PDA

Επιστροφή στο Forum : Ιστορικές αναζητήσεις - απορίες [Questions on ships of the past]

Σελίδες : 1 2 [3]

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-05-2021, 10:44
Ναι το είδα αφου ποσταρα 😊
Είχα και εγώ πετυχει ενα παρομοιο στον Πειραιά και το μεγάλο κομοδεσιο μου είχε κινήσει την περιεργια. Απορώ που δεν βρέθηκε κάποιος δαιμόνιος δικός μας να δοκιμάσει μετασκευη κάποιου τους σε κρουαζιεροπλοιο
Εμένα μου άρεσαν τότε αυτά κ φανταζόμουν καμιά μετασκευή σε κρουαζιερόπλοιο.Έχω κ υλικό από τα πολωνικά ναυπηγεία από τα Ποσειδώνια της εποχής, το PROFESSOR RYBALTOVSKY.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-05-2021, 11:07
Tελικά το μοντέλο του εκπαιδευτικού με εμπορική δραστηριότητα όπου εννοείται θα υπήρχε επιπλέον κάποιο πρόσοδο αλλά κ οι σπουδαστές θα είχαν πιό πρακτική εξάσκηση,δεν λειτούργησε.
Τα συγκεκριμένα στην συντριπτική τους πλειοψηφία πήγαν γιά διάλυση μόλις απογαλακτίστηκαν από τον κρατικό κορβανά.
2 αν δεν κάνω λάθος Κουβανέζικα,επίσης τύπου φορτηγοποστάλι,πουλήθηκαν σε ιδιώτες.
Κ δεν είναι μόνο τα κρατικά πλοία.
Στις Φιλιππίνες υπήρχε πριν λίγα χρόνια ιδιωτικό εκπαιδευτικό/ bullk carrier κ η Εvergreen του Ταϊβάν είχε αντίστοιχο container ship τα οποία φαίνεται δεν ευδοκίμησαν κ δεν είχαν συνέχεια.

alkeos
07-05-2021, 12:40
Mετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ πολλά πλοία τους αντιμετώπισαν προβλήματα.Αυτό μάλλον ήταν κατασχεμένο.Πρέπει να λέει PROFESSOR + μία λέξη.Oυκρανικό ίσως σινιάλο,μαύρο σκάφος PROFESSOR ANICHKOV.
Xτίστηκαν 12 συνολικά,8 σοβιετικά (σε αυτά ψάξε) ,2 πολωνικά,1 ρουμάνικο,1 βουλγάρικο.

Αν πρόσεξες σε 2 -3 post μου αναφέρω για τη σιγουριά μου για τη λέξη PROFESSOR, καθώς την είχα σημειώσει όταν έβγαλα τη φωτο. Σε αυτά ψάχνω, εγώ βρήκα 9 με τη λέξη PROFESSOR.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-05-2021, 19:33
Αν πρόσεξες σε 2 -3 post μου αναφέρω για τη σιγουριά μου για τη λέξη PROFESSOR, καθώς την είχα σημειώσει όταν έβγαλα τη φωτο. Σε αυτά ψάχνω, εγώ βρήκα 9 με τη λέξη PROFESSOR.
Tα fleetphoto.ru κ de.zxc.wiki/wiki/Stocznia_Szczecinska_B-80 με τους αντίστοιχους αριθμούς ΙΜΟ βοηθούν πολύ.
Β-80 είναι ο τύπος του πλοίου.

Ellinis
08-05-2021, 10:08
Σε μια γωνιά μιας φωτογραφίας του Περάματος, νομίζω οτι τα δυο γρι πλοία είναι τα ΔΑΝΑΗ και ΔΑΦΝΗ του Καρρά, αμετασκευάστα ακόμη, πιθανώς τότε που λέγονταν ΘΕΡΙΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ και ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΕΞΠΡΕΣ και που προορίζονταν για μετατροπή σε φέρι. Η φωτο πρέπει να είναι του 1972-73. Το ερώτημα είναι ποιό μπορεί να είναι το μινιαρισμένο σκάφος δίπλα τους;

199956

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-05-2021, 15:55
Σε μια γωνιά μιας φωτογραφίας του Περάματος, νομίζω οτι τα δυο γρι πλοία είναι τα ΔΑΝΑΗ και ΔΑΦΝΗ του Καρρά, αμετασκευάστα ακόμη, πιθανώς τότε που λέγονταν ΘΕΡΙΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ και ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΕΞΠΡΕΣ και που προορίζονταν για μετατροπή σε φέρι. Η φωτο πρέπει να είναι του 1972-73. Το ερώτημα είναι ποιό μπορεί να είναι το μινιαρισμένο σκάφος δίπλα τους;

199956Φέρνει κάπως προς το ΑΤΑΛΑΝΤΗ αλλά το πιθανότερο να είναι κάποιο που δεν πέρασε από την ακτοπλοϊα ή τις κρουαζιέρες.Παλιά αγόραζαν ένα φορτηγοποστάλι κ το δούλευαν σαν φορτηγό.

sbalicki
03-08-2021, 19:45
Hello, I'm trying to track fate of some small passenger ships built in Poland sold in nineties to Greek shipowners. One of them was HALKA, then GEORG and PALOMA in Piraeus, this story is known: https://forum.nautilia.gr/showthread.php?24509-%D6%DD%F1%E9-%F0%EF%F5-%E4%E5%ED-%F4%E1%EE%DF%E4%E5%F8%E1%ED-%F0%EF%F4%DD-Ferries-that-never-sailed&p=621148#post621148
In 1990 two other vessels were sold to Ilias Trohidis (his Afroessa Cruises exactly) JOANNA and SALOMEA, completely rebuilt, renamed BILIS an DEMETRA respectively. In the same time, maybe to Trohidis too another small harbour ferry was sold, here in Gdańsk named JUSTYNA.
I'm interested in last three ones fate.

Ellinis
03-08-2021, 19:59
DEMETRA T. was sold by Trohidis to Kyriakoulis Maritime and renamed DEMETRA K.
She suffered a fire in 1997 and was scrapped at Perama in 2000.
There are some pictures and comments on her at : Διαλύσεις πλοίων (Vessel demolition) - Page 10 (nautilia.gr) (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?148642-%C4%E9%E1%EB%FD%F3%E5%E9%F2-%F0%EB%EF%DF%F9%ED-(Vessel-demolition)&p=558740&highlight=%C4%C7%CC%C7%D4%D1%C1#post558740)

BILLIS "disappears" after a short appearance in the Rodos-Marmaris run. I don't remember seeing a photo of her in Greece ever.

The third one is totally unknown to me.

Ellinis
04-08-2021, 21:58
Our friend esperos just send me the following photos and information on the ships:

BILLIS was acquired in April 1990 by Trohidis and was initially scheduled for Rodos-Marmaris day cruises.
However she sailed to Cyprus in September 1990 and was later involved in an incident while sailing between Limassol and Sidon.
By September 1993 she was already under arrest at Cyprus.
200624

DEMETRA was renamed DEMETRA T. in April 1991 and was sold next year to Kyriakoulis as DIMITRA K.
Here she is under two different liveries while in the hands of Afroessa as DEMETRA and DEMETRA T. :
200625 200626

esperos also kept a note from "Marine News" from December 1989 that the passenger m.v. RHODES REGINA (206 grt/1962 built) owned by Zegluga Szczescinska was damaged by an engine room fire on 23/9/89 while at Swinoujscie prior to delivery to her new Greek owners. Perhaps she was the ex-JUSTYNA? Maybe the fire meant that she never made it to Greece.

esperos
05-08-2021, 06:56

199956
Μήπως το ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ (Καρύδας, Mediterranean Link Lines) πρώην PARAGUAY;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-08-2021, 07:33
Σαν σουλούπι φέρνει περισσότερο με βαπόρι της Μessagerie Maritimes.

TSS QUEEN ANNA MARIA
05-08-2021, 09:56
Η αλήθεια είναι ότι η πλώρη θυμίζει λίγο messageries maritimes όχι όμως η πρύμη. Κάτι μου θυμίζει αυτό το σουλούπι από καράβια στην Ελλάδα που δεν ταξίδεψαν ποτέ. Νομίζω εκεί το έχω δει.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-08-2021, 11:53
Η αλήθεια είναι ότι η πλώρη θυμίζει λίγο messageries maritimes όχι όμως η πρύμη. Κάτι μου θυμίζει αυτό το σουλούπι από καράβια στην Ελλάδα που δεν ταξίδεψαν ποτέ. Νομίζω εκεί το έχω δει. Yπήρχαν κ φορτηγά σε αυτό το στυλ.

sbalicki
06-08-2021, 12:34
esperos also kept a note from "Marine News" from December 1989 that the passenger m.v. RHODES REGINA (206 grt/1962 built) owned by Zegluga Szczescinska was damaged by an engine room fire on 23/9/89 while at Swinoujscie prior to delivery to her new Greek owners. Perhaps she was the ex-JUSTYNA? Maybe the fire meant that she never made it to Greece.

No, RHODES REGINA was former ALINA of the same SZ-600 (SZ-390) type as DEMETRA and BILLIS. She was prepared for Rhodes Main Cruises from Piraeus. I don't know whether modifications were so extensive as for last two, before rebuilding she looked like on photos in attachments.

Ellinis
06-08-2021, 19:44

199956

Η αλήθεια είναι ότι η πλώρη θυμίζει λίγο messageries maritimes όχι όμως η πρύμη. Κάτι μου θυμίζει αυτό το σουλούπι από καράβια στην Ελλάδα που δεν ταξίδεψαν ποτέ. Νομίζω εκεί το έχω δει.
Koιτάζοντας το ξανά μάλλον θα συμφωνήσω με τον esperos οτι μπορεί να είναι το ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ.
Ειδικά συγκρίνοντας με την παρακάτω φωτο από τον "Σουηδό (https://www.faktaomfartyg.se/paraguay_1947.htm)" βλέπω οτι στον μινιαρισμένο καθρέφτη υπάρχει ένα άσπρο παραλληλόγραμμο κάτω από τη γέφυρα όπως και στη φωτο του Περάματος. Με λίγο προσπάθεια νομίζω οτι φαίνεται και το ίδιο μαύρο φουγάρο.
Από την άλλη, η πλώρη του πλοίου του Περάματος φαίνεται να είναι πιο κυρτή... :uncomfortableness:

200632

και εδώ μια ακόμη πόζα που ανέβηκε στο ΦΒ από τον S. Berry και δείχνει το ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ. υπό διάλυση στο Πέραμα δίπλα στο ΦΑΝΤΑΣΙΑ...
200633

Ellinis
19-08-2021, 21:35
Mερικά καρέ από την ταινία του James Bond "For your eyes only" που γυρίστηκε και στην Κέρκυρα το 1981.
Βλέπουμε ένα πρώην αρματαγωγό (φαίνεται οτι έχει καταπέλτη σε άλλα καρέ εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=MZWO_wo-wyo&list=PLTJ1vUHfuf65i2PQ4yO3DGp6rrXFwBEK1&index=9)) που είχε και γερανό, ίσως σε ρόλο μότορσιπ.
Το αναγνωρίζει κάποιος;

200682 200681 200680

BEN BRUCE
30-08-2021, 23:26
Μπορει να ειναι καποια <παντοφλα> που την εχουν μετατρεψει ετσι για το πλανο.Παντως αν κρινουμε απο την αγκυρα πρυμα,και το εκτιμομενο πλατος, πρεπει να ειναι μικρο σκαφος

Ellinis
08-01-2022, 17:08
Για την "παντόφλα" στην Κέρκυρα πήρα μια απάντηση οτι ονομαζόταν ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ και οτι "ήταν ένα μικρό φερυ στο οποίο στην μέση είχαν βάλει ένα γερανό και έφερνε άμμο θαλάσσης και έφτιαχνε και μικρές παραλίες και διάφορα άλλα". Προσωπικά δεν έχω ξανακούσει για κάποιο ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ...