Σελίδα 1 από 13 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 1 έως 10 από 126

Θέμα: Αλκυών [Alkyon]

 1. #1

  Προεπιλογή Αλκυών [Alkyon]

  Δεν φταίμε εμείς που τις νέες ναυπηγήσεις πλοίων ανοικτού τύπου τις μαθαίνουμε.... μήνες ολάκερους πριν καν ξεκινήσουν. Όπως λοιπόν είχα προαναγγείλει πριν τρεις μήνες, τον περασμένο δηλαδή Ιούλιο,

  Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Espresso Venezia Εμφάνιση μηνυμάτων
  Δόξα τω θεώ, ο χορός των ναυπηγήσεων πλοιών ανοικτού τύπου καλά κρατεί στα ναυπηγεία της χώρας μας. Εκτός των ....αναγγελιών που είχε κάνει πριν δύο μήνες ο Παντελής για πλοία που ούτε καν έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται ακόμα (στα Αμπελάκια Σαλαμίνας), σήμερα έμαθα ότι δύο νέα πλοία είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Πέραμα. Ένα αμφίπλωρο με όνομα λίγο-πολύ ...αναμενόμενο, και ένα ορθόπλωρο (ή αν προτιμάτε κλασσικού τύπου) πενηντάμετρο, με "όνομα βαρύ" στην ιστορία των Ελληνικών "παντοφλών" !!!!!

  Περισσότερα στην ώρα τους, όταν φτάσουν οι πρώτες λαμαρίνες και ξεκινήσει η ναυπήγηση τους.
  ένα νέο πλοίο ανοικτού τύπου (μονής κατεύθυνσης) ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο ναυπηγείο του Γιώργου Φραντζή στο Πέραμα. Το όνομα αυτού -"βαρύ" στην ιστορία των Ελληνικών παντοφλών όπως είχα πει- θα είναι ΑΛΚΥΩΝ. Πλοιοκτήτες του οι κ.κ. Ζαχαρίας Βασιλειάδης και Γεώργιος Βιλλιώτης (οι οποίοι κατασκευάζουν ταυτόχρονα στο ναυπηγείο Φραντζή το αμφίπλωρο ΩΡΙΩΝ ΙΙΙ) και ναυπηγός του η κ. Ευτυχία Πετυχάκη.

  Το πλοίο θα είναι 50μετρο (50m x 14m) και σκοπός των πλοιοκτητών του είναι να δρομολογηθεί στην γραμμή της Ελαφονήσου στην νότια Πελοπόννησο. Σκοπός που τους εύχομαι να τον πραγματοποίησουν επιτέλους , μιας και για την ίδια γραμμή προόριζαν τα αμφίπλωρα ΩΡΙΩΝ (2016) και ΩΡΙΩΝ ΙΙ (2017) τα οποία όμως πουλήθηκαν πολύ γρήγορα στο εξωτερικό.

  Και οι πρώτες φωτογραφίες από την κατασκευή.

  IMG_0541.jpg__IMG_0525.jpg__IMG_0528.jpg
  Πέραμα - Ναυπηγεία Γιώργου Φραντζή - 14/10/2017

 2. #2
  Εγγραφή
  Sep 2009
  Περιοχή
  ΣΑΛΑΜΙΝΑ
  Μηνύματα
  21.063

  Προεπιλογή

  Κατ' αρχάς να είναι καλορίζικο στους ιδιοκτήτες του και να έχει καλά τελειώματα, όσο για την πορεία του με τέτοιο βαρύ όνομα σίγουρη.
  Όταν έχεις φίλους και σε αγαπούν ....βρίσκεις τα πάντα. Σε πρώτη λοιπόν εμφάνιση σε ναυτιλιακό site το υπέροχο σχέδιο του Αλκυών.

  ΑΛΚΥΩΝ-03-19-10-2017.jpg

 3. #3

  Προεπιλογή

  Παντελή θερμώς ευχαριστούμε για την αποκλειστική παρουσίαση του σχεδίου του νέου φέρρυ. Και αλήθεια, τώρα που το ξαναβλέπω, θυμάσαι τι σου είχα πει όταν το είχα δει πρώτη φορά το καλοκαίρι, πως οι γραμμές του δηλαδή μου θύμιζαν αρκετά το ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΣ της Χαλκιδικής ???

 4. #4
  Εγγραφή
  Mar 2010
  Περιοχή
  πετραλωνα
  Μηνύματα
  2.042

  Προεπιλογή

  Καλορίζικο στους πλοιοκτήτες, και καλή συνέχεια στα συνεργεία.

 5. #5

  Προεπιλογή

  Τα κομμάτια του σκάφους του ΑΛΚΥΩΝ που είχαμε δει σε φωτό στο πρώτο ποστ του θέματος, έχουν ενωθεί και ήδη έχει ξεκίνησει το στήσιμο του νέου φέρρυ στο ναυπηγείο του Γιώργου Φραντζή.

  IMG_0053.jpg__IMG_0049.jpg__IMG_0042.jpg
  Πέραμα - 11/11/2017

  Δεν θα μείνει όμως για πολύ στην θέση που το βλέπουμε. Θα κατέβει (πάνω στο βάζο) πιό κοντά στην θάλασσα, και στην θέση που βρίσκεται τώρα θα ξεκινήσει σύντομα και άλλη νέα κατασκευή, ένα νέο πλοίο ανοικτού τύπου (μονής κατεύθυνσης) !!!!! Περισσότερα όμως... εν καιρώ.

 6. #6
  Εγγραφή
  Sep 2009
  Περιοχή
  ΣΑΛΑΜΙΝΑ
  Μηνύματα
  21.063

  Προεπιλογή

  Η εξελίξεις στο Αλκυών στο ναυπηγείο του φίλου Γιώργου Φραντζή.

  ΩΡΙΩΝ-ΙΙΙ-04-18-11-2017.jpg

 7. #7

  Προεπιλογή

  IMG_0658.jpg

  Να λοιπόν που το νέο φέρρυ ΑΛΚΥΩΝ αρχίζει να .....θυμίζει φέρρυ, μιας και χθες στο ναυπηγείο Φραντζή "ανέβηκαν" στο σκάφος τα δύο κομμάτια της υπερκατασκευής (οροφή γκαράζ - ντεκ σαλονιού), ενώ όπως μπορούμε να δούμε δίπλα στο πλοίο και κάτω στο έδαφος του ναυπηγείου κατασκευάζεται και το τμήμα της πλώρης του.

  IMG_0638.jpg__IMG_0642.jpg
  Πέραμα - 09/12/2017

 8. #8

  Προεπιλογή

  Εξέλιξη εργασιών κατασκευής του ΑΛΚΥΩΝ, παράλληλα βέβαια με το αδελφό ΑΛΚΥΩΝ ΙΙ του οποίου ξεκίνησαν οι εργασίες.

  Μεσαίο τμήμα του φέρρυ με την υπερκατασκευή, και τα τμήματα της πλώρης και της πρύμης στο έδαφος.

  IMG_0064.jpg__IMG_0083.jpg__IMG_0089.jpg
  Πέραμα - Ναυπηγείο Φραντζή - 02/01/2018

 9. #9

  Προεπιλογή ΑΛΚΥΩΝ ή ΑΛΚΥΩΝ ΙΙ ???

  Το ΑΛΚΥΩΝ (***) κατέβηκε χαμηλότερα στο ναυπηγείο Φραντζή, για να αφήσει χώρο για το στήσιμο του αδελφού ΑΛΚΥΩΝ ΙΙ (***). Όπως βλέπουμε σε χθεσινές φωτό το τμήμα της πλώρης έχει προσαρμοστεί στο υπόλοιπο σκάφος (η πρύμη με το μηχανοστάσιο συνεχίζει να βρίσκεται στο έδαφος), ενώ στο έδαφος επίσης έχει ξεκινήσει η υπερκατασκευή του σαλονιού.

  IMG_0065.jpg__IMG_0073.jpg
  Ναυπηγεία Φραντζή - Πέραμα - 20/01/2018

  (***) Τα ...αστεράκια έχουν να κάνουν με μία επιφύλαξη που πρέπει να διατηρήσουμε ως προς το ποιό από τα δύο αδελφά και πανομοιότυπα ορθόπλωρα που κατασκευάζονται ταυτόχρονα..... θα έχει ποιό από τα δύο ονόματα !!! Περισσότερα όμως, στην ώρα τους, μείνετε συντονισμένοι !!!

 10. #10

  Προεπιλογή

  Στο ΑΛΚΥΩΝ η υπερκατασκευή του σαλονιού (την είχαμε δει στο προηγούμενο ποστ στο έδαφος του ναυπηγείου) έχει ανέβει στην θέση της, όπως επίσης τοποθετήθηκε στο σκάφος και το τμήμα της πρύμης. Δύο φωτογραφίες από τα πλάγια (συνεχόμενες μιας και δεν χώραγε το πλοίο σε μία φωτό),

  IMG_0340.jpg__IMG_0341.jpg
  Πέραμα - Ναυπηγείο Φραντζή - 10/02/2018

  ακόμα μία από πρύμα, και μία από πλώρα όπου βλέπουμε και τα έτοιμα μαγαζιά της πλώρης στο έδαφος.

  IMG_0311.jpg__IMG_0346.jpg
  Πέραμα - Ναυπηγείο Φραντζή - 10/02/2018

  Να αναφέρουμε και τον αριθμό νηολογίου του νέου φέρρυ, Πειραιά 12494.

Σελίδα 1 από 13 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
 •  
 • BB code είναι σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας