PDA

Επιστροφή στο Forum : Γεώργιος Εξπρές [Georgios Express - Roi Baudoin]

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5

sylver23
20-03-2009, 00:26
ειπαμε φημη ειναι προς το παρων.

opelmanos
21-03-2009, 00:00
ειπαμε φημη ειναι προς το παρων.μακαρι να μην επιβεβεωθει η φημη

japan
23-03-2009, 14:59
Kινητηκότητα υπάρχει στο βαπόρι. Ένα ρυμουλκό που στο AIS έχει επόμενο σταθμό Turkey είναι κοντά στο πλοίο και μάλλον θα κλάψουν μανούλες σήμερα

dimitris
23-03-2009, 15:05
Kινητηκότητα υπάρχει στο βαπόρι. Ένα ρυμουλκό που στο AIS έχει επόμενο σταθμό Turkey είναι κοντά στο πλοίο και μάλλον θα κλάψουν μανούλες σήμερα

japan Αγ. Νεκταριος το ρυμουλκο που ειναι κοντα...

opelmanos
23-03-2009, 15:13
τρεξτε στη ελευσινα για φωτογραφιες .δεν εχουμε αλλο περιθωριο

AIOLOS KENTERIS II
23-03-2009, 15:20
Ρε παιδια μιν με ανχονεται αυτο που λετε ειναι σιγουρο?

opelmanos
23-03-2009, 15:20
japan Αγ. Νεκταριος το ρυμουλκο που ειναι κοντα...εχω ομως την εντυπωση οτι ποιο κοντα στο sloop ειναι.δεν νομιζω οτι εχει καμια σχεση με το γεωργιος

Ergis
23-03-2009, 15:21
η ελπιδα πεθαινει τελευταια....ποσο το πουλαει-πουλησε ο βεντουρης;;;εχουμε μαθει τιμη;;;λιγα λεφτα να βαλει το καθε μελος π.χ 100 ευρω 100*7000=700.000....δεν νομιζω να κοστιζει παραπανω..

opelmanos
23-03-2009, 15:22
Ρε παιδια μιν με ανχονεται αυτο που λετε ειναι σιγουρο?μπες στο ais kai θα καταλαβεις.ας περιμενουμε καμια ωρα ομως .μην βιαζομαστε

Ergis
23-03-2009, 15:39
ειναι προφανες οτι για να "φυγει" θα χρειαστει και δευτερο ρυμουλκο...οποτε υπαρχουν ελπιδες...;)

Roi Baudoin
23-03-2009, 15:45
Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, το "Γεώργιος Εξπρές" φαίνεται να πωλήθηκε.
Από ότι φαίνεται το πλοίο έχει κατεύθυνση την Τουρκία.

Η πώλησή του φαίνεται ότι συνδέεται με την επικείμενη αγορά από τον Ευάγγελο Βεντούρη ενός άλλου πλοίου.
Το πλοίο, για το οποίο φαίνεται να ενδιαφέρεται ο Βεντούρης, έχει μεγάλη ιστορία για την Ventouris Sea Lines.

Σίγουρα, όμως, δεν αξίζει τέτοιο τέλος στο "Γεώργιος Εξπρές".
Οι εξελίξεις τρέχουν ......

a.molos
23-03-2009, 15:52
Ζούμε τις τελευταίες παραγράφους απο το χρονικό μιας προαναγγελθήσας διάλυσης ! Δυστυχώς τίποτα -κατά την γνώμη μου- δεν θα μπορούσε να ανακόψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του πλοίου. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον με καποιον τρόπο να σώσουμε καποια αντιπροσωπευτικά στοιχεία του πλοίου (εδώ ή εκεί που θα πάει) για μια θέση σε κάποιο ναυτικό μουσείο (τιμόνι, καμπάνα , μπουρού τί μπορεί να σωθεί ?). Καλό του ταξίδι !

Φάνης Σέμπρος
23-03-2009, 15:55
δεν ειναι ωρα για μνημονευσεις κ δακρυα.
Ως πιο ειδικοί πειτε τί μπορουμε να κάνουμε!
σίγουρα είναι έτοιμο να φύγει? σήμερα?
ΟΚ με τα χαρτιά του?
εμεις οι κοινοι θνητοι, 300ΚΜ μακριά, ΑΝ υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε.... οτιδήποτε ! ...

Πάμε μωρε να το σαμποτάρουμε!!
αύριο πρωι-πρωι μπορω να ειμαι εκει!!

opelmanos
23-03-2009, 15:56
ληξη συναγερμου.το αγιος νεκταριος απομακρυνεται απο το τοπο του εγκληματος

Ergis
23-03-2009, 15:59
μηπως μαζι με το βαπορι;;;

Φάνης Σέμπρος
23-03-2009, 15:59
σίγουρα μωρέ?
έλα και δεν είμαι πια σε ηλικία (και κιλά :D) για τετοιες ταραχες

opelmanos
23-03-2009, 16:00
μηπως μαζι με το βαπορι;;;
επιβεβεωσε το μου σε παρακαλω

Roi Baudoin
23-03-2009, 16:01
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.
Γίνεται προσπάθεια το καράβι να φύγει άρον-άρον.
Απίστευτη σπουδή, έπειτα από 8 τόσα χρόνια παροπλισμού...

Δεν ξέρουμε, βέβαια, αν το καράβι είναι σε θέση να ταξιδέψει.

Όλα φαίνεται πως γίνονται για λίγες τουρκικές λίρες.
Ίσως και για το πλοίο που κάποτε κάποιος το αποκάλεσε "Ακριβή Τζούλια".

a.molos
23-03-2009, 16:04
Ό άγιος Νεκτάριος έβαλε το χέρι του προς το παρόν !

Ellinis
23-03-2009, 16:08
η ελπιδα πεθαινει τελευταια....ποσο το πουλαει-πουλησε ο βεντουρης;;;εχουμε μαθει τιμη;;;λιγα λεφτα να βαλει το καθε μελος π.χ 100 ευρω 100*7000=700.000....δεν νομιζω να κοστιζει παραπανω..

Παιδιά, ωραία όλα αυτά αλλά το θέμα δεν είναι μόνο να βρεθούν τα χρήματα για να αγοραστεί το καράβι. Το έχουμε ξαναγράψει και παλιότερα, θα χρειαζόντουσαν χρήματα για την επισκευή/αναπαλαίωση συν οτι τα μουσεία έχουν υψηλά και σταθερά λειτουργικά κόστη.

Από τη στιγμή που δεν θα βρεθούν αυτά σήμερα, καλύτερα να ανακυκλωθεί παρά να σαπίζει σε ενα διαλυτήριο σαν σκια του αλλοτινού του ευατού.

Φάνης Σέμπρος
23-03-2009, 16:09
Ό άγιος Νεκτάριος έβαλε το χέρι του προς το παρόν !

(ακομα κι αν ειναι ετσι - αναφερομαι φυσικα στο πλεουμενο και οχι σε "αγιους..")

ώρα να (ξανα)βάλουμε το χερι μας ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ

ξέρω... ωραια και ευκολα τα λέω, καθισμένος στο κομπιουτερ 300ΚΜ μακριά, ποιος εγω, που 5 μηνες στην αθηνα δεν πηγα ουτε μιση φορά να τον δω...

αλλά επαναλαμβάνω: τα τελευταια ελαχιστα ευρω που εμειναν απ'το στρατο, υπερ βασιλεως (roi b. )

Roi Baudoin
23-03-2009, 16:13
Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη από την αρχή.
Εκεί που φάνηκε ότι κάτι μπορούσε να γίνει, ήρθε η κρίση η οικονομική.
Και πάλι, όμως, ένα θαύμα θα μπορούσε να το σώσει.

Αν τη γλυτώσει τώρα, μπορεί και να γίνει κάτι.

Φάνης Σέμπρος
23-03-2009, 16:13
ellinis σωστα τα λες, αλλα . . . ας μην τα δουμε τεχνοκρατικα/ ορθολογιστικα.
αρκετοι στο φορουμ ειναι ναυτικοι.
αφου αγοραστει, το σκατζαρουν κ το πανε σε λιμανι του αιγαιου που ευγενως θα παραχωρησει δωρεαν θεση, για παντα
(γινεται αυτο το σεναριο??)

xaloba
23-03-2009, 16:15
Το ρυμουλκο φαινεται να παει με μικρη ταχυτητα και μοιαζει παρα πολυ σα να τραβαει κατι... αμα λαβουμε υποψη μας το προορισμο του και τη θεση του το γεωργιος μας φευγει...

Ellinis
23-03-2009, 16:36
Aς κρατήσουμε από τα παραπάνω το αυθόρμητο ενδιαφέρον του κόσμου για ένα καράβι. Κάτι είναι και αυτό…

Όλα τα άλλα για σαμποτάζ :shock: κινήσεις της τελευταίας στιγμής κλπ δεν αντέχουν σε κριτική. Και ο λόγος είναι απλός. Στα 10 χρόνια που όλοι ήξεραν την επόμενη μέρα του πλοίου, δεν συστάθηκε κανένας φορέας που θα μπορούσε να αναλάβει την εκπόνηση πλάνου για τη λειτουργία του πλοίου ως μουσείου.
Δεν ευαισθητοποιήθηκε κανένας από τους υπάρχοντες φορείς (μουσεία, υπουργεία, εφοπλιστικές ενώσεις, σωματεία ναυτικών κλπ).

Ότι και να λέμε εδώ είναι ωραίο και δωρεάν, ωστόσο για να γινόταν κάτι θα χρειαζόταν τουλάχιστον οργάνωση, τεχνογνωσία, δικτύωση με φορείς και αρχές, και άφθονο χρήμα σε μόνιμη βάση. Και αυτό δεν δημιουργείται σε 1 μέρα, καλλιεργείται μέσα από την παιδεία ενός λαού και από παιδεία... έχουμε στερέψει. :sad:

AIOLOS KENTERIS II
23-03-2009, 16:41
Παιδια εχουμε εξελιξεις το ρυμουλκο σταματισε αλλα μαλον για να το δεσει καλιτερα το βαπορι..:sad:

Φάνης Σέμπρος
23-03-2009, 16:43
ελληνις, εχεις μια καταπληκτικη ικανοτητα να βλεπεις και να λες τα πραγματα οπως εχουν, χωρις φανφαρες και τυμπανουκρουσιες σαν τον υποφαινομενο.

ρωταω κατι τελευταιο κ φευγω για λαρισα..

το ρυμουλκο ρε παιδια τι σοι πορεια εχει? τωρα λεει 0,3 κομβοι.

ΣΙΓΟΥΡΑ ρυμουλκει το βαπορι?? υπαρχει κανενας να το βλεπει με τα ματια του αυτη τη στιγμη??

ευχαριστω πολυ.

xaloba
23-03-2009, 16:44
Κοτζαμ τανκερ Αννουλα δεν το βλεπεις που μπαινει στον κολπο...? Περιμενει τη σειρα του...

Φάνης Σέμπρος
23-03-2009, 16:49
μάλιστα.
εγω πάλι που ζω στον δικό μου κόσμο και αρνουμαι να δω την αλήθεια, σας λεω το εξης:

ρε παιδιά, χαλαρώστε! στην τουρκία το παει, αλλά οχι στην aliaga! το παει σε φτηνο ναυπηγειο για γερη συντηρηση/ανακαινιση
(μην πω κ για εναρμονισμο με στοκχολμη!!)

γιατι φωναζετε ρε! μια πιθανοτητα στο εκατομυριο λεω !

Κύριοι σας αφηνω, παω να βαλω μπρος.
και ειλικρινα, δεν θα δακρυσω. δεν εχω τετοιο δικαίωμα, οταν Αυτός άντεξε ορθιος και αλυγιστος για 8+ χρόνια.

LAEGE
23-03-2009, 16:50
Αγαπητοί φίλοι,

όπως φαίνεται ένα σημαντικό κεφάλαιο της νεώτερης ναυτικής ιστορίας μας κλείνει. Το αγαπημένο "Γεώργιος Εξπρές" παίρνει την άγουσα για τις ιωνικές ακτές, στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου. Όπως ο Έκτωρ, ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά της Τροίας Πριάμου έδωσε τη δική του άνιση μάχη με το πεπρωμένο.

Λίγο πριν παροπλιστεί αναγκαστικά χάρη στα πολιτικά παιγνίδια ορισμένων που ενέχονται με την υπόθεση Σφηνιά και την αναδιάταξη ισορροπιών στην ακτοπλοΐα το 2001, το πλοίο είχε δεχθεί γενική επισκευή. Αντί όμως να φιλοξενήσει επιβάτες, αγκάλιασε σκιές και "ποντικούς" από το διπλανό ναυπηγείο στην Ελευσίνα.

Σε μια ύστατη προσπάθεια όλων μας δώσαμε τη μάχη για να σώσουμε το πλοίο. Κάποιοι "ανευνο-υπεύθυνοι" όμως έκαναν τους κουφούς, τους μαλάκες και τους ανίδεους. Πρόκειται για ανθρώπους χωρίς παιδεία, χωρίς πολιτισμό και χωρίς συνείδηση που συναγωνίζονται τους βαρβαροτέρους των βαρβάρων.

Κάποτε η Ελλάδα αντανακλούσε το φως της γνώσεως και του πολιτισμού. Σήμερα είναι ένα καταθλιπτικό βαλκανικό προτεκτοράτο με "πλούσιους" που είναι δραματικά φτωχοί στο μυαλό και με αστούς που "αυτοεξορίστηκαν" στο Σίτυ του Λονδίνου, ξέχασαν τη γλώσσα, την κουλτούρα και τις αρχές του Γένους μας. Για όλους αυτούς τους λόγους οδηγείται στο τουρκικό κρεματώριο (τι ειρωνεία) ο "Ρουά Μποντουαίν".

Δεν ξέρω αν έφυγε ή όχι από την Ελευσίνα, το σημείο όπου η Περσεφόνη κοιμόταν στην αγκαλιά της γης. Αν ναι, θα πάω στην πειραϊκή ακτή να αφουγκραστώ τα κύματα του Σαρωνικού που έσκισε η πλώρη αυτού του βαποριού για τελευταία φορά. Θα ακούσω το κύκνειο άσμα του και θα προετοιμαστώ για τον οριστικό χαμό του.

Αντί επιλόγου θα ήθελα να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

www.facebook.com/topic.php?topic=7751&uid=38475498938

Πρόκειται για την ομάδα "New Reporters" του "Facebook" και αναφέρεται στο τελευταίο μπάρκο του "Γεώργιος Εξπρές".

a.molos
23-03-2009, 16:56
Προσυπογράφω τις σκέψεις του Ellinis και λέω τούτο.
Ας γίνει αφορμή και παράδειγμα η περίπτωση του Γεώργιος Εξπρές προκειμένου να γίνει ενεργοποίηση ανθρώπων, φορέων, μουσείων κλπ που λεει και ο φίλος μας καθως υπάρχει και ένα liberty και αργά η γρηγορα θα υπάρξει και κάποιο άλλο πλοίο, φορτηγό-επιβατηγό ή ρυμουλκό η εγώ δεν ξέρω τί άλλο, που θα πρέπει να σωθεί απο τη διάλυση, να αξιοποιηθεί και να γίνει μουσείο η κάτι άλλο. Και χωρίς σχεδιο, οργάνωση, μελέτη, συνεργασία και πηγές χρηματοδότησης, θα λέμε πάλι κουβέντες την τελευτάι στιγμή.
Τουλάχιστόν ας το φωτογραφίσει κάποιος καθώς θα περνά έξω απο τα φανάρια του Πειραιά για τελευταία φορά, για εμάς τους φουκαριάρηδες που είμαστε μακριά και Δυτικά.

LAEGE
23-03-2009, 16:59
Προσυπογράφω τις σκέψεις του Ellinis και λέω τούτο.
Ας γίνει αφορμή και παράδειγμα η περίπτωση του Γεώργιος Εξπρές προκειμένου να γίνει ενεργοποίηση ανθρώπων, φορέων, μουσείων κλπ που λεει και ο φίλος μας καθως υπάρχει και ένα liberty και αργά η γρηγορα θα υπάρξει και κάποιο άλλο πλοίο, φορτηγό-επιβατηγό ή ρυμουλκό η εγώ δεν ξέρω τί άλλο, που θα πρέπει να σωθεί απο τη διάλυση, να αξιοποιηθεί και να γίνει μουσείο η κάτι άλλο. Και χωρίς σχεδιο, οργάνωση, μελέτη, συνεργασία και πηγές χρηματοδότησης, θα λέμε πάλι κουβέντες την τελευτάι στιγμή.
Τουλάχιστόν ας το φωτογραφίσει κάποιος καθώς θα περνά έξω απο τα φανάρια του Πειραιά για τελευταία φορά, για εμάς τους φουκαριάρηδες που είμαστε μακριά και Δυτικά.

Είσαι ο γνωστός Α.Μώλος από το Αγρίνιο;

opelmanos
23-03-2009, 17:01
Τελικα το εχει μαζι του το αγιος νεκταριος?δεν μπορω να καταλαβω

a.molos
23-03-2009, 17:01
Για τον φίλο LAEGE το μήνυμα αυτό.
"Σήμερα κατά διαβολική σύμπτωση, κόπηκε απο τον σκραπατζή το αστικό SCANIA με αμάξωμα Παπαδάτου που προσπαθήσαμε να σώσουμε πρίν κανά-δυό χρόνια."

Haddock
23-03-2009, 17:02
Σε προηγούμενες σελίδες, έδωσα όπως όλοι το δικό μου φόρο τιμής γι αυτό το αγαπημένο σκαρί. Για την πραγματικότητα, που βιώνουμε όπως πολύ καλά γράφει ο Ellinis, ότι είχα να πω (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=182605&postcount=31), το είπα στο θέμα του ΟΛΥΜΠΙΑ.

Φάνης Σέμπρος
23-03-2009, 17:04
Τελικα το εχει μαζι του το αγιος νεκταριος?δεν μπορω να καταλαβω

απλα δες αυτη τη φωτογραφια.....

LAEGE
23-03-2009, 17:06
Για τον φίλο LAEGE το μήνυμα αυτό.
"Σήμερα κατά διαβολική σύμπτωση, κόπηκε απο τον σκραπατζή το αστικό SCANIA με αμάξωμα Παπαδάτου που προσπαθήσαμε να σώσουμε πρίν κανά-δυό χρόνια."

Άλλη μια κακή είδηση! Πάρε τηλέφωνο σε λίγο να τα πούμε λίγο!

scoufgian
23-03-2009, 17:12
για φωτογραφιες ηδη βρισκεται κοντα στο Περαμα ο Moderator dimitris.Γιατι με τη ταχυτητα που ρυμουλκειται δυσκολα θα χαμε τελευταιες του φωτογραφιες με φως.Καλο σου ταξιδι ROI BAUDOIN

scoufgian
23-03-2009, 17:14
φιλε καταλαβαινω την αγωνια σου για το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ αλλα θα σε παρακαλουσα να μην βαζεις Link απο αλλους ιστοχωρους ομοιου περιεχομενου........σε ευχαριστω

Haddock
23-03-2009, 17:17
Μην είμαστε αλλεργικοί. ;) Το θέμα είναι κάτι που αφορά όλους, είτε shipfriends ή nautilia friends.

scoufgian
23-03-2009, 17:18
Μην είμαστε αλλεργικοί. ;) Το θέμα είναι κάτι που αφορά όλους, είτε shipfriends ή nautilia friends.
φιλε Νικο δεν θελω να συνεχιστει το θεμα αυτο.Εχει συζητηθει πολλες φορες.Συνεχιζουμε να παρακολουθουμε το τελευταιο ταξιδι του πλοιου............Σε ευχαριστω

opelmanos
23-03-2009, 17:19
καντε κατι ρε παιδια εσεις που ειστε κοντα .σταματηστε το προλαβενετε

hayabusa
23-03-2009, 17:20
τελικά τι έγινε φίλοι; φεύγει για αλλού οριστικά ;

opelmanos
23-03-2009, 17:22
τελικά τι έγινε φίλοι; φεύγει για αλλού οριστικά ;μαλλον το μοιραιο

Leo
23-03-2009, 17:23
Ο φίλος μας giorgos.... είχε ετοιμάσει κάτι πολύ όμορφο και συγκινητικό που θα ήθελα να δείτε εδώ (http://www.nautilia.gr/vgallery.asp?ContentType=Videos&ContentID=5223) , ταιριάζει απόλυτα στην στιγμή.

AIOLOS KENTERIS II
23-03-2009, 17:25
Ρε παιδια καποιοσ απο περαμα η καπου αλου κοντα για καμια τελευταια φωτογραφια καντε κατι γριγορα..

Leo
23-03-2009, 17:28
Φωτογραφίες θα υπάρξουν, απλά υπομονή και σοβαρότητα να δείξουμε όλοι.

BULKERMAN
23-03-2009, 17:36
Leo για Αλιαγα θα περασει ρυμουλκουμενο απο καβοντορο??μηπως ξερεις?
αν ειναι ετσι και περασει μερα θα πεταχτω μεχρι εκει για φωτο.

hayabusa
23-03-2009, 17:37
αναμένουμε φίλε Leo λοιπόν να το δούμε να ταξιδεύει για τελευταία φορά.

Πάντως παιδιά, ας μην γινόμαστε υπερβολικοί. Αν και όντως ηταν ενα καραβι που αγαπηθηκε οσο λιγα και έχει αφήσει μεγάλες αναμνήσεις σε όλους, ας μην συμπεριφερομαστε σαν πρόκειται να χάσουμε κάποιον ανθρωπο από κοντά μας, δεν παύει να είναι απλά ένα πλοίο ;) (παρακαλώ να μην με παρεξηγήσετε, το λέω και μόνο με σκοπo να αποφευγχθούν τυχόν παρεκτροπές :) )

Giorgos_D
23-03-2009, 17:40
Ελπίζω ο βασιλιας Baudoin, να συγχωρεσει όλους οσους δε θα καταφερουμε να ειμαστε διπλα του στις τελευταιες του στιγμες και να του κουνησουμε για στερνη φορά το μαντήλι...

Οσοι εχουν ηδη παει πιστευω να μας εκπροσωπήσουν κι εμας επάξια...

Καλό ταξίδι συνωνόματε....

ΥΓ:Γ@μω τους κινεζικους provider που δε με αφηνουν να ανοιξω βιντεο....

Ergis
23-03-2009, 17:46
με τετοιο καιρο παντως δεν νομιζω να βγει εξω στο αιγαιο............

sylver23
23-03-2009, 18:04
οι πρωτοι που το περιμεναν γυρνανε σπιτι τους αρα σε λιγη ωρα θα εχουμε και φωτογραφιες.
δυστυχως μας την εκανε βραδυ..
στο αιγαιο απο οτι ειδα εχει 4 με 5 μποφωρ και μονο ανατολικα φτανει τα 6 με 7.
περα απο αυτο μεχρι να ανοιχτει στο πελαγος ο καιρος φυσιολογικα θα εχει πεσει.
το νεκταριος το ρυμουλκει και υπαρχει και ενα δευτερο που συνοδευει..

Nissos Mykonos
23-03-2009, 18:17
Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να γνωρίσω αυτό τον πραγματικό θρύλο της Ελληνικής ακτοπλο'ί'ας στις ημέρες της δόξας του εξαιτίας της μικρής μου ηλικίας αλλά ούτε και στην περίοδο του παροπλισμού του...Θα ήθελα όσο τίποτα άλλο να βρίσκομαι και εγώ μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά την ώρα του αποχαιρετισμού αλλά δεν τα κατάφερα..:(:(
Kαλό ταξίδι ROI BAUDOIN ή αλλιώς ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ!

Ergis
23-03-2009, 18:21
παιζει να περασει κοντα απο την ναξο;;;;εχω φουσκωτο.......ισως να πεταχτω να το δω εστω και λιγο αργοπορημενα.....κατα που πεφτει το δυαλητιριο;;;;

Vortigern
23-03-2009, 18:21
Δυστιχως αλλο ενα πλοιο φευγει χωρις να το αντικρισουν τα ματια μου.Ειχα κανει σχεδια 12 Απριλιου να πηγαινα να το εβλεπα.Το οποιο ειχα να το δω απο τοτε που εκανε ενδοκυκλαδικα και ουτε που το θυμαμαι.Αλλο ενα πλοιο το οποιο γνωρισα απο φωτογραφιες και αλλο ενα πλοιο το οποιο θα μου γεμιζει με σκεψεις το μυαλο μου.....ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ:sad:

scoufgian
23-03-2009, 18:23
παιζει να περασει κοντα απο την ναξο;;;;εχω φουσκωτο.......ισως να πεταχτω να το δω εστω και λιγο αργοπορημενα.....κατα που πεφτει το δυαλητιριο;;;;
πιθανοτατα Αλιαγα.αναμεσα στη Χιο και στη Μυτιληνη.εκει μεσα

Rocinante
23-03-2009, 18:43
Ειμαι ως γνωστον ενας απο τους υποστηρικτες της διασωσης του πλοιου. Θα μου επιτρεψετε να τοποθετηθω για τις εξελιξεις καποια στιγμη στο μελλον. Θα παρακαλεσω μονο τα μελη του φορουμ τις επομενες ωρες να δειξουν ωριμοτητα και ψυχραιμια και να αποφυγουν οξεις εκφρασεις προς οποιονδοιποτε σχετιζεται με το πλοιο. Ελπιζω μονο αν καποιος απο τους πλοιαρχους της ακτοπλοιας και οχι μονο διασταυρωθει μαζι του ας θυσιασει 5-10 λεπτα και ας αποδωσει τις πρεπουσες τιμες σε ενα βασιλια. Στον Βασιλια του Αιγαιου.
Και για οσους πιστευουν στα θαυματα το μονο που μπορει να γινει ειναι να συνομωτησει η φυση και να μεινει για παντα μαζι μας ως τεχνητος υφαλος. Τα θαυματα βεβαια σπανιζουν στην εποχη μας...

vinman
23-03-2009, 18:43
Άσχημα νέα είδα τώρα που γύρισα σπίτι.........
Δεν θα πώ πολλά...μόνο ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτά που έγραψε λίγες σελίδες πιο πίσω ο φίλος Ellinis...και είπε μεγάλες αλήθειες...
Καλό σου ταξείδι Γεώργιε...

dimitris
23-03-2009, 18:49
Δυστυχως μια εικονα που δεν θελαμε να την δουμε, ισως θα θελαμε να το δουμε ρυμουλκουμενο για καποιο ναυπηγειο και ο σκοπος να γινοταν αυτο που τοσο καιρο ολοι φωναζουμε και λεμε μεσα απο το φορουμ...
33639

opelmanos
23-03-2009, 19:03
ε την ταχυτητα που ρυμουλκειται σε ποσες μερες αναμενεται να φτασει στο τοπο του μαρτυριου?

Finnpartner_1966
23-03-2009, 19:07
ε την ταχυτητα που ρυμουλκειται σε ποσες μερες αναμενεται να φτασει στο τοπο του μαρτυριου?

Δεν πιστευω πανω απο 2 μερες... Παντως, εγω εβγαλα κατι φωτο με ISO 1000 απο τον κοκκινο. Ψιλοχαλια ειναι, αλλα τουλαχιστον εχω.... Τυχερος ο Speedkiller, που χτες, για πρωτη και τελευταια φορα, τον ειδε στου Σαββα!!

marsant
23-03-2009, 19:36
Πραγματικα κριμα...

opelmanos
23-03-2009, 19:52
τι να πει κανεις.ολα τα ωραια εχουν και αυτα ενα τελος.το θετικο σε ολη την ιστορια ειναι οτι δεν θα το βλεπουμε να αργοπεθενει και να το ρημαζουν οι χουλιγκανς

scoufgian
23-03-2009, 19:56
ενα μπραβο στο dimitri που ετρεξε να προσφερει σε εμας που ειμαστε μακρια τις τελευταιες εικονες απο τον ROI BAUDOIN.;);)

Ergis
23-03-2009, 20:08
2 μερες και 2 ωρες μεχρι την χιο με αυτη τη ταχυτητα:(:(

Roi Baudoin
23-03-2009, 20:10
"Η μόνη περιουσία είναι η μνήμη".
Όταν χάνεται και η μνήμη, τότε χάνονται όλα.

Το "Γεώργιος Εξπρές"/"Roi Baudouin" θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων όσων το αγάπησαν.
Οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ.

Καλό ταξίδι "Γεώργιος Εξπρές"
Αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

dimitris
23-03-2009, 21:01

Το "Γεώργιος Εξπρές"/"Roi Baudouin" θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων όσων το αγάπησαν.

τα ειπες ολα Αντωνη....
αλλη μια (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentID=5329) απο την "αναχωρηση" του

Speedkiller
23-03-2009, 21:03
Μια ερώτηση που ίσως είναι κ μια μικρή λεπτομέρεια.Στις φωτογραφίες του Δημήτρη βλέπω δεν έχουν αλλάξει το όνομα του πλοίου?Δεν θα έπρεπε να αλλαχτεί εφόσον πωλήθηκε???

Ellinis
23-03-2009, 21:07
Όχι απαραίτητα, ειδικά από αυτά που πήγαν Αλιάγκα τα περισσότερα πήγαν με το ίδιο όνομα.

Speedkiller
23-03-2009, 21:08
Ευχαριστώ Ellinis!!!

hayabusa
23-03-2009, 21:10
παντως εντύπωση μου κάνει που είχε ακουστεί τίποτα επίσημο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την επικείμενη κίνηση της. ίσως φοβήθηκαν τις αντιδράσεις βέβαια...

vinman
23-03-2009, 21:12

Όλα τα συναισθήματα που μας διακατέχουν σε τρείς φράσεις απο τον Αντώνη....
@Δημήτρη σε ευχαριστούμε πολύ για τις τελευταίες του φωτογραφίες...

Speedkiller
23-03-2009, 21:13
Προφανώς δεν ήθελαν κ μεγάλη δημοσιότητα αν κρίνουμε απο την ώρα που το πηραν να φύγει...

Leo
23-03-2009, 21:13
Νομίζω ότι ο Δημήτρης σήμερα αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον κόπο του να αποθανατίσει τις τελευταίες στιγμές ενός πλοίου που είναι πλέον παρελθόν για την Ελληνική ακτοπλοϊα. Ευχαρσιτούμε ακούραστε Δήμητρη... να είσαι πάντα καλά over...!!!

Vortigern
23-03-2009, 21:18
Δημητρη σε ευχαριστουμε για αλλη μια φορα...
Για αλλη μια φορα εκανες το καθηκων σου ετρεξες για 7.606 μελη του φορουμ και οχι μονο φυσικα!!!Και παλι μπραβο ακουραστε Ναξιωτη!

dimitris
23-03-2009, 21:18
Σας ευχαριστω ολους και εσενα καπετανιε ιδιαιτερα!
δεν εκανα κατι αλλο απο αυτο που μου αρεσει,σημερα ομως ηταν
κατι διαφορετικο οπως και τα συναισθηματα τις στιγμης ή και τωρα
κοιταζοντας τις φωτογραφιες αυτες...:sad:

ndimitr93
23-03-2009, 21:29
Εγώ ένα θα πώ, γιατί πραγμάτικά με το βίντεο δάκρυσα.....
Απορώ πως είναι δυνατόν σε μία χώρα της ναυτιλίας, της θάλασσας και του πολιτισμού, όπου οι Έλληνες ναυτικοί έχτισαν αυτή την παγκόσμια υπερδύναμη, την Ελληνική Ναυτιλία, να χάνεται ο πολιτισμός και η ιστορία της.....ξέρω ότι αν και τα πλοία είχαν μετρητές όπως της AGB, σίγοθρα το Άγιος Νεκτάριος θα είχε χτυπήσει θεαματικά ποσοστά......γιατί ξέρω πως όλοι μας παρακολουθούμε αυτά τα τελευταία μίλια του πλοίου, αυτά τα τελευταία σκισίματα του νερού με την φοβρή πλώρη του.....Αλλά δυστυχώς είμαστε στην ΕΛΛΑΔΑ....και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.......Λυπάμαι........:(:( Καλό ταξίδι Γιώργο......

nickosps
23-03-2009, 21:47
Έβλεπα το βίντεο και μου ερχόταν να γράψω ότι ο φίλος ndimitr! Πραγματικά δάκρυσα...Καλό ταξίδι Γεώργιε-Roi Baudoin...

sylver23
23-03-2009, 22:09
Mπορεί το Γεωργιος να έφυγε αλλα τουλάχιστον κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να το σώσουν.Δυστυχώς αυτο δεν ήταν εφικτό για πολλούς λόγους που πλέον δεν έχουν σημασία.
Εύχομαι σε όλους όσους το αγάπησαν να μην το ξεχάσουν!

Στην πειραική που κατέβηκα μπορέσαμε να διακρίνουμε μόνο το φως στου ρυμουλκού και πιο πίσω κρυβόντουσαν τα φώτα των σπιτιών απο κάτι που δεν φαινόνταν.

kapas
23-03-2009, 22:11
αντιο Roi Baudoin.......

Nissos Mykonos
23-03-2009, 22:18
Δημήτρη και Συλβέστρο σας ευχαριστούμε πολύ για τις τελευταίες φωτογραφίες του ΓΕΩΡΓΙΟΥ...
Καλό ταξίδι ΓΕΩΡΓΙΕ...θα σε θυμόμαστε πάντα..

Giovanaut
23-03-2009, 22:30
Καλο Ταξιδι... Γεωργιε....

Μπορει να μην ξερω τοσα πολλα για αυτο το βαπορι...
αλλα σας καταλαβαινω αδερφια...

Νιωθω τον πονο σας και ενιωσα κι εγω σημερα πολυ ασχημα...Ξξερω τι ειναι να λατρευεις ενα σκαρι....για μενα το ΣΑΠΦΩ ητανε το οροσημο μου...

Τετοιες ωρες τα λογια ειναι περιττα....

Αλλα ενα εχω να πω για ολους σας...

Νιωθω πραγματικα υπερηφανος για την προσπαθεια ολων σας.....
Χαιρομαι γιατι καποτε επρεπε να σηκωσουμε κι εμεις οι Καραβολατρες το αναστημα μας....

ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ νομιζω πως φευγει χαρουμενος γιατι ολοι τον αγαπησαν και παλεψαν γι αυτον....με τα μεσα που διεθεταν....
Καλο ταξιδι Γεωργιε και χαιρετισματα στα παιδια.....
Μπηκες κι εσυ στο κουτακι της μνημης....

jumpman
23-03-2009, 23:19
Να πω και εγω με τη σειρά μου ένα αντίο σε αυτό το μοναδικό πλοίο. Δεν είχα ταξιδέψει ποτέ, αλλά ούτε το είχα δει από κοντά. Όμως από τις φωτογραφίες και μόνο ένιωσα και είδα πόσο όμορφο πλοίο είναι. Δυστηχώς το τέλος θα έρθει σε λίγο καιρό και για αυτό και λυπάμαι που εδώ στην Ελλάδα κάποια πράγματα είναι ακόμα πολύ πίσω και δυστηχώς όχι μόνο στο θέμα της Ναυτιλίας.

Καλό ταξίδι Γεώργιε για τελευταία φορά.

giorgos....
24-03-2009, 00:09
Συγνώμη για τα λάθη που κάναμε..
Συγνώμη που αφήσαμε να περάσει τόσος χρόνος..
Συγνώμη που σε αυτό το κράτος τίποτα δεν λειτουργεί..
Συγνώμη που δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε το χαμό σου..
Συγνώμη που δεν καταφέραμε να σε σώσουμε..

Μαζί σου πρωτοταξίδεψα, στα καταστρώματα σου έμαθα να περπατάω σε βαπόρι. Απο την πλώρη σου είδα για πρώτη φορά το νησί, και εσύ μου έμαθες τί σημαίνει ταξίδι. Και άν πέρασες δύσκολες στιγμές, ποτέ δεν σε ξέχασα.. Είναι το μόνο σου ταξίδι που δεν θα είσαι εξπρές.. και σου εύχομαι να μην φτάσεις ποτέ εκεί.. να χαθείς στην αγκαλιά της θάλασσας που τόσο πολύ αγάπησες και σε αγάπησε και αυτή.. να χαθείς για να μήν πάρουν την ικανοποίηση κάποιοι να σε δούν να γίνεσαι κομμάτια.. Και άν τελικά θα φτάσεις εκεί και θα ζήσεις την κόλαση, εμείς θα είμαστε εκεί.. να σου κρατάμε συντροφιά σε όλο το μαρτύριο..
Και αν θα' σαι δεμένος με αλυσίδες που σε πνίγουν, η ψυχή σου θα είναι ελεύθερη. κανείς δεν μπορεί να τη φυλακίσει, γιατί πάντα έλευθερος έμαθες να είσαι και να ταξιδεύεις. Και θα ταξιδεύεις για πάντα..

"Κι είναι ένα παράξενο, παράξενο ταξίδι
να θέλεις να χαθείς στα όνειρα σου.
Κι είναι ένα παράξενο, παράξενο παιχνίδι
να θέλεις να εξηγήσεις την καρδιά σου.."
(jolly roger)

33661

ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ, όπου κι αν ταξιδεύεις. Στην υγειά μας, κι όλα τα νησιά δικά μας..

"Ακόμα κι αν φύγεις ,
για το γύρο του κόσμου,
θά' σαι πάντα δικός μου,
θά' μαστε πάντα μαζί..
Και δε θα μου λείπεις,
γιατί θά' ναι η ψυχή μου,
το τραγούδι της ερήμου,
που θα σ' ακολουθεί.."

Δικό μου εσύ και δικός σου εγώ. Όχι στα χαρτιά, μα στην καρδιά. Πιο "δικός" δεν γίνεται. ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ..

giorgos....
24-03-2009, 00:56
"Για ποιό ταξίδι κίνησες να πάς,
να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς,
σου κλέβει η Ανατολή πικρό φιλί.."

Σ' ευχαριστούμε για όλα τα δώρα που μας έκανες, μας έμαθες πώς πρέπει να είναι τα αληθινά καράβια και τα ταξίδια στη θάλασσα, και για την κοινή κληρονομιά που άφησες σε όλους μας.. Όσο υπάρχει έστω και ένας απο μας να σε θυμάται θα είσαι πάντα ζωντανό και ταξιδιάρικο, για πάντα θαλασσινή σαίτα..

Τελευταία ευχή σαν κατευόδιο που σου δίνω είναι να καταλήξεις στην αγκαλιά της θάλασσας και να μη φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου..

Τελευταίος προορισμός: Η ΒΑΘΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ..

jolly roger

AIOLOS KENTERIS II
24-03-2009, 06:40
Καλο σου ταξιδι ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ..

NAXOS
24-03-2009, 07:33
ANAMNHΣΕΙΣ-ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ-ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟ ΑΛΗΘΗΝΗΣ ΣΤΑΝΑΧΩΡΙΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΠΧ ΤΟ ΝΑΞΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΕΠΙΒΑΤΕΣ,ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑς ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗς ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
ΤΙ Ν Α ΠΡΟΤΟΘΥΜΗΘΗ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΝΑΞΑΣ-ΜΙΧ ΚΟΥΡΓΙΑΛΗΣ ΥΠΑΡΧΟΣ-ΘΩΜΑΣ ΑΣΥΠΜΑΤΙΣΤΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΕΣΣΟΣ Α ΜΗΧΑΝ.-ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ-ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΘΗ ΠΟΤΕ

Giorgos_D
24-03-2009, 07:36
Σε λιγο ο βασιλιάς Baudoin θα συναντηθει με τον συγγενη του, τον πρίγκιπα της Λωραίνης, στον ΚΑβο Ντόρο....

Οσοι θελετε να δειτε το Γεωργιος Εξπρες για τελευταια φορά, προλαβενετε να φύγετε για Χιο, για να το προσπερασετε.... ;)

Finnpartner_1966
24-03-2009, 08:10
Σε λιγο ο βασιλιάς Baudoin θα συναντηθει με τον συγγενη του, τον πρίγκιπα της Λωραίνης, στον ΚΑβο Ντόρο....

Tι δουλεια εχει η Λωραινη με το Βελγιο? Το Superferry II ειναι PRINCE LAURENT (ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ). Δευτεροτοκος γιος του Prins Albert (σημερινος Βασιλιας του Βελγιου-μετα του ατεκνου Baudouin) και της Prinses Paola, και αδελφος του Prins Philippe! A, και ανηψιος του Roi Baudouin και της Koningin Fabiola! Σχεδον ολοι ηρθαν στην Ελλαδα, σαν καραβια της RTM!!

AIOLOS KENTERIS II
24-03-2009, 08:29
Παιδια εχουμε πει τοσα πολλα για αυτο το εξεραιτικο βαπορι που δεν προκειτε να ξαναναυπιγειθει ποτε μα ποτε ξανα και ειναι αλλο ενα μεγαλο σφαλμα απο το ελλινικο κρατος γιατι καποι απο εμας αγονιστικαμε μεχρι το τελος για να γινει ναυτικο μουσειο και ενα απογευμα σχεδον χωρις να ξερει κανεις τιποτα επισιμα δεινι εντολι ο κυριος βεντουρις και σιγα σιγα το πλοιο φευγει με 2 ρυμουλκα για τα διαλιτιρια για κατι πενταροδεκαρες για να γινει μπετοβεργες και καρφιτσες και εγω ροταω τι θα εχουμε σε λιγα χρονια ετσι οπως παει να διξουμε στα παιδια μας για τιν ακτοπλοοια και τιν ναυτιλια μας τιν ελλινικη ετσι και φειγι το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ενα απο τα τελευταια ακομα εν ζωη και σε λειτουργεια ναυτικο σκαρι που εχει απομινει και για μενα το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ειναι και το τελευταιο σε αλους μπορει να αρεσει και αλλο απο αυτα που ειναι ακομα εν ζωη ετσι διλαδι και φιγει και αυτο καποια ωρα στιν ελλαδα σε μερικα χρονια δεν θα μπορουμε να πουμε για ιστορια ελληνηκις ακτοπλοοιας σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω και λιγω για τα χαλια μας αντε μιν πω τιποτα αλλο..

Υ.Γ ΜΙΠΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΦΑΡΔΟΣ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΙ ΗΠΕΡΕΣΙΑΚΙ ΤΑΧΙΤΗΤΑ?

karystos
24-03-2009, 08:31
Η άφιξη στο Aliaga είναι για αύριο το πρωί. Δυστυχώς στην πορεία του δε φαίνεται αυτή τη στιγμή κάποιο πλοίο για να ζητήσουμε φωτογραφίες. Υπάρχει μικρή πιθανότητα να το κροσάρει με το σούρουπο το ΜΥΤΙΛΗΝΗ κατεβαίνοντας για Χίο γύρω στις 19.00.

scoufgian
24-03-2009, 08:57
Η άφιξη στο Aliaga είναι για αύριο το πρωί. Δυστυχώς στην πορεία του δε φαίνεται αυτή τη στιγμή κάποιο πλοίο για να ζητήσουμε φωτογραφίες. Υπάρχει μικρή πιθανότητα να το κροσάρει με το σούρουπο το ΜΥΤΙΛΗΝΗ κατεβαίνοντας για Χίο γύρω στις 19.00.
κι εγω το το ιδιο ελπιζω φιλε karystos.Να το πετυχει το ΜΥΤΙΛΗΝΗ στο κατεβασμα του, απο ΜΥΤΙΛΗΝΗ προς ΧΙΟ.Για να δουμε.................

nkr
24-03-2009, 09:19
Τελικα δεν μπορεσαμε να σωσουμε το Γεωργιος,κριμα ηταν ενα απο τα καλυτερα καραβια που εξυπηρετησαν ολα τα νησια.

Finnpartner_1966
24-03-2009, 09:33
Υ.Γ ΜΙΠΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΦΑΡΔΟΣ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΙ ΗΠΕΡΕΣΙΑΚΙ ΤΑΧΙΤΗΤΑ?

116m x 16m 21 kts

Speedkiller
24-03-2009, 09:41
κι εγω το το ιδιο ελπιζω φιλε karystos.Να το πετυχει το ΜΥΤΙΛΗΝΗ στο κατεβασμα του, απο ΜΥΤΙΛΗΝΗ προς ΧΙΟ.Για να δουμε.................

Kρίμα να μην είμαι στο νησί...:(
Και το ρημαδι το Νησος Χιος αν δεν το χαν αλλάξει δρομολόγο θα το προλαβαίναμε σίγουρα το γεώργιος express...:evil::evil::evil:

Finnpartner_1966
24-03-2009, 09:48
Mπορεί το Γεωργιος να έφυγε αλλα τουλάχιστον κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να το σώσουν.Δυστυχώς αυτο δεν ήταν εφικτό για πολλούς λόγους που πλέον δεν έχουν σημασία.
Εύχομαι σε όλους όσους το αγάπησαν να μην το ξεχάσουν!

Στην πειραική που κατέβηκα μπορέσαμε να διακρίνουμε μόνο το φως στου ρυμουλκού και πιο πίσω κρυβόντουσαν τα φώτα των σπιτιών απο κάτι που δεν φαινόνταν.
Εκανα μια προσπάθεια με την μηχανη και τελικά ξεπρόβαλε σαν φάντασμα ο γεώργιος.
Εκεί του είπαμε και το τελευταίο αντίο

Eγω απο το λιμανι εβγαλα αυτες τις 2 φωτο (με πολυ ψειρα&θορυβο βεβαια-ΙSO 1000). Παντως, συμφωνα με το ρουφιανο AIS, περναει το στενο Ανδρου-Ευβοιας τωρα, με 5,2 κομβους.

Speedkiller
24-03-2009, 09:54
Σωστός Ο Finn!!!;)Eυχαριστούμε όλους όσους έτρεξαν να το βγάλουν κ όσους ειδοποίησαν!!!Laege,Dimitris,sylver23,Finnpartner! !!Συγγώμη αν ξέχασα κάποιον!!!

Giorgos_D
24-03-2009, 09:56
Tι δουλεια εχει η Λωραινη με το Βελγιο? Το Superferry II ειναι PRINCE LAURENT (ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ). Δευτεροτοκος γιος του Prins Albert (σημερινος Βασιλιας του Βελγιου-μετα του ατεκνου Baudouin) και της Prinses Paola, και αδελφος του Prins Philippe! A, και ανηψιος του Roi Baudouin και της Koningin Fabiola! Σχεδον ολοι ηρθαν στην Ελλαδα, σαν καραβια της RTM!!

Με συγχωρειτε τοτε....Δεν ειμαι και πολύ γνωστης της βασιλικης ιστορια του Βελγιου...

Παλι καλα που υπάρχουν οι γνωστες και μας συγχωρουν απο τις πατατες που αμολαμε....Ευχαριστώ Finnpartner

Finnpartner_1966
24-03-2009, 10:08
Με συγχωρειτε τοτε....Δεν ειμαι και πολύ γνωστης της βασιλικης ιστορια του Βελγιου...

Παλι καλα που υπάρχουν οι γνωστες και μας συγχωρουν απο τις πατατες που αμολαμε....Ευχαριστώ Finnpartner

Oυτε εγω ειμαι! Απλα ψαχνω τα ονοματα απο τα καραβια, να δω τι σημαινουν!! ;);)

proussos
24-03-2009, 10:54
Ότι και να πείς...ότι και να γράψεις είναι λίγο και μάταιο !
Ευτυχώς που εμείς εδώ μέσα μιλάμε την ίδια γλώσσα γιατί οι στεριανοί μιλούν τη γλώσα του χρήματος...
Το τελευταίο κομμάτι της ακτοπλοϊκής μας κληρονομιάς έφυγε και μαζί με αυτό έφυγαν το φιλότιμο,οι μνήμες και το μέλλον.
Φαίνεται πως είναι προτιμότερο να κρατήσουμε ένα λίμπερτυ για να θυμούνται οι εφοπλιστές πως γέμισαν οι τσέπες τους με χαρτονομίσματα απ'το να κρατήσουμε ένα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ που θα θύμιζε σε όλους τους νησιώτες και μη πως γέμισαν τα σπίτια τους με ζωή...

Panos80
24-03-2009, 11:47
Εγω δε το εζησα το πλοιο, αλλα μονο και μονο απο τις περιγραφες σας καταλαβαινω απολυτα. Ετσι αισθανομουν για το Εξ.Ολυμπια, εξ.ποσειδων και ολα αυτα τα αδικοχαμενα πλοια που μπορουσαν ακομα να προσφερουν. Αυτο που φοβαμαι ομως ειναι μη κοντοζυγωνει και η ωρα του λατρεμενου μου Αγ.Γεωργιου και του εξ.Σαντορινη τα οποια ειναι και απο τα τελευταια - αν οχι τα τελευταια - που κοσμουν τις θαλασσες μας.

Αντιο Γεωργιε!

AIOLOS KENTERIS II
24-03-2009, 12:02
Εγω δε το εζησα το πλοιο, αλλα μονο και μονο απο τις περιγραφες σας καταλαβαινω απολυτα. Ετσι αισθανομουν για το Εξ.Ολυμπια, εξ.ποσειδων και ολα αυτα τα αδικοχαμενα πλοια που μπορουσαν ακομα να προσφερουν. Αυτο που φοβαμαι ομως ειναι μη κοντοζυγωνει και η ωρα του λατρεμενου μου Αγ.Γεωργιου και του εξ.Σαντορινη τα οποια ειναι και απο τα τελευταια - αν οχι τα τελευταια - που κοσμουν τις θαλασσες μας.

Αντιο Γεωργιε! Θα σιμφονισω μαζι σου φιλε μου οτι αμα φιγει το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ τελιοσαν τα ψεματα εφυγαν ολα τα ναυτικα σκαρια για αυτο να τα χαρουμε οσο μπορουμε.. Οσο προλαβαινουμε ακομα...

cpt babis
24-03-2009, 12:08
ΑΝΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΕ σε ευχαριστουμε για οτι προσφερες ολα αυτα τα χρονια.

Vortigern
24-03-2009, 13:01
Ότι και να πείς...ότι και να γράψεις είναι λίγο και μάταιο !
Ευτυχώς που εμείς εδώ μέσα μιλάμε την ίδια γλώσσα γιατί οι στεριανοί μιλούν τη γλώσα του χρήματος...
Το τελευταίο κομμάτι της ακτοπλοϊκής μας κληρονομιάς έφυγε και μαζί με αυτό έφυγαν το φιλότιμο,οι μνήμες και το μέλλον.
Φαίνεται πως είναι προτιμότερο να κρατήσουμε ένα λίμπερτυ για να θυμούνται οι εφοπλιστές πως γέμισαν οι τσέπες τους με χαρτονομίσματα απ'το να κρατήσουμε ένα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ που θα θύμιζε σε όλους τους νησιώτες και μη πως γέμισαν τα σπίτια τους με ζωή...

Καλα και το Λιμπερτυ εκει θα καταληξει....δν ειμαστε στεση να κανουμε κατι σωστο εδω στην Ελλαδα....

φανούλα
24-03-2009, 13:21
Εγώ θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου προς όσους αγάπησαν και έζησαν αυτό το βαπόρι, ειδικά στο Ρόι που από το όνομά του και μόνο ο καθένας καταλαβαίνει πόσο λάτρεψε αυτό το σκαρί και να σας πω ότι οι αναμνήσεις δεν πεθαίνουν ποτέ, πάντα θα ζει μέσα σας κι αν είναι δυνατόν οι γνώστες να μάθουν, ίσως τότε ξαναδούμε όλοι έστω και ένα κομμάτι του Γεώργιου πάνω σε ένα καινούργιο βαπόρι ή αλλιώς από όσους πήραν πράγματα από το καράβι ας τα μοιραστούν μαζί μας έστω κι από φώτο για να θυμούνται οι γνώστες και να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι...

arne
24-03-2009, 13:32
Δυστυχως μια εικονα που δεν θελαμε να την δουμε, ισως θα θελαμε να το δουμε ρυμουλκουμενο για καποιο ναυπηγειο και ο σκοπος να γινοταν αυτο που τοσο καιρο ολοι φωναζουμε και λεμε μεσα απο το φορουμ...
33639

Please can You tell wath is happening here ?? From wath day is these photo?
Thank's Arne

Django
24-03-2009, 13:46
Photos taken yesterday..
Unfortunately..

karystos
24-03-2009, 14:08
Δυστυχώς η πιθανότητα να έχουμε κάποια φωτογραφία από το τελυταίο ταξίδι μηδενίζεται. Στη ΒΔ πλευρά της Χίου θα είναι στις 9 το βράδυ και ξημερώματα στο Aliaga.

LAEGE
24-03-2009, 15:11
116m x 16m 21 kts

Είσαι καλώς πληροφορημένος. Και τα 21 ναυτικά μίλια, τα έπιανε για πλάκα!

Roi Baudoin
24-03-2009, 15:24
Η ανταπόκριση όλων είναι μοναδική.
Ένας λόγος, μια φωτογραφία, μια ανάμνηση.

Έγινε μια προσπάθεια για να σωθεί, αλλά σίγουρα έπρεπε να γίνουν πολλές περισσότερες.

Κάποιοι, βέβαια, σιγοψιθυρίζουν ότι η μοίρα του καραβιού δύσκολα θα άλλαζε.
Και λένε, ακόμα, κάποιοι που ξέρουν ότι το βαπόρι το είχε ζητήσει συγκεκριμένη εταιρεία που έχει άμεση σχέση με την Κρήτη, (και δεν είναι η ΑΝΕΚ ούτε οι Μινωϊκές), για να πάει να δουλέψει στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η εταιρεία του, όμως, δεν το έδωσε.

Όταν πρωτοέδεσε το καράβι, τον Οκτώβριο του 2000, ο Jolly Roger έκανε μια προσπέθεια να κινήσει το ενδιαφέρον των ναυτικών μουσείων του Βελγίου.
Το Βέλγιο έδειξε κάποιο ενδιαφέρον, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε.

Leo
24-03-2009, 16:44
Το ταξίδι συνεχίζεται....

33705

Παναγιώτης
24-03-2009, 16:59
Δεν πρέπει να έχω ταξιδέψει με αυτό το βαπόρι... Το ενδιαφέρον του Αντώνη με συγκίνησε και επειδή είχα μια δουλειά εκεί κοντά περνούσα και το τράβαγα καιμά φωτογραφία και του τις έστελνα. Από όσες φορές πήγα μόνο μία φορά θυμάμαι κάπου τέτοιο καιρό πέρσι που είδα κόσμο να δουλέυει και να έχουν ανάψει τις ηλεκτρομηχανές οπότε έτρεχε νερό της ψύξης και καπνός από την τσιμινιέρα.

Προσωπική μου άποψη έιναι ότι και να γινόταν μουσείο μπορέι να ήταν μεγαλύτερη απογοήτευση για αυτούς που το αγάπησαν. Ποίός θα το συντηρούσε; Ποιός θα πλήρωνε πλήρωμα να το φροντίζει; Ποιός θα πλήρωνε και θα κανόνιζε για τους δεξαμενισμούς; Θα το επισκεπτόταν κανένας; Η εμπειρία από τα υπάρχοντα ναυτικά μουσεία και ιστορικά πλοία δεν είναι ευχάριστη. Με βάση αυτή βλέπω μια εικόνα να ήταν δεμένο σε κάποιο μώλο, με κάποιον "βολεμένο" υπάληλο να κάνει το φύλακα-ξεναγό και να ανοίγει το μπαρκαρίζο για τους λιγοστούς επισκέπτες βαριεστημένα και σε λίγο καιρό να αρχίζουν να ξερνάνε οι σκουριές, να πιάνουν μαλούπα τα βρεχάμενα, να καίγεται το η μπογιά από τον ήλιο και να βρωμίζουν τα καταστρώματα απο κουτσολιές γλάρων.

Ας θυμάται λοιπόν ο καθένας τις όμορφες στιγμές που πέρασε σε αυτό το βαπόρι...
...Ο ναυτικός που έβγαλε ξεκούραστο ψωμί με τις μηχναnές Sulzer του
...Αυτός που έριξε μια τελευταία ματία από την πρύμη του στον τόπο του αφήνοντας το νησί του για σπουδές ή δουλειά.
...Αυτός που σε αυτό ταξίδεψε για τις διακοπές του αφήνοντας πίσω του τις σκωτούρες
...Αυτός που με αυτό πήγαινε να ανταμώσει αγαπημένα του πρόσωπα και αυτοί που περίμεναν σε κάποιο μώλο να τους φέρει τους δικούς τους ανθρώπους.
...Αυτός που φλέρταρε την όμορφη συνταξιδιώτισα στο κατάστρωμά του
...Αυτός που έκανε άνετο ταξίδι τον Χειμώνα με καιρό
...Αυτός που ευχαριστιόταν να βλέπει τις όμερφες ναυπηγικές γραμμές του
...Ο νησιώτης που περίμενε με αυτό να έρθουν τα αγαθά στο νησί του
...και τόσοι άλλοι

serifos
24-03-2009, 17:14
ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΩΡΓΗ.....

giorgos_249
24-03-2009, 18:11
Και από εμένα αντίο στον συνονόματο. Το είχα δει πριν χρόνια αλλά δεν ήξερα την ιστορία του....

opelmanos
24-03-2009, 18:13
παντως το ρημουλκο σε καποια σημεια της πορειας του στο κεντρικο αιγαιο που το ειδα ειχε σχεδον ακινητοποιηθει.0.9 κνοτς εγραφε ,για ξεκουραση της μηχανης το εκανε?

Vortigern
24-03-2009, 18:38
Και ως που να ανανεωθη το google erth μπορουμε να το βλεπουμε στην Ελευσινα ακομα......
33731

33732

Roi Baudoin
24-03-2009, 18:44
Θα ήθελα να σας μεταφέρω κάτι που μου είπε πριν από λίγο ο Jolly Roger:
"Το καράβι είναι ακόμα ζωντανό. Ακόμα και αυτή τη στιγμή, μπορεί να γίνει ένα θαύμα. Μια φωνή διαμαρτυρίας, η μεταφορά της πληροφορίας στο εξωτερικό, μια μικρή καυθστέρηση, μια ύστατη κινητοποίηση.
Φανταστείτε το να σπάει τις αλυσίδες και να φεύγει από την Aliaga.
Απόδραση από του χάρου τα δόντια ...."

"Σημασία έχει να μην σε ξεχνούν", όπως μας λέει ο Jolly Roger.
Το "Γεώργιος Εξπρές", ότι και να γίνει, δεν πρόκειται να το ξεχάσει κανείς.
Για κάποιους άλλους, όμως, που καθόρισαν τη μοίρα του δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα τους θυμάται κανείς σε λίγα χρόνια......

dimitris
24-03-2009, 19:07
Τα εχετε πει ολα εσεις απο χθες...
περνωντας (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentID=5386) το διαυλο...

a.molos
24-03-2009, 19:15
Επιτρέψτε μου να κάνω μια μικρή αφιέρωση.
Θέλω να αφιερώσω, σε όλους όσους αγάπησαν αυτό το πλοίο, σε όσους το λάτρεψαν, όχι σαν ένα σιδερένιο κατασκευασμα μιας ομάδας ανθρώπων, αλλά σαν μια ζωντανη παρουσία, με ψυχή, που οι άνθρωποι του, αυτοί που το υπηρέτησαν και το ανέδειξαν σε αυτό το μοναδικό που όλοι εμείς ( ταξιδιώτες του και μή) δύο μέρες τώρα αναδεικνύουμε, ο καθένας με τον τρόπο του . Θέλω να αφιερώσω τους στίχους απο ένα τραγούδι ιδιαίτερο, που πιστευω ότι ταιριάζουν στον ψυχισμό της στιγμής.
Της Αρνης το νερό.
(στίχοι - μουσική Σταύρου Σιόλα, 1ο βραβείο φεστιβαλ Θεσ/κης 2006).

Της λήθης το στενό
το πέρασες,
το πέρασες και εχάθης.
Αχ αγάπη μου στα χείλη στάξε να το πιώ
της Αρνης το πικρό νερό,
κι αν σε ξεχάσω, αν σ' αρνηθώ
και πάλι εσένα άμα σε δώ
κι αν σε ξεχάσω, αν σ΄αρνηθώ
και πάλι εσένα θα αγαπώ.

Εξαιρετικά αφιερωμένο στο φίλο Roi Baudoin, που έχασε το πλοίο του, στο Jolly Roger που το αγάπησε, στον LAEGE που μας ξεσήκωσε με το alarm που χτύπησε και όλους φυσικά τους φίλους.

a.molos
24-03-2009, 19:35
Κάθε ψυχή αντιλαμβάνεται με το δικό της τρόπο, τους στίχους και τι μουσική κάθε τραγουδιού. Και αυτό που σε εμένα φαίνεται αδιάφορο, στον άλλο μπορεί να μιλάει μέσα του. Αυτό ένιωσα, αυτό έβαλα και ο καθένας ας το ερμηνευσει κατά το δοκούν !

Roi Baudoin
24-03-2009, 19:37
Φίλε, σ' ευχαριστούμε πολύ.
Ο κόσμος είναι, τελικά, πολύ μικρός.

Έχουμε τη γεύση από το τραγούδι σου στο στόμα....

fotini86
24-03-2009, 20:20
Δημοσιεύτηκε και ένα σύντομο άρθρο στο marinews αναφέροντας πως οδηγείται σε τουρκικά διαλυτήρια.

Περισσότερα εδώ http://www.marinews.gr/article.asp?NewID=7824

opelmanos
24-03-2009, 20:36
ποτε υπολογιζεται να φτασει το πλοιο?αν παω το πρωι στο νοτιο ακρο του νησιου(λεσβος) θα το προλαβω?η θα εχει φτασει ηδη?

giorgos....
24-03-2009, 20:54
όντως ποτέ δεν ξέρεις φίλε Αντώνη.. πρέπει να πιστεύουμε στα θαύματα.. και χάρηκα αφάνταστα που ο τελευταίος άνθρωπος που το είδε να χάνεται στο σκοτάδι χθές βράδυ ήταν ο jolly roger, γιατί του άξιζε πραγματικά..
προσωπικά θα ήθελα να πώ ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους βοήθησαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο.. μπορεί να υπάρχει απογοήτευση και στεναχώρια όμως σιγά σιγά περνάμε στην επόμενη φάση της ιστορίας..

και πάλι ευχαριστώ..

douzoune
24-03-2009, 20:55
ποτε υπολογιζεται να φτασει το πλοιο?αν παω το πρωι στο νοτιο ακρο του νησιου(λεσβος) θα το προλαβω?η θα εχει φτασει ηδη?
φίλε opelmanos νομίζω οτι είναι αρκετά μεγάλη η απόσταση. Δεν ξέρω αν θα καταφέρεις κάτι. Αν δεις στον χάρτη που είναι η Aliaga.
Ρε παιδιά το Αγ. Νεκτάριος έκλεισε το ais ???

Speedkiller
24-03-2009, 20:55
Δημοσιεύτηκε και ένα σύντομο άρθρο στο marinews αναφέροντας πως οδηγείται σε τουρκικά διαλυτήρια.

Περισσότερα εδώ http://www.marinews.gr/article.asp?NewID=7824

H φώτο είναι του Dimitri???Πάλι καλά που πρόλαβα να τον δω έστω μια φορά από κοντά την Κυριακή...Την δευτέρα είχα μάθημα..:evil:Αν το ξερα θα το παράταγα να πάω στον φάρο...Την μηχανή μαζί μου την είχα...:sad:
Δεν το χω ζήσει το πλοίο...Απ τις φωτογραφίες σας και τα λόγια σας φαίνεται πως ήταν πολύ αξιόλογο πλοιο!!!Όμορφο μπορώ να τ πω και γω απ τις φώτο!!!Κρίμα για όσους το αγάπησαν κ το έζησαν...Κ γω στενοχρήθηκα αν κ άσχετος...

Μια γνωστή σε όλους λήψη απ την Κυριακή...

33758

ndimitr93
24-03-2009, 21:03
Κάπου εδώ θα βασανιστεί το πλοίο.....
33759

opelmanos
24-03-2009, 21:05
φίλε opelmanos νομίζω οτι είναι αρκετά μεγάλη η απόσταση. Δεν ξέρω αν θα καταφέρεις κάτι. Αν δεις στον χάρτη που είναι η Aliaga.
Ρε παιδιά το Αγ. Νεκτάριος έκλεισε το ais ???ξερω πολυ καλα που ειναι η αλιαγκα.εστω απο μακρια θα μπορεσω να το δω αρκει να περασει μερα

opelmanos
24-03-2009, 21:20
Κάπου εδώ θα βασανιστεί το πλοίο.....
33759κανε ζουμ ακριβως στο καφε εκει που ειναι η ακτη και θα καταλαβεις ακριβως που ειναι το διαλυτηριο

Vortigern
24-03-2009, 21:21
Ρε παιδιά το Αγ. Νεκτάριος έκλεισε το ais ???

Απλα δν ποιανει εκει γιαυτο

Εδω ηταν το ΤΕΛΟΣ του ΤΕΛΟΥΣ

opelmanos
24-03-2009, 21:56
τωρα το ανοιξε.παει για την τελικη πορεια

Leo
24-03-2009, 22:26
Παρακαλώ σ αυτό το θέμα όχι σχόλια τύπου άνοιξε, έκλεισε, έστριψε έκοψε κλπ Είναι άσχετα και ανούσια, επιτέλους να σοβαρευτούμε... Μπορούμε να παρακολουθούμε χωρίς να σχολιάζουμε, αν δεν έχουμε κάτι να πούμε. Δεν έχουν κανένα νόημα αυτά εδώ.

Django
24-03-2009, 22:46
Μάγκες εγώ συμφωνώ με τον Leo, κατανοώντας βέβαια το συναίσθημα που ξεχειλίζει. Αντί ρεπορτάζ που είναι μαζοχιστικό κανείς να διαβάζει και αντί εσωστρέφειας ας ανοιχτούμε προς τα έξω. Αντί για να γράφουμε τους πρώτους επικήδειους ας στείλουμε το ύστατο SOS σε όποιον ξέρουμε σε ανά τον κόσμο και θεωρούμε πως μπορεί να βοηθήσει. Εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω. Θα μου πείτε είναι αργά. Μπορεί. Μέχρι τελικής πτώσης όμως δίνονται οι πιο όμορφοι αγώνες.

Django
24-03-2009, 23:16
Το site του Γεώργιος Εξπρές γιατί δεν μου ανοιγει; Ειναι σημαντικό να το επισυνάψω σε ένα e-mail που γράφω. Ρε παιδιά, μην μου πείτε οτι κατέβηκε; Ας με ενημερώσει κάποιος διαχειριστής με ένα μηνυμα παρακαλώ.

Παναγιώτης
25-03-2009, 00:31
κάποιο πρόβλημα υπήρξε. Δοκίμασε αυτό το λίνκ http://www.nautilia.gr/georgiosexpress/ (http://www.nautilia.gr/forum/../georgiosexpress/)

Django
25-03-2009, 00:38
Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη, όντως λειτουργεί.

Τόσα και τόσα άσκοπα ξενύχτια. Το σημερινό είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Δεν περιμένω καμια ανταπόδωση. Ειναι αξία από μόνο του.
Σε ευχαριστώ RΒ.

:twisted: Ντου Μάγκες! :twisted:

Ergis
25-03-2009, 00:47
Τουλαχιστον ας μας γινει μαθημα και να φροντισουμε να σωσουμε το καθε "Γεωργιος Εξπρες" που μπορει να υπαρξει.....:(:(

Django
25-03-2009, 01:14
Εργη, μπορεί να συμφωνώ 100% με ότι λες, αλλά ας αφήσουμε τις εκτιμήσεις για μετά. Κριτική και αυτοκριτική. Ανασκοπήσεις, λάθη, παραλήψεις, διδάγματα και σχέδια για το μέλλον, όλα μπορούμε να τα συζητήσουμε.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ακόμα και τώρα μπορούμε να δράσουμε. Όσο το πλοίο είναι ανέγγιχτο υπάρχει χρόνος. Θα το εγκαταλείψουμε τελευταίοι. Είναι αυτό που δεσμευτήκαμε να κάνουμε. Και δεσμευτήκαμε απέναντι στους εαυτούς μας να είμαστε εμείς αυτοί που θα ρίξουν την τελευταία φωτοβολίδα ελπίδας.

Έτσι κι αλλιώς «Ο νεκρός δεν πέθανε την ορισμένη ώρα» έτσι δεν είχε γράψει κάποτε ο Μανόλης Αναγνωστάκης;

giorgos....
25-03-2009, 03:02
έλα ρε Διονύση.. πού είσαι? απ' ότι ξέρω ήδη στάλθηκε το μύνημα σε κάποιους παραλήπτες στο εξωτερικό.. μήν ξεχνάς οτι το καραβόσκυλο εγκαταλείπει τελευταίο το πλοίο, και το συγκεκριμένο καραβόσκυλο δεν το βάζει εύκολα κάτω..

Django
25-03-2009, 03:20
Νάτος κι ο άλλος ξάγρυπνος! Γεια σου ρε Γιώργο! Εδώ τρώω και εγώ τσίτες δεν μπορώ να ηρεμήσω. Φρόντισα να στείλω αναλυτικό e-mail σε παραλήπτη εντός Ελλάδας. Τώρα δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι αλλά δεν είχα και κάτι να χάσω. Έχεις μάθει σε ποιους έχει φύγει το μήνυμα; Υπάρχει καμιά πιθανότητα να αποκτήσουμε επαφή με τους Φιλανδούς τώρα που έχουν ζεστάνει την κατάσταση; Σκεφτόμουν (και το συζητούσαμε και με JR) ότι μπορεί στη βράση να κολλήσει το σίδερο. Και οι Σκανδιναβοί λειτουργούν γρήγορα. Αν έχεις αντίγραφο από το αγγλικό κείμενο στείλε καμιά κόπια να προωθήσω κι εγώ. Όσο για το αγαπημένο αμετανόητο μας καραβόσκυλο.. Εμπνέει και εμπνέεται στις πιο δύσκολες στιγμές. Με αντανακλαστικά γνησίου καραβόσκυλου agonius grammius.

giorgos....
25-03-2009, 03:36
κοίτα απ' ότι ξέρω πρέπει να έχει σταλεί στον φίλο μας arne απο το Βέλγιο, στον Knego και στο περιοδικό ships monthly.. στείλε μου το mail σου με πμ..

Roi Baudoin
25-03-2009, 08:01
Φίλοι καλοί είστε όλοι σας μοναδικοί.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους σας.

Ακολουθεί μήνυμα γραμμένο από τον Jolly Roger.
Ας το στείλει ο καθένας μας σε όποιον πιστεύει ότι μπορεί να ενδιαφέρεται για το ενδεχόμενο σωτηρίας του πλοίου.
Για διευκόλυνση, το επισυνάπτουμε και ξεχωριστά.
Θα παρακαλούσαμε τους φίλους διαχειριστές του forum να το ανεβάσουν και στην ιστοσελίδα του, αν αυτό είναι δυνατόν.

Οι ώρες είναι, πλέον, πολύ ζεστές ....

Από τον Jolly Roger προς όλους τους ενδιαφερόμενους

ULTIMATE S.O.S. DISTRESS CALL

FOR THE C/F “GEORGIOS EXPRESS” (ex “ROI BAUDOUIN”)

The night, on the 23rd of March, the c/f “Roi Baudouin”/”Georgios Express” of 1965 left the Piraeus area bound for the Aliaga scrapyards in Turkey where she is expecting to arrive this morning of the 25th of March.
If there is anybody anywhere interesting in saving this gorgeous ship from the breaker’s claws, there is still time, before she is broken up, to mobilize and intervene to claim her in order that she’ll be converted into Floating Maritime Museum in any part of the world.
She was purchased for 300000 $ only (in Turkish Liras).
Please, pass this S.O.S. message on to anyone you believe that might be able or interesting to save this ship even at the very last minute.

Espresso Venezia
25-03-2009, 09:00
Roi Baudouin κοίτα τα προσωπικά σου μηνύματα.

Speedkiller
25-03-2009, 11:03
Εφτασε....:(

33802

nkr
25-03-2009, 11:07
Τειλωσε και το τελευταιο του ταξιδι το καμαρι της Ventouris.

giorgos_249
25-03-2009, 11:12
Τειλωσε και το τελευταιο του ταξιδι το καμαρι της Ventouris.

Ίσως να μην είναι το τελευταίο του ταξίδι , αν προλάβει κάποιος να το αγοράσει....

nkr
25-03-2009, 11:20
Δεν το κανανε τοσο καιρο τωρα θα το κανουν,αλλα η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια.

giorgos_249
25-03-2009, 11:21
η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια.Συμφωνώ και επαυξάνω.

giorgos_249
25-03-2009, 12:26
Πού πάει;:confused::confused:

scoufgian
25-03-2009, 12:40
Πού πάει;:confused::confused:
παρεδωσε και φευγει το ρυμουλκο

Django
25-03-2009, 13:47
Στο http://www.maritimemuseums.net/ υπάρχει πλήρη λίστα ολων των ναυτικών μουσείων ανά τον κόσμο. Στέλνω προς το παρόν το αγγλικό SOS κείμενο, το οποίο ανέβηκε σημερα και στο φορουμ μας, την αρχική "προκύρηξη" που είχαμε γράψει και μια φωτογραφία του πλοίου πρώτα στα εν Ευρώπη μουσεία. Θα βοηθήσει κανείς και με τα υπολοιπα μουσεια ανα τον κόσμο ή θα ασχολούμαστε με το που πήγε το ρυμουλκο;

Αν κάποιος ξέρει γαλλικά ας ελέγξει http://www.musee-marine.fr/site/fr/accueil-musee-national-de-la-marine προκειται για site με τα ναυτικά μουσεία της Γαλλίας. Παρακαλώ ας το κοιτάξει και ας στειλει το τελευταιο SOS και εκεί.

Και οι ισπανόφωνοι ας κοιτάξουν εδω κι ας πράξουν αναλόγως http://www.thalassa-online.com/revista/ . Δεν είναι οτι πιο σχετικό, αλλα είπαμε το μηνυμα να φύγει παντου.

mastrokostas
25-03-2009, 17:45
Το Γιώργιος Εξπρές έφυγε απο Ελλάδα και παρακολουθώ την θλίψη που πάρα πολλοί φίλοι ένοιωσαν βλέποντας το βαπόρι να φεύγει .Προσπάθειες να κρατηθεί εδώ και να γίνει μουσείο ,αλλά χωρίς επιτυχία .Προσπάθησα να καταλάβω γιατί το Γεώργιος και όχι το Πηνελόπη το Κεφαλονιά το Πήγασος το Πανάγια Τήνου το Ναιας ΙΙ το Παλομα , το Νάξος, το Πάρος ,και τόσα άλλα .
Πιστεύω επειδή ήταν το τελευταίο απο εκείνη την εποχή .
Κανείς δεν θα πέσει σήμερα στον καταπέλτη για να μην φύγει το Κνωσός, το Ελυρος το Μιλενα ,το Μπομ Σφουγγαρακης .
Τα βαπόρια απο μόνα τους δεν μας λενε τίποτα !
Αυτά που μας κάνουν να τα λατρεύουμε είναι αυτά που μας θυμίζουν .
Είναι το χτες, που πηγαίναμε διακοπές ...νέοι .....ξένοιαστοι ....με διάθεση για διασκέδαση , και σε μια ηλικία χωρίς έννοιες .
Τότε που ξαπλώναμε στα ανοιχτά καταστρώματα ,χωρίς καπουτσίνο , κινητά , ipod κτλ.
Τότε που δόκιμοι περπατήσαμε στα καταστρώματα τους ,με όλη την ζωή μας και την καριέρα μας ,μπροστά .Μας θυμίζουν την κόρη που παντρέψαμε απο τα λεφτά που βγάλαμε απο μπάρκο σε αυτό .Το σπίτι που αγοράσαμε , την γυναίκα που ερωτευτήκαμε στα καταστρώματα του ,Το νησί μας, που απο την πλώρη του περιμέναμε να δούμε .Τη υπηρεσία που γράψαμε δουλεύοντας σε αυτό .Το ψωμί που φάγαμε απο αυτά .
Το ρυμουλκό προχτές τραβούσε ένα σιδερένιο όγκο ,και αμέτρητες χρυσές αναμνήσεις .Αυτές προσπαθήσατε να σώσετε .

douzoune
25-03-2009, 17:59
Το Γιώργιος Εξπρές έφυγε απο Ελλάδα και παρακολουθώ την θλίψη που πάρα πολλοί φίλοι ένοιωσαν βλέποντας το βαπόρι να φεύγει .Προσπάθειες να κρατηθεί εδώ και να γίνει μουσείο ,αλλά χωρίς επιτυχία .Προσπάθησα να καταλάβω γιατί το Γεώργιος και όχι το Πηνελόπη το Κεφαλονιά το Πήγασος το Πανάγια Τήνου το Ναιας ΙΙ το Παλομα , το Νάξος, το Πάρος ,και τόσα άλλα .
Κανείς δεν θα πέσει σήμερα στον καταπέλτη για να μην φύγει το Κνωσός, το Ελυρος το Μιλενα ,το Μπομ Σφουγγαρακης .
Είναι το χτες, που πηγαίναμε διακοπές ...νέοι .....ξένοιαστοι ....με διάθεση για διασκέδαση , και σε μια ηλικία χωρίς έννοιες .
Τότε που ξαπλώναμε στα ανοιχτά καταστρώματα ,χωρίς καπουτσίνο , κινητά , ipod κτλ.
Τότε που δόκιμοι περπατήσαμε στα καταστρώματα τους ,με όλη την ζωή μας και την καριέρα μας ,μπροστά .Μας θυμίζουν την κόρη που παντρέψαμε απο τα λεφτά που βγάλαμε απο μπάρκο σε αυτό .Το σπίτι που αγοράσαμε , την γυναίκα που ερωτευτήκαμε στα καταστρώματα του ,Το νησί μας, που απο την πλώρη του περιμέναμε να δούμε .Τη υπηρεσία που γράψαμε δουλεύοντας σε αυτό .Το ψωμί που φάγαμε απο αυτά .
Το ρυμουλκό προχτές τραβούσε ένα σιδερένιο όγκο ,και αμέτρητες χρυσές αναμνήσεις .Αυτές προσπαθήσατε να σώσετε .
Ένα post που κατά την γνώμη μου λέει πολλά!!! συμφωνώ και επαυξάνω, αν και αρκετά μικρός για να κρίνω.......

Roi Baudoin
25-03-2009, 23:14
Είναι και κάτι ακόμα, φίλε Μαστροκώστα.
Κάτι πολύ πέρα από τις αναμνήσεις.

Το "Γεώργιος Εξπρές" είχε και έχει μια ανεξήγητη ικανότητα να σε κάνει να νιώθεις το καράβι αυτό δικό σου.
Καράβι που μιλάει, καράβι που αποκρίνεται, καράβι που αισθάνεται, καράβι που πονάει, καράβι που γελάει.
Μια δύναμη, σχεδόν μεταφυσική, αρχέγονη και μυστηριακή.
"Τούτο το σκαρί κουβαλάει κάτι το αλλόκοτα μυστηριακό και αρχέγονο πάνω του"

Αν κάποιος γελάσει με αυτό, ας διαβάσει τα κείμενα του Jolly Roger που έχουμε ανεβάσει πριν από τη μέση του θέματος αυτού.
Ο Jolly Roger, το "Γεώργιος Εξπρές", το "Roi Baudouin", o Corto Maltese.
Όλοι μαζί ταξιδεύουν στις θάλασσες των ονείρων μας.

giorgos....
26-03-2009, 00:19

φίλε mastrokosta. επειδή μιλάς για αναμνήσεις εγώ πιστεύω πως το πού γνώρισε κάποιος τη γυναίκα του ή το πού πήγε διακοπές είναι προσωπικές του αναμνήσεις και μόνο. Δέν πιστεύω πως μια τόσο μεγάλη για τα Ελληνικά δεδομένα προσπάθεια μπορεί να βασιστεί μόνο σε προσωπικές αναμνήσεις του καθενός που δεν είναι φορτωμένες σε κανένα "σιδερένιο όγκο" αλλά στην ψυχή του. Τις αναμνήσεις δεν προσπαθείς να τις σώσεις γιατί κανένας δεν μπορεί να σου τις πάρει....
Για παράδειγμα οι αναμνήσεις μου απο το Γεώργιος είναι πολύ πολύ λίγες καθώς δέν το πρόλαβα σε πολλά του ταξίδια λόγω της κατάσχεσης.. άρα έχω και κάποιους άλλους λόγους να θεωρώ ταυτό το καράβι ξεχωριστό..

Όσο για τα λεφτά που έβγαλε ο κάθε ναυτικός απο το μπάρκο του με το Γεώργιος όχι μόνο δεν αποτελούν λόγο αλλα ούτε καν υπόνοια κινήτρου για τη σωτηρία ενός πλοίου. Και στο λέω αυτό γιατί ούτε εγώ, ούτε ο Roi Baudouin, ούτε ο jolly roger ούτε κανένας απο αυτούς που φώναξαν και έτρεξαν για τη διάσωση του Γεώργιος είναι ναυτικοί. Είναι απλοί επιβάτες όπως όλοι μας.. άρα τα λεφτά δεν έχουν να κάνουν με την ιστορία του κάθε πλοίου. Τώρα όσο αφορά το γιατί να διασωθεί ειδικά αυτό το πλοιο και όχι κάποιο απο αυτά που ανέφερες θα σου πώ κάτι απλό.. επειδή αρκετά πλοία έφυγαν πριν χρόνια που δεν υπήρχέ κανένας ιστοχώρος καραβολατρών που υπάρχει άμεση ενημέρωση και επικοινωνία, ήταν δύσκολο να μαθευτεί και να διαδοθεί κάτι τέτοιο. Όμως ακόμα και αφού δημιουργήθηκε ο χώρος αυτός κανένας δεν μίλησε, κανένας δεν αντέδρασε και κανένας δεν έκανε κάτι για να σώσει κάποιο καράβι απο αυτά που έφυγαν, με συνέπεια να κάθεται ο καθένας και να κλαίει τη μοίρα του μόνος του. Και όποιος και αν ξεκινούσε μια τέτοια προσπάθεια να είσαι σίγουρος οτι θα έβρισκε συμπαραστάτες στο πλευρό του.

Και έχεις δίκιο σε αυτό που λές, το Γεώργιος ήταν το τελευταίο πλοίο απο μια εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Κι όμως τα καράβια απο μόνα τους λένε πολλά.. το κάθε καράβι έχει τη δική του προσωπικότητα, τις δικές του ναυπηγικές γραμμές, το δικό του όνομα, το δικό του ξεχωριστό ταξίδεμα στη θάλασσα και τους δικούς του φίλους.(τους επιβάτες). Δεν είναι ενα απλό μεταφορικό μέσο για εμάς τους καραβολάτρες. γιατί και τα αεροπλάνα και τα τρένα και τα αυτοκίνητα είναι μεταφορικά μέσα που μας πηγαίνουν διακοπές, όμως είναι τυποποιημένα. Όλα τα αεροπλάνα της ίδιας σειράς έχουν το ίδιο σχήμα, όλα τα αυτοκίνητα του ίδιου μοντέλου έχουν το ίδιο σχήμα και το ίδιο όνομα. Όμως και αυτά έχουν τους οπαδούς τους, για εμάς όμως τους καραβολάτρες δεν είναι τίποτα παραπάνω απο απλά μέσα μεταφοράς που δεν μας προσφέρουν καμία συγκίνηση όπως για παράδειγμα ένα ταξίδι με το πλοίο..

Απ' ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα εδώ στο nautilia είμαστε όλοι εδώ, γράφουμε και συζητάμε για τα πλοία και ότι έχει να κάνει άμεσα με αυτά. Όσο για τις αναμνήσεις του καθενός μας -που σίγουρα είναι πολλές- και συνδέονται έμμεσα με τα πλοία, αυτές έχουν τη δική τους αξία και ομορφιά και τις μοιραζόμαστε στις μεταξύ μας συναντήσεις και συζητήσεις και σίγουρα εσύ που έχεις αμέτρητες εμπειρίες και αναμνήσεις απο τα βαπόρια είσαι ο πλέον αρμόδιος να μιλάς γι' αυτές..

polykas
26-03-2009, 08:36
Ένα μεγάλο MΠΡΑΒΟ και από εμένα, σε όλα τα παιδιά, που προσπάθησαν να αποθανατήσουν τις τελευταίες στιγμές του ΓΕΩΡΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ.Δυστυχώς υπάρχει μιά ΑΡΧΗ και ένα ΤΕΛΟΣ στην ζωή μας ,ακόμη και στα αγαπημένα πλοία μας.

sea_serenade
26-03-2009, 09:41
Το Ρ/Κ Άγιος Νεκτάριος μόλις άνοιξε το AIS που το δείχνει να εισέρχεται πια στο λιμάνι της Αλιάγα.........

33902

θετικό εκτόπισμα
26-03-2009, 12:36
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις είναι προφανές ότι για μια ακόμη φορά η ευαισθησία ορισμένων ανθρώπων μοιάζει αδύναμη απέναντι στην ροπή καιρών.
Ας είναι, για κάθε εποχή και για κάθε πολιτισμό μάλλον η πλειοψηφία αποφασίζει πια στοιχεία που συνθέτουν το πολιτισμό αυτό, θα διατηρηθούν και πια θα καταστραφούν στο όνομα ενός ανώνυμου συμφέροντος. Έχουμε διαβάσει, μελέτη καθηγητή επώνυμου αμερικανικού πανεπιστήμιου, που προέβλεπε την μεταφορά των μνημείων της ακροπόλεως σε κλειστό χώρο και παραχώρηση του ιερού βράχου για ακριβή οικιστική χρήση.
Συνοδεύουμε το Γεώργιος με ένα δάκρυ στο τελευταίο του ταξίδι και ευχόμαστε να μην χρειαστεί να απολογηθούμε στις επερχόμενες γενεές για ένα ακόμα λάθος μας.

Φάνης Σέμπρος
26-03-2009, 13:12
συμφωνα με τον σελιμ σαν, (μεηλ) , το πλοιο δεν προσάραξε ακόμα λόγω καιρού.

"The ship is arrived yesterday morning,but not yet beached due to weather conditions...Beached pictures will be taken next week..
regards"

Django
26-03-2009, 18:34
On behalf of all of us I would like to thank Ferry Publications and Mr. John Hendy for promoting our issue through their network and their site.

I believe there is still time for our ship, and some people abroad seem the share the same opinion. Please don t forget to check the following link.

http://www.ferrypubs.co.uk/news.asp?cat=24

Roi Baudoin
26-03-2009, 21:11
"The Roi Baudouin's modern profile was a delight to the eye. (FotoFlite CN 3395)".

33971
Το παραπάνω εξαιρετικό σχόλιο ανήκει στον John Hendy στο εξαιρετικό του βιβλίο "The DOVER-OSTEND Line" (Editions: Ferry Publications").
John Hendy's comment for "Roi Baudouin".

Leonardos.B
26-03-2009, 21:47
Επειδή το συγκεκριμένο καράβι,δυστηχώς είναι πλέον ιστορία,πήρα το θάρρος και μετεσκεύασα μία φωτό της αναχώρησής του.
Ισως μια αλλη στιγμή θα επρεπε νε μπεί στο"ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ),την ανεβάζω εδώ ομως,γιατί κανείς οταν χάνει κάποιον-κάποια αγαπημένη,δεν την τσουβαλιάζει απλυτη-ο και με κουρέλια.
Το ευπρέπισα λοιπόν το καραβάκι (μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου),καί το εβαλα να φύγει αξιοπρεπώς με τις μηχανές του,και με τα φώτα αναμμένα,και σαφώς με τα σήματα του Ναυτιλια G.R..
Αφιερωμένο στον Roi Boydoin.

sea_serenade
26-03-2009, 22:21
Ξέρουμε ποιο ναυπηγείο-διαλυτήριο της Αλιάγα το έχει αναλάβει? Θέλω να πω, υπάρχει έτσι κ αλλιώς ένα διαλυτήριο ή είναι περισσότερα και απλά οι εγκαταστάσεις τους βρίσκονται μαζεμένες σε αυτή την περιοχή??? Είναι δηλαδή εταιρία που ασχολείται με αυτό το "πολύ συμπαθές" αντικείμενο??? Παρακαλώ όποιος γνωρίζει λεπτομέρειες ας με ενημερώσει είτε εδώ είτε με pm.

Leo
26-03-2009, 22:30
....................Ισως μια αλλη στιγμή θα επρεπε νε μπεί στο"ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ),την ανεβάζω εδώ ομως,γιατί κανείς οταν χάνει κάποιον-κάποια αγαπημένη, δεν την τσουβαλιάζει απλυτη-ο και με κουρέλια. ...............

Φίλε μου, αν ζητούμε τον σεβασμό για ένα πλοίο ιστορία, θα πρέπει να παρέχουμε και τον δικό μας σεβασμό ανάλογα... Εκφράσεις σαν την παρπάνω δεν νομίζω ότι ταιριάζoυν σε ένα καραβολατηρικό φόρουμ....
Δεν ποδοπατούμε για να αναδείξουμε....

Django
27-03-2009, 00:05
Αγαπητοί Φίλοι

Η διάλυση του αγαπημένου μας πλοίου μπορεί να είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός. Την στιγμή που αναλωνόμαστε σε μελλοντολογίες το πλοίο βρίσκεται ολόκληρο και ανέγγιχτο μακριά από την ακτή.

Δεν θέλω να δημιουργώ εντυπώσεις και να καλλιεργώ ελπίδες όμως αυτό που έκαναν οι Άγγλοι ήταν πολύ σημαντικό. Ένα τόσο αναγνωρισμένο site όπως αυτό της Ferry Publications αναφέρεται στο θέμα του Γεώργιος Εξπρές. Αν ελέγξατε το link που σας έδωσα θα διαβάσατε ότι το μήνυμα που αναφέρεται στο πλοίο μας είναι το μήνυμα του Jolly Roger που δημοσιεύτηκε από τον Roi Baudouin μερικά posts πίσω. Οι Άγγλοι δεν το έκανα αυτό επειδή παρακολουθούν νυχθημερόν τα τεκταινόμενα στο nautilia.gr αλλά επειδή κάποιοι εξ ημών δεν διστάσαμε να τους «ενοχλήσουμε» στέλνοντας τους το SOS. Αυτό δεν το λέω για να μας στέψω με δάφνες, αλλά για να αποδείξω ότι μέχρι και την υστάτη στιγμή μπορούν να κινηθούν νήματα και όσο γνωστοποιείται η πληροφορία τόσο μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το ζήτημα.

Οι Άγγλοι έδωσαν ακόμη μια πολύτιμη πληροφορία. Το Ναυτικό Μουσείο της Αμβέρσας είχε συμμετάσχει ανεπιτυχώς μερικά χρόνια πριν σε πλειστηριασμό για την αγορά του Paola. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι μπορεί να ενδιαφέρονται ακόμη για την αγορά ενός πλοίου.

Θα σας παρακαλούσα να στείλετε το μήνυμα SOS με e-mail στο Ναυτικό Μουσείο της Αμβέρσας. Είναι κάτι πολύ πιο ωφέλιμο από την ψυχανάλυση στην παρούσα φάση. Τα συναισθήματα μας για το πλοίο θα έχουμε καιρό μπροστά μας να τα εκφράζουμε. Αλλά μέχρι και τώρα το πλοίο είναι ακέραιο. Το e-mail του Ναυτικού Μουσείου της Αμβέρσας είναι scheepmus@stad.antwerpen.be (scheepmus@stad.antwerpen.be) και όσο περισσότεροι στείλουμε το μήνυμα, τόσο καλύτερα.

Φιλικά
Django

britanis
27-03-2009, 14:11
ones more is going forever
sad sad sad
disaster

Leo
27-03-2009, 15:26
Αγαπητοί Φίλοι

Η διάλυση του αγαπημένου μας πλοίου μπορεί να είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός. Την στιγμή που αναλωνόμαστε σε μελλοντολογίες το πλοίο βρίσκεται ολόκληρο και ανέγγιχτο μακριά από την ακτή.

Δεν θέλω να δημιουργώ εντυπώσεις και να καλλιεργώ ελπίδες όμως αυτό που έκαναν οι Άγγλοι ήταν πολύ σημαντικό. Ένα τόσο αναγνωρισμένο site όπως αυτό της Ferry Publications αναφέρεται στο θέμα του Γεώργιος Εξπρές. Αν ελέγξατε το link που σας έδωσα θα διαβάσατε ότι το μήνυμα που αναφέρεται στο πλοίο μας είναι το μήνυμα του Jolly Roger που δημοσιεύτηκε από τον Roi Baudouin μερικά posts πίσω. Οι Άγγλοι δεν το έκανα αυτό επειδή παρακολουθούν νυχθημερόν τα τεκταινόμενα στο nautilia.gr αλλά επειδή κάποιοι εξ ημών δεν διστάσαμε να τους «ενοχλήσουμε» στέλνοντας τους το SOS. Αυτό δεν το λέω για να μας στέψω με δάφνες, αλλά για να αποδείξω ότι μέχρι και την υστάτη στιγμή μπορούν να κινηθούν νήματα και όσο γνωστοποιείται η πληροφορία τόσο μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το ζήτημα.

Οι Άγγλοι έδωσαν ακόμη μια πολύτιμη πληροφορία. Το Ναυτικό Μουσείο της Αμβέρσας είχε συμμετάσχει ανεπιτυχώς μερικά χρόνια πριν σε πλειστηριασμό για την αγορά του Paola. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι μπορεί να ενδιαφέρονται ακόμη για την αγορά ενός πλοίου.

Θα σας παρακαλούσα να στείλετε το μήνυμα SOS με e-mail στο Ναυτικό Μουσείο της Αμβέρσας. Είναι κάτι πολύ πιο ωφέλιμο από την ψυχανάλυση στην παρούσα φάση. Τα συναισθήματα μας για το πλοίο θα έχουμε καιρό μπροστά μας να τα εκφράζουμε. Αλλά μέχρι και τώρα το πλοίο είναι ακέραιο. Το e-mail του Ναυτικού Μουσείου της Αμβέρσας είναι scheepmus@stad.antwerpen.be (scheepmus@stad.antwerpen.be) και όσο περισσότεροι στείλουμε το μήνυμα, τόσο καλύτερα.

Φιλικά
Django

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας μας για την διασώση ή όχι του πλοίου έστω και την τελευταία στιγμή, δεν κοστίζει τίποτα για τον κάθε ένα από εμάς να στείλουμε ένα e-mail SOS στο Ναυτικό Μουσείο της Αμβέρσας σ' αυτή την διέυθυνση scheepmus@stad.antwerpen.be (scheepmus@stad.antwerpen.be).

Συναδελφικά και μόνο αξίζει τον κόπο, οι ξένοι το κάνουν γιατί όχι κι εμείς.

Vortigern
27-03-2009, 18:59
Σημερα επεσε στα χερια μου ενα ομορφο βιβλιο το οποιο λεγεται ''Greek Sea Bridges'' .To βιβλιο αυτο μου το εδωσε ενας κυριος εδω στην Σιφνο (Δυστιχως δν μπορω να αποκαλυψω το ονομα του) (Αντωνη εσυ τον ξερεις).Ολες οι φωτο ειναι τραβηγμενες απο τους ΚΑΤERINA and STANLEY STURMEY.Επιλεκτικα θα ανεβουν μερικες.....πρωτη φωτο το Γεωργιος Εξπρες σε μια αναχωρηση απο Πειραια στις 03/07/1993
και ωρα 07:25 οπως λεει μεσα το βιβλιο.....

Copyright:ΚΑΤERINA and STANLEY STURMEY

34011

giorgos....
27-03-2009, 20:29
επίσης μπορούμε να στείλουμε και εδώ..
info@scheepvaartmuseumbaasrode.be
είναι το ναυτικό μουσείο του Baasrode. ένα μέρος πολύ κοντά στα ναυπηγεία cockeril που ναυπηγήθηκε το Γεώργιος Εξπρές..

douzoune
27-03-2009, 20:48
ταυτόχρονα μέχρι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον τα Ναυτικά Μουσεία πιστεύω πως μπορούμε να απευθυνθούμε και στην Greenpeace. Δείτε το παρακάτω site: http://greenpeaceweb.org/shipbreak/spot-a-ship.asp

Haddock
27-03-2009, 21:03
Τέρμα με τις κλάψες και τις νεκρολογίες. Τα είπε καλύτερα ο django παραπάνω και να μην αερολογούμε, ας περάσουμε στην πράξη.

Αρκετές πληροφορίες με τηλέφωνα και emails των υπευθύνων του μουσείου της Αμβέρσας είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο. Όποιος επιθυμεί να συνδράμει, μπορεί να στείλει email. (τα email είναι ήδη δημοσιευμένα σε ιστοσελίδα της πόλης της Αμβέρσας)

Rita.Jalon@stad.antwerpen.be (National Maritime Museum)
Fara.Deburchgrave@stad.antwerpen.be (National Maritime Museum)
vera.deboeck@stad.antwerpen.be (Heritage Coordinator)

Επικοινώνησα τηλεφωνικά με την Rita Jalon αλλά δεν έβγαλα άκρη αφού η θέση της είναι χαμηλά στην αλυσίδα. Πιστεύω ότι το κλειδί βρίσκεται σε υψηλότερα στελέχη όπως η Heritage Coordinator, Vera Deboeck.

kapas
28-03-2009, 11:26
μια ερωτηση... στα mail που θα στειλουμε, δεν πρεπει να αναφερουμε και ολες τις προσπαθειες που εχουν κανει καποιοι για να σωθει το πλοιο? δλδ απο μονο του το "σωστε το πλοιο" δεν τους λεει κατι σωστα? και επειδη καποιοι αλλοι (εγω;)) δεν τα πανε τοσο πολυ καλα με τα αγγλικα, μηπως πρεπει να φιαχτει ενα mail, που να τα περιλαμβανει ολα αυτα, και να το στειλουμε ολοι σε αυτες τις διευθηνσεις?

Νικόλας
28-03-2009, 12:02
φίλε kapas πιο πίσω κάποιος φίλος έχει βάλει το sos μπορείς να στείλεις αυτό εγώ πάντως αυτό έστειλα
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙΙ

plori
30-03-2009, 20:09
Ένα πλοίο που άφησε μεγάλο έργο στην ακτοπλοία καλό σου ταξίδι και απο εμένα

nkr
30-03-2009, 20:17
Μπραβο φιλε ας το τιμησουμε οπως του αξιζει του βαποραρου.Μπαινει στο λιμανι σαν αρχοντας καλυτερα και απο τα δικα μας τα καραβια.

ΑΡΗΣ
30-03-2009, 22:12
Βρίσκομαι εδώ και ένα μήνα εκτός Σύρου και σήμερα σε ένα ΝΕΤ ΚΑΦΕ πληροφορήθηκα το γεγονός.Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια.Είμαι συγκλονισμένος και δεν ντρέπομαι να σας πω ότι δάκρυσα.Κρίμα και ντροπή.

avenger
30-03-2009, 23:06
καλό ταξίδι Γεώργιε
Για μένα η ημερομηνία σταθμός είναι η 9η Σεπτεμβρίου 1994 ημέρα Παρασκευή.
"Πρώτο ταξίδι..."

seaways_lover
31-03-2009, 02:34
Εστειλα το SOS σε ολες τις διευθυνσεις που εχετε δωσει εδω. Χρησιμοποιησα ακομα και υπολογιστες φιλων. Οσο πιο πολλα email τοσο πιο καλα, ετσι; Μακαρι να γινει κατι, εστω και την τελευταια στιγμη. Αν τελικα σωθει, αφενως μεν θα νιωσω απεραντη χαρα, αφετερου θα εχω κανει το "ελάχιστο κατι" στη μνήμη του επεισης λατρεμενου μου "Κεφαλληνία".
"Γιωργο" φυγε απο την αφιλοξενη ακτη που κοιταζεις, ΤΩΡΑ!!! ΦΥΓΕ....!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ...!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ...!!!

MILTIADIS
31-03-2009, 02:49
κι εγω το ιδιο παιδια,ας κανουμε ο,τι μπορουμε πριν μας το φανε οι μεμετηδες!:(

opelmanos
31-03-2009, 11:34
κι εγω το ιδιο παιδια,ας κανουμε ο,τι μπορουμε πριν μας το φανε οι μεμετηδες!:(Σε πόσο καιρό υπολογίζεται να ξεκινήσει η διάλυση του?Υπάρχουν χρονικά περιθώρια?

Nautikos II
31-03-2009, 12:05
Κακα τα ψεματα, το πλοιο πηρε τον δρομο χωρις επιστροφη

nkr
31-03-2009, 12:53
Μην απογοητευομαστε παιδια η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια.

ndimitr93
31-03-2009, 15:13
Σε πόσο καιρό υπολογίζεται να ξεκινήσει η διάλυση του?Υπάρχουν χρονικά περιθώρια?
Βεβαίως και υπάρχουν χρονικά περιθώρια!! Δεν θέλω να ακούω ερωτήσεις τύπου πότε το χάνουμε.......Όλοι θέλουμε να παραμείνει ακμαιότατο...;)

nkr
31-03-2009, 15:29
Καμια ακομα κινηση δεν μπορουμε να κανουμε?

opelmanos
31-03-2009, 21:32
Βεβαίως και υπάρχουν χρονικά περιθώρια!! Δεν θέλω να ακούω ερωτήσεις τύπου πότε το χάνουμε.......Όλοι θέλουμε να παραμείνει ακμαιότατο...;)Συμφωνω και επαυξάνω.Μακάρι να σωθεί τι πλοιό να το επισκευάσουν στην Τουρκία ώστε να επιστρέψει αυτοδύναμα στην Ελλάδα. Κακά τα ψέμματα πρέπει να δούμε την αλήθεια.Ουσιαστικά η πρόκριση έχει κριθεί το αποτέλεσμα δηλ. Αλλά αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ και όλα είναι ανοιχτά

DriFterPanos
31-03-2009, 21:47
Απ’ ότι ξέρω όταν ένα πλοίο πάει για scrap το αφήνουν σε μια άκρη και δεν το κάνουν κομμάτια με τη μια… το διαλύουν σιγά σιγά και αυτό είναι το οδυνηρό της υπόθεσης… το θέαμα είναι άσχημο πραγματικά.. ιδικά αν έχεις δεθεί συναισθηματικά με ένα πλοίο…

opelmanos
31-03-2009, 22:08
Απ’ ότι ξέρω όταν ένα πλοίο πάει για scrap το αφήνουν σε μια άκρη και δεν το κάνουν κομμάτια με τη μια… το διαλύουν σιγά σιγά και αυτό είναι το οδυνηρό της υπόθεσης… το θέαμα είναι άσχημο πραγματικά.. ιδικά αν έχεις δεθεί συναισθηματικά με ένα πλοίο…Πως το διαλύουν με οξυγονο?

DriFterPanos
31-03-2009, 22:27
Το κόβουν κομμάτι κομμάτι… και με το καιρό το αφανίζουν έτσι… τώρα τι εργαλεία χρησιμοποιούν δεν γνωρίζω ακριβός… αλλά όλο και κάνα τροχό θα βάζουν για τα κοψίματα..

Django
31-03-2009, 23:51
Παιδιά, αν θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες υπάρχει σχετική βιβλιογραφία και φιλμογραφία ή αν δεν θέλετε να επιστημονικοποιήσετε το ζήτημα και απλά να σας λυθούν κάποιες βασικές απορίες μπορείτε να ανοίξετε ένα σχετικό threat και να συζητήσετε το ζήτημα της διάλυσης εκεί. Σίγουρα οι γκουρού θα έχουν απαντήσεις και για μακάβριες ανησυχίες. Αν δεν θέλετε να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, μια φωτογραφική περιήγηση, σε διάφορα site θα βρείτε υλικό, ίσως να είναι αρκετή για να σας φωτίσει τα όποια σκοτεινά σημεία.

Αυτό το threat όμως είναι για το Γεώργιος Εξπρές και έχουν γίνει ήδη εκκλήσεις τόσο από εμάς, όσο και από τους moderators να μην ανέβουν φωτογραφίες από την διάλυση του πλοίου καθότι, αφενός θέλουμε να θυμόμαστε το καράβι όπως όταν ταξίδευε, αφετέρου θα ήταν τουλάχιστον ενοχλητικό για τους ανθρώπους που έχουμε συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια. Θεωρώ ότι εξίσου ενοχλητικές είναι οι νεκροτομείου τύπου συζητήσεις και θα σας παρακαλούσα να σταματήσουν κάπου εδώ. Δεν θέλω να μπαίνω σε ρόλο moderator, δεν είμαι και δεν διεκδικώ κάτι τέτοιο. Ζητάω απλά κάτι από ανθρώπους που θεωρώ ότι καταλαβαινόμαστε σε πέντε-δέκα βασικά σημεία.

Δίνουμε έναν όμορφο αγώνα μέχρι τελικής πτώσης, ας μην τον χαλάμε με τέτοιες εικόνες.

seaways_lover
01-04-2009, 15:23
Ναι ρε παιδιά!!!! Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Django!!!! Τι είναι αυτό τώρα που σας έχει πιάσει; Πως διαλύεται ένα πλοίο, αν γίνεται με οξυγόνο, αν γίνεται με τροχό….!!!! Έλεος πια!!!! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!!!! Μονάχα εύχονται να αποφύγει τον απαγχονισμό!!!! Δεν θα μας προσδώσει τίποτα μια τέτοια εικόνα παρά μονάχα θλίψη και στεναχώρια. Αν οι όλες προσπάθειες τελικά αποβούν άκαρπες και το βαπόρι διαλυθεί, γιατί να μην κρατήσουμε την εικόνα του, τότε που έσχιζε τη θάλασσα του Αιγαίου και εξυπηρετούσε κόσμο και κοσμάκη και βοηθούσε στην ανάπτυξη αυτού του «αγνώμονα» τόπου!!!! Δεν νομίζω κανένας καραβολάτρης να θέλει να βλέπει τέτοιες εικόνες, πόσο μάλλον για ένα βαπόρι που έχει τόσο αγαπήσει. Εξάλλου δεν πέθανε ακόμα!!!! Μπορεί και να την σκαπουλάρει στα παρά-τσακ!!!! Κι όπως πολύ σωστά έχει χιλιοειπωθει εδώ μέσα, η ελπίδα πεθαίνει πάντα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!

Με εκτίμηση
Γιώργος Μην. Αντζουλάτος (seaways_lover)
Πάτρα

DriFterPanos
01-04-2009, 15:34
Όντως έχετε απόλυτο δίκιο! μακάρι να σωθεί ο Γεώργιος και ας τα αφήσουμε τ’ άλλα…

f/b kefalonia
01-04-2009, 18:18
Να πω κι εγω με την σειρα μου οτι ειναι κριμα να χανονται ετσι τοσο ευκολα τα πλοια!!ειναι κριμα επισης να χανονται τοσο ιστορικα πλοια οπως αυτο!οτι και να πουμε ειναι λιγο....

nikolas200
01-04-2009, 19:22
Συμφωνώ φίλε μου. Οτι και να πούμε είναι λίγο. Πάει ο άρχοντας της Ελληνικής ακτοπλοιας

Φάνης Σέμπρος
02-04-2009, 13:36
μια χρονιά η μάντσεστερ (νομίζω) έχανε 1-0 από μια γερμανική στον τελικό του champions league, αλλά όχι μόνο ισαφάρισε λίγο πριν το τέλος, αλλά γύρισε και το ματς 2-1 πριν πάει καν παράταση!!

όμως ίσως έφτασε η ώρα να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.
το πλοίο έχει προσαράξει.
(φωτογραφίες, αν και ακέραιο, δεν βάζω φυσικά.)
καλησπέρα σας.

seaways_lover
02-04-2009, 15:18
Και προσαραγμένο, εφοσον ειναι ολοκληρο, παλι μπορει να φυγει. Κατι σαν την Μαντσεστερ ενα πραμα....!!!! ;)

Naias II
03-04-2009, 17:34
Ψάχνοντας στο ίντερνετ έπεσα τυχαία σε αυτή τη σελίδα (http://hhvferry.com/blog/tag/ventouris-sea-lines/) που δείχνει το πλοίο ως Roi Baudoin και ως Γεώργιος Εξπρές. Ως Roi Baudoin οι φωτογραφίες είναι διαφημιστικές, μου αρέσει και αυτή με τη ξανθιά κοπέλα.:p

Υ.Γ: Ελπίζω να μην έχει ξαναανέβει, αλλιώς ας διαγραφεί το ποστ.

BEN BRUCE
03-04-2009, 18:50
Αυτο το που μας εδειξες με την κοπελα το εχω απο την εποχη που ημουν εκει και ειναι εξωφυλλο του χαρτη του βελγιου!Αυτα τα πλοια τα ξερω απο μικρο παιδι (πολυ μικρο)

avenger
04-04-2009, 00:02
Αυτό το που μας εδειξες με την κοπελα το εχω απο την εποχη που ημουν εκει και ειναι εξωφυλλο του χαρτη του βελγιου!Αυτα τα πλοια τα ξερω απο μικρο παιδι (πολυ μικρο)

Μην ξεχνάτε και το θρυλικό αυτοκίνητο Vauxhall Viva της εποχής που σχεδιαστικά όποιος το ξέρει, ταιριάζει "γάντι" με την κοπέλα και το όμορφο πλοίο!!! Πιστεύω πως δε το επέλεξαν τυχαία αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου για την αφίσα.

http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=19919

http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=19919

Giovanaut
04-04-2009, 14:36
Εχω κι εγω να σας δειξω κατι πιο συγχρονο....
Την προηγουμενη εβδομαδα που βρεθηκα στην Καβαλα, στο σπιτι του πολυ καλου μου φιλου Δημητρη βρηκα μια σελιδα απο ενα ημερολογιο του 2003....

Τις φωτος τις αφιερωνω σε ολους οσους προσπαθησαν να σωσουν μεχρι και την υστατη ωρα το βαπορι και ειδικα στον φιλο "giorgos..." με τον οποιο γνωριστηκαμε στην κοπη της πιτας.... και μου ειπε πολλα πραγματα...

...Μολις εμαθα τα δυσαρεστα εσυ ησουν ο πρωτος που ηρθε στο μυαλο μου Γιωργο, σε ταυτισα με ολη αυτη την προσπαθεια και το post σου με συγκινησε ιδιαιτερα...

giorgos....
04-04-2009, 16:06
σε ευχαριστώ πολύ φίλε για τα καλά σου λόγια.. στη ζωή πάντα υπάρχουν άσχημες και δυσάρεστες στιγμές και σίγουρα η συγκεκριμένη είναι μία απο αυτές.. σε ευχαριστώ για τις φωτογραφίες.. να είσαι καλά..

giorgos....
04-04-2009, 19:08
ΕΠΙΓΟΝ....
μπορούμε να βρούμε κάπου κάποια ιστοσελίδα ή τηλέφωνο απο τα διαλυτήρια?

nkr
04-04-2009, 19:16
Πως παει το θεμα με το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ακομα δεβ εχει διαλυθει το καραβι θελω να πιστευω.Υπαρχει καμια ακομα προσπαθεια που μπορουμε να κανουμε?

douzoune
04-04-2009, 19:19
ΕΠΙΓΟΝ....
μπορούμε να βρούμε κάπου κάποια ιστοσελίδα ή τηλέφωνο απο τα διαλυτήρια?
φίλε Γιώργο έχω ψάξει και εγώ αρκετά πριν καιρό για ιστοσελίδα αλλά δεν βρήκα κάτι. Τελικά όμως γιατί να έχουν ιστοσελίδα??? για να περιγράφουν τις "τέλειες συνθήκες" ή για να έχουν φωτογραφίες ??? Παράνομα είναι, απλώς είναι υπό την ανοχή του κράτους της Τουρκίας. Με νόμο η Τουρκία έχει απαγορεύσει την διάλυση πλοίων εδώ και αρκετά χρόνια από όσο ξέρω.΄

Ellinis
04-04-2009, 20:14
Παράνομα είναι, απλώς είναι υπό την ανοχή του κράτους της Τουρκίας. Με νόμο η Τουρκία έχει απαγορεύσει την διάλυση πλοίων εδώ και αρκετά χρόνια από όσο ξέρω.΄

Aς προσέχουμε τι γράφουμε :-x, κάποιοι αδαείς μπορεί και να τα πιστέψουν!
Μόνο παράνομη δεν είναι η διάλυση πλοίων. Ούτε στην τουρκία ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά!! Ιστοσελίδες υπάρχουν και ενημέρωσα τον giorgos... με ΠΜ.

douzoune
04-04-2009, 20:34
Aς προσέχουμε τι γράφουμε :-x, κάποιοι αδαείς μπορεί και να τα πιστέψουν!
Μόνο παράνομη δεν είναι η διάλυση πλοίων. Ούτε στην τουρκία ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά!! Ιστοσελίδες υπάρχουν και ενημέρωσα τον giorgos... με ΠΜ.
Συγνώμη που έγραψα οτι είναι παράνομα. Απλά υπάρχουν τόσο πολλές προυποθέσεις για την λειτουργία τους και για τα πλοία που μεταφέρονται εκεί που ουσιαστικά παράνομα είναι.Η τουρκία με νομοσχέδιο έχει περιορίσει την διάλυση-έχει βάλει προυποθέσεις. Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για το θέμα ας διαβάσει την Σύμβαση της Βασιλείας και το σχέδιο του Διεθνή Ναυτιλιακού Οργανισμού.πλέον δεν μιλάμε για διαλυτήρια αλλά για "ανακυκλωτήρια". αυτά και συγνώμη που βγήκα off-topic.

Roi Baudoin
04-04-2009, 20:47
Στο Διαδίκτυο υπάρχει ιστοσελίδα για τα διαλυτήρια της Τουρκίας.
Είναι η ακόλουθη
http://gemisander.org/

Παρανομίες είναι πολύ πιθανόν ότι γίνονται και σχετίζονται με την ύπαρξη αμίαντου σε πλοία που ναυπηγήθηκαν μέχρι το 1970 (όπως το αγαπημένο μας "Γεώργιος Εξπρές").
Στην Ιστοσελίδα των Διαλυτηρίων αναφέρεται ότι ο αμίαντος αφαιρείται έχοντας ληφθεί όλες οι αναγκαίες προφυλάξεις.
Φίλοι τούρκοι οικολόγοι εκφράζουν ζωηρές αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αφαίρεση του αμίαντου από τα πλοία στα ανακυκλωτήρια ("διαλυτήρια") της Τουρκίας.
Ο φίλος douzoune έχει δίκιο σε όσα γράφει.
Υπάρχουν παρατυπίες και πιθανότατα και παρανομίες.

Να θυμίσουμε ότι ο αμίνατος είναι πραγματικά φόβος τρόμος και για το λόγο αυτό η χρήση του έχει απαγορευθεί σε σχολεία, σπίτια, πλοία.

Ένα τρελό σενάριο για τη σωτηρία του "Γεώργιος Εξπρές" είναι το ακόλουθο:
Οι φίλοι μας οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να κερδίσουν περισσότερα από την πώληση του πλοίου παρά από τη διάλυσή του.
Κινητοποιούνται για να βρουν αγοραστή και βρίσκουν.
Το πλοίο αγοράζεται τελικά από κάποιοιν πλούσιο άραβα και καταλήγει στην Ερυθρά Θάλασσα όπου μετατρέπεται σε Πλωτό Ναυτικό Μουσείο.
Σενάριο απίθανο, αλλά όχι απραγματοποίητο.
Αρκεί να αντιληφθούν οι φίλοι μας οι Τούρκοι ότι το πλοίο αξίζει περισσότερο ζωντανό παρά διαλυμένο.
Ας απευθυνθούμε, λοιπόν, στο επιχειρηματικό δαιμόνιο των Τούρκων.

opelmanos
05-04-2009, 00:44
Παιδιά όσο και αν σασ φανεί περίεργο αυτη τη στιγνη στο AIs πέτυχα το ΑΓ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ στο στενό καφηρέα με προορισμο την ALIAGA.Μηπως εχει σχεση με το πλοιο?

Ηριδανός
05-04-2009, 01:08
Tι εννοείς φίλε μου λέγοντας "Μηπως εχει σχεση με το πλοιο?" . :confused:

Ότι πηγαίνει το ρυμουλκό στην Aliaga για να ξαναφέρει πίσω το Γεώργιος Εξπρές ; Μα αυτό θα ήταν πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΟ !!! :lol::shock:

seaways_lover
05-04-2009, 01:17
To ειδα κι εγω μολις τωρα (5/4/2009-02:17). Λετε το σεναριο του φιλου Roi να ειναι αληθινο και το βαπορι να σωθει; Μπορει το "Αγ. Νεκτάριος" να πηγαινει στην Aliaga για να παρει πισω τον "Γεώργιο" για να τον παραδώσει στο νεο του ιδιοκτητη; Μακάρι!!!!

helatros68
05-04-2009, 07:38
Το πιο πιθανο,συμφωνα με τον δρομο του,ειναι να ρυμουλκει καποιο αλλο πλοιο.

nkr
05-04-2009, 10:34
Απιθανο δεν ειναι να σωθει διοτι οι Τουρκοι δεν προτιθενται να το διαλυσουν το καραβι και εχω μια ελπιδα οτι θα σωθει,τωρα για το αν το ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ παει να το παρει δεν το γνωριζω.

helatros68
05-04-2009, 10:44
Το Αγιος Νεκταριος ρυμουλκει το roro Sea Atlas...

Ellinis
05-04-2009, 15:38
Στο θέμα αυτό, συζητάμε για το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ.
Επειδή ορισμένοι θέλουν να συζητούν για το θέμα του αν πρέπει ή οχι να ανέβουν φωτογραφίες του διαλυόμενου πλοίου, δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό θέμα εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=60036).

Django
06-04-2009, 00:13
Χωρίς καμία διάθεση να κάνω διαφήμιση, αξίζει νομίζω να πω ότι στο τρέχον τεύχος του περιοδικού Εφοπλιστής υπάρχει ένα εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου "Αφιέρωμα" στο συγκεκριμένο πλοίο.
Μακάρι να γραφτεί σύντομα κάτι ανάλογο και για το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με το δεύτερο σκέλος της πρότασης σου φίλε Harlek. Το εν λόγω έντυπο έχει κρατήσει αποστάσεις από το Γεώργιος Εξπρές, δεν έκανε ποτέ αφιέρωμα στο πλοίο όσο ταξίδευε και δεν έγραψε σχεδόν τίποτα για τις προσπάθειες διάσωσης του. Θα ήταν προς τιμήν του να ακολουθήσει με συνέπεια την γραμμή που έχει χαράξει και να μην πραγματοποιήσει σχετικό αναδρομικό ρεπορτάζ.

karystos
06-04-2009, 07:57
Φίλε Django μήπως κάνεις λάθος; Κάποιο άλλο μέλος του forum λέει πως μέσα από τα κείμενα του Jolly Roger για το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ στο συγκεκριμένο περιοδικό έγινε καραβολάτρης και λάτρης του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ. Μήπως δημοσιεύτηκαν κείμενα για τη διάσωσή του, που σου έχουν διαφύγει; Και μάλιστα έχει γίνει και επαινετική αναφορά στο forum. Μήπως έκανε δημόσια έκκληση για τη διάσωση τόσο στον Υφυπουργό κύριο Καμένο, όσο και στον Πρόεδρο των Εφοπλιστών κύριο Βεντούρη, άσχετα αν πήγανε στο βρόντο; Ακόμη και στο συγκεκριμένο κείμενο υπάρχει αναφορά στο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ. Όσο για το αφιέρωμα είναι σωστό αυτό που λες, δεν είχε κάνει για το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ. Αλλά μήπως είχε κάνει για το ΑΙΓΑΙΟΝ;

Django
07-04-2009, 00:08
Φίλε Κάρυστε με χαροποιεί και με ξενίζει ταυτοχρόνως η θέρμη που υπερασπίζεσαι το εν λόγω έντυπο. Είμαι αναγνώστης του πάνω από μια δεκαετία χωρίς αυτό να σημαίνει ταύτιση απόψεων, στέκομαι κριτικά απέναντι του γιατί το θέλω καλύτερο.

Μήπως δεν μιλάμε για το ίδιο έντυπο όμως; Μήπως μετά τα σπουδαία κείμενα του Jolly Roger οι αναφορές στο Γεώργιος Εξπρές ήταν τόσο συχνές όσο και η προβολή πορνό στο National Geographic; Μήπως στα οχτώ χρόνια παροπλισμού το Γεώργιος Εξπρές είχε περάσει στα αζήτητα της ύλης; Μήπως όταν γινόταν απόπειρες ενεργοποίησης της βάσης για την σωτηρία του πλοίου ο «Ε» ήταν επιδεκτικά απών; Μήπως αυτό ήταν το μεγάλο ζήτημα, καραβολάτρες εν τη ενώσει και ο «Ε» δεν το αντιλήφθηκε; Μήπως θα μπορούσε να κάνει μια καταχώρηση της αφίσας που κυκλοφόρησε όλο το καλοκαίρι στα νησιά; Μήπως δεν έγινε ούτε μια αναφορά στην σχετική ιστοσελίδα που έχει ανοίξει για την συγκέντρωση υπογραφών; Μήπως δεν πληροφορήθηκαν οι αρμόδιοι τα της κίνησης; Μήπως ο χώρος των καραβολατρών είναι τόσο ευρύς που δεν διαχέονται οι πληροφορίες;

Μήπως όλο αυτό το διάστημα ήταν μόνο τέσσερις οι αναφορές (κείμενο του κ. Φώτη Μαρτίνου, κάποιες γραμμές στις «μπίντες που τα λένε μεταξύ τους», το δυσνόητο σχόλιο περί «θεσμικών» στις σελίδες του Νώε Εξπρές και η επιστολή του κ. Φάνη Σέμπρου); Μήπως όταν έτρεχε το θέμα του Αιγαίον ο «Ε» ήταν ένα νεαρό έντυπο ενώ σε ότι αφορά το «Γεώργιος Εξπρές» ο «Ε» είχε όλο τον χρόνο να δράσει; Μήπως, λέω μήπως, ο «Ε» θα μπορούσε να είχε κατεβάσει κόσμο στους δρόμους για το «Γεώργιος Εξπρές» και δεν το έκανε; Μήπως όταν δόθηκε η ευκαιρία να αλληλεπιδράσει ουσιαστικά με τον χώρο των αναγνωστών και να βγει δυναμικά μπροστά σε ένα τόσο καινοτόμο εγχείρημα έκανε κράτει αν όχι ανάποδα; Μήπως ήρθε η ώρα ο «Ε» να κάνει την αυτοκριτική του;

Φιλικά και πάντα καλοπροαίρετα καθότι η θάλασσα για μένα ενώνει και δεν διχάζει.
Django

karystos
07-04-2009, 08:33
Φίλε Django μια μικρή προσθήκη μόνο. Το περιοδικό δεν έκανε μόνο αυτά που γράφεις. Έθεσε το θέμα διάσωσης του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ στον Υφυπουργό κ. Καμμένο και στον Πρόεδρο της Ένωσης Ακτοπλόων Εφοπλιστών κ. Βεντούρη, που συμπτωματικά το βαπόρι ανήκε στην οικογένειά του. Ο κ. Βεντούρης είχε δώσει την ίδια εποχή πάνω από εκατό συνεντεύξεις σε όλα τα ΜΜΕ (ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά, έντυπα). Αν βρείς έστω και την παραμικρή σχετική αναφορά εγώ θα σου πώ μπράβο. Όπως και για τον κ. Καμμένο.

Δεν αμφισβητώ καθόλου την οπτική σου γωνία. Και βέβαια υπερασπίζομαι το περιοδικό, επειδή πιστεύω ότι έχει δώσει βήμα σε όλους και μάλιστα στους καραβολάτρες μακράν περισσότερο από κάθε άλλο έντυπο, σχετικό ή άσχετο. Αν μάλιστα κοιτάξεις πόσες φωτογραφίες σκαναρισμένες έχουν ανέβει στο forum και τα σχόλια των μελών, ίσως δεις ότι δεν έχω και τόσο άδικο. Αν πάλι εσύ πιστεύεις ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, καλώς το πιστεύεις. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι τα περί "χάραξης γραμμής" και "συνέπειας στο να μη δημοσιεύσει τίποτα". Το δημοσίευμα για το ΑΙΓΑΙΟΝ δηλαδή, που αναφέρεται εκτενώς και στο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ κι αν δεν κάνω λάθος σύμφωνα με τη δική σου ματιά, έβλαψε κανέναν; Ή αντίθετα πρόσφερε κάτι;

Django
07-04-2009, 09:58
Φίλε Κάρυστε,

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ελπίζω αυτό μου το μήνυμα να είναι πιο ξεκάθαρο γιατί φαίνεται ότι δεν έγινα κατανοητός στο προηγούμενο post μου. Εγώ δεν μίλησα για το τι έκανε ο «Ε», εγώ μίλησα για το τι δεν έκανε. Νόμιζα πως ήταν σαφές ..

Δεν σώζονται τα βαπόρια με διαβήματα σε υπουργούς και εφοπλιστές. Τα βαπόρια σώζονται με κινήσεις βάσης, με πίεση από τα κάτω η οποία στην συνέχεια παρασέρνει στον στρόβιλο της και την ελίτ. Δεν αποτελεί μόνο προσωπική εκτίμηση αυτό. Το Wasa πως ανελκύστηκε ήδη από την δεκαετία του 60; Με κοινό ταμείο και κοινοτικές κινήσεις μήπως; Το αρματαγωγό Σύρος πως γύρισε στις ΗΠΑ; Με το παλιό του πλήρωμα μήπως; Άνθρωποι με περίσσευμα ψυχής και διάθεση συνδιαλλαγής οργανώθηκαν σε μια συλλογική βάση και πάλεψαν για έναν κοινό σκοπό που πίστεψαν σε αυτόν. Αυτό ήταν που στάθηκε ικανό να κάμψει τις αντιστάσεις των άνωθεν φορέων και να συνεπικουρήσουν, όχι τα διαβήματα. Αυτό έχει γραφτεί στην Ιστορία.* Όλα αυτά τα έχει επαινέσει ο «Ε» αλλά όταν ήρθε η δική του στιγμή δεν ανταποκρίθηκε.

Στο θέμα του «Γεώργιος Εξπρές» και του «Ε» τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το περιοδικό κώφευε συνειδητά πιστεύω, οι άνθρωποι που το διαχειρίζονται δεν είναι αδαείς, στο μεγάλο στοίχημα, στην ζύμωση και εμπλοκή του κόσμου. Τα κείμενα που γράφτηκαν για το πλοίο στις σελίδες του «Ε» ήταν τα τέσσερα που προανέφερα. Αυτό έχει τυπωθεί, εκτός κι αν υπάρχουν κρυφά μηνύματα που δεν μπορώ να διαβάσω και πρέπει να γυρνάω το περιοδικό ανάποδα σα να είναι βινύλιο heavy metal. Ο «Ε» όντως είναι βήμα έκφρασης για τους καραβολάτρες. Μακράν περισσότερο από κάθε άλλο έντυπο, έχεις δίκιο! Φτάνει όμως να είναι μόνο ένας χώρος έκφρασης; Έχει δυναμική η έντυπη έκφραση όταν δεν μετουσιώνεται σε δράση; Ο «Ε» όχι μόνο δεν υπήρξε ταγός σε αυτή την προσπάθεια, δεν έκανε ούτε το πιο απλό. Να αναθέσει υπεύθυνα και επώνυμα σε έναν άνθρωπο του να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο forum. Να μπει σαν φορέας στην προσπάθεια για την διάσωση του Γεώργιος Εξπρές.

Κρίμα. Χάθηκε και μια μεγάλη ευκαιρία για το περιοδικό και πραγματικά λυπάμαι. Αν το «Γεώργιος Εξπρές» γινόταν πλωτό μουσείο σίγουρα, πριν ο «Ε» κλείσει το κύκλο σαν περιοδικό, θα είχε τουλάχιστον μια τιμητική θέση σε κάποια βιβλιοθήκη μέσα στο πλοίο. Και το κλείσιμο του κύκλου του είναι αναπόφευκτο γεγονός. Η άμεση, διαδραστική και πολύπλευρη ενημέρωση από το διαδίκτυο, η μαζική δημοσιογραφία των blogs, οι άτυπες και ανώνυμες διαδυκτιακές κοινότητες των forums έρχονται καλπάζοντας για να γκρεμίσουν τα σαθρά τείχη της έντυπης ενημέρωσης που όσο πλουραλιστική και ανατρεπτική κι αν είναι δεν θα πάψει ποτέ να κάνει εκπτώσεις στην διαφορετικότητα και περικοπές στην αντισυμβατικότητα γιατί πάντα κάπως θα πρέπει να βγαίνουν τα έξοδα της. Όσο ενυπάρχει το οικονομικό στοιχείο θα γίνονται συμβιβασμοί.

Όσον αφορά το θέμα του μελλοντικού δημοσιεύματος για το «Γεώργιος Εξπρές», αν θέλεις, για μένα θα είναι μια κίνηση με αρνητικό πρόσημο. Ένα κείμενο επικήδειος για το καράβι που χάθηκε και μια γενικευμένη αίσθηση του ότι δεν γίνεται τίποτα να υποβόσκει. Αν ένα δημοσίευμα λάμβανε χώρο στις σελίδες του περιοδικού πριν από έξι μήνες δεν θα είχαν ζυμωθεί διαφορετικά συνειδήσεις; Δεν θα είχε πάρει το εγχείρημα άλλη δυναμική; Δεν θα είχαμε ανατροφοδοτηθεί όσοι συμμετείχαμε; Δεν θα είχε άλλα αποτελέσματα, ενδεχομένως πολύ θετικότερα στις κινήσεις σωτηρίας του πλοίου; Δεν θα είχαμε περισσότερο κόσμο μαζί μας; Η πίεση προς την ελίτ δεν θα ήταν ισχυρότερη; Γιατί περίμενε ο «Ε» την πώληση του καραβιού για scrap για να αφιερώσει μερικές σελίδες; Δεν είναι άδικο για όλους μας; Δεν υποτιμά τη νοημοσύνη μας;

Αν, λέω αν, το δημοσίευμα εμφανιζόταν πριν μερικούς μήνες, σύμφωνα με τη δική σου ματιά, θα έβλαπτε κανέναν; Ή αντίθετα θα πρόσφερε κάτι;

Φιλικά
Django

* Μόνη εξαίρεση στα προαναφερθέντα ίσως αποτελεί το Hellas Liberty για το οποίο αν δεν αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει από κάτω θα έχει την χειρότερη κατάληξη. Και δεν εννοώ την βύθιση. Εννοώ ότι θα γίνει ένα στατικό έκθεμα αποκομμένο από τον θαλασσινό ιστό.

karystos
07-04-2009, 13:57
Φίλε Django σαφές είναι ότι διαφωνώ με τις απόψεις σου πλήρως γι αυτό και δε νομίζω ότι έχει νόημα να μακρυγορώ επιχειρώντας να τις αντικρούσω. Η δική μου άποψη είναι ότι σημασία έχει τι κάνει κανείς και όχι τι δεν έκανε. Σταματώ μόνο στο ότι "το περιοδικό υποτιμά τη νοημοσύνη μας". Και πάλι δε συμφωνώ καθόλου. Αντίθετα θα ήθελα φιλικά να παρατηρήσω, ότι εσύ υποτιμάς ανθρώπους, που δεν έκαναν απολύτως κανένα συμβιβασμό, εκπτώσεις ή περικοπές, έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από τα κείμενά τους και υπέστησαν τις συνέπειες και βέβαια κάθε άλλο παρά σαθρά τείχη είναι.

Σε ευχαριστώ για τη συζήτηση που είχαμε.

Django
07-04-2009, 15:30
Φίλε Κάρυστε.

Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα σου τόσο στην εκφορά γνώμης όσο και στην αποχώρηση από την συζήτηση. Ωστόσο εσύ δεν ήσουν που είχες πει «εγώ πιστεύω ότι ένα forum δεν πρέπει να είναι απαραίτητα χώρος χαμηλής έντασης»;

Υπάρχουν σημεία στα γραφόμενα σου όπως το παραπάνω που με βρίσκουν σύμφωνο. «Η δική μου άποψη είναι ότι σημασία έχει τι κάνει κανείς και όχι τι δεν έκανε» γράφεις στο παραπάνω post και έχεις δίκιο. Μήπως το τι έκανα και το τι δεν έκανα όμως είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος; Μήπως πρόκειται για ζεύγος και μάλιστα διαλεκτικό;

Έχω την αίσθηση πως πάλι δεν με κατανόησες. Εγώ δεν μηδένισα τον «Ε» και τον ρόλο του συνολικά. Σε καμία περίπτωση. Εκτιμώ αφάνταστα τον «Ε» για τον ρόλο που έχει παίξει ως τώρα. Σου ανέφερα άλλωστε ότι είμαι αναγνώστης για πάνω από μια δεκαετία και μάλιστα κρατάω και αρχείο τα τεύχη. Αυτό δεν σου λέει κάτι; Μη με αντιμετωπίζεις ως εξωγενές προς το περιοδικό στοιχείο. Αποκωδικοποιώντας τα λεγόμενα μου θα δεις ότι θέλω τον «Ε» περισσότερο διαδραστικό. Η κριτική πρέπει να είναι καλοδεχούμενη, μπορεί αυτοί που ασκούν κριτική να αντιλαμβάνονται στοιχεία που δεν τα έχουν αντιληφθεί άλλοι. Άσκησα κριτική στο περιοδικό μόνο για την στάση του στο συγκεκριμένο θέμα, όχι γενικά, με συγκεκριμένα επιχειρήματα και ερωτήματα τα οποία έμειναν αναπάντητα. Μπορεί να μην είσαι ο αρμόδιος να μου απαντήσεις. Δεν πειράζει, δεν σε κατηγορώ.

Ακόμα αυτό που έκανα μια γενική πρόβλεψη για την επικράτηση του διαδικτύου έναντι στα έντυπα μέσα. Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Είναι μια αρκετά διαδεδομένη άποψη. Εσύ άλλωστε δεν είχες πεί «Ένα forum είναι ένας τόπος με περισσότερη ελευθερία και περισσότερη αλήθεια από αυτή που μας σερβίρεται δεξιά κι αριστερά»; Εννοούσες κάτι άλλο πέρα από τα έντυπα μέσα; Αυτό ακριβώς είπα και εγώ. Συμφωνούμε απόλυτα. Και αυτή η ελευθερία είναι που θα επικρατήσει. Είναι νομοτέλεια να επικρατεί η ελευθερία.

Σε γενικές γραμμές όποτε αναθεωρήσεις την στάση σου για διακοπή της κουβέντας, εγώ είμαι διαθέσιμος. Αν δεν θέλεις από αυτόν εδώ τον χώρο, μπορούμε να τα πούμε από κοντά, πάντα σε ένα όμορφο περιβάλλον με θέα τη θάλασσα, με καλή μουσική και διάθεση για συνδιαλλαγή πάνω απ όλα. Είναι τα προαπαιτούμενα που βάζω για έναν όμορφο διάλογο. Και αφού το «Γεώργιος Εξπρές ξυπνάει ακόμη και θα ξυπνάει (έντονα συναισθήματα), από ό,τι φαίνεται, ως την τελευταία στιγμή» όπως πάλι πολύ σωστά ανέφερες προτείνω να μην χάσουμε την ευκαιρία. Μπορεί να μην μας ξαναδοθεί.

Να είσαι πάντα καλά
Django

karystos
07-04-2009, 18:53
Φίλε Django ζητώ συγνώμη επειδή μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά. Η πρόθεσή μου να κλείσω τη συζήτηση δεν αφορά προσωπικά εσένα αλλά είναι επακόλουθο της στάσης που έχει υιοθετήσει η διαχείριση του forum. Το παρακάτω μήνυμα από την Administration

καλημέρα,

Θα σας παρακαλούσα να σταματήσει εδώ η κουβέντα δεν υπάρχει λόγος να έρθουμε σε αντιπαράθεση μεταξύ μας.

Θα ανοιχτεί μια ξεxωριστή κατηγορία για τέτοιες φωτογραφίες και στο theard του Γεώργιος Εξπρές δεν θα δημοσιευτούν τέτοιες φωτογραφίες.

που έβαλε τέλος στη συζήτηση σε παραπλήσιο θέμα, που το έχεις κι εσύ διαβάσει, εμένα προσωπικά με «πάγωσε». Διαφωνώ πλήρως με το μήνυμα αυτό. Πιστεύω, ότι πολύ μεγαλύτερη αξία έχει να έρθουμε σε αντιπαράθεση ώστε και να δούμε και τα όριά μας αλλά και το πως και πόσο μπορούμε να αντέξουμε την αντίθετη γνώμη, παρά να ομονοούμε συνεχώς. Σε τελευταία ανάλυση το βρίσκω και βαρετό. Επίσης πιστεύω, ότι η μεταχείριση του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ θα έπρεπε να είναι ακριβώς η ίδια με όλων των άλλων πλοίων, χωρίς κανένα ξεχωριστό thread. Από τη στιγμή όμως, που για να γίνω μέλος του forum αποδέχτηκα κάποιους κανόνες είμαι υποχρεωμένος την απόφαση να τη σεβαστώ. Πολύ περισσότερο όταν δεν είναι μεμονωμένη αλλά εκφράζει τη γενική γραμμή της διαχείρισης. Αν δεις σήμερα στο θέμα Bari Express, όπου δύο άλλα μέλη εξέφρασαν ευθέως την αντίθεσή τους για το θέμα του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ, υπήρξε άμεση πυροσβεστική παρέμβαση του Moderator.

Για να συνεχίσουμε λοιπόν ακόμη πιο πέρα τη συζήτησή μας μέσα από το forum, θα πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεση της Administration και μάλιστα χωρίς όριο, αφού κανείς μας δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει η αντιπαράθεση. Προσωπικά δεν έχω βέβαια καμιά αμφιβολία, ότι είμαστε σε θέση να την συνεχίσουμε με πολιτισμό και αξιοπρέπεια όσο οξεία κι αν γίνει ή δεν γίνει η αντιπαράθεση. Πλην όμως «Αρχηγού παρόντος ….». Ελπίζω να διευκρίνισα αρκετά το θέμα, επειδή σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι προσωπικό εναντίον σου.

nkr
07-04-2009, 20:26
Εδω παιδια ασχολουμαστε με το θεμα διασωσης του ΓΕΟΡΓΙΟΥ και οχι με τις διαλυσης οποιουδηποτε καραβιου.

dimitris
07-04-2009, 21:02
Αν δεις σήμερα στο θέμα Bari Express, όπου δύο άλλα μέλη εξέφρασαν ευθέως την αντίθεσή τους για το θέμα του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ, υπήρξε άμεση πυροσβεστική παρέμβαση του Moderator.

Κυριε karystos μαλλον τα εχετε μπερδεψει λιγο τα πραγματα, αλλα αν σας αρεσει η ειρωνεια προς αλλα μελη του φορουμ τι να σας πω...συνεχιστε κι εσεις μαζι τους:rolleyes:

Roi Baudoin
07-04-2009, 22:02
Δεν γνωρίζω αν το "Γεώργιος Εξπρές" μπορεί να κάνει το colpo grosso και να δραπετεύσει από τα "ανακυκλωτήρια" της Aliaga.
Οι πιθανότητες είναι, σίγουρα, πολύ πολύ μικρές.

Γνωρίζω, όμως, ότι η προπάθεια που ξεκίνησε με το "Εγνατία", το "Κεφαλληνία" και το "Γεώργιος Εξπρές" δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.
Η προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας της Ελληνικής Ακτοπλοΐας θα συνεχιστεί και κάποια στιγμή, που θα πάει, θα καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα Πλωτό Ναυτικό Μουσείο.
Δεν ξέρω ποιο θα είναι το πλοίο, αλλά ξέρω ότι θα γίνει.

Αρκεί να είμαστε πολλοί και να μην στεκόμαστε σε τυχόν διαφωνίες και αντιπαραθέσεις.
Είναι καλές οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις όταν οδηγούν κάπου.

Και, νομίζω, ότι σιγά σιγά κάπου θα οδηγήσουν.
"Πάταξον μεν, άκουσον δε" που είπε και ο μεγάλος Θεμιστοκλής, κάποτε, στο Σπαρτιάτη στρατηγό Ευρυβιάδη.

Σας περιμένουμε όλους στο πλοίο που θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας.
Το πλοίο-κιβωτός της μνήμης.
Και για να υπάρξει τέτοιο πλοίο θα πρέπει να είμαστε πολλοί αυτοί που το ζητάμε.

Θα ήθελα να σας μεταφέρω ότι απόψε το βράδυ ο καλός φίλος Eugenio B. μου έστειλε από τη Νάπολη μια φωτογραφία από τα "ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ" του 1968 (αν θυμόταν καλά) που δείχνει την καθέλκυση του "Θάσος" (μετέπειτα "Κατριανή Κέας" και "Παπαδιαμάντης").
Και, μάλιστα, ο καλός φίλος έγραφε στο μήνυμα που συνόδευε τη φωτογραφία:
"Παρακαλώ να την ανεβάσετε στο forum για να την δουν οι φίλοι.
Ότι έχω θα σας το στείλω.
Θέλω να την αφιερώσω στο "Γεώργιος Εξπρές".
Ήμουν και εγώ στο πρώτο του ταξίδι, κάποιο απόγευμα του Ιουλίου του 1983, από Πειραιά για Σέριφο".
Δεν το ξεχνώ".

Την φωτογραφία αυτή την ανεβάσουμε στο θέμα του "Θάσος"
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=24698&page=3

Ας αφιερώσουμε, για το καλό, μια εικόνα του 1999 στον Eugenio B. και σε όλους τους φίλους.
Η πλώρη του "Γεώργιος Εξπρές" με φοντο τη Σέριφο, σε ένα ταξίδι από Σίφνο για Σέριφο. Στη Σέριφο που ο φίλος μας ταξίδεψε στο πρώτο δρομολόγιο του "Γεώργιος Εξπρές".

Κύριες και κύριοι

Welcome on board

34974

karystos
08-04-2009, 09:03
Το ύφος της απάντησης ενός moderator προς ένα μέλος προτιμώ να μην το σχολιάσω. Η γνώμη που εξέφρασα ήταν, ότι αν υπάρχουν διαφωνούντες ή ακόμα και θιγόμενοι, είναι οι ίδιοι σε θέση να αντιδράσουν και να υπερασπίσουν εαυτούς και ότι δεν έχουν ανάγκη βοήθειας.

Django
08-04-2009, 11:11
Είναι γεγονός ότι τα forums έχουν ελλείμματα. Και μάλιστα μεγάλα. Στις πολύ πρώτες σελίδες, με τον εύστοχο τίτλο «Οδηγίες προς Ναυτιλομένους» οι δημιουργοί του forum προειδοποιούν: (1) Για όσους νομίζουν ότι το Forum είναι παρόμοιο με την ιδεατή δημοκρατία, προειδοποιούμε ότι θα απογοητευθούν. (2) Οι Διαχειριστές (Admins) και όσοι επιβλέπουν επιμέρους τμήματα του Forum Συντονιστές (Moderators) έχουν το δικαίωμα να μετακινήσουν, επεξεργαστούν, αφαιρέσουν ή να κλείσουν μια συζήτηση (Thread) ή άποψη (Post) για οποιοδήποτε λόγο. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε.

Προφανώς, υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στα forums. Δεν παύουν όμως να είναι ίσως τα καλύτερα μέσα επικοινωνίας και διακίνησης πληροφοριών. Η εξουσία των διαχειριστών είναι δοτή, οι διαχειριστές δεν αναδείχθηκαν μέσα από την ομάδα. Ωστόσο υπάρχουν και άτυποι ηγέτες μέσα στα forums. Απλά μέλη που με την καθημερινή ενασχόληση τους και την έκθεση των απόψεων τους κέρδισαν τον κόσμο του εκάστοτε forum. Η μια ιδιότητα δεν αναιρεί βέβαια κατ ανάγκη την άλλη. Τι θέλω να πω μέχρι εδώ; Ότι δεν είναι πάντα απαραίτητη η παρέμβαση των διαχειριστών για να διευθετηθούν τα πράγματα. Η ομάδα του forumέχει μια δική της δυναμική και μπορεί μόνη της να οδηγηθεί σε νέες ισορροπίες. Απλά χρειάζεται υπομονή καθότι οι διεργασίες στο forumαν και έχουν στοιχεία άμεσου διαλόγου, ο διάλογος αυτός δεν πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο (νομίζω είναι αδόκιμος λίγο ο όρος, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ).

Θα συμφωνήσω με τον φίλο Κάρυστο ότι «πολύ μεγαλύτερη αξία έχει να έρθουμε σε αντιπαράθεση ώστε και να δούμε και τα όριά μας αλλά και το πως και πόσο μπορούμε να αντέξουμε την αντίθετη γνώμη, παρά να ομονοούμε συνεχώς». Η φράση αυτή είναι απίστευτα συμπαγής. Ησυχία υπάρχει μόνο στα νεκροταφεία. Και η σύγκρουση δεν είναι αρνητική. Αν δεν συγκρουστούμε και αν δεν διαφωνήσουμε, αν δεν ανταλλάξουμε ιδέες και επιχειρήματα δεν θα οδηγηθούμε ποτέ στη σύνθεση νέων θέσεων και θα παραμείνουμε σε λιμνάζοντα ύδατα. Και αυτό δεν είναι παράδοξο ειδικά όταν μιλάμε για ένα forumκαραβολατρών;

Κλείνοντας, θέλω να κάνω μια αναφορά στο «Γεώργιος Εξπρές» και την αφαίρεση. Κατανοώ ότι αυτό εδώ είναι το threadτου πλοίου και οι συζητήσεις πρέπει να περιστρέφονται γύρω από αυτό. Είμαι μάλιστα ένας άνθρωπος που το έχει υπερασπιστεί αυτό. Ας λειτουργούμε όμως και λίγο αφαιρετικά. Δεν είναι κακό αυτό. Πέρα από το «Γεώργιος Εξπρές» και το nautilia.gr. Εδώ έχουν ανοίξει θέματα τα οποία έχουν απίστευτο ενδιαφέρον. Και τα έχουμε ανοίξει εμείς εδώ μέσα. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι άνοιξαν θέματα σε διαλύσεις πλοίων και δημοσίευση φωτογραφιών, σχέση forumsκαι έντυπων μέσων, δημοκρατία και εξουσία μέσα στα forums.. Αυτά είναι όμορφα θέματα. Αν θέλετε την δική μου γνώμη, σε ότι αφορά την κίνηση για την διάσωση του πλοίου, πάνω της αποτυπώνονται οι μεγάλες αδυναμίες της Ελλάδας της μεταπολίτευσης. Να μην το συζητήσουμε αν δούμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον γύρω από αυτή την άποψη; Προφανώς μπορούμε να περιοριστούμε στο ότι το «Γεώργιος Εξπρές, το περήφανο Βέλγικο μπλα μπλα μπλα» και οι υπόλοιποι κλαπ κλαπ κλαπ (χειροκρότημα). Πράγματα που τα ξέρουμε όλοι και μας είναι γνωστά. Μήπως όμως όλα αυτά που άνοιξαν και θα ανοίγουν με αφορμή το «Γεώργιος Εξπρές» είναι εξίσου σημαντικά και έχουν πολλά να μας δώσουν;

Φιλικά
Django

nkr
08-04-2009, 14:09
Συμφωνω με τον προλαλησαντα με αυτα που λεει και εχει και δικιο,αλλα οταν πια η αντιπαραθεση δεν αφορα πλεον το θεμα και ασχολουμαστε με αυτους που ανοιξαν το forum τοτε ας μην γραφουν στο θεμα του ΓΕΟΡΓΙΟΥ αλλα να στειλουν μηνυμα στους ανωτερω,εδω κανουμε μια προσπαθεια να σωσουμε το καραβι το οποιο θελουν και πολλοι απο δω μεσα για αυτο ας πραξουμε τα αναλογα.

arne
08-04-2009, 14:42
http://hhvferry.com/blog/2009/03/29/farewell-roi-baudouin-georgios-express/

nkr
08-04-2009, 14:45
Ευχαριστουμε για τις ωραιες αναμνησεις που μας φαιρνεις στο μυαλο.

arne
08-04-2009, 14:47
Today 08/04 in 2 Belgian newspapers:

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=OD28OV35

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=OD28OV35&PostCode=8400

avenger
10-04-2009, 01:48
Έγχρωμες φωτογραφίες!

από την τοποθεσία:

http://hhvferry.com/blog/2009/03/29/farewell-roi-baudouin-georgios-express/

hayabusa
10-04-2009, 10:19
To link δεν ανοίγει

opelmanos
10-04-2009, 19:40
Υπάρχει καποιο νέο για το πλοίο?

BEN BRUCE
14-04-2009, 17:40
Γεωργιος Εξπρες στη συρο το φεβρουαριο του 1999 μια και εχει να γραφτει κατι γιαυτο το βαπορι κατι πολυ καιρο!Αφιερωμενη στον πολυ καλο φιλο καρυστος που το εχει ζησει απο κοντα και τον Giorgos........ που τοσο πολυ αρεσει και σε αυτον

35670

Nikos_V
14-04-2009, 17:52
Ben παντα καταφερνεις να μας κανεις να αισθανομαστε υπεροχα με τις απιστευτες φωτο σου!!!Ευχαριστουμε!!:D;)

giorgos....
14-04-2009, 19:56
ευχαριστώ πολύ φίλε BEN τόσο για την αφιέρωση όσο και για την φωτογραφία..
να είσαι καλά..

Roi Baudoin
20-04-2009, 00:11
Πάμε πάλι πίσω στο χρόνο.
Δέκα χρόνια πριν.
Τον Μάϊο του 1999 συναντάμε το πλοίο στη Σέριφο.
Το πλοίο φωτογραφήθηκε με ασπρόμαυρο φιλμ για slide.
Αν το δει κανείς σε προβολή στον τοίχο έχει την αίσθηση ότι το πλοίο είναι έτοιμο να σαλπάρει...

36044

Λίγους μήνες μετά, τον Αύγουστο του 1999, το ξανασυναντάμε στις Καμάρες της Σίφνου.
Τα πλοία ομορφαίνουν τα λιμάνια ή τα λιμάνια ομορφαίνουν τα πλοία;

36045

Καλό Πάσχα σε όλους τους φίλους.

"Georgios Express"/"Roi Baudouin" in Serifos Port (May 1999) and in Sifnos Port (August 1999).

nikolas200
20-04-2009, 16:23
Roi καταπληκτικές. Χριστός Ανέστη φίλε μου

Django
20-04-2009, 16:57
Τα slides που ανέβασες Roi, είναι υπέροχα, πόσο υλικό να υπάρχει γι αυτό το βαπόρι ακόμα; Χθες με επισκέφθηκε στον ύπνο μου. Ήταν τόσο δυνατό όνειρο που ακόμα και τώρα, τόσες ώρες μετά αδυνατώ να συνέλθω. Ήμουν λέει στη δεξιά βαρδιολα. Ο πατέρας μου ήταν κολλημένος στο τζαμί της γέφυρας, με την καθημερινή στολή και το πουκάμισο έξω. Κάπνιζε. Πρέπει να το πλοιαρχούσε. Ο καιρός είχε τα μαύρα του τα χάλια και η πλώρη καρφωνόταν στο κύμα. Το μπότζι δεν με έπιανε καθόλου, πρώτη φορά στη ζωή μου. Το σπρέι έφτανε μέχρι τη γέφυρα. Έχω την αίσθηση πως ήμασταν όλοι εκεί, όλοι εκτός από τον JR. Η θάλασσα είχε αρχίσει να σκληραίνει και εγώ έχω χαθεί ανάμεσα σε κάποιους ξύλινους μπουλμέδες με το κινητό στο χέρι. Με τα πολλά βρήκα τον JR και άρχισα να του μιλάω και να του λέω πως είμαστε στο πλοίο του και το ταξιδεύουμε και να μην στενοχωριέται. Εκείνος μου απάντησε ψύχραιμα, και μου είπε πως ξέρει ότι το πλοίο ταξιδεύει και ότι όλα πάνε καλά. Σα να μην είχε συμβεί τίποτα κακό, ούτε παροπλισμός, ούτε κατάσχεση, ούτε ακινησία, ούτε Aliaga. Τίποτα. Ήταν πολύ λυτρωτικό, ώσπου ξύπνησα. Πικρία ρε γαμώτο. Πικρία.

Roi Baudoin
20-04-2009, 21:43
Φίλε Django είναι πολύ μεγάλη χαρά να διαβάζουμε και να συμμετέχουμε στα υπέροχα όνειρά σου.
Είμαστε στη γέφυρα και ο καιρός αγριεύει ολοένα και περισσότερο. Το καράβι είναι σκυλί και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Εμείς παραμένουμε στη γέφυρα, αλλά στεκόμαστε σε κάποια απόσταση.

Μέσα στη γέφυρα είναι το πλήρωμα και ο Jolly Roger (JR).
Σε κάποια στιγμή θα ακουστεί από τα χείλη του πατέρα σου η θρυλική φράση "Ένα τσάϊ και γραμμή". Το πλοίο συνεχίζει απτόητο το ταξίδι του .....

Αυτό που προσωπικά με στεναχωρεί στην ιστορία με το "Γεώργιος Εξπρές" είναι όχι ότι κάποιοι δεν κατάλαβαν, αλλά ότι δεν προσπάθησαν να καταλάβουν τι σάμαινε όλη αυτή η προσπάθεια διατήρης του πλοίου.

Ας μας επιτρέψει ο καλός φίλος Έσπερος να ανεβάσουμε μια δική του μοναδική φωτογραφία.
Ευχαριστούμε πολύ τον Έσπερο και όλους τους καλούς φίλους που παραμένουν στη σκηνή, σαν Rock συγκρότημα .......

36171

seaways_lover
20-04-2009, 22:50
Φιλε Αντώνη σε ευχαριστουμε για την παραθεση του πανεμορφου κειμενου του JR καθως και το φιλο Django που μοιραστηκε το ονειρο του με την παρεα του "Γιωργου".
Δεν ειχα την Τυχη να ταξιδεψω με το πλοιο, αλλα το λατρεψα μεσα απο τις γραφες σας εδω μεσα και προσπαθησα να στειλω οσα πιο πολλα μηνυματα διασωσης μπορουσα χρησιμοποιωντας τον δικο μου υπολογιστη καθως και υπολογιστες φιλων. Οσοι πιο πολλοι τοσο το καλυτερο. Ποναει πολυ ρε γαμωτο η καταληξη. Δεν μπορω να το εξηγησω αλλα με ποναει οπως με πονεσε για το Κεφαλληνια. Και δεν το εχω ταξιδεψει. Φαντασουνα ειχα! Τουλαχιστον θα ειχα τις αναμνησεις. Ουτε αυτες δεν εχω! Ουτε στον κολπο των Θαυματων καταφερα να παω εγκαιρως. Να το δω απο κοντα. Να του συστηθω... Αυτο με ποναει ακομα πιο πολυ. Η προσγειωση οταν αντικρυσα τις φωτο που μου εστειλες ηταν συγκρουση μεγατονων. Ειχα πιστεψει πως κατι θα καναμε. Υπολογιζα στο φημησμενο ελληνικο φιλοτιμο. Εστω στο ενδιαφερον των Βελγων. Αλλα δυστυχως ολα μετρουνται πλεον με χρημα και κερδη. Ενδιαφερον για το κερδος της ψυχης? Καποιος? Καπου? Υπαρχει κανεις? Ποση θλιψη Θεε μου..... Θλίψη και πονος ψυχης.....

T.S.S. APOLLON
26-04-2009, 01:11
Γεώργιος Εξπρές... όσο υπάρχει στην καρδιά μας... η αγάπη μας... το κρατά για παντα κοντά μας... και πλέει σε ήρεμα νερά...
36742

nkr
26-04-2009, 09:08
Κανενα νεο απο το πλοιο εχουμε?

nickosps
26-04-2009, 11:12
Φίλε Τ.S.S. Apollon είσαι απίστευτος! Δεν έχω λόγια...

T.S.S. APOLLON
01-05-2009, 11:43
Όλα σε θυμίζουν...Σε βλέπω μόνο σε φωτογραφίες... Αλλά κι αυτές μου μοιάζουν μουντές... γκρίζες... μελαγχολικές...
37352

AIOLOS KENTERIS II
01-05-2009, 12:02
Όλα σε θυμίζουν...Σε βλέπω μόνο σε φωτογραφίες... Αλλά κι αυτές μου μοιάζουν μουντές... γκρίζες... μελαγχολικές...
37352Τελια φωτο σε ευχαριστω. Εχουμε μιπος τιποτα νεοτερο για το βαπορι? οι η υποθεσι ειναι τελιομενι πλεον:(

marsant
01-05-2009, 14:51

Τι ειπες τωρα???Φανταστικη φωτογραφια!

nkr
01-05-2009, 16:54
Ειναι ενα απο τα καλυτερα καραβια της Ελληνικης ακτοπλοιας και οτι και να γινει θα το θυμομαστε.

kosmogyrismenos
03-05-2009, 10:17
<Γεώργιος Εξπρές>: Σε τουρκικά διαλυτήρια ένας θρύλος της ελληνικής ακτοπλοϊας
24/3/2009 http://www.marinews.gr/admin/images/news/Georgios_Express.bmp
Φωτό: Το <Γεώργιος Εξπρές> περνώντας τον δίαυλο της Σαλαμίνας.

Το Marinews.gr έλαβε το παρακάτω φωτορεπορτάζ από τον αναγνώστη Δημήτρη Ν. που αφορά σε έναν θρύλο της Ελληνικής ακτοπλοϊας το επιβατηγό πλοίο <Γεώργιος Εξπρές> το οποίο οδηγείται σε τουρκικά διαλυτήρια. Διαβάζουμε:

< Λίγο μετά τις 16:00 χθές το απόγευμα άφησε τα ναυπηγεία των αδελφών Σάββα στην Ελευσίνα ένας θρύλος της Ελληνικής ακτοπλοϊας, το <Γεώργιος Εξπρές> ρυμουλκούμενο απο το ρ/κ Άγιος Νεκτάριος με προορισμό τα δυαλυτήρια της Aliaga στην Τουρκία.
Άλλο ενα πλοίο της ακτοπλοϊας μας που δεν καταφέραμε να το κρατήσουμε σαν πλωτό μουσείο ή ακόμα και σαν πλοίο εκπαιδευτικό για τις ΑΕΝ κτλ.
Βλέπουμε και το Hellas Liberty που βρίσκεται...>

πηγή:marinews.gr

------------------------------------------------------------

Κρίμα τη συλλογή υπογραφών και τις προσπάθειες που έγιναν....γιά να δούμε στο μέλλον θα δούμε άλλα τέτοια πλοία να γίνονται πλωτά μουσεία;

seaways_lover
04-05-2009, 16:43
Φιλε TSS APOLLON θερμα σ' ευχαριστουμε για τα αριστουργηματα που μοιραστηκες μαζι μας. Θεωρώ πως ειναι σημαντική γροθιά στην σκληρη πραγματικοτητα που περιβάλλει το αγαπημενο μας βαπορι. Θα το θυμομαστε παντα....