PDA

Επιστροφή στο Forum : Aqua Blue [Ierapetra L, Talos, Kydon, Okudogo No 8, Green Arch]

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9

thanos75
22-11-2017, 09:40
Ωραίες φωτος και απ'ότι φαίνεται τα "έχει τα ψωμιά του" ακόμα...Να δούμε μόνο που θα μπορούσε η seajets να το αξιοποιήσει επιτυχώς. Εξάλλου για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει δρομολόγια, και δεν βλέπω κάποια προγραμματισμό για κάποια γραμμή στην οποία το συγκεκριμένο πλοίο θα μπορούσε να "παίξει μπάλα" με επιτυχία

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-11-2017, 10:42
Ωραίες φωτος και απ'ότι φαίνεται τα "έχει τα ψωμιά του" ακόμα...Να δούμε μόνο που θα μπορούσε η seajets να το αξιοποιήσει επιτυχώς. Εξάλλου για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει δρομολόγια, και δεν βλέπω κάποια προγραμματισμό για κάποια γραμμή στην οποία το συγκεκριμένο πλοίο θα μπορούσε να "παίξει μπάλα" με επιτυχία
Όντως έχει ψωμί ακόμα αλλά με αυτή την εταιρεία έχω επιφυλάξεις.Μάλλον κ αυτοί δεν ξέρουν πού θα το βάλουν.Έχει πάρει δρομολόγιο από το ΣΑΣ,προσωπικά δεν έχω δει ή σκοπεύουν σε κάποια ναύλωση,πχ Αδριατική;

samurai
22-11-2017, 12:49
Σύμφωνα με τον Σουηδό 21,5

Στα νιάτα του στην Ιαπωνία είχε υπηρεσιακή ταχύτητα 21,2 κόμβους και μέγιστη 23,77 κόμβους!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-11-2017, 13:49
Στα νιάτα του στην Ιαπωνία είχε υπηρεσιακή ταχύτητα 21,2 κόμβους και μέγιστη 23,77 κόμβους!
Φίλε samurai,γιά τη μέγιστη το γνωρίζω.

samurai
22-11-2017, 14:45
Φίλε samurai,γιά τη μέγιστη το γνωρίζω.

To γνωρίζω, απλά το ανέφερα για τους αναγνώστες του forum για να γνωρίζουν τις δυνατότητες που είχε.:smile-new:

fourtounakis
14-12-2017, 19:13
για οσους δεν το εμαθαν, το πλοιο εχει δηλωθει στις ανακοινωσεις θεματων του ΣΑΣ για ναδρομολογηθει απο ηρακλειο για καποια νησια των Κυκλαδων...

pantelis2009
16-12-2017, 11:19
Το Aqua Blue βγήκε πριν λίγο για δοκιμαστικό. Καλή συνέχεια.

thanos75
16-12-2017, 12:45
Στο χθεσινό ΣΑΣ συζητήθηκε το θέμα της δρομολόγησης του από Ηράκλειο για Σαντορίνη-Νάξο -Μύκονο. Μάθαμε τί αποφάσεις πάρθηκαν? Πάντως έχω να πω πως φέτος το καλοκαίρι ο άξονας Κρήτη-Κυκλάδες θα είναι το ακτοπλοικο hot stuff με 2 εταιρείες που μάλλον θα παίξουν μπάλα κ με ταχύπλοα κ συμβατικά.

Akis Dionisis
16-12-2017, 23:50
Καμιά προέκταση προς Σποράδες και Θεσσαλονίκη βρε παιδιά,
να αναστηθεί αυτό το κακόμοιρο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σποράδες - Κυκλάδες - Κρήτη και αντίστροφα...

Espresso Venezia
07-02-2018, 11:42
DOKIMASTIKOS PLOUS (!!!) όπως εκπέμπει η συσκευή του AIS για το πλοίο αυτήν την ώρα στον Σαρωνικό.

Επτάνησος_1989
07-02-2018, 15:24
19,7 έπιασε το πλοίο.Μια χαρά.Έγινε καλή δουλειά σε όλους τους τομείς και ξαναπήρε ζωή.

threshtox
07-02-2018, 15:27
19,7 έπιασε το πλοίο.Μια χαρά.Έγινε καλή δουλειά σε όλους τους τομείς και ξαναπήρε ζωή.

Αυτό κοίταζα τώρα και με πρόλαβες. Μια χαρά φαίνεται. Μακάρι να είναι όλα καλά και να βρει ένα ρόλο στην ακτοπλοΐα και για περισσότερο από τους θερινούς μήνες.

πειρατικος
09-02-2018, 19:37
ισως δρομολογιο απο-προς καβαλα,λημνος,λεσβος,χιος,σαμος,καλυμνο,κω,ροδο,κρ ητη........ισως να ειχε διαρκεια κι επιτυχια;;;;;!!!!

Espresso Venezia
17-02-2018, 21:45
Οκτώβριος 2008, τα δύο πλοία της ΛΑΝΕ παρέα στο μεγάλο λιμάνι. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ μαζί με τον ποιητή.

186961
Πειραιάς - Οκτώβριος 2008

fourtounakis
07-03-2018, 21:39
Κρίνοντας από τα δρομολόγια της seajets που έχουν ανεβεί εδώ και καιρό, δεν το βλέπω το πλοίο να δρομολογείται κάπου...

thanos75
08-03-2018, 12:30
Κρίνοντας από τα δρομολόγια της seajets που έχουν ανεβεί εδώ και καιρό, δεν το βλέπω το πλοίο να δρομολογείται κάπου...

Για κοίταξε αυτό φίλε μου
http://www.hcg.gr/node/17301

Μου μυρίζει προσωπικά Aqua Blue και μακάρι να ευοδωθεί :tongue:

fourtounakis
08-03-2018, 13:10
Το σενάριο να συνδέσει κυκλαδες με Μακεδονία σποράδες και Κρήτη είναι καλό όμως δεν θεωρείς οτι κάνουν «δουλειές του ποδαριου»; Μέσα Μαρτίου αποφάσισαν να δουν αν οι εταιρίες ενδιαφέρονται γιαυτες τις γραμμές ;

Akis Dionisis
09-03-2018, 16:41
Κάποτε όλο το χρόνο είχε πλοίο αυτή η γραμμή και τώρα κατάντησε άγονη και εποχική..........
Α ρε Θεσσαλονίκη..... Μες στην αδικία....
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας να μην έχει καράβι για πουθενά....

naxos1
03-06-2018, 11:09
Χθές βράδυ στον Ν.Μ.Δ ;)

188607

threshtox
03-06-2018, 11:50
Εντάξει, μου μοιάζει απίστευτο. Όχι ότι θα ταξιδέψει φέτος, αλλά λέμε τώρα..

Ρε αυτή δεν είναι εταιρία, ο Χουντίνι είναι..

Amorgos66
03-06-2018, 21:55
...θα γινει και αυτο...??
http://enandro.gr/oikonomia/4078-η-sea-jets-ζητά-σύνδεση-άνδρου-τήνου-μυκόνου-με-ικαρία-σάμο.html

ΑΡΗΣ
03-06-2018, 22:08
Και 23 κομβοι ε? Να τρεμει το Μυκονος?

kapas
03-06-2018, 22:11
Και 23 κομβοι ε? Να τρεμει το Μυκονος?
και καθημερινα κιολας

thanos75
03-06-2018, 23:32
Πιο πιθανό κόβω να διεκδικήσει τη γραμμή Θεσ/νικης-Κυκλάδων-Ηρακλείου που αναφέρθηκε κ στο thread με τις γραμμές από λιμάνια Βορείου Ελλάδος. Όσο για τους 23 κόμβους ασχολίαστο:p

threshtox
04-06-2018, 09:09
23 ούτε στο γκρεμό δεν πιάνει...

Μνημειώδες..

Espresso Venezia
04-06-2018, 09:19
23 ούτε στο γκρεμό δεν πιάνει...

Απαπαπαπα, κακιούλες !!! Αφού στα πλαινά του γράφει SEAJETS, ψέματα λένε ??? Εγώ γύρω στα ...30 το κόβω !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon6.png

threshtox
04-06-2018, 12:38
Απαπαπαπα, κακιούλες !!! Αφού στα πλαινά του γράφει SEAJETS, ψέματα λένε ??? Εγώ γύρω στα ...30 το κόβω !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon6.png

Άμα κόβεται για 30 το παπόρο και γράφει και τζετς στα πλάγια..σάμπως να έχεις δίκιο.. :tongue:

VASILIS CRETA
04-06-2018, 12:42
Καλά, περιμένετε οι πολιτικοί συντάκτες (με κάθε ειλικρινή σεβασμό στη δουλειά τους) να λιώνουν σε σάιτ και φόρουμ σαν και αυτό ή στο ΜΤ; Πρέπει να σαι αποκλειστικός συντάκτης του ΥΕΝ για να σαι πληροφορημένος (και άμα)... Κλασσικά ακούνε την είδηση, ψάχνουν ένα απλό Google, βρίσκουν κάποια στοιχεία και δημοσιεύουν το ρεπορτάζ. Εν προκειμένω, αυτή η ταχύτητα μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε στιγμή στα νιάτα του ή στα αρχικά δοκιμαστικά μετά τη ναυπήγηση (και αν τα χει πιάσει ποτέ το συγκεκριμένο σε οποιαδήποτε περίπτωση). Πιστεύω αν καταφέρει (και το εύχομαι) να κρατήσει μ.ο. 18,5 (περίπου όσα έβγαλε), Party time!!! (η ΑΝΕΚ αν θυμάμαι καλά το πήγαινε 17; )

cpt.xristos-kefalonia
04-06-2018, 19:21
Κάτι ακούγεται για τια 15/ιουνιου οτι θα ξεινήσει αλλα δεν ξερω για ποια γραμμή!

eytyhis128
05-06-2018, 15:26
Ακούγεται ότι θα κάνει κάθε Δευτέρα Θεσσαλονίκη Σποράδες και κάθε Τετάρτη και Παρασκευή Θεσσαλονίκη Κυκλάδες Κρήτη.

Akis Dionisis
05-06-2018, 17:07
Θεσσαλονίκη - Σποράδες αναλαμβάνουν τα ταχύπλοα των αδερφών Στεφάνου.
Φημολογείται ότι θα κάνει το Θεσσαλονίκη - Κυκλάδες - Κρήτη, αλλά μεταξύ άλλων, εκτός του ότι το θεωρώ ακατάλληλο (μη ρωτήσετε γιατί, το έχω ξαναπεί γιατί),
δε νομίζω να τραβήξει κόσμο το συγκεκριμένο πλοίο στο εν λόγω δρομολόγιο.
Τουτέστιν πάλι θα λένε ότι δεν έχει κίνηση η γραμμή....

Amorgos66
05-06-2018, 21:14
...πολλες ειδησεις μαζεμενες...
http://www.kaipoutheos.gr/2018/06/3.html?m=1

threshtox
05-06-2018, 21:33
..αυτή η σι τζετς για όλα έχει μια λύση..και έχει και καβάτζα κάνα δύο πλωτά ακόμα, διά πάσαν νόσον και πάσαν..θου Κύριε..

VASILIS CRETA
05-06-2018, 21:49
....έχει και καβάτζα κάνα δύο πλωτά ακόμα, διά πάσαν νόσον και πάσαν..θου Κύριε..

αν εννοείς Ηράκλειο - "νησιά" - Θεσσαλονίκη με ταχύπλοο δύσκολο...

δε νομίζω να τραβήξει κόσμο το συγκεκριμένο πλοίο στο εν λόγω δρομολόγιο.
Τουτέστιν πάλι θα λένε ότι δεν έχει κίνηση η γραμμή....

Αυτή τη φορά όμως θα είναι πλοίο άλλης εταιρείας... Αν η γραμμή έχει φορτηγά ή αυτοκίνητα λογικό να μην ήθελαν να βάλουν οι Μινωϊκες (μια και αυτές είχαν το Δαίδαλο τότε) μια και θα ήταν "ανταγωνισμός" κόντρα στα δικά τους πλοία στο Ηράκλειο-Πειραιάς (όπως γινόταν και με την ΑΝΕΚ στη γραμμή του Ρεθύμνου). Όπως είχα ξαναπει, ο καπτα Μάκης είχε προσπαθήσει χωρις επιτυχία. Όσο για το πλοίο, αν βγει απροβλημάτιστο το Ιεράπετρα δε νομίζω να είναι κακό, παρά τα χρόνια του...

threshtox
05-06-2018, 22:11
Aν μπορεί να βγάλει ένα δεκαεννιάρι δρόμο, ιδού πεδίον δόξης..

thanos75
05-06-2018, 22:40
Κατά πως φαίνεται το aqua blue θα εκτελεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα από Θεσ/νίκη για Σκιάθο, Σκόπελο κ Αλόννησο, ενώ κάθε Τριτη κ Παρασκευή από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη κ Ηράκλειο. Εάν εγκριθούν, νομίζω ότι αυτά τα δρομολόγια θα είναι από τα πιο ενδιαφεροντα στοιχήματα του φετινού καλοκαιριού

Akis Dionisis
05-06-2018, 23:21
Αν και είμαι αντίθετος από άποψη καραβιού, γιατί κακά τα ψέματα, όπως ξαναείπα ένα πλοίο τύπου "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ" και "SUPERFAST XII"
θα είχαν περισσότερο θετικά αποτελέσματα στην εν λόγο γραμμή, γιατί και είναι πιο καινούργια και πιο γρήγορα,
παρ'όλα αυτά, ελπίζω να πάνε ΌΛΑ καλά, γιατί ένα πουλάκι μου σφύριξε για του χρόνου θα παιχτούν πολλά με τη Θεσσαλονίκη...Για να δούμε....

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-06-2018, 10:33
Αν και είμαι αντίθετος από άποψη καραβιού, γιατί κακά τα ψέματα, όπως ξαναείπα ένα πλοίο τύπου "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ" και "SUPERFAST XII"
Δεν μπορεί να συντηρήσει η γραμμή αυτή τέτοια καράβια.
Όνειρα θερινής νυχτός...

threshtox
06-06-2018, 10:45
Για μένα ένα ιδανικό πλοίο για κάτι τέτοιο είναι ο Διαγόρας..

Αλλά και πάλι για να είναι βιώσιμη η γραμμή..

VASILIS CRETA
06-06-2018, 11:12
Για μένα ένα ιδανικό πλοίο για κάτι τέτοιο είναι ο Διαγόρας..

Δεν πολυδιαφέρουνε, ίδιες διαστάσεις, ιδιες ανέσεις (νυχτόπλοια με αρκετες καμπίνες και χώρους για πολύωρα ταξίδια) με καλό γκαραζ, μη σου πω ότι το Ιεράπετρα είναι και πιο μανουβραδόρικο για τα νησιωτικά λιμάνια. Προσωπικά απορούσα γιατί δεν έβρισκε σταθερό ρόλο τόσα χρόνια.....

Εδώ φίλοι Άκη και Βίκτορα, στη χώρα μας καταντήσαμε αυτα να είναι πλέον too much και για τα Κρήτη - Πειραιάς!!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-06-2018, 11:35
Δεν πολυδιαφέρουνε, ίδιες διαστάσεις, ιδιες ανέσεις (νυχτόπλοια με αρκετες καμπίνες και χώρους για πολύωρα ταξίδια) με καλό γκαραζ, μη σου πω ότι το Ιεράπετρα είναι και πιο μανουβραδόρικο για τα νησιωτικά λιμάνια. Προσωπικά απορούσα γιατί δεν έβρισκε σταθερό ρόλο τόσα χρόνια.....

Εδώ φίλοι Άκη και Βίκτορα, στη χώρα μας καταντήσαμε αυτα να είναι πλέον too much και για τα Κρήτη - Πειραιάς!!!Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ είναι καλύτερος σε ανέσεις,νεώτερος,έχει πιό πολύ δρόμο ,είναι πιό καλά συντηρημένος λόγω εταιρείας ( να δείτε τι θα γίνει με το ΑQUA BLUE λόγω πλοιοκτησίας ) κ νομίζω πιό μανουβραδόρικος.

Ο φίλος Άκης το βλέπει εντελώς καραβολατρικά το θέμα κ θα έλεγα από ένα στερητικό σύνδρομο που δεν βλέπει καράβια στην Θεσ/νίκη.

threshtox
06-06-2018, 11:53
Δεν ανέφερα τυχαία το Διαγόρα σε σχέση με το Ακουαμπλού.. Είναι πλοία με -περίπου- κοινά χαρακτηριστικά, αλλά το περιβάλλον του Διαγόρα είναι σαφώς πιο αξιόπιστο. Είσαι δηλαδή έξω από τα πλοία, τα βλέπεις το ένα δίπλα στο άλλο, έχουν το ίδιο δρομολόγιο και θα μπεις στο Ακουαμπλούμ;
Ζαμέ..

Και τέλος πάντων, θεωρώ τις διαστάσεις αυτές, το ξενοδοχειακό και την ταχύτητα των 20, που άνετα έχει ο μπλε Ιάπωνας, ιδανικές για αυτή τη γραμμή.

VASILIS CRETA
06-06-2018, 11:53
Γρηγορότερος, νεότερος και πρόσφατα ανακαινισμένος είναι σίγουρα ο Διαγόρας από το Μπλου, προσωπικά αναφερόμουν πιο πολύ σε ποσοτικό αριθμό των δυνατοτήτων του. Κάπου είχα διαβάσει ότι λίγο ζόρι στη μανούβρα το χει (ασχέτως βέβαια αν τα έχει καταφέρει μια χαρά στην άγονη 12Ν).

Όσο για το φίλο τον Άκη σίγουρα λίγο-πολύ όλοι αναπολούμε (καραβολατρικά και όχι μόνο) τις εποχές του "πλουραλισμού" πλοίων, δρομολογίων και εταιρειών που κάποτε υπήρχαν (Ηράκλειο-Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο-Πειραιάς, 3 εταιρείες για 12Ν, 7-8 δρομολόγια με 3-4 εταιρείες για Κυκλάδες κλπ)... Γι αυτό τώρα με τα νέα σχέδια (GSF στην Κρήτη, ανάπτυξη Seajets, αναβίωση της Θεσσαλονίκης, σχέδια HSW-BSF) αναθαρρεύουμε κάπως....

thanos75
06-06-2018, 12:30
Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ υπήρξε success story στη Θεσ/νικη τα χρόνια που έκανε το δρομολόγιο από Θεσ/νικη για Αν.Αιγαίο/Δωδεκάνησα. Πηγαινοερχόταν γεμάτος απ'ότι θυμάμαι. Νομίζω πως θα ήταν άκρως επιτυχής και στον άξονα Θεσ/νικη-Σποράδες-Κυκλαδες-Κρήτη. Απλά η εταιρία δεν φάνηκε να πολυενδιαφέρεται για τη γραμμή αυτή, ενώ η seajets λόγω και των αγαστών σχέσεων που έχει με το υπουργείο κατάφερε να βρει ρόλο για το Aqua Blue, και να τσιμπήσει τη γραμμή "πατώντας" πάνω και σε αιτήματα κατοίκων των νησιών (π.χ. Σύρος, Σποράδες, κλπ). Ειλικρινά βλέποντας και τα εντελώς άκυρα δρομολόγια που έχουν αναρτηθεί σήμερα για το ΔΙΑΓΟΡΑ, σκέφτομαι πόσο καλύτερος θα ήταν ο ρόλος του στη γραμμή του Aqua Blue

Akis Dionisis
06-06-2018, 13:03
Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ είναι καλύτερος σε ανέσεις,νεώτερος,έχει πιό πολύ δρόμο ,είναι πιό καλά συντηρημένος λόγω εταιρείας ( να δείτε τι θα γίνει με το ΑQUA BLUE λόγω πλοιοκτησίας ) κ νομίζω πιό μανουβραδόρικος.

Ο φίλος Άκης το βλέπει εντελώς καραβολατρικά το θέμα κ θα έλεγα από ένα στερητικό σύνδρομο που δεν βλέπει καράβια στην Θεσ/νίκη.

Το βλέπω και πιο αντικειμενικά. Δεν ανασταίνεις μία γραμμή με ένα αργό πλοίο και παρατημένο πλοίο.
Αλήθεια, για το ΔΑΙΔΑΛΟΣ που κάθεται και σαπίζει δεν ενδιαφέρθηκε κανένας ;; Αυτό ΝΑΙ είναι πράγματι πλοίο για αυτή τη γραμμή! Έχει και μία σχετική "προυπηρεσία".
Όση ανακαίνηση και να του κάνεις, το πλοίο είναι αυτό με αυτές τις δυνατότητες. Είναι σαν αυτό που λέμε "τον αράπη κι αν το πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς".
Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ έκανε πάγαγο τότε στη Θεσσαλονίκη και είχε κόντρα και το ΛΙΣΣΟΣ, όπου και εκείνο γέμιζε ασφυκτικά με κόσμο.
Δήλωσα δημόσια, ότι δε θα το στηρίξω, όσο και να προσπαθεί να με μεταπείσει ένας φίλος μου, να το πάρουμε αυθημερόν στο δρομολόγιο των Σποράδων.
Θα εφοδιαστώ με σωσίβιο και μπρατσάκια και θα πάω....αν πάω.....

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-06-2018, 13:25
Το βλέπω και πιο αντικειμενικά. Δεν ανασταίνεις μία γραμμή με ένα αργό πλοίο και παρατημένο πλοίο.
Αλήθεια, για το ΔΑΙΔΑΛΟΣ που κάθεται και σαπίζει δεν ενδιαφέρθηκε κανένας ;; Αυτό ΝΑΙ είναι πράγματι πλοίο για αυτή τη γραμμή! Έχει και μία σχετική "προυπηρεσία".

Όλοι μας τα βλέπουμε από τη δική μας σκοπιά.Ο πρώην ΔΑΙΔΑΛΟΣ είναι μπλεγμένος,νομίζω εκκρεμεί ένας πλειστηριασμός κ από κατάσταση έχω ακούσει ότι λείπουν διάφορα από μέσα,οπότε κανένας δεν θα το ήθελε τώρα γιά αυτή την σαιζόν,αν είναι να ψάξει γιά να το συνεφέρει.
Παρεμπιπτόντως,εδώ κ καιρό έχει πάρει κλίση.Μην έχουμε τα...καλά του ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ.

gpap2006
06-06-2018, 13:28
H seajets ας μασουλησει οτι μπορει φετος απο επιδοτησεις γιατι οπως ολα δειχνουν ειναι το τελευταιο καλοκαιρι που θα εχει ευνοικες σχεσεις με την κυβερνηση της χωρας....

roussosf
06-06-2018, 15:01
H seajets ας μασουλησει οτι μπορει φετος απο επιδοτησεις γιατι οπως ολα δειχνουν ειναι το τελευταιο καλοκαιρι που θα εχει ευνοικες σχεσεις με την κυβερνηση της χωρας....

Σκέφτηκες ποτέ μήπως συμβαίνει και το αντίθετο?................

ΑΡΗΣ
06-06-2018, 22:29
[QUOTE=ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ;602803]Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ είναι καλύτερος σε ανέσεις,νεώτερος,έχει πιό πολύ δρόμο ,είναι πιό καλά συντηρημένος λόγω εταιρείας ( να δείτε τι θα γίνει με το ΑQUA BLUE λόγω πλοιοκτησίας ) κ νομίζω πιό μανουβραδόρικος.

Ειναι πραγματι σε πολυ καλη κατασταση ο Διαγορας.Σε ελικτικες το Ακουα Μπλου ειναι πιο σβελτο ομως και αρκετα μαλιστα...

Amorgos66
07-06-2018, 10:18
...ξεδιαλυνει το τοπιο...
https://www.tinostoday.gr/2018/06/blog-post_7.html?m=1

express adonis
07-06-2018, 17:19
γελανε τα τσιμεντα στην ανεκ και την πρωην λανε...μπαινει το σαπακι σε γραμμη...τιμη και δοξα στον κορναρο...αν βγαλει συνολο 10 δρομολογια θα ναι ζητημα...

Akis Dionisis
07-06-2018, 20:57
γελανε τα τσιμεντα στην ανεκ και την πρωην λανε...μπαινει το σαπακι σε γραμμη...τιμη και δοξα στον κορναρο...αν βγαλει συνολο 10 δρομολογια θα ναι ζητημα...

Τιμή και δόξα στο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και ΔΑΙΔΑΛΟΣ....Μη τα ξεχνάμε κι αυτά που επί χρόνια κάνανε αυτή τη ιστορική γραμμή....

lissos
08-06-2018, 07:06
'97-'98 αν θυμάμαι καλά, είχα δει το Ελ Γκρέκο στο λιμάνι της Σκιάθου.
Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο που όπως όλα δείχνουν θα κάνει το Άκουα.
Εντάξει... μου είχε πέσει το σαγόνι από την ομορφιά.:hurt:

eytyhis128
08-06-2018, 13:43
Μακάρι να μπει στη γραμμή να έχει την απαιτούμενη κίνηση για να βγαίνει η εταιρεία και πιστεύω ότι αν έχει λογικές τιμές και καλή κίνηση επιβάτες και οχήματα θα μπει και καλύτερο καράβι.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-06-2018, 13:52
Μακάρι να μπει στη γραμμή να έχει την απαιτούμενη κίνηση για να βγαίνει η εταιρεία και πιστεύω ότι αν έχει λογικές τιμές και καλή κίνηση επιβάτες και οχήματα θα μπει και καλύτερο καράβι.
H εταιρεία δεν έχει ανάγκη,βγαίνει κ από αλλού.

Akis Dionisis
08-06-2018, 21:09
Λίγο πολύ facebook έχετε οι περισσότεροι και όλοι φαντάζομαι θα διαβάσατε ότι το δρομολόγιο θα το καλύπτει σε 19 ώρες.
Πιστεύετε εσείς ότι ισχύει ;; Γιατί αν είναι έτσι, τότε να πάω κι εγώ στη ΝΑΣΑ. Θα έχω ελπίδες!!!
Των Μινωϊκών με 6 νησιά και το κάνανε σε 20+ ώρες και ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ non-stop απ'ευθείας από Κρήτη Θεσσαλονίκη χωρίς ενδιάμεσα νησιά σε 14 ώρες.
Αυτό θα το κάνει σε 19 ;;
Τι φοράει πάνω του ;; Τουρμπίνες από αεροπλάνο, ή θα του βάλουν νίτρο ;; Ή μήπως νέφτι στη πρύμνη ;;
Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του!!!!!!!!!!

VASILIS CRETA
09-06-2018, 06:22
20 ώρες θέλει το απευθείας με 18 κόμβους!

365 νμ βγαίνει στο GE, απο κει και πέρα διαιρέστε το με ότι ταχύτητα θέλετε....

188661

ποιος το χει γράψει αυτό που λέτε;

Akis Dionisis
09-06-2018, 10:22

188661

Γνωστός ιστότοπος από Κυκλάδες. Εγώ δε το πιστεύω προσωπικά.
Είναι εφικτό να μου πείτε το πρόγραμμα αυτό πιο είναι ;;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά να κάνουμε τους ανάλογους υπολογισμούς για να περάσει και η ώρα στη δουλειά....

Παναγιώτης
09-06-2018, 11:26

188661

Γιατί τέτοια πορεία στον υπολογισμό της απότασης στο Γκούγκλ έαρθ; Γιατί αντί να περάσει δευτικά από τη Φολέγανδρο να περάσει τόσο κοντά στην Ίο (έχει καμια γκόμενα ο καπενιος στην Ίο ; ;) )

Για τη συζήτηση ας δούμε την απόσταση από ναυτιλικές εκδόσεις που συντάσονται με στοιχέια από τις πορέιες που ακοουθούν πραγματικά πλοία:
Στην έκδοση της Υδρογραφικής Υπηρεσίας "BX01 Πίνακας μιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ ελληνικών λιμένων" δείχνει την απόσταση Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο 348 ναυτικά μίλια (και Θεσσαλονίκη - Σούδα 344, αν χρειατεί παρακάτω στη συζήτηση)
Η έκδοση του βρετανικού Ναυαρχείου Admiralty Distance Tables τόμος Atlantic Ocean NP350 (περιλαμβάνει καιτη Μεσόγειο) δίνει απόσταση Θεσσαλονίη - Ηράκλειο 350 ναυτικά μίλια (Θεσσαλονίκη - Σούδα 347 ναυτικά μίλια).
Η έκδοση της Αμερικάνικης υδρογραφικής (NGA) Distances Between Ports (Pub. 151)* δίνει Θεσσαλοκίνη Ηράκλειο 351 ναυτικά μίλια (δεν δίνει α Αμερικάνος απόσταση για Θεσσαλονίκη - Σούδα).

Με ταχυτητες της τάξης των 18 μιίων προκύπτει μικρότερο ταξίδι κατά τρία τεταρτα με μια ώρα με τις αποστέσεις των ναυτιλιακών εκδόσεων σε σχέση με την απόσταση που υπολογίστηκε στο Γκούγκλ.

*Αυτήν μπορέιτε να την δείτε τσάμπα στο δίκτυο εδώ (https://msi.nga.mil/NGAPortal/MSI.portal?_nfpb=true&_st=&_pageLabel=msi_portal_page_62&pubCode=0005) και να επιβέβαιώστε ότι σας λέω αλήθεια.

Akis Dionisis
09-06-2018, 12:39
*Αυτήν μπορέιτε να την δείτε τσάμπα στο δίκτυο εδώ (https://msi.nga.mil/NGAPortal/MSI.portal?_nfpb=true&_st=&_pageLabel=msi_portal_page_62&pubCode=0005) και να επιβέβαιώστε ότι σας λέω αλήθεια.

Δεν είναι ασφαλής η σύνδεση λέει και δεν επιτρέπει την είσοδο στην εν λόγω ιστοσελίδα..

Παναγιώτης
09-06-2018, 13:06
Δεν είναι ασφαλής η σύνδεση λέει και δεν επιτρέπει την είσοδο στην εν λόγω ιστοσελίδα..

Το κάνει καμιά φορά στη σελίδα της NGA. Δοκίμασε να μπεις από το κνετρικό https://msi.nga.mil/ και να διαλέξεις Publications και μετα στο μενού την έκδοση.
Για την κουβέντα στο συνημμένο αρχείο έχω τις σελίδες που έχουν τις αποστάσεις από Θεσσαλονίκη από την έκδοση Distances Between Ports (Pub. 151) ώστε να μην σας ταλαιπωρούν οι ρυθμίσεις ασφαλειας της σελίδας της NGA (έχω κιτρινήσει καιτο Ηράκλειο).

VASILIS CRETA
09-06-2018, 14:39
Γιατί αντί να περάσει δευτικά από τη Φολέγανδρο να περάσει τόσο κοντά στην Ίο (έχει καμια γκόμενα ο καπετάνιος στην Ίο ; ;) )

Ίσως να χει την πεθερά στη Φολέγανδρο... :mad:

Φυσικά, πολύ ενδιαφέρουσεις και οι πληροφορίες-προεκτάσεις που μας αναλύεις.

Είναι εφικτό να μου πείτε το πρόγραμμα αυτό πιο είναι ;;

Όπως ανέφερε και ο φίλος Παναγιώτης, το Google Earth (για τις αποστάσεις, η "προβολή χάρακα", το εικονίδιο με το χάρακα στην οριζόντια σειρά με τα εικονίδια ακριβως πάνω από την οθόνη του χάρτη).

thanos75
09-06-2018, 16:24
Και βέβαια η συγκεκριμένη πορεία δεν θα ισχύσει επακριβώς. Δεν θα περνάει δηλαδή δυτικά της Σύρου τη στιγμή που θα έχει προσεγγίσεις σε Ερμούπολη κ ίσως κ Τήνο. Προσωπικά πιστεύω πως με τα standbys στα λιμάνια δυσκολα θα βγαίνει το δρομολόγιο σε λιγότερο από 25 ώρες (με μέσο όρο ταχύτητας πάντα τα 18 μίλια). Επιπλέον γνωρίζουμε εάν οι αναχωρήσεις από Σαλονικα θα είναι πρωί η απόγευμα? Κάποια εικόνα για τα ακριβή δρομολόγια έχουμε?

Akis Dionisis
09-06-2018, 23:40
Και βέβαια η συγκεκριμένη πορεία δεν θα ισχύσει επακριβώς. Δεν θα περνάει δηλαδή δυτικά της Σύρου τη στιγμή που θα έχει προσεγγίσεις σε Ερμούπολη κ ίσως κ Τήνο. Προσωπικά πιστεύω πως με τα standbys στα λιμάνια δυσκολα θα βγαίνει το δρομολόγιο σε λιγότερο από 25 ώρες (με μέσο όρο ταχύτητας πάντα τα 18 μίλια). Επιπλέον γνωρίζουμε εάν οι αναχωρήσεις από Σαλονικα θα είναι πρωί η απόγευμα? Κάποια εικόνα για τα ακριβή δρομολόγια έχουμε?

Θεωριτικά και υποθετικά θα σου απαντήσω βάσει του δικού μου φτωχού μυαλού...
Τις Δευτέρες που θα κάνει το δρομολόγιο των Σποράδων λογικά θα αναχωρεί το πρωί μεταξύ 08:00 - 09:00 για να προλαβαίνει να γυρνάει μέχρι τις 23:00
για να προλαβαίνει και ο κόσμος τις αστικές συγκοινωνίες.
Ο Ο.Α.Σ.Θ. τα αστικά του έχουν αναχώρηση από τα τέρματα στις 00:00

Τώρα στα δρομολόγια τις Κρήτης, υποθέτω μεταξύ απογευματινών και βραδυνών ωρών από Θεσσαλονίκη.
Των Μινωϊκών φεύγανε το καλοκαίρι που έκαναν 3 δρομολόγια
κάθε Τρίτη στις 15:00, κάθε Πέμπτη στις 19:30 και κάθε Σάββατο στις 21:30 ή στις 00:00 δε θυμάμαι ακριβώς.
Το χειμώνα που κάνανε δύο δρομολόγια, φεύγανε κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 22:30 το βράδυ.

Amorgos66
15-06-2018, 14:12
Μετα την τελευταια αποφαση του
ΣΑΣ για ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΝΑΒΟΛΗ,στο
αιτημα για Ραφηνα-....-Σαμο,
το μονο που απομενει ειναι η
ανακοινωση για το αλλο σεναριο....

Akis Dionisis
20-06-2018, 06:35
Άρχισαν τα όργανα....
(http://reportplus.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%C E%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%BC%C E%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%84/)Πάντως σε διάφορες ομάδες και σελίδες της Θεσσαλονίκης, βλέπω πολύ απογοήτευση από τη δρομολόγηση του Άκουα Μπλού[μ]
και δεν έχουν άδικο. Είναι σαν να ρίχνουν ταφόπλακα στη γραμμή με αυτό το πλοίο.
Οκ...είπαμε να επαναλειτουργήσει η γραμμή πιλοτικά. Συμφωνούμε. Αλλά όχι με αυτό το "πλώτο............"
Είναι σαν να το κάνουν εσκεμένα για να σβήσουν αυτή τη γραμμή από την ακτοπλοΐα.
Να λένε του χρόνου ότι δεν είχε κίνηση η γραμμή και δεν ενδιαφέρεται καμιά εταιρεία.
Λογικό δεν είναι όταν δρομολογείται αυτό το πλοίο ;;
Τελικά ποιες είναι αυτές οι "άλλες" εταιρείες που υποτίθεται δήλωσαν ενδιαφέρον για τη γραμμή ;; Τι πλοία έχουν ;;
Ξέρω ξέρω.... Δε θα μάθουμε ποτέ!

rafina-lines
20-06-2018, 08:54
Εντάξει, αφού δεν το θέλουν, να μην τους πάει καθόλου τότε, και να μας το φέρουν εμάς για Ικαρία - Σάμο! Τόσα χρόνια ζητάνε αυτή τη γραμμή και τώρα που ανοίγει με χίλια ζόρια έχουν και παράπονα! Τίποτα, κανένα πλοίο στη Θεσσαλονίκη άμα το θέλουν έτσι, να είναι ευχαριστημένοι. Τους χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάνε στα δόντια. Μην πω τίποτα χειρότερο και μας διαβάζουν πολλοί...

ΑΡΗΣ
20-06-2018, 10:21
Ακομα δεν τον ειδαμε...Γιαννη τον εβγαλαμε...

thanos75
20-06-2018, 11:21
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση! ΟΚ η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν φως φανάρι για να πάρει ο ημέτερος την άγονη και να χρυσωθεί το χάπι στους Θεσσαλονικιείς! Και εννοείται πως θα πρέπει να γίνει γνωστό εάν υπήρξαν και άλλοι μνηστήρες για τη συγκεκριμένη άγονη, και όχι να συγκαλύπτονται κάποια πράγματα με σκόπιμο πέπλο μυστηρίου. Οπωσδήποτε το Aqua Blue μπορεί να μη φαντάζει και η πιο ελκυστική επιλογή για ένα τόσο μεγάλο ακτοπλοικό ταξίδι, από την άλλη όμως και οι αντιδράσεις των Θεσσαλονικέων καλά καλά δεν είδαν ακόμα το πλοίο δε νομίζω πως κάνουν καλό! Εάν θέλουν αυτή η γραμμή να παραμείνει και του χρόνου- και γιατί όχι να υπάρξει κάποιο καλύτερο πλοίο από το Aqua Blue- καλό θα είναι να μην είναι τόσο αφοριστικοί!

threshtox
20-06-2018, 11:27
H αλήθεια είναι ότι το όνομα της εταιρείας δεν προδιαθέτει κάποιον να κάνει καλές σκέψεις. Μακάρι το πλοίο να κάνει τα δρομολόγια και να βγει και αξιόπιστο και να το εμπιστευτεί ο κόσμος (νομίζω ότι αυτή είναι η σειρά), ώστε να έχει κάποιος απαιτήσεις για κάτι άλλο καλύτερο..

Υπάρχει όμως ένα αλλά και αυτό είναι η πρώτη πρότασή μου..

Akis Dionisis
20-06-2018, 12:39
Εντάξει, αφού δεν το θέλουν, να μην τους πάει καθόλου τότε, και να μας το φέρουν εμάς για Ικαρία - Σάμο! Τόσα χρόνια ζητάνε αυτή τη γραμμή και τώρα που ανοίγει με χίλια ζόρια έχουν και παράπονα! Τίποτα, κανένα πλοίο στη Θεσσαλονίκη άμα το θέλουν έτσι, να είναι ευχαριστημένοι. Τους χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάνε στα δόντια. Μην πω τίποτα χειρότερο και μας διαβάζουν πολλοί...

Αν το φέρουν Ικαρία - Σάμο, θα γκρινιάζουν όλοι. Χώρια που τώρα καλομάθανε με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και τώρα με τα Μπλουσταράκια.
Αυτό δε θα γυρίσει να το κοιτάξει κανένας....

noulos
20-06-2018, 16:18
Κάθε Τρίτη και Παρασκευή:

Αναχώρηση 17:00 απο Θεσσαλονίκη με άφιξη:
- 22:45 Σκιάθος
- 04:30 Ανδρος
- 06:25 Σύρος
- 07:20 Τήνος
- 08:10 Μύκονος
- 09:55 Πάρος
- 11:15 Νάξος
- 14:10 Σαντορίνη
- 18:10 Ηράκλειο

Και επιστροφή κάθε Τετάρτη και Σάββατο

21:30 από Ηράκλειο με άφιξη:
- 01:10 Σαντορίνη
- 04:00 Νάξος
- 05:10 Πάρος
- 07:10 Μύκονος
- 08:00 Τήνος
- 08:55 Σύρος
- 10:45 Ανδρος
- 16:45 Σκιάθος
- 22:45 Θεσσαλονίκη

threshtox
20-06-2018, 16:29

Bλέποντάς το έτσι, ομολογώ ότι 7 νησιά Κυκλάδων με ξεπερνάει...

Espresso Venezia
20-06-2018, 16:56
Υπέροχη ........κρουαζιέρα, ονειρική (χωρίς πλάκα) για 5-10 καραβοβαρεμένους σαν εμάς. Για οποιονδήποτε άλλον απλό - κοινό - κανονικό επιβάτη, ούτε για πλάκα !!! Άντε, το πολύ πολύ, για κάποιον που θέλει να πάει από την Θεσσαλονίκη στην Σκιάθο ή από το Ηράκλειο στην Σαντορίνη.

Απορία : Ποιός νταλικέρης και με ποιά λογική θα περιμένει τα δύο δρομολόγια την εβδομάδα για να ταξιδέψει από την Θεσσαλονίκη προς την Κρήτη, με αναχώρηση στις 17.00 και άφιξη στις 18.10 της επομένης ημέρας (βάλε και κανά .....δίωρο καθυστέρηση), την στιγμή που μπορεί να αναχωρήσει καθημερινά από την Θεσσαλονίκη ας πούμε στις 16.00, να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πλοία στον Πειραιά (προς Ηράκλειο ή Χανιά) και να βρίσκεται στην Κρήτη στις 06.00 της επομένης ???

Αστεία πράγματα. Μόνο τις ενδοκυκλαδικές μετακινήσεις θα εξυπηρετήσει η συγκεκριμμένη γραμμή και τίποτα περισσότερο.

OfTheHighSeas
20-06-2018, 17:34
Γιατί δεν περιλαμβάνει την Σκύρο το δρομολόγιο; Κάποια εικασία;
Τα superferry είναι κατάλληλα για αυτό το δρομολόγιο;

jumpman
20-06-2018, 18:37
Νομίζω πως η γραμμή δε θα έπρεπε να στοχεύει τόσο στη μεταφορά κάποιου από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη, όσο στη μεταφορά κάποιου από τη Θεσσαλονική στις Κυκλάδες. Για Κρήτη σαφώς και δε συμφέρει, αλλά για Κυκλάδες ίσως είναι καλύτερο. Νομίζω επίσης ότι θα μπορούσε την ¶νδρο να τη βγάλει από τα δρομολόγια αν και έτσι πετυχαίνει να έχει καλύτερες ώρες αφίξως στα επόμενα νησιά που είναι από τις καλύτερες. Σίγουρα αυτό θα βοηθήσει πολύ τις ενδοκυκλαδικές μετακινήσεις και ειδικά τα νησιά με διεθνή αεροδρόμια, όπως η Μύκονος με τα υπόλοιπα νησιά. Ακόμα θα μπορούσε να φεύγει από Κρήτη μια ώρα αργότερα. Τώρα για το βαποράκι δε ξέρω σε τι κατάσταση είναι τώρα, αλλά σίγουρα πιστεύω είναι κατάλληλο για τη γραμμή αυτή. Εντάξει, ίσως θα θέλαμε μεγαλύτερη ταχύτητα, (που και ο Δαίδαλος και το Ελ γκρέκο δεν είχαν και πολύ μεγαλύτερη) αλλά η μεγαλύτερη ταχύτητα θέλει και περισσότερα πετρέλαια και μεγαλύτερα έξοδα. Οπότε για αρχή ίσως είναι αρκετά ικανοποιητικό. Ας ξεκινήσει πρώτα και μετά βλέπουμε και καλό είναι να μην το κρίνουμε άσχημα γιατί και σε αυτό δουλεύουν άνθρωποι που προσπαθούν το καλύτερο για το πλοίο. Αν όντως η γραμμή έχει κόσμο, και κυρίως από Θεσσαλονίκη, τότε μπορεί να μπεί και καλύτερο πλοίο.

Akis Dionisis
20-06-2018, 19:20
Υπέροχη ........
Απορία : Ποιός νταλικέρης και με ποιά λογική θα περιμένει τα δύο δρομολόγια την εβδομάδα για να ταξιδέψει από την Θεσσαλονίκη προς την Κρήτη, με αναχώρηση στις 17.00 και άφιξη στις 18.10 της επομένης ημέρας (βάλε και κανά .....δίωρο καθυστέρηση), την στιγμή που μπορεί να αναχωρήσει καθημερινά από την Θεσσαλονίκη ας πούμε στις 16.00, να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πλοία στον Πειραιά (προς Ηράκλειο ή Χανιά) και να βρίσκεται στην Κρήτη στις 06.00 της επομένης ???

Αστεία πράγματα. Μόνο τις ενδοκυκλαδικές μετακινήσεις θα εξυπηρετήσει η συγκεκριμμένη γραμμή και τίποτα περισσότερο.

Όπως παλιά... Ξέρεις τι χαμός γινόταν από νταλίκες ;; Μέχρι το καταπέλτη γεμάτο από φορτηγά το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και το ΔΑΙΔΑΛΟΣ και τα άλλα πλοία της ίδιας εταιρείας πάντα...

Akis Dionisis
20-06-2018, 19:21
Αν όντως η γραμμή έχει κόσμο, και κυρίως από Θεσσαλονίκη, τότε μπορεί να μπεί και καλύτερο πλοίο.

Δεν προσελκύεις κόσμο, βάζοντας σε μία γραμμή σαν αυτή ένα τέτοιο πλοίο... Με βρίσκεις αντίθετο με την άποψή σου....

Akis Dionisis
20-06-2018, 19:22

Τα ανάρτησαν κάπου ;; Που Μπορούμε να τα βρούμε ;;

Akis Dionisis
20-06-2018, 19:27
Bλέποντάς το έτσι, ομολογώ ότι 7 νησιά Κυκλάδων με ξεπερνάει...

Σκιάθο - Σύρο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Σαντορίνη - Ηράκλειο.

Αυτό νομίμζω έπρεπε να είναι το δρομολόγιό του...

andria salamis
20-06-2018, 21:52
Ωραιότατο δρομολόγιο,αυτα θέλω!!!!

jumpman
21-06-2018, 00:32
Όπως παλιά... Ξέρεις τι χαμός γινόταν από νταλίκες ;; Μέχρι το καταπέλτη γεμάτο από φορτηγά το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και το ΔΑΙΔΑΛΟΣ και τα άλλα πλοία της ίδιας εταιρείας πάντα...

Παλιά βέβαια η εθνική οδός Αθήνα - Θεσσαλονίκη δεν ήταν η ίδια.

jumpman
21-06-2018, 00:42
Δεν προσελκύεις κόσμο, βάζοντας σε μία γραμμή σαν αυτή ένα τέτοιο πλοίο... Με βρίσκεις αντίθετο με την άποψή σου....

Κοίτα, αν το βαποράκι είναι αξιόπιστο στα ωράριά του και δε χάνεται το Αιγαίο και γενικά δεν έχει βλάβες και κρατηθεί καθαρό και καλοσυντηρημένο, γιατί να μην προσελκύσει κόσμο;; Αν τώρα πριν αρχίσει καν, βγούν φήμες οτι είχε τα τάδε προβλήματα και ήταν το τάδε πλοίο και γενικά τα άσχημα σημεία της ιστορίας του, τότε θα μπορεί να μην έχει καλά αποτελέσματα. Πάντως από Θεσσαλονίκη για έναν που θέλει να πάει Σύρο-Μύκονο-Τήνο-Πάρο άντε και Νάξο είναι μια χαρά δρομολόγιο. Ξεκινάει χαλαρά απόγευμα και το πρωί είναι στα νησιά. Με το αυτοκίνητο πρέπει να ταξιδέψει νύχτα για να έρθει πρωί Πειραιά για να πάρει το πλοίο και να είναι το μεσημέρι στα νησιά.

threshtox
21-06-2018, 06:36
Σκιάθος Μύκονος Πάρος Σαντορίνη Ηράκλειο

Αλλιώς μου μοιάζει με ενδοκυκλαδικό με επέκταση σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη..

