυρα. Αλλά θεωρώ πως σωστά αναφέρεις, ας υπάρχει μια εναλλακτική και δεν ξέρεις που θα βγάλει. Απορρώ πάντως γιατί έχει κίνηση ακόμα ; Δηλαδή ποιος μπορεί να την χρησιμοποιεί ακόμα και με αυτή την παροχή υπηρεσιών, εκτός από τους τρελούς φωτογραφους που θέλουν εικόνα της γέφυρας... ;)

Συγνώμη αν κούρασα με τις ερωτήσει μου, αλλά μου γεννιούνται ερωτηματικά που δεν μπορώ να εξηγήσω...

Thanasis89
25-04-2010, 23:47
Μάρκο με πρόλαβες ! ;)

Όντως από το φθινόπωρο θα δούμε πολλά στον Ωρωπό... Αν και κάτι μου λέει πως αν γεμίζουν με καμιά 50αριά αυτοκίνητα σε αρκετά δρομολόγια τις Κυριακές θα μπορέσουν να ανακάμψουν οι έχοντες πρόβλημα ! ;)

Για την γραμμή του Αστακού πιστεύω ότι απαιτείται ένα δεύτερο πλοίο, τουλάχιστον για το καλοκαίρι βάσει των όσων μας αναφέρεις. Αλλά όμως γιατί χρεοκόπησε η εταιρεία του Άγιος Ανδρέας ΙΙ ; Και γιατί επιβιώνει ακόμα η εταιρεία του Ιόνιον Πέλαγος ; Πάντως θα συμφωνήσω σίγουρα μαζί σου ότι το ταξίδι θυμίζει πλου μεγαλύτερου πλοίου, παρά Ανοιχτού τύπου. Δηλαδή με το που ξεκινήσε από Σάμη έτρωγε στην μάσκα κάτι ωραία σκαμπιλάκια.
Πάντως έχω απορίες για την κίνηση της γραμμής γιατί όταν έφτασα στην Σάμη δεν είδα και τόσο πολύ κόσμο ώστε να συντηρεί δύο πλοία. Βέβαια, το καλοκαίρι σε όλες τις γραμμές τα πράγματα αλλάζουν. Αλλά το χειμώνα θα τρώμε όσα βγάλαμε το καλοκαίρι ; :D

Και να ρωτήσω κάτι Μάρκο, έχει όντως τόση κίνηση Ληξούρι - Αργοστόλι για τόσα πολλά μικρά παντοφλάκια ;

Τώρα νιώθω ότι εγώ κάνω ανόητες ερωτήσεις ! :oops:

basi
26-04-2010, 07:44
Eίμαι τακτικός επιβάτης της γραμμής Ωρωπού - Ερέτριας και χρησιμοποιώ αυτή την γραμμή πολλά χρόνια .

Αν δούμε λίγο την ιστορία της γραμμής , από ότι έχω ακούσει από τους ήλικιωμένους , παλιότερα (1950 - 60) η γραμμή ήταν Αγιοι Απόστολοι - Αλιβέρι . Κατόπιν μπήκαν τα πρώτα φέρρυ στην γραμμή Ωρωπού - Ερέτριας με χρόνο διαδρομής 25-30 λεπτά .
Επειδή γιά να πας Χαλκίδα πέρναγες ακόμη από την Ριτσώνα η γραμμή είχε αρκετή κίνηση , ώστε έφτασε κάποια στιγμή να εξυπηρετείται από 14 πλοία .

Οταν στα τέλη του 70 φτιάχτηκε ο νέος δρόμος γιά την Χαλκίδα , το οδικό δίκτυο άρχισε να γίνεται ανταγωνιστικότερο της γραμμής , οι τότε όμως πλοιοκτήτες δεν το έλαβαν υπ' όψη τους , αντίθετα άφησαν τα πλοία να μειώνουν ταχύτητα με αποτέλεσμα ο χρόνος της διαδρομής να είναι 40-45 λεπτά .
Τι συνέβη τότε ? Απλά ο κόσμος έπαψε να προτιμά την γραμμή με αποτέλεσμα πριν 10 χρόνια να μείνουν μόλις 4 πλοία και η γραμμή να πηγαίνει ολοταχώς γιά κλείσιμο .

Τότε ήρθε ο πρώτος Πρωτοπόρος .
Η διαδρομή κατέβηκε στα 15 λεπτά και ο κόσμος αμέσως αγκάλιασε το εγχείρημα σε τέτοιο βαθμό που τα πλοία της γραμμής άλλαξαν όλα σε 1-2 χρόνια .

Τα τελευταία χρόνια όμως έχουμε επανάληψη του τέλους της δεκαετίας του 70 .
Τα δρομολόγια γίνονται τώρα με μειωμένες ταχύτητες στα 25 - 30 λεπτά , με αποτέλεσμα ένα ταξίδι Αθήνα - Ωρωπός - Ερέτρια να πλησιάζει την 1,5 ώρα , ενώ με τον νέο αυτοκινητόδρομο , η διαδρομή Αθήνα - Χαλκίδα - Ερέτρια να είναι γύρω στην 1 ώρα .

Μπορεί γιά κάποιον που πηγαίνει κοντά να μην τον πειράζει η διαφορά της ώρας , αλλά γιά πολλούς που έχουν να οδηγήσουν από την Ερέτρια , αλλη μιά ώρα στο απαράδεκτο οδικό δίκτυο της Εύβοιας , η διαφορά είναι τεράστια , μιά και στην μισή αυτή ώρα θα έχουν περάσει το Αλιβέρι με τον οδικό τρόπο .

Σκεφτείτε βέβαια ότι όλοι πέρα από την επιβάρυνση του χρόνου θα έχουν και οικονομική επιβάρυνση γύρω στα 10 € ανά ταξίδι και θα καταλάβετε ότι πρέπει να δούμε την γραμμή με άλλο μάτι .

Ισως πρέπει να δούμε πάλι την επαναδημιουργία της γραμμής Αγίων Αποστόλων - Αλιβερίου , με κλειστού τύπου και μεγαλύτερης ταχύτητας πλοίων που θα καλύπτουν την απόσταση των 9 μιλλίων σε 30 - 35 λεπτά , οπότε η θαλάσσια διαδρομή Αθήνας - Αλιβερίου θα είναι γύρω στα 75 - 90 λεπτά , περίπου όση και η οδική μέσω Χαλκίδος .

Πάντως αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα και αποχωρήσουν πλοία από την γραμμή με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να πάνε ανά ημίωρο , πολύ γρήγορα η γραμμή θα απαξιωθεί εντελώς .

ΓιαννηςΤ
26-04-2010, 09:56
Ισως πρέπει να δούμε πάλι την επαναδημιουργία της γραμμής Αγίων Αποστόλων - Αλιβερίου , με κλειστού τύπου και μεγαλύτερης ταχύτητας πλοίων που θα καλύπτουν την απόσταση των 9 μιλλίων σε 30 - 35 λεπτά , οπότε η θαλάσσια διαδρομή Αθήνας - Αλιβερίου θα είναι γύρω στα 75 - 90 λεπτά , περίπου όση και η οδική μέσω Χαλκίδος .

Πάντως αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα και αποχωρήσουν πλοία από την γραμμή με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να πάνε ανά ημίωρο , πολύ γρήγορα η γραμμή θα απαξιωθεί εντελώς .
τοτε θα μιλαμε για το τελος της γραμμης Αγ. Μαρινας - Ν. Στυρα
δεδομενο οτι πλεον αλιβερι - στυρα ειναι κατι λιγοτερο απο 20 λεπτα
επισεις οι αγιοι αποστολοι δεν ειναι οπως το 70
δεν υπαρχουν οι υποδομες στο οδικο δυκτιο να σηκωσουν μια τετοια γραμμη
εδω μια απλη καθημερινη το καλοκαιρι η ενα σ/κ το χειμωνα για να περασεις το λιμανι των Αγ. Αποστολων μετανοιωνεις την ωρα και την στιγμη

john85
26-04-2010, 12:05
Πια πλοία δούλευαν στην γραμμή Αγίων Αποστόλων-Αλιβερίου?

Appia_1978
26-04-2010, 12:58
Θανάση, είπαμε, δεν υπάρχουν ανόητες ερωτήσεις, παρά μόνο ανόητες απαντήσεις ;-)

Σχετικά με τις γραμμές της Κεφαλλονιάς τώρα. Ας αρχίσουμε από τα Βόρεια.

Φισκάρδο - Φρικές - Λευκάδα

Θυμάμαι τη δεκαετία του 80 με 90, ότι είχαμε δύο γραμμές για Λευκάδα. Με το Αφροδίτη Λ για Βασιλική και με το Μεγανήσι για Νυδρί. Για Βασιλική ήταν ενναλάξ απευθείας και μέσω Ιθάκης, για το Νυδρί ήταν πάντα απευθείας. Έπιανε στην Ιθάκη προτού φτάσει στο Φισκάρδο.

Ηι γραμμή για Βασιλική διαφημιζότανε με 40 λεπτά. Στην πράξη ήταν σχεδόν πάντα μεταξύ 60 - 80 λεπτών, ανάλογα τον καιρό ... Τόσα χρόνια που ταξιδεύω με πλοίο, από μικρό παιδί, μοναδική φορά που νόμιζα ότι πάει, θα πνιγούμε όλοι, ήταν Δεκέμβρη μήνα από Βασιλική για Φισκάρδο! Θυμάμαι ακόμα την εντύπωση που μου έκανε και συνάμα την τρομάρα που ένιωθα, βλέποντας ολόκληρη την Αφροδίτη να βουτάει μέσα στο νερό και αυτό να φτάνει στα παράθυρα του σαλονιού και πιο πάνω. Ευτυχώς που εκεινή τη φορά είμασταν καλεσμένοι και δεν οδηγούσαμε με το δικό μας αμάξι, επειδή όπως καταλαβαίνεις, τα αυτοκίνητα γίνανε σμπαράλια!!!

Παρόλα αυτά, ο κόσμος την προτιμούσε για δύο λόγους. Ήταν φθηνότερη από τη γραμμή για Νυδρί και επιπλέον, η γραμμή του Νυδρίου ήταν καθαρά καλοκαιρινή. Το χείμωνα δεν πήγαινε Κεφαλλονιά.

Το ταξίδι για Νυδρί, ήταν πάλι άλλο πράγμα. Ένα τεράστιο καράβι (για τα δεδομένα της γραμμής και βλέποντάς το με παιδικά μάτια), όμορφο σαλόνι και μια καταπληκτική διαδρομή εν μέσω όλων των νησιών και βραχονησίδων!

Από κίνηση, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ξέρω πως τα πηγαίνει τώρα η γραμμή. Ακούω μόνο, ότι το καλοκαίρι βγάζουν λέφτα και συμφέρει. Ειδικά με τα δύο ΤΕΙ στο νησί, η γραμμή γνώρισε μια αναβάθμιση, επειδή παραπάνω από τους μισούς φοιτητές κατάγονται από τη Βόρεια Ελλάδα!
Παλαιότερα πάντως, η γραμμή είχε πολύ κίνηση!

Πιστεύω, ότι το καλοκαίρι ένα πλοίο είναι λίγο, το χειμώνα θα έφτανε και ... μισό!

Δεν ξέρω κάτα πόσο θα επηρεαστεί η κίνηση της γραμμής με τη δρομολόγηση της Άντζελας από Σάμη για Βασιλική. Δε γνωρίζω και σε τι αποσκοπεί η δρομολόγησή της, μία μόνο ημέρα κάθε εβδομάδα!

Σάμη - Πισαετός - Αστακός

Αυτή τη γραμμή, πρέπει να τη δει κανείς χωριστά. Άλλο Σάμη - Πισαετός και άλλο Σάμη - Αστακός!

Για Ιθάκη, πιστεύω έχει αρκετή κίνηση και συμπληρώνει όμορφα τα δρομολόγια του Στρίντζη. Μην ξεχνάμε, ότι για ζητήματα σε νομαρχιακό επίπεδο, οι Ιθακήσιοι είναι αναγκασμένοι να πάνε στο Αργοστόλι!
Παλαιότερα είχαμε και το θρυλικό Θιάκι από την Αγία Ευφημία. Παρόλο που έπρεπε να ταξιδέψει κανείς περίπου 15 λεπτά παραπάνω με το αυτοκίνητο, ο κόσμος το αγαπούσε. Είχε πάρα πολύ καλή κίνηση!

Το Ιόνιον Πέλαγος, βοηθά στην απορρόφηση της επιπλέον κίνησης για Ιθάκη και υποστηρίζει έτσι έμμεσα το Κεφαλονιά.

Σχετικά με τη συνέχεια της γραμμής για Αστακό.

Υπάρχουν φήμες στο νησί, αλλά επαναλαμβάνω πρόκειται μόνο για φήμες, ότι οι Στριντζαίοι κάνανε ανελέητο πόλεμο εναντίον του Άγιος Ανδρέας ΙΙ! Όσο κυκλοφορούσε το Θιάκι, δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα. Το πλοίο είχε καθιερωθεί για τα καλά στη γραμμή! Όταν όμως αποχώρησε λόγω τριανταπεντακοετίας και ήρθε ο καινούργιος παίκτης υπό τη μορφή του Άγιου Ανδρέα, άρχισαν τα όργανα. Δε θέλανε ένα άλλο αξιόλογο πλοίο δίπλα τους, που μπορεί να τους έκοβε κίνηση από την Πάτρα.
Τώρα με το Ιόνιον Πέλαγος, τα έχουν βρει. Δεν το θεωρούν τόσο επικίνδυνο αντίπαλο, όπως το Άγιος Ανδρέας. Αλλά όπως είπαμε, είναι μόνο φήμες και δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθούν!!! Ο φίλος Γιώργος (Ιθάκη) σίγουρα θα ξέρει καλύτερα!

Κατά τα άλλα, για τη γραμμή ισχύει αυτό που έγραψα και για τη γραμμή του Φισκάρδου. Ειδικά τις διακοπές, η κίνηση είναι αρκετά μεγάλη με όλους τους Βορειοελλαδίτες φοιτητές! Τους υπόλοιπους μήνες, υπάρχουν και δρομολόγια με 2-3 άτομα! Αλλά κάτι θα βγάζουν, για να εξακολουθούν τη γραμμή.

Μεγάλο ρόλο στην αναβάθμιση ή όχι της γραμμής, θα παίξει βεβαίως και μια τυχόν καλυτέρευση του οδικού δικτύου της Δυτικής Ακαρνανίας αναφορικά με τα φορτηγά και τη γρήγορη πρόσβασή τους στην Ιόνια Οδό!

Πεσσάδα - Σχοινάρι (Ζάκυνθος)

Αυτή η γραμμή το καλοκαίρι σφύζει από ζωή!!! Επειδή τυχαίνει η γιαγιά μου, να μένει δίπλα στο δρόμο που ενώνει την Πεσσάδα με το κεντρικό δρόμο Αργοστολίου-Πόρου, βλέπω από πρώτο χέρι την κίνηση που έχει η γραμμή. Υπάρχουν ημέρες, που λόγω των πολλών λεωφορείων, δεν μπορείς πια να βρεις εισιτήριο για το αμάξι σου!
Η γραμμή χρειάζεται σαφώς ένα μεγαλύτερο και πιο αξιόπλοο πλοίο το καλοκαίρι. Η Άντζελα είναι λίγο μικρή για τόσο μεγάλη διαδρομή στην ανοιχτή θάλασσα. Επιπλέον, έχει και λίγους εσωτερικούς χώρους για το σύνολο των επιβατών των λεωφορείων.

Το πρόβλημα είναι, τι το κάνεις το μεγαλύτερο πλοίο το χειμώνα; Εφόσον δε λυθεί αυτό το ζήτημα, δεν πιστεύω να δούμε μεγαλύτερο πλοίο στην Πεσσάδα ...

Ληξούρι - Αργοστόλι

Θανάση, η γραμμή Ληξουριού - Αργοστολίου, έχει μια μακραίωνη ιστορία! Υπάρχουν αναφορές για τακτικά δρομολόγια ήδη από την εποχή της Ενετοκρατίας!!!

Πιστεύω, ότι τα τρία πλοία είναι μια χαρά για τα δεδομένα της γραμμής με τις ιδιαιτερότητές της.

