Σελίδα 1 από 46 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 1 έως 10 από 454

Θέμα: SS Hellas Liberty [Ελλάς Λίμπερτυ - SS Arthur M. Huddell] (IMO 5025706)

 1. #1
  Εγγραφή
  Jan 2005
  Περιοχή
  Αθήνα - Νάξο - ’νδρο
  Μηνύματα
  4.986

  Προεπιλογή SS Hellas Liberty [Ελλάς Λίμπερτυ - SS Arthur M. Huddell] (IMO 5025706)

  ΡΟΤΑ για το λιμάνι του Πειραιά, βάζει ένα από τα τρία εναπομείναντα φορτηγά πλοία «Liberty». Το πλοίο παραχωρείται από την αμερικανική κυβέρνηση στην Ελλάδα για τη δημιουργία Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης.

  Το πλοίο - Μουσείο θα κοσμεί τον Πειραιά δίπλα στο χώρο που θα στεγαστεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μακραίωνη ναυτική μας παράδοση, καθώς και πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Σημειώνεται ότι σήμερα το πλοίο χρησιμοποιείται στην Αμερική για την πόντιση τηλεπικοινωνιακών καλωδίων.

  Χθες για το σκοπό αυτό ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε στο ΥΕΝ με τους ελληνοαμερικάνους γερουσιαστές Λεωνίδα Ραπτάκη (Road Island) και κ. Δημήτριο Γιάνναρο (Connecticut) oι οποίοι συνοδεύονταν από τον Robert Winchester, της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα και τον εφοπλιστή Σπύρο Πολέμη.

  Τα πλοία «Liberty» αποτελούν τη «ζωντανή» ιστορία της αναγέννησης της ελληνικής ναυτιλίας μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Οι Ελληνες ναυτικοί και τα ελληνικά πλοία ανέπτυξαν σημαντική δράση μεταφέροντας στρατεύματα και εφόδια κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στις μάχες του Ατλαντικού. Το κόστος της δράσης αυτής ήταν η απώλεια μεγάλου αριθμού Ελλήνων ναυτικών και σχεδόν το σύνολο του ελληνικού εμπορικού στόλου. Τα πλοία Liberty έχουν μεγάλη ιστορική σημασία για την πατρίδα μας. Είναι τα πλοία τα οποία διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην αναγέννηση της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Η πρωτοβουλία

  Η πρωτοβουλία της παραχώρησης του πλοίου για τη δημιουργία Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης είχε αναληφθεί από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε συνεργασία με τους Ελληνοαμερικάνους Γερουσιαστές.

  Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα και επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την παραχώρηση ενός πλοίου τύπου Liberty, από τα ελάχιστα πλοία τέτοιου τύπου που διασώζονται παγκοσμίως.

  Το αίτημα για την παραχώρηση του εν λόγω πλοίου, είχε τεθεί επισήμως και έγινε αποδεκτό το Φεβρουάριο του περασμένου έτους στον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας, Charles Ries.

  Στο διάστημα που ακολούθησε, ξεπεράστηκαν αρκετά από τα εμπόδια που υπήρχαν, μεταξύ των οποίων και η προσαρμογή της αμερικανικής νομοθεσίας, για την υλοποίηση του αιτήματος της δωρεάς στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελλάδος.


  Πηγή ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
  http://www.naftemporiki.gr/news/stat...13/1140740.htm

 2. #2

  Προεπιλογή

  Παρόλο που έχει περάσει παραπάνω από ένας χρόνος δεν έχει ακουστεί για την παραχώρηση στην Ελλάδα ενός από τα λίγα Liberty που έχουν σωθεί. Σύμφωνα με αμερικάνικες πηγές υπάρχουν μόνο τρία, τα SS John W. Brown και SS Jeremiah O'Brien που είναι μουσεία και το SS Albert M Boe που από το 1964 σαν Star of Kodiak είναι πλωτό κονσερβοποιείο ψαριών.
  Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες το πλοίο που πρόκειται να παραχωρηθεί στην Ελλάδα είναι το SS
  Arthur M. Huddell που χρησιμοποιήται για την πόντιση καλωδίων (είχε μετατραπεί για την πόντιση του αγωγού καυσίμων από την Αγγλία στη Νορμανδία το 1944) από την ΑΤ&Τ. Ελπίζω να είναι σε καλή κατάσταση και να γίνουν οι μετατροπές για να γίνει όπωςήταν τα φορτηγά πλοία.. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να πάει στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ

  Δείτε στο παρακάτω link ένα βίντεο με ξενάγησητο SS Jeremiah O'Brien που συντηρείται από εθελοντές και κάνει και ταξίδια!!!
  http://www.bowkera.com/jeremiah_obrien.htm

  Εγώ πάντως θα ήθελα να υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Και να είναι στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρη και να μπορούν τα παιδια (και οι μεγάλοι) να μάθουν τη ναυτική μας παράδοση.

  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παναγιώτης : 21-05-2007 στις 23:46

 3. #3

  Προεπιλογή Λίγα στοιχεία για τα Λιμπερτυ

  Από το 1936 το Αμερικάνικο Ναυτικό σχεδίαζε την ναυπήγηση εμπορικών πλοίων που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.
  Το Μάρτιο του 1941 και ενώ η ΗΠΑ ήταν ακόμη εκτός πολέμου αποφασίστηκε ένα σχέδιο πλοίου με κωδικό EC2-S-C1 (Emergency Cargo, 2 = μεγάλο πλοίο) βασισμένο στο σχέδιο των βρετανικών Ocean-class που ήδη κατασκευάζονταν στις ΗΠΑ.
  Τα νέα πλοία είχαν λέβητες με πετρέλαιο σε αντίθεση με το κάρβουνο που έκαιγαν τα προηγούμενα. Επίσης για να μειωθεί το κόστος για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα η ηλεκτροσυγκόλληση στην κατασκευή πλοίων αντί των ηλώσεων (πριτσινιών) που ήταν συνηθισμένο μέχρι τότε (μόνο δύο γερμανικά θωρηκτά είχαν κατασκευαστεί με ηλεκτροσυγκόλληση μέχρι τότε αλλά η ιδέα εγκαταλείφτηκε στα επόμενα). Η ηλεκτροσυγκόλληση μείωσε το κόστος των εργατικών κατά ένα τρίτο και σημαντικά το βάρος του πλοίου.
  Με την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο και την κλιμάκωση του πολέμου στην Ευρώπη ήταν επιτακτική η ανάγκη να μεταφέρονται εφόδια στην Ευρώπη. Τα γερμανικά υποβρύχια έιχαν προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις νηοπομπές. Τη λύση έδωσαν τα Λίμπερτυ και τα αντίστοιχα πετρελαιοφόρα Τ2 που κατασκευάζονταν με γρήγορότερο ρυθμό από τα πλοία που μπορούσαν να βυθίσουν οι Γερμανοί. Συνολικά 2750 πλοία κατασκευάστηκαν στα επόμενα 4 χρόνια του πολέμου, κατασκευάζονταν με τη μέθοδο της υπεργολαβίας δηλαδή τα μεγάλα ναυπηγεία έδιναν σε μικρότερα ναυπηγεία να κατασκευάσουν επιμέρους τμήματα του πλοίου τα οποία συναρμολογούνταν ώστε να ολοκληρωθεί το πλοίο. Ο μέσος όρος ναυπήγησης έφτασε το ένα πλοίο σε 42 ημέρες! Μάλιστα για λόγους δημοσιότητας και ηθικού της κοινής γνώμης το SS Robert E Peary κατασκευάστηκε σε 4 μέρες 15 ώρες και 30 λεπτά από την ώρα που τέθηκε η τροπίδα.
  Πολλά από τα πλοία ήταν καταδικασμένα να μην κάνουν δεύτερο ταξίδι μια και τα γερμανικά υποβρύχια καραδοκούσαν. Επίσης προβλήματα παρουσιάστηκαν και με την αντοχή του σκάφους 19 πλοία κόπηκαν στα δύο χωρίς εξήγηση. Παρόλο που κατηγορήθηκαν οι ανειδίκευτοι εργάτες που χρησιμοποιούσαν τα ναυπηγεία (τις περισσότερες φορές γυναίκες που δούλευαν πρώτη φορά στη ζωή τους!). Αποδείχτηκε ότι ο χάλυβας που χρησιμοποιούσαν γινόταν ψαθυρός (πρακτικά έχανε την ελαστικότητά του) στις χαμηλές θερμοκρασίες του Βορείου Ατλαντικού και με τις συγκολλήσει μια ρωγμή μπορούσε να επεκταθέι μια και τα ελάσματα δεν είχαν κενό όπως στις ηλώσεις. Τα προβλήματα αυτά λύθηκαν στο επόμενα πλοία τα VICTORY.

