Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Απόλλων [Apollon, Apollo Express 1, Express Apollon, Senlac]

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5

Express Pigasos
24-09-2010, 15:35
επιβεβαιωμενο δυστυχως....συγνωμη παιδια...και μενα πονεσε η ψυχη μου...το πλοιο μεσαι ειναι σε αθλια κατασταση

basilis.m
24-09-2010, 15:50
δηλαδη πεφτουν τιτλοι τελους σε μια χρυση πορεια?
τι κριμα!
κατι ηξερε ο φιλος roci οταν εβαλε το
SAVE OUR SENLAC !!!!!!!!!! (http://www.itnsource.com/shotlist//ITN/1982/01/07/AS070182003/)

Apostolos
24-09-2010, 16:57
Θα στεναχωρηθώ για το πλοίο που μας θυμίζει πολλά απο το παρελθόν αλλα μην αρχίσουμε πάλι τις κλάψες και τις υπερβολές γιατι θα καταντήσουμε ιδιαίτερα γραφικοί... Παρακαλώ όπως αυτό να γίνει κατανοητό απο όλους... Περιμένουμε απλά να δούμε ιστορίες και φώτο απο το πλοίο που θα μας το κρατήσουν για πάντα στην μνήμη μας και όχι να κάνουμε σαν υστερικοί

BEN BRUCE
24-09-2010, 17:38
Θα στεναχωρηθώ για το πλοίο που μας θυμίζει πολλά απο το παρελθόν αλλα μην αρχίσουμε πάλι τις κλάψες και τις υπερβολές γιατι θα καταντήσουμε ιδιαίτερα γραφικοί... Παρακαλώ όπως αυτό να γίνει κατανοητό απο όλους... Περιμένουμε απλά να δούμε ιστορίες και φώτο απο το πλοίο που θα μας το κρατήσουν για πάντα στην μνήμη μας και όχι να κάνουμε σαν υστερικοί

100% συμφωνω μαζι σου Apostolos.
Oχι αλλο Georgios
No more!!

hayabusa
24-09-2010, 17:40
θα συμφωνήσω και εγω με τη σειρά μου απόλυτα με τον Απόστολο. τα ειπε ολα.

Rocinante
24-09-2010, 18:08
Επειδη ισως να παρερμηνευτει το Save our Senlac να επαναλαβω οτι η φραση αυτη παραπεμπει στο βιντεο που ειναι σε μορφη Link.
Και για να πω και τη γνωμη μου οταν ενα πλοιο δεν μπορει να προσφερει τιποτα αλλο ας περασει στην ιστορια.
Η ιστορια του Γεωργιος Εξπρες ηταν κατι αλλο αφου κατα τη γνωμη μου θα μπορουσε να χρησιμευσει σαν κατι αλλο.
Ισως ομως σε μια αλλη χωρα ή σε εναν αλλο χρονο...
Απλως μου κανει εντυπωση οτι το νεοτερο των αδελφων βρισκεται σε τοσο οικτρη κατασταση αν επιβεβαιωθουν τα οσα λεγονται σε σχεση με τα αλλα δυο που ακομα εχουν κατι λιγο να προσφερουν.
Το πλοιο προσφερε οτι προσφερε και μακαρι (αν και δεν το βλεπω... ) να μας αποχαιρετησει αξιοπρεπως οπως εγινε με την περιπτωση του Καπεταν Αλεξανδρος.
Βεβαια εκει υπηρχε και μια ιδιεταιρη σχεση πλοιου- Εταιρειας...
Καποια πλοια εχουν περασει στην κατηγορια των θρυλων ενω ειναι ακoμα εν ζωη και δεν αξιζει να τα βλεπει κανεις να σερνονται με χιλια προβληματα ή να ειναι παροπλισμενα και να σκουριαζουν σε Πειραια Αλεξανδρουπολη και Ελευσινα.
Και μια που το εφερε η κουβεντα αλγεινη εντυπωση μου προκαλεσε η ρυμουλκηση του Tor Hollandia με αυτη την οψη καρναβαλου.
Τα πλοια πρεπει να φευγουν ορθια.
Ειτε λεγονται Senlac ειτε Hengist ειτε Horsa.........

karavatoss
24-09-2010, 18:13
εχεις δικιο!!!

karystos
24-09-2010, 20:57
Δυστυχώς το ξενοδοχείο είναι το μικρότερο κακό. Το βαπόρι έχει μαύρα χάλια και στα πιο ουσιαστικά, ακόμη και στις καδένες. Δεν είναι και περίεργο αφού όλα τα βαπόρια που είχαν ανάλογη πορεία στα γεράματα στα ίδια χάλια κατέληξαν. Καλύτερα να τερματίσει εδώ παρά να ξευτιλιστεί ακόμη χειρότερα. Βέβαια αν φτιάχνεται το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΑ γιατί να μην φτιάχνεται κι ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ; Τι να πει κανείς; Από την άλλη κόβεται το ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ που μπροστά τους είναι κρουαζιερόπλοιο.

Stylianos
24-09-2010, 21:50
Πραγματι κρίμα για το βαπόρι...τραγική ειρωνία,αποτελεί αυτη η φωτογραφία από το fakta,η οποία διχνει τον Απόλλωνα κ' τον Κεντέρη κατα την ακμή τους,ενώ τωρα,ειναι παλι μαζί στην Κοινοσούρα,στην παρακμή τους...:-|

opelmanos
24-09-2010, 22:14
Εγώ είμαι της άποψης (όποιοι θέλουν)να κάνουμε ένα γκρουπάκι στο φέισμπουκ να κινηθούμε άμεσα να κάνουμε μια προσπάθεια και ότι βγεί όσο το πλοίο βρίσκεται ακόμα στα Σαρωνικά ύδατα..Κρίμα πάντως το πλοίο αυτό άξιζε να αναπαλαιωθεί από την Νελ και όχι η Μυρτιδιώτισσα:(Ένας αποχαιρετισμός πάντως θα ήταν ότι έπρεπε όπως έγινε και με το Καπετάν Αλέξανδρο

"Express"George
24-09-2010, 22:15
Εγω ειμαι μαζι σου.

Leo
24-09-2010, 22:22
Ωραία σύγκριση Stylianos, είναι όντως έτσι. Δεν σας κρύβω ότι όταν είδα το βαπόρι σε αυτή τη θέση που βρίσκεται σήμερα, το μυαλό μου πήγε στα χειρότερα, λίγοι γλυτώνουν "το νυστέρι του χειρουργού" από αυτό το ναυπηγείο/ντόκο, αλλά είχα και μια ελπίδα αφού ο Πήγασος τη γλύτωσε ;)

Rocinante
24-09-2010, 22:51
Ένας αποχαιρετισμός πάντως θα ήταν ότι έπρεπε όπως έγινε και με το Καπετάν Αλέξανδρο
Οι καλοι φιλοι Roi Baudoin και Ellinis ειχαν επισκευτει τον Καπεταν Αλεξανδρο λιγο πριν το μεγαλο ταξιδι. Μας ειχαν χαρισει σπανιες φωτογραφιες υπεροχες βγαλμενες απο το παρελθον του πλοιου.
Δεν ξερω αν ειναι εφικτο να επαναληφθει κατι αναλογο μιας και απ οτι ειπα και πιο πανω υπηρχε ιδιεταιρη σχεση πλοιου - Εταιρειας ενω τωρα.....
Τελος παντον αν συμβει κατι τετοιο αξιζει να εχουμε μερικες φωτογραφιες απο ενδιαφεροντα πραγματα του πλοιου οπως το γλυπτο-τοιχος του Belsky τη γεφυρα και αλλες λεπτομερειες που χαρακτηρισαν το πλοιο απο τη γεννηση του ακομα.
Ισως μια φωτο απο τα καπονια που να γραφει ακομα την κωδικη ονομασια. CF3...
Εξυπακουεται οτι φωτογραφιες που αποκαλυπτουν τους λογους που το πλοιο αποσυρεται ειναι το λιγοτερο που μπορω να πω περιτες.....
Αυτα αν και δεν νομιζω να μπορει να γινει τιποτα.

Maroulis Nikos
24-09-2010, 22:59
Σήμερα είχα την τύχη να συνταξιδεύω με τον cpt Σπύρο Θηραίο και συζητήσαμε όταν το πλοίο ήτανε στις δόξες του.

SEA_PILOT
24-09-2010, 23:20
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΤΣΙ! - ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΤΙ ΛΕΝΕ?

ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ
'ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ'!!!!!!!!!!!

karavatoss
25-09-2010, 00:28
Εγώ είμαι της άποψης (όποιοι θέλουν)να κάνουμε ένα γκρουπάκι στο φέισμπουκ να κινηθούμε άμεσα να κάνουμε μια προσπάθεια και ότι βγεί όσο το πλοίο βρίσκεται ακόμα στα Σαρωνικά ύδατα..Κρίμα πάντως το πλοίο αυτό άξιζε να αναπαλαιωθεί από την Νελ και όχι η Μυρτιδιώτισσα:(Ένας αποχαιρετισμός πάντως θα ήταν ότι έπρεπε όπως έγινε και με το Καπετάν Αλέξανδρο
εχεις απολυτο δικιο αγαπητε,το πλοιο ειναι παρα πολυ καλυτερο σε ολα τα επιπεδα απο το μυρτιδιωτισσα!τι να πει κανεις??συμφωνω μαζι σου και σε ολα τα υπολοιπα.

giorgos....
25-09-2010, 01:05

Και εγώ μαζί σου opelmanos.. και όποιος άλλος θέλει.

Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μας μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει, να αντιδράσει με τον τρόπο που πιστεύει ή να κάνει κάτι που αυτός θεωρεί αυτονόητο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενοχλεί κανέναν. Ίσως μερικοί άνθρωποι για τα καράβια που αγαπούν να ξεπερνούν τα "όρια" της λογικής που άλλοι έχουν θέσει γι' αυτούς. Και ας γίνονται γραφικοί για κάποιους, ίσως και να τους αρέσει, ίσως πάλι να μη τους νοιάζει τί λέει ο κόσμος, παρα μόνο η ψυχή τους. Και αν κάτι προσπαθεί να μείνει όρθιο στον κόσμο αυτό, είναι η ψυχή, ας μήν τη χάσουμε κι αυτή..
Έλεος πια με τα σκυμένα κεφάλια και την "υποταγή" στη μοίρα.

SEA_PILOT
25-09-2010, 14:46
Και εγώ μαζί σου opelmanos.. και όποιος άλλος θέλει.

Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μας μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει, να αντιδράσει με τον τρόπο που πιστεύει ή να κάνει κάτι που αυτός θεωρεί αυτονόητο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ενοχλεί κανέναν. Ίσως μερικοί άνθρωποι για τα καράβια που αγαπούν να ξεπερνούν τα "όρια" της λογικής που άλλοι έχουν θέσει γι' αυτούς. Και ας γίνονται γραφικοί για κάποιους, ίσως και να τους αρέσει, ίσως πάλι να μη τους νοιάζει τί λέει ο κόσμος, παρα μόνο η ψυχή τους. Και αν κάτι προσπαθεί να μείνει όρθιο στον κόσμο αυτό, είναι η ψυχή, ας μήν τη χάσουμε κι αυτή..
Έλεος πια με τα σκυμένα κεφάλια και την "υποταγή" στη μοίρα.

Θα μπω σε μια πιο ψυχρή λογική / αντιπαράθεση ίσως,
Δε ξέρω αν από όλους όσοι γράφεται γνωρίζετε το πλοίο – εννοώ τα σωθικά του κ τη πορεία του τη τελευταία διετία.
Λέμε για face-book κ τι θα γίνει?
Γιατί δε βλέπουμε αντικειμενικά το θέμα? – Ποιος νηογνώμονας το πιστοποιεί? – Ποιες οι απαιτήσεις συμμόρφωσης προκειμένου να ενταχθεί – να ταξιδέψει?
Με το χαμηλότερο υπολογησιμο κοστος ανακατασκευης του, συνεπάγεται ένα νεότευκτο πλοίο της κατηγορίας του.
Συμφέρει – είναι σωστή επένδυση αυτό? – Επένδυση τόσο για τους πλοιοκτήτες τόσο όσο κ για το επιβατηγό κοινό να γυρίσουμε 37 χρόνια πίσω?!
Η Ευρώπη ταξιδεύει πορθμεία της τάξεως SF για τρεις ώρες διαδρομή κ όλα νεότευκτα σχεδόν – εμείς τι κάνουμε?

Apostolos
25-09-2010, 15:01
O Sea Pilot με απλά λόγια τα είπε όλα. Το Απόλλων παρόλο που ειναι ζωντανή (ακόμη) ιστορία της ακτοπλοϊας δεν ειναι κάτι το τόσο ιστορικό. Για μένα το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ειναι να ζητήσουμε απο τον πλοιοκτήτη να μας δωρήσει κάποια κοματια του για να το θυμώμαστε... Σχέδια, την καμπάνα και το Mural του Senlac που βρίσκεται στο μεσαίο κλιμακοστάσιο...
Ας μείνει στις καρδιές μας και όπως ειπαμε ας σταματήσουμε να φερόμαστε ελαφρα την καρδία...

aegeanspeedlines
25-09-2010, 15:04
Βρε παιδιά μήπως βιαζόμαστε λίγο????? Αντί να το κλαίμε από τώρα, δεν περιμένουμε τις εξελίξεις?? Γιατί μπορεί και να εκπλαγούμε! ;)

karavatoss
25-09-2010, 15:20
Δε ξέρω αν από όλους όσοι γράφεται γνωρίζετε το πλοίο – εννοώ τα σωθικά του κ τη πορεία του τη τελευταία διετία.
Γιατί δε βλέπουμε αντικειμενικά το θέμα? – Ποιος νηογνώμονας το πιστοποιεί? – Ποιες οι απαιτήσεις συμμόρφωσης προκειμένου να ενταχθεί – να ταξιδέψει?
Με το χαμηλότερο υπολογησιμο κοστος ανακατασκευης του, συνεπάγεται ένα νεότευκτο πλοίο της κατηγορίας του.
Συμφέρει – είναι σωστή επένδυση αυτό? – Επένδυση τόσο για τους πλοιοκτήτες τόσο όσο κ για το επιβατηγό κοινό να γυρίσουμε 37 χρόνια πίσω?!
Η Ευρώπη ταξιδεύει πορθμεία της τάξεως SF για τρεις ώρες διαδρομή κ όλα νεότευκτα σχεδόν – εμείς τι κάνουμε?
αγαπητε εχεις δικιο απολυτο,Αλλα.. το οτι ανακατασκευαζουν πλοια τυπου μυρτιδιοτισσα και βαζουν να κυκλοφορισουν στο αιγαιο πλοια που ειναι σε αθλια κατασταση κατα καιρους,θα μπορουσαν πλοια τυπου απολλον να ξαναβαλουν στην γραμμη,με την οποια ανακαινιση,τουλαχιστον ειναι καλοταξιδο και πολυ καλα διαριθμημενο.σιγουρα νεα πλοια ειναι οτι καλυτερο,γρηγορα και ασφαλη,αλλα δεν το βλεπω,συντομα τουλαχιστον.

BEN BRUCE
25-09-2010, 16:34
O Sea Pilot με απλά λόγια τα είπε όλα. Το Απόλλων παρόλο που ειναι ζωντανή (ακόμη) ιστορία της ακτοπλοϊας δεν ειναι κάτι το τόσο ιστορικό. Για μένα το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ειναι να ζητήσουμε απο τον πλοιοκτήτη να μας δωρήσει κάποια κοματια του για να το θυμώμαστε... Σχέδια, την καμπάνα και το Mural του Senlac που βρίσκεται στο μεσαίο κλιμακοστάσιο...
Ας μείνει στις καρδιές μας και όπως ειπαμε ας σταματήσουμε να φερόμαστε ελαφρα την καρδία...

Ξανασυμφωνω 100% με τον Apostolos....

Express Pigasos
25-09-2010, 21:32
ειναι μεγαλη κουβεντα να θεωρουνται καποια πλοια ιστορια..γιατι να θεωρουνται ιστορια-μυθος της ακτοπλοιας???και τα 3 αδερφα μαζι ναι ας θεωρηθουν γιατι υπηρετησαν τις Ελληνικες θαλασσες.πλοια που ανηκανε απο την αρχη ως το τελος σε εναν ναι ας θεωρηθουν.ασ πουμε το ΕΓΝΑΤΙΑ

harlek
25-09-2010, 21:59
"Ιστορικά"... σιγά, αν δεν ήταν αυτό θα ταν κάποιο άλλο...
"Με ψυχή"... σιγά, απλές λαμαρίνες είναι, για ποια ψυχή μιλαμε;

Την ψυχή όμως τους τη δίνουν ορισμένοι, επηρεασμένοι από τις αναμνήσεις και το συναισθηματισμό τους. "Ιστορικό" το Γεώργιος Εξπρές για τους 40-45άρηδες, "ιστορικός" ο Απόλλωνας για τους 35άρηδες, ιστορικό ίσως να είναι και το ... Νησος Μύκονος για τα παιδιά μας!
Τα πλοία γίνονται παρελθόν και συχνά νιώθουμε να παίρνουν μαζί τους τις αναμνήσεις και την ανεμελιά των καλύτερών μας χρόνων.

Αν και δεν είμαι από αυτούς που "σκάνε" για τη διάλυση ενός πλοίου, κατανοώ όσους στεναχωριούνται πραγματικά και δεν μπορούν να δουν το γεγονός ψυχρά. Κι αν δεν εκφράσουν τα συναισθήματα τους σε αυτό εδω το φόρουμ δεν ξέρω που αλλού θα είχε νόημα να το κανουν.

Express Pigasos
25-09-2010, 22:05
παντως επειδη το εχω ζησει απο πρωτο χερι..το να πηγαινει ενα πλοιο για διαλυση οσο και λαμαρινες να ειναι σε ποναει...τοσο στη τσεπη οσο και στη ψυχη....που τα λεφτα ειναι λεφτα...αλλα η ψυχη σε ποναει...υγεια πανω απο ολα ομως...:oops:

Leo
25-09-2010, 22:10

Την ψυχή όμως τους τη δίνουν ορισμένοι, επηρεασμένοι από τις αναμνήσεις και το συναισθηματισμό τους. "Ιστορικό" το Γεώργιος Εξπρές για τους 40-45άρηδες, "ιστορικός" ο Απόλλωνας για τους 35άρηδες, ιστορικό ίσως να είναι και το ... Νησος Μύκονος για τα παιδιά μας!
Τα πλοία γίνονται παρελθόν και συχνά νιώθουμε να παίρνουν μαζί τους τις αναμνήσεις και την ανεμελιά των καλύτερών μας χρόνων.

Αν και δεν είμαι από αυτούς που "σκάνε" για τη διάλυση ενός πλοίου, κατανοώ όσους στεναχωριούνται πραγματικά και δεν μπορούν να δουν το γεγονός ψυχρά. Κι αν δεν εκφράσουν τα συναισθήματα τους σε αυτό εδω το φόρουμ δεν ξέρω που αλλού θα είχε νόημα να το κανουν.

Κι όμως τα είπες όλα φίλτατε σε 10 γραμμές, να είσαι καλά.

Express Pigasos
25-09-2010, 22:11
οπως λενε και στο facebook απειρα like αυτο που ειπωθηκε πριν....:razz:

Leo
25-09-2010, 22:13
Τι ακριβώς λένε? δεν έχουμε όλοι facebook!

BEN BRUCE
25-09-2010, 22:18

Συμφωνω μαζι σου harlek 100%
Aν ειναι τα ολα τα πλοια που εχουν καποια συναισθηματικη αξια να γινουν μουσεια τι θα γινει στο τελος?Δεν ειναι το βαπορι ενας αυτοκινητο του 30 να το πας απο δω και απο κει.Εχει αλλες ευθυνες και συντηρηση.Εδω στο λιμπερτι επεσαν οι μεγαλυτερες εταιρειες απο πανω του και αυτη την στιγμη ειναι ανενεργο.
Η ιστορια με τα ακτοπλοια-μουσεια ειχε ξεκινησει απο μια συζητηση που ειχα κανει με τον κυριο Γ. Γιανουλατο για το αληθινα ιστορικο ΕΓΝΑΤΙΑ το 1997.Βεβαια αυτο διαδοθηκε και η ιδεα μεταλαμπαδευτηκε στο λιγοτερο ιστορικο Γεωργιος Εξπρες με τις γνωστες συναισθηματικες περακτροπες.

nikosnasia
25-09-2010, 22:19
Νομίζω ότι Ιστορία για την Ελληνική ακτοπλοία αποτελούν όλα τα πλοία της , είτε αυτά μείνουν πολλά χρόνια είτε ακόμη και μιά μέρα. Συμβαίνει όμως για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ορισμένα να αγαπηθούν από τους νησιώτες ,κυρίως, ιδιαίτερα.Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε ένα μουσείο ειδικά της Ελληνικής ακτοπλοίας με αντικείμενα και φωτογραφικό υλικό και video από τα πλοία της που την εγκαταλείπουν για άλλες θάλασσες ή για το τελευταίο ταξίδι.Το nautilia.gr είναι αλήθεια ότι έχει στα "σπλάχνα" του αρκετό συγκεντρωμένο υλικό δύσκολα & χρονοβόρα προσβάσιμο όμως.Δηλαδή να υπήρχε μια κατηγορία στο site , μη προσβάσιμη για καταχωρήσεις στα μέλη αλλά μόνο στους διαχειριστές, για κάθε πλοίο και την ιστορία του μόνο στις Ελληνικές θάλασσες (πότε ήρθε, πότε έφυγε, ποιές γραμμές εξυπηρέτησε, ποιά πληρώματα είχε, πιά λιμάνια επισκέφθηκε με αντιπροσωπευτικές φωτο, δημοσιεύματα από βλάβες, ατυχήματα, ή άλλες ενέργειες που απασχόλησαν την κοινή γνώμη κλπ , κλπ.) Ζητάω πολλά ; Εντάξει μη "βαράτε".

BEN BRUCE
25-09-2010, 22:23
EXPRESS APOLLON στην ραφηνα το 2004 με πλοιαρχο τον Τασο Τρεσσο.

107654

Για ολους τους φιλους του πλοιου

nikosnasia
25-09-2010, 22:27
Και στον Περαία το 2003.
107655

giorgos....
25-09-2010, 22:36

Κατανοώ την άποψη σου φίλε sea pilot όπως και όλων των μελών του forum. Ο καθένας εκφράζει αυτό που πιστεύει. Τώρα τα κριτήρια που θεωρεί κάποιος ενα πλοίο "ιστορικό", "σημαντικό" "με ψυχή" ή οτιδήποτε άλλο είναι δικό του θέμα. Ναί, και εγώ είμαι ένας απο αυτούς που θεωρούν οτι τα πλοία έχουν ψυχή και δέομαι μαζί τους, κατακριτέο? Δε νομίζω, γι' αυτό και δεν μπορώ να μπώ στη λογική των εφοπλιστών (και σε καμία αντιπαράθεση με την καλή έννοια πάντα). Δεν με νοιάζει ούτε αν οι επενδύσεις τους είναι συμφέρουσες ή όχι ούτε τίποτα. Δέν είμαι εφοπλιστής για να με απασχολούν αυτά. Είμαι καραβολάτρης και το μόνο που με απασχολεί είναι τα πλοία, και απο τη στιγμή που την πλειοψηφία των εφοπλιστών δεν τη νοιάζει η αγάπη μας για τα πλοία, για ποιό λόγο να νοιαστώ και εγώ για τα λεφτά?
Συμφωνώ πως και τα σημερινά πλοία ίσως είναι ιστορικά για τα παιδιά μας, όμως η ιστορία είναι πάντα ιστορία όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δεν ξεχνιέται ποτέ, όμως εδώ μιλάμε για μια γενιά πλοίων που χάρη σε αυτά αναπτύχθηκαν και φτιάχτηκαν τα νησιά μας, πλοία που το καθένα είχε τη δική του μορφή, το δικό του όνομα και ήξερες απο μίλια μακρυα να τα ξεχωρίζεις. Πλοία πολύ διαφορετικά. Και αυτό που είπες φίλε harlek είναι πολύ σωστό. Άν δεν μπορείς να πείς την άποψη σου σε ένα τέτοιο forum που απευθύνεται καραβολάτρες χωρίς να αντιμετωπίζεις περίεργα σχόλια, τότε πού θα την εκφράσεις?
Και εν πάσει περιπτώσει, το οτι η προσπάθεια για το Γεώργιος Εξπρές ήταν η μεγαλύτερη και η πρώτη που ακούστηκε τόσο πολύ στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να τσαντίζει κάποιους ή να τους βγάζει πικρόχολα και ειρωνικά σχόλια, αλλά να τους βάλει σε μια διαδικασία (όσοι έχουν τη διάθεση) πως αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο την πρώτη φορά, την επόμενη θα πάμε πιο μακρυα και κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε. Τίποτα δεν μας χαρίζεται. Συγνώμη αν σας κούρασα..
Καλη συνέχεια και καλή τύχη στον Απόλλωνα..

Stylianos
25-09-2010, 22:37
Και εδώ δύο πολύ παλιες φωτογραφίες από το κατάστρωμα του πλοίου,οταν ακόμα ταξιδευε Παροναξία...αφιερωμένες σε όσους αγάπησαν το πλοίο αυτό...:)

107656

107658

juanito
25-09-2010, 23:54
Εχω την εντυπωση οτι τα πραγματα ειναι απλα (δυστηχως)

Η εταιρεια (αν τελικα ειναι αληθεια οι φημες) τα εβαλε κατω και ειδε οτι δεν εχει μελλον το πλοιο για τις γραμμες που λειτουργει οπως επισης φανταζομαι θα υπολογισε και το κοστος για εναρμονιση με τους νεους κανονισμους.
Με τους νεους κανονισμους εχω μαθει οτι αρκετα πλοια θα ακολουθησουν τον ιδιο δρομο σε λιγες μερες ..

Απο εκει και περα προφανως δεν υπηρχε και καμμια καλυτερη προσφορα για πωληση οποτε η επιλογη ηταν μονοδρομος.

Το πλοιο μας εχει χαρισει αμετρητες και αξεχαστες στιγμες και θα μεινει για παντα στις καρδιες μας σαν Απολλωναρα!

Express Pigasos
26-09-2010, 11:25
ετοιμαστε φωτογραφικες ...κατα 90% μεσα στη βδομαδα φευγει για το τελευταιο του ταξιδι συμφωνα με πληροφοριες...

parianos
26-09-2010, 14:30
ετοιμαστε φωτογραφικες ...κατα 90% μεσα στη βδομαδα φευγει για το τελευταιο του ταξιδι συμφωνα με πληροφοριες...

απο που το εμαθες? δωσε μια πηγη....

Apostolos
26-09-2010, 14:38
απο που το εμαθες? δωσε μια πηγη....

Δεν νομίζω αυτό να ειναι το πρόβλημα μας!

Apostolos
26-09-2010, 14:41
12 Ιουνίου 2005...
107724

Express Pigasos
26-09-2010, 14:42
με πονο ψυχης δυστυχως εμπλεκομαι και εγω σε αυτο το ταξιδι...οπως και για το world renaissance ειχα μαθει πραγματα και τελικα διαλυθηκε απο αλλους...
πιστευω σεβεστε το γεγονος οτι δεν θελω να αποκαλυψω απο ποια πλευρα ειμαι και ουτε ποιος ειμαι..

Rocinante
26-09-2010, 14:47
πιστευω σεβεστε το γεγονος οτι δεν θελω να αποκαλυψω απο ποια πλευρα ειμαι και ουτε ποιος ειμαι..
Ενταξει φιλε μου προφανως και δεν χρειαζεται να μας πεις κατι αλλο.
Μονο αν μπορεις να μας πεις οταν μαθεις νεωτερα ποτε θα γινει.
Ευχαριστουμε

Express Pigasos
26-09-2010, 17:34
τριτη πρωι αναχωρει...

φανούλα
26-09-2010, 17:37
τριτη πρωι αναχωρει...

:sad::sad::sad::sad:.................

noulos
26-09-2010, 17:43
Ισως είναι καλύτερα έτσι, παρά να αργοπεθαίνει για χρόνια όπως το Γεώργιος Εξπρές! :sad:

pantelis2009
26-09-2010, 18:17
Ισως είναι καλύτερα έτσι, παρά να αργοπεθαίνει για χρόνια όπως το Γεώργιος Εξπρές! :sad:
Έχεις δίκιο φίλε:oops:. Ας το δούμε άλλη μία φορά φωτογραφημένο στις 20/09/2010. Χαρισμένο σε όλους τους φίλους του.

107752

Express Pigasos
26-09-2010, 18:29
ειλικρινα μεσα ειναι σε κατασταση αποσυνθεσης.....μαζεμενες καρεκλες....απο δω και απο κει...ψιλοβρωμικο...

IONIAN STAR
26-09-2010, 18:47
Πολυ ομορφη φοτο Παντελη ! Ειναι λυπητερο που το πλοιο μας αφηνει για το τελευταιο του ταξιδι.......:(:(

hhvferry
26-09-2010, 21:30
Hello everyone - is this really going to be the end of the wonderful Senlac?! :o

Express Pigasos
26-09-2010, 21:44
yes she does....the end is near...maybe on Tuesday or Wendesday if the weather in Aegean is ok..the former Senlac will begin her final trip

basilis.m
26-09-2010, 21:46
τριτη πρωι αναχωρει...κριμα πραγματικα! ειχα μια ελπιδα οτι θα γλυτωνε αλλα...

hayabusa
26-09-2010, 22:01
για πειτε από που θα φύγει μήπως πάμε για καμια φωτογραφία.

kapas
27-09-2010, 15:52
λιγο δυσκολο ακομα να το πιστεψω... και το ais του πλοιου ειναι ακομα ανοικτο... πιστευω οτι ειναι νωρις ακομα γι αυτο και οτι εχει να δωσει ακομα πολλα οπως τα αδερφια του... να φανταστω οτι δεν θα φυγει ρυμουλκομενο ετσι???

Express Pigasos
27-09-2010, 16:12
οχι μονο του θα φυγει..ορθιο στο θανατο!

pantelis2009
27-09-2010, 16:34
οχι μονο του θα φυγει..ορθιο στο θανατο!
Τελικά φίλε Express Pigasos είναι σίγουρο για αύριο και αν ξέρεις περίπου τη ώρα (ζήτάω πολλά!!!!!:()

basilis.m
27-09-2010, 16:37
οχι μονο του θα φυγει..ορθιο στο θανατο!στη Τουρκια θα παει?

gasim
27-09-2010, 18:52
Δύο φωτογραφίες από το πρώτο μου (και τελευταίο) ταξίδι με το πλοίο με τα σινιάλα της Hellas Ferries, ένα πρωϊνό του Αυγούστου του 2002, στο δρόμο για Σαντορίνη...
107990
107991

Θυμάμαι ότι φτάσαμε πρωϊ - πρωϊ στον Πειραιά, είχαν μείνει μόνο business class εισητήρια με το Highspeed, σε τιμή 'αεροπορικού' και διαλέξαμε το 'φτηνό'.

apollo_express
27-09-2010, 19:02
Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι το Σαντορίνη.

hayabusa
27-09-2010, 19:10
ναι, το Σαντορίνη πρέπει να ειναι. Σίγουρα πάντως δεν είναι ο Απόλλωνας.

BEN BRUCE
27-09-2010, 19:16
Eιναι το express santorini απο την περιοδο 2002 μεχρι αρχες 2005 με το δελφινι στο φουγαρο το 2005 βαφτηκε μπλε με τα 3 δελφινια στο φουγαρο.

opelmanos
27-09-2010, 19:24
Παρόλα αυτα οι φωτογραφίες σου φίλε gasim είναι εξερετικές .Αν έχεις και άλλες από εκείνο το ταξίδι και θές να τις μοιραστείς μαζί μας σε παρακαλώ ανέβασε τες !!!

gasim
27-09-2010, 20:36
...λέτε να έχετε δίκηο? Να είναι το 'Express' Santorini? Για να το λέτε, I stand corrected. Φωτογραφίες μπόλικες, αλλά μάλλον στο 'κατάλληλο' thread...

SEA_PILOT
27-09-2010, 22:22
PILOT oin Board
...πρωινο στο BARI
BRIDGE DECK
...PORT BRIDGE WING

opelmanos
27-09-2010, 22:25
Κύριε Δημήτρη ενδιαφέρουσες οι φωτό !!Ευχαριστούμε

Express Pigasos
27-09-2010, 22:32
δεν φευγει αυριο...θα ενημερωσω αν μαθω κατι...

pantelis2009
27-09-2010, 23:22
Ευχαριστώ και αναμένω;)

IONIAN STAR
28-09-2010, 14:44
Λετε να εγινε κατι η ειναι καθοριστικο οτι θα παει για scrap :cry:

karavatoss
28-09-2010, 15:32
ψυχραιμια παιδια,θα μαθουμε.

gpap2006
28-09-2010, 18:28
Άνοιξη του 1988 μπήκε για πρώτη φορά στις Κυκλάδες μας και έφερε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ήταν ό,τι καλύτερο είχε μέχρι τότε πάει στην κλασική γραμμή Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα. Έμεινε πολλά χρόνια στη γραμμή ενώ κατά καιρούς πέρασε και από Ικαροσαμία, Δυτικές, Ραφήνα, μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και άγονη με Σίκινο, Ανάφη, κλπ. Εκτός από Κέα και Αντίπαρο, έχει πάει σε ΟΛΕΣ τις Κυκλάδες και αγαπήθηκε παντού. Το φθινόπωρο του 2006 άφησε το Αιγαίο και συνέχισε στην Αδριατική, κρατώντας αξιοπρεπέστατη παρουσία παρά τα χρόνια του και την κακή συντήρηση από τη νέα του εταιρία. Τώρα πια, βαδίζοντας στα 38 του χρόνια ετοιμάζεται να μας αφήσει για πάντα, σηματοδοτώντας το τέλος μιας χρυσής εποχής για την ακτοπλοία του Αιγαίου.

karavatoss
28-09-2010, 18:34
Άνοιξη του 1988 μπήκε για πρώτη φορά στις Κυκλάδες μας και έφερε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ήταν ό,τι καλύτερο είχε μέχρι τότε πάει στην κλασική γραμμή Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα. Έμεινε πολλά χρόνια στη γραμμή ενώ κατά καιρούς πέρασε και από Ικαροσαμία, Δυτικές, Ραφήνα, μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και άγονη με Σίκινο, Ανάφη, κλπ. Εκτός από Κέα και Αντίπαρο, έχει πάει σε ΟΛΕΣ τις Κυκλάδες και αγαπήθηκε παντού. Το φθινόπωρο του 2006 άφησε το Αιγαίο και συνέχισε στην Αδριατική, κρατώντας αξιοπρεπέστατη παρουσία παρά τα χρόνια του και την κακή συντήρηση από τη νέα του εταιρία. Τώρα πια, βαδίζοντας στα 38 του χρόνια ετοιμάζεται να μας αφήσει για πάντα, σηματοδοτώντας το τέλος μιας χρυσής εποχής για την ακτοπλοία του Αιγαίου. Αιωνία να είναι η μνήμη του..
ας μην τα κανουμε τοσο τραγικα,ψυχραιμια παιδια.

SEA_PILOT
28-09-2010, 19:17
Άνοιξη του 1988 μπήκε για πρώτη φορά στις Κυκλάδες μας και έφερε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ήταν ό,τι καλύτερο είχε μέχρι τότε πάει στην κλασική γραμμή Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα. Έμεινε πολλά χρόνια στη γραμμή ενώ κατά καιρούς πέρασε και από Ικαροσαμία, Δυτικές, Ραφήνα, μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και άγονη με Σίκινο, Ανάφη, κλπ. Εκτός από Κέα και Αντίπαρο, έχει πάει σε ΟΛΕΣ τις Κυκλάδες και αγαπήθηκε παντού. Το φθινόπωρο του 2006 άφησε το Αιγαίο και συνέχισε στην Αδριατική, κρατώντας αξιοπρεπέστατη παρουσία παρά τα χρόνια του και την κακή συντήρηση από τη νέα του εταιρία. Τώρα πια, βαδίζοντας στα 38 του χρόνια ετοιμάζεται να μας αφήσει για πάντα, σηματοδοτώντας το τέλος μιας χρυσής εποχής για την ακτοπλοία του Αιγαίου. Αιωνία να είναι η μνήμη του..
...ναι καλα αντε κ για τα εννια κ μετα για τα σαραντα του!!!

pantelis2009
28-09-2010, 20:09
Για να μην το κλαίμε απο τώρα πάμε να δούμε μία φωτο του στην Κυνόσουρα στις 20/09/2010. Πάντος σήμερα που πήγα απο κει έιδα επάνω στο πλοίο 3-4 άτομα. Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του (γιατί είσαστε και πολλοί);). Άμα μάθετε πότε θα φύγει πέστε το μήπως και μπορέσω να πάω να το τραβήξω καμιά φωτο.

108174

BEN BRUCE
28-09-2010, 21:36
Το πλοιο που εφερε την πραγματικη επανασταση στα νησια των κυκλαδων.Το καλυτερο με διαφορα, μαζι με τα αδελφα που ακομα καιμ σημερα προσφαιρουν

Captain_Nionios
28-09-2010, 23:12
Άνοιξη του 1988 μπήκε για πρώτη φορά στις Κυκλάδες μας και έφερε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ήταν ό,τι καλύτερο είχε μέχρι τότε πάει στην κλασική γραμμή Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα. Έμεινε πολλά χρόνια στη γραμμή ενώ κατά καιρούς πέρασε και από Ικαροσαμία, Δυτικές, Ραφήνα, μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και άγονη με Σίκινο, Ανάφη, κλπ. Εκτός από Κέα και Αντίπαρο, έχει πάει σε ΟΛΕΣ τις Κυκλάδες και αγαπήθηκε παντού. Το φθινόπωρο του 2006 άφησε το Αιγαίο και συνέχισε στην Αδριατική, κρατώντας αξιοπρεπέστατη παρουσία παρά τα χρόνια του και την κακή συντήρηση από τη νέα του εταιρία. Τώρα πια, βαδίζοντας στα 38 του χρόνια ετοιμάζεται να μας αφήσει για πάντα, σηματοδοτώντας το τέλος μιας χρυσής εποχής για την ακτοπλοία του Αιγαίου.

Εγω δεν καταλαβα γιατι επεξεργαστηκες το ποστ σου και εσβησες το "Αιωνια να ειναι η μνημη του..." που εγραψες στο τελος. Μετα απο ενα ομορφο και ουσιωδες ποστ εγραψες μια συναισθηματικη καταληξη που σε καποιους δεν αρεσε. Εσυ ομως γιατι να επηρεαστεις απο αυτους και να το σβησεις δεν καταλαβα; :confused:

Giovanaut
28-09-2010, 23:38
Καποιος απο το nautilia νομιζω, δεν θυμαμαι ποιος, ειχε πει οτι αυτο και τα αδερφακια του αποτελουν ισως την πιο επιτυχημενη πορταδα πλοιων που ηρθε στην Ελλαδα. Χωρις να τα εχω ζησει, συμφωνω απολυτα μαζι του...!!!

gnikles
29-09-2010, 00:47
Έχω ένα προαίσθημα ότι μάλλον κάτι μαγειρεύεται!!!Θα δείξει.

karavatoss
29-09-2010, 01:41
παιδια no panic,ολα θα πανε καλα.

xidianakis
29-09-2010, 09:43
..μεχρι τελος της εβδομαδας κατα πασα πιθανοτητα θα εχει ξεκαθαρισει τι θα γινει.

basilis.m
29-09-2010, 13:33
..μεχρι τελος της εβδομαδας κατα πασα πιθανοτητα θα εχει ξεκαθαρισει τι θα γινει.δηλαδη φιλε μου λες οτι υπαρχει και καποια πιθανοτητα να μην το χασουμε?

hayabusa
29-09-2010, 13:37
ναι, όπως και τότε που θα ξαναταξίδευαν τα καράβια του Αγούδημου...Για μένα, ας μην ζαλίζουμε το θέμα με υποθέσεις και δήθεν έγκυρες πληροφορίες. Ας περιμένουμε και οι εξελίξεις θα έρθουν από μόνες τους...

Captain_Nionios
29-09-2010, 13:42
Οπως καποια μελη εγραψαν με σιγουρια οτι ο Απολλωνας φευγει για καρφιτσες ετσι και αλλο μελος γραφει οτι θα ξεκαθαριστουν ολα μεχρι το τελος της εβδομαδας, λογικα για να το γραφει κατι θα ξερει, οπως ηξεραν και οι αλλοι που μιλουσαν σιγουρα για scrap. Ας περιμενουμε λοιπον αλλα ας σταματησουμε να λογοκρινουμε ποστ που δεν προσβαλουν κανεναν.

xidianakis
29-09-2010, 14:03
αυτο που ξερω ειναι οτι δεν ενδιαφερει την εταιρια να αναλαβει γραμμη, αλλα υπαρχει ενδιαφερον για ναυλωση. αν δε τα βρουν με τα χρηματα μην το υπολογιζουμε.

Express Pigasos
29-09-2010, 14:23
αυριο το μεσημερι προς απογευμα:(:(:(...

opelmanos
29-09-2010, 14:27
αυριο το μεσημερι προς απογευμα:(:(:(...
Τι θέλεις να μας πείς ακριβώς φίλε μου??

Express Pigasos
29-09-2010, 14:35
ξεκιναει το τελευταιο ταξιδι

IONIAN STAR
29-09-2010, 14:36
ξεκιναει το τελευταιο ταξιδι
Κριμα...... :sad::sad::sad::sad:

basilis.m
29-09-2010, 15:21
προς τα που θα παει? τουρκια?

karavatoss
29-09-2010, 15:44
ψυχραιμια παιδια ,τιποτα δεν χαθηκε ακομη,θα δουμε...

sylver23
29-09-2010, 16:11
Τα τελευταία ποστ σαν να μοιάζουν με αυτά που έγιναν 3-4 μερες πριν.
Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια...

konigi
30-09-2010, 12:46
Δυστηχώς ξεκίνησε!!!!!Μακάρι να ξέραμε και για που....
Καλο ταξίδι να έχει!!!
Το ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερε!!!

108403

Stylianos
30-09-2010, 12:59
Πολύ πολύ κριμα για τον βαπόρι...άλλος ενας θρύλος φευγει...:cry:

opelmanos
30-09-2010, 13:10
Δυστηχώς ξεκίνησε!!!!!Μακάρι να ξέραμε και για που....

108403
E προφανώς για τις Ιώνιες ακτές ...

opelmanos
30-09-2010, 13:16
Oι μηχανές πάντως ρολόί .Ακόμα και στο διαφαινόμενο τελαυταίο του ταξίδι 16 κόμβοι είναι μια χαρά ..Μου φαίνεται πάντως αδιανόητο να φτιάχνεται η Μυρτιδιώτισσα και ο Απόλλωνας που είναι καλύτερος και αξίζει πολλά περισσότερα να το πετάν έτσι απλά ..

konigi
30-09-2010, 13:20
Συγνώμη αν η απαντηση μου πειράξει κάποιους, αλλα Ή ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΥΑΛΟΣ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ!!!!

kapas
30-09-2010, 13:23
ακομα και τωρα ειναι δυσκολο να το πιστεψω...16 μιλια και με σωστη συντηρηση ισως επιανε και τα 18 οπως ο μεγαλος του αδελφος... αυτη η σειρα πλοιων μαλιστα, οπως εχει ξαναπει και ο Ben Bruce αν δεν κανω λαθος, επιανε 14 μιλια με αναποδα!!!

Panos80
30-09-2010, 13:24
Αν βλεπω καλα στο AIS μπορει να συναντηθει και με τον αδελφο του τον HENGIST που γυρνα απο σεριφο

konigi
30-09-2010, 13:25
Απο απορία και μόνο, πωλητήριο του είχαν βγάλει ή τον έστειλαν γουρούνι στο σακί?

opelmanos
30-09-2010, 13:27
Αν βλεπω καλα στο AIS μπορει να συναντηθει και με τον αδελφο του τον HENGIST που γυρνα απο σεριφο
Συγκνητική στιγμή πραγματικά.. αυτό και αν θα είναι ντοκουμέντο για φωτογράφιση .Ο στερνός αποχαιρετισμός :(

hayabusa
30-09-2010, 13:35
αν πηγαίνει Τουρκία την βλέπω δύσκολη τη συνάντηση καθώς λογικά θα πρέπει να στρίψει αριστερά με πορεία ΒΑ σε λίγο.

opelmanos
30-09-2010, 13:46
Τι να πεί κανείς πραγματικά για το άτυχο πλοίο.Τσάμπα έφυγε ,να πείς ότι ήταν σε χάλια κατάσταση και είχε ένα σωρό προβλήματα π.χ Θεόφιλος να πώ εντάξει .
Φίλε Κonigi προφανώς είχε βγεί πωλητήριο αλλά απ ότι φαίνεται δεν τα βρήκαν με την Νελ και έτσι χάλασε η δουλειά .Αν κάποιος φίλος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει .
Υ.γ το πλοίο έβαλε πορεία για Βορειοανατολικό Αιγαίο....

hayabusa
30-09-2010, 13:49
δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά φίλε opelmanos, αλλά από τα γραφόμενα των προηγούμενων σελίδων εισέπραξα ότι το πλοίο ήταν μέσα/εξω σε αθλια κατάσταση

opelmanos
30-09-2010, 13:51
δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά φίλε opelmanos, αλλά από τα γραφόμενα των προηγούμενων σελίδων εισέπραξα ότι το πλοίο ήταν μέσα/εξω σε αθλια κατάσταση
Και να είναι χάλια από μέσα το εσωτερικό φτιάχνει εύκολα ..το μηχανικό είναι που κοστίζει πολύ και η λαμαρινοδουλειά ..

Express Pigasos
30-09-2010, 14:12
λοιπον εμαθα οτι ξεκινησε...ετσι με ενημερωσανε...αυτη τη στιγμη ειναι Αναβυσσο...

KNIK
30-09-2010, 14:17
Για σκραπ με 16 μιλια; Περίεργο

Express Pigasos
30-09-2010, 14:18
για σκραπ σιγουρα...στο λεω απο πρωτο χερι....

Ergis
30-09-2010, 14:20
ΤΟ ΑΡΙΑΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝ ΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΑΝΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ.ΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ.....ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΣΚΡΑΠ;ΕΠΙΣΗΜΟ;

Fido
30-09-2010, 14:21
Προσωπικά πάντα με στεναχωρεί να βλέπω ένα βαπόρι να πηγαίνει για διάλυση, πόσο μάλλον όταν έχει και κάποια ιστορία. Όπως όταν είχα μάθει για το μοτορσιπάκι το βασίλειος 14, έτσι και τώρα έτσι και πάντα. Μπορεί να ξέρω ότι η στιγμή έχει φτάσει πλέον αλλά από καραβολατρικό ενδιαφέρον θα με ενδιεφερε να βλέπω αυτή τη φάτσα να κυκλοφορεί. Τώρα, για να αποσύρεται (που απ ότι φαίνεται έτσι είναι), φίλε Μάνο, σημαίνει ότι προφανώς είναι στο σημείο του "μη παρέκει", κι απ το να σκουριαζει και να ταλαιπωρείται σε κάποια ντάνα είναι καλύτερο να φύγει με το κεφάλι ψηλά. Το Μυρτιδιώτισσα πχ αν φτιάχνεται μπορεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση, ποιος ξέρει αλήθεια; εμείς μόνο υποθέσεις κάνουμε...Μπορεί ο Senlac να πονάει στις λαμαρίνες ή στα μηχανικά, εκεί τι να κάνεις πια;:(
Σε κάθε περίπτωση καλό τελευταίο ταξίδι λοιπόν, στο ομορφο βαπόρι. Μας συντρόφεψε τόσα χρόνια, τίμησε τη γενιά του, είναι η ώρα πλέον...

ΥΓ: μακάρι κάποιο από τα τελευταία ιστορικά σκαριά που ακόμα κυκλοφορούν στη χώρα μας (πχ Αγιος Γεώργιος, Πηνελόπη Α και άλλα), να σωθεί, και να αλλάξει ρόλο -όταν ερθει η ώρα- συνεχίζοντας να προσφέρει με άλλο τρόπο στην ακτοπλοϊα. Αν γίνει αυτό θα είμαι πολύ ευχαριστημένος.

karavatoss
30-09-2010, 14:28
παιδια ψυχραιμια,τιποτα δεν τελιωσε ακομα,θα δουμε ,μπορει να συμβαινει κατι αλλο.

gpap2006
30-09-2010, 14:30
ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ κ ΘΕΟΦΙΛΟΣ είναι σε χειρότερη κατάσταση από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ πιστεύω. Πάντως δεν παίζει ρόλο μόνο η ηλικία αλλά και το σε ποιά χέρια θα πέσει το κάθε βαπόρι. Αν ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ήταν πχ στην BLUE STAR είναι πολύ πιθανό, δυνατός και ακμαίος να δίπλωνε την Ποπάρα στη Ραφήνα ακόμη κ σήμερα. Καλό του τελευταίο ταξίδι..

KNIK
30-09-2010, 14:39
Για να πηγαίνει για σκραπ πάει να πει ότι θέλει λεφτά για να σουλουπωθεί και δεν βρέθηκε κανείς να τα δώσει.

Express Pigasos
30-09-2010, 14:40
το πλοιο θα παει για σκραπ....δεν υπαρχει αλλο ενδεχομενο....σας ειπα απο πρωτο χερι το ξερω...παει Αλιαγα

Express Pigasos
30-09-2010, 14:43
Για να πηγαίνει για σκραπ πάει να πει ότι θέλει λεφτά για να σουλουπωθεί και δεν βρέθηκε κανείς να τα δώσει.

σημαινει οτι η εταιρια που το εχει για να το βγαλει απο τη γραμμη που το ειχε..η οποια δεν ειχε και πολλα στανταρ..σημαινει οτι δεν μπορουσε να εναρμονιστει με τις νεες διαταξεις του ΣΟΛΑΣ....συν τοις αλλοις μην ειμαστε και ρομαντικοι...του 1973 σκαρι ηταν....και τα πλοια του Αγουδημου ειναι παλια...αλλα δεν τα αφηνει το ΝΑΤ να φυγουνε για οποια ειναι η τυχη τους...αυτη ειναι η Ελλαδα.....ολες οι αλλες χωρες κατασχετουν ακινητα....μονο στην Ελλαδα το ΝΑΤ κατασχετει ππλοια...γιατι ετσι νομιζει οτι και το ΝΑΤ οτι θα μαζεψει λεφτα...

sylver23
30-09-2010, 14:48
ψυχραιμια παιδια,θα μαθουμε.

ας μην τα κανουμε τοσο τραγικα,ψυχραιμια παιδια.

παιδια no panic,ολα θα πανε καλα.

ψυχραιμια παιδια ,τιποτα δεν χαθηκε ακομη,θα δουμε...

παιδια ψυχραιμια,τιποτα δεν τελιωσε ακομα,θα δουμε ,μπορει να συμβαινει κατι αλλο.

Δεν βλέπω κανέναν πανικόβλητο...

IONIAN STAR
30-09-2010, 15:13
Παιδια το πλοιο εβαλε πορεια προς τουρκια !!!! :( :( :(

pantelis2009
30-09-2010, 15:23
Δυστυχώς τώρα γύρισα σπίτι και διάβασα όλα όσα συμβαίνουν. Αν είχα Π.Μ που το είχα ζητήσει θα είχα καταγράψει σε video το αντίο του και θα το μοιραζόμουν με σας. Λυπάμε πολύ που δεν τα κατάφερα, αν και πέρασα το πρωΐ απο κει, δεν είδα το φουγάρο του να καπνίζει. Υπάρχουν μεριοκές φωτο και ένα video που σιγά-σιγά θα ανέβουν.:(:(:(:(

Giovanaut
30-09-2010, 15:28
Παντως αυτο ειναι που λεμε ξαφνικος θανατος.
Εκει που πριν καποιες μερες, ψαχναμε να βρουμε που θα δενει στη Ραφηνα, τωρα παρακολουθουμε την "Εξοδειο Ακολουθια"...!!!

Καλο σου ταξιδι θρυλε των Κυκλαδων...!!!

Ergis
30-09-2010, 15:32
σε περιπτωση πυ βρεθουν παντως φωτογραφιες απο την διαλυση του εγω θα ηθελα να τις δω..ευχαριστω:cry::cry::cry::cry:

IONIAN STAR
30-09-2010, 15:33
Καλο ταξιδι Απολλων.....!!!! :(

gpap2006
30-09-2010, 15:33
Μάλλον παραήταν παρατημένο στα τελευταία του και δεν υπήρχε πρόθεση να πέσουν λεφτά από κανέναν για να ξανανοιώσει και να εναρμονιστεί με απαιτήσεις σύγχρονες. Έχοντας μπει στα 38 του, ήταν σίγουρο το τέλος.

Express Pigasos
30-09-2010, 15:40
να πηγαινανε και οι γυναικες στα 38 για διαλυση καλα θα ηταν...χαχαχα...:p επειδη το τελευταιο 15 ημερο το ζησα το πλοιο αρκετα...δεν πηγαινε αλλο...καμια σχεση με τον απολλωνα της εποχης βεντουρη-αγαπητου-ελλας φερις...το πλοιο ηταν να το κλαις...το ειχα ζησει μια φορα...περασα απο το σημειο που μικρος ειχα φαει ενα απο τα πιο εντυπωσιακα φαγητα της ζωης μου απο θεμα θεας...το ειδα το σημειο αυτο και ηταν βρωμικο...δεν θα ελεγα κακοδιαχειρηση ..αλλα ολιγον αδιαφορια...αν και οι ανθρωποι που το ειχανε το πλοιο φαινοντουσαν ενταξει ατομα...αλλα σε πλοιο 38 ετων οτι λεφτο και να ριξεις δεν το περνεις ποτε πισω...

opelmanos
30-09-2010, 15:44
να πηγαινανε και οι γυναικες στα 38 για διαλυση καλα θα ηταν...χαχαχα...:p επειδη το τελευταιο 15 ημερο το ζησα το πλοιο αρκετα...δεν πηγαινε αλλο...καμια σχεση με τον απολλωνα της εποχης βεντουρη-αγαπητου-ελλας φερις...το πλοιο ηταν να το κλαις...το ειχα ζησει μια φορα...περασα απο το σημειο που μικρος ειχα φαει ενα απο τα πιο εντυπωσιακα φαγητα της ζωης μου απο θεμα θεας...το ειδα το σημειο αυτο και ηταν βρωμικο...δεν θα ελεγα κακοδιαχειρηση ..αλλα ολιγον αδιαφορια...αν και οι ανθρωποι που το ειχανε το πλοιο φαινοντουσαν ενταξει ατομα...αλλα σε πλοιο 38 ετων οτι λεφτο και να ριξεις δεν το περνεις ποτε πισω...
Nα ρωτήσω κάτι??Οι καμπίνες του πληρώματος κάτω από το γκαράζ που είχε χρησημοποίόντουσαν τελευταία ??Και το κυριότερο με ποιόν καπετάνιο κάνει το τελευταίο του ταξίδι??

NikosRodos
30-09-2010, 16:05
Λέτε να καταφέρει να συναντηθεί με τον άλλο του αδερφο που επιστρέφει απο Άνδρο; Αν και στο AIS,αν πηγαίνει καλά,το βλέπω για αρκετή ώρα στο ίδιο σημείο.

hayabusa
30-09-2010, 16:08
δεν το πιστεύω, (αν και θα ήταν εξαιρετική ευκαιρία φωτογραφισης για όσους είναι στην Πόπη) γιατί έχει κόψει λίγο ενώ αντιθέτως η Πόπη έχει ανοίξει τα γκάζια (τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγο που το ΑΙΣ την έδειχνε με 18.5kn)

edit: τώρα που το ξαναβλέπω δεν υπάρχει περίπτωση.

kapas
30-09-2010, 16:09
εχω μια απορια... στην κυνοσουρα δουλευαν οι ηλεκτομηχανες η επαιρνε ρευμα απ 'εξω???

opelmanos
30-09-2010, 16:16
εχω μια απορια... στην κυνοσουρα δουλευαν οι ηλεκτομηχανες η επαιρνε ρευμα απ 'εξω???
Το ποιο πιθανόν με καμιά μπαλαντέζα να έπαιρνε από τον απέναντι στύλο της Δ.Ε.Η(ΔΕΝ .ΕΧΟΥΜΕ. ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ):mrgreen:

karavatoss
30-09-2010, 17:46
μπορει να συμβαινει κατι που δεν ξερουμε,μπορει να το πηρε καμια αλλη εταιρια,παιδια υπομονη,θα δουμε..

pantelis2009
30-09-2010, 17:59
Παρ' όλο που οι Σαλαμινομάχοι προσπάθησαν να το γλυτώσουν, δεν τα κατάφεραν. Τουλάχιστον έφυγε με ψηλά το κεφάλι, όπως του άξιζε....
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του.

108423
Καλό σου ταξίδι Απόλλων:(.

Express Pigasos
30-09-2010, 18:00
μπορει να συμβαινει κατι που δεν ξερουμε,μπορει να το πηρε καμια αλλη εταιρια,παιδια υπομονη,θα δουμε..

ειπαμε..διαλυεται...το εχω μαθει....γιατι ασχοληθηκα με την υποθεση,,,

hayabusa
30-09-2010, 18:00
ωωω, πολύ καλή !!!

Express Pigasos
30-09-2010, 18:04
ωωω, πολύ καλή !!!

τι ειναι πολυ καλη???:confused::confused::p:p..μας μπερδευεις...

hayabusa
30-09-2010, 18:05
η φωτογραφία του Παντελή φυσικά. απλά απάντησες την ίδια ώρα με εμένα και έτυχε η απάντηση σου να πάει πάνω από την δική μου ;)

karavatoss
30-09-2010, 18:07
παιδια στην σελιδα της εταιριας το παρουσιαζει κανονικα στο στολο της,δεν ξερω τελικα τι συμβαινει,θα δουμε ,υπομονη νομιζω πως δεν τελειωσαν ολα,θα δουμε.

Express Pigasos
30-09-2010, 18:13
καραβατε...μηπως εισαι της εταιρειας και δεν σε ξερω???γιατι εγω ξερω την υποθεση απο την αρχη...μην εχεις ελπιδες οτι δεν θα διαλυθει...οσο και στεναχωρο να σου ειναι..δεν ειμαι στην εταιρεια που το ειχε για να μην γινει μπερδεμα...

mastrokostas
30-09-2010, 18:17
Σημερα 13:30 αφησε πιλότο έξω από τον δίαυλο, και έβαλε πλώρη για τα διαλυτήρια !

opelmanos
30-09-2010, 18:20
καραβατε...μηπως εισαι της εταιρειας και δεν σε ξερω???γιατι εγω ξερω την υποθεση απο την αρχη...μην εχεις ελπιδες οτι δεν θα διαλυθει...οσο και στεναχωρο να σου ειναι..δεν ειμαι στην εταιρεια που το ειχε για να μην γινει μπερδεμα...
Mήπως γνωρίζεις φίλε μου ποιός καπετάνιος το ταξιδεύει ??

juanito
30-09-2010, 18:26
Πλοιαρχος ο καπτ. Δημητρης ο Γιαπιτζακης!

Καλο ταξιδι Απολλωναρα!!

Για παντα στην καρδια μου

opelmanos
30-09-2010, 18:27
Πλοιαρχος ο καπτ. Δημητρης ο Γιαπιτζακης!

Καλο ταξιδι Απολλωναρα!!

Για παντα στην καρδια μου
Ok σε ευχαριστώ φίλε μου !!!

karavatoss
30-09-2010, 18:32
κατι καλο θα γινει,το καραβι δεν θα χαθει,υπομονη παιδια,θα δουμε.

hayabusa
30-09-2010, 18:36
σαφώς, η ύλη δεν χάνεται ποτέ (νόμος της φυσικής). απλά θα ειναι μαζί μας σαν καρφίτσα, ξυραφάκια ή οτιδήποτε άλλο :P

(Συγνώμη για το off topic αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ, λες και πέφτουμε στοιχήματα είναι μερικά ποστ. Αν θεωρηθεί άκυρο παρακαλώ να σβηστεί )

pantelis2009
30-09-2010, 18:53
Ευχαριστούμε τους φίλους για τις πληροφορίες που δίνουν. Η επόμενη χαρισμένη σε όλους εσάς τους φίλους του Απόλλων.

108428

basilis.m
30-09-2010, 19:00
μολις τωρα γυρισα σπιτι και απ'το πρωι σκεφτομουν τι θα εχει απογινει!
παει λοιπον :(:(:(
παντελη σ'ευχαριστουμε για τις φωτο
φιλε Express Pigasos σ'ευχαριστουμε και σενα για την σιγουρη και εγκυρη πληροφορηση!
τελικα συναντηθηκε με κανενα απο τα αδελφα?

IONIAN STAR
30-09-2010, 19:16
Ευχαριστούμε τους φίλους για τις πληροφορίες που δίνουν. Η επόμενη χαρισμένη σε όλους εσάς τους φίλους του Απόλλων.

108428

Παρ' όλο που οι Σαλαμινομάχοι προσπάθησαν να το γλυτώσουν, δεν τα κατάφεραν. Τουλάχιστον έφυγε με ψηλά το κεφάλι, όπως του άξιζε....
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του.

108423
Καλό σου ταξίδι Απόλλων:(.
Πολυ ωραιες οι φοτο φιλε μου !!! Καλο ταξιδι...Απολλων...!!!:(

sparti
30-09-2010, 19:27
Καλο σου ταξιδι ΑΠΟΛΛΩΝ και τωρα πια μενει να σε θυμομαστε ενα απο τα σκαρια που φυγανε αδικα κατα τη γνωμη μου...............

alcaeos
30-09-2010, 19:39
!!!! Καλό ταξίδι ΑΠΟΛΛΩΝ !!!!

gslk
30-09-2010, 20:02
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟΛΛΩΝ!!! ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ!!!

mastrokostas
30-09-2010, 20:06
Ρε παιδιά τι καλό ταξίδι Απόλλων !Ένα βαπόρι ήταν και πάει για κόψιμο !Εδω πεθαίνουν άνθρωποι και δεν κάνουμε έτσι ! τόσο κλάμα ??

ιθακη
30-09-2010, 20:29
Ρε παιδιά τι καλό ταξίδι Απόλλων !Ένα βαπόρι ήταν και πάει για κόψιμο !

ετσι ηστε εσεις η ναυτικοι....βλεπω και τον πατερα μου,που τοσα χρονια ειχαμε την βαρκα και πηγεναμε για ψαρεματα και ψαροντουφεκα,και οταν ηταν να την πουλησει δεν τον πονεσε καθολου,σε αντιθεση με μενα που ψυχοπλακωθηκα,γιατι ηταν η πρωτη που εμαθα να οδηγαω....;)

.... και δεν κάνουμε έτσι ! τόσο κλάμα ??

δεν ειναι κλαμα καπετανιε,ειναι στεναγμος για ενα ομορφο-καραβολατρικο καραβι που χανετε και την θεση του σιγα σιγα την περνουν τα καινουργια απροσωπα μπαουλα.....

η ωρα 9:27 και φανηκε στο ais

108444
ας τον δουμε και την τελαυταια του φορα περιση μεσα την μεγαλη μονιμη στις 9-06-10....

108445

108446

giorgos....
30-09-2010, 20:39
δεν ειναι κλαμα καπετανιε,ειναι στεναγμος για ενα ομορφο-καραβολατρικο καραβι που χανετε και την θεση του σιγα σιγα την περνουν τα καινουργια απροσωπα μπαουλα.....

Τα είπες όλα σε αυτό το κομμάτι του post σου..
Μπράβο..

Express Pigasos
30-09-2010, 20:54
σφαιρα παντως παει ο απο....βεβαια να λεμε την αληθεια αν ξεκινουσε μηχανικα προβληματα???αν οι χωροι του δεν ικανοποιουσαν τις αναγκες της αγορας ??τοτε θα το βριζαμε το βαπορι...ποσο ακομα να αντεξει στην τωρινη αγορα....στη γραμμη που ηταν...εχουνε αρχισει να υπαρχει ανταγωνισμος...εδω πλοια οπως της ανεκ ,τα 2 θηρια των ιταλικων μινωικων σιγουρα θα τραβουσαν καποια κινηση απο αλβανια...επισης και οι ιταλοι εχουνε πλοια λογικα που κανουνε δυρραχιο-ιταλια...και ο βεντουρης....πως να αντεξει η εταιρια αμα μπαινει μεσα...ειδατε πηρανε το Μπριτζ το οποιο εχει μεγαλη δυνατοτητα μεταφορας φορτηγων για να ισοσταθμισουν τις απωλειες...το Ιονις μαλλον θα φυγει και αυτο...σκεφτειτε τι θηρια ειχε ο απολλωνας απενταντι του....στις μερες μας δεν πρεπει να βλεπουμε τπτ με το συναισθημα...και αν εμενε το πλοιο τι θα γινοταν??μουσειο??δνε νομιζω...θα σαπιζε ειτε στη κοινοσουρα...στην ελευσινα...η θα γινοταν μεταφορεας ανευ πρωτοκολλου στη ερυθρα θαλασσα....

Joyrider
30-09-2010, 21:03
Ρε παιδιά τι καλό ταξίδι Απόλλων !Ένα βαπόρι ήταν και πάει για κόψιμο !Εδω πεθαίνουν άνθρωποι και δεν κάνουμε έτσι ! τόσο κλάμα ??

Συμφωνώ :wink: ...όπως και στο νήμα με το Superferry και το ατύχημα.10+ σελίδες...και στο νήμα με το θάνατο του καπτα Στέφανου μόνο 8 απαντήσεις.

Προσωπική άποψη δεν είναι μομφή για κανέναν φυσικά ! Μη παρεξηγηθώ.

T.S.S. APOLLON
30-09-2010, 21:14
Ας αφησουμε τους φιλους καραβολατρες να εκδηλωσουν την αγαπη τους! τουτη την ωρα τους οδηγει το συναισθημα!

Express Pigasos
30-09-2010, 21:21
εντυπωση μου ειναι η εχει κολλησει το AIS??που βρισκεται αυτη τη στιγμη..

giorgos....
30-09-2010, 21:33
Ας αφησουμε τους φιλους καραβολατρες να εκδηλωσουν την αγαπη τους! τουτη την ωρα τους οδηγει το συναισθημα!

Είχα την εντύπωση οτι όλοι εδω μέσα καραβολάτρες ήμαστε..
Μάλλον όχι. Θα πέφτω έξω φαίνεται..

T.S.S. APOLLON
30-09-2010, 21:46
Φιλε giorgos... στο ανωτερω μηνυμα του φιλου mastrokostas απευθυνθηκα!

T.S.S. APOLLON
30-09-2010, 21:48
Είχα την εντύπωση οτι όλοι εδω μέσα καραβολάτρες ήμαστε..
Μάλλον όχι. Θα πέφτω έξω φαίνεται..
Καταλαβες τωρα δεν πεφτεις καθολου εξω!!!

Express Pigasos
30-09-2010, 21:58
ειμαστε καραβολατρες αλλα οχι μοιρολατρες....

juanito
30-09-2010, 22:00
APOLLON 30/09/2010

108455108456

alcaeos
30-09-2010, 22:13
Φιλε καποιοι το εχουν αγαπισει αυτο το πλοιο και θελουν να το αποχερετισουν για τελευταια φορα εστω και απο το forum ,δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα ουτε να γινομαστε σπαστικοι επειδη ειπαμε ενα καλο ταξιδι για τον βαπορα !!!!!!!

Express Pigasos
30-09-2010, 22:24
να δεις πως ενιωσα οταν μπηκα για να επιθεωρηθει για διαλυση.....αλλα το πλοιο δεν μπορουσε να λειτουργησει...τα εξοδα εκκινησης θα ηταν υπερογκα...η τιμη που επιασε σκραπ ηταν καλυτερη απο αυτη που αξιζε στην αγορα....

alcaeos
30-09-2010, 22:31
Καποτε θα μας εφευγε ετσι και αλλιως ,αν δεν ηταν σημερα θα ηταν αυριο.. Τι να κανουμε τετοια καραβια δυστιχως δεν θα ξαναδουμε !!!!

pantelis2009
30-09-2010, 23:01
Μέχρι τις 20.30 το AIS ήταν ανοικτό. Τώρα δεν το βρίσκω. Αλλη μια φωτο απο τις 28/09 χαρισμένη σε όλους εσάς.

108472

opelmanos
30-09-2010, 23:08
Στο νεκροτομείο αναμένεται να φτάσει σε 3 ώρες από τώρα .Δεν έκλεισαν το ΑΙΣ απλά δεν πιάνει σε εκείνο το σημείο....

giannisk88
30-09-2010, 23:10
Όπως και άλλα βαπόρια της ηλικίας του έτσι και αυτό έφτασε στο τέλος της καριέρας του. Προσέφερε πολλά ήταν καραβολατρικότατο, πανέμορφο, με τεράστια ιστορία, όμως θα πρέπει να γίνει και μία ανανέωση. Ολα τα καλά δε κρατούν για πάντα άλλωστε, σημασία έχει όμως να μένουν στο μυαλό μας με την εικόνα που τα γνωρίσαμε και τα αγαπήσαμε. Τα καινούρια μπορεί να μας φαίνονται μπαούλα αλλά έχουν άλλες αρετές.
Το βαπόρι αυτο το είδα τελευταία φορά με τα τωρινά σινιάλα έξω απο τη Ζάκυνθο να αρμενίζει αγέροχο για ένα ακόμα ταξίδι του πριν απο 2 χρόνια.
Αν και πανέμορφο θυμάμαι ακόμα τη κάπνα που έβγαζε αλλα αυτό είναι άλλο θέμα.;)
Καλό του ταξίδι λοιπόν και πάμε για άλλα!!!Πιο γρήγορα πιο φρέσκα και πιο μεγάλα!!

proussos
30-09-2010, 23:24
Ένα αντίο κι από εμένα στο πλοίο αυτό που σηματοδότησε μια άλλη εποχή στην ακτοπλοϊα του τότε.
Το θυμάμαι όταν πρωτοήρθε...σε χρώμα σκούρο πλαγιοδετημένο στου Ξαβέρη.
Είμαι σίγουρος ότι με την πρώτη ματιά κέρδιζε την αγάπη του κόσμου...με το σχήμα του , το ταξίδεμά του , τη μανούβρα του , τη σφυρίχτρα του !
Αξέχαστο το δρομολόγιο της Παρασκευής στις 17:00 για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη. Ο κόσμος αμέτρητος , τα οχήματα επίσης , τα "παπάκια" σούζα στριμωγμένα στις πλευρικές σκάλες των επιβατών για να χωρέσουν όλοι και όλα !
Θυμάται άραγε κάποιος την αφίσα με τον τηλεοπτικό τότε "Θόρν" πρωταγωνιστή της "τόλμης και γοητείας" που ταξίδεψε μέχρι τη Σαντορίνη ?
Πιστεύω ότι του άξιζε ένας καλύτερος αποχαιρετισμός σε μια τελετή με την παρουσία των δύο από τους πλοίαρχους που το έζησαν και το πόνεσαν περισσότερο. Τον Cpt Γεράσιμο Γιακουμίδη και τον Cpt Σπύρο Θηραίο.

Καλό ταξίδι APOLLO EXPRESS...
Περήφανο και αξιόπλοο ως το τελευταίο ναυτικό μίλι !

Express Pigasos
30-09-2010, 23:28
τελικα συναντηθηκανε τα 3 αδερφα σημερα εν πλω??

Express Pigasos
30-09-2010, 23:30
http://photos.marinetraffic.com/ais/showphoto.aspx?photoid=249792&size=full

SEA_PILOT
30-09-2010, 23:32
να δεις πως ενιωσα οταν μπηκα για να επιθεωρηθει για διαλυση.....αλλα το πλοιο δεν μπορουσε να λειτουργησει...τα εξοδα εκκινησης θα ηταν υπερογκα...η τιμη που επιασε σκραπ ηταν καλυτερη απο αυτη που αξιζε στην αγορα....
ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!
ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΣ ΤΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ - ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ_ΑΨΥΧΟ ΕΙΝΑΙ_ΣΙΔΕΡΑ! - ΟΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ.
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΥΜΕΝΟ, ΠΑΛΙΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΟΣ ΕΦΥΓΕ 'ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΑΝΤΙ' ΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΔΕ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ? ΑΟΡΑΤΟΙ ΣΕ ΟΛΑ? ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ!!!

konigi
30-09-2010, 23:35
Πραγματικό ντοκουμέντο πλέον...που σε λίγα χρόνια θα μείνει ως ανάμνηση μια παλιάς εποχής!!!

τοξοτης
30-09-2010, 23:51
Όπως και άλλα βαπόρια της ηλικίας του έτσι και αυτό έφτασε στο τέλος της καριέρας του. Προσέφερε πολλά ήταν καραβολατρικότατο, πανέμορφο, με τεράστια ιστορία, όμως θα πρέπει να γίνει και μία ανανέωση. Ολα τα καλά δε κρατούν για πάντα άλλωστε, σημασία έχει όμως να μένουν στο μυαλό μας με την εικόνα που τα γνωρίσαμε και τα αγαπήσαμε. Τα καινούρια μπορεί να μας φαίνονται μπαούλα αλλά έχουν άλλες αρετές.
Το βαπόρι αυτο το είδα τελευταία φορά με τα τωρινά σινιάλα έξω απο τη Ζάκυνθο να αρμενίζει αγέροχο για ένα ακόμα ταξίδι του πριν απο 2 χρόνια.
Αν και πανέμορφο θυμάμαι ακόμα τη κάπνα που έβγαζε αλλα αυτό είναι άλλο θέμα.;)
Καλό του ταξίδι λοιπόν και πάμε για άλλα!!!Πιο γρήγορα πιο φρέσκα και πιο μεγάλα!!

Αγαπητέ συμφωνώ μαζί σου ΑΛΛΑ δε θα μπορούσε να έχουν ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΡΕΤΕΣ και να θυμίζουν ΚΑΡΑΒΙ και όχι ΜΠΑΟΥΛΑ ???

ΑΡΗΣ
01-10-2010, 00:10
Ένα αντίο κι από εμένα στο πλοίο αυτό που σηματοδότησε μια άλλη εποχή στην ακτοπλοϊα του τότε.
Το θυμάμαι όταν πρωτοήρθε...σε χρώμα σκούρο πλαγιοδετημένο στου Ξαβέρη.
Είμαι σίγουρος ότι με την πρώτη ματιά κέρδιζε την αγάπη του κόσμου...με το σχήμα του , το ταξίδεμά του , τη μανούβρα του , τη σφυρίχτρα του !
Αξέχαστο το δρομολόγιο της Παρασκευής στις 17:00 για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη. Ο κόσμος αμέτρητος , τα οχήματα επίσης , τα "παπάκια" σούζα στριμωγμένα στις πλευρικές σκάλες των επιβατών για να χωρέσουν όλοι και όλα !
Θυμάται άραγε κάποιος την αφίσα με τον τηλεοπτικό τότε "Θόρν" πρωταγωνιστή της "τόλμης και γοητείας" που ταξίδεψε μέχρι τη Σαντορίνη ?
Πιστεύω ότι του άξιζε ένας καλύτερος αποχαιρετισμός σε μια τελετή με την παρουσία των δύο από τους πλοίαρχους που το έζησαν και το πόνεσαν περισσότερο. Τον Cpt Γεράσιμο Γιακουμίδη και τον Cpt Σπύρο Θηραίο.

Καλό ταξίδι APOLLO EXPRESS...
Περήφανο και αξιόπλοο ως το τελευταίο ναυτικό μίλι !

Mε τη κλασσική κοφτή σφυριξιά από το καπτα Σπύρο στον Στελλάρα το λουκουματζή στη Σύρο με τον δεύτερο να σφυρίζει κι αυτός και να χαιρετάει.Ο απόπλους μοναδικός με το πρόσω δυνατο και πολλά πολλά απόνερα που εμάς τους πιτσιρικάδες τότε μας εκστασίαζε.Ο επίλογος σου φίλε Proussos τα λέει όλα.

Καλό ταξίδι!

capten4
01-10-2010, 00:46
1989...και ο νεαρος τοτε capten4 μια κυριακη απογευμα κανει την εβδομαδιαια επισκεψη στο λιμανι του πειραια....στου τζελεπη, οι αφιξεις των "συνηθων υποπτων" ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ και ΝΑΙΑΣ 2, που μολις κατεφθασαν απο το ιπποδρομιο της κυριακης....ειναι χειμωνας, ο ηλιος εχει δυσει απο νωρις, και το κρυο αρκετα τσουχτερο....ο νεαρος καραβολατρης ,εχοντας παρει μια ισχυρη "δοση " απο τα αντικειμενα που λατρευει, περνει τον δρομο για τον σταθμο του ηλεκτρικου...στα 200 μετρα απο τον σταθμο, κατι τον κανει να γυρισει το βλεμμα του προς την μπουκα της λεκανης των λεμοναδικων.Θεε και Κυριε, σκεπτεται,μπαινει καποιο κρητικο με δρομο ?φτανει τρεχοντας πισω κατω απο την πλωρη του ΚΑΝΤΙΑ, οταν ενα υπεροχο σκηνικο εκτιλυσεται μπροστα του.λευκο, επιβλητικο, στιβαρο και με μια τεραστια τσιμινιερα, μπαινει με πολυ δρομο και γυριζει με μια ταχυτητα εκπληκτικη.... ο πειραιας τριζει ολοκληρος...συλλαβιζει το ονομα στην πλωρη...ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣ....πριν προλαβει να συνελθει η πρυμη χανεται πισω απο την πλωρη του ΚΑΝΤΙΑ...δευτερολεπτα μετα , ο καταπελτης κατεβαινει, οι καβοι φερμαρουν και ακουγεται το "νετα".Θα περασε μια ωρα, οταν αποφασισε να παρει τα ματια του απο το σκαρι του,και εδωσαν ραντεβου για την επομενη κυριακη.Πραγματι, μια εβδομαδα μετα, εκει γυρω στις 1930, το ξαναειδε να μπαινει καμαρωτο και απαστραπτον στα λεμοναδικα , και παντα να γυριζει σε χρονο dt .Απο τοτε, και για 2 σχεδον χρονια, φροντιζε οποτε μπορουσε να κατεβαινει τις κυριακες στο λιμανι, για να τον συναντησει και να τον απολαυσει, ρουφωντας οσες εικονες μπορει εν οψει της εβδομαδας του σχολειου και των μαθηματων....μετα "χαθηκαν" για πολλα χρονια, ο καραβολατρης μετακομισε ανατολικοτερα, και ηταν πιο δυσκολο να τα λενε.μεχρι που, το 2004 ο θεος Απολλων, με αλλα σινιαλα,μετακομισε στο λιμανι της ανατολικης αττικης.Ενας απολλωνας ομως κουρασμενος, παραμελημενος, παραπεταμενος, ενιωθε και ο ιδιος εξω απο τα νερα του...αλλα ηταν ο Απολλωνας.Τελευταια συναντηση τους τον μαιο του 2008, οταν περνωντας εξω απο την ραφηνα του σφυριξε παρατεταμενα, κατι σαν "αντιο"....εκτοτε δεν τον ξαναειδε.Καλο ταξιδι ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....
108478

Φάνης Σέμπρος
01-10-2010, 01:00
ναι SEA_PILOT, άλλωστε το έγραψε και ο Καββαδίας
[ στη "βαρδια" ]

"Σίδερα! Χαρά στο πράμα!"....
και οποιος δεν το εχει διαβασει το εν λογω κειμενο, ας το ψαξει.

καλο βραδυ σε ολους.

karavatoss
01-10-2010, 01:26
τελικα επεσα εξω,δεν εγινε κατι καλο,παει χαραμι και η υπομονη που προτεινα σε πολλους απο εσας,και ας ενοχλισε καποιους ο τροπος που εγραψα,το εκανα με αυτο τον τροπο γιατι δεν ξερω και πολλα γραμματα και ετσι ο τροπος που γραφω ειναι λιγο ενοχλιτικος για μερικους.θα προσπαθισω στο μελλον να περιορισω τισ τοποθετισεις μου για να μην κουραζω και ενοχλω,αλλοστε σας ειπα δεν ξερω πολλα γραμματα και αυτο καποιους τους ενοχλει και τους κουραζει.ειλικρινα συγνωμη.

Akis Dionisis
01-10-2010, 02:39
τελικα επεσα εξω,δεν εγινε κατι καλο,παει χαραμι και η υπομονη που προτεινα σε πολλους απο εσας,και ας ενοχλισε καποιους ο τροπος που εγραψα,το εκανα με αυτο τον τροπο γιατι δεν ξερω και πολλα γραμματα και ετσι ο τροπος που γραφω ειναι λιγο ενοχλιτικος για μερικους.θα προσπαθισω στο μελλον να περιορισω τισ τοποθετισεις μου για να μην κουραζω και ενοχλω,αλλοστε σας ειπα δεν ξερω πολλα γραμματα και αυτο καποιους τους ενοχλει και τους κουραζει.ειλικρινα συγνωμη.
Mην σκας για το τίποτα...
Εδώ μέσα έχουν γραφτεί υποθέσεις και υποθέσεις.
Οπότε μη πινικοβάλεσαι. Ολα είναι ΟΚ!
Απλά άναψε κι εσύ ένα κεράκι Εις Στη Μνήμη Του Απόλλωνα!
Άντε Και Ζωή Σ'Εμας!
Την Κυριακή θα έχουμε Επιμνημόσυνη Δέηση! :mrgreen:

giorgos....
01-10-2010, 02:54

έτσι πρέπει να ήμαστε.. και γι'αυτό δεν πρέπει να αποδεχόμαστε τη μοίρα..

opelmanos
01-10-2010, 07:57
και γι'αυτό δεν πρέπει να αποδεχόμαστε τη μοίρα..
Δέν θα συμφωνήσω σε αυτό φίλε Γιώργο.Πραγματικά πρέπει να αποδεχόμαστε την μοίρα και να συνεχίζουμε μπροστά γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή και ξέρεις κάτι?Ποιό καλά να φεύγουν τα πλοία που είναι λαμαρίνες όταν έρχεται η ώρα τους, παρά να φέγουν και να χάνονται άνθρωποι άδικα !!!!
Πάντα δίχως παρεξήγηση.

Stylianos
01-10-2010, 08:23
Δέν θα συμφωνήσω σε αυτό φίλε Γιώργο.Πραγματικά πρέπει να αποδεχόμαστε την μοίρα και να συνεχίζουμε μπροστά γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή και ξέρεις κάτι?Ποιό καλά να φεύγουν τα πλοία που είναι λαμαρίνες όταν έρχεται η ώρα τους, παρά να φέγουν και να χάνονται άνθρωποι άδικα !!!!
Πάντα δίχως παρεξήγηση.

Φίλε μου νομίζω πως το να συγκρίνουμε τον θάνατο ενώς ανθρωπου,με τον θάνατο ενώς πλοίου δεν εχει καμία λογική...Είναι δυο τελείως διαφωρετικά πραγματα...το Απόλλων ηταν ενας θρύλος στην ακτοπλοϊα μας,και όλοι το γνωρίζουμε και το αγαπάμε,γι'αυτο η είδηση της διάλυσης του μας ''χτυπάει'' ασχημα...γιάυτο και το αποχαιρετούμε εστω και από το φορουμ...εξ'αλλου το θέμα αυτο ειναι για τον Απόλλωνα και όχι για αδικοχαμένους ανθρώπους (χωρίς καμία παρεξήγηση)...

pantelis2009
01-10-2010, 08:47
Τις τελευταίες μέρες καθόταν δεμένο και περίμενε τη μοίρα του.
Βλέποντας τη δεξαμενή και το ντοκ δίπλα θα σκεφτόταν: Ε ρε δεξαμενισμούς που πέρασα εκει μέσα και μετά δίπλα για να τελειώσουν οι δουλειές και να φύγουμε για τα αγαπημένα μας λιμάνια:(.

108493
Χαρισμένες σε όλους τους φίλους του.

Ellinis
01-10-2010, 10:09
Χθες το μεσημεράκι κατά τις 1 και 20 ο ΑΠΟΛΛΩΝ πήρε το δρόμο χωρίς επιστροφή, μετά από 24 χρόνια προσφοράς σε Αιγαίο και Ιόνιο.

Μπορώ να επιβεβαιώσω (από έγκυρη πηγή), αυτό που έχει ήδη γραφτεί στο φόρουμ από ανθρώπους που ξέρουν, οτι το βαπόρι δεν ήταν πια σε καλή κατάσταση, και δεν αναφέρομαι μόνο στο "ξενοδοχείο" του...

Ασφαλώς θα μπορούσε να φτιαχτεί και να ταξιδεύει άλλα 38 χρόνια, όπως έχουν κάνει οι Άγγλοι με εκδρομικά σκάφη σαν το Waverley.
Αλλά αυτό δεν είναι υποχρέωση καμίας εταιρείας. Οι εταιρείες λειτουργούν για να κερδίζουν χρήματα και να τα μοιράζουν στους εργαζόμενους και στους μετόχους τους, και όχι για να ικανοποιούν εμάς τους αθεράπευτους καραβολάτρες.
Αν έκριναν οτι το πλοίο δεν είναι πια προσεδοφόρο, και κανείς άλλος δεν το ήθελε, ήταν αναμενόμενο να πάει για σκραπ.
Όπότε μη στεναχωριέσται, γιατί το πλοίο έκανε το κύκλο του και έφυγε αξιοπρεπέστατα.

Για του λόγου το αληθές μια φωτογραφία λοιπόν, χθες το μεσημέρι να περνάει για τελευταία φορά από το στενό της Ψυτάλειας.

108497

BEN BRUCE
01-10-2010, 10:34
To σωστοτατο σχολιο σου και η φωτο σου ειναι ο καλυτερος αποχαιρετισμος σε εναν παλιο φιλο του αιγαιου που δεν θα ξαναταξιδεψει.
Ολα τα αλλα ειναι περιτα

giorgos....
01-10-2010, 10:34
εννοείται οτι δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης της ανθρώπινης ζωής με τα καράβια.. ο άνθρωπος και η ζωή του είναι πάνω σπ' όλα..

NikosP
01-10-2010, 11:00
Το ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του στην ακτοπλοΐα μας και να είναι σίγουρο ότι έχει μείνει στην ιστορία!

opelmanos
01-10-2010, 11:12
Αυτό πάντως που δεν θα ήθελα ποτέ είναι να είμαι σε ένα πλοίο σε διαλυτήριο να κάθομαι στην γέφυρα και να βλέπω να κόβουν με οξυγόνα και τροχούς την πλώρη όποιο πλοίο και αν είναι αυτό!!:(

giannisk88
01-10-2010, 11:47
Αυτό πάντως που δεν θα ήθελα ποτέ είναι να είμαι σε ένα πλοίο σε διαλυτήριο να κάθομαι στην γέφυρα και να βλέπω να κόβουν με οξυγόνα και τροχούς την πλώρη όποιο πλοίο και αν είναι αυτό!!:(
Ε ρε Μάνο λογικό δεν είναι? ποιος θα το ήθελε για οποιοδηποτε πλοιο αυτο........

harlek
01-10-2010, 12:58
Βλέποντας τη δεξαμενή και το ντοκ δίπλα θα σκεφτόταν: Ε ρε δεξαμενισμούς που πέρασα εκει μέσα και μετά δίπλα για να τελειώσουν οι δουλειές και να φύγουμε για τα αγαπημένα μας λιμάνια:(

Θλιβερό σκηνικό, όπως και το τελευταίο ταξίδι, όπου περνάει για τελευταία φορά θάλασσες που τόσο καλά γνωρίζει. Πιθανότατα κροσαρίστηκε και με κάποιους παλιούς του φίλους και "αντιπάλους", αλλά πού η διάθεση ν' ασχοληθεί με αναμνήσεις τέτοιες κρίσιμες στιγμές.

Όσοι μη ρομαντικοί δεν καταλαβαίνουν, παρακαλώ ας μας ανεχτούν...

MARGARITIS24
01-10-2010, 14:23
να γραψω κ γω την αποψη μου για το πλοιο της καρδιας μου οπως ολοι εσεις καποιο που ξεχωριζεται ετσι κ γω ειχα τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ.το πλοιο που με εκανε να ασχοληθω με την θαλασσα κ τα πλοια!μικρο παιδακι ημουνα οταν το ειδα στο πειραια κ μου αλλαξε την ζωη...ποσα ταξιδια μαζι του στα καταστρωματα να με βρεχει η αλμυρα ποσα ρεμετζα να καθομαι να βλεπω στην ναξο η στον πειραια.ο βασιλιας των κυκλαδων που ακομα κ τα καινουργια μπλουσταρακια την πρωτη χρονια υποκλιθηκαν μπροστα του..το ταξιδεμα του απιστευτο ακομα κ σημερα το συζητουν στα νησια...η μανουβρα του ονειρο,ο καπτα θηραιος εκανε πολλους απο εμας εδω καραβολατρες βλεποντας το να δενει στα κυκλαδονησια...πολυ μεγαλα ονοματα περασαν απο την γεφυρα του σαν αξιωματικοι.η συγκινηση μου μεγαλη μου που ειδα το βαπορι μου να φευγει για παντα αλλα τουλαχιστον εφυγε μονο του αυτοδυναμο κ καμαρωτο οπως ολα τα χρονια του στα νερα που τοσα αγαπησε ολα αυτα τα χρονια που ητανε μαζι μας...ενα μεγαλο ευχαριστω κ καλο ταξιδι

Express Pigasos
01-10-2010, 15:06
θα προσπαθησω να βρω φωτογραφιες απο το διαλυτηριο....παντως δεν μπορουσανε να κανουνε κατι αλλο δυστυχως...

basilis.m
01-10-2010, 15:21
θα προσπαθησω να βρω φωτογραφιες απο το διαλυτηριο....παντως δεν μπορουσανε να κανουνε κατι αλλο δυστυχως...θα περιμενω με ενδιαφερον φωτογραφιες σου! ελπιζω να επιτραπει η δημοσιευση τους

pantelis2009
01-10-2010, 16:44
Χθες το μεσημεράκι κατά τις 1 και 20 ο ΑΠΟΛΛΩΝ πήρε το δρόμο χωρίς επιστροφή, μετά από 24 χρόνια προσφοράς σε Αιγαίο και Ιόνιο.

Μπορώ να επιβεβαιώσω (από έγκυρη πηγή), αυτό που έχει ήδη γραφτεί στο φόρουμ από ανθρώπους που ξέρουν, οτι το βαπόρι δεν ήταν πια σε καλή κατάσταση, και δεν αναφέρομαι μόνο στο "ξενοδοχείο" του...

Ασφαλώς θα μπορούσε να φτιαχτεί και να ταξιδεύει άλλα 38 χρόνια, όπως έχουν κάνει οι Άγγλοι με εκδρομικά σκάφη σαν το Waverley.
Αλλά αυτό δεν είναι υποχρέωση καμίας εταιρείας. Οι εταιρείες λειτουργούν για να κερδίζουν χρήματα και να τα μοιράζουν στους εργαζόμενους και στους μετόχους τους, και όχι για να ικανοποιούν εμάς τους αθεράπευτους καραβολάτρες.
Αν έκριναν οτι το πλοίο δεν είναι πια προσεδοφόρο, και κανείς άλλος δεν το ήθελε, ήταν αναμενόμενο να πάει για σκραπ.
Όπότε μη στεναχωριέσται, γιατί το πλοίο έκανε το κύκλο του και έφυγε αξιοπρεπέστατα.

Για του λόγου το αληθές μια φωτογραφία λοιπόν, χθες το μεσημέρι να περνάει για τελευταία φορά από το στενό της Ψυτάλειας.

108497
Φίλε Ellinis τα είπες όλα. Ωραία και η φωτο την ώρα του αποχωρισμού. Αν ήξερα τι ώρα θα έφευγε θα το τραβούσα video για να το βλέπουμε και να το θυμώμαστε όλοι. Υπάρχει ένα video όταν ήταν αραγμένω στην Κυνοσούρα και σύντομα θα ανέβει. Η φωτο χαρισμένη σε όλους τους φίλους του. Έτσι για να το θυμόμαστε;)

108531

Captain_Nionios
01-10-2010, 17:15
Ισως ενα απο τα τελευταια σηματα του Απολλωνα στο AIS... :(

108534

pantelis2009
01-10-2010, 18:12
Έχεις δίκιο φίλε Captain_Nionios. Θέλει να μας δείξει ότι ακόμη είναι ζωντανό και να στείλει τους τελευταίους χαιρετισμούς του σε όλους αυτούς το πραγματικά το αγάπησαν. Εδώ είναι τα τελευταία μίλια του σήμερα 01/10/2010, πρίν τον τόπο διάλυσης του, και ακόμη γράφει: Προορισμός Πειραιά.:(

108536

Ergis
01-10-2010, 18:39
τι ειρωνια ε;η ΑΠΟΛΛΩΝΑΡΑ μας ειναι ακομα ζωντανη.εχω σκοπο να το παρακολουθω μεχρι να το κλεισει για παντα το συστημα.εδω (http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=108542&stc=1&d=1285951072)σας παραθετω την τοποθεσια καθως και το πως εχει αραξει στην ακτη......

αν υπαρξουν φωτογραφιες απο την διαλυση παρακαλω ειδοποιηστε με....

Ellinis
01-10-2010, 18:42
Αν ήξερα τι ώρα θα έφευγε θα το τραβούσα video για να το βλέπουμε και να το θυμώμαστε όλοι. Υπάρχει ένα video όταν ήταν αραγμένω στην Κυνοσούρα και σύντομα θα ανέβει.

φίλε Παντελή, μη στεναχωριέσαι γιατί τράβηξα και βίντεο της αναχώρησης. Όταν με το καλό επαναλειτουργήσει η γκάλερυ, θα το ανεβάσω.

mastrokostas
01-10-2010, 18:51
φίλε Παντελή, μη στεναχωριέσαι γιατί τράβηξα και βίντεο της αναχώρησης. Όταν με το καλό επαναλειτουργήσει η γκάλερυ, θα το ανεβάσω.

Μπράβο φίλε Ellinis!το Ναυτιλία είναι παντού !!!Έτσι θα το έχουμε και σε βίντεο να το θυμόμαστε στην τελευταία του αναχώρηση ! Ένα μεγάλο ευχαριστώ φίλε !

pantelis2009
01-10-2010, 18:55

Ευχαριστώ φίλε Ellinis. Όταν το ανεβάσεις ενημέρωσε με σε παρακαλώ;)

polykas
01-10-2010, 19:14
τι ειρωνια ε;η ΑΠΟΛΛΩΝΑΡΑ μας ειναι ακομα ζωντανη.εχω σκοπο να το παρακολουθω μεχρι να το κλεισει για παντα το συστημα.εδω (http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=108542&stc=1&d=1285951072)σας παραθετω την τοποθεσια καθως και το πως εχει αραξει στην ακτη......

Δεν έχει γίνει προσάραξη του πλοίου ακόμη.Από Δευτέρα και βλέπουμε.

juanito
01-10-2010, 19:43
01/10/2010
APOLLON ΠΛΑΙ ΣΤΟ F.DIAMOND

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

108555

108556

basilis.m
01-10-2010, 19:53
01/10/2010

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥενδιαφερον! ευχαριστουμε και περιμενουμε και αλλες

harlek
01-10-2010, 20:10
01/10/2010

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Δυο πλοία που μέχρι λίγες μέρες πριν, φημολογούνταν ότι θα ξαναταξίδευαν στο Αιγαίο!

Captain_Nionios
01-10-2010, 20:11
Ο Απολλωνας και η Αριαδνη μαζι. Δυο φανταστικα σκαρια μαζι στο τελος τους, συγκηνιτικο... Τουλαχιστον ο Απολλωνας πηγε με τις δικες του δυναμεις και περιπου οπως τον ξεραμε, επι Hellenic, εξωτερικα. Η Αριαδναρα εφτασε εκει ρυμουκλουμενη και στην κυριολεξια κακοποιημενη απο τους μοδατους!!!

basilis.m
01-10-2010, 20:18
Ο Απολλωνας και η Αριαδνη μαζι. Δυο φανταστικα σκαρια μαζι στο τελος τους, συγκηνιτικο... Τουλαχιστον ο Απολλωνας πηγε με τις δικες του δυναμεις και περιπου οπως τον ξεραμε, επι Hellenic, εξωτερικα. Η Αριαδναρα εφτασε εκει ρυμουκλουμενη και στην κυριολεξια κακοποιημενη απο τους μοδατους!!!επειδη θα κοπει ειναι ετσι μαυρη? ετσι θα κανουν και τον απολλωνα? (δεν ξερω και πολλα πραγματα με τα σκραπ και περιμενω και αλλες φωτογραφιες)

Captain_Nionios
01-10-2010, 20:23
Οχι οχι φιλε μου, δεν ειναι η Αριαδναρα μαυρη επειδη την ετοιμασαν για σκραπ. Απλως τα τελευταια χρονια την ειχε υπο την ιδιοκτησια του το Fashion TV και τους ηρθε η ιδεα να τη βαψουν καταμαυρη!!! Πραγματικη κακοποιηση ενος τοσο ομορφιου σκαριου. Συνεπως η Απολλωναρα θα μεινει στα χρωματα που ειναι!!!

MARGARITIS24
01-10-2010, 21:23
http://www.youtube.com/watch?v=QiW6WdwS8kA
το τελευταιο καλοκαιρι στην παροναξια με πλοιαρχο το γιωργο χωριανοπουλο

kapas
01-10-2010, 21:54
το ιδιο ισχυει και για εμενα... ισως καποιοι δεν θα θελουν να ανεβουν φωτο, απολυτος κατανοητο, αλλα αν υπαρξουν και απο τα 2 πλοια φωτο παρακαλω ενημερωστε με και εμενα...

giorgos....
01-10-2010, 22:00
απο ποιά 2 πλοία εννοείτε ρε παιδιά? για τον Απόλλωνα δεν μιλάμε?

ΑΡΗΣ
01-10-2010, 22:23
απο ποιά 2 πλοία εννοείτε ρε παιδιά? για τον Απόλλωνα δεν μιλάμε?

Μάλλον για το Αριάδνη Γιώργο..........

giorgos....
01-10-2010, 22:24
και έψαχνα να βρώ πιό είναι το δεύτερο..

pantelis2009
02-10-2010, 08:16
Και μία την τσιμινιέρα του. Χαρισμένη σε όλους εσάς;).

108603

alcaeos
02-10-2010, 08:33
Και μία την τσιμινιέρα του. Χαρισμένη σε όλους εσάς;).

108603
Καλημερα Παντελη !!!! ευχαριστουμε για την φοτο !!!!! υπεροχη !!!!

parianos
02-10-2010, 12:23
Στεναχωρεθηκα με τις φωτο που ειδα του θρυλικου Απολλωνα στην Τουρκια και μου σηκωσε τριχα οτι κοντευει στο σκραμπ του....την πρωτη φορα που ταξιδευα με αυτο το 1989 και την τελευταια φορα το 2005 και εχω φοβερες αναμνησεις στην γεφυρα με παρεα τον θρυλικο καπετανιο Σπυρο θηραιο....

τοξοτης
02-10-2010, 13:36

Μαλλον σ' αυτό αναφέρεται ο φίλος Ellinis.

WAVERLEY

http://www.photoship.co.uk/JAlbum%20Ships/Old%20Ships%20W/slides/Waverley-02.html

http://www.photoship.co.uk/JAlbum%20Ships/Old%20Ships%20W/slides/Waverley-06.html

http://www.photoship.co.uk/JAlbum%20Ships/Old%20Ships%20W/slides/Waverley-07.html

http://www.photoship.co.uk/JAlbum%20Ships/Old%20Ships%20W/slides/Waverley-16.html

basilis.m
02-10-2010, 16:27
το ais του πλοιου πρεπει να εσβησε!
υπαρχει καμια καινουργια φωτογραφια του να δουμε?

Rocinante
03-10-2010, 09:32
Ενα καταπληκτικο αφιερωμα στη ζωη του πλοιου ΕΔΩ (http://hhvferry.com/blog/?p=2884).
Many thanks Matt.

sparti
03-10-2010, 21:57
Ηταν ωραιο βαπορι κριμα...............

alex29
03-10-2010, 22:48
το βλεπα το καλοκαιρι απο το τσιλιβι να περναει και το καμαρωνα..
κριμας...

pantelis2009
04-10-2010, 08:37
Άλλη μία απο τις 28/09/2010 για όλους τους φίλους του;).

109005

GIIANNHS
04-10-2010, 18:51
PROKEITAI GIA ENA PLOIO POU STA TELEFTEA TOY EVLEPA STHN IGOUMENITSA SIXNA, OMOS ANIKEI STIS KYKLADES I ISTORIA TOY

χαικαλης αντωνης
09-10-2010, 14:39
Εχουμε κανενα νεο?

pantelis2009
12-10-2010, 23:55
2 ακόμη φωτο για να το θυμόμαστε. Χαρισμένες σε όλους τους φίλους του.;)

110986

110987

Ellinis
13-10-2010, 15:20
Επειδή κάπιοι φίλοι ρωτούν συχνά, να σας πω οτι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο ανέβασμα φωτογραφιών από τη διάλυση.
Απλά καλό θα ήταν να παραμείνουν "κλειστές" και όποιος θέλει τις ανοίγει για να τις δει.

pantelis2009
13-10-2010, 16:41
Απο τη διάλυση να είναι κλειστές, για να μην τις βλέπει ο οποιοσδήποτε που μπαίνει στο Nautilia. Οι φωτο που άνεβάζω έγω δέν χρειάζετε να είναι κλειστές. Σωστά φίλε Ellinis? για να ξέρω τι θα κάνω ρωτώ;). έχω ακόμη μερικές:p. Πάντος αν έχει κανείς απο τη διάλυση ας ανεβάσει.

Ellinis
13-10-2010, 17:04
Σωστά Παντελή, από αυτές που ανεβάζεις εσύ κανείς δεν πρόκειται να "τρομάξει" ...

pantelis2009
13-10-2010, 18:40
Ας δούμε τότε άλλες 2 απο τις 28/09/2010, περιμένοντας κάποιος φίλος να μας τρομάξει;). χαρισμένες σε όλους τους φίλους του πλοίου:p.

111065

111066

Markosm
13-10-2010, 19:05
Από την δεξαμενή Βασιλειάδη στον Πειραιά στις 09-06-10.

111070

opelmanos
13-10-2010, 20:21
Απο τη διάλυση να είναι κλειστές, για να μην τις βλέπει ο οποιοσδήποτε που μπαίνει στο Nautilia. Οι φωτο που άνεβάζω έγω δέν χρειάζετε να είναι κλειστές. Σωστά φίλε Ellinis? για να ξέρω τι θα κάνω ρωτώ;). έχω ακόμη μερικές:p. Πάντος αν έχει κανείς απο τη διάλυση ας ανεβάσει.
Υπομονή ακόμα η διάλυση δεν έχει ξεκινήσει ,προηγείται η Αριάδνη

xidianakis
13-10-2010, 21:08
http://www.hhvferry.com/main.html

http://hhvferry.com/blog/

Νάξος
13-10-2010, 21:32
Ποτὲ μου δὲν μοῦ ἄρεσε αὐτὸ τὸ βαπόρι. Ἦταν τὸ πρῶτο στὴν Παροναξία ποὺ μᾶς ἔκοψε τὴν πρόσβαση στὴν πλώρη (μέχρι καὶ τὸ Ἄτλας ΙΙ ἦταν σὲ αὐτὸ τὸ θέμα κιμπάρικο σκαρί), τὸ πρῶτο μὲ πραγματικὰ ἐλάχιστα ἀνοικτὰ καταστρώματα, τὸ πρῶτο ἐσωστρεφὲς βαπόρι ποὺ ἦρθε στὴν γραμμή. Ἡ πρόσβαση στὴν πλώρη ἁπλὰ δὲν ὑπῆρχε γιὰ ὅλους ἐμᾶς παρὰ μόνο γιὰ τὸν λοστρόμο, ὁ καθρέφτης τῆς πλώρης εἶχε ἐλάχιστα παράθυρα (ἄρα λίγο φῶς γιὰ τοὺς… «ἀπὸ μέσα»), οἱ πλαϊνὲς περατζάδες σκοτεινὲς ἢ κλειστές, ἡ δὲ κόντρα-γέφυρα σενάριο ἐπιστημονικῆς φαντασίας. Ἂν δὲν ἦταν καὶ ἡ μετασκευή, δὲν θὰ εἴχαμε οὔτε ἐκεῖνα τὰ πρυμναῖα ἐξωτερικὰ καταστρώματα. Τὸ ἀσύμμετρο -καὶ κατὰ τὴν γνώμη μου- ἄσχημο καὶ βαρύγδουπο φουγάρο του δὲν μὲ ἔκανε ποτὲ νὰ τὸ δῶ μὲ ἄλλο μάτι. Δίχως ἄλλο, αὐτὸ τὸ πλοῖο ἦταν προάγγελος μιᾶς ἄλλης ναυπηγικῆς τεχνοτροπίας ποὺ «ἀνάγκαζε» τὸν ἐπιβάτη νὰ μείνει μέσα στὸ πλοῖο καὶ ὄχι ἔξω. Μιᾶς νοοτροπίας ποὺ στὴν χείριστη μορφή της ἐκφράζεται αἰσθητικὰ μὲ τὶς ντιβανοκασέλες τοῦ σήμερα.
Γιὰ νὰ μὴν παρεξηγηθῶ, δὲν χαίρομαι ποὺ τὸ Senlac πάει γιὰ διάλυση. Σὰν βαπόρι τοῦ ἀναγνωρίζω φοβερὰ προτερήματα. Πλούσιους ἐσωτερικοὺς χώρους, καλὴ ἐσωτερικὴ διαρρύθμιση, ἐξαιρετικὴ συμπεριφορὰ στὴν θάλασσα, ταχύτητα, μεγάλη μεταφορικὴ ἱκανότητα καὶ βέβαια… καμπύλες. Τὸ ὅτι προανήγγειλε τὴν ἐσωστρέφεια στὶς Κυκλάδες δὲν σημαίνει ὅτι δὲν ἦταν καμπυλάτο βαπόρι, σὲ ἀντίθεση μὲ τὰ σημερινά. Ἂν ταξείδευε γιὰ Παροναξία σήμερα δὲν ξέρω ἂν θὰ τὸ ἐπέλεγα, γιατὶ σὰν πλοῖο πολλὰ ἀπὸ αὐτὰ ποὺ θεωρῶ δεδομένα δὲν θὰ μποροῦσε νὰ μοῦ τὰ δώσῃ. Τὸ σίγουρο εἶναι ὅτι θὰ τὸ χάζευα σὲ κάποια προβλήτα μὲ κάποια εὐχαρίστηση σὲ ἀντίθεση μὲ τὰ νεαρὰ πλεούμενα ποὺ ταλαιπωροῦν ἀφάνταστα τὴν ὑγεία τῶν ματιῶν μου.

Καλὸ ταξείδι Senlac. Ἤσουν ἀξιολογότατο πλοῖο καὶ ἔγραψες ἱστορία στὰ νησιά μας. Μπράβο σου ποὺ πῆγες γιὰ τὸ ταξείδι χωρὶς ἐπιστροφὴ μὲ ἴδια μέσα, περήφανο καὶ ἀξιοπρεπές, δίχως παρατρεχάμενους νοσοκόμους.

Βλέποντας αὐτὸ τὸ μπλὲ χρῶμα ποὺ εἶχε ὁ Ἀπόλλωνας στὰ τελευταῖα του καθὼς καὶ τὸ «Ἀργοστόλι», τὸ «Λῆμνος» καὶ κάποια ἄλλα πλοῖα ποὺ εἴτε ἔφυγαν γιὰ ἀλλοῦ εἴτε γιὰ πάντα, μὲ πιάνει ἡ καρδιά μου. Λὲς καὶ σὰν ἔρχονται τὰ στερνά, τὰ ἑτοιμαθάνατα βαπόρια νὰ προβάρουν τὸ χρῶμα τοῦ πένθους καὶ τσῆ ἀρρώστειας. Ποῦ πῆγαν τὰ ἄσπρα καράβια, τὰ κρὲπ καὶ τὰ πορτοκαλιά; Καὶ τὰ νέα πλοῖα αὐτὸ ¥©ϟϻϡχρωμα ἔχουν. Κι αὐτὸ μὲ τρομάζει τὸ ἴδιο.

Captain_Nionios
13-10-2010, 22:17
Ντινο μπορει να διαφωνουμε σε μερικα σημεια διοτι θεωρω οτι τα λιγα καραβολατρικα ατοπηματα του βαποριου ηταν η απουσια παραθυρων στον καθρεφτη η απουσια πλωριου μπαλκονιου και η μη προσβασιμη πλωρη, αλλα πραγματικα σ'ευχαριστω που καθησες και μας εγραψες ενα ομορφο και πυκνο κειμενο με σαφεστατη γνωμη και θεση, απο αυτα τα ομορφα και ιδιαιτερα που μας γραφεις κατα καιρους!!!

ΥΓ: Παντως ξερω δυο πλοια που δεν μπορω να φανταστω χωρις αυτο το βαθυ μπλε στις μπαντες τους!!! Νομιζω οτι σε αυτα, το μπλε χρωμα ηταν ιερο!!!

Νάξος
13-10-2010, 23:32
Τὰ καραβολατρικὰ κουσούρια τοῦ Senlac φίλε Νιόνιο γιὰ 'μένα ἦταν ἀρκετὰ καὶ θεμελιώδη. Δὲν τὰ θεωρῶ κὰν ἀτοπήματα, ἀλλὰ κουσούρια. Κουσούρια ποὺ δὲν μειώνουν τὴν ἀξία τοῦ πλοίου συνολικά καὶ ποὺ φυσικὰ θὰ μποροῦσαν νὰ συνιστοῦν ψεγάδια μόνο γιὰ μιὰ μικρὴ κατηγορία ἀνθρώπων, ὅπως εἴμαστε ἐμεῖς οἱ καραβολάτρες. Δὲν πρέπει νὰ λησμονοῦμε ὅτι τὸ πλοῖο σχεδιάστηκε γιὰ βόρειες θάλασσες, πράγμα ποὺ δικαιολογεῖ σὲ κάποιο βαθμὸ αὐτὴν τὴν ἐσωστρέφειά του.
Σὰν ταξειδιώτης καὶ ὄχι ἐπιβάτης νιώθω ὅτι αὐτὲς οἱ ἀρχιτεκτονικὲς ἀτέλειες τοῦ βαποριοῦ ἦταν σημαντικές. Ἀναφέρθηκα προηγουμένως στὸν καθρέφτη τῆς πλώρας. Ὁ καθρέφτης «γιαούρτι» μὲ ἐλάχιστα παράθυρα στερεῖ τὸ φῶς στοὺς χώρους ἐνδιαίτησης πίσω ἀπὸ αὐτόν. Στερεῖ τὴν χαρὰ νὰ ἀτενίζῃς τὸ πέλαγο, ἔστω κι ἀπὸ κλειστὸ χῶρο, ὅπως αὐτὸς ἑνὸς σαλονιοῦ ἢ μιᾶς καμπίνας. Οἱ πλαϊνὲς περατζάδες εἶναι εἴτε ἐστεγασμένες μὲ μικρὰ καθ' ὕψος ἀνοίγματα ἢ καλυμμένες ἀπὸ τὴν μόνιμη σκιὰ τῶν σωσίβιων λέμβων. Ἡ δὲ κουπαστὴ σὲ αὐτὲς τὶς πλαϊνὲς σκοτεινὲς περατζάδες ἀρκετὰ πιὸ μέσα ἀπὸ τὸ πέτσωμα τοῦ πλοίου καὶ τὸ κύμα πολὺ μακρυά σου. Ἡ κόντρα γέφυρα, ἕνα πλωριὸ μπαλκονάκι καὶ φυσικὰ ἡ πρόσβαση στὴν πλώρη ἀπουσιάζουν. Ἀκόμα καὶ ἂν ὑπῆρχε «δωρεὰν» πρόσβαση στὴν πλώρα τοῦ πλοίου, ἡ κουπαστή της εἶναι τόσο ψηλὴ καὶ «γεμάτη» ἀπὸ μέταλλο ποὺ δὲν θὰ ἦταν εὔκολο νὰ δῇς τὴν θάλασσα οὔτε ἀπὸ ἐκεῖ.
Τὸ πλοῖο αὐτὸ κρύβει τὴν θάλασσα ἀπὸ τὸν ταξειδιώτη κι αὐτὸ δὲν εἶναι ὑποκειμενισμός, ἀλλὰ πραγματικότητα. Δὲν διαφέρει σὲ αὐτὸν τὸν τομέα σὲ τίποτε ἀπὸ τὰ μπαούλα τοῦ σήμερα. Τὸ κατατάσσω στὰ πλοῖα ποὺ δὲν σὲ φέρνουν σὲ ἐπαφὴ μὲ τὴν θάλασσα, τὸν ἀέρα καῖ τὸν ἥλιο. Ἡ βασικὴ διαφορά του μὲ τὰ μπαούλα εἶναι ὅτι ὅταν τὸ κοιτᾶς ἀπὸ μακρυὰ βλέπεις καμπύλες καὶ χαίρεσαι, ἐνῶ στὰ ἄλλα μόνο τεθλασμένες εὐθεῖες καὶ στραβώνεις.

Τὸ Senlac ἔγραψε ἱστορία στὶς Κυκλάδες χωρὶς νὰ εἶναι τὸ γρηγορότερο, τὸ ὁμορφότερο ἢ τὸ μεγαλύτερο πλοῖο. Μιὰ ποὺ λέμε γιὰ ὁμορφιά, γιὰ μένα ἦταν ἀσχημούτσικο, ἡ δὲ πλώρη καὶ τὰ φουγάρα του σκέτες χοντροκοπιές. Στὸν ἀντίποδα εἶχε ἐξαιρετικὴ συμπεριφορὰ στὴν φουρτούνα, ἄπλετους ἐσωτερικούς χώρους, βρετανικὴ ἀξιοπιστία (ἂν καὶ γαλλικῆς κατασκευῆς τὸ πλοῖο εἶναι γνήσιο παιδὶ τῆς ἀγγλικῆς σχολῆς), καὶ μεγάλη χωρητικότητα σὲ φορτίο. Ἦταν ἕνας «ἐργάτης πολυτελείας». Καὶ ἐκτιμῶ ὅτι γιὰ αὐτά του τὰ προτερήματα θὰ μείνει -δικαίως- στὴν ἱστορία.

ΥΓ: Παντως ξερω δυο πλοια που δεν μπορω να φανταστω χωρις αυτο το βαθυ μπλε στις μπαντες τους!!! Νομιζω οτι σε αυτα, το μπλε χρωμα ηταν ιερο!!!

Τὰ πλοῖα ἐκεῖνα ἦταν ἄλλη φάση. Ὁ χρωματισμός τους ἦταν διαφορετικός. Ἡ γεωμετρία του χρωματισμοῦ τους ἀκολουθοῦσε τὶς καμπύλες τοῦ πλοίου. Τὰ σημερινὰ βαμμένα μπλὲ ἀγγούρια ποὺ μειώνουν τὴν αἰσθητικὴ τῶν θαλασσῶν καὶ τῶν λιμανιῶν μας δὲν ἔχουν καμπύλες, ἀμφιβάλλω ἂν ἔχουν σιμότητα, ὁπότε μοιραῖα τὸ ὁπτικὸ ἀποτέλεσμα εἶναι σοῦπα. Μὴν συγχέουμε φίλε Νιόνιο τὸ «Ἀπέραντο Γαλάζιο» ἐκείνων τῶν καλῶν μὲ τὸ «βαθὺ μπλὲ» (ὅπως λέμε «τὸ βαθὺ κράτος» τῆς γείτονος χώρας») τῶν σημερινῶν πλεούμενων. Οἱ χρωματικοὶ σχεδιασμοὶ στὸ Ἀπέραντο Γαλάζιο Δῆλος (ἢ στὸ κομψότατο κρὲπ Λῆμνος) ἀπέχουν παρὰ σάγγας ἀπὸ αὐτὴν τὴν ὀπτικὴ ψυχεδέλεια ποὺ ὑφιστάμεθα τὰ τελευταῖα χρόνια. Δυστυχῶς, ἀπὸ αὐτὴν τὴν ἱστορία δὲν γλίτωσε οὔτε ὁ Ἀπόλλωνας οὔτε καὶ ἡ κούκλα Ἀριάδνη. Καὶ τὰ δύο πλοῖα ποὺ τὰ ἔφερε ἡ μοίρα μαζὺ στὸν τελευταῖο τους προορισμό, εἶναι παραδείγματα πλοίων ποὺ ὑπέστησαν χρωματικὸ ἐξευτελισμὸ καὶ κατάντησαν νὰ φορᾶνε ἀντὶ γιὰ κομψὰ κοστουμάκια τριμμένα παρτάλια. Σὲ ἀντίθεση μὲ τὸ Ἰονὶς ποὺ μὅλη τῆν φθορὰ τοῦ χρόνου, παραμένει πανέμορφο καὶ αἰσθητικὰ ἐπίκαιρο. Τὰ παραπάνω εἶναι τρανὴ ἀπόδειξη τοῦ γεγονότος ὅτι ἡ τεχνολογικὴ πρόοδος (ἢ ὑστέρηση) δὲν συμβαδίζουν μὲ τὴν αἰσθητική ὑποχρεωτικά.

Captain_Nionios
14-10-2010, 00:51
Κοιταξε να δεις Ντινο αναλογα με την εποχη που εζησε κανεις διαμορφωνει και τις καραβολατρικες του απαιτησεις. Ετσι και εγω οταν μπορεσα να παω αρκετες φορες στις ομορφες Κυκλαδες ηταν απο το 2005 και μετα. Κοινως; Ακριβως τοτε που η HSW ειχε βαψει μπλε τα βαπορια και τα εστελνε το ενα μετα το αλλο!!! Δυστυχως δεν εχω προλαβει ταξιδια στην κοντρα γεφυρα του Ναξος η στην τραπεζαρια του με απλετη θεα την πλωρη ενω το Γεωργιος Εξπρες το εχω γνωρισει εσωτερικα μονο απο φωτογραφιες φιλων. Το μονο που προλαβα να απολαυσω ηταν κυριως το φανταστικο Επτανησος και κατα δευτερο λογο το εξισου φανταστικο Δηλος στις γραμμες της Κεφαλλονιας ενω ισα που πηρα γευση απο το υπεροχο Ionian Sun (αν θες πηγαινε στο θεμα του και γραψε μας τη γνωμη σου). Σιγουρα τα παραπανω για διαφορους λογους που δεν χρειαζεται να αναλυθουν και ειδικα το Επτανησος-Δηλος ηταν πιο καραβολατρικα και πιο ομορφα κατα τη γνωμη μου απο τον Απολλωνα αλλα με βαση το τι μας επιτρεπεται σημερα η σειρα του Απολλων ειναι απο τα πιο καραβολατρικα που εχουμε να αναδειξουμε σημερα. Θεωρω πως αν ταξιδευε το Εξπρες Αθηνα με τα υπεροχα παραθυρα σε δυο ντεκ στον καθρεφτη και με το στενο αλλα μαγικο πλωριο μπαλκονι συναμα με τις κλασικες ομορφες γραμμες του δεν θα υπηρχε πιο καραβολατρικο βαπορι στο Αιγαιο αυτη τη στιγμη. Οι Απολλωνες ομως εξωτερικα εμενα μου αρεσουν γιατι εχουν αρχοντια, εντονη προσωπικοτητα, πολυ ωραιο προφιλ και αυθεντικα στοιχεια της τοτε εποχης. Κυκλικο τελειωμα πρυμης και αρχοντικη πλωρη. Λες οτι η πλωρη σου φαινεται χοντροκομμενη. Για τα δικα μου γουστα ειναι πολυ ωραια, δεν ειναι μαγικη οπως των Επτανησος - Δηλος στα οποια ηταν ψηλη, αγρια, σχεδον καθετη και σκετο μαχαιρι, ουτε απιστευτα κομψη οπως του Γεωργιος Εξπρες. Ειναι ομως μακρια και δεν καμπυλωνει αποτομα και χοντρα οπως σε ολα τα τωρινα βαπορια των Κυκλαδων. Οσον αφορα τα καταστρωματα μου αρεσει που εχει γωνιες, πολλες γωνιες που μπορεις να κοιτας τη θαλασσα σα να εισαι σε δικο σου καβουκι. Σιγουρα θα ηθελα μια πλατια περατζαδα απο την πρυμη μεχρι την πλωρη, σιγουρα θα ηθελα να βλεπω μπροστα απο τα εσωτερικα ντεκ μεσα απο παραθυρα στον καθρεφτη ενω θα ηθελα αν ημουν εξω να μπορω να βλεπω μπροστα οχι μονο απο τις βαρδιολες. Εφοσον ομως εχω τη δυνατοτητα, στα αδερφια του, να κανω ακομα βολτες σε πλοιο με καμπυλες, με κυκλικη πρυμη και με προσβασιμες ανοιχτες βαρδιολες ειμαι χαρουμενος... Τελος να σου πω οτι οταν μιλησα για το μπλε χρωμα τον δυο γαλλιδων εννοειται το ειπα για να δειξω οτι σε καποια βαπορια ταιριαζει, δεν ειπα οτι παει αναλογα και στα καινουρια. Απλα σου κανω μια ερωτηση. Φανταζεσαι τα μικρα Blue Star ασπρα; Με μπαντες ταιραστιους ασπρους τοιχους και τα παραθυρα στο θεο; Θεωρω πως θα ηταν ακομα πιο κουτια. Τουλαχιστον τωρα τους μικραινει λιγο την αχανη επιφανεια απο την ισαλο μεχρι τα παραθυρα.

BEN BRUCE
22-10-2010, 12:29
EXPRESS APOLLON το πασχα του 2004 στην ραφηνα.

112135

Υπαρχει ενα μυστικο με τα παραθυρα απο την αριστερη πλευρα του πλοιου στην γωνια του κομοδεσιου.Ποιο ειναι αυτο?

mastrokostas
22-10-2010, 12:45
Υπαρχει ενα μυστικο με τα παραθυρα απο την αριστερη πλευρα του πλοιου στην γωνια του κομοδεσιου.Ποιο ειναι αυτο?

Είναι της Apalumin . :rolleyes: :D:D

Rocinante
22-10-2010, 13:03
EXPRESS APOLLON το πασχα του 2004 στην ραφηνα.

112135

Δεν το εχω ακουσει. Ειχε φτιαχτει καμια καμπινα Lux ;;;

pantelis2009
22-10-2010, 16:27
Πάντως απο την δεξιά πλευρά ήταν διαφορετικό!!!!!!
Ξέρουμε αν άρχισε η διάλυση του? Υπάρχει καμιά φωτο?
Χαρισμένη σε BEN BRUCE ( υπέροχη φωτο), rocinante, mastrokostas, Captain_Nionios, Νάξος, xidianakis, opelmanos, Markosm και όλους τους φίλους του;):D.

112144

MARGARITIS24
22-10-2010, 16:32
Πάντως απο την δεξιά πλευρά ήταν διαφορετικό!!!!!!
Ξέρουμε αν άρχισε η διάλυση του? Υπάρχει καμιά φωτο?
Χαρισμένη σε BEN BRUCE ( υπέροχη φωτο), rocinante, mastrokostas, Captain_Nionios, Νάξος, xidianakis, opelmanos, Markosm και όλους τους φίλους του;):D.

112144
τα ειχε μεγαλωσει κ τα ειχε αλλαξει ο αγαπητος οταν το πηρε το βαπορι κ εφτιαξε μια σουπερ καμπινα δικια του:cool:

βαγγελις ροκκος
22-10-2010, 17:54
Στις 23 Αυγουστου 2010 εφυγε αγερωχος ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ απο την Ζακυνθο για τελευταια φορα. Σφυριξε τρεις φορες και τον χαιρετησε ο ΟΔΥΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ που ηταν αναμενος λογω της γιορτης του Αγιου Διονυσιου.

Markosm
22-10-2010, 18:50
Το ex.Apollon στην πύλη Ε1 στην Δραπετσώνα στις 28-07-06 παροπλισμένο,όπως φάνηκε από το Πρέβελης.

112161

BEN BRUCE
23-10-2010, 18:20
τα ειχε μεγαλωσει κ τα ειχε αλλαξει ο αγαπητος οταν το πηρε το βαπορι κ εφτιαξε μια σουπερ καμπινα δικια του:cool:

Σωστος ο MARGARITIS 24!Αυτο εγινε με την τελευταια αναπλαση των εσωτερικων του χωρων στην επισκευη του 1998

pantelis2009
23-10-2010, 20:37
Ας δούμε άλλη μία ......να κοιτά την επισκευαστική Περάματος. Χαρισμένη σε όσους προανέφερα;):p.

112285

basilis.m
23-10-2010, 22:27
Ας δούμε άλλη μία ......να κοιτά την επισκευαστική Περάματος. Χαρισμένη σε όσους προανέφερα;):p.

112285αυτη η στρογγυλη πρυμη ειναι ολα τα λεφτα

GiorgosVitz
23-10-2010, 22:29
Παντελή, ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες του βάπορα από τις τελευταίες του μέρες στην Ελλάδα! Όπως πάντα, άψογος!!!!!!

pantelis2009
23-10-2010, 22:39
αυτη η στρογγυλη πρυμη ειναι ολα τα λεφτα
Αφού σου αρέσει η πρύμη του φίλε, ορίστε μια κοντινή για σένα, το φίλο GiorgosVitz και όλους τους λάτρες του πλοίου;):p.

112302

harlek
24-10-2010, 02:32
Αφού σου αρέσει η πρύμη του φίλε, ορίστε μια κοντινή για σένα, το φίλο GiorgosVitz και όλους τους λάτρες του πλοίου;):p.

112302

Τέλος, τα καράβια φεύγουν σιγά σιγά. Μένουν οι κούτες. Που ή σε καταψύχουν σε πολυτελή σαλόνια και flocafe, ή στην καλύτερη τη βγάζεις σε κάνα αίθριο "προστατευμένο" από θαμπά τζάμια.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πόση άγνοια της ψυχολογίας του ταξιδιώτη* έχουν αυτοί που σχεδιάζουν τα νέα πλοία. Βάλτε ανοιχτά καταστρώματα γυρω γύρω ρε να βλέπει ο άλλος λίγο μπλε κι όχι σώνει και καλά "Μυστικά της Εδέμ" σε flat οθόνες!!

* Μα, θα μου πεις, πόσοι ταξιδιώτες υπάρχουν πια;...

basilis.m
24-10-2010, 08:24

112302σ'ευχαριστω Παντελη που οπως παντα εισαι αψογος!
ποιος θα ξεχασει αυτη τη πρυμη οταν ηταν τιγκα στο κοσμο και στη κυριολεξια να κρεμεται στα καγκελα

Τέλος, τα καράβια φεύγουν σιγά σιγά. Μένουν οι κούτες. Που ή σε καταψύχουν σε πολυτελή σαλόνια και flocafe, ή στην καλύτερη τη βγάζεις σε κάνα αίθριο "προστατευμένο" από θαμπά τζάμια.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πόση άγνοια της ψυχολογίας του ταξιδιώτη* έχουν αυτοί που σχεδιάζουν τα νέα πλοία. Βάλτε ανοιχτά καταστρώματα γυρω γύρω ρε να βλέπει ο άλλος λίγο μπλε κι όχι σώνει και καλά "Μυστικά της Εδέμ" σε flat οθόνες!!

* Μα, θα μου πεις, πόσοι ταξιδιώτες υπάρχουν πια;...φιλε οπως ακριβως τα λες ειναι αλλα σκεψου οταν καποια απο τα κουτια πανε 35-37 και αντικατασταθουν τα παιδια μας θα λενε περιπου τα ιδια με αυτα που λεμε εμεις σημερα! μαζι ομως με τα καραβια αλλαζει και ο κοσμος που τα ταξιδευει-πληρωμα,επιβατες!

senlac
27-10-2010, 04:29
Γειά σου Απολλωνάρα μου

pantelis2009
27-10-2010, 08:41
Άλλη μια χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου;):roll:.

IONIAN STAR
27-10-2010, 09:33
Yπεροχες οι φωτο σου Παντελη !!

GIIANNHS
29-10-2010, 20:35
επειδη τα ζησαμε αυτα τα καραβια μας στενοχωρει οταν φτανουν στα διαλυτηρια. ο απολλωνας μεχρι προχτες παντως βρισκοταν στην αμμουδια του Αλλιαγκα. ενημερωθηκα απο ναυτικο που πηγαν αλλο καραβι εκει

basilis.m
29-10-2010, 21:01
επειδη τα ζησαμε αυτα τα καραβια μας στενοχωρει οταν φτανουν στα διαλυτηρια. ο απολλωνας μεχρι προχτες παντως βρισκοταν στην αμμουδια του Αλλιαγκα. ενημερωθηκα απο ναυτικο που πηγαν αλλο καραβι εκειδηλαδη ειναι ακομα ανεπαφος?

"Express"George
29-10-2010, 21:09
Καμια φωτο απο τα διαλυτηρια;;;

Φάνης Σέμπρος
29-10-2010, 21:21
Όχι φίλε μου, δεν είναι ανέπαφος....
Πάντως παραμένει κούκλος και αστραφτερός.
Λες, ρε γαμώτο, έτοιμος είναι να ξανασαλπάρει!
Μια πλώρη του λείπει, και πρόσω ολοταχώς!!
Και να πάνε να κουρεύονται τα eurosolas και οι απαιτησεις προς συμμόρφοσιν.
Φευ, σε λίγο θα είναι και τυπικά πια, μια ανάμνηση.
Μα όσο τον θυμόμαστε, θα είναι ζωντανός για πάντα.
Στο επόμενο τεύχος "Ε", λογικά θα έχει αφιέρωμα, με αναμνήσεις από τον καπετάνιο του, τον Σπύρο Θηραίο - ευχόμαστε να είναι καλά ο άνθρωπος.