PDA

Επιστροφή στο Forum : Blue Star Myconos [Νήσος Μύκονος - Nissos Mykonos]

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12]

pantelis2009
24-05-2019, 10:49
Το Νήσος Μύκονος αυτή την ώρα βγαίνει από την δεξαμενή Πειραιάς ΙΙΙ με την βοήθεια των P/K Atlas & Karapiperis 18 και πηγαίνει για Πειραιά μάλλον. Καλή συνέχεια.

193578

leo85
31-05-2019, 19:25
Το Νήσος Μύκονος στον μώλο της ΔΕΗ για την αβαρία της μηχανής του.

193672

18-05-2019.

pantelis2009
11-07-2019, 05:56
Ανω κάτω η γραμμή λόγω πίτσας

Επέστρεψε στο λιμάνι της Μυτιλήνης χθες το «Νησός Μύκονος» για να παραλάβει δυο ναύτες του που βγήκαν από το καράβι… για λίγο!

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 10/7/2019

https://cdn.stonisi.gr/repository/2019/NISSOS_MYKONOS_DSC_006528(1)_CMYK_300dpi.jpg

Έκπληκτοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο «Νήσος Μύκονος» της γραμμής για Λήμνο και Καβάλα διαπίστωσαν ότι περίπου μισή ώρα μετά την αναχώρηση του από το λιμάνι της Μυτιλήνης κι ενώ βρισκόταν στο ύψος του ακρωτηρίου Κόρακας επέστρεφε.
Πραγματικά μισή ώρα μετά τη «στροφή» το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου και επιβιβάστηκαν δυο άτομα. Όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές σήμερα το πρωί, επρόκειτο για δυο ναύτες που προφανώς έχοντας βαρεθεί την κουζίνα του μάγειρα βγήκαν στο λιμάνι για μια…. πίτσα! Επιστρέφοντας διαπίστωσαν ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει.
Επικοινώνησαν με μέλη του πληρώματος ενώ από τον κυβερνήτη κρίθηκε ότι θα έπρεπε να επιστρέψει για να παραληφθούν τα δυο μέλη του πληρώματος με τις γαστριμαργικές αναζητήσεις.
ΠΗΓΗ (https://www.stonisi.gr/post/3128/anw-katw-h-grammh-logw-pitsas?fbclid=IwAR15Kryp4uYEleq7tapR6dWp1sx5Tot7aQ X0dTJj3kUodWsXl5xIBiUkVBQ)

thanos75
11-07-2019, 08:18
Και κατά πώς φαίνεται λόγω του "πιτσοσυμβάντος":confusion: ακόμα δεν έχει αναχωρήσει σήμερα για το πρωινό του δρομολόγιο προς Μύκονο-Ικαροσαμία. Ε...ρε ξύλο που θέλουμε μερικοί!

ancd
11-07-2019, 09:45
Είναι συχνό το φαινόμενο κάποιος επιβάτης να μένει έξω από το πλοίο ή κάποιος επισκέπτης να ξεχνιέται και να μένει μεσα στο πλοίο. Αλλά να ξεχαστεί πλήρωμα έξω από το πλοίο, πρώτη φορά το ακούω.
Πάντως διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο μου ήρθε στο μυαλό μου το καλοκαίρι του 2010 με το SPEEDRUNNER III στην Πάρο, Σάββατο, Αύγουστο μήνα που φύγαμε για Πειραιά περνώντας μαζί μας τον ντιλιβερα μιας πιτσαρίας που έιχε φέρει παραγγελίες στο πλοίο. Εκεί το ταχύπλοο έφυγε κανονικά για Πειραιά αφήνοντας το ντιλιβερα μεσα στο πλοίο σαστισμένο, να βλέπει το καταπέλτη να κλείνει και την Παροικία να απομακρυνεται, το μηχανάκι του να δουλεύει, τον εργοδότη του να φωνάζει στο τηλέφωνο " άσε την πλάκα και γύρνα πίσω γιατί έχουμε ένα σωρό παραγγελίες" και το νησί να μένει από πίτσες για ένα βράδυ!
Τελικά γύρισε την άλλη μέρα με το πλοίο της γραμμής και από τότε δεν ξανά μπήκε στο πλοίο να αφήσει παραγγελίες! Περίμενε έξω από τον καταπέλτη!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-07-2019, 13:04
Στα φορτηγά ο καπετάνιος βγάζει ανακοίνωση γιά τον απόπλου ώρες μπροστά από την πραγματική ώρα αναχώρησης γιά να αποφεύγονται τέτοια παρατράγουδα.
Εδώ τώρα σε ένα βαπόρι που ξεφορτώνει/φορτώνει κ φεύγει,τι να κάνει...
Δεν μάθαμε αν οι τύποι απολύθηκαν.

Enburg
13-07-2019, 06:43
Στα φορτηγά ο καπετάνιος βγάζει ανακοίνωση γιά τον απόπλου ώρες μπροστά από την πραγματική ώρα αναχώρησης γιά να αποφεύγονται τέτοια παρατράγουδα.
Εδώ τώρα σε ένα βαπόρι που ξεφορτώνει/φορτώνει κ φεύγει,τι να κάνει...
Δεν μάθαμε αν οι τύποι απολύθηκαν.
Τι μου θύμισες τώρα. Και στα πιο παλιά γράφαμε την αναχώρησή, σε πίνακες. Εναν στον γκαγκουε πάνω στο κατάστρωμα, και ένα άλλο από κάτω. Και μάλιστα με κιμωλία.
Καλημέρα

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-07-2019, 10:33
Τι μου θύμισες τώρα. Και στα πιο παλιά γράφαμε την αναχώρησή, σε πίνακες. Εναν στον γκαγκουε πάνω στο κατάστρωμα, και ένα άλλο από κάτω. Και μάλιστα με κιμωλία.
Καλημέρα
Aκριβώς έτσι γινόταν.Μιά φορά στην Κορέα, 3 από το πλήρωμα είχαν έλθει ερωτοχτυπημένοι με τις πουτάνες στον ντόκο.
Πήρε ώρα να τους πείσω να ανεβούνε στο βαπόρι.Καλημέρα.

ancd
13-07-2019, 11:20
Ε, όχι και πουτ@νες τα κορίτσια! Ναυτεργάτισες είναι και αυτές!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-07-2019, 11:47
Ε, όχι και πουτ@νες τα κορίτσια! Ναυτεργάτισες είναι και αυτές!
Δλδ να τις ναυτολογήσουμε;

Akis Dionisis
14-07-2019, 19:39
Δλδ να τις ναυτολογήσουμε;

Αφού σέρνουν καράβια και καράβια....

sylver23
05-08-2019, 16:00
Εφέτος το Μύκονος μαζεύει αρκετή καθυστέρηση, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει άλλες χρονιές. Τις περισσότερες μέρες είναι περίπου στο μισάωρο αλλά την Τρίτη που έχει δρομολόγιο για Καβάλα επιστρέφει με 2++ ώρες καθυστέρηση οπότε και στην αναχώρησή του την Πέμπτη από Πειραιά αντί για 7.15 φεύγει κατα τις 9.15. Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλετε αυτό ιδιαίτερα όταν μιλάμε για Ιούλιο που έχει αυξημένη κίνηση αλλά όχι πληρότητες.

ΑΡΗΣ
05-08-2019, 21:36
Απο θεμα ταχυτητας παντως παει στη τσιτα...Προφανως καθυστερησεις στα λιμανια....

sylver23
06-08-2019, 14:40
Ναι από θέμα ταχύτητας σταθερά πάνω από 25+

ancd
04-10-2019, 16:33
Το Νήσος Μύκονος σήμερα το μεσημέρι στον συννεφιασμένο Πειραιά.

195375
Πειραιάς, Ακτή Τζελέπη - 04/10/2019

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-10-2019, 18:08
Τελικά τι έκανε στη Χαλκίδα.Αν κατάλαβα καλά δεν ανέβηκε στη δεξαμενή.

Akis Dionisis
04-10-2019, 20:01
Στο "φατσοτεύτερο" σε κάτι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από καραβόκ@υλους ανέβηκε στη δεξαμενή.
Αλλά τόσο σύντομος δεξαμενισμός, δε κατάλαβα τι έκανε....

threshtox
05-10-2019, 10:43
Μάλλον θα μπήκε στα πιτς για αλλαγή ελαστικών..

thanos75
10-10-2019, 13:49
Στο δρομολόγιο της Τρίτης το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ προσέγγισε και στον ¶γιο Ευστράτιο. Και μάλιστα σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων (παραθέτω το λινκ πιο κάτω) φαίνεται πως για όλο το μήνα το δρομολόγιο του πλοίου κάθε Τρίτη θα προσεγγίζει τον Αη-Στράτη, με αντίστοιχη επιστροφή από το νησί την Πέμπτη το πρωί. Καλή κίνηση νομίζω από την εταιρία που νομίζω πως αυξάνει έτσι τη σύνδεση του μικρού αυτού νησιού με το μητροπολιτικό κέντρο της χώρας στα 4 δρομολόγια την εβδομάδα (3 από Λαύριο +1 από Πειραιά). Αν και φυσικά το δρομολόγιο του ΜΥΚΟΝΟΣ περισσότερο τη διασύνδεση του Αη-Στράτη με τα άλλα νησια του ΒΑ Αιγαίου και την Καβάλα εξυπηρετεί, και όχι τη σύνδεση με Αττική

https://bookonline.hellenicseaways.gr/uts_web/SelectItinerary.aspx?lang=EL

pantelis2009
23-11-2019, 15:42
Το Νήσος Μύκονος φωτογραφημένο 19/11 από την Κυνόσουρα, στη ΝΑΥΣΙ που κάνει την ακινησία του από τις 18/11. Καλή συνέχεια.

196008

Akis Dionisis
23-11-2019, 22:10
Για να δούμε... Αυτό ή το αδελφό του το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα κάνει ποδαρικό όταν αναλάβουν το δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης ??

pantelis2009
08-12-2019, 10:13
Το Νήσος Μύκονος της εταιρείας Hellenic Seaways έφυγε από τη ΝΑΥΣΙ που έκανε την ακινησία του από τις 18/11 και βγήκε δοκιμαστικό στον Αργοσαρωνικό. ¶ραγε θα ξεκινήσει δρομολόγια? Φωτο από το αρχείο μου. Καλή συνέχεια.

196168

gpap2006
08-12-2019, 11:00
Αναλαμβανει απο αυριο τη Συροτηνομυκονια μεχρι να επιστρεψει στη δραση το BS NAXOS

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-12-2019, 22:03
Αναλαμβανει απο αυριο τη Συροτηνομυκονια μεχρι να επιστρεψει στη δραση το BS NAXOS
Ήδη έδεσε στα Λεμονάδικα.

karavofanatikos
24-01-2020, 10:52
Tο πλοίο εμφανίζεται κι επίσημα πλέον στο σύστημα κρατήσεων με το νέο του όνομα ως Blue Star Myconos.

Akis Dionisis
24-01-2020, 14:23
Αυτά..... Blue Star MyConos !!!!
196453

avvachrist
24-01-2020, 18:02
Αυτά..... Blue Star MyConos !!!!
196453
Δεν φτάνει που χάσαμε το ελληνικότατο "ΝΗΣΟΣ",αλλάξαμε και το "Κ" σε "C" στο MYKONOS! Δεν μου κάθεται καθόλου καλά στο μάτι!

thanos75
24-01-2020, 23:02
Πέρα από τα χρώματα κ τα σινιάλα, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου;

Akis Dionisis
24-01-2020, 23:12
Πέρα από τα χρώματα κ τα σινιάλα, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου;

Τα πάντα όλα.... Θα το φέρουν στα μέτρα της B.S.F.

Blitz-X
25-01-2020, 01:14
Τα πάντα όλα.... Θα το φέρουν στα μέτρα της B.S.F.
Κρίμα...

​ΜΦΧ

roussosf
25-01-2020, 18:28
Κρίμα...

​ΜΦΧ

Δεν νομίζω ότι είναι "κρίμα"
Η οικονομική θέση στο κατάστρωμα είναι απαράδεκτο για να τσιμπήσεις τα 5€ της αριθμημένης. Όχι ότι τα BS έχουν και τα τεράστια σαλόνια (πχ ορα Superferry) ,αλλά έχουν κάπου να κάτσεις μέσα

Blitz-X
26-01-2020, 00:07
Δεν νομίζω ότι είναι "κρίμα"
Η οικονομική θέση στο κατάστρωμα είναι απαράδεκτο για να τσιμπήσεις τα 5€ της αριθμημένης. Όχι ότι τα BS έχουν και τα τεράστια σαλόνια (πχ ορα Superferry) ,αλλά έχουν κάπου να κάτσεις μέσα
Το "κρίμα" πάει στο ότι, πολύ φοβάμαι την περίπτωση να γίνουν τα δυό αδέλφια σαν τα μικρά BSF, τα οποία είναι τόσο στριμωγμένα και κλειστοφοβικά εσωτερικά. Άλλωστε, προσωπικά δε θεωρώ τα 5+5€ σοβαρή διαφορά στο δρομολόγιο μετ' επιστροφής, για κάποιον που δεν ταξιδεύει πάρα πολύ συχνά και θέλει αριθμημένη.

ΜΦΧ

roussosf
26-01-2020, 07:32
Το "κρίμα" πάει στο ότι, πολύ φοβάμαι την περίπτωση να γίνουν τα δυό αδέλφια σαν τα μικρά BSF, τα οποία είναι τόσο στριμωγμένα και κλειστοφοβικά εσωτερικά. Άλλωστε, προσωπικά δε θεωρώ τα 5+5€ σοβαρή διαφορά στο δρομολόγιο μετ' επιστροφής, για κάποιον που δεν ταξιδεύει πάρα πολύ συχνά και θέλει αριθμημένη.

ΜΦΧ

Σωστό αυτό που λες για αυτούς που δεν ταξιδεύουν συχνά..Αλλά τα πλοία τα "δουλεύουν" περισσότερο οι κάτοικοι των νησιών και οι απόδημοι.Και για αυτούς τα 5+5€ είναι θέμα

jasonbourne
26-01-2020, 07:56

ΜΦΧ
Αρκεί να σε ενημερώσουν...Εγώ ταξίδεψα πρώτη φορά με το Μύκονος και μας έβαλαν με το ζόρι να καθίσουμε σε εξωτερικό κατάστρωμα .Πρώτη φορά μου συνέβει αυτο και ταξιδεύω 30 χρόνια με πλοία.
Εκεί ήταν όλες οι θέσεις και τα τραπέζια γεμάτες με μουτζούρα και κάρβουνο ,από το φουγάρο του πλοίου το οποίο εμφανώς έβγαζε σπίθες και δε ξέρω τι άλλο.
Το πλήρωμα απλά τραγικό.Τα μούτρα κατεβασμένα κάτω και οτι να τους έλεγες απάθεια.
Στο γκαράζ στη φόρτωση επίσης οτι'ναι.
Απορώ που τους συγκρίνεται με τα BS και τα πληρώματα τους.Καμία σχέση...

Amorgos66
27-01-2020, 16:22
...είναι ήδη στον Πειραιά έτοιμο για το
αυριανό δρομολόγιο ώρα 16.00 έως Καβάλα...

Akis Dionisis
27-01-2020, 17:46
Σε φωτογραφίες που είδα στο fb, μπορώ να πω ότι Το έσωσε το γεγονός ότι το μπλε σκούρο της HELLENIC παρέμεινε και ότι του πάει περισσότερο. Μπλε σκούρο με πορτοκαλί [φουγάρο], είναι ωραίος συνδυασμός. Προσωπικά αρχίζει να μου ψιλοαρέσει......

ΑΡΗΣ
27-01-2020, 22:15
Σε φωτογραφίες που είδα στο fb, μπορώ να πω ότι Το έσωσε το γεγονός ότι το μπλε σκούρο της HELLENIC παρέμεινε και ότι του πάει περισσότερο. Μπλε σκούρο με πορτοκαλί [φουγάρο], είναι ωραίος συνδυασμός. Προσωπικά αρχίζει να μου ψιλοαρέσει......

Για δες καλυτερα...Μαλλον το μπλε εγινε Μπλου και αυτο...

Akis Dionisis
28-01-2020, 01:12
Για δες καλυτερα...Μαλλον το μπλε εγινε Μπλου και αυτο...
Λες ?? Στο αρχιπέλαγος αυτή τη φωτογραφία είδα κυρίως και λες να με ξεγέλασε ?? :playful:
196507 φωτογράφος, Αλέξανδρος Λουλούδης.

VASILIS CRETA
28-01-2020, 06:56
Μια και ανέφερες Αρχιπέλαγος, δες όλο το ρεπορτάζ τους (https://arxipelagos.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-blue-star-myconos/) με κοντινές φωτό (τα copyrights αναφέρονται). Εμφανώς έχει διαφορές. Χρωματικά, τα σινιάλα του πάνε φυσικά (κατά τη γνώμη μου τα Blue Star πάνε παντού), απλά άμα κάτι το, χεις συνηθίσει (και αγαπήσει) αλλιώς, τον πρώτο καιρό "βαράει". Κάτι σαν τα Μανωλιοσινιάλα (τα παλιά τα ορθόδοξα εννοείται), κομψότατα και όμορφα αλλά όταν τα βλέπουμε κατά καιρούς σε πρώην δικά μας πλοία, μας έρχεται κάπως...

threshtox
28-01-2020, 10:22
Τα χρώματα είναι οκ παιδιά. Ένα πλοίο που ήταν για τη Blue Star από την αρχή, κατέληξε κάμποσα χρόνια μετά με αυτά.

Τι δε μου αρέσει; Λεπτομέρειες, θα μου πείτε, αλλά το led πίσω γράφει ακόμα Νήσος Μύκονος. Οι φόρμες του πληρώματος, Hellenic Seaways. Tο παλιό ανάγλυφο φαίνεται. Και, το χειρότερο... γιατί το "k" σε "c" ρε παιδιά;;

fourtounakis
28-01-2020, 10:23
Οφείλουμε βέβαια να παραδεχθούμε πως, Μύκονος, Χίος, Πάτμος και Δήλος, έχουν εντελώς αφύσικα μεγάλες τσιμινιέρες.

threshtox
28-01-2020, 10:23
Τα χρώματα είναι οκ παιδιά. Ένα πλοίο που ήταν για τη Blue Star από την αρχή, κατέληξε κάμποσα χρόνια μετά με αυτα.

Τι δε μου αρέσει; Λεπτομέρειες, θα μου πείτε, αλλά το led πίσω γράφει ακόμα Νήσος Μύκονος. Οι φόρμες του πληρώματος, Hellenic Seaways. Tο παλιό ανάγλυφο φαίνεται. Και, το χειρότερο... γιατί το "k" σε "c" ρε παιδιά;;

threshtox
28-01-2020, 11:01
Και λίγο φωτορεπορτάζ.

196511196512196513196514

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-01-2020, 11:19
Τα χρώματα είναι οκ παιδιά. Ένα πλοίο που ήταν για τη Blue Star από την αρχή, κατέληξε κάμποσα χρόνια μετά με αυτά.

Τι δε μου αρέσει; Λεπτομέρειες, θα μου πείτε, αλλά το led πίσω γράφει ακόμα Νήσος Μύκονος. Οι φόρμες του πληρώματος, Hellenic Seaways. Tο παλιό ανάγλυφο φαίνεται. Και, το χειρότερο... γιατί το "k" σε "c" ρε κπαιδιά;;
Αλλά οι φωτό σου ανέβηκαν ανάποδα.Τα ανάγλυφα είναι κάπως φασαρία να κοπούν κ να μπουν άλλα.Πιστεύω το c είναι επιλογή κάποιου,έτσι του κάθησε.Δεν είναι λάθος αλλά δεν συνηθίζεται.Γενικά οι ναυτιλιακές δεν ακολουθούν τα πρότυπα του ΕΛΟΤ. Εμένα σαν καθαρευουσιάνο μου άρεσε το ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ.Κάποτε στην αλλαγή νηολογίου στο ΔΙΑΓΟΡΑΣ έγραψαν από ΡΟΔΟΣ>ΠΕΙΡΑΙΑΣ .Σε e-mail μου με "έγραψαν" κανονικά κ ας έγραφαν όλα τα άλλα ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ.Τώρα κ αυτό μετά την επαναφορά στο ελληνικό νηολόγιο γράφει ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ.Γι'αυτό λέω αν δεν υπάρχουν οδηγίες,είναι προσωπική επιλογή του καθενός.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-01-2020, 11:29
Οφείλουμε βέβαια να παραδεχθούμε πως, Μύκονος, Χίος, Πάτμος και Δήλος, έχουν εντελώς αφύσικα μεγάλες τσιμινιέρες.
Προέρχονται από το ίδιο σχεδιαστικό γραφείο,πιθανόν έτσι να το ζήτησε ο Στρίντζης.Συμπτωματικά στο σχήμα ταιριάζει αυτή του ΑΡΙΑΔΝΗ,η οποία ήταν μεγάλη αλλά καλύφθηκε με το χτίσιμο που έγινε στην μετασκευή.

threshtox
28-01-2020, 12:16
Αλλά οι φωτό σου ανέβηκαν ανάποδα.Τα ανάγλυφα είναι κάπως φασαρία να κοπούν κ να μπουν άλλα.Πιστεύω το c είναι επιλογή κάποιου,έτσι του κάθησε.Δεν είναι λάθος αλλά δεν συνηθίζεται.Γενικά οι ναυτιλιακές δεν ακολουθούν τα πρότυπα του ΕΛΟΤ. Εμένα σαν καθαρευουσιάνο μου άρεσε το ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ.Κάποτε στην αλλαγή νηολογίου στο ΔΙΑΓΟΡΑΣ έγραψαν από ΡΟΔΟΣ>ΠΕΙΡΑΙΑΣ .Σε e-mail μου με "έγραψαν" κανονικά κ ας έγραφαν όλα τα άλλα ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ.Τώρα κ αυτό μετά την επαναφορά στο ελληνικό νηολόγιο γράφει ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ.Γι'αυτό λέω αν δεν υπάρχουν οδηγίες,είναι προσωπική επιλογή του καθενός.

Ναι, αυτές του πρώτου ποστ ήταν από κινητό και μου ξέφυγαν. Χαχα..
Όντως δε λέω ότι είναι λάθος το c, απλά μου κάθεται καλύτερα το k με διαφορά.
Τέλος πάντων, δεν έχασα και τον ύπνο μου με αυτά, καλή καρδιά, φίλε Βίκτωρα.

Blitz-X
28-01-2020, 15:07
Το καλό με τη μεγάλη τσιμινιέρα, είναι ότι εάν και όταν μπουν πλυντρίδες καυσαερίων, πιθανότατα δε θα παραμορφωθεί για να τις χωρέσει.

​ΜΦΧ

sprintezis
29-01-2020, 19:51
Το "C" είναι 100% ορθογραφικό λάθος. Το "ΜΥΚΟΝΟΣ" είναι ελληνικό όνομα και γράφεται με "Κ". Ο Μύκονος ήταν Έλληνας μυυθικός ήρωας γιος του Αινίου του Καρύστου και Ρυούς της Ζάρυκος

lissos
30-01-2020, 02:40
Και ο Ολυμπιακός είναι Ελληνικό όνομα αλλά η γραφή του στα αγγλικά είναι OlympiaCos.
Τι να κάνουμε τώρα; Έτσι είναι.
Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.
Ψάχνουμε όλοι να κάνουμε την τρίχα τριχιά.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
30-01-2020, 07:41
Το "C" είναι 100% ορθογραφικό λάθος. Το "ΜΥΚΟΝΟΣ" είναι ελληνικό όνομα και γράφεται με "Κ". Ο Μύκονος ήταν Έλληνας μυυθικός ήρωας γιος του Αινίου του Καρύστου και Ρυούς της Ζάρυκος
Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος,ούτε αν είναι ελληνικό όνομα ή όχι. Έχει επικρατήσει να γράφεται με Κ.Τώρα του κάθησε κάποιου στην BSF να το γράψει έτσι,αυτό είναι όλο.Υπάρχουν τα πρότυπα του ΕΛΟΤ βάσει των οποίων τα ελληνικά ονόματα αποδίδονται με λατινικούς χαρακτήρες αλλά γενικά οι ναυτιλιακές δεν τα ακολουθούν.Η γνώμη μου είναι τα ονόματα να αποδίδονται στην πλησιέστερη προς τα ελληνικά ορθογραφία δλδ εδώ Μykonos.

threshtox
30-01-2020, 09:39
Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος,ούτε αν είναι ελληνικό όνομα ή όχι. Έχει επικρατήσει να γράφεται με Κ.Τώρα του κάθησε κάποιου στην BSF να το γράψει έτσι,αυτό είναι όλο.Υπάρχουν τα πρότυπα του ΕΛΟΤ βάσει των οποίων τα ελληνικά ονόματα αποδίδονται με λατινικούς χαρακτήρες αλλά γενικά οι ναυτιλιακές δεν τα ακολουθούν.Η γνώμη μου είναι τα ονόματα να αποδίδονται στην πλησιέστερη προς τα ελληνικά ορθογραφία δλδ εδώ Μykonos.

Ακριβώς αυτό, φίλε Βίκτωρα.

VASILIS CRETA
30-01-2020, 19:42
Το καλό με τη μεγάλη τσιμινιέρα, είναι ότι εάν και όταν μπουν πλυντρίδες καυσαερίων, πιθανότατα δε θα παραμορφωθεί για να τις χωρέσει.

Φτάνει να έχει χώρο από κάτω... Γιατί όσο να ναι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν κάμποσο μπόι... ξεκινήστε από παλάτια και φτάστε στο Stena Britannica...

Και τώρα που τη βλέπω τη φωτό σου φίλε Threstox.... εμπνέομαι.... :D

196529

tolaras
12-03-2020, 16:01
Το πλοίο προερχόμενο από Καβάλα έμεινε στη Λήμνο για πολλή ώρα, καθώς του απαγόρευσαν τον απόπλου... λόγω κορονοιού... Υπήρχαν ύποπτα συμπτώματα σε κάποιους επιβάτες και για παν ενδεχόμενο, το πλοίο είχε διαταχθεί να παραμείνει στο λιμάνι της Μύρηνας με απαγόρευση εξόδου για τους επιβάτες με προορισμό το νησί γιατι υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης του ιού... Στο πλοίο βρισκόντουσαν και πολλοί φοιτητές, κάποιοι εκ των οποίων από τη Μυτιλήνη...

Η ταλαιπωρία έληξε λίγες ώρες αργότερα με τους επιβάτες για Λήμνο, οι οποίοι ήταν περίπου 120, να κατεβαίνουν κανονικά ενώ το πλοίο φόρτωσε και έφυγε κανονικά για να συνεχίσει το δρομολόγιό του...

tolaras
12-03-2020, 16:52
Σχετικά με την προηγούμενη δημοσίευση... μια διόρθωση...
Δυστυχώς το ένα δείγμα βρέθηκε τελικά θετικό...
Το πλοίο καταπλέει σε λίγο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, θα αποβιβάσει τους επιβάτες, αλλά δεν θα πάρει κανέναν μέσα... Μάλλον πάει για απολύμανση...

Μακάρι να μην συνέβαινε τώρα αυτό, αλλά ήταν θέμα χρόνου...

basilis.m
12-03-2020, 19:10
Σχετικά με την προηγούμενη δημοσίευση... μια διόρθωση...
Δυστυχώς το ένα δείγμα βρέθηκε τελικά θετικό...
Το πλοίο καταπλέει σε λίγο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, θα αποβιβάσει τους επιβάτες, αλλά δεν θα πάρει κανέναν μέσα... Μάλλον πάει για απολύμανση...

Μακάρι να μην συνέβαινε τώρα αυτό, αλλά ήταν θέμα χρόνου...
https://www.zougla.gr/greece/article/liksi-sinagermou-sto-blue-star-myconos-arnitiko-to-ipopto-digma-gia-koronoio

αυτο για να μη γραφουμε οτι να 'ναι

tolaras
13-03-2020, 12:47
Όντως βγήκε αρνητικό, αλλά στην αρχή κυκλοφόρησε είδηση για δήθεν θετικό δείγμα... ένα από τα δύο δείγματα στο πλοίο... Στην συνέχεια ανακάλεσαν την είδηση ως μη έγκυρη...
Ζητώ συγγνώμη αν παραπληροφόρησα κάποιους άθελά μου! Πάντως είδηση υπήρξε, αν και ψευδής τελικά...

sylver23
13-03-2020, 14:44
Δεν υπήρξε είδηση. Στα άρθρα για ύποπτο κρούσμα υπήυρχαν σχόλια που οι μισοί λέγανε για θετικό και οι μισοί αρνητικό. Ολοι τους ήταν λάθος διότι ακόμα δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα. Αργότερα ανακοινώθηκε και επίσημα και από την Blue star ότι ήταν αρνητικό το υποπτο δείγμα του μέλους του πληρώματος (και όχι επιβατών).
Φυσικά ακολούθησαν σχόλια που έλεγαν ότι είπαν ότι είναι αρνητικό ώστε να επιβιβάσει κανονικά επιβάτες από τα υπολοιπα νησιά για την ''κονόμα''
**Λογικά τα σχόλια έγιναν εκεί που έπιναν τους καφέδες τους με αλλα 300 άτομα και σχολιάζανε γιατί δεν καθεται ο κόσμος σπίτι του και είναι ολο ταξιδάκια

idrohoos
16-04-2020, 12:49
Σήμερα στόν Αγιο κήρυκο.

197028 197029 197030 197031

gpap2006
16-04-2020, 12:56
μπορεσε φορτωσε?

idrohoos
16-04-2020, 13:12
μπορεσε φορτωσε?

Ναί πήρε λίγες νταλίκες,επιβάτες καθόλου.

Blitz-X
17-04-2020, 13:27
Ολοζώντανο το κύμα μέσα στο... λιμάνι!!!

​ΜΦΧ

tolaras
23-10-2020, 22:53
Ταξίδεψα την Τετάρτη 14/10 με το πλοίο. Ο καιρός ήταν φοβερός. Δεν καταλάβαινες κούνημα, σαν να ήταν στο λιμάνι. Το ταξίδι περίπου 8,5 ώρες. Όσον αφορά το θέμα της καθαριότητας και του COVID, πεντακάθαρο. Παρόλα αυτά το πλοίο άργησε 2,5 ώρες από Χίο-Σάμο.

Η επιλογή που προσφέρει η εταιρία σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Λέσβου, είναι μια καλή προσφορά προς αυτούς που ταξιδεύουν για Θεσσαλονίκη, γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να περιμένουν το πρώτο λεωφορείο ή να διανυκτερεύσουν στην Καβάλα... ή να πάρουν αναγκαστικά το αμάξι μαζί τους. Το λεωφορείο εξυπηρετεί καλά τους φοιτητές και τους γονείς τους.

Το μόνο πράγμα για το οποίο θα μπορούσα να διαμαρτυρηθώ είναι ο θόρυβος στο σαλόνι με τις πολυθρόνες πούλμαν (3η θέση), μπροστά από τη reception. Απότι φαίνεται το ταβάνι σε αυτό το σημείο δεν είναι προσεγμένο και εννοώ το συνεχές τρίξιμο από τις ράβδους από τις οποίες αποτελείται το ταβάνι. Δεδομένου, ότι όπως προείπα δεν κούναγε σχεδόν καθόλου, δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνεται εκεί πέρα αν έχει πολλά μποφόρ και υπάρχουν κλυδωνισμοί στο πλοίο. Αυτό το πρόβλημα, είναι έντονο όταν το πλοίο κάνει μανούβρα ή στροφή μέσα σε κάποιο λιμάνι... Κατά τα άλλα ήρεμα και άνετα ταξίδια, ιδιαίτερα αυτό της επιστροφής.

Η φωτό είναι από την άφιξη στη Μυτιλήνη ξημερώματα 21/10...
198292

Akis Dionisis
06-03-2021, 14:11
Επόμενο λιμάνι / DESTINATION: ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ / THESSALONIKI
Καλή αρχή λοιπόν!
Φωτογραφίες το βράδυ...
198903

alkeos
06-03-2021, 19:50
Η μεγάλη μέρα για τη "στερημένη" από εγ/ογ φτωχομάνα μας (πόσο Μάρθα Βούρτση!) έφτασε! Ναι, αυτό που λένε "αν δε δεις το βαπόρι στο λιμάνι, μην πιστεύεις" ισχύει, σήμερα λοιπόν εμείς οι καραβολάτρες της Θεσσαλονίκης πιστέψαμε... Μετά από 3 χρόνια τακτικής, έστω και ολιγόμηνης, σύνδεσης με επιβατικό (Aqua Blue για Σποράδες - Κυκλάδες - Κρήτη) και 5 χρόνια για Β. Α. Αιγαίο (Θεόφιλος), ήρθε εγ/ογ, και τι εγ/ογ! Το Blue Star Myconos! Γκαζωμένο, να σφυράει συνέχεια, ξεσήκωσε το κέντρο της πόλης, ο κόσμος στην παραλία και στην 1η Προβλήτα να χαζεύει και να τραβά φωτογραφίες και εμείς σε έκσταση! Το μόνο αρνητικό για μας ότι λόγω των πολύ έντονων μέτρων ασφαλείας δεν μπορέσαμε να το βγάλουμε μέσα από το λιμάνι, αλλά από την παραλία... Μέχρι και τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΤ3 είχε έρθει για να καλύψει το γεγονός (ωρέ χωριό ρεεεεεε..., ήρθε βαπόρι στη πόλη μας, θα φτιάξουμε και γιοφύρια :fat:). Κάτι ανάλογο είχε γίνει και με τα "εγκαίνια" της γραμμής για Κρήτη με το Aqua Blue, αλλά τότε ήταν σε στυλ φιέστας, όποιος ήθελε έμπαινε, τώρα όμως οι γενικότερες συνθήκες είναι διαφορετικές δυστυχώς. Συγνώμη για την πολυλογία, αλλά για εμάς αυτή η μέρα ήταν πολύ ξεχωριστή!

Υ.Γ.: Επειδή δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με το βαπόραρο, όταν γύρισα σπίτι είδα στο marinetraffic τη μπλε κουκίδα με το όνομα Blue Star Myconos στο Γ της λεκάνης του επιβατικού σταθμού για να το πειστώ :peaceful:!!

Το Blue Star Myconos λοιπόν πλησιάζει από μακριά φορτσάτο,

198907

μας κοιτάζει κατάματα από απόσταση

198908 198909

και στρέφει αριστερά για την ανατολική είσοδο

198910 198911

Συνεχίζεται...

alkeos
06-03-2021, 19:55
... και η συνέχεια

198912 198913

Η στιγμή που περνάει τα φανάρια και το κτήριο του ΟΛΘ

198914 198915

Και μία όπως φαίνεται, έχοντας ολοκληρώσει το ρεμέτζο, από τη δυτική πλευρά της 1ης Προβλήτας (με τα άτιμα τα συρματοπλέγματα :uncomfortableness:)

198916

alkeos
06-03-2021, 19:57
Και, τέλος, λίγες "λεπτομερειακές"

198917 198918 198919

Akis Dionisis
06-03-2021, 23:10
To μυαλό μου είναι πονηρό και ήδη έχω βάλει πολλά σενάρια μέσα σε αυτό...
Βρισκόμαστε προ μνημονίων.
Η οικονομία μας, όσο πάει χειροτερεύει.
Η Καβάλα είναι στον στάνταρ προϋπολογισμό του υπουργείου. Η Θεσσαλονίκη όχι.
Φοβάμαι ότι θα βρούνε πρόφαση για περικοπή του δρομολογίου με αφορμή ότι δεν έχουν χρήματα και δε μπορούν να εξασφαλίσουν την επιδότηση.
Πολύ τριγυρνάει στο μυαλό μου αυτό το πράγμα.
Όπως και να'χει καλή αρχή το βαπόρι...
Επιτέλους είδαμε κάτι διαφορετικό στη πόλη μας....
198921

thanos75
09-03-2021, 16:05
To μυαλό μου είναι πονηρό και ήδη έχω βάλει πολλά σενάρια μέσα σε αυτό...
Βρισκόμαστε προ μνημονίων.
Η οικονομία μας, όσο πάει χειροτερεύει.
Η Καβάλα είναι στον στάνταρ προϋπολογισμό του υπουργείου. Η Θεσσαλονίκη όχι.
Φοβάμαι ότι θα βρούνε πρόφαση για περικοπή του δρομολογίου με αφορμή ότι δεν έχουν χρήματα και δε μπορούν να εξασφαλίσουν την επιδότηση.
Πολύ τριγυρνάει στο μυαλό μου αυτό το πράγμα.
Όπως και να'χει καλή αρχή το βαπόρι...
Επιτέλους είδαμε κάτι διαφορετικό στη πόλη μας....
198921

Ωραία φωτο, να αναφέρω επίσης πως με βάση το παρακάτω link, "παίζει" το καλοκαίρι να δείτε το ΔΙΑΓΟΡΑ
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%9C7%CE%984653%CE%A0%CE%A9-74%CE%A5

Akis Dionisis
10-03-2021, 20:48
Ωραία φωτο, να αναφέρω επίσης πως με βάση το παρακάτω link, "παίζει" το καλοκαίρι να δείτε το ΔΙΑΓΟΡΑ
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%9C7%CE%984653%CE%A0%CE%A9-74%CE%A5

Ωραίο νέο μεν, αλλά κακά τα ψέματα η Θεσσαλονίκη χρειάζεται πλέον γρήγορο πλοίο.
Θεωρώ ότι λόγω της "καλής" επιδότησης ίσως [υποθετικά πάντα το λέω] να παραμείνει το ΜΥΚΟΝΟΣ/ΧΙΟΣ και ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ να παραμείνει στη θέση του Μύκονος από τη Καβάλα.
Εκτός και ΑΝ λόγω λιγότερων καυσίμων και οικονομικότερης κατανάλωσης, να έρθει ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ.
Όπως και να'χει, καλοδεχούμενο.
Για πρώτο δρομολόγιο το περασμένο Σάββατο πάντως, δε τα πήγε καθόλου άσχημα...
Ακόμα μία φωτό του Bs Mykonos στη Θεσσαλονίκη, περνώντας για πρώτη φορά τα φανάρια του λιμανιού...
198948

thanos75
11-03-2021, 12:00
Ωραίο νέο μεν, αλλά κακά τα ψέματα η Θεσσαλονίκη χρειάζεται πλέον γρήγορο πλοίο.
Θεωρώ ότι λόγω της "καλής" επιδότησης ίσως [υποθετικά πάντα το λέω] να παραμείνει το ΜΥΚΟΝΟΣ/ΧΙΟΣ και ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ να παραμείνει στη θέση του Μύκονος από τη Καβάλα.
Εκτός και ΑΝ λόγω λιγότερων καυσίμων και οικονομικότερης κατανάλωσης, να έρθει ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ.
Όπως και να'χει, καλοδεχούμενο.
Για πρώτο δρομολόγιο το περασμένο Σάββατο πάντως, δε τα πήγε καθόλου άσχημα...
Ακόμα μία φωτό του Bs Mykonos στη Θεσσαλονίκη, περνώντας για πρώτη φορά τα φανάρια του λιμανιού...
198948

Εννοείς δηλαδή ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ να κάνει τα 2 δρομολόγια άγονης από Καβάλα, και το 3ο να το κάνει το bs myconos από Θεσσαλονίκη? Εϊναι ένα σενάριο ομολογουμένως, αν και πολύ φοβάμαι πως επειδή καθώς φαίνεται το ΜΥΚΟΝΟΣ τις υπόλοιπες ημέρες θα κάνει και άλλα δρομολόγια από Πειραιά προς Κυκλάδες/Ικαρία-Σάμο δεν αποκλείεται να βρει η εταιρεία ως "πάτημα" τον περισσότερο χρόνο που χρειάζεται για Θεσσαλονίκη και το ότι δεν προλαβαίνει το επόμενο δρομολόγιο στην ώρα του, και έτσι να καταλήγει και αυτό Καβάλα:concern:. Σε κάθε περίπτωση πολλά πιστεύω θα κριθούν και από την εξέλιξη της πανδημίας, και από τις ανάγκες της κίνησης από Πειραιά προς τα νησιά.
Πάντως προσωπικά μου αρέσει που φαίνεται να έχει ρόλο φέτος το καλοκαίρι ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ και ότι δεν θα "κάθεται" (όπως το προηγούμενο καλοκαίρι)

Akis Dionisis
11-03-2021, 12:23
Εννοείς δηλαδή ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ να κάνει τα 2 δρομολόγια άγονης από Καβάλα, και το 3ο να το κάνει το bs myconos από Θεσσαλονίκη? Εϊναι ένα σενάριο ομολογουμένως, αν και πολύ φοβάμαι πως επειδή καθώς φαίνεται το ΜΥΚΟΝΟΣ τις υπόλοιπες ημέρες θα κάνει και άλλα δρομολόγια από Πειραιά προς Κυκλάδες/Ικαρία-Σάμο δεν αποκλείεται να βρει η εταιρεία ως "πάτημα" τον περισσότερο χρόνο που χρειάζεται για Θεσσαλονίκη και το ότι δεν προλαβαίνει το επόμενο δρομολόγιο στην ώρα του, και έτσι να καταλήγει και αυτό Καβάλα:concern:. Σε κάθε περίπτωση πολλά πιστεύω θα κριθούν και από την εξέλιξη της πανδημίας, και από τις ανάγκες της κίνησης από Πειραιά προς τα νησιά.
Πάντως προσωπικά μου αρέσει που φαίνεται να έχει ρόλο φέτος το καλοκαίρι ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ και ότι δεν θα "κάθεται" (όπως το προηγούμενο καλοκαίρι)
Κάτι τέτοιο. Απλά λόγω απόστασης ίσως θεωρηθεί ότι πιθανόν η Θεσσαλονίκη θα χρειαστεί όντως γρήγορο πλοίο.
Αν αυξηθούν τα κρούσματα, δε βλέπω να γίνεται τίποτα απ'όλα αυτά.
Η ακτοπλοϊα θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς σε 2-3-4 χρόνια περίπου..

tolaras
30-06-2021, 16:40
Καλησπέρα! Ξέρει κανείς τι παίζει με την τσιμινιέρα του πλοίου... Παρατήρησα κάποιες αλλαγές τις προηγούμενες ημέρες σε κάποιες φωτο που βρήκα στο διαδίκτυο, αλλά αρχικά δεν κατάλαβα ότι όντως έχουν γίνει αλλαγές, αλλά σήμερα που το πλοίο είναι δεμένο στη Μυτιλήνη, είχα την ευκαιρία να το δω από κοντά... Από ότι είδα, έχουν γίνει αλλαγές στην τσιμινιέρα και αφορούν στις εξατμίσεις που προεξείχαν, στο κατάρτι στο μπροστινό μέρος, όπου υπήρχε η κορνα, τώρα υπάρχει σκαρμός σε σχήμα σκαλωσιάς. Στο επάνω μέρος, φαίνεται επίσης σαν να έχουν μετακινηθεί οι εξατμίσεις. Τέλος έχει γίνει μικροαλλαγή της τσιμινιέρας και συγκεκριμένα την έχουν κάνει πιο καμπυλωτή, θυμίζοντας αυτές των άλλων πλοίων της Blue Star...

Θα προσπαθήσω να βρω και φωτο, καθώς λόγω κίνησης στο λιμάνι και αφόρητης ζέστης δεν είχα την ευκαιρία να τραβήξω δικές μου ...:fat:

Γνωρίζει κανείς τίποτα???

karavofanatikos
30-06-2021, 16:51
Οι αλλαγές στο σχήμα της τσιμινιέρας οφείλονται στο γεγονός ότι στην πρόσφατη ακινησία του, έγινε και τοποθέτηση scrubbers (πλυντηρίδες καυσαερίων).

tolaras
30-06-2021, 16:57
Οποτε γι' αυτό μεγάλωσε κιόλας! Μιλάμε δηλαδή για μια αναβάθμιση... Πάντως από σχήμα μοιάζει στα άλλα της blue star...

Ευχαριστώ!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-07-2021, 08:12
Οποτε γι' αυτό μεγάλωσε κιόλας! Μιλάμε δηλαδή για μια αναβάθμιση... Πάντως από σχήμα μοιάζει στα άλλα της blue star...

Ευχαριστώ!
Συγγνώμη φίλε μου,έγινε τόσος ντόρος γιά αυτό που γράφει ο karavofanatikos κ εσύ που ήσουνα;;
Μικροαλλαγές; Εδώ τοποθετήθηκε νέα ογκώδης τσιμινιέρα!

tolaras
01-07-2021, 13:31
Πάντως στο θέμα του πλοίου δεν διάβασα κάτι, γι' αυτό παραξενεύτηκα... Όσον αφορά το πού βρισκόμουν, το παραδέχομαι ότι είχα καιρό να ασχοληθώ με τα πλοία στο βαθμό που το έκανα πιο παλιά... Όταν ξεμπέρδεψα τελικά με τις υποχρεώσεις μου και κοίταξα τα νέα, ένιωσα σαν να είχα να ασχοληθώ χρόνια με το αντικείμενο...

Καλή συνέχεια!

thanos75
01-07-2021, 14:25
Συγγνώμη φίλε μου,έγινε τόσος ντόρος γιά αυτό που γράφει ο karavofanatikos κ εσύ που ήσουνα;;
Μικροαλλαγές; Εδώ τοποθετήθηκε νέα ογκώδης τσιμινιέρα!

Και υπερβολικά μάλιστα ογκώδης για το μέγεθος του πλοίου:fatigue:

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-07-2021, 08:11
Και υπερβολικά μάλιστα ογκώδης για το μέγεθος του πλοίου:fatigue:
Τσιμινιέρα με πλοίο!!!:smile-new:

tolaras
07-07-2021, 15:28
Και για να βάλουμε και λίγες φωτο του πλοίου μετά την "επέμβαση" που έκανε το πλοίο... ας δούμε λοιπόν το BS Myconos στην απογευματινή του άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης με την νέα τσιμινιέρα του...200431 200432 200433

tolaras
07-07-2021, 15:47
Και μερικές φωτο του πλοίου, από το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου φαίνεται το φουγάρο του πλοίου... Όπως είχα αναφέρει και πιο πριν, θυμίζει τα άλλα πλοία της Blue Star, κυρίως τα BS1 και BS2...
200434

Σε αυτήν εδώ τη φωτο, φαίνεται το πίσω μέρος της τσιμινιέρας, το οποίο δεν είχα την τύχη να δω μέχρι εχθές το απόγευμα, όταν το πλοίο άρχισε να πλευρίζει την προβλήτα... Είναι φανερή η διαφορά μεγέθους σε σχέση με την παλιά, αλλά και η εμφάνιση του πλοίου άλλαξε σημαντικά. Προσωπικά, νομίζω πως είναι λίγο αντιαισθητική η όψη της τσιμινιέρας από πίσω, καθώς μοιάζει απλά σαν μια ψηλή κίτρινη κούτα και θυμίζει φουγάρο από παλιό πλοίο, το οποίο δεν ταιριάζει με τον τύπο του (προσωπική μου άποψη, δεν είμαι ειδικός)...
200435

Akis Dionisis
17-11-2021, 11:48
Λίγες φωτογραφίες από Μακεδονία μεριά..
Στο Θερμαϊκό Κόλπο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης...
200933 200934 200935 200936 200937
Μετά τη φετινή γκάφα που διακόπηκε το δρομολόγιο στην έναρξη/καρδιά του καλοκαιριού γιατί πριν τη διακοπή του έκανε κάτι sold out,
οι Θεσσαλονικείς το στηρίζουν ακόμα μέσα στο χειμώνα το δρομολόγιο και όχι μόνο.
Σε γενικές γραμμές το πλοίο δουλεύει αρκετά καλά στη Θεσσαλονίκη.
Είναι κάτι που έλειπε από τη συμπρωτεύουσα.
Βοηθάει και το ότι είναι ένα καινούργιο πλοίο και η ταχύτητά του.
Μειονέκτημα της υπόθεσης είναι ο 'περιορισμός ταχύτητας' που του έχει επιβληθεί με αποτέλεσμα να χάνει 20+ λεπτά κατά την άφιξή του και κατά την αναχώρησή του.

idrohoos
16-12-2021, 15:24
Τώρα στόν Αγιο κήρυκο.

201039

alkeos
22-01-2022, 18:41
Λίγο πριν, σήμερα το απόγευμα η άφιξη από το κεφάλι της 1ης Προβλήτας.

201180

alkeos
29-01-2022, 23:51
Από τη σημερινή άφιξη, με τη μέρα να έχει μεγαλώσει λίγο...

201201 201202 201203

alkeos
05-02-2022, 13:11
Από την πρώτη άφιξή του - ως scrubbαρισμένου - το Σεπτέμβρη που μας πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Από μακριά και κατάπλωρα αντιλαμβάνεσαι πόσο ύψος έχει προσθέσει η νέα τισμινιέρα.

201224 201225

ΑΡΗΣ
05-02-2022, 17:44
Από την πρώτη άφιξή του - ως scrubbαρισμένου - το Σεπτέμβρη που μας πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Από μακριά και κατάπλωρα αντιλαμβάνεσαι πόσο ύψος έχει προσθέσει η νέα τισμινιέρα.

201224 201225

Ας ελπισουμε οτι θα πεσει ψαλιδι...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-02-2022, 09:13
Ας ελπισουμε οτι θα πεσει ψαλιδι...
Τώρα ό,τι έγινε,έγινε...
Σκέφτομαι που θα κακοποιήσουν κ το αδελφό...:distrust:

alkeos
07-02-2022, 12:33
Από τη χθεσινή (λόγω απαγορευτικού) άφιξή του το μεσημεράκι στη Θεσσαλονίκη.

201226 201227 201228 201229 201230

alkeos
13-03-2022, 00:51
Η σημερινή πρώτη άφιξη στη Θεσσαλονίκη μετά τη συντήρηση. Και με ένα "οικολογικό" logo, προφανώς για την προσθήκη των scrubbers. Στο δεξαμενισμό έγινε και πλαστικοποίηση των υφάλων.

201368 201369 201370 201371 201372

alkeos
22-03-2022, 10:35
Εξαιτίας του τελευταίου απαγορευτικού, είχαμε στη Θεσσαλονίκη τα "τυχερά" μας... Επιτέλους, απόπλους με το φως της μέρας (την Κυριακή που πέρασε πρωί πρωί)

201401 201402 201403 201404 201405

alkeos
02-04-2022, 11:31
Από την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο που πέρασε

201452 201453 201454 201455 201456

alkeos
03-04-2022, 23:07
Μεσάνυχτα μας ήρθε, με την ανατολή μας αποχαιρέτησε... Η αναχώρηση σήμερα από τη Θεσσαλονίκη

201493 201494 201495 201496 201497

alkeos
11-04-2022, 02:09
Γεμάτο μας ήρθε στη Θεσσαλονίκη, γεμάτο έφυγε... Πάντως η άσπρη φάσα στη βάση της τσιμινιέρας ήταν καλή - αισθητικά - ιδέα, "σπάει" κάπως το "βουνό"

201610 201611 201612 201613 201614

Maiandros
12-04-2022, 12:51
Εκτός του το είναι αντιαισθητική αυτή η τεράστια και "πρισμένη" τσιμινιέρα,όταν θα ασκούνται τυχόν δυνατοί πλευρικοί άνεμοι σ'αυτή την μεγάλη επιφάνεια, δεν αποκλείεται να μειώνεται σε ένα βαθμό η ευκολία του πλοίου στις μανούβρες σε σχέση με παλαιότερα.

ΑΡΗΣ
13-04-2022, 16:01
Εκτός του το είναι αντιαισθητική αυτή η τεράστια και "πρισμένη" τσιμινιέρα,όταν θα ασκούνται τυχόν δυνατοί πλευρικοί άνεμοι σ'αυτή την μεγάλη επιφάνεια, δεν αποκλείεται να μειώνεται σε ένα βαθμό η ευκολία του πλοίου στις μανούβρες σε σχέση με παλαιότερα.

Να ηταν μονο αυτο...καλα θα ηταν..

alkeos
13-04-2022, 23:36

Ότι κάνει "πανί", κάνει...

alkeos
25-04-2022, 02:10
Ερχόμενο το Σάββατο εν όψει της διανυκτέρευσης /διημέρευσής του (λόγω Πάσχα)... Πάντως το ντουμάνι από τότε που έβαλε τα scrubbers (αυτό το κιτρινωπό χρώμα) γεμίζει όλο το λιμάνι...

201668 201669 201670 201671 201672

alkeos
25-04-2022, 02:20
Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη λόγω Πάσχα. Σημαιοστολισμένο (πόσα μέτρα παραπάνω σκοινί άραγε λόγω ψηλώματος της τσιμινιέρας;), με τα ανάλογα γιορτινά μηνύματα

201673 201674 201675 201676 201677

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-04-2022, 09:01
Ερχόμενο το Σάββατο εν όψει της διανυκτέρευσης /διημέρευσής του (λόγω Πάσχα)... Πάντως το ντουμάνι από τότε που έβαλε τα scrubbers (αυτό το κιτρινωπό χρώμα) γεμίζει όλο το λιμάνι...

201668 201669 201670 201671 201672
Υποτίθεται η κάπνα είναι πιό καθαρή κ διαφορετικής πυκνότητας από πρώτα.

Akis Dionisis
20-05-2022, 10:49
Φέτος -μάλλον τον Σεπτέμβριο του 2021- ξεκίνησε με τη προοπτική να μη κοπεί φέτος το καλοκαίρι το δρομολόγιο.
Εν τέλει θα κοπεί ΚΑΙ φέτος και απ'ότι είδα πρόσφατα που ξαναγίνεται διαγωνισμός για την εν λόγω γραμμή, θα την επιδοτούνε και το καλοκαίρι.
Κάτι που έπρεπε να γίνει εξ'αρχής, μιας και εκτός του ότι το πλοίο δουλεύει πολύ καλύτερα στη Θεσσαλονίκη απ'ότι στη Καβάλα.
Καταλαβαίνω τη διαφορά των +2 ωρών από Λήμνο [Λήμνος-Καβάλα 3,5 ώρες και Λήμνος-Θεσσαλονίκη 5,5 ώρες] σύνολο +4 ωρών επιπλέον πετρελαίων, αλλά μη ξεχνάμε ποιο λιμάνι εξυπηρετεί πολύ περισσότερο γεωγραφικά την ηπειρωτική Ελλάδα.

Παρ'όλο που τις βλέπετε στο φατσοτεύτερο, άντε μία φωτό και από εμένα.
201832

alkeos
22-06-2022, 16:17
Από τον τελευταίο κατάπλου του για τη σεζόν στη Θεσσαλονίκη, στις 6/5. Το περιμένουμε το Σεπτέμβρη...

201946 201947 201948 201949 201950

alkeos
28-06-2022, 08:59
Κατά την ταυτόχρονη παρουσία του με το ro-ro Pelagitis, στις 7/5

202028 202029 202030 202031 202032

Akis Dionisis
29-06-2022, 10:33
Λίγες φωτό και από εμένα από το τελευταίο δρομολόγιό του από Θεσσαλονίκη αρχές Ιουνίου.
Είναι ντροπή να κόβεται το δρομολόγιο στην έναρξη και καρδιά της Θερινής σεζόν από τη δεύτερη μεγάλη πόλη της χώρας.
Ας ελπίζουμε του χρόνου να μη κοπεί το δρομολόγιο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μιας και αποδεδειγμένα πλέον,
στη Θεσσαλονίκη δουλεύει πολύ περισσότερο και με πολύ περισσότερο κόσμο και φορτηγά απ' ότι στη Καβάλα.
Αν και νομίζω ξαναπροκηρύσεται η γραμμή για πέντε χρόνια και με τους θερινούς μήνες μέσα.
202037 202038 202039 202040 202041

Φέτος το καλοκαίρι τη μαγκιά την έκανε η SEAJETS με το Champion Jet 1, έστω και καθυστερημένα...

tolaras
15-07-2022, 16:27
202152
Καλησπέρα! Μια ζωγραφιά που τελείωσα πριν λίγο, με το BS Myconos σε πρώτο πλάνο...

alkeos
10-08-2022, 22:39
Σε μια άφιξή του με πολλή βροχή, το Μάιο που μας πέρασε

202477 202478 202479 202480

parianos
27-08-2022, 21:41
Καλησπερα σε ολους,

Ταξιδεψα χθες με το Blue Star Myconos απο Συρο προς Πειραια και μυριζε πολυ το πλοιο και πολυ καπνα απο το φουγαρο και στην οικονομικη θεση AEGEAN LOUNGE μυριζε ασχημα σαν καποιο αεριο....ειπα παραπονο στην ρεσεψιον γιατι αργησανε κανονικα στις 21:15 επρεπε να ειχε ερθει στο λιμανι της Συρου με αποτελεσμα ηρθε στις 22:25 και μπηκαμε στα φαναρια του Πειραια στις 02:20 δεν ειναι σωστο αυτο ειδικα για την εταιρεια αυτη και ειδα πολλες οικογενειες και παιδια μεσα για να καθυστερει πολυ το πλοιο...ημουν με την οικογενεια μου και ο γιος μου γκρινιαζε πολυ εξαιτιας της καθυστερησης του.....ταξιδευε 22,5 κομβους μεχρι Πειραια γιατι; Περιμενα 25 κομβους οπως συνηθως το κανει.....Κριμα για το πλοιο πως το καταντησανε βρωμικο και ασχημη μυρωδια....Την τελευταια φορα που ταξιδεψα ητανε το 2017 και ηταν μια χαρα τοτε και λυπαμαι.....

sylver23
30-08-2022, 14:15
Όλο το καλοκαίρι πάνω κάτω με τέτοιες ταχύτητες πήγαινε. Δεν το είδα πάνω από 23 κόμβους . Τα δρομολόγια επίσης έχουν διαμορφωθεί με αυτές τις ταχύτητες.
Για Εύδηλο παλιά έκανε 6.15 άντε 6.30 ώρες με Σύρο και Μύκονο και εφέτος το προγραμματισμένο ήταν 6.40 με Μύκονο μόνο .
Όταν ταξιδεύαμε εμείς στις 28 Ιουλίου (με προσέγγιση μόνο σε Μύκονο) χωρίς να γίνεται χαμός από κόσμο έκανε 7 ώρες (20 λεπτη καθυστέρηση περίπου )
Στις 15 Αυγούστου είχε αναχώρηση στις 18.00 και έφυγε 18.30 και άφιξη στον Πειραιά 00.50 (με Σύρο - Μύκονο δλδ 6.50) και έφτασε στις 02.30 τα ξημερώματα .
Σχεδόν όλο το διάστημα που ήμουν Ικαρία μάζευε καθυστερήσεις.
Για καθαριότητα δεν το συζητώ. Οι τουαλέτες σε άσχημο χάλι και τα εξωτερικά καταστρώματα το ίδιο. Κατά την επιστροφή ζητήσαμε στην reception και στο bar 3 φορές να έρθουν να αδειάσουν τον κάδο που ήταν δίπλα στο τραπέζι μας που ξεχείλιζε και δεν ασχολήθηκε κανείς όλο το βράδυ.

Η ταχύτητα η φετινή υποθέτω οφείλεται σε οικονομία καυσίμων, θα μπορούσε όμως όταν έχει καθυστερήσεις να τις μαζεύει.
Το θέμα είναι ότι φτάσαμε πάλι να κάνουμε για Ικαρία 7 με 8 ώρες συν τις αναμονές στα λιμάνια από τις καθυστερήσεις από εκεί που κάναμε από 5.30 (στο απευθείας) έως 6.30 το μέγιστο με ελάχιστες καθυστερήσεις.

ΑΡΗΣ
30-08-2022, 14:40
Μαλλον δεν μπορουσε να τις μαζεψει γιατι απο ενα σημειο και μετα ειχε θεμα με μια μηχανη..Απο τοτε δεν το ανοιγουν παραπανω...Το θεμα με τη καθαριοτητα δυστυχως το διαπιστωσα και εγω σε οχι μονο ενα ταξιδι...

sylver23
07-09-2022, 14:41
Στον Εύδηλο Ικαρίας τον Αύγουστο που μας πέρασε

202611

Akis Dionisis
13-09-2022, 10:27
Το δρομολόγιο ως γνωστόν κόπηκε από Θεσσαλονίκη στις αρχές Ιουνίου και ξεκίνησε και πάλι στις 10 Σεπτεμβρίου.
Το καλοκαίρι αν ήθελε να πάει κάποιος διακοπές από Θεσσαλονίκη, ή θα έπρεπε να ταλαιπωρηθεί και να πάει Καβάλα ή μέσω Πειραιά.
Αθάνατο ελληνικό κράτος και Υ.Ε.Ν. που από δική του γκάφα κόπηκε το δρομολόγιο.

Πρώτη και μεταμεσονύχτια άφιξη του Blue Star Myconos στη Θεσσαλονίκη.
202637

tolaras
13-09-2022, 17:36
Το δρομολόγιο παιζόταν για καιρό αν θα κοπεί η αν θα συνεχιστεί. Ακόμα και μέσα στις τάξεις των υπευθύνων του ΥΕΝ δεν ήξεραν ακριβώς αν θα συνεχιστεί το καλοκαίρι το δρομολόγιο ή αν ήξεραν δεν μιλούσαν... Συνέχεια άλλαζαν ημερομηνίες για το πότε και καλά θα ξεκινούσε. Τελικά το κόψανε εντελώς και μόνο Καβάλα έπιανε. Αν δεν κάνω λάθος (διορθώστε με αν κάνω) το λεωφορείο για Θεσσαλονίκη επίσης το κόψανε ή δεν έφταναν οι θέσεις και έπρεπε οι επιβάτες να πάνε με το ΚΤΕΛ μέχρι Θεσσαλονίκη και μετά πίσω Καβάλα όταν ήταν να γυρίσουν στα νησιά...

Akis Dionisis
14-09-2022, 11:24
Το ΚΤΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ νομίζω το έκοψε το δρομολόγιο, γιατί νομίζω ήταν δώρο άδωρο.
Το ΚΤΕΛ Καβάλας από το λιμάνι της Καβάλας με τα πόδια είναι 10-15 λεπτά μάξιμουμ.
Τέλος πάντων, ας ελπίζουμε του χρόνου να μη κοπεί ή τουλάχιστον να βάλουν το ΔΙΑΓΟΡΑΣ στη γραμμή.
Κίνηση όπως αποδεδειγμένα είδαμε και φέτος με το Champion Jet 1 αλλά και στα δρομολόγια του ΜΥΚΟΝΟΣ έχει από Θεσσαλονίκη και μάλιστα περισσότερη από τη Καβάλα απ'ότι μου είπε μέλος του πληρώματος του ΜΥΚΟΝΟΣ.

sparti
12-02-2024, 20:24
φωτογραφημενο απο τα διακοσαρια τη περασμενη εβδομαδα

sparti
09-11-2024, 17:31
Εχθές το μεσημέρι στη θέση του στο Πειραιά