Επιστροφή στο Forum : Ποντοπόρα - Πλοία & Φωτογραφίες (Oceangoing ships & photos)
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
Ευχαριστω τους φιλους μου!!
Γεια σου ρε Πανο..Γκαζιαρη Φονια ;)!!!
Roger Rabbit
26-03-2009, 15:00
Για ολους σας.....
33912
Tι να λέμε τώρα...:o:o:o
Και μια πλωρη φορτηγου αφιερωμενη στους, Επιβατη, Απαλευτο Σιφνιό, Γκαζιαρη και στον Γιαννακη!
sylver23
28-03-2009, 22:05
ο επιβατης ευχαριστει.Ο γκαζιαρης ποιος ειναι?
Nissos Mykonos
28-03-2009, 22:16
Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για την φώτο.
mastropanagos
29-03-2009, 20:37
Και μια πλωρη φορτηγου αφιερωμενη στους, Επιβατη, Απαλευτο Σιφνιό, Γκαζιαρη και στον Γιαννακη!
Σ'ευχαριστω για τη φωτο Γιωργαρε,να εισαι καλα...
ο επιβατης ευχαριστει.Ο γκαζιαρης ποιος ειναι?
Εγω ειμαι αυτος επιβατη..:p
Σ'ευχαριστω για τη φωτο Γιωργαρε,να εισαι καλα...
Εγω ειμαι αυτος επιβατη..:p
Ή οπως θα λεγαμε...Ναυτης σε γκαζιαρικο Φονια!!!
Γεια σου φιλαρακι μου....!!!!! :D
Ενα triquel κινησεων μεσα σε 10αρι πηγαινοντας καναδα στον Β.Ατλαντικο.
Αφιερωμενοι σ'αυτους που τα εζησαν και τα λησμονισαν αλλά και σ'αυτους που τα περναν ακόμα!!
Αλλά και σε μια ειδικη κατηγορια, σ'αυτούς που είχαν μπαρκαρει πριν εναμιση χρονο και ζουν για να μπαρκαρουν το καλοκαιρι...!
Nissos Mykonos
30-03-2009, 20:40
Αφιερωμενοι σ'αυτους που τα εζησαν και τα λησμονισαν αλλά και σ'αυτους που τα περναν ακόμα!!
Γιώργο εντυπωσιακότατες φωτογραφίες!Μακάρι να μην βρει τέτοιο καιρό ο πατέρας μου που πηγαίνει στον Καναδά, αν και το Venice είναι 245μ μήκος και 42μ πλάτος και 13,5μ βύθισμα γεμάτα με πετρέλαιο...
Γιώργο εντυπωσιακότατες φωτογραφίες!Μακάρι να μην βρει τέτοιο καιρό ο πατέρας μου που πηγαίνει στον Καναδά, αν και το Venice είναι 245μ μήκος και 42μ πλάτος και 13,5μ βύθισμα γεμάτα με πετρέλαιο...
Γιαννάκη ξερεις πως για τον πατερα σου ευχομαι πάντα τα καλυτερα και να εχει οσο το δυνατον καλές θαλασσες. Αλλά αν δεν απατόμαι πριν ηταν στο Χιουστον ετσι?? Τοτε δεν πιστευω πως θα βρει τετοια θαλασσα γιατι θα ανεβαίνει κοντα στις ακτες της Αμερικης. Η φωτο ηταν από Β.Ευρωπη προς Καναδα και το περασμα αυτο ειναι..οτι βλεπεις..!!
Οσο για το καραβι της φωτο ηταν 218 * 32,25 * 12 φορτηγο (παλι της Cardiff ;))
Nissos Mykonos
30-03-2009, 21:05
Γιαννάκη ξερεις πως για τον πατερα σου ευχομαι πάντα τα καλυτερα και να εχει οσο το δυνατον καλές θαλασσες. Αλλά αν δεν απατόμαι πριν ηταν στο Χιουστον ετσι?? Τοτε δεν πιστευω πως θα βρει τετοια θαλασσα γιατι θα ανεβαίνει κοντα στις ακτες της Αμερικης. Η φωτο ηταν από Β.Ευρωπη προς Καναδα και το περασμα αυτο ειναι..οτι βλεπεις..!!
Οσο για το καραβι της φωτο ηταν 218 * 32,25 * 12 φορτηγο (παλι της Cardiff ;))
Ο πατέρας μου Γιώργο μετά το Χιούστον πήγε Τέξας και μετά Βενεζουέλα και τώρα ανηφορίζει προς τον Καναδά!!Το 2007 λίγο πριν μπαρκάρεις εσύ που πήγε έκανε περίπου αυτό το ταξίδι(Νέα Υόρκη-Ρότερνταμ)με το πολυαγαπημένο μας Ιπανέμα τα ίδια είχε τραβήξει!
Πάμε μια βολτα σε μια γυαρδα της Ν.Κινας - τη Guangzhou και πάρτε μια αποψη..
Εξαιρετικα αφιερωμενες στους δυο φιλους μου που ειναι κατω στη Κινα - αλλά στη Βορια πλευρα της ;) - Μαστροβασιλη και τον..Παλιάνθρωπο:D!!
Καλά κουραγια παιδια και ευχομαι να σας συναντησω συντομα!!!
BULKERMAN
30-03-2009, 22:27
φιλε eng to Tonga ειναι ετσιi?το πιο παλιο ηταν και πουληθηκε πριν απο λιγο καιρο.
mastrovasilis
31-03-2009, 01:27
Αλλά και σε μια ειδικη κατηγορια, σ'αυτούς που είχαν μπαρκαρει πριν εναμιση χρονο και ζουν για να μπαρκαρουν το καλοκαιρι...!
για ακόμα μία φορά φίλτατε γιώργο μας εξέπληξες. ζούμε για τέτοιες στιγμές.
Να'σαι καλά.
mastrovasilis
31-03-2009, 13:18
ακομα ένα βαπόρι της carddif. για τον φίλο bulkerman
34266
οταν συναντας βαπόρι στα ξένα με ελληνικη τσιμινιερα τα συναισθηματα ειναι αναμιχτα. Αφιερωμενες σε όλους. Βαπορι του Μαρμαρά.
34267
34269
φιλε eng to Tonga ειναι ετσιi?το πιο παλιο ηταν και πουληθηκε πριν απο λιγο καιρο.
Ακριβως το TONGA ειναι και εχει πλεον πουληθει. Βαπορι δασκαλος για μενα.. Ηταν το πρωτο φορτηγα που εκανα επισκευη!!
Βασιλη ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Ευχομαι το καλυτερο για σενα και καλη συνεχεια στην..γειτονια εκει!!
BULKERMAN
31-03-2009, 16:32
Μαστροβασιλη ευχαριστω πολυ! εχω ενα κολλημα με τα φορτηγα και ειδικα με τα Ρanamax :D!! La jolla λοιπον στη φωτογραφια αλλα και αυτο πουληθηκε.
Μια φωτο για τον Μαστροπαναγο που εχει σημερα γενεθλια.Να τα ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ!!!!!!
34373
Πάνο, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!! Καλές θαλασσες φιλαρακι μου!! Σου ευχομαι ολοψυχα, συντομα να..συναντησεις ξανα αυτο που εικονίζετε στις φωτο..
Να εισαι παντα καλα!!!
Υ.Γ: Συνεχιζεται το αφιερωμα στο αλλο θεμα...ξερεις εσυ!!
mastropanagos
01-04-2009, 21:52
Μια φωτο για τον Μαστροπαναγο που εχει σημερα γενεθλια.Να τα ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ!!!!!!
Σ'ευχαριστω πολυ Νικο,να εισαι παντα καλα...:):)
34373
Πάνο, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!! Καλές θαλασσες φιλαρακι μου!! Σου ευχομαι ολοψυχα, συντομα να..συναντησεις ξανα αυτο που εικονίζετε στις φωτο..
Να εισαι παντα καλα!!!
Υ.Γ: Συνεχιζεται το αφιερωμα στο αλλο θεμα...ξερεις εσυ!!
Μην τα κανεις αυτα βραδιατικα,σ'ευχαριστω Γιωργαρε....
Green Chaos
03-04-2009, 14:17
Αυριο μπαρκαρω σ' αυτο :)
http://i39.tinypic.com/ivyhqb.jpg
Καλά ταξίδια και καλές θάλασσες
Καλά σου ταξίδια φίλε... με το καλό να σε δούμε εδώ :)
mastropanagos
03-04-2009, 15:16
Καλα ταξιδια να εχεις και ο Αι Νικολας παντα στη πλωρη σας...
Green Chaos
03-04-2009, 17:51
Ευχαριστω πολυ παιδια :D
Ευχαριστω πολυ παιδια :D
Να σου ευχηθω και γω με τη σειρα μα καλες και ειρηνικες θαλασσες και κατι αλλο να εχεις....Endurance φιλε μου για να ξεπερνας το εκαστοτε εμποδιο που σου παρουσιαζεται!!
helatros68
05-04-2009, 14:50
Το bulk carrier Ποντοκρατης κατα την διαρκεια επισκευων στην Κυνοσουρα στις 4.4.2009
Μήπως έχει κάποιος φωτογραφία ενός φορτηγού με το όνομα Ελίκη και είχε έρθει στον ΝΜΔ πριν 10 περίπου χρόνια. Είχε δεξαμενιστεί και στο Πέραμα. Όποιος έχει κάτι ας μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα για να μου τη δώσει. Ευχαριστώ!!!
Το bulk carrier Ποντοκρατης κατα την διαρκεια επισκευων στην Κυνοσουρα στις 4.4.2009
Ενδιαφερουσα φωτο. Ας πουμε λοιπον κανα δυο πραγματακιαα. Το βαπορι στη συγκεκριμενη φωτο παρουσιαζεται τριμαρισμενο πλωρα (τριμαρισμα σημαινει τη κατασταση του διαμηκους βυθισματος του πλοιου. Αν το πλοιο έχει μεγαλυτερο βυθισμα πλωρα τοτε λεμε οτι ειναι τριμαρισμενο πλωρα ή εμπλωρα. Αν το βυθισμα ειναι μεγαλυτερο πρυμα τοτε το τριμαρισμα ειναι εμπρυμνο). Αρα δηλαδη για να εχει το βαπορι τετοιο τριμαρισμα (ή διαγωγη ελληνιστί) σημαινει πως το βαπορι εχει βαλει ερμα στη πλωρια δεξαμενη ζυγοσταθμισης ή F.P.T καθως επίσης και στα δυπίθμενα 1 + 2 ή D.B.T αριστερα δεξια και σίγουρα την ανω πλευρικη δεξαμενη ερματισμου ή T.S.T αριστερα δεξια.
Τωρα οι λογοι που γινεται μιαμια τετοια διεργασια ειναι για εκτακτες αναγκες επισκευης / επιθεωρησης στο πρυμναιο τμημα του πλοιου που περιλαμβανει προπελα και πηδάλιο. Στην προκειμενη περιπτωση όμως αν κρινω απο τη φωτο και τη βαρκα που ειναι εκει πιθανότατα να επιθεωρούν τις αναρρωφησεις του πλοιου ή sea chest γιατι η βαρκα εχει μια απόσταση από ελικα - πηδαλιο.
mastropanagos
06-04-2009, 14:16
Παιδιά φεύγω το Σάββατο για το πρώτο μου ταξίδι!
Το πλοίο θα είναι Vlcc & θα το πάρω απο την Ιαπωνία.
Θα επιστρέψω τον Σεπτέμβριο οπότε θα τα πούμε τότε!!
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και για τα πράγματα που έμαθα απο εσάς!
Επίσης ευχαριστώ τον mastropanago που έδινε απαντήσεις σε όλες μου απορίες και με βοήθησε αρκετά!
Τα λέμε φίλοι μου
Ας βαλω 2 φωτο απο το βαπορι που μπαρκαρε ο φιλος Rogger Rabbit...Καλες θαλασσες να εχεις Νικητα...
34764
34765
Το βαπορι στη συγκεκριμενη φωτο παρουσιαζεται τριμαρισμενο πλωρα .
'Η μπρουμουτισμένο όπως θα λέγανε οι καπεταναίοι...
'Η μπρουμουτισμένο όπως θα λέγανε οι καπεταναίοι...
Αψογος!! ;)
Αψογος!! ;)
Αψογη ήταν η ακριβής περιγαφή σου φίλε Eng
dimitris86
09-04-2009, 23:41
καλησπερα σε ολους.σε αυτο θα παω την κυριακη.....320.000tns της minerva marine
hayabusa
10-04-2009, 00:12
καλές θάλασσες φίλε Δημήτρη :D
Πολυ ωραιο το μωρο..;)
Να το προσεχεις και σου ευχομαι καλες θαλασσες και καλλα ταξιδια!!
HELLENIC EXPLORER
10-04-2009, 14:22
M/V Go Trader
Loa 185
Lbp 177
Breath 30.40
Depth 16.50
Tonnage 45693 deadweight
Flag Malta
29399
29401
ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ
ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΜΕΛΛΗΜΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑ ΠΡΥΜΑ - ΠΛΩΡΑ
Καλά ταξίδια και με το καλό να επιστρέψεις. Να μεταφέρεις τις ευχές του Nautilia.gr για καλό Πάσχα σε όλο το πλήρωμα.
dimitris86
11-04-2009, 13:16
Καλά ταξίδια και με το καλό να επιστρέψεις. Να μεταφέρεις τις ευχές του Nautilia.gr για καλό Πάσχα σε όλο το πλήρωμα.
σας ευχαριστω θερμα ολους.θα
α τα πουμε οταν επιστρεψω με πολλες φωτο απο γκαζαδικα κ φυσικα απο το μωρο μου...καλα να περνατε σε οτι κ αν κανετε:p.καλα ταξιδια σε ολους τουσ ναυτικους.
kales thalasses kai o Agios Nikolaos panta mazi sas....kalh ypomonh mias kai den tha pianeis limania!!!
kardamyla_hios
15-04-2009, 19:17
Καλησπέρα παιδιά και Χρόνια Πολλά !
Μαντέψτε τι μπορεί να βρει κανείς στον Πάναμα !
Ε . Μ . Ψ .
35783
hayabusa
15-04-2009, 23:04
αντε, να βρεθει και ενας Παναθηναικος να γινει πρωτάθλημα και στη θάλασσα :D
και ένα μικρό καραβάκι(όνομα δεν ξέρω)στο λιμάνι της ηγουμενίτσας πρωί πρωί !!:D
αφιερωμένη στους φίλους της ενότητας και όχι μόνο !!
36952
Cpt_Kostas
27-04-2009, 22:43
και ένα μικρό καραβάκι(όνομα δεν ξέρω)στο λιμάνι της ηγουμενίτσας πρωί πρωί !!:D
αφιερωμένη στους φίλους της ενότητας και όχι μόνο !!
36952
φανταστικη φωτογραφια! cement carrier!
helatros68
29-04-2009, 22:03
Το Marpessa E στην ραδα του Πειραια στις 26.4.2009 για τον Leo που γνωριζω οτι του αρεσουν ιδιαιτερα τετοια καραβια.
Παύλο σ ευχαριστώ πολύ!! Το είδα και το φωτογράφισα κι εγώ το απόγευμα του Πάσχα όταν με επέστρεφα από τα Μέθανα, με το Απόλλων Ελλάς. Είναι στολίδι στην ράδα..:D. Άσε που πριν λίγες μέρες, μετά από μια φρεσκαδούρα, το άκουσαν τα ραδιοκύματα μου να ζητά από το traffic αλλαγή θέσης γιατί το ξέσυρε ο καιρός ;).
Το Marpessa E στο Νεωριο Συρου.
37208
Nissos Mykonos
03-05-2009, 15:00
Deep Blue στο Αιάντειο Σαλαμίνας
37643
Jag Aabha στους Αγίους Θεοδώρους-Μotor oil
37644
Giorgos_D
07-05-2009, 17:30
Λεπίδι η πλώρη του Marpessa E....Κουκλα ειναι η κυρία, μολις εχει βγει απο τη δεξαμενή, αν και τις ρυτιδες της πλώρης δεν μπορει να της αφαιρέσει το καλο "make-up" ;)
Συμφωνω με τον φιλο μου, υπεροχες ναυτικες γραμμες. Οσο για το cement carrier να υποθεσω καποιο απο τα τα Evia Cement??
Ομως ας συνεχισω με ενα μικρο - και εγω - αφιερωμα στο θεματακι...
Παμε λοιπον..
Απο το Ναυπηγειο στο Illychefsky κοντα στην Odessa..
Θελω να τις αφιερωσω στους αγαπημενους φιλους Mastrokosta και Mastropanago.
38338
38339
38340
38341
38342
Παναγιώτης
09-05-2009, 13:22
Το βαπόρι στις τέσσερις (;) πρώτες φωτογραφίες έχει και "γεννέθλια" αυριο αφού 10-5 του 1986 καθελκύστηκε. Είναι το με σημάια νησιών Μάρσαλ μπάλκ κάριερ Spirit of Brazil, έχει αριθμό IMO 8515740, διακριτικό κλήσης V7OG5, GT 36.591, NT 22.908, 70.563 DWT, μήκος ολικό 225,0 m, πλάτος 32,26 m, βύθισμα 18,3 m πηγή http://www.classnk.or.jp/hp/register/regships/one.asp?cno=8515740 .
Το τελευταίο είναι το με σημαία Μάλτας τζένεραλ κάργκο Daniela, με αριθμό IMO 9014640, διακριτικό κλήσης 9HMO8, GT 6.036, 8.890 DWT, μήκος ολικό 130,86 m, πλάτος 17,70 m πηγή http://www.rs-head.spb.ru/c/getves.php?imo=9014640
Παναγιωτη, οπως παντα αρκετα εμπεριστατομενος.
Ας δουμε ομως κατι πιο διαφορετικο. Τον Πινακα Διαχειρισης Ερματισμου.
38503
38504
Το ολο συστημα διαχειριζεται απο τον Chief Officer και μεσω ενος ηλεκτρο-υδραυλικο συστηματος μεταφερει εντολη στο εκαθεστο valve που πρεπει να ανοιξει ή να κλεισει για να μπαλασταριστει το καθε ταγκι. Στον Πινακα υπαρχουν πληροφοριες για την λειτουργεια ολων των αντιλιων του βαποριου, πληροφοριες για τα βυθισματα του βαποριου και τη κλιση του.
Η λειτουργία των αντλιων γινεται βεβαια πάντα σε συνεργεια με το ECR του Μηχανοστασιου και στην ουσια η..επικοινωνια του Πινακα με το ECR γα το ανοιγοκλεισμα την καθε αντλιας γινεται με τη μορφη repeater (ή τηλεγραφου κατα κάποιο τροπο).
mastrokostas
09-05-2009, 20:44
38338
38339
38340
38341
38342
Αρσενικές φωτογραφίες !Να σαι καλά Γιώργαρε όπου και να σαι !
Puerto Barrios Κωστη, στη Γουατεμαλα.. Τι λες εισαι να κανονισω κανα εισητηριο??
mastrokostas
09-05-2009, 20:51
Puerto Barrios Κωστη, στη Γουατεμαλα.. Τι λες εισαι να κανονισω κανα εισητηριο??
Μην με ξεσηκώνεις διότι αυτόν τον καιρό δεν είμαι και στα πολύ καλά μου με την στεριά !
Μην με ξεσηκώνεις διότι αυτόν τον καιρό δεν είμαι και στα πολύ καλά μου με την στεριά !
"Μια νυχτα μεθυσμενη περνει αναποδες
ημερολογια καιει και πτυχια
το χαραμα μπαρκαρει σε πειρατικο
για τη ζωης του τη σκηνοθεσια.."
Αφιερωμενο για σενα φιλε μου.
Υ.Γ
Ας υπαρχει αυτη η απελευθερωση μεσα στο μυαλο μας καθε φορα που νιωθουμε under press..
mastrovasilis
10-05-2009, 09:21
38338
38339
38340
38341
38342
Γεια σου ρε Γιώργαρε με τις ομορφιές σου. δυναμικό come back. Να'σαι καλά.
Καλημερα σε ολους τους ταξιδευτες ανα τον κοσμο!!!!Για ολους εσας;)
38579Μαστροβασιλη Eng Μαστροπαναγο και σε ολους..........
mastrovasilis
10-05-2009, 12:49
ευχαριστώ φίλε Νίκο αφιερώνω και εγώ με την σειρά μου στον giorgo d - eng και σε σένα.
Berge Stahl στν βόρεια Κίνα για το καθιερωμένο μπανάκι του.
38596
BREADTH EXTREME
63,51 m
BREADTH MOULDED
63,50 m
DEPTH
30,20 m
DRAUGHT
23,04 m
FREEBOARD
7.160,0 mm
LENGTH B/W PERPENDICULARS
328,00 m
LENGTH OVERALL
342,08 m
LENGTH REGISTERED
343,00 m
NET TONNAGE
61.796 tons
πηγή. vesseltracker (http://www.vesseltracker.com/en/Ships/Berge-Stahl-8420804.html)
mastropanagos
10-05-2009, 14:34
38338
38339
38340
38341
38342
Ειδικα η τελευταια φωτο με τη πλωρη ειναι πολυ ωραια Γιωργο..Να εισαι καλα οπου και αν εισαι...
Καλημερα σε ολους τους ταξιδευτες ανα τον κοσμο!!!!Για ολους εσας;)
38579Μαστροβασιλη Eng Μαστροπαναγο και σε ολους..........
Σ'ευχαριστω Νικο για την αφιερωση,η φωτο σου ειναι ως συνηθως τελεια...
Παναγιώτης
10-05-2009, 15:52
Το έχουμε δει παλίοτερα εδώ Βασίλη... Νομίζω ότι είναι αντιπροσωπευτικό Capesize ίσως και VLOC μαι και είναι 364.767 DWT! Κα9ι μερικά ακόμα στοιχεία έχει σημαία Νορβηγίας (Stavanger), αριθμό IMO 842080, διακριτικό κλήσης LATO2. Το κινεί μαι MAN B&W 7L90MCE 18.300 kw (24.500 bhp) που του δίνει υπηρεσιακή ταχύτητα 13,5 κόμβων.
Πηγή https://exchange.dnv.com/exchange/main.aspx?extool=vessel&subview=machinerysummary&vesselid=14702
ευχαριστώ φίλε Νίκο αφιερώνω και εγώ με την σειρά μου στον giorgo d - eng και σε σένα.
Berge Stahl στν βόρεια Κίνα για το καθιερωμένο μπανάκι του.
38596
BREADTH EXTREME
63,51 m
BREADTH MOULDED
63,50 m
DEPTH
30,20 m
DRAUGHT
23,04 m
FREEBOARD
7.160,0 mm
LENGTH B/W PERPENDICULARS
328,00 m
LENGTH OVERALL
342,08 m
LENGTH REGISTERED
343,00 m
NET TONNAGE
61.796 tons
πηγή. vesseltracker (http://www.vesseltracker.com/en/Ships/Berge-Stahl-8420804.html)
στην ιταλία μην με ρωτήσετε όνομα και τέτοια δεν ξέρω :mrgreen:
σας την αφιερώνω στον TRAKMAN,ENG,MASTROPANAGO,NISSOS MYKONOS και σε όσους βάζουν απίστευτες φώτο στο θέμα και όχι μόνο
38657
σας την αφιερώνω στον TRAKMAN,ENG,MASTROPANAGO,NISSOS MYKONOS και σε όσους βάζουν απίστευτες φώτο στο θέμα και όχι μόνο
38657
Σ'ευχαριστώ πολύ Νικόλα!!! Ειναι υπέροχη!!!!;)
Παναγιώτης
10-05-2009, 23:35
38657
Πρέπει να είναι το με σημαία Πάναμα Bulk Trader πρώην Astra Sea γενικού φορτίου 9475 GT, με αριθμό IMO 7720087 διακιτικό κλήσης H3EK, περισσότερες πληροφορίες εδώ http://www.cdlive.lr.org/vesselstatus.asp?LRNO=7720087
Δύο μέρες, από την Παρασκεύη βρισκόταν φουνταρισμένο ανάμεσα Ζακύνθου και Κεφαλονιάς το γκαζάδικο της ARCADIA Aegean Blue. To πλοίο μάλλον είχε κάποια βλάβη.
Δύο μέρες, από την Παρασκεύη βρισκόταν φουνταρισμένο ανάμεσα Ζακύνθου και Κεφαλονιάς το γκαζάδικο της ARCADIA Aegean Blue. To πλοίο μάλλον είχε κάποια βλάβη.
ή δεν είχε ναύλο (το πιθανότερο).
Nissos Mykonos
11-05-2009, 13:28
38657
Πολύ όμορφη φωτογραφία Νικόλα!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!!
mastrokostas
11-05-2009, 19:03
"Μια νυχτα μεθυσμενη περνει αναποδες
ημερολογια καιει και πτυχια
το χαραμα μπαρκαρει σε πειρατικο
για τη ζωης του τη σκηνοθεσια.."
Αφιερωμενο για σενα φιλε μου.
Υ.Γ
Ας υπαρχει αυτη η απελευθερωση μεσα στο μυαλο μας καθε φορα που νιωθουμε under press..
Με εσκισες φιλε !
Ομως για να ανεβουμε φιλεμου, τι λες, το παρα κατω VLCC δεν ειναι οτι πρεπει για να μπαρκαρει ο φιλος μας ο Μαστροπαναγος...???
38784
Μου αρεσει απιστευτα να τον πειραζω!!
Παναγιώτης
12-05-2009, 01:07
Μια χαρά μου φαίνεται...;)
Το bulker Elene φουνταρισμένο στην ράδα της Χίου, Μάρτιος 2009
38895
Σκυροπούλα (της Eletson) στον Πειραιά, Μάιος 2007
38897
Ντιπ Μπλου της Marmaras στο Κάβο Ντόρο, Οκτώβριος 2005:
38905
Το bulk carrier Jimilta II στην Χίο, Ιούνιος 2006:
38906
ας βάλω και άλλο ένα από το Μπάρι :D
38945
mastropanagos
13-05-2009, 11:42
Ομως για να ανεβουμε φιλεμου, τι λες, το παρα κατω VLCC δεν ειναι οτι πρεπει για να μπαρκαρει ο φιλος μας ο Μαστροπαναγος...???
38784
Μου αρεσει απιστευτα να τον πειραζω!!
Ναι ναι με αυτο θα μπαρκαρει ο Μαστροπαναγος,μονο που αυτο θα ειναι το μεταφορικο μεσο μεχρι το VLCC...:p:p
Ένα Bulk Carrier (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentID=7217) που μου έστειλε προχθές ό Απόστολος (δική του η φωτογραφία), απο το Αλγέρι, και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας.
MASTROCHRISTOS
16-05-2009, 20:26
ωραιο η φωτογραφια σου!!!!
Να αφιερωσω και σε ολους τους Καραβοπληγεντες δυο φωτο απο μια αναχωρηση απο το Dubai.
Φωτο 1 - Το ενα απο τα δυπ ρυμουλκα πιανει πρυμα
39593
Φωτο 2 - Μια φωτο απο το E/R Skylight με ολο το μηχανοστασιο σε πληρη λειτουργια.
39594
Μια υπεροχη κουκλιτσα - ετων 17 - στο Puerto Barrios της Γουατεμαλας φορτωνωντας μπανανες.
40056
mastropanagos
19-05-2009, 23:54
Μια υπεροχη κουκλιτσα - ετων 17 - στο Puerto Barrios της Γουατεμαλας φορτωνωντας μπανανες.
40056
Και τι μπανανες ε,chiquita....:D:D
Και τι μπανανες ε,chiquita....:D:D
Που εισαι χαμενος εσυ?? Και λεω παει αυτος, θα μπαρκαρε σε κανενα πειρατικο μια νυχτα με φεγγαρι και δεν ειπε ουτε γεια???? :wink:
mastropanagos
19-05-2009, 23:59
Που εισαι χαμενος εσυ?? Και λεω παει αυτος, θα μπαρκαρε σε κανενα πειρατικο μια νυχτα με φεγγαρι και δεν ειπε ουτε γεια???? :wink:
Εχω μπαρκαρει σε ενα πειρατικο που λεγεται ΑΕΝ....:p
Και μια αφιερωση σε οσα απο τα παιδια βρισκονται σε διαγωνισμους στην ΑΕΝ Ασπροπυργου για Εμποροπλοιαρχων...
Να ξερετε τι σαν περιμενει μολις τελειωσετε με το καλο...;)
40065
40066
ChiefMate
20-05-2009, 08:48
[quote=Eng;207857]Και μια αφιερωση σε οσα απο τα παιδια βρισκονται σε διαγωνισμους στην ΑΕΝ Ασπροπυργου για Εμποροπλοιαρχων...
Να ξερετε τι σας περιμενει μολις τελειωσετε με το καλο...;)
Αγαπητε φιλε Eng πολυ ομορφες οι φωτο σου,απο την καθημερονοτητα σε ενα βαπορι...Αυτα ομως ειναι τα ευκολα,βαλε καμμια φωτο απο την Κινα με τα ψαραδικακια!Εκει ειναι τα ομορφα!
''''Τωρα εχεις ησυχια,παω για κατω...αμα χρειαστεις κατι παρε τηλεφωνο!:D'''
[quote=Eng;207857]
Αγαπητε φιλε Eng πολυ ομορφες οι φωτο σου,απο την καθημερονοτητα σε ενα βαπορι...Αυτα ομως ειναι τα ευκολα,βαλε καμμια φωτο απο την Κινα με τα ψαραδικακια!Εκει ειναι τα ομορφα!
''''Τωρα εχεις ησυχια,παω για κατω...αμα χρειαστεις κατι παρε τηλεφωνο!:D'''
Να πουμε δηλ. κατι απο Malacca Straight στη Συγκαμπουρη, νυχτα χωρις φεγγαρι με ενα Cape 220.000 ton DWT..??
Chief εισαι ακριβως στο νοημα!!
Να εισαι καλα!
mastropanagos
20-05-2009, 12:22
[quote=ChiefMate;207926]
Να πουμε δηλ. κατι απο Malacca Straight στη Συγκαμπουρη, νυχτα χωρις φεγγαρι με ενα Cape 220.000 ton DWT..??
Να εισαι καλα!
Νυχτα χωρις φεγγαρι και μπροστα σου μια μικρη πολη απο ψαραδικα,τα βυθισματα μικρα και να κανεις σλαλομ αναμεσα στους ψαραδες...:D
ChiefMate
20-05-2009, 12:45
[quote=ChiefMate;207926]
Να εισαι καλα!
Ωραια πραματα ειναι...
Τουλαχιστον εχει ενδιαφερον κ περναει κ η βαρδια.
Ειναι επικυνδινοι βεβαια εκει που κανει καθενας εκει περα τα δικα του.
Απο το στενο μεχρι το Maclesfiled Bank κ μετα απο την Taiwan eως το Βohai ειναι τα ζορια...
Υπομονη κ καλα ταξιδια σε οσους ειναι εκει!
andrew-seadoo
20-05-2009, 21:06
http://C:\Documents and Settings\ΑΝΔΡΕΑΣ\My Documents\My Pictures\Feb%2009%20ship%20naming%20ceremonies-2.jpg
Κατι που σιγουρα δεν εχετε την ευκαιρια να το δειτε απο κοντα και ελπιζω ποτε να μην τυχει να ειστε υπερβολικά κοντα...
Γιατι????
Ερματισμος Topside Tank σε εξελιξη.. (ίσα που προλαβα να βγω..)
40354
40355
ChiefMate
22-05-2009, 08:09
Κατι που σιγουρα δεν εχετε την ευκαιρια να το δειτε απο κοντα και ελπιζω ποτε να μην τυχει να ειστε υπερβολικά κοντα...
Γιατι????
Ερματισμος Topside Tank σε εξελιξη.. (ίσα που προλαβα να βγω..)
40354
40355
Φιλε μου Eng καλημερα!!!!
Εισαι σιγουρος πως προκειται για ερματισμο?
Εγω βλεπω τα νερα να κατεβαινουν απο πανω προς τα κατω κ νομιζω πως προκειται για αφερματισμο ετσι οπως φαινεται....
Αλλα η σκαλα ειναι στεγνη....
Για εξηγησε μας τι παιζει εδω...
Φιλε μου Eng καλημερα!!!!
Εισαι σιγουρος πως προκειται για ερματισμο?
Εγω βλεπω τα νερα να κατεβαινουν απο πανω προς τα κατω κ νομιζω πως προκειται για αφερματισμο ετσι οπως φαινεται....
Αλλα η σκαλα ειναι στεγνη....
Για εξηγησε μας τι παιζει εδω...
Να σου πω Chief, απλα στο συγκεκριμενο Bulker οι σωληνες του ballast περναν απο το deck και γεμιζουν το TST απο πάνω. Η εισοδος λοιπον βρισκεται μεσα στο TST και στους 30 ποντους απο το H.Coaming plate του TST.
ChiefMate
22-05-2009, 08:19
Να σου πω Chief, απλα στο συγκεκριμενο Bulker οι σωληνες του ballast περναν απο το deck και γεμιζουν το TST απο πάνω. Η εισοδος λοιπον βρισκεται μεσα στο TST και στους 30 ποντους απο το H.Coaming plate του TST.
Καταλαβα απολυτως...
Να υποθεσω πως προκειται για παλαιοτερης τεχνολογιας βαπορι ε?
Στο ξεσαβουρωμα τα TST δηλαδη εχουν Overboard κ εφευγαν κατευθειαν απο μεσα να υποθεσω ε?
Καταλαβα απολυτως...
Να υποθεσω πως προκειται για παλαιοτερης τεχνολογιας βαπορι ε?
Στο ξεσαβουρωμα τα TST δηλαδη εχουν Overboard κ εφευγαν κατευθειαν απο μεσα να υποθεσω ε?
Ακριβως ετσι ειναι Chief. Υπάρχει Overboard valve στο side shell στο κατω μέρος ή λεκανη που λεμε του TST. Το βαπορι ειναι 25ετιας Γιαπωνεζα. Στο link θα δεις καποιες φωτο του βαποριου καθως και το ballast contro panel και σιγουρα θα τα εχεις "πιασει" ολα!!
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=254&page=116
Πάντως TST και DBT μπαλασταρωνταν ξεχωριστα!
ChiefMate
22-05-2009, 08:28
Ακριβως ετσι ειναι Chief. Υπάρχει Overboard valve στο side shell στο κατω μέρος ή λεκανη που λεμε του TST. Το βαπορι ειναι 25ετιας Γιαπωνεζα. Στο link θα δεις καποιες φωτο του βαποριου καθως και το ballast contro panel και σιγουρα θα τα εχεις "πιασει" ολα!!
Πάντως TST και DBT μπαλασταρωνταν ξεχωριστα!
Ναι σωστα!
Τις ειχα δει αυτες τις φωτο...
Καλα ειναι, απο οτι παρατηρω εχεις κ την μια General Service πανω στην Ballast οποτε κανεις stripping απο εκει..
Βολικο ειναι!
Τι tonnage ειναι το βαπορι?
Επισης πως χωρουσατε σε αυτο το κομοδεσιο??????
Ναι σωστα!
Τις ειχα δει αυτες τις φωτο...
Καλα ειναι, απο οτι παρατηρω εχεις κ την μια General Service πανω στην Ballast οποτε κανεις stripping απο εκει..
Βολικο ειναι!
Τι tonnage ειναι το βαπορι?
Επισης πως χωρουσατε σε αυτο το κομοδεσιο??????
Panamax ειναι. Το καλο ηταν οτι μπορουσες να δουλεψεις οπως ειδες και τις 3 αντλιες για ερματισμο. Ξερεις ποιο ηταν το προβλημα μας για το stripping? Μια λεξη Αμαζονιος... Καταλαβαινεις τι γινονταν απο λασπη στα DBT.
Οσο για το κομοδεσιο..λες και ηταν container. Τι να σου πω... Απλα της υπομονης!
ChiefMate
22-05-2009, 08:40
Panamax ειναι. Το καλο ηταν οτι μπορουσες να δουλεψεις οπως ειδες και τις 3 αντλιες για ερματισμο. Ξερεις ποιο ηταν το προβλημα μας για το stripping? Μια λεξη Αμαζονιος... Καταλαβαινεις τι γινονταν απο λασπη στα DBT.
Οσο για το κομοδεσιο..λες και ηταν container. Τι να σου πω... Απλα της υπομονης!
Φανταζομαι!
Καλα ειναι τα panamax, αν κ εχω κανει μια φορα σαν ανθυποπλοιαρχος για 2 μηνες για επειγουσα σκαντζα,πιο βαρια απο τα Cape,αλλα εγω ειμαι φανατικος των Cape γιατι σε αυτα ξεκινησα..
Καλα ειναι!!!!!!!!!
Με μια μέρα καθυστέρση αφιερώνω στον καλό φίλο helatros68 για τα γεννέθλια του...
40555
hayabusa
24-05-2009, 19:57
πάρα πολύ καλή captain ;)
moutsokwstas
24-05-2009, 20:11
40569
το καλυψω 14 αν διακρινω καλα, καπου κοντα στο μπαρι διασχιζοντας την αδριατικη με κατευθυνση προς νοτο.
mike_rodos
24-05-2009, 20:41
Το ΕΒΙΑΣΕΜΕΝΤ Ι στο λιμάνι της Κώ, φωτογραφία πάνω από το blue star 1
40573
και το EVIA ISLAND ανοιχτά του λιμανιού της Κώ
40574
Να και το πρώτο μου καράβι.... ΟΡΕΣΤΙΑ, της Ανδριακής. 18 Μήνες μπάρκο μονοκόματο! Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε ;). Σ αυτήν την φωτιογραφία είμαι μέσα. Βαρύ βαπόρι αλλά σχολείο... Αφιερωμένη σε όλους τους πρωτόμπαρκους :D
40887
hayabusa
26-05-2009, 21:43
εισαι μέσα και έβγαλες τέτοια φωτό captain; δεν τολμώ να φνταστώ τι θα μας έδειχνες αν ήσουν κάπου έξω :D :lol:
Δοκιμάκι τότε .... :wink:
Να και το πρώτο μου καράβι.... ΟΡΕΣΤΙΑ, της Ανδριακής. 18 Μήνες μπάρκο μονοκόματο! Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε ;). Σ αυτήν την φωτιογραφία είμαι μέσα. Βαρύ βαπόρι αλλά σχολείο... Αφιερωμένη σε όλους τους πρωτόμπαρκους :D
40887
Καπτεν, Τζενεραλαδικο αλλα και ξυλαδικο ή κανω λαθος?
Πάντως απο τις καλυτερες αφιερωσεις στους πρωτομπαρκους γιατι πραγματικα εχουν ενα παραδειγμα για το πως ειναι η εξελιξη ενος Ναυτικου αλλά και Ανθρωπου, πραγμα σπανιο στο σημερινο κοσμο..
"..απ' το ποδοσταμο πηδανε ως τη γαλεττα"
Αφιερωμενο στον Καπετανιο μας!
41072
Ευχαριστώ για την αφίερωση Eng.. το προηγούμενο bulk carrier καθαρό αλλά και ξυλάδικο για logs (κορμούς). Το επόμενο ένα άτυχο πλοίο και ένα άδοξο μπάρκο αφού κλειστήκαμε στη Μπάσρα (Βασόρα) όταν άρχησε ο πόλεμος Ιράν Ιράκ. Ευτυχώς είμαστε όλοι καλά.... Περισσότερα στις ναυτικές ιστορίες εν ευθέτω χρόνο. Το ΑΝΔΡΟΣ της Ανδριακής.... μπιγάδικο κι αυτό αλλά ελαφρύτρερο απο το πρώτο. Ανθυποπλοίαρχος εδώ!!
Στους φανατικούς fan της ποντοπόρου
41073
Προσωπικα θα περιμενω να ακουσω ιστορια σου..! Οσο για το βαπορι, θα ηθελα να πω πως τοτε οι ναυτικοι θα επρεπε να ειναι καλοι Μαγκες στη δουλεια τους για να τα βγαζουν περα σμε μπιγαδικα βαπορια!! Ετσι και συνεβαινε προβλημα στη μπιγα σε εκφορτωση..θα ηταν φανταζομαι προβλημα!
Να εισαι καλα!!
BULKERMAN
27-05-2009, 23:04
Leo σε ευχαριστω πολυ για τις φωτο που ανεβαζεις!!πλοια που εππρεπε να σουν μαγκιορος ναυτικος για να δουλεψεις!
Ετσι και συνεβαινε προβλημα στη μπιγα σε εκφορτωση..θα ηταν φανταζομαι προβλημα!
Ένα μάτσο βίτζια και συρματοσχοινα ( γκάιδες, ποδάρια, αμερικάνες κτλ). Βέβαια στο πρόβλημα φανταζομαι θα είναι ποιο εύκολα απο το κρένι. Άντε να σου καεί κανένα βιντσι (μοτερ) σίγουρα θα έχεις να το αλλάξεις επιτόπου. Ενώ στο κρενι, ανεβα βρες το λυσε ανεβοκατεβασε τη σκάτζα του και αμα σου σπασει κανένα γρανάζι αντε λυνε/δενε. Βεβαια γυρνας το πλωριο ή πρυμιο κρενι (αναλογα) και δουλευει το αμπαρι ενω με τη μπίγα...
Πολύ ωραία :):). Και μιας και βλέπουμε βαπόρια σχολεία άλλων εποχών, μπίγες κτλ μήπως έχουμε και καμια φωτογραφία από βαπόρι αυτής της εποχής με ποντουνια (pontoons) στα καπάκια και μουσαμάδες? Να δούμε πως σφραγίζαν τότε τα αμπάρια και πως πλέκανε τους μουσαμάδες? Άλλη τέχνη και αυτή
mastrokostas
28-05-2009, 13:52
40887
Ευχαριστώ για την αφίερωση Eng.. το προηγούμενο bulk carrier καθαρό αλλά και ξυλάδικο για logs (κορμούς). Το επόμενο ένα άτυχο πλοίο και ένα άδοξο μπάρκο αφού κλειστήκαμε στη Μπάσρα (Βασόρα) όταν άρχησε ο πόλεμος Ιράν Ιράκ. Ευτυχώς είμαστε όλοι καλά.... Περισσότερα στις ναυτικές ιστορίες εν ευθέτω χρόνο. Το ΑΝΔΡΟΣ της Ανδριακής.... μπιγάδικο κι αυτό αλλά ελαφρύτρερο απο το πρώτο. Ανθυποπλοίαρχος εδώ!!
Στους φανατικούς fan της ποντοπόρου
41073
Κειμήλια αυτές οι φωτογραφίες φίλε μου Leo .και χρυσάφι οι αναμνήσεις . Άλλες εποχές . Ελπίζω να τις έβαλες στην gallery να μην χαθουν!!
Τα βαπόρια αυτά είχαν πάρα πολλά λεφτά για τους ηλεκτρολόγους ,οι οποίοι δεν έβγαιναν από το βαπόρι όταν δούλευαν τα βιτζια .Ήταν μόνιμα standby Προβλήματα πάρα πολλά ,και ιδίως όταν δούλευαν με DC ρεύμα .Για να ξεφορτώσει με τα βίτζια η να ξεφορτώσει έκανε και είκοσι μέρες στο λιμάνι ,ανάλογα το φορτίο .
Η σταδιοδρομία μου στην Ανδριακή τελειώνει εδώ. Αλεξάνδρεια, το πρώτο μου κρενάδικο και μεγαλύτερο πλοίο, 40άρι bulk carrier, που εδώ το βλέπουμε μπροστά στην όπερα του Sydney της Αυστραλίας. Η όπερα είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης μαζί με την γέφυρα (που βλέπουμε κάθε πρωτοχρονιά) στην πρώτη υποδοχή του καινούργιου χρόνου. Αυτή είναι φωτογραφία που αγόρασα (από ντόπιο φωτογράφο) σαν ενθύμιο απο την επίσκεψη μας στο Sydney.
Για όλους τους ποντοπόρους φίλους και ειδκά τους συναδέλφους και συμφορουμίτες helatros68, Natsios, bulkerman, Chief Mate
Κάθε καράβι και καϋμός
κάθε καϋμός και δάκρυ
κι είναι η ζωή του καθενός
θάλασσα διχως άκρη
41270
Παρα πολυ ωραια φωτο. Να σας περασω εγω ομως σε κατι πιο λεπτομερες..
Εχουμε λοιπον τα δυο συστηματα κλειδωματος των καπακιων και στη συνεχια το υδραυλικο συστημα ανυψωσης της ροδας του καπακιου και..τη ροδα.
