Επιστροφή στο Forum : Superferry [Golden Ferry, Kogane Maru]
Maroulis Nikos
14-03-2016, 09:19
Ποιό καλοκαίρι? Για το 2016 πάντως έχει ανακοινώσει ένα πλοίο http://goldenstarferries.gr/dromologia.php#page=tab-6
με καθημερινή αναχώρηση 7:50 από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο και Παρασκευή και Κυριακή 19:15 για Άνδρο
Λογικό να μην έχει ανοίξει τα πλάνα το πλοίο ακόμη, μιας και δεν είναι έτοιμο στα διαδικαστικά πρωτόκολλο κ.ο.κ.
για να δούμε foto από την διάρκεια της μετασκευής του ..από πρώτα πρίμα
από την αρχή τότε που κάνεις δεν ήξερε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα ..........:uncomfortableness:
173714
πως προχώρησε ...:cocksure:
173715
σε τι σημείο έφτασε ...:pride:
173716
και σχεδόν η τελική του μορφή...:fat:
173717
(από το androportal και το enandro)
αιγαιοπλόος
05-04-2016, 12:10
Καλοτάξιδο να είναι το πλοίο. Οι μετασκευές το ομόρφυναν.
pantelis2009
05-04-2016, 14:30
Το SUPERFERRY φωτογραφημένο στη ΝΑΥΣΙ στις 31-03-2016. Για όλους τους φίλους του.
174037
Μανάρι γίνεται :cocksure:
Ευχαριστούμε πολύ Παντελή !!!
ΜΦΧ
αχ αχ αχ .έτσι όπως είναι ,είναι να το πεις στο ποτήρι μπράβο Παντελή για την όμορφη φώτο σου ;)!!!!!
pantelis2009
14-04-2016, 06:49
Από εχθές το πλοίο εκπέμπει στο AIS του σαν Superferry.
¶ρα σε λίγο καιρό, ξεκινάει δουλειά το νέο καραβάκι της Golden Star Ferries!:tears_of_joy:
aiwnios 3os
16-04-2016, 17:18
Για πληρωμα ξερουμε κατι
pantelis2009
16-04-2016, 19:17
Απ' ότι μου είπε φίλος καπετάνιος σήμερα άρχισαν να γράφουν το όνομα της εταιρείας στην δεξιά μπάντα του πλοίου. Κανένας φίλος που πήγε σήμερα????
Εδώ όπως πόζαρε στις 14/04.
174272
pantelis2009
08-05-2016, 15:07
Κανονικά σύμφωνα με το δελτίο του ΟΛΠ αύριο είναι να μπει στη μεγάλη δεξαμενή Βασιλειάδη. ¶ραγε με την απεργία....θα μπει?????
Αντε αντε! Να μπει κι αυτο στην ενεργο δραση!
Θα ειναι ομορφο βαπορι! Οπως και το εταιρο βαπορακι της εταιριας
Θα ειναι δυο τωρα τα διαμαντια του Αιγαιου...;)
pantelis2009
09-05-2016, 07:30
Αυτή την ώρα συνοδεία των P/K ¶τλας και Μεγαλόχαρη Χ πηγαίνει για το δεξαμενισμό του. Καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.
hayabusa
09-05-2016, 14:17
Ας το δούμε και από ψηλά λίγο μετά την είσοδό του στη δεξαμενή :)
https://www.youtube.com/watch?v=euymtFIxumI
Espresso Venezia
16-05-2016, 18:33
Τελείωσε με τον δεξαμενισμό του σήμερα αργά το μεσημέρι, και λίγο αργότερα έδεσε στον νέο μώλο Δραπετσώνας.
hayabusa
16-05-2016, 21:50
Και μια αεροφωτογραφία του πλοίου, συνοδεία ρυμουλκών :)
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13227785_616517801844957_1692903179248677414_o.jpg
thanos75
17-05-2016, 08:22
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13227785_616517801844957_1692903179248677414_o.jpg
Ουάου...υπέροχη! Πότε με το καλό αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια?
CAPTAIN PICARD
17-05-2016, 13:52
Μιας κι έκανα αντίστοιχη πρόβλεψη για το Νήσος Σάμος το συγκεκριμένο το υπολογίζω να είναι έτοιμο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Η φωτογραφία (όπως βεβαίως και ολα τα βίντεο που έχει μοιραστεί μαζί μας ο αγαπητός hayabusa) είναι εξαιρετική και θα μπορούσε να εκληφθεί και ως αλληγορική. Αν προσέξουμε τις λεπτομέριες της φωτογραφίας, την μέλλουσα ναυαρχίδα της Golden Star Ferries ρυμουλκεί σκάφος του Παναγιωτάκη:devilish:, σαν να σέρνει το χορό που θα δούμε σε λίγες βδομάδες στη Ραφήνα.
Περι του πλοίου τώρα... χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, φαντάζει ήδη εντυπωσιακό και πολλά υποσχόμενο. Το μόνο που μου φαίνεται λίγο αναχρονιστικό είναι το πράσινο χρώμα στο ανώτερο κατάστρωμα που φέρνει λίγο σε πλοίο της δεκαετίας του 90.
Ανυπομονώ να το δούμε τελειωμένο και απο μέσα!
Βλέποντας μόλις και το αντίστοιχο video (https://www.youtube.com/watch?v=eZ6SSXmIMJs) απο το drone, μάλλον το πράσινο θα επικαλυφθεί απο ανοικτό γκρί. Δε θυμάμαι να το έχουμε δει σε άλλο πλόιο στο Αιγαίο τέτοιο χρώμα καταστρώματος... πάντως είναι ενδιαφέρον επιλογή!
andria salamis
17-05-2016, 17:45
Πέρασα μια βόλτα το πρωί,ακριβής ημερομηνία δεν υπάρχει για το πότε θα ξεκινήσουν.
175038
Chosen_12
17-05-2016, 22:55
Το πλοίο είναι πραγματικά πανέμορφο! Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω όμως..
Το Superferry δε θα μπορούσε να φύγει αυτοδύναμο απο το δεξαμενισμό του? Ήταν αναγκαία η ρυμούλκιση του?
Οχι! Είναι στην ουσία ακόμα "ανενεργό".
Επίσης βλέπω διαφορετική γραμματοσειρα στο πλάι (Golden Star) σε σχέση με το SF2.
pantelis2009
19-05-2016, 06:19
Οι πληροφορίες λένε ότι 22-23/05 υπάρχει περίπτωση να βγει για το πρώτο του δοκιμαστικό. Για να δούμε θα βγουν αληθινές?
καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.
Συγχαρητήρια προς τους ιδιοκτητες ,έγινε ένα στολίδι,για μένα αυτό που θα το έκανε πιο τελειότερο ακόμα , μπροστά τον volvo σαν του super ferry 2,, και πίσω σαν τον blue σταράκια δηλαδή να εξέχει το κάτω μέρος ,, θα ήταν ότι πρέπει ,,αν και έτσι είναι εξαιρετικό ,, τώρα από κόμβους και δρόμο πως πάει ; θα υπερτερεί από τα υπόλοιπα πιστεύω.,,;;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-05-2016, 13:59
Συγχαρητήρια προς τους ιδιοκτητες ,έγινε ένα στολίδι,για μένα αυτό που θα το έκανε πιο τελειότερο ακόμα , μπροστά τον volvo σαν του super ferry 2,, και πίσω σαν τον blue σταράκια δηλαδή να εξέχει το κάτω μέρος ,, θα ήταν ότι πρέπει ,,αν και έτσι είναι εξαιρετικό ,, τώρα από κόμβους και δρόμο πως πάει ; θα υπερτερεί από τα υπόλοιπα πιστεύω.,,;;
Προσπαθώ να σε καταλάβω φίλε μου.Αν εννοείς βολβό,έχει από τη μάνα του αλλά όχι τόσο μεγάλο.
rafina-lines
19-05-2016, 14:06
Μάλλον τον βολβό εννοεί, και στην πρύμνη την πάπια. :)
Μάλλον τον βολβό εννοεί, και στην πρύμνη την πάπια. :)
ΟΟ ΥΕΣ Θα ήτανε τέλειο πιστεύω ,αλλα και τώρα μια χαρά :eagerness:
giorgos_249
19-05-2016, 18:52
μπροστά τον volvo σαν του super ferry 2,,
Το V40 ή το S60 ;; Προτιμω το 1ο, περα απο ολα τ αλλα εχει και αεροσακο για πεζους αν τυχει να παρεις σβαρνα κανα γριάδι..... :joyous:;):beguiled::angel:
( αστειευομαι προφανως, μην το παρεις σαν ειρωνια. )
Σοβαρα τωρα αφου με αυτη τη γαστρα ως εχει πιανει 22 μιλια μαξ , ειναι μια χαρα.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-05-2016, 08:40
και στην πρύμνη την πάπια. :)
Tην κλίση προς τα έξω εννοεί αφού τα μικρά δεν ΄έχουν duck tail.
Eντάξει γούστα είναι αυτά.:smile-new:
rafina-lines
20-05-2016, 09:05
Έχουν πάπια τα μικρά, βρε συ, απλά είναι χτισμένη από πάνω στις εισόδους επιβατών. Κάτω από το νερό πάπια κανονική είναι. :)
sprintezis
20-05-2016, 09:14
εχει πιανει 22 μιλια μαξ , ειναι μια χαρα.
Με συνολική ισχύ που δεν ξεπερνάει τα 10.000 kw η μέγιστη ταχύτητά του δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 20 κόμβους. Υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβοι είναι υπεραρκετή για τη Ραφήνα. Μπορεί να συνδέσει τη Ραφήνα χαλαρά και με πολύ χαμηλό κόστος με την Άνδρο την Τήνο τη Μύκονο ή τη Σύρο την Πάρο, τη Νάξο και την Αμοργό.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-05-2016, 09:39
Έχουν πάπια τα μικρά, βρε συ, απλά είναι χτισμένη από πάνω στις εισόδους επιβατών. Κάτω από το νερό πάπια κανονική είναι. :)
Tα έχω δει από κάτω κ δεν φαίνεται τίποτα.Η κλασική πάπια είναι αυτή που προεξέχει.Αν με την κλίση της πρύμης είναι χτισμένο ένα...βαπόρι από πάνω,τότε χάνει το νόημα της ύπαρξης της.
Πάντως θα δω κ το DESIGNS 2002 της Shippax που τους έχει αφιέρωμα κ αναλυτική περιγραφή του σχεδίου αλλά τώρα δεν το έχω διαθέσιμο εδώ.
Tα έχω δει από κάτω κ δεν φαίνεται τίποτα.Η κλασική πάπια είναι αυτή που προεξέχει.Αν με την κλίση της πρύμης είναι χτισμένο ένα...βαπόρι από πάνω,τότε χάνει το νόημα της ύπαρξης της.
Πάντως θα δω κ το DESIGNS 2002 της Shippax που τους έχει αφιέρωμα κ αναλυτική περιγραφή του σχεδίου αλλά τώρα δεν το έχω διαθέσιμο εδώ.
175078εγώ αυτό εννοώ να γινόντανε βεβαια μεγάλη η κατασκευή,πιστεύω θα έδενε πιο πολύ με το σχέδιο του πλοίου
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-05-2016, 13:12
175078εγώ αυτό εννοώ να γινόντανε βεβαια μεγάλη η κατασκευή,πιστεύω θα έδενε πιο πολύ με το σχέδιο του πλοίου
'Aποψή σου.Εμένα αν με ρωτούσαν θα προτιμούσα το γιαπωνέζικο σουλούπι όπως μας ήλθε.Όχι ότι δεν έγινε καλή δουλειά,άλλο θέμα.
Αλλά είπαμε,...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!:smile-new:
Captain_Nionios
20-05-2016, 14:17
Με συνολική ισχύ που δεν ξεπερνάει τα 10.000 kw η μέγιστη ταχύτητά του δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 20 κόμβους. Υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβοι είναι υπεραρκετή για τη Ραφήνα. Μπορεί να συνδέσει τη Ραφήνα χαλαρά και με πολύ χαμηλό κόστος με την Άνδρο την Τήνο τη Μύκονο ή τη Σύρο την Πάρο, τη Νάξο και την Αμοργό.
Στα δοκιμαστικα στην Ιαπωνια, ισως στο 110% της ισχυος (overload, για μια ωρα μαξ), ειχε πιασει 22.5 κομβους συμφωνα με πηγες.
Σε δοκιμαστικο στην Ελλαδα (το καλοκαιρι του 2015, πριν αρχισει η μετασκευη) κοντα στο 100% της ισχυος επιασε 21.6-21.8 κομβους στο Σαρωνικο.
Οποτε ξεπερνουσε κατα πολυ αυτο που με τοση σιγουρια λες, πριν τη μετασκευη.
Αν δεν εχει γινει καποιο σημαντικο λαθος στους υπολογισμους των ναυπηγων που ανελαβαν τη μετασκευη, δε νομιζω να πεσει περισσοτερο απο 0.4-0.7 κομβους η ταχυτητα στο 100% της ισχυος.
Στα δοκιμαστικα στην Ιαπωνια ειχε 22,6...το καλοκαιρι το 21,8 επετεύχθη στο 83 % της ιπποδύναμης..Το βαπορι όμως ηταν - σχετικα- πιο αδειο από βαρη
Cpt Βαγγελης
20-05-2016, 16:31
Που 83% σημαίνει ότι σε τόσες στροφές θα ταξιδεύει υπηρεσιακά? Δηλαδή γύρω 21-21,5 θα είναι η υπηρεσιακή λογικά και πάντα μιλώντας ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ?
Captain_Nionios
20-05-2016, 16:32
Το σιγουρο ειναι οτι το βαπορι δεν ειχε μαξιμουμ ταχυτητα 20 κομβων πριν τη μετασκευη...
Ειχε πολυ παραπανω δρομο και ευχομαστε να κρατησει μεγαλο μερος αυτου και μετα τις παρεμβασεις.
Πέρα από τα δοκιμαστικά όπου σίγουρα θα το "πλακώσουν", θα δούμε και ιδίοις όμασι στο πρώτο ταξίδι, όπου πιθανότατα για κάποια ώρα, αν όχι για το σύνολο του ταξιδιού, θα το τρέξουν :peaceful:
ΜΦΧ
εγώ πιστεύω οτι στι ταχύτητα θα κάνει την έκπληξη και θα έχει λίγο πιο πολύ δρόμο, και στο μηχανοστάσιο έχουν κάνει ολική επισκευή οποτε θα έχει καλές επίδοσης
aiwnios 3os
22-05-2016, 21:10
http://enandro.gr/oikonomia/2321-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AC%CF%81%CE%BF%C F%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B9%C E%BF%CE%B9-%CE%BF-%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-superferry-%CE%BA%CE%B9-o%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-superferry-%CE%B9%CE%B9%E2%80%A6.html
manolisfissas
29-05-2016, 09:07
Όπως βλέπουμε έχει βγει για δοκιμαστικό το πλοίο και αυτήν την στιγμή είναι ανοιχτά της Αίγινας...!!!
dionisos
29-05-2016, 12:27
Όπως βλέπουμε έχει βγει για δοκιμαστικό το πλοίο και αυτήν την στιγμή είναι ανοιχτά της Αίγινας...!!! Απ'οτι φανηκε στο ΑΙΣ η ταχυτητα που επιασε εφθασε στα 20.4. Δεν γνωριζουμε βεβαια αν ειναι και η τελικη
Επτάνησος_1989
29-05-2016, 12:54
Απ'οτι φανηκε στο ΑΙΣ η ταχυτητα που επιασε εφθασε στα 20.4. Δεν γνωριζουμε βεβαια αν ειναι και η τελικη
20.6 επιασε αλλα δεν ειναι αυτη η μεγιστη του.Ετσι και αλλιως το λεει και η λεξη (δοκιμαστικος πλους).Θα ξαναβγει δοκιμαστικο,ακομα στο στρωσιμο ειναι οι μηχανες..
hayabusa
29-05-2016, 15:53
Drone video του πλοίου από το σημερινό του δοκιμαστικό ! :)
https://www.youtube.com/watch?v=_D7imsZlNXE
manolisfissas
29-05-2016, 19:23
Εδώ το βλέπουμε σήμερα το απόγευμα στον ΝΜΔ. Εύχομαι ο Αγ. Νικόλας να είναι πάντα στην πλώρη του.
175308 175309
avvachrist
29-05-2016, 23:54
Πανέμορφο το βαπόρι πραγματικά! Αλλά ΕΛΕΟΣ με αυτό το ΜΠΕΖ-ΚΑΦΕ (για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς) χρώμα στα καταστρώματα! Τι καινούρια μόδα είναι αυτή! Χάθηκε το ωραίο μπλε-γαλάζιο που ταιριάζει απόλυτα στο υγρό στοιχείο;
Τελικά έγινε απλά, καταπληκτικό !!!
Αναμένω να το δώ κι από μέσα... κάτι ανάλογο περιμένω.
ΜΦΧ
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
30-05-2016, 08:45
Οσον αφορα το SF ειναι οντως πολυ ομορφο...προσωπικα ομως θα προτιμουσα η πλωρη να ειχε πιο πολυ μορφη "λεπιδας" στο προφιλ και οχι να ειναι στρογγυλεμενη οπως τωρα....(οπως ειναι δλδ του το SFII η ακομα καλυτερα οπως του αξεχαστου Επτανησος....)
Θα προτιμούσα τη πλώρη όπως ήταν αρχικά.Βέβαια,δεν ξέρω αν "έδενε" με τη μετασκευή που έκαναν.
thanos75
30-05-2016, 12:57
Θα προτιμούσα τη πλώρη όπως ήταν αρχικά.Βέβαια,δεν ξέρω αν "έδενε" με τη μετασκευή που έκαναν.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε μου...Η πλώρη του ήταν πολύ πιο όμορφη και καραβολατρική όταν πρωτοήρθε! Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλορίζικο να είναι το πλοίο και γρήγορα με το καλό να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του...:tennis:
sprintezis
30-05-2016, 13:04
Ξέρουμε το όνομα του πλοιάρχου που πραγματοποίησε το δοκιμαστικό?
Ξέρουμε το όνομα του πλοιάρχου που πραγματοποίησε το δοκιμαστικό?
όποιος και να ήταν, τι σημασία έχει;
Παιδιά και εγώ πιο πάνω είχα κάποιες μικρές αντιρρήσεις για το όλο σχέδιο του "βαποργιου",όμως είμαστε πολύ τυχερή που σε αυτές τις μέρες κρίσις που ζούμε θα έχουμε τέτοια αξιόλογα "βαποργια" στις "γραμεσμας" ,όπως και να έχει το πράγμα μεγάλη αναβάθμιση για τι γραμμή τις ραφήνας και ξαναλέω είμαστε πολύ τυχερή σε μέρες κρίσις ,αν σκεφτούμε ότι γύρο μας γίνετε χαμός:indecisiveness::pride::o:single_eye:
SteliosK
30-05-2016, 17:39
Ή συζήτηση σχετικά με το drone / λειτουργίες κλπ μεταφέρθηκε σε νέο θέμα εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?190577-Drone)
Espresso Venezia
30-05-2016, 18:38
Έναν χρόνο πριν είχε πρωτοέρθει το βαπόρι στα μέρη μας. Ήταν 13 Ιουνίου 2015, Σάββατο, και είχε πρωτοδέσει όπως όλοι θυμόμαστε στον μώλο Δραπετσώνας. Χθες το μεσημέρι, μόλις είχε επιστρέψει από το δοκιμαστικό του, το φωτογράφισα από το ύψωμα πάνω από τον μώλο, και θυμήθηκα μία παρόμοια φωτογραφία που του είχα βγάλει πριν ένα χρόνο (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?179765-Superferry-Golden-Ferry-Kogane-Maru&p=554550#post554550), την ίδια μέρα της άφιξης του.
Πάμε λοιπόν να δούμε το πλοίο με διαφορά ενός χρόνου, σε δύο φωτό σε μία εικόνα, στο ίδιο σχεδόν σημείο (μόλις λίγα μέτρα διαφορά), και να εκτιμήσει ο καθένας με την κρίση του το πριν και το μετά.
175327
Ωραίο έγινε αλλά λίγο υπερβολικό.
roussosf
31-05-2016, 08:11
Το ότι έγινε πολύ ωραίο δεν θέλει συζήτηση
και σίγουρα μέσα είναι ακόμα πιο ωραίο
Αν και εγω αυτό το "γεμισμα " μεταξύ γέφυρας και τσιμινιέρας το βρίσκω λιγο υπερβολικό
και κάτι άλλο
αμα δεν μπορείς να βγείς στον "καθρέφτη" και να χαζέψεις:very_drunk: ....τι να τα κάνεις όλα τα άλλα
speedrunner
31-05-2016, 09:46
Τώρα που ολοκληρώθηκε η εξωτερική του εμφάνιση μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσουν καθόλου τα τόσα πολλά και τόσο μεγάλα παράθυρα! Το χαλάνε πάρα πολύ!!!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
31-05-2016, 13:10
Πέστε με παλιομοδίτη,πέστε με ό,τι θέλετε, το βαπόρι μπορεί να έγινε εσωτερικά καλύτερο κ να προσαρμόσθηκε στις εδώ ανάγκες αλλά εμένα μου άρεσε έτσι όπως ήλθε.
Γιαπωνέζικο,λιτό κ απέριττο.Χωρίς τον χαβαλέ που σίγουρα επηρεάζει την συμπεριφορά του,με τις περαντζάδες του,τα 2 άλμπουρα,την πλώρη χωρίς το παραπέτο με κλίση προς τα μέσα,τη μεγάλη τσιμινιέρα που "μίκρανε" από το σήκωμα της υπερδομής μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο,τα υπερβολικά πολλά παράθυρα ιδιαίτερα στον καθρέφτη...
Τέλος πάντων, ας είναι καλοτάξιδο-καλότυχο, η Παναγία η Θεοσκέπαστη μιάς κ Ανδριώτικο να είναι πλώρη του!
Espresso Venezia
31-05-2016, 18:11
Φίλε ΒΙΚΤΩΡ συντάσσομαι. Αναμφισβήτητα στο πλοίο έγινε μία πολυέξοδη μετασκευή η οποία θα το καταστήσει πιό λειτουργικό και πιό κερδοφόρο για την εταιρεία του, καθώς επίσης περισσότερο λειτουργικό, πιό άνετο και πολυτελές για τον επιβάτη. Ωστόσο έτερον - εκάτερον. Από θέμα εξωτερικής εμφάνισης, και εγώ το θεωρώ πολύ πιό όμορφο με την εικόνα που είχε προ μετασκευής.
.....και κάτι άλλο
αμα δεν μπορείς να βγείς στον "καθρέφτη" και να χαζέψεις:very_drunk: ....τι να τα κάνεις όλα τα άλλα
Δεν θα υπάρχει τελικά δυνατότητα πρόσβασης των επιβατών στα νέα "μπαλκόνια" του καθρέφτη ???
Ο ναυπηγος -λογικα- θα ξερει καλυτερα απο εμας στον αν και κατα ποσο θα αλλαξει η προτερα συμπεριφορα του,την οποια ομως εμεις δεν γνωριζουμε καν !! Στην μανουβρα ,με τα μεσα που εχει δεν θα αντιμετωπισει λογικα κανενα απολυτως θεμα. Αλλωστε,το μονο που προστεθηκε ηταν ενα ντεκ πρυμα,και αλλαξαν τα μπαλκονια.Αν κανεις εβλεπε το υπαρχον Σουπερφερι 2 πως ηταν,και τι χτισιμο πηρε,θα καταλαβει οτι η παρεμβαση ειναι μικρη σχετικα.Στο δε μπαλκονι,οι επιβατες θα βγαινουν κανονικα να απολαμβανουν το ταξιδι,οπως ακριβως στο 2.Οσο για το αν ηταν πιο ομορφο πριν,η τωρα,αυτο μαλλον ειναι καθαρα υποκειμενικο
aiwnios 3os
31-05-2016, 21:21
Το επανω μπαλκονι ειναι προσβασιμο το κατω οχι ειναι χωροι του πληρωματος
Σωστα,μονο το πανω
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-06-2016, 09:12
Ο ναυπηγος -λογικα- θα ξερει καλυτερα απο εμας στον αν και κατα ποσο θα αλλαξει η προτερα συμπεριφορα του,την οποια ομως εμεις δεν γνωριζουμε καν !! Στην μανουβρα ,με τα μεσα που εχει δεν θα αντιμετωπισει λογικα κανενα απολυτως θεμα. Αλλωστε,το μονο που προστεθηκε ηταν ενα ντεκ πρυμα,και αλλαξαν τα μπαλκονια.Αν κανεις εβλεπε το υπαρχον Σουπερφερι 2 πως ηταν,και τι χτισιμο πηρε,θα καταλαβει οτι η παρεμβαση ειναι μικρη σχετικα.Στο δε μπαλκονι,οι επιβατες θα βγαινουν κανονικα να απολαμβανουν το ταξιδι,οπως ακριβως στο 2.Οσο για το αν ηταν πιο ομορφο πριν,η τωρα,αυτο μαλλον ειναι ςκαθαρα υποκειμενικο
Eίναι αναμφίσβητο ότι αλλάζει η συμπεριφορά του,αυτό συμβαίνει κ σε μικρότερες επεμβάσεις,από την άλλη μεριά επειδή τα γιαπωνέζικα έχουν περιθώρια ευστάθειας , νομίζω η όποια αλλοίωση θα είναι σε λογικά επίπεδα. Κ στη μανούβρα επηρεάζεται,αφού μικρότερες επεμβάσεις "κάνουν πανί".Εννοείται ότι σαν καραβολάτρες που είμαστε,ξέρουμε πως ήταν αρχικά το SFII. 'Οσο γιά το θέμα ομορφιάς φαίνεται παραπάνω ότι συμφωνώ.
Πάντως με εξαίρεση τα μπαλκόνια που είναι στα συν,το βαπόρι μπλουσταροποιήθηκε.
roussosf
01-06-2016, 12:10
Όποιο και να είναι η άποψή μου είναι ότι πρέπει να έχει πρόσβαση από εξωτερικό χώρο και όχι μέσα από το σαλόνι, που όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.
Γιά φαντάσου να ανοίξεις την πόρτα σε κανένα Δύσβατο ή Κάβο Ντόρο ή στο ανέβασμα από Παρο με κανένα ....χαλαρό μελτεμάκι ..............
rafina-lines
01-06-2016, 16:06
Όποιο και να είναι η άποψή μου είναι ότι πρέπει να έχει πρόσβαση από εξωτερικό χώρο και όχι μέσα από το σαλόνι, που όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.
Γιά φαντάσου να ανοίξεις την πόρτα σε κανένα Δύσβατο ή Κάβο Ντόρο ή στο ανέβασμα από Παρο με κανένα ....χαλαρό μελτεμάκι ..............
Από εξωτερικό χώρο έχει πρόσβαση, όχι από το σαλόνι. Δεξιά και αριστερά από τους εξωτερικούς διαδρόμους. :)
aiwnios 3os
01-06-2016, 18:03
Σωστα προσβαση απο μεσα προς τα εξω υπαρχει μονο στο κατω μπαλκονι απο τις τραπεζαριες του πληρωματος προς τα εξω
rafina-lines
01-06-2016, 19:10
Μάλλον στο κάτω μπαλκόνι θα βγαίνουν μόνο τα μέλη του πληρώματος για να ξεκουράζονται και να αγναντεύουν το πέλαγος. :)
aiwnios 3os
01-06-2016, 20:00
κατι τετοιο θα γινει
sprintezis
01-06-2016, 20:12
Επειδή η ιστορία με τα μπαλκόνια στον καθρέφτη δείχνει να επαναλαμβάνεται....
175353
Και αν αλλάξει, εστω και ελαχιστα η συμπεριφορά ,δεν σημαίνει ότι θα είναι προς το χειρότερο φυσικά !! Η οτι το βαπορι δεν θα πηγαινει καλα.Και δεν θα είμαστε φυσικά σε θέση να το ξέρουμε γιατί δεν νομίζω ότι το έχουμε ξαναταξιδεψει ώστε να συγκρίνουμε! ! Και όπως ειπα ,ο ναυπηγος της μετασκευης καθε αλλο παρά τυχαίος είναι. Το αντίθετο μάλιστα. Από εκεί και πέρα ,ας μας έρθει το βαπόρι,να έχει καλά ταξίδια και να το απολαύσουν οι επιβατες και να μείνει όσο ο προκάτοχός του
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-06-2016, 10:56
Και αν αλλάξει, εστω και ελαχιστα η συμπεριφορά ,δεν σημαίνει ότι θα είναι προς το χειρότερο φυσικά !! Η οτι το βαπορι δεν θα πηγαινει καλα.Και δεν θα είμαστε φυσι κά σε θέση να το ξέρουμε γιατί δεν νομίζω ότι το έχουμε ξαναταξιδεψει ώστε να συγκρίνουμε! ! Και όπως ειπα ,ο ναυπηγος της μετασκευης καθε αλλο παρά τυχαίος είναι. Το αντίθετο μάλιστα. Από εκεί και πέρα ,ας μας έρθει το βαπόρι,να έχει καλά ταξίδια και να το απολαύσουν οι επιβατες και να μείνει όσο ο προκάτοχός του
Λογικό είναι να αλλάξει λίγο προς το χειρότερο.Το βαπόρι έρχεται από μιά πολύ προηγμένη,ναυτική χώρα με Α standards κ έπαιρνε 1130 επιβάτες.Μετασκευάστηκε γιά να βάζει υπερδιπλάσιους από αυτούς (ναι σε χλιδή δεν λέω αλλά με πόση ασφάλεια), θα έχει συμπεριφορά αποδεκτή στην Ελλάδα κ σίγουρα μη αποδεκτή στην Ιαπωνία.Δεν αμφισβητώ την αξία του ναυπηγού αλλά στην ελληνική πραγματικότητα δουλεύει.
Εκτός απροόπτου το βαπόρι αυτό θα μείνει κ το εύχομαστε πολλά χρόνια κοντά μας.
dionisos
02-06-2016, 11:25
Μη το ματιαζετε. Αφηστε το πρωτα να ξεκινησει με το καλο και μετα εχουμε καιρο να ασχοληθουμε με ολα γενικως.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-06-2016, 11:35
Μη το ματιαζετε. Αφηστε το πρωτα να ξεκινησει με το καλο και μετα εχουμε καιρο να ασχοληθουμε με ολα γενικως.
Τι να το ματιάσουμε,του ευχόμαστε!:)
Εμφανισιακα το πλοιο θεωρω οτι ηταν λιγο παρωχημενο και εγινε πολυ ομορφοτερο ...το ιδιο αλλωστε ισχυε και για το SFII (ειδικα οσον αφορα τη πλωρη)...ομως η εμφανιση ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα...
Οσο για το θεμα τη συμπεριφορας δεν ειμαι μεν ειδικος αλλα δεν μπορω να φανταστω οτι δεν παρθηκαν ολες οι μεταβλητες υπ'οψιν στο σχεδιασμο κ οτι δεν εγινε το καλυτερο δυνατο ωστε οχι μονο να διατηρησει αλλα κ να βελτιωσει τα χαρακτηριστικα του...αλλωστε μην ξεχναμε οτι δεν ειναι και κανα καινουριο πλοιο...τα ειχε τα χρονακια του με οτι αυτο συνεπαγεται σε συστηματα ναυσιπλοοιας, ασφαλειας αλλα και ανεσης...πλεον πληροι ολα τα ευρωπαικα στανταρντς τα οποια δεν βλεπω τον λογο να ειναι υποδεεστερα των Ιαπωνικων (κ με διπλασιο πρωτοκολλο απο πριν...)....
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-06-2016, 13:41
Εμφανισιακα το πλοιο θεωρω οτι ηταν λιγο παρωχημενο και εγινε πολυ ομορφοτερο ...το ιδιο αλλωστε ισχυε και για το SFII (ειδικα οσον αφορα τη πλωρη)...ομως η εμφανιση ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα...
Οσο για το θεμα τη συμπεριφορας δεν ειμαι μεν ειδικος αλλα δεν μπορω να φανταστω οτι δεν παρθηκαν ολες οι μεταβλητες υπ'οψιν στο σχεδιασμο κ οτι δεν εγινε το καλυτερο δυνατο ωστε οχι μονο να διατηρησει αλλα κ να βελτιωσει τα χαρακτηριστικα του...αλλωστε μην ξεχναμε οτι δεν ειναι και κανα καινουριο πλοιο...τα ειχε τα χρονακια του με οτι αυτο συνεπαγεται σε συστηματα ναυσιπλοοιας, ασφαλειας αλλα και ανεσης...πλεον πληροι ολα τα ευρωπαικα στανταρντς τα οποια δεν βλεπω τον λογο να ειναι υποδεεστερα των Ιαπωνικων (κ με διπλασιο πρωτοκολλο απο πριν...)....
Συμφωνώ ότι το θέμα της εμφάνισης είναι υποκειμενικό.Απλώς στην Ελλάδα γίνεται εκμετάλλευση του χώρου ως εκεί που δεν παίρνει άλλο.Γιά το θέμα της συμπεριφοράς δεν είπα δα ότι...θα μπατάρει. Οι κανονισμοί στην Ελλάδα είναι αυστηροί,στην πράξη τι γίνεται.Όσο γιά το διπλάσιο πρωτόκολλο που λες,καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε στην περίπτωση απευκτέου όχι μόνο γι' αυτό το βαπόρι αλλά κ γιά αλλα της ακτοπλοϊας.
Παρεμπιπτόντως,δεν τα έχει τα χρονάκια του,είναι ένα μάλλον καινούργιο καράβι γιά τα εδώ δεδομένα.
Νομιζω οτι οι αφοι Στεφανου εδειξαν με το SFII οτι κανουν σοβαρη δουλεια και οτι δεν αφηνουν πραγματα στη τυχη...προφανως υπηρξαν παντου αναβαθμισεις για να υποστηριχθει ο διπλασιασμος της χωρητικοτητας αλλα και να υπερκαλυφθουν οι απαιτησεις της Ελληνικης/Ευρωπαικης νομοθεσιας...οσο για το πλοιο ειναι αισιως 21 ετων...ενταξει δεν ειναι γριουλα αλλα δεν περναγε κ την πρωτη του νιοτη στη μορφη που ηρθε στην Ελλαδα....
Σε καθε περιπτωση καλοτυχο και καλοταξιδο να ειναι και ανυπομονω να ταξιδεψω μαζι του στο νησι μου, την Ανδρο...
sylver23
02-06-2016, 15:22
Αν και εγω αυτό το "γεμισμα " μεταξύ γέφυρας και τσιμινιέρας το βρίσκω λιγο υπερβολικό
Πιο γέμισμα λες;
Κατά την άποψή μου ήρθε λιτό όπως λέτε αλλά με την μετασκευή δείχνει πιο ''βάπορας''. Αυτό που με χαλάει λίγο είναι τα πολλά επαναλμβανόμενα παράθυρα. Παραπέμπουν σε παλαιότερες δεκαετίες. Ίσως με μια ρίγα να έστρωνε λίγο. Σχετικά με την ''στρογγυλοποίηση'' στην πλώρη, μου αρέσει αν το δω πλώρα αλλά στο σύνολο νομίζω ότι δεν συνάδει με το υπόλοιπο.
Σωστα....και να μην βγαινουν ακομα συμπερασματα.Αυτα θα βγουν οταν ταξιδεψει καποιος μαζι του...
Espresso Venezia
02-06-2016, 20:13
Σε φόρουμ βρισκόμαστε και συζήτηση κάνουμε. Και όσο για τα συμπεράσματα, ποικίλουν ...χρονικά.
Π.χ. το ότι στο πλοίο έγινε μία ακριβή - γενναιόδωρη μετασκευή και μάλιστα σε δύσκολα οικονομικούς καιρούς από ανθρώπους που μόνο καλά δείγματα έχουν δώσει μέχρι στιγμής στην ακτοπλοία μας, δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε πρώτα με το πλοίο για να το συμπεράνουμε. Όπως επίσης, δεν χρειάζεται να ταξιδέψει πρώτα κάποιος με το πλοίο για να βγάλει το συμπεράσμα (πάντα με "καθαρή τη καρδία" !!!) ότι του άρεσε περισσότερο η εξωτερική του εμφάνιση πριν ή κατόπιν μετασκευής. Ακόμη, ούτε για να βγάλει συμπέρασμα ως προς το "ταξίδεμα" του χρειάζεται να ταξιδέψει πρώτα κάποιος με το πλοίο, αφού (ούτως ή άλλως) δεν θα έχει ταξιδέψει μαζί του και προ μετασκευής ώστε να μπορέσει να κάνει συγκρίσεις !!!!!!!
Και αν αλλάξει, εστω και ελαχιστα η συμπεριφορά ,δεν σημαίνει ότι θα είναι προς το χειρότερο φυσικά !! Η οτι το βαπορι δεν θα πηγαινει καλα. Και δεν θα είμαστε φυσικά σε θέση να το ξέρουμε γιατί δεν νομίζω ότι το έχουμε ξαναταξιδεψει ώστε να συγκρίνουμε !!
Και μία χάρη παρακαλώ, αν φυσικά είναι εύκολο. Ας σταματήσει βρε παιδιά επιτέλους αυτή η καραμέλα ως προς το ότι "η ομορφιά είναι θέμα υποκειμενικό". Και βέβαια η ομορφιά είναι θέμα υποκειμενικό, απόλυτα και ξεκάθαρα εδώ και .....εκατοντάδες αιώνες. Είναι δε κάτι τόσο απόλυτα ευνόητο, που δεν χρειάζεται ούτε καν να το αναφέρει κανείς, και είναι τουλάχιστον αστείο να το χρησιμοποιεί κάποιος ως .......επιχείρημα για να αντικρούσει άλλον που έκφρασε μια γνώμη για κάτι που του άρεσε ή όχι. Όταν εκφράζω την γνώμη μου, εκφράζω την δική μου γνώμη, και όχι την γνώμη 5,10 ή 100 άλλων, ώστε να χρειάζεται κάποιος να μου υπενθυμίσει ότι η γνώμη μου είναι .....υποκειμενική !!!
Φυσικα ...Ακομη και αν καποιος βρισκει ομορφη την Βασιλιαδου....Αφού λοιπόν συμφωνούμε στο θεμα της υποκειμενικότητας ......Ως προς το ταξιδευμα αυτό γράφω και εγώ...σύγκριση με πριν δεν μπορεί να γίνει. Μονο αν το ταξιδέψει κάποιος θα καταλάβει, όχι την διαφορά με πριν, αλλά την συμπεριφορά του,και να πει...Αρκεί η κρίση να είναι καλοπροαίρετη....
Πιο γέμισμα λες;
Κατά την άποψή μου ήρθε λιτό όπως λέτε αλλά με την μετασκευή δείχνει πιο ''βάπορας''. Αυτό που με χαλάει λίγο είναι τα πολλά επαναλμβανόμενα παράθυρα. Παραπέμπουν σε παλαιότερες δεκαετίες. Ίσως με μια ρίγα να έστρωνε λίγο. Σχετικά με την ''στρογγυλοποίηση'' στην πλώρη, μου αρέσει αν το δω πλώρα αλλά στο σύνολο νομίζω ότι δεν συνάδει με το υπόλοιπο.
Τα πολλά παράθυρα σημαίνουν και πιο φωτεινοί εσωτερικοί χώροι. Οπότε μια χαρά είναι.
Όσο για την ρίγα, δε νομίζω ότι θα του πήγαινε. Και στην τελική όλα σχεδόν έχουν ρίγα πια. Ας ξεχωρίζει και κανένα! :tongue-new:
roussosf
06-06-2016, 13:02
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι στην πραγματικότητα που το είδα σήμερα , είναι πιο ωραίο από τις φωτογραφίες !!!!!!
sprintezis
14-06-2016, 10:30
Το νέο πλοίο εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Μαζί του δυο νέοι προορισμοί Νάξος και Πάρος. Υπάρχουν τιμές 31 Ευρώ η οικονομική Ραφήνα-Νάξος και Ραφήνα-Πάρος που δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικές, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα πίνακες δρομολογίων.
175624
nickosps
14-06-2016, 11:32
Ραφήνα-Νάξος το 2011 με το Superferry II είχε 26 ευρώ το εισιτήριο και υποτίθεται πως ήταν και πιο ακριβά τα καύσιμα...
BillSaronic
14-06-2016, 16:06
Καπως πρέπει να πληρωθει και η αγορά/μετασκευή του πλοιου...
Επίσης ανέβηκε και ο ΦΠΑ...
Το νέο πλοίο εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Μαζί του δυο νέοι προορισμοί Νάξος και Πάρος. Υπάρχουν τιμές 31 Ευρώ η οικονομική Ραφήνα-Νάξος και Ραφήνα-Πάρος που δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικές, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα πίνακες δρομολογίων.
175624
Ρε φιλε...αφου δεν το γουστάρεις το βαπορακι ,η την εταιρεια -εσυ ξερεις τους λογους- και ολες σου οι παρεμβασεις είναι αρνητικες, μην ασχολείσαι καλυτερα....Εσυ ταξιδεψε με οποιο βαπορι σου αρεσει και οποια εταιρεια,και ασε τους υπολοιπους να το χαρουν ....Ελεος δηλαδή...όλα σου τα ποστ με αυτό ασχολούνται και όλα αρνητικα. ....και αυτό γεννα ερωτηματικα...
Νομιζω πως τα 31 ευρω για το Ραφηνα-Ναξος φαινονται μεχρι κ ψιλοτσαμπα μπροστα στα 19 ευρω για τα μολις 36 μιλια του Ραφηνα-Ανδρος...
rafina-lines
14-06-2016, 17:06
Εντάξει, το ΔΗΛΟΣ από Πειραιά γύρω στα 35 - 36 δεν έχει αν δεν κάνω λάθος?? Καλή τιμή είναι νομίζω... :)
Νομιζω πως τα 31 ευρω για το Ραφηνα-Ναξος φαινονται μεχρι κ ψιλοτσαμπα μπροστα στα 19 ευρω για τα μολις 36 μιλια του Ραφηνα-Ανδρος...
Ήμουν έτοιμος να το γράψω και με προλαβες!!!!!!!
sprintezis
14-06-2016, 20:19
Εντάξει, το ΔΗΛΟΣ από Πειραιά γύρω στα 35 - 36 δεν έχει αν δεν κάνω λάθος?? Καλή τιμή είναι νομίζω... :)
Το blue star για να πάει από Πειραιά - Πάρο 4 ώρες και Νάξο 5 ώρες χρειάζεται 32000 kw ισχύος και 25 κόμβους ταχύτητα, ο Πειραιάς γεωγραφικά βρίσκεται 16-18 μίλια πιο μακρυά από Πάρο και Νάξο σε σχέση με τη Ραφήνα, το blue star αναχωρεί από Πειραιά για Πάρο και Νάξο 365 πρωινά και 365 απογεύματα το χρόνο είτε έχει κόσμο είτε δεν έχει, επομένως κατά τη γνώμη μου κάθε σύγκριση με τιμές Πειραιά και τιμές blue star είναι άτοπη.
sprintezis
14-06-2016, 21:07
Λοιπόν η απόσταση Ραφήνας-Πάρου στην ευθεία είναι 78 ναυτικά μίλια και Νάξου 83 ναυτικά μίλια. Το superferry αναχωρεί από Ραφήνα και φτάνει Άνδρο χωρίς ενδιάμεση στάση στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Εαν το superferry αναχωρούσε από Ραφήνα για Πάρο χωρίς ενδιάμεση στάση θα το κανε 4 ώρες και τα 31 ευρώ όντως θα ήταν τσάμπα. Όμως μετά από 4 στάσεις και 8 ώρες ταξίδι τα πράγματα δεν είναι τα ίδια και η σύγκριση είναι λίγο άδικη.
Cpt Βαγγελης
14-06-2016, 21:39
175624
Φιλε sprintezis συμφωνώ με τον capten 4 που λέει ότι πάντα αναφέρεις αρνητικά πράγματα για την εταιρία πριν δε σου αρεσε η μετασκευή του πλοίου τώρα οτι είναι ακριβό παλαιότερα για το ΣΦ 2 ποτε θα αποσυρθεί... Δε λεω καλό είναι να λες την αποψη σου αλλα να τη στηρίζεις... Το ΣΦ2 δε βγαζει βλαβες (χτυπα ξυλο μην βγαλει)ειναι οικονομικό παραμένει πολυ δημοφιλές οποτε γιατί να αποσυρθεί? Ακολούθως με το καινουργιο έχεις ταξιδέψει και παρατηρείς όλα αυτά τα αρνητικά? Αυτά τα λέω φιλικα γιατί εδώ είμαστε για ενα ενδιαφερον μας και για να περνάμε καλά και ενίοτε να έχουμε αντιρρήσεις όχι για να βγάζουμε συνέχεια κάτι αρνητικό...
Λοιπόν η απόσταση Ραφήνας-Πάρου στην ευθεία είναι 78 ναυτικά μίλια και Νάξου 83 ναυτικά μίλια. Το superferry αναχωρεί από Ραφήνα και φτάνει Άνδρο χωρίς ενδιάμεση στάση στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Εαν το superferry αναχωρούσε από Ραφήνα για Πάρο χωρίς ενδιάμεση στάση θα το κανε 4 ώρες και τα 31 ευρώ όντως θα ήταν τσάμπα. Όμως μετά από 4 στάσεις και 8 ώρες ταξίδι τα πράγματα δεν είναι τα ίδια και η σύγκριση είναι λίγο άδικη.
Μαλλον δεν εγινε αντιληπτο το υφος του ποστ μου....απλα πηρα αφορμη απο το ποστ σου κ εξεφρασα εμμεσως ενα , ας πουμε"παραπονο", για την πραγματικα εξωφρενικη τιμη του εισιτηριου Ραφηνα -Ανδρος συγκριτικα παντα με αλλες γραμμες...δυστυχως δεν υπαρχει καν υποψια λειτουργιας ανταγωνισμου κ οι τιμες και οι κατα καιρους αυξησεις απολυτα ομοιομορφες...ουτε καν σοβαρες προσφορες δεν υπαρχουν πια (οπως πχ παλαιοτερα με το Πηνελοπη κ την επιστροφη των ΙΧ)...Καταλαβαινεις λοιπον οτι για τους Ανδριωτες που πληρωνουν αυτα τα 19 ευρω για 36 μιλια, τα 31 για σχεδον 3πλασια, με βαση τις μετρησεις σου, αποσταση ειναι τουλαχιστον "ευκαιρια".
Για να μην παρεξηγηθω κιολας, προφανως τα παραπανω ισχυουν κ για τις 2 εταιρειες που δραστηριοποιουνται στη γραμμη κ προσωπικα για ευνοητους λογους προτιμω την Ανδριωτικη...αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν πρεπει να λεμε κ τα "στραβα"...
...εξεφρασα εμμεσως ενα , ας πουμε"παραπονο", για την πραγματικα εξωφρενικη τιμη του εισιτηριου Ραφηνα -Ανδρος συγκριτικα παντα με αλλες γραμμες...δυστυχως δεν υπαρχει καν υποψια λειτουργιας ανταγωνισμου κ οι τιμες και οι κατα καιρους αυξησεις απολυτα ομοιομορφες...ουτε καν σοβαρες προσφορες δεν υπαρχουν πια (οπως πχ παλαιοτερα με το Πηνελοπη κ την επιστροφη των ΙΧ)...Καταλαβαινεις λοιπον οτι για τους Ανδριωτες που πληρωνουν αυτα τα 19 ευρω για 36 μιλια, τα 31 για σχεδον 3πλασια, με βαση τις μετρησεις σου, αποσταση ειναι τουλαχιστον "ευκαιρια"...
Γενικότερα όσο πιο κοντά πηγαίνεις, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος ανά μίλι!
Επίσης, η γραμμή μας (Ανδροτηνομηκονία) είναι από τις λίγες (αν όχι η μοναδική) που ένα Smartάκι πληρώνει όσο και ένα Hummer!!!
Επίσης, η γραμμή μας (Ανδροτηνομηκονία) είναι από τις λίγες (αν όχι η μοναδική) που ένα Smartάκι πληρώνει όσο και ένα Hummer!!!
ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ;
pantelis2009
22-06-2016, 19:10
Το Superferry σήμερα το απόγευμα μπήκε στον Πειραιά και είναι μπροστά από το ΥΕΝ. Ξέρει κανείς ...γιατί?
dionisos
22-06-2016, 20:23
Το Superferry σήμερα το απόγευμα μπήκε στον Πειραιά και είναι μπροστά από το ΥΕΝ. Ξέρει κανείς ...γιατί? Μηπως για να κανουν εγκαινια και να το επισκεφθει και ο κοσμος. Υποθεση κανω αλλα θα ηταν και μια καλη κινηση.
giorgos_249
22-06-2016, 21:07
Δεν ειναι σε κατασταση για εγκαίνια. Πιστοποιητικα θελουν απλα. Οσα ειναι για πιστοποιητικα γενικώς εκεί πάνε.
hayabusa
22-06-2016, 22:18
Δύο αεροφωτογραφίες από τη σημερινή μεθόρμηση του πλοίου στο μεγάλο λιμάνι :)
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13458655_632782926885111_1968646476862480317_o.jpg
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13528311_632782936885110_8927362039537189439_o.jpg
hayabusa
23-06-2016, 07:07
Καλημέρα σε όλη την παρέα με το ενάεριο βίντεο του Superferry από τη χθεσινή του μεθόρμηση στον Πειραιά :)
https://www.youtube.com/watch?v=Qpc5J5HYGF0
Cpt Βαγγελης
23-06-2016, 09:23
Αναρτήθηκαν τα δρομολόγια του πλοίου στην ιστοσελίδα της εταιρίας του με αναχώρηση από Πάρο στις 07:30 με άφιξη στη Ραφήνα στις 14:20 και από Ραφήνα στις 16:50 με άφιξη στην Πάρο στις 0:15 εκτός Κυριακής που θα ξεκινά στις 13:40 από Πάρο και 22:00 από Ραφήνα. Έναρξη δρομολογίων προβλέπεται για τις 11 Ιουλίου.
sprintezis
23-06-2016, 11:08
Ο πίνακας δρομολογίων
175909
Rodatzas
23-06-2016, 15:05
Τελικά τί έγινε χθές δεν κατάλαβα? Μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά πήγε να δέσει στο υπουργείο ναυτιλίας, και τελικά έφυγε και πήγε στο μώλο της ΔΕΗ?
Μήπως έγινε κάτι???? Ξέρει κανείς τίποτα???? Περίεργο μου φαίνεται??? Πότε θα ξεκινήσει τελικά?
Cpt Βαγγελης
23-06-2016, 16:36
Τελικά τί έγινε χθές δεν κατάλαβα? Μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά πήγε να δέσει στο υπουργείο ναυτιλίας, και τελικά έφυγε και πήγε στο μώλο της ΔΕΗ?
Μήπως έγινε κάτι???? Ξέρει κανείς τίποτα???? Περίεργο μου φαίνεται??? Πότε θα ξεκινήσει τελικά? Είπαμε και παραπάνω ο πίνακας δρομολογίων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας αφορά την περίοδο 11 Ιουλίου έως 11 Σεπτεμβρίου... Τώρα χθες δεν ξέρω για να σας απαντήσω αλλά δεν είναι απαραίτητο να συνέβη κάτι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο είναι που κάνει αυτό το πράγμα...
Μήπως έγινε κάτι???? Ξέρει κανείς τίποτα???? Περίεργο μου φαίνεται??? Πότε θα ξεκινήσει τελικά?
πείραμα ευσταθειας εκανε με τον νηογνωμονα .Στη Δραπετσωνα δεν μπορουσε να γινει επειδη επρεπε να λασκαριστουν οι αγκυρες και ειχε αερα
Την προσεχή Τετάρτη 29 του μήνα στις 20:00 θα γίνει ο αγιασμός του πλοίου στην Ραφήνα!!!!#
karavofanatikos
28-06-2016, 10:29
Την προσεχή Τετάρτη 29 του μήνα στις 20:00 θα γίνει ο αγιασμός του πλοίου στην Ραφήνα!!!!#
Και μάλιστα τον αγιασμό θα τελέσει, όπως συνηθίζεται, ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.
CAPTAIN PICARD
28-06-2016, 14:20
Γνωρίζουμε εάν θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος για τους επισκέπτες και το επιβατικό κοινό για να γνωρίσουν το πλοίο?
Γνωρίζει κανείς φίλος εάν στα εγκαίνια θα υπάρχει και παρουσία κόσμου?
VASILIS CRETA
28-06-2016, 19:55
Η λογική λέει ότι σίγουρα κάτι θα γίνει και για τον κόσμο. Ειδικά όταν πρόκειται για νέο πλοίο και μια εταιρία σαν την Γκόλντεν που δικάιως είναι περήφανη για την πρόοδό της.
Cpt Βαγγελης
29-06-2016, 07:19
Αυτή τη στιγμή δένει για πρώτη φορά στο λιμάνι της Ραφήνας!
Espresso Venezia
29-06-2016, 09:17
Να το δούμε το πλοίο για πρώτη φορά στο λιμάνι της Ραφήνας μόλις πριν λίγο, μέσω της web κάμερας του in-karystos.gr.
176000
αλλά και στην τελευταία του ημέρα (χθες) στον μώλο ΔΕΗ στο Κερατσίνι.
176001
Κερατσίνι - 29/06/2016
Γνωρίζει κανείς φίλος εάν στα εγκαίνια θα υπάρχει και παρουσία κόσμου?
Η λογική λέει ότι σίγουρα κάτι θα γίνει και για τον κόσμο. Ειδικά όταν πρόκειται για νέο πλοίο και μια εταιρία σαν την Γκόλντεν που δικάιως είναι περήφανη για την πρόοδό της.
Η λογική λέει ότι η τελετή των εγκαινίων σε μία επιχείρηση (από ένα πλοίο έως ένα ...σουβλατζίδικο !!!) γίνεται πάντα με πρωταρχικό και κύριο σκοπό να το γνωρίσει ο κόσμος (το επιβατικό κοινό, οι "πελάτες") και όχι για ένα "στενό κύκλο" γνωστών και συνεργατών. Τώρα, αν στην παρούσα περίπτωση επιτραπεί η είσοδος σε οποιονδήποτε θελήσει να παρευρεθεί και να δει από κοντά το πλοίο (όπως για παράδειγμα είχε γίνει πρν λίγους μήνες στην περίπτωση του ΙΟΝΙΣ) ή θα απαιτείται η επίδειξη κάποιας ειδικής πρόσκλησης, αυτό δεν το γνωρίζω.
Αφού ευχηθώ στο πλοίο, την εταιρία και το πλήρωμά του κάθε επιτυχία και καλή τύχη και να αφήσει όνομα και ιστορία τουλάχιστον αντάξια του θρυλικού ομόσταυλού του, θέλω να επισυνάψω και γω δυο φωτογραφίες απο την πρώτη άφηξη του πλοίου στη Ραφήνα, σήμερα το πρωί.
176002
Και σε δευτερη φάση καλύπτοντας το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π
176004
Να σημειώσω πως και οι δύο φωτογραφίες είναι απο την livecam στο λιμάνι της Ραφήνας:
http://in-karystos.gr/weather3/forecast_5.html
Καλοτάξιδο το πλοίο!! Είναι πανέμορφο όπως και αν το δεις, θα ήθελα να προτείνω κάτι που σκέφτηκα κοιτώντας μια παλιά φωτο του sf II με τα σινιάλα του Στρίντζη. Η άσπρη ρίγα στο φουγάρο αν βαφόταν κόκκινη θα ταίριαζε γάντι. Καλά ταξίδια!:eagerness:
sprintezis
29-06-2016, 11:11
Γνωρίζουμε εάν το πλοίο θα μείνει στη Ραφήνα το προσεχές σαββατοκύριακο να πάμε βόλτα να το δούμε ή θα επιστρέψει στη Δραπετσώνα διότι από τις 11 του μηνός που θα αρχίσει δρομολόγια η Ραφήνα δε θα το πολυβλέπει το βαπόρι και πιο συγκεκριμένα καθημερινά ώρες 2:30 με 4:50 καταμεσήμερο και θα διανυκτερεύει στην Πάρο.
Εύχομαι να έχει καλές πληρότητες να έχει επιτυχία το δρομολόγιο και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι της Παροναξίας, και να επαναληφθεί ακριβώς έτσι και του χρόνου ή κάπως έτσι.
Dimitris Mentakis
29-06-2016, 11:16
Να δούμε και μερικά απο τα εργαλεία του πλοίου . 2 Bow thrusters & 2 stern thrusters μαζι με μεγάλα παρατροπίδια και τιμόνια 65 μοιρών μάλλον το πλοίο θα είναι έκπληξη στην μανούβρα του 176012176013176014176015176016
Dimitris Mentakis
29-06-2016, 13:30
Η αριστερή βαρδιόλα του πλοίου και η αριστερή βαρδίόλα των καραβολατρών176019 Και εδω ίσως το καλύτερο μέρος για να απολαύσεις θέα 176020
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-06-2016, 13:48
Η αριστερή βαρδιόλα του πλοίου και η αριστερή βαρδίόλα των καραβολατρών176019 Και εδω ίσως το καλύτερο μέρος για να απολαύσεις θέα 176020
Φίλε μου στη Νο1 δεν νομίζω να σκέφθηκαν τους καραβολάτρες γιά να το κάνουν.Στη Νο2 ναι ωραία θα ήταν,μόνο που εν πλω θα κλείνει.
express adonis
30-06-2016, 08:20
Μαλλον δεν εγινε αντιληπτο το υφος του ποστ μου....απλα πηρα αφορμη απο το ποστ σου κ εξεφρασα εμμεσως ενα , ας πουμε"παραπονο", για την πραγματικα εξωφρενικη τιμη του εισιτηριου Ραφηνα -Ανδρος συγκριτικα παντα με αλλες γραμμες...δυστυχως δεν υπαρχει καν υποψια λειτουργιας ανταγωνισμου κ οι τιμες και οι κατα καιρους αυξησεις απολυτα ομοιομορφες...ουτε καν σοβαρες προσφορες δεν υπαρχουν πια (οπως πχ παλαιοτερα με το Πηνελοπη κ την επιστροφη των ΙΧ)...Καταλαβαινεις λοιπον οτι για τους Ανδριωτες που πληρωνουν αυτα τα 19 ευρω για 36 μιλια, τα 31 για σχεδον 3πλασια, με βαση τις μετρησεις σου, αποσταση ειναι τουλαχιστον "ευκαιρια".
Για να μην παρεξηγηθω κιολας, προφανως τα παραπανω ισχυουν κ για τις 2 εταιρειες που δραστηριοποιουνται στη γραμμη κ προσωπικα για ευνοητους λογους προτιμω την Ανδριωτικη...αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν πρεπει να λεμε κ τα "στραβα"...
οι τιμες ανεβαινουν με αποτελεσμα η πας σε νησι και δεν πατας σε μαγαζι μονο για καφεδαρα η αναζητας νεους προορισμους μαυροβουνιο βουλγαρια κ εχε γεια!!!ας τ βαλουν κ 40 ευρω....πας μηλο με τ παρταλι τον καλβο κ θες 300 ευρω παμε καλα??
express adonis
30-06-2016, 08:23
ακριβως!!!τους τα χρωσταγαμε κιολας....αεροπλανακι ryanair κ πας ροδο τσαμπε!!!
Να ηταν μονο αυτο....βλεπω τις τελευταιες μερες στις περισσοτερες γραμμες ενα παρτυ προσφορων...απο το Ηγουμενιτσα-Κερκυρα με 50% εκπτωση στη επιστροφη για ολους μεχρι (κλασικα) τις Κρητικες...στη δικη μας γραμμη δεν κουνιεται φυλλο...μονο κατι βλακειες με συλλογη ποντων...ουτε μονοπωλειο να ηταν...θα επρεπε να ειχαμε αντιδρασει ολοι οι νησιωτες, αλλα εδω δεν αντιδραμε σε αλλα σοβαροτερα, με εισιτηρια θα ασχοληθουμε?? Καναπες, φραπες κ ολα καλα...
Chosen_12
30-06-2016, 11:40
Να ηταν μονο αυτο....βλεπω τις τελευταιες μερες στις περισσοτερες γραμμες ενα παρτυ προσφορων...απο το Ηγουμενιτσα-Κερκυρα με 50% εκπτωση στη επιστροφη για ολους μεχρι (κλασικα) τις Κρητικες...στη δικη μας γραμμη δεν κουνιεται φυλλο...μονο κατι βλακειες με συλλογη ποντων...ουτε μονοπωλειο να ηταν...θα επρεπε να ειχαμε αντιδρασει ολοι οι νησιωτες, αλλα εδω δεν αντιδραμε σε αλλα σοβαροτερα, με εισιτηρια θα ασχοληθουμε?? Καναπες, φραπες κ ολα καλα...
Στη γραμμη Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας το 50% εκπτωση στην επιστροφή ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια (και προ κρίσης) σε περίπτωση που αγοράσεις τα εισητήρια επιστροφής μαζί με αυτά της αναχώρησης. Εάν δεν γνωρίζεις ημερομηνία επιστροφής, τα αγοράζεις με ανοιχτή ημερομηνία. Αυτό που με χαλάει προσωπικά στη συγκεκριμένη γραμμή (Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα), είναι ότι για το μήνα Αύγουστο δεν κάνουν φοιτητικές εκπτώσεις, σε αντίθεση με τα Κρητικά που η φοιτητική έκπτωση, ισχύει όλο το χρόνο!
Nautilia News
30-06-2016, 13:33
SUPERFERRY: “Τελέστηκε χθες ο αγιασμός του στη Ραφήνα” (http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/superferry-telestike-chthes-o-agiasmos-tou-sti-rafina/)
maria korre
30-06-2016, 14:44
Όμορφες στιγμές! Περιμένουμε και φωτογραφίες!
Το απογευματινό δρομολόγιο από Ραφήνα για Νάξο είναι πολύ εξυπηρετικό!
Καλά ταξίδια σε πλοίο και πλήρωμα!
T.S.S. APOLLON
30-06-2016, 16:28
Καλοταξιδο κι'ο Αι Νικολας παντα στην πλωρη του!!!
Αξίζουν συγχαρητήρια στους αδελφούς Στεφάνου, για το μεράκι τους και τη στήριξη στον εγχώριο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο!!!
Με λίγα λόγια: Πανέμορφο εσωτερικά και εξωτερικά, εξαιρετική ποιότητα υλικών παντού, διακριτικά πολυτελές (θύμισε Έλυρο από την πρώτη ματιά εσωτερικά), πρακτικότατο, καθόλου κλειστοφοβικό, εξαιρετικό γκαράζ με δύο πατάρια, όμορφα open decks, πολλά bars, άκρως φιλικό για καραβολάτρες (το μπροστά μπαλκόνι όλα τα λεφτά), πρωτότυπη (για συμβατικό) γέφυρα με... ενσωματωμένο το Engines Control Room, και άλλα πολλά. Εντύπωση προκαλούν τα... τζάκια στην VIP θέση. Απλά δεν μπορούσα να ξεκολλήσω και κατέληξα να φύγω κατά τις 11:00 :encouragement:
ΜΦΧ
sprintezis
30-06-2016, 18:12
Πλοίαρχος του νέου Superferry θα είναι ένας παλιός γνώριμός μας: Ο καπτα Tάσος Τρέσσος
176051
BEN BRUCE
01-07-2016, 00:04
Ενα εξαιρετικο πλοιο που ειναι ο αξιος διαδοχος του κλασικου σουπερφερυ 2 προσαρμοσμενο στο 2016.Ενα καταπληκτικο γιαπωνεζικο σκαρι και μια μοναδικη μετασκευη οπως μονο στην ελλαδα ξερουμε να φτιαχνουμε,και δυο αγαπημενα αδελφια να δινουν ολη την προσοχη τους στα βαπορια τους στα πληρωματα τους και σε εμας!
Captain_Nionios
01-07-2016, 02:06
Πραγματικα μια παρα πολυ προσεγμενη και καλαισθητη μετασκευη οσον αφορα το ξενοδοχειακο του.
Διαφερει πολυ απο τα προσφατα δημιουργηματα του κ. Μολυνδρη και δεν μοιαζει με κανενα αλλο. Εχει πολλες εναλλαγες, πρωτοτυπια, εμπνευση, μεγαλη προσοχη στη λεπτομερεια και ποιοτικα υλικα. Επισης εχει ενα σκασμο χωρους για επιβατες μεσα και εξω κατι που ειδικα σε αυτο το μεγεθος ειχαμε χρονια να δουμε.
Νομιζα οτι ισως θα δω καποιες υπερβολικες αλλα τελικα το αποτελεσμα ηταν πολυ ισορροπημενο και ομορφο.
Μπραβο σε ολους του εμπλεκομενους και ακομα μεγαλυτερο μπραβο που εφαγαν ψωμι τοσα ελληνικα νοικοκυρια σε μια εξαιρετικα δυσκολη εποχη.
Μου αρεσαν επισης τα ωραια χειριστηρια, μαμα γιαπωνεζικα, τα οποια εχει και στις δυο βραδιολες και λογικα θα διευκολυνουν τους χειρισμους του καπεταν Τασου.
Πανω στη γεφυρα, στο δωματιο του control room ειδα το load diagram των μηχανων του πριν τη μετασκευη. Οποτε πλεον δε βασιζομαι μονο σε αυτα που ακουσα αλλα και σε αυτα που ειδα με τα ματια μου. Αν καταλαβα καλα επιανε:
20 κομβους, περιπου στο 75-76% της ισχυος.
21 κομβους, περιπου στο 86-87% της ισχυος.
21.7 κομβους, περιπου στο 100% της ισχυος (2 * 6750 PS / 520 rpm).
22 κομβους, περιπου στο 109% της ισχυος (overload).
22.2-22.4 (δεν ηταν σαφες στο διαγραμμα), περιπου στο 112% της ισχυος (overload).
Οποτε πιστευω πως μια πολυ καλη υπηρεσιακη εκει γυρω στο 20-20.5 θα ειναι εφικτη.
Captain_Nionios
01-07-2016, 03:11
Ξεκινω με το GA Plan.
176054
176055
176056
176057
Captain_Nionios
01-07-2016, 03:19
Συνεχιζω με το ντεκ 5.
Πρυμιο σαλονι Ελια (Μυκονος).
176058 176059 176060
Πλαϊνο σαλονι Χωρα (Ανδρος).
176063 176064
Captain_Nionios
01-07-2016, 03:21
Συνεχιζω με το ντεκ 5.
Πλωριο σαλονι Ναουσα (Παρος).
176065 176066
Captain_Nionios
01-07-2016, 03:26
Συνεχιζω με το ντεκ 6.
Αεροπορικες θεσεις.
176067
Σαλονι πρωτης θεσης Αχλα (Ανδρος).
176068 176069 176070
Το πρυμιο σαλονι Πυργος (Τηνος) ειχε παρα πολυ κοσμο και δεν το εβγαλα.
Captain_Nionios
01-07-2016, 03:31
Τελος με το ντεκ 7.
Σαλονι πρωτης θεσης Βορη (Ανδρος). Συνδεεται με το σαλονι πρωτης θεση Αχλα με μια πολυ ομορφη σκαλα.
176071 176072 176073 176074
karavofanatikos
01-07-2016, 10:17
H εντυπωσιακή σκάλα που ενώνει τα ντεκ 6 & 7, καθώς και το πανέμορφο σαλόνι Vori της διακεκριμένης θέσης.
176077 176078 176079
Οι καμπίνες των επιβατών κατανέμονται στα ντεκ 6 & 7. Παρακάτω βλέπουμε μια καλαίσθητη τετράκλινη εσωτερική καμπίνα με όμορφες νησιώτικες ταπετσαρίες, ενώ όλα τα κλινοσκεπάσματα φέρουν σε ανάγλυφη μορφή τα αρχικά γράμματα της εταιρείας (GSF).
176081 176080
BEN BRUCE
01-07-2016, 12:07
Exouν προχωρησει πολυ τα υλικα σε σχεση με το παρελθον ,και ο κυριος Αντωνης Κιουκας της decon εκανε εξαιρετικη δουλεια, 50 χρονια εταιρεια
thanos75
01-07-2016, 14:32
Τελος με το ντεκ 7.
Σαλονι πρωτης θεσης Βορη (Ανδρος). Συνδεεται με το σαλονι πρωτης θεση Αχλα με μια πολυ ομορφη σκαλα.
176071 176072 176073 176074
Πολύ ωραίες φωτος απ'όλους σας παιδιά...και πραγματικά εξαιρετική δουλειά έχει γίνει στο ξενοδοχειακό σκέλος. Ϊσως δεν θα ήταν άσχημο να υπήρχε και κάποιο τύπου εστιατόριο στο πλοίο. Τέλος μου κάνει εντύπωση το ότι έχει 2 σαλόνια Α Θέσης. Τόσοι πολλοί ταξιδεύουν ακτοπλοικώς Α και ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ?
Συνεχιζω με το ντεκ 6.
Σαλονι πρωτης θεσης Αχλα (Ανδρος).
176068 176069 176070
¶χλα… Τόσα πανέμορφα μέρη έχουν οι ευλογημένες Κυκλάδες και το έβγαλαν… ¶χλα…
Περί ορέξεως όμως…
Σε ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες!
rafina-lines
02-07-2016, 05:31
Η Άχλα είναι μια παραλία στην Άνδρο, γι'αυτό το ονόμασε έτσι. :)
karavofanatikos
02-07-2016, 09:34
Το πλοίο διαθέτει δύο εξώστες με θέα προς την πλώρη στα ντεκ 6 & 7. Η πρόσβαση στο ντεκ 6 δεν θα επιτρέπεται για τους επιβάτες, λόγω της δύσκολης προσβασιμότητάς του, καθώς επίσης πίσω απ' τα παράθυρα προορίζεται για χώρος πληρώματος.
Ευχή όλων μας είναι τουλάχιστον να είναι ελεύθερη για τους επιβάτες η πρόσβαση προς τον πλωριό εξώστη του ντεκ 7 (τον είχαν αποκλεισμένο ίσως να είχαν βάψει), ενώ πίσω απ' τα παράθυρα βρίσκονται τραπεζοκαθίσματα για τους ταξιδιώτες κυρίως για τις κρύες ημέρες, ενδεχομένως και για χρήση ως καπνιστηρίου.
176097 176096
Ο εντυπωσιακός καθρέφτης με τις στρογγυλεμένες κλιμακωτές απολήξεις στην πλώρη που παραπέμπει περισσότερο σε πολυτελές yacht.
176094 176095
Το πλοίο είναι ένα κότερο. ..Όσοι το είδαν από κοντά είπαν ότι είναι για Παροναξια και όχι για Ραφήνα. Δεν έχουν και άδικο !!
express adonis
02-07-2016, 12:21
Το πλοίο είναι ένα κότερο. ..Όσοι το είδαν από κοντά είπαν ότι είναι για Παροναξια και όχι για Ραφήνα. Δεν έχουν και άδικο !!
με προλαβες για το κοτερο...ειδικα νυχτα με τα σποτ που εχει στο κατστρωμα φαινεται για λουξ κρουαζιεροπλοιο.....
roussosf
02-07-2016, 16:49
Γιατί βρε παιδιά
Η Ραφήνα τι έχει ? στο πηγάδι κ@τούρησε???:fat::fat::fat:
Πάντα είχε ποιο ωραία πλοία για Κυκλάδες ,από τον Πειραια.............
Όχι φυσικά! !Αλλά παρότι ειμαι Ραφηνισιος ,η νο 1 γραμμή και βιτρίνα της Ακτοπλοΐας ήταν και είναι η Παροναξια .Και φυσικά έχουν περάσει πλοία -βαπορες απο την Ραφήνα .
Η Άχλα είναι μια παραλία στην Άνδρο, γι'αυτό το ονόμασε έτσι. :)
Ναι, απλά η ένσταση μου είναι ότι πριν γίνουν γνωστά από τη... Μενεγάκη... τα ¶χλα τα ήξεραν οι ντόπιοι, κυρίως λόγω της δυσκολίας να προσεγγίσεις την παραλία.
Ας το έβγαζαν σαλόνι "της Γριάς το Πήδημα". :teapot::excitement:
sprintezis
04-07-2016, 11:15
Τι θα πει για Παροναξία και όχι Ραφήνα?
Καθημερινές αναχωρήσεις από Πάρο για Νάξο?
Εάν ξεκινούσε πρωί από Ραφήνα με προορισμό Πάρο και Νάξο με 20-21 κόμβους λόγω μικρής απόστασης θα έφτανε χαλαρά και οικονομικά σε ένα τετραωράκι στην Παροικιά πιο γρήγορα το πάνω από 4 φορές πιο ισχυρό και πετρελαιοβόρο blue star Δήλος.
Captain_Nionios
04-07-2016, 15:08
Τι θα πει για Παροναξία και όχι Ραφήνα?
Καθημερινές αναχωρήσεις από Πάρο για Νάξο?
Εάν ξεκινούσε πρωί από Ραφήνα με προορισμό Πάρο και Νάξο με 20-21 κόμβους λόγω μικρής απόστασης θα έφτανε χαλαρά και οικονομικά σε ένα τετραωράκι στην Παροικιά πιο γρήγορα το πάνω από 4 φορές πιο ισχυρό και πετρελαιοβόρο blue star Δήλος.
Αν μιλας για τη μεγιστη ισχυ του καθε πλοιου μπορεις να μας εξηγησεις πως το Μπλου Σταρ Δηλος ειναι "πάνω από 4 φορές πιο ισχυρό" απο το Superferry;
Το ενα εχει 32000 kW
Το αλλο εχει 9929.25 kW. 13500 PS * (735.5 (W/PS)/1000 (W/KW)) γιατι με τον ορο PS αναφερονται στο metric horsepower 735.5 (W/PS).
Η διαιρεση (32000/9929.25)= 3.223, αρα κατι παραπανω απο 3 φορες...
proussos
04-07-2016, 16:08
Επιθετική η κίνηση των Αδελφών Στεφάνου αλλά όχι απρόβλεπτη...
Εκτός απροόπτου το νέο SUPERFERRY ξεκινάει τα δρομολόγιά του την Πέμπτη 07/07/16 (1+6=7) στις 07:50 αντικαθιστώντας το SUPERFERRY II.
Τυχερά και καλοτάξιδα να είναι και τα δύο πλοία μαζί με τα πληρώματά τους.
CAPTAIN PICARD
04-07-2016, 19:38
Μήπως θα είναι για λίγες μόνο ημέρες ώστε το Superferry 2 να κάνει κάποιες εργασίες συντήρησης επειδή φέτος δεν έδεσε καθόλου (και παρεμπιπτόντως βάζοντας το νέο πλοίο για λίγο στην πρωινή ζώνη να δώσουν ένα μήνυμα στον ανταγωνισμό)? Πάντως είχε ακουστεί ότι εφόσον πρόκειται για έκτακτη δρομολόγηση ως επιπλέον καράβι δεν μπορούσε να πάρει τα πρωινά δρομολόγια.
Dimitris Mentakis
04-07-2016, 19:50
Δεν μπορεί να παρει πρωινά δρομολόγια λόγο του οτι είναι νέο πλοίο . Κάθε πλοίο σε νέα γραμμή έχει την ιδια τύχη αλλα ειναι πολύ έξυπνη η κίνηση τους να το βαλουν να αντικαταστίσει το 2 τωρα ..δωρεάν διαφήμιση και νομίζω οτι θα χτυπήσει πολύ την κίνηση ιδίως τις πρώτες μέρες
sprintezis
04-07-2016, 20:15
Επιθετική η κίνηση των Αδελφών Στεφάνου αλλά όχι απρόβλεπτη...
Εκτός απροόπτου το νέο SUPERFERRY ξεκινάει τα δρομολόγιά του την Πέμπτη 07/07/16 (1+6=7) στις 07:50 αντικαθιστώντας το SUPERFERRY II.
Τυχερά και καλοτάξιδα να είναι και τα δύο πλοία μαζί με τα πληρώματά τους.
Για το πρωινό δρομολόγιο Ρ-Α-Τ-Μ το πρόγραμμα λέει Superferry II. Έχουν εκδοθεί εισιτήρια και δεν αλλάζουν έτσι εύκολα. Από τις 11/7 το νέο Superferry αρχίζει στις 16:50 για Α-Τ-Μ-Ν-Π.
Εύχομαι η Golden Star να κερδίσει τον κόσμο και της Νάξου και της Πάρου και από το 2017 και της Σύρου.
Espresso Venezia
04-07-2016, 21:05
Για το πρωινό δρομολόγιο Ρ-Α-Τ-Μ το πρόγραμμα λέει Superferry II. Έχουν εκδοθεί εισιτήρια και δεν αλλάζουν έτσι εύκολα. Από τις 11/7 το νέο Superferry αρχίζει στις 16:50 για Α-Τ-Μ-Ν-Π.
Σωστά, για το πρωινό δρομολόγιο Ρ-Α-Τ-Μ το πρόγραμμα λέει Superferry II, αλλά ταυτόχρονα πουθενά και σε κανένα πρόγραμμα δεν εμφανίζεται ακόμα το νέο Superferry. Άρα όλα είναι πιθανά. Και παρ' όλο που ο φίλος proussos έγραψε "εκτός απροόπτου", για μένα ο πάντα μετρημένος και σοβαρός λόγος του έχει την σφραγίδα της αξιοπιστίας.
rafina-lines
04-07-2016, 21:09
και από το 2017 και της Σύρου.
Τι, δλδ από την επόμενη χρονιά η GS θα πηγαίνει και Σύρο??
sprintezis
04-07-2016, 22:23
Τι, δλδ από την επόμενη χρονιά η GS θα πηγαίνει και Σύρο??
Έτσι εύχομαι. Θα το θελα πάρα πολύ
Ακόμα δεν έχουν σχεδιαστεί τα δρομολόγια της επόμενης χρονιάς. Όμως δεν το θεωρώ απίθανο. Είναι στην εμβέλεια της Ραφήνας. Πιστεύω ότι η Παροναξία έχει πολύ ψωμί και για τη Ραφήνα ο νύν σχεδιασμός του 8 ωρών ταξιδιού αδικεί την Πάρο και θα ήταν κατά πολύ συντομότερο το Ραφήνα-Άνδρος-Σύρος-Πάρος-Νάξος.
Η ουσία και το ευχάριστο είναι ότι δεν αποσύρεται το superferry 2 όπως λανθασμένα φοβόμουν και υπάρχουν 2 πλοία. Συν τα 3 κόκκινα σύνολο 5 εκ των οποίων τα 4 είναι ιαπωνικής οικονομίας. Φέτος έχουμε πρώτη φορά καθημερινή σύνδεση Ραφήνας-Νάξου με συμβατικό μέχρι 31 Οκτωβρίου. Αυτό που γινόταν το 2012 δηλαδή να αναχωρεί κάθε πρωί από Ραφήνα νηοπομπή 4 πλοίων με διαφορά 15 λεπτών για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο είχε αποτέλεσμα να πάει το "Πηνελόπη Α" εκεί που πήγε.
giannis608
04-07-2016, 22:44
http://enandro.gr/oikonomia/2434-ξεκινά-στις-07-50-την-πέμπτη-το-νέο-superferry-και-στις-16-50-το-superferry-ii.html
Και στην σελίδα της golden star Στο Facebook ανέβηκε η είδηση πριν από λίγο!!!!
T.S.S. APOLLON
05-07-2016, 10:49
Tο SUPERFERRY στο λιμανι της Ραφηνας την ημερα των εγκαινιων του
176186176187
Chosen_12
05-07-2016, 12:31
Πανέμορφο πραγματικά εξωτερικά και εσωτερικά! Καλές θάλασσες να έχει!!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-07-2016, 12:58
Πανέμορφο πραγματικά εξωτερικά και εσωτερικά! Καλές θάλασσες να έχει!!
Υποκειμενικά είναι αυτά.Όπως κ να'ναι,καλές θάλασσες!
sprintezis
05-07-2016, 19:43
Υποκειμενικά είναι αυτά.Όπως κ να'ναι,καλές θάλασσες!
Εγώ εύχομαι να έχουν και τα δύο καλή επιτυχία, καλές πληρότητες και να ανοίξουν και νέους δρόμους από το λιμάνι της Ραφήνας. Κάτι δηλαδή σαν κι αυτό που έκανε το αξέχαστο "blue star Ιθάκη" το καλοκαίρι του 2000 και του 2013
Nautilia News
06-07-2016, 13:34
Στις 7 Ιουλίου ξεκινά δρομολόγια το υπερπολυτελες SUPERFERRY της Golden Star Ferries (http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/stis-7-iouliou-xekina-dromologia-to-yperpolyteles-superferry-tis-golden-star-ferries/)
Nautilia News
07-07-2016, 16:02
οι τιμες ανεβαινουν με αποτελεσμα η πας σε νησι και δεν πατας σε μαγαζι μονο για καφεδαρα η αναζητας νεους προορισμους μαυροβουνιο βουλγαρια κ εχε γεια!!!ας τ βαλουν κ 40 ευρω....πας μηλο με τ παρταλι τον καλβο κ θες 300 ευρω παμε καλα??
Διαβάστε εδώ (http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/golden-star-ferries-nees-miomenes-times-sta-aftokinita/) για τις νέες τιμές αυτοκινήτων που ανακοίνωσε η GOLDEN STAR FERRIES
Panaghiotis Psarianos
08-07-2016, 10:17
176262176265176266176267176268 H σημερινή άφιξη του νέου SUPERFERRY στο Γαύριο της Άνδρου στις 10:28 με αναχώρηση στις 11:00 για Τήνο, Μύκονο. Τα πλάνα είναι από τις κάμερες του νησιού.
sprintezis
08-07-2016, 20:55
Διαβάστε εδώ (http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/golden-star-ferries-nees-miomenes-times-sta-aftokinita/) για τις νέες τιμές αυτοκινήτων που ανακοίνωσε η GOLDEN STAR FERRIES
Από Δευτέρα 11/07/2016 και έως 17/07/2016
Για 7 μέρες?
μας δουλεύουνε?
Στην αρχή είπαν για όλο το καλοκαίρι και μετά το έκαναν άμα κλείσεις τα εισητηρια την συγκεκριμένη εβδομάδα!!!!!Αυτά πάντως δεν είναι δείγματα σοβαρής εταιρείας!!!!
andria salamis
09-07-2016, 15:26
Τήνος 07/07/16 φώτο απο το πρώτο δρομολόγιο.
Εύχομαι να ειναι καλοτάξιδο,και καλορίζικο.
176295
proussos
09-07-2016, 16:42
176298
SUPERFERRY...συνομιλία με τα κύματα του Τσικνιά !
Από Δευτέρα 11/07/2016 και έως 17/07/2016
Για 7 μέρες?
μας δουλεύουνε?
Για την ακρίβεια, αφορά στα δρομολόγια για όλο το καλοκαίρι, αρκεί η κράτηση να γίνει μέσα σε αυτή την εβδομάδα! :witless:
Είναι κάτι που συνηθίζουν οι αεροπορικές.
Κανένα σχόλιο για την συμπεριφορά του στον καιρό υπάρχει;
pantelis2009
11-07-2016, 19:21
Τραυματισμός 40χρονου στο πλοίο «Superferry» στη ΡαφήναΕνημερώθηκε απογευματινές ώρες της Κυριακής 10 Ιουλίου, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από ιδιώτη, για περιστατικό τραυματισμού 40χρονου επιβάτη στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΡΥ” κατά τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα.
Συγκεκριμένα ο 40χρονος τραυματίστηκε κατά κάθοδό του από κλίμακα του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον αριστερό του αστράγαλο.
Ο τραυματισθείς διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “ΚΑΤ” για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
ΠΗΓΗ (http://www.irafina.gr/travmatismos-40chronou-sto-plio-superferry-sti-rafina/)
Το πλοίο το ταξίδεψα χτες στο τοπικό από Άνδρο.Το εσωτερικό του είναι απίστευτα καλό για ημεροπλοιο αρκετά άνετο και ευρύχωρο.Ακόμα το πλοίο δεν το έχουν μάθει ούτε ο capt.Τρεσσος ούτε το πλήρωμα.Λίγο αργό στις μανούβρες και με μικρές καθυστερήσεις.Εντύπωση επίσης μου έκανε ο θόρυβος από τις μηχανές σε κάποια σημεία του πλοίου μάλιστα γινόταν αρκετά εκνευριστικός γιατί υπήρχε ένας μικρός συντονισμός και έτρεμαν τα πάντα. Επίσης υπηρχε αρκετά αρνητικός σχολιασμός σχετικά και με την καθαριότητα.Πιστεύω πως είναι μικροπροβλήματα της αρχής και θα βελτιωθούν στην συνέχεια!
Τα καλύτερα ακούγονται πάντως από όσους έχουν ταξιδέψει. Και για τους χώρους και για την συμπεριφορά του πλοίου. Τώρα,ποιοί ανακάλυψαν μη καθαριότητα. ..Ίσως μπέρδεψαν το πλοίο με αλλο
Espresso Venezia
12-07-2016, 09:53
Ακόμα το πλοίο δεν το έχουν μάθει ούτε ο capt.Τρεσσος ούτε το πλήρωμα. Λίγο αργό στις μανούβρες και με μικρές καθυστερήσεις.
Όλες οι γνώμες δεκτές και αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός. Στον καθένα μπορεί ένα πλοίο να του αρέσει περισσότερο προ ή κατόπιν μετασκευής, να το προτιμά με μεγαλύτερα η μικρότερα παράθυρα, σε μπλε, πράσινο ή κόκκινο .....χρωματάκι, με πλώρη "κλασσική" ή "στρογγυλεμένη" κλπ. κλπ. κλπ. Όταν όμως αναφερόμαστε σε ονόματα επαγγελματιών (είτε με τεράστια ιστορία πίσω τους -όπως εν προκειμένω- είτε ακόμα και αρχαρίων) υπό την ασφάλεια του καναπέ μας και της ανωνυμίας μας, καλό θα είναι να είμαστε πολύ - πολύ περισσότερο προσεκτικοί στο τι γράφουμε.
Είναι τραγικό και εντελώς κατάπτυστο να βγαίνεις και να γράφεις ότι ο τάδε καπετάνιος (επώνυμα) δεν έχει μάθει το πλοίο του, άρα δεν το γνωρίζει, με οτιδήποτε συνειρμούς μπορεί να φέρνει αυτή η "διαπίστωση" στην σκέψη κάθε αναγνώστη ή μελλοντικού επιβάτη. Και ακόμα πολύ περισσότερο όταν αυτή η "διαπίστωση" εξάγεται από ένα και μοναδικό τοπικό ταξίδι (ούτε καν κυκλικό σε όλα τα νησιά) κατά το οποίο μία "αργή μανούβρα ή μικρή καθυστέρηση" μπορεί κάλιστα να οφειλόταν σε καμμιά πενηνταριά άλλους λόγους εκτός από τον κατάπτυστο ότι "ο καπετάνιος δεν γνωρίζει το πλοίο του"...... Ντροπής πράγματα.......
Σημ. Μικρός είναι ακόμα ο κατα Τάσος...... Θα ...μεγαλώσει, θα κάνει και κανένα ...σεμινάριο, θα το μάθει κάποια στιγμή το πλοίο και θα το ...δείξει μετά και στο πλήρωμα.
Cpt Βαγγελης
12-07-2016, 10:51
Όλες οι γνώμες δεκτές και αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός. Στον καθένα μπορεί ένα πλοίο να του αρέσει περισσότερο προ ή κατόπιν μετασκευής, να το προτιμά με μεγαλύτερα η μικρότερα παράθυρα, σε μπλε, πράσινο ή κόκκινο .....χρωματάκι, με πλώρη "κλασσική" ή "στρογγυλεμένη" κλπ. κλπ. κλπ. Όταν όμως αναφερόμαστε σε ονόματα επαγγελματιών (είτε με τεράστια ιστορία πίσω τους -όπως εν προκειμένω- είτε ακόμα και αρχαρίων) υπό την ασφάλεια του καναπέ μας και της ανωνυμίας μας, καλό θα είναι να είμαστε πολύ - πολύ περισσότερο προσεκτικοί στο τι γράφουμε.
Είναι τραγικό και εντελώς κατάπτυστο να βγαίνεις και να γράφεις ότι ο τάδε καπετάνιος (επώνυμα) δεν έχει μάθει το πλοίο του, άρα δεν το γνωρίζει, με οτιδήποτε συνειρμούς μπορεί να φέρνει αυτή η "διαπίστωση" στην σκέψη κάθε αναγνώστη ή μελλοντικού επιβάτη. Και ακόμα πολύ περισσότερο όταν αυτή η "διαπίστωση" εξάγεται από ένα και μοναδικό τοπικό ταξίδι (ούτε καν κυκλικό σε όλα τα νησιά) κατά το οποίο μία "αργή μανούβρα ή μικρή καθυστέρηση" μπορεί κάλιστα να οφειλόταν σε καμμιά πενηνταριά άλλους λόγους εκτός από τον κατάπτυστο ότι "ο καπετάνιος δεν γνωρίζει το πλοίο του"...... Ντροπής πράγματα.......
Σημ. Μικρός είναι ακόμα ο κατα Τάσος...... Θα ...μεγαλώσει, θα κάνει και κανένα ...σεμινάριο, θα το μάθει κάποια στιγμή το πλοίο και θα το ...δείξει μετά και στο πλήρωμα. Espresso Venezia τα είπες όλα δε μπορούμε να κρίνουμε ναυτικούς και κυρίως όταν αυτοί έχουν τεράστιες περγαμηνές. Οσον αφορά το πλοίο μέσα κι έξω αστράφτει ταχύτητα έχει πολύ καλή για τη γραμμή και επίσης έχει και κόσμο πολύ... Ας ευχηθούμε μια καλή συνέχεια σε πλοίο και πλήρωμα...
Δεν είχα σε καμία περίπτωση πρόθεση να προσβάλω κάποιον. Απλως μίλησα για κάποιες παιδικές ασθένειες.Τον κάπτεν από την εποχή του aqua Τον έχω σε απεριόριστη εκτίμηση.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-07-2016, 12:30
Τα καλύτερα ακούγονται πάντως από όσους έχουν ταξιδέψει. Και για τους χώρους και για την συμπεριφορά του πλοίου. Τώρα,ποιοί ανακάλυψαν μη καθαριότητα. ..Ίσως μπέρδεψαν το πλοίο με αλλο
Kαλό είναι να μην έχουμε κόλλημα με εταιρείες,πλοιάρχους,πλοία κ να λέμε τα θετικά κ τα αρνητικά στον βαθμό που είμαστε σε θέση να κρίνουμε.
T.S.S. APOLLON
12-07-2016, 13:58
O πρωτος καταπλους του Superferry στο λιμανι της Τηνου ετσι οπως τον απαθανατισε ο φωτογραφικος φακος του Τηνιου καραβολατρη ΛΕΑΝΔΡΟΥ στις 7-7-2016
176356176357176358176359176360
Kαλό είναι να μην έχουμε κόλλημα με εταιρείες,πλοιάρχους,πλοία κ να λέμε τα θετικά κ τα αρνητικά στον βαθμό που είμαστε σε θέση να κρίνουμε.
Προφανώς όσοι το ταξίδεψαν αυτες τις μερες και είπαν τα καλύτερα εχουν κόλλημα και πάνε πρώτη φορά ταξίδι....Αν η πραγματικότητα είναι κόλλημα, οκ....Κόλλημα ίσως έχουν κάποιοι εναντίον του βαποριου εδώ μέσα,ευτυχώς ελάχιστοι....Δεν πειράζει....Οι μειοψηφίες υπάρχουν παντού και πάντα....Σεβαστές οι απόψεις ,αρκεί να βασίζονται σε στοιχεία και όχι αοριστίες γιατί αυτό λέγεται και συκοφάντηση και είναι και αδίκημα. ...
Και δεν νομίζω ότι έχω δώσει δικαιώματα περί κολλήματος αγαπητέ φίλε .Εκτός αν κάποιος παπαγαλάκια έτσι σας είπαν. Γιατί δεν νομίζω ότι γνωριζόμαστε από χτες ώστε να σχηματιστεί τέτοια άποψη και μομφή. Γεια σας ....Υ.Γ. Επειδή δεν θα μπω σε συζήτηση σκοπιμοτήτων κάποιων σχολίων, από εμένα κλείνει το θέμα εδώ.
Φίλιππος Αίγιο
12-07-2016, 17:00
καλα ρε παιδια μην κανετε και ετσι.δεν εβγαλε και αχρηστο το καραβι επειδη ειπε πως ηταν βρωμικο.αυτο που ειπωθηκε για τον καπετανιο οτι δεν ξερει το καραβι του μονο ως αστειο μπορω να το παρω.δεν κρινεται ενας καπετανιος απο την ταχυτητα της μανουβρας.απο εκει και περα το πλοιο απο φωτο που εχω δει εσωτερικα ειναι εξαιρετικο πολυτελεστατο και με προσωπικοτητα.μονο θετικα εχει μια νεα προσθηκη πλοιου στην ακτοπλοια.
Ο ιστός πίσω απο την τσιμινιέρα γνωρίζει κάποιος τι είναι και γιατί τοποθετήθηκε?
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-07-2016, 09:12
Ο ιστός πίσω απο την τσιμινιέρα γνωρίζει κάποιος τι είναι και γιατί τοποθετήθηκε?
Αυτός που το σχεδίασε ξέρει.Αν ενδιαφέρει η προσωπική μου άποψη,καλύτερα να κρατούσε τον πρυμναίο ιστό.
rafina-lines
13-07-2016, 09:35
Έχει κατέβει τώρα παιδιά αυτός ο ιστός. Μια βδομάδα τον είχε περίπου. Ίσως είχε κάποια σχέση με τα εγκαίνια, γιατί 2 μέρες μετά απομακρύνθηκε. Πολύ καλύτερο είναι έτσι χωρίς εμπόδια και ξάρτια (που αναγκαστικά μπήκανε για να στηριχτεί) στο sun deck. Αν μπούνε και τα καθίσματα που λένε ότι θα τα βάλουν στην πρώτη ακινησία, θα είναι ακόμη καλύτερος εκεί ο χώρος. :)
Espresso Venezia
13-07-2016, 12:59
Και δεν νομίζω ότι έχω δώσει δικαιώματα περί κολλήματος αγαπητέ φίλε .
Τα καλύτερα ακούγονται πάντως από όσους έχουν ταξιδέψει. Και για τους χώρους και για την συμπεριφορά του πλοίου.
Προφανώς όσοι το ταξίδεψαν αυτες τις μερες και είπαν τα καλύτερα εχουν κόλλημα και πάνε πρώτη φορά ταξίδι....Αν η πραγματικότητα είναι κόλλημα, οκ....
Αν μου επιτρέπεται μία ερώτηση, από απλή περιέργεια και μόνο. Αν υποθέσουμε ότι πράγματι όσοι ταξίδεψαν με το πλοίο αυτές τις ημέρες (και προφανέστατα εννοείς όλους όσους ταξίδεψαν μια και δεν λες κάποιοι) είχαν τις καλύτερες των εντυπώσεων και τα βρήκαν όλα τέλεια, και δεν υπήρξαν όχι 50, 20, 10 αλλά έστω και ένας ανάμεσα στις χιλιάδες των επιβατών που να μην του άρεσε έστω και το παραμικρό, πως αλήθεια μαθεύτηκε αυτό, με ποιές διαδικασίες και πως άραγε αποδεικνύεται ??? Έγιναν άραγε κάποιες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, στήθηκαν κάποια γκάλοπ μέσα στο πλοίο ή .....exit pols κατά την αποβίβαση στα λιμάνια και ρωτήθηκαν όλοι οι επιβάτες ??? Δεν θα ρώταγα, θα εκλάμβανα το "όσοι το ταξίδεψαν είπαν τα καλύτερα" ως μία ακόμα υπερβολική γενικολογία, αλλά όπως μόνος σου έγραψες,
Σεβαστές οι απόψεις, αρκεί να βασίζονται σε στοιχεία και όχι αοριστίες.......
άρα σίγουρα θα διαθέτεις και εδώ τα ανάλογα στοιχεία και αποδείξεις.
Η προσωπική μου γνώμη, για όποιον φυσικά τον ενδιαφέρει, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών του σίγουρα βρίσκει το νέο ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ πανέμορφο, άνετο, σύγχρονο, εξυπηρετικό, αστραφτερό και πεντακάθαρο. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από την στιγμή που είναι ένα καινούργιο πλοίο και προέρχεται από μία πανάκριβη μετασκευή. Από εκεί και πέρα όμως, με το να τα βρίσκει κάποιος όλα "ΜΑΓΙΚΑ, ΘΕΙΚΑ, ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ" και να "την λέει" σε όποιον τολμήσει να πει έστω και το παραμικρό αρνητικό, κάνει εντέλει κακό και όχι καλό, και στο πλοίο και στην εταιρεία.
Φίλιππος Αίγιο
13-07-2016, 13:14
συμφωνώ με τον espesso venezia.όποιος έχει δηλαδή μια άλλη άποψη είναι βαλτός. Εδω κάποιοι το έκαναν και θέμα σε σελίδα στο facebbok και παρακολουθουσαν τα ποστ που γίνονταν εδώ (μάλιστα σχολιάσθηκε και το παραπάνω δικό μου ποστ που προσπαθούσα να λειτουργήσω πυροσβεστικά περισσότερο),αλλά μάλλον διαγράφτηκε.Και να προσθέσω πως γενικότερα τα πλοία δεν χρειάζονται δικηγόρους.Η πορεια τους τα κρινει και η συγκεκριμενη εταιρια εχει δωσει πολλη καλα δειγματα μεχρι τωρα.
PORTO LAFIA
13-07-2016, 23:15
Σημ. Μικρός είναι ακόμα ο κατα Τάσος...... Θα ...μεγαλώσει, θα κάνει και κανένα ...σεμινάριο, θα το μάθει κάποια στιγμή το πλοίο και θα το ...δείξει μετά και στο πλήρωμα.
Ο χρήστης DOMUS θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο επεξηγηματικός στην φράση για τον καπετάνιο του ότι δεν έχει μάθει το πλοίο για να μην υπάρχουν παρερμηνείες αλλά ως εκεί.
Θεωρώ υπερβολική την αντίδραση που δέχτηκε για κάτι που είχε δίκιο αλλά ίσως εκφράστηκε με άκομψο τρόπο.
Ο Τρέσσος όσο και να μην αρέσει σε κάποιους «μαθαίνει» το νέο του πλοίο.
Αυτό δε σημαίνει ότι ταξίδεμα μαζί του είναι μη ασφαλές.
Το ότι είναι πιο «αργός» στις διαδικασίες πρόσδεση τον πρώτο καιρό είναι προς τιμή του και δείχνει τον επαγγελματισμό του.
Αυτό βέβαια μπορεί να «απογοητεύει» του χασομέρηδες των καφενείων του κάθε λιμανιού που ως γνωστό τα ξέρουν όλα…..
Εδώ γίνεται επέκταση ενός καταστρώματος ή κλείνουν μέρη από ανοιχτά γκαράζ και αλλάζει η συμπεριφορά του πλοίου, πόσο μάλλον όταν αναλαβάνεις ένα νέο.
Κάποτε πριν χρόνια σε τυχαία κουβέντα που είχα βρεθεί με πλοίαρχο σε ποντοπόρα όταν οι παρευρισκόμενοι τον κολάκευαν για τις γνώσεις του τα χρόνια του την εμπειρία του κτλ, η απάντηση του ήταν «στη θάλασσα μέχρι και την τελευταία μέρα που θα είμαι στη γέφυρα θα μαθαίνω….»
Ο Τρέσσος και ο κάθε Τρέσσος δεν έχουν ανάγκη χειροκροτητές του πληκτρολογίου (αν και σε κάποιους ίσως να αρέσει), την αξία τους την έχουν δείξει.
Καλά ταξίδια σε πλήρωμα και πλοίο.
Φιλικά προς όλους.
dionisos
14-07-2016, 08:08
Ο χρήστης DOMUS θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο επεξηγηματικός στην φράση για τον καπετάνιο του ότι δεν έχει μάθει το πλοίο για να μην υπάρχουν παρερμηνείες αλλά ως εκεί.
Θεωρώ υπερβολική την αντίδραση που δέχτηκε για κάτι που είχε δίκιο αλλά ίσως εκφράστηκε με άκομψο τρόπο.
Ο Τρέσσος όσο και να μην αρέσει σε κάποιους «μαθαίνει» το νέο του πλοίο.
Αυτό δε σημαίνει ότι ταξίδεμα μαζί του είναι μη ασφαλές.
Το ότι είναι πιο «αργός» στις διαδικασίες πρόσδεση τον πρώτο καιρό είναι προς τιμή του και δείχνει τον επαγγελματισμό του.
Αυτό βέβαια μπορεί να «απογοητεύει» του χασομέρηδες των καφενείων του κάθε λιμανιού που ως γνωστό τα ξέρουν όλα…..
Εδώ γίνεται επέκταση ενός καταστρώματος ή κλείνουν μέρη από ανοιχτά γκαράζ και αλλάζει η συμπεριφορά του πλοίου, πόσο μάλλον όταν αναλαβάνεις ένα νέο.
Κάποτε πριν χρόνια σε τυχαία κουβέντα που είχα βρεθεί με πλοίαρχο σε ποντοπόρα όταν οι παρευρισκόμενοι τον κολάκευαν για τις γνώσεις του τα χρόνια του την εμπειρία του κτλ, η απάντηση του ήταν «στη θάλασσα μέχρι και την τελευταία μέρα που θα είμαι στη γέφυρα θα μαθαίνω….»
Ο Τρέσσος και ο κάθε Τρέσσος δεν έχουν ανάγκη χειροκροτητές του πληκτρολογίου (αν και σε κάποιους ίσως να αρέσει), την αξία τους την έχουν δείξει.
Καλά ταξίδια σε πλήρωμα και πλοίο.
Φιλικά προς όλους. Συμφωνω απολυτα με ταλεγομενα σου. Ηωραοτερη εξηγηση που μπορουσε ναδοθει. Κανεις Πλοιαρχος δεν μπορει να γνωριζει τις ελικτικες ικανοτητες ενος νεου η μετα απο μετασκευη πλοιου οσο και εμπειρος να ειναι. Γι'αυτο αλλωστε γινονται και τα δοκιμαστικα. Αφηστε το πλοιο να ταξιδεψει και υπαρχει αρκετος καιρος για ναα το κρινει ο καθενας. Καλα ταξειδια να εχει
T.S.S. APOLLON
20-07-2016, 10:37
Το Superferry στο λιμανι της Μυκονου στις 15-7-2016
176525176526176527
Πολύ όμορφες φωτογραφίες, από ένα εξίσου πολύ όμορφο βαπόρι!
Ευχαριστούμε πολύ!
Παρατηρήστε επίσης τα νερά που τρέχουν στις πάντες, από το αυτόματο σύστημα πλύσης των πλαινών τζαμιών.
ΜΦΧ
Rodantis
24-07-2016, 16:32
Εμένα μου φαίνεται αρκετά κλειστοφοβικό και με πολυ μικρό γκαραζ.
Georgius
25-07-2016, 09:24
Πάντως φίλος μου που ταξίδεψε με αυτό έχει να πει τα καλύτερα λόγια.
hayabusa
25-07-2016, 17:40
Drone video του νέου και πανέμορφου πλοίου. Από αέρος είναι τόσο όμορφο όσο και από κοντά :)
https://www.youtube.com/watch?v=HTrL4s968Ko
papakostas
26-07-2016, 23:05
Υπέροχο .Μπράβο. Ιδού και μερικές φωτό από την άφιξή μας στο Γαύριο.176677176678176679176680
roussosf
31-07-2016, 20:53
Σήμερα ταξίδεψα για πρώτη φορά από Τήνο για Ραφήνα
Ενα εχω να πώ
ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
Θα τολμήσω να πώ ότι μπορεί να συγκριθεί χαλλλλλαρα με πολλα νεότερά του
T.S.S. APOLLON
11-08-2016, 21:54
Το Superferry στην Μυκονο 30-7-2016
177032
Γραφω απο το πλοιο αυτη τη στιγμη, περιμενωντας την αναχωρηση των 12, μετα το πρωινο απαγορευτικο.
Ο,τι κ να πω (μετα απο μια πρωτη, συντομη, περιηγηση) θα ειναι λιγο...συμφωνω 100% με τους συμφορουμιτες που λενε οτι προκειται ισως για το καλυτερο πλοιο που εχει περασει μεχρι στιγμης απο τη γραμμη οσον αφορα το ξενοδοχειακο κομματι κ σιγουρα συγκρινεται με νεοτερα..Αντε, με το καλο να ξεκινησουμε να δουμε κ πως τα παει με γεματο 8αρι...
Γραφω απο το πλοιο αυτη τη στιγμη, περιμενωντας την αναχωρηση των 12, μετα το πρωινο απαγορευτικο.
Ο,τι κ να πω (μετα απο μια πρωτη, συντομη, περιηγηση) θα ειναι λιγο...συμφωνω 100% με τους συμφορουμιτες που λενε οτι προκειται ισως για το καλυτερο πλοιο που εχει περασει μεχρι στιγμης απο τη γραμμη οσον αφορα το ξενοδοχειακο κομματι κ σιγουρα συγκρινεται με νεοτερα..Αντε, με το καλο να ξεκινησουμε να δουμε κ πως τα παει με γεματο 8αρι...
Καλο ταξίδι αγαπητέ φίλε και Καλό επανάπλου ! Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου.
Καλησπερα απο Ανδρο..υποσχεθηκα εντυπωσεις κ απο το ταξιδεμα στο προηγουμενο ποστ μου, να'τες λοιπον :p
Αν εξαιρεσουμε ενα 20λεπτο στο Καβο Ντορο οπου ειχε το αναμενομενο κουνημα (πολυ λιγοτερο ομως απο τα αλλα πλοια της γραμμης σε αντιστοιχες συνθηκες κ με ριπες ανεμου ενιοτε πανω και απο το υποτιθεμενο 8αρι) πραγματικα το πλοιο ειχε εξαιρετικη, κατα την ταπεινη μου αποψη, συμπεριφορα....εκανε ελαχιστα "κοπανηματα", οι αντιδρασεις του στις ριπες ηταν πολυ ηπιες κ γενικα δεν ειχε "δραματα" και νευρικοτητα στον εντονο κυμματισμο... Ιδιαιτερη εντυπωση μου εκανε η σχεδον μηδενικη κλιση παρολο που ειχαμε τον αερα στα αριστερα σε ολο το ταξιδι, με εξαιρεση βεβαια κ παλι το στενο.
Ειναι νομιζω προφανες οτι "με κερδισε" σαν επιβατη, σιγουρα θα το εχω ως 1η επιλογη απο εδω και στο εξης και νομιζω οτι θα ειναι αξιος διαδοχος του SFII το οποιο θα ειναι παντα στις καρδιες μας.
Οσον αφορα καποιο ποστ περι κλειστοφοβικου πλοιου κ μικρου γκαραζ τι να πω?? Ισως κ να ταξιδεψα με αλλο πλοιο :) :)...Ουτε κατα διαννοια δεν ισχυει κατι τετοιο, κ ειδικα το γκαραζ εχει κ εντυπωσιακα καλο εξαερισμο...
Το μονο παραπονο που εχω κ το εχω επαναλαβει ειναι η αδικη τιμολογιακη πολιτικη για τους Ανδριωτες...ειναι παραλογο (για να μην χρησιμοποιησω καποια πιο βαρια εκφραση) να χρεωνεται το ΙΧ για Ανδρο 40 ευρω και για Παρο-Ναξο 50...
sprintezis
18-08-2016, 11:24
Το μονο παραπονο που εχω κ το εχω επαναλαβει ειναι η αδικη τιμολογιακη πολιτικη για τους Ανδριωτες...ειναι παραλογο (για να μην χρησιμοποιησω καποια πιο βαρια εκφραση) να χρεωνεται το ΙΧ για Ανδρο 40 ευρω και για Παρο-Ναξο 50...
Τα ναύλα και το κόστος του ταξιδιού δεν είναι συνάρτηση μόνο της απόστασης. Τα μίλια μικρό ρόλο παίζουν στη διαμόρφωση του κόστους και των τιμών. Η σύγκριση που έκανες με την Πάρο-Νάξο ήταν ατυχέστατη. Το σωστό θα ήταν να συγκρίνεις με τα ναύλα των πλοίων του Παναγιωτάκη από Ραφήνα για Άνδρο.
Πρώτα πρώτα γράφεις τις εντυπώσεις σου για το συγκεκριμένο πλοίο που δεν πάει Πάρο-Νάξο. Υπάρχει άλλος λόγος που η εταιρία έχει βάλει σε ελκυστικότατη προσφορά την Πάρο-Νάξο. Και κατά τη γνώμη μου ορθά πράττει.
Δηλαδή σύμφωνα με εσένα που είσαι Ανδριώτης κάποιος που θέλει να πάει το αυτοκίνητό του στο Καστελόριζο πόσο έπρεπε να πληρώνει? 1000 ευρώ?
Πιθανοτατα κατα την αποψη σου το κοστος των καυσιμων καθως κ οι αντιστοιχες εργατοωρες για ενα ταξιδι υπερδιπλασιου χρονου κ αποστασης δεν παιζουν ρολο στη διαμορφωση του κοστους των ναυλων (εχεις μετρησει κ μονος παλαιοτερα τις αποστασεις "σε ευθεια"!!! αν θυμασαι ισως). Οποτε το ποιος κανει ατυχεστατες συγκρισεις αστο να το κρινουν οσοι διαβαζουν. Το θεμα της τιμης γενικα προφανως κ αφορα κ τις 2 εταιρειες (σιγα τη διαφορα παρεπιμπτοντως των 2 ευρω στα ΙΧ μιας κ ζητας συγκριση με την fast ferries). Ειναι φανερο ( κ αποδειχθηκε κ απο την ανακοινωση διακοπης δρομολογιων για Παρο κ Ναξο παρ'ολη την υπαρξη προσφορων) οτι αν υπηρχε γραμμη πχ κ απο Λαυριο ή αλλου, θα υπηρχε κ μεγαλυτερος ανταγωνισμος κ οι τιμες θα ηταν αλλιως. Η "αποκλειστικοτητα" της Ραφηνας για Ανδρο διαμορφωνει αναλογα κ την τιμη λοιπον.
Τελος οσον αφορα για το που γραφω τι, θα σε παρακαλουσα να αφησεις τις υποδειξεις για κανενα πιτσιρικι (το οποιο βεβαια ενδεχομενος θα μπορουσε να διακρινει οτι το 95% του ποστ μου αφορα το πλοιο κ να σταθει σ'αυτο, παρα να επικεντρωθει στη τελευταια παραγραφο μονο η οποια ηταν ενα γενικο σχολιο).
PS: οι εξυπναδες για την τιμη του εισιτηριου για Καστελορριζο περιττευουν...η συγκριση εγινε για τιμες ναυλων της ιδιας εταιρειας για συγκεκριμενα λιμανια που εξυπηρετει....
Joyrider
21-08-2016, 11:18
Η μηχανή μου Ραφήνα-Τήνο, κοστίζει 35 ευρώ (!!!!!!!), ενώ Πειραιά-Χανιά 18 ευρώ και πριν 2 μήνες που πήγα
Ιταλία (Μπάρι) πλήρωσα 28 ευρώ...
Χαιρέτα μου τον πλάτανο και τα δέοντα στην κυρία μαμά σας αγαπητές εταιρείες που δραστηριοποιήστε στη Ραφήνα,
τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ...
hayabusa
05-09-2016, 08:00
Καλημέρα σε όλους
Όλη η "διαδρομή" του νέου Superferry, από τον πρώτο του δεξαμενισμό-αποδεξαμενισμό, μέχρι και ένα από τα πρώτα του δρομολόγια στη γραμμή της Α-Τ-Μ, όπου πλέον είχε γίνει σωστό κόσμημα, μέσα από εναέρια πλάνα έτσι όπως καταγράφηκαν από τo φακό του Phantom 3 Professional ! :)
https://www.youtube.com/watch?v=eBy1kvmFKxQ
...Το μονο παραπονο που εχω κ το εχω επαναλαβει ειναι η αδικη τιμολογιακη πολιτικη για τους Ανδριωτες...ειναι παραλογο (για να μην χρησιμοποιησω καποια πιο βαρια εκφραση) να χρεωνεται το ΙΧ για Ανδρο 40 ευρω και για Παρο-Ναξο 50...
Αυτό είναι και το δικό μου παράπονο. Όσο πιο κοντινός είναι ο προορισμός, τόσο πιο ακριβό το εισιτήριο (σε αναλογία κόστους)!
Αλλά ειδικά στην ¶νδρο "εκμεταλεύονται" την αποκλειστικότητα της γραμμής (μόνο από Ραφήνα) και τον όγκο των μετακινούμενων επιβατών
και κυρίως οχημάτων και έχει παραγίνει.
Θυμίζω ότι 2 άτομα με ΙΧ για ΄Ανδρο με επιστροφή πρέπει να πληρώσουν 156 ευρώ με την Golden Star Ferries (19 το ατομικό, 40 το ΙΧ)
ή 160 ευρώ με την Fast Ferries (19 ατομικό, 42 ΙΧ).
Για ταξίδι 2 ωρών ή 36 μιλίων!!!
Και διευκρινίζω, δεν με πειράζουν τα "φθηνά" εισιτήρια για τα άλλα νησιά, αλλά τα δυσανάλογα ακριβά για το δικό μου!
Όσο για το νέο Superferry, για να μην είμαστε και τελείως off topic, είναι πραγματικά εξαιρετικό!
Με εντυπωσιακότερα για μένα χαρακτηριστηκά, την άνεση και αφθονία των κοινόχρηστων χώρων, τις κυλιόμενες σκάλες από το κάτω γκαράζ για τα σαλόνια
και κυρίως (για μένα) το εξωτερικό "σαλόνι" που θυμίζει καφετέρια (έχει και μουσική)!
Apostolos
23-09-2016, 14:05
Μία ερώτηση. Είναι ιδέα μου ότι δεν έχουν βγεί πουθενά εσωτερικές φωτογραφίες του πλοίου σε κανένα ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο? Μήπως ετοιμάζεται κάπου κάποιο μεγάλο αφιέρωμα (σίγουρα κάτι διάβασα για το Shipax) και δεν θέλουν να βγούν φώτο των νέων του χώρων?
Μία ερώτηση. Είναι ιδέα μου ότι δεν έχουν βγεί πουθενά εσωτερικές φωτογραφίες του πλοίου σε κανένα ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο? Μήπως ετοιμάζεται κάπου κάποιο μεγάλο αφιέρωμα (σίγουρα κάτι διάβασα για το Shipax) και δεν θέλουν να βγούν φώτο των νέων του χώρων?
Σίγουρα έχουν βγει σε τοπικές ιστοδελίδες των νησιών.
T.S.S. APOLLON
19-10-2016, 21:27
Superferry καταπλους στην Τηνο 13-8-2016
178522
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-10-2016, 08:15
Ζωντανή η φωτό του φίλου λες κ η θάλασσα είναι έτοιμη να μπει στο χώρο μας!
Panaghiotis Psarianos
30-10-2016, 13:09
Το ένα καράβι κυνηγά το άλλο! Ήρθε η ώρα της συνεννόησης...
http://enandro.gr/oikonomia/2700-%CF%83%CE%B1%CF%83-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CF%8C%CE%B7%C F%83%CE%B7%CF%82.html
pantelis2009
25-11-2016, 16:19
Παραλίγο τραγωδία στο λιμάνι της Ραφήνας: Φορτηγό τραυμάτισε ναυτικό την ώρα της φόρτωσης του Superferry25/11/2016 (http://www.irafina.gr/paraligo-tragodia-sto-limani-tis-rafinas-fortigo-travmatise-naftiko-tin-ora-tis-fortosis-tou-superferry/)
Ένας 49χρονος ναυτικός τραυματίστηκε στο θώρακα κατά τη διαδικασία φόρτωσης με οχήματα, του πλοίου Superferry, στο λιμάνι της Ραφήνας και μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, φορτηγό όχημα που επιβιβάζονταν στο πλοίο δεν πρόσεξε τον 49χρονο ναυτικό και μέλος του πληρώματος του Superferry, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει και να τον τραυματίσει.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφθασε στο σημείο όπου παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο οδηγός του φορτηγού κρατείται προσωρινά.
To πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα- ¶νδρος- Τήνος- Μύκονος.
ΠΗΓΗ (http://www.irafina.gr/paraligo-tragodia-sto-limani-tis-rafinas-fortigo-travmatise-naftiko-tin-ora-tis-fortosis-tou-superferry/)
T.S.S. APOLLON
30-11-2016, 20:33
Το Superferry στο λιμανι της Μυκονου στις 20-11-2016
179503
pantelis2009
19-12-2016, 07:24
Το Superferry έγινε και τραγούδι με τη Σεβούλα Ζαγοραίου (https://www.youtube.com/watch?v=mesxMtAW9QA).
T.S.S. APOLLON
16-01-2017, 21:52
Το Superferry παραπλεοντας το Πασακρωτηρι της Τηνου εχοντας ροτα για Μυκονο στις 6-1-2017
180445
karavofanatikos
24-02-2017, 17:26
Με αφορμή την συμπλήρωση 34 χρόνων απ' το τραγικό ναυάγιο του Χρυσή Αυγή, τελέστηκε χθες εντός του πλοίου επιμνημόσυνη δέηση για τις 28 ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα. Μόλις το πλοίο πλησίασε την περιοχή του ναυαγίου, ο πατέρας Αντώνιος Χορευτής, ο οποίος έχασε συγγενικό του πρόσωπο στο ναυάγιο, έριξε συμβολικά στη θάλασσα ένα δάφνινο στεφάνι. Ας είναι αιωνία τους η μνήμη.
T.S.S. APOLLON
27-03-2017, 11:46
SUPERFERRY αποπλους απο το Γαυριο 21-2-2017
181981
hayabusa
18-04-2017, 15:49
Μερικές εικόνες από την άφιξη του πλοίο στο Γαύριο μέσα από την πολύ φιλόξενη γέφυρά του, και φυσικά με μανούβρα ακριβείας από τον καπτα Τάσο Τρέσσο
https://www.youtube.com/watch?v=yKqRYjmWai0
andria salamis
24-04-2017, 10:41
24/04/2017 Πέραμα
182664
T.S.S. APOLLON
15-05-2017, 16:04
Το Superferry λιγο εξω απο το λιμανι του Γαυριου 28-3-2017
183048
hayabusa
20-05-2017, 21:51
Mήπως γνωρίζουμε πότε (και εάν) θα δεξαμενιστεί και πότε επανέρχεται στα δρομολόγιά του ;
rafina-lines
20-05-2017, 23:03
Στα δρομολόγιά του επανέρχεται την Παρασκευή που μας έρχεται 26 του μήνα. Τώρα για δεξαμενισμό δεν ξέρω κάτι... Ίσως δεν προλαβαίνει κιόλας... Έχει μόνο άλλες 5 μέρες ουσιαστικά.
aiwnios 3os
21-05-2017, 18:49
Δεξαμενισμός θα γίνει στην επόμενη ακινησία του πλοίου
pantelis2009
24-05-2017, 06:18
Το Superferry έφυγε από τη ΝΑΥΣΙ πριν καμιά ώρα με προορισμό την Ραφήνα. Καλή συνέχεια σε όλους.
T.S.S. APOLLON
04-07-2017, 12:15
Superferry αποπλους απο το Γαυριο 29-6-2017
183694183695
hayabusa
09-07-2017, 10:44
Με αφορμή τον ένα χρόνο δρομολογίων που συμπλήρωσε το πλοίο την Παρασκευή η εταιρεία ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube ένα πολύ όμορφο βίντεο για το Superferry
https://www.youtube.com/watch?v=cIFQmw01Hfg
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-07-2017, 08:59
Καλά, τα 23 μίλια που γράφουν είναι όνειρο θερινής νυχτός.
andria salamis
11-07-2017, 20:07
Καλά, τα 23 μίλια που γράφουν είναι όνειρο θερινής νυχτός.
Ταξίδεψα πρόσφατα!!!!!
Επτάνησος_1989
12-07-2017, 15:40
Ταξίδεψα πρόσφατα!!!!!
Kαι πηγαινε 23;;;;Χαχαχαχα...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-07-2017, 08:44
Kαι πηγαινε 23;;;;Χαχαχαχα...
Στον κατήφορο κ σπρώχνοντας!
roussosf
13-07-2017, 08:56
τα 22 παντως τα εχει............
Επτάνησος_1989
13-07-2017, 09:06
τα 22 παντως τα εχει............
Mε τα ρεύματα που έχει το στενό Άνδρο-Τήνο και τον καιρό πρύμα,φυσικά και τα έχει...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-07-2017, 09:19
Τότε που ήμουνα στο Α/Γ ΚΩΣ, μιά φορά που κατεβαίναμε τον Κάβο Ντόρο πιάσαμε 14 μίλια ενώ ποτέ δεν είχε πάει πάνω από 12.
roussosf
13-07-2017, 11:23
Mε τα ρεύματα που έχει το στενό Άνδρο-Τήνο και τον καιρό πρύμα,φυσικά και τα έχει...
.....εγώ το είδα στην Καρυστο
τώρα αν εκλεβε το δρομόμετρο η είχε στραβώσει ο δείκτης :distress: δεν το πρόσεξα
Επτάνησος_1989
13-07-2017, 12:40
κατεβαίναμε τον Κάβο Ντόρο πιάσαμε 14 μίλια ενώ ποτέ δεν είχε πάει πάνω από 12.
.....εγώ το είδα στην Καρυστο
τώρα αν εκλεβε το δρομόμετρο η είχε στραβώσει ο δείκτης :distress: δεν το πρόσεξα
Κάπως ετσι..
Ναύαρχος
07-08-2017, 22:52
Ξέρει κανείς τι συμβολίζει η σημαία με τα 15 αστέρια σε μπλε φόντο που έχει στα πλάγια; Γιατί η Ευρωπαϊκή σημαία έχει 12 αστέρια.
Επτάνησος_1989
08-08-2017, 16:59
Ξέρει κανείς τι συμβολίζει η σημαία με τα 15 αστέρια σε μπλε φόντο που έχει στα πλάγια; Γιατί η Ευρωπαϊκή σημαία έχει 12 αστέρια.
Τα κράτη που ανήκουν στην Ευρωπαική Ένωση.Κάποτε ήταν 12.Τα χρόνια όμως πέρασαν και κάποια κράτη θέλησαν να μπούνε και αυτά στον Ευρωπαικό κύκλο.
Ναύαρχος
08-08-2017, 20:52
Τα κράτη που ανήκουν στην Ευρωπαική Ένωση.Κάποτε ήταν 12.Τα χρόνια όμως πέρασαν και κάποια κράτη θέλησαν να μπούνε και αυτά στον Ευρωπαικό κύκλο.
Τα αστέρια δεν είναι σύμφωνα με τον αριθμό των κρατών. Τα κράτη είναι 28 . Είναι οι 12 Απόστολοι τα αστέρια και το μπλε χρώμα το χρώμα της Παναγίας εμπνευσμένα από τον καθεδρικό του Στρασβούργου . Η σημαία της Ευρώπης είναι πάντα με 12 αστέρια όπως στο SUPERFERRY II.
sprintezis
10-08-2017, 20:35
Προφανέστατα πρόκειται για λάθος του ανθρώπου που ανέλαβε να ζωγραφίσει την Ευρωπαϊκή Σημαία
184178
rafina-lines
10-08-2017, 21:53
Αυτή εκεί η σημαία κανονικά έπρεπε να αντικατασταθεί με τη στρογγυλή πλάκα που έχουν τα SUPERFERRY 2 και SUPERRUNNER. Προφανώς όμως δεν πρόλαβε φέτος στην ακινησία του, οπότε μάλλον να περιμένουμε την αντικατάσταση το χειμώνα που έρχεται. Επίσης υποθέτω θα προστεθούν και αυτές οι 3 κυματιστές γραμμές στις μπάντες μπροστά από την αναγραφή της εταιρίας...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-08-2017, 08:40
Προφανέστατα πρόκειται για λάθος του ανθρώπου που ανέλαβε να ζωγραφίσει την Ευρωπαϊκή Σημαία
184178Λάθος αυτού που έφτιαξε το ανάλογο στένσιλ.
karavofanatikos
11-08-2017, 09:02
Με τόσα Brexit, Grexit & Fixit, ίσως να μην είναι μακριά η ημέρα όπου η συγκεκριμένη σημαία θα είναι τελείως άχρηστη.
Espresso Venezia
11-08-2017, 09:08
Λάθος αυτού που έφτιαξε το ανάλογο στένσιλ.
Είναι όμως τόσο χοντρό λάθος ΒΙΚΤΩΡ, που σε κάνει να αναρωτιέσαι. Μα καλά, αναθέτουν σε κάποιον να απεικονίσει μία συγκεκριμμένη σημαία ή έστω ένα σύμβολο, και κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι ??? Δεν ανοίγει ένα βιβλίο, δεν κάνει μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο με τον όρο "Σημαία της Ευρωπαικής Ένωσης" για να βρεί δεκάδες αποτελέσματα με στοιχεία και άπειρες εικόνες ??? Πιάνει έτσι απλά το "πινέλο" και ζωγραφίζει αστέρια στην τύχη ???
Δεν ξέρω, επαναλαμβάνω, είναι τόσο χοντρό λάθος που προσωπικά με κάνει να αναρωτιέμαι μήπως τελικά δεν είναι λάθος και υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση.
T.S.S. APOLLON
23-08-2017, 21:04
Το Superferry στο Γαυριο 19-7-2017
184313
pantelis2009
30-08-2017, 09:59
Έκτακτο: Η μεταφορά επιβατών από Νάξο και Πάρο προς Πειραιά με το SuperFerry
https://www.naxospress.gr/sites/default/files/styles/inside_node_main_image/public/field/image/facebook1200x630.jpg?itok=VbuVgNXG
30/08/2017 - 08:30
Νικόδημος Λιανός (https://www.naxospress.gr/profile/nikodimos-lianos)
Κοινωνία (https://www.naxospress.gr/koinonia)
Tags: Ελληνική Ακτοπλοϊα (https://www.naxospress.gr/tags/elliniki-aktoploia)
Blue Star Ferries (https://www.naxospress.gr/tags/blue-star-ferries)
Το Blue Star Patmos βρίσκεται στο λιμάνι της Ίου (https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/blue-star-patmosprosaraxe-sto-limani-tis-ioy-deite-eikona#.WaZIN6jVE3c.facebook) όπου και προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες (1.30) και όπως είναι λογικό αλλάζουν όλα τα δεδομένα στο χώρο της ακτοπλοΐας για σήμερα αφού πρέπει να μετακινηθούν οι επιβάτες….
Κι ενώ οι 205 επιβάτες του πλοίου βρίσκονται σε ξενοδοχεία της Ίου (μετά τις 5.30 περίπου ολοκληρώθηκε η μεταφορά τους) οι υπόλοιπο που βρίσκονται σε Νάξο και Πάρο θα μετακινηθούν προς Πειραιά με άλλο πλοίο.
Η λύση δόθηκε από το SuperFerry της Golden Star Ferries το οποίο είναι στην Μύκονο και έρχεται στη Νάξο για να παραλάβει τους επιβάτες. Μάλιστα, υπάρχει η σχετική ενημέρωση μέσω μηνύματος σε όλους τους επιβάτες . Και είτε μπορούν να ταξιδέψουν με το πλοίο που έκτακτα μπήκε στη γραμμή ή να αποζημιωθούν εάν δεν θέλουν να ταξιδέψουν ή να αλλάξουν ημέρα ταξιδιού.
Τι αναφέρει το μήνυμα; ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI ΛOΓΩ ZHMIAΣ TOY ΠΛOIOY BLUE STAR PATMOS, TO ΔPOMOΛOΓIO AΠO NAΞO KAI ΠAPO ΓIA ΠEIPAIA, ΘA EKTEΛEΣΘEI AΠO TO ΠΛOIO SUPERFERRY, ΩΣ AKOΛOYΘΩΣ :
AΠO NAΞO ANAXΩPHΣH 09:30, AΠO ΠAPO 11:00 ΓIA ΠEIPAIA.
ΠAPAKAΛOYME OI EΠIBATEΣ AΠO NAΞO KAI ΠAPO OΠΩΣ EΠIKOINΩNHΣOYN ME TA ΛIMENIKA MAΣ ΓPAΦEIA ΣTH NAΞO-ZAS TRAVEL, THΛ. 22850 23331, ΣTHN ΠAPO-ERKYNA TRAVEL, THΛ. 22840 22654 & MELTEMI TRAVEL, THΛ 22840 21242, ΓIA AΛΛAΓH TΩN EIΣITHPIΩN TOYΣ.
ΣTOYΣ EΠIBATEΣ ΘA ΔOΘEI TO ANTITIMO TOY EIΣITHPIOY, KAΘΩΣ KAI H ΔΩPEAN METAKINHΣH ΠPOΣ TON ΠPOOPIΣMO TOYΣ.
ΠΗΓΗ (https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/ektakto-i-metafora-epivaton-apo-naxo-kai-paro-pros-peiraia-me-superferry)
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
30-08-2017, 10:18
Φίλε Παντελή,όταν αναδημοσιεύεις μιά είδηση,θα έλεγα να βγάζεις την λάθος φωτό που βάζουν.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
30-08-2017, 11:09
Aν κατάλαβα καλά θα έχουμε στον Πειραιά το βαπόρι γιά κάμποσο καιρό.
Mε τον συνωστισμό που έχουν στην Ραφήνα,τέλος κ της σαιζόν,τους έφεξε των αφών Στεφάνου!
karavofanatikos
30-08-2017, 17:07
Το Superferry αύριο 31/8 και την Κυριακή 3/9 θα εκτελέσει τα δύο τελευταία δρομολόγια της καλοκαιρινής περιόδου από Πειραιά προς Πάρο - Νάξο - Ηρακλειά - Σχοινούσα - Κουφονήσι - Κατάπολα, ενώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά προς Σύρο - Τήνο - Μύκονο.
184435
Espresso Venezia
30-08-2017, 18:34
Άντε, με το καλό. Έστω και από σπόντα θα ξαναδούμε SUPERFERRY στα Λεμονάδικα. Δεν είναι και λίγο...... https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png
roussosf
30-08-2017, 20:34
Το Superferry αύριο 31/8 και την Κυριακή 3/9 θα εκτελέσει τα δύο τελευταία δρομολόγια της καλοκαιρινής περιόδου από Πειραιά προς Πάρο - Νάξο - Ηρακλειά - Σχοινούσα - Κουφονήσι - Κατάπολα, ενώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά προς Σύρο - Τήνο - Μύκονο.
184435
Α ρε ΒΑΠΟΡΑ ολους τους ξελασπώνεις..............................
Εχεις πολλα ψωμια ακόμα.......
Ας τους να λένε
ας τους να πουν
αυτοί δεν ξέρουν
ν¨αγαπουν
mitsikos
30-08-2017, 21:47
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΠΤΑ ΤΑΣΟΥ ΤΡΕΣΟΥ ΣΤΗ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