Επιστροφή στο Forum : ANEK Lines (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης)
C_ΜΙΧΑΛΗΣ
06-06-2008, 20:13
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΩΤ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΥΡΟΣ?
Φίλε μου πήγαινε στο θέμα του Έλυρος και θα βρεις αρκετές φρέσκες!
Ξεκινούν αύριο τα ημερήσια δρομολόγια των πλοίων για Κρήτη
μιχαλης79
27-06-2008, 22:09
Για χανια εχουν ξεκινησει απο το προηγουμενο Σαββατο 21/06/08
το πρόγραμμα των ημερησίων δρομολογίων που μου έφεραν χτές για Ιούλιο και Αύγουστο
8405
panthiras1
29-06-2008, 19:09
Εγώ στα χέρια μου έχω άλλο έντυπο (το πήρα από τα γραφεία της ΑΝΕΚ, αρχές Ιουνίου) όπου διαφέρουν τα δρομολόγια.
π.χ. κοίτα ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΧΑΝΙΑ στις 31 Ιουλίου, αλλά και τις ώρες αναχώρησης των πλοίων.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Τα σημερινά πλάνα της ΑΝΕΚ συμφωνούν με το δικό μου έντυπο.
τι να πω...Ανέκ είναι αυτή....εμένα μου το έφερε ο συζυγός μου που είναι αξιωματικός στο Κρήτη Ι.τους το έδωσαν την Τετάρτη....
navigation
29-06-2008, 20:23
Εμαθα οτι η ΑΝΕΚ από φέτος κόβει την πληρωμή των ημερήσιων δρομμολογιων στα πληρώματά της...είναι αλήθεια?
μέχρι στιγμής δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο....πάντως αν συμβεί θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις. το βλεπω όμως λίγο απίθανο μιάς και θα μπούν έξτρα ώρες εργασιας που θα πρεπει να πληρωθούν....Αλλά είπαμε ...Ανέκ είναι αυτή!!
navigation
29-06-2008, 20:34
μέχρι στιγμής δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο....πάντως αν συμβεί θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις. το βλεπω όμως λίγο απίθανο μιάς και θα μπούν έξτρα ώρες εργασιας που θα πρεπει να πληρωθούν....Αλλά είπαμε ...Ανέκ είναι αυτή!!
Δεν ξέρω αλλά το άτομο που μου το είπε είναι πολύ έγκυρο!(και πρέπει να τον ξέρεις)!Έχουν υπάρξει λένε κάποιες αντιδράσεις αλλα η απάντηση της Ανεκ ήταν όποιος δεν θέλει μπορεί να πάει σε άλλη εταιρία!!
Μακάρι όντως να μην ισχύει κάτι τέτοιο γιατί είναι αμαρτία να δουλευεις τόσες ώρες παραπάνω χωρίς να σε πληρώνουνε....οι επόμενες μέρες θα δείξουν την αλήθεια....
σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο.....το πιο πιθανό είναι να μπούν ως ώρες απασχόλησης,που όμως γίνονται περισσότερες κρατήσεις με αποτέλεσμα να μπουν λιγότερα λεφτά στους λογαριασμούς των πληρωμάτων.δεν νομίζω να μην πληρωθούν καθόλου.....
eytyhis128
29-06-2008, 22:02
καλησπερα σε ολους, τα ημερισια δρομολογια αναχωρουνε στις 14.00 και οχι στις 09.00 για τα χανια.
καλημερα παιδια!!! μια ερωτηση!!
πωλουνται τα πλοια τις ανεκ?????:(
(ο λευτερακης και το ολιμπικ)!!!!!!
τα βγαζουν στο σκαρι???????? :confused::confused::confused:
nautikos
30-06-2008, 11:57
τα βγαζουν στο σκαρι???????? :confused::confused::confused:
Βγαζω στο κλαρι εχω ακουσει, βγαζω στο σκαρι πρωτη φορα... Τι εννοει ο ποιητης λοιπον:D?
:)):)):)) χαζο ε????????????
Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα.
marioskef
30-06-2008, 20:42
Χωρίς να έχω κάποιο στοιχείο δεν νομίζω οτι ο Λευτεράκης δεν είναι προς πώληση. Απλα δεν βιάζονται να τον σπρώξουν, σε μια καλή τιμή εάν κι όποτε βρεθεί...
kingminos
30-06-2008, 22:59
Η ΑΝΕΚ σε όλα τα πλοία της εκτός από OLYMPIC CHAMPION και HELLENIC SPIRIT και στα παλιότερα όπως ΤΑΛΩΣ ΑΡΚΑΔΙ έχει το ραμπάκι επιβατών στην αριστερή μεριά του πλοίου αλλά ο ΈΛΥΡΟΣ είναι το πρώτο που μετασκευάζει με το ραμπάκι επιβατών στην δεξιά μεριά του πλοίου.
panthiras1
01-07-2008, 15:51
Πριν λίγο πήρα από τα γραφεία της ΑΝΕΚ ένα νέο για μένα έντυπο με τα ημερήσια δρομολόγια του Καλοκαιριού.
APTERAKIAS
05-07-2008, 22:17
Τότε να πήγαινε το ΛΙΣΣΟΣ στο Ρέθυμνο.
navigation
05-07-2008, 22:22
Τότε να πήγαινε το ΛΙΣΣΟΣ στο Ρέθυμνο.
Μα το προβλημα δεν ήταν οτι δεν υπήρχε πλοίο...το προβλημα οτι η γραμμή ηταν ασύμφορη!
APTERAKIAS
05-07-2008, 22:27
Μα τι είναι αυτά που γράφετε είχα πάει πολλές φορές στον Πειραία και έβλεπα στο γκαράζ να μην υπάρχει χώρος ούτε για μηχανάκι από τα φορτηγά εξάλλου αν η γραμμή ήταν ασύμφορη τότε γιατί η HELLENIC SEAWAYS να σπαταλήσει έτσι ένα καλό HIGHSPEED.
navigation
05-07-2008, 22:31
Δυστυχώς όμως με αυτήν την γραμμή κοινός έμπενε μέσα το βαπορι. Και πιστεψε με Αpterakia δεν τα βγάζω απτον νου μου αυτα;)! Και εγώ οσες φορές ταξίδεψα είχε αρκετούτσικη κίνηση και απόρησα με αυτόν τον λόγο.Όμως είναι η πραγματικότητα!
Μην λεμε οτι θεμε!! ο Αpterakias εχει δικιο!! η γραμμη ειναι πολυ πολυ καλη!!
Εγω ειμαι ρεθεμνιωτηςκαι στο λεω με σιγουρια!! και με θειο καπετανιο στην ΑΝΕΚ!
navigation
05-07-2008, 22:39
Οκ εντάξει...αφήστε να λεώ οτι θελω;):D
Δεν στο λεω ετσι!! και συγνωμη αν σ'εθηξα!! απλα ειναι παρα πολλα στη μεση!! θα σου πω μονο οτι η Ανεκ οταν αγορασε την ρεθυμνιακη πηρε εκτος απο τα πλοια μαζι και ενα καλο πελατολογιο!!
vageliss23
05-07-2008, 22:51
Πως είναι δυνατόν η Ρεθυμνιακή να είχε κάθε μέρα δρομολόγιο και η ΑΝΕΚ να μην κατάφερνε να βγαίνει οικονομικά;
Νομίζω πως απλώς με δεδομένη την είσοδο του Βαρδινογιάννη στην HSW και το καραμπινάτο καρτέλ που στήνεται προσπάθησαν να κάνουν οικονομία κλίμακος.
navigation
05-07-2008, 22:52
Όχι δεν το πήρα στραβά!!!:DΤα ξέρω φίλε μου...τα ξέρω...απο εποχής Ρεθυμνιακής είμαι μέσα στα ¨πραγματα¨!Όπως είπα και παραπάνω και γω απόρησα για τον λόγο που έφυγε το Πρεβελης απο το Ρέθυμνο αλλα τα ¨αφεντικά¨ έτσι αποφασήσαν...εδώ που τα λέμε τους χειμερινούς μήνες καθημερινές ήταν μισο-άδειο..Τελος πάντων μακάρι να ξανακατεβεί Ρεθυμνο αν και δεν το βλέπω να γίνεται...δυστυχως!!!:(
navigation
05-07-2008, 22:56
[quote=vageliss23;89821]Πως είναι δυνατόν η Ρεθυμνιακή να είχε κάθε μέρα δρομολόγιο και η ΑΝΕΚ να μην κατάφερνε να βγαίνει οικονομικά;
quote]
Μην ξεχνάμε οτι επι Ρεθυμνιακής υπήρχαν τα μονοπώλεια στις γραμμές...όποτε δεν μπορούσαν να το βάλουν σε άλλη γραμμή. Επίσης δεν υπήρχαν τα γρήγορα πλοία...τώρα σε 6-7 ώρες εχεις φτάσει στον προορισμό σου, οπότε εχουν αποροφήσει αυτά ορισμένη κίνηση!
[quote=vageliss23;89821]Πως είναι δυνατόν η Ρεθυμνιακή να είχε κάθε μέρα δρομολόγιο και η ΑΝΕΚ να μην κατάφερνε να βγαίνει οικονομικά;
quote]
Μην ξεχνάμε οτι επι Ρεθυμνιακής υπήρχαν τα μονοπώλεια στις γραμμές...όποτε δεν μπορούσαν να το βάλουν σε άλλη γραμμή. Επίσης δεν υπήρχαν τα γρήγορα πλοία...τώρα σε 6-7 ώρες εχεις φτάσει στον προορισμό σου, οπότε εχουν αποροφήσει αυτά ορισμένη κίνηση!
φιλε μου ειναι ολοκληρη θεωρια!!! ειναι πολλα που εχουν συμβει!!!
αν θελεις μπορω να σου τα'αναπτυξωω!!;)
vageliss23
05-07-2008, 23:41
Μετά χαράς!
APTERAKIAS
05-07-2008, 23:49
Η γνώμη μου που η ΑΝΕΚ αποχώρησε από το Ρέθυμνο είναι,έκανε συμφωνία με την hellenic seaways να δρομολογήση ένα highspeed και να αραιώσει τα δρομολογιά της προς της Κυκλάδες,έτσι οι υψηλές τιμές του highspeed να αναγκάσουν τον κόσμο που τις προήγουμενες χρονιές κατέβαινε στο Ρέθυμνο φέτος να προτιμήσουν την αρκετά φθηνότερη γραμμή των Χανίων που φέτος δεν έχει ανταγωνιστή και με την πελατεία για τις κυκλάδες η ΑΝΕΚ είναι η μόνη κερδισμένη.
λοιπον!! πρωτον!!
η γραμμη επι εποχης ρεθυμνιακης ειχε αυτοκινητα-φορτηγα και της νοτιας κρητης!!
Απο Τυμπακι εως κοντα Σφακια ερχοντουσαν ρεθυμνο λογο της αποστασης!
εχεις παρατηρησει ποτε στον πειραια τα φορτηγα που ειναι απο ρεθυμνο και τυμπακι????? τα γκαραζ των πλοιων ειχαν ικανοποιητικους αριθμους!! η ρεθυμνιακη τοτε ειχε στα συν της και τις τιμες καθως ηταν η πιο φθηνη και την πολυτελεια αφου τα καραβια τις ηταν τα "νεοτερα" στην κρητη τοτε!!!
τοτε που πηγε η Ανεκ να την αγορασει εγινε συσκεψη στην νομαρχια και ο Βαρδινογιαννης ειχε εγειηθει προσωπικα (τοτε δεν ηταν το απολυτο αφεντικο) οτι τα καραβια θα εμενα ρεθυμνο και μαλιστα θα εκσυχρονιζοταν!!(αντικατασταση)..
εκει την πατησα οι ρεθεμνιωτες!!! στον πατριωτισμο...
και τωρα παλι την πατησαν με τον Κεντερη!! αλλα δεν θελουν ακομα να το παραδεχτουν!! αυτα τα ολιγα!!
Ολα αυτα βεβαια βολευουν την ΑΝΕΚ που βλεπει το χανιωτικο παντα γεματο και το Ηρακλειωτικο σχεδον το ιδιο!! αυτα!!
σε καληψα????
vageliss23
06-07-2008, 00:19
Ποιός όμως από τους λόγους αυτούς δε συντρέχει και τώρα;
Η ΑΝΕΚ στα Χανιά πάλι παλιά έβαζε μέχρι πριν 5-6 μήνες, η απόσταση προς τα Σφακιά παραμένει ίδια :p:p αν εξαιρέσεις τα έργα στην Ίμπρο, συνεπώς δε νομίζω πως η γραμμή δεν ήταν προσοδοφόρα!
Απλώς δεν ήταν ΤΟΣΟ προσοδοφόρα όσο το να στήσουν το ωραίο τους καρτέλ, και να στέλνουν τα φορτηγά στα Χανιά, να κουτσοβολεύουν το Ρέθυμνο με το Highspeed και ταυτόχρονα να κερδίζουν και από την Παροναξία.
Αυτός ο τοπικισμός και η στήριξη των Κρητικών(εδώ γελάμε) εταιρειών θα μας φάει....
κοιτα οσο ειχε καθε μερα πλοιο υπηρχε εμπιστοσυνη!! απ'ην στιγμη που αφησε ενα!!
και αυτο κουτσο(πρεβελη) ποιος θα ρισκαρη να παει?? πες μου... πανε στα σιγουρα στο ηρακλειο για διασυνδεσεις!!
αρα ετσι η γραμμη του ρεθυμνου ειναι για φουντο!!
Κατσε ομως φετος να την πιουμε με τον τουρισμο και χωρις καραβι και να το παρει χαμπαρι κανας μαγκας (εδω να σου πω δεν ξερω αν εμεινε κανεις:confused::confused:)) και θα δεις την ΑΝΕΚαρα φτυσημο!!
αλλα να ομολογησω οτι ειμαι και γω απ'αυτους τους "πατριωτες" που τον χειμωνα πηγαινα με τον ολημπιονικη γιατι ηταν δικο μας καραβι λεει:confused::rolleyes:
αυτα τα ολιγα!!
καλο βραδι!!
vageliss23
06-07-2008, 00:34
Τέρμα και από εμένα οι ανοησίες!
Μπορεί να έρθουν τίποτα Γάλλοι και να βάλουν καράβι 10 χρονών, 150 μέτρων και 22 κόμβων στο Ρέθυμνο; Θα τους στηρίξω!
Όσο για το Τσάμπιον, να μη νοιώθεις "ενοχές". Πολύ καλά κάναμε και το στηρίξαμε, όσο ήταν η καλύτερη και φθηνότερη λύση στη γραμμή!
Captain_Nionios
06-07-2008, 01:25
Η γρηγοροτερη ναι η καλυτερη ισως οχι.Το Champion ειναι ενα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ πλοιο που ομως η εσωτερικη του σχεδιαση ταιριαζει γαντι στις γραμμες της Ιταλιας.Εχει απειρους ανεκμεταλευτους χωρους που θα μπορουσαν να ειναι για επιβατες,πολυ απλα γιατι δεν εχει ποτε τον κοσμο του Αιγαιου.Οταν ηρθε εδω οι χωροι του ηταν λιγο στεναχωροι.
vageliss23
06-07-2008, 01:29
Εννοούσα πως ήταν η καλύτερη για τις δεδομένες συνθήκες.
Μιας και το ξεστρατίσαμε το θέμα πάντως, καλύτερα τα των Χανίων να τα συζητήσουμε σε άλλο thread!
κοιτα οσο ειχε καθε μερα πλοιο υπηρχε εμπιστοσυνη!! απ'ην στιγμη που αφησε ενα!!
και αυτο κουτσο(πρεβελη) ποιος θα ρισκαρη να παει?? πες μου... πανε στα σιγουρα στο ηρακλειο για διασυνδεσεις!!
αρα ετσι η γραμμη του ρεθυμνου ειναι για φουντο!!
Κατσε ομως φετος να την πιουμε με τον τουρισμο και χωρις καραβι και να το παρει χαμπαρι κανας μαγκας (εδω να σου πω δεν ξερω αν εμεινε κανεις:confused::confused:)) και θα δεις την ΑΝΕΚαρα φτυσημο!!
αλλα να ομολογησω οτι ειμαι και γω απ'αυτους τους "πατριωτες" που τον χειμωνα πηγαινα με τον ολημπιονικη γιατι ηταν δικο μας καραβι λεει:confused::rolleyes:
είχαν μια σκασίλα φίλε μου μανου...αλλά αποτι μου λένε ούτε οι ρεθυμνιώτες στηρίζουν τα νέα πλοία
geosarant1980
06-07-2008, 13:05
Καλημέρα. Αλήθεια, μπορεί στη γραμμή του Ρεθύμνου να σταθεί δίδυμο πλοίων (για καθημερινές αναχωρήσεις); Εγώ προσωπικά δε νομίζω… Για να ανταγωνιστείς τα Έλυρος, Αριάδνη, Φαιστός, Κνωσός, θα πρέπει να έχεις κάτι αντίστοιχο.;)
Με ένα Αρκάδι μπορούσες να κοντράρεις το Λισσός όχι όμως και το Αριάδνη… :(
Ποιος τρελός εφοπλιστής θα βάλει σύγχρονα πλοία στη γραμμή του Ρεθύμνου;:confused:
Άλλωστε και παλιότερα που ο ανταγωνισμός ήταν μικρότερος ( εποχή Λισσός, Κάντια, Ρέθυμνον κτλ) τα Ρεθυμνιώτικα βαπόρια δε γέμιζαν.
Για να μη θυμηθώ την εποχή που προσέγγιζαν ενδιάμεσα και σε κάποιο κυκλαδονήσι (Σίφνο νομίζω) για να κονομήσουν κανα επιπλέον επιβάτη…;)
Κακά τα ψέματα, τα νέα βαπόρια των Χανίων και του Ηρακλείου οδήγησαν/οδηγούν στο θάνατο όλες τις υπόλοιπες γραμμές της Κρήτης... (Πειραιάς- Ρέθυμνο, Πειραιάς-Αγ. Νικόλαος- Σητεία, Πελ/σος-Κίσσαμος)
vageliss23
06-07-2008, 13:24
Κι όμως, το Ρέθυμνο είχε δίδυμο πλοίων ακόμα και πριν 4-5 χρόνια όταν στα Χανιά υπήρχε και ο ανταγωνισμός του Blue Star, και στο Ηράκλειο είχαν ηδη κατέβει τα παλάτια.
Το Πρέβελης μια χαρούλα είναι για τη γραμμή, και ελπίζω να επανέλθει γρήγορα.
profitis
06-07-2008, 16:01
Όσο για το Τσάμπιον, να μη νοιώθεις "ενοχές". Πολύ καλά κάναμε και το στηρίξαμε, όσο ήταν η καλύτερη και φθηνότερη λύση στη γραμμή!\
Δεν θυμάμαι να ήταν η φτηνότερη ούτε και η καλύτερη λύση στη γραμμή...Μάλλον πως το Αριαδνή ήταν φτηνότερο και αυτο ήταν που έριξε τις τιμές και βελτιώθηκαν κατακόρυφα οι υπηρεσιές εκεινη τη περίοδο αφου αν δεν είχε κατέβει ο ανταγωνισμός με Λατω-Λισσος θα είμασταν ακόμη μέχρι που να φτιαχτει το Ελυρος.
Επιπλέον στο Αριαδνη για τους επιβάτες ήταν πολύ καλύτερο, είχες το καθισματάκι σου και το κεφάλι σου ήσυχο σε φοβερές τιμές (το φοιτητικο για ένα φεγγάρι ειχε μέχρι και 14 ευρώ μετά πήγε και αυτο στα 20 και το κανονικο 21). Τι να λέμε τώρα...
marioskef
06-07-2008, 19:38
Ο λόγος που τα πλοία της τότε Ρεθυμνιακής είχαν πετύχει ήταν (από όσο θυμάμαι και από αυτα που έχω καταλάβει) το πολύ ικανοποιητικό μερίδιο που είχε σταα φορτηγά. Η εταιρεία είχε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και παρα πολλοι
φορτηγατζήδες το προτιμούσαν.
Από τη στιγμή που η εταιρεία εξαγοράστηκε και κυρίως από τη στιγμή που εξαγοράστηκε από την ΑΝΕΚ ήταν φυσιολογικό να μην υπάρχει η επιθετική πολιτική που υπήρχε παλιότερα αρα και να χάσει αρκετούς πελάτες.
Η γραμμή δεν περπατά κι αυτό φαίνεται κι απο το γεγονός οτι και η ΝΕΛ αλλα και η ΧΣΓ, δεν είναι ικανοποιημένοι και τερματίζουν - συρρικνώνουν την παρουσία τους εκεί
Παιδιά δεν ξερώ αν το έχετε αναφέρει αυτό που θα πω !!!πάντως η ανεκ έχει φτιάξει μια καταπληκτική ιστοσελίδα με την οποία μπορείς να δεις πώς είναι μέσα το πλοίο πατώντας εικονική περιήγηση …μπορείς να δεις τα πάντα σαλόνια γέφυρα καμπίνες και αλλά
Thanasis89
09-07-2008, 00:57
Διαβάζω εδώ και αρκετούς μήνες τα διάφορα posts στα πλοία της ΑΝΕΚ (Λισσός, Πρέβελης, Αριάδνη, Έλυρος κλπ) και θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση ίσως όχι τόσο πρωτότυπη. Χωρίς βέβαια να γνωρίζω και το βαθύ παρελθόν της εταιρίας παρατηρώ μια σταδιακή και καλοστημένη "επίθεση". Τι θέλω να πω με αυτό ;
Εκεί που ήταν μια εταιρία με σταθερό βλέμμα μόνο στην Κρήτη και στην Αδριατική (ας μου επιτραπεί να συμπεριλάβω και τις ναυλώσεις σ' αυτό το σημείο) πλέον ακολουθεί μια στρατηγική δραστηριοποίησης σε όλο το Αιγαίο.
Πρώτα, συμμετέχει εμμέσως στα ΔΣ των άλλων ναυτιλιακών (βλέπε HSW, ΝΕΛ κλπ) κάνοντάς τις νομίμως πέρα και παράλληλα κερδίζοντας από αυτές.
Έπειτα, αφού κάνει πέρα τα καράβια των άλλων ναυτιλιακών δρομολογεί και πάλι "νομίμως" τα δικά της και σιγά σιγά κάνει βήματα προς την επικράτηση στο Αιγαίο.
Είναι κάποιες σκέψεις που έγιναν εντονότερες με την δρομολόγηση του Λισσός στην γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη και θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν θα έπρεπε να κάνω την δημοσίευση σ' αυτό το θέμα ή στο θέμα της Sea Star. Απλά πιστεύω ότι γίνεται όλη η "επίθεση" προς όφελος της ΑΝΕΚ και γι' αυτό το δημοσιεύω εδώ.
scoufgian
31-08-2008, 15:39
ας απολαυσουμε ,Λατω και Κρητη 1,για λιγο καιρο ακομα, διπλα διπλα.........
13913
agnostos
31-08-2008, 15:52
Οταν θα μπει το Ελυρος στην γραμμη των Χανιων μαζι με την Αριαδνη το Λατω που παει ?? Το αφηνουν σε αναμονη για τιποτα "εκτακτο"(οπως ηταν το Λισσος) το πουλανε η μπαινουν και σε καμια αλλη γραμμη στο Αιγαιο?
Το Ε.Βενιζελος ποτε επιστρεφει??
scoufgian
31-08-2008, 15:58
Οταν θα μπει το Ελυρος στην γραμμη των Χανιων μαζι με την Αριαδνη το Λατω που παει ?? Το αφηνουν σε αναμονη για τιποτα "εκτακτο"(οπως ηταν το Λισσος) το πουλανε η μπαινουν και σε καμια αλλη γραμμη στο Αιγαιο?
μην εισαι τοσο βιαστικος.ολες οι αποριες σου θα λυθουν σιγα σιγα.ερχονται και δεξαμενισμοι,ερχεται και χειμερινη περιοδος,εχουν να παιχτουν πολλα παιχνιδια.......
.voyager
31-08-2008, 19:11
Mα κανείς δεν είπε ότι θα μπούν καν και τα 2 (Έλυρος & Αριάδνη) στα Χανιά...
Georgecz3
01-09-2008, 01:10
Ακουσα οτι ο Πρεβελης θα διπλαρώσει το Λισσος το χειμώνα στην γραμμη Πειραιας -Χιος -Μυτιληνη .
Επισης διαβασα στο θεμα του Λατο οτι φιμες θέλουν το Λατο στα Δωδεκανησα....
Και κανώ ενα προσωπικο συλογισμο και λεώ: Πες οτι αγοράζει την Αριαδνη η Ανεκ να διπλάρωσει τον Ελυρο στα Χανια, μας μενει εκτος το Λατο. Ερχεταί και ο Βενιζέλος απο τυνησία και μενει κ αυτός εκτος..Αλλα η φύμη θέλει το Λατο στα δωδεκάνησα , μα λέγεται πώς δεν μπορεί να δέσει σε εκείνα τα λιμανια... Τα Κρητη μπορούν άραγε???
Πιστεύω οτι καταλάβατε που παω τον προσώπικό μου συνηρμο. Θα ηθέλα τα φώτα σας για το αν μπορεί κατι τέτοιο να είναι πιθανόν
Εγώ δεν καταλαβαίνω απο που προκύπτει αυτό που λένε πολλά μέλη ότι δεν θα μείνει αριάδνη και έλυρος μαζί στα χανιά,εγώ νομίζω πως αυτό είναι ότι πιο λογικό να γίνει δλδ τι θα ξαναφήσουν το Λάτώ να φωνάζει ο κόσμος η κάνεις μια ανβάθμιση η δεν τη κάνεις.
Αν η Ανέκ δεν αγοράσει το Αριάδνη τότε το καλύτερο σκαρί να διπλαρώσει τον Έλυρο είναι σίγουρα ο Βενιζέλος,ώμος κάθε τον χειμώνα το Κρήτη ι πάει στην Βενετία,τότε ποιός θα πηγαίνει στο Ηράκλειο μαζί με το Κρήτη ιι το Λατό ταιριάζει σίγουρα καλύτερα.Ίσως να έρθει και ο Σοφοκλής για λίγο ώπος το συνηθύζει.
Εγώ δεν καταλαβαίνω απο που προκύπτει αυτό που λένε πολλά μέλη ότι δεν θα μείνει αριάδνη και έλυρος μαζί στα χανιά,εγώ νομίζω πως αυτό είναι ότι πιο λογικό να γίνει δλδ τι θα ξαναφήσουν το Λάτώ να φωνάζει ο κόσμος η κάνεις μια ανβάθμιση η δεν τη κάνεις.
Το λογικό δεν θα ήταν πως όταν έχεις 2 τέτοιες καραβάρες θα στείλεις την μία Χανιά και την άλλη Ηράκλειο; (με την προοπτική πάντα πως μένει η αριάδνη στην ανέκ). Γιατί να τα έχεις και τα 2 Χανιά και να αφήσεις ένα πιο παλιό όπως το Λατώ σαν κύριο καράβι της εταιρίας στο Ηράκλειο;
george__
02-09-2008, 12:15
Δεν θα μπορούσε ο Ελ. Βενιζέλος , όταν γυρίσει από την ναύλωση , να πάει αυτός Ηράκλειο?
Δεν θα μπορούσε ο Ελ. Βενιζέλος , όταν γυρίσει από την ναύλωση , να πάει αυτός Ηράκλειο?
Καλύτερα το Λατό παρά ο Βενιζέλος στο Ηράκλειο.
Γιατι τό λες αυτό kastro ? Ποιός είναι ο συλλογισμός σου?
Γιατι τό λες αυτό kastro ? Ποιός είναι ο συλλογισμός σου?
Το Λατό έχει μεγάλο γκαράζ που μπορεί να εξυπηρετήσει άνετα το Ηράκλειο και ο Βενιζέλος είναι καλύτερο βαπόρι από το Λατό.
Σε αυτό συμφωνώ μαζί σου. Αν θές όμως να προσπαθήσεις να κερδίσεις λίγο περίσσότερο κόσμο στην γραμμή, δεν θα πρέπει να βάλει πλοίο το οποίο θα μπορούσε να προσελκίσει το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη?
Μιας και δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα Παλάτια , πιστευο ότι θα ήταν καλύτερη επιλογη το Βενιζέλος...
Αλλά ο Βαρδινογιάννης μπορεί να έχει άλλα σχέδια.
θα δούμε.... από κοντα είναι ο χειμώνας
vageliss23
02-09-2008, 21:20
Ελπίζω να μη μείνει εντελώς χωρίς πλοίο το Ρέθυμνο.
Ελπίζω να μη μείνει εντελώς χωρίς πλοίο το Ρέθυμνο.
Λογικά κάτι δεν θα μπει; απλά δεν θα είναι κανένα απ'τα πιο "καλά".
manolis m.
03-09-2008, 00:05
teleutaies plirofories anaferoun pws i nel tha aporofithei apo tin anek..
teleutaies plirofories anaferoun pws i nel tha aporofithei apo tin anek..
MANOLI, Τι νέο είναι αυτό. κεραυνός .... Η Ανεκ νομίζω ότι έχει πουλήσει το μερίδιο που είχε στην ΝΕΛ, έτσι δεν είναι?
Αν γίνερι κάτι τέτοιο θα συμπεριλάβει και την εταιρεία της Αιγύπτου.
Για ενημέρωσε μας λοιπόν ;)....
cpt_Hiotis
03-09-2008, 08:57
Για ρίξε μια ματιά εδώ (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=107844&postcount=537) και εδώ (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=107875&postcount=540).
Φίλε chioti , είδα και αυτές τις καταχωρήσεις , εκ των υστέρων βέβαια , αλλά το θέμα είναι πως προκύπτουν αυτά, σίγουρα η ΑΝΕΚ έχει ρευστότητα από το ομολογιακό και την αύξηση που έκανε πέρυσι
θα δούμε πάντως μιας και οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα αυτό το χειμώνα θα είναι μάλλον πολλές μιας και έχουμε την MIG, τον Grimaldi και τον Βαρδινογιάννη κτλ με σχέδια που δεν έχουν ακόμα βγει στον αέρα
απο το να γίνει η ΝΕΛ παραμάγαζο της ΑΝΕΚ εγώ θα προτιμούσα να έλκεινε τελείως,τώρα κατά τη γνώμη μου αυτό που θα γίνει είναι μια απορρόφηση που στη αρχή θα παρουσιαστεί ως θυγατρική που θα κρατήσει τα σινιάλα και το όνομα (όπως έγινε με τη ρεθυμνιακή)άλλα στη συνέχεια είναι βέβαιο πως θα δούμε το μυτιλήνη με κιτρινομπλε κορδέλες και τη κρήτη στο φουγάρο,και θα χτυπάμε το κεφάλι μας στους μπουλμέδες εμείς οι νελίτες,γιατί ποιος ο λόγος να κρατήσει και άλλη εταιρεία τη στιγμή που θα έχει λισσός πρέβελη στη γραμμή.για τη nel egypt είμαι πολύ περίεργος καθώς δεν μπορώ να καταλάβω αν θα συμπεριληφθεί και αυτή στην απορρόφηση το λογικό είναι πως ναι γιατί δεν μπορεί να απορροφήσει τη μισή εταιρεία
Να δούμε τι θα πει και η επιτροπή ανταγωνισμού για αυτό.... Με την ΗSW και την ΝΕΛ την ΑΝΕΝ και την ΛΑΝΕ μάλλον θα έχουμε σχετικές παρεμβάσεις...
Μόνο στο Ιόνιο δεν θα έχουν δρομολόγια οι Χανιώτες...
θα γίνει σφαγή στην ακτοπλοΐα διότι δεν θα μείνουν οι υπόλοιπου παίκτες άπραγοι
manolis m.
03-09-2008, 11:54
Ante mpas kai doume ton ''RED SEA 1'' (mpliax) ws ''CRETA FAST'' (xexe) na kanei dromologia sta xania-rethimno!! Kai MYTILINI mazi me to PREVELIS stin Xio-Mytilini....ta aiolokia stis kyklades-Samo-Ikaria...tin panagia thallasini kai tin RED SEA II apo laurio kai apo rafina...Ton THEOFILO me to LISSOS gia xio-mytilini..kai ton taksiarxi Ro/Ro sta Xania i' sto Irakleio..Telika gia to MYTLILINI sketo akougotan oti tha to epairne alla isws eipe na tin parei olokliri tin NEL na ksemperdeuei..Opws episis i MYTILINI tha itan kali kai sto Rethimno pistuew i' gia skatzes Xania h' Agio Nikolao-Siteia..!!
Να δούμε τι θα πει και η επιτροπή ανταγωνισμού για αυτό.... Με την ΗSW και την ΝΕΛ την ΑΝΕΝ και την ΛΑΝΕ μάλλον θα έχουμε σχετικές παρεμβάσεις...
Μόνο στο Ιόνιο δεν θα έχουν δρομολόγια οι Χανιώτες...
θα γίνει σφαγή στην ακτοπλοΐα διότι δεν θα μείνουν οι υπόλοιπου παίκτες άπραγοι
Έχουν για Κέρκυρα!
Σωστά έχεις δίκιο ;). Sorry
Speedkiller
03-09-2008, 12:23
Δεν ξέρω πραγματικά τι θα γίνει ωστόσο πιστεύετε πως ο Βεντούρης έκανε ολόκληρη ΝΕΒ EGYPT για να την πουλήσει στην ΑΝΕΚ???Εγώ αυτό που πιστεύω είναι πως αυτό που πουλάει τελικώς,αν πουλήσει,είναι η γραμμή χιος Μυτιλήνη με τα πλοία της...Μόνο το Μυτιλήνη δηλαδή...Φυσικά υποθέσεις κάνω...
Νομίζω πως έφτασε η ώρα ύστερα απο την παρουσίαση αρκετών εταιρείων να δούμε και μερικά φυλλάδια της ΑΝΕΚ ξεκινώντας πριν απο 20 χρόνια....
1988 λοιπόν και το Άπτερα έχει ήδη αρχίσει δρομολόγια για Χανιά...Επίσης η εταιρεία αναγγέλει με περηφάνεια την έλευση των Λατό και Λισσός...
14465
14466
14467
14468
1989,χρονιά έναρξης και χρονιά τέλους...
Εναρξη των δρομολογίων των Λατώ και Λισσός....
Τέλος για το Κύδων....του πρώτου πλοίου της ΑΝΕΚ απο την ιδρυσή της...
14473
14474
14475
14476
1990 και οι πρώτες κανονικές φωτογραφίες των Λατώ και Λισσός είαι γεγονός για το φυλλάδιο της ΑΝΕΚ...
14489
14490
14491
1991,και η εταιρεία για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσει κρουαζιέρες με το Λατώ...στα πρότυπα των Μινωικών και του Στρίντζη...
14497
14498
14499
1992 και το μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό Ελ.Βενιζέλος έρχεται στον στόλο της εταιρείας...Μάλιστα τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιήσει και μία κρουαζιέρα στη Βηθλεέμ...
Απο την άλλη το Λισσός ύστερα απο 4 σεζόν στην Αδριατική έρχεται να αντικαταστήσει το Κρητη στην γραμμή των Χανίων...
14500
14501
14502
Το 1993 το έντυπο μεγαλώνει ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής και παράλληλα η εταιρεία εγκαινιάζει και τα δρομολόγια προς Τεργέστη...
Επίσης προσθέτει άλλο ένα πλοίο στο στόλο της που το ονομάζει Κύδων (μετέπειτα Τάλως και νύν Ιεράπετρα Λ...)
14503
14504
14505
πολύ καλα τότε τα φυλαδια των εταιρείων είχαν ωραίες φωτογραφίες και αξίζανε όχι σα τα σημερινά που πιο πολύ ένδιαφέρον έχει ένα φυλάδιο της aegean παρά μιας ακτοπλοικής εταιρείας :(
έχω και μια απορία το 1988 αφού είχε ήδη έρθει το ΚΡΗΤΗ γιατί το ΚΥΔΩΝ αυτό το μονοπρόπελο βαπόρι που μόνο στα χαρτιά έγινε εγ/ογ:mad: (ας με συγχωρέσουν οι θαυμαστές του) παρέμενε στη γραμμή των Χανίων ενώ το ΚΡΗΤΗ που τότε ήταν ένα σύγχρονο απο κατασκευυή του ΕΓ/ΟΓ ήταν σε μια δευτερευουσα γραμμή χανιά-θεσσαλονικη
1994 και το φυλλάδιο γράφει...''Είναι ωραίο να ταξιδεύεις''.....
Στα δρομολόγια της Αδριατικής έρχεται να προστεθεί και αυτό προς Μπάρι με το Κρήτη στην τελευταία του χρονιά στην ΑΝΕΚ πρίν πουληθεί στην Agapitos Lines...
Eπίσης 2 φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο του Ηρακλείου έχει και ως ενδιάμεσο σταθμό την Μήλο...
14507
14508
14509
14510
Τα φυλλάδια του 1995 και του 1996 μαζί με μία κούτα σπάνιου υλικού χάθηκαν με τη μετακόμιση που έκανα το 2002 που παντρεύτηκα...Μία στενάχωρη στιγμή για μένα...
Αναγκαστικά λοιπόν θα συνεχίσουμε με 1997,εκεί όπου το Κύδων έχει μετονομαστεί σε Τάλως και που δύο νέα πλοία έρχονται στον στόλο της ΑΝΕΚ...Κρήτη Ι και Κρήτη ΙΙ....
14513
14514
14515
14516
14518
Το 1998 η εταιρεία αρχικά εκδίδει το παρακάτω φυλλάδιο το οποίο είναι πολύ ''φτωχό''για τα δεδομένα της ΑΝΕΚ.....
14520
Τον Μάρτιο όμως επανακυκλοφορει με πλούσιο υλικό για εμάς τους φανατικούς συλλέκτες φυλαδίων...
14521
14522
14523
14524
1999 και το Κάντια εκτελεί δρομολόγια προς τα Δωδεκάνησα...
Επίσης άλλος ένας Βενιζέλος έρχεται να βρεί τον Ελευθέριο στον στόλο της ΑΝΕΚ...Ο Σοφοκλής είναι πλέον γεγονός....
14526
14527
14528
14529
14530
Το 2000 είναι μία σημαντική χρονιά για την εταιρεία μιας και συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΛ,είναι πλέον ο σωτήριος στρατηγικός επενδυτής της ΔΑΝΕ,συμμετέχει με ποσοστό 50% στην ΑΝΕΝ,κάνει εξαγορά της ΛΑΝΕ χωρίς όμως να της αλλάξει σινιάλα...και της δίνει και το Τάλως στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των δρομολογίων που το ονομάζει Ιεράπετρα Λ,απορροφά την Ρεθυμνιακή και ντύνει τα Αρκάδι και Πρέβελη με τα σήματα της ΑΝΕΚ,δρομολογεί απο το καλοκαίρι ένα νέο πλοίο στην Αδριατική,το αδερφό του Σοφοκλής που για αρχή το ονομάζει Κρήτη V,γρήγορα όμως και πριν δρομολογηθεί θα ονομαστεί Λευκά Όρη,και αναγγέλει για την επόμενη χρονιά την άφιξη δύο νεότευκτων χωρίς όμως να τα ονοματίζει ακόμα....
14533
14534
14535
14536
Φιλε vinman πραγματικα σε ευχαριστουμε για τα μοναδικα αφιερωματα που ανεβαζεις καθε μερα!Να σαι καλα:wink:
Υ.Γ Κοιταχτε πως αλλαζουν στα φυλαδια χρονο με το χρονο οι ταχυτητες των πλοιων....:rolleyes:
2001 και τα Olympic champion και Olympic spirit (μετέπειτα Hellenic spirit) είναι τα πρώτα νεότευκτα πλοία στην 34χρόνη ιστορία της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης...
14537
14538
14539
Ας δούμε και δύο απο τα αυτοκόλλητα που χρησιμοποιούσε η εταιρεία για τα παρ-μπρίζ των οχημάτων...
14540
panthiras1
04-09-2008, 19:10
vinman έχεις ένα πάρα πολύ κάλό αρχείο. Μπράβο.
Ας δούμε και κάποιες απο τις πολλές καρτ-ποστάλ που έχει κυκλοφορήσει κατά καιρούς η ΑΝΕΚ...,
14545
14546
14547
14548
Είσαι φοβερός vinman!!! Περίμενα πως και πως την παρουσίασή σου!! Εξαιρετική δουλειά!!! Να'σαι καλά φίλε μου!!:D:D:D
sylver23
05-09-2008, 02:11
εδωσες ρεστα σημερα.μπραβο
ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
ΜΠΡΑΒΟ
Appia_1978
05-09-2008, 12:49
Το δεύτερο Κύδων άλλαξε όνομα σε Τάλως μετά τη μετασκευή του ή λίγο πιο μπροστά;
Θυμάμαι στο πρακτορείο στην Πάτρα μια καρτ-ποστάλ με το πλοίο πριν τη μετασκευή του, αλλά ήδη με το όνομα Τάλως. Και δε μου φαινόταν ρετουσαρισμένη ;-)
Φίλε μου νομίζω ότι το Τάλος άλλαξε όνομα κατα την μετασκευή του όταν του προσυέθηκε το πίσω τμήμα με τα καταστρώματα και τις προσθετες καμπίνες.
Να και μια φωτογραφία του
panthiras1
05-09-2008, 16:50
Εδώ μπορούμε να δούμε τις διαφορές
http://www.faktaomfartyg.se/kydon_1975_b_1.htm
http://www.faktaomfartyg.se/talos_1975_b_1.htm
Απο το αρχείο πολύ καλού φίλου,σπάνια μπροσούρα της ΑΝΕΚ απο τη δεκαετία του '70....
Αφιερωμένη σε όλο το Ναυτιλία και στα παιδιά που θα βρεθούμε αύριο στη συνάντηση της Ραφήνας!!
15562
15563
15564
Φιλαρακι, Η μπροσούρα αυτή είναι πραγματι συλλεκτική.
Αυτό θα πει αρχείο
Μπράβο σου
agnostos
11-09-2008, 19:01
Παιδια να κανω μια ερωτηση...
Ειδα στην ιστοσελιδα της ΑΝΕΚ πως εχει την κυριοτητα των μετοχων της ANEK Italia... Αυτη η εταιρια τι διαφορα εχει απο την ΑΝΕΚ και που δραστηριοποιειται??
heraklion
11-09-2008, 19:30
Ειδα στην ιστοσελιδα της ΑΝΕΚ πως εχει την κυριοτητα των μετοχων της ANEK Italia... Αυτη η εταιρια τι διαφορα εχει απο την ΑΝΕΚ και που δραστηριοποιειται??
Νομίζω ότι με τον όρο ANEK ITALIA η ΑΝΕΚ εννοεί τις γραμμές της Αδριατικής.
H anek italia είναι θυγατρική της ANEK LINES και έχει σχέση με την κεντρική πρακτόρευση των πλοίων της στην Ιταλία...
marioskef
12-09-2008, 09:33
Σωστα η εταιρεία είναι ο κεντρικός πράκτορας στην Ιταλία και της ανήκει πλέον κατά 49% αν θυμάμαι καλά
Φίλε μου σωστά θυμάσαι, για του λόγου το αληθές μπορείς να δεις και την μετοχική συνθεση των θηγατρικών της από την παρουσίαση του 2008 της εταιρείας στο site της ΑΝΕΚ, σλαιτσ 18
nickosps
15-09-2008, 20:07
Κρήτη Ι και Πρέβελης και στη μέση Εξπρές Πήγασος της HSW! Αφιερωμένη σε όλους!
μιχαλης79
24-09-2008, 19:14
Και επισημα απο σημερα στην σελιδα την εταιρειας το Ελυρος http://www.anek.gr/greek/ships/elyros1.html
agnostos
24-09-2008, 20:48
Το ARIDNE δεν βλεπω!!!:mrgreen:
dimitris
24-09-2008, 20:52
το "Αριαδνη" δεν ανηκει στον στολο της ΑΝΕΚ ναυλωμενο ειναι...
agnostos
24-09-2008, 20:54
το "Αριαδνη" δεν ανηκει στον στολο της ΑΝΕΚ ναυλωμενο ειναι...
Το 3ερω... Λογω των φημων το εκανα το σχολιο...;)
Kostis_KRHTH
24-09-2008, 21:01
Και επισημα απο σημερα στην σελιδα την εταιρειας το Ελυρος http://www.anek.gr/greek/ships/elyros1.html
εικονική περιήγηση δεν βαλανε όμως.. κρίμα
hayabusa
24-09-2008, 21:05
από ποια εταιρεία έχει ναυλωθεί η Αριάδνη παιδιά;
από ποια εταιρεία έχει ναυλωθεί η Αριάδνη παιδιά;
Hellenic seaways...
hayabusa
24-09-2008, 21:09
σωστός ;) ευχαριστώ πολύ :)
mastrovasilis
26-09-2008, 11:52
Τα εγκαίνεια του ε/γ-ο/γ Έλυρος της ΑΝΕΚ, παρουσία του ΥΕΝ, Αν.Παπαληγούρα πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά από το νέο κτήριο του ΥΕΝ. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από όλητη ναυτιλαική βιομηχανία, τις τράπεζες και τους φορείς της πόλης. O διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΚ, Γιάννης Σ.Βαρδινογιάννης επεσήμανε:
< Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά γιατί η AΝΕΚ Lines εισέρχεται σε μια αποφασιστική και δυναμικά εξελισσόμενη φάση, τόσο για την ανάπτυξη της όσο και για την προσφορά της στο επιβατικό κοινό, ενισχύοντας τις βάσεις για μια σταθερή πορεία προς το μέλλον.
Οι ανάγκες της σύγχρονης ναυτιλίας, στην εποχή των νέων τεχνολογιών και της εκμηδένισης των αποστάσεων, στην εποχή όπου διαμορφώνονται νέα δεδομένα για την ελληνική ναυτιλία, επιτάσσουν μια ακούραστη, συνεχή προσπάθεια και πρωτοποριακές ενέργειες έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του επιβατικού κοινού> και προσέθεσε:
<Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η δημιουργία ενός αξιόπλοου και ανταγωνιστικού για τα ευρωπαϊκά δεδομένα στόλου που θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στη βελτίωση του ελληνικού τουρισμού αλλά και στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.
Μέλημα μας είναι και η προστασία του περιβάλλοντος και για αυτό το λόγο να είστε σίγουροι ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει και γίνονται τον τελευταίο καιρό από την εταιρεία μας, θα συνεχιστούν και θα αποτελέσουν μέρος της καθημερινότητας των πλοίων μας.
Το ΕΛΥΡΟΣ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα πλοία που θα πλέουν στις ελληνικές θάλασσες, κατασκευασμένο με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, με δυνατότητα παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.
Πιστοί στις αξίες μας και με γνώμονα την 40χρονη σταθερή παρουσία μας στις ελληνικές θάλασσες, έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι το «ΕΛΥΡΟΣ» θα συμβάλει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό των ακτοπλοϊκών μας γραμμών και θα ενισχύσει την συνεχή προσπάθεια της ΑΝΕΚ LINES για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας>.
πηγή. http://www.marinews.gr
Kostis_KRHTH
30-09-2008, 16:52
Κάποιος είπε σε ένα άλλο φορουμ ότι ετοιμάζετε πλήρωμα για καινούργια παραλαβή! Ξέρει κάποιος κατα πόσο αληθεύει αυτό?
manolis m.
30-09-2008, 20:54
Koita sto analogo thema ''plirofories i' fimes gia agora i' pwlisi EG/OG''...
Kostis_KRHTH
30-09-2008, 22:00
to opoio briskete?
cpt_Hiotis
30-09-2008, 22:25
Σου παραθέτω το link για το αντίστοιχο θέμα:http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?p=119767#post119767
Kostis_KRHTH
30-09-2008, 22:47
σε ευχαριστώ φιλε! Το ειχα βρει ... αλλα σε ευχαριστω
stelios_ag
01-10-2008, 15:44
Η ΑΝΕΚ βρήκε το σωστό target group για την προβολή της!!:cool:
.voyager
01-10-2008, 16:05
Εγώ διαφωνώ :) Σωστό target group οι καραβολάτρες που έχουν έτσι κι αλλιώς γνώση για την εταιρία; Δεν είμαστε κοινοί ταξιδιώτες που πρέπει να πληροφορηθούμε την έλευση νέου πλοίου ή τιμές ή δρομολόγια! Ο μόνος λόγος θα είναι αυτός του γοήτρου. Δεν βρίσκω άλλο λόγο για το marketing της εταιρίας να βάλει link εδώ! Και δεν είναι άκυρος λόγος, βέβαια.
agnostos
01-10-2008, 16:09
Εγώ διαφωνώ :) Σωστό target group οι καραβολάτρες που έχουν έτσι κι αλλιώς γνώση για την εταιρία; Δεν είμαστε κοινοί ταξιδιώτες που πρέπει να πληροφορηθούμε την έλευση νέου πλοίου ή τιμές ή δρομολόγια! Ο μόνος λόγος θα είναι αυτός του γοήτρου. Δεν βρίσκω άλλο λόγο για το marketing της εταιρίας να βάλει link εδώ! Και δεν είναι άκυρος λόγος, βέβαια.
Για ποιο λινκ λεμε??:cool:
stelios_ag
01-10-2008, 16:17
Για ποιο λινκ λεμε??:cool:
Για τη διαφήμιση της ΑΝΕΚ στο banner του nautilia.gr.
agnostos
01-10-2008, 16:22
Το κατλαβα... αφου το ειχα γραψει ομως...:p
ευχαριστω παντως;)
Σύμφωνω με τον φίλο voyager1984 απόλυτα
Σύμφωνω με τον φίλο voyager1984 απόλυτα
Δηλαδή το banner της Superfast δεν σας ενοχλούσε;Μόνο αυτό της ΑΝΕΚ;;;;:confused::rolleyes:
Στο μεταξύ αυτό το θέμα αφορά μόνον τους Admin και την ΑΝΕΚ ,ασε που επιπροσθέτως ομορφαίνει την όψη του sait,βαπόρια έχουμε βαπόρια να βλέπουμε!
.voyager
02-10-2008, 19:03
Δεν είπε κανείς ότι ενοχλεί! Αντιθέτως, ταιριάζει και με τα χρώματα του φόρουμ, αλλά ωραία κι η φωτό του Έλυρος. Τζιτζί είναι!
dimitris
02-10-2008, 20:41
Δεν είπε κανείς ότι ενοχλεί! Αντιθέτως, ταιριάζει και με τα χρώματα του φόρουμ, αλλά ωραία κι η φωτό του Έλυρος. Τζιτζί είναι!
Αφου ειναι τζιτζι voyager1984 παρτην και σε μεγαλη διασταση!!!:D
18472
Πηγή ΑΝΕΚ
.voyager
02-10-2008, 20:50
Dimitri, σ' ευχαριστώ, όμορφη η αεροφωτογραφία από την ιστοσελίδα!!
Η φωτογραφία είναι εξώφυλο στον εφοπλιστή.
thalassolykos
03-10-2008, 01:35
μηπως θα μπορουσαμε να εχουμε και τις αλλες ??
manolis m.
03-10-2008, 08:47
I phwto einai tou GIWRGOY GIANNAKI...Na to grafoume auto re paidia otan parousiazoume pneumatiki idioktisia allou!!
.voyager
03-10-2008, 09:45
I phwto einai tou GIWRGOY GIANNAKI...
Έχει βάλει την πηγή, οπότε εκεί βλέπει κανείς και το όνομα του φωτογράφου. Είναι κι εξώφυλλο στον "Ε". Είναι αυτονόητο ποιός την τράβηξε ;)
manolis m.
03-10-2008, 11:06
Tipota den einai autonoito efoson den graftike..Tipota den ennoeitai pou mas elegan kai oi kathigites sto sxoleio otan pigename na dwsoume eksetaseis..!;)
dimitris
03-10-2008, 16:35
manolis m. η φωτογραφια ξερεις απο που ειναι ειδικα εσυ και απο την πρωτη στιγμη που την ανεβασα γραφω οτι η πηγη ειναι η ΑΝΕΚ, τωρα αν η εταιρεια στο cd δεν αναφερει τον φωτογραφο δεν φταιω εγω, ξερω οτι τετοιες φωτογραφιες βγαζει συνηθως ο Κος Γιαννακης αλλα δεν ημουν 100% σιγουρος για να το αναφερω.
.voyager
03-10-2008, 19:48
Tipota den einai autonoito efoson den graftike..Tipota den ennoeitai pou mas elegan kai oi kathigites sto sxoleio otan pigename na dwsoume eksetaseis..!;)
Ναι βρε Μανώλη, αλλά η πηγή είναι αρκετή. Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να ξέρει ποιανού είναι η φωτό που βρήκε στην τάδε ιστοσελίδα. Αν δεν απατώμαι, στην προκειμένη, ούτε το ίδιο το site δεν το αναφέρει!
Εξάλλου κι εσύ στις τόσες και ωραίες φώτος που ανεβάζεις, δε βάζεις όνομα φωτογράφου. Ούτε καν πηγη :D
Οff topic, scuza!
Το έχουμε κάνει λίγο chat φίλοι, εξηγήσεις περί πηγών έχουν δωθεί εκατέρωθεν, το θέμα έκλεισε εδώ. Παρακαλώ να πάμε παρακάτω, αρκετά μην το κουράζουμε.
Speedkiller
06-10-2008, 18:16
Και να η πρόταση μου για την ΑΝΕΚ....:p:p:p
Την επόμενη φορά υπόσχομαι πιο προσεχτική δουλεία!!!
18992
ΠΗΓΗ (http://navysite.de/ships/comfort.htm)
Αφιερωμένη στον Manoli M...:D
manolis m.
07-10-2008, 08:34
Se euxarsitw Speedkiller...Xaxaxa:D:D:D...ELEOS...!
XALIA MAVRA EINAI XEIROTERO KI APO IAPONIKO :):)
manolis m.
07-10-2008, 08:48
Oleni file mou....Exeis faei iapwneziko ban pote ???? xaxaxaxaxa:D:D:D..akou xeirotero kai apo giaponeziko...
Finnpartner_1966
07-10-2008, 08:49
XALIA MAVRA EINAI XEIROTERO KI APO IAPONIKO :):)
Ααααααα, πολυ χαιρομαι που η ΑΝΕΚ θα παρει ενα καραβι καταλληλο για τις αναγκες της! Τι μετασκευες και τα ρεστα!! Αφηστε την Αριαδνη ησυχη, και παρτε το US-HS COMFORT!!! Aπλα ανοιχτε πορτες για γκαραζ στο πλάι! Προτεινω ονομα ΚΥΔΩΝ, μιας που και αυτο Τανκερ ηταν!!
manolis m.
07-10-2008, 08:53
E..meta apo ton Elyro,Ariadne & to neo japaneziko pou leei oti tha agorasei..isws na paroume kai kanena tetoio...Xaxaxa:p
Finnpartner_1966
07-10-2008, 10:21
Μεχρι να παρει το ΣΩΣΤΟ πλοιο, θα βασανισει κι αλλα δηλαδη.... Τι κριμα....
Giwrgos1980
07-10-2008, 13:25
Και το σωστό πλοίο εξ ανατολάς φίλε ΦΙΝ ειναι ένα εκ των Akashia ή Hamanasu έτσι?
manolis m.
07-10-2008, 15:29
Akrivws..Auto einai to swsto ploio...Alla akoma alla 4 xronakai thelei gia na to poulisoun oi Japanezei..afu panw katw se autin tin ilikia ta poulane..!
Giwrgos1980
07-10-2008, 17:48
Μακάρι να το πάρουν......αξίζουν και τα δύο πραγματικά.......
Finnpartner_1966
07-10-2008, 21:11
Και το σωστό πλοίο εξ ανατολάς φίλε ΦΙΝ ειναι ένα εκ των Akashia ή Hamanasu έτσι?
Sorry... To πλοιο του Speedkiller εννοουσα. Αυτα που αναφερεις πανε στο "βασανισμενα".
sirladros
22-10-2008, 09:35
αν εκτος απο το τελευταιο πλοιο της εταιρείας(Ελυρος)αν τα αλλα διαθετουν απλα προσβαση μεσω των 2-3 υπολογιστων τους με δορυφορικο ιντερνετ ή αν δαιθέτουν ολοκληρωμένη υπηρεσία wi fi hotspot?
αν εκτος απο το τελευταιο πλοιο της εταιρείας(Ελυρος)αν τα αλλα διαθετουν απλα προσβαση μεσω των 2-3 υπολογιστων τους με δορυφορικο ιντερνετ ή αν δαιθέτουν ολοκληρωμένη υπηρεσία wi fi hotspot?
προσωπικα σε λατω και αριαδνη που ταξιδεψα το καλοκαιρι υπαρχουν και υπολογιστες με δορυφορικο και hotspots αλλα με το laptop δεν μπορεσα να συνδεθω στο wi-fi... ισως εκανα κατι λαθος εγω:???: παντως διαθετουν...
marioskef
22-10-2008, 11:25
Στα ΚΡΗΤΗ αν και δεν τα εχω δοκιμασει, εχω δει οτι υπάρχουν οι συσκευές WIRELESS HOTSPOT...
manolis m.
22-10-2008, 16:12
Gia na sindetheis sto Wi-Fi twn ploiwn tin anek uparxoun kartes pou agorazontai apo tin reception tou ploiou an den kanw lathos!
dimitris
22-10-2008, 16:14
δεν κανεις λαθος προσφατα χρησιμοποιησα στο Λισσος Μανωλη
στο αριαδνη εγω συγκεκριμενα πηρα απο το καταστημα.... ;)
dimitris
22-10-2008, 16:19
αν θυμαμαι καλα 4 Ευρω η μιση ωρα και 7 Ευρω η ωρα
λιγο ακριβο δεν ειναι?
ειναι.... στο bs paros ειχε 9€ η 1,5 ωρα:???:
Από τον Νοέμβριο έτσι θα παραταχτούν τα πλοία της Ανέκ.
Έλυρος-Ελ.Βενιζέλος για Χανιά
Κρήτη ΙΙ-Λατό για Ηράκλειο.
Το Αριάδνη θα κάτσει ακόμα στην Πάτρα για Ιταλία και για το Πρέβελη δεν έχει κανονιστεί τίποτα.
Kostis_KRHTH
25-10-2008, 06:46
TO ARIADNI EINAI I SKATZA TOU SOFOKLIS KAI TO SOFOKLIS EXEI PAREI TI THESI TOU LEFKA ORI..
mastropanagos
25-10-2008, 14:04
Από τον Νοέμβριο έτσι θα παραταχτούν τα πλοία της Ανέκ.
Έλυρος-Ελ.Βενιζέλος για Χανιά
Κρήτη ΙΙ-Λατό για Ηράκλειο.
Το Αριάδνη θα κάτσει ακόμα στην Πάτρα για Ιταλία και για το Πρέβελη δεν έχει κανονιστεί τίποτα.
Μαλλον εχεις λαθος φιλε kastro..!!θα πανε
Κρητη Ι-Κρητη ΙΙ για Ηρακλειο και
Λατω-Ελυρος για χανια..!!
μιχαλης79
25-10-2008, 14:25
Συμφωνα με ανεπισημες πληροφοριες που κυκλοφορισαν στα Χανια, την τεταρτη 29/10 θα φυγει η πρωτη αποστολη για νεα παραλάβη απο Ιαπωνια :lol:
Μαλλον εχεις λαθος φιλε kastro..!!θα πανε
Κρητη Ι-Κρητη ΙΙ για Ηρακλειο και
Λατω-Ελυρος για χανια..!!
Τέτοια εποχή κάθε χρόνο το Κρήτη Ι πηγαίνει στην Βενετία.
Έλυρος και Βενιζέλος θα πάνε στα Χανιά.
Speedkiller
25-10-2008, 14:41
Πηγαινε προς αντικατάσταση Σοφοκλή όμως ενω τωρα υπάρχει και η Αριάδνη!
mastropanagos
25-10-2008, 14:47
Τέτοια εποχή κάθε χρόνο το Κρήτη Ι πηγαίνει στην Βενετία.
Έλυρος και Βενιζέλος θα πάνε στα Χανιά.
Μην επιμενεις σε παρακαλω,το Λατω θα πηγαινει Χανια,για να το λεω κατι ξερω παραπανω..!!
Συμφωνα με ανεπισημες πληροφοριες που κυκλοφορισαν στα Χανια, την τεταρτη 29/10 θα φυγει η πρωτη αποστολη για νεα παραλάβη απο Ιαπωνια :lol:
αντε να δουμε τι θα μας φερουν....(βσκ ολοι ξερουμε;))....
Speedkiller
25-10-2008, 14:54
Μην επιμενεις σε παρακαλω,το Λατω θα πηγαινει Χανια,για να το λεω κατι ξερω παραπανω..!!
Mastropanago coolare man...;)Οπως εσύ δεν στηρίζεις αυτά που λες με κάποιο πιο βαρύ επιχείρημα έτσι και ο Καστρο λέει τη δική του γνώμη(γνώση ίσως)...
mastropanagos
25-10-2008, 14:55
Mastropanago coolare man...;)Οπως εσύ δεν στηρίζεις αυτά που λες με κάποιο πιο βαρύ επιχείρημα έτσι και ο Καστρο λέει τη δική του γνώμη(γνώση ίσως)...
Μα δεν εχω κατι για να coolarw φιλε μου..Απλα αυτα που λεω τα στηριζω σε εγκυρες πηγες..!!:D
Τι δλδ καινούργιο πλοίο??????
Finnpartner_1966
25-10-2008, 17:53
Oχι, καινουρια μπαουλοποιηση!!
heraklion
25-10-2008, 17:55
Αφού στην ΔΕΗ μετασκευάζεται το AEGEAN 1 αν έρθει καινούριο πλοίο μαλλον θα μετασκευαστεί αλλού. Πάντως αν είναι το SUNFLOWER SAPPORO και κάνει την λιδια μετασκευή με τον ΕΛΥΡΟ λογικά θα τελειώσει σε λιγότερο χρόνο αφού έχει ήδη δύο καταστρώματα επιβατών και όχι ενάμισι.
Αφού στην ΔΕΗ μετασκευάζεται το AEGEAN 1 αν έρθει καινούριο πλοίο μαλλον θα μετασκευαστεί αλλού. Πάντως αν είναι το SUNFLOWER SAPPORO και κάνει την λιδια μετασκευή με τον ΕΛΥΡΟ λογικά θα τελειώσει σε λιγότερο χρόνο αφού έχει ήδη δύο καταστρώματα επιβατών και όχι ενάμισι.
ναι αυτο ειναι... αλλα το θεμα μαλλον θα ειναι το που θα γινει η μετασκευη.... πως θα βγαζουμε φωτο????;-)
heraklion
25-10-2008, 18:12
Που αλού στο Πέραμα.
μιχαλης79
25-10-2008, 19:49
Aς ερθει με το καλο και χωρος θα βρεθει :D
Καποια στιγμη θα αδιασει και ο χωρος μπροστα απο το AEGEAN 1 εκει που ειχε δεσει το AEGEAN HEAVEN στο Μωλο ΔΕΗ
manolis m.
28-10-2008, 11:48
Gt oxi ston neo mwlo drapetswnas na min paei ? Alla isws paei kai asto perama ?? Opou kai napaei apntws...me to kalo na mas erthei...! Apla ston mwlo tis dei exei kaliteri fwtografiki optiki gwnia!
ναι αυτο ειναι... αλλα το θεμα μαλλον θα ειναι το που θα γινει η μετασκευη.... πως θα βγαζουμε φωτο????;-)
μεγάλο δράμα περνάς φίλε kapa,έλεος πάντως μη μας πείτε ότι θα ζήσουμε και δευτερη ελυριάδα μέσα σε ένα χρόνο :mad: λυπηθείτε μας
AegeanIslands
28-10-2008, 13:43
Συμφωνα με μπιντα τοποθετημενη διπλα σε στιχομυθια στελεχων της εταιρειας αναχωρει οσονουπω η πρωτη παρτιδα προσωπικου για την παραλαβη ακομη ενος Γιαπωνεζικου γιγαντα...
Συμφωνα με μπιντα τοποθετημενη διπλα σε στιχομυθια στελεχων της εταιρειας αναχωρει οσονουπω η πρωτη παρτιδα προσωπικου για την παραλαβη ακομη ενος Γιαπωνεζικου γιγαντα...
Αν ξεκινήσει προσωπικό της ΑΝΕΚ για την Ιαπωνία αυτό σημαίνει ότι έχει αγοραστεί καράβι αλλά δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.
:roll: Aξιωματικος του ΚΡΗΤΗ II που του επιασα την κουβεντα
μου ειπε οτι απο Japan θα μας ερθει το αδελφακι του "ΕΛΥΡΟΣ".
:roll: Aξιωματικος του ΚΡΗΤΗ II που του επιασα την κουβεντα
μου ειπε οτι απο Japan θα μας ερθει το αδελφακι του "ΕΛΥΡΟΣ".
βασικα ειναι ξαδερφακι.... αλλα θα κανει την ιδια μετασκευη με τον ελυρο;)
ακομα δεν εχει ανακοινωθει τιποτα....
manolis m.
31-10-2008, 12:17
Adelfaki tou Elyros katahra idio den yparxei! To pio kontino einai to SF Sapporo!
Εγώ θ'άλεγα πιό κοντινό το Αριάδνη.
προσωπικα σε λατω και αριαδνη που ταξιδεψα το καλοκαιρι υπαρχουν και υπολογιστες με δορυφορικο και hotspots αλλα με το laptop δεν μπορεσα να συνδεθω στο wi-fi... ισως εκανα κατι λαθος εγω:???: παντως διαθετουν...
Πλήρωσες για να συνδεθείς;
Πλήρωσες για να συνδεθείς;
ναι αγορασα καρτουλα, αλλα μπηκα απο τα pc του καραβιου....
ναι αγορασα καρτουλα, αλλα μπηκα απο τα pc του καραβιου....
Α! Μάλιστα... Αυτά ή δεν θα λειτουργούν ή δεν θα αφαιρούν μονάδες απο τις κάρτες! ;-)
Α! Μάλιστα... Αυτά ή δεν θα λειτουργούν ή δεν θα αφαιρούν μονάδες απο τις κάρτες! ;-)
και εμενα γιατι δουλευε κανονικα???:(
manolis m.
04-11-2008, 15:34
Mia xara leitourgoun! Toulaxistin se 6 ploia tis anek pou exw taksidepsei toa teleutaia 2 xronia!
.voyager
05-11-2008, 03:36
Από αξιόπιστη πηγή άκουσα, μα προσωπικά το παραθέτω με κάθε επιφύλαξη, για προσεχή δρομολόγηση του Prevelis στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης (αντικαθιστώντας προσωρινά το Lissos, που θα το διπλώσει -μετά την ετήσια του- στη γραμμή) και για σχέδια στην Παροναξία, που περιλαμβάνουν το Express Santorini στα "λευκά και κίτρινα" με παρέα...
Πριν τις επιβεβαιώσω, δε λέω κάτι παραπάνω... :confused:
Από αξιόπιστη πηγή άκουσα, μα προσωπικά το παραθέτω με κάθε επιφύλαξη, για προσεχή δρομολόγηση του Prevelis στη γραμμή Χίο-Μυτιλήνη (αντικαθιστώντας προσωρινά το Lissos, που θα το διπλώσει -μετά την ετήσια του- στη γραμμή) και για σχέδια στην Παροναξία, που περιλαμβάνουν το Express Santorini στα "λευκά και κίρινα" με παρέα...
Πριν τις επιβεβαιώσω, δε λέω κάτι παραπάνω... :confused:
Αν επιβεβαιωθουν πρόκειτε για ενδιαφέρουσες εξελίξεις...
Σε αναμονή λοιπόν...
dimitris!
05-11-2008, 23:39
Η πληροφορία για Πρέβελη μου φαίνεται λογική.Το Σαντορινάκι στα κιτρινόλευκα θα είναι μεγάλη έκπληξη!Για να δούμε..
Kostis_KRHTH
06-11-2008, 06:28
[QUOTE=.voyager;133481]Από αξιόπιστη πηγή άκουσα, μα προσωπικά το παραθέτω με κάθε επιφύλαξη, για προσεχή δρομολόγηση του Prevelis στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης (αντικαθιστώντας προσωρινά το Lissos, που θα το διπλώσει -μετά την ετήσια του- στη γραμμή) και για σχέδια στην Παροναξία, που περιλαμβάνουν το Express Santorini στα "λευκά και κίτρινα" με παρέα...
Πριν τις επιβεβαιώσω, δε λέω κάτι παραπάνω... :confused:[/QUO
Κι εγώ το άκουσα απο καπετάνιο αυτο! αλλα δεν μου κανει και κόπο να ρωτήσω και τον καπετα- Γιαννη που ειναι τωρα καπετάνιος στο πρέβελη!
Georgecz3
07-11-2008, 00:20
Η συγκεκριμένη πληροφορία για το Πρέβελη ειχε ακουστεί και πριν βαρέσει στρόφαλο το βαπορί και χρειαστεί να αποδρομολογηθεί για τόσο καιρό.Τωρά οσων αφορά το Εξπρες Σαντορίνη ακούγεται ενδιαφέρον
captain 83
07-11-2008, 15:25
To άλλο πλοίο που θα κάνει (αν κάνει) παρέα στο ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ποιό να είναι άραγε; ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ ή ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ;
MYTILENE
07-11-2008, 18:38
Έχει απαντήσει εν μέρη ο φίλος voyager σε μια φωτογραφία του ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ που ανέβασε στη gallery φίλε;)
sylver23
07-11-2008, 21:33
προς το παρων ολα παιζονται.δεν ειναι τπτ σιγουρο.αυτο που ακουγεται ως το πιο πιθανο ,χωρις να ξερω κατι στα σιγουρα ομως,ειναι οτι το σαντορινη προς το παρων μαλλον θα παει να αντικαταστησει το εξπρες σκιαθος που χρειαζεται επισκευη.
ας είμαστε συγκρατημένοι δλδ θα ερθει ο θεόφιλος θα έρθει και το πρέβελη σαν πολλά βαπόρια δεν μαζεύτηκαν εκτός και αν έχουμε την οριστική και πολυαναμενόμενη αποχώρηση του χίος σε λίγο καιρό,πάντως όλα τα καμάρια της ακτοπλοίας στη γραμμή χίου μυτιλήνης μαζεύτηκαν μπράβο μας !!:mad:
agnostos
22-11-2008, 18:12
Κανενα νεο για την πορεια της αγορας του νεου πλοιου εχουμε???:rolleyes:
agnostos
29-11-2008, 16:50
Να και ο αντικαταστατης του Ελ. Βενιζελος...
:D:D:D
23497
Να και ο αντικαταστατης του Ελ. Βενιζελος...
:D:D:D
πολυ ωραια και εξυπνη μετασκευη...χεχε;)
.voyager
29-11-2008, 19:40
Βασικά, αντικαταστάτες των Europa & Olympia Palace θα είναι, λάθος σινιάλα έβαλες ;)
agnostos
29-11-2008, 21:03
Βασικά, αντικαταστάτες των Europa & Olympia Palace θα είναι, λάθος σινιάλα έβαλες ;)
Το 3ερω.... Τωρα ειναι και του Ελ. Βενιζελος!!!:D:p:cool:
.voyager
29-11-2008, 22:04
Όμορφη μετασκευή πάντως ;)
agnostos
01-12-2008, 22:37
Thnxxx :-)
sylver23
14-12-2008, 17:29
12.12.2008
κρητη και ελυρος φωτογραφημενα πανω απο το λισσος με απαγορευτικο.
στον καπα και σε ολους τους ανεκιτες
24657
12.12.2008
24657
ωραιος ο sylver;)
sylver23
16-12-2008, 18:54
Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης ANEK AE ψηφίστηκε ως η "Καλύτερη εταιρία της χρονιάς 2008 για την επιβατηγό ναυτιλία" στο πλαίσιο της ετήσιας απονομής των 5th Greek Shipping Awards που διοργάνωσε η Lloyd'ς List.
περισσοτερα εδω (http://news.pathfinder.gr/finance/shipping/521578.html)
pontios thessaloniki
16-12-2008, 19:33
12.12.2008
24657
Μπραβο συλβεστρο,πολυ δυνατη φωτο,σε ευχαριστουμε:D
manolis m.
16-12-2008, 23:32
Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης ANEK AE ψηφίστηκε ως η "Καλύτερη εταιρία της χρονιάς 2008 για την επιβατηγό ναυτιλία" στο πλαίσιο της ετήσιας απονομής των 5th Greek Shipping Awards που διοργάνωσε η Lloyd'ς List.
περισσοτερα εδω (http://news.pathfinder.gr/finance/shipping/521578.html)
Ela mori ANEKara !!!!!!!!!!!!!!!
manolis m.
31-12-2008, 12:10
Vinman to mono filladio pou sou ksefige...!:Dkai edw to filladio tis Anek gia to dromologio Ravena-Katania...!
25866
Navi & Armatori
ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιες version φυλλαδίων της ΑΝΕΚ παρουσιάζαν παραμορφομένα τα φουγάρα των ΚΡΗΤΗ
manolis m.
01-01-2009, 11:31
Giati etsi itan na ginei me vesei ton arxiko sxediasmo !Genikws ama to deis einai pio ''kalopismeno'' !
nea foto apo to olympic champion simera to proi
Mixalhs_13
05-01-2009, 11:54
Ομορφη φωτογραφια !
Ομορφο βαπορι !
Σε ευχαριστουμεεε :cool:
AegeanIslands
12-01-2009, 17:15
Φημες κυκλοφορησαν προσφατα για επικειμενο ενδιαφερον της TUNISIAN FERRIES , να Ναυλωσουν το ΕΛΥΡΟΣ με πολυ καλο αντιτιμο μαλιστα .:rolleyes:
agnostos
12-01-2009, 18:00
Α... κακομαθαν... Δεν τους φτανει το Ελ.Βενιζελος...
Κανενα Λατω να παρουν και πολυ τους πεφτει...
:D:p
Naias II
12-01-2009, 19:59
Συμφωνώ. Άντε που θέλουν το Έλυρος, ..... από δω:twisted:
manolis m.
12-01-2009, 23:31
Ειχαν και εκει καραβια σαν τον Ελυρο βλεπεις...!
ακους εκει... τον ελυρο! πρεπει να εχουν πολυ θρασος ετσι?:p να παθει οτι επαθε και το λατω? ουτε 6 μηνες δεν εκλεισε....;) σε 20 χρονια το συζηταμε!!
.voyager
13-01-2009, 00:18
Φημες κυκλοφορησαν προσφατα για επικειμενο ενδιαφερον της TUNISIAN FERRIES , να Ναυλωσουν το ΕΛΥΡΟΣ με πολυ καλο αντιτιμο μαλιστα .:rolleyes:
Έχω ακούσει κι εγώ την ίδια φήμη αλλά κάτι τέτοιο για να λάβει χώρα απαιτεί την τήρηση κάποιων άλλων προϋποθέσεων. Θα δείξει...
sea_serenade
13-01-2009, 18:10
Να τους στείλεις τον ΕΛΥΡΟ και να σου γυρίσει τον Οκτώβριο το παπόρο σε ελεεινή κατάσταση. Δε σφάξανε!!!!!
Πράγματι,αυτή η φήμη κυκλοφορεί και μάλλον θα πάει μαζί με το Ελ. Βενιζέλος....."είναι πολλά τα λεφτά Αρη"!
Naias II
13-01-2009, 20:51
Παιδιά κάτι δεν μας ξέφυγε; Αν γίνει αυτό με ποιο πλοίο θα καλυφθεί η γραμμή τότε;
αυτό δεν το γνωρίζω αυτή τη στιγμή να το πώ αλλά σίγουρα το καλοκαίρι θα έχουμε με πολύ υλικό να ασχοληθούμε μιας και τον Απρίλιο θα φύγει το πλήρωμα για την παραλαβή του καινούργιου.
καινούριο πλοίο στην ΑΝΕΚ?!?:confused:
Οικονομία κλίμακος που λέμε εμείς οι οικονομολόγοι.....6 κρητικά καράβια σε λιγότερο από 12 ναυτικά μίλια...!!!:D:D:D
2:30 το πρωι 14/1
agnostos
14-01-2009, 02:25
αυτό δεν το γνωρίζω αυτή τη στιγμή να το πώ αλλά σίγουρα το καλοκαίρι θα έχουμε με πολύ υλικό να ασχοληθούμε μιας και τον Απρίλιο θα φύγει το πλήρωμα για την παραλαβή του καινούργιου.
Ξερουμε ποιο ειναι?? Λογικα θα εχουν κατασταλαξει πλεον...
:rolleyes:
Ξερουμε ποιο ειναι?? Λογικα θα εχουν κατασταλαξει πλεον...
:rolleyes:
κατι ακουγεται για το sunflower supporo και μαλλον θα κανει ιδια μετασκευη με τον ελυρο...:rolleyes:ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος??:confused: manoli τα φωτα σου;)...
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΚ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
aeroplanos
02-02-2009, 16:58
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΚ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
Ευτυχως!!!! Εκλεισα με ΑΝΕΚ για Χανια και γυρισμο και ενω ειχα στο νου μου να ταξιδεψω με το Ελυρος (και το ειχα τσεκαρει απο τιο site της ΑΝΕΚ)...ξαφνικα εμφανιστηκε στο εισητηριο το Λατω...και τρομαξα:confused:...Τωρα θα χαθει λογικα η σειρα και θα παω με Ελυρο:-D. Πρωτο μου ταξιδι με το πλοιο αυτο...ευκαιρια να το εξερευνησω και απο κοντα
sylver23
02-02-2009, 18:37
μια ερωτηση-στο θεμα του πρεβελης αναφερθηκε οτι και το πρεβελης εχει προβλημα λογο των αγροτων.γιατι συμβαινει αυτο?
apollo_express
02-02-2009, 19:11
μια ερωτηση-στο θεμα του πρεβελης αναφερθηκε οτι και το πρεβελης εχει προβλημα λογο των αγροτων.γιατι συμβαινει αυτο?
Μήπως επειδή εκεί που γίνονται οι φασαρίες είναι το μέρος που δένει και το Πρέβελις;
πάντως θέλω να δώ αύριο το πρωί,σε ποιο μέρος θα δέσούν κνωσσός έλυρος και το κρήτη που θα έρθουν
ίσως μια αιτία αναβολής των δρομολογίων είναι ότι δεν μπόρεσαν τα καράβια να φόρτώσουν,η μήπως παίζει να τα κράτησαν οι αγρότες για να διανυχτερεύσουν?
Naias II
02-02-2009, 19:42
Ας ελπίσουμε να λήξει σύντομα,έχουμε και μια συνάντηση την Κυριακή:D
που μάλλον θα μας βγεί σε καλό :D γιατί αν αύριο φύγουν τη κύριακη θα είναι ο έλυρος και οχι το ΛΑΤΩ:D:D
aeroplanos
02-02-2009, 20:14
Συμφωνα με το theseanation.gr ουτε το Ελυρος δεν θα κανει το δρομολογιο σημερα απο Χανια για Πειραια
sylver23
02-02-2009, 20:43
Μήπως επειδή εκεί που γίνονται οι φασαρίες είναι το μέρος που δένει και το Πρέβελις;
τωρα αμα σου πω οτι το μυαλο σταματησε και ειπα -αφου το πρεβελης παει κυκλαδες......αρα δενει αλλου..ελεος....δεν παω καλα..
apollo_express
02-02-2009, 20:56
Δεν το ξέρω και εγώ σίγουρα, αλλά υποθέτω. Μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο.
sylver23
02-02-2009, 23:21
οχι δεν με καταλαβες.εσυ καλα τα λες.το πρεβελης δενει κανονικα στα κρητικα.απλα εμενα κολλησε το μυαλο.
Η επιτροπή ανταγωνισμού επέβαλε υψηλά πρόστιμα στην Sea Star Capital και στον Ι. Βαρδινογιάννη.
Λεπτομέρειες εδώ: http://www.capital.gr/news.asp?Details=669649
Naias II
16-02-2009, 17:17
Η οικογένεια είναι ενωμένη :)
29946
τελικα κατι που ακουγαμε πριν καιρο για καινουριο πλοιο, θα γινει???:confused:
μιχαλης79
10-03-2009, 10:30
Δεν θελουν ουτε να βλεπουν την ΑΝΕΚ στο Ρεθυμνο κατα τα λεγομενα μερικων, αλλα διαβαστε εδω..
http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=31115
Ας αποφασισουν πρωτα τι θελουν και μετα να βγαινουν και να λενε!!:mad:
Speedkiller
10-03-2009, 10:33
Οντως!!!Μάλλον τα βρήκαν σκούρα...:rolleyes:
Naias II
10-03-2009, 15:05
Δεν θελουν ουτε να βλεπουν την ΑΝΕΚ στο Ρεθυμνο κατα τα λεγομενα μερικων, αλλα διαβαστε εδω..
http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=31115
Ας αποφασισουν πρωτα τι θελουν και μετα να βγαινουν και να λενε!!:mad:
Καλά έπαθα τη πλάκα μου τώρα με τους Ρεθυμνιώτες. Από τη μία λένε ότι η ΑΝΕΚ φταίει για το χάλι τους, αλλά ζητάνε και ψωμί από πάνω. Από τη μία λένε η ΑΝΕΚ έκανε το νησί άγονο τους άφησε μόνους τους, αλλά από την άλλη καλή η προσφορά για πλοίο. Εεεε μην ήμαστε αχάριστοι......
eytyhis128
10-03-2009, 17:26
Η ΑΝΕΚ σκεφτεται να τους δωσει το ΕΛΥΡΟΣ λογο, της μεγαλης αγαπης που εχουν για την ΑΝΕΝ.:lol:
MYTILENE
15-03-2009, 12:47
Φήμη κυκλοφόρησε στο λιμάνι της Μυτιλήνης που αν ισχύει θα κλάψουν μανούλες.....μπορεί και γιαγιάδες:p!!!!!Το περιμένω ΑΝΥΠΟΜΟΝΑ....για όσους κατάλαβαν;););)
Nα προσθέσω οτι τελικά βγήκανε μεζούρες στα γκαράζια της ΑΝΕΚ και τα είδαν ΟΛΑ οι μεταφορικές!!!!Βρε γυρίζει ο τροχός γυρίζει
Asterias
19-03-2009, 13:39
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΚ LINES
ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Χανιά 18-3-2009
Δυναμική και άκρως επιτυχημένη ήταν η παρουσία της ΑΝΕΚ LINES στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη, όπως η πρόσφατη ΙΤΒ Βερολίνου, που αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη έκθεση της τουριστικής βιομηχανίας στον κόσμο.
Η ΑΝΕΚ έχει ισχυρή παρουσία σε ετήσια βάση σε περίπου 30 εκθέσεις, σε δέκα χώρες, όπως : Γερμανία, Αυστρία, Ιταλίας, Ελβετία, Ολλανδία, Πολωνία κλπ.
Στο εντυπωσιακό & φιλόξενο περίπτερο της ΑΝΕΚ, στην ΙΤΒ του Βερολίνου, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κος Γιάννης Κοφίνης, οι επισκέπτες, οι συνεργάτες και οι φίλοι της εταιρείας ενημερώθηκαν για τα δρομολόγια κυρίως της Αδριατικής, καθώς επίσης, των Κυκλάδων, του Β.Αιγαίου αλλά και της Κρήτης, τις εταιρικές προσφορές, καθώς και τις υψηλές παρεχόμενες υπηρεσίες της ΑΝΕΚ.
Η ΑΝΕΚ LINES, με την επιβράβευσή της, ως η Καλύτερη εταιρεία της χρονιάς 2008 για την επιβατηγό Ναυτιλία, από τους Lloyd’s List, με αυθεντική κρητική φιλοξενία, υψηλές ταξιδιωτικές προδιαγραφές, διαρκή προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών, συμβάλλει ουσιαστικά μέσα και από την συμμετοχή της στις Ευρωπαϊκές Εκθέσεις στην προώθηση και την τόνωση του τουρισμού της Ελλάδας και της Κρήτης.
- Στην φωτογραφία Νο 1 διακρίνονται από αριστερά ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κος Γιάννης Κοφίνης, η Δ/ντρια Μάρκετινγκ της ΑΝΕΚ LINES κα Ειρήνα Σίμου, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και ο Δ/ντής Εμπορικής Εκμετάλλευσης κος Πέτρος Βασιλόπουλος στο περίπτερο της ΑΝΕΚ στην έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου.
- Στην φωτογραφία Νο 2 διακρίνονται ο Γενικός Πράκτορας της ΑΝΕΚ στην Αυστρία κος Josef Brunner με την Δ/ντρια Μάρκετινγκ της ΑΝΕΚ κα Ειρήνα Σίμου στο περίπτερο της εταιρείας στην έκθεση της Βιέννης.
- Στην φωτογραφία Νο3 το εντυπωσιακό περίπτερο της ΑΝΕΚ στην ΒΙΤ Μιλάνου.
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Τ.Κ. 73100 ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ – ΤΗΛ.: 28210 24000,FAX: 28210 36200
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ: Ακτή Κονδύλη 22, Τ.Κ. 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΤΗΛ.: 210 4197438, FAX: 210 4114138
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Ακτή Κονδύλη 22 , Τ.Κ. 18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΤΗΛ.: 210 4197590, FAX: 210 41144990
33162
33163
33164
Καλή η διαφήμηση και το μαρκετιγκ δεν λέω, κανένα πλοίο θα αγοράσουν. :confused:
Τόσα αδιάθετα κεφάλαια έχουν από την αυξηση του μετοχικού κεφάλαιου.
Θα μείνουμε με το Lato και to Lissos
agnostos
20-03-2009, 04:21
Καλή η διαφήμηση και το μαρκετιγκ δεν λέω, κανένα πλοίο θα αγοράσουν. :confused:
Τόσα αδιάθετα κεφάλαια έχουν από την αυξηση του μετοχικού κεφάλαιου.
Θα μείνουμε με το Lato και to Lissos
Όντως... γιατί δεν πουλάνε Lissos,Lato,Prevelis και θα τολμήσω να πω και El. Venizelos (μιας και ουσιαστικά είναι άχρηστο στην εταιρία αυτή τη στιγμή,καθώς δεν ανταποκρίνεται πλήρως σε κάποια γραμμή και αποτελεί μόνο όργανο εντυπωσιασμού,ενω παράληλα τα έχει τα χρονάκια του) και μαζί με τα χρήματα της άυξησης να αγοράσει 4 νέοτευκτα (ή το πολύ 4ετίας) ή 2 + 1(εξίσου εντυπωσιακό με το El. Venizelos αλλά σύγχρονο)???
Γιατί βελτίωση των υπηρεσιών αποτέλει και ο εκσυγχροννισμός του στόλου...
Και έτσι και καλύτερη εικόνα αποκτά η εταιρία (γιατι δεν μπορείς να βλέπεις απο την μια την ποιότητα του olympic champion και απο δίπλα το lato) και απο την άλλη δεν θα διαματύρεται ο κά8ε κάτοικος μιάς άγωνης επειδή βάζει η ανεκ στο δρομολόγιο το 35ετές συμβατικό lissos και όχι το 7ετές ταχύπλοο hellenic spirit...:D
Οι στρατηγικές αποφάσεις επενδύσεων μια εταιρείας του μεγέθους τηε ΑΝΕΚ δεν λαμβάνονται απο τις δικές μας παραινέσεις και επιθυμίες. Συμφωνώ μεν για την ανάγκη ανανέωσης μερικών παλαιών πλοίων του στόλου της, αλλά το πότε θα γίνει ας το επιλέξουν οι έχοντες και κατέχοντες. Αυτό εχει να κάνει με τις τιμές της αγοράς Sales & Purchase και γίνεται σε ανύποπτο χρόνο για μας, που πάλι θα έχουμε να πούμε κάτι, π.χ. γιατί τα πούλησε/αγόρασε τώρα....:D
LEO Καλημέρα
Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα, η διαφορα μας είναι πως δεν μπορεί να ζητάς εδώ κι ένα χρόνο χρήματα από τους επενδυτές και στην ουσία να μην έχεις κάνει τίποτα. Το γεγονός ότι σε μια γραμμή κερδοφόρα έχεις το μονοπώλιο δεν σου δίδει άφεση αμαρτιών. Για όσοθς θυμούνται η βελτιωση των υπηρεσιών της εταιρείας ξεκίνησς μόλις ήρθαν και νέοι πλοιοκτήτες στην γραμμή. Καλά τα κέρδη , χρειάζονται όμως και επενδύσεις.
agnostos
28-03-2009, 20:26
Οι στρατηγικές αποφάσεις επενδύσεων μια εταιρείας του μεγέθους τηε ΑΝΕΚ δεν λαμβάνονται απο τις δικές μας παραινέσεις και επιθυμίες. Συμφωνώ μεν για την ανάγκη ανανέωσης μερικών παλαιών πλοίων του στόλου της, αλλά το πότε θα γίνει ας το επιλέξουν οι έχοντες και κατέχοντες. Αυτό εχει να κάνει με τις τιμές της αγοράς Sales & Purchase και γίνεται σε ανύποπτο χρόνο για μας, που πάλι θα έχουμε να πούμε κάτι, π.χ. γιατί τα πούλησε/αγόρασε τώρα....:D
Καλα δε διαφωνω, απλα εγω το λεω απο την πλευρά μου πως το βλεπω σαν "πελατης" και οχι σαν στελεχος της εταιριας... Απλα γνωριζοντας τις οικονομικες δυνατοτητες της εταιριας (οσο μπορω εν πας περιπτωση) δεν μπορω να καταλαβω τον λογο που δε γίνεται αυτο... Γιατι ενα καινουριο πλοιο ειναι και εντυποσιακο... και το θελει ο πελατης (αρα προσεδοφορο)
Γιατι παιζει κυριο ρολο η οψη του πλοιου (έχω ακουσει ατομα στον πειραια το καλοκαιρι να λενε οτι ειχαν κλεισει εισητηριο με το elyros-το οποιο ξεραν οτι ειναι καινουριο-και οταν ειδαν το lato λεγαν οτι τους κοροιδεψαν και τους εβαλαν το σαπιο! , η εχω τυχει σε περιπτωση να μην θελουν το higspeed 5-ασχετως ταχυτητας- γιατι το βλεπαν καρυδοτσουφλο για το κρητικο πελαγος!)
Kostis_KRHTH
07-04-2009, 01:28
Η ανεκ δεν υπολογιζει στον επιβατη. υπολογιζει μόνο στα φοτηγά! Εκει ειναι το κερδος! Μόνο στην γραμμη των Χανιων κυνηγαει και επιβάτες..