Το καλοκαίρι, γεμίζει με τους τουρίστες. Εάν θυμάμαι καλά, τα δρομολόγια πυκνώνουν τότε σε ένα κάθε κάθε τέταρτο.

Το χειμώνα, έχουμε σκηνές όπως στο Manhattan :-)
Πρέπει να γνωρίζεις, ότι τα νοίκια είναι πολύ πιο ακριβά στο Αργοστόλι από ότι στο Ληξούρι. Στο Αργοστόλι όμως, βρίσκονται οι υπηρεσίες και τα ΤΕΙ. Για αυτό, είναι πάρα πολλοί εκείνοι, που μένουν στο Ληξούρι και πηγαινοέρχονται καθημερινά στο Αργοστόλι! Το πρωί και το απόγευμα, τα πλοία είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Έπειτα, μην ξεχνάς, ότι ο γύρος του κόλπου είναι περίπου 36 χιλιόμετρα. Ο δρόμος δεν προσφέρεται για μεγάλες ταχύτητες και σε συνδυασμό με τις πανάκριβες τιμές της βενζίνης στο νησί (1,60-1,65 Ευρώ!!!), συμφέρει σε τελική ανάλυση το καραβάκι. Επιπλέον, τα λειτουργικά έξοδα είναι πολύ μικρά. Δε γνωρίζω καν, εάν εξακολουθούν να λειτουργούν τα κυλικεία στα πλοία ...

Αυτα, τα ... ολίγα, για τις γραμμές της Κεφαλλονιάς :-)
Εάν έχεις καμιά περαιτέρω απορία, απλώς ρώτα!!!

basi
26-04-2010, 16:17
Γιατί μήπως υπάρχουν οι υποδομές στον Ωρωπό , που βλέπεις το πλοίο να φεύγει και εσύ οδηγείς ανάμεσα στα γκαρσόνια και τους λουόμενους ?

Υποδομές λιμανιού δεν υπάρχουν πουθενά , αλλά μπορούν σχετικά εύκολα να δημιουργηθούν , αν το αποφασίσουν οι ενδιαφερόμενοι .

Τώρα γιά την γραμμή Αγίας Μαρίνας - Στύρων , δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα γιατί η απόσταση μέσω Χαλκίδος πλησιάζει τις 2 ώρες οδήγημα , ενώ από Αγία Μαρίναι θα είναι και λιγότερο και πίο ξεκούραστα .

Αντίθετα νομίζω ότι πρέπει να ξαναανοίξει η γραμμή Αγίας Μαρίνας - Αλμυροποτάμου όπου ίσως η διαδρομή των 45 λεπτών γίνει γρηγορότερη και να καλύψει το κενό του Ωρωπού - Ερέτριας .

Πάντως είναι σίγουρο ότι το φετεινό καλοκαίρι θα δείξει το μέλλον της γραμμής .

Δεν ξέρω τι πλοία έκαναν την διαδρομή Αγιοι Απόστολοι - Αλιβέρι μιά και δεν το πρόλαβα εγώ .
Λογικά επειδή εκείνη την εποχή έκαναν τα πλοία την διαδρομή Πειραιάς - Αλιβέρι - Χαλκίδα - Αιδηψός - Βόλος , η κάτι ανάλογο θα ήταν η κάποιο μεγάλο καίκι .

Ισως κάποιος φίλος μας διαφωτίσει .

CORFU
26-04-2010, 21:23
λοιπον ξεκιναω να λυνω αποριεs φιλε Appia ξεκιναω απο εσενα τα κλειστου τυπου εστω τα μεγαλα που λεs εχουν καθε μερα στην γραμμη απο Κερκυρα 11 δρομολογια και απο την Ηγουμενιτσα αλλα 11 συν τα ανοικτου τυπου για δεs ποσα δρομολογια εχουν καθε μερα σε Ζακυνθο και Κεφαλλονια?? και κατι αλλο καποια δρομολογια κλειστου τυπου ειναι παντα γεματα με κτελ και καθε μερα το 3:45 απο Ηγουμενιτσα ειναι φουλ απο φορτηγα και καποια αλλα ειναι με 20-30 ΙΧ αλλα και με τα ανοικτου τυπου γινεται το ιδιο το 6:00 απο Κερκυρα ειναι παντα γεματο και το ιδιο ειναι και 2:30 απο Ηγουμενιτσα νομιζω οτι η κινηση μοιραζεται και στα δυο τυπου πλοια.
Φιλε θαναση ερχομαι τωρα σ¨εσενα η παντοφλεs στο απαγορευτικο σταματουν στο 5-6 ενω τα κλειστα στο 8-9 μεγαλη η διαφορα.
Τωρα οσο για τα δρομολογια καθε μερα ειναι στανταρ δηλαδη.... η παντοφλεs εχουν τα δικα τουs και τα κλειστου τα δικα τουs μπορει να εχουν δυο συνεχομενα η και τρια ο καθε τυποs φερρυ δεν υπαρχει ενναλαξ οσο με την απορια με τον ασχημο καιρο υπαρχει προβλημα κα μαλιστα μεγαλο.
Αυτα για τωρα περιμενω και αλλεs αποριεs σαs
και κατι αλλο φιλε Appia για δεs τον πληθυσμο τηs Ζακυνθου και τηs Κεφαλλονιαs καμια σχεση με τηs 120.000 τηs Kερκυραs

Thanasis89
26-04-2010, 22:04
Ξεκινώντας από τον Ωρωπό να πω ότι αυτές οι λύσεις για δρομολόγηση πλοίου στο Αλιβέρι, εκτός ότι χρειάζονται "φακέλους σκοπιμότητας" και η έγκρισή τους μπορεί να διαρκέσει χρόνια ολόκληρα, παράλληλα δεν συμφέρει και τα πλοία αλλά ούτε και τους ταξιδιώτες να κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι. Η γραμμή του Ωρωπού για να επιβιώσει πρέπει να προσφέρει ή ταχύτητα ή καλύτερη τιμή εισητηρίου και αν γίνεται και τα δύο. Μ' αυτή τη νοοτροπία θα έχουμε τις καταστάσεις προ του 2004. Τώρα τι να πω κι εγώ...

Έχω καταλάβει το εξής για την Κεφαλλονιά και κατά συνέπειαν και για την Ιθάκη, ότι οι γραμμές τους λειτουργούν με καθεστώς "peak" κίνησης. Δηλαδή, δεν έχουν μια σταθερή πελατεία εκτός από τις βασικές (εκείνης Ληξούρι - Αργοστόλι και Σάμη - Ιθάκη - Αστακό). Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για την λειτουργία μιας γραμμής. Αλλά, η γραμμή που πραγματικά μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι εκείνη της Σάμης - Αστακού και μπορώ να εξηγήσω λογικά αυτό περί πολέμου της Stritzis Ferries στην εταιρεία του Άγιος Ανδρέας ΙΙ (αν ισχύει βέβαια). Η γραμμή αυτό που χρειαζόταν ήταν ένα γρηγορότερο πλοίο και δεν ήταν άλλο από το Άγιος Ανδρέας ΙΙ. Κατά την άποψή μου η διαδρομή Σάμη-Αστακός-Πάτρα έγινε γρηγορότερη (και θέλω την γνώμη σας σ' αυτό) και κατά πάσα πιθανότητα έπρεπε να ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των επιβατών εκτοπίζοντας το Κεφαλλονιά. Τώρα αν ποτέ τελειώσει η Εθνική οδός για Αγρίνιο (το βλέπω ακατόρθωτο) τότε η γραμμή Πάτρα - Σάμη θα γίνει ασύμφορη. Βέβαια δεν ξέρω αν ισχύουν όλα αυτά και θα ήθελα την γνώμη σας...

Τώρα για την Κέρκυρα ο Βαγγέλης με κάλυψε απόλυτα. Μου διέφευγε το καθεστώς των απαγορευτικών... Βλέπω ότι, όπως είπε και ο Βαγγέλης, ότι όλοι οι καλοί χωράνε. Από τις απλές παντόφλες, μέχρι τα υβρίδια, ως και τα μεγάλα πλοία. Προσωπικά την θεωρώ γραμμή με μέλλον... Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι μπορούν οι παντόφλες να αναλαμβάνουν ενδιάμεσα δρομολόγια μιας και είναι οικονομικότερες στα έξοδά τους, αλλά μάλλον δεν γίνεται γιατί κάθε χρόνο γίνεται μάχη... Αυτά από μένα... ;)

CORFU
26-04-2010, 22:20
και κατι αλλο φιλε Θαναση εδω ακομα δεν μπορουν να ξεχασουν το Αρητη και ακομα δεν βλεπουν με καλο ματι το Νικολαοs και οχι οτι δεν ειναι στην πλευση καλο αλλα η προσβαση απο τον καταπελτη στο σαλονι ειναι μια μικρη οδυσσεια.
Η δικη μου γνωμη ειναι οτι ενα Αγια Θεωδορα ακομα θα ηταν οτι καλυτερο για την γραμμη αυτα

Thanasis89
26-04-2010, 22:33
Κατάλαβα τι εννοείς Βαγγέλη... Κι εγώ αν ήμουν Κερκυραίος δεν θα μπορούσα να το ξεχάσω. Φανταστικό πλοίο. Θα ήθελα να σε ρωτήσω η εταιρεία του Παντοκράτωρα γνωρίζω ότι έχει το Νικόλαος, η εταιρεία του Νηρέας είχε το Αρητή ; Και ποια πλοία στην γραμμή ανήκουν στην ίδια εταιρεία ;
Δηλαδή έχουμε την Feax, την Fast Ferries, την Kerkyra Lines, την Two Way, την εταιρεία του Νηρέας και άλλες δύο εταιρείες μια της Αγίας Ειρήνης και η άλλη της Ελένη ; Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με...

Ελπίζω να μην σε ζάλησα ! Ευχαριστώ πολύ πάντως...

Appia_1978
26-04-2010, 23:45
Βαγγέλη, σε ευχαριστώ πολύ για τις επεξηγήσεις :D
Τώρα το έπιασα το νόημα της γραμμής. Λίγο μικρότερα πλοία, αλλά με πολύ περισσότερα δρομολόγια!

Πάντως, χωρίς θέληση να παρεξηγηθώ, χειμώνα-καλοκαίρι έχουμε και εμείς 10-13 δρομολόγια προς κάθε κατεύθυνση :wink:

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, οι τιμές είναι περίπου ίδιες ή τα κλειστά είναι πιο ακριβά; Υπάρχει κάποιο είδος εκπτώσεων για συχνούς χρήστες της γραμμής;

Σχετικά με τον πληθυσμό που αναφέρεις, μα, για αυτό ακριβώς παραξενεύτηκα και εγώ. Έχετε στην Κέρκυρα δύο φορές τον πληθυσμό της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου μαζί!

Θα μπορούσες μήπως να μας πεις και δυο λόγια για τη γραμμή της Λευκίμμης, που έχουμε ξεχάσει; Και ίσως κάτι για τους Παξούς;
Θα ήταν καταπληκτικά εκ μέρους σου!!!

Θανάση, έχεις δίκιο, προπαντώς η γραμμή της Πεσσάδας είναι καθαρά εποχιακή. Παρόλα αυτά, πρέπει να βγάζει πολλά λεφτά και έτσι δεν έχουν πρόβλημα το χειμώνα με την ακινησία.

Η γραμμή της Πάτρας πάντως, δε θα γίνει ποτέ ασύμφορη.

Όταν τελειώσουν τον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Αθηνών και Πάτρας, η απόσταση θα μικρύνει ακόμα περισσότερο.

Για να συμφέρει ο Αστακός πιο πολύ από την Πάτρα, θα πρέπει να αποκτήσει η Ακαρνανία ένα τέλειο σύστημα αυτοκινητοδρόμων και συνάμα να βάλουν στη γραμμή κανένα ταχύπλοο. Αλλιώς, η πλειοψηφία των επιβατών με προορισμό την Αθήνα δε θα δεχτεί ποτέ να ταξιδέψει μέσω Αστακού.

Έχεις όμως και κατά ένα μέρος δίκιο :mrgreen:
Η Πάτρα ενδέχεται να χάσει τους επιβάτες και τα (πολλά) φορτηγά για την Βόρεια Ελλάδα. Με καλούς δρόμους και το κατάλληλο πλοίο, σίγουρα θα συμβεί αυτό!

Γιώργο, πού είσαι;;; Βοήθησε μας να διαψεύσουμε ή επαληθεύσουμε τις φήμες σχετικά με την αποτυχία του Άγιος Ανδρέας ΙΙ!!!

Για να επανέλθουμε στην Κέρκυρα, εάν επιτρέπεις Βαγγέλη, θα απαριθμούσα τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή για να απαντήσω έτσι στην ερώτηση του Θανάση και μετά μας διορθώνεις και τους δύο μαζί, εντάξει;

ΑΝΕΠ

Ιλίδα ΙΙ (καινούργιο απόκτημα)

Aspiotis Lines

Πήγασος (Διαπόντιοι Νήσοι)

Fast Ferries

Αικατερίνη Π

Feax Express Lines

Νηρέας, Παντοκράτωρ

Ionion Lines

Νικόλαος

Kerkyra Lines

Αγία Θεοδώρα

Lefkimmi Lines

Αγία Τριάδα

Άλλα τοπικά

Λευκίμμη, Αγία Ειρήνη, Αλέξανδρος Κ ΙΙ (Διαπόντιοι Νήσοι), Ελένη
και
Ασπασία, Γρηγόρης Μ, Νάντη, Νικόλαος Κ, Θεοδώρα Ρ ως φορτηγά

2wayferries

Αχαιός, Άνω Χώρα ΙΙ

Φίλε Βαγγέλη, χωρίς παρεξήγηση, έτσι; ;)

ιθακη
27-04-2010, 00:01
Σάμη - Πισαετός - Αστακός

Αυτή τη γραμμή, πρέπει να τη δει κανείς χωριστά. Άλλο Σάμη - Πισαετός και άλλο Σάμη - Αστακός!

Για Ιθάκη, πιστεύω έχει αρκετή κίνηση και συμπληρώνει όμορφα τα δρομολόγια του Στρίντζη. Μην ξεχνάμε, ότι για ζητήματα σε νομαρχιακό επίπεδο, οι Ιθακήσιοι είναι αναγκασμένοι να πάνε στο Αργοστόλι!
Παλαιότερα είχαμε και το θρυλικό Θιάκι από την Αγία Ευφημία. Παρόλο που έπρεπε να ταξιδέψει κανείς περίπου 15 λεπτά παραπάνω με το αυτοκίνητο, ο κόσμος το αγαπούσε. Είχε πάρα πολύ καλή κίνηση!

Το Ιόνιον Πέλαγος, βοηθά στην απορρόφηση της επιπλέον κίνησης για Ιθάκη και υποστηρίζει έτσι έμμεσα το Κεφαλονιά.

Σχετικά με τη συνέχεια της γραμμής για Αστακό.

Υπάρχουν φήμες στο νησί, αλλά επαναλαμβάνω πρόκειται μόνο για φήμες, ότι οι Στριντζαίοι κάνανε ανελέητο πόλεμο εναντίον του Άγιος Ανδρέας ΙΙ! Όσο κυκλοφορούσε το Θιάκι, δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα. Το πλοίο είχε καθιερωθεί για τα καλά στη γραμμή! Όταν όμως αποχώρησε λόγω τριανταπεντακοετίας και ήρθε ο καινούργιος παίκτης υπό τη μορφή του Άγιου Ανδρέα, άρχισαν τα όργανα. Δε θέλανε ένα άλλο αξιόλογο πλοίο δίπλα τους, που μπορεί να τους έκοβε κίνηση από την Πάτρα.
Τώρα με το Ιόνιον Πέλαγος, τα έχουν βρει. Δεν το θεωρούν τόσο επικίνδυνο αντίπαλο, όπως το Άγιος Ανδρέας. Αλλά όπως είπαμε, είναι μόνο φήμες και δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθούν!!! Ο φίλος Γιώργος (Ιθάκη) σίγουρα θα ξέρει καλύτερα!

Κατά τα άλλα, για τη γραμμή ισχύει αυτό που έγραψα και για τη γραμμή του Φισκάρδου. Ειδικά τις διακοπές, η κίνηση είναι αρκετά μεγάλη με όλους τους Βορειοελλαδίτες φοιτητές! Τους υπόλοιπους μήνες, υπάρχουν και δρομολόγια με 2-3 άτομα! Αλλά κάτι θα βγάζουν, για να εξακολουθούν τη γραμμή. εδω μην ξεχνας τα δρομολογια για τα πετρελαια,μονο απο αστακο...

Μεγάλο ρόλο στην αναβάθμιση ή όχι της γραμμής, θα παίξει βεβαίως και μια τυχόν καλυτέρευση του οδικού δικτύου της Δυτικής Ακαρνανίας αναφορικά με τα φορτηγά και τη γρήγορη πρόσβασή τους στην Ιόνια Οδό!
κοιτα Μαρκο κατι τετοιο παντα ακουγωταν,και αυτο που πιστευω εγω ειναι οτι το μικρο εκοψε κινηση απο το Κεφαλονια,αλλα εκοψε Ελληνες τουριστες που ηξεραν το νησι και οτι μπορουν να πανε και απο εκει...τους ξενους καλα τους κρατουσε το κεφαλονια,οπως και τα περισσοτερα φορτιγα...το μονο σιγουρο ειναι πως ειτε υπηρξε πραγματικα πολεμος ειτε οχι,το μικρο δεν θα ειχε την αποδοχη που ειχε το ΘΙΑΚΙ

Appia_1978
27-04-2010, 00:16
Μόλις βρήκα τον παρακάτω πίνακα :D

Η κίνηση του μήνα Ιουλίου, σύγκριση 2008 - 2009!

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΑΦΙΞΕΙΣ

ΕΠΙΒΑΤΩΝ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

ΑΦΙΞΕΙΣ

ΕΠΙΒΑΤΩΝ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2008

ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ

22.881

22.199

ΙΘΑΚΗ-ΣΑΜΗ

6.150

6.587

ΚΥΛΛΗΝΗ-ΠΟΡΟΣ

40.930

34.926

ΖΑΚΥΝΘΟΣ -ΠΕΣΣΑΔΑ

6.626

6.448

ΛΕΥΚΑΔΑ-ΦΙΣΚΑΡΔΟ

10.608

8.096

ΑΣΤΑΚΟΣ-ΣΑΜΗ

2.433

1.528

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ -ΣΑΜΗ

240

450

Βλέπουμε, ότι η γραμμή του Φισκάρδου, έχει πολύ κίνηση το καλοκαίρι και τεράστια αύξηση! Είμαι πολύ περίεργος, εάν θα συνεχιστεί και φέτος αυτή η κατάσταση :D
Και ο Αστακός σκίζει, σχεδόν 60 % αύξηση!!! Πάντως, υπολείπεται πολύ του Φισκάρδου ... Δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά ...

Πηγή: Kefaloniapress.gr

Appia_1978
27-04-2010, 00:21
Ήρθε, ήρθε!!! Καλωσόρισες φίλε μου :D

Τα πετρέλαια, έρχονται αποκλειστικά από τον Αστακό; Δεν το γνώριζα αυτό!

Γιώργο, με το παρακάτω που είπες

το μικρο δεν θα ειχε την αποδοχη που ειχε το ΘΙΑΚΙ

συμφωνώ απολύτως. Κανένα άλλο καράβι, δε θα έχει πια την καθολική αποδοχή που είχε το Θιάκι. Ήταν το κάτι άλλο ...
Παρόλα αυτά, δε θα ήταν άσχημο εάν ξαναγυρνούσε κοντά μας ;)

ιθακη
27-04-2010, 13:29
Μαρκο τοσα χρονια πουθυμαμαι τις γραμες μας,η Πατρα ποτε δεν εστελνε πετρελαια,γιατι το πλοιο πρεπει να μεταφερει μονο αυτες τις νταλικες και με 4 ωρες ταξιδι δεν τους συμφερει,ετσι τις φορτωνουν απο αστακο...οσο για το αλλο που ειπες,για την κινηση της Πατρας,ειναι ο μονος λογος που με κανει να μην πολυ πιστευω αυτον τον κρυφο πολεμο...κανενας ταξιδιωτης εκτος απο αυτους της δυτικης Στερεας δεν θα προτιμησει να πληρωσει την γεφυρα (12 ευρω) να καψει παραπανω βενζινες και να ταλαιπορηθει σε αυτον τον δρομο μαρτυριο,για να περασει ποιο οικονομικα απεναντι....και το ξανα τονιζω,αν αυτο συμφερε,οι πρωτοι που θα το εκαμαν θα ηταν οι φορτηγατζιδες...αρα αφου δεν το κανουν,η γραμμη δεν θα στεριωσει ποτε,ειδικα το χειμωνα...το Θιακη ειχε στεριωσει γιατι εποιανε την ΑΓΙΑ ΕΥΘΜΙΑ,οποτε οσοι ηθελαν να πανε λιγο ποιο βορεια στην κεφαλονια γλυτωναν το οδικο κομματι ΣΑΜΗ-ΑΓΙΑ ΕΥΘΗΜΙΑ.και μην ξεχνας και εναν αλλο παραγωντα,τον καιρο του δεν υπηρχε η γεφυρα,αρα επερνες την παντοφλα για αντιριο που οπληρωει εισητιριο πολυ φτηνο μονο το αμαξι,και οι βενζηνες ηταν πολυ ποιο φτηνες τοτε....

CORFU
27-04-2010, 19:58
φιλε Θαναση η εταιρεια του Παντοκρατωρα δεν εχει τον Νικολαο αλλα το Νηρεα και το Αρητη και το Αγια Ειρηνη-Ελενη μια εταιρεια.
φιλε Appia δεν υπαρχει καποιο ειδοs εκπτωσεων για συχνουs χρηστεs απλοs αν βγαλειs εισητηρια πηγαινε-ελα εχειs μια καλη εκπτωσει αλλα προσεχε αν φυγειs με ανοικτου τυπου πρεπει να γυρισειs παλε με ανοικτου και το ιδιο με τα κλειστου τυπου καταλαβαινειs οτι πρεπει να ξερειs καλα τα δρομολογια του καθε τυπου πλοιου και να ξερειs και να υπολογιζειs καλα τον χρονο τηs διαδρομηs που εχειs να κανειs προs την Ηγουμενιτσα πριν λιγο καιρο μπορουσεs να βγαλειs εισητηριο για το απογευματινο δρομολογιο και αν δεν το προλαβαινεs με το ιδιο εισητηριο να παρειs το επομενο πλοιο αντιστοιχου τυπου αλλα ο Ελληναs ειναι λιγο πονηροs<< ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ>>
και ολοι ηθελαν να παρουν το τελευταιο δρομολογιο μεχρι που καποια βραδια πολυ κοσμοs κοιμηθηκε στην Ηγουμενιτσα και ετσι τωρα αν χασειs το πλοιο που εχειs εισητηριο επιστροφηs βγαζειs αλλα και μαλιστα χωριs την εκπτωση......
Αυτα και οτι αλλεs αποριεs εδω ειμαι εγω.

Thanasis89
27-04-2010, 20:04
Ευχαριστώ Βαγγέλη. Απλά το είχα στο μυαλό μου ότι είναι της ίδιας εταιρείας καθώς ο Παντοκράτωρας είναι αδελφό με το Νικόλαος. Τώρα για το Αρητή και το Νηρέας θυμάμαι τα σινιάλα του πρώτου γι' αυτό και το σύνεδεσα. Ευχαριστούμε πάντως...

Εν ευθέτω χρόνω θα σας πω και την εικόνα που είχα από την γραμμή της Νότιας Κρήτης, την οποία σήμερα μετά από καιρό είδα από κοντά και γνώρισα κατά ένα μεγάλο ποσοστό της.

Appia_1978
27-04-2010, 23:38
Γιώργο, τώρα που το φέρνεις έτσι, όντως η φήμη δεν πολυστέκει ... Ξέρω γω, τι να πω; Από την άλλη, πόσοι λες να ήταν εκείνοι που θέλανε να συνεχίσουν για τη βόρεια Κεφαλλονιά; Και ιδιαίτερα το χειμώνα; Δεν μπορεί η μεγάλη επιτυχία του Θιάκι να οφείλεται μόνο εκεί. Πιο πολύ θα ίσχυε αυτό που λες για τη βενζίνη! Χρυσές εποχές τότε για τους οδηγούς ...

Βαγγέλη, σε ευχαριστώ. Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μας γράφεις. Τίποτα σχετικό με τους Παξούς ή τη Λευκίμμη; ;)

Θανάση, περιμένουμε με αγωνία την άποψή σου για τις γραμμές της νότιας Κρήτης :D Πρέπει επιτέλους να βρω τον καιρό να πάω ...

Κάτι άλλο, υπήρχε παλαιότερα γραμμή από τα Σύβοτα;

Παιδιά, κοιτώντας το χάρτη της όμορφης πατρίδας μας και έχοντας υπόψη την ύπαρξη της γραμμής Ληξουρίου-Αργοστολίου, αναρωτήθηκα γιατί δεν υπάρχουν π.χ. οι γραμμές Πηγάδι-Αγία Κυριακή (Πήλιο) ή Νυφίδα-Αποθήκα (Λέσβος); Έστω και με μια μόνο μικρούλα παντοφλίτσα! Θα γλύτωνε κανείς πολλά χιλιόμετρα. Υπήρξαν μήπως αυτές οι γραμμές στο παρελθόν;

ιθακη
27-04-2010, 23:44
Γιώργο, τώρα που το φέρνεις έτσι, όντως η φήμη δεν πολυστέκει ... Ξέρω γω, τι να πω; Απ&acute;την άλλη, πόσοι λες να ήταν εκείνοι που θέλανε να συνεχίσουν για τη βόρεια Κεφαλλονιά; Και ιδιαίτερα το χειμώνα; Δεν μπορεί η εμεγάλη επιτυχία του Θιάκι να οφείλεται μόνο εκεί. Πιο πολύ θα ίσχυε αυτό που λες για τη βενζίνη! Χρυσές εποχές τότε για τους οδηγούς ...

Μαρκο συγουρα κατι τετοιο που λες γινοταν,γιατι θυμαμαι και στα παιδικα μου χρονια που τα καλοκαιρια ο καπτεν father ελειπε σε μπαρκο,η μητερα μου εκλεινε εισητιριο για κτελ-πλοιο με την ποιο φτηνη λυση...και αυτη ηταν το ΘΙΑΚΙ....μονο οποτε ο πατερας μου δεν ειχε μπαρκο θυμαμαι να πηγενουμε απο πατρα και αυτο υστερα απο πιεση δικια μου

pantelis2009
02-05-2010, 12:01
Το μονόπλωρο Παναγία Τ ΙΙ μεταφέροντας καύσιμα στις 30/04/2010. Χαρισμένες σε όλους τους φίλους της παντόφλας.;)

87911

87912

87913

Appia_1978
02-05-2010, 22:59
Ευχαριστούμε Παντελή!
Εκτελεί ακόμα πλωές με επιβάτες ή έχει πια περάσει οριστικά στα Cargo;

Το μονόπλωρο Παναγία Τ ΙΙ μεταφέροντας καύσιμα στις 30/04/2010. Χαρισμένες σε όλους τους φίλους της παντόφλας.;)

87911

87912

87913

pantelis2009
03-05-2010, 07:39
Φίλε Appia_1978 καλημέρα. Εδώ στη γραμμή Παλούκια-Πέραμα μονόπλωρο έχει 3-5 χρόνια να κάνει δρομολόγειο. Το έχουν όπως και το Κυριάκος μόνο για την τροφοδοσία του νησιού με καύσιμα.

panagiotis78
03-05-2010, 09:24
Thanks Παντελή. Το θυμάμαι χρόνια στο Αγ.Νικόλαος-Αίγιο

john85
03-05-2010, 11:37
Με τα νέα μέτρα που μας επέβαλαν το καλοκαίρι ένα σαββατοκύριακο θα πάμε διακοπές και πολύ μας είναι?

pantelis2009
03-05-2010, 16:57
To Νικόλαος Α σήμερα στο ναυπηγείο Παναγιωτάκη στη Σαλαμίνα. Που κάνει δρομολόγιο? ;) Χαρισμένο στους φίλους του.

88098

panagiotis78
03-05-2010, 17:16
Πρέπει να το έχω πετύχει στο Ρίο-Αντίριο Παντελή.

pantelis2009
03-05-2010, 17:56
Ευχαριστώ panagiotis78:p

avvachrist
03-05-2010, 18:07
Στο Ρίο-Αντίρριο δούλευε. Άραγε να βρίσκεται στου Παναγιωτάκη για φρεσκάρισμα ή μήπως θα μας αφήσει κ αυτό? Αλήθεια μήπως ξέρει κάποιος τι απέγινε το ΠΩΛ???

Appia_1978
04-05-2010, 00:14
Ευχαριστώ πολύ, Παντελή!

Φίλε Appia_1978 καλημέρα. Εδώ στη γραμμή Παλούκια-Πέραμα μονόπλωρο έχει 3-5 χρόνια να κάνει δρομολόγειο. Το έχουν όπως και το Κυριάκος μόνο για την τροφοδοσία του νησιού με καύσιμα.

Thanasis89
04-05-2010, 01:02
Σήμερα συνέβει κάτι πολύ ευχάριστο το οποίο δεν θα μπορούσα να μην το μοιραστώ με τους ανθρώπους που έχουμε την ίδια τρέλα. Νιώθω ότι είναι νωρίς αλλά το βήμα που έγινε ήταν σημαντικό και τέθηκε η αρχή. Δεν θα σας πω κάτι άλλο, καθώς και αυτά τα λέω με πάσα επιφύλαξη, αλλά σχετίζεται με την συζήτηση που είχαμε προ ολίγων ημερών στο παρόν θέμα και συγκεκριμένα την συζήτηση για τα ναυπηγεία και αφορμή στάθηκε αυτό το μήνυμα (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=323369&postcount=1618). Έκανα μια προσπάθεια γύρω από το όλο θέμα καθώς δεν μπορούσα να κάτσω με σταυρωμένα χέρια και ήδη έχει μπει το πρώτο λιθαράκι. Οι ειδήσεις όσο περνάν οι μέρες, ελπίζω να είναι όλο και πιο ευχάριστες. Αύριο ή μεθαύριο περιμένω μια σοβαρή απάντηση που θα δώσει την κύρια ώθηση στο όλο εγχείρημα. Θα σας κρατώ ενήμερους σχετικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι μια δύσκολη προσπάθεια που ίσως χρειαστεί την βοήθεια όλων και γι' αυτό το μοιράζομαι μαζί σας.

Tasos@@@
04-05-2010, 14:18
Eγω παντως Θαναση μου περιμενω εναγωνιωδως...;)...και θα κανω οτι περναει απο το χερι μου!!:D

pantelis2009
04-05-2010, 14:23
Thanasis89 περιμένουμε νεότερα:p:p

pantelis2009
06-05-2010, 15:57
To Νικόλαος Α άλαξε σήμερα καταπέλτη. Απο αύριο δεν θα είμαι εδώ για να δω αν βγεί για συντήρηση. Όπως μπορεί ας κατέβει.Χαρισμένες σε όλους τους φίλους της παντόφλας. :p;)

88588

88589

Thanasis89
09-05-2010, 02:09
Πρόσκληση,

Έχω μια ιδέα και θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας. Θα ήθελα να φτιάξουμε μια λίστα με όλα τα Ανοιχτού τύπου πλοία που θυμόμαστε, και τα οποία ήταν δρομολογημένα στις πορθμειακές γραμμές ανα την Ελλάδα. Δηλαδή να ξεκινήσουμε μια καταγραφή από το μακρινό χθες (όσο μας βοηθά η μνήμη) και να φτάσουμε μέχρι και το σήμερα. Γνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά θα ήταν υπέροχο να διατηρήσουμε ζωντανά μέσα μας τα ονόματα των ακούραστων εργατών. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας να κρατήσουμε ένα αρχείο, εις μνήμη όλων εκείνων των πλοίων που πρόσφεραν τόσα πολλά.

Θα ήθελα να μου πείτε, αρχικά, κατά πόσο συμφωνείτε με αυτό και αν το θεωρείτε δυνατό και σας αρέσει.

Tasos@@@
09-05-2010, 04:22
Θαναση μου αυτο που λες σαν ιδεα το εχω ηδη πραγματοποιησει στον υπολογιστη μου εν μερη κρατωντας φωτογραφιες απο παντοφλες σε αλφαβητικη σειρα με το τωρινο τους ονομα και ενδεχομενος και τα παλια τους ονοματα.Βεβαια επειδη με ξερεις η πλειοψηφια τους αφορα τις παλιες και αγαπημενες παντοφλες.;)Σαν ιδεα εννοειται οτι ειναι πολυ καλη και πιστευω οτι θα ομορφυνει πολυ το φορουμ.Πιστευω οτι πριν καν σου περασει απο το μυαλο ειχες σκεφτει οτι ειμαι ηδη μεσα!!:D:D

panagiotis78
09-05-2010, 10:10
Αυτό έλειπε να μην είμαστε "μέσα":D

Thanasis89
09-05-2010, 12:54
Σας Ευχαριστώ παιδιά για την προθυμία σας ! Πιστεύω ότι θα βοηθήσει να οργανωθούμε καλύτερα και να γίνεται πιο εύκολη η στο μέλλον αναζήτησή μας. Θα περιμένουμε λίγο ακόμα, για να γίνουμε πολλοί...

Ευχαριστώ πάντως ! ;)

panagiotis78
09-05-2010, 15:39
Πάντως αμά μιλάς για νέο site-αρχείο παντόφλας , κάτι μπορούμε να κάνουμε με το web hosting ;)

Thanasis89
09-05-2010, 15:54
Παναγιώτη προτείνω να οργανώσουμε ένα αρχείο με τα πλοία που δούλεψαν στην εκάστοτε γραμμή. Και τέλος να φτιάξουμε ένα μικρό αρχείο για το κάθε καράβι και όσο αυτό είναι δυνατό ή κάτι πιο εύκολο ένα θέμα το οποίο θα ταξινομεί αλφαβητικά μέσα του όλα τα πλοία και θα παρέχει πληροφορίες και εικόνες για τα πλοία και θα ανανεώνεται έπειτα από επικοινωνία με τους διαχειριστές. Τεχνικά είναι εφαρμόσιμο πάντως. Απλά επειδή δεν έχω τις γνώσεις και την μνήμη για όλες τις γραμμές χρειάζομαι την βοήθεια και την συμμετοχή όλων σας... Και είναι κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσω του "Nautilia.gr της μεγαλύτερης Θαλασσινής παρέας..." ;)

naftaki
09-05-2010, 19:22
Παναγιώτη προτείνω να οργανώσουμε ένα αρχείο με τα πλοία που δούλεψαν στην εκάστοτε γραμμή. Και τέλος να φτιάξουμε ένα μικρό αρχείο για το κάθε καράβι και όσο αυτό είναι δυνατό ή κάτι πιο εύκολο ένα θέμα το οποίο θα ταξινομεί αλφαβητικά μέσα του όλα τα πλοία και θα παρέχει πληροφορίες και εικόνες για τα πλοία και θα ανανεώνεται έπειτα από επικοινωνία με τους διαχειριστές. Τεχνικά είναι εφαρμόσιμο πάντως. Απλά επειδή δεν έχω τις γνώσεις και την μνήμη για όλες τις γραμμές χρειάζομαι την βοήθεια και την συμμετοχή όλων σας... Και είναι κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσω του "Nautilia.gr της μεγαλύτερης Θαλασσινής παρέας..." ;)
saki giannis apo thasso o apostolis o moderator exei poles photo apo pantofles tha tou to po kai autounou kai tou nikou kai ego apo tin pleura mou tha vrisko photo idi stin vivliothiki tou laptop exo gyro sto arxeio peripou 100 me 200 photos tha sinexiso na vrisko kai alles eite apo ton apostoli eite apo shipspotting:p;)

naftaki
09-05-2010, 19:26
Πάντως αμά μιλάς για νέο site-αρχείο παντόφλας , κάτι μπορούμε να κάνουμε με το web hosting ;)
pano giannis apo thasso o apostolis exei poles photo exo kai ego sto laptop mou gyro stis 100 me 200 tha sinexiso na katevaso kai alles eite apo ton toli eite apo to shipspotting:p:p:p

Thanasis89
09-05-2010, 19:28
Ευχαριστώ Γιάννη ! Ο Απόστολος θα μας βοηθήσει κι αυτός, είμαι σίγουρος ! Θα χαρούμε να δούμε και δικές σου φωτογραφίες ! ;)

naftaki
09-05-2010, 19:33
Ευχαριστώ Γιάννη ! Ο Απόστολος θα μας βοηθήσει κι αυτός, είμαι σίγουρος ! Θα χαρούμε να δούμε και δικές σου φωτογραφίες ! ;)
ego leo na kanoume kai ena cd i dvd kai na to dosoume se ena eidiko na mas to etoimasei kai na to anevasoume eite sto amazom eite sto ebay ean simfonoun o nikos kai o apostolos leo na to kanoume:p:p

Thanasis89
09-05-2010, 19:40
Θα δούμε... Πρέπει πρώτα να οργανωθούμε και μετά συνεχίζουμε... ;)

naftaki
09-05-2010, 19:43
Θα δούμε... Πρέπει πρώτα να οργανωθούμε και μετά συνεχίζουμε... ;)
exo na miliso kairo kai me to toli sto facebook ean me kanei ad o nikos o maroulis tha milisoume:razz::-P

Tasos@@@
09-05-2010, 19:48
Ολα ωραια ολα καλα εννοειται και η ιδεα ειναι παρα πολυ καλη αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν γινει αυτη η δουλεια (γιατι θα γινει με την τρελα που κουβαλαμε!!;)) πρεπει να ανεβει στο e bay η στο amazon φιλε naftaki...δεν θα γινει για τα λεφτα αυτη η προσπαθεια.Χωρις παρεξηγηση παντα!:D

naftaki
09-05-2010, 20:03
Ολα ωραια ολα καλα εννοειται και η ιδεα ειναι παρα πολυ καλη αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν γινει αυτη η δουλεια (γιατι θα γινει με την τρελα που κουβαλαμε!!;)) πρεπει να ανεβει στο e bay η στο amazon φιλε naftaki...δεν θα γινει για τα λεφτα αυτη η προσπαθεια.Χωρις παρεξηγηση παντα!:D
αμα τσονταρουμε εγω και ο τολις φωτο γιατι ι τρελα μου για φωτο πλοιων ειναι απεριγραπτη αφου να φανταστεις στο λαπτοπ μου στιν βιβλιοθηκη εχω στα ποσταλια 2000 και στις παντοφλες γυρω στις 200 σημερα μπικα λιγο στο σιπσποτινγκ αλλα ψιλοβαριομουνα και δεν κατεβασα τιποτα αργοτερα ι αυριο μπορει:p:p

naftaki
09-05-2010, 21:15
τασο σε εχω ραδιο αρβυλα ο τσοκος εδωσε την δουλεια για το καινουργιο στο καρναγιο τις αμαλιαπολις θα αρχισει σε λιγο καιρο να κατασκευαζεται προτοπορος 5 το ονομα:p:p

panagiotis78
10-05-2010, 00:27

Σίγουρα απλά υπάρχει θέμα bandwith και χώρου (web hosting). Το web hosting θα το κανονίσω. Από τεχνική άποψη πολλά μπορούν να γίνουν αλλά σίγουρα θα είναι "δυναμικό" (ώστε να χρησιμοποιηθεί και κάποια βάση δεδομένων). Αναφέρεσαι σε site αποκλειστικά για παντόφλες έτσι; Πρέπει να βρούμε και τις παλιές γραμμές που δεν υπάρχουν πια (π.χ. Ραφήνα-Ν.Στύρα).

Tasos@@@
10-05-2010, 07:40
Πρέπει να βρούμε και τις παλιές γραμμές που δεν υπάρχουν πια (π.χ. Ραφήνα-Ν.Στύρα).[/QUOTE]

Τα παλια μην σε απασχολουν φιλε Παναγιωτη...κατι θα κανουμε και γι'αυτα!!;);)........

Maroulis Nikos
10-05-2010, 08:00
Πολύ ωραία ιδέα για οργανωθείτε οι παντοφλάδες....

pantelis2009
10-05-2010, 19:39
Thanasis89 πολύ καλή ιδέα. Τώρα είναι δύσκολα με το inernet εδώ. Όταν γυρίσω τα λέμε.Μην με παρεξηγείται που δεν απαντώ σε όλα τα post:(

naftaki
10-05-2010, 20:32
Πολύ ωραία ιδέα για οργανωθείτε οι παντοφλάδες....
signomi nikola pou den grafo ellinika alla den mporo na grapso xairetismata se sena kai sto filo mas toli kakni giannis polimerou apo thasso tora mporei na fortoso to arxeio me tis pantofles i me ta postalia den xero tha do alloste mas perimenei douleia:p:p:p

naftaki
10-05-2010, 20:54
Thanasis89 πολύ καλή ιδέα. Τώρα είναι δύσκολα με το inernet εδώ. Όταν γυρίσω τα λέμε.Μην με παρεξηγείται που δεν απαντώ σε όλα τα post:(
εσενα δεν σε παρεξηγει κανενας εδω πολυμερης μικρος απο θασο:p:p

Appia_1978
10-05-2010, 22:52
Παιδιά, δεν ξέρω εάν σας βοηθάει καθόλου, αλλά επισυνάπτω ένα word με τη παρούσα κατάσταση των επιβατηγών παντοφλών. Ελπίζω να μην έχω πολλά λάθη μέσα ... ;)

89088

Thanasis89
11-05-2010, 01:45
ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ Μάρκο ! Συγχαρητήρια ! :shock: ;) :D
Τώρα μπορώ να καταλάβω και τις λίστες με τα πλοία στα αντίστοιχα θέματα, για τις οποίες ρωτούσες κατά καιρούς ! Λοιπόν τώρα αναθάρεψα λίγο και δεδομένου και ότι ο Τάσος έχει λίστα είμαστε σε καλό δρόμο.

Τώρα σχετικά με την συνέχεια για την επίτευξη του σκοπού αυτού, τα επόμενα βήματα θα είναι τα εξής :
1. Συγκέντρωση ονομάτων όσων πλοίων θυμάται το κάθε μέλος από την κάθε γραμμή που είχε ζήσει από κοντά. Λίστα την οποία αν δεν σας κάνει κόπο θα μου αποστείλετε σε προσωπικό μήνυμα και την οποία παράλληλα θα δημοσιεύετε για να μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι οι υπόλοιποι, όταν η μνήμη μας παύει να βοηθά.
2. Αφού έχω στα χέρια μου όλες τις λίστες και των οποίων την τελική μορφή θα δείτε όλοι για να προτείνετε τυχόν αλλαγές, θα την οργανώσουμε κατά τα πρότυπα της λίστας του Μάρκου. Έπειτα, την λίστα αυτή θα την αποστείλω με την σειρά μου διορθωμένη (από εσάς) στους διαχειριστές του forum ώστε να δημιουργήσουν το ανάλογο θέμα, το οποίο θα είναι αποκλειστικά γι' αυτή την χρήση. Κάθε πλοίο για το οποίο υπάρχει ήδη θέμα, θα υπάρχει παραπομπή στο αντίστοιχο θέμα.
3. Το τελευταίο βήμα είναι σιγά σιγά να συγκεντρώσουμε υλικό (φωτογραφίες - βίντεο - καθελκύσεις κλπ), τα οποία θα είναι από το προσωπικό μας αρχείο, για να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με την βοήθεια της gallery του Nautilia.gr στην οποία θα μπορούμε να απολαμβάνουμε όλοι τις εικόνες από τα αγαπημένα μας πλοία.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την συμμετοχή και την προθυμία σας και να σας πω ότι : Όλο αυτό θα είναι δουλειά από ΕΜΑΣ για ΕΜΑΣ και για όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να μάθουν ή να μοιραστούν την τρέλα τους μαζί μας. Είναι απαραίτητη η βοήθεια ΟΛΩΝ μας. Χωρίς τον κόσμο του Nautilia.gr την τρέλα, την αγάπη τους το όλο εγχείρημα δεν θα ήταν τίποτ' άλλο παρά μια ιδέα μέσα στο μυαλό κάποιου τρελού. Η αρχή μόλις έγινε !

Περιμένω προτάσεις, αλλαγές, διευκρινήσεις και κάθε τι άλλο που πιστεύετε ότι θα βοηθήσει την επίτευξη του σκοπού αυτού. Κάθε πρόταση το κάθε μέλος μαζί με την αποστολή της πρότασής του με προσωπικό μήνυμα στον γράφοντα, παράλληλα θα την δημοσιεύει κιόλας ώστε να τίθεται προς συζήτηση.

Τώρα με όλο το θάρρος θα σας ζητήσω να δηλώσει κάθε μέλος, μέσω αποστολής προσωπικού μηνύματος σε μένα, την γραμμή που θα αναλάβει (καθαρά για λόγους οργάνωσης). Ο γράφων θα αναλάβει την γραμμή Ωρωπού - Ερετρίας, για ιστορικούς και συναισθηματικούς λόγους. :D

Θέλω να θεωρείτε την όλη προσπάθεια σαν την ΔΙΚΗ σας προσπάθεια ! Δεν είναι κλειστή η συμμετοχή ! Είναι ανοιχτή προς όλους ! Περιμένουμε κάθε νέο ή παλιό παντοφλολάγνο να συμμετάσχει στο όλο εγχείρημα...

pantelis2009
11-05-2010, 11:43
Nα δούμε και μερικές φωτο απο το μικρό αλλά ακούραστο Μελίνα ΙΙ. Χαρισμένες σε Τhanasis89, Tasos@@@, naftaki, Appia_1978, leo85, & panagiotis78.

89131

89132

89133

Tasos@@@
11-05-2010, 14:00
Πολυ ομορφες φιλε Παντελη...οπως μας εχεις συνηθισει δηλαδη...ακουραστο το Μελινακι οπως και ολες οι παντοφλες παλιας γενιας κατα την ταπεινη μου γνωμη!:D

paragadi
11-05-2010, 15:44
Εκδόθηκε εγκύκλοιος από το υπουργείο Ναυτιλίας σύμφωνα με την οποία όλα τα ανοικτού τύπου Επιβατηγά - Οχηματαγωγά (τουλάχιστον γι'αυτά είμαι σίγουρος), υποχρεούνται μέχρι τον Ιούλιο να φέρουν συσκευή AIS. :o

Super Jet
11-05-2010, 17:17
ωραια. θα μπορούμε να βλέπουμε και τα φερυ μποατ. χαμος θα γινεται στα παλουκια εαν γίνει αυτό.

Tasos@@@
11-05-2010, 17:32
Εκδόθηκε εγκύκλοιος από το υπουργείο Ναυτιλίας σύμφωνα με την οποία όλα τα ανοικτού τύπου Επιβατηγά - Οχηματαγωγά (τουλάχιστον γι'αυτά είμαι σίγουρος), υποχρεούνται μέχρι τον Ιούλιο να φέρουν συσκευή AIS.

ΑΑΑΑΑΑΑ...κορυφαιο νεο αυτο!!Ειχαμε χαρει που καποιες παντοφλιτσες φοραγαν πανω την υπεροχη για ολους μας αυτη συσκευη...τωρα που θα το φορανε ολες...!!:D:D:D

naftaki
11-05-2010, 18:01
ΑΑΑΑΑΑΑ...κορυφαιο νεο αυτο!!Ειχαμε χαρει που καποιες παντοφλιτσες φοραγαν πανω την υπεροχη για ολους μας αυτη συσκευη...τωρα που θα το φορανε ολες...!!:D:D:D
για σου τασο εδω γιαννης πολυμερου απο θασο χαιρετισματα σε ολους στο νικο στο τολι και σε ολη την μεγαλη παρεα.τωρα θα κανω αντιπαραθεση την λιστα του appia με τον φακελο που εχω στο λαπτοπ

naftaki
11-05-2010, 18:35
τασουλη ο γιαννης ειμαι εδεσε ο αποστολος η ακομα?τον εβλεπα στο ais oτι ερχοταν μεσα πειραια:p

BEN BRUCE
11-05-2010, 19:14
KΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ στην αιγινα το 2006.Ξερει καποιος παντοφλολογος κατι περισσοτερο για αυτην?

