PDA

Επιστροφή στο Forum : Λευκά Όρη [Μπλου Οράϊζον - Lefka Ori, Blue Horizon, Σούπερφερυ Ελλάς, Varuna]

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7

pantelis2009
29-09-2010, 20:16
Φίλε dokimakos21 εύχομαι και γω να τα εκατοστήσεις, με υγεία και καλές σπουδές.
Blue Horizon... 22/09/2010. Εξαιρετικά αφιερωμένη σε σένα;):D.

108326

SEA_PILOT
02-10-2010, 19:14
ΠΕΙΡΑΙΑΣ [01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010]

mike_rodos
02-10-2010, 19:26
Ένα κρύο απόγευμα του περασμένου χειμώνα αναχωρόντας από την Ρόδο.!

108668

T.S.S. APOLLON
02-10-2010, 19:53
Πανεμορφα χρωματα!!! Υπεροχη φωτογραφια! Ευχαριστουμε τον φιλο mike_rodos.

Express Pigasos
03-10-2010, 19:50
Φοβερη η θωρια αυτου του πλοιου!!!

profitis
07-10-2010, 22:49
Kαλησπέρα παιδιά,

το blue Horizon φαντάζομαι πως δέχεται και αυτό ασυνόδευτα δέματα με την ανάλογη φορτωτική, σωστά;

Akis Dionisis
07-10-2010, 23:42
Kαλησπέρα παιδιά,

το blue Horizon φαντάζομαι πως δέχεται και αυτό ασυνόδευτα δέματα με την ανάλογη φορτωτική, σωστά;
Όλα τα πλοία και όλες οι εταιρίες!

Markosm
12-10-2010, 19:08
Από πρωϊνό ταξίδι προς Σούδα στις 30-07-10 από την γέφυρα (τεράστια). Η spare άγκυρα γράφει πάνω 7350 kg !!110954

vinman
12-10-2010, 20:30
Διαδικασία πρόσδεσης...για τους φίλους dokimakos21,Captain_Nionios,Laz94,
Thanasis89,Nissos Mykonos,diagoras,captain,Pantelis2009!

110963

pantelis2009
12-10-2010, 21:08
Όπως πάντα υπέροχες νυχτερινές;) φίλε vinman, ευχαριστώ και ανταποδίδω σε σένα και όλους τους φίλους που αναφέρεις:D.

110967
Blue Horizon.....20/09/2010.

konigi
17-10-2010, 22:07
Μια πλώρη που είμαι σίγουρος πως του έχει λέιψει αρκετά!!!
Αφιερωμένη εξαιρετικά στο φίλο TRAKMAN με τις καλύτερες ευχές μου.

111679

sg3
17-10-2010, 22:54
αυτην την ωρα με 23,3 knots

Trakman
17-10-2010, 22:54
Μια πλώρη που είμαι σίγουρος πως του έχει λέιψει αρκετά!!!
Αφιερωμένη εξαιρετικά στο φίλο TRAKMAN με τις καλύτερες ευχές μου.

111679

Και δίκιο έχεις!!!! Πολύ θα ήθελα να το ξαναδώ στην Πάτρα, αν και εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα Χανιά!!!
Να'σαι καλά Κώστα!!! Η φωτογραφία είναι φανταστική!!!

sg3
19-10-2010, 18:14
σημερα η ταχυτητα του πλοιου ειναι 21 knots:rolleyes:

Akis Dionisis
19-10-2010, 23:47
σημερα η ταχυτητα του πλοιου ειναι 21 knots:rolleyes:
και που το περίεργο...???

GiorgosVitz
19-10-2010, 23:59
Ο Ορίζοντας στο μεγάλο λιμάνι, στις 29/9
http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=111957&stc=1&d=1287525513

http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=111958&stc=1&d=1287525513

pantelis2009
20-10-2010, 07:56
Το Blue Orizon στις 13/10/2010 την ώρα του μαμ!!!!
Χαρισμένη σε Akis Dionisis, sg3, T.S.S APOLLON, Ιθάκη, Κάρολο, vinman, GiorgosVitz και όλους τους φίλους του πλοίου;):p.

111963

DeepBlue
20-10-2010, 15:00
Προσπέραση από το SUPERFAST XII.Για τους φίλους pantelis2009,T.S.S. APOLLON,Leo,vinman,polykas,dokimakos21,captain,Nis sos Mykonos,nkr,ιθακη και όλους τους φίλους του μπλέ Ιάπωνα.;) 111986

111987

captain
21-10-2010, 08:47
Ιδιαίτερες & όμορφες λήψεις ;)!!Σε ευχαριστώ φίλε DeepBlue:-D!!!

pantelis2009
21-10-2010, 08:59
ευχαριστώ φίλε DeepBlue για την αφιέρωση. Ειδικά η 2 είναι......;):o.

T.S.S. APOLLON
21-10-2010, 09:16
Εξαιρετικες εικονες απο τον φιλο Deep Blue!!! Ευχαριστουμε

DeepBlue
21-10-2010, 18:59
Ευχαριστώ πολύ τους φίλους captain,pantelis2009,T.S.S. APOLLON.¶λλη μια φωτό από εκείνη τη μέρα(12-10-10)για εσάς αλλά και τον φίλο dokimakos21 που απ'οτι κατάλαβα ήταν πάνω στο πλοίο και μας φωτογράφιζε από εκεί(SUPERFAST XII).;) 112086

sparti
21-10-2010, 19:34
Πολυ ωραια η φωτογρια σου.................

erenShip
26-10-2010, 11:38
το δρομολόγιο του Blue Horizon στις 26/10 δεν θα εκτελεστεί λόγου κάποιου τεχνικού προβλήματος. όσοι είχαν εισιτήρια για το συγκεκριμένο δρομολόγιο μπορούνε με το ίδιο εισιτήριο να φύγουν με το superfast XII . όσοι επιβάτες δεν έχουν αμάξι θα μεταφερθούν με μισθωμένα λεωφορεία από την εταιρεία από το λιμάνι του Ηρακλείου προς το Ρέθυμνο και Χανιά και από το λιμάνι της Σούδας προς το Ηράκλειο. τελευταία αναχώρηση από Σούδα στις 21:00.

manos75
27-10-2010, 07:40
ενταξει εχει καταντησει το λιγοτερο αηδια αυτη η κατασταση,συνεχεια βγαζει βλαβη στης μηχανες.αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι η τεταρτη φορα φετος που εχει προβλημα.απαραδεκτο για εταιρεια οπως ειναι η blue star τετοια φαινομενα.το πλοιο να βγει εκτος δρομολογιων καποιες μερες η βδομαδες να φτιαξουν τις μηχανες.και επειδη μπορει καποιος να πει οτι παει πανω κατω συνεχεια και σιγα το κουραστικο δρομολογιο που κανει.και φυσικα ειναι απαραδεκτο να εχεις εισητηριο και να αναγκαζεσαι να φευγεις απο χανια να πας ηρακλειο 3 ωρες και κατι δρομο για να φυγεις.:twisted:

sg3
27-10-2010, 10:55
να κανω μια προταση στην μπλου σταρ:εγω θα ελεγα να φερει το σουπερφαστ 1 να του κανει μια μετασκευη να αυξησει δλδ τα σαλονια ωστε να παιρνει καμια 1500 ατομα!και με την ταχυτητα που εχει 23 knots το δρομολογιο θα το βγαζει σε 6,5 ωρες!

xidianakis
27-10-2010, 11:06
ενταξει εχει καταντησει το λιγοτερο αηδια αυτη η κατασταση,συνεχεια βγαζει βλαβη στης μηχανες.αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι η τεταρτη φορα φετος που εχει προβλημα.απαραδεκτο για εταιρεια οπως ειναι η blue star τετοια φαινομενα.το πλοιο να βγει εκτος δρομολογιων καποιες μερες η βδομαδες να φτιαξουν τις μηχανες.και επειδη μπορει καποιος να πει οτι παει πανω κατω συνεχεια και σιγα το κουραστικο δρομολογιο που κανει.και φυσικα ειναι απαραδεκτο να εχεις εισητηριο και να αναγκαζεσαι να φευγεις απο χανια να πας ηρακλειο 3 ωρες και κατι δρομο για να φυγεις.:twisted:
file mou, den einai etsi opws ta les.
katarxin ena bapori einai mixanima. ola ta mixanimata bgazoun blabes. dhladh to Highspeed1 ekane kourastiko dromologio kai epa8e o,ti epa8e? to Cruise twn minoikwn den ebgale blabes kai to taleporoun sunexeia?
mhn katigoroume to ploio kai thn etairia sunexeia!

pistepse me pws an h etairia mporouse na ekane kati kalutero, 'h na allaze to ploio 8a to eixe kanei apo thn prwth stigmh.

(suggnwmh gia tous latinikous xaraktires alla briskomai ekswteriko).

yoR
27-10-2010, 12:15
(Να θυμάστε όλοι εσείς που μιλάτε τώρα με "γλυκά" λόγια για την Blue Star να τα πείτε και την επόμενη φορά που ένα πλοίο κάποιας άλλης εταιρείας πάθει βλάβη..)

erenShip
27-10-2010, 12:21
(Να θυμάστε όλοι εσείς που μιλάτε τώρα με "γλυκά" λόγια για την Blue Star να τα πείτε και την επόμενη φορά που ένα πλοίο κάποιας άλλης εταιρείας πάθει βλάβη..)

κοίτα η Blue star, γενικότερα η Attica Group (blue star, superfast) θέλουμε δεν θέλουμε παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες στον επιβάτη (όσες φορές έχω ταξιδέψει με αυτές τι δύο εταιρίες αυτή την εντύπωση μου έδωσαν). για αυτό αξίζει να συμπεριφερόμαστε και εμείς καλά σε κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει εκείνη. :)

Akis Dionisis
27-10-2010, 12:23
κοίτα η Blue star, γενικότερα η Attica Group (blue star, superfast) θέλουμε δεν θέλουμε παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες στον επιβάτη (όσες φορές έχω ταξιδέψει με αυτές τι δύο εταιρίες αυτή την εντύπωση μου έδωσαν). για αυτό αξίζει να συμπεριφερόμαστε και εμείς καλά σε κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει εκείνη. :)
Nομίζω έχει δίκαιο η φίλη ErenShip!

Captain_Nionios
27-10-2010, 13:19
να κανω μια προταση στην μπλου σταρ:εγω θα ελεγα να φερει το σουπερφαστ 1 να του κανει μια μετασκευη να αυξησει δλδ τα σαλονια ωστε να παιρνει καμια 1500 ατομα!και με την ταχυτητα που εχει 23 knots το δρομολογιο θα το βγαζει σε 6,5 ωρες!

Απλα μια μικρη διορθωση, με 23 κομβους θα εκανε 6:46!!!

proussos
27-10-2010, 13:59

Έχω την εντύπωση ότι φράσεις του τύπου "έχει καταντήσει το λιγότερο αηδία" είναι λίγο υβριστικές !
Είμαι περίεργος αν θα είχε ανάλογο σχολιασμό η βλάβη ενός λεωφορείου ή του προαστιακού.
Κρίμα...γιατί όλα αυτά τα σχόλια πηγάζουν από τα πολλά δικαιώματα που έχουν δώσει σ'εμάς τους επιβάτες οι εταιρείες ή στα όσα δικαιώματα αυθαίρετα και ανεγκέφαλα αποκτούμε κατά καιρούς...
Και επειδή..."σιγά το δρομολόγιο"...να πάμε να βάλουμε όλοι ένα χεράκι να το κάνουμε λιγότερο αηδία ή να σπρώξουμε τα Χανιά πιο κοντά στο Ηράκλειο να μειώσουμε την απόσταση !

T.S.S. APOLLON
27-10-2010, 14:15

Η αυστηροτητα μας πολλες φορες αγγιζει τα ορια της υπερβολης

DeepBlue
27-10-2010, 15:15
Και επειδή ο μπλέ Ιάπωνας είναι βάπορας μια εν πλω κατάπλωρη κατά τη διάρκεια της προσπέρασης από το SUPERFAST XII στις 12-10-10.

113047

manos75
27-10-2010, 15:44
προς τον φιλο PRUSSOS.αυτα που ειπα ειναι η γνωμη ενος απο τους πολλους επιβατες που εχουν ταξιδεψει με το πλοιο.και φυσικα ειναι δικαιωμα μου να λεω οτι θελω και δεν το ηξερα οτι θα παρω την αδεια της εταιρειας για να πω την γνωμη μου.η εταιρεια κανει την δουλεια της και εγω κανω την δικια μου σαν επιβατης.το πλοιο εχει παρουσιασει προβληματα και πρεπει να το στειλουν για σερβις.απο εκει και περα οτι εχει καταντησει αηδια δεν ειναι βρισια αλλα η αγανακτηση ενος επιβατη που ταλαιπωρειται.και οσο για την ειρωνια να σπρωξουμε τα χανια ποιο κοντα στο ηρακλειο επρεπε να ησουν εσυ επιβατης και να σου ανακοινωναν οτι θα πας ηρακλειο να ταξιδεψεις να δουμε πως θα σου φαινοταν.αντε γιατι παραγνωριστηκαμε εδω μεσα.

pantelis2009
27-10-2010, 16:12
Ειρήνη Πάση....όπως έλεγε και ο Χριστόδουλος.
Η φωτο χαρισμένη σε όλους τους φίλους;):D.

113054

panthiras1
27-10-2010, 17:49
Από manos75:αυτα που ειπα ειναι η γνωμη ενος απο τους πολλους επιβατες που εχουν ταξιδεψει με το πλοιο.και φυσικα ειναι δικαιωμα μου να λεω οτι θελω και δεν το ηξερα οτι θα παρω την αδεια της εταιρειας για να πω την γνωμη μου.η εταιρεια κανει την δουλεια της και εγω κανω την δικια μου σαν επιβατης.το πλοιο εχει παρουσιασει προβληματα και πρεπει να το στειλουν για σερβις.απο εκει και περα οτι εχει καταντησει αηδια δεν ειναι βρισια αλλα η αγανακτηση ενος επιβατη που ταλαιπωρειται.και οσο για την ειρωνια να σπρωξουμε τα χανια ποιο κοντα στο ηρακλειο επρεπε να ησουν εσυ επιβατης και να σου ανακοινωναν οτι θα πας ηρακλειο να ταξιδεψεις να δουμε πως θα σου φαινοταν.αντε γιατι παραγνωριστηκαμε εδω μεσα.
Εγώ συμφωνώ. Θεωρώ ότι οι συχνές βλάβες δεν τιμούν την εταιρεία.

hsw
27-10-2010, 17:50
το δρομολόγιο του Blue Horizon στις 26/10 δεν θα εκτελεστεί λόγου κάποιου τεχνικού προβλήματος. όσοι είχαν εισιτήρια για το συγκεκριμένο δρομολόγιο μπορούνε με το ίδιο εισιτήριο να φύγουν με το superfast XII . όσοι επιβάτες δεν έχουν αμάξι θα μεταφερθούν με μισθωμένα λεωφορεία από την εταιρεία από το λιμάνι του Ηρακλείου προς το Ρέθυμνο και Χανιά και από το λιμάνι της Σούδας προς το Ηράκλειο. τελευταία αναχώρηση από Σούδα στις 21:00.

Γιατί πιο απλά δε δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να διαλέξουν ανάμεσα σ' αυτή τη λύση και στο να γυρίσουν Πειραιά με την ΑΝΕΚ από τα Χανιά, έστω και στις 21.00 αντι για 23.00;

Markosm
27-10-2010, 18:47
To πλοίο τώρα βλέπω ταξιδεύει για Σούδα με 21 knots και όχι με 22.5 όπως πριν,δεν το "ζορίζουν",τρίτωσε που λένε και οι προληπτικοί οπότε όλα καλά,καλά ταξίδια στο βαπόρι !

BEN BRUCE
27-10-2010, 19:32
προς τον φιλο PRUSSOS.αυτα που ειπα ειναι η γνωμη ενος απο τους πολλους επιβατες που εχουν ταξιδεψει με το πλοιο.και φυσικα ειναι δικαιωμα μου να λεω οτι θελω και δεν το ηξερα οτι θα παρω την αδεια της εταιρειας για να πω την γνωμη μου.η εταιρεια κανει την δουλεια της και εγω κανω την δικια μου σαν επιβατης.το πλοιο εχει παρουσιασει προβληματα και πρεπει να το στειλουν για σερβις.απο εκει και περα οτι εχει καταντησει αηδια δεν ειναι βρισια αλλα η αγανακτηση ενος επιβατη που ταλαιπωρειται.και οσο για την ειρωνια να σπρωξουμε τα χανια ποιο κοντα στο ηρακλειο επρεπε να ησουν εσυ επιβατης και να σου ανακοινωναν οτι θα πας ηρακλειο να ταξιδεψεις να δουμε πως θα σου φαινοταν.αντε γιατι παραγνωριστηκαμε εδω μεσα.

Επειγοντως το express charoula στα χανια για αναβαθμιση της γραμμης με το υπερ καραβι του 2000!!!

Harry14
27-10-2010, 19:33
Γιατί πιο απλά δε δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να διαλέξουν ανάμεσα σ' αυτή τη λύση και στο να γυρίσουν Πειραιά με την ΑΝΕΚ από τα Χανιά, έστω και στις 21.00 αντι για 23.00;

Γιατι η Blue Star θα πρεπει να πληρωσει ναυλα στην ΑΝΕΚ.
Παντως η εταιρια παρολο τις κακοτυχιες φαινεται σε διαρκη ετοιμοτητα για την αντιμετωπιση εκτακτως περιστατικων.

proussos
27-10-2010, 19:34
αντε γιατι παραγνωριστηκαμε εδω μεσα.[/QUOTE]

Νεαρέ μου , πίστεψέ με , πως αν γνωριστούμε καλύτερα , θα αλλάξεις άποψη !

MILTIADIS
27-10-2010, 19:44
Εδω δεν αντεχει τους 21.5 κομβους και κλαταρει* και συζηταμε για τους 23 και για τις 6.46'32''?:D

*Ξερω καποιοι θα ενοχληθειτε απο την εκφραση,αλλα δυστυχως δεν υπαρχει πιο καταλληλη λεξη για την περισταση..

T.S.S. APOLLON
27-10-2010, 19:46

Φιλε μου χαλαρωσε η εκφραση αντε γιατι παραγνωριστηκαμε εδω μεσα δεν αρμοζει στο υφισταμενο φορουμ (μια παρεα ειμαστε) τωρα αν εχεις προβλημα με το πλοιο υπαρχουν και αλλες επιλογες η γραμμη δεν ειναι μονοπωλιακη

erenShip
27-10-2010, 20:21
Γιατι η Blue Star θα πρεπει να πληρωσει ναυλα στην ΑΝΕΚ.
Παντως η εταιρια παρολο τις κακοτυχιες φαινεται σε διαρκη ετοιμοτητα για την αντιμετωπιση εκτακτως περιστατικων.

δεσ το και αλλιώς, είσαι σε μια γραμμή που υπάρχει πολύ μεγάλη ανταγωνιστικότητα με την τοπική ακτοπλοική εταιρία. όταν δημιουργήται πρόβλημα κάνεις οτιδήποτε περνάει από το χέρι σου να εξυπηρετήσεις το κόσμο με τα δικά σου μέσα....και όχι να τους στείλεις στην αντίπαλη εταιρία! ;)

Captain_Nionios
27-10-2010, 21:04
Εδω δεν αντεχει τους 21.5 κομβους και κλαταρει* και συζηταμε για τους 23 και για τις 6.46'32''?:D

*Ξερω καποιοι θα ενοχληθειτε απο την εκφραση,αλλα δυστυχως δεν υπαρχει πιο καταλληλη λεξη για την περισταση..

Φιλε Μιλτιαδη στο μηνυμα μου δεν εγραφα οτι το Blue Horizon με τους 23 κομβους του κανει 6:46 αλλα οτι αυτη η ταχυτητα δινει αυτο το χρονο καλυψης της αποστασης. Η απαντηση μου ηταν στο παρακατω μηνυμα και οχι για το Blue Horizon, απλα ξεχασα να το παραθεσω.

Οπως και να 'χει ηταν εμφανες οτι διορθωσα το φιλο που πιστευε οτι με 23 κομβους η αποσταση των 156 ναυτικων μιλιων καλυπτεται σε 6,5 ωρες και οτι δεν μιλουσα για την ταχυτητα του βαποριου.

sg3
27-10-2010, 22:44
σωστος καλα εκανες και με διορθωσες! στο 6,5 εννοουσα 6,5 και κατι !
(αλλα να πουμε και κατι αλλο? αν παρουμε τις ωρες απο την ωρα που θα βγει εξω απο το λιμανι μεχρι πριν μπει στο αλλο 6,5 ωρες δεν θα ειναι?)

despo
27-10-2010, 23:09
Απορώ για ποιό λόγο γίνεται τόσο μεγάλος θόρυβος για το πλοίο. Εντάξει έχει μέχρι στιγμής εμφανίσει 3 βλάβες και σίγουρα έχουν ταλαιπωρηθεί οι επιβάτες, δεν αμφισβητείται απο κανένα. Ομως εκτος του οτι αποζημιώθηκαν απο την εταιρεία, σίγουρα η ύπαρξη δεύτερου ανταγωνιστικου πλοίου στη γραμμή είναι προς όφελος του επιβάτη. Θα έλεγα οτι τωρα που είναι χειμερινή περίοδος, ισως θα ήταν προτιμότερο να έχει μια μέρα ανάπαυση την εβδομάδα, προκειμένου να γίνονται κάποιες αναγκαίες δουλειές συντήρησης, αλλά το σωστό είναι αφήσουμε το υπέροχο αυτό καράβι ήσυχο να συνεχίσει τα δρομολόγιά του !

Leo
28-10-2010, 07:46
Αυτή η επισήμανση, για την αργία μιας ημέρας ώστε να γίνεται σωστότερη η συντήρηση, είναι σωστή. Από την άλλη το πλοίο έχει ένα 8άωρο στο λιμάνι κάθε μέρα άρα νομίζω ότι δεν είναι και άκρως απαραίτητο να είναι εβρομαδιαία αυτή η αργία, θα μπορούσε πιθανόν να είναι δεκαπενθήμερη ή και μηνιαία. Τώρα η εταρεία δεν είναι από τις ευκαιριακές και η εμπειρία μας δείχνει ότι υπήρχε ανέκαθεν σωστή διαχείριση και πρόγραμμα συντήρησης, όπως και ότι τον τελευταίο καιρό, συγκυριακά, δεν της πάει καλά τίποτα. Μπόρα είναι θα περάσει.

Thanasis89
28-10-2010, 12:38
Δεν ξέρω αν χρειάζεται αυτή η απάντηση, αλλά θα απαντήσω ως ένας ταξιδιώτης που χρησιμοποιεί το πλοίο γύρω στις 15 φορές τον χρόνο και όχι ως ένας καραβολάτρης.
Πρώτα απ' όλα θεωρώ απαραίτητη την ύπαρξη του πλοίου στην γραμμή, γιατί προσφέρει υπηρεσίες και τιμές που τα Χανιά θα έκαναν καιρό να δουν και προσέξτε με το Blue Horizon, όχι με κάποιο καλύτερο. Το πλοίο είναι ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟ παρά το πιεσμένο πρόγραμμα και καθαρό.
Τώρα για τις βλάβες δεν ξέρω αν έτυχαν ή είναι απόρια του πιεσμένου προγράμματός του καθώς δεν είμαι ειδικός και δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτό, αλλά δεν χρειάζεται να δημιουργείται αυτό το θέμα κάθε φορά και να ψάχνουμε αντικαταστάτη. Η εταιρεία που το διαχειρίζεται και υπό της σκέπη της οποίας βρίσκεται γνωρίζει καλύτερα απ' όλους μας τι θα το κάνει το πλοίο και πως και με ποιον τρόπο πρέπει να λειτουργήσει. Αλλιώς σήμερα αυτοί θα ήταν στις θέσει μας κι εμείς θα είμασταν στις δικιές του, χωρίς να εξαιρείται και ο γράφων.
Το πλοίο έχει πιάσει στα Χανιά (και αυτό οφείλεται κυρίως στην ύπαρξη 7 δρομολογίων την εβδομάδα) και αν συνεχίσει την συνεπέστατη παρουσία του θα έχουμε ανακατάξεις, απλά δεν είναι η ώρα ακόμα. Θα συνεχίσω να ταξιδεύω με το πλοίο μέχρι ως ότου αποφασίσει η εταιρεία να το αποσύρει ή να το αντικαταστήσει. Έφερε νέο αέρα στα Χανιά και αυτό είναι που με κάνει φανατικό ταξιδιώτη ! Αφήστε που με βολεύει κιόλας... :D ;)

panthiras1
28-10-2010, 15:06
Thanasis89 θα μου επιτρέψεις να πω και εγώ την άποψή μου σαν ταξιδιώτης. Το πλοίο θα πρέπει να παραμείνει στα Χανιά για τους γνωστούς λόγους (ανταγωνισμός κ.λ.π.). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην αγωνία μας να παραμείνει θα πρέπει να παραβλέπουμε τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζει.
Δεν θέλω με κανένα τρόπο να ταξιδεύω μαζί του και ξαφνικά να μείνω μεσοπέλαγα επειδή για κάποιο λόγο έπαθε βλάβη. Αν το πλοίο δεν μπορεί να τα καταφέρει, αυτό σημαίνει ότι δεν κάνει γι αυτή την γραμμή. Ας φροντίσει η εταιρεία να βάλει κάποιο άλλο στη θέση του. 7 + 7 ώρες ταξίδι δεν είναι πολλές για τέτοιου είδους πλοία.

MILTIADIS
28-10-2010, 15:22
Οντως αυτο που λεει ο πανθηρας1 για τις ωρες του ταξιδιου ειναι πραγματικοτητα αν σκεφτει κανεις οτι μεχρι περσι εκανε ελλαδα-ιταλια 18+18ωρες ταξιδι με 3ωρες παραμονη στο λιμανι μονο και ηταν μια χαρα,βεβαια δεν δουλευε full speed τοτε,αλλα γυρω στους 21 και ισως εκει να ειναι το κλειδι της υποθεσης...γι αυτο που ειπε ο captain nionios,οκ!;)

Harry14
28-10-2010, 15:57
T
Δεν θέλω με κανένα τρόπο να ταξιδεύω μαζί του και ξαφνικά να μείνω μεσοπέλαγα επειδή για κάποιο λόγο έπαθε βλάβη.
Γιατι ποτε εμεινε μεσοπελαγα; Το οτι εμφανησε βλαβη με το οτι εμεινα μεσοπελαγα μια διαφορα την εχουν.

Captain_Nionios
28-10-2010, 16:03
σωστος καλα εκανες και με διορθωσες! στο 6,5 εννοουσα 6,5 και κατι !
(αλλα να πουμε και κατι αλλο? αν παρουμε τις ωρες απο την ωρα που θα βγει εξω απο το λιμανι μεχρι πριν μπει στο αλλο 6,5 ωρες δεν θα ειναι?)

Οχι φιλε μου οταν εγω μιλαω για χρονους μιλαω παντα για καλυψη της καθαρης αποστασης χωρις μανουβρες, εισοδους και εξοδους απο το λιμανι. Απο το κοκκινο του Πειραια μεχρι το ξεκινημα της μανουβρας στη Σουδα η αποσταση ειναι 156 ναυτικα μιλια. Με 23 κομβους μεση ταχυτητα τα 156 ναυτικα μιλια καλυπτονται σε 6:46 .

konigi
29-10-2010, 22:22
Σήμερα πάντως ήταν στην ώρα του το πλοίο!!!
Και μάλιστα φαίνεται να μην το επηρέασε και τόσο η βλάβη!
Αρκετός κόσμος συνεχίζει και το υποστηρίζει.

113445

yoR
29-10-2010, 22:46
Όντως η κίνηση του σήμερα (29/10/10) ήταν αρκετά καλή παρά όλα τα προχθέσινα! Ωραία όλα αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω επιτέλους έγινε μια όμορφη συζήτηση, πολλές και διαφορετικές απόψεις ακούστηκαν. Ένα πράγμα που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο όχι μόνο του συγκεκριμένου πλοίου αλλά και των ΧΑΙΣΠΗΝΤ4/5, ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ και ΑΡΙΑΔΝΗ προκαλεί τεράστιο κομφούζιο στους δύο μόνο δρόμους εξόδου-εισόδου του λιμανιού που ίσως θα έπρεπε να απασχολήσει περισσότερο το Λιμενικό και τον Δήμο.. Προκαλεί αρκετό εκνευρισμό σε όλους και αυτό είναι κρίμα.

Επίσης προσέξτε ότι η καρίνα του και αυτή του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ είναι ολόιδια με διαφορά το ύψος της πλώρης! Και η φιλοσοφία των υπερκατασκευών και των δύο είναι περίπου ίδια λόγω μάλλον της κατασκευής τους από το ίδιο ναυπηγείο. Στο θέμα ΠΛΩΡΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ή ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ κάποιος φίλος έχει ανεβάσει φωτογραφιές με τα δύο πλοία μαζι, δείτε το!!

vinman
14-11-2010, 19:51
O Oρίζοντας το Σάββατο 6 Νοεμβρίου κάπου στον Σαρωνικό!
Για τους φίλους Captain_Nionios,captain,Konigi,dokimakos21,Panteli s2009,
TSS APOLLON,Sylver23,Rocinante!

115421

captain
14-11-2010, 20:11
Ο ορίζοντας..όνομα και πράγμα....
Μία από τις ομορφότερες & πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες που έχουν ανέβει στο forum....Μάνο να ΄σαι καλά να τις μοιράζεσαι μαζί μας.....Είναι πραγματικά ΠΑΝ-έμορφη......Σε ευχαριστώ.....

pantelis2009
14-11-2010, 20:21
O Oρίζοντας το Σάββατο 6 Νοεμβρίου κάπου στον Σαρωνικό!
Για τους φίλους Captain_Nionios,captain,Konigi,dokimakos21,Panteli s2009,
TSS APOLLON,Sylver23,Rocinante!

115421
Πραγματικά υπέροχη φίλε μου, σ' ευχαριστώ για την αφιέρωση και ανταποδίδω σε σένα και τους φίλους που αναφέρεις;):roll:.

115429
Blue Horizon...08/11/2010.

konigi
14-11-2010, 22:33
Για τους φίλους VINMAN και PANTELIS2009.

115456

115457

pantelis2009
14-11-2010, 22:48
Υπέροχες νυχτερινές φίλε konigi, ευχαριστώ για την αφιέρωση;).

aegeanspeedlines
14-11-2010, 22:56
Από κίνηση ξέρουμε πώς πάει?

konigi
14-11-2010, 23:08
Σχετικά καλα!!!Αρκετά καλά θα έλεγα!!!

panthiras1
24-11-2010, 21:03
Το AIS γιατί δείχνει τώρα (22:03) το πλοίο στον Πειραια; Έχω χάσει τίποτα;

Συγνώμη παιδιά. Ξέχασα πως είναι απεργία.

CORFU
24-11-2010, 21:08
νομιζω οτι καποιο ρολο θα παιζει η απεργια!!!!!

Captain_Nionios
01-12-2010, 18:17
Το βαπορι απο τις 19:37 ειχε μειωσει την ταχυτητα του και κατευθυνεται προς τα Χανια με 10.5 περιπου κομβους ενω τα τελευταια λεπτα παει με 13.5 !!!

vinman
02-12-2010, 07:44
Αναχώρηση με πολλά ''σεκλέτια'' στις 6 Νοεμβρίου...:D

117379

Nissos Mykonos
06-12-2010, 13:20
Χθεσινή αναχώρηση από τον Πειραιά..
117811

costaser
06-12-2010, 13:23
Χθεσινή αναχώρηση από τον Πειραιά..
117811
Πανέμορφη φωτογραφία. Πανέμορφο βαπόρι.
Ευχαριστούμε πολύ που τη μοιράστηκες μαζί μας.

pantelis2009
06-12-2010, 15:41
Ωραίο βαπόρι σίγουρα, ωραίο και το κόκκινο. Τόσο καιρό δεν μπορούν να το φτιάξουν ακόμη ή δεν έχουν καταλήξει ποιός θα φάει τα περισότερα;).

nikolaosroc
09-12-2010, 22:28
ο ΒΑΠΟΡΑΣ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΕΙ PATRA BARI ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ ΝΑ ΑΝΤΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ 1 ΚΑΙ 2

nkr
18-12-2010, 11:28
BLUE HORIZON δεμενο στον Πειραια.....
Αφιερωμενη στους vinman,Nissos mykonos,pantelis2009,tss apollon,deep blue,Captain_Nionios,Konigi,aegeanspeedlines,Dimit ris T. και Καρολο
http://i52.tinypic.com/33dgk5g.jpg

aegeanspeedlines
18-12-2010, 12:06
BLUE HORIZON δεμενο στον Πειραια.....
Αφιερωμενη στους vinman,Nissos mykonos,pantelis2009,tss apollon,deep blue,Captain_Nionios,Konigi,aegeanspeedlines,Dimit ris T. και Καρολο

Ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση! Πολύ ωραία φωτό!

pantelis2009
18-12-2010, 14:48
Ευχαριστώ πολύ φίλε nkr και ανταποδίδω σε σένα και όλους τους φίλους;).

119201

CORFU
18-12-2010, 18:50
ο ΒΑΠΟΡΑΣ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΕΙ PATRA BARI ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ ΝΑ ΑΝΤΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ 1 ΚΑΙ 2
και στην θεση του πιο θα παει??

konigi
18-12-2010, 19:24
Μπλου Σταρ 2

panthiras1
19-12-2010, 20:24
Από konigi:Μπλου Σταρ 2
από 11/3 έως 20/4/10
Μέχρι και 10/3 θα είναι το BLUE HORIZON στη γραμμή των Χανίων

ithakos
19-12-2010, 23:04
Πολύ καλή φωτό. Μπράβο..

pantelis2009
23-12-2010, 21:46
To Blue Horizon στις 16/12/2010 στον Πειραιά την ώρα του...μαμ.
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου;).

119837

ithakos
23-12-2010, 23:12
Μπράβο πολύ καλή.....

ChiefMate
24-12-2010, 07:54
Δεν υπαρχουν βαπορια σαν τα Γιαπωνεζικα....
Το βλεπεις κ σε προκαλει να το ταξιδεψεις,να το μανουβραρεις,να το συντηρεις!
Εξαιρετικη φωτογραφια...

ιθακη
22-01-2011, 23:26
παμε να δουμε τον ομορφο ιαπωνα,στις 10-01-11 που πραγματοποιησε δοκιμαστικο κατα τις 8:30 εκεινο το συννεφιασμενο πρωινο,χωρις να μαθουμε τον λογο

120865 120866 120863 120867 120864

αφιερωμενη στους φιλους του πλοιου

pantelis2009
23-01-2011, 09:08
Blue Horizon...13/01/2011 τον Πειραιά.
Χαρισμένη σε Ιθάκη, Leo, Nikos Maroulis, Apostolos, T.S.S APOLLON και όλους φίλους του πλοίου.

120902

IONIAN STAR
27-01-2011, 09:34
Μια φοτο του πλοιου αφιερωμενη σε ολους τους φιλους του πλοιου !!! ;)
121555

nikolaosroc
31-01-2011, 01:35
ΜΑΘΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΗ ΓΙΑ ΧΑΝΙΑ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ

gpap2006
31-01-2011, 09:13
Τα έχουμε ξαναπει. Για 9 εβδομάδες δεν θα είναι στη γραμμή. 7 Φεβρουαρίου μέχρι 10 Απριλίου.

vinman
01-02-2011, 05:52
Αναχώρηση για Χανιά στις 6 Νοεμβρίου!

122193

manoubras 33
07-02-2011, 17:34
Το βαπορι σημερα το μεσημερι εφτασε στο λιμανι της Συρου, λιγο αργοτερα μεθορμισε στα ναυπηγεια Νεωριου!

pantelis2009
07-02-2011, 18:47
Περιμένουμε λοιπόν μπόλικο υλικό απο τους φίλους;):p:p.

Nikos_V
07-02-2011, 22:41
Περιμένουμε λοιπόν μπόλικο υλικό απο τους φίλους;):p:p.

Για εσας τους ανυπομονους.........;)

122806

pantelis2009
07-02-2011, 23:05
Φίλε Nikos_V, ευχαριστούμε πολύυυυ;):p.

zozef
11-02-2011, 15:54
Περιμενει ακομα υπομονετικα τη σειρα του γιατι επεσε λιγο traffic!!!!!
123072

pantelis2009
11-02-2011, 17:08
Και έτσι σας δίνει την ευκαιρία να το φωτογραφήσετε;). Ευχαριστούμε φίλε zozef.

konigi
14-02-2011, 17:08
Η τελευταία ημέρευση στη Σούδα.
¶ραγε θα το ξαναδούμε;

123366

gpap2006
15-02-2011, 17:55
Εαν η εταιρία δεν σκοπεύει να το ξαναβάλει στα Χανιά από 11 Απριλίου, τότε γιατί κάνει έξοδα για την ετήσια ακινησία του πλοίου. Του κάνει επισκευή για να το δέσει σε ένα μήνα?:confused::roll:

Leo
15-02-2011, 18:06
Οι φήμες λένε μικρά τα καλάθια, ο konigi κάτι ξέρει ;)..., αλλά ακόμη η κατάσταση είναι ρευστή. Αργότερα ίσως, το πιθανότερο όμως αύριο, θα έχουμε τα νέα από το ΣΑΣ κατ αρχήν και η ζωή συνεχίζεται.

T.ΓΙΑΝΝΗΣ
16-02-2011, 10:47
Εαν η εταιρία δεν σκοπεύει να το ξαναβάλει στα Χανιά από 11 Απριλίου, τότε γιατί κάνει έξοδα για την ετήσια ακινησία του πλοίου. Του κάνει επισκευή για να το δέσει σε ένα μήνα?:confused::roll:

Νομίζω ότι και να μην έμπαινε ξανά στα Χανιά δεν θα έμενε ασυντήρητο. Τόσες γραμμές υπάρχουν να εκμεταλλευτή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα δέσει!:cool:

gpap2006
16-02-2011, 12:49
Τόσες γραμμές υπάρχουν να εκμεταλλευτή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα δέσει!:cool:

Και να πάει πού. Αδριατική?Είναι ήδη κορεσμένη. Αιγαίο θα μπορούσε την καλοκαιρινή σεζόν να κάνει Θεσσαλονίκη Κυκλάδες Ηράκλειο αλλά σε ελάχιστα λιμάνια των Κυκλάδων θα μπορούσε να προσεγγίσει.

konigi
16-02-2011, 13:08
Και να πάει πού. Αδριατική?Είναι ήδη κορεσμένη. Αιγαίο θα μπορούσε την καλοκαιρινή σεζόν να κάνει Θεσσαλονίκη Κυκλάδες Ηράκλειο αλλά σε ελάχιστα λιμάνια των Κυκλάδων θα μπορούσε να προσεγγίσει.

Mην το λες!!!
Και Σύρο μπαίνει και Μύκονο (στο νέο) και Πάρο (το'χουμε δει απο το ΡΟΔΟΣ) και Νάξο και Σαντορίνη!!!
Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη δεν το συζητάμε καν!!!

xidianakis
16-02-2011, 13:42
Mην το λες!!!
Και Σύρο μπαίνει και Μύκονο (στο νέο) και Πάρο (το'χουμε δει απο το ΡΟΔΟΣ) και Νάξο και Σαντορίνη!!!

gia naxo 8elw na kratisw kapoies epifulakseis, parolo pou to 8elw polu kai polla fortiga phgainoun mesw peiraia sto irakleio!!

konigi
16-02-2011, 14:03
gia naxo 8elw na kratisw kapoies epifulakseis, parolo pou to 8elw polu kai polla fortiga phgainoun mesw peiraia sto irakleio!!

H Νάξος θεωρητικά είναι το εθκολότερο απ' όλα!!
Πρακτικά ζορίζει λίγο!!!

Ergis
16-02-2011, 14:15
Mην το λες!!!

Με την καμια ομως.......:(

konigi
16-02-2011, 14:34
Kαι γιατί όχι στη Νάξο?
¶νετα πέφτει στο κεφάλι!!

Eng
16-02-2011, 14:41
Αν και η εμπειρια μου απο Ναξο ειναι 3-4 φορες αλλα με πολύ αερα 8αρι γεματο, το "Ιθακη" τα ειχε βρει μπαστουνια που ειναι και πιο μικρο. Τωρα αυτο εδω, μονοτιμονο και με τοσο μεγαλη προσβεβλημενη επιφανεια (αλλα και αμπάσο), μαλλον θα δυσκολευόταν αρκετα. Εξ'αλλου τετοια πλοια - θεωρω - πως κανουν για γραμμες με μεγαλα λιμανια οπως Ηρακλειο, Πατρα κλπ. Οι Κυκλαδες και ειδικα την περιοδο των μελτεμιών θελουν βαπορια μαιϊτζεβελα με δυνατα bow trusters και pitch που να δουλευει κανονι (ναι και σιγουρα καλη υποδυναμη).

gpap2006
16-02-2011, 14:57
Τήνος και Νάξος δεν πλησιάζονται από μεγάλα βαπόρια ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Μόνο Μύκονο Σύρο Πάρο Σαντορίνη θα μπορούσε να προσεγγίζει το HORIZON.

