Επιστροφή στο Forum : Λισσός [Lissos, Ferry Hamanasu]
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
pontios thessaloniki
14-01-2009, 22:16
ας παμε για πρωινη αφιξη του ΛΙΣΣΟΣ στο Πειραια
26990Μπραβο ρε Γιαννη:Dτελεια η φωτο σου:DLISSOS FANS
ας παμε για πρωινη αφιξη του ΛΙΣΣΟΣ στο Πειραια
26990
φοβερη φωτο!!!;)
nickosps
14-01-2009, 22:32
Πολύ ωραία φωτογραφία! Πολλά μπράβο!
Speedkiller
14-01-2009, 22:34
Μιας και βλέπω πως τελικα έχει πολλούς οπαδούς να βάλω και γω μια περσινή πρωινή αναχώρηση προς κρήτη!
27004
Στους λατρεις λοιπόν του πλοίου...:D
Μιας και βλέπω πως τελικα έχει πολλούς οπαδούς να βάλω και γω μια περσινή πρωινή αναχώρηση προς κρήτη!
27004
Στους λατρεις λοιπόν του πλοίου...:D
μα κυριε speed μας κακομαθαινετε!!!!;) (εγω προσωπικα θελω παλι λισσος στα χανια αλλα κατι τετοιο πλεον μονο στα ονειρα που λεει και το ασμα):rolleyes:
Nissos Mykonos
14-01-2009, 23:51
Μια φωτογραφια του Λισσος (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentID=2769) αφιερωμενη στους φαν του πλοιου!!!!!
dimitris
15-01-2009, 00:01
Το LI55O5:p:twisted: στο Πειραιά.Αφιερωμένη εξαιρετικα στο φίλο dimitris που όποτε έρχεται Χίο-Μυτιλήνη το προτιμάει:mrgreen::twisted:!!!!!!
26910
Καλιο αργα παρα ποτε... μολις ειδα το μηνυμα σου και θα συμφωνησω με τον φιλο Sylver δεν φταιω εγω που δεν εχετε καθε μερα καραβι...
παντος 3 φορες χρειαστηκε να κανω το ταξιδι μεταξυ Χιου και Μυτιληνης και τις 3 με διαφορετικο καραβι."Νησος Μυκονος"-"Θεοφιλος"-"Λισσος"
Ωραια φωτογραφια ολων σας Σταυρο,Γιαννη,Κωστα και του φιλου Νησος Μυκονος που δεν ξερω τ ονομα του!
Nissos Mykonos
15-01-2009, 00:12
Καλιο αργα παρα ποτε... μολις ειδα το μηνυμα σου και θα συμφωνησω με τον φιλο Sylver δεν φταιω εγω που δεν εχετε καθε μερα καραβι...
παντος 3 φορες χρειαστηκε να κανω το ταξιδι μεταξυ Χιου και Μυτιληνης και τις 3 με διαφορετικο καραβι."Νησος Μυκονος"-"Θεοφιλος"-"Λισσος"
Ωραια φωτογραφια ολων σας Σταυρο,Γιαννη,Κωστα και του φιλου Νησος Μυκονος που δεν ξερω τ ονομα του!
Δημητρη, Γιαννη με λενε και εμενα...!Η παρακατω φωτο αφιερωμενη σε εσενα!!!!
27011
dimitris
15-01-2009, 00:22
Οκ Γιαννη σ ευχαριστω να εισαι καλα!;)
dimitris
16-01-2009, 17:42
Sylver ανεβασες ολη την κινηση απο τον ΝΜΔ το ομορφο αυτο βαπορι που του εβγαλες και τις περισσοτερες φωτογραφιες ουτε μια?:rolleyes:
βεβαια εκτος απο εσενα που ξερω οτι το γουσταρεις να αφιερωσω αυτην τη φωτογραφια και στον MYTILENE που ειναι fun του:D
27089
MYTILENE
16-01-2009, 18:01
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ και ευχαριστώ το φίλο μου ΔΗΜΗΤΡΗ και κρυφοΝΕΛΙΤΗ για την αφιέρωση του.............αγαπημένου μου πλοίου:mrgreen::p:mrgreen:!!!!!Πάντως με το πλοίο δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα,με τους περιφερειάκους αυτού έχω που γίνανε μάγκες από το πουθενά;)
Sylver ανεβασες ολη την κινηση απο τον ΝΜΔ το ομορφο αυτο βαπορι που του εβγαλες και τις περισσοτερες φωτογραφιες ουτε μια?:rolleyes:
βεβαια εκτος απο εσενα που ξερω οτι το γουσταρεις να αφιερωσω αυτην τη φωτογραφια και στον MYTILENE που ειναι fun του:D
27089
φοβερη φωτο!! ποτε ειναι τραβιγμενη?? αν ειναι προσφατη, σαν να θελει μου φαινεται φρεσκαρισμα...:cool:
dimitris
16-01-2009, 18:13
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ και ευχαριστώ το φίλο μου ΔΗΜΗΤΡΗ και κρυφοΝΕΛΙΤΗ για την αφιέρωση του.............αγαπημένου μου πλοίου:mrgreen::p:mrgreen:!!!!!
Σταυρο ειμαι φανεροκαραβολατρης!!!
Φιλε kapas ευχαριστω, η φωτογραφια ειναι απο χθες το μεσημερι την ωρα που εκανε ρεμετζο για να δεσει στην θεση του στον Πειραια
MYTILENE
16-01-2009, 18:17
Θα έκανε κανα δίωρο να δέσει πάλι ε?:p:p:mrgreen:!!!!
ΥΓ:Έχω και μία ερώτηση-απορία:Έχετε λυσσάξει όλοι με τα πλοία της ΝΕΛ για το χρώμα τους και τη κατάστασή τους,με το ΛΙΣΣΟΣ κανείς -εκτός του φίλου kapas-δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ!!!!Λόγω ΑΝΕΚ ε;)?
dimitris
16-01-2009, 19:05
κοιτα θα σου δωσω μια απαντηση και ψαξε και σε καποια ποστ ποιο πισω να δεις τι εγραφα για το συγκεκριμενο πλοιο οταν ταξιδεψα... στην φωτογραφια αυτη που τραβηξα χθες δειχνει οτι το βαπορι το μαζευουν και οχι οτι ειναι παρατημενο, δεν ξερω αν το λενε μινιο ή ειναι καποιο αλλο υλικο αυτο που βλεπουμε στην πλωρη του πριν μερικες μερες ηταν στην ιδια κατασταση αλλα σημεια του που τωρα ειναι λευκα
επισης εσωτερικα εχει τεραστιους χωρους και καθαρους
κανεις δεν ειπε οτι ειναι και νεοτευκτο ουτε και highspeed
κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση στο ταξιδι μου ηταν οτι εβλεπα παντου μελη του πληρωματος προθυμοι να εξυπηρετησουν και με το χαμογελο!
σε ενα ταξιδι μου αντιστοιχο με το Θεοφιλος το μονο που με χαλασε σε σχεση με αυτα που αναφερω για το Λισσος ηταν η συμπεριφορα καποιων απο τα μελη του πληρωματος αλλα σε γενικες γραμμες επισης καλα!
;)
moutsokwstas
16-01-2009, 19:40
ας μην ξεχναμε οτι το πλοιο αυτο εσωσε κι αυτο με τη δικια του συνδρομη, την κατασταση που δημιουργηθηκε μετα το συμβαν με το θεοφιλο, εως σημερα. αλλιως θα φωναζαν οι μυτιληνιοι το καλοκαιρι ο,τι δεν θα μπορουσε να ερθει ο κοσμος για τις διακοπες του. καλο ειναι να εκτιμουμε καποια πραγματα και να μην κρινουμε τα αλλοτρια. εδω θα συμφωνησω με τον δημητρη και με αυτα που γραφει.
marios73
16-01-2009, 21:21
να σας πω καλο το βαπορι, ενα παραπονο το εχω ομως... ολοκληρη δικλινη καμπινα, μια πριζα να βαλω τον φορτιστη του κινητου μου δεν υπηρχε! και εμεινα απο μπαταρια...
Naias II
16-01-2009, 21:39
ΥΓ:Έχω και μία ερώτηση-απορία:Έχετε λυσσάξει όλοι με τα πλοία της ΝΕΛ για το χρώμα τους και τη κατάστασή τους,με το ΛΙΣΣΟΣ κανείς -εκτός του φίλου kapas-δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ!!!!Λόγω ΑΝΕΚ ε?
Να σου δώσω εγώ μια απάντηση που είμαι ουδέτερος. Ξεκίνησε ένας και τα έβαψε μπλε και πέσανε πάνω και άλλοι να κάνουν το ίδιο. Το θέμα είναι να μην κάνουμε μισές δουλειές. Να μην φαίνεται σαν νερομπογιά.:(
giorgosss
16-01-2009, 21:41
ΥΓ:Έχω και μία ερώτηση-απορία:Έχετε λυσσάξει όλοι με τα πλοία της ΝΕΛ για το χρώμα τους και τη κατάστασή τους,με το ΛΙΣΣΟΣ κανείς -εκτός του φίλου kapas-δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ!!!!Λόγω ΑΝΕΚ ε;)?
Κάτσε βρε MYTILENE, εγω τώρα άνοιξα το πισι και θα το έλεγα και εγω πως θέλει επιγόντως βάψιμο
AegeanIslands
16-01-2009, 21:42
Τα ρεμετζα του βαποριου κυμαινονται απο 12 μεχρι 16 λεπτα αναλογως Λιμενα κι ανεξαρτητως καιρικων συνθηκων.Οι δυνατοτητες ελιγμων του πλοιου ειναι ιδιαιτερα περιορισμενες ,γεγονος που θα πρεπε να ειναι αντικειμενο θαυμασμου κι οχι αρνητικης - ειρωνικης κριτικης.
Speedkiller
16-01-2009, 21:45
Τα ρεμετζα του βαποριου κυμαινονται απο 12 μεχρι 16 λεπτα αναλογως Λιμενα κι ανεξαρτητως καιρικων συνθηκων.Οι δυνατοτητες ελιγμων του πλοιου ειναι ιδιαιτερα περιορισμενες ,γεγονος που θα πρεπε να ειναι αντικειμενο θαυμασμου κι οχι αρνητικης - ειρωνικης κριτικης.
Χιουμορ είναι!!!εξάλλου το γράφει πως δεν έχει κάτι με το βαπόρι!!!;)
Θα συμφωνήσω με τον AegeanIslands, αφού και η προσωπική μου παρατήρηση εδώ στον Πειραιά επιβεβαιώνει αυτό που γράφει. Μια μανούβρα "σβέλτη" για τις δυνατότητες του πλοίου και χωρίς χασομέρια... Όμορφη συνετή και συνεχής.
sylver23
16-01-2009, 23:22
27089
δημητρη ηθελα να ανεβασω αλλα περιμενα μπας και το κανεις εσυ..ετσι και αλλιως εχουμε πλεον ολοι καταλαβει οχι οτι απλα δεν εισαι νελιτης αλλα εισαι και αντι-νελιτης
αστειακι παιδια
scoufgian
17-01-2009, 05:06
ετσι και αλλιως εχουμε πλεον ολοι καταλαβει οχι οτι απλα δεν εισαι νελιτης αλλα εισαι και αντι-νελιτης
επειδη συλβεστρο ,δηλωσες τι πραγματικα ειναι ο dimitris και δεν κρυφτηκες ,περνα απο τα γραφεια των Νελιτων ,να σε κερασουμε ενα "υποβρυχιο".Τετοια δηλωση τη περιμενα καιρο.Αμα μπορω θα την εκτυπωσω και θα τη κορνιζαρω κιολας!!!:mrgreen::mrgreen:Οσο για τη μανουβρα του πλοιου ,εχει τυχει παρα πολλες φορες ,να ειμαι μαρτυρας του ρεμεντζου και αυτο που μπορω να πω ,ειναι οτι το πλοιο συρταρωνεται, σωστα και γρηγορα, για τις δυνατοτητες του.Απλως αυτος ο προεδρος των Νελιτων ειναι λιγο χωρατατζης .........:mrgreen::mrgreen:
Και με τον scoufgian συμφωνώ και επικροτώ τον όρο "συρταρωνεται". Η μανούβρα όντως σου βγάζει αυτό... Επίσης να πω ότι όντως ο φίλος MYTILENE είναι πειραχτήρι και δεν τίθεται θέμα παρεξίγησης... :D
Chris_Chania
18-01-2009, 18:33
Σε αναζητηση μου στο Ιντερνετ, βρηκα καποιες πολυ ωραιες φωτογραφιες απο την εποχη που το Lissos μετασκευαζοταν στο Περαμα την δεκαετια του 80. Αφιερωμενες σε οσους αγαπουν ακομα το Lissos εστω κ στα γεραματα του:)
Πηγή: http://www.landgangen.se/forum/index.php?topic=4899.0
dimitris
18-01-2009, 18:59
Στην τελευταια φωτογραφια γιατι μου κανει κλικ το πορτοκαλι διπλα?;)
panemorfes fwto na rwtisw kati i simerini morfi tis primis tou vaporiou itan etsi prin ti metaskeui?
Chris_Chania
18-01-2009, 19:24
panemorfes fwto na rwtisw kati i simerini morfi tis primis tou vaporiou itan etsi prin ti metaskeui?
Απ οσο ξερω κ θυμαμαι, οταν εγινε η μετασκευη στο Περαμα υπηρχε η πλαινη που βλεπουμε στις φωτο πορτα η οποια εκλεισε σε μια μεταγενεστερη μετασκευη καπου στα τελη της δεκαετιας του 90, κ αντιστοιχες αλλαγες εγιναν στα πρυμναιο μπαλκονι οπου εκλεισε κ μπηκαν περισσοτερες καμπινες στην καινουρια μετασκευη. Αν θυμαται καποιος φιλος περισσοτερες λεπτομερειες ας μας βοηθησει;)
Απ οσο ξερω κ θυμαμαι, οταν εγινε η μετασκευη στο Περαμα υπηρχε η πλαινη που βλεπουμε στις φωτο πορτα η οποια εκλεισε σε μια μεταγενεστερη μετασκευη καπου στα τελη της δεκαετιας του 90, κ αντιστοιχες αλλαγες εγιναν στα πρυμναιο μπαλκονι οπου εκλεισε κ μπηκαν περισσοτερες καμπινες στην καινουρια μετασκευη. Αν θυμαται καποιος φιλος περισσοτερες λεπτομερειες ας μας βοηθησει;)
ακριβως οπως τα ειπες!!! ιδου και φωτο πριν και μετα{συγνωμη, χρησιμοποιω φωτο μελων(δεν θυμαμαι δυστυχως ονοματα:???:) που εχουν ηδη ανεβει στο θεμα, ελπιζω να μην μου θυμοσουν...}
Chris_Chania
18-01-2009, 19:43
ακριβως οπως τα ειπες!!! ιδου και φωτο πριν και μετα{συγνωμη, χρησιμοποιω φωτο μελων(δεν θυμαμαι δυστυχως ονοματα:???:) που εχουν ηδη ανεβει στο θεμα, ελπιζω να μην μου θυμοσουν...}
Thanks για την επιβεβαιωση κ για τις...αποδειξεις φιλε Kapas:). Σωστα θυμομουν τις αλλαγες, δεν γερασα ακομα;)
Thanasis89
18-01-2009, 19:44
Και να υποθέσω ότι ότι στην προτελευταία φωτογραφία βρίσκεται μπροστά του το Λατώ ; Αν κάνω λάθος συγχωρέστε με.
Όσο αφορά την πρύμνη και γενικά την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, που συζητούσαμε σε κάποια προηγούμενα post με αφορμή τις φωτογραφίες του Συλβέρ, μάλλον για το όλο αποτέλεσμα (είτε θετικό είτε αρνητικό) πρέπει να ευθύνεται η ΑΝΕΚ.
Speedkiller
18-01-2009, 20:04
Αυτό που βλέπω εγώ είναι οτι έδειχνε πολύ πιο ομορφο οταν το κεραμιδί υφαλοχρωμα κατέβαινε πιο χαμηλά...Το μονο κακό είναι πως έτσι ήταν εμφανή τα sponsons...
Φιλε <<kapas>> η πρωτη φωτο ειναι απο την Κερκυρα οταν Λισσοs και Λατω ηταν στην Αδριατικη.
Φιλε <<kapas>> η πρωτη φωτο ειναι απο την Κερκυρα οταν Λισσοs και Λατω ηταν στην Αδριατικη.
ευχαριστω πολυ....;)
Chris_Chania
18-01-2009, 20:11
Και να υποθέσω ότι ότι στην προτελευταία φωτογραφία βρίσκεται μπροστά του το Λατώ ; Αν κάνω λάθος συγχωρέστε με.
Όσο αφορά την πρύμνη και γενικά την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, που συζητούσαμε σε κάποια προηγούμενα post με αφορμή τις φωτογραφίες του Συλβέρ, μάλλον για το όλο αποτέλεσμα (είτε θετικό είτε αρνητικό) πρέπει να ευθύνεται η ΑΝΕΚ.
Κ εγω νομιζω οτι το LATO ειναι, τα μετασκευαζαν την ιδια περιοδο...:)
ndimitr93
18-01-2009, 21:52
Αυτό που βλέπω εγώ είναι οτι έδειχνε πολύ πιο ομορφο οταν το κεραμιδί υφαλοχρωμα κατέβαινε πιο χαμηλά...Το μονο κακό είναι πως έτσι ήταν εμφανή τα sponsons...
ΟΧΙ!!!! Με το άσπρο φαινεται πολύ έντονα το κόψιμο του πλοίου από κάτω ενώ με το κεραμιδί όχι...
Speedkiller
18-01-2009, 21:56
ΟΧΙ!!!! Με το άσπρο φαινεται πολύ έντονα το κόψιμο του πλοίου από κάτω ενώ με το κεραμιδί όχι...
Αποψη σου φίλε μου...Ασε να χω την δική μου!!!Μου αρέσει να φαίνεται το κοψιμο!Παρόμοια θα λεγα κ για το βάψιμο του Λατό στα ύφαλα!!!
Naias II
19-01-2009, 11:32
Να σε ευχαριστήσω φίλε Chris_Chania διότι με τις φωτο έδωσες αφορμή να γνωρίσουμε καλύτερα το Lissos. Πρώτη φορά το βλέπω με τη πλαϊνή πόρτα στη πρύμνη.Να και άλλη μία εδώ (http://www.faktaomfartyg.se/lissos_1972_bild_3.htm)
Chris_Chania
19-01-2009, 13:25
Να σε ευχαριστήσω φίλε Chris_Chania διότι με τις φωτο έδωσες αφορμή να γνωρίσουμε καλύτερα το Lissos. Πρώτη φορά το βλέπω με τη πλαϊνή πόρτα στη πρύμνη.Να και άλλη μία εδώ (http://www.faktaomfartyg.se/lissos_1972_bild_3.htm)
Να σαι καλα φιλε μου, το Lissos το ξερω απο τα πρωτα του χρονια στην Ελλαδα κ θυμαμαι αρκετα καλα κ την τοτε μορφη του η οποια ηταν αρκετα διαφορετικη απο την τωρινη. Εχω ανεβασει μια φωτο απο το 1991 (σελιδα 40 του θεματος αυτου) οπου μπορεις να δεις ξανα την πλαινη πορτα του..;)
αλημονο....γιαπωνεζος χωρις πλαινο καταπελτη;;;;;;δεν υπαρχει αυτο...:D:D
Chris_Chania
19-01-2009, 13:34
Ο πλαινος καταπελτης ηταν στα νιατα του Γιαπωνεζου, τωρα πια εχει γινει ενας...κυριλατος Γιαπωνεζος χωρις πλαινες πορτες:D:D
ε νε,τωρα ειναι πιο ομορφος..πηγα στην σελιδα 40 αλλα δεν ειδα κανενα ποστ σου
Chris_Chania
19-01-2009, 13:39
ε νε,τωρα ειναι πιο ομορφος..πηγα στην σελιδα 40 αλλα δεν ειδα κανενα ποστ σου
Ειναι το Post #792 :)
Μια παλιά φωτογραφία του Lissos στο λιμάνι της Ανκόνας το καλοκαίρι του 1991. Όπως βλέπετε το βαπόρι στο πίσω μέρος είχε πολλές διαφορές σε σχέση με την τωρινή μορφή του, προσωπικά το προτιμώ όπως είναι τώρα πάντως:)
Ζητάω συγνώμη για την κακή ποιότητα της φωτογραφίας, είναι σκαναρισμένη...:(
αρχοντας ο λισσος..:D
Roi Baudoin
19-01-2009, 14:46
Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες αυτές, φίλε Chris_Chania
Οι φωτογραφίες αυτές είναι του χρήστη Blue Funnel Bert από το shipsnostalgia.com
Αυτή είναι η πραγμτική πηγή, ενώ το άλλο forum απλά τις έχει αναδημοσιεύσει.
Ο Blue Funnal Bert έχει τραβήξει εξαιρετικές φωτογραφίες από το πέρασμά του στην Ελλάδα, τις οποίες όλοι αξίζει να δουν στο shipsnostalgia.com.
Chris_Chania
19-01-2009, 15:01
Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες αυτές, φίλε Chris_Chania
Οι φωτογραφίες αυτές είναι του χρήστη Blue Funnel Bert από το shipsnostalgia.com
Αυτή είναι η πραγμτική πηγή, ενώ το άλλο forum απλά τις έχει αναδημοσιεύσει.
Ο Blue Funnal Bert έχει τραβήξει εξαιρετικές φωτογραφίες από το πέρασμά του στην Ελλάδα, τις οποίες όλοι αξίζει να δουν στο shipsnostalgia.com.
Φιλε Roi σ ευχαριστω για τις ομολογουμενως χρησιμες πληροφοριες για την πηγη των φωτογραφιων, κ καλα εκανες κ ανεφερες τον πραγματικο ιδιοκτητη (ο οποιος συμφωνω οτι εχει κανει πολυ καλη δουλεια:)). Εγω απλα ανεφερα την πηγη που βρηκα τις φωτογραφιες αυτες, ωστε να ειμαι στα πλαισια της νομιμοτητας του forum που βρισκομαστε:D
Φιλε <chris chania> στην φωτο Νο4 το πλοιο που ειναι μπροστα απο το Λισσοs ειναι το Ionian Galaxy και ειναι Μαρτιοs του 1988.
Chris_Chania
19-01-2009, 17:15
Φιλε <chris chania> στην φωτο Νο4 το πλοιο που ειναι μπροστα απο το Λισσοs ειναι το Ionian Galaxy και ειναι Μαρτιοs του 1988.
Thanks φιλε Corfu, δεν το ηξερα, μοιαζει αρκετα στο LATO και αφου το μετασκευαζαν μαζι με το LISSOS νομιζα οτι ηταν αυτο...;)
Roi Baudoin
19-01-2009, 18:08
Ο φίλος CORFU έχει δίκιο.
Το πλοίο είναι το "Ionian Galaxy" και μπορεί να το δει όποιος θέλει στην παρακάτω φωτογραφία του Blue Funnel Bert
http://www.shipsnostalgia.com/gallery/showphoto.php/photo/106197/ppuser/15365
Επίσης, υπάρχουν φωτογραφίες με το "Λατώ" και άλλα αρχοντοβάπορα.
Το "Λατώ" είναι εδώ:
http://www.shipsnostalgia.com/gallery/showphoto.php/photo/106202/ppuser/15365
Μετασκευές "King Minos", "Adriatic Star" και άλλα πολλά.
εχε και φωτογραφιες απο την μετασκευη του λισσος....εμεις οι ελληνες τελικα ειμαστε ο εφιαλτης του καθε γιαπωνεζου ναυπηγου......:shock::shock::shock:
giorgosss
20-01-2009, 11:55
Ποιός συμφορουμίτης έχει όρεξη να πει δυο κουβέντες για το τι είναι τα sponsons??:p
AegeanIslands
20-01-2009, 14:56
Ψηφιζω υπερ του σβησιματος του κεραμυδι Bottom Top ASAP με λευκο χρωμα και αντικατασταση του καφε υφαλοχρωματος με μπλε σε Ολα τα πλοια της ΑΝΕΚ !
εγω ειμαι κατα παντως.....δεν μου αρεσει η ιδεα....
Ποιός συμφορουμίτης έχει όρεξη να πει δυο κουβέντες για το τι είναι τα sponsons??:p
είναι απλά οι ζωστήρες,πλωτήρες (δεν ξέρω πως λέγονται ελληνικά):D:p που έχει το καράβι γύρω απο την ίσαλο (βλ vera) με δύο λόγια αυτό που κάνουν είναι να μεγαλώσουν την ευστάθεια κατά βάση το GM(δείκτης ευστάθειας του πλοίου),μεγαλώντας τη ρόπη αδράνειας της ισάλου απο την οποία επηρεάζεται κατά πολύ το GM.
Πολύ μπακάλικα όταν πλαταίνει η ίσαλος μεγαλώνει το GM
επίσης κατεβάζουν λίγο την κατακόρυφη θέση του κέντρου βάρους κάτι που επίσης μεγαλώνει το GM
αυτά τα ολίγα ελπίζω να μην το είπα πολύ επιστημονικα :p
Speedkiller
20-01-2009, 18:07
είναι απλά οι ζωστήρες,πλωτήρες (δεν ξέρω πως λέγονται ελληνικά) που έχει το καράβι γύρω απο την ίσαλο (βλ vera) με δύο λόγια αυτό που κάνουν είναι να μεγαλώσουν την ευστάθεια κατά βάση το GM(δείκτης ευστάθειας του πλοίου),μεγαλώντας τη ρόπη αδράνειας της ισάλου απο την οποία επηρεάζεται κατά πολύ το GM.
Πολύ μπακάλικα όταν πλαταίνει η ίσαλος μεγαλώνει το GM
επίσης κατεβάζουν λίγο την κατακόρυφη θέση του κέντρου βάρους κάτι που επίσης μεγαλώνει το GM
αυτά τα ολίγα ελπίζω να μην το είπα πολύ επιστημονικα
Εγώ έχω πιο επιστημονική εξήγηση...:razz:Μεταλλικές προσθήκες (φουσκώματα) στα πλευρά των πλοίων για καλύτερη ευστάθεια(κ λιγότερο βυθισμα?) !Βλέπε Sardinia Vera,Αλεξανδρα Τ,Απτερα κ Ιονίς κλπ...
Το μόνο που δεν καταλαβα Στέφανε είναι το πως εππηρεάζει την ροπη αδράνειας της ισάλου!!!εννοείς τη ροπή αδράνειας του πλοιου ως προς τις πλευρικές περιστροφές (γυρσίματα) ?:-?
Το μόνο που δεν καταλαβα Στέφανε είναι το πως εππηρεάζει την ροπη αδράνειας της ισάλου!!!εννοείς τη ροπή αδράνειας του πλοιου ως προς τις πλευρικές περιστροφές (γυρσίματα) ?:-?
της ισάλου,σαν επίπεδο,δίοτι η ροπή αδράνειας της ισάλου που προκύπτει απο το ολοκλήρωμα ως πρός τον διαμήκη άξονα συμμετρίας,όταν διαιρεθεί με τον όγκο εκτοπίσματος(βυθισμένος όγκος του πλοίου) δίνει την εγκάρσια μετακεντρική ακτίνα η οποία είναι συνδεδεμένη με τις εγκάρσιες κλισεις του πλοίου,μιας και είναι μια απο τις συνιστώσες δημιουργίας του εγκάρσιου μετακεντρικού ύψους GM
Speedkiller
20-01-2009, 18:24
της ισάλου,σαν επίπεδο,δίοτι η ροπή αδράνειας της ισάλου που προκύπτει απο το ολοκλήρωμα ως πρός τον διαμήκη άξονα συμμετρίας,όταν διαιρεθεί με τον όγκο εκτοπίσματος(βυθισμένος όγκος του πλοίου) δίνει την εγκάρσια μετακεντρική ακτίνα η οποία είναι συνδεδεμένη με τις εγκάρσιες κλισεις του πλοίου,μιας και είναι μια απο τις συνιστώσες δημιουργίας του εγκάρσιου μετακεντρικού ύψους GM
Μαλιστα!:DΜου πηρε 5 λεπτα να το επεξεργαστώ αλλά νομίζω πως κατάλαβα!!!Απλά την ευστάθεια του πλοιου δεν την επιρρεάζουν και οι υπερκατασκευές κλπ???και η ροπή αδράνειας του πλοιου συνολικά ως προς την Ισαλο?
giorgosss
20-01-2009, 22:46
Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι κώστα και στέφανε! Δηλαδή αυτό το πλατεμα που κάνουν τα ύφαλα στη μέση είναι τα sponsons? και εγώ νόμιζα ότι ήταν έτσι από τη μαμα του...
Μαλιστα!:DΜου πηρε 5 λεπτα να το επεξεργαστώ αλλά νομίζω πως κατάλαβα!!!Απλά την ευστάθεια του πλοιου δεν την επιρρεάζουν και οι υπερκατασκευές κλπ???και η ροπή αδράνειας του πλοιου συνολικά ως προς την Ισαλο?
λοιπόν η αρχική ευστάθεια,που προσδιορίζεται απο το μετακεντρικό ύψος GM καθόριζεται απο τρία πράγματα
1)κατακόρυφη θέση κέντρου άντωσης(κεντρο βυθισμένου όγκου)
2)Μετακεντρική ακτίνα(βλ παραπαν)
3)Κέντρο βάρος πλοίου
Οι υπερκατασκευές επηρεάζουν ώς προς το κέντρο βάρος διότι το ανυψώνουν και επηρεάζουν αρνητικά το GM,ειδικά σε περιπτώσεις μετασκευών πρέπει να ελεγχεται διεξοδικά το GM και η τυχόν επίκυνδυνη μείωση του που οδηγεί συνήθως στη τοποθέτηση sponsons
kakogousto asteio apodhxthhke h apopsinh thlefwnikh farsa gia tromokratiko xtyphma me vomva sto Lissos prhn lysei kai o teleytais kavos tou ploiou kata ton apoplou stis 7!Aksizei na shmeiwthei oti h kinhtopoihsh twn limenikwn arwn htan amesh kathws kai ena megalo mpravo ston kapetanio kai tous aksiwmatikous kathws kai to plhrwma pou antedrasan amesa kai grhgora sthn egkatalhpsh tou ploiou opws orizetai se aytes tis katastaseis se xrono pou pragmatika tha htan aksiozhleuto kai pros paradeigma gia semhnaria!
Oloi htan stis theseis tous gia na ypodeiksoun ston kosmo to ti prepei na kanoun kai propantwn kataferan na krathsoun thn hremia kai ton paniko twn epivenwntwn.PRAGMATIKA ena megalo sygxarhthria!!!
MYTILENE
21-01-2009, 11:53
kakogousto asteio apodhxthhke h apopsinh thlefwnikh farsa gia tromokratiko xtyphma me vomva sto Lissos prhn lysei kai o teleytais kavos tou ploiou kata ton apoplou stis 7!Aksizei na shmeiwthei oti h kinhtopoihsh twn limenikwn arwn htan amesh kathws kai ena megalo mpravo ston kapetanio kai tous aksiwmatikous kathws kai to plhrwma pou antedrasan amesa kai grhgora sthn egkatalhpsh tou ploiou opws orizetai se aytes tis katastaseis se xrono pou pragmatika tha htan aksiozhleuto kai pros paradeigma gia semhnaria!
Oloi htan stis theseis tous gia na ypodeiksoun ston kosmo to ti prepei na kanoun kai propantwn kataferan na krathsoun thn hremia kai ton paniko twn epivenwntwn.PRAGMATIKA ena megalo sygxarhthria!!!
Προτείνω να σε κάνουν απόσπαση στο διαφημιστικό τμήμα της ΑΝΕΚ:p!!!!Κόιτα φίλε μου,όταν από τότε που μπήκε το ΛΙΣΣΟΣ κανόνισε/κανόνισανε;) να είναι ΜΟΝΟ του για Χίο-Μυτιλήνη κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή και τις υπόλοιπες μέρες να έχει 2-3 πλοία σε απόσταση 1 ώρας, ''λογικό'' είναι-σε αυτό το σημείο φτάσαμε να το βλέπουμε λογικό:rolleyes:- αν το χάνει κάποιος να πέρνει τηλ. για βόμβες και λοιπές πα....ριες αλλιώς θα περιμένει ΤΑ επόμενα-ΟΧΙ ΑΝΕΚ ΠΑΡΑΚΑΛΩ-......την επόμενη μέρα;)!!!!Ευχαριστώ....
dimitris
21-01-2009, 12:03
Σταυρο το μηνυμα σου ειναι λιγο αστοχο νομιζω το οτι το πληρωμα εκανε οτι επρεπε να κανει στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν εχει να κανει με το ποιοι κανονισανε και τι...
το οτι ο φιλος μας το αναφερει καλα κανει και το αναφερει ο ιδιο καλο θα ηταν αν γινοταν και σε αλλο πλοιο οποιαδηποτε εταιρειας ...
ας φροντιζε η ιδια η ΝΕΛ να ειχε πλοιο και να μην υπηρχε αυτη τι στιγμη το Λισσος!
Για μενα που ειμαι "εξω απο τα πραγματα" καλα εκανε η ΑΝΕΚ και μπηκε στη γραμμη, για πες μου τι θα γινοταν αν δεν εμπαινε? θα ειχατε μονο το Μυτιληνη? συγνωμη ξεχασα υπαρχει και το "Χιος"
τη ιδια αποψη εχω και για την HSW που ηρθε στην γραμμη της Παρο Ναξιας με το "Μυκονος" και για την ΖΑΝΤΕ με τον "Κοραη" και η ΑΝΕΚ με το "Πρεβελης" απο την ανοιξη περυσι
μιας και ειμαι απο την Ναξο και ως γνωστον blueσταρακιας, να λειτουργησει ο ανταγωνισμος ομως προς ωφελος των νησιωτων!
MYTILENE
21-01-2009, 12:19
Σταυρο το μηνυμα σου ειναι λιγο αστοχο νομιζω το οτι το πληρωμα εκανε οτι επρεπε να κανει στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν εχει να κανει με το ποιοι κανονισανε και τι...
το οτι ο φιλος μας το αναφερει καλα κανει και το αναφερει ο ιδιο καλο θα ηταν αν γινοταν και σε αλλο πλοιο οποιαδηποτε εταιρειας ...
ας φροντιζε η ιδια η ΝΕΛ να ειχε πλοιο και να μην υπηρχε αυτη τι στιγμη το Λισσος!
Για μενα που ειμαι "εξω απο τα πραγματα" καλα εκανε η ΑΝΕΚ και μπηκε στη γραμμη, για πες μου τι θα γινοταν αν δεν εμπαινε? θα ειχατε μονο το Μυτιληνη?
τη ιδια αποψη εχω και για την HSW που ηρθε στην γραμμη της Παρο Ναξιας με το "Μυκονος" και για την ΖΑΝΤΕ με τον "Κοραη"
μιας και ειμαι απο την Ναξο και ως γνωστον blueσταρακιας, να λειτουργησει ο ανταγωνισμος προς ωφελος των νησιωτων!
Καλέ μου φίλε Δημήτρη,δεν έθιξα το πλήρωμα ούτε είπα ποτέ:Κακώς μπήκε το ΛΙΣΣΟΣ και δεν μείναμε με το ΜΥΤΙΛΗΝΗ και το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ!!!Μακάρι να έρθουν και άλλοι όπως πχ τότε με το ατύχημα:rolleyes:(???) του ΤΕΟ ήθελε να μπεί ο Αγούδημος με το ΑΝΘΗ-ΜΑΡΙΝΑ;)!!!Απλά αν το ψάξεις η ΑΝΕΚ με τη μαγκιά της ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θές έχει δημιουργήσει ένα μικρό μονοπώλιο και αυτό τόνισα σε συνδυασμό με το πείραγμα πρός τον φίλο ΚΟΚΑΚΙ!!!!Αν δεν το έχεις ψάξει ήδη, σου παραθέτω ενδεικτικά τα δρομολόγια από Μυτιλήνη-Χίο-Πειραιά:
Δευτέρα:ΛΙΣΣΟΣ 1800
Τρίτη:Ν.ΧΙΟΣ 1330-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 1600-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 1800
Τετάρτη:ΛΙΣΣΟΣ 1800
Πέμπτη:Ν.ΧΙΟΣ 0645-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 1600-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 1800
Παρασκεύη-για τα μάτια βάλαμε το ΧΙΟΣ 0645:D-ΛΙΣΣΟΣ 1800
Σάββατο:Ν.ΧΙΟΣ 0645
Κυριακή:Ν.ΧΙΟΣ 1330-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 1600-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 1800
Αυτό είναι ανταγωνισμός;)????
+επιβάτης
21-01-2009, 14:30
Με την ελπίδα να φανώ λίγο χρήσιμος στο διάλογο που αναπτύχθηκε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα ταξίδια για τα νησιά που διαρκούν πάνω απο 9 -10 ώρες σαν επιβάτης νομίζω ότι εξυπηρετούμε όταν ταξιδεύω σε αυτό που λέμε "νεκρές ώρες". Οπότε τα κατάλληλα με αυτή την έννοια δρομολόγια είναι τα βραδυνά. (Βλέπε Κρήτη, οπου και εκεί πιστεύω ότι δεν θα ευδοκιμήσει με ένα μόνο πλοίο η ssf, όπως έδειξε το παραδειγμα των Χανίων) Όλα τα άλλα είναι βάρβαρα ωράρια και γίνονται ελλείψει πλοίων και ανταποκρίσεων. Εξυπηρετούν πιό πολύ τη νεολαία: φοιτητές, φαντάρους κλπ. που δεν είναι οι κύριοι πελάτες - στόχοι των εταιρειών. Ποιός θα πάει να κάνει τη δουλειά του ας πούμε στην Αθήνα ξεκινώντας μεσημέρι από κάποιο μακρινό νησί.
Επίσης όσον αφορά τον ανταγωνισμό θα το ξαναπώ.
Μην περιμένουμε πολλά πλοία σε κάποια γραμμή, με καλές υπηρεσίες, φθηνά εισιτήρια και μεγάλες ταχύτητες.
Επιχειρηματικά δεν στέκει.
αφιερωμενη σε ολους τους λατρες του.....μεσα απο το μπλου σταρ ναξος...
αφιερωμενη σε ολους τους λατρες του.....μεσα απο το μπλου σταρ ναξος...
αλλη μια στην γνωστη παλια του θεση....:rolleyes::rolleyes:
ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ... ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:55 ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ... ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΙΣ 23:05 ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ... ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΑΡΣΕΡ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ...
Προτείνω να σε κάνουν απόσπαση στο διαφημιστικό τμήμα της ΑΝΕΚ:p!!!!Κόιτα φίλε μου,όταν από τότε που μπήκε το ΛΙΣΣΟΣ κανόνισε/κανόνισανε;) να είναι ΜΟΝΟ του για Χίο-Μυτιλήνη κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή και τις υπόλοιπες μέρες να έχει 2-3 πλοία σε απόσταση 1 ώρας, ''λογικό'' είναι-σε αυτό το σημείο φτάσαμε να το βλέπουμε λογικό:rolleyes:- αν το χάνει κάποιος να πέρνει τηλ. για βόμβες και λοιπές πα....ριες αλλιώς θα περιμένει ΤΑ επόμενα-ΟΧΙ ΑΝΕΚ ΠΑΡΑΚΑΛΩ-......την επόμενη μέρα;)!!!!Ευχαριστώ....
ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΛΙΣΣΟΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΣΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΜΑΖΙ.ΜΗΠΩΣ ,ΦΙΛΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΧΙΟΣ?ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ,ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ''ΟΙ ΑΛΛΟΙ'' ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ...ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ.ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ.
Καλέ μου φίλε Δημήτρη,δεν έθιξα το πλήρωμα ούτε είπα ποτέ:Κακώς μπήκε το ΛΙΣΣΟΣ και δεν μείναμε με το ΜΥΤΙΛΗΝΗ και το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ!!!Μακάρι να έρθουν και άλλοι όπως πχ τότε με το ατύχημα:rolleyes:(???) του ΤΕΟ ήθελε να μπεί ο Αγούδημος με το ΑΝΘΗ-ΜΑΡΙΝΑ;)!!!Απλά αν το ψάξεις η ΑΝΕΚ με τη μαγκιά της ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θές έχει δημιουργήσει ένα μικρό μονοπώλιο και αυτό τόνισα σε συνδυασμό με το πείραγμα πρός τον φίλο ΚΟΚΑΚΙ!!!!Αν δεν το έχεις ψάξει ήδη, σου παραθέτω ενδεικτικά τα δρομολόγια από Μυτιλήνη-Χίο-Πειραιά:
Δευτέρα:ΛΙΣΣΟΣ 1800
Τρίτη:Ν.ΧΙΟΣ 1330-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 1600-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 1800
Τετάρτη:ΛΙΣΣΟΣ 1800
Πέμπτη:Ν.ΧΙΟΣ 0645-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 1600-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 1800
Παρασκεύη-για τα μάτια βάλαμε το ΧΙΟΣ 0645:D-ΛΙΣΣΟΣ 1800
Σάββατο:Ν.ΧΙΟΣ 0645
Κυριακή:Ν.ΧΙΟΣ 1330-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 1600-ΜΥΤΙΛΗΝΗ 1800
Αυτό είναι ανταγωνισμός;)????
ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ Η ΝΕΛ?'Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΤΤΕΙ Η ΕΛΛΕΝΙΚ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΜΑΜΑ ΑΝΕΚ?ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΛ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΕΚΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΖΑΞ.
DROGBA21
26-01-2009, 12:59
ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΛΙΣΣΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΙΔΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΛΛΑ ΑΛΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ
Για να κάνει το ταξίδι πιο "άνετο" για τον επιβάτη... και μόνο αυτό. Καμιά άλλη εξήγηση... και αυτό είναι θέμα Πλοιάρχου... Ένας άλλος μπορεί να έκανε κάτι άλλο, κατά την κρίση του σωστότερο κλπ.
Το πρωί είχε ένα απαράδεκτο καφέ μπάλωμα απο τα αριστερά(μίνιο;) απο πάνω εως κατω... τόσο δύσκολο είναι να το μαζεψουν μέσα 3-4 μέρες να του ρίξουν ενα καλο φρεσκάρισμα;
προσεχώς και φωτογραφία(αν το πετύχω...)
εντάξει πρέπει να γίνει και μια συντήρηση,το ότι ήταν μινιαρισμένο δεν είναι κατακριτέο,εξάλλου η ΑΝΕΚ απο ότι φαίνεται προσέχει το βάψιμο και την εμφάνιση των πλοίων της............
αιγαιοπλόος
29-01-2009, 21:52
Γιατί το Λισσός αυτήν την ώρα (22.50) το δείχνει το AIS να κατευθύνεται προς το στενό Τήνου - Ανδρου;
Περνάει μέσα από αυτό το στενό ανεβαίνοντας για Χίο - Μυτιλήνη;
theofilos-ship
29-01-2009, 22:25
απο εκει κρινει καλυτερα ο καπετανιος να παει.και απο αυτα τα στενα περναει απο την αρχη των δρομολογιων χιου-μυτιληνης
sylver23
29-01-2009, 23:47
γενικα οπως λεει και ο theofilos ship ο καπετανιος κρινει απο που πρεπει να παει συνηθως λογω καιρου.
και απο οτι ξερουμε το λισσος γενικα κουναει.
ας το δουμε στον πειραια (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentID=3447)την ωρα που εκανε την μανουβρα του για να δεσει.εκεινη την μερα ειχαμε κατεβει καποια μελη κατω και το τραβηξαμε ,ετσι οπως μιλουσαμε και χαζευαμε το λιμπερτι, καμποσες φωτο.το γιατι δεν το καταλαβαμε βεβαια ...
..πολύ φορτηγό γύρω απο το πλοίο..
28298
moutsokwstas
31-01-2009, 18:09
..πολύ φορτηγό γύρω απο το πλοίο..
28298
οι κρητικοι δεν ειναι κοροιδα, καποιοι αλλοι να τα βλεπουν αυτα, ονοματα δεν λεμε...
giorgosss
31-01-2009, 20:37
Κρίνωντας απο την φωτογραφία το Λισσός έχει όντως stern thruster?!?
Speedkiller
31-01-2009, 20:41
Κρίνωντας απο την φωτογραφία το Λισσός έχει όντως stern thruster?!?
Να σου πω τωρα που το λες το παρατηρω κ γω???Για να χει τη "σημανση" αυτή λογικα θα έχει!!!Εχω μεγάλη περιέργια πως είναι απο κάτω αυτό το πλοιο....:???:
pontios thessaloniki
31-01-2009, 20:48
Να σου πω τωρα που το λες το παρατηρω κ γω???Για να χει τη "σημανση" αυτή λογικα θα έχει!!!Εχω μεγάλη περιέργια πως είναι απο κάτω αυτό το πλοιο....:???:
και εγω φιλε speedkiller ειμαι περιεργος vα δω πως ειναι ο βαπορας απο κατω:D
και εγω φιλε speedkiller ειμαι περιεργος vα δω πως ειναι ο βαπορας απο κατω:D
...ματάκηδες...:-D:-D:-D
pontios thessaloniki
31-01-2009, 20:53
...ματάκηδες...:-D:-D:-D
Να μας εδεινε και κανεις λιγο ματι απο κανενα δεξαμενισμο του βαπορα,καλα θα ηταν;)
πρεπει να σας πω οτι ο βαπορας γυριζει στο λιμανι μιση ωρα μετα την αναχωριση!!!! δεν μου μοιαζει με δοκιμαστικο.....:confused: ας μας διαφωτισει καποιος....
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΧΑΣΕ ΚΑΤΙ ???
milos express
03-02-2009, 19:01
mallon apagoreytiko gia v. egeo
ΤΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΧΙΟ ??? ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ???
scoufgian
03-02-2009, 19:09
αυτο λεω κι εγω αλλα επρεπε να φυγουν απο το πειραια για να το παρουν ειδηση?ταλαιπωρεια και για το πλοιο αλλα και για τους επιβατες
vasilis video
04-02-2009, 08:31
ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΑΘΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΙΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ???
scoufgian
04-02-2009, 09:11
ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΑΘΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΙΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ???
του δωσανε απαγορευτικο αποπλου λογω καιρου,κανα μισαωρο αφοτου ειχε φυγει απο το λιμανι του Πειραια
vasilis video
04-02-2009, 09:29
Καλημέρα φίλε μου και σ'ευχαριστώ. Και επειδή είμαι ερευνητικός! Το απαγορευτικό ισχύει ακομα? Γιατί το LISSOS δεν φαίνεται πουθενά!!!!!!
scoufgian
04-02-2009, 13:55
το πλοιο βρισκεται στο λιμανι του Πειραια στη γνωστη του θεση.Απλως κατι εχει γινει με το Ais
dimitris
04-02-2009, 15:53
Και ετοιμαζεται γι αποπλου σε λιγα λεπτα... 17:00;)
"Η υπερεντατικοποίηση και άγρια εκμετάλλευση των πληρωμάτων από τους εφοπλιστές είχε ως αποτέλεσμα την Κυριακή το πρωί να αφήσει την τελευταία του πνοή στο ακτοπλοϊκό πλοίο «ΛΙΣΣΟΣ» ο 47χρονος μάγειρας του πλοίου. «Εφυγε» αβοήθητος, από καρδιακό επεισόδιο, μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία «ΑΝΕΚ» δεν είχε γιατρό στο πλοίο...
Πως γνεται ρε γαμωτο εν ετει 2009,εργαζοενοι να πεθαινουν αβοηθητοι,χωρις καμια απολυτως ιατρικη υποστηριξη και μαλιστα μεσα σε κεντρικα λιμανια...οπως αυτο του Πειραια...
Και ρωταμε...
Ποσα απο τα καραβια που πραγματοποιουν μεγαλες αποστασεις εχουν μισθωμενους γιατρους στο πληρωμα τους;;;;"
http://prezatv.blogspot.com/2009/02/47.html
"Η υπερεντατικοποίηση και άγρια εκμετάλλευση των πληρωμάτων από τους εφοπλιστές είχε ως αποτέλεσμα την Κυριακή το πρωί να αφήσει την τελευταία του πνοή στο ακτοπλοϊκό πλοίο «ΛΙΣΣΟΣ» ο 47χρονος μάγειρας του πλοίου. «Εφυγε» αβοήθητος, από καρδιακό επεισόδιο, μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία «ΑΝΕΚ» δεν είχε γιατρό στο πλοίο...
Πως γνεται ρε γαμωτο εν ετει 2009,εργαζοενοι να πεθαινουν αβοηθητοι,χωρις καμια απολυτως ιατρικη υποστηριξη και μαλιστα μεσα σε κεντρικα λιμανια...οπως αυτο του Πειραια...
Και ρωταμε...
Ποσα απο τα καραβια που πραγματοποιουν μεγαλες αποστασεις εχουν μισθωμενους γιατρους στο πληρωμα τους;;;;"
λυπαμαι πολυ.... πολλες φορες σε ταξιδια μου, εχω ακουσει απο τα ηχεια να ρωτανε αν υπαρχει γιατρος στο πλοιο, και τις περισσοτερες φορες στο λισσος....:(
pontios thessaloniki
10-02-2009, 19:17
Και ρωταμε...
κριμα:(ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει:(LISSOS FANS
moutsokwstas
10-02-2009, 20:10
με αφορμη αυτο το λυπηρο γεγονος, καποτε ειχε θεσπιστει η θεση του γιατρου στα πλοια, αλλα μαλλον δεν προχωρησε η κινηση αυτη, λογω εξαντλητικων ωραριων, συνθηκων εργασιας, αμοιβων, παντως για καποιο λογο εγκαταλειφθηκε η ιδεα αν δεν κανω λαθος.
μέχρι το 2007 θυμάμαι πώς όλα τα πλοία της μεγάλης ακτοπλοιας είχαν γιατρό,που συνήθως ήταν αγροτικός,τώρα μετά δεν ξέρω αν σταμάτησε
vasilis video
11-02-2009, 08:35
Καλημέρα σε ολους
Είναι τραγικό να πεθαίνει κάποιος στον χώρο της εργασίας του χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για μια βοήθεια. Είναι απαράδεκτο για το Λισσός (και καθε καράβι της Ελλην. ακτοπλοίας) που εχει την δυνατότητα 1900 επιβατών συν το πλήρωμα να μην εχει εναν γιατρό εστω για πρώτες βοήθειες.
sylver23
11-02-2009, 13:14
θα επρεπε ολα τα πλοια να εχουν γιατρο.εχουμε γιατρους ανεργους,εχουμε θεσεις και σε νοσοκομεια αλλα και σε πλοια που θα επρεπε κανονικα και ειναι τοσο δυσκολο πια να τα ΄΄ταριαξουνε΄΄ .και φυσικα δεν ειναι μονο η ανεκ που δεν εχει γιατρους αλλα τα περισσοτερα αν οχι ολα της ακτοπλοιας μας.
παλαιοτερα θυμαμαι στα κυκλαδιτικα τουλαχιστον που ταξιδευω εγω πριν την αναχωρηση εκανα 2 ανακοινωσεις αν υπαρχει γιατρος να το δηλωσει στην ρεσεψιον.ειναι 2-3 χρονια τωρα που αυτην την ανακοινωση δεν την εχω ακουσει.αλλο να ξερεις αν υπαρχει γιατρος και σε 3 λεπτα να τον βρεις και αλλο να ψαχνεις εκεινη την ωρα και να κανεις ανακοινωσεις.
ξεφυγαμε παντως λιγο και καλο θα ηταν αμα θελουμε να το συνεχισουμε να ανοιχτει ενα νεο θεμα
dimitris
17-02-2009, 23:16
Για τον "Ποντιος-Θεσσαλονικη" υπαρχει αλλος φαν του πλοιου?:D
30112
pontios thessaloniki
17-02-2009, 23:21
30112
ευχαριστω πολυ Δημητρη να εισαι καλα;)
30112
εε ειμαι και εγω εδω!!!!:mad: χαχα ωραια φωτο....;)
agnostos
18-02-2009, 02:55
Μήπως θέλει ένα βαψιματάκι??? λέω τώρα εγώ μήπως...
:rolleyes:
E...Θέλει οσο να ναι...
Σαν να είναι παροπλισμένο δείχνει.
Naias II
18-02-2009, 13:10
Εντάξει καλούτσικο είναι το χρώμα του. Μπας στα βαπόρια της Μυτιλήνης έπεσε καμιά επιδημία να τους σκάει το όνομά τους και δεν το ξέρουμε? :mrgreen:
MYTILENE
23-02-2009, 14:51
Πάντως παιδιά πιστεύω οτι η ΑΝΕΚ έχει ανεβάσει πολύ τα στάνταρ στη Χίο-Μυτιλήνη με το πλοίο,ειδικά στην ταχύτητα:rolleyes:............εκεί που μέχρι και ο ΤΕΟ έκανε στα χάλια του 14 ώρες τώρα το ΛΙΣΣΟΣ φεύγει 19:00 από Πειραιά και έρχεται Μυτιλήνη 09:20:p:p!!!Άντε και 20ώρο:p
scoufgian
23-02-2009, 15:11
Πάντως παιδιά πιστεύω οτι η ΑΝΕΚ έχει ανεβάσει πολύ τα στάνταρ στη Χίο-Μυτιλήνη με το πλοίο,ειδικά στην ταχύτητα:rolleyes:............εκεί που μέχρι και ο ΤΕΟ έκανε στα χάλια του 14 ώρες τώρα το ΛΙΣΣΟΣ φεύγει 19:00 από Πειραιά και έρχεται Μυτιλήνη 09:20:p:p!!!Άντε και 20ώρο:p
κανε δουλεια σου εσυ Νελιτη............Ασε τις μπιχτες.......
Πάντως παιδιά πιστεύω οτι η ΑΝΕΚ έχει ανεβάσει πολύ τα στάνταρ στη Χίο-Μυτιλήνη με το πλοίο,ειδικά στην ταχύτητα:rolleyes:............εκεί που μέχρι και ο ΤΕΟ έκανε στα χάλια του 14 ώρες τώρα το ΛΙΣΣΟΣ φεύγει 19:00 από Πειραιά και έρχεται Μυτιλήνη 09:20:p!!!Άντε και 20ώρο
Μια χαρά ;) αξίζε στους Μυτιλήνιους μια τέτοια αναβάθμιση εγώ πολύ το χαίρομαι :p ας πρόσεχαν.........σιγά που τους νοιάζει δλδ αλλά.....
scoufgian
23-02-2009, 15:28
Μια χαρά ;) αξίζε στους Μυτιλήνιους μια τέτοια αναβάθμιση εγώ πολύ το χαίρομαι :p ας πρόσεχαν.........σιγά που τους νοιάζει δλδ αλλά.....
αλλος απο δω!!!βρε καθηστε ησυχα.Τι ειναι τουτοι!!!
tasos_33
24-02-2009, 11:34
me ths trelles pories pou xarazei tha to ftasei kai to 20wro seigoura.:p
Λισσός με φόντο το Εξ.Αφροδίτη...:D
30441
f/b kefalonia
24-02-2009, 14:24
πολυ ομορφη φωτογραφια φιλε μου πολυκα!!!!!!!!:)
ndimitr93
24-02-2009, 19:25
Πρώτη φορά βλέπω την πλώρη του καθαρή!!!!!!! Σε όλες τις προηγούμενες φώτο όλο και κάτι θα έχει.....
Naias II
25-02-2009, 11:13
Σωστός ειδικά τώρα πρέπει να έχει την επιδημία του Β.Αιγαίου που σβήνονται τα ονόματα στη πλώρη :mrgreen:
DROGBA21
25-02-2009, 22:54
ΜΕ ΤΟΣΑ ΦΟΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΙΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ
DROGBA21
25-02-2009, 23:01
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΡΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΙΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΩΣΤΑ
tasos_33
25-02-2009, 23:25
an den mporei na mhn ta pernei,exei kialla ploia h gramei h na balloun ena cargo,h epibates den ftene tipota na kanoun 3-4 wres parapano.(auta ta leo mh kakoproereta den exw katei me to ploio).
DROGBA21
26-02-2009, 12:34
ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ ΔΕΝ ΛΕΩ ΦΟΡΤΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ
tasos_33
26-02-2009, 14:15
sostos..aytes tis eixa ksexasei:D
το ότι το συγκεκριμένο καράβι κουνάει πολύ είναι γνωστό,αλλά αυτό δεν δικιολογεί τις τόσο μεγάλες καθυστερήσεις που έχει,στο κάτω κάτω τόσα χρόνια στο αιγαίο είναι,δεν ήρθε χτές,στα χανιά γιατί ήταν συνεπές και εδώ δεν μπορεί?
tasos_33
26-02-2009, 14:28
na sou pw ti gnomimou file stefano.pisteyw 1)oti ftei to pleio diladei den exei kalli eustathia,giatei apo kafirea mexri venetiko xiou ta briskoun skoura 2)o kapetanios den einai kai toso empiros gia aytes tis grames alla gia anixtes thallases??
Naias II
26-02-2009, 14:55
Ο καπετάνιος μια χαρά είναι. Αλήθεια κουνάει το Λισσός; Δεν έχω ταξιδέψει μαζί του, αλλά στο αφιέρωμα του Εφοπλιστή αναφέρεται ότι με καιρό δεν καταλαβαίνουν τίποτα :rolleyes:
tasos_33
26-02-2009, 15:02
stin grammi tis kritis mporei na min kounouse giati panta tis perisoteres fores einai plora-prima.enw se auti epidei stin ousia stauroni to aigeo,den ta paei polli kalla apo oti akouo..
μιας και εχω ταξιδεψει μαζι του πολλες φορες μπορω οτι κουναει φυσιολογικα οπως ολα τα πλοια σε κακες κερικες συνθηκες.... μπορει και καποιες φορες να κουναει λιγο παραπανω αναλογα με την φορα του ανεμου....:rolleyes:
Speedkiller
26-02-2009, 15:07
Ο καπετάνιος μια χαρά είναι. Αλήθεια κουνάει το Λισσός; Δεν έχω ταξιδέψει μαζί του, αλλά στο αφιέρωμα του Εφοπλιστή αναφέρεται ότι με καιρό δεν καταλαβαίνουν τίποτα :rolleyes:
Λογικό είναι στα πλαισια διαφήμισης να ειπώθηκαν κ 5 πραγματάκια λίγο έξω απ την πραγματικότητα και να τονίστηκαν τα οποιο προτερήματα και όχι τα κουσουρια του πλοιου...;)
Kapas μη με δείρεις...Δεν έχω σκοπό να στο προσβάλλω!!!!:D
Naias II
26-02-2009, 15:09
stin grammi tis kritis mporei na min kounouse giati panta tis perisoteres fores einai plora-prima.enw se auti epidei stin ousia stauroni to aigeo,den ta paei polli kalla apo oti akouo..
Συγνώμη ξέχασα να αναφέρω ότι το αφιέρωμα ήταν για τη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης όχι για τη Κρήτη
AegeanIslands
26-02-2009, 17:10
na sou pw ti gnomimou file stefano.pisteyw 1)oti ftei to pleio diladei den exei kalli eustathia,giatei apo kafirea mexri venetiko xiou ta briskoun skoura 2)o kapetanios den einai kai toso empiros gia aytes tis grames alla gia anixtes thallases??
Ειναι πολυ λυπηρο να διαπιστωνεται η παντελης ελλειψη ελεγχου του λογου του καθενα.Ο καθενας διατυπωνει γραπτως οτι σκεπτεται χωρις ισως προφανως στοιχειωδεις γνωσεις για το αντικειμενο για το οποιο ασχολειται.
Αποτελεσμα αυτου του ολοενα και αυξανομενου γεγονοτος ειναι η μειωση της ποιοτητας των posts -αφου το ενα ακολουθει το αλλο- παρα την αυξηση της αναγνωσιμοτητας του forum γενικοτερα.
DROGBA21
27-02-2009, 10:53
ΠΑΙΔΙΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΑΖΕΙ ΠΟΡΕΙΑ.
Παρακαλώ να σταμτήσουμε την παραφιλολογία περι καλού καπετάνιου και ταξιδέματος. Δεν είναι δυαντό ο κάθε πικραμένος να λέει ότι νομίζει.... Έχω πει κι άλλες φορές ότι έδω δεν είναι γαϊτανάκι. Άποψη εκφράζουμε όταν είαμστε γνώστες και στηρίζουμε την απόψη μας με επιχειρήματα και όχι αερολογίες. Άσχετα μηνύματα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση στο μέλλον.
GREEN ARROW
27-02-2009, 13:01
Παρακαλώ να σταμτήσουμε την παραφιλολογία περι καλού καπετάνιου και ταξιδέματος. Δεν είναι δυαντό ο κάθε πικραμένος να λέει ότι νομίζει.... Έχω πει κι άλλες φορές ότι έδω δεν είναι γαϊτανάκι. Άποψη εκφράζουμε όταν είαμστε γνώστες και στηρίζουμε την απόψη μας με επιχειρήματα και όχι αερολογίες. Άσχετα μηνύματα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση στο μέλλον.
Χαίρομαι που με την παρέμβασή σου, επιτέλους θα διαφυλάξεις το κύρος και τη σοβαρότητα του forum.
tasos_33
27-02-2009, 13:51
Ζηταω συγνωμη απο ολλους και παραδεχομαι οτι παρασιρθικα και το παρακανα,υποσχομαι να μην ξαναγηνη.Ευχαριστο.
Ζηταω συγνωμη απο ολλους και παραδεχομαι οτι παρασιρθικα και το παρακανα,υποσχομαι να μην ξαναγηνη.Ευχαριστο.
Σε τιμά αυτό... Πάμε πάρακάτω!!!
hayabusa
27-02-2009, 17:47
ας πάμε λοιπόν παρακάτω με δύο φωτογραφίες από την πρωινή του άφιξη σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Μπήκε λίγο πριν τις 8 με αποτέλεσμα οι χειρισμοί πρόσδεσης να καθυστερήσουν κατα περίπου 10 λεπτά την αναχώρηση του Απόλλωνα
http://i283.photobucket.com/albums/kk293/zanskou/nautilia/DSC_2526.jpg
http://i283.photobucket.com/albums/kk293/zanskou/nautilia/DSC_2523.jpg
:D
Ειναι πολυ λυπηρο να διαπιστωνεται η παντελης ελλειψη ελεγχου του λογου του καθενα.Ο καθενας διατυπωνει γραπτως οτι σκεπτεται χωρις ισως προφανως στοιχειωδεις γνωσεις για το αντικειμενο για το οποιο ασχολειται.
Αποτελεσμα αυτου του ολοενα και αυξανομενου γεγονοτος ειναι η μειωση της ποιοτητας των posts -αφου το ενα ακολουθει το αλλο- παρα την αυξηση της αναγνωσιμοτητας του forum γενικοτερα.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΨΗ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΙΣΙΩΜΑ.ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ο VIRAMOLA.
scoufgian
05-03-2009, 15:53
αγαπητοι συνομοιδεατες Νελιτες τελικα υπαρχουν και χειροτερα.Στο συντομο περασμα μου απο το λιμανι του Πειραια περασα απο το ΛΙΣΣΟΣ και ειδα εναν καρναβαλο σε χρωματισμους...........Δειγμα παραθετω αμεσως πιο κατω
31326
Speedkiller
05-03-2009, 16:03
αγαπητοι συνομοιδεατες Νελιτες τελικα υπαρχουν και χειροτερα.Στο συντομο περασμα μου απο το λιμανι του Πειραια περασα απο το ΛΙΣΣΟΣ και ειδα εναν καρναβαλο σε χρωματισμους...........Δειγμα παραθετω αμεσως πιο κατω
31326
Λυπάμαι που θα το πω αλλά το Mytilene ήταν και είναι ακόμα σε πολύ μεγαλύτερα χάλια εξωτερικά...Εδώ είναι εμφανές πως το πλοίο θα βαφτεί συντόμως!Οχι σε κανα Μήνα...:evil:
scoufgian
05-03-2009, 17:40
Λυπάμαι που θα το πω αλλά το Mytilene ήταν και είναι ακόμα σε πολύ μεγαλύτερα χάλια εξωτερικά...Εδώ είναι εμφανές πως το πλοίο θα βαφτεί συντόμως!Οχι σε κανα Μήνα...:evil:
Κωστη τραβα διαβασε στο Μυτιληνη.Η πριγκηπεσσα μας βαφεται!!!!!!
dimitris
05-03-2009, 17:46
εκανε ρεπορταζ ο Γιαννης σημερα μπραβο!!!
αλλα θα συμφωνησω με τον Κωστα οτι το "Λισσος" το μαζευουν, στο μονο που θα διαφωνησω ειναι στο Μυτιληνη, αλλαξε ονομα σε... Μυτιλην εδω και μερες:D:p
Speedkiller
05-03-2009, 17:58
Κωστη τραβα διαβασε στο Μυτιληνη.Η πριγκηπεσσα μας βαφεται!!!!!!
Διαβασε εσύ Γιάννη για το τι σχολίασα...;)Το ειδα πως βαφεται...Αλλα μή μου πεις πως τωρα έτσι μισοβαμμένο δεν είναι χειρότερος καρνάβαλος???Η αλήθεια να λέγεται...
scoufgian
05-03-2009, 18:08
Διαβασε εσύ Γιάννη για το τι σχολίασα...;)Το ειδα πως βαφεται...Αλλα μή μου πεις πως τωρα έτσι μισοβαμμένο δεν είναι χειρότερος καρνάβαλος???Η αλήθεια να λέγεται...
αχ με στεναχωρεις Κωστα βραδιατικα...το πλοιο εχει ξεκινησει και βαφεται.Μεσα στην επομενη βδομαδα θα ναι ετοιμο και θα χεις την ευκαιρια να το χαιρεσαι βαμμενο-ολοκληρωμενο.Δεν θα το συνεχισω αλλο αυτο το θεμα........
Naias II
05-03-2009, 18:19
Καλά είπα εγώ πριν μερικές μέρες για επιδημία των Μυτιληναίικων :mrgreen:
douzoune
05-03-2009, 20:05
Το Λισσός ξεκινάει δρομολόγια στο βόρειο Αιγαίο την επόμενη εβδομάδα.....
scoufgian
05-03-2009, 20:35
Το Λισσός ξεκινάει δρομολόγια στο βόρειο Αιγαίο την επόμενη εβδομάδα.....
για να συμπληρωσω το φιλο μου που πολυ καλα ειναι πληροφορημενος,καθε παρασκευη πρωι θα προεκτεινει το δρομολογιο του για Θεσ/νικη και καπακι θα γυριζει για Πειραια.Δυστυχως το Μυτιληνη δεν καταφερε να παρει τη γραμμη..........
douzoune
05-03-2009, 20:41
όντως δυστυχώς φιλε μου.......μέχρι τον διαγωνισμό για την άγονη πάντως θα μπει επιπλέον και το Πρέβελη.....
Speedkiller
05-03-2009, 20:42
Δυστυχως το Μυτιληνη δεν καταφερε να παρει τη γραμμη..........
Γιατί δε μου κάνει εντύπωση???:rolleyes:
scoufgian
05-03-2009, 20:46
Γιατί δε μου κάνει εντύπωση???:rolleyes:
για ριξε αναλυση............
Speedkiller
05-03-2009, 20:56
για ριξε αναλυση............
Εννοώ πως σιγά μην άφηνε η ΑΝΕΚ να παρει γραμμή το ΜΥΤΙΛΗΝΗ...Κατι θα παίχτηκε εκεί σιγουρα!!!Αυτό εννοώ...;):-x
giorgosss
05-03-2009, 21:55
Ε, σας βάψανε το 1/3 της μιας μπάντας του Μυτιλήνη και πήρατε αμέσως αέρα ωστε να σχολιάζετε τη μπογία άλλων εταιριών.:-D:twisted:
scoufgian
08-03-2009, 08:31
λογω του απαγορευτικου που ισχυε απο τη Παρασκευη ,το ΛΙΣΣΟΣ (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentID=4526) ,εφτασε αργα χτες το μεσημερι ,στο Πειραια ,απ οπου και η φωτογραφια
MYTILENE
08-03-2009, 08:35
Από δώ έφυγε 00:00 το βράδυ της Παρασκευής,εκεί τι ώρα έφτασε??Κατα τις 16:00????Είναι και....γρήγορο:D:p:p
scoufgian
08-03-2009, 09:08
Από δώ έφυγε 00:00 το βράδυ της Παρασκευής,εκεί τι ώρα έφτασε??Κατα τις 16:00????Είναι και....γρήγορο:D:p:p
γυρω στις 13:30 ..............ολο κακιες εισαι.......αντε να κανεις καμια δουλεια στη Πριγκηπεσσα..........ξυνεσαι ολη μερα......
Naias II
10-03-2009, 18:57
Το Λισσός (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentID=4680) από μια άλλη όψη.
Ξέρει κανείς πότε πάει δεξαμενή το κάρο?
scoufgian
11-03-2009, 05:59
καρο?με 2 ή με 4 ροδες?ενταξει μπορει να μην αγαπαμε ενα πλοιο αλλα οχι και καρο.τουλαχιστον πες το κατι αλλο,ας πουμε "μπρικι":p:p
Φίλε Scoufgian, ξέρεις τι είναι να το έχεις φάει εξαναγκαστικά 14 χρόνια στα μούτρα?να μπαίνεις μέσα και να λες... θα φτάσω?δεν θα φτάσω?και απο 9 ώρες που είναι το ταξίδι να το κάνεις 11 και 12?τα έχεις ζήσει αυτά?συγνώμη κιόλας αλλα μου βγαίνουν με πόνο...και δεν είναι πως δεν το αγαπώ!!!ισα ισα!!!εχω παει εκδρομές με αυτό με το σχολείο,εχω πάει αποστολές με την ομάδα,εχω ταξιδέψει με φίλους!!!'ολα!!αλλά όσο και νά ναι σε ταλαιπωρεί πολύ!!!ξέρεις τι είναι να τρώς 14 χρόνια παστιτσιο?δεν θα θές και το φιλετάκι σου?
scoufgian
11-03-2009, 10:42
Φίλε Scoufgian, ξέρεις τι είναι να το έχεις φάει εξαναγκαστικά 14 χρόνια στα μούτρα?να μπαίνεις μέσα και να λες... θα φτάσω?δεν θα φτάσω?και απο 9 ώρες που είναι το ταξίδι να το κάνεις 11 και 12?τα έχεις ζήσει αυτά?συγνώμη κιόλας αλλα μου βγαίνουν με πόνο...και δεν είναι πως δεν το αγαπώ!!!ισα ισα!!!εχω παει εκδρομές με αυτό με το σχολείο,εχω πάει αποστολές με την ομάδα,εχω ταξιδέψει με φίλους!!!'ολα!!αλλά όσο και νά ναι σε ταλαιπωρεί πολύ!!!ξέρεις τι είναι να τρώς 14 χρόνια παστιτσιο?δεν θα θές και το φιλετάκι σου?
δεν αντιλεγω γιατι ετσι κι αλλιως ο τροπος που το εγραψα ειχε μια δοση χιουμορ.Κι εγω αμα μου φερουν κατι πιο νεο αυτο θα προτιμησω.Σ αυτο να σαι απολυτα σιγουρος.Αλλα καρο?:p:p:p.Να σαι καλα και συμφωνω μαζι σου.Συμπασχω;)
dimitris
11-03-2009, 10:47
Γι αυτο κατσε εκει στο "κοκκινο" και μην μιλας καθολου:D
2 φωτογραφίες του αφιερωμένες σε όλους σας.
http://www.imageshack.gr/files/ygi6uogvmfd2c29td0gm_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=ygi6uogvmfd2c29td0gm.jpg)
http://www.imageshack.gr/files/c0pkvvxl9hwnic2cnnq4_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=c0pkvvxl9hwnic2cnnq4.jpg)
(ξέρετε, κλικ για μεγαλύτερη ανάλυση, μη φορτώνουμε τις σελίδες...)
τελικα δεν απαντηθηκε η ερωτηση.....γιατι υποψιαζομαι ψιλοσεναριο με το πρεβελη:?::?:
τελικα δεν απαντηθηκε η ερωτηση.....γιατι υποψιαζομαι ψιλοσεναριο με το πρεβελη:?::?:
thn trith stis 17 episkeyh to lissos gia na ksanaginei mia kouklara to vapori.....
thn trith stis 17 episkeyh to lissos gia na ksanaginei mia kouklara to vapori.....
Και προφανως το ΠΡΕΒΕΛΗ θα το αντικαταστησει....Σκεψη δικη μου...Τοσο καιρο καθεται στον πειραια
κατα περαμα μερια θα παει η κουκλαρα μας??
Speedkiller
14-03-2009, 19:45
Καπα αμα παει περαμα καταλαβαίνεις πως θα γίνει πανικός...Αλλα μάλλον για ελευσίνα το κόβω οπως όλα της ΑΝΕΚ...
βσκ λογικα περαμα θα παει αν ειναι μονο για βαψιμο.....;) τωρα για δεξαμενη δεν ξερω...:confused: μπορουμε να δουμε απο πουθενα το προγραμμα της ελευσινας????
dimitris
14-03-2009, 20:08
αν θυμαστε καλα δεξαμενη ειχε ανεβει στην Ελευσινα οταν ξεκινησε να κανει Χιο-Μυτιληνη διεκοψε τα δρομολογια του για λιγες μερες και μετα συνεχισε,τωρα θα δουμε συνηθως η ΑΝΕΚ παει Ελευσινα και φετος εκανε την εκπληξη με το Πρεβελης στη Συρο, αν δεν ανεβει δεξαμενη οπως λεει και ο kapas ενα Περαμα και πολυ...
ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΞΟΝΑ.ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΕΒΕΛΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΑΞΙΔΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΗΜΝΟ(ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ)-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΡΩΤΑΩ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΓΟΝΗ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ?
prepei na vgei kai deksamenh paidia......to thema einai se poia......syro h perama????
μακαρι περαμα.... μακαρι περαμα.... μακαρι περαμα.... (θα παω να κανω και ταμα αν χρειαστει;)) μακαρι περαμα... μακαρι περαμα...:cool:....
Speedkiller
15-03-2009, 13:48
μακαρι περαμα.... μακαρι περαμα.... μακαρι περαμα.... (θα παω να κανω και ταμα αν χρειαστει;)) μακαρι περαμα... μακαρι περαμα...:cool:....
χε χε...Οντως...!:D
Σήμερα το ξημέρωμα προσπαθώντας να ''κρυφτεί'' απο το Superfast XII...!!!!
32808
moutsokwstas
15-03-2009, 20:48
32847
παρτε μια στροφη αλλα λισσος...
pontios thessaloniki
15-03-2009, 21:13
32847
παρτε μια στροφη αλλα λισσος...
τελεια φωτο φιλε moutsokwsta,να εισαι καλα,οσο για τον βαπορα τι να πω,,απλα all time classic:DLISSOS FANS;)
Thanasis89
15-03-2009, 21:17
Με τις μπάντες το γκάζι ! :D Ξέρει τι εννοώ ο από πάνω ! ;)
Υπέροχη φωτογραφία Κώστα ! Την κατάλληλη στιγμή !
thanos75
15-03-2009, 23:35
Και προφανως το ΠΡΕΒΕΛΗ θα το αντικαταστησει....Σκεψη δικη μου...Τοσο καιρο καθεται στον πειραια
Μα έχει ακουστεί ότι το ΠΡΕΒΕΛΗ πήρε την άγονη της Καρπάθου. Δεν θα πρέπει λογικά να ξεκινήσει δρομολόγια για εκεί?
.voyager
16-03-2009, 09:21
Μια καλοκαιρινή αναχώρηση του Λισσός (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentID=5014).
tasos_33
16-03-2009, 15:37
παιδια εχουμαι νεοτερα,να περιμενουμε αυριο πρεβελης αντη λισσος;
ΑΡΝΗΤΙΚΟ.ΛΙΣΣΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΗ.
ΑΡΝΗΤΙΚΟ.ΛΙΣΣΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΗ.
pragmati arnhtiko mexri neoteras!!!!!!!!!!!!!
ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΗΜΝΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕΧΡΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΗ.
MYTILENE
19-03-2009, 08:42
Σωστός ο φίλος,αύριο ξεκινάει για Λήμνο-Θεσ/νίκη και κάνει αλλαγή στα δρομολόγια του για Πειραιά φεύγωντας Σάββατο πλέον από Μυτιλήνη για Χίο-Πειραιά.....στις 19:00:rolleyes::rolleyes:
Giovanaut (http://www.nautilia.gr/forum/member.php?u=6843), παρακλώ ετιμάσου, φόρτισε μπαταρίες!!
Vortigern
19-03-2009, 09:28
Giovanaut (http://www.nautilia.gr/forum/member.php?u=6843), παρακλώ ετιμάσου, φόρτισε μπαταρίες!!
Λεο οχι μονο ο Γιαννης....ειναι και αλλος ενας εκει πανω ο οποιος ειναι και Λισσαρης :pLISSOS FANS:p
Σωστός ο φίλος,αύριο ξεκινάει για Λήμνο-Θεσ/νίκη και κάνει αλλαγή στα δρομολόγια του για Πειραιά φεύγωντας Σάββατο πλέον από Μυτιλήνη για Χίο-Πειραιά.....στις 19:00:rolleyes::rolleyes:
ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΛΗΜΝΟ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΤΟ Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ.
pontios thessaloniki
19-03-2009, 20:55
Λεο οχι μονο ο Γιαννης....ειναι και αλλος ενας εκει πανω ο οποιος ειναι και Λισσαρης :pLISSOS FANS:p
Με φωναξε κανεις;:Dας ερθει με το καλο ο βαπορας και θα τις βγαλουμε τις φωτο μας;)lissos fan club SALONICA
Vortigern
19-03-2009, 20:59
Με φωναξε κανεις;:Dας ερθει με το καλο ο βαπορας και θα τις βγαλουμε τις φωτο μας;)lissos fan club SALONICA
Δν εχει ΘΑ!!!Θα πας και θα πεις και ενα τραγουδι...τελος
Δεσμευτήκατε, ευχαριστούμε προκαταβολικά ;)
ΑΦΙΞΗ ΛΙΣΣΟΣ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 22.30 ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ.(ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΤΙΑ 7ΑΡΙ).ΣΤΗΣΟΥ ΓΙΑ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ.ΩΡΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΟΥ 20.05
exw kapoies fwto freskies apo to limani ths thessalonikhs me to LISSOS.opoios endiaferetai as steilei p.m giati den kserw na kanw upload.
KABODETHS
21-03-2009, 08:08
λΆΘΟς, Παρεγήγησα λόγω της πορείας του
dimitris
21-03-2009, 08:46
Αυτη τη στιγμη παντως εχει πορεια προς Μυρινα!
Αυτη τη στιγμη παντως εχει πορεια προς Μυρινα!
KAI TΩΡΑ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΧΙΟ.
Είδατε καμιά φωτογραφία? Μήπως δεν βλέπω καλά λόγω ηλικίας? :p
Γιάννη, Στάθη.... μια καμπάνα χτυπάει :D, την ακούτε?
to lissos molis edese sto limani ths mytilhnhs se mia prwtognwrh thesh gia ayto...opoios mporei as vgalei mia fwto aksizei....to lissos me fonto to nisos xios kai mytilhnh mazi!!!!!
pontios thessaloniki
21-03-2009, 19:34
παιδια sorry:( αλλα λογω καποιον επαγγελματικων υποχρεωσεων δεν μπορεσα να κατεβω στο λιμανι, ελπιζω την επομενη φορα να μπορεσω;)LISSOS FANS SALONICA
παιδια sorry:( αλλα λογω καποιον επαγγελματικων υποχρεωσεων δεν μπορεσα να κατεβω στο λιμανι, ελπιζω την επομενη φορα να μπορεσω;)LISSOS FANS SALONICA
καλα μια φορα ηρθε ο βαπορας εκει σε εσας και δεν μπορεσες να πας??? συγχωρεμενος, αλλα στο επομενο δρομολογιο σε θελω στο λιμανι μια ωρα πριν!!!!!;)
sylver23
21-03-2009, 22:22
καλα σταθη κουκουρουκου...οι υποσχεσεις ειναι για να τις κραταμε!!στα εψαλα και στο τηλεφωνο.
και μην ακουτε αυτα που λεει για δουλεια...την ειχε τελειωσει πολυ νωριτερα..
ο αλλος ανταποκριτης μας (giovanaut) που μας εχει δειξει οτι κανει καλη δουλεια και στην θεσσαλονικη αλλα και στην καβαλα που ειναι??
exw 2 fwto apo to lissos sthn thessalonikh alla einai megalwn diastasewn kai den mou tis anevazei....:(:(:(:(
scoufgian
22-03-2009, 06:37
exw 2 fwto apo to lissos sthn thessalonikh alla einai megalwn diastasewn kai den mou tis anevazei....:(:(:(:(
φιλε μου χρησιμοποιησε ενα προγραμμα επεξεργασιας εικονας για να τις μικρυνεις σε μεγεθος 1000χ750
ΤΟ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ.ΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΥΓΕ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ''ΣΚΟΥΠΙΣΕ'' ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ.ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ.ΜΕΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΟΤΗΣ-ΔΟΞΑΣ.
moutsokwstas
22-03-2009, 15:15
καποιοι ειναι ξυπνιοι και καποιοι θεωρουν οτι τον εχουν δεσει το γαιδαρο τους...ο αλλος δεν ανεβηκε τυχαια εκει με το λισσος.
MYTILENE
23-03-2009, 09:16
ΤΟ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ.ΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΥΓΕ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ''ΣΚΟΥΠΙΣΕ'' ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ.ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ.ΜΕΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΟΤΗΣ-ΔΟΞΑΣ.
Φίλε μου το ΜΥΤΙΛΗΝΗ δεν είχε δρομολόγιο Σάββατο και γι'αυτό έμεινε Μυτιλήνη,το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ είχε ανεκτέλεστο λόγω καιρού.Λογικό ήταν να περάσει το ΛΙΣΣΟΣ και να μαζέψει ότι είχε,Σάββατο όμως δε πιστεύω να είχε και τον χαμό από κίνηση σε φορτηγά;).Να είμαστε και λίγο σωστοί στις πληροφορίες μας;).Ευχαριστώ καλημέρα
ndimitr93
23-03-2009, 14:55
Νάτο το πλοίο στη Θεσσαλονίκη από τον φίλο KOKAKIS.....
33619
33620
AegeanIslands
23-03-2009, 18:00
Τωρα που θα δεσει για την επισκευη του λετε να σβησουν αυτο το κεραμιδι στο Bottom Top με ασπρο?Θα εδειχνε καλυτερα το πλοιο αφου θα μειωνε λιγο την εντονη εικονα της σιμοτητας που την τονιζει τωρα αυτος ο χρωματισμος,μακαρι!
Και αυτη η γραμματοσειρα L15505 θα μπορουσε να αλλαχτει,δεν κοστιζει και αναβαθμιζει την εμφανιση του βαποριου τετοιες παρεμβασεις,κατα την γνωμη μου παντα.
Φίλε έτσι 'ηταν το Λισσός,έτσι είναι και έτσι θα παραμείνει!!!:sad:
Δεν έχει αλλάξει αυτό για χρόνια!!!τώρα θα το αλλάξουν?;)
ndimitr93
23-03-2009, 19:43
Φίλε έτσι 'ηταν το Λισσός,έτσι είναι και έτσι θα παραμείνει!!!:sad:
Δεν έχει αλλάξει αυτό για χρόνια!!!τώρα θα το αλλάξουν?;)
Κώστα η εταιρεία μπορεί να το αλλάξει τώρα....Ποτέ μην λες ποτέ....μπορεί να της διώξει να το αλλάξει τώρα!!!! Αλλάζουν οι καιροί!!!!;)
opelmanos
23-03-2009, 19:45
[quote=AegeanIslands;185033]Τωρα που θα δεσει για την επισκευη του λετε να σβησουν αυτο το κεραμιδι στο Bottom Top με ασπρο?Θα εδειχνε καλυτερα το πλοιο αφου θα μειωνε λιγο την εντονη εικονα της σιμοτητας που την τονιζει τωρα αυτος ο χρωματισμος,μακαρι!
Και αυτη η γραμματοσειρα L15505 θα μπορουσε να αλλαχτει,δεν κοστιζει και αναβαθμιζει την εμφανιση του βαποριου τετοιες παρεμβασεις,κατα την γνωμη μου παντα.[/quote ποσες του μηνος δενει?
Eγω επιμένω πως δεν αλλάζει τίποτα!!!εσεις θα κάνατε Lifting σε μια γρια?Δεν έχει νόημα!!!Πάλι γριά θα είναι!!!Απ'έξω κούκλα και απο μέσα πανούκλα!!!;):D
ndimitr93
23-03-2009, 20:04
Eγω επιμένω πως δεν αλλάζει τίποτα!!!εσεις θα κάνατε Lifting σε μια γρια?Δεν έχει νόημα!!!Πάλι γριά θα είναι!!!Απ'έξω κούκλα και απο μέσα πανούκλα!!!;):D
Καλά λέγε εσύ!!.....:p Χιχι........όταν θα την δεις την πανούκλα κόυκλα θα σου πώ εγώ.....:p
βσκ μεσα-εξω κουκλα ειναι.... με εμφανη τα σημαδια του χρονου βεβαια αλλα ετσι ειναι αυτα!!!
Φίλε μου το ΜΥΤΙΛΗΝΗ δεν είχε δρομολόγιο Σάββατο και γι'αυτό έμεινε Μυτιλήνη,το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ είχε ανεκτέλεστο λόγω καιρού.Λογικό ήταν να περάσει το ΛΙΣΣΟΣ και να μαζέψει ότι είχε,Σάββατο όμως δε πιστεύω να είχε και τον χαμό από κίνηση σε φορτηγά;).Να είμαστε και λίγο σωστοί στις πληροφορίες μας;).Ευχαριστώ καλημέρα
ΑΝ ΕΜΕΝΕ,ΦΙΛΕ,ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΤΑΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ(20 ΦΟΡΤΗΓΑ 150 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ 40 ΦΟΡΤΗΓΑ 250 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΧΙΟ).
ΕΙΔΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ?ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΕΙΠΑ ''ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ''.ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ.ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ.ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ 'Η ΑΣΑΦΕΙΑ ΚΑΜΙΑ.ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ?ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ,ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΔΑΜΕ.
Τωρα που θα δεσει για την επισκευη του λετε να σβησουν αυτο το κεραμιδι στο Bottom Top με ασπρο?Θα εδειχνε καλυτερα το πλοιο αφου θα μειωνε λιγο την εντονη εικονα της σιμοτητας που την τονιζει τωρα αυτος ο χρωματισμος,μακαρι!
Και αυτη η γραμματοσειρα L15505 θα μπορουσε να αλλαχτει,δεν κοστιζει και αναβαθμιζει την εμφανιση του βαποριου τετοιες παρεμβασεις,κατα την γνωμη μου παντα.
ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΜΠΛΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ GREEN-BLUE ΤΟΥ ΕΛΛΕΝΙΚ ΣΠΙΡΙΤ.ΚΑΙ Η ΠΡΥΜΝΙΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΙΟ ΠΡΥΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΠΜ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
Speedkiller
24-03-2009, 10:10
Κοιτα περιποιήσεις τώρα στα γεράματα...:)
Κοιτα περιποιήσεις τώρα στα γεράματα...:)
ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΝΑΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΦΤΙΑΞΙΔΙΑ.ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ Η ΝΕΛ,ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΩΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ(ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ),ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΕΚ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΙΣΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΩΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΚΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ,ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ,ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ,ΤΗΝ ΦΤΗΝΕΙΑ ΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑ (ΜΗΧΑΝΗ-ΓΕΦΥΡΑ) ΠΟΥ ΤΟ ''ΠΑΕΙ'' ΑΨΟΓΑ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΑΨΟΓΑ ΕΝΝΟΩ ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΑ.ΤΟΣΟ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ(Ο ΕΡΓΑΛΟΣ)ΕΚΑΝΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ΕΠΕΦΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ.(ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΥΡΑ ΤΟΥ ΧΙΩΤΗ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΧΟΥ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΕΝΙΚ).ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ 'Η ΤΟ RATE OF TURN ΤΗΣ ΠΡΥΜΗΣ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ)ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΡΙΣ?ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΜΠΙΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΟΥΒΡΑ ΦΟΥΝΤΟ-ΑΓΑΝΤΑ ΤΟ ΕΞΙ-ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΩΛΟ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ Η ΠΟΡΤΑ.ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ) ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑΠΛΟΥ,ΤΟΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ''ΚΑΠΝΙΖΟΥΝΕ'' ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ 'ΓΩ ΜΙΑ ΤΖΟΥΡΑ.
Apostolos
26-03-2009, 12:55
Ε αφού με το τέρας ο φίλος μας τα κάνει τόσο καλά, δώστε του το Αριάδνη να δει η Χίος - Μυτιλήνη ένα σοβαρό πλοίο!
Speedkiller
26-03-2009, 13:09
ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ Η ΝΕΛ,ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΩΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ(ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ),ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΕΚ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΙΣΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
Αν θεωρεί η ΑΝΕΚ τον εαυτό της "βαρύ όνομα" ίσως πρέπει να μάθει πως για να αποκτήσει την εύνοια του επιβατηγού κοινού θα πρέπει να βάλει Νησος Χιος με συνιάλα της ΑΝΕΚ στα πρωτύτερα του δρομολόγια...:rolleyes:Οτι και να κάνει με το Λισσός ξεχνά πως το πλοίο δεν αποτελεί παρα την αναγκαστική λύση για τον επιβάτη!!!Το μη χείρον βέλτιστον αγαπητέ!Απ το τίποτα καλό και το Λισσός.Αυτή είναι η πραγματικότητα για τον επιβάτη!!!:cool:Κ μη μου πεις για το μυτιλήνη...Αν και παλιό αν και σχετικά αργό ο κόσμος που το χει ταξιδέψει το χει σε μεγαλύτερη εκτίμηση απ το Λισσός και ας μην παίρνει τόσες νταλίκες...
Ε αφού με το τέρας ο φίλος μας τα κάνει τόσο καλά, δώστε του το Αριάδνη να δει η Χίος - Μυτιλήνη ένα σοβαρό πλοίο!
ΦΙΛΕ,ΤΟ ΟΤΙ Ο ''ΦΙΛΟΣ'' ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΑΠΟΡΙ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΙΣΩ.ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΕΣΥ,ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΒΑΤΗΣ,ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ Η ΑΝΕΚ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΛΕΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΗ ΧΙΟ?,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ) ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΟΙΑΡΧΟ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ(ΜΟΝΟΤΙΜΟΝΟ,ΤΟΥΜΠΑΡΙΣΤΟ,ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΥΘΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΙΟ)ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ-ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.
Αν θεωρεί η ΑΝΕΚ τον εαυτό της "βαρύ όνομα" ίσως πρέπει να μάθει πως για να αποκτήσει την εύνοια του επιβατηγού κοινού θα πρέπει να βάλει Νησος Χιος με συνιάλα της ΑΝΕΚ στα πρωτύτερα του δρομολόγια...:rolleyes:Οτι και να κάνει με το Λισσός ξεχνά πως το πλοίο δεν αποτελεί παρα την αναγκαστική λύση για τον επιβάτη!!!Το μη χείρον βέλτιστον αγαπητέ!Απ το τίποτα καλό και το Λισσός.Αυτή είναι η πραγματικότητα για τον επιβάτη!!!:cool:Κ μη μου πεις για το μυτιλήνη...Αν και παλιό αν και σχετικά αργό ο κόσμος που το χει ταξιδέψει το χει σε μεγαλύτερη εκτίμηση απ το Λισσός και ας μην παίρνει τόσες νταλίκες...
ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΕΜΦΑΝΗ ΠΙΚΡΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ.ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΑΝ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΣΥΜΠΑΣΧΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΣΧΕΔΙΟΥ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΑΛΕΝΤΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΛΙΣΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ''ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ''.ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ.ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΤΑ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ.ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ''ΒΑΡΥ ΟΝΟΜΑ''ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΠΛΩΣΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ.ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΠ-ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑΤΙ ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ ΣΤΗ ΛΑΝΤΖΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.
Speedkiller
26-03-2009, 20:34
Συμφωνώ στα τελευταια που είπες!!!Αυτό που ήθελα να εξηγησω βασιζόμενος κυρίως στη φράση σου "βαρύ όμομα",είναι πως αν σε μια νυχτα παιρνουν Νήσος Χιος και φέυγουν,αν αφήνουν πχ μόνο Λισσός η κ αν ακόμα βαζουν παραλληλα κ Πρεβελη και ξαποστέλνουν το Μυτιληνη (γιατί και γω το πιστέυω αυτό), με τέτοιες πολιτικές και με τετοια πλοία στη γραμμή δεν νομίζω πως η ΑΝΕΚ θα έπρεπε να θεωρεί τον ευατό της είναι "βαρύ όνομα" στα μάτια του ταξιδιώτη κ κυρίως του νησιώτη...Αυτό εννουσα!Ελπίζω να είμουν πιο σαφής τώρα!
Συμφωνώ στα τελευταια που είπες!!!Αυτό που ήθελα να εξηγησω βασιζόμενος κυρίως στη φράση σου "βαρύ όμομα",είναι πως αν σε μια νυχτα παιρνουν Νήσος Χιος και φέυγουν,αν αφήνουν πχ μόνο Λισσός η κ αν ακόμα βαζουν παραλληλα κ Πρεβελη και ξαποστέλνουν το Μυτιληνη (γιατί και γω το πιστέυω αυτό), με τέτοιες πολιτικές και με τετοια πλοία στη γραμμή δεν νομίζω πως η ΑΝΕΚ θα έπρεπε να θεωρεί τον ευατό της είναι "βαρύ όνομα" στα μάτια του ταξιδιώτη κ κυρίως του νησιώτη...Αυτό εννουσα!Ελπίζω να είμουν πιο σαφής τώρα!ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΡΥ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΓΑΣΤΙΚΑ ''ΚΑΝΩ ΤΑ ΚΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ''.ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΛΕΙΝΕΚΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΦΙΛΕΤΟ.
Speedkiller
27-03-2009, 09:24
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΡΥ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΓΑΣΤΙΚΑ ''ΚΑΝΩ ΤΑ ΚΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ''.ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΛΕΙΝΕΚΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΦΙΛΕΤΟ.
Φαίνεται πως δεν πρόσεξες καλά αυτά που έγραψα!Είπα "στα μάτια των επιβατών"!!!Το ότι έχει πάρει όπως λες το μεγαλύτερο μερίδιο ούτε το αμφισβήτησα ούτε και το σχολίασα!;)
Φαίνεται πως δεν πρόσεξες καλά αυτά που έγραψα!Είπα "στα μάτια των επιβατών"!!!Το ότι έχει πάρει όπως λες το μεγαλύτερο μερίδιο ούτε το αμφισβήτησα ούτε και το σχολίασα!;)
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΠΟΙΟΣ Ν Ο Ι Α Ζ Ε Τ Α Ι ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ?
Speedkiller
27-03-2009, 15:14
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΠΟΙΟΣ Ν Ο Ι Α Ζ Ε Τ Α Ι ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ?
Eγώ ρε φίλε νοιάζομαι όμως γιατί πρόκειται για το νησί μου!!!!! Ο Κ ????????
Γι αυτό μη μου λες πως η ΑΝΕΚ είναι βαρύ όνομα για το νησί μου!!!Καρκίνωμα είναι οπως είναι πλέον η ΝΕΛ!!!Εγω μίλησα για τους επιβάτες και αυτό σχολιασα!!!Αν εσύ είσαι Εφοπλιστής καλά κάνεις κ το βλέπεις έτσι!Εγώ σχολιασα την πτυχή του θέματος που ήθελα!!!Γιατί θεοποιησες την ΑΝΕΚ και το Λισσός...Ε σου λέω λοιπόν πως δεν ιδρώνει το αυτί μας για αυτα που προσφέρει η ΑΝΕΚ!!!Ο Κ ???????Ευχαριστώ...
DriFterPanos
27-03-2009, 16:01
Sorry, αλλά το νησί μας είχε μια χαρά βαπόρια!!! Αρχοντικά πλοία και όχι σαβούρες… τώρα τελευταία όμως μας έγινε τσιμπούρι η anek με αυτό το Λισσός.. πιστεύω πως ένα πλοίο εκτός απ το συμφέρον της εταιρίας του θα πρέπει να προσελκύει τους ταξιδιώτες…. Και όσοι είμαστε απ το νησί και ταξιδεύουμε συχνά έχουμε δεθεί με τα πλοία της Nel… οπότε καλά θα κάνουν να επιστρέψουν τη θέσει αυτή εκεί που ανήκει.. και συγκεκριμένα στο Θεόφιλο!!
Apostolos
27-03-2009, 16:17
Ωπα ακόμα ενας Νελίτης! Λίγο υπερβολικός αλλα...
lissos95
27-03-2009, 16:43
καλησπερα με το λισσos θα ζησετε την εμπειρια να δειτε λειτουργια εν πλω. ο επιταφιοs στολιζετε κανονικα και γινετε περιφορα! και ανασταση εν πλω! ακολουθει δωρεαν αναστασιμο γευμα σε ολουs τουs επιβατεs στην τραπεζαρια Α" θεσηs...!!!
ndimitr93
27-03-2009, 16:45
καλησπερα με το λισσos θα ζησετε την εμπειρια να δειτε λειτουργια εν πλω. ο επιταφιοs στολιζετε κανονικα και γινετε περιφορα! και ανασταση εν πλω! ακολουθει δωρεαν αναστασιμο γευμα σε ολουs τουs επιβατεs στην τραπεζαρια Α" θεσηs...!!!
Αυτό ομολογώ πως δεν το ήξερα!!!!:p Καλό Πάσχα λοιπόν στο Βροντάδο της Χίου!!!!!!!!!
lissos95
27-03-2009, 17:26
υπαρχουν καποιεs φωτο απο την ανασταση στην εκκλησια του πλοιου αλλα υπομομη γιατι ειμαι σκραπαs με την τεχνολογια!
ndimitr93
27-03-2009, 18:07
Και οι Θεσσαλονικείς να μην ξεχνιούνται έτσι;; Έρχεται σε λίγες ώρες......:p;)
sylver23
27-03-2009, 18:21
ενας ειναι νικο.ο σταθης.
ο γιαννης πηγε καβαλα.
αλλα απο τον σταθη δεν περιμενω να παει...:p:p
Αυτό ομολογώ πως δεν το ήξερα!!!!:p Καλό Πάσχα λοιπόν στο Βροντάδο της Χίου!!!!!!!!!
to ploio pithanon na mhn taksideyei ekeines Tis Agies Meres...kai mallon tha einai Mytilhnh opws egine kai thn prwtoxronia
MF2000gr
30-03-2009, 17:16
Λισσαρα με Διαμαντη και τα μυαλα στο μπλεντερ.
Τι να λεμε τωρα... Ο MDI με χει καλυψει απολυτα.
MYTILENE
30-03-2009, 18:54
Χαλαρώστε λίγο και η εριστική-ειρωνική διάθεση σας επείδη με εκβιαστικό τρόπο μπήκατε σε γραμμές φιλέτα, και με ακόμα πιο εκβιαστικό τρόπο αναγκάσε η εταιρεία σας να μπαίνουν οι μεταφορικές μέσα στα πλοία σας ,δεν γίνατε κανενός πρότυπο και ούτε σας χειροκροτάει κανείς.Μην προσπαθείτε να ''γλείψετε'' τα μεγάλα κεφάλια με υπερβολές τύπου:Πρότυπο βαποριού το ΛΙΣΣΟΣ,Μεγάλος μάγκας ο πλοίαρχος του επειδή το έβαλε στη Χίο με αέρα κλπ κλπ-το βλέπουμε και στη Μυτιλήνη που 08:00 είναι στο πράσινο και 08:40 κατεβάζει καταπέλτη κλπ κλπ!!!Ηρεμήστε λίγο και σχόλια τύπου τενεκέδες για τα ταχύπλοα της ΝΕΛ-και για ξεκάρφωμα να λέτε και για ταχύπλοα άλλης εταιρείας-αλλά και για το που θα βρούνε λεφτά δεν αρμόζουν σε forum που συζητάνε σοβαροί άνθρωποι!!!!Α και μην ξεχνάτε τη λέει ο λαός:
1:Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά;)
2:Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος;)
3:Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.
Καλά .....ταξίδια με το ΒΑΠΟΡΑΡΟ κύριοι.Θα σας κρατήσουν στην εταιρεία μην αγχώνεσται.....;)
lissos95
30-03-2009, 22:31
Mαλλον λαθοs τα χωνειs εδω! στη δοικηση τηs NEL πρεπει να τα χωσειs για την ολιγωρια τουs την στιγμη που εμεινε η εταιρια με ενα βαπορι, και δεν εφερε πλοιο προs αντικατασταση του ΘΕΟΦΙΛΟΣ! οσο για το ΛΙΣΣΟΣ πρεπει να ξερειs οτι ειναι μονοτιμονο και αυτο το κανει δυσκινητο στιs κινηνισειs του,επεισηs εχει τουμπαριστεs μηχανεs(χωριs picth). ΓΙΑ τουs πλοιαρχουs του ΛΙΣΣΟΣ τι να πω εχουν αποδειξη την αξια τουs αρκετεs φορεs βαζονταs πλοιο σε δυσκολα λιμανια οπωs τηs ΠΑΡΟΥ-ΣΙΦΝΟΥ-ΚΑΤΑΠΟΛΑ ΑΜΟΡΓΟΥ σε κρουαζιερεs καθε χρονο του ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
Speedkiller
30-03-2009, 22:58
Mαλλον λαθοs τα χωνειs εδω! στη δοικηση τηs NEL πρεπει να τα χωσειs για την ολιγωρια τουs την στιγμη που εμεινε η εταιρια με ενα βαπορι, και δεν εφερε πλοιο προs αντικατασταση του ΘΕΟΦΙΛΟΣ! οσο για το ΛΙΣΣΟΣ πρεπει να ξερειs οτι ειναι μονοτιμονο και αυτο το κανει δυσκινητο στιs κινηνισειs του,επεισηs εχει τουμπαριστεs μηχανεs(χωριs picth). ΓΙΑ τουs πλοιαρχουs του ΛΙΣΣΟΣ τι να πω εχουν αποδειξη την αξια τουs αρκετεs φορεs βαζονταs πλοιο σε δυσκολα λιμανια οπωs τηs ΠΑΡΟΥ-ΣΙΦΝΟΥ-ΚΑΤΑΠΟΛΑ ΑΜΟΡΓΟΥ σε κρουαζιερεs καθε χρονο του ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
Αυτό όμως δε μας λέει τίποτα για αυτά που προσφέρει η εταιρεία στα Νησιά της Χιου και της Μυτιλήνης!!!Δεν είναι ο σωτήρας τους όπως τον παρουσιάζουν μερικοί εδώ!!!Βοηθάει την κατάσταση λόγω της ολιγοριας της ΝEL αλλά ως εκεί!!!Υμνοι και λοιπά χαιδολογημάτα και παινέματα έχουν κανει το πλοιο να φανταζει superfast...Ας είμαστε λοιπόν πιο μετρημένοι και πιο κοντα στην αληθεια!!!Ειδάλλως θα υπάρξει κριτική που ίσως να μην αρέσει...:cool:
giorgosss
30-03-2009, 23:29
Αυτό όμως δε μας λέει τίποτα για αυτά που προσφέρει η εταιρεία στα Νησιά της Χιου και της Μυτιλήνης!!!Δεν είναι ο σωτήρας τους όπως τον παρουσιάζουν μερικοί εδώ!!!Βοηθάει την κατάσταση λόγω της ολιγοριας της ΝEL αλλά ως εκεί!!!Υμνοι και λοιπά χαιδολογημάτα και παινέματα έχουν κανει το πλοιο να φανταζει superfast...Ας είμαστε λοιπόν πιο μετρημένοι και πιο κοντα στην αληθεια!!!Ειδάλλως θα υπάρξει κριτική που ίσως να μην αρέσει...:cool:
Γιατί ρε Κώστα δηλαδή εσυ και όλοι οι άλλοι λάτρεις της ΝΕΛ δεν χαϊδολογειτε συνέχεια την Μυτιληναρα σας "το αρχόντοβαπορο", "τη βασίλισσα του αιγαίου" και όλα τα σχετικά επίθετα με τα οποία στεφανώνετε το καράβι με την πρώτη ευκαιρία σε κάθε ποστ στο thread του. (Λες και το Μυτιλήνη είναι πιο καινούριο και κλάσεις ανώτερο του Λισσος). Σας πειράζει τώρα λοιπόν επειδή κάποιοι επιδοκιμάζουν το Λισσος? Μαγκιά τους. Σας πειράζει που η ΑΝΕΚ ανέβηκε Χίο μυτιλήνη? Μαγκιά της. Συγγνώμη για τον οποίο τόνο του ποστ μου αλλά εχω απηυδησει με αυτό το θέατρο στο τοπικ του Λισσος.
douzoune
31-03-2009, 00:40
αυτό που ενοχλεί (και μένα προσωπικά) είναι η αρπακτική διάθεση της ΑΝΕΚ. Έβαλε ένα από τα χειρότερα πλοία του στόλου της να καλύψει μια γραμμή σε μια δύσκολη περίοδο για την NEL. Και το συγκεκριμένο πλοίο "θεοποιείται" χωρίς λόγο, λαμβάνοντας υπόψην και τα δεδομένα της ΑΝΕΚ. Μπήκε το Λισσός δηλαδή και έλυσε τις ανάγκες των νησιών??? Όταν η NEL ορθοποδήσει (και θα γίνει αυτό-έτσι πιστεύω-) ο κόσμος σε αυτήν θα στραφεί και η ΑΝΕΚ θα φύγει νύχτα......
όσο για τα επίθετα που χρησιμοποιούμε για το Μυτιλήνη είναι δικαιολογημένα από τα βραβεία που έχει πάρει.....
Το τρίτο μάτι, έξω απο Κρήτη και Μυτιλήνη, δηλαδή εγώ, βλέπω ότι κανείς δεν βάζει νερό στο κρασί του και η συζήτήσεις περί ΝΕΛ και ΑΝΕΚ καλά κρατούν. Σωστά διαφωνείτε και κουβεντιάζετε, αλλά κανείς σας δεν σχολιάζει αμερόληπτα. Προφανώς δεν με πείσατε ότι η ΝΕΛ θα επανέλθει με "θαύματα" ούτε ότι το Λισσός είναι το πλοίο "των ονείρων" των κατοίκων των νησιών που εξυπηρετεί :D. Συνεχίστε λοιπόν αλλά όμορφα ε? χωρίς ακραία "καιρικά φαινόμενα" :rolleyes:
Speedkiller
31-03-2009, 06:54
Γιατί ρε Κώστα δηλαδή εσυ και όλοι οι άλλοι λάτρεις της ΝΕΛ δεν χαϊδολογειτε συνέχεια την Μυτιληναρα σας "το αρχόντοβαπορο", "τη βασίλισσα του αιγαίου" και όλα τα σχετικά επίθετα με τα οποία στεφανώνετε το καράβι με την πρώτη ευκαιρία σε κάθε ποστ στο thread του. (Λες και το Μυτιλήνη είναι πιο καινούριο και κλάσεις ανώτερο του Λισσος). Σας πειράζει τώρα λοιπόν επειδή κάποιοι επιδοκιμάζουν το Λισσος? Μαγκιά τους. Σας πειράζει που η ΑΝΕΚ ανέβηκε Χίο μυτιλήνη? Μαγκιά της. Συγγνώμη για τον οποίο τόνο του ποστ μου αλλά εχω απηυδησει με αυτό το θέατρο στο τοπικ του Λισσος.
Νεότερο είναι το Μυτιλήνη απ το Λισσός!!!Κλάσσης ανώτερο δεν είπα ποτέ πως είναι...Όσο για τα επίθετα που το κοσμούμε όπως λες το πλοίο όπως λέει κ ο φίλος Douzoune έχει βραβευτεί και δεύτερον το χαιοδολόγημα σταματάει στα επίθετα και όχι σε ολόκληρα ποστ που το μόνο που κάνουν είναι αυτό!
Καλά κάνουν και επιδοκιμάζουν το Λισσός!!!Μπραβο τους!!!
Καλά κάνει που μπήκε η ΑΝΕΚ στη γραμμή αφού μπόρεσε!!!
Αλλα βάζοντας το Λισσός (που στην ουσία της περίσσευε αφού ήταν δεμμένο πόσους μήνες προτού γίνει ότι έγινε με το Θεόφιλο) μη νομίζει πως την θεωρούμε σωτήρα (όπως την παρουσιάζουν μερικοί που δεν είναι καν απο Χίο-Λέσβο) η πως την θεωρούμε ποιοτική στις υπηρεσίες της!!!Εκμεταλεύτηκε ένα πλοίο που είχε παραπεταμένο με το καλύτερο τρόπο και μπράβο της...Ως εκεί όμως!Αν ηθελε η ΑΝΕΚ επιδοκιμασίες ας άφηνε το Χιος όπως ήταν και ας έβαζε Πρέβελη που είναι πιο γρήγορο απ το Λισσός και το χε αποδείξει στην Παροναξια!Αλλά αυτό το χει για καλύτερες γραμμές...Χαζοί ειναι να το βάλουν Χιο Μυτιλήνη αφού την εχουν εξασφαλίσει κ με Λισσός???Και για να κλείσω εδώ και να μην το κουράζω άλλο γιατί αφού το Λισσός είναι τοσο μαγικο και φοβερό δεν το βάζουν πάλι Χανιά παρα μόνο το διώξανε νύχτα(Απο χανιώτες έχω ακούσει τον ευγενικο χαρακτηρισμό ποταμόπλοιο)???:rolleyes:
nickosps
31-03-2009, 09:35
Δεν θέλω να πάρω το μέρος κανενός, θα σας πω προσωπική εμπειρία και εμπειρία φίλου μου... Το 1996 (αρκετά μακριά) είχα ταξιδέψει από Σούδα για Πειραιά με το Λισσός και είχα μείνει εντυπωσιασμένος (καθότι 12 χρονών) με τους τεράστιους εσωτερικούς του χώρους! Και δεν σας κρύβω τη συμπάθειά μου προς το πλοίο αυτό. Τώρα όμως 13 χρόνια μετά που είναι δρομολογημένο Χίο Μυτιλήνη φίλος μου φοιτητής στη Μυτιλήνη μου λέει ότι όταν είναι να ταξιδέψει και έχει δρομολόγιο το Λισσός προτιμάει να μπει σε αεροπλάνο με ότι συνεπάγεται αυτό...
giorgosss
31-03-2009, 12:14
Κώστα
Α) Δεν είπα οτι ολόκληρα τα ποστ στο θέμα του Μυτηλήνη είναι εγκώμια για το καράβι.
Β) Εγώ ποτέ δε θεώρησα ούτε ανέφερα την ΑΝΕΚ ως σωτήρα της γραμμής Χίου-Μυτιλήνης.
Γ) Όπως και συ είπες λογικό είναι η κάθε εταιρεία να επιδιώκει το καλύτερο δυνατόν οικονομικό αποτέλεσμα με τις μικρότερες δυνατές θυσίες, με οτι αυτο συνεπάγεται χωρις αυτό βέβαια να σημαίνει οτι πρέπει να υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Δ) @douzoune
"αυτό που ενοχλεί (και μένα προσωπικά) είναι η αρπακτική διάθεση της ΑΝΕΚ. Έβαλε ένα από τα χειρότερα πλοία του στόλου της να καλύψει μια γραμμή σε μια δύσκολη περίοδο για την NEL"
μα οποιαδήποτε εταιρεία δε θα εκμεταλλευόταν μια τέτοια κατάσταση κατα το συμφέρον της?
Ε) Πειράζει αν κάποιος επιδοκιμάζει ένα καράβι? Ή επειδή αυτο το λένε Λισσός? Καλά αν εγώ έλεγα την -ενσφαλμένη- άποψή μου οτι πχ Το Μιλένα είναι το μεγαλύτερο, ταχύτερο και πιο καινούριο καράβι στον Πειραιά θα έπρεπε επισταμένως να δέχομαι λογοκρισία?(Που κανέις δεν είπε κάτι ακραίο για το Λισσός)
Τέλος κατανοώ απόλυτα την στάση σας απέναντι στο καράβι και στην εταιρεία απο τη στιγμή που είναι ξένη προς εσας και μπήκε στην πλέον βασική γραμμή της εταιρείας του τόπου σας που προφανώς και αγαπάτε.
Αυτό όμως δε σημαίνει οτι θα πρέπει μόλις αναφερθεί κάποιο θετικό σχόλιο για το βαπόρι να σπεύδετε να το θάβετε!
Και βέβαια έχει ο καιρός γυρίσματα, συμπληρώνοντας τις παροιμίες που απαριθμούσε στην προηγούμενη σελίδα ο MYTILENE:D:D
Αυτά:)
Speedkiller
31-03-2009, 12:36
Κώστα
Α) Δεν είπα οτι ολόκληρα τα ποστ στο θέμα του Μυτηλήνη είναι εγκώμια για το καράβι.
Β) Εγώ ποτέ δε θεώρησα ούτε ανέφερα την ΑΝΕΚ ως σωτήρα της γραμμής Χίου-Μυτιλήνης.
Γ) Όπως και συ είπες λογικό είναι η κάθε εταιρεία να επιδιώκει το καλύτερο δυνατόν οικονομικό αποτέλεσμα με τις μικρότερες δυνατές θυσίες, με οτι αυτο συνεπάγεται χωρις αυτό βέβαια να σημαίνει οτι πρέπει να υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ε) Πειράζει αν κάποιος επιδοκιμάζει ένα καράβι? Ή επειδή αυτο το λένε Λισσός? Καλά αν εγώ έλεγα την -ενσφαλμένη- άποψή μου οτι πχ Το Μιλένα είναι το μεγαλύτερο, ταχύτερο και πιο καινούριο καράβι στον Πειραιά θα έπρεπε επισταμένως να δέχομαι λογοκρισία?(Που κανέις δεν είπε κάτι ακραίο για το Λισσός)
Α)Είπες πολύ σωστά πως το Μυτιλήνη όλο το χαιδολογούμε και απλά σου απάντησα πως γίνεται όντως από πολλά άτομα αλλα ποτε αυτός δεν είναι ο αυτοσκοπός των όποιων Post αλλα η αφορμή για να συμβεί κ αυτο!
Β)Μερικοί φίλοι εδώ έτσι την παρουσιάζουν κ γι αυτό υπήρξαν οι ανάλογες απαντήσεις τουλαχιστον απο μένα!(αν θες κοίταξε τα προηγούμενα post)
Γ)14 ωρες ταξίδι σίγουρα δεν είναι αναβάθμιση!Η οποια αναφορά σε αυτό έγινε επειδή το πλοιο παρουσιάστηκε ως το τελειο πλοιο να ταξεδέψεις για Χιο Μυτιλήνη.Δεν με πειράζει να μου πει κάποιος πως το Λισσός είναι ωραίο βαπόρι και μέσα και έξω και στέκεται καλα για τα χρόνια του επειδή το ξέρει κ το αγαπά(αυτό δεν έχω λογο να το κριτικάρω η να μην το δεχτώ)!Μην φτάνουμε όμως στα ορια της υπερβολής!
Ε)Δεν πειράζει η επιδοκιμασία!Η υπερβολή-πληρης ωραιοποίηση και παραπληροφόρηση αν θες είναι αυτή που ενοχλεί!
Και δεν νομίζω πως θαβουμε ότι καλό ειπωθεί για το καράβι!Δες αν εχει κριτικάρει κανείς έτσι αυτα που γραφουν οι κλασσικοί fun του πλοίου pontios thessaloniki και Kapas...Δεν είμαστε τόσο κακοί πια...:D
Ps(έκοψα λίγο το μήνυμα σου για να μη γίνεται κουραστική η ανάγνωση!Ελπίζω να μη σε πειράζει)
Sorry, αλλά το νησί μας είχε μια χαρά βαπόρια!!! Αρχοντικά πλοία και όχι σαβούρες… τώρα τελευταία όμως μας έγινε τσιμπούρι η anek με αυτό το Λισσός.. πιστεύω πως ένα πλοίο εκτός απ το συμφέρον της εταιρίας του θα πρέπει να προσελκύει τους ταξιδιώτες…. Και όσοι είμαστε απ το νησί και ταξιδεύουμε συχνά έχουμε δεθεί με τα πλοία της Nel… οπότε καλά θα κάνουν να επιστρέψουν τη θέσει αυτή εκεί που ανήκει.. και συγκεκριμένα στο Θεόφιλο!!
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΕΛΙΤΗ,Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΧΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Π Ο Τ Ε Ξ Α Ν Α.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΛΛΟΥ.ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ,ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΡΕΙ ΔΕΞΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ.ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ...ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ(ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΟΥΧΑΝΑ).ΟΙ ΝΕΛΙΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ.
Νεότερο είναι το Μυτιλήνη απ το Λισσός!!!Κλάσσης ανώτερο δεν είπα ποτέ πως είναι...Όσο για τα επίθετα που το κοσμούμε όπως λες το πλοίο όπως λέει κ ο φίλος Douzoune έχει βραβευτεί και δεύτερον το χαιοδολόγημα σταματάει στα επίθετα και όχι σε ολόκληρα ποστ που το μόνο που κάνουν είναι αυτό!
Καλά κάνουν και επιδοκιμάζουν το Λισσός!!!Μπραβο τους!!!
Καλά κάνει που μπήκε η ΑΝΕΚ στη γραμμή αφού μπόρεσε!!!
Αλλα βάζοντας το Λισσός (που στην ουσία της περίσσευε αφού ήταν δεμμένο πόσους μήνες προτού γίνει ότι έγινε με το Θεόφιλο) μη νομίζει πως την θεωρούμε σωτήρα (όπως την παρουσιάζουν μερικοί που δεν είναι καν απο Χίο-Λέσβο) η πως την θεωρούμε ποιοτική στις υπηρεσίες της!!!Εκμεταλεύτηκε ένα πλοίο που είχε παραπεταμένο με το καλύτερο τρόπο και μπράβο της...Ως εκεί όμως!Αν ηθελε η ΑΝΕΚ επιδοκιμασίες ας άφηνε το Χιος όπως ήταν και ας έβαζε Πρέβελη που είναι πιο γρήγορο απ το Λισσός και το χε αποδείξει στην Παροναξια!Αλλά αυτό το χει για καλύτερες γραμμές...Χαζοί ειναι να το βάλουν Χιο Μυτιλήνη αφού την εχουν εξασφαλίσει κ με Λισσός???Και για να κλείσω εδώ και να μην το κουράζω άλλο γιατί αφού το Λισσός είναι τοσο μαγικο και φοβερό δεν το βάζουν πάλι Χανιά παρα μόνο το διώξανε νύχτα(Απο χανιώτες έχω ακούσει τον ευγενικο χαρακτηρισμό ποταμόπλοιο)???:rolleyes:
ΦΙΛΕ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ,Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΥΡΟ.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΟ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΑΖΙ.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΠΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ.ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ?Η ΝΕΛ ΜΠΟΡΕΙ?ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ.ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ.ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.ΝΑ ΑΝΑΒΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ,ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ Η ΑΝΕΚ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΙΥ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠ-ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΒΑΠΟΡΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΑΣ.
Speedkiller
31-03-2009, 13:56
Χαχαχουχα....Σιγά μην προσκυνήσω κιόλας....:-PΚαι είδα ύστερα απο πόσα χρόνια έβαλε καινούριο πλοίο η ΑΝΕΚ στο νησί της...Ολα τα καινούρια Ιταλία μεριά γυρνάνε...:rolleyes:Για το τι είναι το βαπόρι για τη γραμμή δεν θα το ξανασχολιάσω!Το έκανα ήδη...
ΦΙΛΕ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ,Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΥΡΟ.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΟ ΧΙΟ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΑΖΙ.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΠΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ.ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ?Η ΝΕΛ ΜΠΟΡΕΙ?ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ.ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ.ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.ΝΑ ΑΝΑΒΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ,ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ Η ΑΝΕΚ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΙΥ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠ-ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΒΑΠΟΡΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΑΣ.
ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΑΠΕΤΥΧΕ ...ΛΟΓΩ ΧΙΟΥ.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΒΥΘΙΣΜΑΤΟΣ ΠΛΟΙΟΥ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΒΥΘΙΣΜΑΤΟΣ ΛΙΣΣΟΣ-ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ?ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ''ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΒΑΠΟΡΙΑ'' ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ?ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ?ΑΝΤΕ...ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΠΑΔΑ ΜΑΣ.
agnostos
31-03-2009, 14:08
Χαχαχουχα....Σιγά μην προσκυνήσω κιόλας....:-PΚαι είδα ύστερα απο πόσα χρόνια έβαλε καινούριο πλοίο η ΑΝΕΚ στο νησί της...Ολα τα καινούρια Ιταλία μεριά γυρνάνε...:rolleyes:Για το τι είναι το βαπόρι για τη γραμμή δεν θα το ξανασχολιάσω!Το έκανα ήδη...
Φιλε spedkiller θα προτιμουσες στη γραμμη να εχεις το λισσος με τα σιναλα της ΝΕΛ η το hellenic spirit με τα σινιαλα της ΑΝΕΚ??? Τι θα σε ικανοποιουσε περισσοτερο? Η μηπως το hellenic spirit στα χρωματα της ΝΕΛ,ποτε θα εισαι ευχαριστημενος?
παντα φιλικα ;)