89160

BEN BRUCE
11-05-2010, 19:20
ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ στο δρομο για παλουκια

89161

panagiotis78
11-05-2010, 20:24
ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ Μάρκο ! Συγχαρητήρια ! :shock: ;) :D
Τώρα μπορώ να καταλάβω και τις λίστες με τα πλοία στα αντίστοιχα θέματα, για τις οποίες ρωτούσες κατά καιρούς ! Λοιπόν τώρα αναθάρεψα λίγο και δεδομένου και ότι ο Τάσος έχει λίστα είμαστε σε καλό δρόμο.

Τώρα σχετικά με την συνέχεια για την επίτευξη του σκοπού αυτού, τα επόμενα βήματα θα είναι τα εξής :
1. Συγκέντρωση ονομάτων όσων πλοίων θυμάται το κάθε μέλος από την κάθε γραμμή που είχε ζήσει από κοντά. Λίστα την οποία αν δεν σας κάνει κόπο θα μου αποστείλετε σε προσωπικό μήνυμα και την οποία παράλληλα θα δημοσιεύετε για να μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι οι υπόλοιποι, όταν η μνήμη μας παύει να βοηθά.
2. Αφού έχω στα χέρια μου όλες τις λίστες και των οποίων την τελική μορφή θα δείτε όλοι για να προτείνετε τυχόν αλλαγές, θα την οργανώσουμε κατά τα πρότυπα της λίστας του Μάρκου. Έπειτα, την λίστα αυτή θα την αποστείλω με την σειρά μου διορθωμένη (από εσάς) στους διαχειριστές του forum ώστε να δημιουργήσουν το ανάλογο θέμα, το οποίο θα είναι αποκλειστικά γι' αυτή την χρήση. Κάθε πλοίο για το οποίο υπάρχει ήδη θέμα, θα υπάρχει παραπομπή στο αντίστοιχο θέμα.
3. Το τελευταίο βήμα είναι σιγά σιγά να συγκεντρώσουμε υλικό (φωτογραφίες - βίντεο - καθελκύσεις κλπ), τα οποία θα είναι από το προσωπικό μας αρχείο, για να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με την βοήθεια της gallery του Nautilia.gr στην οποία θα μπορούμε να απολαμβάνουμε όλοι τις εικόνες από τα αγαπημένα μας πλοία.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την συμμετοχή και την προθυμία σας και να σας πω ότι : Όλο αυτό θα είναι δουλειά από ΕΜΑΣ για ΕΜΑΣ και για όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να μάθουν ή να μοιραστούν την τρέλα τους μαζί μας. Είναι απαραίτητη η βοήθεια ΟΛΩΝ μας. Χωρίς τον κόσμο του Nautilia.gr την τρέλα, την αγάπη τους το όλο εγχείρημα δεν θα ήταν τίποτ' άλλο παρά μια ιδέα μέσα στο μυαλό κάποιου τρελού. Η αρχή μόλις έγινε !

Περιμένω προτάσεις, αλλαγές, διευκρινήσεις και κάθε τι άλλο που πιστεύετε ότι θα βοηθήσει την επίτευξη του σκοπού αυτού. Κάθε πρόταση το κάθε μέλος μαζί με την αποστολή της πρότασής του με προσωπικό μήνυμα στον γράφοντα, παράλληλα θα την δημοσιεύει κιόλας ώστε να τίθεται προς συζήτηση.

Τώρα με όλο το θάρρος θα σας ζητήσω να δηλώσει κάθε μέλος, μέσω αποστολής προσωπικού μηνύματος σε μένα, την γραμμή που θα αναλάβει (καθαρά για λόγους οργάνωσης). Ο γράφων θα αναλάβει την γραμμή Ωρωπού - Ερετρίας, για ιστορικούς και συναισθηματικούς λόγους. :D

Θέλω να θεωρείτε την όλη προσπάθεια σαν την ΔΙΚΗ σας προσπάθεια ! Δεν είναι κλειστή η συμμετοχή ! Είναι ανοιχτή προς όλους ! Περιμένουμε κάθε νέο ή παλιό παντοφλολάγνο να συμμετάσχει στο όλο εγχείρημα...

N Styra-Ag Marina

pantelis2009
11-05-2010, 20:30
Απίθανες φωτο φίλε BEN BRUCE. Να δούμε και μία καταπληκτική παντοφλίτσα κατασκευασμένη το 1972 που αλλού στο ναυπηγείο Παναγιωτάκη φυσικά αφου Θεολόγο λέγαν τον πατέρα του. Η φωτο είναι τρβηγμένη 2-3 μέρες μετα την καθέλκυση της και ο Θεολόγος γράφει τα γράμματα. Η παντόφλα έκανε στην αρχή δρομολόγειο Ωρωπό-Ερέτρια και μετα Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα με Cpt. τον Κο. Παναγιάρη. Έφυγε απο Ελλάδα σαν Al Faris. Xαρισμένη σε Ariti, CORFU, Appia_1978 και όλους τους φίλους.;)

89175

Thanasis89
11-05-2010, 21:12
Άρα λοιπόν έχουμε μέχρι στιγμής :

Αιδηψός - Αρκίτσα - Tasos@@@
Νεα Στύρα - Αγία Μαρίνα - panagiotis78
Ωρωπός - Ερέτρια - Thanasis89

Έχουμε αρκετές γραμμές ακόμα και περιμένω τις προτάσεις και των υπόλοιπων μελών.

panagiotis78
12-05-2010, 08:09
Thanasi lista gia Ag.Marina-N.Styra yparxei edw

http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=341802&postcount=241

GST
12-05-2010, 08:19
Δίπλα στο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π είναι το ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ που ήταν στον ΩΡΩΠΟ ή μου φαίνεται;

Tasos@@@
12-05-2010, 11:50
Thanasi lista gia Ag.Marina-N.Styra yparxei edw

http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=341802&postcount=241

Ευχαριστουμε πολυ Παναγιωτη.:D

ariti
12-05-2010, 12:42
Διπλα στο Θεολογος είναι το Ξανθούλα του Βασιλείου το οποίο δούλεψε και αυτό στην Κέρκυρα.

pantelis2009
12-05-2010, 12:58
η απάντηση ήλθε απο ένα ειδικό της Κέρκυρας.;):p

Tasos@@@
12-05-2010, 13:06
Καλησπερα σε ολη την παρεα των παντοφλαδων φιλων!Εδω γινεται μια πρωτη προσπαθεια προσεγγισης της πορθμειακης γραμμης ΑΙΔΗΨΟΥ - ΑΡΚΙΤΣΑΣ απο το 1990 εως το 2010.

89275

xara
12-05-2010, 13:21
KΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ στην αιγινα το 2006.Ξερει καποιος παντοφλολογος κατι περισσοτερο για αυτην?

89160

Το καράβι βρίσκεται κάπου στη δυτική αφρική, με το όνομα IGOR

ariti
13-05-2010, 13:49
Παντελή καλέ μου φίλε σε ευχαριστώ μέσα από το naytilia.gr για τη βοήθεια που μου δείνεις μήπως και τελικά βρεθεί αυτό το πολύ καλό σκαρί για την εποχή του. Ποτέ και το ξέρω από πρώτο χέρι δεν πρόδωσε Πλοίαρχο ή πλοιοκτησία.Ήταν άψογο από όλες τις απόψεις. Και πάλι ευχαριστώ.:)

CORFU
13-05-2010, 15:07
ηταν και ωρα να δουμε και μια φωτο απο το παλιο Θεολογοs μπραβο Παντελη και αν εχειs και καμια αλλη εδω ειμαι!!!!!!

JIMMARG75
16-05-2010, 17:49
Το ΑΙΑΝΤΑΣ στο λιμάνι του Αγ.Κων/νου.

pantelis2009
17-05-2010, 19:49
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της παντόφλας. Μελίνα ΙΙ στα Στύρα. Σήμερα το βράδυ θα φύγει απο Στύρα για Κρήτη και μετά Κάρπαθο, με ολική ναύλωση. Χαρισμένη στο Καπετάνιο, το πλήρωμα του και όλους τους φίλους;) Θα επανέλθω σύντομα με φωτο απο τη γέφυρα, το πλοίο και video:p

89829

john85
17-05-2010, 21:10
Τελείωσε και το Μελίνα από τα Στύρα για να δώσει την σκυτάλη στο Δημήτρης το οποίο πότε έρχεται?

panagiotis78
17-05-2010, 22:31
Xμμμ νομίζω ότι το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ θα αποχωρήσει οριστικά από τα Στύρα μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν με την έλευση του ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ. Το καλοκαίρι η γραμμή θα πρέπει να "τρέξει" με 4 ferries (όπως είναι το σωστό ).

pantelis2009
18-05-2010, 07:24
Φίλε panagiotis78 και εγώ δεν μίλησα για αποχώρηση του Μελίνα ΙΙ απο Στύρα. Το Σεπτέμβρη αλλάζει γραμμή και πάει για Ρίο.:shock:

Thanasis89
20-05-2010, 20:18
Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν γραμμές που δεν έχουν αναληφθεί από μέλη. Μέσα σ' αυτές είναι εκείνες των Επτανήσων καθώς και του Βορείου Αιγαίου (Θάσος κλπ). Θα χαρούμε να δούμε την συμμετοχή σας σ' αυτήν την προσπάθεια. Τώρα σ' αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που ήδη βοηθούν και ήδη έχουν φέρει εις πέρας τις λίστες. Θα δημιουργηθεί αρχικά το θέμα με τις πρώτες έτοιμες λίστες και μετά θα προστίθενται όσες νέες μας αποστέλονται.
Παράλληλα, το υλικό που υπάρχει περίπτωση να βρεθεί και έχει βρεθεί ή υπάρχει από πολλούς θα οργανωθεί σε ένα κλειστό θέμα, αλλά αυτό έπεται.

Όποιος έχει την διάθεση μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέσω προσωπικού μηνύματος ή δήλωσής του εδώ. Δεν είναι δεσμευτικό και μπορεί να ετοιμάσει κάποιος αυτοβούλως λίστα και να μου την αποστείλει. Στην συνέχεια θα την δημοσιεύσω ως κόπο του αποστολέα. Μην διαστάσετε να βοηθήσετε και να ξέρετε ότι είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε στην προσπάθειά σας αυτή...

paragadi
20-05-2010, 21:47
Φίλε Thanasis θα ήθελα και εγώ να βοηθήσω στην προσπάθειά σας, δίνοντάς στοιχεία για τα πλοία των γραμμών: Νυδρί - Μεγανήσι ,
Νυδρι - Φισκάρδο - Φρίκες,
Βασιλική - Φισκάρδο - Φρίκες
καθώς και για το πρώιν πορθμείο πρέβεζας ακτίου.... :D

Thanasis89
20-05-2010, 22:42
Τέλεια ! Σ' Ευχαριστούμε πάρα πολύ ! ;)

Appia_1978
21-05-2010, 00:04
Φίλοι μου, επισυνάπτω τη λίστα που κατάρτισα με τις παντόφλες της Κεφαλλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας.
Όπως θα δείτε, λείπουν ακόμα ορισμένα στοιχεία και σίγουρα θα έχω και λάθη. Θα ήμουν ευγνώμων για κάθε βοήθεια ώστε να φέρουμε τη λίστα στα ίσια της ;)

90232

ιθακη
21-05-2010, 00:20
φιλε μου Μαρκο μακαρι να μπορουσα να βοηθησω αλλα διστυχος εκτος απο τις γνωστες (Αγια Μαρινα,Καπεταν Αριστιδης,Μεγανησι ιι) δεν τις θυμαμαι τις υπολοιπες παντοφλες τις Ιθακης

anicko
21-05-2010, 05:14
Φίλοι μου, επισυνάπτω τη λίστα που κατάρτισα με τις παντόφλες της Κεφαλλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας.
Όπως θα δείτε, λείπουν ακόμα ορισμένα στοιχεία και σίγουρα θα έχω και λάθη. Θα ήμουν ευγνώμων για κάθε βοήθεια ώστε να φέρουμε τη λίστα στα ίσια της ;)

90232
Μπραβο για τη δουλεια σου φιλε μου. Να συμπληρωσω οτι το Μανα Βαρβαρα ηταν το πρωτο που ξεκινησε τη γραμη Πεσαδα-Σχιναρι τα καλοκαιρια γυρω στο '86-87 και μετα ηρθε το νεοτευκτο (νομιζω) Ιονιο Πελαγος το '90-'91.

pantelis2009
21-05-2010, 08:01
Kαλημέρα σε όλους. Η προσπάθεια που ξεκίνησες Thanasis89 αποδίδει.;)
Απο τον θησαυρό των Στύρων (δεν ξέρω πιο περιοδικό ήταν:(). Εγώ τότε ήμουν 8 χρονών και πολλοί απο σας δεν είχατε γεννηθεί. Χαρισμένη σε όλους τους φίλους και τον Γιάννη Παγκάκη:p

90269

Appia_1978
21-05-2010, 23:24
@Γιώργος
Δεν πειράζει φίλε μου ;) Εάν, π.χ. είχες καμιά φωτογραφία του Αγία Μαρίνα στην όμορφη Ιθάκη θα μου αρκούσε ήδη.

@Anicko
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ :D Ειλικρινά, δεν το γνώριζα αυτό. Το Μάνα Βαρβάρα στο Σχοινάρι, μώρε μπράβο! Δηλαδή, εάν σε κατάλαβα σωστά, εκτελούσε για πέντε συνεχόμενα χρόνια το δρομολόγιο (1986-1990);

@Παντελής
Φίλε μου, το εικονιζόμενο καράβι είναι το Άγιος Γεράσιμος του Στρίντζη. Δεν πρόκειται για παντόφλα. Αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία, είναι η πρύμνη της ;)

pantelis2009
21-05-2010, 23:28
@Παντελής
Φίλε μου, το εικονιζόμενο καράβι είναι το Άγιος Γεράσιμος του Στρίντζη. Δεν πρόκειται για παντόφλα. Αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία, είναι η πρύμνη της ;)[/QUOTE]

Φίλε Appia_1978 που να το ξέρω εγώ?:(:p

Thanasis89
21-05-2010, 23:37
Να πω ότι έχουμε μπει για τα καλά στα άδυτα της ιστορίας της μικρής ελληνικής ακτοπλοίας, αυτής που γέννησε και ανέθρεψε τους μεγάλους ακτοπλοόυς που όλοι θαυμάσαμε.. Κάθε μήνυμα πλέον ρίχνει λίγο περισσότερο φως στην κάθε πτυχή της ιστορίας. Παιδιά Μπράβο σε όλους ! Είμαι πολύ χαρούμενος που η προσπάθειά μας αποφέρει καρπούς... Και θα κάνω μία ευχή στο να αποφέρει ακόμα περισσότερους... Ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο...

Και πάλι Μπράβο !

Appia_1978
22-05-2010, 00:02
Μα δεν το είπα για να σε κακοκαρδίσω, φίλε μου ;)
Ξέρεις πόσα περισσότερα γνωρίζεις εσύ από μένα σχετικά με τις παντόφλες; Με το Άγιος Γεράσιμος απλώς έτυχε, επειδή το πλοίο ήταν Κεφαλλονίτικο.

@Παντελής
Φίλε μου, το εικονιζόμενο καράβι είναι το Άγιος Γεράσιμος του Στρίντζη. Δεν πρόκειται για παντόφλα. Αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία, είναι η πρύμνη της ;)

Φίλε Appia_1978 που να το ξέρω εγώ?:(:p[/QUOTE]

Leo
22-05-2010, 07:04
Το Φανερωμένη Πόρου εδώ, στις 18.05.10 λίγο πιο πέρα απο την Μαρίνα της Ελευσίνας.

90391

pantelis2009
24-05-2010, 09:04
To Aluli (ex- Πλατυτέρα Θάσου) έφυγε μπροστά απο το ναυπηγείο Ατσαλάκη που γνωρίζαμε και είναι στο ναυπηγείο Σπανόπουλου. Φωτο τραβηγμένη το Σάββατο 22/05 απο τη μεγάλη του Περάματος.;):p

90701

Leo
24-05-2010, 09:26
Pavsanis (?) στα ναυπηγεία της Αμαλιάπολις....
Δεν γνωρίζω πόσο παλιά είναι ούτε που δούλευε, αυτό το αφήνω σε εσάς τους ειδικούς....

90707

pantelis2009
24-05-2010, 09:54
Ούτε εγώ ξέρω LEO. Δεν είναι απο τα μέρη μου;)

JIMMARG75
24-05-2010, 10:37
Pavsanis (?) στα ναυπηγεία της Αμαλιάπολις....
Δεν γνωρίζω πόσο παλιά είναι ούτε που δούλευε, αυτό το αφήνω σε εσάς τους ειδικούς....

90707
Είναι το πρώην ΜΙΧΑΗΛ Α. που δούλευε Αιδηψό-Αρκίτσα.

a.molos
24-05-2010, 12:14
Το οποίο δείνει να έχει υποστεί "βάρβαρη" μετασκευή (επιπλέον κατάστρωμα με νέα γέφυρα, φαρδυτερο χώρο φόρτωσης) για να μεγαλώσει η χωρητικότητα του.
Υπάρχει κάποια φωτό απο την εποχή της Αιδηψού, στην αρχική του μορφή?

JIMMARG75
24-05-2010, 14:00
Το οποίο δείνει να έχει υποστεί "βάρβαρη" μετασκευή (επιπλέον κατάστρωμα με νέα γέφυρα, φαρδυτερο χώρο φόρτωσης) για να μεγαλώσει η χωρητικότητα του.
Υπάρχει κάποια φωτό απο την εποχή της Αιδηψού, στην αρχική του μορφή?
Στο post της Αιδηψού σελ.31

φανούλα
26-05-2010, 18:27
Ούτε εγώ ξέρω LEO. Δεν είναι απο τα μέρη μου;)

Αυτή όμως Παντελή, δε γίνεται!!! Κάτι θα σου λέει:D:wink:!!! Για τους παντοφλάδες λοιπόν μια φρέσκια!!!

91228

pantelis2009
26-05-2010, 18:59
Φυσικά και μου λέει Φανούλα. Η καθέλκυση του έγινε στις 28/06/2003 και ήμουν επάνω στο πλοίο. Κ[αποια στιγμή θα ανεβάσω και το video καθέλκυσης. Τώρα μια φωτο απο τις 17/11/2007 όταν έβγαινε για 2ετία. Χαρισμένη σε σένα Φανούλα και όλους τους αμφίπλωρους φίλους:p

91234

φανούλα
26-05-2010, 19:10
Φυσικά και μου λέει Φανούλα. Η καθέλκυση του έγινε στις 28/06/2003 και ήμουν επάνω στο πλοίο. Κάποια στιγμή θα ανεβάσω και το video καθέλκυσης. Τώρα μια φωτο απο τις 17/11/2007 όταν έβγαινε για 2ετία. Χαρισμένη σε σένα Φανούλα και όλους τους αμφίπλωρους φίλους:p

91234

Ήμουν σίγουρη:D:D!!! Άμα ξαναρθώ στα μέρη σου, θα σου απαντήσω πάλι...γιατί αυτές τις μέρες τρέχουμε και με το ζόρι έβγαλα 2 φώτο, ενώ έχω γυρίσει όλη την Αθήνα και τον Πειραιά!!!! Αυτά είναι όμως τα ωραία και σ' ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση!!!!

Thanasis89
30-05-2010, 13:28
Θα ήθελα να ενημερώσω τα μέλη του forum τα οποία είχαν δηλώσει για την δημιουργία της λίστας, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη, ότι λόγω των εξετάσεων αδυνατώ να παρακολουθήσω και να οργανώσω την προσπάθεια. Μετά το πέρας των εξετάσεων θα συνεχίσουμε κανονικά από εκεί που μείναμε. Ωστόσο, αυτό δεν θα ήθελα να πτοήσει κανέναν. Είναι μια δύσκολη δουλειά που θέλει χρόνο. Καλή συνέχεια λοιπόν στις έρευνές σας... Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθειά σας μέχρι τώρα ! ;)

pantelis2009
30-05-2010, 15:21
Ασχολήσου τώρα με τις εξετάσεις σου και μετά τα ξαναλέμε. Καλά αποτελέσματα σε σένα και όσους άλλους φίλους έχουν εξετάσεις.:p

Thanasis89
30-05-2010, 15:30
Ευχαριστώ πολύ Παντελή, να είσαι καλά ! Εύχομαι μόνο να κυλήσει σαν νερό ο χρόνος...

Tasos@@@
02-06-2010, 08:22
Θαναση μου να σου ευχηθω και εγω με την σειρα μου καλη επιτυχια στις εξετασεις και προπαντως μην αγχωνεσαι για τιποτα...Εδω θα ειμαστε ολοι μας για να ετοιμαστει αυτη η μεγαλη προσπαθεια...:wink:...

pantelis2009
18-06-2010, 08:36
Αυτο το ΕΝ ΠΛΩ το είδα σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα. Ξέρει κανείς που δουλεύει και τι κάνει??;)

94066

94067

pantelis2009
18-06-2010, 09:10
Απο τον θησαυρό των Στύρων, οι επόμενες φωτο. Το Χρήστος Τ σε διάφορες πόζες, σε διαφορετικά δρομολόγια και χρονολογίες. Λιγάκι βασανισμένες οι φωτο:( αλλά πιστεύω με αξία. Χαρισμένες σε JIMMARG75, Tasos@@@, Thanasis89, φανούλα, a.molos και όλους τους παντοφλάδες φίλους.:p

94076

94077

94078

94079

94080

Thanasis89
18-06-2010, 09:42
Το "Εν πλω" Παντελή είναι πλωτό κλαμπ. Τώρα δεν γνωρίζω περισσότερα.
Ευχαριστούμε για την δόση από τον θησαυρό των Στύρων... ;)

ιθακη
18-06-2010, 13:00
Το "Εν πλω" Παντελή είναι πλωτό κλαμπ. Τώρα δεν γνωρίζω περισσότερα.
Ευχαριστούμε για την δόση από τον θησαυρό των Στύρων... ;)
Θαναση το "Εν πλω" που ξερω εγω και ηταν πλωτό κλαμπ,ηταν ενα πολυ ομορφο μικρο ιστιοπλοικο που αραζε στο μολο της Αγ. Νικολαου και σε εκαμε βολτα μεχρι Αντιριο...αν λεμε το ιδιο,δεν ειναι αυτο της φωτο

panagiotis78
18-06-2010, 13:19
Το χρησιμοποιούσε ο Σφακιανάκης και έκανε περιοδίες (φυσικά ως οπαδός του σκληρού ήχου τα τελευταία 24 χρόνια, δεν έχω πάει, δεν γνωρίζω τίποτα:p ... απλά μου είχε κάνει εντύπωση η ενέργεια του Σφακιάνάκη).

Γνωρίζει κανείς ποιο ήταν το αυθεντικό όνομα της παντόφλας ;

pantelis2009
18-06-2010, 16:15
Kαι άλλο ένα του ιδίου στίλ με το Εν πλώ που είναι αρκετό καιρό αραγμένο στο Καματερό - Σαλαμίνας.:mrgreen:

94116

Thanasis89
18-06-2010, 17:16
Λοιπόν και γι' αυτό γνωρίζουμε λίγα πράγματα... Ωρωπό - Ερέτρια με το ίδιο όνομα, προ της μετασκευής αγαπημένο του πατέρα μου... Χαρακτηριστικά τα δελφίνια στο deck του σαλονιού. Καλό βαποράκι και με καλή ταχύτητα... Έχω να θυμάμαι ωραίες εικόνες από αυτό...
Κάποια φεγγάρια βρέθηκε στην Ιεράπετρα κάνοντας βόλτες για τουρίστες και λοιπά. Βέβαια, χρησιμοποιήθηκε και ως πλωτό κλαμπ... Αυτά ξέρω... :D

pantelis2009
18-06-2010, 18:03
Να δούμε και κάτι διαφορετικό. Το Αγία Άννα συνδέει την Ουρανούπολη με την Δάφνη στο Άγιο Όρος. Πρέπει να ανοίκει στους παπάδες. Χαρισμένες σε όλους τους φίλους της αθάνατης παντόφλας.:mrgreen:

94125

94126

94127

94128

94129

Tasos@@@
18-06-2010, 18:17
Για τον φιλο Παντελη και τις απειρες αφιερωσεις που μου εχει κανει σε πολλα θεματα ανοιχτου τυπου...οπως επισης και για τους πολλους καλους φιλους παντοφλολαγνους..Το ΚΑΠΤΑΝ ΣΤΑΥΡΟΣ στο Ριο το προηγουμενο σαββατοκυριακο...Οπως μας ειχε ενημερωσει παλιοτερα ο φιλος Jimmarg το καραβι υπεστη υψωση της υπερκατασκευης μιας και ηταν απαραιτητο καθως στη καινουργια του γραμμη οι νταλικες και τα φορτηγα δινουν και περνουν...;)..Το βαπορακι για παρα πολλα χρονια υπηρξε ενας ακουραστος και χαμηλων τονων εργατης στην γραμμη Αιδηψου Αρκιτσας...και οπως εχω ξαναναφερει,κατι πολυ σημαντικο για την ιστορια του...μαζι του ειχε ταξιδεψει η πριγκιπισσα Νταιανα ενα καλοκαιρι σε καποια επισκεψη της...

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/IMG_4798.jpg

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/IMG_4795.jpg

john85
26-06-2010, 01:03
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση κρίσεως?Πιστευέτε οτί το φετινό καλοκαίρι θα είναι κερδοφόρο για τα πιο πολλά πορθμεία ή θα δουλεύουν μόνο Παρασκευοσαββατοκύριακα?

Thanasis89
26-06-2010, 09:02
Η κατάσταση Γιάννη θα έχει ως είχε απλά θα παρουσιασθεί μια μικρή αύξηση σε πρωτοκλασάτες γραμμές. Αυτό...
Πάντως στο Ρίο πρέπει να βρίσκονται οι τελευταίες από τις εναπομείνουσες παντόφλες τις οποίες δεν έπιασε η τριακονταπενταετία.

john85
26-06-2010, 14:37
Θανάση ποιές είναι οι πρωτοκλασσάτες γραμμές κατα την γνώμη σου?

Thanasis89
26-06-2010, 16:11
Κοίτα Πέραμα - Παλούκια, Αιδηψός - Αρκίτσα, Στύρα - Αγία Μαρίνα, Θάσος Κεραμωτή και κυρίως Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα την άφησα όμως τελευταία γιατί εξυπηρετείται και από άλλου είδους πλοία. Μια μικρή αύξηση θα δείξει και ο Ωρωπός - Ερέτρια με κάθε επιφύλαξη όμως. Αυτές για μένα θα έχουν κίνηση. Οι υπόλοιπες θα έχουν ως είχαν... ;)

john85
26-06-2010, 16:17
H γραμμή Στυρά-Αγια Μαρίνα γιατί πιστεύεις οτί θα έχει άνοδο στην κίνηση λόγω καινούργιων πλοίων ή λόγω ότι είναι κοντά στην Αθήνα?

Tasos@@@
26-06-2010, 16:20
H γραμμή Στυρά-Αγια Μαρίνα γιατί πιστεύεις οτί θα έχει άνοδο στην κίνηση λόγω καινούργιων πλοίων ή λόγω ότι είναι κοντά στην Αθήνα?

Δεν θα ελεγα φιλε Γιαννη οτι μια καινουργια παντοφλα μπορει να φερει τα πανω κατω σε μια γραμμη...;)...Δυστηχως!!Μια μικρη αλλαγη μονο ισως και παλι δεν ειμαι σιγουρος..

Thanasis89
26-06-2010, 16:28
Κυρίως γιατί είναι κοντά στην Αθήνα. Επίσης πλέον προσφέρει ταχύτητα και εύκολη εξυπηρέτηση, με τον νέο ντόκο για τα πλοία, στην Αγία Μαρίνα. Δεν ξέρω τι γίνεται στα Στύρα αλλά εκεί που υπάρχει το πρόβλημα έχει δωθεί μια λύση. Επίσης, η γραμμή ήταν πρωτοκλασάτη και πριν έρθουν τα νέα πλοία... Τώρα τα υπόλοιπα ας μας τα πουν οι ντόπιοι... ;)

Tasos@@@
28-06-2010, 16:42
ΔΗΜΟΣ Π.
Δυο κοντινες ενος εργατη των πορθμειων μας στην κυριολεξια, στην Αιδηψο το Σεπτεμβρη του 2006.

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/DSC00419.jpg

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/DSC00425.jpg
Και λιγα στοιχεια :
Έτος κατασκευής 1974
Μήκος:73μ
Πλάτος:15,5μ
Μεταφορική ικανότητα :90 ΙΧ & 586 επιβάτες
Φέρει 2 κύριες μηχανές Caterpilar 2x1150 Bhp καθώς και 2 ηλεκτρομηχανές Caterpilar 2x80 Kva
Ταχύτητα πλοίου:13 Knots

Tasos@@@
28-06-2010, 17:21
ΚΑΝΑΡΗΣ ενα απο τα θρυλικοτερα ανοιχτα της ακτοπλοοιας μας, με ονομα βαρυ,θαλασσινο και ιστορικο πριν λιγα χρονια στην Αιδηψο.

http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/IMG_2855.jpg

Thanasis89
28-06-2010, 19:57
Απ' τα πολύ όμορφα πλοία ο Κανάρης ! Αγαπημένο μου καραβάκι πριν φύγει μαζί με το Θεολόγο... Το πρώτο μου ταξίδι για Αιδηψό μαζί του ήταν ! Καλή του τύχη όπου κι αν είναι !

Τάσο ανέβασες πολλές όμορφες φωτογραφίες σήμερα ! Έχεις πραγματικά ένα πολύτιμο αρχείο ! Σ' Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες ! Να είσαι καλά να ζεις την τρέλα σου...

CORFU
29-06-2010, 21:54
και στην γραμμη Κερκυρα-Ηγουμενιτσα ηταν ακουραστοs εργατηs το Δημοs;)

john85
23-07-2010, 11:37
Πιστεύω ότι αυτό το ΣΚ θα έχει αρκετή κίνηση σε όλες τις πορθμειακές γραμμές της Ελλάδας.

Appia_1978
24-07-2010, 07:45
Το Δήμος Π, πού ταξιδεύει τώρα;

john85
24-07-2010, 08:48
Στη Νότιο Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Περού

Appia_1978
24-07-2010, 13:29
Ευχαριστώ πολύ!

Στη Νότιο Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Περού

Tasos@@@
24-07-2010, 16:08
Να σε διορθωσω φιλε Γιαννη, το Δημος Π. βρισκεται στην Χιλη.

JIMMARG75
28-07-2010, 12:06
Το ΑΙΑΝΤΑΣ στο λιμανάκι του Αγ.Γεωργίου.

Thanasis89
28-07-2010, 13:57
Ωραίος Δημήτρη ! Την έκανες την τσάρκα σου... Μπράβο !

JIMMARG75
28-07-2010, 15:59
Ωραίος Δημήτρη ! Την έκανες την τσάρκα σου... Μπράβο !
Aναγκαστικά.Μόνο εκεί είχε βενζίνη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pantelis2009
28-07-2010, 17:13
Να δούμε τον Αίαντα και στη Σαλαμίνα τον Μάϊο του 2007?
Χαρισμένη σε JIMMARG75, Thanasis89, Tasos@@@ & panagiotis78.:lol:

99943

Nicholas Peppas
08-08-2010, 03:02
ΔΗΜΟΣ Π.
Δυο κοντινες ενος εργατη των πορθμειων μας στην κυριολεξια, στην Αιδηψο το Σεπτεμβρη του 2006.
Και λιγα στοιχεια :
Έτος κατασκευής 1974
Μήκος:73μ
Πλάτος:15,5μ
Μεταφορική ικανότητα :90 ΙΧ & 586 επιβάτες
Φέρει 2 κύριες μηχανές Caterpilar 2x1150 Bhp καθώς και 2 ηλεκτρομηχανές Caterpilar 2x80 Kva
Ταχύτητα πλοίου:13 Knots

Το Δημος Π ερχεται στην Αιδηψο

Εικονες του Δημος Π απο το φιλμ της ΕΡΤ "Απο Πετρα και Χρονο" που θα το βρειτε εδω http://www.ert-archives.gr/V3/public...&act=mMainView

Οι σκηνες του πορθμειου ειναι απο 3:00:00 μεχρι 3:06:00

101417

φανούλα
11-08-2010, 17:13
Για τον Παντελή και όλους τους παντοφλάδες!!!

101770

pantelis2009
11-08-2010, 17:36
Ήλθες και απο τα μέρη μας? Ευχαριστώ για την αφιέρωση. Αυτή την εποχή έχω ανεβάσει πολλά για τα F/B και νέα που πέσανε και νέες κατασκευές. Χαρισμένες σε φανούλα, Thanasis89, Tasos@@@, JIMMARG75,Nissos Mykonos,, noulos, Appia_1978, panagiotis78, laz94, ΓιάννηςΤ και όλους τους αμφίπλωρους φίλους.:roll::mrgreen:

101776

101777

101778

BEN BRUCE
11-08-2010, 17:44
Προτινω να χαρακτηριστει η παντοφλα <εθνικο βαπορι>.Αναριθμητες, σε ολα τα μερη στον κοσμο,για ολες της δουλειες, σουπερ αξιοπλοη ακομα και σε δυσκολες συνθηκες,100% ελληνικη.
Ο tasos @@@, o pantelis 2009, o Thanasis 89 καθε μερα μας φερνουν και απο ενα νεο στοιχεια για αυτα τα απιθανα σκαφη!

pantelis2009
11-08-2010, 18:24
Να σε καλά φίλε BEN BRUCE για τα καλά σου λόγια. Ότι μπορούμε κάνουμε.:rolleyes:

john85
27-08-2010, 00:11
Τώρα που η καλοκαιρινή περίοδος φτάνει προς το τέλος της ποίες πορθμειακές γραμμές βγήκαν κερδισμένες από άποψη κίνησης?

john85
28-08-2010, 17:14
Που χαθήκατε όλοι πήγατε να απολαύσετε το τελευταίο ΣΚ του καλοκαιρίου?

JIMMARG75
30-08-2010, 18:14
Το ΑΙΑΝΤΑΣ στον Αγ.Κων/νο.

john85
03-09-2010, 10:58
Μπόρει κάποιος να θύμισει ποίες θα είναι οι ανακατατάξεις στα πορθμεία από φθινόπωρο,δηλαδή πια πλοία θα πάνε που.

john85
07-09-2010, 17:27
Που χαθήκατε όλοι?

pantelis2009
07-09-2010, 17:31
Το ΑΙΑΝΤΑΣ στον Αγ.Κων/νο.

Υπέροχες φωτο απο τον φίλο JIMMARG75. Ευχαριστούμεεεεεε;)

vinman
16-09-2010, 16:22
Ασπασία την Δευτέρα 13/09 στην Ηγουμενίτσα!

106378

Για τους φίλους Pantelis2009,leo85!

pantelis2009
16-09-2010, 17:11
Υπέροχη φωτο, καταπληκτικά χρώματα. Ευχαριστώ φίλε vinman και ανταποδίδω με Ασπασία στις 08/08/2008. Χαρισμένη σε σένα, leo85, Appia_1978, CORFU,ariti, BEN BRUCE, JIMMARG75, Thanasis89, Tasos@@@ και όλους τους φίλους της παντόφλας;):p.

106388

vinman
19-09-2010, 19:59
H παντόφλα της Lefkimmi lines Άγία Τριάδα στην Ηγουμενίτσα..για τους φίλους Pantelis2009,Thanasis89,Appia_1978,sea_serenade!

107016

pantelis2009
20-09-2010, 17:29
Άλλη μία καταπληκτική φωτο απο το φίλο vinman, ευχαριστώ και ανταποδίδω σε σένα και όσους αναφέρεις;):D.

107100
Κυριάκος... 21/08/2010 Καματερό-Σαλαμίνος.

pantelis2009
21-09-2010, 07:39
Το Παναγία Κοίμηση ξεφορτώνει στην Πάχη, ενώ το Μακεδονία ΙΙ έρχεται να φορτώσει στη Φανερωμένη....στις 06/09/2010. Χαρισμένες σε vinman, Thanasis89, JIMMARG75, Tasos@@@, Appia_1978, panagiotis78, LEO, leo85, Nisos Mykonos, laz94,T.S.S APOLLON & Φανούλα.

107181

107182

captain 83
21-09-2010, 08:34
Η διαστροφή του διορθωτή.....Στην πρώτη φωτογραφία έχουν γραψει στον καθρέφτη ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΙΣ και στα πλάγια ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΗΣ.

noulos
21-09-2010, 20:53
"Φταίει" η... γραμματοσειρά ή το αλφάβητο!!!

Στον καθρέπτη είναι γραμμένο με βυζαντινή αλφάβητο.

ιθακη
21-09-2010, 21:26
Η διαστροφή του διορθωτή.....Στην πρώτη φωτογραφία έχουν γραψει στον καθρέφτη ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΙΣ και στα πλάγια ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΗΣ.

στο βυζαντινο αλφαβητο η κοιμησης γραφετε KOIMHCIC,μολις καλεσα εναν γνωστη βυζαντινης γραφης για να μου λυση την απορροια

Thanasis89
29-09-2010, 23:12
Μια αναπάντεχη ομολογουμένως συνάντηση ! Το Άγιος Νικόλαος ξεκίνησε σήμερα το μεγάλο του ταξίδι... Σε συνάντησή μας με τον Ορίζοντα !

108351

Συγνώμη για την ποιότητα, οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν !

pantelis2009
30-09-2010, 07:52
Να σε καλά φίλε Θανάση. Προχθές που μπήκα Κυνόσουρα το Αγ. Νικόλαος είχε αλλάξει θέση και το περίμενα. Μία φωτο του απο τις 28/09/2010 χαρισμένη σε όλους τους φίλους της παντόφλας.
Καλά ταξίδια, καλές θάλασσες και ο Αι. Νικόλας πάντα μαζί σου...... Αγιος Νικόλαος (ex Βασίλης - νότες εν πλώ) Ι.Μ.Ο 8969135.;):o

108373

sg3
09-10-2010, 19:16
μπορει καποιος να μας ενημερωσει για ολες τις πορθμιακες γραμμες της ελλαδας και με τα πλοια που τις εξυπηρετουν?(δυσκολη δουλεια αλλα μηπως καποιος τα εχει συγκεντρωμενα να μας τα δωσει κι εμας)

Nicholas Peppas
09-10-2010, 19:18
μπορει καποιος να μας ενημερωσει για ολες τις πορθμιακες γραμμες της ελλαδας και με τα πλοια που τις εξυπηρετουν?(δυσκολη δουλεια αλλα μηπως καποιος τα εχει συγκεντρωμενα να μας τα δωσει κι εμας)

Σε λιγο θα ανεβασω αυτο το θεμα, αλλα μονον για τα ιστορικα πορθμεια της περιοδου 1945−1970

ΝΑΠ

Appia_1978
10-10-2010, 11:56
Φίλε μου, ορίστε ;)
Σίγουρα θα έχει παραλείψεις και σφάλματα αλλά πιστεύω να βοηθάει για αρχή. Με μπλε, αυτά που κατασκευάζονται.

Appia_1978
10-10-2010, 11:57
Συγγνώνη, ορίστε το αρχείο:

110483

Φίλε μου, ορίστε ;)
Σίγουρα θα έχει παραλείψεις και σφάλματα αλλά πιστεύω να βοηθάει για αρχή. Με μπλε, αυτά που κατασκευάζονται.

Appia_1978
10-10-2010, 11:59
Το Μακεδονία ΙΙ, δεν πιστεύεται ότι μοιάζει πολύ με το Κάπταιν Αριστείδης (του Ιονίου ;));
Πιστεύω, έχουν και το ίδιο μήκος. Είναι αδέρφια;

Το Παναγία Κοίμηση ξεφορτώνει στην Πάχη, ενώ το Μακεδονία ΙΙ έρχεται να φορτώσει στη Φανερωμένη....στις 06/09/2010. Χαρισμένες σε vinman, Thanasis89, JIMMARG75, Tasos@@@, Appia_1978, panagiotis78, LEO, leo85, Nisos Mykonos, laz94,T.S.S APOLLON & Φανούλα.

107181

107182

paragadi
10-10-2010, 13:14
Με το Μεγανήσι ΙΙ μοιάζει μάλλον περισσότερο!!!! :D

sylver23
18-10-2010, 09:54
Ποιός θα μου πει πιο είναι το παρακάτω?(κάτι μου θυμίζει αλλα..)
Το πέτυχα 25/4 στον Σαρωνικό

pantelis2009
18-10-2010, 10:09
φίλε sylver23 πρέπει να είναι το Αγία Μαρίνα. Εδώ σε ένα δεξαμενισμό του στου Παναγιωτάκη στις 28/06/2008.;):D.

111723

sylver23
18-10-2010, 13:12
Η συζήτηση για τα ναυπηγεία Περάματος μεταφέρθηκε εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=573&page=3)

sylver23
28-10-2010, 17:39
Ενημερώνουμε όλα τα μέλη μας που ασχολούνται με τα
Ανοιχτού τύπου Ε/Γ - Ο/Γ οτι τον τελευταίο καιρό έγιναν αλλαγές.
Πλέον το κάθε πλοίο έχει δικό του θέμα.
Όλα τα ποστ που υπήρχαν στα γενικά θέματα των Ε/Γ - Ο/Γ διαφόρων γραμμών τα αντιγράψαμε στα θέματα του κάθε πλοίου.
Στα γενικά θέματα θα συζητάμε πλέον για τις γραμμές αυτές και θα ανεβάζουμε φωτογραφίες που απεικονίζουν περισσότερα απο ένα πλοία.

Επίσης δημιουργήσαμε μία καινούργια ενότητα για τα ''Ανοιχτού τύπου Ε/Γ - Ο/Γ του εξωτερικού'' και μεταφέραμε εκεί και όσα δικά μας γνωρίζαμε οτι έχουν πουληθεί σε ξένες εταιρίες.
Τα τελευταία είναι καταχωρημένα με τα ονόματα που πήραν στο εξωτερικό και σε παρένθεση τα προηγούμενά τους ονόματα εκτός αυτών που δεν γνωρίζαμε το νέο τους όνομα οπότε και παρέμειναν με το Ελληνικό.

Ολα τα Ανοιχτού τύπου Ε/Γ - Ο/Γ βρίσκονται πλέον και στα ευρετήριά μας.

Είτε με τα ευρετήρια , είτε με την αναζήτηση του φόρουμ μπορείτε να βρείτε το πλοίο που σας ενδιαφέρει.Σε περίπτωση που δεν το βρίσκετε ή δεν υπάρχει και θέλετε να γράψετε κάτι για αυτό θα επικοινωνείτε με moderator ή super moderator.

Οι ενότητες είναι :

Ελληνικά ΕΓ/ΟΓ Ανοιχτού τύπου (Open type ferries) (http://www.nautilia.gr/forum/forumdisplay.php?f=126)
(Περιέχει και τα Ο/Γ Ανοιχτού τύπου)

Ξένα ΕΓ/ΟΓ Ανοιχτού τύπου (Open type ferries) (http://www.nautilia.gr/forum/forumdisplay.php?f=263)

Τα ευρετήρια είναι :

(http://www.nautilia.gr/forum/forumdisplay.php?f=126)Ελληνικά Ε/Γ - Ο/Γ Ανοιχτού τύπου [Greek Open Type Ferries] (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?p=392945#post392945)

Ξένα Ε/Γ - Ο/Γ Ανοιχτού τύπου [Foreing Open Type Ferries] (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=120865)

Ο/Γ Πλοία Ανοιχτού Τύπου φορτηγά [Open Type Ferries Ro-Ro] (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?p=392945#post392945)

pantelis2009
28-10-2010, 17:50
Ευχαριστούμε τους φίλους Leo & sylver23 για τον κόπο τους & την πάρα πολύ καλή δουλειά που έκαναν σε αυτόν τον τομέα;):p.

Tasos@@@
28-10-2010, 17:57
Επιτελους τα ανοιχτα πηραν την θεση που τους αξιζει!!Να'στε καλα παιδια για την δουλεια σας!!:D:D

ΓιαννηςΤ
28-10-2010, 20:17
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Thanasis89
29-10-2010, 00:09
Μπράβο σας παιδιά...

Thanasis89
14-11-2010, 00:24
Θανάση ως Moderator της ακτοπλοϊας παρακολουθώ όλα τα θέματά της ασχέτως εάν μου αρέσουν ή όχι.
Επειδή είδαμε με τον Λεο τα σημεία που πονάει κάναμε και αυτήν την δουλειά.
Την συζήτηση την είχα δεί.
Απο κει και πέρα ξεκινήσαμε τα βάλαμε σε μια σειρά και τα φτιάξαμε έτσι όπως θεωρούσαμε οτι θα είναι καλύτερα.
Μίλησαμε με πολλούς που ασχολούνται με τα forums των ανοιχτών τύπου πλοίων πιάνοντας ένα ενα τα πορθμεία και ρωτώντας για την τύχη των πλοίων που δραστηριοποιούνται σε αυτά , καθώς και τα προηγούμενα/επόμενα ονόματά τους.
Ολοι αυτοί μας βοήθησαν πάρα πολύ και συνεχίζουν να το πράττουν.
Φτάσαμε σε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα μετά απο ψάξιμο σε όλα τα ποστ των θεμάτων αυτών και την βοηθεια που προανέφερα.
Δεν ξέρω αν γίνεται να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα αλλά αφού το λες εδώ είμαστε να μας προτείνεις τις ιδέες σου , όπως μπορεί να κάνει και κάθε άλλο μέλος.
Τις ιδέες αυτές μπορείτε όσοι θέλετε να μας τις πείτε στο Γενικό θέμα για τα πλοία ανοιχτού τύπου (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=89&page=46) για να μην βγαίνουμε άλλο εκτός θέματος.Θα τις αξιολογήσουμε και αναλόγως θα πράξουμε.

Εφόσον, διάβασες το "Γενικό θέμα για τα πλοία ανοιχτού τύπου" έχεις εικόνα των ιδεών μου. Βασική αφορμή κατέστη το γεγονός της χαοτικής ύπαρξης εικόνων και συζητήσεων μέσα στο παρόν topic. Βέβαια όπως έγραψα χρειαζόμαστε και την gallery, και τον υποστηρικτικό της ρόλο, στο θέμα φωτογραφίες, οπότε είναι κατανοητό από μέρους μου ότι είναι αδύνατο προς το παρόν να αποβάλουμε τον τεράστιο όγκο φωτογραφιών και να γίνει το παρόν topic πιο ευανάγνωστο.
Τέλος, όπως ήδη θα γνωρίζεις, είχαμε κάνει με όλα τα μέλη μία προεργασία και είχα ενημερώσει administrator για την πορεία της όλης προσπάθειας. Είχα και έχω στα χέρια μου τις λίστες, οι οποίες στο σύνολό τους είναι κόπος των περισσοτέρων μελών που γράφουν στον παρόν topic και ουδέποτε ρωτήθηκα γι' αυτές ώστε να εκτιμηθεί από εσάς η αξία τους και οι οποίες εν τέλει θα μπορούσαν να διευκολύνουν το τεράστιο ομολογουμένως έργο σας.
Τέλος πάντων, συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε μείνει καθώς δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Το ταξίδι με τα αγαπημένα μας παντοφλάκια συνεχίζεται... ;)

john85
05-02-2011, 17:13
http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=36678

john85
25-02-2011, 12:44
http://egov.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=36701 Το ποίο κουφό είναι η μετακίνηση του Ωκυρροή στο Πέραμα

pantelis2009
25-02-2011, 16:03
Πάντως έχει ανακρίβειες.
Στο Νο 46 το Αχαιός το λέει για Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα.
Στο Νο 53 το υπο κατασκευή Γλυκοφιλούσα λέγετε......Φιλόθεος;).
Αυτά με μιά γρήγορη ματιά.:cool:

pantelis2009
10-03-2011, 16:40
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους των ανοικτων Ferry boat. Αυτή τη φωτο μου την έστειλε ο φίλος Selim San και είναι απο τα διαλυτήρια της Aliaga στην Τουρκία με ημερομηνία λήψεις 16/01/2007.
Όποιος φίλος ξέρει που έκανε δρομολόγιο και ποιό ήταν το όνομα του ας μας πει. Πάντως στην Aliaga πήγε με το όνομα ΡΕΝΑ.;):D
Χαρισμένη σε όλους εσας τους φίλους των ανοικτών.

125934

tsakonis
10-03-2011, 19:20
Καλησπέρα , Παντελή εάν δεν κάνω λάθος το συγκεκριμένο ΡΕΝΑ 'έπεσε' πάνω σε ξέρα την ώρα που προσπαθούσε νυχτερινή προσγειάλωση σε απόμερη αμμουδιά στην Θάσο με φορτίο ποτά και τσιγάρα φορτωμένα σε νταλίκες ..... νόμιμα !!!!!
Με φορτωτή το τράβηξαν έξω , ίσα να ακουμπήσει η πόρτα στην αμμουδιά για να ξεφορτώσει το πολύτιμο φορτίο και έμεινε εκεί με την πρύμνη μέσα στο νερό μέχρι τα παράθυρα του σαλονιού για κάμποσο καιρό , δεν θυμάμαι πόσο . Μετά κλείσανε την τρυπίτσα και το πήρανε για άγνωστο σε εμάς προορισμό .
Ας συμπληρώσει-διορθώσει όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω

pantelis2009
10-03-2011, 19:29
Ευχαριστώ φίλε Τάσο. Καμιά φωτο απο το συμβάν απο εφημερίδα υπάρχει;;;

tsakonis
10-03-2011, 19:35
Ευχαριστώ φίλε Τάσο. Καμιά φωτο απο το συμβάν απο εφημερίδα υπάρχει;;;

Προσωπικά δεν έχω , θα κάνω μια προσπάθεια όμως μπας και βρώ !!! Επιφυλάσσομαι ...

pantelis2009
10-03-2011, 20:34
O.K αναμένω;)

apost
08-04-2011, 22:35
Γνωριζουμαι αυτο (http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=1256082) ?????

john85
08-04-2011, 22:44
Είναι το πρώην Βασίλης I που δούλευε στην γραμμή Γλύφας-Αγιοκάμπου και Νέων Στύρων-Αγία Μαρίνα.

pantelis2009
11-04-2011, 17:28
Ευχαριστούμε το φίλο apost για τη φωτο και το φίλο john85 για την απάντηση.;)
Φίλε apost που δουλεύει τώρα;;;

apost
11-04-2011, 20:37
Ευχαριστούμε το φίλο apost για τη φωτο και το φίλο john85 για την απάντηση.;)
Φίλε apost που δουλεύει τώρα;;;

Photo Added: Feb 18, 2011, Captured: Nov 23, 2010 IMO number: Unavailable.
Hits: 99
Category: Ferries
Description:
Tartous Syria 23 Nov 2010

Από ότι βλέπω Syria λέει

pantelis2009
11-04-2011, 22:07
Έχουμε γεμίσει όλη τη Γή με Ελληνικές παντόφλες. Μπράβο μας.;):p

JIMMARG75
22-12-2012, 11:03
Από την ταινία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ.132784

PIANOMAN
25-12-2012, 19:21
Από την ταινία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ.132784
εχουμε ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΔΙΩΓΟΣ (μετεπειτα ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2),ΑΙΓΙΝΑ και ΕΛΛΑΣ

BEN BRUCE
03-01-2013, 12:02
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΙ το 2002 στο Σαρωνικο

133795

pantelis2009
03-01-2013, 17:12
To RIO KONG μάλλον είναι Ελληνική παντόφλα την οποία εντώπησε ο φίλος Γιώργος Γκιβίσης (δικές του και οι φωτο) στην Ισημερινή Γουινέα.
Ξέρει κανείς όταν έπλεε στην Ελλάδα πως την λέγανε και τη δρομολόγια έκανε;;;;

133864133865

IONIAN STAR
19-01-2013, 22:40
Το Ειρηνη Κ εξω απο την Τηνο με αρκετο αερα και κυμα !!
135228135229135230

pantelis2009
20-01-2013, 08:06
Αλλά όπως βλέπεις δεν καταλαβαίνει τίποτε, συνεχίζει το ταξίδι της.:fat:

vinman
23-01-2013, 22:16
...σήμερα το πρωί,πάνω απο την Λευκίμμη της Κέρκυρας...!

162261 162262

CORFU
24-01-2013, 15:53
ομορφεs φωτο
απο αριστερα Λευκιμμη και Αγια Τριαδα
ευχαριστουμε

SteliosK
31-01-2013, 01:59
Ειρηνη Κ σήμερα το πρωί βόρεια της Κρήτης

136665

Nicholas Peppas
10-02-2013, 17:29
Το θεμα των παλιων φερρυ μπωτ μας απασχολησε σημερα καπου αλλου. Ετσι αποφασισα να προσθεσω εδω μερικα στοιχεια απο την Εγκυκλοπαιδεια Παπυρος Λαρους του 1963 (δευτερος τομος, λημμα Ακτοπλοια)

Ελπιζω να ενδιαφερει....

137584137585137586

Espresso Venezia
10-02-2013, 19:55
Πολύ ενδιαφέρον οπωσδήποτε αγαπητέ φίλε.

Παραλείπονται όμως στην αναφορά της εγκυκλοπαίδειας αρκετά πορθμεία που λειτουργούσαν ήδη το 1963, και μιλάω για "κανονικά" πορθμεία (φέρρυ), μεταλλικές κατασκευές, όχι για ξύλινα ή μικρά της Σαλαμίνας (μας είχε μιλήσει για αυτά ο Παντελής) που είναι λογικό να μην υπήρχαν πιά το 1963.

Δεν αναφέρονται τα εξής :

ΘΗΡΕΣΙΑ Κ ΙΙ (1959 - IMO 5358646 - Ν.Π. 1594)
ΜΑΙΡΗ ΙΙ (1961 - IMO 5217749 - Ν.Π. 1857)
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (1961 - IMO 5109916 - Ν.Π. 1908)
ΚΥΡΙΑΚΟΣ Κ (1962 - IMO 6520313 - Ν.Π. 2027)
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (1962 - IMO 5221893 - Ν.Π. 1997)
ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (1962 - IMO 6520193 - Ν.Π. 2028)

και δεν αναφέρω το ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ του 1963 (IMO 5428336 - Ν.Π. 2161) που ίσως και να μην πρόλαβαν να το συμπεριλάβουν.

Nicholas Peppas
10-02-2013, 20:24
Ευχαριστω για τις προσθηκες. Παντως απο τα πορθμεια της εγκυκλοπαδειας το μονο που δεν γνωριζω ηταν το Αγιος Ανδρεας. Πιος γνωριζει πιο ηταν; Τα αλλα τα εχω ηδη περιλαβει σε ειδικα θεματα με οτι στοιχεια εχω.

zxthalas
16-02-2013, 16:12
Γεια σε όλους!
Δύο φωτογραφίες και από εμένα από το δρομολόγιο Πέραμα-Σαλαμίνα. Καλοκαίρι του 2012 και οι δύο
ΑΙΑΚΟΣ και Ιωάννης Θηρεσία

138167 138168
*Πρώτο μου σχόλιο ελπίζω να πρόσθεσα σωστά τις φωτογραφίες...:pride:

pantelis2009
17-02-2013, 09:58
Καλώς ήλθες στη μεγάλη παρέα του Nautilia.gr φίλε zxthalas.
Σωστά έβαλες τις φωτο, αν και κάθε ferryboat έχει το δικό του θέμα. Αυτό το θέμα είναι για γενικές συζητήσεις και φωτο που δείχνουν 2-3 πλοία μαζί.

zxthalas
17-02-2013, 16:45
Καλώς ήλθες στη μεγάλη παρέα του Nautilia.gr φίλε zxthalas.
Σωστά έβαλες τις φωτο, αν και κάθε ferryboat έχει το δικό του θέμα. Αυτό το θέμα είναι για γενικές συζητήσεις και φωτο που δείχνουν 2-3 πλοία μαζί.
Οκ Παντελή σε ευχαριστώ και για το καλωσόρισμα την επόμενη φορά θα το ξέρω!
Καλως σας βρηκα!:fat:

Nicholas Peppas
09-03-2013, 23:08
Για ολους τους φιλους αλλα ιδαιτερα για τους pantelis2000 και espresso venezia, πριν βγουμε για Σαββατοαπογευματινη πανδεσια στην πολη, καλο ειναι να εχουμε μια λιστα με ολα τα ωραρια των φερρυ μπωτ προ 35-ετιας (το 1968) ετσι για να συγκρινουμε...

Ιδου λοιπον η λιστα της 6ης Δεκεμβριου 1968 απο την τοπικη εφημεριδα Αναγεννησις του Πειραια, Νικαιας και Κοκκινιας!

139990

Nicholas Peppas
10-03-2013, 21:04
Ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο για την κινηση των φερρυ μπωτ πανελλαδικα απο αρθρο της 29ης Ιουλιου 1966.

140053

Appia_1978
10-03-2013, 21:28
Ένα εντυπωσιακό άρθρο :)
Αυτό που με καταπλήσει, είναι ο μεγάλος αριθμός επιβατών στη γραμμή του Ληξουρίου! Επίσης, εντυπωσιακή είναι η κατά 100 % αύξηση στα μεταφερόμενα οχήματα μεταξύ 1964 και 1965.

Αφού έχουμε πει πως το Κεφαλλονιτοπούλα μετονομάστηκε το Νοέμβριο του 1967 (και υποθέτω ξεκίνησε τότε στη γραμμή), σημαίνει πως και πιο μπροστά είχαμε παντόφλα στη γραμμή!!!

sylver23
11-03-2013, 18:57
Από αμμουλιανή η παρακάτω. Βλέπουμε το ’γιος Παντελεήμων , τα υπόλοιπα ;;

140101

πηγή (http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=92&with_photo_id=41114791&order=date_desc&user=3337677)

pantelis2009
11-03-2013, 20:01
Το αριστερά απο το Αγ. Παντελεήμων είναι το ’ξιον Εστίν, το δεξιά ......ίσως είναι το Αγία ’ννα.

sylver23
11-03-2013, 20:26
και αυτό που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία;;:fat:

CORFU
11-03-2013, 20:49
Από αμμουλιανή η παρακάτω. Βλέπουμε το ’γιος Παντελεήμων , τα υπόλοιπα ;;

140101

πηγή (http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=92&with_photo_id=41114791&order=date_desc&user=3337677)

απο Αριστερα το Ευαγγελιστρια το Αγιοs Παντελεημων το Αγια Αννα και η φωτο τραβηγμενη απο το Θεοσκεπαστη:fat:

pantelis2009
11-03-2013, 21:03
Έχεις δίκιο για το ευαγγελίστρια, Το Θεοσκέπαστη δεν το έχω δεί ποτέ.:apologetic:

Espresso Venezia
12-03-2013, 18:28
Το αριστερά απο το Αγ. Παντελεήμων είναι το ’ξιον Εστίν, το δεξιά ......ίσως είναι το Αγία ’ννα.

απο Αριστερα το Ευαγγελιστρια το Αγιοs Παντελεημων το Αγια Αννα και η φωτο τραβηγμενη απο το Θεοσκεπαστη:fat:

Αναφέρθηκαν όλα (και με το παραπάνω) αλλά όχι με την σωστή σειρά.
Από αριστερά προς τα δεξιά : ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ - ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ και "η φωτο τραβηγμενη απο το Θεοσκεπαστη" όπως επισήμανε ο φίλος CORFU.

Nicholas Peppas
25-03-2013, 13:38
Μεγαλη γιορτη σημερα για τους εν Ελλαδι, ενω οι εκτος πανε στην δουλεια. Ιδου λοιπον και ενα μικρο θεματακι για συζητηση, ιδιως τωρα που εχουμε και την πληρη προσοχη του Espresso Venezia και αλλων.

17 Μαιου 1964 (μολις προ 49 ετων)... Ποια ηταν τα 21 πορθμεια που ειχαμε;

Ριο-Αντιρριο 8
Κερκυρα-Ηγουμενιτσα 2
Ωρωπος-Ερετρια 3
Αρκιτσα-Αιδηψος 2
Ιτεα-Αιγιο 2
Ζακυνθος-Κεφαλληνια 2
Πατρα-Κεφαλληνια 1
Καβαλλα-Θασος 1

141093
141094

Espresso Venezia
25-03-2013, 17:56
Ενδιαφέρον το άρθρο οπωσδήποτε, τόσο από την παρουσιάση των πορθμειακών γραμμών τον Μάιο 1964, όσο και γενικότερα με την περιγραφή μίας "άλλης εποχής". Θα ήταν βέβαια πολύ πιό ενδιαφέρον αν παρέθετε και τα ονόματα των πορθμείων.

Στη γραμμή του Ρίου αναφέρει οκτώ πορθμεία, και δεν γνωρίζω αν συμπεριλαμβάνει σε αυτά και τα πορθμεία που κάνανε την γραμμή Πάτρας - Κρυονερίου. ΙΑΣΕΜΙΔΗΣ, ΡΟΔΟΣ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΜΕΛΙΝΑ, ΕΛΕΑΝΝΑ, ΖΑΜΠΑΖΑΣ, και πιθανώς κάποια εκ των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Κ, ΠΟΛΥΞΕΝΗ Θ, ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Στη γραμμή Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας αναφέρει δύο πορθμεία, ενώ ήδη από το 1960 υπήρχαν τρία, τα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ.
Στη γραμμή Ωρωπού - Ερέτριας, αναφέρει τρία πορθμεία, υποψήφια τα ΕΥΒΟΙΚΟΣ, ΕΥΒΟΙΑ, ΚΥΜΗ, ΕΡΕΤΡΙΑ (1943).
Στη γραμμή της Αιδηψού αναφέρει δύο πορθμεία, πιθανώς τα ΑΛΙΝΑ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α (το ΑΛΚΥΩΝ μάλλον δεν υπήρχε στη γραμμή το 1964).
Στη γραμμή Αιγίου - Ιτέας δυό πορθμεία, υποψήφια τα ΕΡΕΤΡΙΑ (1943), ΘΑΛΕΙΑ, ΑΛΚΥΩΝ.
Στη γραμμή Ζακύνθου - Κεφαλληνίας (προφανώς εννοεί Ζακύνθου - Κυλλήνης) δύο πορθμεία, τα ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ και ΖΑΚΥΝΘΟΣ.
Στη γραμμή Πάτρας - Κεφαλληνίας αναφέρει ένα πορθμείο, πιθανώς κάποιο από τα πρώην αποβατικά που αναφέρω πιό πάνω από την γραμμή του Ρίου.
Τέλος, στη γραμμή Καβάλας - Θάσου αναφέρει ένα πορθμείο, ίσως το ΘΑΣΟΠΟΥΛΑ μιας και το ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ ξεκίνησε στη γραμμή τον Ιούνιο του 1964, ένα μήνα δηλαδή μετά το δημοσίευμα. Αυτό που αναφέρει ως "πρώτο δρομολογηθέν το 1962" λογικά ήταν το ΕΛΕΝΗ - ΕΡΕΤΡΙΑ (1957).

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται καθόλου η γραμμή Γλύφας - Αγιόκαμπου που λειτουργούσε ήδη από το 1960, αρχικά με το πρώτο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Κ (μετέπειτα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α) και από το 1962 με το δεύτερο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Κ, αλλά ούτε και η γραμμή Πειραιά - Νησιών Αργοσαρωνικού που εν έτει 1964 είχε τουλάχιστον δύο πορθμεία, τα ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΛΕΩΝ, ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, πιθανώς και το (πρώτο) ΣΟΛΩΝΑΚΙ.

Τέλος να πω ότι μου προξενεί μεγάλη εντύπωση, ότι τόσο στο παρόν δημοσίευμα όσο και στη λίστα των πορθμείων του 1963 από την εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς, δεν αναφέρονται καθόλου τα πλοία που υπήρχαν στη γραμμή Περάματος - Σαλαμίνας, από τις πρώτες στην Ελλάδα μαζί με αυτή του Ρίου, και στην οποία εν έτει 1964 υπολογίζω πως πρέπει να δούλευαν γύρω στα επτά με οκτώ πορθμεία.