Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Εκπαίδευση - Σχολές Πλοιάρχων / Σχολές Μηχανικών (Συνθήκες/ Πληροφορίες)

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8]

ΔΟΚΙΟΣ
16-06-2010, 16:41
δεν χρειαζεται να περασεις απο πουθενα. απλα τον σεπτεμβριο θα πρεπει να πασ να κανεις εγγραφει στο εξαμηνο τιποτα αλλο. Αιτηση μεταγραφης θα κανεις οταν ξεκινησουν τα μαθηματα και στα μεσα οκτωμβρη 8α ωγουν τα αποτελεσματα.

apprentice off
17-06-2010, 12:13
καλησπερα σε ολους σας. θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθησει να βρω το προγρμαμα μαθηματων στις αεν αναλυτικα για καθε εξαμηνο αναφορικα μονο τα μαθηματα αν ειναι ευκολο!

ευχαριστω εκ των προτερων!

Roger Rabbit
17-06-2010, 13:59
19-3-2008

αν μου πεις οτι καθηγητρια στα ΝΗΟ Α ειναι η γνωστη θα τρελλαθω....

¶λλοι την αποκαλούν Τουτανχαμόν, άλλοι λένε ότι αντικατέστησε στον Μαγγελάνο όταν ήρθε στη σχολή!

Λογικά την ίδια λέμε!

ναι ναι καταλαβα

αυτη θελει με το (πολυ) γλυκο!
ισως επειδη ημουν γλυκο αγορι να μην με αφησε..!! χαχαχαχχα απιστευτο!!!

kai go eixa konsta kai an de eixa gidopoulo de tha xa perasei! h konsta tha mas afhne olous :P egrapsa arista sto gidopoulo sto telos kai to perasa! doksasi

:rolleyes:

Δώστε της σύνταξη ρε παιδιά, δεν πάει καλά η γυναίκα!
:D

filippos_
07-07-2010, 14:00
Παιδιά καλημέρα σας.Χθές έμαθα τα αποτελέσμτα μου από τις πανελλαδικές και ηταν ενα χάλι μάυρο,γιατί ούτε τα μισά δέν έπιασα(4173)για την ακρίβεια.Θέλω σας παρακαλώ πολυ να μου πείτε ποιά είναι η εναλλακτική μου λύση για να πάω στην σχολή Ασπροπύργου στην Αθήνα.Εχω αγχωθεί γιατί δέν ξέρω εαν θα καταφέρω το όνειρο μου να το κάνω πραγματικότητα...Παρακαλω βοηθήστε με.Σας ευχαριστώ

pagos
07-07-2010, 18:18
deleted.....

theodor1
09-07-2010, 19:08
Θεμα πτυχιακής για το λιμάνι του Πειραια, μπορει καποιος να με κατευθυνει για το που μπορω να βρω στοιχεια??? Ιντερνετ, βιβλια

Michael
09-07-2010, 23:37
Θεμα πτυχιακής για το λιμάνι του Πειραια, μπορει καποιος να με κατευθυνει για το που μπορω να βρω στοιχεια??? Ιντερνετ, βιβλια

Κατ' αρχήν είσαι σε λάθος θεματική ενότητα.
Επίσης, αν θυμάμαι καλά δεν έκανες μια πτυχιακή για σχετικά με ναυτιλία, λογιστική, φορολογία κλπ;

daimanissa....
10-07-2010, 15:32
Ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν αξιωματικοί και όσο πάνε τα χρόνια περισσότερα κορίτσια θα εισάγονται παρά αγόρια..
Γιαυτό και σύμφωνα με το marinews,αναζητούνται λύσεις για την ναυτική εκπαίδευση..:rolleyes:

Και που θα εισαγωνται γυναικες τι?? μονο στην σχολη θα τις βλεπεις.... Διοτι οι περισσοτερες ναυτιλιακες δεν παιρνουν γυναικες... Δεχονται γυναικες στη σχολη αλλα οι περισσοτερες πορτες για δουλεια ειναι κλειστες.... Η οι περισσοτερες ευελπιστουν να μπουν λιμενικο μετα τη σχολη...

προβληματισμενος
11-07-2010, 01:36
αμα μπω στην αεν πρεπει να διαγραφτω απο το ΑΕΙ που φοιτω;

panosL
11-07-2010, 12:19
.Εχω αγχωθεί γιατί δέν ξέρω εαν θα καταφέρω το όνειρο μου να το κάνω πραγματικότητα...
Αν όντως είναι το όνειρο σου θα το κάνεις πραγματικοτητα σε διαβεβαιώνω.Αν το ήθελες πραγματικα όμως,θα έπρεπε να πιάσεις κάποια μόρια παρπάνω.Μην έχετε ποτε τιποτα σιγουρο.Αλλα και σε διαφοερετικη περιπτωση,δεν χαθηκαν όλα,προσπαθεις και του χρονου.Τα παθηματα γίνονται μαθήματα.

panosL
11-07-2010, 12:22
αμα μπω στην αεν πρεπει να διαγραφτω απο το ΑΕΙ που φοιτω;
Ναι η προκυρηξη διευκρινίζει ξεκάθαρα πως δεν μπορείς να είσαι σε δυο σχολές ταυτοχρόνως..Τωρα αν εσύ θέλεις να το κάνεις για να διατηρήσεις τα ωφελη που έχεις σαν φοιτητής,θα το διακκινδυνεψεις,μπορει και να το ανακαλύψουν μπορεί και όχι.

προβληματισμενος
11-07-2010, 16:01
Ναι η προκυρηξη διευκρινίζει ξεκάθαρα πως δεν μπορείς να είσαι σε δυο σχολές ταυτοχρόνως..Τωρα αν εσύ θέλεις να το κάνεις για να διατηρήσεις τα ωφελη που έχεις σαν φοιτητής,θα το διακκινδυνεψεις,μπορει και να το ανακαλύψουν μπορεί και όχι.
απλως δεν θελω να χασω την σχολη μου αμα δεν μου αρεσει τελικα η αεν.σκεφτομουν να κανω το εκπαιδευτικο ταξιδι στο β εξαμηνο και αμα δεν μου αρεσει να γυρισω πισω στην σχολη μου.για αυτο δεν θελω να διαγραφτω.

theodor1
11-07-2010, 18:49
Κατ' αρχήν είσαι σε λάθος θεματική ενότητα.
Επίσης, αν θυμάμαι καλά δεν έκανες μια πτυχιακή για σχετικά με ναυτιλία, λογιστική, φορολογία κλπ;

Φιλε μου μενω εκπληκτος!!! Αυτο ισχυει που λες!!!! Εχω τελειωσει απο το ΤΕΙ κ η πτυχιακη που αναφερεσαι βαθμολογιθηκε με 9.85...

το θεμα που αναφερομαι ειναι για να βοηθησω μια φιλη η οποια ξερει οτι γνωριζω καποια πραγματα για το αντικειμενο... αλλα που πρεπει να το γράψω???

Michael
11-07-2010, 21:14
Φιλε μου μενω εκπληκτος!!! Αυτο ισχυει που λες!!!! Εχω τελειωσει απο το ΤΕΙ κ η πτυχιακη που αναφερεσαι βαθμολογιθηκε με 9.85...

το θεμα που αναφερομαι ειναι για να βοηθησω μια φιλη η οποια ξερει οτι γνωριζω καποια πραγματα για το αντικειμενο... αλλα που πρεπει να το γράψω???
Συγχαρητήρια για την πτυχιακή σου.

Η κατάλληλη θεματική ενότητα νομίζω πως είναι:
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=24785

Σχετικά δε με το λιμάνι του πειραιά χρήσιμo μπορεί να φανεί για αρχή το παρακάτω:
http://www.olp.gr/index_gr.html (η επίσημη ιστοσελίδα του ΟΛΠ)

A.Peggy
17-07-2010, 13:34
.................................................. .............................

Cpt_Kostas
26-07-2010, 18:03
Καλησπέρα μελλοντικοί συνάδελφοι!Ελπίζω να περάσω Πλοιάρχων ΑΕΝ Κρήτης ή Μηχανιώνας .Έχοντας διαβάσει τα σχόλια σας για τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στη σχολή πληροφορήστε με αν υπάρχουν βιβλιοθήκες όπου μπορούμε να διαβάζουμε και κάτι πιο πρακτικό υπάρχουν πλυντήρια ρούχων ή υπάρχουν ιδιωτικά πλυντήρα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
Ευχαριστώ!
Στην ΑΕΝ Μακεδονιας φιλε/η μου υπαρχει βιβλιοθηκη, που για να πας πρεπει να εχει να εχεις θειο τον διοικητη η κατι παρομοιο. Εχει απαρχαιωμενα βιβλια, και κάποια περιοδικά. Το μονο που αξίζει είναι το αρχείο με όλες τις πτυχιακές. Απο πλυντηρια υπάρχουν 2 για όλους τους σπουδαστες εσωτερικης φοίτησης (ανδρες). Η χρήση τους ειναι δωρεαν αρκει να εχεις απορυπαντικο, και να μην αφησεις τα ρουχα σ οταν τελειωσει η πλυση.

A.Peggy
27-07-2010, 12:37
Στην ΑΕΝ Μακεδονιας φιλε/η μου υπαρχει βιβλιοθηκη, που για να πας πρεπει να εχει να εχεις θειο τον διοικητη η κατι παρομοιο. Εχει απαρχαιωμενα βιβλια, και κάποια περιοδικά. Το μονο που αξίζει είναι το αρχείο με όλες τις πτυχιακές. Απο πλυντηρια υπάρχουν 2 για όλους τους σπουδαστες εσωτερικης φοίτησης (ανδρες). Η χρήση τους ειναι δωρεαν αρκει να εχεις απορυπαντικο, και να μην αφησεις τα ρουχα σ οταν τελειωσει η πλυση.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

steve
11-08-2010, 18:04
paidia me tis sxoles mixanikon ti pezete apo osa diavasa apogoiteytika den perimena oi efoplistes kai kirios to kratos na pesoune etsi oi sxoles se poiotita
to perivalon pou zoume pezi rolo sto poso apodidoume
kapioi mpori na milisete gia skliragogisi edo mexri kai stou agoudimou (pou kseroume gia ti karavia milame) eixa mia kali kampina kai oi sinthikes itan all ok

Den ksero ean to ksanalisate to thema ean nai parakalo opos anaferete ton arithmo selidas

eyxaristo ek ton proteron

klyrouxas
17-08-2010, 00:13
Ρε παιδια μηπως ξερει κανεις εαν εχει βγει το προγραμμα τις εξεταστικης του Σεμπτεμβριου των μηχανικων? Εαν ναι θα ηθελα να μαθω ποτε γραφουμε θερμοδυναμικη , ηλεκτρικες μηχανες β , μεταλογνωσια .

pipis mag
05-09-2010, 23:26
φίλε το πυθανοτερο ειναι να μπεισ.
εγω μολισ γυρισα απο το προτο μπαρκο και ειμαι στην σχολι τησ πρεβεζασ και εγω με καπου τοσο μπηκα περσι.

pipis mag
05-09-2010, 23:29
απαγορευεται να εισαι κ σ αλλη σχολη κ στν αεν απο οτι ξερω.

nkr
06-09-2010, 09:39
Καλημερα παιδια,ειμαι τριτη λυκειου και θα ηθελα να δηλωσω φετος αεν ποια αεν προτεινετε ειμαι μεταξυ της Κρητης και της Συρου.Επισης απο τι εξετασεις περναμε?
Σας ευχαριστω εκ των προτερον.

προβληματισμενος
07-09-2010, 00:50
φίλε το πυθανοτερο ειναι να μπεισ.
εγω μολισ γυρισα απο το προτο μπαρκο και ειμαι στην σχολι τησ πρεβεζασ και εγω με καπου τοσο μπηκα περσι.
πως ηταν η εμπειρια του πρωτου μπαρκου;:cool:

b'dokimos
14-09-2010, 18:44
sorry magkes pou eimai ektos topic alla dn mporousa na brw pouthena to swsto topic...
eimoun (gt emeina apo apousies) spoudastis sto d' examino ston aspropirgo kai psaxnw apo to kalokairi na brw karavi na figw... distixws exw faei porta apo pantou... ean mporeite na boithisete tha to ektimisw afantasta....

haytek
15-09-2010, 13:12
sorry magkes pou eimai ektos topic alla dn mporousa na brw pouthena to swsto topic...
eimoun (gt emeina apo apousies) spoudastis sto d' examino ston aspropirgo kai psaxnw apo to kalokairi na brw karavi na figw... distixws exw faei porta apo pantou... ean mporeite na boithisete tha to ektimisw afantasta....

Στην ΠΕΠΕΝ(ή ΠΕΜΕΝ εξαρτάται από τι ειδικότητα έχεις) πήγες? Αν δεν πήγες,πήγαινε καθώς πήγαινε και στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών!

newsman
16-09-2010, 12:16
συνάδελφοι ναυτεργάτες....έχει ακούσει κανείς πότε ξεκινάει η σχολή?1η οκτώμβρη ή 4?

steve
18-09-2010, 17:26
file nkr pigeno naytiko likeio kai ta gnorizo poli kala ta pragmata otan paris me to kalo to mixanografiko sta xeria sou (kai mou ) tha exeis dio dinatotites AEN pliarxon kai AEN mixanikon meta to ypourgio apofasizi analoga ton morion sou pou tha se stili meta ean epithimis mporis na dilosis metagrafi vasis den anakinononte gia tin kathe sxoli alla sto sinolo tous

alkiviadis
21-09-2010, 19:18
συνάδελφοι ναυτεργάτες....έχει ακούσει κανείς πότε ξεκινάει η σχολή?1η οκτώμβρη ή 4?
1 Οκτωβρίου ρώτησα σήμερα στην σχολή που πήγα για το ΚΕΠ

Dark_kronos
27-09-2010, 06:08
Καθως συνιδητοποιω οτι περνουν οι μερες και σε λιγες μερες θα ειμαι μεσα σε καπια απο τις σχολες, θελω να ρωτισω καπια πραγματα.

Καταρχην, λογο του οτι δεν υπαρχει ο χρονος να βρω σπιτι, αφου μας ενημερωνουν πολυ νωρις οπως ειδαμε, αναγκαστικα αρχικα (αν οχι για παντα) θα μεινω μεσα στην σχολη.
Μεσα στις σχολες λοιπον, ποσο "χορο" εχει ο καθενας; Εχουμε πχ ο καθενας καπιο ντουλαπι για τα ρουχα και τα προσωπικα του αντικειμενα; Και αν ναι, τι μεγεθους περιπου;
Μεσα στην σχολη φοραμε στολη αγκαριας η τα δικα μας ρουχα; Και αν φοραμε στολη αγκαριας ποτε και απο που θα την βρουμε; (απο οτι καταλαβα δεν μας την δινει η σχολη...)
Επειδη εχω ακουσει διαφορα, περα απο τα μαθηματα, ισχυει οτι εχει αναγκαστικα καπια ωρα διαβασμα στην βιβλιοθηκη; Γενικα ειμαστε ελευθερει να μπαινουμε και να βγαινουμε απο την σχολη οποτε θελουμε, η εχει μερες και ωρες εξοδου οπως στις στρατιωτικες;
Προσβαση στο internet εχουμε; Μπορω δλδ να παρω μαζι μου το λαπτοπ μου και να μπαινω χαλαρα στον ελευθερο χρονο, η καλητερα να το ξεχασω;
Αν μενω μεσα στην σχολη, εχω την ελευθερια σ/κ να μεινω εξω, η αναγκαστικα πρεπει να κοιμιθω μεσα; Και καθημερινες υπαρχει η ιδια δυνατοτιτα; Οπως επισης αν ειμαι εξωτερικος, υπαρχει η δυνατοτιτα καπια στιγμη για καπιων λογο να μεινω μεσα στην σχολη;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Sizor
27-09-2010, 09:11
Καθως συνιδητοποιω οτι περνουν οι μερες και σε λιγες μερες θα ειμαι μεσα σε καπια απο τις σχολες, θελω να ρωτισω καπια πραγματα.

Καταρχην, λογο του οτι δεν υπαρχει ο χρονος να βρω σπιτι, αφου μας ενημερωνουν πολυ νωρις οπως ειδαμε, αναγκαστικα αρχικα (αν οχι για παντα) θα μεινω μεσα στην σχολη.
Μεσα στις σχολες λοιπον, ποσο "χορο" εχει ο καθενας; Εχουμε πχ ο καθενας καπιο ντουλαπι για τα ρουχα και τα προσωπικα του αντικειμενα; Και αν ναι, τι μεγεθους περιπου;
Μεσα στην σχολη φοραμε στολη αγκαριας η τα δικα μας ρουχα; Και αν φοραμε στολη αγκαριας ποτε και απο που θα την βρουμε; (απο οτι καταλαβα δεν μας την δινει η σχολη...)
Επειδη εχω ακουσει διαφορα, περα απο τα μαθηματα, ισχυει οτι εχει αναγκαστικα καπια ωρα διαβασμα στην βιβλιοθηκη; Γενικα ειμαστε ελευθερει να μπαινουμε και να βγαινουμε απο την σχολη οποτε θελουμε, η εχει μερες και ωρες εξοδου οπως στις στρατιωτικες;
Προσβαση στο internet εχουμε; Μπορω δλδ να παρω μαζι μου το λαπτοπ μου και να μπαινω χαλαρα στον ελευθερο χρονο, η καλητερα να το ξεχασω;
Αν μενω μεσα στην σχολη, εχω την ελευθερια σ/κ να μεινω εξω, η αναγκαστικα πρεπει να κοιμιθω μεσα; Και καθημερινες υπαρχει η ιδια δυνατοτιτα; Οπως επισης αν ειμαι εξωτερικος, υπαρχει η δυνατοτιτα καπια στιγμη για καπιων λογο να μεινω μεσα στην σχολη;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Έχει ο καθένας από ένα κρεβάτι και ένα ντουλάπι για τα προσωπικά του αντικείμενα.Αρκετά μεγάλο μην ανησυχείς.Το μονο που θα χρειαστείς εσύ όσον αφορά αυτό το θέμα είναι ένα λουκέτο για να το ασφαλίσεις,σεντόνια,κουβέρτα και ένα μαξιλάρι.
Η μηχανικοί έχουν φόρμα εργασίας για κάποια μαθήματα,δεν γνωρίζω από που την περνούν αλλα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν την δίνει η σχολη.

Όσον αφορά το υποχρεωτικό διάβασμα,σε τέτοιου είδους θέματα η κάθε σχολη είναι διαφορετική.Στην Μακεδονίας που είμαι εγώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο,απλά δίνονται κάποιες αίθουσες στους σπουδαστές για να μπορούν να διαβάσουν μιας και η βιβλιοθήκη δεν χρησιμοποιείτε για αυτό τον λόγο ενώ στον θάλαμο είναι πρακτικά αδύνατο να αποστηθίσεις έστω και το όνομα σου.Έχω ακούσει από άτομα που ήρθαν με μεταγραφή πως ισχύει αυτό όπως και αλλα, πχ αγοράζουνε στολές για την πρώτη μέρα στη σχολη.
Ως εσώκλειστος,έξοδο έχεις κάθε τεταρτη,παρασκευή και σαββατοκύριακο.
Ως εξωτερικός δεν μπορείς να κοιμηθείς μέσα (Εκτος των άλλων σπανια θα υπάρξει κρεβάτι μέσα στο εξάμηνο).

Τέλος όσον αφορά το internet,υπάρχουν 2 ασύρματες συνδέσεις,στην μια είναι πρακτικά αδύνατο να μπεις έστω και στο google μιας και όταν είναι ανοιχτή μπαίνουν όλοι οι σπουδαστές και η άλλη είναι των λιμενικών από όσο ξέρω,μονίμως κλειδωμένη.

Αυτά όσον αφορά την μηχανιώνα και από όσο ακούω πάνω κάτω είναι τα ίδια σε όλες τις σχολες(εκτος της κρήτης που λένε πως είναι η καλύτερη για εσωτερική φοίτηση.Ανακαινισμένη με θαλάμους των 4 ατόμων και όχι 8+)

Dark_kronos
27-09-2010, 16:12
Έχει ο καθένας από ένα κρεβάτι και ένα ντουλάπι για τα προσωπικά του αντικείμενα.Αρκετά μεγάλο μην ανησυχείς.Το μονο που θα χρειαστείς εσύ όσον αφορά αυτό το θέμα είναι ένα λουκέτο για να το ασφαλίσεις,σεντόνια,κουβέρτα και ένα μαξιλάρι.
Η μηχανικοί έχουν φόρμα εργασίας για κάποια μαθήματα,δεν γνωρίζω από που την περνούν αλλα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν την δίνει η σχολη.

Όσον αφορά το υποχρεωτικό διάβασμα,σε τέτοιου είδους θέματα η κάθε σχολη είναι διαφορετική.Στην Μακεδονίας που είμαι εγώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο,απλά δίνονται κάποιες αίθουσες στους σπουδαστές για να μπορούν να διαβάσουν μιας και η βιβλιοθήκη δεν χρησιμοποιείτε για αυτό τον λόγο ενώ στον θάλαμο είναι πρακτικά αδύνατο να αποστηθίσεις έστω και το όνομα σου.Έχω ακούσει από άτομα που ήρθαν με μεταγραφή πως ισχύει αυτό όπως και αλλα, πχ αγοράζουνε στολές για την πρώτη μέρα στη σχολη.
Ως εσώκλειστος,έξοδο έχεις κάθε τεταρτη,παρασκευή και σαββατοκύριακο.
Ως εξωτερικός δεν μπορείς να κοιμηθείς μέσα (Εκτος των άλλων σπανια θα υπάρξει κρεβάτι μέσα στο εξάμηνο).

Τέλος όσον αφορά το internet,υπάρχουν 2 ασύρματες συνδέσεις,στην μια είναι πρακτικά αδύνατο να μπεις έστω και στο google μιας και όταν είναι ανοιχτή μπαίνουν όλοι οι σπουδαστές και η άλλη είναι των λιμενικών από όσο ξέρω,μονίμως κλειδωμένη.

Αυτά όσον αφορά την μηχανιώνα και από όσο ακούω πάνω κάτω είναι τα ίδια σε όλες τις σχολες(εκτος της κρήτης που λένε πως είναι η καλύτερη για εσωτερική φοίτηση.Ανακαινισμένη με θαλάμους των 4 ατόμων και όχι 8+)

Πρωτα απο ολα σε ευχαριστω για τις απαντισεις!

Σεντονια κουβερτα και μαξιλαρι;...! Δλδ ειτε τα κουβαλαω απο ροδο (που δεν παιζει λογο ογκου αν μη τι αλλο...) ειτε ξεπαραδιαζομαι ε;

Οι πλοιαρχοι δλδ καθολη την διαρκεια και των μαθηματων, και τις μερας, φορανε πολιτκα ρουχα; Και δεν θα χρειαστει καθολου να εχω καπια στολη;

Εγω περασα κρητη, οποτε αν τυχων υπαρχει καπιος με εμπειρια απο κρητη θα ειμουν ευγνωμων για περισσοτερες πληροφοριες!
Σχετικα με την τοποθεσια και προσβασιμοτιτα της σχολης εχω ακουσει τα δυο ακρα, και θα ηθελα μια διασαφηνιση. Καπιοι μου ειπαν οτι ειναι πολυ μακρια και για να φτασεις πρεπει να παρεις λεωφοριο για καμποσα λεπτα, και μετα θα χρειαστεις και ταξι, και απο την αλλη οτι πας και με τα ποδια απο το λιμανι μεσα σε μερικα λεπτα... Αν τυχων δεν μεινω εσωκλειστος, θα ειναι ευκολο να πηγενοερχομαι καθε μερα;

Νικόλας
28-09-2010, 16:41
παιδιά θέλω να κάνω μια ερώτηση μια και στην σχολή δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σηκώσουν το τηλ
η σχολή της Πρέβεζας είναι μακρυά από το κέντρο της πόλης ?:confused:

Joyrider
28-09-2010, 17:53
παιδιά θέλω να κάνω μια ερώτηση μια και στην σχολή δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σηκώσουν το τηλ

Κανα τεταρτάκι με τα πόδια ;)

pipis mag
30-09-2010, 00:16

οχι φιλε δεν ειναι μακρια.
ειναι 5-10 λεπτα μ τ ποδια.

pipis mag
30-09-2010, 00:19

πως ηταν η εμπειρια του πρωτου μπαρκου;:cool:

μια χαρα ηταν.
θα πας και θα τα δεις.....................

fusi0n
01-10-2010, 22:52
να ρωτησω κατι;;;;

λες "Ως εσώκλειστος,έξοδο έχεις κάθε τεταρτη,παρασκευή και σαββατοκύριακο."

Δηλαδή γίνεται μάθημα κανονικά και τα σαββατοκυριακα;;;

Sizor
01-10-2010, 22:59
Όχι τα σαββατοκύριακα δεν γίνετε μάθημα.

fusi0n
01-10-2010, 23:01
κατι ακομα φιλε! σ/κ μπορουμε να λειπουμε ολη μέρα;;;

beholder_86
02-10-2010, 11:43
Γεια σας,
Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι καθεστώς ισχύει στις σχολές όσο αναφορά την εμφάνιση?
Έχω διαβάσει από άλλους ότι επιτρέπονται μακριά μαλλιά, γένια κτλ και από άλλους ότι όχι.
Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κοινή αντιμετώπιση στο ζήτημα, αλλά έγκειται στη "διακριτική ευκαιρία" του εκάστοτε διοικητή?
Και αν ναι τότε, την «εμφάνιση και την συμπεριφορά του μελλοντικού αξιωματικού» την αντιλαμβάνεται κάθε ένας με τον δικό του τρόπο?

Νικόλας
03-10-2010, 22:30
παιδιά και μια τελευταία ερώτηση !
με τις μεταγραφές τι παίζει ??μου είπαν ότι κάνουν κάπου 20 μέρες να βγούν αλλά λέει μπορεί και ποιο γρήγορα
βασικά είναι εύκολο λόγο τριτεκνίας να την πάρω η .....??

jim mech
06-10-2010, 09:14
μπορει καποιος να μας πει τι τετραδια κ γραφικα χρειαζομαστε οι πρωτοετεις μηχανικων??ειναι καλυτερα να κραταμε στοιχεια σε ντοσιεδες ή καθε μαθημα κ τετραδιο.θα βοηθησει οποια πληροφορια μου δωσετε.

unibomb
06-10-2010, 12:16
Παιδια με τους καθηγητες στην ΑΕΝ Ασπροπυργου τι γινεται;Ξερει καποιος;Υπαρχουν η θα χαθει το 6 μηνο;

condor
08-10-2010, 09:30
αμα δε χαθεί από τους καθηγητές ξεκίνηστε τις βόμβες! :D:D:D

unibomb
15-10-2010, 09:26
Παιδια ξερει κανεις ποτε θα δωσουν οι πρωτετεις εξεταση στη κολυμβυση.Ή μηπως θυμαται ποτε περιπου ειχαν δωσει τα προγηγουμενα ετη;Τωρα οκτωβριο ειναι;

newsman
16-10-2010, 13:58
Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν κάποιος 2ο ετής από Ασπρόπυργο επικοινωνούσε μαζί μου για κάποιες πληροφορίες

ευχαριστώ!

takaros
25-10-2010, 23:00
Οχι παντος ο Ασπροπυργος..... Μακριά.....

takaros
25-10-2010, 23:07
Οταν χανεις εξαμηνο δυο φορες συνεχομενα , δεν νομιζω να χεις την δυνατοτητα να ξανα εγραφεις...Η σκολη αν δεν εχεις αμαξι να πηγαινεις ειναι θανατος... Ειναι στην χειροτερη περιοχη που θα μπορουσε να υπαρξει...

Νικόλας
25-10-2010, 23:41
ρε παιδια είμαι σε λάθος θέμα το ξέρω αλλά αν ξέρει κανείς ας μου πεί
πόσο είναι το όριο των απούσιων ??

Harry14
25-10-2010, 23:59
Γιατι το λες αυτο;

Νικόλας
26-10-2010, 00:13
αν είναι κοντά στο σπίτι σου μια χαρά είναι !:mrgreen:

takaros
26-10-2010, 10:40
φιλε μου το οριο απουσιων ειναι 67!!!!!
Στις 68 αντε 69 πηγες σπιτακι σου!!!

takaros
26-10-2010, 10:50
Γιατι το λες αυτο;

Αποφοιτησα απο κει φιλε μου.... Για αυτο το λεω αυτο!!! Τι θες?? Υποδομες?? Τεχνολογια?? Καθαριοτητα??? Βιβλια?? Ελειψεις καθηγητων?? Μπορούσες να μεινεις μέσα?? οχι..!!!Υπηρξε εστια μέσα?? οχι!!! πολλα πολλα ακομα!!!

Harry14
26-10-2010, 14:32
Αποφοιτησα απο κει φιλε μου.... Για αυτο το λεω αυτο!!! Τι θες?? Υποδομες?? Τεχνολογια?? Καθαριοτητα??? Βιβλια?? Ελειψεις καθηγητων?? Μπορούσες να μεινεις μέσα?? οχι..!!!Υπηρξε εστια μέσα?? οχι!!! πολλα πολλα ακομα!!!

Για αυτο σε ρωταω επειδη δεν ξερουν ολοι τις συνθηκες σε καθε σχολη καλο ειναι οταν λεμε κατι να το αιτιολογουμε.

takaros
29-10-2010, 22:18
Χαίρεται παιδιά,
εγώ είμαι δεύτερος έτος Μηχανικός στην AEN Μακεδονίας.

Στο πρώτο έτος εμενα μέσα, η κατάσταση δεν ήταν και ότι το καλύτερο. Είναι όπως και στα πλοία, ανάλογος τι κόσμο θα πετύχεις στο δωμάτιο/πλοίο αντίστοιχα θα περνάς.
Στο δωμάτιο μου ήμασταν 8 άτομα, από τους 8 δεν ήταν και πολύ πρόθυμη να κάτσουν να διαβάσουν και η 8, μερική θυμόντουσαν στις 3 τα μεσάνυχτα πως γραφουν σε 5 ώρες διαγώνισμα/εξέτασης και άνοιγαν τέρμα το φως και καθόντουσαν και διαβάζανε... άλλη δεν είχαν καλές σχέσης με το μπάνιο και κάνανε μπάνιο 1-2 φορες την εβδομάδα (δηλαδή το σάββατο-κυριάκο που πηγαίνανε στο σπίτι τους) επειδή είτε ήταν βρομιάρηδες είτε σιχαινόντουσαν να πάνε στα κίνα μπάνια επίσης η ίδια κατάσταση και με τι τουαλέτα.
¶λλο πρόβλημα που αντιμετώπιζα ήταν το τσιγάρο, επειδή εγώ δε καπνίζω μου τι έδινε στα νεύρα ο καπνός, αλλα κάποια παιδιά θυμόντουσαν πως πρέπει να κάνουν τσιγάρο το βραδυ και σηκωνόντουσαν και καπνίζανε στο δωμάτιο...

Οι εγκατάστασης δεν είναι και ότι καλύτερο θα ήθελε ένας φοιτητής, αλλα σε γενικές γραμμές παλεύετε

Το φαγητό μερικές φορες ήταν καλο άλλες όχι. Για τι ποιότητα του φαγητού ας μη ανοίξουμε θέμα :P (από 3-4 έτος παιδιά έχω ακούσει πως υπάρχουν μόνιμη κάτοικοι ποντίκια και διαφορα έντομα στη κουζίνα :P) και όταν τελειωνε το εξάμηνο εγώ και άλλη 4 φιλί μου (1ο έτος) είχαμε ένα μικρό προβληματάκι με το στομάχι (Ελικοβακτηρίδιο, απτή μου είπε η γιατρός το κολλας από ράλλια φαγητά, μη καλά πλυμένα μαχαιρια/πιρούνια/κουταλια/δίσκους/ποτιρηα η από βρώμικες τουαλέτες/μπάνια, ιός είναι το Eληκοβακτιριδιο που σε χτυπα στο στομάχι)

Φέτος (2ο έτος) νοικιάζω έξω διαμέρισμα, αλλα παρα πολύ συμμαθητές μου συνεννοήθηκαν αυτή τι φορα και φτιάξανε δικό τους δωμάτιο με τα άτομα (αυτό επιτρέπεται, αλλα στο πρώτο έτος δε γνωρίζει κανένας κανέναν επόμενος μπαίνουμε τυχαία στα δωμάτια) για να ζήσουν όσο πιο ήσυχα και ωραία γίνετε.

Ότι απορία έχετε μπορώ να σας την λύσω σχετικά με την εσωτερική φοίτηση είτε γενικός με την AEN.

Δημοσθένης ;)

Καλά κοιμόσασταν και υπήρχαν άτομα που κάπνιζαν?? Απαράδεκτο… Δεν τους είπατε τίποτα??? Έλεος δηλαδή!!

newsman
06-11-2010, 11:33
παιδιά πήρα μεταγραφή για Ασπρόπυργο.Είμαι δευτεροετής.Σχετικά με το προγραμμά της σχολής και με το πως μπορώ να πάω στη σχολή με μεσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να με ενημερώσει κάποιος?

Νικόλας
06-11-2010, 12:49
βγήκαν οι μεταγγραφές ??

Νικόλας
06-11-2010, 12:53
παιδιά πήρα μεταγραφή για Ασπρόπυργο.Είμαι δευτεροετής.Σχετικά με το προγραμμά της σχολής και με το πως μπορώ να πάω στη σχολή με μεσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να με ενημερώσει κάποιος?
όπως είχε πει και η φανούλα σε άλλο θέμα ορίστε:D
από Πλατεία Κουμουνδούρου: Α16, Β16, Γ16
Από Αιγάλεω: στάση Εσταυρωμένος (έξω από το Μετρό): Α16, 866(από την πλευρά προς Αθήνα όμως λόγω του ότι κάνει τοπικό δρομολόγιο), και από τον Πειραιά: Πλατεία Καραϊσκάκη: 871, 845

CaptainVagelis
06-11-2010, 13:33
μήπως υπάρχουν ηλεκτρονικα τα βιβλία α' εξαμήνου για την σχολή πλοιάρχων? ναυτιλίας κλπ... αν γνωρίζει κανείς να μου στειλει links... ευχαριστώ...

takaros
06-11-2010, 17:32
μήπως υπάρχουν ηλεκτρονικα τα βιβλία α' εξαμήνου για την σχολή πλοιάρχων? ναυτιλίας κλπ... αν γνωρίζει κανείς να μου στειλει links... ευχαριστώ...

Ρε φίλε πλάκα μας κάνεις!!!??? Εδώ δεν έχει βιβλία και αυτά που έχει είναι γραμμένα πριν 20 χρόνια …

Harry14
06-11-2010, 19:32
Ρε φίλε πλάκα μας κάνεις!!!??? Εδώ δεν έχει βιβλία και αυτά που έχει είναι γραμμένα πριν 20 χρόνια …

Σε πληροφορω οτι τα βιβλια αυτα αν εννοεις του ιδρυματος ευγενιδου ειναι εξαιρετικα. Τουλαχιστον 3 που εχω για ρανταρ, ναυτικα ηελτρονικα και συστηματα αποτυπωσεως.
Φιλε CaptainVagelis θα σου ανεβασω εγω μερικα που εχω μονο στειλε μου ενα πμ αν δεν τα χω ανεβασει μεχρι αυριο γιατι θα το χω ξεχασει.

CaptainVagelis
06-11-2010, 22:18
γι 'αυτο το λεω ρε φιλε, επειδή τα βιβλία θα μας τα δώσουν του αγίου π..... ανήμερα... λέω μήπως τα έχει καποιος να τα ανεβάσει...

CaptainVagelis
06-11-2010, 22:19
Σε πληροφορω οτι τα βιβλια αυτα αν εννοεις του ιδρυματος ευγενιδου ειναι εξαιρετικα. Τουλαχιστον 3 που εχω για ρανταρ, ναυτικα ηελτρονικα και συστηματα αποτυπωσεως.
Φιλε CaptainVagelis θα σου ανεβασω εγω μερικα που εχω μονο στειλε μου ενα πμ αν δεν τα χω ανεβασει μεχρι αυριο γιατι θα το χω ξεχασει.
το link που μου έστειλες έχει error :/ ευχαριστώ πάντως...

Harry14
06-11-2010, 22:25
Αυτο εδω ειναι το λινκ ( http://rapidshare.com/files/429276298/___________________________.rar)

Εμενα μου ανοιγει κανονικα.

Βεβαια δεν ξερω κατα ποσον αυτα τα βιβλια διδασκονται ακομα.

captarti
07-11-2010, 04:41
paidia edw einai ta vivlia...ta exw katevasei ola..axizei na ta exete se ilektroniki morfi kai na min kouvalate sto ploio oloklira vivlia...

http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=687&cnode=81 to link einai apo to eugenideio idryma.

kai auto http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=991&cnode=66

CaptainVagelis
07-11-2010, 07:53
paidia edw einai ta vivlia...ta exw katevasei ola..axizei na ta exete se ilektroniki morfi kai na min kouvalate sto ploio oloklira vivlia...

http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=687&cnode=81 to link einai apo to eugenideio idryma.

kai auto http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=991&cnode=66
να 'σαι καλά σ 'ευχαριστώ πολύ :)

CaptainVagelis
07-11-2010, 07:55
Αυτο εδω ειναι το λινκ ( http://rapidshare.com/files/429276298/___________________________.rar)

Εμενα μου ανοιγει κανονικα.

Βεβαια δεν ξερω κατα ποσον αυτα τα βιβλια διδασκονται ακομα.
''ERROR: Login failed. Account not validated.'' αυτό μου παρουσιάζει... ίσως χρειάζεται RapidPro account... anyway

newsman
07-11-2010, 08:35
βγήκαν οι μεταγγραφές ??

στην Κεφαλονιά βγήκαν τις ανακοίνωσαν την Παρασκευή το μεσημέρι.

capt. Jack Aubrey
08-11-2010, 14:27
Οταν ήμουν πρώτο έτος στην Πρέβεζα είμασταν 32 άτομα και οι 25 κάπνιζαν (εννοείτε μεσα στον θάλαμο)...τελικά το αρχισα και εγώ!

takaros
09-11-2010, 18:18

Φίλε όντως υπάρχουν τα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή και το link μου άνοιξε κανονικά.. Πολύ χρήσιμο για όταν φεύγεις ταξίδι η για ότι άλλη χρήση. Σε ευχαριστούμε.Πολύ χρήσιμη η πληροφορία

Νανα Αν
15-12-2010, 18:00

ΨΑΞΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ. ΤΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

unibomb
04-02-2011, 17:58
Καλησπερα παιδια.Γνωριζει κανεις αν γινεται και πως να βγαλει μηχανικος εμπορικου ναυτικου την αδεια ηλεκτροσυγκολλητη;

alkiviadis
04-02-2011, 18:10
Καλησπερα παιδια.Γνωριζει κανεις αν γινεται και πως να βγαλει μηχανικος εμπορικου ναυτικου την αδεια ηλεκτροσυγκολλητη;

Μπορείς να πας στην unitor που πληρώνοντας κάνεις μαθήματα και νομίζω πως σου δίνουν και πιστοποίηση..

alkiviadis
04-02-2011, 18:17

Σωστόοοοοοοςςςςς.......

unibomb
07-02-2011, 12:20
Μπορείς να πας στην unitor που πληρώνοντας κάνεις μαθήματα και νομίζω πως σου δίνουν και πιστοποίηση..

Ευχαριστω πολυ

CaptainVagelis
23-02-2011, 21:59
όσον αφορά τα μαθήματα στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, μπορεί να παραθέσει κάποιος το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων - βιβλίων σε κάθε εξάμηνο της σχολής; (για τους πλοιάρχους)

Alberto
09-04-2011, 10:42
Για πείτε ρε παληκαράδες στη Κρήτη πως είναι τα πράγματα...Υποδομές,καθηγητές,μαθήματα,όλα...Αναλύ τικα.¶κουσα οτι είναι ωραία και απο άποψη υποδομών και σκέφτομαι να δηλώσω εκεί,άλλωστε είναι και πανέμορφο νησί...
Επίσης είχα υπόψιν και ΑΕΝ Ύδρας.
Οπότε για Κρήτη και Ύδρα αν ξέρει κανείς κάτι να μου πει...κι αν δε θέλει να απαντήσει εδώ,ας στείλει ένα προσωπικό μήνυμα,δε δαγκώνουμε!:)

ChiefMate
13-04-2011, 10:47
File an thes na pas se AEN k na kaneis kariera Aksiomatikou EN tha prepei na matheis na feresai k na milas...
Anthrwpous pou exoun faei tin zwh tous k t xronia tous stis lamarines mesa mono 'kurious'' mporeis na tous les!
Oi palikarades den einai sta vaporia,einai sta gipeda k stis plateies...

Νικόλας
13-04-2011, 14:23
πως δηλαδή να τους αποκαλούμε ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ ? :roll:

Roger Rabbit
13-04-2011, 15:04
πως δηλαδή να τους αποκαλούμε ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ ? :roll:

........Ναι

Νικόλας
14-04-2011, 02:06
ο σωστός καπετάνιος δεν το ΕΠΙΒΑΛΕΙ αλλά το κερδίζει !
επείδη αν και πιτσιρικάς ακόμα έχω δει καπετάνιους η μάλλον κύριους πλοίαρχους(και οποιος καταλαβε καταλαβε :roll:)το μόνο που κέρδισαν είναι γυρνόντας την πλάτη τους να πέφτουν μπινελίκια.αν αυτό θέλετε και σεις σαν αυριανοί αξιωματικοί καλά κάνετε.αλλά να τα κρατάτε για σας !2011 έχουμε πάνε οι εποχές του 80-70
ΚΥΡΙΟΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ υπάρχουν πολλοί ΚΑΠΕΤΑΝΕΟΙ όμως...ελάχιστοι.και είναι αυτοί που δεν τρέχουν ούτε σε εξώφυλλα ούτε πουθενά.απλά κάνουν την δουλεία τους όμορφα και ωραία

Roger Rabbit
14-04-2011, 14:55
Εντάξει, κατάλαβα κατάλαβα :roll:
Κοίτα, μη λες πολλά λόγια και ας μη κάνουμε μεγάλες κουβέντες.
Όσον αφορά τους cptns το μόνο που μπορούμε να κρίνουμε είναι η συμπεριφορά τους στο κόσμο μέχρι εκεί.
Τις ικανότητες στη δουλεία τους τις κρίνουν άλλοι.-

Νικόλας
14-04-2011, 15:45
ούτε πολλά λόγια λέω ούτε μεγάλες κουβέντες.απλά αυτή είναι η αλήθεια !
και ικανός να είσαι αν τα δεν τα πας καλά με το πλήρωμα αργά η γρήγορα θα πας από κει που πήγαν και οι άλλοι
σε πολλά βαπόρια υπάρχουν πλοίαρχοι που νομίζουν ότι είναι στρατηγοί.όταν πέσει δοκιμος σε τέτοιον άστο καλύτερα....
ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί τα παρατάνε μετά το πρώτο μπάρκο τους

Roger Rabbit
14-04-2011, 15:47
¶λλο αυτό!
Ναι, συμφωνώ!

Που να δεις πρωτόμπαρκο ανθυποπλοίαρχο στρατηγό όπως μου έχουν πει!
Εκεί να δεις γέλιο!!

Νικόλας
14-04-2011, 16:48
καλα άλλο θέμα οι ανθ/χοι ''στρατηγοι''
νομίζουν ότι τους ΄΄ανήκει΄΄ το βαπόρι και κάνουν κουμάντο
τι να πεις....:D

Παναγιώτης
14-04-2011, 16:48
Πρώτα πρώτα πρ΄πει να ευχαριστήσω τον Chif Mate που παρόλο που έχει να φορτώσει ένα μπαλκ κάριερ στην Αυστραλία (και ότι τρέξιμο και κούραση για το γραμματικό συνεπάγεται αυτό...) αντί να ξεκουραστεί μας έδειξε ότι αν θέλει κάποιος να κάνει σταδιοδρομία στη θάλασσα πρ΄πει πρώτα πρώτα να έχει καλή συμπεριφορά και σεβασμό. Συμφωνώ μαζί του ότι δεν μπορεί κάποιος ξεκινά με το "για πείτε ρε παληκαράδες" απευθυνόμενος σε αυτούς που τους ζητά να τον βοηθήσουν και να τον συμβουλέψουν πριν ακόμα μπει στη Σχολή. Έτσι θα μιλά αυριο στο λοστρόμο και στους ναυτες του;

Ας κλείσουμε λίγο αυτό το κομμάτι εκτός θέματος θυμίζοντας λίγο τι λέει το ναυτικό δίκαιο για αυτό:

1. Ο Πλοίαρχος δίδει πάντοτε το παράδειγμα των ναυτικών αρετών, ήτοι της τιμής, της αξιοπρεπείας, της καλής συμπεριφοράς, της δικαιοσύνης της συνέσεως, της ετοιμότητος, της αποφαισιστικότητος, της αφοσιώσεως εις το καθήκον, του θάρρους και της αυτοθυσίας.
2. Ο Πλοίαρχος δέον όπως, επί ερωτημάτων ή αποριών επαγγελματικής φύσεως των αξιωματικών ή αποριών επαγγελματικής φύσεως των αξιωματικών καταστρώματος, αλλά και εξ ιδίας πρωτοβουλίας, επωφελήται οιασδήοτε παρουσιαζομένης καταλλήλου ευκαιρίας προς παροχήν εις αυτούς πάσης χρησίμου διευκρινίσεως η επεξηγήσεως δια την όσον ένεστι πληρεστέραν των επαγγελματικήν κατάρτισιν.

Νικόλας
14-04-2011, 17:38
το ναυτικό δίκαιο τα γράφει πάρα πολύ ωραία και ρόδινα
στα βαπόρια όμως...τα χαλάμε

Christos S.
20-02-2013, 10:38
Καλημέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του να υπάρχει επιτέλους ένα έγκυρο forum σε ότι έχει σχέση με τον Ναυτιλιακό κλάδο!

Άς μην μακρυγορώ όμως θα μπω κατευθείαν στο θέμα :

Η απορία μου είναι το αν ισχύει ακόμη η εσωτερική φοίτηση στις Σχολές ΑΕΝ (πλην της Σχολής του Ασπροπύργου και της Μηχανιώνας)?

Είμαι 24 και ενδιαφέρομαι απο του χρόνου να μπω είτε σε Σχολή Πλοιάρχων , είτε στην Μηχανικών αλλά με καίει το θέμα της εσωτερικής φοίτησης καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης σπιτιού έξω!

Θα σας ήμουν ευγνώμων εάν μου απαντούσατε!

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.

panosL
20-02-2013, 22:57
Όσο ξέρω ισχυει για τις σχολες εκτος ασπροπυργου..Δεν εχει αλλαξει κατι αν ειχε θα το ειχαμε μαθει ελπιζω....

Christos S.
21-02-2013, 12:30
Όσο ξέρω ισχυει για τις σχολες εκτος ασπροπυργου..Δεν εχει αλλαξει κατι αν ειχε θα το ειχαμε μαθει ελπιζω....

Καλησπέρα αδερφέ και σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Άρα ισχύει ότι ίσχυε? Δηλαδή υπάρχει ακόμη η εσωτερική φοίτηση?

Παιδιά όποιος ξέρει στα σίγουρα ας μου απαντήσει γιατί με "καίει" πολύ το θέμα.

Και πάλι σας ευχαριστώ!

Vasilis-Eng
21-02-2013, 18:59
Καλησπέρα αδερφέ και σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Άρα ισχύει ότι ίσχυε? Δηλαδή υπάρχει ακόμη η εσωτερική φοίτηση?

Παιδιά όποιος ξέρει στα σίγουρα ας μου απαντήσει γιατί με "καίει" πολύ το θέμα.

Και πάλι σας ευχαριστώ!

Ναι ισχύει κανονικά..Ψάξε να δεις καλύτερα για Ασπρόπυργο και Μηχανιώνα γιατί εκεί υπήρχαν τα περισσότερα προβλήματα,αλλά στις υπόλοιπες ισχύει κανονικά.

zozef
12-03-2013, 19:25
http://www.syrostoday.gr/News/8885-Kampanaki-gia-ti-nautiki-ekpaideusi.aspx

mch
22-09-2013, 14:53
Καλησπέρα!
Γράφω για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο θέμα και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στη σχολή της Σύρου(καθηγητές,κτήριο,επίπεδο μαθημάτων).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Nautilia News
19-03-2014, 00:25
153409

Στον αέρα η σίτιση των σπουδαστών στις Α.Ε.Ν. Δείτε την είδηση με ένα κλικ στην εικόνα.

Markos_
11-05-2014, 10:37
Ποια είναι η άποψή σας για την Α.Ε.Ν Κύμης?Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

SteliosK
11-05-2014, 13:13
Ποια είναι η άποψή σας για την Α.Ε.Ν Κύμης?Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Από τις καλύτερες σε θέμα εκπαίδευσης.

Markos_
11-05-2014, 13:34
Δηλαδή σε σύγκριση με την Α.Ε.Ν Ασπροπύργου την θεωρείς καλύτερη?

SteliosK
11-05-2014, 13:51
Δηλαδή σε σύγκριση με την Α.Ε.Ν Ασπροπύργου την θεωρείς καλύτερη?

Μακραν....

Markos_
11-05-2014, 14:16
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι άλλο που βέβαια είναι σχετικό.Bulk carrier ή tanker?

sparti
14-05-2014, 22:02
Απο τις σχολες των μηχανικων η χιος εχει καλη φημη ??

Markos_
14-05-2014, 22:18
Απο τις σχολες των μηχανικων η χιος εχει καλη φημη ??

Απ' ό,τι έχω ακούσει ναι!Καλά λόγια έχω ακούσει επίσης και για της Μακεδονίας αλλά και για της Κρήτης!Βέβαια ας σου πει τη γνώμη του και κάποιος που έχει φοιτήσει σε αυτές.........Φέτος δίνεις?

sparti
15-05-2014, 13:09
Ναι φετος και σκεφτομαι να δηλωσω τη Χιο

Markos_
15-05-2014, 13:37
Ναι φετος και σκεφτομαι να δηλωσω τη Χιο

Μέσω Πανελληνίων θες να περάσεις?

sparti
15-05-2014, 19:45
Μέσω Πανελληνίων θες να περάσεις?
Ναι μεσω πανελληνιων θα βαλω τη σχολη των μηχναικων και αργοτερα θα επιλεξω το μερος που θελω να παω

Markos_
15-05-2014, 21:58
Ναι και εγώ με μόνη διαφορά ότι θα δηλώσω τη σχολή Πλοιάρχων!

george123
22-05-2014, 22:18
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι άλλο που βέβαια είναι σχετικό.Bulk carrier ή tanker? Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω εγώ. Δεν υπάρχει κάποιος τομέας στον οποίο να υπερτερεί το bulk carrier ή το tanker. Το καλύτερο για ένα σπουδαστή Α.Ε.Ν. αυτή τη στιγμή είναι να επιδιώξει να προσληφθεί σε μια εταιρία και με τους δύο τύπους πλοίων ετσι ώστε να αποκομίσει πολλές εμπειρίες και γνώσεις οι οποίες θα του χρειαστούνε στη μετέπειτα εκπαίδευσή του. Όμως πλέον το σημαντικό είναι να μπορέσεις να βρεις εταιρία, διότι στο παρελθόν υπήρξαν και σπουδαστές οι οποίοι περασάν από 30 εταιρίες και δεν είχαν απάντηση από πουθενά. Αυτά τα λίγα και για ότι άλλο έχεις απορίες, εδώ είμαστε.

Markos_
22-05-2014, 22:41
Έχεις απόλυτο δίκιο και εγώ αυτό σκέφτομαι να κάνω.Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες ώστε να μου απαντήσεις!

Markos_
22-05-2014, 22:44
Περισσότεροι Έλληνες υπάρχουν στα bulk carriers ή στα tankers?

proussos
22-05-2014, 22:51

Περισσότεροι υπάρχουν στο M/V ANERGIA !

Ilias 92
22-05-2014, 22:56

Θα το λύσει το πρόβλημα ο σωτήρας του Πειραιά. Φημίζεται άλλωστε για τα Ελληνικά πληρώματα στα καράβια του και την Ελληνική σημαία που έχει σε όλα:apologetic:.

Markos_
22-05-2014, 23:25

Σωστή παρατήρηση!

Vasilis-Eng
26-05-2014, 17:21

Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω στα περισσότερα που ρωτάς καθώς και για τη σχολή της Χίου..

Λόγω καταγωγής των μεγαλύτερων εφοπλιστών από Χίο και Οινούσσες δείχνουν μια ελαφρά προτίμηση στο να προσλάβουν κάποιον από αυτή, γενικά δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα, έχει καλούς καθηγητές με αρκετές γνώσεις οπότε με μια προσοχή θα τελειώσεις ακριβώς στα 4 χρόνια και να συνεχίσεις τη καριέρα σου.
Στη ερώτηση για τα περισσότερα πλοία bulk ή tankers είναι μοιρασμένα..σχεδόν στη μέση..Αλλά να ξέρεις μια εταιρεία που έχει και τους 2 τύπους πλοίων ξεχωρίζει τα πληρώματά της..Ο κάθε μηχανικός/πλοίαρχος κάνει σε 1 τύπο αλλά ενδέχεται να τύχει ή να ζητήσεις να αλλάξεις τύπο πλοίου να δεις κάτι διαφορετικό.
Ανεργία ναι υπάρχει όπως αναφέρθηκε κυρίως στους αξιωματικούς γέφυρας λόγω ότι για χρόνια και ακόμα ισχύει παίρνουν περισσότερους υποψήφιους και έχουν πολύ περισσότερους πτυχιούχους κάθε χρόνο..όχι κάτι τραγικό αλλά υπάρχει μια ελαφρά ανεργία.
Στους μηχανικούς υπάρχει λόγω ύπαρξης άλλων εθνικοτήτων αλλά είναι πολύ λιγότερη..
Να ξέρεις ότι η γενιά του "χτυπάω και πατεντάρω" και αν δουλέψει δούλεψε εξαλείφετε..Οι μηχανές γίνονται όλο και πιο περίπλοκες και περισσότερες απαιτήσεις..Θα ανταγωνιστείς ανθρώπους με πτυχία και γνώσεις πολλές..κύριο μέλημα να είναι τα αγγλικά σου.
Νομίζω από φέτος ισχύει πως δεν μπαίνεις χωρίς Lower σε καμία ΑΕΝ.
Τα αγγλικά θα τα χρειαστείς μια ζωή μέσα στο πλοίο..αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι άλλο εδώ είμαι.
Καλή Επιτυχία να έχεις!

Markos_
26-05-2014, 17:51
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου έδωσες!

Markos_
11-06-2014, 22:33
Είναι η Α.Ε.Ν Κύμης πιστοποιημένη με ISO?

Markos_
01-07-2014, 20:47
Πότε ξεκινούν μαθήματα οι Α.Ε.Ν?

SteliosK
01-07-2014, 21:02
Πότε ξεκινούν μαθήματα οι Α.Ε.Ν?

Από αρχές Οκτώβρη

Markos_
01-07-2014, 21:13
Από αρχές Οκτώβρη Ευχαριστώ πολύ!

Nautilia News
16-06-2015, 14:19
http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.ekpedeusi.aen-aspropyrgosnsp_73.jpg (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2847:k-2015-2016&catid=49:2010-09-14-08-56-18&Itemid=55)
Kαθορισμός του αριθμού των σπουδαστών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. για το 2015-2016 (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2847:k-2015-2016&catid=49:2010-09-14-08-56-18&Itemid=55)

Nautilia News
16-06-2015, 16:32
http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.ekpedeusi.Aen_ionion_nissonnsp_73.jpg (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2848:2015-06-16-12-45-13&catid=49:2010-09-14-08-56-18&Itemid=55)
Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την εισαγωγή στις ΑΕΝ (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2848:2015-06-16-12-45-13&catid=49:2010-09-14-08-56-18&Itemid=55)

GaspaR
03-08-2015, 14:26
καλησπέρα σε όλους!
του χρόνου μάλλον μπαίνω αεν πλοίαρχων. αλλα με προβληματίζει το εξής..

είμαι 26 χρονών που σημαίνει οτι όταν τελειώσω την σχολή θα είμαι 31, θα μπορέσω να βρώ εταιρία ή δέν παίζει ρόλο η ηλικία για τις εταιρίες?

ξέρω τις συνθήκες της δουλειάς και με αφορά μόνο να δουλεψω σε ποντοπόρο πλοίο.. δεν θέλω ούτε γραφείο, ούτε να μπω μελλοντικά λιμενικο όπως λένε πολλοί.
επίσης γνωρίζω οτι στην πρακτική θα πέσει πολύ σφουγγάρισμα και βάψιμο αλλα δεν με χαλάει καθόλου:cocksure:

ακουσα οτι πλέων υπάρχει πολύ ανεργία στον κλάδο.. ισχύει αυτό?

τέλος γνωρίζει κανείς πόσο περίπου είναι πλέων η βάση με απολυτήριο?

no-seaman
06-08-2015, 18:25
καλησπέρα σε όλους!

είμαι 26 χρονών που σημαίνει οτι όταν τελειώσω την σχολή θα είμαι 31, θα μπορέσω να βρώ εταιρία ή δέν παίζει ρόλο η ηλικία για τις εταιρίες?

ξέρω τις συνθήκες της δουλειάς και με αφορά μόνο να δουλεψω σε ποντοπόρο πλοίο.. δεν θέλω ούτε γραφείο, ούτε να μπω μελλοντικά λιμενικο όπως λένε πολλοί.
επίσης γνωρίζω οτι στην πρακτική θα πέσει πολύ σφουγγάρισμα και βάψιμο αλλα δεν με χαλάει καθόλου:cocksure:

Για να ρωτάς στο φόρουμ ..... Δεν έχεις βύσμα Αρα .... ξεχασέ το.

Καλήτερα πηγαινε να βρεις εργασία στην Γερμανία.

Vasilis-Eng
06-08-2015, 21:43
καλησπέρα σε όλους!

Γενικά οι βάσεις με απολυτήριο έχουν ανέβει πάνω από το 15 και φέτος εκτιμώ αρκετά παραπάνω λόγω ότι είναι λιγότεροι υποψήφιοι..
Σαν πληροφορία είναι ξεχωριστά πτυχία ενιαίου λυκείου και ΤΕΕ-ΕΠΑΛ.
Το γραφείο ή όχι δεν παίζει ρόλο σε κανέναν εκτός από εσένα..
Γενικά υπάρχει μια ανεργία στα πληρώματα γέφυρας εξαιτίας της προτίμησης πολλών για καπετάνιοι.Πάντα παίρναν και παραπάνω σπουδαστες από τους Μηχανικούς αλλά αν όντως το αγαπάς και το κυνηγήσεις δε θα χάσεις..
Σαν κανόνα να ξέρεις ότι αφού εισαι 26 χρονών πια για να βρεις εταιρεία για εκπαιδευτικό ταξίδι να θεωρείς απαραίτητο να περάσεις όλα τα μαθήματα(υπάρχει τόσος κοσμος και οι εταιρεις παίρνουν όποιους εκτιμούν για καλύτερους), απαραίτητα αγγλικά και όχι κουτσά στραβα...κανονικά αγγλικά και με σοβαρά πτυχία..αν έχεις και κάποιο άλλο πτυχίο να το δείξεις και να ξέρεις ότι μετρά αρκετά..
Όσο αφορά το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα να ξέρεις ότι εξαρτάται και από εσένα..αν είσαι άξιος και καταλαβαίνεις θα κάνεις πολλά περισσότερα και δε θα ακουμπίσεις σκούπα-μαπα..αφού σκέφτεσαι για καριέρα να δείξεις ζήλο και θα προκόψεις..ευκαιρείς έχει πολλές η θάλασσα και όποιος είχε μάτια και αυτιά ανοιχτά πήγε μπροστά

Vasilis-Eng
06-08-2015, 21:45
καλησπέρα σε όλους!

Γενικά οι βάσεις με απολυτήριο έχουν ανέβει πάνω από το 15 και φέτος εκτιμώ αρκετά παραπάνω λόγω ότι είναι λιγότεροι υποψήφιοι..
Γενικά υπάρχει μια ανεργία στα πληρώματα γέφυρας εξαιτίας της προτίμησης πολλών για καπετάνιοι.Πάντα παίρναν και παραπάνω σπουδαστες από τους Μηχανικούς αλλά αν όντως το αγαπάς και το κυνηγήσεις δε θα χάσεις..
Σαν κανόνα να ξέρεις ότι αφού εισαι 26 χρονών πια για να βρεις εταιρεία για εκπαιδευτικό ταξίδι να θεωρείς απαραίτητο να περάσεις όλα τα μαθήματα(υπάρχει τόσος κοσμος και οι εταιρεις παίρνουν όποιους εκτιμούν για καλύτερους), απαραίτητα αγγλικά και όχι κουτσά στραβα...κανονικά αγγλικά και με σοβαρά πτυχία..αν έχεις και κάποιο άλλο πτυχίο να το δείξεις και να ξέρεις ότι μετρά αρκετά..
Όσο αφορά το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα να ξέρεις ότι εξαρτάται και από εσένα..αν είσαι άξιος και καταλαβαίνεις θα κάνεις πολλά περισσότερα και δε θα ακουμπίσεις σκούπα-μαπα..αφού σκέφτεσαι για καριέρα να δείξεις ζήλο και θα προκόψεις..ευκαιρείς έχει πολλές η θάλασσα και όποιος είχε μάτια και αυτιά ανοιχτά πήγε μπροστά

Αν υπάρχουν γνωριμίες σαφως και της ενεργοποιείς..!!

no-seaman
07-08-2015, 01:42

Αν υπάρχουν γνωριμίες σαφως και της ενεργοποιείς..!!

Ακόμα μια φορά παραπληροφόρηση ......

Γιατί δεν του γράφεις να περάσει και απο το ΓΕΝΕ (γραφειο ευρέσεως ναυτικής εργασίας) και να μιλήσει με τον διοικητή του ΓΕΝΕ (Πλοιαρχος ΛΣ) για να μάθει απο πρώτο χέρι .... Ποσοι ανεργοι Ανθυποπλοιαρχοι με 2 και 3 χρόνια θαλασσια υπηρεσία ειναι γραμένοι στο ΓΕΝΕ ;;;

Ποσοι Υποπλοιαρχοι ειναι γραμένοι στο ΓΕΝΕ ;;;

Ποσοι Πλοιαρχοι ειναι γραμενοι στο ΓΕΝΕ ;;;

Η θαλασσα τελος για τους Ελληνες ... σε λίγο θα "βγάλουν" και τους μηχανικους .... σε 6-7 χρόνια δεν θα υπαρχει κανένας Ελληνας σε ποντοπορο !!!

Απο το 2008 τα "γραφω" στα ναυτιλιακα φόρα αυτά ............ Τετοια επιτυχία σε πρόβλεψη ουτε ο Νοστράδαμος ....... ααα ξέχασα να γράψω οτι θα φύγουν ΚΑΙ οι ναυτιλιακες απο Πειραια ,Μαρουσι, Γλυφαδα και θα πάνε Κυπρο και Λονδινο .... καλώς ηρθατε στην ανεργία !!!!

GaspaR
07-08-2015, 15:20
σας ευχαριστώ για την ενημέρωση!
No seaman είσαι λίγο απαισιόδοξος πάνω στο ναυτικό επάγγελμα. βασικά οι περισσότεροι ναυτικοί που έχω μιλήσει μιλάνε σαν εσένα και τα βλέπουν όλα μαύρα
είσαι στην κατηγορία άνεργος ναυτικός? γιατί μέχρι και πρίν μερικά χρόνια δεν υπήρχε άτομο που να έχει τελειώσει αεν και να μην μπορούσε να βρει καράβι
τι έγινε στο ενδιάμεσο και άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα?

Vasilis-Eng
07-08-2015, 16:28
No seaman είσαι λίγο απαισιόδοξος πάνω στο ναυτικό επάγγελμα. βασικά οι περισσότεροι ναυτικοί που έχω μιλήσει μιλάνε σαν εσένα και τα βλέπουν όλα μαύρα
είσαι στην κατηγορία άνεργος ναυτικός? γιατί μέχρι και πρίν μερικά χρόνια δεν υπήρχε άτομο που να έχει τελειώσει αεν και να μην μπορούσε να βρει καράβι

Ο καθένας με τη γνώμη του..
Δεν είναι τόσο χάλια αλλά να ξέρεις ότι το χαρτί και 2-3 χρόνια υπηρεσία δε σε κρίνουν ικανό για δουλειά.
Οι εποχές άλλαξαν και επειδή ασχολούμαι αρκετά και με ναυλώσεις ΠΟΛΛΕΣ εταιρίες βάζουν ρήτρα τουλάχιστον 4 Έλληνες αξιωματικούς για να ναυλώσουν πλοίο..
Δεν θα ασχοληθώ με τη γνώμη του καθενός αλλά αν το αγαπάς και το διάλεξες επειδή είναι το μεράκι σου ξεκίνα και μη φοβάσαι..Θα ακούσει πολλά στη καριέρα σου όπως άκουσα και εγώ..πάρα πολλά..αλλά η ικανότητά σου θα σε ξεχωρίσει.αλλάζουν τα δρώμενα στη ναυτιλία αλλά αν είσαι ξύπνιος και με ανοιχτά τα αφτιά σου όρμα και μη σκας.
Οι παλιοί ελπίζουν ακόμα στις μέρες των παραδοσιακών εταιριών που μάλλον ήταν καλύτερα αλλα τώρα έχουμε τις εταιρείες ομίλους και εκεί δουλεύουμε. Αυτό τύχαμε με αυτό προχωράμε.
Ένας μεγάλος λόγος της ανεργίας είναι και η πτώση της ακτοπλοοίας να ξέρεις.
Να ξέρεις ότι όταν μιλάνε για άνεργους ναυτικούς μιλάνε για όλους τους κλάδους..κατώτερα πληρώματα ειδικά που δε θα δεις πια σε ελληνικά πλοία όχι αξιωματικούς,αν και πολύ πιθανόν να δεις ξένους αξιωματικούς
Όσο για να δεις σε τι επίπεδα κυμαίνεται με τα τελευταία στοιχεία για αξιωματικούς για το 2014
Μηχανικοί -290 ανεργοι
Γεφυρας 780 ανεργοι..
Προχώρα αν το αγαπάς

no-seaman
07-08-2015, 17:22
Ο καθένας με τη γνώμη του..
Δεν είναι τόσο χάλια αλλά να ξέρεις ότι το χαρτί και 2-3 χρόνια υπηρεσία δε σε κρίνουν ικανό για δουλειά.
Οι εποχές άλλαξαν και επειδή ασχολούμαι αρκετά και με ναυλώσεις ΠΟΛΛΕΣ εταιρίες βάζουν ρήτρα τουλάχιστον 4 Έλληνες αξιωματικούς για να ναυλώσουν πλοίο..
Δεν θα ασχοληθώ με τη γνώμη του καθενός αλλά αν το αγαπάς και το διάλεξες επειδή είναι το μεράκι σου ξεκίνα και μη φοβάσαι..Θα ακούσει πολλά στη καριέρα σου όπως άκουσα και εγώ..πάρα πολλά..αλλά η ικανότητά σου θα σε ξεχωρίσει.αλλάζουν τα δρώμενα στη ναυτιλία αλλά αν είσαι ξύπνιος και με ανοιχτά τα αφτιά σου όρμα και μη σκας.
Οι παλιοί ελπίζουν ακόμα στις μέρες των παραδοσιακών εταιριών που μάλλον ήταν καλύτερα αλλα τώρα έχουμε τις εταιρείες ομίλους και εκεί δουλεύουμε. Αυτό τύχαμε με αυτό προχωράμε.
Ένας μεγάλος λόγος της ανεργίας είναι και η πτώση της ακτοπλοοίας να ξέρεις.
Να ξέρεις ότι όταν μιλάνε για άνεργους ναυτικούς μιλάνε για όλους τους κλάδους..κατώτερα πληρώματα ειδικά που δε θα δεις πια σε ελληνικά πλοία όχι αξιωματικούς,αν και πολύ πιθανόν να δεις ξένους αξιωματικούς
Όσο για να δεις σε τι επίπεδα κυμαίνεται με τα τελευταία στοιχεία για αξιωματικούς για το 2014
Μηχανικοί -290 ανεργοι
Γεφυρας 780 ανεργοι..
Προχώρα αν το αγαπάς

Ωραία λοιπόν θα παραθέσω στοιχεία που βρήκα στο site του ΓΕΝΕ για τον Ιουνιο του 2015

Πλοιαρχοι Α ...... Ανεργοι ....... 129

Πλοιαρχοι Β ........ Ανεργοι ....... 189

Πλοιαρχοι Γ ........ Ανεργοι ....... 257

Μηχανικοι Α ....... Ανεργοι ......... 38

Μηχανικοι Β ........ Ανεργοι ........ 0

Μηχανικοι Γ ........ Ανεργοι ......... 77

Αυτα για τον Ιουνιο του 2015

Ολοι οι παραπάνω ψαχνουν εργασία αναμεσα σε 4057 Ελληνοκτητα πλοια ... κλαψ κλαψ

Αν θέλεις να είσαι ανεργος για πάντα δικαιωμά σου ...... πήγαινε και γίνε ναυτικος.

Να ξέρεις μια μέρα η κρίση στην Ελλαδα θα τελειώση .... ολα κάνουν τον κύκλο τους ........ μονο οι απελπισμένοι γίνονται ναυτικοι.-

no-seaman
07-08-2015, 17:28

Επεσαν τα ναύλα απο το 2008 και μετά.

Οι ξένοι παίρνουν έως και 35% λιγότερα χρήματα (αξιωματικοι).

Οι εφοπλοιστες εκβιαζουν τις κυβερνήσεις (φοροαπαλαγες) βαζοντας μπροστά τους ναυτικους.

Εχουν πεθάνει ολοι οι παλαιοι εφοπληστες που ηταν φιλΕλληνες .... τα παιδια τους ειναι μανατζερ με πρωτηπο το Κινεζικο καπιταλισμό.-

no-seaman
07-08-2015, 17:37

Τι αλλο να σου πουμε για να καταλάβεις ;;;;;;;;;;;;;;;

Εμείς τουλάχιστον σου τα λέμε .... εσυ κανε οτι γουστάρεις ΕΚΤΟΣ αν εχεις ΒΙΣΜΑ ... oπότε τι να πω !!!

no-seaman
07-08-2015, 17:42
Και κατι άλλο η ανεργία στους ναυτικους μειώθηκε γιατι σχεδόν ολοι που ηταν μακροχρονια ανεργοι .... αλλαξαν επαγγελμα και δεν ειναι πλεον ναυτικοι ... οποτε και διαγραφησαν απο το ΓΕΝΕ.-

GaspaR
08-08-2015, 06:22
ναι αλλα στους ανέργους περιλαμβάνονται και οι γυναίκες, και οι ναυτικοί απο τα ποστάλια. εγω στην ποντοπόρο αναφέρομαι
και εδω λέει οτι φέτως τα πλοία με ελληνική σημαία αυξήθηκαν κατα 20
http://www.topontiki.gr/article/123788/ayxithike-o-ellinikon-symferonton-emporikos-stolos-2015

(http://www.topontiki.gr/article/123788/ayxithike-o-ellinikon-symferonton-emporikos-stolos-2015)

no-seaman
08-08-2015, 08:19
ναι αλλα στους ανέργους περιλαμβάνονται και οι γυναίκες, και οι ναυτικοί απο τα ποστάλια. εγω στην ποντοπόρο αναφέρομαι
και εδω λέει οτι φέτως τα πλοία με ελληνική σημαία αυξήθηκαν κατα 20
http://www.topontiki.gr/article/123788/ayxithike-o-ellinikon-symferonton-emporikos-stolos-2015

(http://www.topontiki.gr/article/123788/ayxithike-o-ellinikon-symferonton-emporikos-stolos-2015)

Ωραία λοιπόν ..... μην μας ζαλήζης τον έρωτα πήγαινε να γίνεις ναυτικός ...... και μετά θα χτηπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.-

no-seaman
08-08-2015, 08:36
http://www.e-nautilia.gr/proipotheseis-gia-tin-epilogi-karieras-sti-thalassa/

no-seaman
08-08-2015, 08:43
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=610160

no-seaman
08-08-2015, 19:21
Τι έγινε ... Δεν υπάρχει αντίλογος σε αυτά που γράφω ;;;;

Είμαι σωστός σε όλα ;;;;

Μήπως γράφω ψέματα ;;;;

Vasilis-Eng
08-08-2015, 21:42
Τι έγινε ... Δεν υπάρχει αντίλογος σε αυτά που γράφω ;;;;

Είμαι σωστός σε όλα ;;;;

Μήπως γράφω ψέματα ;;;;

Προσωπικά βαρέθηκα το ύφος σου και τον τρόπο που μιλάς στους νέους ανθρώπους.
Αξίζεις που βρέθηκες στη θέση που είσαι.

Μακάρι το παιδί να ακολουθήσει το δρόμο της θάλασσας όπως και εγώ για να έχει ένα καλό μέλλον.
Όσο για τον αν αξίζει κάποιος να είναι στη θάλασσα όσοι ταξίδεψαν ξέρουν.
Τόσα χρόνια εργάζομαι ως μηχανικός και ούτε μισή μέρα χωρίς δουλειά...το αντίθετό..αρκετά τηλέφωνα από εταιρείες για ελληνικά πληρώματα..φαίνεται πως 2 πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων και άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών κάναν τη δουλειά τους.
Εσύ μείνει να αποκαρδιώνεις νέους..αυτό μπορείς

no-seaman
08-08-2015, 22:36
Προσωπικά βαρέθηκα το ύφος σου και τον τρόπο που μιλάς στους νέους ανθρώπους.
Αξίζεις που βρέθηκες στη θέση που είσαι.

Μακάρι το παιδί να ακολουθήσει το δρόμο της θάλασσας όπως και εγώ για να έχει ένα καλό μέλλον.
Όσο για τον αν αξίζει κάποιος να είναι στη θάλασσα όσοι ταξίδεψαν ξέρουν.
Τόσα χρόνια εργάζομαι ως μηχανικός και ούτε μισή μέρα χωρίς δουλειά...το αντίθετό..αρκετά τηλέφωνα από εταιρείες για ελληνικά πληρώματα..φαίνεται πως 2 πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων και άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών κάναν τη δουλειά τους.
Εσύ μείνει να αποκαρδιώνεις νέους..αυτό μπορείς

Εσύ φίλε μου μπορεί να τελείωσες και τη NASA και μπράβο σου ..... Αλλα ο μέσος Ελληνας δεν έχει αυτή την πολυτέλεια .

Και απορό αφου είσαι μπαρκαρούτσος πότε πρόλαβες και τελείωσες 2 πανεπιστήμια και ταυτόχρονα μπαρκάριζες κιόλας ...... Μαλλον δεν εχεις μπαρκάρη ποτέ στην ζωή σου ή λες ψέματα για τα πτυχία σου.

Ποιές εταιρίες παίρνουν Ελληνες Ανθυποπλοιάρχους και Γ Μηχανικούς ;;;;;

Θελεις να σου γράψω εγω ;;;;; Ούτε 10 πλέον ..... όλοι θέλουν Β Μηχανικούς αλλά κανείς τους δεν παίρνει Γ Μηχανικούς .....

Ολοι θέλουν γκαζάδες Υποπλοιαρχους αλλά δεν παίρνουν Ανθυποπλοιάρχους ....... Ολοι θέλουν Πλοιάρχους αλλά δεν παίρνουν δοκίμους .....

Μήπως γράφω ψέματα ;;;;

Θέλεις να ανεβάσω συνεντεύξης απο τον Τσιμπόγλου (ΠΕΜΕΝ) και απο τον Βλάχο (ΠΕΠΕΝ) ;;;

Για να μαθαίνει ο κοσμάκης τι θα πεί Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία

Παραπάνω έχω ανεβάσει συνέντευξη του Χαλά (ΠΝΟ) ... Ψέματα λέει και αυτός για 50% ανεργία ;;;

no-seaman
08-08-2015, 22:39
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=610160

Διάβασε τι λέει ο Χαλάς.-

no-seaman
08-08-2015, 22:59
Ξέρεις γιατί βάζουν σημαία ευκαιρίας στα βαπόρια τους ;;;

Βάζουν σημαία ευκαιρίας μόνο για να εκβιάζουν την εκάστοτε κυβέρνηση ........ Γιατι με Ελληνική σημαία ετσι και αλλιώς έχουν σκανδαλώδης φοροαπαλαγές(κατωχηρομένες και στο σύνταγμα)

Η Ελληνική σημαία ειναι στην Λευκή λίστα και με Ελληνική σημαία βάζουν 4 Ελληνες (1 Καπετάνιο και 3 αλλους οποιους θέλουν)

Αλλά ΟΧΙ θέλουν σημαία ευκαιρία παρόλο τις φοροαπαλαγές ...

Παρόλο τους 4 Ελληνες .....

Παρόλο που η Ελληνική σημαία ειναι σημαία ποιότητας ....

express adonis
08-08-2015, 23:09
Ξέρεις γιατί βάζουν σημαία ευκαιρίας στα βαπόρια τους ;;;

Βάζουν σημαία ευκαιρίας μόνο για να εκβιάζουν την εκάστοτε κυβέρνηση ........ Γιατι με Ελληνική σημαία ετσι και αλλιώς έχουν σκανδαλώδης φοροαπαλαγές(κατωχηρομένες και στο σύνταγμα)

Η Ελληνική σημαία ειναι στην Λευκή λίστα και με Ελληνική σημαία βάζουν 4 Ελληνες (1 Καπετάνιο και 3 αλλους οποιους θέλουν)

Αλλά ΟΧΙ θέλουν σημαία ευκαιρία παρόλο τις φοροαπαλαγές ...

Παρόλο τους 4 Ελληνες .....

Παρόλο που η Ελληνική σημαία ειναι σημαία ποιότητας ....
φιλε no-seaman ξερουμε οτι το πραγμα ειναι ακριβως οπως τα λες μην καθεσαι τωρα να προσπαθεις να τους πεισεις αστους να το νομιζουν η ας ρωτησουν εμενα που πηγα και εφυγα και ποτε δεν θα ξαναγυρναγα σε αυτη την δουλεια με τις υπαρχουσες συνθηκες που χειροτερευουν...και τα πτυχια πληρωνονται ας μας πει καποιος γιατι εχω και γω πτυχιο πανεπιστημιο το οποιο το θεωρουσαν ακυρο...

no-seaman
08-08-2015, 23:20
φιλε no-seaman ξερουμε οτι το πραγμα ειναι ακριβως οπως τα λες μην καθεσαι τωρα να προσπαθεις να τους πεισεις αστους να το νομιζουν η ας ρωτησουν εμενα που πηγα και εφυγα και ποτε δεν θα ξαναγυρναγα σε αυτη την δουλεια με τις υπαρχουσες συνθηκες που χειροτερευουν...και τα πτυχια πληρωνονται ας μας πει καποιος γιατι εχω και γω πτυχιο πανεπιστημιο το οποιο το θεωρουσαν ακυρο...

Έτσι Ωραίος ... να τα λέμε όλοι .... να το ξέρουν ολα τα παιδιά ..... οτι το επάγγελμα αυτό δεν έχει Κανένα μέλλον .....

express adonis
08-08-2015, 23:26
Έτσι Ωραίος ... να τα λέμε όλοι .... να το ξέρουν ολα τα παιδιά ..... οτι το επάγγελμα αυτό δεν έχει Κανένα μέλλον .....

κανα 1000 το μηνα φιλιπινια και λοιπα θαλασσα ουρανο και τπτ αλλο αξια ανεκτιμητη..μακρια παιδια οιγενιες του 85-87 και επειτα ειναι απλα ατυχες χωρις να το θελουν καθως υπαρχει νεα ταξη πραγματων σε ολη την γη...δυστυχως η ναυτιλια αργοσβηνει για τους ελληνες....αν εχαμε ρουπιες και τιμες πακισταν τοτε ναι ο ναυτικος ειναι επαγγελμα με αξια....

express adonis
08-08-2015, 23:30
εχω φιλο σε παγοθραυστικο στην ρωσια υπο σημαια καμποτζης....1700 το μηνα....μην νομιζετε οτι ολοι πανε blue star anek minoan ελλαδα-ιταλια ζωαρα..αυτοι ειναι οι λιγοι οι βισματικοι με γνωριμιες...

no-seaman
09-08-2015, 01:18
Η τελευταία "μόδα" που θέλουν να εφαρμόσουν αρκετοί crew manager είναι η άμισθι εργασία στους Δοκίμους και τους junior officers.

Μερικοί απο αυτούς λένε οτι και αυτοί οταν ήταν Δόκιμοι εργάστηκαν άμισθι .... μέχρι να "πιάσουν" ... ρε που καταντήσαμε εν έτοι 2015 ...

iSwearSheWas18
20-08-2015, 14:58
Καταρχην να καλημερισω το ομορφο φορουμ σας με την απιθανη κοινοτητα του!!Ειναι τιμη μου που ειμαι μελος αυτης της κοινοτητας.Κατα δευτερον εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με την Αεν Μηχανιωνας.Περασα λοιπον(μεσω απολυτηριου)στην Αεν Μηχανιωνας και ποιο συγκεκριμενα στην σχολη πλοιαρχων.Εχοντας διαβασει αρκετα τρομολαγνικα αρθρα σχετικα με την κατασταση της σχολης(κτιρια και καθηγητες)θα ηθελα να ακουσω(περιληπτικα)και την αποψη σας.Επισης,ειχα διαβασει οτι η σχολη δεν δινει πια φοιτητικο πασο.Κατα ποσο αληθευει αυτο?Τι γινεται στην περιπτωση που αυτο ισχυει?Επισης οντας απο βολο,δεν εχω και καμια μεγαλη σχεση με την υπολοιπη θεσσαλονικη(περα απο το κεντρο της).Ετσι,θα ηθελα να σας ρωτησω σε ποιες περιοχες μενουν τα παιδια που φοιτουν στην Αεν Μηχανιωνας.Μενουν κοντα στο κεντρο?Μενουν κοντα στην σχολη ή μενουν σε μια ενδιαμεση περιοχη?Θα ηθελα τα φωτα σας.Σας ευχαριστω πολυ και συγχωρηστε με αν εχω δημιουργησει το θεμα σε λαθος ενοτητα.

Nautilia News
18-11-2015, 17:09
http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.ekpedeusi.Aen_ionion_nissonnsp_73.jpg (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3201:2015-11-18-10-49-48&catid=49:2010-09-14-08-56-18&Itemid=55)
Εγκρίθηκαν οι μετεγγραφές των σπουδαστών στις Α.Ε.Ν. για το Α΄ Εξαμήνο (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3201:2015-11-18-10-49-48&catid=49:2010-09-14-08-56-18&Itemid=55)

Nautilia News
19-11-2015, 10:43
http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.ekpedeusi.ekpaideutiko_taksidi-8nsp_73.jpg (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3204:-blue-star-paros&catid=49:2010-09-14-08-56-18&Itemid=55)
Εκπαιδευτικό ταξίδι της ΑΕΝ/ΣΥΡΟΥ με το BLUE STAR PAROS (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3204:-blue-star-paros&catid=49:2010-09-14-08-56-18&Itemid=55)

Nautilia News
10-05-2016, 08:23
ΑΕΝ: Ναι στην αναβάθμιση πτυχίων (http://www.nautilia.gr/ekpedefsi/spoudastes-aen-ne-stin-anavathmisi-ptychion/)

Michael
26-05-2016, 11:46
ΑΕΝ: Ναι στην αναβάθμιση πτυχίων (http://www.nautilia.gr/ekpedefsi/spoudastes-aen-ne-stin-anavathmisi-ptychion/)
Πολυ ευχάριστη είδηση!!!

Αρκεί βέβαια να ψηφιστεί και να μην αποσυρθεί την τελευταία στιγμή όπως συνέβη δυστυχώς σε πολλά άλλα αντίστοιχα νομοσχέδια του παρελθόντος...

Όσον αφορά την αναφερόμενη ένσταση ότι δήθεν αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ιεραρχία του πλοίου επειδή δεν θα ισχύει για του αποφοιτήσαντες πριν το 2005 (ένας απ' αυτούς είναι και ο υποφαινόμενος εξάλλου), την θεωρώ από ανυπόστατη και γελοία έως δόλια. Αλήθεια, από ποιούς φαεινούς νόες εκπέμπεται αυτό το εϋφυολόγημα; Σε κάθε περίπτωση, αν αυτό είναι το πραγματικό τους πρόβλημα ας αναβαθμήσουν και τα πτυχία των προηγούμενων ετών. Έτσι κι αλλιώς οι σχολές δεν έχουν κάποια αντίστοιχο τμήμα άλλου ΑΕΙ που θα νοίωσει οτι θίγωνται τα όποια μικροσυμφεροντά του. Δεν υπάρχει άλλη σχολή που να βγάζει Εμποροπλοιάρχους, ικανούς να κυβερνήσουν τα πλοία. Δηλαδή, όταν κάνανε Πλοιάρχους αποφοίτους ναυτικών γυμνασίων, πρακτικούς κλπ δεν συνιστούσε αυτό αντίστοιχο πρόβλημα (ενίοτε εκτός από την θεωρία και στην πράξη);

Εγώ θα έλεγα λοιπόν ναι και μάλιστα από τα έτη εκείνα που οι σχολές έγιναν κατ' ουσίαν τετραετούς φοίτησης, αρκεί να έχουν συμπληρώσει και την 12μηνη πρακτική εκπαίδευση. Το αν έχει το πιστοποιητικό του Πλοιάρχου Γ' , νομίζω είναι κατ' αρχήν αδιάφορο. Δηλαδή αν λήξει το πιστοποιητικό στην πενταετία και δεν το ανανε'ωσει, θα λήγει και η ισοτιμία του; (!) Ανοησίες επι ανοησιών... Αναγνωρίστε ξεκάθαρα τις σχολές και τα πτυχία τους ως ΑΕΙ, να τελειώνει αυτή η ατελείωτη ιλαροτραγωδία. Που ακούστηκε η χώρα με την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο, με τις περισότερες ίσως ναυτικές σχολές στον κόσμο, με την αρχαιότερη εν λειτουργία ναυτική σχολή στον κόσμο που είναι μάλιστα αρχαιότερη και από το ίδιο το νεότερο ελληνικό κράτος, να μην έχει ακόμα αναγνωρίσει ως ΑΕΙ τις σχολές της και να έχει επενδύσει στην μέγιστη δυνατή ουσιαστική και τυπική αναβάθισή τους με σκοπό να τις κάνει πρότυπές παγκοσμίως, πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενες και μάλιστα να πρέπει να διαγκωνίζωνται οι αλλοδαποί από όλον τον κόσμο για το ποιός θα επιλεχθεί να γίνει δεκτός για φοίτηση με το αζημίωτο φυσικά. Θα έπρεπε οι σχολές να είναι τέτοιες ώστε να χρυσοπληρωνουν οι ξένοι για να ερθούν να φοιτήσουν σε αυτές έστω και για ένα απλό εκπαιδευτικό σεμινάριο και με αυτά τα χρήματα να χρηματοδοτείται και το κόστος των ημεδαπών...

Nautilia News
23-08-2016, 12:54
Σε “πτυχιακή ομηρία” οι απόφοιτοι της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου
(http://www.nautilia.gr/ekpedefsi/se-ptychiaki-omiria-apofiti-tis-akadimias-eborikou-naftikou-ipirou/)

Nautilia News
06-10-2016, 14:27
Χωρίς ναυτοδιδάσκαλους κινδυνεύουν να μείνουν οι ΑΕΝ

Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/ekpedefsi/choris-naftodidaskalous-kindynevoun-na-minoun-aen/ .

Όθωνας
28-12-2016, 15:29
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Θα ήθελα, αν έχετε τη διάθεση, να με κατατοπίσετε... Είμαι 29 ετών, απόφοιτος ΑΕΙ (Φιλοσοφική Σχολή - ΕΚΠΑ)... Τα πράγματα στον κλάδο των φιλολογών, όπως παντού βέβαια, είναι πολύ δύσκολα... Υπάρχει μεγαλος κορεσμός... Είμαι παντρεμένος με ένα παιδί 3 ετών... Ο πατέρας μου εργάζεται αρκετά χρόνια, σε μεγάλη ελληνική ναυτιλιακή, σε θέση πληρώματος και έχει κάποιες γνωριμίες που θα μπορούσαν, θεωρητικά τουλάχιστον, να με βοηθήσουν... Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να εγγραφώ σε ναυτικό επάλ (ειδικότητα πλοιάρχων), αφού έχω ξεπεράσει το ηλικιακό όριο για τις ΑΕΝ... Αμέσως μετά να συνεχίσω στα ειδικά τμήματα της ΑΕΝ και με την κατάλληλη προυπηρεσία (αν τα καταφέρω) να λάβω το δίπλωμα πλοιάρχου Γ" τάξεως... Παιδιά αξίζει ο κόπος; Γνωρίζω οτι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μαζέψεις προυπηρεσία...; Προσλαμβάνουν οι ναυτιλιακές αποφοίτους επάλ; Ο εν λόγω τίτλος έχει προοπτική ανέλιξης (για Β' αξιωματικός) ή παραμένει μη προαγωγικός; Συγγνώμη για τις συνεχείς ερώτησεις... Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη, κάθε βοήθεια πολύτιμη...! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Michael
15-01-2017, 17:16
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Θα ήθελα, αν έχετε τη διάθεση, να με κατατοπίσετε... Είμαι 29 ετών, απόφοιτος ΑΕΙ (Φιλοσοφική Σχολή - ΕΚΠΑ)... Τα πράγματα στον κλάδο των φιλολογών, όπως παντού βέβαια, είναι πολύ δύσκολα... Υπάρχει μεγαλος κορεσμός... Είμαι παντρεμένος με ένα παιδί 3 ετών... Ο πατέρας μου εργάζεται αρκετά χρόνια, σε μεγάλη ελληνική ναυτιλιακή, σε θέση πληρώματος και έχει κάποιες γνωριμίες που θα μπορούσαν, θεωρητικά τουλάχιστον, να με βοηθήσουν... Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να εγγραφώ σε ναυτικό επάλ (ειδικότητα πλοιάρχων), αφού έχω ξεπεράσει το ηλικιακό όριο για τις ΑΕΝ... Αμέσως μετά να συνεχίσω στα ειδικά τμήματα της ΑΕΝ και με την κατάλληλη προυπηρεσία (αν τα καταφέρω) να λάβω το δίπλωμα πλοιάρχου Γ" τάξεως... Παιδιά αξίζει ο κόπος; Γνωρίζω οτι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μαζέψεις προυπηρεσία...; Προσλαμβάνουν οι ναυτιλιακές αποφοίτους επάλ; Ο εν λόγω τίτλος έχει προοπτική ανέλιξης (για Β' αξιωματικός) ή παραμένει μη προαγωγικός; Συγγνώμη για τις συνεχείς ερώτησεις... Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη, κάθε βοήθεια πολύτιμη...! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Δεν γνωρίζω να σου πω λεπτομέρειες για την προαγωγιμότα κλπ, αυτα θα μπορούσες να μάθεις με περίσότερη σιγουριά με μια ερωτήση στην διοικηση ναυτικής εκπαίδευσης του υπουργείου. Πάντως θα πρέπει ν αλ΄βεις υπόψψιν ότι έχεις ήδη μεγάλη ηλικία για πρωτοεισερχόμενος στο χώρο. Αν σε αυτην προστεθουν και τα χρόνια για το επαλ κτλ τότε θα είσαι πάνω απο 30! Δύσκολο το βλέπω να σε πάρουν σε κάποια εταιρία. Αν πιστευεις οτι μπορέις μέσω συγγενη/γνωστού να εξασφαλίσεις την δυνατότητα να μπαρκάρεις καλώς, αλλιώς το βλέπω πολύ δυσκολο νασε πάρει μια εταιρία ετσι με το καλημέρα. Αν τα καταφέρεςι οπα΄ντως αηίζει απο την άποψη των χρημάτων, αν ακι τώρα οι κρατήσεις και η φορολογία έχει αυξηθεί υπερβολικά και συζυτιέται ότι θα την αυξήσουν κι άλλο. Απο την άλλη θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι θα λειπεις πολύ καιρο απο την οικογένεια, τουλάχιστον κανα εξάμηνο και μετα απο 2-3 μήνες θα μπαρκάρεις πάλι. Δεν είναι απλά επάγγελμα, αλλά άλλος τρόπος ζωής. Θα σου πρότεινα να το σκεφτείς καλά και να εξετάσεις το ενδεχόμενο να βρεις καμμία δουλεία στο στα πληρώματα ή σαν γραματέας ή κα΄τι παρόμοι αν μπορούν να σε βοηθήσεουν συγγενείς που είναι ήδη μέσα στο χώρο.

Όθωνας
15-01-2017, 20:57
Michael σε ευχαριστώ πολύ! Γνωρίζω και εγώ και σκέφτομαι πάρα πολύ τις αντικειμενικές δυσκολίες που ανέφερες.... Είμαι σε φάση "ζυγίσματος" των πραγμάτων και έκδοσης ναυτικού φυλλαδίου για την ώρα.... Το ζήτημα της ηλικίας αλλά και του χρόνου του Επάλ είναι μεγάλο τροχοπέδη... Πραγματικά επαφίεμαι στις γνωριμίες του πατέρα μου στο χώρο (που δεν ξέρω αν τελικά βοηθήσουν), διαφορετικά δεν θα έκανα το βήμα... Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τον χρόνο σου!

Nautilia News
22-02-2017, 16:20
Αποτελέσματα μετεγγραφών σπουδαστών ΑΕΝ 2017

Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/ekpedefsi/apotelesmata-metengrafon-spoudaston-aen-2017/ .

Joyrider
06-09-2022, 10:53
Φέτος είμαι χαρούμενος γιατί ο μονάκριβος ανηψιός μου, πέρασε με εξαιρετικά καλή σειρά στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Ασπροπύργου.
Αρχικά είχα επιφυλάξεις για την επιλογή του, καθώς είναι πολύ καλός μαθητής και με τη βαθμολογία που είχε θα μπορούσε να περάσει σε οποιοδήποτε υψηλόβαθμο ΑΕΙ,
αλλά αυτός θέλησε να κυνηγήσει το όνειρό του αφού του αρέσει πολύ το επάγγελμα.
Εχω βέβαια την έγνοια να καθησυχάζω και την αδερφή μου, αφού έχουμε χάσει το γαμπρό μου πριν μερικά χρόνια και το πατρικό βάρος έχει πέσει πάνω μου.
Προσπαθώ να της μεταφέρω πως η σύγχρονη ναυτιλία δεν είναι γαλέρες τύπου Μπεν Χουρ, ούτε και θα της λείψει ο γιός της καθώς η επικοινωνία είναι πλέον πολύ εύκολη τον 21ο αιώνα.
Αν έχει κάποιος πιο έμπειρος καμιά συμβουλή να μου δώσει να μεταφέρω, θα το εκτιμούσα.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-09-2022, 07:37
Φέτος είμαι χαρούμενος γιατί ο μονάκριβος ανηψιός μου, πέρασε με εξαιρετικά καλή σειρά στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Ασπροπύργου.
Αρχικά είχα επιφυλάξεις για την επιλογή του, καθώς είναι πολύ καλός μαθητής και με τη βαθμολογία που είχε θα μπορούσε να περάσει σε οποιοδήποτε υψηλόβαθμο ΑΕΙ,
αλλά αυτός θέλησε να κυνηγήσει το όνειρό του αφού του αρέσει πολύ το επάγγελμα.
Εχω βέβαια την έγνοια να καθησυχάζω και την αδερφή μου, αφού έχουμε χάσει το γαμπρό μου πριν μερικά χρόνια και το πατρικό βάρος έχει πέσει πάνω μου.
Προσπαθώ να της μεταφέρω πως η σύγχρονη ναυτιλία δεν είναι γαλέρες τύπου Μπεν Χουρ, ούτε και θα της λείψει ο γιός της καθώς η επικοινωνία είναι πλέον πολύ εύκολη τον 21ο αιώνα.
Αν έχει κάποιος πιο έμπειρος καμιά συμβουλή να μου δώσει να μεταφέρω, θα το εκτιμούσα.
Πολλά συγχαρητήρια κ εγώ πριν 45 χρόνια μπήκα στη τότε ΑΔΣΕΝ/Ασπροπύργου κ μάλιστα έγινα αρχηγός τάξης
Τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά,η σχολή θα έλεγα ήταν ημιστρατιωτική κ βγαίναμε κανονικά κάθε Σάββατο.

roussosf
07-09-2022, 09:58
Πολλά συγχαρητήρια κ εγώ πριν 45 χρόνια μπήκα στη τότε ΑΔΣΕΝ/Ασπροπύργου κ μάλιστα έγινα αρχηγός τάξης
Τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά,η σχολή θα έλεγα ήταν ημιστρατιωτική κ βγαίναμε κανονικά κάθε Σάββατο.

Μην ξεχνας .Και Τεταρη απόγευμα:p

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-09-2022, 11:28
Μην ξεχνας .Και Τεταρη απόγευμα:p
Σωστά αλλά γιά αυτούς που ήταν ποινολόγιο,έβλεπαν την Αθήνα με το μακαρόνι όπως έλεγε κάποιος!
Υπήρχαν βέβαια κ τα υπηρεσιακά γιά όσους είχαν "πρόσβαση" κ έβγαιναν ενδιάμεσα.

Joyrider
07-09-2022, 17:04
Ευχαριστώ, η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα πως τις σχολές τις διοικεί το ΛΣ νόμιζα πως είναι σαν τα ΤΕΙ, τώρα ανακάλυψα πως οι σπουδαστές φοράνε και στολή. Μίλησα με κάποιους συναδέλφους αξιωματικούς του ΛΣ που συνεργάζομαι στην υπηρεσία μου και μου είπαν τα καλύτερα για τον Ασπρόπυργο. Ας πάει το παιδί να ξεκινήσει και ότι είναι θα μου πει, στο κάτω κάτω δεν τον πήραν τα χρόνια, 18 χρόνων είναι.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-09-2022, 07:52
Ευχαριστώ, η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα πως τις σχολές τις διοικεί το ΛΣ νόμιζα πως είναι σαν τα ΤΕΙ, τώρα ανακάλυψα πως οι σπουδαστές φοράνε και στολή. Μίλησα με κάποιους συναδέλφους αξιωματικούς του ΛΣ που συνεργάζομαι στην υπηρεσία μου και μου είπαν τα καλύτερα για τον Ασπρόπυργο. Ας πάει το παιδί να ξεκινήσει και ότι είναι θα μου πει, στο κάτω κάτω δεν τον πήραν τα χρόνια, 18 χρόνων είναι.
Aνώτερη εκπαίδευση είναι αλλά τελευταία όταν ζήτησα κάποιο χαρτί μου είπαν ότι θα γίνουν "πανεπιστήμιο".Διοικούνται από αντιπλοίαρχο ΛΣ κ υπάρχει προσωπικό του ΛΣ. Στον καιρό μου υπήρχαν πολλά πράγματα που θύμιζαν ΠΝ όπως οπλονόμος,γενική επιστασία,αναφορά κλπ Το ΛΣ γενικά ακολουθεί την ορολογία του ΠΝ.
Εύχομαι καλή τύχη στο παιδί κ να εκπληρωθούν τα όνειρα του.

roussosf
08-09-2022, 12:23
Aνώτερη εκπαίδευση είναι αλλά τελευταία όταν ζήτησα κάποιο χαρτί μου είπαν ότι θα γίνουν "πανεπιστήμιο".Διοικούνται από αντιπλοίαρχο ΛΣ κ υπάρχει προσωπικό του ΛΣ. Στον καιρό μου υπήρχαν πολλά πράγματα που θύμιζαν ΠΝ όπως οπλονόμος,γενική επιστασία,αναφορά κλπ Το ΛΣ γενικά ακολουθεί την ορολογία του ΠΝ.
Εύχομαι καλή τύχη στο παιδί κ να εκπληρωθούν τα όνειρα του.

Και η χρονιά που μπήκαμε ήταν η πρώτη χρονιά που είχε καταργηθεί το "μπαλαούρο".........

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-09-2022, 10:13
Και η χρονιά που μπήκαμε ήταν η πρώτη χρονιά που είχε καταργηθεί το "μπαλαούρο".........
Κληρούχα,μπήκαμε μαζί στον Ασπρόπυργο;

roussosf
09-09-2022, 18:32
Κληρούχα,μπήκαμε μαζί στον Ασπρόπυργο;

Οκτώβριο του 1976 και αποφοιτηση Ιούνιο του 1979

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-09-2022, 08:41
Οκτώβριο του 1976 και αποφοιτηση Ιούνιο του 1979
Α εσύ ήσουν μηχανικός.Μπήκα Νοέμβριο 1977 κ τελειώσαμε μαζί.