Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Εκτελούνται πάσης φύσεως Ελαιοχρωματισμοί - Μετασκευές - Ανακατασκευές πλοίων !!!

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12

ιθακη
06-01-2013, 16:17
Γιώργο, πανέμορφα :)
Απλά θα έπρεπε να βάλεις ανοιχτό μπλε.
Όταν βρεις καιρό, δε φτιάχνεις και το Blue Star 1; :)
Υ.Γ.: Και το Επτάνησος θα φαινόταν με λευκή τσιμινιέρα καλύτερα!

Μιας και το ζήτησες, και ήθελα εδώ και καιρό να το φτιάξω, ορίστε

SuperFerry Atlantic με τα χρώματα τις strintzis lines του 2000
134136

photo from dokimakos21 (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?1147-%CC%F0%EB%EF%F5-%D3%F4%E1%F1-1-Blue-Star-1&p=443485#post443485)

Appia_1978
06-01-2013, 20:39
Γιώργο, Γιώργο, καταπληκτικό και πανέμορφο δεν είναι; :) :) :)
Να τα είχαμε ακόμα δικά μας ... Σε ευχαριστώ πολύ!!!

Ilias 92
10-01-2013, 16:07
Θέλετε να δείτε πως με 2.000 Ευρώ το Διαγόρας αλλάξει τελείως όψη?:fat::o

ιθακη
10-01-2013, 16:13
Αμέ, γιατί όχι.....

Ilias 92
10-01-2013, 16:39
Ύστερα από την συζήτηση στο θέμα του Διαγόρα δείχνω πως η εταιρεία του, αν ενδιαφερόταν μπορούσε να το κάνει να δείχνει πιο αξιοπρεπές και όχι σαν Ιαπωνικό σάνταλο.:cocksure::single_eye:
Νο 1 η πλώρη ισιώνει( χτίζεται ) και η μπογιά μένει στην ίδια ευθεία με το κύτος και όχι να ανεβαίνει προς τα πάνω όπως τώρα, πράγμα που το κάνει να δείχνει πιο κοντό.
Νο 2 τα φουγάρα του Ορίζοντα... Στην πραγματικότητα μόνο 2 μαύρα καπάκια θα έφτιαχναν και θα τα κούμπωναν πάνω στα υπάρχοντα.
Προσπάθησα να του φορέσω την πρύμνη του Ορίζοντα ( εξαιρετική θα έλεγα ) αλλά είχε άλλη γωνία και έδειχνε αφύσικο.
Πόσα κιλά λαμαρίνα θα ήθελαν αυτά τα δυο πραγματάκια???
Η φωτογραφία δεν είναι δική μου, αν θυμάμαι καλά είναι από το Google earth.
134515Για ζωγραφική καλό μου βγήκε πάντως.:uncomfortableness:

Captain_Nionios
13-01-2013, 19:05
Επειδη ειναι και το πιο θερμο πλοιο των ημερων στο forum λογω της δρομολογησης του μετα 22.5 χρονια στη γραμμη Πατρα-Σαμη-Ιθακη ειπα να του αυξησω λιγο τα σαλονια σε εκταση εν γνωση μου οτι χανεται η φανταστικη σκεπαστη περατζαδα... Απλα το κεντρικο σαλονι που βρισκεται πλωρα αλλα και πρυμα απο το κυκλικο κεντρικο μπαρ πλεον καταλαμβανει ολο το οφελιμο πλατος του βαποριου. Ετσι απο περιπου 530 εσωτερικες θεσεις που εχει συνολικα το βαπορι (υπαρχει μια μικρη διαφορα μεταξυ σχεδιων και πραγματικοτητας) προστιθονται αλλες 100 και γινονται 630... Ηδη οι πολυ ανετα διατεταγμενες υπαρχουσες θεσεις ειναι μια χαρα αλλα ειπα να του δωσω μια γερη ενεση ακομα ωστε να ειναι ακομα πιο λειτουργικο...

Χανει ενα μερος της προσωπικοτητας του αλλα επειδη δε χτιζεται καθ'υψος ή κατα μηκος, αλλα απλως μεταφερονται οι "πλαινοι" τοιχοι στις ακρες, θεωρω πως δεν το χαλαει πολυ και αν ο κ. Τυρογαλας το ειχε ετσι απο το 1994 νομιζω οτι θα το ειχαμε συνηθισει. Το προτιμως οπως ειναι τωρα αλλα δεν θεωρω μεγαλη θυσια την παραπανω μετασκευη, το γεμιζει ομορφα.

134831

Φωτογραφια του χρηστη Fanourios απο το marinetraffic που την εχω κοψει λιγο ωστε να φαινεται πιο καλα το βαπορι.

ιθακη
13-01-2013, 20:16
Νιόνιο, μου αρέσει πάρα πολύ έτσι που το έκανες. Θα του ταίριαζε πολύ έτσι

Appia_1978
13-01-2013, 23:14
Όμορφο είναι :) Τι λέτε, πώς θα φαινόταν, εάν προεκτείναμε και τις άνω καμπίνες έως τα φουγάρα, για να κλείσει το κενό;

Captain_Nionios
13-01-2013, 23:48
Δεν εχω χρονο να το κανω τωρα Μαρκο... Απλα θεωρω πως θα φαινεται αρκετα ψηλο ετσι. Οταν βρω χρονο θα το κανω. :wink-new:

Appia_1978
14-01-2013, 09:27
Κανένα πρόβλημα. Με την ησυχία σου :)

ιθακη
14-01-2013, 09:55
Marcus, something like this???

134874

Αν και πρακτικά μάλλον δεν μπορεί να γίνει καμία από τις 2 μετασκευές λόγο του επιπλέον βάρους...

Captain_Nionios
14-01-2013, 10:27
Κουρλε Θιακε με προλαβες ενω την εφτιαχνα. Συγνωμη αλλα αφου εκανα τον κοπο ας την ανεβασω κ' εγω. Θεωρω πως δεν του παει γιατι το φορτωνει πολυ, χανει τη φινετσα του...

134876

Γιωργο για την παραπανω (δευτερη) μετασκευη συμφωνω οτι μαλλον δε γινεται λογω επιπλεον βαρους, η πρωτη ομως που εβαλα στην πισω σελιδα πιστευω πως μπορει να γινει χωρις κανενα απολυτως προβλημα. Οπως εγραψα ηδη (δες παρακατω) δεν προστιθεται τιποτα σε λαμαρινα. Τα πλαινα τοιχωματα σε αυτο το ντεκ ηδη υπαρχουν απλα ειναι πιο μεσα και ετσι σχηματιζεται η σκεπαστη περατζαδα. Ακριβως επειδη ειναι σκεπαστη και το ταβανι φτανει μεχρι τις ακρες του πλοιου δεν προσθιθεται τιποτα, απλα οι πλαινοι τοιχοι μεταφερονται και αυτοι στις ακρες του πλοιου... Μη σου πω οτι χανει και λιγο βαρος μιας και πλεον αφαιρουνται τα προστατευτικα παραπετα...

...Χανει ενα μερος της προσωπικοτητας του αλλα επειδη δε χτιζεται καθ'υψος ή κατα μηκος, αλλα απλως μεταφερονται οι "πλαινοι" τοιχοι στις ακρες, θεωρω πως δεν το χαλαει πολυ...

Appia_1978
14-01-2013, 15:28
Ναι, έτσι παιδιά. Ευχαριστώ :)
Πάντως, έχετε δίκιο, χαλάει έτσι ...
Ίσως θα έπρεπε να κατεβάσουν πλαϊνά τα φουγάρα, όπως ήταν αρχικά.

Captain_Nionios
15-01-2013, 01:17
134925

Αλλη μια μετασκευη αυτη τη φορα του Ionian Star της εταιρειας Τυρογαλα. Οι διαφορες με την παρουσα μορφη του πλοιου ειναι οι εξης.

1. Κλεισιμο της σκεπαστης περατζαδας μεχρι τις ακρες ωστε το βαπορι να εχει ενα "γεματο" κυριως ντεκ.

2. Κλεισιμο μερους του πανω μισου του πανω ψηλου γκαραζ για ενα δευτερο πλωριο σαλονι ενα ντεκ κατω απο το κυριως ντεκ. Ετσι χανει λιγο σε χωρητικοτητα φορτηγων αλλα και παλι παιρνει παρα πολλα.

3. Κλεισιμο των πλαινων ανοιγματων του ανω γκαραζ.

4. Δευτερη σειρα μεγαλων παραθυρων στον καθρεφτη.

5. Μεταφορα λιγο πιο ψηλα των φωτων πορειας.

6. Μικρη αλλαγη του καθρεφτη.

φωτογραφια: Νικος Γκ, marinetraffic.com

ιθακη
15-01-2013, 09:45
Νιόνιο για φέρε και την γέφυρα μπροστά στον καθρέφτη...

Captain_Nionios
15-01-2013, 15:42
Παρα πολλα ιαπωνικα εχουν αυτο το σκαλοπατι, μικρο η μεγαλο και βεβαια και αυτο το βαπορι το εχει απο τη μανα του. Δεν θεωρω πως το χαλαει Γιωργη...

ΥΓ: Ετοιμαζω και μια Πρεβελοποιηση του με πολλες καμπινες στα δυο ντεκ κατω απο το κυριως...

Appia_1978
15-01-2013, 21:27
Ωραία ιδέα, Νιόνιο!
Γιώργο, εγώ θα του έβαζα και ένα δεύτερο μπαλκόνι, πιο κάτω.

Apostolos
15-01-2013, 21:33
Εχετε μανία με την "κουτοποίηση" των πλοίων!

FONIADAKIS
15-01-2013, 21:49
μπορει να θεωρηθει χαζη η ερωτηση μου ή να με κραξετε οτι το εχετε απαντησει νωριτερα, αλλα εγω( επειδη δεν εχω χρονο να ψαξω ολες τις σελιδες και τα ποστ) θα ρωτησω... υπαρχει καποιο προγραμμα που δημηουργητε ολα αυτα τα υπεροχα εργα?? κι αν ναι απο που μπορω να το βρω... και το προγραμμα σχεδιασμου και το προγραμμα επεξεργασιας εικονων ειναι φοβερα...οπως βεβαια και οι μετασκευες σας...

Captain_Nionios
15-01-2013, 21:54
134970

Η προηγουμενη μετασκευη ηταν για χρηση στις γραμμες που βρισκεται ηδη ή για γραμμες των Κυκλαδων. Ειπα ομως να το Πρεβελοποιησω βαζοντας δυο ντεκ καμπινων εκει που βρισκοταν το ανω γκαραζ φορτηγων, οπως εγινε δηλαδη και στην Πρεβελαρα. Επισης οπως υπαρχει και στην γιαπωνεζα της αγονης γραμμης, το πρωτο ντεκ καμπινων θα εχει ενα εσωτερικο γκαραζ για ιχ και περιμετρικα του καμπινες, επομενως δεν θα φαινεται απ' εξω. Μετασκευη για πολλες γραμμες μεσης ή μεγαλης αποστασης, τα κρεβατια περιπου 400...

Μαρκο το βαπορι ειχε δυο μικρα μπαλκονακια στα πλωρια τελειωματα των πλαινων περατζαδων αλλα τα εκοψα γιατι πλεον δεν υπαρχουν περατζαδες, θα μπορουσα να τα κρατησω αλλα δεν μου ταιριαζαν πολυ γιατι ηταν μονο στις ακρες.Το "σκαλοπατι" μπροστα απο τη γεφυρα δεν ειναι προσβασιμο στον κοσμο...

Φωτογραφια: Νικος Γκ, marinetraffic

Apostolos
15-01-2013, 22:01
Επισης οπως υπαρχει και στην γιαπωνεζα της αγονης γραμμης, το πρωτο ντεκ καμπινων θα εχει ενα εσωτερικο γκαραζ για ιχ και περιμετρικα του καμπινες, επομενως δεν θα φαινεται απ' εξω.

Α ωραία δηλαδή θα ντουμανιάζει ο τόπος, θα δακρύζουν τα μάτια, το πλήρωμα θα υποφέρει στις ώρες τις φόρτωσεις, οι επιβάτες θα βρίζουν και οι μηχανικοί δέν θα σου βάζουν φάνια γιατί απο την τόση μετασκευή δέν φτάνουν οι ηλεκτρομηχανές να δώσουν ισχύ σέ όλο αυτο το πλοίο που αρχικά φτιάχτηκε για πορθμιακή γραμμή...

Captain_Nionios
15-01-2013, 22:03
Εχετε μανία με την "κουτοποίηση" των πλοίων!

Καμια μανια, απλα τα βαπορια συνηθως εχουν ενα ντεκ επιβατων που καταλαμβανει, ωντας χτισμενο, ολο το πλατος τους. Εδω ολο κι' ολο ενα ντεκ ειχε να μην ειναι πλατυ; Το απο κατω πλωριο σαλονι της πρωτης μετασκευης θα μπορουσε στα πλαγια να εχει περατζαδα αλλα περατζαδες δεν ξερω να φτιανχω καλα και δεν θα πετυχαινε, οποτε ειπα να κερδισουμε χωρους επιβατων με τον υπαρχοντα ογκο του βαποριου χωρις περισσοτερες επεκτασεις σε μηκος ή σε υψος.

Τελος θεωρω πως καλο θα ηταν να σχολιαζεις καμια φορα και για καλο Αποστολε οχι μονο για παρατηρηση ή διαφωνια.

Captain_Nionios
15-01-2013, 22:10
Α ωραία δηλαδή θα ντουμανιάζει ο τόπος, θα δακρύζουν τα μάτια, το πλήρωμα θα υποφέρει στις ώρες τις φόρτωσεις, οι επιβάτες θα βρίζουν και οι μηχανικοί δέν θα σου βάζουν φάνια γιατί απο την τόση μετασκευή δέν φτάνουν οι ηλεκτρομηχανές να δώσουν ισχύ σέ όλο αυτο το πλοίο που αρχικά φτιάχτηκε για πορθμιακή γραμμή...

Απαντησα ηδη παραπανω χωρις να δω τη δευτερη απαντηση για τη δευτερη μετασκευη. Οταν ειναι να διαφωνησεις σου βγαινει πολυ φυσικο και με καπως αποτομο τροπο. Οταν κατι σου αρεσει δυσκολα γραφεις ενα μπραβο... Η μετασκευη του Πρεβελης μου αρεσει και ειπα να το Πρεβελοποιησω...

Αν μου ελεγες. "Διονυση αυτη η μετασκευη μου αρεσει αλλα η αλλη δε μου αρεσει" δεν θα ειχα κανενα προβλημα . Ομως ρε Αποστολη 8/10 περιπτωσεις τα σχολια σου ειναι για παρατηρηση με υφος. Ακομα και εδω θα μπορουσες να διατυπωσεις διαφορετικα τη διαφωνια σου...

Apostolos
15-01-2013, 22:18
αλλα περατζαδες δεν ξερω να φτιανχω καλα και δεν θα πετυχαινε

Αφήστε λίγο το ποντίκι και το PC και πιάστε μολύβι και χαρτί να σχεδιάσετε ένα πλοίο. Φάτε μερικές ώρες στο να προσπαθήσετε να φτιάξετε το πλοίο με το δικό σας στύλ και με αγάπη. Μετά ανεβάστε εδώ την προσπάθεια σας και ολοι θα πούμε τις εντυπώσεις μας...

Τελος θεωρω πως καλο θα ηταν να σχολιαζεις καμια φορα και για καλο Αποστολε οχι μονο για παρατηρηση ή διαφωνια.

Ας μάθουμε ότι απο τις παρατηρήσεις μαθαίνουμε και οχι μόνο απο τα μπράβο και τα ευγε. Να μην βάζουμε τον εγωισμό μας μπροστά θεωρώντας τις παρατηρήσεις κάτι κακό εναντίων μας. Ας προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και οχι να προσπαθούμε να βρίσκουμε το εύκολο και το απλο γιατι στη ζωή μας θα γίνει βίωμα. Στην σημερινή δύσκολη εποχή η μετριότητα ειναι το χειρότερο προσόν... Δέν υπάρχει λόγος να βγάζουμε (και να ανεβάζουμε) πχ 100 φώτο μόνο και μόνο για να εισπράξουμε τα μπράβο των μέτριων αλλα να προσπαθούμε για την μία καλή η οποία θα μας δώσει τον έπαινο των άριστων...

Captain_Nionios
15-01-2013, 22:40
Αφήστε λίγο το ποντίκι και το PC και πιάστε μολύβι και χαρτί να σχεδιάσετε ένα πλοίο. Φάτε μερικές ώρες στο να προσπαθήσετε να φτιάξετε το πλοίο με το δικό σας στύλ και με αγάπη. Μετά ανεβάστε εδώ την προσπάθεια σας και ολοι θα πούμε τις εντυπώσεις μας...

Διαφωνω με την παραπανω τοποθετηση γιατι εδω ειναι το θεμα των μετασκευων. Κατα βαση ο σκοπος μας ειναι πλοια που ειναι ηδη κατασκευασμενα να τα μετασκευαζουμε σε κατι, κατα τη γνωμη μας, καλυτερο απ' οτι ηταν πριν. Βεβαιως και παροτι κατα κυριο λογο εδω μπαινουν μετασκευες μπορει καποιος να βαλει και ενα σχεδιο αποκλειστικα δικο του αλλα στην περιπτωση μας δεν ισχυε κατι τετοιο. Το βαπορι ειναι ηδη κουτι απο μονο του και λιγα μπορουν να αλλαξουν. Αν καταφερνα να σχεδιασω ενα βαπορι εγω δεν θα ειχε καμια σχεση με το παραπανω...

Ας μάθουμε ότι απο τις παρατηρήσεις μαθαίνουμε και οχι μόνο απο τα μπράβο και τα ευγε. Να μην βάζουμε τον εγωισμό μας μπροστά θεωρώντας τις παρατηρήσεις κάτι κακό εναντίων μας. Ας προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και οχι να προσπαθούμε να βρίσκουμε το εύκολο και το απλο γιατι στη ζωή μας θα γίνει βίωμα. Στην σημερινή δύσκολη εποχή η μετριότητα ειναι το χειρότερο προσόν... Δέν υπάρχει λόγος να βγάζουμε (και να ανεβάζουμε) πχ 100 φώτο μόνο και μόνο για να εισπράξουμε τα μπράβο των μέτριων αλλα να προσπαθούμε για την μία καλή η οποία θα μας δώσει τον έπαινο των άριστων...

Εδω διαφωνω ακομα περισσοτερο. Δεν εχω κανενα προβλημα με την καλοπροαιρετη κριτικη, εχω προβλημα με την συχνη, αποτομη και με επικριτικο τροπο διατυπωμενη κριτικη. Οπως τονισα και παραπανω αν σε εβλεπα να εχεις κοντινο ποσοστο θετικων και αρνητικων σχολιων θα δεχομουν με χαρα την κριτικη σου. Ακομα δε, αν διατυπωνες την κριτικη σου ετσι ωστε να μην εχει υφος "ωραια πατατα εκανες", γιατι τετοιο εχει, παλι θα ηταν πιο αποδεκτη. Οτι ειπες παραπανω θα μπορουσες να το πεις, με μεγαλυτερη συναισθηματικη συμμετοχη και εμπλοκη με τον αλλο, περιπου ετσι.

"Το βαπορι ετσι απεκτησε πολυ μεγαλυτερη χωρητικοτητα επιβατων και κρεβατιων αλλα με τοσο περισσοτερο ηλεκτρικο φορτιο ισως θα εχει δυσκολια στον εξαερισμο του πανω γκαραζ ιχ, οποτε ειτε θα ηθελε κι'αλλες ηλεκτομηχανες ειτε θα ηθελε διαχωρισμο των καμπινων απο το γκαραζακι ωστε το γκαραζακι να εχει πλαινα ανοιγματα."

Αν επισης σε προηγουμενη μετασκευη ειτε αλλου παιδιου ειτε δικια μου σε εβλεπα να λες μπραβο πιο συχνα θα μου ηταν σαφεστατα πιο ευκολο να δεχτω την κριτικη σου. Ο εγωισμος μου μου επιβαλλει να μη δεχτω τον τροπο σου και τη συχνοτητα των αρνητικων σχολιων σου, δεν με τυφλωνει ωστε να μη δεχομαι αρνητικα σχολια ουτε αν αυτα προερχονται απο προσωπο που ειναι καλοπροαιρετο και λεει και κανα μπραβο...

Ilias 92
16-01-2013, 00:05
Πάντως σε ένα άλλο φόρουμ έτσι και τολμήσεις και γράψεις κάτι αντίθετο από την άποψη του αφεντικού σε πετάει έξω αμέσως, έτσι είναι οι δημοκρατικές συζητήσεις κύριοι, όχι εδώ μέσα που τολμάτε και διαφωνείται ντροπή σας!!!:tears_of_joy::fat:
Για το πλοίο να πω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον βαπόρι αλλά μιας και δεν μου απάντησε κανείς στο θέμα του να ρωτήσω ποια είναι η ταχύτητα ξέρουμε και αν έχει κρεβάτια.
Eίναι ότι πρέπει για Ρέθυμνο γκαραζάρα, πλατύ, καταπέλτες και πλώρη άψογα μετασκευασμένα και λειτουργικά , αλλά για αυτήν την μετασκευή Καπτεν Νιονιο το είχα σκεφτεί και το μισοέκανα αλλα δεν μου άρεσε, με κλείσιμο μέχρι και το πρώτο άνοιγμα του πάνω γκαράζ, δεν είναι ανάγκη 400 κρεβάτια αλλά και με 150-200 μια χαρά είναι και μην ξεχνάς ότι κρεβάτι και μηνιάτικο, το γκαράζ δεν το κόβεις έτσι πολύ και δίνεις λιγότερα στην μετασκευή. Ακόμα υπάρχει και χώρος στο πάνω κατάστρωμα να φτιάξεις αν δεν φτάνουν. O τυρογαλάς δεν έχει σινιάλα να βάλουμε στις πάντες??
Και μιας και ρώτησε ο φίλος πιο πάνω εγώ δουλεύω ζωγραφική και φωτοσοπ ( την σφραγιδούλα ) άλλοι φίλοι κάνουν επαγγελματικές δουλείες εδώ μέσα αλλά το παν είναι να βρεις την κατάλληλη φωτογραφία να μην έχει βάθος και παίζεις με τα χρώματα και με παράθυρα η τα τελειώματα του πλοίου δοκίμασε το θα σου αρέσει.
Πείτε και σεις ρε παιδιά με τι δουλεύεται, Πως μπορώ να φορέσω τα σινιάλα πάνω σε ένα πλοίο να αλλάξω δηλαδή το χρώμα στο κήτος ή την τσιμινιέρα εύκολα, ακόμα πως μπορώ να στρίψω ένα κομμάτι της εικόνας ??

ιθακη
16-01-2013, 02:42
Εγώ πάλι πιστεύω πως οι περισσότεροι εδώ μέσα, δεν είμαστε ναυπηγοί να ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζετε ένα καράβι κατά την μετασκευή του, απλά του κάνουμε ένα εξωτερικό κατά κύριο λόγο σουλούπομα για να αλλάξει λίγο όψη.... Τώρα στα εσωτερικά (γεννήτριες κ.α) ας κάνουν οι αρμόδιοι ότι θέλουν, αν ποτέ αποφάσιζαν να κάνουν κάποια τέτοια μετασκευή...

Στο θέμα μας τώρα... Νιόνιο, μου αρέσει πολί η ιδέα σου, αν και θα το ήθελα κάτι σαν πάντρεμα των δύο μετασκευών...

Δλδ κόψε το μισώ άνω γκαράζ, και κάνε δύο ντεκ επιβατών προς πλώρα.... Στο άνω ντεκ βάλε το σαλόνι (όπως έχεις στην πρώτη μετασκευή) και στο κάτω ντεκ βάλε καμπίνες...και στο μισό πίσω, που παραμένει για φορτηγά, άσε τα ανοίγματα για τους cambers, έτσι ώστε να μην ντουμανιάζει ο τόπος, να μην δακρύζουν τα μάτια, το πλήρωμα να μην υποφέρει στις ώρες τις φόρτωσεις, οι επιβάτες να μην βρίζουν και οι μηχανικοί ας αλλάξουν και δυο ηλεκτρομηχανές να δώσουν ισχύ σέ όλο αυτο το πλοίο που αρχικά φτιάχτηκε για πορθμιακή γραμμή, και να μην βάζουν φάνια ...

Captain_Nionios
16-01-2013, 03:13
134981

Ετοιμη η μετασκευη σας κυριε...

ιθακη
16-01-2013, 03:27
very nice... i like it

ιθακη
16-01-2013, 03:55
και με αυτά και αυτά, αφού έχουμε βαλθεί και μετασκευάζουμε τα πλοία της Ζακύνθου, πάμε να δούμε δύο προσπάθειες "κουτοποίησης" του Α. Κάλβος (από φωτό μέλους του φόρουμ, που δεν θυμάμαι ποιός είναι, sorry)
134985 134986 134987

και άλλη μια προσπάθεια βελτίωσης της οπτικής του Σολωμός
134983 134984

Captain_Nionios
16-01-2013, 04:18
Παρα πολυ καλυτερος ο Σολωμος ενα ντεκ χαμηλοτερος και με σαφως περισσοτερους χωρους επιβατων... Μονο μια πλωρη του λειπει...

Ο Καλβος μου αρεσει στην τριτη, γιατι εχει επιτελους ενα κλειστο ντεκ επιβατων σχεδον ολοκληρο, δεν ειναι πλεον "πισωβαρος" οπτικα, διατηρει το πλωριο μπαλκονι και πλεον εχει και σκεπαστο εξωτερικο ντεκ στην πρυμη. Απλα οπως εχεις πει το βαπορι δυσκολα να μπορει να παρει επιπλεον βαρος απο το υπαρχον...

ithakos
16-01-2013, 07:59
Κύριοι και οι δυο κανατε ωραία και λεπτομερή δουλειά.. ....δωσατε πολυ ιδιαίτερες ιδέες και ίσως σε κάποιους της εταιρίας φανουν πολύ χρήσιμες.. .περιμένουμε και Άλλες τέτοιες μετασκευες.. ..

giorgos_249
16-01-2013, 14:22
Το πρώην FERRY AMAMI του 2006, ηρθε και αυτο στην Ελλάδα, μετά το πρώτο FERRY AMAMI (το γνωστό ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...)

Στη φωτογραφία μετασκευασμένο για τα ελληνικά νερά, για την AGOUDIMOS LINES:

ΕΓ/ΟΓ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΙΙΙ λοιπόν

Δρομολόγιο από Ραφηνα για ¶νδρο-Τήνο-Μύκονο στη θέση του ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α, και απογευματινό από Ραφήνα για Πάρο-Νάξο-Αμοργό !

135012 135013

Αλλαγές:

Όλο το βαπόρι "σηκώθηκε" ενα ντεκ
Το κρένι αφαιρέθηκε, η γέφυρα μετακινήθηκε μπροστά και χτίστηκε πλωριό μπαλκονάκι.
Κόπηκε στο πλάι σαν το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ και τοποθετήθηκαν σωστικές λέμβοι....
Και όχι μόνο....

ithakos
16-01-2013, 14:39
Γιώργο ζωγράφισες....πολύ ωραία ιδέα!!!

Ilias 92
16-01-2013, 14:45
Πραγματικά μπράβο σου giorgos_249 πολύ καλοδουλεμένο. Έκανες και ντακ τέιλ :o
Μακάρι το βαπόρι να είχε αυτήν την τύχη.
Με τι το δούλεψες?

FONIADAKIS
16-01-2013, 15:28
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ...ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΒΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ BLUE STAR

135015

THN ΦΩΤΟ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ CHIOSPORT. BLOGSPOT.COM

MIΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ...ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ??

giorgos_249
16-01-2013, 16:46
Ευχαριστω πολυ! Το βαπόρι το δούλεψα με τη ζωγραφική των windows μονο και τα εργαλεία της! Και βέβαια με υπομονή.....

FONIADAKIS
16-01-2013, 17:32
KAI MIAΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ WINDOWS ΙΔΟΥ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ... ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΜΠΙΝΩΝ SUPERFAST VI...
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

135025

FONIADAKIS
16-01-2013, 18:28
KAI ΣΥΝΕΧΙΖΩ:
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ "ΚΑΛΒΟΣ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΛΙΓΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΕΤΣΙ ΤΟ ΨΗΛΩΣΑ ΕΝΑ DECK ΚΑΙ ΤΟ (ΠΛΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΩΡΙΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ) ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑ... ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΡΩΝ

135027

ΠΗΓΗ: ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ" ΣΤΟ FACEBOOK

ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ BLUESTAR...

135028

FONIADAKIS
16-01-2013, 19:34
σ'αυτο περιμενω πολυ κραξιμο...αλλα δεν πειραζει...

135029

ithakos
16-01-2013, 19:45
Αυτό έχει πλάκα...μοιάζει με τις υπερκατασκευες που κάνουν στα μικρά τουριστικά που πηγαίνουν τον κόσμο ημερήσιες κουαζιέρες και στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο και μετά βουτάνε στη θάλασσα με τη σειρά σαν τους πιγκουίνους!!!!.....πάντως ολες οι παραπάνω προτάσεις σου είναι υπέροχες και έξυπνες....σε ευχαριστούμε και που ξέρεις ίσως κάποια να υλοποιηθεί!!!

FONIADAKIS
16-01-2013, 20:04
ευχαριστω πολυ για τα θετικα σας σχολια...θα προσπαθησω να "πειραξω" καποια ακομα που εχω στο μυαλο μου και θα σας τα παραθεσω καποια στιγμη!! :)

ιθακη
16-01-2013, 22:29
Φίλε Foniadakis καλό είναι να προσπαθούμε να κάνουμε κάπια μετασκευή, αλλά καλό θα ήταν να προσπαθούμε να μιάζει ενιαίο κομμάτι και όχι σαν μια απλή επικόλληση....Κάθε προσπάθεια αξίζει και μια επιβράβευση, και μονο λόγο του κόπου που μας κόστησε, απλά προσπάθησε να εξελίξει τις τεχνικες σου για να γίνουν καλύτερα....

Apostolos
17-01-2013, 00:02
σ'αυτο περιμενω πολυ κραξιμο...αλλα δεν πειραζει...

135029

Μοιάζει με μετασκευασμένο ζωάδικο!!!

FONIADAKIS
17-01-2013, 13:11
Φίλε Foniadakis καλό είναι να προσπαθούμε να κάνουμε κάπια μετασκευή, αλλά καλό θα ήταν να προσπαθούμε να μιάζει ενιαίο κομμάτι και όχι σαν μια απλή επικόλληση....Κάθε προσπάθεια αξίζει και μια επιβράβευση, και μονο λόγο του κόπου που μας κόστησε, απλά προσπάθησε να εξελίξει τις τεχνικες σου για να γίνουν καλύτερα....

με συγχωρητε...ειναι οι πρωτες μου αποπειρες οποτε δεν περιμενα και καλα αποτελεσματα...θα προσπαθησω περισσοτερο με τα επομενα...

Captain_Nionios
17-01-2013, 14:22
135058

135059

Παλαιοτερα που ειχα λιγοτερη εμπειρια στις μετασκευες ειχα φτιαξει μια προχειρη μετασκευη του Πρωτεα λεγοντας τις αλλαγες και ειχα τη χαρα να μου φτιαξουν δυο μετασκευες ο Καρολος και ο ιθακη. Με τη αβαρια που ετυχε στο φορουμ χαθηκε και ταυτοχρονα εχασα μερος του αρχειου μου οποτε ειπα να φτιαξω μια σχεδον ιδια, λιγο πιο αναλαφρη.

Λοιπον παμε να δουμε ποιος ειναι ο σκοπος της μετασκευης του φανταστικου μικρου σκαριου. Ο Πρωτεας δεν εχει κανενα προβλημα με τη εμφανιση του, κατ' εμε ειναι ενα λεβεντικο, χαμηλο, επιθετικο και πολυ ομορφο σκαρι, ενα κομματι μαλαμα. Ειδικα με τα ασπρα-μπλε σινιαλα της εταιρειας Τυρογαλα ηταν απιθανος.

Το μονο που θα ηθελα ειναι να εχει πιο πολλα πλευρικα παραθυρα και ισως λιγο περισσοτερους εσωτερικους χωρους, ποσο μαλλον οταν εχει ηδη υπαρχοντες εσωτερικους χωρους που απλα δεν φαινονται απ' εξω και δεν εχουν παραθυρο... Καποιος μπορει να νομισει οτι το βαπορι εχει μονο ενα πλωριο σαλονακι αλλα δεν ειναι ετσι. Στη δευτερη φωτογραφια, που ειναι το βαπορι στην παρουσα μορφη του, εχω τονισει με κοκκινο βελος σε ποιο σημειο του βαποριου τελειωνουν οι εσωτερικοι χωροι του.

Οπως ειναι προφανες το μεσαιο σαλονι (το λεμε και πρυμιο αλλα βρισκεται στη μεση) ειναι χτισμενο λιγο πιο μεσα απο το ολικο πλατος του πλοιου και βλεπει δεξια-αριστερα στους διαδρομους που το χωριζουν με τα τοιχωματα του βαποριου, ουσιαστικα ειναι τυφλο στις μπαντες και βλεπει τοιχο... Ειπα λοιπον οτι αυτο το σαλονι καλο θα ηταν να επεκταθει σε ολο το πλατος να ανοιχτουν παραθυρα και να επιμηκυνθει 10 περιπου μετρα προς τα πρυμα. Ετσι και αλλιως ακομα και ετσι μενει αρκετος σκεπαστος εξωτερικος χωρος στο πρωτο ντεκ, ενω το δευτερο ντεκ ειναι πραγματικη οαση για εμας που αγαπαμε τα καταστρωματα.

Για μενα με αυτον το τροπο το βαπορι αποκτα μια πιο "γεματη" "επιβατικα" εμφανιση, καλυτερη αναλογια εσωτερικων και εξωτερικων χωρων, πιο φωτεινους και βεβαια περισσοτερους εσωτερικους χωρους. Υπο την παρουσα μορφη του παιρνει το περιπου 220 ατομα στα δυο σαλονια ενω ετσι μαλλον θα φτανει στα 340. Μαζι με τα εξωτερικα καταστρωματα στο πρωτο και δευτερο ντεκ που ανετα παιρνουν αλλα 260 ατομα θα μπορουσε να εχει ενα πολυ καλο καλοκαιρινο πρωτοκολλο 600 επιβατων. :encouragement:

Αγιος Γερασιμος
17-01-2013, 14:51
Ναι αλλα δεν υπολογισες την σωσιβια λεμβο του πλοιου,και το καταστρωμα επιβιβασης του.Τοποθετησες παραθυρα μεχρι και το καταστρωμα επιβιβασης της λεμβου.Η λεμβος πως θα κατεβει?η επιβατες πως θα επιβιβαστουν σε αυτην?να υπολογιζουμε παντα και την ασφαλεια του πλοιου.οχι μονο σαλονια και προεκτασεις.να σκεφτομαστε και τα σωστικα μεσα του πλοιου που αν βρεθει το πλοιο και το καθε πλοιο σε κυνδινο να σκεφτομαστε την ασφαλεια τις ανθρωπινης ζωης στην θαλασσα.

Captain_Nionios
17-01-2013, 15:00
Ο σκοπος ειναι να αλλαξουμε γενικα τη μορφη του πλοιου, δεν ειναι να κανουμε αριστη απο πλευρας ασφαλειας ματασκευη. Το σκεφτηκα και το προσπαθησα για τη βαρκα να την υψωσω αλλα δεν μου βγηκαν καλα τα στηριγματα, ειναι δυσκολο.

Επισης η πλωρια βαρκα ειναι και αυτη σαν "καθισμενη" πανω στο ντεκ απο μονης της και αν δεις στη δευτερη φωτογραφια που ειναι η παρουσα μορφη του βαποριου δεν εχει απο κατω της ανοιχτο ντεκ ωστε να επιβιβαζονται οι επιβατες, το ανοιγμα ειναι πιο πρυμα, αρα υπαρχει τροπος να επιβιβαστουν ακομα και ετσι εκτος αν το βαπορι ειναι εκτος κανονισμων...

ithakos
17-01-2013, 15:04
Μπράβο Διονύση...ωραία σκέψη και πολύ χρηστική για τον Πρωτέα...

Αγιος Γερασιμος
17-01-2013, 15:09
Πρεπει να ξερεις οτι σε ολα τα πλοια υπαρχει Ντεκ επιβιβασης για τις λεμβους.οπως και στον Πρωτεα υπαρχει.Μωλις γινετε η καθεραιση βαρκας ερχεται και ακουμπαει στα ζοναρια τις λεμβου ισα ισα στον ντεκ.αρα αυτο που λες οτι και λιγο δεξια να ειναι το ντεκ επιβιβασης θα μας πανε φυλακη.σε καμια περιπτωση λιγο αριστερα και λιγο δεξια.ολα ειναι μελετημενα απο την S.O.L.A.S αλλιως δεν θα ταξιδευε κανενα πλοιο αν ο ενας ηθελε το ντεκ επιβιβασης τις λεμβου λιγο δεξια η αριστερα για να εχει χωρο στα σαλονια.σε καμια περιπτωση.

Captain_Nionios
17-01-2013, 15:18
Βρε ανθρωπε μου σε παρακαλω διαβασε καλα και καταλαβε τι λεω. Σου ειπα να δεις τη δευτερη φωτογραφια που το βαπορι ειναι στην κανονικη του μορφη χωρις να εχω κανει καμια αλλαγη. Η πλωρια βαρκα λοιπον ειναι "καθισμενη" στο ντεκ και στο απο κατω ντεκ δεν εχει ανοιγμα για να μπαινουν οι επιβατες, το ανοιγμα ειναι πιο πρυμα ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. Επομενως η επιβιβαση στην πλωρια βαρκα γινεται απο το ντεκ που βρισκεται η βαρκα και οχι απο το απο κατω, αρα και η πρυμια βαρκα που πλεον αναγκαστικα (γιατι δε μπορουσα να σχεδιασω καλα στηριγματα) ειναι "καθισμενη" στο ντεκ αλλον δεν θα εχει προβλημα στην επιβιβαση παροτι στο απο κατω ντεκ δεν εχει ανοιγμα. Δεν μπορω να το γραψω πιο αναλυτικα!!!

Αγιος Γερασιμος
17-01-2013, 15:24
Ναι καταλαβα.αλλα η πλωρια βαρκα ειναι τυπου με το παλιο συστημα,με τα παλαγκα κατεβαινει,ενω η πρυμνια ειναι με καπονια βαρυτητος.κανε αυλακια να κατεβαινει η πρυμνια με ντεκ επιβιβασης οπως και πριν.γιατι η πλωρια δεν νομιζω να εχει τα κουραγια να κατεβαζουν 4 ατομα με τα χοινια 35 ατομα μεσα στην λεμβο.απλα λεω και την γνωμη μου.

Captain_Nionios
17-01-2013, 15:33
Επειδη δεν ειμαι ειδικος ουτε ο σκοπος μου ηταν να φτιαξω την τελεια αποεπιβιβαση στη βαρκα και επειδη εχουμε ξεφυγει απο το νοημα της μετασκευης καταληγω στα εξης. Το σαλονι μπορει να παραμεινει ως εχει και προτεινω δυο λυσεις. Η πρωτη ειναι να μπουν καπονια τα οποια θα ψηλωσουν τη θεση της βαρκα και η ειβιβαση θα γινεται απο το πανω ντεκ, το οποιο προσπαθησα αλλα δεν μου βγηκε οπως ειπα. Η δευτερη ειναι να της βαλουν μηχανισμο σαν της πλωριας αν ειναι δυνατον και να πεφτει κατευθειαν οντας "καθισμενη" στο ντεκ. Δεν ξερω ποια απο τις δυο ειναι εφικτη, παντως καποια απο τις δυο θα ειναι και αν δεν ειναι βαζουμε δυο MES στη θεση των δυο πρυμιων βαρκων και καθαρισαμε. Ας μιλησουμε τωρα για την ουσια της μετασκευης.

ιθακη
17-01-2013, 15:42
Λόγο του ότι έχουμε τελικά πολύ ειδικευμένο επιτελείο, που θέλει να εφαρμόζουμε κάθε σημείο στίξης του SOLAS, ορίστε το δύσκολο που τον φάγατε τον άνθρωπο... Η βάρκα πήγε 3 μέτρα παραπίσω ώστε να να γλυστράει στα στις παρωτίδες (ή πως στο καλό τις λένε) και να καταλήγει στο ντεκ επιβίβασης

Νιόνιο δικιά σου είναι η μετασκευή και είναι πολύ όμορφη

135063

Rocinante
17-01-2013, 16:02
Ας μιλησουμε τωρα για την ουσια της μετασκευης.
Διονύση εμένα μου αρέσουν οι μετασκευές σου πολύ. Σχεδόν πάντα κοιτάω την πρωτότυπη φωτογραφία για να δώ τις διαφορές όχι γιατι δεν είναι εμφανείς αλλά πάντα το αποτέλεσμα είναι απίστευτα αρμονικό καλύτερο απο την πραγματικότητα. (in my opinion)
Το λαμπάκι τελικά τι έγινε ????? :glee:

Ilias 92
17-01-2013, 16:04
Αν είναι να χαλάσουμε τις καρδιές μας για μια βάρκα ας του βάλουμε βαρελάκια βρε παιδιά!! :)

Captain_Nionios
17-01-2013, 16:15
Διονύση εμένα μου αρέσουν οι μετασκευές σου πολύ. Σχεδόν πάντα κοιτάω την πρωτότυπη φωτογραφία για να δώ τις διαφορές όχι γιατι δεν είναι εμφανείς αλλά πάντα το αποτέλεσμα είναι απίστευτα αρμονικό καλύτερο απο την πραγματικότητα. (in my opinion)
Το λαμπάκι τελικά τι έγινε ????? :glee:

Να 'σαι καλα Roci, με τιμας. Για το λαμπακι ζητω συγνωμη, ειχε σπασει απο ενα γλαρο αλλα δεν το ειδα...:friendly_wink:

Αγιος Γερασιμος
17-01-2013, 18:14
Τωρα ναι εγινε σωστα.και θα προτεινα αν γινεται να αφαιρεθει η πλωρια βαρκα που ειναι της παλαιας κατοχης,στην θεση της ενα Μ.E.S.απλα μια γνωμη λεω.

ιθακη
17-01-2013, 21:12
Άγιε Τζέρι, το MES δύσκολα μπορούμε να το προσθέσουμε, ας το κάνουν αν ποτέ αποφασισθεί οι αληθινοί ναυπηγοί.... Μην αγχώνεσαι, δεν παρεξηγούμε ποτέ κανέναν, απλά πρέπει να κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο.... Σε όλες τις μετασκευές, εμείς οι μη γνώστες τις ναυπιγικής κοιτάμε το πως θα είναι το πλοίο ποιο όμορφο στο μάτι, τα υπόλοιπα τα ξέρουν τα ναυπηγία... (Πχ στις μετασκευές που έχω κάνει στο Κάλβος, μόνο ότυαν μου είπαν τι παίζει στα βάρυ, το κατάλαβα ότι δεν γίνονται, αλλά στο μάτι είναι ωραίες)

ithakos
17-01-2013, 21:55
Παιδιά άμα είναι πρόβλημα η βάρκα θα την ρυμουλκήσουμε από πίσω (πλάκα κάνω)........ειλικρινά Διονύση και Γιώργο δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό και οι ιδέες σας μακάρι να ακουστούν από τις εταιρίες ...συννεχίστε δυναμικά!!!

Ilias 92
17-01-2013, 23:23
Το Πρέβελης με τις τσιμινιέρες λίγο πιο πίσω και το τελευταίο ντεκ λίγο τραβηγμένο.
Η πηγή φαίνεται.
135111135110

ιθακη
17-01-2013, 23:32
Ηλία αυτή σου η μετασκευή δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες.... είναι πολύ καλύτερη

Ilias 92
17-01-2013, 23:55
Σε ευχαριστώ Ιθάκη με έχει πιάσει μια βαρεμάρα τώρα τελευταία και κάνω μικροδουλειές με ζωγραφική όχι πιο μεγαλα.
Η φωτό δεν ήταν καλή ήταν μικρή αλλά το έκανα για να δω αν είναι πιο αρμονικό και έτσι φαίνεται πως είναι.

Captain_Nionios
18-01-2013, 00:29
Αυτη ειναι μα μετασκευη που δενει ομορφα και δεν φαινεται ευκολα οτι ειναι πειραγμενη, πολυ καλη. Εγω το προτιμω ως εχει αλλα δεν εχει σημασια αυτο.

FONIADAKIS
19-01-2013, 18:46
KAI IΔΟΥ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ... ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΛΑΒΑ ΥΠ'ΟΨΗΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΙΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΔΡΑΣΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΑ...

135198135199135200

ΠΗΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ

Giannis G.
19-01-2013, 21:56
Το Παναγία Θαλασσινή πωλείτε στην Cyclades Lines και μετα απο μια μικρή μετασκευή εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Συρος-Τηνος-Μυκονος-Παρος-Ναξος-Ιος-Σαντορίνη..
Ελπίζω να σας αρέσει :05.18-flustered:
135215

ithakos
20-01-2013, 02:16
KAI IΔΟΥ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ... ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΛΑΒΑ ΥΠ'ΟΨΗΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΙΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΔΡΑΣΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΑ...

135198135199135200

ΠΗΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ
Αγαπητέ μου φίλε...τα σέβη μου...

Ilias 92
20-01-2013, 15:51
Αφού με παίδεψε 3 μέρες σας το παραδίδω….
Ο Διαγόρας με πρύμνη τύπου Ν. Μύκονος, μια προσπάθεια να ομορφύνει η Νο 2 πιο άσχημη πρύμνη της χώρας, μετά τον Έλυρο, χωρίς να μειώσω την παρούσα μεταφορική ικανότητα του πλοίου. Επίσης τα στρογγυλά φινιστρίνια πήγαν στο άνω γκαράζ για μείωση φόρτου στις ηλεκτρομηχανές για τον εξαερισμό του.
135279

Captain_Nionios
20-01-2013, 16:12
Πολυ ομορφη προσπαθεια θεωρω πως του παει.

ithakos
20-01-2013, 17:46
Μπράβο φίλε μου...είναι πολύ έξυπνη ιδέα

P@vlos
21-01-2013, 04:06
Χαζεύοντας τα δυο μεγάλα Blue Star κάτι μου ξένιζε, κάτι θεωρούσα λάθος για το μέγεθός τους. Τελικά βρήκα ότι φταίει η κατ' εμέ κοντή τους τσιμινιέρα... Και πηγαίνοντας λίγο πιο βόρεια απο την χώρα κατασκευής τους έβαλα στο Blue Star 1 την πανέμορφη τσιμινιέρα του Ikarus Palace. Περιμένω την γνώμη σας :tears_of_joy: Νομίζω του δίνει ένα παραπάνω κύρος!

135385

ithakos
21-01-2013, 07:45
Χρειαζόταν νομίζω.. ..

Ilias 92
21-01-2013, 13:54
Αν επιτρέπεται Παύλο πως έβαψες την τσιμινιέρα…
Ωραίο βγήκε, αν μπορείς κατέβασε την λίγο πιο χαμηλά ή δώσε της λίγο όγκο στα πλάγια.

P@vlos
21-01-2013, 15:13
Ηλία, η τσιμινιέρα βάφτηκε κανονικά με χρώμα απο το πλοίο απο άλλη φωτογραφία, μετά σκουραινοντας το λίγο πέρασα τις σκιές για να φανεί σωστά ο όγκος και τελος το πέρασα τοπικά φιλτρο που το κάνει σαν φιλμ (βάζει κόκκο) ώστε να μην φαίνεται αφύσικο. Μετά την συμβουλή σου το έφερα λίγο πιο σωστά και έκοψα και το υπάρχον κατάρτι κρεμόντας την γιρλάντα στην τσιμινιέρα.
135420

Ilias 92
21-01-2013, 15:33
Με ζωγραφική δλδ ή με κάτι άλλο. Μπράβο σου πάντως γιατί εγώ δεν μπορώ να δουλέψω καθόλου φωτό που δεν είναι ίσιες
Κάποτε οι δυο αυτές νορβηγικές τσιμινιέρες σχεδιάζονταν με φτερά αλλά μετά την <<κατακραυγή>> που προκλήθηκε τα φτερά αποσύρθηκαν.

P@vlos
21-01-2013, 20:36
Όχι ζωγραφική, τα κάνω με το Photoshop! (Αν το μάθεις κάνεις το 1/3 του χρόνου και με πολλά παραπάνω εργαλεία απο τα βασικά της ζωγραφικής)

Captain_Nionios
26-01-2013, 00:33
135924

135925

Αυτο το πλοιο παντα μου αρεσε. Ειναι αρχοντικο, εχει κατι το επιβλητικο, απ'οσο ξερω ειναι πολυ καλοταξιδο, για την μικρη ιπποδυναμη του εχει αξιοπρεπεστατη ταχυτητα, ενω με τις pitch προπελες του και τα δυο τιμονια του ενας πολυ γνωστος καπετανιος της ακτοπλοιας μας, εχει πει πως ειναι "ευλογημενο βαπορι στη μανουβρα". Σιγουρα δεν εννοουσε οτι ειναι και σβουρα αλλα οτι για το μεγεθος του ειναι πολυ καλο.

Ο αγαπημενος και ταπεινος αυτος μικρος γιγαντας με το χτισιμο που εφαγε πριν ερθει στην χωρα μας ηταν ηδη ενα πολυ αρμονικο στο ματι βαπορι αλλα για μενα με μια μικρη επεκταση προς τα πρυμα και ενα "γεμισμα" του ανω γκαραζ φορτηγων θα γινοταν αψογος. Παμε να τα δουμε λοιπον πιο αναλυτικα...

Ο Ταξιαρχης εχει τρια ντεκ χωρων για επιβατες-πληρωμα αλλα τα δυο χαμηλα ντεκ δεν φτανουν μεχρι εκει που φαινεται οτι ειναι χτισμενο οπως βλεπεται στη δευτερη φωτογραφια που το βαπορι ειναι στην κανονικη του μορφη. Ουσιαστικα εκει που φαινονται πρυμα αυτα τα κατι σαν πιο μεγαλα παραθυρα, αναμεσα στα δυο χαμηλοτερα ντεκ, ειναι τα ανοιγματα του ανω γκαραζ φορτηγων το οποιο καταλαμβανει υψος δυο ντεκ επιβατων και ξεκινα ανοιχτο πρυμα συνεχιζοντας σκεπαστο και με τοιχωματα γυρω γυρω προς πλωρα.

Ειπα λοιπον να χτισω τα πλαινα τοιχωματα μεχρι πιο πρυμα, εως τα φουγαρα, και να αναδιαταξω τους χωρους... Συνεχιζοντας-χτιζοντας στο σκεπαστο ανω γκαραζ φορτηγων τα δυο ντεκ επιβατων που εχει ηδη πλωρα, εφτιαξα ενα σεβαστο σε μεγεθος πρωτο ντεκ κοινοχρηστων χωρων, και απο πανω δυο ντεκ καμπινων.

Με αυτες τις αλλαγες το βαπορι θα εχει περιπου 250 καμπινες και αν ειναι μοιρασμενες ισοποσα σε δικλινες και τετρακλινες τα κρεβατια θα φτασουν τα 750 ενω στο ντεκ κοινοχρηστων χωρων θα εχει περιπου 900 θεσεις εκ των οποιων καπου 200 θα ειναι self service... Αλλα 400 στα εξωτερικα καταστρωματα και το βαπορι πλεον ΕΧΕΙ ΧΩΡΟΥΣ με ενα ανετο καλοκαιρινο πρωτοκολλο 1800-1900 επιβατων.

Φωτογραφια: ZISSIS G, marinetraffic.com

ιθακη
26-01-2013, 02:29
Νιόνιο, σε έπιασε πάλι η καλλιτεχνική σου φλέβα, και πάλι τα κατάφερες πολύ ωραία... Βεβαια, αυτό που με χαλάει πάντα σε αυτό το καράβι, είναι η κακάσχημες βάρκες του... Εγώ θα ήθελα να τις αφαιρούσαμε τελείως, αλλά επειδή θα άρχιζε πάλι κουβέντα περί σωστικών, είπα να τις κοντίνο λίγο, και να τις αλλάξουμε και καμιά θέση

135947

Α σου έκλεισα και ένα παράθυρο, έτσι μωρέ για να είμαι εντός SOLAS και να βάλω ένα MES.

Η μετασκευή είναι και πάλι δικιά σου.

Rocinante
26-01-2013, 09:54
Μπράβο και στους δύο !!!!!!!!! Πραγματικά αυτό το πλοίο μου αρέσει πολύ και δυστυχώς δεν μετασκευάστηκε για να αυξηθεί η χωρητικότητα και να γίνει ένας ανταγωνιστικός πρωταγωνιστής. Εξαιρετική η δουλειά σου Captain Nionios και το μόνο που μου χτύπαγε άσχημα ήταν οι βάρκες. Και ήλθε ο ιθάκη και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους :fat:

Captain_Nionios
26-01-2013, 10:18
Ετσι ειναι αυτα αλληλοσυμπληρωση... Ευχαριστουμε μεγα Roci για τα τιμητικα και ομορφα λογια.

ithakos
26-01-2013, 14:00
Κύριοι επτανήσιοι τα σέβη μου.....αναμένω και άλλες μετασκευες να θαυμάσω!!!!

ιθακη
26-01-2013, 15:21
Roci, τελικά εμείς έχουμε τα ίδια γούστα.... Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια...

Άντε Νιόνιο, άδειασε την δεξαμενή να βάλουμε άλλο πλοίο για μετασκευή....

Captain_Nionios
26-01-2013, 15:32
135998

Μα ηδη εχουμε ετοιμο το επομενο.

Λοιπον το αγαπημενο γιαπωνεζικο σκαρι των 20+ κομβων εχει υποστει τις εξης λιγες και απλες αλλαγες. Η μικρη περατζαδα στο κυριως ντεκ που ηταν πλωρα απο τα φουγαρα και το εκανε πιο "πισωβαρο" στο ματι πηρε δρομο και πλεον οι εσωτερικοι χωροι του κυριως ντεκ καταλαμβανουν παντου ολο το πλατος του πλοιου. Ετσι για τα γουστα μου εγινε πιο καλοζυγισμενο στο ματι ενω σε αυτο βοηθησε και η αλλαγη στα παραθυρα που πλεον παντου ειναι ιδια με του πλωριου σαλονιου ωστε να μην υπαρχει η ασυμμετρια με τα πρυμια που ηταν πολυ ψηλοτερα... Βαρκες δεν εχουμε, αλλα εχουμε τρια MES σε καθε πλευρα, τα δυο σχεδιασμενα στο κυριως ντεκ και το αλλο στην αλανα.

Θα ηθελα τη γνωμη των φιλων Επτανησιων.

ιθακη
26-01-2013, 15:44
Δεν με χαλάει που έκλεισες την αγαπημένη μου περατζάδα στην οποία έβγαινα για τσιγάρο, αλλά με χαλάει το κενό που άφησαν οι βάρκες.... Βάλε την άλλη με την επέκταση, ξέρεις εσύ...

Captain_Nionios
26-01-2013, 15:48
Λεπτομερεια αυτη κατα την αποψη μου, μπροστα σε ολο το σουλουπι του πλοιου που εγινε πιο αρμονικο, υποκειμενικα παντα, δεν με πειραζει που επειδη εφυγαν οι βαρκες φαινεται το κενο κατω απο την τεντα... Την αλλη θα τη βαλω αλλη φορα αλλα πιο καλα μου αρεσει οπως ειναι παραπανω.

Captain_Nionios
26-01-2013, 15:59
136003

Εδω για να εχεις τη μικρη περατζαδα σου ωστε να καπνιζεις... Απλα αυτη μεταφερθηκε πρυμα απο τα φουγαρα για να εχει "καλουμπα" το βαπορι απο τη μεση και πλωρα... Αυτη η μετασκευη δεν μου αρεσει πολυ αλλα αν το ειχαμε πρωτοδει ετσι ισως και να μας αρεσε πιο πολυ.