Ergis
16-02-2011, 15:25
Kαι γιατί όχι στη Νάξο?
¶νετα πέφτει στο κεφάλι!!

για να μην ξαναλεμε τα ιδια σε παραπεμπω εδω (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?25082-%C4%E5%EB%F4%DF%EF-%CD%DC%EE%EF%F5-(Naxos-report)&p=425431#post425431)
ειναι δυσκολη η κατασταση παιδια.:(

nikolaosroc
19-02-2011, 00:39
28 περνει δρομολογιο πειραια σαντορινι κω ροδο για εναν μηνα ..μετα ουδεισ ξερει

dokimakos21
28-02-2011, 23:03
Τελευταία μέρα ξεκούρασης για το πλοίο σήμερα στον Πειραιά..!
124910

orisibios
01-03-2011, 19:29
Γιατι εφυγε απο τα Χανια το πλοιο???(περα απο τον δεξαμενισμο του)

gpap2006
01-03-2011, 21:17
Μπήκε Δωδεκάνησα για καμια 40αρια μέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι ετήσιες κινησίες των κόκκινων του ομίλου.11 Απριλίου τελειώνει αυτή η υποχρέωση και είναι ελεύθερο να γυρίσει Χανιά εφόσων το επιθυμεί η εταιρία.

mike_rodos
02-03-2011, 15:48
Blue Horizon, Ρόδος, 2 Μαρτίου 2011, πλαγιοδετημένος στην Ακαντιά!
Για όλους τους φίλους του πλοίου...

125044125045

pantelis2009
02-03-2011, 16:37
Ευχαριστούμε φίλε mike_rodos για τη συνεχή ενημέρωση μας απο την ωραία Ρόδο και ανταποδίδω σε σένα και όλους τους φίλους του πλοίου;)
Blue Horizon.....15/03/2010 το πράσινο του Πειραιά:D.

125058

dokimakos21
17-03-2011, 18:46
... Καλοκαιρινή πρωινή αναχώρηση ...

126758

nikolaosroc
17-03-2011, 23:39
26 παρνει δρομολογιο πατρα μπαρι.......εωσ 13 -4-11 μετα μαλον ακινισια

ithakos
18-03-2011, 13:18
Ποιο καράβι θα αντικαταστήσει? 26 κάνει το πρώτο δρομολόγιο?

ιθακη
18-03-2011, 13:37
α Αντρεα ειναι "απλα" τα πραματα.Κοιτα,το blue horizon θα αντικαταστησει το blue star 1 στην γραμμη του Μπαρι,το οποιο θα κανει ομως 2 δρομολογια στις 22-3 και 24-3 για Μπαρι,ενω στις 20-3 το δρομολογιο του Μπαρι θα το κανει το sfvi οπως βλεπουμε εδω (http://booking.superfast.com/direct/afosweb.asp?WCU=New)

ithakos
18-03-2011, 14:13
Ευχαριστώ ξάδερφε γιατί θέλω να το βγάλω μια φωτό......

mike_rodos
18-03-2011, 19:19
Blue Horizon, αναχώρηση από την Ρόδο στις 16 Μαρτίου 2011...
Για όλους τους φίλους που σέβονται το φόρουμ που μας φιλοξενεί και δεν κάνουν αλόγιστα κουραστικά ποσταρίσματα.!

126859

nikolaosroc
19-03-2011, 00:52
ΜΕΤΑ ΤΗΣ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?

T.ΓΙΑΝΝΗΣ
19-03-2011, 09:17
ΜΕΤΑ ΤΗΣ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?

Ξεκινάει δρομολόγιο Χανιά όπως δείχνουν τα εδώ στοιχεία.

dokimakos21
26-03-2011, 09:29
... Blue Horizon 24.03.2011...

127726

ithakos
26-03-2011, 13:23
H σημερινή πρώτη άφιξη του Ηοrizon στα γνώριμα νερά της Πάτρας έπειτα από αρκετό καιρό...

Αφιερωμένη στους Ιθάκη,Polycas,Captain Nionio Maroulis Nikos,Leo, RoiBaudon,Pantelis 2009,Trackman,Vinman,Game Maniac.gr,Appia1978,Trelaras,Dokimakos21,στους φίλους του πλοίου
127746127747127748127744127745

ithakos
26-03-2011, 13:27
Συννέχεια............με το ρεμέντζο στο λιμάνι....
127751127752127749127753127750

johny18
26-03-2011, 13:27
Φίλε ithakos ωραίες οι φωτογραφίες από Πάτρα !!!:):):)

polykas
26-03-2011, 13:38

Eξαιρετικές φίλε ithakos.Σε ευχαριστούμε πολύ...:D

trelaras
26-03-2011, 16:34
H σημερινή πρώτη άφιξη του Ηοrizon στα γνώριμα νερά της Πάτρας έπειτα από αρκετό καιρό...

Αφιερωμένη στους Ιθάκη,Polycas,Captain Nionio Maroulis Nikos, RoiBaudon,Pantelis 2009,Trackman,Vinman,Game Maniac.gr,Appia1978,Trelaras,Dokimakos21,στους φίλους του πλοίου και ειδικά με πολύ..... πολύ...... πολύ...... Αγάπη στον φίλο Μike Rodos!!!!!!

Ωραίος φίλε ithakos!!!:)

pantelis2009
26-03-2011, 17:22

Αφιερωμένη στους Ιθάκη,Polycas,Captain Nionio Maroulis Nikos, RoiBaudon,Pantelis 2009,Trackman,Vinman,Game Maniac.gr,Appia1978,Trelaras,Dokimakos21,στους φίλους του πλοίου
Ευχαριστώ φίλε για την αφιέρωση και τις ωραίες φωτο και ανταποδίδω σε σένα και τους φίλους που αναφέρεις.;)

127770

ιθακη
26-03-2011, 18:03
ε ρε,πραγματικος παλαιστης σουμο το θηριο,Γιγαντας με τα ολα του....η 3η σου φωτο απο εδω....

Αφιερωμένη στους Ιθάκη,Polycas,Captain Nionio Maroulis Nikos,Leo, RoiBaudon,Pantelis 2009,Trackman,Vinman,Game Maniac.gr,Appia1978,Trelaras,Dokimakos21,στους φίλους του πλοίου και ειδικά με πολύ..... πολύ...... πολύ...... Αγάπη στον φίλο Μike Rodos!!!!!!

και οι 2 πρωτες απο εδω....

πιστευω οτι τονιζουν την ομορφια του...επιστοφη στα πατρια υδατα του με τα τον Οκτωβρη του 2009,που αλλαξε γειτονια
ευχαριστουμε ξαδερφε.

GameManiacGR
26-03-2011, 23:42
Φοβερός φίλε ithakos!Ευχαριστώ για την αφιέρωση!

mike_rodos
29-03-2011, 20:58
Τελευταία άφιξη του βαπόρα στη Ρόδο και είπαμε να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει...
Blue Horizon, Ρόδος 25 Μαρτίου 2011
Για όλα τα φιλαράκια!

128084

vinman
29-03-2011, 21:05
Τελευταία άφιξη του βαπόρα στη Ρόδο και είπαμε να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει...
Blue Horizon, Ρόδος 25 Μαρτίου 2011
Για όλα τα φιλαράκια!

128084

Εξαιρετικός όπως πάντα άλλωστε...;)

pantelis2009
30-03-2011, 08:53
Και μεις σ' ευχαριστούμε.;)

mike_rodos
30-03-2011, 16:11
Blue Horizon. Ρόδος 25 Μαρτίου 2011....
Με φόντο το κάστρο του Αι Νικόλα!

128182

profitis
30-03-2011, 20:58
Kοιτάζοντας το openseas.gr tα δρομολογία του blue horizon για χανιά τον Απριλιο-Μαη δεν υπάρχουν πλέον ενώ πριν λιγο καιρο το εμφάνιζε το πλοίο κανονικά από τις 15 Απρίλη και μέτα. ¶ρα παρόλο που το site της bluestar λεει οτι θα γυρίσει από τις 15 Απρίλη, να το ξεχάσουμε το πλοιο στα χανιά; :(

ithakos
30-03-2011, 21:53
Το Horizon μανουβράρει στο λιμάνι της Πάτρας..................
128248

Χαρισμένη σε όλους του Ροδίτες φίλους που το έχασαν προσωρινά και το βλέπουμε εμείς οι Ιόνιοι...

T.ΓΙΑΝΝΗΣ
31-03-2011, 11:38
Kοιτάζοντας το openseas.gr tα δρομολογία του blue horizon για χανιά τον Απριλιο-Μαη δεν υπάρχουν πλέον ενώ πριν λιγο καιρο το εμφάνιζε το πλοίο κανονικά από τις 15 Απρίλη και μέτα. ¶ρα παρόλο που το site της bluestar λεει οτι θα γυρίσει από τις 15 Απρίλη, να το ξεχάσουμε το πλοιο στα χανιά; :(

Δεν βλέπω να υπάρχει αισιοδοξία με σιγουριά για την επιστροφή του!!!!! Διφορούμενα στοιχεία εκ λαμβάνω για την επιστροφή του και εγώ φίλε profitis!!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ
01-04-2011, 22:44
14/4/2011 το πλοιο στον πειραια ΑΥΤΟ ειναι στανταρ μετα δεν ξερουμαι για δρομολογιο:confused::confused:

SEA_PILOT
03-04-2011, 22:32
Το ‘BLUE HORIZON’ στο ΠΕΙΡΑΙΑ

http://www.youtube.com/watch?v=NZhEaXvqjN8

johny18
04-04-2011, 08:47
Εξαιρετικό πλοίο και ένα υπέροχο βίντεο από το φίλο sea_pilot !!! Ευχαριστούμε !!!:):):)

SEA_PILOT
04-04-2011, 09:32
Εξαιρετικό πλοίο και ένα υπέροχο βίντεο από το φίλο sea_pilot !!! Ευχαριστούμε !!!:):):)

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ - ΑΛΛΑ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΕΝΕΙ Κ ΑΥΤΟ - ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΘ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ!

T.S.S. APOLLON
13-04-2011, 22:33
F/B Blue Horizon...σε διαφημιστικη καρτποσταλ της Blue Ferries
129554
129555

ιθακη
13-04-2011, 23:18
μοναδικες αναμνησεις οι τοτε φωτο-καρτ ποσταλ του βαποριου που οργωνε την Ανριατικη (και ισως να ειμαι απο τους λιγους που αυτη η καρτ ποσταλμε το μονταζ πιστευω οτι το ομοφγαινε το πλοιο...)

F/B Blue Horizon...σε διαφημιστικη καρτποσταλ της Blue Ferries
129554
129555

και εδω το Σαββατο 9-4-11 στα παλια του λιμερια
129560

για ολους τους φιλους του

orisibios
14-04-2011, 01:10
Παει και αυτο απο τα Χανια? Μας τελειωσε?? :(

Agrino
14-04-2011, 01:34
Λογικά ναι, όπως και όλα τα άλλα εκτός ΑΝΕΚ που πέρασαν από την γραμμή. Μάλλον τα "ήρθαμε για να μείνουμε" ανατράπηκαν από την γενικότερη κρίση στην ακτοπλοΐα, αν τα εννοούσαν εξ αρχής πάντα. Απλά στοχεύει ξεκάθαρα πλέον στον καλοκαιρινό τουρίστα, περιμένοντας την πρώτη καλή ευκαιρία για να το πουλήσει το καράβι. Κρίμα και πάλι κρίμα. Αν είναι δυνατόν μια γραμμή σαν αυτή των Χανίων να μην μπορεί να σηκώσει και δεύτερο παίχτη...

Agrino
14-04-2011, 01:47
Αρχικό μήνυμα από orisibios στο θέμα της γραμμής Πειραιά - Χανίων, 20-4-2010: "Tωρα που δαν τα ζορια εφεραν τον Ελυρο παλι...αλλιως αμφιβαλλω αν τον ξαναβλεπαμε στα Χανια(στα ημερησια μπορει να τον εφερναν)...
Μας κοροιδευει η ανεκ, δεν μπορουσε τοσο καιρο να κανει μια υποτυπωδη μειωση στα εισητηρια(οχι και τοσο οπως τωρα, αλλα κατι ελαχιστο για τα ματια του κοσμου που τοσο την αγαπαει), παρα τωρα που ηρθε ο Βγενόπουλος τα βαλανε ιδια τιμή -50% απο την μια μερα στην αλλη!
Οταν καταφερουν και το διωξουν παλι το πλοιο οι Χανιωτες, την ιδια μερα θα ανεβασουν τις τιμες."

Εύχομαι να μην επαληθευτείς...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-04-2011, 08:15
μοναδικες αναμνησεις οι τοτε φωτο-καρτ ποσταλ του βαποριου που οργωνε την Ανριατικη (και ισως να ειμαι απο τους λιγους που αυτη η καρτ ποσταλμε το μονταζ πιστευω οτι το ομοφγαινε το πλοιο...)

και εδω το Σαββατο 9-4-11 στα παλια του λιμερια
129560

για ολους τους φιλους τουΓιά τη κάρτα πιστεύω ότι τα πλοία πρέπει να φαίνονται όπως είναι.Πολλές φορές κάνουν ρετουσάρισμα στα σινιάλα και στο όνομα όταν δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες ενός πλοίου με τη νέα του εμφάνιση και αυτό είναι αποδεκτό.Αλλά να εξαφανίζουν τον καταπέλτη πλώρα δεξιά; Ε όχι.

dokimakos21
16-04-2011, 00:33
Ας δούμε την σημερινή άφιξη και αναχώρηση στην Πάτρα...
...Χαρισμένη στους Leo,Trakman,Vinman,Mike_rodos,έλμεψη,Konigi,Sylver 23,NikosV,NikosP,proussos,ithaki,tss apollon...

129745 129744

sunbird
23-12-2012, 11:29
Παει και αυτο απο τα Χανια? Μας τελειωσε?? :(

Bρίσκετε ακόμη σύρο ,και νομίζω ότι το ξέχασε και η blue star εκεί .

Marioukos
23-12-2012, 22:04
ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ κριμα γι αυτο το υπεροχο βαπορι... :apologetic:

Maroulis Nikos
25-12-2012, 14:05
Ξεχασμένο στο λιμάνι του Πειραιά ...
133072

ithakos
25-12-2012, 14:20
Ελπίζω πως θα βρεθεί κάποια λύση για αυτό το βαπόρι..αλλιώς δεν θα είναι για πολύ ακόμα μαζί μας..με μία καλή προσφορά η Blue star το ξεφορτώθηκε...

Maroulis Nikos
25-12-2012, 14:22
Ελπίζω πως θα βρεθεί κάποια λύση για αυτό το βαπόρι..αλλιώς δεν θα είναι για πολύ ακόμα μαζί μας..με μία καλή προσφορά η Blue star το ξεφορτώθηκε...

ήτανε να φύγει το Σεπτέμβρη αλλά δεν έγινε δυστηχώς για το πλοίο και την εταιρεία ελπίζω να είναι πιο τυχερό αλλά δύσκολα ......

pantelis2009
25-12-2012, 17:27
To BLUE HORIZON όταν στις 12-07-2011 στο ΝΜΔ, έλαμπε στον πρωϊνό ήλιο.

133083

P@vlos
30-12-2012, 16:49
Πολύ όμορφο πλοίο και με μοναδικό χαρακτήρα γιαπωνέζου. Θα ναι κρίμα να μην δουλεύει ακόμα και εκτός Ελλάδας... Στα Χανιά θα έπιανε αν οι Χανιώτες δεν κοιτούσαν στα δόντια όποιο γάιδαρο τους δίνουν! Δεν συγκρινόταν το πλοίο με το Λατώ...

panthiras1
31-12-2012, 20:27
Τώρα όμως το ΛΑΤΩ σταμάτησε από τα Χανιά και η ΑΝΕΚ τα βρήκε με την ΑΤΤΙΚΑ....

IONIAN STAR
01-01-2013, 21:46
Το πλοιο στην Συρο τον περασμενο Ιουνιο παρεα με το Ν.Χιος !!
133687

Agrino
19-01-2013, 16:18
Τελικά το πλοίο θα πραγματοποιήσει τις αντικαταστάσεις της Αδριατικής φέτος όπως ακούγεται;

Aquaman
19-01-2013, 16:55
Μακαρι να τις πραγματοποιησει,αρκετα σκουριασε στην ακινησια.Εδω, παρεα με το Μπλε Αστερι 1 τον Ιουνη του 2010.

artmios sintihakis
19-01-2013, 22:17
Χα αναμενόμενω μετα την ανακοινωση για την διμηνη ακοινησια του 12αριου!!!Να ξεκινησει να ξεμουδιασει ο κακόμοιρος....!!
Αναχωρόντας για αλλο ένα δρομολόγια για Χανια( φωτο)
135223

thanos75
20-01-2013, 17:49
Χα αναμενόμενω μετα την ανακοινωση για την διμηνη ακοινησια του 12αριου!!!Να ξεκινησει να ξεμουδιασει ο κακόμοιρος....!!
Αναχωρόντας για αλλο ένα δρομολόγια για Χανια( φωτο)
135223
Όντως να ξεμουδιάσει!!! Καλό είναι πάντως που επαναδραστηριοποιείται έστω και για σκάντζες, το καλύτερο όμως θα ήταν να έβρισκε κάπου ένα πιο μόνιμο ρόλο, είτε Ελλάδα είτε αλλού. Μετά την κοινοπραξία ATTIKA-ANEK στην Κρήτη και στην Ανκώνα, μήπως ο όμιλος να ξανασκεφθεί το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης στα Χανιά ή στην Ιταλία σε μόνιμη βάση?

P@vlos
20-01-2013, 17:53
Πράγματι φίλε μου θα ήταν πολύ πιο καλό ένα δίδυμο Ορίζοντας-Έλυρος απο τις διάφορες άλλες παραλλαγές που έχουμε δει κατα καιρούς απο την ΑΝΕΚ στην γραμμή είτε με το Ελ. Βενιζέλος είτε με τα Κρήτη είτε με το Λατώ. Μόνο μειονέκτημα ότι μπορεί να υπάρχει θέμα με το ξενοδοχειακό κάποιες μέρες που θα χτυπά πρωτόκολλα...

Ilias 92
20-01-2013, 19:53
Το πλοίο έχει 582 κλίνες και πρωτόκολλο 1510 άτομα, τώρα αν για 10 -15 μέρες το χρονο δεν βρίσκεις εισιτήριο ή κρεβάτι δεν χάλασε ο κόσμος.
Με τι πλοία έκανε η ΑΝΕΚ την γραμμή πριν το Έλυρος για να σκεφτούμε λίγο….
Μακάρι να μπει κοινοπρακτικά στη γραμμή, γιατί τα λάθη που έκανε η Αττικα στην δρομολόγηση του πριν 3 χρόνια θα τα χαρακτήριζα βρεφικά.

ithakos
20-01-2013, 19:59
Το πλοίο θα ήταν ιδανικό στη γραμμή του πρίντεζι αλλά με ποιο θα μπορούσε να διπλωθεί?

leo85
20-01-2013, 20:05
Θα κάνει δεξαμενισμό λογικά για να πιάσει δρομολόγιο???

Marioukos
20-01-2013, 22:00
Αντε να κανουμε κανα ταξιδακι μαζι του... :cocksure:

artmios sintihakis
20-01-2013, 22:48
Αντε Μαριεε καλως να τον υποδεχτεις!!Θα συμφωνήσω με τον Πάυλο...στην γραμμη των Χανιων σε σχήμα κοινοπραξίας θα ήταν τζι τζι....Πλέον σε αλλη γραμμη ολίγον δύσκολο...εδω διώχνουν βαπόρια απο γραμμές...εκτος αν ανοιχτει καμιά νέα γραμμή!!Που δεν το πιστευω!

gpap2006
20-01-2013, 23:06
Το openseas δίνει για την ερχόμενη Τεταρτη 23/2 να ξεκινα το κόκκινο 12 στη γραμμή του Μπάρι. Μήπως τελικά ξεκινήσει το ΟΡΑΙΖΟΝ στη θεση του εκεινη τη μερα? Αλλά αν γινει αυτο θα πρεπει Τριτη 21.00-22.00 βραδυ το αργοτερο να αφησει τη Σύρο. Που σημαίνει δεξαμενισμός γιοκ.

pantelis2009
21-01-2013, 10:22
Το BLUE HORIZON στις 23-12-2010 όταν δούλευε, δεμένο στην Ε1. Μακάρι να το δούμε να ξανα δουλεύει, είναι αξιόπλοο εργαλείο.

135403

Ilias 92
21-01-2013, 14:07
Και για Ηράκλειο κάνει το βαπόρι έχει 124 περισσότερα κρεβάτια από το ΒΣ1 αλλά μικρότερο πρωτόκολλο κατά 292 άτομα .

nikos_kos
21-01-2013, 18:02
συμφωνα με εγκυρη πηγη το βαπορι θα αντικαταστησει το σουπερ φαστ λογω μικροτερης καταναλωσης. ηδη τ εχουν αναψει στη συρο και τισ επομενες μερες ανεβαινει δεξαμενη

Amorgos66
21-01-2013, 18:37
...πολύ σημαντικό γεγονός αν όντως συμβει....!!!

CORFU
21-01-2013, 18:56
Αντε να κανουμε κανα ταξιδακι μαζι του... :cocksure:

εδω ειμαι και εγω:fat: παρε τηλεφωνο

Ilias 92
21-01-2013, 19:15
Ποιό SuperFast όμως??

artmios sintihakis
21-01-2013, 22:05
Tωρα το Ι ειναι??το ΙΙ ειναι???σημασια ειναι οτι θα φυγει μια παντοφλααααα κ θα μπει το κουκλιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!

kinigos
22-01-2013, 18:56
Καλησπέρα και από εμένα, αν ακούει κανείς από την ΑΤΤΙΚΑ ας μην χάσει την ευκαιρία( αφού τελειώσει τις σκάτζες στο Μπάρι) να το βάλει το πλοίο στην γραμμή του Μπρίντιζι.
Τα πλοία του Γκριμάλντι στην γραμμή του Μπρίντιζι(πλέον μονοπώλειο) είναι επιεικώς άθλια αλλά και το σέρβις εντός του πλοίου είναι άκρως απαράδεκτο.
Εάν βάλει τον Ορίζοντα στο μπρίντιζι, θα έχουμε εκτόας από τον ανταγωνισμό και ένα αξιοπρεπεστατο πλοίο στην συγκεκριμένη γραμμή(αποψή μου είναι ότι είναι κακώς υποτιμημένη)
αλλά και μόνιμη δουλεία για πολλούς Έλληνες ναυτικούς.

ithakos
23-01-2013, 07:36
Συμφωνώ απόλυτα.. ..

iclink
23-01-2013, 12:29
Καλησπέρα και από εμένα, αν ακούει κανείς από την ΑΤΤΙΚΑ ας μην χάσει την ευκαιρία( αφού τελειώσει τις σκάτζες στο Μπάρι) να το βάλει το πλοίο στην γραμμή του Μπρίντιζι.
Τα πλοία του Γκριμάλντι στην γραμμή του Μπρίντιζι(πλέον μονοπώλειο) είναι επιεικώς άθλια αλλά και το σέρβις εντός του πλοίου είναι άκρως απαράδεκτο.
Εάν βάλει τον Ορίζοντα στο μπρίντιζι, θα έχουμε εκτόας από τον ανταγωνισμό και ένα αξιοπρεπεστατο πλοίο στην συγκεκριμένη γραμμή(αποψή μου είναι ότι είναι κακώς υποτιμημένη)
αλλά και μόνιμη δουλεία για πολλούς Έλληνες ναυτικούς.

Και τι ευκαιρια!!! Με 40% σχεδον μειωμενη την κινηση στην Αδριατικη θα βαλουν και αλλο πλοιο να πηγαινοερχεται τζαμπα!!! Και ολα αυτα επειδη μας ενοχλει ο Γκριμαλντι... Τοσα χρονια γιατι δεν το εκαναν;;; :indecisiveness:

speedrunner
23-01-2013, 12:57
Το AIS του πλοίου είναι πλέον ανοιχτό!!!!!:fat:

CORFU
23-01-2013, 15:54
Επειδη εχουν δει πολλα τα ματια:mask: μου ελπιζω να μην εχουμε τιποτα παρατραγουδα στην Πατρα του τυπου ΚΡΗΤΗ με τουs ελεγχουs.....................:sour:

Ilias 92
23-01-2013, 16:10
Στο ΑΙΣ ακόμα παροπλισμένο το έχει στο στάτους, αλλάζει μόνο του?

Apostolos
23-01-2013, 18:59
Υπάρχει status στις επιλογές του AIS "παροπλισμένο" (Laid up);

ithakos
23-01-2013, 22:46
Ο φίλος μας θα εννοεί μάλλον ακίνητο ή αγκυροβολημένο....δεν πειράζει...είναι νέος στο forum και τα λάθη συγχωρούνται!!!!!

Ilias 92
23-01-2013, 23:02
ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ
Στοιχεία ΠλοίουΤύπος Πλοίου: Ro-ro/passenger ship
Έτος κατασκευής: 1987
Κατάσταση: Παροπλίσθηκε ή Χάθηκε
Μήκος x Πλάτος: 187 m X 27 m
Ολική Χωρητικότητα (GRT): 27230, Χωρητικότητα (DWT): 6005 t
Ταχύτητα πραγματική (Μέγιστη / Μέση): / knots
Σημαία: Greece [GR]
Διακριτικό: SWPG
IMO: 8616336, MMSI: 239575000

ΑΓΓΛΙΣΤΙ
Vessel's DetailsShip Type: Ro-ro/passenger ship
Year Built: 1987
Status: Decommissioned or Lost
Length x Breadth: 187 m X 27 m
Gross Tonnage: 27230, DeadWeight: 6005 t
Speed recorded (Max / Average): / knots
Flag: Greece [GR]
Call Sign: SWPG
IMO: 8616336, MMSI: 239575000

Apostolos
23-01-2013, 23:20
Δέν ειναι δύσκολο να κάνεις λάθος. Δέν είναι όλοι ναυτικοί εδώ ή γνώστες... Αυτο φιλε Ηλία το βγάζει το site και οχι η συσκευή του πλοίου. Για περισσότερα διάβασε εδώ (http://www.marinetraffic.com/ais/gr/faq.aspx?level1=160#3)

Ilias 92
23-01-2013, 23:47
Ο φίλος πιο πάνω είπε ότι άνοιξε το ΑΙΣ εγώ σαν απλός ιδιώτης αυτό μπορώ να το δω μέσω του marine traffic ωραία? και ενώ είδα και εγώ ότι από εκεί που είχε 144 μέρες να δώσει σήμα, τωρα έλεγε λεπτά ώρες κτλ. Άρα όντως άνοιξε την εν λόγω συσκευή σήματος ή δεν ξέρω γω τι άλλο είναι, παρ όλα ταύτα η ιστοσελίδα το αναφέρει ακόμα ως παροπλισμένο.
Η ερώτηση μου λοιπόν, να την θέσω σωστά αυτη την φορά είναι, αν αυτό το παροπλισμένο ή χάθηκε το βάζει το πλοίο ή η σελίδα και αν αυτό θα αλλάξει όταν κινηθεί?

Apostolos
24-01-2013, 10:18
Θεωρητικά η συσκευή AIS εκπέμπει πάντα όταν το πλοίο έχει ηλεκτρική ισχύ. Παρόλα αυτά υπάρχει και τρόπος να το κλείσεις. Όταν το πλοίο είναι στο λιμάνι, ο Α/Φ θέτει την συσκευή σε status "Moored". Όταν ξεκινήσει για το πέλαγος την αλλάζει σε "Underway using engine" (αυτές ειναι οι πλέον συνηθισμένες επιλογές, υπάρχουν και άλλες). Η ιστοσελίδα πιθανών θα έχει κάποιον κώδικα που αν το πλοίο παραμένει μακροχρόνια εκτός εμβέλιας ή δέν εκπέμπει συνεχώς να αναγράφει στην σελίδα του πλοίο οτι είναι παροπλισμένο.

ithakos
24-01-2013, 10:55
Ποτέ αναλαμβάνει το πλοίο στη γραμμή;

mastrokostas
24-01-2013, 10:58
Ευχαριστούμε φίλε Απόστολε για την διευκρίνηση ! είναι χρήσιμο να μαθαίνουμε πράγματα απο ανθρώπους που τα γνωρίζουν καλά !

MYTILENE
24-01-2013, 13:51
Ανέβηκε δεξαμενή το βαποράκι?

ιθακη
24-01-2013, 15:54
Σύμφωνα με αυτό (http://syrosport.pblogs.gr/2013/01/sthn-dexamenh-to-blue-horizon.html) αλλά και με το taffic, ναι ανέβηκε.

nikos_kos
24-01-2013, 19:28
παιδια ανεβηκε απο το μεσημερι στη δεξαμενη. τα ρυμουλκα παλεβαν καμια ωρα να το ξεκολλησουν απο τη γωνια του. ο καιρος βεβαια δεν βοηθουσε και πολυ. συμφωνα με εγκυρη πηγη μεσα το βαπορι βρισκεται σε ασχημη κατασταση οπως και τα καταστρωματα του τα οποια θελουν βαψιμο. αργοτερα θα ανεβασω 2 φωτο απο τα σημερινα γεγονοτα

ithakos
26-01-2013, 14:03
18/2 το πλοίο επίσημα ξεκινάει δρομολόγια προς Ηγουμενίτσα - Μπάρι από Πάτρα στη θέση των supefast 1 και 2...

Ilias 92
26-01-2013, 14:19
συμφωνα με εγκυρη πηγη το βαπορι θα αντικαταστησει το σουπερ φαστ λογω μικροτερης καταναλωσης. ηδη τ εχουν αναψει στη συρο και τισ επομενες μερες ανεβαινει δεξαμενη
Προφανώς το 12 θα εννοεί ο Νίκος που το ακούσαμε για τις σκάτζες τις Αδριατικής. Από αυτό το Φάστ ναι πιο λίγη είναι η κατανάλωση αν όμως το λένε για τα 2 του Μπάρι ως πιο οικονομικό τότε έχουμε θέμα γιατί εκείνα τα κτίσανε για οικονομία σε πλήρωμα και καύσιμα υποτίθεται.

ithakos
26-01-2013, 14:43
Ναι αλλά για λίγες μέρες θα είναι η αντικατάσταση οπότε μικρό το πρόβλημα....

leo85
28-01-2013, 16:32
Μπλου Οραιζον έπεσε από τη δεξαμενή και κάνει δοκιμαστικά στο πίσω μέρος της ΣΥΡΟΥ

manoubras 33
28-01-2013, 17:18
Μπλου Οραιζον έπεσε από τη δεξαμενή και κάνει δοκιμαστικά στο πίσω μέρος της ΣΥΡΟΥ

Λαθος θεση του συστηματος εντοπισμου, το βαπορι εξακολουθει να βρισκεται πανω στην δεξαμενη.

leo85
28-01-2013, 17:29
Έδειχνε ότι έκανε δοκιμαστικό στο ΑΙΣ ΟΚ.:distrust:

SAPPHO
31-01-2013, 11:41
Νομίζω ότι το πλοίο έπεσε από τη δεξαμενή και ξεκινάει για Πειραιά...αν δεν κάνει λάθος αυτή τη φορά το marine traffic...

P@vlos
31-01-2013, 12:19
Αν μπορει καποιος απο Σύρο να μας ενημερώσει αν όντως έφυγε για να το περιμένουμε. Λογικά θα πάει Πειραιά ή Πέραμα για σωστικά και μετά θα φύγει για Πάτρα!

ithakos
31-01-2013, 12:51
Παιδιά το βαπορι 18/2 ξεκινάει.. ...εκτός αν άλλαξε κατι σήμερα

Express Pigasos
31-01-2013, 13:52
Αν ξερει καποιος που θα παει ας το γραψει,θα ηθελα να ξερω που να παω για φωτογραφιες κτλ :p

P@vlos
31-01-2013, 13:58
+1 Πέτρο... Πειραιά λέει πάντως! Λες να το προλάβουμε με φως?

Express Pigasos
31-01-2013, 14:21
Πειραια ελεγε και το Κρητη αλλα πηγε Περαμα :p ε λογικα ετσι οπως ειναι η μερα πια λογικα λιγο φως θα το χει!

Express Pigasos
31-01-2013, 14:52
Pireas - Piraeus - Le Piree - Pireo - Piraus το πλοιο :p

Aquaman
31-01-2013, 14:59
Γνωριζουμε αν θα βρισκεται και αυριο Πειραια το πλοιο?

Express Pigasos
31-01-2013, 15:05
Γνωριζουμε αν θα βρισκεται και αυριο Πειραια το πλοιο?

δεν το ξερω...αυτα μ πε φιλος μ π πηρε στη Blue Star..και παιδι που δουλευει ο πατερας του στη BSF...αρα πιστευω ειναι καλα τσεκαρισμενο ;p

P@vlos
31-01-2013, 15:07
Ελπίζω ο Παλουμπής να μας κάνει καμιά ωραία μανούβρα!!!!

Express Pigasos
31-01-2013, 19:41
Ελπίζω ο Παλουμπής να μας κάνει καμιά ωραία μανούβρα!!!!

μεσα επεσες :p

136726

τα υπολοιπα απο τους υπολοιπους και το βιντεο πιο μετα! :D

leo85
31-01-2013, 20:03
Πολύ ωραία η φώτο........ αλλά και ο Βάπορας.:cocksure:

pantelis2009
31-01-2013, 20:09

136726

Υπέροχηηηηηηηηη και .........περιμένουμε το βίντεο.

Express Pigasos
31-01-2013, 20:12
Ετσι για να δωσω και μια ακομα ιδεα...

136742136743

οι υπολοιπες απο P@vlos!!

Aquaman
31-01-2013, 20:44

136726

Επιβλητικη φωτο και με ωραιο χρωμα!

P@vlos
31-01-2013, 21:09
εκανε μια 180 μοίρες και μετά μια 90+.... Μας κούφανε. Είχαμε αρχίσει σενάρια για το που θα δέσει!!!

Flying Dolphin XVII
31-01-2013, 22:40
Αφού η εταρεία προέβη στα διόλου ευκαταφρόνητα έξοδα ενός δεξαμενισμού για το πλοίο, δε νομίζω να ξαναδραστηριοποιηθεί μόνο και μόνο για τις αντικαταστάσεις των πλοίων του Μπάρι. Μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι θα κάνει μετά;

Ilias 92
31-01-2013, 22:45
Στα Χανιά φίλε μου!!! Είπαμε ο μονοπωλητής δεν βγαίνει και φωνάζει συνέταιρο....:distrust:

nickosps
31-01-2013, 23:22
Ποπο τι βάπορας είναι αυτός;;;!!! Μου είχε λείψει η αρχοντιά του!

P@vlos
31-01-2013, 23:32
Αφιερώμενες στους φίλους καραβολάτρες!!! :) Πραγματικά βάπορας και ο cpt έγραψε με την σημερινη μανούβρα!!!

136752 136753 136754 136755

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-02-2013, 07:53
Θυμόσαστε εκείνο το παλιό τραγούδι που λέει ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΕΡΩΤΑΑ!!!

ithakos
01-02-2013, 09:12
Κύριοι τα σεβη μου.....εξαιρετική ανταπόκριση.. .....πολυ ωραίο πλοίο.. ..Ελπίζω να μείνει για πολυ....

Flying Dolphin XVII
01-02-2013, 09:38
Στα Χανιά φίλε μου!!! Είπαμε ο μονοπωλητής δεν βγαίνει και φωνάζει συνέταιρο....:distrust:
Και πολύ καλά κάνει! Θα κατηφορίσω προς Πειραιά σήμερα και φαντάζομαι πως θα είναι εκεί..

Express Pigasos
01-02-2013, 09:48
εκει ειναι ακομα....λογικα την Κυριακη θα την κανει? ετσι ειπαν καποιοι συνκαραβολατρες εχθες!

Appia_1978
01-02-2013, 10:15
Καταπληκτικές φωτογραφίες :) Μακάρι να ανηφόριζε και για Αγκώνα ...

speedrunner
01-02-2013, 11:09
Ωραίες φωτογραφίες,! Να πούμε ότι στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται για πρώτη φόρα όλος ο στόλος της Blue Star Ferries!!! Πέτρο κάνε κανένα φωτογραφικό κολάζ αφιέρωμα ποιος ξέρει πότε θα τύχει να τα ξαναδούμε όλα μαζί!!!!!

Express Pigasos
01-02-2013, 11:15
Και το βιντεο που σας ειχα υποσχεθει!!!

http://www.youtube.com/watch?v=uEk8CEcfH3Y

θα πω το εξης... Καπτεν Παλουμπης οε οε οε!! Ο ανθρωπος χορεψε με τον Οριζοντα μεσα στο λιμανι!!! Φοβερος!

Aquaman
01-02-2013, 11:42
Πολυ μανουβρα επεσε..λες και αρχικα ηταν αναποφασιστος ο πλοιαρχος για το που να δεσει!

nikos_kos
01-02-2013, 11:57
136782136783136784

Ο μπλε οριζοντας στην πρωτη φωτο μια μερα πριν ανεβει δεξαμενη μαζι με το ηθακι που ειχε αποκλειστει λογω απαγορευτικου στο λιμανι της συρου. στη δευτερη φωτο το τραβουν τα ρυμουλκα και στην τριτη το βλεπουμε πανω στη δεξαμενη

Captain_Nionios
01-02-2013, 12:30
Ενα πλοιο που το αγαπησαμε στα Χανια γιατι καναμε μαζι του ανετα και πολυ οικονομικα ταξιδια λογω ανταγωνισμου. Το ειχα γραψει και τοτε, το ξαναγραφω και τωρα. Για μενα ενα βαπορι πεντακαθαρο, καλοδιακοσμιμενο, με ωραια καταστρωματα και περατζαδες που ομως εχει λιγους κοινοχρηστους εσωτερικους χωρους. Το κυριως ντεκ, με τη σκουρα λωριδα, που βλεπετε εχει απο πρυμα μεχρι τη μεση σαλονια, αεροπορικες, self service, εστιατοριο και απο τη μεση και πλωρα μονο καμπινες, ενω το απο πανω ντεκ που εχει τις περατζαδες εσωτερικα εχει μονο καμπινες...

Θα ελεγα οτι για τις γραμμες της Ιταλιας ειναι εξαιρετικα ιδανικο και αλλωστε εκει αποσκοπουσε και η μετασκευη του. Σε γραμμες ομως οπως Πειραιας-Κρητη ή Πειραιας-Ροδος σε μερες αιχμης λιγοι παραπανω κοινοχρηστοι χωροι δεν θα εβλαπταν.

Οταν ηρθε στα Χανια την ανοιξη του 2010 ταξιδευε αρχικα με 22.5-23 κομβους και εκανε 6:50-6:55 απο μπουκα σε μπουκα. Επειδη ομως το πιεζαν και επαθε δυο βλαβες μετα το πηγαιναν 21.5-22 και εκανε 7:10-7:15. Το βαπορι εχει εξαιρετικο δρομο για το μεγεθος του και την πιο ιδανικη "γρηγορη" ταχυτητα για την ακτοπλοια.

Μακαρι να το δουμε εκτος απο την Ιταλια και ως αντικαταστατη σε γραμμες της Ελλαδας, δηλαδη Κω-Ροδο...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-02-2013, 12:43
Και το βιντεο που σας ειχα υποσχεθει!!!

http://www.youtube.com/watch?v=uEk8CEcfH3Y

θα πω το εξης... Καπτεν Παλουμπης οε οε οε!! Ο ανθρωπος χορεψε με τον Οριζοντα μεσα στο λιμανι!!! Φοβερος!Όχι μόνο ήμασταν κληρούχες αλλά κ στο ίδιο καράβι! Τον θυμάμαι μετά ανθ/χο σε ένα από τα ΑΤLAS I/II της Libra.

nickosps
01-02-2013, 12:53
Ωραίες φωτογραφίες,! Να πούμε ότι στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται για πρώτη φόρα όλος ο στόλος της Blue Star Ferries!!! Πέτρο κάνε κανένα φωτογραφικό κολάζ αφιέρωμα ποιος ξέρει πότε θα τύχει να τα ξαναδούμε όλα μαζί!!!!!

Πραγματικά είναι όλα εκεί και το μόνο που δεν δίνει σήμα στο AIS είναι το B.S. Delos. Ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ θα ήταν ότι πρέπει, αν κάποιος φίλος θα μπορούσε.

Flying Dolphin XVII
01-02-2013, 18:01
Πραγματικά είναι όλα εκεί και το μόνο που δεν δίνει σήμα στο AIS είναι το B.S. Delos. Ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ θα ήταν ότι πρέπει, αν κάποιος φίλος θα μπορούσε.
Φωτογραφικό ρεπορτάζ ζητήσατε; Έγινε! Δεν ξέρω αν έβγαλε και κάποιος άλλος συνκαραβολάτρης. Οι φωτογραφίες θα ανέβουν αύριο στο θέμα της εταιρείας στις 14:00 περίπου!

avvachrist
02-02-2013, 19:29
Ενα πλοιο που το αγαπησαμε στα Χανια γιατι καναμε μαζι του ανετα και πολυ οικονομικα ταξιδια λογω ανταγωνισμου. Το ειχα γραψει και τοτε, το ξαναγραφω και τωρα. Για μενα ενα βαπορι πεντακαθαρο, καλοδιακοσμιμενο, με ωραια καταστρωματα και περατζαδες που ομως εχει λιγους κοινοχρηστους εσωτερικους χωρους. Το κυριως ντεκ, με τη σκουρα λωριδα, που βλεπετε εχει απο πρυμα μεχρι τη μεση σαλονια, αεροπορικες, self service, εστιατοριο και απο τη μεση και πλωρα μονο καμπινες, ενω το απο πανω ντεκ που εχει τις περατζαδες εσωτερικα εχει μονο καμπινες...

Θα ελεγα οτι για τις γραμμες της Ιταλιας ειναι εξαιρετικα ιδανικο και αλλωστε εκει αποσκοπουσε και η μετασκευη του. Σε γραμμες ομως οπως Πειραιας-Κρητη ή Πειραιας-Ροδος σε μερες αιχμης λιγοι παραπανω κοινοχρηστοι χωροι δεν θα εβλαπταν.

Οταν ηρθε στα Χανια την ανοιξη του 2010 ταξιδευε αρχικα με 22.5-23 κομβους και εκανε 6:50-6:55 απο μπουκα σε μπουκα. Επειδη ομως το πιεζαν και επαθε δυο βλαβες μετα το πηγαιναν 21.5-22 και εκανε 7:10-7:15. Το βαπορι εχει εξαιρετικο δρομο για το μεγεθος του και την πιο ιδανικη "γρηγορη" ταχυτητα για την ακτοπλοια.

Μακαρι να το δουμε εκτος απο την Ιταλια και ως αντικαταστατη σε γραμμες της Ελλαδας, δηλαδη Κω-Ροδο...

Όπως τα γράφεις ακριβώς είναι όλα φίλε μου. Όταν ταξίδεψα το καλοκαίρι του 2010 για Χανιά μαζί του απορούσα γιατί να έχει τόσες πολλές καμπίνες αυτός ο Βάπορας! Εγώ που επιβιβάστηκα τελευταία στιγμή δεν βρήκα ούτε για δείγμα μια άκρη να καθίσω μέσα. Με έφαγε το λιοπύρι σε όλο το ταξίδι μιας και ταξίδευε μέρα. Ευτυχώς που έχει τέλειες περατζάδες και δεν χόρταινα βόλτα! Και εννοείται το πλώριο μπαλκόνι όλα τα λεφτά!

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω... Είναι το ιδανικό πλοίο για μένα να κάνει το δρομολόγιο που έκανε το Δαίδαλος! Θεσσαλονίκη-Σκιάθο-Σύρο-Σαντορίνη-Ηράκλειο για να έχουν ποικιλία οι βορειοελλαδίτες το καλοκαίρι. Είναι κρίμα να κάθεται αυτό το βαπόρι ενώ μπορεί να προσφέρει πολλά και στην εταιρεία του και σε εμάς!

Αυτά από μένα και συγνώμη αν κούρασα... :)

Ilias 92
02-02-2013, 20:13
Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω... Είναι το ιδανικό πλοίο για μένα να κάνει το δρομολόγιο που έκανε το Δαίδαλος! Θεσσαλονίκη-Σκιάθο-Σύρο-Σαντορίνη-Ηράκλειο για να έχουν ποικιλία οι βορειοελλαδίτες το καλοκαίρι. Είναι κρίμα να κάθεται αυτό το βαπόρι ενώ μπορεί να προσφέρει πολλά και στην εταιρεία του και σε εμάς!

Δυστυχώς, νομίζω ότι η γραμμή που προτείνεις είναι πλήρως ακατάλληλη, όπως όταν είπα εγώ να προεκτείνουν από Ρόδο για Κύπρο. Οι μεγάλες γραμμές δεν βγαίνουν με τίποτα και δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να επιδοτεί όταν μάλιστα έχει χρεοκοπήσει το ίδιο.
Αυτό που λες θα μπορούσε να το κάνει με 5-10 προγραμματισμένα δρομολόγια και κλισμένα από πριν, για να ξέρει αν είναι γεμάτο, να έχει σίγουρο χρήμα από επιβάτες αλλά και φορτηγά. Αν θέλει κάποιος από την Θεσσαλονίκη να πάει στην Κρήτη το τελευταίο μέσο που θα σκεφτεί είναι το πλοίο, όταν υπάρχουν τόσο φτηνά αεροπορικά ή όταν σε 5 ώρες είναι Αθήνα και παίρνει το πλοίο για Κρήτη ή για Κυκλάδες. Η μορφολογία της χώρας μας δεν επιτρέπει τέτοια δρομολόγια πια.
Για έμενα και χωρίς να υπονομεύω το πλοίο το μόνο κατάλαλο για αυτό δρομολόγιο σε αυτήν την εποχή είναι Πώληση – Πώληση με ενδιάμεσο σταθμό την Πώληση. Μακάρι να πέσει το πετρέλαιο και να μπορούμε να δούμε τέτοιες γραμμές αλλά δυστυχώς τζάμπα ελπίζουμε.

ιθακη
02-02-2013, 21:23
ο επιβλητικότατος Ιάπωνας στολίζει το μεγάλο λιμάνι

136977

Akis Dionisis
03-02-2013, 01:18
Δυστυχώς, νομίζω ότι η γραμμή που προτείνεις είναι πλήρως ακατάλληλη, όπως όταν είπα εγώ να προεκτείνουν από Ρόδο για Κύπρο. Οι μεγάλες γραμμές δεν βγαίνουν με τίποτα και δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να επιδοτεί όταν μάλιστα έχει χρεοκοπήσει το ίδιο.
Αυτό που λες θα μπορούσε να το κάνει με 5-10 προγραμματισμένα δρομολόγια και κλισμένα από πριν, για να ξέρει αν είναι γεμάτο, να έχει σίγουρο χρήμα από επιβάτες αλλά και φορτηγά. Αν θέλει κάποιος από την Θεσσαλονίκη να πάει στην Κρήτη το τελευταίο μέσο που θα σκεφτεί είναι το πλοίο, όταν υπάρχουν τόσο φτηνά αεροπορικά ή όταν σε 5 ώρες είναι Αθήνα και παίρνει το πλοίο για Κρήτη ή για Κυκλάδες. Η μορφολογία της χώρας μας δεν επιτρέπει τέτοια δρομολόγια πια.
Για έμενα και χωρίς να υπονομεύω το πλοίο το μόνο κατάλαλο για αυτό δρομολόγιο σε αυτήν την εποχή είναι Πώληση – Πώληση με ενδιάμεσο σταθμό την Πώληση. Μακάρι να πέσει το πετρέλαιο και να μπορούμε να δούμε τέτοιες γραμμές αλλά δυστυχώς τζάμπα ελπίζουμε.

Λείαν επιοικώς, είσαι λάθος σε ότι λες. Βέβαια άποψή σου είναι αυτή και είναι σεβαστή απόλυτα !!!
Αλλά θα ήθελα να δω πως θα πήγαινες από Θεσσαλονίκη Κρήτη, αν είχες 5μελή οικογένεια με αυτοκίνητο.
Τι θα σκεφτόσουνα ??
Τι λύσεις έχεις ??

ΑΡΗΣ
03-02-2013, 06:14

Με το σκεπτικό σου όλα τα βαπόρια στις γραμμές ιδίως τώρα το χειμώνα θα πρέπει να κάνουν ταξίδια μόνο και εφόσον συμπληρωθούν οι ''αιτήσεις'' από τους ταλαίπωρους νησιώτες.Εκεί να δεις οικονομία και βιώσιμα βαπόρια.Ο επιβάτης αποφασίζει και ταξιδεύει ή προγραμματίζει να το κάνει εφόσον υπάρχει δεδομένο δρομολόγιο.Και όχι με προκήρυξη.Πάντα φιλικά:fat:

roussosf
03-02-2013, 06:48
Λείαν επιοικώς, είσαι λάθος σε ότι λες. Βέβαια άποψή σου είναι αυτή και είναι σεβαστή απόλυτα !!!
Αλλά θα ήθελα να δω πως θα πήγαινες από Θεσσαλονίκη Κρήτη, αν είχες 5μελή οικογένεια με αυτοκίνητο.
Τι θα σκεφτόσουνα ??
Τι λύσεις έχεις ??
ποιο φτηνα είναι μέσω Πειραια και ειδικά για πενταμελη οικογένεια
για να μην σου πω και ποο γρήγορα

Akis Dionisis
03-02-2013, 12:39
Βενζίνες + διόδια + στάσεις για φαγητό κτλ + επιπλέον κούραση οδήγησης 5 και κάτι ωρών κτλ κτλ δε νομίζω...

Captain_Nionios
03-02-2013, 13:31
Αν μια τετραμελης οικογενεια θελει να παει απο τη Θεσσαλονικη στο Ηρακλειο μεσω Πειραια με τις παρουσες τιμες ακτοπλοικων αλλα και βενζινης εχουμε τα εξης.

Απο το κεντρο της Θεσσαλονικης μεχρι τον Πειραια ειναι 515 χιλιομετρα και με μια καλη καταναλωση 8 λιτρα/100 χλμ θα χρειαστουν 41.2 λιτρα βενζινης*1.65 το λιτρο = 68 ευρω. Τα διοδια ειναι 20-25 ευρω οποτε χοντρικα το κοστος ειναι 90 ευρω. Αλλα τοσα κατα την επιστροφη αρα συνολικα εξοδα Θεσσαλονικη-Πειραιας-Θεσσαλονικη= 180 ευρω περιπου

Απο 'κει και περα για να παει με την ANEK-SUPERFAST Περαιας-Ηρακλειο σε μια τετρακλινη εσωτερικη και οι τεσσερις θελουν 3(ο ενας ειναι δωρεαν)*59 (τιμη κρεβατιου) + 85 (ιχ)= 262 ευρω το πηγαινε.

Στην επιστροφη υπαρχει εκπτωση 20% οποτε εχουμε 3*47+68= 209 ευρω.

Το συνολο των ακτοπλοικων ειναι 471 ευρω.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 180+471 = 651 ευρω

Η γραμμη Θεσσαλονικη-Σκιαθος-Τηνος-Μυκονος-Ναξος-Σαντορινη-Ηρακλειο εχει αποσταση περιπου 377 ναυτικων μιλιων και τις μερες αιχμης εφοσον θα μιλαμε για μεγαλο πλοιο βαλτε ενα μισαωρο σε καθε ενδιαμεσο λιμανι, δηλαδη συνολο ταξιδιου 22.5 ωρες με ταχυτητα 19 κομβων. Με αυτοκινητο μεχρι τον Πειραια ο συνολικος χρονος θα ειναι 5.5 ωρες μεχρι τον Πειραια + 1.5 ωρα αναμονη στον Πειραια + 8.5 ωρες στο βαπορι= 15.5 ωρες.

Βαλτε ό,τι τιμες κρινετε εσεις για μια τετρακλινη εσωτερικη και ενα ιχ για το ακτοπλοικο δρομολογιο Ηρακλειο-Θεσσαλονικη και πιστευω πως θα εχουν ενδιαφερον τα συμπερασματα του καθενος.

Aquaman
03-02-2013, 13:38
Τραγικα τα εξοδα..ειτε με αυτοκινητο ειτε με πλοιο.Απλα τραγικα.Οπως το κοβω,με τους τωρινους μισθους και συνταξεις, μια μεση μικρομεσαια Ελληνικη οικογενεια,το πιθανοτερο ειναι να μην σκεφτει καν να παει απο Θεσσαλονικη στην Κρητη,εκτος και αν υπαρχει σοβαρος λογος ή υποχρεωση!

Ilias 92
03-02-2013, 14:20
Το βαπόρι καίει 2,5 τόνους την ώρα που σημαίνει χοντρά χοντρά 50.000 Ευρω μόνο καύσιμα στο κυκλικό δηλαδή 100.000 Ευρώ συνολικό κόστος σε κάθε κυκλικό δρομολόγιο. Με τρία δρομολόγια αφού μου θέλετε και τακτική δρομολόγηση ( και όχι τσαρτάρισμα που ίσως ξαναλέω είναι βιώσιμο) έχουμε 300.000 την εβδομάδα. Ας πούμε μόνο το καλοκαίρι για 3 μήνες 12 Χ 300.000 = 3.600.000 κόστη διαχείρισης.
Πόσοι πολύτεκνοι πρέπει φίλε ¶κη να ταξιδέψουν για να βγει το πλοίο???
ΑΡΗ, αυτά με τους δύσμοιρους νησιώτες άσε με να τα ξέρω καλύτερα με τα 20-30 ταξίδια που κάνω τον χρόνο και επειδή πολλές φορές ταξίδευα σε δρομολόγια που το πλήρωμα ήταν πιο πολλοί από τους επιβάτες, τρέφω κάποιες επιφυλάξεις για την χρησιμότητα ορισμένων γραμμών και δρομολογίων.
Και για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας, το πλοίο έπρεπε ήδη να έχει πουληθεί και μάλιστα όταν τους έδιναν τα δίπλα απ ότι θα πιάσει τώρα αν τα πιάσει και αυτά. Τότε η εταιρεία του δεν το έδινε και μερικούς μήνες μετά όταν απέτυχε στα Χανιά το έβγαλε προς πώληση…..
Όσο και αν μας αρέσει ένα πλοίο οι αριθμοί δυστυχώς το καπετανεύουν….

sylver23
03-02-2013, 14:21
Συγγνώμη που διακόπτω την συζήτηση , ξέρουμε πότε ξεκινάει από Πάτρα;

Captain_Nionios
03-02-2013, 14:55
Ηλια αν ειναι να γραφουμε ενα νουμερο, που συμφωνω με αυτο που κανεις, να το τεκμηριωνουμε.

Το βαπορι απο τις 22.5 ωρες του ταξιδιου θα κινειται περιπου τις 20 και θα μανουβραρει αλλη μια. Αν θεωρησουμε οτι και στη μανουβρα καιει οσο στο πελαγος τοτε βαζουμε 21 ωρες κινησης * 2.5 τονους την ωρα (ισως και να καιει λιγο λιγοτερο στους 19 κομβους ) * 530 ευρω ο τονος (700 δολαρια)= 27825 ευρω το fuel. Το diesel των ηλεκτρομηχανων δεν ξερω ποσο ειναι αλλα πολλες φορες τετοιου ειδους καραβια εχουν και μεγαλες shaft ηλεκτρογεννητριες οποτε δε νομιζω να ειναι πανω απο 7.000 ευρω στις 21 ωρες. Το βαπορι θα καιει περιπου 34.825 ευρω ανα διαδρομη, δηλαδη καπου στα 70.000 ευρω στο κυκλικο δρομολογιο, 210.000 ευρω την εβδομαδα, 2.520.000 το τριμηνο... Μετα πρεπει να βαλεις πληρωματα, συντηρηση, γραφεια κτλ και συμφωνω οτι το κοστος ειναι μεγαλο. Απλα εγω το μονο που θελω να δειξω ειναι οτι τα παραλες για το καυσιμο...

Αλλο περιπου 2.500.000 και αλλο 3.600.000... Το εβγαλες περιπου 44% πανω...

Ilias 92
03-02-2013, 15:55
Το βαπόρι καίει 2,5 τόνους την ώρα που σημαίνει χοντρά χοντρά 50.000 Ευρω μόνο καύσιμα στο κυκλικό δηλαδή 100.000 Ευρώ συνολικό κόστος σε κάθε κυκλικό δρομολόγιο.

Για να μην ξεφύγουμε από το θέμα του πλοίου δεν θα ήθελα να μπω, σε λεπτομέρειες εξαγωγής καμπυλών οριακού κόστους-οφέλους , ή συναρτήσεις παράγωγης και προβλεπόμενης κατανάλωσης κτλ. Και δεν θα ήταν επιστημονικά ορθό να το κάνω εδώ μέσα και έτσι βιαστικά στο πόδι.
Νιόνιο το 3,6 εκ είναι ολικό κόστος. όχι μόνο καύσιμα αλλα και οι μισθοί μαζί!!
Το κόστος καυσίμων το 2009 στο κλάδο της ακτοπλοΐας ήταν 42% του συνολικού κύκλου διαχείρισης πλοίου. Αυτό ποικίλει από εταιρεία σε εταιρεία έχει να κάνει με τους συντελεστές αποσβέσεων, την δανειοδότηση και τα επιτόκια, το κόστος γραφείου, το ποσοστό που δίνει η εταιρεία στους πράκτορες από τα εισιτήρια, την συντήρηση, τους αριθμοδείκτες ρευστότητας και πολλά άλλα πιο ειδικευμένα και κουραστικά μεγέθη.
Τώρα υπάρχει εταιρία που τα καύσιμα αποτελούν το 62% του συνολικού κόστους, το υψηλό ποσοστιαίο μέγεθος δεν είναι απαραίτητα κακό, για τα το κρίνεις πρέπει να δες και το ονομαστικό κόστος των υπόλοιπων εταιριών και κυρίως, αν από αυτό έχει περιθώριο κέρδους και πόσο.
Εγώ λοιπόν υπολόγισα τα καύσιμα περίπου στο 50% για αυτό λέω Νιόνιο 300 η εβδομάδα συνολικό κόστος, τα καύσιμα τα έβγαλα 50.000 το κυκλικό + άλλα 50.000 μισθοί δάνεια κτλ που λέγαμε παραπάνω = 100.000 Χ 3 δρομολόγια = 300.000 Χ 12 εβδομάδες = 3,6 εκ Ευρώ
Τώρα με την δική σου ανάλυση, που το βγάζεις 2,5 εκατομμύρια έχουμε ένα ταλιράκι μες το νερό άρα κλονίζεις ακόμα περισσότερο την εν λόγω βιωσιμότητα.
Βγαίνουμε εκτός θέματος αλλά να μην νομίζετε ότι γράφω ότι μου κατέβει, ή γράφω για να κάνω τον έξυπνο.:apologetic:

Akis Dionisis
03-02-2013, 15:57
Hλία δεν έτυχε μάλλον να ζήσεις το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατά τους θερινούς μήνες, οπότε και δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα...
Ας ήσουν εδώ, να έβλεπες τα ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, ΔΑΙΔΑΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ, ΜΙΛΕΝΑ, ΝΤΑΛΙΑΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΛΙΣΣΟΣ και κάποτε τα ΡΟΔΟΣ, ΠΑΤΜΟΣ και θα έβλεπες τι κίνηση υπήρχε στα πλοία και στη Θεσσαλονίκη.
Αυτή τη στιγμή ΌΛΟΙ πάνε με τρένο από Θεσσαλονίκη για ΑΘΉΝΑ-ΠΕΙΡΑΙ¶ (όπως έκανα κι εγώ το καλοκαίρι) για να πάρουν καράβι από τον Πειραιά και ΑΝ τα προλάβουν τα πρωϊνά...
Για την ιστορία πάντως, 17¤ περίπου είναι τα διόδια μέχρι τη Λάρισα από Θεσσαλονίκη.

Captain_Nionios
03-02-2013, 16:42
Για να μην ξεφύγουμε από το θέμα του πλοίου δεν θα ήθελα να μπω, σε λεπτομέρειες εξαγωγής καμπυλών οριακού κόστους-οφέλους , ή συναρτήσεις παράγωγης και προβλεπόμενης κατανάλωσης κτλ. Και δεν θα ήταν επιστημονικά ορθό να το κάνω εδώ μέσα και έτσι βιαστικά στο πόδι.
Νιόνιο το 3,6 εκ είναι ολικό κόστος. όχι μόνο καύσιμα αλλα και οι μισθοί μαζί!!
Το κόστος καυσίμων το 2009 στο κλάδο της ακτοπλοΐας ήταν 42% του συνολικού κύκλου διαχείρισης πλοίου. Αυτό ποικίλει από εταιρεία σε εταιρεία έχει να κάνει με τους συντελεστές αποσβέσεων, την δανειοδότηση και τα επιτόκια, το κόστος γραφείου, το ποσοστό που δίνει η εταιρεία στους πράκτορες από τα εισιτήρια, την συντήρηση, τους αριθμοδείκτες ρευστότητας και πολλά άλλα πιο ειδικευμένα και κουραστικά μεγέθη.
Τώρα υπάρχει εταιρία που τα καύσιμα αποτελούν το 62% του συνολικού κόστους, το υψηλό ποσοστιαίο μέγεθος δεν είναι απαραίτητα κακό, για τα το κρίνεις πρέπει να δες και το ονομαστικό κόστος των υπόλοιπων εταιριών και κυρίως, αν από αυτό έχει περιθώριο κέρδους και πόσο.
Εγώ λοιπόν υπολόγισα τα καύσιμα περίπου στο 50% για αυτό λέω Νιόνιο 300 η εβδομάδα συνολικό κόστος, τα καύσιμα τα έβγαλα 50.000 το κυκλικό + άλλα 50.000 μισθοί δάνεια κτλ που λέγαμε παραπάνω = 100.000 Χ 3 δρομολόγια = 300.000 Χ 12 εβδομάδες = 3,6 εκ Ευρώ
Τώρα με την δική σου ανάλυση, που το βγάζεις 2,5 εκατομμύρια έχουμε ένα ταλιράκι μες το νερό άρα κλονίζεις ακόμα περισσότερο την εν λόγω βιωσιμότητα.
Βγαίνουμε εκτός θέματος αλλά να μην νομίζετε ότι γράφω ότι μου κατέβει, ή γράφω για να κάνω τον έξυπνο.:apologetic:

Ηλια καλως , δεν διαβασα σωστα τη διατυπωση σου.

Αν θες να κανουμε μια υποθεση για το συνολικο κοστος του βαποριου ανα διαδρομη, οχι το κυκλικο, ας την κανουμε αλλα ειναι μια απλη υποθεση και οχι τιποτα παραπανω. Ό,τι θα γραψω παρακατω δεν το εχω βγαλει απο το μυαλο μου αλλα εχοντας κανει καποιες σαφεις συζητησεις με στελεχη που γνωριζουν πολυ καλα το αντικειμενο αλλα τα παρακατω δεν παυουν να ειναι μονο υποθεσεις.

Ο Οριζοντας χρησιμοποιωντας ολες τις καμπινες του το καλοκαιρι λογικα θα εχει πληρωμα 110 ατομων, με 3000 ευρω μικτα μεσο ορο ο καθενας το μηνα μας βγαινουν περιπου 11700 ευρω ανα διαδρομη.

Κατοπιν μια σοβαρη συντηρηση ανα ετος ειναι περιπου 1.000.000 αν την κανει βεβαια η εταιρεια. Για ενα τριμηνο βεβαια δεν θα διαιρεσουμε το παραπανω νουμερο δια του 4 διοτι δεν κινεται ολο το χρονο το βαπορι αλλα εστω οτι σε αυτο το τριμηνο αντιστοιχει συντηρηση 300.000 ευρω δηλαδη περιπου 4000 ευρω ανα διαδρομη.

Μετα πρεπει να υπολογισουμε τα δανεια του βαποριου που βεβαια δεν μπορουν να πλησιαζουν τα νουμερα των νεοτευκτων. Εφοσον για το για το Blue Star Δηλος ειναι γυρω στα 3.000.000 το χρονο, για τον Οριζοντα αν δεν εχει ηδη αποσβεστει αντε να βαλουμε 500.000 ευρω. Αν στο τριμηνο αυτο αντιστοιχουν τα 150.000, τοτε ανα διαδρομη βγαινει 2000 ευρω.

Τελος βαλε και περιπου 2500 ευρω ανα διαδρομη εξοδα γραφειου γιατι η Blue Star ειναι μεγαλη εταρεια και για αλλα πλοια της το κοστος αυτο ειναι μεγαλυτερο.

Εχοντας βαλει τα εξοδα προς το πανω ακρο τους η σουμα που μας βγαινει ειναι 35000+11700+4000+2000+2500= 55200 ευρω ανα διαδρομη...

Ξαναλεω οτι αυτα ειναι υποθεσεις και μονο υποθεσεις. Απλα θεωρω οτι το πραγματικο κοστος κυμαινεται +-10% απο το παραπανω νουμερο, δηλαδη μεταξυ 50000-60000 ευρω ανα διαδρομη.

ΥΓ: Βεβαια πολυ δυσκολο εως αδυνατο ο Οριζοντας να μπει στη Σκιαθο, στην Τηνο και στη Ναξο, αλλα κουβεντα να γινεται.

ιθακη
03-02-2013, 16:44
Πόσο είναι τα διόδια???? και κοντά 10 ευρώ από Λαμία για Αθήνα, πάμε <37... συν τις βενζίνες....

ithakos
03-02-2013, 18:21
Oι απόψεις σας παιδιά είναι σωστές και τεκμηριωμένες..υπάρχουν γραμμές που ίσως να μπορούσε να σταθεί το βαπόρι στην Ελλάδα αλλά το σίγουρο για εμένα είναι να επιστρέψει στη γραμμή του Μπάρι που είναι δοκιμασμένη και κερδοφόρα για το πλοίο...βέβαια υπάρχουν τα κόκκινα 1,2 που δεν του αφήνουν περιθώριο.

iclink
03-02-2013, 19:26
Akis Dionisis, εχεις χασει ενα μεγαλο επεισοδιο. Σαν σαλονικιος μπορει να θυμασαι παρα πολλα γεματα πλοια πριν απο 10-20 χρονια. Τα πραγματα εχουν αλλαξει κ δεν επανερχονται σ εκεινη την κατασταση ποτε ξανα. Απο καραβολατρικης αποψης κακως αλλα απο οικονομικης καλως! Ουτε οι επιβατες θα πληρωσουν 800€ για ενα τετοιο ταξιδι ουτε οι εταιρειες θ ανοιξουν κ αλλο την χασουρα τους. Να σου θυμησω οτι στην Ιταλια πηγαιναν 20 πλοια, εκεινη την εποχη, κ τωρα ουτε τα μισα κ αυτα αδεια.

Ilias 92
03-02-2013, 20:04
Η μόνη γραμμή που μπορεί να αντέξει το πλοίο είναι τα Χάνια και αυτό εμβαλωματικά όταν μάλιστα και το ΒΣ1 είναι άστεγο.
Αυτό που ακούγεται είναι ότι μετά τις σκάτζες θα πάει εκεί. Μακάρι γιατί και δουλεία θα βρει και το επίπεδο της γραμμής θα ανεβάσει.

sunbird
03-02-2013, 23:52
Νομίζω οτι είναι λαθεμένη η σκέψη να συγκρίνουμε τίς εποχές του el greco / δαίδαλος μιλάμε για μία εποχή πού αυτή τη στιγμή δεν υφίστατε πλέον, και ούτε φαίνετε στόν ορίζοντα για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια.
Η πιό προσοδοφόρα σκέψη δρομολόγησης για αυτό το πλοίο και την εταιρεία του θα ήταν δρομολόγηση στα χανιά σύμφωνα με τήν κατάσταση πού επικρατεί τώρα.