PDA

Επιστροφή στο Forum : Πηνελόπη Α [Penelope A, Εξπρές Πηνελόπη, Stena Horsa, Horsa]

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17

Giannis G.
02-05-2013, 14:26
143541143542
Σημερινή μανούβρα της Ποπαρας στην Τηνο, αν και δεν είναι 100% έτοιμη ακόμα ήρθε και ομόρφυνε το λιμάνι μας.

giorgos_249
02-05-2013, 15:01
Εσπασε κανενα συρματοσχοινο μεσα απο τις ραμπες ; Ειχε κατι αναλογο (http://tinos.biz/08apr/photos/25pinelopi/img-5.jpg) στο λιμανι της Τήνου στο παρελθόν, το 2008.

Το να πει κανεις τι εγινε, δε δειχνει ελλειψη σεβασμου στο πληρωμα. Εξαλλου αληθεια ειναι, δεν ειναι συκωφαντια. Εκτος αν ειπωθηκαν πραγματα αυστηρα εμπιστευτικα......

sylver23
02-05-2013, 15:05
Νομίζω ότι είναι κουραστικό να μιλάμε για κάτι που έγινε, χωρίς να γνωρίζουμε όλοι το τί έγινε, παρά μόνο 2-3 άτομα.
Αν όποιος γνωρίζει δεν θέλει να το μοιραστεί δικαίωμά του, αλλά το να λέμε ότι κάτι έγινε αλλά να παίζουμε κρυφτούλι για το τί, είναι κουραστικό για τα υπόλοιπα μέλη

cpt. mimis
02-05-2013, 15:24
Νομίζω ότι είναι κουραστικό να μιλάμε για κάτι που έγινε, χωρίς να γνωρίζουμε όλοι το τί έγινε, παρά μόνο 2-3 άτομα.
Αν όποιος γνωρίζει δεν θέλει να το μοιραστεί δικαίωμά του, αλλά το να λέμε ότι κάτι έγινε αλλά να παίζουμε κρυφτούλι για το τί, είναι κουραστικό για τα υπόλοιπα μέλη
:cheerful:

roussosf
02-05-2013, 15:26
λοιπον για να μην το κουράζουμε και να σταματησει εδώ το θέμα
το πλοίο δεν έχει μηχανικά κανένα πρόβλημα
προέκυψε πρόβλημα με την ραμπα που ανεβαίνεις στο πατάρι το οποίο άμμεσα επισκευάσθηκε από εκεί προέκυψε και το "πακέτο" της καθυστέρησης
κατ' εμέ ήταν μια αβαρία .ΠΡΟΣΟΧΗ οχι ΒΛΑΒΗ λόγω μη συντήρησης
όσοι παρακολουθήσατε τον "ρουφιάνο" πηγαινε με τις ταχύτητες που μας άφησε τον 12ο/2012
επαναλαμβάνω τα "πυρά σας" όχι στο πλοίο ούτε στο πλήρωμα

capten4
02-05-2013, 16:18
Αν δηλαδη η ραμπα επεφτε σε αμαξια με κοσμο, δεν θα ετρεχε τιποτα ? .....δεν μπορω να ακουω τρελα πραγματα... τωρα, αν μας ενδιαφερει αν θα πηγαινει με 17 η 18, και τα αλλα ζαμανφου, τι να πω....

Ilias 92
02-05-2013, 17:44
Εσείς παιδιά που είστε επιβάτες της γραμμής και ξέρεται, ο κόσμος πως το αντιμετωπίζει το πλοίο??
Επιδρούν αυτά τα γεγονότα στην κίνηση που (θα) έχει ??

Doc
02-05-2013, 17:59
Εσείς παιδιά που είστε επιβάτες της γραμμής και ξέρεται, ο κόσμος πως το αντιμετωπίζει το πλοίο??
Επιδρούν αυτά τα γεγονότα στην κίνηση που (θα) έχει ??
Το πλοιο αυτο εχει αγαπηθει παρα πολυ στο περασμα των ετων και ειδικα απο Τηνιακους μια που ξερω και ειναι το νησι μου, ωστοσο εχει τα τελευταια χρονια χασει πολλους ποντους λογω ελλειπους προσοχης στο hotel και σε καποιες περιπτωσεις συμπεριφορας απο το πληρωμα προς τον επιβατη. Εγω για να σου δωσω να καταλαβεις, ενω για πολλα χρονια ηταν το αγαπημενο μου πλοιο και ενω θα ταξιδεψω την προσεχη Δευτερα με το πλοιο, δεν κρυβω οτι ηταν η τελευταια επιλογη μου μετα τα κοκκινα και το ferry...Για οτι εγινε στο γκαραζ με τις ραμπες δεν εχω γνωμη αλλα μεχρι σημερα δεν μου εχει δωσει το βαπορι την αισθηση ενος βαποριου - ελλειπες - σε ασφαλεια...

cpt. mimis
02-05-2013, 18:56
Οποιος έχει πρόβλημα με το πλοίο και είναι επιβάτης ας μη το ξαναπροτιμήσει... Οντως η ράμπα δεν είναι βλάβη. Αν παίζει ρόλο στην κίνηση του... πιστεύω πως ο καθένας έχει ένα μερίδιο στην πίτα της γραμμής... Πιστεύω πως οι περισσότεροι λένε την γνώμη τους απλά. Είναι μικροπρέπεια τα πυρά... Αλλοι έχουν παράπονα και άλλοι όχι. Οσοι έχουν απορία με την ταχύτητα... Εχει πιάσει και 19,5...

capten4
02-05-2013, 19:03
Οκ, η πραγματικοτητα ειναι εμπαθεια... μαλλον καποιοι εχουν λογο να μην θελουν να δουν την αληθεια....ευχομαι να μην γινει κατι , σε οποιοδηποτε καραβι ,και μετα να δουμε......ετσι φαγαμε το κεφαλι μας πολλες φορες......ΥΓ θα ηθελα μονο να ηξερα,αν σημερα ειχαμε κατι ασχημο, τι θα λεγαμε..... και ΥΓ νο 2. Το βαπορι το θελουμε, ολοι νομιζω, ειναι ιστορικο βαπορι,αρκει να ειναι σε αξιοπρεπη κατασταση...οπως ηταν για πολλα χρονια....

cpt. mimis
02-05-2013, 19:47
Γενικά μίλησα φίλε μου. Καθαρά γενικά... Κάποιοι είπαν την γνώμη τους και τους έβγαλαν νεκροθάφτες... :fat:

capten4
02-05-2013, 20:03
Γενικά μίλησα φίλε μου. Καθαρά γενικά... Κάποιοι είπαν την γνώμη τους και τους έβγαλαν νεκροθάφτες... :fat:
οκ, πασο !! απλα επειδη ειμαι και εγω σε καποια θεματα-κιριως ασφαλειας- εκρηκτικος, καμια φορα τα λεω αποτομα...απλα, μακαρι να δεσει μετα το Πασχα για οσο πρεπει, προκειμενου να ελθει στην προτερα κατασταση....

SEIMANIS SPYROS
02-05-2013, 20:58
Καλη ανασταση και χρονια πολλα σε ολουs.....να ευχηθουμε στο πλοιο και το πληρωμα καλα ταξιδια και καλεs θαλασσεs...οσο για τα μικροπροβληματακια τηs κουκλιτσαs μαs....εμειs την αγαπαμε και την ευχαριστουμε για οτι μαs εχει προσφερει τοσα χρονια αλλα και για οτι ακομα θα μαs προσφερει στο μελλον.....Χρονια πολλα και καλο Πασχα!!!!!!!!!!!!!!!!

P@vlos
02-05-2013, 20:58
απλα επειδη ειμαι και εγω σε καποια θεματα-κιριως ασφαλειας- εκρηκτικος, καμια φορα τα λεω αποτομα...απλα, μακαρι να δεσει μετα το Πασχα για οσο πρεπει, προκειμενου να ελθει στην προτερα κατασταση....

Εκει ειναι το point φιλε μου. Απόλυτα σωστός! Και κατα την γνώμη πολλών έπρεπε να γίνει πριν ξεκινήσει ολο αυτό για να μην έχουμε έκτροπα... Τόσες μέρες η απόλυτη νεκρα στο ΝΜΔ μόνο κάτι βατσιμάνηδες και ξαφνικά σε ένα βράδυ βάλαν μπροστά και βουρ για Ραφήνα! Δεν πάει έτσι!!!

Απο φίλο μου στην Άνδρο δυστυχώς υπάρχει δυσαρέσκεια στην όλη περίπτωση της άφιξης του πλοίου όχι λόγω εμπάθειας προς το πλοίο αλλά δυσπιστίας για το αν ειναι καθ' όλα αξιόπλοο και ασφαλες μιας και στα νησιά όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει και δεν είναι δύσκολο να μαθευτεί ότι δεν ανέβηκε καν δεξαμενή...

aprovatianos
02-05-2013, 22:25
Φιλε capten 4, τα ειπες ολα σωστα!!!! Καμια φορα ο ρομαντισμος μας κανει να μην βλεπουμε καποια πραγματα!! Και ξερω οτι αγαπας την ποπη, οπως και ολα τα βαπορια που περασαν απο την Ραφηνα!!

noulos
03-05-2013, 00:07
Από πότε ένα βαπόρι είναι ανασφαλές επειδή δεν βγήκε σε δεξαμενή τους τελευταίους 13 μήνες;;; Καλό θα ηταν, ειδικά όταν θίγουμε θέματα ασφάλειας, να μην λέμε οτι απλά νομίζουμε οτι ισχύει αλλά κάτι που είμαστε σίγουροι.
Και όσον αφορά στο συρματόσχοινο που έσπασε, ναι θα μπορούσε να γίνει πολύ μεγάλη και ανεπανόρθωτη ακόμα ζημιά. Δεν ξέρουμε όμως αν είχε αλλαχτεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα ή όχι. Ποιος κόβει το κεφάλι του οτι δεν ηταν αστοχία υλικού ή κάτι αλλο; Αν είμαστε 100% σίγουροι ΟΚ, πάσο. Αν όμως όχι, δεν είναι ωραίο να «κράζουμε» τόσο έντονα και επίμονα!
Πάντως σχετικά με το πως είδε ο κόσμος την επιστροφή του, εγώ είδα οτι αυτοί που το προτιμησαν ηταν πολλοί.

capten4
03-05-2013, 02:57
Αν καποιος πιστευει οτι ενα βαπορι επειδη εχει 13 μηνες να παει δεξαμενη ειναι μη ασφαλες, ειναι φυσικα λαθος.Και καποιο αλλο της γραμμης,καποτε εκανε 15 μηνες....τωρα, οσον αφορα την ραμπα,νομιζω πως εχει επαναληφθει αρκετο ομως καιρο πριν...το θεμα ειναι πως,οπως και να το κανουμε, απο τελη Δεκεμβριου μεχρι μεσα απριλιου επικρατουσε στο βαπορι "νεκρα"...κανεις δεν ηξερε αν θα ξαναβγει, υπηρχε πλειστηριασμος που απετραπη τελευταια στιγμη,και γενικα δεν κινουταν τιποτα....απο εκει και περα,ξεκινησε μια επισκευη η οποια διεκοπη οπως λεγεται για καποιους λογους, και ολοκληρωθηκε τις τελευταιες μερες πριν βγει....τωρα, κατα ποσον "καλυφθηκαν " η οχι οι απαιτησεις θα φανει ,αν το βαπορι ξαναδεσει μετα το Πασχα οπως φημολογειται....Προσωπικα,ειμαι υπερ του να δεσει, αν χρειαζεται καποιες δουλειες που ισως δεν τις προλαβαν--αυτοι ξερουν...και δυο φωτογραφιες, μια στο γαυριο απο βιντεο, και μια αναχωρηση απο την Ραφηνα,παντα το 1992....

Zozefina
07-05-2013, 22:32
Είναι ωραία να βλέπεις ξανά την ΠΗΝΕΛΟΠΙΤΣΑ στο πέλαγος !!!!!!!!!!! καλά ταξίδια να έχουμε!!!!!!143790 6/5/2013

IONIAN STAR
07-05-2013, 23:52
Ας θυμηθουμε το ομορφο Πηνελοπη στην υπεροχη Τηνο περσι το καλοκαιρι..!!
143792143794143793

thanos75
08-05-2013, 10:32
Τελικά τι νεώτερο υπάρχει? Θα δέσει μετά την Κυριακή του Θωμά? Προσωπικά πάντως το ελπίζω...

rafina-lines
08-05-2013, 11:59
Τελικά τι νεώτερο υπάρχει? Θα δέσει μετά την Κυριακή του Θωμά? Προσωπικά πάντως το ελπίζω...

Απ' ότι ακούγεται στη Ραφήνα, Θάνο μου, με τα σημερινά δεδομένα, δρομολόγια έχει σκοπό η εταιρία να κάνει μέχρι και την Τρίτη 14 του μήνα. Μετά διακοπή περίπου μέχρι του Αγίου Πνεύματος. Βέβαια, αυτά αλλάζουν καθημερινά, οπότε για τίποτα δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι... :single_eye:

aprovatianos
09-05-2013, 01:53
143851143852 7-5-2013 Μακαρι να αλλαξουν προς το καλυτερο τα πραγματα για το βαπορι!! Για τους rafina lines,thanos75,pantelis 2009,ιθακη

ιθακη
09-05-2013, 02:19
Μακάρι Mike....

Ευχαριστώ για την αφιέρωση

pantelis2009
09-05-2013, 07:32
Μακάρι να αλλάξουνε φίλε μου και να πηγαινοφέρνει κόσμο. Ευχαριστώ.

rafina-lines
09-05-2013, 09:37
Σ' ευχαριστώ πολύ, Μιχάλη μου! Όλοι το ευχόμαστε... Ελπίζουμε από του Αγίου Πνεύματος να έχουμε καλύτερα νέα... Δύο φώτο για σένα από την πρώτη του άφιξη φέτος.

Μ. Πέμπτη χαράματα απευθείας από Νέο Μώλο ώρα 6:15πμ:

143862

2,5 ώρες αργότερα, ώρα 9 παρά, οι επιβάτες και τα οχήματα περιμένουν ακόμη να επιβιβαστούν:

143863

manolisfissas
09-05-2013, 11:26
Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α στον Πειραιά.

143867

ιθακη
09-05-2013, 12:49
Νέος Μώλος Δραπετσώνας... Ευχαριστούμε πάντως

T.S.S. APOLLON
09-05-2013, 13:05
To Eξπρες Πηνελοπη στο λιμανι της Τηνου τον Αυγουστο του 2001

143872

P@vlos
09-05-2013, 14:00
To Eξπρες Πηνελοπη στο λιμανι της Τηνου τον Αυγουστο του 2001

Όμορφη και ιστορική όπως πάντα!!!

thanos75
10-05-2013, 08:05
143851143852 7-5-2013 Μακαρι να αλλαξουν προς το καλυτερο τα πραγματα για το βαπορι!! Για τους rafina lines,thanos75,pantelis 2009,ιθακη

Σ'ευχαριστώ πολύ Μιχάλη μου...είναι πάντα τόσο όμορφη η Ποπίτσα μας...και η ώρα του δειλινού με τα πρώτα φώτα αναμμένα την κάνει ακόμα πιο όμορφη

proussos
11-05-2013, 07:32
143994

Καλοκαίρι 1995...στη βαρδιόλα του ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α. κατά την είσοδο στο Γαύριο...
Ο "μαέστρος" αυτός δεν νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις...
Ταπεινή υπόκλιση !

BEN BRUCE
11-05-2013, 09:45
Μαεστρος ονομα και πραγμα, τραβιοντουσαν και οι ντοκοι στο περασμα του, ισως ο πιο θεαματικος ολων των εποχων

Maroulis Nikos
11-05-2013, 09:56
Όπως τα λέτε για αυτόν τον άνθρωπο, όταν ήρθε το πλοίο στην Γραμμή δώσαμε αγώνες να καθιερωθεί .... άλλα χρόνια ...

capten4
11-05-2013, 11:16
Jerry....respect....

proussos
12-05-2013, 07:36
144064

Για όσους δύσπιστους...ορίστε και τα χειριστήρια...
Αξιοσημείωτο...δεν έβλεπε σε ποια θέση βρίσκεται το χειριστήριο...το ένοιωθε !

Cpt Βαγγελης
12-05-2013, 12:13
144091 Αριστερή στροφή στο λιμάνι της Ραφήνας τον Ιούλιο του 2012 :)

aprovatianos
17-05-2013, 20:07
144404144406144407144408144409Στο γαυριο η ομορφη!!

capten4
17-05-2013, 20:52
ομορφη-ξεομορφη, αμα δεν παει δεξαμενη, να βαφτει, να παρει εστω μισο μιλακι.....

aprovatianos
17-05-2013, 21:00
144411144412144413144414Πιστευω να γινει και αυτο capten4!!Aυτες για σενα!!

dimitris10
17-05-2013, 21:13
ομορφη-ξεομορφη, αμα δεν παει δεξαμενη, να βαφτει, να παρει εστω μισο μιλακι.....

Μην είμαστε και πλεονέκτες ! Μην ξεχνάμε ότι είναι 41 χρονών το βαπόρι ! Και πολύ καλά κρατιέται μπορώ να πω !! :)

capten4
18-05-2013, 00:11
κρατιεται.....

roussosf
18-05-2013, 06:41
το μισο και το ένα μιλάκι τι περισσότερο θα της δωσει σε χρόνο?
γιατι το καθάρισμα σε οκονομία καυσίμων θα της δωσει......
η απόσταση Ραφήνα -Ανδρος είναι περίπου 38-40 μίλια
απο τα 17,5 στα 18,5 η διαφορα είναι περίπου 3-4 λεπτα
τωρα με την ¨"εκ περιτροπής κυκλοφορία" με το ΑΙΚΑΤΕΡΪΝΗ αν υπάρχει "μαιντανος" και θ'ελει η εταιρεία γινονται παπαδες
οσο για τον δεξαμενισμό μια μερα η και δύο που θα "καθετε" αν της πεφτει μακρια ο Πειραιάς και η Χαλκίδα μια χαρά είναι
κατά 90% τα πάντα είναι θέμα ΘΕΛΗΣΗΣ
μην ξεχνας ότι το SF II μετά το ατύχημα στην Τηνο το είχαμε όλοι ξεγραμμένο
βρέθηκαν κάποιοι που είχαν ΘΕΛΗΣΗ και τωρα όλοι λεμε τι καραβι είναι

capten4
18-05-2013, 18:26
1ον ραφηνα ανδρος ειναι 35,5 μιλια.. 2ον και το μισο μιλι παιζει ρολο ετσι οπως παει τωρα πια το βαπορι (18 με τα ρευματα ,ενω με κοντρα καιρο 17 περιπου) καθοτι η μηχανικη επισκευη ηταν η βασικη ......2ον τελικως δεν θα γινει τιποτα με το Αικατερινη,οποτε...

Panos80
18-05-2013, 19:51
Να κανω μια ηλιθια ερωτηση? Που αποσκοπουν οι γραμμες (εξογγοματα) που εχει η σειρα αυτων των πλοιων στο πλαι μεχρι σχεδον τη πλωρη?

dimitris10
18-05-2013, 23:09
Να κανω μια ηλιθια ερωτηση? Που αποσκοπουν οι γραμμες (εξογγοματα) που εχει η σειρα αυτων των πλοιων στο πλαι μεχρι σχεδον τη πλωρη?

Όταν κατασκευάστηκε το πλοίο (που έκανε τη γραμμή Dover-Calais) επειδή τα λιμάνια εκεί έιναι πλατφόρμες και ψηλά, για να μην πέφτει το πλοίο πάνω στα σίδερα και τσαλακώνεται η λαμαρίνα, έφτιαξαν αυτά τα <<ζωνάρια>> για προστασία από τυχόν προσκρούσεις πάνω στις πλατφόρμες. (Έτσι ξέρω.)

φιλε μου... για το πως κρατιεται...αστο...

Μια χαρά κρατιέται, άλλα έχουνε πάει από τα 30-35 για σκραπ ! Και διατηρεί τα 17 μίλια παρ'όλη την ηλικία του, είμαι και θα είμαι φανατικός του Πηνελόπη Α, όπως και του Superferry II, όπως και του Απόλλωνα όπως και άλλων ιστορικών βαποριών που <<άφησαν την ψυχή τους>> στην ελληνική ναυτιλία! Και είμαι χαρούμενος μιας και είχαμε την τύχη και τους εφοπλιστές που κράτησαν επί πολλά χρόνια αυτά τα βαπόρια στην Ελλάδα και κάποιοι τα κρατούν ακόμα , όπως το Πηνελόπη. Η γνώμη μου είναι ότι για την ηλικία του είναι εξαιρετικό και θέλω να ελπίζω ότι την ίδια γνώμη έχει ο κάθε πραγματικός καραβολάτρης.

giorgos_249
19-05-2013, 00:52
γνώμη μου είναι ότι για την ηλικία του είναι εξαιρετικό και θέλω να ελπίζω ότι την ίδια γνώμη έχει ο κάθε πραγματικός καραβολάτρης.

Μαλιστα....τοσο εξαιρετικο που περπατας στο γκαραζ και κινδυνευεις ανα πασα στιγμη να σκοτωθεις ! Τι θα γινοτανε αν υπηρχε ανθρωπος κατω απο τη ράμπα τη μέρα που ήρθε στη Ραφήνα;; Εχεις ιδεα σε τι κατασταση ειναι τα παταρια του;; Που τα στηριζουνε οπως κι οπως, διαβασε πιο πισω τι γραφουμε.... Εχεις ιδεα εσωτερικα πως ειναι;;

Μεχρι προπερσι ηταν εξαιρετικο....πλεον μιλαμε για προβληματικο πλοιο......

Αμα δεν το βλεπεις το πλοιο, απο κοντα, δε μπορεις να κρινεις....... Οχι εσυ, ο καθενας......

Εχει πολυ σοβαρα θεματα, μονο εξαιρετικο δεν ειναι....Το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ ειναι σε παρα πολυ καλυτερη κατασταση, πλην μηχανης.....

δεν ειναι θεμα καραβολατρειας, ειναι θεμα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και σοβαροτητας....γιατι και ο ρομαντισμος εχει ορια.....

Ειλικρινα χθες που το ειδα στενοχωρηθηκα αρκετα...... Ισως ειναι καλυτερα να αποχωρησει πλεον, ετσι πως εγιναν τα πραγματα..... :apologetic:

capten4
19-05-2013, 01:22
.............

P@vlos
19-05-2013, 01:31
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες... ή όλα σωστά ή καλύτερα να μην αμαυρώνουν τις μνήμες των καλών της ημερών!!!

karavofanatikos
19-05-2013, 09:58
Εσείς που έχετε ιδέα για το πως είναι το γκαράζ, τα πατάρια, οι εσωτερικοί χώροι του βαποριού και όλα τέλος πάντων, γιατί δεν μας ανεβάζεται μερικές φωτογραφίες να δούμε κι εμείς που δεν ξέρουμε;; Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και φυσικά είναι δικαίωμά του. Θα το τεκμηριώνει όμως με αποδείξεις κι όχι με τυχαία λόγια. Η κριτική που ασκείται στο πλοίο εδώ και καιρό, ακόμη και πριν ξεκινήσει απ' τη Δραπετσώνα, μου δίνει το δικαίωμα να σκεφτώ πως δεν είναι αντικειμενική και ούτε έχει ως σκοπό το κοινό καλό, αλλά είναι άκρως κατευθυνόμενη!!

giorgos_249
19-05-2013, 10:11
Ναι, μαλιστα, εγω ο μεγαλομετοχος :tears_of_joy: της μπλου σταρ (ειρωνικα το λεω το μεγαλομετοχος - μην το παρει κανεις σοβαρα) , που μεχρι περυσι "εβριζα" το Ιθακη για την αρπαχτη, φετος λεω να φυγει η Πηνελοπη για να κανει χειροτερη αρπαχτη στη Μυκονο το Ιθάκη....:worked_till_5am:

.....μη λεμε οτι θελουμε..... ακου κει κατευθυνομενη.....:fat::fat:

Φωτογραφιες και στοιχεια υπαρχουν, σε ορισμενους, αλλα καλυτερα εσυ να κανεις μια βολτα μεσα και θα δεις οτι δεν εχουμε κι αδικο....

Ισως βαλω κ εγω καμια......

Ειπαμε, νταξει , το αγαπαμε το καραβακι, θελουμε να ειναι κοντα μας, αλλα αν ειναι για να ταξιδεψει φετος να πρεπει, η να είναι πιθανό λόγω κακής κατάστασης, να χαθει ζωη η να γινει σοβαρο ατυχημα, τοτε ειναι αυτο που λεει και ο λαος, <<ε αστο να παει στο διαολο>> , δε μπορουμε να τα εχουμε ολα, τι να κανουμε...... Ας βρωμάει μέσα, δε με ενδιαφέρει, αρκεί να είναι ασφαλές.....

Ειναι καθαρα θεμα συντηρησης, δεν αφορα την ηλικια τοσο....Ο καπεταν Αλέξανδρος Α που το συντηρούσανε πάτησε τα 47.....

dimitris10
19-05-2013, 12:16
Μίλησα για θέμα ταχύτητας και όχι για το εσωτερικό του γκαράζ Γιώργο! Καλό θα είναι πριν μιλήσουμε να διαβάσουμε τι γράφει ο άλλος και σε τι θέμα αναφέρεται. Δεν είπα ότι είναι το ΤΕΛΕΙΟ πλοίο, απλώς είπα ότι κρατιέται ακόμη. Τώρα, όποιος θέλει να αποχωρήσει το πλοίο, είναι απλά οπαδός της εποχής των Blue Star, των ταχυπλόων πλοίων που κατέστρεψαν την Ελληνική ναυτιλία και συνεχίζουν ! Επαναλαμβάνω: Το πλοίο είναι 41 χρονών ! Αυτό έλειπε, να έπιανε τα 20, αν είναι δυνατόν, θα έσπαγαν οι μηχανές του! (+ Τον παράγοντα πετρέλαιο!)

(Όσο για το μέτοχος, ε ντάξει, δεν είσαι και μεγαλομέτοχος :D)

144464

(πλάκα κάνω) :D

giorgos_249
19-05-2013, 14:48
Εδω λες οτι κρατιεται γενικα......Δε λες για ταχυτητα. Αυτο καταλαβαινει οποιος διαωασει το μηνυμα σου..... Εγω διαβασα τι εγραφες, εσυ δε θυμασαι τι γραφεις......

Μια χαρά κρατιέται, άλλα έχουνε πάει από τα 30-35 για σκραπ ! Και διατηρεί τα 17 μίλια παρ'όλη την ηλικία του, είμαι και θα είμαι φανατικός του Πηνελόπη Α, όπως και του Superferry II, όπως και του Απόλλωνα όπως και άλλων ιστορικών βαποριών που <<άφησαν την ψυχή τους>> στην ελληνική ναυτιλία! Και είμαι χαρούμενος μιας και είχαμε την τύχη και τους εφοπλιστές που κράτησαν επί πολλά χρόνια αυτά τα βαπόρια στην Ελλάδα και κάποιοι τα κρατούν ακόμα , όπως το Πηνελόπη. Η γνώμη μου είναι ότι για την ηλικία του είναι εξαιρετικό και θέλω να ελπίζω ότι την ίδια γνώμη έχει ο κάθε πραγματικός καραβολάτρης.

dimitris10
19-05-2013, 15:15
Εδω λες οτι κρατιεται γενικα......Δε λες για ταχυτητα. Αυτο καταλαβαινει οποιος διαωασει το μηνυμα σου..... Εγω διαβασα τι εγραφες, εσυ δε θυμασαι τι γραφεις......

* Λάθος, για την ταχύτητα μιλάω ότι κρατιέται. Αλλά όχι τώρα να πάει τα 17+ και να ζητάνε και παραπάνω από 41 χρονών πλοίο! Τώρα το τι θα διαωασει....:D :D

giorgos_249
19-05-2013, 15:30
Τώρα, όποιος θέλει να αποχωρήσει το πλοίο, είναι απλά οπαδός της εποχής των Blue Star, των ταχυπλόων πλοίων που κατέστρεψαν την Ελληνική ναυτιλία και συνεχίζουν ! Επαναλαμβάνω: Το πλοίο είναι 41 χρονών ! Αυτό έλειπε, να έπιανε τα 20, αν είναι δυνατόν, θα έσπαγαν οι μηχανές του! (+ Τον παράγοντα πετρέλαιο!)

Εχεις λαθος.

1ον, και ασχετο με το Πηνελοπη, αλλα σου απαντω.....τα ταχυπλοα, και τα γρηγορα ferries, ΔΕΝ κατεστρεψαν την Ελληνικη ναυτιλια. ΑΛΛΟ ναυτιλια και ΑΛΛΟ ακτοπλοια. και ΟΥΤΕ την ακτοπλοια κατεστρεψαν, η ακτοπλοια καταστραφηκε απο ανεξελεγκτα δανεια και παραγγελιες νεοτευκτων, ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ. ΔΕΝ φταινε τα πλοια, φταιει η ΛΟΓΙΚΗ του να παραγγειλω πχ 8 πλοια ενω σηκωνει μεχρι 4 (βλ Μινωικες γραμμες)...... ΟΥΤΕ οι ταχυτητες φταινε, η κακη ανθρωπινη διαχειριση ειναι το προβλημα, και η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΟΥ......ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ. Τα μονα πλοια που είχανε ΟΝΤΩΣ θεμα ειναι οι ΑΙΟΛΟΙ , εκει φταινε και τα πλοια.....

2ον Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ επιανε τα 20 μιλια, μεχρι περυσι το καλοκαιρι με ρευματα αρκετες ημερες. Πηγαινε και 19.4, 19,6 κτλπ.... μονο οι μηχανες του δεν εσπασαν , ουτε και εκαιγε...... Το δε σουπερφερρυ το έβλεπες με 20.6, 20,8 κτλπ τις ιδιες μερες.....

3ον το συγκεκριμενο πρεπει να φυγει ΟΧΙ γιατι ειναι παλιο - 41 ετων, ΟΧΙ γιατι βρωμαει (μην κοροιδευομαστε και μεταξυ μας - νταξει - δεν ειμαι οπαδος των καναπεδων και της ανεσης μεσα στα σαλονια των πλοιων αλλα οχι και ετσι ρε παιδια.... ) , ΟΧΙ γιατι ειναι αβαφο εξω κτλπ...... αυτα ειναι δευτερευοντα.....ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ......ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ......

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ , Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΦΥΓΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 48 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..... Η ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ.....ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.....ΠΟΥ ΕΔΕΝΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕ Ο ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ !!! ΑΣ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΑΝ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ....ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΟΜΩΣ...ΟΥΤΕ ΣΩΣΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ ΣΤΟ ΝΜΔ ΚΑΘΟΛΟΥ.....ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΗΛΙΚΙΑΣ.....ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...... ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΠΟΡΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ....

ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΕΓΩ ΔΕ ΛΕΩ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΕΙ 20 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ - ΟΧΙ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ, ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ , ΟΧΙ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΑΡΑΒΙ - ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.....ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΡΑΜΠΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΝΑ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΜΙΛΑΜΕ......ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΧ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΠΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΗΛΗΘΙΟΣ ΑΝΑΒΕΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ, ΑΡΑΓΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ;;..... ΕΑΝ, ΤΩΡΑ, ΕΑΝ, δεν υπαρχουν τα λεφτα, δεν υπαρχει η θέληση κτλπ, να γινει σοβαρη δουλεια στο πλοιο, ΤΟΤΕ και μονο ΤΟΤΕ καλυτερα να φυγει οριστικα....

roussosf
19-05-2013, 19:37
giorgos_249

......ΟΥΤΕ οι ταχυτητες φταινε, η κακη ανθρωπινη διαχειριση ειναι το προβλημα, και η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΟΥ......ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ..........
απο όλη τη συζήτηση αυτή είναι η σωστή κουβέντα
η κατάσταση του πλοιου -μετα τα ταξιδια μου το Πασχα- πιστεύω ότι είναι ακόμα αναστρεψιμη
για πόσο ?
Η "ανθρωπινη διαχειριση " το γνωρίζει

giorgos_249
19-05-2013, 23:44
Μα φυσικα και ειναι ακομη αναστρεψιμο ! Γι αυτο και πρεπει να πεσει δουλειά στο πλοίο ...... Αν δεν ήταν σε αναστρέψιμη κατάσταση τι νόημα θα είχε;

Σημερινη απογευματινη αφιξη, σε φωτογράφιση παρέα με κάποιον γνωστό καραβολάτρη.....

144479

Ilias 92
20-05-2013, 00:01
Το καπάκι στην πλώρη τι είναι?

giorgos_249
20-05-2013, 00:07
Είναι κάτι σαν "παράθυρο" για αερισμό πιο πολύ, του γκαράζ. Από τη βαρδιόλα βλέπεις τα αυτοκίνητα στο γκαράζ ενίοτε, αλλα θελει να το προσεξεις με το ματι. :o Τετοιο ΠΕΡΙΠΟΥ εχει και το χαισπιντ 6, μονο που εκει δεν υπαρχει το καπακι :cocksure::fat:

Flying Dolphin XVII
20-05-2013, 03:57
το μισο και το ένα μιλάκι τι περισσότερο θα της δωσει σε χρόνο?
γιατι το καθάρισμα σε οκονομία καυσίμων θα της δωσει......
η απόσταση Ραφήνα -Ανδρος είναι περίπου 38-40 μίλια
απο τα 17,5 στα 18,5 η διαφορα είναι περίπου 3-4 λεπτα
τωρα με την ¨"εκ περιτροπής κυκλοφορία" με το ΑΙΚΑΤΕΡΪΝΗ αν υπάρχει "μαιντανος" και θ'ελει η εταιρεία γινονται παπαδες
οσο για τον δεξαμενισμό μια μερα η και δύο που θα "καθετε" αν της πεφτει μακρια ο Πειραιάς και η Χαλκίδα μια χαρά είναι
κατά 90% τα πάντα είναι θέμα ΘΕΛΗΣΗΣ
μην ξεχνας ότι το SF II μετά το ατύχημα στην Τηνο το είχαμε όλοι ξεγραμμένο
βρέθηκαν κάποιοι που είχαν ΘΕΛΗΣΗ και τωρα όλοι λεμε τι καραβι είναι
Σε ποιο ατύχημα του SFII αναφέρεσαι; Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω.

roussosf
20-05-2013, 08:59
Σε ποιο ατύχημα του SFII αναφέρεσαι; Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω.

αυτό που έγινε στην Τηνο πριν περίπου τρια χρόνια
κατα την είσοδό του στο λιμάνι "τον πήρε η στροφή" και βρήκε η πρύμνη στον έξω μώλο
τα υπόλοιπα στο posthttp://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_jfusion&Itemid=53

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-05-2013, 09:50
Nα προσθέσω στα όσα λέει ο Dimitris10 ότι αυτά τα ζωνάρια(προφυλακτήρες) στα οποία από μέσα είχαν κ ξύλο σε πολλά βαπόρια, ήταν κ σε διαφορετικά επίπεδα όπως βλέπεις στο ΠΗΝΕΛΟΠΗ διότι στην Μάγχη έχει παλίρροιες. Το ίδιο συμβαίνει κ με τα μπαρκαρίζα γιά τους επιβάτες τα οποία εδώ δεν χρησιμοποιούνται πλέον αφού η αποεπιβίβαση γίνεται από πρύμα.

Panos80
20-05-2013, 10:08
Ευχαριστω για τις απαντησεις.

noulos
20-05-2013, 12:52
Εχεις λαθος.

1ον, και ασχετο με το Πηνελοπη, αλλα σου απαντω.....τα ταχυπλοα, και τα γρηγορα ferries, ΔΕΝ κατεστρεψαν την Ελληνικη ναυτιλια. ΑΛΛΟ ναυτιλια και ΑΛΛΟ ακτοπλοια. και ΟΥΤΕ την ακτοπλοια κατεστρεψαν, η ακτοπλοια καταστραφηκε απο ανεξελεγκτα δανεια και παραγγελιες νεοτευκτων, ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ. ΔΕΝ φταινε τα πλοια, φταιει η ΛΟΓΙΚΗ του να παραγγειλω πχ 8 πλοια ενω σηκωνει μεχρι 4 (βλ Μινωικες γραμμες)...... ΟΥΤΕ οι ταχυτητες φταινε, η κακη ανθρωπινη διαχειριση ειναι το προβλημα, και η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΟΥ......ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ. Τα μονα πλοια που είχανε ΟΝΤΩΣ θεμα ειναι οι ΑΙΟΛΟΙ , εκει φταινε και τα πλοια.....

2ον Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ επιανε τα 20 μιλια, μεχρι περυσι το καλοκαιρι με ρευματα αρκετες ημερες. Πηγαινε και 19.4, 19,6 κτλπ.... μονο οι μηχανες του δεν εσπασαν , ουτε και εκαιγε...... Το δε σουπερφερρυ το έβλεπες με 20.6, 20,8 κτλπ τις ιδιες μερες.....

3ον το συγκεκριμενο πρεπει να φυγει ΟΧΙ γιατι ειναι παλιο - 41 ετων, ΟΧΙ γιατι βρωμαει (μην κοροιδευομαστε και μεταξυ μας - νταξει - δεν ειμαι οπαδος των καναπεδων και της ανεσης μεσα στα σαλονια των πλοιων αλλα οχι και ετσι ρε παιδια.... ) , ΟΧΙ γιατι ειναι αβαφο εξω κτλπ...... αυτα ειναι δευτερευοντα.....ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ......ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ......

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ , Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΦΥΓΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 48 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..... Η ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ.....ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.....ΠΟΥ ΕΔΕΝΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕ Ο ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ !!! ΑΣ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΑΝ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ....ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΟΜΩΣ...ΟΥΤΕ ΣΩΣΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ ΣΤΟ ΝΜΔ ΚΑΘΟΛΟΥ.....ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΗΛΙΚΙΑΣ.....ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...... ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΠΟΡΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ....

ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΕΓΩ ΔΕ ΛΕΩ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΕΙ 20 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ - ΟΧΙ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ, ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ , ΟΧΙ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΑΡΑΒΙ - ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.....ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΡΑΜΠΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΝΑ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΜΙΛΑΜΕ......ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΧ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΠΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΗΛΗΘΙΟΣ ΑΝΑΒΕΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ, ΑΡΑΓΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ;;..... ΕΑΝ, ΤΩΡΑ, ΕΑΝ, δεν υπαρχουν τα λεφτα, δεν υπαρχει η θέληση κτλπ, να γινει σοβαρη δουλεια στο πλοιο, ΤΟΤΕ και μονο ΤΟΤΕ καλυτερα να φυγει οριστικα....

Με όλον τον σεβασμό και χωρίς παρεξήγηση, νομίζω ότι ξέφυγες λίγο. Ότι έχει να κάνει με τα σωστικά και με την πυρόσβεση δεν εξαρτάται από την διάθεση της κάθε εταιρείας, αλλά κάθε χρόνο περνάει από επιθεώρηση και το πλοίο ΔΕΝ παίρνει πιστοποιητικό αξιοπλοϊας αν δεν έχει περάσει επιτυχώς από τις επιθεωρήσεις αυτές. Αν δεν έχει (που το αποκλείω) τότε πάμε αλλού και σίγουρα η διαχειρήστρια εταιρεία του πλοίου θα έχει συγκριτικά την μικρότερη ευθήνη σε σχέση με τις αρχές που εξέδωσαν τα χαρτιά.

Καλό είναι να υπερασπιζόμαστε την γνώμη μας, αλλά να έχουμε και ένα μέτρο γιατί μπορεί εύκολα να δημιουργηθούν εντυπώσεις!

dimitris10
20-05-2013, 13:40
Με όλον τον σεβασμό και χωρίς παρεξήγηση, νομίζω ότι ξέφυγες λίγο. Ότι έχει να κάνει με τα σωστικά και με την πυρόσβεση δεν εξαρτάται από την διάθεση της κάθε εταιρείας, αλλά κάθε χρόνο περνάει από επιθεώρηση και το πλοίο ΔΕΝ παίρνει πιστοποιητικό αξιοπλοϊας αν δεν έχει περάσει επιτυχώς από τις επιθεωρήσεις αυτές. Αν δεν έχει (που το αποκλείω) τότε πάμε αλλού και σίγουρα η διαχειρήστρια εταιρεία του πλοίου θα έχει συγκριτικά την μικρότερη ευθήνη σε σχέση με τις αρχές που εξέδωσαν τα χαρτιά.

Καλό είναι να υπερασπιζόμαστε την γνώμη μας, αλλά να έχουμε και ένα μέτρο γιατί μπορεί εύκολα να δημιουργηθούν εντυπώσεις!

Συμφωνώ απόλυτα...

capten4
20-05-2013, 17:17

ενταξει, για την αξιοπιστια των επιθεωρησεων στην Ελλαδιτσα, τα ξερουμε ολοι...χωρις να υποννοω τπτ για το πλοιο...αλλα επειδη καποιοι ανθρωποι γνωριζουν πως βγηκε αρον αρον φετος το πλοιο, καλυτερα να μην μιλαμε πολυ....

dimitris10
20-05-2013, 18:01
ενταξει, για την αξιοπιστια των επιθεωρησεων στην Ελλαδιτσα, τα ξερουμε ολοι...

Εδώ θα συμφωνήσω με τον capten4, δεν έχω κάτι μαζί σου, ούτε με τον φίλο giorgos_249 (που γνωριζόμαστε καλά και από κοντά), απλώς υποστηρίζω την γνώμη μου από θέμα ταχύτητας για το πλοίο, δεν μίλησα ούτε για το γκαράζ , ούτε για τη γέφυρα, ούτε για εσωτερικούς χώρους.

Giannis G.
20-05-2013, 18:38
το πλοίο απο Αυριο μέχρι την Πέμπτη είναι εκτός δρομολογίων, μηπως παει για δεξαμενη;

aprovatianos
20-05-2013, 19:01
το πλοίο απο Αυριο μέχρι την Πέμπτη είναι εκτός δρομολογίων, μηπως παει για δεξαμενη;

Ειναι σιγουρο αυτο,γιατι πριν απο μια περιπου ωρα που ημουν ραφηνα,ειδα ενα φορτηγακι ψυγειο να μπαινει στο γκαραζ και φανταστηκα οτι κανει τροφοδοσια.

Ilias 92
20-05-2013, 19:14
Σε όλο αυτό το διάστημα που το πλοίο ήταν στα δρομολόγια του πως πήγαινε από κίνηση??
Μια εύλογη απορία, αφού το πλοίο λέτε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση γιατί κάποιος να το διαλέξει, έχει τόσα άλλα αξιόλογα καράβια η γραμμή, για εξηγήστε μου λίγο γιατί δεν καταλαβαίνω, μήπως έχει φθηνά εισιτήρια?

george Xios
20-05-2013, 19:16
Σενάριο να αντικαταστήσει το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στην άγονο από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα και επιστροφή

capten4
20-05-2013, 19:33
Σενάριο να αντικαταστήσει το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στην άγονο από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα και επιστροφή

Αυτο θα γινει

aprovatianos
20-05-2013, 19:48
Για καποιο διαστημα θα παει στη γραμμη,η για μονιμα?

Giovanaut
20-05-2013, 19:49
Ένας από 3 θρύλους στα νερά μας... ;)
Και λείπω....

Ilias 92
20-05-2013, 19:57
Λογικά μέχρι να συνέλθει το Ταξιάρχης.

Captain_Nionios
20-05-2013, 20:00
Πολυ ευχαριστα νεα, ετσι να τη δουμε και σε μακρινη γραμμη, σε γραμμη μεγαλυτερης κοινωνικης ευαισθησιας...

Παντως η Ποπη σε περιπτωση που τελειωσουν τα ψωμια της στη γραμμη της Ραφηνας, ειναι ενα βαπορι ιδανικο για αγονες αν καταφερουν να βγαλουν 120+ κρεβατια, ας πουμε κανοντας καμπινες το πανω πλωριο σαλονι του deck 7... Πηγαινοντας χαλαρα με ταχυτητες 17 κομβων και με την απιθανη μανουβρα που εχει θα ταιριαζε παντου.

superfast v
20-05-2013, 20:03
Παντως η Ποπη ειναι ενα βαπορι ιδανικο για αγονες αν καταφερουν να βγαλουν 120+ κρεβατια, ας πουμε κανοντας καμπινες το πανω πλωριο σαλονι του deck 7... Πηγαινοντας χαλαρα με ταχυτητες 17 κομβων και με την απιθανη μανουβρα που εχει θα ταιριαζε παντου.
Και ειναι και σε ηλικια τετοια που της επιτρεπεται να γινει κατι τετοιο καθως εχει ολο τον καιρο μπροστα της για να κανει αποσβεση..:victorious::D:D

Ilias 92
20-05-2013, 20:05
Παντως η Ποπη σε περιπτωση που τελειωσουν τα ψωμια της στη γραμμη της Ραφηνας, ειναι ενα βαπορι ιδανικο για αγονες αν καταφερουν να βγαλουν 120+ κρεβατια, ας πουμε κανοντας καμπινες το πανω πλωριο σαλονι του deck 7...

Μικρή είναι ακόμα, θα γίνει και αυτό:):)

Captain_Nionios
20-05-2013, 20:09
Εγω πονταρω οτι αν πηγαινε σε τετοια γραμμη θα εφτανε μεχρι και 45-46 χρονων οποτε οι περιπου 15 καμπινες που θα εφτιαχναν δε νομιζω οτι δεν θα αποσβενονταν... Δε μιλησα για μεγαλης εκτασης μετασκευη, ουτε για ανακαινηση, καμια 15αρια νεες καμπινες και λιγο "στριμωγμα" ωστε να δωθουν περισσοτερες απο τις ηδη υπαρχουσες στους επιβατες και να τα κρεβατια.

opelmanos
20-05-2013, 20:48
Συγνώμη μήπως ενοούν το ΠΗΝΕΛΟΠΗ σκέτο?Γιατι για να αφησει την γραμμή του και να πάει στην άγονη λίγο παράλογο μου ακούγεται

Giannis G.
20-05-2013, 20:54
To Πηνελόπη Α θα εκτελέσει μονο 1 δρομολόγιο για το Β.Αιγαίο σύμφωνα με το openseas απο Παρασκευη επιστρεφει ο Ταξιαρχης

Flying Dolphin XVII
20-05-2013, 21:17
αυτό που έγινε στην Τηνο πριν περίπου τρια χρόνια
κατα την είσοδό του στο λιμάνι "τον πήρε η στροφή" και βρήκε η πρύμνη στον έξω μώλο
τα υπόλοιπα στο posthttp://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_jfusion&Itemid=53
Δυστυχώς το λινκ δε βγάζει στο θέμα.
EDIT: το βρήκα τελικά.

capten4
21-05-2013, 04:02
[QUOTE=Giannis G.;484968]To Πηνελόπη Α θα εκτελέσει μονο 1 δρομολόγιο για το Β.Αιγαίο σύμφωνα με το openseas απο Παρασκευη επιστρεφει Τεταρτη πρωι παει Λαυριο....

thanos75
21-05-2013, 07:43
Φίλοι από Λήμνο και Καβάλα βγάλτε το καμια φωτο από τα λιμάνια σας. Είμαι σίγουρος πως θα αποτελόύν συλλεκτικότατα κομμάτια στο μέλλον:tears_of_joy:

noulos
21-05-2013, 16:54
ενταξει, για την αξιοπιστια των επιθεωρησεων στην Ελλαδιτσα, τα ξερουμε ολοι...χωρις να υποννοω τπτ για το πλοιο...αλλα επειδη καποιοι ανθρωποι γνωριζουν πως βγηκε αρον αρον φετος το πλοιο, καλυτερα να μην μιλαμε πολυ....
Φίλε μου ξέρω και εγώ αρκετά καλά το πώς βγήκε (ίσως και περισσότερο από τους υπόλοιπους) αλλά θεωρώ ότι πολλές φορές στο θέμα του συγκεκριμένου πλοίου τα πράγματα ξεφεύγουν! Οταν θέλουμε να ανεβάσουμε κάτι γράφουμε παπάδες (ακόμα και για καπεταναίους "υπερ-ήρωες" που σαν τον Superman τρέχουν στην γέφυρα επειδή στον ύπνο τους κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά) και στον αντίποδα όταν θέλουμε να "κράξουμε" μπορούμε να γράψουμε ακόμα και για τέρατα που βγαίνουν από τις σεντίνες και πίνουν το αίμα παρθένων.

Ζητώ συγνώμη αν είμαι υπερβολικός αλλά αυτό το πράγμα πραγματικά με ενοχλεί!

capten4
21-05-2013, 18:06
Φίλε μου ξέρω και εγώ αρκετά καλά το πώς βγήκε (ίσως και περισσότερο από τους υπόλοιπους) αλλά θεωρώ ότι πολλές φορές στο θέμα του συγκεκριμένου πλοίου τα πράγματα ξεφεύγουν! Οταν θέλουμε να ανεβάσουμε κάτι γράφουμε παπάδες (ακόμα και για καπεταναίους "υπερ-ήρωες" που σαν τον Superman τρέχουν στην γέφυρα επειδή στον ύπνο τους κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά) και στον αντίποδα όταν θέλουμε να "κράξουμε" μπορούμε να γράψουμε ακόμα και για τέρατα που βγαίνουν από τις σεντίνες και πίνουν το αίμα παρθένων.

Ζητώ συγνώμη αν είμαι υπερβολικός αλλά αυτό το πράγμα πραγματικά με ενοχλεί!

Δεν κραζει κανεις....ποιους καπεταναιους λες ?

noulos
21-05-2013, 20:56
Δεν κραζει κανεις....ποιους καπεταναιους λες ?

Δε θέλω να αναφέρω ονόματα. Δεν έχει σημασία άλλωστε.

giorgos_249
21-05-2013, 21:27
Προφανως αναφέρεσαι στο ατύχημα του Σουπερφερρυ ΙΙ το 1998 φιλε noulos :tears_of_joy::tears_of_joy::tears_of_joy::tears_o f_joy: Kaι ονοματα να μην πεις, οταν φωτογραφιζεις ανθρωπους και καταστασεις.....

proussos
21-05-2013, 22:05
Ένα τεχνικό πρόβλημα που είδε το φως της δημοσιότητας , έχει κατατάξει το θέμα σε επίπεδο...δαπέδου.
Έχουν συμβεί , συμβαίνουν , και θα συμβαίνουν καθημερινά τόσα τεχνικά προβλήματα , ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ,που είτε αποσιωπούνται , είτε είναι τόσο ασήμαντα και ανάξια αναφοράς λόγω άμεσης αποκατάστασης ή πολύ απλά γιατί κανείς "επιστήμονας του Δημόκριτου" δεν αντιλήφθηκε.
Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α. ταξιδεύει και καλό θα είναι να σταματήσει η μουρμούρα σεβόμενοι όσους ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να βγάλουν ένα μεροκάματο - από Πλοίαρχο μέχρι Μάγειρα - το οποίο μπορεί να πληρωθούν τον χειμώνα ή μπορεί να μην το πληρωθούν και ΠΟΤΕ...
Τα επίπεδα ασφαλείας τα ορίζει η νομοθεσία και όποιος μπορεί να ανταπεξέλθει και ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ , συνεχίζει να είναι μάχιμος !
Αν κάποιοι εδώ μέσα θέλουν να λατρεύουν το κάθε πλοίο για το σχήμα , το χρώμα του ή το σινιάλο του , δικαίωμά τους αλλά μέχρι εκεί !
Για τα ευαίσθητα και εύθραυστα σημεία του κάθε πλοίου υπάρχουν ειδικοί και έμπειροι που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Από εκεί και μετά όποιος μπαίνει στο κάθε πλοίο μπαίνει από επιλογή του. Κανείς δεν "σπρώχτηκε" , κανείς δεν "τραβήχτηκε" από κανέναν. Και σε όποιον δεν αρέσει , υπάρχει και ο διπλανός καταπέλτης επιβατών και οχημάτων.

capten4
21-05-2013, 23:12
απολυτως σεβαστες αποψεις...συμφωνω, αλλα ΚΥΡΙΩΣ στο θεμα του πληρωματος που πραγματικα ειναι ΑΞΙΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ...αυτο ,και τελος απο εμενα σε ολη αυτη την ιστορια

rafina-lines
22-05-2013, 07:54
Φίλοι από Λήμνο και Καβάλα βγάλτε το καμια φωτο από τα λιμάνια σας. Είμαι σίγουρος πως θα αποτελόύν συλλεκτικότατα κομμάτια στο μέλλον:tears_of_joy:

Μάλλον δεν έχει και τόσο σημασία Θανούλη πια, καθώς τίποτα απ' όλα αυτά δε θα γίνει απ' ότι βλέπω... Το πλοίο είναι ακόμη στη Ραφήνα χωρίς να γίνεται κάποια προετοιμασία για κάτι. Πιθανότατα θα την έχουμε ως την Παρασκευή που είναι το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο (αν δεν ακυρωθεί κι αυτό φυσικά).*:worked_till_5am:

ayfa74
22-05-2013, 15:55
Ένα τεχνικό πρόβλημα που είδε το φως της δημοσιότητας , έχει κατατάξει το θέμα σε επίπεδο...δαπέδου.
Έχουν συμβεί , συμβαίνουν , και θα συμβαίνουν καθημερινά τόσα τεχνικά προβλήματα , ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ,που είτε αποσιωπούνται , είτε είναι τόσο ασήμαντα και ανάξια αναφοράς λόγω άμεσης αποκατάστασης ή πολύ απλά γιατί κανείς "επιστήμονας του Δημόκριτου" δεν αντιλήφθηκε.
Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α. ταξιδεύει και καλό θα είναι να σταματήσει η μουρμούρα σεβόμενοι όσους ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να βγάλουν ένα μεροκάματο - από Πλοίαρχο μέχρι Μάγειρα - το οποίο μπορεί να πληρωθούν τον χειμώνα ή μπορεί να μην το πληρωθούν και ΠΟΤΕ...
Τα επίπεδα ασφαλείας τα ορίζει η νομοθεσία και όποιος μπορεί να ανταπεξέλθει και ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ , συνεχίζει να είναι μάχιμος !
Αν κάποιοι εδώ μέσα θέλουν να λατρεύουν το κάθε πλοίο για το σχήμα , το χρώμα του ή το σινιάλο του , δικαίωμά τους αλλά μέχρι εκεί !
Για τα ευαίσθητα και εύθραυστα σημεία του κάθε πλοίου υπάρχουν ειδικοί και έμπειροι που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Από εκεί και μετά όποιος μπαίνει στο κάθε πλοίο μπαίνει από επιλογή του. Κανείς δεν "σπρώχτηκε" , κανείς δεν "τραβήχτηκε" από κανέναν. Και σε όποιον δεν αρέσει , υπάρχει και ο διπλανός καταπέλτης επιβατών και οχημάτων.
εξής δίκιο βλέπεις η εταιρίες στην ελλάδα λένε πάντα την αλήθεια γιατί πριν μπεις σε κάθε βαπόρι έχουν και πινακίδα με τα προβλήματα που έχει το κάθε βαπόρι και εσύ διαλέγεις μάλλον έχουμε ξεφύγει λίγο η ζωή του κάθε "ανιψοσιαστου" "ανθρωπου" έχει τεραστια αξια και αν η οποια δήποτε εταιρία δεν μπορεί να έχει ένα αξιοπρεπές βαπόρι καλύτερα να να την "φτοχεφσου" να τελειώνουμε (δεν έχω τίποτα με την πόπη γενικός μιλάω)

ΩΡΙΩΝ
24-05-2013, 11:53
Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ. Α δεμένη στη Ραφήνα την Κυριακή του Πάσχα.

144622

Το όνομα της το έγραψα εσκεμένα έτσι, αντιγράφοντας το απο την πρύμη του πλοίου. Ξέρει κανείς γιατί έχει μπει η τελεία μετά το "Πηνελόπη" και όχι μετά το "Α";

Η φωτογραφία αφιερωμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου.

BEN BRUCE
24-05-2013, 12:21
Αυτο που λες ειναι σωστο και το εχω παρατηρησει και εγω αρκετα χρονια τωρα οτι η τελεια ειναι στο τελος του ονοματος και οχι στο Α.Αυτο εχει συμβει και στο Νικολας.Α του καπτα μακη.Προσωπικα δεν νομιζω οτι εγινε κατα τυχη

ΩΡΙΩΝ
24-05-2013, 13:35
Και γω δε νομίζω να είναι κατα τύχη έτσι γραμμένο. Ίσως κάποιος να γνωρίζει τον λόγο και να μας διαφωτίσει!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
25-05-2013, 09:44
Eγώ νομίζω τυχαία είναι έτσι. Έχω δει αλλού κ χωρίς τελεία εντελώς.

Espresso Venezia
25-05-2013, 10:04
Δεν γνωρίζω τον λόγο αλλά θα συμφωνήσω με τους ΩΡΙΩΝ και BEN BRUCE ότι δεν είναι τυχαία γραμμένο.

Αυτο εχει συμβει και στο Νικολας.Α του καπτα μακη.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε παλιά παντόφλα της Πρέβεζας και του Ρίου (εν ενεργεία ακόμα), και κατά σύμπτωση με το ίδιο σχεδόν όνομα.Το ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Α

πειρατικος
25-05-2013, 12:49
αχ,βρε ποπαρα!!!μακαρι να σε εβλεπα στην γραμμη της σαμου!!!!!να στματησουν να φωναζουν ορισμενοι στο νησι του πυθαγορα!!!

harlek
25-05-2013, 15:59
Eγώ νομίζω τυχαία είναι έτσι. Έχω δει αλλού κ χωρίς τελεία εντελώς.

Κι εγώ θεωρώ ότι είναι τυχαίο. Αρκεί να δει κανείς τη γραμματοσειρά (ο θεός να την κάνει) του σινιάλου στη μπάντα για να καταλάβει πόσο λίγη σημασία δίνεται σε παρόμοια θέματα. Και σε άλλα πλοία έβλεπες παλιά ανάλογες απροσεξίες (μία που θυμάμαι είναι στο DALIANA, όπου στην πλώρη τα "Α" είχαν γραφτεί με ανάποδη κλίση...)

despo
31-05-2013, 11:07
145018Η αναδουλειά έφερε και φέτος το ξεκίνημα του πολέμου των εκπτώσεων. Να πουμε με την ευκαιρία οτι το πλοίο μεχρι 20/6 δεν θα κάνει δρομολόγια τις λεγόμενες 'νεκρές' μέρες δηλ. Τρίτη/Τετάρτη και Πέμπτη.

capten4
31-05-2013, 13:41
ενταξει, ευτυχως δεν ειναι σε εκταση οι καταστροφικες -για ολους- εκπτωσεις, οπως περυσι....

aprovatianos
02-06-2013, 16:09
145080145081145082145083Για τους φιλους της ομορφης,αλλα ταλαιπωρης, Ποπης!!

Giannis G.
02-06-2013, 21:38
Πραγματικα κρίμα, χτες

ενω ολα έβγαλαν πολυ κόσμο η Πόπη δεν έβγαλε τίποτα :( εδώ μια φωτογραφία του πλοίου χτες
145101

aeroplanos
07-06-2013, 08:43
Ανεκτέλεστο μέχρι στιγμής το δρομολόγιο, λόγω επίσχεσης εργασίας

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231252226 (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231252226)

giorgos_249
07-06-2013, 12:22
145268 145269 Τα ίδια ξανά κοινώς..... :apologetic: Να δούμε πως θα βγει το καλοκαίρι....... Δυο φωτογραφίες του πλοίου, μια στη Ραφήνα και μια στην Τήνο.....Για όλους τους φίλους του πλοίου, αλλά και για το πλήρωμα, που πρόκειται να τραβήξει ένα Γολγοθά μέσα στο καλοκαίρι οπως όλα δείχνουν.....

stav
07-06-2013, 12:56
ενταξει, ευτυχως δεν ειναι σε εκταση οι καταστροφικες -για ολους- εκπτωσεις, οπως περυσι....

Δεν νομιζω οτι οι επιβατες συμφωνουμε με το "για ολους"...καταρχην 144 ευρω πηγαινε-ελα 2 ατομα και ΙΧ δεν ειναι λιγα για 2 ωρες ταξιδι (Ανδρο)....μην ξεχναμε οτι για καποιους το ποσο αυτο ειναι το 1/3 του μισθου τους....

Οσο γα τις περσυνες εκπτωσεις θα διαφωνησω και παλι...αναφερω ενα παραδειγμα που με αφορα προσωπικα...περσυ λογω της προσφορας στα αυτοκινητα, πηρα το αυτοκινητο περισσοτερες φορες (ακομα και για ΣΚ) απο οτι θα το επαιρνα υπο κανονικες συνθηκες (οπου θα επαιρνα μηχανη)...το ιδιο συνεβει και με παρα πολλους γνωστους/συγγενεις μου...αρα συνολικα η εταιρεια δεν νομιζω οτι μπηκε μεσα, απο καποιους τακτικους (κ ουσιαστικα μονιμους) πελατες, σαν κ εμας...ισα ισα....

capten4
07-06-2013, 16:05
Οταν λεω "για ολους", εννοω τις εταιρειες.....τον κοσμο φυσικα και τον βολευει να πηγαινει τσαμπα...ολα-σχεδον- τα βαπορια ομως "μπηκαν μεσα" περυσι, ακριβως γιατι αναγκαστηκαν να κανουν αυτες τις καταστροφικες εκπτωσεις

DOMUS
07-06-2013, 16:42
Πάντως εαν σταματήσει το πλοίο απο την γραμμή για οποιοδηποτε λογο τα 42-43 ευρω για ιχ για ανδρο θα ξεπεράσουν άνετα τα 50!
επεισης εχω μια απορία πως για Ανδρό το ιχ εχει 43 ευρω και για Μύκονο 60!
τσιμπαει μήπως το μονοπώλιο της αποκλειστικής ραφηνας για Ανδρό;
επισης εαν πάρεις το ιχ σου και πας στην Ανδρό μετά το πάρεις και πας Τήνο με το ίδιο πλοίο και μετά Μύκονο και κόβεις τρία διαφορετικά εισητηρια θα πληρώσεις για την ίδια απόσταση 96,50 ευρω(43+30+23,5)!

stav
07-06-2013, 20:50
Domus ειναι πονεμενη ιστορια τα εισιτηρια για Ανδρο...θυμαμαι πριν 3 χρονια πηγα Χανια με BSF και για ταξιδι σχεδον 8 ωρων ηταν 180 ευρω 2 ατομα και ΙΧ με επιστροφη (χωρις καμπινα)...στο γυρισμο πηγα Ανδρο με το SFII που τοτε ανηκε στην BSF και για 2 ωρες ταξιδι το κοστος ηταν 140 ευρω...οποτε το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν χρεωνουν βασει αποστασης....

Captain, ειδικα για περσυ το καλοκαιρι, και συγκεκριμενα για Ανδρο μου κανει εντυπωση αυτο που λες...απο ολους τους γνωστους μου με μαγαζια και ενοικιαζομενα, αυτο που εμαθα ειναι οτι η αυξηση των επισκεπτων ηταν παρα πολυ μεγαλη σε σχεση με αλλες χρονιες (καποιοι μαλιστα ελεγαν οτι ειχαν τοσο κοσμο, οσο τα 3 προηγουμενα καλοκαιρια μαζι)...αυτο δεν μπορει να μην ειχε αντιστοιχο αντικτυπο και στα πλοια και τις πληροτητες/εισπραξεις....

capten4
07-06-2013, 22:06
Ναι, λογικοτατο...οταν τα εισητηρια ειναι τσαμπατζιδικα σχεδον, φυσικα και ο κοσμος θα παει !!....μονο που τα βαπορια που κανουν αυτες τις εκπτωσεις , μπαινουν μεσα...ειναι που ειναι πχ, το ατομικο για ανδρο σε χαμηλη τιμη, το πηγανε και 2-3 ευρω πιο χαμηλα περυσι, και γ @@@@ κε το συμπαν....ποιο ειναι λοιπον το θεμα ? να πηγαινουμε τσαμπα, η καποια στιγμη ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΠΟΡΙ ?ελα ραφηνα τωρα να δεις το κλαμα τις καθημερινες...τρια βαπορια το πρωι σολαρια και κλαμα...το ενα φυσικα παρακλαιει, αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα....

stav
08-06-2013, 10:14
15 ή 16 ευρω το ατομικο one way (αναλογα το πλοιο), το θεωρεις τσαμπα??
Δηλαδη η νορμαλ τιμη για εσενα ποια θα ηταν? (υπενθυμιζω οτι μενουμε Ελλαδα και οι μισθοι εχουν φτασει στα επιπεδα των 500-600 ευρω το μηνα και οχι στο Μονακο ή την Ελβετια)....

Πιθανον να εισαι της αποψης οτι ειναι καλυτερα μια εταιρεια να παιρνει πολλα απο λιγους, και οχι λιγα απο πολλους (το τελικο αποτελεσμα ειναι το ιδιο)....δυστυχως ομως στην Ελλαδα του 2013 οι εχοντες ειναι πλεον πολυ λιγοι....

Για να σου αντιστρεψω και το επιχειρημα σου θα σου πω το εξης: Αν τα εισιτηρια ειναι πανακριβα πιστευεις οτι τα πλοια που θα απομεινουν στη γραμμη θα ειναι περισσοτερα ?? ή μηπως απλα ο κοσμος θα σταματησει να πηγαινει ακομα και αυτα τα 2-3 ΣΚ που μπορει τωρα να εχει τη δυνατοτητα, κουτσα στραβα, να παει??

Λες οτι τις καθημερινες στη Ραφηνα κλαινε... τι πιστευεις οτι φταιει για αυτο?? οι προσφορες της ταξης του 20% που μολις εβγαλαν για το Πηνελοπη?? ή μηπως το οτι το εισοδημα του κοσμακη ειναι περιορισμενο και οτι ακομα και τα 15 ευρω ειναι πλεον πολλα???

Ποσο νομιζεις οτι θα μπει μεσα η εταιρεια αν κανει για παραδειγμα την περσυνη προσφορα του δωρεαν εισιτηριου για τον οδηγο σε καθε εισιτηριο αυτοκινητου??

Ετσι λιγο απλοικα που (ισως) το σκεφτομαι, αν υποθεσεις οτι στα δρομολογια ενος ολοκληρου ΣΚ (5-6??) "τσιμπησει" λογω προσφορας, γυρω στα 200 εξτρα αυτοκινητα (δλδ 35-40 ανα δρομολογιο), θα εχει κερδος 200x42=8400 ευρω... η "χασουρα" απο τα ατομικα των οδηγων θα ειναι 200x15=3000 ευρω...αρα στη σουμα θα ειναι συν γυρω στα 5,5 χιλιαρικα...

PS: απλα απο περιεργεια, θα ηθελα να σε ρωτησω αν εχεις καποιου ειδους επαγγελματικη σχεση με καποια απο τις ακτοπλοικες εταιρειες της γραμμης....

capten4
08-06-2013, 16:13
τι δεν καταλαβαινεις φιλε ?το εισητηριο αυτη την στιγμη, για ανδρο πχ, ειναι "λιγο" για τις εταιρειες, αλλα λιγο ακριβο για τον επιβατη...αυτη την στιγμη, για να βγαλει ενα βαπορι τα εξοδα μιας ημερας θελει πληροτητα της ταξεως του 70 %...το εισητηριο για ανδρο ,θα επρεπε να ειναι κατ ελαχιστον 18 ευρω το ατομικο, δεδομενου το οτι η μιση ανδρος μπαινει με μισο λογω ΝΑΤ...αυτοι που γεμιζουν στα τοπικα της επιστροφης απο ανδρο τα πλοια, εχουν τζιπ των 5000 κυβικων...δεν νομιζω να τους πεφτει ακριβο....λοιπον...οταν ερχεται μια εταιρεια, και κανει τις τραγικες εκπτωσεις -τυπου ΤΣΑΜΠΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ, αμα παρεις μαζι το ιχ, αναγκαζει και τους αλλους να κανουν τα ιδια, και αυτο εχει τραγικες συνεπειες, κατι που φανηκε περυσι...ετσι, μπαινουν μεσα....και πιστεψε με, επειδη ξερω τι γινεται στην γραμμη, το πασχα πηγε υπερβολικα καλα-χωρις εκπτωσεις, ενω και του Αγιου Πνευματος θα ειναι φισκα...αρα, υπαρχει μια μεγαλη κατηγορια ελληνων που εχει λεφτα και ταξιδευει...αυτοι λοιπον δεν εχουν προβλημα κανενα....το μονο που θα πορουσε να γινει, ειναι να ισχυσει κατι αλλο για τους μονιμους κατοικους των νησιων....και ΟΠΟΥ εχουν εφαρμοστει τετοιες τακτικες, τα πραγματα οδηγηθηκαν σε ασχημο σημειο...

DOMUS
08-06-2013, 16:44
Αφού για Ανδρό το εισητηριο θα έπρεπε να εχει 18 ευρω για Μύκονο που ειναι διπλάσια συν η απόσταση δεν έπρεπε να εχει 40!
αντι αυτού εχει 16 Ανδρό και 26 Μύκονο!δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα απόσταση δυο ωρών με 16 ευρω ατομικό και 43 ιχ!μυκονο μπορω να πάω και απο Πειραιά να πάω με ταχύπλοο και με αεροπλάνο ενώ Ανδρό μονο απο Ραφήνα!
αυτο με τα νατ το εχω ακούσει πεντακοσιες χιλιάδες φορές!εγω πηγαίνω τριάντα φορές το χρόνο Ανδρό και πληρώνω κανονικό εισητηριο δεν μπορεί να ειναι ακριβά τα εισητηρια επειδή κάποιοι πληρώνουν νατ!
αφου το πλοίο δεν βγαίνει με 16 ευρω εισητηριο πως βγαίνει να πηγαίνει Μύκονο με 26 και 60 το ιχ!
μηπως θα έπρεπε να πηγαίνει μονο Ανδρό για να βγαίνει;
Ενώ καεί και παρά πάνω καύσιμα για Μύκονο με λιγότερη πληρότητα απο την Ανδρό μια και τo 50% με 60% κατεβαίνει στην Ανδρό πως υπάρχει αυτή η διάφορα τιμής;

roussosf
08-06-2013, 16:59
συγγνωμη για την παρέμβαση αλλα εδω νομίζω ότι συζητάμε για το πλοίο "ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α" και όχι για την οικονομικη πολιτική που υπαρχει στη γραμμή "Ραφήνα-Ανδρος -Τηνος-Μυκονος"

capten4
08-06-2013, 17:29
Μα την οικονομικη πολιτικη, η Πηνελοπη την ξεκινησε και ειναι υπαιτια !!....anyway, εγω λεω για δεδομενα, τωρα απο εκει και περα, ο καθεις τις αποψεις του...ας πηγαινουμε και τσαμπα ....

stav
08-06-2013, 18:27
capten4, φαινεται απο τα γραπτα σου πως θεωρεις οτι ολοι οι Ανδριωτες ειναι εφοπλιστες και εχουν τζιπ πολλων χιλιαδων κυβικων, οπως ισως και η πλειοψηφια των τουριστων του καλοκαιριου...τοσο εγω, οσο και ο Domus σου αναφερουμε συγκεκριμενα παραδειγματα με αριθμους, αλλα επιμενεις αντιθετα, και αποφευγεις να παρεις θεση επ'αυτων...
Ισως εισαι της αποψης "καλυτερα 100 ατομα με 20 ευρω εισιτηριο, παρα 200 με 10 ευρω"....το αποτελεσμα ειναι ομως το ιδιο (για την οποια εταιρεια) και απλα κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας....

Domus, λογω της υπαρξης γραμμης μονο απο Ραφηνα για Ανδρο ειναι προφανες, οτι οι εταιρειες "χτυπανε" τις τιμες για Ανδρο, προκειμενου να βγαλουν τα "σπασμενα" για τους υπολοιπους προορισμους, για τους οποιους εχουν και τον ανταγωνισμο απο Πειραια...

capten4 δεν μου απαντησες στο ποια (αν υπαρχει) ειναι η σχεση σου με τις εταιρειες της γραμμης...

capten4
08-06-2013, 19:02
Ειμαι προεδρος εταιρειας ...ασε ρε φιλε μου....Γνωριζω παντως,πως αυτη η γραμμη ,απο χρυσοφορα -καποτε-την κατεστησαν προβληματικοι καποιοι με τις κινησεις και τις πρακτικες τους...και αν συνεχισουν ετσι ΤΕΡΜΑ σε λιγα χρονια ...Ελπιζω να με καταλαβαινεις...περαν αυτου,δεν μπορω να κανω κατι παραπανω για να σε βοηθησω να καταλαβεις καποια πραγματα...γεια χαρα!!

noulos
08-06-2013, 19:11
capten4
...το εισητηριο για ανδρο ,θα επρεπε να ειναι κατ ελαχιστον 18 ευρω το ατομικο, δεδομενου το οτι η μιση ανδρος μπαινει με μισο λογω ΝΑΤ...αυτοι που γεμιζουν στα τοπικα της επιστροφης απο ανδρο τα πλοια, εχουν τζιπ των 5000 κυβικων...δεν νομιζω να τους πεφτει ακριβο....

Πραγματικά ότι πιο λογικό έχω διαβάσει τελευταία!!!

Οπότε, επειδή στην Ανδρο υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι του ΝΑΤ και πολλά τζιπ, εγώ και πολλοί άλλοι που δεν τους περισσεύει ούτε δίφραγκο, για να πάμε στο νησί μας πρέπει να πληρώνουμε διπλό εισιτήριο (αναλογικά) από τον φτωχούλη που πάει στην βίλα του στην Μύκονο.

Πραγματικά πιέζομαι για να μην γράψω άλλα!

Karolos
08-06-2013, 19:26

Οπότε, επειδή στην Ανδρο υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι του ΝΑΤ και πολλά τζιπ, εγώ και πολλοί άλλοι που δεν τους περισσεύει ούτε δίφραγκο, για να πάμε στο νησί μας πρέπει να πληρώνουμε διπλό εισιτήριο (αναλογικά) από τον φτωχούλη που πάει στην βίλα του στην Μύκονο.

ΕΝΤΩ ΕΛΛΑΝΤΑ ............

capten4
08-06-2013, 19:51

Γραψε ο,τι θελεις φιλε μου...και εγω μπορω να γραψω........αν εισαι ανδριωτης θα σε κατανοησω απολυτα!!.... Να δουμε ομως οταν θα φτασεις να εχεις μια εταιρεια μονο για το νησι ,-γιατι οι αλλες δεν θα εχουν αντεξει- που θα βαζει το εισητηριο οσο γουσταρει ως μονοπωλιο,και το 18 θα σου φαινεται τζαμπα!! σκεψου το λιγο...ξερω την λογικη παρα πολλων- ανδριωτων και οχι μονο.....εχουν την λογικη "τα θελω ολα'..... καποιοι ειναι ιδιαιτερα παραξενοι κατα γενικη παραδοχη .... Εδω καποτε -το 2000- κατεβηκανε και ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ !!!!Αν ειναι δυνατον...τους εβριζε τοτε τεως πασιγνωστος πλοιαρχος της γραμμης...!! και ειχε δικιο, γιατι η Αχαριστια ειναι το χειροτερο πραγμα... απο την αλλοι παρα πολλοι ,λεφτα δεν εχουνε αλλα καθε σκ παντα στο νησι... δηλαδη και πιττα ολακερη και ο σκυλος χορτατος.Εγω, αν δεν μπορω κατι να το κανω πια συνεχεια,το περιοριζω,οπως κανουμε σε πολλα πια.... και καποιοι πραγματικα δεν αξιζουν τις υπηρεσιες που τους παρεχονται......αλλα το θεμα ειναι πως στην εποχη αυτη,το εισητηριο ειναι για καποιους πραγματικα ακριβο,αλλα για τις εταιρειες φθηνο λογω πετρελαιων.....αν λοιπον καποιοι θελουν εισητηρια των 10 ξαι 12 ευρω,σε λιγο θα ψαχνουν βαπορι να πανε στα νησια.... οπως συμβαινει τωρα σε αλλες γραμμες....αυτη ειναι η πραγματικοτητα...ειπαμε...ΗΔΗ η γραμμη, απο χρυσοφορα κοντευει να γινει προβληματικη....

stav
09-06-2013, 11:52
Προβληματικη γραμμη με 5 πλοια για 3, ουσιαστικα, νησια (Α-Τ-Μ)???? (μιλαω για περυσι το καλοκαιρι...SFII, Πηνελοπη, Αικατερινη, Θεολογος, Ιθακη)...κατι δεν κολλαει στον ισχυρισμο σου... αν δεν ηταν προβληματικη ποσα θα εμπαιναν?? καμια 10αρια???

Αν ηταν ετσι οπως θες να τα παρουσιασεις, ουτε ο Παναγιωτακης θα εβαζε 2ο πλοιο, ουτε η BSF θα εφερνε το Ιθακη...Σιγουρα δεν τα εφεραν απο την αγαπη τους για τα συγκεκριμενα νησια, αλλα γιατι προεβλεψαν κερδος...

Παντως γενικα απο το τροπο που γραφεις δειχνεις καποια αντιπαθεια ιδιαιτερα προς τους Ανδριωτες...αληθεια τι κακο σου εκαναν??

PS: τη γραμμη την εκαναν χρυσορυχειο, οι Ανδριωτες κατα 80% μιας περαν ολων των αλλων, μονο απο Ραφηνα ειχαν και θα εχουν συνδεση....τα υπολοιπα νησια εχουν και απο Πειραια, που εχει κ μεγαλυτερη κινηση, λογω καλυτερης συγκοινωνιας και μικροτερης αποστασης απο Αθηνα....οποτε μη φαντασιωνεσαι αχαριστιες...οπως (επαναλαμβανω), μην φαντασιωνεσαι οτι ολοι οι Ανδριωτες ειναι εφοπλιστες με στολους απο τζιπ, θαλαμηγους και βιλες....

DOMUS
09-06-2013, 13:13
Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μια σειρά παρά ότι ειμαστε λίγο εκτός θέματος!
πρωτον δεν φταίνε σε τίποτα οι ανδριωτες που για ακομα μια μέρα το πλοίο ειναι δεμένο στην Ραφήνα αλλα περισσότερο ο αγουδημος που παράτησε το πλοιο μετά τα σχέδια του πήγαν απατα στην αδριατικη!
προσπαθησε πριν δυο χρόνια να το μαζέψει λιγάκι αλλα ότι και να κανει ίσως το πιο αγαπημένο πλοιο της γραμμής με φανατικούς επιβάτες τοσα χρονια να εχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου!
επισης δεν φταίνε οι ανδριωτες που το εισητηριο εχει 5/15/20/30 ευρω σε ενα πλοιο που απο τυχη δεν θρηνησαμε θυματα την μεγαλη πεμπτη αλλα να πρεπει να λέμε και ευχαριστώ που μας έχουν πλοιο να κουβαλάμε τις τζιπαρες μας κάθε σαββατοκύριακο απο την προβλήτα-λιμάνι της ραφηνας με την απόλυτα ιδανικη εξυπηρέτηση που προσφέρει στους κατοίκους της αλλα όχι στους επισκέπτες-επιβάτες των πλοίων!
Μήπως κάποιοι ξεχνάνε πως άλλαξε ο νόμος για να μείνουν κάποια πλοία ακόμα στης θάλασσες μας για συγκεκριμένες εταιρίες πριν κάποια χρόνια για να βοηθήσουμε της φτωχούς πλοιοκτήτες να μας μεταφέρουν με ασφάλεια στα νησιά μας!

capten4
09-06-2013, 14:28
1ον .δεν εχω κατι προσωπικο με τους ανδριωτες- ισα ισα εχω πολλους φιλους-, αλλα και σε αυτους τα χωνω γιατι καποιοι -οχι φυσικα ολοι-ειναι πραγματικα αχαριστοι γιατι ξεχνανε με τι πλοια ταξιδευαν καποτε, και τι πλοια τους εχουν και 25 χρονια... εχουν μπει μετα το 1985 βαπορια-διαμαντια στην γραμμη....οταν κλεισαν το λιμανι το 2000- καλες εποχες- γιατι ηθελαν συνδεση του νησιου με.... δε ξερω και γω τι, αυτο ειναι αχαριστια και οχι φαντασιωση.... γι αυτο και τους εβρισε ο τοτε πλοιαρχος της γραμμης....το πιο συχνα εξυπηρετουμενο νησι ειναι....2ον..δεν σημαινει οτι επειδη ειναι 4 πλοια η γραμμη παει καλα...περυσι ,επαναλαμβανω η γραμμη πηγε καλα,ΑΛΛΑ με τις τραγικες αυτες εκπτωσεις, ολοι μπηκαν μεσα....καλο για τον κοσμο, κακο για τις εταιρειες.....το ιδιο θα συμβει φετος στις σποραδες....το καλυτερο θα ηταν να υπηρχε μια συννενοηση στα δρομολογια, οχι να φευγουν το πρωι σολαρια 3 πλοια τις καθημερινες,και να κουβαλανε απο 300 ατομα ...αλλα αφου δεν θα γινει αυτο,να γινεται καποια εκπτωση,αλλα σε λογικα επιπεδα ρε παιδια...να βολευει και τον μη προνομιουχο επιβατη, αλλα να βγαινει περα και το βαπορι....Συμφερει τον επιβατη να υπαρχει ποικιλια εταιρειων, προκειμενου να μην φτασουν τα πραγματα σε μονοπωλιο....

capten4
09-06-2013, 14:30
Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μια σειρά παρά ότι ειμαστε λίγο εκτός θέματος!
πρωτον δεν φταίνε σε τίποτα οι ανδριωτες που για ακομα μια μέρα το πλοίο ειναι δεμένο στην Ραφήνα αλλα περισσότερο ο αγουδημος που παράτησε το πλοιο μετά τα σχέδια του πήγαν απατα στην αδριατικη!
προσπαθησε πριν δυο χρόνια να το μαζέψει λιγάκι αλλα ότι και να κανει ίσως το πιο αγαπημένο πλοιο της γραμμής με φανατικούς επιβάτες τοσα χρονια να εχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου!
επισης δεν φταίνε οι ανδριωτες που το εισητηριο εχει 5/15/20/30 ευρω σε ενα πλοιο που απο τυχη δεν θρηνησαμε θυματα την μεγαλη πεμπτη αλλα να πρεπει να λέμε και ευχαριστώ που μας έχουν πλοιο να κουβαλάμε τις τζιπαρες μας κάθε σαββατοκύριακο απο την προβλήτα-λιμάνι της ραφηνας με την απόλυτα ιδανικη εξυπηρέτηση που προσφέρει στους κατοίκους της αλλα όχι στους επισκέπτες-επιβάτες των πλοίων!
Μήπως κάποιοι ξεχνάνε πως άλλαξε ο νόμος για να μείνουν κάποια πλοία ακόμα στης θάλασσες μας για συγκεκριμένες εταιρίες πριν κάποια χρόνια για να βοηθήσουμε της φτωχούς πλοιοκτήτες να μας μεταφέρουν με ασφάλεια στα νησιά μας!

τι εννοεις δεν εξυπηρετει η ραφηνα τους επισκεπτες της ????

Ellinis
09-06-2013, 14:34
Aν εννοείς τον νόμο περί 35ετίας, τότε καλό είναι να θυμηθείς και εσύ οτι άλλαξε για να εναρμονιστούμε με το κοινοτικό δίκαιο όπου βέβαια δεν ισχύουν τέτοιες Ελληνικές λαϊκίστικες επινοήσεις αλλά ισχύει ο έλεγχος των πλοίων για το πραγματικό αξιόπλοιο. Όταν δε καταργήθηκε η 35ετία δεν οφελήθηκαν κάποιες εταιρίες όπως γράφεις. Οι κανονισμοί ισχύουν για όλες τις εταιρίες εξίσου, ελληνικές και μη. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η ηλικία του κάθε πλοίου, ούτε θεωρίες συνομωσίας περί εξυπηρέτησης της όποιας εταιρίας, αλλά το πρόβλημα είναι αν οι κανονισμοί εφαρμόζονται.

DOMUS
09-06-2013, 15:56
Aν εννοείς τον νόμο περί 35ετίας, τότε καλό είναι να θυμηθείς και εσύ οτι άλλαξε για να εναρμονιστούμε με το κοινοτικό δίκαιο όπου βέβαια δεν ισχύουν τέτοιες Ελληνικές λαϊκίστικες επινοήσεις αλλά ισχύει ο έλεγχος των πλοίων για το πραγματικό αξιόπλοιο. Όταν δε καταργήθηκε η 35ετία δεν οφελήθηκαν κάποιες εταιρίες όπως γράφεις. Οι κανονισμοί ισχύουν για όλες τις εταιρίες εξίσου, ελληνικές και μη. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η ηλικία του κάθε πλοίου, ούτε θεωρίες συνομωσίας περί εξυπηρέτησης της όποιας εταιρίας, αλλά το πρόβλημα είναι αν οι κανονισμοί εφαρμόζονται.

Ο νόμος άλλαξε όντως εχεις δικαιο για να εναρμονιστουμε με το κοινοτικό δικαίο
σε άλλες περιπτώσεις ομως( πετρέλαιο στην Αθήνα-Θεσσαλονίκη ,χωματερές ,εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προτιμουσαμε και προτιμάμε να πληρώνουμε τα πρόστιμα)
καποιες εταιρίες είχαν στόλο που ήταν η πλησίαζε τα 35 χρόνια και κάποιες είχαν παραγγείλει η παραλάβει νέα πλοία!
παντως το προβλημα ειναι ότι εαν το πλοιο ειναι σε καλή κατάσταση και αξιοπλοιο!φετος δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο ισχυει μετα την ελλιπή συντήρηση και το ατύχημα της μεγάλης Πέμπτης το οποίο ήμουν μέσα μαζί με τα παιδιά μου!
εγω χρόνια Ταξίδευα σαν πρώτη επιλογή με την ποπη γιατι πάντα το γουστάρα το συγκεκριμένο πλοιο αλλα φέτος τα πράγματα ειναι δύσκολα εώς μη αναστρέψιμη η κατάσταση!

stav
10-06-2013, 05:38
@ Capten4

Επειδη δεν υπαρχει περιπτωση να συμφωνησουμε, ας μεινουμε στην πραγματικοτητα...η πραγματικοτητα λοιπον ειναι, το οτι ακομα κ φετος υπαρχουν 4 πλοια στη γραμμη (κ ισως ξαναερθει κ 5ο)...Οι εταιρειες δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα, και για να δρομολογουν τα πλοια, σημαινει οτι κερδιζουν, γιατι αν δεν κερδιζαν απλα θα τα εδεναν ή θα τα δρομολογουσαν αλλου (εδω ο Παναγιωτακης πηρε το καλυτερο, ισως, πλοιο της γραμμης Ηγουμενιτα-Κερκυρα και αφου εκανε μεγαλης εκτασης ανακατασκευη το εφερε στη "προβληματικη" οπως λες εσυ , γραμμη...μα καλα χαζος ειναι??)...το αν κερδιζουν λιγοτερο απο αλλα χρονια ειναι αλλο θεμα...αλλα σιγουρα διαφερει πολυ απο το να κλαιγεσαι εσυ για λογαριασμο τους οτι και καλα, μπαινουν μεσα λογω των προσφορων....
Στην τελικη δεν τις υποχεωσε κανεις να κανουν προσφορες...μονες τους το αποφασιζουν και τις κανουν και προφανως εντασσονται στον επιχειρηματικο σχεδιασμο τους εχοντας προβλεψει απο πριν το πιθανο κερδος ή την πιθανη (ας γελασω) χασουρα....εσενα ομως, δεν καταλαβανω τι σε κοφτει τοσο πολυ πια??
Mε τις εταιρειες οπως λες, σχεση δεν εχεις....Ανδριωτης δεν εισαι...ταξιδια σιγουρα δεν κανεις κ συχνα...αρα ποιο ειναι ακριβως το προβλημα?? απο τη τσεπη σου βγαινουν στη τελικη τα δηθεν "σπασμενα"??

capten4
10-06-2013, 16:01
@ Capten4

Επειδη δεν υπαρχει περιπτωση να συμφωνησουμε, ας μεινουμε στην πραγματικοτητα...η πραγματικοτητα λοιπον ειναι, το οτι ακομα κ φετος υπαρχουν 4 πλοια στη γραμμη (κ ισως ξαναερθει κ 5ο)...Οι εταιρειες δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα, και για να δρομολογουν τα πλοια, σημαινει οτι κερδιζουν, γιατι αν δεν κερδιζαν απλα θα τα εδεναν ή θα τα δρομολογουσαν αλλου (εδω ο Παναγιωτακης πηρε το καλυτερο, ισως, πλοιο της γραμμης Ηγουμενιτα-Κερκυρα και αφου εκανε μεγαλης εκτασης ανακατασκευη το εφερε στη "προβληματικη" οπως λες εσυ , γραμμη...μα καλα χαζος ειναι??)...το αν κερδιζουν λιγοτερο απο αλλα χρονια ειναι αλλο θεμα...αλλα σιγουρα διαφερει πολυ απο το να κλαιγεσαι εσυ για λογαριασμο τους οτι και καλα, μπαινουν μεσα λογω των προσφορων....
Στην τελικη δεν τις υποχεωσε κανεις να κανουν προσφορες...μονες τους το αποφασιζουν και τις κανουν και προφανως εντασσονται στον επιχειρηματικο σχεδιασμο τους εχοντας προβλεψει απο πριν το πιθανο κερδος ή την πιθανη (ας γελασω) χασουρα....εσενα ομως, δεν καταλαβανω τι σε κοφτει τοσο πολυ πια??
Mε τις εταιρειες οπως λες, σχεση δεν εχεις....Ανδριωτης δεν εισαι...ταξιδια σιγουρα δεν κανεις κ συχνα...αρα ποιο ειναι ακριβως το προβλημα?? απο τη τσεπη σου βγαινουν στη τελικη τα δηθεν "σπασμενα"??
Δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις τι ειμαι, αν κανω ταξιδια κλπ....γελα οσο θες, εγω ανεφερα καποια πραγματα που γνωριζω καλα...γνωμη σου, γνωμη μου, και τερμα...

ιθακη
10-06-2013, 18:20
Συγνώμη αλλά μήπως μπορείτε να κόψετε την μεταξύ σας αντιπαράθεση, που δεν νομίζω να αφορά το υπόλοιπο φόρουμ, και να επικεντρωθούμε στα πλεούμενα....

karavofanatikos
10-06-2013, 19:37
Απ' την Παρασκευή 21 Ιουνίου φαίνεται να επιστρέφει το πλοίο σε καθημερινά δρομολόγια κι όχι εκ περιτροπής όπως κάνει τώρα κι όποτε τα κάνει. Αξίζει να πούμε πως το πλοίο τις Παρασκευές & Κυριακές θα έχει τοπικό για ¶νδρο στις 19:00, μία έξυπνη κίνηση απ' την εταιρεία του, όπου ιδιαίτερα την Παρασκευή θα δουλεύει καλά, καθώς θα το προτιμούν οι εργαζόμενοι που σχολούν αργά.

capten4
10-06-2013, 20:10
Καλα , ας ερθει η παρασκευη,ας πληρωσει τον κοσμο πρωτα και καποιους αλλους,και βλεπουμε...γιατι ειναι μαυρο χαλι η υποθεση απο οπου και νσ την πιασεις..

BEN BRUCE
10-06-2013, 20:31
Δρυος πεσουσης πας ανηρ ξυλευεται

capten4
10-06-2013, 20:34
Δρυος πεσουσης πας ανηρ ξυλευεται

Ηθελεστα και παθεστα...τα λαθη και οι μ@@@κιες πληρωνονται...εγω λυπαμαι την προτερα κατασταση...η δευτερη.....τα βλεπουμε..

rafina-lines
10-06-2013, 21:22
Απ' την Παρασκευή 21 Ιουνίου φαίνεται να επιστρέφει το πλοίο σε καθημερινά δρομολόγια κι όχι εκ περιτροπής όπως κάνει τώρα κι όποτε τα κάνει. Αξίζει να πούμε πως το πλοίο τις Παρασκευές & Κυριακές θα έχει τοπικό για ¶νδρο στις 19:00, μία έξυπνη κίνηση απ' την εταιρεία του, όπου ιδιαίτερα την Παρασκευή θα δουλεύει καλά, καθώς θα το προτιμούν οι εργαζόμενοι που σχολούν αργά.

Άνετα μπορεί κι αυτά τα δρομολόγια ως τότε να τα βγάλει απ' το σύστημα όπως τόσα και τόσα άλλα... Δεν είναι δεσμευτικό ότι επειδή γράφει δρομολόγια το σύστημα, ντε και καλά θα τα κάνει! Και το σ/κο που μας πέρασε πάλι δρομολόγια είχε καταχωρημένα και τελευταία στιγμή πάπαλα! Έχει δίκιο ο φίλος μας ο Capten4 λίγο πιο πάνω... Επιπλέον το δρομολόγιο των 7 Παρασκευές και Κυριακές χρόνια τώρα το κάνει η εταιρία, δεν είναι κάτι καινούριο. :sour:

aprovatianos
10-06-2013, 21:29
Δεν βλεπω να βγαζει ουτε το καλοκαιρι ετσι οπως παει το πραγμα!!

rafina-lines
10-06-2013, 21:58
Δεν βλεπω να βγαζει ουτε το καλοκαιρι ετσι οπως παει το πραγμα!!

Αν δεν ξεκινήσει Παρασκευή, Σάββατο, Μιχάλη μου, βλέπω να ζορίζει πολύ το πράγμα... :bi_polo:

stav
11-06-2013, 05:45
Δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις τι ειμαι, αν κανω ταξιδια κλπ....γελα οσο θες, εγω ανεφερα καποια πραγματα που γνωριζω καλα...γνωμη σου, γνωμη μου, και τερμα...

ισως να ειναι κ ετσι...το μονο ομως που σιγουρα βλεπω και εγω αλλα και οσοι διαβαζουν, ειναι η παντελη ελλειψη επιχειρηματων απο μερους σου....εκτος κ αν θεωρεις επιχειρηματα τα "εγω ξερω, οι Ανδριωτες εχουν τζιπ 5000 κυβικων, οι Ανδριωτες βγαζουν παντα μισο εισιτηριο λογω ΝΑΤ κ κατεστρεψαν τη γραμμη"...δεν βαριεσαι, οταν αποφασισεις να παραθεσεις καποιο επιχειρημα περα απο οτι τα ξερεις ολα, ευχαριστως να το ξανασυζητησουμε...

Οσο για τη Ποπαρα τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα...κ τα εκανε κ πιο δυσκολα ο πλοιοκτητης με το οτι κατεβηκε με τη Jaguar κ τη πουρακλα στο λιμανι και εν ολιγης ειπε στους ναυτικους οτι λεφτα δεν υπαρχουν και αν θελουν, ας δουλεψουν, αν δεν θελουν, ας μην δουλεψουν...ακομα κ η GSF που μετεφερε το κοσμο που ειχε εισιτηρια με το Πηνελοπη, πολυ δυσκολα θα παρει τα χρηματα, κ γι΄αυτο απο οτι ακουγεται δεν θα ξανακανει παρομοια "εξυπηρετηση"....

aiwnios 3os
11-06-2013, 07:35
Δυστυχως η αλαζονεια στις μερες μας ειναι κατι συνηθισμενο οποτε δεν θα πρεπει να προκαλει καποια εκπληξη

capten4
12-06-2013, 01:52
Σημερα-αυριο , ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ,οτι ισως τακτοποιηθουν εν μερει καποιες οφειλες προς προς τα μελη του πληρωματος που κανουν επισχεση....

aiwnios 3os
12-06-2013, 08:19
Μηπως να εχουν ετοιμα και τα πραγματα τους

stav
12-06-2013, 08:51
μακαρι να πληρωθουν δεδουλευμενα οχι μονο οσων κανουν επισχεση, αλλα ολου του πληρωματος...αυτο που λεει ομως ο αιωνιος 3ος, δεν ειναι, δυστυχως, και πολυ απιθανο να συμβει....

iclink
12-06-2013, 09:42
Σημερα-αυριο , ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ,οτι ισως τακτοποιηθουν εν μερει καποιες οφειλες προς προς τα μελη του πληρωματος που κανουν επισχεση....

σημερα... αυριο... ακουγεται ... ισως ... εν μερη ... καποιες οφειλες ...

η λεξη μπαρμπουτσαλα περιγραφει ακριβως ολα αυτα (και εννοειται οχι η προταση capten4 αλλα η κατασταση!)

rafina-lines
12-06-2013, 10:00
σημερα... αυριο... ακουγεται ... ισως ... εν μερη ... καποιες οφειλες ...

η λεξη μπαρμπουτσαλα περιγραφει ακριβως ολα αυτα (και εννοειται οχι η προταση capten4 αλλα η κατασταση!)

Χα-χα!!! Πέστα, ρε φίλε!!! Πραγματικά!!! Έτσι είναι!!! :triumphant: :smiley_simmons:

capten4
12-06-2013, 13:29
δυστηχως ετσι ειναι η καταστση....τραγελαφικη...

capten4
13-06-2013, 18:01
Αυριο κανονικα....

DOMUS
13-06-2013, 19:08
Εγω πάντως 22 του μηνός έβγαλα εισητηρια με θεολόγος!καθε χρόνο με πηνελοπη πήγαινα πέρα δοθεί εώς πρώτη επιλογή!
κριμα για όλους και ειδικά για τους ναυτικούς και τις οικογένειες τους με όλη την κατάσταση!
τωρα το παιχνίδι εχει χαθεί και ας μην γίνω μαντης κακών ίσως ειμαστε κοντα στο τέλος!

dimitris10
14-06-2013, 20:46
Πηνελόπη Α, στη Ραφήνα λίγο πριν φύγει για τη Δραπετσώνα.

145601

capten4
15-06-2013, 06:17
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ εξευτελισμος του ιστορικου βαποριου συνεχιζεται....δεν θα αναχωρησει...δεν υπαρχουν καυσιμα....ετσι ειπωθηκε...πραγματικα κριμα για την ιστορια του.....οι επιβατες με αλλα πλοια....

Rocinante
15-06-2013, 08:01
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ εξευτελισμος του ιστορικου βαποριου συνεχιζεται....δεν θα αναχωρησει...δεν υπαρχουν καυσιμα....ετσι ειπωθηκε...πραγματικα κριμα για την ιστορια του.....οι επιβατες με αλλα πλοια....

Τάσο τον Ιανουάριο μεταξύ άλλων είχα γράψει τα εξής :

Υπάρχει και η υστεροφημία. Το πλοίο όλα αυτά τα χρόνια έγινε γνωστό για την απίστευτη μηχανολογική αξιοπιστία , την μικρή έως μηδαμινή απόκλιση στα ωράρια, το ταξίδεμα κλπ. Εαν είχε δοθεί προσοχή και στην κατάσταση στο εσωτερικό δεν θα μπορούσε να πεί κανείς τίποτα. Εαν είναι η εταιρεία του να το πασαλείψει με λίγο άσπρο χρώμα και να κάνει ψιλομαζέματα να για να ξαναμπεί στα δρομολόγια και να σέρνεται απαξιωμένο προτιμώ να μείνει εκεί που είναι τώρα και κάποια στιγμή να πάει στο καλό. Αλλωστε τα λεφτά του τα έβγαλε και με το παραπάνω. Καλύτερα τώρα θρύλος παρά μετα σαράβαλο....
Και τελικά ο εξευτελισμος είναι ακόμα μεγαλύτερος. Για κάποιους τότε αρκούσε απλώς να το δούνε πάλι να ταξιδεύει λές και εγώ 5 χρόνια τώρα, δεν ήμουν αυτος που με κάθε ευκαιρία έδειχνα την συμπάθεια μου (ορισμένες φορές και σε σημείο παράκρουσης) για το πλοίο αυτό. Απο τότε δεν τοποθετήθηκα στο θέμα αυτό. Ομως σε όσα έχεις γράψει τους τελευταίους μήνες με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.
Ζηλεύω τρελά την τύχη που είχε το Superferry II.
Τώρα απλώς σκέφτομαι τις στιγμές που πέρασα στα καταστρώματα του Horsa και αισθάνομαι αηδιασμένος με τα όσα σήμερα συμβαίνουν.

rafina-lines
15-06-2013, 08:05
Καλά, μου φαίνεται πλέον είδηση θα αποτελεί όταν το πλοίο κάνει δρομολόγιο, κι όχι όταν δεν κάνει. Έχει καταντήσει αηδία πια... :mask:

cpt. mimis
15-06-2013, 10:32
Αν είναι Ιούνιος και έχουμε τέτοια δηλήματα, του τύπου πάω δεν πάω ταξίδι τότε τι πρόκειται να γίνει τους μήνες Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο που η κίνηση είναι πεσμένη?

giorgos_249
15-06-2013, 12:01
Πισω στις καλές εποχές..... Γέφυρα ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α , 200( 7 πρέπει να είναι, ίσως 6, δε θυμάμαι...??) ......

145638

T.S.S. APOLLON
15-06-2013, 21:29
Το Πηνελοπη Α σ'εναν αποπλου απο το λιμανι της Ραφηνας τον Ιουλιο του 1994

145661

cpt. mimis
17-06-2013, 17:34
Ακούστηκε το πότε θα ξαναπάει ταξίδι?

giorgos_249
17-06-2013, 17:56
Αν δεν ταξιδέψει το τριήμερο δύσκολο να ξαναταξιδέψει, διότι πλέον από την εταιρεία του λυπάμαι που το λέω αλλά βλέπω και σημάδια ΜΗ θέλησης, εκτός από τα προβλήματα που έχει.......

aprovatianos
17-06-2013, 18:35
Αν δεν ταξιδέψει το τριήμερο δύσκολο να ξαναταξιδέψει, διότι πλέον από την εταιρεία του λυπάμαι που το λέω αλλά βλέπω και σημάδια ΜΗ θέλησης, εκτός από τα προβλήματα που έχει.......

Δηλαδη Γιωργη εαν δεν ταξιδεψει, παει για σκραπ? Οσο για τη θεληση που λες... Χρημα δεν εχουν.Εκει ειναι το προβλημα....

Espresso Venezia
17-06-2013, 19:36
Σίγουρα το πλοίο τα έχει τα χρονάκια του, και (πάλι σίγουρα) εδώ δύσκολα πωλούνται σήμερα πλοία κατά πολύ νεότερα του. Αλλά αυτό δεν σημαίνει και απαραίτητα ότι θα πάει για σκραπ αν δεν ξαναταξιδέψει για την Agoudimos Lines.

giorgos_249
17-06-2013, 20:23
Αλλά αυτό δεν σημαίνει και απαραίτητα ότι θα πάει για σκραπ αν δεν ξαναταξιδέψει για την Agoudimos Lines.

Θεωρώ ότι με αυτό που λες, δε θες να δείς κάποια πράγματα όπως έχουν κατά πρόσωπο. Οχι ΕΣΥ προσωπικά, εννοείται, γενικώς όλοι όσοι εκφράζουν αυτή την άποψη, δηλαδή την άποψη ότι <<το βαπόρι έχει μέλλον>>......Δεν είναι δυνατόν αλλιώς να τα λέμε αυτά, για το ΠΗΝΕΛΟΠΗ , να τα έλεγε κανείς για το SUPERFERRY II, για το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ή άλλα που παρά την ηλικία τους είναι Α Ψ Ο Γ Α , το καταλαβαίνω.....

Το βαπόρι, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι σε κακά χάλια. Και στη μηχανή, και στο ξενοδοχείο, παντού. Από το φιλότιμο του πληρώματος ταξιδεύει, που το πάνε και απλήρωτοι κιόλας, στην εταιρεία του ξαναλέω δε βλέπω "θέληση", (αυτο βεβαια για τη θεληση αποτελεί προσωπική άποψη - το ότι το βαπόρι είναι σε κακά χάλια είναι αντικειμενική αλήθεια όμως και όχι άποψη... ).......

Αν δεν ξαναταξιδέψει για τον Αγούδημο, ευτυχώς όμως όπως όλα δείχνουν θα ταξιδέψει λίγο καιρό - μετά θα δούμε , από κει και μετά δεν έχει μέλλον για κανένα....Ουτε καν για Αλβανία, που είχαν όλα τα σούργελα, πλέον είναι πολύ χειρότερο αυτό , αντί των ferries που δούλευαν τόσα χρόνια εκεί....και οταν λεω δεν εχει μέλλον, εννοώ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πάντα, στην Τανζανία και τις Φιλιππίνες, και άλλες διάφορες χώρες ανάλογου οικονομικού επιπέδου θα είχε τρομερό μέλλον.... ( Σκεφτείτε όμως ότι εκεί, πχ Φιλιππίνες, πνίγεται κόσμος από ναυάγια μια φορά στο τρίμηνο και πιο συχνά )

ΟΛΑ, ΟΛΑ ΟΜΩΣ , έχουν ένα τέλος.... και για να ξεκαθαρισω τις προθέσεις μου, εγώ, ΘΕΛΩ , να ταξιδεύει ως τα 50 στη Ραφήνα, να το βλέπω και να το χαίρομαι, μιλώντας για μένα προσωπικά..... Γίνεται όμως;;; Δε νομίζω......

Espresso Venezia
17-06-2013, 20:49
Θεωρώ ότι με αυτό που λες, δε θες να δείς κάποια πράγματα όπως έχουν κατά πρόσωπο. Οχι ΕΣΥ προσωπικά, εννοείται, γενικώς όλοι όσοι εκφράζουν αυτή την άποψη, δηλαδή την άποψη ότι <<το βαπόρι έχει μέλλον>>......

Καλέ μου φίλε, πίστεψε με, δεν έχω κανένα πρόβλημα να "δω τα πράγματα όπως έχουν κατά πρόσωπο". Και ούτε εξέφρασα την άποψη ότι "το βαπόρι έχει μέλλον" (που το είδες αυτό ???), αλλά ούτε βέβαια ότι δεν έχει (καλό θα είναι να προσέχουμε τι διαβάζουμε). Είπα απλά ότι αν δεν ξαναταξιδέψει για την Agoudimos Lines δεν σημαίνει αυτόματα και απαραίτητα ότι θα πάει για σκραπ. Μπορεί να το αγοράσει άλλη εταιρεία είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό σε τιμή ελάχιστα μεγαλύτερη από αυτή του scrap, να του ρίξει κάποια λεφτά και να συνεχίσει το πλοίο, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Αλβανία, είτε στην Ακτή Ελεφαντοστού, είτε στις .....λίμνες της Κένυας.

Από εκεί και πέρα, δεν έχω άποψη για την κατάσταση που βρίσκεται, μιας και δεν έχω ταξιδέψει μαζί του τα δύο τελευταία χρόνια. Για να το λες όμως εσύ ότι βρίσκεται σε τόσο κακά χάλια, σίγουρα κάτι θα ξέρεις και δεν αμφισβητώ σε καμμία περίπτωση τα λεγόμενα σου.

rafina-lines
17-06-2013, 21:45
Παιδιά, να το θέσω λίγο διαφορετικά το όλο θέμα, δλδ ας την πάρουμε σύμφωνα με αυτό που ζούμε σήμερα την υπόθεση ΠΗΝΕΛΟΠΗ, για να μην κάνουμε υποθέσεις γενικές: Όλοι ξέρουμε ότι τις προ-προηγούμενες δύο βδομάδες το πλοίο δε δούλεψε λόγω επίσχεσης πληρώματος. Αυτές τις τελευταίες δύο βδομάδες δε δούλεψε λόγω έλλειψης καυσίμων επειδή η εταιρία δεν έχει να πληρώσει τους προμηθευτές της, κι αυτοί με τη σειρά τους δε δίνουν άλλα καύσιμα στην εταιρία αν δεν πληρώσει τουλάχιστον ένα μέρος από τα οφειλόμενα. Το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο είναι για την Παρασκευή που μας έρχεται, πάνω στο τριήμερο δλδ, και μάλιστα και με απογευματινό στις 7 για όλη τη διαδρομή μέχρι Μύκονο! Μέχρι τότε όμως το πλοίο θα μπορέσει να προμηθευτεί καύσιμα?? Και για πόσα ταξίδια?? Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος ότι μέχρι τώρα μπήκε κανά βυτίο στο γκαράζ του?? Γιατί εγώ ναι μεν το παρακολουθώ όσο μπορώ και μπορώ να πω ότι τουλάχιστον τις απογευματινές ώρες δε μπήκε τίποτα όλες αυτές τις μέρες. Τα πρωινά όμως?? Γιατί προσωπικά δε μπορώ να δω τι γίνεται τα πρωινά, λείπω στη δουλειά. Πιστεύω δλδ πως αν λύσουμε το γρίφο καύσιμα (επί του παρόντος βέβαια, γιατί αργότερα μπορεί ν' αρχίσει κι άλλη επίσχεση, κανείς δεν εγγυάται τίποτα εδώ που φτάσαμε) θα μπορέσουμε να καταλάβουμε αν θα δουλέψει έστω το τριήμερο μπας και καταφέρει τίποτα... :)

capten4
17-06-2013, 22:38
η λεξη "τραγικα", νομιζω πως δεν αρκει για την κατασταση....αν ξερατε το ΠΩΣ γυρισε ραφηνα το βαπορι απο το τοπικο της Παρασκευης,θα καταλαβαινατε την κατασταση...το τριημερο μαλλον θα κανει...το ΜΕΤΑ ειναι το ζητημα...οι "αλλοι" ,του εχουν σφυξει τα λουρια, και το τζαμπα πεθανε προ πολλου.....

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-06-2013, 07:28
Δυστυχώς φίλε giorgos_249 ακόμα κ στις Φιλιππίνες παρά τα χαμηλά επίπεδα ασφάλειας ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων έχει πέσει κατά πολύ τελευταία.Οπότε ούτε γιά εκεί κάνει!

aprovatianos
19-06-2013, 00:16
145827145828Την Παρασκευη 14-6-2013 με τα τελευταια καυσιμα που ειχε....! Για τον capten4,giorgos249!

capten4
19-06-2013, 01:58
145827145828Την Παρασκευη 14-6-2013 με τα τελευταια καυσιμα που ειχε....! Για τον capten4,giorgos249!thank you !!

DOMUS
21-06-2013, 07:09
Επιτέλους έφυγε σημερα!
Ξέρει κανείς τι κόσμο περίπου πήρε σημερα!

DeepBlue
21-06-2013, 17:29
Καλησπέρα από Μύκονο.Σήμερα το μεσημέρι... 145987145988145989145990

DeepBlue
21-06-2013, 17:56
Λίγο ακόμα...145996145997145998

pantelis2009
21-06-2013, 20:03
Και η Κατερινιώ και το Μαρία Π στις πόζες σου. :fat:

BEN BRUCE
21-06-2013, 22:46
Oτι και να γινεται το μερακι και το κεφι για κατι ομορφο ειναι παντα στο προγραμμα για το πηνελοπη και το πληρωμα του

Espresso Venezia
30-06-2013, 19:44
"No news are good news" λένε οι ...αλλοδαποί, και για να το λένε κάτι θα ξέρουν. Να υποθέσουμε ότι λυθήκαν πλέον τα προβλήματα με τις πληρωμές του πληρώματος και τα ...καύσιμα του πλοίου μιας και έχουμε αρκετές ημέρες να ακούσουμε "κακά νέα" ??? Αμήν.....

Maroulis Nikos
01-07-2013, 07:11
To Πηνελόπη Α σήμερα δεν ξεκίνησε έμεινε στην Ραφήνα.

DeepBlue
01-07-2013, 07:28
Στην Άνδρο 23-06-13 έτοιμη για αναχώρηση... 146382146383146384

capten4
01-07-2013, 08:16
Στην Ραφηνα και παλι δεμενο.....η απολυτη καταντια....και ισως υπαρξει μια μεγαλη αλλαγη στο βαπορι.....μην ρωτησετε, δεν μπορω να πω, γιατι ακομα ειναι φημη,αλλα παρα πολυ εντονη...και δεν αφορα το ιδιοκτησιακο καθεστως....

Maroulis Nikos
01-07-2013, 08:27
Στην Ραφηνα και παλι δεμενο.....η απολυτη καταντια....και ισως υπαρξει μια μεγαλη αλλαγη στο βαπορι.....μην ρωτησετε, δεν μπορω να πω, γιατι ακομα ειναι φημη,αλλα παρα πολυ εντονη...και δεν αφορα το ιδιοκτησιακο καθεστως....

καλημέρα Capten4 τον καπετάνιο ?

Giannis G.
01-07-2013, 10:09
Σάββατο και Κυριακή το βαπόρι μπήκε στην Τήνο βουβό, δεν ξεσηκωσε το λιμάνι ως συνήθως, απο εκει μπορείτε να καταλάβετε...

rafina-lines
01-07-2013, 10:14
Ούτε χτες στη Ραφήνα σφύριξε...

giorgos....
01-07-2013, 11:01
Είναι δύσκολα τα πράγματα όπως και να το κάνεις..

pantelis2009
01-07-2013, 14:56
Ούτε χτες στη Ραφήνα σφύριξε...

Η σιωπή των αμνών, ή κοινώς..........μούγκα στη στρούγκα.

rafina-lines
01-07-2013, 18:10
Αυτό μήπως εξηγεί τίποτα??

http://www.ellinikiaktoploia.net/nono/4231-2013-07-01-11-44-23.html

capten4
01-07-2013, 20:29
Συμφωνα με καποιες πηγες,ΒΑΣΙΚΟ στελεχος του πλοιου δηλωσε την παραιτηση του...

cpt. mimis
01-07-2013, 21:46
Αινηγματικός... Το στέλεχος σε ποια επιστασία είναι;

αργυρης
01-07-2013, 21:46
Πιθανότατα την πέμπτη κάποιος από το πλήρωμα να κάνει διακοπές στην Τηνο....................

cpt. mimis
01-07-2013, 21:48
Πιθανότατα την πέμπτη κάποιος από το πλήρωμα να κάνει διακοπές στην Τηνο....................
ΟΚ το μύνημα ελήφθη ευχαριστούμε.

capten4
01-07-2013, 21:54
Πιθανότατα την πέμπτη κάποιος από το πλήρωμα να κάνει διακοπές στην Τηνο....................και πολυ καλα θα κανει ο ανθρωπος......

aprovatianos
01-07-2013, 23:19
και πολυ καλα θα κανει ο ανθρωπος......

Και ο αργος θανατος συνεχιζεται για το βαπορι....!! Σιγουρα καλα θα κανει,αρκετα αντεξε τοσο καιρο!!!

Maroulis Nikos
01-07-2013, 23:54
θα συμφωνήσω με τους δύο φίλους Captain4 και aprobatiano έτσι είναι κύριος σε όλα του όλα έχουν τα όρια τους ....

cpt. mimis
02-07-2013, 12:11
Αν και δεν είμαι ρομαντικός.... βλέπω ότι η εταιρεία θα βρει κάποιο τρόπο να κάνει come back. Το λέω αυτό γιατί παρόλες τις δυσκολίες το παλεύει όπως το παλεύει και δεν τα παρατάει. Μπορεί να κάνω λάθος.

Giannis G.
02-07-2013, 12:14
Απο ότι έμαθα σήμερα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα συζητηθεί το θεμα του Πηνελόπη Α, για το αν θα δωθει κατι σαν δανειο να συνεχισει το πλοιο στην γραμμη γιατι Αικατερίνη και Superferry δεν μπορουν να παρουν ολο το κοσμο της γραμμης...

cpt. mimis
02-07-2013, 12:18
Απο ότι έμαθα σήμερα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα συζητηθεί το θεμα του Πηνελόπη Α, για το αν θα δωθει κατι σαν δανειο να συνεχισει το πλοιο στην γραμμη γιατι Αικατερίνη και Superferry δεν μπορουν να παρουν ολο το κοσμο της γραμμης...
Και να δωθεί, από ποιον θα δωθεί?
Έχουμε Ιούλιο, η κίνηση θα υπάρχει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μετά? Εν αναμονή εξελήξεων λοιπόν.

capten4
02-07-2013, 14:12
Αν και δεν είμαι ρομαντικός.... βλέπω ότι η εταιρεία θα βρει κάποιο τρόπο να κάνει come back. Το λέω αυτό γιατί παρόλες τις δυσκολίες το παλεύει όπως το παλεύει και δεν τα παρατάει. Μπορεί να κάνω λάθος.

δεν παλευει τιποτα φιλε....και δεν μπορει , η κατι αλλο, να παλεψει πια....

giorgos_249
02-07-2013, 16:24
Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα, δεν υπάρχει καθόλου θέληση.......

Οταν βασίζεσαι στο φιλότιμο του πληρώματος δε μπορείς να κάνεις και πολλά..... Και το πλοίο χρειάζεται στη γραμμή, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.......

Λένε πολλοί , εντελώς λανθασμένα , <<να φύγει, την επόμενη ημέρα θα έρθει κάτι άλλο>>..... Δε σκέφτονται ότι από το πλοίο τρώνε ψωμί 100 οικογένειες , παρότι τους έχουν απλήρωτους......Ουτε σκεφτονται ότι από το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ πρώτα, το μεγάλο σουπερφέρρυ, και μετά το ΠΗΝΕΛΟΠΗ και το καπετάν ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , η γραμμή της Ραφήνας, έγινε σήμερα αυτή που είναι.....

Και επιπλέον , άντε ότι έλεγε το χειμώνα << δεν έρχομαι>> το πηνελόπη, θα ερχότανε το Ιθάκη και θα τους έβαζε όλους μέσα, όπως πέρυσι. Και μην πει κανείς <<οι προσφορές του πηνελόπη τους έβαλαν μέσα όλους >> , αυτό είναι ψέμα. Η δεν απεδείχθη πέρυσι, με τα απογευματινά δρομολόγια, αλλά και γενικότερα με τη Ραφήνα, ότι το Ιθάκη λειτουργεί με το σκεπτικό του να κάνω ζημιά στους άλλους κι ας έχω ζημιά κι εγώ; Γιατί έβαλε το απογευματινό μέχρι Μύκονο, ήταν κερδοφόρο;; Ζημια στο θεολόγο έκανε, και το Ιθάκη πάλι ζημιά έπαιρνε κι αυτό......Για το χάλι του ΠΗΝΕΛΟΠΗ φέτος, φταίει σε μεγάλο μερίδιο το Ιθάκη, που το αποτελείωσε, και αυτό να το ξέρετε........

Οσο γα τον Βελαλόπουλο, τα περί παραίτησης, που λέγονται, προσωπικά δεν ξέρω τι να πω...... Γιατί αυτός ήταν ο άνθρωπος, που από φιλότιμο έμενε στον Αγούδημο τόσα χρόνια, είχε γραφτεί εδώ στο φόρουμ από κάποιον, ότι πριν προτείνουν οι Στεφάνου στον Τρέσσο να αναλάβει το βαπόρι, πρότειναν στο Βελαλόπουλο. Και τους λέει ο Τζώρτζης, ότι << μην προσπαθείτε άδικα, μια περίπτωση υπάρχει να φύγει ο συγκεκριμένος άνθρωπος από τον Αγούδημο, το να αγοράσετε το βαπόρι>>.....Από εκεί βγήκε και η φήμη ότι η golden star αγοράζει το ΠΗΝΕΛΟΠΗ. Και τώρα αυτός ο άνθρωπος δήλωσε παραίτηση; Συγγνώμη αλλα μου ακούγεται πολύ περίεργο αυτό.....Ως προς το πόσο είναι αληθές δηλαδή......

giorgos_249
02-07-2013, 16:32
Σάββατο και Κυριακή το βαπόρι μπήκε στην Τήνο βουβό, δεν ξεσηκωσε το λιμάνι ως συνήθως, απο εκει μπορείτε να καταλάβετε...

Φιλε το Σάββατο το μεσημέρι, σφύριξε στην Τήνο 3 φορές, 1 στην είσοδο, μια όταν έδεσε το Ιθάκη σαν ανταπόδωση στο σφύριγμα το Ιθάκη, και μια στην έξοδο..... Ημουν παρών και το άκουσα...... :uncomfortableness:

capten4
02-07-2013, 16:56
Φιλε το Σάββατο το μεσημέρι, σφύριξε στην Τήνο 3 φορές, 1 στην είσοδο, μια όταν έδεσε το Ιθάκη σαν ανταπόδωση στο σφύριγμα το Ιθάκη, και μια στην έξοδο..... Ημουν παρών και το άκουσα...... :uncomfortableness:

αυτο δεν αλλαζει τιποτα.....

capten4
02-07-2013, 17:06
Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα, δεν υπάρχει καθόλου θέληση.......

Οταν βασίζεσαι στο φιλότιμο του πληρώματος δε μπορείς να κάνεις και πολλά..... Και το πλοίο χρειάζεται στη γραμμή, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.......

Λένε πολλοί , εντελώς λανθασμένα , <<να φύγει, την επόμενη ημέρα θα έρθει κάτι άλλο>>..... Δε σκέφτονται ότι από το πλοίο τρώνε ψωμί 100 οικογένειες , παρότι τους έχουν απλήρωτους......Ουτε σκεφτονται ότι από το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ πρώτα, το μεγάλο σουπερφέρρυ, και μετά το ΠΗΝΕΛΟΠΗ και το καπετάν ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , η γραμμή της Ραφήνας, έγινε σήμερα αυτή που είναι.....

Και επιπλέον , άντε ότι έλεγε το χειμώνα << δεν έρχομαι>> το πηνελόπη, θα ερχότανε το Ιθάκη και θα τους έβαζε όλους μέσα, όπως πέρυσι. Και μην πει κανείς <<οι προσφορές του πηνελόπη τους έβαλαν μέσα όλους >> , αυτό είναι ψέμα. Η δεν απεδείχθη πέρυσι, με τα απογευματινά δρομολόγια, αλλά και γενικότερα με τη Ραφήνα, ότι το Ιθάκη λειτουργεί με το σκεπτικό του να κάνω ζημιά στους άλλους κι ας έχω ζημιά κι εγώ; Γιατί έβαλε το απογευματινό μέχρι Μύκονο, ήταν κερδοφόρο;; Ζημια στο θεολόγο έκανε, και το Ιθάκη πάλι ζημιά έπαιρνε κι αυτό......Για το χάλι του ΠΗΝΕΛΟΠΗ φέτος, φταίει σε μεγάλο μερίδιο το Ιθάκη, που το αποτελείωσε, και αυτό να το ξέρετε........

Οσο γα τον Βελαλόπουλο, τα περί παραίτησης, που λέγονται, προσωπικά δεν ξέρω τι να πω...... Γιατί αυτός ήταν ο άνθρωπος, που από φιλότιμο έμενε στον Αγούδημο τόσα χρόνια, είχε γραφτεί εδώ στο φόρουμ από κάποιον, ότι πριν προτείνουν οι Στεφάνου στον Τρέσσο να αναλάβει το βαπόρι, πρότειναν στο Βελαλόπουλο. Και τους λέει ο Τζώρτζης, ότι << μην προσπαθείτε άδικα, μια περίπτωση υπάρχει να φύγει ο συγκεκριμένος άνθρωπος από τον Αγούδημο, το να αγοράσετε το βαπόρι>>.....Από εκεί βγήκε και η φήμη ότι η golden star αγοράζει το ΠΗΝΕΛΟΠΗ. Και τώρα αυτός ο άνθρωπος δήλωσε παραίτηση; Συγγνώμη αλλα μου ακούγεται πολύ περίεργο αυτό.....Ως προς το πόσο είναι αληθές δηλαδή......

το Πηνελοπη ΑΣΦΑΛΩΣ και δουλεψε περυσι-κιριως στα ιχ-λογω του τσαμπα...αλλιως δεν μπαινανε μεσα...και δεν του φταιει για τα χαλια του κανενα ιθακη... τα αλλα γιατι δεν επηρεαστηκαν ?του φταινε τα μυαλα των 3 τελευταιων ετων, με την πληρη ζαμαν φου κατασταση, της πληρους αδιαφοριας και εγκαταλειψης σε ολους τους τομεις του πλοιου γενικοτερα...οπως εστρωσαν, ας κοιμηθουν...οσο για το πληρωμα, το λαθος τους ηταν οτι δεν εκαναν κινησεις απο περυσι, που ειχαν αρχισει τα οργανα....αλλα, και αυτοι να πληρωθουν, υπαρχουν αλλα πολλα θεματα....

cpt. mimis
02-07-2013, 19:10
Εγώ θα επιμείνω στην γνώμη μου πάντως...
Κάτι θα γίνει. Μετά από μια μπόρα έρχεται η γαλήνη....
Ο καιρός θα δείξει. Ή όλα θα πάνε καλά... ή....

despo
02-07-2013, 20:24
Το πρόβλημα έχει να κάνει οτι είναι δυστυχώς πια η τελευταία (και αναγκαστική) επιλογή των επιβατών, αφου αν βγαλουν εισιτήρια δεν ξέρουν αν το πλοίο θα φύγει.

rafina-lines
02-07-2013, 20:47
Το πλήρωμα πάντως απ' ότι φαίνεται θα το παλέψει μέχρι τέλους...

http://www.ellinikiaktoploia.net/nono/4240-2013-07-02-12-54-52.html

DOMUS
02-07-2013, 22:02
Πάντως απο Παρασκευή το openseas το δείχνει κανονικα!
Πως γινεται τα Σαββατοκύριακα να κυκλοφορεί κανονικά και τις άλλες μέρες να βγάζουν άλλοι την βρόμικη δουλεια;

capten4
03-07-2013, 01:00
Αν βρει τα 600 και παραπανω χιλιαρικα που οφειλει -στο πληρωμα και μονο-,γιατι αν πουμε για το συνολο των οφειλων προς αλλες μεριες θα χασουμε το λογαριασμο ,θα ταξιδεψει....αν οχι......παντως το μελλον ειναι πολυ-μα παρα πολυ-μαυρο......δυστηχως

P@vlos
03-07-2013, 01:12
.παντως το μελλον ειναι πολυ-μα παρα πολυ-μαυρο....

Υπο αυτά τα σινιάλα μάλλον μεχρι 15 ιουλίου θα έχει γραφτεί το τέλος! Απο κει και περα βλέπουμε το πλοίο...

capten4
03-07-2013, 01:25
Υπαρχουν πολλα που τρεχουν.....απο ανακληση της αδειας του πλοιου ,κατι που εξεταζεται απο το ΥΕΝ-ετσι ακουγεται τουλαχιστον, μεχρι και η περιπτωση νεου πλειστηριασμου συντομα....τωρα, ΑΝ συμβει κατι απιθανο,ισως βγαλει το καλοκαιρι....

panagosk13
03-07-2013, 10:03
Πάντως απο Παρασκευή το openseas το δείχνει κανονικα!
Πως γινεται τα Σαββατοκύριακα να κυκλοφορεί κανονικά και τις άλλες μέρες να βγάζουν άλλοι την βρόμικη δουλεια;

Γιατί η κίνηση είναι αυξημένη το Σ-κ μάλλον.
Κρίμα πάντως και για το πλοίο και για το πλήρωμα του. Μακάρι να βρεθεί μια λύση.

cpt. mimis
03-07-2013, 11:29
Αν βρει τα 600 και παραπανω χιλιαρικα που οφειλει -στο πληρωμα και μονο-,γιατι αν πουμε για το συνολο των οφειλων προς αλλες μεριες θα χασουμε το λογαριασμο ,θα ταξιδεψει....αν οχι......παντως το μελλον ειναι πολυ-μα παρα πολυ-μαυρο......δυστηχως
Τα 600 μήπως είναι πολλά για μισθούς?

ΩΡΙΩΝ
03-07-2013, 12:12
Αν σκεφτείς πόσους μήνες είναι απλήρωτοι οι άνθρωποι, και λίγα είναι!
Αλήθεια... πόσα άτομα πλήρωμα έχει το βαπόρι;

capten4
03-07-2013, 14:56
Απαντησε ο ΩΡΙΩΝ.....

cpt. mimis
04-07-2013, 19:58
Απαντησε ο ΩΡΙΩΝ.....
Ναί έχεις δίκιο. Μπορεί να βγαίνουν και παραπάνω....:sour:

noulos
05-07-2013, 11:35
Ούτε σήμερα...

LOS
05-07-2013, 11:43
Κρίμα πάντως γιατι το 3-4 μέρες του Αγ. Πνεύματος δούλεψε αρκετά καλά στη γραμμή, αλλά μάλλον δε φτάνει μόνο αυτό αφού τις άλλες μέρες ούτε τζάμπα δε μπαίνει ο κόσμος. Η Αλήθεια είναι,επειδή ταξίδεψα και όλας, ότι το καράβι είναι σε πολύ κακή κατάσταση εσωτερικά. Το πλήρωμα κάνει ότι μπορεί αλλά φαίνετε ότι ξέρουν και οι ίδιοι ότι το τέλος πλησιάζει...! Οι μηχανές πάντως δε μασάνε απ'ότι φαίνετε. Κρίμα γιατι το βαπόρι αν είχε πέσει σε καλύτερα χέρια θα ήταν στα επίπεδα του ΣΦ2 και θα είναι πλήγμα αν φύγει από τη Ραφήνα.

BEN BRUCE
05-07-2013, 13:16
Eνα βαπορι που για 21 χρονια εχει κανει με 2 πλοιοκτησιες,το <αναγκαστικο>διαλειμμα της HELLAS FERRIES, αλλαξει μονο 3 καπετανιους , διατηρει κλαση BV και εχει χασει ελαχιστα δρομολογια απο βλαβες μπορει να θεωρηθει κακοπεσμενο?

PORTO LAFIA
05-07-2013, 19:34
146550146551146552146553146554

Αφού ούτε σήμερα ...πάμε καλοκαίρι 2009 στο Γαύριο.

cpt. mimis
07-07-2013, 20:55
Το open seas το δείχνει Τρίτη δρομολόγιο. Να αληθεύει άραγε; Πάντως αν είναι να δουλέψει πρέπει να γίνει μέσα στη σεζόν.

capten4
08-07-2013, 00:28
Σημερα θα δειξει αν θα ξεκινησει και θα κουτσοβγαλει το καλοκαιρι,η θα τελειωσει...παντως ,σε ενα μηνα εχει νεο πλειστηριασμο ,οπως εγκυροτατες πηγες αναφερουν....

karavofanatikos
08-07-2013, 13:14
Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Agoudimos Lines, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε ότι αυτήν τη στιγμή πράγματι οφείλονται μισθοί σε διαφορετικές ειδικότητες του πληρώματος, από έναν έως τέσσερις μήνες, και ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με το πλήρωμα για να δοθούν κάποια χρήματα έναντι, προκειμένου το πλοίο να μπορέσει να μπει εκ νέου στα δρομολόγια.
Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη καταβολή των οφειλόμενων στα 58 μέλη του πληρώματος του «Πηνελόπη».

Από λόγια άλλο τίποτε!! Αν δεν δουν οι άνθρωποι τα χρήματά τους στον τραπεζικό τους λογαρισμό, τι άλλο θέλεις να σου κάμουν κύριε Μίμη;

LOS
08-07-2013, 14:37
Eνα βαπορι που για 21 χρονια εχει κανει με 2 πλοιοκτησιες,το <αναγκαστικο>διαλειμμα της HELLAS FERRIES, αλλαξει μονο 3 καπετανιους , διατηρει κλαση BV και εχει χασει ελαχιστα δρομολογια απο βλαβες μπορει να θεωρηθει κακοπεσμενο?

Μόνο και μόνο δες το βαπόρι σε τι κατάσταση είναι εσωτερικά-καταστρώματα κλπ... σε σχέση με το SF2 και απαντάει στο ερώτημά σου. Δε λέω ότι είναι κακές οι εταιρείες που το είχαν...απλά και μόνο η κατάστασή του εσωτερικά τα λέει όλα. Μηχανικά μπορεί να είναι άριστο, αλλά δε είναι να μεταφέρει ζώα ούτε πολίτες 3ης χώρας.

P@vlos
08-07-2013, 14:41
Ας πάμε στην Ραφήνα να το απαθανατίσουμε γιατι μάλλον το τέλος γράφεται!

giorgos_249
09-07-2013, 00:29
Ας πάμε στην Ραφήνα να το απαθανατίσουμε γιατι μάλλον το τέλος γράφεται!

Και ξέρεις - κάπου εδώ εμφανίζεται η ΝΕΛ και λέει << δωστο για ναύλωση και σου ξεχρεώνω το πλήρωμα αντί για ναύλο Χ μηνών>> :fat::fat: .....

Αστειεύομαι, αλλά πλάκα πλάκα έτσι έγινε στο Ionian Sky......

cpt. mimis
09-07-2013, 12:42
Όποιο και είναι το τέλος.... αν μιλάμε για τέλος... η ευθύνη είναι αυτών που έφεραν την κατάσταση εκεί που είναι. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Εγώ δεν νομίζω πως μιλάμε για χρέη 4 μηνών αλλά παραπάνω, για αυτό αντέδρασε ο κόσμος. Ας τονίσουμε σε αυτό το σημείο [ από εμπειρία ]
αν το πλήρωμα δεν ήταν Έλληνες και ήταν οτιδήποτε άλλη εθνικότητα, η ITF θα ήταν μέσα από το πρώτο μήνα στο πρώτο λιμάνι.

DeepBlue
09-07-2013, 15:56
Για να μην την ξεχνάμε...146701

capten4
13-07-2013, 20:53
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ,απο ο,τι ακουγεται, τουλαχιστον μεχρι τον Σεπτεμβριο....

DeepBlue
15-07-2013, 14:37
Μύκονος 21-06-13...146843146844146845

giorgos_249
15-07-2013, 22:34
Μεσα στην εβδομάδα ξεκινάει ;;

Apostolos
15-07-2013, 22:54
Ακούστηκε ότι σήμερα (15/7) θα ξεκίναγε αλλα τελικά δέν...

iclink
15-07-2013, 23:08
Απτην Παρασκευη η ιδια η εταιρεια ειπε οτι μεχρι κ 15/7 δεν προβλεπονται δρομολογια...

giorgos_249
15-07-2013, 23:26

Πραγματι. Τώρα λέγεται για Τετάρτη. Εχουν περαστεί και δρομολόγια....

rafina-lines
16-07-2013, 00:07
Εχουν περαστεί και δρομολόγια....

Δεν έχουν περαστεί, Γιώργο μου. Τα δρομολόγια είναι ήδη περασμένα απ' την αρχή όλα. Απλά ο Αγούδημος αφαιρεί δρομολόγια δυο -δυο, τριών -τριών ημερών, ακόμη και της επόμενης μέρας όταν βλέπει ότι τελικά δεν καταφέρνει να τα κάνει. Πάντως η Τετάρτη είναι η πιο πιθανή μέρα να ξεκινήσει καθώς το είπε και πρόσωπο από πολύ κοντά (θυμάσαι, μαζί ήμασταν). Πληροφοριακά σήμερα τ' απόγευμα μπήκε κι ένα βυτίο μέσα, μάλλον για τροφοδότηση της ηλεκτρογεννήτριας. :indecisiveness:

capten4
16-07-2013, 00:20
Η κατασταση ειναι αρρωστη, καρκινωματικη...αντι να δοθει το ποσο που ωφειλεται στο πληρωμα, παλι τους δινουν ενα ποσο, που ομως-ΔΙΚΑΙΩΣ-,δεν δεχεται το πληρωμα...το θεμα ειναι ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ -αν υπαρχει- για αυτη την κατασταση ? ενα βαπορι με επισχεση,που πιανει την ασφαλεστερη θεση του λιμανιου, με τα πρακτορεια να μην ξερουν αν θα πρεπει να το αναφερουν για την Χ ημερομηνια που ρωταει καποιος, με τον κοσμο του απληρωτο....το βαπορι φυσικα με επισχεση δεν μπορει να μετακινηθει ουτε μετρο, παρα μονο με Εισαγγελικη εντολη....ας τελειωσει αυτη η υποθεση, ειτε ετσι, ειτε αλλιως...αυτη η κατασταση εχει επιφερει προβληματα σε πολλους τομεις...

DOMUS
16-07-2013, 09:04
Το πλοιο ειναι καταδικασμένο ακόμα και αν αρχίσει αμεσα δρομολόγια δεν νομίζω να το προτιμήσουν πολλοί!
δεν νομίζω κανείς να θέλει να ταξιδεύσει και να τρέχει τελευταία στιγμή να βρει αλλού εισητηρια!
η εταιρεία ποτέ δυστυχώς δεν το πρόσεξε ειδικά στους καλούς καιρούς πριν κάποια χρόνια!

δυστυχως για το πλήρωμα και τις οικογένειες τους μαλλον ειναι κοντα στο τέλος!

thanos75
16-07-2013, 09:24
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Τουλάχιστον ας κοιτάξουν με τα λεφτά από τη διάλυση της έτερης ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ και τη ναύλωση του ΣΚΑΙ να καταβάλουν όσα δεδουλευμένα γίνετα,ι και ας βγει μετά σε πλειστηριασμό το πλοίο. Και να κάνει δρομολόγια αυτή τη στιγμή το πλοίο, θεωρώ πως θα "μπει μέσα" πάλι με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες. Επομένως για το καλό του πληρώματος κυρίως ας τελειώνει αυτή η άρρωστη κατάσταση και ας το πάρουν απόφαση "Τετέλεσται":uncomfortableness:

roussosf
16-07-2013, 09:43
capten4
Η κατασταση ειναι αρρωστη, καρκινωματικη...αντι να δοθει το ποσο που ωφειλεται στο πληρωμα, παλι τους δινουν ενα ποσο, που ομως-ΔΙΚΑΙΩΣ-,δεν δεχεται το πληρωμα...το θεμα ειναι ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ -αν υπαρχει- για αυτη την κατασταση ?

αν το πλοίο ήταν σε διαφορετική κατάσταση (ποιο "σουλουπωμένο" γενικώς) θα έλεγα ότι το πλήρωμα κακώς κάνει που δεν δέχεται το έναντι των οφειλομένων.Θα δούλευε το καλοκαίρι και θα έβγαζε κάποια "σπασμένα"
Αλλά στην κατάσταση που έφεραν το πλοίο η εταιρεία ,τα golden boys της δεν ξέρω ποιος .πάντως σίγουρα όχι το πλήρωμά του ,τότε όντως καλά κάνει και δεν δέχεται το έναντι.
προσωπικά βλέπω τις λύσεις
α) πώληση -γιατί έχει ακόμα ψωμί μπορεί όχι στη Ραφήνα αλλά υπάρχουν γραμμές που μπορεί να σταθεί ικανοποιητικά
β) Aliaga -το απεύχομαι
και
γ) τσιμεντάρισμα στο τέλος του μόλου της Ραφήνας για να γίνει ποιο υπήνεμο το λιμάνι:05.18-flustered:
και θα το βλέπουμε και μπορεί να γίνει "πολυχώρος" για διάφορα events:fat:

πάντως ότι και να γίνει εμένα θα μείνει για πάντα ο ήχος της "μπουρού"στα αυτιά μου
είναι ήχος κλήσης στο κινητό

DOMUS
16-07-2013, 09:45
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Τουλάχιστον ας κοιτάξουν με τα λεφτά από τη διάλυση της έτερης ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ και τη ναύλωση του ΣΚΑΙ να καταβάλουν όσα δεδουλευμένα γίνετα,ι και ας βγει μετά σε πλειστηριασμό το πλοίο. Και να κάνει δρομολόγια αυτή τη στιγμή το πλοίο, θεωρώ πως θα "μπει μέσα" πάλι με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες. Επομένως για το καλό του πληρώματος κυρίως ας τελειώνει αυτή η άρρωστη κατάσταση και ας το πάρουν απόφαση "Τετέλεσται":uncomfortableness:

Δεν υπαρχει περίπτωση να δώσει φίλε μου ούτε ένα ευρω απο τα αλλα πλοία δεν ειναι χαζος ο αγουδημος θα το αφήσει στην μοίρα του το πλοιο οπως έκανε και ο άλλος ο αγουδημος και κανει διακοπές στην Ελβετία!

thanos75
16-07-2013, 11:32
Δεν υπαρχει περίπτωση να δώσει φίλε μου ούτε ένα ευρω απο τα αλλα πλοία δεν ειναι χαζος ο αγουδημος θα το αφήσει στην μοίρα του το πλοιο οπως έκανε και ο άλλος ο αγουδημος και κανει διακοπές στην Ελβετία!

Μεταξύ μας το πιστεύω δυστυχώς απόλυτα αυτό που λες. Εξάλλου καμια παροιμία δεν είναι τυχαία, όπως για παράδειγμα αυτή που λέει "σόι παέι το βασίλειο:uncomfortableness:"

capten4
17-07-2013, 11:18
Η ΠΛΕΟΝ ΚΡΙΣΙΜΗ συναντηση των δυο πλευρων-εργαζομενων και εργοδοσιας- αυτη την στιγμη.......

cpt. mimis
17-07-2013, 12:16
Η ΠΛΕΟΝ ΚΡΙΣΙΜΗ συναντηση των δυο πλευρων-εργαζομενων και εργοδοσιας- αυτη την στιγμη.......
Φίλε να σου πω τη γνώμη μου; Πλέον κρίσιμη κατάσταση είναι εδώ και καιρό. Τι μπορούν να συζητήσουν τώρα; Μόνο να κάνρι πίσω το πλήρωμα. Το λέω αυτό γιατί αν ξεχρέωνε το κόσμο δεν θα ήταν κρίσιμη η συνάντηση. Τέλη Ιουλίου έχουμε, να δουλέψει καλά μέχρι και Σεπτέμβριο; Μετά τι πάλι τα ίδια; Ο κόσμος είναι φιλότιμος αλλά όχι και χαζός.
Δεν είναι σωστό και τίμιο να γίνεται αυτό. Αν όπως έχει προαναφερθεί δεν πήγαινε δρομολόγιο λόγω καυσίμων τί μπορεί να άλλαξε ξαφνικά;
Εύχομαι ότι καλύτερο για το πλήρωμα και να έχουν μια ίσης όρις κοινή απόφαση και οι δύο πλευρές. Δεν αντέχει η ακτοπλοΐα και άλλους άνεργους ναυτικούς...

capten4
17-07-2013, 14:48
Φίλε να σου πω τη γνώμη μου; Πλέον κρίσιμη κατάσταση είναι εδώ και καιρό. Τι μπορούν να συζητήσουν τώρα; Μόνο να κάνρι πίσω το πλήρωμα. Το λέω αυτό γιατί αν ξεχρέωνε το κόσμο δεν θα ήταν κρίσιμη η συνάντηση. Τέλη Ιουλίου έχουμε, να δουλέψει καλά μέχρι και Σεπτέμβριο; Μετά τι πάλι τα ίδια; Ο κόσμος είναι φιλότιμος αλλά όχι και χαζός.
Δεν είναι σωστό και τίμιο να γίνεται αυτό. Αν όπως έχει προαναφερθεί δεν πήγαινε δρομολόγιο λόγω καυσίμων τί μπορεί να άλλαξε ξαφνικά;
Εύχομαι ότι καλύτερο για το πλήρωμα και να έχουν μια ίσης όρις κοινή απόφαση και οι δύο πλευρές. Δεν αντέχει η ακτοπλοΐα και άλλους άνεργους ναυτικούς...

Τι να δουλεψει...πες πως βγαινει αυριο...ουτε ενας μηνας δουλεια δεν απεμεινε..το εχασε ουσιαστικα το παιχνιδι,ΚΑΙ απο την αποψη οτι στα πρακτορεια μολις τους λενε "ΠΗΝΕΛΟΠΗ ", ζητανε αλλο αμεσως...με αυτα τα χρωματα, θεωρω πως το βαπορι εχει τελειωσει....το μελλον θα δειξει...

Ilias 92
17-07-2013, 15:45
Τοπικά Σύρο δεν μπορεί να κάνει, που δεν θα έχει και ανταγωνιστή?
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά αφού δεν είχε τίποτα να χάσει πέρσι που έβλεπε ότι το Ιθάκη θα του έκανε ζημία γιατί δεν του άλλαξε γραμμή??
Δεν μπορεί το αφεντικό να είναι τόσο αδιάφορο πια, έχει άλλη δραστηριότητα εκτός από ακτοπλοΐα.

roussosf
17-07-2013, 20:33
Τοπικά Σύρο δεν μπορεί να κάνει, που δεν θα έχει και ανταγωνιστή?
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά αφού δεν είχε τίποτα να χάσει πέρσι που έβλεπε ότι το Ιθάκη θα του έκανε ζημία γιατί δεν του άλλαξε γραμμή??
Δεν μπορεί το αφεντικό να είναι τόσο αδιάφορο πια, έχει άλλη δραστηριότητα εκτός από ακτοπλοΐα.
πολα μπορεί να κάνει
το θεμα είναι αυτοι που περνουν τις αποφάσεις
να θέλουνε να τα κάνει.........................
τα αφεντικα είχανε και εμπορικά
αλλα "είχανε "
δεν ξέρω έχουν ακόμα

capten4
18-07-2013, 02:15
πολα μπορεί να κάνει
το θεμα είναι αυτοι που περνουν τις αποφάσεις
να θέλουνε να τα κάνει.........................
τα αφεντικα είχανε και εμπορικά
αλλα "είχανε "
δεν ξέρω έχουν ακόμα
απο τις κινησεις, η μαλλον τις ΜΗ ΚΙΝΗΣΕΙΣ τους, φαινεται πως δεν υπαρχει διαθεση καμια....

cpt. mimis
19-07-2013, 11:32
Εγώ πάλι εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος...
κάτι θα γίνει, δεν ξέρω τι, αλλά κάτι Θα γίνει κ θα ξεκινήσει.
Μπορεί τώρα που έφυγε το Πηνελοπη να αλλάξουν τα πάντα....
μπορεί να μην γίνει και τίποτα, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία..

ΩΡΙΩΝ
19-07-2013, 17:14
Εγώ πάλι πιστεύω πως αν το πλοίο δε ξεκινήσει μέχρι τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, τότε τετέλεσται.

capten4
20-07-2013, 03:24
ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ....επετευχθη συμφωνια εταιρειας-ΟΛΩΝ των μελων του πληρωματος, για σταδιακη αποπληρωμη μεχρι αρχες Σεπτεμβριου.....Τριτη μαλλον ξεκιναει ( αν δεν δουμε τιποτε αλλο...)....παντως, ολως τυχαιως, ξεκιναει στο πικ του καλοκαιριου...(τελος Ιουλιου-Αυγουστος)... βολικοτατα δηλαδη....φυσικα,δεν απεμειναν παρα 20 ημερες δουλειας,αλλα.... Φυσικα, κανεις δεν μπορει να συνδυασει την επιστροφη, με "νεα αρχη"......τωρα, το τι θα γινει με τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ υπολοιπες οφειλες, θα φανει η αρχη Αυγουστου,η - το πιθανοτερο-μεσα Σεπτεμβριου....

roussosf
20-07-2013, 07:00
αν τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας, πιστέυουν ότο θα βγάλουν κάποια σπασμένα σε ενάμιση μήνα μετα την δυσφήμηση που έφαγε σαν όνομα το πλοίο και υποσχεθήκανε αποπληρωμή στο πλήρωμα, τοτε στις επομενες εκλογές να τους εκλέξουμε για κυβέρνηση στην Ελλάδα μπας και δούμε ασπρη μέρα :uncomfortableness:
δεν χιονίζει που δεν χιονίζει

capten4
20-07-2013, 08:03
αν τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας, πιστέυουν ότο θα βγάλουν κάποια σπασμένα σε ενάμιση μήνα μετα την δυσφήμηση που έφαγε σαν όνομα το πλοίο και υποσχεθήκανε αποπληρωμή στο πλήρωμα, τοτε στις επομενες εκλογές να τους εκλέξουμε για κυβέρνηση στην Ελλάδα μπας και δούμε ασπρη μέρα :uncomfortableness:
δεν χιονίζει που δεν χιονίζει
Τι σπασμενα να βγαλουν...ολοι σχεδον εχουν κλεισει με τα αλλα βαπορια, αντε να παρει κατι υπολοιπα και κατι επιστροφες...μετα την 1η Σεπτεμβριου......

Maroulis Nikos
23-07-2013, 07:14
Ξεκίνησε τα δρομολόγια ....

Giannis G.
23-07-2013, 08:27
Με 18.6 αυτην την στιγμή το πλοίο έξω από την Άνδρο, πολύ καλη ταχύτητα!!
147174

thanos75
23-07-2013, 12:07
Με 18.6 αυτην την στιγμή το πλοίο έξω από την Άνδρο, πολύ καλη ταχύτητα!!
147174

Όντως πολύ καλή ταχύτητα και πολύ ωραία φωτο btw φίλε μου. Μακάρι από εδώ και εμπρός τα πράγματα να πάνε καλύτερα για το πλήρωμα και τις οικογένειές τους

capten4
23-07-2013, 12:17
παιδια ηρεμηστε...με τα ρευματα-που ξερει καλα να παιρνει ο καπτεν-,επιασε καποιες στιγμες 18 +...σε αλλα σημεια επεφτε και κατω των 17...δεν εγινε τιποτα στο βαπορι ωστε να ανεβει η ταχυτητα....και δεν θα μπορουσε να γινει αλλωστε...το ευτυχες ειναι,πως, πηρε επιτελους ο κοσμος καποια λεφτα, μετα απο πολυ καιρο...

P@vlos
23-07-2013, 12:23
Με τον γνωστό καπετάνιο του δρομολόγιο να υποθέσω? Δλδ λύθηκαν τα οποια προβλήματα που είχε με την εταιρεία?

capten4
23-07-2013, 12:31
για την ωρα..παντως, ακομη και αυτος δεν ηταν στα "πανω" του-που συνηθως ειναι- στον αποπλου...ουτε μας σφυριξε, ουτε τιποτε....και λογικο....

rafina-lines
23-07-2013, 17:30
Πριν λίγο επέστρεψε στη Ραφήνα στη γνώριμη θέση της (προβλήτα #9), κι έβγαλε κάπου 20 άτομα, 11 ΙΧ, κι ένα δίκυκλο. :)

DOMUS
23-07-2013, 19:03
Πριν λίγο επέστρεψε στη Ραφήνα στη γνώριμη θέση της (προβλήτα #9), κι έβγαλε κάπου 20 άτομα, 11 ΙΧ, κι ένα δίκυκλο. :)

Με αυτά τα νούμερα δεν υπαρχει ελπίδα!
Εαν συνεχίσει έτσι δύσκολα τα πράγματα στο μέλλον!

Cape P
23-07-2013, 19:53
εγώ άκουσα για 100 άτομα στην επιστροφή δυο μηχανάκια και καμια εικοσαρια αυτοκινητα..

Να ρωτήσω κάτι? ξέρει κανείς γιατί δεν έκανε τοπικό σήμερα γιατί κανονικά από ότι είπαν σε φίλη μου από το λιμεναρχίο ραφήνας ειχε στις 7 το απογευμα