  SS John W Brown Πηγή: http://www.liberty-ship.com/
  Μετά τον πόλεμο τα περισσότερα πλοία αυτά εκποιήθηκαν και αποτέλεσαν τη βάση για την αναγέννηση του ελληνικού εμπορικού στόλου που είχε αποδεκατιστεί από τον πόλεμο.
  Από το Δεκέμβριο του 1946 έως τον Απρίλιο του 1947, αγοράσθηκαν συνολικά 100 λίμπερτυς και 7 δεξαμενόπλοια τύπου Τ2 από Έλληνες εφοπλιστές, αντί τιμήματος 580.000 δολαρίων το καθένα, με ευκολίες πληρωμής και αποτέλεσαν τον πυρήνα του μετέπειτα εντυπωσιακού ελληνικού εμπορικού στόλου.

  Τα πρώτα αυτά πλοία οι Έλληνες ναυτικοί τα αποκάλεσαν «ευλογημένα» γιατί θεώρησαν ότι ήταν τυχερά μιας και απʼ αυτά ξεκίνησε η τεράστια ανάπτυξη που έφερε την ελληνόκτητη ναυτιλία στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Κατά τη γνώμη μου ευλογημένοι ήταν οι Έλληνες ναυτικού που κατάφεραν να τα κινούν "πάσει θυσία" και που έκαναν πλοία φτιαγμένα για 10 χρόνια το πολύ να ταξιδεύουν για τριάντα χρόνια από τη ναυπήγησή τους.

  Μοντέλο Λίμπερτυ. Από το Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτίλίας http://museum.yen.gr

  Χαρακτηριστικά των πλοίων:

  Εκτόπισμα : 14.245 tons (12.922,8 μετρικοί τόνοι)
  Ολική Χωρητικότητα GRT: 7.176,5 κόροι)
  Νεκρό βάρος DWT:10.428 tons (10.595.3 μετρικοί τόνοι)
  Μεταφορική ικανότητα : 9.140 tons (8.291,6 μετρικοί τόνοι)
  Μήκος: 135 m
  Πλάτος: 17,3 m
  Βύθισμα: 8,5 m
  Πρόωση: Μία παλινδρομική μηχανή τριπλής εκτόνωσης με δύο υδραυλωτούς λέβητες πετρελαίου, μία προπέλα
  Ισχύς: 2500 hp (1,9 MW)
  Ταχύτητα: 11 με 11,5 κόμβοι
  Αυτονομία: 20.000 ναυτικά μίλια
  Ηλεκτρογεννήτριες : τρείς κινούμενες με παλινδρομική ατμομηχανή, ολική ηλεκτρική ισχύς 60 kW
  Πλήρωμα: 41 άτομα


  Από το Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτίλίας http://museum.yen.gr
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παναγιώτης : 19-06-2007 στις 21:54

