Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αλεξάνδρα Λ. [Άκουα Μαρία, Μυρτιδιώτισσα, Εξπρές Άνεμος, Άνεμος, Link, Ferry Muroto]

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6

NGV Liamone
20-07-2010, 13:56
Ας σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με την λογική του παραλόγου... Τα ταχύπλοα δέν κάνουν για άγονες, ειναι αντιοικονομικά, ακατάλληλα για τα λιμάνια μας και δεν προσφέρουν ούτε άνεση ούτε ταχύτητα (πλεον) για τον επιβάτη...
Ειναι ώρα να γυρίσουμε στα συμβατικά πλοία που ταιριάζουν με τα δεδομένα της Ελλάδας...
Τώρα το Μυρτιδιώτισσα αυριο ισως ένα νεότερο 10ετίας το οποίο θα εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα...

Συμφωνώ απόλυτα με τα λόγια σου Απόστολε. Και εξηγούμαι
Καλό και νέο το Θαλασσινή αλλά με 18 μίλια και με 2 μέτρα βύθισμα δεν είναι για το δρομολόγιο Λαύριο-Ψαρά-Μεστά.
Σε μια δημοσίευση μου για το Απόλλων είχα γρ'αψει αυτό που άκουσα από κάποιον ΝΕΛΙΤΗ ότι το πλοίο (Απόλλων) θα έπαιρνε την θέση του Θαλασσινή για Ψαρά-Μεστά. Σκεφτόμενος το προφίλ των καραβιών που έχουν εξυπηρετήσει κατά καιρούς τη γραμμή Λαύριο-Ψαρά μάλλον το ¶νεμος ταιριάζει γάντι στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. :cool:

Django
20-07-2010, 14:02
Πάντως, αν έχει σκοπό να επενδύσει η NEL σε μικρό πλοίο για τα τις «άγονες» δεν μπορεί να παζαρέψει το άμοιρο Liberty Bell (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=18964&page=6&highlight=Liberty+B) που κάθεται κι αυτό τόσο καιρό; Εκτός αν ισχύουν στο ακέραιο όσο έχουν γραφτεί για τα διπύθμενα του ή ο Μανούσης πάει να βγάλει από το Ro-Ro κρουαζιερόπλοιο!

Leo
20-07-2010, 14:05
Εγώ θα διαφωνήσω μαζί σας. Δεν γνωρίζω τους λόγους που η ΝΕΛ διάλεξε αυτό το πλοίο για να συμπληρώσει αλλά θεωρώ ότι υπήρχαν και άλλα πλοία αυτής ή νεώτερης ηλικίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν. Ας διάλεγε ένα από το λιμάνι του Πειραιά με λιγότερο βεβαρημένο παρελθόν. Κατά την γνώμη μου το πλοίο αυτό (Μυρτιδιώτισσα) έχει κάνει τον κύκλο του που έκλεισε με διάφορα φαινόμενα φωτιάς μέσα στον Πειραιά, μια προσάραξη στα Κύθηρα, μια αμφιλεγόμενη επισκευή μετά την προσάραξη που την ακολούθησε μια μακρά ακηνισία. Λυπάμαι αλλά θεωρώ ότι αυτή η επιλογή της ΝΕΛ για την ένταξη του πλοίου στο στόλο της δεν νομίζω ότι την τιμά. Δηλαδή European Express, Colossus, Ippotiς, Απόλλων κλπ δεν έχουν ούτε την ίδια ιστορία ούτε το ίδιο άλλωθι και status quo με το Μυρτιδιώτισσα. Μετά το ατύχημα του Θεόφιλου και την αποκατάσταση του δεν νομίζω οτι είναι σοφή αυτή η κίνηση...... Κρατώ τις επιφυλλάξεις μου.

Naias II
20-07-2010, 14:21
¶σχετα με το παρελθόν, η ηλικία του είναι μεγάλη,όπως και του European.Αυτό δεν νομίζω να τα κάνει να διαφέρουν.Τι μέλλον να έχουν πλοία 35 χρονών και πάνω? :-|

Leo
20-07-2010, 14:31
Στα επιμέρους θέματα των πλοίων, μπορεί κανείς να διακρίνει τι σημαίνει 35 European και 35 Μυρτιδιώτισσα. Ούτε στα 30άντα του επί ΑΝΕΝ δεν έπιανε την τωρινή κατάσταση του European. Δεν συζητώ για την περίοδο Νομικού που ήταν βαπόρι με το Β κεφαλαίο... διότι ο Νομικός ήταν η ΒΣΦ της εποχής του σε ποιότητα (συγνώμη για το off topic).

Naias II
20-07-2010, 14:39
Και πάλι μπαίνουμε στο παρελθόν του κάθε πλοίου.Εγώ λέω ένα πλοίο που προορίζεται για το επιβατικό κοινό γιατί δηλαδή να είναι 35 και όχι 20!
Γιατί δηλαδή να μπω εγώ και ο καθένας που πρόκειται να ταξιδέψει σε πλοίο 35ετίας και να πληρώνει όσο πληρώνει σε νεότερης ηλικίας πλοίο?
Σε λίγο θα φτάσουμε να λέμε και ευχαριστώ!!!

Django
20-07-2010, 14:41
Η ηλικία δεν έχει μεγάλη σημασία για μένα. Κινδυνεύοντας να γίνω γραφικός θα αναφερθώ στο αγαπημένο μας Γεώργιος Εξπρές που δεν είχε ίχνος σκουριάς (πέρα από τα χτυπημένα σημεία) και όταν ήταν να το σπρώξουν Ινδία πήρε μπρος μετά από μιας βδομάδας επισκευή. Υπάρχουν βαπόρια που έχουν περάσει μια ξεκούραστη 35ετία, δεν είχαν βλάβες, οι εταιρίες τα πρόσεχαν, δεν στάλθηκαν σε απαιτητικές γραμμές και άλλα που άλλαζαν κάθε χρόνο εταιρία, έβγαζαν βλάβες κάθε εξάμηνο και δρομολογήθηκαν σε λιμάνια-εφιάλτες για το πλήρωμα. Πώς να το κάνουμε; Το Παναγία Τήνου 2 και το Superferry 2 είναι συνομήλικα και αδερφά. Δείτε σε τι κατάσταση είναι το ένα και σε τι το άλλο. Η ηλικία, για να το ξεκαθαρίσω, δεν είναι ποσοτικό μέγεθος αλλά ποιοτικό. Τώρα με ποια λογική αποφάσισε η NEL να σπρώξει για σίδερα την Χοζο για να την αντικαταστήσει με την Μυρτούλα; Επιμένω στο Liberty Bell που ανέφερα προηγουμένως με την λογική ότι η μετασκευή του θα είναι επένδυση μακράς πνοής και αν ποτέ θελήσει να το πουλήσει, θα πουλήσει βαπόρι και όχι σίδερα. Αν υπάρχουν επιμέρους δυσκολίες δεν ξέρω. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη ως εξωτερικός παρατηρητής, τώρα αυτοί που έχουν συντάξει την οικονομικοτεχνική μελέτη θα ξέρουν καλύτερα.

Ergis
20-07-2010, 14:53
Γεια σας και αποαυτο το θεμα.
Βλεπω και ασχολουμαστε με την ηλικια του πλοιου.
εγω δεν θα πω πολλα πραγματα.
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (http://www.nautilia.gr/forum//showpost.php?p=346672&postcount=1768).
38 πατησε το αγαπημενο βαπορι και ομως ειναι στην εντελεια.
Σιγουρα στην Μυρτω δεν υπαρχει περιπτωση να επεμβει τοσο πολυ η NEL αλλα απλα ηθελα να πω ην γνωμη μου για την ηλικια των πλοιων.

opelmanos
20-07-2010, 17:57
Γεια σας και αποαυτο το θεμα.
Βλεπω και ασχολουμαστε με την ηλικια του πλοιου.
εγω δεν θα πω πολλα πραγματα.
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (http://www.nautilia.gr/forum//showpost.php?p=346672&postcount=1768).
38 πατησε το αγαπημενο βαπορι και ομως ειναι στην εντελεια.
Σιγουρα στην Μυρτω δεν υπαρχει περιπτωση να επεμβει τοσο πολυ η NEL αλλα απλα ηθελα να πω ην γνωμη μου για την ηλικια των πλοιων.
Τα πλοία αν τα προσέχεις και τα συντηρείς με χρήμα και λεπτομέρεια αντέχουν όχι 38 αλλά 78 χρόνια!!!Δές και το Κνωσός της Ανκόνας πώς είναι ,το θέμα όμως είναι τι γίνεται στα σημεία που δεν τα πιάνει το ανθρώπινο μάτι (διπύθμενα ,τάνκια,αμπάρια)εκεί δέχονται τόσες συντηρήσεις τα προσέχουν όσο πρέπεί??Τα καράβια ταξιδέυουν μέρα νύχτα στην θάλλασα δέχονται τρομερή φθορά από το αλάτι και όπως είναι φυσικό οι λαμαρίνες κάποτε αρχίζουν και φθείρονται .Από ένα σημείο και μετά χρειάζονται τρομερή λαμαρινοδουλειά ωστέ να είναι αξιόπλοα και ασφαλές για τον επιβάτη αυτό όμως κοστίζει και είναι αρκετά δαπανηρό για την εταιρεία.Και πάλι όμως ότι και να το κάνεις και καινούργιο δεν θα γίνει ποτέ.Την γριά όσο λίφτινκ και αν την κάνεις γριά θα παραμείνει:mrgreen:

aegeanspeedlines
20-07-2010, 21:12
Κατέβηκε τελικά στον ΝΜΔ??

noulos
20-07-2010, 21:28
Κάπου έχω ξαναγράψει ότι την πραγματική κατάσταση (αξιοπλοϊα) ενός πλοίου δεν μπορεί να την δει ο απλός επιβάτης (ή θεατής).

Οσο για το Liberty Bell, για να αγοράσεις κάτι πρέπει να είναι προς πώληση. ;)
Και για το συγκεκριμένο αμφιβάλω.

Leo
20-07-2010, 21:36
Μήπως ο Ο. Ελύτης στην Ζάκυνθο, λέω εγώ τώρα!!! :D

trelaras
21-07-2010, 08:12
Μήπως ο Ο. Ελύτης στην Ζάκυνθο, λέω εγώ τώρα!!! :D

Συμφωνω κ εγω με τον Leo!!!:D

Thanasis89
21-07-2010, 11:16
Πολύ καλή ιδέα για τον Διονύσιο Σολωμό, πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο βαποράκι. Ίσως καλύτερο πλοίο από το καημένο Liberty Bell, στο οποίο θρέφω για κάποιο άγνωστο σε μένα λόγο ιδιαίτερη συμπάθεια και το οποίο θα είχε μέλλον σε άλλα χέρια.
Όμως, η ναύλωση αυτό δεν προσπαθεί να αποφύγει ; Μετασκευές, έξοδα, καθυστερήσεις και οτιδήποτε άλλο ακολουθεί μια μετασκευή στην Ελλάδα ; Συμφωνώ στο ότι το Μυρτιδιώτισσα, όπως σωστά επισήμανε ο Leo σε άλλο σημείο, δεν έχει σε καμία περίπτωση την αίγλη του παρελθόντος. Συγκεκριμένα την έχασε ήδη από την πρώτη μέρα που καλύφθηκε για πάντα το οικόσημο στην γιαπωνέζικη πλώρη της. Επιπροσθέτως πρόκειται πλέον για ένα ταλαιπωρημένο πλοίο, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Έχω καταλάβει κάτι από όλες αυτές τις κινήσεις. Ότι η εταιρεία αυτή την στιγμή, αδυνατεί να εκτελέσει μακρόπνοα σχέδια και για μένα αυτό είναι απόλυτα λογικό. Η επιλογή που ακούει στο όνομα "ναύλωση" είναι μονόδρομος, καλώς ή κακώς ; Θα δείξει.
Δύο λόγοι δικαιολογούν την επιλογή αυτού του πλοίου.
Προσωπικά, θεωρώ ενδιαφέρουσες τις κινήσεις της εταιρείας, ακόμα και τέτοιου είδους. Τουλάχιστον ανταποκρίνονται στον όρο "επιχείρηση". Είναι ευχάριστο ότι βγαίνει από το "καβούκι" της μετά από πολύ καιρό.

"Η θάλασσα δεν πίνεται, αλλά δοκιμάζεται" ;)

aegeanspeedlines
21-07-2010, 12:58
Θα συμφωνήσω και με σένα και με τον Leo. Το πλοίο έχει γίνει πραγματικό φάντασμα και ειδικά μετά τον 2χρονο παροπλισμό του. Από θέμα δρομολόγησης πάντως, όταν με το καλό φτιαχτεί, πιστεύω πως μπορεί να μπει και στην θέση του Θεόφιλος, γιατί όπως έχουν πει και άλλα μέλη του forum θέλουν τον Θεόφιλο στην Ικαρία-Σάμο. Θα δούμε όμως σύντομα.

gtogias
21-07-2010, 13:01
Θα συμφωνήσω και με σένα και με τον Leo. Το πλοίο έχει γίνει πραγματικό φάντασμα και ειδικά μετά τον 2χρονο παροπλισμό του. Από θέμα δρομολόγησης πάντως, όταν με το καλό φτιαχτεί, πιστεύω πως μπορεί να μπει και στην θέση του Θεόφιλος, γιατί όπως έχουν πει και άλλα μέλη του forum θέλουν τον Θεόφιλο στην Ικαρία-Σάμο. Θα δούμε όμως σύντομα.

και οι υποχρεώσεις της ΝΕΛ για αντικατάσταση με νεώτερα πλοία και του Τεο και του Ταξιάρχη πως θα εκτελεστούν, με το Μυρτιδιώτισσα των σχεδόν 40 ετών?

aegeanspeedlines
21-07-2010, 13:09
και οι υποχρεώσεις της ΝΕΛ για αντικατάσταση με νεώτερα πλοία και του Τεο και του Ταξιάρχη πως θα εκτελεστούν, με το Μυρτιδιώτισσα των σχεδόν 40 ετών?

Εγώ μια υπόθεση έκανα, δεν είπα ότι θα γίνουν έτσι. Και με την ίδια λογική λοιπόν, δεν γίνεται να γίνει η αντικατάσταση του Θεόφιλος με το Πηνελόπη που το ανέφεραν πολλοί

polykas
21-07-2010, 15:21
N.Μ.Δ 20-7-2010.

Λογικά θα γίνει και αυτό ΜΠΛΕ.θα του πηγαίνει...:D

98993

Ergis
21-07-2010, 17:23
γεναια αποφαση απο τη NEL παντως....Για να ξεκινουν απο τωρα οι εργασιες φανταστειτε σε τι κατασταση βρισκεται το πλοιο.

opelmanos
22-07-2010, 09:59
Πραγματικά τώρα ρε παιδιά πίστευε κανείς ότι θα ξαναταξίδευε το πλοίο μετά το ατύχημα και τον παροπλοισμό του που καθόταν στα ναυπηγεία χωρίς να γίνεται καμία κίνηση??Εμένα μου φαίνεται σαν ψέμμα πάντως!

aegeanspeedlines
22-07-2010, 10:10
Πραγματικά τώρα ρε παιδιά πίστευε κανείς ότι θα ξαναταξίδευε το πλοίο μετά το ατύχημα και τον παροπλοισμό του που καθόταν στα ναυπηγεία χωρίς να γίνεται καμία κίνηση??Εμένα μου φαίνεται σαν ψέμμα πάντως!

Με την Νελ όλα έπρεπε να τα περιμένουμε! Με την φόρα που 'χει πάρει θα πάρει σε λίγο όλα τα παροπλισμένα!!:mrgreen:

CAPTAIN PICARD
22-07-2010, 11:11
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, πάντως εγώ χαίρομαι που διαφαίνεται μια ελπίδα στον ορίζοντα για το συγκεκριμένο βαπόρι. Και η ηλικία του πιστεύω πως δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο για να εξυπηρετήσει τις άγονες των νησιών μας. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πολύ καλύτερο από τα Παναγία Τήνου (πρώην Λήμνος) ή Παναγία Χοζοβιώτισσα για τέτοιες αποστολές, ίσως ακόμη και από το ¶ρτεμις της Ανέκ-Χελλένικ. 101 μέτρα μήκος, 18 πλάτος και ένα καλό βύθισμα το καθιστούν κατάλληλο για τις δύσκολες θάλασσες του χειμώνα σε σύγκριση με τα προαναφερθέντα. Ας μην ξεχνάμε τις γραμμές που έχει υπηρετήσει στο παρελθόν. Τώρα η ταχύτητά του εξαρτάται από το πόσα μπορεί να δαπανήσει γι'αυτό η νέα του εταιρεία. Πάντως επί Νομικού 18 μίλια τα έπιανε...

owner
22-07-2010, 13:37
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ .ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ .ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΙΣ ΝEL ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ.ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΠΑΛΙ

Leo
22-07-2010, 15:05
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ .ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ .ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΙΣ ΝEL ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ.ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΠΑΛΙ

Το βασικό, κατά την γνώμη μου, είναι το πλοίο να είναι όπως πρέπει και όχι να δείξει με το βάψιμο, του οποίου υπολοίπονται πάρα πάρα πολλά ορατά και αόρατα.... για να ταξιδεύει το βαπόρι μια άγονη από αυτές που έχει ΝΕΛ (αφού απ όσο καταλαβαίνω προορίζεται για αντικαταστάσεις στο Βόρειο/Ανατολικό Αιγαίο). Μια όχι πολύ ήρεμη θάλασσα τους χειμερινούς μήνες αλλά και γεινκότερα.

Giovanaut
22-07-2010, 15:21
Το βασικό, κατά την γνώμη μου, είναι το πλοίο να είναι όπως πρέπει και όχι να δείξει με το βάψιμο, του οποίου υπολοίπονται πάρα πάρα πολλά ορατά και αόρατα.... για να ταξιδεύει το βαπόρι μια άγονη από αυτές που έχει ΝΕΛ (αφού απ όσο καταλαβαίνω προορίζεται για αντικαταστάσεις στο Βόρειο/Ανατολικό Αιγαίο). Μια όχι πολύ ήρεμη θάλασσα τους χειμερινούς μήνες αλλά και γεινκότερα.

Αν ειναι για αντικαταστασεις μονο εχει καλως.....
Αλλιως καηκαμε....!!!!

opelmanos
22-07-2010, 15:35
Πάντως επί Νομικού 18 μίλια τα έπιανε...Φίλε μου και εμένα η γιαγιά μου ήταν αθλήτρια στα 25 της αλλά τώρα 84 χρονών με το μπαστουνάκι γυρνάει...χιούμορ κάνω :D.
Όπως εξήγησα και σε προηγούμενο πόστ το πλοίο αξίζει μόνο για καραβολατρικό σκοπό να ξαναταξιδέψει και για δωθεί δουλειά σε άνεργους ναυτικούς που έχουν ανάγκη .Από κει και πέρα έχει υποστεί τρομερή φθορά στις γραμμές που εκτελούσε και για μένα τα έχει φάει τα ψωμιά του και με το παραπάνω και σε όποια γραμμή να πάει με την ταχύτητα και τις υπηρεσίες είναι υποβάθμιση για τα σημερινά δεδομένα ακόμα και σε άγονη.

Naias II
22-07-2010, 17:46
το πλοίο αξίζει μόνο για καραβολατρικό σκοπό να ξαναταξιδέψει και για δωθεί δουλειά σε άνεργους ναυτικούς που έχουν ανάγκη

Αυτό ακριβώς και από την άλλη θα πρέπει να καταλάβουμε ότι σαν χώρα δεν είναι τιμή μας να έχουμε μέσο όρο πλοία εν ενεργεία 35 χρονών!

IONIAN STAR
22-07-2010, 19:32
Θα συμφωνισω με αυτο που ειπε ο φιλος NAIAS II

Leo
24-07-2010, 08:41
Για τους φίλους του πλοίου (από τον ΝΜΔ σήμερα) και τους καλλιτέχνες αυτού (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=24152&page=223) του θέματος να αρχίσουν τις μετασκευές.

99365

και χωριστά για τον Orion_v το φουγάρο για να φιλοτεχνήσει το σινιάλο...:p

99366

Leo
24-07-2010, 08:50
Θα απαντήσω στον marsant εδώ για να επιβεβαίώσω ότι σωστά κατάλαβε. Δηλάδή το αποτέλεσμα της καλής συντήρησης ενός πλοίου φαίνεται σε βάθος χρόνου, όταν είναι σωστή. Υπάρχει σύγκριση οφθαλμοφανής και στις αδελφές Hengist, Horsa, Senlac. Η παρακάτω για σένα Μαρίνο..
από την αντίπερα όχθη :)

99367

ΑΝΔΡΟΣ
24-07-2010, 09:35
Ενταξει δεν ειναι και στην καλυτερη του κατασταση αλλα δεν ειναι και τελειως για πεταμα εσωτερικα ειναι το θεμα γιατι αν θυμαμαι καλα ειχε αποσυρθει λογο βλαβης στις μηχανες αν κανω λαθος διορθωστε με

owner
24-07-2010, 09:46
LΕΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΣΕ ΤΙ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Leo
24-07-2010, 09:55
Φυσικά και συμφωνώ φίλε owner, το έχω αναφέρει εξ άλλου εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=372184&postcount=530)

Ellinis
24-07-2010, 10:00
Ενταξει δεν ειναι και στην καλυτερη του κατασταση αλλα δεν ειναι και τελειως για πεταμα εσωτερικα ειναι το θεμα γιατι αν θυμαμαι καλα ειχε αποσυρθει λογο βλαβης στις μηχανες αν κανω λαθος διορθωστε με

Eίχε αποσυρθεί για να επισκευαστούν οι σοβαρές ζημιές που είχε προκαλέσει η προσάραξη. Διάβασε σχετικά σε προηγούμενες σελίδες.

Όσο για το εσωτερικό του εγώ θυμάμαι οτι τα τελευταία χρόνια στα Κύθηρα γινόταν κουβέντα για την "ατμόσφαιρα" που δημιουργούσε ο εξαερισμός... :?

marsant
24-07-2010, 10:03
Σε ευχαριστω πολυ captain να εισαι καλα, ειναι ενα σκαρι και αυτο που εχει την δικια του ιστορια!

ΑΝΔΡΟΣ
24-07-2010, 10:15
Αν δουμε τα πραγματα σφαιρικα ειναι λογικο μια εταιρεια οταν εχει σκοπο να αποσυρει ενα βαπορι να του κανει στα τελευταια τα απαραιτητα και μονο για να ειναι αξιοπλοο ετσι πιστευω επραξε και η ΑΝΕΝ με την αλλαγη πλοιοκτησιας πιστευω οτι η ΝΕΛ θα εξαφανισει παιδικες ασθενειες τυπου ατμοσφαιρας και να κανει ενα βαπορι στολιδι να ξαναπω ας μην βιαστουμε να βγαλουμε συμπερασματα οταν θα αρχισουν οι ετησιες της ΝΕΛ και μπει το βαπορι θα δουμε τι ψαρια θα πιασει

Amorgos66
24-07-2010, 10:42
...Η φιλοσοφία ειναι πλεον σαφής.....
...ξεφορτωνόμαστε με διαφόρους τρόπους (πώληση ή ναυλωση στο εξωτερικό) τα ταχύπλοα που και πολυεξοδα ειναι κ όλο ζημιές παρουσιάζουν κ δεν μπορουν
να ανταποκριθούν πληρως στις απαιτησεις της άγονης γραμμής....

Ταυτόχρονα,..πάντα μέσα σε ¨νομιμα πλαίσια¨,...χώνουμε στις επιδοτούμενες ,..¨άλλα¨ πλοία...
Πλοία τα οποια εστω και οριακα πληρούν τις προυποθέσεις να καλυψουν τις γραμμές αυτές...
Το λουκουμάκι των επιδοτήσεων είναι ...πολύ γλυκο,...ανταγωνισμός δεν
υπάρχει,....πλοία δεν υπάρχουν,...άρα όλοι μια χαρά βολεύοναι...!!
Δείτε μόνο...πόσες επιδοτουμενες γραμμές εχει αυτη τη στιγμη η ΝΕΛ....!!!
Χαίρετε.....!!!8-)

Rocinante
24-07-2010, 11:51
...Η φιλοσοφία ειναι πλεον σαφής.....
...ξεφορτωνόμαστε με διαφόρους τρόπους (πώληση ή ναυλωση στο εξωτερικό) τα ταχύπλοα που και πολυεξοδα ειναι κ όλο ζημιές παρουσιάζουν κ δεν μπορουν
να ανταποκριθούν πληρως στις απαιτησεις της άγονης γραμμής....

Ταυτόχρονα,..πάντα μέσα σε ¨νομιμα πλαίσια¨,...χώνουμε στις επιδοτούμενες ,..¨άλλα¨ πλοία...
Πλοία τα οποια εστω και οριακα πληρούν τις προυποθέσεις να καλυψουν τις γραμμές αυτές...
Το λουκουμάκι των επιδοτήσεων είναι ...πολύ γλυκο,...ανταγωνισμός δεν
υπάρχει,....πλοία δεν υπάρχουν,...άρα όλοι μια χαρά βολεύοναι...!!
Δείτε μόνο...πόσες επιδοτουμενες γραμμές εχει αυτη τη στιγμη η ΝΕΛ....!!!
Χαίρετε.....!!!8-)
Σε οκτω γραμμες (εκτος αυτης του χαιρετε... :D) με καλυψες απολυτα.
Να προσθεσω μονο οτι προσωπικα ειμαι πολυ επιφυλακτικος με αυτες τις κινησεις. Κατι δεν μου κολλαει. Τελος παντον αισθανομαι οτι μετα το καλοκαιρι θα μου λυθουν καποιες απορειες...

Και κατι τελειως off topic προς τον φιλο μου τον Leo.
Αδερφη να πας να πεις τον Πριγκιπα Λαυρεντη :twisted:
Ακους εκει αδελφες τα Hengist - Horsa -Senlac .......

Leo
24-07-2010, 12:08
Αν δεν γνωρίζετε αγαπημένε μας ρόσι, τα πλοία εις την αγγλική γλώσσα είναι γένους θυληκού, εξ ού και τα ονόμασα με τα εξ.... ονόματα τους αγγλιστί :p:D

xidianakis
24-07-2010, 13:24
με καθε επιφυλαξη ακουσα πως θα μπει στη θεση του Ροδανθη με ενδεχομενη επεκταση μεχρι Ηρακλειο.

owner
24-07-2010, 19:28
99426

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ.ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ LEO .ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΙΣ NOMICOS LINES

laz94
24-07-2010, 19:32
99426

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ.ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ LEO .ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΙΣ NOMICOS LINES

Πολύ όμορφη! Του πηγαιναν αυτά τα σινιάλα..!
Μήπως θυμάσαι φίλε μου τι δρομολόγιο έκανε τότε???

owner
24-07-2010, 19:38
ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝISSOS MYKONOS ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ

laz94
24-07-2010, 19:49
ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝISSOS MYKONOS ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!;)

marsant
24-07-2010, 20:34
με καθε επιφυλαξη ακουσα πως θα μπει στη θεση του Ροδανθη με ενδεχομενη επεκταση μεχρι Ηρακλειο.

