PDA

Επιστροφή στο Forum : Εκπαίδευση - Εισαγωγή Σπουδαστών ΑΕΝ

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13]

alekoz
06-12-2010, 16:31
Otan vgei i prokiriksi to mono pou exis na kanis einai na pas sto kontinotero limenarxio ekei tha se diafotisoun kai tha sou poun ti dikeologitika xriazonte. Pantos mporis na dilosis kai me panelinies kai me apolitirio tautoxrona.

Alberto
11-12-2010, 13:19
Otan vgei i prokiriksi to mono pou exis na kanis einai na pas sto kontinotero limenarxio ekei tha se diafotisoun kai tha sou poun ti dikeologitika xriazonte. Pantos mporis na dilosis kai me panelinies kai me apolitirio tautoxrona.

Nτάξει ρε Alekoz αγχώνομαι γιατί είμαι άνθρωπος της οργάνωσης.Θέλω να γνωρίζω τα πάντα λίγο πιο πριν,γιατί παίζουν και διάφορα άλλα πράγματα και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλω να πετύχω,και να περάσω σε ΑΕΝ,θέλω να το έχω σχεδιασμένο έτσι ωστέ να μην υπάρχει περιθώριο λάθους.
Τέλοσπάντων,όποιος δε βαριέται να απαντήσει και αναλυτικά στο τελευταίο μου post ας το κάνει...Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν μέχρι τώρα!

pagos
20-12-2010, 07:21
Καλησπέρα,ειχα αρκετό καιρό να μπώ και να παρακολουθήσω το θέμα...
Για αρχή θα ήθελα να διαβάσετε το εξης (το οποιο το εχω γράψει εγώ) και να μου πείτε την αποψή σας...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_2223.html

Επισης θελω να θίξω ενα θέμα που αφορά την επόμενη προκύρηξη. Λέτε τα ποσοστά να επιστρέψουν ή να αλλάξουνε έστω? Και θα πάνε τον αριθμό εισακτέων στα περσινά επίπεδα ή θα συνεχίσουνε να παίρνουν λιγότερους?

alekoz
20-12-2010, 12:35
Kapou eixa diavasi oti mono to 2010-2011 tha pernan tosous ligous, pisteuo oti stin fetini prokiriksi pou tha vgei oi thesis ton isagomenon na auksithoun ektos kai an... Oreo to kimeno sou alla i apopsi mou simfona me auta pou egrapses einai antitheti oson afora ta pososta meso panellinion kai me apolitirio , euxome na min ksana allaksoun gt pali xamos tha gini. Pisteuo oti o tropos eisagogis meso panelinion einai pio aksiokratikos se sxesi me apolitirio ...

muose1
22-01-2011, 18:23
Ρε παιδια μπορει να μου απαντησει καποιος με 100% σιγουρια?? Κοιταζοντας τις βασεις βλεπω πως υπαρχει ειδικη κατηγορια για τους τριτεκνους και συγκεκριμενα ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔ.ΚΑΤΗΓ ΤΡΙΤΕΚ.(3%) 11362. Μπορει να μου πει καποιος πως λειτουργει το προνομιο της μεταγραφης??? Δεν περνας καπου με την υπαρχουσα βαση(καπου στα 6000+) και υστερα περνεις μεταγραφη?ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?

fusi0n
26-01-2011, 20:29
paidia o marmaras exei internet sta fortiga t? genika poia i apopsi sas???????

Apostolos
26-01-2011, 20:33
Απο γνωστούς μου αναφέρουν ώς μια απο τις καλύτερες στην αγορα. Οταν πας στο καράβι όμως να ξεχάσεις το ιντερνετ γιατι χρόνος πρέπει να υπάρχει μονο για τις γνώσεις

fusi0n
26-01-2011, 20:49
ok alla pes m an exei gia na kserw pws tha epikinonw me tous sigkeneis m estw kai gia ligo kathe mera...!

Apostolos
26-01-2011, 21:28
Φιλε αφου επέλεξες το ναυτικό επάγγελμα ήξερες οτι η επικοινωνία ειναι περιορισμένη. Ισως αυτη ειναι και μια ομορφια της που φευγεις μακρια απο όλους και όλα και αφιερώνεσε τελειως στην εργασία σου. Λογικα τα νέα πλοία έχουν τέτοιες ευκολίες αλλα δέν γνωρίζω αν ειναι επι πληρωμη. Υπαρχει και το πολύ ακριβό δορυφορικό τηλέφωνο...

panosL
27-01-2011, 12:44
Ρε παιδια μπορει να μου απαντησει καποιος με 100% σιγουρια?? Κοιταζοντας τις βασεις βλεπω πως υπαρχει ειδικη κατηγορια για τους τριτεκνους και συγκεκριμενα ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔ.ΚΑΤΗΓ ΤΡΙΤΕΚ.(3%) 11362. Μπορει να μου πει καποιος πως λειτουργει το προνομιο της μεταγραφης??? Δεν περνας καπου με την υπαρχουσα βαση(καπου στα 6000+) και υστερα περνεις μεταγραφη?ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?
Αρχικά φίλε μου είσαι υποψηφιος στην υποκατηγορία των τρίτεκνων εως ότου αυτη τερματιστει.Αν δεν περασεις ως τριτεκνος τότε αυτόμάτως μεταφέρεσαι στην γενικη σειρα.

kostas2375
30-01-2011, 08:27
Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη προκαταβολικά για τυχών λάθη μου και να ανοίξω αυτό το θέμα προς συζήτηση ενώ παράλληλα μπορώ να ανακοινώνω τα ευρήματά μου, ευχαριστώ.
Στα πλαίσια της έρευνας που κάνω (ΑΕΝ μηχαν.) θα ήθελα τις απόψεις σας και τα συμπεράσματά σας για τα α) επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ( σε στεριά και θάλασσα)β) το επίπεδο του πτυχίου γ) αναγνώριση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δ) προοπτικές (μεταπτυχιακά- μετεκπαίδευση).

muose1
08-02-2011, 20:40
Δηλαδη αν μεταφερθει ενας τριτεκνος στην γενικη σειρα,χανει το προνομιο της μεταγραφης?? Επισης με βαση τα περσινα κριτηρια με 4.500-5.000 μορια περνας στην σχολη?(οπουδηποτε)

carter
08-02-2011, 20:51
Γεια σας είμαι νέο μέλος εδώ. Θα ήθελα να ρωτήσω, μιας και εδώ είναι οτι πιο ενημερωτικό site/forum σχετικά με ναυτιλία και λοιπά θέματα, οι σχολές Α.Ε.Ν. πλέον δηλώνονται μέσω πανελληνίων ή άλλαξε το σύστημα?

Το λέω γιατί το καλοκαίρι, δήλωσα στην Α.Ε.Ν. (αλλά δε πέρασα) χωρίς πανελλήνιες, απλά με απολυτήριο και άκουσα πως πλέον έγινε έτσι η σχολή, έφυγε από τις πανελλήνιες και πάνε μόνο με απολυτήριο.
Δε ξέρω αν τα λέω καλά, θα χαρώ να μάθω σχετικά με αυτό.

spyra-kos
11-02-2011, 01:05
Γεια σας, είμαι νέος στο forum και βλέποντας ότι ανταποκρίνεστε άμεσα και με ευστοχία στις ερωτήσεις των ατόμων που θέλουν να ενταχθούν στις Α.Ε.Ν, πήρα το θάρρος να σας ρωτήσω κάτι που με απασχολεί. Είμαι απόφοιτος Γενικού Λυκείου με απολυτήριο 18.2, το οποίο σε συνδυασμό με το πιστοποιητικό αγγλικών (lower) μου δίνει την δυνατότητα να φτάσω τα 19.200 μόρια, εάν δεν απατώμαι. Τώρα αυτά που με απασχολούν είναι τα εξής... συγκεντρώνω αρκετά μόρια για την ένταξή μου στις Ακαδημίες, σύμφωνα με την εμπειρία παλαιών βάσεων που έχετε, βάσει απολυτηρίου; Ισχύουν οι ίδιες βάσεις για τους απόφοιτους των λυκείων, γενικών, νυχτερινών και επαγγελματικών, πάντοτε βάσει απολυτηρίου; Πληροφοριακά, ανήκω στην γενική κατηγορία υποψηφίων. Και τώρα μια, όπως θα την χαρακτήριζα, ρητορική ερώτηση...αξίζουν οι ακαδημίες; (Κατάγομαι, ζω και...μεγαλώνω σε νησί...πιστεύω αυτό να λέει πολλά για την άποψή μου περί θαλάσσεως, όπως και της πλειοψηφίας των ατόμων που έχουν την ίδια τύχη με εμένα.)

spyra-kos
11-02-2011, 01:31
Γεια σας είμαι νέο μέλος εδώ. Θα ήθελα να ρωτήσω, μιας και εδώ είναι οτι πιο ενημερωτικό site/forum σχετικά με ναυτιλία και λοιπά θέματα, οι σχολές Α.Ε.Ν. πλέον δηλώνονται μέσω πανελληνίων ή άλλαξε το σύστημα?

Το λέω γιατί το καλοκαίρι, δήλωσα στην Α.Ε.Ν. (αλλά δε πέρασα) χωρίς πανελλήνιες, απλά με απολυτήριο και άκουσα πως πλέον έγινε έτσι η σχολή, έφυγε από τις πανελλήνιες και πάνε μόνο με απολυτήριο.
Δε ξέρω αν τα λέω καλά, θα χαρώ να μάθω σχετικά με αυτό.

Carter, όσον αφορά τις Πανελλήνιες, οι Α.Ε.Ν. εξακολουθούν να είναι εφικτές ως προς την δήλωσή τους στις αιτήσεις, αλλά και στο μηχανογραφικό για την φοίτηση την χρονιά 2011-2012. Τώρα όσον αφορά το απολυτήριο, έκανα κάποια τηλεφωνήματα και εγώ ο ίδιος για να ψάξω το περί αυτού θέμα, καθώς δεν μπορώ μέσω της κατεύθυνσής μου να δηλώσω τις Α.Ε.Ν., δεν πήρα κάποια απάντηση που να μην μου επιτρέπει την δήλωση υποψηφιότητας, αντιθέτως μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα το οποίο θα έπρεπε να με ανησυχεί. Εξάλλου στην ιστοσελίδα του υπουργείου ναυτιλίας δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για αλλαγή των τρόπων ένταξης στις ακαδημίες. Πάντως μέσω των Πανελληνίων είναι ακόμη εφικτή η ένταξη.

Harry14
11-02-2011, 11:44
Γεια σας, είμαι νέος στο forum και βλέποντας ότι ανταποκρίνεστε άμεσα και με ευστοχία στις ερωτήσεις των ατόμων που θέλουν να ενταχθούν στις Α.Ε.Ν, πήρα το θάρρος να σας ρωτήσω κάτι που με απασχολεί. Είμαι απόφοιτος Γενικού Λυκείου με απολυτήριο 18.2, το οποίο σε συνδυασμό με το πιστοποιητικό αγγλικών (lower) μου δίνει την δυνατότητα να φτάσω τα 19.200 μόρια, εάν δεν απατώμαι. Τώρα αυτά που με απασχολούν είναι τα εξής... συγκεντρώνω αρκετά μόρια για την ένταξή μου στις Ακαδημίες, σύμφωνα με την εμπειρία παλαιών βάσεων που έχετε, βάσει απολυτηρίου; Ισχύουν οι ίδιες βάσεις για τους απόφοιτους των λυκείων, γενικών, νυχτερινών και επαγγελματικών, πάντοτε βάσει απολυτηρίου; Πληροφοριακά, ανήκω στην γενική κατηγορία υποψηφίων. Και τώρα μια, όπως θα την χαρακτήριζα, ρητορική ερώτηση...αξίζουν οι ακαδημίες; (Κατάγομαι, ζω και...μεγαλώνω σε νησί...πιστεύω αυτό να λέει πολλά για την άποψή μου περί θαλάσσεως, όπως και της πλειοψηφίας των ατόμων που έχουν την ίδια τύχη με εμένα.)

Με αυτα τα μορια παντως εισαι 99,999999% μεσα αν δηλωσεις και κατα 90% στην πρωτη σου επιλογη.

carter
12-02-2011, 13:36
Carter, όσον αφορά τις Πανελλήνιες, οι Α.Ε.Ν. εξακολουθούν να είναι εφικτές ως προς την δήλωσή τους στις αιτήσεις, αλλά και στο μηχανογραφικό για την φοίτηση την χρονιά 2011-2012. Τώρα όσον αφορά το απολυτήριο, έκανα κάποια τηλεφωνήματα και εγώ ο ίδιος για να ψάξω το περί αυτού θέμα, καθώς δεν μπορώ μέσω της κατεύθυνσής μου να δηλώσω τις Α.Ε.Ν., δεν πήρα κάποια απάντηση που να μην μου επιτρέπει την δήλωση υποψηφιότητας, αντιθέτως μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα το οποίο θα έπρεπε να με ανησυχεί. Εξάλλου στην ιστοσελίδα του υπουργείου ναυτιλίας δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για αλλαγή των τρόπων ένταξης στις ακαδημίες. Πάντως μέσω των Πανελληνίων είναι ακόμη εφικτή η ένταξη.

Σ'ευχαριστώ πολύ. Αν και έμαθα πως για να μπείς με το 10%, γιατί είχα αυτό το σκοπό και γι' αυτό ρώτησα, πρέπει να έχεις δώσει πανελλήνιες νωρίτερα από 2 χρόνια, και εγώ έδωσα το 2008. Θα ξαναδοκιμάσω με το απολυτήριο μου ξανά και ελπίζω να με πάρουνε αυτή τη φορά. Ευχαριστώ και πάλι!

matrix111
17-02-2011, 15:37
Καλημερα παιδια. Ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια σας. Σκεπτομαι την φοιτηση σε σχολες μηχανικων ΕΝ απο γενικο λυκειο μεσω πανελληνιων εξετασεων. Εκανα λοιπον μια ερευνα στον συνολικο πινακα εισακτεων με βαθμολογιες των εισακτεων 2010 και παρατηρησα οτι υπηρξαν εισακτεοι με 14.000 περιπου μορια ( κατηγορια 31/02) αλλα και με 5.400 μορια ( κατηγορια 01/02). Παραλληλα ειδα και τους πινακες των επιλαχοντων οπου με 14.000 ( κατηγορια 31/01) καποιος ειναι επιλαχων. Η δε βαση σχολης για την γενικη σειρα οπως την δινουν οι καταστασεις των μηχανογραφικων ειναι για το 2010 ειναι 2,458 μορια.
Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι αυτος με τα λιγα μορια ειναι εισακτεος και ο αλλος με τα περισσοτερα ειναι επιλαχων ???
Μηπως παιζει κατι με τις κατηγοριες ???? Γιατι παρατηρησα αρκετες κατηγοριες οπως 31/01, 31/02, 31/04, 01/10, 05/01 ... κλπ. Και αν ναι, τι αντιπροσωπευει η καθε κατηγορια ???
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

giannaras13
17-02-2011, 19:28
γεια σας!
ειμαι 20 ετων σπουδαζω στο τει της λαρισας.και θελω να δωσω για τις ακαδημιες εμπορικου ναυτικου.εχω lower και τον μαιο δινω για proficiency.αυτο που ηθελα να μαθω ειναι με συμφερει να δωσω με απολυτηριο η' με 10%?γινεται να δωσω και με τα δυο?ποτε δινεις με απολυτηριο? ευχαριστω πολυ,
ιωαννης δημητριου
ξεχασα να σας πω οτι ο βαθμος του απολυτηριου μου ειναι 15,2.

thiseus
21-02-2011, 15:36
Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη προκαταβολικά για τυχών λάθη μου και να ανοίξω αυτό το θέμα προς συζήτηση ενώ παράλληλα μπορώ να ανακοινώνω τα ευρήματά μου, ευχαριστώ.
Στα πλαίσια της έρευνας που κάνω (ΑΕΝ μηχαν.) θα ήθελα τις απόψεις σας και τα συμπεράσματά σας για τα α) επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ( σε στεριά και θάλασσα)β) το επίπεδο του πτυχίου γ) αναγνώριση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δ) προοπτικές (μεταπτυχιακά- μετεκπαίδευση).

α) σαν αποφοιτος μπορεις να δουλεψεις σα μηχανικος σε καραβι και μονο
β) επαγγελματικα δικαιωματα ( αν εννοεις θπογραφη μηχανικου μελετητη εχουν μονο οι πτυχιουχοι διπλωματουχοι μηχανικοι λογω θεωρητικων γνωσεων και με επαγγελματικα δικαιωματα που υπερβαινουν παντα αυτα των ΤΕΙ
γ) μπορεις να δωσεις κατατακτηριες ελλαδα η να πας για παραδειγμα εξωτερικο για να ολοκληρωσεις προπτυχιακο κυκλο σπουδων. Π.χ Αγγλια μπαινεις 1ο (η 2ο αν εχεις καλους βαθμους-εξαρταται και απο το πανεπιστημιο που 8α πας) απο τα 3 ετη. Σκωτία μπαινεις 2ο ετος απο τα 4
δ) για μεταπτυχιακα εξαρταται απο το τι θα εχεις κανει σα φοτιτητης στο πτυχιο...:cool:

kostas2375
22-02-2011, 10:33
Σαν απόφοιτοι μπορούμε να εργαστούμε στα καράβια , εκτός αυτού παρέχονται κάποια δικαιώματα ακόμη όπως: α) Στην επιθεώρηση ( με το πτυχίο όμως είμαστε ισότιμοι με το τεχνικό λύκειο) β) Στην εκπαίδευση γ) Στη ΔΕΗ ακόμη και ως ΤΕ . Αυτό που θα ήθελα να μάθω αν κάποιος γνωρίζει είναι η κατάσταση σε πλοία με ευρωπαϊκή σημαία ( οι μισθοί , οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας , οι απαιτήσεις τους ως προς το χρόνο ταξιδιού και ότι άλλο γνωρίζετε ). Ακόμη αν με κάποιο τρόπο παρέχετε η δυνατότητα σε απόφοιτο ΑΕΝ να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας ( συνεργείο ναυτικών μηχανών- εξωλέμβιων) ή αν για να το κάνει θα πρέπει να παρακολουθήσει ένα τεχνικό λύκειο

Harry14
22-02-2011, 23:52
Σαν απόφοιτοι μπορούμε να εργαστούμε στα καράβια , εκτός αυτού παρέχονται κάποια δικαιώματα ακόμη όπως: α) Στην επιθεώρηση ( με το πτυχίο όμως είμαστε ισότιμοι με το τεχνικό λύκειο) β) Στην εκπαίδευση γ) Στη ΔΕΗ ακόμη και ως ΤΕ . Αυτό που θα ήθελα να μάθω αν κάποιος γνωρίζει είναι η κατάσταση σε πλοία με ευρωπαϊκή σημαία ( οι μισθοί , οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας , οι απαιτήσεις τους ως προς το χρόνο ταξιδιού και ότι άλλο γνωρίζετε ). Ακόμη αν με κάποιο τρόπο παρέχετε η δυνατότητα σε απόφοιτο ΑΕΝ να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας ( συνεργείο ναυτικών
μηχανών- εξωλέμβιων) ή αν για να το κάνει θα πρέπει να παρακολουθήσει ένα τεχνικό λύκειο
Γινεται αυτο. Με το πτυχιο ΑΕΝ εισαι και μηχανικος και ναυτικος.

thiseus
23-02-2011, 12:59
συγνώμη αλλά η ερωτηση σου δεν εχει καμια σχεση με τα επαγγελματικα δικαιωματα, οπως το ονομαζεις εσυ, αλλα με εσωτερικη αναζητηση επαγγελματικου προσανατολισμου.....
νομιζω ημουν ξεκαθαρος.
καλη τυχη!!

thiseus
23-02-2011, 13:10
Ακόμη αν με κάποιο τρόπο παρέχετε η δυνατότητα σε απόφοιτο ΑΕΝ να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας ( συνεργείο ναυτικών
μηχανών- εξωλέμβιων) ή αν για να το κάνει θα πρέπει να παρακολουθήσει ένα τεχνικό λύκειο

ειναι δυνατον να ρωτας αν βγαινοντας μηχανικος απο ΑΕΝ θα πρεπει να γυρισεις στο Τεχνικο Λυκειο;
Εισαι σιγουρα σπουδαστης η ψαχνεις συμβουλες , το οποιο δεν ειναι κακο καθολου...
γιατι ελεος και συγνωμη για το υφος μου αλλα σε μια ηλικια 20 περιπου χρονων να ρωτα κανεις αν τελειωνοντας μια σχολη κατεξοχην τεχνικη ανωτερης εκπαιδευσης θα πρεπει να γυρισει στο τεχνικο λυκειο, σχολειο μεσης εκπαιδευσης;
εκτος αν θες να ρωτησεις αν πρεπει να αποκτησεις αποκλειστικοτητα στο service, αλλα αυτο το κανουν οι αντιπροσωπειες ......

Δηλαδη θα βγεις μηχανικος και σε λιγο καιρο θα κανεις βαρδια σαν τριτος και ρωτας αν πρεπει να πας πισω στο τεχνικο λυκειο για να αποκτησεις εξειδικευση? Εχεις συνειδητοποιησει που βρισκεσαι και τι επαγγελμα θα κανεις??!!!

Λιγη σοβαροτητα!!!

Eng
23-02-2011, 14:46
Καταρχην θα ηθελα να πω, πως δεν χρειαζεται να απανταμε με τετοιο ηφος σε κανεναν εδω μεσα και για κανενα λογο. Καθε απορια ειναι σεβαστοτατη και θα δεχθει την καταλληλη απαντηση.
Οποτε θα παρακαλουσα αν καποιος συμφορμιτης κανει ενα σχολιο να το κανει με ηρεμο τροπο χωρις σε καμια μα καμια περιπτωση προσβαλει τον αλλον ειτε ειναι 15 χρονων ειτε 55 χρονων. Κανεις δεν ξερει τι υπαρχει μεσα στο μυαλο του καθενος και ποιος ειναι ο πραγματικος λογος που τιθεται μια ερωτηση.

Ευχαριστω.

sv1xv
23-02-2011, 15:11
Καθε απορια ειναι σεβαστοτατη... Και μάλιστα η συγκεκριμένη απορία είναι δικαιολογημένη στην νεοελληνική πραγματικότητα, όπου τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι ένα κουβάρι και καθορίζονται αποσπασματικά μέ ένα πλήθος νομικών κειμένων και υπουργικών αποφάσεων.

pagos
23-02-2011, 20:15
Καλημερα παιδια. Ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια σας. Σκεπτομαι την φοιτηση σε σχολες μηχανικων ΕΝ απο γενικο λυκειο μεσω πανελληνιων εξετασεων. Εκανα λοιπον μια ερευνα στον συνολικο πινακα εισακτεων με βαθμολογιες των εισακτεων 2010 και παρατηρησα οτι υπηρξαν εισακτεοι με 14.000 περιπου μορια ( κατηγορια 31/02) αλλα και με 5.400 μορια ( κατηγορια 01/02). Παραλληλα ειδα και τους πινακες των επιλαχοντων οπου με 14.000 ( κατηγορια 31/01) καποιος ειναι επιλαχων. Η δε βαση σχολης για την γενικη σειρα οπως την δινουν οι καταστασεις των μηχανογραφικων ειναι για το 2010 ειναι 2,458 μορια.
Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι αυτος με τα λιγα μορια ειναι εισακτεος και ο αλλος με τα περισσοτερα ειναι επιλαχων ???
Μηπως παιζει κατι με τις κατηγοριες ???? Γιατι παρατηρησα αρκετες κατηγοριες οπως 31/01, 31/02, 31/04, 01/10, 05/01 ... κλπ. Και αν ναι, τι αντιπροσωπευει η καθε κατηγορια ???
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Καταρχάς για αυτο που πολυ σωστα παρατηρησες σχετικα με τα μορια, η απαντηση ειναι απλούστατη. Το Ελληνικο κράτος θεώρησε "αξιοκρατικο" το να αλλάξει πέρισυ τον τροπο εισαγωγης απο 50-50 σε 80% - 20%. Που σημαίνει πως 80% των εισακτέων θα προέρχονται απο πανελλήνιες. Σε συνδιασμό με την κατάργηση της βάσης του 10, αυτο ηταν καταστροφικό για οσα (που ηταν ΠΑΡΑ πολλα) παιδια θέλανε να μπούνε με απολυτήριο. Μπορεις να διαβάσεις την προκύρηξη εδώ
http://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-panellhnies/plhrofories-panellhnies/507-prokhryxh-eisagwghs-akadhmies-emporiku-navtiku.html
και να δεις μόνος σου πως χωρίζονται οι κατηγορίες.
Με λίγα λογια σου λεει το υπουργείο πως απο οσα παιδια δώσουνε απο πανελλήνιες, θα πάρω τοσα, απο απολυτηριο τοσα κτλ. Δεν με ενδιαφέρει αν καποιος απο άλλη κατηγορια εχει και 15.000 μόρια παραπάνω, ανταγονισμός υπάρχει μόνο στην ίδια κατηγορία. Καθε κατηγορια ειναι ξεχωριστη και δεν επιρεαζει η μια την αλλη.
Η κατηγορία 01 και 02 ηταν απο πανελληνιες. Όσες αρχίζανε με "3" ηταν με απολυτήριο.
Αυτο παντως που εμένα μου φαινεται αξιοπερίεργο ειναι πως μόλις 2 ατομα υπηρχανε απο την κατηγορια 2. Ας μου το επιβεβαιωση καποιος αν μπορει.. το 02 δεν ειναι η δεύτερη γενική κατηγορία? Κι'εφοσον χωρίζεται σε 2 γενικες υποκατηγορίες οπως και η 3η γενικη κατηγορια, δεν θα έπρεπε να ειναι της μορφής "21" (οπου 2=2η γενικη κατηγορια και 1=πρωτη γενικη υποκατηγορία)? για ποιο λογο ειναι 02? Πάντως αν ισχύει αυτο καποιος που θα δώσει απο την 2η κατηγορια ειναι σχεδόν σίγουρο οτι θα περάσει ετσι?

kostas2375
24-02-2011, 08:21
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια, όσον αφορά εμένα είμαι παλιός απόφοιτος ΑΕΝ (1999) και πλέον δεν ταξιδεύω αλλά είμαι στον χώρο της ναυτιλίας. Σαν απόφοιτος αυτής της σχολής έμαθα ότι το αντικείμενο της είναι τα καράβια και τα ταξίδια. Τον τελευταίο καιρό είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω και να ερωτηθώ από νέους για την σχολή ως απόφοιτος της. Διαπίστωσα την απίστευτη ωριμότητα που χαρακτηρίζει τους νέους μας οι οποίοι δεν πείθονται εύκολα και ότι οι γνώσεις μου για τις σχολές είναι ελάχιστες. ¶ρχισα την έρευνά μου αλλά δυσκολεύομαι αρκετά. Αυτό όμως που άρχισα να καταλαβαίνω είναι ότι οι νέοι έχουν λόγους που εγκαταλείπουν τις ΑΕΝ και κατ επέκταση και τα καράβια.
Θα ήθελα ακόμη μία φορά να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει . Υπάρχει η δυνατότητα σε μηχανικό εμπορικού ναυτικού από ΑΕΝ ( όχι ναυτικό ή τεχνικό λύκειο) να πάρει άδεια ίδρυσης και λειτουργείς συνεργείου ναυτικών μηχανών; Ξέρω ότι οι μηχανικοί εμπορικού ναυτικού από τεχνικά- ναυτικά λύκεια παίρνουν κάποιες άδειες τεχνίτη. Υπάρχει κάποιος που έχει υπόψη και μπορεί να μου δώσει σχετική νομοθεσία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Bill Kladios
04-03-2011, 11:46
Παιδιά είμαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και σκέφτομαι να δηλώσω με 10% για Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού,γιατί πραγματικά είναι αυτό που ήθελα απο μικρός(αλλά με νίκησε η θέληση της μάνας μου).Τα "προσόντα" μου είναι 15000 μόρια στο 4ο πεδίο και πτυχίο Lower,μπορείτε να μου πείτε τι πιθανότητες έχω να μπώ στην σχολή λαμβάνοντας υπόψιν και την οικονομική κρίση?

gkanelis
14-03-2011, 13:45
να ρωτησω κατι φετος δινω πανελλαδικες και σκοπευω να διλωσω μονο αεν αυτο που θα ηθελα να ρωτησω στις εξετασεις οπτικης οξυτητας δινουμε μονο φορωντας γυαλια ή και χωρις? επισης στην ακτινογραφια θωρακα τι ακριβως ψαχνουνε?

gkanelis
15-03-2011, 15:18
Εαν υπαρχει καποιος σπουδαστης στην αεν κρητης να μου πει πως ειναι εκει τα πραγματα

aariennostik
19-03-2011, 14:15
να ρωτησω κατι και οποιος μπορει παρακαλω να απαντησει αν του ειναι ευκολο. λοιπον, εχω προβλυμα με την μυωπια αλλα θελω πολυ να περασω σε καποια σχολη αεν ως ναυτικος αλλα οχι ως μηχανικος. επειδη δεν εχω δηνατοτητες να κανω λειζερ υπαρχει καποιος αλλος τροπος να περασω; και αν με κοψουν στεις υγειωνομικες εξετασεις περναω αυτοματα για μηχανικος; (ετσι εχω ακουσει). και αν ναι τα μοροια ειναι διαφορετικα, πως γινεται; :confused::confused::confused:

t0d0s
20-03-2011, 15:04
καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω ειμαι 25 χρονον κ θελω να περασω στην αεν για μηχανικος.εχω απολυτηριο 13 απο ενιαιο λυκειο και 8 μηνες υπηρεσια (απο οσο εχω δει απο την προκυρηξη ειναι 0.02 η μερα επανω στο πλοιο δηλαδη αλλα 4.8 συνολο 17.8) η απορια μου ειναι αν εχω ελπιδες και εαν αυτοι που εχουν προυπηρεσια εχουν καποια προτεραιοτητα.ευχαριστω πολυ....

thiseus
27-03-2011, 02:48
Δυστυχώς δεν γίνεται να μπεις σε καμία ΑΕΝ…. Έχεις περάσει το όριο ηλικίας και δεν γίνεται τίποτα.. Το ότι έχεις ήδη πτυχίο δεν σημαίνει κάτι.. Γιατί υπήρχαν παιδιά που είχανε σπουδάσει σε κάποια τει , δεν περνούσαν την ηλικία και σπουδάζουν κανονικά στις ΑΕΝ.. ¶ργησες να το σκεφτείς εκεί θέλω να καταλήξω.. Είχες χρονικά περιθώρια!

Σαν Διπλωματουχος Μηχανικος αποφοιτος Ανωτατου Εκπαιδευτικου Ιδρυματος (ΑΕΙ)που ειναι ο ανθρωπος δε χρειαζεται καν να περασει απο τις ΑΕΝ για να παρει το πτυχιο μιας Ανωτερης Σχολης.

Μπορει απλα σα διπλωματουχος μηχανικος να μπαρκαρει ως δοκιμος και με 6 μηνες να παρει του 3ου Μηχανικου

thiseus
27-03-2011, 02:53
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχ & Μηχ Υπολογιστών και ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με το επάγγελμα του Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού. Το πρόβλημα βέβαια, όπως διαπίστωσα, είναι ότι υπάρχει όριο ηλικίας. :( Λόγω σπουδών και στρατού είμαι αυτή τη στιγμή σχεδόν 26 και στην ιστοσελίδα του ΥΕΝ (ΥΘΥΝΑΛ) διάβασα πως όριο ηλικίας είναι τα 25 έτη.

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ελλανακτικός τρόπος εισαγωγής έστω και με κάποιου είδους δικαιολογητικά λόγω πρώτου πτυχίου σπούδων ή κάτι σχετικό??

Εναλλακτικά τι επιλογές υπάρχουν για να γίνει κάποιος μηχανικός εμπορικού ναυτικού (σε Ελλάδα ή εξωτερικό)??

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Εχω απαντηση και στο αλλο μελος που σου απαντησε....

Δες αν τους Ηλεκτρολογους Μηχανικους τους δεχονται...και τους δινουν το δικαιωμα να μπαρκαρουν και να παρουν το διπλωμα του 3ου κατοπιν υπηρεσιας 6μηνων σαν δοκιμος.
Εχεις παρει κατευθυνση ενεργειακου η μηχανικου υπολογιστων? Ισως παιζει κι αυτο ρολο.... Ψαξ' το λιγο.... :)

aariennostik
07-04-2011, 20:39
γεία σας, είμαι καινούριος στο φόρουμ. έχω διαβάσει όλα τα θέματα σχεδόν αλλά απάντηση δεν βρήκα στο εξής ερώτημα. πόσες ώρες την ημέρα είναι τα μαθήματα για τους μηχανικούς και αν είναι τρεις μέρες την εβδομάδα όπως άκουσα πρόσφατα από ένα φίλο μου να το λέει. και επίσης μου είπε πως χρειάζεται χαρτί ότι πρέπει να ξέρεις κολύμβηση αλήθεια είναι; οποίος ξέρει παρακαλώ να απάντηση. ευχαριστώ

gkanelis
08-04-2011, 20:14
γεια σας. να ρωτησω οι μηχανικοι μπορουν να ανεβαινουν στη γεφυρα οταν δεν εχουν βαρδια?

Alberto
09-04-2011, 10:35
Καλημέρες πάλι...μετά από καιρό.
Έμαθα οτι ο τρόπος συμπλήρωσης μηχανογραφικών θα αλλάξει φέτος για τα ΕΠΑΛ.
Είμαι αυτή τη στιγμή σε ένα ΕΠΑΛ,στη Β Τάξη,και του χρόνου δίνω Πανελληνιες για ΑΕΝ.Αν ξέρει κάποιος κάτι,ας ενημερώσει γενικά,γιατί στο σχολείο δε μας έκαναν επίσημη ενημέρωση,μόνο λόγια του ποδαριού στο λεπτό...
Επισης,θα θελα τη γνωμη καποιων...Ειναι πιο δυσκολο να μπεις με Πανελληνιες ή πιο εύκολο?Γιατι νομιζω οτι με εξετάσεις η βάση θα ειναι χαμηλή,αλλά από την άλλη πιο δύσκολο να μπεις με το βαθμό απολυτηρίου αφού παίρνουν μικρό ποσοστό...Έχω ψιλομπερδευτεί.Μπορώ να δώσω εντέλει Πανελλήνιες και αν δε τα καταφέρω (λέμε τώρα) να περάσω με τον βαθμό απολυτηρίου,για την ίδια χρονια μιλώντας...πως θα πρέπει να κάνω τα χαρτιά μου...κλπ.
Το εχω απορία καιρό...ξέρω οτι θα βγουν προκυρηξεις αλλα δε μπορω να περιμενω...Οποιος ξέρει κάτι,ας πει.

Harry14
10-04-2011, 09:18
Τι ειδικοτητα εισαι σε ΕΠΑΛ; Μεσω πανελληνιων απο ΕΠΑΛ αν το πηγαινεις σοβαρα και δεν δωσεις για πλακα κατα 90% θα περασεις.

Alberto
11-04-2011, 08:11
Τι ειδικοτητα εισαι σε ΕΠΑΛ; Μεσω πανελληνιων απο ΕΠΑΛ αν το πηγαινεις σοβαρα και δεν δωσεις για πλακα κατα 90% θα περασεις.

Οικονομίας και Διοίκησης...

marios.sp
11-04-2011, 23:37
γεία σας, είμαι καινούριος στο φόρουμ. έχω διαβάσει όλα τα θέματα σχεδόν αλλά απάντηση δεν βρήκα στο εξής ερώτημα. πόσες ώρες την ημέρα είναι τα μαθήματα για τους μηχανικούς και αν είναι τρεις μέρες την εβδομάδα όπως άκουσα πρόσφατα από ένα φίλο μου να το λέει. και επίσης μου είπε πως χρειάζεται χαρτί ότι πρέπει να ξέρεις κολύμβηση αλήθεια είναι; οποίος ξέρει παρακαλώ να απάντηση. ευχαριστώ

Καλως ηρθες στο forum,
Οι ωρες ειναι σιγουρα 6 την ημέρα μπορει και παραπανω και ειναι καθε μερα.Οσο για την κολυμβηση οταν μπεις στην σχολη,μετα απο λιγο καιρο γινεται εξεταση σε πισινα(βλεπουν αν ξερεις να επιπλεεις ουσιαστικα μην φανταστεις τιποτα τρελο).

marios.sp
11-04-2011, 23:43
γεια σας. να ρωτησω οι μηχανικοι μπορουν να ανεβαινουν στη γεφυρα οταν δεν εχουν βαρδια?

Αν και η ερωτηση φιλε μου ειναι ολιγον offtopic να σου απαντησω,δεν ειναι φυλακη το βαπορι να μην σαφηνουν να πας πουθενα...και βεβαια μπορεις να ανεβεις στην γεφυρα οποτε θες,αν δεν εχεις δουλεια στη μηχανη.(Οι μηχανικοι δεν εχουν βαρδιες,μετα τις 1700 που τελειωνουν υπαρχει ο Α/Φ(2ος η 3ος) που σε περιπτωση που χτυπησει καποιο αλαρμ στην μηχανη ειναι υπευθυνος να παει να δει τι ειναι).Στα λιμανια μονο υπαρχουν βαρδιες,6ωριες.

marios.sp
11-04-2011, 23:51
Παιδιά είμαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και σκέφτομαι να δηλώσω με 10% για Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού,γιατί πραγματικά είναι αυτό που ήθελα απο μικρός(αλλά με νίκησε η θέληση της μάνας μου).Τα "προσόντα" μου είναι 15000 μόρια στο 4ο πεδίο και πτυχίο Lower,μπορείτε να μου πείτε τι πιθανότητες έχω να μπώ στην σχολή λαμβάνοντας υπόψιν και την οικονομική κρίση?

Με τις περσυνες βασεις 100% αν αναλογιστεις οτι με το 10% η βαση ηταν 4684 για τους Πλοιαρχους και 4878 για τους Μηχανικους.Το Lower παντως δεν παιζει κανεναν ρολο αν πας με το 10%.Τα 15000 μορια παντως πιστευω ειναι υπεραρκετα.

marios.sp
12-04-2011, 00:02
να ρωτησω κατι φετος δινω πανελλαδικες και σκοπευω να διλωσω μονο αεν αυτο που θα ηθελα να ρωτησω στις εξετασεις οπτικης οξυτητας δινουμε μονο φορωντας γυαλια ή και χωρις? επισης στην ακτινογραφια θωρακα τι ακριβως ψαχνουνε?

να ρωτησω κατι και οποιος μπορει παρακαλω να απαντησει αν του ειναι ευκολο. λοιπον, εχω προβλυμα με την μυωπια αλλα θελω πολυ να περασω σε καποια σχολη αεν ως ναυτικος αλλα οχι ως μηχανικος. επειδη δεν εχω δηνατοτητες να κανω λειζερ υπαρχει καποιος αλλος τροπος να περασω; και αν με κοψουν στεις υγειωνομικες εξετασεις περναω αυτοματα για μηχανικος; (ετσι εχω ακουσει). και αν ναι τα μοροια ειναι διαφορετικα, πως γινεται; :confused::confused::confused:

Καταρχας περνας απο υγειονομικες εξετασεις ειτε πας για Πλοιαρχος ειτε για Μηχανικος.
Η εξεταση γινεται και με γυαλια(για οσους εχουν μυωπια) και χωρις γυαλια(για οσους εχουν + δεν εχουν μυωπια).

Τα ορια για τους πλοιαρχους ειναι :4/10-4/10 ή 5/10-3/10(χωρις γυαλια) και 7/10-7/10(με γυαλια)

Τα ορια για τους μηχανικους ειναι:2/10-2/10(χωρις γυαλια) και 6/10-6/10(με γυαλια)

Αυτα τα ορια θα πρεπει να πατε σε εναν οφθαλμιατρο να σας πει αν τα ειστε μεσα.Παντως για τους πλοιαρχους αν εχεις πανω απο 1-1.5 μοιοποια λιγο δυσκολο να σε περασουν.

Η μονη λυση αν δεν πιανετε τα ορια ειναι το λειζερ.Δεν υπαρχει αλλος τροπος.

Τωρα οσο για την ακτινογραφια θωρακος δεν ειμαι γιατρος για να σου πω,παντως υποθετω οτι κοιτανε γενικα αν εχεις καποιο προβλημα με την καρδια και τους πνευμονες.

nkr
14-04-2011, 21:32
Θα ηθελα να ρωτησω με βαση την εμπειρια σας μηπως ξερετε μεχρι ποσο μπορει να φτασει η βασει στις ΑΕΝ γιατι δινω φετος πανελληνιες και θελω να περασω εκει.
Σας ευχαριστω

Harry14
14-04-2011, 22:42
Κανενας δεν μπορει να σου πει γιατι δεν εχει στοιχεια για να το υπολογισει. Και οποιος σου πει θα λεει αερολογιες. Σου λεω μονο οτι λογικα θα ανεβει η βαση λογω της μειωσης των θεσεων και μονο αν βεβαια μειωθουν οι θεσεις οπως λενε. Η βαση δεν θα πρεπει να σε επηρεαζει στη σειρα που θα δηλωσεις τις σχολες στο μηχανογραφικο σου.

p.k.
15-04-2011, 14:26
Παιδιά καλησπέρα,
είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φορουμ αν και έχω διαβάσει τις απαντήσεις εδώ, θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι.
Είμαι κοπέλα 22 χρονών, τελείωσα πέρσι πανεπιστήμιο, έχω και δίπλωμα αγγλικών και απολυτήριο λυκειου 16,5. Ο πατέρας μου ναυτικός και τώρα τελευταία συζητάμε για την ΑΕΝ και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω αίτηση με το απολυτήριο του λυκείου. Όμως εχω κ μυωπια 3 βαθμούς και είδα ότι μετράει αρνητικά αυτό, είναι αλήθεια? Επίσης, γνωστός μου είπε οτι πήρε μόρια λογω πατέρα ναυτικού, ισχύει? Έχω ελπίδες να εισαχθώ στην ΑΕΝ με όλα αυτά που προανέφερα?

Kritonas93
19-04-2011, 18:41
Μήπως μπορείτε να μου πείτε πότε θα βγεί ? Ή έστω σε ποια ιστοσελίδα θα ανακοινωθεί για να κοιτάξω μόνος μου?
Έχω μπεί στο yen.gr αλλά δεν αναφέρει τίποτα για τη προκύρηξη..

marios.sp
20-04-2011, 05:23
Μήπως μπορείτε να μου πείτε πότε θα βγεί ? Ή έστω σε ποια ιστοσελίδα θα ανακοινωθεί για να κοιτάξω μόνος μου?
Έχω μπεί στο yen.gr αλλά δεν αναφέρει τίποτα για τη προκύρηξη..

Φιλε συνηθως η προκυρηξη βγαινει τελη Μαιου με αρχες Ιουνιου στο σαιτ του ΥΕΝ.Οποτε υπομονη...

Kritonas93
20-04-2011, 15:24
Φιλε συνηθως η προκυρηξη βγαινει τελη Μαιου με αρχες Ιουνιου στο σαιτ του ΥΕΝ.Οποτε υπομονη...
Eίναι σίγουρο αυτό? Ο υπεύθυνος του ΣΕΠ μας είχε πει πως βγαίνει Αρχές με τέλη Απριλίου..:confused:
Θέλω να βεβαιωθώ... για να μην την χάσω γιατί μετά τη γα....

Παναγιώτης
20-04-2011, 18:25
Κάθε χρόνο το καλοκαίρι η συζήτηση σε αυτό το θέμα είναι "πότε βγαίνει η προκήρυξη" αν δεις στις προηγούμενες σελίδεα θα δεις περίπου τις ημερομηνίες. Επίσης όταν βγάινει αναρτάται στη σελίδα του πρώην ΥΕΝ. http://www.yen.gr (http://www.yen.gr/)

marios.sp
20-04-2011, 18:59
Eίναι σίγουρο αυτό? Ο υπεύθυνος του ΣΕΠ μας είχε πει πως βγαίνει Αρχές με τέλη Απριλίου..:confused:
Θέλω να βεβαιωθώ... για να μην την χάσω γιατί μετά τη γα....

Τα δυο τελευταια χρονια η προκυρηξη εχει βγει μεσα σαυτες τις ημερομηνιες που σου ειπα.Tωρα οσο για αυτο που σας ειπε ο υπευθυνος του ΣΕΠ(εχετε στο λυκειο υπευθυνο ΣΕΠ??) ειναι λιγο απιθανο διοτι μεχρι τωρα δεν εχει βγει...και τωρα ειναι Πασχα οποτε μεχρι τελη Απριλιου δεν θα βγει.Οπως λεει και ο Παναγιωτης ριχνε και καμια ματια που και που στο σαιτ του ΥΕΝ...

Kritonas93
21-04-2011, 00:23
Τα δυο τελευταια χρονια η προκυρηξη εχει βγει μεσα σαυτες τις ημερομηνιες που σου ειπα.Tωρα οσο για αυτο που σας ειπε ο υπευθυνος του ΣΕΠ(εχετε στο λυκειο υπευθυνο ΣΕΠ??) ειναι λιγο απιθανο διοτι μεχρι τωρα δεν εχει βγει...και τωρα ειναι Πασχα οποτε μεχρι τελη Απριλιου δεν θα βγει.Οπως λεει και ο Παναγιωτης ριχνε και καμια ματια που και που στο σαιτ του ΥΕΝ...
Οκ ευχαριστώ :) , όχι δεν έχουμε δικό μας υπεύθυνο ΣΕΠ, μας τον φέραν απλά να μας ενημερώσει, κάτι τέτοιο :Ρ
¶λλη μια ερώτηση αν γίνεται, έχω το ECCE k to ECPE ( lower k proficiency αντίστοιχα ) και άκουσα ότι μου δίνουν εξτρα μόρια για τις πανελλήνιες , ισχύει?

vaggos_saos
21-04-2011, 01:51
Ναι φιλε μου, ισχυει!! :)

Roger Rabbit
21-04-2011, 02:00
Tι ακριβώς ισχύει φίλε μου;
Μπορείς να μας το αναλύσεις;;

Νικόλας
21-04-2011, 02:03
όχι δεν ισχύει στις πανελλήνιες μόνο στην αίτηση
για lower 500 και για proficiency 1000 μόρια στην αίτηση !
από πανελλήνιες δεν σου δίνει μόρια ότι γράψεις τόσο ισχύει για όποια σχολή δηλώσεις

Roger Rabbit
21-04-2011, 02:08
:confused:
Eμ!
Γιαυτό ρώτησα!

Ρε παιδιά αν δεν ξέρουμε κάτι σίγουρα, καλύτερα μην απαντάμε καθόλου

Kritonas93
21-04-2011, 13:22
όχι δεν ισχύει στις πανελλήνιες μόνο στην αίτηση
για lower 500 και για proficiency 1000 μόρια στην αίτηση !
από πανελλήνιες δεν σου δίνει μόρια ότι γράψεις τόσο ισχύει για όποια σχολή δηλώσεις
Όταν λές αίτηση...?

vaggos_saos
21-04-2011, 17:03
Καλησπερα παιδια! Με συγχωρεις, δικο μου λαθος! εννοει αιτηση απολυτηριου!!

Kritonas93
21-04-2011, 19:34
Καλησπερα παιδια! Με συγχωρεις, δικο μου λαθος! εννοει αιτηση απολυτηριου!!
Συγχωρεμένος :Ρ , δηλαδή μπορείς να μπείς και με απολυτήριο λυκείου σε ΑΕΝ?

Νικόλας
21-04-2011, 22:53
ναι μπορείς !αλλά αν δεν έχεις καλό απολυτηριο και αγλλικά είναι δύσκολο να μπείς με το απολυτήριο..
με την βάση που έχει η σχολή δεν είναι δύσκολο να την πιάσεις...αν δεν μπορείς να βγάλεις 5.000 μόριο(χοντρικά)καλύτερα άστο...φιλικά πάντα :D

Kritonas93
22-04-2011, 00:21
ναι μπορείς !αλλά αν δεν έχεις καλό απολυτηριο και αγλλικά είναι δύσκολο να μπείς με το απολυτήριο..
με την βάση που έχει η σχολή δεν είναι δύσκολο να την πιάσεις...αν δεν μπορείς να βγάλεις 5.000 μόριο(χοντρικά)καλύτερα άστο...φιλικά πάντα :D
Αγγλικά όπως είπα και πιο πρίν έχω το Lower και το Proficiency , κοίτα, πιστεύω ότι τα βγάζω τα 5.000 μόρια αλλά τώρα που κάθομαι και διαβάζω με τις ώρες για πανελλήνιες έχω αγχωθεί πολύ, για αυτό ρώτησα για το αν μπορείς να μπείς με απολυτήριο , μπας κ γλιτώσω από αυτό το μαρτύριο που λέγεται πανελλαδικές εξετάσεις..... :)

Νικόλας
22-04-2011, 00:42
κοίτα και γω πριν 2 χρόνια έδωσα πανελλήνιες τις ίδιες σκέψεις έκανα ακριβώς...
εντάξει λέω έχω lower και ένα απολύτήριο κοντά στο 15 κομπλέ λέω θα με πάρουν
και η ουσία?έχασα έναν χρόνο.είναι μια δύσκολη χρονική στιγμή αλλά και το να βγάλεις 6.000(χοντρικά) δεν νομίζω να είναι και δύσκολο
εγώ που είμουν φέεεεεετα ολη την χρονιά :mrgreen: και διάβασα τον τελευταιο μήνα έβγαλα 9.000 αλλά η βάση του 10 μας άφησε έξω
γι αυτό αν το θές προσπάθησέ το

Kritonas93
22-04-2011, 03:05
κοίτα και γω πριν 2 χρόνια έδωσα πανελλήνιες τις ίδιες σκέψεις έκανα ακριβώς...
εντάξει λέω έχω lower και ένα απολύτήριο κοντά στο 15 κομπλέ λέω θα με πάρουν
και η ουσία?έχασα έναν χρόνο.είναι μια δύσκολη χρονική στιγμή αλλά και το να βγάλεις 6.000(χοντρικά) δεν νομίζω να είναι και δύσκολο
εγώ που είμουν φέεεεεετα ολη την χρονιά :mrgreen: και διάβασα τον τελευταιο μήνα έβγαλα 9.000 αλλά η βάση του 10 μας άφησε έξω
γι αυτό αν το θές προσπάθησέ το
Δεν θα μπορούσα να το πώ καλύτερα , και εγώ φέεεεετα όπως και εσύ ήμουν φέτος :p και τώρα προσπαθώ να βγάλω την ύλη σε 7 μαθήματα :p:p

Νικόλας
22-04-2011, 03:12
χαχαχαχαχα ακριβώς τα ίδια πέρασα και γω
ευτυχώς που ήταν το Α.Ο.Δ.Ε και η έκθεση και κάπως τα έσωσα
καλά μαθηματικά άστο....δεν μπήκα καν στον κόπο να διαβάσω.μόνο τις ΣΟΣ αποδείξεις που είπαν από το φροντ. και ευτυχώς μου είχαν πει 5 και έπεσε η 1 !:mrgreen::mrgreen:

marios.sp
22-04-2011, 10:57
Επειδη βλεπω και συζητειται περι απολυτηριου....ειναι σιγουρο οτι φετος θα παρουν με απολυτηριο???(δεν γνωριζω κατι...και μαλλον ουτε καποιος αλλος μεχρι να βγει η προκυρηξη).

Νικόλας
22-04-2011, 11:46
απλά μια συζήτηση κάναμε.δεν είπαμε για κάτι σίγουρο

Kritonas93
22-04-2011, 11:51
χαχαχαχαχα ακριβώς τα ίδια πέρασα και γω
ευτυχώς που ήταν το Α.Ο.Δ.Ε και η έκθεση και κάπως τα έσωσα
καλά μαθηματικά άστο....δεν μπήκα καν στον κόπο να διαβάσω.μόνο τις ΣΟΣ αποδείξεις που είπαν από το φροντ. και ευτυχώς μου είχαν πει 5 και έπεσε η 1 !:mrgreen::mrgreen:
:D
:o Αρχές οργάνωσης και διοίκηση επιχειρήσεων έγραψες καλά? Μας έπρηξε εμάς η !@#$%^ καθηγήτρια ότι αν δεν μάθουμε την ύλη απ' έξω θα πατώσουμε όλοι και το έχουμε δει σαν δύσκολο μάθημά :confused:
Καλή ιδέα , και εγώ τα βασικά θα διαβάσω σε μαθηματικά , ούτως ή άλλως τα .... μου θα πάρω εκεί χαχαχαχαχα . ( και σε φυσική )

Νικόλας
22-04-2011, 15:55
κοίτα το ΑΟΔΕ πρέπει να το μάθεις ακριβώς όπως τα λέει το βιβλίο για να γράψεις.δεν θέλει ούτε περιλήψεις ούτε τίποτα.αν το κάνεις αυτό θα γράψεις εύκολα μεγάλο βαθμό
εγώ επειδή μαθηματικά και φυσική από την αρχή ήξερα οτι θα πάρω τα.....:mrgreen: έδωσα βάρος στο ΑΟΔΕ το έλιωσα που λένε και έγραψα ένα ωραίο 17 !μπορούσα και παραπάνω αλλά το 4 θέμα δεν το είχα διαβάσει καλά και το έγραψα στο περίπου.οι βαθμολογιτές τα θέλουν όπως το βιβλίο
και έκθεση με το θέμα που μας έπεσε(το κάψιμο των βιβλίων κάτι τέτοιο)έγραψα ένα 12 με το ζόρι

Kritonas93
22-04-2011, 23:12
κοίτα το ΑΟΔΕ πρέπει να το μάθεις ακριβώς όπως τα λέει το βιβλίο για να γράψεις.δεν θέλει ούτε περιλήψεις ούτε τίποτα.αν το κάνεις αυτό θα γράψεις εύκολα μεγάλο βαθμό
εγώ επειδή μαθηματικά και φυσική από την αρχή ήξερα οτι θα πάρω τα.....:mrgreen: έδωσα βάρος στο ΑΟΔΕ το έλιωσα που λένε και έγραψα ένα ωραίο 17 !μπορούσα και παραπάνω αλλά το 4 θέμα δεν το είχα διαβάσει καλά και το έγραψα στο περίπου.οι βαθμολογιτές τα θέλουν όπως το βιβλίο
και έκθεση με το θέμα που μας έπεσε(το κάψιμο των βιβλίων κάτι τέτοιο)έγραψα ένα 12 με το ζόρι
Α, μα αυτό ακριβώς... τα θέλει όλα παπαγαλία.. τεσπά ελπίζω να τα καταφέρω, ευχαριστώ για τη βοήθεια φίλε μου :D8);-)

mauros piratis
29-12-2012, 15:06
καλησπερα σε ολους τους χρηστες του φορουμ ος νεος εδω θα ηθελα να ρωτησω:
Εχω τελειωσει Ε.ΠΑ.Λ με βαθμο 14, εχω τελειωσει το στρατο και σκεφτομαι το 2013 να κανω τα χαρτια μου για να περασω σε μια απο τις σχολες τις αεν με το απολυτηριο.
τι πιστευετε εχω πιθανοτητες??

Vasilis-Eng
30-12-2012, 11:25
καλησπερα σε ολους τους χρηστες του φορουμ ος νεος εδω θα ηθελα να ρωτησω:
Εχω τελειωσει Ε.ΠΑ.Λ με βαθμο 14, εχω τελειωσει το στρατο και σκεφτομαι το 2013 να κανω τα χαρτια μου για να περασω σε μια απο τις σχολες τις αεν με το απολυτηριο.
τι πιστευετε εχω πιθανοτητες??

Καλημέρα φίλε..
Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά αν είδες φέτος οι βάσεις από ΕΠΑΛ/ΤΕΕ ήταν στα 16.9..
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις(αν έχεις ακόμα καλύτερα) πτυχίο αγγλικών που σου δίνει μόρια(1000 μόρια το lower,2000 μόρια το proficiency),αν και με τη ζήτηση που έχουν οι σχολές πάλι θα είναι λίγο.
Το καλύτερο είναι αν μπορείς να ταξιδέψεις για 4-5 μήνες να συγκεντρώσεις μόρια.

Πλέον λόγο ζήτησης τα πράγματα είναι δύσκολα..

Christos S.
22-02-2013, 00:08
Χίλια ευχαριστώ πραγματικά παιδιά.

Εσείς τι προτείνετε να βάλω σαν 1η επιλογή? Πλοιάρχων ή την Μηχανικών? Θα δηλώσω με το απολυτήριο και προσωπικά σκέφτομαι να βάλω πρώτη την Μηχανικών. Εσείς τι λέτε?

panosL
22-02-2013, 14:46
Χίλια ευχαριστώ πραγματικά παιδιά.

Εσείς τι προτείνετε να βάλω σαν 1η επιλογή? Πλοιάρχων ή την Μηχανικών? Θα δηλώσω με το απολυτήριο και προσωπικά σκέφτομαι να βάλω πρώτη την Μηχανικών. Εσείς τι λέτε?
Μηχανικών θσ βρείς εύκολα δουλεια..
Απο την άλλη στους πλοιάρχους υπάρχει ανεργία...Απο εκει και πέρα ειναι και θέμα γουστου α σου αρεσει η μηχανολογια η τα διοικητικα.......

φιλικα,
Πανος

Christos S.
23-02-2013, 11:17
Μηχανικών θσ βρείς εύκολα δουλεια..
Απο την άλλη στους πλοιάρχους υπάρχει ανεργία...Απο εκει και πέρα ειναι και θέμα γουστου α σου αρεσει η μηχανολογια η τα διοικητικα.......

φιλικα,
Πανος

Ναι το ίδιο μου λένε φίλοι και γνωστοί που είναι Αξιωματικοί στον κλάδο. Ο κολλητός μου είναι Ανθυποπλοίαρχος και προσεχώς παίρνει του Γραμματικού (Ετοιμάζεται για το ΚΕΣΕΝ) και ο ίδιος με παροτρύνει να πάω για Μηχανικός.

Κάτι άλλο φίλε μου , συγκεντρώνω 15900 μόρια απο απολυτήριο και lower , πως το κόβεις έχω ελπίδες για Μηχανικών φέτος? Ξέρω είναι σχετικό αλλά θα μου άρεσε να διαβάσω γνώμες! Να σημειώσω ότι θα δηλώσω μέσω απολυτηρίου! Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις απαντήσεις! Να είστε καλά!

Sublieutenant
03-03-2013, 15:50
Ναι το ίδιο μου λένε φίλοι και γνωστοί που είναι Αξιωματικοί στον κλάδο. Ο κολλητός μου είναι Ανθυποπλοίαρχος και προσεχώς παίρνει του Γραμματικού (Ετοιμάζεται για το ΚΕΣΕΝ) και ο ίδιος με παροτρύνει να πάω για Μηχανικός.

Κάτι άλλο φίλε μου , συγκεντρώνω 15900 μόρια απο απολυτήριο και lower , πως το κόβεις έχω ελπίδες για Μηχανικών φέτος? Ξέρω είναι σχετικό αλλά θα μου άρεσε να διαβάσω γνώμες! Να σημειώσω ότι θα δηλώσω μέσω απολυτηρίου! Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις απαντήσεις! Να είστε καλά!

Καλησπέρα φίλε Χρήστο.Τα μόρια σου είναι καλά.προσωπικά έχω 18,200 και νιώθω ασφαλής για την ΑΕΝ/Α. οπότε πόσο μάλλον εσύ, όπου κυρίως για επαρχιακή ΑΕΝ θα πρέπει να αισθάνεσαι ασφάλεια. Βάλε πρώτη την Μηχανικών κατά την προσωπική μου άποψη.Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση με βάση τα τωρινά δεδομένα,και πτυχίο με αποκατάσταση και σε στεριανές εργασίες.ενώ των Πλοιάρχων σε περιορίζει αποκλειστικά στην θάλασσα.πέραν αυτού,οι Πλοίαρχοι έχουν κορεστεί σαν τομέας,όλοι εκεί πάνε διότι αποφεύγουν τις χειρωνακτικές εργασίες και θέλουν γέφυρα και να κάνουν παρατήρηση από το να βρίσκονται στο μηχανοστάσιο.επιπλέον σαν μηχανικός έχεις λιγότερες ευθύνες σε σχέση με τους Πλοιάρχους εννοώ, και καλύτερο -πλέον- μισθολόγιο.Ευχαριστώ.

Vasilis-Eng
04-03-2013, 12:49

Φίλε Χρήστο τα μόρια που έχεις είναι λίγα...Αν δεις τις φετινές βάσεις θα καταλάβεις..Αν μπορείς να μπαρκάρεις έστω και για λίγο να συμπληρώσεις μόρια θα ήσουν πιο ασφαλής,και μην ακούς που λένε για επαρχιακές ΑΕΝ, η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και προσωπική εκτίμηση φέτος θα μειωθούν οι θέσεις για απολυτήριο.
Όσο για το θέμα Μηχανικός ή Πλοίαρχος μη κοιτάς τι έχει δουλειά αλλά τι μπορείς και θες να κάνεις..Δεν έχουν σχέση οι 2 θέσεις στο θέμα ευθυνών και γνώσεων.Διάλεξε κάτι που σου αρέσει.

Christos S.
04-03-2013, 14:47
Βασίλη σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επειδή δεν το έχω κοιτάξει , μήπως μπορείς να μου πεις εσύ με πόσο μπήκε ο τελευταίος στην Μηχανικών φέτος μέσω απολυτηρίου? Διότι κάπου πήρε το αυτί μου ότι ο τελευταίος φέτος που πέρασε στην Μηχανικών με το απολυτήριο είχε 14818 μόρια (δηλαδή σχεδόν 1100 μόρια κάτω από εμένα).

Vasilis-Eng
06-03-2013, 08:52
Βασίλη σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επειδή δεν το έχω κοιτάξει , μήπως μπορείς να μου πεις εσύ με πόσο μπήκε ο τελευταίος στην Μηχανικών φέτος μέσω απολυτηρίου? Διότι κάπου πήρε το αυτί μου ότι ο τελευταίος φέτος που πέρασε στην Μηχανικών με το απολυτήριο είχε 14818 μόρια (δηλαδή σχεδόν 1100 μόρια κάτω από εμένα).

Εδώ μπορείς να δεις τα αποτελέσματα
http://www.dikaiologitika.gr/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%C E%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B5%CE%BD-2012.html

Πρόσεξε όμως τι κατηγορία είσαι
04/01--->ΤΕΕ
03/01---> ΕΝΙΑΊΟ ΛΥΚΕΙΟ
και υπάρχουν ακόμα πολύτεκνοι και παιδιά που πέρασαν μέσω πανελληνίων ..Έχω την εντύπωση ότι ο τελευταίος με απολυτήριο υποψήφιος σε ένα πίνακα που είχε βγάλει το υπουργείο τον Αύγουστο τα λιγότερα μόρια τα είχε κάποιος με 15.800. Και για κάποιους που ίσως δε το ξέρουν φέτος οι υποψήφιοι για απολυτήριο ήταν λίγοι αριθμητικά και τελευταία στιγμή με παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας αυξήθηκαν οι θέσεις.Αυτό ίσως δε γίνει φέτος,επειδή τα μόρια σου προσωπικά μου φαίνονται οριακά,θα σου πρότεινα να κάνεις ότι είναι δυνατόν να μαζέψεις μόρια.Αν υπάρχει η δυνατότητα να μπαρκάρεις έστω για 2 μήνες μαζεύεις αρκετά μόρια,ή ακόμα καλύτερα αν μπορείς να δώσεις πανελλήνιες.Με ένα βαθμό γύρω στο 12.000 θα είσαι μέσα. Θα δεις ότι θα το χρειαστείς και μετέπειτα στη σχολή να έχεις τη δυνατότητα να διαβάζεις σωστά και να έχεις αρκετές γνώσεις από το σχολείο,οι εταιρίες λόγω της υπερπροσφοράς σπουδαστών θέτουν όριο για να σε δεχτούν ειδικά στο 1ο ταξίδι : το λιγότερο πτυχίο lower στα αγγλικά και να έχεις περάσει τουλάχιστον 9/10 μαθήματα(όχι πως είναι και πάρα πολύ δύσκολα) και πάντα μιλάμε να βρεις σε καλή εταιρία και όχι όποια να είναι.
Αυτά από εμένα,αν μπορώ να σε βοηθήσω κάπως αλλιώς πολύ ευχαρίστως γιατί με πετυχαίνεις και σε περίοδο προετοιμασίας για μπάρκο.
Καλή επιτυχία και εύχομαι όλα να πάνε καλά.

Sublieutenant
06-03-2013, 18:35
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ 6000 ΚΑΙ ΜΕ 5000 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕ 12500 ΚΑΙ 13000 ΜΟΡΙΑ???[/B]ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΝΑΙ ΜΑ***ΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΘΕΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΤΑΞΕ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΒΟΜΒΑ" ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΡΑΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ "Ο ΤΑΔΕ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ,ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΛΙ Κ ΕΛΕΓΕ "Ο ΤΑΔΕ ΕΙΠΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ"ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Κ ΕΛΕΓΕ ΕΙΠΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΠΕΡΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΝΕΥ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ"χαχαχαχα καλόοοο τι μου θύμισες..
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΑΙΤ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΚΤΛ ΝΑ ΛΕΝΕ"ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΑ ΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΚΑΘΕΚΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ,ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ Η' ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΛΕΩ ΕΥΓΕΝΙΚΑ...ΣΚΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ , ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΝΤΟΠΟΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΛΗΚΑΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ...ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ.ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΞΕΤΕ ΚΤΛ ΜΕΡΙΚΟΙ/ΕΣ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΤΕ Η ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ

Αν και παλιά η άνωθεν παράθεση,πόσα δίκια έχεις φίλε μου στα σημεία που σου τονίζω με bold..!

Christos S.
07-03-2013, 15:30
[QUOTE=Vasilis-Eng;470351]Εδώ μπορείς να δεις τα αποτελέσματα
http://www.dikaiologitika.gr/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%C E%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B5%CE%BD-2012.html

Πρόσεξε όμως τι κατηγορία είσαι
04/01--->ΤΕΕ
03/01---> ΕΝΙΑΊΟ ΛΥΚΕΙΟ
και υπάρχουν ακόμα πολύτεκνοι και παιδιά που πέρασαν μέσω πανελληνίων ..Έχω την εντύπωση ότι ο τελευταίος με απολυτήριο υποψήφιος σε ένα πίνακα που είχε βγάλει το υπουργείο τον Αύγουστο τα λιγότερα μόρια τα είχε κάποιος με 15.800. Και για κάποιους που ίσως δε το ξέρουν φέτος οι υποψήφιοι για απολυτήριο ήταν λίγοι αριθμητικά και τελευταία στιγμή με παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας αυξήθηκαν οι θέσεις.Αυτό ίσως δε γίνει φέτος,επειδή τα μόρια σου προσωπικά μου φαίνονται οριακά,θα σου πρότεινα να κάνεις ότι είναι δυνατόν να μαζέψεις μόρια.Αν υπάρχει η δυνατότητα να μπαρκάρεις έστω για 2 μήνες μαζεύεις αρκετά μόρια,ή ακόμα καλύτερα αν μπορείς να δώσεις πανελλήνιες.Με ένα βαθμό γύρω στο 12.000 θα είσαι μέσα. Θα δεις ότι θα το χρειαστείς και μετέπειτα στη σχολή να έχεις τη δυνατότητα να διαβάζεις σωστά και να έχεις αρκετές γνώσεις από το σχολείο,οι εταιρίες λόγω της υπερπροσφοράς σπουδαστών θέτουν όριο για να σε δεχτούν ειδικά στο 1ο ταξίδι : το λιγότερο πτυχίο lower στα αγγλικά και να έχεις περάσει τουλάχιστον 9/10 μαθήματα(όχι πως είναι και πάρα πολύ δύσκολα) και πάντα μιλάμε να βρεις σε καλή εταιρία και όχι όποια να είναι.
Αυτά από εμένα,αν μπορώ να σε βοηθήσω κάπως αλλιώς πολύ ευχαρίστως γιατί με πετυχαίνεις και σε περίοδο προετοιμασίας για μπάρκο.
Καλή επιτυχία και εύχομαι όλα να πάνε καλά.[/QUOTΕ]

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω πολύ που μπήκες στον κόπο και μου απάντησες για άλλη μια φορά και που γενικότερα δεν με αφήνεις στο "σκοτάδι"! Έκατσα και διάβασα όλη την λίστα με τα ονόματα που μου έδωσες και πράγματι αν ισχύει η κατηγορία με το 4/01 που αφορά του απόφοιτους ΤΕΕ Β κύκλου (όπως είμαι και εγώ) που έδωσαν μόνο με το απολυτήριο λυκείου ο τελευταίος που πέρασε στην Πλοιάρχων όμως είχε 15800 και μάλιστα στην Σχολή της Κεφαλλονιάς (Ιονίων Νήσων). Την Μηχανικών με τα περσινά δεδομένα δεν την πιάνω καθώς ο τελευταίος πέρασε με περίπου 16.000 μόρια! Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το μπάρκο δυστυχώς αυτό είναι ανέφικτο στην παρούσα καθώς εργάζομαι κάπου αλλού (προσωρινά) και δεν μπορώ να βγάλω ναυτικό φυλλάδιο και επίσης είναι αρκετά έως πολύ δύσκολο να βρείς καράβι και μάλιστα ποστάλι στις μέρες μας για να συμπληρώσεις υπηρεσία. Θα κάνω τα χαρτιά μου για φέτος έτσι και βλέπουμε! Σ'ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες πάντως και να σου ευχηθώ με το καλό και το ταξίδι σε περίπτωση που δεν τα ξαναπούμε φίλε μου!

Vasilis-Eng
07-03-2013, 16:36
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..Η κατηγορία ισχύει σίγουρα γιατί πέρασε γνωστός φέτος και από εκεί είδα την κατηγορία,βεβαίως δεν χάνεις κάτι να κάνεις τα χαρτιά σου γιατί υπάρχουν και οι επιλαχόντες(αν κάποιος δεν γραφτεί στη σχολή από τους επιτυχόντες κάποιος τον αντικαταστεί),δες αν μπορείς να μπεις σε κάποια άλλη κατηγορία,πχ πολύτεκνοι(αν είστε 3 αδέρφια και πάνω) η ακόμα αν υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις κάποιο επιπλέον πτυχίο αγγλικών(το advance δίνει 1500 μόρια και proficiency 2000).

Όπως και να έχει εύχομαι καλή επιτυχία και θα βρεις την άκρη
Αν αγαπάς τη θάλασσα δε θα μπορείς να μείνεις μακρυά της..

Christos S.
07-03-2013, 21:01
Ναι έχω και εγώ υπόψην μου τις άλλες κατηγορίες που μου αναφέρεις και σ'ευχαριστώ πολύ αλλά η 1η δεν με πιάνει έτσι κ αλλιώς και όσο για το πτυχίο γλωσσομάθειας είναι λίγο αργά για να ξεκινήσω και άσε που απαιτεί και χρήμα.

Θα προσπαθήσω με τα μόρια που συγκεντρώνω και βλέπουμε!

Να είσαι καλά , καλά ταξίδια να έχεις και να προσέχεις!

giorgos_249
08-03-2013, 03:11
Μια ερώτηση να κάνω.....Μπορεί κανείς να φοιτά παράλληλα σε μια σχολή γενικως, και μια ΑΕΝ ;;; Και απλά να δίνει τα μαθήματα της ΑΕΝ;; Γνωρίζει κάποιος;;

Christos S.
08-03-2013, 11:00
Μια ερώτηση να κάνω.....Μπορεί κανείς να φοιτά παράλληλα σε μια σχολή γενικως, και μια ΑΕΝ ;;; Και απλά να δίνει τα μαθήματα της ΑΕΝ;; Γνωρίζει κάποιος;;

Καλημέρα φίλε , δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Αφενός διότι δεν μπορείς να είσαι σε 2 Σχολές παράλληλα και αφετέρου διότι στις Σχολές ΑΕΝ η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική καθώς η Σχολή έχει όριο απουσιών.

testakross
28-04-2013, 16:48
παιδια θα δωσω φετος με το απολυτηριο και εχω 16740 μορια με θαλασσια υπηρεσια και σκεφτομαι για μηχανικος??? ειναι καλα τα μορια για μπω????

panosL
10-05-2013, 04:17
παιδια θα δωσω φετος με το απολυτηριο και εχω 16740 μορια με θαλασσια υπηρεσια και σκεφτομαι για μηχανικος??? ειναι καλα τα μορια για μπω????
Πιστεύω πως με τόσα μόρια και προυπηρεσία δε θα εχεις πρόβλημα....

Φιλικα,
Πανος

panosL
10-05-2013, 04:33
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=510059

testakross
27-05-2013, 01:43
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=510059

δηλαδη απο φετος θα χρειαζεται και χαρτι αγγλικων σωστα???

panosL
27-05-2013, 19:01
Σωστότατα!

Με εκτίμηση,
Πανος

panosL
27-05-2013, 19:02
δηλαδη απο φετος θα χρειαζεται και χαρτι αγγλικων σωστα???

Σωστ'οτατα

Με εκτίμηση,
Πάνος

Sublieutenant
01-06-2013, 14:44
Σωστ'οτατα

Με εκτίμηση,
Πάνος

Η "επίμαχη παράγραφος είναι αυτή:

«- Από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα θεσπιστεί ως απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής στις ΑΕΝ η κατοχή τίτλου σπουδών ή πιστοποιητικού γνώσης της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2. Φέτος θα αυξηθεί η μοριοδότηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας για τους υποψηφίους σπουδαστές (εκτός των υποψηφίων που προέρχονται από Πανελλαδικές εξετάσεις).

Στην ανωτέρω παράγραφο λοιπόν που αρχικώς χαρακτηρίζω ως επίμαχη,στο σημείο που τονίζω με bold αναφέρει ότι φέτος θα αυξηθεί η μοριοδότηση.βάση λογικής,θα γίνει σταδιακά η διαδικασία καθιέρωσης της Αγγλικής με απλή αύξηση της μοριοδότησης από φέτος και από την ακαδημαική χρονιά 2014-2015 θα γίνουν απαραίτητα, ή παράλληλα ταυτόχρονα από φέτος θα θεσπιστεί ως απαραίτητος και ο τίτλος σπουδών; νομίζω λοιπόν ότι δεν αναγράφεται ξεκάθαρα,το θέμα "καίει" κ εμένα προσωπικά και αναμένω τις απαντήσεις σας με έκδηλο ενδιαφέρον.ευχαριστώ.

Christos S.
01-06-2013, 15:37

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλά τα μόρια σου φίλε μου! Αν διαθέτεις και lower ακόμη καλύτερα για να αυξηθεί η μοριοδότησή σου!

Να είσαι καλά! :tears_of_joy:

cptvlg
01-06-2013, 15:41
Για φέτος ΔΕΝ είναι απαραίτητο το πτυχίο Αγγλικών
Όσοι έχουν Lower θα πάρουν 1200 μόρια φέτος (ενώ μέχρι πέρυσι ήταν 1000) και αυτό αφορά μόνο όσους δίνουν με το απολυτήριο, όχι όσους δίνουν με Πανελληνιες

Sublieutenant
01-06-2013, 19:04
Όσοι έχουν Lower θα πάρουν 1200 μόρια φέτος (ενώ μέχρι πέρυσι ήταν 1000) και αυτό αφορά μόνο όσους δίνουν με το απολυτήριο, όχι όσους δίνουν με Πανελληνιες

Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου,μακάρι όντως να είναι έτσι αυτό που μου λες,γιατί η αγωνία είναι όντως μεγάλη!και πάλι ευχαριστώ!

Christos S.
03-06-2013, 07:44

Καλημέρα φίλε μου! Είσαι απόλυτα σίγουρος για τα λεγόμενά σου?

cptvlg
04-06-2013, 14:00
Αυτό είχε αποφασισθεί στο Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης που είχε γίνει τέλος Απριλίου
Σχετικά δείτε εδώ (http://www.hcg.gr/node/4726)

Για τα 1200 μόρια έναντι των 1000 (γιατί στην ανακοίνωση μιλούσε για αύξηση απλώς) έχω πληροφορία, δεν είναι επίσημο. Θα το δούμε στην προκήρυξη που βγαίνει ίσως μέσα στην εβδομάδα αυτή

Christos S.
05-06-2013, 10:28
Παιδιά να ρωτήσω για όποιον γνωρίζει , εγώ ήμουν στην Σχολή και το 2006 , υπάρχει περίπτωση αν δεν έχω κάνει διαγραφή απ'την Σχολή να μπορώ να επιστρέψω φέτος? Και αν ναι τι διαδικασίες πρέπει να κάνω? Σας ευχαριστώ!

cptvlg
07-06-2013, 13:48
Τελικά τα μόρια για τα διπλώματα Αγγλικών θα είναι:
2000 για Καλή Γνώση (Lower κλπ)
2200 για Πολύ καλή γνώση (Advanced κλπ)
2500 για ¶ριστη γνώση (Proficiency κλπ)

cptvlg
07-06-2013, 13:50
Παιδιά να ρωτήσω για όποιον γνωρίζει , εγώ ήμουν στην Σχολή και το 2006 , υπάρχει περίπτωση αν δεν έχω κάνει διαγραφή απ'την Σχολή να μπορώ να επιστρέψω φέτος? Και αν ναι τι διαδικασίες πρέπει να κάνω? Σας ευχαριστώ!

Έχεις κάνει διακοπή φοίτησης; Γιατί αυτή είναι μέχρι 2 χρόνια
Κατά περιόδους έχουν βγει κάποιες αποφάσεις και έχουν επανέλθει σπουδαστές που δεν ολοκλήρωσαν στο προβλεπόμενο χρόνο τις υποχρεώσεις τους. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τη σχολή σου αλλά και με το Υπουργείο

Νικόλας
07-06-2013, 21:34
εκείνος που του λείπουν από το ΚΕΠ 4-5 ερωτήσεις και το βαπόρι του είναι σε επίσχεση 4 μήνες τι κάνει ???

Christos S.
08-06-2013, 16:19
Έχεις κάνει διακοπή φοίτησης; Γιατί αυτή είναι μέχρι 2 χρόνια
Κατά περιόδους έχουν βγει κάποιες αποφάσεις και έχουν επανέλθει σπουδαστές που δεν ολοκλήρωσαν στο προβλεπόμενο χρόνο τις υποχρεώσεις τους. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τη σχολή σου αλλά και με το Υπουργείο

Διακοπή δεν είχα κάνει απ'ότι θυμάμαι , απλώς αποχώρησα απ'την Σχολή! Θα καλέσω στην γραμματεία της Σχολής ή στο τμήμα των Σπουδαστών και στο Υπουργείο για περαιτέρω ενημέρωση! Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!!

mix@lis
12-06-2013, 19:17
Καλησπέρα σε όλους,
είμαι το μεγαλύτερο τέκνο απο τρίτεκνη οικογένεια(27 ετών).Επειδή ακούγονται διάφορα για τους τρίτεκνους, μπορώ να δηλώσω την ειδική κατηγορία των τριτέκνων ή δεν έχω το δικαίωμα αυτό λόγω ηλικίας;
ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

dryhammer
10-07-2013, 14:20
Καλησπέρα, θέλω να μάθω αν μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου για τις σχολές εμπορικού ναυτικού. Έχω γεννηθεί 13-11-1986 έχει τελειώσει ενιαίο λύκειο με βαθμό 16.5, έχω τελειώσει τει πληροφορικής, είμαι 1.68, έχω τελειώσει με το φανταρικό, έχω μυωπία 5.5. Έχω δικαίωμα συμμετοχής στις ΑΕΝ; Διαφορετικά τι μπορώ να κάνω για να πάω στα καράβια; Ξέρετε αν θα βγει προκήρυξη για λιμενικό;

alex1996
12-04-2014, 09:30
Καλημερα παιδια ειμαι νεος στο φορυμ και το βρισκω πολυ καλο,ειμαι μαθητης γ λυκειου και δεν θα δωσω πανελληνιες,απολυτηριο θα εχω 20 και εχω και lower στα αγγλικα(κατι διαβασα οτι απο φετος θα ειναι υποχρεωτικο να εχεις πτυχιο αγγλικων για να μπεις σε αεν και δεν θα παιρνεις εξτρα μορια) θα ισχυει η διαδικασια επιλογης με απολυτηριο λυκειου για φετος?????????,θελω να δηλωσω απσροπυργο ως πρωτη επιλογη,πιστευετε εχω πιθανοτητες να μπω????
ευχαριστω

Markos_
15-05-2014, 14:37
Με ποιον τρόπο γίνεται η επιλογή των υποψηφίων της Α' κατηγορίας στις Α.Ε.Ν?

SteliosK
07-06-2014, 21:42
1030 θα είναι φέτος οι σπουδαστές που θα εισαχθόυν στις ΑΕΝ
600 Πλοίαρχοι - 430 Μηχανικοί..
Και από αυτούς πόσοι θα βρουν να μπαρκάρουν κατευθείαν..

Παρακάτω κατεβάζετε την προκύρηξη ΑΕΝ για το έτος 2014-15

Καλή επιτυχία!

Vasilis-Eng
09-06-2014, 09:05
Καλημερα παιδια ειμαι νεος στο φορυμ και το βρισκω πολυ καλο,ειμαι μαθητης γ λυκειου και δεν θα δωσω πανελληνιες,απολυτηριο θα εχω 20 και εχω και lower στα αγγλικα(κατι διαβασα οτι απο φετος θα ειναι υποχρεωτικο να εχεις πτυχιο αγγλικων για να μπεις σε αεν και δεν θα παιρνεις εξτρα μορια) θα ισχυει η διαδικασια επιλογης με απολυτηριο λυκειου για φετος?????????,θελω να δηλωσω απσροπυργο ως πρωτη επιλογη,πιστευετε εχω πιθανοτητες να μπω????
ευχαριστω

Ναι έχεις πολλές πιθανότητες να μπεις..σε όποια κατηγορία και αν είσαι (επαλ.ενιαιο).
είχε ακουστεί ότι χωρίς Lower δε θα μπει κανείς αλλά δε το διάβασα στη προκήρυξη, ίσως και να μη το είδα..αλλά αφου το έχεις είσαι καλυμμένος απόλυτα
καλή επιτυχία να έχεις!

thanossuper3
06-07-2014, 17:54
γεια σας θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα αλλα αν ειναι εφικτο οποιος μου απαντησει να γνωριζει επ ακριβως διοτι βρισκομαι σε πολυ δυσκολη θεση θελω να κανω φετος τα χαρτια μου για την αεν ημουν το 2008 πρωτο ετος εχω το πτυχιο σωστικων πρωτου κυκλου μου ειπαν οτι μετραει για μορια αλλα δεν γνωριζω κατα ποσο αληθευει.επισης εχω 15,9 απολυτηριο τεε ηλεκτρολογιας και δυστηχως δεν εχω πτυχιο αγγλικων πιστευετε εχω πιθανοτητες να περασω φετος?

Nautilia News
05-06-2016, 10:37
ΑΕΝ: Στους 986 ο αριθμός εισακτέων για το 2016 – 2017 (http://www.nautilia.gr/ekpedefsi/aen-stous-986-o-arithmos-isakteon-gia-to-2016-2017/)