PDA

Επιστροφή στο Forum : Αριάδνη [Ariadne, Ferry Himuka, Rainbow Bell]

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18

ιθακη
02-10-2013, 20:13
Οι πληροφορίες του site είναι σωστές.....

Ilias 92
02-10-2013, 20:27
Εγώ πάλι άκουσα ότι ήρθαν Ιταλοί να δουν το βαπόρι.

Greek Master
02-10-2013, 20:31
Ήρθαν και τους άρεσε όπως και τις προηγούμενες φορές που το είδαν οι συγκεκριμένοι Brookers, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την φορά θα είναι και η τελευταία (ελπίζω να είναι λάθος)

Ilias 92
02-10-2013, 20:46
Ήρθαν και τους άρεσε όπως και τις προηγούμενες φορές που το είδαν οι συγκεκριμένοι Brookers, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την φορά θα είναι και η τελευταία (ελπίζω να είναι λάθος)

Αν γράφεις πρώτη φορά, καλώς ήρθες στην ενεργό δράση, αν πάλι έγραψες και χάθηκαν δεν πειράζει και πάλι καλώς ήρθες!
Μάλλον θα ρίξανε και την τιμή για να τσιμπήσουν, πρέπει να είναι στενάχωρη για τον Στρίντζη μια τέτοια εξέλιξη μιας και το πλοίο αυτό ήταν δική του προσωπική επιλογή για να πατήσει πόδι στην Κρήτη και αν τον άφηναν, το βαπόρι θα έμενε στα Χανιά μέχρι τα βαθιά γεράματα!!

Akis Dionisis
03-10-2013, 00:09
Υπάρχει μία εμονή μ'αυτή τη Κρήτη και ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω το γιατί...
Σε ΌΛΗ την Έλλάδα, δεν υπάρχουν άλλες γραμμές (χωρίς να αναφέρομαι κάπου συγκεκριμένα) ??
Από το δημοσίευμα μάλιστα, κρατάω και αυτό...

Επίσης η HSW φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο το πλοίο μία φορά την εβδομάδα να πιάνει και τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας. Όλα αυτά φυσικά είναι σενάρια που επεξέργαζεται η εταιρία ενώ αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει τις τελικές τις απόφασεις.
Ρε λες ?? Μακάρι.....

thanos75
03-10-2013, 09:35
Συγγνώμη γιατί κάπου μπλέχτηκα λίγο, εάν αυτή τη στιγμή το πλοίο εξετάζεται από Ιταλούς brokers, τότε το πιθανότερο είναι να ανασταλεί μέχρι νεωτέρας η δρομολόγηση του πλοίου προς Χίο-Μυτιλήνη- άρα σε αυτή την περίπτωση αυτά που λέει το χιώτικο site δεν ισχύουν. Εάν μάλιστα τα βρουν με τους Ιταλούς, τότε προφανώς goodbye για πάντα. Υποψιάζομαι πως μάλλον η εταιρία τηρεί προς το παρόν στάση αναμονής και απλά θα πράξει "βλέποντας και κάνοντας"!

Να επισημάνω πως κατά τη γνώμη μου η προέκταση προς Λήμνο-Καβάλα/Θεσσαλονίκη 1 φορά την εβδομάδα, καλό είναι να γίνει είτε είναι στη γραμμή το ΧΙΟΣ είτε το ΑΡΙΑΔΝΗ

Akis Dionisis
03-10-2013, 09:42
Οι Ιταλοί και στο παρελθόν δε το είδανε ??
Δε τους δίνει η HELLENIC καλύτερα το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ αντί του ΑΡΙΑΔΝΗ ?? :sour:

Μπαίνοντας με το 'ΑΡΙΑΔΝΗ' στο λιμάνι της Χίου...
149416

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-10-2013, 09:58
Οι Ιταλοί και στο παρελθόν δε το είδανε ??
Δε τους δίνει η HELLENIC καλύτερα το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ αντί του ΑΡΙΑΔΝΗ ?? :sour:

Μπαίνοντας με το 'ΑΡΙΑΔΝΗ' στο λιμάνι της Χίου...
149416 Πολύ απλοϊκή προσέγγιση...Αφού ενδιαφέρονται όπως λέγεται γιά το ΑΡΙΑΔΝΗ; Άλλο βαπόρι τό ένα,άλλο το άλλο...

Akis Dionisis
03-10-2013, 10:29
Δε θα διαφωνίσω. Αλλά (κατα την ταπεινή μου άποψη) νομίζω το ΑΡΙΑΔΝΗ φέρνει περισσότερα έσοδα στην εταιρία αντί του ΡΟΔΟΣ...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-10-2013, 10:56
Δε θα διαφωνίσω. Αλλά (κατα την ταπεινή μου άποψη) νομίζω το ΑΡΙΑΔΝΗ φέρνει περισσότερα έσοδα στην εταιρία αντί του ΡΟΔΟΣ...
Mπορεί όμως να πιάσει καλύτερη τιμή κ σε αυτές τις περιπτώσεις αρχίζουν από τα "ασημικά" της εταιρείας.

Akis Dionisis
03-10-2013, 11:30
Eίναι κι αυτή μία παράμετρος...

Ilias 92
03-10-2013, 11:31
Βίκτωρα το βαπόρι έπιασε 30στην αγορά και 20 στην μετασκευή περίπου.
’ντε να πιάσει τώρα ένα 20ρικο. Έχει πάνω του ένα σκασμό δάνεια οπότε δεν θα κάνει και κανένα μεγάλο καλό στην HSW σε επίπεδα ρευστού.
Από κει και πέρα κρίμα να φύγει (αν) αλλά δεν πρόσφερε και τίποτα ουσιαστικό γιατί ήταν προσωπική επιλογή του ΙΣΒ να το εξορίσει ως διαρκή απειλή για την ΑΝΕΚ.

Ilias 92
03-10-2013, 11:40
Υπάρχει μία εμονή μ'αυτή τη Κρήτη και ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω το γιατί...
Σε ΌΛΗ την Έλλάδα, δεν υπάρχουν άλλες γραμμές (χωρίς να αναφέρομαι κάπου συγκεκριμένα) ??

Δεν θα το σχολιάσω έχω κουραστεί!!!

Akis Dionisis
03-10-2013, 11:49
Δεν θα το σχολιάσω έχω κουραστεί!!!

Ίδρωσες από την κούραση να κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή... Άλλαξε μη πουντιάσεις... 149417

Ilias 92
03-10-2013, 12:08
Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου ’κη, αλλά κατάλαβε και εσύ ότι δεν είναι λογικό να αντιδικούμε για κάτι το οποίο δεν υπάρχει τώρα και όσο και να μιλάμε εμείς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε, δεν βάζω εγώ το καράβι ούτε κανείς εδώ μέσα.
Και εγώ θέλω να γίνει σύνδεση Ρόδου Κύπρου δεν γράφω όμως συνέχεια για αυτό!!!

Akis Dionisis
03-10-2013, 12:16
Πειραιάς - Ρόδος - Κύπρος (direct) τώρα ναι, συνενοηθήκαμε.

superfast v
03-10-2013, 12:22
Ακη Διονυση,Δες θα δεις το βαπορα Σαλινικα ποτεεεε
κανε μπεεεεε κανε μπεεεε:sour::indecisiveness:

Akis Dionisis
03-10-2013, 12:32
Μερικά παιδάκια (ονόματα δε λέμε) εμπνέονται και θυμούνται τη μητρική τους γλώσσα... Τετράποδη μητέρα θα είχαν μάλλον...
Τι να πεις... :indecisiveness:

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-10-2013, 13:31
Πειραιάς - Ρόδος - Κύπρος (direct) τώρα ναι, συνενοηθήκαμε.
Υπήρχε παλιότερα αν έχεις δει στα ιστορικά πλοία αλλά από τότε που κόπηκαν οι εκδρομές στους Αγίους Τόπους (αφού πήγαιναν μέχρι Χάιφα) δεν συνέφερε κ πάει μόνο η Salamis με ρο-ρό.

Akis Dionisis
03-10-2013, 14:58
Πάλι με βρίσκεις σύμφωνο. Απλά ακολουθώ τη λογική του γιατρού και του "Ναι" .

shipsteward7
03-10-2013, 16:03
15 οκτωμβριου αλλαζει το νησος χιος στη γραμμη.

High1
03-10-2013, 16:04
Εγώ πάλι άκουσα ότι ήρθαν Ιταλοί να δουν το βαπόρι.

Εχω κουραστεί με την ανακύκλωση του διαδικτύου. Γράφει κάτι κάποιος κι αμέσως το γράφουν όλοι. Για πες μας κάτι παραπάνω λοιπόν, περί τιμής, γραμμής κι ότι άλλο έχει να κάνει με την πώληση του πλοιου; Και πότε θα γίνει; Ετσι απλά, μπορεί να γραψω κι εγώ ότι ήρθαν Αφρικανοί να δουν το βαπόρι:pride:

Akis Dionisis
03-10-2013, 16:12
..............Έτσι απλά, μπορεί να γραψω κι εγώ ότι ήρθαν Αφρικανοί να δουν το βαπόρι:pride:
Aααα εμένα οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι ήρθαν από το Mπαγκλαντές να δούνε το πλοίο... :D

shipsteward7
03-10-2013, 17:25
ποιος τα λεει αυτα ρε παιδια; 15 του μηνα αλλαζει το νησος χιος για τρεις μηνες. εμεις που δουλευουμε στο πλοιο ειδοπειηθηκαμε για εργασια απο δευτερα. εξαλλου οι αλλαγες απο δευτερα θα αρχισουν να φαινονται. ολα τα αλλα για ιταλια και τετοια ειναι για εσωτερικη καταναλωση.....

Psarianos
03-10-2013, 17:44
Τι αλλαγές θα γίνουν στο πλοίο; Εννοείς που θα βάψουν εξωτερικά τα σινιάλα ή θα κάνουν και αλλαγές στο εσωτερικό του;

Akis Dionisis
03-10-2013, 17:44
ποιος τα λεει αυτα ρε παιδια; 15 του μηνα αλλαζει το νησος χιος για τρεις μηνες. εμεις που δουλευουμε στο πλοιο ειδοπειηθηκαμε για εργασια απο δευτερα. εξαλλου οι αλλαγες απο δευτερα θα αρχισουν να φαινονται. ολα τα αλλα για ιταλια και τετοια ειναι για εσωτερικη καταναλωση.....

Ε, τώρα καταλαβαίνεις... Κουβέντα να γίνεται (γενικώς)
και να γεμίζουν σελίδες με σενάρια Ιταλικής φαντασίας και ούτε καθ'εξής.
Μόνο ο Μπερλουσκόνι λείπει από τη κουβέντα.
Καλά έκανες και το διευκρίνησες το θέμα αυτό, γιατί από σενάρια άλλο τίποτα !!!
Καλές θάλασσες και καλά ταξίδια φίλε.

superfast v
03-10-2013, 18:17
Ας γεμιζουν με σεναρια Σαλονικιωτικης φαντασιας..μονο ο Ψωμιαδης λειπει απ τη συζητηση..γεια σου ρε ακηηηη ονειροπολακη χχεχεχε

High1
03-10-2013, 18:20
15 του μηνα αλλαζει το νησος χιος για τρεις μηνες. εμεις που δουλευουμε στο πλοιο ειδοπειηθηκαμε για εργασια απο δευτερα.....

Kαλά, με την συγκεκριμένη εταιρεία μην εχεις και πολύ εμπιστοσύνη ότι μπαίνετε για να το φτιάξετε. Πόσες φορές μπήκαν στο Ocean κόσμος ότι ναυλώνεται και φτιάχτε το και πόσες σε τόσα άλλα πλοία; Πάντως σίγουρα αν δεν φύγει που κάποιοι το κοιτάγανε αλλά λεφτά δεν βλέπω να δίνανε, θα είναι ο αντικαταστατης του Χιος. Εγώ πάντως το συγκεκριμένο πλοίο το θέλω εδώ Ελλάδα, καθώς είναι διαμάντι και ειδικά το μηχανοστασιο:fat:

Akis Dionisis
03-10-2013, 18:31
Ας γεμιζουν με σεναρια Σαλονικιωτικης φαντασιας..μονο ο Ψωμιαδης λειπει απ τη συζητηση..γεια σου ρε ακηηηη ονειροπολακη χχεχεχε

Mη μασάς ρε, είναι ο Μπουτάρης εδώ και τα βλέπει...
(κι όμως τον γραφικό σου χαρακτήρα τον ξέρω)

superfast v
03-10-2013, 19:19
ειμαι καλιγραφος φαινεται.ξεβουλοσε τα πμ σου να τα πουμε να μην τα λεμ εδω

Akis Dionisis
04-10-2013, 00:44
ειμαι καλιγραφος φαινεται.ξεβουλοσε τα πμ σου να τα πουμε να μην τα λεμ εδω
Κάνε όνειρα... "καλιγράφε" 149437

leo85
06-10-2013, 12:42
Να δούμε θα πιάσουν δουλειά αύριο.

149476

Akis Dionisis
07-10-2013, 11:04
Νομίζω της πάει πολύ η άσρπη τσιμενιέρα. Τη κάνει ποιο επιβλητική. Εφόσον μετά από αρκετά χρόνια θα φορέσει τα σινιάλα της "μαμάς" εταιρίας, θα ήθελα πολύ να τη δω με άσπρη τσιμενιέρα και κόκκινα ή μπλε δελφίνια επάνω σ'αυτήν.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-10-2013, 11:45
Νομίζω της πάει πολύ η άσρπη τσιμενιέρα. Τη κάνει ποιο επιβλητική. Εφόσον μετά από αρκετά χρόνια θα φορέσει τα σινιάλα της "μαμάς" εταιρίας, θα ήθελα πολύ να τη δω με άσπρη τσιμενιέρα και κόκκινα ή μπλε δελφίνια επάνω σ'αυτήν.
Στα ταχύπλοα η άσπρη τσιμινιέρα με κόκκινα δελφίνια έγινε λόγω του λαχανί της Cosmote. Δεν νομίζω να επεκταθεί στα συμβατικά.

Akis Dionisis
07-10-2013, 17:23
Αποκλειστικά για το ΑΡΙΑΔΝΗ λέω. Όχι για τα υπόλοιπα. Αν και δε θα φαινόταν άσχημα και στα υπόλοιπα.

ιθακη
07-10-2013, 20:59
Ο μεγάλος Τόλης Βοσκόπουλας είχε πεί "και όνειρο πάντα θα μείνει..... (http://youtu.be/Kkl1MiuCp4Q?t=59s)"

Και αυτό γιατί νσήμερα απ όσο μου είπαν κάποιοι "τρόφιμοι" του Περάματος, την έβαψαν κιόλας κόκκινη, και μπήκε και μερος του πληρώματος

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-10-2013, 10:17
Αποκλειστικά για το ΑΡΙΑΔΝΗ λέω. Όχι για τα υπόλοιπα. Αν και δε θα φαινόταν άσχημα και στα υπόλοιπα.
To AΡΙΑΔΝΗ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από τα συμβατικά. Άλλο αν αποφάσιζαν κάτι ενιαίο γιά όλα.

Akis Dionisis
08-10-2013, 17:23
Δε βλέπω φωτογραφίες όμως. Δε το φωτογράφισε κανένας αυτές τις μέρες ??
Ο ανταποκριτής του Περάματος που είναι ??

karavofanatikos
12-10-2013, 16:18
Σήμερα στη ΝΑΥΣΙ.
149624
Για τον ’κη που το ζήτησε!

leo85
12-10-2013, 17:49
Φίλε Νεκτάριε εσύ πέρασες το πρωί, εγώ πέρασα το μεσημέρι και ηταν ανοικτός ο καταπέλτης επιβατών και έκαναν εργασίες.

149639 149640

Akis Dionisis
12-10-2013, 18:38
Μπράβο παλικάρια για τις φωτός σας και περίμένουμε κι άλλες.
Το πλοίο απ'ότι βλέπω το ετοιμάζουν εντός/εκτός να το κάνουν ποιο κουκλί απ'ότι είναι.

Espresso Venezia
12-10-2013, 20:59
Να συνεισφέρω και εγώ μία σημερινή φωτό από το Πέραμα, όπου εκτός του ΑΡΙΑΔΝΗ βλέπουμε και τα ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ISABELLA I.

149665
Πέραμα - 12/10/2013

Ergis
13-10-2013, 13:13
Να συνεισφέρω και εγώ μία σημερινή φωτό από το Πέραμα, όπου εκτός του ΑΡΙΑΔΝΗ βλέπουμε και τα ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ISABELLA I.

149665
Πέραμα - 12/10/2013

Στα πλαίσια της συντήρησης του πλοίου προβλέπεται δεξαμενισμός;

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες παιδιά,το πλοίο μετα απο χρόνια δείχνει να συνερχεται......

mastrokostas
16-10-2013, 11:22
Τελικά ,Χίο Μυτιλήνη !!!και φυσικά με τον καπεταν Διαμαντή !!!Ερχομενη Δευτερα το πρωτο ταξιδι !

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-10-2013, 12:12
Στα πλαίσια της συντήρησης του πλοίου προβλέπεται δεξαμενισμός;

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες παιδιά,το πλοίο μετα απο χρόνια δείχνει να συνερχεται......
Mέσα να δούμε τί γίνεται...

Greek Master
16-10-2013, 19:48
Τελικά ,Χίο Μυτιλήνη !!!και φυσικά με τον καπεταν Διαμαντή !!!Ερχομενη Δευτερα το πρωτο ταξιδι !

Σίγουρα? ναυτολογήθηκε? το γνωρίζουμε για υποθεση είναι φίλε mastrokostas?

shipsteward7
16-10-2013, 20:21
μεσα το καραβι γινεται κουκλα. 10 μερες τωρα καθαριζουμε ασταματητα. κοντευει να φτασει στην κατασταση που ηταν οταν πρωτο βγηκε. αυριο θα προσπαθησω να σας βαλω και φωτο.....

parianos
16-10-2013, 20:30
μεσα το καραβι γινεται κουκλα. 10 μερες τωρα καθαριζουμε ασταματητα. κοντευει να φτασει στην κατασταση που ηταν οταν πρωτο βγηκε. αυριο θα προσπαθησω να σας βαλω και φωτο.....

Ναι περιμενουμε τις φωτο....

Ergis
16-10-2013, 21:11

Σ'ευχαριστούμε πολύ φίλε μου :)

Captain_Nionios
16-10-2013, 21:29
Με το καλο να ξεκινησει.

Αυτη τη φορα ετοιμη, καθαρη και με τα ωραια σινιαλα της.

Καλο κουραγιο το δυσκολο Χειμωνα σε καπετανιο και πληρωμα.

Ergis
16-10-2013, 22:04
Θα μπορούσε άραγε να καθιερωθεί το πλοίο σε αυτή τη γραμμή;

Νομίζω είναι μια μεγάλη ευκαιρία ειδικά τωρα που θα είναι μόνη της...

thanos75
16-10-2013, 22:58
Συμφωνώ απόλυτα, είναι όντως η καλύτερη αφορμή για να καθιερωθεί το υπέροχο αυτό σκαρί σε μια ελληνική γραμμή. Εάν μάλιστα πάνε καλά τα πράγματα γενικά, δεν θα με παραξένευε εάν τελικά δε ναυλωθεί το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση καλή αρχή να έχει το πλοίο:fat:, παρ'όλο που μπαίνει σε μια δύσκολη συγκυρία και σε έναν δύσκολο γενικά χειμώνα, ειδικά για τη συγκεκριμένη γραμμή

Captain_Nionios
17-10-2013, 00:37
Ισως τωρα με το Γερασιμο Στριντζη παλι πισω η εταιρεια να αποκτησει ενα πιο επιθετικο χαρακτηρα και ιδιαιτερα η καθιερωση της Αριαδνης στην ακτοπλοια που ειναι δικια του επιλογη και μετασκευη να ειναι ενα προσωπικο στοιχημα.

Οπως και να'χει αυτο το σκαρι πρεπει να μεινει μαζι μας.

Ergis
17-10-2013, 08:18
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρα του νομίσματος.

Σίγουρα το πλοίο σε περιόδους αιχμής αν πιανει πρωτοκολο,δεδομένου και της χωρητηκότητάς του σε φορτηγα και επιβατες,θα είναι απο τις πιο κερδοφόρες επιλογες της εταιριας εδω και χρονια κατα την γνώμη μου.

Αφήνει όμως πάλι ένα πλοίο τουλάχιστον "σβησμένο" πισω του,και αναφαιρομαι στα 2 αδελφακια.

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει το Νήσος Μύκονος (μετα απο 8 μήνες ακινησίας).

Αν - λεμε τωρα - παραμείνει στην γραμμή το ΑΡΙΑΔΝΗ το Νήσος Χιος τι θα γίνει;

Παροναξια μήπως;

Με τίποτα σας το εγγυομαι.

Με δεδομένη την αποχώρηση της ΝΕΛ,να διπλώσει την γραμμή δίπλα στο ΑΡΙΑΔΝΗ;

Ίσως...

Υπάρχει και η Blue Star στη μεση βέβαια.

Η πολιτική του Γεράσιμου Στρίντζη απο την προηγούμενή του θητεία στην εταιρια ήταν να τα έχει καλά με τους ανταγωνιστες του.

Εκτος αν μας κρύβει καμία εκπληξη.

Πιστεύω οτι απο τον Απρίλιο θα ψάχνουμε πάλι εταιρία για να ναυλώσει το πλοίο καθώς το χρήμα απο εκεί - λένε - οτι ρεει ζεστό,ασχετα αν κακοποιουν βαναυσα. :nightmare:

Αυτά

captain Stratis
17-10-2013, 10:26
ειναι απο τα ποιο ωραια σκαρια που εχουμε !!!
αλλα πιστευω οτι υπερκαλυπτει τις αναγκες της γραμμης Π.Χ.Μ. και οτι θα ειναι πολυ δαπανηρο για την χειμωνιατικη περιοδο αλλα και στην θερινη σεζον που εχει την δυνατοτητα να πιανει πρωτοκολλο εχω την εντυπωση οτι δεν θα ρεφαρει τις ζημιες του χειμωνα και τελος η εταιρεια θα το ξαναναυλωση γιατι απο εκει βγαζει - βαζει ζεστο χρημα και σταθερο στο ταμειο της.
τελος μην ξεχναμε οτι η πολιτικη του Στριτζη να τα εχει καλα με τους ανταγωνιστες του ανοικη στο παρελθον που υπηρχαν ροη κεφαλαιων απο ολους και σε ολους τωρα που η πιτα εχει μικρινει δεν νομιζω πως η BSF θα το αφησει να περασει ετσι και μην ξεχναμε και την ΝΕΛ θεωρω οτι δεν πρεπει να την υποτιμησουν και ας εχει διακοψει τα δρομολογια της,σιγουρα θα προσπαθησει να ξαναμπει στην γραμμη που την εκανε γνωστη.
καλη τυχη στην κουκλα και στους φιλους του πλοιου!

hsw
18-10-2013, 01:53
Η ΝΕΛ και να ξαναπροσπαθήσει, πιστεύω δεν θα καταφέρει πολλά. ΙΣΩΣ μόνο αν βάλει τώρα πλοίο που όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τη Blue Star. Το Αριάδνη εγώ πιστεύω είναι μια χαρά κίνηση της εταιρίας και καλά κάνει και το βάζει. Απ' ότι φαίνεται το Πάτμος θα έφευγε και θα έμενε μόνο του το Νήσος Χίος. Οπότε για να μην υπάρχουν τα γνωστά παράπονα για καμπίνες κτλ και επειδή θα ήταν ακόμα περισσότερο αυξημένα λόγω της έλλειψης του Πάτμος, θα έπρεπε ή να του βάλει 5-6 δρομολόγια την εβδομάδα (και αναγκαστικά με ταχύτητες 25 κόμβων) ή να βάλει την Αριάδνη. Οπότε επέλεξε το δεύτερο, που με 4 δρομολόγια εβδομαδιαίως θα έχει ικανοποιητικότατη κίνηση πιστεύω (δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί δε βάζουν ένα ακόμα δρομολόγιο το Σάββατο προς Πειραιά το πρωί και από Πειραιά το βράδυ, αλλά κάτι θα ξέρουν - ίσως προστεθεί αργότερα; ), θα μπορέσουν να κάνουν ένα πείραμα (ίσως) με τις τιμές των φορτηγών και θα δείξουν αναβάθμιση από τη μεριά τους στη γραμμή μιας και βάζουν ένα μεγαλύτερο πλοίο, ακόμα κι αν είναι χειμώνας.

Η Blue Star απ' την άλλη, αν όντως γίνει αυτό που λέγεται και από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο μείνει μόνη της, έχει δύο επιλογές. Ή να βάλει ένα μεγαλύτερο πλοίο της στη γραμμή ή να μείνει με το Πάτμος και τα αντίστοιχα δρομολόγια που θα κάνει το Αριάδνη. Στην πρώτη περίπτωση όμως η εταιρεία θα ξεφτιλιστεί ακόμα περισσότερο γιατί θα καταλάβει ο κόσμος ότι τον κορόιδευε στη μούρη του, και στη δεύτερη περίπτωση θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις καμπίνες και τους χώρους στο πλοίο. Με αποτέλεσμα η Hellenic Seaways με το Αριάδνη να έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται πιο πολύ για τη γραμμή και τους επιβάτες.

Αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες και το βασικό θέμα είναι ότι η γραμμή μένει με 4 δρομολόγια τη βδομάδα. Ας περιμένουμε όμως πρώτα να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και τί θα γίνει τελικά μετά τις 9 Ιανουαρίου.

Akis Dionisis
18-10-2013, 12:07
Όταν γυρνάω και λέω ότι πολλά αεροπορικά καθίσματα περισεύουν και ότι με μία εσωτερική μετασκευή αν αφαιρεθούν και γίνουν επιπλεόν καμπίνες, διαβάζω σχόλια του στυλ ότι δεν έχει κίνηση... Άντε να δούμε...

shipsteward7
18-10-2013, 17:14
λοιπον οι φωτο που σας ελεγα. αυριο θα σας δωσω και αλλες.149798149799149800149801149802

shipsteward7
18-10-2013, 17:17
149803149804149805λοιπον οι φωτο που σας ελεγα. αυριο θα σας δωσω και αλλες.149798149799149800149801149802

leo85
19-10-2013, 19:05
Γράφτηκαν και τα γράμματα στην αριστερή μπάντα, τα δελφινάκια ακόμα δεν μπήκαν στην καμινάδα.

149819

apollo_express
20-10-2013, 19:32
Μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τη γέφυρα και το μηχανοστάσιο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού?
Βάσει των κανονισμών, το ξέρω ότι δεν επιτρέπεται, απλά ρωτάω επειδή θα ήθελα να επισκεφτώ αυτούς τους χώρους σε κάποιο ταξίδι μου (και λόγω σπουδών) με το συγκεκριμένο πλοίο.

Ευχαριστώ.

captain sot
21-10-2013, 17:21
Ξεκινάει σήμερα η ΑΡΙΑΔΝΗ στις 9 για Χίο Μυτιλήνη. Καλά ταξίδια σε πλήρωμα και πλοίο.

Ilias 92
21-10-2013, 18:03
Με το καλό, καλές θάλασσες σε πλοίο και πλήρωμα.
Να ευχαριστήσουμε τον φίλο για τις φωτό από το εσωτερικό του.

leo85
21-10-2013, 18:08
Καλά ταξίδια σε πλήρωμά και πλοίο.

Akis Dionisis
21-10-2013, 18:12
Ξεκινάει λοιπόν με τα συνιάλα της μαμάς εταιρίας μετά από χρόνια ξανά...
Μανουβράροντας στη Χίο...
149850

Captain_Nionios
21-10-2013, 20:20
Ξεκινησε η μπεμπεκα, επιτελους μετα απο πολλα χρονια την ξαναβλεπουμε για πολυμηνη δρομολογηση στην ακτοπλοια. Ας ειναι αυτη η αρχη της μονιμης παρουσιας της στα νερα μας, εστω και 6 χρονια μετα το πρωτο εμπορικο δρομολογιο της σε αυτα...

Καλη τυχη στο πληρωμα και καλες ζωγραφιες.

captain sot
21-10-2013, 20:31
Περιμένουμε και φωτογραφίες...

Γιάννης Φ
21-10-2013, 23:05
Πέρασα σήμερα απο το λιμάνι λίγο πριν την αναχώρηση της. Δυστυχώς επειδή ήμουν πάνω σε μηχανη δεν κατάφερα να βγάλω φωτογραφίες αλλα θα σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου. Το πλοίο βρήκε την παλιά, χαμένη του αίγλη. Άπαστραπτουσα απο άκρη σε άκρη η κούκλα. Πλήρως φωταγωγημενη, με την γιρλάντα αναμμένη και με ολοκαινουριες λάμπες. Καμία λάμπα σε ολόκληρο το πλοιο δεν ήταν καμένη-τοποθετήθηκαν καινούριες παντού-. Το γκαράζ στην τρίχα όπως και τα καταστρωματα απ΄οσο κατάφερα να δώ. Έχω να δώ έτσι το πλοίο απο την εποχή των Χανίων, και μπορω να πω ότι συγκινήθηκα με την περιποίηση και τη φροντίδα που του έδειξε ο Στρίτζης και το επιτελείο του που τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο! Οσο για τα σινιαλα, ειναι φτιαγμένα γίαυτο το καράβι. Καλά ταξίδια σε πλοίο και πλήρωμα και μακάρι να μείνει κοντά μας και σε αυτή την κατάσταση!

Ergis
21-10-2013, 23:41
Πέρασα σήμερα απο το λιμάνι λίγο πριν την αναχώρηση της. Δυστυχώς επειδή ήμουν πάνω σε μηχανη δεν κατάφερα να βγάλω φωτογραφίες αλλα θα σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου. Το πλοίο βρήκε την παλιά, χαμένη του αίγλη. Άπαστραπτουσα απο άκρη σε άκρη η κούκλα. Πλήρως φωταγωγημενη, με την γιρλάντα αναμμένη και με ολοκαινουριες λάμπες. Καμία λάμπα σε ολόκληρο το πλοιο δεν ήταν καμένη-τοποθετήθηκαν καινούριες παντού-. Το γκαράζ στην τρίχα όπως και τα καταστρωματα απ΄οσο κατάφερα να δώ. Έχω να δώ έτσι το πλοίο απο την εποχή των Χανίων, και μπορω να πω ότι συγκινήθηκα με την περιποίηση και τη φροντίδα που του έδειξε ο Στρίτζης και το επιτελείο του που τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο! Οσο για τα σινιαλα, ειναι φτιαγμένα γίαυτο το καράβι. Καλά ταξίδια σε πλοίο και πλήρωμα και μακάρι να μείνει κοντά μας και σε αυτή την κατάσταση!

Θέλουμε και αποδείξεις όμως....

captain Stratis
22-10-2013, 10:12
Καλα ταξιδια στην κουκλα και στο πληρωμα της !!!

captain Stratis
22-10-2013, 10:15
και επιτελους ενα βαπορι με προοπτικη στη γραμμη και που σεβεται τους επιβατες !

Ilias 92
22-10-2013, 10:27
Νομίζω ότι εδώ και ένα χρόνο η γραμμή έχει τα καλύτερα πλοία σε όλη την χώρα και όμως κάποιοι γκρινιάζουν απίστευτα!!
Μπράβο κύριε Μάκη σε 10 μέρες το βαπόρι έγινε κούκλα, εμφανέστατη η διαφορά από την προηγούμενη διοίκηση ο θεός να την κάνει:apologetic:.

Akis Dionisis
22-10-2013, 10:30
Τελικά όλα είναι θέμα διοίκησης. Από κει και πέρα τα υπόλοιπα είναι περιττά.
Δεν αναφέρω κάτι για το άψογο πλήρωμα γιατί χωρίς αυτό, δε θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα !!!

gnikles
22-10-2013, 18:12
Τελικά όλα είναι θέμα διοίκησης. Από κει και πέρα τα υπόλοιπα είναι περιττά.
Δεν αναφέρω κάτι για το άψογο πλήρωμα γιατί χωρίς αυτό, δε θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα !!!

Αυτό είναι το Α και το Ω Άκη μπορεί να έχεις τα καλύτερα βαπόρια αν δεν έχεις διοίκηση όμως άστα να πάνε!!!

Akis Dionisis
22-10-2013, 18:31
Με πιάνεις !!!
Φωτογραφίες δε βλέπω όμως. Καλά δεν πήγε κανένας χτες να το βγάλει με τα μητρικά της συνιάλα ??
Υποπτα πράγματα... :D

superfast vi
23-10-2013, 17:23
Δεν ειναι πολυ καλες βεβαια λογω οτι ειναι τραβηγμενες απο κινητο.

captain sot
23-10-2013, 18:46
Eπιτέλους και φωτογραφίες! Αλήθεια βάψαν την τσιμινιέρα όλη κόκκινη.
Πάντως είναι ωραίο που την ξαναβλέπουμε με τα σινιάλα της HELLENIC που τόσο της πάνε.:single_eye:

mikefr
23-10-2013, 22:58
Χτές στο πρώτο ταξίδι της απο Χίο προς Πειραιά, καθώς ερχότανε απο Μυτιλήνη...:fat::fat::fat::fat:
Ηθελα να τραβήξω και άλλες αλλά οι υποχρεώσεις δε βοήθησαν να κάτσω αρκετή ώρα, ούτε όμως στάθηκαν εμπόδιο να κατεύω να δω την όμορφη την Αριάδνη με την οποία έχω όμορφο παρελθόν όταν ήταν στο Χανιά-Πειραιάς. Είχα να τη δω έξι χρόνια και χάρηκα που την είδα με τα σινιάλα της μαμάς hellenic... Χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα οτι μας έρχεται, αλλά δυστυχώς θα είναι μόνο 4 δρομολόγια τη βδομάδα για Πειραιά (τα μοναδικά μιας και το Patmos φεύγει για κάποιο διάστημα και αφηνει μονη την Αριάδνη και μετά θα φύγει η Αριάδνη για να αφησει μόνο το Πάτμος... αφηνοντάς μας αποκομμένους...)
149923149924

Ilias 92
24-10-2013, 12:19
Και μερικές κομμένες από εμένα, μιας και η θέση που δένει δεν μας ωφελεί στην καλή φωτογραφία απο απέναντι εκτός αν έχεις γνωριμίες.

Μου άρεσε η τόταλ κόκκινη τσιμινιέρα αν και ξένιζει στην αρχή η όψη της, θυμίζει στο στύλ την ολική λεύκη του Καβουνίδη με το μεγάλο μπλε Κάπα.

149941 149940

citcoc
24-10-2013, 16:39
Φωτογραφίες από το σημερινό δρομολόγιο, τραβηγμένες στο λιμάνι της Χίου.
149945149946149947149948

thanos75
25-10-2013, 09:11
Πολύ όμορφες φωτογραφίες για ένα υπέροχο σκαρί (κατά την ταπεινή μου γνώμη το πιο όμορφο σκαρί που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στις ελληνικές θάλασσες):fat:. Τελικά νομίζω πως του πάει η κατακόκκινη τσιμινιέρα:tears_of_joy:

mikefr
25-10-2013, 12:10
Θα ανέβαζα και εγώ φωτογραφίες απο την σημερινή άφιξη της αλλα με πρόλαβαν...:fat:
Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, στη πλώρη έχει μια κόκκινη σημαία, η οποία είναι του ολυμπιακού, παρακαλώ την εταιρία να επιληφθεί του θέματος και να την αντικαταστήσει με μία της ΑΕΚ...:sour::sour::sour:!!!

Akis Dionisis
25-10-2013, 12:20
Γαύρος (σαγανάκι) μέχρι το κόκκαλο είναι ο κπτ Διαμαντής γι'αυτό...
Πληροφορίες λένε ότι θα αντικατασταθεί από βάζελο καπετάνιο και ΠΑΟΚτσήδικο πλήρωμα και στη θέση της θα ξαναμπεί στη πλώρη κόκκινη σημαία αλλά της HELLENIC !!! :D

captain sot
25-10-2013, 12:21
Aν την παρατηρήσεις καλύτερα θα δεις πως είναι η σημαία της HELLENIC με τα 3 δελφινάκια.

mikefr
25-10-2013, 12:25
Ναι όντως στις πανω φωτογραφίες είναι της hellenic
Σήμερα το πρωί, όμως δεν ήταν 149971
(ζητώ συγνώμη για την ανάλυση αλλά το κινητό που την τράβηξε, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε...)

opelmanos
25-10-2013, 13:41
Βρε παιδιά γιατί τόσα εξπρές το πλοίο δυο απανωτές μέρες ???

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
25-10-2013, 13:57
Γιατί τα δρομολόγια έγιναν 4 κ πάλι υπάρχει πρόβλημα. Ο περιφερειάρχης θα πάει στον υπουργό.

alonso
25-10-2013, 16:27
Ναι όντως στις πανω φωτογραφίες είναι της hellenic
Σήμερα το πρωί, όμως δεν ήταν 149971
(ζητώ συγνώμη για την ανάλυση αλλά το κινητό που την τράβηξε, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε...)
θα εβαλε την σημαια γιατι γιορταζουν την ισοπαλια με την μπενφικα!!!

Flying Dolphin XVII
25-10-2013, 22:12
Έτσι είναι το πρόγραμμα (http://www.hellenicseaways.gr/media/drom2013/0209_3110chios_gr.pdf)!

Captain_Nionios
25-10-2013, 22:57
Γυρω στους 20+ κομβους στα χαλαρα δρομολογια και γυρω στους 22+ σε αυτα που βιαζεται η μπεμπεκα, μια χαρα.

opelmanos
01-11-2013, 16:11
Παραθέτω 2 φωτό του υπεπολυτελέστατου αυτού στολιδιού που λέγεται Αριάδνη
η μία απο την σημερίνη του αναχώρηση απο το λιμάνι της Μυτιλήνης
και η δεύτερη με τα παλιά της συνιάλα πάλι στο λιμάνι της Μυτιλήνης τον Νοέμβριο του 2009 σε αντικατάσταση του L15055

captain sot
01-11-2013, 19:03
Έχει γίνει κάποιος δεξαμενισμός;

opelmanos
01-11-2013, 19:23
Έχει γίνει κάποιος δεξαμενισμός;

Απ όσο ξέρω όχι.

alonso
02-11-2013, 09:35
Παραθέτω 2 φωτό του υπεπολυτελέστατου αυτού στολιδιού που λέγεται Αριάδνη
η μία απο την σημερίνη του αναχώρηση απο το λιμάνι της Μυτιλήνης
και η δεύτερη με τα παλιά της συνιάλα πάλι στο λιμάνι της Μυτιλήνης τον Νοέμβριο του 2009 σε αντικατάσταση του L15055
γκουχου-γκουχου.....

opelmanos
04-11-2013, 20:41
Να σημειωθεί ότι το καπέλο της τσιμινιέρας ξαναβάφτηκε μπλέ!

Akis Dionisis
05-11-2013, 18:23
Τα αποδεικτικά-φωτογραφικά στοιχεία που είναι ?? :D

mpal21
05-11-2013, 18:57
http://www.politischios.gr/koinonia/zitisan-6-piran-5-ihos

mpal21
05-11-2013, 19:10

thanos75
06-11-2013, 08:54

Συγγνώμη, τους δουλεύουν τελείως? Πρωινό δρομολόγιο τις Δευτέρες δεν υπήρχε ούτε το καλοκαίρι...το δρομολόγιο της Δευτέρας είναι ούτως ή άλλως βραδινό:distrust:

despo
06-11-2013, 12:27
Ανάθεμα αν ξέρουν τι τους γίνεται, διότι σίγουρα υπουργοί και διάφοροι παρατρεχάμενοι δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε πλοίο - μόνο για καμμία δεξίωση οταν τους καλέσουν, τρέχουν ίσα-ίσα για τη δημοσιότητα !!

opelmanos
06-11-2013, 18:47
Ανάθεμα αν ξέρουν τι τους γίνεται, διότι σίγουρα υπουργοί και διάφοροι παρατρεχάμενοι δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε πλοίο - μόνο για καμμία δεξίωση οταν τους καλέσουν, τρέχουν ίσα-ίσα για τη δημοσιότητα !!

Αν το έγραφες αυτο το σχόλιο στο facebook θα είχες τουλάχιστόν το λιγότερο μπορώ να σου πώ 10000 like!

leo85
06-11-2013, 20:23
Η Κουκλάρα μας σήμερα το απόγευμα στο μεγάλο λιμάνι.

150211

opelmanos
06-11-2013, 21:46

150211

Καλή προσπάθεια φίλε leo85 ευχαριστούμε!

noulos
07-11-2013, 16:09

150211
Κάνω λάθος ή είναι ανοιχτός και ο πλωριός καταπέλτης;

leo85
07-11-2013, 20:27
Όχι δεν είναι ανοικτός.

Akis Dionisis
08-11-2013, 01:37
Aν ήταν ανοιχτός και ο πλώριος καταπέλτης θα επιβιβάζονταν ψάρια και όχι οχήματα... :D

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-11-2013, 09:14
Aπό όσο έχω δει, τον πρυμιό λοξό τον άνοιγαν κ πάλι επί Στρίντζη παλιότερα όπως κ τον πλωριό.

ιθακη
08-11-2013, 11:29
Δεν πιστεύω πως είναι θέμα διευθύνοντα και προέδρου το θέμα ανοίγματος του πρύμιου πλαϊνού καταπέλτη. Συγκεκριμένα όταν το καλοκαίρι έκανε την ολιγοήμερη σκάτζα του ομόσταυλου, λόγο του ατυχήματος του, ήμουν εκεί για να δώ έναν φίλο, και τον είχαν ανοιχτό για συντήρηση (πλύσιμο βασικά), στο δεύτερο δρομολόγιο προς Χ-Μ, και τότε πάρθηκε η αποφαση να τον ανοίγουν στην φορτωεκφόρτωση για μεγαλύτερη ευελιξία, και τα λόγια συγκεκριμένα ήταν "παιδιά να τον ανοίγουμε και στην φόρτωση, βολεύει" τα οποία ειπώθηκαν πάνω σε αυτόν τον καταπέλτη.....

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-11-2013, 13:14
Δεν πιστεύω πως είναι θέμα διευθύνοντα και προέδρου το θέμα ανοίγματος του πρύμιου πλαϊνού καταπέλτη. Συγκεκριμένα όταν το καλοκαίρι έκανε την ολιγοήμερη σκάτζα του ομόσταυλου, λόγο του ατυχήματος του, ήμουν εκεί για να δώ έναν φίλο, και τον είχαν ανοιχτό για συντήρηση (πλύσιμο βασικά), στο δεύτερο δρομολόγιο προς Χ-Μ, και τότε πάρθηκε η αποφαση να τον ανοίγουν στην φορτωεκφόρτωση για μεγαλύτερη ευελιξία, και τα λόγια συγκεκριμένα ήταν "παιδιά να τον ανοίγουμε και στην φόρτωση, βολεύει" τα οποία ειπώθηκαν πάνω σε αυτόν τον καταπέλτη.....
Γιά αυτό λέω "από όσο έχω δει" κ περνώ τακτικά από το σημείο. Σύμπτωση;
Από την άλλη,τότε που πήγαινε Χανιά επί ΑΝΕΚ δεν τον άνοιγε ενώ τον πλωριό εγώ θυμάμαι μιά φορά μόνο κ αυτό ανάμεσα στις παρκαρισμένες νταλίκες δλδ μάλλον γιά κάποια εργασία ή φυσικό εξαερισμό.
Έχω γράψει κ αλλού,καλό είναι να μεταχειρίζονται στην φορτοεκφόρτωση όλες τις λύσεις που προσφέρουν τα γιαπωνέζικα βαπόρια στα οποία επιπλέον οι καταπέλτες είναι αναλόγως στενοί.

noulos
11-11-2013, 11:25
Όχι δεν είναι ανοικτός.
OK απλά μου φαίνεται ότι βλέπω φώτα στο σημείο που έχω επισημάνει στην φωτό και υπέθεσα ότι είναι ανοιχτός ο καταπέλτης.

Aν ήταν ανοιχτός και ο πλώριος καταπέλτης θα επιβιβάζονταν ψάρια και όχι οχήματα... :D

Μπορεί να έμπαιναν βατραχάνθρωποι! :cocksure:

leo85
11-11-2013, 21:34
OK απλά μου φαίνεται ότι βλέπω φώτα στο σημείο που έχω επισημάνει στην φωτό και υπέθεσα ότι είναι ανοιχτός ο καταπέλτης.

Μπορεί να έμπαιναν βατραχάνθρωποι! :cocksure:

Τα φώτα που βλέπεις είναι από την πλώρη,εάν κάνεις ζουμ θα το προσέξεις.

150396

Σήμερα το πρωί.

noulos
12-11-2013, 17:11
Τα φώτα που βλέπεις είναι από την πλώρη,εάν κάνεις ζουμ θα το προσέξεις.

150396

Σήμερα το πρωί.
Εχεις δίκιο. Αλλωστε συγκριτικά με πρύμα είναι και πολύ ψηλά σε σχέση με το ύψος της εισόδου του γκαράζ.

chiotis
16-11-2013, 16:12
Στις 28/10 στη Χίο για το μεσημεριανό δρομολόγιο.

Apostolos
18-11-2013, 17:28
Λατρεία αυτό το πλοίο...

150570

giorgos_249
24-11-2013, 01:00
Βγαίνοντας από την καταιγίδα με το πανέμορφο αυτό καράβι.....

Πληροφοριακά τα νέφη που διακρίνονται πίσω είναι της κατηγορίας cumulonimbus ή ελληνιστί "σωρειτομελανίες", και θεωρούνται πολύ καταιγιδοφόρα, και φυσικά επικίνδυνα για δραστηριότητες όπως πχ πεζοπορία σε βουνό κτλπ.... Ειναι ομως εντυπωσιακότατα όταν τα βλέπεις από μακριά !

150678

opelmanos
27-11-2013, 20:56
Ταξίδεψα προχτές για πρώτη με το πλοίο απο Πειραιά για Μυτιλήνη..Πολύ άνετοι χώροι πολύ ωραίο ταξίδι χωρίς κουνήματα και τραντάγματα και πάνω απ όλα το πλήρωμα ευγενικότατο και εξυπηρετικό..Το παράπονο μου ήταν ότι οι κοινόχρηστοι χώροι τουαλέτες δεν ήταν τόσο καθαρά και σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού δεν είδα να μπαίνει κανένας να τις καθαρίζει..όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους ήταν σε πολύ καλή κατάσταση καθαροί άνετες περαντζάδες αλλά τα ρέλια χρειάζονται περισσότερη συντήρηση γιατί έχουν ποιάσει κάπαλα και σκουριές, χρειάζονται σβουράκι τρίψιμο καλό αστάρωμα και μετά ένα απαλό βάψιμοκαι γενικά μια αμμοβολή οι σκάλες και οι μπουλμέδες να γυαλίσουν καλά...αξίζει μεγάλη περιποίηση το καράβι είναι καινούργιο ας μην το αφήσουν από τώρα στην τύχη του!

LOS
27-11-2013, 23:52
Αυτά είναι λεπτομέριες δυστυχώς! Αν μπορούσε το πλοίο να βρεί μόνιμη γραμμή και να αποφέρει κέρδη για την εταιρεία του ίσως και να γινόντουσαν αυτά. Πάντως το πλοίο είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από τη κατάσταση που ήταν στο καλοκαιρινό του πέρασμα από τη γραμμή και σε αυτό οφείλονται πάρα πολλά συγχαρητήρια στο πλήρωμα και στην εταιρεία. Άλλα όταν το πλοίο συνεχώς είναι σε ναυλώσεις και για πούλημα δύσκολα να γίνουν τέτοιες δουλειές.

Apostolos
28-11-2013, 21:14
... αλλά τα ρέλια χρειάζονται περισσότερη συντήρηση γιατί έχουν ποιάσει κάπαλα και σκουριές, χρειάζονται σβουράκι τρίψιμο καλό αστάρωμα και μετά ένα απαλό βάψιμοκαι γενικά μια αμμοβολή οι σκάλες και οι μπουλμέδες να γυαλίσουν καλά....

Αφού κατέχεις τόσο καλά την Ναυτική Τέχνη και συντήρηση των πλοίων την επόμενη φορά Μάνο στο σακίδιο σου βάλε και μια φόρμα εργασίας να βοηθήσεις το πλήρωμα μιας που αυτοί δέν ξέρουν τόσο απ όσο φαίνετε.
Ας λογικευτούμε λίγο και να αφήσουμε τον κόσμο να κάνει την δουλειά του όπως ξέρει πολύ καλύτερα απ τον καθένα μας αγωνιστή του πληκτρολογίου!

opelmanos
28-11-2013, 21:34
Αφού κατέχεις τόσο καλά την Ναυτική Τέχνη και συντήρηση των πλοίων την επόμενη φορά Μάνο στο σακίδιο σου βάλε και μια φόρμα εργασίας να βοηθήσεις το πλήρωμα ν καθένα μας !Έχω κάνει και τζόβενο φίλε μου οπότε δεν είμαι και τόσο ανίδεος..το πλοίο είναι καινούργιο και πρέπει να συντηρείται εξονυχιστικά και με λεπτομέρεια πιθαμή προς πιθαμή!!Εντάξει κατανοώ ότι υπάρχουν και άλλες δουλειές που πρέπει να γίνουν στο πλοίο αλλά ας το προσέξουν όσο μπορούν γιατί είναι ΒΑΠΟΡΙΣΣΑ!!!

Akis Dionisis
29-11-2013, 00:29
Έχω κάνει και τζόβενο φίλε μου οπότε δεν είμαι και τόσο ανίδεος..το πλοίο είναι καινούργιο και πρέπει να συντηρείται εξονυχιστικά και με λεπτομέρεια πιθαμή προς πιθαμή!!Εντάξει κατανοώ ότι υπάρχουν και άλλες δουλειές που πρέπει να γίνουν στο πλοίο αλλά ας το προσέξουν όσο μπορούν γιατί είναι ΒΑΠΟΡΙΣΣΑ!!!

Έπρεπε να πας στον κπτ Διαμαντούκο, να του ζητήσεις πινελάκι και χρωματάκι.
Ίσως σου έδινε μαύρο χρώμα κιόλας, μιας και η ομαδούλα του τα βρήκε σκούρα με το C.L.
Τους κάναν σαγανάκι και.......τους έφαγαν. 150791

opelmanos
29-11-2013, 04:17
Έπρεπε να πας στον κπτ Διαμαντούκο, να του ζητήσεις πινελάκι και χρωματάκι.
Ίσως σου έδινε μαύρο χρώμα κιόλας, μιας και η ομαδούλα του τα βρήκε σκούρα με το C.L.
Τους κάναν σαγανάκι και.......τους έφαγαν. 150791
Και πολύ καλά και έπαθαν!!
:sour:

opelmanos
30-11-2013, 14:59
Εργασίες υδροβολής και τρίψιμο με σβουράκι είχαμε σήμερα στην αριστερή μπάντα του πλοίου.!

Akis Dionisis
30-11-2013, 15:29
Το πλήρωμα δουλεύει ασταμάτητα σε αυτό το πλοίο, να το έχουνε κουκλί, όπως του αξίζει άλλωστε...
Εύγε Εμμανουήλ !!!

opelmanos
04-12-2013, 16:31
Αντε το απαγορευτικό έληξε τι κάθεται και κάνει ακόμα στην Χίο ??ΈΛΕΟΣΣΣ

gpap2006
04-12-2013, 18:18
Στις 5.00 το πρωί θα ξεκινήσει από Χίο για πάνω και στις 11.00 από Μυτιλήνη.Το αυριανό βραδινό από Πειραιά θα φύγει 23.15 .

opelmanos
04-12-2013, 18:45
Στις 5.00 το πρωί θα ξεκινήσει από Χίο για πάνω και στις 11.00 από Μυτιλήνη.Το αυριανό βραδινό από Πειραιά θα φύγει 23.15 .

Μα δεν ντρέπονται λίγο να ταλαιπωρούν έτσι τον κόσμο για το συμφέρον τους ???Το ΛιμεναΡΧΈΙΟ τι λέει ???

opelmanos
04-12-2013, 18:48
[QUOTE=opelmanos;517243]Μα δεν ντρέπονται λίγο να ταλαιπωρούν έτσι τον κόσμο για το συμφέρον τους ???Το ΛιμεναΡΧΈΙΟ τι κάνειι για αυτό ???

mikefr
04-12-2013, 19:28
Δε ξέρω πόσοι είναι μέσα στο καράβι για να ταξιδέψουν για Μυτιλήνη αλλά οι άνθρωποι, έχουν φάει πολύυυυ μεγάλη ταλαιπωρία, περνάω απο χτές επίτηδες απο κεί αρκετά συχνά και μάλλον (μαζί με τους καταστηματάρχες απο ότι κατάλαβα) είμαι απο τους λίγους που χαίρονται τόσο που είναι ακόμα εδώ και το βλέπω συνέχεια!!!:fat::fat::fat::fat:

despo
04-12-2013, 20:12
Μα δεν ντρέπονται λίγο να ταλαιπωρούν έτσι τον κόσμο για το συμφέρον τους ???Το ΛιμεναΡΧΈΙΟ τι λέει ???
Ποια Λιμεναρχεία βρε παιδιά ; Οι εταιρείες κανονίζουν τα δρομολόγια, περίμεναν πως και πως να έρθει το απαγορευτικό και να 'φάνε' και 1 και 2 δρομολόγια. Να μη σου πώ οτι και 3ο δρομολόγιο να βγάζανε ανεκτέλεστο δεν θα τους ένοιαζε καν. Για τον κόσμο που περιμένει λίγο ως καθόλου ενδιαφερόμαστε !!!

george Xios
04-12-2013, 20:56
http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/naytiliaka-metafores/aiss-apagoreytiko-elixe-alla-kratane-toys-epivates

gpap2006
04-12-2013, 21:02
Ανακοίνωση της εταιρίας στο facebook: Σας ενημερώνουμε πως λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που επικρατούν και του απαγορευτικού που ισχύει από τη Δευτέρα, το Αριάδνη βρίσκεται στη Χίο. Ακόμα και εάν έχουμε άμεση βελτίωση των καιρικών συνθηκών και αναχωρήσει αύριο τα ξημερώματα από τη Χίο (για Μυτιλήνη & επιστροφή), δεν αναμένεται να επιστρέψει στον Πειραιά πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Συνεπώς δεν θα πραγματοποιηθεί το αυριανό δρομολόγιο από Πειραιά και κατ’ επέκταση η επιστροφή της Παρασκευής.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ

opelmanos
04-12-2013, 23:35
Ανακοίνωση της εταιρίας στο facebook: Σας ενημερώνουμε πως λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που επικρατούν και του απαγορευτικού που ισχύει από τη Δευτέρα, το Αριάδνη βρίσκεται στη Χίο. Ακόμα και εάν έχουμε άμεση βελτίωση των καιρικών συνθηκών και αναχωρήσει αύριο τα ξημερώματα από τη Χίο (για Μυτιλήνη & επιστροφή), δεν αναμένεται να επιστρέψει στον Πειραιά πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Συνεπώς δεν θα πραγματοποιηθεί το αυριανό δρομολόγιο από Πειραιά και κατ’ επέκταση η επιστροφή της Παρασκευής.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ

Πολύ καλά και κάναν την καταγγελεία τους χρειαζόταν...ο καπετάνιος δεν φταίει εντολές εκτελεί.. συνεπώς πρέπει να το λιμεναρχείο να ρίξει μια καμπάνα στην εταιρεία ..θα είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει

mikefr
05-12-2013, 01:02
Ντάξι μας δουλεύουν και εμάς στη Χίο και τους Μυτιληνιούς πατόκορφα...

despo
05-12-2013, 08:41
Πολύ καλά και κάναν την καταγγελεία τους χρειαζόταν...ο καπετάνιος δεν φταίει εντολές εκτελεί.. συνεπώς πρέπει να το λιμεναρχείο να ρίξει μια καμπάνα στην εταιρεία ..θα είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει
Μόλις καταργήσουν το ... χαράτσι στους λογαριασμούς του ΔΕΗ, θα πέσει και η καμπάνα στην εταιρεία !

LOS
06-12-2013, 00:33
Όλοι ξαφνικά την είδαμε καπετάνιοι και βάζουμε-βγάζουμε το Αριάδνη(και το κάθε Αριάδνη) από τα ΑΣΦΑΛΗ λιμάνια μας.

opelmanos
08-12-2013, 20:45
Ηλιοθεραπεία της Γιαπωνέζας σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης

giorgos_249
03-01-2014, 22:33
Αποψινη άφιξη στο μεγάλο λιμάνι.

Ισως το πιο κομψό πλοίο που έχουμε στην Ελλάδα σήμερα.....

151429 151430 151431 151432

thanos75
04-01-2014, 00:56
Αποψινη άφιξη στο μεγάλο λιμάνι.

Ισως το πιο κομψό πλοίο που έχουμε στην Ελλάδα σήμερα.....

151429 151430 151431 151432

Γιώργο έγραψες...πραγματικά πολύ καλές νυχτερινές. Να ξανακάνουμε σύντομα τέτοιες βόλτες και να περνάμε πάντα τόσο όμορφα.:fat:
Και εννοείται πως συμφωνώ απόλυτα πως είναι το πιο κομψό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό σκαρί που έχουμε στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή

citcoc
07-01-2014, 12:44
Χθες το βράδυ το δρομολόγιο από Πειραιά ήταν sold out... Έστειλαν πολλά άτομα σπίτι τους οι οποίοι δεν είχαν βγάλει κάποιο εισιτήριο! Επιστροφή φοιτητών τώρα λογικό η κίνηση να είναι κάπως μεγάλη!

despo
07-01-2014, 13:11
Ναι, το άκουσα και εγω αυτό. Οπως έκαναν τα δρομολόγια τόσο αραιά, λογικό είναι. Επιστροφές φοιτητών για Χίο και Μυτιλήνη, καθως και αυτοί που γύριζαν απο τις γιορτές, ήταν φυσικό επακόλουθο.

gpap2006
07-01-2014, 15:14
Λογικά και το αυριανό δρομολόγιο θα έχει μεγάλη πληρότητα..Και μετά arrivederci Roma!!!

despo
09-01-2014, 20:23
Εντυπωσιακός και 'παιχνιδιάρικος' αποχαιρετισμός πριν 1 ώρα στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκανε ο Καπτα Διαμαντής μιά πλήρη αναστροφή μέσα στο λιμάνι, αφου κάποιοι ανυποψίαστοι, βλέποντας να ξεκινάει με ... την όπισθεν και να πλησιάζει επικίνδυνα τα Τούρκικα, οτι το πλοίο έχει βλάβη !. Σφύριξε 3 φορές με 3,5 σφυρίγματα (ωραιότερη ήταν η 3η) καθως και μία τελευταία φορά με 1 μακρόσυρτο σφύριγμα και διαδοχικά άλλα σύντομα. Στο δια ταύτα οι λίγοι συγκεντρωμένοι έλεγαν 'στο καλό όμορφο καράβι μου' ομως κανείς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιό και πότε θα είναι το επόμενο ταξείδι του...

nikosnasia
09-01-2014, 21:48
Μυτιλήνη είσαι despo ;

george Xios
09-01-2014, 22:45
Εντυπωσιακός ο '' αποχαιρετισμός'' και στην Χίο. Με τον cpt Διαμαντή να ζωγραφίζει μέσα στο λιμάνι. Με πλήρη αναστροφή μέσα στο λιμάνι και με 5 μακρόσυρτα σφυρίγματα αποχαιρέτησε μαζί με το πλήρωμα του το νησί μας. Καλή ξεκούραση και ελπίζουμε τον Απρίλιο cpt Διαμαντή παρέα με το πλήρωμα σου να σε ξανά υποδεχτούμε...

gpap2006
09-01-2014, 23:01
Αυτό όμως θα σήμαινε Ν.ΧΙΟΣ γιοκ...

george Xios
09-01-2014, 23:47
Όχι απαραίτητα μπορεί να είναι cpt του Ν.ΧΙΟΣ όπως ήταν και το καλοκαίρι..

despo
10-01-2014, 12:20
Απο πέρυσι το καλοκαίρι είχα ακούσει απο Αξιωματικούς τηε Ελλένικ οτι στα σχέδια της εταιρείας, είναι η μόνιμη δρομολόγηση της Αριάδνης στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης με ταυτόχρονη ανακατάταξη δρομολογίων των 2 'μικρών' αδελφών σε άλλες γραμμές. Ομως τη σήμερον ημέραν λέμε ουδεν μονιμότερον του προσωρινού.

καπεταν ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
10-01-2014, 14:32
ξερεται που θα παει το αριαδνη τωρα που τελιωσε τα δρομολογια της

Akis Dionisis
10-01-2014, 15:45
Να αράξει στο Πέραμα (μάλλον)...

Captain_Nionios
10-01-2014, 22:21
Εντυπωσιακός και 'παιχνιδιάρικος' αποχαιρετισμός πριν 1 ώρα στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκανε ο Καπτα Διαμαντής μιά πλήρη αναστροφή μέσα στο λιμάνι, αφου κάποιοι ανυποψίαστοι, βλέποντας να ξεκινάει με ... την όπισθεν και να πλησιάζει επικίνδυνα τα Τούρκικα, οτι το πλοίο έχει βλάβη !. Σφύριξε 3 φορές με 3,5 σφυρίγματα (ωραιότερη ήταν η 3η) καθως και μία τελευταία φορά με 1 μακρόσυρτο σφύριγμα και διαδοχικά άλλα σύντομα. Στο δια ταύτα οι λίγοι συγκεντρωμένοι έλεγαν 'στο καλό όμορφο καράβι μου' ομως κανείς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιό και πότε θα είναι το επόμενο ταξείδι του...

Εντυπωσιακός ο '' αποχαιρετισμός'' και στην Χίο. Με τον cpt Διαμαντή να ζωγραφίζει μέσα στο λιμάνι. Με πλήρη αναστροφή μέσα στο λιμάνι και με 5 μακρόσυρτα σφυρίγματα αποχαιρέτησε μαζί με το πλήρωμα του το νησί μας. Καλή ξεκούραση και ελπίζουμε τον Απρίλιο cpt Διαμαντή παρέα με το πλήρωμα σου να σε ξανά υποδεχτούμε...

Φημες θελουν τον καπετανιο να αγκαρευτηκε απο τον πρωτο ωστε να καθαρισουν τα φιλτρα το πρωι...:shame:

Ωραια πραγματα!!!

kalypso
13-01-2014, 08:15
μια από τις ομορφότερες "περατζάδες"για να απολαύσεις τον πρωινό καφέ σου....καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
151651

thanos75
13-01-2014, 10:14
μια από τις ομορφότερες "περατζάδες"για να απολαύσεις τον πρωινό καφέ σου....καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
151651

Εάν κάτι μου αρέσει στα συμβατικά πλοία της HSW είναι ότι τα περισσότερα έχουν φαρδιές πλαινές περατζάδες, στο ΑΡΙΑΔΝΗ βέβαια πραγματικά φαρδιά είναι αυτή στο 9ο deck (από εκεί φαντάζομαι είναι η φωτο). Σε κάθε περίπτωση η χαρά του καραβολάτρη:tears_of_joy:

kalypso
13-01-2014, 17:10
από εκεί ακριβώς είναι φίλε Θανο!καλά τα κλειστά και προστατευμένα deck,αλλά αν δε σε ξεμαλλιάσει η δε δειρει το προσωπό σου και λίγο ο αέρας δεν καταλαβαίνεις ταξίδι...:single_eye:

giorgos_249
04-02-2014, 20:15
Το αριαδνη - στις δηλωσεις - Πειραιά - Σαντρορίνη - Ρέθυμνο..... << Πες μας τι πίνεις εσύ και δε μας δίνεις >> , που λέει και το τραγούδι :o:o

Και το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ Ραφήνα - λετε να γινει το μεγάλο μου προσωπικό όνειρο πραγματικότητα ;;

Giannis G.
04-02-2014, 20:32
Εδώ μπηκε στην Τήνο, στο Ρεθυμνο θα κωλοσει;; :P
Μακαρι και για το Μυκονος!!

KABODETHS
04-02-2014, 22:59
αρκεί να υπάρχει ο γιατρός για να το πάει...

Ilias 92
04-02-2014, 23:37
ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΜΑΚΗ!!!
Η Αριάδνη μπορεί στο Ρέθυμνο να βγάλει ένα καλό καλοκαίρι χωρίς ταλαιπωρία όπως στην Αλγερία, για χειμώνα δεν υπάρχει περίπτωση, δεν βγαίνει.
Όμως η δήλωση για δρομολόγηση του Μύκονος δεν είναι καλή,ναι στην Ραφήνα αλλά όχι Α-Τ-Μ εκεί έχει πολλούς.

giorgos_249
05-02-2014, 13:18
Μα η ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ρέθυμνο δε νομίζω πως χωράει ! Εδώ το ΕΛΛΗ Τ έβγαινε πάντα με ανάποδα επειδή δε μπορούσε να γυρίσει , η ΑΡΙΑΔΝΗ τι θα κανει δηλαδη ;; Εκει ειναι πιο στενά κι από τη Χίο !

Παρτε μια φωτο του ΕΛΛΗ να βγαίνει με ανάποδα, και όλος ο κόσμος στο λιμάνι να το χαζεύει , στα πρώτα του δρομολόγια !

Παντως στο κομματι Πειραια - Σαντορίνη θα κανει θραύση , όπως έκανε κάποτε το Ρόδος στην Πάρο.....

152247

Ilias 92
05-02-2014, 13:54
Μα η ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ρέθυμνο δε νομίζω πως χωράει ! Εδώ το ΕΛΛΗ Τ έβγαινε πάντα με ανάποδα επειδή δε μπορούσε να γυρίσει , η ΑΡΙΑΔΝΗ τι θα κανει δηλαδη ;; Εκει ειναι πιο στενά κι από τη Χίο !

Το Αριάδνη χωράει ξεκάθαρα άλλωστε δεν είναι ηλίθιοι να το δηλώνουν για την πλάκα τους.
Το Έλλη βγήκε μια φορά (δεν ξέρω για άλλη ?) ανάποδα για να τιμήσειτον κόσμο που συγκεντρώθηκε να το χαιρετήσει στην πρώτη του αναχώρηση όχι γιατί δε χωρούσε. Υπάρχει και το Google Earth να μετρήσει όποιος έχει αμφιβολίες.

giorgos_249
05-02-2014, 16:35
Συνέχεια με ανάποδα έβγαινε το ΕΛΛΗ . Τωρα το ΑΡΙΑΔΝΗ ειναι πολύ οριακά στο Ρέθυμνο - ειναι πιο στενα από τη Χίο το Ρέθυμνο , με τη δική σου λογικη που αναφέρεις τοτε και στο μεσα της Μυκονου χωράει πχ υπο την παραδοχη οτι θα ειναι ο καπτα-διαμαντης που θα το φερει στο ρεμετζο ενα μετρο από πλώρα και ενα μετρο από πρύμα, προφανως βεβαια για μια φορα μπορει να γινει αλλα ομως οχι να γινεται σύστημα αυτό....

Παναγιώτης
05-02-2014, 19:01
Για να μην μιλάμε στον αέρα ας δούμε την πορτολάνα του Ρεθύμνου
152282
Βλέπουμε οτι η μπούκα έχει πλάτος λιγότερο από ένα στάδιο (ένα στάδιο 1/10 του μιλίου δηλαδή 185 μέτρα) αφού έχει ρηχά στα βόρεια του νότιου μόλου. Το Αριάδνη έχει μήκος μεταξύ καθέτων 175 μέτρα ενώ το Έλλη Τ μήκος μεταξύ καθέτων 130 μέτρα.

Ειναι δύσκολο ρεμέτζο ειδικά με καιρό αφού οπως διαβάζουμε στον πιλότο:

"Ο λίμενας ειναι ασφαλής με όλους τους ανέμους εκτός των βορέιων, βορειοανατολικών και νοτίων εντάσεως μεγαλύτεης των 8 μποφώρ, κατά τη διαρκεια των οποίων ο εισπλους και εκπλους πλοίων μεγάλου βυθίσματος ειναι επικίνδυνος, λόγω των ανοιχτά των νοτίων άκρων του λιμενα αβαθών"

vacondios
07-02-2014, 10:06
Χαράς Ευαγγέλια για τη Δυτική Κρήτη και τη Σαντορίνη. Όχι ένα αλλά δύο πανέμορφα και υπερσύγχρονα πλοία με Ελληνική σημαία και Ελληνικά πληρώματα δήλωσαν ότι έρχονται να ενισχύσουν τη θαλάσσια συγκοινωνία τους με τον Πειραιά. Από 1η Νοεμβρίου το “Ίκαρος Palace" της Minoan Lines (κατασκευή 1997 σε Σουηδία και Νορβηγία) μπαίνει οριστικά στο Πειραιάς-Χανιά και η πανέμορφη "Αριάδνη" της Hellenic Seaways (κατασκευή 1996 Ιαπωνία) θα κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς-Σαντορίνη-Ρέθυμνο. Τα νέα δρομολόγια αναμένεται να δώσουν ώθηση στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των Νησιών. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αποτελεί δικαίωση τα λιμάνια του Αθηνιού και του Ρεθύμνου αφού τα συμβατικά πλοία που τα προσέγγιζαν μεχρι δεν ήταν αντάξιά τους.

Markosm
07-02-2014, 17:41
Εύχομαι να πραγματοποιηθούν αυτά τα δρομολόγια και στα τρία λιμάνια...αυτό που με προβληματίζει είναι το βάθος του αμμώδους λιμανιού του "παντέρμου" Ρεθύμνου που σύμφωνα με το βύθισμα του ΑΡΙΑΔΝΗ (6.7μ.) βλέπω να σκάβουν οι προπέλες της την άμμο! Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ και το ΕΛΛΗ Τ. έχουν περίπου 1 μέτρο βύθισμα λιγότερο (5.5μ. και 5.7μ. αντίστοιχα).Οσο για το Β. Κορνάρος είναι ακόμα μικρότερο. Χωρίς να είμαι αρμόδιος (απλά έχω καταγωγή) πιστέυω ότι θα χρειαστούν έργα στο λιμάνι για να μπορέσει να δέσει τέτοιο βαπόρι (196 Χ 29 μ.),δεν έχει δει ποτέ το Ρέθυμνο τέτοιων διαστάσεων πλοίο...μακάρι !!!

P@vlos
07-02-2014, 18:34
"Ο θεός τρελάθηκε και μοιράζει δρομολόγια" ακούγεται το όλο σενάριο...

gpap2006
07-02-2014, 18:39
Δρομολόγιση πλοίου του Grimaldi στο Ρέθυμνο θα σημάνει ανταγωνισμό προς τον ίδιο του τον εαυτό μιας και η κίνηση του Ρεθύμνου διοχετεύεται μέσω Ηρακλείου και Χανίων (αν υποθέσουμε πως πράγματι κατέβει και Χανιά Grimaδόπλοιο). Επιπλέον το μέγεθος του λιμανιού Ρεθύμνου είναι απαγορευτικό για τόσο μεγάλο και βαρύ πλοίο. Το αν στο google earth φαίνεται να χωράει δεν λέει τίποτα. Δεν είναι lego τα βαπόρια να τα παίρνουμε και να τα τοποθετούμε όπου να ναι..

Takerman
08-02-2014, 21:09
Έχουν ανέβει αναλυτικές φωτογραφίες από τα στάδια μετασκευής της στην Ελλάδα?

VASILIS CRETA
09-02-2014, 16:13
Δρομολόγιση πλοίου του Grimaldi στο Ρέθυμνο θα σημάνει ανταγωνισμό προς τον ίδιο του τον εαυτό μιας και η κίνηση του Ρεθύμνου διοχετεύεται μέσω Ηρακλείου και Χανίων (αν υποθέσουμε πως πράγματι κατέβει και Χανιά Grimaδόπλοιο). Επιπλέον το μέγεθος του λιμανιού Ρεθύμνου είναι απαγορευτικό για τόσο μεγάλο και βαρύ πλοίο. Το αν στο google earth φαίνεται να χωράει δεν λέει τίποτα. Δεν είναι lego τα βαπόρια να τα παίρνουμε και να τα τοποθετούμε όπου να ναι..

Στο πρώτο σκέλος δεν πολυσυμφωνώ...Πιστεύω ότι αν μπει καλοκαίρι, όποιος και αν εμπλέκεται στο συγκεκριμένο δρομολόγιο φαίνεται να ποντάρει (ή και να θέτει προτεραιότητα) στον παράγοντα Προορισμός Σαντορίνη και από τα δύο λιμάνια κυρίως δουλεύοντας με τουρίστες. Δηλαδή κάτι σαν μισό-μισό δρομολόγιο, ακτοπλοϊκό και εκδρομικό μαζί... Προσωπικά το θεωρώ σαν έξυπνη κίνηση μια και η Σαντορίνη αποτελεί δημοφιλή προορισμό. Δε νομίζω να στοχεύει άμεσα στη σύνδεση Πειραια - Ρεθύμνου ώστε να μιλάμε για ανταγωνισμό στον εαυτό του (ειδικά αν είναι ο μπαρμπα - Μανώλης στη μέση, θα σκέφτεται "δεν μπορώ να το κάνω με τα πλοία που έχω Ηράκλειο και Χανιά, ας το δοκιμάσω από το παντέρμο")... όσον αφορά το δεύτερο σκέλος συμφωνώ έχοντας και γω επιφυλάξεις για το λιμάνι του Ρεθύμνου και για τα βάθη του. Από πλευράς επιφανειακού μεγέθους δε θα χει ιδιαίτερο πρόβλημα.

vacondios
09-02-2014, 17:43
πλοίου του Grimaldi Το πλοίο είναι ελληνικότατο έχει όνομα, αισθητικά έχει απαράμιλλη ομορφιά, έχει Ελληνική Σημαία ελληνικό πλήρωμα και ανήκει σε Ελληνική Πολυμετοχική Εταιρία
Επιπλέον το μέγεθος του λιμανιού Ρεθύμνου είναι απαγορευτικό για τόσο μεγάλο και βαρύ πλοίο. Το αν στο google earth φαίνεται να χωράει δεν λέει τίποτα.Δηλαδή το λιμάνι του Ρεθύμνου δε διαθέτει αρμόδιες αρχές για να εκτιμήσουνε το κατά πόσο μπορεί να φιλοξενήσει ένα πλοίο τέτοιων διαστάσεων να το πιστοποιήσουνε ότι το λιμάνι είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο πλοίο και να δώσουνε την έγκριση? Και επιπλέον το πλοίο θα πηγαίνει χωρίς καπετάνιο που να μπορεί να το καταπλεύσει και να το αποπλεύσει με ασφάλεια?

gpap2006
09-02-2014, 19:33
1) Δεν είπα εγώ οτι το όνομα ΑΡΙΑΔΝΗ είναι Κογκολέζικο, βεβαίως και είναι Ελληνικό..Αλλά κατά το 1/3 η hsw ελέγχεται από τον Grimaldi είτε μας αρέσει είτε όχι.
2) Θα φανεί εν καιρώ πως αυτα τα αιτήματα της HSW είναι τυπικά και μόνο και δεν έχουν ρεαλιστική βάση. Ούτε θα δούμε Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ στη Ραφήνα, ούτε ΑΡΙΑΔΝΗ Θήρα-Ρέθυμνο, και ακόμη και για ΙΚΑΡΟ στα Χανιά πολύ αμφιβάλλω αν πράγματι το επιθυμεί η ΜΙΝΟΑΝ. Καθαρά προσωπική μου άποψη αυτή και πιστεύω πως θα δικαιωθώ σε λίγο καιρό.

nikolasher
09-02-2014, 23:21
εδω εβρισκε το Λατω στον Πειραια και δεν το ελενξε κανενας, Θα ελενξουν το λιμανι του Ρεθυμνου; ασε τις ναρκες που ολο και βγαζουν απο το 40 ακομα στα λιμανια μας...
και το queen mary 2 να πει θελω να παω Καλυμνο , ναι θα πουν τα λιμεναρχια

vacondios
10-02-2014, 00:07
1)Αλλά κατά το 1/3 η hsw ελέγχεται από τον Grimaldi είτε μας αρέσει είτε όχι. Και εγώ σου λέω ότι ελέγχεται κατά 100% από τον Grimaldi πού είναι το κακό? Επειδή δεν είναι Έλληνας? Aντιβαίνει τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης? Αυτά τα πλοία του δίνουν ψωμί σε έλληνες ναυτικούς το Knossos το Festos και το Ikarus θα υποβάλλονται σε ετήσια συντήρηση και θα επισκευάζονται στο Νεώριο Ναυπηγείο της Σύρου δίνοντας ψωμί και σε άλλα ελληνικά στόματα και φυσικά θα πληρώνουν τους ωραίους τους φόρους στν Ελληνική Δ.Ο.Υ. Πλοίων. Εσύ θα προτιμούσες η Minoan και η HSW να ελέγχοται από τους Αγούδημους? Αυτό που προέχει είναι η Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας με επενδύσεις από Ισχυρούς Επιχειρηματικούς Ομίλους.

P@vlos
10-02-2014, 04:23
2) Θα φανεί εν καιρώ πως αυτα τα αιτήματα της HSW είναι τυπικά και μόνο και δεν έχουν ρεαλιστική βάση. Ούτε θα δούμε Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ στη Ραφήνα, ούτε ΑΡΙΑΔΝΗ Θήρα-Ρέθυμνο, και ακόμη και για ΙΚΑΡΟ στα Χανιά πολύ αμφιβάλλω αν πράγματι το επιθυμεί η ΜΙΝΟΑΝ. Καθαρά προσωπική μου άποψη αυτή και πιστεύω πως θα δικαιωθώ σε λίγο καιρό.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ;)

Αυτό που προέχει είναι η Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας με επενδύσεις από Ισχυρούς Επιχειρηματικούς Ομίλους.
Αυτά τα ρόδινα ότι του χρόνου θα ειναι ενα μαγικό έτος ανάπτυξης μας τα λένε και στις ειδήσεις. Την μακροπρόθεσμη ουσία χάνουμε...

thanos75
10-02-2014, 12:38
Και εγώ έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με τη δρομολόγηση της ΑΡΙΑΔΝΗΣ στη γραμμή Σαντορίνης-Ρεθύμνου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι εποχιακά θα μπορούσε να δουλέψει καλά. Αυτό που εγώ κρατάω από όλα αυτά τα δημοσιεύματα και το θεωρώ μάλλον σίγουρο είναι πως η εταιρία ψάχνει να βρει τρόπους να εκμεταλλευτεί την ΑΡΙΑΔΝΗ εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και όχι να ναυλωθεί για μία ακόμα φορά στο εξωτερικό-κάτι που φυσικά δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Το πού θα κάτσει τελικά η μπίλια, θα φανεί πιστεύεω κατά το Πάσχα

Akis Dionisis
10-02-2014, 12:55
Εγώ με τον πόνο μου...
και γιατί δε δρομολογείται το ΑΡΙΑΔΝΗ για "αρπαχτή" όπως λέτε από Βόρεια Ελλάδα για τι θερινή σεζόν ??
Έχετε μήπως υπόψην τι πρωτόκολλα θα βαρέσει, τι κίνηση θα έχει, πόσο κόσμο και μεταφορικές εταιρείες θα προσελκύσει ??
Μία ιδέα είπα...

leo85
10-02-2014, 16:54
Εγώ με τον πόνο μου...
και γιατί δε δρομολογείται το ΑΡΙΑΔΝΗ για "αρπαχτή" όπως λέτε από Βόρεια Ελλάδα για τι θερινή σεζόν ??
Έχετε μήπως υπόψην τι πρωτόκολλα θα βαρέσει, τι κίνηση θα έχει, πόσο κόσμο και μεταφορικές εταιρείες θα προσελκύσει ??
Μία ιδέα είπα...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Akis Dionisis
10-02-2014, 17:03
Εκ των υστέρων το θυμήθηκα και το παράδειγμα που έχω ως επιπλέον επιχείρημα.
Την "αρπαχτή" του ΔΙΑΓΟΡΑ επί δύο καλοκαίρια.
Με τη μόνη διαφορά εγώ το έσπασα σε δύο σκέλη.
Το ένα είναι Βορράς με Κυκλάδες - Κρήτη και το άλλο
Βορράς με Ανατολικό Αιγαίο - Δωδεκάνησσα.
Κι αν θέλετε το κάνουμε και κυκλικό δρομολόγιο.

vacondios
10-02-2014, 19:50
Αφού σας αρέσει να μιλάτε για σκοπιμότητες, ίντριγκες και για πολέμους συμφερόντων γιατί δε λέτε ότι ο αλλοδαπός μεγαλομέτοχος της Αριάδνης πάει να βάλει χέρι με συμβατικά πλοία και στις Κυκλάδες ξεκινώντας από το πιο όμορφο το πιο ξακουστό και δημοφιλές. Πώς θα σας φαινόταν Πειραιάς-Σαντορίνη (130 ναυτικά μίλια) χωρίς ενδιάμεση στάση χαλαρά με 23 κομβάκια 5 ώρες και 40 λεπτά? Με 24 κόμβους λιγότερο από πεντέμισυ ωρίτσες? Τι θα σήμαινε αυτό για την άλλη εταιρία που εξυπηρετεί με συμβατικά πλοία τη Σαντορίνη? (που είναι τεχνικώς κατά πολύ κατώτερα και υποδεέστερα από τη Mitsubishi-Αριάδνη) Η άλλη εταιρία με 25 κόμβους και δύο ενδιάμεσες στάσεις τη Σαντορίνη την κάνει εξίμισυ ώρες, και πάσχει και αυτή από το σύνδρομο των Χανίων. Στους προορισμούς της σιχαίνεται να βλέπει πλοία με άλλα σινιάλα.Βέβαια τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα ωράρια των δρομολογίων.

vacondios
10-02-2014, 20:06
Και εγώ έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με τη δρομολόγηση της ΑΡΙΑΔΝΗΣ στη γραμμή Σαντορίνης-Ρεθύμνου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι εποχιακά θα μπορούσε να δουλέψει καλά. Αυτό που εγώ κρατάω από όλα αυτά τα δημοσιεύματα και το θεωρώ μάλλον σίγουρο είναι πως η εταιρία ψάχνει να βρει τρόπους να εκμεταλλευτεί την ΑΡΙΑΔΝΗ εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και όχι να ναυλωθεί για μία ακόμα φορά στο εξωτερικό-κάτι που φυσικά δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Το πού θα κάτσει τελικά η μπίλια, θα φανεί πιστεύεω κατά το Πάσχα

Για να δουλέψει ένα πλοίο εποχιακά πρέπει να πάρει έγκριση και θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που το ελέγχουνε συμφέροντα που αντιμάχονται και τον Ίκαρο και την Αριάδνη. Από 1η Νοεμβρίου αρχίζει η ετήσια σαιζόν.

gpap2006
10-02-2014, 20:07
Και το HORIZON τόσο περίπου κάνει απευθείας για Σαντορίνη.. Οι μεταφορικές των Κυκλάδων πολύ δύσκολα θα άφηναν τη σταθερή επί 12-13 χρόνια blue star για να επιλέξουν εταιρία και βαπόρι που θα κάνουν τρίμηνη αρπαχτή και μετά μη την είδατε. Και χωρίς φορτηγά πώς να σταθεί βαπόρι 200 μέτρων?Με χύμα τουρίστες?Μα αυτούς τους παίρνει το HIGHSPEED που ανήκει στην ίδια εταιρία..Τελείως virtual reality το θέμα του να κατέβει η ΑΡΙΑΔΝΗ σε Θηρα-Ρεθυμνο και μπάζει από παντού.

thanos75
11-02-2014, 08:37
Για να δουλέψει ένα πλοίο εποχιακά πρέπει να πάρει έγκριση και θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που το ελέγχουνε συμφέροντα που αντιμάχονται και τον Ίκαρο και την Αριάδνη. Από 1η Νοεμβρίου αρχίζει η ετήσια σαιζόν.

Δεν διαφωνώ γενικά, αλλά μην ξεχνάς πως σε κάθε ΣΑΣ υπάρχουν και τα λεγόμενα θέματα ΕΗΔ (εκτός ημερήσιας διάταξης)...θα μπορούσε λοιπόν σε ένα επικείμενο ΣΑΣ που θα γίνει π.χ Απρίλιο-Μάιο να καταθέσει η εταιρία αίτηση δρομολόγησης του πλοίου για μια συγκεκριμένη περίοδο (όχι δηλαδή απαραίτητα ετήσια δρομολόγηση) το καλοκαίρι. Θυμίζω εξάλλου πως το καλοκαίρι του 2012 το BS PATMOS μπήκε Χίο-Μυτιλήνη και το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ Σύρο-Μύκονο-Ικαρία-Σάμο τον Ιούλιο, με απόφαση ΣΑΣ που -εάν δεν απατώμαι -έγινε αρχές Ιουνίου. Θα μπορούσε λοιπόν με αυτό τον τρόπο ένα επικείμενο ΣΑΣ να εγκρίνει μια εποχική δρομολόγηση της ΑΡΙΑΔΝΗΣ προς Σαντορίνη-Ρέθυμνο. Όσο για τα συμφέροντα που λες (και που πραγματικά συμφωνώ πως υπάρχουν) νομίζω πως κρίνουν ανά περίπτωση και "κατά το δοκούν". Εάν για παράδειγμα η HSW έκανε αίτηση ετήσιας δρομολόγησης της ΑΡΙΑΔΝΗΣ προς Χανιά συμφωνώ μαζί σου πως μάλλον θα "έτρωγε πόρτα". Δεν σημαίνει όμως πως θα "φάει πόρτα" απαραίτητα και σε αίτηση εποχικής δρομολόγησης για Σαντορίνη-Ρέθυμνο. Με άλλα λόγια ανάλογα με το τί θέλουν τα εκάστοτε συμφέροντα να προστατεύσουν και με το πόσο χρήμα από τις μεταφορικές διακυβεύεται!

vacondios
11-02-2014, 13:45
Εάν για παράδειγμα η HSW έκανε αίτηση ετήσιας δρομολόγησης της ΑΡΙΑΔΝΗΣ προς Χανιά συμφωνώ Για ετήσια δρομολόγηση δεν χρειάζεται αίτηση ούτε θετική γνωμοδότηση από το ΣΑΣ. Πας απλά και το δηλώνεις στο Υ.Ε.Ν. και σε όποιον αρέσει. Όπως έγινε τώρα με τον Ίκαρο και την Αριάδνη.

proussos
11-02-2014, 14:21
[QUOTE=vacondios;523374]Πώς θα σας φαινόταν Πειραιάς-Σαντορίνη (130 ναυτικά μίλια) χωρίς ενδιάμεση στάση χαλαρά με 23 κομβάκια 5 ώρες και 40 λεπτά? Με 24 κόμβους λιγότερο από πεντέμισυ ωρίτσες? Τι θα σήμαινε αυτό για την άλλη εταιρία που εξυπηρετεί με συμβατικά πλοία τη Σαντορίνη? (που είναι τεχνικώς κατά πολύ κατώτερα και υποδεέστερα από τη Mitsubishi-Αριάδνη)

Σε ποια ακριβώς πλοία αναφέρεστε αγαπητέ ?
Απ'όσο ξέρω οι δείκτες του ρολογιού κινούνται δεξιά...τα κατά 15 έτη νεότερα πλοία γίνονται ξαφνικά "κατώτερα και υποδεέστερα" ?
Μήπως καλύτερα να ασχοληθείτε με τα χάλια του νησιού σας που ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι θα διαμαρτύρονται για το ακτοπλοϊκό και το τουριστικό και να αφήσετε τους ήδη δημοφιλείς προορισμούς να απολαμβάνουν ότι αξιόλογα πλοία έχουν απομείνει στην ακτοπλοΐα του σήμερα ?

express adonis
11-02-2014, 14:42
ΤΟ ΑΡΙΑΔΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ Η ΓΙΑ ΚΩ-ΡΟΔΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ Η ΣΤΗΝ ALGERIE FERRIES ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Κ ΡΕΘΥΜΝΟ Κ ΤΙ ΑΡΠΑΧΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ..

aegina
11-02-2014, 17:13
Η πραγματικότητα ξεπερνά τα ορια της φαντασιας ...Τεχνασματα ειναι ολα σιγα μη το δουμε και στην Αιγινα...

express adonis
11-02-2014, 17:31
ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ!!!!

vacondios
11-02-2014, 19:18
[QUOTE=vacondios;523374]Πώς θα σας φαινόταν Πειραιάς-Σαντορίνη (130 ναυτικά μίλια) χωρίς ενδιάμεση στάση χαλαρά με 23 κομβάκια 5 ώρες και 40 λεπτά? Με 24 κόμβους λιγότερο από πεντέμισυ ωρίτσες? Τι θα σήμαινε αυτό για την άλλη εταιρία που εξυπηρετεί με συμβατικά πλοία τη Σαντορίνη? (που είναι τεχνικώς κατά πολύ κατώτερα και υποδεέστερα από τη Mitsubishi-Αριάδνη)

Σε ποια ακριβώς πλοία αναφέρεστε αγαπητέ ?
Απ'όσο ξέρω οι δείκτες του ρολογιού κινούνται δεξιά...τα κατά 15 έτη νεότερα πλοία γίνονται ξαφνικά "κατώτερα και υποδεέστερα" ?
Μήπως καλύτερα να ασχοληθείτε με τα χάλια του νησιού σας που ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι θα διαμαρτύρονται για το ακτοπλοϊκό και το τουριστικό και να αφήσετε τους ήδη δημοφιλείς προορισμούς να απολαμβάνουν ότι αξιόλογα πλοία έχουν απομείνει στην ακτοπλοΐα του σήμερα ?

Αυτό με το ρολόι δεν κατάλαβα πού κολλάει. Αλλά με βρίσκει σύμφωνο. Όντως και τα ρολόγια που αγοράζουμε από τα καρότσια στην Ομόνοια και αυτά που αγοράζουμε από το κατάστημα Bucherer στη Γενεύη κινούνται δεξιόστροφα

Ποιος είπε ότι γίνονται ξαφνικά κατώτερα και υποδεέστερα? νομίζω ότι είπα το σαφέστατο "από τεχνικής άποψης" και αυτό ισχύει εκ κατασκευής.

Στην αντίπερα όχθη ένα πλοίο Mitsubishi όπως και να το κάνουμε είναι Mitsubishi. Δουλεύει και αποδίδει δώδεκα μήνες το χρόνο με οποιεσδήποτε πληρότητες στα ίδια νερά και στα ίδια δρομολόγια που κάποια άλλα πλοία κρύβονται 8 μήνες το χρόνο και πολλοί θα ήθελαν να φύγει και να πάει στην Αλγερία διότι στα Ελληνικά νερά τους χαλάει τη δουλειά.

proussos
11-02-2014, 20:23
[QUOTE=proussos;523445]

Αυτό με το ρολόι δεν κατάλαβα πού κολλάει. Αλλά με βρίσκει σύμφωνο. Όντως και τα ρολόγια που αγοράζουμε από τα καρότσια στην Ομόνοια και αυτά που αγοράζουμε από το κατάστημα Bucherer στη Γενεύη κινούνται δεξιόστροφα

Ποιος είπε ότι γίνονται ξαφνικά κατώτερα και υποδεέστερα? νομίζω ότιείπα το σαφέστατο "από τεχνικής άποψης" και αυτό ισχύει εκ κατασκευής.

Στην αντίπερα όχθη ένα πλοίο Mitsubishi όπως και να το κάνουμε είναι Mitsubishi. Δουλεύει και αποδίδει δώδεκα μήνες το χρόνο με οποιεσδήποτε πληρότητες στα ίδια νερά και στα ίδια δρομολόγια που κάποια άλλα πλοία κρύβονται 8 μήνες το χρόνο και πολλοί θα ήθελαν να φύγει και να πάει στην Αλγερία διότι στα Ελληνικά νερά τους χαλάει τη δουλειά.

Αναφορικά με το "δουλεύει και αποδίδει 12 μήνες κλπ,κλπ..." είμαι αναγκασμένος να αναφέρω ως φανερά και λαμπρά παραδείγματα το BLUE STAR PAROS , NAXOS , ITHAKI...και νομίζω πως θα συμφωνείτε πως αυτά τα "ρολόγια" δεν χάνουν λεπτό...κι ας μην αγοράστηκαν από κατάστημα στη Γενεύη !

ayfa74
11-02-2014, 21:11
παίδες το αριάδνη θα μπει στη γραμμή για ένα λόγο παρέα με ίκαρο στα χανιά θα προσπαθήσουν να πιέσουν την κοινοιπραξία να αποχώρηση από ανδριατική με πιο τρόπο το αριάδνη βαπόρι στο ρέθυμνο που τόσο θέλει όλος ο νομος "δεθερον" η "μετεφορικες" του νομου θα το στηρίξουν για να μήνη άρα φεύγουν από χανιά και ηράκλειο το οποιο μονη χαμένη είναι η ανεκ για σκεφτείτε λίγο και ας αφήσουμε τις μομφές ο ένας για τον άλλον

Takerman
12-02-2014, 19:46
Μερικές φωτογραφίες που βρήκα όταν μετασκευαζόταν στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν έχουν ξανά ανέβει στις πρώτες σελίδες του θέματος στις φωτογραφίες που χάθηκαν.

152445
Photo copyright: Pavlos

152446
Photo copyright: Apostolos

152447

152448

152449

Takerman
12-02-2014, 19:52
Και μερικές ακόμη πριν το τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.

152450

152451

152452

despo
12-02-2014, 20:19
Πολύ ενδιαφέρουσες οι φωτογραφίες που έβαλες φίλε Takerman για ένα πλοίο που κανείς δεν ξέρει που θα δουλέψει.

Akis Dionisis
12-02-2014, 23:43
Αρπάζετε που αρπάζετε φωτογραφίες από δεξιά και αριστερά,
τουλάχιστον να αναφέρετε και τη πηγή τις οποίες τις βρήκατε, ή πάρτε άδεια από τον φωτογράφο στον οποίο ανήκουν οι φωτογραφίες !!!

Takerman
13-02-2014, 07:49
Αρπάζετε που αρπάζετε φωτογραφίες από δεξιά και αριστερά,
τουλάχιστον να αναφέρετε και τη πηγή τις οποίες τις βρήκατε, ή πάρτε άδεια από τον φωτογράφο στον οποίο ανήκουν οι φωτογραφίες !!!

1). Στις φωτογραφίες αγαπητέ είχα βάλει από κάτω μαζί με το copyright και το ονοματεπώνυμο. Για κάποιο λόγο (εκ των υστέρων κατάλαβα μάλλον το γιατί και είναι σεβαστό) αφαιρέθηκε το επώνυμο από τους διαχειριστές.
2). Δε σου έχω δώσει κανένα δικαίωμα και δε σου επιτρέπω να μου απευθύνεσαι σε αυτό το ύφος.
Δεν το συνεχίζω γιατί είμαι ήδη off topic.

despo
13-02-2014, 08:29
1). Στις φωτογραφίες αγαπητέ είχα βάλει από κάτω μαζί με το copyright και το ονοματεπώνυμο. Για κάποιο λόγο (εκ των υστέρων κατάλαβα μάλλον το γιατί και είναι σεβαστό) αφαιρέθηκε το επώνυμο από τους διαχειριστές.
2). Δε σου έχω δώσει κανένα δικαίωμα και δε σου επιτρέπω να μου απευθύνεσαι σε αυτό το ύφος.
Δεν το συνεχίζω γιατί είμαι ήδη off topic.
Εχεις απόλυτο δίκιο, διότι οταν τις είδα κι'εγω υπήρχε πλήρες ονοματεπώνυμο. Δεν πειράζει φίλε μου, βάζε εσύ τις φωτογραφίες και ασε τους οποιουσδήποτε να γράφουν ο,τι θέλουν.

Akis Dionisis
13-02-2014, 10:15
Εγώ σαας το λέω για να μη βρείτε μπελά. Από κει και πέρα, δικός σας ο ανήφορος, δικός σας και ο κατήφορος...

Takerman
13-02-2014, 10:39
Εγώ σαας το λέω για να μη βρείτε μπελά. Από κει και πέρα, δικός σας ο ανήφορος, δικός σας και ο κατήφορος...

Σαν να μη διάβαζες τίποτα από τα πιο πάνω απαντάς.

ΥΓ: Το να παραδέχεται κάποιος κάτι λάθος είναι αρετή στον άνθρωπο. Το να κάνει κριτική είναι το μόνο εύκολο.

manolisfissas
16-02-2014, 15:36
Το "ΕΓ/ΟΓ" ΑΡΙΑΔΝΗ στην ΝΑΥΣΗ.

152573

manolisfissas
16-02-2014, 15:39
ΠΑΙΔΙ’ ΣΥΓΝΏΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΏΤΟ ’ΜΑ ΜΠΟΡΕΊ Κ’ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡ’ΨΕΙ.

Giovanaut
05-03-2014, 13:34
Πήρε κανείς είδηση ότι η HELLENIC στους πίνακες δρομολογίων για Χίο-Μυτιλήνη από 31/3, έχει το ΑΡΙΑΔΝΗ? Και μάλιστα μέχρι το τέλος της περιόδου στις 31/10....

Εκτός αν έχουν κάνει λάθος...

Takerman
05-03-2014, 13:42
Πήρε κανείς είδηση ότι η HELLENIC στους πίνακες δρομολογίων για Χίο-Μυτιλήνη από 31/3, έχει το ΑΡΙΑΔΝΗ? Και μάλιστα μέχρι το τέλος της περιόδου στις 31/10....

Εκτός αν έχουν κάνει λάθος...

Επειδή μπήκα το πρωί, συγκεκριμένα στις 8, να δω τις ώρες των δρομολογίων και τα ανεκτέλεστα για τον Απρίλιο, ο πίνακας έδειχνε το Νήσος Χίος. Τώρα εμφανίζεται όπως σωστά είπες η Αριάδνη. Αλλαγή πλάνων μάλλον.

Takerman
05-03-2014, 13:48
Τώρα δείχνει το Νήσος Χίος πάλι από 31/3-27/6 και παρέμεινε η Αριάδνη για το υπόλοιπο. Τα παιδία παίζει.....

CAPTAIN PICARD
05-03-2014, 14:37
Σε ένα ναυτιλιακό site έχει ειπωθεί μια φήμη για ναύλωση του Νήσος Χίος για δρομολόγια εκτός Ελλάδας. Ελπίζω να μη βγει αληθινή.

despo
05-03-2014, 16:22
Πάντως μέχρι και αυτή την ώρα, το σύστημα κρατήσεων δείχνει το Ν. Χίος, ενω και οι εμφανιζόμενες θέσεις προς πώληση ανήκουν στο ίδιο πλοίο. Δεν αποκλείεται κάτι να συζητιέται για το Ν. Χίος και γι'αυτό το λόγο προετοιμάζονται (;) κάποιες αλλαγές.

KABODETHS
05-03-2014, 20:53
με δεδομένο οτι τα δρομολόγια δεν είναι σε 6 ώρες όπως τα πρώτα χρόννια θεωρώ ότι το ΑΡΙΑΔΝΗ δεν θα χαλάσει καθόλου τους Χίωτες και τους Μυτηληνιούς..Το αντίθετο μάλιστα, το πλοίο έχει αποκτήσει φανατικο'υς υποστηρικτές.

LOS
05-03-2014, 21:53
Mια χαρά είναι και τα 23 μιλάκια της Αριαδνάρας. Απλά το κακό της υπόθεσης είναι ότι βλέπουμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Νήσος Χίος να μας φεύγει με άγνωστο το πότε και ΑΝ θα γυρίσει ποτέ.

gpap2006
05-03-2014, 22:38
Καλά χαλαρωστε για ολιγόμηνη ναύλωση θα πάει (αν πάει) το ΧΙΟΣ..Δε θα το κρατήσουν αιχμάλωτο. Τώρα το να βρει αγοραστές σε φουσκωμένη τιμή, σίγουρα είναι κάτι που πολύ θα το εύχεται η HSW αλλά δεν είναι και εύκολο στους καιρούς που ζούμε.

shipsteward7
05-03-2014, 23:24
οντως η αλλαγη στα δρομολογια της μυτιληνης εχουν α κανουν με το αριαδνη για τη σαιζον αφου το νησσος χιος θα ναυλωθει στην ισπανια για ευλογο χρονικο διαστημα.,....

superfast vi
06-03-2014, 00:14
Μεσα στις επομενες μερες θα παει συρο να βγει δεξαμεμη το αριαδνη κ 31-3-2014 ξεκιναει δρομολογια χιο-μυτιληνη.Κ οπως περυσι 01-04-2014 ξεκιναει κ το μπλου σταρ πατμος χιο-μυτιληνη κ αυτο.

thanos75
06-03-2014, 09:18
Μια χαρά νομίζω ότι είναι η ΑΡΙΑΔΝΗ ειδικά για το καλοκαίρι στη γραμμή. Και πιο πολλούς χώρους και με τόσα αεροπορικά νομίζω πως είναι ιδανική και για ημερήσια σε περιόδους αιχμής (το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ στις μέρες αιχμής γίνεται πιο εύκολα πήχτρα). Πάντως αυτό σημαίνει πως τα σενάρια που μιλούσαν για Σαντορίνη-Ρέθυμνο μάλλον πάνε περίπατο ....Μια που αναφέρθηκε πιο πάνω εύχομαι και εγώ ειλικιρνά το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ να μη ναυλωθεί έξω ή τουλάχιστον να μη ναυλωθεί για πάρα πολύ καιρό. Ανετα μπορεί να βρει ρόλο και εντός Ελλάδος

shipsteward7
06-03-2014, 11:03
Σαντορινη Ρεθυμνο αν εχεις διαβασει καλυτερα ειναι απο οκτωμβριο 2014 μεχρι οκτωμβριο 2015. οποτε ολα στο προγραμμα ειναι.....

gpap2006
06-03-2014, 11:37
Πάντως αυτό σημαίνει πως τα σενάρια που μιλούσαν για Σαντορίνη-Ρέθυμνο μάλλον πάνε περίπατο ....
Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια πιθανότητα στα σοβαρά.

LOS
06-03-2014, 19:47
Όπως και αν φύγει δύσκολα θα γυρίσει...

kythnos
06-03-2014, 20:30
Θα πάει τον Οκτώβριο το Αριάδνη Σαντορίνη, Ρέθυμνο για να μαζέψει όσους χάθηκαν και ξέμειναν από το καλοκαίρι!χι!Κόλπα της πιάτσας είναι όλες αυτές οι δηλώσεις, σε άλλα πράγματα προφανώς αποσκοπούν και κάνουν μπλόφες....

superfast vi
11-03-2014, 23:42
16/3 φευγει απο περαμα για συρο να δεξαμενιστει!με το καλο!

despo
12-03-2014, 12:22
Ηδη μπήκε στο σύστημα κρατήσεων το 1ο δρομολόγιο απο Πειραιά στις 31 Μαρτίου (που δεν είχε προαναγγελθεί), ενω συνεχίζει να εμφανίζεται το Ν. Χίος στα υπόλοιπα δρομολόγια.

george Xios
12-03-2014, 21:33
Ηδη μπήκε στο σύστημα κρατήσεων το 1ο δρομολόγιο απο Πειραιά στις 31 Μαρτίου (που δεν είχε προαναγγελθεί), ενω συνεχίζει να εμφανίζεται το Ν. Χίος στα υπόλοιπα δρομολόγια.

Zήτημα ημερών η αλλαγή στις εκδόσεις εισιτήριων.

Giannis G.
13-03-2014, 14:15
Μεχρι ποτε θα μεινει στην δεξαμενη ξερουμε;;

M.D.I
14-03-2014, 18:37
Μεχρι ποτε θα μεινει στην δεξαμενη ξερουμε;;
Δευτερα μεσημερι ανεβαινει δεξαμενη και θα κατσει 12-15 ημερες.Γυριζει και μπαινει στα δρομολογια.

george Xios
14-03-2014, 21:41
Δευτερα μεσημερι ανεβαινει δεξαμενη και θα κατσει 12-15 ημερες.Γυριζει και μπαινει στα δρομολογια.

Πολύ δουλίτσα θα πέσει στο πλοίο. Για να είναι κόσμημα στο Αιγαίο.

Captain_Nionios
15-03-2014, 06:35
Τοσες μερες δεξαμενη μου φαινεται η γιαπωνεζα θα βγει νυφουλα στο Αιγαιο. Αντε να τη δουμε να ανθιζει γιατι της αξιζει.

Καλη αρχη!!!

Akis Dionisis
15-03-2014, 12:04
Στη Χίο το καλοκαίρι...
153296

BEN BRUCE
16-03-2014, 11:51
Μακαρι να καθιερωθει στην γραμμη χιο - μυτιληνη το βαπορι και να μην κανει τον γυρολογο, ειναι κριμα για ενα τοσο καλο βαπορι

proussos
17-03-2014, 11:21
153353

​Στις ομορφιές της "ντύθηκε" σήμερα η Ερμούπολις !!!

καπεταν ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
17-03-2014, 11:30
υπεροχη φωτογραφια

manoubras 33
17-03-2014, 17:21
Αριαδνη, Συρος 17 Μαρτιου 2014.
’ξιζε πολύ η βόλτα σήμερα στο λιμάνι, το καμαρώσαμε και το φωτογραφίσαμε, ακόμη δυο από άλλες οπτικές γωνίες.
153364 153365

trelaras
17-03-2014, 18:16
υπεροχη φωτογραφια

153353

​Στις ομορφιές της "ντύθηκε" σήμερα η Ερμούπολις !!!

Αριαδνη, Συρος 17 Μαρτιου 2014.
’ξιζε πολύ η βόλτα σήμερα στο λιμάνι, το καμαρώσαμε και το φωτογραφίσαμε, ακόμη δυο από άλλες οπτικές γωνίες.
153364 153365

Απλά μια θεά!!!!!!!!!!!!!!!!!!Υπεροχες η φωτογραφίες σας!,!

zozef
17-03-2014, 21:35
Καλή σας νύχτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
153378

BEN BRUCE
17-03-2014, 21:54
Ποιημα και η φωτο και το βαπορι!

Captain_Nionios
17-03-2014, 22:22
Ομορφαινεται απο την Ερμουπολη και την ομορφαινει... Ποσο αρχοντικο σκαρι;

Ευχαριστουμε πολυ ολους τους φιλους και αναμενουμε φωτογραφιες απο το μπανιο της...

varth
18-03-2014, 00:14
μαγικη φωτο!!!

thanos75
18-03-2014, 09:38
Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες ειλικρινά νοιώθω πως η αρχοντιά της Ερμούπολης δένει τόσο με την αρχοντιά της ΑΡΙΑΔΝΗΣ που ειλικρινά, εάν ήμουν ένας από τους ιθύνοντες της HSW, θα φρόντιζα και μόνο για αισθητικούς και καραβολατρικούς λόγους, έστω και για 1 δρομολόγιο την εβδομάδα, να περνάει η ΑΡΙΑΔΝΗ από τη Σύρο:fat::worked_till_5am:!!! Τι πιό όμορφο από ένα όμορφο λιμάνι στολισμένο από ένα κουκλίστικο πλοίο

Ergis
23-03-2014, 01:36
Καλή σας νύχτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
153378

Νομιζω ότι είναι η πιο όμορφη φωτογραφία του πλοίου που έχω δεί ποτε.

Και ας μήν είναι απο την "κομψή" της την πλευρά....

Πολλά Συγχαρητήρια στον Φωτογράφο!

Captain_Nionios
23-03-2014, 05:33
Η κομψη της πλευρα ειναι αυτη με τους καταπελτες κατ' εσενα;

Το λεω γιατι για πολλους, μεσα σ'αυτους κ' εγω, η κομψη της πλευρα ειναι η αριτερη, χωρις του καταπελτες!!!

basi
23-03-2014, 07:32
Και μιά χειμωνιάτικη

Ergis
23-03-2014, 09:51
Η κομψη της πλευρα ειναι αυτη με τους καταπελτες κατ' εσενα;

Το λεω γιατι για πολλους, μεσα σ'αυτους κ' εγω, η κομψη της πλευρα ειναι η αριτερη, χωρις του καταπελτες!!!

Σαν μεγάλος λάτρης του ιαπωνικού στύλ ναί, μου αρέσει πιο πολύ η δεξιά της πλευρά.

Θεωρώ ότι αντικατροπτίζει την ταυτότητά της...

Δεν είναι τυχαίος ο λόγος που την έχω στολίσει απο την πλευρά αυτη στο σπίτι μου... :)

153528

Aquaman
23-03-2014, 16:55
Φίλε Ergis,εγω νομιζω οτι οι καταπελτες δινουν αχαρη εμφανιση σε οποιοδηποτε πλοιο, αλλα οπως κ να χει, συγχαρητηρια για τη διακοσμηση, εντυπωσιακο το μοντελακι..!

citcoc
24-03-2014, 15:09
Μια φωτογραφία πάνω στη δεξαμενή δεν υπάρχει??? Να βλέπαμε πως ήταν τόσο καιρό χωρίς ''μπάνιο'' και πως κατέληξε....???? :(

superfast vi
25-03-2014, 01:33
Μια φωτογραφία πάνω στη δεξαμενή δεν υπάρχει??? Να βλέπαμε πως ήταν τόσο καιρό χωρίς ''μπάνιο'' και πως κατέληξε....???? :(

οριστε φιλε μου

Giannis G.
25-03-2014, 11:19
Φωτογραφιες του Νικου Δημητριαδη

VASILIS CRETA
25-03-2014, 12:11
400 σελίδες για ένα πλοίο που δεν πολυταξίδεψε (όσο περιμέναμε) μεν, αλλά αγαπήθηκε υπερ του δέοντος μέσα σε λίγα χρόνια. Να τις χιλιάσει. (βέβαια το Πηνελόπη Α έχει κάποιες περισσότερες αλλά είναι ήδη θρύλος, και πρωταγωνιστής στην ακτοπλοϊα μας).... Αυτό θα πει λατρέια!!!:single_eye:

giorgos_249
25-03-2014, 14:01
400 σελίδες για ένα πλοίο που δεν πολυταξίδεψε (όσο περιμέναμε) μεν, αλλά αγαπήθηκε υπερ του δέοντος μέσα σε λίγα χρόνια. Να τις χιλιάσει. (βέβαια το Πηνελόπη Α έχει κάποιες περισσότερες αλλά είναι ήδη θρύλος, και πρωταγωνιστής στην ακτοπλοϊα μας).... Αυτό θα πει λατρέια!!!:single_eye:

Τι παει να πει <<400 σελιδες >> ;; Για μενα δε λεει τιποτε αυτο. Λες και δεν ξερεις τι γινεται - θα πει ενας "καμενος" μια χαζομαρα και θα γραφτουν απο πισω 10 σελιδες μηνυματων σε απαντηση μεσα σε μια ωρα..... ( ως πολυ προσφατο παραδειγμα βλεπε θεμα << δυνατοτητα νεων γραμμων απο ραφηνα >> ....:o )

proussos
28-03-2014, 23:37
153774

Λήψη του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ Γιώργου Στεφάνου από τη Σύρο...
Αν αναζητήσετε κι άλλες στο διαδίκτυο , θα εκπλαγείτε !!!

Espresso Venezia
29-03-2014, 19:03
153811

Σε σημερινές φωτό από το Πέραμα, σε όχι και τόσο συνηθισμένη θέση. Πλαγιοδετημένο με την δεξιά πλευρά στην προβλήτα 2 προετοιμάζεται σε φουλ ρυθμούς για να επανέλθει σε δρομολόγια.

153812

karavofanatikos
29-03-2014, 19:24
Γιώργο, βάλανε δελφινάκια και στην πλώρη;;!!!

Espresso Venezia
29-03-2014, 21:19
Σωστά Νεκτάριε. Τώρα για ποιό λόγο μπήκαν εκεί τα ...δελφίνια της HSW δεν το πολυκαταλαβαίνω. Όχι βέβαια ότι δείχνουν άσχημα.

fredy13
30-03-2014, 02:53
( ως πολυ προσφατο παραδειγμα βλεπε θεμα << δυνατοτητα νεων γραμμων απο ραφηνα >> ....:o )

Μην το ματιαζεις ρε ανθρωπε...μην το ματιαζεις...καλα δεν ειμαστε στην ησυχια μας?:sour::sour::sour:

Θερμη παρακληση,αν ειναι δυνατον να υπαρξει καποιος συνδεσμος για τον φωτογραφο κο Στεφανου,γιατι δεν εχω καταφερει να βρω κατι.

proussos
30-03-2014, 04:06
Μην το ματιαζεις ρε ανθρωπε...μην το ματιαζεις...καλα δεν ειμαστε στην ησυχια μας?:sour::sour::sour:

Θερμη παρακληση,αν ειναι δυνατον να υπαρξει καποιος συνδεσμος για τον φωτογραφο κο Στεφανου,γιατι δεν εχω καταφερει να βρω κατι.

https://www.facebook.com/george.stefanou.129?fref=ts

leo85
30-03-2014, 18:01
Ο Βάπορας στο μεγάλο λιμάνι έτυμος για δράση.

despo
09-04-2014, 09:07
Εσπασε ... ολα τα κοντερ το πλοίο σήμερα το πρωί, οταν με κανονική ώρα άφιξης στον Πειραιά ωρα 07.25 και παρα το γεγονός οτι είχε ξεκινήσει ηδη απο τη Μυτιλήνη με 10λεπτη καθυστέρηση λόγω αυξημένης κίνησης, οπως είπαν στα μεγάφωνα, στις 06.45 ηδη τέλειωνε τη μανουβρα στην Ε2 και μάλιστα πριν τα 2 πλοία του Ηρακλείου, τα οποία έφταναν μετα απο 10 λεπτά. Τελικά πιστεύω οτι θα κάνει ζημιά ακόμα και στο Πάτμος, οταν τουλάχιστον στη διάρκεια του καλοκαιριού θα έχουν στα εξπρες δρομολόγια ίδιες μέρες αναχωρήσεις πρωί/βράδυ.

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
09-04-2014, 13:33
Εσπασε ... ολα τα κοντερ το πλοίο σήμερα το πρωί, οταν με κανονική ώρα άφιξης στον Πειραιά ωρα 07.25 και παρα το γεγονός οτι είχε ξεκινήσει ηδη απο τη Μυτιλήνη με 10λεπτη καθυστέρηση λόγω αυξημένης κίνησης, οπως είπαν στα μεγάφωνα, στις 06.45 ηδη τέλειωνε τη μανουβρα στην Ε2 και μάλιστα πριν τα 2 πλοία του Ηρακλείου, τα οποία έφταναν μετα απο 10 λεπτά. Τελικά πιστεύω οτι θα κάνει ζημιά ακόμα και στο Πάτμος, οταν τουλάχιστον στη διάρκεια του καλοκαιριού θα έχουν στα εξπρες δρομολόγια ίδιες μέρες αναχωρήσεις πρωί/βράδυ.

Για τα 45 άρια όμως οικονομική θέση ουδέν σχόλιο??Κρίση έχουμε ρε παιδιά ..χίλιες φορές με αεροπλάνο συμφέρει γλυτώνεις και την ταλαιπωρία