 4. #4

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Παναγιώτης Εμφάνιση μηνυμάτων
  Παρόλο που έχει περάσει παραπάνω από ένας χρόνος δεν έχει ακουστεί για την παραχώρηση στην Ελλάδα ενός από τα λίγα Liberty που έχουν σωθεί. Σύμφωνα με αμερικάνικες πηγές υπάρχουν μόνο τρία, τα SS John W. Brown και SS Jeremiah O'Brien που είναι μουσεία και το SS Albert M Boe που από το 1964 σαν Star of Kodiak είναι πλωτό κονσερβοποιείο ψαριών.
  Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες το πλοίο που πρόκειται να παραχωρηθεί στην Ελλάδα είναι το SS Arthur M. Huddell που χρησιμοποιήται για την πόντιση καλωδίων (είχε μετατραπεί για την πόντιση του αγωγού καυσίμων από την Αγγλία στη Νορμανδία το 1944) από την ΑΤ&Τ. Ελπίζω να είναι σε καλή κατάσταση και να γίνουν οι μετατροπές για να γίνει όπωςήταν τα φορτηγά πλοία.. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να πάει στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ

  Δείτε στο παρακάτω link ένα βίντεο με ξενάγησητο SS Jeremiah O'Brien που συντηρείται από εθελοντές και κάνει και ταξίδια!!!
  http://www.bowkera.com/jeremiah_obrien.htm

  Εγώ πάντως θα ήθελα να υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Και να είναι στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρη και να μπορούν τα παιδια (και οι μεγάλοι) να μάθουν τη ναυτική μας παράδοση.
  To sigkekrimeno liberty briskotan mexri prin merika xronia sto san fratzisko kai malista ekane kai krouazieres!!!! kai ekpedeytika taksidia gia tous ajivmatikous tous US Navy. Kati pou isos den kseroun poloi eine oti h skini pou dixnei sthn tenia titanikos, ta embola na allazoun fora(proso-anapoda) kateythian, eine girismenes mesa se ayto plio. exo mpei mesa sto liberty ayto kai pragmatika eine foberi empiria. exo kai polles fotos alla distixos eine se hard copy kai prepei na skanaristoun gia na aneboun.

 5. #5

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από nala Εμφάνιση μηνυμάτων
  To sigkekrimeno liberty briskotan mexri prin merika xronia sto san fratzisko kai malista ekane kai krouazieres!!!! kai ekpedeytika taksidia gia tous ajivmatikous tous US Navy. Kati pou isos den kseroun poloi eine oti h skini pou dixnei sthn tenia titanikos, ta embola na allazoun fora(proso-anapoda) kateythian, eine girismenes mesa se ayto plio. exo mpei mesa sto liberty ayto kai pragmatika eine foberi empiria. exo kai polles fotos alla distixos eine se hard copy kai prepei na skanaristoun gia na aneboun.
  Προφανώς αναφέρεσαι στο SS Jeremiah O' Brien που αναφέρω στη φράση:
  Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Παναγιώτης Εμφάνιση μηνυμάτων
  Δείτε στο παρακάτω link ένα βίντεο με ξενάγησητο SS Jeremiah O'Brien που συντηρείται από εθελοντές και κάνει και ταξίδια!!!
  http://www.bowkera.com/jeremiah_obrien.htm

  Εγώ πάντως θα ήθελα να υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Και να είναι στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρη και να μπορούν τα παιδια (και οι μεγάλοι) να μάθουν τη ναυτική μας παράδοση.
  Όντως ακόμα και σήμερα είναι στον κόλπο του Σαν Φρατζίσκο. Και αν δεις στην επίσημη σελίδα (http://www.ssjeremiahobrien.org/) ανακοινώνουν το πρόγραμμα για τις κρουαζιέρες του 2007 (!) και όπως λέει και στο βίντεο γίμνονται για να γνωρίζουν οι νέοι την αμερικάνικη ναυτική παράδοση (!!!).
  Μάλιστα διατηρήται σε τόσο καλή κατάσταση ώστε το 1994 ξεκίνησε από το Σαν Φρατσίσκο, πέρεσε τη διώρυγα του Παναμά και διέπλευσε για μια ακόμα φορά τον Ατλαντικό για να παραστεί στα 50 χρ'ονια από την απόβαση της Νορμαδίας, με πλήρωμα βετεράνους και Ναυτικούς Δοκίμους του Αμερικάνικου Ναυτικού (!!!)
  Εμείς με τόση ναυτική παράδοση γιατί να μην έχουμε κάτι τέτοιο;;;

 6. #6

  Προεπιλογή

  Παναγιώτη se ayto anaferomai. Makari na eixame kai emeis teties kales idees kai praktikes.

