PDA

Επιστροφή στο Forum : Έλληνες Ναυτικοί - Eκπαιδευτικά Ταξίδια Δοκίμων ΕΝ

Σελίδες : 1 2 3 [4]

unibomb
27-10-2010, 19:30
ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΑΙ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΥΡΩ;

gkanelis
27-10-2010, 19:35
Ναι. τα λεφτα ετσι και αλλιως μπαινουν σε τραπεζικο λογαριασμο της επιλογης σου

Dark_kronos
27-11-2010, 17:34
Καλησπερα παιδια! Ειμαι πρωτοετης, και σιγα- σιγα εχω αρχισει να ανχωνομαι για το μπαρκο. Δεν εχω την δυνατοτιτα να παω συντομα στον Πειρεα για να κανω αιτησης στις εταιριες, και καθηγητες και 2ο ετης και 4οετης μας ανχωνουν λεγοντας μας να μην περιμενουμε μεχρι τα χριστουγεννα γιατι ποτε δεν ξερεις, και ειναι καλητερα να ξερουμε απο τωρα με σιγουρια.
Επιπλεων να σας πω οτι θελω, τοσο για τα εκπαιδευτικα, οσο και για την καριερα μου, να βρησκομαι σε κρουαζιεροπλοια η στην ακτοπλοοια. Εκει προκυπτουν και αλλα θεματα, εχω ακουσει οτι στις περισσοτερες ακτοπλοΐκες ειτε δεν περνουν, ειτε θες πολυ γερο "δοντι" για να μπεις. Ισχυει κατι τετιο; Δεν με ενδιαφερει αν θα δινουν καλα λευτα, αν και σιγουρα δεν θα με χαλαγε, οποτε δεν μιλαμε μονο για τις μεγαλες εταιριες, αλλα η μικροτερες θα παιρνουν δοκιμους; Επισης, οσων αφορα τα κρουαζιεροπλοια, μονο την Louis μου εχουν πει, αλλα απο οτι ειδα ειναι Κυπριακη εταιρια. Μπορουμε να μπαρκαρουμε σε καραβι με ξενη σημαια η μονο Ελληνικη γινετε δεκτη σαν υπηρεσια;

Ακομα, η μοναδικη εταιρια που εχει ερθει μεχρι στιγμης στην σχολη, μας αφησε ενα e-mail στο οποιο μπορουμε να τους στειλουμε αιτησης προτου παμε στα γραφεια τους. Υπαρχει κατι τετιο σε ολες τις εταιριες; Και που θα μπορεσω να βρω τις καθε εταιριας;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Leviathan
27-11-2010, 18:35
Μπορείς να βρεις τα sites των εταιριών στο: http://www.ship.gr/offices/index.htm

Apostolos
27-11-2010, 19:03
Πρέπει πρώτα να βελτιώσει όμως την ορθογραφία του και μετά να στείλει e mail...

Cpt_Kostas
28-11-2010, 01:28
Συμφωνω απολυτα με τον Apostolo. Φιλε Dark Kronos, σεβαστη η επιλογη σου να πραγματοποιησεις το πρωτο σου ταξιδι σε επιβατηγο, μονο πρωτα βρες καποια παιδια απο τη σχολη σου ειτε απο το 2ο ειτε 4ο ετος που πηγαν σε επιβατηγα. Στην πλειοψηφια τους δεν εχουν αποκτησει ουτε τις μισες γνωσεις απο οσους ταξιδεψαν με ποντοπορα. Και εκτελουσαν καθηκοντα επικουρου η ακομα και τζοβενου.

Παναγιώτης
29-11-2010, 17:37
Φίλε Dark_kronos η Louis είναι κυπριακή εταιρεία αλλά έχει βαπόρια με ελληνική σημαία. Πάντως μπορείς να μπαρκάρεις σε βαπόρι με ξένη σημαία αρκέι αν είναι σθμβεβλημένο στο ΝΑΤ όπως είδαμε παλιότερα.

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα ναι πίανεται η υπηρεσία αρκέι να είναι το βαπόρι συμβεβλημένο με το ΝΑΤ. Το θυμάμαι από μια πλάκα από ένα φίλο που όταν ξεμπαρκάρησε έλεγε ότι θα κάνει το δεύτερο έτος στον Παναμά γιατί το βαπόρι άλλαξε σημαία όταν ήταν μπαρκαρισμένος, βέβαια συνέχισε να έιναι στο ΝΑΤ οπότε συνέχισε στον Ασπρόπυργο.

Και για αργότερα το ίδιο συμβάινει. Αν είσαι σε βαπόρι με ευρωπαική σημαία όπως μπορέις να δεις εδώ http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=29012 αν είναι με ευρωπαική σημαία μπορέι να πιστεί για προαγώγιμη για να είναι και συντάξιμη πρέπει προφανώςε να είναι το βαπόρι στο ΝΑΤ.

Apostolos
29-11-2010, 18:00
Συμφωνω απολυτα με τον Apostolo. Φιλε Dark Kronos, σεβαστη η επιλογη σου να πραγματοποιησεις το πρωτο σου ταξιδι σε επιβατηγο, μονο πρωτα βρες καποια παιδια απο τη σχολη σου ειτε απο το 2ο ειτε 4ο ετος που πηγαν σε επιβατηγα. Στην πλειοψηφια τους δεν εχουν αποκτησει ουτε τις μισες γνωσεις απο οσους ταξιδεψαν με ποντοπορα. Και εκτελουσαν καθηκοντα επικουρου η ακομα και τζοβενου.

Το θέμα ειναι να υπάρχει θέληση και αγάπη... Βλέπω όμως ότι είναι όλα τα νέα παιδιά στον κόσμο τους και τσάμπα πάει το σάλιο...

Thanasis17
28-01-2011, 14:42
Καλησπέρα! Έφτασα και γω λοιπόν μετά απο 6 μήνες στο σημείο του ταξιδίου.Με τα μαθήματα στη σχολή όλα καλά και ετοιμάζομαι για το ταξίδι και για αυτό θα ήθελα μερικές πληροφορίες. Έχω κλείσει εταιρία και το πρώτο μπάρκο μου θα είναι σε γκαζάδικο.(μηχανικός στην ειδικότητα). Και άρχισαν να μου διμιουργούντε κάποια ερωτήματα τα οποία πψιλοντρέπομαι να τα ρωτήσω στην εταιρία για να μην με περάσουν για τελείως άσχετο :p Απο οτι ξέρω τα γκαζάδικα κατα κύριο λόγο ξεφορτώνουν μακριά απο τα λημάνια,σε ειδικούς αγωγούς, οπότε η δυνατότητα να βγείς στο λιμάνι δεν υπάρχει. Και εδ΄ω έρχεται το ερώτημα μου: εγώ πρέπει να πάρω ''προμή8ειες'' για 6 μήνες ? Οταν λέω ''προμήθειες'' εννοώ είδη προσοπικής υγιεινής, όπως σαμπουάν, οδοντόκρεμες κτλπ. Πρέπει ξερω γω να φροντήσω να τα πάρω όλα αυτά για 6 μήνες? Και εδώ έρχεται το δεύτερο ερώτημα μου: πώς θα τα περάσω αυτά απο το αεροδρόμιο,καθώς απο οτι ξέρω απαγορεύοντε μεγάλες ποσότητες. Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει θα ήμουν ευγνόμων. :grin: Επίσης ήθελα να ρωτήσω τι θα πρέπει να έχω μαζί μου. Πάνω κάτω ξέρω αλλά θα ήθελα να ακούσω και εσάς μήπως έχω ξεχάσει κάτι :) Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Περιμένω απαντήσεις σας :)

Παναγιώτης
08-02-2011, 22:55
Στο αεροδρόμιο μπλοκάρουν όσες συσκευασίες (σαμπουάν, οδοντόκρεμες κ.λπ.) είναι στις χειραποσκευές (σε αυτές που έχεις μαζί σου όταν κάθεσαι στο αεροπλάνο). Μπορείς να έχεις όσες θέλεις στις βαλίτσες που παραδίνεις στο τσεκιν. Μην πανικοβάλεσαι δεν είναι όλα τα τέρμιναλ στη μέση του πουθενά, υπάρχουν και κοντά στη στεριά.

Thanasis17
14-02-2011, 21:32
Ευχαριστώ για την απάντηση σου Παναγιώτη και θα ήθελα αν γίνεται και άλλες πηροφορίες και απο άλλους σχετικά με το τι πρέπει να έχω μαζι μου στο καράβι σαν δόκιμος μηχανής και τι θα ήταν περιτώ :grin: Περιμένω απαντήσεις σας :)

mparkaroutsos
15-02-2011, 02:56
φίλε θανάση είμαι και εγώ 2ετής μηχανικός και αν θελεις μπορώ να σου πω 2-3 πραγματάκια που πρέπει να πάρεις μαζί σου γιατί και εγώ τις ίδιες απορίες με εσένα ειχα πρίν μπαρκάρο...κατ αρχήν να πάρεις σίγουρα σαμπουάν και οδοντόκρεμες μαζί σου και γενικά οτι νομίζεις οτι θα σου είναι χρήσιμο για τον ατομικό σου καθαρισμό!! Βέβαια μήν πανικοβάλεσαι γιατί το πιθανότερο είναι να πιάνετε λιμάνια βέβαια αυτο συνεπάγεται και με το dwt του πλοίου...αλλα γενικά ειναι δύσκολο να μην πιάσεις καθόλου λιμάνι..εσώρουχα να έχεις πολλά γιατί θα σου χρειάστουν πολλά σίγουρα καθώς επίσης και μπλουζάκια γιατί οπως είπες θα είσαι δοκ.μηχανικός οπότε θα πέσει και πολύ ιδρώτας..τζιν και τέτοια γενικά πολιτικά ρούχα μην πάρεις γιατί δεν θα σου χρειαστούν αυτα που θα φοράς συν μια αλλαξιά ακόμα ..γενικά να πάρεις φόρμες αθλητικές και κανα φουτεράκι η σορτσάκια γιατί είναι άνετα ρούχα!!Σαμπουάν και γενικά υγρά θα φροντίσεις να τα έχεις στην βαλίτσα σου για να μην σου τα πάρουν (στις χειραποσκευές απογορεύονται τα υγρά)ελπίζω καπως να σε βοήθησα!!Και εαν μπορώ να σε βοηθήσω και σε κάτι άλλο ευχαρίστως!!!

alkiviadis
15-02-2011, 11:49
φίλε θανάση είμαι και εγώ 2ετής μηχανικός και αν θελεις μπορώ να σου πω 2-3 πραγματάκια που πρέπει να πάρεις μαζί σου γιατί και εγώ τις ίδιες απορίες με εσένα ειχα πρίν μπαρκάρο...κατ αρχήν να πάρεις σίγουρα σαμπουάν και οδοντόκρεμες μαζί σου και γενικά οτι νομίζεις οτι θα σου είναι χρήσιμο για τον ατομικό σου καθαρισμό!! Βέβαια μήν πανικοβάλεσαι γιατί το πιθανότερο είναι να πιάνετε λιμάνια βέβαια αυτο συνεπάγεται και με το dwt του πλοίου...αλλα γενικά ειναι δύσκολο να μην πιάσεις καθόλου λιμάνι..εσώρουχα να έχεις πολλά γιατί θα σου χρειάστουν πολλά σίγουρα καθώς επίσης και μπλουζάκια γιατί οπως είπες θα είσαι δοκ.μηχανικός οπότε θα πέσει και πολύ ιδρώτας..τζιν και τέτοια γενικά πολιτικά ρούχα μην πάρεις γιατί δεν θα σου χρειαστούν αυτα που θα φοράς συν μια αλλαξιά ακόμα ..γενικά να πάρεις φόρμες αθλητικές και κανα φουτεράκι η σορτσάκια γιατί είναι άνετα ρούχα!!Σαμπουάν και γενικά υγρά θα φροντίσεις να τα έχεις στην βαλίτσα σου για να μην σου τα πάρουν (στις χειραποσκευές απογορεύονται τα υγρά)ελπίζω καπως να σε βοήθησα!!Και εαν μπορώ να σε βοηθήσω και σε κάτι άλλο ευχαρίστως!!!

Και πάρε και κανένα βιβλίο μαζί σου..πχ ΜΕΚ,Βοηθητικά μηχανήματα....Να ρίχνεις κ εκεί καμιά ματιά...

Thanasis17
15-02-2011, 12:51
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Βοηθήσατε πολύ :) :) Λίγα μαθήματα ακόμα και μετά δρόμο :D Καλλές θαλασσες λοιπόν σε όσους θα ταξιδέψουν/ταξιδεύουν :)

manos92
23-02-2011, 10:12
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1.ΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΟ ΚΕΠ?
2.ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ

(ΑΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΕΨΑΞΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

mparkaroutsos
01-03-2011, 16:11
ta xartia pou xreiazesai gia to kep einai ta ekshs: bebaiosh apo thn etairia sthn opoia tha mparkareis thn opoia tha paralabeis apo thn etairia sou kai to naytiko sou fylladio.....tha to paralabeis apo to ypourgeio emporikhs naytilias pou einai mesa sto limani tou peiraia ena megalo mple ktirio ston agio dionysh (perioxh)apenanti alla entos tou limaniou einai ekei pou arazoun ta postalia ton minoikon grammwn ta knossos kai festos palace kai tha to pareis ayta!!

unibomb
04-03-2011, 21:01
Εκτος απο το ΚΕΠ ακουσα οτι πρεπει να συμπληρωσουμε και ενα ημερολογιο απασχολησης;
Τι ακριβως ειναι αυτο;Ενα απλο τετραδιο με τις εργασιες και τα συμβαντα που εγιναν καθε μερα,με τη σφραγιδα του πλοιου;

giorgoss
09-03-2011, 09:11
Εκτος απο το ΚΕΠ ακουσα οτι πρεπει να συμπληρωσουμε και ενα ημερολογιο απασχολησης;
Τι ακριβως ειναι αυτο;Ενα απλο τετραδιο με τις εργασιες και τα συμβαντα που εγιναν καθε μερα,με τη σφραγιδα του πλοιου;

Όπως λες κ εσύ είναι ένα απλό τετράδιο στο οποίο θα καταγράφεις τις εργασίες/ασχολίες που θα κάνεις καθημερινά.Επίσης και τα συμβάντα,π.χ πρόσδεση,φόρτωση,απόδεση κλπ.Τώρα εάν είσαι της κουβέρτας,αν θες μπορείς να βάζεις και κάνα στίγμα μεσημβρίας...Αυτά δεν είναι τπτ το τρομερό αλλα προσοχή,συμπληρωσέ το σε τετράδιο κ όχι σε χύμα σελίδες,σφραγίδα πλοίου κ υπογραφές δεν χρειάζεται ειναι τελείως ενδεικτικό.
Τεσπα,καλό ταξίδι να έχεις κ κοίτα να μάθεις οσο πιο πολλά μπορεις!!!

marampou
17-03-2011, 18:07
geia sas!! eimai protoetis dokimos mhxanikos, mispos gnorizh kapios ta misthologia gia toys protoetis dokimoys sthn eteria minoikes? tha me vothisete para polh!!!!! sas eyxaristo!!!!!!

Evi
25-03-2011, 16:05
Καλησπερα σε ολους. Ειμαι πρωτοετης δοκιμη πλοιαρχος και δεν εχω βρει ακομη καραβι. Μηπως γνωριζει καποιος που μπορω να απευθυνθω? Η Ενωση Εφοπλιστων ηδη με ενημερωσε οτι δεν θα στειλει κοριτσια φετος.... Συγκεκριμενα μου ειπαν να μην κανω τον κοπο να περασω καν απο εκει.

Παναγιώτης
29-03-2011, 00:48
Ρίξε μια ματιά στις σελίδες 13, 14 και 15 του θέματος για να δεις μια σχετική συζήτηση.

Μίλησες με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ή με κάπιοια από τις ενώσεις της ακτοπλοΐας; Πάντως στο Π.Δ. 251/1999 για τα εκπαιδευτικά ταξίδια (θα το βρεις στις σελίδες 6 κι 7 στο Κ.Ε.Π. αν το έχεις πάρει) αναφέρεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 2:

3. Οι Εφοπλιστικές Ενώσεις υποχρεούνται να εξασφαλίζουν τον απαιτούμενο αριθμό πλοίων και να δέχονται τους σπουδαστές που αποστέλλονται από τις ΑΕΝ για ναυτολόγηση.

Οπότε μην ακούσεις τη συμβουλή αυτό στην γραμματεία που σου είπε να μην πας από εκεί (πιθανότατα για να σε ξεφορτωθεί) πήγαινε από εκεί. Αλλά σίγουρα πήγαινε σε εταιρείες και κάνε αιτήσεις, όπως σου είπα στην αρχή σε προηγούμενες σελίδες του θέματος θα βρεις αρκετές συμβουλές,

Evi
02-04-2011, 00:39
Ευχαριστώ για την απάντηση. Με την Ένωση Εφοπλιστών μίλησα. Θα πάω από εκεί κι ελπίζω να είναι όπως τα λες. Πάντως αυτό που γίνεται είναι πολύ άδικο. Έχουν βρει καράβι συμφοιτητές μου που πέρασαν μόνο τα απαιτούμενα μαθήματα και με πολύ χαμηλούς βαθμούς μόνο και μόνο λόγω φύλου. Ελπίζω αυτό το πράγμα να αλλάξει κάποια στιγμή και να υπάρξει αξιοκρατία, ώστε και οι επόμενες κοπέλες που θα μπουν να μην περάσουν τα ίδια. Ελπίζω...

express santorini
12-04-2011, 13:53
Γειά σας!!!

Ένα φιλαράκι μου θέλει να μπει δόκιμος καπετάνιος σε βαπόρι για την πρακτική του. Καμμιά ιδέα για το που να κινηθεί έχετε;

marios.sp
13-04-2011, 18:26
Γειά σας!!!

Ένα φιλαράκι μου θέλει να μπει δόκιμος καπετάνιος σε βαπόρι για την πρακτική του. Καμμιά ιδέα για το που να κινηθεί έχετε;

Τοσες εταιριες φιλε μου υπαρχουν...1ετης δοκιμος ειναι?

scuba
03-12-2012, 20:31
Καλησπέρα σε όλο το forum μετά από καιρό!!
Έχω να κάνω μία ερώτηση και αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει θα χαρώ πολύ...
Προσπαθώ να βρω εταιρεία να μπαρκάρω ως δόκιμος μηχανικός. Έχω τελειώσει το μετσόβιο και ψάχνω εταιρεία. Γνωρίζει κάποιος, κάτι????

Ευχαριστώ!!

Παναγιώτης
10-01-2013, 11:11
Είπα να μην απαντήσω μέσα στις γιορτές και μαυρίσω τις χρονιάρες μέρες.
Πέρσυ έιχαμε πολλά παράπονα από δόκιμους που δεν έβρισκαν βαπόρι για να κάνουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι (και σε αυτούς επιδοτέιται ο μισθός φίλε scuba).
Πριν από καιρό μου έλεγε φίλος πρώτος μηχανικός σε εταιρεία με γκαζάδικα ότι στην εταιρέια του έπαιρναν κοπέλες δόκιμες και στη μηχανή.
Κατέληξα ότι χρειάζεται τρέξιμο και αιτήσεις σε εταιρείες και αν δεν πιάσει να παευθυνθέι κάποιος στις εφοπλιστικές ενώσεις που σύμφωνα με το νόμο (το είδαμε παραπάνω) είναι υποχρεωμένες να εξασφαλίσουν πλοία για τα εκπαιδευτικά ταξίδια των φοιτητών των ΑΕΝ.

Από πέρσι ο νόμος έχει αλλάξει και μπορεί να κάνει κάποιος το εκπαιδευτικό ταξίδι και σε βαπόρι με ξένη σημαία που να μην έιναι συμβεβλημένο με το ΝΑΤ (παλίοτερα έπρεπε να έχει ΝΑΤ). Στο νόμο ζητά κατα προτίμηση να υπάρχει Έλληνας αξιωματικός που να είναι ο εκπαιδευτής του δοκίμου. Αλιώτικα να μπορέι να γίνει η εκπάιδευση στα αγγλικά. Ακόμα και να υπάρχει Έλληνας αξιωματικός όποιος πάει σε βαπόρι με πολυεθνικό πλήρωμα θα πρέπει αν ξέρει πολύ καλά αγγλικά, αλλά εδώ και δεκαετίες όποιος θέλει αν κάνει καριέρα στη θάλασσα πρέπει να ξέρει άριστα αγγλικά μια και περάσανε οι εποχές που και οι εργάτες στους ντόκους των ξένων λιμανιών μιλούσαν ελληνικά.

Αρκετές ξένες εταιρείες κρουαζιέρας έχουν ελληνικά πληρώματα, οπότε καλό θα έιναι να ψάξει κάποιος προς τα εκεί. Μπορέι καποιος να στείλει αίτημα γραμμένο στα αγγλικά στο τμήμα πληρωμάτων με φαξ ή email (στο εξωτερικό προτιμούν το email).
Συστήνω να απευθυνθεί κάποιος απευθείας στην εταιρεία και όχι σε πράκτορα συνήθως δίνουν τα γραφέια τους και κπάποιους πράκτορες που συνεργάζονται. Για παράδειγμα η Celebrity εδώ (http://www.celebritycareersatsea.com/pages/about_hiring_partners) (αν διαλέξετε GREECE στο Select your Country) στην πρώτη διεύθυνση έχει το γραφέιο της στον Πειραιά (στο κτίριο του Χανδρή πίσω από την παγόδα του ΟΛΠ στην ακτή Μιαούλη), στη δέυτερη και στο τρίτο κάποιο πράκτορα (δε σας ενδιαφέρει). Οπότε συστήνω να στέιλει κάποιος άιτηση μόνο στην πρώτη διεύθυνση ή καλύτερα να πάει από εκέι αν το δώσει ο ίδιος.

(Έλεγα να μην γράψω το παρακάτω για να μη δώσω ιδέες, αλλά καλύτερα να ξέρει κάποιος γιατί σίγουρα θα έρθει κι εδώ το φρούτο αυτό)
ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν κάποιος σας ζητήσει λεφτά για να σας βρει βαπόρι (με οποιαδήποτε δικαιολογία όπως έξοδα, εισητήριο μκετακίνησης, βίζα και ό,τι τους κατέβει) σταματήστε να του μιλάτε και ενημερώστε την εταιρεία της οποίας το όνομα χρησιμοποιεί, είναι απατεώνας. Η Celebrity έχει εδώ (http://www.celebritycareersatsea.com/pages/list_scams) ολόκληρη λίστα με λαμόγια που παίρνουν λεφτά με την υπόσχεση να βάλουν κόσμο στα βαπόρια της και μετά εξαφανίζονται.

VasilisR
12-06-2013, 20:59
Καλησπερα συναδελφοι,αν μου επιτρεπετε να σας αποκαλω ετσι σαν δοκιμος που ειμαι ακομα..Πρωτο post και θελω να ρωτησω αν καποιος ξερει σιγουρα να απαντησει,γιατι εχω ακουσει παρα πολλα!!!Εχω μερικους μηνες υπηρεσια σε σημαια Μarshall Islands σαν πρωτομπαρκος και εφτασε η ωρα για το δευτερο μπαρκο.Εμαθα προσφατα οτι υπηρεσια σε ελληνικη σημαια η κοινοτικη(ευρωπαικης ενωσης δηλαδη) ειναι προαγωγιμη και οχι καποια αλλη.Μου ειπαν πως αποφοιτω κανονικα απο την ΑΕΝ αλλα για να αποκτησω το διπλωμα του ανθυποπλοιαρχου πρεπει να εξαγορασω την υπηρεσια μου στο ΝΑΤ.Επομενως το ερωτημα μου ειναι αν καποιος γνωριζει πραγματικα επι του θεματος,και που θα μπορουσα να το ψαξω..Ευχαριστω εκ των προτερων,καλα ταξιδια και γαληνιες θαλασσες σε ολους του Ελληνες ναυτικους μας!!!

Παναγιώτης
14-06-2013, 12:05
Αν δεις τη σχειτκή απόφαση στο συνημμένο αρχείο γράφει ότι πρέπει να εξαγοράσεις την υπηρεσία στο ΝΑΤ αν δεν ήταν το βαπόρι συμβεβλημένο (το λέει στο κάτω μέρος του υποδέιγματος στη σελίδα 5).

Τι χρειάζεται για να εξαγοράσεις την υπηρεσία μπορείς αν το δεις εδώ (http://www.nat.gr/site/categories/Ipiressies_nat/poroi_eisfores/exagora_ploia.csp) . Αν το βαπόρι είναι ανασφάλιστο οι εισφορές περιλαμβάνονται στα λεφτά που πάιρνει ο ναυτικός "στο χέρι".

VasilisR
16-06-2013, 03:56
Σ'ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη..Απο οτι καταλαβαίνω οτι εβγαλα πρεπει να το δωσω στο ΝΑΤ...Χαιρε Ελλαδα!

Παναγιώτης
17-06-2013, 14:01
Μην τρελαίνεσαι δεν πρ΄πει να έιναι πολλά. Οι εισφορές βγάινουν βάσει της ΣΣΕ, ο βασικός μισθός του δοκίμου της ΣΣΕ είναι περίπου 870 € (χωρίς ώρες, βακάνσια κ.λπ.) και οι εισφορές για ΝΑΤ είναι 23% του μισθού (9% ο ναυτικός 14% ο πλοικτήτης) με την προσάυξηση λόγω εξαγοράς 7% πάει 30% και υπολογίζω με τις υπόλοιπες προασαυξήσεις (ΕΛΟΕΝ κ.λπ.) πάει γύρω στο 40%.
Οπότε μιλάμε για ένα ποσό γύρω στα 350€ το μήνα. Αυτά τα λεφτά όταν ταξιδέυεις με ανασφάλιστο τα παίρνεις στο χέρι.
Το καλύτερο έιναι αν πας στο ΝΑΤ με την υπηρεσία και αν σου πουν ακριβώς (αν είναι πολύ περισσότερα από όσα βγάζω πρπάνω , θα ήθελα να μας ενημερώσεις να δω που έχω κάνει λάθος)

VasilisR
24-06-2013, 14:50
Δυστυχως ετσι νομιζα και εγω.Τα απομαχικα τα εισεπραξα(και καταναλωθηκαν ταχιστα :chunky:),350E οπως ανεφερες,αλλα επεστρεψα ελλαδα και πεταχτηκα μεχρι το νατ να ρωτησω,μου επεσαν τα μαλλια! Μου ειπαν οτι για δοκιμο σε ξενη σημαια, ανεξαρτητα αν εισαι πρωτομπαρκος η δευτερομπαρκος, ειναι 708Ε για καθε μηνα υπηρεσιας.Οποτε εγω με 5,5 μηνες περιπου,επρεπε να καταβαλω 3800Ε και αλλοι 6,5 μηνες που μου λειπουν,αλλα 4700Ε,συνολο 8500Ε?????Μην τρελαθουμε,δε θα σωσω εγω το νατ! Αλλα τωρα μου προεκυψε το προβλημα της αποκτησης διπλωματος ανθυποπλοιαρχου,οτι δηλαδη θελει υπηρεσια περασμενη στο ελληνικο ναυτικο φυλλαδιο, η να ειναι κοινοτικη.Εγω εκανα σε σημαια Marshall Islands, που θεωρειται "τριτη σημαια" απο την νομοθεσια..Οποτε τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?Βγαινω να καθαριζω τζαμια στα φαναρια...Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη!!!!
Για το τελευταιο,αν εχει συζυτηθει ξανα εδω μεσα ας μου στειλει καποιος link.Ευχαριστω και παλι..

goldfish
20-08-2013, 09:33
Δηλαδη για να καταλαβω, εγω που περασα στην σχολη ψαχνω πλοιο με Ελληνικη σημαια λογω νατ !? Η ισχυουν οι κρατησεις του νατ για εταιρεια ελληνικη με ξενη σημαια πλοιου? Επισης σε δοκιμο α εξαμηνο που κυμαινεται ο μισθος σε tanker?Γιατι καπου διαβασα οτι ειναι διπλος.

Παναγιώτης
21-08-2013, 01:46
Μπορείς να μπαρκάρεις και σε βαπόρι με ξένη σημαία συμβεβλημένο με το ΝΑΤ (υπάρχουν και τέτοια) ή σε βαπόρι με κοινοτική σημαία. Σε περίπτωση που ταο βαπόρι είναι συμβεβλημένο με το ΝΑΤ οι κρατησεις γίνονται κανονικά. Στα γκαζάδικα είναι λίγο μεγαλύτερος ο μισθός από ότι στα φορτηγά.

goldfish
21-08-2013, 09:26
Για τι ποσο μιλαμε οτι θα κραταει το Νατ ?

Παναγιώτης
22-08-2013, 01:46
Το συζητούσαμε λίγο πιο πάνω. Ειναι ποσοστό του μισθού και μπορέις να το δεις εδώ (http://www.nat.gr/site/categories/Ipiressies_nat/poroi_eisfores/eisfores_naftikou.csp) και για βαπόρια με ξένη σημαία συμβεβλημένα με το ΝΑΤ μπορέις να δεις εδώ (http://www.nat.gr/site/categories/Ipiressies_nat/poroi_eisfores/simvevlimena_ploia.csp).

MastroPanos
25-09-2013, 11:20
Kαλη σας μερα, εχω κανει 6 μηνο εκπεδευτικο ταξιδι σε βαπορι που ειχε ξενη σημαια, στο ναυτικο μου φυλλαδιο δεν εχει γραφτει τιποτα στην περιοχη της ναυτολογισης, υπαρχει κανενα προβλημα αν δεν γραφτει εκει; Τι πρεπει να κανω ρε παιδια γιατί τα εχω παιξει αλλοι χαιρονται όταν ξεμπαρκαρουν εγω εχω ανχωθει πολύ στην εταιρια με λενε δεν υπαρχει προβλημα, αλλοι δοκιμου που καναν σε ελληνικη σημαια γραφτηκε κανονικα στο ναυτικο τους φυλαδιο η υπηρεσια τους….

george123
25-09-2013, 12:52
Καλησπέρα φίλε - συνάδελφε MastroPanos,
Κατ' αρχάς να σου πω πως δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς και εγώ έχω την ίδια περίπτωση με εσένα και μου είπαν τα ίδια από τη δική μου εταιρία. Το οτι άλλοι δόκιμοι πήραν την υπηρεσία στο φυλλάδιο είναι φυσικό αφού το πλοίο είχε Ελληνκή σημαία. Στη δική μας περίπτωση δε γράφτηκε στο φυλλάδιο επειδή το πλοίο ήταν ανασφάλιστο. Μπορείς να γραφτείς κανονικά στη σχολή σου αν δε το έχεις κάνει ήδη με το πιστοποιητικό. Αργότερα όταν θα αποφασίσεις να εξαγοράσεις την υπηρεσίας έχω την εντύπωση οτι περνάται και στο φυλλάδιο σου το Α' θαλάσσιο εξάμηνο. Αυτά τα λίγα και καλή επάνοδο στα μαθήματα!

MastroPanos
25-09-2013, 13:30
και πως γινετε να εξαγορασω την υπηρεσια μου αυτη ωστε να γραφτει στο ναυτικο φυλαδιο κοστιζει πολυ; επισης αν δεν γραφτει τι γινετε δεν μπορω να συνεχισω σαν 3ος μηχανικος; Πρεπει να την εξαγορασω πριν μπαρκαρω για το 2ο εκπεδευτικο η δεν υπαρχει προβλημα μπορω και ποιο μετα; Ευχαριστω για τον χρονο σας

george123
25-09-2013, 16:24
Την υπηρεσία μπορείς να την εξαγοράσεις όποτε θες πριν το 2016. Μπορείς να συνεχίσεις για το Β' εκπαιδευτικό ταξίδι χωρίς να την εξαγοράσεις. Εαν δε τη πληρώσει η εταιρία σου να υπολογίζεις γύρω στα 750 ΕΥΡΩ/μήνα.

MastroPanos
26-09-2013, 00:27
φιλε αν δεν εξαγορασω καθολου την υπηρεσια μου σε αυτα τα χρονια που μου ειπες υπαρχει κανενα προβλημα; Εσυ τι θα κανεις θα την εξαγωρασεις; Γιατι ειναι πολλα τα λεφτα δεν θα σωσω εγω το νατ..

Παναγιώτης
26-09-2013, 09:25
Χρειάζεται να έχεις εξαγορασει την υπηρεσία για να παρεις το δίπλωμα, μπορείς να δεις λεπτομέρειες σε προηγούμενη σελίδα εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?429-%B8%EB%EB%E7%ED%E5%F2-%CD%E1%F5%F4%E9%EA%EF%DF-%C5%CA%D0%C1%C9%C4%C5%D5%D4%C9%CA%C1-%D4%C1%CE%C9%C4%C9%C1-%C4%CF%CA%C9%CC%D9%CD-%C5%CD&p=489279#post489279).

MastroPanos
27-09-2013, 14:07
Κατι ακομα παιδια οποιος γνωριζει ας μου πει, εχω στα χερια μου το ποιστοποιητικο ναυτικης υπηρεσιας, στο ναυτικο μου φυλλαδιο δεν γραφει τιποτα ομως για την ναυτολογιση μου τι πρεπει να κανω για να γραφτει εκει περα;

Apostolos
27-09-2013, 19:11
Αν δεν εχεις πάει στο Λιμεναρχείο Πειραια, πήγαινε στο γραφείο της Ναυτολογίας να σου θεωρήσουν το χαρτι της υπηρεσίας του καραβιού. Αν τα εχεις κανει αυτά με το χαρτί πας στα Ναυτικά Μυτρώα, 2ας Μεραρχίας 18 να σου την περάσουν στο φυλλάδιο

LefK
16-11-2013, 17:57
Φίλοι και, ευελπιστώ, μέλλοντες συνάδελφοι καλησπέρα σας.

Με λένε Λευτέρη είμαι 29 ετών και Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός.

Από καιρό γυρόφερνε στο μυαλό μου η ιδέα να εργαστώ σε βαπόρι και να ξεκινήσω καριέρα στο Εμπορικό Ναυτικό. Οι λόγοι που το τρέναρα εξαρχής ήταν διάφοροι προσωπικοί, το ότι άργησα να πάρω το δίπλωμα καθώς και η γενικότερη προκατάληψη της ελληνικής κοινωνίας (τουλάχιστον του κύκλου μου) απέναντι στην επιλογή αυτοί, με το πιο εμετικό σχόλιο να είναι το « Καλά σπούδασες για να πας να γίνεις ναυτικός »

Αφού αντιπαρέρχομαι τα όποια αρνητικά σχόλια για την επιλογή του επαγγέλματος του ναυτικού και μετά από πάρα πολύ σκέψη αποφάσισα ότι θα το κάνω.

Είδα από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ότι λόγω του πτυχίου καθώς και με το που βγάλω το Ναυτικό Φυλλάδιο μπορώ να πάω ως Δόκιμος Μηχανικός σε πλοία του εμπορικού ναυτικού.

Έχω ήδη βγάλει διαβατήριο και την επόμενη τετάρτη τελειώνω τον βασικό κύκλο σωστικών στην Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου.

Στη συνέχεια ένας καθηγητής (Πλοίαρχος) του οποίου το όνομα μου διαφεύγει με παρέπεμψε στο ΚΕΣΕΝ ώστε να βγάλω τον βασικό κύκλο Tanker Safety για να έχω την δυνατότητα να μπαρκάρω σε LPG/LNG/ Δεξαμενόπλοια.

Οι ερωτήσεις που έχω να κάνω σε όποιον θέλει και μπορεί να απαντήσει είναι :
1)η διαδικασία που έχω μέχρι τώρα ακολουθήσει είναι η σωστή;
2)για την φοίτηση στον κύκλο Tanker Safety Basic απαιτείται η ύπαρξη ναυτικού φυλλαδίου ή μπορώ με το χαρτί που θα μου δώσουν από την Α.Ε.Ν. να πάρω ημερομηνία; Σύμφωνα με τον παρακάτω σύνδεσμο : http://www.pepen.gr/pagesgr/kesen/KESEN_PROGRAMMATISMOS_2013_14.pdf η επόμενες ημερομηνίες είναι 18/11 και 9/12 . Στην περίπτωση που απαιτείται ναυτικό φυλλάδιο εν ισχύ λέτε να έχει προλάβει να εκδοθεί από το Υπουργείο;
3)Όσον αφορά τα πριν την επιβίβαση είναι κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω; Να παρακολουθήσω κάποιο σχολείο; Τελειώνω τον κύκλο βασικών σωστικών την Τετάρτη 20/11 (βασικά στα βασικά σωστικά πλέον έχει ενσωματωθεί από τον Σεπτέμβρη του 2013 και το S.S.O. aka Ship Security Officer)
4)Για το εξάμηνο που θα κάνω ως δόκιμος πρέπει το πλοίο να έχει ελληνική σημαία και να είναι κάποιων συγκεκριμένων προδιαγραφών; Δεν ενδιαφέρομαι για καριέρα σε ποστάλια ή/και πλοία της ακτοπλοΐας αλλά για ποντοπόρα.

Προετοιμασία για την εύρεση εταιρείας.

Ας πούμε ότι όλα είναι ΟΚ, και από θέμα γραφειοκρατίας είμαι έτοιμος να ψάξω για εταιρεία. Κατα την αποστολή βιογραφικών όσους ρώτησα από την σχολή (αναφέρομαι σε καθηγητές, καπετάνιους και μηχανικούς) μου είπαν ότι είναι προτιμότερο να πηγαίνω ο ίδιος τα όποια βιογραφικά στα γραφεία της κάθε εταιρείας, κάτι που ήμουν διατεθειμένος να κάνω εξαρχής. Δεν μπόρεσα όμως να μάθω τι άλλο πρέπει να προσέξω. Δεν μιλάω για θέματα εμφάνισης/σεβασμού αλλά όσον αφορά την γενικότερη εικόνα που πρέπει να δώσω.

Πριν τον απόπλου.

Έστω ότι κάποια εταιρεία δέχεται να με εντάξει στην οικογένεια της και μου πει ότι π.χ. σε 10 μέρες πρέπει να πάρω το βαπόρι που βρίσκεται εκεί.

Εγώ πριν φτάσω να πάρω το πλοίο τι πράγματα πρέπει να έχω μαζί μου;

Ρωτάω από ποσότητες ρούχων, αν χρειάζονται τίποτα ειδικά ρούχα, γάντια ή μπότες τα οποία θα χρειαστώ κατά το 6μηνο ταξίδι μου. Ρωτάω κυρίως ότι αφορά την εργασία μου πάνω στο πλοίο, καθώς από θέματα προσωπικής ευχαρίστησης (λάπτοπ, βιβλία κλπ κλπ) δεν έχω σχεδόν καμία απαίτηση αν και όλο και κάτι θα πάρω μαζί μου για να περνάνε οι ώρες που δεν θα έχω να κάνω τίποτα (αμφιβάλλω αν θα έχω ελεύθερες ώρες και δεν προσβλέπω σε αυτό).

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

1)Κατά την διάρκεια του ταξιδιού μου ως δόκιμος Μηχανικός ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα μου; Δεν αναφέρομαι τόσο σε ώρες εργασίας και δεν θα με πείραζε να χτυπάω και δωδεκάωρα. Κάτι που συνήθιζα και όταν δούλευα στη στεριά σε διάφορες δουλειές.
2)Σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνω υπερωρία (όχι σε ανάγκη πλοίου) αυτό είναι κάτι που θα το πληρωθώ;
3)Στις ώρες που θα είμαι εκτός βάρδιας θα μπορώ να παρακολουθώ το πως εργάζεται και τι καθήκοντα έχει ένα αξιωματικός Γ', Β' ή και Α' τάξης στο μέτρο που δεν θα τον ενοχλώ; Το ρωτάω γιατί γνωρίζω ότι κατά το εκπαιδευτικό ταξίδι πρέπει το μυαλό να είναι σφουγγάρι και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ.

Κατά το ξεμπαρκάρισμα.

Έστω ότι τελειώνει το ταξίδι και όλα έχουν πάει κατ' ευχήν. Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω μετά όταν φτάσω Ελλάδα όσον αφορά
1)το ΝΑΤ;
2)την εταιρεία στην οποία εργάζομαι;
Επίσης σε πόσο καιρό μετά το ξεμπαρκάρισμα μπορώ να ξαναμπαρκάρω; Αναφέρομαι στην δυνατότητα την νομική και με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θέλει να με ξαναπροσλάβει. Δηλαδή υπάρχει κάποιος νόμος που να επιβάλλει στον ναυτικό να μείνει για παράδειγμα 1-2-3 μήνες για παράδειγμα στην στεριά;

Γενικές πληροφορίες.
Έχω βρει στο ίντερνετ διάφορα βιβλία για ναυτικούς κινητήρες καθώς και συστήματα πλοίων. Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσω.

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω τίποτα manual ή άλλο τυπωμένο ή ηλεκτρονικό υλικό;

Θέλω να ευχαριστήσω τα άτομα τα οποία συντηρούν το παρών φόρουμ, τους ναυτικούς που διάβασαν το παραπάνω και όποιον έχει οτιδήποτε - όσο άχρηστο και αν φαίνεται - να προσθέσει στα παραπάνω ερωτήματα.

Ploutonas
17-11-2013, 18:46
Καλησπέρα,

Είμαι στην Β΄ταξη λυκείου (ως δεύτερη ειδικότητα, διότι έχω τελειώσει ΤΕΛ πληροφορικής) στον τομέα Πλοιάρχων εμπορικού ναυτικού.

Έχω 6 μήνες προϋπηρεσία σε μεγάλα επιβατικά πλοία (Πάτρα - Ιταλία και εσωτερικά στην Ελλάδας), λόγο ηλικίας δεν μπορώ να μπω στα ΑΕΝ και περιορίζομαι στα ΕΠΑΛ μέχρι και τον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου. Εχω σωστικά Α κύκλου, εαν χρειαστεί θα βγάλω και του Β κύκλου.

Για δόκιμος γέφυρας χρειάζεται Β κύκλος σωστικών? Εάν ναι, γνωρίζει κάποιος πόσο κοστίζει σήμερα μόνο του Β? Έχω μπλε ναυτικό φυλλάδιο που χρειάζεται ανανέωση, έληξε πριν 2 χρόνια.

Επίσης εάν υπάρχει λίστα ελληνικών εταιριών, φορτηγών πλοίων για εντος και εκτός Ελλάδας!

Μιας και το ΕΠΑΛ μας δίνει την δυνατότητα, να δουλεύουμε μέσα σε πλοίο ως δόκιμοι και να επιστρέφουμε στο σχολείο όταν είναι να δώσουμε εξετάσεις και χρηματοδοτεί το κράτος την εταιρία, μέρος του μισθού, εαν πάμε ως δόκιμοι.

Εάν κάποιος μπορεί να με ενημερώσει στο παραπάνω, θα σας ήμουν ευγνώμων

pol
18-11-2013, 11:12
Καλημερα,

ειμαι διπλουματουχος μηχανολογος μηχανικος και πριν απο λιγο καιρο απεκτησα ναυτικο φυλλαδιο και τα σχετικα πιστοποιητικα που θα μου επιτρεψουν να ταξιδεψω. Βρηκα εταιρια να μπαρκαρω ωστοσο αντιμετωπισα προβλημα στο ΚΕΠ καθοτι τα πλοια της εταιριας εχουν ξενη σημαια μη συμβεβλημενα με το ΝΑΤ. Γνωριζοντας οτι δοκιμοι απο ΑΕΝ μπορουν να κανουν ταξιδια σε πλοια μη συμβεβλημενα με ΝΑΤ για την δικη μου περιπτωση γνωριζετε τι συμβαινει?? Υπηρχε καποια εγκυκλιος που να το επετρεπε παλαιοτερα και τωρα δεν ισχυει ? στην ιδια εταιρια πριν 3 χρονια ειχαν στειλει αποφοιτο ΤΕΙ μηχανολογιας με τις παραπανω προυποθεσεις και ταξιδεψε κανονικα λεγοντας μου πως τοτε υπηρχε εγλυκλιος του υπουργειου που να το επιτρεπει τωρα ομως δεν ισχυει:bi_polo:
Σας παρακαλω πολυ οποιος γνωριζει κατι να μου απαντησει διοτι βρηκα και δευτερη εταιρια που με δεχεται να ταξιδεψω μαζι της αλλα δεν μπορω(πλοια μη συμβεβλημενα με ΝΑΤ) εξαιτιας οτι δεν μπορω να παρω το ΚΕΠ ..

Ευχαριστω

Apostolos
18-11-2013, 17:24
Σαν Δόκιμος δεν χρειάζεσαι τον Β κύκλο

Το Φυλλάδιο αννανεώνεται πολύ εύκολα

Στα σωστικά δέν πληρώνεις κατι

Ψάξε στο ιντερνετ για εταιρίες. Αλλα δύσκολα να πάρει εταιρία φορτηγών ενα άτομο δόκιμο σε μεγάλη ηλικία

Για περισσότερες πληροφορίες βρες τηλέφωνο για την Διευθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών

LefK
18-12-2013, 11:59
Καλησπέρα και πάλι.

Εφοδιασμένος με το Ναυτικό Φυλλάδιο επιτέλους και το βιογραφικό ανά χείρας (την ίδια μέρα παραλαβής του) άρχισα να χτυπάω πόρτες. Κάτι το οποίο χρονικά είναι αρκετά ζόρι γιατί ήδη δουλεύω δύο δουλειές :(. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ στα καράβια κυρίες μου και τίποτα δε μας σταματά! :)

Όσον αφορά τους κύκλους του ΚΕΣΕΝ (tanker safety basic και LPG Carriers) μου είπαν από την γραμματεία του ΚΕΣΕΝ ότι έχουν κλείσει για εφέτος και να πάω, αν θέλω να παρακολουθήσω κάποιον, έτσι στο χύμα και αν υπάρχει κάποια απουσία παίρνω την θέση του απόντος. (κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της γραμματείας)

Ερώτηση τώρα. Είναι αυτό δεοντολογικό; Θα υπάρξουν προβλήματα; To λέω γιατί αυτός που έχει πάρει ημερομηνία πχ μπορεί να είναι σε κάποιο μπάρκο ή οτιδήποτε. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα ή δεν δημιουργηθεί είμαι διατεθιμένος να στήσω καραούλι από εκεί έξω

Επίσης το ΚΕΠ από που το προμηθεύομαι; Πρέπει να το έχω μαζί μου πριν πάω στο πλοίο σωστά; Λόγω του διπλώματός (Μηχανολόγος Μηχανικός) μου ένας κύριος στον 1ο όροφο του Υπουργείου μου είπε ότι χρειάζομαι μόνο τον δεύτερο. Δεν μπόρεσα να πάρω περισσότερες πληροφορίες γιατί υπήρχαν ναυτικοί που έπρεπε να εξυπηρετηθούν.

Αρκεί μια εκτύπωσή του από το Ίδρυμα Ευγενίδου ή πρέπει να έχει πάνω του κάποια σφραγίδα;

Παναγιώτης
18-12-2013, 15:38
Από ό,τι έχουμ πει παλιότερα δεν χρειάζεται το Tanker Safety στο εκπαιδευτικό ταξίδι.

Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα λίγη βοήθεια αν κάποιος γνωρίζει να μου πει με σιγουριά. Σκοπεύω να μπαρκάρω σε δεξαμενόπλοιο σύντομα σαν δόκιμος μηχανής. Έχω βγάλει ήδη ναυτικό φυλλάδιο, αλλά κάτι άκουσα πρόσφατα ότι χρειάζεται και ένα πιστοποιητικό tanker safety, το οποίο εκδίδεται από το τμήμα βασικής εκπαίδευσης στην ασφάλεια πετρελαιοφόρων, δεξαμενοπλοίων κτλ. (νομίζω στο ΚΕΣΕΝ είναι). Γνωρίζει κανείς αν για το 1ο μπάρκο ως δόκιμος, και για διάστημα 6-7 μηνών που θα κάτσω στο πλοίο απαιτείται αυτό το πιστοποιητικό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Οχι φιλε.Δεν το χρειαζεσαι.
ΤΟ ΚΕΠ το παραλαμβάνεις από την Διέυθυνση ΝΑυτικής Εκπαιδέυσεως στην ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, με το φυλάδιό σου.

LefK
21-12-2013, 11:30
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Το γνωρίζω (το έμαθα δηλαδή από κάποιο νήμα εδώ) ότι δεν χρειάζονται οι κύκλοι του ΚΕΣΕΝ στο εκπαιδευτικό ταξίδι, γιαυτό άλλωστε έχω ήδη στείλει 3 βιογραφικά. Αλλά λέω όσο περιμένω απάντηση -αν υπάρχει η δυνατότητα- να τους παρακολουθήσω. Ο τρόπος παρακολούθησης είναι αυτός που μου προτάθηκε παραπάνω. (Δηλαδή να πάω στην έναρξη κάθε κύκλου περιμένοντας την κενή θέση). Σε αυτό λέτε να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα;

Διεύθυνση Ναυτικής Εκπαιδεύσεως it is λοιπόν! Από τρίτη, γιατί δευτέρα έχω φουλ πρόγραμμα. Καλό Σαββατοκύριακο

martins
09-02-2014, 00:18
Καλησπέρα σας !

Ξέρουμε τι μισθοί παίζουν για πρωτόμπαρκους δόκιμους πλοίαρχους σε lng , tanker και φορτηγά ?

Ευχαριστώ πολύ !

Vasilis-Eng
09-02-2014, 11:27
Καλησπέρα σας !

Ξέρουμε τι μισθοί παίζουν για πρωτόμπαρκους δόκιμους πλοίαρχους σε lng , tanker και φορτηγά ?

Ευχαριστώ πολύ !

Ο μισθός ενός πρωτοετούς δεν είναι και πολύ μεγάλος να ξέρεις...600-1200 ευρώ περίπου..
Για φορτηγά και γκαζάδικα
Τα Lng είναι εξελιγμένα πλοία και παίρνουν λίγους..Δεν είναι εύκολο να μπεις σε τέτοια εταιρία.Πάντως τα χρήματα είναι κάπως καλύτερα.
Επειδή ανέφερες για 10ωρή εργασία να σου δώσω μια γεύση τι σημαίνει δουλεύω σε πλοίο..
Αν είσαι μηχανικός έχεις καθημερινή 8ωρη εργασία η οποία αναλόγως και το βαπόρι πηγαίνει 10-12 ώρες σερί ώστε το βαπόρι να είναι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Αν είναι Αξιωματικός Κουβέρτας τότε έχεις τις βάρδιες σου,4ωρες και είναι 2 κάθε μέρα.
Ο δόκιμος λοιπόν ακολουθεί πάντα τους αξιωματικούς του οπότε τα καθάρα σου 8ωρα θα είναι λίγα..Η δουλειά είναι πολύ και τα λεφτά που παίρνεις δε τα χαρίζουν...Θα τα δουλέψεις 2 και 3 φορές..Ξενύχτια, φουρτούνες, ζημιές, φορτο-εκφωρτώσεις ...Αν ο μόνος λόγος που πας στη θάλασσα είναι τα λεφτά να το ξανασκεφτείς..Θα λείπεις καιρό από τους δικούς σου, τηλέφωνο θα έχεις αλλά για 6-7 μήνες θα γυρίζεις ωκεανούς..
Να αναφέρω επίσης ότι ξεχνάς δια παντώς όσο είσαι εν πλω γιορτές,αργίες,σαββατοκύριακα...Η δουλειά πρέπει να βγει..

LefK
09-03-2014, 10:52
Καλημέρα και καλή Κυριακή.

Μετά από 4 μήνες πολύ τρέξιμο άγχος, απόρριψη και συμπλήρωμα 35+αιτήσεων (χωρίς να μετράω τις Online αιτήσεις) σε εταιρείες ήρθε και εμένα η σειρά μου.

Αναχωρώ για Αμερική στις 25 του μήνα. Ελληνική εταιρεία, ελληνική ιδιοκτησία ελληνική σημαία. Χρήματα δε ρώτησα, δεν ήταν ποτέ ο λόγος που ήθελα να μπω στη ναυτιλία. Απλά διασφάλισα και σιγούρεψα ότι θα πάω σαν δόκιμος μηχανικός για ένα 6μηνο.

Να ευχαριστήσω όλους όσους μέσω του παρόντος φόρουμ με καθοδήγησαν καθώς και όσους μοίραζαν πληροφορίες.

Ευχαριστώ και τους ιδρυτές του φόρουμ για την φιλοξενία και επίλυση των όποιων - έστω και άσχετων- αποριών μου.

Καλά ταξίδια και καλές θάλασσες σε όλους.

Apostolos
09-03-2014, 12:52
Καλά ταξίδια και υπομονή στην νέα αρχη!

SteliosK
10-03-2014, 10:47
Kαλά ταξίδια να έχεις LefK :encouragement:

LefK
11-03-2014, 10:35
Ευχαριστώ πολύ παίδες.

Επίσης και εσείς, καλά ταξίδια και καλές θάλασσες. Ανυπομονώ να ξεκινήσω!

Νικόλας
09-10-2014, 14:42
παιδιά μήπως ξέρετε το μπάρκο για του 2ετης δόκιμους το λιγότερο είναι 3 μήνες και 10 μέρες ???:uncomfortableness:

Παναγιώτης
31-01-2016, 17:36
Το τελευταίο τεύχος (Φεβρουάριος του 2016) του ηλεκτρονικού περιοδικού The Navigator είναι αφιερωμένο στο πως ένας ναυτικός φτιάχνει τα προσόντα του και αυξάνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του. Μια και τα μαθήματα στη σχολή δίνουν γνώση αλλά το ταξίδει δίνει εμπειρία για να αποχτήσει δεξιότητες δηλαδή πως θα εφαρμώσει τις γνώσεις του και πως θα είναι έμπειρος ναυτικός. Οπότε το εκπαιδευτικό ταξίδι είναι η πρώτη ευκαιρία ενός νέου αξιωματικού να καταρτιστεί, οπότε θα είναι χρήσιμο να το διαβάσουν όσοι ξεκινούν για το εκπαιδευτικό ταξίδι. Μπορείτε αν το διαβάσετε ονλάιν εδώ (http://edition.pagesuite-professional.co.uk/launch.aspx?eid=9d4cf0f1-c936-4173-8ab8-22053d9da9ef&pnum=0) ή σε pdf στο συνημμένο αρχείο

manosm3
02-02-2016, 12:52
Καλησπερα!

Μολις γυρισα απο το ΝΑΤ, οπου μια εξυπηρετικοτατη κυρια με ενημερωσε πως με το υπο ΕΕ σημαια και μη συμβεβλημενο πλοιο που θα κανω το 2ο 6μηνο μου, πρεπει να καταβαλλω υποχρεωτικα 880/μηνα για να παρω το διπλωμα του 3ου. (ακομη κι αν δε θελω ασφαλιση και ιατροφαρμακευτικα) :mad-new::hororr::hororr::hororr:

Παναγιώτης
02-02-2016, 13:16
Το ε΄χουμε κουβεντιάσει μερικλές σελίδες πιο πριν αυτό εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?429-%B8%EB%EB%E7%ED%E5%F2-%CD%E1%F5%F4%E9%EA%EF%DF-E%EA%F0%E1%E9%E4%E5%F5%F4%E9%EA%DC-%D4%E1%EE%DF%E4%E9%E1-%C4%EF%EA%DF%EC%F9%ED-%C5%CD&p=491273#post491273).

manosm3
02-02-2016, 13:16
Καλησπερα!

Μολις γυρισα απο το ΝΑΤ, οπου μια εξυπηρετικοτατη κυρια με ενημερωσε πως με το υπο ΕΕ σημαια και μη συμβεβλημενο πλοιο που θα κανω το 2ο 6μηνο μου, πρεπει να καταβαλλω υποχρεωτικα 880/μηνα για να παρω το διπλωμα του 3ου. (ακομη κι αν δε θελω ασφαλιση και ιατροφαρμακευτικα) :mad-new::hororr::hororr::hororr:

Υπαρχει καποιο ΦΕΚ ή σχετικο για να μαθουμε τι ΟΝΤΩΣ & ΕΠΙΣΗΜΑ ισχυει;

manosm3
02-02-2016, 14:41
Το ε΄χουμε κουβεντιάσει μερικλές σελίδες πιο πριν αυτό εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?429-%B8%EB%EB%E7%ED%E5%F2-%CD%E1%F5%F4%E9%EA%EF%DF-E%EA%F0%E1%E9%E4%E5%F5%F4%E9%EA%DC-%D4%E1%EE%DF%E4%E9%E1-%C4%EF%EA%DF%EC%F9%ED-%C5%CD&p=491273#post491273).

Μολις το ειδα! Ευχαριστω!

Πως μπορω να ξερω αν ενα βαπορι ειαι συμβεβλημενο; Χωρις να επικοινωνησω με την εταιρεια, γιατι αν τους παρω για τετοια ερωτηση μαλλον θα γελανε για 2 μερες

george123
07-02-2016, 19:34
Για τη κατάσταση του πλοίου σχετικά με το Ν.Α.Τ. θα ρωτήσεις το Πλοίαρχο. Ισχύει ότι σου είπαν στο Ν.Α.Τ. Αν δεν είναι συμβεβλημένο, όταν γυρίσεις πίσω θα να κάνεις αίτηση για εξαγορά, θα δώσεις μια επιταγή με το ποσό που θα σου υπολογίσουν και θα σου γράψουν τη θαλάσσια υπηρεσία στο ναυτικο φυλλάδιο. Πες μας και σε ποιο πλοίο θα πας.

Παναγιώτης
12-02-2016, 10:26
Σήμερα (12-2-2016) το απόγευμα γίνεται μια εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδη για αυτά που συζητάμε σε αυτό το θέμα. Αναλυτικά:

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Προετοιμάζοντας το εκπαιδευτικό ταξίδι» την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι: 1) η ενημέρωση των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού για τη διαδικασία ναυτολόγησής τους προκειμένου να εκτελέσουν θαλάσσιο εκπαιδευτικό ταξίδι, 2) η μεταφορά εμπειρίας από σπουδαστές που έχουν ήδη εκτελέσει τα εκπαιδευτικά τους ταξίδια και στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων που οργανώνουν τα θαλάσσια ταξίδια, και 3) η αλληλεπίδραση σπουδαστών και εκπροσώπων της ναυτιλιακής κοινότητας.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως ομιλητές σπουδαστές των ΑΕΝ, αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού και εκπρόσωποι ναυτιλιακών επιχειρήσεων .
Η διοργάνωση της εκδήλωσης έχει ανατεθεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο πλαίσιο ανάληψης δράσεων του Γραφείου Σταδιοδρομίας.

Όσοιο δεν είναι κοντά μπορούν να δουν την εκδήλωση στο δίκτυο εδώ (https://diavlos.grnet.gr/room/903?eventid=1755).

Nautilia News
17-05-2016, 12:25
ΠΕΜΕΝ για εκπαιδευτικά ταξίδια Πλοιάρχων/Μηχανικών (http://www.nautilia.gr/eidiseis/pemen-gia-ekpedeftika-taxidia/)

Παναγιώτης
04-07-2017, 17:28
Ο αγγλικός όρος mentoring προέρχεται από τον μυθικό Μέντορα που άφησε ο Οδυσσέας στο πόδι του και ήταν σύμβουλος του Τηλέμαχου και σημάινει την καθοδήγηση και τις συμβουλές από τον πιο έμπειρο στο νεότερο. Δηλαδή την καθοδήγηση που πρέπει να δίνουν στο βαπόρι στους δόκιμους ώσε να μάθουν όσο γίνεται περισσότερα στο εκπαιδευτικό ταξίδι. Σε αυτό είναι εφιερβμένο το τελευταίο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού The Navigator. Μπορείτε να δείτε το περιοδικό στην οθόνη σας εδώ (http://edition.pagesuite-professional.co.uk/html5/reader/production/default.aspx?pubname=&pubid=e61438cb-25f2-4ac6-85b0-87a7f4c43c6b) ή σε pdf εδώ (http://www.nautinst.org/download.cfm?docid=574AA134-89F5-40CF-ABECF9B96B3223F3) ή στο συνημμένο αρχείο.