Η θεση του Ροδανθη δεν ηταν αγονη,ηταν Παρο-Ναξο-Ιο-Θηρα,η ΝΕΛ το αγορασε για αγονη.Παιδια μην καθομαστε και λεμε οτι να ναι,φιλε μου xindianaki καθε φορα που ερχεται στο προσκηνιο καποιο πλοιο,το δρομολογεις στην θεση του Ροδανθη:D

xidianakis
24-07-2010, 20:45
Η θεση του Ροδανθη δεν ηταν αγονη,ηταν Παρο-Ναξο-Ιο-Θηρα,η ΝΕΛ το αγορασε για αγονη.Παιδια μην καθομαστε και λεμε οτι να ναι,φιλε μου xindianaki καθε φορα που ερχεται στο προσκηνιο καποιο πλοιο,το δρομολογεις στην θεση του Ροδανθη:D
αγονη ομως ειναι και το κομματι θηρα-αναφη!
το οτι λεω αυτη την πληροφορια ειναι διοτι τοπικοι παραγοντες ψαχνουν πλοιο -συμβατικο- που θα συνδεει το ηρακλειο με τα νησια.
επισης δεν ειμαι κανενας τρελος για να τοποθετω πλοια οπου με βολευει (μακαρι να μπορουσα!), αλλα οι πληροφοριες εχουν καποια πηγη. ;)

marsant
24-07-2010, 20:55
Αν και βγαινουμε off topic, το θηρα αναφη καλυπτεται απο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ,ΠΡΕΒΕΛΗΣ,ΚΟΡΝΑΡΟΣ,ΑΡΤΕΜΗΣ, και η ΝΕΛ εχει το ΑQUA JEWEL και ΚΕΝΤΕΡΗ.Ποτε δεν ειχε περισσοτερα πλοια.Τωρα αν η Νελ θελει να αντικαταστησει τον ΚΕΝΤΕΡΗ(το πιο λογικο) με το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ,θα πρεπει το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ να καλυπτει την γραμμη που κανει ο ΚΕΝΤΕΡΗΣ,η παροναξια δηλαδη δεν εχει καμια σχεση.Φυσικα δεν ειπε κανεις οτι τα βγαζεις απο το μυαλο σου αλλα οι πηγες που εχεις μαλλον δεν ενημερωνονται σωστα :wink:

ΑΝΔΡΟΣ
25-07-2010, 00:23
Αρχικα η ειδηση ειναι για τις ετησιες των υπολοιπων πλοιων δεν ξερω αν η ΝΕΛμπορει να αντικαταστησει καποιο πλοιο της αγονης καθως απο οτι ξερω υπαρχουν καποια standars για τα πλοια αυτα που εχουν να κανουν με ηλικια κρεβατια ταχυτητα κλπ

Amorgos66
25-07-2010, 01:22
Αρχικα η ειδηση ειναι για τις ετησιες των υπολοιπων πλοιων δεν ξερω αν η ΝΕΛμπορει να αντικαταστησει καποιο πλοιο της αγονης καθως απο οτι ξερω υπαρχουν καποια standars για τα πλοια αυτα που εχουν να κανουν με ηλικια κρεβατια ταχυτητα κλπ
...εδω ταξιδευουν οι Κεντερο-Παναγίες χωρίς κρεβάτια και με
ταχύτητες συμβατικού και οι γηραιοτεροι Θεοφιλο-Ταξιαρχηδες
για ποια standards,να συζητάμε τωρα.....:?

ΑΝΔΡΟΣ
25-07-2010, 01:49
Γι αυτα ακριβως που εννοεις και εσυ.Σε καποιο τευχος του εφοπλιστη που ειχαν γραψει για τις αγονες θυμαμαι οτι μπορουσε να διεκδικησει γραμμη ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ και οχι το BS PAROS αυτα μονο γιατι θα βγουμε εκτος θεματος

karystos
25-07-2010, 07:41
Σύμφωνα με το νόμο το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένα αγονόπλοιο. Μπορεί να δρομολογηθεί μόνο σε ελέυθερη γραμμή κι αυτό δύσκολα, επειδή η κατάστασή του είναι βαριά. Τριανταπέντε χρονών βαπόρι, δυο χρόνια παρατημένο, δε ζωντανεύει εύκολα. Τώρα γιατί το πήρε η ΝΕΛ τρέχα βρες το. Αν κάποιος καταλαβαίνει τι κάνει η ΝΕΛ αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι μάντης.

Apostolos
25-07-2010, 09:39
Μήπως έχουν στο μυαλό τους κάτι νέο?

noulos
25-07-2010, 18:55
Και από πότε οι νόμοι στην Ελλάδα εφαρμόζονται; :lol:

zozef
25-07-2010, 19:12
Και από πότε οι νόμοι στην Ελλάδα εφαρμόζονται; :lol:
Α Ξ Ι Ο Σ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

opelmanos
25-07-2010, 19:26
Eμ βέβαια πού να ερμαφαρστούν αφού οι κύριοι ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ τρώνε σουβλάκια όλη μέρα και μπύρες:mad:!!Όσον αφορά τώρα το πλοίο είναι από τα πιό καρβουνιάρικα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.Το θέμα είναι τώρα στην επισκευή να κοιτάξουν να κάνουν καλή συντήρηση στην μηχανή όσον αφορά το θέμα της πλαστικίλας που βγάζει!!

opelmanos
26-07-2010, 16:50
Πάντως τώρα που θα κάνει επισκευή το βαπόρι βασικό είναι να κάνει και ένα μεγάλο λίφτινκ στις ενδιαιτήσεις του πληρώματος διότι τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και τόσο φιλόξενο για εκείνους !Στενές καμπίνες και ρημαγμένες στην κυριολεξία .Αυτό πρέπει να το δώσουν ιδιαίτερη σημασία καθώς το πλήρωμα είναι το α και το ω για την σωστή λειτουργία του πλοίου και πρέπει να διαμένουν ανθρώπινα στον χώρο εργασίας τους !!

Apostolos
26-07-2010, 19:56
Μετά απο ερώτηση σε ναυτιλιακό παράγοντα την ΝΕΛ γιατι πήρατε το Μυρτιδιώτισσα η απάντηση ήταν "Για να το κάνουμε βαπόρι!"
Τα συμπεράσματα δικά σας...

nikosnasia
26-07-2010, 20:14
Μετά απο ερώτηση σε ναυτιλιακό παράγοντα την ΝΕΛ γιατι πήρατε το Μυρτιδιώτισσα η απάντηση ήταν "Για να το κάνουμε βαπόρι!"
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Δυστυχώς το Σαπφώ διαλύθηκε. Λες να δώσουν εντολή για επανασυναρμολόγηση , να το "ξανακάνουν" Βαπόρι.

Thanasis89
26-07-2010, 21:13
Ωραίος... :D
Πάντως συνεχίζω να μην καταλαβαίνω... Για να δούμε τι θα δούμε...

Amorgos66
26-07-2010, 21:49
...τελικα αυτο το λινκ,...εχει την μεγαλυτερη πλάκα.....:):)!!
Και θα χουμε και συνεχεια απο οτι φαινεται....!!:):)

Apostolos
26-07-2010, 22:14
Δυστυχώς το Σαπφώ διαλύθηκε. Λες να δώσουν εντολή για επανασυναρμολόγηση , να το "ξανακάνουν" Βαπόρι.

Γιατι αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω δέν θα ήταν πρώτη επιλογή για την άγονη? Αριστη λαμαρίνα, καινούργιες μηχανες...

Giovanaut
27-07-2010, 19:14
Γιατι αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω δέν θα ήταν πρώτη επιλογή για την άγονη? Αριστη λαμαρίνα, καινούργιες μηχανες...

Μπροστα στη ΣΑΠΦΑΡΑ τυφλα να εχουν τα "ΠΑΛΑΤΙΑ"...!!!

opelmanos
28-07-2010, 10:15
Ας πάμε όμως στα βασικά:Υπάρχει καμία κίνηση στο βαπόρι?Ξεκίνησε καμία εργασία?

Karolos
30-07-2010, 01:29
Κατάπλους στο λιμάνι της Τήνου.

100197

Αφιερωμένη σε όσους αγαπούν το βαπόρι.

capten4
30-07-2010, 01:35
οταν θεωρουνταν απο τα καλα μας πλοια....ομορφη φωτο !!!!

Rocinante
30-07-2010, 09:36
Κατάπλους στο λιμάνι της Τήνου.

100197

Αφιερωμένη σε όσους αγαπούν το βαπόρι.
Το Ανεμος στην Τηνο δεν θα το ξεχασουμε. Ειχε βοηθησει πολυ τον τουρισμο με το πρωτοποριακο του δρομολογιο.

aegeanspeedlines
30-07-2010, 09:53
Το Ανεμος στην Τηνο δεν θα το ξεχασουμε. Ειχε βοηθησει πολυ τον τουρισμο με το πρωτοποριακο του δρομολογιο.

Τι δρομολόγιο έκανε τότε??

Rocinante
30-07-2010, 10:26
Τι δρομολόγιο έκανε τότε??
Θεσσαλονικη - Κρητη, το δρομολογιο που κοπηκε και βλεπω αρκετα χρονια να κανουμε να το ξαναδουμε.

Karolos
30-07-2010, 22:47

Καί βγήκε από αυτό και ένας καπετάνιος...... ΚΑΠΕΤΑΝΑΡΑ.

nippon
31-07-2010, 20:09
Θεσ/νικη-Σκιαθο-Σκυρο-Τηνο-Μυκονο-Παρο-Σαντορινη-Ηρακλειο!! Μια οδυσσεια για ενα μικρο βαποραρο!! Τρεις φορες την βδομαδα με διανυκτερευση καθε Κυριακη. Πηγαινοερχοτανε συνεχως χωρις σταματημο! Η γραμμη για το γερο Νομικο ηταν λιρα εκατο!!! Ποιος δεν θυμαται τα καλοκαιρια που ταξιδευε συνεχως φουλ γεματο?? Τοσος κοσμος και να μην μπορεις να κυκλοφορησεις μεσα στο πλοιο!! Ηταν το πλοιο που εφερε τους βορειοελλαδιτες στα νησια.
Απο τα λιγα βαπορια που ειχαν ενα απο τα ομορφοτερα ονοματα που δοθηκε ποτε!

ΑΝΔΡΟΣ
31-07-2010, 20:11
Καί βγήκε από αυτό και ένας καπετάνιος...... ΚΑΠΕΤΑΝΑΡΑ.
Δεν λεσ και το ονομα για οσους δεν θυμουνται

nippon
31-07-2010, 20:26
Μηπως ο Βασιλης Πασχαλης?

noulos
31-07-2010, 23:25
Θεσ/νικη-Σκιαθο-Σκυρο-Τηνο-Μυκονο-Παρο-Σαντορινη-Ηρακλειο!! Μια οδυσσεια για ενα μικρο βαποραρο!! Τρεις φορες την βδομαδα με διανυκτερευση καθε Κυριακη. Πηγαινοερχοτανε συνεχως χωρις σταματημο! Η γραμμη για το γερο Νομικο ηταν λιρα εκατο!!! Ποιος δεν θυμαται τα καλοκαιρια που ταξιδευε συνεχως φουλ γεματο?? Τοσος κοσμος και να μην μπορεις να κυκλοφορησεις μεσα στο πλοιο!! Ηταν το πλοιο που εφερε τους βορειοελλαδιτες στα νησια.
Απο τα λιγα βαπορια που ειχαν ενα απο τα ομορφοτερα ονοματα που δοθηκε ποτε!

Περνούσε και από ¶νδρο!

Karolos
01-08-2010, 09:30
Δεν λεσ και το ονομα για οσους δεν θυμουνται

Αχ. Ταρλάμης.

pantelis2009
01-08-2010, 16:56
To Μυρτιδιώτισσα στο Ν.Μ.Δ στις 29-07-2010. Χαρισμένες σε Κάρολος, noulos, ΑΝΔΡΟΣ, rocinante, aegeanspeedlines & capten4.:p

100528

100529

100530

100531

ΑΝΔΡΟΣ
01-08-2010, 17:03
Αχ. Ταρλάμης.
Απο το ΠΗΝΕΛΟΠΗ δεν πηγε στο ΑΝΕΜΟΣ τοτε ή τα εχω μπερδεψει
Παντελη οι φωτο τελειες

opelmanos
01-08-2010, 18:59
Παντελή έχει ξεκινήσει καμιά εργασία στο πλοίο ,υπάρχει κανένα ίχνος ανθρώπου εκεί?Οι ηλεκτρομηχανές δουλεύουν στο πλοίο η ρεύμα παίρνει απ' έξω?

pantelis2009
01-08-2010, 19:15
Δεν είδα καμιά κίνηση φίλε opelmanos!!!!;)

Rocinante
01-08-2010, 19:43
Παντελη σε ευχαριστω, ξεκαθαρα πλεον οτι δεν γινεται τιποτα...

Karolos
02-08-2010, 20:54
Απο το ΠΗΝΕΛΟΠΗ δεν πηγε στο ΑΝΕΜΟΣ τοτε ή τα εχω μπερδεψει
Παντελη οι φωτο τελειες

Μετά από τον ¶νεμο πήγε στο Πινελόπη. Αντικατάστατης τού Τζέρι, άλλη καπετανάρα και αυτός.

noulos
02-08-2010, 22:15
To Μυρτιδιώτισσα στο Ν.Μ.Δ στις 29-07-2010. Χαρισμένες σε Κάρολος, noulos, ΑΝΔΡΟΣ, rocinante, aegeanspeedlines & capten4.:p

100528

100529

100530

100531

Παντελή ευχαριστώ πολύ!

opelmanos
09-08-2010, 07:31
Ποιός θα πάει να το βγάλει την πρώτη Νελίτικια φωτό????:cool:

opelmanos
10-08-2010, 17:43
Mα καλά ρε αδέρφια κανένας Νελίτης δεν πήρε χαμπάρι ότι η Μυρτώ βάφτηκε να πάει για καμιά φωτό??

pantelis2009
10-08-2010, 18:29
Την Παρασκευή θα κάνω την βόλτα μου, δεν ξέρω αν πάει κανείς πιο πρίν!!!!!!!:mrgreen:

Apostolos
11-08-2010, 12:16
Mα καλά ρε αδέρφια κανένας Νελίτης δεν πήρε χαμπάρι ότι η Μυρτώ βάφτηκε να πάει για καμιά φωτό??

Το πλοίο ειναι στην κατάσταση που ήταν εδω (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=374765&postcount=586)

Η μόνη διαφορά ειναι ότι έχουν μπει τα μηχανήματα της HELIOS για να ξεκινήσουν οι εργασίες

noulos
11-08-2010, 15:21
Σήμερα κατέβαζαν τα βαρελάκια!

erenShip
12-08-2010, 15:08
το πλοίο είναι σε καλύτερη κατάσταση εσωτερικά από ότι περίμενε η εταιρία...... έτσι έμαθα....

taxman
12-08-2010, 16:39
ontos to esoteriko toy einai poly kalo apla htelei merikes pinelies gia ananeosi ejoterika einai xalia poly omos

BEN BRUCE
12-08-2010, 19:11
Ηταν τον ιουλιο του 1994 στο περιοδικο εφοπλιστης οταν το γκρι σκαρι με την σουπερ εταιρεια Νομικου συστηθηκε για πρωτη φορα στο κοινο.Πλοιαρχος Αχιλλεας Ταρλαμης, υπαρχος ο εξισου εξαιρετικος Μπαμπης Πετρας αμφοτεροι απο τη λημνο.Σε αυτο το φανταστικο τευχος Νο 16 συστηθηκε και πρωτη φορα ο πολυ καλος φιλος Ηλιας Βερβενιωτης, σημερα πλοιαρχος στο σουπερφερυ 2 με, ενα μοναδικο γραμμα - αναδρομη στο Παναγια Τηνου που σηζητηθηκε πολυ και για πολλα χρονια

Leo
12-08-2010, 21:51
το πλοίο είναι σε καλύτερη κατάσταση εσωτερικά από ότι περίμενε η εταιρία...... έτσι έμαθα....

Δηλαδή θέλεις να πεις ότι η εταιρεία το είδε μετά την συμφωνία της ναύλωσης και της άρεσε εσωτερικά ή επειδή το βρήκε καλύτερο απ όσο φανταζόταν σκέφθηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να το ναυλώσει? τι από τα δυο έμαθες erenship? Γιατί έχει διαφορά... με τι συγκρίνεις τι γαι να λες ότι είναι καλύτερο!

Eng
13-08-2010, 00:21
Δηλαδή θέλεις να πεις ότι η εταιρεία το είδε μετά την συμφωνία της ναύλωσης και της άρεσε εσωτερικά ή επειδή το βρήκε καλύτερο απ όσο φανταζόταν σκέφθηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να το ναυλώσει? τι από τα δυο έμαθες erenship? Γιατί έχει διαφορά... με τι συγκρίνεις τι γαι να λες ότι είναι καλύτερο!

Καπτεν σε ενα S+P πλοιου, η εταιρια στελνει ειτε εναν αρχιμηχανικο της μεσα είτε γινεται μεσο γραφειου (το δευτερο σπανιοτερο), οποτε εχω την αισθηση οτι στο ερωτημα σου, η απαντηση ειναι μονοδρομη.
Η εταιρια μετα το S+P απεκτισε προσωπικη / εμπρακτη αποψη για το πλοιο που πιθανον να ηταν καλυτερη απο την "θεωρητικη" αποψη που ειχε πριν.
Βεβαια σε ενα S+P σιγουρα δν θα σε αφησουν να δεις τα παντα (π.χ τάγκια) αλλα το εσωτερικο, το μηχανοστασιο και τη γεφυρα σιγουρα θα τα δεις.
Και βεβαια οι αρχες που διεπουν ενα S+P (Sails + Purchase) ειναι παρομοιες και σε αυτες που υπαρχουν για την ναυλωση ενος πλοιου.

Leo
13-08-2010, 11:11
Γιώργο σαφώς ξέρω τις διαδικασίες αγοραπωλησίας ή/και ναύλωσης, απλά μου έκανε εντύπωση η διατύπωση erenShip και προσπάθησα να διερευνήσω τι εννοούσε.

pantelis2009
13-08-2010, 16:26
Παρ' όλο που η ζέστη ήταν φοβερή, πήγα απο το Ν.Μ.Δ όπως υποσχέθηκα στο φίλο opelmanos για να τραβήξω φωτο. Ο φίλος Apostolos έχει δίκιο και η σημερινές φωτο μου το αποδεικνύουν. Χαρισμένες λοιπόν σε opelmanos, Apostolos, Leo, Eng, BEN BRUCE, erenShip & noulos;):D.

101936

101937

101938

Leo
13-08-2010, 20:04
Ευχαριστώ Παντελή, κι εγώ πέρασα αργά το απόγευμα. Όντως Ήλιος απ' έξω, σκοτάδι μέσα... Σιωπήηηηηη όχι μόνο στη Μυρτιδιώτισσα αλλά σε όλο το μήκος του ΝΜΔ.

BEN BRUCE
13-08-2010, 20:48
Ε δεκαπενταυγουστος ειναι οπως και να εχει ειναι πιο λασκα τα πραγματα.Εκτος αυτου με την μεγαλη ζεστη σταματανε και οι τυχον εργασιες

pantelis2009
13-08-2010, 22:56
Φίλε Leo, το πρωΐ που πήγα εγώ δουλεύαν μέσα στο φουλ;):D.

Eng
15-08-2010, 10:20
Βλεποντας λιγο τις ημερομηνιες των post ειναι σαν ολοι να εχουμε..βαρδια στον ΝΜΔ. Εγω πηγα χθες το απογευμα και απ οτι εμαθα γινονται κανονικα εργασιες τοσο στο σουλουπωμα οσι και σε μερεμετια στη μεταλλικη κατασκευη. Παντως αναγεννιεται.. Θα δουμε η πορεια τι θα δειξει..

pantelis2009
15-08-2010, 16:41
Αυτό περιμένουμε όλοι φίλε Eng.:rolleyes:

Apostolos
16-08-2010, 12:49
Πάνω απο 36 βαθμούς οι εργασίες στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη απαγορεύονται... Αρα παίζετε να υπάρχει μια παυση κατα τις μεσημβρινες ώρες

panthiras1
16-08-2010, 14:55
Τελικά θα μισθωθεί το πλοίο και από ποιόν;

Ergis
16-08-2010, 16:33
διαβασε λιγα αρθρα στις προηγουμενες σελιδες φιλεμου.....

panthiras1
16-08-2010, 17:27
Φίλε διάβασα και δεν μπορώ να βρω άκρη. Αν δεν σου είναι κόπος, μιά λέξη είναι, γράψε την.

ΑΝΔΡΟΣ
16-08-2010, 17:29
Εχει ναυλωθει απο την ΝΕΛ για να κανει τις ετησιες των αλλων βαποριων της εταιρειας και απο εκει και περα ειδωμεν

panthiras1
16-08-2010, 17:32
Σε ευχαριστώ.

opelmanos
18-08-2010, 11:51
Παρ' όλο που η ζέστη ήταν φοβερή, πήγα απο το Ν.Μ.Δ όπως υποσχέθηκα στο φίλο opelmanos για να τραβήξω φωτο. Ο φίλος Apostolos έχει δίκιο και η σημερινές φωτο μου το αποδεικνύουν. Χαρισμένες λοιπόν σε opelmanos, Apostolos, Leo, Eng, BEN BRUCE, erenShip & noulos;):D.

101936

101937

101938
Θα ήθελα να ζητήσω απ 'όλους συγνώμη για την παραπληροφόρηση ότι βάφτηκε το πλοίο ,ήταν μια λανθασμένη πληροφορία που είχα.

pantelis2009
18-08-2010, 16:57
Δεν πειράζει εσύ είσαι καλά!!!;):p

BEN BRUCE
19-08-2010, 00:10
Δεν πειραζει φιλε οπελμανο αυτα συμβαινουν.Αλλωστε τα ειπαμε και κατ' ιδιαν;)

ΣΤΕΛΑΡΑΣ
26-08-2010, 16:16
Δεν πειραζει φιλε οπελμανο αυτα συμβαινουν.Αλλωστε τα ειπαμε και κατ' ιδιαν;)
ti egine me ayto to ploio pote bgainei

ΑΝΔΡΟΣ
26-08-2010, 19:30
ti egine me ayto to ploio pote bgainei
Ο gpap2006 αναφερει για ετησια του EYROPPEAN στις 7/10 λογικα πρεπει να ειναι το πρωτο που θα παει για ετησια οποτε και αν αληθευουν οτι η ναυλωση του ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ειναι για αντικαταστασεις καπου εκει λογικα θα το δουμε να βγαινει αν ξερει κανεις κατι παραπανω ας βοηθησει

Ellinis
26-08-2010, 20:09
O gpap2006 - απ'οτι διάβασα- αναφέρει ακινησία και όχι ετήσια. Εξάλλου ένα καράβι που τότε θα έχει συμπληρώσει 2-3 μήνες σε δράση και μετά από 4 μήνες επισκευών, γιατί να βγεί σε ετήσια;

H ακινησία δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα αναπληρωθεί... εξάλλου από τον Οκτώβριο τα φορτία πέφτουν σημαντικά.

Τέλος, για να επανέρθουμε στον πλανήτη Γή :mrgreen:, ποιός ψυχεδελικός τύπος :rolleyes: θα σκεφτόταν οτι το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ θα μπορούσε να σταθεί στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης;

ΑΝΔΡΟΣ
26-08-2010, 20:38
Απο την στιγμη που πεφτουν τα φορτια γιατι να μην μπορεσει να σταθει εξαλλου ακινησια γιατι εκτος αν ληγει η ναυλωση και φυγει αλλα ενταξει με το ξενοδοχειακο αλλα με τις μηχανες τι γινεται γνωριζουμε μηπως λεω μηπως οι επισκευες ηταν τετοιες για να βγαλει το καλοκαιρι και να ξαναμπει μετα συν οτι η ΝΕΛ ειχε αναφερει για ναυλωση του ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ για τις ετησιες των αλλων βαποριων

Ellinis
26-08-2010, 21:08
Δεν μπορεί να σταθεί γιατί ο μόνος που θα το προτιμήσει αντί του ΛΙΣΣΟΣ ή ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα είναι κάποιος που του δώσανε ληγμένα... :rolleyes:
όσο για το τι θα γίνει ως τον Οκτώβρη, Κυριακή κοντή γιορτή...

gnikles
26-08-2010, 21:36
Δεν μπορεί να σταθεί γιατί ο μόνος που θα το προτιμήσει αντί του ΛΙΣΣΟΣ ή ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα είναι κάποιος που του δώσανε ληγμένα... :rolleyes:
όσο για το τι θα γίνει ως τον Οκτώβρη, Κυριακή κοντή γιορτή...
Εγώ με τον Opelmano θα το ταξιδέυαμε και θα χαζέυαμε τα ντουμάνια του.:D(Φυσικά με ένα πακέτο χάπια ληγμένα απο το 2000!!!):p

ΑΝΔΡΟΣ
26-08-2010, 21:38
Εγώ με τον Opelmano θα το ταξιδέυαμε και θα χαζέυαμε τα ντουμάνια του.:D(Φυσικά με ένα πακέτο χάπια ληγμένα απο το 2000!!!):p
γεια σου ρε παραδοσιακε μαζι σου και εγω

Akis Dionisis
27-08-2010, 00:07
Του 2000?? Αυτά είναι φρεσκότατα...
Ψάξε από τον πόλεμο του 1940 στα αποθέματα από τότε ίσως κάτι να έχει περισέψει...
http://a.imageshack.us/img535/5128/bring.gif

Naias II
27-08-2010, 14:28
Τέλος, για να επανέρθουμε στον πλανήτη Γή :mrgreen:, ποιός ψυχεδελικός τύπος :rolleyes: θα σκεφτόταν οτι το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ θα μπορούσε να σταθεί στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης;

Αν γινόταν αυτό δεν θα ξέραμε τι να κάνουμε!Να γελάσουμε ή να κλάψουμε;

taxman
27-08-2010, 20:12
Αν γινόταν αυτό δεν θα ξέραμε τι να κάνουμε!Να γελάσουμε ή να κλάψουμε;
NA ZHTHSO KATI AN EXEI KANEIS FOTOGRAFIES TOY PLOIOY APO TO ESOTERIKO TOY SAN ANEMOS..

Giovanaut
28-08-2010, 18:00
Δυστυχως νομιζω κλαμα θα πεσει και μαλλον δεν θα ειναι δακρυα χαρας σε οτι εχει να κανει με το προσεχες μελλον....!!!
Οσο για την ψυχεδελεια, πολλες φορες περισευει...!!!

opelmanos
28-08-2010, 18:05
Δυστυχως νομιζω κλαμα θα πεσει και μαλλον δεν θα ειναι δακρυα χαρας σε οτι εχει να κανει με το προσεχες μελλον....!!!
Οσο για την ψυχεδελεια, πολλες φορες περισευει...!!!
Γιάννη δεν συμφωνώ μαζί σου !!!!Γιατί να πέσει κλάμα ??Αναπαλαίωση γίνεται και σαν αντίκα θα είναι τέλειο.Το πλοίο έχει ακόμα πολύ μέλλον μπροστά του είναι μια χαρά αφού τσουλάει , και θα βγάζουμε απίθανες φωτογραφίες από τα νησιά μας .Λίγο υπομονή το καλό πράγμα αργεί να έρθει:p

Giovanaut
28-08-2010, 18:12
Γιάννη δεν συμφωνώ μαζί σου !!!!Γιατί να πέσει κλάμα ??Αναπαλαίωση γίνεται και σαν αντίκα θα είναι τέλειο.Το πλοίο έχει ακόμα πολύ μέλλον μπροστά του είναι μια χαρά αφού τσουλάει , και θα βγάζουμε απίθανες φωτογραφίες από τα νησιά μας .Λίγο υπομονή το καλό πράγμα αργεί να έρθει:p

Φιλε Μανο δεν ειναι ολα τα βαπορια, για ολες τις γραμμες...!!!

opelmanos
28-08-2010, 18:28
Φιλε Μανο δεν ειναι ολα τα βαπορια, για ολες τις γραμμες...!!!
Μα φυσικά και κάνω πλάκα !! Αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα που συμβαίνει ένας μήνας πέρασε και κανείς δεν το έχει ακόμα χωνέψει.Αυτό δεν έχει προηγούμενο,:mad:και άντε λέμε ότι μπαίνει στην άγονη ,αν είναι να κάνει 24 ώρες Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη και 16 ώρες Μυτιλήνη -Καβάλα που σίγουρα τόσο θα κάνει να μην το φέρουν καθόλου.Αν του αλλάξουν μηχανές και το χτίσουν από την αρχή έχε καλώς.Ας κάνουν και καμία άλλη αναπαλαίωση ρε παιδιά αφού πήραν τόση φόρα ,τόσα πλοία σαπίζουν στην Ελευσίνα!!!

konigi
29-08-2010, 05:41
Μα φυσικά και κάνω πλάκα !! Αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα που συμβαίνει ένας μήνας πέρασε και κανείς δεν το έχει ακόμα χωνέψει.Αυτό δεν έχει προηγούμενο,:mad:και άντε λέμε ότι μπαίνει στην άγονη ,αν είναι να κάνει 24 ώρες Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη και 16 ώρες Μυτιλήνη -Καβάλα που σίγουρα τόσο θα κάνει να μην το φέρουν καθόλου.Αν του αλλάξουν μηχανές και το χτίσουν από την αρχή έχε καλώς.Ας κάνουν και καμία άλλη αναπαλαίωση ρε παιδιά αφού πήραν τόση φόρα ,τόσα πλοία σαπίζουν στην Ελευσίνα!!!

Δεν παίρνουν ένα καινούριο αν είναι να τελειωνουμε?
Ε μα μια δυο τρεις...
¶λλαξε το ένα άλλαξε το άλλο...
Για ενδοβορειοαιγαιοπελαγίτικα μια χαρά θα είναι...:cool::cool:

ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
29-08-2010, 21:22
και για την γραμμη ρεθυμνο-πειραιας καλο θα ηταν το χειμωνα..

konigi
29-08-2010, 23:26
Δεν νομίζω για εκεί!!!
Δεν το΄χει!!!
Και απο πλευρας ταχύτητας και απο πλευράς άνεσης!!!
Και εκτός αυτόυ,όταν έχεις Παλάτια και Σούπερφαστ στα δεξιά και ένα Έλυρο στα αριστερά δεν πας και με το Μυρτιδιώτισσα....

opelmanos
29-08-2010, 23:28
Πάντως μήπως λέω μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτούν οι΄άνθρωποι της εταιρείας αυτή την κίνηση όσο είναι νωρίς??:rolleyes:

giorgos_249
30-08-2010, 09:40
Αν είναι να βάλουν κάτι στο Ρέθυμνο , το Μυρτιδιώτισσα δεν κάνει. Καλύτερα να βάλουν το European το χειμώνα και το καλοκαίρι Ικαρία - Σάμο και το Θεόφιλο στη θέση του European. Προσωπική άποψη πάντα....

Leo
30-08-2010, 09:54
Αν είναι να βάλουν κάτι στο Ρέθυμνο , το Μυρτιδιώτισσα δεν κάνει. Καλύτερα να βάλουν το European το χειμώνα και το καλοκαίρι Ικαρία - Σάμο και το Θεόφιλο στη θέση του European. Προσωπική άποψη πάντα....

Ορθολογική η άποψη σου Γιώργο, αλλά με αυτές τις τχύτητες που κάνει το Θεόφιλος τελευταία, θα του ρίχνει το Λισσός και δεν θα έχει τον ανταγωνισμό που αναμένεται η γραμμή. Όμως η μαμά ΝΕΛ έχει το μαχαίρι για να κόψει και να μοιράσει τα κομμάτια της πίτας που της αναλογούν.

opelmanos
30-08-2010, 10:49
Κακά τα ψέμματα το πλοίο είναι τελειωμένο πιά,σε όποια γραμμή και αν το πάνε(είτε άγονη είτε τοπική) θα είναι σκέτη υποβάθμιση,και να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους δεν αξίζει τίποτα και καθόλου πλέον .Οι δόξες του έχουν περάσει ανεπιστεπτί κάποτε πρόσφερε τα μέγιστα αλλά όλα έχουν και ένα τέλος,αρκετά πιά να πάει για παλιοσίδερα ο κύκλος της ζωής του έκλεισε.Πεταμένα λεφτά είναι !

emmanouil
30-08-2010, 10:57
Και γω ετσι νομιζω.Μηπως να φερουμε και το ΚΑΝΤΙΑ

Fido
30-08-2010, 11:35
Χωρίς κατά βάση να διαφωνώ με τους προλαλήσαντες, να πω μόνο ένα οψόμεθα και τίποτε άλλο...
Αν δεν έβλεπαν στη ΝΕΛ κάποιο περιθώριο κέρδους κάπου, και κάποιο λόγο ύπαρξης δεν νομίζω ότι θα έμπαιναν στον κόπο και στα έξοδα να ναυλώσουν/αγοράσουν/επισκευάσουν/συνεφέρουν/νεκραναστήσουν σε τελική ανάλυση αυτό -που - μοιάζει -ως - ερείπιο.
Να θυμίσω μόνο ότι υπήρχαν πάμπολλες επιφυλάξεις και για το european όσον αφορά τη χρησιμοτητά του, την κατάστασή του, την ελικτική του ικανότητα, την ταχύτητά του, το ξενοδοχειακό του, την ανακαίνισή του (αυτό και από μένα) και διάφορα άλλα. Και τελικά (φαίνεται) ότι πέτυχε το πράγμα. Θα μου πείτε άλλο Μυρτιδιώτισσα άλλο european και θα συμφωνήσω. Απλά είμαι περίεργος για τη συνέχεια, αλλα προς το παρόν δεν θέλω να καταδικάσω ή να πανηγυρίσω (καλά αυτό σίγουρα;)) μέχρι να δω απτά αποτελέσματα.
Το μόνο που με εξοργίζει (και είναι άσχετο με το παρόν thread), είναι ότι δίνουν λεφτά για το Μυρτιδιώτισσα και έχουν παρατημένο το Θεόφιλο κατακαλόκαιρο, με τον κλιματισμό αλλού να αποδίδει και αλλού όχι, και με (δικαιολογημένες ή μη)καθυστερήσεις, δίνοντας μια εικόνα απαξιωτική για την εταιρεία...:-x Τόσο που σκέφτομαι ότι οι κινήσεις τους είναι αποτέλεσμα στιγμιαίας παρόρμησης και μετά...το χάος...
Τέλος πάντων, όπως είπα και στην αρχή: οψόμεθα!

minoan
30-08-2010, 11:46
και για την γραμμη ρεθυμνο-πειραιας καλο θα ηταν το χειμωνα..

Όπως λέει και ο "ΚΩΣΤΑΣ Γ ΜΗΧ" στο θέμα του Νήσος Μύκονος (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=440&page=187) για τους "αξώτες" έτσι και για τους Ρεθεμνιώτες μόνο το Queen Mary 2 κάνει :p

opelmanos
30-08-2010, 12:16
Πάντως δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι κάποιος βάζει χοντρό χρήμα στην τσέπη του από όλες αυτές τις ναυλώσεις και τα καμώματα:rolleyes:

nikosnasia
30-08-2010, 13:32
Όπως λέει και ο "ΚΩΣΤΑΣ Γ ΜΗΧ" στο θέμα του Νήσος Μύκονος (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=440&page=187) για τους "αξώτες" έτσι και για τους Ρεθεμνιώτες μόνο το Queen Mary 2 κάνει :p
Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχετε με τους Ρεθυμνιώτες, αλλά εγώ τους θεωρώ όντως συγκοινωνιακά αδικιμένους χρόνια τώρα και τους καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εγώ σαν Μυτιληνιός το ίδιο αισθάνομαι με τα υποβαθμισμένα πλοία (πλην ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ) που προσεγγίζουν το νησί μας, απλώς αυτοί προτιμούν προκειμένου να έχουν πλοία 40 χρονών, ενω οι γειτονικοί νομοί τους έχουν ολοκαίνουργια, να μην έχουν κανένα.Βέβαια έχουν την εναλλακτική λύση του Ηρακλείου ή των Χανίων ενώ εμεις δεν την έχουμε.Μακάρι να μπορούσαμε να λέγαμε και εμεις ή φέρνετε καινούργια ή δεν μπαίνουμε μέσα.

gtogias
30-08-2010, 13:38
Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχετε με τους Ρεθυμνιώτες, αλλά εγώ τους θεωρώ όντως συγκοινωνιακά αδικιμένους χρόνια τώρα και τους καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εγώ σαν Μυτιληνιός το ίδιο αισθάνομαι με τα υποβαθμισμένα πλοία (πλην ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ) που προσεγγίζουν το νησί μας, απλώς αυτοί προτιμούν προκειμένου να έχουν πλοία 40 χρονών, ενω οι γειτονικοί νομοί τους έχουν ολοκαίνουργια, να μην έχουν κανένα.Βέβαια έχουν την εναλλακτική λύση του Ηρακλείου ή των Χανίων ενώ εμεις δεν την έχουμε.Μακάρι να μπορούσαμε να λέγαμε και εμεις ή φέρνετε καινούργια ή δεν μπαίνουμε μέσα.

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Δυστυχώς οι επιλογές αυτών που χρειάζεται να μετακινηθούν από και προς το Βόρειο Αιγαίο γίνονται όλο και πιο προβληματικές, με την εξαίρεση των σημερινών ωραρίων του Νήσος Χίος.

Αρνούμαι να πιστέψω ότι ο ερχομός είτε του Μυρτιδιώτισσα είτε ανάλογου σκαριού είναι προς όφελος των νησιών. Ότι σινιάλα και αν φορούν.

minoan
30-08-2010, 13:49

Προσωπικά δεν έχω τίποτα με τους Ρεθεμνιώτες απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν στεργιώνουν κανένα καράβι στο λιμάνι τους :confused:

Τόσα χρόνια έρχονται και φεύγουν εταιρείες και αυτοί παραπονιούνται. Δεν είναι λίγο παράλογο καμιά εταιρεία να μην στεργιώνει; Εμένα έτσι μου φαίνεται πάντως. Και εφόσον υποδομές για μεγάλα πλοία δεν έχουν ας κάνουν κάτι συνολικά!

ΑΝΔΡΟΣ
30-08-2010, 14:05
Πιστευω εγω οτι ειναι θεμα ανταγωνισμου οταν μεσα σε 139 χιλιομετρα που ειναι η αποσταση ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΧΑΝΙΑ υπαρχουν 3 λιμανια και οι αναχωρησεις τους ειναι προς το ιδιο προορισμο αυτον του ΠΕΙΡΑΙΑ και το ΡΕΘΥΜΝΟ ειναι ακριβως στη μεση της διαδρομης (70 χλμ απο ΗΡΑΚΛΕΙΟ 69 χλμ απο ΧΑΝΙΑ) με πλοια οπως τα παλατια το ΕΛΥΡΟΣ ή τα 2 ΚΡΗΤΗ συν τα μπλε-κοκκινα που να σταθει το λιμανι του ΡΕΘΥΜΝΟΥ αυτα και σορρυ για το off-topic

gnikles
30-08-2010, 14:43
Γιώργο μη τα λες αυτά τα πράγματα και τους μπούνε ιδέες.Καλά είναι το European εδώ:D

High1
30-08-2010, 18:16
Με γοργούς ρυθμούς πάντως συνεχίζεται η επισκευή του πλοίου!! Γίνεται αγνώριστο σιγά-σιγά!!:)

Leo
30-08-2010, 18:40
Με γοργούς ρυθμούς πάντως συνεχίζεται η επισκευή του πλοίου!! Γίνεται αγνώριστο σιγά-σιγά!!:)

Δεν το είδα τελευταία, αλλά κρατώ τις επιφυλλάξεις μου από ποιας πλευράς γίνεται αγνώριστο...

High1
30-08-2010, 18:45
Αμα πάει κάποιος απο πρύμα, φυσικά και δεν βλέπει τις εξελίξεις των εργασιών. Σήμερα όμως που έφυγε το Μύκονος απο δίπλα του, αποκαλύφθηκε το εύρος των εργασιών που-ομολογουμένος-είναι εντυπωσιακά!! Σχεδόν δίπλα του είναι ο Ιππότης, αλλά φαίνοντε καλύτερα οι εργασίες που γίνονται!!

Giovanaut
30-08-2010, 19:31
Ας κανει καμια βολτα καποιος ανταποκριτης....!!!

opelmanos
30-08-2010, 20:05
Ας κανει καμια βολτα καποιος ανταποκριτης....!!!
Πρός το παρών σου αφιερώνω αυτή από το μακρυνό 2005 στο Καστέλλι Κισσάμου!
103963

Giovanaut
30-08-2010, 21:52
Πρός το παρών σου αφιερώνω αυτή από το μακρυνό 2005 στο Καστέλλι Κισσάμου!
103963

Να εισαι καλα Μανο, πολυ ομορφη...
Σ' ευχαριστω πολυ...!!!

nikosnasia
31-08-2010, 00:23
Τώρα βρε παιδιά σοβαρολογούμε ; Εσείς αν είχατε χρήματα θα τα ρίχνατε στο ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ; Για ποιό λόγο ; Το ΘΕΟΦΙΛΟΣ για να ξαναγίνει ΘΕΟΦΙΛΟΣ λιγότερα θα ήθελε. Εκτός κι αν τα δεινά του είναι τόσα που δεν φτιάχνουν με τίποτα και μας το κρύβουν. Πάντως η επένδυση στο ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ με βάζει ομολογώ σε "πονηρές" σκέψεις. Μακάρι να κάνω λάθος.

Akis Dionisis
31-08-2010, 11:49
Τώρα βρε παιδιά σοβαρολογούμε ; Εσείς αν είχατε χρήματα θα τα ρίχνατε στο ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ; Για ποιό λόγο ; Το ΘΕΟΦΙΛΟΣ για να ξαναγίνει ΘΕΟΦΙΛΟΣ λιγότερα θα ήθελε. Εκτός κι αν τα δεινά του είναι τόσα που δεν φτιάχνουν με τίποτα και μας το κρύβουν. Πάντως η επένδυση στο ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ με βάζει ομολογώ σε "πονηρές" σκέψεις. Μακάρι να κάνω λάθος.
Μα με αυτό που κάνουν τι σημαίνει??
Ότι δεν έχουν σωστά πλάνα και σωστή στρατηγική!!
Μία σοβαρή (λέμε τώρα) εταιρία δεν κάνει τόσα λάθη το ένα πίσω από το άλλο... Ρίχνει χρήμα εκεί που πρέπει και όχι εκεί που δεν την πέρνει!!
Με μία καλή επένδυση στον ΘΕΌΦΙΛΟ, πιστεύω το καράβι θα απέδιδε καλύτερα σε οποιαδήποτε γραμμή.
Βαρέθηκα να τα χώνω στη NEL!! Ας κάνουν ότι θέλουν και ότι τους κατέβει... Στο κάτω κάτω, αυτοί θα φαληρήσουν, όχι εγώ!!
Καλημέρα σας...

Leo
31-08-2010, 20:19
Επειδή με μπριζώσατε με τις δουλειές που γίνονται στο πλοίο, πως να είναι τώρα κλπ.... πήγα στο ΝΜΔ και έβγαλα 3 φωτογραφίες... Τα συμπεράσματα δικά σας.

104081

104082

104083

Fido
31-08-2010, 20:40
Και επέπεσε η σιωπή...:D

aegeanspeedlines
31-08-2010, 21:30
Επιτέλους! Κάτι κινείται εκεί μέσα!

Giovanaut
31-08-2010, 21:38
Ευχαριστουμε cpt Leo, για την ανταποκριση....!!!

gnikles
31-08-2010, 21:52
Ευχαριστούμε πολύ άντε να το δούμε όμορφο!!!!

GiorgosVitz
31-08-2010, 22:09
Ευχαριστούμε Leo για την άμεση ανταπόκριση. Αν και θεωρώ εντελώς λανθασμένη την κίνηση της ΝΕΛ για ναύλωση της Μυτριδιλωτισσας, (όπως οι περισσότεροι από εμας), χαίρομαι που αυτό το σκαρί δε θα καταλήξει καρφίτσες, προς το παρον....

ΑΝΔΡΟΣ
31-08-2010, 22:16
Και οχι μονο δεν θα γινει καρφιτσες αλλα αν κρινω σωστα απο την πρωτη φωτογραφια (leo αν κανω λαθος να με διορθωσεις) φαινονται βαριες εργασιες στην υπερκατασκευη πρυμα και κατι μου λεει οτι θα κλεισουν οι περατζαδες σε εκεινο το σημειο και θα γινει εννιαιο με το πρυμνιο σαλονι (αν ηταν σαλονι γιατι δεν εχει τυχει να ταξιδεψω) απο την αποψη πλατους αν κρινω σωστα απο παλαιοτερες φωτογραφιες

Akis Dionisis
01-09-2010, 01:27
Για να δούμε....
Το αποτέλεσμα μετράει...:rolleyes:

IONIAN STAR
01-09-2010, 07:51
Ευχαριστουμε cpt Leo για την αμεση ανταποκριση.Μακαρι να δουμε ενα εξαιρετικο αποτελεσμα στο πλοιο !!!

minoan
01-09-2010, 12:54
Η δική μου απορία είναι πότε θα βγούν τα χρήματα αυτής της ανακαίνησης εκ βαθέων :confused:

Apostolos
01-09-2010, 13:19
φαινονται βαριες εργασιες στην υπερκατασκευη πρυμα και κατι μου λεει οτι θα κλεισουν οι περατζαδες σε εκεινο το σημειο και θα γινει εννιαιο με το πρυμνιο σαλονι

Αυτό που βλέπω ειναι ότι απλά ξηλώνουν τελείως τις παλιές μπογιές και περνάνε απο την αρχή primer γεγονός που δίχνει εργασία συντήρησης εκ βαθέων, κάτι που είχε γίνει και στα Αριάδνη, Ελυρος, Φοίβος, Αθηνα, τουλάχιστο στο επίπεδο συντήρησης λαμαρίνας...

opelmanos
01-09-2010, 13:51
Επειδή με μπριζώσατε με τις δουλειές που γίνονται στο πλοίο, πως να είναι τώρα κλπ.... πήγα στο ΝΜΔ και έβγαλα 3 φωτογραφίες... Τα συμπεράσματα δικά σας.

104081

104082

104083
Ευχαριστούμε κ.Leo για την ανταπόκριση .Αυτό που φαίνεται είναι ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στο πλοίο και είναι μια παρηγοριά τουλάχιστον .
Αν παράβιάσει κάποιος το STOP τι θα γίνει ???

ΑΝΔΡΟΣ
01-09-2010, 14:01
Ευχαριστούμε κ.Leo για την ανταπόκριση .Αυτό που φαίνεται είναι ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στο πλοίο και είναι μια παρηγοριά τουλάχιστον .
Αν παράβιάσει κάποιος το STOP τι θα γίνει ???

Να κανω μια βολτα το απογευμα να μαθω ? αλλα για να ξερω εθελοντης να μου φερνει τσιγαρα αν τυχον και .... υπαρχει?

Akis Dionisis
01-09-2010, 14:25
Να κανω μια βολτα το απογευμα να μαθω ? αλλα για να ξερω εθελοντης να μου φερνει τσιγαρα αν τυχον και .... υπαρχει?
Από σήμερα απογορεύεται το κάπνισμα...:(:mrgreen:

Ergis
01-09-2010, 18:43

μερα που βρηκες και εσυ να το πεις........:D:D:D

ΑΝΔΡΟΣ
01-09-2010, 20:02
μερα που βρηκες και εσυ να το πεις........:D:D:D
Ειδες ουτε που το καταλαβα αληθεια το απαγορευσαν και εκει γιατι αν ειναι ετσι δεν παω

ΑΙΓΑΙΑΣ
07-09-2010, 11:58
Σα να βαφτηκε μπλε η τσιμινιερα!!! Αντε με το καλο και η ΤΡΙΗΡΗΣ...

Apostolos
07-09-2010, 12:01
Γκρί primer ειναι... Θα φύγει όλη η παλιά μπογιά...

sparti
07-09-2010, 14:46
to bapori poy brisketai.............???????????

opelmanos
07-09-2010, 14:59
to bapori poy brisketai.............???????????
Φίλε μου διάβασε σε παρακαλώ πάρα πολύ τις προηγούμενες σελίδες

Apostolos
12-09-2010, 14:45
Και απο σήμερα μπλέ η τσιμινιέρα!!!

gasim
12-09-2010, 15:00
φωτογραφικές αποδείξεις θέλουμε....

dokimakos21
12-09-2010, 19:03
φωτογραφικές αποδείξεις θέλουμε....

Να τες οι αποδειξεις.!
105713

gasim
12-09-2010, 19:08
γρήγορο πιστόλι...

costaser
12-09-2010, 19:21
Αντε ελπίζω να το ξαναδούμε σύντομα στα νερά του Αιγαίου. Αλήθεια ξέρει κάποιος πόσο θα διαρκέσουν οι διαδικασίες συντήρησης που γίνονται επάνω στο πλοίο;

karavatoss
14-09-2010, 00:48
τι να ξαναδουμε ,το αρχαιο! ημουν παιδι οταν ταξιδεψα,σαν ανεμος,και τωρα κοντεθω να γερασω,πλακα μας κανουν??? παλι ανακαινιση,και θα μας το σερβιρουν για νεο??? εεε .. ειμαστε αξιοι της μοιρας μας,τετοια σαπιοκαραβα μας αξιζζουν ,τετοια μας δινουν.

pantelis2009
14-09-2010, 08:17
Το Μυρτιδιώτισσα όπως το συνέλαβε ο φακός μου εχθές 13/09/2010 στο Ν.Μ.Δ. Τα συμπεράσματα δικά σας. Χαρισμένες σε΄opelmanos, Apostolos, dokimakos21, karavatoss, costaser, gasim, sparti, ΑΙΓΑΙΑΣ & όλους τους φίλους του πλοίου.;):D

106043

106044

106045

106046

xidianakis
14-09-2010, 09:15
Το Μυρτιδιώτισσα όπως το συνέλαβε ο φακός μου εχθές 13/09/2010 στο Ν.Μ.Δ. Τα συμπεράσματα δικά σας. Χαρισμένες σε΄opelmanos, Apostolos, dokimakos21, karavatoss, costaser, gasim, sparti, ΑΙΓΑΙΑΣ & όλους τους φίλους του πλοίου.;):D

106043

106044

106045

106046
θα αλλαξει ονομα??

pantelis2009
14-09-2010, 09:58
Δεν ξέρω φίλε xidianakis. Θα δούμε στην πορεία;)

aegeanspeedlines
14-09-2010, 10:10
Δεν ξέρω φίλε xidianakis. Θα δούμε στην πορεία;)

Απ' ότι ξέρω δεν θα αλλάξει όνομα. Απλά έβγαλαν το ανάγλυφο του παλιού του ονόματος "ΑΝΕΜΟΣ".

Apostolos
14-09-2010, 11:14
Το ανάγλυφο δέν "βγήκε" απλά λόγω της υδροβολής εμφανίστηκε ξανά κάτω απο το παχύ στρώμα μπογιάς. Τώρα για όνομα καλό ειναι επιτέλους να μπει και ένα ποιο "Μυτιλινιό" όνομα...

Stylianos
14-09-2010, 13:07
Δυστυχώς οχι...γιατί το νεο του όνομα ειναι ''AQUA MARIA'',σύμφωνα με τα στοιχία της ΝΕΛ...:rolleyes:

ΑΝΔΡΟΣ
14-09-2010, 13:34
Μετα το κοσμημα του νερου και το κασμημα της Μαριας φαινεται οτι η εποχη της Παναγιας περασε και αρχισε η εποχη των κοσμηματων

Tsikalos
14-09-2010, 16:59
Συνδυάζει και παναγία και κοσμήματα πάντως το νεό όνομα
Μου κάνει εντύπωση η βία να γίνει το φουγάρο μπλε πάντως.
¶ντε να ξαναζωντανέψει αυτό το σκαρί όπως και να το πούνε. και θεονύμφη όπως λέει και μια εκπομπή σε κρητικό ραδιόφωνο δε θα τανε πρόβλημα.

ΑΝΔΡΟΣ
14-09-2010, 18:29
Εγω βλεπω πριν τελειωσει η εβδομαδα να μπαινει και η τρειηρης

speedrunner
14-09-2010, 18:40
Δυστυχώς οχι...γιατί το νεο του όνομα ειναι ''AQUA MARIA'',σύμφωνα με τα στοιχία της ΝΕΛ...:rolleyes:

Εγω μετά και την μετονομασία πιστεύω ακόμη ποιό έντονα ότι θα αντικαταστήσει το ΑΚΙΙ και έτσι τα δυο AQUA θα κάνουν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια της ΝΕΛ.:rolleyes:

T.S.S. APOLLON
14-09-2010, 19:22
Το AQUA σημαινει νερο, JEWEL σημαινει κοσμημα.
AQUA JEWEL του νερου κοσμημα
AQUA MARIA ? του νερου Μαρια?

proussos
14-09-2010, 19:26
Βγάλτε το AQUA VELVA να τελειώνουμε...:D

esperos
14-09-2010, 19:38
Το AQUA σημαινει νερο, JEWEL σημαινει κοσμημα.
AQUA JEWEL του νερου κοσμημα
AQUA MARIA ? του νερου Μαρια?

Πιο σωστό το AQUA MARINA!

ΑΝΔΡΟΣ
14-09-2010, 19:42
Βγάλτε το AQUA VELVA να τελειώνουμε...:D
Με την ηλικια που εχει μαλλον σε OLD SPICE κανει

BEN BRUCE
14-09-2010, 19:43
Πιο σωστό το AQUA MARINA!

Aυτο ειναι ζαχαροπλαστειο στην βουλιαγμενη:)
Ακουμε και αλλες προτασεις!!
Κατι σαν.... aqua wave, aqua pride, aqua sun, aqua hero, aqua thunder, aqua spirit, aqua knight κ.ο.κ.

ΑΝΔΡΟΣ
14-09-2010, 19:46
Οποος δωσει ονομα να παρει και σαμπανια για την πλωρη:D:D

T.S.S. APOLLON
14-09-2010, 19:53
Κατι σαν.... aqua wave, aqua pride, aqua sun, aqua hero, aqua thunder, aqua spirit, aqua knight κ.ο.κ.

Θα προτιμουσα κατι Ελληνικο!

minoan
14-09-2010, 19:57
10 χαρακτηρες

costaser
14-09-2010, 20:08
Εγώ απο τότε που έφυγε η Σαπφάρα το έχω πεθυμύσει αυτό το πλοίο μακάρι να ξαναέβλεπα κάποιο βαπόρι της ΝΕΛ με αυτό το όνομα.

Ζητώ πολλά;;; :D :D :D :D

ΑΝΔΡΟΣ
14-09-2010, 20:11
Αν συνδιάσουμε τις δυο προτάσεις... Το Παλιο¶ρωμα καλό είναι :p

Τελικά η ΝεροΜαρία πως προέκυψε :confused:
Απο την σελιδα της nel αναφερει στα ναυλωμενα πλοια καποιο AQUA MARIA πιο αλλο θα μπορουσε να ειναι εκτος απο το Μυρτιδιωτισσα

BEN BRUCE
14-09-2010, 20:19
Mηπως αφορα αυτο το santa maria που ειναι παραδιπλα ανενεργο στο ΝΜΔ?

noulos
14-09-2010, 23:01

Aqua Forte :p :p :p

Εμένα πάντως θα μου άρεσε το ΑΝΕΜΟΣ!!!

karavatoss
14-09-2010, 23:48
ναι ναι. . ΑΝΕΜΟΣ ονομα και πραγμα!μονο ελπιζω να μην το παει ο καπετανιος με τελικη στο αιγαιο,γιατι κυνδινευει να παρει κλιση για υπερβολικη ταχυτητα.

nikosnasia
15-09-2010, 00:09
Βάλε και το Κεντέρης γιατί είναι υπερ ταχύπλοο. ΑΝΕΜΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ λοιπόν και βλέπουμε.

karavatoss
15-09-2010, 00:41
δεν εχεις αδικο... πολυ καλη ιδεα!!!!!

kapas
15-09-2010, 02:13
Βάλε και το Κεντέρης γιατί είναι υπερ ταχύπλοο. ΑΝΕΜΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ λοιπόν και βλέπουμε.
.....και το "ΟΥΡΙΟΣ" που χρειαζεται για να τα πιασει μην ξεχαστει....

ΑΝΔΡΟΣ
15-09-2010, 16:40
Και ομως να θυμηθυται οτι σε μερικα χρονια που ολα θα ειναι συνχρονα πλοια θα θυμηθουμε πολλες φορες τα πλοια τυπου ΑΝΕΜΟΣ,ΠΗΝΕΛΟΠΗ,ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ,ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ οταν στα συνχρονα κουτια θα ψαχνουμε να βρουμε θεση στο πρυμνιο βεραντακι πλατους οσο το πλοιο και μηκος το πολλυ 2 μετρα για να απολαυσουμε την αρμυρα της θαλασσας.Ασ αναλογιστουμε λοιπον ολοι μας σαν καραβολατρες τι θελουμε απο ενα ταξιδι με πλοιο και να θυμηθουμε λιγο οτι τα πλοια πεθαινουν μονο απο την φλογα του δυαλιτη

nippon
16-09-2010, 00:39
Κατα την ερευνα μου βρηκα την εξης φωτο....
106285
ΠΗΓΗ:teikisen.blog84.fc2.com
Προσεξε τις μεγαλες διαφορες στα νιατα του...
Ενα απο τα αγαπημενα μου βαπορια και προτιμω παντα να το προσφωνω ΑΝΕΜΟΣ!!

Apostolos
16-09-2010, 08:50
Θαυμάσια φώτο! Πολύ όμορφο ήταν και εμείς δέν το χαλάσαμε ιδιαίτερα θα έλεγα...

BEN BRUCE
16-09-2010, 09:23
Μπορει και να βελτιωθηκε.Ειδικα αυτο το γκρι της nomicos lines το κολακευε πολυ.

ΑΝΔΡΟΣ
16-09-2010, 19:15
Η σημερινη κατασταση του πλοιου

106425

106426

106427

και μερικα κομματια λαμαρινας εξω περιμενουν τοποθετηση

106429

παντως ανθρωπος που βρισκοταν εξω απο το βαπορι μου ειπε οτι θα αργησει να ετοιμαστει ισως παρει ολο τον χειμωνα θα γεινουν σε ολο το πλοιο εργασειες αποχρωματισμου και εσωτερικα και εξωτερικα τωρα κατα ποσον συμφερει την εταιρεια να ξηλωσει ολο το βαπορι και να το ξαναφτιαξει απο την αρχη δεν ξερω

karavatoss
16-09-2010, 21:31
σιγουρα θελει καιρο,αφου ειναι σε πολυ αρχικο σταδιο η ανακαινιση του.αν ειναι να το κανουν ομως καλυτερα να παρει καιρο και να μην βιαστουν.αν φινει μια δουλεια ας γινει σωστα τουλαχιστον.

ΑΝΔΡΟΣ
16-09-2010, 22:02
Και μια απορια οταν ηρθε στην ελλαδα ειχε ραμπα που ανεβαζαν αυτοκινητα στο καταστρωμα? Γιατι το λεω γιατι μπαινοντας στο γκαραζ αριστερα υπηρχε μια ραμπα που ανεβαινε πανω απο την οροφη του γκαραζ και δεν εχει χωρο για παταρι

sg3
16-09-2010, 22:29
μπορει να παρει πολυ καιρο αλλα νομιζω οπως δειχνουν οι εικονες γινεται σκληρη δουλεια και το πλοιο παρα τα χρονια του θα γινει κουκλι. αγνωριστο θα γινει!

Tsikalos
16-09-2010, 22:44
Και μια απορια οταν ηρθε στην ελλαδα ειχε ραμπα που ανεβαζαν αυτοκινητα στο καταστρωμα? Γιατι το λεω γιατι μπαινοντας στο γκαραζ αριστερα υπηρχε μια ραμπα που ανεβαινε πανω απο την οροφη του γκαραζ και δεν εχει χωρο για παταρι
Θυμάμαι το 2003 ότι ράμπα αριστέρα υπήρχε (Αναεβάσαμε το αυτοκίνητο εκεί για να πάμε Πελ/νησο) Είχε και μία ραμπίτσα δεξιά όπως έμπαινες για μηχανλακι την Εποχή του ΑΝΕΜΟΣ, ως μΥρτιδιώτισα δε θυμάμαι κάτι τέτοιο...

nippon
16-09-2010, 22:47
Θυμάμαι το 2003 ότι ράμπα αριστέρα υπήρχε (Αναεβάσαμε το αυτοκίνητο εκεί για να πάμε Πελ/νησο) Είχε και μία ραμπίτσα δεξιά όπως έμπαινες για μηχανλακι την Εποχή του ΑΝΕΜΟΣ, ως μΥρτιδιώτισα δε θυμάμαι κάτι τέτοιο...

Αν προσεξετε την αριστερη πλευρα του ανω deck ειναι το μισο που ειναι μονο για αυτοκινητα και στην δεξια πλευρα ειναι οι καμπινες και το μικρο σαλονι

samurai
17-09-2010, 10:49
Στη φώτο του nippon, το βαπόρι ταξιδεύει με τα χρώματα της kansai Kisen KK, ως KURUSHIMA MARU :D

alekoskit
17-09-2010, 13:19

Σαν Μυρτιδιώτισσα, είχε μία μόνιμη ράμπα αριστερά που ανέβαινε στο δεύτερο deck όπου από τη μέση και πίσω υπήρχε γκαράζ και από τη μέση και μπροστά το self - service, μαγειρία και καμπίνες πληρώματος. Στο τρίτο deck υπήρχαν σαλόνια, αεροπορικά και καμπίνες. Στο κύριο γκαράζ δεξία υπήρχε μία ραμπίτσα που ανέβαινε σε ένα παταράκι που έτρεχε γύρω γύρω το πλοίο και κατέβαινε λίγο πριν τη κεντρική ράμπα του δεύτερου deck. Στο παταράκι αυτό ανέβαζε μικρά ΙΧ και μηχανάκια.

opelmanos
18-09-2010, 20:55
τωρα κατα ποσον συμφερει την εταιρεια να ξηλωσει ολο το βαπορι και να το ξαναφτιαξει απο την αρχη δεν ξερω
3 Πουλάκια κάθονται.....Ντροπή σας κύριοι Εφοπ-ληστές !!!!Ποιός σας έδωσε αλήθεια το δικαίωνα να εμπαίζετε με την ιστορία της Νελ??Δεν είστε άξιοι για τίποτα να σηκωθήτε και να πάτε σπιτάκι σας καλύτερα που το μόνο που σας νοιάζει είναι το χρήμα και να έρθουν άνθρωποι με όλη της σημασία της λέξεως που να πονάνε να νοιάζονται και να ματώνουν πραγματικά για την εταιρεία ,τέτοια διοίκηση δεν την θέλουμε φτάνει πιά !!!Φτιάξτε τον Θεόφιλο και το Μυτιλήνη όπως ήταν στην δεκαετία του 90 και αφήστε τις ναυλώσεις και αναπαλαιώσεις πλοίων από την εποχή του παππού μου .Τα πλοία δεν παλιώσαν από τα χρόνια τους αλλά εσείς και μόνο εσείς τα καταντήσατε άχρηστα για να τα βάζετε λεφτά στην τσέπη σας και τα έχετε παρατήσει στο έλεος της μοίρας τους !!:mad:

minoan
18-09-2010, 20:57
10 χαρακτηρες

nikosnasia
18-09-2010, 22:40
3 Πουλάκια κάθονται.....Ντροπή σας κύριοι Εφοπ-ληστές !!!!Ποιός σας έδωσε αλήθεια το δικαίωνα να εμπαίζετε με την ιστορία της Νελ??Δεν είστε άξιοι για τίποτα να σηκωθήτε και να πάτε σπιτάκι σας καλύτερα που το μόνο που σας νοιάζει είναι το χρήμα και να έρθουν άνθρωποι με όλη της σημασία της λέξεως που να πονάνε να νοιάζονται και να ματώνουν πραγματικά για την εταιρεία ,τέτοια διοίκηση δεν την θέλουμε φτάνει πιά !!!Φτιάξτε τον Θεόφιλο και το Μυτιλήνη όπως ήταν στην δεκαετία του 90 και αφήστε τις ναυλώσεις και αναπαλαιώσεις πλοίων από την εποχή του παππού μου .Τα πλοία δεν παλιώσαν από τα χρόνια τους αλλά εσείς και μόνο εσείς τα καταντήσατε άχρηστα για να τα βάζετε λεφτά στην τσέπη σας και τα έχετε παρατήσει στο έλεος της μοίρας τους !!:mad:
Μπράβο Μάνο τι ξέσπασμα ήταν αυτό ; Κάποια ταξιδιωτική εμπειρία το δημιούργησε;

pantelis2009
19-09-2010, 07:38
Απ' ότι κατάλαβα ο φίλος opelmanos, πρέπει να δούλευε στο Θεόφιλος. Ταξίδεψε μαζί του, το είδε σε μαύρα χάλια και ξέσπασε.
Καλά τα λές φίλε μου, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τη θα μπεί στην τσέπη τους:(:(:(

opelmanos
19-09-2010, 08:12
nikosnasia@ Απλά οργή για την κατάντια της εταιρείας και των πλοίων που τόσο αγαπήσαμε ζήσαμε εκεί μέσα και σημάδεψαν στην ιστορία του νησιού μας και τώρα βλέπεις να κακοποιούνται από κάτι τέτοιους τύπους που τα οδηγάνε στον γκρεμό:mad:
Pantelis2009@ Nαι έχω δουλέψει στον Θεόφιλο φυσικά !!

ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
19-09-2010, 13:57
πραγματικα ειναι να απορει κανεις την κινηση της ΝΕΛ να παρει να παρει το μυρτιδιωτισσα και να ξοδεψει τοσα εκατομμυρια σε ενα πλοιο 40 χρονων για να το φτιαξει απο την αρχη δεν πηγε καλυτερα να αγορασει κανενα αλλο ετοιμο πλοιο και ας εχει την ιδια ηλικια πχ το απτερα που το πουλανε οι κινεζοι..:confused::confused:

manolis132
19-09-2010, 15:41
Που ξερεις μπορει να θελουν να διξουν οτι ειναι καλυτεροι απο την ΑΝΕΚ που μετασκευασε τον Ελυρο:mrgreen:αστιευομαι..

GiannisV
19-09-2010, 16:02
Το θέμα δεν είναι καν να νευριάζουμε και να χαλιόμαστε ουτος σι άλλος ξέρουμε που το πάνε οι κύριοι εφοπλιστές ξέρουμε τη δρομολογιακή πολιτική τους το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε μαύρο στο 90% της Ελληνικής ακτοπλοίας.

karavatoss
19-09-2010, 17:12
οταν τα λεω καποιοι με κραζουν,εχουμε τα λιμανια που μας αξιζουν ,μας δινουν και τα πλοια που μας αξιζουν... αρα τα σχολια περισσευουν.

emmanouil
20-09-2010, 20:32
Συμφωνω 100% μας αξιζει το Λισσος το Ιεραπετρα το Λατω κ.λ.π
Δεν ειναι κριμα να ναυλωνουμε το Αριαδνν στους γυφτους και μεις να ταξιδευουμε με τετοια πλοια?

manolis132
20-09-2010, 20:59
Κοιτα να δειw φιλε συνονοματε οπος λενε απ το ολοτελα καλη ειν κι η παναγιωτενα:mrgreen:.Δεν ειναι κι ασχημα τα πλοια μας αλλα.....θα μπορουσαμε να χουμε καλυτερα αλλα...κανουμε ανοησειες..θα μπορουσε ας πουμε ο Λευτερης να εξυπηρετει με το Ελυρο την γραμη Πειραιας-Χανια αλλα που μυαλο....:smile:Αν και νομιζω οτι ξεφυγαμε λιγο απο το θεμα:smile:

gnikles
20-09-2010, 23:02
Δεν ειναι κριμα να ναυλωνουμε το Αριαδνν στους γυφτους και μεις να ταξιδευουμε με τετοια πλοια?
Γιατί ρε παιδιά?Δεν είναι ωραίο αυτο να αποκαλούμε γύφτους η αρκουδιάρηδες τους ανθρώπους.:(

Thanasis89
21-09-2010, 00:40

Συμφωνώ κι εγώ 100% μαζί σου... Και 1000 μην σου πω... Με τέτοια αντιμετώπιση προς του συνανθρώπους σου αξίζεις και χειρότερα από αυτά τα πλοία. Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να αποκαλείς έτσι έναν άνθρωπο. Έχουν δικαίωμα κι αυτοί σε καλύτερα πλοία και όχι σκυλοπνίχτες. Αν θεωρείς ότι αξίζεις ένα καλύτερο πλοίο εσύ και οι όμοιοί σου τότε δεν σε εμποδίζει κανείς να το αγοράσεις.
Επίσης δεν σου φταίνε εκείνοι σε τίποτα αν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ και κάθε εθνικότητας εταιρεία κοιτάει το συμφέρον της και πράττει σύμφωνα με τις προσταγές του.

Κλείνωντας να πω ότι δεν χρησιμοποιούνται τέτοιοι όροι μόνο από τον παραπάνω συμφορουμίτη. Είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια αντιμετώπιση προς τρίτους ; Εγώ όποτε ταξιδεύω με πλοίο ή κάθε άλλο μεταφορικό μέσο καταλαβαίνω ότι εμείς είμαστε περισσότερο γύφτοι από κάθε άλλον. Πρώτα κρίνουμε τον εαυτό μας...

Συγνώμη για το off topic...

karavatoss
21-09-2010, 00:51
ο φιλος προφανος αποκαλεσε γυφτους πανω στην οργη του,και χωρις ιχνος ειρωνιας,ειρωνιας και κοροιδιας που τοσα χρονια μας προσφερουν ολοι αυτοι που μας βαζουν αρχαια πλοια στις γραμμες μας.αυτα μας φαγανε, οι αποψεις του τυπου,αυτα εχουμε μαυτα θα παμε η,παλι καλα που εχουμε κι αυτα.φιλοι, ζουμε κοντα στο 2011 αν δεν το καταλαβατε,και ουτε αυτα τα πλοια ουτε αυτα τα λιμανια μας αξιζουν.αυτη ειναι η αληθεια ,αν θελουμε να λεμε την αληθεια!

Ellinis
21-09-2010, 08:35
karavatoss, αν και συμφωνώ οτι η επαναδρομολόγηση του πλοίου δεν αποτελεί παρά υποβάθμιση για την ακτοπλοϊα, θα διαφωνήσω με το γενικό σχόλιο σου για το τι "μας αξίζει".
Πολύ απλά, σε κάθα λαό αξίζει αυτό που ακριβώς έχει! Η προσπάθεια που καταβάλουν άλλοι λαοί (οι "γύφτοι" του emmanouil -ντροπή σου! ) θα τους κάνει να έχουν σε λίγα χρόνια δικά τους superfast και Aριάδνες κλπ. και εμείς θα κυκλοφορούμε ακόμη με παλιά πλοία.
Πιθανότατα αξιόπλοα και σίγουρα πιο καραβολατρικά.
Όχι γιατί μας φτάνει "οι άλλοι" και οι κακοί εφοπλιστές αλλά γιατί αυτό θα μας αξίζει!
Αυτό -το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ εν προκειμένο- αντιστοιχεί στην προσπάθεια που έχουμε κάνει σαν λαός τις τελευταίες δεκαετίες.
Αν θες κάτι παραπάνω, κοίτα και εσύ να προσπαθήσεις περισσότερο για τη χώρα σου αντί να δικαιολογείς τον κάθε emmanouil όταν λέει *******

NGV Liamone
21-09-2010, 09:10
Συμφωνώ κι εγώ 100% μαζί σου... Και 1000 μην σου πω... Με τέτοια αντιμετώπιση προς του συνανθρώπους σου αξίζεις και χειρότερα από αυτά τα πλοία. Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να αποκαλείς έτσι έναν άνθρωπο. Έχουν δικαίωμα κι αυτοί σε καλύτερα πλοία και όχι σκυλοπνίχτες. Αν θεωρείς ότι αξίζεις ένα καλύτερο πλοίο εσύ και οι όμοιοί σου τότε δεν σε εμποδίζει κανείς να το αγοράσεις.
Επίσης δεν σου φταίνε εκείνοι σε τίποτα αν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ και κάθε εθνικότητας εταιρεία κοιτάει το συμφέρον της και πράττει σύμφωνα με τις προσταγές του.

Κλείνωντας να πω ότι δεν χρησιμοποιούνται τέτοιοι όροι μόνο από τον παραπάνω συμφορουμίτη. Είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια αντιμετώπιση προς τρίτους ; Εγώ όποτε ταξιδεύω με πλοίο ή κάθε άλλο μεταφορικό μέσο καταλαβαίνω ότι εμείς είμαστε περισσότερο γύφτοι από κάθε άλλον. Πρώτα κρίνουμε τον εαυτό μας...

Συγνώμη για το off topic...

Σύμφωνώ απόλυτα. Ήθελα με αφορμή το σχόλιο για τους "γύφτους" να επισημάνω και εγώ ότι θα είναι καλό οι admin να στηλιτεύεουν τέτοιες δημοσιεύσεις. Δεν νομίζω ότι ταιριάζουν ούτε στο ύφος ούτε στο ήθος του φόρουμ τέτοιοι χαρακτηρισμοί περί γύφτων αρκουδιάρηδων κλπ.

Leo
21-09-2010, 09:21
Από την στιγμή που ένα μέλος στηλίτευσε με αξιοπρέπεια τις θέσεις άλλων μελών και ακολούθησε μια ανάλογη θέση από moderator, δεν νομίζω ότι παρέμεινε το θέμα αναπάντητο ή δεν πήρε θέση η Διοίκηση. Θεωρώ το θέμα ότι έχει λήξει και όλοι πήραμε ένα θετικό μήνυμα για τους τόνους και τις λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιούμε.

Akis Dionisis
21-09-2010, 12:10
Οκ παιδιά, χαλαρώστε.. Πάρτε κανένα υπογλώσιο...:mrgreen:

Εγώ που το είδα το πλοίο από κοντά, μου ήρθε το εξής πράγμα στο μυαλό...
"Θα αντέξει καμιά βδομάδα αυτό σκαρί ή........?? Μάλλον μας δουλεύει η ΝΕΛ...:rolleyes:"

http://img412.imageshack.us/img412/7637/dsc01110u.jpg

Apostolos
21-09-2010, 12:13
Οι κύριοι στην Αλγερία και στο Μαρόκο πληρώνουν 300 ευρώ την καμπίνα για ένα ταξίδι 20 ωρών. Εμείς? Για το Μυρτιδιώτισσα ειναι αυτό που είπε ο φίλος Ellinis, ανταποκρίνετε σε αυτό που είμαστε πάντα. Προσπαθούμε με αναχρονιστικές προσπάθειες που σκοπό έχουν το προσωπικό όφελος να υπηρετησουμε μια πατρίδα που θέλει καινοτόμες ενέργειες!

manolis132
21-09-2010, 12:58
Πολυ σωστα και να φανταστεις...φιλε Αποστολε οτι θεορουμαστε θαλασσια δυναμη...αλλα εγω εχω απορια να δω πως θα καταληξη η Μυρτιδωτισσα....δεν θα αργησουν να φανουν τα αποτελεσματα...

KNIK
21-09-2010, 14:06
Στην οικονομική κατάσταση που βρίσκονται όλες οι ακτοπλοικές, μόνο τέτοιες κινήσεις μπορούν να γίνουν. Τι να περιμένει κάνεις από τη ΝΕΛ, να χτίσει καινούργιο πλοίο ή να αγοράσει 10ετιας; Και ας πούμε ότι βρήκε τα κεφάλαια για να το κάνει. Για ποιό λόγο να το κάνει; Μήπως θα το ξεχρεώσει ποτέ;

sylver23
21-09-2010, 14:30
Bασικά πρόβλημά της θεωρώ ότι είναι όλα τα παραπάνω.
Οταν παρέχεις μία υπηρεσία με πληρωμή κάνε το σωστά αλλιώς μην το κάνεις καθόλου...

nikosnasia
21-09-2010, 15:16
Εμείς όλοι οι πολύ μικροί μέτοχοι των 1000 & κάτω μετοχών αν ρωτούσαμε την ΝΕΛ που αποσκοπεί μ΄αυτές τις παλαιοντολογικές επενδύσεις της , θα μας απαντούσε;

manos75
21-09-2010, 15:43
θα βγω και εγω λιγο εκτος θεματος αλλα πρεπει να λεγονται καποια πραγματα.η εταιρεια φτιαχνει ενα σαραβαλο διοτι δεν εχει λεφτα να παρει καινουριο,μεχρι εδω καλα και ειναι δικαιωμα της.απο εκει και περα ξεκινανε οι ευθυνες ολων εμας.γιατι εγω σαν επιβατης να το προτιμησω τι εχει να μου προσφερει παραπανω απο τα υπολοιπα.οσο και καλη τιμη να μου βαλει που σιγα να μην βαλει παλι δεν πρεπει ο επιβατης να το προτιμησει διοτι εχει παλι αλλες επιλογες.αρα ο επιβατης εχει το πλεονεκτημα να δοιξει στην εταιρεια ξερεις κατι εγω δεν ειμαι κοροιδο να ταξιδευω με αυτο, τοτε να δουμε τι θα το κανουν.και εγω σημερα παω χανια και προτιμησα τον ελυρο απο το λατο γιατι αραγε?

waterman
21-09-2010, 15:49
δυστυχώς, εκεί που θα δρομολογηθεί το συγκεκριμένο πλοίο, δεν θα έχεις καμία επιλογή!....

karavatoss
21-09-2010, 18:56
karavatoss, αν και συμφωνώ οτι η επαναδρομολόγηση του πλοίου δεν αποτελεί παρά υποβάθμιση για την ακτοπλοϊα, θα διαφωνήσω με το γενικό σχόλιο σου για το τι "μας αξίζει".
Πολύ απλά, σε κάθα λαό αξίζει αυτό που ακριβώς έχει! Η προσπάθεια που καταβάλουν άλλοι λαοί (οι "γύφτοι" του emmanouil -ντροπή σου! ) θα τους κάνει να έχουν σε λίγα χρόνια δικά τους superfast και Aριάδνες κλπ. και εμείς θα κυκλοφορούμε ακόμη με παλιά πλοία.
Πιθανότατα αξιόπλοα και σίγουρα πιο καραβολατρικά.
Όχι γιατί μας φτάνει "οι άλλοι" και οι κακοί εφοπλιστές αλλά γιατί αυτό θα μας αξίζει!
Αυτό -το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ εν προκειμένο- αντιστοιχεί στην προσπάθεια που έχουμε κάνει σαν λαός τις τελευταίες δεκαετίες.
Αν θες κάτι παραπάνω, κοίτα και εσύ να προσπαθήσεις περισσότερο για τη χώρα σου αντί να δικαιολογείς τον κάθε emmanouil όταν λέει *******
αγαπιτε ,ουτε δικαιολογω,ουτε κρινω κανενα γιατι ακριβως δεν ειμαι τελειος.απλος ειπα πως εγω καταλαβα τα περι γυφτων.αλλοστε οι γυφτοι δεν ειναι κατι κακο.μια χαρα φυλη και δεν σου κριβω πως εχω δεσμους αρκετους με αυτη.τελος παντων η ζωη συνεχιζετε

emmanouil
21-09-2010, 20:51
Συγνωμη ρε παιδια ειμαστε σοβαροι?????? Εσεις περσι το καλοκαιρι δεν λεγατε οτι με το που ηρθε το Αριαδνη πισω ηρθε ειδικι συνεργειο για να καθαρισει το πλοιο απο τους γυφτουσ?????? Εσεις δεν λεγατε οτι το πλοιο ηταν σε χαλια κατασταση το ξενοδοχειο του με σκισμενες μοκετεσ κλπ κλπ
Κατηγορειτε εμενα που τους ειπα γυφτουσ? Οκ γραφτε λαθος. Αλλα τεσπα το θεμα μας δεν ειναι αυτο. Αν κανενας δεν πηγαινε με το Λισσοσ θα το ανασταινε η εταιρεια? Αν ολοι μαυριζαμε την ΑΝΕΚ θα ξαναστελνε το Αριασνη εξω??

ΑΝΔΡΟΣ
21-09-2010, 21:35
Λοιπον για να δουμε αν συμφερει την εταιρεια ή οχι η ανακατασκευη (γιατι περι ανακατασκευης και οχι επισκευης προκειται) θα πρεπει να ξερουμε (αν αυτο ειναι δυνατον) το κοστος και να το συγκρινουμε με αυτο της αγορας. Τωρα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το πλοιο αν αντεξει (γιατι εχει παρει μια μικρη κλιση δεξια) θα βγει μια κουκλα και το σιγουρο ειναι αυτο που ειπε και ενας φιλος παραπανω οτι εκει που θα παει δεν θα εχει ανταγωνισμο για να μπορεσει η εταιρεια να βγαλει τα σπασμενα

alcaeos
07-10-2010, 21:10
Συμφωνα με τον σουηδο (http://www.faktaomfartyg.se/ferry_muroto_1975.htm) το ονομα του πλοιου θα ειναι το AQUA MARIA

Giovanaut
07-10-2010, 23:08
Και τι θα πει εκει που παει δεν θα εχει ανταγωνισμο...???
Οτι οι ανθρωποι εκει ειναι για πεταμα...!!!!

Τους βαρεθηκα ολους, ολους μα ολους....
Αχχχχχχχχ κοσμε αδικε...Αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ....!!!!

gnikles
07-10-2010, 23:21
Και τι θα πει εκει που παει δεν θα εχει ανταγωνισμο...???
Οτι οι ανθρωποι εκει ειναι για πεταμα...!!!!

Τους βαρεθηκα ολους, ολους μα ολους....
Αχχχχχχχχ κοσμε αδικε...Αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ....!!!!
Γιάννη δες τι πλοίο θα σου έστελνα εγώ.
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=24152&page=227

Giovanaut
07-10-2010, 23:29
Γιάννη δες τι πλοίο θα σου έστελνα εγώ.
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=24152&page=227

Γεια σου ρε Γιωργη με τα ωραια σου. Καλα που υπαρχουν και μερικοι Καραβολατρες με ονειρα και ιδεες, γιατι φαινετε πως αυτοι που εχουν τη δυναμη εχουν πολυ περιορισμενους οριζοντες...!!!

Να εισαι καλα φιλε, το σχεδιο σου ειναι αψογο και πολυ φρεσκο...!!!!

AegeanIslands
10-10-2010, 11:11
To πλοιο ειναι υπο εκτεταμενη επισκευη στο ΝΜΔ :
110472

opelmanos
10-10-2010, 11:14
To πλοιο ειναι υπο εκτεταμενη επισκευη στο ΝΜΔ :
110472
Διακρίνω ότι φάνηκαν τα παλιά συνιάλα του Νομικού και ρωτώ :Γίνεται ολική αμμοβολή στο πλοίο η ματσακώνι από την κορυφή ώς τα νύχια?

Apostolos
10-10-2010, 12:19
Ούτε αμμοβολή γιατί απαγορεύεται στο νέο μώλο ούτε ματσακονι φυσικά γιατι με αυτο δεν βγάζεις την παλια μπογια. Πιθανόν με ιδική συσκευή που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητες που κολα στην λαμαρίνα αφαιρώντας μπογιά και σκουριές. Το ίδιο είχε γίνει στον Ελυρο (http://apostolossphotos.fotopic.net/p50659311.html)και την Αριάδνη (http://apostolossphotos.fotopic.net/p41663409.html)

nikosnasia
10-10-2010, 12:28
Τι έχουν να δουν τα μάτια μας!!!!
110495

opelmanos
10-10-2010, 12:31
Τι έχουν να δουν τα μάτια μας!!!!
110495
:mrgreen::lol::mrgreen::mrgreen:

Leo
10-10-2010, 20:23
Όπως είδαμε από την φωτογραφία του AegeanIslands, και έχουμε σχολιάσει και παλαιότερα ότι το πλοίο βρίσκεται σε εκτεταμένες επισκευές/συντήρηση. Σήμερα βρίσκεται σ αυτή την κατάσταση.

Έχω κριτικάρει αρνητικά την απόφαση της ΝΕΛ να ναυλώσει αυτό το πλοίο, γιατί κατά τη γνώμη μου "τον κασίδη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς". Όμως θα συμφωνήσω σήμερα με την άποψη του Απόστολου για την ποιότητα των εργασιών Α. Helios AE που ανέλαβε να το "αναπαλαιώσει". Εμεπιρικά, από μακρυά, νομίζω ότι η δουλειά της αμμοβολής που γίνεται είναι καλή και όχι άρπα κόλλα. Με απλά λόγια εξωτερικά και πάνω από τα ύφαλα γίνεται καλή δουλειά. Θα περιμένουμε να δούμε την συνέχεια.....

110549

MYTILENE
11-10-2010, 09:47
Και το ......AQUA MARIA πάει να αντικαταστήσει το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ το οποίο θα αντικαταστήσει το......;)!!!!Καλημέρα

gpap2006
11-10-2010, 11:49
Και το ......AQUA MARIA πάει να αντικαταστήσει το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ το οποίο θα αντικαταστήσει το......;)!!!!Καλημέρα
...Το Θεόφιλο. Μιλάμε για μόνιμα ή για τις χειμερινές ακινησίες όμως?

opelmanos
11-10-2010, 13:42
Mάλλον για μόνιμα !Κυκλοφορούν κάποιες φήμες σύμφωνα με το τεύχος Οκτωβρίου του Εφοπλιστή ότι ο Θεόφιλος θα φύγει Αδριατική.Τώρα για δρομολόγια και λιμάνια ακόμα δεν γνωρίζουμε .Είδωμεν ...ίσως να είναι και τα τελευταία του ταξίδια αυτά του Θεόφιλου.