Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Γραμμή Ραφήνα - ’νδρος - Τήνος - Μύκονος [Rafina - Andros - Tinos - Myconos route]

Σελίδες : 1 [2] 3 4

fotis
17-12-2007, 12:15
Παιδια επειδη ειμαι απο την Ανδρο και πηγαινοερχομαι συχνα, εχω καποια αποψη σχετικα με το θεμα, όπως άλλωστε και οι περισσοτεροι κατοικοι.
Μεχρι την Ανδρο δεν αξιζει καταρχας να μπει απο καμια πλοιοκτήτρια εταιρεια ταχυπλοο. Ειχαν βαλει και τα sea jet, οπως επισηςς κι ενα Highspeed ενα καλοκαιρι που περναγε στην επιστροφη απο Μυκονο, Τήνο καθε Τεταρτη, αλλα δεν επιασαν.
Για δυο ωρες η τιμη του εισιτηριου σε ταχυπλοο ειναι αρκετα υψηλη και οι επιβατες απο και προς Ανδρο δεν το προτιμουν, ειδικοτερα οι ντοπιοι.
Τωρα οσον αφορα τα συμβατικα οι Ανδριωτες προτιμησαν ολα αυτα τα χρονια το Super Ferry της Blue ferries οχι γιατι ειχε καποιο ποσοστο απο το πληρωμα του Ανδριωτες, αλλα για την συνολικοτερη εξυπηρετηση του στο κοινο. Στο Πηνελοπη η συμπεριφορα του προσωπικου ειναι εντελως αδιαφορη σε πολλες περιπτωσεις. Αφηνω το γεγονος οτι εχουν γινει κατα καιρους μικροατυχηματα στο γκαραζ, οπως σπασιματα καθρεπτων οχηματων κατα τη φορτωση τους με ευθυνη των ανθρωπων του πλοιου που οδηγουν τον εκαστοτε οδηγο να παρκαρει. Οι υπευθυνοι δεν εδωσαν καμια απολυτως σημασια σε τετοια γεγονοτα.
Απο την άλλη το Super Ferry ήταν πιο σταθερο παλαιοτερα και δεν εμφανιζε τοσο συχνα βλαβες. Τελευταια ομως που αρχισαν να το παιρνουν το χειμωνα απο τη γραμμη και να μενει η Ανδρος κυριως με ενα πλοιο, ο κοσμος στραφηκε αναγκαστικα στα αλλα πλοια. Ετσι οταν μπηκε το Θεολογος ο κοσμος επιτελους ικανοποιηθηκε εν μερει καθως πλεον εχει ενα συγχρονο και περισσοτερο ασφαλες πλοιο για τις μετακινησεις του απο και προς τα νησια, με κατα πολυ καλυτερη εξυπηρετηση και απο τους εργαζομενους στο πλοιο, αλλα και απο τους ναυτικους πρακτορες στην Ραφηνα και σε καθε νησι.
Πλοια σαν το Θεολογος προτιμουνται και συνεχισουν να πρτιμουνται απο τους Ανδριωτες και τους Τηνιακους.

Φιλικα
Φωτης

Μήπως γνωρίζει κανείς τις κινήσεις του Θεολόγου και του Πηνελόπη όταν αυτά έκαναν πρωινά από Ραφήνα?

MIRSINI
17-12-2007, 13:13
Φίλε Φώτη,εαν κατάλαβα καλά γράφεις τους λόγους που οι Ανδριώτες προτιμούν να ταξιδεύουν με τον Θεολόγο.Η άποψή σου είναι σεβαστή.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτά που γράφεις περί καλύτερης εξυπηρέτησης τόσο από τους εργαζόμενους στο πλοίο οσο και αυτό της μεγαλύτερης ασφάλειας.Δηλαδή τα άλλα πλοία είναι λιγότερο ασφαλή και οι άλλοι πράκτορες λιγότερο εξυπηρετικοί?Επίσης αυτό που ρώτησε η thalassinh είναι εαν κάποιος γνωρίζει την κίνηση του Θεολόγου όταν έφευγε μισή ώρα μετά το Πηνελόπη.

MIRSINI
17-12-2007, 15:39
Giorgo S
Tα νούμερα τα γνωρίζω πάρα πολύ καλά,εξαιτίας της δουλειάς μου.Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί το Θεολόγος είναι πιο ασφαλές πλοίο καθώς επίσης προσωπικό και πράκτορές του περισσότερο εξυπηρετικοί.

Leo
17-12-2007, 18:03
"....Απλά κάποιοι δεν έχουν χωνέψει ακόμη του τι σημαίνει ελεύθερος και θεμιτός ανταγωνισμός. Καλά θα κάνουν να το χωνέψουν.
Πως το λέει και το ανέκδοτο...όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα.

Πάντως δεν νομίζω ότι ο επιβάτης της Ραφήνας για τα νησιά που εξυπρετούνται από εκεί είδε την τσέπη του να φουσκώνει...ε? 4 εταιρείες
(για συμβατικά μιλάω) ίδια γεύση. Οι διαφορές του ανταγωνισμού ελάχιστες έως μηδενικές ...

noulos
18-12-2007, 09:59
"...Τέλος, δε νομίζω ότι ο πράκτορας είναι - τώρα πια - ο νούμερό ένα παράγοντας για να κριθεί μια ιστορία αν είνα πετυχημένη ή όχι.
Τουλάχιστον δεν είναι για το κόσμο που ταξιδεύει. Για το φορτηγό είναι μια άλλη ιστορία."

Αλλωστε στην Ραφήνα μπορείς να κόψεις εισιτήριο για όλα τα πλοία σε οποιοδήποτε πρακτορίο.

noulos
18-12-2007, 16:39
Φίλε GiorgosS, δεν είπα ότι διαφωνώ μαζί σου!

MIRSINI
19-12-2007, 12:14
Nομίζω πως μίλησα ξεκάθαρα!;)

Espresso Venezia
10-01-2008, 21:17
Το Openseas δίνει από 21 Ιαν. μόνη την Πηνελόπη Α. από Ραφήνα για Α-Τ-Μ, φαντάζομαι το AQUA σταματάει για την ετήσια του ???

Επίσης από 8 Φεβρουαρίου όπως έχουμε ξαναπεί, ξαναπιάνει ''δουλειά'' το Superferry, και 11 του ίδιου μήνα σταματάει η Πηνελόπη,
ενώ το Θεολόγος -προς το παρόν- δεν φαίνεται πουθενά.

Όλα τα παραπάνω βέβαια -επαναλαμβάνω- από τα δρομολόγια που δίνει το Openseas.

mynick13
04-02-2008, 23:38
Ξέρει κανεις τα πλοία που θα είναι το καλοκαίρι στη γραμμή?
Θα αλλάξει κάτι?
Το Aqua θα μείνει?
Το Πηνελόπη?

noulos
04-02-2008, 23:47
Ξέρει κανεις τα πλοία που θα είναι το καλοκαίρι στη γραμμή?
Θα αλλάξει κάτι?
Το Aqua θα μείνει?
Το Πηνελόπη?
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν αλλάζει τίποτα. Τα ίδια αναμένεται να είναι και τα δρομολόγια.

Maroulis Nikos
05-02-2008, 07:06
έχει ακούσει κανείς για το Θεολόγος φέτος το καλοκκαίρι θα φτάνει μέχρι Νάξο ?

mastrokostas
05-02-2008, 07:44
Ποια πλοία κάνουν σήμερα την γραμμή της Τήνου ?Και από Πειραιά και από Ραφήνα .

Leo
05-02-2008, 08:50
Από Πειραιά κάνει το Σουπερφέρυ ΙΙ μέχρι την Πέμπτη και μετά πάει Ραφήνα.
Από Ραφήνα κάνει πρωινό η Πηνελοπάρα Α και απόγευμα ο Θεολόγος Π.
Όταν γυρίσει Ραφήνα το Σουπερφέρυ ΙΙ θα φύγει το Πηνελόπη Α για την ετήσια του. Ενώ απο τον Πειραιά θα ξεκίνσει το ΒΣ Ιθάκη, αφού γυρίσει ο ΒΣ Νάξος στην Παροναξία από τα προσωρινά στα Δωδεκάνησα, και αφού θα έχει γυρίσει απο το δεξαμενισμό του στην Σύρο ο Διαγόρας.

Λίγο πριν το Πάσχα θα έχουμε επιστροφές και προσθήκες.

mastrokostas
05-02-2008, 08:54
Από Πειραιά κάνει το Σουπερφέρυ ΙΙ μέχρι την Πέμπτη και μετά πάει Ραφήνα.
Από Ραφήνα κάνει πρωινό η Πηνελοπάρα Α και απόγευμα ο Θεολόγος Π.
Όταν γυρίσει Ραφήνα το Σουπερφέρυ ΙΙ θα φύγει το Πηνελόπη Α για την ετήσια του. Ενώ απο τον Πειραιά θα ξεκίνσει το ΒΣ Ιθάκη, αφού γυρίσει ο ΒΣ Νάξος στην Παροναξία από τα προσωρινά στα Δωδεκάνησα, και αφού θα έχει γυρίσει απο το δεξαμενισμό του στην Σύρο ο Διαγόρας.

Λίγο πριν το Πάσχα θα έχουμε επιστροφές και προσθήκες.
Ευχαριστω!!

noulos
22-02-2008, 23:45
Τελικά τα δρομολόγια θα είναι όντως τα ίδια με την περσινή σεζόν:

07:35 ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α
08:05 SUPERFERRY 2
17:00 AQUA JEWEL
17:30 ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π

Ισως υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές στα Σ/Κ και στα τοπικά, αλλά ουσιαστικά δεν θα αλλάξει κάτι.

fotis
12-05-2008, 11:02
Παιδαι τα δρομολογια οπως ολα δειχνουν μεχρι σημερα θα παραμεινουν τα ιδια με την περυσινη περιοδο, εκτος κι αν ο Mr Παναγιωτακης βρει κανα καινουργιο πλοιο (εχει βγει σε Ιαπωνια και ψαχνει) και το φερει κατα φθινοπωρο στη γραμμη ή μετα το χειμωνα. Κατα τα αλλα, θα εχουμε και παλι δυο σαπιοκουφαρια-τσιμενταδικα (βλεπε Super Ferry, ΠΗνελοπη) και δυο καπως πιο καινουργια (βλεπε Aqua, Θεολογος).

Paralia
12-05-2008, 12:21
Κατα τα αλλα, θα εχουμε και παλι δυο σαπιοκουφαρια-τσιμενταδικα (βλεπε Super Ferry, ΠΗνελοπη)

Προφανώς οι χρήστες της γραμμής έχουν εντελώς διαφορετική άποψη από τη δική σου, καθώς τα δύο αυτά πλοία έρχονται με μεγάλη διαφορά πρώτα στις προτιμήσεις τους.

Rocinante
12-05-2008, 17:03
Προφανώς οι χρήστες της γραμμής έχουν εντελώς διαφορετική άποψη από τη δική σου, καθώς τα δύο αυτά πλοία έρχονται με μεγάλη διαφορά πρώτα στις προτιμήσεις τους.
Εαν το Superferry II και η Πηνελοπη ειναι Σαπιοκουφαρα τοτε θα πρεπει η Ιαπωνικη αεροπορια να επαναλαβει την επιθεση στο Perl Harbour αυτη τη φορα στον Πειραια (Μπορει ο κυριος Αποστολος με τις γνωριμιες του στην Τζαπανια να το κανονισει ;) Τα δυο συγκεκριμενα πλοια ειναι απο τα πιο πετυχημενα και αξιοπιστα που περασαν απο Ελλαδα και κατι ακομα εχουν ιστορια και δεν ειναι αοσμα αγευστα

Espresso Venezia
12-05-2008, 17:24
...σαπιοκουφαρια-τσιμενταδικα (βλεπε Super Ferry, ΠΗνελοπη)...

Πω πω πω, πολύ βαριές οι εκφράσεις σου φίλε Φώτη. :o

Αλλά και πάλι δεν μπορώ να φανταστώ ότι τις ''πέταξες'' έτσι απλά, ''ελαφρά τη καρδία''. Κάτι ξέρεις εσύ, κάτι γνωρίζεις !!! :D

Μήπως θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου από αυτά τα δύο συγκεκριμμένα πλοία ??? Ή ακόμα καλύτερα μήπως σου βρίσκονται τίποτις φωτογραφιούλες που να δικαιολογούν την έκφραση ''σάπια - κουφάρια'' ???

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την εμπεριστατωμένη τεχνικά και ναυπηγικά (είμαι σίγουρος !!!) απάντηση που θα μας δώσεις. :D

pontios thessaloniki
12-05-2008, 17:42
για λιγο ηρεμα με τους χαρακτηρισμους αυτων των δυο καραβιων,ειναι καραβια που εχουν αγαπηθει απο πολυ κοσμο και εχουν και φανατικους οπαδους ολους εμας τους καραβολατρες. καλα δε τα λεω φιλε εσπρεσο;

Espresso Venezia
12-05-2008, 17:56
Καλέ μου φίλε Πόντιε ''περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα !!!'' :mrgreen:

Και εγώ τα αγαπάω πολύ αυτά τα δύο πλοία και ιδιαίτερα το Superferry.
Ταυτόχρονα όμως είναι απόλυτα σεβαστό το να μην αρέσουν σε κάποιον, η να τα θεωρεί παλιά που θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Άλλο αυτό όμως και άλλο να αποκαλείς ένα πλοίο ''σαπιοκούφαρο''. Είναι βαρύς χαρακτηρισμός και άδικη συκοφαντία απέναντι στο όποιο πλοίο και την εταιρεία του αν δεν υπάρχει απτή απόδειξη των λεγομένων.

Το πρωί σήμερα μπαίνοντας για λίγο στο φόρουμ μας είδα ότι ήταν online περίπου 40 μέλη και κάπου 220 (!!!!!) επισκέπτες. Δεν είναι άδικο όλος αυτός ο κόσμος να διαβάζει από το όποιο μέλος τον παραπάνω χαρακτηρισμό για τα δύο αυτά πλοία και να σχηματίζει άσχημη και μη ορθή εικόνα ???

Θα επαναλάβω όμως ότι θα περιμένω κάποια απάντηση από τον φίλο μας Φώτη, στην οποία είμαι σίγουρος ότι θα έχει κάποιες εξηγήσεις για αυτόν του τον χαρακτηρισμό.

pontios thessaloniki
12-05-2008, 18:08
Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε espresso venezia.

Haddock
12-05-2008, 18:20
Το σχόλιου του fotis έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία... Πολλοί ταξιδιώτες και καραβολάτρες δε συμμερίζονται τα γραφόμενα σου. Αυτοί είναι χαρακτηρισμοί που δεν ταιριάζουν σε ένα φόρουμ της θάλασσας και των πλοίων. Νομίζω ότι αυτά τα βαπόρια αξίζουν περισσότερο σεβασμό και όχι τέτοιου είδους κοσμητικά επίθετα...

