Σελίδα 1 από 32 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 1 έως 10 από 319

Θέμα: Αχαιός [Achaios]

 1. #1
  Εγγραφή
  Apr 2005
  Περιοχή
  Πατήσια
  Μηνύματα
  1.834

  Προεπιλογή Αχαιός [Achaios]

  Το αμφίδρομο ε/γ-o/γ Αχαιός στη γραμμή Πειραιάς-Αίγινα

  Απο τις 18 Ιουλίου 2006 η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΧΑΙΟΣ ΦΕΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δρομολόγησε στην γραμμή Πειραιά - Αίγινας το νεότευκτο πλοίο της Αμφίδρομο ΑΧΑΙΟΣ.
  Γνωστοί από το νεότευκτο αμφίδρομο Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΕΞΠΡΕΣ που πουλήθηκε στην Κροατία και το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ που είναι δρομολογημένο στην γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, η οικογένεια Πωλ Παπαϊωαννίδη σε συνεργασία με τον γνωστό μηχανουργό Πολυχρόνη Τουρλομούση και τον ναυπηγό Νικόλαο Πετυχάκη αυτή τη φορά ολοκλήρωσαν τη ναυπήγηση του επιβατικού οχηματαγωγού Αμφίδρομο ΑΧΑΙΟΣ που δικαιολογημένα θεωρείται το πιο σύγχρονο αμφίδρομο πλοίο της Ελλάδας και ένα από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως.
  Το πλοίο θα λειτουργεί κάτω από ένα νέο εμπορικό σήμα, την εταιρεία 2wayferries. Η εταιρεία 2wayferries δημιουργήθηκε για να διαχειρίζεται και τα δύο αμφίδρομα πλοία, ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ και ΑΧΑΙΟΣ, καθώς και τα νέα αμφίδρομα πλοία που είναι στο πρόγραμμα ναυπήγησης της οικογένειας Πωλ Παπαϊωαννίδη με την ομάδα της. Στόχος της 2wayferries είναι η διαχείριση νέων μοντέρνων και πρωτοποριακών πλοίων που είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να προσφέρουν σύγχρονες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό.
  Το Αμφίδρομο ΑΧΑΙΟΣ είναι ένα σύγχρονο πλοίο Β’ κατηγορίας (Coastal Service) που ναυπηγήθηκε κάτω από την επίβλεψη του Ελληνικού Νηογνώμονα και πληροί όλες ανεξαρτήτως τις προϋποθέσεις των τελευταίων Ευρωπαϊκών Οδηγιών ως νέο πλοίο. Το πλοίο δύναται να ταξιδεύει και προς τις δύο κατευθύνσεις και διαθέτει δύο πόρτες / καταπέλτες έναν στην πλώρη και ένα στην πρύμη οπότε τα οχήματα δεν χρειάζονται ποτέ να κάνουν ελιγμούς (μανούβρες) αλλά μπαίνουν και βγαίνουν πάντα «με το εμπρός». Αυτός ο τρόπος φόρτωσης όπου αποφεύγονται οι ελιγμοί μέσα ή έξω από το πλοίο, εκτός από ευκολία και ταχύτητα προσφέρει και την μέγιστη ασφάλεια στην είσοδο και έξοδο των οχημάτων.
  Για την άνεση των επιβατών το Αμφίδρομο ΑΧΑΙΟΣ διαθέτει δύο κυλιόμενες σκάλες που μεταφέρουν τους επιβάτες από την κάθε πλευρά του πλοίου στα κλιματιζόμενα σαλόνια τα οποία η αρχιτέκτων εσωτερικού χώρου κα Ελένη Δάρα έχει διακοσμήσει με χαρούμενα χρώματα που κάνουν το ταξίδι μία ευχάριστη εμπειρία. Στις δύο πλώρες υπάρχουν τραπέζια με πολυθρόνες ενώ περιμετρικά υπάρχουν αναπαυτικοί καναπέδες. Στο κέντρο του σαλονιού υπάρχει ένα μπαρ μήκους 12 μέτρων το οποίο σε συνεργασία με την εταιρεία CoffeeTime προσφέρει μεγάλη ποικιλία από σνακ, ροφήματα, αναψυκτικά και φυσικά τα γνωστά donuts. Ακριβώς μπροστά από το μπαρ υπάρχει ένα μεγάλο πάσο με περιμετρικές ψηλές καρέκλες stools, και ακριβώς απέναντι υπάρχουν τραπέζια καφετέριας για τους καπνίζοντες και η reception του πλοίου. Σε όλους τους χώρους του σαλονιού, ανάμεσα στους πολύχρωμους μοντέρνους πίνακες υπάρχουν μεγάλες plasma τηλεοράσεις. Πρωτοποριακό στοιχείο για πορθμειακή γραμμή αποτελεί ο μεγάλος παιδότοπος κατάλληλα διαμορφωμένος για τους μικρούς επιβάτες του πλοίου όπου τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν ευχάριστα κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το πλοίο είναι εργονομικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με ειδικές ανάγκες.

  ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  Το Αμφίδρομο ΑΧΑΙΟΣ κατασκευάστηκε σε Ελληνικά ναυπηγεία του Περάματος και από Ελληνικά συνεργεία και η ναυπήγησή του ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο 2006. Έχει δύο κύριες γέφυρες (θαλάμους διακυβέρνησης) πλήρεις με όλα τα απαιτούμενα όργανα πλοήγησης σε κάθε γέφυρα έτσι ο πλοίαρχος επιλέγοντας γέφυρα μπορεί να έχει πάντα άψογη ορατότητα σε κάθε κατεύθυνση που μπορεί να κινείται το πλοίο. Το Αμφίδρομο ΑΧΑΙΟΣ είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και ο πλοίαρχος από τα χειριστήριά του στη γέφυρα κινεί τέσσερα συστήματα ελικοπηδαλίων συγχρόνως τα οποία είναι ταυτόχρονα συστήματα πρόωσης αλλά και πηδάλια για το πλοίο. Κάθε ελικοπηδάλιο έχει δύο έλικες που περιστρέφονται αντίθετα ο ένας από τον άλλον (counter-rotating). Με τα συστήματα αυτά τα οποία εργάζονται ταυτόχρονα το πλοίο κινείται με οκτώ έλικες και έχει τη δυνατότητα να στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση ή να περιστρέφεται επί τόπου ή να μένει ακίνητο χωρίς να επηρεάζεται από ρεύματα και ανέμους.
  Η επιφάνεια φόρτωσης χωρίζεται σε δυο επίπεδα: (1) το κύριο γκαράζ (main deck) με ύψος 4,50 μέτρα για μικτή φόρτωση αυτοκινήτων και φορτηγών, και (2) το υπόγειο γκαράζ (lower deck) με ύψος 2,10 μέτρα για αποκλειστική φόρτωση αυτοκινήτων. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει συνολικά 1000 επιβάτες και να φορτώσει συνολικά 171 αυτοκίνητα ή 90 αυτοκίνητα και 250 μέτρα φορτηγά.
  Το Αμφίδρομο ΑΧΑΙΟΣ είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα σωστικά μέσα για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος. Επίσης, όλοι οι χώροι του πλοίου είναι εξοπλισμένοι με σύστημα πυρανίχνευσης και αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης: springler στους χώρους επιβατών, drenger στα garage και CO2 στα μηχανοστάσια.
  «Την ώρα που οι υπόλοιπες εταιρείες πασχίζουν να διατηρήσουν τα παλιά πλοία τους επεκτείνοντας τα όρια ηλικίας πέρα από τα 30 χρόνια, η εταιρεία 2wayferries εισέρχεται στον χώρο με δύο νέα πλοία και με στόχο να επεκταθεί με νέες κατασκευές που θα εξασφαλίσουν σύγχρονες συγκοινωνίες στα Ελληνικά νησιά» δήλωσε ο κ. Γεώργιος Π. Παπαϊωαννίδης, πρόεδρος της «2wayferries». Και συνέχισε λέγοντας, «Με το πρόγραμμα ναυπήγησης της εταιρείας μας τα τελευταία 6 χρόνια όχι μόνο ενισχύουμε σταθερά τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα της Ελλάδας αλλά συμβάλουμε δυναμικά στην αναβάθμιση των θαλάσσιων συγκοινωνιών της χώρας. Το νέο μας πλοίο Αμφίδρομο ΑΧΑΙΟΣ είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει γρήγορα, άνετα και ασφαλή ταξίδια χωρίς ταλαιπωρία για τους επιβάτες του».
  [I]"Δύο πράγματα είναι αιώνια, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο."[/I]
  [B]Αινστάιν[/B]

  [IMG]http://smiley-msn.com/Gif-Anime/Vehicules/Bateaux//38-Smiley-msn.com-Bateaux.gif[/IMG]

 2. #2

  Προεπιλογή ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ!

  ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.ΣΑΣΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ?

 3. #3
  Εγγραφή
  Apr 2005
  Περιοχή
  Πατήσια
  Μηνύματα
  1.834

  Red face

  Δυστυχώς το χειμώνα, θα πάει Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα
  [I]"Δύο πράγματα είναι αιώνια, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο."[/I]
  [B]Αινστάιν[/B]

  [IMG]http://smiley-msn.com/Gif-Anime/Vehicules/Bateaux//38-Smiley-msn.com-Bateaux.gif[/IMG]

 4. #4

  Προεπιλογή

  Δεν είναι άδικο αυτό για τα υπόλοιπα πλοία της γραμμής που εκτελούν δρομολόγια 12 μήνες το χρόνο? Να έρχεται κάποιος για 2 μήνες και να παίρνει όλη την «κρέμα»?

 5. #5
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Περιοχή
  Ωρωπός - Ρέθυμνο
  Μηνύματα
  3.081

  Smile

  Πραγματικά πολύ όμορφο καράβι το Αχαιός. Είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπω ένα καλοσχεδιασμένο αμφίπλωρο (υπέροχο). Επίσης αξίζει να παρατηρήσω την ευαισθησία των ιδιοκτητών του σχετικά με τα ΑΜΕΑ. Σίγουρα τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί λίγα (μην πω κανένα) πλοία τέτοιου τύπου έχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

 6. #6
  Εγγραφή
  Jan 2006
  Περιοχή
  At Sea
  Μηνύματα
  6.326

  Προεπιλογή

  Το μόνο που με χαλάνε είναι οι εξαγωγές καυσαερίων

 7. #7
  Εγγραφή
  Jan 2007
  Περιοχή
  Athens-Patras-Mytikas
  Μηνύματα
  1.585

  Προεπιλογή

  Το Αχαιός στην Κέρκυρα.

  DSC00255.JPG

 8. #8
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Περιοχή
  Ωρωπός - Ρέθυμνο
  Μηνύματα
  3.081

  Wink

  Απόστολε θα συμφωνήσω μαζί σου και είναι ίσως το μόνο σημείο που με χαλάει. Πραγματικά δεν το είχα προσέξει πρίν. Στην φωτογραφία του voyager φάνηκε καλύτερα και το παρατήρησα. Ίσως αν ήταν πιο χαμηλές θα φαινόντουσαν πολύ καλύτερες !

 9. #9
  Εγγραφή
  Jan 2006
  Περιοχή
  At Sea
  Μηνύματα
  6.326

  Προεπιλογή

  Μερικές ακόμα και εδώ

 10. #10
  Εγγραφή
  Aug 2007
  Περιοχή
  Ωρωπός - Ρέθυμνο
  Μηνύματα
  3.081

  Question

  Ευχαριστώ τον apastolo για τις ωραίες φώτο. Να ρωτήσω όμως κάτι. Ίσως φανεί ανοήτο, αλλά είχε πάρει φωτιά ; Είδα την πλώρη στο πάνω μέρος της, στα τελείωματα του καταπέλτη, καθώς και τα παράθυρα και παρατήρησα ότι εχουν μουτζούρα. Στην συγκεκριμένη φώτογραφία

  http://apostolossphotos.fotopic.net/c1038957.html

Σελίδα 1 από 32 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε απαντήσεις
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
 •  
 • BB code είναι σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] code is σε λειτουργία
 • Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας