Επιστροφή στο Forum : European Express [Millenium Express, Ho Maru, Takachiho Maru]
BULKERMAN
22-07-2010, 16:43
Ναι και στην θέση του ανέβαλε ο κ.Λευτέρης Καρυστινός!!
Ο καπτα-Λευτέρης ανέλαβε?? Πατριώτη κ σχεδόν συγχωριανέ καλά ταξίδια!!!:D
Παντως εδω που τα λεμε μαλλον θα πρεπει να στηθουν διαφορα παρατειρητηρια του nautilia στα κατα τοπους περασματα.....!!!!
Το πρωτο θα ειναι στο Δυσβατο...:D
Ασχετο αλλα εφυγε ο καπτα Χαρης απο το Μυτιληνη....???
Για το Δυσβατο εθελοντης εγω
Akis Dionisis
23-07-2010, 00:43
Ωραία...
Εφοδιάζεσαι...
Αντίσκηνο, ξηρά τροφή, ένα καθρέπτη, έναν αφρό ξυρίσματος, λίγα εξω/εσω-ρούχα, κανα δυο τρία μαγιό και με μια πετσέτα μαζί με αντηλιακό και γυαλιά ηλίου...
Αααααα και μπαταρίες για το κινητό...
Από Δευτέρα, πας και στήνεις τσαντίρι για μία βδομάδα στο Δύσβατο...
;):cool::p:mrgreen::shock:
Ωραία...
Εφοδιάζεσαι...
Αντίσκηνο, ξηρά τροφή, ένα καθρέπτη, έναν αφρό ξυρίσματος, λίγα εξω/εσω-ρούχα, κανα δυο τρία μαγιό και με μια πετσέτα μαζί με αντηλιακό και γυαλιά ηλίου...
Αααααα και μπαταρίες για το κινητό...
Από Δευτέρα, πας και στήνεις τσαντίρι για μία βδομάδα στο Δύσβατο...
;):cool::p:mrgreen::shock:
Εχω αποριες 1)αντισκηνο γιατι καλοκαιρι ειναι μια τεντα φτανει 2)καθρεφτη και αφρο ξυρισματος γιατι λες να σε δει κανεις εκει και πρεπει να εισαι και ωραιος 3)εσω-εξω ρουχα που θα πας τι να τα κανεις για χωρο στα μαγιο συμφωνω και στη πετσετα στο αντηλιακο ενταξει εχω και αυτο το φυσικο γυφτε χρωματακι 4)μπαταριες για το κινητο γιατι ας μας χασει και κανενας ολοι πρεπει να μας βρισκου συν και οτι ξεχασες κατι βασικο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ θελουμε?
opelmanos
23-07-2010, 08:53
Eτοιμαστείτε την Κυριακή το πρωί στο expess που κάνει το βαπόρι ίσως σταθείτε τυχεροί και περάσει από το Δίσβατο.Λίγη προσοχή μόνο στα τσακάλια το βράδυ να δώσετε και στα σκυλιά που έχει η περιοχή;)
Το Δίσβατο εξυπηρετεί την γραμμή της Χίου όχι όμως και το κατευθείαν από προς Μυτιλήνη. Κάντε υπομονή μπορεί να κάτσει κάτι καλύτερο για ημερήσιο πέρασμα αργότερα τον Χειμώνα μετά απο απαγορευτικά κλπ.
nikosnasia
23-07-2010, 12:49
Εν πλω με το EUROPEAN χθες 22 Ιουλίου.
99232
99233
Πες μας τωρα οτι σου ανοιξανε τη γεφυρα να πεσω απο την καρεκλα
opelmanos
23-07-2010, 13:20
Φίλε μου εντάξει δύσκολο μεν να πάς στην γέφυρα ενός πλοίου αλλά ακατόρθωτο δε αν το πείς με ευγενικό τρόπο.Είναι όμως και στην κρίση του πλοιάρχου και του αξιωματικού υπηρεσίας αν μπορούν και τους επιτρέπουν να δέχονται επισκέψεις στην γέφυρα!
nikosnasia
23-07-2010, 13:37
E φυσικά με ευγενικό τρόπο Μάνο. Δεν το απαιτούμε, παρακαλούμε.
99234
99235
99236
Και εγω περιμενα να μου πεις οτι ολες οι πορτες ειναι ανοιχτες για το naytilia οι φωτο δεν παιζονται εξαιρετικες
Giovanaut
23-07-2010, 15:47
Μπαινουμε στο ΕΣΠΑ και ξεκιναμε....!!!
Αναλαμβανω τον Μουρτζουφλο(βορειοδυτικο ακρωτηριο της Λημνου....:D)
opelmanos
23-07-2010, 15:49
Μπαινουμε στο ΕΣΠΑ και ξεκιναμε....!!!
Αναλαμβανω τον Μουρτζουφλο(βορειοδυτικο ακρωτηριο της Λημνου....:D)
Αφού δεν πιάνει Λήμνο το πλοίο Γιάννη!
Giovanaut
23-07-2010, 15:50
Αφού δεν πιάνει Λήμνο το πλοίο Γιάννη!
Υπαρχουν κι αλλα πλοια στην ακτοπλοϊα.....;)
Apostolos
23-07-2010, 16:09
Αντε να βάλω και γω μια φώτο για το καλο!
99256
nikosnasia
23-07-2010, 17:59
Απόλαυση τα μπροστινά μπαλκόνια και ειδικά το κάτω.
99267
Θα σταθώ στις 2 τελευταίες φωτογραφίες για να σχολιάσω την κατάσταση του πλοίου και την σύγκριση του με το Μυρτιδιώτισσα, ενώ είναι σχεδόν συνομήλικα. Δηλαδή δεν υπάρχει καμιά απολύτως σύγκριση.... το European Express είναι μπροστά by far. Είναι κούκλα και το δείχνει. Ευχαριστούμε για τα πειστήρια που το επιβεβαιώνουν.
Το καλυτερο θα ηταν να γινει μια ''εξωτερικη'' συγκριση οταν θα ειναι ετοιμο και το Μυρτιδιωτισσα και οχι τωρα.Δεν τιθεται θεμα ποιο ειναι πιο καλο πλοιο,αυτο το ξερουν και οι πετρες, ομως οσο αφορα την εμφανιση τους ας περιμενουμε να δουμε και το Μυρτιδιωτισσα,ομορφο πλοιο ειναι και εκεινο.
Και πλοιο που οργωνει χρονια ολα τα πελαγη της Ελλαδιτσας μας και εχει προσφερει πολλα συμφωνω και εγω ας το περιμενουμε πρωτα να ξαναγινει πλοιο και τοτε εδω θα ειμαστε και θα τα πουμε.Βεβαια και μενα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αν η ΝΕΛ το θελει μονο για σκαντζες και τιποτα παρα περα τοτε ισως δεν δουμε και μεγαλες διαφορες ο καιρος θα δειξει
Το καλυτερο θα ηταν να γινει μια ''εξωτερικη'' συγκριση οταν θα ειναι ετοιμο και το Μυρτιδιωτισσα και οχι τωρα.Δεν τιθεται θεμα ποιο ειναι πιο καλο πλοιο,αυτο το ξερουν και οι πετρες, ομως οσο αφορα την εμφανιση τους ας περιμενουμε να δουμε και το Μυρτιδιωτισσα,ομορφο πλοιο ειναι και εκεινο.
Δεν υπάρχει περίπτωση Μαρίνο, να δεις καταστρώματα πλώρης σαν του European, και δεν εννοώ σε μέγεθος πλώρης, εννοώ σε ποιότητα καταστρώματος, δεν υπάρχει σου λέω....
Leo ειναι καλο το βαπορακι μην το καταδικαζουμε απο τωρα μπορει να εχεις δικιο αλλα ποτε δεν ξερεις ως που μπορει να φτασει καποιος περιμενει μηπως κανεις οταν μπαινει στον ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ να βρει αντιολισθητικο ταπητα στο καταστρωμα εγω παντως οχι γι αυτο σου λεω το χειμωνα θα δουμε
Φίλοι, δεν είμαι κολλημένος και δεν καταδικάζω κανέναν και επαινώ αδίκως ή δικαίως άλλον. Το θέμα συντήρηση το ΄χεις ή δεν το ΄χεις. Το Μυρτιδιώτισσα στην μετά Νομικό εποχή δεν νομίζω να το ΄χε. Με ένα off topic για να καταλάβουμε τι θέλω να πω δείτε το Σουπερφερυ ΙΙ στα 35 του είναι κούκλα, το ΒΣ Ιθάκη στα 10 του λες και έπεσε χθες από τα ναυπηγεία, τον Έλυρο μετά την μετασκευή είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δεν νομίζω να διαφωνείτε ε?....
Για όλους εσάς τους συνομιλιτές, ακολουθεί μαι εκλπήξη στο άλλο θέμα.
99362
Αν καταλαβα καλα εννωεις γενικα τι συντηρηση εχουν φαει ολα τα χρονια που ταξιδευουν.Σιγουρα το European express ειναι πιο καλοσυντηρημενο και φαινεται οπως σωστα λες απο την λαμαρινα, που δεν εχει ιχνος σκασιματος.Γενικα παντως απο θεμα εμφανισης(και μονο) και το Μυρτιδιωτισσα πιστευω θα γινει κουκλα (μονο εξωτερικα μιλαω,στο ματι,οχι ποιοτητα λαμαρινας κλπ)
αιγαιοπλόος
24-07-2010, 17:15
Εγώ πάντως όταν βλέπω μπροστινό κατάστρωμα, με θέα την πλώρη, ανοιχτό για τους επιβάτες και με ξύλινη κουπαστή, τί να πω;
Πολύ γουστάρω. Ετσι απλά.
Μπράβο nikosnasia για τη φωτογραφία σου.
hayabusa
24-07-2010, 20:39
Σήμερα το απόγευμα έχοντας φύγει από τον Πειραιά
http://i283.photobucket.com/albums/kk293/zanskou/DSC_4261.jpg
http://i283.photobucket.com/albums/kk293/zanskou/DSC_4260.jpg
Ενδιαφερον προβλεπετε και το αποψινο του ταξιδι παει απο καμπανο και το λισσος απο δυσβατο με 10 λεπτη διαφορα περιπου στο νοτιο ακρο της Χιου
karavatoss
27-07-2010, 23:38
νομιζω πως θα τα παει καλα αποψε!!!!
douzoune
28-07-2010, 20:00
Ο Βάπορας πριν μια ώρα περίπου
Special Αφιέρωση στον Giovanaut
99988
Giovanaut
28-07-2010, 20:15
Ο Βάπορας πριν μια ώρα περίπου
Special Αφιέρωση στον Giovanaut
99988
Γεια σου ρε Δημητρακη με τα ωραια σου....!!!
Οπως καταλαβαινεις χρωστας κι εσυ το κατι τι σου....!!!
Α και εκτος του υλικου, χρωστας και μια καραβολατρικη εξορμηση με καταλληλη παρεα στο νησι του Ηφαιστου....
Αριιιιμπα....;)
Της Πέλλη Γιακουμή: Μια απίστευτη «οδύσσεια» έζησε ένας υπερήλικας, ο οποίος ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του με πλοίο της γραμμής από Μυτιλήνη για Πειραιά. Στη διάρκεια του ταξιδιού, ο 92χρονος, ο οποίος θα πρέπει να είχε και προβλήματα μνήμης, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τη σύζυγό του έπεσε μέσα σε «ανθρωποθυρίδα» και κατέληξε στο μηχανοστάσιο του καραβιού. Το πλοίο έφθασε στον Πειραιά και η οικογένειά του, όταν ο ηλικιωμένος δε βρέθηκε πουθενά, δήλωσε εξαφάνιση. Εκείνος όμως παρέμενε εγκλωβισμένος σε ένα σημείο στο μηχανοστάσιο και βρέθηκε σώος από το πλήρωμα την επόμενη μέρα, όταν πια το πλοίο είχε φθάσει πίσω στη Μυτιλήνη!
Παρά την ασθενική του μνήμη, ο 92χρονος επιβάτης του «European Express» είναι βέβαιο ότι θα θυμάται για καιρό την περιπέτεια που έζησε στο ταξίδι του. Ο ηλικιωμένος είχε βρεθεί με τη σύζυγό του για διακοπές στο νησί και το Σάββατο το βράδυ επέστρεφε στον Πειραιά. Στη διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει ο γέροντας να έχασε τον προσανατολισμό του στο πλοίο και να παραπάτησε σε κάποιο σημείο, για να καταλήξει μέσα σε «ανθρωποθυρίδα» και διά αυτής στο μηχανοστάσιο. Παρέμεινε εκεί χωρίς να φωνάξει και χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανένα, μέχρι που το πλοίο έφθασε στον Πειραιά, την Κυριακή πια. Η σύζυγός του τον έψαχνε χωρίς αποτέλεσμα, αλλά δεν κινητοποίησε τις Αρχές άμεσα, θεωρώντας αρχικά ότι μάλλον είχε προλάβει να βγει πρώτος από το πλοίο.
Όταν όμως το «European Express», το βράδυ της Κυριακής πλέον, αναχώρησε για το επόμενο δρομολόγιό του για Μυτιλήνη και καθώς ο ηλικιωμένος δεν είχε δώσει σημεία ζωής, η οικογένειά του δήλωσε εξαφάνιση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Εν συνεχεία ενημερώθηκε ο πλοίαρχος του πλοίου, που έδωσε εντολή στο πλήρωμα να ξεκινήσουν έρευνες μήπως βρεθεί ο γέροντας, αλλά και η λιμενική αρχή Μυτιλήνης.
Έψαχναν…
«Το πλήρωμα έψαχνε επί ώρες σπιθαμή προς σπιθαμή το πλοίο, χωρίς αποτέλεσμα. Εκεί που τελικά βρέθηκε, δε θα μπορούσε να το βάλει ανθρώπου νους. Μας είναι αδύνατο να διανοηθούμε πώς βρέθηκε εκεί», λέει στο «Ε» ο γενικός διευθυντής της ΝΕΛ, κ. Παναγιώτης Δεληογλάνης.
Όταν πλέον το πλοίο έφθασε τη Δευτέρα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης και ενώ είχε καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εντοπιστεί, βρέθηκε τυχαία από μέλη του πληρώματος πεσμένος μέσα σε μια «τρύπα» - όπως ανέφεραν - στο μηχανοστάσιο, από την οποία ανασύρθηκε σώος, ενώ έδειχνε να τα έχει χαμένα. Στο λαιμό του κρεμόταν μια καδένα όπου αναγράφονταν το όνομά του και τηλέφωνα επικοινωνίας με την οικογένειά του, κι έτσι αμέσως ενημερώθηκαν οι δικοί του, ενώ ο γέροντας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι γιατροί που τον εξέτασαν, διαπίστωσαν ένα κάταγμα στην κλείδα και μώλωπες σε όλο του το σώμα.
Παρά το γεγονός ότι είχε περάσει πάνω από 20 ώρες μέσα στο πλοίο, χτυπημένος και εξαντλημένος, χωρίς φαγητό και νερό, η κατάσταση της υγείας του ήταν ικανοποιητική, κάνοντας και τους γιατρούς ακόμη ν’ απορούν πώς κατάφερε στην ηλικία του να επιβιώσει από μια τέτοια περιπέτεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμενόταν μάλιστα να βγει από το Νοσοκομείο.
Τα παιδιά του, συγκλονισμένα από την περιπέτεια του πατέρα τους και την αγωνία που έζησαν, δεν έκρυψαν τη χαρά τους όταν έμαθαν ότι βρέθηκε σώος. Η κόρη του έφθασε το απόγευμα της Δευτέρας με αεροπλάνο από την Αθήνα, ενώ ο γιος του με πλοίο της ΝΕΛ έφθασε χθες στο νησί με αυτοκίνητο, προκειμένου να τον παραλάβει. Η κόρη του, μάλιστα, φέρεται να σχολίασε στο Νοσοκομείο: «Θα ερχόμουν και κολυμπώντας για να τον δω. Περίμενα ότι δε θα τον βρίσκαμε ζωντανό.»
Η ΝΕΛ για ανθρωπιστικούς λόγους διέθεσε δωρεάν εισιτήρια στο γιο του ηλικιωμένου και το αυτοκίνητο, προκειμένου να φθάσει στο νησί και να τον παραλάβει, αλλά και εισιτήρια επιστροφής για τον ίδιο και τον πατέρα του. «Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Κατανοήσαμε την αγωνία που έζησαν οι άνθρωποι αυτοί, αλλά και την οικονομική επιβάρυνση που θα ήταν για τους ίδιους να πληρώσουν ξαφνικά εισιτήρια για να τον παραλάβουν, και αναλάβαμε να καλύψουμε εμείς όλα τα έξοδα», δήλωσε στο «Ε» ο γενικός διευθυντής της ΝΕΛ, κ. Δεληογλάνης.
Πηγή: ΕΜΠΡΟΣ
erenShip
29-07-2010, 09:58
οκ τώρα πιστεύω πως τα έχω ακούσει όλα!!!!!!! :eek:
opelmanos
29-07-2010, 12:39
Η πιό απίστευτη ιστορία που έχω ακούσει ποτέ :shock:
Apostolos
29-07-2010, 12:44
Το πώς κατάφερε ένας άνθρωπος με τέτοια διανοητικά προβλήματα να φθάσει στο μηχανοστάσιο και να πέσει σε ανοιχτή (???) ανθρωποθυρίδα ειναι απορείας άξιο! Δηλαδή αν κάποιος ήθελε να το κάνει επίτηδες τι θα γινόταν? Σε άλλο κράτος θα ζητούσε η οικογένεια του τέτοια αποζημίωση που θα ζάλιζε...
opelmanos
29-07-2010, 12:46
Aυτό είναι και το πρώτο συμβάν στο πλοίο ας ελπίσουμε και το τελευταίο...
nikosnasia
29-07-2010, 14:32
Περίεργα πράγματα. Το ρεπορτάζ λέι ότι ο κύριος εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Η διάρκεια αυτή είναι 11 ώρες +. Πότε η σύζυγος διαπίστωσε την εξαφάνιση ;Μέχρι πότε ήταν μαζί της. Αν χάθηκε κατά την αποβίβση "καλώς" τρόπος του λέγειν , αν χάθηκε όμως τις πρώτες ώρες του ταξιδιού γιατί δεν αναστάτωσε το πλοίο, αφού μάλιστα αντιμετώπιζε και πρόβλημα μνήμης. Αδιαφορία πλήρης νομίζω ή και η σύζυγος τάχει χαμένα αφού η αναζήτηση ξεκίνησε όταν το πλοίο έκανε άλλες 12 ώρες ταξίδι. Τέλος πάντων Τέλος καλό όλα καλά. Γερός νάναι ο άνθρωπος.
dokimakos21
29-07-2010, 15:12
European Express - Σήμερα το πρωί έξω από τον Πειραιά
Για όλους εσάς..!
100097
λεω να ταξιδεψω και εγω με το καραβι να πεσω σε καμια τρυπα, να βρεθω στο μηχανοστασιο να με βρουν την αλλη μερα και να τους πω ζαλιστικα και επεσα, και σαν αποζημιωσει να παω χιο-πειρεα και αναποδα τσαμπα.να κανουμε ρε αδελφε και μια φορα ενα ταξιδη δωρεαν. αλλα τωρα σκεφτηκα και το αλλο να ριξω την γυναικα μου μεσα στην τρυπα μπας και ησυχασω κανενα διημερο και μετα να παω ταξιδη τσαμπα και με την ησυχια μου.
Akis Dionisis
29-07-2010, 17:35
λεω να ταξιδεψω και εγω με το καραβι να πεσω σε καμια τρυπα, να βρεθω στο μηχανοστασιο να με βρουν την αλλη μερα και να τους πω ζαλιστικα και επεσα, και σαν αποζημιωσει να παω χιο-πειρεα και αναποδα τσαμπα.να κανουμε ρε αδελφε και μια φορα ενα ταξιδη δωρεαν. αλλα τωρα σκεφτηκα και το αλλο να ριξω την γυναικα μου μεσα στην τρυπα μπας και ησυχασω κανενα διημερο και μετα να παω ταξιδη τσαμπα και με την ησυχια μου.
Σου συνιστώ το δεύτερο..
Να ρίξεις στη γυναίκα σου.....
axaxaxaaxaxaxaxaxaxaxaaxa:cool::-P
Οποιος πεσει βασικο να εχει φωτογραφικη μηχανη να βγει και καμια φωτογραφια
opelmanos
29-07-2010, 21:21
Τι να πεί κανείς αυτά είναι πράγματα που γίνονται μια φορά στα χίλια χρόνια και ούτε καν το χωράει ο ανθρώπινος νους ούτε ατο παρελθόν έχει αναφερθεί η ακουστεί κάτι παρόμοιο .Ζήσαμε για να τ 'ακούσουμε και αυτό!!!!Ας μεριμνήσουν ωστέ να μην έχουμε ποτέ ξανα τέτοια περιστατικά !!
Θεωρώ ότι η περιγραφή έτσι όπως έχει διατυπωθεί δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα γιατί δεν έγινε από γνώστη των εσωτερικών χώρων ενός πλοίου. Νομίζω, ότι ένας άνθρωπος με διανοητικά προβλήματα εύκολα μπορεί να χαθεί μέσα σε ένα πλοίο. Αυτό το έπεσε σε μία τρύπα μου ακούγεται κάπως... Αν έπεφτε από ένα ντέκ σε μια τρύπα (αυτό που λέμε trank) κι έφθανε στο μηχανοστάσιο, θα είχαμε σοβαρό ή και θανατηφόρο ατύχημα. Κατά την γνώμη μου ο άνθρωπος έφθασε εκεί που έφθασε από πόρτες, διαδρόμους και σκάλες αλλά δεν ήξερε να γυρίσει, μπορεί από τον πανικό του να επιδείνωσε τα υπάρχοντα προβλήματα της μνήμης του και βάλτωσε. έκατσε χάμω και περίμενε. Δεν βρίσκω άλλη λογική εξήγηση :cool:
Σημερινη αναχωρηση απο ΠΕΙΡΑΙΑ για ολους τους fun του πλοιου
...σημερινή αναχώρηση απο τον Πειραιά...!
Για τους φίλους Trakman,Leo,dokimakos21,Sylver23,douzoune,Giovanau t,
Dimitris T,Akis Dionisis,DeepBlue,Pantelis2009,BULKERMAN!
100860
BEN BRUCE
03-08-2010, 21:45
Καταπληκτικη και εντελως φυσικη φωτογραφια vinman!Σε ευχαριστουμε πολυ
Καταπληκτικη και εντελως φυσικη φωτογραφια vinman!Σε ευχαριστουμε πολυ
...ορίστε και μία ''πλαστική'' αφού σου άρεσε τόσο πολύ η ''φυσική''.....:p
100866
BEN BRUCE
03-08-2010, 21:58
Και αυτη εξισου καταπληκτικη.Αμα εισαι μαστορας......
pantelis2009
04-08-2010, 07:41
Ευχαριστώ φίλε vinman. καταπληκτικές φωτο και ανταποδίδω σε σένα και όσους αναφέρεις.:p
100914
...ντουμάνιασε ο Πειραιάς χθές...:p
101009
Εχουμε καθολου τις κινησεις του πρεπει (κρινοντας απο τις φωτογραφιες)να πηγαινει καλα απο επιβατες
2/8 που επέστρεφα από Λέσβο επιβάτες δεν είχε πολλούς, το γκαράζ όμως απ όσο είδα όταν βγήκα (διατηρώ απειροελάχιστη μόνο επιφύλαξη) ήταν φορτωμένο του σκασμού!!:D
Το βαπόρι σε γενικές γραμμές είνια ωραίο, όπως είχε πολύ σωστά παρατηρήσει ο φίλος Μάνος, η ηλικία του φαίνεται μέσα σε κάποια σημεία, αλλά δεν ενοχλεί. Σαφώς δεν είναι "πολυτελείας" όπως ηλιθιωδώς (για τον τρόπο και το λόγο που το έκανε) με ρώτησε φίλη μου, είναι όμως καλόγουστο, και λιτό. Τα υλικά μέσα δεν είναι ίσως της καλύτερης ποιότητας είναι όμως "έξυπνα" επιλεγμένα, δεν δείχνουν φτηνά, και γενικά αρμόζουν στην περίσταση καθώς μιλάμε για ανακαίνιση ενός πλοίου 36 ετών, με χρονικό ορίζοντα εκμετάλλευσης οπωσδήποτε όχι μακρό-λογικό νομίζω. Στα συν του οι ευρύχωρες καμπίνες-τουλάχιστον η δικιά μου αν και 4κλινη ήταν μια χαρά-.
Έχει πάντως ένα μικρό θέμα στη σήμανση στο εσωτερικό αφού 3 φορές βρέθηκα στις καμπίνες του πληρώματος από λάθος περνώντας πόρτες που δεν ανέφεραν τίποτα, και επίσης πρέπει να έφτασα στο σημείο όπου ακόμα κάνουν εργασίες καθώς είχε πολλές καμπίνες χωρίς αρίθμηση (προφανώς είναι αυτές που θα παραδοθούν στο μέλλον προς χρήση; ) γενικως σε κάποια σημεία δεν ήξερες που πας ή που βγάζουν διάφορες πόρτες. Επίσης κάκιστα είναι κλειστο το πλωριο μπαλκονάκι, αφήστε το να κάνουμε καμιά καλή λήψη ρε παιδιά :rolleyes: !
Το πλήρωμα ευγενέστατοι όλοι (ειδικά άμα το συγκρίνεις με άλλα βαπόρια της εταιρείας) σε εντυπωσιακό βαθμό -εξαιρείται μόνο ένας που ρώτησα από πούθε πάμε στο πλωριο μπαλκόνι και μου απάντησε περιπαικτικά τουλάχιστον λες και τον ρωτούσα που ήταν η πίστα προσγείωσης του UFO. Τέλος πάντων δεν πειράζει...
Εννοείται εξωτερικά είναι πολύ όμορφο βαπόρι.
Για πρωτοτυπία θα παραθέσω μετά κάποιες πιο "ιδιαίτερες" - επιτρέψτε μου - φωτογραφίες...
ΥΓ : ο βάπορας καπνίζει. Τελεία. :D
Τρεις αεροφωτογραφιες λοιπόν, το βαπόρι παρεα με το Λισσός στις 2/8 στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μας περιμένει για να φύγουμε. Μας τα χάλασε όμως η χαμηλή ορατότητα (είχαμε λιώσει από την υγρασία εκείνες τις μέρες) αλλά και η διέλευση σε σχετικά μεγάλο ύψος.
101018
101019
101020
Πέραν αυτών κάποιες λεπτομέρειες...
Σημείωση: Η κουβέρτα NIPPON CAR FERRΥ νομίζω είναι όλα τα λεφτα!!
Σημείωση 2: Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικά αφιερωμένες στο φίλο opelmanos!
101021
101022
101023
101024
fido υπηρξες σαφεστατος και οι φωτο απο ληψη ειναι πολλυ καλες αν και η κουβερτα με χαλασε λιγο δεν μπορουσε η εταιρεια να βαλει δικες της κουβερτες αυτο δειχνει μια προχειροτητα και μια βιασυνη ωστε να ετοιμαστει το πλοιο για να προλαβει την καλοκαιρινη περιοδο
opelmanos
05-08-2010, 09:30
Τρεις αεροφωτογραφιες λοιπόν, το βαπόρι παρεα με το Λισσός στις 2/8 στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μας περιμένει για να φύγουμε. Μας τα χάλασε όμως η χαμηλή ορατότητα (είχαμε λιώσει από την υγρασία εκείνες τις μέρες) αλλά και η διέλευση σε σχετικά μεγάλο ύψος.
101018
101019
101020Ρε φίλε καλύτερο ξύπνημα δεν μπορούσα να έχω ,τι είναι αυτές οι βόμβες ?Η ποιότητα για αεροφωτογραφίες είναι μια χαρά.Γιατί όμως δεν είπες τίποτα ότι θα ερχόσουν ?Εγω καθόμουν και μιζέριαζα στην Ευρειακη:(
Apostolos
05-08-2010, 10:25
Κουβέρτες ετών 35++ Μια μίξη από Ιαπωνικά, Αραβικά, Ευρωπαϊκά και τώρα Ελληνικά ακάρεα!!!
NGV Liamone
05-08-2010, 10:46
Κουβέρτες ετών 35++ Μια μίξη από Ιαπωνικά, Αραβικά, Ευρωπαϊκά και τώρα Ελληνικά ακάρεα!!!
Το σχόλιο του μήνα :D
Συμπερασμα για οσους χρησιμοποιουν καμπινα ενα sleeping bag απαραιτητο
opelmanos
05-08-2010, 11:18
Εντάξει τώρα μην είμαστε και υπερβολικοί ,επειδή είναι παλιές οι κουβέρτες δεν σημαίνει οτί είναι και βρώμικες .;)
Apostolos
05-08-2010, 11:27
Ποίος μίλησε για βρώμα???
Μήν βάζετε στο στόμα μου πράματα που δέν ειπα. Μίλησα για ακάρεα (http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=127#809189D2-7517-4af1-BAF0-1A36C3BB8640&numResults=0&command=%20m_objCurrentDocument.getElementById%28% 27veohrecs_fr%27%29.style.height%20%3D%20%27107px% 27%3B%20m_objCurrentDocument.getElementById%28%27V eoh_SpaceDiv%27%29.style.height%20%3D%20%2712px%27 %3B%20m_objCurrentDocument.getElementById%28%27Veo hCompass.LoadingDiv%27%29.style.height%20%3D%20%27 0px%27%3B%20m_objCurrentDocument.getElementById%28 %27VeohCompass.LoadingDiv%27%29.style.display%20%3 D%20%27none%27%3B)
Ποίος μίλησε για βρώμα???
Μήν βάζετε στο στόμα μου πράματα που δέν ειπα. Μίλησα για ακάρεα (http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=127#809189D2-7517-4af1-BAF0-1A36C3BB8640&numResults=0&command=%20m_objCurrentDocument.getElementById%28% 27veohrecs_fr%27%29.style.height%20%3D%20%27107px% 27%3B%20m_objCurrentDocument.getElementById%28%27V eoh_SpaceDiv%27%29.style.height%20%3D%20%2712px%27 %3B%20m_objCurrentDocument.getElementById%28%27Veo hCompass.LoadingDiv%27%29.style.height%20%3D%20%27 0px%27%3B%20m_objCurrentDocument.getElementById%28 %27VeohCompass.LoadingDiv%27%29.style.display%20%3 D%20%27none%27%3B)
Ο αριθμός των ακάρεων σε ένα στρώμα 5ετίας μπορεί να είναι από 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος...!
Giovanaut
05-08-2010, 13:16
Υπεροχες οι φωτο vinman(ευχαριστω για την αφιερωση), αλλα και οι δικες σου Fido...!!!
pantelis2009
05-08-2010, 15:28
Είσαστε όλοι μία απίθανη παρέα.;) Όσο για τα ακάρια μόλις βλέπουν ορισμένους πεθαίνουν ακαριαία!!!!:D. Η φωτο απο τις 29/07/2010 χαρισμένη σε όλοι την ωραία παρέα του Nautilia.gr:p.
101094
douzoune
05-08-2010, 15:59
Για τον pantelis2009 εις ανταπόδοση των αφιερώσεων του και για τους φίλους Leo, Apostolos, Giovanaut, nikosnasia, opelmanos, gnikles, vinman, MYTILENE και όλο το ΝΕΛίτικο team! :D
101099
Για τον pantelis2009 εις ανταπόδοση των αφιερώσεων του και για τους φίλους Leo, Apostolos, Giovanaut, nikosnasia, opelmanos, gnikles, vinman, MYTILENE και όλο το ΝΕΛίτικο team! :D
101099
Ευχαριστώ φίλε μου!!!!
Akis Dionisis
06-08-2010, 13:51
Φεύγοντας από Μυτιλήνη!!!
http://a.imageshack.us/img828/7136/p7281298.jpg
Photo by ΟpelManos
douzoune ευχαριστώ!!
Ακη, ετοιμαζόμουνα να σχολιάσω, όταν διάβασα ότι η φώτο είναι του Μάνου. Όταν το πρόσεξα καλύτερα, διαπίστωσα ότι έχει και την υπογραφή του (το ντουμάνι = σήμα κατατεθέν για τον opelmanos):p:D
opelmanos
08-08-2010, 09:12
douzoune ευχαριστώ!!
(το ντουμάνι = σήμα κατατεθέν για τον opelmanos):p:D
Μπά μην το λές Καπετάνιε μού έχει φύγει αυτή η μανία πιά!!!Να δούμε πότε θα φτιάξω το πρόγραμμά μου να ανεβάζω και εγώ..
nikosnasia
08-08-2010, 10:24
8/8/2010. 09:02. Καλόοοοοο Ταξείδι......
101456
Rocinante
08-08-2010, 21:29
Με αφορμη την υπεροχη φωτο του nikosnasia πρεπει να παραδεχτω αν και θαυμαστης της Αριαδνης αυτη τη στιγμη το πλοιο αυτο για μενα ειναι σιγουρα το ομορφοτερο Γιαπωνεζικο και σιγουρα στο Top 3 γενικα των πλοιων που ταξιδευουν στα Ελληνικα νερα.
Ενα πλοιο που πριν λιγους μηνες ειχε ενα πολυ αβεβαιο μελλον.
Θεωρω πως ειναι το ναυτικο γεγονος της χρονιας.
Καλα... ισως μετα το παρτυ στον Αβερωφ :rolleyes:
Επειδή συμφωνώ μαζί σου και το καμαρώνω έτσι κι αλλιώς, θα σου χαρίσω μια σημερινή φωτογραφία τραβηγμένη απο το ΒΣ Ιθάκη πριν λίγες ώρες. Η ίδια για τον douzoune (ο μεγαλύτερος φαν του πλοίου - μετά από εμένα - :p) και σε όλους του ΝΕΛίτες που πιστεύω το καμαρώνουν όπως και το Μυτιλήνη τους.
101519
Rocinante
08-08-2010, 21:55
Επειδή συμφωνώ μαζί σου και το καμαρώνω έτσι κι αλλιώς, θα σου χαρίσω μια σημερινή φωτογραφία τραβηγμένη απο το ΒΣ Ιθάκη πριν λίγες ώρες. Η ίδια για τον douzoune (ο μεγαλύτερος φαν του πλοίου - μετά από εμένα - :p) και σε όλους του ΝΕΛίτες που πιστεύω το καμαρώνουν όπως και το Μυτιλήνη τους.
101519
Thanks Captain. :D
Καλα εσενα σου αρεσει και για ενα λογο παραπανω :rolleyes:
Γκουχ -γκουχ.....
Thanks Captain. :D
Καλα εσενα σου αρεσει και για ενα λογο παραπανω :rolleyes:
Γκουχ -γκουχ.....
...γκούχ....γκούχ....:p:D
101527
douzoune
08-08-2010, 22:06
Η ίδια για τον douzoune (ο μεγαλύτερος φαν του πλοίου - μετά από εμένα - :p) και σε όλους του ΝΕΛίτες που πιστεύω το καμαρώνουν όπως και το Μυτιλήνη τους.
Συνημμένο Αρχείο 101519 (http://www.nautilia.gr/forum//attachment.php?attachmentid=101519)
Να ξερες τι τραβάνε αυτοί που έρχονται μαζί μου στις παραλίες!!! Κάθε φορά περιμένουμε να πάει γύρω στις 20.00 για να περάσει αλλιώς δεν φεύγουμε!!! :D Ευχαριστώ πάρα πολύ για την αφιέρωση!
erenShip
12-08-2010, 14:56
μολις μπήκα στο european express. θεωρώ πως ήταν ένα συμπαθητικό ferry night. το πλήρωμα ευγενέστατο ....οι καμπίνες (όσες είδα) ήταν σε καλή κατάσταση. πιστεύω πως υποστηρίζει αρκετά καλά την γραμμή στην οποία το βάλανε. το μόνο κατά την γνώμη μου ελλατωματάκι είναι ότι η ρεδεψιόν είναι στο κέντρο του πλοίου και όχι στο χώρο υποδοχής. διότι κατά την γνώμη μου, ο επιβάτης όταν ανεβαίνει στο καράβι πρέπει να του πηγαίνει κατευθείαν κάπου όπου θα ενημερώνεται για το που είναι η θέση του. αυτή είναι η γνώμη μου.
DimitrisT
12-08-2010, 16:12
12/8/2010
Πύλη αναχώρησης EUROPEAN EXPRESS
Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS, κάθε Τρίτη και Πέμπτη θα αναχωρεί από την πύλη Ε1 και όχι από την πύλη E2 (όπως όλες τις υπόλοιπες ημέρες), από Πειραιά προς Χίο και Μυτιλήνη.
Πηγή :http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=602
Καλό ταξίδι!!!!!
101952
101953
Captain_Nionios
15-08-2010, 07:02
Δεν υπάρχει περίπτωση Μαρίνο, να δεις καταστρώματα πλώρης σαν του European, και δεν εννοώ σε μέγεθος πλώρης, εννοώ σε ποιότητα καταστρώματος, δεν υπάρχει σου λέω....
Ισως και να υπαρχει μονο ενα. Αγιος Γεωργιος !!! Πραγματικα πιο φρεσκο ντεκ πλωρης και απο οταν ηταν νεο.
erenShip
16-08-2010, 15:43
Ισως και να υπαρχει μονο ενα. Αγιος Γεωργιος !!! Πραγματικα πιο φρεσκο ντεκ πλωρης και απο οταν ηταν νεο.
παιδιά που να δείτε και μια αίθουσα που είναι δίπλα στις lux καμπίνες και κοιτάζει όλη την πλώρη...νομίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του πλοίου.
DeepBlue
19-08-2010, 15:26
Ο βάπορας στον Πειραιά.Για τους Leo,polykas,pantelis2009,opelmanos,douzoune,vinman ,captain,T.S.S. APOLLON,Κάρολος,erenShip.;) 102574
Εκτός του ότι η φωτογραφία είναι του DeepBlue, και ο γενικός χρωματισμός είναι σε αποχρώσεις Deep Blue, από το κάδρο μέχρι την όμορφη κυρία που κοσμεί αυτό το κάδρο, σε ευχαριστώ φίλε!!!!! :D
douzoune
20-08-2010, 15:44
Για όλους τους καλούς φίλους που μου αφιερώνουν όμορφες φωτογραφίες από ένα αγαπημένο μου βάπορα!
102696
Ξερει καποιος ποσο θα το κρατησει η NEL??Το βαπορι ειναι απιθανο και εχει ηδη κερδισει πολυ επιβατικο κοινο
DimitrisT
20-08-2010, 22:03
Σημερινή άφιξη στο λιμάνι της Χίου.......
102757
102758
Αφιερωμένες στους φίλους douzoune,Leo,Deepblue,gnikles,nikosnasia,vinman, opelmanos,AkisDionis,laz94,pantelis2009,Trakman,Ni kos Maroulis,Andros,T.S.S.Apollon, Giovanaut και σε όλους τους φαν του πλοίου.
T.S.S. APOLLON
20-08-2010, 22:13
Ομορφες νυχτερινες ληψεις!!! Ευχαριστουμε φιλε DimitrisT.
STRATHGOS
24-08-2010, 14:11
περιστατικό, που προχθές κατέληξε στο θάνατο ενός 37χρονου ναυτικού από τη Λέσβο, εργαζόμενου στο πλοίο «European Express» της «NEL Lines», που κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη, διαδραματίστηκε τις προηγούμενες μέρες.
http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=1b8b7911-b7f8-49bf-b2cc-76ff8a9bf696
αυτα ειναι τα δυσαρεστα γιατι καλα τα πλοια και οι φωτογραφιες αλλα πανω απο ολα μετρανε οι ανθρωποι, και αυτος ο καημενος ο νεος ναυτικος που να ηξερε τη του φυλαγε οι μοιρα του.αλλα πρεπει να διελευκανθει αν το μικροβιο το κολησε μεσα στο καραβι.και φυσικα επειδη καποιοι θα πεταχθουν και θα πουν οτι τα εχω με το καραβι και με την εταιρεια δεν εχω καμια σχεση.τελος παντων ο θεος να τον συνχωρεσει και συληπητηρια στην οικογενεια του.
http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=48e5ad3b-d2c6-4305-a112-5bf85ebf352d
Ο Θεός να τον αναπαύσει τον άνθρωπο...:(
thanos75
26-08-2010, 13:32
http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=48e5ad3b-d2c6-4305-a112-5bf85ebf352d
Ο Θεός να τον αναπαύσει τον άνθρωπο...:(
Κρίμα το παλικάρι! Τραγικό συμβάν απ'όλες τις απόψεις!
opelmanos
26-08-2010, 18:35
Παιδιά δυστυχώς πήγα και εγώ στην κηδεία γιατί μένω στο γειτονεικό χωριό(Παλαιόκηπός) :cry::cry:Τι να σας περιγράψω θρήνος και δάκρυα από πολύ κόσμο που είχε παρεβρεθεί στην νεκρόσιμο ακολουθέία .Όσον αφορά το παιδί πολύ καλό παιδί εργατικό δεν είχε ποτέ δημιουργήσει κανένα πρόβλημα με κανέναν λιγομίλητος και πάντα μετρημένος στα λόγια του, τον είχα ζήσει και από κοντά (ήμσταν συνάδελφοι στον Θεόφιλο)Με είχε βοηθήσει αρκετά στις πρώτες μου μέρες στην θαλασσα!! Φανταστείτε οτί τον είχα δεί την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο όταν πήγα να βγάλω μια ακτινογραφία και μιλήσαμε και την Τρίτη πήγα στην κηδεία του και δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό που έβλεπα.Δυστιχώς αυτή ήταν η μοίρα του και έτσι έμελε να γίνει ,μόνο οι καλοί άνθρωποι φεύγουν σε αυτή τη ζωή !!! Και η ζωή συνεχίζεται ....
Καλό ταξίδι φίλε Παράσχο θα σε θυμόμαστε για πάντα!!!!
gpap2006
26-08-2010, 18:55
Για τις 7/10 έχει προγραμματίσει η ΝΕΛ την έναρξη της ακινησίας του για φέτος.
Παιδιά δυστυχώς πήγα και εγώ στην κηδεία γιατί μένω στο γειτονεικό χωριό(Παλαιόκηπός) :cry::cry:Τι να σας περιγράψω θρήνος και δάκρυα από πολύ κόσμο που είχε παρεβρεθεί στην νεκρόσιμο ακολουθέία .Όσον αφορά το παιδί πολύ καλό παιδί εργατικό δεν είχε ποτέ δημιουργήσει κανένα πρόβλημα με κανέναν λιγομίλητος και πάντα μετρημένος στα λόγια του, τον είχα ζήσει και από κοντά (ήμσταν συνάδελφοι στον Θεόφιλο)Με είχε βοηθήσει αρκετά στις πρώτες μου μέρες στην θαλασσα!! Φανταστείτε οτί τον είχα δεί την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο όταν πήγα να βγάλω μια ακτινογραφία και μιλήσαμε και την Τρίτη πήγα στην κηδεία του και δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό που έβλεπα.Δυστιχώς αυτή ήταν η μοίρα του και έτσι έμελε να γίνει ,μόνο οι καλοί άνθρωποι φεύγουν σε αυτή τη ζωή !!! Και η ζωή συνεχίζεται ....
Καλό ταξίδι φίλε Παράσχο θα σε θυμόμαστε για πάντα!!!!
Μαζι σου και εγω και ας μην το ηξερα το παιδι θερμα συλλυπητηρια στην μητερα του
nikosnasia
28-08-2010, 00:06
Για τον Μάνο και τα ντουμάνια του. Σήμερα το απόγευμα.
103667
103668
nikosnasia
28-08-2010, 11:58
Τι κάει το "αφιλότιμο" ;
103706
Τι κάει το "αφιλότιμο" ;
103706
Δεν εχει ιδιαιτερη προτιμηση οτι του βαλουν στα τεποζιτα
Chris_Chania
31-08-2010, 19:28
Την Κυριακή έξω από τον Πειραιά, περιμένοντας να βγούν το Blue Star 1 και το Lissos...
104077
emmanouil
01-09-2010, 10:31
Η φωτο ειναι τραβηγμενη πανω απο τον Αγιο Νεκταριο??
karavatoss
02-09-2010, 17:36
ειναι πολυ καλο καραβι και εργατης ακουραστος και αποδοτικος!
BEN BRUCE
03-09-2010, 17:17
Συμφωνα με το περιοδικο <εφοπλιστης> και σε ενα αφιερωμα που γινεται στο βαπορι διακρινεται οτι ειναι μια αξιολογη μοναδα της ακτοπλοιας.
Chris_Chania
03-09-2010, 18:29
Το European Express στο λιμάνι του Πειραιά λίγες μέρες πριν
104380
karavatoss
03-09-2010, 23:31
ειπαμε ειναι καλο καραβι αλλα και αυτο νομιζω πως ειναι λιγο ,ποιο σωστα για λιγο καιρο,γιατι δεν πρεπει να ξεχνα κανεις και την ηλικια του .
artmios sintihakis
04-09-2010, 01:03
Απο την στιγμή που το βαπόρι είναι αξιόπλοο,έχει πολύ καλή ταχύτητα κ το ξενοδοχειακό του είναι καινούργιο κ προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες στο επιβατηγό κοινό κ όχι τριτοκοσμικές σαν άλλα της ακτοπλοίας μας....το θέμα της ηλικίας για μένα είναι παντελώς αδιάφοροοοοοο!!!
Αμάν με την ηλικία τουυυυυ κιόλας.......Δέν έχετε να πείτε κάτι άλλο για το βαπόρι κ όλο συνέχεια αναφέρεταιιι ένα κ μοναδικό αρνητικο για το βαπόριιι ....την ηλικία του κ την ηλικία τουυυ....Αφου δεν έχετε να πείτε κ κάτι άλλο.....σταματήστε....Σκέψου δα να μην ήταν κ ανακαινισμένο!
Του χάριζαν γάιδαρο κ τον κοιτούσε στα δόντιααα.....
karavatoss
04-09-2010, 19:09
αγαπητε δεν μας χαρισαν κανενα γαιδαρο,πληρωνουμε για να ταξιδεψουμε ,και αφου πληρωνουμε ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.το καραβι ειναι παλαιο,και οτι και να γινει παλιο θα ειναι,πρεπει να αλλαχθει ο στολος σε πανελληνιο επιτεδο αγαπητε,γιατι ας μην ξεχνουμε οτι ειμαστε στην 2 δεκαετια του νεου αιωνα και ετσι θα επρεπενα ταξιδευουμε με νεα ασφαλη και γρηγορα πλοια!
costaser
04-09-2010, 22:03
θα ήθελα να ρωτήσω με ποιά ταχύτητα εκτελεί το δρομολόγιο του προς Χίο - Λέσβο. Ευχαριστώ.
opelmanos
04-09-2010, 23:53
αγαπητε δεν μας χαρισαν κανενα γαιδαρο,πληρωνουμε για να ταξιδεψουμε ,και αφου πληρωνουμε ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.το καραβι ειναι παλαιο,και οτι και να γινει παλιο θα ειναι,πρεπει να αλλαχθει ο στολος σε πανελληνιο επιτεδο αγαπητε,γιατι ας μην ξεχνουμε οτι ειμαστε στην 2 δεκαετια του νεου αιωνα και ετσι θα επρεπενα ταξιδευουμε με νεα ασφαλη και γρηγορα πλοια!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με μία παρατήρηση :Το πλοίο εκτός τό ότι έίναι παλιό είναι και γρήγορο και ασφαλή αλλά καλό θα είναι να επενδύσουν επιτέλους σε κάτι πιό καινούργιο έστω 20 ετίας πλοίο
nikosnasia
05-09-2010, 00:01
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με μία παρατήρηση :Το πλοίο εκτός τό ότι έίναι παλιό είναι και γρήγορο και ασφαλή αλλά καλό θα είναι να επενδύσουν επιτέλους σε κάτι πιό καινούργιο έστω 20 ετίας πλοίο
Μάνο μη με "τζιγκλάς" είδαμε και τις επενδύσεις σε νεότευκτα.Αλήθεια τα είδαμε ;
nikosnasia
05-09-2010, 00:14
Αλήθεια κανένα κάθισμα στους πλαινούς όμορφους διαδρόμους του έβαλαν ή θα μας έχουν ακόμα "τιμωρία" να στεκόμαστε όρθιοι για να απολαύσουμε το ταξίδι από εκεί;
Στις 2/8 πάντως ήταν έτσι...Τώρα αν μπήκαν πάγκοι στο μήνα που μεσολάβησε μακάρι...
Κάτι άσχετο που ήθελα να πω καιρό, θυμάστε αυτόν τον δολιο το γεράκο που είχε πέσει από την ανθρωποθυρίδα και βρέθηκε στο μηχανοστάσιο; εγώ στο βαπόρι όσο έψαξα στα καταστρώματα δεν είδα ΚΑΝ ανθρωποθυρίδα πόσο μάλλον ανοιχτή. Όχι ότι αποκλείω να υπάρχει, γιατί ενδεχομένως δεν τα παρατήρησα όλα, πάντως στα μέρη που ένας επιβάτης πηγαίνει, και μάλιστα υποψιασμένος, κάτι σχετικό δεν είδα. Ποιος ξέρει...Αντίθετα είδα ότι το ασανσερ του βαποριου πηγαίνει μέχρι το μηχανοστάσιο (κάτι που επιβεβαίωσα και με το άρθρο του Ε) και αναρωτιόμουν αν θα μπορούσε κανείς να πάει. Εννοείται ότι μόνο σκέψη έκανα,δε θα πήγαινα ποτέ να μπλεχτώ στα πόδια των ανθρώπων, αλλά τότε είχα σκεφτεί ότι ένα λάθος κουμπί να πατήσει κανείς σε ώρα αιχμής κλπ μπορεί να βρεθεί αλλού γυαλού...Αν και λογικά κάποια σχετική πρόνοια θα υπάρχει. Τέλος πάντων!
Όσον αφορα στην ηλικία του βαποριού εμένα ουδόλως με απασχολεί. Έχω δει βαπόρια νεότευκτα που είναι μαύρα χάλια και έχω δει αντίκες που στέκονται μια χαρά. Με τον όρο (εννοείται) ότι παρέχουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς υπηρεσίες στον επιβάτη, και πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας (αν κιόλας έχει γίνει και κάποια ανακαίνιση μέσα ακόμα περισσότερο) εμένα καρφί δεν μου καίγεται για την ηλικία του. Όχι ότι δεν προτιμάω ένα νεότευκτο, μην τρελαθούμε αλλά η ηλικία μόνο, δεν είναι καθοριστικός παράγοντας...Προσωπικά μιλώντας πάντα!:)
artmios sintihakis
05-09-2010, 00:59
Αφού η εταιρεία αυτή την στίγμή δεν είναι σε θέση να κάνει νέες ναυπηγήσεις κ φταίει το γεγονός ότι δεν έχει κεφάλαιο...Για ποιό νεότευκτο κ για ποιες νεοναυπηγησεις μιλάτε ρε παιδιά..Ας βολευτούμε τώρα με το ΕUROPEAN EXPRESS κ έληξε η υπόθεση.......ή μήπως προτιμάτε τον ΘΕΟΦΙΛΟ που πλέον την ταχύτητα του ΕUROPEAN EXPRESS δεν την βλέπει ούτε στα ονειρά του.....η εταιρεία βλέποντας ότι δεν είναι σε θέση να κάνει νέες ναυπηγήσεις ή να αγοράσει πιο νέα πλοία,προσπαθεί να εξυπηρετήσει το επιβατηγό κοινό του Β.Αιγαίου κ να πάει κόντρα στον αντααγωνιστή με ότι καλύτερο πλοίο μπορεί να ''σηκώσει'' κ η τσέπη της......
nikosnasia
05-09-2010, 01:01
Στο ίδιο σημείο με διαφορά 15 χρόνων.
104540
nikosnasia
05-09-2010, 01:31
Αφού η εταιρεία αυτή την στίγμή δεν είναι σε θέση να κάνει νέες ναυπηγήσεις κ φταίει το γεγονός ότι δεν έχει κεφάλαιο...Για ποιό νεότευκτο κ για ποιες νεοναυπηγησεις μιλάτε ρε παιδιά..Ας βολευτούμε τώρα με το ΕUROPEAN EXPRESS κ έληξε η υπόθεση.......ή μήπως προτιμάτε τον ΘΕΟΦΙΛΟ που πλέον την ταχύτητα του ΕUROPEAN EXPRESS δεν την βλέπει ούτε στα ονειρά του.....η εταιρεία βλέποντας ότι δεν είναι σε θέση να κάνει νέες ναυπηγήσεις ή να αγοράσει πιο νέα πλοία,προσπαθεί να εξυπηρετήσει το επιβατηγό κοινό του Β.Αιγαίου κ να πάει κόντρα στον αντααγωνιστή με ότι καλύτερο πλοίο μπορεί να ''σηκώσει'' κ η τσέπη της......
Αφήστε βρε παιδιά τα περί εξυπηρέτησης του κοινού αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Η ΝΕΛ αν ήθελε να εξυπηρετήσει το κοινό ας έβαζε Χίο Μυτιλήνη το Κεντέρης αλλά αυτό δεν εξυπηρετεί την τσέπη της. Η ΑΝΕΚ αν ήθελε να εξυπηρετήσει το κοινό ας έβαζε Χίο Μυτιλήνη αντί του ΛΙΣΣΟΣ ένα νεότερο και ταχύτερο αλλά αυτό δεν εξυπηρετεί την τσέπη της. Η HSW αν ήθελε να εξυπηρετήσει το κοινό ας κρατούσε όλο το χρόνο τα θερινά δρομολόγιο αλλά αυτό δεν εξυπηρετεί την τσέπη της. ( 2:11 ήρθε το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ πριν λίγο στη Μυτιλήνη που θα πάει τώρα ο επιβάτης που μένει 40 και 50 χλμ μακρυά και το χειμώνα ακόμα χειρότερα).
Στο ίδιο σημείο με διαφορά 15 χρόνων.
104540
καταπληκτικη σύνθεση φωτογραφιών!!θα έλεγα μάλιστα ότι τα βαπόρια έχουν κάτι κοινό στην κοψιά τους, ειδικά πέριξ της πλώρης...
Να δουμε και την χαρα του καραβολατρη για ολους τους χιωτες και μυτηλινιους του φορουμ και οχι μονο
104583
Η ποιοτητα μας τα χαλασε λιγο γιατι χτυπησε ο δαιμων της μπαταριας και ετσι αρκεστηκα στο κινητο μεχρι αντικαταστασεως
mitilinios
05-09-2010, 09:54
Αλήθεια κανένα κάθισμα στους πλαινούς όμορφους διαδρόμους του έβαλαν ή θα μας έχουν ακόμα "τιμωρία" να στεκόμαστε όρθιοι για να απολαύσουμε το ταξίδι από εκεί;
Όχι, τουλάχιστον την Πέμπτη που το ταξίδεψα δεν υπήρχαν καθίσματα. Μάλλον θα μπουν κατά την ετησία που είναι προγραμματισμένη για αρχές Οκτωβρίου μαζί με άλλες εργασίες που πρόκειται να γίνουν όπως η προσθήκη καταπέλτη επιβατών.Πάντως το πλοίο το έχω ταξιδέψει 2 φορές σε 15 μέρες και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση.:p;):p
Όχι, τουλάχιστον την Πέμπτη που το ταξίδεψα δεν υπήρχαν καθίσματα. Μάλλον θα μπουν κατά την ετησία που είναι προγραμματισμένη για αρχές Οκτωβρίου μαζί με άλλες εργασίες που πρόκειται να γίνουν όπως η προσθήκη καταπέλτη επιβατών.Πάντως το πλοίο το έχω ταξιδέψει 2 φορές σε 15 μέρες και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση.:p;):p
Μηπως να βαλουν και κανενα παγκακι εκει πλωρα στην απιστευτη μπαλκοναρα που εχει?
Chris_Chania
05-09-2010, 10:28
Στον Πειραιά λίγες μέρες πριν...
104585
DimitrisT
06-09-2010, 18:57
4/9 Το πλοίο δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά,φωτογραφία από το Ν.Χίος.
104772
Στον Πειραιά λίγες μέρες πριν...
104585
να κανω μια ερωτιση???? γιατι το πλοιο εχει μια κλιση παντα προς τα δεξια?? το παρατιρισα και στη χιο
Giovanaut
07-09-2010, 11:46
Τι να πει κανεις για τον ποιητη nikosnasia...!!!
Στις φωτογραφιες και δημιουργιες σου, πλουτος συναισθηματων...!!!!
Η αληθεια ειναι πως ειχε λειψει απο το Β. Αιγαιο μια τετοια λαμπρη πλωρη...!!!
Συμφωνα με το περιοδικο <εφοπλιστης> και σε ενα αφιερωμα που γινεται στο βαπορι διακρινεται οτι ειναι μια αξιολογη μοναδα της ακτοπλοιας.
Το συγκεκριμένο αφιέρωμα (καθώς και πολλά άλλα του ίδιου συντάκτη του "E") αγγίζει (για να μην πω ξεπερνά) τα όρια της διαφήμισης. Δέχομαι πως όταν σε φιλοξενεί κάποιος για να παρουσιάσεις το βαπόρι του δεν μπορείς να είσαι εντελώς αντικειμενικός - αλλά υπάρχουν και όρια.
Απλά το λέω με αφορμή την αναφορά του Ben στο εν λόγω άρθρο. Δεν έχω τίποτα με το πλοίο, ούτε με το συγκεκριμένο περιοδικό, που φιλοξενεί και εξαιρετικά άρθρα.
EUROPEAN EXPRESS ανφας
105520
για τους βορειοαιγαιοπελαγιτες μας
DeepBlue
17-09-2010, 11:25
Εχθές το απόγευμα στον Πειραιά.Για τους pantelis2009,Leo,polykas,opelmanos,Giovanaut,vinma n,T.S.S. APOLLON,nkr,BEN BRUCE,captain και όλους τους φίλους του πλοίου.;)106577
106578
karavatoss
17-09-2010, 13:40
πολυ καλη φωτο,ευχαριστουμε!!
DimitrisT
17-09-2010, 13:44
4/9 To European Express στο λιμάνι του Πειραιά.Αφιερωμένη σε όλους τους φαν του πλοίου.
106620
Εχθές το απόγευμα στον Πειραιά.Για τους pantelis2009,Leo,polykas,opelmanos,Giovanaut,vinma n,T.S.S. APOLLON,nkr,BEN BRUCE,captain και όλους τους φίλους του πλοίου.;)106577
106578
Να 'σαι καλά φίλε DeepBlue, πολύ καλές και οι δύο!!!;)
diagoras
17-09-2010, 18:20
European Express εξω απ τον Πειραια
106675
Για ολους σας
karavatoss
18-09-2010, 00:40
eyxaristoyme!!!!!
Σήμερα τα ξημερώματα!
Για τους φίλους gtogias,nikosnasia,Giovanaut,Akis_dionisis,opelman os,DimitrisT,douzoune!
106783
Σήμερα τα ξημερώματα!
Για τους φίλους gtogias,nikosnasia,Giovanaut,Akis_dionisis,opelman os,DimitrisT,douzoune!
106783
Πολύ καλή! Μετά το σάρωμα του Ιονίου ήρθε και πάλι η ώρα για τα γνωστά μας. Ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση.
Κάνοντας ανάποδα για να δέσει!
Για τους φίλους douzoune,Giovanaut,Dimitris T,Akis dionisis,opelmanos,nikosnasia!
107800
Μάνο συγνώμη, μόλις την υποχσέθηκα σε ένα φαντικό του πλοίου :D
107801
douzoune
26-09-2010, 21:46
Στολίδι είναι ο άτιμος! Πολλά ευχαριστώ για τις αφιερώσεις!!!!
Captain μη με καρφώνεις...αύριο θα με μαλώνει κάποιος....:D
Μανο δεν πειραζει σου αφιερωνω εγω μια παρομοια αλλα δυστηχως ειναι μεσα απο τζαμι τραβηγμενη λογο του δαιμονα της μπαταριας
107835
Για τους φίλους douzoune,Giovanaut,Dimitris T,Akis dionisis,opelmanos,nikosnasia!
107800
Καταπληκτική!!!!Με την άδειά σου θα την βάλω φόντο στον υπολογιστή
nikosnasia
26-09-2010, 22:45
107800
Πολύ ωραία φωτό, Ευχαριστώ.Είναι όμορφο σκαρί. Δεν ξέρω τι τύχη θάχει και πόσο θα μείνει, αλλά "θυμίζει" καράβι και όχι κουτί.
costaser
26-09-2010, 22:46
107800
Απλά υπέροχη σε ευχαριστούμε πολύ.
Πλέον στολίζει το φόντο του υπολογιστή μου.
107800
Αγαπητέ vinman,
σπάνια θα εκφραστώ για την ποιότητα των φωτογραφιών που αναρτούμε, κυρίως γιατί σπάνια διαφέρουν. Η δική σου ξεχωρίζει...
Γιώργος Α
...για όλους τους φίλους του πλοίου...
108888
Για τον Douzoune,Nikosnasia,Vinman,Opelmanos,Leo και όλους τους φίλους του πλοίου!!!!
109164
nikosnasia
04-10-2010, 22:08
Και αργότερα λίγο πριν φύγει. Ευχαριστώ για την αφιέρωση.
109186
Για τους φίλους gtogias,karavatoss,nikosnasia,DimitrisT,gnikles,ga sim,costaser,
opelmanos,douzoune,Akis dionisis,Giovanaut!
109216
nikosnasia
04-10-2010, 23:33
Για τους φίλους gtogias,karavatoss,nikosnasia,DimitrisT,gnikles,ga sim,costaser,
opelmanos,douzoune,Akis dionisis,Giovanaut!
109216
Ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση. Λέμε και μεις ότι βγάζουμε φωτογραφίες.Τέλεια κι αυτή και οι προηγούμενη και όλες όσες έχεις ανεβάσει.
Akis Dionisis
04-10-2010, 23:57
Ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση. Λέμε και μεις ότι βγάζουμε φωτογραφίες.Τέλεια κι αυτή και οι προηγούμενη και όλες όσες έχεις ανεβάσει.
Θα συμφωνήσω σε αυτό...
DeepBlue
05-10-2010, 14:46
Για τους φίλους του μπλέ βάπορα και τον vinman που ζωγράφισε πάλι...;)109349
karavatoss
05-10-2010, 15:07
πολυ καλο καραβι ειναι τελικα.
DimitrisT
06-10-2010, 11:54
Μια ακόμα πανέμορφη φωτογραφία από τον φίλο vinman .Σε ευχαριστώ πόλυ για την αφιέρωση και ανταποδίδω,να σαι καλά.
109525
...άλλη μία απο την ίδια αναχώρηση έχοντας κλείσει πλεόν την μπουκαπόρτα,
πηγαίνοντας προς τον κόκκινο φάρο του λιμανιού!
Αφιερωμένη στους φίλους nikosnasia,gtogias,DimitrisT,gnikles,karavatoss,
NGV Liamone,DeepBlue,Akis dionisis,captain και Leo..!!
109917
Για όσους συμφωνούν μαζί μου ότι αυτή η μεγαλοκοπέλα είναι ένα στολίδι στο μεγάλο λιμάνι.
110569
SEA_PILOT
10-10-2010, 22:07
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ - ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΩΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
110571
mastrokostas
10-10-2010, 22:24
Και από την άλλη πλευρά !Για τον Leo αλλά σε όσους αρέσει αυτό το βαπόρι !
110574
Δευτερη αφιξη στη Χιο:!::!::!:
και τα απονερα του πλοιου (οταν εφευγα για πειραια)(21 kts)
http://nautiliakaneaxiou.blogspot.com/
gpap2006
12-10-2010, 15:26
Το πιθανότερο είναι να δέσει για ετήσια στις 2 Νοεμβρίου.
DimitrisT
14-10-2010, 23:27
Μια άγκυρα ηλικίας τουλάχιστον 80 ετών «ψάρεψε» το πλοίο της ΝΕΛ «European Express», αναχωρώντας από το λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
πηγή : http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=a987ee99-beb3-4743-85d6-6efc972510f9
giannisk88
15-10-2010, 07:44
Μάλιστα! Φανταστείτε καμιά μέρα να βιράρει κάποιο πλοίο και να ψαρέψει κανένα κανονάκι απο το βυθό!!!! Ολα είναι πιθανά.
opelmanos
15-10-2010, 09:58
Απίστευτο πραγματικά , τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας
σε καμια 15αρια χρονια προβλεπω να "ψαρευει" και κανενα αγουδιμοπλοιο απο το βυθο......:D:D:D:D
opelmanos
15-10-2010, 13:05
σε καμια 15αρια χρονια προβλεπω να "ψαρευει" και κανενα αγουδιμοπλοιο απο το βυθο......:D:D:D:D
ΩΡΑΙΟΣ !!!!!!!ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ :mrgreen:
Apostolos
15-10-2010, 15:41
Τυχερός ο καπτα Μανώλης για το εύρημα του! :)
Θα ήθελα να πω την ιδέα μου για το εύρημα. Αφού την ερευνήσουν μελετητές, αρχαιολόγοι κλπ και εντοπίσουν σε ποιο πλοίο ανήκε να την πάρει η ΝΕΛ και να την στολίσει στα κεντρικά της γραφεία. Σε κάθε περίπτωση απεύχομαι να μείνει σε χέρια που θα την καταστρέψουν.
pantelis2009
15-10-2010, 16:48
Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο LEO. Δεν βρήσκεις κάθε μέρα τέτοια αντικείμενα;).
Τελικά το πλοίο θα ταξειδεύει και ολόκληρο το Νοέμβριο, αφου ηδη ανακοινώθηκαν τα δρομολόγιά του στο σύστημα κρατήσεων.
Θα ήθελα να πω την ιδέα μου για το εύρημα. Αφού την ερευνήσουν μελετητές, αρχαιολόγοι κλπ και εντοπίσουν σε ποιο πλοίο ανήκε να την πάρει η ΝΕΛ και να την στολίσει στα κεντρικά της γραφεία. Σε κάθε περίπτωση απεύχομαι να μείνει σε χέρια που θα την καταστρέψουν.
Εγω θα ελεγα ναυτικο μουσειο χιου ή μυτηλινης
DimitrisT
22-10-2010, 13:15
Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» στη Μυτιλήνη (http://www.marinews.gr/pub/Category.asp?contentid=13195)
Πηγή : marinews.gr
μια που ψάρεψε, μια που έχασε, σημειώσατε Χ
Xθές το πρωί...για τους φίλους Dimitris T,douzoune,gtogias,Leo,TSS APOLLON,
gnikles,nikosnasia,Karavatoss,captain,mastrokostas ,dokimakos21,sylver23!
113449
T.S.S. APOLLON
29-10-2010, 22:55
Πανεμορφα χρωματα Υπεροχη φωτογραφια! Ευχαριστω φιλε vinman
113449
Ευχαριστώ πολύ φίλε vinman. Φαίνεται συμπέσαμε στο λιμάνι χτες.;)
raflucgr
30-10-2010, 11:12
Great atmosphere and colors on your pic vinman
113449
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!Συμφωνώ με τους υπόλοιπους πανέμορφα χρώματα!!!
απαγωρευση αποπλου European Express. http://nautiliakaneaxiou.blogspot.com/
Σάββατο 6 Νοεμβρίου στον Πειραιά...για τους φίλους DimitrisT,douzoune,gtogias,Leo,TSS APOLLON,
gnikles,nikosnasia,Karavatoss,captain,mastrokostas ,dokimakos21,sylver23,
οpelmanos,Giovanaut,Akis dionisis!
115526
fourtounakis
23-11-2010, 16:35
Πραγματικά πιστεύω ότι σε αυτό το πλοίο με ΑΥΤΗ τη τσιμινιέρα ένα όνομα του ταιριάζει:ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ.χεχε!
Στον Πειραιά στις 6 Νοέμβρη!
117380
aegeanspeedlines
14-12-2010, 13:44
Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, το πλοίο της εταιρείας μας EUROPEAN EXPRESS θα εκτελέσει προέκταση του τακτικού του δρομολόγιου προς Λήμνο-Καβάλα και επιστροφή, το Σάββατο 18/12.
Τα δρομολόγια του πλοίου τροποποιούνται ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αν 08:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 12:20 αν 13:00) - ΚΑΒΑΛΑ (αφ 17:20 αν 20:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 23:20 αν 23:59)
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αν 04:20 αν 06:00) - ΧΙΟΣ (αφ 08:50 αν 09:30) - ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αφ 17:40)
Akis Dionisis
14-12-2010, 15:36
Mετά το ΜΥΤΙΛΉΝΗ και το EUROPEAN EXPRESS στην Καβάλα! :cool:
Giovanaut
14-12-2010, 21:59
Ε ναι λοιπον αυτο που περιμνενα και μελετουσα εγινε...!!!
Το απαγορευτικο μας την εδωσε την ευκαιρια...!!!!
Ερε κατι νυχτερινες....!!!!
Και θα εχει και παρεα...!!!
artmios sintihakis
15-12-2010, 23:46
EUROPEAN EXPRESS......21-11-2010 στον Πειραιά!!!Ένα πλοίο,το οποίο το είδα πρώτη φορά απο κοντά κ μπορώ να πώ ότι με ενθουσίασε!!!!
118990
Apostolos
16-12-2010, 00:05
Ενα απογευμα μας είπε "Καλησπέρα" και εμεις χαζευαμε!!!
118995
mitilinios
17-12-2010, 17:44
Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, το πλοίο της εταιρείας μας EUROPEAN EXPRESS θα εκτελέσει προέκταση του τακτικού του δρομολόγιου προς Λήμνο-Καβάλα και επιστροφή, το Σάββατο 18/12.
Τα δρομολόγια του πλοίου τροποποιούνται ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αν 08:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 12:20 αν 13:00) - ΚΑΒΑΛΑ (αφ 17:20 αν 20:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 23:20 αν 23:59)
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αν 04:20 αν 06:00) - ΧΙΟΣ (αφ 08:50 αν 09:30) - ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αφ 17:40)
Απλά να αναφέρω ότι η αναχώρηση από Καβάλα θα γίνει στις 22:00 και η αναχώρηση από Πειραιά στις 21:30.
http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=729
EUROPEAN EXPRESS......21-11-2010 στον Πειραιά!!!Ένα πλοίο,το οποίο το είδα πρώτη φορά απο κοντά κ μπορώ να πώ ότι με ενθουσίασε!!!!
118990
Kαι που να μπεις και μεσα φιλε να γνωρισεις και το πληρωμα !!!!!Να αναφερω οτι κατα τη διαρκεια της αναμωνης του πλοιου εξω απο τον Πειραια οταν φτανει το πρωι που μολις εχουν αρχισει να φενονται καποιες ακτινες του ηλιου και το πλοιο ειναι σταματημενο και απο κατω η θαλασσα ισα-ισα κουνιετε ειναι τελεια εμπειρια (σε ηρεμει πολυυυυυυ....)
DimitrisT
19-12-2010, 13:17
Σημερινή άφιξη στην Χίο.............
119319
119320
Giovanaut
19-12-2010, 16:22
Ενα χρονο μετα απο το λαμπρο περασμα της υπεροχης ΑΡΙΑΔΝΗΣ, απο τη Βορεια Ελλαδα, ηρθε η σειρα για ακομη ενα "παιδι της Ανατολης", να ομορφεινει τα νερα του Βορρα με το εκτακτο περασμα του απο την πανεμορφη Καβαλα...!!!
Σαββατο 18/12/2010 απογευμα λοιπον, και το αστερι ανεβαινει ολοταχως, διανυοντας την αποσταση των 72ν.μ., απο τη Μυρινα μεχρι την Καβαλα σε 3,5 μονο ωρες....!!!
Η ωρα ειναι 6.28 και η μελωδικη μπουρου του μας χαιρετα, οσο η απαραμηλης αισθητικης πλωρη του περναει τα φαναρια μας για πρωτη φορα....!!!
119337
Ο εμπειρος και γνωριμος καπτα Μανωλης μπαινει με δεξια και μανουβραρει
μπροστα απο τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ...
119338
119339
Παμε για τη θεση μας....!!!!
119340
119341
pantelis2009
19-12-2010, 16:29
Υπέροχες φωτο απο τους φίλους DimitrisT & Giovanaut. Ευχαριστούμε;).
Tελειες φωτο και υπεροχο ρεπορταζ ;););)
Σημερινή άφιξη στην Χίο.............
119319
119320
Για αλλη μια φορα ο Δημητρης ηταν εκει ....μπραβο φιλε τελειες φωτο...
pantelis2009
23-12-2010, 21:59
To European Express σήμερα το πρωΐ στον Πειραιά.
Χαρισμένη σε Akis Dionisis, Giovanaut, artmios sintihakis, DimitrisT & chiotis ;):p.
119838
To European Express σήμερα το πρωΐ στον Πειραιά.
Χαρισμένη σε Akis Dionisis, Giovanaut, artmios sintihakis, DimitrisT & chiotis ;):p.
119838
Μπραβο ρε παντελη!!!!!!!!!!τελεια!!!
giorgos_249
25-12-2010, 12:23
Χρόνια πολλά στον cpt και το πλήρωμά του.....
119996
DeepBlue
26-12-2010, 17:35
Ξεκούραση στον Πειραιά...;) 120105
pantelis2009
26-12-2010, 17:55
Υπέροχη φίλε DeepBlue;).
Κωστάκης
22-01-2011, 22:47
Το πλοίο στον Πειραιά τις τελευταίες μέρες του 2010.
http://i.imgur.com/7eN4L.jpg
hayabusa
24-01-2011, 13:42
Το πλοίο ξεκουράζεται στον Πειραιά και παίζει με τις αντανακλάσεις..
http://i283.photobucket.com/albums/kk293/zanskou/nautilia/DSC_8852.jpghttp://i283.photobucket.com/albums/kk293/zanskou/nautilia/DSC_8856.jpg
pantelis2009
24-01-2011, 16:23
Και εδώ στις 13/01/2011 παίζοντας κρυφτό πίσω απο τα δέντρα. Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου;).
121121
Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του πλοίου, αφου το πλοίο θα ανέβει στη δεξαμενή του Περάματος. Ηταν να γίνει αυτό την προηγούμενη Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε για αυριο.
IONIAN STAR
07-02-2011, 20:10
Το πλοιο ενα πρωινο στον Πειραια.Η φοτο χαρισμενη στους gamemaniac,pantelis2009,DeepBlue,hayabusa και σε ολους τους φιλους του πλοιου !!!! ;)
122784
pantelis2009
07-02-2011, 20:26
Ευχαριστώ φίλε IONIAN STAR και ανταποδίδω σε σένα, DeepBlue, hayabusa, Akis Dionisis, Giovanaut, artmios sintihakis, DimitrisT, giorgos_249, chiotis, despo, GameManiacGR και όλους τους φίλους του πλοίου;):p.
122787
European Express στο ΝΜΔ(αν δεν κάνω λάθος).....στις 18/02/2010 με άλλα χρώματα;).
Ευχαριστώ φίλε Παντελή για την αφιέρωση και να πώ με την ευκαιρία οτι το πλοίο μόνο θετικά σχόλια έχει απο τους επιβάτες που έχουν ταξειδέψει μεχρι τώρα.
Ευχαριστώ φίλε Παντελή για την αφιέρωση και να πώ με την ευκαιρία οτι το πλοίο μόνο θετικά σχόλια έχει απο τους επιβάτες που έχουν ταξειδέψει μεχρι τώρα.
Oντως το πλοιο ειναι Θεος!!Εγω προσωπικα κανω τα αδυνατα δυνατα για να ταξιδεψω με αυτο και ευχαριστιεμε τα μεγαλα σαλονια του και τις πραγματικα τεραστιες καμπινες του με τα διπλα κρεβατια και τα κατστρωματα του......ειναι το ποιο καταλληλο πλοιο που εχει περασει απο τη γραμμη!!!!!!!! ;):p:D Ειναι ενα θαυμα .......
Έχει καλό δρόμο, έχει καλο ταξιδεμα, έχει ευρύχωρες καμπίνες, οι χώροι του έχουν υποστεί ανακαίνιση (εκκρεμεί ακόμα η παράδοση προς χρηση των υπόλοιπων χώρων). Είναι ένα καλό παράδειγμα για το ότι εστω και μιας κάποιας ηλικίας, κάποια πλοία που είναι καλοδιατηρημένα χωρίς να είναι ο ορισμός της πολυτέλειας ( η οποία κατ εμέ κάποιες φορές δεν είναι και το παν) μπορούν να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο.
Η αποδρομολόγηση του Λισσός (πλοίο επίσης αξιόλογο, με καλούς εσωτερικούς χώρους και παρόμοιας κλάσης) από τη γραμμή δείχνει ότι τελικά το european (με αρωγό το τοπικιστικό στοιχείο) κέρδισε, επάξια κατ'εμέ, την "παρτίδα" .
Μακάρι να συνεχίσει έτσι εντελώς απροβλημάτιστα!
pantelis2009
08-02-2011, 08:39
Το European Express αυτήν την ώρα στο Πέραμα.;)
122819
GiannisV
08-02-2011, 15:06
Έχει καλό δρόμο, έχει καλο ταξιδεμα, έχει ευρύχωρες καμπίνες, οι χώροι του έχουν υποστεί ανακαίνιση (εκκρεμεί ακόμα η παράδοση προς χρηση των υπόλοιπων χώρων). Είναι ένα καλό παράδειγμα για το ότι εστω και μιας κάποιας ηλικίας, κάποια πλοία που είναι καλοδιατηρημένα χωρίς να είναι ο ορισμός της πολυτέλειας ( η οποία κατ εμέ κάποιες φορές δεν είναι και το παν) μπορούν να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο.
Η αποδρομολόγηση του Λισσός (πλοίο επίσης αξιόλογο, με καλούς εσωτερικούς χώρους και παρόμοιας κλάσης) από τη γραμμή δείχνει ότι τελικά το european (με αρωγό το τοπικιστικό στοιχείο) κέρδισε, επάξια κατ'εμέ, την "παρτίδα" .
Μακάρι να συνεχίσει έτσι εντελώς απροβλημάτιστα!
Συμφωνώ στο οτι έχει κάνει μια πολυ καλή δουλειά με την ανακαίνηση του πλοίου και στο ότι είναι καλοδιατηρημένο επίσης οτι είναι καλύτερο πλοίο απο το Λισσός αλλά θα διαφωνήσω στο οτι κερδίζει την παρτίδα έχει μερικά λειτουργικά προβλήματα τα οποία οφείλει να λύσει για το καλο των επιβατών που επιλέγουν καμπίνα και την χρυσοπληρώνουν. Για μένα το καλύτερο πλοίο στη γραμμή είναι το Μυτιλήνη με διαφορά στο σύνολο όλων των υπηρεσιών.
Συμφωνώ στο οτι έχει κάνει μια πολυ καλή δουλειά με την ανακαίνηση του πλοίου και στο ότι είναι καλοδιατηρημένο επίσης οτι είναι καλύτερο πλοίο απο το Λισσός αλλά θα διαφωνήσω στο οτι κερδίζει την παρτίδα έχει μερικά λειτουργικά προβλήματα τα οποία οφείλει να λύσει για το καλο των επιβατών που επιλέγουν καμπίνα και την χρυσοπληρώνουν. Για μένα το καλύτερο πλοίο στη γραμμή είναι το Μυτιλήνη με διαφορά στο σύνολο όλων των υπηρεσιών.
Βέβαια εγώ δεν ανέφερα καθόλου το Μυτιλήνη, ούτε ότι το European είναι καλύτερο απ όλα. Έγραψα παρίδα και μάλιστα σε εισαγωγικά αναφερόμενος στο European και το Λισσός.:wink::)
Όταν λες λειτουργικά προβλήματα θες να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
Εγώ όταν ειχα ταξιδέψει αυτο που με ενόχλησε ήταν η ελλειπής σήμανση στο εσωτερικό όπως και η απουσία ενος εστιατορίου, καθώς το σελφ σέρβις είναι πολύ μικρό. Αλλά κάτι άλλο δεν είχα παρατηρήσει...
pantelis2009
08-02-2011, 17:50
Το Εuropean Express σήμερα το πρωΐ μπήκε στη μεγάλη του Περάματος για την ετήσια του;).
GiannisV
08-02-2011, 20:22
Βέβαια εγώ δεν ανέφερα καθόλου το Μυτιλήνη, ούτε ότι το European είναι καλύτερο απ όλα. Έγραψα παρίδα και μάλιστα σε εισαγωγικά αναφερόμενος στο European και το Λισσός.:wink::)
Όταν λες λειτουργικά προβλήματα θες να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
Εγώ όταν ειχα ταξιδέψει αυτο που με ενόχλησε ήταν η ελλειπής σήμανση στο εσωτερικό όπως και η απουσία ενος εστιατορίου, καθώς το σελφ σέρβις είναι πολύ μικρό. Αλλά κάτι άλλο δεν είχα παρατηρήσει...
Γνώμη μου οτι το Μυτιλήνη είναι το καλύτερο της γραμμής δεν είπα οτι αναφέρθηκες σε αυτό. Με το European έχω ταξιδέψει 6φορές όλες σε καμπίνα θα αναφερθώ πρώτα για τις καμπίνες οι όποίες δεν είχαν τη στοιχειώδη καθαριότητα που επιθυμεί ο απλός επιβάτης,τη σωστή θερμοκρασία της καμπίνας με αποτέλεσμα η καμπίνα να είναι παγωμένη στην κυριολεξία πρόβλημα δηλ.στη θέρμανση του πλοίου το πρόβλημα αναφέρθηκε πολλες φορές χωρίς να αλλάξει κάτι,επίσης το πλοίο δηλώνει δωρεάν σύνδεση στο internet το οποίο είναι ανύπαρκτο τουλάχιστον στις καμπίνες. Να πάμε και στην τηλεόραση η οποία ''πιάνει'' 3-4κανάλια τουλάχιστον αυτά είναι ξεκλείδωτα που δυστηχώς συχνα πυκνά διακόπτοταν.Θα παρατηρούσα ένα ακόμα μείον στο πλοίο με τα ψυγεία τα οποία είναι μέσα στη κουζίνα του πλοίου και οχι στο γκαραζ όπως π.χ στο Νήσος Χίος ή στα πλοία που πάνε Κρήτη με αποτέλεσμα να ψάχνεις την κουζίνα και τον αρχιμάγειρα να σε εξυπηρετήσει.Επίσης όπως παρατήρησες και εσύ υπάρχει ελλειπής σύμανση στους περισσότερους χώρους του πλοίου αν όχι σε όλους.Και τέλος ενα μείον είναι η θέση της reception πολύ μέσα στο πλοίο με αποτέλεσμα αν έχεις αποσκευές να τις κουβαλάς τζάμπα. Όλα αυτά τα προβλήματα αποτελούν προσωπική γνώμη και οχι καταγγελία τα οποία θα ήθελα να μην υπάρξουν στο μέλλον ιδιαίτερα στο θέμα της καθαριότητας και της θέρμανσης.Ελπίζω να έγινα κατανοητός απο τα λίγα που γνωρίζω απο πλοία αν και ταξιδεύω εδώ και 18χρόνια.
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες! Εγώ βέβαια μια φορά έχω ταξιδέψει μόνο, και θυμάμαι είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος από την καμπίνα, τόσο από αποψη καθαριότητας, όσο και από άποψη θερμοκρασίας (και μάλιστα θυμάμαι αυτό με είχε εντυπωσιάσει, έλεγα πάλι καλά, δε θα βγάλουμε χιονίστρες :D) Τώρα αν η καθαριότητα δεν ειναι πλέον ικανοποιητική αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και θα πρέπει να αλλάξει άμεσα. Είναι αδιανόητο η κάθε εταιρεία να μην φροντίζει για τα δέοντα, ειδικά η ΝΕΛ αν θέλει να πάει μπροστα θα πρέπει να φροντίσει να μην υπάρχουν τέτοια δείγματα στα πλοία της.
Όσον αφορά στη σήμανση ήλπιζα να έχει φτιάξει το θέμα, έπειτα από μήνες, αλλά απ ότι λες, τσάμπα ελπίδες...:roll:
Ελπίζω τουλάχιστον κάποια στιγμή να αποφασίσουν να αξιοποιήσουν όλο το βαπόρι στο επακρο, έχει μεγάλες δυνατότητες και είναι κριμα...
Mηπως υπαρχει καμια φωτογραφια και για μας τους φιλους του βαπορα μετα απο το ''πεσιμο'' του απο τη δεξαμενη ή την άφιξη του από τον Πειραιά;;
pantelis2009
10-02-2011, 16:50
Απο μένα όχι, αύριο θα πάω Πέραμα - Πειραιά και σήμερα δεν πήγα Κυνόσουρα.:(
Πειραιάς 6 Νοεμβρίου 2010
123658
Πειραιάς 6 Νοεμβρίου 2010
123658
Ειναι Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!!οπως και η φωτο ......ευχαριστουμε Vinman που μας προσφερεις την φωτο και την Νελ που μας προσφερει τον ΒΑΠΟΡΑ!!
Giovanaut
17-02-2011, 15:30
Εδω και 2 εβδομαδες, στα χειριστηρια του πλοιου, ο αξιος και με μεγαλη εμπειρια στο Βορειοανατολικο Αιγαιο, Χιωτης, cpt Γιωργος Αρβανιτης....!!!!
Καλα σου ταξιδια captain...!!!
giorgos....
19-02-2011, 16:44
Το όμορφο πλοίο φωτογραφημένο στις Φλέβες πριν 1,5 ώρα περίπου στην επιστροφή προς Πειραιά..
ένα απο τα τελευταία όμορφα σκαριά στον Πειραιά..
123862123863
Το όμορφο πλοίο φωτογραφημένο στις Φλέβες πριν 1,5 ώρα περίπου στην επιστροφή προς Πειραιά..
ένα απο τα τελευταία όμορφα σκαριά στον Πειραιά..
123862123863
Παρα πολυ ωραιες και πολυ προσφατες φωτο του υπεροχου βαπορα!!!!Ευχαρηστουμε που τις μοιραστηκες μαζι μας..
Θα είναι κανείς από εμάς αύριο στο πλοίο στην εκδήλωση της ΟΛΣΑ για να μας κάνει ξενάγηση?
dokimakos21
20-02-2011, 01:16
Σημερινή απογευματινή άφιξη στον Πειραιά,όμορφο και αστραφτερό...!
Για όλους εσάς..!
123922
123923
Σημερινή απογευματινή άφιξη στον Πειραιά,όμορφο και αστραφτερό...!
Για όλους εσάς..!
123922
123923
Τελειοοοοο:eek:!!!!!Ευχαριστουμεε για τις τελειες φωτο!!!!!
Το αποτέλεσμα της αποχώρησης του Λισσός, φάνηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφου οι ταχύτητες του πλοίου δεν θα υπάρχει πλεον λόγος να υπάρχουν απο 1/3 που το πλοίο θα ακολουθεί πλεον τα ίδια ωράρια με το Μυτιλήνη.
Προφανώς αναφέρεσαι στα δρομολόγια στο openseas, τα οποία αναφέρουν από 1/3 αναχώρηση-άφιξη 19:00-07:00 κλπ. Η διαφορά δηλαδή είναι μικρή (19:30-06:45 με τα τωρινά δρομολόγια) απλά αν γίνεται επειδή έφυγε το Λισσός και δέσαμε ελαφρώς το γάιδαρό μας, είναι καθαρά εσφαλμένη νοοτροπία. :roll:
Βέβαια μένει να δούμε κατά πόσο αυτό θα επιβεβαιωθεί, να δούμε και τις καθημερινες πραγματικές αφίξεις για να βγάλουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Παράδειγμα εγώ όταν επέστρεφα και ενώ ήμασταν στην ωρα μας χάσαμε ένα μισαωράκι αναμένοντας την είσοδο στον Πειραιά, κοινώς ότι πλεονέκτημα σε ταχύτητα είχαμε απλα εξανεμίστηκε (υπό αυτή την έννοια για ποιο λόγο σαν εταιρεία να πηγαίνεις πιο γρήγορα -> να καις παραπάνω πετρέλαια;)) Οψόμεθα!
Προφανώς αναφέρεσαι στα δρομολόγια στο openseas, τα οποία αναφέρουν από 1/3 αναχώρηση-άφιξη 19:00-07:00 κλπ. Η διαφορά δηλαδή είναι μικρή (19:30-06:45 με τα τωρινά δρομολόγια) απλά αν γίνεται επειδή έφυγε το Λισσός και δέσαμε ελαφρώς το γάιδαρό μας, είναι καθαρά εσφαλμένη νοοτροπία. :roll:
Βέβαια μένει να δούμε κατά πόσο αυτό θα επιβεβαιωθεί, να δούμε και τις καθημερινες πραγματικές αφίξεις για να βγάλουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Παράδειγμα εγώ όταν επέστρεφα και ενώ ήμασταν στην ωρα μας χάσαμε ένα μισαωράκι αναμένοντας την είσοδο στον Πειραιά, κοινώς ότι πλεονέκτημα σε ταχύτητα είχαμε απλα εξανεμίστηκε (υπό αυτή την έννοια για ποιο λόγο σαν εταιρεία να πηγαίνεις πιο γρήγορα -> να καις παραπάνω πετρέλαια;)) Οψόμεθα!
Tα δρομολογια θα ειναι οντος σαν του Μυτιληνη δηλαδη 9 ωρες περιπου ταξιδι......δηλαδη τι ειχαμε - τι χασαμε.Παντως αυτο ειναι πολυ βλακια απο την πλευρα της Νελ .....θα χασει πολυ κοσμο..
Καλά μεταξύ μας δεν ξέρω αν θα χάσει τόσο πολύ κόσμο, γιατί απλά ο κόσμος δεν έχει πολλές επιλογές ;) Είτε το μεσημεριανό Νήσος (όσους τους βολεύει λόγω ώρας) είτε το βραδυνό της ΝΕΛ.
Από την άλλη τίθενται πολλά θέματα: είπα πριν, η (επίσημη) διαφορά ώρας είναι μικρή, περισσότερο ψυχολογική (νομίζω) παρά οτιδήποτε άλλο, η οποιαδήποτε (τυχαία) καθυστέρηση εκμηδενίζει την παραπάνω ταχύτητα, οι καταναλώσεις, η σταθερότητα των ωραρίων και άλλα.
Συμφωνώ βέβαια απολύτως ότι είναι βλακεία της ΝΕΛ αυτό το παιχνίδι εκ του ασφαλούς, το οποίο δεν συνάδει με τη "νέα" πολιτική στην οποία (υποτίθεται) ότι μπήκε, και με το προφίλ που προσπαθεί να λανσάρει. Και αν τώρα υπάρχει μια κάποια σχετική δικαιολογία επειδή η κίνηση είναι πεσμένη (τότε βέβαια δεν εξηγείται πως και το Εuropean και κυρίως το Μυτιλήνη κάνουν ετήσιες-εξπρές) ελπίζω το καλοκαίρι να αλλάξει το πράγμα. Το Εuropean ήρθε καλλιεργώντας μεγάλες προσδοκίες τόσο οσον αφορά στην ταχύτητα όσο και στο ότι ανακαινίσθηκε εκ βάθρων και θα είχε τη δυνατότητα να προσφέρει καλές υπηρεσίες για τον επιβάτη. Ένα χρόνο μετά, στο πλοίο υπάρχουν ακόμα ανεκμετάλλευτοι χώροι, και βλέπουμε τώρα την αλλαγή ωραρίου η οποία μόνο υποψιες διεγείρει. :roll:
Τέλος πάντων για να μην μακρυγορώ, ας περιμένουμε και θα δούμε η συνέχεια τι μας επιφυλάσσει.;)
Απο Πειραιά η διαφορά είναι μικρή, δεν το συζητάμε. Η μεγάλη ομως διαφορά είναι στις αναχωρήσεις απο Μυτιλήνη. Δεν νομίζετε οτι υπάρχει μεγαλη απόκλιση απο το 19.30 (μεχρι τέλος Φεβρουαρίου) στις 18.00 (ωρα που έφευγε και το Λισσός και ισχύει απο τον Μάρτιο) ?
Εδω και 2 εβδομαδες, στα χειριστηρια του πλοιου, ο αξιος και με μεγαλη εμπειρια στο Βορειοανατολικο Αιγαιο, Χιωτης, cpt Γιωργος Αρβανιτης....!!!!
Καλα σου ταξιδια captain...!!!
Καλα ταξιδιααα στον captain!!!Ο καπτεν Μανωλης εχει άδεια ή δεν θα ειναι ποια στον βαπορα;;
Giovanaut
22-02-2011, 16:55
Δεν γνωριζω κατι...!!!
Αλλα φανταζομαι η αδεια, η rotation...!!!
Δεν γνωριζω κατι...!!!
Αλλα φανταζομαι η αδεια, η rotation...!!!
Eλεγα μηπως θα ειναι αυτος που θα αναλαβει (αν επιβαινεοθουν οι φημες )το Ιονιαν Κινγκ αν μπει στο Αιγαιο (επειδη ειναι καλος γνωστης).
Πειραιάς 28 Οκτωβρίου
124673
Ο Αρχοντας σήμερα στον Πειραιά.Αφιερωμενες στους Vinman,Giovanaut,pantelis2009 και ολους τους φίλους του πλοίου.
pantelis2009
27-02-2011, 22:19
Σ' ευχαριστώ φίλε chiotis και ανταποδίδω σε σένα, τους φίλους που αναφέρεις και όλους τους φίλους του πλοίου.;)
124797
EUROPEAN EXPRESS..... 23-12-2010
To πρώτο ''αργό'' δρομολόγιο του πλοίου σήμερα..
Υπό στενή παρακολούθηση σήμερα ο Ευρωπαίος:)
Υπό στενή παρακολούθηση σήμερα ο Ευρωπαίος:)
πριν απο μισο λεπτο μπηκα στο AIS και ειδα οτι το βαπορι πηγαινει με φισιολογικη ταχητητα 19.1 knots ενταξει λιγο κομμενο σε σχεση με τα πρωτα δρομολογια αλλα τουλαχιστον δεν παει λιγοτερο οπως παει το μυτιληνη
Ρουφιανο-αναφορά :p κι εγώ όσο είδα δυο φορές είδα στα 19,4, μετά το πρώτο δρομολόγιο υποθέτω θα δούμε μέγιστη και μέση ταχύτητα για να έχουμε κάποια ιδέα.
Άσχετο, το Μυτιλήνη το είδα χτες και κάπου είχε χαμηλώσει ταχύτητα, πριν φτάσει Χίο σήμερα πάντως έβλεπα πάνω από 18 όσες φορες κοίταξα...
Τι να πω, γρίφος πια κοντεύουν να γίνουν αυτά τα δρομολόγια της ΝΕΛ. Και αν τώρα, σε νεκρή σεζόν ριχουν λίγο ταχύτητα ελπίζω το καλοκαίρι να μη συνεχιστεί αυτό το βιολί. Όχι ότι αυτό είναι δίκαιο αλλά λέμε τώρα...:roll:
Ρουφιανο-αναφορά :p κι εγώ όσο είδα δυο φορές είδα στα 19,4, μετά το πρώτο δρομολόγιο υποθέτω θα δούμε μέγιστη και μέση ταχύτητα για να έχουμε κάποια ιδέα.
Άσχετο, το Μυτιλήνη το είδα χτες και κάπου είχε χαμηλώσει ταχύτητα, πριν φτάσει Χίο σήμερα πάντως έβλεπα πάνω από 18 όσες φορες κοίταξα...
Τι να πω, γρίφος πια κοντεύουν να γίνουν αυτά τα δρομολόγια της ΝΕΛ. Και αν τώρα, σε νεκρή σεζόν ριχουν λίγο ταχύτητα ελπίζω το καλοκαίρι να μη συνεχιστεί αυτό το βιολί. Όχι ότι αυτό είναι δίκαιο αλλά λέμε τώρα...:roll:
Εχει φτασει και τα 19.8 αλλα το θεμα ειναι οτι δυστυχος στο ΣΑΣ εκανε τροποποιήση δρομολογιων μεχρι το Μαρτη του 2012 αρα ετσι θα συνεχησει:(
Αυτό το πλοίο ρε παιδί μου είνα τρέλα!!!
126655Ξέχασα την φότο πριν.
dokimakos21
26-03-2011, 09:32
European Express
127727
Δεμενο στον Πειραια με βροχη....
Αφιερωμενη στους pantelis2009,tss apollon,giorgos 249,Dimitris T.,deep blue,Κωστακης,Laz 94,dokimakos21,gnikles,chiotis,Fido,Aris A.,Καρολο και σε ολους τους ΝΕΛιτες
127738
ΑΚόμα και ακίνητο αυτό το βαπόρι δείχνει εν κινήσει!!
Πολύ ωραία φωτογραφία με πολύ καλή αποτύπωση του ελαφρού κυματισμού που κάνει το πλοίο να φαίνεται ακόμα πιο δυναμικό!
Ευχαριστούμε πολύ φίλε!:D
Βάπορας με όλη τη σημασία της λέξεως !!!:):):)
pantelis2009
26-03-2011, 16:58
Δεμενο στον Πειραια με βροχη....
Αφιερωμενη στους pantelis2009,tss apollon,giorgos 249,Dimitris T.,deep blue,Κωστακης,Laz 94,dokimakos21,gnikles,chiotis,Fido,Aris A.,Καρολο και σε ολους τους ΝΕΛιτες
127738
Ευχαριστώ φίλε μου και ανταποδίδω σε σένα και τους φίλους που αναφέρεις.;)
127764
Ευχαριστούμε και πάλι. Απλά πλωράκλα!:p
Χθές το πρωί...για τους φίλους nkr,Dimitris T,nikosnasia,gnikles,douzoune!
127827
Ο απόπλους της Κυριακής 27.03.11 από το μεγάλο Λιμάνι!
128083 128082 128081
128083 128082 128081
Ποποποποο!!!!!Τελειο ετσι???ειναι ο ποιο τέλειος και ιδανικος βάπορας για τη γραμμή αν πηγαινε και με την παλια ταχυτητα........!!!!!!!Απο ποιο πλοίο ειναι τραβηγμένες οι ομορφες φωτο??
ΒΣ Ιθάκη, άφιξη στον Πειραιά 19:35 ;).
128083 128082 128081
Υπέροχες!!!!!:D
pantelis2009
30-03-2011, 09:47
Ευχαριστούμε Leo για τις υπέροχες φωτο.
Εuropean Express....19/03/2011 χαρισμένη σε Leo, gnikles, chiotis, Dimitris T, Fido, Vinman, nkr και όλους τους φίλους του πλοίου.;)
128154
DimitrisT
30-03-2011, 14:01
Μανούβρα στο λιμάνι της Χίου.
128164
Φίλοι μου Vinman,pantelis2009,nkr σας ευχαριστώ πολύ για τις αφιερώσεις σας και ανταποδίδω.Αφιερωμένες επίσης στους φίλους Leo,chiotis,GTogias,nikosnasia,T.S.S.Apollon, dokimakos21,gnikles,douzoune και στους φαν του πλοίου.
24-3-2011 Μετα την αναχώρηση του Μυτιλήνη έρχτετε να μπεί στη θέση του,αλλα και μετά δεμένο.Για τους pantelis2009 Dimitris T doouzoune nkr gnikles και για ολους τους φίλους του.
pantelis2009
30-03-2011, 17:04
Ευχαριστώ τους φίλους DimitrisT & chiotis για τις ωραίες φωτο τους και τις αφιερώσεις.;)
Να ευχαριστήσουμε και σένα Παντελή αλλά και όλα τα παιδιά για τις αφιερώσεις σας!:D
Ευχαριστώ τους φίλους Παντελή,DimitrisT και Chiotis για τις αφιερώσεις!!!!