Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 1 έως 7 από 7

Θέμα: Δελτίο Αστακού - Πλατυγιάλι (Platigiali-Astakos report)

 1. #1
  Εγγραφή
  Jan 2007
  Περιοχή
  Athens-Patras-Mytikas
  Μηνύματα
  1.585

  Προεπιλογή Δελτίο Πλατυγαλίου (Platygali Report)

  Αγνώστου ταυτότητας πλοίο, στον Αστακό, το καλοκαίρι.

  DSC02191.JPG

 2. #2
  Εγγραφή
  Nov 2007
  Περιοχή
  Athens, Syros-Tinos
  Μηνύματα
  9.162

  Προεπιλογή

  Πασίγνωστο αλλά .... Πως λέμε γενικών καθηκόντων, αυτό. Δεν είναι βέβαια εμπορικό αλλά έτσι φαίνεται. Συχνά υπάρχουν τέτοια πλοία που περιμένουν κυρίως στην δυτική Ελλάδα... (ίσως είστε περισσότερο φιλόξενοι εσείς ...).

 3. #3
  Εγγραφή
  Jan 2007
  Περιοχή
  Athens-Patras-Mytikas
  Μηνύματα
  1.585

  Προεπιλογή

  Θέμα εμπλοκής της Ελλάδας στον ανεφοδιασμό των Ισραηλινών με όπλα, μέσω του λιμανιού του Πλατυγιαλίου, προέκυψε σήμερα. Η κυβέρνηση διαψεύδει, η αντιπολίτευση δυσπιστεί.

  Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 4. #4
  Εγγραφή
  Mar 2008
  Περιοχή
  ΚΕΡΚΥΡΑ
  Μηνύματα
  1.829

  Προεπιλογή

  Το ιδιο πλοιο το Καλοκαιρι στην Κερκυρα.
  Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
  • Τύπος Αρχείου: jpg foto.jpg (143,0 KB, 27 εμφανίσεις)

 5. #5
  Εγγραφή
  Mar 2008
  Περιοχή
  ΚΕΡΚΥΡΑ
  Μηνύματα
  1.829

  Προεπιλογή

  και κατι αλλο που ξεχασα να γραψω ειναι οτι το πλοιο ανηκει στο Αμερικανικο Ναυτικο.

 6. #6
  Εγγραφή
  Jan 2007
  Περιοχή
  Athens-Patras-Mytikas
  Μηνύματα
  1.585

  Προεπιλογή Δελτίο Αστακού - Πλατυγιάλι (Platigiali-Astakos report)

  Μη με δούνε να φωτογραφίζω και τη φάω με κανένα πυροβόλο...

  DSC02191.JPG

 7. #7
  Εγγραφή
  Sep 2009
  Περιοχή
  ΣΑΛΑΜΙΝΑ
  Μηνύματα
  19.538

  Προεπιλογή

  Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου & Κεφαλονιάς

  IN LATEST, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ON ΜΑΪΟΥ 16, 2018 AT 11:31 ΠΜ /

  Facebook
  57

  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  More
  Σύσκεψη εκπροσώπων των Επιμελητηρίων της Αιτωλοακαρνανίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου στο Μεσολόγγι την Κυριακή 13 Μαΐου 2018. Αναλυτικά όσα αναφέρει για τη σύσκεψη η ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου:
  β€œΤην Κυριακή 13 Μαΐου 2018 μετά από πρόσκληση του γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου στο Μεσολόγγι.

  Τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ι.Π. Μεσολογγίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Σπυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ Κωνσταντίνος Πασιόπουλος και ο Οικονομικός Επόπτης κ Κωνσταντίνος Κουτσαγγέλης, το Επιμελητήριο Ζακύνθου η Αντιπρόεδρος κα. Δώρα Ταμαρέση, το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης ο Οικονομικός Επόπτης του κ. Γιώργος Λασκαράτος ενώ από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Ράπτης καθώς και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ζαχαρίας Νικολογιάννης.
  Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάδειξη ενός εξαιρετικά σημαντικού για την Αιτωλοακαρνανία ζητήματος, που αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της με τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει επανειλημμένως τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, καθώς η υλοποίησή του θα αναβαθμίσει την εμπορική κυρίως δραστηριότητα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
  O Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου έχει δώσει πολλές μάχες στο παρελθόν για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού και συνεχίζει να στηρίζει την υλοποίηση του έργου όχι μόνο με απλή ρητορική αλλά έμπρακτα με συνεχείς προσπάθειες και συναντήσεις, όπως η συγκεκριμένη.
  Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
  Αρχικά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Σπυρόπουλος καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους και υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για σύνδεση του Μεσολογγίου με τα δύο νησιά, με τα οποία μας δένουν από το παρελθόν εμπορικές σχέσεις, καθώς θα αποτελέσει έργο πνοής για την πόλη, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο εμπόριο, κατά κύριο λόγο, καθώς και στον τουρισμό της περιοχής. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος παρουσίασε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η διαρκής τουριστική ανάπτυξη που συντελείται στις περιοχές των Ιονίων Νήσων επιβάλλει την ανάπτυξη νέων ακτοπλοϊκών συνδέσεων.
  Κατόπιν πήρε το λόγο ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης του Συλλόγου μας κ. Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, ο οποίος παρουσίασε μελέτες και στοιχεία αποδεικνύοντας την κερδοφορία της επένδυσης και τα οφέλη που θα αποκομίσουν από την υλοποίηση της σύνδεσης οι εμπλεκόμενοι φορείς. Το συμπέρασμα που προέκυψε από την εμπεριστατωμένη ανάλυση της μελέτης, σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού, είναι ότι το λιμάνι του Μεσολογγίου μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο διακομιστικό εμπόριο ανάμεσα στη Β. Ελλάδα και τις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου με τα νησιά του Ιονίου.
  Από την πλευρά του Επιμελητηρίου της Ζακύνθου, η κα. Ταμαρέση δήλωσε ότι θεωρεί το συγκεκριμένο έργο ιδιαίτερα σημαντικό για το νησί της Ζακύνθου, καθώς θα βοηθήσει στην άμεση σύνδεση του με τη Β. Ελλάδα και θα ενισχύσει τόσο την εμπορική όσο και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Τόνισε ότι το Επιμελητήριο της Ζακύνθου αντιμετωπίζει θετικά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και η ίδια θα εισηγηθεί να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει μία νέα μελέτη βιωσιμότητας. Ακόμη, επισήμανε την ανάγκη για επικοινωνία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα όλων και να υλοποιηθεί άμεσα το έργο.

  Ο κ. Λασκαράτος, με τη σειρά του τόνισε ότι το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης είναι επίσης θετικό όσον αφορά στην παραπάνω ακτοπλοϊκή σύνδεση. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η σύνδεση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα και για την απευθείας ζεύξη των νησιών Κεφαλονιάς και Ζακύνθου με πολύ σημαντικά οφέλη για τον ανεφοδιασμό των δύο νησιών. Ακόμη, υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο έργο θα φέρει σε άμεση επαφή τη Βόρεια με τη Δυτική Ελλάδα και θα συντελέσει σημαντικά στην εμπορική ανάπτυξη των περιοχών.
  Τόσο η κα. Ταμαρέση όσο και ο κ. Λασκαράτος επισήμαναν ότι θα εισηγηθούν, ώστε τα Επιμελητήρια να αναλάβουν τα έξοδα για την εκπόνηση μίας νέας μελέτης βιωσιμότητας καθώς και να πραγματοποιήσουν διερευνητικές επαφές για εκδήλωση ενδιαφέροντος με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

  Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκαν στα πολλαπλά οφέλη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, τόσο για την πόλη του Μεσολογγίου όσο και του Νομού ευρύτερα. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Τσιχριτζής δήλωσε αρωγός σε όλες τις προσπάθειες του Συλλόγου αναλαμβάνοντας την προώθηση του θέματος, ενώ συμφώνησε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στο εμπορικό κομμάτι, το οποίο με τη σειρά του θα προσφέρει και δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη. Αναλυτικότερα, έκανε λόγο για την αυξανόμενη προσέλευση τουριστών τόσο από τη Β. Ελλάδα όσο και από τις Βαλκανικές χώρες, ενώ υπογράμμισε ότι μέσα από την ακτοπλοϊκή αυτή σύνδεση ο νομός Αιτωλοακαρνανίας θα γίνει το κέντρο του διακομιστικού εμπορίου σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
  Ολοκληρώνοντας, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεχής επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο. Το επόμενο βήμα θα είναι η εκπόνηση της νέας μελέτης βιωσιμότητας, η οποία θα αναγνωρίζει τα καινούργια δεδομένα, ενώ υπήρξε κοινή συνεννόηση για ανανέωση των επαφών το Σεπτέμβριο, μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου, όπου θα γίνει ανάλυση των δεδομένων που θα προέλθουν από τους εμπλεκόμενους φορείς”.


  TAGS: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΣΥΣΚΕΨΗ

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
 •  
 • BB code είναι σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας