Συμφωνώ στα περισσότερα.Δυστυχώς τα "Ποσειδώνια" χάθηκαν γιά τον Πειραιά που ήταν ο φυσικός τους χώρος.
Αν κ στην αρχή έλεγαν ότι η φυγή ήταν προσωρινή κ ότι θα ξαναγύριζαν σε καινούργιο εκθεσιακό κέντρο στο Παλατάκι.
Άμα παγιωθεί μιά κατάσταση...![]()
Συμφωνώ στα περισσότερα.Δυστυχώς τα "Ποσειδώνια" χάθηκαν γιά τον Πειραιά που ήταν ο φυσικός τους χώρος.
Αν κ στην αρχή έλεγαν ότι η φυγή ήταν προσωρινή κ ότι θα ξαναγύριζαν σε καινούργιο εκθεσιακό κέντρο στο Παλατάκι.
Άμα παγιωθεί μιά κατάσταση...![]()
Πιστεύω ότι σε αυτό φταίει η προβολή στο διαδίκτυο.
Επίσης εξαφανίστηκαν πλέον οι κάρτες που έβγαζαν ορισμένα ναυπηγεία επ'ευκαιρία της παράδοσης νεότευκτων.Παλιά τις έβγαζαν ναυτπηγεία της Ιαπωνίας ( μέχρι πρόσφατα ) ,Φινλανδίας,πρώην Γιουγκοσλαβίας.Αυτές περιείχαν φωτό του πλοίου κ τεχνικά χαρακτηριστικά του.Το ωραίο ήταν ότι πολύ παλιά είχαν αντί φωτό,το πλοίο ζωγραφισμένο με ακρίβρεια.
Όλες αυτές οι κάρτες είχαν συλλεκτική αξία κ ευτυχώς έχω μαζέψει πολλές.
Το πρωί της Τρίτης που επισκέφθηκα την έκθεση έγινε black out με αποτέλεσμα για περίπου δύο ώρες να υπάρχει μόνο χαμηλός emergency φωτισμός και καθόλου κλιματισμός, πράγμα που μας εξέθεσε διεθνώς.
Είμαι κι εγώ της άποψης ότι τα Ποσειδώνια πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψουν στην φυσική τους έδρα, όμως παρατηρώ ότι κι αν ακόμη κατασκευαστεί στην Παγόδα ένας υπερσύγχρονος εκθεσιακός χώρος, πάλι δεν θα φανεί αρκετός για να μπορέσει να χωρέσει την τεράστια έκταση που καταλαμβάνει η έκθεση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις του Metropolitan Expo.
Η ίδια η παγόδα έχει πρόβλημα στατικότητας,νομίζω λόγω σεισμού αλλά κ διάβρωσης.Παρ' όλα αυτά έχει κηρυχθεί διατηρητέα λόγω ιδιαιτερότητας.Πολύ παλιά δεν είναι,εγώ την πρόλαβα γιαπί.Αν ποτέ επανέλθει,θα είναι σε άλλο χώρο.
Κάθε πρωί περνάω από κει και με πιάνει μια θλίψη.. Ερειπωμένο και, κατά τη γνώμη μου, χωρίς ελπίδα του να γίνει κάτι σε αυτό το κτίριο. Σίγουρα πάντως, είναι ξεπερασμένο για τέτοιας εμβέλειας έκθεση.
Η διεξαγωγή των Ποσειδωνίων 2020, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μεταφέρεται καλώς εχόντων των πραγμάτων, για το διάστημα 26 - 30 Οκτωβρίου 2020.
Η φετινή διοργάνωση των Ποσειδωνίων αναμένεται να λάβει χώρα το διάστημα 6 - 10 Ιουνίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo.
Ας ελπίσουμε, η φετινή διοργάνωση να διεξαχθεί κανονικά, χωρίς την διπλή ματαίωση του 2020, λόγω της πανδημίας.