Apostolos
12-05-2008, 19:11
Εγώ τι να πω... απλά πιστεύω ότι ο Φώτης είναι θαμπωμένος από την πλαστική ομορφιά των νέων πλοίων... Αλλά αργότερα θα καταλάβει. Απλά του εύχομαι οι μελλοντικοί καραβολάτρες όταν εκείνος θα αναπολεί τις όμορφες στιγμές που έχει περάσει με τα τότε (σημερινά) νεότευκτα να του τα χαρακτηρίζουν σαπιοβάπορα...

fotis
12-05-2008, 19:45
Φίλε Απόστολε βλεπω οι φράσεις μου αναψαν φωτια για τα καλα! Ομολογώ οτι ήμουν ισως παρορμητικός γράφοντας αυτες τις λέξεις, αλλα εχοντας αρκετες φορες δει εν πλω τα αρκετα προβλήματα που εχουν παρουσιασει τα δυο αυτα πλοια ομολογουμένως ειναι να απορεί κανεις που ακομη ταξιδευουν. Θα μου πεις, δεν υπαρχουν άλλα τετοιας ηλικίας πλοια στις Ελληνικές θάλασσες; Ναι, αλλα δεν μπορει κανεις να τα λαβει ως παραδειγμα.
Αν ξερει καποιος απο μηχανικά, με βεβαιότητα θα πει οτι τα μηχανοστάσια τους είναι σχολείο για οσους εργαζονται ως μηχανικοί, όμως για την λοιπή πλευστότητα και ασφάλεια του πλοίου ας μην κανουμε κανένα λογο. Οποιος έχει μιλησει με μηχανικούς της Ελληνικής ακτοπλοϊας θα καταλαβει ισως τι εννοω με τα απλα μου λογια.
Επιπλέον δεν υπαρχουν οι αυτοματισμοι που βλέπει κανεις στα καινουργια πλοία και οι δικλείδες ασφαλείας που συναντά κανεις στα νεότερα των δεκα ετων πλοία. Μαλλον αυτός ειναι κι ενας από τους λόγους που ο νομοθέτης δικαιολογεί στο σχετικό νόμο τον αυξημενο ναύλο (τιμή) στα πλοία κατώτερα των 10 ετων.
Μπορει γενικά να ειμαι λάθος, αλλα επειδή εχω δει κατά καιρούς τρελές καταστασεις τις οποίες δεν αξιζει να αναφέρουμε δημοσια (μη δυσφημίσουμε και καποιον άθελά μας) εκφράστηκα ετσι προηγουμένως. Ζητώ συγνώμη αν ανέφερα παντως λέξεις άκαιρες ή ακομψες για το forum.

Leo
12-05-2008, 19:50
Άξιος και σωστός φίλε fotis. Εφ όσον δημόσια αναγνωρίζεις τον υπερβολικό χαρακτηρισμό για τα πλοία, θα σου πώ ένα ευχαριστώ κι εγώ Δημόσια για την Στάση σου. Καλή συνέχεια κοντά μας

Apostolos
12-05-2008, 20:02
Με κάλυψες πλήρως...
Εχεις δίκιο, αλλα αν αρχήσουμε με το τί χάλια υπάρχουν στα πλοία άνω των 10 ετών....

fotis
13-05-2008, 07:57
Αχ.. μακαρι να μην υποκειντο κανεις οσα είναι αναγκασμένοι οι νησιώτες να περνούν γενικότερα. Ο λόγος που ξεκινησα αυτη την ιστορία ειναι για να μην πιστευει κανεις από οσους δεν ταξιδεύουν συχνα οτι ολα βαινουν καλως στις γραμμες των Κυκλαδων και όχι μονο. Ούτε οι προβλεπόμενοι χρονοι δεν τηρουνται στα δρομολόγια, κατι το πιο απλό.
Θα μου πει κανεις οτι εδω στο forum ειμαστε ολοι σχετικοί με τα θαλασσια δρωμενα, αλλά οπου και αν εχει συζητηθεί το θέμα, σε οποιες δημόσιες επερωτησεις από αρμόδιους φορείς και τοπικούς παράγοντες προς τους καθ'ύλην αρμόδιους κι αν εχει γινει κρούση, παντα ο καθένας βγάζει τον εαυτό του εκτός ευθυνών. Συγνώμη αν γινομαι φορτικός και κουράζω ορισμενους.. Μονο να σκεφθεί κανεις οτι τους μηνες που δεν υπαρχει τουριστική κινηση (επομενως και συχνα δρομολόγια) σε νησια που απέχουν μια δυο ωρες από την Αθήνα, χανονται συνανθρωποι μας σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή ασθενειών, λόγω της δυσκολίας μεταφοράς τους άμεσα σε καποιο νοσοκομείο του κέντρου. Εαν δεν υπαρχει ελικόπτερο του πολεμικού Ναυτικού και τύχει ωρα που εχει περάσει το πλοίο της γραμμής τοτε "αρχίζουν τα δύσκολα" που λέει κι ενα γνωστο τραγούδι στο στοίχο του.

mynick13
17-09-2008, 01:21
Του χρόνου , τι παίζει??? Θα εχουμε νέα πλοία
Κατι κλεισμένο από τώρα??

fotis
17-09-2008, 17:32
Υπάρχει μια εκκρεμοτητα για την εταιρεία Kallisti Ferries, η οποία εχει παρει κατα πασα πιθανοτητα αδεια σκοπιμοτητας για την γραμμη Ραφήνα, Ανδρο, Τήνο, Ικαρία και Σαμο με επιστροφή. Εχουν μπει διαφημιστικες πινακιδες σε καποια σημεια στο λιμανι, χωρίς ομως να εχει ανακοινωθεί κατι συγκεκριμενο για το αν και ποτε θα ξεκινησουν τα routes. Μήπως γνωριζει κανει εδω στο forum κατι παραπανω; Δεν εχω βρει ακομη καμια λεπτομερεια σχετικα με το θεμα. Ευχαριστω.

sylver23
17-09-2008, 18:40
ειχε γινει αιτηση το καλοκαιρι αλλα απο οτι ξερω απορριφθηκε

Mixalhs_13
07-10-2008, 11:43
Κακως απορριφθηκε !!!

sylver23
07-10-2008, 11:56
oi περισσοτερες προτασεις που γινανε μεσα στο καλοκαιρι για μεγαλη τροποποιηση δρομολογιων απορριφθηκαν και το βρισκω και σωστο αυτο.τωρα και εγω θελω το κορσικα να κανει καποια δρομολογια απο ραφηνα προς ικαρια.θα δουμε αν θα επιστρεψει ο σπανος με νεα προταση στο επομενο ΣΑΣ

papaioa_george
15-10-2008, 17:16
To openseas λέει δρομολόγια της SAN NIKOLAS για Τήνο - Σαντορίνη από 22 Νοεμβρίου.
Επίσης τι θα γίνει με την αντικατάσταση του ΑΚΟΥΑ και του Πηνελόπη?
Παρατηρώ ότι φέτος το ΑΚΟΥΑ σταματά στις 31 οκτωβρίου . Μπορεί κάτι να σημαίνει αυτό.

captain 83
15-10-2008, 17:20
Δε σταμάει δροομλόγια το Ακουα στις 31 Οκτωβρίου, απλά δεν έχουν ανοίξει τα πλάνα από 1η Νοεμβρίου, οπότε αρχίζει και η νέα δρομολογιακή περίοδος. Οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα πλάνα τους.

papaioa_george
15-10-2008, 17:28
Το ΜΑΜΜΙ ( ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) υπάρχει καμιά περίπτωση να έρθει στη γραμμή του χρόνου ; Επίσης η FAST FERRIES βρήκε τίποτα στην Ιαπωνία ;

Roi Baudoin
15-10-2008, 17:37
Το "Μακεδονία" είναι πολύ δύσκολο να έρθει όχι μόνο στη Ραφήνα, αλλά και οπουδήποτε αλλού.
Εκτός αν συμβεί κάποιο θάύμα και αλλάξει η σημερινή του κατάσταση.
Η FAST FERRIES είχε ακουστεί ότι ήταν κοντά σε αγορά από την Ιαπωνία, αλλά την τελευταία στιγμή η αγορά δεν προχώρησε.
Υπάρχουν άλλοι πιο ειδικοί στην ιαπωνική αγορά για περισσότερες πληροφορίες.

Φήμες, πάντως, πιθανολογούν την άφιξη στη Ραφήνα νέου πλοίου για δρομολόγια από του χρόνου.

noulos
15-10-2008, 19:47
Το SF σταμάτησε τα δρομολόγια;

papaioa_george
15-10-2008, 20:16
Ναι , την Κυριακή .

http://www.simplonpc.co.uk/Strintzis/SuperferryII03.jpg

parianos
16-10-2008, 00:02
Το SAN NIKOLAS ποιο ειναι αυτο?

papaioa_george
16-10-2008, 16:10
Κάποια εταιρεία , αλλά δεν ξέρω ποια. Αν θες περισσότερα και πιο αξιόπιστα , δες στο openseas.gr στις 22 Νοεμβρίου . Δεν λέει όμως ποιό πλοίο.

citcoc
16-10-2008, 16:23
δεν αναφερει καποιο πλοιο για την συγκεκριμενη ημερομηνια με αυτο το ονομα....!!! προφανως λαθοσ θα εκαναν

dimitris
16-10-2008, 16:23
Δειτε εδω (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=25114) λιγο για την εταιρεια SAN NIKOLAS ειχαμε πριν λιγες μερες την ιδια κουβεντα γιατι παρουσιαζοταν η ιδια εταιρεια σε δρομολογια Παρο-Ναξιας

dimitris
16-10-2008, 16:27
papaioa_george θα σε παρακαλεσω αν δεν ειναι δικη σου η φωτογραφια παραπανω να βαλεις την πηγη της. Κανονες φορουμ (http://www.nautilia.gr/forum/forumdisplay.php?f=9)

citcoc
16-10-2008, 16:33
πλοιο ''φαντασμα'' αυτο το SAN NIKOLAS τελικα......!!!!!

papaioa_george
16-10-2008, 16:46
Αγαπητέ citcoc αν θες βάλε ημερομηνία 25 / 12 / 2008 . Και εσύ φίλε dimitris για ποιά φωτογραφία μιλάς ; Αν μιλάς για την φωτογραφία με τον παρθενώνα προέρχεται από το avantar σου.

papaioa_george
16-10-2008, 16:48
Η αν θέλετε πατήστε στον υπερσύνδεσμο παρακάτω.

http://www.openseas.gr/OPENSEAS/searchOutwardRoute.do?lang=el&from=RAF&to=*&date=25%2F12%2F2008&Submit.x=16&Submit.y=13

citcoc
16-10-2008, 16:51
τι να πω δεν ξερω.....!!!! μακαρι να αληθευει αλλα μου φαινεται πολυ περιεργο....!!!! αλλα πρεπει να ερθει καποιο νεο καραβι στην γραμμη πια πχ το ιθακη;);).....!!!!

citcoc
16-10-2008, 16:54
και το 0000 αναχωριση κ 0000 αφιξη κουφο τελειως

sylver23
16-10-2008, 16:56
Δειτε εδω (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=25114) λιγο για την εταιρεια SAN NIKOLAS ειχαμε πριν λιγες μερες την ιδια κουβεντα γιατι παρουσιαζοταν η ιδια εταιρεια σε δρομολογια Παρο-Ναξιας
μηπως ειδατε εκει που ξαναγινε η κουβεντα που σας λεει ο δημητρης??

citcoc
16-10-2008, 16:57
ε τοτε το κανει σε πολλα δρομολογια το συγεκριμενο σιτε και βαζει αυτο τ πλοιο.....! τι να πεις...!

dimitris
16-10-2008, 17:16
Αγαπητέ citcoc αν θες βάλε ημερομηνία 25 / 12 / 2008 . Και εσύ φίλε dimitris για ποιά φωτογραφία μιλάς ; Αν μιλάς για την φωτογραφία με τον παρθενώνα προέρχεται από το avantar σου.

Λεω για την φωτογραφια που εχεις ανεβασει με το Σουπερφερρυ ΙΙ
και στο avatar μου δεν ειναι ο Παρθενωνας

sylver23
16-10-2008, 17:25
αλλα η πορταρα της ναξου..

papaioa_george
16-10-2008, 17:50
Με τον όρο Παρθενώνας δεν εννοούσα τον Παρθενώνα των Αθηνών αλλά απλά δε θυμόμουνα το όνομα . Η πηγή της φωτογραφίας του ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ είναι η εξής

http://www.simplonpc.co.uk/Strintzis/SuperferryII03.jpg

Mixalhs_13
17-10-2008, 13:26
Αν δεν το ξερετε , σας ενημερωνω οτι το Λιμανι της Ραφηνας επεκτεινεται.
Ο λογος της επεκτασης ειναι να δεχεται αλλα 2-3 πλοια :cool:

sylver23
17-10-2008, 14:09
εδω και κατι χρονια...χαλια το εχουν κανει το υποτιθεμενο λιμανι

mastropanagos
17-10-2008, 14:31
Αν δεν το ξερετε , σας ενημερωνω οτι το Λιμανι της Ραφηνας επεκτεινεται.
Ο λογος της επεκτασης ειναι να δεχεται αλλα 2-3 πλοια :cool:
Εδω και μια δεκαετια περιπου επεκτεινεται,τωρα ποτε θα τελειωσει,αγνωστο..!!!

Mixalhs_13
17-10-2008, 14:42
Χμμμ εχετε δικιο αλλα τωρα εχουν προχωρησει πολυ τα εργα.

mastropanagos
17-10-2008, 14:45
Απο που το συμπερανες αυτο???Μην βγαινουμε off topic ομως φιλε μου..!!

papaioa_george
17-10-2008, 15:09
Πάντως εγώ θα έλεγα ότι το λιμάνι βρίσκεται σε μία <<περίοδο αναμονής>>.
Δηλαδή αφού έφυγαν τα πλοία που έκαναν σχετικά μεγάλα δρομολόγια (πχ Supercat Charoula σήμερα Εξπρές Σκιάθος ,& Αθήνα 2004 της Goutos Lines )
η Ραφήνα περιμένει κάτι αντίστοιχο . Βέβαια , προσωπικά δεν περιμένω πολύ σοβαρές αλλαγές ( πχ δρομολόγια του τύπου Χίου , Μυτιλήνης ή Δωδεκανήσων). Απλά κάτι καλύτερο σε επίπεδο πλοίου και κάτι μακρινότερο σε διαδρομή . Για παράδειγμα κάποιο πλοίο για Πάρο - Νάξο πλην των χαϊσπιντ ή ίσως κάποιο καθημερινό δρομολόγιο για Σύρο , που έχει λείψει πάρα πολύ από τη Ραφήνα .

mastropanagos
17-10-2008, 15:20
Πάντως εγώ θα έλεγα ότι το λιμάνι βρίσκεται σε μία <<περίοδο αναμονής>>.
Δηλαδή αφού έφυγαν τα πλοία που έκαναν σχετικά μεγάλα δρομολόγια (πχ Supercat Charoula σήμερα Εξπρές Σκιάθος ,& Αθήνα 2004 της Goutos Lines )
η Ραφήνα περιμένει κάτι αντίστοιχο . Βέβαια , προσωπικά δεν περιμένω πολύ σοβαρές αλλαγές ( πχ δρομολόγια του τύπου Χίου , Μυτιλήνης ή Δωδεκανήσων). Απλά κάτι καλύτερο σε επίπεδο πλοίου και κάτι μακρινότερο σε διαδρομή . Για παράδειγμα κάποιο πλοίο για Πάρο - Νάξο πλην των χαϊσπιντ ή ίσως κάποιο καθημερινό δρομολόγιο για Σύρο , που έχει λείψει πάρα πολύ από τη Ραφήνα .
Ας φτιαξουν πρωτα λιμανι να μπορουν να δενουν τα πλοια,και οχι οταν εχει καιρο να μπαινουν και να ξαναβγαινουν και τοτε ας ερθουν και βαπορια και γραμμες..!!

sylver23
17-10-2008, 15:28
kalytera ας μεταφερθουμε στο δελτιο ραφηνας

papaioa_george
17-10-2008, 15:28
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε mastropanagos

papaioa_george
19-10-2008, 11:42
Ποιος ο λόγος να γίνει επέκταση αφού λέγεται ότι η Ραφήνα θα εξυπηρετεί μόνο Άνδρο - Μαρμάρι και τα υπόλοιπα θα πάνε στο Λαύριο;:confused::(

papaioa_george
19-10-2008, 11:44
Μήπως η επέκταση και οι γραμμές θα έρθουν για λίγο , ή μήπως η πρόταση απορρίφθηκε ;

φανούλα
21-10-2008, 14:53
Είχαν ξεκινήσει διάφορα έργα παλιά για να γίνει το Λαύριο το κυρίως λιμάνι σε σχέση με τη Ραφήνα αλλά με τον καιρό σταμάτησαν. Δεν ξέρω αν απορίφθηκε η πρόταση ή είναι εν αναμονή αλλά υπάρχουν πολλά συμφέροντα και δεν είναι εύκολο να γίνει αυτή η αλλαγή. Π.χ. στη Ραφήνα τόσα πρακτορεία δεν μπορούν από τη μια στιγμή στην άλλη να κλείσουν και επίσης ο δρόμος για Λαύριο λένε δεν είναι τόσο καλός και μπορεί να χρειάζεται επιδιόρθωση(πράγμα χρονοβόρο και μη οικονομικό). Τώρα όσο αφορά το λιμάνι της Ραφήνας για να προσπαθούν να το φτιάξουν έστω και με καθυστερήσεις(στην Ελλάδα ζούμε) λογικά θα παραμείνει όπως παλιά με τα καράβια της και τις γραμμές της. Επίσης κάθε πλοίο είναι ευπρόσδεκτο εκεί αρκεί να μην αντικαταστήσει κάποιο υπάρχον πλοίο γιατί όλα τους είναι πολύ αγαπητά και σεβαστά προς εμάς (επιβάτες, καραβολάτρες) και οποιαδήποτε αντικατάστασή τους θα ήταν πολύ δυσάρεστη!!!!!

papaioa_george
22-10-2008, 19:24
Ακόμα και το Πηνελόπη;;;

φανούλα
22-10-2008, 19:28
Με ποια έννοια το λες αυτό φίλε Γιώργο? Όσον αφορά την αντικατάσταση εννοείς?

heraklion
23-10-2008, 00:31
Είναι εύκολο να βρούμε πια καράβια έκαναν πρωινό δρομολόγιο στην συγγεκριμένη γραμμή την ημέρα 4-10-1998?
Πρίν απο 10 χρόνια και κάτι ημέρες.

papaioa_george
23-10-2008, 16:05
Αγαπητή φανούλα το Πηνελόπη καθώς επίσης και το Σουπερφέρρυ είναι πολύ παλιά καράβια και οι εταιρείες τους θα τα αποσύρουν το πολύ σε 3-4 χρονάκια. Έχουν ξεπεράσει το όριο της τριανταετίας και προσωπικά δε συμφωνώ καθόλου με το νόμο που λέει πως τα πλοία δεν έχουν όριο απόσυρσης αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση. ΄Πιστεύω πως τα πλοία τριανταετίας πρέπει να παροπλίζονται άσχετα από την ιστορία τους ( Γεώργιος Εξπρές) ή την προτίμηση του κόσμου (πχ ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ - ΠΗΝΕΛΟΠΗ ) . Εξ αιτίας των παλαιών πλοίων γίναμε μια σχετικα΄κατώτερη ναυτική δύναμη σε σχέση με άλλες χώρες . Εμείς που είμαστε ναυτικός λαός θα έπρεπε να είχαμε νέα πλοία ( ΑΚΟΥΑ , ΘΕΟΛΟΓΟΣ , ΑΡΙΑΔΝΗ , ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΕΝΑ) όχι πλοία σαν τα (Πηνελόπη Α, Χοζοβιώτισσα , Μακεδών κτλπ.)Γι ΄αυτό είμαι υπέρ της αντικατάστασης των δύο αυτών πλοίων.

φανούλα
23-10-2008, 16:17
Νίκο έψαξα για τα δρομολόγια που είπες και προσωπικά δε βρήκα κάτι. Ίσως ο Roi ξέρει με αυτό το τεράστιο και πανέμορφο αρχείο που έχει. Όσο για σένα φίλε Γιώργο το Πηνελόπη Α. δεν έχει καμία σχέση με το Χοζοβιώτισσα ούτε το Μακεδών. Η Πηνελόπη είναι εντάξει σε όλα της παρά την ηλικία της. Επίσης από αυτά τα πλοία ζούμε κάθε χειμώνα στα νησιά γιατί μόνο αυτά κάθονται μαζί μας και όχι τα καινούργια. Επίσης αν κάποιος δεν προτιμάει αυτά τα καράβια αν και ακόμα είναι αξιόπλοα τότε μπορεί να τα αποφύγει διαλέγοντας τα καινούργια της γραμμής (ο καθένας με τα γούστα του που λέμε).;):D

papaioa_george
23-10-2008, 16:25
Συμφωνώ ότι είναι καλύτερη αλλά με παραξενεύει που ο κόσμος την προτιμά.

φανούλα
23-10-2008, 16:32
Όταν ένα καράβι είναι τόσα χρόνια στη γραμμή χωρίς να έχει δημιουργήσει προβλήματα σε κανένα, να φτάνει πάντα στην ώρα του ή και πιο νωρίς και να είναι και σταθερό(οι πιο πολλοί στεριανοί ζαλίζονται) λογικό είναι να την προτιμούν. Γι αυτό και η αγαπημένη μας Πηνελόπη παρά την ηλικία της παραμένει επάξια κοντά μας και ελπίζουμε για αρκετό καιρό ακόμα!!!!!!:D:cool::D

papaioa_george
24-10-2008, 15:56
Ίσως να είναι και έτσι. Μήπως θημάσαι πιο δρομολόγιο έκανε το Εξπρές Αθηνά και πιο το Εξπρές Αφροδίτη ;

φανούλα
24-10-2008, 16:03
Το Αθηνά επί κατοχής Ventouris Sea Lines έκανε Πειραιά-Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο και επί HF-HFD-HSW Ραφήνα-Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο όπως επίσης και το Αφροδίτη αν θυμάμαι καλά που προσωπικά πολύ μου άρεσε.

papaioa_george
25-10-2008, 11:28
Τελικά καλά θυμάμαι. Δηλαδή πόσα χρόνια έχει η Ραφήνα να δει πλοία που να πιάνουν Σύρο;

φανούλα
25-10-2008, 11:43
Η Ραφήνα μας με τα πολλά μποφόρια της(σήμερα ειδικά) έχει να δει καράβι Συριανό περίπου 9 χρόνια το λιγότερο. Επίσης να διορθώσω για πριν ότι η Αθηνούλα δεν έπιανε Σύρο αλλά ήταν κι αυτή από τα περίφημα καράβια της ΑνδροΤηνοΜυκονίας:smile:.

BULKERMAN
25-10-2008, 11:44
Φανουλα να σε διορθοσω μιας και ειμαι απο Ανδρο.
Το Αθηνα δεν εχει κανει ποτε το δρομολογιο Πειραια-Ανδρο-Συρο-Τηνο-Μυκονο και απο Ραφηνα οταν εκανε δρομολογια εκανε το κλασσικο Ανδρο-Τηνο-Μυκονο.Το μονο πλοιο που ειχε η Ανδρος απο Πειραια ηταν το Αιολος Εξπρες στι ξεκινημα του αλλα και αυτο για λιγα δρομολογια.

Roi Baudoin
25-10-2008, 12:39
Φανούλα, το 2004 το "Άγιος Γεώργιος" του Βεντούρη έκανε δρομολόγια από τη Ραφήνα για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Θήρα (κάθε Παρασκευή) και Σύρο-Πάρο-Νάξο-Άμοργό (κάθε Κυριακή).
Το "Εξπρές Αθηνά" έχει κάνει, από ότι θυμάμαι το δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο. Αυτό, όμως, με επιφύλαξη. Αυτό το δρομολόγιο γινόταν κάθε Κυριακή, στις 20:00. Το δρομολόγιο το έκανε συνήθως το "Superferry II". Έχω την εντύπωση ότι επί της κοινοπραξίας με το "Πηνελόπη Α" το έκανε για λίγο και το "Αθηνά".
Ένα ακόμα πλοίο που έπιανε Άνδρο από Πειραιά ήταν το "'Αγιος Ραφαήλ". Κάθε Παρασκευή, το 1998, ξεκινούσε ένα δρομολόγιο από Πειραιά που έπιανε και στην Άνδρο κσι συνέχιζε για πάνω.

papaioa_george
27-10-2008, 11:35
Και το Παναγία Εκατονταπυλιανή τί έκανε ; Αλήθεια, θυμάστε ποιά πλοία έκαναν δρομολόγια από Ραφήνα με τη HF - HFD - HSW;

Roi Baudoin
27-10-2008, 17:14
Φίλε, μην μπερδεύεις τις χρονολογίες.
Παραπάνω μιλάμε για το 1999.
Τη χρονιά εκείνη δημιουργείται στη Ραφήνα η Κοινοπραξία Κυκλάδων, στην οποία συμμετέχουν τα πλοία "Πηνελόπη Α" και "Εξπρές Αθηνά".
Έχει προηγηθεί, στα τέλη του 1998, η πώληση του "Μπάρι Εξπρές" στον Κώστα Αγαπητό. Τότε έσπασε η παλιά κοινοπραξία της Ραφήνας (Strintzis Lines, Agoudimos Lines, Ventouris Ferries).
Η καινούρια, βέβαια, κοινοπραξία υπήρξε βραχύβια, μιας και κράτησε μόνο μια χρονιά.
Εκείνη τη χρονιά κάθε Κυριακή έφευγε από τη Ραφήνα, στις 20:00, ενναλάξ το "Πηνελόπη Α" και το "Εξπρές Αθηνά" για Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

Το 1999 το "Παναγία Εκατονταπυλιανή" ταξιδεύει στη γραμμή της Παροναξίας για τον Αντώνη τον Αγαπητό.

Από την επόμενη χρονιά (2000) πέρασαν, κατά καιρούς, από τη γραμμή της Ραφήνας για την Hellas Ferries το "Εξπρές Πηνελόπη" (σε σταθερή βάση μέχρι και το 2003), το "Εξπρές Αθηνά" (για αρκετά χρόνια), το "Εξπρές Άδωνις" (περιστασιακά, το 2000 και το 2001), το "Εξπρές Άρτεμις (για λίγο το 2000), το "Εξπρές Σαντορίνη" (για πολύ λίγο), το "Εξπρές Ποσειδών" (για πολύ λίγο), το "Εξπρές Απόλλων" (το 2004) και το "Εξπρές Αφροδίτη" (το 2004).

Πάμε, όμως πίσω, στα 1999 για να δούμε τα δρομολόγια της βραχύβιας εκείνης Κοινοπραξίας Κυκλάδων.

21379

noulos
30-10-2008, 19:58
Το 2004 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ραφήνα αφού συναντήθηκαν εκεί τα 3 αδελφάκια. Η Πηνελόπη μόλις είχε επιστρέψει στον Αγούδιμο, το Εξπρές Απόλλων είχε δρομολογηθεί από την Hellas Ferries Ανδρο-Τήνο-Μύκονο και το ο Αγιος Γεώργιος αναβίωσε τον θρύλο της Ventouris Sea Lines. Μάλλιστα ήταν η χρονιά που υπήρχαν 5 πλοία στην ανδροτηνομυκονία: Πόπη, ΣΦ 2, Εξ. Απόλλων, Αφροδίτη και Aqua.

heraklion
31-10-2008, 00:32
Χωράει πέμπτο πλοίο στην γραμμη?

Mixalhs_13
31-10-2008, 16:13
Στο αμεσο μελλον θα εχουμε δρομολογιο για Δωδεκανησα ; :(

papaioa_george
31-10-2008, 17:42
Αγαπητέ heraklion είμαι σίγουρος ότι χωράνε 5 πλοία στη γραμμή αλλά έχω μια αμφιβολία αν χωράνε όλα μαζί στο λιμάνι της Ραφήνας.Όσο για εσένα αγαπητέ Μιχάλη ,σύμφωνα με όσα γνωρίζω είμαι αισιόδοξος.

φανούλα
01-11-2008, 09:50
Heraklion στο λιμάνι της Ραφήνας χωράνε σίγουρα 4 πλοία και αν διανυκτερεύει κανένα και στη Μύκονο τότε η γραμμή μπορεί να έχει ακόμα και 6 πλοία!!!!!!!!!! Επίσης Roi ευχαριστώ πολύ που με διόρθωσες πιο πάνω!!!!!!

τηνος εξπρες
02-11-2008, 11:11
διανυκτερευση στη ραφηνα μπορουν να κανουν εως και εξι πλοια και αυτο εχει γινει αρκετες φορες, χωρις να υπολογιζουμε τα μικρα ταχυπλοα

papaioa_george
02-11-2008, 18:46
Με τα έργα που γίνονται βάλε άλλα 2-3.....

jimmy_techsound
04-11-2008, 20:59
Πριν 4 – 5 χρόνια δεν θυμάμαι καλά έφευγε από Ραφήνα το bs Ιθάκη για Σύρο Τήνο Μύκονο
αλλά δεν παρέμεινε πολύ για πιο λόγο μιας και η απόσταση είναι πολύ πιο μικρή από Πειραιά

Roi Baudoin
04-11-2008, 23:11
Φίλε, το "Blue Star Ithaki" ξεκίνησε τα δρομολόγιά του από τη Ραφήνα το καλοκαίρι του 2000. Μάλιστα το δρομολόγιό του ήταν για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη.
Δεν έμεινε για πολύ στη γραμμή.
Το φθινόπωρο του 2000 μεταφέρθηκε στον Πειραιά.
Ένας λόγος για αυτό ήταν ότι μετά το ναυάγιο του "Εξπρές Σαμίνα" στην Πάρο, το Υπουργείο επεδίωκε τη δρομολόγηση πλοίων νεότερης ηλικίας.
Ένας ακόμα λόγος είναι ότι η γραμμή από Ραφήνα για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη είναι εποχιακή και από το Σεπτέμβριο και μετά "κάθεται".
Αυτό δείχνουν οι επανειλημένες προσπάθειες δρομολόγησης που διαρκούσαν μέχρι το Σεπτέμβρη ("Ionian Sun", "Αγιος Γεώργιος").
Κάποια στιγμή, όμως, τη γραμμή μπορεί να την πάρει μια εταιρεία που να καταφέρει να κρατήσει το πλοίο.
Χρειάζεται υπομονή και καλή οργάνωση.

papaioa_george
05-11-2008, 14:39
Όπως ποιά εταιρεία;

Roi Baudoin
05-11-2008, 17:44
Κάποια στιγμή, πιστεύω, ότι θα γίνει.
Το πιο πιθανό είναι κάποια καινούρια εταιρεία για τη Ραφήνα.
Κάποια εταιρεία που θα προσπαθήσει να δρομολογήσει το πλοίο σε γραμμή που δεν θα έχει ανταγωνισμό.
Το μέλλον θα δείξει.

kastro
05-11-2008, 18:12
Ο ROI BAUDOIN αν ξέρει ποιά πλοία έκαναν πρωινά δρομολόγια από Ραφήνα για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο τον Οκτώμβριο του 1998.

sylver23
05-11-2008, 19:56
καστρο σε παρακαλω μην ξεκινησει παλι το ιδιο τροπαριο.τα ιδια ρωταγε και ο αδερφος σου και μετα μας ειπε οτι τελικα βρηκε με ποιο ταξιδεψατε εκεινο το πρωι..και να σας λειπει ενα πλοιο απο την -λιστα- που εχετε με τα πλοια που εχετε ταξιδεψει δεν πειραζει..

Mixalhs_13
06-11-2008, 12:21
Γινε πιο σαφης , φιλε μας papaioa_george !
Ανυπομονω :p

papaioa_george
08-11-2008, 10:56
Τί να σου πω ; Αφού η ΚΑLLISTI FERRIES ζήτησε τη γραμμή Άνδρο - Τήνο - Ικαρία - Σάμο μπορεί να γίνει και κάποια προέκταση από κάποια άλλη εταιρεία για Πάτμο ή και παρακάτω προς τα Δωδεκάνησα, ή ακόμα και για την Μυτιλήνη..... (αν γίνει δεκτή)

papaioa_george
08-11-2008, 12:57
Αγαπητέ Μιχάλη με συγχωρείς για τη χαζομάρα που έκανα . Ήθελα να πω για τη Χίο και είπα για Τη Μυτιλήνη . Αλήθεια , είχαμε ποτέ δρομολόγια για τη Μυτιλήνη ή προς τα εκεί;

papaioa_george
11-11-2008, 17:43
Άσχετο. Τί δουλειά έχει το Μακεδών αυτή τη στιφμή λίγα μίλια από την ακτή της Ραφήνας και με πλώρη προς αυτήν;;;;;:confused::confused::confused:

captain 83
11-11-2008, 18:01
Δες στο thread του ΜΑΚΕΔΩΝ και θα βρείς την απάντησή σου.

Roi Baudoin
11-11-2008, 18:22
Το 1979 το "Νήσος Χίος" ξεκίνησε τα δρομολόγιά του από τη Ραφήνα για τη Χίο (Λιμένας Μεστών). Τα δρομολόγια αυτά κράτησαν μέχρι το 1981.
Το βαπόρι τότε ήταν βαμμένο κόκκινο.
Το 1991, το "Ελλάς Εξπρές" του Νομικού έκανε δρομολόγια για Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο και για Μυτιλήνη-Χίο (νομίζω ένα δρομολόγιο την εβδομάδα).
Το πλοίο τότε δούλεψε πολύ καλά.
Το 1993 τη γραμμή την πήρε η ΝΕΛ με τον "Αλκαίο".
Ο "Αλκαίος" έκανε το κλασσικό δρομολόγιο για Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο, με προέκταση για Καβάλα ή Αλεξανδρούπολη.
Μια φορά την εβδομάδα έκανε το δρομολόγιο για Ψαρά-Σίγρι

papaioa_george
11-11-2008, 21:49
Δηλαδή ότι περίπου κάνει σήμερα το Παναγία Σουμελά & το Εξπρές Λήμνος. Γιατί έβλεπα σε μια παλιά φωτογραφία πλοίο με τα χρώματα της ΝΕΛ και παραξενεύτηκα όταν σκέφτηκα πως το πλοίο αυτό κάνει Ανδροτηνομυκονιά . Υπάρχει καμιά περίπτωση η γραμμή να επιστρέψει; ( Ρωτάω γιατί οι κάτοκοι ητς Λήμνου ζήτησαν να φύγει το Σουμελά από τη γραμμή . Η ΣΑΟΣ είναι κοντά στην πτώχευση οπότε αν πάρει τη γραμμή άλλη εταιρεία .....)

sylver23
11-11-2008, 22:04
η σαος δεν ειναι κοντα στην πτωχευση.....

papaioa_george
12-11-2008, 16:42
Αγαπητέ/ή " Τήνος Εξπρές " μπορείς να μας πεις περισσότερα σχετικά με το μήνυμά σου ( στον υπερσύνδεσμο) σε παρακαλώ ; Όσο για εσένα sylver 32 το παράκανα. Η ΣΑΟΣ δεν είναι τόσο κοντά στην πτώχευση αλλά η οικονομική ητς κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη. Με συγχωρείς.

http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=414&page=10

τηνος εξπρες
13-11-2008, 08:03
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ?

papaioa_george
13-11-2008, 16:57
Αν έχεις την καλοσύνη, να μας ενημερώσεις για το αν υπάρχει περίπτωση να βάλει ο του χρόνου κάποιο πλοίο από τη Ραφήνα.

τηνος εξπρες
14-11-2008, 19:53
ενδεχεται το καλοκαιρι το σινιαλο τις ΣΑΟΣ να υπαρχει και στη ραφηνα περισσοτερα σε λιγες ημερες , η ΚΑΛΛΙΣΤΗ FERRIES και αυτη θα εμφανιστει, κατι αλλο δεν υπαρχει προς το παρον, παντος μια προσωπικη εκτιμηση ειναι οτι εαν ο AGOUDIMOS δεν αναβαθμιστει και παραμινει με το πηνελοπη θα εχει την τυχη του ΓΟΥΤΟΥ που ηθελε με το ΚΥΘΝΟΣ να κοντραρει το επτανησος κ.α που κυριαρχουσαν τοτε στη γραμμη με αποτελεσμα μετα ολες οι προσπαθειες του να ειναι αποτυχημενες βλεπε ΧΑΡΟΥΛΑ .

φανούλα
14-11-2008, 20:07
Φίλε Τήνος εξπρές και συμπατριώτη υπάρχουν πολλοί λόγοι που το Πηνελόπη Α παραμένει στη γραμμή και είναι από τα λίγα έως ελάχιστα καράβια που δεν κρύβουν από πίσω τους συμφέροντα αλλά μια ιστορία και ένα όνομα που κάνει τον καπτά Μίμη να το κρατάει στη γραμμή και αξίζει συγχαρητήρια γι αυτό κατά τη γνώμη μου. Επίσης το καραβι αυτό ακόμα και σε αυτήν την ηλικία έχει τους επιβάτες του που το υποστηρίζουν μέχρι τέλους αφού γνωρίζουν την αξιοπιστία του. Τέλος δε γίνεται όλοι να έχουμε τα ίδια γούστα ούτε την ίδια αισθητική γι αυτό υπάρχουν και οι επιλογές και γι αυτό έχουμε κι άλλα βαπόρια στη γραμμή!!!

τηνος εξπρες
14-11-2008, 21:52
εχεις δικιο και συμφωνω αλλα η εκτιμιση ειναι προσωπικη και συνδυαζεται με την καθοδο και αλλων εταιρειων στη ραφηνα, αν το καταλαβες και εγω το καλο τις εταιρειας του ΑΓΟΥΔΙΜΟΥ την θελω , εταιρεια που κρατησε τη γραμμη σε υψηλο επιπεδο αλλα τωρα πρεπει να εκσυχρονηστει για να ειναι συμπαθεις και τα επομενα χρονια.

papaioa_george
15-11-2008, 20:29
Τελικά έγινε δεκτή η πρόταση για Α-Τ -Σάμο - Ικαρία ή όχι;;; Θέλω να πιστεύω πως του χρόνου θα δούμε το Corsica Express στη Ραφήνα σύμφωνα με το παραπάνω τουλάχιστον.

heraklion
15-11-2008, 21:41
Εγώ προτειμώ να υπάρχει στο λιμάνι της Ραφήνας όλο τον χρόνο πλοίο με τα χρώματα της HELLENIC SEAWAYS.:p

τηνος εξπρες
16-11-2008, 13:12
στη ραφηνα τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα και ολοι σιγα σιγα ετοιμαζονται για την επομενη σεζον, που τα πραγματα θα δυσκολεψουν για ολους.

Nick_Pet
16-11-2008, 17:43
στη ραφηνα τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα και ολοι σιγα σιγα ετοιμαζονται για την επομενη σεζον, που τα πραγματα θα δυσκολεψουν για ολους.

Δηλαδή? Τι εννοείς τα πράγματα θα δυσκολέψουν για όλους?

φανούλα
16-11-2008, 20:13
Μπαίνουν καινούργιες εταιρίες στη γραμμή άρα περισσότερος ανταγωνισμός κι έτσι δυσκολεύουν τα πράγματα!!!!

Nick_Pet
16-11-2008, 20:58
Μπαίνουν καινούργιες εταιρίες στη γραμμή άρα περισσότερος ανταγωνισμός κι έτσι δυσκολεύουν τα πράγματα!!!!

Πότε θα μπουν? Ποιές εταιρείες, η Kallisti? Ποιά πλοία?

φανούλα
16-11-2008, 21:03
Απ' όσα λένε παραπάνω κι απ' όσα ακούγονται η Καλλίστη και η Σάος ενδέχεται να μπούνε στη γραμμή!!! Τώρα για την Καλλίστη είχε ακουστεί στο παρελθόν για το Κορσίκα Εξπρές 3 για την Σάος δεν γνωρίζω:confused:

despo
16-11-2008, 21:15
Δηλαδή σε τι πάσχουν ειτε το 'Πηνελόπη' ειτε το 'Σουπερφέρρυ', σε δρόμο ?. Στο ξενοδοχειακό ?. Λες και είναι ταξείδι τόσων ωρών και πρέπει να προσφερουν τόσες ανέσεις στον επιβάτη. Μην ξεχνάμε και τα λιμάνια που δεν προσφέρονται για άνετους ελιγμούς. Προσωπικά νομιζω τα υπάρχοντα πλοία επαρκουν μια χαρά στις ανάγκες της γραμμής.

φανούλα
16-11-2008, 21:19
Θα συμφωνήσω κι εγώ σε αυτό despo αλλά η Καλλίστη άμα μπει θα πηγαίνει Σάμο Ικαρία κι όχι για να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα πλοία(καραβάρες)!! Τώρα για την Σάος δεν ξέρω τι θα κάνει ΑΜΑ μπει στη γραμμή!!

Nick_Pet
16-11-2008, 22:17
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η Kallisti για Άνδρο ειδικά δεν πρόκειται να πιάσει. Ποτέ δεν έπιασε ταχύπλοο στην Άνδρο λόγω του μικρού χρόνου των συμβατικών (2 ώρες) και των αυξημένων τιμών των ταχύπλοων.
Όσο για τη ΣΑΟΣ, αν μπει μετά από μερικά χρόνια θα λέμε "Πέρασε και δεν ακούμπησε".
Αν δε μπει κάποιο νέο πλοίο στη γραμμή, της κλάσης των BS ή των Νήσων, νομίζω ότι το τρομερό δίδυμο θα κυριαρχεί, ακόμα και αν πηγαίνουν με κουπιά!!!

heraklion
16-11-2008, 23:20
Το EXPRESS SANTORINI πιστεύω πως είναι καλό για την γραμμή.

papaioa_george
17-11-2008, 12:58
H SAOS με ποιο πλοίο μπορεί να μπει; Τα Αγιάσσου,Κρημνιώτισσα και Θεσσαλονίκη τα αποκλείουμε. Το ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ(Αθηνά) το συζητάμε. Όσο για τα Σουμελά , ΣΑΟΣ 2, ΑΡΣΙΝΟΗ , ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ δεν είναι αρκετά μικρά; Άντε να περάσουν Κάβο Ντόρο με 8άρι. Το Σαμοθράκη δεν θα ήταν καλή κίνηση γιατί 300 και κρεβάτια θα πάνε χαμένα . Το Μακεδονία.....
Οπότε τί γίνεται;;;

sylver23
17-11-2008, 15:15
εδω οργωνουν ολο το βορειο αιγαιο και οχι μονο ,τον καβο ντορο θα φοβηθουν??

τηνος εξπρες
17-11-2008, 15:33
παιδια και φιλοι καντε λιγο υπομονη η πολιτικη καθε εταιρειας ειναι διαφορετικη δεν φανταζεσται το τι αλλαγες θα εχουμε στη ραφηνα. Σιγουρα ολες προς το καλυτερο.

Leo
17-11-2008, 16:59
Νταν!!! Νταν!!! οι καμπάνες..... ??? Δεν πάει το μυαλό μου ότι άμεσα θα υπάρξουν και τρελές αλλαγές :rolleyes:

heraklion
17-11-2008, 19:36
H SAOS με ποιο πλοίο μπορεί να μπει; Τα Αγιάσσου,Κρημνιώτισσα και Θεσσαλονίκη τα αποκλείουμε. Το ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ(Αθηνά) το συζητάμε. Όσο για τα Σουμελά , ΣΑΟΣ 2, ΑΡΣΙΝΟΗ , ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ δεν είναι αρκετά μικρά; Άντε να περάσουν Κάβο Ντόρο με 8άρι. Το Σαμοθράκη δεν θα ήταν καλή κίνηση γιατί 300 και κρεβάτια θα πάνε χαμένα . Το Μακεδονία.....

Οπότε τί γίνεται;;;

Τα τρία πρώτα πλοία που αναφέρεις είναι RO/RO.Και μεγάλα για τα δεδομένα της γραμμής.

papaioa_george
18-11-2008, 17:11
Γι΄αυτό και τα αποκλείω...:p:p

noulos
18-11-2008, 18:04
Εγώ θα έλεγα ότι αποκλείω να μπει η ΣΑΟΣ στην γραμμή, αλλά αφού κάνει ο Κεντέρης άγονη όλα τα θεωρώ πιθανά!!! ;)
Αυτό που δεν ξέρω βέβαια είναι αν θα υπάρχει μέχρι το καλοκαίρι η συγκεκριμένη εταιρεία!!!

papaioa_george
18-11-2008, 22:20
Θα υπάρχει αφού όπως λένε στο thread αγοράζεται από τον Στρίντζη και τον Λασκαρίδη. (Με κάθε επιφύλαξη) Ο Στρίντζης σκέφτεται την αλλαγή πολιτικής προς τη Ραφήνα οπότε ίσως γίνει κάτι................

noulos
19-11-2008, 11:40
Αυτό έχω ακούσει και εγώ και αυτό εννοώ με το αν θα υπάρχει η εταιρεία. Αν θα υπάρχει με αυτό το όνομα και υπό το συγκεκριμένο καθεστός.

papaioa_george
19-11-2008, 17:07
H BLUE STAR είναι πιθανό να αντικαταστήσει το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ;

http://www.marinews.gr/article.asp?NewID=6383

sylver23
19-11-2008, 17:11
στο θεμα της μπλου σταρ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=53&page=37) (στο φορουμ)εχει συζητηθει ηδη αυτο που ρωτας.

τηνος εξπρες
22-11-2008, 19:41
ξερει κανεις ποτε φευγει για ετησια το πηνελοπη

Rocinante
22-11-2008, 19:44
Αρχες Φεβρουαριου και επιστρεφει το Superferry II

citcoc
22-11-2008, 20:01
Η το Ιθακη....!!!!;) Δεν ξερουμε τι θα γινει!

τηνος εξπρες
22-11-2008, 20:01
Αρχες Φεβρουαριου και επιστρεφει το Superferry II
σε ευχαριστω

citcoc
22-11-2008, 20:04
Εγω ψηφιζω Ιθακη...!:p

Nick_Pet
22-11-2008, 20:20
Εγω ψηφιζω Ιθακη...!:p
και αν μπει το Ιθάκη στη Ραφήνα, ποιό θα το αντικαταστήσει στον Πειραιά?

papaioa_george
25-11-2008, 21:16
TO SUPERFERRY!!!!!!! :p:p Μακάρι να έρθει.

φανούλα
25-11-2008, 21:33
Ώστε να είναι συνέχεια παρέα με τον καλύτερο καραβολάτρη του!!!! Λέο ακούς??? Τι έχεις να πεις γι αυτό???:rolleyes::rolleyes:

Rocinante
25-11-2008, 22:42
Ώστε να είναι συνέχεια παρέα με τον καλύτερο καραβολάτρη του!!!! Λέο ακούς??? Τι έχεις να πεις γι αυτό???:rolleyes::rolleyes:
Μα αυτος ειναι ΝΕΛιτης...

sylver23
26-11-2008, 01:43
δηλ αυτο που λετε δεν το καταλαβαινω..ενταξει πιο νεο το ιθακη,,,αλλα δεν μπορω να καταλαβω σε τι υπερτερει απο το σουπερφερυ...αμα φυγει και σας ερθει το ιθακη μην ακουσω παραπονα ...την βαψατε:p:p:p

Leo
26-11-2008, 06:47
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα για το 2009 μέχρι τον Οκτώβριο, το οποίο μου έδωσε ο φίλος El Greco, δεν κουνιέται τίποτα στα γνωστά μας λιμάνια τουλαχιστόν για τη γραμμή που συζητάμε εδώ και όσον αφορά τα Blue. Μην πλάθετε μύθους λοιπόν. Οι γνώριμες σιλουέτες θα είναι παρεούλα στην Ραφήνα, όπως και τα περασμένα χρόνια, εκτός κι αν γίνει κανένα μπάμ... λέω εγώ τώρα :rolleyes:.

BULKERMAN
26-11-2008, 08:33
κακα τα ψεμματα ολοι θελουμε καινουργια πλοια στη γραμμη,αλλα το διδυμο της ραφηνας δυσκολο πολυ να αντικατασταθει...
που να βρεις πλοιο με το πρωτοκολλο του βαποραρου και της ποπης?πρεπει να ναι κατι πολυ καλο για να γινει η αντικατασταση!
οσο αντεχουν θα δουλευουν στη γραμμη.
οσο για το ιθακη...καλο και αγιο δεν λεω..καινουργιο σχετικα πλοιο,με ταχυτητα αλλα η γραμμη εδω σε αυτα τα νησια ειναι πολυ περιεργη!και ο κοσμος...η χωρητικοτητα σε ι.χ και φορτηγα ειναι σημαντικος παραγοντας .

trjim2k5
26-11-2008, 14:20
Ρε παιδιά, εμένα μου φαίνεται οτι το Superferry παρόλο που είναι πολύ παλιότερο κάνει πολύ καλύτερο ταξίδι από το BS Ithaki. Ειδικά όταν έχει καιρό...Εντάξει με το Ithaki έχω ταξιδέψει κανά 2 φορές, ενώ με το Superferry άπειρες, αλλά αυτή είναι η εντύπωση μου...
Μια χαρά είναι τα πλοία στη Ραφήνα! Αν κάποιος θέλει ντε και καλά καινούριο πλοίο, υπάρχει και ο Θεολόγος...

Nick_Pet
26-11-2008, 17:35
Ρε παιδιά, εμένα μου φαίνεται οτι το Superferry παρόλο που είναι πολύ παλιότερο κάνει πολύ καλύτερο ταξίδι από το BS Ithaki. Ειδικά όταν έχει καιρό...Εντάξει με το Ithaki έχω ταξιδέψει κανά 2 φορές, ενώ με το Superferry άπειρες, αλλά αυτή είναι η εντύπωση μου...
Μια χαρά είναι τα πλοία στη Ραφήνα! Αν κάποιος θέλει ντε και καλά καινούριο πλοίο, υπάρχει και ο Θεολόγος...

Συμφωνώ απόλυτα. Αφού μια χαρά είναι τα υπάρχοντα πλοία στη Ραφήνα, δεν υπάρχει λόγος για αμφίβολες αλλαγές...;)

papaioa_george
26-11-2008, 18:20
Παιδιά σας είναι εύκολο να μου λύσετε μια απορία; Στις 30 . 7 . 2000 ταξίδεψα από τη Ραφήνα για το Μαρμάρι με το πλοίο Εξπρές Κάρυστος , που έφευγε μεσημεριανή ώρα (ΝΟΜΙΖΩ περίπου 2.15). Πήγα στο Μαρμάρι , κατέβηκα , παρακολούθησα το Κάρυστος να φορτώνει και να φεύγει. Μετά από 2 ώρες ξαναήρθε το Εξπρές Κάρυστος , φόρτωσε και έφυγε. Την ώρα που το έβλεπα να φεύγει ερχόταν από μακριά ένα άλλο πλοίο , δε θυμάμαι όνομα αλλά ήταν βαμμένο με τα χρώματα του Μαρμάρι Εξπρές ( τις χαρακτηριστικές γραμμές ). Φόρτωσε και έφυγε , δε θυμάμαι προς ποιά κατεύθυνση. Όπως έφευγε ήρθε και άραξε στο λιμάνι το Μαρμάρι Εξπρές το οποίο εγώ περίμενα ( Το άγνωστο πλοίο(δε θυμάμαι το ονομα του) δεν είχε βγει καλά καλά από το λιμάνι) . Μπορεί να μου πει κάποιος σας παρακαλώ το όνομα του πλοίου εκείνου και άν ήταν από Ραφήνα ή όχι;

papaioa_george
26-11-2008, 21:06
Μήπως να ήταν από Λαύριο;

Giorgos_D
28-11-2008, 12:45

Το Ιθάκη οταν εχει τον καιρο από πλωρα κουνάει πολύ και κυρίως το πλωριό κομμάτι του πλοίου. Ακομα και μέσα σε λιμάνι οταν εισαι στην 1η θέση ή στη γέφυρα το νοιώθεις το κουνηματάκι. Αψογη συμπεριφορά εχει, οταν εχει τον καιρό δευτεροπρυμα.

Αντίθετα το Superferry ΙΙ, λόγω της προσθήκης βάρους πρύμα, αλλα και την διαπλάτυνση της πρύμνης του, μποτζάρει ακόμα και με τις μικρές διορθώσεις πορείας και έχει άσχημη συμπεριφορά με τον καιρό από δευτερόπρυμα. Με τον καιρό από πλώρα έχει πολύ καλή συμπεριφορά.

Είχα ξαναγράψει και παλιότερα, πως το Ιθάκη δεν το θέλουν οι μόνιμοι επιβάτες της γραμμής, και αυτό φάνηκε όταν αντικατέστησε κάποιες φορές στο παρελθόν το Superferry II.

Ιδανικό βαπόρι για τη γραμμή, είναι το Νήσος Μύκονος, όπως ήταν και το αρχικό του πλάνο να δρομολογηθεί εκεί ως Superferry Μύκονος (1999)...Και σε κάτι τέτοιο προσανατολίζεται τώρα η Blue Star.

sylver23
28-11-2008, 12:48
αμην και πότε....

Leo
28-11-2008, 15:13
.............................Αντίθετα το Superferry ΙΙ, λόγω της προσθήκης βάρους πρύμα, αλλα και την διαπλάτυνση της πρύμνης του, μποτζάρει ακόμα και με τις μικρές διορθώσεις πορείας και έχει άσχημη συμπεριφορά με τον καιρό από δευτερόπρυμα. Με τον καιρό από πλώρα έχει πολύ καλή συμπεριφορά...........................

Συμφωνώ με την περιγραφή του Γιώργου Δ και προσθέτω ότι το αδελφό του Express Limnos, είναι λιγο χειρότερο απο το Superferry II στην συμπεριφορά του στην θάλασσα.

Roi Baudoin
28-11-2008, 21:01
Σχετικά με το ερώτημα του φίλου papaioa george, να θυμηθούμε ότι το καλοκαίρι του 2000 στη γραμμή του Μαρμαρίου ταξίδευαν το "Κάρυστος" (με τα σινιάλα του Μιλιλή) και το "Μαρμάρι Εξπρές".
Έχω την εντύπωση ότι το "Εξπρές Κάρυστος" έκανε δρομολόγια από το Λαύριο για την Κέα.
Πιθανόν, να αναφέρεται στο "Κάρυστος" του Μιλιλή, πιθανόν και όχι.
Πάντως, το 2000 το "Εξπρές Κάρυστος" ΄πρέπει να ήταν στο Λαύριο.

papaioa_george
03-12-2008, 20:07
Έχεις δίκιο και με συγχωρείς. Δεν μπορώ να θυμάμαι με ακρίβεια. Σκέψου ότι τότε ήμουν περίπου 17. Ήταν το πρώτο μου ταξίδι με πλοίο και ήμουν εντελώς άσχετος γιατί μεχρι το 1997 κατοικούσα στη Λάρισα. Όπως φαίνεται το Εξπρές Κάρυστος μου αποτυπώθηκε στη μνήμη γιατί το έβλεπα συχνά στη Ραφήνα παλαιότερα. Όμως τότε ποιά άλλα πλοία ήταν με τα χρώματα του Μαρμάρι Εξπρές και μπορεί να βρέθηκαν στο Μαρμάρι ;

citcoc
21-12-2008, 21:12
Corsica Express III is coming........................!!!!:razz:

papaioa_george
22-12-2008, 15:41
Και αντικαθιστά το Θεολόγο που πήγε για ........................ ;

noulos
23-12-2008, 19:08
Κάτι πιο συγκεκριμένο υπάρχει;

papaioa_george
23-12-2008, 19:18
Oxi , δεν με κατάλαβες. Ρωτάω αν ο Θεολόγος πήγε για δεξαμενισμό

noulos
24-12-2008, 12:24
Γενικά ρωτάω αν έχουμε κάτι συγκεκριμένο για το Corsica. Ο Θεολόγος το ξέρω ότι δεν "κουνιέται"!!! ;)

citcoc
10-01-2009, 12:19
Αν ισχύουν οι φήμες οτι το highspeed 3 θα πάει Κρήτη και ότι το 2 θα φύγει από ραφήνα τοτε θα μείνει χωρίς ταχύπλοο που σημάινει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για τους ραφηνιώτες αλλά και τους γύρω....!!!!:( Θα μείνουν μονο με το seajet και ισως με κανα flyingcat....!!

Nick_Pet
11-01-2009, 12:38
Τα ταχύπλοα της Ραφήνας έχουν κόσμο?

papaioa_george
13-01-2009, 20:41
:( Θα μείνουν μονο με το seajet και ισως με κανα flyingcat....!!

Και με το Corsica Express 3:p

papaioa_george
13-01-2009, 20:46
Τα ταχύπλοα της Ραφήνας έχουν κόσμο?

Έψαχνα για κάποια Παρασκευή απόγευμα για αμάξι για να πάω στη Νάξο με το Highspeed . Δεν βρήκα τίποτα και από απλές θέσεις είχε ελάχιστες σύμφωνα με το πρακτορείο. Τελικά πήγα το Σάββατο με το πρωινό στις 7.25 και το αμάξι το έφερε ο αδερφός μου τη Δευτέρα. Καταλαβαίνεις.

noulos
14-01-2009, 08:11
Αν ισχύουν οι φήμες οτι το highspeed 3 θα πάει Κρήτη και ότι το 2 θα φύγει από ραφήνα τοτε θα μείνει χωρίς ταχύπλοο που σημάινει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για τους ραφηνιώτες αλλά και τους γύρω....!!!!:( Θα μείνουν μονο με το seajet και ισως με κανα flyingcat....!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ HS3 ΚΡΗΤΗ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ!!! ;)

hsw
14-01-2009, 18:07
γιατί το λες αυτό; πιστεύεις πως η κίνηση αυτή θα είναι αποτυχία;

noulos
14-01-2009, 23:11
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!
ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΕ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΑΠΕΣΥΡΑΝ.

giorgos_249
27-02-2009, 14:04
το Αqua Jewel θα είναι και το 2008 στη γραμμή με τοπικά για Άνδρο.Αυτό θα γίνει γιατί θα αντικατασταθεί από καινούριο πλοίο που θα έχει ταχύτητα 23..;)

Παιδιά Καλησπέρα!

Είμαι ένα νέο μέλος του forum αφού η εγγραφή μου έγινε μόλις σήμερα. Το forum σας με βοηθάει να ενημερώνομαι για θέματα που αφορούν την ακτοπλοϊα μας πολύ αξιόπιστα καθώς σας παρακολουθώ ως αναγνώστης για χρόνια. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το έργο σας και να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε.

Έχετε την καλοσύνη να μου απαντήσετε αν τελικά το Aqua Jewell θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο ; Αν ναι ποιο; Μήπως αντί για το καινούριο πλοίο που θα έχει ταχύτητα 23 θα έρθει το Corsica Express Three ή καποιο απο τα νεα speedrunner;

thanos75
27-02-2009, 14:35
Καλησπέρα και από εμένα...
Και εγώ καινούριος στο forum, σήμερα έγινα μέλος και επί τη ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την όμορφη παρέα που μου κάνετε και που με ενημερώνετε για τα τεκταινόμενα στα καράβια μας.
Αλήθεια θα φύγει το aqua jewel από τη Ραφήνα? Για ποιό λόγο? Σε ποιά γραμμή θα πάει? Κρίμα γιατί θεωρώ ότι ήταν το πιο όμορφο σκαρί στο λιμάνι τα τελυταία χρόνια

Υ.Γ.
Έχω σπίτι κοντά στη Ραφήνα εδώ και αρκετά χρόνια και νοιώθω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το συγκεκριμένο λιμάνι και τα πλοία του

τηνος εξπρες
06-03-2009, 17:22
δε θα φυγει το ακουα απο ραφηνα απο οσο ξερω

giorgos_249
06-03-2009, 18:24
Μακάρι......

Vortigern
09-03-2009, 11:32
Παιδιά Καλησπέρα!

Είμαι ένα νέο μέλος του forum αφού η εγγραφή μου έγινε μόλις σήμερα. Το forum σας με βοηθάει να ενημερώνομαι για θέματα που αφορούν την ακτοπλοϊα μας πολύ αξιόπιστα καθώς σας παρακολουθώ ως αναγνώστης για χρόνια. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το έργο σας και να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε.

Έχετε την καλοσύνη να μου απαντήσετε αν τελικά το Aqua Jewell θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο ; Αν ναι ποιο; Μήπως αντί για το καινούριο πλοίο που θα έχει ταχύτητα 23 θα έρθει το Corsica Express Three ή καποιο απο τα νεα speedrunner;

Ισως ερθει το ενα απο τα speedrunner 3-4...
Περιμενουμε τις εξελιξεις...

giorgos_249
10-03-2009, 17:31
Ισως ερθει το ενα απο τα speedrunner 3-4...
Περιμενουμε τις εξελιξεις...

Ας έρθει το Speedrunner , είναι ευπρόσδεκτο αρκεί τα πλοία στη γραμμή να είναι 4 και να μην αντικαταστήσει κάποιο . Δηλαδή θα έχουμε 4 πλοία (ΠΗΝΕΛΟΠΗ , ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ , ΘΕΟΛΟΓΟ,ΑΚΟΥΑ ) και 5 ταχύπλοα (HIGHSPEED 2,HIGHSPEED 3 ,SEAJET II , CORSICA EXPRESS THREE , SPEEDRUNNER). Αν δεν είναι έτσι πόσα πλοία και πόσα ταχύπλοα θα έχουμε;

captain 83
10-03-2009, 21:08
5 ταχύπλοα δεν είναι πολλά για την γραμμή Άνδρο-Τήνο-Μύκονο;

Leo
10-03-2009, 21:15
To Highspeed 3 απ' όσο διάβασα εδώ σε άλλο πόστ θα κανει Ιό-Θήρα. Το Corsica express three πρέπει πρώτα να ξεμπλέξει απο την Αλεξανδούπολη/Σαμοθράκη και να δούμε αν και που θα πάει.
Δηλαδή μείναμε με το καλσικό seajet II και το Highspeed 2 που θα κάνει Τήνο Μύκονο μόνο και βλεπουμε. Κοντός ψαλμός και αύριο θα δούμε τα ημιτελικά.

scoufgian
10-03-2009, 21:20
Δηλαδή μείναμε με το καλσικό seajet II .
εχω την εντυπωση πως ουτε το seajet2 θα ειναι.το seajet2 απ οτι ξερω ονομαστηκε seajet βαφτηκε λευκο και απο δω πανε και οι αλλοι

32064

αιγαιοπλόος
10-03-2009, 23:46
Το Highspeed 2 θα εξακολουθήσει πιστεύω να κάνει Ραφήνα - Τήνο - Μύκονο (Νάξο - Παρο) και μετά να γυρίζει πίσω στη Ραφήνα. Για κυκλικό προς Πειραιά, δεν το βλέπω.

Για το Highspeed 3 βλέπω να το βάζουν στη θέση του Flyingcat 4 (Ηράκλειο - Θήρα - Ιο - Πάρο - Μύκονο). Δρομολόγιο που αποδίδει χρυσάφι στην HSW (σχεδόν πάντα γεμάτο) και που θα αποφέρει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, δεδομένου ότι το Highspeed 3 έχει πολύ μεγαλύτερο πρωτόκολλο επιβατών από το Flyingcat 4 και παίρνει και αυτοκίνητα. Είναι βέβαια λίγο πιο αργό αλλά μια χαρά θα τα πάει, κατ' εμέ.

Rocinante
10-03-2009, 23:58
Σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω ποιος μου ειπε οτι φετος απο Ραφηνα Highspeed σε αυτη τη γραμμη δεν...
Και επειδη δεν θυμαμε το ατομο να μην θεωρηθει εγκυρο αυτο που γραφω εκτος αν το δει αυτος που εχω ξεχασει και το επιβεβαιωσει...

Leo
11-03-2009, 05:03
Το Highspeed 2 θα εξακολουθήσει πιστεύω να κάνει Ραφήνα - Τήνο - Μύκονο (Νάξο - Παρο) και μετά να γυρίζει πίσω στη Ραφήνα. Για κυκλικό προς Πειραιά, δεν το βλέπω.

Για το Highspeed 3 βλέπω να το βάζουν στη θέση του Flyingcat 4 (Ηράκλειο - Θήρα - Ιο - Πάρο - Μύκονο). Δρομολόγιο που αποδίδει χρυσάφι στην HSW (σχεδόν πάντα γεμάτο) και που θα αποφέρει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, δεδομένου ότι το Highspeed 3 έχει πολύ μεγαλύτερο πρωτόκολλο επιβατών από το Flyingcat 4 και παίρνει και αυτοκίνητα. Είναι βέβαια λίγο πιο αργό αλλά μια χαρά θα τα πάει, κατ' εμέ.

Μπορεί νμα παίξει κι αυτό το σεβνάριο μόνο μου τα flyingcat 3 και 4 είναι πυραυλάκια (χτυπάνε 40άρια) ενώ τα Highspeed 2 & 3 είναι "τρία πουλάκια" με το ζόρι τα 30 κι άν!

giorgos_249
11-03-2009, 16:45
Μπορεί νμα παίξει κι αυτό το σεβνάριο μόνο μου τα flyingcat 3 και 4 είναι πυραυλάκια (χτυπάνε 40άρια) ενώ τα Highspeed 2 & 3 είναι "τρία πουλάκια" με το ζόρι τα 30 κι άν!

Μήπως εδώ υπάρχει ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα; Τα flyingcats δεν παίρνουν αυτοκίνητα.

giorgos_249
11-03-2009, 16:56
Κάπου (http://www.openseas.gr/OPENSEAS/searchOutwardRoute.do?lang=el&from=RAF&to=%2A&date=17%2F04%2F2009&Submit.x=28&Submit.y=9) είδα ότι το seajet θα κάνει δρομολόγια ( τουλάχιστον για το Πάσχα)

Οσο για την hsw δεν εμφανίζεται πουθενα.

captain 83
11-03-2009, 17:26
H HSW δεν έχει ανοίξει ακόμη τα πλάνα της για όλα τα πλοία της για την περίοδο από τον Απρίλιο και μετά.

giorgos_249
11-03-2009, 17:27
Πάλι καλά...

polykas
12-03-2009, 10:27
Kαι εγώ άκουσα ότι μάλλον δεν θα υπάρχει HS από Ραφήνα.Μάλλον θα την βολέψουν με κανένα fc.Kοντός ψαλμός αλληλούια,ίδωμεν.

giorgos_249
15-03-2009, 19:55
Υπάρχει μια περίπτωση να μην είναι ούτε το ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ. Για δέστε (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&tag=9464&pubid=6171129). Υπάρχει περίπτωση να φεύγει από Ραφήνα;

capten4
16-03-2009, 02:46
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΗSD 2....ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ 3, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 2.ΦΛΑΙΝ ΚΑΤ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΤΑ 99,9 % ΤΕΛΟΣ...

giorgos_249
27-03-2009, 10:47
Από αύριο ξεκινά δρομολόγια το SEAJET II. Σίγουρα μετονομάστηκε σε SEAJET γιατί το βλέπω ως SEAJET II στο opensea;

giorgos_249
04-04-2009, 11:45
Και τελικά θα έχουμε σίγουρα το Highspeed 2.

erwdios
30-04-2009, 11:37
Ξέρει κανείς αν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια αύριο 1 Μαΐου για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο?

roussosf
30-04-2009, 11:47
Ξέρει κανείς αν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια αύριο 1 Μαΐου για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο?
πολυ απλα ΟΧΙ

BULKERMAN
30-04-2009, 12:03
ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ!ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

noulos
30-04-2009, 12:23
3ήμερο είναι. Είναι δυνατόν να μην δουλέψουν τα πλοία;

roussosf
30-04-2009, 13:54
ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ!ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!αφου εχει κανονικα δρομολογια γιατι δεν σου λενε τα πρακτορεια στον πειραια οτι δεν θα γινουν δρομολογια ????????????

Leo
30-04-2009, 14:31
Εδώ μιλάμε για Ραφήνα και δομολόγια της Ραφήνας και μόνο. Τα πρακτορεία του Πριραιά λένε για τα τα δρομολόγια του Πειραιά. Μην μπερδευόμαστε ;).

sea world
30-04-2009, 14:39
TO KALYTERO 8A HTAN NA BLEPETE TO SITE THS EKASTOTE ETAIREIAS;)
GIA PARADEIGMA, H BLUE STAR FERRIES ANAKOINWNEI OTI TA DROMOLOGIA THS RAFHNAS ME TO PLOIO SUPERFERRY II 8A EKTELESTOUN KANONIKA!!
AP'TO PEIRAIA PALI OXI!
AYTO POU LEEI O LEO EINAI SWSTO! KOITATE LIMANIA ANAXWRHSHS;)

BULKERMAN
30-04-2009, 15:55
φιλε roussof στον Πειραια αυριο εχουν απεργια οι λιμενεργατες.για αυτο δεν εχει δρομολογια.αλλα στη Ραφηνα κανονικα.

erwdios
30-04-2009, 18:22
Τελευταία πληροφορία που μου είπαν από το λιμεναρχείο είναι πως αύριο έχει στάση εργασίας 8-12. Τα πρωινά θα γίνουν κανονικά, όπως και το Superferry που άλλαξε την ώρα από 8.05 σε 8. Οπότε και μετά τις 12 κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια.

Nick_Pet
30-04-2009, 19:30
Έχω την εντύπωση ότι δεν έχει βραδινά δρομολόγια, δηλαδή τα συνήθη της Παρασκευής, 19:00 του Πηνελόπη και 19:30 του Superferry νομίζω δε θα γίνουν.

giorgos_249
04-07-2009, 12:09
Εκτιμώ αρκετά ολα όσα έχει προσφέρει το Superferry II στη Ραφήνα όλα αυτά τα χρονια, αλλά λόγω της ηλικίας του κάποια στιγμή θα πρέπει να αποσυρθεί . Ποια πλοία κατά τη γνώμη σας είναι ικανά να αντικαταστήσουν το πλοίο ΟΤΑΝ αποσυρθεί ; ( αν και τις αναμνήσεις από τα ταξίδια με αυτό δεν τις αντικάθιστά κανένα)

αιγαιοπλόος
04-07-2009, 23:13
Εκτιμώ αρκετά ολα όσα έχει προσφέρει το Superferry II στη Ραφήνα όλα αυτά τα χρονια, αλλά λόγω της ηλικίας του κάποια στιγμή θα πρέπει να αποσυρθεί . Ποια πλοία κατά τη γνώμη σας είναι ικανά να αντικαταστήσουν το πλοίο ΟΤΑΝ αποσυρθεί ; ( αν και τις αναμνήσεις από τα ταξίδια με αυτό δεν τις αντικάθιστά κανένα)
Προς το παρόν το Superferry II (κατά πολλούς, ο "Βάπορας") δεν έχει κάποιον ισχυρό ανταγωνιστή στα πρωινά δρομολόγιά του. Δύο συμβατικά φεύγουν κάθε πρωί από Ραφήνα για Ανδρο - Τήνο - Μύκονο, με εξαίρεση την Παρασκευή και το Σάββατο που κάνει πρωινό Ραφήνα - Ανδρο - Τήνο - Μύκονο το Θεολόγος, που είναι και το μόνο πλοίο της γραμμής που μπορεί να ανταγωνιστεί τον βάπορα, κατ' εμέ.
Επί του παρόντος πάντως το Superferry II ταξιδεύει γεμάτο κόσμο και, δεδομένου ότι είναι πλοίο που έχει ξεπληρώσει προ πολλού τα δάνειά του, φέρνει μόνο χρήμα στην εταιρία του και δε φαίνεται να υπάρχει ανάγκη για αντικατάστασή του άμεσα. Να σημειώσω εδώ ότι η ευρυχωρία και η ελευθερία που επικρατεί στο εσωτερικό του Superferry II είναι ο λόγος που το προτιμούν χιλιάδες επιβάτες, που εκτιμούν το "καλό ταξίδι" και αγαπούν το ταξίδεμα με πλοίο.

Στο μέλλον τώρα: Μόλις παραλαβει η Blue Star τα δύο νεότευκτα πλοία της από την Κορέα, θεωρώ πιθανό να βάλει το ένα από αυτά στη θέση του Ιθάκη (Σύρος - Τήνος - Μύκονος) και να βάλει το Ιθάκη στη θέση του Superferry II. Μέχρι τότε όμως έχουμε καιρό.

noulos
05-07-2009, 15:23
Προς το παρόν το Superferry II (κατά πολλούς, ο "Βάπορας") δεν έχει κάποιον ισχυρό ανταγωνιστή στα πρωινά δρομολόγιά του. Δύο συμβατικά φεύγουν κάθε πρωί από Ραφήνα για Ανδρο - Τήνο - Μύκονο, με εξαίρεση την Παρασκευή και το Σάββατο που κάνει πρωινό Ραφήνα - Ανδρο - Τήνο - Μύκονο το Θεολόγος, που είναι και το μόνο πλοίο της γραμμής που μπορεί να ανταγωνιστεί τον βάπορα, κατ' εμέ.
Επί του παρόντος πάντως το Superferry II ταξιδεύει γεμάτο κόσμο και, δεδομένου ότι είναι πλοίο που έχει ξεπληρώσει προ πολλού τα δάνειά του, φέρνει μόνο χρήμα στην εταιρία του και δε φαίνεται να υπάρχει ανάγκη για αντικατάστασή του άμεσα. Να σημειώσω εδώ ότι η ευρυχωρία και η ελευθερία που επικρατεί στο εσωτερικό του Superferry II είναι ο λόγος που το προτιμούν χιλιάδες επιβάτες, που εκτιμούν το "καλό ταξίδι" και αγαπούν το ταξίδεμα με πλοίο.
Στο μέλλον τώρα: Μόλις παραλαβει η Blue Star τα δύο νεότευκτα πλοία της από την Κορέα, θεωρώ πιθανό να βάλει το ένα από αυτά στη θέση του Ιθάκη (Σύρος - Τήνος - Μύκονος) και να βάλει το Ιθάκη στη θέση του Superferry II. Μέχρι τότε όμως έχουμε καιρό.
Το γιατί το προτιμούν είναι κάτι που ούτε και οι ίδιοι καλά καλά δεν ξέρουν!!! Πολλοί από αυτούς θεωρούν ότι είναι must να ταξιδεύεις με το συγκεκριμένο και μάλλιστα στην 1η θέση!!!
Οσον αφορά το "καλό ταξίδι", γνώμη μου είναι ότι το ταξίδεμά του δεν πλησιάζει καν αυτό της Πόπης! Για το εσωτερικό του και γενικά τις υπηρεσίες που προσφέρει στον επιβάτη δεν μπορώ να πω κάτι κακό, το αντίθετο θα έλεγα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα της γραμμής υστερούν.
Και για τον αντικαταστάτη του, συμφωνώ και εγώ ότι θα είναι το Ιθάκι, ίσως και λίγο νωρίτερα!

thanos75
05-07-2009, 21:53
Το γιατί το προτιμούν είναι κάτι που ούτε και οι ίδιοι καλά καλά δεν ξέρουν!!! Πολλοί από αυτούς θεωρούν ότι είναι must να ταξιδεύεις με το συγκεκριμένο και μάλλιστα στην 1η θέση!!!
Οσον αφορά το "καλό ταξίδι", γνώμη μου είναι ότι το ταξίδεμά του δεν πλησιάζει καν αυτό της Πόπης! Για το εσωτερικό του και γενικά τις υπηρεσίες που προσφέρει στον επιβάτη δεν μπορώ να πω κάτι κακό, το αντίθετο θα έλεγα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα της γραμμής υστερούν.
Και για τον αντικαταστάτη του, συμφωνώ και εγώ ότι θα είναι το Ιθάκι, ίσως και λίγο νωρίτερα!
Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου πως η "Πόπη" είναι σαφέστερα πιο καλοτάξιδη, όμως το superferry υπερέχει στη διαρρύθμιση των χώρων και στην ευρυχωρία (η "Πόπη" υστερεί κάπως στον τομέα αυτό)...Πάντως όσον αφορά το γιατί το προτιμά ο κόσμος (και μάλιστα κόσμος που πρωτοταξιδεύει από Ραφήνα) νομίζω πως έχει να κάνει καθαρά με το brand name "blue star ferries" (λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σαν εγγύηση για αρκετό κόσμο άσχετο με τα πλοία που δεν γνωρίζει τις άλλες εταιρείες). Επιπλέον μέχρι λίγο καιρό επηρέαζε (ειδικά τους συχνούς ταξιδιώτες) και το όνομα Κώστας Τζώρτζης-όχι βέβαια πως οι καπετάνιοι των άλλων πλοίων ήταν ή είναι κακοί. Πάντως δεν θα με παραξενέψει προσωπικά όταν η blue star παραλάβει τα νεότευκτα, να δρομολογήσει ένα στη γραμμή Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, που ειναι πραγματικό χρυσωρυχείο

Rocinante
05-07-2009, 22:04
Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου πως η "Πόπη" είναι σαφέστερα πιο καλοτάξιδη, όμως το superferry υπερέχει στη διαρρύθμιση των χώρων και στην ευρυχωρία (η "Πόπη" υστερεί κάπως στον τομέα αυτό)...Πάντως όσον αφορά το γιατί το προτιμά ο κόσμος (και μάλιστα κόσμος που πρωτοταξιδεύει από Ραφήνα) νομίζω πως έχει να κάνει καθαρά με το brand name "blue star ferries" (λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σαν εγγύηση για αρκετό κόσμο άσχετο με τα πλοία που δεν γνωρίζει τις άλλες εταιρείες). Επιπλέον μέχρι λίγο καιρό επηρέαζε (ειδικά τους συχνούς ταξιδιώτες) και το όνομα Κώστας Τζώρτζης-όχι βέβαια πως οι καπετάνιοι των άλλων πλοίων ήταν ή είναι κακοί. Πάντως δεν θα με παραξενέψει προσωπικά όταν η blue star παραλάβει τα νεότευκτα, να δρομολογήσει ένα στη γραμμή Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, που ειναι πραγματικό χρυσωρυχείο
Υπαρχει βεβαια και ενα προβλημα που αν δεν υπηρχε σιγουρα θα ηταν τα πραγματα πολυ πιο ευκολα για την Blue star και για αυτη τη γραμμη αλλα και για την ΣυροΤηνοΜυκονια. Και αυτο το προβλημα ακουει στο ονομα "Λιμανι Τηνου". Οσο για αυτη τη γραμμη φαβορι εδω και καιρο ειναι το BS Ithaki. Ειναι ομως εντυπωσιακο το οτι το Ithaki υπερτερει εναντι του Βαπορα μονο στην ταχυτητα :rolleyes:

capten4
06-07-2009, 01:58
ΤΟ ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΕ ΘΕΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ 2011 ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ....ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ -ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ....

Nick_Pet
06-07-2009, 08:19
ΤΟ ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΕ ΘΕΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ 2011 ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ....ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ -ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ....

:confused::confused::confused:
Τι εξελίξεις? Πόσο σύντομα?

Rocinante
06-07-2009, 16:56
:confused::confused::confused:
Τι εξελίξεις? Πόσο σύντομα?
Ακουγονται διαφορα.Και πολλα. Αλλα επειδη ακουγονται ας περιμενουμε λιγο.

jimmy_techsound
06-07-2009, 20:42
Δεν μπορώ να πω ότι θα χαρούμε αν γίνουν οι αλλαγές που ειπώθηκαν παραπάνω

Rocinante
06-07-2009, 20:47
Παντως εγω τις προτιμησεις μου τις εχω εκφρασει εδω και καιρο οσον αφορα το μελλον αρκει βεβαια να γυρισει σε πρωινα.
ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π. Δαγκωτο.

dokimakos21
06-07-2009, 21:40
Ακουγονται διαφορα.Και πολλα. Αλλα επειδη ακουγονται ας περιμενουμε λιγο.

δλδ οταν λες ακουγονται πολλα??πες μας πανω κατω...!!

noulos
06-07-2009, 22:27
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΥΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦ2 ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΕΛΑΓΟΣ!!! :wink:

Rocinante
06-07-2009, 22:39
δλδ οταν λες ακουγονται πολλα??πες μας πανω κατω...!!
Συμπατριωτη μου ο φιλος noulos μωλις ανεφερε ενα απο αυτα που ακουγονται ;)

dokimakos21
06-07-2009, 22:46
Συμπατριωτη μου ο φιλος noulos μωλις ανεφερε ενα απο αυτα που ακουγονται ;)

Το ειδα πατριωτη..!!Κριμα..!!Απο οτι φανταζομαι παει για ιονιο κ στα χερια των στριτζεων??:rolleyes:
Οσο για αντικατασταση..απο ποιο?Απο το ιθακη??Δεν νομιζω να αφησει τον πειραια η blue star..!!

Rocinante
06-07-2009, 23:09
Το ειδα πατριωτη..!!Κριμα..!!Απο οτι φανταζομαι παει για ιονιο κ στα χερια των στριτζεων??:rolleyes:
Οσο για αντικατασταση..απο ποιο?Απο το ιθακη??Δεν νομιζω να αφησει τον πειραια η blue star..!!
Το ξαναλεω ολα αυτα ειναι φημες και οσο παραμενουν φημες ειναι σαν να μην υπαρχει θεμα. Περιμενουμε μιας και εχει αποδειχθει οτι απο οσα ακουγονται κατα καιρους ουτε τα μισα δεν πραγματοποιουνται.
Βεβαια πολυ θα μου αρεσε να δω το πλοιο με το Σ στο φουγαρο παιρνοντας μαλιστα σημαντικη παραταση ζωης ταξιδευοντας δυτικα και οχι...ανατολικα.
Τωρα οσον αφορα το Ιθακη δεν ειπε κανεις οτι θα αφησει η Blue Star τον Πειραια. Βεβαια το Ιθακη δεν μπορει να χαρακτηριστει με τιποτα ο συνεχιστης μιας δυναστειας (Επτανησος - Superferry II )
Πασχει σε κατι χαρακτηριστικο. Στην λαμψη.

dokimakos21
06-07-2009, 23:13
Συμφωνω απολυτα..!!Δυσκολα θα ξεχαστουν κ θα αντικατισταθουν αυτα τα βαπορια σε αυτη την γραμμη..!!

BULKERMAN
07-07-2009, 10:07
[quote=rocinante;228127]Το ξαναλεω ολα αυτα ειναι φημες και οσο παραμενουν φημες ειναι σαν να μην υπαρχει θεμα. Περιμενουμε μιας και εχει αποδειχθει οτι απο οσα ακουγονται κατα καιρους ουτε τα μισα δεν πραγματοποιουνται.
Βεβαια πολυ θα μου αρεσε να δω το πλοιο με το Σ στο φουγαρο παιρνοντας μαλιστα σημαντικη παραταση ζωης ταξιδευοντας δυτικα και οχι...ανατολικα.
Τωρα οσον αφορα το Ιθακη δεν ειπε κανεις οτι θα αφησει η Blue Star τον Πειραια. Βεβαια το Ιθακη δεν μπορει να χαρακτηριστει με τιποτα ο συνεχιστης μιας δυναστειας (Επτανησος - Superferry II )
Πασχει σε κατι χαρακτηριστικο. Στην λαμψη.[/quotΤ

Την λαμψη ειτε την εχεις ειτε δεν την εχεις..δεν αποκτιεται..
και το SUPERFERRY II την εχει σε μεγαλο βαθμο.του ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ηταν εκτυφλωτικη η λαμψη παντως!!

giorgos_249
07-07-2009, 11:22
Υπάρχει καμιά περίπτωση να αντικατσταθεί του χρόνου από το Διαγόρα και να μπει ένα από τα 2 καινούρια ή το Blue Horizon στη θέση του Διαγόρα; ( διαστάσεις Διαγόρα 140*15 περίπου). Ας μην ξεχνάμε ότι το Horizon φεύγει από την Αδριατική ως τον Σεπτέβριο. Πάντως όποιο και να μπει ΠΡΕΠΕΙ να φέρει τον τίτλο "Superferry" . Ο τίτλος αυτός έχει 19 χρόνια ιστορία στη Ραφήνα και θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει . Αν μπει το Ιθάκη θα ήθελα να μετονομαστεί σε SUPERFERRY ITHAKI ή ο Διαγόρας να μετονομαστεί σε SUPERFERRY DIAGORAS ή να μετονομαστεί σε SUPERFERRY III . Όσο για το σούπερφερρυ , αν γίνει αυτό που λέτε παραπίσω ότι θα αλλάξει πέλαγος , θα μπει στο ιόνιο με 16 χρόνια καθυστέρηση (αφού επί STRINTZIS LINES προοριζόταν για το Ιόνιο σαν IONIAN EXPRESS και για τη Ραφήνα προοριζόταν το ένα και μοναδικό τότε SUPERFERRY) ή θα βγει εκτός Ελλάδος;

thanos75
07-07-2009, 15:09
Κάτι καραμπινάτο ξέρεις προφανώς Τάσο! Εάν πάντως το επιβεβαιώσεις, ενημέρωσε!:wink:

jimmy_techsound
07-07-2009, 21:38
Υπάρχει καμιά περίπτωση να αντικατσταθεί του χρόνου από το Διαγόρα και να μπει ένα από τα 2 καινούρια ή το Blue Horizon στη θέση του Διαγόρα; ( διαστάσεις Διαγόρα 140*15 περίπου). Ας μην ξεχνάμε ότι το Horizon φεύγει από την Αδριατική ως τον Σεπτέβριο. Πάντως όποιο και να μπει ΠΡΕΠΕΙ να φέρει τον τίτλο "Superferry" . Ο τίτλος αυτός έχει 19 χρόνια ιστορία στη Ραφήνα και θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει . Αν μπει το Ιθάκη θα ήθελα να μετονομαστεί σε SUPERFERRY ITHAKI ή ο Διαγόρας να μετονομαστεί σε SUPERFERRY DIAGORAS ή να μετονομαστεί σε SUPERFERRY III . Όσο για το σούπερφερρυ , αν γίνει αυτό που λέτε παραπίσω ότι θα αλλάξει πέλαγος , θα μπει στο ιόνιο με 16 χρόνια καθυστέρηση (αφού επί STRINTZIS LINES προοριζόταν για το Ιόνιο σαν IONIAN EXPRESS και για τη Ραφήνα προοριζόταν το ένα και μοναδικό τότε SUPERFERRY) ή θα βγει εκτός Ελλάδος;
Νομίζω ότι ο Διαγόρας θα δυσκολεύετε πολύ στο λιμάνι της Άνδρου

Rocinante
07-07-2009, 22:03
Φιλε Γιωργο νομιζω οτι τα δυο πλοια που προανεφερες δεν πληρουν τις προηποθεσεις για εναν απλο λογο. Ο διαγορας μπορει να ειναι 140 μετρα αλλα οπως ειδαμε τα τελευταια χρονια ισως και λογω της οφθαλμοφανους αλλαγης στο κλιμα οι νοτιαδες στην Τηνο ειναι κατα πολυ συχνοτεροι και βιαιοτεροι και αρκετες φορες χρησιμοποιειται το μεσα παλιο λιμανι της Τηνου. Δεν νομιζω οτι ο Διαγορας μπορει να σβουρισει στο μεσα λιμανι. Και πολυ σωστα μπορει να πει καποιος "Τι θα γινει με το λιμανι της Τηνου επειδη τα εκαναν χαλια δεν μπορει να μπει ενα πλοιο της προκοπης?" Δυστυχως ομως εγινε και τωρα ειναι πολυ αργα. Για φανταστειται ομως να μπει ο Διαγορας (Που προσωπικα θεωρω απο τα καλυτερα πλοια που εχουμε στην χωρα) και το χειμωνα να φτανει μεχρι την εισοδο του λιμανιου και να την κανει για Μυκονο και να κρατησει αυτο καμια βδομαδα και την ιδια στιγμη να μπαινει ο Θεολογος και το Aqua Jewel. Δεν θα ειναι μεγαλη ζημια για την εταιρεια?
Τωρα οσον αφορα για την ονοματολογια σεβομαι απολυτα την αποψη σου αλλα προσωπικα πιστευω στην μοναδικοτητα. Οπως το τωρινο ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ που μπορει να ειναι ενα πολυ καλο πλοιο αλλα λογω του οτι φερει αυτο το ονομα του εχω μια περιεργη αντιπαθεια

giorgos_249
08-07-2009, 10:47
Στην Άνδρο ο Διαγόρας μπαίνει άνετα. Όσο για την Τήνο έχω μια απορία: To Superferry (Blue Aegean) (140μ ) πως μπορούσε να μανουβράρει τότε;

BULKERMAN
08-07-2009, 15:37
Στην Άνδρο ο Διαγόρας μπαίνει άνετα. Όσο για την Τήνο έχω μια απορία: To Superferry (Blue Aegean) (140μ ) πως μπορούσε να μανουβράρει τότε;

και για την Ανδρο μην εισαι τοσο σιγουρος...

Rocinante
08-07-2009, 19:20
Θα σου πω μια ιστορια. Ειμαι στρατιωτης στη Ροδο και μαιο παιρνω αδεια και κανω ενα επικο ταξιδι με το Ionian Sun απο Ροδο Τηνο !!!
Τελος παντων μετα τεσσερις μερες πρεπει να φυγω για Αθηνα. Κατεβαινω στο λιμανι και μαθαινω οτι το Επτανησος ΤΕΛΟΣ.
Ενα εκπληκτικο βαπορι εχει μπει στη γραμμη ουτε μηνα.
Μου λενε δε οτι καπετανιος ειναι ο Τζωρτζης και περιμενω να το δω να σκαει πισω απο το Πασακρωτηρι. Νατο. απιστευτο τεραστιο αλλα παει πολυ ανοιχτα. Παιρνει μια ανοιχτη στροφη και ερχεται για μεσα. Κατι δεν μου παει καλα. Πολυ αργα. Τελος παντον μπαινει στο λιμανι και περιμενω να δω τη γνωστη πιρουετα του ΚαπταΚωστα αλλα αυτο τραβαει ανατολικα προς το γηπεδο αν ξερετε. ΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΕΙ ????
Καποια στιγμη σταματα μερικα μετρα απο το γηπεδο και περιμενω. Περιμενω. Αντε και ερχεται πισω. Ει οπ, ει οπ. Yavas yavas. Εδεσε το πλοιο και εγω ειχα μεινει με ανοιχτο το στομα.
Πριν μπω καν μεσα και δω ολη αυτη την πολυτελεια εγω ειχα νοσταλγησει το Επτανησος. Ευτυχως λιγο μετα ηρθε ο Βαπορας. Γι αυτο φοβαμε Γιωργο μου τα μεγαλα πλοια στην Τηνο.

Leo
08-07-2009, 19:53
Θα μπω γαι πολύ λίγο τη κουβέντα σας να πω την άποψη μου για τα μικρά ή μεγάλα βαπόρια και τις πιρουέτες ανά την επικράτεια. Τεποιες (πιρουέτες) γινόταν και στον Πειραιά παλίοτερα, και σ όλα τα λιμάνια, μας άρεσαν και μας αρέσουν. Ελπίζω πριν είναι αργά να σταματήσουνε κι αυτές που εξακουλουθούν να γίνονται. Λυπάμαι που θα τις χάσω κι εγώ αλλά αυτός είναι ο σωστός δρόμος (μη μου πείτε ο άερας το μπουγαζι κλπ). Απλά ο νέος τρόπος μανούβρας θα είναι τύπου Ιθάκη επιτόπου γρήγορη σβούρα αφού έχει τα προσσόντα, αλλά αργά θα μπάινει και αργά θα βγαίνει απο το λιμάνι. Στην Σύρο το αργά παίζει εδώ και χρόνια και μάλιστα αρχίζει από αρκετά μακρυά πριν τη μπούκα.

Nick_Pet
09-07-2009, 07:55
Νομίζω ότι ο Λέο τα λέει πολύ σωστά. Προς θλίψη όλων μας, όταν αποσυρθούν και οι 2 θρύλοι της Ραφήνας, θα τελειώσουν και τα... χορευτικά.:(

BULKERMAN
09-07-2009, 08:47
το πιο σωστο το εγραψε πιο πανω ο Rocinante..το χειμωνα εχουν αυξηθει και αγριεψει οι νοτιαδες!για οσους ζουν σε νησια ξερουν πολυ καλα τι σημαινει 9αρι κ 10 αρι νοτιας....μην κοιταμε τι γινεται το καλοκαιρι μονο.οποτε σε συνδυασμο με τα πολυ πρακτικα λιμανια που εχουμε...;) οι εταιρειες προσεχουν 10 φορες παραπανω ποιο πλοιο θα βαλουν και που.

Rocinante
09-07-2009, 22:29
Νομίζω ότι ο Λέο τα λέει πολύ σωστά. Προς θλίψη όλων μας, όταν αποσυρθούν και οι 2 θρύλοι της Ραφήνας, θα τελειώσουν και τα... χορευτικά.:(
Σωστος ο γειτονας. Οπως εχω ξαναπει "ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ"

noulos
11-07-2009, 00:23
και για την Ανδρο μην εισαι τοσο σιγουρος...
Το μέσα της Τήνου είναι δυσκολότερο. Στο Γαύριο από διαστάσεις δεν έχει πρόβλημα, αλλά από βύθισμα;;; Εκεί το φοβάμαι!

Giorgos_D
14-07-2009, 18:30
Αναφορικα με τον αντικαταστάτη του Superferry εχω την εντυπωση πως το Ιθάκη, αν και πολύ καλό και πετυχημένο βαπόρι, θα ειναι λίγο, μπροστα στην ανεση, τη φωτεινοτητα και τα ανοιχτά καταστρώματα του Superferry II.

Αλλώστε, 2 χειμώνες που αντικατέστησε το Superferry II, δεν πηρε και τα καλύτερα σχόλια, κυριως απο τους Ανδριώτες. Το να εισαι στην Ανδρο σε 1.45' αντι για 2 ώρες δεν ειναι και σημαντικη διαφορα.

Και στη σύγκριση καινουριο και στριμωγμένο ή παλιό και άνετο (το οποιο ομως σε ποιοτητα κοινοχρηστων χώρων εχει διατηρηθει σε επιπεδο καινούριου) ο τακτικος επιβάτης (και οι τακτικοι επιβατες ειναι αυτοι που συντηρούν τη γραμμή αυτή) θα προτιμησει το παλιο και ανετο.

Οπότε κατά την άποψη μου η Βlue Star θα πρέπει να προσέξει πολυ τον αντικαταστάτη του βάπορα. Και δε θεωρώ τυχαιο πως ο Παναγόπουλος, με τετοια ικανοτητα και ευελιξία στα θέματα ακτοπλοΐας που τον διακατείχε, δεν αντικατέστησε το Superferry II, παραμένοντας τόσα χρόνια "παραφωνιά" στο σλογκαν της εταιριας, "ο νεώτερος στόλος".

Βέβαια ούτε και τα καινούρια των 145 μέτρων (ανοιξη-δηλαδη αρχες καλοκαιριού-του 2011 το πρώτο) ειναι καταληλα για τη γραμμή, ούτε και καποιο από τα Πάρος-Νάξος. Και κατα την αποψη μου ιδανικο ειναι το μεγαλο ξαδερφακι του Ιθακη, που για αυτη τη γραμμή το ειχε παραγγείλει ο Στριντζης, και μάλιστα με όνομα "Superferry Mύκονος".

Βεβαια δεν αποκλειεται η Βlue Star να καταφύγει στην αγορά πλοιου απο Ευρώπη ή Ιαπωνία, να το μετασκευάσει και να το βάλει στη γραμμη, κατι που μου φαινεται πιθανοτερο.

noulos
14-07-2009, 20:50
...Και κατα την αποψη μου ιδανικο ειναι το μεγαλο ξαδερφακι του Ιθακη, που για αυτη τη γραμμή το ειχε παραγγείλει ο Στριντζης, και μάλιστα με όνομα "Superferry Mύκονος"....
Μα νομίζω ότι αυτό που θα ονομαζόταν "Superferry Μύκονος" είναι το νυν "Νήσος Μύκονος" της HSW! Μετά την αγορά της Strintzis Lines από τις Επιχειρήσεις Αττικής ακυρώθηκε η παραγγελία των 2 υποναυπήγηση πλοίων με την με αφορμή την καθυστέρηση των εργασιών από τα ναυπηγεία. Ο Εφοπλιστής μάλλιστα και ειδικά στην στήλη Νώε Εξπρες αναφερόταν σ' αυτά ως Blue Κουφάρ (αφού μετά την εξαγορά της εταιρίας το Superferry θα γινόταν Blue).
Οταν λοιπόν ο Γ. Στρίντζης ανέλαβε διευθ. σύμβουλος της HSW αγόρασε τα δύο... κουφάρια τα οποία ολοκληρώθηκαν και ονομάστηκαν Νήσος (όπως Superferry) Μύκονος και Χίος! Αρχικά μάλλιστα ακουγόταν ότι το Ν.Μ. θα έμπαινε και στην γραμμή για την οποία προοριζόταν όταν έγινε η αρχική παραγγελία (Ραφήνα-Ανδρο-Τήνο-Μύκονο)!

Giorgos_D
15-07-2009, 13:58
Μα νομίζω ότι αυτό που θα ονομαζόταν "Superferry Μύκονος" είναι το νυν "Νήσος Μύκονος" της HSW!

Ακριβώς αυτο το βαπόρι εννοώ...;)

noulos
15-07-2009, 23:09
Ακριβώς αυτο το βαπόρι εννοώ...;)
Ε και δεν το έλεγες από την αρχή να μην γράφω ολόκληρο κατεβατό!!! :p

Giorgos_D
16-07-2009, 18:13
Ε και δεν το έλεγες από την αρχή να μην γράφω ολόκληρο κατεβατό!!! :p

Καλά κανεις και τα γράφεις για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι...:):):)

giorgos_249
20-07-2009, 13:35
Ναι αλλά και το Νήσος Μύκονος δεν είναι λίγο μεγάλο??

noulos
20-07-2009, 22:43
Για την γραμμή αυτήν προοριζόταν!

giorgos_249
21-07-2009, 09:57
Όμως το μήκος του είναι 140 μέτρα.

Nick_Pet
21-07-2009, 10:27
Φίλε Giorgos 249,

ήδη το Ν. Χίος είχε κάνει έκτακτες προσεγγίσεις στην Άνδρο, όπως και σε Τήνο, χωρίς κανένα πρόβλημα, δες τα παρακάτω posts.
Δε νομίζω πλοία 140 m να έχουν πρόβλημα.

http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=120730&postcount=532

http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=121999&postcount=543

CAPTAIN LEO
04-10-2009, 17:21
Απο τις 08/10/2009 και για περίπου 20 μέρες θα προσεγγίζει το λιμάνι του Γαυρίου Ανδρου το highspeed 2 για μια πρώτη ερυνα αγοράς της γραμμής.
Αν όλα πάνε καλά την απόμενη δρομολογιακή περίοδο το πλοίο αυτό θα είναι γεγονός για το όμορφο νησί μας ,απο καποιες πρώτες πληροφορίες η απόσταση των 36 περίπου μιλίων της διαδρομής θα καλύπτονται σε 1ώρα και 15 λεπτά και τα δρομολόγια Παρασκευή 17:00 απο Ραφήνα και Κυριακή 18:00 απο Ανδρο.

jimmy_techsound
05-10-2009, 20:35
Πολύ καλά νέα ας ελπίσουμε να πάει καλά και να μείνει στην γραμμή

noulos
05-10-2009, 20:39
Τι έρευνα αγοράς θα κάνουν τέτοια εποχή; Πάντως μακάρι να καθιερωθεί γιατί το νησί μας το χρειάζεται!

CAPTAIN LEO
06-10-2009, 09:49
Προφανώς θέλουν να δούν την συμπεριφορά του κόσμου και αν θα δώσουν το διπλό εισητήριο προτιμώντας το Highspeed απο τα Aqua και Θεολόγος που φευγουν στις 17:00 και 17:30 αντίστοιχα.Πάντως εγώ σκοπευω να κάνω ένα ταξιδι για ανδρο μονο και μόνο για να στηρίξω το δρομολόγιο αυτό .

noulos
06-10-2009, 11:17
Και εγώ αν δεν αλλάξει κάτι θα το κάνω το ταξίδι!

αιγαιοπλόος
06-10-2009, 17:10
Απο τις 08/10/2009 και για περίπου 20 μέρες θα προσεγγίζει το λιμάνι του Γαυρίου Ανδρου το highspeed 2 για μια πρώτη ερυνα αγοράς της γραμμής.
Αν όλα πάνε καλά την απόμενη δρομολογιακή περίοδο το πλοίο αυτό θα είναι γεγονός για το όμορφο νησί μας ,απο καποιες πρώτες πληροφορίες η απόσταση των 36 περίπου μιλίων της διαδρομής θα καλύπτονται σε 1ώρα και 15 λεπτά και τα δρομολόγια Παρασκευή 17:00 απο Ραφήνα και Κυριακή 18:00 απο Ανδρο.
Πάντως ούτε το openseas το δίνει για Ανδρο ούτε στο site της HSW φαίνεται.

thanos75
09-10-2009, 14:03
Προσωπικά πάντως δε νομίζω ότι η 1 ώρα και 10 λεπτά που θα κάνει το Highspeed σε σχέση με τη 1 ώρα και 55 λεπτά που κάνει π.χ. ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ είνα επαρκής λόγος για να πληρώσει ο Ανδριώτης διπλό εισιτήριο. Πάντως ενδεχομένως ως δρομολόγιο να προτιμηθεί από επισκέπτες του Σ/Κ (και μόνο)

noulos
09-10-2009, 14:25
Σίγουρα Θάνο οι τακτικοί επιβάτες της γραμμής δεν έχουν λόγο να ταξεδέψουν με αυτό αλλά είναι πιο "τουριστικό". Επίσης το εισιτήριο του ΙΧ, αν τελικά είναι 40Ε, είναι όχι απλά ανταγωνιστικό αλλά και ελαφρώς χαμηλότερο από τα συμβατικά της γραμμής! Πάντως έχω ακούσει πολλούς να ρωτάνε στο πρακτορείο αν έχει γρήγορο πλοίο! Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πολλοί που πηγαίνουν στην Ανδρο αυθημερόν για δούλειές και είναι πολύ σημαντικό γι' αυτούς να κερδίζουν 1 ώρα. Πιστεύω λοιπόν ότι το νησί το έχει ανάγκη και θα έχει αποδοχή!

BULKERMAN
09-10-2009, 14:34
Σίγουρα Θάνο οι τακτικοί επιβάτες της γραμμής δεν έχουν λόγο να ταξεδέψουν με αυτό αλλά είναι πιο "τουριστικό". Επίσης το εισιτήριο του ΙΧ, αν τελικά είναι 40Ε, είναι όχι απλά ανταγωνιστικό αλλά και ελαφρώς χαμηλότερο από τα συμβατικά της γραμμής! Πάντως έχω ακούσει πολλούς να ρωτάνε στο πρακτορείο αν έχει γρήγορο πλοίο! Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πολλοί που πηγαίνουν στην Ανδρο αυθημερόν για δούλειές και είναι πολύ σημαντικό γι' αυτούς να κερδίζουν 1 ώρα. Πιστεύω λοιπόν ότι το νησί το έχει ανάγκη και θα έχει αποδοχή!

εχω μπροστα μου το διαφημιστικο της HSW.το ατομικο θα ειναι 23 ευρω και το αυτοκινητο 39 ευρω.
Θανο δεν ξερω αν εισαι απο Ανδρο η αν ερχεσαι εδω αλλα εμεις σαν μονιμοι κατοικοι του νησιου θελαμε ενα γρηγορο πλοιο και να ξερεις οτι παρα πολυ κοσμος ρωραει αν υπαρχει γρηγορο στη γραμμη.

οταν πας για δουλειες στην Αθηνα μια ωρα ειναι μεγαλο κερδος ενω και τουριστικα αν το δεις ειναι πολυ σημαντικο ενα τετοιο δρομολογιο.

συμφωνω οτι δεν ειναι για ολους τα 23 ευρω / ατομο αλλα επισης υπαρχουν και παρα πολλοι που τα δινουν (θα βλεπεις στη Ραφηνα ποσοι πηγαινοερχονται με τα γρηγορα!).

noulos
09-10-2009, 15:37
εχω μπροστα μου το διαφημιστικο της HSW.το ατομικο θα ειναι 23 ευρω και το αυτοκινητο 39 ευρω.
Θανο δεν ξερω αν εισαι απο Ανδρο η αν ερχεσαι εδω αλλα εμεις σαν μονιμοι κατοικοι του νησιου θελαμε ενα γρηγορο πλοιο και να ξερεις οτι παρα πολυ κοσμος ρωραει αν υπαρχει γρηγορο στη γραμμη.

οταν πας για δουλειες στην Αθηνα μια ωρα ειναι μεγαλο κερδος ενω και τουριστικα αν το δεις ειναι πολυ σημαντικο ενα τετοιο δρομολογιο.

συμφωνω οτι δεν ειναι για ολους τα 23 ευρω / ατομο αλλα επισης υπαρχουν και παρα πολλοι που τα δινουν (θα βλεπεις στη Ραφηνα ποσοι πηγαινοερχονται με τα γρηγορα!).
Πολύ σημαντική είναι και η "υποστήριξη" από το ΚΤΕΛ Ανδρου!
Μερικά χρόνια πριν, τότε που την Ανδρο την εξυπηρετούσαν ακόμα ταχύπλοα (Seajet, Flying Dolphins, Athina 2004 κλπ) έφευγες από Ραφήνα την ίδια ώρα με το συμβατικό και έφτανες στο Γαύριο 1 ώρα νωρίτερα. Αν έμενες στο Γαύριο ή κάπου κοντά, όλα καλά! Αν όμως ο τελικός σου προορισμός ήταν η Χώρα, το Κόρθι ή κάποιο κοντινό τους χωριό, είχες 2 επιλογές: ή έπαιρνες ταξί και πλήρωνες τα μαλλιά της κεφαλής σου (για όσους δεν ξέρουν η Ανδρος είναι αρκετά μεγάλο νησί και η απόσταση Γαύριο - Χώρα είναι περίπου 30 χλμ) ή περίμενες το λεωφορείο του συμβατικού και η μια ώρα που κέρδιζες πήγαινε χαμένη!

Nick_Pet
05-11-2009, 09:17
Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για ένα άλλο θέμα. Τη συμφέρει την ετιαρεία να μην έχει παρουσία στη γραμμή της Ανδροτηνομυκονίας για σχεδόν 3 μήνες κάθε χρόνο? Ασφαλώς δεν υπάρχει η καλοκαιρινή αυξημένη κίνηση, αλλά δε νομίζω ότι είναι και τόσο χαμηλή που να μη συμφέρει.

Apostolos
05-11-2009, 12:45
Και όμως είναι!

BULKERMAN
05-11-2009, 14:50
Και όμως είναι!

kai omws file Apostole h Andros poy ekane magka ton Stritzh ( den einai tyxaio poy olo to kalokairi exei kathe mera topiko...) tosa xronia ton xeimwna menei me ena ploio.h Blue star ksanarxetai pali apo Flebarh poy arxizoyn ta 3mera kai erxetai to Pasxa...!kai gia ayto to logo olo to xrono o Theologos toys pairnei ta swbraka!!!oi ntopioi toylaxiston kseroyn...

MARGARITIS24
05-11-2009, 15:36
ο αποστολος εχει δικιο!η ραφηνα εχει 4 πλοια το χειμωνα για την γραμμη..ενω απο τον πειραια παιζει μονο του το πλοιο!για δειτε ποιον συμφερει τωρα κ με πιο ακριβα τιμολογια κ με λιγοτερα εξοδα πλοιου!!!

Apostolos
05-11-2009, 15:41
Γι αυτό υπάρχει ο ανταγωνισμός για να ευεργετεί τους σωστούς και σωστούς προσφέροντες τις υπηρεσίες! Ο κόσμος επιλέγει κλασσικά Σούπερφέρυ... Ίσως να ξέρει κάτι παραπάνω. Δύσκολα θα βρείς λογικη στις αποφάσεις του Λαού! Παίζει ρόλο και το συναίσθημα...

BULKERMAN
05-11-2009, 16:02
ο αποστολος εχει δικιο!η ραφηνα εχει 4 πλοια το χειμωνα για την γραμμη..ενω απο τον πειραια παιζει μονο του το πλοιο!για δειτε ποιον συμφερει τωρα κ με πιο ακριβα τιμολογια κ με λιγοτερα εξοδα πλοιου!!!

An to deis emporika nai symfwnw oti einai pio kerdofora ekei.alla epeidh emeis sto nhsi den eimaste metoxoi ths etaireias alla epibates kai eksartomaste stis doyleies mas apo ta ploia mono ta kerdh ths kathe Blue Star den skeftomaste.a kai kati allo...to xeimwna den exoyme 4 ploia alla 2 kai kapoia stigmh 1 logw episkeywn.

Apostolos
05-11-2009, 18:19
Μετεφέρθει η κουβέντα απο το θέμα της Blue Star γιατι ειχαμε βγει εκτος. Το θέμα ειναι ότι χειμώνα τα 2 πλοία υπερκαλύπτουν την γραμμή, απλά λόγο της τεράστιας κίνησης των νησιών οι νησιώτες έχουν "καλομάθει" και καλά κάνουν! Γιατι ίσως η γραμμή ειναι η μοναδική με τα χειρότερα λιμάνια αλλα με την πλέον συχνή συγκοινωνία. Εδώ στην Χίο-Μυτιλήνη έχουν 1 πλοίο ανα 2 μέρες...

BULKERMAN
05-11-2009, 18:44
apo thn pleyra moy stamataw edw giati an diabasoyn ayto to thema katoikoi nhsiwn opws h Kassos,h Folegandros,ta Kythira h opoy alloy kanoyn na doyn ploio 2-3 meres kai edw syzhtame an exei 2 h 3 kathe mera tha me vrisoyn kai kala tha kanoyn...