Επιστροφή στο Forum : NEL Lines (Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου)
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
opelmanos
21-02-2010, 12:44
Οφείλω να ομολογήσω οτί είναι απαράδεκτο .!!Χίλιες φορές το Άπτερα να μας φέρναν!!
Παιδιά ότι και να λέμε είναι βάπορας με τα όλα του!!!
Αντε να το δω να μπαίνει στο λιμάνι δεν θέλω τίποτα άλλο!!
εχω ενα "προαισθημα" οτι δεν θα ερθει τελικα στα μερη μας... για να δουμε με τον καιρο....
Κυκλοφορεί η πληροφορία ότι το Αιολος 1 δεν φεύγει για Γαλλία. Λέγετε ότι ναυάγησε η συμφωνία. Γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο;
STRATHGOS
04-03-2010, 01:28
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
Ανακοινώσεις
3/3/2010
Ανακοίνωση 03.03.2010
Σε συνέχεια της από 04/11/2009 ανακοίνωσης, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου Α.Ε. ανακοινώνει οτι ολοκληρώθηκε ο φορολογικός Έλεγχος για τις χρήσεις 2005-2008.
Βεβαιώθηκαν διαφορές φόρων συνολικού ποσού 206.358,00 € που αναλύεται ως εξής:
ΕΤΟΣ
ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΦΠΑ
ΣΥΝΟΛΟ
2005
17.574,00
43.077,00
60.651,00
2006
19.515,00
9.666,00
29.181,00
2007
15.549,00
42.516,00
58.065,00
2008
40.929,00
17.532,00
58.461,00
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
206.358,00
Το ποσό αυτό θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της χρήσεως 2009
Δηλαδή τώρα θα δούμε την μετοχή στο Ταμπλό;
Μοιάζει με ανέκδοτο.
ακούγετε ότι η ΝΕΛ θα κάνει πως ετοιμάζει την επιστροφή της στο Χρηματιστήριο αλλά στην πραγματικότητα θα παίζει κατενάτσιο.
Apostolos
16-03-2010, 10:26
Άκουσα ότι σύντομα έρχετε ακόμα ένα μικρο ποσταλάκι απο την ΝΕΛ...
Apostolos
31-03-2010, 13:23
Και οι επιβεβαιώσεις (http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=5&contentid=11338)απο τις φίμες...
Το Shuttle & το Saronic Star της Jay Management συμφερόντων Κουταλίδη ναυλώσε 2 πλοία της στην ΝΕΛ για την μεταφορά φορτηγών στα Δωδεκάνισα. Απορώ μόνο που θα βρεθούν τόσα φορτηγά να γεμήσουν τα 2000 lm++ εκάστο...
Συντομα άκουσα και για μια βομβα στο ΔΣ την εταιρίας...
Thanasis89
31-03-2010, 15:53
Στην γραμμή των Δωδεκανήσων, να συμπληρώσω σ' αυτό το σημείο, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων. Άρα δεν είναι εντελώς "άκυρη" η δρομολόγηση Ro-Ro από την ΝΕΛ στην γραμμή. Τώρα δεν ξέρω αν χρειάζονται δύο Ro-Ro γι' αυτή την δουλειά αλλά εκείνοι σίγουρα ξέρουν περισσότερα από εμάς !
Apostolos
31-03-2010, 21:12
Τα νέα πλοια...
82302
manolis m.
31-03-2010, 22:01
Μακαρι το Suttle να το μετασκευαζε σε Ro/Pax...οι διαστασεις του ειναι οτι πρεπει για ενα ικανοποιητικο μεγεθος πλοιου και καλη μεταφορικη δυνατοτητα πιστευω...
Thanasis89
31-03-2010, 23:08
Το Saronic Star εκτός από πολύ ωραίο όνομα είναι σκέτο κουκλί ! Βάπορας αυθεντικός ! Χαίρομαι πολύ που θα το δούμε να ταξιδεύει !
captain#litinas
01-04-2010, 09:35
To Saronic star παιδιά είναι βάπορας 191 Μέτρων αλλά με ταχύτητα από όσο γνωρίζω 16-17 Knots (πληροφορία fakta). Που θα μπεί αυτό το βαπόρι για να αποδόσει τα μέγιστα στην εταιρεία;;;; Προσωπική μου άποψη είναι ότι το συγκεκριμένο πλοίο δεν κάνει... Αντίθετα το Shuttle είναι αυθεντικός βάπορας στα 180 Μέτρα και με μέγιστη ταχύτητα 24 Κnots έχοντας και πιο έυκολη την μετασκευή - επαναφορά του σε Ro-Pax, νομίζω ότι έχει απεριόριστες δυνατότητες να αποδόσει όπου και να μπεί , ακόμα και ανταγωνιστικά στα 12νησα, όπως ακούγεται έντονα... Να σας δώσω όμως και μια πληροφορία νομίζω σημαντική για το Forum... Τα δύο πλοία που βλέπει η ΝΕΛ είναι το Shuttle και το Celtic Star της εταιρείας Κουταλίδη.... Καλό μήνα σε όλους....
DimitrisT
01-04-2010, 11:53
Αύξηση των εσόδων και μείωση των ζημιών εμφάνισε η ΝΕΛ (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1797405)
Πηγή : naftemporiki.gr
BULKERMAN
01-04-2010, 12:21
To Saronic star παιδιά είναι βάπορας 191 Μέτρων αλλά με ταχύτητα από όσο γνωρίζω 16-17 Knots (πληροφορία fakta). Που θα μπεί αυτό το βαπόρι για να αποδόσει τα μέγιστα στην εταιρεία;;;; Προσωπική μου άποψη είναι ότι το συγκεκριμένο πλοίο δεν κάνει... Αντίθετα το Shuttle είναι αυθεντικός βάπορας στα 180 Μέτρα και με μέγιστη ταχύτητα 24 Κnots έχοντας και πιο έυκολη την μετασκευή - επαναφορά του σε Ro-Pax, νομίζω ότι έχει απεριόριστες δυνατότητες να αποδόσει όπου και να μπεί , ακόμα και ανταγωνιστικά στα 12νησα, όπως ακούγεται έντονα... Να σας δώσω όμως και μια πληροφορία νομίζω σημαντική για το Forum... Τα δύο πλοία που βλέπει η ΝΕΛ είναι το Shuttle και το Celtic Star της εταιρείας Κουταλίδη.... Καλό μήνα σε όλους....
Φίλε μου καλά όσα λες αλλά μάλλον δεν διαβάζεις το site...Πέρα από το ότι για τα 2 πλοία φράφτηκαν μόλις μια σελίδα πριν,η πληροφορία που λες είναι δημοσιευμένη και σε άλλα αυτιλιακά site ( π.χ marinews.gr ).Οπότε δεν υπάρχει αποκλειστικότητα...
captain#litinas
01-04-2010, 15:44
Καλό μήνα φίλε μου αλλά μάλλον δεν κατάλαβες καλά...εγώ απλά πρόσθεσα στο Forum την πληροφορία ότι το δεύτερο πλοίο δεν είναι το Saronic star αλλά το Celtic το οποίο είναι μικρότερο και από τα άλλα δύο (136 Μέτρα και ταχύτητα 21 knots) ναυλωμένο στα Βόρεια και θα έρθει στην Ελλάδα κατά τον Μαίο... Τα ήξερες αυτά από άλλα site;;; Όπως και να έχει κάθε πληροφορία νομίζω ότι αξίζει... και αν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω γιατί να μην το λέμε, και ας έχει αναφερθεί με γενικόλογα προτίστως.... Ευχαριστώ:cool:
BULKERMAN
01-04-2010, 16:29
Καλό μήνα φίλε μου αλλά μάλλον δεν κατάλαβες καλά...εγώ απλά πρόσθεσα στο Forum την πληροφορία ότι το δεύτερο πλοίο δεν είναι το Saronic star αλλά το Celtic το οποίο είναι μικρότερο και από τα άλλα δύο (136 Μέτρα και ταχύτητα 21 knots) ναυλωμένο στα Βόρεια και θα έρθει στην Ελλάδα κατά τον Μαίο... Τα ήξερες αυτά από άλλα site;;; Όπως και να έχει κάθε πληροφορία νομίζω ότι αξίζει... και αν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω γιατί να μην το λέμε, και ας έχει αναφερθεί με γενικόλογα προτίστως.... Ευχαριστώ:cool:
Εδω με έπιασες αδιάβαστο μιας και διάβασα λάθος το όνομα!!!!!!
Από βιασύνη δεν είδα το Celtic! Συγνωμη για το ύφος μου στο προηγούμενο μήνυμα!
captain#litinas
01-04-2010, 16:42
Μικρό το κακό φίλε μου... Το θέμα μας είναι η ΝΕΛ που όπως δείχνουν τα πράγματα κάνει σοβαρες κινήσεις για να μπεί δυνατά στην αγορά και μακάρι να πάνε όλα καλά...Πέρα του τι πιστευει ο καθένας μας, νομίζω ότι σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε να έρχονται αξιόλογα πλοία στην Ελληνική Ακτοπλοία. Και ιδιαίτερα το Shuttle να είστε σίγουροι ότι θα κάνει αίσθηση σε όλους και θα είναι η χαρά για τους φίλους μας με τις πανέμορφες φώτο που ανεβάζουν στο site...;)
BULKERMAN
01-04-2010, 16:54
Μικρό το κακό φίλε μου... Το θέμα μας είναι η ΝΕΛ που όπως δείχνουν τα πράγματα κάνει σοβαρες κινήσεις για να μπεί δυνατά στην αγορά και μακάρι να πάνε όλα καλά...Πέρα του τι πιστευει ο καθένας μας, νομίζω ότι σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε να έρχονται αξιόλογα πλοία στην Ελληνική Ακτοπλοία. Και ιδιαίτερα το Shuttle να είστε σίγουροι ότι θα κάνει αίσθηση σε όλους και θα είναι η χαρά για τους φίλους μας με τις πανέμορφες φώτο που ανεβάζουν στο site...;)
Το SHUTTLE είναι βαπόραρος και μακάρι να ερχόντουσαν και άλλα απο την Άπω Ανατολή!!
speedrunner
10-04-2010, 18:46
Απο την Δευτέρα το ΑΚΙΙ θα είναι εκτός δρομολογίων και το Aqua Jewel θα κάνει συνδυασμό και των δυο ενδοκυκλαδικών γραμμών τις ΝΕΛ όπως έκανε και το ΑΚΙΙ απο τότε που βγήκε το ΑΚΙ, δηλαδη Δευτέρα για μικρές Κυκλάδες, Τρίτη-Τετάρτη για Δυτικές, Πέμπτη-Παρασκευή Άνδρο-Τήνο-Κύθνο-Κέα-Λαύριο, Σαββατοκύριακο Παροναξία μέχρι Ανάφη.
Δηλαδή για ακόμη μια φορά η ΝΕΛ θα κάνει τα μισά δρομολόγια απο αυτά που είναι υποχρεωμένη να κάνει τουλάχιστον μέχρι τις 11/05, μέχρι τότε πέρασε δρομολόγια για το Aqua Jewel.
Τώρα για ποίο λόγο γίνετε αυτό δεν ξέρω, σενάριο το ΑΚΙΙ θα ακολουθήσει το ΑΚΙ στα ξένα, και απο εκεί και πέρα το Παναγία Πάρου θα αντικαταστήσει το Παναγία Θαλασσινή μέχρι να κάνει τον δεξαμενισμό του και μόλις τελειώσει να πάρει την γραμμή του ΑΚΙΙ?????
Τουλάχιστον αυτή τη φορά η εταιρεία θα εισπράττει χρήματα αντί να τα έχει παρατημένα (τα ταχύπλοα) της στο Πέραμα και από τις άγονες και από τις ναυλώσεις στο εξωτερικό. Αρκεί να μην είναι περίεργες σαν αυτές πριν από λίγο καιρό στα νότια.
Από την άλλη μου κάνει εντύπωση η όλη ιστορία με τις άγονες.
Και στις Κυκλάδες άλλα δρομολόγια τα εκτελεί και άλλα όχι, και μάλιστα με διαφορετικού είδους πλοίο από εκείνο με το οποίο πήρε τον διαγωνισμό, και στο Βόρειο Αιγαίο άλλα εκτελεί και άλλα όχι.
Καλά, αυτοί οι έρημοι οι διαγωνισμοί δεν έχουν υποχρεώσεις, ρήτρες, κάτι τέλος πάντων? Εκτός αν ισχύει το γεγονός ότι το υπουργείο από τη στιγμή που πληρώνει όποτε το θυμάται δε βλέπει και τις πάσεις φύσεως αλλαγές-ελλείψεις.
Τουλάχιστον έστω και έτσι η ΝΕΛ θα ξεφορτωθεί το βραχνά που λέγεται ταχύπλοα. Αφού δεν κατάφερε να σταθεί στην αγορά με δαύτα ας τα δώσει μπας και βρει άσπρη μέρα.
αιγαιοπλόος
10-04-2010, 20:27
Εγώ πάντως ποτέ δεν πίστεψα στους Αιόλους, αν μιλάμε για τις ενδοκυκλαδικές γραμμές. Δεν κάνουν αυτά τα πλοία για τέτοια χρήση.
Α, ρε Ακουάρα. Εσύ είσαι το καλύτερο βαπόρι για τα ενδοκυκλαδικά. Εϊμαι σίγουρος ότι θα γράψει ιστορία το Aqua στα νέα του καθήκοντα!
MYTILENE
21-04-2010, 14:11
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ......;);)
opelmanos
21-04-2010, 14:56
Γίνε λίγο ποιό συγκεκριμένος γιατί δεχόμαστε χτυπήματα από πολλά μέτωπα σήμερα και δεν μας βλέπω καθόλου καλά!
ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ!!!:D
captain#litinas
23-04-2010, 09:16
Επιστροφή Βεντούρη στη ΝΕΛ με δικαίωμα ψήφου αφού με τις μετοχές που αγόρασε η "Κέρβερος" απέκτησε το 5,02%. Μήπως αυτές είναι οι μεγάλες στιγμές(;;;;;;;;;;) που έλεγε ο φίλος μας MYTILENE;;;;:confused::confused::confused:
Δεν μπορεί να επιστρέψει ο Βεντούρης αν δεν το θέλει η Τράπεζα.
Βλέπω πολύ δύσκολη την συνύπαρξη στην εταιρεία Βεντούρη με Αβραντίνη.
Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για παιχνίδι με την μετοχή που επιστρέφει στο ταμπλό, σύντομα.
Διαφημιστική καμπάνια ξεκινάει η ΝΕΛ ύψους 100.000 ευρώ μέσα στο Μάη.
Σύντομα θα μπει Ro - Ro στην γραμμή Πειραιά Χίος Μυτιλήνη, είχε γραφεί κάτι σχετικό πριν μερικές εβδομάδες. Εδώ.
Πως σας φαίνεται η παρουσία του πρώην Διευθύνων
Συμβούλου της ΝΕΛ, Απόστολου Αθηναίου στο σημερινό διοικητικό σχήμα;
2nd mate
04-05-2010, 08:56
Εφυγε απο τη ζωη τη Πρωτομαγια ο κ.Σηφάκης Ιωάννης που διατελεσε προεδρος της ΝΕΛ επι διοικησης Βεντούρη και μέλος στα Δ.Σ. της εταιρείας για πολλά έτη.
STRATHGOS
04-05-2010, 18:51
Εφυγε απο τη ζωη τη Πρωτομαγια ο κ.Σηφάκης Ιωάννης που διατελεσε προεδρος της ΝΕΛ επι διοικησης Βεντούρη και μέλος στα Δ.Σ. της εταιρείας για πολλά έτη.
πολυ στεναχωρο ηταν καλος ανθρωπος και διετελεσε εργο μεσα στην εταιρια τοσο στο να μην φυγουν τ γραφεια απο το νησι και που καταφερε να φερει και μερικα τμηματα πισω.
STRATHGOS
04-05-2010, 18:52
4/5/2010
Ανακοίνωση 04.05.2010
Η εταιρία ΝΕΛ Α.Ε. (Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου Α.Ε.) ανακοινώνει στους κ.κ. Μετόχους τα εξής:
Με απόφαση του Χ.Α., ενεκρίθη η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας ΝΕΛ Α.Ε. (Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου Α.Ε.) και η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των εκατό σαράντα ένα εκατομυρίων εννιακοσίων ενενήντα δύο χιλιάδων τετρακοσίων εβδομήντα τριών (141.992.473) κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας (€0,30) εκάστη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η επαναδιαπραγμάτευση αφορά στο σύνολο των μετοχών της εταιρίας.
Ως ημερομηνία έναρξης επαναδιαπραγμάτευσης ορίσθηκε η 06/05/2010.
Το σύνολο των μετοχών θα είναι πιστωμένες στις μερίδες και στους λογαριασμούς αξιών των Μετόχων στο Σ.Α.Τ. κατά την ημερομηνία έναρξης επαναδιαπραγμάτευσης.:D
Καλησπέρα παιδιά, ξέρουμε τιποτα για τα οικονομικά της εταιρίας για το 1 τρίμηνο? ποια πλοια νοίκιασε? ποια θα δουλέψουν στο αιγαίο?
kenteris
05-05-2010, 00:13
me ton original kenteri ti tha kanoun?
Το σταυρό τους κάνουν και ελπίζουν σε ένα θαύμα. Δηλαδή να βρεθεί κάποιος "τρελός" να πάρει τον Κεντέρη.
Άκουσα ότι στην κηδεία του Ιωάννη Σηφάκη, πρώην Προέδρου της ΝΕΛ, παραβρέθηκαν όλα τα στελέχη της ΝΕΛ επί των ημερών Βεντούρη και ο ίδιος ο Βεντούρης. Σημαίνει κάτι αυτό;
Άκουσα ότι στην κηδεία του Ιωάννη Σηφάκη, πρώην Προέδρου της ΝΕΛ, παραβρέθηκαν όλα τα στελέχη της ΝΕΛ επί των ημερών Βεντούρη και ο ίδιος ο Βεντούρης. Σημαίνει κάτι αυτό;
Να σημαίνει τι; Ενας άνθρωπος έφυγε απο την ζωή και όλοι οι συνεργάτες του του είπαν το στερνό αντίο .Δεν βλέπω κάτι άλλο, και προπάντων όλοι είμαστε άνθρωποι και μετά επιχειρηματίες.
Naias II
13-05-2010, 13:43
Η ΝΕΛ βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ανεύρεσης και άλλου κατάλληλου πλοίου προς ενοικίαση για να δρομολογηθεί στη γραμμή Σάμου - Ικαρίας.
Πηγή: Ναυτεμπορική (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1814127)
Αυτό κι αν είναι έκπληξη! :o
Πρόκειται για κίνηση τακτικής. Στόχος είναι να υποχρεωθεί η Hellenic Seaways και η ΑΝΕΚ να φύγουν από την γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη.
Αλλά από το να κάνει κανείς σχέδια, επί χάρτου μέχρι να τα εφαρμόσει υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Apostolos
14-05-2010, 16:57
Πολλά μπαμ μπουμ θα ακούσουμε... να εσυ, να και γω!
Πότε μπαίνει στη γραμμή Μυτιλήνη - Χίος - Πειραιά το πλοίο που ναύλωσε η ΝΕΛ. Γνωρίζει κανείς κάτι συγκεκριμένο. Έχω ακούσει για το καλοκαίρι αλλά δεν διευκρινίζεται αν θα είναι Ιούνη ή Ιούλη.
Apostolos
19-05-2010, 23:16
Μπορεί να μου πει γιατι έχει δηλωθεί το Ro/Ro Μυκονος (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?p=345952#post345952) ώς πλοίο που πρακτορευει η ΝΕΛ στη λίστα (http://www.olp.gr/GR_PDF/Eksipiretisi_Ploiwn/episkeves/a19_5_2010.xls)του ΟΛΠ με τα πλοιά που ειναι στις επισκευαστικές ζώνες???
Ακόμα ενα μπαμ???
MYTILENE
20-05-2010, 11:03
Μπορεί να μου πει γιατι έχει δηλωθεί το Ro/Ro Μυκονος (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?p=345952#post345952) ώς πλοίο που πρακτορευει η ΝΕΛ στη λίστα (http://www.olp.gr/GR_PDF/Eksipiretisi_Ploiwn/episkeves/a19_5_2010.xls)του ΟΛΠ με τα πλοιά που ειναι στις επισκευαστικές ζώνες???
Ακόμα ενα μπαμ???
ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΠΛΗΞΗ;););):p
IONIAN STAR
20-05-2010, 11:44
Παιδια εγω δεν εχω καταλαβει κατι,υπαρχει περιπτωση να δουμε πλοιο της nel στην ικαροσαμια ;
Εδώ που τα λέμε, φέτος η ΝΕΛ ήταν η Εταρεία των εκπλήξεων και όσο διαβάζω εδώ αλλά και σε άλλα θέματα, θα ακουστούν κι άλλα "μπαμ". Η νέα ηγεσία κινείται, κατα την γνώμη μου, θετικά με προσεκτικές κινήσεις. Μακάρι να της βγουν οι στόχοι της και να προχωρήσει δυναμικά στην ανασυγκρότιση της.
Apostolos
20-05-2010, 13:50
Και αν αλλάξει γραμμή, τα δίκά του ποίος θα τα κάνει, ο Αγαπητός με το Ετζιαν Σταρ?
babis nic
21-05-2010, 16:59
Ίσως το καινούργιο ( 20ετίας) που ψάχνουν γιά να αγοράσουν οι Μυκονιάτες .
opelmanos
21-05-2010, 21:25
ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΠΛΗΞΗ;););):p
Ε εντάξει κατάλαβα Χίο -Μυτιλήνη θα μπέι και με στοίχημα!!Αυτό είναι
Να λοιπόν και ο ιστότοπος της ελληνικής ακτοπλοϊας που μας ενημερώνει για τις προσεχείς κινήσεις της ΝΕΛ, εστω και με κάποια επιφύλαξη βεβαίως βεβαίως, μέχρι να δούμε τη...δράση! Αρκετές οι κινήσεις της ΝΕΛ φέτος, μακάρι να μπορεσει και να πάρει τα πάνω της! Το "δίπλωμα" της γραμμής των δωδεκανήσων ελπίζω να της βγει...
Πάντως μετά από τόσα χρόνια, κάτι γίνεται εκεί στη ΝΕΛ...μακάρι...:p
Akis Dionisis
23-05-2010, 13:18
Ε εντάξει κατάλαβα Χίο -Μυτιλήνη θα μπέι και με στοίχημα!!Αυτό είναι
Αυτό δεν είναι έκπληξη...:rolleyes:
speedrunner
23-05-2010, 13:18
Ένα πουλάκι μου είπε σήμερα ότι το European Express ξεκινάει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου για Χίο - Μυτιλήνη, το Παναγία Πάρου μόλις τελειώσει με την αντικατάσταση του Παναγία Θαλασσινή πηγαίνει Σποράδες απο Άγιο Κωνσταντίνο και για Ικαρία Σάμο το Απόλλων:cool:.
artmios sintihakis
23-05-2010, 13:33
Το ΑΠΟΛΛΩΝ αγοράστηκε ή ναυλώθηκε κ αυτό???
mitilinios
23-05-2010, 14:41
Το ΑΠΟΛΛΩΝ αγοράστηκε ή ναυλώθηκε κ αυτό???
Η σκέψη της εταιρείας είναι να το ναυλώσει και να το βάλει στην Ικαροσαμία. Για να δούμε τι θα γίνει τελικά...:):):)
MYTILENE
23-05-2010, 17:55
Η σκέψη της εταιρείας είναι να το ναυλώσει και να το βάλει στην Ικαροσαμία. Για να δούμε τι θα γίνει τελικά...:):):)
ΜΗΝ είσαι ακόμα σίγουρος γι'αυτό....;)
ΜΗΝ είσαι ακόμα σίγουρος γι'αυτό....;)
ΤΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ!!!!!:)
ΤΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ!!!!!:)
πολυ συχνη εκφραση δυστυχως.προτεινω να ανεβαινουν σιγουρες ειδησεις και οχι υποθεσεις και φημες γιατι γινεται κουραστικο.....
ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ......
johnny7b
23-05-2010, 22:57
ακόμα και οι υποθέσεις και οι φήμες έχουν το ενδιαφέρον τους νομίζω. ;) Σίγουρα περισσότερο από 100 φωτογραφίες του ίδιου πλοίου, πολλές φορές τραβηγμένες ανά 2 δευτερόλεπτα. Εξάλλου καλώς ή κακώς σίγουρες ειδήσεις δεν έχουμε και πολύ συχνά, με κάτι πρεπει να ασχολούμαστε. :cool:
speedrunner
24-05-2010, 06:15
ακόμα και οι υποθέσεις και οι φήμες έχουν το ενδιαφέρον τους νομίζω. ;) Σίγουρα περισσότερο από 100 φωτογραφίες του ίδιου πλοίου, πολλές φορές τραβηγμένες ανά 2 δευτερόλεπτα. Εξάλλου καλώς ή κακώς σίγουρες ειδήσεις δεν έχουμε και πολύ συχνά, με κάτι πρεπει να ασχολούμαστε. :cool:
Θα συμφωνήσω απόλυτα, ιδιαίτερα με τις φωτογραφίες που το πράγμα αρχίζει να γίνετε κουραστικό!!!!
dokimakos21
24-05-2010, 14:41
Στις μπαντες στου COLLOSUS (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?p=348648#post348648) πλεον εχουμε και το NEL LINES CARGO...!
Dimitrisvolos
24-05-2010, 22:04
Και το ΠΑΡΟΥ απο Αγ.Κων/νο ?? εκτος απο τα πλοια της hellenic θα παει και το SPEED CAT και το πλοιο της εταιρειας του ΑΛΚΙΟΝΗ . Οπως έχει ακουστεί. Δεν θα ειναι πολλα ? Καλύτερα θα είναι απο Βόλο που ειναι μονο το Εξ.Σκιαθος και τα ταχυπλοα (flying cat-dolphin )
Giovanaut
24-05-2010, 23:17
Γνωριζει κανεις αν η Ναυτιλιακη σκοπευει να δρομολογησει ταχυπλοο απο Θεσσαλονικη για Σποραδες...???
artmios sintihakis
24-05-2010, 23:42
Ρε παιδιά για την γραμμή Κρήτης-Θεσσ/νίκης δεν είχαν πεί???:rolleyes:
που μπορω να βρω τα ενδοκυκλαδικα δρομολογια του αιολος & του ακουα συγκεντρωμενα?
Για ριξε μια ματια στο site της ΝΕΛ,διαφορετικα θα πρεπει να τα δεις στο openseas αλλα θα στα βγαζει αναλογα την μερα που ζητας.
Για ριξε μια ματια στο site της ΝΕΛ,διαφορετικα θα πρεπει να τα δεις στο openseas αλλα θα στα βγαζει αναλογα την μερα που ζητας.
σευχαριστω! κοιταξα σε αυτα αλλα συγκεντρωτικα βοηθαει καλυτερα!
STRATHGOS
06-06-2010, 23:59
Με την από 25 Μαΐου 2010 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και σύμφωνα µε το Νόμο και το Καταστατικό, καλούνται οι μέτοχοι της ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. σε Τακτική Γενική Συνέλευση την 29/06/2010 και ώρα 10.30 π.µ. στη Μυτιλήνη και επί του πλοίου της Εταιρείας που θα είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
http://www.nel.gr/index.asp?a_id=83&news_id=578
Thanasis89
07-06-2010, 21:39
Μια σκέψη σχετικά με τις ναυλώσεις της ΝΕΛ και πρόσκληση για συζήτηση... ;)
Για τα RoRo : Η αγορά των Ro-Ro στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Η οικονομική δυσπραγία όμως στην οποία έχουν περιέλθει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς, πιέζει μεταφορικές, οδηγούς και κάθε έναν εμπλεκόμενο να μειώσουν τα έξοδα. Το Ro-Ro είναι ίσως η ιδανικότερη λύση προς αυτή την κατεύθυνση, είναι αυτό που λέμε "λύση στην κρίση"... Το Ro-Ro στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι κίνηση Ρουα Ματ (προσωπική άποψη)...
Επίσης, το Ro-Ro παρέχει μεγάλα περιθώρια κέρδους λόγω μικρού λειτουργικού κόστους, σε αντίθεση με ένα ταχύπλοο συμβατικό.
Επίσης είναι τέτοιο το κόστος ναυπήγησης ενός νέου σύγχρονου πλοίου, προκειμένου να αντιμετωπίσεις τον ανταγωνισμό, που καθιστά απαγορευτική ακόμα και η σκέψη του.
Για τις ναυλώσεις : Η ναύλωση της δίνει την δυνατότητα της ευελιξίας. Το βαπόρι σε περίπτωση που δεν πετύχει το εγχείρημα δεν σου μένει αμανάτι. Στην περίπτωση που πετύχει, το αγοράζει, επενδύει σ' αυτό περισσότερα και ριζώνει στην γραμμή δημιουργώντας ένα όνομα.
Στα δικά μου μιάτα η ΝΕΛ αλλάζει (προς το καλύτερο) και επενδύει σε έναν τομέα που υπήρχε ένα κενό. Ακολουθεί τα βήματα σύγχρονων ευρωπαικών ναυτιλιακών εταιρειών, αποκτά λογική ναυτιλιακής και όχι εταιρείας λαϊκής βάσης. Δεν ξέρω που θα καταλήξει όλο αυτό το εγχείρημα αλλά νομίζω ότι μέχρι στιγμής ορθώς πράττει.
Καλή συνέχεια στο εγχείρημά της !
Μια σκέψη σχετικά με τις ναυλώσεις της ΝΕΛ και πρόσκληση για συζήτηση... ;)
Για τα RoRo : Η αγορά των Ro-Ro στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Η οικονομική δυσπραγία όμως στην οποία έχουν περιέλθει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς, πιέζει μεταφορικές, οδηγούς και κάθε έναν εμπλεκόμενο να μειώσουν τα έξοδα. Το Ro-Ro είναι ίσως η ιδανικότερη λύση προς αυτή την κατεύθυνση, είναι αυτό που λέμε "λύση στην κρίση"... Το Ro-Ro στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι κίνηση Ρουα Ματ (προσωπική άποψη)...
Επίσης, το Ro-Ro παρέχει μεγάλα περιθώρια κέρδους λόγω μικρού λειτουργικού κόστους, σε αντίθεση με ένα ταχύπλοο συμβατικό.
Επίσης είναι τέτοιο το κόστος ναυπήγησης ενός νέου σύγχρονου πλοίου, προκειμένου να αντιμετωπίσεις τον ανταγωνισμό, που καθιστά απαγορευτική ακόμα και η σκέψη του.
Για τις ναυλώσεις : Η ναύλωση της δίνει την δυνατότητα της ευελιξίας. Το βαπόρι σε περίπτωση που δεν πετύχει το εγχείρημα δεν σου μένει αμανάτι. Στην περίπτωση που πετύχει, το αγοράζει, επενδύει σ' αυτό περισσότερα και ριζώνει στην γραμμή δημιουργώντας ένα όνομα.
Στα δικά μου μιάτα η ΝΕΛ αλλάζει (προς το καλύτερο) και επενδύει σε έναν τομέα που υπήρχε ένα κενό. Ακολουθεί τα βήματα σύγχρονων ευρωπαικών ναυτιλιακών εταιρειών, αποκτά λογική ναυτιλιακής και όχι εταιρείας λαϊκής βάσης. Δεν ξέρω που θα καταλήξει όλο αυτό το εγχείρημα αλλά νομίζω ότι μέχρι στιγμής ορθώς πράττει.
Καλή συνέχεια στο εγχείρημά της !
Να 8εσω κι εγω την ερωτηση μου εδω..
Αφορα το θεμα της ναυλωσης.
Εχουμε COLOSSUS, IPPOTIS MYKONOS & EUROPEAN EXPRESS Ποσο ειναι η ετησια ναυλωση για καθε βαπορι και μπορει κι εχει αυτη την δυνατοτητα η ΝΕΛ να ανταπεξελθει οικονομικως σαυτο το επιχειρημα??
Και φυσικα ευχομαι σαυτους τους δυσκολους καιρους η τολμηρη κινηση που εκανε η εταιρεια να της αποφερει την αναγεννηση που αναζητα.
Thanasis89
08-06-2010, 00:57
Καίρια η ερώτηση σου, την οποία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω και την σκεφτόμουν όσο έγραφα τις γραμμές που διάβασες. Θα σου πω όμως τι πιστεύω, όχι τι γνωρίζω, και γιατί τα γράφω αυτά αφού δεν έχω μερικές βασικές πληροφορίες.
Κρίνοντας ορθολογικά και θεωρώντας την ΝΕΛ μια σοβαρή εταιρεία δεν πιστεύω ότι θα θέλει να φτάσει σε οριακό σημείο και εν τέλει να βουλιάξει.
Και ας βάλουμε κι άλλα δύο ερωτήματα στο τραπέζι :
Αρχικά, ποια από τα πλοία που έχει ναυλώσει μέχρι στιγμής δεν έχει δουλειά ; Το European Express ; Το "Αqua Jewel" ; Το "Μύκονος" ; Για τον "Ιππότη" δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, για τον "Κολοσσό" όμως ;
Και τέλος ποιες είναι οι τιμές του επικαθύμενου με Blue Star και εν ευθέτω χρόνω με HSW και ποια η τιμή με τον "Κολοσσό" ; Και αν μάθουμε αυτό, ποιος μπορεί να πετύχει χαμηλότερες τιμές ; Το RoRo Κολοσσός ή το Blue Star I... Γιατί όσο καλές και να είναι οι σχέσεις σου με την οποιαδήποτε εταιρεία, θα επιλέξεις το φθηνότερο. Και δεν θα με ξάφνιαζε αν έβλεπα μέσα στον Κολοσσό αυτοκίνητα Ροδιτών για Αθήνα και αυτούς να πετούν με αεροπλάνο.
Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σου και θα ήθελα η κουβέντα παρ' ότι δύσκολη, να εξελιχθεί...
Φήμες κυκλοφόρησαν σήμερα, ότι ο Απόλλωνας (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=644&page=66&highlight=%C1%F0%FC%EB%EB%F9%ED) θα υπακούει στις εντολές της ΝΕΛ από την 1 Σεπτεμβρίου 2010. Μια προσπάθεια του πως θα είναι, έγινε τυχαία σήμερα εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=24152&page=209&highlight=%C1%F0%FC%EB%EB%F9%ED). Δεν μένει παρά να υλοποιηθεί κι αυτό και να δούμε ξανά τον βάπορα στο Αιγαίο.
Ενώ είμουν από τους υπερασπιστές των κινήσεων της ΝΕΛ γενικά και το άνοιγμα της, με την συνέχιση του ναυλώνουμε και μεγαλώνουμε, νομίζω ότι ξεφεύγουμε λίγο και αρχίζω να ανησυχώ. Παρόλα αυτά εύχομαι να πάνε όλα καλά και να επιτύχει αυτό το εγχείρημα ώστε να πάρει τα πάνω της η εταιρεία και να ταξιδέψει την τριήρη της παντού.
opelmanos
09-06-2010, 15:05
Και λογικά αν γίνει αυτό θα πάει στην Ικαροσαμία διότι δεν επαρκούν τα κρεβάτια του για να μπεί στην άγονη του Τεο.Μακάρι να πάνε όλα κατ" ευχήν και να το αποκτήσουμε.Φτάνει που κάνει κινήσεις και προσπάθειες η Νελ
Giovanaut
09-06-2010, 15:34
Και οι δικες μου πληροφοριες απο Σεπτεμβριο λενε οτι ο ΑΠΟΛΛΩΝ θα ειναι υπο διαχειρηση Ναυτιλιακης...!
opelmanos
09-06-2010, 16:29
Και οι δικες μου πληροφοριες απο Σεπτεμβριο λενε οτι ο ΑΠΟΛΛΩΝ θα ειναι υπο διαχειρηση Ναυτιλιακης...!
Με την υπόθεση Πηνελόπη έχουμε κάτι νεότερο?:confused:
Giovanaut
09-06-2010, 16:31
Με την υπόθεση Πηνελόπη έχουμε κάτι νεότερο?:confused:
Τιποτε νεοτερο...!!!
opelmanos
09-06-2010, 16:35
Τιποτε νεοτερο...!!!
Ευτυχώς !!!Και ελπίζω να μην υπάρξει ποτέ!
Οι κινήσεις της ΝΕΛ φαίνονται σωστές, τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου...Για τα ro-ro δεν ξέρω, αλλά βεβαια το πλεονεκτημα του χαμηλού κόστους ειναι αρκετα σημαντικο. Δεν ξέρω αν το έχω ξαναπεί, κατά την άποψη μου νομίζω ότι η ΝΕΛ παίζει μάλλον τα τελευταία της χαρτιά, η θα σωθεί, που μακάρι δηλαδή, η όχι...Βέβαια και οι ναυλώσεις είναι ένας συμφέρον τρόπος να πάρει η εταιρεία μια ανάσα, αν και φυσικά παραμένουν δυο βασικά προβλήματα:1) το τεράστιο ύψος των χρεών και 2) η ηλικία του στόλου της. Ειδκά το 2ο είμαι περίεργος να δω πως θα το υπερκεράσει, αφού και το european μόνο πρώτο νιάτο δεν το λες. Όσο αξιόπιστα και να είναι πια τα βαπόρια της, όταν ο βασικός σου ιδιόκτητος στόλος είναι 35-36-37 ετών, θα πρέπει σιγά σιγά να δρομολογείς τις εξελίξεις.
Τέλος πάντων για να μην προτρέχουμε, ήδη το διπλάρωμα της βασικής της γραμμής είναι μια εξαιρετική ιδέα, ελπίζω και οι λοιπές κινήσεις να αποδώσουν. Πάντως θα συμφωνήσω ότι μετά από πολύ καιρό φαίνεται ότι η εταιρεία κάνει μελετημένες κινήσεις και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της...
Οι κινήσεις της ΝΕΛ φαίνονται σωστές, τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου...Για τα ro-ro δεν ξέρω, αλλά βεβαια το πλεονεκτημα του χαμηλού κόστους ειναι αρκετα σημαντικο. Δεν ξέρω αν το έχω ξαναπεί, κατά την άποψη μου νομίζω ότι η ΝΕΛ παίζει μάλλον τα τελευταία της χαρτιά, η θα σωθεί, που μακάρι δηλαδή, η όχι...Βέβαια και οι ναυλώσεις είναι ένας συμφέρον τρόπος να πάρει η εταιρεία μια ανάσα, αν και φυσικά παραμένουν δυο βασικά προβλήματα:1) το τεράστιο ύψος των χρεών και 2) η ηλικία του στόλου της. Ειδκά το 2ο είμαι περίεργος να δω πως θα το υπερκεράσει, αφού και το european μόνο πρώτο νιάτο δεν το λες. Όσο αξιόπιστα και να είναι πια τα βαπόρια της, όταν ο βασικός σου ιδιόκτητος στόλος είναι 35-36-37 ετών, θα πρέπει σιγά σιγά να δρομολογείς τις εξελίξεις.
Τέλος πάντων για να μην προτρέχουμε, ήδη το διπλάρωμα της βασικής της γραμμής είναι μια εξαιρετική ιδέα, ελπίζω και οι λοιπές κινήσεις να αποδώσουν. Πάντως θα συμφωνήσω ότι μετά από πολύ καιρό φαίνεται ότι η εταιρεία κάνει μελετημένες κινήσεις και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της...
ξαναγινε διευθυνων συμβουλος ο βεντουρης στην εταιρια;
TI BOBMBA EINAI AYTH PALI SIGOYRO
opelmanos
10-06-2010, 20:09
ξαναγινε διευθυνων συμβουλος ο βεντουρης στην εταιρια;
Eίναι σίγουρο αυτό ?:confused:
MILTIADIS
10-06-2010, 20:20
Εγω παντως διακρινω ενα ερωτηματικο στο τελος του ποστ που εχει κανει ο Εργης!:D
opelmanos
10-06-2010, 20:25
Εγω παντως διακρινω ενα ερωτηματικο στο τελος του ποστ που εχει κανει ο Εργης!:D
Και εγώ το βλέπω αλλά κάπου στηρίζεται η ερώτηση του Γιώργου πιστέυω.Καπνός χωρίς φωτιά δεν βγαίνει πουθενά
Thanasis89
10-06-2010, 20:30
Παιδιά εδώ και αρκετό καιρό είναι (πρόεδρος) ο κ. Μιλτιάδης - Μιχαήλ Βάγγερ ο οποίος αγόρασε πακέτο μετοχών μετά την πώλησή τους από τον κ. Απόστολο Βεντούρη. Βέβαια ο τελευταίος αγόρασε ένα ποσοστό πάλι μικρής συμμετοχής βέβαια. Πιο συγκεκριμένα το Δ.Σ. της εταιρείας είναι δυνατόν να το βρείτε και εδώ (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=76)... ;)
opelmanos
10-06-2010, 20:39
Παιδιά εδώ και πολύ καιρό είναι ο κ. Μιλτιάδης - Μιχαήλ Βάγγερ
Ε πές το έτσι Θανάση τωρα κατάλαβα
Thanasis89
10-06-2010, 20:46
Απλά μιλουσαμε για τον Πρόεδρο, αν δεν κάνω λάθος... Με συγχωρείς ωστόσο ! ;-)
nikosnasia
10-06-2010, 21:42
Μπράβο σας ρε παιδιά αφού έχετε το κουράγιο και την διάθεση να ασχολείστε με την ΝΕΑ ΝΕΛ σας βγάζω το καπέλλο.
Thanasis89
10-06-2010, 22:05
Όταν γίνεται μια κίνηση η οποία ακολουθείται από θετικό πρόσιμο γιατί να μην το κάνουμε ;
Βέβαια έχει δρόμο μπροστά της ακόμα, πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά να την δούμε να εξελίσσεται !
Προσωπικά πιστεύω ότι η ΝΕΛ πάει να παίξει ένα ρόλο στην ακτοπλοΐα μας όπως της GA και SAOS, ομολογουμένως υπάρχει και η ανάγκη μίας παρόμοιας εταιρείας που θα λύνει διάφορα μεταφορικά προβλήματα από τα νησιά και θα βγάζει και κάνα φράγκο, κυρίως το καλοκαίρι και άμα έχει και τπτ άκριες θα συνεχίζει να παίρνει καμιά επιδότηση. Σε κάθε περίπτωση δεν βλέπω πως θα μπορούσε να ανταγωνιστεί υπό ίσους όρους με τον υπάρχον στόλο της ή αυτόν που νοικιάζει εταιρείες του χώρου με καλύτερα πλοία και οργάνωση (blue star, ANEK). Πάντως οι εξελίξεις έχουν μεγάλο ενδιαφέρον ενώ ακόμη μεγαλύτερο θα έχει να δούμε την κατάληξη η εταιρεία???:confused::confused:
Super Jet
12-06-2010, 23:25
Η νελ θα επρεπε να μπει στο βιβλια gines για τις περισσοτερες ναυλόσεις πλοίων μεσα σε 6 μήνες (και που΄σαι ακομα...). 1) AQUA JEWEL, 2) COLUSOS 3) ΜΥΚΟΝΟΣ 4) ΙΠΠΟΤΗΣ 5) EUROPEAN EXPRESS 6)ΑΛΚΙΟΝΗ. (ποιο λετε να ειναι το 7ο; )
opelmanos
12-06-2010, 23:47
Η νελ θα επρεπε να μπει στο βιβλια gines για τις περισσοτερες ναυλόσεις πλοίων μεσα σε 6 μήνες (και που΄σαι ακομα...). 1) AQUA JEWEL, 2) COLUSOS 3) ΜΥΚΟΝΟΣ 4) ΙΠΠΟΤΗΣ 5) EUROPEAN EXPRESS 6)ΑΛΚΙΟΝΗ. (ποιο λετε να ειναι το 7ο; )
Ε εγώ ποντάρω σε Απόλλωνα και Ροδάνθη.
xidianakis
12-06-2010, 23:56
Ε εγώ ποντάρω σε Απόλλωνα και Ροδάνθη.
και τα 2 σκαρια για να δουλεψουν οπως πρεπει, πρεπει να πεσει πολυυυυ χρημα πανω τους. ο Απολλων λογω του οτι ειναι σε "κακια" γραμμη αλλα και με ελλειπεις συντηρηση ενω η Ροδναθη για τους λογους που εχουμε αναφερει στο θεμα της. δε νομιζω να συμφερει τη ΝΕΛ να ξοδεψει τοσα χρηματα, ενω την ιδια στιγμη μπορει να βρει -ακομα και απο Ιταλια- πλοιο ετοιμο για δουλεια με τα ιδια χρηματα, ή, για μια ναυλωση.
douzoune
12-06-2010, 23:57
Εγώ στον Μπομπ Σφουγγαράκη για Κουντουρουδιά-Πέραμα...:mrgreen::rolleyes::mrgreen:
opelmanos
13-06-2010, 00:00
Εγώ στον Μπομπ Σφουγγαράκη για Κουντουρουδιά-Πέραμα...:mrgreen::rolleyes::mrgreen:
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.Καλά λές κάτι ωραία ώρες ώρες 1 η ώρα τα μεσάνυχτα και γελάω σαν χαζός :lol:
Apostolos
13-06-2010, 00:04
Νέα ονόματα άκουσα στο μετοχικό σχήμα και δεν πίστευα στα αφτιά μου...
Thanasis89
13-06-2010, 00:22
Να τη λοιπόν η πρώτη μπαλωθιά των ναυλώσεων... Και ο νοών νοείτο... ;)
Έλα να ανεβαίνουμε σιγά σιγά γιατί πολύ είχαμε ηρεμήσει τον τελευταίο καιρό...
nikosnasia
13-06-2010, 00:36
Δεν παίρνει αυτοκίνητα για να το κάνουν cargo.
STRATHGOS
13-06-2010, 11:54
Νέα ονόματα άκουσα στο μετοχικό σχήμα και δεν πίστευα στα αφτιά μου...
Ποιο ονόμα άκουσες ??
Δύο συγκεκριμένα ονόματα διάβασα κι εγώ χθες στην τοπική εφημερίδα της Χίου "Αλήθεια" και ήταν σα να έσκασε βόμβα...:o
MYTILENE
13-06-2010, 12:24
Δύο συγκεκριμένα ονόματα διάβασα κι εγώ χθες στην τοπική εφημερίδα της Χίου "Αλήθεια" και ήταν σα να έσκασε βόμβα...:o
Πείτε τα και σε μας να ξέρουμε ρε παιδιά.:rolleyes::rolleyes:
Προφανώς θα είναι κάτι το ιδιαίτερο μιας και κανείς δεν μοιράζεται και τα ονόματα με όλους μας:confused:
STRATHGOS
13-06-2010, 14:40
Μυπως το ενα ειναι ο Βεντουρης ?
speedrunner
16-06-2010, 18:21
Ο ΟΛΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντάει σε επιστολή της ΝΕΛ η οποία διαμαρτυρήθηκε για μη εξυπηρέτηση φορτηγών (Ro-Ro) πλοίων της.
Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Έκπληξη προκάλεσε στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. η επιστολή της NEL LINES με αστήρικτες διαμαρτυρίες για δήθεν μη εξυπηρέτηση φορτηγών (Ro-Ro) πλοίων της.
Όπως προκύπτει από τα έγγραφά της, η NEL LINES ενημέρωσε για πρώτη φορά τον Οργανισμό για τη δρομολόγηση 4 φορτηγών πλοίων στις 3 Ιουνίου 2010 ζητώντας άμεση δρομολόγηση πλοίων από την επομένη!! Είναι όμως γνωστό ότι ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. συντάσσει τα προγράμματα του με μακροχρόνιο σχεδιασμό, στον οποίο και νομοθετικά έχουν υποχρέωση να υπακούουν όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες.
Ειδικά για το φορτηγά πλοία (Ro-Ro) ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. εδώ και μήνες έχει ενημερώσει όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες , ότι δεν θα μπορούν μετά την 1η Ιουνίου να χρησιμοποιούν τον εμπορικό προβλήτα του Ικονίου (Καρβουνόσκαλα) λόγω έναρξης λειτουργίας του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. (Προβλήτας Ι) για λόγους ασφαλείας της ναυσιπλοΐας. Όλες οι εταιρείες Ro-Ro εσωτερικού και εξωτερικού αποδέχθηκαν τις προταθείσες λύσεις για εξυπηρέτησή τους από τους λιμένες Ελευσίνας, Λαυρίου ή το ιδιωτικό λιμάνι του Σκαραμαγκά.
Επομένως, οι αιτιάσεις της NEL LINES είναι αναιτιολόγητες για τους ακόλουθους λόγους: (α) διότι ενώ γνώριζε ότι δεν θα μπορούν τα Ro-Ro να χρησιμοποιούν τον εμπορικό λιμένα του Ικονίου (Καρβουνόσκαλα) μετά την 1η Ιουνίου, αποφάσισε χωρίς συνεννόηση με τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. να ανακοινώσει δρομολόγια της από τον λιμένα αυτόν, χωρίς έγκαιρη ενημέρωση του Ο.Λ.Π. Α.Ε. και (β) διότι τα υπό σημαία Μάλτας και Κύπρου πλοία της «Κολοσσός» και «Ιππότης» είναι τέτοιας χωρητικότητας, ώστε ακόμα και εάν δεν λειτουργούσε ο Προβλήτας Ι, θα ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθούν στον σχετικά μικρό για όλα τα Ro-Ro χώρο του Ικονίου (Καρβουνόσκαλα), ο οποίος δημιουργεί ήδη τεράστια προβλήματα κυκλοφοριακής επιβάρυνσης στην παραλιμένια περιοχή του Κερατσινίου.
Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει ένα και μόνο στόχο: να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες των χρηστών στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας, της κρουαζιέρας και των εμπορικών πλοίων. Κι αυτό κάνει με επιτυχία συνεργαζόμενος με όλους τους φορείς της ναυτιλίας».
http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=14&contentid=12089
Apostolos
17-06-2010, 02:53
Μήπως ο σκοπος ειναι να προστατευσει την Blue Star?
Giovanaut
19-06-2010, 19:51
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/06/2010
http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=584
Αυτό το Μυτιλήνη δεν είναι βαπόρι! είναι η λεωφορειακή γραμμή Β5 σταθμός Λαρίσης-Αγία Παρασκευή!!!:)
opelmanos
23-06-2010, 10:12
Τώρα όσον αφορά την περίπτωση της 'αγονης του Τεό όσο θα μείνει έκτός ποιό πλοίο θα το αντικαταστήσει?
Τώρα όσον αφορά την περίπτωση της 'αγονης του Τεό όσο θα μείνει έκτός ποιό πλοίο θα το αντικαταστήσει?
Κι εμένα έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου :D να το ρωτάω αλλά προφανώς ακόμα δεν υπάρχουν πλάνα. Αυτό βέβαια μπορεί να έχει δύο όψεις:
1) η ζημιά του Τεό είναι μικρή και φτιάχνεται άμεσα, οπότε θα τη βγάλουν έτσι
2) Παραμένει μπαχαλο,ο Τεό θέλει χρόνο, δεν υπάρχει (επίτηδες) ενημέρωση και προσπαθουν να τη βγάλουν στη ζούλα!!:|:mad:
Νομίζω ότι σαφώς προτιμώ την πρώτη περίπτωση. Αλλά ότι και να είναι δεν πρέπει να υπάρξει κάποια ανακοίνωση;
CPT. GIANNIS
24-06-2010, 00:26
to teo se 2 me 3 meres ksekina kai pali
Με το καλό (αν οντως ισχύσει κάτι τέτοιο)...
εφτάψυχος ο μπαρμπας!
BULKERMAN
24-06-2010, 09:55
Μα καλά και αυτό ναύλωσε η ΝΕL?????:D:D:D
πηγή : www.marinetraffic.com
Μα καλά και αυτό ναύλωσε η ΝΕL?????:D:D:D
πηγή : www.marinetraffic.com (http://www.marinetraffic.com)
an kaneis zoom stin tsiminiera tha deis oyi den grafei NEL alla NCL ;)
BULKERMAN
24-06-2010, 10:45
an kaneis zoom stin tsiminiera tha deis oyi den grafei NEL alla NCL ;)
Φίλε μου πλάκα έκανα!!!:D
CPT. GIANNIS
24-06-2010, 13:37
xaxaxaxaxaxaxa
CPT. GIANNIS
25-06-2010, 12:06
o papous antekse kani dokimastika tora kai meta mas xereta apo athina
kala taksidia na exi
sylver23
25-06-2010, 12:20
εφτάψυχος ο μπαρμπας!
Iσχυει......
Αμ το είδα!!!!!:p:p
Είδα στο ais και το δοκιμαστικούλι του...όλα καλά λοιπόν...
Akis Dionisis
25-06-2010, 12:24
εφτάψυχος ο μπαρμπας!
Οπότε βάση υπολογισμών του απέμειναν άλλες 5 ψυχές...:D
(αχρείαστες να είναι..):rolleyes:
Iσχυει......
Που το 'μαθες εσύ? Βγήκε ανακοινωθέν στην σκοπιά :confused::p:D Κάτσε καλάααα....
A/B ENGINEER
29-06-2010, 09:23
kapote to shma auto to fobontousan oloi.....
shmera de to upologiszoun.....giati arage??
CPT. GIANNIS
29-06-2010, 10:37
giati kapote i naytiki opos kai i eteries sebontousan ta panta i naytiki tis eteries kai i eteries tous naytikous tora sebonte i naytiki tis eteries mono gia na min tous dioksouk kai i eteries grafoun sta ..... @@.... tous naytikous giayto katantisame kai etsi an den exis gnosto den briskis doulia. :cool:
A/B ENGINEER
29-06-2010, 10:48
kapote phgaines se etairies gia douleia..eite sa nautikos eite sa mhxanologos - nauphgos kai analoga ta prosonta kai th peira se epairnan....shmera an loga to visma...to fyllo kai fysika to an tha eisai kalos ''filos'' me ton dieuthinth se pairnoyn...ayth einai h ellada mas......
Thanasis89
29-06-2010, 11:21
Θα παρακαλούσα να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και να συζητούνται θέματα σχετικά με την συγκεκριμένη εταιρεία. Σας Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.
CPT. GIANNIS
29-06-2010, 11:30
signomi gia ta latinika pou grafo alla o ipologistis m ine ksenos kai den dexete ellinika oso gia to allo thema gia tin sigekrimeni eteria milaga alla kai gia oles tis ales
:cool:
Thanasis89
29-06-2010, 11:38
Κατανοητό φίλε Γιάννη ! Καλή σου συνέχεια... ;)
CPT. GIANNIS
29-06-2010, 13:15
ipon den tha milame genika edo telos tha milame gia tin nel kai gia themata tis ante pite tipota :razz::-P
Στα χερια της ΝΕΛ περασε το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ που μαζι με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ θα κανουν τις ετησιες ακινησιες των υπολοιπων πλοιων
Amorgos66
19-07-2010, 10:48
Στα χερια της ΝΕΛ περασε το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ που μαζι με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ θα κανουν τις ετησιες ακινησιες των υπολοιπων πλοιων
...πάμε γερα....!!!!
Απο τοτε που αλλαξε ιδιοκτητη ολο εκπληξεις ειναι και καλα κανει πρεπει να παρει πισω το κομματι της πιτας που τησ αναλογει
lostromos
19-07-2010, 12:08
Σημερινό δελτίο τύπου σχετικά με τη δρομολόγηση του European Express στη γραμμή Πειραιά -Χίο - Μυτιλήνη.
Apostolos
19-07-2010, 14:18
Στα χερια της ΝΕΛ περασε το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ...
Διαβάζοντας τα λεγόμενα του φίλου ΑΝΔΡΟΣ απλά μου κίνησε την περιέργεια ποιού πλοίου θα κάνει την ακινησία, αν αγοράστηκε (μάλλον πολύ φθηνά) και σε τι κατάσταση είναι το πλοίο. Πριν λίγο καιρό που ήμουν στην Ελευσίνα το πλοίο παρουσίαζε μια κακή κατάσταση εξωτερικά τουλάχιστο. Δεδομένο του ότι είναι παροπλισμένο αρκετό καιρό, και με ζημιά που δεν γνωρίζουμε ακριβώς την έκταση της απορώ κατά πόσο θα είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμη η διαχείριση του. Εκτός αν απλά αγοραστεί για να πάρει μία άγονη και απλά θα είναι μια ενδιάμεση λύση μέχρι να αγοραστεί κάποιο νεότερο...
Πάντως το πλοίο το αγαπούμε πολύ, σαν Άνεμος που το έχω ταξιδέψει είχε συμπαθητικούς χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς και σαν Μυρτιδιώτισσα είχε γύρω στα 15 16 κόμβους ταχύτητα.
Διαβάζοντας τα λεγόμενα του φίλου ΑΝΔΡΟΣ απλά μου κίνησε την περιέργεια ποιού πλοίου θα κάνει την ακινησία, αν αγοράστηκε (μάλλον πολύ φθηνά) και σε τι κατάσταση είναι το πλοίο. Πριν λίγο καιρό που ήμουν στην Ελευσίνα το πλοίο παρουσίαζε μια κακή κατάσταση εξωτερικά τουλάχιστο. Δεδομένο του ότι είναι παροπλισμένο αρκετό καιρό, και με ζημιά που δεν γνωρίζουμε ακριβώς την έκταση της απορώ κατά πόσο θα είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμη η διαχείριση του. Εκτός αν απλά αγοραστεί για να πάρει μία άγονη και απλά θα είναι μια ενδιάμεση λύση μέχρι να αγοραστεί κάποιο νεότερο...
Πάντως το πλοίο το αγαπούμε πολύ, σαν Άνεμος που το έχω ταξιδέψει είχε συμπαθητικούς χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς και σαν Μυρτιδιώτισσα είχε γύρω στα 15 16 κόμβους ταχύτητα.
Θα παει αυριο ή μεθαυριο στο νεο μωλο της Δραπετσωνας για επισκευες και θα κανουν μαζι με τον Απολλωνα της ετησιες των υπολοιπων βαποριων της εταιρειας κατα το διαστημα τωρα που δεν θα εχουν ακινησιες ισως βοηθησουν με καποιοα εκτακτα δρομολογια ειδωμεν
Naias II
20-07-2010, 09:47
Καλά σίγουρα το πλοίο είναι αρκετό καιρό παροπλισμένο,αλλά θα γίνουν όλα τα απαραίτητα καλούδια της επισκευής θα βαφτεί και μπλε :shock: και έτοιμο.
Στο κάτω-κάτω θα είναι και από τα νεότερα πλοία της εταιρείας ;)
Εκεί φτάσαμε......:-?
Apostolos
20-07-2010, 10:51
Παρόλο που "εγγεφαλικα" δέν μπορώ να δεχθώ μια τέτοια κίνηση, καραβολατρικά ειμαι πολύ ευχαριστημένος γιατι το πλοίο το αγαπώ πολύ, θεωρώ ιδανικό για τα μικρά λιμάνια, σαφώς καλύτερο απο τις Παναγίες και... Ιαπωνικό! Αρχίζει πλέον η εταιρία να ειναι Ιαπωνική με τα όλλα της! (Μυτιληνη, European, Colossus, Ippotis, Μυρτιδιωτισσα). Για να προτείνουμε κανένα νέο όνομα για το Ferry Muroto!
H συνέχεια στο ανάλογο Θέμα (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?p=370063&highlight=ferry+muroto#post370063)
opelmanos
20-07-2010, 11:58
Εγώ πάλι με όλα αυτά που εχω δεί απορώ πώς δεν έχει πάρει το Ροδάνθη...Τόσο πολύ κοστίζει πια να αγοραστεί και να επισκευαστεί??
Ειχε γραφτει πιο παλια οτι ειχε ενδιαφερθει για το ΡΟΔΑΝΘΗ και το ΑΝΘΗ αλλα ηταν πολυ μεγαλο το ποσο μιας οτι εκτος απο το κοστος που εχουν τα πλοια,εχουν και στις πλατες τους και τα χρεη της εταιριας τους.
opelmanos
20-07-2010, 12:14
Ειχε γραφτει πιο παλια οτι ειχε ενδιαφερθει για το ΡΟΔΑΝΘΗ και το ΑΝΘΗ αλλα ηταν πολυ μεγαλο το ποσο μιας οτι εκτος απο το κοστος που εχουν τα πλοια,εχουν και στις πλατες τους και τα χρεη της εταιριας τους.
Ναι έχεις δίκιο ευχαριστώ;)
Naias II
06-08-2010, 21:39
Συγκροτήθηκε σε σώμα η διοίκηση της ΝΕΛ (http://www.mediashipping.gr/?q=node/6586)
STRATHGOS
09-08-2010, 16:17
Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την έναρξη μονοήμερης κρουαζιέρας με το νέο ταχύπλοο της εταιρείας, ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΞΠΡΕΣΣ.
Η κρουαζιέρα θα περιλαμβάνει δρομολόγιο από Ηράκλειο για Σαντορίνη με επιστροφή και από Ρέθυμνο για Σαντορίνη με επιστροφή.
Συμπεριλαμβάνεται και οργανωμένη εκδρομή στη Σαντορίνη
http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=600
xidianakis
13-08-2010, 10:01
καλημερα! μετα απο αρκετο καιρο επεστρεψα στη "βαση" μου. μολις εφτασα το πρωι ειδα το νεο ταχυπλοο της εταιριας στο λιμανι του Ηρακλειου.
επισης ο πατερας μου κατι ειπε σχετικα με το οτι θα ερθει καποιος ΚΕΝΤΕΡΗΣ στο Ηρακλειο για να κανει τη γραμμη Ηρακλειο-Θηρα-Ιο-Παρο-Ναξο-Μυκονο..
λογω του οτι δεν μπορω να διαβασω τοσα θεματα που ειναι σχετικα, μηπως εχει καποιος την αντιστοιχη ενημερωση?
καλημερα! μετα απο αρκετο καιρο επεστρεψα στη "βαση" μου. μολις εφτασα το πρωι ειδα το νεο ταχυπλοο της εταιριας στο λιμανι του Ηρακλειου.
επισης ο πατερας μου κατι ειπε σχετικα με το οτι θα ερθει καποιος ΚΕΝΤΕΡΗΣ στο Ηρακλειο για να κανει τη γραμμη Ηρακλειο-Θηρα-Ιο-Παρο-Ναξο-Μυκονο..
λογω του οτι δεν μπορω να διαβασω τοσα θεματα που ειναι σχετικα, μηπως εχει καποιος την αντιστοιχη ενημερωση?
Να κανω εγω μια υποθεση χωρις να εχω ακουσει κατι σχετικο μηπως με την ναυλωση του μυρτιδιωτισσα και μετα τισ απαραιτητες επισκευες αντικαταστησει τον κεντερη και τον φερουν στην γραμμη που αναφερεις επαναλαμβανω προς αποφυγη παρεξηγησεων υποθεση ειναι
STRATHGOS
18-08-2010, 12:14
http://www.nel.gr/media/files/nel-radio.mp3
DimitrisT
20-08-2010, 21:03
Πλεον και στον στόλο της ΝΕΛ (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=196) αναφέροντε όλα τα ναυλωμένα πλοία ;)
Αρνητικη εντυπωση μου προκαλεσε χτες σε ενα αυθημερον ταξιδι απο Ανδρο για Τηνο η πολιτικη πληρωματος ή εταιρειας(δεν ξερω ποιος ευθυνεται) σχετικα με τα δυο πλοια της εταιρειας AQUA JEWEL και ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ.Συγκεκριμενα και στα δυο πλοια επικρατησε η νοοτροπια του σε μαντρωνω για να μην εχω πολυ δουλεια στο καθαρισμα(20 ατομα ολα κι ολα σιγα μην εχουν και ολο το πλοιο στην διαθεση τους).Στο μεν πρωτο λειτουργουσε μονο το μπαρ και οι τουαλετες του σαλονιου και ολα τα υπολοιπα ηταν κλειδωμενα ακομα και η διακεκριμενη, στο ανοιχτο καταστρωμα που ειναι η χαρα καθενος απο εμας με την απλετη ορατοτητα προς πασα κατευθυνση υπηρχαν αλυσιδακια και σχοινακια σε καθε σκαλα που σε οδηγουσε εκει.Τα ιδια και στον ΚΕΝΤΕΡΗ με το πληρωμα στην επιβηβαση να σε προωθει στο μπροστινο σαλονι(τροπος του λεγειν) του πλοιου ενω αρνητικη εντυπωση η παντελης ελειψη τουλαχιστον μιας κυλιομενης σκαλας(δεν ξερω αν εχει ασανσερ) για τους ανθρωπους μιας καποιας ηλικιας δεδομενου οτι το πλοιο εκτελει επιδοτουμενη ενδοκυκλαδικη και οχι δρομολογια προς Μυκονο με υπερκινητικους νεαρους.Θελω να πιστευω οτι δεν ειναι αυτη η πολιτικη της εταιρειας και επισης οτι δεν συγκαταλεγεται στην λογικη μοναδικη εταιρεια στην γραμμη τι να κανει ο ταλαιπωρος επιβατης θα μας ερθει.Να σημειωσω εδω οτι δεν εχω τιποτα με κανεναν και η ταξη των ναυτικων(γιος ναυτικου και εγω)μου ειναι ιδιαιτερα συμπαθης αλλα ειμαι και της αποψης οτι μια καλοπροαιρετη κριτικη παντα βοηθαει να γινουμε καλυτεροι
T.ΓΙΑΝΝΗΣ
22-08-2010, 13:04
Τελικά είχαν δεν είχαν τα κατάφεραν για όσους τόλμησαν να βγάλουν RO-RO να τα ξαποστείλουν στο Λαύριο:sad:. Η ΝΕL έχει ανακοινώσει λιμάνια αναχωρήσεις και προορισμού ?
http://www.theseanation.gr/news/ports/ro-ro-lavrio.htm
thanos75
23-08-2010, 07:57
Τελικά είχαν δεν είχαν τα κατάφεραν για όσους τόλμησαν να βγάλουν RO-RO να τα ξαποστείλουν στο Λαύριο:sad:. Η ΝΕL έχει ανακοινώσει λιμάνια αναχωρήσεις και προορισμού ?
http://www.theseanation.gr/news/ports/ro-ro-lavrio.htm
Απόφαση εντελώς στο άρπα-κόλλα κατά τη γνώμη μου. Θα υπάρξουν πιστεύω δυσλειτουργίες στην αρχή τόσο με την απόσταση όσο και με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο Λαύριο
T.ΓΙΑΝΝΗΣ
23-08-2010, 09:20
Απόφαση εντελώς στο άρπα-κόλλα κατά τη γνώμη μου. Θα υπάρξουν πιστεύω δυσλειτουργίες στην αρχή τόσο με την απόσταση όσο και με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο Λαύριο
Το ότι το λιμάνι του Λαυρίου δεν βολεύει το φορτηγό αυτό είναι σίγουρο. Ο λόγος που τα έστειλαν εκεί, είναι καθαρά ανταγωνιστικός να πάνε προς διάλυση οι εταιρείες που διαχειρίζονται Ro-Ro όπως η NEL
Μπορει να ειναι πιο μακρια το Λαυριο αλλα για τον επαγγελματια ειναι πιο ευκολο να παει εκει μεσο αττικης οδου και το λιμανι εχει χωρητικοτητα το θεμα ειναι ποσο αυξυμενα θα ερχονται τα προιοντα στο νησι λογο της μεγαλυτερης χερσαιας αποστασης που θα δυανυεται και λογο των διοδιων αν δεν υπαρξει βεβαια αναπροσαρμογη του εισητηριου στο βαπορι και αυτο λογο της μικροτερης αποστασης(θαλασσιας) που θα δυανυεται
T.ΓΙΑΝΝΗΣ
23-08-2010, 10:58
Μπορει να ειναι πιο μακρια το Λαυριο αλλα για τον επαγγελματια ειναι πιο ευκολο να παει εκει μεσο αττικης οδου και το λιμανι εχει χωρητικοτητα το θεμα ειναι ποσο αυξυμενα θα ερχονται τα προιοντα στο νησι λογο της μεγαλυτερης χερσαιας αποστασης που θα δυανυεται και λογο των διοδιων αν δεν υπαρξει βεβαια αναπροσαρμογη του εισητηριου στο βαπορι και αυτο λογο της μικροτερης αποστασης(θαλασσιας) που θα δυανυεται
Πως είναι λοιπόν δυνατόν να συμφέρει τον επαγγελματία να πάει τόσο δρόμο μέσω αττική οδού διόδια καύσιμα χιλιόμετρα και κόστος π.χ. λαχαναγορά δεν θα επιβαρύνει το προϊόν? Ποιος θα την πληρώσει? Ο καταναλωτής???? Άρα πάλι ο Πειραιάς θα δουλεύει και όχι οι εταιρείες που είναι Λαύριο.
Πως είναι λοιπόν δυνατόν να συμφέρει τον επαγγελματία να πάει τόσο δρόμο μέσω αττική οδού διόδια καύσιμα χιλιόμετρα και κόστος π.χ. λαχαναγορά δεν θα επιβαρύνει το προϊόν? Ποιος θα την πληρώσει? Ο καταναλωτής???? Άρα πάλι ο Πειραιάς θα δουλεύει και όχι οι εταιρείες που είναι Λαύριο.
Απο λαχαναγορα οχι αλλα σιγουρα οι υπολοιπες μεταφορικες που θα μεταφερθουν στο νεο διαμετακομιστικο κεντρο στον ασπροπυργο και ειναι αυτες που θα φυγουν απο την ευρυτερη περιοχη του Ελαιωνα σιγουρα θα το δουν με αλλο ματι και οτι και να γινει αν δεν υπαρξει σωστη τιμολογιακη πολιτικη (μιας και το λιμανι του Λαυριου ειναι πιο κοντα συγκρινομενο παντα απο τον Πειραια) η επιβαρυνση των προιοντων θα ειναι μεγαλη.Παντως για να επανελθουμε στα της εταιρειας απαγορευτικο ισχυει απο χτες τοσο για το ΑΛΚΥΟΝΗ απο Θεσσαλονικη το οποιο και θα αποπλευσει μετα την ληξη του απαγορευτικου για Σκοπελο Σκιαθο Βολο οσο και για το ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ το οποιο παραμενει στα Μεστα Χιου
T.ΓΙΑΝΝΗΣ
23-08-2010, 11:42
Απο λαχαναγορα οχι αλλα σιγουρα οι υπολοιπες μεταφορικες που θα μεταφερθουν στο νεο διαμετακομιστικο κεντρο στον ασπροπυργο και ειναι αυτες που θα φυγουν απο την ευρυτερη περιοχη του Ελαιωνα σιγουρα θα το δουν με αλλο ματι και οτι και να γινει αν δεν υπαρξει σωστη τιμολογιακη πολιτικη (μιας και το λιμανι του Λαυριου ειναι πιο κοντα συγκρινομενο παντα απο τον Πειραια) η επιβαρυνση των προιοντων θα ειναι μεγαλη.Παντως για να επανελθουμε στα της εταιρειας απαγορευτικο ισχυει απο χτες τοσο για το ΑΛΚΥΟΝΗ απο Θεσσαλονικη το οποιο και θα αποπλευσει μετα την ληξη του απαγορευτικου για Σκοπελο Σκιαθο Βολο οσο και για το ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ το οποιο παραμενει στα Μεστα Χιου
Εγώ δεν γνωρίζω κανένα πρακτορείο η φορτηγό να το βολεύει να πάει Λαύριο αντί για Πειραιά. Γνωρίζεις καλά κάποιο που τον βολεύει το Λαύριο αντί του Πειραιά??? Όλοι διαμαρτύρονται και κανένας δεν πάει στο Λαύριο. Τώρα το θέμα τις απόστασης με πια λογική το βλέπεις πιο κοντά το συγκεκριμένο λιμάνι??
Εγώ δεν γνωρίζω κανένα πρακτορείο η φορτηγό να το βολεύει να πάει Λαύριο αντί για Πειραιά. Γνωρίζεις καλά κάποιο που τον βολεύει το Λαύριο αντί του Πειραιά??? Όλοι διαμαρτύρονται και κανένας δεν πάει στο Λαύριο. Τώρα το θέμα τις απόστασης με πια λογική το βλέπεις πιο κοντά το συγκεκριμένο λιμάνι??
Να διευκρινισω κατι στην σημερινη κατασταση δεν βολευει κανεναν με τις μεταφορικες και την λαχαναγορα εκει που ειναι υπαρχει ομως περιορισμος χρονου (εχει ακουστει μεχρι τελος του 12 )για απομακρυνση των μεταφορικων και ενδεχεται και της λαχαναγορας εκτος αστικου χωρου σε τετοια λοιπον περιπτωση μιλαω αν τοτε υπαρχει επαγγελματιας που να τον συμφερει να τρωει ολη την κινηση απο Ασπροπυργο που ακουγεται οτι θα πανε μεσο Σχιστου Κερατσινιου δεν το ξερω εγω παντως που κινουμαι στο χωρο θα προτιμουσα το Λαυριο και ας ειναι πιο μακρια τονιζω μιλαω μονο στην περιπτωση μεταφορας των εταιρειων απο τον Ελαιωνα
T.ΓΙΑΝΝΗΣ
23-08-2010, 13:06
Να διευκρινισω κατι στην σημερινη κατασταση δεν βολευει κανεναν με τις μεταφορικες και την λαχαναγορα εκει που ειναι υπαρχει ομως περιορισμος χρονου (εχει ακουστει μεχρι τελος του 12 )για απομακρυνση των μεταφορικων και ενδεχεται και της λαχαναγορας εκτος αστικου χωρου σε τετοια λοιπον περιπτωση μιλαω αν τοτε υπαρχει επαγγελματιας που να τον συμφερει να τρωει ολη την κινηση απο Ασπροπυργο που ακουγεται οτι θα πανε μεσο Σχιστου Κερατσινιου δεν το ξερω εγω παντως που κινουμαι στο χωρο θα προτιμουσα το Λαυριο και ας ειναι πιο μακρια τονιζω μιλαω μονο στην περιπτωση μεταφορας των εταιρειων απο τον Ελαιωνα
Εντάξει κατάλαβα. Αν και πολύ ελάχιστα έχουν παραμείνει στον ελαιώνα που δεν θα είναι για πολλή ακόμα εκεί.
Η ΝΕΛ ανακοινωσε τα οικονομικα αποτελεσματα του α΄εξαμηνου.αναλυτικα ολη η ανακοινωση ειναι εδω http://www.nel.gr/index.asp?a_id=83&news_id=615
DimitrisT
06-09-2010, 16:56
Αποχώρησε ο γενικός διευθυντής (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1863217)
Πηγή : naftemporiki.gr
Δύο ξαφνικές αποχωρήσεις!?! Τι να σημαίνει αράγε:confused::rolleyes:
Apostolos
06-09-2010, 17:35
Ξεκαθαρίζει το τοπίο... Η νέα διοίκηση μαλλον αναλαμβάνει να τοποθετήσει πρόσωπα που δέν έχουν σχέση με τον Α. Βεντούρη. Ενα ακόμα πρόσωπο μένει και τότε θα υπάρξουν οι μεγάλες αλλαγές
GIA POION ENOOIOS FILE STO NAYTILIAKO
γερασιμο στριτζη μυριζομαι...;);)
Giovanaut
06-09-2010, 22:41
γερασιμο στριτζη μυριζομαι...;);)
Εχεις βασιμες υποψιες...???
Η εντελως προσωπικη εκτιμηση...?? Γιατι αν συνεβαινε κατι τετοιο, θα ηταν η καλυτερη ακτοπλοίκη ειδηση της χρονιας...!!!
Giovanaut
06-09-2010, 23:24
Εκδρομουλα...!!!!
Οι Τηνιακοι, παρακαλουνται οπως οπλισουν τα φωτογραφικα τους πυροβολα...!!!
http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=617
opelmanos
06-09-2010, 23:57
Εκδρομουλα...!!!!
Οι Τηνιακοι, παρακαλουνται οπως οπλισουν τα φωτογραφικα τους πυροβολα...!!!
http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=617
Kαι όχι μόν οι Τηνιακοί....;)
Giovanaut
07-09-2010, 00:24
Οχι που δεν θα πηγαινες....!!!
Με το καλο....;)
nikosnasia
07-09-2010, 00:55
Mέσα Μάνο και εμείς
opelmanos
07-09-2010, 00:56
Mέσα Μάνο και εμείς
Ε είχα ένα προαίσθημα ότι θα ερχόσουν και εσυ:pΆλλος ???
Εχεις βασιμες υποψιες...???
Η εντελως προσωπικη εκτιμηση...?? Γιατι αν συνεβαινε κατι τετοιο, θα ηταν η καλυτερη ακτοπλοίκη ειδηση της χρονιας...!!!
προσωπικη εκτιμηση καθαρα....
Αν θυμαμαι καλα ο Στριντζης οταν εφυγε απο την hellenic ειχε πει οτι θα αφοσιωθει στην επιχειρηση του στην Κεφαλονια και νομιζω οτι αφορα μια ξενοδοχειακη μοναδα που εχει εκει κατι τετοιο μου φαινεται οτι εγραψε καποιο τευχος του Εφοπλιστη
Sotiris1785
08-09-2010, 16:52
προσωπικη εκτιμηση καθαρα....
προσωπικη καθαρα συνδιασμος με κατι γραφομενα αλλου....:rolleyes:
Αν θυμαμαι καλα ο Στριντζης οταν εφυγε απο την hellenic ειχε πει οτι θα αφοσιωθει στην επιχειρηση του στην Κεφαλονια και νομιζω οτι αφορα μια ξενοδοχειακη μοναδα που εχει εκει κατι τετοιο μου φαινεται οτι εγραψε καποιο τευχος του Εφοπλιστη
οχι φιλε μου,ο Στριτζης εφυγε απο την Hellenic Seaways οπως ειχε αναφερει λογο "διαφορας φιλοσοφιας" μεταξυ του ιδιου και του κ.Βαρδινογιαννη.Και μετα απο αυτο ειχε πει οτι θα αφοσιωθει στην επιχειρηση του οπως αναφερεις.
Σωτηρη πιστεψε με η προσωπική μου εκτιμηση δεν ειχε να κανει με τα συγκεκριμενα γραφομενα που αναφερεις.
http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=629
Giovanaut
24-09-2010, 15:37
Πλεον τα εχουμε δει ολα...!!!!
Akis Dionisis
24-09-2010, 16:12
Πλεον τα εχουμε δει ολα...!!!!
Το Χριστό Φαντάρο να λες...:rolleyes:
Τι ειν τούτο πάλι? Που έχει σκοπό να το βάλει ΟΕΟ?
Που τα βρίσκουν τόσα λεφτά και ναυλώνουν πλοία??
Γύρω απ'όλες αυτές τις ναυλώσεις, δεν ξέρω, αλλά κάτι δεν μου αρέσει εμένα...:rolleyes:
sylver23
24-09-2010, 16:13
Ν=ναυλώσεων Ε=εταιρία Λ=Λέσβου...
Κάτσε Γιάννη μπορεί να δούμε πολλά ακόμα,σάμπως το περιμέναμε αυτό..
Apostolos
24-09-2010, 17:43
Εχω βαρεθει να ακούω ότι η ΝΕΛ παει για φούντο, ειναι μια μεγάλη φούσκα, ότι ο κόσμος θα χάσει την δουλειά και τα λευτά του και άλλα πολλά. Εγώ τουλαχιστο βλέπω ότι γίνονται επενδύσεις, τα πληρώματα πέρνουν στην ώρα τους μοισθούς και γενικά ότι όλα τα πλοία εκτός του Αλκυώνη και Κυκλαδες πήγαν τέλεια όλο το καλοκαίρι. Σίγουρα υπάρχει φόβος αλλα μήπως οι κακές προγνώσεις ειναι ευχές αυτών που γλυκοκοιτάζουν άγονες και μή γραμμές και παρακαλάν να πέσει η εταιρία. Γιατι αυτό κανένα δεν θα συμφαίρει γιατι είτε οι ναυτικοί θα χάσουν τις δουλείες, τα πλοία που ειναι παραγωγικές μονάδες για τόσες επιχειρήσεις θα σταματήσουν να δουλεύουν, τα νησιά θα χάσουν για αρκετό καιρό τα πλοία και θα υποστούν ενα απίστευτο μονοπώλιο και στην τελική αν η ΝΕΛ χάσει την υποστίριξη των δανειστών της τότε αυτό ισως συμβεί και με άλλες εταιρίες του χώρου που έχουν κάνει τεράστια επενδυτικά προγράμματα. Γιατι λένε ότι αν πάρει φωτια του γείτονα το σπίτι τότε θα πάρει και το δικό σου...
Μήπως ειναι η ώρα να γίνουν αντι πτωχεύσεις συγχωνεύσεις???
Να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους για το καλό της χώρας μας...
speedrunner
24-09-2010, 18:21
Ο Χριστός και η Παναγία... απο που ξεφύτρωσε πάλι αυτό..σε λίγο η ΝΕΛ θα ναυλώσει και τα BlueStar έτσι όπως πάει.
Πάντως εμένα πήρε το αυτί μου ενα όνομα που παίζει να μπει στην ΝΕΛ που μπορεί να δικαιολογεί όλες αυτές τις ναυλώσεις.
Και να μην ξεχναμε οτι επιστρεφει και ο Κεντερης πισω εκτος επειδη τα speedrunner ειναι πιο οικονομικα σε καυσιμα απο τους ΑΙΟΛΟΥΣ εκει που ηταν να βαλει τον Κεντερη πεταξει το RUNNER
Εχω βαρεθει να ακούω ότι η ΝΕΛ παει για φούντο, ειναι μια μεγάλη φούσκα, ότι ο κόσμος θα χάσει την δουλειά και τα λευτά του και άλλα πολλά. Εγώ τουλαχιστο βλέπω ότι γίνονται επενδύσεις, τα πληρώματα πέρνουν στην ώρα τους μοισθούς και γενικά ότι όλα τα πλοία εκτός του Αλκυώνη και Κυκλαδες πήγαν τέλεια όλο το καλοκαίρι. Σίγουρα υπάρχει φόβος αλλα μήπως οι κακές προγνώσεις ειναι ευχές αυτών που γλυκοκοιτάζουν άγονες και μή γραμμές και παρακαλάν να πέσει η εταιρία. Γιατι αυτό κανένα δεν θα συμφαίρει γιατι είτε οι ναυτικοί θα χάσουν τις δουλείες, τα πλοία που ειναι παραγωγικές μονάδες για τόσες επιχειρήσεις θα σταματήσουν να δουλεύουν, τα νησιά θα χάσουν για αρκετό καιρό τα πλοία και θα υποστούν ενα απίστευτο μονοπώλιο και στην τελική αν η ΝΕΛ χάσει την υποστίριξη των δανειστών της τότε αυτό ισως συμβεί και με άλλες εταιρίες του χώρου που έχουν κάνει τεράστια επενδυτικά προγράμματα. Γιατι λένε ότι αν πάρει φωτια του γείτονα το σπίτι τότε θα πάρει και το δικό σου...
Να αγιάσει το στόμα σου!!!!!
nikosnasia
24-09-2010, 19:31
Σχεδόν σε όλα θα συμφωνήσω. Άν και σε πολλούς, και σε μένα, όλα όσα γίνονται ακούγονται τρελλά και μοιάζουν απίθανα. Σ' ένα όμως βασικό δεν μπορεί να με πείσει η ΝΕΛ ότι παρά τις "επενδύσεις". Δεν κάνει τίποτα για την βασική της γραμμή αυτή της Χίου-Μυτιλήνης, απ΄ ότι δείχνει με τις κινήσεις της δεν την ενδιαφέρει η βασική γραμμή της ύπαρξης της.
opelmanos
24-09-2010, 19:34
Καλά τι βόμβα είναι πάλι αυτή ??Έλεοςςςςς:mad:Γιατί δεν πιάνει να ναυλώσει και κανένα παροπλοισμένο αεροσκάφος της Ολυμπιακής να κυριαρχήσει και στους αιθέρες ???
Καλά τι βόμβα είναι πάλι αυτή ??Έλεοςςςςς:mad:Γιατί δεν πιάνει να ναυλώσει και κανένα παροπλοισμένο αεροσκάφος της Ολυμπιακής να κυριαρχήσει και στους αιθέρες ???
Τα εχει προλαβει η BS δια χειρος ΒΓΕΝΟ αλλα και εγω το ιδιο πιστευω οτι δηλαδη η ΝΕΛ δεν νομιζω οτι κανει κινησεις στο βροντο ουτε για εντυπωσιασμο κατι εχει στο μυαλο της που δεν μπορουμε να το καταλαβουμε ασ κανουμε λιγο υπομονη και θα δουμε
MYTILENE
28-09-2010, 09:46
Και είμαι σίγουρος οτι όταν πουληθούν τα τρία ΑΙΟΛΑΚΙΑ από την εταιρεία θα βγούν αυτοί που έλεγαν οτι είναι ζημιογόνα τα πλοία και κάνουνε ζημιά στην εταιρεία να λένε πάλι:Ξεπουλήσανε τα πλοία,κρίμα τα βαπόρια,πάνε τα στολίδια,τι θα κάνουν οι νησιώτες των Κυκλάδων τώρα,τι εταιρεία είναι αυτή και άλλες πολλές μακακίες κλασικών κυρίων που τη μια μέρα είναι έτσι και την άλλη....γιουβέτσι.ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Δεν νομίζω ότι θα πουν οι Κυκλαδίτες αυτό που νομίζεις φίλε MYTILENE η θα κλάψουν για του Αίολους, αφού δεν τους γνώρισαν ποτέ. Μια στο καρφί και μια στο πέταλλο ήταν αυτά τα αδέλφια, με εξαίρεση το ΙΙ που έμεινε περισσότερο στην άγονγ των Κυκλάδων. Αν αυτή η γκρίνια υπάρξει από φίλους της ΝΈΛ στην Μυτιλήνη αυτό δεν το ξέρω.
Η ερώτηση που έχω τώρα με την νέα ναύλωση είναι αν το ΣΡΙΙ θα ταξιδεύει με ταχύτητες ΝΕΛ ή ΑΣΛ.
Η αντικατάσταση του ΑΚΙ με το Άκουα Τζιούελ ήταν σωστή, κατά την γνώμη μου, ως εκ τούτου περίμενα ότι και ο ΑΚΙΙ θα μπορούσε πιθανόν να αντικατασταθεί με ένα συμβατικό. Πέτρα τώρα θα πετάξω έτσι για την κουβέντα... το Σφακιά Ι κοιμάται στη Σούδα, το Λίμπερτυ Μπέλ στην Ελευσίνα και ο Ο.Ελύτης στην Ζάκυνθο. Θα μπορούσε να διαλέξει άραγε κάποιο? Λιγότερο ή περισσότερο έτοιμο? Βέβαια αυτή την περίοδο έχουμε και περικοπές επιδοτήσεων και δεν ξέρω τι συμφέρει και τι όχι. Θα δούμε, ετσι κι αλλιώς είναι μια περίοδος ανακατατάξεων.
thanos75
28-09-2010, 11:22
Και να μην ξεχναμε οτι επιστρεφει και ο Κεντερης πισω εκτος επειδη τα speedrunner ειναι πιο οικονομικα σε καυσιμα απο τους ΑΙΟΛΟΥΣ εκει που ηταν να βαλει τον Κεντερη πεταξει το RUNNER
Γνωρίζει κανείς για πού ήταν να μπει ο μεγάλος ΚΕΝΤΕΡΗΣ και πού πρόκεται να δρομολογήσει το Speedrunner II η ΝΕΛ? Υποψιάζομαι πως για να το ναυλώνει προτίθεται να το χρησιμοποιήσει κάπου άμεσα ή όχι?
MYTILENE
28-09-2010, 15:18
Λογικά θα αντικαταστήσει το ΑΙΟΛΟΣ ΙΙ στις Κυκλάδες!!Φίλε LEO ΔΕΝ είπα οτι θα ''κλαίνε'' οι Κυκλαδίτες απλά κάτσε να δείς που θα πετάγονται διάφοροι από.... πολλά μέρη της Ελλάδος και θα λένε τα δικά τους.;);)
Λογικά θα αντικαταστήσει το ΑΙΟΛΟΣ ΙΙ στις Κυκλάδες!!Φίλε LEO ΔΕΝ είπα οτι θα ''κλαίνε'' οι Κυκλαδίτες απλά κάτσε να δείς που θα πετάγονται διάφοροι από.... πολλά μέρη της Ελλάδος και θα λένε τα δικά τους.;);)
Ε ναι εντάξει, αυτό είναι χαρακτηριστικό της ράτσας μας. Ούτε στα ψηλά ούτε στα χαμηλά...:D. Ας γίνει ότι πρέπει για το καλό της ΝΕΛ και άσε τον κόσμο να λέει.
IONIAN STAR
28-09-2010, 15:49
Ε ναι εντάξει, αυτό είναι χαρακτηριστικό της ράτσας μας. Ούτε στα ψηλά ούτε στα χαμηλά...:D. Ας γίνει ότι πρέπει για το καλό της ΝΕΛ και άσε τον κόσμο να λέει.
Σωστος ο Leo !!!
Και είμαι σίγουρος οτι όταν πουληθούν τα τρία ΑΙΟΛΑΚΙΑ από την εταιρεία θα βγούν αυτοί που έλεγαν οτι είναι ζημιογόνα τα πλοία και κάνουνε ζημιά στην εταιρεία να λένε πάλι:Ξεπουλήσανε τα πλοία,κρίμα τα βαπόρια,πάνε τα στολίδια,τι θα κάνουν οι νησιώτες των Κυκλάδων τώρα,τι εταιρεία είναι αυτή και άλλες πολλές μακακίες κλασικών κυρίων που τη μια μέρα είναι έτσι και την άλλη....γιουβέτσι.ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Όχι ότι δεν μου αρέσουν τα Αιολάκια αλλά στο καλό να πάνε και μην γυρίσουν πίσω.Πιστεύω ότι αν γίνει αυτό η εταιρεία θα σηκώσει κεφάλι ξανά!!!!
IONIAN STAR
28-09-2010, 15:52
Νομιζω φιλε μου εχεις δικαιο τα αιολακια καινε παρα πολυ !!!
thanos75
28-09-2010, 23:04
Ταπεινή μου γνώμη πάντως είναι ότι κάποιος από τους ΑΙΟΛΟΥΣ θα μπορούσε να μείνει. Υπάρχουν γραμμές (π.χ. στις Σποράδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου), που χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση ειδικά το καλοκαίρι.
Γιάννης Φ
28-09-2010, 23:20
:D:D
Ταπεινή μου γνώμη πάντως είναι ότι κάποιος από τους ΑΙΟΛΟΥΣ θα μπορούσε να μείνει. Υπάρχουν γραμμές (π.χ. στις Σποράδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου), που χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση ειδικά το καλοκαίρι.
Ιδανική λύση δεν θα ήταν ο ΚΕΝΤΕΡΗΣ ο μεγάλος να μπεί Ικαροσαμία με μια μινι μετασκευή που θα περιλαμβάνει αλλαγή του μπαρ της διακεκριμένης με ένα σελφ-σερβις και αφάιρεση καθισμάτων για προσθήκη 30-5 καμπινών..? Με μιά ταχύτητα γύρω στους 26 κόμβους πιστεύω θα ερχόταν κουτί ση γραμμή ..
Giovanaut
28-09-2010, 23:32
Ιδανική λύση δεν θα ήταν ο ΚΕΝΤΕΡΗΣ ο μεγάλος να μπεί Ικαροσαμία με μια μινι μετασκευή που θα περιλαμβάνει αλλαγή του μπαρ της διακεκριμένης με ένα σελφ-σερβις και αφάιρεση καθισμάτων για προσθήκη 30-5 καμπινών..? Με μιά ταχύτητα γύρω στους 26 κόμβους πιστεύω θα ερχόταν κουτί ση γραμμή ..
Αν πρωτα ξανα αλλαζε μηχανες, με αλλες μικροτερης καταναλωσης...!!!
Mπες σ'ένα site αγοραπωλησεων πλοίων να δεις τί ωραία κομμάτια ΕΓ/ΟΓ κυκλοφορούν έτοιμα για πούλημα ή ναύλωση (κάποιες φορές) που θα μπορούσε η ΝΕL να φέρει, απο το να επισκευάζει τα κάθε υπεραιωνόβια πλοία (βλ.Μυρτιδιώτισσα,κλπ) ή να μιλάμε για υποτιθέμενες μετασκευές ταχυπλόων! Τα ταχύπλοα είναι καλά έτσι όπως τα έχουν κατασκευάσει. Και το καλύτερο είναι να τα δώσει και να κρατήσει 1 το πολύ 2. Στον σημερινό ακτοπλοικό χάρτη, αυτό που χρειάζεται είναι πλοία ΕΓ/ΟΓ με καλή ταχύτητα (από 22 και άνω), τύπου Blue Star ή Νήσος Χίος/Μύκονος, που θα είναι βιώσημα όλο τον χρόνο!!
thanos75
29-09-2010, 14:58
Ενδεχομένως θα μπορούσε να μπει και έτσι όπως είναι τώρα...με κυκλικό ημερήσιο δρομολόγιο και με αφετηρία κάποιο λιμάνι της Αν.Αττικής (Ραφήνα ή Λαύριο) για εξοικονόμηση χρόνου...Με άλλα λόγια αναχώρηση πρωί, άφιξη π.χ. στο Βαθύ γύρω στς 3.30 το μεσημέρι και επιστροφή γύρω στα μεσάνυχτα.
Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να μετασκευάζεις ταχύπλοο και το κόστος νομίζω θα είναι δυσανάλογο...
ΓΙΑΝΝΗΣ GIOVANAYT HIGH 1 αν ενωσουμε τις αποψεις σας βγαινει κατι καλο δηλαδη αναχωρηση απο Ραφηνα για ΙΚΑΡΙΑ ΣΑΜΟ με 26 μιλια που τα εχει στο τσεπακι αναχωρηση το πρωι γυρω στις 7 λογικα θα επεστρεφε στην Ραφηνα γυρω στις 9 οποτε δεν χρειαζετε μετασκευες για καμπινες και ισως ο ΚΕΝΤΕΡΗΣ που ανεβαινει απο την αραπια τον δουμε να κανει κατι τετοιο
Apostolos
30-09-2010, 00:39
Το πλοίο λόγω κραδασμών δέν μπορεί να δουλέψει μόνο με τις diesel ή με μία τουρμπίνα, άρα ξεχάστε τα σενάρια αυτα. Φούλ ή τίποτε (μιλάμε για εξυπνάδα κατα την κατασκευή - επιλογή των μηχανών)
MYTILENE
30-09-2010, 06:46
Το πλοίο λόγω κραδασμών δέν μπορεί να δουλέψει μόνο με τις diesel ή με μία τουρμπίνα, άρα ξεχάστε τα σενάρια αυτα. Φούλ ή τίποτε (μιλάμε για εξυπνάδα κατα την κατασκευή - επιλογή των μηχανών)Ενώ για την επιλογή των πλοίων ε????ΠΑΝ-ΕΞΥΠΝΑΔΑ!!!!!:p
Apostolos
30-09-2010, 10:03
Τα έχουμε πει ξανά και ξανά... Κι όμως οι υπεύθυνοι του project δεν πέρασαν καμιά εξεταστική για τις επιλογές τους...
Το πλοίο λόγω κραδασμών δέν μπορεί να δουλέψει μόνο με τις diesel ή με μία τουρμπίνα, άρα ξεχάστε τα σενάρια αυτα. Φούλ ή τίποτε (μιλάμε για εξυπνάδα κατα την κατασκευή - επιλογή των μηχανών)
δυστυχώς δεν υπήρχε και άλλη λύση στην επιλογή των μηχανών,λόγω αύξησης του βάρους σε δεδομένο εκτόπισμα,με λίγα λόγια δεν θα μπορούσε να είναι ταχύπλοο,έχουμε ξαναπεί ότι προφανώς μιλάμε για μια απο τις μεγαλύτερες ναυπηγικές πατάτες του αιώνα:(
opelmanos
30-09-2010, 11:49
δυστυχώς δεν υπήρχε και άλλη λύση στην επιλογή των μηχανών,λόγω αύξησης του βάρους σε δεδομένο εκτόπισμα,με λίγα λόγια δεν θα μπορούσε να είναι ταχύπλοο,έχουμε ξαναπεί ότι προφανώς μιλάμε για μια απο τις μεγαλύτερες ναυπηγικές πατάτες του αιώνα:(
Ετσι είναι φίλε Στέφανε:rolleyes:
Για να καταλαβω μιλαμε για τους ΑΙΟΛΟΥΣ γιατι αν ναι τοτε πως το ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ δουλευει με ταχυτητα συμβατικου?
DimitrisT
07-10-2010, 15:34
Φοιτητικές προσφορές για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=637)
Πηγή : nel.gr
nikosnasia
07-10-2010, 15:57
Φοιτητικές προσφορές για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=637)
Ενώ τους Λέσβιους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλα Πανεπιστήμια και τις οικογένειες τους, η ΝΕ ΛΈΣΒΟΥ , θα το πω χωρίς να ντραπώ, τους έχει χεσμένους.
Δηλαδή και η ΑΝΕΚ πρέπει να πηγαίνει τους κρητικούς φοιτητές με έκπτωση; :roll:
opelmanos
07-10-2010, 16:04
Δηλαδή και η ΑΝΕΚ πρέπει να πηγαίνει τους κρητικούς φοιτητές με έκπτωση; :roll:
Γιατί δεν ισχύουν εκεί φοιτητηκά πακέτα και πρός Χανια και πρός Ηράκλειο ??Εδώ άραγε με το Λισσός γιατί δεν υπάρχουν?Επειδή είναι μήπως Βόρειο Αιγαίο και όχι Κρήτη?
Joyrider
07-10-2010, 16:07
Ρε παιδιά !!
Με τις τιμές που υπάρχουν πλέον στα αεροπλάνα δεν συμφέρει ούτε η έκπτωση στο καράβι γιατί με τα επιπλέον έξοδα, φαγητά, καφέδες κλπ σου έρχεται μία η άλλη συν οι ατέλειωτες ώρες ;) ...
Από την άλλη καλές είναι οι εκπτώσεις απ' όπου και αν προέρχονται.
opelmanos
07-10-2010, 16:09
Ρε παιδιά !!
Με τις τιμές που υπάρχουν πλέον στα αεροπλάνα δεν συμφέρει ούτε η έκπτωση στο καράβι γιατί με τα επιπλέον έξοδα, φαγητά, καφέδες κλπ σου έρχεται μία η άλλη συν οι ατέλειωτες ώρες ;) ...
Από την άλλη καλές είναι οι εκπτώσεις απ' όπου και αν προέρχονται.
Mην το θεωρείς τόσο εύκολο να βρείς τελευταία στιγμή φτηνό εισητήριο με αεροπλάνο φίλε μου΄εκτός αν το κλείσεις 6 μήνες πρίν.:rolleyes:
Joyrider
07-10-2010, 16:19
Mην το θεωρείς τόσο εύκολο να βρείς τελευταία στιγμή φτηνό εισητήριο με αεροπλάνο φίλε μου΄εκτός αν το κλείσεις 6 μήνες πρίν.:rolleyes:
Δεν είναι ακριβώς έτσι φίλε Μάνο ! εχει παρέλθει αυτή η εποχή και υπάρχει εντονότατος ανταγωνισμός.
Την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα στη Σάμο κοίταξα 4 ημέρες πριν για εισιτήρια με το αεροπλάνο.Η Aegean είχε δρομολόγιο στις 29/9 13.30 101 ευρώ με επιστροφή και η Ολυμπιακή στις 17.15 82 ευρώ με επιστροφή.
Απλά προτίμησα το καράβι και 9 ώρες στο κεφάλι (που έγιναν 12 με τις καθυστερήσεις) γιατί ήθελα τη μηχανή μου μαζί.Για την ιστορία 140 ευρώ μου στοίχησε το πλοίο πήγαινε-έλα συν τα έξοδα επάνω σε αυτό κάνα διακοσάρι ευρά όλα μαζί...
nikosnasia
07-10-2010, 17:02
E! δεν είναι και φθηνά 183 €. Δηλαδή εγώ που έχω δύο παιδιά φοιτητές 366 € για να έρθουν και να πάνε. Ενώ άν υπάρχει στο πλοίο 50% έκπτωση στους φοιτητές σε καμπίνα θα έρθουν και θα πάνε με 160 €.Αλλά "δυστυχώς" τα παιδιά μου δεν είναι φοιτητές του Πανεπιτημίου Αιγαίου οπότε πρέπει να πληρώσουν τα διπλάσια για "τιμωρία".
douzoune
07-10-2010, 17:54
Ούτως ή άλλως όλοι οι φοιτητές έχουν έκπτωση 25%. Άρα έχω την εντύπωση ότι μιλάμε για μια επιπλέον έκπτωση 25%. Τώρα η έκπτωση να γίνει σε όλους τους φοιτητές του νησιού το βρίσκω λίγο ανεφάρμοστο. Για παράδειγμα πως θα ελέγχεται αυτό, από τον τόπο γέννησης στην ταυτότητα ή από το πού είμαστε δημότες?
Αυτή την κίνηση της nel δεν την βρλισκω καθόλου καλή... Δηλαδή εμείς οι υπόλοιποι φοιτητές δεν αξίζουμε για την συγκεκριμένη εταιρεία ;;; Μόνο οι φοιτητές του πανεπιστημίου Αιγαίου αξίζουν την επιπλέον έκπτωση ;;; Ντροπή....:x:x:x
Ούτως ή άλλως φίλε μου οι υπόλοιποι φοιτητές δικαιούνται 30% έκπτωση σε όλα τα πλοία, σε όλους τους προορισμούς.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένας σημαντικός παράγοντας του νησιου και λογικό είναι μια εταιρεία που θέλει να ισχυροποιήσει την παραδοσιακή θέση της ως 'Μυτιληνιά' να κάνει τέτοια ανοίγματα.
Για ποιο λόγο ρε παιδιά τόση κακία ?. Η εταιρεία αποφάσισε να δώσει τις -πολυ καλές ομολογουμένως- συγκεκριμένες εκπτώσεις για τους φοιτητές που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο της πόλης, οπου έχει έδρα η εταιρεία και πολυ καλά κάνει. Δηλαδή γιατι στις γραμμές της Κρήτης οπου προυπάρχουν οι εκπτώσεις ακόμα και στα οχήματα, δεν διαμαρτύρεστε ?.
Για ποιο λόγο ρε παιδιά τόση κακία ?. Η εταιρεία αποφάσισε να δώσει τις -πολυ καλές ομολογουμένως- συγκεκριμένες εκπτώσεις για τους φοιτητές που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο της πόλης, οπου έχει έδρα η εταιρεία και πολυ καλά κάνει. Δηλαδή γιατι στις γραμμές της Κρήτης οπου προυπάρχουν οι εκπτώσεις ακόμα και στα οχήματα, δεν διαμαρτύρεστε ?.
Θα συμφωνησω και εγω η εταιρεια εδωσε μια εκπτωση λιγο πιο πανω απο την νομιμη (αν μπορω να την πω ετσι) ωστε να τραβηξει και περισσοτερο κοσμο. Η καθε εκπτωση ειναι λοιπον θεμα εταιρειας αν θελει να δωσει κατι παραπανω ή οχι
nikosnasia
08-10-2010, 00:13
¨Ελεος βρε παιδιά καταλαβαίνετε τι λέτε ; Δηλαδή φοιτητής με καταγωγή από τη Μυτιλήνη ή τη Χίο ή τη Σάμο που σπουδάζει στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη ή στα Γιάννενα, ή στην Ξάνθη θα έχει έκπτωση 25% και μόνο σε τετράκληνη καμπίνα ή σε Γ θέση και ο φοιτητής απο οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος που σπουδάζει στην Μυτιλήνη ή στην Χίο ή στην Σάμο θα έχει 59% έκπτωση σε οιποιαδήποτε θέση και στο αυτοκίνητο και στα δέματα και στο self servise.Επιτέλους τέρμα το δούλεμα. Δεν θα τα πέρνει από μας ή ΝΕΛ για να τα δίνει άνισα σε άλλους..Τα δικά μας παιδιά τι είναι ; παιδιά δεύτερης κατηγορίας.Δικαίωμα βέβαια έχει να κάνει ότι θέλει αλλά και εμείς έχουμε δικαίωμα να την βγάλουμε απ΄τη ζωή μας μια και καλή.
Captain_Nionios
08-10-2010, 00:55
Θα συμφωνησω με το nikosnasia!!! Οταν κανεις εκπτωση στους φοιτητες δεν μπορεις να τους χωριζεις σε κατηγοριες αναλογα με τον τοπο καταγωγης και το που σπουδαζουν.Δεν μπορουν να ειναι προνομιουχοι μονο αυτοι που σπουδαζουν στο εξυπηρετουμενο, απο τη ΝΕΛ,νησι!!! Μια και ενιαια εκπτωση σε ολους!!!
Η περιπτωση οτι σας εχει δεδομενους πελατες λογο καταγωγης και τιμολογιακης πολιτικης εναντι του ανταγωνισμου και ακομα οτι προσπαθει να βρει και νεους πελατες πως σας φαινεται σαν σκεπτικο ????
opelmanos
08-10-2010, 08:16
Η περιπτωση οτι σας εχει δεδομενους πελατες λογο καταγωγης και τιμολογιακης πολιτικης εναντι του ανταγωνισμου και ακομα οτι προσπαθει να βρει και νεους πελατες πως σας φαινεται σαν σκεπτικο ????
΄Πως μας φαίνεται ???Κοροϊδία εκμετάλευση και τίποτα άλλο
Νομίζω ότι ορισμένοι έχουν απωθημένα με την εταιρεία.
nikosnasia
08-10-2010, 08:59
Νομίζω ότι ορισμένοι έχουν απωθημένα με την εταιρεία.
Που φθάσαμε να μας λένε ότι έχουμε απωθημένα για την εταιρεία που την στηρίζουμε από το 1974 που ήμασταν ακόμα φοιτητές μέχρι σήμερα που έχουμε δυό παιδιά φοιτητές.Αλλά έτσι είναι. Στην reception του ΜΥΤΙΛΗΝΗ υπάρχει μια "επιγραφή" (Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος) από το 1993.
Η πολιτική τους πολιτική τους , η δουλειά μας δουλειά μας. Τέλος.
Φίλε μου, ανακοίνωσε μια προσφορά η ΝΕΛ και έτρεξες να διαμαρτυρηθείς γιατί δεν σε πιάνει και σένα. Ποιος είναι ο αχάριστος λοιπόν;
nikosnasia
08-10-2010, 09:04
Είπα τέλος και είναι τέλος.Δεν ξανασχολιάζω επι του θέματος. ¨Εχω το δικαίωμα νομίζω.
opelmanos
08-10-2010, 11:45
Φίλε μου, ανακοίνωσε μια προσφορά η ΝΕΛ και έτρεξες να διαμαρτυρηθείς γιατί δεν σε πιάνει και σένα. Ποιος είναι ο αχάριστος λοιπόν;
Eσύ πρέπει να είσαι κάποιος από την εταιρεία .Σέ έχω τσεκάρει πολύ καλά σε όλα τα πόστ που έχεις γράψει μέχρι τώρα.Ελπίζω τουλάχιστον να τα λές στους συνεργούς σου τα παράπονα που γράφουμε από δω μέσα :rolleyes:Και πρόσεχε λίγο πώς μιλάς ...
Ε κι εγώ σε έχω τσεκάρει και μου φαίνεται ότι είσαι πρώην της ΝΕΛ. Και πρόσεχε λίγο πως μιλάς...
BULKERMAN
08-10-2010, 12:44
Για λίγο κράτει οι απειλές!!!!!! Οι διαφορές σας έξω από εδώ!!!!
opelmanos
08-10-2010, 13:49
Ε κι εγώ σε έχω τσεκάρει και μου φαίνεται ότι είσαι πρώην της ΝΕΛ. Και πρόσεχε λίγο πως μιλάς...
Πρώτον :Το να αποκαλέις κάποιον που δεν γνωρίζεις αχάριστο φαίνεται οτί είσαι πολύ αγενής και δεύτερο καταλαβαίνω οτί δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα σου απ΄ολα αυτά που γράφονται εδώ μέσα και γι αυτό αντιδράς έτσι,και επειδή σέβομαι όλους τους συμφορουμίτες δεν θα εκτείνω την κουβέντα σταματάω εδώ.
Joyrider
08-10-2010, 13:57
Ειρήνη υμήν !
Ρε παιδιά ! Θα τσακωθείτε διαδικτυακά για τις εταιρείες και τις αποφάσεις τους ; Ούτε δικές σας να ήταν !
Δόξα το θεό υπάρχουν και άλλες επιλογές να ταξιδέψει κάποιος εν έτη 2010.
xidianakis
08-10-2010, 14:08
αν η εταιρια ηταν σωστη, δεν θα εκανε τις περισσοτερες κινησεις που εχει κανει μεχρι τωρα, τα τελευταια χρονια. Δεδομενο ειναι οτι χανει πελατες (φορτηγα και ατομα).
Το οτι εχει ναυλωσει τοσα σαραβαλα για να παρει οσες πιο πολλες αγονες, μηπως και σωσει κατι μου φανερωνει κινησεις απελπισιας.
Καλλιστα θα μπορουσε να διαχειρηστει τα πλοια της με τροπο τετοιο ωστε και να τα εχει υπο ελεγχο (συντηρηση κλπ), αλλα και να της εφερναν κερδος.
Λυπαμαι αλλα εαν δεν αλλαξει η πολιτικη που ακολουθει, η μετοχη της θα μεινει για χρονια στην τιμη που ειναι και η εμπιστοσυνη απο τους συνεργατες θα χαθει.
douzoune
08-10-2010, 15:13
Δεδομενο ειναι οτι χανει πελατες (φορτηγα και ατομα).
Αυτό από που προκύπτει?
Captain_Nionios
08-10-2010, 16:05
Ειναι αχαριστος γιατι; Επειδη του λεει η ΝΕΛ οτι τα παιδια σου που μενουν Μυτιληνη και σπουδαζουν σε μερη εκτος Μυτιληνης-Χιου-Σαμου θα πληρωνουν περισσοτερο απο τα παιδια που σπουδαζουν στο Πανεπιστημιο Αιγαιου; Δηλαδη εγω αν θελω να παω Μυτιληνη ως φοιτητης γιατι να μην εχω την ιδια εκπτωση επειδη σπουδαζω Χανια; Σε οσες γραμμες εχω ταξιδεψει και εχουν φοιτητικη εκπτωση αυτη ειναι ενιαια ανεξαρτητος του τοπου σπουδων. Απαξ και εισαι Ελληνας φοιτητης εχει μια συγκεκριμενη εκπτωση που ισχυει για ολους!!!
sylver23
08-10-2010, 22:04
Αν και πιστεύω οτι η έκπτωση πρέπει να είναι προς όλους τους φοιτητές και όχι επιλεκτικά ,έχω μία απορία.
Διαβάζω οτι σε καμμιά αλλη εταιρία δεν έχει γίνει κατι τετοιο κτλ..αλλά απο ότι θυμάμαι κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει και σε εταιρία της Κρήτης??Πληρώναν φθηνότερα όσοι σπουδάζαν Κρήτη νομίζω
Edit:
Το βρήκα το θέμα δείτε εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=20&highlight=%E5%EA%F0%F4%F9%F3%E7&page=39)-Minoan Lines (και στις επομενες σελίδες) καθώς και εδω (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=34797&highlight=%E5%EA%F0%F4%F9%F3%E7&page=6)-Superfast ferries (και στις επόμενες σελίδες) που έχει γίνει κουβέντα για το ίδιο περιστατικό και στα 2 θέματα των εταιριών
Captain_Nionios
08-10-2010, 22:52
Συλβεστρο οσα χρονια ταξιδευω με ΑΝΕΚ η Attica σε οποιαδηποτε γραμμη της Κρητης εχω την ιδια ακριβως εκπτωση με φοιτητες που σπουδαζουν αλλου. Απο οποιαδηποτε σχολη και αν εισαι εχεις την ιδια εκπτωση. Δινεις το πασο σου και καθαρισες!!!
sylver23
09-10-2010, 00:01
Διονύση απλά το θέμα σας θύμισα.Και απο ότι ξαναδιάβασα την τότε συζήτηση η σούπερφαστ έδινε 50% μόνο στους εντός Κρήτης φοιτητές.Το οτι δεν το είχες συναντήσει λογικά οφείλεται στο οτι σπουδαζες εκεί οπότε είχες 50% εκείνη την περίοδο.
Κάτι παρόμοιο κάνει και η Νελ οπως μας είπαν οι φίλοι μας.
Ισως η εξήγηση να είναι οτι στηρίζουν περισσότερο τους φοιτητές των νησιών που δραστηριοποιούνται .
Το οτι εμένα που ήμουν φοιτητής στην Καβάλα και κάτοικος Αθηνών δεν θα μου παρείχαν την ίδια έκπτωση δεν το θεωρώ παράλογο.
Θα έπρεπε όμως να στηρίζουν με τις ίδιες εκπτώσεις και τους φοιτητές που διαμένουν μόνιμα στα νησιά αυτά αλλά τό πρόβλημα θα ήταν το πως θα το επιβεβαίωναν.
Captain_Nionios
09-10-2010, 00:18
Μα δεν ισχυει αυτο που ειχε γραφτει τοτε. Τουλαχιστον μετα το πρωτο διμηνο της παρουσιας της Attica στο Ηρακλειο αλλα και απο τον 9/2006 με την ΑΝΕΚ εχω παρα πολλες περιπτωσεις γνωστων και φιλων που δεν σπουδαζουν Κρητη και εβγαλαν ακριβως ιδια εκπτωση με εμενα στα δρομολογια της Κρητης. Λεω για την Attica οτι ισχυει σιγουρα μετα το πρωτο διμηνο της παρουσιας της διοτι απο τοτε εχω προσωπικα παραδειγματα. Αυτο που ειχε γραφτει τοτε η ηταν παρανοηση η απλα το αλλαξε η Attica στον πρωτο μηνα!!!
Αν πρωτα ξανα αλλαζε μηχανες, με αλλες μικροτερης καταναλωσης...!!!
μακάρι να ήταν τόσο απλό το θέμα,αλλάζει μηχανές και τελιώσαμε,δυστυχώς δεν φταίνε οι μηχανές αλλά το concept σχέδιασης του πλοίου,
είναι σαν να λές πχ πως αν κάποιος είναι 200 κίλα και κουάζεται όταν περπάταει ότι τότε φταίνε τα πόδια του....;)
Giovanaut
09-10-2010, 13:46
μακάρι να ήταν τόσο απλό το θέμα,αλλάζει μηχανές και τελιώσαμε,δυστυχώς δεν φταίνε οι μηχανές αλλά το concept σχέδιασης του πλοίου,
είναι σαν να λές πχ πως αν κάποιος είναι 200 κίλα και κουάζεται όταν περπάταει ότι τότε φταίνε τα πόδια του....;)
Το ξερω φιλε Στεφανε, και εννοειται πως δεν προτεινω κατι τετοιο...
Αυτο που εγραψα ηταν κατι μεταξυ ρητοριας και κουβεντας που ηθελε να δειξει το αστοχο της δημιουργιας σεναριων για το πλοιο.
Οπως το εχουμε ολοι πει χιλιαδες φορες, το λαθος ηταν απο την αρχη.
Το μονο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως ο ΑΙΟΛΟΣ που ναυλωθηκε στη Γαλλια, για εκεινους κατεστη καρδοφορος, κατι που δεν συνεβη εδω...!!!
DimitrisT
16-10-2010, 10:40
Δωρεάν δέματα για όλους τους φοιτητές (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=642)
opelmanos
16-10-2010, 13:10
Δωρεάν δέματα για όλους τους φοιτητές (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=642)
Mερικές φορές τα λόγια πιάνουν τόπο τελικά :rolleyes:
douzoune
16-10-2010, 13:14
Έχουν να μπουν δέματα για το ψυγείο.....τα ταπεράκια των μανάδων περιμένουν!
Ο ανταγωνισμός είναι καλό γαι όλους, ακόμη και για τα ταπεράκια των μαμάδων. Άντε σε λίγο θα δούμε και ημιφορτηγό ψυγείο για να μην χαλάνε τα καλούδια στα ταπεράκια.... Γιατί όχι? Δηλαδή οι Μινωϊκές που έχουν 2 νταλίκες δεν είναι ωραίο? Δεν είναι κυριλάτο και εξευγενισμένο? (ανεξάρτητα αν εκεί πληρώνεις την υπηρεσία ενώ εδώ θα είναι τσάμπα).
Μόλις γύρισα από την εκδήλωση της απονομής των βραβείων AMVER (http://www.nautilia.gr/forum/../content.asp?ContentId=15489) που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με παρούσα όλη την ναυτιλιακή κοινότητα, Υπουργούς, πρεσβευτές κλπ. Ήταν μια μεγαλειώδης εκδήλωση αφού σ αυτήν βραβεύτηκαν 932 πλοία από 158 Ελληνικές/Ελληνόκτητες εταιρείες στην συντριπτική τους πλειοψηφία της Ποντοπόρου Ναυτιλίας και είναι αριθμοί ρεκόρ για την 52ετή ιστορία του θεσμού.
Τώρα σίγουρα θα νομίζετε ότι ήπια κάτι παραπάνω και σας τα γράφω σε λάθος θέμα. Γελαστήκατε.....
Με έκπληξη και χαρά σας ανακοινώνω ότι βραβείο πήρε σήμερα και η ΝΕΛ, μοναδική εταιρεία της ακτοπλοΐας και αυτό την καθιστά πρωτοπόρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Θα ήθελα να μάθω ποιο πλοίο της συμμετείχε (αυτό δεν αναφέρεται στην απονομή) και αν κάποιος από τους φίλους το μάθει θα παρακαλέσω να μας ενημερώσει, για να συγχαρούμε τον καπετάνιο του.
Συγχαρητήρια στο πλοίο που συμμετείχε, στη ΝΕΛ που το υποστήριξε και κέρδισε το βραβείο. Εύχομαι να γίνει παράδειγμα και για όλους τους ακτοπλόους.
Appia_1978
20-10-2010, 14:51
Να συγχαρώ και εγώ τη ΝΕΛ, αλλά μήπως θα μπορούσες να εξηγήσεις τι ακριβώς βραβεύτεται με αυτά τα βραβεία; ;)
douzoune
21-10-2010, 21:10
Προσφορά εκλογών (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=643)
Τα καλά του ανταγωνισμού που αναφέραμε και παραπάνω.
Να συγχαρώ και εγώ τη ΝΕΛ, αλλά μήπως θα μπορούσες να εξηγήσεις τι ακριβώς βραβεύτεται με αυτά τα βραβεία; ;)
Το βραβείο αφορά εθελοντική αναφορά των στιγμάτων (θέσης) ενός πλοίου στην υπηρεσία του AMVER για όχι λιγότερες από 120 μέρες μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. Η χρήση της θέσης του βαποριού από το AMVER χρησιμοποιείται για λόγους έρευνας κσι διάσωσης ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα. Τόσο απλά, αλλά ουσιαστικά.
douzoune
21-10-2010, 21:43
Από ό,τι αντιλαμβάνομαι πρόκειται για κάτι σημαντικό αλλά μέχρι στιγμής δεν είδα να έχει αξιοποιηθεί και εμπορικά π.χ με κάποια ανακοίνωση ή με κάποιο δελτίο τύπου. Δεν θα ήταν μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση για την εταιρεία?
Από ό,τι αντιλαμβάνομαι πρόκειται για κάτι σημαντικό αλλά μέχρι στιγμής δεν είδα να έχει αξιοποιηθεί και εμπορικά π.χ με κάποια ανακοίνωση ή με κάποιο δελτίο τύπου. Δεν θα ήταν μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση για την εταιρεία?
Δημήτρη, στην ποντοπόρο είναι όντως σηματικό γιατί το βραβείο έρχεται από την Αμερικανική Ακτοφυλακή (United States Coast Guard), που ανεβάζει την εικόνα εταιρείας και πλοίων.. Η ακτοπλοΐα δεν συμμετέχει..... δεν είναι γνωστά σε αυτόν τον τομέα της ναυτιλίας τα βραβεία AMVER. Για αυτό και το δημοσίευσα επειδή πρώτη φορά είδα ακτοπλοϊκή εταρεία να βραβεύεται.
Appia_1978
22-10-2010, 12:54
Ευχαριστώ!
Το βραβείο αφορά εθελοντική αναφορά των στιγμάτων (θέσης) ενός πλοίου στην υπηρεσία του AMVER για όχι λιγότερες από 120 μέρες μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. Η χρήση της θέσης του βαποριού από το AMVER χρησιμοποιείται για λόγους έρευνας κσι διάσωσης ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα. Τόσο απλά, αλλά ουσιαστικά.
DimitrisT
22-10-2010, 17:36
Θα ήθελα να μάθω ποιο πλοίο της συμμετείχε (αυτό δεν αναφέρεται στην απονομή) και αν κάποιος από τους φίλους το μάθει θα παρακαλέσω να μας ενημερώσει, για να συγχαρούμε τον καπετάνιο του.
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/10 η απονομή των βραβείων AMVER του Propeller club.
Η εταιρεία μας βραβεύτηκε για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα ΑΜVER με το πλοίο “ΜΥΤΙΛΗΝΗ”
Πηγή: http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=645
Τα συγχαρητήρια μου στον καπετάνιο του Μυτιλήνη και στη ΝΕΛ για το βραβείο.
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/10 η απονομή των βραβείων AMVER του Propeller club.
Η εταιρεία μας βραβεύτηκε για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα ΑΜVER με το πλοίο “ΜΥΤΙΛΗΝΗ”
Και τα δικά μου συγχαρητήρια στη γέφυρα του Μυτιλήνη και στην ΝΕΛ. Πολύ χαίρομαι που είναι αυτό το πλοίο ιστορία για την ΝΕΛ και την Μυτιλήνη.
Δημήτρη σ ευχαριστώ που το ανακάλυψες ;). douzoune ήρθε κι αυτό που έψαχνες.:D
Τα συνχαρητηρια και απο μενα στον cpt ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟ και στους αξιωματικους της γεφυρας αλλα και στο υπολοιπο πληρωμα
Τα συνχαρητηρια και απο μενα στον cpt ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟ και στους αξιωματικους της γεφυρας αλλα και στο υπολοιπο πληρωμα
Να διευκρινίσουμε κάτι για να γίνει κατανοητό σε όλους και να μην υπαρξουν παρεξηγήσεις. Το βραβείο που πήρε η εταιρεία ΝΕΛ για το πλοίο Μυτιλήνη, όπως αναφέρεται και σε σχετική ενημέρωση από την εταιρεία αφορά το έτος 2009. Συνεπώς τα συγχαρητήρια πάνε στον τότε Πλοίαρχο ή Πλοιάρχους και αγξιωματικούς γεφύρας του πλοίου.
DimitrisT
28-10-2010, 19:27
Απαγόρευση απόπλου EUROPEAN EXPRESS και ΜΥΤΙΛΗΝΗ (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=651)
Πηγή: nel.gr