Captain_Nionios
27-01-2013, 20:35
136250

136249

136253

Χαζευοντας στο youtube και βλεποντας αυτο: http://www.youtube.com/watch?v=rbueFXCsyD0 το φανταστικο βιντεο μπηκα στον πειρασμο να ψαξω μερικα παραπανω στοιχεια γι'αυτο το βαπορι με την πολυ ωραια πλωρη και την λειψη υπερκατασκευη... Ειδα λοιπον με μεγαλη χαρα οτι προκειται για ενα ισπανικης ναυπηγησης βαπορι του 2005 που συνδεει μεταξυ τους τα νησια Φεροε. Ιδιαιτερα ανθρωπινο με διαστασεις 138 x 22.7 x 5.6, εχει 540 γραμμικα μετρα και τελος το κυριοτερο. Εχει μολις 18000 ιππους με υπηρεσιακη ταχυτητα 21 κομβων διοτι το εχω δει στο marinetraffic να πηγαινει σταθερα 21+ οποτε μαλλον δεν ειναι η μεγιστη.

Επειδη ομως ενα χαμηλο και πλωρατο βαπορι σαν και αυτο αδικειται απο την λειψη υπερκατασκευη του ειπα να του κανω μερικες προσθηκες που ελπιζω οτι το γεμισαν ομορφα στο ματι, δινοντας καλη επιβατικη χωριτηκοτητα. Η πρωτη μετασκευη ειναι πιο πολυ σαλοναδικη με πρωτοκολλο 2000 ατομων, με λιγες καμπινες και περιπου 100 κρεβατια, καταλληλη για Παροναξια και μεσες αποστασεις. Η δευτερη μετασκευη ειναι πιο πολυ καμπιναδικη με πρωτοκολλο 1700 ατομων, με ικανοποιητικη ποσοτητα καμπινων και περιπου 250 κρεβατια, καταλληλη για την πολυπαθη Ικαροσαμια, τα Δωδεκανησα και τη γραμμη Χιο-Μυτιληνη... Στην τριτη φωτογραφια ειναι το πλοιο στην κανονικη του μορφη.

Φιλοι ιθακη και Roci ειδικα απο εσας θελω τη γνωμη σας...

ιθακη
27-01-2013, 21:05
Πολύ ωραίες οι προσθήκες σου Νιονιέτο. Προτιμώ την πρώτη (ποιο σαλονάδικη μετασκευή) στην οποία θα μπορούσες να προσθέσεις καμπίνες πίσω από την γέφυρα μέχρι την τσιμινιέρα....

Εν το μεταξύ αυτό που με ψιλοχαλάει είναι η μεγάλη κλίση του καθρέπτη. Μήπως να την έκανες ποιο κάθετη????

Captain_Nionios
27-01-2013, 21:12
Με μερικες καμπινες πισω απο τη γεφυρα μαλλον θα εδενε αλλα το αφησα χαλαρο μαλλον γιατι φοβομουν μην κανω βλακια στην υλοποιηση. Αμα θες καν' το εσυ... Τον καθρεφτη ομως ας τον αφησουμε ως εχει, θα το αλλαξουμε τελειως το κακομοιρο.

ιθακη
27-01-2013, 21:51
To προτιμώ με τις καμπίνες πάνω

136269

Captain_Nionios
27-01-2013, 22:06
To προτιμώ με τις καμπίνες πάνω

136269

Συμφωνω αλλα να ηταν μονο οι πρωτες εξι, δηλαδη τα πρωτα δωδεκα παραθυρα, δυο παραθυρα ανα καμπινα. Ετσι θα ηταν το τελειο για μενα...

ιθακη
27-01-2013, 22:35
Ναι αλλά η υπερκατασκευή των καμπινών για μένα πρέπει να μείνει εκεί ως έχει, αλλιώς το κενό καμπινών- τσιμινιέρας θα είναι πολύ παράταιρο

Captain_Nionios
27-01-2013, 22:38
Δεν χρειαζεται να ειναι ενωμενα δεν ειναι παρατερο, ετσι οπως ειναι τωρα του δινει πολυ συνεχομενο ογκο ψηλα και δεν τον θελει, ενω με τις εξι πρωτες θα ηταν μια χαρα.

ιθακη
27-01-2013, 22:50
εμένα και πάλι, αυτός ο ανεκμετάλλευτος κενός χώρος εκεί, δεν μου αρέσει

136277

Captain_Nionios
27-01-2013, 23:18
Δικιο εχεις, αν ειναι να βαλουμε τοτε καλυτερα μεχρι πισω, αλλα τελικα συνολικα καλυτερο ειναι χωρις τιποτα, μονο γεφυρα, καμια προσθηκη, το ψηλωνει πολυ ετσι... Νομιζα οτι με λιγες καμπινες δεν θα το ψηλωνε τοσο αλλα και παλι το ψηλωνει...

ιθακη
27-01-2013, 23:55
Δεν με είπες ότι ήθελες να κοντίνει!!!!!!

Ορίστε, κόντινε κατά ένα ντεκ

136281

Captain_Nionios
28-01-2013, 00:17
Οχι ωρε δεν ειπα να το χαμηλωσεις, ηδη το βαπορι ειναι χαμηλο, απλα εν τελει θα επρεπε να μεινει οπως ηταν χωρις καμπινες πισω απο τη γεφυρα ή αν οπωσδηποτε μπουν να ειναι πολλες. Δεν ειναι κακο ενα ντεκ χαμηλοτερο αλλα για ενα βαπορι 140 μετρων ισως ειναι πολυ χαμηλο...

Ευχαριστω πολυ για τη συμμετοχη κουρλε.

diomides
28-01-2013, 00:52
Παιδιά πολλά μπράβο, το επίπεδο έχει πιάσει ταβάνι! Αυτό δεν διακρίνεται μόνο από τα αποτελέσματα αλλά και από την ίδια την κουβέντα και τους προβληματισμούς που αναπτύσσετε μεταξύ σας!
Ελπίζω όταν βρω λίγο χρόνο να συμμετάσχω και γω..
Και πάλι συγχαρητήρια!

Captain_Nionios
28-01-2013, 13:03
136333

136332

Πριν λιγο εβαλε ο Ben Bruce στο θεμα του βαποριου μια ωραια φωτογραφια απολυτως καταλληλη για μετασκευη. Ειπα να το δουμε με πιο λογικη-μακρια πλωρη γιατι για μενα το εμφανισιακο κακο αυτο του βαποριου ηταν οτι ειχε πολυ μπροστα τα δυο ντεκ του, τα πηγα πισω γυρω στα 6-7 μετρα να ανασανει...

GiorgosVitz
28-01-2013, 14:29
Καταρχήν, θέλω να συγχαρώ για τις ωραίες μετασκευές που μας παρουσιάζουν τους Captain_Nionios και ιθακη.

Επι του θέματος τώρα. Βρίσκω πολύ σωστή τη σκέψη να τραβηχτεί προς τα πίσω η γέφυρα του "Χοζοβιώτισσα". Με πιο μακρυά πλώρη το πλοίο φαίνεται να έχει "ανασάνει". Για μένα, το ιδανικό θα ήταν η γέφυρα να ανέβαινε κατά ένα ντεκ, όπως είναι ο ¶νεμος (Παναγία Τήνου), ούτως ώστε να κερδίσει στο 2ο ντεκ μερικές θέσεις που έχασε κατά το κόντεμα.
136345
Τέλος, χθες το βράδυ καθώς κοιτούσα τις 2 εκδοχές του Smyril που μας παρουσίασε ο captain (προτιμώ περισσότερο την πρώτη έκδοση με τα σαλόνια) κάτι συνέχιζε να μη μου χτυπάει καλά στο μάτι. Παρότι αισθητικά το πλοίο δείχνει πιο ισορροπημένο από πριν. Έτσι μπήκα στον πειρασμό να τραβήξω πιο μπροστά τον καθρέφτη και τη γέφυρα και να κοντύνω την πολύ μεγάλη πλώρη του. Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω. Έτσι, έλυσα και το θέμα τις καμπίνες πίσω από τη γέφυρα, καθώς το κενό που δημιουργήθηκε πίσω από τη γέφυρα μετά τη μετακίνησή της το γέμισα με καμπίνες + άλλο ένα μεγάλο σαλόνι που δημιουργήθηκε κάτω από τη γέφυρα.
136340

Captain_Nionios
28-01-2013, 15:21
Γιωργο θα ηθελα να σ'ευχαριστησω πολυ για τα ομορφα σχολια και τη συμμετοχη σου. Μπηκες στον κοπο να δημιουργησεις τη δικια σου εκδοχη και η δουλεια σου ειναι πολυ προσεγμενη και με ωραιες ιδεες, απλα ολα ειναι θεμα προσωπικου γουστου και εμενα μου αρεσουν πλοια που να εχουν μακρια πλωρη. Ειχα καημο να βρω ενα νεο πλοιο, πλην Αριαδνης, Σοφοκλη και Λευκων Ορεων, που να εχει εντονη πλωρη...

Απ'οτι υπολογιζω, απο τα κεντρο του καθρεφτη η πλωρη εκτεινεται γυρω στα 32 μετρα δηλαδη το 23% του μηκους του πλοιου. Γενικα τα πλοια με εντονες πλωρες εχω δει οτι εχουν μηκος πλωρης μεταξυ 20-23% του συνολικου μηκους τους ενω απο 17-18% ειναι ικανοποιητικα τα πραγματα. Βεβαια τα παλια επειδη ειχαν πιο καθετους καθρεφτες η αποσταση που εκτεινοταν η πλωρη μπροστα απο τον καθρεφτη ηταν σχεδον ιση σε σχεση με τον αν τη μετρουσαμε απο τη γεφυρα, τωρα με τους εντονα κεκλειμενους καθρεφτες αν μετρησεις απο τη γεφυρα ειναι παραπανω... Το πλοιο αυτο αν μετρησουμε απο τον καθρεφτη ηδη ειναι στο ανω οριο του 23% οπως ειπα και αν μετρησουμε απο τη γεφυρα παει στο 25% που το θεωρω το μαξιμουμ. Ισως αν ηταν λιγο πιο μικρη δηλαδη, αν απο τον καθρεφτη ηταν στο 20% και απο τη γεφυρα στο 22% να ηταν πιο καλο αλλα στην δικια σου εκδοχη ειναι λιγοτερο απο αυτο. Αποψη μου ειναι οτι αφου βρηκα ενα πλοιο που να εχει πλωρη ας την αφησω ως εχει και ας ειναι λιγο τσιμπημενη προς το ανω ακρο οπως σωστα λες.

Οσα γραφω στην παραπανω παραγραφο ειναι καθαρα προσωπικα γουστα, απλα τα εκφραζω για να καταλαβεις τι εννοω.

Η πλωρη του βαποριου ειναι κλειστη απο πανω και μαλιστα εχει και κατι σαν κυματοθραυστη οπως βλεπουμε εδω http://photos3.marinetraffic.com/ais/showphoto.aspx?photoid=51515&size=full ενω καταλαβαινουμε γιατι ειναι τοσο μακρια και τοσο προστατευμενη οταν δουμε αυτο το βιντεο απο το πλωριο σαλονι... http://www.youtube.com/watch?v=ODEYNRa7Oc4

Ελπιζω να μην σε κουρασα.

GiorgosVitz
28-01-2013, 15:42
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Οι επιπλέον γνώσεις πάντα είναι ευπρόσδεκτες και δεν κουράζουν. Προσωπικά δεν είμαι λάτρης των μπαουλόπλοιων και γενικότερα των υπερβολικά χτισμένων πλοίων. Στην περίπτωση αυτή βέβαια δε μου καθόταν καλά η πλώρη του και είπα να το μπαουλοποιήσω λίγο :cocksure: :cocksure: Απ' ότι είδα στο βίντεο, είναι πολύ λογικό που έχει σχεδιαστεί καθ' αυτόν τον τρόπο.

ιθακη
28-01-2013, 20:52
Λοιπόν έχουμε και λέμε

136333

136332

Πριν λιγο εβαλε ο Ben Bruce στο θεμα του βαποριου μια ωραια φωτογραφια απολυτως καταλληλη για μετασκευη. Ειπα να το δουμε με πιο λογικη-μακρια πλωρη γιατι για μενα το εμφανισιακο κακο αυτο του βαποριου ηταν οτι ειχε πολυ μπροστα τα δυο ντεκ του, τα πηγα πισω γυρω στα 6-7 μετρα να ανασανει...

Νιονιέτο, το πλοίο αυτή την στιγμή είναι ταμάμ, για τα γούστα μου... Δένει πολύ αρμονικά, και από τράτα που μου θύμιζε, τώρα μου κάνει ποιο πολύ για βαπόρι

Συνονόματε φίλε Γιώργο

Καταρχήν, θέλω να συγχαρώ για τις ωραίες μετασκευές που μας παρουσιάζουν τους Captain_Nionios και ιθακη.

Επι του θέματος τώρα. Βρίσκω πολύ σωστή τη σκέψη να τραβηχτεί προς τα πίσω η γέφυρα του "Χοζοβιώτισσα". Με πιο μακρυά πλώρη το πλοίο φαίνεται να έχει "ανασάνει". Για μένα, το ιδανικό θα ήταν η γέφυρα να ανέβαινε κατά ένα ντεκ, όπως είναι ο ¶νεμος (Παναγία Τήνου), ούτως ώστε να κερδίσει στο 2ο ντεκ μερικές θέσεις που έχασε κατά το κόντεμα.
136345
Τέλος, χθες το βράδυ καθώς κοιτούσα τις 2 εκδοχές του Smyril που μας παρουσίασε ο captain (προτιμώ περισσότερο την πρώτη έκδοση με τα σαλόνια) κάτι συνέχιζε να μη μου χτυπάει καλά στο μάτι. Παρότι αισθητικά το πλοίο δείχνει πιο ισορροπημένο από πριν. Έτσι μπήκα στον πειρασμό να τραβήξω πιο μπροστά τον καθρέφτη και τη γέφυρα και να κοντύνω την πολύ μεγάλη πλώρη του. Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω. Έτσι, έλυσα και το θέμα τις καμπίνες πίσω από τη γέφυρα, καθώς το κενό που δημιουργήθηκε πίσω από τη γέφυρα μετά τη μετακίνησή της το γέμισα με καμπίνες + άλλο ένα μεγάλο σαλόνι που δημιουργήθηκε κάτω από τη γέφυρα.
136340

Πολύ καλή η ανύψωση της γέφυρας στο Αργοστόλι, αλλά θα ήθελα αν μπορείς να γέμιζες το κενό μέχρι τις τζιμινιέρες με προέκταση του σαλονιού.
Όσο για το smyril, δεν μπορώ να πώ τίποτα... το πλοίο μου αρέσει πάρα πολύ έτσι... γενικότερα οι πολύ μακριές, κυρτές πλώρες με ψιλόχαλάνε (γιατί μου θυμίζουν monohull στυλ Παναγιά θαλασσινή) με εξαίρεση το Αριάδνη...

Μπράβο και στους δύο σας

GiorgosVitz
28-01-2013, 22:27
Συνονόματε φίλε Γιώργο

Πολύ καλή η ανύψωση της γέφυρας στο Αργοστόλι, αλλά θα ήθελα αν μπορείς να γέμιζες το κενό μέχρι τις τζιμινιέρες με προέκταση του σαλονιού.
Όσο για το smyril, δεν μπορώ να πώ τίποτα... το πλοίο μου αρέσει πάρα πολύ έτσι... γενικότερα οι πολύ μακριές, κυρτές πλώρες με ψιλόχαλάνε (γιατί μου θυμίζουν monohull στυλ Παναγιά θαλασσινή) με εξαίρεση το Αριάδνη...

Έκανα μια προσπάθεια και το γέμισα το κενό. Αναγκάστηκα, όμως να καταργήσω τη βάρκα και στη θέση της έβαλα MES, για να πληρούμε και τους κανόνες ασφαλείας. :cocksure: :cocksure:
136408

ιθακη
29-01-2013, 00:15
Ωραίος ο Γιώργος...

Παρε το και με την βάρκα στο κατάστρωμα, για να διατηρήσει την κλασσική του γραμμή

136410

Captain_Nionios
29-01-2013, 22:29
Αν και με τη γεφυρα στο κατω ντεκ ειναι πιο "πολεμικο" για τα γουστα μου, οι μετασκευες σας ειναι παρα πολυ ομορφες και προσεγμενες. Οντως φερνει πολυ στο Λημνακι.

giorgos_249
29-01-2013, 22:49
Η ΝΕΛ ναύλωσε το Αικατερίνη Π για τη γραμμή Ραφήνα - Μεστά- Σίγρι ! Ας δούμε το πλοίο με τα σινιάλα της !

136527

Captain_Nionios
29-01-2013, 22:53
Ωραιο, πολυ ωραιο. Αν του εκοβαν τα τοσο μεγαλα μαγουλα θα ηταν πολυ πολυ καλυτερο εμφανισιακα...

giorgos_249
29-01-2013, 23:13
Και η αντίστροφη διαδικασία, ΘΕΟΦΙΛΟΣ με τα σινιάλα του Παναγιωτάκη ! Η αυθεντική φωτογραφία δεν είναι δική μου....

136541

Express Pigasos
29-01-2013, 23:30
Προσκυνω!!! Κανε το Ionian Sky σε χρωματα ΝΕΛ..κατι που ισως να βλεπαμε η ισως να δουμε!!

Karolos
30-01-2013, 22:29
136643 Κάτι φίμες υπάρχουν....λέτε να το δούμε και αυτό ;;;

Captain_Nionios
30-01-2013, 22:30
Γεια σου Καρολε. Εισαι καλιτεχνης, τα σινιαλα ειναι σαν αληθινα και της πανε...

GiorgosVitz
30-01-2013, 22:36
Από καραβολατρικής άποψης θα ήταν ωραίο να γινόταν κάτι τέτοιο. Εννοείται ότι το βάψιμο φαίνεται σαν αληθινό.

gnikles
31-01-2013, 10:13
Καλά δεν παίζεστε με τίποτα μπράβο σε όλους!!!

ιθακη
31-01-2013, 15:07
κύριε gnikles, δεν θα κάνετε κι εσείς μια προσπάθεια????

Ilias 92
31-01-2013, 16:06
Αφού το Μαρμάρι άρεσε τόσο πολύ και εμπνευσμένος από την Nελοποίηση του Γιώργου, το Αικατερίνη Π με γαλάζια φορεσιά.:tears_of_joy:
136714

gnikles
01-02-2013, 16:39
κύριε gnikles, δεν θα κάνετε κι εσείς μια προσπάθεια????
Θα έρθει η ώρα!!!

ιθακη
09-02-2013, 23:05
Επειδή το ζητήσαν οι καλοί μου φίλοι στο θέμα του πλοίου

Δηλαδή μιλάμε για μια μετασκευή τύπου Κάλβος....
Θα παρακαλούσα τους κυρίους Διονύση και Γιώργο που είναι άριστοι στις μετασκευές να μας προτείνουν τρόπους στο θέμα των μετασκευών...

Ειχαμε προτεινει καποτε, αλλα εχει χαθει...

Ορίστε οι μετασκευές που είχαμε κάνει με τον Νιόνιο στο Ελύτης

137534 137535 137536

Διονύσιε σε παρακαλώ ανάλαβε την ανάλυση των άνωθεν μετασκευών

photo από την Galery και ανοίκει στον Leo

Agrino
10-02-2013, 00:15
Αν και δεν είμαι σίγουρος αν το ανεβάζω στο σωστό θέμα, ορίστε ένα σχέδιο με το οποίο παίζω τον τελευταίο καιρό.
137540

Ελπίζω να σας αρέσει. :)

ithakos
10-02-2013, 01:11
Κύριοι τα σέβη μου...υποκλίνομαι.....

proussos
10-02-2013, 09:26
Αν και δεν είμαι σίγουρος αν το ανεβάζω στο σωστό θέμα, ορίστε ένα σχέδιο με το οποίο παίζω τον τελευταίο καιρό.
137540

Που ήσουν τότε που οι Ελληνικές εταιρείες ναυπηγούσαν θαύματα και "θαύματα" ?
Εξαιρετική σύλληψη , εξαιρετική απεικόνιση...
Μια συμβουλή...στείλε την ιδέα σου σε ξένες ναυτιλιακές , υπάρχουν και θα υπάρχουν project που τρέχουν !

iclink
10-02-2013, 12:05
Μπραβο Agrino!

opelmanos
10-02-2013, 12:59
Ποιός μπορεί να μου φτιάξει το Θεόφιλο βαμμενο ελατί χρώμα(οπου μπλέ)??

giorgos_249
10-02-2013, 13:23
SILVER PRINCESS, το εξαιρετικό ιαπωνικό φέρρυ των 135 μέτρων, ότι πρέπει για τις Κυκλάδες, βαμμένο με τα χρώματα της GOLDEN STAR FERRIES, με μια ελαφρά μετασκευή....

137569 137568

Express Pigasos
10-02-2013, 14:05
SILVER PRINCESS, το εξαιρετικό ιαπωνικό φέρρυ των 135 μέτρων, ότι πρέπει για τις Κυκλάδες, βαμμένο με τα χρώματα της GOLDEN STAR FERRIES, με μια ελαφρά μετασκευή....

137569 137568

τα σεβη μου!! υπεροχο!! ενα υβριδιο Θεολογου και Νεφελης με λιγο απο Αδριατικη! :D

gnikles
10-02-2013, 16:39
137540

¶ψογος!!!!

Karolos
10-02-2013, 18:01

137569 137568

Kαι μιά 'αλλη εκδοχή, προσθέτω στην καταπληκτική μετασκευή που έκανες.137588

Leonardos.B
10-02-2013, 18:12
137540

Εξαιρετικός:cheerful:

Ilias 92
10-02-2013, 18:18
Πηραμε φωτια σημερα!!!
Μπραβο σε ολους!!!

Captain_Nionios
10-02-2013, 18:49
137540

Πριν σχολιασω τις εξαιρετικες μετασκευες της Golden Star και πριν περιγραψω τη μετασκευη του Οδυσσεα Ελυτη δικαιωματικα θελω να σχοιασω την παραπανω εξαιρετη δημιουργια.

Φιλε Agrino η ιδεα σου ειναι εξαιρετικη, πολυ πρωτοτυπη και επιτελους ενα νεοτευκτο με πλωρη. Απ' οτι μπορω να καταλαβω ειναι ενα πλοιο γυρω στα 200 μετρα με δυο γκαραζ φορτηγων εκ τω οποιων το ανω εχει στο πλωριο τελειωμα του γινει δυο ντεκ καμπινων. Κατοπιν στο πανω εχουμε κοινοχρηστους χωρους, πιο πανω καμπινες και κοινοχρηστους και στο ντεκ τις γεφυρα καμπινες και ελαχιστους κοινοχρηστους.

Το πλοιο ειναι δυναμικο, ομορφο και πολυ πρωτοτυπο και αν μου επιτρεπεις στο ματι μονο δυο πραγματακια με χαλανε. Το χτισιμο με τις πολλες καμπινες πανω απο τη γεφυρα και η υπερκατασκευη-πλωρια συνεχεια της τσιμινιερας... Πολυ ωραια ειναι η ιδεα για μια αιθουσα γυρω απο το φουγαρο στο ιδιο ντεκ αλλα την υπερκατασκευη που συνεχιζει πλωρα απο το φουγαρο και βεβαια τις καμπινες θα τις ξυλωνα. Μπορει να κανω βλακεια που τα λεω αυτα ενω εχεις κανει μια εξαιρετικη προσπαθεια αλλα ειλικρινα για μενα το βαπορι θα εδειχνε εξαιρετικα αν δεν ειχε τα παραπανω...

Μπραβο και παλι!!!

Agrino
10-02-2013, 19:28
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, πραγματικά με τιμούν. Σας ευχαριστώ επίσης για όλο το αξιόλογο υλικό που έχετε προσφέρει σε αυτό το θέμα.

Proussos ας πάρω πρώτα το πτυχίο μου, και σκοπεύω αυτό που λες να γίνει κατά κάποιον τρόπο η ζωή μου. :)

Captain Nionios, ευχαριστώ τόσο για τα τιμητικά λόγια, όσο και για τις παρατηρήσεις σου (στις οποίες συμφωνώ, και μπορώ αν θες να σου προσθέσω και άλλα σημεία του σχεδίου τα οποία δεν μου κάθονται και μένα τέλεια).

Κατ' αρχήν έπεσες μέσα στην πρόβλεψή σου για την διαμόρφωση και το μέγεθος του πλοίου. Οι διαστάσεις του είναι 208 μήκος μεταξύ καθέτων και 26 πλάτος στην ίσαλο.

Τώρα, ο λόγος για τον οποίο τράβηξα τις καμπίνες ένα ντεκ πάνω από την γέφυρα και μέχρι τον καθρέφτη, είναι διότι ήθελα αφ' ενός να επιτύχω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό κρεβατιών (έχει γύρω στα 1000 κρεβάτια σε αυτή την μορφή), μιας και προς πρύμα έχει κυρίως κοινόχρηστους χώρους, και αφ' ετέρου να επιτρέψω την πρόσβαση στους επιβάτες μέχρι τον καθρέφτη στο τελευταίο ντεκ. Τώρα, επειδή έδωσα μεγάλη έκταση του τελευταίου ντεκ στους επιβάτες με την μορφή περατζάδων και χώρου πισίνας κτλ, σκέφτηκα ότι κάπου εκεί πάνω θα πρέπει να μπουν και διάφορες μηχανολογοηλεκτρικές εγκαταστάσεις (όπως πχ ο ιστός με τα συστήματα εντοπισμού και ραντάρ, το οποίο είναι κάτι που λείπει από το σχέδιο), εξού και το χτισμένο κομμάτι εκεί. Και για να σβήσουν οι γραμμές του πλοίου ομαλά προς πρύμα, κατέβασα την μορφή σταδιακά 2 ντεκ, χαμηλώνοντας και την τσιμινιέρα ώστε να μην φτάσει σε μεγάλο ύψος, άλλωστε το πλοίο είναι ήδη αρκετά (έως πολύ) χτισμένο. Ο χώρος που αναφέρεις πλώρα του φουγάρου έχει αεροπορικά καθίσματα.

(Έχω κάνει και ένα 3D με τις διορθώσεις που αναφέρεις, αλλά δεν το έχω ακόμα αναλύσει συνθετικά στο εσωτερικό. Αν και εκείνο θα έχει ακόμα μικρότερο αριθμό κρεβατιών, μιας και η διαμόρφωση των ντεκ του φέρνει αρκετά στα Superfast ΧΙ-ΧΙΙ, σαφείς οι επιρροές. ;) )

sylver23
10-02-2013, 20:01
Το χτισιμο με τις πολλες καμπινες πανω απο τη γεφυρα και η υπερκατασκευη-πλωρια συνεχεια της τσιμινιερας... Πολυ ωραια ειναι η ιδεα για μια αιθουσα γυρω απο το φουγαρο στο ιδιο ντεκ αλλα την υπερκατασκευη που συνεχιζει πλωρα απο το φουγαρο και βεβαια τις καμπινες θα τις ξυλωνα. Μπορει να κανω βλακεια που τα λεω αυτα ενω εχεις κανει μια εξαιρετικη προσπαθεια αλλα ειλικρινα για μενα το βαπορι θα εδειχνε εξαιρετικα αν δεν ειχε τα παραπανω...

Μπραβο και παλι!!!

Νομίζω Διονύση ότι στο παραπάνω σχέδιο ένα από τα ''ατού'' είναι ακριβώς αυτό που θα αφαιρούσες.
Οι καμπύλες της υπερκατασκευής το τελείωμα τους και το δέσιμο με τη τσιμινιέρα είναι υπέροχες/ο. Αλλιώς θα ήταν μια ακόμα τσιμινιέρα

Πολλά μπράβο στον agrino!!

ithakos
10-02-2013, 20:14
Δώστε παιδιά δώστε!!!!!

Captain_Nionios
10-02-2013, 20:36
Γουστα ειναι αυτα Συλβεστρο... Για μενα οσο και καλοσχεδιασμενες να ειναι, που ειναι, δινουν ογκο πανω απο τη γεφυρα και μαλιστα σε αρκετη εκταση σε ενα πλοιο που εχει δυναμισμο, ομορφια και δεν ειναι καθολου μπαουλο οποτε κατ'εμε δεν του ταιριαζουν. Εγω θα κρατουσα μονο την αιθουσα χαμηλα γυρω απο το φουγαρο που εχει ηδη τα στρογγυλα παραθυρα. Ας το βλεπαμε ετσι και ας το κριναμε.

Φιλε Agrino η αιθουσα αεροπορικων εννοεις οτι βρισκεται στη βαση του φουγαρου και εχει τα στρογυλλα παραθυρα ή εννοεις οτι ειναι χωρις παραθυρα και βρισκεται στην πλωρια συνεχεια-υπερκατασκευη του φουγαρου, που ειναι ψηλη; Εγω νομιζα οτι ειναι μονο τα παραθυρα που βλεπουμε γυρω απο το φουγαρο.

Παντως αν μπορουσες να αφησεις την κοντρα γεφυρα προσβασιμη ως ανοιχτο καταστρωμα θα ηταν θαυμα.

Ilias 92
10-02-2013, 20:43
Ποιός μπορεί να μου φτιάξει το Θεόφιλο βαμμενο ελατί χρώμα(οπου μπλέ)??
Έτοιμο το πασάλειμμα εεε .. η παραγγελιά Μάνο.
137597137598137599137600
Και η ορίτζιναλ πηγή:137601

opelmanos
10-02-2013, 20:48
Σε ευχαριστώ ρε φίλε αλλά το ήθελα πιο κυπαρισί δηλ πιο σκουρο πρασινο..καντο μια αν σου είναι εύκολο και πάλι ευχαριστώ

P@vlos
10-02-2013, 21:14
Σε ευχαριστώ ρε φίλε αλλά το ήθελα πιο κυπαρισί δηλ πιο σκουρο πρασινο..καντο μια αν σου είναι εύκολο και πάλι ευχαριστώ

Κάτι τέτοιο φίλε μου?

137605

opelmanos
10-02-2013, 21:24
ενα τονο πιο σκούρο και εισαι μεσα:cocksure:

P@vlos
10-02-2013, 21:31
137607

Ετοιμος! Καλοφάγωτο.... εμμμ... καλοβύθιστο... εεε... Καλη απόλαυση τελοσπάντων :p

opelmanos
10-02-2013, 21:46
Σε ευχαριστώ φίλε μου να σαι παντα καλά :cocksure:

Agrino
10-02-2013, 22:50
Γουστα ειναι αυτα Συλβεστρο... Για μενα οσο και καλοσχεδιασμενες να ειναι, που ειναι, δινουν ογκο πανω απο τη γεφυρα και μαλιστα σε αρκετη εκταση σε ενα πλοιο που εχει δυναμισμο, ομορφια και δεν ειναι καθολου μπαουλο οποτε κατ'εμε δεν του ταιριαζουν. Εγω θα κρατουσα μονο την αιθουσα χαμηλα γυρω απο το φουγαρο που εχει ηδη τα στρογγυλα παραθυρα. Ας το βλεπαμε ετσι και ας το κριναμε.

Φιλε Agrino η αιθουσα αεροπορικων εννοεις οτι βρισκεται στη βαση του φουγαρου και εχει τα στρογυλλα παραθυρα ή εννοεις οτι ειναι χωρις παραθυρα και βρισκεται στην πλωρια συνεχεια-υπερκατασκευη του φουγαρου, που ειναι ψηλη; Εγω νομιζα οτι ειναι μονο τα παραθυρα που βλεπουμε γυρω απο το φουγαρο.

Παντως αν μπορουσες να αφησεις την κοντρα γεφυρα προσβασιμη ως ανοιχτο καταστρωμα θα ηταν θαυμα.

Την αίθουσα με τα μεγάλα στρογγυλά ανοίγματα εννοώ στην βάση του φουγάρου. Ο κλειστός χώρος μπροστά από το φουγάρο που ψηλώνει είναι ο χώρος για τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις ή και χώρους αποθήκευσης που πιθανόν να χρειάζεται σε εκείνο το σημείο. Την κόντρα γέφυρα μπορούσα να την κάνω προσβάσιμη (με λίγο παιχνίδι με τις λουξ καμπίνες που βλέπουν στον καθρέφτη για να δημιουργηθεί δίοδος), αλλά επέλεξα να μην το κάνω, και για να μην ενοχλείται το πλήρωμα που εργάζεται σε αυτή από θορύβους όπως το περπάτημα πχ, αλλά και για να υπάρχει η δυνατότητα να μπουν εκεί εγκαταστάσεις πλοήγησης. Υπάρχει άλλωστε και το ανοιχτό ντεκ ακριβώς πιο πάνω. ;)

ps Μου βάλατε ιδέες για περαιτέρω επεξεργασία..

leonidas
11-02-2013, 11:30
Καλημέρα σε όλους!!!!!
Οδυσσέας Ελύτης.... :fat:

137656

original φοτο (http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=669882#)

gnikles
11-02-2013, 11:34
Καλημέρα σε όλους!!!!!

137656

Μπράβο Λεωνίδα!!!

Captain_Nionios
11-02-2013, 18:20
Καλημέρα σε όλους!!!!!

137656

137670

Επειδη εκανε αυτην την εξαιρετικη δημιουργια ο Agrino και επρεπε να προηγηθει, δεν σχολιασα τις μετασκευες του Ελυτη που παλια ειχαμε κανει με το Γιωργο και ειδικα τη μεσαια, οποτε θα το κανω τωρα και για του Λεωνιδα και για τη δικιας μας. Δηλαδη τη μια που μου αρεσει περισσοτερο.

Εκανα μια μονο μικρη αλλαγη προσθετοντας αλλα δυο παραθυρα στο κυριως ντεκ πισω απο την τσιμινιερα κανοντας τα τρια.

Η μετασκευη εχεις ως εξης. Στο πρωτο ντεκ πανω απο το κυριως γκαραζ το βαπορι εχει απο πρυμα εως τη μεση ανω γκαραζ ιχ, στη συνεχεια καμπινες, περιπου 36 κρεβατια για πληρωμα (σε δικλινες) και 40 (σε τετρακλινες) για επιβατες και τελος ενα μεγαλο πλωριο σαλονι για επιβατες. Στο δευτερο ντεκ πρυμα εχει εξωτερικο χωρο, εσωτερικα στον αλλουε εχει καμπινες με περιπου 48 κρεβατια (σε τετρακλινες) και απο εκει και πλωρα κοινοχρηστους χωρους. Στο ντεκ της γεφυρα καμπινες αξιωματικων και απο πανω ενα σαλονακι αλα Λατω το οποιο δεν ειναι απαραιτητο.

Αυτη η μετασκευη εγινε ετσι ωστε να αλλαξει καποια στοιχεια που στον Κοραη δεν δειχνουν ωραια στο ματι, παντα υποκειμενικα ετσι. Το βαπορι διατηρει την γεφυρα και την πλωρη ως εχουν, μενει ενα παραδοσιακο γιαπωνεζικο "τιμιο" σκαρι και δεν μπασταρδευει. Δευτερον το βαπορι εχει συμμετρικα και μεγαλα παραθυρα παντου και αυτα δεν διαφερουν απο ντεκ σε ντεκ και μαλιστα πολυ, οπως ο Κοραης που στο πρωτο ντεκ εχει πρυμα κατι τεραστια και στο δευτερο μονο μικρα. Τριτον το βαπορι εχεις τους χωρους πλωρα και "σβηνει" προς πρυμα κατι που συνηθως παει στα βαπορια, δεν εχει "ογκο" στην πρυμη οπως ο Κοραης με τα μεγαλα παραθυρα του πρωτου ντεκ...

Απ' οτι βλεπω ο Λεωνιδας εχει κανει μια παρομοια και πολυ προσεγμενη μετασκευη με εξαιρετικα σχεδιασμενα τα σινιαλα και το ονομα. Οι διαφορες λιγες, βλεπω οτι στο πρωτο ντεκ εχει μονο παραθυρα καμπινων πλωρα και μεγαλυτερο ανω γκαραζακι, στο δευτερο ντεκ εχει μονο κοινοχρηστους χωρους χωρις καμπινες και το μικρο αλλουε, στο ντεκ της γεφυρας πρεπει να εχει μια μικρη αιθουσα κοινοχρηστων χωρων και οχι μονο καμπινες και βεβαια δεν εχει το πανοραμικο σαλονακι ψηλα που ετσι και αλλιως στη μετασκευη μας ειναι προαιρετικο.

Αυτες οι δυο μετασκευες βεβαια δεν ειναι μικρες και πιστευω πως δεν μπορουν να γινουν στις μερες μας λογω κοστους, αλλα αν μπορουσαν ελπιζω να ειχαν ειτε τη μορφη που εδωσε ο Λεωνιδας ειτε τη δικια μας, του Γιωργου και εμου. Ειναι πιο ομορφο, πιο συμμετρικο και πιο απεριττο το βαπορι ετσι σε σχεση με το συμπαθη Κοραη, παντα υποκειμενικα κρινοντας.

P@vlos
14-02-2013, 17:35
Μετά τις όμορφες μετασκευές σας, επιστρέφω και γω με μια πρόταση μετασκευής δυο ευρωπαικων πλοίων που λογω του ογκου τους και των ατσαλων γραμμών τους δεν θεωρούνται όμορφα απο τους περισσότερους παρα μόνο λειτουργικά μιας και οι δυνατότητές τους είναι αδιαμφισβήτητες ! Ο λόγος για τα Knossos Palace & Festos Palace...

Δούλεψα σε μια φωτογραφία μου απο το Knossos αλλα μιας και είναι αδερφά, οι αλλαγές εφαρμόζονται και στα δυο!
138029 138028 138027

-Αρχικώς μάκρυνα 2-3 μέτρα την πλώρη μιας και είναι απίστευτα κοντή για 200μετρα ferries και ίσως είναι και ένας απο τους λόγους που κουνάνε πάρα πολύ στον οριζόντιο άξονα (βαρκίζουν) όταν έχει καιρό.

-Στην συνέχεια αφαιρέθηκε η ντίσκο και το σαλονάκι μπροστά απο την τσιμινίερα μιας και είναι άχρηστη στο Πειραιάς-Ηράκλειο που τα πλοία κάνουν τόσα χρόνια. Η τσιμινιέρα μεγάλωσε κατά 10%, μεταφέρθηκε ποιο πίσω και κατέβηκε ένα ντεκ (θυσιάστηκαν μερικές καμπίνες κ). Επίσης το ελικοδρόμιο κατέβηκε και αυτό ένα ντεκ και ήρθε πάνω απο τα εστιατόρια του πλοίου. Η δεύτερη αιθουσα αεροπορικών καθισμάτων και οι VIP αεροπορικές καταργούνται ή μεταφέρονται σε άλλα σημεία του πλοίου (πχ. στο χώρο του Κασίνο πίσω απο το μεσαίο σαλόνι).

-Τοποθετήθηκαν πανοραμικά παράθυρα στα εστιατόρια self service και a la carte και πίσω απο τις κουζίνες ανοίχτηκε ένα μικρό μπαλκονάκι καλυμένο απο τα πλαγια, για περατζάδα με θέα στην πρύμνη η οποία δεν θα είναι τόσο κλειστή και θα τροποποιηθούν λίγο οι καταπέλτες ώστε να διπλώνουν και να μην κόβουν την θέα κατα το ταξίδι (όπως στα Olympic Champion, Hellenic Spitit).

-Ως έξτρα εκδοχή, άνοιξα λίγο το πάνω γκαραζ στην μέση (όπως στα Europa & Olympia Palace) καθώς και μίκρυνα λίγο τα τεράστια σινιάλα της εταιρείας.

Γενικά πιστεύω σαν σύνολο δείχνει λιγότερο κουτί, δεν χάνει την υπεροχή του σε χώρους επιβατών συγκριτικά με τα άλλα πλοία της γραμμης που εξυπηρετεί και σταματά να κουνά τόσο πολύ λόγω του χαμηλότερου κέντρου βάρους με την αφαίρεση ενος ντεκ απο την μέση και πίσω.

Ilias 92
14-02-2013, 18:25
Έλα Μανώλη να το δεις…:)
Λοιπόν η πλώρη εντάξει το χρειαζότανε.
Αυτό το Καπιτώλιο πάντα είχα απορία τι είναι.
Ωραία η πρύμνη πιο ομαλό το σβήσιμο της.
Αν μπορείς βάλε μια τσιμινιέρα των καινούριων και κόψε ή χαμήλωσε τα προστατευτικά τζάμια της πρύμνης .

Psarianos
15-02-2013, 14:49
Το Νήσος Σάμος:o Πρόκειται για μετασκευή αυτού του πλοίου http://www.flickr.com/photos/51399705@N04/4907504238/in/set-72157624215227153

138089

jumpman
15-02-2013, 16:45
Μετά τις όμορφες μετασκευές σας, επιστρέφω και γω με μια πρόταση μετασκευής δυο ευρωπαικων πλοίων που λογω του ογκου τους και των ατσαλων γραμμών τους δεν θεωρούνται όμορφα απο τους περισσότερους παρα μόνο λειτουργικά μιας και οι δυνατότητές τους είναι αδιαμφισβήτητες ! Ο λόγος για τα Knossos Palace & Festos Palace...

Δούλεψα σε μια φωτογραφία μου απο το Knossos αλλα μιας και είναι αδερφά, οι αλλαγές εφαρμόζονται και στα δυο!
138029 138028 138027

-Αρχικώς μάκρυνα 2-3 μέτρα την πλώρη μιας και είναι απίστευτα κοντή για 200μετρα ferries και ίσως είναι και ένας απο τους λόγους που κουνάνε πάρα πολύ στον οριζόντιο άξονα (βαρκίζουν) όταν έχει καιρό.

-Στην συνέχεια αφαιρέθηκε η ντίσκο και το σαλονάκι μπροστά απο την τσιμινίερα μιας και είναι άχρηστη στο Πειραιάς-Ηράκλειο που τα πλοία κάνουν τόσα χρόνια. Η τσιμινιέρα μεγάλωσε κατά 10%, μεταφέρθηκε ποιο πίσω και κατέβηκε ένα ντεκ (θυσιάστηκαν μερικές καμπίνες κ). Επίσης το ελικοδρόμιο κατέβηκε και αυτό ένα ντεκ και ήρθε πάνω απο τα εστιατόρια του πλοίου. Η δεύτερη αιθουσα αεροπορικών καθισμάτων και οι VIP αεροπορικές καταργούνται ή μεταφέρονται σε άλλα σημεία του πλοίου (πχ. στο χώρο του Κασίνο πίσω απο το μεσαίο σαλόνι).

-Τοποθετήθηκαν πανοραμικά παράθυρα στα εστιατόρια self service και a la carte και πίσω απο τις κουζίνες ανοίχτηκε ένα μικρό μπαλκονάκι καλυμένο απο τα πλαγια, για περατζάδα με θέα στην πρύμνη η οποία δεν θα είναι τόσο κλειστή και θα τροποποιηθούν λίγο οι καταπέλτες ώστε να διπλώνουν και να μην κόβουν την θέα κατα το ταξίδι (όπως στα Olympic Champion, Hellenic Spitit).

-Ως έξτρα εκδοχή, άνοιξα λίγο το πάνω γκαραζ στην μέση (όπως στα Europa & Olympia Palace) καθώς και μίκρυνα λίγο τα τεράστια σινιάλα της εταιρείας.

Γενικά πιστεύω σαν σύνολο δείχνει λιγότερο κουτί, δεν χάνει την υπεροχή του σε χώρους επιβατών συγκριτικά με τα άλλα πλοία της γραμμης που εξυπηρετεί και σταματά να κουνά τόσο πολύ λόγω του χαμηλότερου κέντρου βάρους με την αφαίρεση ενος ντεκ απο την μέση και πίσω.

Εγώ δυο τρεις παρατηρήσεις θα κάνω.

Λάθος η αφαίρεση της Disco μπροστά από την τζιμινιέρα γιατί αυτό είναι ένα στοιχείο που ομορφαίνει το πλοίο και δίνει το κάτι το διαφορετικό και αρχοντικό στο πλοίο. Αν έχεις ταξιδέψει με το πλοίο όταν ο χώρος ήταν ανοιχτός σαν σαλόνι, απλά ήταν το κάτι διαφορετικό και πολύ ωραίο. Η τζιμινιέρα δεν μπορεί να κατέβει ένα deck κάτω γιατί έτσι κάνεις το σχήμα το πλοίου πιο ορθογώνιο και κατά συνέπεια ακόμα πιο κουτί. Η τζιμινιέρα πρέπει να ανέβει ίσως και ένα deck πάνω για δώσει στο πλοίο περισσότερη αρχοντιά. Τα VIP καθίσματα είναι στο καλύτερο σημείο του πλοίου και δεν πρέπει να φύγουν από εκεί. Η γραμματοσειρά στο πλάι επιβάλλεται σε ενα τέτοιο πλοίο να είναι μεγάλου μεγέθους γιατί απλά δείχνει κύρος και επιβλητικότητα. Για την αλλαγή στην πλώρη και την πρύμη δε θα διαφωνίσω.

Express Pigasos
16-02-2013, 18:45
Μιας και αναφερθηκε οτι ειχε πωληθει στην MFD οπως και ο Ερωτοκριτος... ας το δουμε πως θα ταν αν και καλα ειχε φορεσει την εμφανιση της HELLAS FERRIES.Το σχεδιο απο το GA που βρηκα στο naviearmatori.

138176

Express Pigasos
16-02-2013, 21:34
Μιας και λογω διαβασματος υπαρχει η καταλληλη... βαρεμαρα.. εφτιαξα και καποια αλλα σχεδια :D

138177

138178

138179

138180

Διαλέγετε και παίρνετε! :p

Ilias 92
16-02-2013, 21:43
Κανε το και ΔΑΝΕ αν μπορεις.:)

Express Pigasos
16-02-2013, 22:15
Κανε το και ΔΑΝΕ αν μπορεις.:)

Γειτονα η επιθυμια σου πραξη...

138182

Ilias 92
16-02-2013, 22:30
Γειτονα η επιθυμια σου πραξη...

Σε ευχαριστώ!! :)
Δεν είπα τυχαία την παραγγελιά. Η ΔΑΝΕ το 1995 είχε στα σκαριά ένα πλοίο σαν το Αρετούσα που όμως δεν έγινε ποτέ, το μόνο που έμεινε είναι η φωτό που έχω για άβαταρ.

P@vlos
16-02-2013, 22:56
Μπορώ να πω σε Δανε του πάει! :cocksure: Βαρύ και ογκώδες πλοίο, όχι τόσο ταιριαστό σε μπλε liveries

Express Pigasos
16-02-2013, 23:34
Τα Φοσεν του paint σημερα εχουν ορεξη και συνεχιζω... Ο λογος που κανω τοσα ειναι πως κατα την αποψη μου θα μπορουσε ανετα να αντεχε αυτο το πλοιο στις "μεγαλες" γραμμες του Αιγαιου

Για την ΑΝΕΚ...πιο πιθανο

138186

Λιγοτερο πιθανο..
138185

Απιθανο!
138184

Ilias 92
16-02-2013, 23:39
Πάει το διάβασμα!!:):)

Express Pigasos
17-02-2013, 00:19
και τελευταια μετατροπη για σημερα..και για κανενα διμηνο..αφιερωμενη στη enatassa..

οταν θα εχουν περασει καποια χρονια..και θα μπορουσε να γινει κρουαζιεροπλοιο ;-)

138187

P@vlos
17-02-2013, 00:39
Λιγοτερο πιθανο..
138185

Είναι τέτοιο το μάρκετινγκ που δεν μπορώ να δω οτιδήποτε άλλο εκτός απο τα Ι-ΧΙΙ και τις γραμμές τους με χρώματα Superfast... Εϊναι τα πλοία που έχουν αφήσει εποχή και οτιδηποτε αλλο σε αυτα τα χρωματα φαινεται μη οικείο και περίεργο!

Ilias 92
18-02-2013, 15:17
Το Νήσος Σάμος:o Πρόκειται για μετασκευή αυτού του πλοίου http://www.flickr.com/photos/51399705@N04/4907504238/in/set-72157624215227153

138089

Φίλε Psarianos για εμένα είναι πολύ καλύτερο από το αρχικό. Ωραία δουλεία!!

Ως συνέχεια λοιπόν της Αρετούσας, το νέο πλοίο της γραμμής Ηράκλειο Ρόδος της Λάζαρος sea lines,:pride: με το ίδιο όνομα για λόγους marketing :)!!138299

ιθακη
20-02-2013, 21:52
ποιός είπε πως το άσχημο, δεν γίνετε ακόμα ποιο άσχημο????

και ιδού

138521

Photo by Trakman (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?30945-%D3%EF%F5%F0%E5%F1%F6%DC%F3%F4-I-(2008)-Superfast-I&p=467267#post467267)

sylver23
21-02-2013, 18:12
Θέλω μια χάρη από τους ''ναυπηγούς''.
Παρατήρησα από φωτογραφία που ανέβασε ο ιthakos εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?35130-%D0%F1%FD%EC%E5%F2-%D0%EB%EF%DF%F9%ED-%28Ship-sterns%29&p=467309#post467309) το κλείσιμο της πρύμης του cruise olympia ώστε να μην έχεις θέα στα πλάγια και απορώ πως θα έδειχνε αν με την μορφή που έχει η πρύμη τώρα και τα καταστρώματα έλειπαν αυτές οι λαμαρίνες από τα πλάγια.
Θα προτιμούσα να το δω σε κάποια φωτο που το δείχνει στα πλάγια το πλοίο.

Aquaman
21-02-2013, 18:38
Θέλω μια χάρη από τους ''ναυπηγούς''.
Παρατήρησα από φωτογραφία που ανέβασε ο ιthakos εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?35130-%D0%F1%FD%EC%E5%F2-%D0%EB%EF%DF%F9%ED-%28Ship-sterns%29&p=467309#post467309) το κλείσιμο της πρύμης του cruise olympia ώστε να μην έχεις θέα στα πλάγια και απορώ πως θα έδειχνε αν με την μορφή που έχει η πρύμη τώρα και τα καταστρώματα έλειπαν αυτές οι λαμαρίνες από τα πλάγια.
Θα προτιμούσα να το δω σε κάποια φωτο που το δείχνει στα πλάγια το πλοίο.

Εχω την ιδια απορια.Και επισης,κατι που ποτε δεν καταλαβα,αυτα τα πλαινα λαμαρινενια κλεισιματα στην πρυμνη,γιατι τα εβαλαν?Εξυπηρετουν κατι?Νομιζω τα εχουν και τα παλατια των Μινωικων και τα Νορβηγικα της ΑΝΕΚ.Και σε πολυ μικροτερο βαθμο και ο Διαγορας.

Ilias 92
21-02-2013, 20:25
Τον Διαγόρα μπορείς να τον δεις στο πόστ μου στην σελίδα 257 πιο πίσω χωρίς της λαμαρίνες στην πρύμνη.
Εντελώς πρόχειρα λοιπόν, δεν ξέρω αν εννοείς αυτό? 138595
Απο το marine traffic.

Aquaman
21-02-2013, 20:45
Ευρηματικη η μετατροπη του Διαγορα!Τελικα ομως για ποιο λογο φτιαχνουν πρυμες με υπερυψωμενες πλαινες λαμαρινες?

sylver23
21-02-2013, 21:18
Αυτό εννοώ , σε ευχαριστώ πολύ.

ιθακη
21-02-2013, 22:32
Ευρηματικη η μετατροπη του Διαγορα!Τελικα ομως για ποιο λογο φτιαχνουν πρυμες με υπερυψωμενες πλαινες λαμαρινες?

Απ ότι έχω καταλάβει, για να μην υπάρχει στροβιλισμός του αέρα και να κάθετε ο επιβάτης πιο "άνετα" (αυτή πρέπει να έιναι η λογική των κρουζ φερρυ)

Aquaman
22-02-2013, 00:01
Απ ότι έχω καταλάβει, για να μην υπάρχει στροβιλισμός του αέρα και να κάθετε ο επιβάτης πιο "άνετα" (αυτή πρέπει να έιναι η λογική των κρουζ φερρυ)

Αυτο δεν επιτυγχανεται και με τα εξωτερικα προστατευτικα παραθυρα-σαν-πλαινες-τζαμαριες τυπου Μπλου Σταρ?Τουλαχιστον στα Μπλου Σταρ εχεις θεα,δεν βλεπεις τον χαλυβα.

Ilias 92
28-02-2013, 12:52
Οι αντιαισθητικές λαμαρίνες του Έλυρος είναι παρελθόν!!!!

139319 139320

Η πηγή φαίνεται.

giorgos_249
02-03-2013, 00:43
ποιός είπε πως το άσχημο, δεν γίνετε ακόμα ποιο άσχημο????

και ιδού

138521

Photo by Trakman (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?30945-%D3%EF%F5%F0%E5%F1%F6%DC%F3%F4-I-(2008)-Superfast-I&p=467267#post467267)

Κι όμως έτσι είναι πολύ πιο όμορφο !

Karolos
02-03-2013, 16:46
Κι όμως έτσι είναι πολύ πιο όμορφο !

139438 Σαν καλό να είναι ...;;;

Leonardos.B
19-03-2013, 19:52
Απο την επικαιρότητα.Μιά "μικρής εκτασης"μετασκευή,στο Liberty Bell,που θα του επιτρέψει να μεταφέρει επιβάτες,χωρίς να μπαουλοποιηθεί.140704

High1
21-03-2013, 15:30
Πανέμορφο είναι πάντως έτσι!:cocksure:

ιθακη
25-03-2013, 13:21
νέο πλοίο από την Attica

141092

leonidas
25-03-2013, 16:31
Το Highspeed 6 οπως θα ειναι σε λιγο καιρο (?)

141121

Express Pigasos
25-03-2013, 16:54
Το Highspeed 6 οπως θα ειναι σε λιγο καιρο (?)

141121

πραγματικα η δουλεια που εκανες ειναι φοβερη...αλλα εχω να τη κανω την ερωτηση στο δημιουργο..θα σ'αρεσει να τοβλεπεις? Εγω νιωθω λες και βλεπω σκουληκι πλεουμενο :p

ιθακη
25-03-2013, 17:17
Λεωνίδα πολύ όμορφη δουλειά, μπράβο σου

Αγιος Γερασιμος
25-03-2013, 17:32
πραγματικα η δουλεια που εκανες ειναι φοβερη...αλλα εχω να τη κανω την ερωτηση στο δημιουργο..θα σ'αρεσει να τοβλεπεις? Εγω νιωθω λες και βλεπω σκουληκι πλεουμενο :p
Ποιο πολυ τους πηγαιναν τα κοκκινα.Απαισιο Εντελως το χρωμα.Απαισιο.

proussos
25-03-2013, 19:07
Εμένα πάλι μου θυμίζει - και με το συμπάθειο - κάμπια...

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.mark-ju.net/wildlife/images/caterpillar12.jpg&imgrefurl=http://www.inout.gr/showthread.php%3Ft%3D77516&usg=__zNhXroYMj8UdetGV79SxT5eMUnU=&h=512&w=824&sz=42&hl=el&start=35&zoom=1&tbnid=XipiBqj4i04emM:&tbnh=89&tbnw=144&ei=i5FQUaWNNo_AtAaN5IGICQ&prev=/search%3Fq%3D%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BC%25CF%2 580%25CE%25B9%25CE%25B1%26start%3D20%26hl%3Del%26s afe%3Dactive%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:el:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7ADFA_enGR461%26tbm%3Disch&itbs=1&sa=X&ved=0CEkQrQMwDjgU

Captain_Nionios
25-03-2013, 21:50
νέο πλοίο από την Attica

141092

Γιωργη, Γιωργη εφαγες την πλωρη... Γιατι ωρε;

ιθακη
25-03-2013, 22:38
χαχα, γιατί Νιόνιο η φωτό της μετασκευής προέρχεται από αυτή

141170

Δεν έκανα τίποτα παραπάνω, από το να σβύσω το μπροστινό τμήμα το δήλος για να μείνει το 2 που είναι από πίσω....

High1
25-03-2013, 22:47

Μπορεί να μην είναι όλο πράσινο ρε παιδιά! Μπορεί να είναι λευκό, να έχει το λογότυπο της Cosmote και κύμματα πράσινα πρίν το C :uncomfortableness: Μην τα καταδικάζουμε. Ας ανανεωθούν και λίγο τα καραβάκια και το βασικότερο, να ταξιδεύουν!!
Δεν το κάνετε κι έτσι όπως λέω να το δούμε?:pride:

ιθακη
26-03-2013, 20:20
Τελικά θα το δούμε μπλέ?????

141235

Τελικά του πάει το μητρικό του μπλέ αυτού του καραβιού....

Πηγή (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?134462-%C9%FC%ED%E9%E1%ED-%D3%EA%DC%E9-Ionian-Sky-Blue-Sky-Ionian-Victory-Sunflower-Sapporo-Sapporo-Maru&p=466037#post466037)

Συγνώμη αν έχει ξανά ανέβει η μετασκευή από άλλο μέλος....

Express Pigasos
26-03-2013, 20:23
να το ξαναδουμε μπλε θες να πεις! :D

ιθακη
26-03-2013, 20:33
Ναι αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω τα πρώτα μπλέ, με αυτά τα μπλέ σινιάλα.... τα πρώτα είναι εκτός συναγωνισμού....

P@vlos
26-03-2013, 21:51
Ενα πλοίο που πολλοί θα θελαν να δουν σε ελληνικά νερά μιας και σε διαφορες συζητήσεις την συγκεκριμένη σειρά την έχουμε χαρακτηρίσει επιβλητική, όμορφη και αρχοντοβάπορα. Πόσο μάλλον αν είναι με σινιάλα που κρύβουν τον όγκο τους... Ο λόγος για το Crown of Scandinavia (πλέον Crown Seaways) και τα αδερφάκια του (Amorella, Gabriella, Isabella) !

Φυσικά με σινιάλα Golden Star Ferries και όνομα Golden Star Andros!

141236

ιθακη
26-03-2013, 22:01
Παύλο πολύ όμορφη η μετασκευή σου.... Αμφιβάλλω όμως κατά πόσο θα έρθει ένα βαπόρι 170 μέτρων αυτούς τους καιρούς στην χώρα μας....

P@vlos
26-03-2013, 22:30
Απλά αν θέλει η συγκεκριμένη εταιρεία να έχει μέλλον και να έχει το πάνω χέρι στην γραμμή ολόκληρη και όχι μόνο στους Ανδριώτες επιβάτες θα πρέπει να πάρει κάτι με μέλλον και όχι 30 ετών και βάλε. Πρέπει να έχει μεγαλύτερο γκαράζ, πολλούς χώρους επιβατών για να μην στοιβάζονται όλοι σε πλαστικές καρέκλες και να χωράει και στα λιμάνια. Ένα οικονομικό Blue Star Delos δηλαδή με λίγα λόγια :) (θα κοστίσει ουτε τα μισά λεφτα όμως).

Στην τελική δεν μπορείς να ψάχνεις πλοιο να αντικαταστήσεις το Superferry II σε ορίζοντα ενα-δυο χρόνων με 4 και 5 εκατομμύρια...

Ergis
26-03-2013, 23:05
Μήνυμα προς του; απανταχού καλλιτέχνες μας...
Θα ήθελα πολύ να δω το Μακεδονία ολοκληρωμένο.
Θα μπορουσε κάποιος να τελειώσει ένα έργο που τελικά δεν ολοκληρώθηκε (δυστυχώς) ποτε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων:single_eye:

leonidas
27-03-2013, 16:29
Οριστε λοιπον το Μακεδονια (http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=685570#), ετσι οπως θα ηταν αν ειχε ολοκλρωθει....

141326

ιθακη
27-03-2013, 17:08
Λεωνίδα, άψογος..... πάρα πολύ καλή δουλειά..... εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ.... μήπως, αν δεν σου είναι κόπος, να κάνεις και μία τελείως προφίλ, είτε δεξί είτε αριστερό)???

sylver23
27-03-2013, 18:01
Συγγνώμη αλλά απαίσιο!!!!!! Άλλο πλοίο πλώρα, άλλο πρύμα, άλλο εδώ , άλλο εκεί , αλλο παραπέρα.

Λεο πολύ καλή η δουλειά σου και μόνο :fat:

giorgos_249
27-03-2013, 20:06
Οριστε λοιπον το Μακεδονια (http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=685570#), ετσι οπως θα ηταν αν ειχε ολοκλρωθει....

141326

Πανέμορφη η μετασκευή, πανέμορφο και το πλοίο ! Κρίμα......

nickosps
27-03-2013, 20:31
Φίλε Λεωνίδα μπράβο για τη δουλειά σου!

Ergis
27-03-2013, 22:56

141326

leo φανταστική η δουλειά σου!!Σ'ευχαριστώ:single_eye:
Εμένα εξακολουθεί να μου αρέσει και ετσι το πλοίο!!

Blitz-X
28-03-2013, 00:56
Leo, μπράβο ωραίο το ρετούς της φωτογραφίας!!!

Όσο για το βαπόρι, με το συμπάθειο κιόλας και λυπάμαι που το λέω αλλά, απ' το να καταντούσε έτσι, καλύτερα να το φάει η φλόγα στην παραλία... απλά έκτρωμα :apologetic:

ΜΦΧ

P@vlos
28-03-2013, 01:13
Σαν μικρο Λισσος θα γινοταν... Εκτρωμα!!!

filippos1
03-04-2013, 16:36
Θα ήταν εύκολο σας παρακαλώ πολύ να εχώ superferry ii ή Πηνελόπη Α με κλειστού τύπου βάρκες;

Captain_Nionios
17-04-2013, 22:48
142709

Ειχα κανει και παλαιοτερα την ιδια μετασκευη απλα τοτε ειχε τη ριγα, πλεον την ανεβαζω χωρις ριγα. Η περιγραφη της μετασκευης στην παρακατω παραθεση που βεβαια υπαρχει και η φωτογραφια με την ιδια μετασκευη με τη ριγα.

135998

Μα ηδη εχουμε ετοιμο το επομενο.

Λοιπον το αγαπημενο γιαπωνεζικο σκαρι των 20+ κομβων εχει υποστει τις εξης λιγες και απλες αλλαγες. Η μικρη περατζαδα στο κυριως ντεκ που ηταν πλωρα απο τα φουγαρα και το εκανε πιο "πισωβαρο" στο ματι πηρε δρομο και πλεον οι εσωτερικοι χωροι του κυριως ντεκ καταλαμβανουν παντου ολο το πλατος του πλοιου. Ετσι για τα γουστα μου εγινε πιο καλοζυγισμενο στο ματι ενω σε αυτο βοηθησε και η αλλαγη στα παραθυρα που πλεον παντου ειναι ιδια με του πλωριου σαλονιου ωστε να μην υπαρχει η ασυμμετρια με τα πρυμια που ηταν πολυ ψηλοτερα... Βαρκες δεν εχουμε, αλλα εχουμε τρια MES σε καθε πλευρα, τα δυο σχεδιασμενα στο κυριως ντεκ και το αλλο στην αλανα.

Θα ηθελα τη γνωμη των φιλων Επτανησιων.

Agrino
17-04-2013, 22:57
Αν και δεν είμαι Επτανήσιος, να εκφέρω γνώμη, αλλά και μία πρόταση; :)

Captain Nionios μου αρέσει η συγκεκριμένη μετασκευή (αναφέρομαι στην συγκεκριμένη επειδή δεν μου έρχονται στο μυαλό άλλες που έχεις κάνει, όχι γιατί δεν μου αρέσουν οι υπόλοιπες ;) ), και συμφωνώ ότι χωρίς την περατζάδα μπροστά από τα φουγάρα το πλοίο μοιάζει πιο αρμονικό. Έχω να προτείνω, όμως, και άλλη μια παρέμβαση, την μεταφορά της περατζάδας αυτής πίσω από τα φουγάρα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η μορφή του πλοίου να σβήνει πιο αρμονικά όχι σε προφίλ αλλά σε κάτοψη..

Captain_Nionios
17-04-2013, 23:19
Χαχαχαχαχα τα ιδια πραγματα σκεφτομαστε... Ακριβως τη μετασκευη που θες την εχω κανει παλαιοτερα εδω (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?24152-%C5%EA%F4%E5%EB%EF%FD%ED%F4%E1%E9-%F0%DC%F3%E7%F2-%F6%FD%F3%E5%F9%F2-%C5%EB%E1%E9%EF%F7%F1%F9%EC%E1%F4%E9%F3%EC%EF%DF-%CC%E5%F4%E1%F3%EA%E5%F5%DD%F2-%C1%ED%E1%EA%E1%F4%E1%F3%EA%E5%F5%DD%F2-%F0%EB%EF%DF%F9%ED-!!!&p=460707#post460707) .

Να σου πω την αληθεια αν το ειχαν μετακευασει ετσι εξ'αρχης γνωμη μου ειναι πως θα αρεσε περισσοτερο γιατι αν και αφηνει λιγο χτισμενο, σε ολο το πλατος, χωρο πρυμα απο την περατζαδα, κανει το βαπορι να σβηνει πιο καλα και το κανει λιγοτερο "πισωβαρο" στο ματι.

Βεβαια πιο ωραια εκδοχη για μενα ειναι η παραπανω με το βαπορι να εχει ολο το ντεκ ενιαια χτισμενο σε ολο το πλατος.

Agrino
17-04-2013, 23:28
Α γειά σου! Και έλεγα, κάπου την έχω ξαναδεί, αλλά λίγο η ώρα, λίγο η κούραση δεν είχα κουράγιο να ψάξω. Ευχαριστώ! Και οι δύο μετασκευές είναι καλύτερες από την παρούσα μορφή, σε αυτό θα συμφωνήσω ανεπιφύλακτα. Καλώς να ορίσει το πλοίο στα μέρη σας! :)

ιθακη
20-04-2013, 18:26
Λοιπόν, μιας και τελείωσαν τα σινιάλα του, έχω να κάνω μια παρατήρηση... Το αρχικό σχέδιο εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?754-%CA%E5%F6%E1%EB%EF%ED%E9%DC-Kefalonia-Venus&p=479306#post479306)

Κοιτάξτε πόσο καλύτερο θα ήταν αν λεγόταν η εταιρία όπως αρχικά υπολόγιζαν και αν υπήρχε και σαφής διαχωρισμός των δύο λέξεων

142873

Και εδώ το τελικό όνομα τις εταιρίας...
142874

και επιδή κάποιος μου είπε πως αν το κάνανε έτσι δεν θα έδινε την μορφή του συνδέσμου που έχουν για link της εταιρίας, ας το δούμε με τον σωστό τρόπο γραφής στην γλώσσα του διαδικτύου με την χρήση του underscore
142875

Captain_Nionios
20-04-2013, 18:38
Γιωργη για μενα δεν ειναι ασχημα, απλα θα ηθελα να εχουν την κλασικη μορφη. Διαχωρισμενες οι δυο λεξεις, να ξεκινα με κεφαλαιο το Lines και να μην εχει com...

Captain_Nionios
13-05-2013, 23:15
Αν και εχουμε ξανακανει μετασκευη στο, προκληκτικο για αλλαγες, γιαπωνεζικο σκαρι ειπα να του κανω αλλες δυο μιας και ο φιλος vinman ανεβασε μια φανταστικη και ιδανικη για μετασκευη, φωτογραφια στο facebook...

Το βαπορι υπεστη τις εξης αλλαγες.

Στην πρωτη μετασκευη στο πρωτο ντεκ επιβατων, πλωρα εχει καμπινες, πρυμα ανω γκαραζ ιχ και στο δευτερο ντεκ, ολους τους κοινοχρηστους εσωτερικους χωρους. Επισης πισω απο τη γεφυρα επεκταθηκε μερικα μετρα η υπερκατασκευη ωστε να χωρεσουν πιο πολλες καμπινες πληρωματος. Με αυτη τη μετασκευη στους εσωτερικους κοινοχρηστους χωρους θα παιρνει περιπου 600-625 ατομα και στα εξωτερικα καταστρωματα περιπου 400-425. Αν το πληρωμα ειναι γυρω στα 50-55 ατομα, μενουν περιπου 28 καμπινες για επιβατες στο πρωτο ντεκ επιβατων, δηλαδη καπου στα 100 κρεβατια. Το πρωτοκολλο θα ειναι κοντα στους 1050 επιβατες.

Η δευτερη μετασκευη ειναι παρομοια με την πρωτη μονο που στο πρωτο ντεκ ενα μερος των καμπινων εχει γινει μια μεγαλη αιθουσα αεροπορικων. Πλεον στους εσωτερικους κοινοχρηστους χωρους θα παιρνει περιπου 800-825 και στα εξωτερικα καταστρωματα το ιδιο με πριν, περιπου 400-425. Πλεον ομως μενουν μονο 5 καμπινες για επιβατες και περιπου 20 κρεβατια. Το πρωτοκολλο θα ειναι κοντα στους 1170 επιβατες.

Και στις δυο περιπτωσεις η χωριτηκοτητα σε ιχ θα ειναι ειναι περιπου 170 ενω με μικρα παταρια στο κυριως γκαραζ θα παει στα 200.

Το βαπορι σε αυτες τις μετασκευες διατηρησε την κλασικη γιαπωνεζικη γεφυρα και πλωρη χωρις να μπασταρδευτει με εκσυχρονιστικες αλλαγες.

Η πρωτη μετασκευη.

144217

Η δευτερη μετασκευη.

144218

Η παρουσα μορφη του.

144215

ιθακη
14-05-2013, 04:03
Νιόνιο, πάρα πολύ όμορφη η μετασκευή σου.... Μιά πρόταση μου, το σαλόνι με τις αεροπορικές που έβαλες πίσω από τις καμπίνες του πρώτου ντέκ,μήπως να μου τις έκανες στην υπερκατασκευή πίσω από την γέφυρα, σαν συνέχεια των καμπινών, μέχρι τα φουγάρα????και το υπόλοιπο sun deck θα είναι από τα φουγάρα και πίσω.... Έτσι και το μεγάλο πρωτόκολο τις δεύτερης μετασκευής έχεις, και τις πολλές καμπίνες τις πρώτης...

2 σε 1

Captain_Nionios
14-05-2013, 12:29
Αν το κανω οπως λες για να παρει η αιθουσα τοσο κοσμο θα πρεπει να εχει αρκετα μεγαλυτερη μηκος και να παει μεχρι λιγο πλωρα απο τον ιστο μιας που εκει η υπερκατασκευη ειναι σαφως πιο στενη, επισης εκει εχει και ο Κοραης αιθουσα αεροπορικων και ειπα να μην το βαρυνω τοσο.

Giovanaut
14-05-2013, 12:38
Αν και εχουμε ξανακανει μετασκευη στο, προκληκτικο για αλλαγες, γιαπωνεζικο σκαρι ειπα να του κανω αλλες δυο μιας και ο φιλος vinman ανεβασε μια φανταστικη και ιδανικη για μετασκευη, φωτογραφια στο facebook...

Το βαπορι υπεστη τις εξης αλλαγες.

Στην πρωτη μετασκευη στο πρωτο ντεκ επιβατων, πλωρα εχει καμπινες, πρυμα ανω γκαραζ ιχ και στο δευτερο ντεκ, ολους τους κοινοχρηστους εσωτερικους χωρους. Επισης πισω απο τη γεφυρα επεκταθηκε μερικα μετρα η υπερκατασκευη ωστε να χωρεσουν πιο πολλες καμπινες πληρωματος. Με αυτη τη μετασκευη στους εσωτερικους κοινοχρηστους χωρους θα παιρνει περιπου 600-625 ατομα και στα εξωτερικα καταστρωματα περιπου 400-425. Αν το πληρωμα ειναι γυρω στα 50-55 ατομα, μενουν περιπου 28 καμπινες για επιβατες στο πρωτο ντεκ επιβατων, δηλαδη καπου στα 100 κρεβατια. Το πρωτοκολλο θα ειναι κοντα στους 1050 επιβατες.

Η δευτερη μετασκευη ειναι παρομοια με την πρωτη μονο που στο πρωτο ντεκ ενα μερος των καμπινων εχει γινει μια μεγαλη αιθουσα αεροπορικων. Πλεον στους εσωτερικους κοινοχρηστους χωρους θα παιρνει περιπου 800-825 και στα εξωτερικα καταστρωματα το ιδιο με πριν, περιπου 400-425. Πλεον ομως μενουν μονο 5 καμπινες για επιβατες και περιπου 20 κρεβατια. Το πρωτοκολλο θα ειναι κοντα στους 1170 επιβατες.

Και στις δυο περιπτωσεις η χωριτηκοτητα σε ιχ θα ειναι ειναι περιπου 170 ενω με μικρα παταρια στο κυριως γκαραζ θα παει στα 200.

Το βαπορι σε αυτες τις μετασκευες διατηρησε την κλασικη γιαπωνεζικη γεφυρα και πλωρη χωρις να μπασταρδευτει με εκσυχρονιστικες αλλαγες.

Η πρωτη μετασκευη.

144217

Η δευτερη μετασκευη.

144218

Η παρουσα μορφη του.

144215

Ψηφίζω την δεύτερη και καταθέτω και προσφορά αγοράς του σκάφους.... ;)

Κούκλα το έκανες. Απλή ξεκάθαρη μετασκευή χωρίς υπερβολές..!!!

Appia_1978
14-05-2013, 13:00
Νιόνιο,

να εκφέρω και εγώ τη γνώμη μου; ;)

Πώς θα φαινόταν εάν

- άφηνες την περαντζάδα όπως έχει και έκλεινες μόνο τα πρώτα δύο κενά. Εκεί θα πάει το πλώριο σαλόνι και στο υπόλοιπο κομμάτι οι αεροπορικές
- πίσω από τα φουγάρα πάει το άνω γκαράζ
- ψηλώσεις τα φουγάρα
- έκλεινες το ντεκ κάτω από τη γέφυρα και έβαζες ένα σαλόνι και εκεί έως τα φουγάρα. Από πίσω θα μείνει ανοιχτό το κατάστρωμα
- στο άνω ντεκ, πίσω από τη γέφυρα έβαζες τις καμπίνες του πληρώματος και πιο πίσω των επιβατών (έως τα φουγάρα);

Captain_Nionios
14-05-2013, 13:07
Γιωργο ετοιμο αλλα δεν μου αρεσει και δεν ειναι μονο θεμα ογκου που δινει στο βαπορι αλλα και θεμα ουσιας. Εκει που μπηκε η αιθουσα αεροπορικων, υπηρχε η τεντα και απο κατω της οι πολλες θεσεις καταστρωματος οι οποιες ειναι περιπου οσο πυκνες οσο οι αεροπορικες. Ουσιαστικα το μονο που εγινε ειναι να αλλαξει ο τυπος και να γινουν εσωτερικες βοηθωντας το χειμερινο πρωτοκολλο που ετσι και αλλιως δεν υπαρχει αναγκη να ειναι μεγαλο. Το καλοκαιρινο μενει ιδιο και μαλιστα ο κοσμος που γουσταρει να ταξιδευει εξω πλεον ταξιδευει μεσα ενω το βαπορι εχει βαρυνει και στο ματι αλλα και επι της ουσιας...

144227

Captain_Nionios
14-05-2013, 13:14
Νιόνιο,

να εκφέρω και εγώ τη γνώμη μου; ;)

Πώς θα φαινόταν εάν

- άφηνες την περαντζάδα όπως έχει και έκλεινες μόνο τα πρώτα δύο κενά. Εκεί θα πάει το πλώριο σαλόνι και στο υπόλοιπο κομμάτι οι αεροπορικές
- πίσω από τα φουγάρα πάει το άνω γκαράζ
- ψηλώσεις τα φουγάρα
- έκλεινες το ντεκ κάτω από τη γέφυρα και έβαζες ένα σαλόνι και εκεί έως τα φουγάρα. Από πίσω θα μείνει ανοιχτό το κατάστρωμα
- στο άνω ντεκ, πίσω από τη γέφυρα έβαζες τις καμπίνες του πληρώματος και πιο πίσω των επιβατών (έως τα φουγάρα);

Μαρκο καλη ιδεα αλλα θα θελει πολυ δουλεια να το κανω, θα εχει οντως ενδιαφερον απλα επειδη θα μεινουν αρκετες εξωτερικες επιφανειες που ειναι πιο δυσκολες θελει μεγαλη προσοχη για να ταιριαξει με το χτισιμο. Επισης οι καμπινες πληρωματος πρεπει να βρισκονται και στο πρωτο ντεκ, πες οτι πανω εχεις 18 καμπινες μονοκλινες για αξιωματικους, θες τουλαχιστον αλλες 18 δικλινες για το υπολοιπο πληρωμα, δεν χωρανε ολοι πανω.

ΥΓ: Giovanaut ευχαριστω πολυ, με 17.5 κομβους παει σε πολλες γραμμες...

ιθακη
22-05-2013, 12:16
Σύμφωνα με αυτά που λέει ο P@vlos εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?1147-%CC%F0%EB%EF%F5-%D3%F4%E1%F1-1-Blue-Star-1&p=485189#post485189), ένα έχω να πώ

Έ ρε πόσο μπροστά είμαστε σαν φόρουμ, όταν αυτό που κάνουν σήμερα οι τις κοινοπραξίας, το είχα φτιάξει πριν 1,5 χρόνια....

και λόγο του ότι χάθηκαν από εκείνο το συμβάν, τα ξανα ανεβάζω

εδώ λοιπόν, σε φωτό που είχα τραβήξει την ίδια μέρα από την "πρώτη" άφιξη του πρωταθλητή 8-06-11, και μετασκευή την ίδια μέρα....

144538 144539

P@vlos
22-05-2013, 15:07
Σωστός!!!! Όμορφη εκδοχη αν και μαλλον δεν θα είναι έτσι... Το Blue Star θα είναι περιπου σαν τοτε που έκανε την γραμμη στο Zeebrugge για λογαριασμό της Superfast

iclink
22-05-2013, 19:56
P@vlos ουτε σαν τοτε στο Zeebrugge ειναι! Το logo ειναι πολυ ... minimal

Ilias 92
26-05-2013, 18:39
Με αφορμή λοιπόν το αφιέρωμα στις φορεσιές του Μυτιλήνη από τον χρήστη Nikosnasia έκανα μια μικροαλλαγή την οποία δεν τη λέω όποιος την βρει πρώτος θα κερδίσει μια 6αδα μπύρες παραγωγής μου!:):) 144785

T.S.S. APOLLON
26-05-2013, 19:15
Με αφορμή λοιπόν το αφιέρωμα στις φορεσιές του Μυτιλήνη από τον χρήστη Nikosnasia έκανα μια μικροαλλαγή την οποία δεν τη λέω όποιος την βρει πρώτος θα κερδίσει μια 6αδα μπύρες παραγωγής μου!:):) 144785

Στην κορυφη των φουγαρων κατεβασες πιο χαμηλα το μαυρο χρωμα :encouragement:

Ilias 92
26-05-2013, 20:37
Στην κορυφη των φουγαρων κατεβασες πιο χαμηλα το μαυρο χρωμα :encouragement:

Συγχαρητήρια κερδίσατε!!!
Το είχα δει σε μια φωτογραφία στην Ιαπωνία ως Βεγκα με τέτοια περίπου φουγάρα.
Οι μπύρες εξαντλήθηκαν από τον άλλο μήνα ηδύποτα κρασιού!!

T.S.S. APOLLON
26-05-2013, 21:59
Συγχαρητήρια κερδίσατε!!!
Το είχα δει σε μια φωτογραφία στην Ιαπωνία ως Βεγκα με τέτοια περίπου φουγάρα.
Οι μπύρες εξαντλήθηκαν από τον άλλο μήνα ηδύποτα κρασιού!!

Να εισαι καλα φιλε Ilias 92 πιες κι'ενα ποτηρι εις υγειαν των μελων του nautilia.gr:very_drunk:

P@vlos
05-08-2013, 16:27
Ας ανανεωθει λιγο το θεματακι. Οπως οι περισσότεροι θα εχετε δει οι φημες οτι τα ΑΝΕΚοπλοια Σοφοκλης Β. και Λευκα Όρη χτυπήθηκαν στην δημοπρασία απο την Blue Star καλα κρατουν. Έτσι αποφασισα (αρχικα γ να δω εγω πως θα ναι επειδη δεν μπορουσα να το φερω στο μυαλο μου) να φορεσω σινιάλα Blue Star στο Λ. Όρη.

Πλεον ειναι ολοκληρωμένο πιστεύω και περιμένω τις προτάσεις σας! Μονο που δεν εχω αποφασισει ειναι αν πρεπει να τραβηχτει μαυρη λωρίδα μεχρι πισω η να μεινει εκει ( τα τζαμια ειναι με καμπυλη και φαινοταν περιεργο στην δοκιμη).

147491

Ευχαριστώ τον Captain_nionios για την συμβουλη να κατεβασω λιγο το μπλε προς τα πρυμα και τον Marioukos γτ η φωτο του απο το Marinetraffic δεν με δυσκολεψε καθολου ;)

gnikles
09-08-2013, 23:52
147651Εντάξει το ξέρω έχω ξεφύγει χαχαχα σας το χαρίζω φίλοι μου!!!

ιθακη
10-08-2013, 19:57
Γεωργιε και Παύλο πολλά σας μπράβο. Οι μετασκευών σας είναι πραγματικά πανεμορφες

Captain_Nionios
10-08-2013, 21:36
Παυλο μολις το ειδα. Θα το προτιμουσα χωρις τη λωριδα, θα ηταν πιο ομορφο ετσι. Η δουλεια σου ειναι πολυ καλη και με μερακι, να εισαι καλα.

P@vlos
11-08-2013, 00:23
147651Εντάξει το ξέρω έχω ξεφύγει χαχαχα σας το χαρίζω φίλοι μου!!!

Πολυ καλο ;) Εχεις στηριχθει σε καποιο συγκεκριμένο πλοίο ή ειναι δικο σου το σχεδιο?

gnikles
11-08-2013, 13:11
Πολυ καλο ;) Εχεις στηριχθει σε καποιο συγκεκριμένο πλοίο ή ειναι δικο σου το σχεδιο?
Δικό μου είναι φίλε μου.

PORTO LAFIA
05-09-2013, 00:29
Το πρώην Πηνελόπη Α. και νυν blue star Andros ξεκινάει τα δρομολόγια του.
Οι φανατικοί οπαδοί της BS καμαρώνουν πλέον για την ακριβή τήρηση των δρομολογίων και τις εντυπωσιακές προσεγγίσεις που προσφέρει….

148520

ιθακη
05-09-2013, 01:29
χαχαχα, καλόοοοοο..... τι είπες τώρα..... ας το δώ αυτό και ας πεθάνω....Πολύ καλή προσπάθεια πάντως

ιθακη
05-09-2013, 18:26
Ας δούμε μια προσπάθεια αύξησης των χώρων των fast του Μπάρι....

133895

Φωτό είναι μέλος του φόρουμ, μάλλον του corfu αλλά δεν θυμάμαι.....

Πριν 8 μήνες το είχα φτιάξει, κατά τύχη.... σήμερα το ξαναδιάβασα ότι φημολογείται η επερχόμενη μετασκευή τους στα Fincantieri.... Λέτε να τα δούμε κάπως έτσι????

flash13
05-09-2013, 18:44
Πριν 8 μήνες το είχα φτιάξει, κατά τύχη.... σήμερα το ξαναδιάβασα ότι φημολογείται η επερχόμενη μετασκευή τους στα Fincantieri.... Λέτε να τα δούμε κάπως έτσι????
εγω φιλε μου γιατι νομιζω οτι θα γινουν στην Τουρκια?για βοηθησε με

ιθακη
05-09-2013, 18:50
για αυτές τις δύο χώρες άκουσα κι εγώ σήμερα.... Τεσπα, είτε δεξιά μας πάνε, είτε αριστερά μας, σημασία έχει ότι λένε για μετασκευή τους επιτέλους, και θέλω να έχω το τρελό απατηλό όνειρο ότι εμπνεύστηκαν από εμένα......μουαχαχαχαχαχα!!!!!!!! Τρομάρα μου!!!!!!!!!!!!

PORTO LAFIA
06-09-2013, 23:05
148585

Ύστερα από την οικονομική της εξυγίανση, η εταιρεία προχώρησε σε κίνηση αστραπή αρπάζοντας μέσα από τα χέρια του ανταγωνισμού το osado maru…….
Έτσι το όνομα Πηνελόπη θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμη στην Ραφήνα….

(η αρχική foto είναι από το marinetraffic.com και με υπογραφή Hiroyuki Yoshimoto.)

High1
07-09-2013, 08:55
Πολύ καλή προσπάθεια!! Μπράβο Porto Lafia:fat:

PORTO LAFIA
11-09-2013, 21:55
Καλησπέρα σε όλους.
Με αφορμή την αποχώρηση του πλοίου και τις μετασκευές που πρότεινε ο φίλος Captain Nionios στην σελίδα 271 αυτού του topic,
προσπάθησα να δώσω και εγώ κάποιες σχετικά φτηνές επιλογές για διάφορες εταιρείες.

Ξεκίνησα από Ν. Εύβοια.

Το evia star πωλείτε σε μια σχετικά καλή τιμή και την θέση του έρχεται να καλύψει το εν λόγο πλοίο κάνοντας ένα καλό δίδυμο με το Πανόραμα.

148756

ΥΓ. H υπόθεση της κάθε πρότασης είναι τελείως υποθετική και δεν βασίζεται αναγκαστικά σε πραγματικά γεγονότα…..

(Η αρχική φωτογραφία είναι από την σελ. 271)

Captain_Nionios
12-09-2013, 13:22
Πραγματικα μια πολυ ωραια εκδοχη του πλοιου, ακομα πιο λιτη αλλα με ωραια κατανομη χωρων στο ματι... Πλωριο σαλονακι σε ολο το πλατος, χωροι πιο εσωτερικοι με σκεπαστες περατζαδες γυρω γυρω, ολα μια χαρα οπως και τα χρωματα...

GiorgosVitz
19-09-2013, 23:57
Μιας και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Γκόλντεν Σταρ θα αποκτήσει το Osado Maru, είπα να το μετασκευάσω και να το βάψω με τα χρώματα της εταιρίας. Το όνομα αυτού Superferry III.
149066

Maroulis Nikos
20-09-2013, 08:00
Μιας και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Γκόλντεν Σταρ θα αποκτήσει το Osado Maru, είπα να το μετασκευάσω και να το βάψω με τα χρώματα της εταιρίας. Το όνομα αυτού Superferry III.
149066 Να είσαι καλά Γιώργο μου πολύ ωραίο !!!

Karolos
20-09-2013, 18:31
149093 Και μιά από μένα, στίς τόσο όμορφες δουλειές των άλλων φίλων.

Karolos
20-09-2013, 22:38
149093 Και μιά από μένα, στίς τόσο όμορφες δουλειές των άλλων φίλων.
149098Kαι μιά άλλη ιδέα.

ιθακη
20-09-2013, 23:52
149098Kαι μιά άλλη ιδέα.

Kάρολε πραγματικά πολλά μπράβο. η "Σουπερφεροποίηση" του με την ίδια πρύμη του πάει πολύ

Captain_Nionios
21-09-2013, 17:59
Παρα πολυ καλες προσπαθειες, με μερακι και γουστο. Φαινεται οτι το βαπορι εχει τα φοντα για να γινει πολυ συμπαθητικο και ελπιζω στον καθρεφτη να εχει οντως πλωριο μπαλκονι.

Οσον αφορα τις μετασκευες σας εχουν ολες ενα χαρακτηριστικο που ειναι ωραιο, παραπεμπει στο παρελθον αλλα θεωρω πως ειναι δυσκολο να το δουμε στην πραξη... Εχετε βαλει κοινοχρηστους χωρους σε ολο το πρωτο ντεκ πανω απο το κυριως γκαραζ, δηλαδη στο στιλ σχεδον ολων των ευρωπαικων ποσταλιων του '60-'70 που εκαναν τεραστια καριερα στη χωρα μας. Πιστευω ομως οτι συμφωνα με τα τωρινα προτυπα τουλαχιστον το μισο πρωτο ντεκ πανω απο το κυριως γκαραζ, θα γινει γκαραζακι ι.χ. και το υπολοιπο μισο ειτε μονο καμπινες πληρωματος, ειτε καμπινες πληρωματος και ενα μικρο σαλονακι.

Θα ειναι πολυ ωραιο ολο αυτο το ντεκ να μην εχει γκαραζακι αλλα δεν το νομιζω.

ιθακη
11-10-2013, 14:42

133895

σε συνέχεια της μετασκευής που έκανα 3-1-13, να ξαναβάλω και άλλη μια που είχα κάνει 7-07-09

149609

απ όσο ξέρω, η μετασκευή δεν θα είναι έτσι, θα μοιάζει ποιό πολύ με αυτή στην παράθεση παραπάνω, αλλά με ποιό μικρή έκταση

CORFU
13-10-2013, 21:50

133895

Σωστοs δικια μου ειναι

Ilias 92
03-03-2014, 22:33
Μιας και έχει καιρό να κινηθεί το θέμα να βάλω μια πρόχειρη μετασκευή που έκανα μόλις στο πρώην Voyager της ROC στο καθρέπτη της πλώρης και στην γέφυρα.
153028 153029

ιθακη
07-04-2014, 00:45
Μιας και πάλι έχει αραχνιάσει το θεματάκι, ας το ξαραχνιάσουμε λίγο......

Για να δούμε πως θα είναι το ναυλωμένο ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι μέσα στις επόμενες μέρες.....
154173

NIKOSKO
03-07-2014, 10:46
ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΝΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

PORTO LAFIA
18-09-2014, 20:22
Μια εκδοχή του styra diamond ως Κάρυστος, με ιστορικά χρώματα του Ν. Ευβοϊκού.

(η αρχική φωτογραφία είναι από αναζήτηση στο διαδίκτυο)

159748

ιθακη
30-03-2015, 16:15
Ήταν ενα από τα αγαπημένα μου νήματα του φόρουμ...... Αράχνιασε...... Ας το κινήσουμε λίγο.....

Ο φίλος ο captain nionios ήθελε χθες να δει πως περίπου θα βγεί το νέο ύψωμα του μπλέ χρώματος στο πλοίο

Κι επειδή η δεξαμενή, δεν βλέπω να έρχεται, ας δούμε πως πρόκειτε να γίνει το Νήσος Κεφαλονιά

Photo μη δημοσιευμένη, του φιλου Appia1978, από ένα ομαδικό ταξίδι, στις 2.05.13

165327

Νιόνιο, δεν το λέω άσχημο, μου αρέσει κάπως....

Υ.Γ αν θέλει κάποιος ας φτιάξει το όνομα πίσω στην πρύμη

Appia_1978
30-03-2015, 20:16
Γιώργο,

πολύ καλό μου φαίνεται, για να πω την αλήθεια :)

Υ.Γ.: Ταξιδάκι, πότε ξαναπάμε; ;)

Captain_Nionios
30-03-2015, 20:22
Πρωτον εκανες φοβερη δουλεια, εξαιρετικη θα ελεγα.

Δευτερον νομιζα οτι θα ειναι χειροτερο, δεν το χαλαει πολυ αλλα πριν ηταν καλυτερο. Μπορει να ειναι και η συνηθεια βεβαια...

ιθακη
30-03-2015, 20:43
Πρώτον, σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 για τα καλά σας λόγια.
Δεύτερον, Μάρκο πολύ πιθανό φέτος το καλοκαίρι που το λέγαμε και με τον Νιονιο.
Τρίτον, Νιονιο θα φαινόταν μαύρο χαλί, αν δεν αφήσουν λευκή γραμμή στην πλώρη, και την κάνουν τελείως μπλε όπως του European express

ιθακη
01-04-2015, 23:36
Ήταν ενα από τα αγαπημένα μου νήματα του φόρουμ...... Αράχνιασε...... Ας το κινήσουμε λίγο.....

Ο φίλος ο captain nionios ήθελε χθες να δει πως περίπου θα βγεί το νέο ύψωμα του μπλέ χρώματος στο πλοίο

Κι επειδή η δεξαμενή, δεν βλέπω να έρχεται, ας δούμε πως πρόκειτε να γίνει το Νήσος Κεφαλονιά

Photo μη δημοσιευμένη, του φιλου Appia1978, από ένα ομαδικό ταξίδι, στις 2.05.13

165327

Νιόνιο, δεν το λέω άσχημο, μου αρέσει κάπως....

Υ.Γ αν θέλει κάποιος ας φτιάξει το όνομα πίσω στην πρύμη

Σε συνέχεια του προηγούμενού μου σχεδίου, είχε ακουστεί ότι μπορεί να πάρει και την ποιό κάτω μορφή

165372

Ευτυχώς, απ όσο έμαθα, απορρίφθηκε αυτή η ιδέα, και 99% θα προχωρήσει το προηγούμενο σχέδιο.

Εσείς ποιό προτιμάτε άραγες?

Appia_1978
02-04-2015, 09:50
Βεβαίως το πρώτο σχέδιο! Η λευκή άνω γραμμή στην πλώρη, χρειάζεται οπωσδήποτε!!! Είναι πιο όμορφο έτσι.
Γιώργο, Νιόνιο, θα έχει σίγουρα πλάκα :)