PDA

Επιστροφή στο Forum : Νήσος Σάμος [Nissos Samos, Ionian Queen, New Akashia]

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5

Φίλιππος Αίγιο
01-09-2016, 11:33
τηλεφωνησε στο κτελ χιου καλυτερα.στο πηγασο οταν φτανει στο λαυριο μετα τις εντεκα βγαινει ανακοινωση απο τα μεγαφωνα για το λεοφωρειο.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-09-2016, 12:16
τηλεφωνησε στο κτελ χιου καλυτερα.στο πηγασο οταν φτανει στο λαυριο μετα τις εντεκα βγαινει ανακοινωση απο τα μεγαφωνα για το λεοφωρειο.
Σε ευχαριστώ, γιά το ΚΤΕΛ το ξέρω,από εκεί είμαι.Αλλά λέω γιά την εταιρεία, η αδιαφορία κ η σημασία που δίνουν στον επιβάτη.

Φίλιππος Αίγιο
01-09-2016, 12:40
θεωρω πως δεν θα εχει μελλον η συγκεκριμενη προσεγγιση απο την στιγμη που και η ιδια η εταιρια δεν το κυνηγαει.το πλοιο ειναι εξαιρετικο αλλα δεν αρκει μονο αυτο.ουτε διαφημιση εχει γινει ουτε απο οτι φαινεται υπαρχει καποια συννενοηση με το κτελ για ανταποκριση στα δρομολογια.οταν ταξιδεψα με το πλοιο δεν ειδα καποιο λεοφωρειο στο λιμανι.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-09-2016, 12:49
θεωρω πως δεν θα εχει μελλον η συγκεκριμενη προσεγγιση απο την στιγμη που και η ιδια η εταιρια δεν το κυνηγαει.το πλοιο ειναι εξαιρετικο αλλα δεν αρκει μονο αυτο.ουτε διαφημιση εχει γινει ουτε απο οτι φαινεται υπαρχει καποια συννενοηση με το κτελ για ανταποκριση στα δρομολογια.οταν ταξιδεψα με το πλοιο δεν ειδα καποιο λεοφωρειο στο λιμανι.
Φίλος μου είπε 'οτι έβαλαν στην αρχή λεωφορείο αλλά άγνωστο γιατί το σταμάτησαν.Το πλοίο πράγματι εξαιρετικό,το γνώρισα στα εγκαίνια με λίγους φίλους από εδώ που έτυχε να βρούμε πρόσκληση.Κ σαν ιαπωνολάτρης όπως καταλαβαίνεις,εδώ στον Πειραιά παθαίνω όταν έρχεται ή φεύγει,λες κ είναι η πρώτη φορά που το βλέπω.
Εσύ έχεις καμιά σχέση με Χίο;

Φίλιππος Αίγιο
01-09-2016, 13:57
όχι δεν έχω κάποια σχέση με την Χίο. Για Λήμνο ταξίδευα και είπα να το επιλέξω και ας έκανε περισσότερες ώρες από τον πηγασο και ας είχε και το διπλάσιο εισιτήριο.Τελευταία φορά που το είδα στην Πατρα ήταν την ημέρα που το ετοίμαζαν για Πειραιά και είχε το μαύρο του το χάλι. πολύ ωραίο συναίσθημα όταν το ξανά είδα στον Πειραιά να φορτώνει και πραγματικά να λάμπει εξωτερικά. Γενικά είναι πολλή επιβλητικό καράβι το οποίο κερδίζει τον επιβάτη από την πρώτη στιγμή. Όσο για το λιμάνι των Μεστών αν υπάρχουν σταθερά δρομολόγια και ανθρώπινες ώρες αφίξεων και φυσικά μια συνεννόηση με το τοπικό κτελ κατά την γνώμη μου μπορεί να δουλέψει.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-09-2016, 09:24
Σύμφωνα με το πρακτορείο Χίου η γραμμή τερματίζεται πρόωρα κ το πλοίο από 12/9 σκαντζάρει το ΑΡΙΑΔΝΗ ατο Π-Χ-Μ.

hayabusa
03-09-2016, 11:56
Ξέρουμε για ποιο λόγο ;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-09-2016, 12:27
Ξέρουμε για ποιο λόγο ;
Φαίνεται η κίνηση έπεσε κάθετα τώρα τον Σεπτέμβρη όπως κ στα περισσότερα πλοία με εξαίρεση τουριστικούς προορισμούς δεν διαφημίστηκε κιόλας...

Joyrider
03-09-2016, 18:23
Οπως και να έχει θα το ταξιδέψουμε 13/9 :eagerness:

LOS
03-09-2016, 22:26
Και το Αριάδνη???

george Xios
04-09-2016, 09:35
Πάντως, μέχρι τώρα στα συστήματα κρατήσεων φαίνονται όλα τα πλοία, και με δυνατότητα κρατήσεων.. είδωμεν...

Akis Dionisis
07-09-2016, 01:43
Και το Αριάδνη???

Το ΑΡΙΑΔΝΗ Θα κάνει την ακινησία του και στη θέση του ΑΡΙΑΔΝΗ θα μπει το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ.

Πάντως λόγο του ότι ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ είναι εκτός δρομολογίων, από Θεσσαλονίκη παίρνει αρκετές νταλίκες.

Την ερχόμενη Δευτέρα το τελευταίο του δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη, με την ελπίδα να ξαναέρθει και του χρόνου ή να αλλάξει κάτι και να ξαναζωντανέψει το δρομολόγιο του ΛΙΣΣΟΣ.

Λίγες φωτογραφίες από Θεσσαλονίκη...
177613 177614 177615 177616 177617

tolaras
07-09-2016, 13:41
Πραγματικα βαπορας!!!:encouragement:

threshtox
07-09-2016, 13:49
177629

Μια νυχτερινή του βάπορα, λοιπόν..:friendly_wink:

thanos75
07-09-2016, 17:24
Το ΑΡΙΑΔΝΗ Θα κάνει την ακινησία του και στη θέση του ΑΡΙΑΔΝΗ θα μπει το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ.

Πάντως λόγο του ότι ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ είναι εκτός δρομολογίων, από Θεσσαλονίκη παίρνει αρκετές νταλίκες.

Την ερχόμενη Δευτέρα το τελευταίο του δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη, με την ελπίδα να ξαναέρθει και του χρόνου ή να αλλάξει κάτι και να ξαναζωντανέψει το δρομολόγιο του ΛΙΣΣΟΣ.

Λίγες φωτογραφίες από Θεσσαλονίκη...
177613 177614 177615 177616 177617
Αναρτήθηκαν και στο site της Haw τα δρομολόγια. Μέχρι 31/10 για Χίο- Μυτιλήνη με 3 δρομολόγια την εβδομάδα

tolaras
07-09-2016, 18:32
Hsw...:fat:

avvachrist
08-09-2016, 15:18

Το οποίο δρομολόγιο του ΛΙΣΣΟΣ ήταν;;

Akis Dionisis
08-09-2016, 23:44
Το ίδιο Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη με προέκταση προς Λήμνο και Θεσσαλονίκη μία φορά την εβδομάδα.
Θεωρώ πως έπρεπε και τώρα να γίνει το ίδιο, μιας και η Θεσσαλονίκη για έναν μήνα ακόμα θα είναι χωρίς τον ΠΕΛΑΓΊΤΗ.

avvachrist
09-09-2016, 00:19
Εγώ πάλι φίλε Άκη θεωρώ λάθος την δρομολόγηση του πλοίου σε αυτή τη γραμμή από την αρχή. Και τι εννοώ; Από Πειραιά για Β.Α. Αιγαίο υπήρχαν δρομολογημένα 4 βαπόρια (Μπλου Σταρ 1, Αριάδνη, Ν. Ρόδος, Ν. Μύκονος). Για ποιο λόγο να μπει και το Ν. Σάμος και τελικά να καεί; Τόση κίνηση περίμεναν που χρειαζόταν και 5 πλοίο; Ακριβώς το αντίθετο. Παντού υπήρχε πτώση λόγω των μεταναστών.

Ποιο θα ήταν το ιδανικό για εμένα; Το βαπόρι να ανοίξει μια καινούρια γραμμή. Και ποια θα ήταν αυτή; Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος και επιστροφή. Μου είναι αδιανόητο η 2η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας να μην έχει μια σωστή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα πιο κοντινά της νησιά. Και δεν μιλάμε για ένα δρομολόγιο όπως ήταν φέτος. Και γιατί το λέω αυτό; Ξέρετε πολλούς που τα τελευταία χρόνια να κάνουν 7ήμερες και 8ήμερες διακοπές; Διότι με μια προσέγγιση την εβδομάδα αυτό είσαι αναγκασμένος να κάνεις. Με 2 ή 3 δρομολόγια την εβδομάδα λοιπόν πιστεύω ότι θα δούλευε μια χαρά το βαπόρι και θα στηριζόταν και τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου από την Βόρεια Ελλάδα που τόσο το είχαν ανάγκη φέτος. Όχι μόνο Βόρεια, αλλά και Βορειοδυτική και Κεντρική Ελλάδα!

Συγνώμη αν σας κούρασα, μπορεί να είμαι και λάθος αλλά αυτή είναι η άποψή μου για αυτόν τον Ιάπωνα Βάπορα που θα μου λείψει από την Πάτρα που τον χάζευα τόσα χρόνια.

Akis Dionisis
09-09-2016, 09:20
Δεν κουράζεις, αντίθετα κάνουμε συζήτηση για το συγκεκριμένο πλοίο.
Το πλοίο μπορούσε, εφόσον ήρθε στη Θεσσαλονίκη, να κάνει το δρομολόγιο που λες [Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος- Σάμος [Καρλόβασι] και με προέκταση Δωδεκάνησα μία ή και δύο φορές τη βδομάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
αλλά παράλληλα μπορούσε να ανοίξει ακόμα μία καλοκαιρινή γραμμή όπως εδώ και χρόνια ξέρουμε και το έχω ξαναπεί
το Θεσσαλονίκη - Σποράδες [αν χωράει βέβαια] - Κυκλάδες - Κρήτη.
Κατάλληλο πλοίο για δρομολόγηση από Θεσσαλονίκη και άκρως οικονομικό στη κατανάλωση πετρελαίου απ'όσο ξέρω.
Σίγουρα είναι ΝΤΡΟΠΉ να μην έχει η Θεσσαλονίκη πλοίο και ακτοπλοϊκή σύνδεση για οπουδήποτε !!!

tomcat
10-09-2016, 11:35
Εγώ παλι θα υποστήριζα ότι η εταιρεία θα έπρεπε να ξανασκεφτεί (αν δεν το κανει ήδη) το ενδεχόμενο για δρομολόγηση του πλοίου στην γραμμή Κόρινθος-Βενετία έστω και αν εχει ρίξει αρκετα λεφτα για το ξενοδοχειακο του πλοίου. Ενναλακτικά βέβαια θα μπορούσε να βάλει και το ΝΙΣΣΟΣ ΡΟΔΟΣ αλλά το θεμα είναι να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα περουσιακα στοιχεια της εταιρείας και το ενδεχόμενο να σβήσει καποιο ή κάποια πλοια να αποτελέσει την έσχατη λύση.

BOBKING
10-09-2016, 11:53
Εγώ παλι θα υποστήριζα ότι η εταιρεία θα έπρεπε να ξανασκεφτεί (αν δεν το κανει ήδη) το ενδεχόμενο για δρομολόγηση του πλοίου στην γραμμή Κόρινθος-Βενετία έστω και αν εχει ρίξει αρκετα λεφτα για το ξενοδοχειακο του πλοίου. Ενναλακτικά βέβαια θα μπορούσε να βάλει και το ΝΙΣΣΟΣ ΡΟΔΟΣ αλλά το θεμα είναι να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα περουσιακα στοιχεια της εταιρείας και το ενδεχόμενο να σβήσει καποιο ή κάποια πλοια να αποτελέσει την έσχατη λύση.
Δεν θα ήταν κακή ιδέα η δρομολόγηση του πλοίου στην γραμμή Βενετία - Κόρινθος αλλά νομίζω πως πρέπει να μείνει το αιγαίο μιας και πάει καλά όσο αναφορά την πελατεία του
εντωμεταξύ νομίζω πως η εταιρία δεν έχει ακόμη πλάνο για την συγκεκριμένη γραμμή μιας και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε project για την ναυπήγηση φορτηγού για την γραμμή της Κορίνθου που η εταιρία τελικά έκλεισε το κεφάλαιο για την ναυπήγηση και δεν νομίζω να απασχοληθεί με αυτό το θέμα

Φίλιππος Αίγιο
10-09-2016, 11:55
το πλοιο το χειμωνα θα κανει σκαντζες και το καλοκαιρι το βλεπω ξανα στην γραμμη χιο μυτιληνη ισως και με προεκταση στην θεσσαλονικη.η εταιρια του φαινεται πως εχει στοχευσει το βορειοανατολικο αιγαιο και θελει να το εχει σε αποκλειστικοτητα.αν του χρονου μπει απο την αρχη της σεζον με συγκεκριμενα δρομολογια και οχι ανακατες ωρες αναχωρησεων και με σωστη διαφημιση πιστευω οτι θα πιασει.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-09-2016, 12:15
Τελικά Φίλιππε το ταξίδεψα χθες Μεστά-Πειραιά κ το απόλαυσα ως ήταν αναμενόμενο.Κόσμος το πολύ 100 'ατομα κ καμιά 20αριά αμάξια.Το πλήρωμα ευγενέστατο σε αντίθεση με αυτό του ΑPIΑΔΝΗ αν κ ίδια εταιρεία.
Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν εξυπηρετούσαν καθόλου κ αναγκαστικά από τη Χίο στα Μεστά με πήγε συγγενής μου.

Akis Dionisis
11-09-2016, 00:51
το πλοιο το χειμωνα θα κανει σκαντζες και το καλοκαιρι το βλεπω ξανα στην γραμμη χιο μυτιληνη ισως και με προεκταση στην θεσσαλονικη.η εταιρια του φαινεται πως εχει στοχευσει το βορειοανατολικο αιγαιο και θελει να το εχει σε αποκλειστικοτητα.αν του χρονου μπει απο την αρχη της σεζον με συγκεκριμενα δρομολογια και οχι ανακατες ωρες αναχωρησεων και με σωστη διαφημιση πιστευω οτι θα πιασει.

Θεωρείται θαύμα το γεγονός ότι σε κάθε του δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη έπιανε πάνω από 300 άτομα. Το ίδιο και όταν ερχόταν.
Ο μέσος όρος επιβατών ήταν μέσα στα 350-450 άτομα.
Το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό όταν το πλοίο δρομολογείται στο μέσο προς το τέλος της σεζόν και προσπαθεί να γίνει γνωστό στους Βορειοελλαδίτες από τη μία μέρα στην άλλη.
Σταματάει πρόωρα για να σκατζάρει το ΑΡΙΑΔΝΗ, ενώ παράλληλα ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ είναι εκτός παιχνιδιού μέχρι και τέλη Σεπτέμβρη.
Δευτέρα 12/09/2016 τελευταία αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για φέτος. Αυτό ήταν. Μοιάζει σαν αρπαχτή, το ξέρω.
Τύφλα να'χει η Blue Star που μου είπε ένας φίλος και καλύτερα να έμενε όλο το χειμώνα στη γραμμή, αλλά αντί Μεστά, να πιάνει Χίο και Καρλόβασι Σάμου, αφού φέρει και το όνομα του νησιού το καράβι.
Προσωπικά τη Hellenic τη θεωρώ ανώτερη εταιρία.
Τουλάχιστον μέχρι να επαναδρομολογηθεί ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ έπρεπε να συνεχίσει τη προέκτασή του προς Λήμνο και Θεσσαλονίκη.
Για του χρόνου ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-09-2016, 12:08
Εξερευνώντας το πλοίο διαπίστωσα ότι διατηρεί την δυνατότητα αποεπιβίβασης από την πάντα.Δεξιά στο ντεκ 7, είδα ότι στη μέση προς τα πλώρα υπάρχει κυλιόμενη κ σταθερή σκάλα που οδηγούν σε χώρο επί του άνω γκαράζ ο οποίος χρησιμεύει τώρα γιά να βάζουν΄... τα άπλυτα γιά το λώντρυ.Το αντίστοιχο μπαρκαρίζο δεν το έχουν σφραγίσει.
Αλλά τι περιμένει κανείς από μιά χώρα που στερείται των ανάλογων υποδομών ακόμα κ σε μεγάλα λιμάνια...

BEN BRUCE
12-09-2016, 13:55
Τα περισσοτερα ιαπωνικα φερρυ εχουν παντα κατι στην δεξια παντα για τους επιβατες.Σοφοκλης β. Λευκα ορη αριαδνη ιονιαν γκαλαξυ/αιλαντ ειχαν σκαλα ειτε κυλιομενη σκαλα η εξωτερικη

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-09-2016, 14:14
Τα περισσοτερα ιαπωνικα φερρυ εχουν παντα κατι στην δεξια παντα για τους επιβατες.Σοφοκλης β. Λευκα ορη αριαδνη ιονιαν γκαλαξυ/αιλαντ ειχαν σκαλα ειτε κυλιομενη σκαλα η εξωτερικη
Φίλε το γνωρίζω αλλά δεν αξιοποιούνται.Μόνο στα ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ μου έτυχε να δουλεύουν το δεξιό μπαρκαρίζο όταν ταξίδεψα Πάτρα-Τεργέστη το 2001.

BOBKING
12-09-2016, 17:02
Φίλε το γνωρίζω αλλά δεν αξιοποιούνται.Μόνο στα ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ μου έτυχε να δουλεύουν το δεξιό μπαρκαρίζο όταν ταξίδεψα Πάτρα-Τεργέστη το 2001.
Και στο Κύδων που ταξίδεψα τον Αύγουστο το είχαν χρησιμοποιήσει ,νομίζω ότι μαζί με το Γκάλαξυ τα χρησιμοποιούσαν στην Βενετία

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-09-2016, 08:39
Και στο Κύδων που ταξίδεψα τον Αύγουστο το είχαν χρησιμοποιήσει ,νομίζω ότι μαζί με το Γκάλαξυ τα χρησιμοποιούσαν στην Βενετία
KΥΔΩΝ πού, στα Χανιά; Γιατί στον Πειραιά κλείνει ο χώρος από τις νταλίκες.

BOBKING
13-09-2016, 10:25
KΥΔΩΝ πού, στα Χανιά; Γιατί στον Πειραιά κλείνει ο χώρος από τις νταλίκες.
Στα Χανιά μόνο εκεί το είδα να το χρησιμοποιεί όπως και στο ταξίδι μου στην Βενετία το 2009 ,στον Πειραιά όχι στο Γκάλαξυ ποτέ δεν το είδα να το χρησιμοποιούν

tablet
13-09-2016, 14:33
Απο 1η νοεμβρη πειραια παρο ναξο σαντορινη μαλλον με ωρα αναχωρησης στις 16κ30! ιδωμεν......

LOS
13-09-2016, 17:42
Να χτυπήσει το blue Star? Δεν υπάρχει περίπτωση...! Με ανύπαρκτη κίνηση να μπεί ένα τέτοιο καράβι???

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-09-2016, 07:39
Απο 1η νοεμβρη πειραια παρο ναξο σαντορινη μαλλον με ωρα αναχωρησης στις 16κ30! ιδωμεν......
Ανέκδοτα λες!

thanos75
14-09-2016, 10:19
Πάντως αξίζει γενικά να επισημανθεί πως σε μια δοκιμαστική αναζήτηση που έκανα στο openseas για δρομολόγιο Πειραιάς-Νάξος για 2 Νοεμβρίου δεν μου εμφανίστηκε κανένα δρομολόγιο!!!:numbness: Υπάρχει νομίζω μια σιγή ιχθύος από τις περισσότερες εταιρίες σχετικά με τα δρομολόγια τους από 1 Νοεμβρίου και μετά. Εννοείται ότι ούτε και στα sites π.χ. της BSF ή της HSW υπάρχει αναρτημένο κάτι. Δεν λέω περίοδος χαμηλής κίνησης είναι αλλά και πάλι γιατί άραγε τέτοια σιγή? Πέρσι και πρόπερσι τέτοια εποχή τα χειμερινά πλάνα των εταιριών ήταν γνωστά

george Xios
14-09-2016, 10:28
Νομίζω ότι γίνονται αλχημείες, ειδικα στο Π-Χ-Μ, ψάχνουν να δουν πότε θα κάνει δρομολογια η καθε εταιρεια. ειδικα φετος ειναι σιγουρο οτι θα κανουν εναλλαξ οι εταιρειες, οπως το 2015... (3 μηνες ο ενας 3 μηνες ο αλλος)

thanos75
14-09-2016, 10:35
Το ότι ακόμα το μελετάνε από πολλές πλευρές είναι δεδομένο. Και σίγουρα προσπαθούν να δουν που πάει το πράγμα και με το προσφυγικό που έχει τον τελευταίο καιρό αυξητικές τάσεις, γιατί ας μη γελιόμαστε αυτό θα καθορίσει το εάν θα είναι το χειμώνα και οι δύο εταιρίες στο Π-Χ-Μ. Επιπλέον η BSF σίγουρα μελετά και τον παράγοντα "Μαρόκο"
Ήθελα επίσης να κάνω και μια ερώτηση: Δεν ξέρω εάν έχει γραφτεί πιο πριν στο παρόν νήμα του πλοίου, αλλά γνωρίζει κανείς πόσες καμπίνες και πόσα κρεβάτια έχει το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ? Στο site της HSW δεν αναγράφεται όπως στα άλλα πλοία του στόλου της

george Xios
14-09-2016, 11:34
Το ότι ακόμα το μελετάνε από πολλές πλευρές είναι δεδομένο. Και σίγουρα προσπαθούν να δουν που πάει το πράγμα και με το προσφυγικό που έχει τον τελευταίο καιρό αυξητικές τάσεις, γιατί ας μη γελιόμαστε αυτό θα καθορίσει το εάν θα είναι το χειμώνα και οι δύο εταιρίες στο Π-Χ-Μ. Επιπλέον η BSF σίγουρα μελετά και τον παράγοντα "Μαρόκο"
Ήθελα επίσης να κάνω και μια ερώτηση: Δεν ξέρω εάν έχει γραφτεί πιο πριν στο παρόν νήμα του πλοίου, αλλά γνωρίζει κανείς πόσες καμπίνες και πόσα κρεβάτια έχει το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ? Στο site της HSW δεν αναγράφεται όπως στα άλλα πλοία του στόλου της

Αναγράφεται στο site: 108 Καμπίνες/ 376 κλίνες.

thanos75
14-09-2016, 12:30
Αναγράφεται στο site: 108 Καμπίνες/ 376 κλίνες.

Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου

Akis Dionisis
16-09-2016, 00:59
Τελευταίο δρομολόγιο για φέτος από το λιμάνι Θεσσαλονίκης!
Στην έξοδο του λιμένα, με φόντο την παραλιακή και το Λευκό Πύργο.
177729

Αφήνοντας πίσω του τη Θεσσαλονίκη..
177730

avvachrist
16-09-2016, 01:14
Κανένα σφύριγμα έπεσε Άκη για αποχαιρετισμό ή τίποτα;;;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-09-2016, 08:14
Mπα...τι σφύριγμα...μήπως πρόλαβε να καθιερωθεί ή η Θεσ/νίκη είναι κάποιο νησί όπου όλοι δίνουν σημασία στο πλοίο-γέφυρα με την ενδοχώρα;;
Στον Πειραιά εκτός από εμάς που ασχολούμαστε ο κόσμος έχει πλήρη μεσάνυχτα γιά τα πλοία που βλέπει.

Akis Dionisis
16-09-2016, 17:57
Σε ΌΛΕΣ του τις αναχωρήσεις, πάντα ξεσήκωνε το λιμάνι και όλη τη παραλία. Όλοι γύριζαν και το κοίταζαν.
Στη τελευταία του και πρόωρη αναχώρηση, δεν υπήρξε κάτι το διαφορετικό. Ξεσήκωσε τους πάντες και τα πάντα !!!
Το ανέκδοτο είναι πως με όσα μέλη του πληρώματος μίλησα, κανένα μα κανένα μέλος δεν άκουσα να λέει κάτι θετικό που κόπηκε ξαφνικά η Θεσσαλονίκη.
Αντίθετα του φάνηκε πολύ παράξενο και όλοι περίμεναν να συνεχίσει κι άλλο η γραμμή και άκουσα και σχόλια να ανέβαινε το πλοίο όλο το χειμώνα.
Για του χρόνου περιμένουν να ξαναβάλει η εταιρία πλοίο για Θεσσαλονίκη από τέλη Μαΐου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.
Κάποιοι μάλιστα δούλευαν και σε άλλα πλοία που κάποτε έκαναν το Θεσ/νίκη-Σποράδες-Κυκλάδες-Κρήτη και Θεσ/νίκη-ΒΑ Αιγαίο και μου έλεγαν την κίνηση που έχει η Θεσσαλονίκη! Πραγματικά άκουσα πράγματα που δε περίμενα να τα ακούσω. ’κρως ΘΕΤΙΚ’ λόγια !!!

hsw
16-09-2016, 20:17
Aπό την άλλη βέβαια ένα εκ των Νήσος Ρόδος / Νήσος Σάμος μάλλον θα φύγει οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα υπάρχει διαθέσιμο πλοίο για Θεσσαλονίκη.. Εκτός αν το κάνουν σαν προέκταση του δρομολογίου για Χίο-Μυτιλήνη. Θα δείξει..

thanos75
16-09-2016, 23:14
Aπό την άλλη βέβαια ένα εκ των Νήσος Ρόδος / Νήσος Σάμος μάλλον θα φύγει οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα υπάρχει διαθέσιμο πλοίο για Θεσσαλονίκη.. Εκτός αν το κάνουν σαν προέκταση του δρομολογίου για Χίο-Μυτιλήνη. Θα δείξει..
Ώπα...Ποιος, θα φύγει, γιατί θα φυγει, και που θα πάει☺? Τί βομβιτσα είναι αυτή? Για να είμαι ειλικρινής από τη bsf περίμενα κάτι τέτοιο

Akis Dionisis
17-09-2016, 02:53
Ώπα...Ποιος, θα φύγει, γιατί θα φυγει, και που θα πάει☺? Τί βομβιτσα είναι αυτή? Για να είμαι ειλικρινής από τη bsf περίμενα κάτι τέτοιο

Ίσως και να μην ισχύει, αλλά στο Ελλαδιστάν που ζούμε όλα είναι πιθανά! Διάβασε εδώ (http://www.ellinikiaktoploia.net/afini-ta-ellinika-nera-nisos-rodos/).

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-09-2016, 10:17
Ίσως και να μην ισχύει, αλλά στο Ελλαδιστάν που ζούμε όλα είναι πιθανά! Διάβασε εδώ (http://www.ellinikiaktoploia.net/afini-ta-ellinika-nera-nisos-rodos/).
Όπως πάει με την κατάσταση που επικρατεί θα ψάχνουμε καράβι με το κυάλι...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-09-2016, 11:03
Ακόμα κ ο έμπειρος cpt Αρβανίτης δεινοπαθεί να ρεμεντζάρει αυτό το δύσκολο βαπόρι στη Χίο.

tolaras
25-09-2016, 12:08
Ο Βάπορας στο λιμάνι της Μυτιλήνης, σήμερα το μεσημέρι...
177918177919177920

Οι φωτογραφίες, είναι τραβηγμένες από τη Μαρίνα Μυτιλήνης...
Παρόλο τον αέρα που είχε, η μέρα ήταν καλή!:tongue::calm:

jumpman
26-09-2016, 11:52
Το Νήσος Σάμος κάπου μετά το Σούνιο. Φωτογραφίες πάνω από το Blue Star Πάτμος 04/04/2016. 177935177936

Akis Dionisis
26-09-2016, 12:37
04/04/2016 λίγο δύσκολο....

jumpman
26-09-2016, 16:10
Ναι συγνώμη, 04/08/2016 ήθελα να γράψω

Akis Dionisis
26-09-2016, 17:42
Εν πλω by night στα πραγματικά υπέροχα καταστρώματα του πλοίου
177948

και εδώ το πλοίο δεμένο τελευταία φορά για φέτος στο λιμάνι της Μύρινας της Λήμνου...
177949

και το ταξίδι συνεχίζεται...

express adonis
07-10-2016, 21:13
οι φημες της παροναξιας φουντωνουν....και απο μελος του πληρωματος...με προεκταση αν βγει για κρητη...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-10-2016, 09:30
οι φημες της παροναξιας φουντωνουν....και απο μελος του πληρωματος...με προεκταση αν βγει για κρητη...
Καν'τα λιανά !!

kastor
08-10-2016, 12:00
Εδω (http://www.naxospress.gr/arthro/oikonomia/nisos-samos-mpainei-paronaxia-kai-vlepei-kriti) και το σχετικό άρθρο που επιβεβαιώνει την παραπάνω πληροφορία..

threshtox
09-10-2016, 18:34
Οι φημες επιβεβαιώνονται κατ'αρχήν.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι η επιτυχία μιας τέτοιας κίνησης. Το χειμώνα η Παροναξία πόσο μπορεί να συντηρήσει δυο δρομολόγια το απόγευμα;

Και εδώ το φτωχό μου το μυαλό κάνει μια συνειρμική υποθετική σκέψη. Στηρίζεται μόνο σε φήμες και σε μια "λογική" (;) ακολουθία.

Η Blue Star εξετάζει την ναύλωση-πώληση πλοίων της στη Δυτική Μεσόγειο. Στον Εφοπλιστή του Ιουλίου αναφερόταν ότι από τον Σεπτέμβρη κάποια πλοία θα έφευγαν για εκεί με επικρατέστερα το 1 και το Πάτμος. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι, αλλά δε σημαίνει ότι δε μπορεί να γίνει. Επίσης καμία εταιρεία από τις δύο δεν έχει δώσει δρομολόγια μετά τις 31 Οκτωβρίου. Και, κυρίως για τη Blue Star, αυτό δεν είναι σύνηθες. ΑΝ ναυλώσει ή πουλήσει, εξετάζει την αντικατάσταση αυτών που θα φύγουν. Αν αυτό δε γίνει, κάποια δρομολόγια θα πρέπει να σταματήσουν (όπως έγινε με αυτό της Ραφήνας). Γτ λοιπόν να μη μπει η Hellenic Seaways σε μια γραμμή με ένα ανακαινισμένο πλοίο με ελάχιστα μικρότερη ταχύτητα (που έχει και τραπεζαρία..το είπα και ησύχασα). Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα υπάρχει θέμα στο απογευματινό δρομολόγιο με τα επιδοτούμενα των μικρών Κυκλάδων, Αμοργού και Αστυπάλαιας.

hayabusa
09-10-2016, 22:27
Άφιξη του πλοίου στον Πειραιά από ψηλά στα τέλη Σεπτεμβρίου μέσα σε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, με ιειδκή αφιέρωση για τον φίλο BOBKING ο οποίος έδωσε ρέστα σε άλλο θέμα :)

https://www.youtube.com/watch?v=mhRGN-G8TYM

BOBKING
09-10-2016, 22:45
Άφιξη του πλοίου στον Πειραιά από ψηλά στα τέλη Σεπτεμβρίου μέσα σε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, με ιειδκή αφιέρωση για τον φίλο BOBKING ο οποίος έδωσε ρέστα σε άλλο θέμα :)

https://www.youtube.com/watch?v=mhRGN-G8TYM
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου να είσαι πάντα καλά :)

alkeos
21-10-2016, 10:51
178563

Στις 8/8/2016, Θεσσαλονίκη

karavofanatikos
11-12-2016, 13:20
Το Νήσος Σάμος από 31/3 έως 29/9 θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Σαντορίνη, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο θα αναχωρεί καθημερινά από Πειραιά στις 23:30 και από Σαντορίνη στη 13:00.

Υ.Γ: Αξίζει να πούμε ένα μπράβο στον φίλο tablet για την προ μηνών αξιόπιστη ενημέρωσή του.

VASILIS CRETA
11-12-2016, 20:51
...από 31/3 έως 29/9 θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Σαντορίνη...

Για το 2017 είναι αυτά;

despo
12-12-2016, 13:59
Δεν ξέρω τι να πώ, αν πάει τελικά σε αυτή τη γραμμή. Μεγάλο πλοίο, τεράστιο γκαραζ, πως και πόσο μπορεί να γεμίσει ακόμα και τις (θεωρητικά) μέρες αιχμής του καλοκαιριού.

threshtox
12-12-2016, 16:46
Πάντως και στο site της HS, στο σύστημα κρατήσεων το Σάμος είναι το καλοκαίρι στην Παροναξία. Σε τυχαία αναζήτηση, αρχές Απρίλη, δίνει αναχώρηση στις 16:30 και τον Ιούνιο στις 23:30.

thanos75
13-12-2016, 11:10
Δεν ξέρω τι να πώ, αν πάει τελικά σε αυτή τη γραμμή. Μεγάλο πλοίο, τεράστιο γκαραζ, πως και πόσο μπορεί να γεμίσει ακόμα και τις (θεωρητικά) μέρες αιχμής του καλοκαιριού.
Και επιπλέον ψιλοπερίεργη ώρα αναχώρησης (23.30) ειδικά για όσους πάνε Παροναξία, αλλά και η επιστροφή, η οποία φαίνεται να είναι στις 13.00 από Σαντορίνη, δεν είμαι και πάλι σίγουρος ότι είναι η ιδανική, δεδομένου ότι μάλλον περισσότεροι θα προτιμούν το ΔΗΛΟΣ που θα φεύγει 2-3 ώρες πιο μετά για λίγο πιο άνετη παραμονή την τελευταία τους μέρα στα νησιά. Το 16.30 που εμφανίζεται τον Απρίλιο μου φαίνεται σαφέστερα καλύτερο. Προλαβαίνει άνετα μέχρι τα μεσάνυχτα να είναι Σαντορίνη και επιπλέον θα φεύγει από Πειραιά νωρίτερα από το ΠΑΤΜΟΣ για Παροναξία, οπότε εκεί ίσως κάνει κάτι!

fourtounakis
13-12-2016, 11:17
Για τους επισκέπτες στη Σαντορίνη ίσως είναι ιδανικό γιατί δεν θα χάνουν τη μέρα...επιφυλακτικά το λέω βέβαια...

despo
16-12-2016, 21:36
Ταξείδι μετ' επιστροφής με το πλοίο στη Μυτιλήνη μεσα στη βδομάδα. Ολοι οι εσωτερικοί χώροι άστραφταν απο την καθαριότητα ακόμα και στην επιστροφή, οπου υπήρχε κάποιος αριθμός μεταναστών, αλλά και πολλοί φοιτητές λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων. Η άφιξη στη Μυτιλήνη με καθυστέρηση γυρω στη 1,5 ωρα, αφου ξεφόρτωσε πολλά φορτηγά στη Χίο και οπως άκουσα οι μεταφορικές έχουν ξεκινήσει στα πλαίσια της οικονομίας να στέλνουν στο λιμάνι ένα μόνο τράκτορα να βγάλει απο το πλοίο 4 η' και 5 ασυνόδευτα. Η συμπεριφορά του πλοίου σε καιρικές συνθήκες περι τα 7 μπωφορ, θα τη χαρακτήριζα πολύ καλή. Οπως έχουμε δεί και απο τις φωτογραφίες των εγκαινίων το πλοίο έχει απέραντους εξωτερικούς χώρους και δύο πρυμναία σκεπαστά καταστρώματα με καναπέδες, οπου θα είναι απόλαυση για τον επιβάτη τους καλοκαιρινούς μήνες. Να προσθέσω οτι κατ'εντολή της εταιρείας, προσφέρεται μόνο κατα την άφιξη στη Μυτιλήνη (για τη Χίο δεν ξέρω) σε όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες ενα κρουασαν και ένα κουτάκι χυμός.
Στα μείον τωρα του πλοίου είναι οι συνεχείς κραδασμοί που βέβαια είναι ενοχλητικοί ειδικά τη νύχτα, καθως και η διαφορά θερμοκρασίας στα κάτω σαλόνια οπου οι χώροι είναι αρκετά ζεστοί, ενω στο σαλόνι Πυθαγόρας στο 9ο κατάστρωμα επικρατεί το ακριβώς αντίθετο.
Πάντως το σίγουρο είναι οτι έχει βρεί το ρόλο του στη γραμμή και με την υπάρχουσα συχνότητα δρομολογίων και ο κόσμος είναι πολύ ευχαριστημένος. αφου και το πλήρωμα είναι ευγενέστατο και πολύ εξυπηρετικό.

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
26-01-2017, 21:02
Επιτελους ...πρεπει να φυγει αυτο το ερίπειο μηχανικά ....13 ώρες Πειραιάς-Μυτιλήνη σημερα ....τριζει αργό στη μανούβρα και πολύ φτωχιές ταχύτητες των 17 μιλίων ...ΕΛΕΟΣ!!!

despo
26-01-2017, 21:19
Ε, όχι δα και ερείπιο ! Φαντάζομαι οτι όλοι όσοι γράφουμε εδώ τιμούμε τα πλοία ακόμα και με τα όσα προβλήματα που τυχόν μπορεί να έχουν.

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
26-01-2017, 21:32
Κοιτα εντάξει ολοι τιμάμε τα πλοία που ταξιδέυουν και πάνω άπ ολα το ψωμι που τρώνε οι ναυτικοί μας από αυτά.....Οσο για το <<ερίπειο >> ειναι γεγονός ότι οσο ωραίο ειναι όσο φωτεινό και όσο καλοανακαινισμένο μηχανικά υστερεί σημαντικά από τα υπόλοιπα ομόσταυλα π..Αριαδνη και Νήσος Ρόδος ...Εχει έντονο vibration .πολύ απελπιστικό στη μανούβρα πολύ αργό στη ταχύτητα κάτι που για τη γραμμή θυμίζει την εποχή του Ταξιάρχη στα καλά του .....

VASILIS CRETA
26-01-2017, 21:50
Μήπως είχε καιρό και το ζόρισε; Τώρα το βλέπω και κατεβαίνει πάνω από 19... Το ότι έχει πιο χαμηλή ταχύτητα σε σχέση με τα άλλα γιαπωνέζικα το ξέρουμε εδώ και χρόνια, όπως και το ότι είναι ζόρικο στη μανούβρα (αυτό είναι κατασκευαστική ιδιαιτερότητα, όχι μηχανικό "κουσούρι").

nautaki
26-01-2017, 21:58
Κοιτα εντάξει ολοι τιμάμε τα πλοία που ταξιδέυουν και πάνω άπ ολα το ψωμι που τρώνε οι ναυτικοί μας από αυτά.....Οσο για το <<ερίπειο >> ειναι γεγονός ότι οσο ωραίο ειναι όσο φωτεινό και όσο καλοανακαινισμένο μηχανικά υστερεί σημαντικά από τα υπόλοιπα ομόσταυλα π..Αριαδνη και Νήσος Ρόδος ...Εχει έντονο vibration .πολύ απελπιστικό στη μανούβρα πολύ αργό στη ταχύτητα κάτι που για τη γραμμή θυμίζει την εποχή του Ταξιάρχη στα καλά του .....

Όπως τα λες είναι ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ ωραιο απ'εξω άλλα ερειπιο από κάτω..Οι μηχανικοί είναι ήρωες εκεί μέσα..

Φίλιππος Αίγιο
26-01-2017, 22:14
οι ταχύτητες του πλοιου αυτες ειναι.Με αυτες ταξιδευε και στην αδριατικη.Το ροδος και το αριαδνη εχουν μεγαλυτερες ταχυτητες εκ κατασκευης.Οπως λεει και o vasilis creta το οτι ειναι αργο στην μανουβρα οφειλεται σε λογους που εχουν αναλυθει σε αυτο το θεμα αναλυτικα.Δεν ειναι ολα τα πλοια γρηγορα και ''σβουρες''
και οσα δεν ειναι δεν σημαινει οτι ειναι ρεταλια.

VASILIS CRETA
27-01-2017, 15:53
Μην δημιουργείτε εντάσεις..... :D

Τα δεδομένα του πλοίου είναι πάνω κάτω γνωστά. Το πλοίο προσωπικά το θυμάμαι περίπου στους 20 κόμβους από την εποχή της Endeavour. Δεν ξέρω αν οφείλετο σε κόψιμο, δυνατότητες ή παλαιότερα θέματα (στο κάτω κάτω όλα στο πρόγραμμα είναι) ’λλωστε, για τη γραμμή του Βρενδησίου για την οποία ήρθε αρχικά στη χώρα μας δε χρειαζόταν παραπάνω. Ακόμα και ο Μανωλιός με τα σύγχρονα πλοία του με 18ρια την πάει. Όσο για τη μανούβρα και τη σύγκρισή του με τα άλλα δυο, το ένα είναι 10 χρόνια νεώτερο, πανίσχυρο με 2 τιμόνια και pitch ζεύγος, ενώ το άλλο ναι μεν σχεδόν συνομήλικο αλλά και πάλι με 2 τιμόνια και pitch προπέλες (αν και αρκετά κοντά). Το ΝΣ με ένα τιμόνι αμέσως δυσκολεύει τους χειρισμούς (το τί σύστημα έχει στις προπέλες και σε τί απόσταση ζεύγους δε θυμάμαι, αν είναι σταθερό ακόμα πιο δύσκολα). Από κει και πέρα, ο τρίχρονος παροπλισμός σιγουρα επηρέασε αλλά το να αποφάσισε μια σοβαρή εταιρεία σαν τη HSW να το αγοράσει στην κατάστασή του, να έριξε τόση δουλειά στο ξενοδοχειακό και να μην κοίταξε όπως έπρεπε το μηχανολογικό το θεωρώ αδιανόητο. Ας μη μεταχειριζόμαστε εκφράσεις τύπου "ερείπιο" κλπ, πχ για τον Κορνάρο που ενίοτε είναι υπερβολικά αργός τα έχω πει αλλά όταν μιλάμε για αξιοπρεπείς ταχύτητες ή για δύσκολες περιπτώσεις (πχ καιρός ή κάποια βλάβη) ας μην κάνουμε σαν τις 20χρονες καλομαθημένες φοιτητριούλες που δε βρίσκουν αεροπορικά και "αναγκάζονται στο υποχρεωτικό βασανιστήριο του πλοίου"....

BOBKING
27-01-2017, 16:05
Μην δημιουργείτε εντάσεις..... :D

Τα δεδομένα του πλοίου είναι πάνω κάτω γνωστά. Το πλοίο προσωπικά το θυμάμαι περίπου στους 20 κόμβους από την εποχή της Endeavour
Εγώ προσωπικά θυμάμαι το πλοίο στο πρώτα του δρομολόγια το 2005 να φτάνει και τους 22 που ήταν η μέγιστη του αλλά τότε ήταν στην Αδριατική που ακόμα ήταν στις δόξες της και δεν είχε πέσει και χρειαζόταν μεγάλες ταχύτητες αλλά εδώ είναι Αιγαίο και το Blue Star Patmos με 24 πηγαίνει αλλά με 22 το πάνε και το Νήσος Ρόδος πηγαίνει με 23 αλλά πηγαίνει με 18-19...Το πλοίο προσωπικά μια χαρά το πηγαίνουν.

threshtox
27-01-2017, 17:35
Για Παροναξία οι 20 κόμβοι είναι οκ. Τα 17 όχι...

Akis Dionisis
27-01-2017, 17:47
180664
Με αυτή τη ταχύτητα το πέτυχα πολλές φορές το καλοκαίρι που ερχόταν στη Θεσσαλονίκη.
Μέχρι και 21,8 αν θυμάμαι καλά.
Μια χαρά ταχύτητα έχει το καράβι.
Μη ξεχνάτε ότι του πρόσθεσαν και μία πρόσθετη κατασκευή στη πρύμνη που σημαίνει επιπλέον βάρος.

manos75
27-01-2017, 19:22
βλεπω τα δρομολογια του τον απριλιο και με ποια λογικη το βαζουν να κανει παρο ναξο.φευγει 4-30 το απογευμα και 5-30 φευγει το κλασικο δρομολογιο του ναξος για αγονη μικρων κυκλαδων.ουσιαστικα παει να χτυπησει την blue star αλλα το βλεπω να φευγει νυχτα απο αυτο το δρομολογιο.καλα αλλη γραμμη εκει στην hellenic seaways δεν βρηκανε να του δωσουν.

Akis Dionisis
28-01-2017, 13:22
Γραμμές για το πλοίο υπάρχουν, αλλά δε το εκμεταλεύονται σωστά !!!!

BOBKING
29-01-2017, 14:25
Μη ξεχνάτε ότι του πρόσθεσαν και μία πρόσθετη κατασκευή στη πρύμνη που σημαίνει επιπλέον βάρος.

Κι' άλλα πλοία τα έχτισαν στην κυριολεξία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπεσε η ταχύτητα τους...Απλώς δεν το πάνε με την μέγιστη για να κάνουνε οικονομία μάλλον

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-02-2017, 13:43
Κι' άλλα πλοία τα έχτισαν στην κυριολεξία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπεσε η ταχύτητα τους...Απλώς δεν το πάνε με την μέγιστη για να κάνουνε οικονομία μάλλον
Ευτυχώς δεν φορτώθηκε κ ό,τι έγινε,είναι ανεπαίσθητο ανάλογα το μέγεθος του πλοίου.

pantelis2009
04-02-2017, 12:26
Ας γνωρίσουμε και λίγο το μηχανοστάσιο του, όταν είχαμε ταξιδέψει με το IONIAN QUEEN στις 20-11-2010 από Πάτρα για Brindisi και το είχα επισκεφτεί.

180796 180797 180798

Akis Dionisis
06-02-2017, 20:34
Παιδιά, όταν ταξίδεψα με το πλοίο, είχα τη χαρά να μιλήσω με αρκετά μέλη του πληρώματος.
Το πλοίο είναι Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Ο Τ Α Τ Ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pantelis2009
13-02-2017, 15:05
Το Νήσος Σάμος αφού ξεφόρτωσε στον Πειραιά, πήγε στη ΝΑΥΣΙ στη θέση του Αριάδνη για την ακινησία του.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-03-2017, 11:50
Kατά πληροφορίες πριν αρχίσει την Παροναξία θα αντικαταστήσει γιά λίγες μέρες το ΑPIAΔΝΗ που θα πάει δεξαμενή.

pantelis2009
14-03-2017, 12:24
Το Νήσος Σάμος εχθές μεθόρμησε στην εξωτερική μεριά του Νο2 μόλου της ΝΑΥΣΙ, όπως βλέπουμε και στη σημερινή του φωτο.

181568

avvachrist
20-03-2017, 12:46
Ένα βιντεάκι που κυκλοφόρησε σήμερα από την εταιρεία για την παρουσίαση του πλοίου της
https://www.youtube.com/watch?v=83qMmzZ9mkI

Chosen_12
20-03-2017, 14:52
Πανέμορφο βίντεο!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-03-2017, 10:59
Ένα βιντεάκι που κυκλοφόρησε σήμερα από την εταιρεία για την παρουσίαση του πλοίου της
https://www.youtube.com/watch?v=83qMmzZ9mkI
Βάπορας! O μεγάλος έρωτας!

lissos
21-03-2017, 16:58
Απίθανος βάπορας και μπράβο στην Hellenic που του ξαναέδωσε ζωή!

sprintezis
21-03-2017, 20:25
Για Παροναξία οι 20 κόμβοι είναι οκ. Τα 17 όχι...

Όταν για Παροναξία υπάρχει ανταγωνισμός το πρωί με 25 κόμβους και το απόγευμα με 22-23 κόμβους ούτε οι 20 κόμβοι δεν αρκούν.

giorgos_249
21-03-2017, 23:19
Όταν για Παροναξία υπάρχει ανταγωνισμός το πρωί με 25 κόμβους και το απόγευμα με 22-23 κόμβους ούτε οι 20 κόμβοι δεν αρκούν.

Δεν ισχυει αυτό !! Οι ταχύτητες πρέπει να προσαρμόζονται σωστά στα ωράρια . Πράγματι δεν αρκούν αλλά αν είχε αναχώρηση 8 το πρωί ! Και το Δήλος αν έφευγε από Πειραιά νύχτα θα πήγαινε με 18.

Το πλοιο στοχευει στα φορτηγά. Η λογική των φορτηγών είναι << κάνε όση ώρα θες - μεσα σε λογικά πλαίσια - αρκεί να είσαι στην ώρα που θα μου πεις ακριβώς στον προορισμό για να κανω τον προγραμματισμό μου >> σε αντίθεση με τη λογική του επιβάτη << θα παω με το γρηγορότερο που υπάρχει >>.

Στα νυχτερινά ωράρια , η ταχύτητα πρέπει να είναι όχι μεγάλη ( ώστε να βγει ο άλλος στην Πάρο άγρια νύχτα ) αλλά ουτε και μικρή ωστε να βγει μεσημέρι. Επιπλεον η ωρα βολευει πολύ τους εργαζόμενους, τελειώνουν 9 η ώρα από τη δουλειά , πάνε σπίτι και απευθείας στο λιμάνι.

thanos75
22-03-2017, 08:30
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Γιώργο....το πλοίο μπαίνει στη συγκεκριμένη γραμμή στοχεύντας στα φορτηγά και τους οδηγούς του (με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν). Υπάρχουν όμως 3 μεγάλα "αλλά"!
1) Η εταιρεία θα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλες προσπαθειες για να προσελκύσει ικανό αριθμό μεταφορικών σε μια γραμμή που μέχρι σήμερα ουσιαστικά μονοπώλιο είναι η Blue Star (αναφέρομαι στην Πάρο και τη Νάξο περισσότερο, στη Σαντορίνη υπάρχουν κι άλλοι "παίχτες"). Και αυτή η προσέλκυση, και αυτό το χτίσιμο επαφών δεν γίνεται σίγουρα από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά σταδιακά (θυμίζω τον πόλεμο που είχε φάει η Hellenic στα Δωδεκάνησα το 2010 με το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ)
2) Νυχτερινό δρομολόγιο για Παροναξία έχουμε να δούμε από τη δεκαετία του 90 με την Hellas Ferries εάν δεν απατώμαι (εποχές πολύ πολύ διαφορετικές: μεγαλύτερη επιβατική κίνηση/όχι πολύ μεγάλη διάδοση των ταχυπλόων). Τα τελευταία χρόνια δηλαδή δεν φαίνεται να υπήρξε και ιδιαίτερη ανάγκη για νυχτερινή δρομολόγηση πλοίου στην Παροναξία.. Δεν το αποκλείω πάντως μεταφορικές που δραστηριοποιούνται σε επαρχιακές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος και χρειάζεται να κάνουν και οδικό ταξίδι μέχρι τον Πειραιά να τους βολέψει το δίπολο οδικό ταξίδι τη μέρα/θαλασσινό τη νύχτα, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι
3) Κακά τα ψέματα η γραμμή της Παροναξίας είναι από τις λίγες πλέον γραμμές με πολύ καλή κίνηση απλών επιβατών έστω και εποχιακά για 5 μήνες. Επομένως στη συγκεκριμένη γραμμή, δεν μπορείς να μη λειτουργείς με γνώμονα και τον απλό επιβάτη/τουρίστα. Και τα δρομολόγια έτσι όπως έχουν σχεδιαστεί τουλάχιστον στην αναχώρηση από Πειραιά εξυπηρετούν ίσως μόνο τον επιβάτη της Σαντορίνης. Στη Σαντορίνη όμως ελλοχεύει και ένας άλλος ανταγωνιστής για τον απλό επιβάτη: Το όνομα αυτού Ryanair! Στις εποχές που ζούμε ποιός απλός επιβάτης θα προτιμήσει τις καμπίνες του ΣΑΜΟΣ και όχι τα 40 λεπτα της βραδινής πτήσης για Σαντορίνη από το "Ελ.Βενιζέλος". Στα δρομολόγια της επιστροφής πάντως από τα νησιά κάτι μπορεί να κάνει από επιβάτες...

Συμπεράσματα: Στην παρούσα φάση το πλοίο μπορεί περισσότερο να ελπίζει σε φορτηγά για Σαντορίνη και σε κάποιο ικανό αριθμό επιβατών στα δρομολόγια της επιστροφής. Το θετικό πάντως για την εταιρεία είναι ότι με τον έναν ή τον αλλο τρόπο "πιάνει στασίδι" σε μια από τις πλέον κερδοφόρες γραμμές της ακτοπλοιας μας. Φέτος είναι το βραδινό για ΣΑΜΟΣ, του χρόνου μπορεί να είναι κάποιο άλλο σε άλλες ώρες και πιο ανταγωνιστικό. Δεδομένου μάλιστα ότι έρχονται εξελίξεις στην εταιρεία, ίσως σταδιακά να δούμε και την πίτα της Παροναξίας να μοιράζεται. Θα χρειαστεί όμως χρόνος και σωστή στρατηγική...πάντως βλέπουμε ήδη από τον ανταγωνιστή κάποιες κινήσεις που δείχνουν ότι "έχουμε ήδη πόλεμο" (π.χ. δρομολόγηση blue star 2 στη Σάμο, δρομολόγια προς Χίο-Μυτιλήνη τις ίδιες ώρες τα ΣΚ κλπ)
Σημείωση: Τα δρομολόγια του ΣΑΜΟΣ στην πιο low season period (δηλαδή Απρίλιο-Μάιο στις 16.30 από Πειραιά) τα βρίσκω προσωπικά πιο ενδιαφέροντα και πιο ευθέως ανταγωνιστικά προς τη Blue Star

sprintezis
22-03-2017, 09:36
Δεν ισχυει αυτό !! Οι ταχύτητες πρέπει να προσαρμόζονται σωστά στα ωράρια . Πράγματι δεν αρκούν αλλά αν είχε αναχώρηση 8 το πρωί ! Και το Δήλος αν έφευγε από Πειραιά νύχτα θα πήγαινε με 18.

Συγνώμη εγώ ο επιβάτης που θέλω να φύγω το απόγευμα για Παροναξία για ποιο λόγο να αναχωρήσω στις 4:30 μμ αφού εάν πάρω στις 5:30 μμ το Blue Star Naxos με τον ίδιο ναύλο θα φτάσω την ίδια ώρα?

Το πλοιο στοχευει στα φορτηγά. Η λογική των φορτηγών είναι << κάνε όση ώρα θες - μεσα σε λογικά πλαίσια - αρκεί να είσαι στην ώρα που θα μου πεις ακριβώς στον προορισμό για να κανω τον προγραμματισμό μου >> σε αντίθεση με τη λογική του επιβάτη << θα παω με το γρηγορότερο που υπάρχει >>.

Η λογική των φορτηγών είναι η εξής: Θέλω να έχω την γενναία έκπτωση στα ναύλα και τις ευκολίες πληρωμής που μόνο η Blue Star προσφέρει στους τακτικούς πελάτες της και θέλω το βαπόρι να είναι εκεί 12 μήνες το χρόνο. Η Blue Star έχει "δέσει" καλά τα φορτηγά - πελάτες της

Η προσωπική μου γνώμη ότι το πλοίο είναι εντελώς ακατάλληλο για ημερήσια (είτε πρωινά είτε απογευματινά) δρομολόγια στις Κυκλάδες. Το πλοίο θα 'πρεπε να κάνει βραδυνές αναχωρήσεις είτε Πειραιάς-Χανιά όπου θα κέρδιζε κατά κράτος τον πολύ υποδεέστερο ανταγωνιστή είτε Πειραιάς-Δωδεκάνησα, είτε Βόρειο Αιγαίο.
Για να κερδίσεις τη Blue Star πρέπει να χρησιμοποιήσεις το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν τα πλοία σου έναντι των bsf δηλαδή την ικανότητα να ταξιδεύουν με χαμηλό κόστος και να τη χτυπήσεις εκεί που πονάει: Να προσφέρεις ελκυστικούς ναύλους.

seajets
22-03-2017, 09:42
Μακάρι να έβαζαν και την Ίο στα καλοκαιρινά δρομολόγια... Θα βόλευε πολύ... Έστω και δύο προσεγγίσεις τη βδομάδα...

Επτάνησος_1989
22-03-2017, 11:51
Μακάρι να έβαζαν και την Ίο στα καλοκαιρινά δρομολόγια... Θα βόλευε πολύ... Έστω και δύο προσεγγίσεις τη βδομάδα...Και ποιος είπε ότι χώραει στην Ίο να δέσει;

Akis Dionisis
22-03-2017, 14:21
Ας το θυμηθούμε λίγο, σε μία από τις μετρημένες στα δύο δάχτυλα των χεριών μας αφίξεις του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν σαν έκπληξη η δρομολόγησή του εδώ πέρα.
Ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου 2016.
181862
Πολλές φήμες το θέλανε και φέτος στη γραμμή του ΒΑ Αιγαίου, όπως επίσης και στην πολυφημισμένη γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σμύρνης.
Όνειρα θερινής νυκτός... Αν και μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα αν επιδοτηθεί το Μυτιλήνη-Λήμνος-Θεσσαλονίκη ώστε για να ξαναγίνει η προέκταση του δρομολογίου μία φορά την εβδομάδα με κάποιο άλλο πλοίο. Ίδομεν...

VASILIS CRETA
22-03-2017, 15:41
Το πλοίο θα 'πρεπε να κάνει βραδυνές αναχωρήσεις είτε Πειραιάς-Χανιά όπου θα κέρδιζε κατά κράτος τον πολύ υποδεέστερο ανταγωνιστή είτε Πειραιάς-Δωδεκάνησα, είτε Βόρειο Αιγαίο.

Από άποψη εντυπωσιασμού (κυρίως του επιβατικού κοινού ειδικά όταν μιλάμε για καλοκαίρι) τα περι υποδεέστερου αντιπάλου είναι σχετικά. Σε τέτοια περίπτωση μπαίνει ένα δίδυμο εκ των Fossen-Flender-VdG και ερχόμαστε "ίσα βάρκα ίσα νερά" (όπως είχε κάνει επανειλημμένως η ΑΝΕΚ παλιότερα). Όσον αφορά τα φορτηγά εκεί συμφωνώ σε όλα με τους παραπάνω.

renetoes
22-03-2017, 19:06
Από άποψη εντυπωσιασμού (κυρίως του επιβατικού κοινού ειδικά όταν μιλάμε για καλοκαίρι) τα περι υποδεέστερου αντιπάλου είναι σχετικά. Σε τέτοια περίπτωση μπαίνει ένα δίδυμο εκ των Fossen-Flender-VdG και ερχόμαστε "ίσα βάρκα ίσα νερά" (όπως είχε κάνει επανειλημμένως η ΑΝΕΚ παλιότερα). Όσον αφορά τα φορτηγά εκεί συμφωνώ σε όλα με τους παραπάνω.

Συμφωνώ και επαυξάνω σε ό,τι λέτε. Απλώς, σε μια τέτοια (θεωρητική και μόνο) περίπτωση δεν θα ερχόμασταν "ίσα βάρκα ίσα νερά", αφού το πλοίο δεν θα μπορούσε καν να συγκριθεί με τα πλοία που αναφέρατε. Θα έφευγε την πρωτη εβδομάδα. Απλώς, είναι αδύνατο (πιστεύω) η ΑΝΕΚ να θυσιάσει τα καλύτερά της πλοία στο ονομα ενός τέτοιου ανταγωννισμού. Αλλά ποιός ξέρει, ..τόσα έχουν δει τα ματια μας από αυτή την εταιρεία τελευταία....

BOBKING
22-03-2017, 19:35
Απλώς, είναι αδύνατο (πιστεύω) η ΑΝΕΚ να θυσιάσει τα καλύτερά της πλοία στο ονομα ενός τέτοιου ανταγωννισμού. Αλλά ποιός ξέρει, ..τόσα έχουν δει τα ματια μας από αυτή την εταιρεία τελευταία....
Η ΑΝΕΚ έχει πάρει σίγουρα την κάτω βόλτα. Αλλά δεν ξέρω...Το γεγονός ότι τα Έλυρος Κύδων και Κρήτη Ι τα έχει ναυλώσει στο εξωτερικό και το Hellenic Spirit που εγώ το αποκλείω και το Blue Galaxy φεύγει. Τα μόνα που της απέμεναν είναι τα Κρήτη ΙΙ και το Ελευθέριος Βενιζέλος που αν δεν κάνω λάθος και τα δύο δεν δουλεύουν για το τελευταίο είμαι σίγουρος. Τώρα το Olympic Champion μάλλον δεν θα ερχόταν γιατί δεν θα μπορούσε να αφήσει την Αδριατική στα χέρια του Ομίλου Grimaldi

fourtounakis
22-03-2017, 21:00
Τι εννοείτε φεύγει και το Galaxy? Που πάει;

VASILIS CRETA
22-03-2017, 21:01
Μην ξεχνάμε όμως ότι η ΑΝΕΚ πλέον δουλεύει σαν κοινοπραξία με την ’ττικα παντού (για να μην πω ότι ίσως θα πρέπει πλέον να τους υπολογίζουμε σαν μία). Όταν έπαιζε μόνη της, την είχαμε δει κατα καιρούς να επιστρατεύει τα "βαριά όπλα της" όπου έβλεπε να ξεφυτρώνει ανταγωνισμός (με τη HSW επί Στρίντζη στα Χανιά (Αριάδνη), με την BS προγενέστερα, όπως και με το ΣΦΧΙΙ στο Ηράκλειο που έστειλε τον ΕΛΥΡΟ. Πιστεύω το ίδιο θα συμβει και με την BS όπου είναι μόνη της (ΠΝΘ, 12Ν κλπ). Εκλαμβάνεται σαν μια προσπάθεια να διατηρηθούν τα "κεκτημένα" μια και τόσο η κίνηση και η πελατεία της στην Αδριατική όσο και η "πίεση" από τον G παραμένουν δεδομένες. Ειδικά αν ολοκληρωθεί η αγορά της HSW από τον G (οπότε στην ουσία μένουν 2 εταιρείες στην Αδριατική και στο Αιγαίο), η "μάχη" αναμένεται με ενδιαφέρον (μέρος της οποίας προφανώς είναι και η απόπειρα παρουσίας της HSW στην ΠΝΘ).

Φίλιππος Αίγιο
22-03-2017, 21:19
το blue galaxy για ενα μηνα φευγει απο την γραμμη.η ανεκ παντα εψαχνε για ναυλωσεις και ολα τους τα πλοια ηταν υποψηφια.λογικο ειναι το κυδων και το ελυρος να τα θελουν πιο πολυ αφου ειναι νεοτερα και σιγουρα θα πληρωνουν περισσοτερα γι αυτα απο οτι για τα πιο παλια.

BOBKING
22-03-2017, 21:23
Τι εννοείτε φεύγει και το Galaxy? Που πάει;
Θα κάνει την γραμμή Πειραιάς - Ικαρία - Σάμος - Δωδεκάνησα

Μην ξεχνάμε όμως ότι η ΑΝΕΚ πλέον δουλεύει σαν κοινοπραξία με την ’ττικα παντού (για να μην πω ότι ίσως θα πρέπει πλέον να τους υπολογίζουμε σαν μία). Όταν έπαιζε μόνη της, την είχαμε δει κατα καιρούς να επιστρατεύει τα "βαριά όπλα της" όπου έβλεπε να ξεφυτρώνει ανταγωνισμός (με τη HSW επί Στρίντζη στα Χανιά (Αριάδνη), με την BS προγενέστερα, όπως και με το ΣΦΧΙΙ στο Ηράκλειο που έστειλε τον ΕΛΥΡΟ. Πιστεύω το ίδιο θα συμβει και με την BS όπου είναι μόνη της (ΠΝΘ, 12Ν κλπ). Εκλαμβάνεται σαν μια προσπάθεια να διατηρηθούν τα "κεκτημένα" μια και τόσο η κίνηση και η πελατεία της στην Αδριατική όσο και η "πίεση" από τον G παραμένουν δεδομένες. Ειδικά αν ολοκληρωθεί η αγορά της HSW από τον G (οπότε στην ουσία μένουν 2 εταιρείες στην Αδριατική και στο Αιγαίο), η "μάχη" αναμένεται με ενδιαφέρον (μέρος της οποίας προφανώς είναι και η απόπειρα παρουσίας της HSW στην ΠΝΘ).
Σαν μια λειτουργούν όταν ήταν το Blue Galaxy το 2015 στα Χανιά είχαμε κάνει κράτηση με το Κρήτη Ι και είπα να μάθω πληροφορίες του και το είχα πετύχει αν θυμάμαι καλά στην Σεβαστούπολη και λοιπών όταν οι επιβάτες έψαχναν το Κρήτη Ι μόνο Κρήτη δεν υπήρχε και μας έβαλαν στο Blue Galaxy. Όπως έχω καταλάβει η ΑΝΕΚ έχει κρεμαστεί κανονικά στις Επιχειρήσεις Αττικής και δουλεύει μόνο την Αδριατική τα Χανιά τα έχει αφήσει στην Blue Star Ferries και το Ηράκλειο στην Superfast. Και μου φαίνεται ότι την έχουν πάρει χαμπάρι όλοι την ΑΝΕΚ με αυτά που κάνει. Αναρωτιέμαι πιο θα βάλει φέτος το καλοκαίρι μιας και το Blue Galaxy φεύγει

john 2004
23-03-2017, 06:22
Το Βενιζέλος.

thanos75
23-03-2017, 09:52
Θα κάνει την γραμμή Πειραιάς - Ικαρία - Σάμος - Δωδεκάνησα

Σαν μια λειτουργούν όταν ήταν το Blue Galaxy το 2015 στα Χανιά είχαμε κάνει κράτηση με το Κρήτη Ι και είπα να μάθω πληροφορίες του και το είχα πετύχει αν θυμάμαι καλά στην Σεβαστούπολη και λοιπών όταν οι επιβάτες έψαχναν το Κρήτη Ι μόνο Κρήτη δεν υπήρχε και μας έβαλαν στο Blue Galaxy. Όπως έχω καταλάβει η ΑΝΕΚ έχει κρεμαστεί κανονικά στις Επιχειρήσεις Αττικής και δουλεύει μόνο την Αδριατική τα Χανιά τα έχει αφήσει στην Blue Star Ferries και το Ηράκλειο στην Superfast. Και μου φαίνεται ότι την έχουν πάρει χαμπάρι όλοι την ΑΝΕΚ με αυτά που κάνει. Αναρωτιέμαι πιο θα βάλει φέτος το καλοκαίρι μιας και το Blue Galaxy φεύγει

Μια βασική επισήμανση...το Blue Galaxy φεύγει για ένα μήνα για Σάμος-Δωδεκάνησα, σκαντζάροντας ουσιαστικά το Blue Star 2; δεν φεύγει δια παντός από τα Χανιά. Από αρχές Ιουνίου θα είναι πάλι στη γραμμή των Χανίων. Πάντως ο Μάιος θα έχει ένα μικρό ενδιαφέρον, καθώς για ένα μήνα θα βλέπουμε μετά από πολύ καιρό μόνο το σινιάλο της ΑΝΕΚ (ΕΛΥΡΟΣ και ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

despo
24-03-2017, 23:41
Για να επανέλθουμε στο θέμα του πλοίου, σήμερα το βράδυ γύρω στις 8 είχε δέσει στη θέση απο την οποία θα κάνει τα δρομολόγια δηλ. σχεδον εκει που ηταν το Παναγία Τήνου, η παραμονή του ομως δεν είχε μεγάλη διάρκεια, αφου 'μετακόμισε' στην Ε1. Προφανώς έκανε τις σχετικές δοκιμές, αφου για πρώτη φορά πήγε στη συγκεκριμένη προβλήτα και λογικά μέχρι την επόμενη Παρασκευή που πρόκειται να ξεκινήσει, θα πρέπει να κάνει και το καθιερωμένο ταξείδι πιστοποίησης στα 3 νησιά.

pantelis2009
25-03-2017, 05:58
Να αναφέρουμε βέβαια ότι εχθές για πολλές ώρες έκανε τα δοκιμαστικά του στον Αργοσαρωνικό.

parianos
26-03-2017, 14:00
Για να επανέλθουμε στο θέμα του πλοίου, σήμερα το βράδυ γύρω στις 8 είχε δέσει στη θέση απο την οποία θα κάνει τα δρομολόγια δηλ. σχεδον εκει που ηταν το Παναγία Τήνου, η παραμονή του ομως δεν είχε μεγάλη διάρκεια, αφου 'μετακόμισε' στην Ε1. Προφανώς έκανε τις σχετικές δοκιμές, αφου για πρώτη φορά πήγε στη συγκεκριμένη προβλήτα και λογικά μέχρι την επόμενη Παρασκευή που πρόκειται να ξεκινήσει, θα πρέπει να κάνει και το καθιερωμένο ταξείδι πιστοποίησης στα 3 νησιά.

Δηλαδη απο την πυλη Ε1 θα αναχωρει το Νησος Σαμος για Κυκλαδες; Καποιος αν ξερει να με ενημερωσει...

VASILIS CRETA
26-03-2017, 21:04
...είχε δέσει στη θέση απο την οποία θα κάνει τα δρομολόγια δηλ. σχεδον εκει που ηταν το Παναγία Τήνου.....

Αν είναι από τη θέση που μας περιγράφει ο/η despo, εκεί είναι η πύλη Ε3. Εκεί ήταν το Παναγία Τήνου. Στην Ε1 ίσως πήγε προσωρινά...

despo
26-03-2017, 22:11
Ακριβώς, πήγε εκει για τις τελευταίες προετοιμασίες. (ο) despo:beguiled:

pantelis2009
29-03-2017, 12:42
Το Νήσος Σάμος έφυγε το πρωί από τον Πειραιά για δοκιμαστικές προσεγγίσεις στα νέα του Λιμάνια. Αυτή την ώρα είναι στη Νάξο. Κανένας φίλος από εκεί????

Takerman
29-03-2017, 14:02
Το Νήσος Σάμος έφυγε το πρωί από τον Πειραιά για δοκιμαστικές προσεγγίσεις στα νέα του Λιμάνια. Αυτή την ώρα είναι στη Νάξο. Κανένας φίλος από εκεί????

Παντελή έβαλαν από Πάρο στην ομάδα του ναυτιλία στο Facebook.

maria korre
29-03-2017, 21:25
29-3-2017 Η ΠΡΩΤΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

http://www.youtube.com/watch?v=C0q3w_t-d_U

threshtox
30-03-2017, 09:37
Πριν λίγο έφυγε από την Ε1 και έδεσε στη νέα του θέση. Θα ακολουθήσει και φωτορεπορτάζ..

threshtox
30-03-2017, 11:03
182044182045182046182047

Κατά τις 10 έλυσε από την Ε1. Έκανε περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει. Σκέφτομαι ότι κάτι Παρασκευές μεσημέρι, με το κρητικό, το Σάμος, τον Πρέβελη, τον Κορνάρο και ένα ταχύπλοο, το μικρό μπλουσταρ, θα διακτινίζεται κατά τις 3..εξόν και αν υπάρχει άλλο σενάριο..

maria korre
30-03-2017, 12:52
29-3-2017 Η ΠΡΩΤΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Στο 4.32 μπορείτε να δείτε και την αναχώρηση του Σκοπελίτη!

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
30-03-2017, 20:02
Οι πολυτελέστατες υπηρεσίες που προσφέρει το πλοιο (το μαγαζι με τα παγωτά και χροοοοοονια των χρωνέων η αισχροκέρδεια και οι τιμές φαρμακειου στα μπαρ)ειναι για τους λεφτάδες και τους βιομηχάνους ..το βλέπω σαν πολύ ειρωνεια για την εποχη που ζουμε ολη αυτη την παρουσίαση για αυτον ακριβως τον λογο!!!και στο κατω κατω δεν πειθει στην μανουβρα και την ελικτεικότητα του

renetoes
30-03-2017, 20:16
Οι πολυτελέστατες υπηρεσίες που προσφέρει το πλοιο (το μαγαζι με τα παγωτά και χροοοοοονια των χρωνέων η αισχροκέρδεια και οι τιμές φαρμακειου στα μπαρ)ειναι για τους λεφτάδες και τους βιομηχάνους ..το βλέπω σαν πολύ ειρωνεια για την εποχη που ζουμε ολη αυτη την παρουσίαση για αυτον ακριβως τον λογο!!!και στο κατω κατω δεν πειθει στην μανουβρα και την ελικτεικότητα του

Μήπως θα έπρεπε να προσέχουμε περισσότερο τι λέμε? Με όλο το σεβασμό....

renetoes
30-03-2017, 20:18
Μήπως θα έπρεπε να προσέχουμε περισσότερο τι λέμε? Με όλο το σεβασμό....

Μα τι σχέση έχουν οι ελικτικές ικανότητας του πλοίου με όλα όσα γράφετε.............

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
30-03-2017, 20:45
Απαγορευεται να πουμε την αποψή μας ??με πιο δικαιωμα δεν το καταλαβαινω ..στο κατω κατω λεμε κατι ψεμματα??

Nautilia News
30-03-2017, 20:58
ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ: «Νέο στοίχημα της HSW στην Παροναξία»

Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/neo-stoixima-tis-hsw-stin-paronaksia/ .

BOBKING
30-03-2017, 21:12
Απαγορευεται να πουμε την αποψή μας ??με πιο δικαιωμα δεν το καταλαβαινω ..στο κατω κατω λεμε κατι ψεμματα??
Καθόλου ψέματα και επίσης οι απόψεις του καθενός μας είναι σεβαστές καθώς και οι αντιρρήσεις του οποιοδήποτε...Μέλους. Και πρέπει αυτά να συνδέονται με ευγενικό τρόπο

VASILIS CRETA
30-03-2017, 21:42
Τα εισιτήρια πάνω κάτω ίδια θα ναι, όταν μπαίνεις σε γραμμή με καταξιωμένο ανταγωνιστή δεν μπορείς να πας και τόσο "επιθετικά"... Όσον αφορά τις onboard παροχές (που για τις ενίοτε ακριβές τιμές τους σε μερικές γραμμές και εταιρείες έχουμε πολλάκις αναφερθει), είναι στην κρίση του επιβάτη αν θα τις αγοράσει και συνήθως ποικίλλουν, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα πλοία, ενώ ούτε η παρουσίαση έχει κάτι το τρομερό (προφανώς μια συνηθισμένη press conference με τα στελέχη και τις τοπικές αρχές και μμε, δεν πιστεύω να εννοείς την ξενάγηση του συμπαθούς κυρίου με τη φόρμα στην κάμερα στους βασικούς χώρους). Τώρα το ταξίδι και οι μανούβρες πράγματι θα χουν (τουλάχιστον "καραβολατρικό") ενδιαφέρον με ένα τέτοιο δύσκολο πλοίο σε αυτή τη γραμμή

basilis.m
30-03-2017, 21:59
για να κερδιζε η εταιρια το στοιχημα επρεπε να βαλει στη γραμμη ενα εκ των χιος η Μυκονος ακριβως στο ιδιο δρομολογιο.
το Σαμος δεν κανει -κατα τη γνωμη μου- για Παροναξια!
και οκ το Χιος ειναι στη ξενιτια το Μυκονος γιατι δεν μπορουσε να μπει?
το Σαμος ειναι εντυπωσιακο και θηριωδες πληρως ανακατασκευασμενο αλλα ειναι ενα βαπορι που κανει για τις γραμμες της Κρητης

Ergis
31-03-2017, 01:30
Καλησπέρα σε όλους τους αγαπητους φίλους της παρέας του nautilia.gr.
Ως μόνιμος κάτοικος Νάξου θα ήθελα να καλοσορισω την κίνηση της εταιρείας, το πλοίο κόσμημα που θα στολιζει το νησί μας και εύχομαι κάθε επιτυχία στην κίνηση αυτή και σε άλλες επερχόμενες.
Ωστόσο χωρίς να θέλω να είμαι προκατειλημενος θα ήθελα να εκφράσω τους προβληματισμους μου για την εν λόγω κίνηση της εταιρείας.
Παρατηρώντας το πρώτο του δοκιμαστικό δρομολόγιο παρατήρησα ότι με την αξιοπρεπή για τα δεδομένα του πλοίου ταχύτητα των 19,5 - 20 μιλίων έφτασε στην Πάρο μετά από 4 ώρες και 50 λεπτά. Η διαδικασία προσδεσης του πλοίου διήρκεσε γύρω στα 15-20 λεπτά. Ο χρόνος παραμονής του ήταν αλλά 20 λεπτά, χρόνος που εκτιμώ ότι θα παραμένει και όταν με το καλό ξεκινήσει τα τακτικά του δρομολόγια.
Ακολούθως μετά την αναχώρηση του πλοίου η διάρκεια του ταξιδιού μέχρι την Νάξο ήταν στα 55 λεπτάπερίπου.
Θέλω λοιπόν να καταλήξω ότι ο συνολικός χρόνος μέχρι την άφιξη του πλοίου στην Νάξο ήταν περίπου 6 ώρες και 20 λεπτά χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος της γεναιας αριστερης στροφης που επιχείρησε ο πλοίαρχος.
Τέλος στο δρομολόγιο της επιστροφής από Νάξο απευθείας προς Πειραιά ο χρόνος ήταν 5 ώρες και 20 λεπτά από φανάρι σε φανάρι.
Στα αναρτημενα δρομολόγια του πλοίου αναφέρει ότι το πλοίο θα πραγματοποιηει το δρομολόγιο Πάρος - Νάξος σε 5 ώρες και 50 λεπτά.
Μήπως από την εταιρεία θα πρέπει να επανεξετασουν τον χρόνο άφιξης του πλοίου στα λιμάνια που θα προσεγγίζει?
Και το αναφέρω διότι την περσινή περίοδο η εταιρεία βλέποντας ότι τα ωραρια του δρομολογιου δεν έβγαιναν τα διόρθωσαν στην μέση της περιόδου.
ΕΚΤΟΣ αν το πλοίο έχει δυνατότητες που δεν μας έδειξε στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο και μας επιφυλαξει ευχάριστες εκπλήξεις.
Προσωπικά επικροτω την κίνηση της εταιρείας, να είναι καλοταξιδο και γιατί όχι, να αποκτήσει μόνιμο ρόλο στην γραμμή.
182065

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
31-03-2017, 08:06
και χροοοοοονια των χρωνέων
Μα τι γράφεις εδώ;;

thanos75
31-03-2017, 10:55
Εγώ πάλι θα ήθελα να ευχηθώ ένα καλό ξεκίνημα σήμερα στο πλοίο και να πάνε όλα καλά. Να έχει καλά ταξίδια και μακάρι να κερδίσει το στοίχημα που θέλει. Τα μονοπώλια πιστεύω πως δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν- πόσο μάλλον όταν υπάρχουν κομμάτια πίτας για όλους. Τώρα όσον αφορά τα δρομολόγια, τους χρόνους, εάν είναι κατάλληλο το πλοίο για τη γραμμή κλπ τα έχουμε ήδη αναλύσει και έχουμε ήδη εκφράσει κάποιοι απόψεις. Ο χρόνος θα τα δείξει όλα.
Να αναφέρω επίσης πως χτες στην παρουσίαση ο κος Αγαπητός μίλησε ξεκάθαρρα για επιστροφή του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ από Οκτώβριο. Επομένως ας μην αποκλείει κανείς κάποιο "δίπλωμα" στη γραμμή. Αν και όπως έχουμε πει αναμένονται γενικά ευρύτερες εξελίξεις στη Hellenic Seaways

threshtox
31-03-2017, 12:44
Πρώτα απ'όλα, καλά ταξίδια και καλή επιτυχία στο βαπόρι στο νέο, αλλά δύσκολο ρόλο..

Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα αλλά..Σκέψεις, απόψεις, ερωτήματα..

1. Το πλοίο ΔΕΝ κάνει για τη γραμμή. Κρήτη, ναι. Δωδεκάνησα, ναι. Βόρειο Αιγαίο, ναι..αλλά Κυκλάδες; 200 μέτρα βάπορας;;
2. Το νυχτερινό του καλοκαιριού, ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι θα πιάσει. Μακάρι να διαψευστώ. Αν δεν πιάσει στην αρχή, η εταιρεία θα το στηρίξει;;
3. Η μανούβρα του, τουλάχιστον αυτή που απόλαυσα εχθές το πρωί στον Πειραιά, είναι αργή. Πολύ αργή. Μακάρι να μην είναι έτσι, γιατί Κυκλάδες είναι αυτές και το καλοκαίρι ο χρόνος είναι πολύτιμος..
4. Δεν νομίζω ότι άλλο καράβι της εταιρείας θα διπλώσει το Σάμος. Μάλλον θα το αντικαταστήσει. Μακάρι να είναι το Χίος. Τότε ο ανταγωνισμός θα είναι υπαρκτός, αν δεν έχουν αλλάξει τα πλάνα της εταιρείας μέχρι τότε..
5. Η εταιρεία θέλει καλοκαιρινή πίτα; ή μόνιμη παρουσία στη γραμμή;;
6. Έχει για όλους η Παροναξία πίτα;;;

Αυτά τα ολίγα. Πάντως, προγραμματίζω ένα ταξίδι τις επόμενες ημέρες με το βαπόρι, που εχθές μου χάρισε πολλές ωραίες πόζες..:tennis:

182079

lissos
31-03-2017, 18:31
Είχα την τύχη να δω το πλοίο από απόσταση "αναπνοής" για πρώτη φορά χθες (30/3).
182110
Τρεις παρατηρήσεις μόνο.
1. Το πλοίο, έχει το πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό σκαρί στο μεγάλο λιμάνι.
2. Ήταν διπλά στο Galaxy και το είχε "σβήσει".
3. Όπως είπε και ένας φίλο παραπάνω, το πλοίο είναι για Κρήτη.-

Καλά ταξίδια να έχει και καλές θάλασσες.

threshtox
31-03-2017, 23:04
Για την ώρα πάντως, είναι ακόμα στο λιμάνι της Νάξου εδώ και κάμποση ώρα, με το Βlue Star Paros να κόβει βόλτες έξω από το λιμάνι...για την ακρίβεια δείχνει να αναχωρεί ακριβώς στις 12 για Σαντορίνη..και το πρόγραμμα δίνει άφιξη στις 1 και 20... δε νομίζω, ε;

mitsikos
01-04-2017, 00:59
182114182115182116182117182118
Από το δοκιμαστικό πλου που πραγματοποίησε τη Τετάρτη 29/3 στη Πάρο.

CORFU
01-04-2017, 11:29
Αν έχω καταλάβει σωστά το πλοιο χθες το βράδυ δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι τις Σαντορίνης και τα κατάφερε σήμερα το πρωί
182128

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-04-2017, 11:53
Αν έχω καταλάβει σωστά το πλοιο χθες το βράδυ δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι τις Σαντορίνης και τα κατάφερε σήμερα το πρωί
182128
Eπειδή ο χώρος είναι περιορισμένος,τα καράβια που δεν έχουν άμεση αναχώρηση βγαίνουν στη ράδα νοτιότερα.Αυτό ισχύει ακόμα κ γιά ταχύπλοα.

AegeanIslands
01-04-2017, 20:17
Ποιος να το λεγε λιγα χρονια πριν, οτι ενα τετοιο πλοιο θα εκανε τετοιο δρομολογιο.
Ειναι αραγε τετοιες οι αναγκες του μεταφορικου εργου που θα καταστησει το εγχειρημα
πετυχημενο και κερδοφορο?
Μην ξεχναμε πως στο πλοιο δαπανηθηκαν πολυ μεγαλα κεφαλαια
για την αγορα και την εκτεταμενη μετασκευη του και στοχος ειναι η αξιοποιηση του να αποδιδει τοσο,
που να αποσβενει συστηματικα τις υποχρεωσεις του.
Απο επιχειρησιακη αποψη το πλοιο αυτο με τα χαρακτηριστικα τα δικα του ειναι καταλληλο για να
προσεγγιζει αυτα τα λιμανια με αυτη τη κινηση και ανταγωνισμο ?
Αν υποθεσουμε οτι η κατασταση στην Παρο ειναι υποφερτη,στη Ναξο με μόνη διαθεσιμη θεση στο κεφαλι του
μωλου εκει δηλ. πως θα παει με τους Βορειους ανεμους ?

ΥΓ: Καλοκαιρι=μελτεμι δηλ.καταπαντα ο καιρος.

maria korre
02-04-2017, 07:56
Καλημέρα κι από εδώ!
Πέρα από όσα γράφονται παραπάνω, μια υπέροχη εικόνα live, για να μας φτιάξει την διάθεση!(Μέχρι την αναχώρηση...)
Καλά ταξίδια σε πλοίο και πλήρωμα και από εμένα!

http://villailias.gr/webcam/

basilis 59
02-04-2017, 15:06
Παρος προσεγγιση 2/4/2017

maria korre
14-04-2017, 15:19
14-4-2017 Μεγάλη Παρασκευή! Αναμετάδοση του πρωινού κατάπλου από NaxosTraffic (ταράτσα μου):smug:

182450182451182452

maria korre
14-04-2017, 15:30
Συνέχεια της σβέλτης μανούβρας! Εύχομαι κι εγώ σε πλήρωμα και πλοίο να είναι καλοτάξιδοι και Καλή Ανάσταση!

182453182455182456182457

sprintezis
21-04-2017, 15:19
Ποιος να το λεγε λιγα χρονια πριν, οτι ενα τετοιο πλοιο θα εκανε τετοιο δρομολογιο.
Ειναι αραγε τετοιες οι αναγκες του μεταφορικου εργου που θα καταστησει το εγχειρημα
πετυχημενο και κερδοφορο?
Μην ξεχναμε πως στο πλοιο δαπανηθηκαν πολυ μεγαλα κεφαλαια
για την αγορα και την εκτεταμενη μετασκευη του και στοχος ειναι η αξιοποιηση του να αποδιδει τοσο,
που να αποσβενει συστηματικα τις υποχρε

Συγνώμη είναι αυτό το καράβι κατάλληλο για δρομολόγια ημέρας με διανυκτέρευση στη Σαντορίνη? Υπάρχει η πολυτέλεια να κάθεται και να τεμπελιάζει τις νύχτες δηλαδή τις ώρες που όλα τα υπόλοιπα πλοία με αυτά τα χαρακτηριστικά δουλεύουν και παράγουν μεταφορικό έργο? Για ποιο λόγο να το επιλέξω εγώ ο επιβάτης να πάω με 20 κόμβους στην Πάρο σε 5μισι ώρες, Νάξο 6μισι ώρες και βάλε και Σαντορίνη 9 ώρες? Πόσο μυαλό χρειάζεται να κάτσεις να κάνεις τη σύγκριση με τον ανταγωνισμό για να βγάλεις ότι το εγχείρημα είναι από χέρι χαμένο?

Για ποιο λόγο το στείλανε σε δρομολόγιο ημέρας Πειραιάς-Κυκλάδες και δεν το βάλανε ας πούμε σε βραδυνή αναχώρηση Πειραιάς-Χανιά (δρομολόγιο κομένο και ραμμένο στα μέτρα του) όπου ο ανταγωνιστής είναι μόνο ένας και δεν υπάρχει μειονέκτημα?

parianos
21-04-2017, 15:26
Προχθες την Τριτη του Πασχα ταξιδεψα με την οικογενεια μου με αυτο απο Παρο προς Πειραια και εντυπωσιαστηκα πολυ με τους εσωτερικους χωρους του και το μονο αρνητικο του ειναι στις γυναικειες τουαλετες δεν εχει αλλαξιερα για μωρα και ρωτησε η γυναικα μου στη ρεσεψιον που εχει αλλη τουαλετα να αλλαξει το παιδι πανα και ξαφνικα μας δωσανε καμπινα δωρο. Πολυ ευγενικο εκ μερους του πλοιου δεν το περιμεναμε καθολου.....ακομη εφαγα παγωτο με καλη τιμη....η διαρκεια του ταξιδιου 4 ωρες και 45 λεπτα (απο φαρο του Αγιου Φωκα μεχρι στο φαναρι του Πειραια)....

hayabusa
21-04-2017, 15:57
Δείτε λίγο τι μαζεύει από φορτηγά και μετά σκεφτείτε αν είναι αποτυχία το εγχείρημα ή οχι :)

basilis 59
21-04-2017, 16:00
Νησος Σαμος 20/4/2017 Πειραιας

andria salamis
21-04-2017, 19:04
14-4-2017 Μεγάλη Παρασκευή! Αναμετάδοση του πρωινού κατάπλου από NaxosTraffic (ταράτσα μου):smug:

182450182451182452

όμορφη ταράτσα,μοναδική!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-04-2017, 09:34
[QUOTE=andria salamis;587041]όμορφη ταράτσα,μοναδική![/QUOTE
Δεν νομίζω να είναι ταράτσα.Από τον δρόμο είναι πάνω από το λιμανάκι που φαίνεται.

NIKOSKO
23-04-2017, 21:47
Κι ομως ειναι απο την ταρατσα εκει υπαρχει παρατηρητηριο

maria korre
23-04-2017, 22:16
Έτσι αποκαλώ την ταράτσα του πατρικού μου σπιτιού! Από μικρά παιδιά παρατηρούσαμε τα πλοία, τα ψαροκάικα και ό,τι συνέβαινε σε αέρα, στεριά και θάλασσα!
Αν δείτε προσεχτικά στην άκρη δεξιά υπάρχει ένας φοίνικας που είμαστε υπεράνω του. Επίσης τα κατάρτια είναι στο ύψος του ματιού.
182656
Και μία από εδάφους τη Δευτέρα του Πάσχα το μεσημέρι!
182657

basilis 59
23-04-2017, 22:21
Νησος Σαμος αναχωρηση απο ΠΕΙΡΑΙΑ

Blitz-X
24-04-2017, 01:37
Ωραία η βαρδιόλα, αλλά πιο ωραίο και το μπαλκόνι κάτω της !!!

ΜΦΧ

sprintezis
24-04-2017, 11:59
Ξέρουμε με πόσο % πληρότητα επιβατών ταξιδεύει?
(το πρωτόκολλό του είναι 2210)

karavofanatikos
24-04-2017, 12:20
Ξέρουμε με πόσο % πληρότητα επιβατών ταξιδεύει?
(το πρωτόκολλό του είναι 2210)

Πάντως από κίνηση φορτηγών - που είναι και το πιο σημαντικό - ανέλπιστα καλά απ' το πρώτο κιόλας δρομολόγιο.

threshtox
24-04-2017, 14:40
Κατέβηκα Πάρο την Παρασκευή 7 Απριλίου. Ο κόσμος ήταν λιγοστός (πρώτα δρομολόγια, γαρ), αλλά όχι ελάχιστος. Το πλήρωμα έλεγε ότι ήταν το πρώτο δρομολόγιο που είχε κόσμο. Πολύ λιγότερος ο κόσμος την Κυριακή των Βαΐων στην επιστροφή. Ταξίδια εφιάλτης για την εταιρεία, αλλά απόλαυση για τον επιβάτη που δεν βιάζεται.

Πάντως, από τα φανάρια του Πειραιά μέχρι την αποβίβασή μας πέρασε ακριβώς μισή ώρα. Μέσα στο λιμάνι το Σάμος και αναχώρηση του ενός μεγάλου Blue Star και των τριών κρητικών...

basilis 59
25-04-2017, 17:46
Αναχωρηση απο Παρο

despo
28-04-2017, 21:04
Την καλύτερη αναχώρηση απο πλευράς επιβατικής κίνησης, απο τη στιγμή που ξεκίνησε τα δρομολόγια στη νέα του γραμμή, είμαι σίγουρος οτι θα κάνει το πλοίο την Δευτέρα/Πρωτομαγιά στην επιστροφή απο τα νησιά.

threshtox
28-04-2017, 23:15
Νομίζω ότι γυρίζει Τρίτη..Δευτέρα δεν πρέπει να έχει δρομολόγιο..

karavofanatikos
29-04-2017, 10:48
Νομίζω ότι γυρίζει Τρίτη..Δευτέρα δεν πρέπει να έχει δρομολόγιο..

Λόγω Πρωτομαγιάς το πλοίο δεν θα επιστρέψει απ' τα νησιά την Κυριακή 30/4, αλλά την Δευτέρα 1/5 και ταυτόχρονα η αναχώρηση από Πειραιά μετατίθεται απ' τις 16:30 στις 22:30. Όπως λέει και ο φίλος despo, πράγματι το πλοίο με τους απέραντους χώρους του και το αχανές γκαράζ του θα μαζέψει άνετα όλη την κίνηση του τριημέρου και ταυτόχρονα θα είναι και μια καλή πρόβα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

pantelis2009
29-05-2017, 06:09
Το Νήσος Σάμος μόλις ξεφόρτωσε εχθές έφυγε από τον Πειραιά και πήγε στη ΝΑΥΣΙ.

pantelis2009
29-05-2017, 10:14
To Νήσος Σάμος φωτογραφημένο σήμερα το πρωί στη ΝΑΥΣΙ που έχει πάει για την ακινησία του.

183296

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-05-2017, 11:38
To Νήσος Σάμος φωτογραφημένο σήμερα το πρωί στη ΝΑΥΣΙ που έχει πάει για την ακινησία του.

183296 Τι ακινησία,γιά λίγο έδεσε,τίποτα μερεμέτια...

pantelis2009
31-05-2017, 11:00
Τι ακινησία,γιά λίγο έδεσε,τίποτα μερεμέτια...

Όπως τα είπες ήταν. Σήμερα το πρωί στις 10.00 π.μ έφυγε από τη ΝΑΥΣΙ και πήγε στην Ακτή Κονδύλη.
Εδώ την ώρα που αναχωρούσε από το Πέραμα.

183308

seajets
03-06-2017, 19:28
Σύμφωνα με το AIS, το πλοίο είναι δεμένο στο λιμάνι Ρίβα της Θηρασιάς!!!!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-06-2017, 08:37
Σύμφωνα με το AIS, το πλοίο είναι δεμένο στο λιμάνι Ρίβα της Θηρασιάς!!!!!
Ανάλογα τον καιρό μπορούν να πάνε κ εκεί αντί να φουντάρουν στον πάγκο νοτιότερα.Στην ουσία πρόκειται γιά μώλο όπου πέφτει η παντόφλα.
Ενημερωτικά, ρίβα= ακτή,παραλία.Βλέπε κ ριβιέρα.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-06-2017, 10:54
Σκεφθείτε τι θα έλεγαν οι Ιάπωνες αν έβλεπαν σε τι λιμάνια πάνε αυτοί οι βάπορες!
Πάντως μου έχουν πει ότι τις εδώ μετασκευές τις βρίσκουν ενδιαφέρουσες.

Akis Dionisis
06-06-2017, 18:29
Σε μία άφιξή του πέρυσι στη Θεσσαλονίκη...
183395

maria korre
01-07-2017, 08:48
Καλημέρα στο πλήρωμα και στους πλοιάρχους του πλοίου! Προχθές τα παιδιά μου απόλαυσαν ένα υπέροχο νυχτερινό ταξίδι. Κέρδισαν όλη την προηγούμενη ημέρα και έφτασαν στη Νάξο τη σωστή ώρα. Το πλοίο τους άρεσε πολύ! Οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες στους πλοιάρχους και το πλήρωμα με την ευχή καλά ταξίδια!

183650 183653

sprintezis
02-07-2017, 16:38
Καλημέρα στο πλήρωμα και στους πλοιάρχους του πλοίου! Προχθές τα παιδιά μου απόλαυσαν ένα υπέροχο νυχτερινό ταξίδι. Κέρδισαν όλη την προηγούμενη ημέρα και έφτασαν στη Νάξο τη σωστή ώρα. Το πλοίο τους άρεσε πολύ! Οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες στους πλοιάρχους και το πλήρωμα με την ευχή καλά ταξίδια!

Πού κοινήθηκαν τα παιδιά? Τί ώρα κοιμήθηκαν, τί ώρα ξύπνησαν? Τί ύπνο είχαν?

maria korre
02-07-2017, 19:52
Καλησπέρα sprintezis! Καλησπέρα σε όλη την παρέα που φαντάζομαι έχει τις ίδιες απορίες. Οι ερωτήσεις βέβαια καταπέλτης!!! Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή!
1ο. Τα παιδιά μου είναι από εκείνα τα τυχερά που έχουν δουλειά αλλά δουλεύουν 9π.μ-9μ.μ.
Έτσι δεν χρειάστηκε να πάρουν άδεια ούτε μία ώρα!
Έφτασαν χαλαρά χωρίς πίεση και κίνηση στο λιμάνι. Απόλαυσαν ένα υπέροχο δείπνο στην καλαίσθητη τραπεζαρία. Δική τους επιλογή.
2ο. Επέλεξαν να κοιμηθούν σε καμπίνα. Όμως οι περισσότεροι επιβάτες κοιμήθηκαν στους καναπέδες στα σαλόνια. Το θέαμα αυτό μας είναι γνώριμο. Το πλοίο είναι τόσο μεγάλο που δεν ενοχλήθηκε κανείς από αυτό.
3ο. Κοιμήθηκαν 5 ώρες. Είχαν έναν υπέροχο ύπνο. Βλέπεις οι καμπίνες σου δίνουν την αίσθηση πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου.
4ο. Απόλαυσαν ένα υπέροχο ξημέρωμα στις 5:30 στην Πάρο ( υπάρχουν ακόμα κάποιοι ρομαντικοί) και έφτασαν στη Νάξο 6:15. Η μέρα όλη μπροστά τους.
Πιστεύω να απαντήθηκαν οι απορίες. Και τώρα να θυμηθούμε τις συνθήκες του πρωινού ταξιδιού. Ξύπνημα στις 5:30 (δηλαδή λίγες ώρες ύπνου με την αγωνία μήπως δεν ακούσω το ξυπνητήρι). Αγώνας να φτάσεις στο πλοίο με την κίνηση, αγώνας να βρεις κάθισμα στα σαλόνια αν φτάσεις αργοπορημένος.
Βέβαια ταξιδεύεις μέρα με όλα τα θετικά ενός τέτοιου ταξιδιού. Όμως υπάρχουν στο επιβατικό κοινό διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες. Το καλό στη γραμμή της Παροναξίας είναι ότι έχεις τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πολλών δρομολογίων.
Τα παιδιά μου πάντως θα το κάνουν πάλι αυτό το ταξίδι, γιατί πέρα από το ότι τα βόλεψε η ώρα αναχώρησης, τους άρεσε πολύ το πλοίο, η απλωσιά του, η καθαριότητά του και η ευγένεια του πληρώματος.

Akis Dionisis
03-07-2017, 19:54
.................................................. ...................................τους άρεσε πολύ το πλοίο, η απλωσιά του, η καθαριότητά του και η ευγένεια του πληρώματος.

Ο απόλυτος συνδιασμός που θέλεις να κάνεις άπειρα ταξίδια με το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ.
Το έζησα εξ'ολοκλήρου όταν το πήρα πέρυσι από Θεσσαλονίκη και κατέβηκα στον Πειραιά.
Ότι και να πούμε για το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ και το πλήρωμά του, είναι πάρα πάρα πολύ λίγο!!!!!!!
Συγχαρητήρια στην εταιρία και στο πλήρωμα του πλοίου!!!!
Μακάρι να το ξαναβλέπαμε και φέτος στη Θεσσαλονίκη....

Φεύγοντας από Θεσσαλονίκη για Λήμνο, Μυτιλήνη, Μεστά Χίου και Πειραιά.....
183689

jasonbourne
04-07-2017, 16:15
Θα ταξιδέξω και εγω με το νυχτερινό και καμπίνα!!Τα παιδιά ανυπομονούν να φάμε στο καραβι!
Με τα Cosmote deals 4U βγήκε η επιστροφή δωρεάν!!!!
Σε ποια πύλη δένει??

roussosf
04-07-2017, 16:50
Θα ταξιδέξω και εγω με το νυχτερινό και καμπίνα!!Τα παιδιά ανυπομονούν να φάμε στο καραβι!
Με τα Cosmote deals 4U βγήκε η επιστροφή δωρεάν!!!!
Σε ποια πύλη δένει??

Μπορεις να μπεις και από την Ε3 αλλα και από την Ε7 ανάλογα από που έρχεσε

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-07-2017, 08:15
Xθες άργησε 1 ώρα να φθάσει Πειραιά.Τα βρήκε σκούρα στο ρεμέντζο λόγω καιρού ο βάπορας.

threshtox
05-07-2017, 12:34
Δείχνει ότι καθυστέρησε στη Νάξο χθες το μεσημέρι..

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-07-2017, 08:10
Πάλι χθες άργησε 45 λεπτά να φθάσει στον Πειραιά την στιγμή που ανταγωνισμός δεν φαίνεται να επηρεάστηκε από τον καιρό.
Τα είχαμε προβλέψει αυτά κ αν συνεχίσει έτσι θα είναι δυσφήμιση γιά ένα αξιόλογο βαπόρι που η μεγάλη Shin Nihonkai Ferry το έφτιαξε να πιάνει ΛΙΜΑΝΙ με όλες τις υποδομές κάθε 500 μίλια κ όχι Παροναξία με ένα κάρρο stand by την ημέρα....:disturbed:

jasonbourne
07-07-2017, 08:40
Επειδή εμείς αναχωρούμε με το νυχτερινό στις 12 αναρωτιούνται αν τα εστιατόρια είναι ανοιχτά.Εποσης κάποιο μπαρ μένει ανοιχτό?

tomcat
07-07-2017, 10:36
Επειδή εμείς αναχωρούμε με το νυχτερινό στις 12 αναρωτιούνται αν τα εστιατόρια είναι ανοιχτά.Εποσης κάποιο μπαρ μένει ανοιχτό?

Αγαπητέ φίλε λόγω ώρας τα εστιατόρια δεν πιστεύω να λειτουργούν ,αντίθετα όμως μπαρ θα υπάρχει σίγουρα ανοιχτό.

maria korre
07-07-2017, 11:27
Στις 12:00 που εφυγαν τα παιδια μου απο την τραπεζαρια, αφησαν πολυ κοσμο. Λογικα ειναι ανοιχτα γιατι θα εχουν συμφερον!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-07-2017, 13:05
Στις 12:00 που εφυγαν τα παιδια μου απο την τραπεζαρια, αφησαν πολυ κοσμο. Λογικα ειναι ανοιχτα γιατι θα εχουν συμφερον!
Πολύ χαίρομαι όταν εδώ μέσα χρησιμοποιούνται ναυτικές λέξεις.Πολύ σωστά σέ ένα βαπόρι λέμε τραπεζαρία.Εστιατόριο είναι πολύ στεριανό.Είναι σαν να λέμε τοίχος κ όχι μπουλμές.:fat::encouragement:

threshtox
07-07-2017, 13:50
Πολύ χαίρομαι όταν εδώ μέσα χρησιμοποιούνται ναυτικές λέξεις.Πολύ σωστά σέ ένα βαπόρι λέμε τραπεζαρία.Εστιατόριο είναι πολύ στεριανό.Είναι σαν να λέμε τοίχος κ όχι μπουλμές.:fat::encouragement:

Xα χα, έχω φάει παρατήρηση για αυτό. Αλλά άμα ταξιδεύεις 15 χρόνια με τα μικρά Blue Star, τρως την προπαγάνδα για το εστιατόριο G....ys (sic) που δεν είναι ούτε τραπεζαρία (γιατί δεν έχει πού να κάτσεις), ούτε εστιατόριο (γιατί δεν έχει φαγητά)....βγήκα εκτός θέματος, σόρυ... :)

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-07-2017, 14:08
Xα χα, έχω φάει παρατήρηση για αυτό. Αλλά άμα ταξιδεύεις 15 χρόνια με τα μικρά Blue Star, τρως την προπαγάνδα για το εστιατόριο G....ys (sic) που δεν είναι ούτε τραπεζαρία (γιατί δεν έχει πού να κάτσεις), ούτε εστιατόριο (γιατί δεν έχει φαγητά)....βγήκα εκτός θέματος, σόρυ... :)
Ακόμα κ όσοι υπηρέτησαν ΠΝ,τραπεζαρία την ξέρουν.
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχει περάσει το εστιατόριο από το restaurant.Eμένα όμως με το να μου λένε μπροστά αντί πλώρα, διάδρομος αντί αλουές (alley) μου φαίνεται κάπως,θα μου πεις κ πού να ξέρει ό άλλος ότι ήσουνα ναυτικός!

lissos
07-07-2017, 22:30
Εγώ δεν άντεξα και μπήκα στον πειρασμό να ταξιδέψω με τον βαπόραρο.
Δεν θα περάσουν εύκολα οι μέρες...:redface:

karavofanatikos
11-07-2017, 11:38
Προσκύνημα Δεκαπενταυγούστου με το Νήσος Σάμος στην Παναγία Εκατονταπυλιανή!

Συγκεκριμένα, όποιος εκδώσει aller-retour εισιτήριο για να ταξιδέψει από Πειραιά 12/8, 13/8 ή 14/8 και να επιστρέψει από Πάρο 15/8 ή 16/8, θα έχει έκπτωση 50% στο ατομικό εισιτήριο και στο Ι.Χ και στις δύο διαδρομές!

183786

threshtox
11-07-2017, 13:39
Προσκύνημα Δεκαπενταυγούστου με το Νήσος Σάμος στην Παναγία Εκατονταπυλιανή!

Συγκεκριμένα, όποιος εκδώσει aller-retour εισιτήριο για να ταξιδέψει από Πειραιά 12/8, 13/8 ή 14/8 και να επιστρέψει από Πάρο 15/8 ή 16/8, θα έχει έκπτωση 50% στο ατομικό εισιτήριο και στο Ι.Χ και στις δύο διαδρομές!

183786

’μα χαρίζουν τέτοιες μέρες το ένα εισιτήριο...ασταναπανστο...να μην πω...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-07-2017, 13:47
’μα χαρίζουν τέτοιες μέρες το ένα εισιτήριο...ασταναπανστο...να μην πω...δε
K oi άλλοι δεν πάνε καλά.Το BS ΔΗΛΟΣ κόσμο έχει αλλά το γκαράζ δεν γέμισε ούτε το περασμένο ΠΣ. Οι ουρές που ξέραμε,ανήκουν στην ιστορία...
Αν περιμένεις από έναν Αύγουστο...κλάφτα Χαράλαμπε!

threshtox
11-07-2017, 14:14
Tαξίδεψα για Πάρο Παρασκευή βράδυ. Το μέγεθος του πλοίου είναι τέτοιο, που δεν μπόρεσα να αποκτήσω αίσθηση του πόσο κόσμο είχε και το ίδιο ίσχυε και για το γκαράζ. Πάντως, είχε περισσότερο κόσμο από ότι περίμενα και δεν ήταν η πρώτη φορά που ταξίδευα μαζί του. Στην Πάρο πάντως, 5 το πρωί, δεν κατέβηκαν πάνω από 100 άτομα, αν και έμαθα ότι, από τότε που γύρισε στο νυχτερινό δρομολόγιο, ήταν το ταξίδι που κατέβασε τον περισσότερο κόσμο..

pantelis2009
11-07-2017, 15:03
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού ναυτικού με ειδικότητα θαλαμηπόλου εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ΄΄Ν.ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π 12396, στο αριστερό του πόδι (κάταγμα μεταταρσίου).
Ο ναυτικός μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.
Διενεργείται προανάκριση από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά
ΠΗΓΗ (http://www.hcg.gr/node/15411)

andria salamis
11-07-2017, 20:22
Πάμε ταξιδάκι με το θηρίο.
183794

maria korre
14-07-2017, 14:11
Λίγο πριν το Σούνιο.

183829 183830

sprintezis
18-07-2017, 22:34
2ο. Επέλεξαν να κοιμηθούν σε καμπίνα.

Υποθέτω ότι ήταν μόνοι τους στην καμπίνα και ΟΧΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ.

Η εικόνα να ανεβάζει κάποιος τα πόδια του στον καναπέ εμένα προσωπικά μου είναι αποκρουστική και πιστεύω και στην πλειοψηφία αλλά αυτό έγκειται στα όρια της ευπρέπειας του καθενός.

Τώρα εάν εν έτει 2017 σε προορισμούς απόστασης 100 και 120 μιλίων από τον Πειραιά που καλύπτονται σε 3 ώρες και 3 μιση ώρες από τον Πειραιά και 4 ώρες μέσω Τήνου και Μυκόνου από Ραφήνα και όπου μπορείς να ξεκινήσεις το πρωί από το σπίτι να παρεις το πλοίο (υπάρχει και συμβατικό πλοίο για αυτό) να φτάσεις πριν το μεσημέρι να έχεις 6 έως 8 ώρες χρόνο στο νησί και αργά το απόγευμα να πάρεις το πλοίο και τα μεσάνυχτα ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ να είσαι πίσω στο σπιτάκι σου, κάποιος να θέλει να πιστεύει ότι πρόκειται για υπερατλαντικό ταξίδι με διανυκτερεύσεις εν πλω και ιστορίες από την εποχή των πολυτελών υπερωκεανίων, άπτεται στο ζήτημα του πώς οργανώνει ο ίδιος το χρόνο του.

Πάντως εγώ πιστεύω ότι εάν η Hellenic Seaways ήθελε πραγματικά να κερδίσει την κίνηση με συμβατικό πλοίο προς Παροναξία έχει στο στόλο της 2 συμβατικά πλοία που μπορούν να κάνουν το Πειραιάς-Παροικιά σε λιγότερο από 4 ώρες εκ των οποίων το 1 είναι ναυλωμένο στην Ισπανία.

Βάζοντας το "Νήσος Σάμος" στην Παροναξία ισχυροποιείς τον δήθεν ανταγωνιστή σου.
Μή βάζοντας το "Νήσος Σάμος" στο Πειραιάς-Χανιά χαρίζεις τα Χανιά στο μονοπώλιο που κατά σύμπτωση είναι ο δήθεν ανταγωνιστής της Παροναξίας.

Συμπέρασμα: Στην ακτοπλοϊα από Πειραιά δε λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός

harryludens
19-07-2017, 00:34
Όταν όμως με το ταχύπλοο θα πληρώσω 50 ευρώ για Νάξο και άλλα 50 για επιστροφή-"Τώρα εάν εν έτει 2017 σε προορισμούς απόστασης 100 και 120 μιλίων από τον Πειραιά που καλύπτονται σε 3 ώρες και 3 μιση ώρες από τον Πειραιά και 4 ώρες μέσω Τήνου και Μυκόνου από Ραφήνα και όπου μπορείς να ξεκινήσεις το πρωί από το σπίτι να παρεις το πλοίο (υπάρχει και συμβατικό πλοίο για αυτό) να φτάσεις πριν το μεσημέρι να έχεις 6 έως 8 ώρες χρόνο στο νησί και αργά το απόγευμα να πάρεις το πλοίο και τα μεσάνυχτα ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ να είσαι πίσω στο σπιτάκι σου"- θα πληρώσω 28 ευρώ SPECIAL ECONOMY (ή 36 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ) με το ΣΑΜΟΣ και θα επιστρέψω την ίδια μέρα στις 22:30 με BS NAXOS (36 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ), και θα έχω και πολύ περισσότερες ώρες στη διάθεσή μου στο νησί και κέρδος 36 ευρώ. Βέβαια αν εσύ έχεις να τα δωσεις καλά θα κάνεις.
Σε τέτοιους καιρούς όμως για τους περισσότερους το οικονομικό υπαγορεύει τις επιλογές και στο κάτω-κάτω της γραφής όσο περισσότερες επιλογές υπάρχουν τόσο το καλλίτερο και για τα νησιά και για τους επιβάτες. Μην κρίνουμε λοιπόν μόνο με τα δικά μας κριτήρια γιατί η υπεραπλούστευση οδηγεί σε λάθος εκτιμήσεις και συμπεράσματα.......

thanos75
19-07-2017, 09:37
όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος...πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα αποδεικνύεται ότι υπάρχει κόσμος που του αρέσει και αυτή η εναλλακτική που προσφέρει το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ (κυρίως ξένοι τουρίστες που φτάνουν απόγευμα Αθήνα και θέλουν να είναι πρωί στο νησί για να μη χάσουν μέρα διακοπών, αλλά ίσως και φορτηγά με τους οδηγούς τους). Και γενικά συμφωνώ με το φίλο παραπάνω πως καλό είναι να υπάρχουν πολλών ειδών επιλογές, ιδιαίτερα όταν μια γραμμή το "σηκώνει". Βέβαια από την άλλη πλευρά θα συμφωνήσω και με τον sprintezis πιο πάνω ότι εν τέλει αν θέλει η Hellenic να χτυπήσει τον ανταγωνιστή της μακροπρόθεσμα θα πρέπει να εδραιώσει την παρουσία της και με πρωινό δρομολόγιο συμβατικού στη γραμμή. Και εγώ προσωπικά σαν Θάνος εάν ήθελα π.χ. να πάω στη Νάξο θα προτιμούσα μια πρωινή ή απογευματινή λύση και όχι να πληρώνω τα "κερατιάτικά" μου σε καμπίνες ή να "ψευτοκοιμηθώ" στο σαλόνι του καραβιού όντας την επόμενη μέρα και πρώτη μέρα των διακοπών μου (ακόμα χειρότερα εάν ταξιδεύω για δουλειά) σαν ζόμπι...

jasonbourne
23-07-2017, 08:35
Εγινε το ταξίδι για Νάξο .2 ενήλικες και δύο παιδια σε τετρακλινη καμπίνα και αυτοκίνητο .260 ευρω τα εισητήρια.
Αναχώρηση 00:00 απο πειραιά και αφιξη 06:40 στη Νάξο.
Το πλοίο μου αρεσε αρκετά,αν και δεν με εντυπωσίασε.Η ηλικία του φαίνεται και ιδιαίτερα κατα το ταξίδι προς Νάξο υπήρχε ενας διακεκομένος συντονισμός που ήταν αρκετά εναχλητικός.Ο συντονισμός αυτος δεν υπήρχε στο ταξίδι επιστροφής ,αν και νομίζω οτι στην επιστροφη πηγαίναμε λίγο σιγότερα.Οι εσωτερικοί χώροι είναι άνετοι,και ανακαινισμένοι.Το μεγαλύτερο πλεονεκτημα του πλοίου βεβαια είναι οτι είναι ανοιχτο γυρω γύρω ακόμα και στη μπροστα κάτω απο τη γέφυρα,οποτε μπορείς να απολαυσεις το ταξίδι με το θαλλασινό αέρα και εξαίσια θέα.Επίσης είναι πολύ καλοτάξιδο!ο πλήρωμα πολύ ευγενικό.
Πάντως υπήρχαν αρκετά πράγματα που δε μου άρεσαν.
Το πλόιο αργει να δέσει αισθητά,χανει χρόνο στα λιμάνια .Δεν εχω καταλάβει ακριβώς το λογο αφου είδα οτι εχει Thrusters στη πλώρη.Δεν έχει στη πρύμνη νομίζω.
Ετσι λοιπόν προκειμένου να κερδίσουν χρόνο αρχίζουν να φορτώνουν αυτοκίνητα και νταλίκες συγχρονως με την αποβίβαση επιβατών απο τον κύριο καταπέλτη στον οποίο απλά εχουν βάλει κορίνες.Πολύ ασχημο και επικίνδυνο κατα τη γνώμη μου.Απορώ γιατι δεν ανοίγουν την πόρτα για του επιβάτες.
Επίσης φτάσαμε στον Πειραία κατα τις 22:00 ,2 ώρες μόνο πριν την επόμενη αναχώρηση.Έτσι το πολύ ευγενικό πλήρωμα ,μάλλον για να κερδίσει χρόνο ωθησε όλους τους επιβάτες να κατέβουν στο γκαραζ 10 λεπτά πριν ακόμα δέσει το καράβι στο Πειραιά!Που επίσης καθυστερησε να μανουβράρει....Ενώ περίμενα στο σαλόνι ,τελευταίος επιβάτης με τα παιδιά μου,και ενώ δεν είχαμε δέσει ακόμα μου ζήτησαν να κατέβω στο γκαραζ και να περιμένω εκεί να δέσουμε...
Αυτα...Σε γενικές γραμμές μου άρεσε το ταξίδι ,δε ξέρω αν θα ήταν καλύτερα με κάποιο Higspeed ή με τα bluestar προς Νάξο...

despo
24-07-2017, 21:47
Εγινε το ταξίδι για Νάξο .2 ενήλικες και δύο παιδια σε τετρακλινη καμπίνα και αυτοκίνητο .260 ευρω τα εισητήρια.
Το πλοίο μου αρεσε αρκετά,αν και δεν με εντυπωσίασε.Η ηλικία του φαίνεται και ιδιαίτερα κατα το ταξίδι προς Νάξο υπήρχε ενας διακεκομένος συντονισμός που ήταν αρκετά εναχλητικός.Ο συντονισμός αυτος δεν υπήρχε στο ταξίδι επιστροφής ,αν και νομίζω οτι στην επιστροφη πηγαίναμε λίγο σιγότερα.Οι εσωτερικοί χώροι είναι άνετοι,και ανακαινισμένοι.Το μεγαλύτερο πλεονεκτημα του πλοίου βεβαια είναι οτι είναι ανοιχτο γυρω γύρω ακόμα και στη μπροστα κάτω απο τη γέφυρα,οποτε μπορείς να απολαυσεις το ταξίδι με το θαλλασινό αέρα και εξαίσια θέα.Επίσης είναι πολύ καλοτάξιδο!ο πλήρωμα πολύ ευγενικό.
Το πλόιο αργει να δέσει αισθητά,χανει χρόνο στα λιμάνια .Δεν εχω καταλάβει ακριβώς το λογο αφου είδα οτι εχει Thrusters στη πλώρη.Δεν έχει στη πρύμνη νομίζω.
Ετσι λοιπόν προκειμένου να κερδίσουν χρόνο αρχίζουν να φορτώνουν αυτοκίνητα και νταλίκες συγχρονως με την αποβίβαση επιβατών απο τον κύριο καταπέλτη στον οποίο απλά εχουν βάλει κορίνες.Πολύ ασχημο και επικίνδυνο κατα τη γνώμη μου.Απορώ γιατι δεν ανοίγουν την πόρτα για του επιβάτες.
Επίσης φτάσαμε στον Πειραία κατα τις 22:00 ,2 ώρες μόνο πριν την επόμενη αναχώρηση.Έτσι το πολύ ευγενικό πλήρωμα ,μάλλον για να κερδίσει χρόνο ωθησε όλους τους επιβάτες να κατέβουν στο γκαραζ 10 λεπτά πριν ακόμα δέσει το καράβι στο Πειραιά!Που επίσης καθυστερησε να μανουβράρει....Ενώ περίμενα στο σαλόνι ,τελευταίος επιβάτης με τα παιδιά μου,και ενώ δεν είχαμε δέσει ακόμα μου ζήτησαν να κατέβω στο γκαραζ και να περιμένω εκεί να δέσουμε...
Αυτα...Σε γενικές γραμμές μου άρεσε το ταξίδι ,δε ξέρω αν θα ήταν καλύτερα με κάποιο Higspeed ή με τα bluestar προς Νάξο...
Μάλλον εννοείς κάποιους κραδασμούς που δεν είναι βέβαια συνεχόμενοι, αλλά δεν παύουν να είναι ενοχλητικοί. Οσες φορές έχω βρεθεί στο λιμάνι, η ώρα αφιξής του είναι πάντα η ίδια, αλλά φεύγει στην ώρα του. Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερο ταξείδι ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού απο το πλοίο αυτό με τους τεράστιους χώρους που διαθέτει.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
25-07-2017, 08:24
To πλοίο είναι υπέροχο,πραγματικός έρωτας γιά τον κάθε καραβολάτρη.Ο συντονισμός είναι συνέπεια της εκτεταμένης εσωτερικά μετασκευής που υπέστη,πράγμα καθόλου σπάνιο σε αντίστοιχες εργασίες τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Οι Ιάπωνες χτίζουν καράβια γιά την θάλασσα κ όχι γιά τα λιμάνια.Αυτό εδώ είναι ειδική περίπτωση,το έχουμε εξηγήσει πιό πίσω.Αδύνατο bow thruster,χωρίς μεγάλες μηχανές (δεν είναι Βlue Star να γυρίζει σαν σβούρα),με εσωστρεφείς προπέλες (οι οποίες από...pitch σκίζουν ! ) σε απόσταση μεταξύ τους,τόσο που να μην κάνουν ζεύγος με το ένα τιμόνι.
Με την καπετανάρα,τον Γιώργο Αρβανίτη κατορθώνει να δένει χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής,στον χρόνο που δένει στα κατ'ευφημισμόν λιμάνια κ πιστεύω αν το βλέπουν οι Ιάπωνες θα μένουν με ανοικτό στόμα.
Σε πολλά νησιά λόγω ιδιαίτερων συνθηκών δεν ανοίγουν δεύτερο καταπέλτη που εδώ είναι κ επιβατών ( όχι ΠΟΡΤΑ ) . Το ίδιο συμβαίνει κ στην Βlue Star όπως οι κορίνες ακόμα κ στον Πειραιά.Απέχουμε πολύ από το να γίνουμε Βόρεια Ευρώπη ή Ιαπωνία.
Το πλοίο φθάνει Πειραιά γύρω στις 21.30 με εξαίρεση κάποιες μέρες που καθυστέρησε λόγω καιρού μέχρι κ 45 λεπτά. Εννοείται ο χρόνος ταξιδίου είναι φανάρι με φανάρι κ όταν λέμε φθάσαμε στις 22.00 δεν είναι όταν έδεσε.
Εγώ προσωπικά έχω πάει με Ηighspeed μόνο από ανάγκη.Οι εραστές της θάλασσας δεν ταξιδεύουν με συνθήκες λεωφορείου.

Γεγονός είναι,το έχουμε επισημάνει ξανά,το πλοίο αδικείται σε αυτή τη γραμμή.

lissos
25-07-2017, 08:43
Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι ουσιαστικό καθώς με έχουν καλύψει οι προλαλήσαντες.
Το πλοίο είναι εξαιρετικό από όλες τις απόψεις αλλά οι τιμές σε αυτά τα Everest φωτιά!
Δυο φορές που ταξίδεψα, το γκαράζ ήταν μισοάδειο και από κόσμο λίγα πράγματα. Αλλά έχει τόσο μεγάλους χώρους που δύσκολα το βλέπεις γεμάτο.
Ωραία εντύπωση μου έκανε που ενώ ζήτησα αναβάθμιση θέσης στις αεροπορικές, μου είπαν από τη reception ότι δεν χρειάζεται να κάνω και μπορώ να πάω όπου θέλω.
Ευχάριστο το ταξίδεμα ακόμα και με 7 μποφόρ (επιστροφή με ΒΑ) δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Τέλος, το πλοίο θέλει μακρινές θάλασσες γιατί είναι ναυπηγημένο για μακρινές θάλασσες.
Δεν έχω να δώσω φωτογραφικό υλικό που δεν έχει μπει, απλά όταν λέμε για καταστρώματα...
183963
... έρωτας!

giorgos....
10-08-2017, 16:40
Κακόγουστη φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο στη Σαντορίνη (https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/farsa-vomva-nisos-samos/)

184176 184177

karavofanatikos
13-08-2017, 13:28
Νέες μειωμένες τιμές από 28 Αυγούστου στα ταξίδια με το Νήσος Σάμος!

Πειραιάς - Πάρος ή Πάρος - Πειραιάς: 27 € το ατομικό και 39 € το Ι.Χ

Πειραιάς - Νάξος ή Νάξος - Πειραιάς: 28 € το ατομικό και 39 € το Ι.Χ

Πειραιάς - Σαντορίνη ή Σαντορίνη - Πειραιάς: 31 € το ατομικό και 44 € το Ι.Χ

pantelis2009
25-08-2017, 16:00
Σύμφωνα με το πρόγραμμα δεξαμενισμών του ΟΛΠ το πλοίο θα δεξαμενιστεί στη μεγάλη του Περάματος από 04/10 έως 15/10/2017.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-08-2017, 08:03
Δλδ νωρίς νωρίς την κοπανάει από τη γραμμή.Όπως κ πέρσι από το Μυτιλήνη-Μεστά-Πειραιάς.

Akis Dionisis
27-08-2017, 02:02
Πρέπει να ξεκουραστεί και η ΑΡΙΑΔΝΗ μετά. ;)

Πάντως μετά από 11 μήνες το ξαναείδα live και οφείλω να ομολογήσω, ότι το τάραξα στις φωτογραφίες...
184354

ktsim
19-09-2017, 13:16
καλησπερα απο εναν χοντροασχετο και νεο καραβολατρη...διαβαζω και ακουω συνεχεια οτι το πλοιο ενω ειναι πολυτελεστατο, ανετο για τους επιβατες, απο ταχυτητα ειναι πολυ ασχημα....και αναρωτιεμαι πως σε ενα πλοιο μπορεις να αυξησεις την ταχυτητα και την δυναμη του??? δεν ξερω εαν μηχανολογικα ισχυει οτι και στις μηχανες της ξηρας δηλαδη αν βελτιωνονται ωστε να αυξησουν την ιπποδυναμη τους...η και χρειαζεται επεμβασεις και στο σκαρι του πλοιου? πχ μπαλα μπροστα, προπελες ισως..ευχαριστω εκ των πρωτερον..

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-09-2017, 08:15
καλησπερα απο εναν χοντροασχετο και νεο καραβολατρη...διαβαζω και ακουω συνεχεια οτι το πλοιο ενω ειναι πολυτελεστατο, ανετο για τους επιβατες, απο ταχυτητα ειναι πολυ ασχημα....και αναρωτιεμαι πως σε ενα πλοιο μπορεις να αυξησεις την ταχυτητα και την δυναμη του??? δεν ξερω εαν μηχανολογικα ισχυει οτι και στις μηχανες της ξηρας δηλαδη αν βελτιωνονται ωστε να αυξησουν την ιπποδυναμη τους...η και χρειαζεται επεμβασεις και στο σκαρι του πλοιου? πχ μπαλα μπροστα, προπελες ισως..ευχαριστω εκ των πρωτερον..
Kαλώς όρισες φίλε στην παρέα μας.Όντως το πλοίο είναι άνετο,πολυτελές κ ανθρώπινο αφού σε αντίθεση με τα σύγχρονα ή άλλα μετασκευασμένα καράβια έχει γύρω-γύρω περαντζάδες.Στον καιρό μάλιστα δεν μασάει αφού είναι θαλασσοβάπορο.Αυτό οφείλεται στην ιαπωνική καταγωγή του.
Το πλοίο είχε ένα σύστημα στις μηχανές το Power Turbo χάρη στο οποίο έπιανε υπηρεσιακή 21,8 κ. αλλά χάλασε επί προηγούμενης πλοιοκτησίας Τζανετάτου κ δεν φτιάχνεται.Αυτό λένε ότι βρέθηκε στην Ιαπωνία κ θα τοποθετηθεί στην προσεχή ακινησία.Δύναμη δεν ξέρω τι εννοείς δύναμη,μήπως ιπποδύναμη;
Mπάλα (βολβό) έχει,απλώς δεν είναι τόσο μεγάλος.
Γενικά γιά οποιεσδήποτε επεμβάσεις πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν ότι είναι ναυπήγησης του 1988.

ktsim
20-09-2017, 09:35
Kαλώς όρισες φίλε στην παρέα μας.Όντως το πλοίο είναι άνετο,πολυτελές κ ανθρώπινο αφού σε αντίθεση με τα σύγχρονα ή άλλα μετασκευασμένα καράβια έχει γύρω-γύρω περαντζάδες.Στον καιρό μάλιστα δεν μασάει αφού είναι θαλασσοβάπορο.Αυτό οφείλεται στην ιαπωνική καταγωγή του.
Το πλοίο είχε ένα σύστημα στις μηχανές το Power Turbo χάρη στο οποίο έπιανε υπηρεσιακή 21,8 κ. αλλά χάλασε επί προηγούμενης πλοιοκτησίας Τζανετάτου κ δεν φτιάχνεται.Αυτό λένε ότι βρέθηκε στην Ιαπωνία κ θα τοποθετηθεί στην προσεχή ακινησία.Δύναμη δεν ξέρω τι εννοείς δύναμη,μήπως ιπποδύναμη;
Mπάλα (βολβό) έχει,απλώς δεν είναι τόσο μεγάλος.
Γενικά γιά οποιεσδήποτε επεμβάσεις πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν ότι είναι ναυπήγησης του 1988.
ευχαριστω για την υποδοχη.....εννοω οπως στα αυτοκινητα πχ μεγαλυτερες τουρμπινες, αλλα πιστονια, ροικη εξελιξη, αλλες κεφαλες, μεταδοση..και οσο αφορα τον βολβο αφου απο οτι διαβασα βοηθαει πολυ στην πλευση και την αυξηση της ταχυτητας του πλοιου δεν μπορει να μεγαλωσει?....καλο το νεο για το power turbo...ευχαριστω και παλι..

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-09-2017, 11:53
ευχαριστω για την υποδοχη.....εννοω οπως στα αυτοκινητα πχ μεγαλυτερες τουρμπινες, αλλα πιστονια, ροικη εξελιξη, αλλες κεφαλες, μεταδοση..και οσο αφορα τον βολβο αφου απο οτι διαβασα βοηθαει πολυ στην πλευση και την αυξηση της ταχυτητας του πλοιου δεν μπορει να μεγαλωσει?....καλο το νεο για το power turbo...ευχαριστω και παλι..
Όχι στα πλοία δεν γίνονται αυτά ή δεν έχω ακούσει αφού είμαι κ παλιός.Αλλαγή μηχανών γίνεται.Ο μεγαλύτερος βολβός δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα θα έχει.
Αλλά είπαμε,είναι πλοίο 29 ετών κ εξ άλλου με το power turbo θα ξαναπιάσει μιά αξιοπρεπέστατη ταχύτητα.

avvachrist
20-09-2017, 17:06
Το πλοίο είχε ένα σύστημα στις μηχανές το Power Turbo χάρη στο οποίο έπιανε υπηρεσιακή 21,8 κ. αλλά χάλασε επί προηγούμενης πλοιοκτησίας Τζανετάτου κ δεν φτιάχνεται.Αυτό λένε ότι βρέθηκε στην Ιαπωνία κ θα τοποθετηθεί στην προσεχή ακινησία.

Βρέθηκε στην Ιαπωνία ή μήπως κατά Αλανγκ μεριά που πρόσφατα μας άφησε για πάντα το αδερφάκι του;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-09-2017, 10:52
Βρέθηκε στην Ιαπωνία ή μήπως κατά Αλανγκ μεριά που πρόσφατα μας άφησε για πάντα το αδερφάκι του;
Στο ΙΟΝΙΑΝ ΚΙΝG ήταν κ εκεί χαλασμένο.Να υπάρχει στην Ιαπωνία μεταχειρισμένο το βλέπω χλωμό.
Μήπως το φτιάχνει σε συμφέρουσα τιμή η JMU στην οποία έχει απορροφηθεί η πρώην ΙΗΙ.Εκτός κ αν βρήκαν imitation κ δεν το λένε.

Akis Dionisis
21-09-2017, 11:26
Έτσι και καταφέρουν να του αυξήσουν τη ταχύτητά του, θεωρώ ότι το πλοίο θα είναι το κορυφαίο όλων μετά από αυτό.
Θα τρώνε πολλοί τα "απόνερά" του μετά [που λέει ο λόγος], σε όποια γραμμή κι αν μπει...

Εδώ σε μία φωτογραφία με τον "χοντρούλη"....
184703

ktsim
21-09-2017, 15:27
περιδιαβαινωντας στο διαδυκτιο επεσα πανω σε αυτη την σελιδα http://commercial.apolloduck.com/boat.phtml?id=534284... μπηως κανενας ξερει κατι?..

VASILIS CRETA
21-09-2017, 16:42
Οι "πολλοί" που αναφέρεις φίλε ’κη είναι η Μπλου Σταρ η οποία (από πλευράς ταχύτητας) το να φάει απόνερα, κομμάτι χλωμό... Το ότι έχει ανακαινιστεί εξίσου εντυπωσιακά, χωράει πιο πολλά οχήματα ή είναι πιο καραβολατρικό συμφωνώ (προφανώς αυτά αντιπαραθέτει η HSW), το θέμα είναι πόσο θ' αντέξει μηχανικά μετά την ταλαιπωρία των τελευταίων χρόνων. Και προφανώς λέγοντας αύξηση μη φανταστείς τίποτα τρελό (αν ήταν τότε 21,8 που λέει ο Χιώτης, φαντάσου τώρα...)

@Ktsim, αυτό μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα... απλώς να το χει βάλει η εταιρεία του (το κάνουν αρκετοί) ώστε αν κάτσει κάτι καλό, καλοδεχούμενο...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-09-2017, 07:22
περιδιαβαινωντας στο διαδυκτιο επεσα πανω σε αυτη την σελιδα http://commercial.apolloduck.com/boat.phtml?id=534284... μπηως κανενας ξερει κατι?..
To πλοίο είναι στη φωτό ως ΙΟΝΙΑΝ QUEEN κ με ορισμένα στοιχεία προ μετασκευής όπως 800 επιβάτες,220 κλίνες...Πόσο "φρέσκια" είναι αυτή η αγγελία;
Θα μου πεις κ γιατί δεν την κατεβάζουν. Πολλοί το βλέπουν,λιγότεροι καταλαβαίνουν.Να έχουμε κάτι να δείχνουμε!

ktsim
22-09-2017, 07:59
To πλοίο είναι στη φωτό ως ΙΟΝΙΑΝ QUEEN κ με ορισμένα στοιχεία προ μετασκευής όπως 800 επιβάτες,220 κλίνες...Πόσο "φρέσκια" είναι αυτή η αγγελία;
Θα μου πεις κ γιατί δεν την κατεβάζουν. Πολλοί το βλέπουν,λιγότεροι καταλαβαίνουν.Να έχουμε κάτι να δείχνουμε!
η τελευταια ενημερωση που ειδα ηταν πριν 20 μερες..

Espresso Venezia
22-09-2017, 09:05
η τελευταια ενημερωση που ειδα ηταν πριν 20 μερες..

Καλά, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Η "τελευταία ενημέρωση" δεν αναφέρεται σε ένα μόνο συγκεκριμμένο πλοίο αλλά σε όλη την ιστοσελίδα (έστω και μία μεταβολή να υπάρξει σε οποιοδήποτε πλοίο).

Κατόπιν, από την στιγμή που το πλοίο διατίθεται πάντα "προς πώλησιν", όπως άλλωστε και όλα τα πλοία σε όλη την υφήλιο, η φωτογραφία που παρατίθεται δεν έχει καμμία σημασία αν είναι παλιά ή νέα, αφού πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του πλοίου (το σβήνουν μαζί με τα σινιάλα δια ευνόητους λόγους), αν δηλαδή λέγεται ΙΟΝΙΑΝ ΚΟΥΙΝ, ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ ή ....ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΡΕΦΟΚΡΑΤΟΥΣΑ, όπως και δεν έχουν καμμία σημασία τα χρώματα του, αν είναι μπλε, κόκκινα, ή κίτρινα. Αν και όταν παρουσιαστεί κάποιος ενδιαφερόμενος αγοραστής, πολύ απλά αντί ο μεσάζων να απευθυνθεί στην ...ENDEAVOR LINES για τα περαιτέρω, θα απευθυνθεί στην HSW.

Όλα τα άλλα (χαρακτηριστικά, χωρητικότητα, κλίνες) τις περισσότερες φορές είναι .....ψιλά γράμματα για τα συγκεκριμμένα sites !!!

Psytair
01-10-2017, 21:45
Σημερα το βραδυ θα ολοκληρωσει με επιτυχια τα δρομολογια του στις κυκλαδες το θηριο της HSW αφου αφησε τρομερη εντυπωση απο τους ταξιδιωτες. Το πλοιο θα δεσει στην Ν.Ε.Ζ περαματος για την ακινησια του αλλα και για τον δεξαμενισμο του

Ναύαρχος
01-10-2017, 21:49
Eπιτυχία είναι 15 λεπτά μέχρι να αράξει στο λιμάνι της Νάξου όπως είδα σε ένα videο; Αυτό είναι τραγικό. Αίσχος. Στη σύγχρονη εποχή τέτοιο χάλι; Σε τόση ώρα το αεροπλάνο φτάνει από Αθήνα αν δεν του φύγει ο κινητήρας στο δρόμο.

fourtounakis
02-10-2017, 01:02
Eπιτυχία είναι 15 λεπτά μέχρι να αράξει στο λιμάνι της Νάξου όπως είδα σε ένα videο; Αυτό είναι τραγικό. Αίσχος. Στη σύγχρονη εποχή τέτοιο χάλι; Σε τόση ώρα το αεροπλάνο φτάνει από Αθήνα αν δεν του φύγει ο κινητήρας στο δρόμο.
Αυτό εδώ το Φόρουμ καταπιάνεται με θέματα της ελληνικής ακτοπλοΐας και ναυτιλίας γενικότερα υπό το πρίσμα της σωστής ελληνικής έκφρασης και ορθής σκέψης. Συνεπώς το σχόλιο αυτό είναι άκομψο, μπακαλιστικο και γελοίο.Μπορείτε να το διαγράψετε.

speedrunner
02-10-2017, 04:53
Αν θέλουμε να ήμαστε δίκαιοι θα πρέπει να πούμε ότι έκανε και αυτό την αρπαχτή του καλοκαιριού και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, ότι και το Tera Jet που τόσο κατηγορήθηκε μόνο του το Νήσος Σάμος δεν είναι ταχύπλοο για να δικαιολογείτε!!!!

Akis Dionisis
02-10-2017, 09:10

Για πάνε να το μανουβράρεις εσύ και μετά σκέψου τι είπες.....

thanos75
02-10-2017, 09:17
Για μετά τί προβλέπεται? Σκάντζα στο ΑΡΙΑΔΝΗ? Η μπορεί να συνεχίσει και το χειμώνα την παρουσία του προς Παροναξία? Αν και γενικά δεν μου αρέσουν οι μεγαλόστομες εκφράσεις τύπου "αρπαχτή", θεωρώ ότι για τον μόνιμο κάτοικο των νησιών μετράει πολύ η παρουσία μιας εταιρίας στο νησί σε ετήσια βάση. Επομένως το πιο πάνω σχόλιο του speedrunner έχει μια δόση αλήθειας. Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η HSW βρίσκεται πια σε διαδικασία εξαγοράς από την Attica. Επομένως στην παρούσα φάση μάλλον ισχύει το "Γιάννης κερνάει...Γιάννης πίνει":smile-new:

pantelis2009
02-10-2017, 15:44
Το Νήσος Σάμος έφυγε από την Ακτή Τσελέπη και πήγε κάτω από το ΥΕΝ δίπλα στις δεξαμενές Βασιλειάδη.

Psytair
02-10-2017, 15:55
Για να δεξαμενιστει ;;;;;

Phivos
02-10-2017, 17:29
Ελπίζω να σκέφτεσαι λίγο αυτά που γράφεις πριν τα δημοσιεύσεις . Πως μπορεί να δεξαμενιστεί ένα πλοίο τέτοιου μεγέθους στις δεξαμενές του Βασιλειάδη;;;; Το πλοίο θα πάει στην Μεγάλη Δεξαμενή Περάματος σε 4 μέρες, κάτι που ισχύει στην περίπτωση αρκετών μεγάλων πλοίων της ακτοπλοΐας μας (με εξαίρεση τον τελευταίο καιρό, όταν μερικά πήγαν στην Μάλτα).

Psytair
02-10-2017, 17:39
Πρωτον δεν ειπα οτι θα δεξαμενιστει στου βασιλειαδη απλα ρωτησα αν δεξαμενιστει καποια στιγμη και δευτερον σταματα να το παιζεις εξυπνος

Phivos
02-10-2017, 18:23
Ωραία τότε αν εσύ είσαι ο πιο έξυπνος, να είσαι πιο σαφής την επόμενη φορά. Όταν αναφέρει ο Παντελής πως το πλοίο βρίσκεται δίπλα στις δεξαμενές Βασιλειάδη και το δικό σου μήνυμα που ακολουθεί λέει "για να δεξαμενιστεί", νομίζω πως η πλειονότητα του forum την πρώτη φορά που θα διαβάσει το δίκο σου το μήνυμα πιστεύει πως κάνεις αναφορά στις δεξαμενές Βασιλειάδη. Για τον λόγο αυτό απόρησα κι εγώ. Όπως σου το είχε ήδη πει ο Espresso Venezia, γράφε μηνύματα που έχουν νόημα ώστε μπορέσουν τα άλλα μέλη να τα καταλαβαίνουν χωρίς να απορούν κάθε φορά. Αυτά. Δεν θέλω να υπάρχουν εντάσεις. Απλά τον τελευταίο καιρό έχω μπερδευτεί με τα όσα γράφεις σε αρκετά θέματα στα οποία έχεις σχολιάσει. Αλλά αυτά φυσικά διορθώνονται οπότε δεν υπάρχει θέμα. Καλή συνέχεια.

Naxojet
02-10-2017, 18:36
Απορω να καταλαβω ρε φιλε εκθεση γραφεις ;;;; Γιατι προσπαθεις να δημιουργεις θεματα ;;;;

Phivos
02-10-2017, 18:45
Έκθεση δεν γράφω, απλά δίνω συμβουλή. Επίσης δεν μιλούσα σε σένα, αλλά στον φίλο Psytair, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι εσύ ξαφνικά.

Δεν θέλω να υπάρχουν εντάσεις. Απλά τον τελευταίο καιρό έχω μπερδευτεί με τα όσα γράφεις σε αρκετά θέματα στα οποία έχεις σχολιάσει. Αλλά αυτά φυσικά διορθώνονται οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Το θέμα τελείωσε και πλέον επικεντρωνόμαστε στο πλοίο.
Μια φωτογραφία του δεμένο στον Πειραιά, πριν πραγματοποιήσει ένα από τα τελευταία του δρομολόγια για φέτος
184804

Psytair
02-10-2017, 19:09
Λοιπο τελος

karavofanatikos
02-10-2017, 19:10
Ας σταματήσει το κρυφτούλι.

NaxoJet και Psytair είναι ο ίδιος χρήστης.

Ναύαρχος
02-10-2017, 19:53
Αυτό εδώ το Φόρουμ καταπιάνεται με θέματα της ελληνικής ακτοπλοΐας και ναυτιλίας γενικότερα υπό το πρίσμα της σωστής ελληνικής έκφρασης και ορθής σκέψης. Συνεπώς το σχόλιο αυτό είναι άκομψο, μπακαλιστικο και γελοίο.Μπορείτε να το διαγράψετε.
Νομίζω ότι είναι δικαίωμά μου να κρίνω ότι 15 λεπτά μανούβρα είναι αίσχος όταν τα άλλα καράβια όπως οι σουπερφεράκλες και τα μπλουστάρ γρήγορα ρίχνουν καταπέλτη. Γιατί είναι μπακαλίστικο; Δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης να πω την άποψή μου ως καραβολάτρης; Έχω φίλο που παίρνει αεροπλάνο για Πάρο γιατί δεν υποφέρει τις μανούβρες των πλοίων. Επίσης είναι φασιστικό να συστήνεις να διαγραφεί ό,τι δε σου αρέσει. Είναι αίσχος 15 λεπτά πάει και τελείωσε. Μόνο αυτοί που έχουν συμφέρον από το πλοίο το δέχονται αυτό. Είσαι ο εφοπλιστής;

threshtox
02-10-2017, 21:35
Εμένα δε με απασχολεί πχ, το 15 λεπτό στη μανούβρα. Ούτε τα τρία τέταρτα παραπάνω. Και βρίσκω το βαπόρι άκρως "ναυτικό". Και δεν είμαι ο εφοπλιστής. Κι όποιος θέλει ας πάει με αεροπλάνο. Με διαστημοπλοιο. Ας πέσει και με αλεξίπτωτο πάνω από το σπίτι του, γιατί η απόσταση από το ελ βεν και ο χρόνος να παει σπίτι του είναι αίσχος.

Akis Dionisis
03-10-2017, 01:38
Πραγματικά ρεζίλια των σκυλιών με αυτά που γράφονται εδώ μέσα, συν ότι πολλοί, αν και ανώνυμοι στο φόρουμ εκτός μερικών, έχετε και την απαίτηση να επισκεφθείτε και τις γέφυρες τέτοιων καραβιών όταν ταξιδεύετε μαζί τους για μία φωτογραφία η και γω δε ξέρω τι.....
Φανταστείτε τι μπορεί να φαντάζονται κάποιοι άνθρωποι/ναυτικοί που εργάζονται για παράδειγμα ως πλήρωμα στο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ, διαβάζοντας τα διάφορα αρνητικά σχόλια που γράφονται εδώ μέσα...

Ερώτηση:
Ρε τσακάλια, σας αρέσει το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ ??
Αν ΝΑΙ, τότε απολαύστε το!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν ΌΧΙ, τότε να πάτε κολυμπώντας ή πάρτε άλλη εταιρία και άλλο καράβι για να μην σας είναι και υπόχρεοι στην HELLENIC SEAWAYS.

Προσωπικά εμένα μ'αρέσει και το απολαμβάνω!!!!!!!! :D

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-10-2017, 13:35
Πληροφορίες από Χίο λένε ότι το βαπόρι πρόκειται να αντικαταστήσει το ΑΡΙΑΔΝΗ.
Οπότε η επισκευή που έλεγαν,πάει στις καλένδες.

Akis Dionisis
03-10-2017, 14:59
Πληροφορίες από Χίο λένε ότι το βαπόρι πρόκειται να αντικαταστήσει το ΑΡΙΑΔΝΗ.
Οπότε η επισκευή που έλεγαν,πάει στις καλένδες.

Μήπως το αντικαταστήσει μετά την ακινησία ?? Νομίζω πως χρειάζεται αυτό και το πλήρωμά του μία ξεκούραση...

Psytair
03-10-2017, 16:05
Σιγουρα χρειαζεται ολλο το πληρωμα μια ξεκουραση μετα απο μια τοσο κουραστικη σεζον

harryludens
03-10-2017, 16:24
Από Παρασκευή 6/10, το πλοίο στις 21:00 για Χίο -Μυτιληνη

Psytair
03-10-2017, 16:25
Ολοκληρωθηκε χθες ο μεγαλος καλοκαιρινος διαγωνισμος των δυο αυτοκινητων fiat 500 στο πλοιο της
HSW τα οποια μοιραστηκαν σε δυο τυχερους οπου ειχαν ταξιδεψει με το πλοιο .Να υπενθυμισουμε οτι ο διαγωνισμος ειχε ξεκινησει απο την 1η ιουνιου

Psytair
03-10-2017, 20:08
Αναβολη πηρε ο δεξαμενισμος του πλοιου αφου θα δρομολογηθει στην γραμμη πειραιας -χιο -μυτιληνη

thanos75
03-10-2017, 23:32
Από Παρασκευή 6/10, το πλοίο στις 21:00 για Χίο -Μυτιληνη
Από μεθαύριο Τεταρτη 4/10 φίλε μου τελικά. Επισπευστηκε φαίνεται η ναυλωση του Αριάδνη κ ετσι ο δεξαμενισμος του Σαμος δεν θα γίνει τώρα, αλλά θα πάει βόρειο Αιγαίο

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-10-2017, 08:33
Μήπως το αντικαταστήσει μετά την ακινησία ?? Νομίζω πως χρειάζεται αυτό και το πλήρωμά του μία ξεκούραση...
Το πλήρωμα είναι το τελευταίο που υπολογίζουν.Έξω στη στεριά υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να το αντικαταστήσουν.

Ήδη ο βάπορας έχει δέσει στην Ηετειώνεια γιά να ξεκινήσει Π-Χ-Μ.
Σε λίγο θα αρχίσουν τα παράπονα των επιβατών της γραμμής (όπως κ πέρσι) αφού σε σύγκριση με ΑΡΙΑΔΝΗ κ BS1 αργεί τόσο στο ρεμέντζο όσο κ σε δρόμο.

ktsim
04-10-2017, 10:00
αλλη μια εικασια..μενει στην γραμμη της μυτιληνης μεχρι να ετοιμαστει το νησος χιος που κατεφτασε.......

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-10-2017, 10:17
αλλη μια εικασια..μενει στην γραμμη της μυτιληνης μεχρι να ετοιμαστει το νησος χιος που κατεφτασε.......
Mε αυτό να δούμε τι θα γίνει.

Akis Dionisis
04-10-2017, 14:26
Το πλήρωμα είναι το τελευταίο που υπολογίζουν.Έξω στη στεριά υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να το αντικαταστήσουν.

Ήδη ο βάπορας έχει δέσει στην Ηετειώνεια γιά να ξεκινήσει Π-Χ-Μ.
Σε λίγο θα αρχίσουν τα παράπονα των επιβατών της γραμμής (όπως κ πέρσι) αφού σε σύγκριση με ΑΡΙΑΔΝΗ κ BS1 αργεί τόσο στο ρεμέντζο όσο κ σε δρόμο.

Αυτό όταν συμβαίνει [ο σχολιασμός του ότι αργεί σε ρεμέντζο και σε δρόμο] είναι ότι ποιο εκνευριστικό υπάρχει!
Ας πάνε κολυμπώντας!!!!
Δηλαδή τι θέλουν ?? Στο παρελθόν είχαν από ανέκαθεν γρήγορα πλοία ??
Έλεος ποια με τους καπετάνιους του ντόκου....

Akis Dionisis
04-10-2017, 14:27
Μανούβρα στη Μυτιλήνη....
184810

Psytair
04-10-2017, 14:33
Το πλοιο εδεσε
απο χθες στην ακτη Ηετιωνα για να πραγματοποιησει το βραδυ το πρωτο του δρομολογιο απο περαια για χιο μυτιληνη

Psytair
04-10-2017, 20:50
Το πλοιο ξεκινησε την νεα του γραμμη στο βορειο αιγαιο μετα απο αρκετο καιρο .Πρωτη σταση η χιος και τελος η μυτιληνη .Καλη αφιξη να εχει

pantelis2009
06-10-2017, 16:33
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα του ΟΛΠ το πλοίο πήρε μετάθεση για το δεξαμενισμό του και θα γίνει από 17/01/2018 έως 28/01/2018.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
23-11-2017, 09:13
’κουσα ότι το Power Turbo ήλθε από Ιαπωνία κ θα το βάλουν κατά την προσεχή ακινησία.

Akis Dionisis
26-11-2017, 12:46
’κουσα ότι το Power Turbo ήλθε από Ιαπωνία κ θα το βάλουν κατά την προσεχή ακινησία.

Για πόσα μίλια επιπλέον ταχύτητα μιλάμε ??

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-11-2017, 07:34
Για πόσα μίλια επιπλέον ταχύτητα μιλάμε ??
Γιά να ξαναπιάσει περίπου την αρχική υπηρεσιακή ταχύτητα 21,8 κ.

threshtox
27-11-2017, 09:29
Eνάμιση με δύο μίλια πάνω δλδ...όχι και άσχημα...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-11-2017, 09:55
Eνάμιση με δύο μίλια πάνω δλδ...όχι και άσχημα...
Αυτός είναι δρόμος του αλλά χάλασε το εξάρτημα επί Τζανετάτου.

Akis Dionisis
28-11-2017, 23:02
Νομίζω πως αν καταφέρουν και το κάνουν να πιάνει 23 μίλια, θα μιλάμε για ένα συμβατικό "πύραυλο" όπως το ΑΡΙΑΝΔΗ και το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ.