PDA

Επιστροφή στο Forum : Λισσός [Lissos, Ferry Hamanasu]

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

pontios thessaloniki
15-05-2008, 16:19
Γνωριζουμε τιποτε για το μελλον του;

Apostolos
15-05-2008, 22:46
Η κουβέντα για τις εκπομπές Ραντάρ μεταφέρθηκε εδώ (http://forum.nautilia.gr/showthread.php?t=25451)

kingminos
18-05-2008, 22:16
Σε ένα ταξίδι από το ΗΡΑΚΛΕΙΟ προς τον ΠΕΙΡΑΙΑ με το ΚΡΗΤΗ Ι ανέβηκα στο τελευταίο deck στο ραντάρ και δεν έπαθα τίποτα.

Espresso Venezia
18-05-2008, 22:23
Είσαι σίγουρος ??? :?

salv.
18-05-2008, 22:50
Σε ένα ταξίδι από το ΗΡΑΚΛΕΙΟ προς τον ΠΕΙΡΑΙΑ με το ΚΡΗΤΗ Ι ανέβηκα στο τελευταίο deck στο ραντάρ και δεν έπαθα τίποτα.
Τη νομιζες οτι θα ευγενε κανενα σπαθι απο το ρανταρ και θα σου εκοβε το κεφαλι που ανεβηκες εκει ?:D Παθενης διαφορα προβληματα απο την ραδιενεργεια που ερχεται επανω σου.Οπως και με το κινιτο τωρα δεν παθενης τιποτα αλλα στο αμεσω μελλον ολο και κατι μπορει να παθεις απο την πολυ ραδιενεργεια που εχει πεσει πανω σου.

JASON12345
19-05-2008, 21:11
Μην τον τρομάζεις τον άνθρωπο...
Και συ ρε κινγ μήνος,τι θες και ανεβαίνεις σε κάθε περιέργο σημείο του πλοίου κάνοντας τον παλικαρά,κάτσε στα αβγά σου:eek::mrgreen:
(πλάκα κάνω έτσι.)
Πάντως μη το παρακάνουμε με το θέμα,δεν είναι και τσερνομπίλ.
Σε σχέση με τη ραδιενέργιαπου παίρνει ένα άτομο έχοντας πάνω του το κινητό συνέχεια για τόσα χρόνια δεν είναι τίποτα,αλλά να μην το συνεχίζω το θέμα εδώ αφού το μετέφερε ο Απόστολος

Πάντωςείδατε που με την βλάβη τελικά του Κρ.1 σας χρειάστηκε ο βάπορος
Δεν φεύγει αυτό το βαπόρι,η τύχη είναι μαζί του:)
Καλό καλοκαίρι με ΛΙΣΣΟ και φέτος:cool:

pontios thessaloniki
19-05-2008, 21:15
Tι θες να πεις οτι αρχιναει ξανα δρομολογια για ΧΑΝΙΑ;

Νaval22
19-05-2008, 21:22
Πάντως μη το παρακάνουμε με το θέμα,δεν είναι και τσερνομπίλ.
Σε σχέση με τη ραδιενέργιαπου παίρνει ένα άτομο έχοντας πάνω του το κινητό συνέχεια για τόσα χρόνια δεν είναι τίποτα,αλλά να μην το συνεχίζω το θέμα εδώ αφού το μετέφερε ο Απόστολος

Μιάς και το ανέφερες ας το πω και ας μεταφερθεί σύμφωνα με έρευνες όποιος μιλά στο κινητό πάνω απο 15 λεπτά το μήνα χωρίς hands free λαμβάνει ακτινοβολία που θα ισοδυναμούσε με αυτή που θα λάμβανε αν έκανε μια ακτινογραφία την ημέρα,άρα λοιπόν μη τρελενόμαστε για τις κεραίες το ραντάρ στα καράβια ας κοιτάξουμε πιο καθημερινά πράγματα που μας καταστρέφουν λίγο λίγο χωρίς να το καταλαβαίνουμε

panthiras1
19-05-2008, 21:37
Από Μιχάλης79 - φακ. ANEK LINES 14-4-08:
Πριν μερικα λεπτα σε τηλεοπτικο καναλι των Χανιων και στο μεσημεριανο δελτιο ειδησεων, ανακοινωθηκε οτι φετος η ΑΝΕΚ θα δραστηριοποιηθει με 3 πλοια στα Χανια για την θερινη περιοδο:razz:. Τα δυο τα ειπαν. Ελυρος:grin: μολις τελειωσει η μετασκευη και το Αριαδνη:grin: με ναυλωση απο τις 3 Μαιου που θα φυγει το Βενιζελος. το τριτο δεν το αναφεραν,αλλα λογικα θα ειναι το Λισσος.
Τωρα πως θα γινουν τα δρομολογια θα δουμε:rolleyes:.
Επισης ειπαν οτι στις επομενες μερες θα αρχισουν οι εργασιες στο Αριαδνη για να αλλαξουν τα διακριτικα της εταιρειας,οποτε λύθηκε και αυτο.

Πως σας φαίνεται η ιδέα να μπεί το LISSOS (σαν τρίτο πλοίο στα Χανιά) στο δρομολόγιο Πειραιάς - Χανιά - Ρέθυμνο;
Έτσι και τρίτο πλοίο θα μπεί στα Χανιά και το Ρέθυμνο θα έχει το πλοίο του και η γραμμή δεν θα είναι προβληματική αφού θα γεμίζει και με φορτηγά των Χανίων.... και ο JASON12345 θα είναι ευτυχισμένος επειδή θα συνεχίζει να υπάρχει το LISSOS.
Υ.Γ. Αναγνωρίζω ότι το ΛΙΣΣΟΣ έχει προσφέρει πολλά, αλλά καιρός είναι να αντικατασταθεί με ένα πιό νέο πλοίο.

mandiam
19-05-2008, 21:59
Συμφωνω κι εγω...εχει προσφερει πολλα και θα χρειαστει καποια στιγμη στο συντομο μελλον η αντικατασταση του.Βεβαια ενα τετοιο βαπορι παντα θα ηταν χρησιμο ακομα και στην ηλικια που ειναι για τη γραμμν τησ Κρητης.

jumpman
19-05-2008, 23:13
Sto Rethumno na mpei to Lissos ligo duskolo.To Lissos gia na einai sigouro oti tha denei sxedon panta me asfaleia einai na phgainei sth Souda. To ploio to mono provlima pou exei einai oti de mporei na desei otan exei isxuro anemo se limania opws auta pou uparxoun sthn Ellada.Kata ta alla to ploio gia thn hlikia tou einai arketa kalo kai mporei na mpei se arketes grammes.De nomizw ta Marina, Dimitroula, Milena, Daliana kai Panagia Soumela pou exoun sxedon thn idia hlikia na einai kalutera apo to Lissos.

marioskef
19-05-2008, 23:42
Εχουν όμως άλλες διαστάσεις πολύ πιο φιλικές στα νησιά του Αιγαίου. Και αρκετά λιγότερα λειτουργικά έξοδα με όλες αυτές τις καμπίνες που διαθέτει.

pontios thessaloniki
22-05-2008, 22:59
Εχουμε κανενα νεο απο το ΛΙΣΣΟΣ;

μιχαλης79
24-05-2008, 20:11
Το πλοιο θα ξεκουραστει λιγο και θα αντικαταστησει το Λατω που θα φυγει ξανα για ναυλωση!!
Μεχρι βεβαια να ετοιμαστει το Ελυρος για να το αντικαταστισει
Ακουγετε επισης οτι μετα που θα ετοιμαστει το Ελυρος και θα παει Χανια το Λισσος παιζει να ξεκινησει δρομολογια απο Ηγουμενιτσα για Μπαρι και Πριντεζι (ποσο αληθευει θα διξει)

kingminos
04-06-2008, 23:27
Επειδή σας συμπαθώ θα σας φτιάξω την μέρα.
Οι φωτογραφίες είναι από το google και τις βάζω επειδή πιστεύω ότι δεν τις έχετε ξαναδεί.

Apostolos
05-06-2008, 12:38
Απο μέσα είναι τέλειο... Έξω τι κάνουμε

agnostos
07-06-2008, 13:00
SOS! Έχει κανείς καμία φώτο απο δε3αμενισμό του λισσός ή οτιδήποτε που να μαρτυράει την μορφή των υφάλων γιατί σκέφτομαι να φτιάξω ένα ομοίωμα του και είμαι πεπεισμένος οτι επίσημα σχέδια δεν πρόκειται να βρώ...:cry:

ΥΓ. αν πρόκειται κάποιος να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο πλοίο θα ήμουν ευγνώμον αν έβγαζε μια φώτο τα σχέδια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία μέσα στο πλοίο...(αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο, γιατί δεν γνωρίζω) και να μου τα έστελνε με pm...;)

Νaval22
07-06-2008, 16:51
Κοιτά για να κάνεις αυτή τη δουλειά νομίζω πως πρέπει να βρείς με καποιο τρόπο τις γραμμές στους νομείς αλλά όπως είπες δύσκολο,η εταιρεία φαντάζομαι πως δεν θα τα έχει γιατί εκεί στα παλιά πλοία τα σχέδια γραμμών είναι συνήθως χαμένα.Κάνε μια προσπάθεια στα γραφεία του ελληνικού νηογνώμονα η στο ναυπηγικό γραφείο που συνεργάζεται με την ΑΝΕΚ ίσως εκεί να υπάρχουν οι γραμμές εξήγησε γιατί το θες παίξτο και λίγο τρελός με τα πλοία και κάτι μπορεί να γίνει
Και στα λέω όλα αυτά γιατί τη μορφή της γάστρας η οποία είναι και πολύ ιδιαίτερη στο συγκεκριμένο καράβι δύσκολα θα τη πετύχεις απο μια φωτογραφία η ενα G.A plan,στις υπερκατασκευές θα σε βοηθήσει η γενική διάταξη,πάντως φίλε δύσκολο πλοίο διάλεξες όπως και να έχει σου εύχομαι να τα καταφέρεις

konigi
20-06-2008, 22:17
καλησπέρα σε όλους, δυσάρεστα τα νέα μας σήμερα...Πάει το Λισσος μας,βγαίνει(αν δεν έχει ήδη βγεί)σε πληστηριασμό...

navigation
20-06-2008, 23:04
...Πωλείται όπως είν' επιπλομένο...με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο:(

JASON12345
20-06-2008, 23:49
Κλαψ κλαψ κλαψ

giorgosss
21-06-2008, 09:11
Συμφωνώ με τον φίλο Jason...Ήταν το αγαπημένο μου καράβι :' Κρίμα αλλά στην κατάσταση που ήταν...
Μήπως υπάρχει καμια φωτογραφία απο δεξαμενισμό του συγκεκριμένου πλοίου?

Νaval22
21-06-2008, 11:23
καλησπέρα σε όλους, δυσάρεστα τα νέα μας σήμερα...Πάει το Λισσος μας,βγαίνει(αν δεν έχει ήδη βγεί)σε πληστηριασμό...

Τι θα πεί πληστηριασμός δεν νομίζω πως η ΑΝΕΚ είχε ποτέ προβλήματα με τράπεζες

Rocinante
21-06-2008, 11:26
Τι θα πεί πληστηριασμός δεν νομίζω πως η ΑΝΕΚ είχε ποτέ προβλήματα με τράπεζες
Οχι ενοουσε οτι το βγαζει στο σφυρι ( Πλειοδοτικος διαγωνισμος)

OLENI
21-06-2008, 22:10
Πραγματικά λυπάμαι :( για την τύχη του καραβιού αυτού (παρόλο που ήταν αναμενώμενο).
Είχα, όπως πολλοί από εμάς φαντάζομαι, υπέροχες αναμνήσεις .
Ειχα πολλές φορές θαυμάσει το λιμάνι της Σούδας από την πλώρη καθώς έφτανε στο "νησάκι" και οι πρώτες ακτίνες του ηλιου φανέρωναν την αρχή μιας νέας ημέρας.

Ας είναι λοίπον καλοτάξιδο όπου κι αν πάει.

captain 83
21-06-2008, 22:14
O Mανούσης να μην το πάρει μόνο και έχει την κατάντια της Αθηνάς.

kingminos
21-06-2008, 22:27
Το λισσός στα τελευταία του

Δίκιο δεν είχα,αλλά πλακώσατε όλοι αν ακούστηκε τίποτα.

Νικόλας
26-06-2008, 11:32
έχω μια φότο από τον μάιο όταν έδινα για αγγλικά ήταν κοντά το λιμάνι και είπα δεν πάω μια βόλτα και να μια πλωράτη (από κινητό)
8289
και μια κανονική
8290

agnostos
26-06-2008, 13:45
Παιδια αν εχει κανεις σχεσεις με ΑΝΕΚ θα το εκτιμουσα αν μπορουσε να βρει τα σχεδια του lissos ειδικα τωρα που μαθαινω οτι πωλειται,γιατι εγω δεν εχω κονε οποτε δεν παιζει να βρω και σχεδια:(,και να τα ανεβασει η να μου τα στειλει με pm...

kapas
29-06-2008, 21:31
Yparxei kapoios na mou steilei kamoia foto apo to montelo tou lissos? apo polles meries... 8elw na dw tis analogies... to lato to exoun kanei poly dysanalogo...

navigation
30-06-2008, 23:27
Και όπως όλα δείχνουν το πολυταξιδεμένο μας Λισσός θα σκατζάρει τον λάβωμένο Θεόφιλο...
Αλήθεια δεν είναι λίγο μεγάλο για το λιμάνι της Χίου?
Στην Μυτιλήνη πάλι αμα πιάσουν οι Βορειάδες (αν κάνω λάθος διορθώστε με αλλα νομίζω οτι οι ΒΔ το ¨βαράνε¨) πως θα δένει χωρίς thruster? Θα μου πείτε καλοκαίρι είναι.......ναι αλλα ο καιρος είναι απρόβλεπτος και μας το έχει αποδείξει πολλές φορες!

kalypso
01-07-2008, 13:05
και εγώ την ίδια πληροφορία έχω φίλε navigation! To Lissos θα μπει στην γραμμή της Χίου!

sea_serenade
01-07-2008, 14:06
Απο το να παροπλιστεί όλο το καλοκαίρι μέχρι να αποφασιστεί το πως και τι, καλύτερα να σκατζάρει τον ΘΕΟΦΙΛΟ. Πράγματι, είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το ΘΕΟΦΙΛΟΣ αλλά σίγουρα είναι μια πολύ καλή λύση για την δεδομένη στιγμή.

kingminos
01-07-2008, 14:28
Και που ξέρουμε μπορεί η ΝΕΛ να το αγοράσει.

dimitris!
01-07-2008, 14:40
Είμαι χιώτικης καταγωγής και είναι το αγαπημένο μου πλοίο μακάρι να ισχυσει αυτό που λέτε να μου δωθεί η ευκαιρία να ταξιδέψω μαζι του....

scoufgian
01-07-2008, 15:26
Κι επισημα το ΛΙΣΣΟΣ αντικαθιστα το ΘΕΟΦΙΛΟΣ.Υπογραφηκε πριν απο λιγο η ναυλωση του πλοιου απο την NEL LINES.Καλοριζικο το ΛΙΣΣΟΣ στη γραμμη

Georgecz3
01-07-2008, 15:35
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι το καράβι στην νέα του γραμμή.Για μένα ήταν ένα απο τα αγαπημένα μου καράβια μαζί με το Λάτο και το παλιό Κρητή καθώς καθέ καλοκαίρι ταξίδευα μαζί τους.

OLENI
01-07-2008, 15:36
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ?

ΑΝΤΕ ΘΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΝΕΚ

ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

kapas
01-07-2008, 16:40
to lissos vrisketai twra sto perama... poso peripou 8a meinei stin 8esh tou 8eofilos? den 3erw gt alla 8elw na gyrisei grigora sto klasiko dromologio pireas-souda... mexri twra ka8e xrono me ayto ta3ideva gia na paw sta xania kai twra mou 'r8e kapws...:confused:

cmitsos
01-07-2008, 16:41
Και όπως όλα δείχνουν το πολυταξιδεμένο μας Λισσός θα σκατζάρει τον λάβωμένο Θεόφιλο...
Αλήθεια δεν είναι λίγο μεγάλο για το λιμάνι της Χίου?
Στην Μυτιλήνη πάλι αμα πιάσουν οι Βορειάδες (αν κάνω λάθος διορθώστε με αλλα νομίζω οτι οι ΒΔ το ¨βαράνε¨) πως θα δένει χωρίς thruster? Θα μου πείτε καλοκαίρι είναι.......ναι αλλα ο καιρος είναι απρόβλεπτος και μας το έχει αποδείξει πολλές φορες!

έχουν γίνει εκσκαφές στο λιμάνι της χίου και έχει έρθει 2 φορές τώρα κρουαζεριοπλοιο! οπότε χωράει. να δώ το λισσος στα χρώματα της νελ και τι αλλο:D

marsant
01-07-2008, 16:56
Εγω πιστευω αν βαφοταν με τα χρωματα της ΝΕΛ θα του πηγαιναν!:grin:

kapas
01-07-2008, 17:03
yparxei kapoios pou na mpwrei na paei sto perama prin arxisei dromologia gia na to vgalei kamia foto freskovameno?

MYTILENE
01-07-2008, 17:16
Κι επισημα το ΛΙΣΣΟΣ αντικαθιστα το ΘΕΟΦΙΛΟΣ.Υπογραφηκε πριν απο λιγο η ναυλωση του πλοιου απο την NEL LINES.Καλοριζικο το ΛΙΣΣΟΣ στη γραμμη
Πέμπτη ξεκινάμε από Πειραιά φίλε scoufgian;);)

scoufgian
01-07-2008, 17:50
Πέμπτη ξεκινάμε από Πειραιά φίλε scoufgian;);)
αυτη την ενημερωση εχω κι εγω.............

Leo
01-07-2008, 18:06
Αντε βρε καλορίζικο, καλοτάξιδο και καλότυχο το νέο πλοίο στην γραμμή... μην το αφήστε να πηγαινοέρχεται άδειο ε?....;)

navigation
01-07-2008, 18:18
έχουν γίνει εκσκαφές στο λιμάνι της χίου και έχει έρθει 2 φορές τώρα κρουαζεριοπλοιο! οπότε χωράει. να δώ το λισσος στα χρώματα της νελ και τι αλλο:D

Δεν ενοούσα αυτό cmitsos..αλωστε το βύθισμά του δεν πρέπει να διαφερει και πολύ απο τον Θεοφιλο...ενοούσα το μήκος του καραβιου...165 μέτρα...θα δένει ευκολα στην Χίο???...ο Θεόφιλος πόσα μέτρα είναι?

cmitsos
01-07-2008, 18:22
καπου στα 150 μέτρα...χώραει χαλαρα :)

Νaval22
01-07-2008, 18:28
Δεν είναι τόσο το μήκος το πρόβλημα αλλά οι ελικτικές ικανότητες και το λισσος δεν φημίζεται για αυτές,μονοτίμονο και χωρίς controlable pitch είναι

karystos
01-07-2008, 18:33
Δε μπαίνει εύκολα. Είναι μακρύ έχει και μπαταριστές και περιθώριο λάθους μηδέν. Πολύ δύσκολη δουλειά. "Βοηθητικός" πλοίαρχος ο καπτα Γιώργης Κολυδάς; Κανονικός ποιός;

navigation
01-07-2008, 18:38
Κανονικός Καπτα Γιάννης Κουράκης! (μέχρι πριν 1,5 μήνα περίπου στο Λευκά Όρη... και...¨μαθητής¨ θα έλεγα του Καπτα Διαμαντη Βαρδιαμάκη-Ηellenic Spirit)

Espresso Venezia
01-07-2008, 18:50
Nα πω και εγώ ότι τα βλέπω αρκετά ζόρικα τα πράγματα για το Λισσάκι και τον κάπτεν του.

Το Σάββατο που μας πέρασε, πηγαίνοντας για πρώτη φορά στη Χίο, τρόμαξα στην κυριολεξία όταν μπαίνοντας ο Θεόφιλος στο λιμάνι
νόμισα ότι θα χτύπαγε στην προκυμαία ενώ η πρύμη του βρισκόταν ακόμα σχεδόν στα φανάρια.

Το Λισσός έχει 15 μέτρα περισσότερα και όπως λέτε και οι πιο γνωρίζοντες λιγότερες ελικτικές ικανότητες. :confused:

Ένα καλό πάντως στην όλη υπόθεση της δρομολόγησης του είναι το να αρχίσουν οι ντόπιοι της Χίου και της Μυτιλήνης να συνηθίζουν ;)
σιγά-σιγά στα .....χρώματα της ΑΝΕΚ. ;)

mastrokostas
01-07-2008, 19:04
Δε μπαίνει εύκολα. Είναι μακρύ έχει και μπαταριστές
Και εγώ που πίστευα ότι δεν υπάρχουν μπαταριστες πλέον στην ακτοπλοΐα !Πράγματι θα είναι ζόρικα τα πράγματα !

navigation
01-07-2008, 19:10
Και από οσο ξέρω δεν έχει και Thruster...δυσκολα τα πραγματα...πολύ δυσκολα!:rolleyes:

μιχαλης79
01-07-2008, 19:17
Το πλοιο εχει και πλωριο και πρυμνιο thruster, αλλα δεν εχουν και πολυ δυναμη.

navigation
01-07-2008, 19:21
Το πλοιο εχει και πλωριο και πρυμνιο thruster, αλλα δεν εχουν και πολυ δυναμη.
Ακυρο τότε δεν τοξερα!

navigation
01-07-2008, 21:29
Και τα δρομμολόγια του θα έχουν ως εξής...
Δευτερα-Τετάρτη αναχώρηση από Πειραια για Χιο-Μυτιλήνη
Τρίτη -Πέμπτη αναχώρηση απο Μυτιλήνη για Χίο-Πειραιά
Παρασκευή αναχώρη από Πειραιά για Χιο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Θεσ/νικη και η αντίστροφη επιστροφή την Δευτέρα το πρωί στον Πειραια!
(Δεν ξέρω αν και το Θεοφιλος είχε τα ίδια δρομμολόγια που λογικά θα τα είχε)

(αν νομίζετε οτι πρέπει να μεταφερθεί στο θέμα με τα δρομμολόγια παρακαλώ κάποιον moderator να το κάνει)

Speedkiller
01-07-2008, 21:48
Μου αρέσει πολύ το Λισσός και καλώς να μας έρθει!!!Προτιμούσα όμως και θα προτιμώ τον Θεόφιλο...

Apostolos
01-07-2008, 23:02
Μόνο με Διαμαντή θα μπορέσει να μπεί με μελτεμάκι στη Χίο!

dimitris
01-07-2008, 23:03
Αποστολε αν εννοεις το(ν) Διαμαντη τον εχουν στα δυσκολα της Παρο-Ναξιας!

Apostolos
01-07-2008, 23:06
Ασε το κλουβί της Χίου με το Λισσός δέν πιάνετε...

karystos
02-07-2008, 08:16
Υπάρχει κι άλλος ένας με βεβαρυμένο παρελθον αλλά δε θα τον αποφύγουν.

Paralia
02-07-2008, 09:12
Υπογραφηκε πριν απο λιγο η ναυλωση του πλοιου απο την NEL LINES.

Δε νομίζω πως υπάρχει ναύλωση από τη ΝΕΛ.

scoufgian
02-07-2008, 10:32
Δε νομίζω πως υπάρχει ναύλωση από τη ΝΕΛ.
Για προχωρα τη σκεψη σου.................

dimitris!
02-07-2008, 10:44
Δηλαδή αυτομάτως όποιος θα έχει κλείσει με θεόφιλος θα μεταφέρεται το εισιτήριο του στο Λισσος????Αν κάποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει ή μήπως πρέπει να πάω στο κεντρικό πρακτορείο???

OLENI
02-07-2008, 10:53
Καλημέρα,

Ξέρει κανέις πότε ξεκινούν τα δρομολόγια? Σύμφωνα με το AIS το πλοίο παραμένει στο Πέραμα.

Espresso Venezia
02-07-2008, 12:14
...Σύμφωνα με το AIS το πλοίο παραμένει στο Πέραμα.

Και όχι μόνο...

Η σύζυγος μου που βρίσκεται (ακόμα :D:D:D) στη Χίο, ήθελε μεθαύριο Παρασκευή να πάει Μυτιλήνη και να επιστρέψει αυθημερόν.

Στο πρακτορείο της ΝΕΛ που ρώτησε (σήμερα) της είπαν ότι Παρασκευή πρωί δεν υπάρχει καράβι για Μυτιλήνη.

Όταν δε τους ρώτησε για το Λισσός (κατόπιν φυσικά δικής μου υπόδειξης), την κοίταξαν (όπως μου είπε) παραξενεμένοι και της είπαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για δρομολόγηση του πλοίου. :confused:

MYTILENE
02-07-2008, 12:28
Πληροφορίες μου, μου είπανε οτι μπαίνει σαν ΑΝΕΚ και όχι ναυλωμένο από τη ΝΕΛ-κάτι παιχτηκε εκεί;)- με πράκτορα (όχι της ΝΕΛ) αλλά άλλον(cash πράκτορας;):p)

manou
02-07-2008, 12:41
να μπει η ανεκ???? χαζω δεν ακουγετε/?? εφοσον ο βαρδινογιαννης εχει μπει στη ΝΕΛ γιατι να της παει κοντρα??? αν ομως ισχυει κατι τετοιο λυπαμαι τουςφιλους της Μυτιληνης και της Χιου!! οπου ΑΝΕΚ και συμφορα!! ((εκτος την ανδριατικη βεβαιος-εκει δεν εχει ελληνες......))

agnostos
02-07-2008, 12:49
Μα δεν παει κοντρα στη NEL... Απλα συμπληρωνει μια γραμμη που φαινομενικα εμοιαζε ελειπης με τις ιδιες πανω-κατω τιμες...
Ετσι και οι επιβατες δεν θα ειναι παραπονεμενοι λογω ελειψης πλοιου και θα αποκατασταθει το ονομα της NEL καθως θα φαινεται σαν ναυλωση(κατι που ενδιαφερει την ΑΝΕΚ καθοτι εχει μετοχες) ενω παραλληλα θα εισπρατει ολο το ποσο και οχι ποσο ναυλωσης και μαλιστα απο ενα πλοιο που αυτην την στιγμη εδειχνε αχρηστο για την ΑΝΕΚ...

eytyhis128
02-07-2008, 13:17
το πρωι ακουστηκε απο τα μεσα ενημερωσης οτι ναυλοθηκε το LISSOS απο την ΝΕΛ.

Leo
02-07-2008, 13:38
Αν είχε ναυλωθεί θα ζητούσε η ΑΝΕΚ άδεια σκοπιμότητας για την γραμμή? Απλά θα ενημέρωνε η ΝΕΛ, αφού είχε ναυλώσει το Λισσός, ότι λόγω των γεγονότων η εταιρεία θα αντικαταστήσει το πλοίο με άλλο πλοίο που έχει ναυλώσει.

Εξ άλλου ούτε η ΝΕΛ στις ανακοινώσεις της δεν έχει κάνει αναφορά για κάτι τέτοιο. Συνεπώς τα περι ναυλώσεως στέκουν?

Νaval22
02-07-2008, 13:39
Δεν υπάρχει ναύλωση απο την ΑΝΕΚ θα πάει το πλοίο επάνω

marsant
02-07-2008, 13:49
Συγνωμη παιδια αλλα εχω μπερδευτει!Αν δεν εχει ναυλωθει απο την ΝΕΛ το Λισσος και πηγαινει δηλαδη για συμφεροντα της ΑΝΕΚ δεν ειναι σκανδαλο?(Με δεδομενο οτι αποριφθηκαν απο αλλες εταιριες η αιτηση τους για δρομολογηση των πλοιων τους σε αυτη την γραμμη αλλα και σε αλλες γραμμες)

Νaval22
02-07-2008, 13:53
Για αυτό τρελάθηκε ο Αγούδημος στο ΣΑΣ

Georgecz3
02-07-2008, 13:57
Δεν υπάρχει ναύλωση απο την ΑΝΕΚ θα πάει το πλοίο επάνω
Αυτό είναι σίγουρο?

Espresso Venezia
02-07-2008, 14:25
Δώρο εξ ουρανού για την ΑΝΕΚ !!!

Πρέβελη στη Χίο-Μυτιλήνη περιμέναμε, Λισσός μας προέκυψε.

Και στη Χίο-Μυτιλήνη ''πατήσαμε'', και το Λισσός βάλαμε που καθόταν κοντά δυό μηνάκια παραπονεμένο στο Πέραμα,
και το Πρέβελης παραμένει στις ...''φιλετικές'' Κυκλάδες !!!

Αμήν !!! ;):shock::cool:

cmitsos
02-07-2008, 22:24
ρε παιδιά αφου νελ-hsw-ανεκ είναι ΄'φιλαράκια';)

navigation
02-07-2008, 22:31
Μόνο με Διαμαντή θα μπορέσει να μπεί με μελτεμάκι στη Χίο!
Εγώ τόχω ξαναπέι ότι ο Apostoloς έχει 24ωρη on-line σύνδεση με το γραφείο του Βαρδινογιάννη:D...κάποια τέτοια αλλαγή υπάρχει στην ατμόσφαιρα σήμερα....για να δούμε...μέχρι χθές ήταν ο κάπτα-Γιάννης..σήμερα ο καπτα-Διαμαντής....αυριο θα έχουμε και άλλη αλλαγή!!!!???;)

polykas
02-07-2008, 22:52
Η φωτό αφιερώνεται στoν navigation............:D

8646

navigation
02-07-2008, 23:04
Ευχαρίστω πόλυ φίλε μου να σαι καλά...
κριμά που αυτές τις μέρες είμαι στο τρέξιμο και δεν έχω βρεί χρόνο να βγω για φωτογράφηση ωστε να σου ανταποδόσω!!!
Και γύρίζοντας στο θέμα του Λισσός...είδα οτι στο λιμάνι της Χίου έχεις γύρω στα 230 μετρα για να γυρίσεις και να δέσεις οπότε πάμε για 50 μετρα free πρύμα+πρώρα...δυσκολούτσικα τα πράγματα με αεράκι(είναι και οι ντουμπαριστές στην μέση όπως είπαμε)!!!!

kapas
03-07-2008, 07:36
molis eida sto AIS oti to lissos efige apo to perama alla exei vgei ektos emveleias kai den fainete kan... 3erei kaneis an arxise hdh dromologia?

navigation
03-07-2008, 07:51
Λογικά θα ερχετε Πειραιά άλωστε σήμερα υο απόγευμα ξεκινάει δρομμολόγια!

mastrokostas
03-07-2008, 08:47
είδα οτι στο λιμάνι της Χίου έχεις γύρω στα 230 μετρα για να γυρίσεις και να δέσεις οπότε πάμε για 50 μετρα free πρύμα+πρώρα...δυσκολούτσικα τα πράγματα με αεράκι(είναι και οι ντουμπαριστές στην μέση όπως είπαμε)!!!!
Φίλε navigation, βλέπω το έχεις το θέμα !

marsant
03-07-2008, 08:54
Παντως παιδια αν θυμαμαι καλα απο υπηρεσιακη δεν πρεπει να περναει τα 17-17,5 μιλια, δεν γυρναει και ευκολα οποτε θα κανει λογικα ιδια η περισσοτερη ωρα απο τον Θεοφιλο για να καλυψει το δρομολογιο.

nautikos
03-07-2008, 09:08
Εχει περαστει το δρομολογιο του Λισσος για Χιο και Μυτιληνη και στο Openseas για τις 7 το απογευμα.

Leo
03-07-2008, 10:50
Υπάρχουν μετατάξεις, ανακατατάξεις κλπ. και ένας πανικός συγκρότησης πληρωμάτος, με σούπερ έκπληξη που μπορείτε να την δείτε όταν έρθει στο μεγάλο λιμάνι.

Trakman
03-07-2008, 10:51
Άλλαξε σινιάλα??!?!?!?

scoufgian
03-07-2008, 10:52
μαλλον για καμια salonica το βλεπω να πηγαινει...........

Captain_Nionios
03-07-2008, 11:30
Παντως παιδια αν θυμαμαι καλα απο υπηρεσιακη δεν πρεπει να περναει τα 17-17,5 μιλια, δεν γυρναει και ευκολα οποτε θα κανει λογικα ιδια η περισσοτερη ωρα απο τον Θεοφιλο για να καλυψει το δρομολογιο.

Επειδη το ξερω απο τη γραμμη μας φετος ηταν απογοητευτικο σε ταχυτητα με 17,2-17,5,καποιες φορες και κατω απο 17.Στο τελος ανεβασε λιγο στο σκαρτο 18 αλλα πιστευω πως 17,5 θα πηγαινει...Παρτε το Λατω να σας πηγαινει 20αρες...Μην τολμησετε το θελουμε εδω κατω και ετσι και αλλιως δε χωραει με τιποτα εκει πανω.188 μετρα και δε γυρναει με τιποτα...:D

JASON12345
03-07-2008, 13:46
Και το ΛΙΣΣΟΣ ομώς πολύ δυσκίνητο ρε παιδί μου...

Leo
03-07-2008, 13:51

Ναι γιατί το Θεόφιλος ήταν πιο σβέλτο? Στην πράξη λέω, ας μην μπούμε στη διαδικασία των HP.

Speedkiller
03-07-2008, 14:04
Λίγα τα λόγια για το θεόφιλο....:-P

Espresso Venezia
03-07-2008, 16:29
To είχα γράψει (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=77545&postcount=215) μόλις δύο μήνες πριν, όταν και πάλι το είχαμε ξεγραμμένο.

Από τότε τι δεν ακούσαμε πάλι, για πλειστηριασμό, γιά πώληση, για τέλος εποχής.

Το καραβάκι παιδιά αποδεικνύεται ''επτάψυχο''. Και αυτή τη στιγμή βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι στην Ηετιώνειο ακτή έτοιμο
για τον ...παρθενικό του απόπλου :p, (παρθενικό βέβαια όσον αφορά την γραμμή που θα κάνει ;)).

Καλά ταξίδια του λοιπόν, και όποιος τολμήσει να ξαναγράψει ότι το Λισσάκι μας τέλειωσε, ας το ξανασκεφτεί καλύτερα...... :rolleyes:

dimitris
03-07-2008, 17:09
Το μεσημερακι περιπου στις 13:45 μπηκε στο λιμανι του Πειραια απο το Περαμα... φωτογραφια απο κινητο.
8680

Leo
03-07-2008, 17:15
Αα... μπράβο Δημήτρη.
Στην γέφυρα του λοιπόν είναι, ο γνωστός μας από τον Πρέβελη, καπετάν Διαμαντής Παπαγεωργίου... Καλοτάξιδος και σ αυτό το καράβι και όλοι μαζί καλότυχοι, στην νέα γραμμή.

karystos
03-07-2008, 17:33
Καλοτάξιδο οπωσδήποτε, αλλά το βαπόρι δεν είναι φτιαγμένο για να μπαίνει ούτε στη Χίο ούτε και στη Λήμνο για πάρα πολλούς λόγους. Το ρίσκο είναι μεγάλο και αρκεί να μην πιάσει μια φορά τη Χίο για να αρχίσουνε τα όργανα. Μακάρι να πάνε όλα καλά, η άδεια δρομολόγησης που πήρε όμως, αφήνει πολλά ερωτηματικά για τα κριτίρια με τα οποία χορηγούνται τελικά αυτές οι άδειες. Σίγουρα δεν είναι μόνο ναυτικά!

kapas
03-07-2008, 17:47
ti wra perimenoume tin anaxwrish tou?????

2nd mate
03-07-2008, 17:48
την δυσκολια των λιμανιων της Χιου και της Λημνου πιστευω τις υπολογισανε στην ΑΝΕΚ γι'αυτο βαλανε καπετανιο τον Διαμαντη που εχει πειρα σ'αυτα τα λιμανια με τον Θεοφιλο

kapas
03-07-2008, 18:36
ayth tin stigmh vgainei apo to limani... kalota3eido na einai!!!!!

Espresso Venezia
03-07-2008, 20:31
Με καθυστέρηση 25 λεπτών η πρώτη αναχώρηση του πλοίου (7.25 ακριβώς πήρε τους πλωριούς κάβους).

Καλοτάξιδο στα νέα του δρομολόγια. :D

Και δύο φώτο από τον ...παρθενικό απόπλου. (Αυτή η πρύμη βρε παιδί μου... για όνομα συμπεθέρα μου... για όνομα... :shock:).

8693

8694

Speedkiller
03-07-2008, 20:32
Μια σημερινή στο πρώτο του ταξίδι προς τα μέρη μου...

Έχει καλλιτεχνική σκοπιά...:p

8695

kapas
03-07-2008, 20:38
poly ntoumani bre paidi mou. apo pitsirikas pou ta3ideva me ayto panta den mou arese ayto to pragma... mavrila...oi mhxanes den einai tis manas tou etsi?

Trakman
03-07-2008, 20:47
Υπάρχουν μετατάξεις, ανακατατάξεις κλπ. και ένας πανικός συγκρότησης πληρωμάτος, με σούπερ έκπληξη που μπορείτε να την δείτε όταν έρθει στο μεγάλο λιμάνι.

Ποια ήταν τελικά η έκπληξη φίλε Leo?!?!:D:confused:

dimitris
03-07-2008, 20:53
Αα... μπράβο Δημήτρη.
Στην γέφυρα του λοιπόν είναι, ο γνωστός μας από τον Πρέβελη, καπετάν Διαμαντής Παπαγεωργίου... Καλοτάξιδος και σ αυτό το καράβι και όλοι μαζί καλότυχοι, στην νέα γραμμή.

Φιλε Leo Διαμαντη(ς) να λες:) και στα δυσκολα της Παρο-Ναξιας εκεινον βαλανε να ξεκινησει!

Leo
03-07-2008, 21:37
Φίλε μου Τrakman την επανέλαβε ο dimitris μόλις :D

AegeanIslands
03-07-2008, 21:39
Seimeiwnw oti to ploio viwnei-oso pio antikeimenika mporei na ypogrammistei kati tetoio-mia terastia antithesi:Sto pio asximo aesthitika ploio, o kaliteros ploiarxos tis aktoploias mas................................

Leo
03-07-2008, 21:43
Φίλε AegeanIslands, ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται... ουτε κι ή φουρτούνα είναι ωραία... άρα λοιπόν ας του ευχυθούμε καλή τύχη στην νέα του προσπάθεια και καλά ταξίδια.:)

Trakman
03-07-2008, 21:45
Φίλε μου Τrakman την επανέλαβε ο dimitris μόλις :D

Οκ! Νόμιζα ότι θα είχαμε καμιά εξωτερική αλλαγή στο βαπόρι!:D

AegeanIslands
03-07-2008, 21:48
Tha symfoniso me ti gnosti risi omos tha prepei na toniso oso ginetai giati pithanon na diavazoun k kapoioi pou den gnorizoun to xwro kala oti, O cpt Diamantis PAPAGEORGIOU exei apodeixei tin axia tou apo tin proti tou ploiarxia se kathe ploio pou exei naftologithei,kala taxidia olopsixa loipon ston kalitero twn kaliterwn.

navigation
03-07-2008, 21:59
Καλα ταξίδια λοιπόν να έχει στα νέα του...λημέρια και καλή δύναμη στον καπτα-Διαμαντή!

Speedkiller
03-07-2008, 22:12
Και γω να ευχηθώ στο πλοίο να είναι καλοταξιδο...Όμως ρε παιδια την Χιο τη φοβάμαι που να πάρει...Και ένα "ευγενικό" σχόλιο - καρφάκι για τη σβελτάδα του πλοίου...Με 16,6 μέση ταχύτητα θα πηγαίνει πιο γρήγορα ή πιο αργά από το θεόφιλο???Χωρίς παρεξήγηση Leo αλλά μου τον προσέβαλες τον Θεόφιλο...:p:p:p

8707

8708

Rocinante
03-07-2008, 22:28
Παντως απο οτι βλεπουμε στην εικονα του Speedkiller το πλοιο θα περασει απο το γνωστο δρομο. Απο το στενο. Και μια παρατηρηση. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟ??????

Espresso Venezia
03-07-2008, 23:21
Θα μου επιτρέψετε να ανεβάσω άλλη μία φώτο από την σημερινή μετα από καιρό αναχώρηση του, και να την αφιερώσω στον φίλο μου
τον JASON με την φιλική παρατήρηση ότι πολύ γρήγορα ξεχνάει τις παλιές του αγάπες και τις παλιές του ...υπογραφές... :lol::roll::lol:

8717

polykas
03-07-2008, 23:40
Eυχαριστούμε τον Γιώργο για τις πολύ ωραίες φωτογραφίες που μοιράζεται μαζί μας.

APTERAKIAS
04-07-2008, 00:48
Ας σας ενημερώσω ο πλοίαρχος που μέχρι και προχθές ήταν στο Πρέβελη(Δ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ)από σήμερα ανέλαβε στο Λισσός.

Georgecz3
04-07-2008, 00:56
Ax vre espresso ti mou kaneis kai ti mou thimizeis twra.Palia ekana san trelos otan htan h wra na anevw na taksidepsw gia xania.Kathe fora pou taksideya den ksekolaga apo thn prymnh ama den ksemakrene apo to limani.Eidika ths soudas.Epeidh ta Xania ta latreya kai ta latreyw, apo mikro paidi eixa agaphsei ta karavia ths Grammhs.Apo to palio Krhth me ekeines tis 2 mprostines lux pou eixan thea thn plorh kai evlepes to pelagos kathos taksideues ews kai ta teleytaia pou perasane kathos exw taksideypsei me sxedon ola ektos apo to Venizelo pou den etyxe pote.
Kathe fotografia anaxwrhshs m ksypna ekeino to enstikto tou na treksw piso sthn koupasth na dw na ksekina ,na akousw ton paflasmo ton aponerwn sthn provlhta kai na vlepw siga siga na ksemakrenoume apo to limani, skeftomenos oti se 9 magikes wres tha vriskome sthn patrida m

kapas
04-07-2008, 01:07
Seimeiwnw oti to ploio viwnei-oso pio antikeimenika mporei na ypogrammistei kati tetoio-mia terastia antithesi:Sto pio asximo aesthitika ploio, o kaliteros ploiarxos tis aktoploias mas................................

file den pistevw oti to lissos einai to pio asxhmo ploio... anti8eta nwmizw oti einai to omorfotero (apo ta palia toulaxiston), exei kati pou se elkuei, gi'ayto einai kai to agaphmeno mou! (symfwnei kaneis mazi mou h monos mou milaw?:?)

cmitsos
04-07-2008, 03:10
έχουμε φώτο να μπαίνει στο λιμάνι της χιου? καλοταξιδο :D

JASON12345
04-07-2008, 07:43
Θα μου επιτρέψετε να ανεβάσω άλλη μία φώτο από την σημερινή μετα από καιρό αναχώρηση του, και να την αφιερώσω στον φίλο μου
τον JASON με την φιλική παρατήρηση ότι πολύ γρήγορα ξεχνάει τις παλιές του αγάπες και τις παλιές του ...υπογραφές...

8717

Αλλο δυσκίνητο και άλλο αγαπητό...:lol::lol::lol:

2nd mate
04-07-2008, 09:12
κανενα νεο αν αντιμετωπισε δυσκολιες στο ρεμετζο στη Χιο??

MYTILENE
04-07-2008, 09:41
Πρώτη άφιξη του ΛΙΣΣΟΣ στη Μυτιλήνη σήμερα και ''πέσιμο'' στο νέο γάμα από το καπτα Διαμαντή;)!!Καλοτάξιδο να είναι.
ΣΗΜ:Φώτο σύντομα.....

Finnpartner_1966
04-07-2008, 10:17
Στο Λισσος ειναι ο Διαμαντης? Μεταφορα απο την Πρεβελη???

KABODETHS
04-07-2008, 11:22
άφιξη στη Χίο 04.45. Δεν φάνηκε να δυσκολεύεται στη μανούβρα, γύρισε εύκολα και έδεσε περίπου 05.05.

OLENI
04-07-2008, 11:45
Αν είναι έτσι όπως τα λές καθυστέρησε μια περίπου ώρα να φτάσει στην Χίο, μιας και σύμφωνα με το πρόγραμμα που είδα στο site της ΑΝΕΚ η προβλεπόμεη ώρα άφιξης ήταν 04.00 :(:(.

Ξέρει κανέις τι ώρα έφτασε στην Μυτιλήνη ?

kapas
04-07-2008, 11:52
symfwna me to AIS prepei na eftase gyrw stis 9:50 alla den eimai kai sigouros...

Speedkiller
04-07-2008, 11:52
Φίλε OLENI ξεκίνησε από Πειραιά με ήδη 30 λεπτά καθυστέρηση!Δεν πήγαινε κ σφαίρα αν είδες σε προηγούμενο post μου οπότε λογικό είναι να καθυστέρησε αρκετά...Εντάξει,πρώτη φορά ήταν!Θα δούμε στα επόμενα δρομολόγια πως θα πάει κ ας ελπίσουμε να πάει καλύτερα!

OLENI
04-07-2008, 11:54
Αν είναι έτσι έχετε δίκιο, δεν το πρόσεξα.

Ευχαριστώ...

MYTILENE
04-07-2008, 15:07
8759

8760

8761

8762

8763
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ.................??????????Πρώτη άφιξη του ΛΙΣΣΟΣ στη Μυτιλήνη

Leo
04-07-2008, 15:19
Ο μαστροκώστας φίλε MYTILENE, θα έλεγε ότι σε έχουμε κάνει "σαν τα μούτρα μας" (έχοντας πάντα κατα νού ότι έχεισ μιλησει με τον scoufgian, καταλαβαίνεις για τι αρώστεια μιλάμε ε?). Εγώ όμως θα σου πώ άλλο ένα ευχαριστούμε και στο thread του Λισσός. :D

MYTILENE
04-07-2008, 15:34
Να είσαι καλά φίλε LEO,απλά και γώ πρέπει να βάζω κάτι γιατι είμαι και υποχρεωμένος σε όλους εσάς που βάζετε τόσο ωραίες φώτο συνέχεια.Να ξέρεις/ξέρετε οτι έρχονται κι άλλες από το παρελθόν αλλά και το παρόν;)

OLENI
04-07-2008, 15:41
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΙΛΕ

MYTILENE
04-07-2008, 15:45
Να σας μεταφέρω και ένα κουτσομπολιό από το λιμάνι της Μυτιλήνης????Είναι λοιπόν ο πράκτορας του ΛΙΣΣΟΣ στη Μυτιλήνη(ονόματα δε λέμε) και του έχουν δηλώσει 50 φορτηγά για Πειραιά,σκάει το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Τσιρίκου(με 25ευρώ το μέτρο:shock:),ακυρώνουν όλοι το ΛΙΣΣΟΣ και μένει το πλοίο με 10 ξεκοτσάριστα και τον πράκτορα να κοντεύει να πάθει καρδιά.:p:D:rolleyes:

scoufgian
04-07-2008, 15:50
Ηρθε και η σειρα μου για να μιλησω.Σκεφτομουν αρκετα να πω αλλα τελικα θα πω μονο αυτο.ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟ.........;);)

Paralia
04-07-2008, 15:52
Ο πράκτορας δεν είχε και τίποτα για να χάσει…. Είτε 50 είτε 10, κέρδος θα έχει, δεν είχε και από προχθές την πρακτόρευση. Η εταιρεία θα ζορίστηκε.

Leo
04-07-2008, 19:39
Το θέμα με τα φορτηγά δεν είναι καινούργιο... και σ άλλες γραμμές όπως της Παροναξίας (τα απογευματο -βραδυνά σφάζονται).

Ακούγεται, ότι το καράβι θα δεξαμενιστεί 1-2 μέρες για καθαρισμό γιατί ο δρόμος του είναι πεσμένος μετά την μάλλον μακρά ακινησία...... για να δούμε αληθεύει?

Espresso Venezia
04-07-2008, 20:02
Πάντως μετά το 16.6 που με ...Θεοφιλίσιο καμάρι :p μας έδειξε χθες ο φίλος μας Speedkiller, αυτή τη στιγμή το πλοίο προσεγγίζει
το λιμάνι της Χίου με το διόλου ευκαταφρόνητο 18.3. ;)

Ε όπως και να το κάνουμε, ήθελε το καραβάκι το ...ξεκάπνισμα του μετά από τόση ακινησία.

Captain_Nionios
04-07-2008, 20:13
18,3 :o:o:o;Εδω οταν κατεβαινε για Χανια μεχρι το Μαιο το πηγαιναν το πολυ 17,5 με μεση 17,2...Φαινεται οταν η ΑΝΕΚ βγαζει τα βαπορια απο δρομολογια της Κρητης τους δινει και κανα μιλακι παραπανω,οπως και στο Πρεβελη...

polykas
04-07-2008, 20:37
Όπως σωστά ανέφερε ο Leo και έγραψε το marinews το πλοίο θα δεξαμενιστεί στι 7/7 και 8/7.Άς οπλίσουν ορισμένα άτομα τις μηχανές τους...:D

nautikos
04-07-2008, 20:49
Το θεμα ειναι που θα παει για δεξαμενισμο. Γιατι, αν δεν κανω λαθος, στη μεγαλη του Περαματος ακομα εκτελουνται εργασιες. Αν τελειωσουν ως τοτε εχει καλως, αλλιως το βλεπω για Ελευσινα μερια.

polykas
04-07-2008, 21:08
Σωστά τα λες nautike.Μάλλον για Ελευσίνα μεριά....:D

AegeanIslands
04-07-2008, 21:37
8759

8760

8761

8762

8763
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ.................??????????Πρώτη άφιξη του ΛΙΣΣΟΣ στη Μυτιλήνη
Cpt DIAMANTIS:Kathe fora k mia efxaristi ekplixi den xero an prepei,an xoraei kapoio allo sxolio gia afton ton CAPETANIO.
Proti afixi sti XIO,o antapokritis mas -KABODETIS-to ploio edese aneta.
Proti afixi sti Mytilene, o antapokritis mas -MYTILENE- anoigei ta matia se osous den exoun akoma antilifthei akoma to fainomeno Ronaldo sygnomi Diamantis.Me tin Dakota 2 H 3 manouvra tou na perna katapelti apo pano ....ti na leme tora.........

Trakman
04-07-2008, 23:57
Πάντως απ' ότι φαίνεται από τις υπέροχες φωτογραφίες του φίλου MYTILENE, μια χαρά μανούβραρε και έδεσε η καραβάρα μας! Βέβαια θα μου πείτε ότι δεν είχε και αέρα... Τέλοσπάντων!!

cmitsos
05-07-2008, 00:03
Να είσαι καλά φίλε LEO,απλά και γώ πρέπει να βάζω κάτι γιατι είμαι και υποχρεωμένος σε όλους εσάς που βάζετε τόσο ωραίες φώτο συνέχεια.Να ξέρεις/ξέρετε οτι έρχονται κι άλλες από το παρελθόν αλλά και το παρόν;)

μπράβο για τις φώτο!!!!

navigation
05-07-2008, 00:05
Μπράβο MYTILENE ακι από εμένα...συνεχισε έτσι...πάντως τώρα τελευταία πολλά καράβια της ΑΝΕΚ προσεγγίζουν το λιμάνι της Μυτιλήνης!!!!

Leo
05-07-2008, 00:07
Πάντως απ' ότι φαίνεται από τις υπέροχες φωτογραφίες του φίλου MYTILENE, μια χαρά μανούβραρε και έδεσε η καραβάρα μας ! Βέβαια θα μου πείτε ότι δεν είχε και αέρα... Τέλοσπάντων!!

Η τέως καραβάρα σας...Τrakman.... τώρα κατοχυρώθηκε στο βορειο-ανατολικό Αιγαίο... :p, εσάς σας εχει πάρει φαλάγγι τώρα η μόδα και ο εκσυγχρονισμός με new life style και ένα αχτύπητο ζευγάρι. Η Αριάδνη και ο Ελύρος... τίιποτα δεν σας λείπει.. μια χαρά είστε, κάνε το σταυρό σου;)

Trakman
05-07-2008, 01:14
Ότι έχει τα χρώματα της ΑΝΕΚ φίλε Leo το θεωρούμε ακόμα καράβι μας!!!:D:D:D Πάντως αλήθεια είναι το ότι εκσυχρονιζόμαστε... Θα πάψει και η μουρμούρα στα Χανιά! Το κακό είναι ότι οι σύγχρονες τάσεις δε συμπίπτουν με τα γούστα των καραβολατρών! Εμένα δε με χάλαγε καθόλου το δίδυμο ΛΑΤΩ-ΛΙΣΣΟΣ! Μάλλον εντάξει, με χάλαγε λίγο η ταχύτητα του ΛΙΣΣΟΣ... Αλλά αυτά τα καταστρώματα...!! 'Ονειρο!! Καλά ταξίδια καραβάρα στο νέο σου δρομολόγιο!!!

gvaggelas
05-07-2008, 04:03
άφιξη στη Χίο 04.45. Δεν φάνηκε να δυσκολεύεται στη μανούβρα, γύρισε εύκολα και έδεσε περίπου 05.05.

E...20 λεπτά δεν είναι και λίγο. Κατά την χτεσινή του αναχώρηση μάλιστα κράτησε και τον αριστερό πρυμνιό κάβο μέχρι να ανοίξει η πλώρη. Έπειτα έκανε προσανάποδα προκειμένου να ευθυγραμμίσει την πλώρη με την έξοδο του λιμανιού. Ορίστε και δύο φωτό από την παραμονή του στην Χίο χτες το βράδυ. Να ρωτήσω κάτι? Το πλοίο έχει τις ίδιες ώρες αφιξοαναχώρησεις με τα υπόλοιπα της ΝΕΛ? Ρωτώ διότι χτες αναχώρησε από την Χίο περίπου στις 11 παρά πέντε το βράδυ.

8820

8821

Georgecz3
05-07-2008, 09:09
Σήμερα στον Πειραιά μπήκε 8:10 να δέσει καθώς απο τις 7:30 που είμουν εκεί βρισκόταν έξω απο το λιμάνι και περίμενε τις πρωινές αναχωρήσεις των B.S μάλλον.Μια φότο απο την ώρα που δένει (Κακή ποιότητα λογό κινήτου και χώρις ζούμ καθώς δεν το δέχεται)

scoufgian
05-07-2008, 09:47
τι να πουμε τωρα ,για το δεσιμο του πλοιου ,σημερα ,στο λιμανι του Πειραια.Ηταν μια ζωγραφια.........Κανενα απολυτως προβλημα............

Espresso Venezia
05-07-2008, 11:26

E...20 λεπτά δεν είναι και λίγο. Κατά την χτεσινή του αναχώρηση μάλιστα κράτησε και τον αριστερό πρυμνιό κάβο μέχρι να ανοίξει η πλώρη.

Σίγουρα 20 λεπτά δεν είναι λίγο, αλλά φίλε μου Γιώργο ας μην είμαστε τόσο αυστηροί. ;)

Μην ξεχνάμε ότι :
1ον. Το πλοίο είναι μακρύτερο κατά 15 μέτρα από τον Θεόφιλο και κατά 30 ολόκληρα μέτρα από το Μυτιλήνη.
2ον. Με την αναγγελία της δρομολόγησης του πολλοί ήταν αυτοί που προβληματιζόντουσαν αν θα έμπαινε καν μέσα στο λιμάνι της Χίου.
3ον. (Και σημαντικότερο) Ήταν ο πρώτος (άρα και αναγνωριστικός) κατάπλους του πλοίου στο συγκεκριμμένο λιμάνι. Ακόμα θυμάμαι τον
πρώτο κατάπλου της Αριάδνης στη Σούδα (τον Οκτώβρη αν δεν κάνω λάθος), που έκανε κανένα μισάωρο για να δέσει. Εδώ αυτοκίνητο
παίρνεις και τις πρώτες ημέρες το πας κάπως μουδιασμένα. Όχι ολόκληρο καράβι να μπαίνει πρώτη φορά σε άγνωστο λιμάνι..... (και τι λιμάνι, υπερσύγχρονο !!!).

Όσο για το σχόλιο για τον ''πρυμιό αριστερό κάβο'', δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις. Και το Μυτιλήνη (με 30 μέτρα λιγότερα)
την προηγούμενη Κυριακή που έφυγα από Χίο, ακριβώς την ίδια κίνηση είχε κάνει. Είχε κρατήσει τον αριστερό πρυμιό κάβο
(και μάλιστα για αρκετό χρόνο) μέχρι να ανοίξει η πλώρη.

Βρε μπας και είστε λίγο ...εμπαθείς ??? :D Είπαμε ''ΝΕΛ και ξερό ψωμί'', αλλά...........;)

dimitris!
05-07-2008, 13:45
Τρελαίνομαι που βλέπω Λισσος στο λιμάνι της πατρίδας μου!!!!Thanks Φίλε vaggela!

Leo
05-07-2008, 14:01
........................
Βρε μπας και είστε λίγο ...εμπαθείς ??? :D Είπαμε ''ΝΕΛ και ξερό ψωμί'', αλλά...........;)

Κρατώ την τελευταία φράση του Espresso Venezia και αναφέρομαι στο πόστ του scoufgian

τι να πουμε τωρα ,για το δεσιμο του πλοιου ,σημερα ,στο λιμανι του Πειραια.Ηταν μια ζωγραφια.........Κανενα απολυτως προβλημα............

Είδα ζωντανά και από πολύ κοντά την σημερινή μανούβρα του καπετάν Διαμαντή, τον καμάρωσα, τον ζήλεψα και σας λέω 09.15 στην μπούκα 09.25 στην θέση πρόσδεσης (έδεσε Ηετιώνεια πλώρη στην μπούκα). Βρήκα το Λισσός να είναι καλό στην μανούβρα και τον καπετάνιο να το "έχει", κι ας είναι αρχάριος στο πλοίο. Με λίγα λόγια από προσωπικές παρατηρήσεις μανούβρας στον Πρέβελη και το Λοσσός ... το Λισσός άνετα πιο σβέλτο.

Έρχομαι τώρα και επικροτώ το σχόλιο του Εσπρέσσο, βρε μήπως είμαστε υπερβολικά εμπαθείς, ίσως περισσότερο μονόπλευροι απ όσο θα έπρεπε...??

Φωτό θα ακολουθήσουν για τους άπιστους :p

Speedkiller
05-07-2008, 14:10
Προσωπικός δεν ήμουν αυστηρός με το πλοίο νομίζω!είναι κ αυτό όπως και το πρεβέλης συμπαθή προς εμένα πλοία!!!Απλά για το σχόλιο του espresso να κάνω μια προσωπική διόρθωση...Θεόφιλος και ξερό ψωμί!!!:D

gvaggelas
05-07-2008, 16:56
Ούτε και εγώ έχω κάποια εμπάθεια. Συμφωνώ με τον Espresso ότι την ίδια ακριβώς κίνηση κάνουν και το Μυτιλήνη και το Θεόφιλος κατά την αναχώρηση από Χίο. Απλά το έβαλα ως ένα κομμάτι της περιγραφής. Πάντως 20 λεπτά (προσωπικά) μου φαίνεται αρκετή ώρα για δέσιμο.

Leo
05-07-2008, 17:37
Φίλοι, θα ήθελα να γνωρίζω ό Τεό πόση ώρα κάνει για την αντίστοιχη μανούβρα??... παρακαλώ να απαντήσουν οι μη εμπαθείς έ? :p;)

Speedkiller
05-07-2008, 18:41
Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά γύρω στο τέταρτο Μr Leo...Και χωρίς καμμία εμπάθεια!!!

JASON12345
05-07-2008, 20:40
ΛΙΣΣΟΣ... Αλλά αυτά τα καταστρώματα...!! 'Ονειρο!!

Η λέξη όνειρο που χρησιμοποίησες ταιριάζε απόλυτα!!:D

JASON12345
05-07-2008, 20:46
Πάντως έμαθα σήμερα ότι η βλάβη του δεν ήταν τόσο σοβαρή-όσο έλεγαν- και σε κάνα 10ήμερο θα επανέλθει ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!

Αυτό σημαίνει δηλαδή κιότι θα τελειώσει σύντομα η προσωρινή ανάσταση του ΛΙΣΣΟΥ μας,και θα επιστρέψει στην αβεβαιότητα και την απραγία;;;;:(

Leo
05-07-2008, 21:09
Το Λισσός φίλε Jason αντικαθιστά τον Θεόφιλο και όχι το Ταξιάρχη. Αρα βγεί δεν βγεί ο Ταξιάρχης το Λισσός θα ταξιδεύει στη γραμμή.

Rocinante
05-07-2008, 22:09
Τελικα τα δυο πλοια Λισσος και Θεοφιλος δεν θα συναντηθουν αφου το δευτερο προτιμησε ασφαλεστερα νερα ( Καβοντορο ).
Αλλα να σχολιασω κατι αλλο. Αναδειξαμε τα χαρισματα του Λισσος αλλα δεν μου ειπε κανενας οτι εχει κοινα με το Εντερπραιζ του Star-Treck. Αλλιως πως να εξηγησει κανεις τον ξαφνικο διακτινισμο του πλοιου στις ακτες της Ευβοιας οπως αποτυπωθηκε στο ΑIS βεβαια :)

8931

cmitsos
06-07-2008, 04:19
χαχα πρώτη φορά το βλέπω αυτό

JASON12345
06-07-2008, 12:32
πΑΙΔΙά τι γύρευε αυτό το καράβι εκεί πέρα και πιος κόρναρε;;;:confused:

http://www.youtube.com/watch?v=YRc2az_kjvI

Νικόλας
06-07-2008, 13:10
νομίζω φίλε ότι κόρναρε το ΛΙΣΣΟΣ γιατί μετά το άλλο ανοίγει και φεύγει καμιά πατατιά μάλλον θα έγινε και ξέφυγε από την πορεία του εκτός αν ο καπετάνιος του άλλου πλοίου αγαπούσε το ΛΙΣΣΟΣ το πέτυχε εν πλώ και λέει δεν πάω να βγάλω καμιά φότο να έχω??:D
οι ειδικοί ας απαντήσουν γιατί μια υπόθεση έκανα...

JASON12345
06-07-2008, 14:31
Και γω αυτήν την εκδοχή έδωσα αρχικά!Πάντως περίεργο περιστατικό...

giannisk88
06-07-2008, 14:51
Πολύ περίεργο..
Εν τω μεταξύ φίλε jason αυτό το τράβηξες οταν το πλοίο ανέβαινε χθες για Χίο-Μυτιλήνη ?

JASON12345
06-07-2008, 14:53
Φίλε μου δεν σε καταλαβαίνω.Τα παραπάνω ποστ δεν έχουν σχέση με το ΑΙΣ.
Ένα περιστατικό που είδα στο γιουτιομπ είπα να σχολιάσω με τα υπολοιπα μέλη.:confused:
Τι σχέση εχουν αυτά που λες;

JASON12345
06-07-2008, 14:55
Πολύ περίεργο..
Εν τω μεταξύ φίλε jason αυτό το τράβηξες οταν το πλοίο ανέβαινε χθες για Χίο-Μυτιλήνη ?

Όχι όχι,δεν το τράβηξα εγώ.Εγώ το βρήκα απλώς στο ίντερνετ.
Ίσως να το τράβηξε και καραβολάτρης εδώ από εδώ μέσα.
Τώρασ δεν ξέρω εαν πήγαινε για μυτιλήνη.Θα δω την ημερομηνία που το ανέβασε ο τύπος και θα σου πω!

Leo
06-07-2008, 14:56
Συγνώμη ανέβασα σε λάθος thread... διέγραψα.

JASON12345
06-07-2008, 14:57
Μια εβδομάδα πίσω το ανέβασε ο χρήστης του youtube.
Μάλλον για Κρήτη πήγαινε σε ημερίσιο.Πάντως σαν μεθυσμένος είναι ο οδηγός του γκαζάδικου (?):mrgreen:

giannisk88
06-07-2008, 15:01
Μια εβδομάδα πίσω το ανέβασε ο χρήστης του youtube.
Μάλλον για Κρήτη πήγαινε σε ημερίσιο.Πάντως σαν μεθυσμένος είναι ο οδηγός του γκαζάδικου (?):mrgreen:
Ααααα οκ.Χαχαχα!!!Θα είχε κοπανίσει κανα καλό μπυρόνι πριν ανέβει στη γεφυρα και θα έβλεπε μάλλον δύο τα λισσός και θα προσπαθούσε να περάσει ανάμεσα!!!:DΤέλος παντων τι να πείς!!

JASON12345
06-07-2008, 15:15
Παρατηρώντας το βίντεο πιο προσεκτικα είδα ότι εάν δεν αλλαζε πορεία τελευταία στιγμή η πρόσκρουση θα ήταν αναπόφευφτη.Η πορεία ήταν πάνω στο ΛΙΣΣΟΣ καθαρά.
Ευτυχώς που έστριψε!και έστριψε αν όχι λίγα δευτερόλεπτα λίγα λεπτά πριν την πρόσκρουση.Επικίνδυνο!

Apostolos
06-07-2008, 18:58
Οταν γίνεται προσπέραση, το πλοίο που προσπέρνάει το άλλο πρέπει να προσέχει το άλλο. Εδώ το Λισσός φαίνετε ότι προσπέρασε το άλλο πλοίο σε πολύ κοντινή απόσταση έχοντας ταυτόχρονα εκτιμήσει λάθος τον κίνδυνο σύγκρουσης. Φαίνομενικά σφυρίζει σωστώτατα το άλλο σκάφος αφού δηλώνει αβεβαιώτητα πρός τις κινήσεις του Λισσός. Πραγματικά αν δέν εκτελούσε το φορτηγό χειρισμό τελευταίας στιγμής ίσως να είχαμε κοντινή επαφή... Παρόλα αυτά θα έπρεπε απο πολύ νωρήτερα να εκτελέσει αυτήν την κίνηση του βλέποντας ότι το επιβατηγό είναι στον κόσμο του...
Απαράδεκτές κινήσεις....

cmitsos
06-07-2008, 20:02
συμφωνώ απολυτα με τον απόστολο

kapas
07-07-2008, 11:11
gia pou to evale h karavara mas?

giannisk88
07-07-2008, 11:31
Πάει προς Ελευσίνα κι'ολας!Γιατί άραγε?

Speedkiller
07-07-2008, 11:35
Παιδια είπαμε σε προηγούμενα posts πως θα πάει για δεξαμενισμό!Γι αυτό φαντάζομαι πως πηγαίνει προς τα κει...

OLENI
07-07-2008, 11:35
Καλημέρα,

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας θα πάει για δεξαμενισμό. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα πραγματοποιήσει και δυο δρομολόγια τις επόμενες ημέρες.

kapas
07-07-2008, 11:42
ααα μαλιστα!!! παιδια για να ετοιμαζουμε τις φωτογραφικες μας!!!{espresso για σενα το λεω};) {πλακα}. οποιος μπορεσει ας περασει μια βολτιτσα απο ελευσινα...:p

giannisk88
07-07-2008, 11:44
Παιδια είπαμε σε προηγούμενα posts πως θα πάει για δεξαμενισμό!Γι αυτό φαντάζομαι πως πηγαίνει προς τα κει...
Μέσα στο χαμό που γίνεται φίλε μου αντε να βρείς κάποιο ποστ για δεξαμενισμό!!
Καλά ακόμα δε μπήκε στη γραμμη και το βάλανε δεξαμενή!!!!Αυτά πιστεύω οτι τα κάνει μόνο η ΑΝΕΚ.

Speedkiller
07-07-2008, 11:55
Εντάξει έχεις δίκιο!!!Εγώ απλά παρακολουθώ ανελειπώς τώρα που δεν έχω εξετάσεις...:mrgreen:Δεν το χανε για ενεργό δράση καιρό τώρα και μιας που ο Θεόφιλος μας την έπαθε και το Λισσός αναστήθηκε είπαν να το περιποιηθούν λίγο...Δεν είναι καθόλου κακό!!

navigation
08-07-2008, 21:00
Απο το προγραμματισμό λογικά αυριο θα βγει και το απογευμα θα ξεκινήσει πάλι δρομολόγια!

Baggeliq
09-07-2008, 12:02
Σίγουρα φίλε navigation (http://forum.nautilia.gr/member.php?u=2601) το Λισσό θα ξαναγράψει ιστορία προς την γραμμή του βορείου Αιγαίου αν και είναι περίεργο που ο Θεόφιλος δεν θα είναι εκεί λόγω του λαβωμένου σκαριού αλλά η ΑΝΕΚ έκανε το μεγάλο της σχέδιο πραγματικότητα με το ΛΙΣΣΟ και σίγουρα και αλλά πολλά στοιχήματα της διοίκησης της ΑΝΕΚ αν οπός γνωρίζω οι εισπράξεις μέχρι τώρα δεν είναι και η αναμενόμενες ,(χωρίς να είμαι σίγουρος )

Leo
09-07-2008, 12:15
Το πλοίο αποδεξαμενίστηκε, είναι ήδη δεμένο στην θέση του στην Ηετιώνεια και ετοιμάζεται για το ταξίδι του το απόγευμα.

kapas
09-07-2008, 13:01
παιδια εχουμε καμια φωτο απο τον δεξαμενισμο του?????

giannisk88
09-07-2008, 15:07
Πολύ γρήγορα αποδεξαμένίστηκε πάντως!!!Πολύ καλό αυτό!!!

Nautikos II
09-07-2008, 15:40
Κανει τετοιο ταξιδι;;;;;;;;;;;; τοσο γρηγορα φτανει;;;;;;;;;;;;
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
9243

giannisk88
09-07-2008, 15:46
Εμααααααααα ταχύτητα το H/S/F LISSOS!!!:shock::shock::D
Και μάλιστα το έχει και κάθε παρασκευή αυτό το δρομολόγιο!!!Παίζει να είναι αλήθεια??

Leo
09-07-2008, 16:17
Φυσικά και είναι αλήθεια και δείτε το ολόκληρο στην ιστοσελίδα της ΑΝΕΚ
Πειραιάς, Χίος, Μυτιλήνη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη.

dimitris
09-07-2008, 16:25
Και μια φωτογραφια του πλοιου σημερα ενω ερχοταν απο Ελευσινα προς Πειραια... εδω πριν τις δεξαμενες Περαματος...:) δεν εχει και πολυ καλη αναλυση ειναι απο το κινητο μου.

giannisk88
09-07-2008, 16:29
Ωραία φωτό φίλε.
Εχω μια απορία.Αυτα τα δρομολόγια είναι προσωρινά ή θα τα συνεχίσει άραγε και μετα απο ενδχομένως την επισκευή του Θεόφιλου!

Espresso Venezia
09-07-2008, 16:35
Φίλε μου giannisk88 θυμάσαι μιά παλιά ταινία του Βουτσά που έλεγε :

''Εγώ είναι μέχρι να ...τρουπώσω κάπου. Έτσι και τρούπωσα δεν με ξετρουπώνει κανείς !!!''

Ελπίζω να σε βοήθησα στην ερώτηση σου.... ;):D

karystos
09-07-2008, 17:03
Αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι στον αέρα. Μπορεί να μείνει ως το τέλος Σεπτεμβρίου, μπορεί να το φύγουν αύριο το πρωί. Μπορεί και να φύγει από μόνο του αν η Χίος τελικά δεν του κάτσει. Τα δύο πρώτα ρεμέτζα ήταν πολύ πιο δύσκολα από ότι έχει φανεί εδώ.

giannisk88
09-07-2008, 17:17
Φίλε μου giannisk88 θυμάσαι μιά παλιά ταινία του Βουτσά που έλεγε :

''Εγώ είναι μέχρι να ...τρουπώσω κάπου. Έτσι και τρούπωσα δεν με ξετρουπώνει κανείς !!!''

Ελπίζω να σε βοήθησα στην ερώτηση σου.... ;):D
Χαχαχα!!!Κατάλαβα απόλυτα φίλε μου!!!:)

giorgosss
09-07-2008, 19:27
Το Λισσός γκάζωσε... 18+ κόμβοι!!
Το ντοπάρανε φαίνεται στο δεξαμενισμό του:D

heraklion
09-07-2008, 23:10
Μόλις είδα στο ais ότι το Λισσός πέρασε πριν λίγο από το κενό μεταξύ Τήνου-Άνδρου,δεν νόμιζα ότι μπορεί να περάσει πλοίο από εκεί ανάμεσα λόγο πόλλων υφάλλων που υπάρχουν στην περιοχή.

Leo
09-07-2008, 23:14
Αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι στον αέρα. Μπορεί να μείνει ως το τέλος Σεπτεμβρίου, μπορεί να το φύγουν αύριο το πρωί. Μπορεί και να φύγει από μόνο του αν η Χίος τελικά δεν του κάτσει. Τα δύο πρώτα ρεμέτζα ήταν πολύ πιο δύσκολα από ότι έχει φανεί εδώ.

Φίλε karystos, αυτόπτες μάρτυρες δεν είπαν ότι ήταν πιο δύσκολα απο ότι φάνηκαν τα ρεμέτζα... Για να το λές εσύ κάτι ξέρεις??

navigation
09-07-2008, 23:27
Μήπως τελίκα θα υπάρχει χώρος και τον χειμώνα για αυτό το καράβι σε αυτήν την γραμμή....λεω τώρα εγω...μήπως?????;)

Espresso Venezia
10-07-2008, 06:09
7 η ώρα το πρωί, και ενώ λογικά αυτή την ώρα το πλοίο βρίσκεται εν πλω για Μυτιλήνη, δεν απεικονίζεται πουθενά στους χάρτες του Syros Observer.

Κλειστή η συσκευή του πλοίου ??? :confused:

Leo
10-07-2008, 06:17
Θα τολμήσω να σχολιάσω ότι αυτό δεν είναι προβλημα μόνο του Λισσός αλλά και άλλων πλοίων της ΑΝΕΚ (εννοώ τα Κρήτη Ι και ΙΙ) που ενώ έιναι ακόμη και στον Πειραιά δεν φαίνονται στο ais. Εικάζω ότι μπορεί και να είναι θέμα τοποθέτησης της κεραίας του και της θέσης του εκάστοτε πλοίου σε σχέση με τον σταθμό λήψης. Βέβαια δεν είμαι ειδικός αλλά απο τις παρατηρήσεις μου αυτό έχω καταλάβει.

Espresso Venezia
10-07-2008, 06:19
Φίλε ευχαριστώ για την απάντηση, είναι κάτι που δεν το ήξερα για τα πλοία της ΑΝΕΚ που αναφέρεις.

agnostos
10-07-2008, 07:53
Καμια φωτο απο δε3αμενισμο υπαρχει???????
:mrgreen:

MYTILENE
10-07-2008, 08:20
Πάντως Μυτιλήνη 09:20 και δεν έχει έρθει ακόμη.:shock::shock:

2nd mate
10-07-2008, 08:58
χθες παντως μεχρι και τις 19:30 δεν ειχε φυγει απο Πειραια, ειχε αρκετα φορτηγα.

Espresso Venezia
10-07-2008, 22:33
...Με 16,6 μέση ταχύτητα θα πηγαίνει πιο γρήγορα ή πιο αργά από το θεόφιλο???Χωρίς παρεξήγηση Leo αλλά μου τον προσέβαλες τον Θεόφιλο...

Πάντως μετά το 16.6 που με ...Θεοφιλίσιο καμάρι :p μας έδειξε χθες ο φίλος μας Speedkiller, αυτή τη στιγμή το πλοίο προσεγγίζει
το λιμάνι της Χίου με το διόλου ευκαταφρόνητο 18.3. ;).

Τελικά το ...μιλάκι έγινε ''μιλάκια''.

Από 16,6 στα 18,3 και απόψε (πως είπατε ???) 19,4 !!! Ανεβάζει στροφές ο κάπταν Διαμαντής, βοηθούντος βέβαια και του δεξαμενισμού. ;)

9340

Captain_Nionios
10-07-2008, 22:49
Ωραιος ο Espresso Venezia.Απλα φιλε μου Γιωργο οταν ερχοταν Χανια πηγαινε 2 μιλια κατω και καθυστερουσε πολυ.Γιατι κυριοι της ΑΝΕΚ;Καμια απαντηση...;)

ΥΓ:Μολις μπηκα στο AIS και ειδα οτι εχει φτασει μεγιστη μεχρι και 19,8...

Espresso Venezia
10-07-2008, 22:55
Ε βρε Διονυσάκο δεν τα έχουμε ξαναπεί ???

Βράδυ έφευγε από Πειραιά, ξημερώματα έφτανε στην Κρήτη. Για ποιό λόγο να το γκαζώσουν ???
Για να φτάσουν στην ...λεβεντογέννα :D μέσα στα μαύρα σκοτάδια ??? ;)

Captain_Nionios
10-07-2008, 23:05
Γιατι Γιωργο μου το Λατω μας παει 19,5 σταθερα και φλερταρει με τους 20 κομβους που και που.Αποτελεσμα;Φτανει ακριβως στην ωρα του.Το Λισσος εφτανε τουλαχιστον μια ωρα αργοτερα και επειδη το προλαβαιναν και στο traffic αργουσε σημαντικα...Αλλο να βγαινεις στις 5:30 και αλλο στις 7:00 ...Κανεις δεν ζητησε να φτανει 4:30 αλλα αφου αποδεδειγμενα μπορουσε να φτανει στις 5:30 επρεπε να το κανει.;)

marsant
11-07-2008, 07:56
Σιγουρα παει πολυ καλυτερα μετα τον δεξαμενισμο του το Λισσος αλλα για να παει 19,4 θα ειχε και ενα καλο σπρωξιμο απο τον καιρο.

JASON12345
11-07-2008, 08:55
Ή ρευμάτων...

Espresso Venezia
11-07-2008, 20:48
Το πλοίο σήμερα κατά την πρώτη αναχώρηση του για Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Θεσσαλονίκη (17.00 το δρομολόγιο, 17.25 πήρε κάβους),
φρόντισε να δείξει στους επιβάτες του ΖUIDERDAM την ξακουστή ανά την οικουμένη :D Ελληνική φιλοξενία. :p

9390

aris A
11-07-2008, 20:51
polu ntoumani! vre paidaki mou auto to ploio giati ginetai auto mporei na mou pei kapoios?

dimitris
11-07-2008, 20:54
Το βαπορακι παντος δεν πρεπει να εχει βαφτει φετος οπως φαινεται στην ωραια φωτο του
Espresso Venezia! οπως το ειδα και την πρωτη μερα που το φερανε απο το Περαμα ν' αναλαβει δρασει...

Speedkiller
11-07-2008, 20:56
Φίλε Espresso νομίζω πως μπερδεύτηκες!Αυτό που δέχθηκε την "ελληνική φιλοξενεία" :-D νομίζω πως είναι το Zuiderdam!

marsant
11-07-2008, 20:57
Φιλε Εspresso venezia εγραψες!

Espresso Venezia
11-07-2008, 21:02
Φίλε Espresso νομίζω πως μπερδεύτηκες!Αυτό που δέχθηκε την "ελληνική φιλοξενεία" :-D νομίζω πως είναι το Zuiderdam!

Κώστα έχεις δίκιο, και αν ξαναδείς στο μήνυμα μου (το EDIT) το διόρθωσα πριν μου κάνεις την πολύ σωστή σου υπόδειξη. :D

Σε ευχαριστώ πάντως. :D

heraklion
11-07-2008, 21:17
Που ήσουνα espresso venezia? Εγώ ήμουνα στον φάρο. Για απόδειξη έχω μια ίδια φωτογραφία με το ΛΙΣΣΟΣ και το κρουαζερόπλοιο αλλά δεν την ανεβάζω γατί είναι ίδια.

Espresso Venezia
11-07-2008, 21:31
Φίλε μου heraklion δεν υπάρχει μόνο ένας φάρος στο λιμάνι. ;)

Εκτός από το ''κόκκινο'', υπάρχει και το ...''πράσινο''. :shock::D

Νaval22
11-07-2008, 21:44
Ναι αλλά στο πράσινο εμείς οι θνητοί καραβολάτρες δεν έχουμε πρόσβαση

heraklion
11-07-2008, 21:45
Στον έναν όμως δεν επιτρέπεται να πηγαίνει κόσμος.Μάλλον δεν ήσουνα στον φάρο αλλά ανέβηκες κάπου πιο ψηλά

nautikos
11-07-2008, 21:50
Στον έναν όμως δεν επιτρέπεται να πηγαίνει κόσμος.Μάλλον δεν ήσουνα στον φάρο αλλά ανέβηκες κάπου πιο ψηλά

Ελα ρε φιλε τι κανει μιαου μιαου ειναι...:D Ψηλα, φαρος κοντα, δεν καταλαβες που ηταν κρυμμενος ο espresso:D:D?

cmitsos
12-07-2008, 04:53
βενέτσια έγραψες φίλε μου ΜΠΡΑΒΟ!! το πίσω μέρος του πλοίου είναι άθλιο...να το χαίρετε ο σχεδιαστής του. Καπετάνιος είναι ο Διαμαντής??

giannisk88
12-07-2008, 11:08
βενέτσια έγραψες φίλε μου ΜΠΡΑΒΟ!! το πίσω μέρος του πλοίου είναι άθλιο...να το χαίρετε ο σχεδιαστής του. Καπετάνιος είναι ο Διαμαντής??
Μα εντελώς άθλιο όμως!!!Πιό άσχημο πισινό πλοίου δεν έχω ξαναδεί!!!

konigi
12-07-2008, 11:10
Ρε παιδιά τοσα χρόνια αλονήζει στο Αιγαίο το Λισσος μας,τωρα σας πείραξε η πρύμνη του?για όνομα του Θεού...

giannisk88
12-07-2008, 11:32
Ρε παιδιά τοσα χρόνια αλονήζει στο Αιγαίο το Λισσος μας,τωρα σας πείραξε η πρύμνη του?για όνομα του Θεού...
Ναί φίλε γιατι σπάνια βλέπουμε φωτό απο την πρύμνη του, και στην προηγούμενη φωτό όσο και να το έχεις δει το πλοίο δε γίνεται να μη παρατηρήσεις την ασχήμια του πισινού του!
Εμένα οταν δε μ'αρέσει κάτι το λέω!!!

kapas
12-07-2008, 11:40
Για εμενα προσοπικα το πλοιο ειναι πολυ ομορφο, δεν ειναι οπως ολα τα αλλα με την ισια πρυμνη. κανει την διαφορα!:) Να πω και κατι ασχετο τωρα: γτ δεν ειναι στην εμβελεια του ais?????:confused:

giannisk88
12-07-2008, 12:04
Για εμενα προσοπικα το πλοιο ειναι πολυ ομορφο, δεν ειναι οπως ολα τα αλλα με την ισια πρυμνη. κανει την διαφορα!:) Να πω και κατι ασχετο τωρα: γτ δεν ειναι στην εμβελεια του ais?????:confused:
Οπως έχουμε ξαναπεί τα πλοία της Ανεκ γενικώς δε τα πάνε καλά με το AIS.Σε κάποιες φάσεις δεν τα δείχνει καθόλου.Δεν είνια δηλαδή πρόβλημα μόνο του Λισσός.

marsant
12-07-2008, 12:08
Το σκαρι του ειναι πολυ ωραιο αλλη η πρυμη του.....μονο τεντες λοιπουν....

Speedkiller
12-07-2008, 12:11
Μα εντελώς άθλιο όμως!!!

Μήπως τα παραλέμε λιγάκι?Όντως δεν είναι ότι πιο όμορφο αλλά εντάξει!Καλούλι είναι!!!Και έχει ωραία πλώρη!!!Προτιμάτε τη Σουμελά δηλαδή???

giannisk88
12-07-2008, 12:16
Παιδιά τη γνώμη μου είπα!!!Ελεος δηλαδή!!!Για εμένα η πρύμνη του είναι άθλια!!πως να το κάνουμε δηλαδή??
Αλλα η πρύμνη του εννούσα οτι έιναι άθλια!!Το υπόλοιπο είνια οκ για μένα.Ξαναπαρατηρήστε σε τι αναφέρομαι στο πρώτο μου πόστ έκει που λέω οτι είναι άθλιο!Οχι το πλοίο η πρύμνη.Και στο κάτω κάτω και το πλοίο να μη μου άρεσε με το που είπα τη γνώμη μου πέσατε πάνω μου!!!

Speedkiller
12-07-2008, 12:26
Φίλε Γιάννη ηρέμησε, δεν πρόκειται για επίθεση!!!Ο καθένας έχει τη γνώμη του και καλά κάνει φυσικά!!!Εμένα η λέξη άθλια μου φάνηκε υπρβολική και αυτό ήθελα να δείξω!!!

9413

9414

9415

giannisk88
12-07-2008, 12:31
Ναι μα γι'αυτο απάντησα ετσι, γιατι δε θεωρώ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΑΘΛΙΟ..Ολα έχουν τη δική τους ομορφιά!!!Απλα αυτό το σημείο του τώρα που το ξαναπαρατήρησα μου φάνηκε όπως το κατονόμασα!!!

Πολύ καλές φωτό πάντως φίλε!!!

Trakman
12-07-2008, 12:37
Φίλε Γιάννη ηρέμησε, δεν πρόκειται για επίθεση!!!Ο καθένας έχει τη γνώμη του και καλά κάνει φυσικά!!!Εμένα η λέξη άθλια μου φάνηκε υπρβολική και αυτό ήθελα να δείξω!!!

9413

9414

9415

Οι καλύτερες φωτογραφίες που έχω δει του αγαπημένου μου πλοίου... Σ'ευχαριστώ φίλε Speedkiller!!

giannisk88
12-07-2008, 12:39
Ακόμα αυτα τα πλοία της Ανεκ (λατώ λισσός) τα θαυμάζω για τα πολλά εξωτερικά καταστρώματα τους!!!Που έχουν αρχίσει να μειώνονται δραματικα στα νεα σκαριά:(

Speedkiller
12-07-2008, 12:56
Ευχαριστώ παιδια!!!Κ 3 λίγο πιο διαφορετικές...

9421

9422

9423

kapas
12-07-2008, 13:12
πολυ ωραιες αλλα γιατι ριμουλκειται???:confused::confused::confused:

Speedkiller
12-07-2008, 13:17
Κατ αρχάς είναι περσινές(μην τρομάζετε!!!:D)!Αν θυμάμαι καλά είχε παρουσιάσει πρόβλημα κάποια μηχανή...

cmitsos
12-07-2008, 15:48
Ακόμα αυτα τα πλοία της Ανεκ (λατώ λισσός) τα θαυμάζω για τα πολλά εξωτερικά καταστρώματα τους!!!Που έχουν αρχίσει να μειώνονται δραματικα στα νεα σκαριά:(

εγώ θα συμφωνήσω με τον γιάννη...καλά speed φαντάζομαι οτι θα σου αρέσει το πίσω μέρο του θεόφιλου ε?:)

Speedkiller
12-07-2008, 15:52
καλά speed φαντάζομαι οτι θα σου αρέσει το πίσω μέρο του θεόφιλου ε?:)Όχι μόνο το πίσω αλλα γιατί το λες αυτο?

cmitsos
12-07-2008, 15:58
ε γιατι είναι κάπως....και του θεόφιλου το πίσω μέρος...και δε το λέω μόνο εγώ, μου το λένε πολλά άτομα.....

Speedkiller
12-07-2008, 16:10
Δεν θα το αναλύσω εδώ μιας και μιλάμε για το Λισσός!Το Λισσός δεν έχει ωραία πρύμνη σε γενικές γραμμές αλλά δεν το βλέπω και τόσο ανυπόφορο...Τώρα ο Θεόφιλος είναι άλλη ιστορία και μου αρέσει ούτως ή άλλως...

cmitsos
12-07-2008, 16:15
όχι ανυπόφορη απλά είναι άσχημη...οκ:)

mandiam
12-07-2008, 16:57
Συμφωνα με το syros-observer το ΛΙΣΣΟΣ εχει προορισμο τη ΛΗΜΝΟ,ομως η πορεια του διχνει τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.Ξερεις κανεις που πηγαινει?

mandiam
12-07-2008, 17:00
Και μαλιστα με 19,3 μιλια παρακαλω ο βαπορας μας!!!

Speedkiller
12-07-2008, 17:01
Λογικά θα πηγαίνει Λήμνο και μετά θεσσαλονίκη!

cmitsos
12-07-2008, 17:20
όπως τα λέει ο speed είναι

mandiam
12-07-2008, 17:24
OK ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΘΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

MYTILENE
12-07-2008, 17:30
Κάθε Σάββατο από Μυτιλήνη για Λήμνο-Θεσ/νίκη στις 08:00 και επιστροφή από Θεσ/νίκη 01:00.Τώρα το πώς γύρισε στη Λήμνο θα ήθελα να το μάθω:rolleyes:

Kalloni
12-07-2008, 20:02
Ρε μητσο απο τη Χιο δεν εχεις πει οτι εισαι? απο τηγανητα τιποτα ομως τοσο καιρο. Μια φωτογραφια απο τη λισσαρα δεν εχουμε δει

cmitsos
12-07-2008, 20:08
όχι φίλε μου το μεταπτυχιακό μου κάνω στη χίο...:D και το πτυχιο το τελείωσα μυτιλήνη...ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΛΕ φέρε εσυ καμμιά σαρδέλα και θα σου φέρω φώτο λισσος :D

alcaeos
12-07-2008, 23:00
για δες εδω μερικες photo του lissos http://photos-by-nikos.fotopic.net/c1542291.html