Επιστροφή στο Forum : Λισσός [Lissos, Ferry Hamanasu]
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
mastrokostas
16-11-2010, 19:04
Ένα βαπόρι που τελείωσε μια σεζόν ,ταξιδεύοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του .
Τώρα αν μας άρεσε ,η δεν μας άρεσε ,αυτό που είναι σημαντικό για εμένα ,είναι ότι για άλλη μια χρόνια, είχαν δουλειά καμιά 150 ναυτικοί μας !
Αυτή, αφιερωμένη σε όλο το πλήρωμα του !
115663
Αναρωτιέμε μετά απο τόσα φλάς στην Χίο κανεί δέν ήταν δικός μας να βγάλει την τελευταία Δεξιά μανούβρα της Χίου? Εμεί δηλαδή που δεν ειμαστε τόσο τυχεροί δεν θα την δούμε?
Θέλω να πιστεύω και το εύχομαι να μην ήταν η τελευταία του.
Amorgos66
22-11-2010, 23:16
Θέλω να πιστεύω και το εύχομαι να μην ήταν η τελευταία του.
http://nautiliakaneaxiou.blogspot.com/2010/11/anek-lines.html
Οντως μακαρι το πλοιο να παραμεινει αλλα αν μεινει πρεπει να αυξησει αν γινετε και λιγο την ταχυτητα του αλλα αφου το EUROPEAN φευγει μιση ωρα μετα και φτανει και μιαμιση νοριτερα δεν νομιζω οτι εχει πολυ μελλον στη γραμμη.Επισης το εσωτερικο του Lissos δεν εχει καμια σχειση με του ΕUROPEAN.
http://nautiliakaneaxiou.blogspot.com/2010/11/anek-lines.html
Akis Dionisis
23-11-2010, 15:20
. . . . . . . . Επισης το εσωτερικο του Lissos δεν εχει καμια σχειση με του ΕUROPEAN.
Noμίζω ότι το εσωτερικό του Λισσός δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο από θέμα άνεσης...
Σύντομα θα ανεβάσω και φωτογραφίες, από σχεδόν όλους τους χώρους του πλοίου...
Noμίζω ότι το εσωτερικό του Λισσός δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο από θέμα άνεσης...
Σύντομα θα ανεβάσω και φωτογραφίες, από σχεδόν όλους τους χώρους του πλοίου...
συμφωνω φιλε εχω μπει και εγω αλλα του EUROPEAN ειναι ανωτερο (και ποιο καινουριο αλλα και εχει μεγαλους χωρουςκαι ειναι ωραια διαμορφομενο και ειναι και ποιο συχρονο)(χωρις βεβαια να ενοω οτι τις Λισσαρας δεν ειναι καλο).
GiannisV
02-12-2010, 12:03
Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει το πλοίο το δρομολόγιο? Αν ναι που να πάει?
Akis Dionisis
02-12-2010, 12:10
Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει το πλοίο το δρομολόγιο? Αν ναι που να πάει?
Μα το πλοίο ήδη κάθεται στο Πέραμα...
Για κοίτα λίγο καλύτερα τα προηγούμενα μηνύματα...
GiannisV
02-12-2010, 12:18
Μα το πλοίο ήδη κάθεται στο Πέραμα...
Για κοίτα λίγο καλύτερα τα προηγούμενα μηνύματα...
Κάθεται για την ετήσια επισκευή του δε θα συνεχίσει μετά πάλι?
Akis Dionisis
02-12-2010, 12:31
Κάθεται για την ετήσια επισκευή του δε θα συνεχίσει μετά πάλι?
Άγνωστο...:rolleyes:
sylver23
04-12-2010, 01:00
Αυτό (http://www.alibaba.com/product-free/110257955/Scrap_Vessels_Ships_Barges/showimage.html?newId=110257955&pn=1&pt=10&t=2&cids=) γιατί μου θυμίζει το Λισσός??
Αδερφάκι ? (μάλλον πρώην..)
(Σόρυ αν το έχει ξαναβάλει κάποιος)
Αυτό (http://www.alibaba.com/product-free/110257955/Scrap_Vessels_Ships_Barges/showimage.html?newId=110257955&pn=1&pt=10&t=2&cids=) γιατί μου θυμίζει το Λισσός??
Αδερφάκι ? (μάλλον πρώην..)
(Σόρυ αν το έχει ξαναβάλει κάποιος)
βεβαια! το ενα και μοναδικο αδελφακι του... το poseidon (http://www.faktaomfartyg.se/suzuran_maru_1970.htm)! εδω το πετυχες οταν ηταν στο dubai σαν πλωτο "ξενοδοχειο" για τους εργατες που δουλευαν εκει οταν φτιαχνονταν τα περιφημα νησια σε σχημα φοινικα... νομιζω(καπου εδω μεσα μαλλον το διαβασα) οτι οι τρυπες στα πλαγια ειχαν ανοικτει για να λειτουργει σαν φυσικο air-condition εκμεταλευομενοι το γεγονος οτι ο ζεστος αερας ειναι πιο ελαφρης, ανεβαινει προς τα πανω και βγαινει εξω και ο κρυος μπαινοντας απο εκει, κρατα την θερμοκρασια σταθερη... φαντασου τωρα ποσοι εργατες και πως εμεναν εκει μεσα...
Φίλε kapas, υπάρχει και τρίτο αδελφό πλοίο, το FERRY AKASHIA, το οποίο υπηρετεί τη φιλιππινέζικη Sulpicio, ως PHILLIPINA PRINCESS:)
dimitris!
04-12-2010, 17:43
Πάντως βλέπωντας το αδερφό του συνειδητοποιήσα το πόσο μεγάλη μετασκευή δέχτηκε το βαπόρι μας στην Ελλάδα...Ομολογουμένως το παρακάνανε λιγο...Παρόλα αυτά δε ξέρω μου αρέσει το Λισσός!!
Psarianos
04-12-2010, 17:44
FILIPINA PRINCESS λέγεται αλλά δέν είναι αδερφό,υπάρχουν απλά κάποιες ομοιότητες.
Απολύτως αδελφά, δεν είναι κανένα μεταξύ τους. Απλώς, λέγονται έτσι γιατί ανοίκουν σε μια μοναδική σειρά πλοίων που έγιναν γνωστά ως Bullet Ferries.
To PHILLIPINA PRINCESS (πρώην FERRY AKASHIA) είναι το τελευταίο της σειράς (1973) και είναι απλά μέγαλύτερο σε μήκος (180,51μ) σε σχέση με τα κονταδελφά SUZURAN MARU (1970 - 160,6m - POSEIDON) και FERRY HAMANASU (1972 - 162,02m - LISSOS). Επιπλέον, τα δυο πρώτα της σειρά ήταν εξοπλισμένα με δυο 18κύλινδρες Fuji-Pielstick 18.000 ΒHP, ενώ το τελευταίο ως λίγο μεγαλύτερο είχε δυο 16κύλινδρες MAN-Kawasaki 32.000 BHP
Ορίστε και οι φωτος που αποδεικνύουν την μεγάλη ομοιότητα της σειράς::D. Πρώτο είναι το SUZURAN MARU, δεύτερο το FERRY HAMANASU & τρίτο το FERRY AKASHIA
117634
117635
117636
Apostolos
04-12-2010, 19:16
Όταν μιλά ο samurai εμεις απλά σωπαίνουμε! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα συζήτησης εδώ μετά απο τα τις ατελείωτες ανακρίβειες και κουτσουμπολιά
Απολύτως αδελφά, δεν είναι κανένα μεταξύ τους. Απλώς, λέγονται έτσι γιατί ανοίκουν σε μια μοναδική σειρά πλοίων που έγιναν γνωστά ως Bullet Ferries.
To PHILLIPINA PRINCESS (πρώην FERRY AKASHIA) είναι το τελευταίο της σειράς (1973) και είναι απλά μέγαλύτερο σε μήκος (180,51μ) σε σχέση με τα κονταδελφά SUZURAN MARU (1970 - 160,6m - POSEIDON) και FERRY HAMANASU (1972 - 162,02m - LISSOS). Επιπλέον, τα δυο πρώτα της σειρά ήταν εξοπλισμένα με δυο 18κύλινδρες Fuji-Pielstick 18.000 ΒHP, ενώ το τελευταίο ως λίγο μεγαλύτερο είχε δυο 16κύλινδρες MAN-Kawasaki 32.000 BHP
Ορίστε και οι φωτος που αποδεικνύουν την μεγάλη ομοιότητα της σειράς::D. Πρώτο είναι το SUZURAN MARU, δεύτερο το FERRY HAMANASU & τρίτο το FERRY AKASHIA
117634
117635
117636
Bullet ferries! Και υπαρχει λογος που στα 2 πρωτα κοπηκε η "μυτη" ή ηταν καθαρα θεμα μετασκευης; Επεισης δεν βρηκα πληροφοριες για το 3ο στο fakta.
lissos95
04-12-2010, 20:51
αν δεν κανω λαθοs λισσοs εχει μηχανεs kawasaki 2x9000bhp!
Ο βασικός λόγος ήταν καθαρά η μετασκευή. Η μύτη χρησίμευε για να δαμάζει τα κύματα της Ιαπωνικης θάλασσας. Εδω στην Ευρώπη δεν είχε καμία χρησιμότητα, αφού ο προορισμός των πλοίων ήταν να γίνουν cruise ferries. Μάλιστα το ΠΟΣΕΙΔΩΝ λειτούργησε και ως κρουαζιερόπλοιο στην καριέρα του με το όνομα UTOPIA για λογαφιασμό του SHK Group:D
Apostolos
04-12-2010, 21:00
αν δεν κανω λαθοs λισσοs εχει μηχανεs kawasaki 2x9000bhp!
Pielstick φυσικά!!!
Akis Dionisis
07-12-2010, 15:03
Λέτε να ξαναδούμέ το ίδιο έργο όπως τότε που είχε στουκάρει το ΘΕΌΦΙΛΟΣ??
Να ξαναδρομολογηθεί το ΛΙΣΣΌΣ στη Θέση του ΘΕΌΦΙΛΟΥ?? :mrgreen:
Apostolos
07-12-2010, 16:38
O πεινασμένος καρβέλια ονειρευεται...
Λέτε να ξαναδούμέ το ίδιο έργο όπως τότε που είχε στουκάρει το ΘΕΌΦΙΛΟΣ??
Να ξαναδρομολογηθεί το ΛΙΣΣΌΣ στη Θέση του ΘΕΌΦΙΛΟΥ?? :mrgreen:
Ευχαριστα νεα για το πλοιο συμφωνα με ασφαλης πληροφοριες που ηρθαν στα αυτια μου σημερα το πρω'ι' το πλοιο μετα τις γιορτες θα επιστρεψει στη γραμμη του και ισως υπαρξουν περισσοτερες προσεγγισεις στη Θεσσαλονικη.
Akis Dionisis
14-12-2010, 17:07
Ευχαριστα νεα για το πλοιο συμφωνα με ασφαλης πληροφοριες που ηρθαν στα αυτια μου σημερα το πρω'ι' δειτε: http://nautiliakaneaxiou.blogspot.com/
Τι λες τώρα?? :cool:
Πλάκα πλάκα, από τότε που σταμάτησε το ΛΙΣΣΌΣ και τώρα που έπαθε βλάβη το ΘΈΟΦΙΛΟΣ, δεν νομίζω να έχει πάρει το μάτι μου Επιβατηγό Πλοίο στη Θεσσαλονίκη μας...
Άντε να δούμε...
:rolleyes:
Apostolos
14-12-2010, 17:33
Ευχαριστα νεα για το πλοιο συμφωνα με ασφαλης πληροφοριες που ηρθαν στα αυτια μου σημερα το πρω'ι' δειτε: http://nautiliakaneaxiou.blogspot.com/
Καλά αυτοί στα ναυτικά νέα Χίου ειναι εντελώς στον κόσμο τους! Ναυτική παραπληροφόρηση. Νέα μόνο απο το Nautila θα μάθουμε...
Καλά αυτοί στα ναυτικά νέα Χίου ειναι εντελώς στον κόσμο τους! Ναυτική παραπληροφόρηση. Νέα μόνο απο το Nautila θα μάθουμε...
Συγγνωμη αλλα η πληροφορια ερχετε απο μελη του πληρωματος....και δεν λεω οτι υσχιουν αυτα....... λεω οτι ακουσα! ! !Δεν εχει γινει κατι που να αποδικνειει οτι στα ναυτιλιακα νεα Χιου ειναι εντελως στον κοσμο τους
Apostolos
14-12-2010, 19:11
Τα μέλη του πληρώματος ίσως δίχνουν τι επιθυμούν και όχι τι πραγματικά θα γίνει :)
συμφωνω με τον αποστολο... πολλα μπορει να ακουστουν ας περιμενουμε ομως κατι επισημο!!!!!
BEN BRUCE
14-12-2010, 20:09
Eγω ακουσα οτι θα παει στην Ιαπωνια για να παιξει στην μεταφορα του SciFi καρτουν, διαστημοπλοιο Αργω σε ταινια:p
118892
Χάρηκα κι εγώ με προσγείωσε απότομα ο Απόστολος:(
Apostolos
14-12-2010, 22:59
Μην απογοητευεστε, το πλοίο επιθεωρήθηκε πριν μια βδομάδα απο Ιταλούς (μάλλον ADRIA) για να το δρομολογήσουν Ιταλία - Κροατία, εντυπωσιάστηκαν με τους εσωτερικούς - εξωτερικούς χώρους αλλα με το που εύθασαν στα θέματα μανούβρας (μονοτίμονο, μπαταριστό, μικρό προπελάκι, 7μετρο, κλπ κλπ) απογοητευτικαν και τσάμπα το ταξίδι τους...
Akis Dionisis
14-12-2010, 23:18
Aν είναι να ξαναέρθει το καράβι στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη γραμμή αυτή, ας έρθει με το καλό.
Καλό θα κάνει, κακό δεν θα κάνει!
Και μιας που ανέφερε ο φίλος ο Απόστολος για τους χώρους του,
ας το θυμηθούμε λίγο, εντός/εκτός καια επιταυτά...
Πρύμνη [λεγόμενη πισίνα ή γυράδικο]
http://img64.imageshack.us/img64/7483/dsc03824b.jpg
Από το κατάστρωμά του, δεν θυμάμαι που έχω τις υπόλοιπες φωτογραφίες,
όταν τις ανακαλύψω, θα σας τις ανεβάσω!
Ας πάμε μία βόλτα και από το εσωτερικό του...
Αυτό το σαλόνι βρίσκεται λίγο ποιο μπροστά από την αμέσως προηγούμενη φωτογραφία που ανέβασα...
http://img814.imageshack.us/img814/936/dsc03826x.jpg
Σαλόνι Διακεκριμένης Θέσης από ψηλά [μπροστά από το πιάνο]!
http://img529.imageshack.us/img529/4981/dsc03829sg.jpg
Τραπεζαρία self service!
http://img12.imageshack.us/img12/8373/dsc03834gk.jpg
Πρύμναιο Σαλόνι [κάτω ακριβώς από την πισίνα ή κάτω ακριβώς από το σαλόνι της διακεκριμένης θέσης]!
http://img139.imageshack.us/img139/8661/dsc03836ok.jpg
Akis Dionisis
14-12-2010, 23:21
Ναι ναι...
Όλους αυτούς τους άνετους χώρους, τους έχει το ΛΙΣΣΌΣ που μετράει 38 χρονάκια εν ενεργεία και αντέχει ακόμα...;)
Και με την ευκαιρία...
Ας το ξαναθυμηθούμε στο Λιμάνι της Νύφης Του Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη!!!
http://img535.imageshack.us/img535/7470/dsc03849d.jpg
αιγαιοπλόος
15-12-2010, 10:02
Δε θα ήταν ΙΔΑΝΙΚΟ για τη γραμμή Θεσσαλονίκης - Κυκλάδων - Κρήτης ;
Πιστεύω ότι αυτή είναι η γραμμή που του πάει.
Apostolos
15-12-2010, 10:34
Οταν λές Κυκλάδες τι εννοείς? Τήνος? Σύρος? Πάρος? Σαντορίνη?
Ποιός θα αναλάβει το θηρίο να το βάλει εκει?
BULKERMAN
15-12-2010, 10:36
ΚΑΝΕΝΑΣ!!!:D Τέρμα οι ηρωισμοί!!!
BEN BRUCE
15-12-2010, 10:45
Eγω ακουσα οτι θα παει στην Ιαπωνια για να παιξει στην μεταφορα του SciFi καρτουν, διαστημοπλοιο Αργω σε ταινια:p
118892
Εγω επιμενω ομως!!!!
αιγαιοπλόος
15-12-2010, 10:52
Στη Σύρο μπαίνει άνετα. Εδώ έμπαινε στη Χίο τόσα χρόνια.
Apostolos
15-12-2010, 10:57
Ο Πλοίαρχος που το έβαζε τόσα χρόνια στη Χίο δέν νομίζω να δεχθεί να πάει σε δρομολόγιο εκτός του Πειραιά...
Για την Σύρο δεν λέω όμως ειναι ένα άνετο λιμάνι αλλα μονο εκεί δεν θα "πιάσει"
Akis Dionisis
15-12-2010, 10:57
Στη Σύρο μάλιστα μπήκε και πριν από κάνα δύμηνο αν θυμάστε καλά για ένα επείγον περιστατικό [για ένα μικρό παιδάκι]
Στα υπόλοιπα λιμάνια όμως??:rolleyes:
Στη Χίο έμπαινε, αλλά πως έμπαινε όμως??
Δεν έχουν ακουστεί και λίγα για το λιμάνι της Χίου..:rolleyes:
Εγω επιμενω ομως!!!!
Ben και εγω μαζι σου ειμαι!!!:p Ελπιζω παντως να προλαβω να κανω αλλο ενα ταξιδι με το αγαπημενο μου πλοιο, οποιο και να ειναι το προγραμμα για το μελλον του...
diagoras
15-12-2010, 20:42
Μα τι λεμε τωρα:pΕδω και αριστερη στην Τηνο κανει κιολας:cool:(BEN μαζι σου κι εγω)
Και στη Χιο εμπαινε χαλαρα και ανετα οπως και το Κριτη ΙΙ.Κανενα δεν ειχε δυσκολια....
giorgos....
15-12-2010, 21:16
Η ΑΝΕΚ κάνει ενέργειες προς την κατεύθυνση της πώλησης του που είναι και το ιδανικό σενάριο για την εταιρεία όμως είναι δύσκολο να γίνει. Δυστυχώς με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αν δεν υπάρξει κάποιο καλό νέο από πλευράς αγοραστή πιθανότερος προορισμός του είναι κάποιο διαλυτήριο.. δυστυχώς....
Apostolos
15-12-2010, 23:36
Και στη Χιο εμπαινε χαλαρα και ανετα οπως και το Κριτη ΙΙ.Κανενα δεν ειχε δυσκολια....
Τώρα το πόσο χαλαρά και άνετα εδενε το ξέρουν λίγοι...
AegeanIslands
16-12-2010, 11:48
Η ΑΝΕΚ κάνει ενέργειες προς την κατεύθυνση της πώλησης του που είναι και το ιδανικό σενάριο για την εταιρεία όμως είναι δύσκολο να γίνει. Δυστυχώς με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αν δεν υπάρξει κάποιο καλό νέο από πλευράς αγοραστή πιθανότερος προορισμός του είναι κάποιο διαλυτήριο.. δυστυχώς....
Αυτη ειναι η κατασταση της Ακτοπλοιας μας, πλοια σαν κι αυτο ταξιδευουν κ ταξιδευονται η στην Ελλαδα η πανε για σκραπ.
Λιγοι μονο το ξερουν και λιγοι μετρημενοι στα δακτυλα του ενος χεριου ειναι αυτοι που το πηγαιναν!!! :rolleyes:
pantelis2009
25-12-2010, 22:12
Ας το δούμε αραγμένο στη ΝΑΥΣΙ στις 19/12/2010.
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου;):p.
120052
BEN BRUCE
26-12-2010, 08:56
LISSOS εχει κανει κρατει και <αιωρουμενο> απο την αδρανεια του χωρις να γυριζουν οι προπελες και με μοναδικο βοηθημα το ενα του τιμονι μπαινει στην Μυρινα.Το αερακι που βλεπουμε εξω απο το λιμανι ειναι εντελως αντιθετο με το αερακι μεσα στο λιμανι γιατ το βουναλακι με το καστρο το <σπαει>.....
120073
Για τον καπτα Διαμαντη και το υπολοιπο πληρωμα με τα απιστευτα που εκαναν δυομισι χρονια στις στρουγκες του βορειου αιγαιου και τις <εκβαθυνσεις> στην θεσσαλονικη
Thanasis89
26-12-2010, 11:31
Το Λισσός ταξιδεύει 23 χρόνια τώρα στις Ελληνικές θάλασσες. Στην Ιαπωνία στην χώρα που ναυπηγήθηκε ταξίδεψε μόνο 15 χρόνια.
Ο λόγος που το επισημαίνω αυτό είναι για να υπενθυμίσω τον μέσο όρο της ηλικίας των πλοίων που ταξιδεύουν στις ελληνικές θάλασσες, και που αν δεν υπήρχαν εταιρείες στην λογική της Attica αυτός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.
Εγώ προσωπικά στο Λισσός βλέπω ένα κουρασμένο πλοίο, ένα ακόμα πιο κουρασμένο πλήρωμα για να το κρατήσει στο 38ο έτος της ηλικίας του με το κεφάλι ψηλά και μια "κουρασμένη εταιρεία" η οποία αναζητεί διέξοδο, τώρα.
Δεν τάσσομαι με το πλευρό κανενός. Είμαι το ίδιο επικριτός και με τους μεν και με τους δε. Και στην προκειμένη περίπτωση είμαι με τους δε, γιατί η τωρινή απόφαση ήταν μια απόφαση (πώλησης) που έπρεπε να ληφθεί καιρό πριν, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Εύχομαι να καταφέρουν να το πουλήσουν και η πώληση αυτή είναι για να συνεχίσει τα δρομολόγια.
Akis Dionisis
26-12-2010, 11:32
Για να δούμε, τι θα ακολουθήσει.
Ο Ιανουάριος σχεδόν ήρθε. Ποια θα είναι άραγε η μοίρα του καραβιού?? :rolleyes:
Σεπτέμβριος 2010, ΛΙΜΑΝΙ ΜΥΤΙΛΉΝΗΣ!
http://img829.imageshack.us/img829/952/dsc01056d.jpg
artmios sintihakis
26-12-2010, 11:49
Αν δεν βρεθεί αγοραστής στο προσεχές άμεσο μέλλον..το βαπόρι θα φύγει για σκράπ....Κακά τα ψέματα ήρθε η ώρα του!!!!Βαπόρι που μέχρι κ το τέλος έφερνε λεφτά με το τσουβάλι στην εταιρεία του....
Αλλά 38 χρονών...
....Κακά τα ψέματα ήρθε η ώρα του!!!!....
Αλλά 38 χρονών...
κραταω αυτα που ειπες... αλλα ειναι πολυ καλο ακομα για να παει για σκραπ...:( οντως αλλα βαπορια σε αυτη την ηλικια ειναι πνηχτες αλλα εδω η μετασκευη του κρυβει δεκαετιες... εχει ακομα να προσφερει παρα πολλα και δεν εννοω στην ανεκ απαραιτητα... αλλα αυτο το αποφασιζουν αλλοι... θα κανω αραγε αλλο ενα ταξιδι μαζι του; χρονια πολλα σε ολους!!!
Akis Dionisis
26-12-2010, 13:03
...θα κανω αραγε αλλο ενα ταξιδι μαζι του;...
Ίσως και να κάνεις...;) [με κάθε επιφύλαξη]
AegeanIslands
26-12-2010, 13:46
LISSOS εχει κανει κρατει και <αιωρουμενο> απο την αδρανεια του χωρις να γυριζουν οι προπελες και με μοναδικο βοηθημα το ενα του τιμονι μπαινει στην Μυρινα.Το αερακι που βλεπουμε εξω απο το λιμανι ειναι εντελως αντιθετο με το αερακι μεσα στο λιμανι γιατ το βουναλακι με το καστρο το <σπαει>.....
120073
Για τον καπτα Διαμαντη και το υπολοιπο πληρωμα με τα απιστευτα που εκαναν δυομισι χρονια στις στρουγκες του βορειου αιγαιου και τις <εκβαθυνσεις> στην θεσσαλονικη
Δωρεαν Μαθηματα Ναυτοσυνης που με το καιρο τεινουν να γινουν ειδος εξαφανισης και για ορισμενους ειδος αναζητησης...
ΥΓ: Απ'οπου(ιον) κι αν προερχονται
proussos
26-12-2010, 19:04
Δωρεαν Μαθηματα Ναυτοσυνης που με το καιρο τεινουν να γινουν ειδος εξαφανισης και για ορισμενους ειδος αναζητησης...
ΥΓ: Απ'οπου(ιον) κι αν προερχονται
Τα μαθήματα ναυτοσύνης ΠΡΕΠΕΙ να είναι δωρεάν και ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίζονται από τους παλιούς προς τους νέους εάν θέλουμε να έχει ζωή η νησιωτική Ελλάδα !!!
ΜΠΡΑΒΟ σε όσους το κάνουν...ΚΡΙΜΑ σε όσους κρατάνε μυστικά...
Δεν νομίζω ότι γεννήθηκαν όλοι έτοιμοι να καπετανεύουν...όλοι έμαθαν , άκουσαν , διάβασαν και "έφαγαν" κάποια στιγμή τα μούτρα τους για να τους φύγει η κρυάδα. Αν αγαπητέ AegeanIslands πιστεύεις ότι όλοι οι παλιοί είναι ή ήταν μοναδικοί...τότε να κλωνοποιήσουμε Κοτσαμπά , Τζώρτζη , Νάζο και όποιον άλλον θέλεις ή να αναστήσουμε τους εκλειπόντες μήπως και τα πάνε καλύτερα μιας και έχεις παράπονο και εμπάθεια !
Συγνώμη για την παρέμβαση.
AegeanIslands
27-12-2010, 17:47
Δεν ειμαι σιγουρος που θελεις να καταληξεις, δε διαφωνουμε ομως στις αναφορες ονοματων που εκανες.
Μοναδικοι οχι, ξεχωριστοι σιγουρα γιατι αν συγκρινει κανεις τι πλοια κυβερνουσαν με τι μεσα και τι συνθηκες με το σημερα θα καταλαβαινε και ο πιο αδαεις για ποια διαφορα μιλαμε.
Συγχωρεμενος
Akis Dionisis
23-01-2011, 11:10
Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, το πλοίο δεν θα το ξαναδούμε στα μέρη μας...
[δοκιμή στις συνημένες φωτογραφίες κάνω...:mrgreen:]
120928
pantelis2009
23-01-2011, 16:04
Ας το δούμε στις 13/01/2011 που ήταν αραγμένο στη ΝΑΥΣΙ. Χαρισμένη σε Apostolos & Akis Dionisis.
120971
Εγω θέλω να πιστεύω οτι θα πρέπει να περιμένει κάποιο άλλο κενό που ενδεχομένως θα μπορούσε να δημιουργηθεί απο βλάβη, οπως είχε γίνει και με το ατύχημα του Θεόφιλου. Πάντα θα πρέπει να υπάρχει ενα αμοιβό πλοίο, αλλωστε σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να το θεωρήσω σαν ξοφλημένο.
Akis Dionisis
23-01-2011, 16:48
Εγω θέλω να πιστεύω οτι θα πρέπει να περιμένει κάποιο άλλο κενό που ενδεχομένως θα μπορούσε να δημιουργηθεί απο βλάβη, οπως είχε γίνει και με το ατύχημα του Θεόφιλου. Πάντα θα πρέπει να υπάρχει ενα αμοιβό πλοίο, αλλωστε σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να το θεωρήσω σαν ξοφλημένο.
Σίγουρα, ξοφλημένο δεν είναι σε καμία περίπτωση το ΛΙΣΣΟΣ και θα συμφωνήσω μαζί σου!
Έχει ακόμα ψωμί να φάει.
Κάποιοι θα με θεωρήσουν ίσως χαζό και τρελλό με αυτό που θα πω, αλλά νομίζω ότι και το ΛΙΣΣΌΣ είναι ένα καράβι που θα μπορούσε να συνδέσει τη Βόρρεια Ελλάδα με την Κρήτη!
Για μένα προσωπικά, ήταν προτιμότερο να αντικατασταθεί το ΘΕΌΦΙΛΟΣ για ακόμα μία φορά από το ΛΙΣΣΌΣ παρά από το ΠΗΝΕΛΌΠΗ!
Παντελή, εξαιρετική φωτογραφία!!!
sotiris83
24-01-2011, 14:11
e oxi kai na antikatastisei to theofilos to lissos..eipame...kala to pinelopi einai xalia ...to efaga sti mapa..koutsoi stravoi sto voreio aigaio
Akis Dionisis
24-01-2011, 15:57
e oxi kai na antikatastisei to theofilos to lissos..eipame...kala to pinelopi einai xalia ...to efaga sti mapa..koutsoi stravoi sto voreio aigaio
Πρώτον: Διάβαζε ποιο προσεκτικά!!!
Δεύτερον: Έγραψα το ΛΙΣΣΌΣ να έμπαινε προσωρινά στη θέση του ΘΕΌΤΥΦΛΟΥ!
Τρίτον: Εδώ γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΆ!!!
MILTIADIS
24-01-2011, 16:07
Πρώτον: Διάβαζε ποιο προσεκτικά!!!
Δεύτερον: Έγραψα το ΛΙΣΣΌΣ να έμπαινε προσωρινά στη θέση του ΘΕΌΤΥΦΛΟΥ!
Τρίτον: Εδώ γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΆ!!!
Πρωτον:Ακη μην φωναζεις,ειναι και μεσημερι..:D
Δευτερον.ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου..
Akis Dionisis
24-01-2011, 17:22
Προς αποφυγήν παρεξήγησης...
Ούτε φωνάζω, ούτε τα χώνω, ούτε τίποτα...
Απλά διαπίστωσα ότι ο φίλος από πάνω, προφανώς δεν κατάλαβε τι έγραψα. Αυτό είναι όλο.
Εverything its ok!;)
sotiris83
25-01-2011, 12:44
μια χαρα καταλαβα τι λεσ και σου απαντω...ειναι κριμα και οι κουτσοι και οι στραβοι να ανεβενουν στο βορειο αιγαιο...αν η ανεκ βλεπει σοβαρα την γραμμη χιου μυτιληνησ η τησ αγονησ ασ βαλει ενα καλυτερο πλοιο...αλλιωσ κι οπωσ πολυ σωστα εκανε να αποχωρισει.το να περιμενει ποιο πλοιο τισ νελ θα βγει νοκ αουτ για να το αντικαταστισει και δηλαδη να φαει ετοιμο φαγητο δεν ειναι κατι το σοβαρο.
vaggos_saos
25-01-2011, 14:38
Παιδιά κακά τα ψέμματα το Λισσός θέλουμε δεν θέλουμε όσο και αν το αγαπάμε κάποιοι πρέπει να αποσυρθεί πια και να φύγει επιτέλους για σκραπ ώστε να σταματήσει κάθε παραμικρή υποψία επαναδρομολόγησης του στο Βόρειο Αιγαίο!! Το ότι έχει καλούς χώρους εσωτερικά και καλη μηχανική κατάσταση και συντήρηση δεν σημαίνει ότι πρέπει μέχρι τα 50 χρονια να είναι στην γραμμή!!! Όλα τα πλοία κάποτε σκουριάζουν φθείρονται πιο γρήγορα απ ότι οι άνθρωποι!!! Το πλοίο αυτό είναι κακοτάξιδο και πολύ ποιο αργό στην μανούβρα του απο τον Θεόφιλο και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Γιά άγονη δεν κάνει. Αυτό είναι μόνο για να ταξιδέυει και να πιάνε μεγάλα λιμάνια π.χ Πειραιάς –Ηράκλειο Πειραιά Σούδα κ.τ.λ.π. Υπάρχουν αρκετά σημεία στο βαπόρι τα οποία δεν τα φτάνει το ανθρώπινο μάτι *διπύθμενα τάνκια που ποιός ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκονται!!! Ένα άλλο θέμα το οποίο το βαπόρι είναι χάλια είναι το θέμα της διαβίωσης του πληρώματος και θέλω να σταθώ σε αυτό! Μου έχουν πει αρκετά άτομα συγγενείς μου που έχουν δουλέψει εκεί μέσα επίκουροι ότι η διαβίωση τους στίς καμπίνες κάτω από το γκαράζ είναι κάκιστη όχι μόνο και στο Λισσός αλλά και στο Λατώ και δεν είναι ψέμματα την αλήθεια λέμε και το ξέρετα καλά όσοι από σας έχετε υπηρετήσει σε αυτά τα πλοία!!! Οι καμπίνες τους ένα χάλι μέσα στη βρωμιά και τις κατσαρίδες και το καλι καίρι που είναι 4 χ4 άτομα πρέπει τα 3 άτομα να είναι στο κρεβάτι και ο ένας να κινείται στην καμπίνα γιατί επικρατεί το στριμωξίδι.! Γιατί λοιπόν να θυσιάζεται μια ζωή η διαβίωση του κατώτερου πληρώματος και να μένουν οι άνθρωποι κάτω υπό αντίξοες συνθήκες σαν τα ζώα ???? Δεν πρέπει αυτό να μας απασχολεί δηλ?? Επειδη δηλ οι άνθρωποι αυτοί που δουλεύουν για ένα μεροκάματο και που δεν κατάφεραν να σπουδάσουν και να κάνουν κάτι στην στεριά να ζούν σαν τους φυλακισμένους στην απομόνωση σαν τους τυφλοπόντικες στο λαγούμι και να μην μιλάνε για να μην χάσουν την δουλειά τους? Η σωστή διαβίωση του πληρώματος συμβάλει για τις σωστές υπηρεσίες του πλοίου!!! Πρέπει να ανακυκλόνονται τα παλιά βαπόρια ώστε να ανεβαίνει η ποιότητα του ταξιδιού και οι υπηρεσίες!! Και κάτι τελευταίο για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω τίποτα με την εταιρεια αλλά η αλήθεια και η πραγματικότητα πρέπει να λέγεται έστω και ένα καραβολατρικό φόρουμ!!
georginio
25-01-2011, 15:18
Φιλε Βαγγελη δυστυχως εχεις απολυτο δικιο.Το Λισσος πια δεν ειναι το καμαρι της δεκαετιας το 90'.Τελειωσε τον κυκλο του,οπως και το Λατω σιγα σιγα.Επιτελους η Ανεκ καταλαβε οτι ο κοσμος εχει βαρεθει την μονοτονια και οτι θελει κατι καινουριο....κατι πρωτοτυπο...γιαυτο και εγινε ο παροπλυσμος!Να λεμε δοξα το Θεο που τουλαχιστον η συγκεκριμενη εταιρια ενδιαφερεται για την κατασταση του στολου της...
Αν είναι δυνατό να γράφονται τέτοια πράγματα ! Σε ιστοσελίδα ανθρώπων που αγαπάμε τα πλοια, να προτρέπουν την εταιρεία να στείλει το Λισσός σώνει και καλά στο διαλυτήριο, μου φαίνεται πραγματικά απίστευτο.
AegeanIslands
25-01-2011, 17:16
Εχει δικιο ο φιλος,υπαρχουν και αλλες τριτοκοσμικες να ταξιδευει το πλοιο
ισως παρουσιαστουν αναγκες για στεγαση λαθρομεταναστων στη χωρα μιας
που το προβλημα δε λυνεται αντι να στριμωγνονται στα εκπ. ιδρυματα για εκεινους που θελουν να το βλεπουν.
georginio
25-01-2011, 17:26
Αυτο που θα πω ισως ειναι κουλο....αλλα σκεφτηκε κανενας επιχειρηματιας να το κανει ξενοδοχειο εδω στην Ελλαδα?Η καζινο!
Akis Dionisis
25-01-2011, 17:40
Αυτο που θα πω ισως ειναι κουλο....αλλα σκεφτηκε κανενας επιχειρηματιας να το κανει ξενοδοχειο εδω στην Ελλαδα?Η καζινο!
Ήταν να πάει στη Αϊτή [νομίζω] το πλοίο πέρισυ σαν ξενοδοχείο, αλλά τελικά δεν πήγε...
MILTIADIS
25-01-2011, 17:43
Αν είναι δυνατό να γράφονται τέτοια πράγματα ! Σε ιστοσελίδα ανθρώπων που αγαπάμε τα πλοια, να προτρέπουν την εταιρεία να στείλει το Λισσός σώνει και καλά στο διαλυτήριο, μου φαίνεται πραγματικά απίστευτο.
Kαταρχην despo η εταιρεια δεν προκειται να στειλει αυτο η' οποιοδηποτε αλλο πλοιο στο διαλυτηριο επειδη της το λεμε εμεις..Επισης,στην ιστιοσελιδα αυτη υπαρχουν ανθρωποι που εργαζονται στα πλοια και που-οπως ολοι οι ισσοροπημενοι ανθρωποι-απαιτουν καλυτερες συνθηκες εργασιας και οχι αγγαριες,κοιμομενοι με κατσαριδες λες και δουλευουν σε κατεργα.Θα ξαναπω κι εγω,οτι ολα τα πραγματα κανουν τον κυκλο τους!Ποσο μαλλον ενα πλοιο,που ειναι ενα μηχανημα που καταχτυπιεται στις θαλασσες 365 μερες το χρονο επι 4 δεκαετιες..Αν η υπαρχουσα κατασταση του πλοιου(στο οποιο εγω προσωπικα εχω να μπω απο το 2007 που τοτε δεν ηταν και στα καλυτερα του)το επιτρεπει,τοτε ναι ας συνεχισει να ταξιδευει στην Ελλαδα η' σε οποιαδηποτε αλλη χωρα,διαφορετικα.......Και οταν λεω η κατασταση του δεν εννοω αν εχει ανοιχτους χωρους η' ωραιους καναπεδες,αλλα αναφερομαι σε αυτα που ΔΕΝ βλεπει ο επιβατης και που εν πολλοις αντιληφθηκαμε αρκετοι απο δω μεσα μεσω του μηνυματος του Βαγγος-Σαος..
Leonardos.B
25-01-2011, 17:49
Mία καλοπροαίρετη παρατήρηση στα γραφόμενα του φίλου vagos_saos.
Φίλε μου υπάρχουν ορισμένα σημεία στα γραφόμενά σου,που μάλλον θα πρέπει να τα επαναεξετάσεις,οπως επι παραδείγματι.Γράφεις... "και καλή μηχανική κατάσταση και συντήρηση". Εάν το πλοίο εχει καλή συντήρηση,τότε είναι σε καλή κατάσταση,ή εστω σε αποδεκτή και εντός των προδιαγραφών.
Γράφεις...."Υπάρχουν αρκετά σημεία στο βαπόρι τα οποία δεν φτάνει το ανθρώπινο μάτι*διπύθμενα τάνκια που ποιός ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκονται" Κύριε Βαγγέλη,εάν πράγματι δεν φτάνει ανθρώπινο μάτι,τότε πως εσείς ξέρετε οτι είναι σκουριασμένα και φθαρμένα? Επ αυτού του θέματος πάντως μπορώ να σας ενημερώσω,οτι ολα τα σημεία του πλοίου είναι επιθεωρήσιμα,και οτι υπάρχουν ανθρωποι που σε τακτά διαστήματα κάνουν αυτή τη δουλειά.Εάν δεν την εχουν κάνει,ή δεν την εκαναν σωστά,και κάποιος το ξέρει,και δεν το εχει καταγγείλει εστω και ανωνύμως,τότε είναι συμμέτοχος σε εγκλημα.
Γράφεις..."Για αγονη δεν κάνει". Μά εκανε αγονη ,απ οτι ξέρω,και μπαινόβγαινε σε λιμάνια δύσκολα. Ναί συμφωνώ οτι δεν είναι το ειδικό για αγονη γραμμή πλοίο,αυτό ομως δεν σημαίνει οτι 'δεν κάνει".
Για την διαβίωση μέρους του πληρώματος,συμφωνώ εν μέρει,με την λογική,οτι δεν είναι αντίστοιχο με δεκαετίας του 2000 πλοίο.
Τέλος συμφωνώ κι εγώ,για την απόσυρση του πλοίου,επειδή απλά ηρθε ο καιρός του,και πρέπει να δώσει την θέση του σε κάτι νεώτερο και καλύτερο .
Εγώ πάντως Κύριε Βαγγέλη,μετά απο σχεδόν 40 χρόνια απασχόληση σε θέματα επισκευών-κατασκευών πλοίων,δεν θα εγραφα οτι 'να φύγει το Λισσός,γιατι εκτός των αλλων , είναι μάλλον σάπιο,δεν γυρίζει ευκολα,και δεν κάνει γι αυτή την δουλειά.
Υ/Γ Δεν εκπροσωπώ την ΑΝΕΚ,και δεν συγκαταλέγομαι στους fan του πλοίου.
Μου αρεσει η παραπάνω τοποθετηση. Η αληθεια ειναι πως καλο ειναι καποια πλοια να φευγουν και καποια αλλα να ερχονται, συγκαταλεγεται και αυτο στον "κυκλο της ζωης".
Αν και πολυ απο εμας (οπως και εγω) εχουμε συνδεσει τα πλοια με τις αναμνησεις μας - οπως εχω αναφερθει παλαιοτερα - αυτο δεν σημαινει πως η αντικειμενικοτητα ειναι απτη.
Τωρα για το τι θα κανει ή τι να κανει η καθε εταιρια το καθε πλοιο, ειναι θεμα αλλων αρμοδιων.
IONIAN STAR
25-01-2011, 18:37
Μια φοτο του πλοιου πριν απο λιγους μηνες στον μολο της Ναυσι.Χαρισμενη σε ολους τους φιλους !!! ;)
121286
Φιλε Βαγγελη δυστυχως εχεις απολυτο δικιο.Το Λισσος πια δεν ειναι το καμαρι της δεκαετιας το 90'.Τελειωσε τον κυκλο του,οπως και το Λατω σιγα σιγα.Επιτελους η Ανεκ καταλαβε οτι ο κοσμος εχει βαρεθει την μονοτονια και οτι θελει κατι καινουριο....κατι πρωτοτυπο...γιαυτο και εγινε ο παροπλυσμος!Να λεμε δοξα το Θεο που τουλαχιστον η συγκεκριμενη εταιρια ενδιαφερεται για την κατασταση του στολου της...
Αν η εταιρια ενδιαφεροταν για την κατασταση του στολου της θα φροντιζε και για την ανανεωση του στολου.οταν ενα υπερηλικο καραβι το αποσυρεισ χωρισ να το αντικαθιστας με καποιο αλλο νεοτερο αυτο λεγετε συρικνωση τησ εταιριας.και μην παμε μακρυα.ως ποτε θα κυκλοφορει το Λατω,Ιεραπετρα,Πρεβελης ακομα και και Κρητη 1 κ 2?Ποτε θα αποφασισουν να βαλουν το χερι στην τσεπη να παρουν ενα πλοιο της προκοπης?παραδειγματα υπαρχουν.βλεπε Blue Star...
Νομίζω ότι όλοι ζούμε στην ίδια χώρα την ίδια εποχή. Μήπως δεν έχουμε καταλάβει ότι οικονομική κρίση δεν αφορά μόνο για τις δικές μας τσέπες, αλλά και αυτές των εχόντων και κατεχόντων τα πλοία? Τα οικονομικά αποτέλεσματα των τριμήμνων που πέρασαν ήταν αρνητικά για τις περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρίες, ενώ οι επιβάτες λιγόστεψαν και λιγοστεύουν συνέχεια. Οι γραμμές έχουν μείνει με λιγότερα από τα μισά πλοία και οι πληρότητες είναι όνειρο θερινής νυκτός. Τα μισά πλοία είναι σε μικρή ή μακρά ακινησία,
και σκέφτεστε την ανανέωση στόλων? Με τι λεφτά? Οι μεγάλες ναυτιλιακές έχουν πάρει την κατηφόρα και οι μικρές φόρα...... Μάλλον δεν ζούμε στην ίδια χώρα φίλοι και δεν διαβάζουμε τι ίδιες εφημερίδες και περιοδικά.
Apostolos
25-01-2011, 19:56
Συμφωνω ότι τα πράγματα ειναι αρνητικά όμως χρόνια τώρα λένε στον εφοπλισμό ότι όταν τα πράγματα ειναι στα κάτω αγοράζεις και στα πάνω πουλάς. Ομως βλέπουμε ότι ακόμα και αν συμφωνούσα απόλυτα μαζι σου οι εταιρίες της ακτοπλοίας στα πάνω απλά μάζευαν στο σακουλι και στα κάτω απλά αρχίζουν την θρύνο και τα προβλήματα. Πιστέυω ότι πχ όταν το Λισσός ήταν στα Χανιά και έβγαζε τρομερά χρήματα απλά βγάζαμε τρομερή υπεραξία...
Δεν διαφωνούμε, αλλά αν χάσεις την υψηλή περίοδο να πουλήσεις αξιοπρεπώς μετά περιμένεις να γυρίσει ο κύκλος ή στην τελική να το "σκοτώνεις" με χασούρα.
Εκτός θέματος: Εξαιρείται (?) η αγορποπωλησία Σουπερφέρυ ΙΙ. Κάθε κανόνας έχει και εξαιρέσεις (?).....:roll:
Φυσικά και δεν γνωρίζω τι κατάσταση επικρατεί στις καμπίνες πληρώματος, αλλά αυτό που σίγουρα οτι στη γειτονική μας Ιταλία κυκλοφορούν πλοία ηλικίας 40 χρόνων κα ισως και λίγο μεγαλύτερα. Θα επαναλάβω οτι σε ενα πλοίο με σωστή και μεθοδευμένη συντήρηση μπορεί άνετα να εξυπηρετεί το ρόλο που του αντιστοιχεί. Αλλωστε το μεγαλο μειονέκτημα του πλοίου ηταν η κατα τουλάχιστον 4 μίλια μικρότερη ταχύτητα σε σύγκριση με το European Express, βασική αιτία που το έκανε να εγκαταλείψει τη γραμμή Χίου - Μυτιλήνης συν βέβαια και της προτίμησης των επιβατών της Μυτιλήνης στην εταιρεία τους.
δηλαδη το λισσος απο οτι καταλαβα ειναι το σαραβαλο, ενω η νελ με τα κρουαζιεροπλοια της πηνελοπη,θεοφιλος,ταξιαρχης ειναι μια χαρα εταιρεια.εχετε καταλαβει οτι με την χωρα σε αυτη την κατασταση,και της εταιρειες να πηγαινουν κατα διαολου που θα βρουν τα λεφτα να φερουν νεα πλοια.οι κατοικοι των νησιων αρχιζουν και αγανακτουν διοτι βλεπουν σιγα σιγα τα δρομολογια των πλοιων να μειωνονται, και οι εξυπηρετηση των νησιων να δυσκολευει.ενας νησιωτης προτιμαει να βλεπει το καραβι μερα παρα μερα να μπαινει στο λιμανι του, ας ειναι και παλιο παρα να μην το βλεπει καθολου.και εποιδη πρωσοπικα εχω ζησει αρκετο καιρο σε νησι δεν μπορειτε να καταλαβετε καποιοι μου φαινεται την ψυχολογια αυτον τον ανθρωπον οταν ξερουν οτι θα ερθει το καραβι μια φορα την βδομαδα.
δηλαδη το λισσος απο οτι καταλαβα ειναι το σαραβαλο, ενω η νελ με τα κρουαζιεροπλοια της πηνελοπη,θεοφιλος,ταξιαρχης ειναι μια χαρα εταιρεια.εχετε καταλαβει οτι με την χωρα σε αυτη την κατασταση,και της εταιρειες να πηγαινουν κατα διαολου που θα βρουν τα λεφτα να φερουν νεα πλοια.οι κατοικοι των νησιων αρχιζουν και αγανακτουν διοτι βλεπουν σιγα σιγα τα δρομολογια των πλοιων να μειωνονται, και οι εξυπηρετηση των νησιων να δυσκολευει.ενας νησιωτης προτιμαει να βλεπει το καραβι μερα παρα μερα να μπαινει στο λιμανι του, ας ειναι και παλιο παρα να μην το βλεπει καθολου.και εποιδη πρωσοπικα εχω ζησει αρκετο καιρο σε νησι δεν μπορειτε να καταλαβετε καποιοι μου φαινεται την ψυχολογια αυτον τον ανθρωπον οταν ξερουν οτι θα ερθει το καραβι μια φορα την βδομαδα.
Καλύτερα να αφήσουμε να μιλήση ο χρόνος (δέν μπορείς να τόν φέρεις πίσω) και ο λαός (ο κριτής),ας το αφήσουμε να τελειώσει ήσυχα, όπως σε λίγο διάστημα θα συμβεί και με τα προαναφερθέντα πλοία της ΝΕΛ, διότι πιστεύω ότι τείνει να εξελιχθεί η κουβέντα σε πασαρέλα μελοθανάτων που ανταγωνιζόμαστε να πείσουμε ο ένας τόν άλλον για το ποιός πρέπει να πεθάνει πρώτος , και δέν νομίζω οτι αξίζει για τήν ιστορία που κουβαλούν αυτά τα πλοία και οι εταιρείες τους.
georginio
04-02-2011, 17:15
Σημερα ακουσα οτι η Λισσαρα μας αφηνει!Ακομα δεν εχω μαθει πολλα!Η κινεζοι θα το παρουν ή θα παει για σκραπ:(:(:(:(
Apostolos
04-02-2011, 21:02
Ενα πλοίο που σίγουρα κατέχει μια διαφορετική θέση στην καρδιά μας... Ειναι που λένε σχέση αγάπης και μίσους...
Για να δούμε που θα πάει τελικά...
καθηστε να φανει καποια κηνιση για το πλοιο και υστερα το κλαιμε!!!!
panthiras1
05-02-2011, 07:48
Έχω την εντύπωση πως αν δεν είχε παρουσιαστεί η ευκαιρία (ή το πρόβλημα με τον ΘΕΟΦΙΛΟ) για Χίο - Μυτ. η ΑΝΕΚ θα το είχε αποσύρει από τότε.
Εγω θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά τη γνώμη μου, οτι το καράβι δεν είναι 'ξοφλημένο'.
georginio
06-02-2011, 13:05
Εγω θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά τη γνώμη μου, οτι το καράβι δεν είναι 'ξοφλημένο'.
Εννοειται πως δεν ειναι ξοφλημενο!(η ταχυτητα μονο του ελειπε).Κατα τ΄αλλα το πλοιο ειναι εξερετικα συντηρημενο και ανετο(για την ηλικια του)
giorgos_249
15-02-2011, 21:07
Οριστική πλέον η αποδρομολογηση του από τη γραμμη της Μυτιληνης...
Οριστική πλέον η αποδρομολογηση του από τη γραμμη της Μυτιληνης...
Ενοειτε ...και πλεον αποσυρθηκαν και καποιες φημες αντικαταστασης του απο το Πρεβελης..η το Κρητη 2.
pantelis2009
15-02-2011, 21:39
Ας το δούμε αραγμένο στη ΝΑΥΣΙ στις 15/01/2011 φωτογραφημένο απο την Κυνόσουρα.
Χαρισμένη σε chiotis, giorgos_249, georginio, despo, Apostolos, panthiras1, MASTEF και όλους τους φίλους του πλοίου.;)
123528
pantelis89
15-02-2011, 22:35
katapliktiki fwto file panteli.... pragmatika tha mas leipsei polu, pisteuw oti prosefere polla sti grammi peiraias- xios-mytilini!!!:)
Akis Dionisis
16-02-2011, 00:21
Θα μας αποχαιρετήσει κι αυτό κάποια στιγμή, για μέρη μακρινά...:roll:
Να ευχαριστήσω τον φίλο Παντελή για τη φωτογραφία και με την ευκαιρία να γράψω για μια ακόμα φορά οτι το πλοίο εξακολουθεί να είναι σε καλή κατάσταση και σίγουρα μπορεί να δουλέψει ακόμα.
Ενοειτε ...και πλεον αποσυρθηκαν και καποιες φημες αντικαταστασης του απο το Πρεβελης..η το Κρητη 2.
Και το πρέβελη την ίδια τυχη με το λισσός θα έχει στη μυτιλήνη ,και σίγουρα τώρα δεν είναι εποχές για πειραματισμούς απο πλευράς ανεκ.
pantelis2009
23-02-2011, 17:17
Πάντως το Λισσός σήμερα το πρωΐ εκτός απο το AIS που ήταν ανοικτό είχε βάλει και μπροστά τις μηχανές του. Λέτε να ακολουθήσει το Ελ. Βένιζέλος;;;;;)
Δίπλα του η Αριάδνη που τώρα είναι μέσα στον Πειραιά και το Νήσος Ρόδος;):cool:. Και η θέση του Λευτέρη άδεια.
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους των πλοίων.
124332
Akis Dionisis
23-02-2011, 17:21
Ετοιμάζεται για την τελευταία αποστολή του!
Εξαιρετική φωτογραφία!!!
Giovanaut
23-02-2011, 17:49
Πάντως το Λισσός σήμερα το πρωΐ εκτός απο το AIS που ήταν ανοικτό είχε βάλει και μπροστά τις μηχανές του. Λέτε να ακολουθήσει το Ελ. Βένιζέλος;;;;;)
Δίπλα του η Αριάδνη που τώρα είναι μέσα στον Πειραιά και το Νήσος Ρόδος;):cool:. Και η θέση του Λευτέρη άδεια.
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους των πλοίων.
Η φωτο σου ειναι ολοκληρη ψυχοσυνθεση, τα μουντα χρωματα σε συνδυασμο με τις ανοιχτες μηχανες δημιουργουν μια ατμοσφαιρα μελαγχολιας σαν να εκφραζουν την πραγματικοτητα... Στιγμες που θα μας λειψουν, παρεα με τα υπολοιπα γιαπωνεζακια... Μεχρι και της τελευταιας της πνοης, η Γιαπωνεζα μας φερνει λεφτα...!!!
georginio
23-02-2011, 18:15
3 εκατ. θα υσπραξει η Ανεκ απο την πωληση......:(:(:(.Οταν πρωτοηρθε ηταν το πιο κομψο στολιδι της αδριατικης!
Captain_Nionios
23-02-2011, 18:29
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε αυτο. Οι ανταγωνιστες του τοτε, Ionian Galaxy και Ionian Island και ειδικα με τη μετασκευη Στριντζη δεν αφηναν περιθωρια σε θεματα εμφανισης κατα τη γνωμη μου. Καλο χρυσο το Λισσος αλλα δεν ηταν Galaxy-Island στη εμφανιση με τιποτα.
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε αυτο. Οι ανταγωνιστες του τοτε, Ionian Galaxy και Ionian Island και ειδικα με τη μετασκευη Στριντζη δεν αφηναν περιθωρια σε θεματα εμφανισης κατα τη γνωμη μου. Καλο χρυσο το Λισσος αλλα δεν ηταν Galaxy-Island στη εμφανιση με τιποτα.
+10000000
συμφωνω με τον προλαλησαντα,και ομοιπαθη,που αντι να καθετε να διαβαζει,χαζευει στο nautilia.gr
και εσωτερικα και εξωτερικα;)
...τον περασμένο Οκτώβριο στον Πειραιά...
124671 124672
MILTIADIS
28-02-2011, 19:23
Σε λιγες μονο ωρες το θρυλικο αυτο πλοιο θα περασει στην ιστορια,καθως ετοιμαζεται για τα διαλυτηρια της Ινδιας,αφου πρωτα κανει μια βολτα απο Λιβυη..
georginio
28-02-2011, 19:39
Πραγματικά αυτή την στιγμή το βλεπω από το σπίτι μου και νιώθω πολύ συγκινημένος διότι ξέρω ότι είναι η τελευταία φορά που το βλέπω να φεύγει από το Πέραμα!
georginio
28-02-2011, 20:08
Και μετα απο μια μικρη σταση στον Πειραια....παιρνει τον δρομο χωρις επιστροφη!Ειναι το πρωτο πλοιο της Ανεκ που πουλιεται για σκραπ και πηγαινει με σινιαλα Ανεκ στα δυλυστηρια!ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ!
Giovanaut
28-02-2011, 20:13
Δηλαδη δεν θα ξαναρθει καθολου Πειραια....???
Κωστάκης
28-02-2011, 20:17
Κρίμα πάντως για το πλοίο... Ας το δούμε στον Πειραιά τον περασμένο Σεπτέμβρη. Αφιερωμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου.
124872
Giovanaut
28-02-2011, 20:31
Το ΛΙΣΣΟΣ, φευγει οριστικα...!!!
Η αναχωρηση του απο Πειραια, θα ειναι και η τελευταια αναχωρηση απο Ελληνικο λιμανι..!!!
Το πλοιο δεν φευγει για Λιβυη, αλλα για πολυ πιο ανατολικα και δεν θα ξαναεπιστεψει πριν οδηγηθει στα χερια των διαλυτων του...!!!
Το πλοιο φευγει για εναν τελευταιο ναυλο στο Βιετναμ και απο εκει θα ξεκινησει το ταξιδι για το διαλυτηριο, παραδιδοντας τα οπλα για παντα...!!!
ΛΙΣΣΟΣ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...
georginio
28-02-2011, 20:37
Δηλαδη δεν θα ξαναρθει καθολου Πειραια....???
Δυστυχως οχι!
gpap2006
28-02-2011, 20:42
Θα πάρει κόσμο από Λιβύη και πού θα τον πάει?Μάλτα Κρήτη?Και μετά κατευθείαν για..scrap?
pantelis2009
28-02-2011, 20:44
Άλλο ένα πλοίο που προσέφερε αρκετά σε όσες γραμμές και αν μπήκε, φεύγει οριστικά απο την Ελλάδα.
Κρίμα και πάλι κρίμα. Πολλά πλοία τελευταία μας έχουν αφήσει, χωρίς να βλέπουμε τουλάχιστον καινούργια να έρχονται.
Καλό να είναι το τελευταίο σου ταξίδι και να είσαι σίγουρο ότι πολλοί εδώ στην Ελλάδα θα σε θυμούνται.
Και μιά φωτο στις 11/02/2011 όταν ήταν στη ΝΑΥΣΙ δίπλα στην Αριάδνη, χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου.
124876
leonidas
28-02-2011, 21:12
Αν και ταξίδεψα μαζί του μόνο μία φορά το αγάπησα και αυτό...
Η εξωτερική εμφάνιση του δεν μετράει τόσο στο ότι έιναι ένα άσχημο πλοίο σε όλες τις μεριές του.;)
Στο Λισσός υπήρχαν πολλά σημεία όμορφα που το ξεχώριζαν και το αναδείκνυαν και θα ήθελα να τις μοιραστώ με όλους εσάς...
124892124888124890124889 124891
Καλό ταξίδι...:roll:
Άλλο ένα πλοίο που προσέφερε αρκετά σε όσες γραμμές και αν μπήκε, φεύγει οριστικά απο την Ελλάδα.
Κρίμα και πάλι κρίμα. Πολλά πλοία τελευταία μας έχουν αφήσει, χωρίς να βλέπουμε τουλάχιστον καινούργια να έρχονται.
Καλό να είναι το τελευταίο σου ταξίδι και να είσαι σίγουρο ότι πολλοί εδώ στην Ελλάδα θα σε θυμούνται.
Και μιά φωτο στις 11/02/2011 όταν ήταν στη ΝΑΥΣΙ δίπλα στην Αριάδνη, χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου.
124876
Ευχαριστουμε!!Καλο του ταξιδι :cry::cry:
Φίλιππος Αίγιο
28-02-2011, 21:21
Εγώ άκουσα ότι θα πάει Λιβύη θα πάρει κόσμο θα τους αφήσει στο Βιετνάμ και μετά για scrap.
BEN BRUCE
28-02-2011, 21:30
Απο τα ιστορικα βαπορια της ΑΝΕΚ που μαζι με το Λατω ανοιξαν τον δρομο της αδριατικης για την εταιρεια τους πριν 20 χρονια.Σημερα αυτο ,το σιγουρα καλοτυχο βαπορι, παει για ενα τελευταιο ταξιδι που και παλι θα φερει καλο κερδος.
Το βαπορι ειχε μια φθοινουσα πορεια στα χανια τα τελευταια χρονια, που εδειχνε λιγο, και παροπλιστηκε.Το 2008 μετα το ατυχημα του Θεοφιλος κλιθηκε να αναλαβει την θεση του στη χιο μυτιληνη.Με πλοιαρχο τον μεγαλο καπτα Διαμαντη το Λισσος εκανε πολλους αντιπαλους του να κοκκινιζουν σπαζοντας τα χρονομετρα, αφου με τα τα μαγικα του ο καπτα Διαμαντης εκανε το βαπορι αχτυπητο στα λιμανια , και καλοταξιδο στο πελαγος με προσεκτικη πλευση.
Σημερα παει στην Λιβυη για μια τελευταια αποστολη και μετα για το τελευταιο του ταξιδι, οπως ολα δειχνουν.
Ειχα την τυχη να κανω ενα ταξιδι πριν σταματησει την ακτοπλοια και νοερα να το αποχαιρετησω
dokimakos21
28-02-2011, 21:52
Ένας ακόμα θρύλος και ακούραστος εργάτης της Κρήτης μας αφήνει για το τελευταίο του ταξίδι...
Πρίν λίγα λεπτά στον Πειραιά....
124900
... με μια σφυριξιά ο νέος ( ΕΛΥΡΟΣ ) αποχαιρέτησε τον παλιό (ΛΙΣΣΟΣ ) ...
124901 124902
Επειδή καταλαβαίνω οτι οι φωτογραφίες του φίλου dokimakos ειναι 'φρέσκιες', μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω οτι ένα τόσο λαμπερό καράβι (σε σύγκριση με τόσα άλλα που τα βλέπεις μισοσκότεινα) πάει για τα διαλυτήρια. Φυσικά δεν αμφιβάλει κανεις οτι έχει φορτωθεί αρκετά όσον αφορά την ηλικία του, ομως επειδή οπως έχω γράψει προηγούμενα είχα την τύχη να το απολαύσω ως επιβάτης και μάλιστα στα τελευταία του δρομολόγια, εξακολοθούσα πάντοτε να πιστεύω οτι άνετα θα μπορούσε για 3 ακόμα χρόνια να δουλέψει. Δυστυχώς φαίνεται τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περισσότερες εταιρείες, δεν επέτρεψαν πίστωση χρόνου για να βρεί κάποια γραμμή για να δουλέψει. Και φυσικά οπως λέει και ο φίλος Παντελής τα καράβια φεύγουν το ενα-πισω στο άλλο χωρις να αντικαθίστανται...
Πλοία φεύγουν Πλοια όμως δεν έρχονται κι αυτό πρέπει να μας προβληματίζει.
124905
Καλό ταξίδι.
gpap2006
28-02-2011, 23:04
Έρχονται 2 μέσα στους επόμενους μήνες. Του κουτιού. Η ΑΤΤΙΚΑ να ναι καλα.
Giovanaut
28-02-2011, 23:07
Δυο ερχονται....
Ποσα...εφυγαν και φευγουν...???
orisibios
01-03-2011, 00:22
Αντιο στο αξεχαστο λισσος!!
Εχω κανει αμετρητα ταξιδια μαζι του οταν ηταν Χανια.
naftopoulo
01-03-2011, 00:44
Έρχονται 2 μέσα στους επόμενους μήνες. Του κουτιού. Η ΑΤΤΙΚΑ να ναι καλα.
Το ξέρουμε σίγουρα αυτό? Τι πληροφορίες έχεις?
georginio
01-03-2011, 01:00
Μιλαει για το Πατμος και το Δηλος
hayabusa
01-03-2011, 01:01
προφανώς για τα Blue Star Delos και Patmos λέει...Όχι κάτι που δεν ξέραμε δηλαδή; ;)
Akis Dionisis
01-03-2011, 01:34
Η αλήθεια είναι πως διαβάζοντας ότι το πλοίο θα περάσει πρώτα μία βόλτα από Λιβύη και έπειτα θα πάρει το δρόμο δίχως επιστροφή, δεν είναι ότι καλύτερο!
Πιστεύω ότι το ΛΙΣΣΌΣ είναι ένα πλοίο με ιστορία και άφησε την υπογραφή του στην Ελληνική Ακτοπλοϊα!
Σίγουρα, αν δεν έπερνε τη θέση του ΘΕΌΦΙΛΟΥ το 2008, ίσως να μη το βλέπαμε ποτέ εδώ Θεσσαλονίκη!
Είχα ταξιδέψει το 1991 από Θεσσαλονίκη με το ΣΑΠΦΏ για Μυτιλήνη και με το ΆΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ από Μυτιλήνη για Θεσσαλονίκη!
Τον Μάρτιο του 2010 μετά από 19 χρόνια ξαναταξίδεψα με καράβι και αυτό ήταν το ΛΙΣΣΌΣ παρέα με τον φίλο Douzoune για τη συνάντηση του nautilia.gr στον Πειραιά, όπου εκείνο το ταξίδι θα μας μείνει αξέχαστο!
Έπειτα από 6 μήνες τον Σεπτέμβριο πήρα την απόφαση να το επαναλάβω αυτό το ταξίδι από Θεσσαλονίκη για Πειραιά και το απόλαυσα με όλη μου την ψυχή!!!
Η απουσία του ΛΙΣΣΌΣ από τα μέσα Νοεμβρίου 2010, έγινε αισθητή και ακόμα πιο αισθητή έγινε σε μένα, αφού είχα συνθίσει να πηγαίνω κάθε Παρασκευή στο Λιμάνι...:grin:
Χώρια ότι ήταν το μόνο πλοίο που φωτογραφίζαμε εδώ Θεσσαλονίκη...:mrgreen:
Πραγματικά κρίμα που μας αφήνει το καράβι!
Για κάποιους αυτό το πλοίο δεν είχε ψωμιά ακόμα και το κατηγορούσαν με τον χειρότερο τρόπο, αλλά εγώ πιστεύω πως είχε να προσφέρει πολλά ακόμα...
Δύο φωτογραφίες και από εμένα λοιπόν..
Μία στη Λήμνο τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε,
124923
και μία από την τελευταία του εμφάνιση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!!!
124924
καλημερα σε ολους τους φιλους.
το πλοιο πρωι πρωι με την δροσουλα 4.20 σαν να μην ηθελε να το δει κανεις,εφυγε με προορισμο την ΛΙΒΥΗ οπου οπως ακουστηκε δεν προκειται να ξαναγυρισει.
καλο ταξιδι να εχει και το ευχαριστουμε πολυ για τις υπηρεσιες και τα ταξιδια που μας προσεφερε......
ΛΙΣΣΟΣ, οκτωβριος 2009:rolleyes:
pantelis2009
01-03-2011, 09:11
Και το AIS του το έχει κλειστό, σαν να μην θέλει να στεναχωρήσει τους φίλους του. Στο καλό θα σε θυμόμαστε πάντα:(.
+επιβάτης
01-03-2011, 10:47
TO ΑΙS TOY ΑΝΟΙΞΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ? ΤΑΞΙΔΙ.
ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ ΟΣΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ, ΜΕ "ΚΑΛΑ" ΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ.
ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ, ΝΑ ΤΗΣ ΨΙΘΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΓΛΑΡΟΠΟΥΛΙΑ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΤΗΣ ΔΑΚΡΥ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ.
ΤΟ ΦΕΥΓΙΟ ΣΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ Η ΑΓΑΠΗ ΔΙΝΕΙ ΨΥΧΗ.
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΛΙΣΣΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΣΥΧΑ ΝΕΡΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΑΣ.
ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΣ ΕΣΥ.
naftopoulo
01-03-2011, 11:16
προφανώς για τα Blue Star Delos και Patmos λέει...Όχι κάτι που δεν ξέραμε δηλαδή; ;)
Κι εγώ που νόμιζα οτι θα δω δύο του κουτιού με τα σινιάλα της ΑΝΕΚ,,,
TO ΑΙS TOY ΑΝΟΙΞΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ? ΤΑΞΙΔΙ....
124951
Foto: marinetraffic time:12:55
georginio
01-03-2011, 13:54
Κι εγώ που νόμιζα οτι θα δω δύο του κουτιού με τα σινιάλα της ΑΝΕΚ,,,
Kατι τετοιο μεσα στο 2012 δεν ειναι απιθανο.Το ανοιγμα σε νεες γραμμες εγινε,πετυχε(κατα την γνωμη μου)αλλα λογω κρισης σταματησε.Αν δουμε κατι καινουριο απο πλευρας Ανεκ,θα ειναι μονο για αντικατασταση πλοιων και αν καποτε ξανα ανοιχτει σε γραμμες...σιγουρα θα μπει δυνατα με 2 πλοια.Εγω το ειπα και το ξαναλεω πως ακομα ο Βαρδινογιαννης προσπαθει να μαζεψει την εταιρεια απο το μπαμ του 2000(οταν η Ανεκ σχεδον εφτασε σε σημειο χρεωκοπιας).Δεν ειναι ευκολο...αλλα καθε χρονο η τρυπα μαζευεται.Τελος παντων,δεν ειναι αυτο το θεμα μας και συγνωμη που βγηκα λιγο εκτος.Το Λισσος ηταν ενα πλοιο που δυστυχως δεν αγαπηθηκε οσο θα επρεπε.Η εταιρεια ομως το αγαπησε και γιαυτο καθυστερησε την πωληση του.Δεν ηθελε να το δωσει για σκραπ!Περιμενε ενα χρονο για να βρει αγοραστη και οχι για τα λεφτα....αλλα για να το κρατησει στην ζωη!Αλλα δυστυχως δεν εκανε σε κανεναν...ουτε καν στους κινεζους!Γιαυτο πουληθηκε για παλιοσιδερα!Και τα 3 εκατ. που πουληθηκε,ητανλιγα για την αξια του!Αντιο και απο μενα Λισσος!Εισαι το μονο καραβι της Ανεκ που δεν ειχα την τιμη να ταξιδεψω...και αυτο με πικρανε!:mad:
Chris_Chania
01-03-2011, 18:57
Από μένα μια φωτογραφία του LISSOS από την πρώτη περίοδο του στην Ελλάδα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης μετασκευής του στα τέλη της δεκαετίας του 80, για όσους έχουν λογαριασμό στο shipsnostalgia.
Καλό ταξίδι στο βαπόρι αυτό, με τα όποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του, θα το θυμόμαστε πάντα γιατί έγραψε την δική του ιστορία στην ελληνική ναυτιλία.
Εγώ προσωπικά το αγάπησα αυτο το βαπόρι καθώς μοιράστηκα μαζί του άπειρα όμορφα ταξίδια τόσο στην Ιταλία όσο και στα Χανιά.
Πηγή: http://www.shipsnostalgia.com/gallery/showphoto.php/photo/105739/title/lissos-at-piraeus-april-1989/cat/502
Από μένα μια φωτογραφία του LISSOS από την πρώτη περίοδο του στην Ελλάδα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης μετασκευής του στα τέλη της δεκαετίας του 80.
Καλό ταξίδι στο βαπόρι αυτό, με τα όποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του, θα το θυμόμαστε πάντα γιατί έγραψε την δική του ιστορία στην ελληνική ναυτιλία.
Εγώ προσωπικά το αγάπησα αυτο το βαπόρι καθώς μοιράστηκα μαζί του άπειρα όμορφα ταξίδια τόσο στην Ιταλία όσο και στα Χανιά.
Πηγή: www.shipsnostalgia.com (http://www.shipsnostalgia.com)
124973
τοτε που οπως και στην φωτο βλεπουμε οτι ονομαζοντα L 15505 :cool:;)
Όταν ήμουν μικρός, μικρότερος και από ...«πιτσιρίκι», φθινόπωρο – χειμώνα – άνοιξη, ονειρευόμουν το καλοκαίρι και τις διακοπές. Διακοπές που για μένα άρχιζαν καθώς έμπαινα στο ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ μου ΛΙΣΣΟΣ και τελείωναν κυριολεκτικά, μόλις έβγαινα από αυτό.
Ακόμα θυμάμαι να λεω στις δικούς μου να φύγουμε όποτε έχει την «Λύσσα», όπως το έλεγα χαϊδεύτηκα.
Όταν έμπαινα στο πλοίο... εκστασιαζόμουν. Μου άρεσε να τρέχω στα εσωτερικά καταστρώματα, εκεί που είχε την χοντρή μοκέτα και ήταν σα να πατούσες στα σύννεφα, στους διαδρόμους που ήταν οι καμπίνες. Φυσικά μεγάλο δέλεαρ ήταν και ή κλίση, το καμπύλη που έπαιρνε στην μέση το πλοίο και έλεγα ( τώρα θα «φαω» την κατηφόρα!..)
Ατελείωτα 50αρικα στα «ουφάδικα» του πλοίου... Αυτά που ήταν στο πλαϊνό μακρόστενο σαλόνι, δίπλα από το self service.
Αξέχαστες στιγμές όταν ουρά από συνομήλικα πιτσιρίκια περιμέναμε στο bar για να μας χαλάσει τα εκατοστάρικα.
Οι εξωτερικές... «πλατείες» του ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ... ένα όνειρο.
Μεγαλώνοντας πλέον, εκεί άραζα, εκεί έκοβα βόλτες, στα τεράστια και ατελείωτα ανοιχτά καταστρώματα του, γνώρισα καινούργιους φίλους.
Στην «πάντα» αδειανή πισίνα πίσω, αράζαμε και παίζαμε σιγά με τις κιθάρες, παρέα με το φεγγάρι και ... το «κάρβουνο» που έβγαζαν οι 4 τσιμινιέρες του.
Κατά ένα «ανώμαλο» τρόπο και αυτό ήταν απαραίτητο συστατικό της μυσταγωγίας που ονομαζόταν «ταξίδι» με το ΛΙΣΣΟΣ.
Όσο πέρναγε η ώρα, μεταφερόμασταν μπροστά για να χαζέψουμε από μακριά τα φώτα των Χανιών (σημάδι ότι σιγά-σιγά πλησιάζουμε). Αν ήμασταν τυχεροί βλέπαμε την πόρτα από το κατάστρωμα κάτω από την γέφυρα ανοιχτή και αράζαμε. Αν ήταν και οι δύο κλειστές... δεν το βάζαμε κάτω...πηγαίναμε στο κατάστρωμα πάνω από την γέφυρα και αράζαμε εκεί.
Άλλωστε, πάντα υπήρχαν 4-5 πλαστικές καρέκλες εκεί, ξεχασμένες από προηγούμενους «ρομαντικούς»
ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ μου «ΛΥΣΣΑΚΙ», ήσουν ένας από τους 2 λόγους που σέβομαι την θάλασσα και αγαπώ κάθε λογής σκαρί.
Σε ευχαριστώ που εσύ αποτελείς μέρος σε σημαντικό κομμάτι των πιο «αθώων» μου χρόνων.
Εδώ και 3 χρόνια, «φοβόμουν» για αυτές τις στιγμές.
Τελικά ήρθαν.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΙΣΕΙ «ΛΥΣΣΑΚΙ».
http://www.youtube.com/watch?v=p1oiwtV__BA
Chris_Chania
02-03-2011, 07:09
[QUOTE=lissos;433155]
Όταν ήμουν μικρός, μικρότερος και από ..............................ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΙΣΕΙ «ΛΥΣΣΑΚΙ».
[UNQUOTE]
Δεν θα πω πολλά, θα σ ευχαριστήσω απλά για αυτά που έγραψες, είναι οι ίδιες σκέψεις και αναμνήσεις που έχω και εγώ από αυτό το βαπόρι που πολλοί αγάπησαν και άλλοι τόσοι μίσησαν. Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία, και σίγουρα θα μου λείψει το Λισσός τώρα που έφυγε.
Οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις όμως θα το κρατήσουν ζωντανό μέσα μας....
Ήρθε η ώρα να το αποχαιρετήσουμε και αυτό. Δεν θα αργούσε η ωρα μιας και το ΛΙΣΣΟΣ έχοντας φτάσει τα 39 χρόνια ήταν το παλιότερο από τα μεγάλα ακτοπλοϊκά. Ίσως θα μπορούσε να ταξιδεύει για πολύ ακόμη, ίσως όμως είναι καλύτερα να φύγει τώρα με το κεφάλι ψηλά παρά να παρακμάσει στα μάτια μας με βλάβες κλπ που φέρνουν τα χρόνια...
Ένα μεγάλο μπράβο στα πληρώματα που τόσα χρόνια το ταξίδευαν και το κρατούσαν αξιοπρεπέστατο και μηχανικά και στο εσωτερικό του.
Δεν θα ξεχάσω τις όμορφες ώρες που πέρασα στο "πατάρι" του σαλονιού (στο κουβούκλιο) με μια κοπέλα του πληρώματος να παίζει στο πιάνο... αυτά δεν τα έχω δει σε άλλο καράβι της ακτοπλοϊας και ελπίζω να μη χαθούν μαζί με το ΛΙΣΣΟΣ.
Όταν ήμουν μικρός, μικρότερος και από ...«πιτσιρίκι», φθινόπωρο – χειμώνα – άνοιξη, ονειρευόμουν το καλοκαίρι και τις διακοπές. Διακοπές που για μένα άρχιζαν καθώς έμπαινα στο ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ μου ΛΙΣΣΟΣ και τελείωναν κυριολεκτικά, μόλις έβγαινα από αυτό.
Ακόμα θυμάμαι να λεω στις δικούς μου να φύγουμε όποτε έχει την «Λύσσα», όπως το έλεγα χαϊδεύτηκα.
Όταν έμπαινα στο πλοίο... εκστασιαζόμουν. Μου άρεσε να τρέχω στα εσωτερικά καταστρώματα, εκεί που είχε την χοντρή μοκέτα και ήταν σα να πατούσες στα σύννεφα, στους διαδρόμους που ήταν οι καμπίνες. Φυσικά μεγάλο δέλεαρ ήταν και ή κλίση, το καμπύλη που έπαιρνε στην μέση το πλοίο και έλεγα ( τώρα θα «φαω» την κατηφόρα!..)
Ατελείωτα 50αρικα στα «ουφάδικα» του πλοίου... Αυτά που ήταν στο πλαϊνό μακρόστενο σαλόνι, δίπλα από το self service.
Αξέχαστες στιγμές όταν ουρά από συνομήλικα πιτσιρίκια περιμέναμε στο bar για να μας χαλάσει τα εκατοστάρικα.
Οι εξωτερικές... «πλατείες» του ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ... ένα όνειρο.
Μεγαλώνοντας πλέον, εκεί άραζα, εκεί έκοβα βόλτες, στα τεράστια και ατελείωτα ανοιχτά καταστρώματα του, γνώρισα καινούργιους φίλους.
Στην «πάντα» αδειανή πισίνα πίσω, αράζαμε και παίζαμε σιγά με τις κιθάρες, παρέα με το φεγγάρι και ... το «κάρβουνο» που έβγαζαν οι 4 τσιμινιέρες του.
Κατά ένα «ανώμαλο» τρόπο και αυτό ήταν απαραίτητο συστατικό της μυσταγωγίας που ονομαζόταν «ταξίδι» με το ΛΙΣΣΟΣ.
Όσο πέρναγε η ώρα, μεταφερόμασταν μπροστά για να χαζέψουμε από μακριά τα φώτα των Χανιών (σημάδι ότι σιγά-σιγά πλησιάζουμε). Αν ήμασταν τυχεροί βλέπαμε την πόρτα από το κατάστρωμα κάτω από την γέφυρα ανοιχτή και αράζαμε. Αν ήταν και οι δύο κλειστές... δεν το βάζαμε κάτω...πηγαίναμε στο κατάστρωμα πάνω από την γέφυρα και αράζαμε εκεί.
Άλλωστε, πάντα υπήρχαν 4-5 πλαστικές καρέκλες εκεί, ξεχασμένες από προηγούμενους «ρομαντικούς»
ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ μου «ΛΥΣΣΑΚΙ», ήσουν ένας από τους 2 λόγους που σέβομαι την θάλασσα και αγαπώ κάθε λογής σκαρί.
Σε ευχαριστώ που εσύ αποτελείς μέρος σε σημαντικό κομμάτι των πιο «αθώων» μου χρόνων.
Εδώ και 3 χρόνια, «φοβόμουν» για αυτές τις στιγμές.
Τελικά ήρθαν.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΙΣΕΙ «ΛΥΣΣΑΚΙ».
Φιλε μου με καλυψες απολυτα... Πραγματικα ολα οσα ηθελα να γραψω εδω σημερα τα ακουσα απο εσενα... θελω να κρατησω τα τελευταια λογια σου... καλο ταξιδι φιλε...
Chris_Chania
02-03-2011, 18:01
Θυμάμαι την πρώτη φορά που συναντήθηκα με το Λισσός, πίσω στο 1989. Ήταν μόλις είχε τελειώσει η μετασκευή και το βαπόρι ήταν στον Πειραιά πριν ξεκινήσει τα δρομολόγια στην Ιταλία. Ένας συγγενής μου δούλευε στο καράβι και με είχε προσκαλέσει για μια πρώτη συνάντηση....ήταν ένα εντυπωσιακό, αστραφτερό βαπόρι με μια πολύ ιδιόμορφη αισθητική εξωτερικά, πολύ διαφορετική απ ότι είχαμε συναντήσει μέχρι τότε. Ξεχώριζαν τα περίεργα κίτρινα φουγάρα του με τα άσπρα 'σκαλιά' μπροστά του, ΄ήταν κάτι ιδιαίτερο. Η πλώρη και η πρύμνη εξίσου ιδιαίτερες, ειδικά η πρύμνη με τους 2 μεγάλους καταπέλτες, ο ένας πίσω και δεξιά (αργότερα αφαιρέθηκε και η πρύμνη απέκτησε μια πιο συμμετρική μορφή) και η φωτεινή επιγραφή 'F/B LISSOS'.
Μπαίνοντας μέσα ξεχώριζε η πολυτελής ρεσεψιόν, οι πολύ παχιές μοκέτες σε όλους τους χώρους, τα πολύ όμορφα χρώματα παντού, τα μεγάλα και πολυτελή σαλόνια του, οι κυλιόμενες σκάλες που είχαμε πρωτοδεί στο 'Απτερα λίγο καιρό πριν, το εκκλησάκι, η ντίσκο, το καζίνο με τους κουλοχέρηδες, το πιάνο μπαρ και το πολυτελές σαλόνι της πρώτης θέσης.
Στα πάνω καταστρώματα ξεχώριζε η πισίνα, οι μεγάλες κουπαστές και οι μεγάλοι χώροι για περατζάδα. Για τους καραβολάτρες υπήρχαν πολλοί χώροι να κάτσει κανείς για ώρες και να απολαμβάνει το ταξίδι του, (έστω με την παρέα της μαυρίλας απο το ντουμάνι, για τους καραβολάτρες ακόμα και το ντουμάνι είναι μέρος της ιεροτελεστίας του ταξιδιού).
Έφυγα εντυπωσιασμένος από το Λισσός, για τα δεδομένα της εποχής (1989) δεν ήταν απλά ένα επιβατηγό πλοίο που ήρθε στην Ελλάδα, ήταν κάτι σαν κρουαζιερόπλοιο με ανέσεις που μέχρι τότε δεν είχαμε συναντήσει.
Ίσως σε κάποιους όλα αυτά να φανούν υπερβολικά, όμως όποιος γνώρισε το Λισσός (και το Λατώ) στα πρώτα χρόνια του θα καταλάβει ότι όλα αυτά ήταν όντως εντυπωσιακά για ένα βαπόρι που ήρθε στην Ελλάδα την δεκαετία του 80. Πολλοί φίλοι εδώ μέσα γνώρισαν το βαπόρι στα τελευταία του, όπου όντως η εικόνα του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Θεώρησα σωστό όμως να μεταφέρω και να μοιραστώ τις αναμνήσεις μου από την πρώτη ζωή του στην Ελλάδα με όλους τους φίλους εδω μέσα.
Για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει το ότι πέρασα πολλά όμορφα χρόνια ταξιδεύοντας με το πλοίο αυτό παρά άν ήταν όμορφο ή οχι (αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό για τον καθένα). Ωραία και εντυπωσιακά τα Fossenακια, τα Παλάτια, το Έλυρος και τόσα άλλα (δεν θέλω να αδικήσω κανένα), όμως στην καρδιά μου το Λισσός έχει και θα έχει ξεχωριστή θέση.
Καλό ταξίδι Λισσός, σ ευχαριστώ για τις όμορφες αναμνήσεις που μου δημιούργησες όλα αυτά τα χρόνια....
Πρώτη φορά κι εγώ ταξίδεψα με το ΛΙΣΣΟΣ τον Νοέμβριο του 1989 Χανιά-Πειραιά (έκανε σκάντζα μάλλον του ΑΠΤΕΡΑ ή του παλαιού ΚΡΗΤΗ) και μου φαίνονταν τεράστιο...και περίεργο ταυτόχρονα, τα μεγάλα σφαιρικά φανάρια στα πρυμιά καταστρώματα σαν τσαμπιά,το πιάνο,τα κλειστά καταστρώματα στις περατζάδες,τους φαρδιούς διαδρόμους με την μοκέτα που βουλιάζει το πόδι στις καμπίνες ,η πολύωρη εξερέυνηση, πράγματα που δεν τα είχα δει ως τότε ούτε στο ΚΥΔΩΝ ούτε στο ΑΠΤΕΡΑ - ΚΡΗΤΗ ,όπως και κάτι καμπίνες 3ης θέσης που είχε τότε κατάμπαρα..θυμάμαι κατεβαίναμε- κατεβαίναμε...σαν πιτσιρικάς που ήμουν τότε μου έκαναν μεγάλη εντύπωση.Το ΛΙΣΣΟΣ μαζί με τα άλλα δύο που ανέφερα συνέβαλλαν στο να αγαπήσω τα πλοία πολύ.Καλό σου ταξίδι ΛΙΣΣΟΣ θα σε θυμόμαστε... κάνοντας και μπάνιο το καλοκαίρι στην Σούγια μιάς και είναι κοντά με την αρχαία πόλη που σου έδωσαν το όνομα! Η φωτογραφία είναι από ημερήσιο για Χανιά Ιούλιο του 2007 κοντά στην Φαλκονέρα την οποία την είχε κροσάρει μερικές χιλιάδες φορές !
giorgos....
03-03-2011, 00:01
Το ΛΙΣΣΟΣ σε πρωινή άφιξη ένα πρωινό του Αυγούστου 2010. Έτσι για έναν τελευταίο αποχαιρετισμό..
125120
Διαβάζω καθημερινά, αλλά γράφω σπάνια. Απλά θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να καταθέσω την αγάπη μου για το σκαρί που ακούραστα με ανεβοκατέβασε αμέτρητες φορές στην πατρίδα. Σ' ευχαριστώ ΛΙΣΣΟΣ για αυτά τα μοναδικά βράδυα, για αυτές τις μαγικές ανατολές έξω από τη Σούδα, για τη θέα της Μαδάρας να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα...
15 χρονών ήμουν όταν πρωτομπήκα μέσα. Παλάτι μου φάνηκες σε σχέση με τα προηγούμενα....αυτή η μοκέτα, φαίνεται ότι έμεινε στις μνήμες όλων μας...
Πως γίνεται να αγαπάς τόσο ένα άψυχο αντικείμενο και να στεναχωριέσαι σαν να φεύγει άνθρωπος; Κι όμως γίνεται...
Καλό ταξίδι, αγαπημένο. Αν υπάρχει παράδεισος για πλοία, εκεί που θα πας, θα έχεις καλή παρέα...το ΚΥΔΩΝ....
Rocinante
03-03-2011, 18:30
Το Λισσος ειναι και παλι ορατο με κατευθυνση τη διωρυγα του Σουεζ.
diagoras
03-03-2011, 18:45
Καλο ταξιδι ΛΙΣΣΑΚΙ...Ειχα ταξιδεψει με το ΛΙΣΣΟΣ σε ημερισιο ταξιδι απο Χανια για Πειραια το 2007.Με ειχε εντυπωσιασει η απερητη πολυτελεια του αλλα και η πολυ φιλοξενη γεφυρα του.Θυμαμαι ενα πολυ εντυπωσιακο ρεμετζο με αριστερη στροφη μεσα στα λεμοναδικα..καπετανιος βεβαια δεν θυμαμαι ποιος ηταν.Το Αιγαιο και η Αδριατικη αρχιζουν και φτωχαινουν επικινδυνα
Akis Dionisis
04-03-2011, 16:06
Σιγά να μη μου ξέφευγε.....:p
125187
manolis_creta
04-03-2011, 16:17
Καλο ταξιδι ΛΙΣΣΑΚΙ...Ειχα ταξιδεψει με το ΛΙΣΣΟΣ σε ημερισιο ταξιδι απο Χανια για Πειραια το 2007.Με ειχε εντυπωσιασει η απερητη πολυτελεια του αλλα και η πολυ φιλοξενη γεφυρα του.Θυμαμαι ενα πολυ εντυπωσιακο ρεμετζο με αριστερη στροφη μεσα στα λεμοναδικα..καπετανιος βεβαια δεν θυμαμαι ποιος ηταν.Το Αιγαιο και η Αδριατικη αρχιζουν και φτωχαινουν επικινδυνα
o capt.Mathios Palierakis
Αν και δεν το είχα ταξιδέψει ποτέ το πλοίο πιστεύω ότι η ακτοπλοία του χρωστάει πολλά ....
nikosnasia
04-03-2011, 20:10
12 Νοεμβρίου 2010, ώρα 09:05 το ΛΙΣΣΟΣ εν πλω στο τελυταίο ταξίδι του από Μυτιλήνη προς Λήμνο-Θεσσαλονίκη.
Αντίο......125218
12 Νοεμβρίου 2010, ώρα 09:05 το ΛΙΣΣΟΣ εν πλω στο τελυταίο ταξίδι του από Μυτιλήνη προς Λήμνο-Θεσσαλονίκη.
Αντίο......125218
Συλλεκτική φωτογραφία!! Ευχαριστούμε!!!
Rocinante
05-03-2011, 10:25
Το πλοιο κοντευει να φτασει στο Suez. Συμφωνα με το AIS του πλοιου εκτιμαται οτι θα φτασει στο Ho Chi Minh στις 18 Μαρτιου.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-03-2011, 11:14
BIETNAMEZOYΣ ΕΧΕΙ ΦΟΡΤΩΣΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΚ (ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ),ΔΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΟΜΩΣ ΜΗΠΩΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΟΠΩΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,ΟΧΗΜΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Rocinante
05-03-2011, 11:38
Απ οτι ξερω η συμφωνια ηταν να μεταφερει τους Βιετναμεζους εργατες.
Το πλοιο για οσους γνωριζουν βρισκεται στην μικρη πικρη λιμνη αγκυροβολιμενο αναμενοντας να τελειωσει η ανοδος που ειναι μεγαλη. Παντως θα ειναι απο τα πρωτα πλοια που θα περασουν κατω.
pantelis2009
05-03-2011, 18:43
Ευχαριστούμε φίλε rocinante για τις πληροφορίες;).
panthiras1
06-03-2011, 17:00
Που μπορεί να βρίσκεται το πλοίο;
Στάση στην Ισμαιλία για το Λισσάκι.
Giovanaut
08-03-2011, 20:12
Το ΛΙΣΣΟΣ σε ενα απο τα πρωτα περασματα του απο τη Μυρινα(στην προβλητα διπλα απο το ρολοϊ τοτε), με προορισμο τη Θεσσαλονικη στις 16 Αυγουστου του 2008, τοτε που ουτε που μπορουσα να φανταστω τη σχεση που θα αποκτουσαμε στο μελλον....
125738
125737
125739
ΛΙΣΣΟΣ-ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...
Akis Dionisis
09-03-2011, 12:40
Που πάει το κακόμοιρο...:roll:
125803
Που πάει το κακόμοιρο...:roll:
125803
απο εκει περασε και οταν ηρθε.....;)
ολα εχουν το τελος τους, ψυχραιμία παιδια....
Rocinante
09-03-2011, 15:01
Αν ολα πανε καλα σε καμια βδομαδα θα το ξαναδουμε στο Malacca strait (Ινδονησια- Μαλαισια) αλλα και στο Βιετναμ που εχει σταθμο καλυψης.
pantelis2009
09-03-2011, 16:40
Ας το δούμε στις 23/02/2011 όταν ήταν στη ΝΑΥΣΙ και είχε βάλει μπροστά τις μηχανές του.
Χαρισμένη σε Maroulis Nikos, Apostolos, rocinante, Εργης, Akis Dionisis, Giovanaut, polykas, panthiras1 και όλους τους φίλους του πλοίου.
125819
Akis Dionisis
09-03-2011, 17:24
Παντελή ότι και να πω για τις φωτογραφίες σου, λίγο είναι...!!!;)
Ας βάλω κι εγώ μία από τις λίγες που έχω εκτός Θεσσαλονίκης φωτογραφίες και συγκεκριμένα από το Λιμάνι της Μυτιλήνης,
από το ταξίδι που είχα την χαρά να κάνω τον περασμένο Σεπτέμβριο!!!8)
125822
pantelis2009
09-03-2011, 17:34
Και η δική σου φίλε Akis Dionisis είναι υπέροχη;). Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας.
Maroulis Nikos
09-03-2011, 21:18
Έίναι γύρω στις 07:40 to Λισσός μόλις έχει φτάσει απο Χίο Μυτιλήνη και περιμένει έξω είναι οι πρωινές αναωρήσεις στο μεγάλο λιμάνι....
Για όλους τους φίλους του πλοίου ....
125860
pantelis2009
09-03-2011, 21:54
Υπέροχη Νίκο φωτο και σ' ευχαριστούμε. Κρίμα για το πλοίο που έφυγε, είχε ζωή μέσα του ακόμη:(.
Rocinante
09-03-2011, 22:15
Υπέροχη Νίκο φωτο και σ' ευχαριστούμε. Κρίμα για το πλοίο που έφυγε, είχε ζωή μέσα του ακόμη:(.
Παντως Παντελη, οσο καιρο ειμαι στο φορουμ αυτο, το πλοιο προκαλεσε (πως να το πω...) "πολυ εντονες συζητησεις..." με θετικα και αρνητικα σχολια. Δεν θα παρω θεση αλλα για σκεψου λεει να σκαλωσει η πωληση και να το δουμε σε κανα μηνα να μπουκαρει αργα αργα στον Πειραια...:D:D
Οι μισοι θα σταθουν στο κοκκινο και θα του πετουν λουλουδια και η αλλοι μισοι στο πρασινο και θα του πετουν διαφορα αντικειμενα...
Θα τρεχει ο Μαρουλης να κλειδωσει το θεμα...:mrgreen:
pantelis2009
09-03-2011, 22:18
Φίλε rocinante έτσι ωραία όπως τα έγραψες με έκανες και γέλασα και το έχω πολύ ανάγκη. Σ' ευχαριστώ;)
Γνωρίζει κανείς πού μπορεί να βρίσκετε το λισσός ?
Στον Ινδικό Ωκεανό, με προορισμό το Βιετνάμ.
Το λατρεμένο έπεσε θύμα του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα. Έβγαζε αρκετό ντουμάνι το άτιμο αλλά... στο Βιετνάμ δεν έχουν τέτοια θέματα και το υποδεχονται σαν... Hamanasu :eek: στις 21 του μήνα στο λιμάνι του Hai Phong!
Λέτε να μην έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη;
The Japanese Hamanasu ship with more than 1,000 Vietnamese workers aboard, which left the port of Benghazi in Libya on March 3, was scheduled to dock at Hai Phong port on March 21.http://english.vovnews.vn/Home/8476-guest-workers-coming-back-from-Libya-safe-and-sound/20113/124576.vov
Στον Ινδικό Ωκεανό, με προορισμό το Βιετνάμ.
Πέρασε τον ινδικό ωκεανό ?Που βρίσκετε τώρα?
Ikarian lover
16-03-2011, 22:49
Δεμένο στη Σρι Λάνκα θα φορτώσουν νερό και μετά πάνε Σινγκαπούρη.
126656Για να το θυμηθούμε λίγο τοτε που έκανε Πειραιά Χίο Μυτιλήνη!!!
Giovanaut
16-03-2011, 23:30
126656Για να το θυμηθούμε λίγο τοτε που έκανε Πειραιά Χίο Μυτιλήνη!!!
Πανέμορφη Γιώργο, ευχαριστούμε...!!!
Λεο συμφωνώ με όσα λες αλλά η απορία μου είναι αν υπάρχει περίπτωση το traffic να λαμβάνει σήμα απο το ais ενώ τα site που βλέπουμε εμείς (πχ syros observer) οχι.
Δηλαδή το ais του πλοίου να μην είναι ορατό στο κοινό αλλά μόνο σε αρμόδιες υπήρεσίες (traffic,λιμεναρχεία κ.ά)
Με τίποτα..... τις εκπομπές τις βλέπουν όλοι ή κανένας.
με αφορμη αυτη τη συζητηση στο θεμα του ΟΛΠ, ηθελα να ρωτησω κατι (αλλα δεν ηξερα που να το ποσταρω και ετσι το εβαλα εδω...)! Μπαινοντας στο marinetraffic, θελοντας να δω την θεση του πλοιου, ειδα αυτο : http://marinetraffic.com/ais/default.aspx?zoom=9&oldmmsi=237007000&olddate=3/5/2011%207:56:00%20AM η ταιλευταια θεση του πλοιου εντως εμβελειας που ειναι πριν 13 μερες... μπαινοντας ομως και στο www.ios-hellas.gr/ais (http://www.ios-hellas.gr/ais) πατωντας το ονομα στην αναζητηση (εκει βγαζει 2 με αυτο το ονομα) το δειχνει οτι βγηκε εκτως εμβελειας δυτικα τις κρητης πριν 18 μερες... Ας μου πει καποιος ειδικος γιατι εγινε αυτο...Eγω ηξερα μεχρι τωρα οτι η πηγη πληροφοριων ειναι ιδια και επομενως θα εδειχναν τα ιδια πραματα... η ερωτηση προφανως δεν εχει καμια σχεση με το πλοιο αλλα γενικα με το πως λειτουργει το ais, οποτε αν κριθει σκοπιμο οτι πρεπει να μεταφερθει αλλου ας μεταφερθει...
Το marine traffic είναι η κύρια πηγή της πληροφορίας. Αυτό είναι το περισσότερο διαδεδομένο όπως βλέπουμε εδώ (http://www.marinetraffic.com/ais/default.aspx?level0=100). Το Ιος Ελλάς ais είναι μια δέυτερη πηγή με διαφορετική λογική και παρουσίαση, ίσως πιο εντυπωσιακή σε κοντινά πλάνα αλλά δεν είναι ένα site που εξαπλώνεται ραγδαία όπως το πρώτο και φυσκά καλύπτει σαφώς λιγότερες περιοχές όπως βλέπουμε εδώ (http://www.shiptracking.eu/gr.html) όταν ζουμάρουμε στον παγκόσμιο χάρτη.
ΤΟ Λισσός θα το δούμε κάποια στιγμή περιοδικά στα στενά Μελάκα (Ινδονησία-Μαλαισία) και αμέσως μετά στα στενά της Σιγκαπούρης για λίγο (η περισσότερο αν πάρει εκεί καύσιμα). Ενημερώτικά σας λέω ότι οι περιοχές αυτές δεν έχουν καλή κάλυψη και δεν λειτοθργούν κάθε μέρα όλες.
pantelis2009
21-03-2011, 08:44
Το Λισσός μετά το ταξίδι του στον Ινδικό, φάνηκε επιτέλους στο AIS.;)
Καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.:D
127224
Akis Dionisis
21-03-2011, 10:14
Αμάν, αμάν.... Είδαμε το ΛΙΣΣΟΣ μας στο ΑΙΣ!!!
Σε 15 μερούλες θα φτάσει στον προορισμό του και θα αφήσει τους Βιετναμέζους και μετά θα πάει στα διαλυτήρια!!!:(
Πλάκα πλάκα, τα ποιο πολλά λεφτά από την "Επιχείρηση Λιβύη" στην ΑΝΕΚ θα τα φέρει το ΛΙΣΣΑΚΙ!;)
BULKERMAN
21-03-2011, 10:31
Αμάν, αμάν.... Είδαμε το ΛΙΣΣΟΣ μας στο ΑΙΣ!!!
Σε 15 μερούλες θα φτάσει στον προορισμό του και θα αφήσει τους Βιετναμέζους και μετά θα πάει στα διαλυτήρια!!!:(
Πλάκα πλάκα, τα ποιο πολλά λεφτά από την "Επιχείρηση Λιβύη" στην ΑΝΕΚ θα τα φέρει το ΛΙΣΣΑΚΙ!;)
Φίλε μια διόρθωση μόνο...Το Βιετνάμ δεν είμαι μακρυά από το Μalacca strait που έδωσε σήμερα στίγμα το Λισσός!Το πολύ σε 3-4 μέρες θα ναι στον προορισμό του.
+1-2 μέρες ακόμη πάει στο Hi-phong (κοντά στα σύνορα με την Κίνα).
Akis Dionisis
21-03-2011, 10:48
Μπέρδεψα το πληκτρολόγιο..:mrgreen:
Παναγιώτης
21-03-2011, 11:08
Είναι αυτή τη στιγμή 200 ναυτικά μίλια από τη Σιγκαπούρη και η Σιγκαπόυρη είναι περίπου 650 μίλια από τη Χο τσι μiνχ (την παλιά Σαϊγκόν) οπότε με 17 κόμβους έχει περίπου 50 ώρες ταξίδι. Αν δεν σταματήσουν για πετρέλαια στη Σιγκαπούρη την Τετάρτη το πρωί θα είνα Βιετνάμ.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-03-2011, 11:12
Φίλε μια διόρθωση μόνο...Το Βιετνάμ δεν είμαι μακρυά από το Μalacca strait που έδωσε σήμερα στίγμα το Λισσός!Το πολύ σε 3-4 μέρες θα ναι στον προορισμό του.
Γιά να μη διαβάζουν λάθος πολλοί φίλοι,τονίζεται στη προπαραλήγουσα.Υπ'όψιν στα ελληνικά είναι τα στενά της Μαλάκκας...
BULKERMAN
21-03-2011, 11:13
Μπέρδεψα το πληκτρολόγιο..:mrgreen:
Λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε!!:D
Παναγιώτης
21-03-2011, 11:47
Αυτό
Είναι αυτή τη στιγμή 200 ναυτικά μίλια από τη Σιγκαπούρη και η Σιγκαπόυρη είναι περίπου 650 μίλια από τη Χο τσι μiνχ (την παλιά Σαϊγκόν) οπότε με 17 κόμβους έχει περίπου 50 ώρες ταξίδι. Αν δεν σταματήσουν για πετρέλαια στη Σιγκαπούρη την Τετάρτη το πρωί θα είνα Βιετνάμ.
Πρέπει να συμπληρωθεί με αυτό
+1-2 μέρες ακόμη πάει στο Hi-phong (κοντά στα σύνορα με την Κίνα).
Μια και η έκδοση Distances Between Ports που έχω δεν έχει το Hi-phong.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-03-2011, 12:01
Αυτό
Πρέπει να συμπληρωθεί με αυτό
Μια και η έκδοση Distances Between Ports που έχω δεν έχει το Hi-phong.
Γράφεται Hai Phong.Το μεγάλο λιμάνι της χώρας κοντά στη πρωτεύουσα Ανόι γνωστό από τους βομβαρδισμούς και τις αεροναρκοθετήσεις που έκαναν οι ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ.
Παναγιώτης
21-03-2011, 12:09
Αυτή την έχει (το γράφει με μια λέξη Haiphong) είναι 802 μίλια από την Χο Τσι Μινχ οπότε δύο μέρες ταξίδι όπως είπε ο καπετάνιος.
Akis Dionisis
21-03-2011, 14:27
Αύριο Σιγκαπούρη και συνεχίζουμε...;)
Tο λισσός εφτασε στόν προορισμό του, υπάρχει κάτι νεότερο ?
georginio
31-03-2011, 18:44
To πλοίο θα παραμείνει στην Σιγκαπούρη για πάνω από μια βδομάδα καθώς εμφανίστηκε πρόβλημα στις μηχανές. Αποστόλη με μηχανικούς της Ανεκ είναι είδη εκεί
pantelis2009
31-03-2011, 19:03
Ας δούμε το ΛΙΣΣΟΣ στις 27-12-2010 που ήταν δεμένο στη ΝΑΥΣΙ.;)
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου (είσαστε και πολλοί);):D.
128327
georginio
31-03-2011, 19:28
Παντελή είσαι απίστευτος!
128701128702128703128704128705καλησπερα.
οπως φαινεται δεν σας απασχολει πια το λισσος μιας και δεν εχει να αποφερει τιποτα σε κανεναν(ταξιδια,φωτογραφιες κτλ).
ετσι λοιπον ειπα να ενημερωσω και να ανεβασωκαποιες φωτο που βρηκα στα νεα των βιετναμεζων.σημερα λοιπον εφτασε στο βιετναμ και συγκεκριμενα στο λιμανι Cái Lân οπου αποβιβαστηκαν(στο καλο του βουδα) οι βιετναμεζοι εργατες.
το βαπορι βεβαια ειναι μεσα στην λιγδα οπως φαινεται και στις φωτο αλλα τι να περιμενει κανεις αφου μετεφερε ενα μηνα τωρα τοσα ατομα.
http://www.nautilia.gr/forum/images/misc/pencil.png
128706128707128708128709128710 ακομα 5!
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως το καράβι είναι μεσα στη σκουριά, λες και μεχρι τωρα δεν πήγαινε για δρομολόγια, αλλά κατ'ευθείαν στα διαλυτήρια !
τελευταιες 2!
και να σκεφτει κανεις πως ουτε το ονομα του καπετανιου δεν αναφερουν!!σε κανενα απο τα site (και ηταν πολλα αυτα που εψαξα) δεν αναφερει ουτε το παραμικρο!!128713128714
BEN BRUCE
04-04-2011, 14:53
Ντοκουμεντα που ειναι πολυ δυσκολα να βρεθουν απο τον χρηστη ROMILDA.Λετε να το δουμε ως ξενοδοχειο στην γεννετηρα του που υποφερει?Κοντα ειναι,σχετικα
Akis Dionisis
04-04-2011, 15:12
Μάθαμε και νέα από το ταλαίπωρο ΛΙΣΣΟΣ!!!:rolleyes:
128701128702128703128704128705καλησπερα.
οπως φαινεται δεν σας απασχολει πια το λισσος μιας και δεν εχει να αποφερει τιποτα σε κανεναν(ταξιδια,φωτογραφιες κτλ).
ετσι λοιπον ειπα να ενημερωσω και να ανεβασωκαποιες φωτο που βρηκα στα νεα των βιετναμεζων.σημερα λοιπον εφτασε στο βιετναμ και συγκεκριμενα στο λιμανι Cái Lân οπου αποβιβαστηκαν(στο καλο του βουδα) οι βιετναμεζοι εργατες.
το βαπορι βεβαια ειναι μεσα στην λιγδα οπως φαινεται και στις φωτο αλλα τι να περιμενει κανεις αφου μετεφερε ενα μηνα τωρα τοσα ατομα.
http://www.nautilia.gr/forum/images/misc/pencil.png
128706128707128708128709128710 ακομα 5!
τελευταιες 2!
και να σκεφτει κανεις πως ουτε το ονομα του καπετανιου δεν αναφερουν!!σε κανενα απο τα site (και ηταν πολλα αυτα που εψαξα) δεν αναφερει ουτε το παραμικρο!!128713128714
ποναει η ψυχη μου που το βλεπω σε αυτη την κατασταση... ο ινδικος το ταλαιπωρισε πολυ... μια φωτο ειναι μεσα στο εκκλησακι που ειναι αδειο πλεον... κριμα...
theofiloss
04-04-2011, 17:10
Ξερουμε αν εχει μεσα καποιον ελληνα αξιωματικο ή μηχανικο?
sylver23
04-04-2011, 17:11
Με το πλήρωμά του είναι...
pantelis2009
04-04-2011, 17:14
Η ΑΝΕΚ πάτησε πόδι και στο Βιετνάμ;). Ευχαριστούμε φίλε Romilda για τα ωραία σου νέα απο το Λισσός.
Το όνομα του Καπετάνιου κανονικά έπρεπε να το γράψουν γιατί έφερε πίσω στην πατρίδα τους τόσα άτομα. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι που βγαίνουν απο μιά μικρή σκάλα στα πλάγια του πλοίου. Γιατί;;;;
Akis Dionisis
04-04-2011, 17:37
Έψαξα λίγο και βρήκα για το ΛΙΣΣΟΣ για τη σημερινή μέρα... (http://aktofylakh.blogspot.com/2011/04/blog-post_7558.html)
Έχει κι άλλες φωτογραφίες, αλλά δεν μεγενθύνονται...
Έψαξα λίγο και βρήκα για το ΛΙΣΣΟΣ για τη σημερινή μέρα... (http://aktofylakh.blogspot.com/2011/04/blog-post_7558.html)
Έχει κι άλλες φωτογραφίες, αλλά δεν μεγενθύνονται...
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ!!!!ΝΤΡΟΠΗ!!!ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ???
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ!
pantelis2009
04-04-2011, 18:22
στις φωτογραφιες νομιζω φαινεται οτι ειναι πλαγιοδετημενο,οποτε πως θα κατεβαζε τον καταπελτη???
Δεν νομίζω να είχε πρόβλημα ο Cpt. να το δέσει κανονικά και να κατεβάσει καταπέλτη. Μάλλον το κάνανε έτσι για να κάνουν έλεγχο στους επιβάτες.;):D
Μάθαμε και κάτι για το πλοίο . Τώρα δηλαδή πάει για την τελευταία του κατοικία ;;; :confused::confused::confused:
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-04-2011, 08:14
[QUOTE=theofiloss;442309]Ξερουμε αν εχει μεσα καποιον ελληνα αξιωματικο ή μηχανικο?[/QUOTE
Φίλε μου, Ελληνική σημαία έχει το βαπόρι...
Παναγιώτης
05-04-2011, 18:50
Δεν νομίζω να είχε πρόβλημα ο Cpt. να το δέσει κανονικά και να κατεβάσει καταπέλτη. Μάλλον το κάνανε έτσι για να κάνουν έλεγχο στους επιβάτες.;):D
Παντελή δες εδώ (http://maps.google.com/maps?t=h&hl=el&ie=UTF8&ll=20.973602,107.056274&spn=0.014787,0.033023&z=16)που έδεσε, για να προσανατολιστείς τα νησάκια στα δεξιά της δορυφορικής φωτογραφίας διακρίνονται στοβάθος μιας από τις φωτογραφίες της Ρομίλντας (όσοι έχουν μικρές οθόνες ίσως χρειαστεί να δούν με μικρότερο ζουμ). Οπότε δεν μπορύσε να πρυμνοδετήσει γιατί και να κατάφερνε να μην πέσει έξω στη μανούβρα όταν πρυμνοδετούσε θα έκλεινε τον δίαυλο. Οπότε πλαγιοδέτησε και βγήκαν από το μπαρκαρίζο.
Το ότι φάινεται ταλαιπωρημένο το βαπόρι έιναι φυσικό αφού ήταν ένα μήνα ή εν πλω ή στη ράδα (χωρίς να υπολογίσουμε τα ταξίδια στη Λιβύη). Στα μπάνκερς κολ στο Κολόμπο και τη Σιγκαπόύρη θα έμεινε στη ράδα να πάρει πετρέλαια όπως γίνεται συνήθως αφού οι ντόκοι είναι για τα βαπόρια που έχουν να κάνουν φορτωεκφόρτωση στο λιμάνι. Οπότε είναι φυσικό να έχει τρεξίματα και σκουριές από τις καδένες.
pantelis2009
05-04-2011, 19:06
Ευχαριστώ φίλε Παναγιώτη;). Και μετά λέμε ότι δεν έχουμε και μεις λιμάνια. Αυτά τα λιμάνια είναι μόνο για μαούνες.:roll:
Εγω πάντως θα πώ ας είναι τυχερό να γυρίσει το καράβι πίσω και οι σκουριές φεύγουν πολυ γρήγορα.
Akis Dionisis
05-04-2011, 23:33
Εγω πάντως θα πώ ας είναι τυχερό να γυρίσει το καράβι πίσω και οι σκουριές φεύγουν πολυ γρήγορα.
Να γυρίσει πίσω?? Αφού πάει για παλιοσίδερα [δυστυχώς]:roll:
Captain_Nionios
06-04-2011, 00:04
Απιθανα ευρηματα απο τον αθορυβο χρηστη Romilda. Πραγματικα αυτα ειναι ντοκουμεντα!!! Να σας πω την αληθεια βλεποντας το γερασμενο και ιδιομορφο παρουσιαστικο του Λισσος μου ταιριαζει αισθητικα σε τετοιου ειδους μερη. Μια διαισθηση μου λεει οτι δεν θα παει στους διαλυτηριους... Το βλεπω να κανει ειτε ακτοπλοιακα ταξιδια, ειτε κρουαζιερες (οπως ο Αδωνης), ειτε να γινει ξενοδοχειο.
Καλό είναι να νοσταλγείτε να όνειροπολείτε να γράφετε σενάρια, αλλά θα πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι καποιες κινήσεις γίνονται με σκοπό και δεν είναι τυχαίες. Αυτή ήταν η χρυσή ευκαιρία για την ΑΝΕΚ, να στείλει το καράβι σε μια γειτονιά που θα μπορεί να το ξεφορτωθεί εύκολα με δυό τρόπους. Πώληση για να συνεχίσει να ταξιδεύει, η για διάλυση. Συνεπώς το σενάριο να γυρίσει πίσω δεν έχει καμιά λογική. Αν επρόκειτο να γυρίσει το όποιο πλοίο πίσω θα έστελνε ένα μεγαλύετρο και γήγορο να κάνει την δουλειά της χωρίς προβλήματα, πονοκεφάλους και δυσκολίες που έχει ένα γερασμένο πλοίο. Καλό είναι λοιπόν το συναίσθημα αλλά κάπου τελειώνει, όπως όλα άλλοστε σ αυτή την ζωή.
pantelis2009
06-04-2011, 09:19
Το Λισσός μπαίνοντας στη Σούδα αγέροχο στις 16/08/2007.;)
Χαρισμένη στούς πάρα πολλούς φίλους του:p.
128898
IONIAN STAR
06-04-2011, 14:37
Ευχαριστουμε φιλε Παντελη !!!! Υπεροχη φοτο με υπεροχο τοπιο !!!! ;)
Captain_Nionios
06-04-2011, 14:38
Καλό είναι να νοσταλγείτε να όνειροπολείτε να γράφετε σενάρια, αλλά θα πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι καποιες κινήσεις γίνονται με σκοπό και δεν είναι τυχαίες. Αυτή ήταν η χρυσή ευκαιρία για την ΑΝΕΚ, να στείλει το καράβι σε μια γειτονιά που θα μπορεί να το ξεφορτωθεί εύκολα με δυό τρόπους. Πώληση για να συνεχίσει να ταξιδεύει, η για διάλυση. Συνεπώς το σενάριο να γυρίσει πίσω δεν έχει καμιά λογική. Αν επρόκειτο να γυρίσει το όποιο πλοίο πίσω θα έστελνε ένα μεγαλύετρο και γήγορο να κάνει την δουλειά της χωρίς προβλήματα, πονοκεφάλους και δυσκολίες που έχει ένα γερασμένο πλοίο. Καλό είναι λοιπόν το συναίσθημα αλλά κάπου τελειώνει, όπως όλα άλλοστε σ αυτή την ζωή.
Καπτεν δεν ξερω αν στο παραπανω μηνυμα απευθυνεσαι και σε μενα αλλα εγω εγραψα το παρακατω...
...Να σας πω την αληθεια βλεποντας το γερασμενο και ιδιομορφο παρουσιαστικο του Λισσος μου ταιριαζει αισθητικα σε τετοιου ειδους μερη. Μια διαισθηση μου λεει οτι δεν θα παει στους διαλυτηριους... Το βλεπω να κανει ειτε ακτοπλοιακα ταξιδια, ειτε κρουαζιερες (οπως ο Αδωνης), ειτε να γινει ξενοδοχειο...
...εννοωντας οτι αυτες τις δραστηριοτητες θα τις κανει σε καποια απο τις εκει χωρες, οχι σε μας. Πιστευω, οπως και εσυ, οτι η ΑΝΕΚ το εστειλε εκει μηπως και τσιμπησει κανεναν αγοραστη ο οποιος δεν θα ειναι απαραιτητα διαλυτης...
Όχι δεν απευθυνόμουν σε σένα Captain_Nionios, απλά σχολίασα την άποψη του να γυρίσει πίσω, που εξέφρασε ο φίλος despo και είπα την δική μου απόψη. Είναι ευνόητο ότι υπάρχει εκδοχή, απ' όσο μπορώ να γνωρίζω, αν πουληθεί για να συνεχίσει να ταξιδεύει να κυκλοφορήσει στις εκεί χώρες.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-04-2011, 07:54
Αν "τσιμπήσει" κάποιος στα νότια της Ινδίας που το ζαχαρώνει, ίσως πάρει μιά μικρή παράραση ζωής γιατί το βαπόρι έχει προβλήματα και δεν πρέπει να μας παρασύρει το συναίσθημα.
οτι και να λεμε ,οτι και να υποθετουμε,το θεμα ειναι πως το καραβακι εχει παρει τον δρομο του...Δυστηχως η μοιρα του καθε πλοιου οταν χτιζεται ειναι γνωστη.Οποτε μαλλον εχει ερθει και η ωρα για το αγαπημενο σε πολλους και μισητο σε αλλους τοσους L15505...
Akis Dionisis
07-04-2011, 11:22
Νωρίτερα βρήκα αυτό... http://www.lesvosnews.gr/?p=9448
Sorry αν το έχει δημοσιεύσει άλλο μέλος...):roll:
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-04-2011, 11:23
Αγαπημένο και πολύ μάλιστα και αυτό άσχετα από την υπερκατασκευή που "κρεμόταν" έξω από τη πρύμη.Όσο γιά τη μοίρα των περισσοτέρων βαποριών,στο διαλυτήριο είναι το φυσιολογικό τέλος.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-04-2011, 11:29
Νωρίτερα βρήκα αυτό... http://www.lesvosnews.gr/?p=9448
Sorry αν το έχει δημοσιεύσει άλλο μέλος...):roll:
Αυτή ,γιά γυναίκα πρόκειται, είναι άσχετη και αυτά που γράφει γιά το Λισσάκι είναι τουλάχιστον βλακείες.
Akis Dionisis
07-04-2011, 11:35
Γυναίκες... Τι να πεις??:roll:
και φωτογραφίες από το ΛΙΣΣΌΣ που αποβίβασε τους Βιετναμέζους!
http://www.baoquangninh.com.vn/?lang=V&func=newsdetail&newsid=62033&CatID=22&MN=2
http://baoquangninh.com.vn/?lang=V&func=newsdetail&newsid=62039&CatID=36&MN=36
BEN BRUCE
07-04-2011, 11:50
Αυτη η Καλλη κυρια γιατι δεν εκανε και την ιδια ερωτηση για τα περηφανα γερασμενα Σαπφω, Αλκαιος και Αγιος ραφαηλ?
sylver23
07-04-2011, 13:15
Δηλαδή ανάμεσα σε αποδρομολόγηση και διάλυση τί θα έπρεπε να υπάρχει σύμφωνα με την λογική (??) της δημοσιογράφου (??)?
Εχω αρχίσει και προτιμώ τα αδιάφορα ρεπορτάζ με γουρουνάκια που βουτάν σε πισίνες κτλ από κάτι τέτοιες ηλιθιότητες..
pantelis2009
07-04-2011, 17:16
Ευχαριστούμε φίλε Akis Dionisis για τις υπέροχες φωτο απο το Λισσός. Καιρό πρέπει να είχε να δεί τόσο κόσμο;).
Akis Dionisis
09-04-2011, 00:05
Το ξανάπιασε και πάλι το AIS...:cool:
129087
Παναγιώτης
09-04-2011, 01:53
Αγκυροβόλησε σήμερα στις 2:00 ώρα Ελλάδας (11:00 UTC, 7:00 Σιγκαπούρης) στη ράδα AEBC για να πάρει πετρέλαια (όπως μαρτυρούν τα αρχικά του ονόματος της ράδας, AEBC Anchorage Eastern Bunkering C).
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-04-2011, 07:45
Αγκυροβόλησε σήμερα στις 2:00 ώρα Ελλάδας (11:00 UTC, 7:00 Σιγκαπούρης) στη ράδα AEBC για να πάρει πετρέλαια (όπως μαρτυρούν τα αρχικά του ονόματος της ράδας, AEBC Anchorage Eastern Bunkering C).
Πετρέλαια μέχρι το κολαστήριο των καραβιών,το Αλάνγκ δηλαδή.Πέφτει η αυλαία γιά το Λισσάκι...
Αναχώρησε το Λισσάκι, για που άγνωστο...μένει να δούμε αν όντως πάει κατα Ινδία μεριά...:(
Ναι η πληροφορία είναι έγκυρη. Τελευταίος προορισμός είναι τον Αλάνγκ της Ινδίας, όπως προανέφεραν οι φίλοι στην προηγούμνη σελίδα.
επειδη ειναι εκτος εμβελειας πειτε μου λιγο και εμενα που φαινετε αυτο... οχι οτι σας αμφισβητω, απλα να ξερω...
Rocinante
09-04-2011, 14:18
Νομιζω οτι η επομενη σταση ειναι η Σρι Λανκα στις 13-4.
Πέρασε από την Σιγκαπούρη το πρωί, πήρε πετρέλαια και συνεχίζει τώρα προς την Ινδία μέσω του Μαλάκα Στρέϊτ. Θα το δεις αργότερα το βράδυ. Η περιοχή παρόλο που είναι πλήρως καλυμμένη από το ais, αυτό εμφανίζεται άσχετες ώρες για ένα διάστημα και μετά κόβεται για ένα άλλο μικρό η μεγάλο διάστημα πάλι. Αυτό προφανώς για λόγους ασφάλειας επειδή στη παριοχή έχει Πειρατείες.
Akis Dionisis
09-04-2011, 14:29
Να μάθουμε ότι στο ΛΙΣΣΌΣ εισέβαλαν πειρατές και τι στο κόσμο!!!
Οι πειρατές Άκη ξέρουνε που πάνε, δεν πάνε σε περιπτώσεις σαν του Λισσός, γιατί απλά δεν έχει ψωμί... πάνε εκεί που το αντικείμενο έχει "φουσκωτή πορτοφόλα"...;)
BEN BRUCE
09-04-2011, 18:07
Να σημειωσουμε οτι πλοιαρχος στο τελευταιο αυτο ταξιδι του ΛΙΣΣΟΣ, ειναι ο Αποστολος Κουντουρης
επειδη ειναι εκτος εμβελειας πειτε μου λιγο και εμενα που φαινετε αυτο... οχι οτι σας αμφισβητω, απλα να ξερω...
Εδώ βρίσκεται το πλοίο αυτή την ώρα, ελπίζω να το παρακολουθείς ....
129167
To AIS του πάντως εκει!! SINGAPORE!!
Για να μας θυμήζει το λιμάνι περάτωσης της τελευταίας του αποστολης.
ΑΘΑΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ!!!
Παναγιώτης
10-04-2011, 12:58
Όπως είδαμε τέσσερις σελίδες πιο πίσω το τελευταίο του δρομολόγιο ήταν μεχρι το λιμάνι Cai Lan του Βιετνάμ.
Νομιζω οτι η επομενη σταση ειναι η Σρι Λανκα στις 13-4.
Έτσι πρέπει να είναι αφού είναι τέσσερα μερόνυχτα ταξίδι (1581 ναυτικά μίλια) από τη Σιγκαπούρη στο Κολόμπο όπου μάλλον θα πάρουν πετρέλαια και από εκεί είναι περίπου τρεις μέρες ταξίδι μέχρι την Αλάνγκ
pantelis2009
11-04-2011, 17:15
Ας δούμε άλλη μια φωτο τραβηγμένη απο το Καλάμι στις 16/08/2007.;)
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου:p.
129327
Chris_Chania
12-04-2011, 08:00
Πολύ όμορφη φωτογραφία. Το Καλάμι είναι ένα αγαπημένο σημείο για φωτογραφίσεις, συνδυάζει την ομορφιά της Κρήτης με τα βαπόρια που αγαπάμε (και θα μας λείψουν, όπως το Λισσός...).
Ας δούμε άλλη μια φωτο τραβηγμένη απο το Καλάμι στις 16/08/2007.;)
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου:p.
129327
Akis Dionisis
12-04-2011, 10:04
Ένα από τα καράβια, που σίγουρα θα μείνει για πάντα στο μυαλό μας...:cool:
Για όλους τους φίλους του.....
129380
Το πλοίο αύριο θα προσεγγίσει στην Βομβάη (Mumbai) για εφόδια (λίγα στόρια και για τις ανάγκες του Πάσχα). Αμέσως μετά θα φύγει για Alang (10 ώρες ταξίδι), όπου θα αγκυροβολήσει περιμένοντας σειρά προσγιάλωσης (beaching). Αυτή αναμένεται προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-04-2011, 09:16
Το πλοίο αύριο θα προσεγγίσει στην Βομβάη (Mumbai) για εφόδια (λίγα στόρια και για τις ανάγκες του Πάσχα). Αμέσως μετά θα φύγει για Alang (10 ώρες ταξίδι), όπου θα αγκυροβολήσει περιμένοντας σειρά προσγιάλωσης (beaching). Αυτή αναμένεται προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου.
Έχει μειωμένη σύνθεση πληρώματος τώρα; Μήπως μετά το Βιετνάμ και ιδιαίτερα από Σιγκαπούρη (που είναι πιό εύκολα) έφυγε κόσμος και πάει σαν φορτηγό;
Να τους ευχηθούμε καλό Πάσχα και καλή επάνοδο στη πατρίδα.
pantelis2009
14-04-2011, 16:56
Φίλε Leo έχεις επαφή με τον (Α) ;; είναι μέσα, έτσι δεν είναι;; Άρα άλλο ένα πλοίο που άφησε εποχή στις Ελληνικές θάλασσες πλησιάζει στο τέλος του. Λυπηρό γιατί πολλά πλοία τον τελευταίο καιρό, έφυγαν για scrap, δεν αντικαταστάθηκαν με νέα και πολλοί ναυτικοί μας έχουν μείνει χωρίς δουλειά.
Εύχομαι και γω καλό Πάσχα σε όλο το πλήρωμα του Λισσός και καλή επάνοδο στην Πατρίδα.;)
BULKERMAN
14-04-2011, 18:35
Φίλε Leo έχεις επαφή με τον (Α) ;; είναι μέσα, έτσι δεν είναι;; Άρα άλλο ένα πλοίο που άφησε εποχή στις Ελληνικές θάλασσες πλησιάζει στο τέλος του. Λυπηρό γιατί πολλά πλοία τον τελευταίο καιρό, έφυγαν για scrap, δεν αντικαταστάθηκαν με νέα και πολλοί ναυτικοί μας έχουν μείνει χωρίς δουλειά.
Εύχομαι και γω καλό Πάσχα σε όλο το πλήρωμα του Λισσός και καλή επάνοδο στην Πατρίδα.;)
Φίλε Παντελή εστίασες ακριβώς στο πρόβλημα! Το πρόβλημα δεν είναι το ότι ένα πλοίο φεύγει για παλιοσίδερα!Αυτό είναι φυσικό συνεπακόλουθο. Το πρόβλημα είναι το ότι δεν αντικαθιστόνται με άλλα καινούργια ή second hand vessels (που λένε κ στο χωριό μου:D)...
Δυστυχώς, η κακή οικονομική κατάσταση των εταιρειών, αποτελεί τροχοπέδη σε μια τέτοια προοπτική φίλε Bulkerman. Οι εταιρείες έχουν μπει μέσα περισσότερο απο 260 εκατ. €, με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε αγορά να καθίσταται απαγορευτική:(
panthiras1
14-04-2011, 22:36
Το ΛΙΣΣΟΣ έχει αντικατασταθεί απο το ΕΛΥΡΟΣ