Akis Dionisis
21-06-2018, 06:50
Κοίτα, αν το βαποράκι είναι αξιόπιστο στα ωράριά του και δε χάνεται το Αιγαίο και γενικά δεν έχει βλάβες και κρατηθεί καθαρό και καλοσυντηρημένο, γιατί να μην προσελκύσει κόσμο;; Αν τώρα πριν αρχίσει καν, βγούν φήμες οτι είχε τα τάδε προβλήματα και ήταν το τάδε πλοίο και γενικά τα άσχημα σημεία της ιστορίας του, τότε θα μπορεί να μην έχει καλά αποτελέσματα. Πάντως από Θεσσαλονίκη για έναν που θέλει να πάει Σύρο-Μύκονο-Τήνο-Πάρο άντε και Νάξο είναι μια χαρά δρομολόγιο. Ξεκινάει χαλαρά απόγευμα και το πρωί είναι στα νησιά. Με το αυτοκίνητο πρέπει να ταξιδέψει νύχτα για να έρθει πρωί Πειραιά για να πάρει το πλοίο και να είναι το μεσημέρι στα νησιά.

Με βρίσκεις σύμφωνο.
Του χρόνου [βάσει της υπογραφής σου] θέλω ένα "MACEDONIA IS GREEK PALACE" να κάνει αυτό το δρομολόγιο...

thanos75
21-06-2018, 08:11

Δεν θεωρώ απόλυτα ότι είναι μια χαρά. Είναι πολύ πιο ξεκούραστη και μάλλον πιο φθηνή (και σίγουρα πιο γρήγορη) η εναλλακτική να ξεκινήσεις από Θεσ/νικη γύρω στις 11 με 12 το μεσημέρι με το αυτοκίνητο και γύρω στις 17.00 το αργότερο να είσαι στον Πειραιά ή τη Ραφήνα για να πάρεις τα απογευματινά πλοία για Ανδρο, Τήνο, Σύρο, Πάρο ή ακόμα και Νάξο. Το ίδιο ισχύει όπως έχει αναφερθεί και για την Κρήτη. Ακόμα και με το τρένο να κατέβει κάποιος από Θεσ/νικη προς Πειραιά και πάλι πιο γρήγορα βγαίνει και πιο φθηνά (εάν συνυπολογίσεις και τα κόστη καμπίνας στο πλοίο)

roussosf
21-06-2018, 09:30
Δεν θεωρώ απόλυτα ότι είναι μια χαρά. Είναι πολύ πιο ξεκούραστη και μάλλον πιο φθηνή (και σίγουρα πιο γρήγορη) η εναλλακτική να ξεκινήσεις από Θεσ/νικη γύρω στις 11 με 12 το μεσημέρι με το αυτοκίνητο και γύρω στις 17.00 το αργότερο να είσαι στον Πειραιά ή τη Ραφήνα για να πάρεις τα απογευματινά πλοία για Ανδρο, Τήνο, Σύρο, Πάρο ή ακόμα και Νάξο. Το ίδιο ισχύει όπως έχει αναφερθεί και για την Κρήτη. Ακόμα και με το τρένο να κατέβει κάποιος από Θεσ/νικη προς Πειραιά και πάλι πιο γρήγορα βγαίνει και πιο φθηνά (εάν συνυπολογίσεις και τα κόστη καμπίνας στο πλοίο)
Έτσι όπως το λες ίσως έχεις δίκαιο,(που δεν νομίζω όσο αφορά το ξεκούραστο και το οικονομικό) αλλά μην ξεχνάς ότι έχεις και μία διανυκτέρευση παραπάνω

noulos
21-06-2018, 10:57
Τα ανάρτησαν κάπου ;; Που Μπορούμε να τα βρούμε ;;
Νομίζω έχουν ανέβει στο openeas.gr

Amorgos66
21-06-2018, 13:30
...ετοιμες κ οι κρατησεις απο το site της
Seajets..
https://tickets.seajets.gr

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-06-2018, 13:48
...ετοιμες κ οι κρατησεις απο το site της
Seajets..
https://tickets.seajets.gr Στον στόλο τους "έχουν" ακόμα το..TALATON!

threshtox
21-06-2018, 13:56
Στον στόλο τους "έχουν" ακόμα το..TALATON!

Mπα;;
Και για πού φέτος;;;:moody::distress:

Δεν τρέχει και τπτ ε;; Ας το αφήσουν. Αν συνεχίσουν έτσι, θα μας παραμυθιάζουν για τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως γενικά...

Akis Dionisis
21-06-2018, 14:03
Εγώ πάντως τα δρομολόγια της Θεσσαλονίκης, δε τα βρήκα πουθενά στη σελίδα τους, εκτός από το openseas...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-06-2018, 14:04
Mπα;;
Και για πού φέτος;;;:moody::distress:

Δεν τρέχει και τπτ ε;; Ας το αφήσουν. Αν συνεχίσουν έτσι, θα μας παραμυθιάζουν για τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως γενικά...
Πάει λέει 23 μίλια,κατασκευή Ιαπωνία , πότε επτασφράγιστο μυστικό!

Amorgos66
21-06-2018, 14:24
Εγώ πάντως τα δρομολόγια της Θεσσαλονίκης, δε τα βρήκα πουθενά στη σελίδα τους, εκτός από το openseas...

...και το openseas,στο site της seajets σε προωθει
αν προχωρησεις σε κρατηση...!!...παραδειγμα..
Τηνος -Θεσσαλονικη...!!
188875

Akis Dionisis
21-06-2018, 14:29
Εγώ τα έψαχνα απ'ευθείας στη σελίδα της εταιρείας...

thanos75
21-06-2018, 15:37
Κλαίω πραγματικά από τα γέλια :unconscious:....αχ σοβαρή ακτοπλοΐα

Akis Dionisis
21-06-2018, 15:53

Και για του λόγου το αληθές...
188877

threshtox
21-06-2018, 16:21
Και για του λόγου το αληθές...
188877

Υπηρεσιακή ή μέγιστη;;; Να ξέρω αν θα το προλάβω, ή θα πάμε κολυμπώντας..

Akis Dionisis
21-06-2018, 17:59
Υπηρεσιακή ή μέγιστη;;; Να ξέρω αν θα το προλάβω, ή θα πάμε κολυμπώντας..

Με τέτοια υπερ-ηχητική ταχύτητα, θα σηκώσει τσουνάμι στη Χαλκιδική!
Να πάρει.... Πάλι διαμαρτυρίες θα έχουμε όπως με τον Κεντέρη....

panthiras1
21-06-2018, 19:19
Από Espresso Venezia 20-6-18: Απορία : Ποιός νταλικέρης και με ποιά λογική θα περιμένει τα δύο δρομολόγια την εβδομάδα για να ταξιδέψει από την Θεσσαλονίκη προς την Κρήτη, με αναχώρηση στις 17.00 και άφιξη στις 18.10 της επομένης ημέρας (βάλε και κανά .....δίωρο καθυστέρηση), την στιγμή που μπορεί να αναχωρήσει καθημερινά από την Θεσσαλονίκη ας πούμε στις 16.00, να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πλοία στον Πειραιά (προς Ηράκλειο ή Χανιά) και να βρίσκεται στην Κρήτη στις 06.00 της επομένης ??? Αστεία πράγματα. Μόνο τις ενδοκυκλαδικές μετακινήσεις θα εξυπηρετήσει η συγκεκριμμένη γραμμή και τίποτα περισσότερο

Εδώ θα έχουν σημαντικό λόγο τα ασυνόδευτα φορτηγά. Φορτηγά δηλαδή που θα τα βάζει στην Θεσσαλονίκη κάποιο συγκεκριμένο άτομο μέσα στο πλοίο και θα τα παραλαμβάνει άλλο άτομο στο Ηράκλειο. Επίσης θα έχουν σημαντικό λόγο τα φορτηγά που θα μπαίνουν στο πλοίο από την Θεσσαλονίκη ή το Ηράκλειο με προορισμό κάποιο νησί π.χ. Μύκονο.

ΑΡΗΣ
21-06-2018, 19:27
Εδω πλεον στα περισσοτερα νησια επικρατουν τα ξεκοτσαριστα....Οπως και να χει συμπερασματα με το που ξεκινησει...

Amorgos66
22-06-2018, 00:44
Πρωτο Θεμα το Aqua Blue στο forum
του Ναυτιλια...!!
Στο AIS παραμενει Ierapetra L.
σε κατασταση Παροπλισμενο ή
Χαμενο...!!
188880

roussosf
22-06-2018, 07:03
...και το openseas,στο site της seajets σε προωθει
αν προχωρησεις σε κρατηση...!!...παραδειγμα..
Τηνος -Θεσσαλονικη...!!
188875
Με αυτή την τιμή στο αυτοκίνητο? ....και ταγμένο να είχα το αυτοκίνητο στην Παναγία δεν θα το πήγαινα!!!!!!!!!!!

eytyhis128
22-06-2018, 08:25
4 άτομα και ένα αυτοκίνητο πάνε έλα Κρήτη με καμπίνα 981. Μήπως νομίζουν ότι θα αγοράσουμε το καράβι!!!!!!

jumpman
22-06-2018, 12:22
Με βρίσκεις σύμφωνο.
Του χρόνου [βάσει της υπογραφής σου] θέλω ένα "MACEDONIA IS GREEK PALACE" να κάνει αυτό το δρομολόγιο...

Μακάρι αν και πλέον το αφεντικό είναι από την Ιταλία. Το Zeus Palace ή ο Ίκαρος πάντως θα ήταν τα πιο ιδανικά πλοία αν ποτέ η Minoan έβαζε πλοίο στη γραμμή

jumpman
22-06-2018, 12:37

Σίγουρα αυτό που αναφέρεις είναι μια ακόμα εναλλακτική, αλλά ένας που δουλεύει χάνει μια μέρα άδεια, φτάνεις στο προορισμό βράδυ μετά από ένα ημερήσιο ταξίδι με οδήγηση και φυσικά με πλοίο με αποτέλεσμα κούραση. Ενώ με το καραβάκι φεύγεις το απόγευμα και μετά τη δουλειά αν θες, φτάνεις στον προορισμό σου πρωί πρωί κερδίζοντας όλη τη μέρα. Όλο αυτό το σκεπτικό δείχνει γενικά γιατί είναι αναγκαία αυτή η γραμμή από τη Θεσσαλονική. Τώρα μάλλον ο τελικός προορισμός που είναι το Ηράκλειο ίσως είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει καθώς πλέον υπάρχουν τόσα ταχύπλοα από το Ηράκλειο για Κυκλάδες και επιπλέον είναι και τα Suprferry.

Akis Dionisis
22-06-2018, 13:40
Μόλις άκουσα σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και σε εκπομπή γνωστού "φαλακρού" παραγωγού [Ραπ], διαφήμηση για το δρομολόγιο του πλοίου!

ancd
23-06-2018, 21:21
Μακάρι αν και πλέον το αφεντικό είναι από την Ιταλία. Το Zeus Palace ή ο Ίκαρος πάντως θα ήταν τα πιο ιδανικά πλοία αν ποτέ η Minoan έβαζε πλοίο στη γραμμή

Παιδιά χαλαρώστε λίγο, θέλετε να γεμίσουμε το Αιγαίο με 200μέτρα βαπόρια και τουλάχιστον 25 μίλια ταχύτητα για να ταξιδέψετε! Που είμαστε? Το χειμώνα πως θα βγαίνουν αυτά τα βαπόρια? Εδώ καλά καλά στην Κρήτη δεν τα καταφέρνουν να έχουν πληρότητες ώστε να βγάζουν τα έξοδα τους!
Το βαπορακι είναι ιδανικό για την γραμμή έχει άνετους χώρους και μεγάλα γκαράζ. Εδώ ταξίδευε Πάτρα Ιταλία και απο τον Πειραιά πήγαινε Καστελόριζο και μετά βρισκόταν Αλεξανδρούπολη χωρίς να παραπονιέται επιβάτης!

Akis Dionisis
23-06-2018, 21:27
Παιδιά χαλαρώστε λίγο, θέλετε να γεμίσουμε το Αιγαίο με 200μέτρα βαπόρια και τουλάχιστον 25 μίλια ταχύτητα για να ταξιδέψετε! Που είμαστε? Το χειμώνα πως θα βγαίνουν αυτά τα βαπόρια? Εδώ καλά καλά στην Κρήτη δεν τα καταφέρνουν να έχουν πληρότητες ώστε να βγάζουν τα έξοδα τους!
Το βαπορακι είναι ιδανικό για την γραμμή έχει άνετους χώρους και μεγάλα γκαράζ. Εδώ ταξίδευε Πάτρα Ιταλία και απο τον Πειραιά πήγαινε Καστελόριζο και μετά βρισκόταν Αλεξανδρούπολη χωρίς να παραπονιέται επιβάτης!

Εγώ μετά από κάποια πράγματα που είδα στο βαπόρι, αναιρώ κάποια έως πολλά που είπα για το πλοίο.
Κι ας είπα αρχικά ότι δε θα το στηρίξω. Προβλέπεται το αντίθετο [μόνο για Σποράδες. Καλοκαιρινή άδεια ΓΙΟΚ].
Ειδικά μετά από μία πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση που είχα με έναν άνθρωπο.
Πείτε με "κωλοτούμπα", πείτε με όπως θέλετε.... Υπάρχουν περιοχές που δε πιάνει μελάνι.
Ομολογώ όμως, πως θα ήθελα να δω ένα καλύτερο πλοίο και στη Θεσσαλονίκη.
Από το τίποτα όμως, νομίζω κι αυτό είναι πολυτέλεια [ειδικά το εσωτερικό του]....
Για του χρόνου βλέπουμε.
Ήδη μαθαίνω άρχισε να υπάρχει σοβαρά αρκετή ζήτηση....

jumpman
24-06-2018, 05:35

Φυσικά η γραμμή είναι εποχιακή και για αυτό είπα για αυτά τα βαπόρια αν όντως η γραμμή πάει καλά. Νομίζω για 3 μήνες το πολύ ένα 200 μέτρο μπορεί να βγάλει τα έξοδά του πηγαίνοντας κομμένο ώστε να έχει καλές ώρες αφίξεως στα νησιά και να ελπίζει και για Κρήτη. Εννοείται και νομίζω πως έχω αναφέρει πως το βαποράκι είναι μια χαρά για τη γραμμή αυτή, καθώς και πολλές καμπίνες έχει και γκαράζ έχει και την ταχύτητα που απαιτείται για τη γραμμή έχει, φτάνει μόνο να είναι αξιόπιστο.

Amorgos66
24-06-2018, 08:26
...λεμε,λεμε,αλλα το πλοιο ειναι ακομα στον
Πειραια,το υποτιθεμενο πρωτο δρομολογιο της
Τριτης 26/6 εχει ακυρωθει και το αμεσως
επομενο της Παρασκευης 29/6 ειναι
κλειδωμενο...
188890

threshtox
24-06-2018, 10:05
Το πρόβλημα δεν είναι η αξιοπιστία του πλοίου..

Της εταιρείας είναι..

ancd
24-06-2018, 10:25
Το πρόβλημα δεν είναι η αξιοπιστία του πλοίου..

Της εταιρείας είναι..

Μην αγχώνεστε η μεγάλη εταιρεία έχει κι άλλα βαπόρια να βάλει στην γραμμή! Μπορεί να δούμε κανένα Tera, Paros στη χειρότερη κανένα Super!
Υ. Γ. Το Ταλατων πάει σίγουρα Τουρκία ή μήπως πάει Θεσσαλονίκη να ξεκινήσει πρώτα αυτό την γραμμή?

Akis Dionisis
24-06-2018, 15:32
Το πρώτο δρομολόγιο θα γίνει τη Παρασκευή 29 του μηνός από Θεσσαλονίκη. Μίλησα με αρμόδιο άνθρωπο.
Μάλιστα, Τετάρτη με Πέμπτη το περιμένουμε στο λιμάνι μας για τη σχετική γνωριμία.
Ήδη ξεκίνησε να έχει ζήτηση το δρομολόγιο.

Υ.Γ.
Πιο "ΤΑΛΑΤΩΝ" βρε παιδιά. Αυτό πάει...έφυγε....αύριο μεθαύριο θα το βρούμε στα σούπερ-μάρκετ σε είδη κατσαρολικών και ξυριφιών ξυρίσματος!!!!

Amorgos66
26-06-2018, 16:24
...παμε Θεσσαλονικη Ναξο λοιπον...
Διαρκεια ταξιδιου 18 ωρες κ 10 λεπτα...
Δυο ατομα σε καμπινα+ ΙΧ=...
188933

ancd
26-06-2018, 17:07
...παμε Θεσσαλονικη Ναξο λοιπον...
Διαρκεια ταξιδιου 18 ωρες κ 10 λεπτα...
Δυο ατομα σε καμπινα+ ΙΧ=...
188933

Να υποθέσω ότι είναι με επιστροφή ε?

Akis Dionisis
27-06-2018, 00:35
Θεσσαλονίκη - Νάξος

[τιμές απλής μετάβασης]
2ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤ. Α2 - 135€/άτομο
2ΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤ. ΑΒ2 - 120€/άτομο
ΙΧ - 145€

Στα εισιτήρια με επιστροφή με άμεση έκδοση, υπάρχει 30% έκπτωση!

ancd
27-06-2018, 07:01
Θεσσαλονίκη - Νάξος

[τιμές απλής μετάβασης]
ΙΧ - 145€

Πειραιάς - Νάξος
Διάρκεια ταξιδιού 6ωρες.

Τιμές απλής μετάβασης
2ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤ. Α2 - 66.5€/άτομο.
2ΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤ. ΑΒ2 - 64.5€/άτομο.
ΙΧ - 80€.
Δεν νομίζω κάποιος Έλληνας να το σκεφτεί πολύ πως θα ταξιδέψει! 180€ Είναι πολλά τα λεφτά και οι ώρες Άρη!!!

Amorgos66
27-06-2018, 08:08
Πρωτο Θεμα το Aqua Blue στο forum
του Ναυτιλια...!!
Στο AIS παραμενει Ierapetra L.
σε κατασταση Παροπλισμενο ή
Χαμενο...!!
188880
...απο σημερα και επισημως Aqua Blue και Active...
188936

OfTheHighSeas
27-06-2018, 08:48
Θεσσαλονίκη - Νάξος

[τιμές απλής μετάβασης]
ΙΧ - 145€

Θυμάται μήπως κανείς τις τιμές με τα ΑΝΕΜΟΣ και ΔΑΙΔΑΛΟΣ; Είχα ταξιδέψει και με τα δύο από Ηράκλειο για Σκιάθο/Θεσσαλονίκη και δεν θυμάμαι να ήταν ακριβές οι τιμές για εκείνη την εποχή.

Akis Dionisis
27-06-2018, 09:42
Πειραιάς - Νάξος
Διάρκεια ταξιδιού 6ωρες.

Τιμές απλής μετάβασης
2ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤ. Α2 - 66.5€/άτομο.
2ΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤ. ΑΒ2 - 64.5€/άτομο.
ΙΧ - 80€.
Δεν νομίζω κάποιος Έλληνας να το σκεφτεί πολύ πως θα ταξιδέψει! 180€ Είναι πολλά τα λεφτά και οι ώρες Άρη!!!

5-6 ώρες οδήγηση + βενζίνες + διόδια + τα εισιτήρια για Νάξο με το όχημα = Καλύτερα συμφέρει από Θεσσαλονίκη.

Akis Dionisis
27-06-2018, 09:44
...απο σημερα και επισημως Aqua Blue και Active...
188936

Σήμερα μέχρι το απόγευμα ή αύριο πρωί πρωί, ξεκινάει για τη πρωτεύουσα της Μακεδονίας τη Θεσσαλονίκη.

thanos75
27-06-2018, 09:57
5-6 ώρες οδήγηση + βενζίνες + διόδια + τα εισιτήρια για Νάξο με το όχημα = Καλύτερα συμφέρει από Θεσσαλονίκη.

Στο Πειραιάς-Νάξος όμως δεν είναι ειλικρινά σε κανένα δρομολόγιο απαραίτητη η καμπίνα, οπότε μόνο deck +αυτοκίνητο θα πρέπει να υπολογίζεται. Επομένως τα ίδια βγαίνει πάνω-κάτω ίσως μάλιστα και ελαφρώς φθηότερα μέσω Πειραιά

Akis Dionisis
27-06-2018, 10:56
Συμφωνώ. Απλά εγώ σαν Θεσσαλονίκιος πως σκέφτομαι....
"Πληρώνω 10-20€ παραπάνω και γλυτώνω την ταλαιπωρία μετάβασης στον Πειραιά κτλ κτλ..."
Απλά έτσι όπως είδα το εσωτερικό του, είναι τέτοιο που μάλλον θα είναι ξεκούραστο και ευχάριστο το ταξίδι. ;)

eytyhis128
27-06-2018, 12:11
Έβγαλε εισιτήρια Πειραιά Χανιά με επιστροφή 4κλινη εξωτερική με ιχ 405ευρώ και από Θεσσαλονίκη Ηράκλειο 981 πάνω από το διπλάσιο αν βάλεις και βενζίνη και διόδια αλλά 160 ευρώ σε μένουν και 400 ευρώ για τι βενζίνη στις διακοπές σου

Akis Dionisis
27-06-2018, 15:51
Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο [ απλή μετάβαση]
4ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤ. Α4 - 110€/άτομο [440€ για 4 άτομα]
ΙΧ - 145€
Σύνολο επιβάτες + οχήματα 585€ με απλή μετάβαση.

Με ΆΜΕΣΗ έκδοση έχουμε 30% στα εισιτήρια επιστροφής.
Οπότε έχουμε [(585+585) - 30%] = 819€ το κόστος μεταφοράς επιβατών και οχήματος Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο - Θεσσαλονίκη.
Είναι λίγο τσουχτερό.

Σήμερα βρήκα και αυτό το φυλλάδιο...
188939

OfTheHighSeas
27-06-2018, 17:08
Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο [ απλή μετάβαση]
4ΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤ. Α4 - 110€/άτομο [440€ για 4 άτομα]
ΙΧ - 145€
Σύνολο επιβάτες + οχήματα 585€ με απλή μετάβαση.

Με ΆΜΕΣΗ έκδοση έχουμε 30% στα εισιτήρια επιστροφής.
Οπότε έχουμε [(585+585) - 30%] = 819€ το κόστος μεταφοράς επιβατών και οχήματος Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο - Θεσσαλονίκη.

Λέτε ότι στα εισιτήρια επιστροφής δίδεται έκπτωση 30%, σεις όμως την έχετε εφαρμόσει στο σύνολο.
Αν η έκπτωση δίδεται μόνο στην επιστροφή τότε το ποσό είναι 585+585*0.7=994.5€.
Τα 819€ είναι δικός σας υπολογισμός ή η τιμή που έβγαλε η ιστοσελίδα κρατήσεων;

threshtox
27-06-2018, 17:14
Έδεσε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά

Akis Dionisis
27-06-2018, 17:41
Λέτε ότι στα εισιτήρια επιστροφής δίδεται έκπτωση 30%, σεις όμως την έχετε εφαρμόσει στο σύνολο.
Αν η έκπτωση δίδεται μόνο στην επιστροφή τότε το ποσό είναι 585+585*0.7=994.5€.
Τα 819€ είναι δικός σας υπολογισμός ή η τιμή που έβγαλε η ιστοσελίδα κρατήσεων;

Καμία σελίδα κρατήσεων. Έχω τις τιμές μπροστά μου και κάνω τις πράξεις. Το 30% στα επιστροφής εισιτήρια ισχύει αν η έκδοση γίνει άμεσα.

Akis Dionisis
27-06-2018, 17:42
Έδεσε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά

Απόψε ή αύριο το πρωί ξεκινάει για Θεσσαλονίκη.

OfTheHighSeas
27-06-2018, 17:52
Έχω τις τιμές μπροστά μου και κάνω τις πράξεις.
Μήπως τις κάνατε λάθος;

Akis Dionisis
27-06-2018, 19:28
Μήπως τις κάνατε λάθος;

Γιατί τις έκανες κι εσύ και σου βγαίνει άλλος αριθμός ;;

OfTheHighSeas
27-06-2018, 22:44
Γιατί τις έκανες κι εσύ και σου βγαίνει άλλος αριθμός ;;
Οι πράξεις είναι εδώ #1627. (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?907-Aqua-Blue-Ierapetra-L-Talos-Kydon-Okudogo-No-8-Green-Arch&p=603737#post603737)

Akis Dionisis
28-06-2018, 06:59
Οι πράξεις είναι εδώ #1627. (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?907-Aqua-Blue-Ierapetra-L-Talos-Kydon-Okudogo-No-8-Green-Arch&p=603737#post603737)

Το 0,7 από που προκύπτει δε κατάλαβα, αλλά δε πειράζει....
Την έκπτωση του 30% αν δε με απατά η μνήμη μου, την έβαλα και ανα άτομο και στο όχημα.
Πάλι τα ίδια μου βγαίνουν...

ancd
28-06-2018, 07:20
Το 0,7 από που προκύπτει δε κατάλαβα, αλλά δε πειράζει....
Την έκπτωση του 30% αν δε με απατά η μνήμη μου, την έβαλα και ανα άτομο και στο όχημα.
Πάλι τα ίδια μου βγαίνουν...

Παιδιά, Δημοτικό έχουμε γίνει. Θα μάθουμε πρόσθεση και πολλαπλασιασμό ξανά! Η έκπτωση ισχύει όπως σε όλες τις εταιρείες μόνο στα εισιτήρια της επιστροφής! Άρα ότι έκπτωση υπάρχει θα την κάνεις μόνο στα εισιτήρια της επιστροφής και όχι στα εισιτήρια μετάβασης!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-06-2018, 09:05
Mήπως το κουράζουμε πολύ το θέμα;;;

npapad
28-06-2018, 09:14
Μια μικρή προσθήκη στα στοιχεία του πλοίου. Έχει νηολόγιο Πειραιά 12393 και ΔΔΣ SVAI5. Νηολογήθηκε σαν AQUA AZZURRO το 2017 και διατηρεί το νηολόγιο μέχρι και σήμερα. Μαζί του (με συνεχόμενο αριθμό νηολογίου 12394) νηολογήθηκε στον Πειραιά και το ΤΑΛΑΤΟΝ που μας έφυγε πρόσφατα.

threshtox
28-06-2018, 10:02
To πλοίο πάντως, δεν είναι πλέον στο λιμάνι του Πειραιά. Και δεν το βρίσκω στο marinetraffic...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-06-2018, 10:34
To πλοίο πάντως, δεν είναι πλέον στο λιμάνι του Πειραιά. Και δεν το βρίσκω στο marinetraffic...
Πότε το είδες Πειραιά κ σε ποιά θέση;
Eγώ λόγω δουλειάς δεν έκανα την βόλτα μου.

Amorgos66
28-06-2018, 10:45
...το πλοιο στο marinetraffic ανιχνευεται
ακομα ως ierapetra l και φαινεται ακινητο
στον Πειραια...!!...εχει ομως τελευταια
ενημερωση 7/2/18...
Ενω ομως φαινεται ακινητο,δειτε τι εγινε
χτες...
http://enandro.gr/oikonomia/4178-πρώτη-δοκιμαστική-άφιξη-του-aqua-blue-στο-γαύριο.html

Espresso Venezia
28-06-2018, 11:02
Δεν φαίνεται ακίνητο στον Πειραιά. Στο marinetraffic εμφανίζεται το τελευταίο σήμα του πλοίου στο AIS από την 7η Φεβρουαρίου 2018 στον μώλο Δραπετσώνας. Αυτό σημαίνει ότι το πλοίο έχει να ανοίξει την συσκευή του εδώ και έξι μήνες.

Ακόμα, από ότι διαβάζω στο άρθρο, δεν έγινε κάτι χτες, σήμερα το πρωί το πλοίο προσέγγισε στο Γαύριο της Άνδρου (με τα προβλήματα που αντιμετώπισε) και ήδη έχει αναχωρήσει από εκεί εδώ και αρκετή ώρα.

Amorgos66
28-06-2018, 11:08
Δεν φαίνεται ακίνητο στον Πειραιά. Στο marinetraffic εμφανίζεται το τελευταίο σήμα του πλοίου στο AIS από την 7η Φεβρουαρίου 2018 στον μώλο Δραπετσώνας. Αυτό σημαίνει ότι το πλοίο έχει να ανοίξει την συσκευή του εδώ και έξι μήνες.

Ακόμα, από ότι διαβάζω στο άρθρο, δεν έγινε κάτι χτες, σήμερα το πρωί το πλοίο προσέγγισε στο Γαύριο της Άνδρου (με τα προβλήματα που αντιμετώπισε) και ήδη έχει αναχωρήσει από εκεί εδώ και αρκετή ώρα.
...η ουσια ειναι οτι δεν ξερουμε που ειναι...!!
Με δεδομενο οτι αυριο εχει δρομολογιο,
καποια στιγμη θα εμφανιστει στη Θεσσαλονικη..

threshtox
28-06-2018, 11:09
Πότε το είδες Πειραιά κ σε ποιά θέση;
Eγώ λόγω δουλειάς δεν έκανα την βόλτα μου.

To είδα χθες το απόγευμα γύρω στις 6, μπροστά από τα μινωικά. Αλλά ήμουν μέσα σε αυτοκίνητο και δεν μπορούσα να κάνω φωτορεπορτάζζζζ..

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-06-2018, 11:09
Ηλιόπουλος είναι αυτός,όλα γίνονται.Φεύγουμε κ αν θέλουμε,ανοίγουμε το ΑΙS.

threshtox
28-06-2018, 11:11
Θα εμφανιστεί σαν το αεροπλανοφόρο Νίμιτς στην κινηματογραφική ταινία...:hypnotysed:

OfTheHighSeas
28-06-2018, 11:17
Αυτό σημαίνει ότι το πλοίο έχει να ανοίξει την συσκευή του εδώ και έξι μήνες.

Επιτρέπουν οι κανονισμοί να ταξιδεύει πλοίο και μάλιστα επιβατηγό με το AIS κλειστό;
Κατά την Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_identification_system) «The International Maritime Organization (https://en.wikipedia.org/wiki/International_Maritime_Organization)'s International Convention for the Safety of Life at Sea (https://en.wikipedia.org/wiki/International_Convention_for_the_Safety_of_Life_at _Sea) requires AIS to be fitted aboard international voyaging ships with 300 or more gross tonnage (GT) (https://en.wikipedia.org/wiki/Gross_tonnage), and all passenger ships regardless of size.»
Δεν ξέρω αν η φράση «international voyaging ships» αφορά και τα επιβατηγά, όπως και αν επιβατηγό χωρίς επιβάτες εμπίπτει στην διάταξη αυτή.
Υπάρχει επίσης η πιθανότητα η πληροφορία να μην φτάνει στο marinetraffic, το τελευταίο άλλωστε βασίζεται σε ερασιτεχνικούς σταθμούς λήψεως. Μπορεί επίσης να φιλτράρεται από το marinetraffic - αυτό όμως είναι εικασία.

pantelis2009
28-06-2018, 11:21

Να και το άρθρο (http://Καλημέρα στην παρέα. ΑΘΗΝΙΟΣ 17-04-2010)

pantelis2009
28-06-2018, 11:23
sorry δεν το είδα ότι είχε ανέβει.:ambivalence:

harryludens
28-06-2018, 11:42
Στο myshiptracking.com υπάρχει κανονικότατα το στιγμα του πλοίου-στην κατηγορια undefined-αν και το τελευταίο στίγμα του είναι 75 λεπτά πριν, με προορισμό την Αλλόνησο

avvachrist
28-06-2018, 14:01
Λάθος ρυθμίσεις στο AIS πρέπει να έχουν κάνει και γι αυτό δεν το βλέπουμε. Ίσως και εσκεμμένα...

harryludens
28-06-2018, 14:52
....Tώρα στη Σκιάθο, "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" :watermelon:

Amorgos66
28-06-2018, 15:07
....Tώρα στη Σκιάθο, "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" :watermelon:
188945
...ευρέθη...!!

Amorgos66
28-06-2018, 15:17
...καλό σας ταξίδι...και ιδιαιτερη μνεια
για την Τηνο...!!
188946

threshtox
28-06-2018, 15:32
Στο marinetraffic πάντως, ανύπαρκτο..:emptiness:

Amorgos66
28-06-2018, 15:35
Στο marinetraffic πάντως, ανύπαρκτο..:emptiness:
...με 17 την...ανηφορα...!!
188947

Akis Dionisis
28-06-2018, 16:47
Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Κρήτη πρέπει να είναι υπολογισμένο κάπου στους 18-19 κόμβους.
Έχουμε κι ένα βοριαδάκι εδώ....

OfTheHighSeas
28-06-2018, 18:00
Για το τμήμα Θεσσαλονίκη Σκιάθος Σύρος έχει υπογραφεί σύμβαση όπως αναγράφεται εδώ (http://www.tanea.gr/news/greece/article/5583273/nea-dromologia-apo-thessalonikh-gia-sporades-kyklades-kai-krhth/)

Akis Dionisis
28-06-2018, 18:49
Το λες και ιστορική στιγμή για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
"Super Speed" και "Super Cat" των αδερφών Στεφάνου, και το "AQUA BLUE" απόψε στο λιμάνι....

lissos
28-06-2018, 22:17
Εγώ πάντως όταν είδα το χάλι που είχε σαν «Κiara», δεν πίστευα ποτέ ότι θα ξαναταξιδέψει.
Μιλάμε για πραγματική ανάσταση.

alkeos
28-06-2018, 23:57
Πρώτη άφιξη μετά από τόοοσα χρόνια βαποριού για Νότο στη Θεσσαλονίκη... 28/6, 21:32, έτοιμο να περάσει τα φανάρια. Αν και κακής ποιότητας η νυχτερινή λήψη, έτσι, για τα πρακτικά...

188949

Akis Dionisis
29-06-2018, 20:25
Στο παρελθόν ξαναήρθε στη πόλη μας, σαν "Ιεράπετρα"
κάνοντας την άγονη του ΒΑ Αιγαίου Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος.

Χτες 28 Ιουνίου 2018, περίπου στις 21:45, μας ξαναήρθε ως "ΆΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ"
κάνοντας τη "θρυλική" και ιστορική γραμμή, Θεσσαλονίκη - Σποράδες - Κυκλάδες - Κρήτη και
συγκεκριμένα, Θεσσαλονίκη - Σκιάθος - Άνδρος - Σύρος - Τήνος - Μύκονος - Πάρος - Νάξος - Σαντορίνη - Ηράκλειο.

Λίγες φωτογραφίες από τη χτεσινοβραδινή του άφιξη στο λιμάνι της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη!
188959 188960 188961 188962 188963

Φωτογραφίες από τη πρώτη του αναχώρηση, όταν θα τις ετοιμάσω...

panthiras1
29-06-2018, 21:01
Πριν λίγο στις ειδήσεις της ΕΡΤ1 είχε ρεπορτάζ για την γραμμή.

Akis Dionisis
29-06-2018, 21:09
Πριν λίγο στις ειδήσεις της ΕΡΤ1 είχε ρεπορτάζ για την γραμμή.

Ναι, ήρθε η ΕΡΤ3 νομίζω και το τοπικό κανάλι TV 100.
Όποιος βρει το λινκ με τα βίντεο που παίξανε, ας τα βάλει εδώ στο τόπικ του πλοίου.

kastor
29-06-2018, 22:29
Ναι, ήρθε η ΕΡΤ3 νομίζω και το τοπικό κανάλι TV 100.
Όποιος βρει το λινκ με τα βίντεο που παίξανε, ας τα βάλει εδώ στο τόπικ του πλοίου.

https://www.youtube.com/watch?v=2mNpHgTg4mY

threshtox
29-06-2018, 22:41
Ρε παιδιά, μόνο εγώ δε βρίσκω το καράβι στην εφαρμογή του marinetraffic στο κινητό;

Akis Dionisis
29-06-2018, 23:10
Μάλλον έχει θέμα το ΑΙΣ του... Δες τη διεύθυνση από την εικόνα που ανεβάζω...
188964
Καλά πάει.... 18,9 με 19 κόμβους δηλαδή... Μια χαρά!!!!!!!

Amorgos66
30-06-2018, 09:45
Πρωτο ταξιδι σημερα ,...
,..φωτο στην Τηνο,Αγιος Φωκας...
188973

Akis Dionisis
30-06-2018, 10:10
Πρώτη αναχώρηση από τη Πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη!!!!
188974

Amorgos66
30-06-2018, 12:15
...πληροφοριες για αριθμο επιβατων
και οχηματων του πρωτου δρομολογιου...

https://www.tinostoday.gr/2018/06/aqua-blue.html?m=1

Akis Dionisis
30-06-2018, 14:02
Υπάρχει περισσότερη κίνηση για τα επόμενα δρομολόγια και αν συνεχίσει να υπάρχει ζήτηση και πέραν του Σεπτέμβρη,
ΊΣΩΣ να μιλάμε και για μόνιμη δρομολόγηση με κάποια επιδότηση εννοείται...
Πάντως δε ξέρω ποιοι έχετε ταξιδέψει μαζί του και πως ήταν πριν, αλλά εσωτερικά το πλοίο έτσι όπως το είδα, είναι πολύ καλό,
κάτι που σε καμία περίπτωση δεν προδίδει την ηλικία του!!!!
Ήδη έχω αναιρέσει κάποια πράγματα που έχω πει.... "κωλοτούμπας" :wink-new:
Μία φωτογραφία από την ρεσεψιόν του...
188976

andria salamis
30-06-2018, 18:08
Καλή Αρχή σε Πλήρωμα και Πλοίο.

ancd
30-06-2018, 20:20
Απο φωτογραφίες που βλέπω το βαπόρι πρέπει να έχει έρθει στα ίσια του! Το θυμάμαι μια ζωή στο Πειραιά με μια κλίση αριστερή! Το έχει παρατηρήσει κάνεις που το χει δει από κοντά αν όντως ισχύει?

npapad
30-06-2018, 20:29
Φωτογραφίες από την πρώτη άφιξη στο Ηράκλειο απόψε το απόγευμα 30-6-2018. Τις καλύτερες ευχές μου στην εταιρεία και το πλήρωμα του για μια πολύ καλή σεζόν.
188977188978188979188980188981

npapad
30-06-2018, 20:33
Και μερικές ακόμα.
188982188983188984188985188986

OfTheHighSeas
30-06-2018, 22:49
Μάλλον έχει θέμα το ΑΙΣ του...

Κατά την άφιξη του στο Ηράκλειο, ένας υποτυπώδης δέκτης AIS με πτυσσόμενη κεραία το εντόπισε σε απόσταση 20 μιλίων. Επί μιάμιση ώρα το πλοίο έστελνε τα προβλεπόμενα μηνύματα ανά 5-10 δευτερόλεπτα. Πέραν του τύπου του πλοίου που δηλώνεται 0 τα υπόλοιπα πεδία φαίνονται σωστά. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα μη λειτουργίας του AIS όπως άλλωστε αποδυκνύεται από το ότι το πλοίο εμφανίζεται στο myshiptracking.com και vesselfinder.com.

thanos75
01-07-2018, 14:51
Φωτογραφίες από την πρώτη άφιξη στο Ηράκλειο απόψε το απόγευμα 30-6-2018. Τις καλύτερες ευχές μου στην εταιρεία και το πλήρωμα του για μια πολύ καλή σεζόν.
188977188978188979188980188981

Μακάρι το δρομολόγιο να πάει πολύ πολύ καλά. Και μακάρι να στηριχθεί όπως πρέπει απ'όλους τους φορείς. Είναι ωραίο που επιτέλους η πόλη της Θεσ/νικης κ η βορεια Ελλαδα γενικοτερα ανοιγει περισσότερο προς τη νότια νησιωτική Ελλάδα . Οι ενδείξεις είναι ήδη θετικές. Και που ξέρουμε, μπορεί να καταφέρει η γραμμή να διατηρηθεί έστω κ με επιδότηση το χειμώνα. Και γιατί όχι του χρόνου να υπάρξει ένα ακόμα καλύτερο πλοίο!!!

Akis Dionisis
01-07-2018, 15:37
Μάλλον το νέο διαδώθηκε από μένα, γιατί κάπου το είχα γράψει στο facebook,
στο πρώτο του δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη, "τσίμπησε" για ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ,
20 φορτηγά, 40 αυτοκίνητα [ασυνόδευτα και μη] 130 επιβάτες, 15 δίκυκλα και 3 λεωφορεία [εγώ είδα μόνο το ένα].
Προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικά καλή αρχή.
Ήδη απ'όσο γνωρίζω, υπάρχει αρκετή ζήτηση κυρίως από μεταφορικές και για πέραν του Σεπτέμβρη.
Αν λοιπόν συνεχίζει να επιδοτείται το πλοίο, πολύ πιθανό, να μιλάμε και για μόνιμη δρομολόγηση ;!;!;!;!;
Μία ακόμα φωτογραφία του από το βράδυ που μας ήρθε για πρώτη φορά ως "ΆΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ"
189036

alkeos
02-07-2018, 00:02
Λίγο μετά τις 11 το βράδυ (1/7), άφιξη στη Θεσσαλονίκη, όπου το υποδεχτήκαμε με το φίλο Akis Dionisis...

189046 189047

Και να το θυμηθούμε ως Ιεράπετρα Λ στα ίδια μέρη, Απρίλη του '09
189048 189049

Akis Dionisis
02-07-2018, 00:10
Να προσθέσω ότι από βδομάδα, θα το βλέπουμε και στο AIS...

OfTheHighSeas
02-07-2018, 06:22
Να προσθέσω ότι από βδομάδα, θα το βλέπουμε και στο AIS...
Ξέρετε για ποιο λόγο δεν φαίνεται τώρα; Είναι θέμα της συσκευής του πλοίου, του δέκτη ή του marinetraffic; Τι θα γίνει και θα αρχίσει να φαίνεται;
Ευχαριστώ

Amorgos66
02-07-2018, 14:16
...το...τοπικο δρομολογιο για Σποραδες
της Δευτερας,δεν εγινε σημερα...

captain 83
02-07-2018, 15:18
Νομίζω πως είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τις 9 Ιουλίου και μετά.

Akis Dionisis
02-07-2018, 16:04
Νομίζω πως είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τις 9 Ιουλίου και μετά.

Όντως, από 9 Ιουλίου θα κάνει το τοπικό Σποράδων.

Amorgos66
03-07-2018, 14:07
Επισημα εγκαινια...
http://www.voria.gr/article/to-aqua-blue-anigi-gia-ti-thessaloniki-tous-dromous-tou-egeou
Εβγαλε και ειδησεις ο Ηλιοπουλος...!!

lissos
03-07-2018, 17:44
Καλά τα εγκαίνια, αλλά ένα βαψιματάκι το ήθελε το κατάστρωμα...

https://www.youtube.com/watch?v=reCJh9i6QRg

Akis Dionisis
03-07-2018, 19:31
Ανάμεσα στους καλεσμένους για τα εγκαίνια, ήμουν κι εγώ
από τον κεντρικό πράκτορα που έχει την αποκλειστική πρακτόρευση του "AQUA BLUE" και του "ΠΕΛΑΓΙΤΗ" και μαζί μου παρέα πήρα και τον Παύλο [alceos].
Εκτός από τη τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν καλεσμένοι και πολλοί ναυτιλιακοί πράκτορες από τη Μακεδονία,
κάνοντας μία εκτενή γνωριμία με το πλοίο κτλ.
Μετά τη τελετή των εγκαινίων, ακολούθησε πλούσιος μπουφές κτλ.

Μερικές φωτογραφίες και από μένα.
189064 189065 189066 189067 189068

ancd
03-07-2018, 22:03

Πόσα ταξίδια έχω περάσει σε αυτό το καταστρωμα απολαμβάνοντας τον Αιγαιοπελαγίτικο αέρα!
Απ ότι βλέπω όμως του τοποθετησαν ανεμοθωρακες και το έκλεισαν λίγο!
Μήπως έχει παρατηρήσει κάνεις αν εχει ακόμα την αριστερή κλίση?

Akis Dionisis
04-07-2018, 06:18
Κλίση δεν έχει καθόλου. Αντίθετα έχει έρθει στα ίσια του...

Εντωμεταξύ σταμάτησα να γκρινιάζω εγώ, και γκρινιάζουν άλλοι (http://reportplus.gr/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%C E%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BC/) για το πλοίο....

Phivos
04-07-2018, 11:29
189082
Το ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ όταν είχε έρθει στον Πειραιά την προηγούμενη εβδομάδα, πριν αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη.

rafina-lines
04-07-2018, 11:39
Εντωμεταξύ σταμάτησα να γκρινιάζω εγώ, και γκρινιάζουν άλλοι (http://reportplus.gr/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%C E%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BC/) για το πλοίο....

Καλά, οι γνωστοί "δημοσιογράφοι". Αυτός το έψαξε τόσο πολύ το ιστορικό του πλοίου που δεν ξέρει ούτε πώς λέγεται! Άκου εκεί... SEA BLUE! Προτιμάει δλδ να μην έχει καθόλου καράβι η γραμμή της Θεσσαλονίκης?? Με ουτοπίες που ψάχνει αυτός θέλει απ'τη μια στιγμή στην άλλη να γεμίσει καράβια η πόλη. Τι να πεις πια για τα μυαλά ορισμένων... Άμα δεν ξέρουν πώς λειτουργεί η οικονομία και το εμπόριο...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-07-2018, 12:30

Bλέπω είχε πολεμικά στο λιμάνι.Το λέω γιατί κάποιος λιμενικός ζήτησε από συνασθενή να σβήσει φωτογραφίες.
Είναι ου μπλέξεις...

Akis Dionisis
04-07-2018, 12:55
Bλέπω είχε πολεμικά στο λιμάνι.Το λέω γιατί κάποιος λιμενικός ζήτησε από συνασθενή να σβήσει φωτογραφίες.
Είναι ου μπλέξεις...

Την ημέρα των εγκαινίων δεν ήταν η φρεγάτα στο λιμάνι, είχε φύγει.
Ήταν όμως το κρουαζιερόπλοιο "Salamis Filoxenia".
Εμένα προσωπικά δε μου έκανε παρατήρηση κανένας λιμενικός. Τώρα αν ο "συνασθενής" προκάλεσε και
έβγαλε "φάτσα-φόρα" τη φωτογραφική και το φωτογράφισε, τότε έκανε φάουλ.
Γενικώς λίγη προσοχή...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-07-2018, 13:24
[QUOTE=Akis Dionisis;604043]Την ημέρα των εγκαινίων δεν ήταν η φρεγάτα στο λιμάνι, είχε φύγει.
Ήταν όμως το κρουαζιερόπλοιο "Salamis Filoxenia".
Εμένα προσωπικά δε μου έκανε παρατήρηση κανένας λιμενικός. Τώρα αν ο "συνασθενής" προκάλεσε και
έβγαλε "φάτσα-φόρα" τη φωτογραφική και το φωτογράφισε, τότε έκανε φάουλ.
Γενικώς λίγη προσοχή...[/QUOταTE]
Πρέπει να ήταν την ώρα του κατάπλου,βράδυ κ αν κατάλαβα καλά η Φ/Γ φαινόταν κάπου στο πλάνο.
Τυχερός ήταν που δεν του πήρε την μηχανή.Είναι όμως κ μερικοί στο ΛΣ...υπερβολικοί!
Γι'αυτό έχω πει κ άλλες φορές να προσέχουμε.
Έγραψα "πολεμικά" γιατί κάτι άλλο φαίνεται από την άλλη πάντα.Ίσως του ΛΣ ή της FRONTEX...

Akis Dionisis
04-07-2018, 14:07
Χτεσινή αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με τις....."μπάντες"......
189083

Joyrider
04-07-2018, 18:39
Καλά, οι γνωστοί "δημοσιογράφοι". Αυτός το έψαξε τόσο πολύ το ιστορικό του πλοίου που δεν ξέρει ούτε πώς λέγεται! Άκου εκεί... SEA BLUE! Προτιμάει δλδ να μην έχει καθόλου καράβι η γραμμή της Θεσσαλονίκης?? Με ουτοπίες που ψάχνει αυτός θέλει απ'τη μια στιγμή στην άλλη να γεμίσει καράβια η πόλη. Τι να πεις πια για τα μυαλά ορισμένων... Άμα δεν ξέρουν πώς λειτουργεί η οικονομία και το εμπόριο...

Ο συγκεκριμένος "δημοσιογράφος" φίλε μου είναι γνωστός για τις μπουρδολογίες και τις σαχλαμάρες που γράφει, τον κράζει ο περισσότερος μοτοσυκλετιστικός κόσμος γιατί παρεπιδημεί και εκεί με διάφορες αναρτήσεις σε σελίδες και site. Δεν δέχεται επ' ουδενί την αντίθετη άποψη και τον διάλογο και θεωρεί τις απόψεις του ως μόνες ορθές και θέσφατο.
Οπότε τα γραπτά του σχετικά με το πλοίο και την γραμμή είναι για τον κάλαθο των αχρήστων, μην του δίνετε καμμία σημασία.

Akis Dionisis
04-07-2018, 18:52
Θα του τα ψάλει ο κατάλληλος άνθρωπος!!! [όχι εγώ, άλλος....]

rafina-lines
04-07-2018, 19:37
Θα του τα ψάλει ο κατάλληλος άνθρωπος!!! [όχι εγώ, άλλος....]

Και καλά θα του κάνει!

panthiras1
04-07-2018, 20:37
Δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι καλός ή κακός στην δουλειά του, λέει όμως κάποιες αλήθειες. Δεν θα ήταν καλύτερα αν στην γραμμή υπήρχε ένα νεότερο και ταχύτερο πλοίο;

rafina-lines
04-07-2018, 20:51
Δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι καλός ή κακός στην δουλειά του, λέει όμως κάποιες αλήθειες. Δεν θα ήταν καλύτερα αν στην γραμμή υπήρχε ένα νεότερο και ταχύτερο πλοίο;

Εγώ θα στο θέσω αλλιώς όμως το ερώτημα: Δε θα ήταν χειρότερα αν δεν είχε δρομολογηθεί έστω αυτό το πλοίο και η γραμμή ήταν και φέτος ορφανή όπως τα τελευταία 10 χρόνια?? Δλδ ρε παιδιά, μην είστε και πλεονέκτες. Εδώ δεν ασχολιόταν κανείς με τη γραμμή αυτή και τώρα που βρέθηκε έστω ένα πλοίο θέλετε να φέρετε όλα τα παλάτια των Μινωικών. Μα δεν πάει έτσι! Δεν υπάρχει επιλογή, τι δεν καταλαβαίνεις...?? Ή αυτό ή τίποτα. Αυτές είναι οι επιλογές και τίποτε άλλο. Αν σε άλλα 10 χρόνια οι συνθήκες της γραμμής έχουν αλλάξει τα ξανασυζητάμε πάλι...

alkeos
04-07-2018, 23:45
Αν και ξεφεύγουμε απ' το θέμα, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος εδώ στα Βόρεια θεωρείται ολίγον τι γραφικός και φορέας ψιλοακραίων κατά καιρούς απόψεων για διάφορα θέματα. Τέλος πάντων, υπήρχε όντως γερμανικό πολεμικό (νομίζω φρεγάτα, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος) το βράδυ της πρώτης άφιξης του βαποριού (μέχρι και το μεσημέρι τουλάχιστον της επομένης). Παρακάτω κάποιες φωτο από τη μέρα της δεξίωσης, στην οποία με κάλεσε, όπως προείπε, ο φίλος Akis Dionisis.

189089189090189091189092

panthiras1
05-07-2018, 17:10
Εύχομαι καλές θάλασσες και καλές διακοπές με το πλοίο.

pantelis2009
05-07-2018, 17:33
Σήμερα από τα Βόρεια του Καφηρέα άρχισε να φαίνεται κανονικά το AIS του.

Akis Dionisis
05-07-2018, 18:25
Οφείλω να πω, ότι το πλοίο όσο και να το κατηγόρησα, στο φινάλε με εντυπωσίασε αρκετά.
Είναι αυτό που λέμε, τα φαινόμενα απατούν....

Καθίσματα αεροπορικού τύπου.... 189108

Disco / Σαλόνι διακεκριμένης Θέσης.... 189109

Περισσότερες φωτογραφίες από το εσωτερικό του σε επόμενα ποστς....

Το βράδυ της παρθενικής του άφιξης ως "ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ".... 189110

ancd
05-07-2018, 19:22
Καθίσματα αεροπορικού τύπου.... 189108

Αυτα τα αεροπορικά καθίσματα σε πιο ντεκ είναι? Εγώ θυμάμαι επι εποχής Λ.Α.Ν.Ε. ότι είχε πίσω απο την reception Pullman Seats, μετά στην πορεία έβγαλαν το εκκλησάκι δεξιά απο την reception και πρόσθεσαν κι άλλα αεροπορικά άλλα χωρίς παράθυρα! Στο ντεκ με τις βάρκες πρυμα ήταν το εστιατόριο, κουζίνα, η σκάλα για το ανοιχτό κατάστρωμα πάνω, μετά το self service με τα μαγαζιά, το κλιμακοστάσιο και ανάμεσα στις βάρκες το σαλόνι και ο διάδρομος για τις καμπίνες πλωρα. Και στο τελευταίο ντεκ, πίσω η ντίσκο και μπροστά από το κλιμακοστάσιο το σαλόνι της Α' θέσης! Και θυμάμαι και στην κόντρα γέφυρα κάτι ντουζιερες!
Πάντως για τα μέτρα του έχει άνετους χώρους και μεγάλα γκαράζ, το προτιμώ στην γραμμή αυτήν από τα μικρά Blue Star που είναι απελπισία! Απορώ πως τα βάζουν και κάνουν την άγονη Δωδεκανήσου και δεν παραπονιέται κανένας επιβάτης και σας πειράζει το AQUA BLUE ! Εντάξει έχει κάποια χρόνια άλλα άμα η επιθεώρηση το κρίνει ασφαλής και αξιοπλοο ποιο είναι το πρόβλημα να μην κάνει την γραμμή? Το Superferry ΙΙ είναι ποιο νέο?

ΑΡΗΣ
05-07-2018, 19:26
Αυτα τα αεροπορικά καθίσματα σε πιο ντεκ είναι? Εγώ θυμάμαι επι εποχής Λ.Α.Ν.Ε. ότι είχε πίσω απο την reception Pullman Seats, μετά στην πορεία έβγαλαν το εκκλησάκι δεξιά απο την reception και πρόσθεσαν κι άλλα αεροπορικά άλλα χωρίς παράθυρα! Στο ντεκ με τις βάρκες πρυμα ήταν το εστιατόριο, κουζίνα, η σκάλα για το ανοιχτό κατάστρωμα πάνω, μετά το self service με τα μαγαζιά, το κλιμακοστάσιο και ανάμεσα στις βάρκες το σαλόνι και ο διάδρομος για τις καμπίνες πλωρα. Και στο τελευταίο ντεκ, πίσω η ντίσκο και μπροστά από το κλιμακοστάσιο το σαλόνι της Α' θέσης! Και θυμάμαι και στην κόντρα γέφυρα κάτι ντουζιερες!
Πάντως για τα μέτρα του έχει άνετους χώρους και μεγάλα γκαράζ, το προτιμώ στην γραμμή αυτήν από τα μικρά Blue Star που είναι απελπισία! Απορώ πως τα βάζουν και κάνουν την άγονη Δωδεκανήσου και δεν παραπονιέται κανένας επιβάτης και σας πειράζει το AQUA BLUE ! Εντάξει έχει κάποια χρόνια άλλα άμα η επιθεώρηση το κρίνει ασφαλής και αξιοπλοο ποιο είναι το πρόβλημα να μην κάνει την γραμμή? Το Superferry ΙΙ είναι ποιο νέο?

Τα μικρα Blue Star που "κολλανε"? Επισης η αγονη Δωδεκανησου?

ancd
05-07-2018, 19:51
Τα μικρα Blue Star που "κολλανε"? Επισης η αγονη Δωδεκανησου?

Το είπα σαν σύγκριση μεγέθους με ένα πλοίο πολύ νεότερο από το AQUA BLUE και λίγο πιο γρήγορο. Όσο έκανε επισκευή το Blue Star Patmos ποιο έκανε την άγονη Δωδεκανήσου?

Akis Dionisis
05-07-2018, 20:18
Αν δεν έχω μπερδευτεί, στο DECK 6 βρίσκονται..

ΑΡΗΣ
05-07-2018, 21:21
Το είπα σαν σύγκριση μεγέθους με ένα πλοίο πολύ νεότερο από το AQUA BLUE και λίγο πιο γρήγορο. Όσο έκανε επισκευή το Blue Star Patmos ποιο έκανε την άγονη Δωδεκανήσου?
Και παλι δε καταλαβαινω τι σχεση εχει η αγονη Δωδεκανησου και τα μικρα με τη Θεσσαλονικη και το Ηρακλειο....Ειπε κανενας οτι θα εμπαινε μικροτερο βαπορι απο το Ακουα Μπλου?Και επι τας ευκαιρας σε αυτα τα μικρα Βluestarakia χρωσταει πολλα η ακτοπλοια απο 2000 και επειτα...Δεν θα επεκταθω...

thanos75
06-07-2018, 09:34
Και παλι δε καταλαβαινω τι σχεση εχει η αγονη Δωδεκανησου και τα μικρα με τη Θεσσαλονικη και το Ηρακλειο....Ειπε κανενας οτι θα εμπαινε μικροτερο βαπορι απο το Ακουα Μπλου?Και επι τας ευκαιρας σε αυτα τα μικρα Βluestarakia χρωσταει πολλα η ακτοπλοια απο 2000 και επειτα...Δεν θα επεκταθω...
Από το 2000 και μετά έχουν αλλάξει πολλά...λυπάμαι που θα το πω αλλά κατά την περίοδο αιχμής ασφυκτιά κανείς στα μικρά μπλουσταράκια (ειδικά στην Παροναξία)

Akis Dionisis
06-07-2018, 20:19
Παρασκευή 29 του μηνός | Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
189126

Akis Dionisis
08-07-2018, 17:37
Το αυριανό "τοπικό" δρομολόγιο των Σποράδων, θα μείνει ανεκτέλεστο....

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο - Κυκλάδες και Κρήτη.
189146

Amorgos66
09-07-2018, 14:40
Το αυριανό "τοπικό" δρομολόγιο των Σποράδων, θα μείνει ανεκτέλεστο....

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο - Κυκλάδες και Κρήτη.
189146

...ε,κινηση δεν εχει,...επιδοτουμενο δρομολογιο
δεν ειναι...,τι να παει ν κανει...!!

Akis Dionisis
12-07-2018, 18:23
...ε,κινηση δεν εχει,...επιδοτουμενο δρομολογιο
δεν ειναι...,τι να παει ν κανει...!!

Να σου πω τη πάσα αλήθεια, το "τοπικό" των Σποράδων δε μας ενδιαφέρει και πολύ.
Μας ενδιαφέρει να έχει κίνηση στο μεγάλο δρομολόγιο.
Πάντως τελευταία, κατέβαινε αγριεμένο.....
189185

maria korre
15-07-2018, 07:06
Χθεσινή άφιξη στη Νάξο.

189210

Akis Dionisis
16-07-2018, 12:46
Σημερινή πρωινή αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για το "τοπικό" δρομολόγιο των Σποράδων.
189247

VASILIS CRETA
17-07-2018, 07:17
Προπελιά δε χάνει ο φίλος Άκης! Συνέχισε έτσι και αν ασχολείσαι ή έχεις ακούσει πέρα από φωτογραφίες, δώσε και καμια αναφορά σχετικά με την κίνηση, πως τα πάει, γνώμες κλπ. Αν και δεν μπορώ να το συνηθίσω με άλλα χρώματα και όνομα, ευτυχώς που το πήρε ο Ηλιό και μακάρι να στεριώσει και να μακροημερεύσει γιατί το θεωρώ ένα από τα πιο αδικημένα σκαριά των θαλασσών μας...

Akis Dionisis
17-07-2018, 10:35
Προπελιά δε χάνει ο φίλος Άκης! Συνέχισε έτσι και αν ασχολείσαι ή έχεις ακούσει πέρα από φωτογραφίες, δώσε και καμια αναφορά σχετικά με την κίνηση, πως τα πάει, γνώμες κλπ. Αν και δεν μπορώ να το συνηθίσω με άλλα χρώματα και όνομα, ευτυχώς που το πήρε ο Ηλιό και μακάρι να στεριώσει και να μακροημερεύσει γιατί το θεωρώ ένα από τα πιο αδικημένα σκαριά των θαλασσών μας...

Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, παίρνω το καφέ και τη φωτογραφική μου και κατεβαίνω στο λιμάνι.
Τη Παρασκευή που μας πέρασε, πήρε περίπου 25 φορτηγά, πολλά αυτοκίνητα και δίκυκλα και 300+ επιβάτες από Θεσσαλονίκη προς ΌΛΟΥΣ τους προορισμούς!
Χτες Δευτέρα στο τοπικό των Σποράδων, πήρε 300+ πάλι επιβάτες, 40 αυτοκίνητα και αρκετά δίκυκλα από Θεσσαλονίκη. Φορτηγά κτλ δε ξέρω...
Μπορώ να σας πω σίγουρα, ότι η κίνηση και η ζήτηση αυξάνεται αργά και σταθερά.
ΕΑΝ, μπορέσει η εταιρεία να συνεχίσει να παίρνει την επιδότηση και πέραν του Σεπτέμβρη, θα μιλάμε για μία ετήσια δρομολόγηση, αλλά με αρκετά νησιά εκτός δρομολογίου τους χειμερινούς μήνες. Βασικά πιστεύω ανάλογα τη ζήτηση.
Ενδεχομένως να είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά απ'ότι έχω μάθει οι μεταφορικές το θέλουν!
Το μοναδικό μειονέκτημα που έχω εντοπίσει κι έτσι έχω μάθει, είναι ότι δε βολεύει η ώρα αναχώρησης στις μεταφορικές, οπότε μιλάμε και για ένα ποσοστό χάσιμο πελατείας.
Τουλάχιστον 2-3 ώρες μετά θα βόλευε να φεύγει από Θεσσαλονίκη σε αρκετές μεταφορικές.

Ακόμα μία φωτογραφία του στη Θεσσαλονίκη μας....
189264

VASILIS CRETA
17-07-2018, 12:59
Η επιδότηση δε νομίζω να αφαιρεί νησιά, άλλωστε γι αυτό (υποτίθεται ότι) υπάρχουν οι επιδοτήσεις, για να εξυπηρετούνται τα "δύσκολα" νησιά. Τώρα αν ισχύει αυτό που λες με τις μεταφορικές (ειδικά αν υπάρχει από πλευράς τους καλή θέληση όπως μας αναφέρεις) πιστεύω θα βρεθεί λύση. Γιατί σίγουρα το χειμώνα ο αριθμός επιβατών και ΙΧ θα πέσει (προσωπικά ήδη τους θεωρώ μικρούς, αν και όπως σωστά επισήμανες είναι ακόμα αρχή,)

ΑΡΗΣ
17-07-2018, 16:37
Δαιδαλος και Ελ Γκρεκο αναχωρουσαν βραδακι...κατι τετοιο θα γινει λογικα και τωρα...

Akis Dionisis
17-07-2018, 23:33
Δαιδαλος και Ελ Γκρεκο αναχωρουσαν βραδακι...κατι τετοιο θα γινει λογικα και τωρα...

Το χειμώνα που έκαναν δύο δρομολόγια από Θεσσαλονίκη πράγματι αναχωρούσαν στις 22:30 από Θεσσαλονίκη.
Όπως και τα ΦΑΙΔΡΑ, ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

Ακόμα μία φωτογραφία του πλοίου, με μία από τις LUX καμπίνες του. Πραγματικά είναι όμορφο εσωτερικά..
189265

manoubras 33
22-07-2018, 10:43
Αναχωρηση απο την Συρο

189324

npapad
22-07-2018, 12:40
...και άφιξη στο Ηράκλειο στις 21-7-2018
189327

Akis Dionisis
23-07-2018, 06:44
Έχει και η βλακεία τα όριά της.... (http://reportplus.gr/sea-jet-%cf%80%cf%89%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%ac-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%c e%af%ce%ba%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5/)

ktsim
23-07-2018, 09:38
Κομπλεξ Θεσσαλονίκης μερος 658.835 και κάτι ψιλα...

Joyrider
23-07-2018, 11:30
Για άρθρο του χαζόβλακα Μπουρή μου κάνει...αν και ανώνυμο, ο τρόπος γραφής είναι ίδιος

Akis Dionisis
23-07-2018, 13:03
Λέει [το άρθρο] ότι το πλοίο πάει με 14 ν.μ. Εμείς άλλα βλέπουμε...
189343

ancd
23-07-2018, 13:33
Πρέπει να έχει υπολογίσει την ταχύτητα απευθείας Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο! Δεν έχει υπολογίσει ότι για να πάει Ηράκλειο περνάει και απο άλλα 6-7 νησιά, που μόνο το st/by είναι μια ώρα τουλάχιστον στο κάθε λιμάνι!

Amorgos66
23-07-2018, 14:07
...για να πανε 2 ατομα+ ΙΧ Θεσσαλονικη Ηρακλειο
μεσω Πειραια με καμπινα,ποσο
τους στοιχιζει κ ποσες ωρες θα κανει...??
Και δε μιλαμε να πηγαινει του σκοτωμου
στο δρομο κ να φτανει στο παρα 5' μπροστα
στο πλοιο...!!

OfTheHighSeas
23-07-2018, 16:04
...για να πανε 2 ατομα+ ΙΧ Θεσσαλονικη Ηρακλειο
μεσω Πειραια με καμπινα
!
Αν επιλέξει κανείς άφιξη στα Χανιά με το Mykonos Palace, (αναχώρηση στις 16:00,διάρκεια 6 ώρες), δεν χρειάζεται καμπίνα. Κόστος 118€. Τι ώρα πρέπει να ξεκινήσει κανείς από την Θεσσαλονίκη για να είναι στις 15:00 στο λιμάνι του Πειραιά;

ΑΡΗΣ
23-07-2018, 16:36
Σε λιγο πιο γρηγορα θα φτανετε με το Ακουα Μπλου στη Κρητη( και ανετα) απο οτι στη Χαλκιδικη εκει στη Θεσσαλονικη..Και μεταξυ σοβαρου και μεταξυ αστειου...Οποτε χαλαρα...μια χαρα ειναι το βαπορακι..

Akis Dionisis
23-07-2018, 17:49
Σε λιγο πιο γρηγορα θα φτανετε με το Ακουα Μπλου στη Κρητη( και ανετα) απο οτι στη Χαλκιδικη εκει στη Θεσσαλονικη..Και μεταξυ σοβαρου και μεταξυ αστειου...Οποτε χαλαρα...μια χαρα ειναι το βαπορακι..

Ζήτημα λίγων ωρών. Και ;;
Μόνο τη ταλαιπωρία της οδήγησης, ή της μετάβασης, είτε σιδηροδρομικώς, είτε αεροπορικώς και μετά με συγκοινωνία κτλ,
ε, φτάνει κουράστικα μόνο που τα έγραψα....

OfTheHighSeas
23-07-2018, 20:48
Ζήτημα λίγων ωρών. Και ;;
Μόνο τη ταλαιπωρία της οδήγησης, ή της μετάβασης, είτε σιδηροδρομικώς, είτε αεροπορικώς και μετά με συγκοινωνία κτλ,
ε, φτάνει κουράστικα μόνο που τα έγραψα....
Υποθέτω αυτό είναι σχόλιο στο #1728 (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?907-Aqua-Blue-Ierapetra-L-Talos-Kydon-Okudogo-No-8-Green-Arch&p=604702#post604702) και όχι στο επισυναπτόμενο (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?907-Aqua-Blue-Ierapetra-L-Talos-Kydon-Okudogo-No-8-Green-Arch&p=604706#post604706)

Akis Dionisis
24-07-2018, 00:56
Παίζει να μπερδεύτηκα...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
24-07-2018, 08:07
Αν επιλέξει κανείς άφιξη στα Χανιά με το Mykonos Palace, (αναχώρηση στις 16:00,διάρκεια 6 ώρες), δεν χρειάζεται καμπίνα.
Γιά αυτούς που δεν έχουν σπίτι στην Κρήτη να υπολογίζετε μιά επιπλέον διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

ancd
25-07-2018, 00:42
Πριν 2 ώρες άφιξη στην Σκιάθο και αποβίβασε περίπου 30 άτομα 6 Ι.Χ. και 2 φορτηγά. Στο κάτω γκαράζ είχε καμία 30 καροτσες για τα υπόλοιπα νησιά! Όχι πολύ καλή επιβατική κίνηση για τέλος Ιουλίου!
Υ. Γ. Μπορεί να μου πει κάποιος τι λάθος κάνω και ανεβαίνουν οι φωτό μου στραβά στο forum ενώ στην συλλογή μου τις βλέπω κανονικά?

Akis Dionisis
25-07-2018, 11:10
Η ώρα άφιξης στη Σκιάθο, δεν είναι και πολύ βολική μάλλον.
Από Θεσσαλονίκη έφυγε με 300+ άτομα. Σταθερός αριθμός επιβατών τελευταία.
Πήρε κάπου στα 25 φορτηγά [7-8 μικρά και όλα τα υπόλοιπα μεγάλα επικαθήμενα].
Αρκετά αυτοκίνητα ασυνόδευτα και μη για όλους τους προορισμούς.

ancd
25-07-2018, 13:40
Άρα από το ντοκο που είδα το γκαράζ καλά τα υπολόγισα τα φορτηγά! Τα Ι.Χ. ήταν στο πάνω γκαράζ και δεν είχα εικόνα! Το δρομολόγιο της Παρασκευής βολεύει για μια απόδραση στην Σκιάθο και επιστροφή αργά την Κυριακή. Τώρα όλο αυτό το ενδοκυκλαδικο δρομολόγιο Άνδρο-Σύρο -Τήνο- Μύκονο- Πάρο- Νάξο - Σαντορίνη -Ηράκλειο δεν ξέρω πόσο εξυπηρετεί! Θα προτιμούσα δύο προσεγγίσεις το πολύ στα λιμάνια των Κυκλάδων και μετά με τα διερχόμενα πλοία να πάνε στους υπόλοιπους προορισμούς. Δεν γίνεται με ένα καράβι να πάμε σε ολα τα νησία!

ΑΡΗΣ
25-07-2018, 14:47
Και γιατι δε γινεται? Το βαπορι στοχευει και στις ενδιαμεσες προσεγγισεις...και εκει υπαρχει μεταφορικο εργο...

ancd
25-07-2018, 18:50
Πόσο μεταφορικό έργο έχει? Αν εξαιρέσεις την Σύρο από τα υπόλοιπα νησιά περνάνε τουλάχιστον 3 βαπόρια για τους ίδιους προορισμούς! Τρένο, το ένα πίσω από το άλλο! Για αυτό λέω με μια καλύτερη ώρα θα βρεις την ανταπόκριση και θα πας ποιο γρήγορα στον προορισμό σου! Θεσσαλονίκη-Σκιάθο- Σύρο - Μύκονο - Ηράκλειο. Τέλος! Στην Μύκονο κατέβα και πάρε το ταχύπλοο που έρχεται από πίσω και θα πας Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη πολύ ποιό γρήγορα! Και το Ηράκλειο θα έρθει πολύ ποιό κοντά στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 4-5 ώρες! Ο Δαίδαλος γιατί ήταν γεμάτος? Έπιανε όλα αυτά τα λιμάνια?

express adonis
25-07-2018, 19:53
Πόσο μεταφορικό έργο έχει? Αν εξαιρέσεις την Σύρο από τα υπόλοιπα νησιά περνάνε τουλάχιστον 3 βαπόρια για τους ίδιους προορισμούς! Τρένο, το ένα πίσω από το άλλο! Για αυτό λέω με μια καλύτερη ώρα θα βρεις την ανταπόκριση και θα πας ποιο γρήγορα στον προορισμό σου! Θεσσαλονίκη-Σκιάθο- Σύρο - Μύκονο - Ηράκλειο. Τέλος! Στην Μύκονο κατέβα και πάρε το ταχύπλοο που έρχεται από πίσω και θα πας Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη πολύ ποιό γρήγορα! Και το Ηράκλειο θα έρθει πολύ ποιό κοντά στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 4-5 ώρες! Ο Δαίδαλος γιατί ήταν γεμάτος? Έπιανε όλα αυτά τα λιμάνια?

τα δαιδαλος-ελ γκρεκο τι νησια επιαναν??

ΑΡΗΣ
25-07-2018, 20:20
Ο Δαιδαλος δεν επιανε Τηνο-Μυκονο-Ναξο οταν επιανε Συρο...Τοτε αν δειτε πως ηταν διαμορφωμενο το οδικο δικτυο απο Εβρο μεχρι Πειραια θα βγουν συμπερασματα...

Akis Dionisis
26-07-2018, 01:00
Σίγουρα είναι υπερβολή που του φόρτωσαν τόσα νησιά. Μη ξεχνάτε και τη κόντρα που υπάρχει με την "άλλη" εταιρεία.
Αν και απ'όσο γνωρίζω, πολλοί Βορειοελλαδίτες αν και καθυστερημένα το έχουν μάθει και βολεύει αφάνταστα που δε ταλαιπωρούνται μέχρι Πειραιά.
Πόσο δε, όταν στα εισιτήρια της επιστροφής με ΆΜΕΣΗ ΈΚΔΟΣΗ, η έκπτωση αγγίζει το 60%.
Πιο πολλές ώρες μεν, αλλά τουλάχιστον το συνδυάζουν και σαν "κρουαζιέρα".
Σε κάθε δρομολόγιο τον αριθμό 300-350 σε επιβάτες έχει γίνει δεδομένο πλέον.
Το ίδιο και σε φορτηγά. 20-25 σε κάθε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη.
Από φορτηγά, από τη μία έμαθα ότι θα ήθελαν οι μεταφορικές να φεύγει τουλάχιστον 2-3 ώρες αργότερα για να στέλνουν περισσότερα επικαθήμενα για να μη τα στέλνουν μέσω Πειραιά.
ΑΝ η εταιρεία καταφέρει και εξασφαλίσει επιδότηση και για το χειμώνα, και αλλάξουν και οι ώρες αναχώρησης λόγο του ότι θα κοπούνε μερικά νησιά, τότε ίσως το καράβι παραμείνει στη γραμμή και το χειμώνα. Μπορεί να μη του φαινόταν στην αρχή, αλλά ίσως και να του ταιριάζει η γραμμή....
Αν το προσέξετε στο "ρουφιάνο" οι ταχύτητές του είναι άκρως ικανοποιητικές!

ΑΡΗΣ
26-07-2018, 09:19
Ξεχασα να πω οτι τα της Μινοαν δεν επιαναν και Ανδρο...Παντως σημερα στη Συρο εφερε στο ανέβα πολυ κοσμο 2-3 λεωφορεια και οχηματα....

pantelis2009
02-08-2018, 16:08
Το ......Δοκιμαστικός πλους.......πότε θα σβήσει από το AIS??????

Amorgos66
03-08-2018, 01:12
http://www.theseanation.gr/ακτοπλοϊα/νεα-ακτοπλοϊασ/νεα/40801-aqua-blue-η-μεγαλύτερη-θαλάσσια-γέφυρα-στο-αιγαίο.html

Amorgos66
03-08-2018, 13:19
https://youtu.be/nQ7shHKcnsQ

Apostolos
03-08-2018, 22:13
Πότε ρε διάολε πέρασαν 14 χρόνια... Ζωή να έχει το ασχημόπαπο γιαπωνέζικο μας

189563

renetoes
04-08-2018, 21:21
Πότε ρε διάολε πέρασαν 14 χρόνια... Ζωή να έχει το ασχημόπαπο γιαπωνέζικο μας

189563

14 χρόνια, captain? Και τι να πω εγώ που το πρωτοείδα στη Σούδα το 1991, πριν από 27 χρόνια, ως ΚΥΔΩΝ 2, 'άρτι αφιχθεν" από την Ιαπωνία? Θα ανεβάσω φωτογραφίες σύντομα! Και ακόμα με απασχολεί το ερώτημα, γιατί καπετάνιοι του παλιοί το προτιμούσαν ως πλοίο από το ΠΡΕΒΕΛΗΣ.... Άνθρωποι που είχαν κάνει και στα δυο, εννοώ!

ΑΡΗΣ
05-08-2018, 07:37
14 χρόνια, captain? Και τι να πω εγώ που το πρωτοείδα στη Σούδα το 1991, πριν από 27 χρόνια, ως ΚΥΔΩΝ 2, 'άρτι αφιχθεν" από την Ιαπωνία? Θα ανεβάσω φωτογραφίες σύντομα! Και ακόμα με απασχολεί το ερώτημα, γιατί καπετάνιοι του παλιοί το προτιμούσαν ως πλοίο από το ΠΡΕΒΕΛΗΣ.... Άνθρωποι που είχαν κάνει και στα δυο, εννοώ!

...διοτι παρολο που δεν του φαινεται οι ελικτικες του ειναι 5 κλασεις πάνω που λέει ο λόγος απο του Πρεβελης....

Amorgos66
05-08-2018, 20:59
...ατυχια...!!
https://www.google.com/amp/s/amp.newsbomb.gr/ellada/news/story/906257/ektakto-proskroysi-toy-ploioy-aqua-blue-sto-limani-tis-skiathoy