 7. #7
  Εγγραφή
  Apr 2007
  Περιοχή
  Παντα κοντα στην θαλασσα
  Μηνύματα
  4.510

  Προεπιλογή

  Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Παναγιώτης Εμφάνιση μηνυμάτων
  Κατά τη γνώμη μου ευλογημένοι ήταν οι Έλληνες ναυτικού που κατάφεραν να τα κινούν "πάσει θυσία" και που έκαναν πλοία φτιαγμένα για 10 χρόνια το πολύ να ταξιδεύουν για τριάντα χρόνια από τη ναυπήγησή τους.
  Παναγιώτη να ξέρες πόσο δίκιο έχεις .Και μετά τα Liberty συνεχίστηκε η ταλαιπωρία των Ελλήνων ναυτικών .Ότι το αποτυχημένο το ποιο παλιό που οι άλλοι το πήγαιναν για σκράπ ,το έπαιρναν κάποιοι ,και με το αίμα του πληρώματος, και την πατέντα των μηχανικών , ανταλλακτικά δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα ,τα έκαναν και ταξίδευαν τους ωκεανούς .
  Αν δεν υπήρχαν η επιθεωρήσεις από τους ασφαλιστές ,από cost guard ,P&I club κτλ ακόμα έτσι θα ήταν τα πράγματα .Γι’ αυτό θέλω να πω σε όλα τα παιδιά που ταξιδεύουν η θα ταξιδέψουν , να μην βαρυγκωμούν όταν περνούν επιθεωρήσεις .Είναι για την δική τους ασφάλεια .Αυτοί ταξιδεύουν με το βαπόρι .Όλοι οι άλλοι είναι σπίτι τους και κοιμόνται στην ασφάλεια της στεριάς.
  Σας τα λεω αυτά ,διότι όταν ταξίδευα είχα πλακωθεί με πολύ κόσμο ,που έκαναν διάφορα τρικ για να ξεγελάσουν τους επιθεωρητές .
  Άντε γιατί τα πήρα που τα θυμήθηκα . Και μετά σου έρχεται η στραβή ,και αρχίζουμε ...δεν κατεβαίνει η βάρκα ,δεν κλείνει η πόρτα ,και παει λέγοντας .
  Να θυμάστε ότι τα βαπόρια βουλιάζουν και καίγονται .

 8. #8

  Προεπιλογή

  Simfono polita me ton mastokosta, oi elinikes eteries eine mia periergi katastash, pou gia para polla xronia evgazan lefta, me thn logiki tis patentas kai tou epitheroriti gkavopoulou.!

  Simera ta pragmata eine diaforetika alla distixos h nootropia ton perisoteron eterion paramenei h idia. kai ego anarotieme, pote epitelous tha katalaboume pos oi epitheoriseis kai to thesmiko plaisio tha eine arogos gia aytes(eteries) kai oxi exthros?? (opos aytes nomizoun.)

  Prosopika pistevo oti oso h eliniki naytilia eine dioikitika domimeni opos eine simera, me gerokapetaneous apo thn epoxi ton liberty, me gious pou gienounte kapetaneoi, kai sixorianous pou xristikan arxipliarxoi, kai den kiriarxisei h texnokrtatiki antilipsi ton neon epistimonon, to pedio tha eine idio gia polla xronia... kai oi epidraseis tou den exoun na kanoun mono me themata asfaleias alla me olo to eyros ton drasthriothtvn tis naytiliakis eterias.

 9. #9

  Προεπιλογή

  Prospatho na anebaso mia fotografia sto thema ayto alla den mporo . pos to kano??? help
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nala : 19-07-2007 στις 10:35

 10. #10
  Εγγραφή
  Feb 2007
  Περιοχή
  Pireaus
  Μηνύματα
  1.157

  Προεπιλογή ‘Last’ Liberty ship to head for Greece

  Aπο μηνυμα που εστειλε ο Γερουσιαστης του Rhode Ιsland, Λεωνιδας Ραπτακης, στο Γκρουπ Hellenic Ship Lovers

  ‘Last’ Liberty ship to head for Greece

  LLOYD's LIST

  ‘Last’ Liberty ship to head for Greece
  Nigel Lowry - Monday 4 February 2008


  CURRENTLY tied up in the James River, Virginia, the USS Arthur M Huddell — sometimes described as the last surviving Liberty ship — looks destined to be towed to Greece to be kept alive as a maritime museum. President Bush signed off on legislation allowing the 1942-built vessel to be donated to Greece over a year ago, but in Athens the government declined to press on with the transfer until private sector funds for the project were in place. Shipping minister George Voulgarakis has now written to US Maritime Administrator Sean Connaughton at the Department of Transportation, notifying the US that the necessary steps to finalise the project’s details are being taken. These include appointing an official to act as project manager on behalf of the state and a US resident with power to sign any legal documents for the transfer on Greece’s behalf.
  “We are almost all set,” confirmed Rhode Island’s Senator Leonidas Raptakis, one of the Greek American legislators who have led the effort together with Greek shipping interests, including Spyros Polemis and family. Mr Raptakis told Lloyd’s List that the next step was to approve a business plan. He said he hoped that by the summer the 7,176 gt Baltimore-built ship could be prepared for a tow to Greece under calm weather conditions. Mr Voulgarakis indicated to MarAd that “an important sum” had already been put into a special account for the project. In fact, project leaders have said the $5m minimum estimated project cost has now been covered in reliable pledges. Before December, only $1.5m had been gathered, but intensified fund-raising has succeeded in topping this up with contributions from many well-known Greek shipping names, including Vassilis Constantacopoulos, Panagiotis Tsakos, Spyros Karnessis, George Dalacouras and a number of others.

  The final disappearance of the Liberty fleet strikes an emotional chord in the Greek shipping community, which has recognised the 1946 acquisition, on favourable terms, of 100 US surplus Liberty ships, as perhaps the most important single act in putting the industry back on its feet after the Second World War. More than 2,700 of the mass produced vessels were built in the US between1941 -1945, but, say backers of the project, only three — arguably four — still exist. Two are already museums in the US — the John W Brown in Baltimore and the Jeremiah O’Brian in San Francisco. A third — barely surviving — vessel counted by some is the SS Richard Montgomery, lying sunken in the Thames estuary since 1944, that has been controversially allowed to remain packed with munitions. That leaves the Arthur M Huddle as the only Liberty afloat and available, although it has faced scrapping as early as this month if a deal had not been put together with sponsors. Preliminary tests have showed only a low level of environmental concern over the vessel but it will still have to meet Environmental Protection Agency regulations. Thereafter, the budget will be used to repair the ship in the US for its Atlantic crossing, for towage and then refurbishing the ship in Greece. Senator Raptakis said that the initial budget appeared covered with pledges but “for anyone who wants to get involved there is still plenty of scope for contributions”.

  Οπως εγραψε ο κ. Ραπτακης στο γκρουπ: "Three years so far, but we are almost near. The final letters were signed by Minister Voulgarakis on January 4, 2008. I will be on NET TV this Saturday 5pm, Greek time and will talk about the Liberty."

  Φωτης
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Finnpartner_1966 : 08-02-2008 στις 21:25
  [FONT=Arial][SIZE=4]FINNPARTNER (1966) OY Wartsila AB, Helsinki #380[/SIZE][/FONT]

Σελίδα 1 από 46 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
 •  
 • BB code είναι σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας