Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μακεδονία [Macedonia, Ferry Amami]

Σελίδες : 1 [2]

pantelis2009
07-04-2013, 16:56
Δυστυχώς πλέον ........δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο.:apologetic:

Eng
07-04-2013, 18:00
Δυστυχώς πλέον ........δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο.:apologetic:

Μονο τα κυαλια απο την Πειραϊκη..(αντε και απο Σελινια..)

pantelis2009
15-04-2013, 19:37
Το Μακεδονία φωτογραφημένο στις 12/04 όπως φαίνετε απο το Άνω Πέραμα, στη ράδα που βρίσκετε.

142554

aeghina
15-04-2013, 20:35
Ρε παιδιά τι γίνεται με αυτά τα δύο πλοία? Πουλήθηκαν ή πάνε για διάλυση?

SteliosK
17-04-2013, 07:59
Ρε παιδιά τι γίνεται με αυτά τα δύο πλοία? Πουλήθηκαν ή πάνε για διάλυση?

Στη ράδα του Πειραιά και σήμερα μαζί με το Παναγία Αγιάσσου (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?23205-%D0%E1%ED%E1%E3%DF%E1-%C1%E3%E9%DC%F3%F3%EF%F5-Panagia-Agiassou-Hakata&p=478640#post478640)
142655 142656

pantelis2009
17-04-2013, 09:39
Γειά σου Στέλιο με τα ωραία σου, γιατί η δική μου ήταν απο μακριά. Απο ποιό πλοίο είναι τραβηγμένες;;;;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-04-2013, 10:21
Στη ράδα του Πειραιά και σήμερα μαζί με το Παναγία Αγιάσσου (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?23205-%D0%E1%ED%E1%E3%DF%E1-%C1%E3%E9%DC%F3%F3%EF%F5-Panagia-Agiassou-Hakata&p=478640#post478640)
142655 142656 Aυτό με κανένα καιρό το βλέπω να πηγαίνει...

cpt. mimis
18-04-2013, 10:33
Aυτό με κανένα καιρό το βλέπω να πηγαίνει...
Σαλαμίνα???

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-04-2013, 11:18
Σαλαμίνα??? Ψυττάλεια...στον πάτο...ανάλογα.

Express Pigasos
18-04-2013, 12:00
Και γω το ιδιο πιστευω...πως καποια στιγμη θα τρεχουν να τα προλαβουν....βεβαια δεν μπορουν και να τα βαλουν και αλλου αφου ο ΟΛΠ δε τα δεχεται αφου εχουν χαρακτηριστει ως "ναυάγια" - βεβαια ναυαγια οχι με την εννοια που το καταλαβαινουμε..αλλα το "προς ναυαγια"

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-04-2013, 13:44
Και γω το ιδιο πιστευω...πως καποια στιγμη θα τρεχουν να τα προλαβουν....βεβαια δεν μπορουν και να τα βαλουν και αλλου αφου ο ΟΛΠ δε τα δεχεται αφου εχουν χαρακτηριστει ως "ναυάγια" - βεβαια ναυαγια οχι με την εννοια που το καταλαβαινουμε..αλλα το "προς ναυαγια" Hulks που είναι κάπως διαφορετικό από το wrecks.Μάλλον θα έχουν αποχαρακτηριστεί σαν πλοία. Αλλά κ στην ντάνα δεν θα τα δέχονται αφου βάζουν περιβαλλοντικούς όρους.
Πάντως από τα δύο βαπόρια τούτο είναι πιό επίφοβο αφού είναι "φτερό στον άνεμο".

Espresso Venezia
21-04-2013, 22:28
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ........ Όταν η φλόγα του διαλυτή φαντάζει "ευσπλαχνική".

142995

pantelis2009
01-05-2013, 11:51
Το Μακεδονία ........παίζοντας κρυφτούλι με τα Σελίνια. Τί περιμένουν άραγε;;;;; Κανένα βοριά να το πετάξει στα βράχια και να βρούν δουλειά τα ΜΜΕ;;;;;;
Τί κάνουν ΤΩΡΑ που είναι νωρίς, οι υπεύθυνοι του Νησιού, το ΛΣ και τα ΜΜΕ;;;;; Αλπά ζεσταίνουν τις καρέκλες τους!!!!!!!!!!
Μετά...αμα γίνει το κακό, όλοι αυτοί οι καρεκλοκρατούντες θα λένε το μακρύ τους και το κοντό τους.....αλλά θα είναι αργά.

143487

MYTILENE
16-06-2013, 11:56
145681
Φώτο του πλοίου όταν το είχε στείλει o Mανούσης μέχρι Μυτιλήνη για να ξεμουδιάσει:sour::sour::sour:

Espresso Venezia
20-07-2013, 20:09
Σε σημερινή φωτό από την ράδα του Πειραιά, έχοντας συμπληρώσει τέσσερις μήνες παραμονής του σε αυτή.

147086
20 Ιουλίου 2013

Η επιστροφή του τον περασμένο Μάρτη από το tour στο Aliaga, από ότι φαίνεται δεν είχε γίνει απλά και μόνο για να "συμπληρωθούν κάποια χαρτιά που ...λείπανε".

despo
21-07-2013, 09:32
Σε σημερινή φωτό από την ράδα του Πειραιά, έχοντας συμπληρώσει τέσσερις μήνες παραμονής του σε αυτή.

147086
20 Ιουλίου 2013

Η επιστροφή του τον περασμένο Μάρτη από το tour στο Aliaga, από ότι φαίνεται δεν είχε γίνει απλά και μόνο για να "συμπληρωθούν κάποια χαρτιά που ...λείπανε".
Ποιά χαρτιά να λείπανε ; Φυγάδευσαν τα 2 πλοία μήπως και καταφέρουν να αρπάξουν τα λεφτά απο το διαλυτήριο και αφου έκαναν την ... κρουαζιέρα ανα το Αιγαίο τα γύρισαν άρον-άρον πίσω. Και τώρα ένας Θεός ξέρει για πόσο ακόμα καιρό θα τα ... καμαρώνουμε σαν αξιοθέατο έξω απο το λιμάνι.

Espresso Venezia
22-03-2014, 21:32
Ένα χρόνο κλείνουν αυτές τις ημέρες τα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΣΟΥ από την περυσινή τους κρουαζιέρα στο Αιγαίο (18 Μαρτίου φύγανε από το Πέραμα, 25 επέστρεψαν στη ράδα του Πειραιά).

Στη σημερινή μου βόλτα στα πέριξ, διαπίστωσα ότι και τα δύο έχουν μετακινηθεί (υποθέτω τις τελευταίες ημέρες). Ενώ όλη την χρονιά που μεσολάβησε βρίσκονταν αγκυροβολημένα κοντά στα Σελήνια, σήμερα τα είδα αρκετά πιό μακριά, και πάλι βέβαια στη ράδα του Πειραιά αλλά στις νοτιοανατολικές ακτές πλέον της Σαλαμίνας.

Ilias 92
23-03-2014, 12:35
Με αφορμή την επέτειο λοιπόν που μας θύμισε ο Espresso Venezia, να δούμε τα δυο καμάρια του Φώτη Μανούση από την Πειραϊκή σε δυο πόζες με διάφορα 2 εβδομάδων 30/1/14 και 15/2/14 αντίστοιχα.
153529 153530

SteliosK
02-05-2014, 19:46
Για πόσο ακόμα..

154990 154989 154991

pantelis2009
16-07-2014, 14:30
Για όσο αντέξουν, μέχρι να βυθιστούν και η ρύπανση να φτάσει στα πέριξ.
Φωτο της κόρη μου από το λόφο στα Σελήνια.

157431

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-08-2014, 12:37
Aπό το ΣΚ έχει μετατοπιστεί ανατολικότερα από το προηγούμενο αγκυροβόλιο κ αρκετά μακρυά από το ομόσταυλό του.

pantelis2009
18-08-2014, 16:47
Aπό το ΣΚ έχει μετατοπιστεί ανατολικότερα από το προηγούμενο αγκυροβόλιο κ αρκετά μακρυά από το ομόσταυλό του.

Με πρόλαβες. Το Ίδιο λέγαμε σήμερα με τον αδελφό μου leo85. Με τον πουνέντη που είχε πρέπει να παρασύρθηκε.
Το Χειμώνα μένει να δούμε .........που θα φτάσει-σκάσει. Αίγινα....Φάληρο....Σαλαμίνα ..........

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-08-2014, 09:59
Με πρόλαβες. Το Ίδιο λέγαμε σήμερα με τον αδελφό μου leo85. Με τον πουνέντη που είχε πρέπει να παρασύρθηκε.
Το Χειμώνα μένει να δούμε .........που θα φτάσει-σκάσει. Αίγινα....Φάληρο....Σαλαμίνα ..........
Eίναι μεγάλη απόσταση,να σκεφθείς εγώ από Καλλίπολη δεν το έβλεπα πρώτα κ τώρα το βλέπω.
Μήπως το είδανε ότι ξέσερνε κ το πήγαν εκεί κ το ξαναφουντάρανε;
Αυτό ειδικά είναι φτερό στον άνεμο κ να δούμε πού θα καταλήξει...

tolaras
03-05-2015, 17:44
Μερικές φωτογραφίες από το τελευταίο ταξίδι του Μακεδονία. 166101166102166103 166104166105

leo85
03-05-2015, 19:44
Το τελευταίο ταξίδι του δεν το έκανε ακόμα, είναι στη ράδα του Πειραιά.
Υ.Γ εισαι σε ωραίο μέρος και τοποθεσία φίλε tolaras.

tomcat
03-05-2015, 20:26
Κατά περίεργο τρόπο το κοίταζα την Πρωτομαγιά από την Πειραϊκή. Θυμάμαι ότι το περιμέναμε στην Λήμνο τις καλές εποχές του Μανουση προκειμένου να έρθει η αναβάθμιση της γραμμής όπως έλεγαν οι πράκτορες της εταιρείας. Ποτέ δεν ήρθε, ποτέ δεν το καμαρώσαμε. Κρίμα!!!!

Espresso Venezia
03-05-2015, 20:52
Μερικές φωτογραφίες από το τελευταίο ταξίδι του Μακεδονία.

Καλό θα είναι πιστεύω να παραθέτουμε τον χρόνο λήψης των φωτογραφιών (σήμερα, χθες, πριν δυό μήνες. πριν δύο χρόνια....). Βλέποντας πριν λίγη ώρα αυτές τις φωτογραφίες, αναρωτήθηκα αν έφυγε ξανά ρυμουλκούμενο το πλοίο -χθες, σήμερα- για το Aliaga. Μόνο όταν ο Λεωνίδας έγραψε ότι είναι ακόμα στην ράδα του Πειραιά, μπόρεσα να σιγουρέψω ότι οι φωτό ήταν από το προ διετίας ταξίδι - κρουαζιέρα - φαρσοκωμωδία (!!!!!) του πλοίου στο Αιγαίο. Και βέβαια δεν ήταν αυτό το "τελευταίο ταξίδι του Μακεδονία", αφού θα ξανακάνει σίγουρα άλλο ένα τουλάχιστον (εκτός πιά κι αν βυθιστεί στην ράδα λόγω εγκατάλειψης) προς κάποιο διαλυτήριο.

tolaras
10-05-2015, 14:44
Οφείλω να ζητήσω ένα συγγνώμη για τις ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με το πλοίο. Όσον αφορά στο θέμα με τον προορισμό του πλοίου, πρέπει να πω, πως κι εγώ δεν ήξερα για τον ακριβή προορισμό του Μακεδονία, αλλά, είδα ένα βίντεο με αυτό το πλοίο και το Παναγία Αγιάσου, όπου στις πληροφορίες, έλεγε << Στο Αλιάγα για παλιοσίδερα>>...
Παρακάτω, παραθέτω το βίντεο, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν...
https://www.youtube.com/watch?v=Hd7qWuc-WvU

manolisfissas
14-06-2015, 11:41
Το πλοίο φάντασμά που στοιχειώνει το Αργοσαρωνικό.

tolaras
26-08-2015, 14:29
Το πλοίο ρυμουλκούμενο περνάει από τη Μυτιλήνη. Στο ύψος του αεροδρομίου, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία για να αποφύγει τον άσχημο καιρό που επικρατούσε εκείνη τη μέρα. Τότε, πιο μπροστά, υπήρχε κι άλλο ένα πλοίο που ρυμουλκούνταν προς τα μαζί με το Μακεδονία, αλλά ήταν πολύ μακριά και δεν κατάλαβα πιο ήταν... Την επόμενη μέρα, η τύχη μου επιφύλασε μια έκπληξη: Κατά το μεσημέρι, είχα βγει για βόλτα στο κτήμα και το είδα να περνάει απέναντι στην παραλία. Το άτυχο πλοίο, ήταν το φορτηγό πλοίο Παναγία Αγιάσου, επίσης της ΣΑΟΣ...:apologetic:

Η παρακάτω φωτογραφία, είναι του Μακεδονία, από εκείνο το απόγευμα του προπέρσινου χειμώνα...

168980

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-08-2015, 08:53
Το άτυχο πλοίο, ήταν το φορτηγό πλοίο Παναγία Αγιάσου, επίσης της ΣΑΟΣ
Μετασκευή από ΕΓ/ΟΓ σε ΦΓ/ΟΓ είναι. Τυπικά είναι επιβστηγό αφού παίρνει πάνω από 12 οδηγούς.

tolaras
27-08-2015, 10:23
Σε ευχαριστώ φίλε μου... Πάντα είχα αυτήν την απορία γι' αυτά τα δύο πλοία
(Παναγία Κριμιώτισα και Αγιάσου)...

Ένας εξάδελφός μου, δούλευε σε ένα από τα δύο ως δόκιμος (δεν θυμάμαι ποιο) και μου είχε πει πως το καράβι ήταν γεμάτο με φορτηγατζήδες κάθε φορά... Τέλος πάντων, το ανέφερε ως φορτηγό... Μάλλον δεν θα ήξερε και πολλά για το πλοίο...

naxos1
13-10-2015, 14:55
:apologetic: :apologetic: :apologetic: ..........

169958

tolaras
13-10-2015, 20:29
Τελικά έφυγε το πλοίο για το ύστερο ταξίδι του???:worked_till_5am:

pantelis2009
14-10-2015, 06:33
Δες τη φωτο στο πλοίο Ιόνιο Πέλαγος.....και θα καταλάβεις.

tolaras
14-10-2015, 11:18
Α εντάξει την είδα... Μου λήθηκε η απορία!:fat:

Thanks φίλε!!!:o

manolisfissas
06-01-2016, 18:00
Το αποτέλεσμα του πλοίου φάντασμα ποίο θα είναι;;;;.
171824
Υ.Γ: Λέω τώρα δεν θα μπορούσε να το αγοράσει κάποιος και να το φτιάξει.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-01-2016, 09:22
Το αποτέλεσμα του πλοίου φάντασμα ποίο θα είναι;;;;.
171824
Υ.Γ: Λέω τώρα δεν θα μπορούσε να το αγοράσει κάποιος και να το φτιάξει.
Όλα παίζουν,τόσα χρόνια που ασχολούμαι έχω δει τα απίθανα.
Το πιθανότερο είναι να πάει γιά σκραπ τελικά.Εκτός κ κανένας καιρός το στείλει αυτό κ το ομόσταυλο στον πάτο ή στα βράχια.
Αλλά πολύ άσχημη μετασκευή,το κακοποίησε ο Μανούσης το γιαπωνεζάκι.

Espresso Venezia
07-01-2016, 11:15
Αν και όπως σωστά λέει ο φίλος ΒΙΚΤΩΡ κατά καιρούς έχουμε δει τα πιό απίθανα, προσωπικά δεν θα έδινα ούτε 1/1000 στο να "το πάρει κάποιος και να το φτιάξει". Ξέχωρα την κατάφωρη και .....βάναυση κακοποίηση που δέχτηκε κατά την ανολοκλήρωτη μετασκευή του, ξέχωρα του ότι μέσα είναι κυριολεκτικά διαλυμένο, ας μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση τα δέκα (10) συνεχόμενα τελευταία χρόνια, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για το ίδιο το σκάφος αλλά και για τις έρμες τις μηχανές του.

Είτε για σκραπ θα πάει (μέχρι κι αυτό χλωμό το κόβω) είτε για φούντο.

Στέφανος
12-03-2016, 06:23
Πάντως το καραβάκι αντιστέκεται!.... -φωτο 11.3.16

BOBKING
16-09-2016, 22:15
Αυτό το πλοίο το είχα δει τον Αύγουστο και μου κίνησε την προσοχή ,από την πλώρη φαίνεται συμπαθητικό από την πρύμνη καλύτερα να πω παναγία μου ,η μετασκευή που έχει δεχθεί κάτι λέει αλλά πολύ κουτί το μόνο που μπορεί να το κρατήσει στην ζωή είναι να το βρει ένας νέος με χρήματα και ιδέες επιχειρηματίας
σε σχέση με την ναυτιλία να μπορέσει και να καταφέρει να αγαπήσει αυτό το πλοίο και να πει ότι εγώ θα του δώσω ζωή να το τελειώσει να το περιποιηθεί να το φροντίσει και να το δρομολογήσει κάπου γιατί από τις άλλες γνωστές εταιρίες δεν βλέπω φως στον ορίζοντα ,αλλά στην σημερινή εποχή δεν υπάρχει κανένας να τα κάνει όλα αυτά η λαμαρίνα του πλοίου είναι μια δεκαετία ''κολλημένη'' πάνω του είχε έρθει σε μια εποχή που ο Έλληνας έτρωγε τα λεφτά με χρυσά κουτάλια έτσι και το Μακεδονία το είχε φέρει ο Μανούσης υποσχόμενος για μια καλή μετασκευή η οποία δεν τελείωσε ποτέ κρίμα το πλοίο και είναι μόλις 27 χρονών και έχει χρόνια ζωής ακόμη 9 τουλάχιστον αλλά εγώ πιστεύω ότι θα κάνει την διαφορά τα μάτια μου έχουνε δει και χειρότερα

Γιάννης Φ
17-09-2016, 11:07
Νομίζω φίλε μου πως αυτο θα παραμείνει ενα όνειρο απατηλό. Δεν υπαρχει νοήμων άνθρωπος που να παει να επενδύσει-πετάξει θα έλεγα καλυτερα- χρήματα για ενα πλοιο που ειναι μισοτελειωμένο σχεδόν 10 χρονια, που το βαραίνουν κατασχέσεις, και που οι μεχρι τωρα πιστωτές του έχουν αφαιρέσει απο μεσα οτι πολύτιμο μπορει να υπήρχε! Επισης η κατάσταση της λαμαρίνας μετα απο τόσα χρονια που βολοδέρνει ανοιχτά της Σαλαμινας, λαμαρίνας γυμνής που δεν ειχε προλάβει να δεχτεί ποτε ουτε μίνιο, ουτε αλλα μη διαβρωτικά υλικά νομίζω ειναι απαγορευτική!

hayabusa
13-11-2016, 16:26
Αν και οι ταξιδιώτες της Αίγινας το βλέπουν από μακρυά είχα την ευκαιρία να το βιντεσκοπήσω από πολύ κοντά πρόσφατα με το drone.

Η εικόνα τόσο του Παναγια Αγιάσσου, όσο και του Μακεδονία μετά από 3.5 χρόνια εγκατάλειψης στη ράδα ειναι η πλέον αποκαρδιωτική

https://www.youtube.com/watch?v=9-wPEgjaAmA

Espresso Venezia
17-12-2017, 09:04
Το πήρε ο άνεμος και πάει !!!

Με την κοσμοχαλασιά που επικρατούσε την νύχτα, το πλοίο από την ράδα του Πειραιά κατέληξε στα βράχια της Κυνόσουρας, στην νότια πλευρά της. Αυτήν την ώρα κοντά του βρίσκεται ρυμουλκό(α), και να δούμε τι κατάληξη θα έχει η περιπέτεια, η οποία βέβαια ήταν μαθηματικά σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε.

Αργότερα θα ανέβει και ήδη υπάρχον πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό !!!

pantelis2009
17-12-2017, 09:58

Όπως είχα γράψει και πριν 3,5 χρόνια εδώ στο Nautilia.gr και το Μακεδονία(Macedonia, Ferry Amami) και το Παναγία Αγιάσου που είναι χρόνια παρατημένα στη ράδα του Πειραιά θα .....έσκαγαν ή Αίγινα ή Φάληρο ή Σαλαμίνα .....ανάλογα που φυσούσε ο άνεμος.
Σήμερα το πρωί που πήγα για καφέ στα Βοτσαλάκια .....είδα τη τσιμινιέρα και το κατάλαβα. Με τους αέρηδες που φυσούσαν εχθές το βράδυ ......πήρε ρότα για την στεριά και κόλλησε στα βράχια όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μου.
Ο κ. Κουρουμπλής είχε πει ότι θα μαζέψει τα ναυάγια που βρίσκονται στη Σαλαμίνα και την Ελευσίνα και τα πλοία .....του έκαναν τη χάρη. Για να δούμε πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό που λέει και πόση ρύπανση θα φάει ακόμη αυτή η ένδοξη Σαλαμίνα.

185893

Espresso Venezia
17-12-2017, 10:09
Ο κ. Κουρουμπλής είχε πει ότι θα μαζέψει τα ναυάγια που βρίσκονται στη Σαλαμίνα και την Ελευσίνα και τα πλοία .....του έκαναν τη χάρη.

Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι οι "ανευθυνουπεύθυνοι", πρέπει να πήγαν νωρίς νωρίς σήμερα το πρωί στις εκκλησιές και να άναψαν λαμπάδες ίσαμε το μπόι τους. Για όσους γνωρίζουν πόσο μακριά από την παραλία που κατέληξε βρισκόταν εγκατελειμμένο το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, δεν μπορεί παρά να αποτελεί κυριολεκτικά "θαύμα και θεία παρέμβαση" το ότι διήνυσε όλη αυτήν την απόσταση παρασυρμένο από τους ανέμους χωρίς να προσκρούσει σε άλλο πλοίο από τα ευρισκόμενα στην ράδα του Πειραιά (κάποιο τάνκερ για παράδειγμα.......).

Αν γινόταν κάτι τέτοιο........ ούτε να το σκέφτομαι, εκεί θα έβλεπες γλέντια, θα τρέχανε με αεροπλάνα και διαστημόπλοια να κρυφτούν !!!!!

hayabusa
17-12-2017, 18:43
To πλοίο από αέρος στο σημείο που έχει προσαράξει. Ευτυχώς που ήταν άδειο καθώς φαίνεται και δεν προκλήθηκε εκ νέου ρύπανση στην πολύπαθη περιοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=SOt9S00-LiI

sylver23
18-12-2017, 15:27
Αν γινόταν κάτι τέτοιο........ ούτε να το σκέφτομαι, εκεί θα έβλεπες γλέντια, θα τρέχανε με αεροπλάνα και διαστημόπλοια να κρυφτούν !!!!!

Σοβαρά τώρα βρε Γιώργο, πιστεύεις οτι θα κρυβόταν κανείς; Είδες ποτέ σε αυτή τη χώρα να κρυφτεί κανείς; Εδώ βγαίνουν και κουνάνε και το δάχτυλο..

Ellinis
18-12-2017, 17:50
Δεν ξέρω αν είναι τύχη ή ατυχία για το καράβι αλλά η αμμουδιά που σφηνώθηκε μάλλον θα επιτρέψει την παράταση του μαρτυρίου του.
Όσο για τους κάφρους του ΥΕΝ, ας μη στεναχωριούνται, υπάρχει και το ΑΓΙΑΣΟΥ να ξεσύρει πάνω σε κάνα παραπλέον φέρι και να τους κάνει πρώτες φίρμες διεθνώς...

Espresso Venezia
18-12-2017, 18:16
Μπα δεν νομίζω Άρη. Πιστεύω αυτό το περιστατικό θα είναι η αφορμή να τα μαζέψουν, είτε σε καμιά ντάνα, είτε να τα στείλουν απέναντι. Δεν χωράει ο νους μου δηλαδή τόση βλακεία να επιτρέψουν να συνεχίσουν να βρίσκονται ...χύμα στη ράδα μετά από αυτό που έγινε.

Η κ...φαρδία (που είχαν αυτή τη φορά και δεν άνοιξε ούτε "μύτη" ούτε λαμαρίνα) δεν συνηθίζεται να επαναλαμβάνεται !!!

andria salamis
18-12-2017, 18:45
Μπα δεν νομίζω Άρη. Πιστεύω αυτό το περιστατικό θα είναι η αφορμή να τα μαζέψουν, είτε σε καμιά ντάνα, είτε να τα στείλουν απέναντι. Δεν χωράει ο νους μου δηλαδή τόση βλακεία να επιτρέψουν να συνεχίσουν να βρίσκονται ...χύμα στη ράδα μετά από αυτό που έγινε.

Η κ...φαρδία (που είχαν αυτή τη φορά και δεν άνοιξε ούτε "μύτη" ούτε λαμαρίνα) δεν συνηθίζεται να επαναλαμβάνεται !!!

Για δες καμμια φωτο απο την ραδα,και πες μου,αυτα!

Espresso Venezia
18-12-2017, 18:48
Ανδριανέ μου συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

andria salamis
18-12-2017, 18:53
Ανδριανέ μου συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
δεν πειράζει Γιωργο ξεχασε το,θα τα πουμε με καφεδακι,καλο βραδυ,στην παρέα.

Espresso Venezia
19-12-2017, 08:15
.
Το πλοίο αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στο ναυπηγείο Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα. Για την ιστορία, να παραθέσουμε και τις (πάντα τόσο περι-γραφικές !!!) ανακοινώσεις του υπουργείου.

Κυρ, 17/12/2017
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας για περιστατικό προσάραξης του παροπλισμένου Ε/Γ- Ο/Γ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” Ν.Π. 11537 στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου “ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ” Σαλαμίνας.
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι επί του κόλπου “ΛΙΜΝΙΩΝΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ” είχε προσαράξει με την πλώρη το ανωτέρω Ε/Γ- Ο/Γ, χωρίς επί του πλοίου να υπάρχει πλήρωμα ή επιβαίνοντες.

Στην περιοχή μετέβησαν επίσης τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τοποθέτησε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου, το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΧΙΙΙ”, ενώ ενημερώθηκε ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης προς παροχή συνδρομής, αν απαιτηθεί.

Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε αναφέρθηκε τραυματισμός.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στο πλαίσιο του Ν.Δ. 712/1970, ενώ ενημερώθηκε η πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση του προσαραγμένου Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”.

Συνέχεια ενημέρωσης, Κυρ, 17/12/2017:
Από την πρώτη στιγμή προσάραξης του Ε/Γ – Ο/Γ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ν.Π. 11537 στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Κυνοσούρας Σαλαμίνας (κόλπος Λιμνιώνα), μετέβησαν στο σημείο ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Διευθυντής Κλάδου Α΄ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Ιωάννης Αργυρίου και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Λεοντάρας.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος έδωσε άμεσα σαφείς οδηγίες για την λήψη επειγόντων μέτρων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και αποφυγής οποιουδήποτε κινδύνου για τη ναυσιπλοΐα.
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ενεργειών, προσήλθαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρου, η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάνου Παπαθανασίου και ο Διοικητής ΔΑΛ κ. Δημοσθένης Μπακόπουλος.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω εντολών κ. ΥΝΑΝΠ, διενεργήθηκε επί του πλοίου αυτοψία από τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τον Διευθυντή Κλάδου Α΄ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα βατραχάνθρωποι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν σε υποβρύχιο έλεγχο υψηλού ρίσκου, διαπιστώνοντας ότι δε συντρέχει άμεσος κίνδυνος για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις ακτές της Σαλαμίνας.
Στην περιοχή μετέβησαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τοποθέτησε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου.
Δόθηκε εντολή στην πλοιοκτήτρια εταιρεία για την άμεση απομάκρυνση του ανωτέρω Ε/Γ – Ο/Γ, το αργότερο εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, καθώς και για αδιάκοπη φύλαξη του πλοίου και παραμονή στο σημείο ρυμουλκού επιφυλακής.
Στην περιοχή παραμένουν σκάφη Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. για λόγους επιτήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Γίνεται μνεία ότι στο Ε/Γ – Ο/Γ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ επετράπη η αγκυροβολία στο αγκυροβόλιο λιμένα Πειραιά το έτος 2013 για χρονικό διάστημα 30 ημερών, αλλά έκτοτε η απομάκρυνση του δεν είχε καταστεί δυνατή. Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και της ΔΑΛ, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η πλοιοκτήτρια εταιρεία υποχρεώθηκε να προβεί σε έναρξη των διαδικασιών ρυμούλκησης του πλοίου εκτός Λιμένα Πειραιά στα μέσα Νοεμβρίου 2017, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα τόσο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά όσο και η Δ.Α.Λ., διερευνούσαν ήδη την τυχόν ευθύνη των υπόχρεων για τη φύλαξη του πλοίου.

Κάθε στοιχείο για την ανωτέρω υπόθεση θα διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να συσχετισθεί με τη διενεργούμενη προανάκριση.

Συνέχεια ενημέρωσης, Δευ, 18/12/2017
Αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXXVII'' Ν.Π. 12374 και Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΙ'' Ν.Π. 12109, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' Ν.Π. 11537, το οποίο είχε προσαράξει πρωινές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Κυνοσούρας ν. Σαλαμίνας (κόλπος Λιμνιώνα).

Στη συνέχεια, το ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' ρυμουλκούμενο από τα ανωτέρω Ρ/Κ πλοία και συνοδευόμενο από πλωτά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε στις εγκαταστάσεις ναυπηγείου στην Κάτω Πούντα ν. Σαλαμίνας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Κατά την ως άνω διαδικασία αποκόλλησης και ρυμούλκησης δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή (http://www.hcg.gr/)

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-12-2017, 09:02

Όπως λειτουργούν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν ότι υπάρχει ένα ακόμη πλοίο ακριβώς πανομοιότυπη περίπτωση κ πολύ περισσότερο στο να ενεργήσουν γιά να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Αυτοί δεν ξέρουν τι γίνεται πέρα από τους 4 τοίχους του γραφείου τους.Το κατάλαβα καλά όταν πριν χρόνια με έπιασαν να φωτογραφίζω το...DOULOS κ μάταια προσπαθούσα να τους εξηγήσω ότι αυτό είναι ένα ιστορικό πλοίο.

andria salamis
19-12-2017, 12:14
Όπως λειτουργούν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν ότι υπάρχει ένα ακόμη πλοίο ακριβώς πανομοιότυπη περίπτωση κ πολύ περισσότερο στο να ενεργήσουν γιά να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Αυτοί δεν ξέρουν τι γίνεται πέρα από τους 4 τοίχους του γραφείου τους.Το κατάλαβα καλά όταν πριν χρόνια με έπιασαν να φωτογραφίζω το...DOULOS κ μάταια προσπαθούσα να τους εξηγήσω ότι αυτό είναι ένα ιστορικό πλοίο.

Το έχουν στην ράδα,μπας το δει κανένας,και το αγοράσει.:eagerness: Αυτο το σκέφθηκες φιλε Βικτωρ !!!!!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-12-2017, 12:25
Γιατί,κάνουν τους μεσίτες,φίλε;

Ellinis
19-12-2017, 17:23
Πόσο στον κόσμο τους είναι οι άνθρωποι.... Η φράση ", για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η πλοιοκτήτρια εταιρεία υποχρεώθηκε να προβεί σε έναρξη των διαδικασιών ρυμούλκησης του πλοίου εκτός Λιμένα Πειραιά στα μέσα Νοεμβρίου 2017" σπάει κάθε ρεκόρ βλακείας...

pantelis2009
21-12-2017, 16:12
Πόσο στον κόσμο τους είναι οι άνθρωποι.... Η φράση ", για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η πλοιοκτήτρια εταιρεία υποχρεώθηκε να προβεί σε έναρξη των διαδικασιών ρυμούλκησης του πλοίου εκτός Λιμένα Πειραιά στα μέσα Νοεμβρίου 2017" σπάει κάθε ρεκόρ βλακείας...

Δεν σπάει ρεκόρ βλακείας, αλλά ρεκόρ.... μ@λακίας. Σύντομα θα έχουμε .....στα πέριξ και το Παναγία Α....γιάσου.

fourtounakis
22-12-2017, 03:33
Αφού δεν το είδαμε ποτέ το πλοίο να "ζει" και να υφίσταται ακτοπλοϊκα, ας το δούμε εδώ σε...φανταστικό επίπεδο να διασχίζει τα νερά του Αιγαίου, μετασκευασμένο και λαμπερό...
185951

Espresso Venezia
24-12-2017, 09:21
Μία κοντινή πλωριά φωτό του πλοίου (http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=2785216) από την ράδα του Πειραιά του Peter J. Fitzpatrick, και στο σχόλιο που την συνοδεύει η πολύ ενδιαφέρουσα εξήγηση που δίνει ο μέγιστος καραβολάτρης - shipspotter (respect !!!) για την πρόσφατη ...περιπλάνηση και προσάραξη του στις ακτές της Κυνόσουρας.

LAID UP PIRAEUS ROADS
THIS CLEARLY SHOWS THAT THE 2 ANCHORS HAVE BEEN DEPLOYED HENCE THE REASON WHY SHE HAS NOW GONE AGROUND

pantelis2009
24-12-2017, 11:26
Ας δούμε το Μακεδονία (Ferry Amami) στο ναυπηγείο Σπανόπουλου στα Αμπελάκια που έχει μεταφερθεί, αφού ξεβράστηκε από τους αέρηδες στην Κυνόσουρα.

185989

peter j.fitzpatrick
01-01-2018, 15:16
TAKEN FROM A BOAT IN MAY 2009

Espresso Venezia
20-01-2018, 23:03
Το πλοίο, ενώ -όπως είχαμε δει στην φωτό του Παντελή πριν δύο ποστ- ήταν πρυμοδετημένο στο ναυπηγείο Σπανόπουλου, σήμερα προκειμένου να δέσουν δίπλα του το ΠΑΝΑΓΑ ΑΓΙΑΣΣΟΥ (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?23205-%D0%E1%ED%E1%E3%DF%E1-%C1%E3%E9%DC%F3%F3%EF%F5-Panagia-Agiassou-Eun-Ferry-Pukwan-Ferry-Kampu-Hakata&p=597347#post597347), το γύρισαν επιτόπου σε αρκετά περίεργη θέση, λοξά ως προς και την προβλήτα και τον μικρό μώλο δίπλα του.

186535
Σαλαμίνα - 20/01/2018

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-01-2018, 10:57
Bλέπω να τα φτιάχνει κ τα 2 ο Σπανόπουλος .
Με τις συνθήκες που βιώνουμε,όλα έχουν θέση στην ακτοπλοϊα σήμερα.

leo85
31-01-2018, 20:12
Το Μακεδονία μας άφησε για τόπο χλοερό(όπως λέει και το άσμα) :)

despo
31-01-2018, 21:15
Το περίεργο ομως είναι οτι ο προορισμός του είναι η Τούζλα και όχι ο Αλιαγάς...

Espresso Venezia
31-01-2018, 23:04
Το περίεργο ομως είναι οτι ο προορισμός του είναι η Τούζλα και όχι ο Αλιαγάς...

Όχι .....ακριβώς ο προορισμός του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά ο προορισμός που εκπέμπει το ρυμουλκό. Ή ακόμα καλύτερα ο προορισμός που εξέπεμπε (έχει σταματήσει να δίνει σήμα πριν δεκατέσσερις ώρες, νοτιοανατολικά της Εύβοιας). https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png

Σημ. Τι θυμήθηκα τώρα..... Την προηγούμενη φορά που το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πήγαινε για Aliaga, δεν το είχανε γυρίσει πίσω ???

despo
31-01-2018, 23:11
Όχι .....ακριβώς ο προορισμός του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά ο προορισμός που εκπέμπει το ρυμουλκό. Ή ακόμα καλύτερα ο προορισμός που εξέπεμπε (έχει σταματήσει να δίνει σήμα πριν δεκατέσσερις ώρες, νοτιοανατολικά της Εύβοιας). https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png

Σημ. Τι θυμήθηκα τώρα..... Την προηγούμενη φορά που το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πήγαινε για Aliaga, δεν το είχανε γυρίσει πίσω ???
Πολύ σωστά και αυτό και το Παναγία Αγιάσου έκαναν τη βόλτα τους μέχρι ανοιχτά της Μυτιλήνης και επανήλθαν. Περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια ... της επιχείρησης.

andria salamis
01-02-2018, 06:48

Κ ομως το ρυμουλκό εκπέμπει τωρα τουζλα,κ ας ειναι πανω απο τα ψαρα,!!!! μην ψάχνετε και πολλα!καλημέρα καλο μηνα.

Espresso Venezia
01-02-2018, 08:04
Κ ομως το ρυμουλκό εκπέμπει τωρα τουζλα,κ ας ειναι πανω απο τα ψαρα,!!!! μην ψάχνετε και πολλα!καλημέρα καλο μηνα.

Ανδριανέ μου....... για κοίτα λίγο καλύτερα. Δεν εκπέμπει τώρα πάνω από τα Ψαρά, το στίγμα του που βλέπεις είναι πριν από επτά (7) ώρες. Και ας μην ξεχνάμε ότι ένα πλοίο που εκπέμπει έναν οποιοδήποτε προορισμό μπορεί είτε να τον αλλάξει σε κάποιο μέρος του ταξιδιού του, είτε να περάσει ενδιάμεσα και ....από κάπου αλλού. Τέλος πάντων, όπως τα λες είναι, ας μην τα ψάχνουμε και πολύ !!!

Σημ. Φίλε despo, δεν εννοούσα ότι μπορεί να ξαναεπιστρέψει το πλοίο, αλλά ότι αν μία φορά έχει επιστρέψει την επόμενη ....πάει πιό σίγουρα.

andria salamis
01-02-2018, 08:16
Ανδριανέ μου....... για κοίτα λίγο καλύτερα. Δεν εκπέμπει τώρα πάνω από τα Ψαρά, το στίγμα του που βλέπεις είναι πριν από επτά (7) ώρες. Και ας μην ξεχνάμε ότι ένα πλοίο που εκπέμπει έναν οποιοδήποτε προορισμό μπορεί είτε να τον αλλάξει σε κάποιο μέρος του ταξιδιού του, είτε να περάσει ενδιάμεσα και ....από κάπου αλλού. Τέλος πάντων, όπως τα λες είναι, ας μην τα ψάχνουμε και πολύ !!!

Σημ. Φίλε despo, δεν εννοούσα ότι μπορεί να ξαναεπιστρέψει το πλοίο, αλλά ότι αν μία φορά έχει επιστρέψει την επόμενη ....πάει πιό σίγουρα.
Το εχω δει,πολυ καλα,Γιωργο και εγω παραξενευτηκα,σε 6 ωρες εχει κανει 30 μιλια,εχουμε συνέχεια,Τουζλα για να δουμε?

Ellinis
01-02-2018, 16:18
Το ΧΡΗΣΤΟΣ XXII που ρυμουλκεί το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, άφησε τα Ψαρά και τώρα βρίσκεται ΒΑ της Χίου αλλά με κατεύθυνση προς δυτικά. Κινείται με 3 κόμβους και μου δίνει την εντύπωση οτι κάτι περιμένουν για να περάσουν στην "αντίπερα όχθη". Κάποιες γραφειοκρατίες να λυθούν; να κλειδώσει η πώληση; Λογικά δεν θα αργήσουμε να μάθουμε.

threshtox
01-02-2018, 16:30
...μπα..μάλλον το ξαναφέρνουν πίσω..:black_eyed::black_eyed:

tahitioforos
01-02-2018, 16:34
κάνει κάτι βόλτες βόρεια της Χιου λέτε να ξανά κάνει καμιά κρουαζιέρα στο αιγαίο πάλι και να γυρίσει πίσω

Ellinis
02-02-2018, 10:45
Αφού πέρασε το βράδυ διαδρομώντας βόρεια της Χίου, τα ξημερώματα πήρε ρότα Β.Α. που "δείχνει" την Αλιάγα.

Ellinis
02-02-2018, 20:05
Το ταξίδι συνεχίζεται για το "ΜΑΜΙ" που τώρα βρίσκεται στο μπουγάζι μεταξύ Λέσβου και Αϊβαλιού με ταχύτητα 4 κόμβων. Παραμένει πάντα εντός των χωρικών μας υδάτων και σε περιοχές που προφυλάσονται από τους νοτιάδες που πνέουν στο Αιγαίο.

Espresso Venezia
03-02-2018, 11:08
Ωραία πράγματα, να 'χουμε να χαζεύουμε !!!

Δεύτερη ρυμουλκούμενη κρουαζιέρα στο Αιγαίο -για το ημιτελώς μετασκευασθέν εγκατελειμμένο πλοίο- σε διάστημα πέντε χρόνων. Την πρώτη φορά με αρχικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη (διαβάστε τα ποστ στο παρόν θέμα από τον Μάρτη του 2013), φλερτ με τις θάλασσες και τις ακτές του Aliaga και επιστροφή στην ράδα του Πειραιά, και τώρα ξανά ...ρυμουλκούμενη κρουαζιέρα (τέταρτη ημέρα σήμερα) με προορισμό την ...Τούζλα.

Κοίτα να δεις που μετά από δέκα χρόνια εγκατάλειψης και ένα μόλις μήνα μετά από την προσάραξη του στη Σαλαμίνα, απεφασίσθη το πλοίο (τι τραβάει κι αυτό το άμοιρο !!!) να πάει σε ναυπηγείο της Τουρκίας ώστε να .....αποπερατωθεί !!!

threshtox
03-02-2018, 11:18
Εκπληκτικά πράγματα..για γέλια και για κλάματα..

mastoras
03-02-2018, 12:44
Εκπληκτικά πράγματα..για γέλια και για κλάματα..
Τελικά για λογαριασμό ποιανού πλοιοκτήτη πηγαίνει όπου πηγαίνει ; Μήπως....

Espresso Venezia
03-02-2018, 22:51
Μιας και μίλαγα σήμερα με ένα φίλο, και μου έλεγε "μπααααααα, δεν πάει Aliaga, έχει ανέβει πάνω από την Λέσβο, να δεις που θα πάει Τούζλα", ας θυμηθούμε δύο ποστ που είχαν ανέβει πριν πέντε χρόνια στο παρόμοιο ταξίδι (τότε ο προορισμός στο AIS ήταν η ...Αλεξανδρούπολη),

Αγιάσσου και Μακεδονια εξω απ την Μυτιλήνη ΤΩΡΑ!!! Για να δούμε φώτο απο εκει!

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ανέβηκαν πάνω από τη Λέσβο και μετά κατέβηκαν Μυτιλήνη. Πήγαιναν όντως Αλεξανδρούπολη και λόγω καιρού βρήκαν καταφύγιο στη ράδα της Μυτιλήνης;
Η Aliaga πάντως ένα τσιγάρο δρόμος είναι από εκεί...

186815

και ας συγκρίνουμε το τότε screenshot και την θέση που είχε ανέβει πάνω από την Λέσβο, με το πριν ολίγων λεπτό παρακάτω screenshot και την προ δύο ωρών θέση ρυμουλκού και ρυμουλκούμενου. Είναι αυτό που λένε, η ιστορία επαναλαμβάνεται !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon6.png

186814

threshtox
03-02-2018, 23:41
Έχει ισχυρούς νοτιάδες πάνω. Το Νήσος Μύκονος είναι δεμένο από το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης και δεν έχει ακόμα φύγει για Καβάλα. Πρέπει, λογικά, να περιμένουν να πέσει ο καιρός, κόβοντας βόλτες εκεί, για να συνεχίσουν προς τα στενά. Αν, όντως, πηγαίνουν εκεί, γιατί, όπως τα λες, η ιστορία επαναλαμβάνεται και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στην Ελλάς του σήμερα..:courage:

Ellinis
05-02-2018, 09:48
Τα δυο πλοία βρίσκονται τώρα βόρεια της Τενέδου και με κατεύθυνση προς τα Στενά! Αυτό δεν το περίμενα... :hopelessness:
Αφού πλέον βρίσκονται εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων φαίνεται πως η όποια γραφειοκρατία έχει ολοκληρωθεί. Και επειδή δεν έχω ακούσει για διαλύσεις στη Τούζλα παρά μόνο για ναυπηγήσεις και επισκευές, μένει να δούμε για ποιανού λογαριασμό κατευθύνεται εκεί το σκάφος.

andria salamis
05-02-2018, 11:57
Τα δυο πλοία βρίσκονται τώρα βόρεια της Τενέδου και με κατεύθυνση προς τα Στενά! Αυτό δεν το περίμενα... :hopelessness:
Αφού πλέον βρίσκονται εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων φαίνεται πως η όποια γραφειοκρατία έχει ολοκληρωθεί. Και επειδή δεν έχω ακούσει για διαλύσεις στη Τούζλα παρά μόνο για ναυπηγήσεις και επισκευές, μένει να δούμε για ποιανού λογαριασμό κατευθύνεται εκεί το σκάφος.
Πω πω εξελίξεις,Τουζλα????θα έχουμε να γράψουμε,πολλα!

despo
05-02-2018, 21:19
Οπως φαίνεται το 2ο αυτό ταξείδεμά μου θα είναι πιό τυχερό ! Πάντως το θεωρούσα αναμενόμενο, οχι τόσο για τον αρχικά αναγραφόμενο προορισμό, αλλά επειδή το συγκεκριμένο πλοίο αν και σε πλήρη εγκατάλειψη για πολλά χρόνια, θα μπορούσε να έχει μια καλύτερη τύχη. Βέβαια προτού βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα, θα πρέπει να δούμε τις εξελίξεις.

Γιάννης Φ
06-02-2018, 01:41
Μου φαίνεται αδιανόητο οτι υπαρχει έστω και μια πιθανότητα το πλοιο να επισκευαστεί για λογαριασμό κάποιου. Αν θυμάμαι καλα τον πρώτο καιρό της πτωχεύσης της Saos το πλοιο επισκέφτηκαν διάφοροι προμηθευτές οι οποίοι ξήλωσαν οτι ειχε τοποθετηθεί καθώς χρήματα δεν πήραν ποτε. Και περα απο την κατάσταση της λαμαρίνας ολα αυτα τα χρονια απο την αρμυρα και τη θάλασσα, θεωρητικά το μηχανοστάσιο δεν θα πρεπει να εχει μείνει ανέπαφο.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-02-2018, 08:05
Γιά να ξαναταξιδέψει ως ΕΓ/ΟΓ πολύ απίθανο.Επειδή όμως τα ματάκια μας έχουν δει πολλά ,μπορεί να το δούμε να μετασκευάζεται σε ο,τιδήποτε.Το ΕΛΕΑΝΝΑ του Ευθυμιάδη που κάηκε,έγινε μπάριζα ως γνωστόν.Από την άλλη,μπορεί κ να διαλυθεί στην Τούζλα.Ίδωμεν.

Espresso Venezia
06-02-2018, 08:35
Μου φαίνεται αδιανόητο οτι υπαρχει έστω και μια πιθανότητα το πλοιο να επισκευαστεί για λογαριασμό κάποιου. Αν θυμάμαι καλα τον πρώτο καιρό της πτωχεύσης της Saos το πλοιο επισκέφτηκαν διάφοροι προμηθευτές οι οποίοι ξήλωσαν οτι ειχε τοποθετηθεί καθώς χρήματα δεν πήραν ποτε. Και περα απο την κατάσταση της λαμαρίνας ολα αυτα τα χρονια απο την αρμυρα και τη θάλασσα, θεωρητικά το μηχανοστάσιο δεν θα πρεπει να εχει μείνει ανέπαφο.

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου. Και σε μένα φαίνεται αδιανόητο, όχι μόνο για τους λόγους που (πολύ σωστά) ανέφερες αλλά κυρίως για το timing που εκτυλίσσεται όλη αυτή η ιστορία. Ένα πλοίο σε ημιτελή μετασκευή, εγκατελειμμένο πέντε χρόνια στην ΝΕΖ Περάματος, πραγματοποιεί ένα ανεπιτυχές ταξίδι προς το Aliaga για διάλυση, επιστρέφει και πάλι στα μέρη του Πειραιά, εγκαταλείπεται για άλλα πέντε χρόνια στη ράδα, και ένα μόλις μήνα μετά την προσάραξη του στις ακτές της Σαλαμίνας (με ότι μπορεί να επιβάρυνε την προηγούμενη κατάσταση του πλοίου αυτή η προσάραξη), αίφνης εκδηλώνεται ενδιαφέρον και ρυμουλκείται σε ναυπηγείο της Τουρκίας είτε "για να αποπερατωθεί" είτε για να μετασκευαστεί "σε οτιδήποτε". Δεν ξέρω, για εμένα αυτή η "σύμπτωση" είναι tοo much για να την δεχθώ απλά ως σύμπτωση.

Από την άλλη, πράγματι όπως λέει και ο ΒΙΚΤΩΡ, τα ματάκια μας έχουν δει πολλά. Είναι όμως κάποια πράγματα, που ακόμα και με τα μάτια σου να τα δεις, δεν μπορείς να τα πιστέψεις.

andria salamis
06-02-2018, 08:54
Εχουμε αρκετά παραδείγματα,καραβια που τα ειχαμε ξεγράψει!Πεζουν ρολο Αρκετοί παράγοντες,εμενα στο τηλ μου,δυνατή πηγή,
μου λεει δεν παει αλιαγα,οταν τηλ με φιλο απο εδω με πηρε με τις πετρες!!!!Και εγω μπερδεύτηκα οταν ηταν βορεια στην Χιο!
Ειναι γρίφος το τι θα γινει!!!!!

andria salamis
06-02-2018, 09:10
Γιά να ξαναταξιδέψει ως ΕΓ/ΟΓ πολύ απίθανο.Επειδή όμως τα ματάκια μας έχουν δει πολλά ,μπορεί να το δούμε να μετασκευάζεται σε ο,τιδήποτε.Το ΕΛΕΑΝΝΑ του Ευθυμιάδη που κάηκε,έγινε μπάριζα ως γνωστόν.Από την άλλη,μπορεί κ να διαλυθεί στην Τούζλα.Ίδωμεν.
Πολυ σωστα,φιλε Βικτωρ,ετσι εχω δει καραβι που κάηκε στο 100% μηχανοστάσιο και κομοδεσιο,και ξανα ταξιδεψε.
Καλημέρα σε ολους.

threshtox
06-02-2018, 09:41
Είναι όμως κάποια πράγματα, που ακόμα και με τα μάτια σου να τα δεις, δεν μπορείς να τα πιστέψεις.

Aυτό ακριβώς. Εδώ το Λατώ και το Ιεράπετρα ανασταίνονται (όσο ανασταίνονται τέλος πάντων) και πάλι δεν μπορώ να το δεχτώ, ακόμα και αν ταξιδέψω με αυτά, που λέει ο λόγος.
Σκέφτομαι πώς χάσαμε μέσα από τα χέρια μας το Παναγία Τήνου (καλά για τον ποιητή δεν το συζητάω, θα παίξει μπάλα εύκολα)...

Ellinis
06-02-2018, 12:12
Το σκάφος βρίσκεται στα ανοιχτά της Τούζλας εδώ και κάποια ωρα και κάνει βόλτες νότια από τα Πριγκηπόννησα.

Espresso Venezia
07-02-2018, 10:11
Το ΧΡΗΣΤΟΣ XXII παρέδωσε χθες βράδυ το πλοίο στο τουρκικό ρυμουλκό GULF 1, και αναχώρησε για την επιστροφή του στη Σαλαμίνα. Ωστόσο GULF 1 και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ βρίσκονται ακόμα (και κόβουν βόλτες) στη ράδα της Τούζλας.

Espresso Venezia
07-02-2018, 12:49
Το ΧΡΗΣΤΟΣ XXII παρέδωσε χθες βράδυ το πλοίο στο τουρκικό ρυμουλκό GULF 1, και αναχώρησε για την επιστροφή του στη Σαλαμίνα. Ωστόσο GULF 1 και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ βρίσκονται ακόμα (και κόβουν βόλτες) στη ράδα της Τούζλας.

Δεμένο σε ναυπηγείο στην Τούζλα πλέον το πολύπαθο καράβι, και υποθέτω πως θα κάνουμε καιρό να ξαναακούσουμε νέα του.

Ellinis
21-02-2018, 21:06
Ιστορία αμαρτία το κακοτυχο πλοίο... http://www.kathimerini.gr/949748/article/epikairothta/ellada/to-mysthrio-me-ploia-fantasmata-kai-to-limeniko

Espresso Venezia
22-02-2018, 09:23
Ιστορία αμαρτία το κακοτυχο πλοίο... http://www.kathimerini.gr/949748/article/epikairothta/ellada/to-mysthrio-me-ploia-fantasmata-kai-to-limeniko

Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, η Ελλάδα ποτέ.

Απόσπασμα από το παραπάνω άρθρο.
"Ο ΟΛΠ πάντως, εκτός από τη μήνυση, έκανε και κέρδισε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την 1η Φεβρουαρίου 2018. Το δικαστήριο έθεσε ως όρο το πλοίο να «ανακατασκευαστεί» στην Τούζλα και στη συνέχεια να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά."

Θα αναμένουμε λοιπόν την ανακατασκευή του πλοίου στη Τούζλα, και κατόπιν ο (όποιος) πλοιοκτήτης του να το επαναφέρει στον Πειραιά ώστε να ημπορέσει να το .....επανακατασχέσει ο ΟΛΠ.

Αχχχχχχχ έρμη ψωροκώσταινα..............

Ellinis
22-02-2018, 11:19
Έτσι ακριβώς!
Και αφού το ξεπλύνανε από τα "βάρη" στον ΟΛΠ, το πλοίο θα φθάσει κάποια στιγμή αθόρυβα στην Αλιαγα και το χρήμα από την πώληση του θα πάει στις τσέπες όσων κανόνισαν αυτή την όμορφη κατάσταση. :pirate:

noulos
22-02-2018, 14:06
Να γελάς και να κλαις...

threshtox
22-02-2018, 14:27
..ρε δε σωζόμαστε με τίποτα, λέμεεε...

pantelis2009
22-02-2018, 15:23
Έτσι ακριβώς!
Και αφού το ξεπλύνανε από τα "βάρη" στον ΟΛΠ, το πλοίο θα φθάσει κάποια στιγμή αθόρυβα στην Αλιαγα και το χρήμα από την πώληση του θα πάει στις τσέπες όσων κανόνισαν αυτή την όμορφη κατάσταση. :pirate:
Από .....ξέπλυμα είναι μάνα όλοι στην Ελλάδα, από τους Υπουργούς μέχρι τον τελευταίο ....στο Δήμο.:cheerful:

trelaras
22-02-2018, 15:32
Έτσι ακριβώς!

Μνημόνια μνημόνια....Ότι ΜΑΣ αξίζει σε αυτόν τον τόπο.....

Espresso Venezia
04-08-2018, 22:01
Θα αναμένουμε λοιπόν την ανακατασκευή του πλοίου στη Τούζλα, και κατόπιν ο (όποιος) πλοιοκτήτης του να το επαναφέρει στον Πειραιά ώστε να ημπορέσει να το .....επανακατασχέσει ο ΟΛΠ.

Αχχχχχχχ έρμη ψωροκώσταινα..............

Τι γίνεται βρε παιδιά με το βαπόρι ??? Έξι μήνους κλείσαμε από την άφιξη του στα ναυπηγεία της Τούζλα. Προχωράει η .....ανακατασκευή, ολοκληρώθηκε άραγε, λέτε να έγινε τόσο αγνώριστο με κίνδυνο να μην το αναγνωρίσει ο ΟΛΠ όταν με το καλό επιστρέψει https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon6.png και να μην το .....επανακατασχέσει ???

Όχι τίποτ' άλλο, αλλά εκεί που πήγε (αν δηλαδή είναι ακόμα εκεί......) είναι ναυπηγεία, όπου και μόνο η παραμονή του (και εργασίες δηλαδή να μην γίνονται) προυποθέτει και το ανάλογο ημερήσιο μπαγιόκο. Δεν είναι μώλος Δραπετσώνας ή ράδα του Πειραιά, να εγκαταλείπεις ότι θέλεις και να μην καίγεται καρφάκι κανενός "υπευθύνου".

Espresso Venezia
25-09-2018, 21:09
Με τελευταία ενημέρωση (last update) σημερινή, 25/09/2018, το πλοίο εμφανίζεται στο equasis.com με νέο όνομα το VELOX, νέα σημαία - Παναμά, και πλοιοκτήτρια εταιρεία την Limpet Holding Co με έδρα τα νησιά Majuro.

190410

Να προσέξουμε ότι ως κατάσταση του πλοίου (Status) αναφέρεται "In Casualty Or Repairing", ενώ η προηγούμενη μέχρι σήμερα ήταν "Laid up".

kapas
13-02-2019, 12:09
Το πλοίο φαινεται να εχει ήδη κοπει... Παρολα αυτα ομως, απασχολει ακομα! https://www.protothema.gr/greece/article/864454/mustirio-me-elliniko-katashemeno-ploio-en-anamoni-apokalupseon-apo-ton-arhigo-tou-limenikou/

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-02-2019, 13:24
Το πλοίο φαινεται να εχει ήδη κοπει... Παρολα αυτα ομως, απασχολει ακομα! https://www.protothema.gr/greece/article/864454/mustirio-me-elliniko-katashemeno-ploio-en-anamoni-apokalupseon-apo-ton-arhigo-tou-limenikou/
To έβαλε κ άλλος στο θέμα του ΛΣ.

npapad
03-01-2020, 16:56
Το MAMI στις 25-5-2008
196326196327196328
Και στις 24-8-2008, όλες από τον Peter Fitzpatrick
196330