41289
41290
41292
41293
moutsokwstas
29-05-2009, 20:31
41393
οτι συνελαβε ο φακος ενα πρωινο στην αδριατικη με πορεια προς το νοτο λιγο μετα το μπαρι για το εικονιζομενο πλοιο, το ονομα δεν μπορω να το διακρινω.
Παναγιώτης
29-05-2009, 21:01
Η σταδιοδρομία μου στην Ανδριακή τελειώνει εδώ. Αλεξάνδρεια, το πρώτο μου κρενάδικο και μεγαλύτερο πλοίο, 40άρι bulk carrier, που εδώ το βλέπουμε μπροστά στην όπερα του Sydney της Αυστραλίας. Η όπερα είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης μαζί με την γέφυρα (που βλέπουμε κάθε πρωτοχρονιά) στην πρώτη υποδοχή του καινούργιου χρόνου. Αυτή είναι φωτογραφία που αγόρασα (από ντόπιο φωτογράφο) σαν ενθύμιο απο την επίσκεψη μας στο Sydney.
Για όλους τους ποντοπόρους φίλους και ειδκά τους συναδέλφους και συμφορουμίτες helatros68, Natsios, bulkerman, Chief Mate
Κάθε καράβι και καϋμός
κάθε καϋμός και δάκρυ
κι είναι η ζωή του καθενός
θάλασσα διχως άκρη
41270
Καπετάνιε όπως είπε κι μαστρο Κώστας είναι κειμήλια αυτές οι φωτογραφίες και σε ευχαριστώ που τις μοιράζεσαι μαζί μας. Δεν είναι μόνο οι όμορφες φωτογραφίες αλλά και οι αναμνήσεις που φέρνουν και μας κάνον να τις ζούμε κι εμείς. Εμένα αυτή η φωτογραφία με ά;κανε να νιώσω λίγο από την αίσθηση της στιγμής που μπάινεις στο λιμάνι μετά από ένα ταξίδι σαν αυτό που φαίνεται εδώ (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentID=2514).
sylver23
29-05-2009, 23:26
Απο το Πέραμα σήμερα είδα απέναντι στην Σαλαμίνα το παρακάτω πλοίο.Αν και δεν είμαι σχετικός μου φαίνεται για παλιό σκαρι,σωστά?
41445
Παναγιώτης
30-05-2009, 22:32
Του 1982 σκαρί πρέπει να είναι, ψυγείο.
Naias II
31-05-2009, 15:04
Εδώ το δείχνει και το ais (http://www.marinetraffic.com/AIS/shipdetails.aspx?mmsi=354336000)
kardamyla_hios
31-05-2009, 15:36
Κλαησπέρα σε όλη την παρέα !
Δείτε τα στοιχεία του πλοίου μέσα από το Internet Ships Register.
Ε . Μ . Ψ .
Παναγιώτης
31-05-2009, 15:54
όλα τα στοιχέια του βαποριού που φωτογράφησε ο sylver...
Ευχριστούμε...
Δεν σας προλαβαινω.... Capten ευχαριστω για την αφιέρωση. Ιδιαίτερες οι φωτογραφιες σου όπως και τα πλοία που αποικονίζουν. Περιμένουμε να διαβάσουμε τις εμπειρίες σου απο εκέινα τα μπάρκα.;)
Eng, να συμπληρώσω? "συστηματα κλειδωματος των καπακιων" (γωστα ως quick acting cleats) και " υδραυλικο συστημα ανυψωσης της ροδας του καπακιου" (γνωστο ως hydraulic jack) για αυτους που μπορει να τα ακουσουν ετσι και να ψαχνονται (οπως και εγω κάποτε)
Παναγιώτη, απίστευτη η φωτογραφία σου. Δειχνει τις πραγματικές συνθηκες στη θάλασσα (γιατι όλο μπονάτσες βλεπουμε).
Sylver, πολύ ωραίο το ψυγείο. Μοιαζει με φορτηγοποστάλι.
Και απο εμένα ένα mini bulker που συνάντησαμε έξω απο την Κάρυστο
41757
Παναγιώτης
01-06-2009, 10:22
Παναγιώτη, απίστευτη η φωτογραφία σου. Δειχνει τις πραγματικές συνθηκες στη θάλασσα (γιατι όλο μπονάτσες βλεπουμε).
Ευχαριστώ αλλά αυτή η φωτγραφία (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentID=2514)είναι του καπτα Leo από τη γέφυρα του βαποριού που μας έδειξε εδώ να μπάινει στο λιμάνι του Σύδνευ.
Naias II
03-06-2009, 18:46
Τι βλέπουμε εδώ :rolleyes:
42183
Πηγή: Αρχείο φωτογραφιών από τόρρεντ
Μπορεί να φαναστεί κανείς τι κάνει αυτό το πλοίο εκεί? Τι έιναι?
andrew-seadoo
03-06-2009, 19:34
νομιζω πως αυτο ειναι απο ντουμπαι οταν εφτιαχναν κατι νησια στη θαλασα νομιζω ο κοσμος τα λενε.αν θυμαμαι καλα αυτο το καραβι πηγαινε και επερνε αμμο στα ανοιχτα και την εριχνε μετα στο σημειο που θελαν να φτιαξουν το νησακι
Naias II
03-06-2009, 20:50
Και το ωραίο είναι που είναι τόσο κοντά στη στεριά, τόσο μεγάλο καράβι το επέτρεψε το βύθισμα :confused:
Δεν είναι δα και λιμάνι σαν παραλία είναι
sylver23
03-06-2009, 20:53
Λογικα αμα οντως ισχυει αυτο που λέει ο φιλος μας πιο πανω οτι είνα στα τεχνητά νησια θα έχει αρκετό βάθος.Προφανώς ξεκινάνε και ριχνουν απο καποιο σημείο και πανε ολο και πιο πίσω.
andrew-seadoo
03-06-2009, 21:06
<ο κοσμος> που εφτιαξαν συγκριτικα με τα αλα που εφτιαξαν κατι φοινικεσ ειναι αρκετα πιο μεσα απο οτι βλεπω σε εικονες αρα δε θα ειχαν τετοθι προβλημα.ε και αν ειχαν μπορει να τα εκαναν ακομα πιο βαθια.αυτοι οτι φανταστεις μπορει να φτιαξουν και στη μεση του ινδικου αν γουσταρουν:-)
alkiviadis
03-06-2009, 21:14
<ο κοσμος> που εφτιαξαν συγκριτικα με τα αλα που εφτιαξαν κατι φοινικεσ ειναι αρκετα πιο μεσα απο οτι βλεπω σε εικονες αρα δε θα ειχαν τετοθι προβλημα.ε και αν ειχαν μπορει να τα εκαναν ακομα πιο βαθια.αυτοι οτι φανταστεις μπορει να φτιαξουν και στη μεση του ινδικου αν γουσταρουν:-)
Έχει πέσει τρελό χρήμα...Κάνουν ό,τι μα ό,τι μπορείς να φανταστείς...
Naias II
03-06-2009, 21:27
Λοιπόν αφού καταλάβαμε τι γίνεται στη φωτογραφία, έψαξα και βρήκα ένα φοβερό βιντεάκι που δείχνει αυτό ακριβώς που βλέπουμε στη φωτο. Μεταβείτε (επειδή υπάρχει ένα λινκ για όλα τα βίντεο στην ιστοσελίδα και όχι ξεχωριστό) στο πέμπτο βίντεο κατά σειρά με το όνομα Dredgings
Εδώ (http://www.theworld.ae/videoGallery.html)
sylver23
03-06-2009, 21:48
Βασικα δειτε και τα υπολοιπα βιντεο...Η γενικη ιδεα ειναι να σχηματιστει ο παγκοσμιος χαρτης..τρομερα πραγματα!Αυτο το δημιουργημα θα βρισκεται αναμεσα στα αλλα τεχνητα νησια που σχηματιζουν φοινικες
Στο δευτερο βιντεο καπου στην μεση δειχνει και την διαδικασια εικονικα
sylver23
03-06-2009, 22:00
Και μια φωτο απο το google earth οπως φαινεται τωρα απο τον δορυφορο-οι δυο φοινικες και ο ''κοσμος''
**θα θέλατε να ανοιγαμε ένα νέο θέμα γιατι το θεωρώ ενδιαφέρον?
42208
Αφού φθάσαμε σε μια γνώση του αντικειμένου και ακούστηκε η λέξη Dredgings = Εκβαθύνσεις θα πούμε ότι το πλοίο δεν είναι τίποτα αλλο, παρα μιά βυθκόρος, δράγα. Πλοίο ειδικής κατασκευής και αποστολής για εκβαθύνσεις. Χρησιμοποιείται για εκβαθύνσεις σε λιμάνια, ποτάμια κλπ Αυτή την λάσπη, άμμο που μαζεύει μαζί με τα νερά την απορρίπτει στη ξηρά όπως η φωτογραφία του φίλου Naias II ή στη βαθυά θάλασσα... Τέτοια πλοία έχει πολλά στην Βόρεια Ευρώπη και σε όσα μέρη έχουν πλεύσιμα ποτάμια και αβαθή νερά.
mastrokostas
03-06-2009, 22:13
**θα θέλατε να ανοιγαμε ένα νέο θέμα γιατι το θεωρώ ενδιαφέρον?
42208
Υπαρχει εδω ! (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=44750)
mastrokostas
03-06-2009, 22:16
παρα μιά βυθκόρος, δράγα. Πλοίο ειδικ΄λης κατασκευής και αποστολής γαι εκβαθύνσεις. Χρησιμοποιείται για εκβαθύνσεις σε λιμάνια, ποτάμια κλπ Αυτή την λάσπη, άμμο που μαζεύει μαζί με τα νερά την απορρίπτει στη ξηρά όπως η φωτογραφία του φίλου Naias II ή στη βαθυά θάλασσα....
Δραγα λέω συνήθως καμιά Ολλανδέζα που είναι δυο μετρά και καμιά εκατοστή κιλά !:lol::lol:
Δραγα λέω συνήθως καμιά Ολλανδέζα που είναι δυο μετρά και καμιά εκατοστή κιλά !:lol::lol:
(off topic) τα μπέρδεψες... φρεγάδα λέγεται αυτή ή νταρντάνα.
PiEpsilon
04-06-2009, 15:36
http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=42312&stc=1&d=1244122288
Εν πλω με προορισμό το Primorsk το Minerva Lisa (εικονίζεται η πλώρη κατόπιν χιονοθύελας)
ChiefMate
04-06-2009, 15:47
Etsi bravo paidia!!!
As peistrepsoume sto thema.....
Cpt_Kostas
04-06-2009, 21:26
To LNG NEO ENERGY του Τσακου
42329
Ενα πλοιο που δεν καταφερα να διακρινω το ονομα του στο στενο της Ροδου
Εν πλω με προορισμό το Primorsk το Minerva Lisa (εικονίζεται η πλώρη κατόπιν χιονοθύελας)
Fantastic!! Καλα απο την ομορφια της φωτο μπερδεψα και τη γλωσσα μου!! Υπεροχη...
kardamyla_hios
05-06-2009, 19:19
Ενα πλοιο που δεν καταφερα να διακρινω το ονομα του στο στενο της Ροδου
Καλησπέρα !
Πρέπει να είναι κάποιο Άλιος της Ceres - Bp Hellas.
Ε . Μ . Ψ .
Το tanker του Ομίλου Βαρδινογιάννη-Avin περιμένει στος Αγίους Θεοδώρους το 2005:
42616
Ένας τακτικός επισκέπτης, το bulkεράκι Sidercastor, στο Κάβο Ντόρο το 2005:
42617
Το feeder MSC Romania II στο Κάβο Ντόρο το 2006:
42622
from canada to japan
42645
κι όμως συμβαίνουν και αυτά (http://www.funnyvids.gr/naupigoi-gia-klamata/):p
Naias II
07-06-2009, 11:33
κι όμως συμβαίνουν και αυτά (http://www.funnyvids.gr/naupigoi-gia-klamata/):p
Το μεγαλείο της ναυπηγικής......:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
ChiefMate
09-06-2009, 11:46
Απο οτι βλεπω προκειται περι Ρωσων....
Αυτα κανει το πιοτο............!!!!!!!!!
για όσους γνωρίζουν .ορθοδρομία απο prince rupert to osaka.κάτω απ΄τα λεούτια.
43043
mastrokostas
09-06-2009, 19:37
για όσους γνωρίζουν .ορθοδρομία απο prince rupert to osaka.κάτω απ΄τα λεούτια.
Και απο θαλασσα ???????Διοτι ειναι πολυ ζορικα εκει πανω !
Και απο θαλασσα ???????Διοτι ειναι πολυ ζορικα εκει πανω !
ναί,πράγματι αλλά όταν περάσει όλα ξεχνιούνται .
mastropanagos
09-06-2009, 23:52
Συνηθως στις φωτο τα βλεπουμε απο πρυμα προς πλωρα,ας δουμε και απο πλωρα προς πρυμα...:D
43087
Από την ράδα της Σύρου, στην Αζόλυμνο, περιμένοντας για πετρέλευση. Η γυαλιστερή Maribella (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentID=8303)
BULKERMAN
10-06-2009, 08:29
Προερχομενη απο El Dekheila της Αιγυπτου.
Είδα την άφιξη της (απο νότια της Μυκόνου), άρα σωστός. Θα δούμε τώρα και την αναχώρηση της αφιερωμένη στον BULKERMAN. Βόσπορο μεριά??:D
43107
BULKERMAN
10-06-2009, 09:20
Είδα την άφιξη της (απο νότια της Μυκόνου), άρα σωστός. Θα δούμε τώρα και την αναχώρηση της αφιερωμένη στον BULKERMAN. Βόσπορο μεριά??:D
43107
πολυ ωραιες φωτο Leo!! και μιλαμε για Βαπορα Ιαπωνεζο!! απο οτι ειδα παει Ουκρανια στο Yuzny.
Ενας μικρούλης και συχνός επισκέπτης στο Βολο, Eviacement IV
Αφιερωμενο σε ολα τα.."κακά" παιδιά του Ναυτιλία!!
43215
Το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς αερίου LPG Μελίνα στον Σαρωνικό:
43281
Ένα bulkεράκι τουρκικής ιδιοκτησίας, το Garip στα νότια της Χίου το 2006:
43282
Ποιοτικός όπως πάντα με LPGάκια και Bulkerάκια ..:D
Ποιοτικός όπως πάντα με LPGάκια και Bulkerάκια ..:D
Ευχαριστώ πολύ. Το παλεύω. Λίγο νάχεις το νου σου, ιδιαίτερα όταν ταξιδεύεις μέρα και συναντάς αρκετά πλοία.
Ε, αν σαρέσουν κιόλας ακόμη καλύτερα.
Να δουμε και κατι διαφορετικο. Εκφορτωση σογιας. Η μπολντοζα μπαινει στο αμπάρι να κατεβασει το φορτιο που μενει ψηλα, εκει που η χουφτα δεν μπορει να το πιασει (κατω απο top side tanks κτλ)
43311
Φίλε Νatsios υπέροχη φωτο!
Και να συμπληρώσω μια από σπατσάρισμα εκφόρτωσης..τσιμέντου!!!
43352
Φίλε Νatsios υπέροχη φωτο!
43352
Τσιμεντο ε? Ενα βαπορι χαλια δηλαδη
Τσιμεντο ε? Ενα βαπορι χαλια δηλαδη
Αν εννοείς αυτό που εννοώ για τη λέξη χάλια τοτε θεωρώ πως η παρακάτω η φώτο ίσως σου λέει κάτι..
43355
Χαλια εννοω οτι με τη φορτοεκφορτωση τσιμεντου γινεται ολο το βαπορι γεματο τσιμεντο, που οσο και να πλενεις μενει, κολλαει, βουλώνει σεντινες κτλ, ενα ματσο χαλια. Σχετικα με τη φωτο, το παρατηρησα και στην προηγουμενη. Τι ειναι αυτες οι τρυπες στο stool? και το σκαλακι που παει?
Βγαινει πανω στην κουβερτα?
marios.sp
14-06-2009, 10:57
narova και olympic faith...http://syros-observer.aegean.gr/ais/showallphotos.aspx?mmsi=237263000
Naias II
14-06-2009, 17:51
Στις 12 Αυγούστου 2007 τo New Flame ελληνόκτητο bulker συγκρούστηκε με το δανέζικο tanker Torm Gertrude στα χωρικά ύδατα του Γιβραλτάρ. Το tanker γλίτωσε και το bulker διασώθηκε από την Tsavliris Salvage.
Παρακάτω μια όμορφη αλλά συγχρόνως λυπηρή εικόνα από widelec.org
43700
hayabusa
14-06-2009, 17:58
απίστευτη φωτογραφία φίλε Naias II, πραγματικά απίστευτη !!!
Η πρύμνη του River Elegance στο container terminal του Νέου Ικόνιου τον Απρίλιο του 2006:
43736
Ο Ψυγειοκαταψύκτης Kasuga Bay στο Αιγαίο τον Απρίλιο του 2007:
43738
Τα ψυγεία είναι πλοία ντελικάτα, με άψογες ναυπηγικές γραμμές και ταχύτητα, παραπάνω του λόγου το αληθές! Ευχαριστούμε :)
Το βαπόρι απ την Περσία.. Oops λάθος τραγούδι αν και ανάλογο φορτίο κουβαλούσε το Coral Sea το οποίο συνελήφθη στο Αίγιο όταν καθώς ξεφόρτωνε μπανάνες βρέθηκε και με κάμποση λευκή σκόνη. Το πλοίο έκατσε στο Αίγιο αρκετό καιρό και οι αξιωματικοί του είχαν μπόλικες περιπέτειες με τη δικαιοσύνη:
43760
Χαλια εννοω οτι με τη φορτοεκφορτωση τσιμεντου γινεται ολο το βαπορι γεματο τσιμεντο, που οσο και να πλενεις μενει, κολλαει, βουλώνει σεντινες κτλ, ενα ματσο χαλια. Σχετικα με τη φωτο, το παρατηρησα και στην προηγουμενη. Τι ειναι αυτες οι τρυπες στο stool? και το σκαλακι που παει?
Βγαινει πανω στην κουβερτα?
Από εδω έμπαινες μεσα στο stool. τρεια ακόμα σκαλοπάτια και έμπαινες με ανθρωποθυρίδα στο stool. Απο κεί μπορούσες - κατεβαίνοντας ξανά - να μπείς στη fire pump. Απίσης, να σημειώσω οτι το συγκεκριμένο αμπάρι ειναι το 4 δηλ. το ballast στα panamax. Επίσης πιο δεξιά μου - αν θυμάμαι καλα - ήταν και το water ingress του αμπαριού.
Nissos Mykonos
14-06-2009, 22:39
Δύο φωτογραφίες του M/T VENICE (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?contentid=1027) και του M/T OLINDA (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?contentid=8452) όταν έκαναν STS(Ship to Ship)αφιερωμένες στους Eng,Leo,Mastropanagos και mastrokostas...
43779
43781
Δύο φωτογραφίες του M/T VENICE (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?contentid=1027) και του M/T OLINDA (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?contentid=8452) όταν έκαναν STS(Ship to Ship)αφιερωμένες στους Eng,Leo,Mastropanagos και mastrokostas...
43779
43781
Ξερω γω ρε Γιαννάκη, τι να πω.. Ειναι απλά υπεροχες μιας και μου θυμίζουν μια παλιά οικογένεια, τη Cardiff (αχετα κι αν ημουν φορτηγατζης)!
Σ' ευχαριστω πολυ για τη σκεψη σου..
mastropanagos
15-06-2009, 01:42
43779
43781
Να μου επιτραπει η εκφραση,και γαμω τις φωτο....Να σαι καλα Γιαννακη,σ'ευχαριστω...
Naias II
15-06-2009, 11:04
43779
43781
Φοβερές φωτογραφίες :cool:
43779
43781
Θα παρατηρησεται στις εκπληκτικες φωτογραφιες του Γιαννακη οτι παρολο που ειναι δυο ιδιου τυπου δεξαμενοπλοια (διαφoρετικου μεγεθους) τα οποια μεταφερουν ιδιο φορτιο (αφου κανουν STS operation) εχουν διαφορες στην κουβερτα τους. Ετσι το ενα, εκτως των σωληνώσεων που τρεχουν στην κουβερτα, εχει επιπεδη κουβερτα ενω το άλλο οχι.
Θα παρατηρησεται στις εκπληκτικες φωτογραφιες του Γιαννακη οτι παρολο που ειναι δυο ιδιου τυπου δεξαμενοπλοια (διαφoρετικου μεγεθους) τα οποια μεταφερουν ιδιο φορτιο (αφου κανουν STS operation) εχουν διαφορες στην κουβερτα τους. Ετσι το ενα, εκτως των σωληνώσεων που τρεχουν στην κουβερτα, εχει επιπεδη κουβερτα ενω το άλλο οχι.
Ή πιο συγκεκριμενα το Venice έχει στη κουβερτα τα εγκαρσια ενισχυτικά καταστρώματος ή transverse deck girders. Ο λόγος που γίνεται αυτή η κατασκευή είναι για να μην υπάρχει φθορά από τα φορτία που κουβαλάει. Επίσης γίνεται καλύτερη συντήρηση (ματσακόνι, βάψιμο) και τέλος η επισκευή τoyw είναι αρκετα πιο ευκολη.
Βασικό μειονεκτημα...το Χαος!! Πραγματικά είναι πολυ δυσκολο να κινηθείς σε ενα τετοιο καταστρωμα.
Και ενώ είναι πολύ πιο ευκολή - οπως ανεφερα - η συντηρηση τους, το καταστρωμα από την αλλη πλευρα δεν συντηρητε τόσο εικανοποιητικά εξαιτίας του αρκετα περιορισμένου χωρου, από τις κατακρατήσεις νερου πλυσίματος αλλά και θαλασσινου νερου. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να υπάρχουν πάντα υπόνοιες fracture (καταστροφής) σε τυφλά σημεια (σημεια μεταξύ συγκολλησεων ελασματων καταστρωματος με απολύξεις των εγκαρσιων γκιρντερς και άλλα..).
Naias II
15-06-2009, 16:38
Για το παρακάτω περιστατικό γνωρίζουμε κάτι;
43858
Πηγή: widelec.org
Ή πιο συγκεκριμενα το Venice έχει στη κουβερτα τα εγκαρσια ενισχυτικά καταστρώματος ή transverse deck girders. Ο λόγος που γίνεται αυτή η κατασκευή είναι για να μην υπάρχει φθορά από τα φορτία που κουβαλάει. Επίσης γίνεται καλύτερη συντήρηση (ματσακόνι, βάψιμο) και τέλος η επισκευή τoyw είναι αρκετα πιο ευκολη.
Βασικό μειονεκτημα...το Χαος!! Πραγματικά είναι πολυ δυσκολο να κινηθείς σε ενα τετοιο καταστρωμα.
Και ενώ είναι πολύ πιο ευκολή - οπως ανεφερα - η συντηρηση τους, το καταστρωμα από την αλλη πλευρα δεν συντηρητε τόσο εικανοποιητικά εξαιτίας του αρκετα περιορισμένου χωρου, από τις κατακρατήσεις νερου πλυσίματος αλλά και θαλασσινου νερου. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να υπάρχουν πάντα υπόνοιες fracture (καταστροφής) σε τυφλά σημεια (σημεια μεταξύ συγκολλησεων ελασματων καταστρωματος με απολύξεις των εγκαρσιων γκιρντερς και άλλα..).
Ωραιος ο παιχτης!
mastrokostas
15-06-2009, 18:27
43779
43781
Αυτες ειναι φωτογραφειες ! Να σαι καλα Γιαννακη !
Μάλλον ξεφέυγουμε από το θέμα όσον αφορά τισ φωτογραφίες που ανεβάζουμε. Η προσάραξη ενός πλοίου ή η βύθιση δεν είναι φωτογραφίες που ανεβαίνουν εδώ. Υπάρχουν θέματα με ναυτικά ατυχήματα που θα έπρεπε να ανέβουν, δηλαδή εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/forumdisplay.php?f=108). Άρα λοιπόν αν δεν βρίσκετε την κατάλληλη ενότητα ή θέμα μπορείτε να μας ρωτάτε με ΠΜ, ώστε να μην βρισκόμαστε εκτός θέματος. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Τα off-topic θα μετφαρθούν στην ενότητα που προανέφερα για σχολιασμό εκεί.
Για να επιστρεψουμε στα βαπορια! Αφιερωμενη στο φίλο Natsios.
Απο την εκφόρτωση που λεγαμε...
43969
43972
43973
ChiefMate
16-06-2009, 08:38
[quote=Eng;217072]Φίλε Νatsios υπέροχη φωτο!
Φιλε μου Eng γιατι το εκανες αυτο???????
Αυτο το clinker δεν παιζεται με τιποτα...Πραγματικα μου ξυπνησες εφιαλτες....:lol:
Για να επιστρεψουμε στα βαπορια! Αφιερωμενη στο φίλο Natsios.
Απο την εκφόρτωση που λεγαμε...
43969
43972
43973
Ευχαριστω για την αφιερωση, αλλα μάλλον θα πρεπει να το βαλεις στην ενοτητα με τα τσιμεντόπλοια:lol:
Chief πως θα καθαρισουμε τωρα?
ChiefMate
16-06-2009, 14:24
Ευχαριστω για την αφιερωση, αλλα μάλλον θα πρεπει να το βαλεις στην ενοτητα με τα τσιμεντόπλοια:lol:
Chief πως θα καθαρισουμε τωρα
Πειτε του λοστρομου να ετοιμασει τα Χημικα,μασκες κ πομονα κ μανικες για να τραβαμε σεντινες εξω,σκουπες,μαπες κ ο Θεος βοηθος.....
με μπουνάτσα και μποφόρια
44866
44867
44868
44869
Naias II
20-06-2009, 18:36
......να με ψάχνουν τα βαπόρια. Στα λιμάνια όλης της γης, δύσης και ανατολής. Στα λιμάνια όλης της γης, μα ποτέ της γης αυτής :D
Naias II
21-06-2009, 14:32
Από ένα email που έλαβα
Gozde D ανοιχτα της Ροδου.
45371
45372
ChiefMate
23-06-2009, 14:18
Φορτωσαμε την σογια απο parana κ παμε για ευπωπη ή ασια?????????????
Φορτωσαμε την σογια απο parana κ παμε για ευπωπη ή ασια?????????????
Αν θυμαμε καλα που το ειχα δει στο ΑΙΣ ειχε περασει την Κωσταντινουπολη και πηγε κατα Οδησο μερια νομιζω,βεβαια εχει περασει καιρος απο τοτε,οι φωτογραφιες ειναι απο το περασμενο Πασχα.
To bulkεράκι Can Deval (μάλλον δύσκολο να το πεις ποντοπόρο, αλλά λόγω Τουρκικής σημαίας δεν ταιριάζει στο θέμα με τα Ελληνικά μότορσιπ) με φόντο την Κάρυστο, Ιούνιος 2006:
46280
Για τον φίλο helatros_68 που σήμερα γιορτάζει να τον ταξιδέψουμε στα κανάλια του Πόρτο Μαργκέρα (Βενετία)... Χρόνια Πολλά Παύλο!!
46439
Να επισυνάψουμε και μια κουρασμένη κοπέλια που ακόμα κρατιέται νέα!!!
46485
BULKERMAN
29-06-2009, 16:13
Να επισυνάψουμε και μια κουρασμένη κοπέλια που ακόμα κρατιέται νέα!!!
46485
Γιατι κουρασμενη φιλε Avagel?Βαπορι του 1997 δεν ειναι?
ωραια φωτο παντως!
Ναι, Κορεάτικη κατασκευή του 1997, κοντεύει όμως τα 13. Απλοϊκό καράβι και φιλόξενο.
Ναι, Κορεάτικη κατασκευή του 1997, κοντεύει όμως τα 13. Απλοϊκό καράβι και φιλόξενο.
Ε καλα, δεν την πηραν και τα χρονια...
Εχει ακομα....
ChiefMate
30-06-2009, 08:58
Μια χαρα κρατιεται το βαπορι!
Ιδιαιτερο βαπορι για εμενα...Πρωτη φορα Δοκιμος,πρωτη Ανθυποπλοιαρχος!
Συνολο 15 μηνες εκει μεσα!Κ με ωραια ταξιδακια!
Καλοταξιδη να ειναι....
Η γέφυρα μεταφέρθηκε στο σωστό θέμα δηλαδή εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=31861&page=9) :D
Παναγιώτης
30-06-2009, 12:10
Μια χαρα κρατιεται το βαπορι!
Ιδιαιτερο βαπορι για εμενα...Πρωτη φορα Δοκιμος,πρωτη Ανθυποπλοιαρχος!
Συνολο 15 μηνες εκει μεσα!Κ με ωραια ταξιδακια!
Καλοταξιδη να ειναι....
Αυτές είνα από τις πιο όμορφες στιγμές που έχω δε εδώ μέσα να βάζει κάποιος μια φωτογραφία ενός βαποριού και να είνα το βάπόρι που πρωτομπάρκαρε ο άλλος (με όσες αναμνήσεις φέρνει)...
Βασικά το πράγμα είναι πιο πολύπλοκο, έχουμε πρωτομπαρκάρει και οι δύο σε αυτό το βαπόρι.
ChiefMate
30-06-2009, 13:29
Βασικά το πράγμα είναι πιο πολύπλοκο, έχουμε πρωτομπαρκάρει και οι δύο σε αυτό το βαπόρι.
Χαχα!Ελα ντε!
Με μερικα χρονια διαφορα....
Αυτο αποδεικνυει οτι ολοι ειμαστε περαστικοι τελικα!
Nord Express (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentID=9140)
για τούς φίλους στη ραφήνα
46898
Αυτο να αφιερωθει παραυτα στον Chiefmate!!
Chief, την αποψη σου...
47017
ChiefMate
02-07-2009, 13:19
[quote=Eng;225890]Αυτο να αφιερωθει παραυτα στον Chiefmate!!
Chief, την αποψη σου...
Δεν πιστευω να εχεις σκοπο να με στειλεις εκει μεσα????
Κατεργο!!!!!
Θελουμε 3 ατομα επιπλεον μια αμμοβολη κ καμμια 25 τοννους αμμο για αρχη για να πιασουμε κουβερτα απο κολονακια κ να ερχομαστε πρυμα....
Ενδιαφερον ομως......
ChiefMate
02-07-2009, 13:21
Αλλα κατσε..
Βλεπω εκει στον ασσο κατι τσουβαλια...
Η αμμος ειναι?
Βλεπω πως ηταν προμελετημενο αυτο το βαπορακι για μενα.....
Αλλα κατσε..
Βλεπω εκει στον ασσο κατι τσουβαλια...
Η αμμος ειναι?
Βλεπω πως ηταν προμελετημενο αυτο το βαπορακι για μενα.....
Γεια σου ρε Chief!! Ετσι να σε χαιρομαι.. Αυτο μολις το ειδα το ονομασα Πλοιο Φαντασμα, δεν ξερω γιατι, ισως απο το γεγονος οτι παρεμενε εκει για 4 χρονια τωρα, και την νυχτα μονο ενα φως στο καταρτι (το πανω λευκο).
ChiefMate
02-07-2009, 13:53
Κοτερο!!!!
Να σου πω την αληθεια καθε βαπορι εχει την μαγεια του..
Το παλιο σε απασχολει συνεχως,σε αγανακτει μερικες φορες,άλλα χαιρεσαι οταν το βλεπεις να παιρνει αλλη οψη κ το αγαπας σαν παιδι σου...
Το καινουργιο απο την αλλη σε προκαλει να το διατηρησεις κ να διορθωσεις ατελειες που ετυχαν κ να το οργανωσεις...
Αρα οπως κ να εχει το μπαρκο ειναι ενδιαφερον αρκει να κανει κ κανα λογκαδο ταξιδακι για να τσουλαει ο καιρος....
Κοτερο!!!!
Να σου πω την αληθεια καθε βαπορι εχει την μαγεια του..
Το παλιο σε απασχολει συνεχως,σε αγανακτει μερικες φορες,άλλα χαιρεσαι οταν το βλεπεις να παιρνει αλλη οψη κ το αγαπας σαν παιδι σου...
Το καινουργιο απο την αλλη σε προκαλει να το διατηρησεις κ να διορθωσεις ατελειες που ετυχαν κ να το οργανωσεις...
Αρα οπως κ να εχει το μπαρκο ειναι ενδιαφερον αρκει να κανει κ κανα λογκαδο ταξιδακι για να τσουλαει ο καιρος....
Chief εισαι στο μυαλο μου, δες τις παρακατω φωτο και θα καταλαβεις.. Αυτο ηταν το καραβακι που ημουν τωρα. Liner Κουβα - Ν.Αμερικη (κυριως Ν.Ορλεανη).
Βεβαια να τις αφιερωσω σ'αυτους που τους φερνουν αναμνησεις....(σιγουρα παντως ενας ειναι ο Chief!)
47136
47137
47138
47139
47141
Chief εισαι στο μυαλο μου, δες τις παρακατω φωτο και θα καταλαβεις.. Αυτο ηταν το καραβακι που ημουν τωρα. Liner Κουβα - Ν.Αμερικη (κυριως Ν.Ορλεανη).
Βεβαια να τις αφιερωσω σ'αυτους που τους φερνουν αναμνησεις....(σιγουρα παντως ενας ειναι ο Chief!)
47136
47137
47138
47139
47141
Μπιγες και ποντουνια (pontoons) καργα. Πολυ ωραιες eng. Συνεχισε και με επομενες. Εχει ενδιαφερον αυτο το πλοιο
ChiefMate
02-07-2009, 14:24
Ωραια βαπορακια!
Δεν εχω κανει αλλα φανταζομαι τι ωραια που θα ειναι να εισαι στην γεφυρα κ να βαζεις φωνη του λοστρομου που ειναι πλωρα κ να σε ακουει!!!!!!!
Οκ αγαπητε μου φιλοι Natsios + Chiefmate..
Μια σειρα ακόμα απο φωτο για να ειστε οσο το δυνατον.."μέσα" στο βαπόρακι..
Φωτο 1. Μια εικονα απο F"cstle προς πρυμα μαζι με τους εργατες.
47151
Φωτο 2. Ο καθρευτης της πρυμνης
47152
Φωτο 3. Μια εικονα απο τους αλουεδες, ΠΡΟΣΟΧΗ ισχυει η κλασικη Σκαραμαγκιωτικη Εκφραση.."Τοιχο - Τοιχο" ;):D
47155
Φωτο 4. Ωρα για το μπανακι μας...Κοινοχρηστα!! Εδω δεν ξερω τι ισχυει....
47154
Φωτο 5. Το καλυτερο για το τελος....DBT's...εγω πάντως περασα και εχω και ολο το σκηνικο καρε-καρε...
47153
Ελπιζω να πηρατε μια εικονα αλλά εχουμε και αλλες....;)
τοιχο - τοιχο ?? Ειχαμε περιπετειες?:lol:
Όταν είμουν Ανθυποπλοίαρχος σε ενα βαπόρι μπιγάδικο, αλλά ελαφρύ, ο Γραμματικός μου έλεγε. " άμα γίνεις κι εσύ γραμματικός να πηγαίνες σε βαπόρια που δεν περισεύει τίποτα πάνω απο τα καπάκια των αμπαριών.."
Εννοούσε να μην έχουν μπίγες, κρένια κλπ. Αν έβλεπε αυτό το δάσος σίγουρα θα άλλαζε επάγελμα....
Βαρύ βαπόρι, για ναυτικούς με μπράτσα και .....!!!!!
Όταν είμουν Ανθυποπλοίαρχος σε ενα βαπόρι μπιγάδικο, αλλά ελαφρύ, ο Γραμματικός μου έλεγε. " άμα γίνεις κι εσύ γραμματικός να πηγαίνες σε βαπόρια που δεν περισεύει τίποτα πάνω απο τα καπάκια των αμπαριών.."
Εννοούσε να μην έχουν μπίγες, κρένια κλπ. Αν έβλεπε αυτό το δάσος σίγουρα θα άλλαζε επάγελμα....
Βαρύ βαπόρι, για ναυτικούς με μπράτσα και .....!!!!!
Captain, μου θυμησες ενα καπετανιος, ειχα την τύχη να δουλεψω μαζι του, ψημενο στη θαλασσα, βαρυ και με τα δυο χαρακτηριστικα των ναυτικων που αναφερεις που ελεγε αντιθετα οτι αυτα τα πλοια ειναι σχολεια και πρεπει να περασεις απο ενα για να παρεις το πτυχιο που δεν σου δινουν τα αλλα. Ωρα του καλη..
Οτι κι αν καβαλαω σουζα το κανω..
Αφιερωμενη στον Vortigern!!!
Καλός???
47425
47426
hayabusa
03-07-2009, 17:06
φίλε Eng μήπως θα μπορούσες να μας πεις που οφείλεται η συγκεκριμένη σούζα του Laki ; :D
Παναγιώτης
03-07-2009, 19:08
Ας με διορθώσουν οι καπεταναίοι αν κάνω κάπου λάθος*
Γιατί δεν έχει ούτε φορτίο ούτε έρμα (κοινώς σαβούρα και στα ...ελληνικά ballast;)) αφού το ακομοδέσιο και οι μηχανές είναι πρύμα κάθεται ...σούζα.
Είναι ξεσαβούρωτο περιμένοντας δεξαμενισμό Eng;
*είναι κι αυτό κάτι από τα στοιχεία του φόρουμ να moir;azetai κάποιος την άποψή του και μέσα από τα σχόλια των άλλων να διαπιστώνει αν κάτι είναi λάθος κάτι από αυτά που πιστεύει για σωστά
Ας με διορθώσουν οι καπεταναίοι αν κάνω κάπου λάθος*
Γιατί δεν έχει ούτε φορτίο ούτε έρμα (κοινώς σαβούρα και στα ...ελληνικά ballast;)) αφού το ακομοδέσιο και οι μηχανές είναι πρύμα κάθεται ...σούζα.
Είναι ξεσαβούρωτο περιμένοντας δεξαμενισμό Eng;
*είναι κι αυτό κάτι από τα στοιχεία του φόρουμ να moir;azetai κάποιος την άποψή του και μέσα από τα σχόλια των άλλων να διαπιστώνει αν κάτι είναi λάθος κάτι από αυτά που πιστεύει για σωστά
Παναγιώτη εισαι 95% μεσα, δεν περιμενουμε δεξαμενισμο απλά φόρτωση. Κατα τα άλλα είμαστε μπάλονι οπως συνηθιζουμε να λέμε. Αυτο - αν και δεν θα επιτρεπονταν σε καμια περιπτωση να γινει σε οποιοδηποτε άλλο (δες π.χ το πισω Handy max) γιατι θα υπηρχαν προβληματα με stresses που σε μεγαλα βαπορια θα μπορουσαν να το κοψουν, το συγκεκριμενο ειναι μικρουλι, μολις 8000τον. 3 αμπαρια και με το 2 να καταλαμβανει το 50% το μηκος φόρτωσεως. Οποτε οι κοπώσεις ειναι ανεκτες για την ασφάλεια του. Αυτο βεβαια το διαπιστωσα μετα την επιθεωρηση μου που ηταν σε αρκετα καλη κατασταση και χωρις κρακ παρακαλω. Βεβαια υπάρχει και αλλη μια λεπτομερια, η γραμμη της ballast ηταν λιγο μικρη φ100 οποτε καθυστερουσε να βγαλει το ερμα στον απαιτουμενο χρονο που διαρκει η φορτωση (μολις 8 ωρες για κομπλεταρισμα!!).
Αυτα. Hayabusaελπίζω να εισαι καλυμενος και συ!!
Πάντως Παναγιώτη μου αρεσε η παραπομπη του αστερισκου.. Δηλώνει πολλά..που μονο απο κοντα καλυτερα να λεγονται ;) !!
hayabusa
03-07-2009, 22:20
κλασσικά άψογος Eng, όπως και ο Παναγιώτης φυσικά ;)
κι άλλο ένα απ΄ το βορρά
47543
Το M/V Fenix στο ατο αγκυροβόλιο / καραντίνα του Μισσισσιππι.
47561
mastropanagos
06-07-2009, 15:31
Απο 9 ιουλιου και μετα θα βρισκομαι στο βαπορι της φωτο,Astro Lyra..Καλο καλοκαιρι σε ολους.....:):)
48007
48008
ΠΗΓΗ:www.shipspotting.com
alkiviadis
06-07-2009, 15:36
Απο 9 ιουλιου και μετα θα βρισκομαι στο βαπορι της φωτο,Astro Lyra..Καλο καλοκαιρι σε ολους.....:):)
48007
48008
ΠΗΓΗ:www.shipspotting.com (http://www.shipspotting.com)
Καλό ταξίδι να έχεις!!!
mastropanagos
06-07-2009, 15:37
Καλό ταξίδι να έχεις!!!
Να σαι καλα Αλκη,και εσυ καλα αποτελεσματα....
mastrokostas
06-07-2009, 15:39
Α ρε Μαστροπαναγο !!!το μηχανοστάσιο σε περιμένει !
Καλά ταξίδια να έχεις ,γαλήνιες θάλασσες , και με το καλό να γυρίσεις πίσω!!
Αστέρι είσαι μην φοβάσαι τίποτα !! ;)
mastropanagos
06-07-2009, 15:40
Α ρε Μαστροπαναγο !!!το μηχανοστάσιο σε περιμένει !
Καλά ταξίδια να έχεις ,γαλήνιες θάλασσες , και με το καλό να γυρίσεις πίσω!!
Αστέρι είσαι μην φοβάσαι τίποτα !! ;)
Γεια σου ρε Μαστροκωστα....Να εισαι καλα...:):)
Καλά ταξίδια Παναγιώτη..... Τα καλύτερα εύχομαι και καλή επάνοδο, γερός, δυαντός και με πολλές περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες... (α!!! και φωτογραφίες).
Maroulis Nikos
06-07-2009, 18:04
48007
48008
ΠΗΓΗ:www.shipspotting.com (http://www.shipspotting.com)
καλά ταξίδια να έχεις και από εμένα ;)
Που σε ρε παλιοπαιδο, αντε μας εκανες να χαρουμε και σημερα!!!
Ευχομαι παντα καλες και γαληνιες θαλασσες (αν και καμποσο κυμματακι κανει το ταξιδι ποιο..ενδιαφερον και προσφερει και καλες φωτο...;)).
Περιμενω έξοδο.....να το καψουμε...!
Παλιοναυτικατζα!!!!
Παναγιώτης
07-07-2009, 00:06
Καλά ταξίδια συνονόματε με το καλό να έρθεις και με πολλές φωτογραφίες...
mastrovasilis
07-07-2009, 05:35
Να σου ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου καλά ταξίδια και γαλήνιες θάλασσες Μαστροπανάγο..
mastropanagos
07-07-2009, 14:04
Σας ευχαριστω ολους...Καλο καλοκαιρι να εχετε....:D
ChiefMate
07-07-2009, 14:15
Μαστρο Παναγο καλα ταξιδια να εχεις παλικαρι μου κ ο Αγιος στην Πλωρη σας!
mastropanagos
07-07-2009, 14:24
Μαστρο Παναγο καλα ταξιδια να εχεις παλικαρι μου κ ο Αγιος στην Πλωρη σας!
Σ'ευχαριστω chief,να εισαι καλα...Καλα ταξιδια και σε εσενα...
marios.sp
07-07-2009, 18:20
Μαστρο-Παναγο καλο ταξιδι και καλες θαλασσες να εχεις!
MASTROCHRISTOS
07-07-2009, 23:49
καλα ταξιδια και καλες θαλασσες να εχεις αδερφε!
sylver23
08-07-2009, 00:47
Με την φώτο απο το MSC Nilgun (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentID=9339) (και ας είναι κοντεινερσιπ) σου εύχομαι και εγώ Παναγιώτη καλά ταξίδια και καλές θάλασσες και γρήγορα ξανά κοντά μας!
Nissos Mykonos
08-07-2009, 19:37
Παναγιώτη σου εύχομαι καλά ταξίδια και καλές θάλασσες και να επιστρέψεις γρήγορα κοντά μας(με πολλές φωτογραφίες φυσικά:-D)!
Καλό ταξίδι μεγάλε με γαλήνιες θάλασσες και με τον άγιο στην πλώρη σας και γρήγορα πίσω κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα