Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 1 έως 10 από 28

Θέμα: Εδεσματολόγιο πληρωμάτων εμπορικών πλοίων

  1. #1
    Εγγραφή
    Apr 2005
    Περιοχή
    Πειραιας
    Μηνύματα
    5

    Προεπιλογή Εδεσματολόγιο πληρωμάτων εμπορικών πλοίων

    Καλησπερα σας και καλως σας βρηκα,

    Θελω να ρωτησω κατι(χωρις να ειμαι βεβαιος αν εδω ειναι το σωστο μερος), μηπως καποιος γνωριζει και μπορει να βοηθησει.

    Διαβαζω ακομα και στην wikipedia στο νημα περι "Ναυτικής εργασίας" για:
    "Τον Νόμο 4005/1929 "Περί τροφοδοσίας πληρωμάτων εμπορικών πλοίων" όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα βάσει του οποίου θεσπίζονται τα εδεσματολόγια στα πλοία."

    Αυτο που ζηταω ειναι ΠΟΥ μπορω να βρω αυτον τον "Νόμο 4005/1929 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα" για ποντοπορα πλοια ανω των 80.000Τ ?????

    Εαν καποιος γνωριζει θα ημουν υποχρεως....

    Ευχαριστω εκ των προτερων
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη daedalus : 02-03-2010 στις 17:33

  2. #2

    Προεπιλογή

    Πιστεύω ότι αν ψάξεις στο εθνικό τυπογραφείο www.et.gr θα βρεις το νομοθετικό διάταγμα το οποίο ψάχνεις.

  3. #3
    Εγγραφή
    Feb 2006
    Περιοχή
    Βόλος, Πειραιάς
    Μηνύματα
    2.003

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από daedalus Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα σας και καλως σας βρηκα,

    Θελω να ρωτησω κατι(χωρις να ειμαι βεβαιος αν εδω ειναι το σωστο μερος), μηπως καποιος γνωριζει και μπορει να βοηθησει.

    Διαβαζω ακομα και στην wikipedia στο νημα περι "Ναυτικής εργασίας" για:
    "Τον Νόμο 4005/1929 "Περί τροφοδοσίας πληρωμάτων εμπορικών πλοίων" όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα βάσει του οποίου θεσπίζονται τα εδεσματολόγια στα πλοία."

    Αυτο που ζηταω ειναι ΠΟΥ μπορω να βρω αυτον τον "Νόμο 4005/1929 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα" για ποντοπορα πλοια ανω των 80.000Τ ?????

    Εαν καποιος γνωριζει θα ημουν υποχρεως....

    Ευχαριστω εκ των προτερων
    Δεν αντιλεω με τον προλλαλισαντα αλλα η αληθεια ειναι πως το..εδεσματολογιο καθοριζεται απο..τον πλοιοκτητη και εξαρταται απο το ποσο θα βαλει το χερι στην τσεπη. χμ.. ναι βεβαια μπορει κατ' ατομο να ειναι 7-8 $/μερα αλλα το θεμα ειναι ΤΙ θα εχει αυτη η τροφοδοσια...

  4. #4

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Eng Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν αντιλεω με τον προλλαλισαντα αλλα η αληθεια ειναι πως το..εδεσματολογιο καθοριζεται απο..τον πλοιοκτητη και εξαρταται απο το ποσο θα βαλει το χερι στην τσεπη. χμ.. ναι βεβαια μπορει κατ' ατομο να ειναι 7-8 $/μερα αλλα το θεμα ειναι ΤΙ θα εχει αυτη η τροφοδοσια...
    Και φυσικα αξίζει να αναφέρουμε και ΠΟΙΟΣ είναι υπεύθυνος για την τροφοδοσία. Πόσα από τα 7-8$/μέρα διατήθενται στο πλήρωμα και πόσα μπαίνουν στην τσέπη του καπετάνιου???

    όπως επίσης πώς ελέγχεται η τροφοδοσία / μενού του πλοίου από το γραφείο??

  5. #5

    Προεπιλογή

    Βέβαια αν ο φίλος Daedalus επιθυμεί,αντί να ψάχνει στο εθνικό τυπογραφείο θα μπορούσαμε να του περιγράψουμε κάποια πιάτα

  6. #6

    Προεπιλογή

    O Νόμος 4005/1929 (ΦΕΚ 78 Α 1929) περιγράφει γενικά τα σχετικά με την τροφοδοσία των πλοίων. Δηλαδή ότι είναι ο υποχρεωμένος ο πλοιοκτήτης να δίνει τροφοδοσία στο πλοίο με ευθύνη κι επιμέλεια του πλοιάρχου, ότι αν τα τρόφιμα είναι ελλειπή σε ποσότητα ή ποιότητα είναι πειθαρχικό παράπτωμα του πλοιάρχου, ότι είναι υποχρεωτικό να υπάρχει στην τραπεζαρία του πλοίο πίνακας του εδεσματολογίου, ότι αν τρία ή περισσότερα μέλη του πληρώματος καταγγέλλουν ελλείψεις κακή ποιότητα των τροφίμων στις λιμενικές ή προξενικές αρχές αυτές είναι υποχρεωμένες να εξετάζουν την καταγγελία κ.λπ.

    Αυτό που ψάχνεις μάλλον είναι η η ΥΑ του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας 63525/71402/48/71της 29 Νοεμ.1971/5 Φεβρ. 1972 (ΦΕΚ Β` 108 ) (και αυτή υπάρχει στο Εθνικό Τυπογραφείο) "Περί καθορισμού εδεσματολογίου πληρωμάτων φορτηγών πλοίωνολικής χωρητικότητος 500 κόρων ή 800 τόνων. D.W. και άνω".

    Περιλαμβάνει τις ποσότητες κατά άτομο των διαφόρων τροφίμων και δίνει εβδομαδιαίο σιτηρέσιο για εύκρατα κλίματα το χειμώνα, για εύκρατα κλίματα το καλοκαίρι, για πολύ ψυχρά κλίματα, για τροπικά κλίματα όπως και μερικές λεπτομέρειες.

    Για να πάρουμε μια ιδέα ας δούμε το εδεσματολόγιο της παραπάνω απόφασης για εύκρατα κλίματα το χειμώνα:

    ΔΕΥΤΕΡΑ

    Πρόγευμα: Γάλα με καφέ ή κακάο ή τσάι, μέλι ή μαρμελάδα, βουτυρον νωπόν, 1 αυγό, CORNED BEEF ή κουάκερ (πόριτς) με γάλα και ζάχαρη, τόνος ή σολομός ή LUNCH MEAT, 1 αυγό, μπισκότα.
    Γεύμα: Ορεκτικόν, σπανακόρυζον, κρέας με πατάτες, τυρός, φρούτο ή Ορεκτικόν, κρέας με σπανάκι ή άλλα λαχανικά, πατάτες φούρνου, φρούτο.
    Δείπνον: Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτα - λάδι, μπιφτέκι με σαλάτα, γιαούρτι ή τυρός, φρούτο ή πιλάφι με νωπό βούτυρο, κρέας ψητό. Πιλάφι με νωπό βούτυρο, κρέας ψητό, σαλάτα τυρός, φρούτο.

    ΤΡΙΤΗ

    Πρόγευμα: Τσάι, εληές, μέλι ή μαρμελάδα, βούτυρον νωπόν, τυρός, 1 αυγό, χυμός φρούτων. Γάλα με καφέ ή κακάο ή τσάι, μέλι ή μαρμελάδα, βούτυρον νωπόν, φουά - γκρα χοιρινόν, 1 αυγό, χυμός φρούτων.
    Γεύμα: Ορεκτικόν, γκιουβέτσι κρέας, χόρτα βραστά και καρώτα, τυρός, φρούτο ή Ορεκτικόν, κρέας στιφάδο, ζυμαρικά σούπα με βούτυρον νωπόν και ντομάτα, τυρός, φρούτο.
    Δείπνον: Μπριζόλα της σχάρας, πιλάφι με σάλτσα λάδι - ντομάτα, πατάτες τηγανιτές, ελαίαι, φρούτο ή πουλερικό ψητό, πιλάφι, σαλάτα ή λαχανικά βραστά, ελαίαι, φρούτο.

    ΤΕΤΑΡΤΗ

    Πρόγευμα: Γάλα με καφέ ή κακάο ή τσάι, μέλι ή μαρμελάδα, βούτυρον νωπόν, ζαμπόν, 1 αυγό ή Κουάκερ (πόριτς) με γάλα και ζάχαρη, μέλι ή μαρμελάδα, βούτυρον νωπόν, 1 αυγό.
    Γεύμα: Ορεκτικόν, όσπρια σούπα με καρώτα, ψάρι τηγανιτό, σαλάτα, τυρός, φρούτον ή ορεκτικόν, ψάρι βραστό με γαρνιτούρα, ψαρόσουπα αυγολέμονον, τυρός, φρούτο.
    Δείπνον: Πατάτες γιαχνί, ψάρι της σχάρας με λαδολέμονο, σαλάτα, γιαούρτι ή τυρός, φρούτο ή Ορυζα με σάλτσα ντομάτα - λάδι, ψάρι του φούρνου, λαχανικά βραστά, τυρός, φρούτο.

    ΠΕΜΠΤΗ

    Πρόγευμα: Γάλα με καφέ ή κακάο ή μέλι ή μαρμελάδα, βούτυρον νωπόν, τόννος ή σολομός ή CORNED BEEF, 1 αυγό, χυμός φρούτων ή γάλα με καφέ ή κακάο ή τσάι μέλι ή μαρμελάδα, βούτυρον νωπόν, ζαμπόν, 1 αυγό, χυμός φρούτων.
    Γεύμα: Ορεκτικόν, κρέας ψητό με πατάτες ή πουρέ, λαχανικά βραστά και καρώτα, τυρός, φρούτο ή Ορεκτικόν, κρέας κοκκινιστό, ζυμαρικά ή όρυζα, σαλάτα ή λαχανικά βραστά, τυρός, φρούτο.
    Δείπνον: Σπανακόπιττα ή σπανακόρυζο, μπριζόλα σχάρας, τυρός, γλύκισμα, φρούτο ή Πουλερικό βραστό με γαρνιτούρα, σούπα αυγολέμονο με ζυμαρικά, γιαούρτι ή τυρός, γλύκισμα.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Πρόγευμα: Γάλα με καφέ ή κακάο ή τσάι, εληές, μέλι ή μαρμελάδα, βούτυρον νωπόν, λουκάνικον Φραγκφούρτης, 1 αυγό, μπισκότα ή Γάλα με καφέ ή κακάο ή τσάι, βούτυρον νωπόν, μέλι ή μαρμελάδα, ζαμπόν, 1 αυγό, μπισκότα.
    Γεύμα: Ορεκτικόν, όσπρια, σούπα με καρώτα, ψάρι ή ξηρός βακαλάος τηγανιτός, σαλάτα, φρούτο ή Ορεκτικόν, φάβα ή όσπρια σούπα, ξηρός βακαλάος ή ψάρι φούρνου, σαλάτα, τυρός, φρούτο.
    Δείπνον: Ψαρόσουπα αυγολέμονο, ψάρι βραστό λαδολέμονο, σαλάτα, γιαούρτι ή τυρός, φρούτο, ή Πατάτες φούρνου, ψάρι τηγανιτό, βραστά λαχανικά, γιαούρτι ή τυρός, φρούτο.

    ΣΑΒΒΑΤΟΝ

    Πρόγευμα: Γάλα με καφέ ή κακάο ή τσάι, μέλι ή μαρμελάδα, βούτυρον νωπόν, τυρός, 1 αυγό, χυμός φρούτων ή κουάκερ (πόριτς) με γάλα και ζάχαρη, μέλι ή μαρμελάδα, βούτυρον νωπόν, 1 αυγό, χυμός φρούτων.
    Γεύμα: Ορεκτικόν, χορτόσουπα, κρέας με πατάτες, τυρός, φρούτο, ή Ορεκτικόν, κρέας ψητό με πατάτες, όρυζα πιλάφι, τυρός, φρούτο.
    Δείπνον: Συκώτι με πιλάφι ή πιλάφι και κεφτέδες τηγανιτοί, σαλάτα ή λαχανικά βραστά, τυρός, φρούτο ή Σπανακόρυζο, μπριζόλα, σαλάτα, τυρός, φρούτο.

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    Πρόγευμα: Γάλα με καφέ, μέλι ή μαρμελάδα, βούτυρον νωπόν, ζαμπόν, 1 αυγό, χυμός φρούτων ή Γάλα με καφέ ή κακάο ή τσάι, μέλι ή μαρμελάδα, βούτυρον νωπόν, CORNED BEEF, 1 αυγό, χυμός φρούτων.
    Γεύμα: Ορεκτικόν, μακαρόνια με σάλτσα ντομάτα - λάδι, κρέας κατσαρόλας με γαρνιτούρα, τυρός, γλύκισμα, φρούτο ή Ορεκτικόν, παστίτσιο, κρέας βραστό ή κοκκινιστό γαρνιρισμένο με μπιζέλια ή πατάτες και καρώτα, τυρός, γλύκισμα, φρούτο.
    Δείπνον: Πατάτες γιαχνί, μπιφτέκι, σαλάτα, κρέμα ή γλύκισμα, φρούτο ή πουλερικό ψητό με πατάτες, σαλάτα ή λαχανικά βραστά, γλύκισμα, τυρός, φρούτο.

    Εκάστην Τετάρτην και Παρασκευήν παροχή ξηρών καρπών (καρύδια ή φουντούκια ή αμύγδαλα ή φυστίκια ή σταφίδα ή ξηρά σύκα κλπ.) εις ποσότητα 100 γραμμαρίων (μετά φλοιού) μετά το γεύμα και το δείπνον.

  7. #7
    Εγγραφή
    Apr 2005
    Περιοχή
    Πειραιας
    Μηνύματα
    5

    Προεπιλογή

    Πρωτα απο ολα θελω να σας ευχαριστισω ολους για τις απαντησεις σας.

    Τωρα την :
    ΥΑ του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας 63525/71402/48/71της 29 Νοεμ.1971/5 Φεβρ. 1972 (ΦΕΚ Β` 108 ) (και αυτή υπάρχει στο Εθνικό Τυπογραφείο) "Περί καθορισμού εδεσματολογίου πληρωμάτων φορτηγών πλοίωνολικής χωρητικότητος 500 κόρων ή 800 τόνων. D.W. και άνω".

    την εχω, αλλα δεν ξερω αν υπαρχει κατι νεωτερο απο αυτην του 1972 που να καθοριζει τις ποσοτητες π.χ. κρεατος, γαλατος κλπ ανα ημερα.

    Επισης στο εθνικό τυπογραφείο ΔΕΝ με αφηνει να ψαξω πριν το 1976....
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη daedalus : 05-03-2010 στις 11:42

  8. #8
    Εγγραφή
    Apr 2005
    Περιοχή
    Πειραιας
    Μηνύματα
    5

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Eng Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν αντιλεω με τον προλλαλισαντα αλλα η αληθεια ειναι πως το..εδεσματολογιο καθοριζεται απο..τον πλοιοκτητη και εξαρταται απο το ποσο θα βαλει το χερι στην τσεπη. χμ.. ναι βεβαια μπορει κατ' ατομο να ειναι 7-8 $/μερα αλλα το θεμα ειναι ΤΙ θα εχει αυτη η τροφοδοσια...
    Δεν εξαρταται μονο απο τον πλοιοκτητη οπως λεει και ο φιλος fragoulisnaval.....δυστυχως.

    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από fragoulisnaval Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και φυσικα αξίζει να αναφέρουμε και ΠΟΙΟΣ είναι υπεύθυνος για την τροφοδοσία. Πόσα από τα 7-8$/μέρα διατήθενται στο πλήρωμα και πόσα μπαίνουν στην τσέπη του καπετάνιου???

    όπως επίσης πώς ελέγχεται η τροφοδοσία / μενού του πλοίου από το γραφείο??
    Αυτο που ειπες θελει πολλη μεγαλη συζητηση, μην ξεχναμε αλλωστε και τον "τιτλο" του καπετανιου (κυριως) τα παλαιοτερα χρονια απο τους προμηθευτες ανα τον κοσμο "Mister 5%"
    Και η ερωτηση ειναι, βγαζουν τοσα απο πετρελαια κλπ κλπ απο την τροφοδοσια τι να βγαλουν, 500-1000$? τοσο πολυ πια ατ εχουν αναγκη? ντροπη....

    Δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να ελεχθει απο το γραφειο η τροφοδοσία και το μενού του πλοίου οταν προκειται για ποντοπορα....
    Απο τους αρχιμηχανηκους ισως που ταξιδευουν συχνοτερα (αλλα εχουν τοσα προβληματα και αυτοι να λυσουν που δεν ασχολουντε με το συγκεκριμενο εκτος βεβαια καποιων εξαιρεσεων) αλλα και αυτοι δεν ειναι "γνωστες" του θεματος, αυτο που ξερουν/βλεπουν ειναι αν τρωνε καλα ή οχι αλλα χωρις να μπαινουν σε οικονομικα στοιχεια

    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από leodint63 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βέβαια αν ο φίλος Daedalus επιθυμεί,αντί να ψάχνει στο εθνικό τυπογραφείο θα μπορούσαμε να του περιγράψουμε κάποια πιάτα
    Σε ευχαριστω αλλα οχι δεν χρειαζομαι καποια πιατα.

  9. #9

    Προεπιλογή

    Αγαπητέ μου Daedalus το θέμα που θίγεις δηλαδή της τροφοδοσίας είναι πάρα πολύ σοβαρό.Βέβαια από αυτούς οι οποίοι είναι εντεταλμένοι με τον έλεγχο της διατροφής του ναυτιλλόμενου,το όλο θέμα εξετάζεται πάρα πολύ επιφανειακά.Θα έλεγα όσο κι αν φαίνεται περίεργο ,ότι η διατροφή του Ελληνα και κατ' έπέκταση του Ελληνα ναυτιλλόμενου θα πρέπει να συσχετίζεται και να είναι ανάλογημε την οικονομική ,κοινωνική και βιοτική διαστρωμάτωση του Ελληνικού λαού.Δυστυχώς το θέμα συσχετίζεται με τα 7-8$ η ακόμα και τα 4,5$

  10. #10

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από daedalus Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πρωτα απο ολα θελω να σας ευχαριστισω ολους για τις απαντησεις σας.

    Τωρα την :
    ΥΑ του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας 63525/71402/48/71της 29 Νοεμ.1971/5 Φεβρ. 1972 (ΦΕΚ Β` 108 ) (και αυτή υπάρχει στο Εθνικό Τυπογραφείο) "Περί καθορισμού εδεσματολογίου πληρωμάτων φορτηγών πλοίωνολικής χωρητικότητος 500 κόρων ή 800 τόνων. D.W. και άνω".

    την εχω, αλλα δεν ξερω αν υπαρχει κατι νεωτερο απο αυτην του 1972 που να καθοριζει τις ποσοτητες π.χ. κρεατος, γαλατος κλπ ανα ημερα.

    Επισης στο εθνικό τυπογραφείο ΔΕΝ με αφηνει να ψαξω πριν το 1976....
    Αν θυμάμαι καλά γιατί έχω χρόνια να περάσω από το Εθνικό τυπογραφείο,αν ξέρεις τον αριθμό του ΦΕΚ που ζητάς,συνήθως σου βγάζουν φωτοτυπίες.Νομίζω σήμερα στο στέλνουν με φαξ η σε CD.Ψάξε λίγο το site τους.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
  •  
  • BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας